DE LA CAPAT

Elena UdreaCe repede a inceput acest an! Mi-am insusit criticile si am dus pana la capat de data aceasta decizia de a reincepe activitatea pe blog, decizie pe care am luat-o in fiecare dimineata, de altfel. Dupa cum sigur stiti, intre timp ma ocup de turismul romanesc, altfel decat ca un turist pasionat ce sunt. Pentru ca Ministerul pe care il conduc se infiinteaza acum, traversez o perioada extrem de aglomerata si chiar grea, pentru ca in principal ma ocup de o infinitate de lucruri care tin nu de programe si politici in domeniul turismului ci de amenajari de birouri, organigrame, angajari de personal sau de bugetul institutiei. Intre timp incerc sa relationez cu partenerii din mediul profesional si structurile patronale din domeniul turismului, pentru ca asteptarile de la nou infiintatul minister le sunt mari, pe buna dreptate. Legat de acestia, imi face placere sa amintesc o constatare pe care am facut-o si fata de ei si anume, ca toti sunt pasionati de turism. In intalnirile pe care le-am avut, cei mai multi mi-au spus cu aproape aceleasi cuvinte, ca sunt indragostiti definitiv de turism si ca, odata veniti in acest domeniu nu au mai putut sa renunte la el. Lucru pe care mi-l prevesteau si mie. Sunt convinsi cel putin cat sunt si eu’ de sansa dezvoltarii economice si sociale a Romaniei prin prioritizarea turismului in agenda guvernarii si au cerut si asteptat de ani de zile reorganizarea administrativa a entitatii care se ocupa de soarta turismului, la cel mai inalt nivel, acela de Minister.

Altfel, noi ne straduim sa ne gasim un sediu si pana atunci incercam sa incapem in patru’ birouri in Palatul Victoria, nici pe departe in doua etaje cum s-au grabit sa scrie unele ziare, fara sa ne intrebe ori sa verifice. Dar acestea sunt lucruri minore fata de frumusetea’  si perspectivele pe care ti le creaza munca in acest domeniu, la acest moment, in aceasta tara. Provocarile sunt uriase si pe aceeasi masura sansele de a face’ lucruri cu adevarat importante. Daca as fi pasionata de pariuri, as pune pariu pe turismul romanesc!

‘ ‘ ‘  Va doresc un an minunat, asa cum vi-l doriti dvs. insiva!

1,498 thoughts on “DE LA CAPAT

 1. ***Katrina – Bibliotecaru – în orice discuţie, indiferent cu cine, vrea să aibă întotdeauna dreptate. Chiar şi atunci când bate câmpii şi vorbeşte numai aiureli. Ăsta ne crede tâmpiţi pe toţi ori crede că noi trăim în Honolulu şi numai el trăieşte aici, în România. Şi IONHUT nu face decât să-i ia apărarea… Fese şi interese… 😕

 2. @IONHUT

  “CC a precizat ca motivul respinderii a fost faptul ca guvernul nu are dreptul sa dea hotarari privitoare la drepturile omului.”

  Si unde s’au brimat drepturile omului, interzicand dublu venit de la stat ? Nu’i interzice nimeni pensionarului sa munceasca altundeva….

 3. Biblio

  Chiar credeti ca fac parte din categoria celor care confunda”ofiterii” ?

 4. @ Katrina

  Pentru început vă spun clar că nu există o lege specială pentru cei care fură găini, sunt aproape sigur de asta.

  Stimate domn, spuneţi:

  “Aceasta afacere nici macar nu este de competenta CC. Ce s’ar intampla daca avocatul poporului ar contesta fiecare lege aprobata in cele doua camere, dupa care CC sa spuna ca nu’i constitutionala ?”

  Să vedem ce spune legea:
  * Mai întâi să vedem ce anume judecă CCR
  LEGEA Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale
  Art.10. – (1) Curtea Constituţională poate fi sesizată în cazurile expres prevăzute de art.146 din Constituţie, republicată, sau de legea sa organică
  (2) Sesizările trebuie făcute în formă scrisă şi motivate
  Art.11. – (1) Curtea Constituţională pronunţă decizii, hotărâri şi emite avize, după cum urmează:
  A) Decizii în cazurile în care:
  a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei;
  b) se pronunţă asupra constituţionalităţii tratatelor sau altor acorduri internaţionale, înainte de ratificarea acestora de Parlament, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori;
  c) se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori;
  d) hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial, precum şi a celor ridicate direct de Avocatul Poporului;
  e) soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii;
  f) hotărăşte asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic.
  B) Hotărâri, în cazurile în care:
  a) veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României şi confirmă rezultatele sufragiului;
  b) constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului;
  c) veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia;
  d) verifică îndeplinirea condiţiilor pentru exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni.
  C) Avize consultative pentru propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României.
  (2) Deciziile şi hotărârile se pronunţă în numele legii.
  (3) Deciziile, hotărârile şi avizele Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
  Art.12. – (1) Şedinţele de judecată sunt publice, în afară de cazul în care, din motive întemeiate, Curtea hotărăşte altfel.
  (2) Părţile au acces la lucrările dosarului.
  (3) Actele şi lucrările Curţii Constituţionale, pe baza cărora aceasta pronunţă deciziile şi hotărârile ori emite avizele prevăzute la art.11, nu sunt destinate publicităţii.
  Art.13. – Cererile adresate Curţii Constituţionale sunt scutite de taxă de timbru.
  Art.14. – Procedura jurisdicţională prevăzută de prezenta lege se completează cu regulile procedurii civile, în măsura în care ele sunt compatibile cu natura procedurii în faţa Curţii Constituţionale. Compatibilitatea se hotărăşte exclusiv de Curte.

  Este deci evident că acea ordonanţă de urgenţă se înscria în condiţiile de verificare a constituţionalităţii având “forţă” de lege.

  * Putea Avocatul Poporului să sesizeze curtea?

  Art.32. Curtea Constituţională hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului privind constituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau ordonanţă în vigoare.

 5. @ N.G.
  🙂
  Nu am această impresie, stimată doamnă. Încerc să dau şi eu nişte exemple cât se poate de clare pentru a fi înţeles mai uşor. Şi eu mă chinuiesc cu astfel de principii, nu am nici o legătură cu facultatea de drept şi asta se simte, dar îmi este din ce în ce mai uşor pentru că am învăţat ceva interesant, dreptul nu se suprapune cu ce aflăm, după ureche, pe timpul vieţii. Prima consecinţă este că anumite reacţii juridice ni se par a intra în domeniul “rea voinţă” şi asta pentru că legile, din păcate, nu urmăresc fidel limitele şi cerinţele bunului simţ. Dacă nu căutăm prin legi şi funcţionăm cetăţeneşte după bunul simţ (într-o lume ideală bunul-simţ ar trebui să fie egal prevedere legală) s-ar putea să fim într-o relaţie contondentă cu realitatea juridică. Personal aş vrea ca legile să urmărească bunul-simţ, aş vrea să fie egale pentru toţi, fără excepţii… din păcate, cam la toate legile cu aplicaţie directă, cei din parlament au un interes când le votează şi nu o fac conform conştiinţei, aşa cum ar fi normal, şi asta de sute de ani.

 6. @ Katrina
  Este clar că există o limitare a drepturilor.
  Dacă spui cuiva să nu se scarpine la urechea stângă cu mâna dreaptă, nu contează dacă poate face acest lucru cu mâna stângă, chiar şi mai uşor, interzici ceva, restrângi un pic libertatea.

 7. @ silverstar
  Stimată doamnă,
  Mă jigniţi tot timpul şi nu reacţionează cu aceiaşi violenţă. Asta poate îmi dă o prezumţie de inteligenţă pe baza faptului că nu cred că astfel de conflicte aduc ceva bun.
  De ce nu mă contraziceţi cu argumente. Eu vă citez din legi, vă argumentez, fac o structură logică complexă… argumentul dumneavoastră se opreşte de fiecare dată la “vorbeşti prostii”. Dovediţi-mi stimată doamnă, unde anume greşesc, unde sunt prostiile. Dovediţi-mi cu ceva că spun ceva greşit…

  Eu nu ţin să am dreptate, au vreau să află adevărul. Dacă greşesc, este absolut OK, dar spuneţi-mi unde ca să ştiu pe viitor adevărul… mă lăsaţi să-mi sfârşesc zilele în întunericul necunoaşterii?

 8. suntem in fata primei actiuni serioase a frumoasei nostre gazde in calitate de ministru al turismului-
  domnia sa se gaseste la STTUTGARD,insotind o delegatie romana la acest tirg.
  sa speram ca va fi o reusita,si in poseta de ,FIRMA’ a doamnei udrea se vor gasi si angajamente pt sezoanele de turism care vor veni peste noi.
  in ce-i priveste pe circotasi,rautaciosi,pe uritii care nu reusesc sa se impace cu noua pozitie a doamnei UDREA- va doresc liniste fratilor,multa liniste,pt ca starea aceasta de surescitare nu va este benefica.

 9. Cenushares….seara buna….Parerea mea e sa te lasi facut “trepadus” si daca poti ia si banii….poti cere si sporul de stres,de “rusine” etc…..Chiar cum se numeste sporul asta de rusine,ca am uitat…..?
  Daca judeci corect si bine mai ca toti de aici suntem “trepadusi “(remunerati sau nu) si nu sefi,patroni din punct de vedere ierarhic dar nici ca activitate …Vrem ,nu vrem,suntem prin natura postarilor macar si moral trepadusi ai cuiva….evident metaforic …ca si in cazul tau….
  Dar daca ti-e povara de “trepadus “prea grea ,ai putea s-o imparti cu mine….dar si banii….numai sa nu fie virtuali ca si persoanele si imaginea lor de aici…..inclusiv ale noastre…..
  Privind Ordonanta si limitarea dreptului la munca prin ordonanta am pareri contrare…dar ce argument mai conteaza in fata hotararii CCR de neconstitutionalitate…..?
  Sigur ca o lege ,cu articole,litere ,aliniate era mai buna ….clara ,cu distinctii pe fiecare Minister ,ramura de activitate in sectorul bugetar ….cu exceptii,derogari etc….Ma gandesc daca Ordonanta se refera la toti pensionarii indiferent de modul si felul in care s-au pensionat…..la cerere ,pe caz de boala ,anticipat …pe handicap…..ma gandesc la pensionarii din Armata,Politie ,Militie care s-au pensionat la cerere ,inainte de termen sau au fost disponibilizati dar si scosi la pensie primind salarii compensatorii destul de frumusele
  Ma gandesc la toti cei care au solicitat pensionarea la termen legal ,pentru limita de varsta si vechime pentru a prinde pensie buna si eventual compensatii si apoi s-au reangajat imediat sa primeasca si salariu pe motiv de lipsa de cadre….In Armata,Justitie ,Politie ,Militie nu s-ar justifica motive de genul ca e dreptul lor dupa o viata de munca deoarece nu au contribuit la Fondul de Pensii……parca asa se spunea ..Deci aici nu ar functiona principiul solidaritatii si contributivitatii …avand salarii si pensii pe legi speciale de la bugetul de stat parca…….Adica toti cei din sistem puteau de dragul activitatii sa continue activitatea la stat,iar cand se saturau ieseau oricand la pensie…..
  Aici se manifesta smecheria si gainaria din genele romanilor ….si nepasarea celor din jur care sigur gandesc mereu…..Las sa fenteze si sa ia …ca ia de la stat nu de la mine……Si ma gandesc ca macar acum dupa 19 ani ,Basescu si Boc se gandesc ca “asa nu mai merge”……Normal ca nu merge …dar ne gandim la asta numai in momente de criza……
  Si daca mai e valabil ce a zis Boc ,ca pentru o durata limitata de timp Consilierii si alti functionari ai administratiei nu vor mai primi idemnizatii pentru locul lor din diverse consilii de administratie atunci chiar e OK…..Tot pe principiul solidaritatii isi impart dupa alegerile locale sau altele locurile in consilii de administratie din intreprinderile de stat,regii etc…..ca si cum acestea nu ar putea functiona cu propriul aparat de conducere ce are contract de management si cu un audit periodic …ci numai datorita consilierilor din consiliile de administratie din care unii habar nu au ce presteaza unitatea respectiva dar au grija sa faca si mismasuri pe acolo….
  Si cine credeti ca va castiga din toate aceste manarii la care vrea sa puna stop,guvernul Boc si Basescu?
  TOTI
  Si cate si cate altele

 10. toata pdl’imea s’a reunit la poiana brasov … ce sa faca si ei saracii … discuta problemele tarii pe partii si prin carciumi …. vor sa ne arate cum sa facem daca trebuie sa traim bine .. ar fi interesant sa aflam cine plateste, cat plateste si de unde ia banii pentru asemenea chiolhanuri probabil indispesabile tarii in acest moment

 11. FRANK…..stii slabiciunea mea eterna pentru frumoasa noastra gazda….Dar nu ma pot abtine sa nu remarc ca desi guvernul Boc nu a avut pana acum decat o ordonanta esuata si calcule pe bugetul trecut …evident si planuri de viitor iata ca Min Turismului si Dna Udrea in mai putin de o luna a revigorat turismul romanesc ,a rezolvat toate deficientele din turism si pleaca la Stuttgard cu bastonul de maresal in poseta si o tolba plina de realizari care-i vor determina pe turistii si operatorii de turism straini sa dea navala in Romania …
  Cum de a reusit ?Ramane o taina ,un mister la fel de volatil ca si Dracula sau palmierii lui Agaton…..

 12. La ora aceasta marinarul este destul de framantat de ganduri sumbre deoarece ultimele sondaje de opinie facute de serviciile speciale il coteaza cu cea mai slaba popularitate de cand e prezidel , doar 23.7 % . Ca urmare, de-o bucata de vreme cloceste zi si noapte explorand idei care de care mai fistichii pentru a indrepta lucrurile, deoarece se apropie prezidentialele.Asta si explica de ce Marinarul-Prim-ministru Traian Boc in loc sa iasa in fata cu masuri clare si comcrete anticriza economico-financiara,care sa dea sperante natiei, se infatiseaza inaintea romanilor cu fel de fel de prostioare de genul “Modificarea Constitutiei”, “Ordonanta pensie+salariu”, “Daca o astfel de majoritate nu va reforma Romania, ea nu se justifica. Devine doar o majoritate clientelara, care si-a impartit niste posturi”; “In asemenea situatie ma gandesc serios daca mai candidez” , “Politicienii trebuie sa uite ca-n acest an sunt alegerile prezidentiale”, etcSe pare ca nu mai este Badita Traian de altadata, ehhehei…
  Iacata ce spune in acest sens M.Dinescu in ziarul “Cotidianul “ :
  “Mai puţintel la trup şi la glagorie decât acu’ patru ani, având la activ şi operaţia de la Viena, unde nu ştiu cum s-a întâmplat, dar doctorii i-au extirpat, printre altele, şi organul loialităţii, semi-Băsescu va ieşi la toamnă la atac cu un ardei iute semi-pleoştit, care nu va mai trezi entuziasmul pacienţilor cu buletin de capitală balneară.

  Şi uite aşa, graţie ministresei Turismului, în locul băilor de mulţime de odinioară va avea parte doar de băi de nămol.”

 13. cmorosanu,

  salut … nu e nevoie sa impartim sarcinile si banii .. pot sa’ti pun o vorba buna la mogulu’ sa te ia cu norma intreaga ca’s fruntas pe ramura si cuvantul meu are greutate … 🙂

 14. ***Bibliotecaru – văd că iar pozezi în victimă şi te simţi jignit şi atacat. De parcă mie-mi pasă de ce simţi tu… Nu mai vorbi, domnule, aiurea! Ce argumente vrei să-ţi aduc?… Ieşi din casă, fii bărbat şi ai curaj să dai piept cu viaţa, cu oamenii, cu realitatea şi pe urmă cere-mi mie argumente şi acuză-mă că te atac şi te jignesc.

  Cred că de la adîpostul tău România se vede altfel… Tu vorbeşti de legi şi de principii… De unde? Cine-a mai pomenit aşa ceva de 20 de ani? România e un haos iar tu trăieşti într-un “rai” de unde ne mai tratezi şi ca pe nişte tâmpiţi, lucru remarcat şi de alţii.

  Se pare că tu ai rămas ancorat undeva, într-o lume care a murit de mult şi nu vrei să ştii/să cunoşti realitatea în care trăieşte o ţară-ntreagă… Şi mai vrei să şi ai dreptate întotdeauna! 😳

 15. Silver,
  “# silverstar Says:
  January 17th, 2009 at 6:50 pm

  ***IONHUT . mulţumesc, dar nu am găsit ceea ce spui tu că e COPIERE.
  Şi-apoi, mă aşteptam să-mi dai link spre un ziar de notorietate, nu spre blogul unui tâmpit. Păi, blogul nostru e de mii de ori mai valoros… :lol:”

  1. este al doilea sau al treilea articol de pe blog.
  2.ma intreb incaodata ce fel de hal de profesor ii mai fi si tu, cata vreme ziaristul Iosif Buble nu ti-a facut nimic, descrie exact peripetiile prin care a trecut si fara a face comentarii pur politice. In schimb tu care practic nu reprezinti nimic iti permiti sa-l faci tampit asa din senin.De aceea cred sincer ca ai ceva la mansarda si-ar trebui sa te tratezi.
  3.constat cu dispret profund ca sunteti o grupare de curat exaltati, fanatizati, care ati ajuns acum sa injurati aproape intreaga presa din romania doar pentru ca scriu adevarul si arata punctele nevralgice ale prezidelului si ale PDL.E mare gradina Domnului, mai ales ca ar aparea intrebarea logica pe care sa v-o puneti fiecare siesi : ” sunt deja prea multi din presa care scriu cutare lucru negativ despre PDL.oare nu cumva-i adevarat ?”

 16. @ silverstar
  Spre deosebire de dumneavoastră, eu nu susţin această realitate, lupt împotriva ei. 🙂

  Ascultaţi şi dumneavoastră melodia de mai sus… şi nu uitaţi că nămolul se dă pe trupul gol.

 17. Era se uit…

  Aş vrea să fac un sondaj de opinie, în afara de doamna Silverstar, cine mai simte că este tratat de către domnul Bibliotecaru ca “nişte tâmpiţi”.

 18. ***Bibliotecaru – apropo de explicaţiile tale ca pentru tâmpiţi, uite ce scrie gabi:

  N.G. Says:

  January 17th, 2009 at 7:08 pm
  Biblio

  Chiar credeti ca fac parte din categoria celor care confunda”ofiterii” ? Şi nu te mai victimiza că nu dă bine la un bărbat!… 😳 Sau mă-nşel?… 😕

 19. Biblio

  🙂 )) exteptand chestia cu ”ofiterii” ?…. asta ca sa va necajesc… 😉

 20. @ silverstar
  🙂
  Bună asta cu “nu dă bine la un bărbat”. Eu las pe alţii să fie macho, bărbătoşi şi violenţi. Eu unul nu sunt aşa şi nu are rost să mă pretind ceva ce nu sunt. Am trecut de etapa gândirii prin prisma testosteronului, nu mai am obsesia durităţii. Apropo, folosind expresia “că nu dă bine la un bărbat”, faceţi implicit o discriminare care poate fi interpretată ca şi un act de misoginism.

  Relativ la ce spune doamna NG, am răspuns deja.

 21. @ N.G.
  Văd că luaţi apărarea “colegei”.

  Eu am spus acolo aşa:
  dar este altceva, după cum ofiţerul stării civile nu este în armată, deşi e “ofiţer”

  Era evident că am dat exemplu ofiţerului de serviciu, pardon “ofiţerul stării civile” tocmai pentru că-l ştiaţi, nu avea nici un sens să-l dau exemplu dacă nu ştiaţi diferenţa.

 22. ***N.G. – vezi tu ce bună şi de nădejde sunt? 😆

 23. Buna seara tuturor,
  Stie cineva,participa politicieni romani de top la vinatoarea de la Balc?

 24. CENUSHARES….Merci….Retin propunerea ta glumeata …desi esti egoist sau haiduc….Egoist ca nu vrei sa dai de la tine dar nici din povara …haiduc …ca preferi sa iei de la Mogul ..si ma faci complice si pe mine..
  Chiar nu am nici o problema cu mogulii de presa .si banii lor sunt la fel de valabili ca si ai altora..Si Felix si Piratul Silver (din Comoara din insula si nu de pe blog) adica Voiculescu si Vantu pot fi acuzati doar de pacatul originar …adica au sexat primii banii statului (ceea ce dovedeste curaj mare si intuitie in haosul din Romania de dupa 89″)…In rest ,hotul neprins ,negustor cinstit ….Si chiar priceputi ,curati si cinstiti acum in afaceri…de top….si iata Voiculescu acum in politica….In fata Mariei Sale Banul toata lumea se pleaca cu respect ….Deci doi mari romani albi au facut din bani negri albi …buni de folosit …..Iata ca Antenele si Realitatile ne inconjoara…..Merci de propunere….Pe langa atatia “trepadusi” in Romania cine ma mai observa si pe mine?…..

 25. ***Moro – să nu mă faci să plâng. Să nu pleci. 😳 Bine?

 26. Moro……nu fi suparat…..te arati noua si noi te observam….. 🙂 !

 27. “omnia mea mecum porto” .. n’as fi crezut ca vuittoanele alea inacap atatea milioane de euroi .. 🙂

 28. cenushares

  Asta ce a fost….cugetarea ta de noapte buna ?! Ma faci sa cred ca iti meriti……”renumeratia” 😉 !

 29. oho … d’aia iau in fiecare luna si prime grase … 🙂

 30. Buna dimineata …..Nu plec nicaieri ….Am o inclinatie si o placere speciala sa caut dedesupturi si sa fiu Gica Contra ….iar aici ma simt confortabil in acest sens…..Acolo in postare era vorba despre trepadusi ,si meseria asta devenind sport national in Romania ii scriam lui Cenushares ca adaugandu-ma la aceasta categorie as putea trece neobservat….sau as trece drept o persoana care stie ce vrea si-si urmeaza interesul,deci as fi chiar admirat ……Oricum merci Silver,NG……
  CENUSHARES…..deoarece ma cunosc si-i cunosc si pe politicieni si partidele lor ,cred ca nu as rezista mult intr-o anume tabara ….Pentru ca ele cam par trase la indigo…..M-ar demite dupa un timp sau mi-as lua lumea in cap….de plictiseala si dor de duca …Nu ai putea vorbi cu Mogulul sa ma plateasca in acord,la bucata ?Si cand scriu contra si nu ma inscriu in peisajul sau moral,politic etc sa ma amendeze sau penalizeze?Asa m-as simti mai confortabil s imai moral …..as fi un alt soi de” trepadus”…mai special…
  O duminica frumoasa pentru toti …”trepadusii” de pe blog….

 31. ***Moro – Bună dimineaţa!
  Tu nu eşti trepăduş, nu trebuie să cobori la nivelul lui cenushares.
  Nu te subaprecia că nu ai de ce! Tu eşti Moro al nostru, nu? 😆

 32. Buna dimineata la toata lumea.
  @ cmorosanu
  Va salut.
  ….etete…! bag seama ca nu v-a multumit nimeni pentru urare !
  Glumeam. Si dumneavoastra o zi buna.

 33. @ silverstar
  Sarut mana.
  Ca intotdeauna, pe locul doi ( eu ) !
  O zi buna dumneavoastra si tuturor celorlalti.

 34. Bună dimineaţa! 😆

  Citatul zilei

  “E loc sub soare pentru toată lumea. Mai ales că toată lumea vrea să stea la umbră.”
  Jules Renard

 35. SILVER……Merci…..Dar nu pot promite ca nu am s-o comit de fiecare data cand nu-mi va conveni ceva ,adica sa critic de o parte sau de alta ….Asa incat cand voi fi de cealalta parte mereu ceilalti vor spune “metaforic” si delicat ca sant trepadus….Aici ,pe genul si sensul comentariilor se despart amicitiile si simpatiile…..Cenushares are opinii personale diferite de a altora aici pe blog si e considerat “trepadus”…
  Cred ca s-ar bucura sa primeasca si bani pentru crezul si opiniile sale …macar sa merite calificativul…..
  Si eu la fel…..Numai ca eu sant gata sa laud,sa critic ..oriunde si pe oricine….pe logica ,sentimentele si principiile mele …..Aici iar ne despartim ….pentru ca cei care cred cu adevarat si orb in anumite persoane sau partid sunt de cele mai multe ori subiectivi ,limitati si prudenti in eventuale critici care le-ar da peste cap tot esafodajul de iubire neconditionata si de cele mai multe ori necesara pentru a crede ca inseamna ceva in constructia sociala si politica a Romaniei ….
  Mi-ar placea sa cred ca eu sant din adevarata societate civila ce monitorizeaza si semnaleaza orice greseala ,derapaj politic si moral al politicienilor si partidelor …din punctul de vedere a celor multi pe care nu-i poate asculta nimeni datorita personajului colectiv si anonim din care fac parte…Din adevarata societate civila care la nivel de asociatii acum e sublima dar lipseste cu desavarsire….Fostii membri marcanti la nivel national inrolandu-se in timp in slujba vreunui partid sau persoana ….
  Sa traiesti frumos ….duminica la fel de frumoasa

 36. Un zâmbet la cafea 😆

  Exista 3 feluri de bărbaţi care nu înţeleg femeile: cei tineri, cei maturi şi cei bătrâni.

 37. ***Moro – e liber la critici şi la opinii diferite. Îţi dai seama ce plictisitor ar fi dacă am gândi toţi la fel şi toţi am avea aceleaşi simpatii?!… 😳 Despre Preşedintele Băsescu se poate spune orice, dar nu că este un laş. Şi-apoi, simpatii necondiţionate… Suntem totuşi oameni cerebrali, maturi şi cu pretenţii. 😆 Dacă nu se spun şi nemulţumirile vizavi de un politician/partid pe care-l simpatizez asta nu înseamnă că acele nemulţumiri nu există. 🙄

 38. Madalina,
  buna dimineata, ai uitat sau nu ai observat un mesaj xa sa-l aprobezi.
  Am o rugaminte poti sa-mi trimiti m-ail-ul lui CRISTI DRAGAN ? era un bloggerist PDL.
  Multumesc Anticipat.

  PS. daca-mi aprobi si editezi poti vedea e-mail-ul meu.

  http://stirea.wordpress.com/

  Administrator:
  Nu l-am observat. O sa iti trimit un mail.

 39. Moartea lui Grigore Vieru – ce prilej pentru Păuneascu să stea pe TV-uri şi să-şi prelingă vocea gâtuită de ceea ce nu simte. A uitat că nevastă-sa care a curmat trei vieţi odată, a scăpat fără pedeapsă pentru că el s-a folosit de funcţia pe care o avea.
  Ce om slinos şi fără ruşine..

 40. SILVER….Nu am incotro si trebuie sa laud sinceritatea ta ….Banuiam eu ca mai ai si rezerve de iubire si simpatie pentru oricare ti-ar fi pe plac…..partid,politician,sau….civil….si poti avea si nemultumiri vis a vis de iubirile tale politice….era imposibil sa fie altfel pe atatea imperfectiuni si usoare (deocamdata) derapaje..
  Dar ca in orice mariaj moral si politic te incapatanezi sa incerci sa mentii si sa salvezi acest amor ….Si asta e valabil pentru toti ,de toate culorile politice…..
  Despre Basescu se poate spune orice dar ca e las ,nu….Dimpotriva …e curajos,foarte inteligent,cu o mare intuitie politica ,construieste si anticipeaza politic….Dar acum …cred datorita unei grabe inexplicabile,lipsa de prudenta incearca sa castige tot ,pe ultima suta de metri…..cu credinta cred insuflata de consilieri si politicienii de curte de la Cotroceni ca are toate atuurile in maneca….ceea ce e departe de adevar….PSD nu va fi atuul sau niciodata….PD in majoritatea lor si in intimitatea gandurilor lor nu sunt carti bune pentru Presedinte in incercarea de schimbare a Constitutiei…pentru ca-i poate lovi si pe ei la fel ca pe ceilalti..
  Dincolo de membri PDL ei sunt oameni politici ,cu dorinte ,cariere proiectate pe termen lung,cu timp si bani investiti…..Si stiu foarte bine ca la masa lui Basescu ,pe viitoarea Constitutie gandita la Cotroceni locurile sunt aproape toate ocupate …..De cei din “L” …de actualii Consilieri Prezidentiali (rezerve reale de cadre a lui Basescu)….Singurii PDL.isti care ar marsa la incercarile de modificare a Constitutiei ar fi…”L” urile din PDL…..(acolo e Stoica ce nu a primit nimic,Stolojan care e multumit acum si linistit)toti literatii si teoreticienii Consilieri,toti civilii galonati sau negalonati de la Cotroceni…..Singurii care raman PDL cel putin pentru o perioada sunt :Pres de Cons Jud,Primari,Viceprimari ,Directori de institutii PDL…
  In rest eu cred ca nici Ministri PDL nu se simt prea linistiti,iar parlamentarii PDL se simt gata oricand sa fie in alta barca sau independenti….Si totul pe aceste propuneri nefericite in acest context de modificare a Constitutiei ,cu accent pe sporirea puterii Presedintelui….in acest an electoral ….europarlamentar si Prezidential in special…..
  Spun nefericite in context deoarece Basescu acum are totul….E Presedinte,are guvernul ,are majoritatea parlamentara (deci poate implementa orice masuri crede de cuviinta in folosul cetatenilor si al Romaniei)si important …sigur va mai castiga un mandat pe 5 ani de Presedinte al Romaniei….
  Pentru a-l banui de buna credinta ,bun simt si dorinta reala de reformare a Romaniei ar trebui ca aceste demersuri de modificare a Constitutiei (pe latura semiprezidentiala si a puterilor presedintelui) sa le faca in urmatorul mandat ..care potrivit Constitutiei actuale e si ultimul pentru Basescu…..Doar daca nu va incerca sa modifice si prevederea cu doi ani de mandat max….
  Deci……
  Silver….in general e OK dar se poate si mai bine …..

 41. SILVER……Nu acuza de sentimentalism si sensibilitate pe Paunescu ..acestea ar trebui judecate ca si slabiciuni omenesti si ca laturi necontrolate ale sufletului si mintii ….Paunescu plange pentru un prieten,pentru un poet cu care a lucrat si a relationat intr-un domeniu ,intr-o sfera de preocupari in care nu ajungem multi romani…..Nu plange pentru un simbol al romanismului sau politic asa cum incearca la TV cativa din Rep Moldova sau romani …mai mult sau mai putin sinceri……El pur si simplu plange pentru prietenul sau Grigore Vieru si pentru viata sa curmata absurd de un accident …
  Nu mai vorbesc si nu fac nici o paralela intre plansul lui Basescu pentru o persoana in viata,aflata langa el ..si plansul lui Paunescu…..
  Basescu plangea atunci sensibilizat de “maretia gestului ” lui Stolojan,gest care-l coplesea (chiar daca el l-a provocat) si mai plangea cred de emotia devenirii sale viitoare…..
  Paunescu isi plange un vechi prieten si nu cred ca trebuie judecat pentru aceste sentimente si slabiciuni omenesti…..cred ca mai plange si pentru conditia sa umana si sentimentul de neputinta in fata mortii care nu ne ocoleste pe nici unul…..
  Slinosi moral pot fi toti ,mai grasi,mai slabi …Nu e obligatoriu sa fii gras si cu barba…..
  Cred ca e bine sa-ti nuantezi postarea privind Plansul lui Paunescu…sau sa o imblanzesti….I-ai citat poezii …il acuzi ca a trait si a scris mai nult in vremea lui Ceasca ….Iata ca balanta se echilibreaza…Are deja 20 de ani de scris si trait in democratie si libertate …

 42. ***Moro – nu s-a schimbat şi nici nu se va schimba nimic, pentru noi, cei care suntem masa de votanţi, cei care aşteptăm cu gura căscată, doar doar politicienii îşi vor aminti şi de noi. Sunt foarte dezamăgită… Ni se recomandă să avem răbdare şi credinţă… Răbdare… Dar timpul are răbdare? De 20 de ani mă autosugestionez…
  Credinţă… Atât de mult m-am rugat că am căzut în partea cealaltă…
  Oare de ce, în viaţă, cele mai mari dezamăgiri ne vin de acolo de unde am investit iubire, înţelegere, încredere?…
  Am crezut atât de mult în PD-L, dar când văd cu cine s-a aliat la guvernare…

 43. silverstar,

  asa e cand banii ajung sa fie singura bucurie in viata … foarte usor ajungi sa fii dezamagit … incearca sa mai traiesti si pentru altceva sa vezi ca viata o sa ti se para mult mai frumoasa

 44. SILVER ,,,De data asta sant eu PDL si Basescu….s-au aliat cu cine trebuie …pentru a avea majoritatea si a-si realiza programul de guvernare care era cred aproape similar cu al PSD….Crestere economica,locuri de munca ,protectie sociala ….in an de criza…Daca erau cu Tariceanu nu mergea nimic…pe programul sau incapatanat si inflexibil…desi nu era un program rau …dincolo de smecheria lu Tariceanu cu taxa auto triplata..etc…Toti din guvern sunt OK,responsabili si cu experienta profesionala…Exceptand frumoasa noastra gazda ,Ritzi,Roberta Anastase…..OOOFFF….Trei Doamne si toate trei………Un pic mai putin veveritza Ritza…dar e dragalasa si ea cum rontaie la alunele bugetare …din rezervele pentru iarna …sa nu mucegaiasca…..Astea sunt simple presupuneri….Daca va lua patrimoniul fostului UTC la Minister ,la stat o sa-mi placa si mai mult…..Pentru ca patrimoniul fostului UTC este al tuturor ,al fostilor UTCisti si cotizanti ,trebuie sa revina statului pentru a fi administrat in folosul colectiv…Acum este administrat privat ,de smecheri care scot salarii,profit etc…pentru ei….Orice actiune sau spatiu este pe bani,contra cost….si atunci …cum beneficiaza toti de patrimoniu fostului UTC?
  Gata ….aveam eu o scama si un dinte impotriva patrimniului fostului UTC….al fostelor Sindicate …al fostului Min al Sportului….si cate si cati dinti ….as fi zmeu sa-i am in realitate….

 45. ***cenushares – tu vorbeşti, trepăduş? Parcă te-am rugat să nu mi te mai adresezi? Ce Dumnezeu, nu te poţi abţine? 🙄

 46. ***Moro – toate doamnele din PD-L sunt frumoase şi… revoltător de tinere, nu-i aşa? Dar… Nu ştiu ce vor face… Deocamdată, acum, tot “jmecherii” conduc ţara… Nu ştiu dacă şi cum, mai ales cum va reuşi acest guvern să se impună şi, mai ales, să ducă la bun sfârşit proiectele cu care a venit la guvernare… Cred că dacă PD-L s-ar fi aliat cu PNL, altele ar fi fost şansele… Nu ştiu, să sperăm.

  Cât despre Băsescu, ce să-ţi spun? E un imprevizibil. Nici nu ştii ce iepuraş o să scoată din mânecă, la momentul potrivit… Lumea crede în el, românii au ajuns să creadă orice şi Băsescu stăpâneşte marea artă de a se face iubit de oameni… Băsescu nu trebuie să promită… De fapt, ce să promită în an de criză?

  Ce criză? Că eu nu cred în criză? Ce-ar trebui să mi se întâmple mie ca să spun că m-a afectat criza? 🙄

 47. silverstar,

  i’adevarat ca as fi putut sa’ti folosesc nick’ul la persoana a treia, asa cum faci tu cu mine dar ar fi fost tot un fel de adresare dar nu directa … mie imi place sa fiu mai direct … 🙂 … vrei sa pun programul ala sa numere de cate ori ai vorbit despre mine numai la acest articol .. cred ca te obsedez … poate chiar ma iubesti .. 🙂 … poate nu ti’ar strica sa mai ai si asemenea preocupari “lumesti” .. 🙂

 48. Toti romanii sunt in criza….de la 89′ incoace….In criza financiara majoritatea ….in criza de idei altii…in criza de neancredere aia care cred ca fac politica pentru cetateni….sau se insinueaza in viata oamenilor parsiv ,incetisor ..pe nesimtite si nesimtire …pe potecile politicii ….altii sunt in criza de amor,de sentimente…de viata personala ….Toti romanii sunt crizati si intr-o criza morala si educationala de nu se poate ….
  Asa ca impreuna le putem suporta pe toate ….
  Criza economica nu prea exista …nici in Romania si nici la nivel mondial….cel putin asa cred….E doar o sincopa creata de anumite cercuri financiare si de interese la nivel mare de tot …pentru a pune ordine in clasamentele economice si financiare mondiale …pentru a epura sau resuscita (de la caz la caz ) anumite tari si economiile lor pe proiectii financiare si geo-politice viitoare….De aceasta criza artificiala se bucura anumite cercuri financiare si puteri avizate si iata ca romanii inventivi au importat-o si la noi din aceleasi motive speculative financiare…..La adapostul crizei si devalorizarii leului se fac acum mari averi in Romania de catre mai marii politicienilor dar si ceva ciolanase pentru mai micii politicieni sau oameni de afaceri …sponsori eterni ai partidelor politice….
  Cineva spunea acest adevar dar ornat cu bune intentii….Criza aceasta poate fi o oportunitate pentru Romania ….eu as corecta …”pentru smecheri,speculatori si politicieni”

 49. s-a stins din viata POETUL GRIGORE VIERU-dumnezu sa-l ierte pe acest mare roman-romania e mai saraca ,a pierdut o mare constiinta-sa se odihneasca in pace.

 50. MORO-nu intentionez sa te contrazic ori sa schimb sensul spuselor tale-zici ca,criza este o oportunitate pt. unii oameni care vor cistiga de pe urma acestei crize-inrebare:
  ce te retine pe tine,personal sa nu ai si tu niste avantaje de pe urma crizei?ar fi interesant sa stim ce iti lipseste din ,TRUSA DE SCULE’pt a deschide baierele pungii cu banisori,pt ati apropia mult visata si dorita bunastare?
  poate daca vom face o dezbatere,o discutie pe tema aceasta se vor degaja ideii,idei benefice pt noi toti,astfel incit sa putem toti ,profita de oportunitatea deschisa de criza.

 51. nici nu se putea ca la chiolhanu’ de pa poiana brasov sa nu ia parte si traian basescu … 🙂

 52. frank,

  tu speri ca din cauza crizei sa creasca cererea de masline si mititei la cluj? … 🙂

 53. oho .. au inceput marile schimbari … se schimba numele ministerelor … 🙂 … sper ca asta o sa dea satisfactie celor cateva zeci de naivi care mai sustin pdl’ul .. 🙂

 54. pt toti dezamagitii si cei care se simt uitati,abandonati,uitati si singuri.o sa va spun ca pe mine m-a impresionat cu multi ani in urma o pilda din vechea filozofie chineza.
  emigrant fiind ,venit din romania comunista intilnindu-ma cu rogorile capitalismului american am suferit un soc,care o scurta perioada de timp aproape mi-a paralizat toate miscarile,dar mai ales mintea.
  dupa o scurta perioada de dezorientare am reusit sa-mi iau un job destul de bine platit,dar care imi ocupa tot timpul.
  suparat si p[lin de nerivi injuram cit era ziua de lunga,si cautam solutii.
  intrind in contact cu ceilalti angajati am inceput sa imi dau seama cit de jalnic gindeam si ce timpita atitudine aveam fata de munca,locul de munca si ce mentalitate de pomanagiu puteam avea.
  pt prima data am auzit atunci de la un chinez pilda cu pescarul si m-am simtit rusinat,chinezu;l era la a treia generatie in state,deci naturalizat,nascut si crescut in valorile americane.
  el mi-a spus ca e o tragedie sa-i dai unui om in fiecare zi o bucatica de peste ,asa incit el sa nu moara de foame .
  pt a-l ajuta cu adevarat ofera-i o undita si ai scapat de griji,iar el va ajuta pe altii la rindul lui.
  cred cu tarie ca noi romani,unii ne plingem prea mult de mila,ne victizam prea mult si refuzam sa ne cautam o undita buna.
  cu aceasta postare nu am intentia sa supar pe nimeni,ci dimpotriva mi-ar face o mare placere sa stiu ca a fost tonica si ca cei care se simt singuri sa stie ca nu-i asa,ca mai sunt romani care stiu sa fie altruisti,ca stiu sa socializeze.

 55. nu stiu citi din dv ati urmarit emisiunea de aseara a lui robert turcescu,a avut-o invitata pe MARIE-ROSE MOCIORNITZA.
  e doamna de exceptie care imi umple sufletul de bucurie de cite ori o vad pe sticala.acel gen de om care iradiaza numai bunatate si curatenie sufleteasca,partenerul perfect de viata.
  ei aseara acesta minunata doamna a spus o povestioara care se incadreaza perfect in situatia in care ne gasim noi romanii.
  voi incerca pe scurt sa o povestesc.
  se spune ca un om trebuie sa aleaga intre iad si paradis,si ajuns la intrare i se permite sa deschida usile atit la rai cit si la iad pt a putea alege.
  deschide usa iadului,vede niste oameni pe linga o masa plina de bunatati,mirosuri imbietoare ,dar oameni sunt slabi,palizi ,abea miscindu-se.
  apoi deschide usa raiului,acelasi masa bogata cu bunatati,aceiasi oameni dar de data aceasta veseli rosii in obraji.
  omul susrprins il intreaba pe insotitorul lui de ce cei din iad sunt slabi cind au de toate?omul ii raspunde ca lingurile sunt atit de lungi incit nu-si pot duce mincarea la gura.
  bine zice omul,dar si in paradis lingurile sunt la fel de lungi,dar uite ce bine hraniti sunt cei din paradis.
  da raspunde insotitorul ,numai ca cei din paradis se hranesc unii pe altii.
  sper ca aceasta povestioara sa va spuna ceva,n-am nici o contributie,nu-mi apartine,dar mi s-a parut atit de interesante incit cred ca merita sa ne hranim spiritual cu toti din filozofia acestei povestioare.

 56. frank,

  aceasta povestioara a spus’o biblio cu ceva timp in urma .. vezi ce pierzi daca citesti doar postarile lu’ silverstar? . .n’ai nimic de invatat de pe aici .. 🙂

 57. @ FRANK ZAPA[KING]
  Să vă spun şi eu o poveste, de data aceasta adevărată.

  Când doamna Marie Rose Mociorniţă a venit în România era la fel de frumoasă, la fel de deşteaptă şi cu un dialog la fel de excepţional… Ea însă nu a apărut la televizor, nu a intrat în lumea mondenă, nimeni nu a băgat de seamă că acest om interesant circula neobservat prin România. Cred că au fost unul sau două interviuri care arătau o doamnă cu aspect de adolescenţă în cinci minute de elocvenţă. Vă întrebaţi oare ce s-a întâmplat între timp? Doamna Marie Rose Mociorniţă a primit, prin retrocedare, câte ceva din averea familiei sale. Averea a transformat-o într-o vedetă, i-a adus “prieteni” şi este dureros pentru că domnia sa nu are un drag de imagine precum vedetele româneşti, este un om intelectual şi preocupat de intelect… cel puţin mie aşa mi s-a părut.

  Vedeţi dumneavoastră, nu caracterul uman face o persoană să fie importantă în România, ci demonstrarea “valorii” prin bani. Nu este un mercantilism ci o rămăşiţă a spinării încovoiate, a memoriei de şerb care se apleacă să sărute mâna boierului avut. Atunci când banii sunt vedeta, lingurile vor fi întotdeauna prea lungi.
  Reflectaţi un pic la informaţia pe care v-am oferit-o şi, pe care, probabil că o simţeaţi şi dumneavoastră.

 58. “Cel care toata viata ş-a dorit sa treca Prutul”
  Grigore Vieru

  Ar trebui sa fie inhumat la Bucuresti, cât mai
  aproepe de Domnul Eminescu.

  Vesnic viu in sufletele noastre vei
  Domnule Vieru

 59. cenushares-din nou te-ai gasit sa te maniofesti ca,copii din cartierul FERENTARI-acesta pilda este veche de citeva mii de ani-deci au spous-o milioane de oameni inainteac mea,deci mi-am asumat acest risc,nu am pretentia ca sunt unicat si nici interesant-dar am pretentia ca recunosc in tine-UN MIC CIRCOTAS TICALOS,MIC DAR TOTUSI TICALOS,HAA HIII,WOE-ESTI RAUTACIOS CENUSHARES-nu poti renunta la atitudinea de mic dracusor-dar…

 60. @Biblio,
  Am vorbit pe atunci(eram implicat in diverse care m-au condus in prejma sa)cu Marie Rose Mociornita pret de cateva minute si desigur ca daca nu eram casatorit m-as fi putut indragosti de ea.
  Nici nu poate fi comparate cu toate neamurile proaste din politica si noua burghezie rosie-mafiota din Romania.
  Daca te uiti la ea intelegi ce a avut acesta tara, caci ea este fiica parintilor sai , pana la ciuma rosie si ce a ajuns azi.
  Asa ca ai dreptate, dar concluziile vezi tu, sunt obligat sa le trag eu. As fi vrut, m-ar fi bucurat s-o faci singur.

 61. nu prea impartesc opina ta biblio-doamna MOCIORNITZA,apare foarte rar in public-eu zic ca e pacat,e doar parerea mea,dupa spusele domniei sale este dezamagita ,mai exact a fost dezamagita de multi romani,si a facut o triere dramatica in cercul de prieteni.
  asa ca….eu zic ca aceasta doamna stie sa-si gestioneze imaginea-si nu este o gisculita ,o naiva care cade pe spate in fata unui jurnalist.
  ti-o dau ex pe printesa CARAGEA-este la extrema opusa,da in cazul ei judecata ta ar fi corecta.

 62. Stimata doamna ELENA UDREA.
  Va cer parerea in legatura cu ghidurile care promoveaza Romania.
  Noi editam de 4 ani un CATALOG TURISTIC pe care il distribuim gratuit
  receptiilor de hoteluri si pensiunilor.
  Din cauza ca ne autofinantam, tirajul nu este tocmai ceea ce ne dorim.

  INTREBARE1: Veti investi in ghidurile care promoveaza locatiile din tara noastra?
  INTREBARE2: Pot fixa o intalnire cu dumneavoastra pentru a va prezenta
  catalogul editat de noi?

 63. @Zapa,
  Ai ridicat o problema si interesanta si importanta si incerc sa te sustin .
  Mi-e greu sa spun mai multe, dar criza si in general crizele pun in comparatie sub acelasi instrument de masura realitatile cu fictiunile originalul cu surogatul si aduc lucrurile la normal . desigur ca sunt victime colaterale cat cuprinde caci Becali par exemplu nu e o victima daca ce-si imagina el ca are luat mai pe nimic9sa zicem cu 10) dar ieri varoland 100 azi ajunge la 50. Tot are un castig de 5 la 1.
  In schimb ce-i care din aceste evaluari false si aduse azi la realitate din cauza asta nu mai acces la credite caci din pacate in lumea de azi notiunea de fond de rulment aia de la intretinerea condominiilor nu mai exista si se sta numai pe imprumuturi.
  De ce este asta, eu nu stiu exact, adica nu stiu daca a fost o indelungata actiune deliberata a celor foarte puternici militar si financiar(banul fara arma in spate de ex yenul nu conteza daca banul cu arma in spate de ex dolarul doreste ceva anume) sau o evolutie normala repetabila din criza in criza nu consecinta a capitalismului si economiei de piata ci a unei lipse a unei economii corecte de piata a unei lipse de capitalism de masina perfecta sau aproape perfecta economic.

 64. FRANK…..Salut…..Ce-mi lipseste mie pentru a face bani din criza ?……Multe …dar daca zic de bani poate te lamuresc…Si apoi nu as investi in asta nici un cent daca nu as avea sursa de informatii de sus de tot …Si spatele tot asa ….si influenta ….si puterea …Deci ….cu restul nu as putea face bani …numai cu ideei…Si daca le-as expune aici le-as da aiurea fara nici un avantaj….
  Deci se vor imbogati tot cei de sus ,tot oamenii de afaceri bogati in stransa legatura cu politicienii si sursele de informatii,cei de prin servicii speciale….Toti din increngatura nevertebratelor care formeaza fauna din jurul celor mari..inclusiv speculanti ,camatari si interlopi…….De sus pana la mijloc……..In jos romanii vor ramane tot cu pantalonii si pantofii de anul trecut….Vor putea doar sa-si schimbe catarama la curea sau crema de pantofi…..
  Sa traiesti frumos…….

 65. aseara am avut placerea sa fiu in compania unor romani deosebiti,domni care se ocupa cu bolile societati,in cazul nostru societatea romaneasca.
  e vb de citi-va sociologi care reprezinta o scoala de gindire si analiza in romania care au influentat ani de zile mersul politicii romanesti,urmare a influentei pe care o au in cele mai puternice partide din romania.
  astfel,de fata cu ei mi-am permis sa pun in discutie si analiza fenomenul public si media care se deruleaza in acest moment in tara noastra.
  in opinia mea ,dar culmea si in opina acestor domni,adevarate somitati in domeniu in acest moment in romania se practica cea mai desantata propaganda de tip comunist,ca principu,ca idee si ca tinta.
  daca inainte de 89 propaganda romaneasca urmarea cu orice pret CULTUL PERSONALITATII A LUI CEAUSESCU SI PREZENTAREA PARTIDULUI COMUNIST CA UNICA SOLUTIE POLITICA, astazi aceiasi oameni din anii 89 duc aceasi lupta cu aceleasi mijloace-in primul rind media,doar ca tintele sunt -TRAIAN BASESCU SI PD-L CARE NU TREBUIE PREA MARITI SI SLAVITI,CINTATI SI RIDICATI IN SLAVI,CI TREBUIE DISTRUSI, ELIMINATI.
  ei trebuie sa fie diabolizati astazi,astfel incit dupa o perioada de timp romanii sa-si verse toate necazurile lor,toate nerealizarile lor pe acestia,adica traian basescu si PD-L.
  iata,ma uit pe acest blog-multi din cei care sustineau pd-l,dupa numai 25 de zile de guvernare,atentie 25 de zile de guvernare incep sa se indoiasca de acest guvern,incep sa-si puna mari semne de intrebare.
  aproape te intrebi -CUM E POSIBIL ASA CEVA?-cum e posibil ca oameni care pareau normali sa fie atit de LABILI SI SLABI INCIT SA CADA ATIT DE USOR IN PLASA TESUTA DE ACESTI TICALOSI,IN LOC SA IDENTIFICE DE UNDE LI SE TRAGE TOT RAUL.
  tot se fac ca nu stiu,NICI NU VOR SA DISCUTE CA GUVERNUL TARICEANU A DISTRUS FINANTELE ROMANIEI,NU VOR SA VADA CA ACEST GUVERN A INDATORAT ROMANIA,ASA CUM DIN 90 INCOACE NU A MAI FOST.
  refuza sa vada ca au cheltuit 7 miliarde de euro pe care nu i-a avut si pe care noi acum va trebui sa-i platim.
  de ce nu le cer la acestia socoteala-adica in loc sa te indrepti spre cel care te-a impuscat,unii se indrepta spre medicul care a trebuit sa-i taie mina datorita glontului primit de la TARICEANU.
  la sfirstiul intilnirii-toti am cazut de acord ca asaltul gaunos pe care il dau acesti nemernici in acest moment se va termina cu un mare fiasco-dealtfel criza se vede cel mai bine in media-NU SE MAI PLATESC RECLAME,BANII AU DISPARUT-ce se va intimpla?e de presupus,cum se vor desfasura evenimentele-DEONTOLOGIA PROFESIONALA INEXISTENTA ORICUM,VA ARATA DIN NOU CIT DE TICALOSI SUNT MOGULII DIN PRESA ,dar si ce micii sunt ion iliescu si adrian nastase ,odata aruncati in balega de moguli.

 66. tariceanu, criza, mogulii, ticalosii, nemernicii, labilii sunt de vina .. toti in afara de pdl’isti si de marele lor conducator basescu … ei au intotdeauna scuze … lor le trebuie consiliu, prim ministru, guvern parlament … cand nu le au le cer .. cand le au mai gasesc ei ceva pe care sa dea vina … si culmea e se casesc si cativa naivi care sa’i aprobe si sa’i urmeze .. din ce in ce mai putini … 🙂

 67. IATA UNUL DIN SMENURILE DE LA MINISTERUL SANATATII-suma cheltuita-23 milioane de euro.
  beneficiari?in primul rind ministrul sanatatii-dl NICOLAESCU-UN CONTABIL DE C.A.P.CU PRETENTII DE LIBERAL-un taranoi dintr-un satuc de linga tirgu mures,care printr-o manevra grosolana,a devalizat bugetul statului cu 23 de milioane-achizitionind vaccinuri care nu trebuiesc nimanui,datorita riscului la care sunt supusi pacientii-UNDE-I SMENUL?pai comisionul ,luat de dl. nicolaiescu va ramine necunoscut pt publicul larg,iar utilitatea publica a acestei miscari -ZERO-vaccinuri de peste 23 milioane aruncate ,in urma expirari-dar cu un domn FOST MINISTRU LIBERAL,CU PUNGA MULT MAI GROASA-MULT MAI BINE GARNISITA.
  dar si cu mai multe griji,a nu din pricina d.n.a-din p[ricina fetitelor care se vor inghesui sa-i sparga averea construita din smenul CU VACCINURI PT PROTEJAREA UTERULUI.
  ADICA PE SEAMA UTERULUI AU VENIT,BANISORII,PE SEAMA UTERULUI SE VOR DUCE SPRE ALTE PUNGUTE.
  ar fi bine sa stim si noi cine-i gainusa care face oua de AUR.

 68. CENUSHARES-BAGA BINISOR LA CAP’SOR-TARICEANU SI AL SAU GUVERN AU CHELTUIT DE-A TRINTA,MOKA BANII NU TRAIAN BASESCU-POTI INTELEGE BAIATULE?
  daca nu poti intelege atunci deduc ca esti greu de cap.

 69. MORO-sa inteleg ca de frica ca nevertabratele s-ar imbogatii mai mult,pe linga alti amarasteni nu ne spui citeva metode de imbogatire?
  pai atunci se repeta figura cu capra vecinului,haa hiii

 70. @ FRANK ZAPA[KING] şi Ion Adrian
  Ştiu că a fost dezamăgită, sunt atent şi citesc tot ce apare prin ziare atunci când este pomenit numele domniei sale. Dezamăgirea este provocată tocmai din faptul că românii au făcut o trăsătură naţională din “căutarea interesului”. Nu are sens să dezvoltăm…
  Ion Adrian are dreptate identificând caracteristica românească numită de domnia sa “noua burghezie rosie-mafiota”, numai că eu aş dori să “umflu” această construcţie şi o măresc de la identificare la volum şi substanţă, pentru că această burghezie roşie-mafiotă nu mai este de mult timp formată de vechile cadre de partid. Există tineri, fie de bani gata, fie ei însuşi făuritori de “capitaluri” plecând de la vânzare de prafuri şi lupte de stradă până la tunuri financiare, care au exact acelaşi spirit de burghez “cel mai tare din parcare, lumea se învârte în jurul meu”. Spunea cineva, nu mai reţin cine, poate chiar eu, că românul pe timpul socialismului nu avea Salamul de Sibiu pentru a mânca mai bine seara alături de un ceai de tei, ci pentru a arăta celor din jur un standard de viaţă, un fel de exacerbare a forţei. Astfel, felia de pâine unsă cu unt şi Salam de Sibiu era mâncată întotdeauna la vedere chiar şi de puştiul ieşit la joacă în faţa blocului, alături de cei care mâncau Parizer de Soia.
  Acest spirit a supravieţuit la cei tineri, afişarea unei maşini scumpe sau măcar tunate, a unui ceas scump, a unei îmbrăcăminţii de marcă, ori a unei femei/bărbat care a fost măcar o dată pe o copertă de revistă glossy, nu se face pentru că viaţa îţi pare mai plăcută, ci pentru ca ceilalţi să moară de ciudă, să te aprecieze măcar pentru astfel de lucruri dacă nu pentru ceea ce eşti uman, real. Iată de ce vezi la tot pasul propoziţii de tipul… “am spart aseară o sticlă de…” şi urmează ceva foarte alcoolic şi, mai ales, foarte scump, “am făcut concediul în” şi urmează ceva exotic şi scump…
  Luxul exprimă putere şi puterea este esenţial exprimată în România.

  Eu asta cred că a deranjat-o pe doamna Marie Rose Mociorniţă. Repet, am urmărit-o pe simpatica doamnă încă de pe vremea când apariţia domniei sale undeva nu era o ştire, era cel mult numele de Mociorniţă care rezona încă în urechile românilor (tot prin bogăţie). Iată însă că acum are foarte mulţi “prieteni” alături.

  Prinţesa Briana Caragea m-a şocat la început, dar e OK. Oricum parcă i-aş alătura mult mai repede domniei sale cuvântul “majestate” decât alteţei sale regale, Prinţul Radu, dacă înţelegeţi ce vreau să spun.

 71. VINA MAJORA A GUVERNULUI EMIL BOC-este ca s-a nascut din vointa lui traian basescu,pt ca este in mina pd-l si pt ca doua mari partide s-au aliat,in ciuda unor frustrati,idioti si cretini care in definitiv nu-si vor nici lor si familiilor lor binele.
  faptul ca ei nu sunt cu mina pe sceptrul puterii in opinia clor reprezinta dezastrul tarii.pt ca ei sunt in acest moment niste lachei dupa ce au condus romania i-a transformat in dusmanii romanilor.

 72. Domnişoară Mădălină,
  Ne oferiţi partea a doua a acestui post, a început să meargă destul de greu… Ar fi cazul unui punct şi de la capăt.
  Vă mulţumesc!
  Anticipat…
  (anticipaţia face totul 🙂 )

 73. 🙂

  Elă, Mădălină,
  Lumea azi se-nclină
  Din acea răscruce,
  In drumul care duce
  Coşuri mari cu fructe
  Gurii să se-nfrupte,
  Gândului să lupte,
  Cuget a ascute,
  Auz să desfete
  Ochii să îmbete.
  Din al vost răsfăţ
  Slove noi învăţ,
  Să le pot curta
  La inima mea,
  Să le pot deprinde
  Zării a le-ntinde,
  Să le-arunc pe cale
  S-aibă fiecare
  Carte de “mâncare”.
  Elă, Mădălină,
  Scrisul vost să vină
  Să ne stăpânească,
  Să ne câmpenească,
  Să verse din gură
  Apă, băutură,
  Să aibă surate
  Slove de carate.
  Elă, Mădălină,
  Norocu-vă vină.
  Elă, Madălină…
  (Elă, Mădălină… de Gheorghe Florescu )
  Nu este vorba despre mine, un alt Gheorghe Florescu, suntem mai mulţi. 🙂

 74. @ FRANK ZAPA[KING]
  Sunt absolut gelos pe formularea “puterii in opinia clor”. Opinia dezinfectată şi albită de sens… perfect formulat, felicitări.

 75. Buna ziua,

  Eu nu cred ca pe blogul cuiva trebuie sa scrii tot ce-ti trece prinn cap.Doamna Elena Udrea,eu sunt oamembra PDL care v-am sustinut candidatura in sect 6 si acum ma intreb cum nre vom tine de cuvant cu ducerea la indeplinire a proiecte lor promise.Ma intereseaza cel mai mult cel cu linia de metrou de care noi cetatenii sect 6 avem nevoie stringenta.Traficul ne mananca timpul ,ne distruge sanatatea.

  Sunt de profesie inginera -(constructor) si va sunt alaturi (voluntaR ) daca aveti nevoie de ajutor. Sper sa va tineti de cuvant cu acest prouiect ca sa mai putem da ochii cu cetatenii de aici,altfel va trebui sa ma mut din cartier . Va ofer tot sprijinul meu si chiar va puteti baza pe mine in investitii ,dar va rog sa nu ne lasati balta.Nu prea pot scrie ,nu merge prea bine site-ul a Cu stima ,Doina

  ,

 76. Buna ziua tuturor !

  Elena Udrea=imaginea Romaniei la Stuttgard. Si iata cum este nevoie doar de o prezenta placuta si volubila,pentru a trezi interesul participantilor si vizitatorilor la targul de turism de la Stuttgard.Se pare ca anul acesta peste 25.000 de vizitatori au trecut pragul standului Romaniei.Un record se pare.O coincidenta ar spune carcotasi.Un debut excelent spun eu 🙂 !!!

 77. @Biblio,
  nu sunt adeptul nici al luptei de clasa care in socialism/comunism a devenit fara a fi numita ca atare URA DE CLASA, si nii al dosarului de origine sociale dat pariez ca daca i-ai cauta la parinti sau bunici pe astia de care spui sigur nu ptr 100% dar ptr un mare procent ai afla lucruri interesante ca sa cum spuneam ma Marie Rose e fica parintilor ei si astia sunt tot asa fii parintilor sau nepotii bunicilor lor.
  In cadrul grupei lor exceptiile, adica aschii sarite departe de trunchi, nu vor face altceva decat sa confirme regula.

 78. NG….Am zis eu ca Dna Udrea poate face prin MIn Turismului o reclama pentru turismul romanesc cu imaginea Domniei Sale pe postere …(fara ironie si rautate)…Si daca la standul Romaniei se afla ministrul turismului din Romania ,daca ministrul e o femeie tanara si frumoasa ,daca e agreabila,volubila si zambeste frumos ,e normal ca vizitatorii sa se inghesuie la stand….Prezenta ei va fi fost remarcata de presa si televiziunile straine asa incat sa ne faca reclama gratuita…….Dar gandindu-ma la luciditatea si pragmatismul potentialilor turisti straini care vor dori sa incerce Romania ma indoiesc ca prezenta Dnei Udrea la stand e suficienta pentru a-i determina sa o si faca ….Oricum e o victorie de imagine a Dnei Udrea ..ca intotdeauna ..
  Sper sa treaca dincolo de aceste mici victorii si sa proiecteze turismul Romaniei pentru macar 10 ani…
  Sa vada Romania ca pe o statiune turistica ,sa incerce sa-i puna in valoare calitatile si frumusetile ..ca intr-un apartament unde si in debara trebuie sa fie frumos ,curat si bine aranjat si evident frumos mirositor….
  Ma gandesc cat de stresant e sa ghidezi turistii straini pe drumuri desfundate ,prafuite sau mocirloase ,cu maldare de gunoi aruncate la intamplare de o parte si alta a drumului…duhnind a toate cele ….Dar nu e periculos pentru turismul romanesc la dus . catre oaze de confort si curatenie ….E mai periculos si falimentar cand pleaca spre tara lor pe aceleasi drumuri….pentru ca vor ramane cu ultima impresie de greata si disconfort mental ,mai ales daca se opresc si la vreun popas (bodega ) de pe drum ,pentru necesitati personale ,igiena sau sa manance…..
  Turismul in Romania ,si investitiile in acest sector al economiei romanesti trebuie sa inceapa de la granita Romaniei , sa se ramifice si sa se termine la tintele turistice indicate de ghidurile turistice internationale ..
  Daca as fi inspector guvernamental cu putere de decizie si de penalizare ,as rade toti Pres de Cons Jud ,Primari ai localitatilor urbane si rurale ,locuitori ..care lezeaza prin lene ,nepasare si nesimtire interesele economice ale Romaniei fie si pe acest domeniu economic al Romaniei, turismului romanesc,dar si pe sectorul investitiilor straine si atragerea de fonduri europene …Fiecare portiune de drum,fiecare colt de natura trebuie sa se afle in responsabilitatea Cons Jud,Primarii,locuitori etc….Dar ca sa-i trezesti pe cei amintiti trebuie legi clare in acest sens ,care sa dea drepturi de exploatare asupra zonelor turistice pentru cei mentionati ca entitati juridice dar si obligatii si pedepse contraventionale pana la cele penale….
  Daca nu pot si convinsi de necesitatea investirii de interes si responsabilitate asupra tuturor suprafetelor care le apartin pe harta ,teritorial atunci trebuie constransi prin lege si indemnati la responsabilitate ,rigurozitate ,etc….
  La impartirea bugetului Romaniei ,la proiectia economiei romanesti pentru cel putin 20de ani turismul,sportul,sanatatea si educatia trebuie sa fie prioritare ca baza de dezvoltare viitoare a Romaniei…
  Industria si investitiile straine se vor dezvolta cred colateral pe aceste sectoare prioritar e….si am uitat transporturile si infrastructura de la care trebuie plecat…
  Sunt opinii personale evident si cred ,putin fanteziste……

 79. @Zapa,
  Vezi cum se invarte roata, chiar de inainte de alegeri unii se intrebau ce l-a gasit pe Tariceanu sa intoarca foaia duduitului, cu cea a scheunatului de criza. Pai atunci s-a dat si raspunsul: jaful pe care -l facuse si paza propriei piei in dauna PNL.
  Desigur atunci toti erau infierbantati cu alti stimul de presa confirmandu-mi impresia ca nivelul amoebei nu este prea depasit de cei care cred ca fac sau se pricep la politica.
  Am mai spus dar cred ca nu a priceput nimeni caci nici nu a aprobat nici nu a contrazis: amoeba are cativa noduli nervosi care o face sa reactioneze prin apropiere sau indepartare la stimulul cel mai puternic din cei care o inconjoara adica nu-i vede pe ceilalti, adica amoeba ar fi cobaiul ideal ptr manipularile presei in serviciu comandat care vectorizeaza acesti stimuli ce ii propaga.
  Nici acum nu cred ca s-a inteles ceva dar ce sa fac nu rezist sa mai spun cate ceva desi mi-am promis sa raresc la maximum aceste interventii mai ales ca acest fir a ajuns la 1500 de postari, un record parca.

 80. FRANK……eu iubesc animalele in general….mai putin nevertebratele pentru ca mi-e cam sila de ele …am o greata cand le vad…..Deci nu as dori niciodata sa moara capra vecinului …si daca e de furat sa fie doar confiscata si repartizata altuia in grija …care nu fura sau nu are capra…..si poate vecinul sa fie muls de autoritati in locul caprei…..Cum poti concepe tu ,cel drept si echidistant ca o nevertebrata sa fie stapanul unei vertebrate frumoase si folositoare cum e caprita noastra ….care poate are si iezi…..Mai trebuie din cand in cand cate o copita care sa apese pe nevertebrata sa o sileasca sa-si ia locul potrivit in lantul trofic normal al societatii romanesti …
  Capra crapa piatra ……
  O seara buna Frank

 81. 🙂 si uite asa s-a relansat discutia…..

  Biblio,e vinaRTV pentru dezinformare,ei au afirmat ca acei 25000 de vizitatori au fost ai standului Romaniei,nu-i nimic e bine si asa…. 😉 Dar nu incetez sa ma minunez pentru ca oride cate ori cineva pune langa numele Elenei Udrea un lucru bun,se gaseste cineva care fie contesta fie minimalizeza,fie arunca o umbra de indoiala……

 82. ptr FRANK ZAPA, domnu e corect sa aruncati cu noroi i anumite categorii profesionale, cum ar fi politistii, militarii sau pompierii. in primul rand ar trebui sa le multumesti k datorita sacrificiului facut de ei traiesti azi intro romanie mare, intro romanie independenta. e adevarat ca imaginea o fac cei de jos care intra in contact cu populatia si aici ma refer la nataraii de agenti, dar astia sunt singurii si din pacate fac de ras o organizatie. nu arunca cu noroi si jigniri in pompieri care nu de putin ori isi risc viata si care dau dovada de un profesionalism adevarat, in vara am avut ocazia sa lucrez 2 saptamani alaturi de ei si pot spune cu mana pe inima k dakmo oraganizatie e necesara ptr a ajuta oamenii aceea e igsu, nu uita ca smurdul este inglobata tot de pompieri. nu arunca cu noroi in armata, nu stiu cati ani de armata ai, si putin imi pasa si sincer ma pis pe ei, dak ai ajuns sa vb asadespre ea. eu sunt ina armata de 7 ani, si recunosc care sunt defectiuni, ca peste tot de altfel, dar niciodata armata nu a atentat la buna stare a pupulatiei.chiar crezi k se castiga asa mult
  eu ca viitoer sublocotent, din vara, care am facut un colegiu militar, acu termin o academie militara, nu o sa am mai mult de 1500 ron. tise pare asa mult in conditiile in care la primul ordin plec in irak si risc sa nu ma intorc?crezi k eu nu o sa mananc, nu o sa platesc chirie, nu o sa vreau sa imi continui studiile? cu 1500 din care se taie 20 %, putni probabil. ia monitorul oficial si vezi cati demisioneaza din armata, ptr k sunt salarii mari cu siguranta, in opinia ta.nu cred k ai facut 32 de km pe zii
  nu cred k ai mers pe schiuri cu ranita si armament la -10 grade si sa te bata vantul
  nu cred k ai plecat de acasa de 14 ani si timp de 7 ani dormi prin paturi de fier cu saltele care au numai noduri si arcuri scoase, nu crd k ai vazut un coleg care pika langa tine in timpul marsului, nu cred k ai dormit pe timp de iarna in baraca de tabla mare de 150 de locuri cu usa deschisa, sau in acmera de 4 pe 4 10 insi. si ptr ce? ptr 1500 lei pe luna?nu cred k ai facut stagii de pregatire de alpinism sau trupe speciale sa nu dormi noaptea, sa stai in padure si sa vezi mistretii cu aparatura pe timp de noapte. asa k taci in plm si uitate ce faci u si lasa-i pe altii acre sunt bine pregatiti sa fie platiti asa cum merita si care nu asteapta decat un multumesc care ar face cat mii de euro.
  ptr administrator
  te rog pune-l k lumea tre sa stie adevarul si nu ce aud sau vad prin filme

 83. Cum se poate sa plangeti de emotie?
  Acum am vazut stirea. Pai unde este omul puternic care conduce ministerul turismului? :))
  Sau emotiile sunt necesare??
  Atata penibilitate…