De Ziua Pământului, am dat startul campaniei „Bucureştiul reciclează”

Organizaţia pe care o conduc, PDL Bucureşti, a decis astăzi să celebreze Ziua Pământului prin începerea unei campanii de responsabilizare socială denumită „Bucureştiul reciclează”. Prin ea, ne propunem să-i încurajăm pe cetăţenii Capitalei să recicleze hârtia folosită, protejând astfel mediul înconjurător. Mai mult, cu banii obţinuţi pe hârtia reciclată se vor cumpăra puieţi care vor fi plantaţi în fiecare duminică în parcurile bucureştene.

Iniţiativa pornită astăzi se înscrie într-un şir mai lung de campanii sociale derulate de PDL Bucureşti. Printre acestea, amintesc acţiunea de donare de sânge, strângerea de alimente pentru persoanele sinistrate sau achiziţia de generatoare pentru şcolile afectate de ninsorile abundente din această iarnă. Încercăm astfel să redeschidem dialogul cu cetăţenii, care a funcţionat foarte bine în trecut, dar care, de când PDL se află la guvernare, a avut mult de suferit. Eu cred că este foarte important ca românii să înţeleagă că suntem singurii interesaţi ca viaţa lor de zi cu zi să se îmbunătăţească.

„Bucureştiul reciclează” este o campanie cu caracter ecologist, PDL fiind singurul partid important care are o astfel de componentă. Ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii bucureştenilor şi credem că putem alături de ei să atingem această ţintă. Prin această campanie, fiecare poate contribui la schimbarea oraşului gri şi tern într-o Capitală curată şi verde. Şi e nevoie mai mult ca niciodată de astfel de eforturi, în condiţiile în care, de curând, filosoful britanic Roger Scruton scria că „Bucureştiul nu mai este un habitat uman”. Ceea ce înseamnă că bucureştiul trebuie redat locuitorilor săi.

Campania are un scop utilitar clar, având efecte importante asupra oraşului. Fiecare persoană care vine şi aduce hârtie pentru a fi reciclată poate face diferenţa. Şi asta pentru că, prin reciclare, se va putea reduce consumul de celuloză. Mai important, s-ar putea reduce semnificativ poluarea aerului, prin existenţa a cât mai mulţi pomi – plămânii vii ai oraşului. După unele statistici, la fiecare tonă de hârtie reciclată se economisesc 30.000 de litri de apă şi 3-4.000 de kilowaţi de electricitate – suficient cât pentru un apartament de 3 camere pentru un an. În plus, producerea de hârtie reciclată presupune o economie de aproape 30% la factura de electricitate prin raport cu producerea de hârtie nouă.

Iată de ce fac un apel la toţi bucureştenii să se alăture acestei campanii a PDL Bucureşti. Numai astfel vom putea să ne atingem dezideratul: un Bucureşti curat şi verde. Pentru cei care vor să afle mai multe despre această campanie, vă încurajez să intraţi pe site-ul www.bucurestiultraiesteverde.ro.

 

27 thoughts on “De Ziua Pământului, am dat startul campaniei „Bucureştiul reciclează”

 1. Elena Udrea , Anca Boagiu si Daniel Funeriu au fost cei mai buni ministri de dupa 1990, ii asteptam sa revina cat mai repede (Decembrie 2012) in functile de ministri.

 2. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Mai ţineţi minte cum spunea domnul Berceanu că la ministerul economiei nu trebuie să ştii economie, ci să cunoşti diferenţa dintre putere şi energie?

  “3-4.000 de kilowaţi de electricitate – suficient cât pentru un apartament de 3 camere pentru un an”

  Asta intră cam în zona spusei domnului Berceanu.

  Economia de energie se face din eliminarea etapei scoaterii celulozei din lemn. Cum separarea se face mecanic, este nevoie de multă energie. Costul energiei ajunge cam până la un sfert din preţul de cost al materiilor prime pentru hârtie. În medie (depinde foarte mult de duritatea lemnului şi de calitatea hârtiei) o tonă de hârtie necesită 3-5 MWh. Standardul european defineşte această energie ca fiind consumată de o gospodărie în 3 luni.

  Pentru cei care sunt cu adevărat interesaţi de reciclare, le recomand un fişier care îi transformă practic în specialişti în cum se fabrică hârtia:

  http://www.scribd.com/doc/52187897/38/Materia-prim%C4%83-pentru-producerea-hartiei

  În faţa blocului meu se pot zări, din când în când, câteva persoane care caută prin coşurile de gunoi doze goale de bere. Într-o lună “norocoasă” un astfel de căutător poate să încaseze din reciclare 4 sau 5 milioane de lei. Reciclarea este o problemă de preţ. Dacă cineva ar plăti hârtia reciclată şi PET-urile reciclate la nişte preţuri mai bune, cu siguranţă că aceasta nu ar mai ajunge sub mormanele de gunoi la groapa Glina, la fel ca şi fierul vechi, aluminiul, cuprul…
  Să facem nişte calcule.
  La un preţ, să zicem, de 1 RON/KWh şi o economie de 1MWh per tonă hârtie din hârtie reciclată şi nu din lemn, înseamnă că firma poate plăti 1000 RON/tonă fără să simtă (recuperează doar din energie, nu mai vorbesc despre cei 17 copaci “salvaţi”), asta înseamnă 1 RON/kg de hârtie reciclată. Mai e depozitarea şi transportul care mai scad din acel RON per Kilogramul de deşeu de hârtie… Achiziţionarea de deşeuri hârtie se face cam pe la 300-400 RON/tonă. Dacă ar fi un preţ dublu, poate că soluţia ar veni de la sine şi nu ar mai fi nevoie să alerge nimeni după reciclări, ar veni hârtia reciclată la REMAT.

  • @Bibliotecaru: nici nu e de mirare ca te plangi pe toate site-urile cand nu ai ocupatie.

  • De remarcat cata energie pune acest individ (se pare, fara alta ocupatie) in combaterea puterii…
   Biblioflecaru – in nota sa obisuita (sfertodoct al universitatii Wikipedia), ne atrage atentia ca politicianul EU nu stie diferenta dintre unitatile de masura ale puterii si energiei. O fi grav ? Eu zic ca mai grav este ca schimbarea subiectului urmareste golirea de sens a discutiei inca inainte ca aceasta sa inceapa. Mult mai grav este ca postarea de mai sus nu se refera de fapt la diferenta dintre putere si energie, ci incearca sa deturneze discutia de la diferenta dintre putere si opozitie .

  • @ judexe 23 Aprilie 2012, 04:13 pm

   Scuzaţi, dar greşiţi esenţial… spusele îi aparţin fostului ministru Berceanu. Replica avea adresa doamnei Andreea Paul Vass, dacă îmi aduc bine aminte.

   Eu nu am nimic de deturnat, pentru mine nu are cum să existe o diferenţă dintre putere şi opoziţie cât timp în România nu ar trebui să existe dihotomia Putere/Opoziţie. Deloc nu citiţi cele ce le spun, dar vă arogaţi nişte aere de mare “analizor”. Dacă nu vă puteţi abţine de la aere, luaţi nişte Dicarbocalm. Vă asigur că e mai sănătos.

 3. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Soluţiile guvernării României ajung atât de… cum să spun să nu jignesc pe nimeni… extraordinare încât uimeşte şi logica simplă a deciziei.

  Mi-l amintesc pe preşedintele Traian Băsescu care se mira, justificat, gândindu-se cât de mult a crescut suma implicată în bugetul sănătăţii în paralel cu scăderea calităţii actului medical. Domnia sa se întreba cum e posibil să se cheltuiască mai mult de câteva ori decât în trecut în paralel cu scăderea de câteva ori a calităţii activităţii medicale şi încă fără ca banii să ajungă?

  Iată guvernul oferă următoarele soluţii:
  1. Creşterea semnificativă a încasărilor prin mărirea contribuţiilor
  2. Desfiinţare spitale “nerentabile” lăsând practic locuitorii din rural, ba chiar şi din urban, lipsiţi de orice posibilitate de intervenţie de urgenţă.
  3. Reducerea calităţii actului medical până spre inexistenţă

  Deci se pleacă de la un model în sănătate care acorda asistenţă medicală generală cu un buget mic şi ajungem la asistenţă medical numai pentru bogaţi cu un buget imens. Vi se pare ceva în ordine?

  Ştiu un banc de pe timpuri.

  – De la Viaţa Satului se ia un interviu unui mare proprietar de pământ.

  Stimate domn, observ că pe aceste terenuri cultivaţi varză…
  – Aşa este, acum cinci ani am început să cultiv varză pe un hectar.
  – Producţia mare v-a condus, nu-i aşa, la concluzia că varza merge bine în aceste locuri…
  – Nicidecum, toată varza a fost mâncată de omizi… Dar al doilea an am pus varză pe două hectare…
  – Probabil că de data aceasta producţia la hectar va convins că…
  – Le-au mâncat omizile domnule! Nu am văzut aşa ceva niciodată… Dar pe urmă am pus patru hectare…
  – Nu-mi spuneţi, omizile au mâncat patru hectare de varză…
  – Da domnule, un dezastru.
  – Şi în producţia din acest an aţi luat ceva măsuri?
  – Anul acesta am pus 10 hectare de varză. Să se sature blestematele, că nu mai ştiu ce să fac.

  Doamnă Udrea,
  Acesta este un banc, dar “reforma în sistemul de sănătate” cam seamănă cu hrănirea omizilor…

 4. Desigur, o initiativa laudabila a Doamnei Elena Udrea si a organizatiei Pdl Bucuresti ! Initiativa care se cere extinsa la nivelul intregii tari; Dar acesta constituie doar un exemplu,cei ce au defrisat mii de hectare de padure ar trebui sa fie obligati prin lege sa reimpadureasca suprafete echivalente pe cheltuiala lor.

 5. Ce facem cu deficitul BUGETAR?????????????????????????????????

  Nu-l invidiez pe M.R.U. si nici coalitia de la guvernare,pt ca nu prea mai ai pe ce sa fii invidios.
  Daca GUVERNUL TARICEANU CU CELEBRA LUI TAXA AUTO,a lasat o bomba in bratele GUVERNULUI EMIL BOC,DACA ADRIAN NASTASE CU AL SAU GUVERN,A PUS IN BRATELE ALIANTEI D.A. dosarele BANCILOR,DAR SI O LEGE TIMPITA SI IDIOATA ,cu privire la retrocedarea AVERILOR CONFISCATE,iata ca acum guvernul M.R.U.are in fata o decizie a C.C.R. care sustine ca retinerea a 5,5 % din anumite pensii a fost ilegala ,si ca atare,ea LEGEA TREBUIE DECLARATA ANTICONSTITUTIONALA,CODUL FISCAL MODIFICAT SI ABUZUL OPRIT.
  Tot C.C.R . mai spune ca lugea nu opereaza retroactiv.
  Asadar pina aici,suntem in limitele legi,dar ce te faci cu partea morala,pe care ,pensionarii o invoca si pretind RETURNAREA SUMELOR RETINUTE DE GUVERN?
  Si uite asa,din nou suntem in fata unei dileme dificile,si anume,ce va alege guvernul pt a nu afecta deficitul bugetar si angajamentele cu F.M.I.?
  1.-MARIREA SALARIILOR BUGETARILOR SI A TUTUROR PENSIILOR
  2.-ORI RETURNAREA SUMELOR RETINUTE DE STAT CU TITLU DE C.A.S. CA O REPARATIE MORALA PT ILEGALITATEA COMISA.
  N-am sa fac acum analize ,CONTABILE si nici nu voi argumenta care varianta ar fi mai buna,dar iata-ne din nou intr-o situatie peste care am mai trecut si anume;
  REDUCEREA PENSIILOR VERSUS T.V.A.
  Un lucru e clar-BANI NU SUNT IN PLUS,pt ca e CRIZA ECONOMICA IN TOATA LUMEA SI TOATE STATELE AU TRECUT LA AUSTERITATE SI TAIERI DUREROASE ,LA PENSII SI SALARII.
  Sigur ar mai fi o a treia cale-SUBFINATAREA SISTEMULUI DE SANATATE-CITI BANI SUNT ATITIA CHELTUIM PT SANATATEA CELOR 20 DE MILIOANE DE ROMANI.
  Pt ca de cotizat,astazi cotizeaza cam 6 milioane,dar de beneficiat vor beneficia 20 de milioane.
  Abia acum dl P.M. M.R.U. va trebui sa arate ce poate,si cit poate.Pt ca ,acum nu MIHAI GIDEA va fi cel care pune intrebari,ci sutele de mii de pensionari romani,care stiu una si buna-………………….
  SA NE DEA,DA SA NE DEA……………………..

 6. CIT SOCIALISTA E FRANTA?????????????si cit inflenteaza ROMANIA???????????????

  Privite sec ,si cinic,rezultatele din primul tur arata clar ca,FRANTA,LEAGANUL CIVILIZATIEI IN PROPORTIE DE 37% gindeste intr-un mod TROTKIST SI FOARTE BOLSEVIC,ceea ce practic pune sub un mare semn de intrebare SNTAGMA-LEAGANUL CIVILIZATIEI.
  Despre cit de retrograd este socialismul,despre cit de mult rau a facut omenirii nu e cazul acum sa vorbesc-SUNT PLINE BIBLIOTECILE DE AUTORI CELEBRII CARE AU SCRIS CU SINGE DESPRE BINEFACERILE COMUNISMULUI SI A SOCIALISMULUI.
  Acum doar voi intreba-VICTOR PONTA,CETATEANUL CARE VREA SA FIE P.M. care si-a aratat in mod galagios,primitiv si obraznic sustinerea fata de candidatul socialist,ce va face daca SARKOZI VA CISTIGA?????????????
  LAS DEOPARTE ANTIEUROPENISMUL LUI PONTA,cum tot asa las deoparte STIMA LUI SI SUSTINEREA LUI ACORDATA PUSCARIASILOR DIN PROPIUL PARTID,SI INTREB-E POSIBIL ASA CEVA,FARA A FI SANCTIONAT………..

 7. @ Elena Udrea

  Doamnă Udrea,
  Scuzaţi că sunt atât de direct, dar ştirile produc lucruri din ce în ce mai de mirare (nu mi-aş fi imaginat acest exod acum o lună). Nu ştiu cum să întreb mai pe ocolite aşa că întreb direct… Dumneavoastră treceţi la PNL sau nu?

  • Ca PD (PDL) a avut un singur lider adevarat – Presedintele Traian Basescu – este clar (zic eu); sper sa nu se dovedeasca ca a fost si singurul care a ramas loial acestui partid.

  • @ Nicolae 23 Aprilie 2012, 02:59 pm

   Domnul Băsescu nu poate trece la PNL, ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al României.

  • Trecand peste glume si ironii, sunt convins ca oricare dintre partidele politice (subliniez oricare) si-ar dori in fruntea lor o personalitate precum cea a Presedintelui. In lipsa, mai completam (ca-n armata) de pe unde apucam fiecare…
   O zi buna.

  • @ Nicolae 23 Aprilie 2012, 03:52 pm

   Stimate domn,
   Traian Băsescu este (sau a fost) un personaj politic cu succes în alegeri, dar este cel mai distructiv lucru pentru un partid politic. Partidul politic nu este OK dacă are mulţi membri în posturile statului român, partidul politic este OK dacă este funcţional. Or funcţionalitatea unui partid politic nu este dinspre vârf înspre bază ci tocmai invers, dinspre bază spre vârf. Aparenţa de funcţionalitate este menţinută cât timp partidul are succes, există “premii” pentru toţi membrii de partid şi absolut toată lumea suportă umilinţa comenzii numai pentru a beneficia de avantaje. Dar când sinecurile se termină…

   Pasul inteligent al PDL ar fi fost ruperea de personalitatea preşedintelui Băsescu după alegerile din 2008 şi numirea domnului Boc ca premier şi reforma PDL într-un partid democratic în care masa partidului să stabilească politica şi cei aleşi la Congres să o execute. Din păcate “importanţii” partidului nu au vrut să lase din mâna puterea de a dispune de masa partidului… E mai plăcut să comanzi folosind biciul disciplinei de partid decât să execuţi dorinţa majorităţii.

   Astăzi se pune în practică proverbul… cu cât mai sus te înalţi, cu atât mai de sus cazi…

   Când eu vorbeam, chiar şi pe acest blog, despre democraţie, transparenţă decizională şi funcţională, despre consultări reale cu cetăţenii… zeci de voci spuneau ba că sunt PSD-ist or omul lui Voiculescu, ba că PDL-ul este etern şi minunat, ba chiar că sunt tâmpit că nu ştiu ce vorbesc. Iată însă că ce spuneam atunci s-a cam împlinit şi nu vine nimeni să spună “băi ce dreptate a avut Bibliotecaru, ce ar fi să-l ascult mai cu atenţie”, înjurătura macină în continuare timpul.

   Partea proastă (cel puţin pentru mine) este că a mai trecut o rundă, vin iar alegerile… şi eu tot nu am democraţie, sunt în continuare un cetăţean care merge să voteze nume, partide… nicidecum propriul săi viitor. Iată că deşi aparent sunt într-un război continuu şi total, în ceea ce priveşte non-democraţia USL şi PDL şi UNPR şi UDMR şi… chiar toate cele ce sunt nou înfiinţate, sunt în deplină concordanţă de opinie… NIMENI NU VREA DEMOCRAŢIE, toţi vor să fie ei conducătorii, să fie stăpânii României, pentru asta se zbat, asta vor să ajungă. În fruntea tuturor, personalitatea lui Traian Băsescu care deja se simte conducătorul suprem.

   Ştiţi de ce nu doreşte nici unul dintre partidele politice, nici măcar PDL, ca Traian Băsescu să le fie în frunte? Pentru că în secret se visează ei înşişi în fruntea partidelor, pentru că raţiunea lor conduce numai şi numai spre structura oligarhică. Există ici şi colo un membru visător şi doritor de bine pentru ţară? Poate că da, dar el oricum nu contează… este exclus sau transformat, cu sabia disciplinei de partid deasupra capului, în sluga propagandistică a partidului.

   Poate că ar trebui să treacă şi poporul la sloganul “cine nu e cu noi este împotriva noastră”, şi să taie din faşă capetele politicienilor care se vor stăpâni în România. Ostracizarea este un instrument încă de pe vremea Greciei antice… nu trebuie decât pus în practică.

 8. Nu am stiut de actiunea dinParcul Moghioros , ca as fi venit . Pacat ca nici acum PDL nu stie sa-si faca reclama , ca nu are curaj sa se puna in valoare . Pacat ca nu ne incurajati sa va sprijinim , Stimata Doamna Udrea !
  Va mai repet : sunt membru PDL si habar nu am de actiuni , ma tot duc pe la sediu si ii rog pe cei de acolo sa ma bage in seama . Vreti sa desfiintati partidul ? OK . Numai spuneti-ne si noua , sa nu aflam de la antene . Nu mai zic de dreptul de a zice si noi ceva prin sedinte , etc . Mult stima , luati postarea mea ca o critica directa . Activitatea si rezultatele vi le-am laudat cu alta ocazie . faceti ceva , iesiti in spatiul public !

 9. Ma mir cum de n-a aparut numele EU in conflctul A3-RCS 😀 Cred ca n-au gasit inca ceva care sa faca legatura. Cat o fi sapat voluptoasa de Oana Stancu dupa un vecin de bloc, de vila, de cartier, vreun coleg de scoala generala cu Teszari…saracuta nici nu vreau sa ma gandesc 😀

  • bibliotecarul
   Intradevar ma intreb si eu de unde ai atat energie si mai ales timp sa combati tot …dar absolut tot.Presupun ca energia o ai de la frustrarile acumulate iar timpul pentru ca nu ai activitate.Din ,,blogarit”nu cred ca poti trai.
   Asa…pentru linistea ta,sa sti ca la glina deseurile sunt sortate si reciclate…a avut grija prigoana de acest aspect.
   In privinta afirmatiei tale ca functionalitatea unui partid,organizatii depinde de structurarea decizionala de jos in sus.
   Nu cred ca realizezi dar asta e o perspectiva pur comunista,decizia trebuie luata de un conducator,in interesul comunitatii,grupului.
   De rapiditatea si fermitatea luarii deciziei depinde prosperitatea si functionalitatea buna sau rea a oricarei structuri sociale.

  • @ aurel 24 Aprilie 2012, 10:55 am

   De unde am eu bani să trăiesc? Din pomană. Aşa este, sunt frustrat… de ce să vă contrazic dacă aveţi dreptate.

   Dumneavoastră ştiţi că la Glina domnul Prigoană sortează şi reciclează deşeurile? 😆

   Eu îmi aduc aminte cum domnul Prigoană se plângea că legea l-a obligat să facă o platformă acoperită unde să ţină deşeurile electrocasnice (frigidere, maşini de spălat, televizoare, PC-uri… chestii ce trebuie delaborate). Domnul Prigoană a respectat legea, a făcut platforma, a depozitat aparatura electrocasnică şi electronică… şi nimeni nu a ridicat aparatele de acolo pentru a le delabora. Domnul Prigoană a fost întrebat deci de reporter… păi şi ce faceţi atunci? Ce credeţi că a răspuns domnul Prigoană?… le arunc pe astea ca să fac loc la cele care vin. 😆

   Stimate domn,
   Aş începe cu faptul că nu sunt 100% sigur că domnul Prigoană este managerul Gropii Glina, poate că are altă groapă de gunoi. Astăzi îmi merge prea greu netul ca să verific acest lucru.
   Sortarea şi reciclarea deşeurilor are nevoie nu numai de locuri de depozitare separată a gunoiului, ci mai ales de FABRICI de delaborare. Una este sortarea pe o bandă rulantă, alta este colectarea separată a deşeurilor depuse pe categorii de populaţie (şi de acolo sortarea), alta este reciclarea întregului Gunoi.

   Dacă ar fi la Glina în funcţiune cu adevărat sortarea şi reciclarea deşeurilor, atunci aceste fabrici ar însemna mii de oameni, hectare de utilităţi specializate care să permită delaborarea aparatelor electrocasnice şi, nu-i aşa, depozitarea materialelor recuperate pentru a fi trimise la reciclare.

   Asta înseamnă o secţie care scoate gazul din frigidere, o secţie care delaborează tuburile cinescopice, o secţie care strânge fire electrice din calculatoare… Unde aţi văzut dumneavoastră aşa ceva la Glina?

   Ştiţi dumneavoastră ceva, anume că s-au făcut 8 celule ecologice care preiau gazul emanat şi nu mai “omoară cu zile” pe cei din Popeşti-Leordeni… Din păcate acestea funcţionează numai cu gunoaiele care vin, nu şi cu cele care au fost înainte de construirea lor. S-a făcut şi o staţie de sortare a deşeurilor… bănuiesc că asta însemnând nişte oameni care extrag sorturi din deşeurile care vin deja pre-sortate în containere specializate… sau aşa ceva.

   “Lunar, la Glina sunt depozitate 30.000 de tone deseuri. Aici se afla si o statie de prelucrare a biogazului si o statie de sortare a deseurilor, cu o capacitate de 18 tone deseuri pe ora.”

   Cu puţine rezerve vă pot da şi aici dreptate.

   Urmează a treia afirmaţie…
   Spuneţi:
   “In privinta afirmatiei tale ca functionalitatea unui partid,organizatii depinde de structurarea decizionala de jos in sus.
   Nu cred ca realizezi dar asta e o perspectiva pur comunista”

   Deci practic domnia voastră susţineţi că Nicolae Ceauşescu executa ceea ce hotărau membri PCR. Deci afirmaţi practic că românii au dus-o greu înainte de 1989 nu din cauza unei dictaturi ceauşiste ci din cauza milionului de membrii PCR. Interesant… poate că aveţi dreptate, e un punct de vedere. Spuneţi apoi… indirect… că noroc că a venit revoluţia care a permis funcţionarea corectă, doar “decizia trebuie luata de un conducator, in interesul comunitatii, grupului. De rapiditatea si fermitatea luarii deciziei depinde prosperitatea si functionalitatea buna sau rea a oricarei structuri sociale.”

   Stimate domn,
   M-aşi pus pe gânduri. Recunosc că eu înţelegeam cu totul altfel conceptul de democraţie, lumea despre care vorbiţi domnia voastră seamănă, în înţelegerea mea mărginită, a dictatură. Dar probabil greşesc eu.

  • *M-aţi

   În cer scuze pentru greşeli, vederea mea se înceţoşează pe zi ce trece şi nu-mi mai sar în ochi greşelile

 10. Orice observator cit de cit atent ar sesiza ca viata politica din Romania este atit de fluida,incit e relativ dificil sa-ti dai seama incotro se indreapta.
  Si spun acest lucru ,in urechi cu ultimele fraze pe care dl Crin Antonescu,le rostea aseara in compania lui Robert Turcescu.
  N-am sa apelez la metafora folosita de ION CRISTOIU,dupa emisiunea lui Turcescu,desi ea il defineste PERFECT pe dl ANTONESCU,si anume ca ,acest domn este pur si simplu un PIGMEU POLITIC.
  Pt ca raspunsurile ,argumentele folosite de dl Antonescu,in mod inevitabil te imping la concluzia ca acest domn este o forma golita de continut,atit de superficial,incit pur si simplu nu-mi pot raspunde la intrebarea:
  Cum e posibil ca 20% din romani sa-i acorde increderea?????????
  Sigur,cind vine vorba de ,VULG,de gusturile acestora,trebuie sa fii circumspect,si atent,pt ca gusturile vulgului sunt mult mai fluide decit scena politica si singurul far calauzitor pt acesta,adica VULG,este speranta ca va putea inhata si el,adica vulgul ceva din CIOLANUL BINE DESCARNAT DE CARNE DE CEI CARE IL SCOT IN FATA PE UN DOMN ,PIGMEU PRECUM DL ANTONESCU.
  Acum voi spune ceva cit se poate de simplu-MARILE MIGRATII IN ISTORIA UMANITATII S-AU FACUT SI AU APARUT DIN CAUZA FAPTULUI CA HRANA DISPARUSE.
  Acelasi lucru este valabil si astazi,in cazul migrarilor,dezertarilor politice-IN PD-L ,din calculele dezertorilor-HRANA DIN TOAMNA S-AR PUTEA IMPUTINA,asa ca ei dezertorii isi cauta locuri cu iarba mai grasa,si se pare ca in U.S.L. linga DAN VOICULESCU,ADRIAN NASTASE,ION ILIESCU IARBA SE ANUNTA A FI DIN BELSUG.

 11. Domnul Boc spune, relativ la exodul parlamentarilor şi primarilor din PDL, că este vorba despre plecarea oportuniștilor de profesie după ciolan. Theodor Paleologu nu vrea să plece din PDL. Domnul Cristian Preda nu vrea să plece din PDL… S-ar putea să constatăm că vor pleca oportuniştii, cum spune domnul Boc, vor rămâne “intelectualii”, cum spune domnul Paleologu… şi n-ar fi de mirare ca astfel PDL să constate un scor bun la “Parlamentare”.

  Întrebarea este… vor pleca totuşi chiar toţi “oportuniştii de profesie după ciolan”? Pentru că îmi este teamă că vor rămâne câţiva, nu vor pleca chiar toţi, şi aceşti câţiva vor ţine PDL pe loc.

 12. bibliotecarul
  chiar recicleaza deseurile prigoana…toate cosurile de gunoi,pubelele sunt facute din plasticul pet urilor reciclate….recunosc chiar de nu l agreez.
  Referitor la sensul deciziei;
  Atata timp cat prin vot ai delegat pe cineva sa ia decizii in numele tau,a ti da cu parerea de fiecare data este o inptie.Sau sa l obligi sa consulte de fiecare data poporul cand iei o decizie …..este dovada de dementa.Pe timpul lui ceausescu chiar daca deciziile practic erau luate de el,in teorie deciziile veneau de la popor…si de multe ori din exces de zel tocmai ,,trepadusii”oameni ai muncii propuneau cele mai aberante solutii.(de exemplu ..sa ramanem peste program,sa renuntam la apa calda la vestiarul sectiei,etc)
  Asa cum noi doi avem perspective diferite ,gandeste te ca populatia tarii are 20 de milioane…ce s ar intampla daca fiecare vine cu idea lui?cine ia decizia?
  Si in cazul romaniei nu este exagerare.

  • @ aurel 24 Aprilie 2012, 07:11 pm
   Spuneţi:
   “Atata timp cat prin vot ai delegat pe cineva sa ia decizii in numele tau”

   Păi aici este şi anormalitatea şi anti-democraţia despre care vorbesc de ani de zile. Votul NU trebuie să reprezinte o delegare a cuiva care să ia decizii în numele celui care votează.

   Constituţia spune la articolul 2 că suveranitatea naţională aparţine poporului roman, care o exercită, pe ea, pe suveranitate, prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

   Stimate domn,
   Dacă aveţi un avocat, care vă reprezintă legal în faţa legii, el poate face ceva împotriva voinţei domniei voastre? Poate să schimbe de capul lui obiectivul pe care l-aţi transmis atunci când l-aţi angajat? Nicidecum, dumneavoastră spuneţi avocatului de ce anume aveţi nevoie şi el vă reprezintă legal în scopul atingerii obiectivului pe care l-aţi trasat. Poate reuşeşte, poate nu reuşeşte. Nu poate lua decizii de capul lui.

   La fel este şi la parlamentari. El trebuie să vină în campania electorală cu unul sau mai multe proiecte legislative în mână şi să spune, stimaţi cetăţeni, vreau să fac legea următoare… şi explică de ce. Cetăţeanu,l dacă este mulţumit de lege, îi dă votul şi parlamentarul ajuns în parlament depune legea, susţine legea, negociază legea pentru că asta i-au spus cetăţenii, prin vot, să facă. Asta este democraţia. Cum gândiţi că democraţia este să vă daţi viaţa în mâna unui necunoscut să facă ce vrea el cu ea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *