Deci, ce va face pana la urma PSD, pentru parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari ?

Elena UdreaCum toate reflectoarele sunt acum pe PSD voi face şi eu câteva observaţii referitoare la principalul partid de Opoziţie, în lumina congresului de ieri.

Observ că toată lumea este concentrată pe evoluţie relaţiei dintre PSD şi PDL. Este corect. Mi se pare un pas înainte spre o clarificare necesară a realităţii politice: o confruntare raţională între două partide mari. Stânga vs dreapta. Adevărul este că PSD şi PDL sunt singurele partide cu forţă pentru decizii importante.

De relaţia dintre PSD şi PDL depinde direct parcursul unor proiecte foarte importante pentru România, care vor trebui elaborate şi aplicate rapid în următoarele câteva luni.

De cât de repede vom face reforma  statului, reformă pe care PDL o susţine deschis, depinde cât de rapidă va fi revenirea post-criză. Dacă PSD rămâne o frană, în locul să fie adversar ideologic raţional, costurile vor fi mari pentru noi toţi.

Din acest punct de vedere, mi se pare că congresul PSD nu a lămurit ce va face PSD, ci a indicat doar, cel mult, cum nu mai vrea să fie vazut PSD. Nu mai vrea să fie văzut cu un lider copleşit de complicităţi cavernoase şi bântuit de fantasme SF.

Ok. Şi?

Mulţi dintre liderii PSD aflaţi în prima linie de conducere după congresul de ieri, sunt aceleaşi personaje trecute care au ales să stea un pic mai în umbră pentru că probabil, se gândesc că aşa pot să-şi maximizeze influenţa.

Nu îmi dau seama care este drumul pe care va merge PSD în problemele reale ale României, existând mulţi oameni, acum în plină forţă în PSD, care vor continua să facă ce au făcut şi până acum: să blocheze proiectele de reformă necesar României.

Oricum, ce nu am remarcat de loc, în declaraţiile noului preşedinte al PSD au fost precizările legate de aplicarea rapidă a voinţei românilor de la referendumul pentru parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari. Deci, PSD-ul condus de Victor Ponta ce părere are despre acest subiect? Pentru că asta este important.

76 thoughts on “Deci, ce va face pana la urma PSD, pentru parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari ?

 1. ***Doamna E Udrea – Bună seara! 😆
  Ce se întâmplă cu Domnul Preşedinte Băsescu? De ce nu mai apare nicăieri? E bolnav, e plecat din ţară? Vă rog să răspundeţi.
  Mulţumesc.

 2. Dacă Dvs, Doamnă, vă imaginaţi că PSD-işltilor le pasă de români, de interesele şi dorinţele românilor, apăi vă înşelaţi şi vă înşelaţi rău de tot… Interesul lor e la ciolan, Doamnă… Nu s-a văzut bine, nu s-a văzut destul?

  În toată această luptă care s-a dat cu uşile deschise ca să ştie tot românul cine ne conduce, a pomenit vreo unul dintre PSD-işti, o dată măcar, de poporul care aşteaptă reforme, care vrea seriozitate şi implicare, care vrea schimbare, refome, progres? Nu le pasă, Doamnă de români… O să-şi amintească de români cam spre sfârşitul anului 2011… Până atunci au problemele lor de rezolvat…

 3. Buna seara,
  Am vazut in preajma dvs. o persoana despre care sunt convinsa ca nu cunoasteti adevarul sau poate intre timp ati fost avertizata. Se numeste Vasilache Eduard Norocel, are 37 de ani si multe condamnari la activ. A facut inchisoare de doua ori pentru escrocherie si mai nou are o condamnare pentru conducere fara permis. Se lauda peste tot ca ar fi protejatul dvs si al drei Elena Basescu, ca este secretar de stat la ministerul turismului. Cei care nu stiu ca Vasilache doar 12 clase s-ar putea lasa pacaliti. Acest personaj promite diferite favoruri folosindu-se de numele dvs.
  Va apreciez si va respect, sunteti un model pentru multe femei si tocmai de aceea nu as vrea ca un asemenea escroc sa se foloseasca de imaginea dvs.
  Va urez mult succes in continuare.

 4. Sunt un simpatizant PDl, am votat Base la alegeri si in turul 1 si in turul 2, din diaspora….
  Totusi la referendumul ptr schimbarea de la bicameral la unicameral am votat nu, ptr ca sunt invatat cu 2 Camere asa cum este in Canada si America, dar cred ca o camera sau doua, oricum numarul de parlamentari este f mare ptr Romania….
  Parerea mea este ca nu conteaza ce va face PSD ci ce propune concret PDL pe termen lung….
  Cred ca inainte de realinierea camerelor sau camerei… trebuie mai inainte pus accentul pe reducerea numarului de judete sau recartografierea economico-politica a Romaniei ( in prezent este f f farimitata) si apoi discutat numarul total de parlamentari intr-o camera sau 2.
  Avantajele a doua camere sunt evidente in politica americana si mai putin evidente dar totusi de notat in cea canadiana.
  Anyway, Ro. trebuie sa ramina un stat unitar national si sa se puna frina oricarei tendinte de federalizare transparenta sau nu….

 5. @ Elena Udrea
  Stimată doamnă,
  Am şi eu o întrebare.
  PD-L are de în plan să iniţieze o dezbatere publică adevărată pe tema unicameralism versus bicameralism? Pentru reducerea locurile parlamentare nu este necesară decât o iniţiativă legislativă, constituţia însă trebuie dezbătută cu populaţia. Există în viziunea PD-L o astfel de dezbatere? Se pregătesc materiale, se pregătesc site-uri, bloguri, alte mijloace şi materiale de promovare…?

  Domnia voastră spuneţi că PD-L susţine reforma statului în mod deschis, un lucru de apreciat, mie nu-mi este însă clar ce este în spatele acestui cuvânt, “reformă”. Ce schimbări anume susţine PD-L? Reducerea numărului de locuri şi unicameralism, înseamnă multe alte de schimbări conexe. Există un studiu pentru aceste schimbări, se ştie exact ce anume trebuie făcut? Există o realitate în spatele simplei declaraţii, pentru că sunt două luni de la referendum şi eu încă nu ştiu ce a votat poporul român. Poate că era nevoie să se explice poporul înainte de vot ce votează, dar măcar după vot, nu ar trebui să ştim ce anume s-a votat? Ne destăinuie şi nouă cineva?

 6. @ Elena Udrea
  Rezultatul refrendumului privind parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari nu de pererea PSD are acum nevoie ci de punerea lui in aplicare. La procentajul obtinut au contribuit in foarte mare masura si alegatorii PSD.

  @Bibliotecaru
  Cu tot respectul pe care v-il port, consider ca dezbaterea la care faceti refrire ar fi trebuit sa aiba loc inaintea referendumului si nu dupa. Acum ne aflam in fata unui fapt implinit sau,ma rog, aproape implinit.

  @ Buddywonca
  V-am scris un mesaj la subiectul precedent.

 7. @ Democrat,
  Nick-ul meu este si ID-ul de yahoo.com
  Poate printr-un mail esti mai specific.
  Multumesc

 8. @ democrat
  Sper că nu vă imaginaţi că nu aş fi cerut, tuturor partidelor, o astfel de dezbatere, înainte de referendum.

  Pe de altă parte, deoarece această modificare implică schimbarea constituţiei, şi încă o schimbare masivă a constituţiei, va fi necesar un nou referendum. În acel moment cetăţenii vor putea vota schimbarea constituţiei sau nu. Este firesc să cer această clarificare pentru ca cetăţenii să voteze, măcar de această dată, în cunoştinţă de cauză.

  Îmi amintesc că la precedenta ocazie de schimbare Constituţională erau zeci de pagini de modificări. Mi-a luat cam două zile numai să le citesc… Evident politica nu a oferit nici cea mai mică explicaţie concretă. S-a spus ceva despre NATO, despre UE, că armata nu va fi obligatorie… dar erau zeci de pagini (le-am scos la imprimantă) şi, la prima vedere, eram de acord cu jumătate, nu eram de acord cu cealaltă jumătate. Am ales să nu votez pentru nu eram sigur dacă sunt mai mult de acord sau mai mult împotrivă. Nu vreau să ajung ca şi de această dată să nu votez pentru că nu sunt sigur de impactul modificărilor constituţionale.

 9. Iată ce crede şi ce şantaj practică Dancu: Daca Ponta il inlatura pe Vanghelie, putem castiga alegerile

  Fostul strateg al PSD Vasile Dancu a declarat, duminica, ca este bucuros ca Victor Ponta este noul sef al PSD, iar, daca va reusi sa il inlature pe Marian Vanghelie de la filiala Bucuresti, partidul va reusi sa castige alegerile nu doar in Bucuresti, ci chiar si in Transilvania.

  Sociologul clujean Vasile Dancu considera ca victoria lui Ponta este o victorie a “Romaniei reale impotriva politicii de carton” si ii da speranta legat de viitorul partidului. La randul sau, vicepresedintele PSD Cluj, Vasile Puscas, considera ca noul presedinte al PSD, Victor Ponta, are capacitatea de a indrepta partidul spre viitor si sa implementeze un nou model de management politic…

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/politica/02-21-2010/dancu-daca-ponta-il-inlatura-pe-vanghelie-putem-castiga-alegerile-997018

 10. Primul rezultat palpabil dupa congresul PSD,este ca acest partid nu mai este un partid national-dupa acest congres se poate spune fara teama de a gresi ca PSD ,s-a Enclavizat.IN CONDUCEREA psd,la nivel de vicepresedinti este doar dl NITa,reprezentat al transilvaniei,dar daca ne uitam la accentul domnului NITA……..
  ardelenii,si moldovenii din nordul moldovei nu au nici un reprezentat,in conducerea partidului.acest lucru i-a iritat peste masura pe leaderii din ardeal,care au plecat dezamagiti profund de la congres.
  De fapt ce s-a intimplat simbata la congres?PESTE FIBRA TICALOASA COMUNISTA,S-A FACUT O GREFA DE TINAR UTECIST.implant care a fost crescut de doi vajnici comunisti-nastase si sirbu.
  cine a fost la rom-expo,si-a putut da seama cam ce fel de partid socialist de stinga este psd-TOATE MARCILE DE MASINI DE SERIE A S-AU PUTUT VEDEA ACOLO.
  televiziunile celor doi derbedei,VINTU SI VOICULESCU,s-au sfiit sa dea imagini cu masinile de lux in numar extrem de mare parcate de BOGATSII PESEDEII.
  cineva spunea ca e o adevarata exhibare a opulentei etalarea cu nerusinare a modelelor de lux,de ultima generatie,derulata la congresul unui partid,care plinge de mila saracilor romaniei.
  ce nu vor sa spuna pesedeii ,e ca ei pling din limuzine,din vile ultraelegante de unde romania are un chip totusi acceptabil.
  si adunatura asta de baroneti rosii,sunt cei care le vor intelege pasurile oamenilor nevoiasi din rom?
  ma indoiesc,pina la urma vb de aceiasi marie cu o palarie mai veche,scoasa de la naftalina.

 11. p.s.-APEL CATRE PEDELISTI-aveti toate elementele pt a duce o adevarata lupta politica din care sa iesiti cistigatori.
  haideti oameni buni,iesiti la interval si ginditi-va la cei care v-au sustinut.
  abordati odata IMPOZITUL FORFETAR-spuneti-vaparerea,ori,ori.impuneti-va in dezbaterile publice,scoateti-i din adormire pe cei care stiu sa duca o dezbatere pe sticla.
  pe seitan bagati-l la dos ca numai prostii debiteaza.

 12. Zapa
  Nu cred ca nu ti’ai dat seama ca PD-L nu este decat un clan de mafioti, la fel ca PSD sau celelalte pertide., ale caror unic scop este jefuire tarii. Punct.

 13. Buna dimineata.
  @ silverstar
  Ati intrebat despre Presedinte. In vremurile astea tulburi, cred ca este doritor de cat mai multe lucruri bune. Cel putin asa cred eu ca razbate din afirmatia cuprinsa in articolul din Gandul:
  http://www.gandul.info/news/presedintele-basescu-cel-mai-bun-lucru-romanesc-de-care-am-auzit-in-ultimele-luni-primul-brand-valabil-de-tara-al-romaniei-5585202
  @ tuturor
  Permiteti-mi sa ma indoiesc ca vreunul dintre parlamentarii actuali, ca si dintre cei de perspectiva, va accepta punerea in practica a rezultatului referendumului. Sau, daca totusi o fi si dintre acestia, apoi in mod cert numarul lor nu depaseste pe cel al degetelor de la o mana.
  O zi buna la toata lumea.

 14. PD-L e mai de stanga decat PSD.PD-L ce reforma face?Degeaba zice pd-l ca e partid de dreapta.Cum sa fie de dreapta cand fostul sef e comunist,iar actualul sef e utc-ist?
  PD-L cica a redus 100 de taxe.De alea nu m-am lovit niciodata.Dar a bagat vreo 200 de care ne lovim.PD-L pana acum a avut masuri de stanga extrema.Asa ca ce reforma face pd-l?O reforma ce ne intoarce in urma cu 50 ani?Asta au vrut 5.2 milioane,asta au gasit.Dar sufera tot amaratii,tot pensionarii aia pacaliti de pd-l,tot aia ce au votat marinarul.
  Eu pe marinar l-am votat la referendum.Am zis ca e singur impotriva tuturor.Prea ii dadeau “caramizi” multe in cap.Asa credeam.Dar au fost putine se pare.
  Cei ce au murit ca niste prosti in urma cu 20 ani au strigat printre altele “jos comunismul”.
  A venit Iliescu sa strice tot.
  PNL a fost cel mai tare si cu toate astea e pe locul 3.

 15. Un zâmbet la cafea 😆

  Un ţigan bolnav merge la medic. După ce-l consultă, medicul îi scrie o reţetă şi-apoi îi spune:
  – Uite, aici ai nişte pastile pe care le bei cu apă după ce mănânci. Asta-i o alifie cu care te ungi seara pe unde te doare. Şi aici sunt injecţiile pe care le faci în fese, câte una pe zi. Ai înţeles?
  – Saru’mâna, don doctor, sî trăiţ, săru’mâna, am înţăles, si ţiganul dă să iasă. Dar o nelămurire tot avea el. Se întoarece de la uşă şi…
  – Don doctor, săru’mâna, don doctor, sî trăiţ, iertaţi de minte proastă, da’ injăcţâili, don doctor, dacă nu am fese, pot sâ le fac în palarie?…

 16. ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆 Şi să ai o săptămână aşa cum ţi-o faci tu nu cum ţi-o fac alţii…

  Spune-mi te rog, tu care nu esti filolog, ce înţelegi prin cuvântul “brand”? Şi cam care ar fi echivalentul acestui cuvânt în limba română, dacă are echivalent?

  Sâmbătă l-am auzit pe Iliescu urlând că el este un “brand”… Nu ştiu, o fi de bine, o fi de rău, habar n-am… Cuvântul nu-mi transmite nimic… Acum două minute citesc că pentru Preşedintele Băsescu filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” este primul “brand” valabil de ţară al României… Şi iar mă întreb dacă o fi de bine sau nu…

  De ce ne batem joc de limba română? De ce folosim barbarisme? De ce ne întoarcem la epoca atat de ironizată şi satirizată de Caragiale? Ce înţelege Badea Gheorghe sau Ţaţa Floarea dacă îi spui că satul ei poate fi un “brand”? Cum să avem un popor informat dacă oamenii de sus, conducătorii vorbesc un limbaj indescifrabil, neinteligibil şi coboară la nivelul personajelor lui Nea Iancu?…

  Şi, mai presus de toate, ce limbă transmitem copiilor noştri? Ce se va alege de limba română dacă, fără discernământ, o îngrăşăm cu cuvinte din afară de care habar nu avem ce înseamnă dar le folosim pentru că aşa e “trendi”…

  Da’ “trendi” ce înseamnă?

 17. Am o boala pe americani,nu pe oamenii de rand.
  Unchiul meu cand vedea un negru american se intreba cat creier are ala si ce face cu el.
  S-au dus in Iraq sa caute arme de distrugere in masa si au dat de petrol.Au uitat scopul pentru care au atacat iraqul.De fapt nu au gasit nimic.Americanii sunt morti fara petrol.Trebuiau sa fure de undeva.Nu se descurca singuri.Fara petrolul altora sunt distrusi.
  Cati civili au omorat americanii,pe langa soldati?Soldatii aia aparau tara.Iraqul avea şosele mult mai bune decat alea noastre,probabil si acum sunt mai bune.
  Dar ce am gasit m-a pus nitel pe ganduri.Strategiile de lupta ma pun pe ganduri.Iraqienii
  nu au fost prosti.Chiar i-au prostit pe americani.
  http://66.102.9.132/search?q=cache:DBlhAtDeUqoJ:www.antena3.ro/stiri/externe/insurgentii-irakieni-au-interceptat-imaginile-dronelor-sua-predator_87749.html+insurgentii+iraqieni&cd=2&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
  Trebuie sa facem scut ca suntem fratii lor.Suntem criminali ca ei.Ne-am dus cu ei,am luptat alaturi de ei.Ce onoare!Pana si pe sarbi i-am lucrat.Fratii nostri americani…

 18. Congresul PSD….Va urma cel PNL ,PDL …..tunurile presei directionate catre aceste evenimente politice care sunt importante doar pentru interiorul partidelor ,corurile politice ..vocea I a IIa etc….
  Deontologii presei fac bucurosi acum sluj motivat …analizeaza,sucesc ,rasucesc scena politica romaneasca “omitand ” cu voiosie sa mai trateze cu unguente masurile guvernului Boc ….economia si cerseala de la populatia medie si saraca ….masurile pentru relansarea economiei …masurile luate impotriva mediului de afaceri ..care si ei trebuie sa-si dea obolul la cerseala guvernului ..care mediu de afaceri iau si vor lua tot de la angajati si populatia Romaniei pentru a atenua sau anula masurile guvernului ..
  Ponta poate fi analizat ca om politic ….e deja bine conturat ,personalizat si bine consiliat …inca din urma cu ceva vreme s-a prezentat intim si public ca un tanar politician respectuos ,deferent fata de Nastase si Iliescu ….cei doi care prin notorietatea si simpatiile de care se bucura in PSD sau electoratul sau l-au scos presedinte pe Ponta…adaugand votantii lor la cei insuficienti ai celor care l-au sustinut sincer pe Ponta …
  De aici incolo Dzeu cu mila….Eu intuiesc ca Ponta nu va lucra decat cu Dragnea si alti cativa tineri….pentru a anula efectul Vanghelie,Iliescu,Nastase …Din garda veche sau ” ai lui Geoana ” va marsa pe cei din teritoriu care sunt prea departe de Bucuresti ca sa-i poata influenta deciziile ….Ponta ii va respecta foarte tare pe Iliescu,Nastase,Mitrea …dar atat…
  Mitrea si poate Nastase ..doua personaje care au candidat la Presedintia PSD nu pentru a castiga …( fiind imposibil) ci pentru a avea ce oferi lui Ponta …macar si micutele buchetele de ghiocei cu voturile la fel de putine….Au candidat pentru a nu disparea de tot din linia I a PSD ..macar si mediatic …pentru a simula ceva negocieri care sa atenueze efectele dosarelor lor in lucru sau la instante ….
  Gargara cu unicameralul va fi dupa congresele partidelor alta petarda menita sa camufleze guvernarea Boc si masurile sale …Putini romani cunosc ca efectul “unicameralului” si a reducerii numarului de parlamentari se va manifesta incepand cu toamna lui 2012 ……viitoarea legislatura….Sau mai devreme ,in aceasta toamna daca acesta este motivul pentru care se grabesc cei de la PDL ….sa schimbe Constitutia urgent ,sa reduca nr de parlamentari si sa faca unicameral …..cat mai repede …sa nu-i prinda anticipatele fara unicameral si parlamentari putini ….pentru ca dupa anticipate daca nu se modifica constitutia acum vor mai trece 4 ani pana la aplicarea acestor masuri…
  Un numar redus de parlamentari ..poate si unicameral se potriveste cum spunea cineva mai sus cu reampartirea teritoriala in cele 10-16 provincii,regiuni etc …..administratii mai putine,mai putin stufoase si incarcate de paraziti politici la toate nivelele …..paraziti foarte costisitori …dar necesari partidelor ….
  Dupa reducerea unitatilor administrative teritoriale vor putea fi redus nr de parlamentari …nr locuitori ,reprezentativitate ..administratii etc….
  Altfel totul e gargara ….
  O zi buna la toti

 19. Silver,
  probabil din cauza ca nu ai umblat prin strainatate, importanta cunoasterii limbii engleze iti este de neinteles. Peste tot in lume, oriunde te duci, poti comunica, poti sa te intelegi cu aproape oricine. Si la Beijing sau in Frankfurt si la Madrid si la Paris si in Israel sau Irak, peste tot poti sa vorbesti in engleza si esti inteles si poti sa primesti raspunsuri utile. Cuvantul “brand”, pe care spui ca nu il intelegi si il incadrezi la categoria “barbrarisme” este unul cunoscut de tot mapamondul. El are sensul de a remarca un lucru extrem de reprezentativ, de notorietate publica, cunoscut de absolut oricine, referitor la diverse zone geografice sau atribute ale acestora. Spre exemplu, Iliescu nu este un brand pentru Romania, el este un element de acest gen, pentru PSD. As putea spune ca brandul Romaniei este saracia, contrazisa de cateva exemple care confirma regula. Pentru Romania, la ora actuala, munca ineficienta, proiectele pe hartie care inlocuiesc realizarile practice, hotia si minciuna, politianismul sterp, sunt definitorii si reprezentative, sunt brandul cel mai cunoscut. Asa cum, petrolul este un brand pentru tarile arabe, sau vegetatia si cima exotica sunt un brand pentru Florida din care am plecat, cum iernile foarte geroase si banditismul sunt un brand pentru Rusia. Munca eficienta, riguroasa si calculata cu acuratete, atunci cand o invoci, iti vine imediat in minte, Germania, pentru ca este un brand pentru tara aceea. In alta ordine de idei, limba romana, ca si peste tot in lume, are tendinte de simplificare, este vie si dinamica. Ea devine din ce in ce mai supla, mai eficienta. Cuvantul “brand” ca si multe altele, avind in vedere caracaterul sau mai mult decat mondial, are tocmai acest sens, de a intelege si de a te face inteles, in orice tara din lume, in privinta chestiunii definitorii si reprezentative, de acolo. Deci nu este un lucru rau, chiar daca lipsa expertizei tale internationale, il face putin mai dificil de inteles.

 20. Pentru a treia luna pd-l nu isi achita datoriile catre firme si sileste firmele sa plateasca impozitele din fonduri proprii.Nu am pomenit atata incompetenta.Mai bine va dati la o parte ca falimentati tot ce e privat in tara asta.Dar vreti ciolane.De unde?Daca nu dati carne,de unde vreti ciolane?
  Psd cica e partid comunist.Nu a existat blocajul asta sub psd.Sub pnl a fost mult mai bine.
  Dar degeaba va spun chestiile astea pur economice.Sunteti batuti in cap si aveti oameni fara pregatire,oameni ce au copiat la examene(eu am mai si invatat),oameni pusi acolo din interes,interlopi ce au cotizat bine.Atat aveti.Altceva,sunteti zero.

 21. ***Maryland Andrei – domnule, n-oi fi eu umblată prin lume că toată viaţa am trăit în sărăcie dar nu sunt proastă şi te asigur, că sunt mult mai informată şi ştiu mult mai multe decât cei care au avut posibilitatea să iasă din ţară, fără să profite de oportunitate pentru ei, pentru ştiinţa lor…

  Sigur că nu ai înţeles absolut nimic din postarea mea de la ora 7.58 şi baţi câmpii, nici măcar cu graţie, explicându-mi mie la ce foloseşte limba engleză… De parcă eu abia aseară am coborât din copaci…

  În postarea mea, eu vorbesc despre limba română, nici măcar nu am pomenit de limba engleză ci despre un barbarism care folosit într-o discuţie purtată în limba română, mie nu-mi transmite decât teama că, în foarte scurt timp, se va alege praful de “limba ce-o vorbim” dacă vom continua să tot introducem şi să folosim cuvinte pentru care, în limba română, există corespondent…

  Ce crezi tu că ar înţelege un japonez sau un sud american dacă eu i-aş spune, în limba română, fireşte, că “petrolul este un brand pentru tarile arabe”? Să se folosească “brand” în contextul limbii engleze, nu am nimic împotrivă, e dreptul lor, al englezilor… Dar nu-i văd rostul şi sensul în contextul limbii române…

  Na, cam mai explicat încă o dată scopul postării de mai sus…

 22. Dna Elena Udrea, parlamentar si membru in conducerea PDL

  Fiindca ati abordat subiectul foarte important al alicarii rezultatelor ultimului Referendum si mai ales in problema mai spinoasa a aplicarii reducerii numarului de camere de la doua la una, doresc sa va comunic cateva consideratii care sper sa va fie de folos dvs dar si celor interesati in general de probleme.
  1.Fiindca deja au inceput tot felul de diversiuni si incercari sofistice de manipulare aici, dar cum veti vedea, cam pe peste tot CONSIDER CA ESTE CORECT CA MAI INAINTE DE ORICE SA-MI PREZINT POZITIA PERSONALA:

  a) La referendum am votat cu DA la amandoua problemele;
  b) Daca cu privire la chestiunea cu reducerea numarului de parlamentari lucrurile sunt clare si chiar cei care au fost contra organizarii referendumului considerandu-l sau macar spunand aceasta, doar un instrument electoral al dlui Basescu, au votat sau au spus ca sunt de acord cu aceasta reducere care se rezolva si realativ simplu prin modificarea legii electorale;
  c) In schimb trecerea de la bicameral la monocameral , problema constitutionala majora care schimba structura puterii legislative, puterea primum inter pares in statul democratic, a fost de mare interes si au fost destui cei care nedorind sa lase ca referendumul sa se faca fara a se discuta au discutat si s-au exprimat si cei interesati au auzit;
  d) Desigur ca sabotajul referendumului de catre PSD si PNL, marcat prin votul lor din parlament contra organizarii referendumului, care desi fara efecte fiind facultativ, a aratat clar pozitia lor, nu atat fata de problemele de fond propus populatiei, cat fata de o initiativa prezidentiala, doar in masura in care ea apartinea presedintelui Basescu, deci nu cu argumente de fond ci de natura politicianista de cea mai joasa spetza
  e) Faptul ca dumnealor au procedat asa nu-i indreptateste sa strige acum ca nu s-a analizat, nu s-a discutat suficient, cand ei au sabotat aceast discutie serioasa, si nici nu trebuie sa se astepte la un premiu de excelenta pentru aceasta pozitie obstructionista, pe care vad ca multi dar si unii de pe aici deja cu argumente sofitice declara ca o merita;
  f) Personal am cantarit bine acest aspect avand motive cam la fel de intemeiate atat pentru a sustine unul sau altul motive care au fost prezentate si de mine la vremea respectiva si care erau similare cu ale altora.Este insa evident si orice am dori, ca actuala organizare a redundanta Parlamentului nu mai are nici-un sens a fi mentinuta
  Doua au fost motivele suplimentare care m-au facut sa votez DA si ptr aceasta problema si anume:
  -la un numar mai redus de parlamentari , senatul s-ar transforma intr-un fel de for al pairilor Romaniei( ma gadesc aici la cei 12 pairi ai Frantei ca valoare de simbol dar nu indic si un numar anume), unde de ex ar putea sa fie : toti fostii Presedinti in viata, fostii presedintii CCR, fosti PM, reprezentanti ai provinciilor istorice dar ca personalitati deosebite, ceea ce l-ar transforma nu intr-un for legiuitor ci consultativ si sub forma asta ar putea si sa existe dar neavand nici-o functie legislativa ci doar un organ consultativ in plus, desigur de nivel maxim de relevanta, dar cu decizii facultative, util legislativului si Presedintelui, ramanan in continuare ca judecata decizsiva pe constitutionalitate sa o aiba CCR;
  – ideea ca Senatul ar putea fi un for legislativ reprezentand regiunile Romaniei si etc etc, idee care imi displace profund caci risca sa marcheze o tendinta de regionalizare care care poate contine si samburi de secesiune si e interesant de vazut cine sustine cal mai mult o asemenea solutie bicamerala;

  Asadar am considerat ca este bine sa avem o singura camera legislativa de pana la 300 deputati si adaug azi ca nu am nimic impotriva creereii unei Camere a Lorzilor care sa nu aibe decat puteri consultative

  2. Si acum va voi prezenta un tip de argumentatie incorecta sofistica facuta cu aparenta de obiectivitate de un domn Daniel Barbu pnlist cu siguranta, cu instincte si argumente socialiste(din ce am citit eu scris de dlui)stil Bibliotecaru, si cu aceialasi subiectivism permanent camuflat cu haine vopsite in obiectivism cat si felul unde in alta parte am atacat acest tip de rationament:

  “Fiindca se discuta dupa cate vad de intelectuali, aduc in fata dvs numele unui intelectual, prof. univ dl Daniel Barbu(D.B.) cu un CV remarcabil, simpatizant, poate si membru PNL, pentru a arata, cum apartenenta politica, intuneca dreapta judecata care ar fi obligatia unui intelectual veritabil, cum cred ca se considera si asteapta sa fie considerat dl Barbu.
  Oricum pe vremea cand PNL era cu PD(2005) , D.B. desi parea ca ar sustine acesta zona, avea critici(in I&D, unde un cititor l-a pus la punct argumentat si fara partis pris, revista publicand acesta pozitie) destul de insidioase si tendentioase fata de asociatii civice care sprijineau acesta alianta de dreapta si emitand opinii aparent obiective, dar pe care un Ion Iliescu, un Adrian Nastase le-ar fi aprobat fara rezerva. ?
  Voi da un exemplu recent, dedus din cele spuse azi(nota mea:16 februarie) la RFI de catre acest domn Barbu, care spuse vor dovedi lipsa de obiectivitate, rea credinta politica in care dlui vine cu prezentarea opiniei personala drept opinie general valabila, acoperind-o cu prevederi generale in mod eronat sau in fals aplicate spetei pe care o pune in discutie, ceea ce este din pacate un procedeu de manipulare publica prea mult folosit azi si destul de greu de depistat si contracarat.
  Asadar dl Daniel Barbu- desi nu este specialist in Drept Constitutional, dar infine, fiind cica, specialist in Stiinte politice cf unor atestari ulterioare specializarilor dlui de baza, dar passons- spune ref la aplicarea rezultatelor referendumului ca desigur numarul de parlamentari poate fi redus prin modificarea legii electorale, dar ca trecerea de la doua camere are o procedura mai ampla fiind o modificare a Constitutiei si prezina etapele pe care oricine le gaseste in Constitutie respectiv,
  ARTICOLUL 151: Procedura de revizuire
  (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
  (2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
  (3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
  insistand ca tot se ajunge la referendum, care ar putea sa se desfasoare cu alta prezenta si vot decat primul .
  Toate acestea sunt corecte, dar elementele de manipulare si subiectivism partidic sau personal, dlui personal fiind in mod evident impotriva acestei modificari, sunt apoi de gasit in cele cu care continua analiza care se vrea obiectiva:
  -nu insista si nu explica elementul de obligativitate mai mult decat morala, in aplicarea unei decizii a unui referendum care a fost validat si in plus cu o prezenta si un vot masiv, covarsitor in favoarea reducerii la o singura camera, ba din contra cine asculta, are impresia ca este asaaa, un fel de chestie facultativa, ca doar parlamentul conteza, ceea ce desi nu spune fatis, inseamna ca votul popular dlui nu-i spune nimic, adica nu are nici-o importanta ca pentru foarte multi din pacate.
  -vine cu diversiunea ca daca Constitutia ar putea avea mai multe modificari, aceasta cu numarul de camere, si-ar putea pierde din relevanta si la vot ea poate fi respinsa implicit, daca se resping alte modificari in bloc, parand sa se bucure de acesta posibilitate si fara sa indice solutia rationala, care sa mearga in intampinarea respectarii vointei populare exprimate la Referendum, si anume:
  -daca referendumul a fost deja facut si s-a adjudecat intr-un fel, atunci Parlamentul ar trebui sa introduca separat acest capat de cerere si sa structureze celelalte modificari pentru a nu contrazice acest lucru deja votat masiv de populatie, ci doar sa-i dea o haina juridic-constitutionala acceptabila,
  -cu solutia ca se poate veni cu un referendum separat numai cu modificarea aceasta care spre deosebire de alte modificari discutate in comisii si in parlament a fost deja supusa referendumului parlamentul trebuind sa-i dea doar acea haina juridica de care vorbeam
  Desigur ca la referendumul legal si obligatoriu care ar urma poporul are posibilitatea sa -si confirme sau infirme decizia initiala, dar fara a fi “smintit” cu alte subiecte colaterale, oricat de constitutinale si importante ar fi acestea si personal, eu cred ca asta este calea corecta, chiar daca mai costisitoare si anume:
  1)haina juridica si votul pozitiv in Parlament pentru sistemul unicameral cu referendumul final si deci adjudecarea acestui sistem;
  2) modificarea in cosecinta a legii electorale cu reducerea nr de parlamentari si eventual si cu modificari, imbunatatiri ale sistemului uninominal-proportional existent ptr a se elimina anomaliile costatate in 2008;
  3) procedura parlamentara clasica ptr evenntual orice alte modificari ale Constitutiei care insa sa aiba baza rationala a unor rezolvari deja facute in sensul vointei populare anterior exprimate si aici spun foarte clar ca se intreaba unii ce va face dl Presedinte Basescu , pai daca astia in parlament o lalaie mai poate organiza un referendum ptr rezolvara catorva probleme esentiale cum au fost cele care au creat blocajele constitutonle atat de bine cunoscute si daunatoare ca efecte ptr tara.

  In concluzie dl Barbu se face ca nu stie ca exista si referendum de consultare a populatiei si ca daca acesta se refera la o problema constitutionala alta relevanta si semnificatie va avea activitatea ulterioara in Parlament si urmata de referendumul obligator de modificare a constitutiei.
  El practic doreste sa duca prin sofisme de tipul parlamentul va decide cum vrea muschii sai la anularea efectelor si imperativelor ce decurg din referendumul initiat de Presdintele Basescu in noiembrie 2009.
  Din partea mea, incerc cand fac o analiza sa fiu cat pot de obiectiv, sa nu pledez pe ascuns ptr pozitia mea personala, pe care de aceea o si anunt din start, si cred ca din ce am prezentat, oricine este de buna credinta poate constata ca asa fac..
  De aceea ma deranjeaza lipsa de obiectivitate ale celor care, astfel decad din conditia de intelectual, putand ramane eruditi, cu o memorie de elefant, cu un rationament bun doar in ceea ce priveste interesul lor sau al clanului, ceea ce desigur ca-i anuleaza cat priveste calitatea de intelectual.

 23. Ioane
  Foarte bun si clar exprimat punctul lui Barbu. Pacat ca ai intercalat si unele impresii personale, care au complicat lucrurie nepermis de mult. Eu personal nu am reusit sa inteleg nimic, nu numai din cauza frazelor neterminate si a lungului sir de propozitii fara verb. Asa ca, te rog, in mod special pentru mine, poti sa precizez, ai votat in favoarea reducerii numarului de camere ale Parlamentului si a numarului de parlamentari, dar care este parerea ta sincera despre aceasta masura legisltiva majora? Multumesc.

 24. @Andrei,
  Votez mereu impotriva ticalosilor, asa ca am votat bine. Trebuia sa stii asta.
  In plus aveam speranta sa nu spionezi tot ce faci si scriu, adica scriu pentru altii mai ingaduitori, care daca-mi vor cere lamuriri cu drag le voi da.
  Te rog insistent scrie ce doresti ce vrei cui vrei despre mine dar nu mi te adresa caci ca sa-mi respect cele spuse acum cateva zile ma simt obligat sa-ti raspund si nu-mi face nici-o placere
  Si in primul rand scriu pentru Dna Udrea, care stie de unde sa ma ia daca o intereseaza si mai doreste o informatie suplimentara.
  In final te rog insistent, scrie ce doresti, ce vrei, unde si cui vrei despre mine, dar nu mi te adresa direct, caci ca sa-mi respect cele spuse acum cateva zile, ma vad obligat sa-ti raspund si nu-mi face nici-o placere.

 25. Personal am votat NU atat pt Parlament Unicameral cat si pt reducerea nr de parlamentari. Sunt de parere ca actuala putere are nevoie de o opozitie cat mai puternica si mai dura. Nici un fel de compromis sau pas inapoi indiferent de costuri. Chiar daca aceste modificari vor trece de parlament, cei care am votat Nu va garantam ca vom boicota din strat acest referendum populist.

 26. dincolo de rezultatele congresului si cine a cistigat,in urma congresului PSD,a ramas muuuuuuuuuuuuuulta mizerie atit la propiu cit si la figurat,daca e sa luam in serios ce spuneau unii invitati referitor la cum arta sala dupa plecarea delegatilor-CA O PUBELA DE GUNOI,in cel mai prost famat cartier bucuirestean.
  dar asa cum spuneam mizeria expandata de delegatii PSD,a fost cu mult mai terifianta demna de filme de aventuri in care avem o varianta dimboviteana a lui JAMES BOND,cu refelexele sal;e mioritice.
  Cristian Diaconescu-Dupa spectacolul oferit de primarul pandele,jocurile cu flacara violet a vrajitoarelor din imprejurimile bucurestiului,a aparut si scena SANTAJULUI-atit de specifica in PSD.
  acest partid si-a oferit cu multa generozitate privilor celor din afara,tot ce au mai murdar si reprobabil in partid,mijloacele,metodele si felul in care inteleg ei sa lupte pt putere.
  mult mai biune putem intelege acum manevra ordinara de dupa alegerile din 6 decembrie,planul diabolic tesut de cei citiva pesedei care pt a-si atinge scopurile uzeaza de toata gama de mijloace mizere.
  cred,ca toti cei care au urmarit derulararea evenimentelor de simbata au acum certitudinea ca PSD,este un real pericol pt romania,si pt romani.
  cred ca au inteles-ca oamenii astia nu au nimic sfint,calca pe cadavre cu aceiasi voluptate cu care oricine ar calca pe nisipul unei plaje de lux.
  eu unul sunt inspaimntat de acest partid,care il ADORA,PE CHE GUEVARA,SANTAJUL,FILMARILE CU CAMERA ASCUNSA,INREGISTRARILE OFF THE RECORDS.
  imi imaginez ce democratie ne-ar oferi noua romanilor

 27. Dna Udrea,
  Cu PSD este clar, Ponta merge pe teoria lui Daniel Barbu de desconsiderare a referendumului, de a incerca creerea unui ghiveci constitutional cu multe probleme, poate ca importante, dar astfel fiecare sa nu mai fie foarte importanta in sine si in final sa nu mai conteze ce s-a votat la Referendum, cu motivul pe care-l prevad si-l semnalez:
  Doomle, caare Referendum? o smecherie de-a lui Basescu sa-si faca capital eletoral. credeti ca romanii au deosebit propaganda pdlist-basesciana, de realitatile constitutionale pe care le-a prezentat corect doar PSD si PNL.
  Desigur ca Ponta preia si continua ideea aliantei cu PNL in ciuda deosebirior ideologice , dar necesara impotriva “pericolului “dictaturii personale a Presedintelui Basescu si de partid a PDL”

  Daca va apare un nou partid de stanga si eu azi spun ca este bine sa apara, se va reimpartii tara iarasi in doua, dar este mai cinstit si mai adevarat astfel pana stafia comunismului a securitatii si a bastarzilor lor nu-si vor da obstescul sfarsit, similar grupului partidelor democrate care ocupau in oglinda intreg spectrul politic, in 1992-2000 cand au fost CDR si cu PD, fata de PDSR si celelalte clone iliesciene.
  Azi in aceasta oglinda se vor afla PSD (sau ce va ramane din el), asociat cu PNL (ce va ramane si din acesta) avand in fata PDLpe dreapta si, sper, un nou partid de stanga.
  Acum vedem ce rau este ca partidul dlui Cunescu nu si-a mentinut existenta, dar asta este, si o sa mai vedem ce urmeaza.
  UDMR la echilibru intre aceste doua grupari va fi vesnica greutate suplimentara pusa pe cantar.

  Succes, si nu este deloc usor!

 28. -@- STINGA S-A SPARTA

  asadar scena politica din romania incepe sa se complice si spun acest lucru urmare a informatiei certe astazi care spune ca un nou partid de stinga-spun initiatorii de ,Centru stinga urmeaza ca in cel mai scurt timp sa se inregistreze oficial.
  daca pina in prezent,PD-L,era obligat sa faca fata atacurilor pe partea drepta din partea partidului Apendic-PNL,tradator,parsiv si pervers,iata ca in viitorul apropiat PSD,va avea de lucru.
  pt ca viitorul partid,va avea multi fosti pesedisti nemultumiti,plecati din partid,dar buni cunoscatori ai vietii ascunse a pesedeuluii,va avea munitie din belsug pt a-i obliga pe pesedeii sa-si macine eforturile si energia in lupta pt electoratului de stinga.
  asa ca iata cam ce probleme se arata la orizont pt pres. captiv VICTOR PONTA,pt adevaratii conducatori ai pesedeului ascunsi sub tribuna lui ponta.
  intr-un cuvint,pretentiile pesedeilor de a ocupa ferm partea stinga a electoratului devine o iluzie SCUMPA-care din punctul meu de vedere va ramine pt multi ani de aici incolo tot o iluzie.
  cine a pregatit acest scenariu,cine este artizanul acestui plan magistral?nu cred ca e cazul sa ma pronunt,dar,merita de remarcat,bietul ponta isi incepe mandatul sub cele mai proaste auspicii.
  dupa ce MIRCEA GEOANA,a avut in spatele sau o adevarata ARMADA-POLITICO MEDIATICA,bietul ponta va fi singur ,in viitoarele batalii,sprijinit de iliescu,ilie sirbu,si adrian nastase.
  cred ca scena politica romaneasca are pe viitor multe subiecte pe care sa le furnizeze iubitorilor de politica.

 29. Buna ziua! Eu nu ma pricep la politica, insa ma framanta o intrebare. Am inteles din presa ca exista o directiva UE prin care din 2014 sau 2015 toate statele UE vor trece la parlament bicameral. In aceasta situatie, ce sens mai are ca pentru 2-3 ani sa trecem la parlament unicameral, ca apoi sa revenim tot la bicameral? Multumesc!

  Administrator:
  Nu este adevarat, acest lucru a fost o tactica de manipulare anti-referendum.
  http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009100534992/Politic/Liberalii-si-pesedistii-au-dat-o-in-bara-cu-critica-unicameralului.html

 30. Scandal la PSD: Figurantii i-au cerut lui Vanghelie banii promisi

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/politica/02-22-2010/scandal-la-psd-figurantii-i-au-cerut-lui-vanghelie-banii-promisi-997252

  Urmează să mai vină pirandele-vrăjitoare sa-şi ceară banii pe descântat şi-apoi, chitanţa de la restaurantul la care Vanghelie a comandat fripturi şi toate alea, pentru o sută de persoane, pentru petrecerea de după alegerea lui Geoană… bla, bla, bla… 😆

 31. Câţi pensionari s-au sinucis în urma exerciţiului filosofic al ministrului de finanţe?, iată o întrebare care mă frământă. Vom vedea diseară la buletinul de ştiri.

 32. Daca s-au sinucis careva dintre pensionari ceea ce nu cred,vinovat este modul in care mass media SOVista si in general la fel de ticaloasa ca si cei care- i pupa in bot in permanenta pe acestia, a prezentat o propozitie teoretic dubitativa interogativa spusa de un om neobisnuit sa-si ascunda gandurile ca pe o certitudine.E am auzit acesta fraza si nu am inteles ce se fac acesti ziaristi necinstiti ca inteleg. Nu gandurile mai mult sau mai putin publice ale dlui Vladescu devin lege sau norma, si dnii ticalosi din presa stiu exat acestea.
  Nici-unul din cei care azi a comentat tendentios, nici acum dupa ce Boc a pus lucrurile la locul lor, nu se corecteaza cerandu-si scuze.
  Dar pe de alta parte dlor Ministrii sunteti sau va faceti ca sunteti asa cum va alint eu uneori cand calcati in strachini.
  Nu pricepeti ca orice spuneti, este daca se poate, rastalmacit, ptr ca apoi unul ca cel de deasupra acestei postari sa puna fericit acea intrebare ipocrita pe care a pus-o si care ma obliga sa-l tratez cu un dos blogeristic de palma?
  Cat timp trebuie cei ca mine, sa va apera de niste aburi care uneori am senzatia ca sunt produsi de alcool?

 33. ***maca – nu contează ce ai votat tu sau câţiva ca tine, contează ce a votat majoritatea românilor. Să ne amintim de 22 nov 2009, de ziua in care cei care au ieşit la vot, au votat cam 80% pentru unicameral şi reducerea numarului de parlamentari şi numai vreo 30% pentru Băsescu…

  Acest lucru – unicameralul şi reducerea nr de parlamentari, a fost temă de campanie şi Preşedintele Băsescu şi PD-L care şi-a însişit proiectele Preşedintelui pe care l-au susţinut, au obligaţia să onoreze promisiunea… Nu au voie, nu li se permite să ignore, să calce în picioare voinţa românilor, aşa cum fac PSD şi PNL de ani şi ani de zile, de altfel…

  De ce într-un parlament unicameral nu ar fi opoziţie? Cine se opune? Şi de ce ar face-o? Cine crezi că vrea să se întoarcă la partid unic, la conducere unică? Exclus aşa ceva…
  Dar trebuie să se termine cu traiul bun al unor îmbuibaţi pe seama unui popor extrem de sărăcit de cei care au furat România, pe felii, cât au putut. Prea mulţi care stau degeaba, prea mulţi care fură, prea mulţi aleşi pentru un popor mic şi sărac…

  Văd că vorbeşti în numele mai multor care au votat NU… Şi ce veţi face voi? Nu lui Băsescu, nu PD-L-iştilor ci nouă celor care am votat pentru… Ce ne aşteaptă?… Despre ce vorbeşti tu şi pe cine ameninţi?… Se pare că eşti unul dintre acei liberali intrat în parlament pe uşa din dos, la redistribuire, de pe locul 3 sau 2… Am ghicit, nu-i aşa? Eşti şi speriat că nu mai apuci ciolanul şi dispus la orice ca să-l apuci…

  Asta e! Oricum, PNL-ul nu mai are nici o şansă. În 2012, se va aşeza lângă PNTcd… Acolo unde-i este locul… La lada de gunoi… Apar partide noi şi este foarte bine…

 34. Nu trebuie tergiversate procedurile de trecere la parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari… Timpul trece, anii trec şi, dacă Domnul Băsescu nu va mai fi preşedinte, din 2014, cine ne va apăra cauza? Rămânem, pe mai departe, să întreţinem pe banii noştri atâţia paraziţi obişnuiţi să trăiască bine?

  Parlamentarii ne-au arătat, până acum, că sunt cei mai mari duşmani ai românilor… Au pus piedici la toate proiectele propuse, au ignorat voinţa şi votul românilor, suspendând preşedintele şi unindu-se ca să pice guvernul… Şi încă multe altele şi toate din răzbunare pe Băsescu şi PD-L dar răul, greul, l-at tras noi, românii… Şi de ce?

  PNL şi PSD trebuie să înţeleagă că românii ştiu ce vor şi trebuie să respecte voinţa românilor… Nu le mai permitem să-şi bată joc de noi…

 35. In urma cu 6 luni am primit o scrisoare de la politia rutiera Sinaia.O masina de-a mea ar fi fost surprinsa de radar in Comarnic si Sinaia cu 97 km si 98 km.
  In scrisoare mi se cerea sa dau soferul ce a condus masina.Era un formular:nume prenume,cnp,adresa,etc.Eu stiind ca politia sinaia are ceva cu mine,am trecut-o pe nevasta mea.De 6 luni nu am primit amenda.O astept.
  Pentru ca mi-am dat seama ca politia sinaia are ce are cu mine,am dat-o in judecata.Am dat-o in judecata si pe vacaru alexandra (agent)de la radar.
  Vad ca nu e egalitate.Femeile nu sunt amendate?Nu mai inteleg nimic.Nevasta mea de ce nu e amendata?
  Am dat politia in judecata pentru discriminare.Pentru mine e distractie.Ce m-or fi injurand “sticletii”.

 36. @silverstar,
  sunt apolitic. nu amenint explic doar ca un referendum cu 51.7 % prezenta sin care 15% au votat “NU”., nu va trece. Logica matematica.

 37. Buna seara tuturor,..
  Biblio…stimate domn, chiar asa? Nu esti putin fortat in exprimare? Stirile nu spun nimic….despre…..

 38. Mada vesnic pe baricade…Permite-mi sa-ti adresez ganduri bune si putere de munca….

  Administrator:
  Multumesc la fel Lorenzo!

 39. Buna seara tuturor!

  Vizavi de subiectul postarii,am constatat cu regret ca Micul Ponta a adoptat stilul lui Crin Antonescu si din toate puterile striga la inceput de mandat…”cenzura”…pentru acest Guvern.Deci aceeasi Marie cu alta palarie,una mai tanara e adevarat…Cred ca doar cei mai increzatori in politica adevarata mai putem crede ca langa opozitie se poate pune notiunea de colaborare…Rolul lui Ponta este altul,un plaman proaspat pentru aceleasi strigate electorale…

 40. Razvan Theodorescu, fost senator PSD si ministru al Culturii in Guvernul Nastase, si-a anuntat, luni seara, demisia din PSD.

  Demisia sa vine dupa ce in cursul zilei de duminica alti trei social-democrati, Serban Mihailescu, Ioan Munteanu si Culita Tarata, si-au anuntat plecarea din partid.

  Mai mult, senatorul Serban Mihailescu a anuntat ca intentioneaza sa faca un nou partid de centru – stanga, impreuna cu Gabriel Oprea.

  Sursa: ziare.com

 41. @ lorenzosp
  Credeţi că un bătrân suferind de inimă care aude, chiar şi din cauza nepriceperii preluării informaţiei, că va avea pensia mai mică cu peste un milion de lei… nu ar putea muri subit? Când ai o pensie de 10 milioane şi primeşti 8600 în loc, probabil că impozitul pe venit înseamnă non-supravieţuire.

 42. ***Bibliotecaru – termină, domnule, cu circu’… Chiar nu ţi-e puţin jenă? Uită-te pe TV-uri să vezi ce face presa şi nu te mai lua de guvernanţi… Sau ia-te de cine vrei tu dar nu aici, pe acest blog, de care nu conteneşti să-ţi baţi joc…

  Cu multe ore în urmă a ieşit Domnul Boc pe TV-uri şi a spus că exclus impozit la pensie şi totuşi TV-urile continuă să plângă, nu de mila celor care abia trăiesc de pe o zi pe alta ci a celor cu pensii nepernis de mari…

 43. ***silverstar – termină, doamnă, cu circu’… Chiar nu ţi-e puţin jenă? Uită-te pe TV-uri să vezi ce face presa şi nu te mai lua de mine care chiar asta am spus mai sus… Sau ia-te de cine vrei tu dar nu aici, pe acest blog, de care nu conteneşti să-ţi baţi joc…

 44. Doamna ministru,
  PD-L si guvernul au probleme IMENSE de comunicare.Rezolvati repede,pentru ca opinia publica nu exista pentru a intelege,corect,imediat,orice.
  E o mare problema a voastra,o repet,PD-l nu este Basescu,acesta nu are nevoie de regie.VOI,da.dar de calitate.
  Cu tot respectul si speranta,

 45. @ silverstar
  Nu se pune problema neimpozitării pensiilor, din moment ce pensiile sunt impozitate, se pune problema eliminării sumei fixe neimpozabile care este, în acest moment 1000 RON sau 10 mil. lei vechi. În acest moment nu se impozitează întreaga pensie, ci doar venitul impozabil lunar din pensie. Încercaţi să vă informaţi măcar un pic înainte de a vă arăta canini în scris. În principiu rânjetul fără argumente nu mă impresionează, cel mult mă enervează.

 46. @catre Politiciana Doamna Secretar Executiv PDL,

  Desi referendumul din 22 nov. cuprindea 2 intrebari, acum este naiv daca nu infantil politic
  sa cuplezi pana in panzele albe sub cupola “schimbarii – revizuirii Constitutiei care este procedural f f stufos complicata – repet sa cuplezi problema uni- sau bicameralismului cu problema teoretic pur numerica de reducere DEOCAMDATA PROVIZORIU DAR RAPID CU CELERITATE INAINTE DE 2012 noiembrie a nr. de parlamentari deputati si senatori de la471
  la 300(sau sub 300) prin decuparea altfel a colegiilor uninominale, facandu-le mai mari FARA
  SCHIMBAREA CONSTITUTIEI CARE NU IMPUNE UN NUMAR FIX CI DOAR BICAMERALISMUL!
  In plus reducerea nr. a fost cu peste 13% mai populara la referendum decat unicameralismul deci are clar prioritate fiind si peste 87% din voturi!
  Dar daca se vrea politic dar neasumat o tergiversare a reducerii 471 la 300 atunci ingropam
  totul intr-o vesnic fara cvorum comisie de revizie a Constitutiei unde se vor face sute si sute
  de propuneri si ….. timpul trece leafa merge ….. si partidele aruncandu-si vina unul pe altul
  vor intra in 2012 tot cu 471 de colegii uninominale si evident si bicameralism! Iar in2016
  la urmatoarele alegeri parlamentare regulate nu va mai fi dl. Basescu presedinte!
  S-auzim numai de reduceri sub 300 bune politic
  Cu respect PBV

 47. ***Bibliotecaru – mizerabilule! Tu îţi permiţi să-mi închizi gura aici, pe blog? Tu – care zilnic îţi împroşti lăturile pe aici? Tu – comunistule?

 48. @cmorosanu
  iti pui sperante prea mari in Poanta, tupeul si lipsa de respect etalate de acesta in multe emisiuni la tv ii vor crea mari probleme in a rezista in fruntea psd… Poanta are doua variante pt a se mentine la sefia partidului:
  1. executa ordinele lui iliescu-nastase
  2. se aliaza cu Dragnea si baronii locali
  Ambele variante il vor transforma intr-un nou “prostanac”, Poanta nu a fost ales pt merite deosebite , nu are calitati de lider el fiind impus de Nastase in psd…daca Geoana era “consiliat” de Vanghele, Poanta are doi “consilieri” penali…nepotul matusii Tamara si “nasul” lui Necolaiciuc…hihihiiiiiiii…nu cred in revigorarea psd, va incepe vendeta !

 49. @ silverstar
  Pâi nu am făcut decât să vă repet cuvintele. Aţi uitat că le-aţi folosit?

  În plus, spuneţi nonşalant “Cu multe ore în urmă a ieşit Domnul Boc pe TV-uri şi a spus că exclus impozit la pensie”. Îmi puteţi spune şi mie cum puii lui Adrian Năstase de la Cornu, cu ouăle numărate la zi, a putut spune premierul că este exclus să se impoziteze pensiile când ele se impozitează? Or eraţi atât de impresionată de faptul că premierul vorbeşte şi îi sorbeaţi vorbele premierului fără să înţelegeţi ce spune, sau şi premierul a luat-o razna precum filosoful de la Finanţe şi nu ştie că pensiile se impozitează. Desigur, nu întreaga pensie, numai venitul impozabil lunar din pensie.

  Din moment ce vă aparţine spunerea, vă las să alegeţi pe cine pocniţi peste gură, pe premier sau pe dumneavoastră.

  Doamnă silverstar, nu puteţi înjura domnia voastră pe cât suport eu prostia… ar fi mai bine să renunţaţi pentru că mă siliţi sa fiu mai agresiv decât este cazul… şi chiar nu vreau.

 50. psd si pnl nu vor accepta parlament unicameral…excelenta mutarea lui Boc , sper sa puncteze macar politic …Seitan e “varza”, daca mai da o “chifla” precum cea cu alocatiile… cred ca se impune remanierea lui Seitan, nu are anvergura politica necesara pt functia de ministru !

 51. ***MădăMădă – te rog, poate fi oprit Bibliotecaru să nu mai vină aici, pe blog, cu postări macabre, agitatoare şi acuzatoare? Cum e posibil să vorbească despre sinucideri care nu s-au întâmplat decât în mintea lui bolnavă?
  Tot ce scrie e ca să lovească în cei care ne conduc…

 52. ***rasputin – cred că Şeitan şi nenorocitul ăsta care filozofează în faţa jurnaliştilor – Vlădescu – nu au ce căuta în guvern… Eu am impresia că intenţionat, provoacă valuri… Şeitan – poate din prostie dar Vlădescu – cu bună ştiinţă…

 53. Unul cu un tractor fura motorina in acest moment.O masina de politie s-a luat dupa el.Nu cred ca poate intra pe camp dupa el.Sursa asta au dat-o soferii de tir.E actiune in derulare.wow,inca mai e de furat.

 54. La mine la institut can aparea cate un director politruc, incompetent si incapabil incepea imediat sa se ocupe de curatenia in curte de resoyurile din birouri daca era iarna sau de frigidere(ici colo era si cate un frigider ptr probe biochimice), de prezenta la program facand uneori si pe portatul dimineata, infine si de alte tampenii cu care sa-si demonstreze autoritatea. Desigur noi il consideram un dobitoc.
  Dupa cate vad si Ponta tot la alde de astea se pricepe. Mai astept insa pana sa zic ceea ce atunci mai tanar si mai nestapanit zicem in gura mare adica : asta? un dobitoc.

 55. Realitatea tv e controlata la sange de ANAF.Dar cine a pus ANAF pe realitatea?Insusi Emil Boc.Frumos,foarte frumos.Asa intelege utc-istul democratia.

 56. L-am injurat primul aici in toamna pe Seitan. Acum mi-am retractat injuraturile. Este un specialist, nu un politruc. Sa nu mai vorbeasca el, sa -si puna un purtator de cuvand inteligent si bun de gura.
  Vladescu cred ca vorbeste in stare de ebrietate sau nu intelege nimic din ticalosia cu care se confrunta, asa cum am spus si in postarea prin care am dat replica postarii marsave a dlui Bibliotecarul.

 57. Un sofer a fost amendat de garcea cu 2000 lei pentru ca ar fi parcat neregulamentar.Masina omului amendat era neagra,iar masina celui ce a parcat aiurea era alba.Garcea a confundat si numarul masinii,nu numai culoarea.
  Omul a facut contestatie,dar culmea, judecatoria Brasov nu a anulat amenda,desi e o eroare foarte mare.Asta e politia,asta e justitia din tara asta…avionul e cea mai buna solutie,cat mai departe de incompetentii astia ce sunt platiti cu zeci de mii lei noi pe luna degeaba.

 58. Cugetare de dimineaţă

  … şi pe un prost degeaba il injuri sau te superi ca el nici nu realizeaza de ce…

 59. Un zâmbet la cafea 😆

  – Tată nu puteam să dorm noaptea şi mi-o zâs dom’ doftor să închid ochii şi să mă apuc să-mi număr oile până adorm.
  – Şi-o mers?
  – Stai să vezi! M-am apucat să le număr şi pe urma mi-o perit tot somnul, când am băgat de seamă că-mi lipsesc două…

 60. @ Dna Ministru si administrator
  Fiind declarat admirator “nepupincurist” voi face aici cu tot respectul pt timpul extrem de pretios al unei Doamne Ministru responsabila de 3 capitole: turism, locuinte si dezv. regionala, voi face zic o observatie pur de forma postarii fiindca nu vreau ca adversarii politici sa-si bata joc de unele mici scapari (nobody”s perfect) de forma a textului!
  Deci greseala gramaticala din evidenta graba: in randul 10 al postarii dnei Elena se zice,
  citez: ” … o frana, in locul sa fie …. etc etc”, corect fiind “in loc sa fie”; din respect pt cei care citesc se impune, cred, cu voia Dvs o rectificare de “blazon”;
  2) o problema de stil apare in randul 12, citez: “mi se pare CA CONGRESUL” SINTAGMA
  CA CON… este o cacofonie, sper nedorita! Oricum academic nu e, desi gramatical corect!
  3) in aceeasi fraza de 20 de cuvinte se repeta de 3 ori PSD ceea ce nici macar acest partid
  “rosu” nu merita sa i se faca cinstea, dar nici stilistic, academic nu e! Spre deosebire de
  cuvantarea de la Academia Romana care stilistic este, cred, fara repros!!

  Cu respect, s-auzim numai de bine si sper intr-o postare pe tema scutului “Obama”
  PBV

 61. Megalit

  AN. pe vremea când era (azi îl vedem şi nu-i) a răpus 240 de mistreţi la o singură partidă criminală, cu invitaţi pe măsură, faptă de laudă consemnată pe megalitul personal, alături de altele şi mai şi, scrijenite, la-ndemâna cătătorilor prin puţiciunile istoriei.
  Bărbatul de stat, în fund, figurează pe aceiaşi chiatră cu o faptă demnă de caracterul lui (jos Nic.) : infestarea mânăstirii Meşterului Manole cu hoiturile lui carol secund – distrugătorul de neam şi ţară – alături de al târfei sale !!! Viteazul termo Pan , cel care poartă şliţ pe fundul izmenelor, are înscrisă pe megalit distrugerea din temelii a economiei naţionale, sub înaltul patronaj rromic al unchiului peşte ion de Kremlin.
  „AN-e-megalitul” sadic din fire lucrează la demolarea partidului demolatorilor, cu paşi calculaţi, unul care i-a ieşit din prima fiind cel din 20/21.02.ac.
  Căpitanul jubilează, şi la gândul că anemegalitul va supravieţui numai ca loc de micţiune istorică a diavolilor roşii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *