Declaratie a Ministrului Turismului, Elena Udrea, in fata plenului Parlamentului Romaniei, 27.07.2009

Elena UdreaAm venit astăzi, în fața dumneavoastră, pentru a vă cere să fiți de acord cu înființarea Comisiei Parlamentare “Vanghelie”, al cărei scop declarat este acela de a măsura jaluzelele de la Ministerul Turismului. Pentru a ajuta comisia să funcționeze cât mai eficient, am pregătit pentru membrii comisiei rulete şi abacuri.

Dacă veți fi de acord cu înființarea acestei comisii astăzi, până la sfârşitul săptămânii am putea clarifica ce se întâmplă la turism, mai ales că, aşa cum am spus, membrii comisiei vor avea la dispoziție instrumentele necesare cercetării.

Astfel, de săptămâna viitoare, parlamentarii ar putea trece, în comisii, la verificarea cheltuielilor publice şi în alte ministere, cum ar fi cele gestionate de PSD. Dacă vorbim despre modul în care am cheltuit, în acest an, aproximativ 3 milioane de Euro pentru promovarea internă şi externă a destinațiilor turistice româneşti, vă propun să înființați comisii care să cerceteze şi cum au fost angajate următoarele cheltuieli:
– La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condus de un coleg de la PSD – aproximativ 10 milioane de EURO pe servicii de publicitate constând în îmbunătățirea strategiei de comunicare şi a identității vizuale sau publicitate într-un cotidian central național
– La Ministerul Muncii, condus de un ministru PSD – peste 10 milioane de EURO pentru o campanie de publicitate de suport pentru dezvoltarea resurselor umane în zonele rurale
– La Ministerul Mediului, condus de alt coleg de la PSD – aproximativ 3 milioane de EURO pentru campanii radio, TV şi print naționale
– La Ministerul Administrației şi Internelor, condus şi acesta de un ministru PSD – 600.000 de Euro pentru servicii de consultanță în publicitate

Sper că, până la alegerile prezidențiale, vom avea rapoarte ale comisiilor parlamentare de la toate ministerele, inclusiv pe perioada gestionării ministerelor de către PNL.
– Astfel, Parlamentul ar putea înființa o comisie de anchetă a lui CRIN ANTONESCU pentru a elucida cum a fost posibil ca, în perioada în care era Ministru al Tineretului şi Sportului, să înstrăineze Ştrandul Tineretului din domeniul public al statului către firma Trigranit, firmă care are în spate un controversat om de afaceri
– O altă comisie de anchetă parlamentară ar putea să lămurească ce a făcut fostul premier atunci când a aflat că Bogdana Balmuş, consilieră a sa şi, în acelaşi timp, membră în Consiliul de conducere al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), vinde prin firma familiei sale, un imobil către ISC cu suma de 12 milioane Euro; imobilul fusese achiziționat cu 5 săptămâni în urmă la jumătate din prețul de vânzare
– Tot o comisie parlamentară ar trebui să îl ancheteze pe LUDOVIC ORBAN care, în perioada în care era Ministru al Transporturilor, a plătit firmei Romstrade suma de 64 milioane de Euro pentru reparația pistei Aeroportului Băneasa, chiar dacă firma se angajase, atunci când câştigase licitația, să facă respectivele lucrări pentru 17 milioane de Euro. Aceeaşi comisie ar trebui să lămurească de ce un avocat de casă al PNL a primit de la ministerul condus de Orban un onorariu de 6 milioane de Euro pentru contractul Bechtel
– Nu în ultimul rând, Parlamentul ar trebui să lămurească modul în care fostul Ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, a cheltuit 14 de milioane de Euro pentru 39 de studii de fezabilitate identice pentru 39 de spitale regionale şi județene, dar şi modul în care acesta a cheltuit 240.000 de milioane de Euro pentru programul de evaluare a stării de sănătate a populației, din care 40 milioane de Euro au fost costuri operaționale, printre care se numără şi cele de tipărire şi difuzare a buletinelor de analize, în timp ce campania de informare a populației în cazul gripei porcine se desfăşoară fără costuri pentru stat.

În urmă cu o jumătate de an, mă anagajam să încerc să rezolv problemele unui domeniu de mult abandonat de politicienii din România. Este vorba de turism, domeniu care, împreună cu agricultura, ar putea aduce avantaje competitive țării noastre în următorii ani, ar putea aduce mulți bani la bugetul statului şi ar putea crea locuri de muncă pentru oameni disponibilizați din alte sectoare ale economiei. M-ați mandatat atunci, dumneavoastră, Parlamentul României, să mă ocup de promovarea țării noastre ca destinație turistică şi de rezolvarea problemelor de infrastructură din turism, iar eu am luat în serios mandatul pe care mi l-ați încredințat şi am trecut la treabă. “Ce greşeală!”, spun astăzi PNL şi PSD, măcinați de interese mărunte, cu parlamentari intrați în Parlament de pe locurile 2-3, având candidați la preşedinție de locurile 3-4. “Desființați ministerul”, strigă primarul care este, primar PSD care este la putere atunci când îşi pune oameni în poziții de conducere în instituțiile de stat şi care este în opoziție atunci când apare la televizor.

În legătură cu modul de cheltuire a banilor publici pentru promovarea României ca destinație turistică şi pentru încurajarea consumului de turism intern, nu este nevoie decât să accesați site-ul Ministerul Turismului pentru a vedea toate aceste contracte, iar, dacă nu reuşiți sau nu vă merg calculatoarele ori internetul, sigur că puteți vota pentru înființarea unei comisii care cu asta să se ocupe.

Dacă deja v-ați lămurit că probleme de legalitate nu există şi vreți să verificați oportunitatea acțiunilor întreprinse la minister, vă reamintesc că deciziile de oportunitate aparțin ministrului. Cu toate acestea, vă aduc la cunoştință că deciziile mele se înscriu în planuri şi strategii aprobate de Guvernul Tăriceanu, şi amintesc:
– Master Planul Turismului Național Român 2007-2026, elaborat în 2007 de o echipă a Organizației Mondiale de Turism şi aprobat de Guvernul Tăriceanu
– Hotărârea de Guvern nr. 1726/2006, aprobată de Guvernul Tăriceanu, care cuprinde lista proiectelor de investiții în infrastructura turistică ale unui număr de 32 de consilii locale şi județene, proiecte care se încadrau în subprogramele naționale de investiții în turism, aşa cum au fost acestea concepute şi aprobate în 2006 tot de către Guvernul Tăriceanu: “Schi în România”, “Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă”, “Dezvoltarea echilibrată şi integrată a stațiunilor turistice balneoclimaterice” şi “Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a stațiunilor turistice de pe litoralul Mării Negre”.

Oricine îşi poate da seama că asistăm la refacerea majorității parlamentare PSD-PNL, responsabilă de cheltuirea a 3,2 miliarde de Euro din Fondul Național de Dezvoltare, în ultimele luni ale guvernării Tăriceanu. Aceasta este “Coaliția 322″, în varianta PSD la putere, PNL în opoziție.
În ceea ce îi priveşte pe partenerii noştri de guvernare de la PSD, în final, remarc că întreg bugetul Ministerului Turismului, care reprezintă dealtfel 0,06% din PIB, nu este decât a 6-a parte din comisionul despre care presa vremii susține că ar fi fost încasat de Adrian Năstase pentru vânzarea Petrom.

173 thoughts on “Declaratie a Ministrului Turismului, Elena Udrea, in fata plenului Parlamentului Romaniei, 27.07.2009

 1. De fapt, publicitatile ministerelor sunt sursele de “scurgere” al banului public catre “beneficiarii care au cotizat in campanii.” Ce nevoie are Min Agriculturii sau Muncii sa’si faca publicitate daca nu are nimic de vandut ?

 2. Intr-un an electoral,in conditiile in care in ultimii 20 de ani NIMENI nu a fost supus raspunderii ministeriale,nu pot fi convinsa ca brusc s-a trezit democratia adevarata si constiinta vizavi de banul public(devastat cu atata usurinta in anii trecuti)in politicienii care acum se constituie in haita in aceste pseudo-comisii.Pe cine cred ca prostesc cu mascarada asta? Astept insa cu rabdare comisii pe criza,pe situatia dezastruoasa din Romania,pe somajul care creste ametitor si depopularea zonelor pe care tinerii aleg sa le paraseasca din lipsa de llocuri de munca si bugete ale Romaniei calcate in picioare de guverne trecute si ministri ascunsi sub fusta parlamentului si alte lucruri importante,sau cel putin la fel de importante ca raspunderea ministeriala.
  Dar sa asteptam raportul comisiei si reactia ”obiectiva”media….. Si bineinteles tot ce are de spus doamna Elena Udrea.

  p.s. sa vedem daca MEDIA aceasta pseudo-societate civila scapa si acum sansa de a se autosesiza obiectiv la cele relatate de doamna ministru.Daca nu,vom sapa din timp pana la prezidentiale o groapa unde sa-si ascunda lasitatea…..

 3. Astept infiintarea unei comisii/zi, pentru fiecare dintre cei aflati pe lista. Si mai ales astept sa fie trimisi in judecata, afaceristii Sterling.
  Felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume !

 4. Fratilor ma luptai cu tolo si reusii ca la fortat doamna Udrea in direct sa nu minta ca lasa si mesaje pozitive adresate dansei. A mintit tolo ce amintit, pana a cedat. Oooo ce mi place sa ma lupt cu barbatii iscati de invidie 🙂

 5. Tolo, este 100% vandut si la propriu si la figurat. Plus ca are probleme financiare, e inghesuit saracu’ si de la stanga si de la…tot de la stanga 🙂 🙂

 6. N.G.-dupa cum bine ai vazut eu vb de un principiu,consacrat in orice tara moderrba si democrata-
  repet ce am mai spus,cum se face ca parlamentarii PD-L,care au stiut aceste lucruri aparute in presa vremii nu au trecut la treaba?
  sa nu uitam,in camera deputatilor s-au votat atitea legi de le poti numara pe o mina.
  uite ca altii se dovedesc mai iuti de picir din acest punct de vedere.dar timpul nu-i trecut si nici parlamentul nu-si inchide portile,asa ca…e vacanta parlamentara e vremea cind cu picoarele in apa rece se pot face ,PLANURI,atentie N.G. MARETE.
  sa ai o seara buna,sa te gindesti la tinerii ardeleni care se uita cu nesat la poza ta….si uneori cu invidie…

 7. lulu-nu te grabi sa tragi concluzii pripite,tolo nu-i vindut chiar daca are ATENTIE CONTRACTE CU TRUSTUL INTACT.
  el este cumparat cu tot cu fulgi.haaaaa

 8. Ma mut la tolo pe blog ca facui o pasiune doua… pt el 🙂 🙂 Sa nu va suparati pe mine

 9. Franky

  Poate pentru ca la vremea aceea PDL era in opozitie si minoritari si orice ar fi facut nu ar fi intrunit voturile necesare pentru a sanctiona aceste lucruri?Poate pentru ca la fel ca si acum media nu ar fi reactionat nicicum(vezi tacerea din cazul Nemirschi) si ar fi trecut neobservate aceste ilegalitati,cu o presa care striga ca din gura de sarpe la comanda si tace ca melcul la ”aport”…..
  Adevarul e dincolo de noi…..si cred ca doamna Udrea va lamuri tot ce tine de ministerul dansei.

 10. Doamna Udrea spune…. Pentru a ajuta comisia să funcţioneze cât mai eficient, am pregătit pentru membrii comisiei rulete şi abacuri.
  . e genial, pt asa oameni asa raspuns 🙂 Ce seara palpitanta, actiune, sange…

 11. daca-i bal ,bal sa fie…
  JAF LA MINISTERUL AGRICULTURII !

  “Programul pentru Dezvoltare Rurala si Programul Operational pentru Pescuit va fi promovat de Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, cu peste 50 de milioane de euro, bani obtinuti din fondurile europene si cu cofinantare de la bugetul de stat.

  Fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este de parere ca aceste sume foarte mari nu ar fi trebuit sa fie acordate pentru publicitate, criticand “lipsa de profesionalism” din acest minister, anunta Romania Libera.

  Acesta sustine ca cele 50 de milioane de euro ar trebui folosite pentru comunicare, pentru informarea fermierilor, nu pentru imaginea ministerului.

  Banii alocati pentru informarea publicului vin din fondurile europene alocate Programului pentru Dezvoltare Rurala, in proportie de 80%, iar 20 % sunt de la bugetul de stat.

  Printre programele pentru care ministrul Agriculturii a demarat licitatia se numare : “Imbunatatirea strategiei de comunicare si a identitatii vizuale a PNDR”, pentru care se aloca aproape 12 milioane euro, al doilea program vizeaza promovarea directa a PNDR, pentru care se vor cheltui peste 35 milioane euro, iar un ultim program se refera la “creatia, productia si difuzarea unei campanii de promovare a Programului Operational pentru Pescuit”, in valoare de peste 2,5 milioane euro.

  Promovarea si publicitatea din aceste programe vor presupune crearea de spoturi TV, radio, productia de machete de presa scrisa, bannere electronice pentru publicitate internet, un site special, servicii de inchiriere spatii media si internet, precum si realizarea a trei valuri de cercetare sociologica cu privire la impactul campaniei de informare, dar si de filme documentare, panotaj stradal si organizarea de conferinte.

  “Este surprinzator cum acesti bani sunt dati pentru publicitate in mass-media. Este o campanie de promovare generala despre programe in agricultura care privesc lucruri foarte tehnice. Agricultorul nu va fi informat clar ce inseamna Programul European de Dezvoltare Rurala, ce trebuie sa faca pentru a obtine bani europeni. Nu de la radio si televizor poate afla aceste informatii”, a spus Dacian Ciolos.

  Fostul ministru al Agriculturii i-a transmis lui Ilie Sarbu ca ar putea sa cheltuie acesti bani pentru a intocmi un studiu sociologic pentru identificarea publicului-tinta catre care se indreapta campania de publicitate. In urma studiului ii mai recomanda sa faca o strategie de promovare in randurile acestui public-tinta.’

 12. mi’e foarte greu sa postez ceva p’aici .. asta pentru ca niciodata nu mi’a placut sa particip la priveghi … si aici e un priveghi la capataiul defunctului partid al luptatorilor impotriva coruptiei … 🙂

 13. Doamna Ministru,
  Va sustin neconditionat,va consider o personalitate benefica pentru Romania.
  As dori sa va pot ajuta.
  Mult succes in lupta cu odraslele comunisto-securiste.
  Stiu ca veti invinge,si atunci vor indrazni multi sa ridice capul.
  Contati pe noi!

 14. NEMIRSCHI SI MEDIUL…

  “Trebuia sa promovam faptul ca UE ne ajuta, e o cerinta europeana. Situatia este urmatoarea: UE aloca Romaniei o suma de bani, ministerul Mediului beneficiaza de acestia pana in 2013. Insa Europa cand da banii acestia, vine la pachet si obligatia de a cheltui banii dupa proceduri, ceea ce inseamna ca trebuie facuta publicitate”, a declarat Nemirschi, marti seara, la Antena 3.

  Ministrul a asigurat totodata ca acesti bani ar fi fost oricum pierduti de tara noastra daca nu erau investiti in publicitate, pentru ca nu puteau fi reinvestiti in alte domenii, ci s-ar fi intors in bugetul UE.

  “Comisia Europeana aproba un plan de comunicare, in cazul nostru e vorba de 30 de milioane de euro. Banii au fost programati si in 2008. Promovarea proiectelor este la fel ca si absorbtia de lucrari propriu-zise, adica oricum te cearta daca nu ii cheltuiesti”, a adaugat ministrul de resort.

  Nemirschi a argumentat faptul ca nu s-a mai apelat la licitatie publica si a fost desemnata direct firma ARS Advertising pentru realizarea publicitatii pentru Axa 3 pentru a castiga timp si a nu se tergiversa finalizarea proiectului de publicitate.

  “Acele spoturi au fost realizate de aceeasi firma si pentru celelalte axe, au avut un anumit format. Acum practic am introdus si aceasta Axa 3. O noua firma ar fi insemnat o noua licitatie, o noua asteptare de 52 de zile, cand noi trebuia sa ne miscam repede”, a completat ministrul Mediului.

  In ianuarie abia invatam sa ma uit in hartiile de la minister

  Totodata, Nicolae Nemirschi sustine ca nu el a fost cel care a semnat contractul, ci secretarul general si ca nici macar nu stie daca era sau nu in tara la acea vreme, insa recunoaste ca in calitate de reprezentant al ministerului trebuie sa dea anumite explicatii.

  Intrebat de ce nu s-a semnat intregul contract, pentru toate cele trei axe, inca din toamna, Nemirschi a replicat simplu: “O sa il intreb pe domnul Korody de ce nu s-au dat toti banii odata. Eu in ianuarie abia invatam sa ma uit in hartiile de la minister”.

  Nu a fost instiintat de ANI

  In ceea ce priveste sesizarea Parchetului General de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu privire la neconcordantele din declaratiile de avere, ministrul PSD sustine ca nu a fost instiintat ca urmeaza sa fie anchetat.

  “Am auzit dimineata in masina, la radio, ca sunt anchetat. In comunicat scrie ca am fost instiintat, dar nu e adevarat. Actul de constatare trebuie sa continuta si obiectiile si explicatiile persoanei mele. Unde sunt? Sunt stapan pe mine pentru ca nu am nimic de ascuns. Daca as fi fost chemat, in 10 minute puteam sa dau explicatii. Nu inteleg de ce trebuie sa merg acum la parchet”, a declarat Nemirschi.

  Cu toate acestea, presedintele ANI, Alexandru Catalin Macovei, sustine ca toate procedurile au fost respectate si ca inspectorul care s-a ocupat de acest caz l-a instiintat in mod sigur pe ministrul Mediului de faprul ca urmeaza sa fie cercetat de Parchetul General.

  Nicolae Nemirschi a cerut totodata sa-i fie cerute scuze public daca in cazul sau este vorba de o eroare.

  “Daca nu am fost instiintat vreau sa primesc scuze publice. Mi-am amanat doua vizite la Bruxelles, m-am pus la dispozitia dumneavoastra. In cazul meu, daca parchetul incepe urmarirea penala, eu am plecat acasa”, a conchis minsitrul.

 15. dupa logica gaunoasa a portocaliilor ministrii pdl’ului au dreptul sa fure pentru ca si altii fura sau au furat … plus ca ziaristii n’au dreptul sa’i dea’n gat pe ministrii pdl pentru ca ziaristii sunt tonomate si vanduti … 🙂

 16. sper ca impreuna cu ministrii furaciosi ai pdl sa cada si furunculul din fruntea tarii, recte traian basescu … 🙂

 17. SENATORUL FELIX SI PUBLICITATEA…

  “CLIR Media, compania de publicitate din grupul lui Voiculescu, a castigat din nou licitatia de vanzare a spatiului publicitar la Radioul public, desi mai datoreaza circa 600.000 de euro din contractul anterior si ar fi trebuit sa fie exclusa.

  Pentru a inlesni accesul la licitatie pentru firma lui Voiculescu, Societatea Romana de Radio a recurs la o gaselnita legala prin care a scos contractul din sfera achizitiilor publice.

  Surse din ANMAP denunta smecheria, folosita si de Societatea Romana de Televiziune, ca fiind un precedent periculos, scrie Ziua.

  CLIR Media SRL a castigat licitatia de vanzare a spatiului publicitar al radioului public in luna noiembrie 2006, cu o oferta apreciata atunci drept exagerata.

  Firma condusa de Laurentiu Ionete s-a angajat sa aduca Societatii Romane de Radio (SRR), in doi ani, venituri nete de cel putin 3.867.500 euro. Pretul oferit, in cadrul licitatiei de achizitie publica, a fost unul garantat, adica, daca nu aduci intreaga suma o completezi din propriul buzunar, cu titlu de despagubiri.

  Tocmai din aceasta cauza, oferta castigatoare a CLIR Media a fost considerata drept exagerata, unii dintre cei care au intentionat sa participe la licitatie somand SRR sa solicite castigatorului o garantie bancara pentru intreaga suma.

  Timpul a dat dreptate carcotasilor. Potrivit SRR, CLIR Media a realizat un venit net total de numai 3.234.068, in loc de 3.867.500 euro cat garantase prin contractul derulat intre 15 martie 2007-15 martie 2009.

  Garantia depusa de CLIR Media la semnarea contractului, circa 193.000 de euro, nu acopera diferenta, astfel ca firma din grupul media controlat de Dan Voiculescu mai are de plata, dupa executarea garantiei, circa 400.000 de euro.

  Cand a devenit clar ca va fi buna de plata, la inceputul acestui an, firma a vrut sa invoce criza drept situatie de forta majora, pentru a nu mai plati despagubirile. “In aceste conditii, invocand criza, CLIR a cerut sa nu plateasca restul de 400.000 de euro pana la suma garantata, RRA (n.r. Societatea de Radio) s-a opus si CLIR si-a asumat riscul de a merge in proces”, consemna Catalin Tolontan, redactorul-sef al Gazetei Sporturilor (membra a grupului lui Voiculescu).

  Potrivit OUG 34/2006 privind achizitiile publice, autoritatea contractanta are dreptul de a exclude dintr-o procedura de achizitie publica orice ofertant care “in ultimii 2 ani nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile contractuale, din motive imputabile ofertantului in cauza” (art. 181, lit. c1).

  Gaselnita SRR

  Pentru a nu se lovi de un asemenea “obstacol”, conducerea Societatii de Radio a apelat la o smecherie legala, o gaselnita pentru a ocoli legislatia achizitiilor publice. Desi obiectul licitatiei este, practic, acelasi, dreptul de a gestiona spatiul publicitar al radioului public garantand incasarea unei sume minime, SRR a denumit contractul drept “unul de comision”, in conditiile stabilite de Codul Comercial.

  Astfel, conducerea SRR a evitat eventualitatea de a mai fi trasa la raspundere ca nu si-a exercitat dreptul de a refuza participarea CLIR Media la licitatie.

  Astfel, SRR nu mai are niciun “stapan”, nici Autoritatea de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), nici Consiliul National de Supraveghere a Contestatiilor nu mai au vreo atributie de a judeca si sanctiona posibilele incalcari ale legii.”

 18. cenushares-vai tu draga unde ai vazut tu priveghi.i-am vazut fata lui olteanu in seara asta,nu arata pre vesel,si stii de ce?
  pt ca drumul la D.N.A a lui naselu tariceanu s-ar putea sa-l molipseasca si pe el,stii tu draga ca asta e boala care se ia?
  a si sa nu uit,clientii din pnl vor fi in curind la mare concurenta cu cei din psd.
  ai putintinca rabdare.
  ce ma distreaza acum e altceva,acum dna nu este controlat de basescu?ca pe subiectul asta ati plins de vi s-au uscat lacrimile pina si pe fese.
  da tot n-am inteles,tu esti dansatoare din buric?asa faci tu ciorba de ,BURTA?

 19. Tolontan se plange ca E Udrea l’a amenintat:

  “”A fost foarte ameninţătoare. Mi-a transmis că se va ocupa personal, informativ, de mine, pentru a demonstra că am pus multă rea-credinţă la fundamentul cazului Ridzi. I-am spus că PD-L investighează de o lună şi jumătate de ce ne ocupăm cu atât de multă ardoare de cazul Ridzi, şi a spus că ea are cu totul alte metode”, a descris Tolontan conversaţia cu Elena Udrea din timpul lucrărilor Parlamentului. ”

  Si daca Tolontan a avut dreptate, inseamna ca si E Udrea e partasa la ilegalitatile Ridzi ?
  Eu zic sa nu va bucurati, pentru ca nu e gluma si nu stiti absolut nimic din ce s’a intamplat, asa cum n’ati stiut nici de Ridzi, afirmand ca e un atac josnic, care pana la urma s’a dovedit ca Ridzi a furat……

 20. frank,

  “ce ma distreaza acum e altceva,acum dna nu este controlat de basescu?ca pe subiectul asta ati plins de vi s-au uscat lacrimile pina si pe fese.”

  in sfarsit ai dat si tu o replica serioasa … ai inceput sa’nveti de la mine cate ceva … 🙂

 21. Katrina, ma refer strict la doamna Udrea. Cu Ridzi inca nu se stie nimic concret, unde -s banii? Banuim ca s au dus in campania ebei trebuie sa se dovedeasca. Apoi chiar isi merita soarta daca a gresit, eu am suspectat-o de la inceput pe doamna, plus ca ma speria cand aparea pe la tv uri, o tradeaza ceva, nu e onesta….

 22. chenushares

  Dupa logica ta doar unii trebuie demascati iar ceilalti nu….de aceea merge tara asta asa cum merge.Se incearca a doua indepartare a PDL de la guvernare.Ti se pare o coincidenta? Oare de ce se tem 322 de o guvernare PDL ? Pentru ca pot aparea in splendoarea furaciunii ultimilor 20 de ani? Odata am inteles,dar repetarea scenariului PSD-PNL deja spune singur tot ce e de spus….Nu mai zambi ca nu e nimic de zambit,Romania e la mana celor ce au adus-o asa cum e si care acum fac comisii ca alceva anti-criza nu au si nici nu pot.Impotenta politica ascunsa in spatele populismului desantat.As vrea sa vad atata energie distructiva PSD-PNL canalizata spre iesirea din criza…..nimic mai mult,dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere…..Cu ziaristii lasa-ma ca au adus tara la nivelul lui Nikita si Naomi…..

 23. Imi vine sa rad desi ar trebui sa ” plang”, de situatia penibila a lui tolo- amenintatul :((

 24. senatorul felix si publicitatea

  “CLIR Media, compania de publicitate din grupul lui Voiculescu, a castigat din nou licitatia de vanzare a spatiului publicitar la Radioul public, desi mai datoreaza circa 600.000 de euro din contractul anterior si ar fi trebuit sa fie exclusa.

  Pentru a inlesni accesul la licitatie pentru firma lui Voiculescu, Societatea Romana de Radio a recurs la o gaselnita legala prin care a scos contractul din sfera achizitiilor publice.

  Surse din ANMAP denunta smecheria, folosita si de Societatea Romana de Televiziune, ca fiind un precedent periculos, scrie Ziua.

  CLIR Media SRL a castigat licitatia de vanzare a spatiului publicitar al radioului public in luna noiembrie 2006, cu o oferta apreciata atunci drept exagerata.

  Firma condusa de Laurentiu Ionete s-a angajat sa aduca Societatii Romane de Radio (SRR), in doi ani, venituri nete de cel putin 3.867.500 euro. Pretul oferit, in cadrul licitatiei de achizitie publica, a fost unul garantat, adica, daca nu aduci intreaga suma o completezi din propriul buzunar, cu titlu de despagubiri.

  Tocmai din aceasta cauza, oferta castigatoare a CLIR Media a fost considerata drept exagerata, unii dintre cei care au intentionat sa participe la licitatie somand SRR sa solicite castigatorului o garantie bancara pentru intreaga suma.

  Timpul a dat dreptate carcotasilor. Potrivit SRR, CLIR Media a realizat un venit net total de numai 3.234.068, in loc de 3.867.500 euro cat garantase prin contractul derulat intre 15 martie 2007-15 martie 2009.

  Garantia depusa de CLIR Media la semnarea contractului, circa 193.000 de euro, nu acopera diferenta, astfel ca firma din grupul media controlat de Dan Voiculescu mai are de plata, dupa executarea garantiei, circa 400.000 de euro.

  Cand a devenit clar ca va fi buna de plata, la inceputul acestui an, firma a vrut sa invoce criza drept situatie de forta majora, pentru a nu mai plati despagubirile. “In aceste conditii, invocand criza, CLIR a cerut sa nu plateasca restul de 400.000 de euro pana la suma garantata, RRA (n.r. Societatea de Radio) s-a opus si CLIR si-a asumat riscul de a merge in proces”, consemna Catalin Tolontan, redactorul-sef al Gazetei Sporturilor (membra a grupului lui Voiculescu).

  Potrivit OUG 34/2006 privind achizitiile publice, autoritatea contractanta are dreptul de a exclude dintr-o procedura de achizitie publica orice ofertant care “in ultimii 2 ani nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile contractuale, din motive imputabile ofertantului in cauza” (art. 181, lit. c1).

  Gaselnita SRR

  Pentru a nu se lovi de un asemenea “obstacol”, conducerea Societatii de Radio a apelat la o smecherie legala, o gaselnita pentru a ocoli legislatia achizitiilor publice. Desi obiectul licitatiei este, practic, acelasi, dreptul de a gestiona spatiul publicitar al radioului public garantand incasarea unei sume minime, SRR a denumit contractul drept “unul de comision”, in conditiile stabilite de Codul Comercial.

  Astfel, conducerea SRR a evitat eventualitatea de a mai fi trasa la raspundere ca nu si-a exercitat dreptul de a refuza participarea CLIR Media la licitatie.

  Astfel, SRR nu mai are niciun “stapan”, nici Autoritatea de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), nici Consiliul National de Supraveghere a Contestatiilor nu mai au vreo atributie de a judeca si sanctiona posibilele incalcari ale legii.”

  Administrator:
  Va rog nu mai umpleti blogul cu articole. Postati cateva fraze si link-ul catre el.

 25. gabriela,

  nu’i adevarat … pe mine ma satisface … 🙂 … orice demascare …. ii urasc pe cei care se fac politicieni ca sa poata fura “legal”… imi permit sa ma las satisfacuta in toate pozitiile pentru ca nu iubesc nici un politician si cu atat mai putin un partid … si nici nu trebuie sa justific porcariile pe care le face partidul meu … 🙂

 26. Teatru ieftin….de cand un barbat-ziarist se teme de o femeie? Ce nu a sesizat nimeni este ca doamna Udrea a spus ca se va ocupa informativ,adica in opinia mea il va bombarda cu informatii reale si concrete la care probabil domnul ziarist fie nu a avut acces fie le-a interpretat dupa bunul plac.Eu asta am inteles.Ca doar nu se va informa despre cati metri de elastic foloseste Tolo la lenjerie 😉 …..Ma intreb inspaimantatlu Tolo va avea nevoie de consiliere psihologica dupa amenintarile doamnei Udrea? Pai sa-i gasim un psiholog…. 🙂

 27. gabriela,

  tot refrenu’ asta prafuit? … inca mai aveti tupeul sa sustineti ca “pdl e altfel?” … 🙂 … sunteti jalnici … si cam incuiati …. in trei ani n’ati reusit sa scoateti decat 322, tonomate, moguli, patriciu, pe care le repetati la nesfarsit … cam putin … 🙂

 28. doamna udrea si’a cam pierdut cumpatul … oare se stie cu musca pe caciula? … 🙂

 29. Administrator:
  Va rog nu mai umpleti blogul cu articole. Postati cateva fraze si link-ul catre el.

  “Asemanarea si coincidenta miscarilor de pe scena politica a Romaniei si Ucrainei nu sunt deloc intamplatoare. si aici si in Ucraina se da o batalie – aproape pe fata – intre interesele rusesti si cele euroatlantice. Noile evolutii din campul politic din Romania, dar si din spatiul mai larg al vecinatatilor rasaritene, Ucraina, mai ales, reclama o noua cheie de abordare, adecvata dinamicii evenimentelor care sunt in derulare. Jocul lui Patriciu si sprijinul din umbra sau fatis obtinut de acesta nu poate fi decriptat fara intelegerea acestui aspect. Ucraina a lansat o adevarata batalie impotriva intereselor Romaniei, pe toate planurile posibile, episodul recent, al transformarii Insulei serpilor in district al Odessei, in scopul interzicerii accesului tarii noastre la rezervele continentale submarine de hidrocarburi fiind doar varful aisbergului. Ne aflam intr-o arie de intersectie a numeroase interese geo-politice, in mij locul bataliei pentru trasarea rutelor viitoarelor conducte care urmeaza a fi alimentate de titeiul din bazinul Marii Caspice. O rivalitate energetica fara pre cedent se ascunde in spatele numeroaselor dispute diplomatice si militare regionale. Din aceasta perspectiva trebuie asezata grila de intelegere a rolului lui Patriciu si a ac tiunii “grupului sau de crima or ganizata”.
  Destructurarea economiei nationale
  Vreme de mai bine de un deceniu, grupul infractional condus de Patriciu a spalat bani, a manipulat piata de capital si a inselat autoritatile. ROMPETROL era nava amiral a comertului exterior romanesc, se afla in topul firmelor romanesti de comert exterior, fiind singurul contractor specializat in petrol si gaze care activa cu succes pe piata mondiala. Ani de zile, aceasta societate a adus in tara milioane de dolari rezultati din lucrarile de foraj si constructii-montaj in domeniul petrolier executate in diverse tari ale lumii. Afacerea ROMPETROL a fost din start cladita pe baza unei strategii de destructurare a economiei nationale. Au avut loc o serie de lovituri succesive care au lichidat intreg patrimoniul petrolier al Romaniei, una dintre averile strategice ale tarii fiind instrainata prin jaf – politica dusa de toate guvernarile care s-au succedat dupa momentul 1989. Tandemul de astazi OMV – ROMPETROL este expresia unui periculos monopol in industria petrolului creat prin contributia decisiva a “elitei” corupte securistice si de partid. Cazul Patriciu si analiza contextului care a creat situatia de acum este de o covarsitoare importanta in sensul perceptiei orizontului societatii romanesti in intervalul urmator. Patriciu este un exponent ilustrativ, este deja expresia unei tipologii a oligarhiei romanesti, asemanatoare celei rusesti. Nu intamplator oligarhia noastra este conectata direct cu omologii de la Moscova. Eficacitatea Cartelului arata o remarcabila tenacitate.
  PNL S.R.L.
  Liberalii stau in pozitie de drepti in fata sefilor Calin Popescu Tariceanu (15 milioane de dolari) si Dinu Costache Patriciu (350 milioane de dolari). Pentru a avea sprijin in partid, Tariceanu i-a luat asociati in firmele Intervam SA, Leader High Tech SA si Sopas SA pe colegii lui Sebastian Vladescu, Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, George Danielescu- SAFI, Radu Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu, Ion Basgan. Dupa ce a reusit sa puna mana pe PNL si sa scape de contestatari, gruparea Tariceanu – Patriciu se poate lauda ca detine controlul asupra partidului. Constienti ca, pentru politicieni, banul este cel mai important, cei doi afaceristi sau asociat cu senatori, deputati si primari din PNL. Patriciu a subjugat intreaga Filiala PNL Prahova, iar ceilalti colegi sunt tinuti la respect prin relatiile de afaceri, in care, bineinteles, sefii cei mari sunt patroni sau actionari majoritari. Este motivul principal pentru care, in urma cu doi ani, Theodor Stolojan spunea ca PNL s-a transformat intr-un SRL.
  Legaturile de afaceri ale gruparii Tariceanu- Patriciu cu membri PNL
  Firma Intervam SA este una din multele societati la care este actionar Calin Popescu Tariceanu, premierul Romaniei. Interesant este ca printre actionari gasim nu mai putin de 6 liberali: Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, George Danielescu- SAFI, Radu Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu, Ion Basgan. Chiliman este primarul sectorului 1 din Bucuresti, Basgan, parlamentar de Teleorman, Cojocaru -fost parlamentar de Brasov, Constantinescu, senator de Brasov, iar Dan Rusanu este deputat de Hunedoara. Cel mai cunoscut este George Danielescu, zis si SAFI. Alaturi de acestia, pe lista actionarilor mai apar alte firme, la care, intamplator, sunt actionari liberali: ARI Electronics Invest SRL, Banca Romana pentru Relansare Economica Libra Bank, Flanco Import Export SRL, Publimedia SRL, dar si fantomatica SC ARABESQUE INVESTMENTS INTERNATIONAL SA, cu domiciliul in Insulele Virgine. La Leader High Tech SA, printre partenerii lui Calin Popescu Tariceanu il gasim pe fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, dar si firma SC Medist SRL.
  Banii si relatiile “baietilor destepti”
  Este cel putin dubios cum atatia liberali sunt asociati cu Tariceanu si cu Patriciu in diverse firme. si nu numai cu ei, in cercul baietilor destepti intrand, mai nou, Sebastian Vladescu, Bogdan Olteanu, Relu Fenechiu si altii. Sa nu mai poata acesti politicieni sa faca afaceri cu altcineva? Sau poate ca tocmai banii si relatiile – unele chiar in PSD -de care dispun Tariceanu (15 milioane USD, conform Topului 300 Capital) si Patriciu (350 de milioane de dolari) sa fie hotaratoare in alegerea celor doi ca parteneri. PNL nu mai este un partid in care sa primeze interesul public si politic, ci unul in care guverneaza legea banului. Este un fel de SRL al lui Tariceanu si Patriciu, ambii implicati in megaafacerea ROMPETROL.
  TUNUL ROMPETROL
  Castigurile realizate de mai multe persoane importante de pe scena politica, in urma tranzactiei de la bursa cu actiuni ROMPETROL Rafinare:

  *Camelia Rodica Voiculescu: 480.000.000 de actiuni x (250-116) a 64,3 miliarde lei *Attila Verestoy: 70.000.000 x (300- 116) a 128,8 miliarde lei. Castigurile realizate sau partile de realizat de catre persoanele care au cumparat de la Saltville pentru un pret mediu de vanzare, de 650-660 lei/actiune
  * Camelia Rodica Voiculescu: 480.000.000 x 650-250) a 192 miliarde lei *Attila Verestoy: 70.000.000 x 650300) a 17 miliarde lei * Calin Popescu Tariceanu: 10.000.000 x (660-500) a 1,7 miliarde lei
  Tariceanu a fost implicat in SAFI
  Firma Societatea de Administrare a Investitiilor SAFI – Invest SA Numar de inmatriculare J40/15812/1994, acordat la 24.08.1994 – 19.12.1996 – Calin Popescu Tariceanu intra in SAFI – 18.05.1999 – Calin Popescu Tariceanu iese din SAFI – In 1996, Consiliul de Administratie al SAFI era format din Viorel Catarama presedinte, Andrei Ion Chiliman membru, Radu Boroianu – membru, Dan Rusanu – membru, Bogdan Stanca – membru. Din cele 43.208.013.467 de titluri de participare la SAFI, liberalii detineau un activ de 251.203.959.581 lei. – Cand s-a mirosit caderea catastrofala a SAFI, cei din conducere, in frunte cu George Danielescu si Tariceanu, si-au retras zeci de miliarde de lei. Premierul, acum proprietar al mai multor societati comerciale, inclusiv al celei ce se ocupa de importul de autoturisme Citroen pentru Romania, ATS, a imprumutat cateva zeci de miliarde necesare unor asemenea afaceri de la SAFI, adica, mai exact, de la oamenii care au cotizat. Prabusirea SAFI, in 1996, a lasat cu buzunarele goale si a adus la disperare circa 106.000 de investitori, care si-au depus agoniseala, tentati de dobanzile mari promise.
  PNL Si recuperarea filierei PSD – Moscova via Chisinau
  Intre PNL si PSD exista insa si un alt fel de “lucrare impreuna” decat cea vizibila pentru toata lumea. In privinta proiectelor legate de romanii din afara granitelor functioneaza o coniventa semnificativa care da masura “diferentierii” ideologice dintre PSD si PNL. Desi anchete ale institutiilor specializate au scos la lumina fapte ce dovedesc implicarea guvernarii PSD in acte penale si actiuni antiromanesti, PNL a continuat aceeasi politica dusa de regimul Nastase fata de romanii din afara granitelor.
  Titus Corlatean a dat banii Guvernului Romaniei oamenilor Moscovei de la Chisinau
  Raportul oficial al Curtii de Conturi a Romaniei, institutie suprema de control financiar arunca o raza de lumina asupra proportiilor jafului si ilegalitatilor din timpul gu vernarii PSD si, in acest caz, a implicarii actualului secretar general al PSD, Titus Corlatean, in sponsorizarea oamenilor Moscovei de la Chisinau pe vremea cand era responsabil al Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Raportul, realizat pe parcursul anului 2006 si cuprinzand verificarile asupra perioadei 2004-2005, are sute de pagini si fotografiaza neregulile din toate institutiile romanesti. Una dintre cele mai explozive parti din documentul Curtii de Conturi este cea referitoare la modul de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finantarea proiectelor pentru romanii de pretutindeni. Se demonstreaza ca statul a fost prejudiciat, cu zeci de miliarde de lei, iar organizatiile care au derulat aceste fonduri au fost date pe mana Justitiei. Cu un an in urma, un functionar al Departamentului a starnit un scandal rasunator, afirmand public ca alocarea fondurilor catre romanii din afara granitelor, proces secretizat de Adrian Nastase, s-a facut pe criterii cu totul anapoda. Fonduri ale statului roman au fost dirijate in beneficiul unor agenti dovediti ai Moscovei, cu implicarea unor cadre corupte din serviciile romanesti. Actualul secretar de stat responsabil pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Mihai Gheorghiu, instalat de PNL, a refuzat sa sesizeze Procuratura cerand doar un Raport al Corpului de Control. “

 30. doamna udrea,

  abacuri, abace = almanahe, almanahuri … sau udrea=vanghelie …. 🙂 … puteti sa’l luati de manuta pe vanghelie si sa faceti din nou clasa a treia … 🙂

 31. cenushares

  Tot contra argmentul asta ”prafuit” 😉 ? Pai daca strategiile se repeta……
  Si tot asa Romania va fi tinuta pe loc de cei ce acum dau din coate prin comisii……Frumoasa tara,pacat ca e locuita…..Noapte buna cenushares…..dormi in pacea lui Tolontan raspunzator cu aruncatul paielor pe foc….

  Madalina,o noapte buna ! Noapte buna tuturor!

  Administrator:

  Noapte buna N.G. !

 32. Daca ar exista adevarati politicieni si nu banditi, s’ar alatura initiativei doamnei Udrea si ar declansa un adevarat uragan in randul escrocilor din politica romaneasca, iar in plus, daca societatea civila ar face presiuni, demonstratii, greve, etc, o adevarata revolutie ar putea schimba fata Romaniei…..dar asta numai DACA…..

 33. Dna Udrea,
  Personal cred ca ati facut o declaratie politica foarte buna cu urmatoarele observatie:
  1. Cred ca a fost facuta mai ales in calitate de parlamentar care prin natura demnitatii respective are dreptul sa se sezizeze pe orice problema politica , incluzand control pe executiv, autocontrol pe legislativ si putand urmari cum sunt aplicte legile de parlament votate de puterea judecatoreasca fata de care nu are insa in final decat posibilitatea dialogului prin CSM si transarea prin Curtea Constitutionala a situtiilor litigioase care nu s-au putut rezolva amiabi.
  In toate aceste actiuni parlamentarul se poae autoseziza si executa ce-i da dreptul legea si regulamentul camerei din care parte.
  Unele actiuni cum ar fi o initiativa legislativa le poate duce pana la capat in mod individual, altele numai daca aduna un numar legal de sprijinitori adica de semnatari ai unei motiuni.
  Asa se infiinteaza si o comisie de ancheta care in final este aprobata de plen ceea ce la dvs s-a intamplat in aceste zile cu finalizarea de aseara.
  Aseara v-ati spus politic opinia mai ales in calitate de parlamentar intr-un discurs taios dur si la care aveati tot dreptul.
  Ce pacat dna Udrea ca un asemenea discurs il face un parlamentar doar daca se apara pe el sau daca incepe un razboi politic de regula dorit si aprobat de partidul din care face parte

  2. Ca ministru v-ati exprimat opinia privitor la ce ar urmarii o comisie care sa cerceteze (aici cuvantul ancheta mi se pare exagerat) activitatea ministerului si a dvs ca ministru concluzia dvs fiind exprimata prin fraza:

  Dacă deja v-aţi lămurit că probleme de legalitate nu există şi vreţi să verificaţi oportunitatea acţiunilor întreprinse la minister, vă reamintesc că deciziile de oportunitate aparţin ministrului.

  Asa este dar totusi parlamentul poate sa evalueze respectarea programului de guvernare si oportunitatea actiunilor nu numai ale unui ministru ci si a intregului guvern avand la dispozitie procedura motiunilor simple si de cenzura.
  Desigur ca parlamentul poate infiinta cand doreste o comisie cum este cea care va va cerceta dar ramane problema bunei credinte a tracasarii politice , care de regula se poate pune in discutie in raport cu opozitia asa ca intr-adevar ieri PSD si PNL s-a pozitionat in pozitie de opozitie fata de dvs si PSD a inventat abuzul de comisii parlamentare neputand a se declara in opozitie totala si deci neputand participa la o motiune simpla care sa critice activitatea din turism , sa ceara demiterea dvs cum de atatea ori au facut normal in cadrul jocului politic cu justificare reala sau doar demagogica, politicianista toate partidele politice adica a gasit solutia specifica marsaviei comunist-romanesti prin care isi dedubleaza personalitatea politica: guvernare si opozitie simultan.

  3. Legal nu aveti ce face si trebuie sa respectati institutiile spunand insa public realitatea care se ascunde in spatele actiunilor lor, folosirea lor josnica de catre unii etc dar aveti de respectat cele spuse intr-o declaratie a dvs adica ca veti coopera cu comisia cu buna credintza.
  Astfel daca ei cer niste lamuriri nu-i trimiteti numai la itul ministerului ci datile tot ceea ce cer dar rugatii-i sa ceara explicit si clar ce doresc si anuntati pe situl ministerului si in comunicate tot ce se intampla, tot ce vi se cere, cu loc si data(inclusiv ora).
  Daca veti fi invitata la Comisie cereti ordinea de zi a discutiilor ca sa va puteti pregati , nu acceptati o convocare peste trei ore de tip ancheta politieneasca, adica metaforic nu acceptati sa vi se puna lumina in ochi cum faceau anchetatorii comunisti si nu numai si nu acceptati decat DISCUTII PUBLICE in prezenta presei, daca nu, nu va duceti decat daca va aduc cu forta(s-o vedem si pe asta)
  Sunteti obligata la acest comportament si spun obligata cu toata raspunderea, pentru ca PDL nu a intrat in comisie si bine a facut, caci este gestul sau ppolitic la care are dreptul si sublinierea faptului ca nu poate fi si el membru aceleiasi noi opozitii nedeclarate oficial

  4. Ganditi-va cum raspundeti la intrebarea care deja se pune pe buna dreptate : de ce dna Udrea daca sunteti un jurist aparator al democratiei al cinstei, al corectitudinii in administrarea statului de drept ati lasat pana acum desi le-ati cunoscut(poate ca abia acum informandu-va ati aflat de multe din ele)nedeclarate de dvs , nu conteaza ca a spus presa cele ce le-ati spus iei in partea politica a declaratiei dvs

 34. Erata la final: cele ce le-ati spus ieri …
  PS:
  5. Ganditi-va daca PDL sau dvs nu ar trebui odata ca s-au auzit cele de aseara, sa declanseze actiunile parlamentare ce decurg, nu ptr toate odata ca aveti timp trei ani si nu conteaza daca veti avea sau nu majoritate. Tara va vedea si va intelege mult mai bine ce se intampla si daca de aceea PSD rupe coalitia , desi nu va sfatuiesc ca in prima transa sa va ocupati de actuali ministrii cum au facut ei, ca nu va impune nimeni ordinea, dar cred ca realitatea politica va impune actiunea, desigur daca dvs sunteti beton la minister.

  Succes si raman alaturi de dvs.

 35. Bună dimineaţa! 😆

  Citatul zilei

  “Nu fugi, nu te măcina, eşti doar un vizitator pe pământ. De aceea mai opreşte-te să simţi aroma florilor din când in când.”
  Walter Hagen

 36. Un zâmbet la cafea 😆

  Un apel telefonic:
  – Alo! Sunt vecinul vostru de sus! Cât se mai poate?… Nu mai cântaţi atâta la vioară! Dacă veţi continua aşa, îmi voi ieşi din minţi!…
  – Cred că deja v-aţi ieşit… Am vândut vioara acum o săptămână…

 37. Dna Udrea,
  Aflu de pe situl ministeului ca ati intensificat controalele . Continuati si scoateti cat mai mult gunoi puteti de sub , de dupa usa, de sub paturi si de unde o mai fi el. Aratati-l public , puneti degetul pe aceste rani si propuneti solutii de vindecare . Pedepsiti vinovatii in masura in care depinde de dvs sau faceti ce puteti adica pana la sezizarea procuraturii in cazurile penale.
  Din nou succes.

 38. BUNA DIMINEATA ….
  “Daca-i bal,bal sa fie ” ………Tradus ar insemna ….Fiindca nu v-ati vazut de treaba ,va dai si eu in gat …fie ce-o fi …la lupta ,tovarasi ….
  STEFAN a imbracata camasa politica ,si ne lamureste cat de mult au smenuit altii fata de cei de la PDL …..ceea ce in esenta e real …gandindu-ne ca de 20 de ani politicienii …de la putere si din opozitie au facut cartile ,au ras toate poturile de pe masa Romaniei ……tot ce a zornait ,a fosnit si a mirosit a cerneala proaspata de tipografie ,tot ce a mirosit a petrol,gaz de esapament ,tot ce a mirosit a grau,a pamant arabil,etc…..tot ce a existat verde,viran,parloaga,case in pericol de a se” demola “…tot ce avea temelie si acoperis ….mortii deposedati de case si retrocedati memoriei colective ….morti bogati,morti saraci dar fosti proprietari …mai multi in scripte decat cei ucisi in lagarele de exterminare …..totul a fost ras,politicienii si-au “asumat ” toate problemele Romaniei in tranzitie si si-au tras in portofolii personale toate cele de mai sus …..
  Priviti salariile personajelor politice si CV ul lor de 20 de ani incoace …..si comparati cu declaratiile de avere …….ale celor de mai sus……de la ministri la consilieri locali ….puneti stegulete rosii acolo unde interesele si afacerile persosajelor din sfera politica au fost cel putin tangente cu politica de partid,cu puterea centrala si locala ,cu banii publici ,contracte cu statul …..
  Veti vedea de ce politicienii si-au iubit si isi iubesc jobul politic cu atata ardoare …de ce investesc atatia bani ai altora ,atata suferinta si munca pentru a putea decide viata si soarta pe termen lung a romanilor …..de ce ne iubesc atat de mult politicienii si administratiile locale …..
  Dar STEFAN greseste postand informatii despre Min Agriculturii …despre Sarbu…despre Min Mediului si Nemirschi …..etc……uitand ca cei de aici stiu sa citeasca si sa gandeasca ….Postarile sale pot fi teme electorale pentru romanii necajiti ,needucati si neinformati ….Pot si sintetizate ,imbracate in dezinformari ….Si altii au furat …Sarbu,Nemirschi etc….Daca citesc ce a scris Stefan eu retin doar ca banii despre care se face vorbire sunt fonduri europene in ambele cazuri ….
  Ca au fost dati cu destinatie precisa …..pe proiecte si directii de implementare a proiectelor …mai stiu ca proiectele au o componenta de informare si promovare …..si ca nu poti cheltui nici un cent din banii europeni fara sa te incadrezi legal in proiect …si ca trebuie sa justifici totul in fata celor care au dat banii ….Cata vreme cei care au finantat proiectele nu declara ca banii din proiecte au fost cheltuiti nejustificat ,ori au fost deturnati orice informari tendentioase sunt doar politice si electorale ….
  Postarile lui Stefan nu au nici un element comun cu posibile fraude ….
  Deci o munca inutila …..Pot doar sa remarc ca Stefan a fost corect si nu a comentat lasandu-ne sa apreciem informatiile din articole ….doar daca acele informari ,articole nu au scrise de el insusi …..
  Articole nerelevante inn peisajul marelui smen si aranjament politico-financiar ….

 39. Mircea Cărtărescu – În Stilul Lui Bacovia

  e seară şi ninge-ndesat
  zăpada-n zăpadă se lasă
  şi abia mă mai mişc îngheţat
  şi abia mai ştiu drumul spre casă

  e beznă un câine-a lătrat
  de-acum n-are rost să mai sper
  sprijinit de un stâlp un soldat
  şi-aprinde ţigarea stingher

  e noapte şi ninge turbat
  şi nu mai zăresc nici un drum
  cum viaţa-i un loc depărtat
  cum totu-i mai simplu de-acum!

 40. Aveti o gindire de comunista.Cum a inceput un control al Parlamentului in ograda dvs.,cum ati inceput sa improscati cu noroi in tot ce misca.Mentalitate de urmas al Anei Pauker.
  Daca nu aveti nimic de ascuns in curtea ministerului,nu aveti de ce sa va ascundeti eventualele mizerii intre faldurile rochiei.
  Dar cunoscind ceea ce s-a intimplat cu Riti-Piti,va luati “asigurari”ca nu veti ajunge in postura de acuzat.
  Cine stie,poate licuriciul cel mare uita ca trebuie sa aiba grija de dvs.,asa cum a uitat si de Riti-Piti.
  Intre 4 pereti cu cei de teapa lui Riti!

 41. # Katrina Says:
  July 28th, 2009 at 6:02 am

  Daca ar exista adevarati politicieni si nu banditi, s’ar alatura initiativei doamnei Udrea si ar declansa un adevarat uragan in randul escrocilor din politica romaneasca, iar in plus, daca societatea civila ar face presiuni, demonstratii, greve, etc, o adevarata revolutie ar putea schimba fata Romaniei…..dar asta numai DACA…..

  Mesajul lui Katrina face cat un milion de comentarii inteligente. Multumesc prietene, ai spus cel mai mare adevar in putine cuvinte. Mi ai racorit sufletul. Lasati orgoliile si luati acest mesaj ca pe un motto, este purul adevar, care pe mine ma macina de mult timp exprimandu-mi-l de multe ori aici.
  In societatea civila nu mi am pus niciodata sperante, deoarece e greu de urnit un popor indoctrinat putin involuat…. Dar politicienii puternici, capabil, doritori de a-si lasa amprenta in istorie asa ar trebui sa faca, sa declanseje acel uragan (nu chiar Katrina 🙂 ) pt a da exemplu, pt a striga abuzul facut imotriva doamnei Elena Udrea, pt a starni mintea romanului care doarme sau lancezeste si asteapta cu gura cascata sa i pice para…. Unde-s colegii din PDL, unde-s reactiile lor, unde-i nelinistea lor??? Nu pricepe nimeni oare ca, Elena Udrea poate fi omul nou in politica romaneasca, ca nu se poate asocia HOTILOR cu traditie din politica damboviteana???

 42. De ce Doamna UDREA, daca stiati toate acestea pana acum, nu le-ati facut publice? De ce ati asteptat sa fiti amenintata ca sa dati toate acestea in vileag? Este clar ca sunteti complice cu toti cei pe care i-ati enumerat si doar amenintata va aratati coltii. Sunteti toti o haita de lupi.

 43. Lulu

  Acum intelegi de ce multi din tinerii politicieni cu idealuri aleg pana la urma sa stea deoparte? Pentru ca nu te poti bate cu sistemul de UNUL SINGUR…..

 44. Pai deviza mea NG aici pe blog o afirm de peste un an ca: politica nu este individuala ci de grup. As dezvolta, dar mi e ca supar prea rau… 🙂

 45. Deciziile de oportunitate apartin ministrului ….E corect …dar se extinde si asupara celorlalti ministri luati in vizor de acelasi discurs politic…..
  Spun si eu ,copiind pe altcineva ….Ce pacat ca devoalarile,sesizarile publice ,actele de responsabilitate ministeriala si verificarile activitatii ministeriale ,parlamentare etc poarta doar amprenta luptei politice ….in economia careia intra aliante,posibile aliante ,aranjamente ,omerta politica etc…..Toata aceasta lupta exclusiv politica nu poarta amprenta corectitudinii ,responsabilitatii morale ,incarcatura responsabilitatii data de votul electoratului …..Nu cred ca exista politician ,ministru care sa nu fi beneficiat de pe urma activitatii politice ,sa nu fi fost atins de aripa binefacatoare financiar a jobului sau in politica sau administratiile locale ….maculandu-si la un moment dat constiinta ,amprentandu-si conditia sociala si politica cu sentimentul culpabilitatii ….
  Si atunci …..cine ridica piatra …..in politica romaneasca ?

 46. @Buna ziua Silver,
  Daca mai esti pe blog poate poti sa-mi spui ce hram poart un domn Izvoranu sindicalist la invatamant pe caare-l vazui adineori la RTV intr-o discutie cu dna Andronescu?

 47. @Buna ziua Silver,
  Daca mai esti pe blog poate poti sa-mi spui ce hram poart un domn Izvoranu sindicalist la invatamant pe caare-l vazui adineori la RTV intr-o discutie cu dna Andronescu?

 48. Citesc si ma crucesc
  La sedintele PDL nu va lasa sa vorbiti asa ca refulati pe blogul lui UDREA ?
  Dupa 20 de ani in care nimeni nu a facut nimic (pentru societate) nu inteleg fanatismul unora de a sprijinii pe unu sau pe altu.
  Ma duc sa vomit……….

 49. Am participat ca invitat la sedinta din 27.07.2009 in Parlament! Ar fi multe de spus, ceea ce m-a deranjat cel mai mult au fost atitudinele de deranjare voita in timpul speechuluii Domniei Voastre de tip marlanesc din partea PNL care pana acum se dadeau un partid la 4 ace cu papillon de eleganta politica! Din pacate d-na Presedinta Roberta Anastase nu i-a avertizat cel putin!
  In rest felicitari pentru discursul ofensiv care merita sa fie rasplatit cu un un buchet de flori “Turistic”

  Sa auzim numai de bine, sper sa ma primiti intr-o scurta audienta la Palatul Victoria

 50. Stimata d-na Elena Udrea,
  Pentru ca suntem intr-o oarecare vacanta, am facut impreuna cu colegii mei, po3tii, o sedinta de brainstorming, o analiza a situatiei dvs. actuale. Foarte rar ni s-a intamplat sa fim unanimi in aprecierile noastre. Cu totii am fost de acord ca, daca veti sti sa gestionati aceasta situatie in care ati fost introdusa, veti iesi cu siguranta mult mai intarita. Veti castiga enorm si fara a mai putea da inapoi foarte curand la capitolul imagine si popularitate. Ar trebui sa aveti, doar, grija cum veti gestiona urmatoarele dvs. iesiri la rampa. Deocamdata. am cazut cu totii de acord ca ati inceput bine. Avem si un sfat po3tic pentru dvs. Dati in cetateni exact cum ati facut si pana acum. Nu va lasati calcata in picioare. Raspundeti imediat tuturor atacurilor murdare venite din presa, desi va fi foarte greu sa va mobilizati impotriva hoardelor reunite. Aveti grija, in schimb, la iesirile in public. Nu aveti voie sa va enervati, sa va iesiti din pepeni, reprezentantii presei nu sunt vanzatori de pufuleti, morcovi ori gogosi infuriate. Poate catelusul tolo ar fi meritat o palma din partea dvs. , mai ales ca si-a permis sa va jigneasca prin atacuri nedemne la persoana. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitati ca , cel putin pentru moment, noi speram ca si pentru viitor, dvs. sunteti ministru in Guvernul Romaniei. Lasati-i pe altii sa isi faca aceasta meserie, de “palmasi”. Fiecare pasare pe limba ei piere iar cainele moare de drum lung. Nici nu mai stiu exact cum era proverbul asta pentru ca acum suntem in vacanta si nu avem proverbele la noi. Avem in schimb o po3zie V-o dedicam, impreuna cu urarile noastre de turism fericit la mare si alte urari ! (vezi mai jos, cf. cu originalul)

  Urari
  poezie 🙂

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  de Doru Lascarache [Doru ]

  am dorit sa te salut
  ca la anul poate uit
  sa ai parte de iubire
  drumuri multe,fericire
  cand o fi zapada tare
  tu sa fii stanca in mare
  sa ai in viata si mult spor
  si sa tii un pic la scor
  si sa spun de incheiere
  sa ne dea domnu putere
  si in mana cu-n jidvei
  41/42/43…

 51. ***ion adrian – Bună! 😆

  Isvoranu? Isvoranu este un şef de sindicat de la Iaşi… Mănâncă omul o pâine bună pe seama naivilor care, lună de lună, cotizează ca să trăiască şi el bine… Împreună cu ceilalţi – Cornea, Bobulescu, Croitoru şi alţii – şi Isvoranu este groparul învăţământului românesc. Şi uite, Ioane, pe aceştia nu-i condamnă nimeni, nimeni nu cere pentru ei, înfiinţarea unei comisii de anchetă…

  Aaaa, uitasem, Isvoranu este omul care, ca şi Bobulescu, pronunţă “bacalOreat…” Halal cultură! Halal oameni care s-au aşezat în fruntea învăţământului…

 52. Stimata d-na Elena Udrea,
  Pentru ca suntem intr-o oarecare vacanta, am facut impreuna cu colegii mei, po3tii, o sedinta de brainstorming, o analiza a situatiei dvs. actuale. Foarte rar ni s-a intamplat sa fim unanimi in aprecierile noastre. Cu totii am fost de acord ca, daca veti sti sa gestionati aceasta situatie in care ati fost introdusa, veti iesi cu siguranta mult mai intarita. Veti castiga enorm si fara a mai putea da inapoi foarte curand la capitolul imagine si popularitate. Ar trebui sa aveti, doar, grija cum veti gestiona urmatoarele dvs. iesiri la rampa. Deocamdata. am cazut cu totii de acord ca ati inceput bine. Avem si un sfat po3tic pentru dvs. Dati in cetateni exact cum ati facut si pana acum. Nu va lasati calcata in picioare. Raspundeti imediat tuturor atacurilor murdare venite din presa, desi va fi foarte greu sa va mobilizati impotriva hoardelor reunite. Aveti grija, in schimb, la iesirile in public. Nu aveti voie sa va enervati, sa va iesiti din pepeni, reprezentantii presei nu sunt vanzatori de pufuleti, morcovi ori gogosi infuriate. Poate catelusul tolo ar fi meritat o palma din partea dvs. , mai ales ca si-a permis sa va jigneasca prin atacuri nedemne la persoana. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitati ca , cel putin pentru moment, noi speram ca si pentru viitor, dvs. sunteti ministru in Guvernul Romaniei. Lasati-i pe altii sa isi faca aceasta meserie, de “palmasi”. Fiecare pasare pe limba ei piere iar cainele moare de drum lung. Nici nu mai stiu exact cum era proverbul asta pentru ca acum suntem in vacanta si nu avem proverbele la noi. Avem in schimb o po3zie V-o dedicam, impreuna cu urarile noastre de turism fericit la mare si alte urari ! (vezi mai jos, cf. cu originalul)

  Urari

  poezie 🙂
  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  de Doru Lascarache [Doru ]

  am dorit sa te salut
  ca la anul poate uit
  sa ai parte de iubire
  drumuri multe,fericire
  cand o fi zapada tare
  tu sa fii stanca in mare
  sa ai in viata si mult spor
  si sa tii un pic la scor
  si sa spun de incheiere
  sa ne dea domnu putere
  si in mana cu-n jidvei
  41/42/43…

 53. ***po3tul – “Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia.”
  Acesta este proverbul…

 54. Dna Udrea,
  permiteti-mi va rog, o parere de simplu cetatean. Nu sunteti dumneavoastra vinovata ca vi s-a creat un minister, ori ca vi s-au dat pe mana bani publici. Nu e nici vina dvs ca ati cheltuit acesti bani pe imnuri si promovari, caci banii trebuie cheltuiti o data ce au ajuns in bugetul turismului. Daca v-ati ocupat de imaginea Romaniei exact ca o femeie, investind banii pe cosmetice (poate prea multe) in loc sa sanctionati la sange pe operatorii de turism pusi pe jecmaneala ( lucru pe care il puteati face si ca sefa de agentie) iarasi nu va gasesc o vina, caci ati actionat dupa aceeasi strategie dupa care va promovati propria imagine.
  Bineinteles ca prea multe sulemeneli, strica. Nu mai incercati sa ne convingeti ca avem nevoie de pomezi si smacuri ca sa ne promovam tara in lume, caci nu convingeti pe nimeni. Buniile dvs intentii palesc in fata fotoliului mult prea mare pe care il ocupati. Singura dvs vina este ca nu ati realizat ridicolul situatiei la timpul potrivit. Sarut-mana!

 55. d-na… METROU …Drumul Taberei.

  au trecut 9 luni de la alegeri… ce faceti cu promisiunile..

 56. OK Silver,
  Am urmarit discutia dintre el si abramburica pe tema posturilor de suplinitor cu si fara calificare adica cred eu un licentiat care ar putea sa se titularizeze sau un bacalaureat sau nici macar care sa predea o materie ptr care nu exista nici-un calificat in zona.
  Cocluzia mea: Basescu are dreptate acesi indivizi care sunt pe la sindicate nu vor decat sa se faca ca vor reforma sa se schimbe pe ici pe colo dar sa nu se modifice nimic.
  Din nou constat ca este perfect justificat termenul de jigodie, care- i deranjeaza pe cei care dimineata cand se privesc in oglinda sau cand ajung la vre-o inmormantare in fata lui Dumnezeu, vad o jigodie, stiu sau macar simt in adancurile constiintei lor intunecate, dar apoi nu vor sa recunoasca desigur nici mcar in fata propriei lor contiinte.

  Am mai povestit ca acum multi ani am citit o scurta nuvela a unei debutante al carui nume nu am mai reusit sa-l obtin si revista Ramuri care o premiase s-a pierdut.
  Era vorba de o experienta ingrozitoare traita in vis de Gudea unul din cei mai vechi regi cunoscuti de istorie, in Lagash , Mesopotamia.
  Concluzia visului si deci si despotului este:

  Am mers pe urmele raului am dorit sa-i gasesc marginile si am vazut ca ele nu exista.

  E cam mult spus despre prapaditii la care m-am referit aici dar vorba schetchului: asta este rima.

 57. @Silver,
  Cu ce te deranjeaza poetul , face si el ce poate, completeaza poate prin originalitate grupului de poeti, cele spuse de mine dnei Udrea ceva mai de dimineata.

 58. ***ion adrian – de unde ai scos tu că mă deranjează po3tul? Nu-i adevărat, din contra îmi place să-l citesc. 😆

  Citeşte-i postarea de mai sus şi o să te lămureşti de ce am venit cu proverbul întreg din care el nu-şi amintea decât o parte. Este un proverb extrem de drag sufletului meu deoarece cuprinde foarte mult adevăr verificat… 😆

 59. Buna ziua,
  Poate am si eu norocul sa citeasca D-na Udrea aceste randuri…legate de turismul pe litoralul romanesc. In perioada 18-24 iulie 2009 am avut un sejur in statiunea VENUS la Hotel Raluca “3 stele” cu demipensiune la restaurantul ORION din cadrul Hotelului. Acestea apartin de compania THR MareaNeagra. Din 5 feluri de mancare prezentate in meniu …seara nu aveau decat gordonbleu si orez…. Dupa doua incercari mi-au adus acest preparat dar cu carnea pe jumatate cruda si am renuntat. A doua zi am fost servit cu un pahar de suc cu panza de paianjen pe el. In acel moment am renuntat la serviciile de masa si mi-am facut datoria de cetatean si am incercat sa anunt toate autoritatile statului. A fost o aventura, toate numerele de telefon TEL VERDE aveau setat robotul care-mi spuneau sa fac scris, la OPC Constanta toate telefoanele sunau ocupat, in cele din urma am sunat la Autoritatea Nationala pentru protectia consumatorilor la Bucuresti si am reusit sa fac sesizarea. la Directia de sanatate Veteriara si siguranta alimentelor tot nu am reusit, peste tot unde sunam ( DSV, DSP, Ministerul Sanatatii, Inspectia sanitara de stat) toti imi spuneau sa fac scris ca asa e procedura, dar cand le ceream sa se prezinte imi inchideau telefonul. Am reusit sa-mi recuperez contravaloarea bonurilor valorice pentru masa prin intermediul d-lui director adjunct de la Ministerul turismului, Dl. Gherghina Doru, care se afla in control la tabara de copii din Statiunea Venus in urma unor cazuri de toxinfectie alimentara.

  Ce scopuri au eforturile financiare pentru promovarea turismului din bani publici, in conditiile in care pe litoralul romanesc e dezastru si ca sa faci o sesizare privind neregulile legate de siguranta si sanatatea consumatorilor trebuie sa dai 100 de telefoane si degeaba ca trebuie sa faci scris. Dar pe litoral cum sa faci scris….sa te duci la receptie si sa ceri o foaie un pix si sa-ti dea voie sa dai si un fax ca sa-i reclami. Asa mi-a recomandat d-na de la DSV Constanta care nu s-a recomandat.

  Nu am avut cum sa fac scris si in continuare restaurantul functioneaza ..in aceste conditii.

  Am fost sunat de la OPC Neptun, ca au facut control si i-au sanctionat pe cei de la Hotel, dar nu mi-au spus ce nereguli au gasit si cum au fost sanctionati… e secret.

  Pot sa inchei pentru d-na Elena Udrea asa cum mi-a zis directorul Agentiei de turism de unde am cumparat biletul de odihna: ” Domnule traim in Romania… nu stiati?”

  Ce turism promovam pana la urma?

  Cu stima,

  Un cetatean al Romaniei

 60. @Silver,
  Aha, nu citisem textul po3tului pana la capat, caci eu deja imi expusesem pct de vedere la problema in discutie.

 61. Nu-mi vine sa cred cati sustinatori are Udrea pe blogul asta. Parca orbi la ce se intampla.
  Ma sperie. Ca si discursul lui Ridzi… mintea lumea in fata cu atatea probe relatate.
  Ati coborat mult stacheta cand vine vorba de demnitate.

 62. Po3zia zilei :

  Cainele prost da’ rau
  ………………………………………

  Intr-o toamnă aurită
  De al frunzelor miraj,
  Un dulău mare se-agită,
  Dă din cap, face tapaj:

  Vai, nimica nu-i mai place,
  Nimeni nu-i mai intră-n voie;
  În picioare vrea să-i calce ,
  Dacă simte că-i nevoie,

  Adversari, să-şi răpună,
  Şi să-i muşte rând pe rând…
  (De ce să latru la lună?…
  Când duşmanii-s pe pământ!)

 63. ***ion adrian – în învăţământ nu se vrea reformă. Ceea ce auzi e vorbăreală chioară, fără nici o acoperire… Clasa politică în cârdăşie cu sindicatele pun stop oricărui progres în învăţământ…

  Ioane, pentru ca politicienii de acum să ne poată călări şi în viitor, prin urmaşii lor pe care deja au început să şi-i implementeze în viaţa politică – vezi fam Sârbu, cel împuşcat în biluţe – au nevoie de proşti. Proştii pot fi uşor minţiţi, uşor manipulaţi şi exploataţi, cumpăraţi ieftin pe un kg de zahăr şi un bidon de ulei…

  Pe când un om şcolit, informat, educat mai pune mâna şi pe par şi întreabă “de ce, băăăăăăăăă, e rău când ar putea să fie bine?…”

  În ceea ce priveşte încadrarea despre care s-a discutat astăzi… Nu primează calitatea cadrului didactic ci susţinerea de care se bucură, banii pe care-i are şi cotizaţia lunară la directorul şcolii şi/sau inspectorul teritorial…

  Ăsora pe care i-ai auzit astăzi, le convine Ioane ca la catedră să fie cât mai mulţi suplinitori, calificaţi ori necalificaţi, şi pensionari… Şi ştii de ce? Îţi spun tot eu: pentru că suplinitorii şi necalificaţii nu vor cere nimic, niciodată… Dacă o fac, zboară!… Aceştia se mulţumesc cu cât li se dă…

  Nu lua de bun tot ce auzi pe TV-uri… Poţi crede minciunile lor numai dacă nu cunoşti realitatea din teritoriu…

  E jalnic, Ioane! De asta avem licenţiaţi care nu ştiu tabla înmulţirii ori să scrie corect… Vezi absolvenţii USH… 🙄

 64. Va doresc o zi placuta in continuare, noi plecam la sa ne distram, va fi o zi placuta, pe care o vom petrece intre prieteni. Apropo de “prieteni” adevarati, iata ce si mai spun unii altora, poate va era dor :

  Bibliotecaru Says:
  July 28th, 2009 at 9:38 am

  @ Cătălin Tolontan

  Aş fi interesat să aflu exact ce v-a spus doamna Udrea relativ la “culegerea de informaţii”, este de ştiut dacă anumiţi politicieni finanţează grupuri de intelligence-security particulare sau chiar personale.

 65. @Silver,
  Multumesc ptr lamuriri, este intradevar jalnic.

 66. Tolontan blocheaza blogul, iar mie mi-a blocat accesul pe gsp, obturind coloana pe care figureaza trimiterea la blogul lui. Pur si simplu, desi accesul internet este liber! Nu stiu daca se intelege, democratul tolontan (care, se cam uita, dar a determinat prin exasperare demisia in 2005 a cuplului bitang si bellu, precum si murdarirea lui Gica Popescu, care a pus sportul pe butuci, scriind o data pe luna despre volei, de pilda, care este pe cale sa distruga fotbalul, prin gsptv, fara acoperire, indepartind sponsorii si publicitarii de pe terenurile de fotbal la meciuri vazute de 20.000 de oameni etc), ei bine democratul tolontan a blocat accesul id-ului meu tocmai pentru ca nu aveam aceeasi opinie cu el. Eu insumi sunt gazetar sportiv, tolontan imi lua telefoanele (adica eu eram la cronica, si o mina de pusti notau la dictare in redactie), nu asta este problema, ci faptul ca dupa cenzura mogulilor, prin acapararea presei, se produce si cenzura internetului, prin inlaturarea mesajelor, scrise civilizat, dar in afara “liniei” postului, ziarului… Poate ar fi nevoie de citeva ziare on line in care sa se manifeste si alte voci, in afara celor “oficializate”, toata lumea, cu un spirit de gloata inspaimintator, mestecind aceleasi locuri comune (flota, casa din mihaileanu, scena de 75.000, perdelele de 75.000, prix uni, vad, matelotul betiv) admise cu elan. Oricum, avind mari probleme de sanatate nu mai pot apara in fata cenzurii pe internet, practic nu ies din casa, dar ceea ce face redactorul sef al gsp cu mine este un lucru deosebit de grav. Ceva in genul acesta s-a facut in china inaintea JO, nascind un val de proteste. Tolontan a fost la Beijing, si, iata, asta a tinut minte

 67. Dna Udrea sunteti prima din PD-L care nu ati acceptat tacit acuzele noii Coalitii 322 care se profileaza la orizont.Romanii care voteaza pe toti politicienii NU cunosc adevarul faptelor acestora si nici cine sunt ei in realitate.Ma bucur ca cineva din PD-L ,in sfarsit ,a inceput sa combata minciuna si mistificarea adevarului deoarece pana in prezent PD-L a avut o tactica gresita sub semnul tacerii,cainii latra carava trece.Prin lipsa de pozitie pedelistii apar eau sa confirme tacit toate acuzatiile hotilor si devalizatorilor politici de tara.
  Dorim sa fim martiri in procesul initiat de dl Toader impotriva lui Tariceanu pentru subminarea Romaniei dar nu stim cum sa procedam.Alaturi de Tariceanu consider ca si Geoana trebuie sa fie acuzat pe masura la factor moral ,cu atat mai mult cu cat amandoi au actionat intentionat ,cu buna stiinta pentru introducerea Romaniei in Criza financiara declansata peste ocean cu putin inainte de alegerile parlamentare din 2008 din Romania.Prin devalizarea Fondului de Rezerva al Romaniei au sabotat tara si au introdus Romania in criza.

  In secolul 21 sabia taie capul plecat.Fruntea sus si aratati mizeria.

 68. despre discursul doamnei udrea din parlament pot spune doar atit-a fost pe sufletul si inima mea ,ALBASTRA’.
  corect din punct de vedere politic,excelent construit pt a spune farta echivoc ca e o rafuiala politica folosindu-se in acest scop parlamentul si cirdasia imbecila bazata pe legatura dintre smenurile puse la cale de derbedeii din psd si pnl.
  efectul-major,a lovit ca un berbece cele doua partide ,a readus in discutie multe smenuri uitate ,de fapt voit uitate de oamenii politici,de presa servila .
  acum in mod firesc ar trebuie sa vedem si oaresce reactii,din partea noastra a tuturor,nu pt ca am aflat lucruri noi,ci pt ca poate ar trebui sa vina vremea socotelilor.

 69. ei ,cu toate acestea,cu tot discursul excelent al doamnei udrea ,deci cu toate acestea zimbesc ,de fapt chiar rid cind citesc apelurile adresate membrilor din pd-l ,si intrebarile retorice care suna cam asa:
  -unde stati ascunsi mai fratilor’?
  haaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiii,nu stiu de ce dar imi cam suna fals in urechi acest apel,cind doar cu o luna,doua in urma aceiasi sfatuitori de taina o sfatuiau pe doamna udrea sa se detaseze de partid,pt ca ea este o floare rara,este altfel ,este cea mai cea dintre toti ministrii,dintre toti membrii pd-l si dintre toti politicienii din romania.
  cum se face ca acum apelam la aceiasi pedelisti,oameni de nimic,lenesi,incapabili,niste politicieni ratati care oricum sunt in politica degeaba?
  oare cum trebuie citite aceste sfaturi date de tainicii sfatuitori?ce sa creada si cum sa inteleaga un om normal acest fel,mod de raportare la politica,la relatiile din partid,in final la relatiile interumane?
  norocul doamnei udrea este ca nu a urmat aceste sfaturi,repet,OTRAVITE’care ar fi dus-o la un dezastru al carierei si si-a pastrat mintea lucida raminind acelasi om de la inceputurile intrarii in politica.
  abea de aici din acest comportament imi dau seama ca este un om cu abilitati de politician de clasa,ca are toate sansele sa devina un politician de anvergura,lucru care se va produce cind aceasta comisie isi va inceta activitatea.

 70. Pe Realitatea.net, am găsit acest comentariu care prezintă, succint, “marile succese” jurnalistice ale lui Tolontan… Îl redau mai jos… 😳

  “50. Liviu Iordache
  Astazi, ora 12:47
  Democratul Tolontan foloseste metode chinezesti, blocindu-mi accesul la gsp, dupa ce am scris citeva despre marile lui realizari: 1. Demisiile cuplului Bellu-Bitang, in 2005, din cauza unei campanii de presa si incitarii la procese din partea unor gimnaste (va amintiti de mizeriile cu oana petrovski?); 2. Mizeria fara seaman impotriva lui Gica Popescu, unde, neputind face campanie de lunga durata, din cauza subtirimii datelor existente, a facut o campanie ‘lata’, furnizind aceleasi informatii si la adevarul, textele fiind publicate simultan; 3. distrugerea sistematica a sportului romanesc, prin neglijarea celorlalte discipline, despre care se scrie odata pe luna, cite un can-can; astfel, exista contracte in care, pentru obtinerea unei sponsorizari, o federatie, de pilda, se angajeaza sa asigure, in schimbul unor sponsorizari, etalare media, descurcindu-se fiecare cum poate; 4. distrugerea lenta, dar sigura a fotbalului intern, prin inventia gsptv, care incalca legea, neavind acoperirea ceruta de lege; ratingul redus duce la desistarea sponsorilor si publicitarilor cluburilor de fotbal, ale caror incasari scad dramatic, pentru ca este evident ca la o audienta de maximum 50.000 de telespectatori nimeni nu este tentat sa-si afiseze bannerele la meciuri. In fine, sunt multe, poate doar observatia ca in cazul ridzi a mai aparut o inventie: se tot spune ca fosta ministru si sotul au cerut stergerea e-mailurilor; or, in textul procurorului se vede clar ca un anume maruta sau asa ceva, se poate verifica, i-ar fi cerut specialistului it ceva. Manipulare de 2 lei si, mai ales, grava cenzura la nivelul internetului.”

 71. Accept ceea ce spuneti despre Crin Antonescu, PNL, PSD etc etc. Probabil ca si ei sunt vinovati de furturi din diverse fonduri. Acum insa este momentul dvs sa fiti anchetata.
  Va dati totusi seama ca este o chestie chiar serioasa? sau aveti spatele acoperit? Va intreb asta pentru ca vorbiti cu o nonsalata caracteristica sefului dvs, domnul Traian Basescu (apropo ce mai face flota noastra… sau a fost cumva flota lui… “pe persoana fizica”?) despre niste acuzatii foarte grave. Sau poate ati masluit “abacurile” si “ruletele” astfel incat sa nu aveti probleme cu “jaluzelele” de la ministerul pe care il conduceti.
  Cred ca e mai bine sa se ancheteza hotii dintr-un anumit partid decat sa nu se ancheteze nimic. Daca ar fi fost PSD sau PNL as fi fost la fel de fericit.
  Nu stiu daca se va descoperi ceva impotriva dvs, stiu doar ca e f posibil ca Monica Ritzi sa o pateasca destul de rau. E si asta un inceput.
  Va doresc mai mult bun simt si mai multa smerenie in fata prostilor care va platesc.

 72. si pt ca sa intelegem si mai bine de ce parlamentul este pilonul democratiei cu cea mai scazuta incredere12% sa ne uitam putin cum penelistii si probabil si pesedistii si-au desemnat oamenii in COMISIA VANGHELIE,S-AU TRIBUNALUL MUNCITORESC PARLAMENTAR.
  astfel seful comisiei a fost numit de pnl in persoana BETIVULUI,a mincinosului LUDOVIC ORBAN:
  omul care a accidentat o fetita dupa care a fugit de la locul accidentului si a mituit parintii copilului,el negind ca ar fi facut accidentul in conditiile in care in momentul accidentului circula beat la volan.
  fara a mai pune la socoteala afirmatiile l-a adresadoamnei udrea-ca ar fi trecut prin asternuturile unor politicieni pt a-si asigura ascesinunea in partid.
  Adriana Saftoiu-este o alta propunere a pnl-mai cunoscuta inante de MAREA TRADARE CA PUFULET,este un dusman cumplit al doamnei udrea.
  ea este modelul perfect de femeie frustrata,invidioasa si complexata,care ar fi in stare sa o puna pe piine si sa o manince pe Elena Udrea invidioasa fiind pe succesul si ascensiunea doamnei Udrea.
  se stie din istoria romantata ca cele mai cumplite razbunari in lumea politicii au fost puse la cale de femei,geloase,complexate si incarcate de ura.
  nu voi cita nici un nume celebru pt ca n-as vrea sa fiu gresit inteles.
  prin aceste numiri sunt convins ca aceasta comisie este cu muuult mai violenta decit tot ce-a putut imagina BISERICA CATOLICA CU A SA INCHIZITIE.
  adevaratii vrajitori si diavoli din cele doua partide psd si pnl-vor incerca orice ca sa o desfiinteze pe doamna udrea.
  va fi un razboi total,unde regula va fi ,ca nu exisista nici o regula.
  de fapt va fi o confruntare in miniatura,o simulare in laborator a ceea ce va urma sa se intimple in lunile urmatoare.
  de pe acum anunt-nu va ramine piatra pe piatra si cel mai important lucru,vor cadea ceva capete din psd si pnl.
  asa ca ii asigur pe toti antibasescienii,dar si pe antibasescienii travestiti,deghizati-aveti mare grija…..
  toti ochii sunt se pe voi…haaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 73. frak,

  iti zic eu unde sunt membrii pdl …. toti stau ascunsi pentru ca fiecare se stie manjit si nu are de gand sa iasa in fata toaman acuma cand s’a demonstrat ca zeus nu e chiar zeus … nu’s cu nimc mai breji decat psd’istii sau pnl’istii … toti sunt niste hoti … sistemul de promovare in partide este in asa fel conceput incat un om integru nu are cum promova … 🙂

 74. chestia asta cu marea tradare a doamnei saftoiu e o prostie … ti’am mai spus ca daca ar fi sa judecam in acest fel basescu l’a tradat pe petre roman sau -L a tradat pnl’ul … gresit … daca doamna saftoiu n’a mai putut sta in pdl o fi avut si ea un motiv … si chiar daca n’a avut un motiv e dreptul domniei sale sa se duca unde are chef … ca doar n’o fi fost proprietatea lu’ basescu … 🙂

 75. io’s tentata sa cred ca a fost fortata sa plece pentru ca n’a cedat avansurilor sefului … 🙂

 76. gabi Says: Accept ceea ce spuneti despre Crin Antonescu, PNL, PSD etc etc. Probabil ca si ei sunt vinovati de furturi din diverse fonduri. Acum insa este momentul dvs sa fiti anchetata.

  Dar cei enumeraţi de tine mai sus, de la PNL şi PSD au fost anchetaţi? Când? Să-mi fi scăpat oare, mie?

 77. iata ca adevarata opozitie manifesta ,PRESA MOGULILOR’se implica si in cazul udrea.
  iata cum scenariul se repeta precum tras la xerox-apare catelusul TOLONTAN-atentie ziarist sportiv-si ne explica cum a fost el amenintat si intimidat de elena udrea.
  foooooarte interesant,deci daca nu prea avem argumente reale,inventam,dealtfel singurul motiv plauzibil pt care s-a format aceasta comisie este unul cit se poate de evident-lovim in basecu,lovim in pd-l si nu in ultimul rind ne satisfacem propiile ftustrari,lovind in udrea.
  uneltele utilizate sunt cele clasice-un atac fara precedent al aDEVARATEI OPOZITII-PRESA MOGULILOR.
  ce va iesi din acest razboi?
  vor fi multi raniti ,dar si morti,politic si profesional,pt ca de data aceasta miza este muuuult mai mare.
  de data aceasta pd-l isi va mobiliza efectivele,logista si resursele,care nu sunt putine si se vor interpune facind un zid puternic in jurul doamnei udrea.
  nu stiu ce socoteli si-au facut antibasescienii,dar stiu precis,vor pierde ,vor pierde din cauza ca au deranjat ceea ce nu trebuiau sa deranjeze-TRECUTURILE LOR TICALOASE,HOTIILE LOR,SMENURILE LOR.
  daca in cazul ritzdi evenimentele s-au precipitat si cei care au sfatuit-o au sfatuit-o prost,in cazul doamnei udrea tactica va fi cu totul alta-va fi un razboi total,pe toate planurile si fronturile.
  prevad sfirsitul citor-va politicieni de marca si stiu ce vorbesc.in acest razboi nimic nu va fi neglijat si nimeni nu este in siguranta.
  multi vor incerca sa puna batista pe tambal,numai ca,cutia pandorei a fost dechisa si nimeni si nimic nu mai poate oprii-valul enorm care se pregateste sa loveasca tarmul politicii romanesti.
  fratilor politicieni,dar si jurnalisti stiti care e sloganul cel mai potrivit in acest moment pt voi?
  ,Scapa cine poate’
  haaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 78. P.S.-a uitasem sa va spun:nu va faceti griji este cine sa stinga lumina dupa voi,poate chiar si eu as putea face efortul asta.
  haaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  sunt curios sa vedem au pesedeii si penelistii cohones?haaaaaaaaaaaa

 79. cenushares draguto da de cind tu judeci?se poate?ai uitat ca iti lipseste organul.
  tu draguto reproduci si te reproduci-cu ginditul si judecatul sunt altii.
  asa ca draga cenushares te rog eu frumos nu-ti depasii atributiile,nu te forta dragut-o sa nu-ti produci oaresce stricaciuni.
  haaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 80. au,cenushares te rog eu frumos sa nu-mi vorbesti de tentatiile tale……haaa hiiiiiiiiii
  cred ca nu vrei sa abordezi subiecte cu ,Bulina rosie…..aici facem doar politica..
  haaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 81. Oare argatul asta de Manastur, care’si zice Zapa, un semidoct cu 8 clase primare, chiar nu’si da seama ca vorbeste de funie in casa spanzuratului ? Nu’i destul ca foloseste un limbaj suburban, dar mai vorbeste si dupa ureche.

  “se stie din istoria romantata ca cele mai cumplite razbunari in lumea politicii au fost puse la cale de femei,geloase,complexate si incarcate de ura.”

 82. Kingu’ spune:
  “aici facem doar politica.. haaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ”

  Eu constat ca’si etaleaza doar incultura politica, pe langa nivelul foarte scazut de gandire…..

 83. frank,

  ce stii tu ce’i aia judecata? … cat despre organ nici cu ala nu cred ca stai prea bine ca altfel te’ar fi luat si pe tine cineva … 🙂

 84. FRANK…..Orice fel de razboi politic ..pe dosare,comisii etc….este bun pentru noi ,electorii ..pacaliti de 20 de ani incoace de gargara de partid …..Razboiul rozelor,raboiul stelelor …din politica romaneasca …toate sunt agreabile de privit ….numai sa fie un singur subtitlu :”Razboiul de 1 an ” ..maxim…sa vedem si noi ceva sentinte cu “vinovat ” ….desi cred ca vor fi seriale fluviu care vor dura ani buni …pana se prescriu faptele …..pana confundam sau uitam actorii principali si subiectul principal …..

 85. CENUSHARES …..Nu-l subestima pe amicul meu Frank…….El tot ,in ansamblul sau e un organ ..de partid …..

 86. FRANK ……Lamureste-ma …..de ce ar trebui ca Elena Udrea sa apeleze la serviciile si ajutorul PDL?
  Ca sa faca ce ,membrii inteligenti din PDL?
  In cererea de infiintare a Comisiei Udrea nici macar nu s-au formulat acuzatii clare ,sprijinite de documente obtinute de presa fie ele si pe surse ….Deci nu se poate nici macar politic sa se manifeste membrii PDL declarand ca “au incredere in Elena Udrea ca e nevinovata “……Nu se pot manifesta solidari si in in acest sens deoarece nu-mi amintesc ca cineva din presa sau dintre politicieni sa fi afirmat ca Dna Udrea e banuita ca ………..Totul a fost expprimat la nivel de verificare a cheltuirii banului public si la oportunitatea efectuarii unor anume cheltuieli ….
  Pe aceste directii Elena Udrea s-a exprimat clar si concis ca si Comisia si presa vor gasi totul OK la Ministerul Turismului …..deci isi asuma toata activitatea de pana acum personala si a Ministerului Turismului …..Deci tot independent …..
  O interventie a PDL fie ea si declarativa pe acest subiect ar dauna imaginii Dnei Udrea ar pune sub semnul intrebarii justificarea infiintarii Comisiei …vand in vedere ca prin declaratia sa Elena Udrea a demonstrat cumva inutilitatea infiintarii Comisiei …si caracterulul ei ,pana acum exclusiv politic…..

 87. FRANK…..Daca in cazul Ritzi ,membrii PDL s-au exprimat ca au incredere in nevinovatia sa …practic decalaratia a devoalat faptul ca atat comisia ,presa si DNA au gasit elemente care justifica banuiala ca Ritzi ar fi vinovata …..Cand spui ca ai incredere in nevinovatie inseamna ca deja exista si celalalt termen si alte elemente care induc automat cuvantul vinovat …
  Ritzi cu un avocat bun scapa….invocand elemente procedurale ,incercand sa demonstreze buna credinta a lui Ritzi ,naivitate ,etc etc…..Scapa de acuzatii grave ramanand celelalte suspiciuni sau culpe mai mici care au justificat demisia sa …si de ce nu sanctiuni de partid……
  Comisia Udrea nu are nici o legatura ,nici un subiect comun cu Comisia Ritzi ……poate doar elemente politice care i-au determinat pe adversari,presa etc sa actioneze …

 88. Bine v-am regăsit.
  Am mai trecut pe aici dar am citit doar….
  Văd nume cunoscute şi nume noi, vă salut pe toţi.
  De ce am revenit? De-al naibii …
  De când nu am mai scris aici, văd că în ţara asta unele lucruri s-au schimbat, altele ba.
  Presa este tot mai măncătoare de rahat, G322 înfloreşte cu bucurie, Prostănacu a devenit, vorba lu’ Vadim, Imbecil Naţional, nepotul tovarăşei Vass, domnul cu urechi, este tot mai activ (rău e că de câte ori sclipirea cheliei domniei sale apare pe ecranul tv-ului nu ştii dacă e o imagine pornografică sau nu, te lămureşti că nu e abia după ce vezi urechile), Bunicuţa e iar virgină, NUP-ul făcându-l la fel de pur ca lebedele mâncate de unii la Viena, Bombonel, tot libidinos şi transpirat din cauză că trăieşte într-o casă unde termopanele cumpărate din pensia mătuşii Tamara nu pot fi deschise deoarece parlamentoşii au înghiţit cheia, Penaliceanu nu mai e Premier, în schimb e foarte sensibilos, dă în judecată pe toţi cei care îndrăznesc să îl lege de Afacerea Sterling (probabil avocaţii săi i-ar plătă Don Patrice). Mai vedem un Almanahe din ce în ce mai zgloboiu şi doct. Vedem multe chestii … cam tot cum erau.
  Mai vedem şi un domn Remeş, cu untura caltaboşilor curgându-i pe abundenta guşă, un domn Păcuraru, cu veleităţi de pornostar, o Alinuţa Gorghiu, zglobie ce-i drept, cam nelămurită ca şi în cazul „decesurilor”, de faptul că nu stie dacă se încadrează în tagma amantelor ori a iubitelor (eu aş zice să mai ia în calcul şi termenul de „paraşută”, aşa de probă).
  Mai vedem un buflei om de presă, mare pişicher, Tolontan de felul său (Tolonta=tolomac?), care, datorită faptului că nu se pricepe să facă ceea ce ar trebui, presă sportivă, adică, se apucă să pună botul la farmecele politicienilor, asemeni altor confraţi de-ai săi: Cristoiu, V.Stan, M.Badea, Sorin Roşca-Stănescu, C.Nistorescu şi muuulţi, mulţi alţi măncători de rahat. Probabil, omul a ajuns la o vârstă şi crede că e sub demnitatea sa să nu se încălzească şi el de la obezitatea unor conturi grăsulii. Aud că Tolontanului, i s-a propus să facă oarece valuri iar ca plată va fi numit mare sculă pe la ministerul sportului.
  Mai vedem că frumoasa noastră gazdă nu mai e simplu Doamna Elena Udrea ci acum e Doamna Ministru Elena Udrea. Felicitări şi la mai mare.
  Nu a trecut prea mult timp de când turismul românesc românesc era aşa o chestie de second hand. Atunci, in corpore, unii leşinau cu bucurie, de indignare că nu i se dă importanţa cuvenită, că turismul nu e promovat că draci că laci. Acum, aceiaşi papagali se sufocă de indignare că turismul românesc e promovat. Nu se indignează de faptul că unii cheltuiau o mulţime de bani ca să planteze palmieri (mai există?), că alţii fac comţii şi comitete ca să îi bage lumea în seamă, că dim motive de promovare unii construiai sute de săli de sport ca să asigure, după cum s-a dovedit, un mediu perfect pentru creştere bălăriilor sau a şerpilor, că unii construiau şosele care şocau babele şi vacile, că investeau în loganuri sume destul de mari ca să poată cumpăra limuzune, garduri idem (mai scumpe pe metru liniar decât Zidul Chinezesc sau Zidul Berlinului, de faptul că in stare evidentă de ebrietate un ministru al transporturilor fuge de la locul accidentului după ce loveşte o adolescentă.
  Nu respectivii găsesc cu cale să … facă şi ei ceva. Şi de cine se puteau lua? Evident de persoane cu expunere mediatică mare.
  De ce mâncătorii de rahat nu se apleacă asupra domnului Nemirski cu aceelaşi sârg? Simplu, el face parte din G322 (Gaşca 322).
  De ce oare nu se face şi o comisie care să vadă cam ce e în scăfârlia primarului Constanţei? O comisie de specialişti formată din domni şi doamne a căror meserie începe cu „psi”. Să vadă ce fel de … înclinare are individul. Este un cartofor? Declara odată că în liceu nu era atent la ore deoarece juca poker în ultima bancă. Este un exploatator de minori? Declara că fiul său (în vârstă de 15 ani) administrează un bar, meserie în urma căreia a câştigat anul trecut 4000 de euro. Este un … brigadier? La Congresul cu unde mumia Bunicuţei era expusă alături de mumia doamnei Popa (reprezentanta retrasului Felix-de pită mâncătoriu) , în faţa cârdului de paraşute cu fustiţe roşii precum mintea aceleiaşi Bunicuţe, Mazăre a apărut în costum de şantierist cu târmăcop. Este fascist? Asta ar putea decurge din măndria cu care purta în pas de defilare uniforma Wehrmacht-ului, acelali Wehrmacht care a ras de pe faţa pământlui Varşovia şi care are pe conştiinţă milioane de morţi. Nu de alta da’ să ştim şi noi cam ce colcăie sub mătreaţa domniei sale…
  Ar mai fi multe e spus, dar … altădată … PA

 89. NUMELE MEU ESTE ADELINA AVRAMESCU, AM 23 DE ANI SI SUNT DIN LUGOJ. VA ROG DIN TOT SUFLETUL SA-MI CITITI MESAJUL. AM NEVOIE DE AJUTOR. BLOGUL MEU ESTE http://adelinaavramescu.wordpress.com ACOLO AM POSTAT ADRESELE ZIARELOR CARE AU PUBLICAT ARTICOLE DESPRE MINE. VA MULTUMESC.

  Pana in 2001 eram ca oricare adolescenta: fericita, vioaie, activa, plina de sperante. Cel mai mare vis al meu era sa termin liceul si sa urmez cursurile Facultatii de Educatie Fizica. Acum la 23 de ani, totul s-a naruit. Nici nu mai indraznesc sa sper. Soarta a fost dura cu mine, lasandu-mi viitorul in mainile celor cu suflet mare, la indurarea lor. In urma cu opt ani, am fost diagnosticata cu o boala mai ciudata, lupus eritematos sistemic. Ce parea la inceput doar rutina medicala s-a dovedit a fi mai tarziu un calvar. Am fost internata in multe spitale din judetul Timis. Din 2002, a inceput lupta cu destinul. Atunci am fost cu mama la un medic specialist de la Spitalul Colentina din Bucuresti. Din nefericire a trebuit ca tocmai eu sa fiu subiectul unei erori medicale. Specialistul mi-a dat un tratament mult prea puternic pentru varsta si greutatea mea. Aveam 17 si 45 de kg. Iar tratamentul care consta in injectii, perfuzii si altele, continea doze mult prea mari de medicamente. Nici macar nu mi-au spus ca unul dintre medicamente era din categoria citostaticelor. Niciodata, pe tot parcursul terapiei, nu mi s-a spus ca voi pierde calciu si ca oasele vor fi afectate. Prin urmare, nu mi s-a prescris niciun supliment mineral sau vitamine. Tratamentul a fost atat de puternic, ca dupa trei luni am ajuns sa nu mai pot merge. Dupa o multime de alte analize, am aflat ca am osteoporoza cortizonica severa si rei fracturi la coloana. Mi-e aproape imposibil sa descriu in cuvinte suferinta ingrozitoare prin care am trecut. Cateva luni bune am fost nevoita sa stau in pat, fara sa ma pot misca. Toate visele mele s-au spulberat din cauza acelui tratament gresit. Ce vina aveam eu? Dintotdeauna am fost pasionata de sport si ma vedeam urmandu-mi acest vis. Eram o persoana foarte vioaie, practicam atletism, inot, mergeam in fiecare zi cu bicicleta, iar acum sunt nevoita sa-mi petrec timpul intr-un scaun cu rotile. In schimb am primit o palma de la viata, din cauza unei erori medicale. Cine imi da inapoi toti anii de chin? Cine imi poate umple golul din inima si alina durerea? Port corset medicinal de ani de zile, fie iarna, fie vara. Pot sa merg uneori, dar obosesc foarte repede din cauza celor cinci fracturi la coloana, pe care le am astazi. E cumplit. Si mai dureros e faptul ca stiu ca am o sansa sa-mi recapat sanatatea pierduta in urma cu multi ani. Pot fi operata la coloana vertebrala, la o clinica din Viena. Numai ca sunt mult prea mari costurile operatiei. As avea nevoie de vreo 30.000 de euro, suma pe care mi-e imposibil s-o obtin numai cu ajutorul familiei. Sunt disperata, pentru ca sunt tanara si pot fi inca de folos lumii. Nu vreau sa-mi traiesc viata inutil. Daca fiecare dintre voi, cei care cititi aceste randuri, ati contribui cu cate putin la vindecarea mea, va promit sa nu regretati investitia. Nu mai vreau sa plang de durere si nici sa depind de ajutorul celorlalti. Numai voi ma puteti pune pe picioare.

  Am deschise doua conturi pe numele mamei mele, Avramescu Felicia.
  Banca BRD-GSG, Sucursala Lugoj.
  Cont in lei – RO80BRDE360SV66440233600
  Cont in euro – RO72BRDE360SV59226503600

 90. imi doream atat de mult sa ajung la mare sa profit ,pe langa soare si de imbunatatirile aduse litoralului (trambitate!) de nouinfiintatul minister al turismului.
  am ajuns.
  Costinesti!
  dupa un drum lung si fuga pe plaja ma poticnesc pe o scara cu un suport metalic (contorsionat)si trepte de lemn ,una da una nu,neslefuite ,
  daca aveam chef sa alerg in picioarele goale direct pe plaja ,,,mi-a trecut!
  nevoia de toaleta tot nevoie a ramas!
  raman singura pe plaja si as vrea sa intru in apa ..
  ooops
  bagajele!
  picior de comunitar pe toata plaja nu s-a zarit!
  ….
  !
  data viitoare poate merg cu bicicleta
  sau calul!
  sa alerg repede unde am nevoie ,sa nu ma ranesc la picioare,
  aaaaaaaaaaaaaa
  si sa caut o cafea
  sau o apa

 91. acum chiar sunt incintat,motivul-n-am ,Organ’ si as fi singur-oare asa o fi,chiar sunt singur?
  cit de tembel si idiot trebuie sa fii incit sa te exprimi si sa faci comenterii pe o tema despre care nu stii absolut nimic,doar pt a ataca pe cineva?
  eu zic ca cel puttin intr-o masura muult peste medie.
  dar sigur,nu poti sa-i iei placerea omului-nu poti si nici nu e cazul,pt ca altfel i-as da prea multa importanta unui retardat.
  depre viata mea personala nu e cazul sa vb.nu eu sunt personajul principal asa ca fratilor care va ingrijorati asa de mult de propia mea persona,dar si de starea Organului,o sa va las sa plutiti in continuare in aceiasi stare de incertitudine.
  cind va fi vorba sa ma prezint dntr-un motiv ori altul voi cere permisiunea propietarei blogului sa-mi faca haturul acesta si sa-mi dea voie sa ma prezint.
  nu de alta dar sunt convins ca multi dinte voi,de fapt toti ati lua-o pe urmele tradatoarei Saftoiu,nevasta lui ELVIS[HAAAA HIIII,HIRCIOGUL ALA] si v-ar sarii rau de tot mustarul,ati deveni mult mai timpiti si v-ati intreba cine v-a pedepsit si de ce e asa nedrepta lumea asta cu voi.
  asadar dragi frustrati puteti specula in continuare pe tema singuratatii mele,dar mai ales pe tema ,Organului’
  haaa hii,sunteti liberi sa muscati cit doriti orice organ care vi se pare ca va deranjeaza-virtual,pt ca ….in lumea reala e clar ca nu veti putea face acest lucru-sunteti dintr-o clasa sociala inferioara-asa ca,visati frumos,la atit aveti dreptul.

 92. Autoritatatea Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a amendat Ministerul Mediului cu 70.000 de lei pentru nereguli descoperite in contractul de promovare a Programului Operational Sectorial de Mediu (POS).

  “Ministrul mediului a fost amendat cu 70 000 de lei de către ANRMAP, care a prezentat, marti, in cadrul comisiei Nemirschi, un raport din care reiese ca initial materialul de creatie pentru promovarea POS fusase asigurat de catre o alta firma, dar ulterior aceasta a fost inlocuita cu ARS Advertising.

  In ceea ce priveste modalitatile de acordare a contractelor, exista doua posibilitati, prin licitatie inchisa si deschisa, insa Ministerul Mediului a dat contractul catre ARS Advertising prin incredintare directa, informeaza Amos News.

  Totodata, cel de-al doilea contract cu LDK Consulting Enginerig a fost atribuit tot prin incredintare directa desi ar fi trebuit sa fie acordat prin cerere de oferte.”

  Sursa: ziare.com
  bla, bla

  De ce pentru Nemirschi nu s-a făcut comisie parlamentară? Ăsta de ce nu a fost chemat în faţa parlamentului să dea explicaţii? Din ce bani plăteşte ăsta amenta? Nu tot din banii noştri?
  De ce ăsta a fost privigeliat? Doar pentru că este membrul partidului cu cei mai mulţi hoţi pe metrul pătrat?

 93. “silverstar Says:
  July 28th, 2009 at 2:31 pm
  gabi Says: Accept ceea ce spuneti despre Crin Antonescu, PNL, PSD etc etc. Probabil ca si ei sunt vinovati de furturi din diverse fonduri. Acum insa este momentul dvs sa fiti anchetata.

  Dar cei enumeraţi de tine mai sus, de la PNL şi PSD au fost anchetaţi? Când? Să-mi fi scăpat oare, mie?”

  inteleg ce zici si iti dau dreptate.
  doar de la psd il avem drept exemplu pe eternul anchetat / banuit si ne-trimis in inchisoare adrian nastase. dar ancheta ritzi… e un inceput. azi o ritzi maine o udrea poimaine un pnl-ist sau psd-ist (ca nu poti sa te iei de pdl si sa scapi de comisiile lor – la noi nu esti partid tare daca nu ai comisii si comitete in spate). e un prim pas… chiar daca acest prim pas a venit pe urma mancatorismului tipic romanesc dintre psd si pdl. e prima data si singurul caz posibil in care un mancatorism de acest gen prinde cat de cat bine romaniei – in rest instabilitatea teoretic nu e buna pentru noi.

  stiu ca nu o sa se faca in romania primavara nici cu 1000 de “flori” de genul asta dar macar se mai domoleste gerul de iarna.

  de asemenea, nu cred ca evaziunea psd/pnl din fata justitiei este o dovada a nevinovatiei doamnei udrea sau doamnei ritzi. atat timp cat (se presupune ca) ele sunt vinovate, situatia in justitie a cuplului pnl+psd (=love?) nu trebuie sa le transforme in victime.
  daca mergem pe acest principiu, in momentul in care sa zicem, teoretic, prm s-ar alia cu psd impotriva ministrilor corupti pnl nu ar fi corect ca acestia sa fie inchisi pentru ca prm si psd nu au avut nici un ministru arestat.
  incalcarea unei legi ramane incalcare indiferent de starea celorlalte partide… pentru ca altfel nu ar mai fi anchetat nimeni niciodata.

 94. @Silverstar

  N’are rost sa te agiti, sunt probe ca Ridzi a furat si mintit, iar ca banii furati erau destinati campaniei EBA……

 95. Istoria mega-afacerii Tel Drum si ultimele “tunuri” date

  In continuarea dezvaluirilor privind culisele afacerilor cu banul public, din ciclul “Istoria mega-afacerii Tel Drum”, aflati amanunte incendiare despre itele incalcite ale „mamutului” financiar teleormanean, mancator de fonduri publice, si a celor ce tes inginerii financiare, precum si argumente ce fac evidenta relatia dintre Liviu Nicolae Dragnea si Tel Drum-via Fiscuci.

  Sa parcurgeam primele file din istoria scurta, dar controversata, a celebrei firme. Va oferim, in cele ce urmeaza, o spicuire a evenimentelor cheie, a datelor si a personajelor cunoscutei afaceri, pentru o mai buna intelegere a amplului fenomen.

  -29.06.1999: Tel Drum a fost inmatriculata la Registrul Comertului, avand ca actionar unic Consiliul Judetean Teleorman;

  -anul 2000: odata cu castigarea alegerilor si ocuparea de catre Liviu Nicolae Dragnea a functiei de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, incepe drumul spre succes al SC Tel Drum SA;

  -4.09.2000: consilierii judeteni, intruniti in sedinta extraordinara, decid sa schimbe componenta Consiliului de Administratie al SC Tel Drum, in formula: Boncota Vasile, Pena Emanoil, Popescu Dan, Iordache Aurel si Dragnea Liviu;

  -Inceputul anului 2001: in urma aprobarii consilierilor judeteni, mai multe lucrari de reparatii ale drumurilor judetene, in valoare totala de 16 miliarde de lei, sunt incredintate direct firmei prietenului de la Giurgiu al lui Dragnea, SC Atal SRL;

  -25.05.2001: consilierii judeteni aproba contractarea de catre Consiliul Judetean a unui credit de 15,4 miliarde de lei, de la BRD, pentru achizitionarea unui utilaj numit „tren reciclator”, necesar pentru refacerea drumurilor judetene, intrand in patrimoniul Consiliului Judetean Teleorman, si nu al Tel Drum;

  -18.10.2001: utilajul intra in administrarea societatii Tel Drum, cu o redeventa de 1,2 miliarde de lei/an.

  Iata cum s-au derulat faptele mai departe.

  Pentru ca afacerea sa fie cat mai acoperita, in aceeasi sedinta extraordinara, din 25 mai 2001, in care s-a hotarat scoaterea la vanzare a actiunilor Tel Drum, s-au aflat pe ordinea de zi si doua proiecte de hotarare privind un imprumut extern de 10 milioane de dolari, cu garantia statului, in scopul realizarii de investitii pe drumuri judetene.

  In eventualitatea vanzarii actiunilor Tel Drum, noul proprietar (privat, de data aceasta) ar fi beneficiat de un front de lucru in urmatorii doi ani si de o finantare certa, pentru care s-a imprumutat Consiliul Judetean Teleorman si a garantat statul roman.

  Astfel ca, atunci cand s-a organizat licitatia de vanzari a actiunilor Tel Drum (licitatie castigata de o persoana fizica, Fiscuci Marian), noul proprietar avea asigurate si contractele de lucrari. Ba, mai mult, Fiscuci a cumparat firma Tel Drum cu 4 miliarde de lei, in timp ce activul net contabil era de 20 de miliarde de lei.

  Cum a fost posibila aceasta afacere? Simplu, societatea a fost subevaluata prin faptul ca, raportul de evaluare are ca baza de referinta balanta contabila la 30.11.2001 si nu balanta sau bilantul de la 31.12.2001, ajungandu-se ca valoarea actiunilor propuse spre vanzare sa scada, de la 25.000 lei/ actiune la 6.369 lei/actiune.

  Din momentul privatizarii, toate lucrarile de reparatii de drumuri judetene sunt incredintate firmei Tel Drum, datorita unei legaturi simple: proiectantul lucrarilor este Directia Generala de Servicii a Consiliului Judetean Teleorman (unde este sef Liviu Nicolae Dragnea), care intocmeste caietul de sarcini si unde, de fiecare data, se regaseste obligativitatea ca firmele care liciteaza lucrarile, sa posede utilajul „tren reciclator utilizabil la rece in situ”. Astfel ca accesul unei alte firme de acelasi profil nu mai este permis, pentru simplul fapt ca numai Tel Drum poseda un asemenea utilaj, facut „cadou” de Consiliul Judetean Teleorman.

  Datorita acestor favoritisme clare, Tel Drum reuseste sa-si adjudece toate proiectele SAPARD din categoria „drumuri”, in valoare de 4.958.473 Euro, in perioada 2003-2004.

  In data de 18.05.2005 consilierii judeteni ai Aliantei sesizeaza faptul ca, trenul reciclator urmeaza sa fie vandut pe mai nimic, adica la mai putin de jumatate din pretul cu care a fost cumparat si vin cu propunerea sa se intocmeasca documentatia, privind licitatiile publice pentru inchirierea utilajului. Astfel, ca prin Dispozitia nr.26/22.02.2005 a presedintelui Consiliul Judetean Teleorman, Liviu Nicola Dragnea, a fost numita comisia de renegociere a contractului de locatiune din 18 aprilie 2002.

  La negocieri au participat si urmatorii consilieri judeteni: Balan Ilie, Florescu Adrian si atentie, conflict de interese-Simionescu Adrian!!! De ce conflict de interese? Pentru ca acesta este cumnatul lui Fiscuci Marian, cel care avea in locatie si dorea sa inchirieze, din nou, trenul reciclator.

  La negociere, consilierii PSD au propus: o chirie anuala de 6 miliarde lei inclusiv TVA, la care se va adauga 50% din profitul realizat, din situatiile de lucrari executate in afara judetului Teleorman. Consilierii Aliantei propun 7,2 miliarde plus un procent din inflatia inregistrata anual. In urma negocierilor s-au semnat procesele verbale nr. 2006/28.03.2005 si nr.2205/5.04.2005, unde au fost trecute numai pozitiile consilierilor judeteni ai PSD. Pozitiile reprezentantilor PD si PNL nu au fost mentionate si, desi comisia de negociere nu a intrunit majoritatea, proiectul de hotarare a intrat in sedinta de Consiliu Judetean, dar aceasta hotarare nu a fost adoptata.

  In august 2005 Consiliul Judetean plateste un evaluator, Pascal Mircea, care stabileste pretul minim de pornire a licitatiei, pentru trenul reciclator, la 2.573.155 RON fara TVA. Astfel ca, la primul termen de scoatere la licitatie din 24.11.2005 acesta este scos la pretul minim de 3.251.600 RON.

  Asa ca, nu se prezinta nici un cumparator la licitatii si ajunge sa fie vandut in data de 31.07.2006 la valoarea de 19 miliarde de lei, desi valoarea de amortizare din contabilitate era de 28 de miliarde de lei. Dar surpriza, trenul reciclator ajunge tot in ograda Tel Drum, se pare ca Fiscuci Marian a fost singurul interesat de achizitionarea la un pret asa de mic.

  Dar, acum vine surpriza!!! Nu mai sunt bani pentru executarea de lucrari la drumurile din judet, si astfel, apare propunerea Consiliului Judetean Teleorman, de contractare a unui credit de 400 milioane de Euro, pentru refacerea drumurilor.

  Filmul ar fi acelasi: consilieri judeteni ai PSD si primari discuta refacerea drumurilor, se aproba creditul, iar la licitatie se pune conditia ca firma sa posede utilajul tren reciclator. Cine il are? Tel Drum, care ar castiga si ar avea front de lucru pentru 3 ani.

  Consiliul Judetean Teleorman, in schimb, inglodat de datorii, ar ramane pentru plombarea drumurilor, pentru ca asta se face de cel putin 4 ani in Teleorman. Alta explicatie nu exista. Banii bagati in refacerea drumurilor trebuiau sa asigure teleormanenilor-autostrazi, asa de multi s-au cheltuit pentru aceste drumuri.

  Grija Consiliului Judetean pentru drumuri este normala, electorala si direct interesata, dar ne intrebam, daca nu cumva, ii intereseaza si Spitalul Judetean Alexandria, pentru ca si acesta este al Consiliului Judetean Teleorman si se afla intr-o stare deplorabila sau aici Tel Drum nu poate sa contracteze lucrari?

 96. Afaceri in stil Liviu Dragnea
  Nici macar o lucrare de constructie sau modernizare a drumurilor din judetul Teleorman unde a fost presedinte al Consiliului Judetean Liviu Dragnea,, nu a fost castigata de vreo alta firma decat Tel Drum SA,in jurul careia graviteaza propriile interese de afaceri. De altfel, la 99% din licitatii nu se mai prezinta nicio alta firma de constructii, ceilalti posibili competitori din zona fiind deja constienti ca exista un castigator in „pole position”.

  Liviu Dragnea (foto), noul ministru de Interne, a condus din functia de presedinte al Consiliului Ju- detean Teleorman unul dintre cele mai sarace judete ale tarii care a alocat totusi jumatate din bugetul sau pentru modernizarea de drumuri de catre o singura firma: Tel Drum.

  Nicio alta licitatie pentru constructia, modernizarea si proiectarea de drumuri si poduri finantate de Consiliul Judetean Teleorman in ultimii doi ani nu a fost castigata de vreo alta firma decat de Tel Drum SA detinuta oficial de Lucian Dobrescu, Sorin Gheorghies, ambii cu 88% din actiuni, urmati de Marian Fiscuci cu 10 procente, restul fiind impartite intre Mirela Costache, Marilena Panaitov si Florea Neda. Doar la o singura atribuire de contract din cele 25, care au dus 140 de milioane de lei catre Tel Drum, „a indraznit” sa se prezinte un alt competitor care nu a castigat.

  In pofida faptului ca a fost acuzat in nenumarate randuri de legaturi stranse cu actionarii Tel Drum, care sunt apropiati de-ai sai, inclusiv soferul sau care a si achizitionat de la stat Tel Drum, Liviu Dragnea a respins acuzatiile ca nefondate.
  Nici Liviu Dragnea, nici Pitis Petre, directorul Tel Drum, nu au putut fi contactati ieri pana la inchiderea editiei, pentru a-si formula un punct de vedere pe marginea contractelor castigate de Tel Drum.

  Tel Drum a raportat catre Fisc o cifra de afaceri de 142 de milioane de lei pentru 2006 si 2007, care se pliaza in proportie de aproape 100% pe cele 25 de contracte de 140 de milioane de lei castigate de la CJ Teleorman. Practic, toata cifra de afaceri a companiei este data de contractele cu Consiliul Judetean al carui presedinte a fost noul ministru de Interne, Liviu Dragnea.

 97. @Gabi,
  Orice aduce mai mult adevar este bine sa se faca.
  Conteza emisia care se produce dpdv al adevarului si nu emitentul
  Adica daca Vadim emite un adevar el nu devine mai putin adevar ptr ca este emis de Vadim, ptr ca Vadim il emite cu un alt interes decat adevarul, decat dreptatea .
  Insa din cauza ca este emis de vadim este mai putin credibil adica nu trebuie respins ab initio ci doar verificat mai cu atentie.

 98. Katrina

  Nu are rost sa te erijezi in judecator si sa dai verdicte.Nu e democratic.Interesant ar fi de aflat insa daca interceptarile telefonice s-au facut in baza unui mandat,si daca da,inseamna ca exista de dinaintea interceptarilor o culpa care sa fi justificat aceste actiuni.Daca nu,probabil ca acestea au fost facute ilegal,asa cum se intampla demult in Romania in cazul interceptarilor canvorbirilor telefonice in cea mai mare parte ilegale si scoase apoi ca iepurasii din joben…..Asa ca,sa asteptam verdictul judecatorilor,abia atunci putem arunca cu vorbe justificat sau nu…..

 99. Cu câteva minute în urmă, la realitatea TV, un PSD-ist – V Dâncu, a spus, apropo de Doamna E Udrea şi de comisia parlamentară care urmează să o ancheteze, că “aceste comisii nu vor scoate pe cineva nevinovat.”

  Dacă aşa stau lucrurile cu aceste comisii şi dacă rezultatul anchetei se ştie de dinainte, atunci de ce se mai fac aceste comisii? De ce nu se trece direct la concluzii? La pedepse? La demisii? De ce se mai pierde timpul?

 100. Doamna Udrea, ca ministru nu puteti repune legea in drepturile ei? Pentru ca Liga I este transmisa de o televiziune care nu are acoperirea data de lege, iar acordul dintre LPF si difuzor este nul de drept! Nu se poate ca 60-70 la suta din populatia Romaniei sa nu poata urmari meciurile de fotbal. Legea impune, din cite stiu, peste 60 la suta. Haideti sa intram in legalitate, a trecut deja un an, LPF a tot aminat o decizie, ar fi timpul sa se termine cu asemenea incalcari ale legii!

 101. Felicitari!! Ar trebui ca acesti asazisi jurnalisti care lucreaza pentru Felix sa-si aduca aminte ca in 1989 au murit sute de tineri pentru democratie ,pe care voi o murdariti pupand in fund toti securistisi ex comunisti.Ar trebui sa puneti o antrebare publica :CINE CUMPARA VALUTA INDIFERENT DE CANTITATE SI DE PRET DIN CONSTANTA PRIN NEPOTI LUI?:intre ani 90-94

 102. ***Katrina – nu mă agit deloc. De ce aş face-o? Dar, voi crede în vinovăţia lui MI Ridzi numai dacă justiţia se va pronunţa în acest sens. 🙄 Aminteşte-ţi că am mai spus acest lucru aici.
  Presa şi comisiile parlamentare nu dau verdicte… Aşa că şi tu ar trebui să te abţii… Ai cumva calitatea să te exprimi în legătură cu vinovăţia cuiva? Cred că nu…
  Eu am răbdare să văd ce spune justiţia… 🙄

 103. dupa ce l-au scos “basma curata” pe Nastase , psd-pnl vor sa-l scape si pe Nemirschi !

 104. @NG

  Aha! daca interceptarile au fost facute ilegal, inculpatul este nevinovat, chiar daca declaratiile il incrimineaza. Chiar daca “justitia” din Romania o va scoate basma curata ( ca de obicei in Romania) inregistrarile raman, si dovedesc contrariul……fapt ce ajuta cetateanul sa’si faca o idee despre corectitudinea personajului si a celor ce o inconjoara….
  Verdictul judecatorilor ? Care judecatori, in Romania exista asa ceva si noi nu stim ? Justitia este de mult o mascarada ieftina pentru creduli…..

  http://www.romanialibera.ro/a160853/exclusiv-rl-tertipuri-in-justitie-cum-sa-ti-alegi-cel-mai-convenabil-judecator.html

 105. ***gabi – citeşte postarea mea de la 5.35 pm ca să vezi cum spusa unui PSD-ist răstoarnă tot ce ar trebui să fie logic… Şi poate aşa vei înţelege şi de ce lui A Năstase îi este frică de justiţie ca diavolului de tămâie… 🙄

 106. Katrina

  Ideea este ca nu se doreste decat ca doamna Udrea sa dispara,iar PSD sa puna mana pe un minister,vector de imagine,ca cel al turismului.Simplu.Nu ii intereseaza turismul romanesc,nu ii intereseaza munca de pana acum a doamnei Udrea,ii intereseaza un minister care a a intrat in atentia publica cu o imagine pozitiva din punct de vedere electoral.Doamna Udrea are prea multa notorietate si colegii de coalitie sunt deranjati de asta.

 107. ce frumos pierdem timpul dand cu parerea sau vitriolul pe acest site,caci ministresa tot nu va citi ce scrie aici…Ce e trist ca unii nici nu gandesc…parca am fi in anii 90 cu iliescu, nu ne vindem tara…si ce daca lenuta va fi verificata? e ministerul ei, de acasa de la cocos? de ce nu a propus ea pana acu comisii pt ceilalti hoti? am fi sustinut-o fara rezerve.Acu e cam tarziu. Dar o sa fie bine, pt cei mai multi, pacat ca frank va ramane la toamna cu limba foarte tocita…
  P.S. Zapa e prescurtarea de la “zapacit”?

 108. @Silverstar

  “Dar, voi crede în vinovăţia lui MI Ridzi numai dacă justiţia se va pronunţa în acest sens.”

  Interesant cum memoria joaca feste uneori…..Aceeasi justitia l’a achitat pe Iliescu in cazul Mineriadei……sau pe don Costel, sau pe atatia altii, cum se face ca “ne’am” recastigat increderea in justie, asa dintr’o data……..?

 109. @Blue

  Se vede ca in spatele nickului este un membru PD-L….Jenant..Ce marca sunt ochelarii de cal, ca’mi inchipui ca nu porti d’aia Made in China…. ?

 110. ***Katrina – nu mai purta discuţia “peste munţi şi peste văi” 😳 cum ţi-e obiceiul, şi asta ca să ai tu dreptate. Eu vorbesc despre MI Ridzi… E clar ❓ Despre dumneaei discutăm… 🙄

 111. Iată ce a declarat, în această după amiază, la realitatea TV, PSD-istul V Dâncu, apropo de Doamna E Udrea şi de comisia parlamentară care urmează să o ancheteze, că “aceste comisii parlamentare nu vor scoate pe cineva nevinovat.”

  Dacă aşa stau lucrurile cu aceste comisii şi dacă rezultatul anchetei se ştie de dinainte, atunci de ce se mai fac aceste comisii? De ce nu se trece direct la concluzii? La pedepse? La demisii? De ce se mai pierde timpul?

 112. D-NA UDREA, MINISTRU AL CALATORIILOR,
  Mi-as dori mult sa nu va suparati pentru aceasta titulatura, dar nu pot sa va numesc altfel in acest moment din mai multe motive si anume :
  1.Tara nu are nevoie de un ministru in domeniu deoarece turismul este total privatizat, iar statul (conform teoriilor PDL-iste) trebuie sa se amestece cat mai putin in trebile privatilor.Infiintarea acestui minister, similar cu cel al Sportului au fost gaselnite marinaresti pentru „pusculite”, pentru risipa de bani ai natiunii si pentru a satisface mandria unor cocoane care cica au produs servicii..
  2.Cata vreme tara nu are infrastructura (si datorita Marelui Carmaci de barci , ca navele le-a maritat), turismul este ca si mort.Deci corect, adica „pe bune”,trebuiau eventual bani mai multi la Ministerul Transporturilor.
  Speach-ul domniei voastre porneste prost chiar de la inceput, in aceeasi nota infatuata ca si cel al Monicai Ridzi, tratand „la misto” atat Parlamentul, cat si misiunea sa de a verifica in mod legal modul in care se cheltuiesc banii publici.Si ma mira aceasta pozitie cata vreme insusi Marele Zeus a zis ca actiunea e perfect legala si corecta. Practic ati uzat de vechiul narav portocaliu, adica fiind acuzata de ceva, sa aratati mereu cu degetul catre altii, ca si cum n-ar fi vorba despre ispravile proprii. Morphy preciza ca „tot ce incepe prost se termina si mai prost”.Pai daca nimeni nu-i mai presus de lege, de ce va deranjeaza aceasta verificare ? Cand anul trecut Marele Carmaci facea dosare cu nemiluita, nefinalizate niciodata si inutile, bineinteles prin intermediul „dragostei dintai”, DNA, tuturor liberalilor, am vazut ca va placea al dracului sarabanda. Adica era foarte bine ca se aplicau rigorile legii dar nu asupra portocaliilor…Va pot spune ca prin atitudinea aceasta sfidatoare nu aveti cum demonstra ca sunteti in legalitate, ci doar ca aveti si va bazati pe o „proptea” (care, fiti foarte atenta, v-ar putea abandona la oricand si la o adica) si nu ati dovedit nici mai multa desteptaciune, nici mai multa cultura, nici mai multa educatie si nici mai multa instructie in ale democratiei.
  Aratatul cu degetul mereu spre altii nu a fost niciodata o dovada a corectitudinii, a cinstei, ci mai degraba a lasitatii, a comportamentului delincventului surprins la furat care „il da in gat” pe altul in speranta ca va scapa el. Si apoi de ce credeti ca aveti dreptul sa zvarliti cu piatra in loc sa va comportati demn, cata vreme asupra PDL si a domniei voastre personal planeaza inca multime de alte suspiciuni de necinste ? Ati uitat aventurile de la Parchet ale lui Videanu terminate-n coada de peste, escrocheriile vizibile ale lui Fluture, ale Sulfinei Barbu si chiar ati uitat de banii nemunciti pe care-i luasera-ti de la PSD pe vremea cand va jucati de-a avocata si de-a procesele ? Ori ati uitat cumva ca-n toate clipurile recente cu asa-zisul minister de turism pe coclauri apare numai figura domniei voastre „cand pe jos si cand calare, fluierand si stand la soare”dovedind indiscutabil ca va faceti numai reclama personala pe banii nostri ?Credeti ca doar vazandu-va, turistul strain cade-n coada de admiratie, apoi se zvarle repede pe-un catîr ( ca de, asa cer „marile noastre autostrade”) si galopeaza iute catre frumuşaţele noastre turistice ?

  Oricum vad ca nu prea va sinchisiti de evidente cand sustineti asa-zise „adevaruri” : ” În urmă cu o jumătate de an, mă anagajam să încerc să rezolv problemele unui domeniu de mult abandonat de politicienii din România. Este vorba de turism, domeniu care, împreună cu agricultura, ar putea aduce avantaje competitive ţării noastre în următorii ani, ar putea aduce mulţi bani la bugetul statului”. In afara de ceea ce v-am spus la inceput, si anume ca turismul fara autostrazi, fara infrastructura, nu poate exista si deci ne „aburiti” de pomana, o sa ve amintesc un alt mare adevar : habar n-aveti despre activitatile din turism si despre conducerea lor, cata vreme nu ati activat niciodata in acest domeniu.Tot ce sustineti este doar cacialma, scenete prinse-n zbor de la Marele Maestru, iar bani o sa aduceti domnia voastra acestei tari exact „cand o face plopu mere si rachita micsunele.”Pana acum, sunt dovezi certe si clare, incepand cu Afacerea „Dali”, ca doar ati stiut sa luati de la acest popor si in nici un caz sa dati.
  Mai apoi vad ca insistati sa fiti cat mai penibila, dandu-va „premianta” : ” PNL şi PSD, măcinaţi de interese mărunte, cu parlamentari intraţi în Parlament de pe locurile 2-3, având candidaţi la preşedinţie de locurile 3-„, de parca nu am sti cu totii ca nici domnia voastra nu ati facut bortă-n cer si n-ati realizat decat vreo 38-45% din voturi la ultimele alegeri…Sau poate ati dorit sa ne anuntati, unde „zacea” titanul de sex feminin al politichiei romanesti ?
  In fine, va permiteti sa abordati si problema „celor 322”, insinuindu-va insusi Traian Basescu in persoana, calare pe torpila(de data asta) si facand observatii politice „ultrapertinente”pe care nici „deontologii” nu le-au ginit: ” Oricine îşi poate da seama că asistăm la refacerea majorităţii parlamentare PSD-PNL, responsabilă de cheltuirea a 3,2 miliarde de Euro din Fondul Naţional de Dezvoltare, în ultimele luni ale guvernării Tăriceanu. Aceasta este „Coaliţia 322”, în varianta PSD la putere, PNL în opoziţie.” Nu doamna nu-i nicio coalitie si probabil ca va aduceti aminte ca liberalii nu i-au suportat niciodata pe PSD-isti si au vrut mereu sa se aliaze cu PD-ul.Dar, prin pozitia mereu dusmanoasa fata de ei a „Presedintelui Meu”, cat si prin „continua smechereala” pe care ati practicat-o cata vreme ati fost in Alianta DA, de a-i distruge, de a le micsora randurile, de a-i ponegri, vi i-ati indepartat definitiv si practic i-ati obligat sa alunece catre PSD.Asa ca nu mai faceti dumneavoastra demascari nemaivazute ci iz comunist in toiul verii (iarna nu-i ca vara) !
  PS.
  Daca ar fi aici Marele Carmaci i-as da urmatorul sfat : „ATENTIE, FEMEILE AU DUS PE MULTI LA PIERZANIE IN DECURSUL ISTORIEI !”

 113. NG…..Sarut mana …Nu prea se sustine ideea ca PSD ar vrea ministerul turismului..in conditiile in care ministerele s-au impartit egal …si chiar s-au infiintat din aceasta cauza ….sa ajunga egal la toti ..in cazul nostru PSD si PDL…..Daca putin probabil demisioneaza Elena Udrea va veni alt PDL la minister ….la fel ca in cazul lui Ritzi …..unde a venit Placinta PDL…..
  Notorietatea Dnei Udrea nu deranjeaza numai colegii de coalitie …deranjeaza sigur si in propriul partid ……Chiar crezi in sinceritatea tuturor declaratiilor de sprijin si solidaritate a colegilor PDL ?
  Pariez ca are.colegi si colege care urmaresc cu mare interes ceea ce i se intampla Dnei Udrea …
  Dupa fizionogmistica …Sulfina Barbu ar fi una din Cotofenele “hoate” de acest gen …..
  Si fiindca tot stii multe din PDL……..Spune-mi te rog ….cine este babutza cu Sulfina in mana care a numit-o pe Ecaterina Andronescu “primul suplinitor PSD care ar trebui disponibilizata ” evident …de la minister …in afara de fata dezagreabila si dizgratioasa mai avea si un aer de “cotofana ” cu creierul la fel de mic ca al acesteia …..Nu m-as mira sa fie si ea vreun profesor universitar la Spiru Haret dar si absolventa cu efecte intelectuale si educationale a aceleasi universitati…..Dupa fatza si spirit cred ca e la fel de dezagreabila si in propriul partid ……”.Rezervele ” de cadre PDL de acest gen deprima orice electorat numai prin aparitie …..
  O dupa amiaza frumoasa

 114. KATRINA-in spatele nik-ului se vede de la o distanta mica ca esti un ratat,un rautacios si un antiroman.
  dealtfel in spatele nik-ului se vad mult mai multe,cestiuni pe care eu de-a lungul timpului le-am tot spus.
  dar cel mai bine se vede extremismul tau-ura care te macina fata de neamul romanesc,ura care nu-ti da pace.
  toate postarile tale sunt incarcate de ura si intolerenta.
  repet ce am mai spus-pacat,mare pacat ca esti bagat in seama si ti se raspunde,in afara de cite-va …….sa nu zic vorba aia ,e o pierdere de vreme ca cineva sa intre in dialog cu tine.

 115. SILVER ….Dancu are dreptate ….sigur comisiile nu vor scoate vreodata nevinovati…..altfel ,fara elemente de suspiciune macar sau de culpe morale nu ar avea sens infiintarea lor …
  Deci mereu comisiile vor avea in raport culpe morale cel putin si critica la adresa celor vizati de comisii …..si ..”sa nu mai faca niciodata ce au facut ” …..
  Eu as trimite toate plangerile partidelor impotriva eventualelor abuzuri,incalcari ale legii ,culpe morale etc impotriva membrilor guvernului la Comisia juridica a camerei deputatilor si senatului …..De acolo un raport competent ,bine instrumentat si argumentat ar merge (daca se impune ) catre DNA,Parchet etc …..sau pe culpe morale ,abuzuri profesionale,politice ..la o comisie de etica si la partidul din care provine cel vizat de raport …..
  O seara buna

 116. SILVER ….Si dezbaterile comisiilor juridice sa fie publice …pentru a evita smenurile politice inerente ..
  Raportul publicat si public in presa ,la TV …comentat dezbatut …pentru ca electoratul sa sanctioneze pe cel care a facut plangerea sau pe cel invinuit si trimis in fata comisiilor …

 117. NG….Pentru ca interceptarile sa fie considerate legale nu era necesar sa existe o culpa …in acest sens pronuntandu-se instanta …era suficient sa existe sifonari de informatii si documente catre presa (contra cost probabil) pentru un mandat de interceptare sau o plangere catre DNA impotriva “abuzurilor si presupuselor fapte …etc” …..
  Dar cum intotdeauna exista in procesele politicienilor vicii procedurale si alte chichite avocatesti nu-ti fa griji pentru Ritzi …..

 118. ***Moro – de la tine m-aş fi aşteptat să-mi răspunzi la întrebarea pe care am pus-o: “Dacă aşa stau lucrurile cu aceste comisii şi dacă rezultatul anchetei se ştie de dinainte, atunci de ce se mai fac aceste comisii? De ce nu se trece direct la concluzii? La pedepse? La demisii? De ce se mai pierde timpul?”

  În rest, din partea mea, să fie cât mai multă transparenţă… 😆

  Dar, ţie ţi se pare normal ca şeful unei aşa comisii să fie tocmai L Orban? Păi, de ce nu s-a făcut o comisie atunci când L Orban a accidentat pe adolescenta aceea din Bucureşti, chiar pe trecerea de pietoni?

  Ce caută nepieptănata aceea de Adriana Săftoiu în comisie când se ştie că, de câte ori i s-a ridicat mingea la fileu, a atacat-o, public, pe Doamna E Udrea? Tu chiar nu ai realizat că această comisie e formată din oameni care au de plătit poliţe? Să nu spui NU, că nu te cred…

 119. salutari amicului moro-dragule iar ai incercat sa salvezi onoarea dulcineiei si nu cred ca era cazul.
  dealtfel faptul ca te intrebi ce ar putea face pt. doamna udrea partidul ma obliga sa te intreb deschis,tu chiar crezi ce scrii?s-au de dragul si amorul artei scrii,asa sa-ti exersezi talentele?
  ce vrei tu sa spui ca min. turismului este ministru pt ca a fost desemnat de patriarhie?
  ce vrei tu sa spui ca are sustinere politica din partea lui Obama?ori ca oricine poate pretinde scaunul de ministru pt ca este frumos,inteligent,devreme acasa?
  ce dreak suntem in piesa cu OLIVER TWIST-SINGUR PE LUME?
  in acest moment si nu numai doamna udrea are nevoie de toata sustinerea partidului,are nevoie ca de aer,pt ca daca partidul ii intoarce spatele …….e dezastru.
  sunt dispus sa inghit multe ineptii,sunt dispus sa ma amuz pe seama prostiei,indolentei,chiar pe seama rautati unor indivizi,dar de data aceasta nu mai sunt dispus sa asist pasiv si fara a recationa la tembelismele cu care defilezi .
  si-ti spun fara nici o remuscare -nu prea ii vrei binele doamnei udrea.
  atit tu cit si altii care ati cintat idoata arie a EGOISMULUI,a asa zisei indendente i-ati pricinuit mult rau elenei udrea.
  nu ati facut altceva decit ,ati atitat focul asteptind sa vedeti cum lumea se inflameaza si uite ca in mare parte ati reusit,voi si altii ca voi.
  faptul ca toti cintati serenada asta cretina cu independenta,cu libertatea de a lua decizii pina la urma cu politicianul care nu are nevoie de nimeni imi spune ca ori sunteti de-a dreptul saraci cu duhul[ceea ce nu prea cred] ori rau intentionati-ceea ce cred cu tarie.
  cum puteti voi,tu sa dati sfaturi savante unui politician de talia doamnei udrea cind voi habar nu aveti ce inseamna viata de partid?
  ati ajuns voi in ierharia vreunui partid si acum de la inaltimea rezultatelor voastre dati lectii tinerilor?
  pt ca altfel nu-mi pot explica de unde atita trufie si determinare pe voi?

 120. Eventual in timpul audierii sa-l intrebati pe dl Orban de cele 385 milioane EURO atribuite prietenului Iordache de la ROMSTRADE pentru modernizarea drumului national de mare circulatie DN 67B SEBES – BENGESTI!
  Ca tot a terminat de construit si reparat celelalte drumuri nationale si autostrazi ….

 121. se pare ca din nou nu prea s-a inteles bine-nu este vorba de interceptari-unul din directorii M.T.S.-a purtat aparatura de ascultare,mai sinplu a avut instalat un microfon intre silicoane pt ca este o doamna.
  de ce a acceptat sa faca acest lucru?pt ca personajul a facut un denunt-de la inceput am spus ca ritzdi a fost lucrata din interior.
  ca derbedeul de tolontan a lucrat cu marfa clientului,adica cu dezinformarile pe care aceasta directoarea le-a facut.
  gresala lui ritzdi?in loc sa fi iesit la bataie,a urmat ,indicatiile’-sfaturile unor pedelisti de doi bani.
  in loc sa fi iesit imediat si sa stinga focul din fasa.
  dupa ce raul a fost facut,dupa ce manipularea a fost pusa in opera -salut popor.
  a ,ce se va intimpla in justitie unde lucrurile vor sta altfel?vom vedea,eu unul sunt sigur-nici macar un fis.
  pt ca totul este o facatura-PD-L,conducerea pd-l a gresit si a gestionat prost acest scandal.dar sper ca macar acum sa stie cum trebuie sa lupte.
  din ianuarie si pina in prezent,pina ieri seful partidului EMIL BOC-abia ieri a iesit si le-a dat peste bot derbedeilor din psd.
  mare gresala-ati tolerat sa fie incalcat protocolul?sa va fie de bine pedelistilor,suportati acum si consecintele.
  si ele se vad,ati pierdut moka un ministru-sper ca in cazul udrea sa nu mai fiti atit de fraieri.

 122. @-FRICAde anticipate-un partid cu adevarat curajos ar fi fortat inca din martie alegerile anticipate,ar fi fost de o mie de ori mai bine pt toata lumea.
  dar,ce sa vezi dupa ce in 2007 pd-l cerea si vroia anticipate in 2009 nexam,de ce?
  scuza si argumentul ca e criza ,bla bla,nu tine.
  pt ca de fapt acum suntem intr-un blocaj mult mai mare si mai nesanatos pt tara.
  derbedeii de pesedei pun talpi la orice pot ,cind pot si unde pot.
  n-am abordat niciodata deschis acest subiect,dar doamna udrea cu credinta ca vor ajunge la urechile dv aceste cuvinte,sincer si deschis daca erati un partid de adevarati luptatori,curajosi fortati alegerile anticipate si altfel stateau lucrurile astazi.
  asa,baltim si ne lamentam cu toti.si toti suportati acum lipsa de fermitate de care se pare ca duceti lipsa.

 123. [i]• Katrina Says:
  July 28th, 2009 at 6:08 pm
  @Blue
  Se vede ca in spatele nickului este un membru PD-L….Jenant..Ce marca sunt ochelarii de cal, ca’mi inchipui ca nu porti d’aia Made in China…. ?[/i]
  ¤¤¤
  Katrino mamicule, nu pot să nu îţi mulţumewsc că mă bagi în seamă…
  Am stat un strop şi m-am gândit. Nu prea sunt lămurit de unde vine acest nick-name: de la Urganul Katrina, sau de la maghiarizarea numelui veselei eroine din cunoscuta melodie:
  „Ecaterino, eşti damă bine, m-aş da la tine da’ n-am papion …”
  Rămân totuşi la ideea că eşti o făptură care vrea să pară mai veninoasă decât e. Nici dracu nu e complet negru, dar totuşi, preventiv, îţi recomand să nu îţi îngiţi veninul …
  Aşa că: musai să precizez că nu sunt nici membru al vreunui partid, ca alţii, nici nu port ochelari ca unii mai acuzăcioşi aşa dar care uită despre faptul că Românica e o ţară în care securisto-comuniştii, transformaţi în politiceni penali de cea mai joasă speţă îşi fac o legislaţie care să îi protejeze precum o armură inexpugnabilă.
  Culmea mâncătoriei de substanţe puturoase o vedem clar, la un partid unde spectrul mumificat al Bunicuţei face ravagii, un partid care deţine jumătate din posturile din guvern se dă ca mare opozant al puterii dar nu vrea să renunţe la caşcavalul guvernării. Cât de imbecil trebuie să fii ca să te apuci să critici un guvern din care faci parte? Acei ochelari de cal, vă fac să uitaţi şi faptul că încă mişună liberi tot felul de infractori penali nejudecaţi. Bunicuţa, Felix, Bombonel, Almanahe, Mazăre, Caltaremeş, Penaliceanu, Popescu, Copos, Patriciu, Roşca-Stănescu, Behehecali, Oana Mizil şi mult prea mulţi alţii. Aceiaşi ochelari de cabalină vă opresc să vedeţi festinul de jegoşenii care se varsă non stop în trusturi de presă cum ar fi INTACT.
  Aşa că fă mătăluţă bine şi mai termină cu atitudinea asta de răutăciune. Nu ţine…
  Te comporţi cam ca nelămurita dom’şoară (un urechi, probabil) Gorghiu sau tălâmbul domn Tolontan… păduchele care în toată cariera lui nu a făcut decât să arunce cu noroi, poate pentru a nu i se vedea mizeria care îi îneacă viaţa şi aspiraţiile.
  Pa şi pu …

 124. Buna seara. Daca dorit sa vedeti doua femei rele si una dintre ele sperietoare- uitati va la realitatea.
  Te salut Blue, bine ai revenit, era momentul 🙂

 125. FRANK…..Ori directoarea a facut dezinformare ori a fost aparatura de ascultare …ce au ascultat ?
  Dezinformari ?Pai atunci au dezinformat Ritzi,sotul sau si altii in piesa inregistrata fii sigur integral…
  Deci Ritzi a fost si ascultata si inregistrata …Iar directoarea dadea pe gura la presa exact ce se asculta ,se inregistra …in stricta fidelitate cu ce se vorbea in cabinet …deci nu dezinforma ci informa ..si la DNA si la presa …
  Daca Ritzi urma alta strategie ..ataca ,tipa,acuza in jur si mai departe ….se opreau lucrarile comisiei de ancheta ?Se opreau “lucrarile ” DNA ului ?Ritzi nu putea schimba nimic din ce trecuse deja ….
  Dna Udrea a atacat ,a fost vehementa ,a acuzat,a incercat sa demonteze acuzele fiindca si-a permis acest lux …….. fiind pregatita la toate temele …..Deci intai cu zambet si blandete …apoi cand comisia era ca si aprobata si nevrand sa piarda momentul ..cu TV de fata ..a atacat si a acuzat …..trimitand presa de investigatii si parlamentarii si catre alte zone mai fierbinti si mai erogene ….ale politicului
  Sunt diferente de caz si de nuanta ….

 126. FRANK ZAPA[KING] Says:
  July 28th, 2009 at 7:02 pm

  se pare ca din nou nu prea s-a inteles bine-nu este vorba de interceptari-unul din directorii M.T.S.-a purtat aparatura de ascultare,mai sinplu a avut instalat un microfon intre silicoane pt ca este o doamna.

  Daca e adevarat ce spune Zapa, e grav, dar si mai grav este ca a cazut in plasa lor…a LUI, stiti voi cine este “LUI” Atunci temerea mea este reala dar nebagata in seama , la timp….dar va fi, cat de curand.
  18 iulie 2009
  Temeri …
  Cert e, ca pe doamna Elena Udrea, n-o poate invinge presa oricat s ar strofoca. Pe doamna EU o pot invinge sau chiar trada:
  -subalternii care la un moment dat n-or sa-i mai fie aproape…
  -si dl Basescu
  Dupa cum v am mai spus Presedintele are un caracter asa cum il stiti, nu trebuie sa va mai amintesc, pt d-lui omul este de unica folosinta, isi vinde si mama pt suprematia lui. Asta e adevarul si o confirma realitatea evenimentelor. Daca va castiga la toamna mai vedem (!!!) daca e sa tinem cont de ultima lor intalnire “secreta”, care tot s a aflat pana la urma. Cert e ca dl Basescu se afla in mari “tandreturi” cu psd, in special cu Hrebenciuc (care a fost prezent la intalnire). Eu nu ma mai hazardez, nu mai cred sigur in nimic, voi fi impartiala si cat pot de obiectiva, deoarece jocurile adevarate nu sunt acelea care se vad la tv si publicate in presa. Nu. ” Afacerile” politice se fac intr-un mod cat se poate de secret si pe negocieri la sange. La ultima intalnire dl Basescu, a propus lui Geoana functia de premier si alte avantaje pt partid, ca el in schimb sa fie reales… Dupa cum se relateaza -pe surse- nu prea i-a convenit. Deja pe Boc nu l mai vrea dl Basescu, gata, s a uzat, nu i mai foloseste, nu vedeti ce trist e saracu’ e stins in voce, chiar absent… Poate efectul de dupa intalnirea de “gradul zero”, cine mai stie! Mare pericol in tot si in toate, nimeni nu se gandeste la criza sau la bunul mers al tarii, este un haos organizat, totul se joaca ca la poker se negociaza si “firmiturile”. Asta e fratilor…asta e! 🙂 Obisnuiti-va… Dar o parte dintre voi banuiti aceste mismasuri ca sunteti inteligenti. Iar daca, doamna Udrea, se culca pe-o ureche va fi prada sacalilor din interior…si nu doresc asta, ar fi pacat, chiar are multe de spus si face in politica. Hai sa traiti bine! 🙂

 127. ***Moro – lasă-i pe alţii să se umple de ridicol! 🙄 A spus ceva justiţia de aceste interceptări care par desprinse dintr-un film de calitate îndoielnică? Justiţia o să ne lămurească… Cred că e prea devreme să ne contrăm pe coşmarurile lansate pe TV-uri de nişte oameni bolnavi…

 128. LULU ..Sarut mana ….Nu fii rautacioasa …or fi rele …or fi musca …or musca ….dar nu e nici una sperietoare ….Le-am privit cu atentie …sunt frumusele ,atractive ….apetisante (dar aici depinde de gust ) Singurul repros ar fi coafura neinspirata a lui Gorghiu si prea mare incrancenare ,aerul de maturitate cautata si studiata a celeilalte …..
  Si Dna Udrea a fost foarte rea aseara ….asta nu o face mai putin atractiva si frumoasa ….
  De gustibus …..

 129. Tolontan a primit sarcina de a salva GSP, de la faliment… Sursele financiare sunt din ce in ce mai subtirele. Informatia-i sigura.

 130. sa’i spuna rapid cineva lu’ blue ca asta eun blog in care nu prea au ce cauta cei care’s interesati de urechile alinei gorghiu … 🙂

 131. lulu,

  nici nu conteaza cine’i tolontan … conteaza daca ce spune el e sau nu adevarat … chiar daca’i ultimul borfas, daca ne ajuta sa descoperim un ministru furacios il felicitam pentru asta … si daca altcineva ne ajuta sa’l infundam pe borfasul tolontan e de bine … 🙂

 132. Draga mea Silver …Ascultarile si inregistrarile ,la fel si denuntul sunt consemnate in cererea de incepere a urmaririi penale ….ca argumente …
  Doar daca nu e o conspiratie …sa fi pus actori care sa imite vocea lui Ritzi si a sotului sau ….poate au pus acelasi actor ….pentru ca vocea lui Ritzi este destul de barbateasca ….deloc feminina ….
  Poate ai si tu dreptate …DNA nu a scris si despre tot continutul ascultarilor -inregistrari……
  Daca erau pe teme intime si erotice intre cei doi soti …..sau in grup….s-au ars atunci cei de la DNA….
  Poate Ritzi i-a spus persoanei sa stearga din calculator pozele sexy cu ea si sotul….sau invers …
  Multe chemati …..la cercetare ……putini alesi ……pentru instanta
  Nu e nimeni ridicol pe aici …mai degraba radicali ……

 133. Moro, doamna Udera a fost motivata de iscatii aia sa rabufneasca. E si ea om. Dansa n a inventat nimic despre nimeni si nu a acuzat nejustificat pe nimeni. E o diferenta, nu? Nu ziceam ca -s urate ci, rele si cand esti rau devii urat fara sa vrei, asa am remarcat eu la oamenii de acest gen.

 134. lulu, esti simpatica … cum crezi tu ca doamna udrea e deasupra celorlalti … poti sa ma pici cu ceara si nu inteleg care’i rationamentu’ … ce din trecutul doamnei udrea te face sa crezi ca ea nu se zbate in acceasi mocirla in care se zbat toti politicienii romani? … sunt sigura ca acum doi ani si basescu il credeai fara pata … oare ce’o sa mai crezi peste doi ani despre doamna udrea … 🙂

 135. Pauză de zâmbet 😆

  Într-o librărie, un client întreabă:
  – Aveţi cartea “Cum să-ţi îmbunătăţeşti memoria”?
  – Da, dar nu aţi cumpărat-o şi săptămână trecută?

 136. asa e lulu, cum iti zic io de vreun an .. toti sunt la fel …. pentru toti imbogatirea peste masura e scopul suprem … pentru asta sunt in stare sa calce pe cadavre …. daca femeia aia nu “punea microfonu’ntre silicoane”, vorba nu stiu cui, ar fi trebuit, probabil, sa plateasca ea si subalternele doamnei ridzi care, fi sigura, nu s’ar sfiit sa’i infunde pe subalterni ca sa’si scape propra piele .. 🙂

 137. Rromania are multe in comun cu Africa Sahariteana. Singurul lucru aiurea e ca parlamentarii nostrii se cearta. Vorbesc mult si prost ca Mona, musca fara cap. Singuru lucru care le mai trebuie este sa se bata, asa cum fac omologii lor mai negrii. Macar am avea si noi spectacol, si parlamentari care sa fie in stare de ceva. De orice!

 138. ***Moro – nu ştiu ce să cred… De aceea, aştept să văd dacă justiţia va confirma tot ce se spune, zilele acestea, în presă… Mi se pare abracadabrant… 🙄

 139. BLUE,
  Amice, desi te-ai botezt „Blue”si vrei sa ne arati ca faci risipa de desteptaciune si logica, demonstreazi doar ca vezi lucrurile incolor si bagi oistea-n gard cu nonsalanta si fara nici un pic de jena:” Culmea mâncătoriei de substanţe puturoase o vedem clar, la un partid unde spectrul mumificat al Bunicuţei face ravagii, un partid care deţine jumătate din posturile din guvern se dă ca mare opozant al puterii dar nu vrea să renunţe la caşcavalul guvernării. Cât de imbecil trebuie să fii ca să te apuci să critici un guvern din care faci parte?”Da, chiar cautam un „entelegent” ca sa-l intreb : cat de imbecili erau portocalii Monica Macovei, Gheorghe Fluture, si altii , coordonati de Trainica Matelotul, cand, acum vreo cinci ani, fiind in renumita Alianta DA, criticau cu vehementa si chiar in afara tarii pe chiar primul ministru Tariceanu si Calin si Popescu ? Da, Traienica Matelotul, dupa ce si-a vazut „visul cu ochii” si a edificat actualul guver, dupa cum a si recunoscut cu propriile vorbulite, cat de imbecil poate fi cand s-a apucat sa critice ministrii PSD ? ha, aud ceva academicianule, specialistule in mirosuri neplacute ?
  Apoi, iarasi dai cu bata-n balta ” Acei ochelari de cal, vă fac să uitaţi şi faptul că încă mişună liberi tot felul de infractori penali nejudecaţi. Bunicuţa, Felix, Bombonel, Almanahe, Mazăre, Caltaremeş, Penaliceanu, Popescu, Copos, Patriciu, Roşca-Stănescu, Behehecali, Oana Mizil şi mult prea mulţi alţii. Aceiaşi ochelari de cabalină vă opresc să vedeţi festinul de jegoşenii care se varsă non stop în trusturi de presă cum ar fi INTACT….” si-i califici pe toti acesti cetateni drept infractori, asa cum au procedat toti portocalii de cand sunt ei, neauzind de prezumtia ne nevinovatie.In schimb, acum de cand coana Ridzi a fost prinsa cu mana-n trasta statului, iar o comisie se pregateste de scarmanat ceva pe la turism, am vazut cum brusc PDL-isti si-au amintit de aceasta prezumtie si s-au dovedit foarte tafnosi pe la televiziuni daca cineva o acuza pe „oama” din Hunedoara, ori pe consortul acesteia ca s-a varat cu capu-n calculatoarele de la minsterul damei.In privinta numelor de porticalii asupra carora planeaza suspiciuni de mangleala, ma scuzi , da te scutesc deoarece sunt prea multe…basca ca la aceasta gasca gasim si rapitori de persoane, de aia cu lant de bivol la gat si lama de cutit in dinti…
  Ma scuzi ca mi-am permis sa intru in comenatriile tale elevate, da vazand vocabularul ales utilizat si expresiile deosebite (inclusiv cuvinte inexistente in limba romana) folosite n-am putut sa ma abtin si sa pierd o asemenea ocazie rara.Oare ce Pension ai absolvit ?

 140. ***FRANK ZAPA[KING] -July 28th, 2009 at 7:08 pm
  ¤¤¤
  Salut Frank …eu am susţinut tot timpul că e necesar să se meargă la anticipate. Până când? Până îi intră naţiei în scăfârlie că e o măgărie să nu ţină cont că cei pe care îi votează nu trebuiesc să fie compromişi prin mizeriile care le populează trecutul …
  Am un amendanent însă. E absolut necesar să se facă o lege electorală nouă şi nu struţocămila asta ciudată care e acum, acest hibrid a dus la chestii absolut aiurea, oricum le-ai privi. Începând de la UDMR-istul ăla votat de un număr de alegători egal cu jumătate din numărul de locuitori ai unei scări de bloc mititel şi terminând cu Felix pe care nu l-a votat nici măcar propria familie.
  Sistemul de vot pe care îl văd eu ca necesar trebuie să fie simplu, ca la alegerea primarilor, fără nici un fel de liste, fără praguri electorale. Doar astfel se va ajunge ca cei pe care oamenii îi doresc cu adevărat să fie cei care vor ocupa locurile din Parlament.
  Şi încă ceva, acest sistem de vot zis uninominal mai are un mare păcat: dacă nu eşti în localitatea de domiciliu pierzi dreptul la vot.
  Deci, unul din drepturi se taie de la sine: ori dreptul la liberă circulalie, ori dreptul la vot.
  De ce s-a folosit această mizerie de a trebui să alegem între ce două drepturi? Simplu. Pentru a nu merge lumea la vot.
  Să ne amintim unde au fost românii în ziua alegerii: În afară de beţivii care s-au dus la birt şi au considerat că nu merită să laşi o bere sau un rachiu, o ciurdă de babe s-au dus eflavioase să se roage la moaştele Sf. Andrei, pentru propria bunăstare, babe care acum se tot miră cum de pe fotoliile Parlamentului se văd aceiaşi infractori, alţii şi mai troglodiţi la cerebel s-au înghesuit prin staţiunile montane ca să dea curs invitaţiilor mass-mediei felixoide, de a se bucura de zăpadă, alţii poate au fost bolnavi, ori au fost să vadă dacă nu le-a murit soacra să îşi ia moştenirea atât de mult aşteptată.
  Se tot plângeau unii de pericol devastator al aşazişilor plimbăreţi electorali … până şi eu văd că dacă cineva votează într-un alt loc decât domiciliul ar trebui trecut pe o listă apoi un computer să verifice dacă persoana respectivă apare în două locuri, cei care apar să fie arestaţi aşa şi judecaţi în stare de arest.
  Mai e o mică problemă. Cea cu timbrele. Nu am înţeles de ce dacă tot avem Cărte de Alegător trebuie să se lipească timbre pe Cartea de Identitate. Cei care nu au să îşi facă, nu e mare scofală …
  Nu ştiu dacă cer prea mult, dar poate n-ar fi rău să ne uităm cum şi-au rezolvat ceilalţi problemele.
  poate n-ar fi rău ca, dacă in final, după ce doamna Ridzi, doamna Udrea sau oricare altă persoană arătată cu degetul, în urma judecăţii se dovedeşte a fi nevinovată, cel care a iscat scandalul respectiv, să plătească în aşa fel încît să nu mai poată face alte astfel de nenorociri …
  De exemplu, Tolontan să piardă dreptul de a mai profesa în presă, Alinuţa Vrăbiuţa şi ceilaţi ***evoratori care au făcut parte din vesela omisie din cazul Ridzi şi care dincolo de orice logică au făcut public într-un fel sau altul felul în care comisia se va exprima, încă înainte de a se forma respectiva comisie să fie scoşi din viaţa publică pentru mandatul în curs cât şi pentru cel care urmează. Doamna Ridzi a apărut la televizor cu un dosar în care erau trecute concluziile respective comisii. Şi asta se întâmpla cu o zi înainte de terminarea audierilor. Asta face ca din secunda următoare respectiva comisie să fie ilegală. Pentru antepronunţare.
  Vorba imbecilului: “Trăim în românia şi asta …”

 141. lulu,

  daca doamna udrea a fost mai desteapta decat ridzi o sa scape … da’ mie n’o sa’mi poata niciodata explica de ce aluat perdele si covoare de 80000 de euro, masini de 200000, calculatoare de 70000 de euro si toate celelalte pan’a papat 15 milioane de euro in 6 luni … asta inseamna sa’ti bati joc de oamenii care’au avut incredere’n tine si te’au votat ca s’ajungi acolo … eu asa gandesc … 🙂

 142. FRANK….Tot ce am scris despre Udrea si PDL a fost scris in contextul campaniei de presa si politice impotriva Elenei Udrea …..In acest caz si mai ales acum cu aceasta comisie, PDL poate sa-i faca mult rau Dnei Udrea …ca om politic si ca imagine …..in conditiile face acelasi joc de solidaritate si credinta in nevinovatia Elenei Udrea …..Tocmai acum Elena Udrea nu are nevoie sa fie aparata politic in mod public …..pe declaratii politice…….Sincer ..pe dedesupt da…pe consiliere si sprijin politic in interiorul partidului da ….dar nu public …se deterioreaza si imaginea Elenei Udrea si a PDL pe acest spirit de solidaritate politica …..
  Elena Udrea nu e Ritzi si nici spetele la fel …Elena Udrea a argumentat deja public inutilitatea infiintarii comisiei ….a demontat acuzatii …politic dar si pragmatic….Se apara singura cu mare succes ,in mod foarte inteligent dar si argumentat ….
  O manifestare de gen mediatic “de gasca politica ” a PDL pe acest caz nu e productiva …Solidaritatea colegilor PDL se manifesta tocmai printr-o atitudine politica responsabila …prin mentinerea Dnei Udrea in functia de ministru …Daca nu o faulteaza cineva din interiorul PDL sau de la Cotroceni ,dupa aceasta Comisie parlamentara Elena Udrea va iesi cu o imagine si mai buna si mai tare ca oricand in politica romaneasca ….Tare si in PDL si fata de Cotroceni …..De aici si temerea mea cu faulturile “nevinovate” …..Elena Udrea are nevoie de sprijin moral …e fiinta umana …oricand ai nevoie de comunicare si intelegerea celor din jur …..dar tactic ,ceea ce propui nu e productiv si eficient ..pentru Dna Udrea ….dar poate te referi strict la Basescu si cativa din PDL ….si atunci ai dreptate ….
  Sper ca am fost explicit ..privind opiniile si logica mea …..

 143. Cenush nu , despre dl basescu n am gandit cum spui, nu mi -a placut comportamentul lui, educatia…dar l am votat recunosc.

 144. tariceanu a fos t cel mai bun prim-ministru din istoria romaniei … 🙂

 145. cenushares,
  Ei draga, nu exagera si tu…ca daca ma gandesc doar la Sedintele de guvern comune cu ungurii si la pierderea unor mari valori din mostenirea Godju, deja ma cuprinde furia…

 146. *** IONHUT -July 28th, 2009 at 7:53 pm
  ¤¤¤
  IONHUT, mă bucur să te … salut. Fie că îţi pace fie că ba, asta dovedeşte că cei de care pomeneşti sunt nişte oameni de onoare care nu îşi schimbă discursul odată cu orizontul. (Sincer mă îndoiesc că poţi înţelege asta, e normal când creierii îţi sunt spălaţi…). Oooo ce grav, a criticat cineva miniştrii PSD? Normal, e grav, să o luă pe Abrambu’, e o adevărată impietate să spună cineva ceva de domnia sa, respectiva cucoană nu face decât să continue politica ministrului cu moacă sindromdaownistcă şi pentru care marea enigmă a vieţii este număratul, de stele, evident.
  ¤¤¤
  Da dragule, îmi permit să îi fac infractopri pe toţi cei care prin mijloace ocolte se dovedesc nişte tipi care se tem să răspundă în faţa justiţiei pentru acuzaţiile care li se aduc, mai ales pe nen’tu’ Bombo, pe Felix de asemenea, pe Iliescu de asemenea (nu are să mă facă nimeni să cred că atunci când ăsta ultimul a întrerupt meciul de la CM de fotbal ca să cheme minerii e un fapt care nu s-a întâmplat). Aia cu traista statului e o poveste, unde s-au dus banii?
  Cît despre cuvintele neexistente în l.română pe care le folosec eu, în cazul în care imaginaţia nu ţi-a destul de bogată ca să înţelegi despre ce e vorba fă o listă şi ţi le explicitez, chiar şi cu poze dacă vrei. Mă găndesc chiar să le brevetez… câstig şi eu un ban grămadă … 😀
  Am fost ce-i drept la Pension, la Dans şi Bune maniere dar m-au dat afară, cică nu se acceptau dominşoare cu mustaţă decât la secţia bune maniere, la aia de dans nu mergea, nu se asorta cu tutu-ul …;-)

 147. cenushares

  Hai ca m-ai dat pe spate….. singurul in epoca in care economia ”duduia”…..A creat falsa iluzie ca avem o economie beton,indeajuns cat IMM-urile sa ignore criza si sa inhate momeala bancilor pentru investiti.Mai departe stim ce a urmat….se vede cu ochiul liber…..A fost cel mai bun,a reusit sa inchida ochii unei tari intregi…..Tu inca nu ai reusit sa-i deschizi ?

 148. cenushares Says:
  July 28th, 2009 at 8:23 pm

  “tariceanu a fos t cel mai bun prim-ministru din istoria romaniei … ”
  ¤¤¤
  Probabil când ai scris asta erai cam în aceeaşi stare în care erai când ţi-ai scris nick-nameul. Vezi că ciroza nu se tratează … 🙂

 149. # cenushares Says:
  July 28th, 2009 at 7:57 pm

  lulu,

  daca doamna udrea a fost mai desteapta decat ridzi o sa scape … da’ mie n’o sa’mi poata niciodata explica de ce aluat perdele si covoare de 80000 de euro, masini de 200000, calculatoare de 70000 de euro si toate celelalte pan’a papat 15 milioane de euro in 6 luni … asta inseamna sa’ti bati joc de oamenii care’au avut incredere’n tine si te’au votat ca s’ajungi acolo … eu asa gandesc … 🙂

  Cenus, ce spui Franz, de unde naiba mai scoti toate exagerarile astea. Te rog nu ma indispune mai mult decat trebuie sa fiu. 🙂

 150. BLUE,
  Vad ca-ti este greu sa intelegi, dar eu m-am referit strict la faptul ca judeci cu doua unitati de masura si ca atare nu ajungi nicaieri : adica ceea ce condamni la PSD ca-si critica propriul guvern din care fac parte, dupa tine e foarte meritoriu pentru matroz si gasca sa care au procedat identic in fosta Alianta DA.Cu alte cuvinte ai o mare problema de logica…si nu realizezi, ceea ce mi se pare mult mai tragic decat in cazul unui creier spalat-dupa cum zici tu.In privinta Androneascai eu cred ca ea a avut dreptate de la inceput si a intentionat sa puna ceva ordine cu in imbuibatii astia de la Spiru Haret, dar taman Geoana si Navigatoru (doldora de carte ) s-au bagat pe fir precum „baba la rai”(primul ca sa nu piarda votanti, iar al doilea ca sa se afle-n bors, nu stiu daca ma poti urmari).Da ce zici de doua dame care au ajuns ministrese doar pentru ca asa i s-a nazarit unuia pe chelie, ele neavand habar despre domeniile respective ?
  Cat priveste afirmatia ”Da dragule, îmi permit să îi fac infractopri pe toţi cei care prin mijloace ocolte se dovedesc nişte tipi care se tem să răspundă în faţa justiţiei pentru acuzaţiile care li se aduc, mai ales pe nen’tu’ Bombo, pe Felix de asemenea, pe Iliescu de asemenea” crede-ma ca sufar si ma doare-n trei cuvinte (ghiceste-le) de ce faci tu, insa eu am crezut ca poti fi si logic, da m-am inselat, deci incapabil de dialog.Ca atare, eu nu-mi doresc discutii cu cei ce n-au terminat macar sapte clase si-ti urez mult succes in discutiile cu Zapa, desi il cunosc si pe el ca fiind de multe ori logic si banuiesc ca o sa te impotmolesti curand.

 151. CENUSHARES ….BLUE are dreptate …Cel mai bun ministru a fost Adrian Nastase …..ca de aia are patru case ….si apoi Tariceanu ….si cu BOC fac zece,care mi-i intrece ……zis mai nou Mesterul Manole …..care strange de zor tzatza Romaniei in zidurile FMI si UE …doar ,doar o mai curge vreun strop de lapte dulce …..
  “Cate-un pic,pic,pic
  Cate-un pic ,pic,pic
  Pana n’o mai ramanea nimic
  Cate-un strop,strop,strop
  Cate-un strop,strop,strop
  Pana n’o mai ramanea deloc …”
  (Din strategia de guvernare a Mesterului Manole zis si Boc )

 152. Morooooooooooooooo, da’ 16 ani cine a furat in tara asta, poti sa mi raspunzi? Sa nu zici ca eu, ma enervez si fac urat 🙂

 153. Lulu,
  Vad ca te-ai adaptat foarte bine la teoriile portocalii.Faptul ca au furat si altii nu scuza pe alti hoti sub nicio forma…

 154. Am aflat cum se numeste Doamna fosilizata PDL care alaturi de Croitor isi doresc cu ardoare sa puna la punct invatamantul romanesc …..Ii spune Chircu …..Si Croitorul si Chircu probabil reprezinta noile sperante si tanara generatie a PDL ului ….Parca erau din Muppets …Kermit si Miss Piggy …
  Ma intreb ce parere are Basescu in privinta declaratiilor amorezilor PDL …avand in vedere ca Miclea cel agreat de toti pentru responsabilitatea si intelepciunea sa este alaturi de Ecaterina Andronescu in demersurile sale ministeriale …..
  O aprobare a declaratiilor celor doi …Kermit si miss Piggy m-ar duce cu gandul ca Dl Basescu nu se mai simte confortabil intre cei tineri din politica …..si intre cei care viseaza sa schimbe cate ceva ,gresind prin omisiune in ceea ce priveste faptul ca in Romania se face mereu politica si nu treaba …ca in Romania cetatenii sunt in slujba puterii si nu invers…..

 155. Noapte buna, zglobii !Asta seara, dragi zglobii, la propunerea unui blogger hazliu al acestui spatiu ciudatel, comisia noastra po3tica va propune o po3zie din ciclul “po3me parlamentare”, prima capodopera murala descoperita pe zidurile de la pasaj dupa ce le-a inaugurat viitorul candidat surpriza . A fost scrisa, se pare, de un anonim cu diploma de SH, noaptea tarziu cand nici nu vedea sa puna toate cratimele. Nu face parte dintr-o zona cu adevart intelectuala dar nici de mahala fara canalizare. E ceva usor, ca sa va treaca incordarea si sa nu ganditi prea mult inainte de a va lua somnul. Noi plecam sa facem putin clubbing. Sal. V-o dedicam cu dragoste, mai ales ca ati fost cuminti, nu ati injurat astazi, inca…Noapte buna, zglobii !

  Po3zia lui Nastase

  Pe o stinca alba,intr-un nou castel
  Cu video la poarta urla un catel.
  Plinge si suspina,o tinara domnita
  Cu 95 de riduri, a ta matusita.
  Orologiul bate 12½,eu nu pot sa dorm
  Cred e de vina,vinul din sifon.
  Aud deodata un zgomot, e asurzitor
  Vocea de balaur, nepotu Adi la televizor.
  De esti tu acela,arati inspaimintat
  Sau Sechelariu de ieri te-a ingropat.
  Nu-mi vine a crede tu esti nepotu meu,
  Caci in PSD esti omul cel mai greu.
  Iar daca lacusta de Geoana vrea ceva,
  Sa vina urgent la mine,sa-i dau de o cafea.
  Lasa Adi draga bombonelul meu,
  Terenul si milionul ti-l dau eu cadou.
  Sa zica el Moraru ce vrea sa zica,
  Tu ai milionul si o matusica.
  Nepoata mea saraca nu poate sufla,
  Caci are probleme,acolo la DNA.
  Dar poate vine Vintu,Dan Iona, Popescu,
  Va vor lasa in umbra,scapati si de sechestru.
  Iarta-ma tu doamne poate vrei sa sti,
  Am facut afaceri,nu una ci mii si mii.
  Moraru cel spurcat,m-a chemat de ieri,
  Dar n-am apucat ziua de audieri.
  Iar acum la urma va las ca nu mai pot,
  Am vindut terenuri,sa ai si de un pont.
  Hai nu plinge draga,Adisorul meu,
  Nu esti tu singur ce ascunzi un leu.
  Iar la urma urmei,toti avem matusi,
  Ba frati,nepoti,cumnati si spiridusi.
  Traiasca libertatea pacea si democratia,
  Am terminat-o cu Ceausescu si aristocratia.

 156. D-na Udrea,
  Lamuriti-ma si pe mine : cum adica va veti ocupa informativ de Catalin Tolontan ?
  Dat fiind faptul ca actualul Minister al Turismului are legaturi stranse cu SRI inseamna ca puteti utiliza mijloacele statului pentru razbunari personale ? Ii deschideti un Dosarel de Urmarire Informativa ?
  Suntem cu totii numa ochi si urechi !

 157. Argus n am afirmat asa ceva. Am incercat un remember al celor 16 ani. Pt ca a fost perioada cea mai propice de a fura, au fost si multe, acum s a cam subtiat felia dar s au gasit alte oportunitati de a te imbogati subit. Bravo lor ca pot dormi linistiti.

 158. LULU …Sarut mana …..Tu nu ai furat de la buget….Tu furi numai de la privati …inimi doar …
  Nu te enerva ….desi ,mi-ar place sa te vad furioasa ….
  Ca sa te linistesc …..16 ani au furat “ceilalti ” ……dar de ce astia de acum sa fure de doua ori ?Pentru ca au mai fost si ei odata printre cei de dupa 1989 ……
  Si nu am facut nici o aluzie ca Boc fura …..Am zis doar ca si el si Pogea &Co mulg acum ,strang de zor tzatzele pana s-o starpi tot laptele ….In loc sa mai cumpere niste vaci ei o chinuie pe asta si asa beteaga ……Mai bine ar vorbi Boc si Pogea cu Boureanu ….poate monteaza vaca romaneasca si face si ea vitei …in economia privata ……
  Nu sunt deloc gospodari Boc si guvernul sau ….In loc sa dea vacii bugetare de mancare ,sa alimenteze cu bani furnizorii privati de furaj bugetar din IMMuri etc astia lasa vaca sa moara de foame …ba o mai si mulg din ce in ce mai mult ….
  Deci nu fura guvernul Boc si nici Boc …….au furat si fura toti …..
  E bine asa ?
  O mie de ani pace

 159. IONHUT …..Dna Udrea a fost corecta cu Tolontan ..macar l-a avertizat …nu cum a facut acesta cu Ritzi
  Probabil Dna Udrea a vrut sa spuna ca ii va da informatiile de care are nevoie …Se va ocupa sa-l informeze si va incerca sa-l reformeze pe Tolontan …Asta inseamna ca se va ocupa” informativ “de Tolontan …care a subminat economiile nationale si bugetare ale lui Ritzi …..
  O seara buna

 160. cand ii vad pe toti idiotii care se lauda unul pe celalalt la antene am impresia ca ne am intors in timp.
  tot incerc sa scriu pe blogul lui tolontan sa mi exprim parerea referitor la campania lui dar… probabil ca din cauza faptului ca nu ma alatur corului de laudatori de fiecare data imi sunt respinse mesajele. la fel se intampla de cele mai multe ori si pe blogul lui ciutacu. astia sunt jurnalistii “corecti” si “incoruptibili”, eroii neamului care dau intr un om cazut la pamant pana sunt convinsi ca nu mai misca (asa s-ar vedea violenta lor daca s-ar transpune in varianta fizica).
  si apropo: chiar daca as fi acuzat de politie politica, chiar mi-ar placea sa stiu ca se ocupa cineva, informativ bineinteles, de tolontan. pun pariu ca nu e curat. chiar si asa naiv cum il numeste mircea badea.