391 thoughts on “DE LA CAPAT II

 1. ***Lulu – înţelepciunea populară este clădită pe mii de ani de experienţă, de trăiri, care de care mai profunde şi felurite. “Tot păţitu-i priceput…” spune un alt proverb românesc. Dar, vezi tu, această pricepere căreia eu i-aş spune înţelepciune, vine târziu, când nu prea mai este timp s-o iei de la început, convins fiind că nu vei mai repeta greşelile. Spunea Preşedintele, la una din ultimile ieşiri pe TV-uri, că “…Numai proştii greşesc a doua oară…” 🙄 Câţi oare mai au timp pentru a doua oară…

 2. ***Bibliotecaru – iar minţi? Când m-am plâns eu? Aberezi, domnule! 🙄
  Am spus de mii de ori că sunt un om sincer, direct, spun omului în faţă exact ce gândesc. Nu pot să fiu ipocrită, nu pot şi nu vreau să mint, să linguşesc, să înalţ ode…
  Şi prieten îmi este doar cine mă acceptă aşa cum sunt – cu bune şi cu rele… Numai acela-mi este prieten adevărat…

  Pe când locuiam la Vaslui, am avut o prietenă, Emi, pe care o iubeam, o respectam şi o apreciam foarte mult, fără însă s-o iert atunci când greşea. Aşa înţeleg eu că trebuie să fie un prieten sincer.
  La un moment dat s-a supărat tare pe mine şi cred că vreo doi ani nu ne.-am mai ăntâlnit la o discuţie, nici la mine, nici la ea, timp care a lucrat pentru mine. Şi asta pentru că Emi avea nişte prietene care o “adorau”, mai ales pentru funcţia pe care o avea soţul ei… Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar nici nu-i greu de ghicit… La prima întâlnire de după această “pauză”, Emi mi-a spus că, pentru ea, eram/ajunsesem omul de care n-o să se mai teamă niciodată oricât ar durea-o adevărurile pe care o să le audă de la mine… A fost ceva de genul “cel mai puţin periculos…”

 3. Astăzi, şefii de sindicat de la învăţământ, vor merge la minister să discute despre salariile profesorilor, adică să negocieze.
  O, sfântă ipocrizie! Nu le este ruşine acestor laşi? Ce vor? Să ne aburească, să ne arate că se “zbat” pentru noi? Dar măcar le pasă? Atâta rău!
  Ce să mai negocieze? O lege trecută prin parlament, o lege care s-a dovedit a fi constituţională?
  Radu Vasile, un exPM, a spus că, dacă atunci, la momentul acela, nu obţinem mărirea de salariu, nici n-o mai obţinem… 🙄

 4. Calm englezesc: Anecdota

  Englezul se supara sau se necajeste cand trebuie, nu altminteri, fapt ilustrat cum nu se poate mai bine de o mica anecdota.

  Aflat in calatorie, un lord englez este anutat printr-o telegrama – primita exact cand urma sa se culce – ca tatal sau a decedat. Lordul impatureste telegrama, o pune pe noptiera, stinge lumina si se culca, zicandu-si: “Vai, ce suparat am sa fiu maine!” 😆

 5. @ silverstar
  Era o vorbă… “Dă-i Doamne minte, că astăzi toţi minte!”

  Poate am reţinut eu greşit că vă plângeaţi zilele trecute de faptul că toată lumea vă atacă pe acest blog. Dacă am această greşeală de memorie, îmi cer scuze, dacă nu, nu-mi cer scuze. Mi-e lene să verific.

 6. ***Bibliotecaru – niciodată! 😕
  Am foarte puţini prieteni, dar sunt de calitate! Să-mi trăiască! 😆

 7. @ silverstar
  🙂
  Eu vorbeam despre faptul că vorbiţi cu ură pe blog… Dumneavoastră despre ce vorbiţi? Recunoaşteţi cuvintele “pamfletare”, vorba lui Frank şi a lui Vadim?

  “O, sfântă ipocrizie! Nu le este ruşine acestor laşi? Ce vor? Să ne aburească, să ne arate că se “zbat” pentru noi? Dar măcar le pasă? Atâta rău!”

  “această acritură îngâmfată”, “persoanele reci, distante, cu sânge rece, lipsite de sentimente…”

  “Nici când ţi-or creşte palmieri pe cap”

  “mielul care suge la mai multe oi”

  “să perii hoţii şi borfaşii”

  “Lasă-mă domnule, în pace şi n-o mai fă pe prostu’ că ştii foarte bine la ce mă refer”

  “plin de otravă şi venin”

  “mă determini să-ţi spun iar şi iar că eşti trepăduş”

  “Mi-e silă de cum procedezi”

  “Hai sictir cu toată delicateţea ta!” (domnişoară administrator, nu eu am spus-o 🙂 , nu mă binecuvântaţi cu un ban pentru înjurătură, doar am citat-o)

  PS
  Acum că am recitit iar şi văd cât de multă ură îmi este adresată, sunt chiar descumpănit… cum este şi cu deformarea blogului… parcă v-am mai spus, dar pot să repet, probabil că aveţi la monitor rezoluţia 800×600 şi nu minim 1024×768, aşa cum avem majoritatea dintre noi şi formatul după care este făcut, probabil, şi blogul.

  Aş mai adăuga că dacă eu mint (“Bibliotecaru – iar minţi?”) când spun că vă plângeţi că sunteţi atacată de oameni pe blog, oare dumneavoastră ce faceţi când spuneţi în fiecare zi fraze formulate acuzativ, de genul… “Şi este pentru a patra oară consecutiv când voit, conştient, cu intenţie deformează pagina de blog, adică o lăţeşte nefiresc de mult.”? Nu mai vorbesc de desele acuzaţii cum că aş fi plătit de cineva… Eu încerc însă să nu devin nesimţit la nervi, deşi calmul meu deja a început să se ofilească, stau destul de prost cu nervii, ţara asta nu este tocmai un sanatoriu din acest punct de vedere.
  Personal mă îndoiesc că aveţi mulţi prieteni, poate câţiva oameni care vă suportă, conjunctural, prezenţa. Nu sunteţi tipul de om care să vă puteţi apropia de oameni, pentru că aveţi două viteze copleşirea cu pupături false, viteza întâi, şi lovitura cu parul, viteza a doua. Poate că nu sunt eu un “doctor” Cristian de la televizor, dar am şi eu o părere, poate greşită.

 8. voit, constient si cu intentie dar voluntar, inadins si intentionat? .. 🙂

 9. Silver & Biblio

  Ma bate un gand nastrusnic sa va inscenam o intalnire ”intamplatoare” 🙂 )) .Sunteti atat de simpatici cum va sicanati voi doi continuu 😉

 10. Ma bucur ca aduceti un nou suflu turismului si ca sunteti din generatia noua ,aceea care gandeste si actioneaza si se imbraca altfel (eu sunt ceva mai mare, dar apreciez tinerii ).Exista in birourile din strainatate “sefi”de birouri, ca despre ei vreau sa vorbesc, care sunt sefi de vreo 10 ,15 ani acolo si care sunt obisnuiti sa lucreze ca pe vremea lui ceausescu si nu lasa nici sefia,
  nici nu lasa pe cei tineri cu care s-au primenit birourile de vreo 2 ani,
  nu sa conduca, dar nici sa lucreze altfel.

 11. Sper ca putem face si comentarii serioase , adica sa fim constructivi.Carcotasi sunt destui.Eu chiar cred in noul ministru al turismului.Dar doamna ministru , acolo la dumneavoastra la promovare cineva sustine tare vechea garda , care este pe principiul “timpul trece ,leafa merge , noi cu drag muncim !”

 12. @ CORNUL ABUNDENTEI SI ROMANIA LUI TARICEANU-in conformitate cu datele furnizate de I.N.S.-in 2008 fata de 2007 lucrurile au stat cam asa:
  cheltuielile cu salariile au crescut cu peste 36%
  cheltuielile cu serviciile si achizitionarea de bunuri a crescut cu 38%
  din aceasta stastica aflam unde s-a dus cresterea economica de 7,8%dar si deficitul de 5,5%,adica in salarii si cheltuieli cu pixuri,birouri,masini de lux,barcute la invatamint,excursii in locuri exotice etc.
  daca insa ne intoarcem la bietul roman la cel de la baza piramidei,adicatelea ,TALPA TARII’il gasim tot atit de flamimd,de dezbracat ,doar poate mai batrin si girbov fata de anul….
  daca insa ne uitam la clientelA politica,la cei CARE ALCATUIESC SCHELETUL STATULUI TICALOS-legi speciale pt pensii si cumuluri de pensii,ori doua slujbe la stat ii gasim infloritori,rotofei si veseli,foarte veseli.
  ultimele dezvaluri din aceste sisteme m-au daraimat-directorul de la C.F.R.calatori,un oarecare NOAPTES,beneficiarul unui salariu de peste 250 mil.pe luna si-a permis ca in 3 zile sa faca cumparaturi de peste 72 de mii de dolari.
  si uite asa dl TARICEANU PLATINDUSII CLIENTELA A FACUT PT UNII CETATENI CA ROMANIA SA FIE CORNUL ABUNDENTEI,IAR PT ALTII IADUL PE PAMINT.
  tov. tariceanu -VA MULTUMIM DIN INIMA DV SI PARTIDULUI PT FELUL TICALOS IN CARE ATI JECMANIT BUGETUL ROMANIEI SI PT BRINCIUL PE CARE L-ATI DAT ROMANILOR INTR-O CRIZA PE CARE APROPAPE ATI PROVOCAT-O SI AMPLIFICAT-O.
  va doresc sa aveti un administrator la firmele dv care sa procedeze la fel si din bogatas sa va aduca dator vindut.
  poate asa veti intelege ca ce tie nu-ti place -unui popor nu-i face.
  in felul acesta iresponsabil,idiot in 2008 tov. TARICEANU A SPART 19 MILIARDE DE EURO -fara ca noi toti sa avem vreun beneficiu-cheltuieli care au facut fericiti citeva zeci de mii de profitori si nesimtiti ,dar care anul acesta va aduce saracie,locuri de munca disparute,someri si multa dezamagire.

 13. P.S.-guvernul tariceanu a reusit o contraperfomanta greu de imaginat intr-o tara capitalista,mai ales cind guvenul se numeste LIBERAL SI PARTIDUL SE REVENDICA A FI LIBERAL.
  astfel cel mai darnic la capitolul salarii s-a dovedit STATUL LUI TARICEANU-iar sectorul privat a devenit ridicol si caraghios-este o rasturnarea a tuturor teoriilor economice care sustin economia de piata.
  suntem in fata paradoxlui-DE ACEEA AGENTIILE DE RATING NE-AU DEPUNCTAT-acest dezmat al guvernului tariceanu poate fi comparat cu dezmatul lui NICOLAIE VACAROIU -OMUL CARE A REINVENTAT IN ANII 92-96 PRODUCTIA PE STOC,aruncind statul roman intr-o criza fara precedent aducind statul in incapacitate de plata-adica in fata FALIMENTULUI.

 14. BIBLIO-nu-mi place de loc gestul tau-dovedeste mult cinism si rautate interioara-avind in vedere ca stilul tau alunecos si duplicitar iti atrage multe vorbe dure ,tu ai incercat un rechizitoriu la adresa lui silvestar.
  nu esti obisnuit sa ti se arunce in fata adevarul crud,nud si dureros.crezi ca daca intr-un limbaj mieros si plin de desubturi ti s-ar spune acelasi lucru ai fi mai fericit?probabil ca da,.numai ca acest lucru mai dezvaluie o latura nu tocmai onoranta a caracterului tau-FARISEISMUL SI IPOCRIZIA.
  este nederept felul in care ai scos din ,CONTEXT’zicerile si constatarile lui SILVESTAR-ceea ce ai facut tu este un excertiu de manipulare grosier .exercitiu cu care stim noi cine se ocupa-trunchierea adevarului si schimbarea sensului unor texte complecte este apanajul CENZURII COMUNISTE-dealtfel felul in care te-ai pozitionat de multe ori,ceea ce ai scris si postat mie personal imi aminteste de multe ori de gargara unor proletcultisti comunisti.
  daca n-as sti ca esti de aceiasi virsta cu mine as fi tentat sa spun ca esti un brav nomenclaturist care si-a tiriit turul pantalonilor si ,GUMARII’prin falnica universitate politica si populara cunoscuta in folclorul popular ca FANE BABANU-adica stefan gheorghiu.
  tu biblio imi amintesti de un personaj din legendele grecesti care se spune ca s-a nascut cu barba-tu se pare ca te-ai nascut cu….haa hii statutul PARTIDULUI……HAA HIII WOW…

 15. frank,

  ti’am spus de nustiu cate ori da’ ma vad nevoit sa repet … guvernul tariceanu a fost cel mai bun guvern pe care l’a avut romania vreodata … daca guvernul boc va fi macar pe sfer capabil pe cat a fost guvernul tariceanu eu as fi multumit … da’ se pare ca nu prea avem sanse

 16. Nu suntem democrati , asta e. Dar puten schimba lucrurile daca in toamna vom alege pentru Cotroceni un rom nespalat impreuna cu piranda lui cu fuste crete.
  Aia democratie mai ciocoflenderilor…

 17. mincinosii si manipulatorii, recte basescu si pdl’ul, nu mai au viata lunga … azi am vorbit cu vreo 20 de oameni … nici macar unul nu mai vrea sa auda de basescu si de pdl … abia astept sa apara un sondaj, sa vezi atunci jale pe pedelei … 🙂

 18. haaaa,haa-iata-l pe aplaudacul de serviciu cum sta la pinda,nu poti scoate….ca cenushares ,hopa si el cu POEZIA-BLA,BLA,BLA….
  trebuie sa fii tareeee de cap sa refuzi sa vezi ce spun toti specialistii institutiile statului,u.e. si analistii economici serioasi.
  spor la lucru cenushares-IN URMATORII 20 DE ANI AI DE INFULECAT….MULTA …COCO…LATA..HAAA HII

 19. P.S.-cifrele CENUSHARES-cifrele te baga in bitum

 20. @ FRANK ZAPA[KING]
  Maestre… când cineva, cu atât mai mult o doamnă de la care avem, nu-i aşa, aşteptarea unei ocrotiri a limbii lipsite de cuvinte contondente, îţi spune, “birjăreşte”, “Hai sictir cu toată delicateţea ta!” (domnişoară administrator, încă o dată îmi cer scuze), cât de scos din context poate fi, stimate domn? Vă rog să-mi explicaţi cât mai clar, ca să nu existe confuzii.

  Apropo, astăzi am scris pe blog despre un pamflet adevărat… am să vă dau link-ul pentru a vă inspira din bunul simţ al doamnei Lelia Munteanu:
  LINK SCURT, nu deformează

 21. ei ia sa vedem ce a mai ramas din celebra ALIANTA 322,ALIANTA TICALOSILOR.
  pai acum un an in urma baietii complotau si faceau si desfaceau-NORICA NICOLAI ERA IN CALDURI LA PACHET CU NEPOATA-jinduiau dupa ministeriatul de justitie-astazi?haaa hiii,face pe chibita pe tusa alaturi de mine si latra ,mai exact scheauna ca o catelusa in calduri si umbla cu jalba in protap pe la usile lui patriciu,haa hiii.
  adrian nastase,tot in lesa lui iliescu,fara el nu exista-guiteaza intr-una dupa ,IDENTITATE’-viseaza la statul totalitar pt carte l-a pregatit stim noi cine si i-a desavirsit educatia iliescu-acum cinta precum trubadurul beat pe sub balcoane de unde i se arunca in cap…..si evident se da barbat pe blog-in lumea virtuala,unde se poate considera cel mai tare politician din romania.
  dar ce fac pupincuristii?pai simplu ne uitam la IONHUT-si intelegem foarte bine ce fac pupincuristii-CRAPA DE CIUDA SI NECAZ,CAUTA SOLUTII JINDUIND DUPA TICALOASA ALIANTA CARE S-A CONSACRAT IN ISTORIA ROMANIEI CA CEI 322 DE TICALISI MITITEI-HAAA.
  tremura pantalonii pe ei,vor sa-l vada darimat pe basescu dar nu au contracandidat-BEY ZAPACITILOR CU CINE LUPTATI IMPOTRIVA LUI BASESCU?care-i omul vostru?sunteti niste pirliti fara minte ,de tot risul vreti ,dar nu aveti cu ce,haa hii.-SUNTETI NISTE IMPOTENTI-LA CUB.

 22. mariile lor profesorii vor primi in anul 2009 o marire de 5% … nu’i o diferenta prea mare fata de cele 50% strigate in campanie de boc si geoana … adica in loc de 5×10**1 %profesorii vor primi 5*10**0 % … o diferenta de doar o unitate .. 🙂

 23. @ N.G.
  Aţi înţeles greşit, pe mine nu mă interesează ce spune doamna profesoară sau domnul Frank despre mine, cât timp cele ce sunt spuse de domniile lor nu sunt crezute nici măcar de ei.

  Credeţi că dacă primesc un text de tipul:
  “BIBLIO-nu-mi place de loc gestul tau-dovedeste mult cinism si rautate interioara-avind in vedere ca stilul tau alunecos si duplicitar…”
  voi reacţiona violent pentru că domul Frank a spus “un pamflet” la adresa mea?

  Problema mea este că domniile lor se otrăvesc, se auto-mutilează, îşi erodează fiinţa umană aducând la suprafaţă natura animalică, atavică a omului, reacţia mundană izvorâtă întunecat, malefic, care ofileşte viaţa, dezmembrează viitorul. Încerc ca ei să realizeze cât de mult rău îşi fac mai întâi propriei persoane, apoi celor din jur. Eu încerc să le opresc auto-flagelarea spirituală, nu invectivele cu care mi se adresează şi multele neadevăruri spuse despre mine. Dacă aş ştii că aceste invective nu le-ar dăuna, nici nu mi-aş bătea capul.

 24. cenushares
  Eu am discutat cu treisferturi dintre iesenii portocalii si niciunul nu vrea sa mai auda de Basescu si PDL. Si majoritatea l-au votat odata pe basescu, atunci cand era in putere, ca acu…..
  Deci soarta sa e clar pecetluita la toamna, mai ales ca in prezent a ajuns la 13.6% popularitate…

 25. in numai o luna de la instalare marea adunatura boc a reusit sa “creasca” cursul euro cu 10% … presupunand ca, datorita marii responsabilitati de care da dovada, vom ajunge ca la sfarsitul anului 2009 un euro sa fie 10 lei

 26. Extras dintr-un articol , extras care nu -mi face deloc placere dar nu-l pot ignora:

  “Traian Basescu si PD-L par prizonierii unei coalitii de care tin cu dintii si cu orice pret.

  Vedem un PSD intransigent si la putere si in opozitie, care nu se sfieste sa critice vocal masurile guvernaentale, care ii da cu tifla in public lui Traian Basescu explicand ca social democratii nu dau doi bani pe parerile lui.

  Zilnic, cel putin un PSD-ist si vreo doi conservatori ies pe vreo sticla pentru a arucna cate o smetie catre guvern, atitudine expres interzisa de protocolul dintre cele doua partide sub sanctiuni aspre. Totusi, nimeni nu pateste nimic.

  Democrat liberalii au fost instruiti sa nu vada, sa nu auda, cel putin un an, adica pana dupa prezidentiale, iar Traian Basescu se fereste sa-i supere pe baroni.

  Daca numirea lui Ardelean a fost cumva testul lui, raspunsul PSD a fost mai mult decat explicit si pare sa-l fi amutit pe presedinte.”

  Deci se pare ca acesta colitie este necesara si Basescu si PDl fac mari sacrificii in interes general. Va intelege “prostimea” acest aspect sau diversiunea psdista va avea succes.?
  Asta depinde si de cei care ineleg si care trebuie sa lase shushele si miciile ingamfari si sa-si uneasca eforturile intr- o singura directie si sa nu se lase tratati precum amoeba adica daca se aprind simultan lumini din toate partile sa nu se blocheze.

 27. 1.-legea de marire a salarilor profesorilor a fost votata in bloc de TOTI DEPUTATII PNL-inclusiv de fostul ministru al invatamintului-deci atentie la ticalosia politicienilor penelisti,una spun si alta fumeaza.
  2.-dezsatrul lasat in finantele si economia romanei de guvernul liberal condus de CALIN ANTON POPESCU TARICEANU-obliga noul guvern sa gestioneze saracia lasata de guvernul cu pricina-ba mai mult este obligat sa plateasca toate facturile neachitate de tariceanu-
  3.-in exercitiu bugetar pe anul 2008 din cei 6%care trebuiau livrati ministeului educatiei-GUVERNUL TARICEANU A LIVRAT DOAR 3,5%-

  CENUSHARES ,RATACITULE UNDE-I RESTUL?CE S-A INTIMPLAT CU RESTUL BANILOR?DE CE TARICEANU SI-A BATUT JOC DE LEGE ,DE CE NU A RESPECTAT BUGETUL DE STAT AL ROMANIEI CARE ESTE LEGE?
  dupa ce raspunzi la aceste intrebari voi considera ca esti un om normal,cu judecata si care merita luat in seama.
  daca nu ai raspunsuri la aceste intrebari …voi considera ca esti un exalotat care consuma la fel ca si CRISTIAN TROACA -COCO,TRAGE PE NAS.

 28. ion adrian,

  nu asta e problema pdl, ci prestatia lamentabila a guvernului … daca guvernul se dovedeste competent romanii nu se vor lasa influentati de aparitiile pe sticla ale psd’istilor … realitatea e ca incep si naivii sa inteleaga ca toti sunt la fel … eu n’am putut niciodata sa’i inteleg pe cei care’l cantau pe basescu ca fiind salvatorul romaniei … multi erau in stare sa’ti dea in cap cand spuneai ca toti sunt la fel

 29. de unde stiti dumneavoastra domnule zapa ca “s’au livrat” doar 3.5% … pentru ca asa spune armata de dezinformatori a pdl? … pai astia s’au obisnuit cu faptul ca pot spune orice si se vor gasi cateva zeci de rataciti care’i vor crede … te lasi manipulat .. 🙂

 30. frank,

  acuma a venit adunatura boc care nu va mai face ce a facut guvernul tariceanu .. va da invatamantului 7% cum a promis … 🙂

 31. SI ACUM CITEVA CUVINTE DESPRE OPOZITIA DIN SINUL PUTERII -imediat dupa 1 anuarie oamenii apropiati grupului iliescu-nastase,si partidul televizor-PC,s-au trustul intact au inceput un asalt nemilos la adresa noului guvern atincindu-l din toate partile,acuzindu-l hilar de toate relele desi acest guvern inca nu a avut ocazia sa-si arate posibilitatile.
  primul episod orchestrat de acestia s-a derulat in jurul ordonantei 230,care a adus in prim plan DIN NOU SISTEMUL DE TICALOSI DIN SISTEMUL BUGETAR ROMAN.
  cine a fost carnea de tun?ACTORII,FOSTII CINTARETI AI SISTEMULUI COMUNIST-astazi unii din ei raspopiti dar….CU INTERES MAJOR FATA DE BANUL; STATULUI PE CARE IL IUBEAU,IL IUBESC SI ACUM.
  inante de 90 ei tot bine o duceau,mai o excursie prin lagarul comunist,mai un salam de vara de la un activist,mai o tigara buna.
  vara pe litoral in scenete idioate.
  cenaclul FLACARA OFEREA DEBUSEURI DE…..
  lucrurile nu se vor opri aici,pt moment nu este important sa raspunzi la razboiul de gherila indreptat in primul rind impotriva lui TRAIAN BASESCU-TINTA FAVORITA PT CA DEH,VIN ALEGERILE PREZIDENTIALE.
  dar ia sa vedem cine sunt contracandidatii lui basescu-POSIBILI-ADRIAN NASTASE,personaj detestat de romani,dar intepenit in visele lui-TARANUL DIN CORNU VREA LA COTROCENI,CIND EL DE FAPT AR TREBUI SA VREA LA INSTANTA.
  in cei priveste pe penelisti acestia nici nu conteaza-in afara de RADU CIMPEANU ,partidul liberal de dupa 1990 nu au fost in stare sa mai aibe un candidat,chiar si asa de dragul si amorul artei-si nici in 2009 acest partid de ipocriti si farisei nu este capabil; sa scoata in fata pe cineva-seceta este mare-in pnl nu sunt figuri credibile si atractive-doar citiva acriti,ofiliti ,vopsiti ,detestati de romani.

 32. @ FRANK ZAPA[KING]
  Dacă mă puteţi pune pe piste cea bună, candidatul Traian Băsescu nu a fost candidatul PNL? Mergând mai departe, candidatul Emil Constantinescu nu a fost candidatul PNL?

 33. hai bey cenushares ca tu te porti ca prostul satului,care afla ultimul ca nevastasa il inseala,si chiar si atunci cind ii prinde calare spune tuturor ca de fapt era un excercitiu de …prim ajutor
  ea inflacarata si fierbinte,
  el focos si tare in organe
  opreasca cine poate-evident ca era un caz de prim ajutor.
  pina si sindicalistii au spus fara echivoc ca din cele 6%din bugetul pe 2008,nu s-a alocat decit 3,5%
  evident toti mint numai idiotii de penelisti spun adevarul-haa hii
  bey ce comici sunteti,niste caraghiosi ridicoli-din surse sigure in acest moment liberali au o cota de sub 5%in electorat-haa hii

 34. da … candidatul basescu a fost si candidatul pnl … acuma esti pe pista cea buna? .. 🙂

 35. Apropo de legea securistica de ieri cateva explicatii si comentarii indignate la:

  http://stiri.rol.ro/content/view/173052/2/

  Inseamna ca 6 luni indemnurile mele de ai tavali pe unii prin smoala(buna si mierea) si fulgi(bune si penele sau rumegusul) vor fi pastrate 6 luni la rece sa nu prinda mucegai intr-o arhiva.
  De acum ma voi desfasura cu o placere si aplicare mult mai studiata caci voi avea observatori profesionisti(ii aveam si pana acum ca nu vizita periodic si chiar combatea unul , nu stiu daca nu s-a plictisit si ne parasit dar as regreta cai ochiul si timpanul este si un bun propagator-propagandist) carora de pe acum la comunic ca le f..m…in c…sau mai dragalas ca sa ma p. .. in c…

 36. frank,

  aha … sindicalistii …. tare sursa .. 🙂 … da’ chiar daca a fost asa nu ti’am zis ca acuma cand boc conduce invatamantul va primi 7% asa ca ce mai conteaza ca atunci au primit doar 3.5%

 37. nu -T.B.-ALIANTA D.A.-dar membru pd
  EMIL CONSTANTINESCU-venea din societatea civila-si a candidat din partea C.D.R.
  NU A AVUT NICI O TREABA CU PENELISTII.
  ei biblio-iar te dai ranit?haa hii,pai cum sa nu-ti trinteasca SILVESTAR IN NAS ,CA ESTI……HAA HII.
  chiar meriti ,cind pui asemenea intrebari-daca ai fi elev intr-o scoala particulara britanica-ai primi cam 25 de nuiele la talpile picioarelor pt obraznicie si imoralitate-haa hiiii

 38. frank,

  io am auzit ca in scolile britanice loviturile alea se dau la talpile mainilor nu la cele ale picioarelor … mai studiaza si tu ca te faci de ras .. 🙂

 39. @Biblio,
  Uneori fiind eu sau nefind de acord cu sensul final vad ca gasesti exprimari remarcabile si te citez ca imi place f. mult cred ca si lui Silver i-a placut:

  E drept că mulţi îşi vând sufletul numai pentru că au ceva de vânzare, fără a face bani… 🙂

 40. @ FRANK ZAPA[KING]
  Deci spuneţi că un partid politic nu poate susţine un preşedinte apolitic (venit din zona societăţii civile) sau că în cazul unei coaliţii preşedintele este doar al zonei politice din care acesta provine?

  Nu aţi răspuns dacă Traian Băsescu a fost sau nu candidat al PNL… v-aş ruga să o faceţi, ca să înţeleg mai bine.

 41. @ Biblio,
  dar la asta de mai jos sa stii ca mi-am faut cruce cu limba in gura(cunosti cre problema) si apoi am spus imediat rugaciunea inimii.

  “Eu nu mă ascund, am un rost pe acest blog şi pe altele…
  Sunt “pescar de oameni”…
  Martor mi-e Matei şi Marcu.

  Ia te uitaaa!

 42. ALOOO-ati vazut vreun actoras din astia pensionari care sa protesteze impotriva lui NICOLAIE CEAUSESCU?HAAA HIII.
  nu nici unul il cintau baietii si fetitele intr-o veselie-
  imediat duipa 90 au intrat in declin si….au simtit ce inseamna capitalismul-dar prin grija unora baietii incet,incet au revenit la cascaval.
  i-ati vazut protestind impotriva lui tariceanu,imporiva saraciei din romania?i-ati vazut solidari cu cei peste 60%din romani care traiesc sub pragul de saracie?
  nu domnilor si doamnelor ei isi vedeau linistiti de treba lor incasindu-si pensiile,banii din diverse indemnezatii si evident banisorii pt rolurile jucate.
  abea cind austeritatea a ajuns si la usa lor au sarit in sus,si-au adus aminte ca si ei sunt romani-
  felul mizerabil in care s-au comportat ma dezgustat,mi-a arata cit de mici sunt ca si oameni si caractere-IN FOND ACEIASI MENTALITATE CA SI INAINTE DE 89-DE ACEEA ACEST POPOR A PUTUT FI INDOCTRINAT PRIN INTERMEDIUL UNOR ASEMENEA CINTARETI SI RECITATORI DE PLUGUSOARE ,PIESE SI FILME CARE URMAREAU FIXAREA COMUINISMULUI IN CRIERELE UNOR AMARITI-RUSINE SA LE FIE.

 43. Adrian Năstase a fost trimis în judecată de DNA pentru faptele săvârşite în 2004 când era şef PSD: .

 44. @ ion adrian
  Dincolo de faptul că fac dezacorduri gramaticale şi că nu am carte, cum spunea cineva pe acest blog, cred că profesia cea mai apropiată mie în acest moment este cea de scriitor, doar scriu toată ziua. Aş putea vorbi mai elevat, dar silverstar deja mi-a atras atenţia că trebuie să folosesc fondul principal de cuvinte… este normal ca, din când în când, să-mi mai iasă câte o frază interesantă. 🙂
  Sunt dezamăgit că rareori sunt înţeles. De exemplu am dedicat lui silverstar două versuri superbe şi nimeni nu a remarcat că lipseşte din ele (intenţionat) predicatul… am fost nu pic dezamăgit.

 45. ***Bibliotecaru – ai un tupeu de neimaginat. Eşti ca un geniu al răului. Aproape toţi bloggerii îţi spun că eşti periculos şi te trag de mânecă atunci când întreci limitele bunului simţ…
  Du-te, domnule de te culcă… Prea mulţi îţi tot spun că eşti beat… Tu nici de ură nu eşti demn… De ce crezi că tocmai pe tine te-aş urî când tu eşti de compătimit…
  Hai, pa!
  Şi nu mai încerca să-mi impui să scriu aşa ca tine, alunecos şi tupeist… Eu nu mint şi nu perii pe nimeni aşa cum faci tu…

 46. @Frank,
  Srict autentic:Emil a avut o treaba cu Catarama care i-a finantat campania, cand se pare ca Patriciu nu se inghesuise, deh, era cu Iliescu de pe atunci si de inainte…

 47. Biblio,
  Eu cred ca nici nu le-am citit si desigur acum regret… 🙂

 48. @ silverstar
  Deci sunt:
  – geniu al răului
  – un om cu tupeu de neimaginat
  – sunt beat
  – la un nivel atât de jos încât nu sunt capabil nici de ură
  – scriu alunecos şi tupeist…

  Din toate aceste calităţi pe care le-aţi înşiruit… care dintre ele intră în contradicţie cu calitatea mea de blogger? De ce anume trebuie să plec?

 49. NG – cred că eşti prin preajmă. Să-ţi povestesc ceva de la şcoală.
  Colega mea de catedră a avut inspecţie de grad şi, după discuţii, am rămas între noi, câteva colege şi directorii, la o cafea mai bogată…

  La un moment, o colegă de la AP, inginer, ne povesteşte cum odată pe soţul ei l-a durut capul şi, pentru că n-avea altceva în casă, i-a dat un anticoncepţional şi i-a trecut capul… De atunci, de câte ori ăl doare capul, cere câte “o tabletă dintr-aia, ştii tu care…” Cuvintele soţului, numai că el nu ştie ce înghite…
  Îţi dai seama că am râs cu lacrimi…

 50. ***Bibliotecaru – “Când doi îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci…” fără comentarii şi lămuriri suplimentare…

 51. Adrian Nastase a fost trimis in judecata in dosarul Trofeul Calitatii

  Adrian Nastase a fost trimis in judecata in dosarul Trofeul Calitatii, in legatura cu finantarea campaniei sale electorale.

  Este al doilea dosar in care fostul premier este trimis in judecata. De aceasta data nu a mai fost cerul avizul Parlamentului intrucat faptele au fost comise in calitate de presedinte de partid, informeaza Newsin.

  Dosarul va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

  Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase s-a prezentat pe 3 decembrie la Directia nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat de procurori in dosarul “Trofeul Calitatii”, in care este cercetat modul de finantare a campaniei electorale a fostului candidat la presedintie in 2004.

  Potrivit unor surse judiciare, procurorii au retinut in sarcina fostului presedinte al PSD, Adrian Nastase , faptele prevazute la art. 23, alin. C din Legea 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, articol care prevede ca ” dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni” constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani .

  Sursa: Ziare.com

 52. @ silverstar
  🙂
  Deci dacă ne strângem doi inşi şi vă decretăm ebrietatea, dumneavoastră veţi executa programul de somn?
  Fără comentarii, fără lămuriri suplimentare? Nici măcar un test cu etilotest-ul?
  🙂
  Interesant.

 53. silverstar,

  nu cumva cafeaua aia a fost lungita cu niscai tarie? … 🙂

 54. Dacă… Adrian Năstase, M Mitrea, Patriciu, D Voiculescu şi alţii vor fi condamnaţi pentru furăciunile de care sunt acuzaţi şi averile, dobândite ilicit, le vor fi confiscate, atunci se va putea spune că justiţia funcţionează… 🙄

 55. @ FRANK ZAPA[KING]
  Dacă nu vreţi să reveniţi cu lămuriri, am să mă mulţumesc cu răspunsul dumneavoastră din January 20th, 2009 at 2:37 pm, anume:

  “nu -T.B.-ALIANTA D.A.-dar membru pd”

  Ştiţi ce spuneţi dumneavoastră în mod implicit?

  nu-T.S.-ALIANTA D.A.-dar membru pnl

  Sunteţi sigur că afirmaţi că dl. Teodor Stolojan nu ar fi fost candidatul PD în cazul în care nu ar fi existat swap-ul cu dl. Traian Băsescu?

  Ei bine, domnul Frank, sunt convins că nu aţi citit protocolul Alianţei D.A. Poate că ar fi cazul să o faceţi.

 56. AULEOOO-vine in mare vireza IONHUT-auuuu cind ma gindesc la bietul colonel ce nervi ii produce stirea asta.
  iar i s-a luat ,LUMINA’-O SA VEDETI CUM IL ATACA PE DANIEL MORAR.
  toti tulusii-ION CRISTOIU A FOST DEJA MOBILIZAT PE TERMEN NELIMITAT,TOATE CONDEILE LUI FELIX SUNT IN SEDINTA.
  pupincuristii sunt in instructaj -ADRIAN NASTASE SE VA PRODUCE PE BLOG IN JURUL OREI 16-agitatie mare printre limbricii comunisti.
  haa hii-ce vintoare DE PORCI LA BALC?-HAAA HII.
  abea acum s-a deschis adevaratul ,SEZON DE VINATOARE-WOW, CE-MI PLACE INCEPUSEM SA CAM RUGINESC-eram cit pe ce sa trec la emisiunile lui DAN DIACONESCU IN DIRECT’
  sa stau cu ochii lipiti de dan diaconescu si SA-L PROVOC LA O REPREZIZA DE K1 pe tolea.
  basarabeanul care…..
  dar iata ca incepem sa ne trezim la viata,ADRIAN NASTASE ARE UN CONT DE 120.000 DE MII DE EURO BLOCATI-haa hiii.
  oare il doare in basca pe BOMBONEL?HAA HII
  pe ionhut stiu ca il doare in chpiu,pt ca el sta cu chipiul in cap de…..haaa de zeci de ani.

 57. biblio-ce sa-ti mai raspund e chiar de prisos,nici nu cred ca merita sa ma deranjez-in fata unei evidente ce vrei sa-ti mai spun?
  nu pot sa te oblig sa gindesti-=e dreptul tau sa stai cu mintea in adormire-eu am incercat fara succes sa te ajut-PE GIT NU-TI POT INDESA-LUCIDITATE SI UN MOD DE A JUDECA PLIN DE BUN SIMT.
  ai liber la speculatii de doi bani,-protocolul aliantei D.A.-stabilea ceva simplu-CEL MAI BINE PLASAT IN SONDAJE-DE CE PENELISTII NU AU AVUT UN INLOCUITOR PT TEODOR STOLOJAN?DE CE BIBLIO?

 58. @ silverstar
  Nu doamnă SIlverstar, nu ar funcţiona Justiţia dacă ar condamna cu recuperarea prejudiciului (confiscarea este cu totul altceva) doar pe cei pe care îi numiţi dumneavoastră, ea ar funcţiona dacă ar condamna şi recupera prejudiciul de la vinovaţi, indiferent dacă sunt sau nu oameni politici, indiferent de la ce partid sunt în cazul în care sunt oameni politici.

 59. Mai, dar multi pupi’ncuristi mai sunt in tara asta….Citat “Bogata isi pupa boi in bot , imbatranind cu boi cu tot!” Mi-e mila de voi….

 60. biblio-din cele peste 90 de puncte ale protocolului aliantei D.A.-evident ca acum nu trebuie sa le stiu pe toate,in conditiile in care din 2007 este ,DE FACTO,SI ACUM SI DE IURE -ISTORIE.

 61. @ FRANK ZAPA[KING]
  D.A. spunea că vor susţine împreună pe cel mai bun. Într-o alianţă electorală, înregistrează ca atare la tribunal, candidaţii proveniţi de la partidele din alianţă sunt candidaţii alianţei. Dl. Traian Băsescu, stimatul nostru preşedinte, nu a fost deci exclusiv candidatul PD, ci a fost candidatul D.A., atât al PD cât şi al PNL. Asta înseamnă un candidat comun.

  Mai ţineţi minte afişele electorale ale domnului Traian Băsescu? Timpul dreptăţii… Vremea adevărului… era acolo sigla PD pe dreptunghiul portocaliu sau era sigla D.A.?

  Peneliştii au avut un înlocuitor pentru Theodor Stolojan, l-au avut pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care trebuia să-i ţină locul domnului Stolojan pentru o anumită perioadă de timp. Problema era că domnul Tăriceanu nu fusese deloc promovat în timp ce domnul Traian Băsescu venea după o perioadă în care fusese la televizor pe întreaga campanie electorală a localelor, este evident deci că era mai cunoscut decât dl. Tăriceanu. Personal cred că decizia D.A. a fost corectă pentru alianţă, incorectă pentru bucureşteni… dar asta este altă poveste. Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu, provenind din PD, nu a fost şi candidatul PNL pentru prezidenţiale. Mai reflectaţi.

  Pentru CDR discuţia este asemănătoare, nu are rost să reiau subiectul. La asta se referă o alianţă electorală înregistrată la tribunal.

 62. @ FRANK ZAPA[KING]
  Necunoaşterea protocolului poate fi o scuză, o accept.
  Evitaţi totuşi să faceţi astfel de afirmaţii care aruncă o lumină nefaborabilă pe PD-L. O rugăminte de care puteţi să ţineţi seama sau să nu ţineţi seama.

 63. am azuzit k au localizat-o pe elodia, cica e a cincea sotie a lui bin laden :)), a si mai nou toti moldovenii lucreaza la I.B.M. (O BERE) :))

 64. imi place tehnica lui silverstar, aceea de a-si contabiliza comment-urile, si mai ales importanta lor. bv :)) vad k te “afecteaza” ceea ce inseamna ca iubesti calitatea si nu cantitatea.

 65. avem opzitie? cand puem vota pentru functia de presedinte primul candidat de culoare, negru, nu tigan(doamne fereste)?

 66. dintre toti care va postati ideile aici, asculte vreo unul parazitii? dak nu ar trebui sa incepeti!

 67. csat lanseaza slagarul “zece’am fost, paispe’am ramas”

 68. subtire si total neconcludent raspunsul tau biblio-RASPUNSUL CORECT ERA SIMPLU-nu au crescut oameni, penelistii in structurile de partid apti sa fie ,ELIGIBILI’intr-o competitie de anvergura prezidentialelor.
  pnl-este un partid atipic-si nu ma voi apuca eu acum sa fac analiza pnl-cert este insa un mare adevar-in general partidele din romania au o carenta majora in a-si creste si promova politicienii.
  motivele -sunt multiple si reflecta o stare de fapt a societatii romanesti-care este roasa pe dinauntru de invidii,rautati si lipsa lucrului in echipa-romanilor le lipseste exercitiul corporatist-
  de aceea unele partide gen PNL-S-A FACUT DE TOT RISUL CIND A INCERCAT SA PROMOVEZE TINERI POLITICIENI-DE FAPT SUROGATE ,PURTATORI DE GENTI,INCAPABILI SA SE RIDICE LA CERINTELE POSTULUI OCUPAT.
  in felul aceasta s-a compromis conceptul de ,TINAR POLITICIAN,indivizi precum:
  TUDOR CHIOARIU
  CIOROIANU,
  CRISTIAN ADOMNITEI
  CRISTIAN TROACA
  BOGDAN OLTEANU
  si altii,au dus in derizoriu acesta dorinta a societatii romanesti de a se improspata.
  cei mentionati de mine,si altii au compromis ideea de tinar politician.

 69. daca vrei sa vezi surogat adevarat de tanar politician uita’te la sever voinescu .. ceilalti au fost mici copii pe langa asta … 🙂

 70. @Biblio,
  Si acum vazand ca nimeni nu doreste sa fie si avocatul diavolului in leg cu legea urmaririi contactelor informatice (telefoane, sms si mailuri) incerc eu sa fiu:
  1.Sa zicem ca urmaresc crima organizata si aflu la un moment dat ca pe teritoriul tarii se afla de ceva vreme un suspect dintr-o retea de crima organizata sau terorist sau chiar un personaj condamnat in trecut pentru asa ceva.
  2. Este evident ca ar fi grozav daca as putea sa-i aflu toate contactele in acesta perioada de timp cand nu stiam ca este in zona mea de paza si cele informatice le-as putea avea daca ele ar fi stocate undeva(la telefoane daca ceri sa-ti de desfasuratorul pe ultima luna a numarului tau de telefon il poti obtine, nu si continutul convorbirilor dar ai macar durata).
  3. Cum ar putea fi ele stocate daca nu ar fi fost stocate la gramada toate convorbirile tuturor pe teritoriu? Pai nu ar putea.
  4. Deci este clar ca numai o stocare generala poate raspunde unor informatii privind un anume trecut si ptr viitor desigur ca cel care urmareste suspectul se va ocupa asa cum poate s-o faca si pana acum
  5. Ca preventie si ca siguranta acest sistem va fi sa zicem eficient;

  Dar si acum intorc foaia si redevin avocatul meu adica al celui care vresa sa traiasca liber:
  1. Liberrtatea are si ea un pret si nu cred ca este prea mare riscul sa muncesc mai din greu ca sa demasc un infractor si mai ales reteaua sa de complicitati, si chiar sa accept mai multe esecuri. E preferabil sa fii porc mistret sa traiesti in wildness decat sa fii mistret de tarc ca aia ai lui Tiriac sau de cotineata ca porcul domestic chiar daca ai mai multe griji si probleme de rezolvat.
  2. Nu exista garantii ca astfel de inregistrari vor sta sigilate si inaccesibile pana cand vor fi distruse dupa 6 luni(ar putea fi si un an in cazul unor garantii tehnice perfecte) cu exceptia care vor fi fost desigilate cu ordine speciale si motivate iar cautarea limitata in prima faza doar la contactele directe ale suspectului si apoi cu alte aprobari extinsa si spre contactele contactelor acestuia.
  3. Este evident ca se vor inregistra si continutul convorbirilor si asta este si mai grav in cazul lipsei de garantii nu numai procedurale dar si tehnologice existente, desi acestea ar putea fi realizate.

  In conluzie, tot dubioasa ramane acesta lege croita pentru viitorul stat politiebnesc si totalitar cufundat in totalitarismul cel putin al corectitudinii politice si a new age-ismului sre care se pare ca ne indreptam in viitoarea caricatura de noua ordine mondiala pe care in stupiditatea noastra ariana o pregatim cu zel.
  2. Nu am nici-o siguranta ca retelele infractionale nu vor renunta la convorbirile telefonice, sms si mailuri de servici ca sa spun asa si de fapt

 71. PS Am inversat niste paragrafe si al doilea 2 de jos este de fapt 3 si apoi concluzia dar se observa acestea si fara aceste indicatii.

 72. @ FRANK ZAPA[KING]
  Numai aparent alianţele sunt pentru că nu există o majoritate parlamentară. De fapt problema este că nici un partid nu are îndeajuns de mulţi oameni buni pentru a asigura toate posturile politice… şi iar revin la o şcoală pentru oamenii politici care vin acum de pe băncile liceelor şi facultăţilor.

  Eu îmi cer scuze că nu am răspunsuri pe placul domniei voastre şi sunteţi nevoit să spuneţi, pe bune dreptate, “subtire si total neconcludent raspunsul tau biblio”. Voi încerca să fiu mai concludent pe viitor şi mult mai gros.

 73. @Zapa,
  Cu o exceptie : de cand e in opozitie, am observat ca Olteanu nu e tampit este doar o mare jigodie pe care puterea il taraste in abjectie si redevine(doar aparent ) mai aproape de normalitate in opozitie.

 74. @ ion adrian
  Păi nu stocarea este problema, stocarea se făcea şi până acum. Poate că nu ştiţi, dar firmele de telefonie mobilă, de exemplu, sunt obligate să colaboreze cu serviciile de informaţii… altfel nu primesc licenţa. Sunt într-un fel şantajate. Cel puţin aşa am auzit şi eu, mint cei din presă, mint şi eu manipulat de ei.

  Problema nu este stocarea în sine, ci accesul la informaţia stocată. De exemplu, eu vorbesc aici cu domnul Frank, care are o cetăţenie a unui stat străin. Poate că cineva “cu grad” care citeşte blogul spune… este posibil ca domnul Frank să fie de fapt un terorist sau un agent de influenţă sau un agent străin… şi l-a racolat pe Bibliotecaru. Automat eu sunt suspect, atunci domnia sa “verificatorul” are tot dreptul să solicite datele mele (IP-ul) domnişoarei Mădălina, cu un singur telefon. Domnişoara Mădălina este obligată să dea acest IP (iată cum legea obligă la delaţiune) şi, având IP-ul şi ora mesajul, domnia lui poate cere adresa mea fizică celor care îmi oferă accesul la INTERNET. Astfel află numele meu şi adresa mea. Din acest moment, cu ajutorul provider-ului de cablu, îmi pot urmări toate comunicaţiile pe INTERNET, pot identifica numărul de telefon, pot urmări, prin GPS pe unde umblă telefonul meu (adică şi eu). Iar dacă eu trimit un email domnului Ion Adrian, automat şi el este suspect şi totul se repetă.

  Practic suspect poate fi oricine.

  Problema cu această lege este că datele respectiv se obţin cu foarte mare uşurinţă.
  Vă supun atenţiei următorul articol…
  Art. 16. – (1) Solicitarea transmiterii de date retinute potrivit prezentei legi se realizeaza numai dupa ce a fost inceputa urmarirea penala, cu autorizarea motivata a presedintelui instantei careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta sau de la instanta corespunzatoare in grad acesteia, in a carei circumscriptie se afla sediul parchetului din care face parte procurorul care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala ori a judecatorului desemnat de acesta, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, potrivit legii, daca sunt date ori indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni grave.

  Până aici totul e OK, nu poţi beneficia de date decât dacă magistratul consideră că este necesar accesul al date. Dar mai este aliniatul 2

  (2) In caz de urgenta, cand intarzierea obtinerii autorizarii prevazute la alin. (1) ar aduce grave prejudicii activitatii de urmarire penala ori indeplinirii obligatiilor asumate de Romania prin documente juridice de cooperare internationala sau ca stat membru al Uniunii Europene, procurorul care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala sau caruia i-ar reveni aceasta competenta poate sa autorizeze, prin ordonanta motivata, solicitarea transmiterii de date retinute, potrivit prezentei legi. In termen de 48 de ore de la emiterea autorizarii, procurorul prezinta instantei de judecata competente, potrivit alin. (1), motivele care au stat la baza emiterii autorizarii. Instanta de judecata se pronunta cu privire la legalitatea si temeinicia ordonantei prin care s-a autorizat solicitarea transmiterii de date retinute, in cel mult 48 de ore.

  Păi când nu este o urgenţă? Tot timpul este o urgenţă. Şi asta mai este cum mai este, dar în ceea ce priveşte serviciul de informaţii… şi după ce află informaţia, ce mai contează că o pune în plic sigilat.

  Art. 20. – In scopul prevenirii si contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale, organele de stat cu atributii in acest domeniu pot avea acces, in conditiile stabilite prin actele normative ce reglementeaza activitatea de realizare a securitatii nationale, la datele retinute de furnizorii de servicii si retele publice de comunicatii electronice.

  Iată că se face trimitere la normative… ori normativele nu mai trezesc atâta atenţie parlamentarilor sau opiniei publice, de multe ori nici măcar nu ştii că apar normative, ele sunt cunoscute mai mult de cei care le aplică, la fel ca şi instrucţiunile de aplicare ale unei legi. Se deschide o uşă periculoasă. Părerea mea, poate exagerez. Dacă aş ştii că pot găsi, aş căuta o lege similară pe vremea stalinismului în serviciile secrete. Sunt aproape convins că nu era atât de permisivă.

 75. buna seara MADALINA-incerc si eu o intrebare-ce mai faci ?esti foarte discreta in ultima perioada,poate doar ovidiu beneficiaza de atentia ta-noi cei ,RAI’ dovediti stim ca esti printre noi doar cind discret mai dispare cite un text mai ,TARE’-asa ca nu pot sa-mi stapinesc curiozitatea si sa te intreb sincer,chiar ,cum iti mai merge FRUMOASA MADALINA IN NOUA CONJUCTURA’?
  m-ar bucura si un raspuns scurt-semn ca nu te-ai facut ursuza-pe aici prin ardeal se mai spune si ca ,AI FACUT BOTIC’cind nu raspunzi.haa ,hiii,stiu ca tu nu ai facut botic,oricine sta pe linga distinsa noastra gazda nu este din categoria ,BOTOSILOR’
  pacat ca nu pot sa-ti pun un mutunache care sa-ti rida si sa te bine dispuna.

 76. Într-o lume normală poate că ieri doamna silverstar ne-ar fi vorbit despre împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Edgar Allan Poe şi ne-ar fi vorbit un pic despre sensibilitatea construcţiei poetice în poezia:
  Alone

  From childhood’s hour I have not been
  As others were; I have not seen
  As others saw; I could not bring
  My passions from a common spring.
  From the same source I have not taken
  My sorrow; I could not awaken
  My heart to joy at the same tone;
  And all I loved, I loved alone.
  Then- in my childhood, in the dawn
  Of a most stormy life- was drawn
  From every depth of good and ill
  The mystery which binds me still:
  From the torrent, or the fountain,
  From the red cliff of the mountain,
  From the sun that round me rolled
  In its autumn tint of gold,
  From the lightning in the sky
  As it passed me flying by,
  From the thunder and the storm,
  And the cloud that took the form
  (When the rest of Heaven was blue)
  Of a demon in my view.

  Dar noi suntem anormali, avem certuri mici, cu rezultate nule. Of a demon in my view… din punctul de vedere al doamnei, eu sunt demonul, restul nu mai contează.

 77. nu sunt foarte familiarizat cu aceasta lege-adica nu am studiat-o,stiu doar ca in U.E.,toate statele au adoptat asemenea legi,care au stirnit discutii aprinse referitoare la restringerea libertatilor individuale ale cetateanului.
  in state aceasta restringere a libertatilor individuale a stirnit minia multor fundatii si au fost chiar proteste in anumite orase ,in special din sudul stalelor unite-luisiana.
  eram in state,dupa atentatul de la 11 septembrie si am urmarit discutiile din congres si societatea americana-au invins cei care aparau conceptul DE SECURITATE A NATIUNII-in detrimentul celor care fortau spre drepturile consfiintite de constitutia S.U.A.
  in romania evident avem o problema-LEGEA SIGURANTEI NATIONALE-nu a fost adaptata la noile provocari pe care sec. 21 le pune statelor democratice.
  de aceea se pare avem oaresce probleme,dar putem presa parlamentul si politicienii sa aduca aceasta lege la ceea ce ar trebui sa fie si sa aive raspunsuri corecte la provocarile terorismului modern.
  de aceea ezit de a ma pozitiona si astept ca noii parlamentari sa ia in discutie aceasta lege a securitatii nationale cu curaj si intr-o gindire moderna.

 78. ***Bibliotecaru – nu te mai victimiza că eşti penibil… 🙄

 79. Văd că şi americanii vorbesc despre schimbare şi aşteaptă schimbarea de la Obama. Nu se va schimba nimic nici acolo… Şi la noi, în 2004, s-a votat pentru schimbare. Şi cu ce ne-am ales? Ni se recomandă să avem răbdare în timp ce alţii au salarii şi pensii de sute de milioane…
  Ce minciuni…

 80. Silver
  Acestasta trimitere in judecata, nu-I altceva decat riposte lui Baselul la inlocuirea lui Gabriel Oprea de catre PSD, pe de o parte, iar pe de alta masura de ungere in continuare cu rahat a celui mai periculos concurent pentru prezidentiale.Actiunea nu sconteaza decat pe efecte mediatice ca intotdeauna.Dar intotdeauna, de ce ti-e frica, de aia nu scapi.
  De fapt s-a decis trimiterea in judecata a lui Bombonel intr-un dosar absurd (al campaniei electorale 2004) unde sunt incriminate fapte pentru care nu exista nici dovezi, nici responsabilitati legale. Este dosarul despre cheltuielile de campanie din 2004, care a fost agatat de numele Nastase, doar pentru ca era presedinte de partid in acel moment si in acelasi timp adversarul marinarului.Desi s-au scurs cinci ani de atunci, poti sa-mi explicit sau sa explici de ce nu s-a facut nimic pana acum? Sa-ti spun eu : pentru ca tot dosarul este o gaselnita de ageamii, care nu duce la nimic decat la tracasarea omului. Pentru stiinta ta , in cazurile de luare de mita, daca nu exista flagrantul, nu se mai poate dovedi nimic….Cu alte cuvinte acesti procurori naimiti, stiu dinainte ca “nimic baga, nimic iese” si iar se fac de doi lei si zece bani…
  De aici , cine are cap pe umeri observa destul de clar cine a decredibilizat si decredibilizeaza justitia si de ce si-a trecut Marinarul in “cele zece porunci” credibilizarea ei…, dupa noul “prinţip” ( de vaporean) : “eu te-am omorat, eu te invii”.
  Dar, dupa cum am spus mai sus, ca sa vezi clar toate astea, trebuie sa ai ..cap cu creier

 81. profesorii nu vor primi nici un leu in plus … o ce veste minunata … 🙂

 82. Credeti ca a depune juramantul de credinta in fata a peste 2 milioane de oameni,motiveaza mai mult ?

 83. ***N.G. – politicienii mint cu aceeaşi naturaleţe şi în faţa a 2000 de susţinători şi în faşa a 2 mil. Mă uit şi nu-mi vine să cred. Exact ca la noi: deşi ştiu că sunt minţiţi, americanii aolaudă, ţipă, se agită. Dezamăgirea ve veni mai curând decât cred ei… 🙁

 84. @SILVESTAR-te rog intreaba-l pe ratacitul IONHUT-CINTARET LA CURTEA ZEULUI CORUPTIEI ADRIAN NNASTASE-de unde are aceste informatii?
  are probe care sa sustina aceste acuzatii>
  in cazul in care nu are alte probe decit SPUSELE MOTANULUI FELIX,ALE TRUSTULUI INTACT SI ALE LUI ADRIAN NASTASE-este un mincinos pirlit,fara creier,cu un bolovan in loc de creier.
  roaga-l sa faca dovada ca PRES. TRAIAN BASESCU A DAT ORDIN D.N.A.-sa-i faca dosar lui bombonel.
  in baza imaginatiei lui si a altot idiotii ca el nu i se pot aduce acuzatii presediontelui ca asa vrea un colonel din chirpici.
  si daca nu poate produce probe,el si cei care il arunca in spatiul virtual sa manince cu polonicul cel mare-POLONIC CU MINER-sa-si inghita limba de sarpe veninos,COMUNIST SI DIVERSIONIST.
  m-am saturat sa vad cum miniciosii si derbedeii invadeaza spatiul public si incearca sa-i apere pe stapinii lor corupti-BORFASI PREGATITI SA CORUPA,SA JEFUIASCA SI SA BAGE PUMNUL IN GURA ROMANILOR.
  ati uitat cine-i ADRIAN NASTASE?ATI UITAT DE TAXA RADIO OBLIGATORIE,BAGATA PE GIT ROMANILOR?
  ati uitat de cenzura din timpul guvernarii lui?
  cenzura, de care jurnalistii si-au facut cruce cu amindoua miinile cind au scapat si si-au scuipat in sin zicind-ptiu drace ,BINE CA TI-A DAT PESTE BOT BASESCU.
  asa voi zice si eu ptiu drace mai IONHUT,HAA HII.

 85. ***IONHUT – şi averea lui Năstase e tot o găselniţă?
  Ştii, şi eu sunt profesor, fi-mi-ar greaţă… 🙄

 86. @ N.G.
  Da, da ce manifestare grandioasă pentru hiz felău sitizăn… numai funda cu cristale Swarovski a doamnei Louise Franklin cred că a costat cât un Luise Vuiton Keepall 50 Graffiti Orange sau un Berkely de culoarea azurului…, preferata mea (merge şi ebony dar nu prea iese combinaţia cu căptuşeala roşie).

 87. ***FRANK ZAPA[KING] – nu ştim încă cine va candida şi nici dacă Traian Băsescu va fi unul dintre ei. Dar, chiar dacă nu ar avea dosar şi drumuri regulate la DNA, A Năstase oricum nu are nici o şansă. Politicianul A Năstase s-a stins în 2004, în ziua când Băsescu a câştigat alegerile. Steaua lui de-atunci a început de-atunci să apună… Şi nu trebuie subestimat poporul. Poporul va hotărî… 😆 Noi, aici, doar discutăm… 🙄

 88. @ silverstar
  Mulţumesc stimată doamnă pentru precizare… sunt însă obişnuit să spun ori Aretha (la fel ca Madona, sau Cher), The Queen Of Soul, ori doamna Louise Franklin atunci când mă adresez pe un ton mai oficial. Precizarea este bine venită. Da mă refer la doamna muzicii gospel, jazz, rock, blues, pop şi R&B, Aretha Louise Franklin.

 89. ***Bibliotecaru – pe mine nu mă interesează muzica, habar n-am de numele afişate de tine, pot fi şi nume de salată, la o adică, dar pe TV-uri a scris clar Areta Franklin şi cu asta, basta!
  Hai, pa! 👿

 90. “# silverstar Says:
  January 20th, 2009 at 7:17 pm

  ***IONHUT – şi averea lui Năstase e tot o găselniţă?
  Ştii, şi eu sunt profesor, fi-mi-ar greaţă… :roll:”

  N-am inteles. i-ai numarat-o tu ? Pai sunt destui cu averi mai mari decat a sa.Din pacate pentru tine, nu ti-ai dat seama ca orice acuza si orice afirmatie trebuie dovedita…
  Da oare unul care a vandut flota romaniei, sau care a facut lucruri necinstite cu retrocedarile de case si terenuri pe la capitala, nu poate sa aibe o avere mai mare si mai necinstita?

 91. @ IONHUT
  Nu aţi înţeles stimate domn logica doamnei profesoare… dacă domnul Adrian Năstase este la bază profesor, ar trebui să fie lipit pământului, că aşa sunt profesorii, ca de unde bani, doar nu fură radiere şi cretă de la şcoală? 🙂

 92. ***IONHUT – eu nu am numărat averea nimănui pentru că nu asta este profesia mea. Dar, din muncă cinstită, din salariu de bugetar, din meseria de profesor poţi doar să supravieţuieşti. Şi poţi urla, în pustiu, că te-ai săturat de sărăcie… Da? Pe domnia mea de ce n-o invită la DNA?

  Dar… pentru acuzele pe care tu le aduci Preşedintelui Băsescu, ai vreo dovadă? De ce nu-l cheamă şi pe el la DNA? Ţi-am mai spus IONHUT, dacă măcar a mia parte din acuzele tale ar fi fost adevărată, îţi imaginezi că Băsescu ar fi scăpat de mâna lungă şi răzbunătoare a lui D Voiculescu? Pentru că nimeni nu-l urăşte pe Băsescu mai mult decât patronul Antenelor…

 93. @Biblio,
  Nu te contrazic si daca ai vazut m-am situat de ambele parti ale baricadei, dorinta mea fiind in final ca sa ramanem mai liberi chiar daca mai putin protejati de un sistem .In comunism era destul de protejat si financiar si dintoate punctele de vedere daca nu fluieram in biserica, dar eu vreau sa fluier cand am chef cat timp nu scol pe nimeni din somn.

  Si sa adaug ca la noi acum cu ancheta DNA, Nastase si altii spun: de ce acum dupa 4 ani daca nu este ceva contra candidaturii mele apare acesta problema?
  Intr-o tara fara trecut comunist, libera in spirit, problema s-ar pune cam invers:
  adica cum, daca nu era o probabilitate oarecare ca AN sa candideze nu se mai ocupa nimeni si niciodata de ilegalitatile comise ?

  Poate-i ridici acest aspect lui AN pe blog, sa-i mai stopezi vaicareala gretzoasa.

 94. Să trăiţi Domnule Preşedinte al SUA

  Om negru pentru zile albe
  Bine-ai venit ! să-ţi cânt florile dalbe.
  America te-a vrut, noi avem aşteptări,
  Moartea să o alungi din câteşitrele ţări,
  Acum ori niciodată ! S-auzi aste strigări

  P.S. Acest acrosth “OBAMA”, aş dori să ajungă astăzi
  la Casa Alba, ca din partea românilor de
  aici şi de pretutindeni.

 95. NU BIBLIO-iar n-ai inteles-la ,BAZA’dl nastase este bugetar din frageda pruncie-intrebare de unde BANETUL?ale drsacului matusi,haa hiii
  tu cite matusi ai biblio?
  asa ca sa-ti estimam si noi averea de bloggeer-HAAA HIII WOW

  Administrator:
  Buna seara Frank. Rolul meu pe blog este bine definit. Ma ocup de supravegherea dialogului si de aprobat comentarii, nu trebuie sa intru in dialog decat daca mi se adreseaza cineva.
  Am lipsit putin pentru ca sunt in sesiune, dar stai linistit, a supravegheat cineva blogul in lipsa mea 😀 .
  O seara buna!

 96. ***ion adrian – acest A Năstase a fost prim ministru şi noi, cei din învăţământ, am dus-o greu şi atunci, ca şi acum. De ce vreau să-l văd legat? Nici o clipa nu s-a gândit că oamenii de la catedră îşi doresc un trai decent, o carte, un weekend, o îmbrăcăminte bună…

  Ca profesor trebuia să lucreze puţin şi în favoarea colegilor lui cum a făcut şi Abramburica: a mărit indecent de mult salariile universitarilor, comparativ cu salariile din preuniversitar.

  Ştiu că nu e tocmai firesc ce-o să spun, dar… În condiţiile în care aş fi avut un trai decent, crezi că m-ar fi interesat pe mine câte dosare are Năstase la DNA? Nu…

 97. Special pentru doamna profesoară, am să pun aici veniturile domnului Adrian Năstase:

  Camera Deputaţilor: 51.337 RON + diurnă
  Profesor Universitar: 30.184 + 14.940 + 12.264 RON
  Fundaţia Nicolae Titulescu: 33.264 RON
  Per total: 141.989 RON (sper să nu fi greşit la calcule) + diurna

  Mă rog, diurna este şi ea destul de importantă, alte câteva milioane vechi… dar e variabilă, nu ştiu cam cât ar veni lunar aşa că nu mă încurc cu ea.

  Când era preşedinte de cameră, probabil că avea şi mai mult, ca premier, sunt convins că se adăuga ceva important…

  Acum, dacă doamna profesoară are un apartament de 100.000 euro, plus alte câteva acareturi, să spunem 150 mii de euro, de ce este anormal ca domnul Năstase, cu un salariu de zece ori mai mare, să aibă o avere de câteva milioane?

 98. silverstar,

  lasa draga ca o sa se gandeasca acel basescu la voi profesorii .. sa vedeti ce viata decenta o s’aveti … 🙂

 99. Buna seara tovarasi……alooo,alooo….treceti la locurili voastre…..
  Biblio ….pentru fericirea tuturor …posteaza te rog parlamentarii si ministri actuali modesti la venituri..adica cei care nu au decat casa sau apartamentul familiei….fara alt teren,casuta de vacanta,case pentru copii(ai lor) masini de lux,conturi in banci ,actiuni etc…..Pe cei actuali dar si fosti din mandatul anterior …..sau fosti la Cons Judetene,Primarii etc….Pentru ca parlamentarii sau ministri ,noi in parlament ,senat sau la guvern ,ceicare nu au ocupat functii la Cons Judetene sau Primarii,Consilii pot fi bogati….pe afaceri cinstite ….si care au smtit ca pentru divertisment sau din convingere pot incerca si altceva …gen Prigoana,Negoita (PSD) etc…..
  Daca ti-as cere invers ,sa-i treci pe cei bogati ,nu am mai avea loc de postarile tale …Deci cauta-i pe Ciocoii vechi si noi …dar modesti din punct de vedere material…..Sant curios daca gasesti vreunul…poate la PDL?

 100. @ ion adrian
  I-am spus de mult astfel de lucruri domnului Năstase, i-am spus şi că pierde din timpul României pentru că în loc să acţioneze în interesul naţional ca parlamentar şi lider al principalului partid de stânga din România, în loc să reformeze PSD-ul pe a-l scutura de neaveniţi şi membrii de interese atraşi de putere, pierde timpul gândindu-se la justificări. Pe mine nu mă mai interesează subiectul.
  Ultima dată l-am întrebat pe domnul Năstase “cine îl ţine pe dl. Oprea” şi nu mi-a răspuns. Nu are sens să mai întreb…

  Eu nu cred că Adrian Năstase a fost un premier-afacerist. Dacă este vorba despre “atenţii” de la partid, o puşcă, un termopan, 100 metri de parchet, o sticla de palincă, un brad de crăciun, un stilou cu peniţă de aur… asta aş mai putea crede, sunt atenţii pe care le primesc cam toţi, dar că a făcut afaceri, ca alţii, cum se vorbeşte, din pix, pe 100 de milioane de euro sau sume din astea de nu le poţi transforma în lei vechi fără să ameţeşti, ba ca un fel de comision, ba taxă de reprezentare, ba mai ştiu şi eu ce cale legală sau mai puţin legală… nu o mai cred.

 101. prigoana care are un singur picior are o caruta de bani … de ce io care am ambele picioare nu am macar o roaba de bani?

 102. cenushares

  Ca sa faci bani din cate stiu eu e nevoie de cap nu de picioare 😉 ….

 103. Sever Voinescu ,intr-o anumita conjunctura a dat mana cu Obama si chiar a vorbit cu acesta 5 minute ..in cadrul unei adunari de vreo 100 de persoane….Deci are relatii si ar fi bun Ambasador la Washington?Deci sant insinuant si rautacios?
  Dar dincolo de acest eveniment monden si rarisim din viata lui Voinescu am retinut din spusele lui un lucru esential pentru modul sau de gandire si determinat pentru simpatia pe care i-o port inca dinainte de campania electorala :a vorbit despre modelul nou de politician si de ce nu de Presedinte ,demn de acest secol…..Oare vorbind se gandea si la politicienii nostri maturi dar imbatraniti in rele si smecherii…sau la cei batrani de-a binelea …si in actul de nastere si in viata politica?….Dar la Presedintele nostru ?
  Oare vorbind ,Sever Voinescu se gandea la ceva anume sau doar la statura politica,intelectuala si morala a noului Presedinte al SUA….?

 104. @ cmorosanu
  Nu am să o fac pentru că ţelul meu este să schimb politica, nu să atac astfel politicienii. Pe mine nu mă deranjează bogăţia aleşilor, mă deranjează că nu fac ce trebuie, conform postului.
  Mai demult am observat, tot căutând prin averile oamenilor, că fiecare partid are anumite zone ale lumii afacerilor. Certurile apar în momentul în care interesele se suprapun şi banul se împarte. Eu nu am nimic cu această situaţie, nu mă deranjează. Mă deranjează însă în momentul în care un om politic intră în partid pentru a intra în gaşcă, să facă afacerile mai protejat, să poate pune mâna pe o afacere-licitaţie, să intre la masa bogaţilor şi, o dată ajuns sus, în loc să-şi îndeplinească rolul instituţional, se canalizează efectiv spre a face bani şi a plăti poliţe competitorilor pe piaţa afacerilor. Ei asta mă enervează. Nu poţi să ajungi pe post ca să-ţi faci afacerile în numele cetăţeanului şi pe banii lui, fără să-i satisfaci nevoia pentru care te-a trimis acolo. iată de ce Vanghelie a zis corect atunci… “ăştia nici măcar nu ştiu să fure!”. După mine furtul nu este atât de grav cât faptul că ţara rămâne în bătaia vântului la mâna abuzului. De aceea le-aş transmite celor care visează să se îmbogăţească, “Faceţi ceva măcar în schimb!”.

 105. sever voinescu, un zero care a fost ziarist fara sa stie sa vorbeasca corect romaneste …. cand si’a dat seama ca si’a gresit cariera s’a apucat de politica pe care o face in acelasi stil porcesc

 106. ***Bibliotecaru – la veniturile lui Năstase ai uitat să treci mătuşile care toată viaţa au strâns, au economisit pentru nepotul Adrian… Sic…

  Şi de ce, domnule, dacă are aşa venituri, a şpăguit, a furat, a şantajat? Vezi că nu-i bună lăcomia? De ce s-a compromis? Ce-a crezut?

  Şi-apoi, eu am un ap cu 2 camere… (Nu ştiu cât ar valora la B, dar aici, acum două veri, când am vrut să-l vând să iau garsonieră, valora 30 000 de euro. Am renunţat la idee deoarece o garsonieră e cu mult mai scumpă decât un ap…) Cu atât m-am ales după 35 de ani de activitate la catedră. Şi, dacă nu plătesc întreţinerea, îl pierd şi pe ăsta… Clar? De asta sunt turbată, de asta simt că-nnebunesc în fiecare zi câte puţin…

 107. sever voinescu vorbeste si se poarta asa cum a invatat la el in mimiu acolo unde si’a desavarsit educatia

 108. ***MădăMădă – Baftă dacă eşti în sesiune! 😆 Să-ţi ajute Dumnezeu!

  Administrator:
  Multumesc Silver 😀 !

 109. CENUSHARES….salut …..Prigoana are o caruta de bani pentru ca si-a bagat piciorul in morala si etica din afaceri , cele din ultimii ani cu statul si diversi amici Primari…..Iata si explicatia pentru lipsa piciorului….
  A Vantuit pe ici pe colo si prin partile esentiale ,a Prigonit pe dincolo si pe cine trebuie ,a Vanghelizat functionari,administratii locale si Primari .a Felixitat si tamaiat persoanele potrivite din locurile potrivite…si-a luat banii si apoi carutele (masinile pentru gunoi)…..Apoi cu capul si mustata crete si-a dat seama ca pe timp de criza banii se pot transforma in gunoi …si nu invers…ca nu mai tine….dar se sustine daca investeste in PDL si pentru functia de parlamentar……
  Errare parlamentarum est..sed perseverarae ..idem….

 110. Pauză de zâmbet 😆

  Balenoiul se invarte in jurul balenei:
  – Guvernele tuturor tarilor, sute de organizatii ecologiste, lideri politici de marca, milioane de oameni – toti se lupta ca specia noastra sa supravietuiasca, iar tu imi spui mie ca te doare capul… 😳

 111. un coleg al copilului meu a copiat la teza cu casca d’aia care se pune in ureche … nimic nou … ce mi se pare aiurea e ca cea care i’a dictat de afara a fost mama lui

 112. BIBLIO…..Nici eu nu sant carcotas si invidios…Nu am nimic cu bogatia altora….Eu te-am intrebat de saracia lor…….a politicienilor …Poate punem mana de la mana sa-i ajutam …o cheta ..ceva…
  Dar am observat ca tu nu ai nimic cu bogatia lor decat daca e facuta din politica romaneasca ….in detrementul si in dispretul fata de alegatori….Exact asta simt si eu….
  Eu cred mai degraba ca ai pierde mult timp sa cauti ceva politicieni saraci in fauna politica romaneasca si nu crezi ca merita efortul…si mai esti si pacifist prin natura…..
  CENUSHARES….inteleg din iritarea care te cuprinde vis a vis de Voinescu ,ca te-ai intersectat pe drumurile vietii ,poate si profesionale cu acesta ….Mie mi-e simpatic pentru ca incearca sa fie echilibrat si echidistant,obiectiv ,desi s-a inrolat la PDL….Daca asta inseamna ca nu stie sa faca politica de partid e OK…pentru asta il simpatizez si mai mult…..Il prefer pe el unui papagal sau tonomat politic sau de presa
  Asta nu inseamna ca noi doi nu suntem de multe ori pe aceeasi lungime de unda…..Sever Voinescu nu poate fi un bruiaj ,in acest sens…..

 113. cmorosanu,

  salut … omu’ stie sa cada mereu in picior

 114. buna seara!
  @bibliotecaru
  iata o isprava a lui a. nastase…
  “Preluarea de catre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a unor datorii post-privatizare la Rafo Onesti si Carom Onesti – in suma totala de 16.000 de miliarde lei, echivalentul a peste 400 milioane de euro – inseamna scoaterea din buzunarele fiecarui salariat din Romania a 100 de dolari. Unicul beneficiar al acestui transfer de datorii – consfintit prin ordonanta de urgenta, marti, de cabinetul Adrian Nastase – este firma britanica Balkan Petroleum Ltd, actionar majoritar la ambele rafinarii. Mai mult, AVAS va converti in actiuni aceste datorii, singura firma care va avea dreptul sa le rascumpere, cind va crede de cuviinta, fiind Balkan Petroleum. Doar daca Balkan Petroleum va renunta la acest drept, actiunile vor putea fi rascumparate de altcineva. Cine sint actionarii de la Balkan Petroleum – pentru care romanii platesc un munte de bani, cit un imprumut de la FMI? (Nicoleta Savin)

  Actionarii de la Balkan Petroleum nu au fost anuntati oficial niciodata: departamentul post-privatizare din APAPS a consimtit ca actionarii de la Balkan Petroleum, care, in 2003, au preluat Rafo de la Corneliu Iacobov, sa ramina in anonimat. In primavara acestui an, o investigatie realizata in Anglia de “Jurnalul National” a scos la iveala actionariatul tinut la secret: firma britanica Central Europe Petroleum (proprietate a romanului Vasile Frank Timis, partenerul lui Tender la Rosia Montana) si firma romaneasca VGB Invest (printre asociatii careia se numara Mihaela Ene, sora lui ex-deputatului pesedist Gabriel Bivolaru, condamnat si inchis pentru devalizarea BRD cu 2.200 de miliarde.”(ev.z)

 115. • silverstar Says:
  January 20th, 2009 at 7:51 pm
  ***IONHUT – eu nu am numărat averea nimănui pentru că nu asta este profesia mea. Dar, din muncă cinstită, din salariu de bugetar, din meseria de profesor poţi doar să supravieţuieşti. Şi poţi urla, în pustiu, că te-ai săturat de sărăcie… Da? Pe domnia mea de ce n-o invită la DNA?
  Dar… pentru acuzele pe care tu le aduci Preşedintelui Băsescu, ai vreo dovadă? De ce nu-l cheamă şi pe el la DNA? Ţi-am mai spus IONHUT, dacă măcar a mia parte din acuzele tale ar fi fost adevărată, îţi imaginezi că Băsescu ar fi scăpat de mâna lungă şi răzbunătoare a lui D Voiculescu? Pentru că nimeni nu-l urăşte pe Băsescu mai mult decât patronul Antenelor…

  Draga faci iarasi un ghiveci calugaresc in care lipseste logica cu totul, dar din care emana dragostea ta netarmurita si neconditionata pentru pirat.
  1.Incepi cu o camparatie total neadecvata intre ceea ce puteai sa acumulezi tu dintr-un salariu de profesor paduchios si ceea ce putea sa acumuleze Nastase dintr-o leafa de fost ministru de externe , fost prim ministru, plus faptul ca-i ginerele unui fost mare demnitar comunist, fost ambasador etc.Ma faci sa rad si cu spatele. Democratia e buna, draga , dar e dureros sa te “judece si sa-ti numere izmenele neamul prost”. Sincer judeci exact precum comunistii anilor 1950, fara nicio exagerare.
  2.Pe tine nu are de ce sa te cheme cineva la DNA deoarece nu faci politica, nu intentionezi sa candidezi la prezidentiale si reprezinti un pericol doar pentru pisica ta, pe care ai vreut decateva ori sa te asezi.
  3.Chestia cu acuzele la adresa lui Matrozu le-am folosit special ca sa-ti demonstrez ca exact tu faci acelasi lucru cu Nastase : fara dovezi. In plus Nastase a fost borfait in acesti cinci ani in toate felurile de catre DNA si fii convnsa ca daca era vinovat cu cxeva, exista vreo proba pana acum, l-ar fi mancat piratu fript…
  4.Vorbesti prostii : cine-i Voiculescu ? Pai nu Basescu face toate jocurile-n tara asta ?
  5.Eu nu stiu de ce-ti mai pierzi vremea scriind pe-aici, ca sincer il depasesti pe Tandala in sclipiri. Cum sa fie chemat Basescu la DNA, cand Basescu-i DNA-ul in persoana ?
  PS
  Sincer, te rog nu-mi mai raspunde deeorece nu doresc sa mai raspund la bazaconii.

 116. @bibliotecaru
  daca tot nu crezi,citeste:
  Modul in care creste averea familiei lui Adrian Nastase l-a intrigat si pe ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle. Intr-un interviu acordat ieri agentiei Mediafax, diplomatul britanic, al carui mandat la Bucuresti se apropie de sfarsit, a ironizat modelul romanesc de imbogatire a demnitarilor prin intermediul rudelor. Quayle nu a nominalizat pe cineva, dar referirile la fostul premier Adrian Nastase sunt evidente. Sageata sa ii vizeaza insa si pe alti politicieni care si-au imbogatit rudele.

  Constatarea lui Quinton Quayle vine intr-un moment in care cel mai dificil obstacol in calea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana este marea coruptie.

  > Silviu Podolan, cel care i-a vandut terenul din Voluntari matusii Danei Nastase pe un pret ridicol, a facut ieri primele declaratii: „Am fost cartofor la viata mea si mi-am pierdut toti banii in cazinou”.

  > Trei apartamente mostenite de Dana Nastase de la Tamara Cernasov au fost vandute, anul trecut, medicului Lucian Russu, director al Bio Medica International. Aceasta firma a fost implicata in 2004 intr-un tun imobiliar ai carui artizani au fost parteneri in grupul de interese Bittner.

  > Ultima veriga din lantul vanzarii terenului din strada Zambaccian dintre Gabriel Bivolaru si Adrian Nastase este Athena Theodoru Marianthi, mama Roxanei Bichel, fost demnitar in guvernul condus de acelasi Nastase.

  > 400.000 de dolari din averea de aproape un milion de dolari mostenita de la Tamara Cernasov provin de la Alexandru Bittner, cel care a cumparat bijuterii de aceasta valoare de la matusa liderului PSD.
  Intermediarul in afacerea „Matusa” – tunul imobiliar al familiei Nastase din comuna Voluntari, este taximetristul Silviu Podolan, care sustine ca si-a jucat toti banii la carti

  Inca un personaj din afacerea „Matusa” a acceptat sa vorbeasca. Este vorba despre Silviu Podolan, taximetristul de la care a cumparat terenul din Voluntari Tamara Cernasov, matusa Danei Nastase. Pe scurt, varianta lui Podolan suna cam asa: nu stia ca Cernasov e ruda cu Nastase, nu-i pare rau ca i-a vandut cu 156 de dolari un teren pe care putea lua – atunci – cateva zeci de mii, iar acum -peste 200.000. De dolari. Toti banii i-a pierdut la cazinou, suna explicatia lui.

  Urma pierduta

  Ultima adresa oficiala a lui Silviu Podolan este pe strada Drumul Taberei, la ultimul nivel al unui bloc de 9 etaje. Taximetristul nu mai locuieste insa de mult acolo. Actuala proprietara spune ca a primit acasa cateva amenzi pe numele lui, pe care le-a depus la Sectie Financiara. „As putea sa-l dau in judecata pentru asta, dar nu vreau sa-i fac rau”, spune femeia. Mai multe nu stie.

  „Cartoforul”

  Am reusit sa-l gasim pe Podolan prin intermediul firmei la care lucreaza – As. Contactat telefonic, taximetristul a spus ca scandalul mostenirii lui Nastase l-a luat pe nepregatite si ca de aceea vrea sa stea cat mai departe de subiect. „Nu am ce sa spun despre povestea asta”, spune el. Podolan recunoaste totusi ca nu mai are niciun metru din terenul de opt hectare jumate pe care l-a detinut in Voluntari si din care a vandut matusii Danei Nastase 2.500 de metri. „L-am vandut de-a lungul timpului mai multor persoane diferite. Printre ele a fost si Tamara Cernasov, ruda lui Nastase. Acum am ramas si fara pamant, si fara bani”, spune el. „Am fost cartofor la viata mea si am pierdut toti banii pe care i-am avut in cazinouri. Din cauza asta sunt sarac si ultimul lucrul care-mi lipseste pe lumea asta sunt complicatiile”, spune el.

  „Nu stiam ca e matusa Danei Nastase”

  „Tot ce se intampla cu scandalul asta cu terenul e prea mult pentru mine. Eu nu stiam cui vand atunci. Nu stiam ca femeia aia e matusa Danei Nastase”. Silviu Podolan nu vrea sa spuna mai multe. Vrea sa fie lasat in pace. „Nu imi mai amintesc daca, atunci cand i-am vandut terenul, Tamara Cernasov era singura sau era cu cineva. De fapt nu imi mai amintesc nimic de atunci”. Taximetristul mai spune ca nu-i pare rau ca a vandut un teren a carui valoare a crescut ulterior de la doua milioane jumate de lei la doua sutecinczeci de mii de dolari. „Mie daca-mi pare rau dupa ceva nu-mi pare rau dupa bani, ci dupa parintii mei care au murit.”

 117. Cornel Nistorescu

  Stiau amindoi! Si Iliescu, si Nastase!
  de Evenimentul Zilei
  Joi, 18 noiembrie 2004, 0:00

  Putini isi mai aduc aminte de principalele acuzatii formulate la adresa lui Corneliu Iacobov! Oricum, Iacobov a devenit celebru prin avalizarile unor obligatii de plata emise de Bancorex. In joc erau zeci de milioane de dolari implicati in ingineria lui George Constantin Paunescu. Si Iacobov, si Paunescu erau doi apropiati ai lui Ion Iliescu. Apropiati de familia politica, nu de cea personala.

  Cei doi celebri tunari romani se mai aseamana prin ceva. Amindoi au lipsit din tara intr-o perioada in care s-au efectuat cercetari asupra lor. Se pare ca amindoi au fost in SUA, desi, in ultima vreme, Iacobov este vazut din ce in ce mai des la Monte Carlo.

  In timpul razboiului dintre Mihai Iacob si Sorin Ovidiu Vintu, Mihai Iacob, actualul actionar important al ziarului “Curentul”, a pus in circulatie o caseta audio. Si astazi, cine vrea sa o asculte poate sa-l auda pe Razvan Temesan, ajuns consilier la RAFO, descriind un scenariu de facut bani dupa care, intr-un final, rafinaria ajunge intr-o situatie apropiata celei de astazi.

  Intre timp, RAFO a acumulat datorii din ce in ce mai nebune, Corneliu Iacobov devenind artizanul operatiunii de la Slanic Moldova, a celei cu Hotelul Scandinavia din Mamaia si a altor investitii ciudate, unele de-a dreptul sui.

  Cit a vorbit Ion Iliescu despre coruptie? De cite ori s-a referit la RAFO Onesti? De cite ori l-a admonestat public pe Dan Iosif, agatat si el de afacerile cu petrol? A zis ceva Ion Iliescu de Corneliu Iacobov sau de Ovidiu Tender? La un moment dat, Ion Iliescu a lasat impresia ca este depasit de situatie si ca exasperarea sa in fata coruptiei se apropie de limita.

  Nimeni n-a aflat care este acea limita pentru ca Ion Iliescu n-a zis nimic la adresa lui Iacobov, a lui Tender, a lui Dan Iosif, a lui Temesan.

  N-a facut-o nici Ioan Talpes, cel care parea a fi impins cu forta in guvern pentru a mai tempera excesele. Ioan Talpes n-a facut nimic. Adica a miscat ceva. A dat drumul unui document despre Petromidia, concurenta rafinariei de la Onesti. Multa lume era nedumerita.

  De ce, pe neasteptate, omul de baza al presedintelui face scapat un document despre afacerea lui Dinu Patriciu? Multi si-au imaginat un fel de atac la opozitie. Fals! N-a fost decit o tentativa de a arata birna din ochiul adversarului.

  Si la birne oarecum egale, tratamente egale. Situatia lui Patriciu s-a rezolvat. Trebuia rezolvata si situatia lui Iacobov. Altfel, ambele rafinarii ar fi trebuit falimentate. S-a ales salvarea. Dovada ca nici Calin Popescu-Tariceanu si nici Dinu Patriciu nu zic nici pis despre decizia luata de guvern in cazul RAFO.

  RAFO a fost insa si unul dintre principalele subiecte susceptibile de mare coruptie. Adica de coruptie la nivel inalt. De aceea Parchetul National Anticoruptie a descins la Onesti si a incarcat camioane de documente. Toti cei care au cercetat actele si au vazut operatiunile s-au ingrozit. Ei fac referire la cea mai mare afacere de tip mafiot din istoria Romaniei.

  Si protejata la cel mai inalt nivel al statului. Conform unor marturisiri, afacerea de la Onesti ar include si firme din strainatate, deschise pe numele unor fete obligate sa semneze si mai apoi disparute. Oricum, multi dintre cei care s-au ocupat de descifrarea documentelor ridicate de la RAFO au fost scosi din carti. Au ajuns pe linie moarta, nu mai raspund de caz sau au fost siliti sa plece.

  Unii, speriati de ce-au aflat, s-au retras in strainatate. “Evenimentul zilei” a publicat ultimele acte care dovedesc jaful de la RAFO. N-a miscat nimeni un deget. Nici politia, nici PNA, nici Parchetul General, semn ca toate aceste institutii se afla sub o stricta comanda politica. Iar comanda este decisa si de cei care au stat la pupitrul afacerii.

  De ce obligatiile de plata ale RAFO si Carom au fost mutate de la Ministerul Finantelor la AVAS? Exact cum guvernarea CDR a aprobat, pe fuga, importul de aparatura medicala de sute de milioane de dolari, la fel, tot pe fuga, guvernul Nastase da si el un tun de final. Muta gaurile date la RAFO si la Carom in buzunarul tuturor!

  Multi considera decizia guvernului in cazul de mai sus o chestiune de tupeu politic. Mie mi se pare altceva. Pe final de mandat, s-au acoperit doua dintre cele mai mari surse de bani ale PSD-ului.

  O judecata simpla ma face sa cred ca de acesti bani stiau si Ion Iliescu, si Adrian Nastase.

 118. I.Traian Basescu – colaborator al Securitatii

  Colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea comunista este demonstrata de urmatoarele documente:
  Registrul cu persoanele din rindul membrilor PCR din judetul Constanta pentru care s-a dat aprobarea sa sprijine munca de Securitate.

  In acest Registru, in care se regasesc informatorii membri de partid din judetul Constanta, la pozitia 19 de la litera B, se gaseste Basescu Traian, nascut la 4.11.1951, in comuna Basarabi, judetul Constanta, care lucra ca ofiter II la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanta. Traian Basescu era folosit ca “sursa” de locotenentul major de Securitate Mihai Avramides.
  Registrul jurnal pentru evidenta retelei informative din judetul Constanta, continind datele colaboratorilor Securitatii din acest judet.

  In acest registru, cu numarul de inregistrare 17592 din data de 25.02.1977, apare Basescu Traian, nascut la 4 noiembrie 1951. Documentul arata ca Basescu Traian era colaborator al Securitatii si, in aceasta calitate, avea dosarul personal numarul 3990. Documentul mai arata ca, la data de 03.08.1978, dosarul personal de colaborator al lui Traian Basescu a fost primit la arhiva Securitatii cu adresa de insotire numarul 0043467. In REGISTRUL JURNAL PENTRU EVIDENTA RETELEI INFORMATIVE din Constanta, dosarul personal numarul 3990 al lui Traian Basescu figureaza ca distrus pe baza procesului verbal cu numarul 58212 din 15.08.1979.

  Corespondenta interna din cadrul Ministerului Apararii Nationale (MApN) din 2004, in urma careia MApN a transmis CNSAS o adresa in care confirma faptul ca Traian Basescu a fost colaborator al Directiei a IV-a a Securitatii (Contrainformatiile Militare), respectiv:

  Adresa nr. DGZ- S/92 din 28 iulie 2004, trimisa de generalul locotenent Gheorghe Rotaru, seful DGIA, generalului de brigada dr. Gheorghe Nicolaescu, seful Directiei Siguranta Militara. Prin aceasta adresa se solicita identificarea in arhiva MApN a documentelor care privesc colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea.

  – Raportul olograf al sefului Departamentului Arhiva din cadrul Directiei Siguranta Militara, Marin Deaconu, cu privire la identificarea documentelor referitoare la colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea.

  – Adresa nr. 0860 din 16 august 2004, trimisa de generalul de brigada dr. Gheorghe Nicolaescu, seful Directiei Siguranta Militara, generalului locotenent Gheorghe

  Rotaru, seful DGIA. Adresa confirma colaborarea lui Traian Basescu cu Directia a IV a Securitatii (Contrainformatiile Militare). Potrivit Adresei, “in evidenta depozitului de arhiva se afla “Registrul-jurnal pentru evidenta retelei informative a Comandamentului Marinei Militare Constanta”, inventariat la numarul 39/1972. Din studiul acestuia a rezultat ca BASESCU TRAIAN, nascut la data de 04.11. 1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, pe timpul cit era elev al Institutului de Marina, avind dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Dosarul personal cu numarul de mai sus a fost transferat la Inspectoratul judetean Constanta al ministerului de Interne, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976″.

  Documentele referitoare la colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea, care, potrivit Deciziei nr. 310 / 26.09.2006 a Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, au fost primite de CNSAS de la SRI (care negase in mai multe rinduri existenta lor) si de la MApN, respectiv:

  – Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, in care se regasesc toti colaboratorii Securitatii din judetul Constanta

  – Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, in care se regasesc toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.

  – Procesul verbal de distrugere al dosarului nr. 3990/1972, dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu.

  II. Traian Basescu a facut parte din nomenclatura Partidului Comunist Roman

  – In decembrie 1989, in momentul caderii regimului comunist, Traian Basescu facea parte din nivelul 3 al nomenclaturii comuniste, fiind Directorul General al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor. Intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2004, Traian Basescu a recunoscut ca dosarul sau a fost aprobat de Elena Ceausescu: “In octombrie 1989, am fost chemat acasa de la post si numit, de catre ministrul transporturilor de atunci, inspector general al navigatiei civile. Era o functie foarte mare, cu rang de director general in Ministerul Transporturilor /…/ Fusese destituita toata conducerea Ministerului Transporturilor pe departamentul naval si au fost cautati oameni noi, care sa nu fie contestati, fiindca dosarul il aproba cabinetul 2: Elena Ceausescu.”

  III. Traian Basesu este unul dintre cei impotriva carora Asociatia Victimelor Mineriadelor a depus, in 1997, o plingere penala pentru “organizarea, instigarea si transportarea minerilor din centrele miniere importante ale tarii in Capitala”.

  In 21 octombrie 1994, la Conventia Nationala a PD, Traian Basescu a citit un mesaj adresat democratilor de Miron Cozma, in care acesta se referea la lucrurile pe care minerii si Partidul Democrat le pot face ?impreuna”. Precizind ca Biroul Executiv al PD ia in serios acest mesaj, Traian Basescu l-a invitat pe Miron Cosma in Bucuresti pentru a sta de vorba.

  IV. Traian Basescu este implicat in nenumarate scandaluri de coruptie. Citeva exemple:

  – Traian Basescu este inculpat in Dosarul penal “Flota” referitor la disparitia flotei comerciale romane in perioada in care el a fost ministru al Transporturilor. Dupa ce Traian Basescu a devenit presedintele Romaniei, Curtea Suprema de Justitie, invocind o chestiune de procedura, a decis retrimiterea dosarului “Flota” la Departamentul National Anticoruptie (DNA) care ulterior l-a blocat.

  – In septembrie 1999, la initiativa ministrului Transporturilor, Traian Basescu, Guvernul a oferit un contract fara licitatie firmei CCCF SA. Firma a primit contractul prin “incredintare directa”, printr-o Hotarire de Guvern semnata chiar de Traian Basescu. In baza acestei Hotariri de Guvern, pina in noiembrie 2000 se platisera deja peste 120 miliarde lei din bani publici. Intre 2001 si 2004, CCCF SA a primit alte contracte de zeci de milioane de dolari pentru asfaltarea strazilor din Bucuresti de la Primaria Capitalei condusa de Traian Basescu. CCCF SA are datorii uriase la stat si se afla sub incidenta Legii privind reorganizarea judiciara si falimentul.

  – In 9 august 2000, Traian Basescu a cumparat un teren de 3.708 metri patrati, in municipiul Bucuresti, in zona Padurii Baneasa. Pretul platit de Traian Basescu pe acest teren a fost mult sub pretul pietei. In aceeasi perioada, omul de afaceri Costel Casuneanu a cumparat, de la acelasi proprietar, un lot de aceeasi marime cu cel cumparat de Traian Basescu (3.708 metri), aflat in prelungirea lotului lui Basescu. Pretul platit de Casuneanu a fost insa pretul pietei, omul de afaceri platind de aproape 4 ori mai mult decit Traian Basescu. In 14 octombrie 2002, Traian Basescu a vindut terenul din zona Baneasa cu un profit de aproape 300.000 de dolari. Ulterior, Traian Basescu avea sa declare ca terenul ?l-a cumparat o doamna, Gabriela Blaj, nu stiu, nu are nici o importanta (…) habar nu am cine este doamna Blaj”. In mai 2007, Traian Basescu a recunoscut, intr-o emisiune televizata ca, in realitate, cumparatorul terenului a fost Costel Casuneanu. Pentru aceasta afacere Traian Basescu a fost anchetat in 2004 de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Ancheta a fost inchisa in 2005 dupa ce Traian Basescu a devenit presedinte. (vezi Anexa 2). Costel Casuneanu este un vechi prieten al lui Traian Basescu. In perioada in care era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe mai multe destinatii externe. Dupa 2005, Costel Casuneanu a devenit unul dintre marii beneficiari ai contractelor pentru construirea de autostrazi si reabilitarea de drumuri.

  – In august 2002, primarul Traian Basescu a primit in chirie o locuinta de 400 mp din partea Primariei pe care o conducea. Locuinta reprezinta etajul unei vile situate pe strada Mihaileanu, in centrul Capitalei. Pe 4 februarie 2003, Traian Basescu a cumparat etajul vilei cu un pret modic, 19.000 de dolari, de peste 20 ori mai mic decit pretul pietei. Potrivit legislatiei romane, Traian Basescu nu avea dreptul nici sa primeasca locuinta in chirie (in momentul inchirierii fiind deja chirias intr-o casa a RAAPPS), nici sa cumpere locuinta (avind deja in proprietate un alt imobil). In decembrie 2005, Parchetul General a inchis dosarul referitor la casa lui Traian Basescu din Mihaileanu, pe baza unor argumente ridicole. Avocatul lui Traian Basescu in acest dosar a fost Elena Udrea, fosta sa consiliera.

  – In perioada in care Traian Basescu a fost primarul Municipiului Bucuresti, un grup de firme conduse de membri si apropiati ai PD au monopolizat contractele pentru reabilitarea strazilor. Astfel, EUROVIA INTERNATIONAL CONSTRUCT SA, firma senatoarei PD Cornelia Cazacu si SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL, firma lui Dan Besciu si a lui Sorin Vulpescu, prietenii de la restaurantul Golden Blitz ai presedintelui Basescu, au primit de la Primaria Capitalei contracte de zeci de milioane de euro.

  – In 2005, in primul an de guvernare al Aliantei DA, Euro Construct Trading 98 SRL, firma lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu, a primit de la Ministerul Transporturilor 9 contracte in valoare totala de peste 510 miliarde lei vechi (14 milioane euro). Aceasta suma este de 250 de ori mai mare decit cea pe care aceeasi firma a primit-o de la Ministerul Transporturilor in 2004, ultimul an al guvernarii PSD, cind Euro Construct Trading 98 SRL a incheiat cu Ministerul Transporturilor un singur contract in valoare de 2 miliarde lei vechi (54.000 euro).

  – In iunie 2006, presedintele Traian Basescu i-a recomandat ministrului Transporturilor Radu Berceanu sa colaboreze mai strins cu constructorii romani. Ca urmare, Ministerul Transporturilor a modificat caietul de sarcini pentru autostrada Bucuresti – Ploiesti, licitatia fiind astfel cistigata de un consortiu de patru firme romanesti SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL, PA&CO HOLDING, UMB SPEDITION si COMAXA SRL. Patronii acestor firme sint sponsori si colaboratori apropiati ai presedintelui Basescu: Dan Besciu, Sorin Vulpescu, Costel Casuneanu si Dorinel Umbrarescu.

  V. Traian Basescu este sustinut de extremisti, fosti sefi de servicii secrete si colaboratori ai Securitatii comuniste.

  – Gigi Becali si-a exprimat public, in mai multe rinduri sustinerea neconditionata pentru Traian Basescu. De altfel, cei doi au serbat impreuna, la restaurant, o victorie a echipei de fotbal patronata de Becali. Gigi Becali este creatorul si presedintele Partidului Noua Generatie, partid extremist, care reia sloganul (“Voi face o Romanie ca soarele sfint de pe cer”) si programul Miscarii Legionare, extrema dreapta romaneasca din perioada interbelica. De altfel, Gigi Becali s-a declarat in mai multe rinduri un admirator al generalului Ion Antonescu.

  – Ioan Talpes este unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai lui Traian Basescu. Dupa demisia din PSD (2005), senatorul s-a intilnit cu Basescu la Palatul Cotroceni pentru a-si oferi serviciile. Talpes este unul dintre purtatorii de cuvint neoficiali ai presedintelui, remarcindu-se, alaturi de Elena Udrea, prin atacuri la adresa PNL si a premierului Tariceanu. Ioan Talpes a fost intre 1990 si 1992 si intre 2000 si 2004 consilier prezidential al lui Ion Iliescu, coordonator al serviciilor secrete. In timpul guvernarii Vacaroiu (1992-1996), Talpes a fost seful Serviciului de Informatii Externe (SIE). Talpes a fost implicat in numeroase scandaluri de coruptie, fiind in relatii foarte apropiate cu oameni de afaceri din domeniul petrolului anchetati penal (Ovidiu Tender, fratii Iancu).

  – Theodor Stolojan (vezi Anexa 3) este principalul sustinator al lui Traian Basescu. Pina in decembrie 1989, Theodor Stolojan a facut parte din nomenclatura Partidului Comunist Roman. Intre 1982 si 1987, Stolojan a fost director adjunct, iar apoi director al Directiei Valutare din Ministerul Finantelor. Dupa ce a negat mult timp acest lucru, Stolojan a recunoscut, in 26 aprilie 2007, ca, in calitate de sef al Directiei Valutare, aproba exporturile firmei ICE Dunarea, firma de comert exterior a Securitatii comuniste. Fost premier al uneia dintre guvernarile Iliescu (1991-1992), Stolojan l-a sustinut public pe Ion Iliescu in campania electorala prezidentiala din 1996.

  VI. Declaratii iresponsabile de politica externa. Citeva exemple:

  – Basescu despre Italia: In ianuarie 2004, Traian Basescu a vorbit public despre “afacerea ?copii pentru Berlusconi?”. Potrivit lui Traian Basescu, copiii romani adoptati de familiile italiene sunt folositi drept “banci de organe pentru bogatasii din Italia”.

  – Basescu despre Statele Unite: In 15 martie 2004, Traian Basescu a criticat atacul american asupra Irakului. Basescu a spus: “nu armele vor rezolva problema terorismului. S-a dovedit ca nu totdeauna stapinii lumii sint si stapinii adevarului”.

  – Basescu despre Franta: In octombrie 2004, referindu-se la vizita in Romania a primului ministru al Frantei, Jean Pierre Raffarin, Traian Basescu a declarat ca “delegatia franceza se afla intr-o vizita electorala, mai ales ca a venit sa-si ia tainul”. Traian Basescu a sustinut ca “contractul pentru compania franceza Vinci, care va construi aceasta autostrada (Comarnic-Predeal, n.n.), este un cadou oferit de Adrian Nastase premierului francez.”

  – Basescu despre Statele Unite, Germania, Franta, Israel si Austria: In octombrie 2004, Traian Basescu a declarat ca “Americanii si-au luat fara licitatie un contract de multe miliarde de dolari cu Bechtel, germanii, dupa vizita premierului Schroder, si-au luat contractul de peste un miliard de euro pentru securizarea frontierelor si, in interiorul aceluiasi procedeu de a multumi pe toata lumea, Guvernul Romaniei a facut cadou francezilor fara licitatie un contract pentru constructia unei autostrazi Bucuresti-Brasov”. In aceeasi luna, aflat in turneu electoral, Basescu a reluat acuzatiile: “Dupa ce Adrian Nastase a vindut cite un vagon de copii in ultimii doi ani catre diverse tari, s-a hotarit sa vinda contracte fara licitatie”, a spus Basescu, adaugind ca Nastase “a semnat fara licitatie un contract cu Bechtel de 2, 2 miliarde, dar costul real e de opt miliarde de dolari, apoi a venit in vizita Gerhard Schroeder, iar suita care l-a insotit a plecat cu un contract de 1,1 miliarde pentru securizarea frontierelor, iar acum Franta, cu un contract de 380 de milioane de euro”. “Va informez ca urmeaza Israel, cu jumate de miliard, si Austria, cu inca jumatate de miliard.”

  – Basescu despre liderii Partidului Popular European: In 11 iunie 1998, Traian Basescu a declarat ca Wim van Veltzen, presedintele UECD (Uniunii Europene Crestin Democrate), este “un ratat politic”. Basescu a afirmat despre Wim van Veltzen ca “a reusit sa distruga propriul lui partid in Olanda si acum a venit sa dea indicatii unora care il cred”.

  – Basescu despre Rusia: In 15 septembrie 2005, Traian Basescu a afirmat ca Federatia Rusa trateaza Marea Neagra ca pe ?un lac rusesc”. Cind a fost chestionat in legatura cu politica de ?lac rusesc” a Moscovei, presedintele a raspuns: ?Eu nu fac afirmatii de acum. Marea Neagra este tratata ca un lac rusesc de sute de ani. Nu v-ati dat seama pana acum?”.
  – Basescu despre Irak: In 7 martie 2005, inainte de vizita in SUA, Traian Basescu, a declarat la TVR 1: “Romania este in Irak intr-o situatie de ocupatie a unui alt stat. Avem trupe, sintem reactionari, sintem in aceasta realitate. Sintem trupe de ocupatie, alaturi de aliatii nostri in Irak”.

  VII. In campania electorala pentru referendumul din 19 mai 2007, discursul lui Traian Basescu a fost unul nationalist si populist cu atacuri la adresa Parlamentului, a oamenilor de afaceri, a minoritatii maghiare, a masoneriei si a presei.
  In plus in ultima perioada au iesit la ieveala inca o serie de manarii legate de retrocedari de case si terenuri de pe vremea cand cerea insistent un..Consiliu…

 119. @ silverstar
  Dacă ar trebui să dovediţi propoziţia dumneavoastră:
  “Şi de ce, domnule, dacă are aşa venituri, a şpăguit, a furat, a şantajat?”
  riscând să luaţi 100.000 de euro amendă, aţi putea să demonstraţi ceea ce spuneţi? Probabil că nu. Vedeţi dumneavoastră, vorbe putem spune toţi, afirmaţii în cunoştinţă de cauză sunt însă puţini cei care le fac. Dumneavoastră adăugând, furatul, şpaga şi şantajul unui politician român, nu faceţi decât o acţiune “politică” care nu are nici cea mai mică relevanţă, un fel de bla, bla, bla. Interesant ar fi fost să produceţi acuzaţii argumentate, deja ar fi fost altceva. Dumneavoastră însă vă aflaţi în poziţia de a repeta ce aţi auzit de la alţii şi asta pe mine nu mă impresionează, pentru că repetarea acuzaţiilor la nesfârşit nu le face să fie adevărate. Dacă domnul Adrian Năstase, sau oricine altcineva va fi judecat şi găsit vinovat… atunci mă voi exprima şi eu, până atunci mi se par futile astfel de acuzaţii.

  Poate că ar trebui să mă mut, dacă un apartament este acolo aşa de ieftin.

  Stimată doamnă, cu toţii avem astfel de probleme, ba sunt unii care şi-au cumpărat şi frigider în rate, sau maşină de spălat… şi acum dau din colţ în colţ. Aceasta este viaţa, o chestie urâtă prin care trebui să trecem pentru a ne elibera moartea. Din păcate (sau din fericire) nu are nici o legătură faptul că are cutare bani cu sacul şi eu nu. Pe mine nu mă interesează că domnul X are foarte mulţi bani şi eu nu am de loc, aceasta este caracteristica societăţii actuale, dar mă deranjează şi mă interesează dacă domnul X nu-şi face treaba acolo unde este pus şi se ţine de alte chestiuni. Faptul că prin ziare şi declaraţii politice se tot acuză unii pe alţii de furturi, şantaj şi spagă şi Justiţia nu ia nici o măsură, mi se pare foarte grav. Aş vrea să fie pedepsiţi ori cei care au vorbit fără probe, ori să aducă probe cei care au vorbit şi să fie pedepsiţi cei care au eludat legea. Dacă ne mărginim să aruncăm acuzaţii de parcă am înjura, totul se va demonetiza şi ne vom produce alte efecte decât nervi. iată de ce nu pot fi de acord cu acuzarea fără argumente.

 120. ***stefan7777c – acum câţiva ani, un ambasador american a spus cam aceleaşi lucruri despre politicienii din România. Ambasadorul era uimit de averile uriaşe ale politicienilor, acumulate într-un timp aşa de scurt, şi chiar a spus că-n America nici în trei generaţii, o familie nu agoniseşte aşa de mult… 🙄

 121. DECLARAŢIE-ŞOC A LUI CLAUDIU SĂFTOIU DE “ZIUA INTERCEPTĂRILOR”

  În chiar ziua în care au intrat în vigoare prevederi ale Legii 298/2008 referitoare la “stocarea” datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii, fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu a făcut, într-o emisiune de televiziune, o mărturisire şocantă.

  “Am aflat despre intervenţii politice care se bazau pe interceptări ilegale. Preşedintele Băsescu ştia ce vorbeau Iliescu şi Geoană la telefon” – a declarat analistul politic care a făcut parte din staff-ul de la Cotroceni aproape doi ani, înainte de a fi numit la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, pentru o scurtă perioadă.

 122. @Biblio,
  Nu ai inteles, era vorba despre un tip de exprimare, despre o mentalitate cu mult mai mult si mai importanta decat infractiunea sau noninfractiunea lui AN in sine.
  Sau iar te faci ca nu intelegi ce am spus?
  Mai citeste odata postarea mea si nu-mi povesti ce ai mai spus tu , ci ce te-am rugat eu sa-l intrebi pe AN si daca esti deacord sau nu ca problema cam asa ar trebui sa fie privita intr-un curs de Istoria Mentalitatilor la Romanica

 123. @ cmorosanu
  De exemplu Emil Boc nu mi se pare deloc bogat, luând în consideraţie funcţiile prin care a trecut până acum.

 124. SUCCES MADALINA IN SESIUNE SI DACA SE POATE DUPA,-citeva zile de repaos

  Administrator:
  Multumesc Frank 😀 !

 125. ***Bibliotecaru – ce mă tot ameninţi tu cu amenzi şi puşcărie? Cu ce drept îţi permiţi tu să-mi bagi mie pumnul în gură?
  Urlă TV-urile, urlă presa şi tu iei apărarea unui hoţ şi borfaş? Păi cum să nu te acuz eu pe tine că eşti în slujba lui X sau Y? Şi că mai eşti şi bine plătit dacă-l aperi cu atâta zel… Ce obrăznicie!… 🙄
  Ce e, domnule? Nu ţi-e bine?
  Te rog încetează şi nu încerca să-mi închizi mie gura… Un pic de bun simţ… Nu-ţi place ce scriu, ocoleşte-mă şi mergi mai departe…

 126. @ionhut
  vezi ca saftoiu a revenit asupra declaratiei…e un mercenar de doi bani care miroase a petrol…de ce nu a spus aceste lucruri pana acum?

 127. @ stefan7777c
  Foarte bine, decupaţi cele trei articole, sau câte sunt, şi trimiteţi-le la DNA. Eu vorbesc despre probe, despre acte prin care să reiasă că Adrian Năstase a încălcat legea, acte care să fie autentificate juridic astfel încât să poate fi depuse ca probe în instanţă, pe care instanţa se le judece şi pe baza cărora să dea un verdict definitiv. Dumneavoastră îmi produceţi dovezi prin ce se scrie în ziare?

  Iată că ziarele scriau, în totalitatea lor, că doamna Elena Udrea are un grozav serviciu secret la dispoziţie. Se pare că acest serviciu secret este o formulă standard, la fel în cazul fiecărui minister. Uite că nu mai scrie presa nimic. Ar fi trebuit să cred presa că doamna Udrea este, să verific cum era în presă, “Elena Udrea, spaima teroriştilor”? Abia că am fost singurul de aici care s-a gândit să întrebe pentru ca răspunsul să închidă subiectul.

  Dacă dumneavoastră vă conduceţi realitatea după ce spun ziarele, este treaba dumneavoastră, eu unul prefer să colectez informaţii despre realitate şi nu realitatea deja rumegată de cutare şi cutare.

 128. @ ion adrian
  Credeam că am fost destul de clar, dar pot să mai repet, nu e nici o problemă… nu-l mai întreb nimic pe domnul Adrian Năstase.

 129. “Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a marturisit ca are propriile dubii privitoare la legalitatea modului in care si-au dobandit averile Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu. Intr-o emisiune televizata, Iliescu a spus ca, in timpul ultimului sau mandat, i-a avertizat de mai multe ori pe cei doi, care acum au probleme cu justitia tocmai din aceasta cauza. “Nu o data i-am chemat. De ce credeti ca in 2002 m-am referit in Parlament la acest lucru si la capitalismul de cumetrie?”, a spus fostul sef al statului.”

 130. ***stefan7777c – presa este bună, credibilă şi de luat în seamă doar când atacă PD-L, Băsescu, Udrea… Când presa informează despre partea cealaltă a politicii româneşti – PSD, PNL – trebuie ignorată pentru că dezinformează… Cam aşa se gândeşte aici, pe blog…

 131. Stefan
  “# stefan7777c Says:
  January 20th, 2009 at 9:49 pm

  @ionhut
  vezi ca saftoiu a revenit asupra declaratiei…e un mercenar de doi bani care miroase a petrol…de ce nu a spus aceste lucruri pana acum?”

  Ma baiatule, tu chiar crezi ca eu am cinci ani si m-am intalnit cu un smecher ca tine ?
  saftoiu a fost sef SIE si stie ce vorbeste.Pai chiar Matrozul s-a scapat de cateva ori cand a atras atentia ministrilor ca sa fie atenti ce vorbesc, ca stie ce se pune la cale, etc.
  Povestea cu “mercenaru de saftoiu” spune-o eventual la o sedinta PDL.

 132. @bibliotecaru
  daca ion iliescu si ambasadorul britanic in Romania nu te conving…care justitie?mi se pare neserioasa comparatia cu d-na Udrea,dansa nu a detinut functii politice pana in acest an…e o mare diferenta!

 133. @ silverstar
  Nu vă ameninţ cu puşcăria (eu vorbeam acolo de amendă), nici măcar nu mai este calomnia în Codul Penal.
  Este incredibil cât de superficial puteţi citi ceea ce scriu.

  Eu vorbeam despre responsabilitatea afirmaţiilor dumneavoastră, v-aţi obişnuit să aruncaţi cu cuvinte neinteresându-vă exact ce spuneţi, mai ales pentru că tratamentul pe care îl aplicaţi dumneavoastră altora nu vi se întoarce ca să-l simţiţi pe pielea domniei voastre.

  Eu unul am obosit. La început am crezut că vă prefaceţi, acum nu ştiu ce să mai cred, poate că sunteţi exact aşa cum reiese din reacţiile dumneavoastră, poate chiar aşa sunteţi cu adevărat, poate că este a dumneavoastră împărăţia cerurilor fără nici cel mai mic efort.

 134. Stefan
  Poate-ti aduci aminte si de bilitelul semnat de Coldea si ajuns in mainile lui Geoana in care erau scrise numele a vreo trei magistrati in preajma nu stiu carui eveniment.Cine crezi ca-i ordonase ceva si de ce ?

 135. @ionhut
  asta e abureala de doi lei …de ce Saftoiu nu a facut aceasta dezvaluire pana acum?tu nu vezi cat e de tampit,pai daca el era seful SIE ,inseamna ca el ordona ascultarile si trebuie sa raspunda pt asta!saftoiu si sotia sunt platiti de patriciu pt a dezinforma!

 136. BIBLIO….Cred despre Dl Boc ca nu e bogat….Dupa fizionomie a fost si este un functionar corect,pedant si evita orice motiv de controversa asupra persoanei sale…..un bun executant si interpret al legilor ….dar si putin creativ,improvizator…..Chiar cred acum ca e persoana potrivita la locul potrivit (Premier) intr-o asa coalitie ciudata ….si cu asa un presedinte jucator si agresiv…..Dl Boc fiind doar interpretul cinstit si corect al Dlui Presedinte are in spate dulaii din PDL dar care acum ,in aceasta conjunctura au botnita…Dupa inca 5 ani de mandat Basescu vor musca eficient in politica romaneasca ,slobozi de botnita si de stapan…si Dl Boc din nou Primar la Cluj…..pentru ca nu va supravietui dulailor fara botnita si fara stapan ,si nici nu va agrea o alta pozitie in PDL….
  Cu asa calitati nu poti fi bogat…..

 137. Acum se expliciteaza si mai clar de ce Marinaru a dorit cu orice pret sa puna mana si pe serviciul de informatii al politiei..

 138. @ stefan7777c
  Ce legătură are Ion Iliescu şi ambasadorul Britanic cu Justiţia?

  Dacă îl cred pe Ion Iliescu în ceea ce spune despre Adrian Năstase, ar trebui să-l cred şi în ce spune despre Traian Băsescu şi PD-L? Dumneavoastră îl credeţi în ceea ce spune Ion Iliescu sau nu ştiu ce ambasador despre Traian Băsescu şi PD-L? Sau îl credeţi numai când vă convine? L-aţi crezut pe ambasadorul americii atunci când a ţinut un discurs care nu i-a căzut tocmai bine lui Traian Băsescu? Eu unul am scris atunci că ambasadorul se bagă unde nu-i fierbe oala…

  Nu făceam o comparaţie între Adrian Năstase şi Elena Udrea, ci între presa care tratează “adevărat” pe Adrian Năstase şi presa care o tratează “mincinos” pe doamna Udrea. Nu-mi puteţi da tăieturi de ziare cu chestiunile care vă convin de parcă ar fi dovezi irefutabile, dar când nu vă convin ziariştii sunt nesimţiţi.

  Încep să cred că vorbesc degeaba… Uneori am impresia că vorbesc cu nişte copii care se dau drept oameni mari şi n-ar fi exclus.

 139. @ionhut
  ma minunez ca nu realizati care este cel mai mare rau pt romania…oligarhia financiara,adica patriciu,voiculescu,etc…astia cumpara cu banii nostri tot ce vor in Romania !ma bucur ca exista oameni in tara ,care au inteles ca interesul national este mai important decat banii ,si vreau sa-i felicit pe aceasta cale!

 140. SILVER…Buna seara ….Cine te-a suparat?Nu te lasa provocata si enervata ca iti strici seara si tenul….
  Scrie ce vrei tu si ce simti…..Dar eu cred ca-l iubesti si-l admiri in taina pe Bibliotecaru….Prea va ciondaniti ….contrariile se atrag …Prea il bagi in seama pe Biblio….Ai grija ce faci….Cu Biblio ai sa devii independenta ,fara sustinere politica …..
  Noapte buna

 141. Stefan
  omule, abureala incerci tu sa faci. In primul rand pentru ca sustii prea cu ardoare chestia asta desi n-ai de unde sa stii care-i adevarul si in al doilea rand pentru ca sunt prea multe dovezi indirecte in defavoarea Basescului : toata lumea banuia si banuieste chestia asta .
  Si ca sa-ti mai spun ceva : am avut prea multe legaturi cu DIA ca sa nu stiu ce spun.

 142. stefan7777c Says:
  January 20th, 2009 at 10:09 pm

  @ionhut
  ma minunez ca nu realizati care este cel mai mare rau pt romania…oligarhia financiara,adica patriciu,voiculescu,etc…astia cumpara cu banii nostri t

  Amice nu -ti spun decat atat : ca sa starpesti oligarhia de care vorbesti (desi nu o vezi pe cea din jurul marinarului) trebuie sa dai democratia asta subreda deoparte , sa incalci legile si sa lucrezi curat cu mijloacele lui Ceausescu ?
  Clar, cu voi nu se va putea face democratie in tara asta !

 143. ***Bibliotecaru – dacă tu-ţi imaginezi că eu citesc toate prostiile tale, atunci te-nşeli. De ce crezi că tu eşti posesorul adevărului şi-n rest, noi suntem nişte fraieri pe care să ne manipulezi tu după dorinţă.
  Eu niciodată n-o să fiu în situaţia lui A Năstase sau a altora care dau cu subsemnatul pe la DNA pentru simplul motiv că eu nu fur…

  Şi-apoi, de ce-mi spui tu mie că “toţi avem probleme?…” Eu am învăţat ca să nu am probleme. Îmi fac datoria conştiincios şi singurul lucru pe care mi-l doresc este să fiu plătită decent pentru ceea ce fac. Ştiu că la cooperativa “Ochiul şi Timpanul” unde lucrezi tu, nu se cere disciplină şi nici seriozitate. Să-ţi fie de bine!

 144. @bibliotecaru
  ma opresc…chiar nu intelegi ca la noi justitia nu este oarba?chiar nu crezi ca iliescu si ambasadorul britanic aveau informatii verosimile cand au facut aceste afirmatii ?
  stii ce am observat?esti avocatul domnului nastase dar nu vrei sa recunosti…de ce?

 145. @ cmorosanu
  Eu nu cred că domnul Boc este cel mai potrivit ca premier. Am spus mai demult pe acest blog că cel mai potrivit premier al momentului ar fi domnul Băsescu, îmi menţin afirmaţia. Domnul Boc era bun ca primar la Cluj şi cred că a făcut o greşeală că a plecat de acolo. Desigur, domnul Traian Băsescu fiind indisponibil, ar fi fost bun un premier un om care nu apleacă uşor urechea nici la ce spune PSD-ul pe la emisiuni, nici ce spune PD-L-ul la aceleaşi emisiuni, nici măcar la ce spune preşedintele pe la emisiuni. În plus eu mi-aş fi dorit şi o femeie în acest post. Suntem într-un amestec instituţional cum nu a fost România nici măcar în momentul 1990, preşedintele e un fel de semi premier, Mircea Geoană e în CSAT şi peste tot, toată lumea îşi dă cu părerea, PSD este la putere dar critică de parcă ar fi în opoziţie, PD-L înjură PSD-ul pe la spate, PNL-ul ameninţă cu instabilitatea, toată lumea promite aberaţii, sindicatele vor o tonă de lucruri, deşi ştiu că nu e de unde… Eu cred că deja disoluţia statului seamănă cu o anarhie perfectă.
  Avem un premier şi el este domnul Boc. Domnul Boc ar trebui să-şi facă o strategie clară, să traseze fiecare felia pe care trebuie să o ducă la îndeplinire şi toată lumea să facă cât mai mult. Eu unul pot să trăiesc cu faptul că nu am ca cetăţean român premierul pe care mi-l doresc, dar nu aş putea trăi, pentru a doua oară, încă patru ani de instabilitate… ar fi prea mult.

 146. ***Moro – nu mă necăji şi tu… Bibliotecaru e cea mai enervantă figură de pe blog. Tu nu vezi cu cât zel ia apărarea hoţilor şi borfaşilor din politica românească? E diabolic… Şi mă ameninţă cu puşcăria şi amenzi astronomice… Ce tupeu!… Nu ştiu de ce nu acţionează… Oricum, la puşcărie nu am de plătit facturi… 🙄

 147. @ionhut
  ofera tu o alternativa ,in afara de dictatura si comunism!astept…

 148. A venit iarna si gerul
  S-a topit bugetul,leul
  Guvernantii tot asa
  Si o sa dam de belea

  De-ar veni primavara
  Sa intarim urzica
  Si sa o cotam la bursa
  Ca singura noastra sursa
  Si de trai si de export
  Fiindca leul este mort
  …………………………….
  Ca de leu slaba speranta
  Cu el o luam in clanta
  (Fragment din “Iarna nu-i ca primavara”)

 149. @bibliotecaru
  hahhahaaaa…bineinteles ca boc nu e bun de premier…aceasta functie i se potriveste doar lui a.nastase…eu zic sa nu judeci dupa o luna de guvernare,mai ai putina rabdare,altfel cred ca te inspiri din a. nastase!

 150. SILVER…..Lasa ca-ti platesc eu amenzile…..si daca insisti,gasim o puscarie cocheta ,draguta …cuibusor de nebunii…..iar onoarea ti-o repereaza tot Dom’ Biblio……
  Dar eu tot cred ca Biblio te sacaie si te enerveaza din dragoste……

 151. # stefan7777c Says:
  January 20th, 2009 at 10:20 pm

  @ionhut
  ofera tu o alternativa ,in afara de dictatura si comunism!astept…

  Legi avem, trebuie luate masuri severe doar pentru respectarea lor si scoaterea totala a justitiei de sub orice influenta politica si atunci vor aparea si rezultatele..Nu peste noapte, ca nu se poate , dar cu rabdare.Si americaniii au trecut prin asa ceva , chiar in mai multe randuri( cu prohibitia, cu mafia ) dar cu rabdare si perseverenta au izbandit..
  PROBLEMA DE CAPATAI : NEAMESTECUL POLITICULUI DEOARECE TOCMAI POLITICIUL A DECREDIBILIZAT SI DISTRUS IMPARTIALITATEA JUSTITIAEI.

 152. @ stefan7777c
  Ştiţi ce am observat, că nu ştiţi despre ce vorbiţi, dar vorbiţi… de ce? 🙂 Doar o glumă, nu vă supăraţi.

  Stimate domn,
  Dacă doriţi să fiu eu avocatul domnului Năstase, foarte bine, puteţi crede asta, nu mă deranjează, m-am plictisit de astfel de acuzaţii. Poate îmi daţi şi salariul, dacă tot susţineţi asta, să fac şi eu un ban. Credeţi absolut ce doriţi.
  Din păcate pentru dumneavoastră, faptul că sunt sau nu avocatul domnului Năstase nu schimbă faptul că ce spun eu este conform legii.
  Faptul că dumneavoastră spuneţi că Justiţia “nu este oarbă”, adică echidistantă şi de fapt este manipulată politic, eu pot lua acest lucru în calcul…
  Chestiunea este că nimeni “barosan” nu a ajuns cu cazul în faţa Onoratei Instanţe. Dumneavoastră vreţi să înţelegeţi asta? Justiţia poate fi oricum, pentru că ei nu au ajuns acolo, Justiţia nu avea cum să se exprime…
  Problema este, deocamdată, nu la Justiţie, ci la culegerea de date, la instrumentarea cazului. Uite că am ajuns să vorbesc avocăţeşte, mi-am intrat în rol. 🙂 Eu aici cred că există marea ingerinţă politică, pe la DNA, pe la ANI, pe la procurorii obişnuiţi, pe la Poliţie… Noi nu vedem acele dosare, nu ştim ce este în ele, poate fi orice, pot fi şi tăieturi de ziare, dar pot fi şi dovezi. Până nu se ajunge cu dosarele grele blindate de dovezi în Instanţă, cei cercetaţi sunt oameni ca noi, calitatea de cercetat nu înseamnă absolut nimic. Dumneavoastră faceţi caz că a spus ambasadorul nu ştiu ce… de unde are ambasadorul acela mai multe dovezi decât are procuratura şi cei în măsură să strângă dovezi? Să fim serioşi.
  Dar eu vă spun şi altceva, dacă dumneavoastră consideraţi că Justiţia nu este echidistantă… nu ţipaţi “cutare este vinovat şi Justiţia îi acoperă”, că nu faceţi nimic, ţipaţi “să fie Justiţia corectă şi să nu mai acopere pe nimeni”.

 153. @ionhut
  oligarhia financiara controleaza politicul in Romania…credeam ca ai inteles!politicul si justitia sunt prizonierii banilor pusi in joc de oligarhie!situatia era foarte grava… in prezent au fost scosi din joc si incearca sa se replieze…

 154. BIBLIO …..Daca nu exista Boc ,Basescu trebuia sa inventeze unul pentru a fi premier…Altfel coalitia murea in fasa ,cu cordonul ombilical al baronilor locali de gat……Ce sa faca Basescu cu o coalitie moarta …doar sa se fi preotit si sa cante prohodul coalitiei si al sau la Prezidentiale ….
  Crede-ma ,Basescu a jucat exceptional …..si joaca pe compozitii proprii ….Pacat ca instrumentistii de la Cotroceni mai sunt dezacordati,mai trag o Oda pentru Presedinte …..si astfel Basescu se poate crede datorita lor vreun Beethoven….sau Celibidachi ….ceea ce-i poate dauna(surzi) si-i poate rupe bagheta …Daca nu schimba orchestra de la Cotroceni…..Dar pe bugetul asta de austeritate nu cred ca gaseste instrumentisti mai ieftini decat cei pe care-i are.

 155. @ stefan7777c
  Veţi râde, dar în acest moment nu cred că ar fi bun de premier Adrian Năstase, nu cred că ar fi bun un premier nici măcar cineva de la PSD. Abia acum ar fi bun un guvern competent de dreapta, dar real de dreapta, fără pensii mărite dincolo de lege, fără mărirea organigramei statului, fără salarii mărite… Acum ar fi bun un guvern care să întărească zona privată, măcar pentru supravieţuire, cu riscul suferinţei masei populare pentru o perioadă rezonabilă de timp. Am spus încă din 2007, când oamenii făceau băşcălie că vorbesc despre o criză americană, că pe perioada de dezechilibru financiar şi/sau criză este nevoie de guvernare de dreapta. Stânga este bună nu în criză, ci pe perioade de stabilitate, de bunăstare, de creştere economică. Dar cine să mă asculte… poate Adrian Năstase, că tot sunt avocatul lui. 🙂

 156. Doamne, ce spectacol dezagreabil face Victor Ciorbea pe RTV!… Omul acesta s-a sclerozat înainte de vreme. Oare nu realizează cât e de penibil? 🙄

 157. @ cmorosanu
  Dumneavoastră vorbiţi de un joc cu pierzători şi câştigători, eu vorbeam despre binele naţional, adică de o situaţie care să nu mai fie atât de alambigată instituţional. Nu mă întrebaţi cine ar fi fost în acest caz preşedinte… poate domnul Stolojan, că de la asta am pornit.

 158. @bibliotecaru
  jignesti subtil dar totusi o faci…nu e nici o diferenta…se pare ca te enervezi mai repede decat silver …si eu care credeam …ai puterea totusi sa recunosti vreodata ca nu esti centrul universului?
  daca seful tau iti spune ca esti hot ,inseamna ca te-a prins cu mata-n sac,ce este complicat? iliescu era seful lui nastase cand a spus …vorbele frumoase nu sunt totdeauna adevarate, iar vocabularul elevat poate ascunde vicii …

 159. @bibliotecaru
  sper sa nu te superi …uita-l pe nastase ,e o eroare politica !

 160. @silverstar
  victor ciorbea,e un simplu “muppets” …ia telecomanda si schimba canalul,vantu e suparat si sperie lupul cu pielea oii !

 161. @ stefan7777c
  Dumneavoastră îl aduceţi în discuţie, aţi uitat? 🙂
  Problema este că dumneavoastră vă referiţi la Adrian Năstase în timp ce eu mă refeream la orice om politic, inclusiv la domnia sa. Eu nu consider pe nimeni vinovat până nu este dovedit aşa, chiar dacă am şi eu nişte nume care “mă calcă pe nervi” şi mă deranjează faptul că nu sunt o dată prinşi de justiţie. Sesizaţi diferenţa?

  Normal că mă supără, nu mă supără însă decât faptul că eu consider aceste discuţii ca fiind timp pierdut. Mi-aş dori să discut ceva la nivel mai ridicat fără a ataca în stânga şi în dreapta, asta e tot.

 162. STEFAN….E pacat ca te enervezi degeaba si din cauza asta gresesti in rationamente ,mai ales in ceea ce priveste pe Nastase…..O “eroare ” votata si care dureaza de ani buni e totusi prea mult si prea patimas partinic spus….
  Faptul ca discuti acum despre el inseamna ca totusi exista ca politician si e un potential pericol pentru multi alti politicieni…..
  Nu mai stim nimic de dosarele cu Tamara,Zambaccian,Termopane etc….De ce oare?Nu se pricep procurorii,nu exista dovezi concrete pentru a-l judeca si condamna ?Il vor condamna in dosarul cu fondurile pentru campanie electorala ?Ma indoiesc….deoarece e perfect acoperit si nicaieri nu se afla semnatura sa pe vreun document incriminator din 2004……Dna Jianu e prea delicata pentru a face puscarie ,cei din jurul sau care au manipulat banii de campanie la fel….Pe o intelegere cu procurorii,pe un denunt calomnios ,autodenunt se poate trimite in judecata mai mult mediatic decat real….si numai in ani de alegeri prezidentiale…..
  Dincolo de toate roaga-l pe Biblio sa treaca in revista cariera politica a lui Adrian Nastase ,studiile sale ,CV profesional …si pune-le alaturi de ale altor politicieni marcanti …PSD.PDL …si chiar de ale presedintelui Basescu …..daca nu indraznesc prea mult…..Poti sa le pui si pozele intr-o galerie …..
  Nu am nici o sensibilitate sau simpatie pentru Nastase….Dar ma enerveaza tertipurile si golaniile politice..in an electoral….pentru protectie si amuzamentul presei si al electoratului altul decat PSD….
  Si daca ma mai gandesc ca au trecut multi ani din 2004 ,si cate eforturi au depus procurorii la acest dosar….mai ca plang de mila lor …….

 163. Dragilor, ca pe Saftoiu nu-l da afara din casa inteligenta nu m-am indoit niciodata de cand l-am vazut cum s-a comportat in fata comisiei aceea nenorocite de anchetare a lui Basescu dar ca este regele idiotilor marturisesc ca nu mi-am inchipuit . Asta este un examen la care Basescu a picat in fata mea : sa puna el asemenea ratat, sef la SIE, depaseste puterea mea de intelegere.

 164. ***stefan7777c – mulţumesc, Ştefane! Deja am trecut pe documentare. 🙄
  Noapte bună! 😆

 165. eu cred ca romania ar avea nevoie de un presedinte femeie

 166. Nu ştiu dacă Săftoiu are sau nu dreptate, nici nu mai interesează, dar se pare că pentru declaraţia de astăzi, va plăti scump. 😕 Administraţia prezidenţială îi cere dovezi. Dacă nu există, de unde le va scoate? 🙄

 167. cenushares

  Wow……cugetare excelenta de noapte buna… 😉

 168. g,

  poate te gandesti sa candidezi in 2114 … ai votul meu .. 🙂

 169. Intrucat Biblio se face ca nu pricepe ce am spus ref la mentalitati, mai postez odata referirea mea la o problema fundamentala de principiu de mentalitate jegoasa a mediei si a mai tuturor celor care vorbesc in numele milioaneloe care-i asculta si hranesc ne fiind nici ei mult mai destepti decat Saftoiu.

  Deci referitor la ultima acuzare lansata de DNA, Nastase si multi din media si asta reprezinta o mentalitate generala, spun: de ce apare asta, acum dupa 4 ani daca nu este ceva special montat contra candidaturii mele, apare acesta problema?

  Intr-o tara fara trecut comunist, libera in spirit, problema s-ar pune cam invers:
  adica cum, daca nu era o probabilitate oarecare ca AN sa candideze nu se mai ocupa nimeni si niciodata de ilegalitatile comise ?

 170. cenushares

  Aaaa,nu pe atunci voi fi inca prea tanara…..poate 2214….. 😉 Tu vei fi in floarea varstei atunci… 🙂 !

 171. @ cmorosanu
  Eu i-aş sugera domnului Ştefan să citească cărţile scrise de domnul Adrian Năstase, “România Europeană” şi, mai ales, “Spre Normalitate”.

  Acolo sunt lucruri foarte interesante. Sunt descrise multe lucruri pe care nu le desluşim la televizor, guvernarea este explicată în interacţiuni mai vaste. Nu trebuie privită ca o justificare a guvernării PSD, ci ca înţelegere a ce se întâmplă în spatele comunicatelor. Citiţi aceste cărţi şi veţi fi mult mai înţelept în ceea ce priveşte Guvernare.

  Iată că domnul Ciorbea a spus ceva interesant şi îl cred, pentru că probabil a făcut acelaşi lucru la vremea sa. Se schimbă numele ministerelor pentru a putea da afară pe oricine afară prin pretextul schimbării instituţiei. Plata acestei operaţiuni este suportată… aţi ghicit… de la Bugetul de Stat de care altfel avem mare grijă. Eu înţeleg că este vorba de o şmecherie la marginea legalităţii care nu smulge nişte bani din buzunarele comune ale Bugetului de Stat… nu-i frumos.

 172. Noapte buna Madalina si bafta la examene sa te tina neuronii ….. 🙂 !

  Administrator:
  Multumesc N.G. 😀 !
  Noapte buna!

 173. g,

  🙂 … am gresti …. am vrut sa scriu 2014 … era o propunere serioasa

 174. @cmorosanu
  nu ma intereseaza CV-ul lui Nastase,nu ma intereseaza ce carti a scris,pt mine el reprezinta simbolul coruptiei in Romania,pt mine Nastase este un tradator care a pus pe tava austriecilor de la OMV,Petromul …care a sters datorii de miliarde de dolari prietenilor sai,care a dat Sidexul pe nimic,care l-a avut in guvern pe musetescu…sa ascult ce debiteaza?ma scuzati ,este cel mai mare ipocrit in viata ,nu vreau sa-l aud…la ce serveste pregatirea sa intelectuala?a pus sub papuc toata presa cat timp a fost premier,caracter despotic…cand il vad cum se gudura pe langa iliescu,imi provoaca mila !

 175. cenushares

  o.k.ma voi gandi atunci serios si eu…. 😉

  Mada verifica mail-ul e un remediu pentru prea mult studiu :))

  Noapte buna din nou si tuturor!

  Administrator:
  Multumesc N.G., peisajele sunt superbe iar animalele foarte simpatice 😆 !

 176. @bibliotecaru
  numele ministerelor s-a schimbat de cate ori s-a schimbat guvernul,e o practica caracteristica romaniei …
  @ion adrian
  in privinta lui Saftoiu ai mare dreptate…nu realizeaza ce spune!

 177. noapte buna …somn linistit Madalina!

  Administrator:

  Noapte buna Stefan!

 178. @ stefan7777c
  O practică obişnuită şi acum aţi aflat şi de ce… astfel de explicaţii le găsiţi strecurate prin cărţile foştilor preşedinţi şi guvernanţi… pe de altă parte s-ar putea să nu vă intereseze, dar nici nu le veţi ştii.