Cum şi de ce femeile sunt discriminate în politica românească

Astăzi a avut loc Convenţia Naţională a Organizaţiei de Femei a PDL. Cred că este un prilej extrem de potrivit pentru o dezbatere de substanţă privind rolul femeii în politică. E o temă pe care, de multe ori, bărbaţii, dar şi mass media preferă să o evite. Motivul principal vine tot din zona stereotipurilor sociale, poate cel mai pregnant dintre acestea fiind faptul că „unui bărbat nu-i place să fie condus de o femeie”. Adevărul este, oricât de puţin ne-ar plăcea să acceptăm, că politica a fost mult timp un joc al bărbaţilor pentru că este unul din locurile unde se iau deciziile, de unde vine puterea şi influenţa.

Accesul femeilor în funcţii importante în politica românească (acum sunt trei miniştri şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, o mulţime de femei parlamentar sau europarlamentar) s-a făcut treptat în ultimii 20 de ani şi cu siguranţă nu ca rezultat al unei discriminări pozitive. Femeile care se află acum în poziţii de putere sunt acolo pentru că merită: au calităţi, sunt ambiţioase, muncitoare şi dau dovadă de rezistenţă în faţa tuturor actelor misogine ale bărbaţilor. Dar nu sunt nici pe departe singurele. Cred că femeile din politica românească au progresat suficient de mult pentru a obţine o funcţie de Premier sau de Preşedinte. Şi chiar dacă nu o vor face în perioada imediat următoare, au această cale deschisă – trebuie doar să apară femeia potrivită.

Există un raport dezechilibrat între bărbaţi şi femei în politică – e un lucru extrem de uşor de constatat. Dar soluţia nu este neapărat discriminarea pozitivă. Ideea nu este să avem cote: 30%, 50% sau 90% femei în politică. Soluţia este ca femeile şi bărbaţii să aibă şanse egale de promovare. Dorinţa este să avem politicieni competenţi şi integri, femei şi bărbaţi deopotrivă, care să promoveze pe principiul meritocraţiei. Iar asta înseamnă modernizarea partidelor!

Nu întâmplător mai toate femeile-politician din România au fost ţinta unor atacuri extrem de dure din partea opozanţilor politici sau ai presei. Atacurile au vizat aspecte ale vieţii private, garderoba sau lucruri care ţin de condiţia specifică femeii şi nu competenţa sau integritatea sa. Toate astea au arătat o societate marcată de misoginism.

Pot împărtăşi din experienţa mea – am fost în toţi aceşti ani extrem de atacată pentru lucruri care ţin de postura mea de femeie. Nu am acceptat sugestiile unora de a deveni femeia-bărbat Nu am renunţat la feminitatea mea, pentru a fi mai ferită de adversari. Ba din contră, cred cu sinceritate că acesta este unul dintre plusurile pe care le avem noi ca femei – inclusiv în politică. În viaţă, nu numai în politică, secretul cel mai important este să fii naturală, să nu încerci să fii altceva decât eşti.

Cred că femeile din politică ar trebui să dea dovadă de mult mai multă solidaritate. Apelul meu către femeile din PDL, dar şi din alte partide, ţine de nevoia de a strânge rândurile şi de a ne ajuta între noi. Scara pe care am urcat trebuie să fie folosită măcar de încă o altă femeie.

 

PS. Fac o precizare pentru cei care vor să-şi atragă cititorii prin titluri spectaculoase: am susţinut astăzi ideea că bărbaţii activează cu preponderenţă în domenii considerate de putere, decizie, influenţă sau în care se fac bani. Am susţinut ideea că femeile, fie ele politicieni sau oameni de afaceri, pot să spargă acest monopol şi să acceadă şi ele în poziţii importante.

 

149 thoughts on “Cum şi de ce femeile sunt discriminate în politica românească

 1. Aceasta idee este esentială: ”Soluţia este ca femeile şi bărbaţii să aibă şanse egale de promovare”.
  Din pacate, in tara asta nu se va ajunge niciodata la sanse egale pana nu se respecta CONSTITUTIA in spiritul si litera ei. Cata vreme demnitatea fiintei umane, garantata de altfel in textul constitutiei, este considerata de chiar cei care trebuie sa aplice legile in tara asta o gluma buna, femeile care se remarca in politica si nu numai sunt etichetate drept persoane de moravuri usoare. Cata vreme dreptul la demnitate este batjocorit de insasi justitia din romania, femeile NU vor avea sanse egale de promovare. Cata vreme un CV Tudor isi va permite sa invoce la ora de maxima audienta amanunte inventate despre viata privata a unei adolescente devenita intre timp o femeie politician, sau un presedinte de consiliu judetean ataca in conferinta de presa in termeni de joasa speta o jurnalista care se intereseaza ce face el cu banii publici, fara ca opinia publica sa ia atitudine, sau chiar justitia sa se autosesizeze cu privire la aceste grave incalcari ale dreptului la demintate pe care il are orice fiinta umana ,nu va asteptati sa existe sanse reale de promovare. Impotriva oricarei femei puternice se ridica nenumarați alți bărbați gata sa o desfiinteze din simplul motiv ca justitia si opinia publica nu sanctioneaza aceste derapaje.

 2. Eu personal,si cred ca nu sunt singurul,am convingerea ferma ca deja a “aparut femeia potrivita”…Femeia pe care as paria (iertati-mi expresia)cu ochii inchisi pentru functia de Prim-ministru!

 3. ROMANIA este plina de Doamne, La Dame de Fer, ma intreb ce mai cauta in politica bosorogii de type iliescu, tariceanu, melescanu, nastase, antonescu, vosganian, lista este lunga.

  Iata cateva citate lasate de La Dame de FER care se potivesc Doamnelor noastre,

  “En politique, si vous voulez des discours, demandez à un homme. Si vous voulez des actes, demandez à une femme.”

  “C’est le coq qui chante, mais c’est la poule qui pond les oeufs.”

  Elena UDREA, Anca BOIANGIU, Andreea VASS, Liliana ROMANCIUC, Sulfina BARBU si multe altele pe care spatiul nu-mi permite.

  • ***Radovene – lasă fierul că ăsta mai şi rugineşte. 🙂 Poate noi, românii, ne dorim o doamnă de oţel sau de platină. Ce, n-avem voie? De ce să-i tot imităm pe alţii, când putem fi originali? 😮

  • Milles excuses, pe lista mea nu trebuie sa lipseasca Roberta ANASTASE !!!

 4. Astăzi, Roberta Anastase a spun un lucru pe care eu l-am spus de mult, şi aici, pe blog, şi pe facebook si pe ziare.com şi anume că, dacă USL câştigă alegerile, Adrian Năstase se vrea prim ministru.

  Să nu-şi închipuie cineva că A Năstase îl va lăsa pe Ponta să fie ceea ce el a mai fost şi ştie cum este, ştie cât de dulce-i mierea. Nu degeaba, A Năstase l-a susţinut pe Ponta la şefia PSD. Pentru PSD şi implicit pentru A Năstase, Ponta nu este decât prostu’ partidului, scos în faţă să jignească, să ameninţe, să ofere publicului – ca la spectacol, desigur – scenarii care mai de care mai abradacabrante, adică exact ceea ce vrea să audă unii români, certaţi cu munca şi disciplina – promisiuni care nu vor fi niciodată onorate dar sună bine…

  • Gata, m-am plictisit de-atâta dialog cu mine însămi. 😮
   Mă duc să-mi fac gogoşi. 😆 Ies mai ieftin decât cu ştrudelele cu brânză…

 5. Haida ha,
  ia vedeţi cum vă luaţi nasu’ la purtare că vă bate obrazu’ Ăl de Sus!
  Şi dacă are la îndemână poate dă şi cu vreo vâslă de-a azvârlitea după voi!
  Nu fiţi săftoaice că nu-i place!
  Ete-te la ele unde şedeau discriminatele!
  Ciocu’ mic şi să nu se-auză Ăl de Sus vr’un ga-ga-ga în front că spuneţi pa la ciufuri şi cosiţe.
  Vă tunde marinaru’ cu breton la ceafă!
  Sinéad-Bernadette O’Connor vă face!
  🙂 🙂 🙂
  .
  PS 1 Mi-am adus aminte!
  Ia puneţi voi mâna şi fuga-marş la fitness că azi parcă a fost Priveghi nu Convenţie!
  Ce?
  Credeţi că dacă vă-mbrăcaţi în negru nu se bagă de seamă că v-aţi cam rotunjit?
  🙂 🙂 🙂
  PS2 Bune rău alea de la tineret! Aştept să treacă de 45 ca să dau iama-n ele.
  🙂 🙂 🙂
  PS3 Hihihi, să vezi ce mi se umple frigideru acu’!
  🙂 🙂 🙂

  • Mai lipseste sa le trimiti la manastire,ca tot e sarbatoare azi,si tu diacon… 😉 Bata-va norocul de misogini,cum sariti ca arsi cand ies femeile din front… 🙂

 6. ce se intampla in PD-L ? Am sustinut candidatul Emil Boc pentru functia de presedinte al partidului ,era singura solutie pentru unitatea partidului . In ultima perioada am fost dezamagit de numirea in guvern a doamnei Sulfina Barbu ,doamna care vine impreuna cu gasca veche a PD-l-ului de care am crezut ca vor face un pas inapoi.Acum cu alegerile in organizatia de femei paharul s-a umplut. D.na Udrea ,cu tot respectul ,in viitorul apropiat voi demisiona din PDL.Ramaneti sa faceti echipa cu d.ra Rodica Tatu .Unde sunt criteriile de competenta despre care vorbeati ?

 7. Oricat ne-ar place sa fim unite,noi femeile avem un defect major…asta ca sa nu umble numai Adam cu coasta rupta…si anume acela al invidiei si concurentei feminine,pe care eu il consider principalul vinovat al lipsei de solidaritate feminina.Oriunde ,nu doar la noi…Dincolo de acest aspect,cu barbatii politicieni ne-am lamurit,asa ca femeile ar putea schimba fata politicii romanesti.

  • NG-ule oi fi tu fierbinte, dar nu sări la mine că săr şi io la tine!
   🙂 🙂 🙂
   Care misogini?
   Adu-i la mine să le tai întâi rangu’ şi după aia capu’!
   🙂 🙂 🙂
   Adicălea cum să nu sar în sus de de 3 metri?
   Adicălea în PDL femeile nu au fost susţinute?
   Adicălea în PDL femeile nu au fost promovate?
   Eeeeeeee?
   Aud?
   Vă mai spun o dată: Aveţi de grijă că poate aude Ăl de Sus şi dă cu vâsla de-a azvâlitea după voi!
   Doar n-oţi vrea acum să numim femei la Justiţie, la Interne, la Armată sau la Economie?
   Că la Justiţie au fost vreo două şi uite unde-i Justiţia!
   Haida ha!
   Pân-aci!
   🙂 🙂 🙂

   PS1 La aia cu “prim-ministra” mă mai gândesc!
   🙂 🙂 🙂
   PS2 Diacon?
   La mănăstire de maici?
   Iahaaaaaaa, daaaaaaaaaa!
   Le fac şi piscină!
   Montez şi bară!
   Başca că pun cel mai performant sistem de încălzire!
   Să fie căldură ca-n Africa!
   Să umble sărăcuţele de ele dezbrăcate!
   Ca să nu năduşească!
   Eheheheeeeee ce diacon aş mai fi!
   🙂 🙂 🙂

  • Silver,
   Gorbaciuv a dat, pentru a priceput ce a spus el la Bucuresti in aprilie 2010 si dovada crimei lui Iliescu impotriva poporului , crima la propriu cu sange si cu morti precum Triosca si cei de la Baneasa si cei din Cimitirul Eroilor de la Belu.
   PS De aia suneam eu dle SEbi , ca cu respectul ca cu respectul, dar cu catusele pe masa ,cum spunea Tzutzea. 🙂

 8. Ho,Diacone ca nu arde,pe pagina cealalta spuneam si eu ca tine,ca Andreei i-a scapat porumbelul…Vezi tu diacone,ca nu te dezminti..tot pe post de bibelou vezi tu femeile… 😉 Sa ai o zi buna aparatorule inversunat al regnului….masculin 🙂

  • ***Gabi – despre ce “porunbel” este vorba? Am căutat dar nu am găsit.
   Spune-mi şi mie ce a “scăpat” Andreea Vass? 😮
   Mulţumesc! 😆

  • Porumbel?
   Neeeeee!
   Bartai BAZACONIA!
   🙂 🙂 🙂
   Păi cum să nu le văd pe post de bibelou?
   Păi cum să nu le protejez?
   Păi dacă n-ar fi femei,
   – cui i-aş mai suci minţile?
   – cui i-aş mai turna io aşa minciuni de câteodată stau şi eu să mă gândesc de unde le scot?
   – după cine mi s-ar mai scurge mie libidinos balele?
   – pe cine aş mai dezbrăca eu pervers din priviri?
   Nunu, nu se poate fără fomei!
   Trebuie protejate ca să nu dispară!
   🙂 🙂 🙂
   Gata cu bârfa fug să termin mâncarea şi să spăl vasele că acu apare Talibanca şi să vezi ce mi-o fur dacă nu-s toate gata!
   Iar dorm sub pat bodogănind prin somn că sunt bărbat!
   😉 😉 😉
   Gata! Ce-am avut de spus am spus!
   Nu trageţi în pianist!
   Trageţi în compozitor!
   😉 😉 😉

 9. Vrei să fii o valoare? Bagă mâna, ca ăsta: Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, învinuit în scandalul de corupţie de la Universitatea de Medicină Iaşi, a primit ieri-seară titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului.

  Titulatura i-a fost acordată la propunerea primarului Gheorghe Nichita, în cadrul evenimentului intitulat „Seara Valorilor”.

  Mai mult: http://www.adevarul.ro/actualitate/Rectorul_Astarastoae-anchetat_si_premiat_0_572343313.html

 10. Se pare ca doamna Elena Udrea are amnezie. A uitat reactia sa de greu disimulata dezamagire atunci cand Presedintele Romaniei si-a exprimat pararea ca doamnele din politica nu sunt INCA pregatite pentru cele mai inalte demnitati in stat si in guvern.
  In schimb, colega dumneai, recte, doamna Andreea Paul Vass, m-a impresionat, reconfirmandu-mi mie ca are un mare viitor politic.
  CITEZ:
  ,,În legătură cu faptul că Sulfina Barbu spunea că Organizaţia de Femei a PDL trebuie să devină atât de puternică încât să dea un candidat femeie pentru funcţia de preşedinte al României sau pentru funcţia de premier, Vass a spus: “Definiţia discriminării este dată de răspunsul la întrebarea «Este România pregătită să aibă o doamnă preşedinte, prim-ministru sau ministru?» De câte ori apare răspunsul «nu ştiu», aceea este definţia discriminării. Iar dacă răspunsul este «nu», atunci discriminrarea atinge cote inadmisibile”.
  “Chiar şi Traian Băsescu, preşedintele nostru drag, are nevoie să-şi deschidă puţin asupra a tot ceea ce înseamnă perspective asupra viitorului politicii româneşti. Nu mai putem fi o clasă politică în care decid 90 la sută bărbaţii şi 10 la sută femeile, aşa cum este cazul în Parlamentul României”, a adăugat Vass.”
  COMENTEZ:
  Se pare ca doamna Elena Udrea se simte foarte bine in ,,acvariul” pe care i l-a rezervat, in politica, Traian Basescu, in timp ce doamna Vass nu se teme sa spuna lucrurilor pe nume.
  ATENTIE, doamna Andreea, la realitatea ca in PDL s-a instaurat epoca ,,ciocului mic”. Cred ca nu ar trebui sa va impiedicati de asta si sa continuati a spune toate adevarurile, fie ca plac unor urechi /urechiuse, fie ca pe altele , al dreak, le mai zgarie. 🙂 🙂 🙂
  NOTA PERSONALA : Pacat ca nu ati candidat la functia no 1 din organizatia de femei. Intre dvs si Sulfina Barbu, nu exista comparatie, din toate punctele de vedere. Mare pacat.

  • ***Zev – ce e cu tine, domnule, ce-ai păţit? Te-a orbit atât de mult dragostea pentru Andreea Vass incât nici nu realizezi că ai sărit la beregata Fleneţii lui diaconu Eusebiu? 😮 Te face afiş popa, bagă de seamă… 😆

  • Hauliuuuuuuu, acu văzui!
   Fă-mă tu al dracu’ ZeV-ule să iau acvariu lu’ vecina de la doi, să mă sui în Taromu’ de 21.20 şi să te trezeşti cu mine la uşă!
   Că dacă nu ţi-or creşte ţie branhii ca lu’ Kevin Costner în Waterworld, să nu-mi mai spui tu mie niciodată DEMENTULE!
   🙂 🙂 🙂
   Ciocu’ mic!
   🙂 🙂 🙂

 11. Nu stiu daca va mai amintiti filmul cu regatul fictiv in care fiul imparatului, interpretat de Eddie Murphy trebuia de urgenta sa se casatoreasca cu aleasa tatalui, sortita maritisul imparatesc inca din copilarie.
  La ceremonia de prezentare si logodire, apare candidata de mireasa toata un zambet si-o floare. Eddie o priveste cu mila si o intreaba :
  – De ce vrei sa te casatoresti cu mine ?
  -Esti cel mai minunat barbat, super, super, super…
  -Bine, dar, totusi, de ce ?
  -Ca sa te slujesc si sa-ți satisfac toate placerile, pentru totdeauna;
  -Dar tu nu ai nici o preocupare, o dorinta , care sa aiba legatura doar cu tine ?
  -Nu, ingerul meu pietros, tu esti singura mea motivatie a existentei mele bicisnice ;
  -Bon…si daca eu iti spun să stai intr-un picior si sa țopăi, la comanda mea ?
  -Doar spune, mărite !
  -Sai ! Se aude : ,,țop, țop, țop”.
  Eddie : – Fă ca maimuța !
  Se aude : wou, woo..țop,țop,….wou, wou,…țop.țop…pana ce fata iese țopăind din decor, pe usa deschisa de Eddie.
  Si acum, fara nici o legatura, trecem la chestiuni mai serioase :
  CITEZ:
  ,,Ministrul (UDREA n.r.) a mai spus ca este de parere ca Traian Basescu este “cel mai deschis la acest capitol, pentru ca mai toate femeile care au astazi functii importante din PDL au fost sustinute macar la inceputul carierei de Traian Basescu. Asa se face ca avem, ca partid, femei in cele mai inalte functii in stat din ultimii 20 de ani”
  COMENTEZ: Daca mai adaugam tocurile, stimatele eve portocalii ajung, intradevar si la Cotroceni.
  🙂 🙂 🙂 🙂

 12. In conformitate cu ,,Filosofelile dementiale”, in PDL nu este nimic de facut sub aspectul integritatii. Cine indrazneste sa mai aminteasca, chiar soptit, de acest malefic cuvant, trebuie, de maxima urgență, zburătăcit afară.
  Ia să vedem ce s-a mai intamplat , nu mai departe decat, in aceasta dupa amiaza:
  CITEZ:
  ,,Președintele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, Silviu Bian, a fost prins de procurorii Direcției Naționale Anticorupție exact în momentul în care lua mită!
  Flagrantul a avut loc sâmbătă după-amiază la Brașov, iar Bian este așteptat în aceeaşi seară la București, la sediul DNA.
  Corespondentul TVR, Alexandru Costache a fost şi ne-a adus cele mai proapete informaţii despre omul care, aflat în fruntea unei agenții guvernamentale, a cerut o mită de aproape 20.000 de euro.”
  COMENTEZ:
  Se pare ca este un fapt banal si nesemnificativ, iar presa, in stilu-i caracteristic, a ,,exagerat” cazul.
  Dar fiți atenți…am descoperit ,,vinovatul” , un personaj controversat din planul doi (de rezerva ? ) al conducerii partidului, datoritat caruia, presa a aflat, probabil, de caz. Cineva , care nu respecta conventia unanim acceptata in PDL, a ,,ciocului mic”.
  Va intrebati, desigur, cine este persoana cu pricina ? Va spun :
  MONICA MACOVEI ! Huooooo, stimata doamna, ca nu bagati sub pres ca mâța.
  🙂 🙂 🙂 🙂

  • ZeV!
   Îţi pun o întrebare.
   Direct şi la obiect:

   DACĂ PDL-ul ĂSTA ESTE AŞA DE CORUPT, DE CE NICI PREA-CURATA MONICA MACOVEI-GHERGHESCU ŞI NICI PREA CURATUL CRISTIAN PREDA NU-ŞI DAU DEMISIA?
   – DOMNILOR NE PARE RĂU, NĂZUINŢELE NOASTRE NU CORESPUND CU NĂZUINŢELE DUMNEAVOASTRĂ, URA SI LA GARĂ! BUNĂ ZIUA – BUNĂ ZIUA!
   DE CE NU FAC ASTA?
   😉 😉 😉
   Văd că mai jos vorbeşti de Soroş.
   Păi mă băiat, răd talibanii mei de se tăvălesc.
   În timp ce o ridici în slăvi pe Monica Macovei-Gherghescu, pe de altă parte îi înjuri şefu’ direct ca pe maidan! Adică pe Soroş.
   Acum eu te întreb:
   Tu care cumva ai comenzile încurcate?
   🙂 🙂 🙂
   Am remarcat că i-ai sărit lu’ Apostu la gât!
   Publicând o listă.
   Printre cei aflaţi pe listă sunt 3 indivizi.
   Aceşti 3 indivizi ar fi fost acum condamnaţi şi mai mult ca sigur executaţi (deoarece unica pedeapsă a unui trădător de ţară este pedeapsa capitală) dacă acum la putere, în România ar fi fost talibanii mei.
   Interesant este un aspect.
   Aceşti 3 indivizi sunt din “Clubul de la Iaşi”!
   Club sponsorizat de Ioanid.
   Deci ZeV-ule nu ştiu cum se face, nu ştiu cum se potriveşte dar observ că totdeauna tu eşti susţinător al celor ce nu susţin şi nu respectă interesele României.
   Oare din neştiinţă sau din interesată voinţă?
   🙂 🙂 🙂
   Şi să mai bagi la cap ceva. Şi tu şi ăştia care tot o vântură cu republici noi.
   O NOUĂ GRUPARE POLITICĂ ÎN ROMÂNIA VA APĂREA ATUNCI CÂND OAMENII CĂRORA LI SE UMEZESC OCHII ATUNCI CÂND AUD IMNUL NAŢIONAL SE VOR ADUNA ŞI VOR SPUNE STOP! GATA! AJUNGE!
   Văd că deja în jurul lui Neamţu roiesc lichelele. Macovei, Preda, Stoica.
   Tu crezi că împreună cu aceşti indivizi Neamţu va deveni credibil?
   Eu nu cred!
   Ba nu!
   Greşesc!
   Mai corect spus, este:
   Eu ŞTIU că Mihail Neamţu nu va putea face o “republică nouă” cu procurori comunişti vechi! Nu va putea face o mişcare care să polarizeze un număr însemnat de votanţi având în preajma lui oportunişti precum Macovei, Preda sau Stoica!
   😉 😉 😉

  • Voi nu sunteti talibani. Talibanca (in sensul bun al cuvantului) este doar una . 🙂 🙂
   Voi, suntei un viepar de nostalgi ai legionarismului , mai apropiati decat lasati sa se vada/creada, de acea asazisa Noua Republica. Diferenta este data de natura umana a aderentilor : la voi sunt oameni de…actiune, dispusi sa puna oricand mana pe metralera, in tinmp ce ceilalti reprezinta un manunchi de intelectuali diletanti dar/si exaltati. Ar putea constitui viitorul vostru suport ideologic.
   Ce va retine in acest moment, este ….Traian Basescu. Dupa ce va pleca pe mare (sau unde vor dori muschii lui), comanda interna este dada deja :,,FOC DE VOIE !”. Momentan, se afla la adapost intre coperti pe care scrie ,,TOP SECRET”.
   Ti-am spus de nenumarate ori, pe mine nu ma poti prosti.
   🙂 🙂 🙂

 13. Din informatiile mele, se pare ca, la Iasi, Nichita si Relu Fenechiu au sarit in sus de bucurie in urma alegerii lui Petru Movila ca lider al PDL local.
  Se pare ca domnul deputat Nicusor Paduraru, unul din oamenii scoliți ai partidului, nefacand parte din gasca locala, a devenit foarte sceptic ca partidul mai are vreo sansa la Iasi. Mai ales ca, pana si cameleonul Tudor Ciohodaru este mai bine plasat in sondajele partidului decat oricare candidat al PDL.
  Este foarte plauzibil ca o mare parte dintre pedelisti sa negocieze, in teritoriu, cu PSD, pentru a-si mentine privilegiile caldute.
  Romania ? Reforma ? Duca-se ! Dupa noi, potopul !
  La nivelul conducerii partidului se aude si se vede ce se intampla in lume ? Se vad protestele anticorporatiste si/sau orientate impotriva bancherilor verosi de pretutindeni ? Nu cred ca bagatul capului in nisip ii va salva pe distinsii nostri alesi portocalii. De ce ? Pentru ca onor electoratul isi va baga…..in ei.
  Dar cu noi….cum ramane ? Emigram in Australia ?
  Ferice de N.G.
  Si eu as fi la fel de detasat, ca si domnia sa, cu privirea pierdută sagalnic in apele Tamisei. 😉 😉

  • Se pare ca in State, miscarile anti Wall Street sunt ,,virusate” atat de politicieni al partidului democrat, cat si de unul dintre cei mai ferventi sustinator al lui Obama si al partidului Democrat, recte, George Soros.(sic)
   De cand lumea, rețetarul diversiunii, spune ca, o miscare sociala nu trebuie confruntata ci ,,ajutata”, cu ținte false, să evolueze in interesul tau.
   Naivii care protesteaza in America ar trebui sa priceapa ca, cel putin la fel de vinovati, laolalta cu bancherii si corporatiile, sunt POLITICIENII ! Acesti nemernici populisti, obsedati de putere si in cardasie cu afacerismul de cumetrie de care sunt legati ombilical prin organizatii perverse de asazis lobby, au distrus mediul, au rispit resursele si au cheltuit iresponsabil banii publici. Cei din Bilderberg (condusi de Etienne Davignon ) ar trebui sa priceapa ca socurile electrice si …manipularea nu mai functioneaza si sa caute cu totul alte solutii si….cai. Si in nici un caz nu se mai poate admite ca cei bogati sa devina tot mai putini si…tot mai bogati !
   Democratia , asa cum scrie la carte, nu mai exista decat in mintile exaltate ale bibliotecarilor, este timpul (vorba RADOVEANULUI) ca cineva sa introneze ordinea si disciplina in aceasta lume tulbure, aflata pe toboganul pierzaniei.

  • ZeV,
   La urma urmei bancile lucreaza cu banii deponentilor, ca doar nu-si risca propriul capital personal dnii bancheri, ca si in politica sau guvernare de altfel. Problema este ca in final paguba neta se insumeaza la acesti deponenti fie ca-i vorba de falimentul bancii fie ca-i vorba de inflatie .

 14. Constatare: “In zilele noastre, pietonii sunt de doua categorii: rapizi si accidentati.”
  De aceea, merg mai bine sa ma culc decat sa ies din casa la ora asta. Şi pe ploaie…
  Noapte bună şi să visaţi bimbiline… 😆

 15. Sebi, o retranscriu si aici ca-i o parafraza la textul tau si in spate dupa ce ca se pozitioneaza alandala mai si trecu firul :

  ion adrian a scris pe 16 Octombrie 2011, 12:03 am

  Da, Sebi exact asa este ,dar mai este o rima: capul lui privit la luna seamana……

  • Reiau cu niste corectii ca va spun ceva foarte, foarte important:

   ion adrian a scris pe 16 Octombrie 2011, 12:17 am

   Silver,
   Gorbaciov a dat, pentru cine a priceput ce a spus el la Bucuresti in aprilie 2010 si dovada crimei lui Iliescu impotriva poporului , crima la propriu, cu sange si creier pe asfalt, cu morti precum Trosca si cei de la Baneasa si cei din Cimitirul Eroilor de la Belu si…
   PS. De aia spuneam eu dle Sebi , ca cu respectul ca cu respectul, dar cu catusele pe masa ,cum spunea Tzutzea.

  • Nătărăule! Ţi-am dat demult răspunsul! Iată-l:

   diaconu Eusebiu a scris pe 15 Octombrie 2011, 01:28 pm
   —————————————–
   Re ion adrian 15 Octombrie 2011, 12:15 pm
   …….precum una cap de una mare-mare privită la lună!

   Dar dacă ţii neapărat să-ţi dau o altă rimă la “lună” iat-o:
   BULĂ cu P!
   Gata!
   Noapte bună!

  • Pai Sebi exact la acea postare iti raspundeam si eu. Citesti neatent si se vede. 🙂

 16. Maaa,dar de ce vreti functii?Ar trebui sa fiti multumite ca ati fost bagate in seama,ca daca nu erau barbatii,erati zero.La cratita….lol

 17. Bună dimineaţa! Cafeaua si zâmbetul sunt servite 😆

  – Hai la o bere !
  – De când s-a mutat soacra la mine, nu mai beau !
  – De ce ?
  – N-am chef s-o văd în dublu exemplar . . .

 18. ***ion adrian – domnule, cine este Sebi? Este printre noi si semneaza cu alt nick? Si atunci cine e de ni-l tot bagi intre felinare? Ori e un personaj imaginar cu care dialoghezi ca sa ne zapacesti pe noi?
  Stau toata ziua aici, pe blog, si inca n-am vazut nici un Sebi…

  • ***diaconu Eusebiu – da’ bine că m-ai lămurit, monamuru’ meu… 😆
   Da’ să-mi spui, te rog, şi ce “porumbel” a scăpat pe gură A Vass, da? 😮

 19. Ideea de egalitate este inteleasa in mod eronat de catre anumite persoane. Nu putem pune pe picior de egalitate o femeie si un barbat decat din punct de vedere al drepturile. Proriu-zis, sa consideram ca femeia si barbatul sunt identici construiti, deci egali in ceea ce pot face, este o mare greseala stintifica.
  Rolul femeii in familie anatomic este total diferit de al barbatului. Vorbim de forme difgerite de intelegenta derivate din modul in care anumite parti ale creierului nostru sunt mai dezvoltate sau nu . Gustave le Bon spunea acum 100 de an in Psihologia Popoarelor ca asazisa emancipare a femeii, renuntarea acesteia la indatoriile familiale pe care le are si asigurarea spiritualitatii familiei in vederea generarii unui echilibru intern pentru aceasta, pentru copii si pentru barbat, va duce in mod inevitabil la distrugerea conceptului de familie, atat barbatul cat si femeia devenind niste hoinari, dezinteresati de asigurarea obligatiilor pe care dumneazeu le-a dat de drept: perpetuarea speciei si nasterea de noi copii.
  Este simplu de vazut ca femeile care se implica foarte mult in partea de cariera fie nu au copii fie acestia nu sunt educati in mod corespunzator si nu beneficiaza cum ar trebui de atentia mamei. Stiinta a dovedit deja ca lipsa de manifestare a afectivitatii in relatia cu copilul duce la afectarea dezvoltarii intelectuale a acestuia. ORICE psiholog dintr-un centru de plasament va poate spune acest lucru.
  Sa ne asiguram ca avem urmasi este o obligatie de drept pe care o avem. Femeia este facuta sa nasca copii si sa ii alapteze de la sanul sau. Barbatul biologic nu poate realiza acest lucru. Sa tii in mana un bebelus este o minune a naturii si orice mama poate sa confirme acest lucru. Un bebelus nu tace in bratele tatalui ci in bratele mamei: de ce acest lucru?
  Cand vorbim de egalitate ar trebui de fapt sa discutam de responsabilitati proportionale cu calitatile fiecaruia. In momentul in care o sa punem pe fiecare la locul pe care il merita corespunzator cu ceea ce poate face , atunci societatea va evolua mai repede.
  Femeia este din majoritatea punctelor de vedere superioara barbatului. Fie si prin simplul fapt toti marii barbati au avut in spate femei care i-au sustinut spiritual si consultativ. Nu exista nici un mare om care sa nu fi avut in spate o mare femeie. Aceasta nu trebuie sa uite de feminitatea ei , de rolul pe care in mod obligatoriu trebuie sa il aibe de stalp al familiei. Barbatii sunt niste hoinari – cine isi doreste sa fie egalul unui egal. Uneori e mai bine sa fii superior acestuia. Barbatul e un barbar – se doreste o astfel de egalitate. Daca femeia vrea rolul barbatului se numeste emanciparea femeii, daca barbatul vrea rolul femeii se numeste slabiciuni.
  Daca vorbim de egalitate de ce nu merg femeile sa lupte in razboaie; de ce numarul nu este egal sau in favoarea femeilor ; daca vorbim de egalitate de ce femeile nu lucreaza pe santier la carat sacii de ciment; este corect atunci sa vorbim de fapt de “egalitate” cand aceasta este dorita doar ocazional si in propriul interes; demagogia cu egalitatea este una ireala; femeia fizic si psihic nu este conceputa sa desfasoare anumite activitati; pe de alta parte femeia stie sa creasca copii, inclusiv baietii care se transforma in mari barbati; oamenii de stat au avut in spate o mama puternica care a stiut sa isi influenteze copii; orice mama traieste mai departe prin copii sai; realizarile lor sunt si ale ei ; femeile sunt bune educatoare, profesoare – fara ele sistemul ar fi grav avariat; femeile stiu sa protejeje, chiar daca uneori acest lucru creaza conflicte personale minore.
  A-ti incheiat postarea cu un PS. Va inteleg ca el este o adresa catre femei din punctul de vedere al unui reprezentant; probabil ca nu credeti in ce spuneti dar va faceti rolul; isi doresc femeile cu adevarat puterea? vor aceasta presiune pe ele? atunci cine se va ocupa de spiritualitatea societatii? cine ne va duce mai departe? puterea azi este maine nu si in general nu aduce nimic bun pentru societate– intretinerea spiritului este cel mai important lucru si femeile au rolul cel mai important – fara ele legaturile pe care se bazeaza societatea se pot destrama .
  Daca discutam de cazuri singulare, in care anumite femei sunt construite anatomic precum un barbat, atunci binenteles ca aceasta poate sa se manifeste conform acestuia deoarec are calitatile necesare.
  Femeile , si nu discutam aici de cazuri particulare, in marea lor majoritate sunt senzuale, sunt frumoase, sunt spiritul societatii, sunt facute pentru altfel de lucruri. Femeile chimic sunt diferite si inteleg diferit lucrurile.

 20. Dupa ce am parcurs toate textele scrise la acest nou articol scris de doamna E.U. nu stiam ce nu-i in regula,ce mi se pare ca-i o diversiune si o mare jmecherie,recunosc strecurata cu o oarecarev abilitate care ar putea fi atrinuita unui elev mediocru din clasele de liceu,unde BAC-UL este un POD MULT PREA INDEPARTAT.
  Si dupa o scurta iesire in mijlocul naturi,pt limperzirea creierului si deezmortirea muschilor,am avut revelatia:
  ZE.V. SI UNITATILE LUI DE MASURA-diferite atunci cind vine vorba de a fi ferm si hotarit in a-i judeca pe impostori,corupti etc.
  Doua zile mi-am dedicat saptamina trecuta,pt a face vorbire despre ce se intimpla in frumosul si incarcatul de istorie oras,IASI,aducind in discutie,felul in care lumea academica din IASI,centrata pe linga UNIVERSITATEA DE MEDICINA, a jegmanit statul si pe noi romanii de sute de milioane de euro.
  Am vorbit despre TICALOSIA ,GROBIANISMUL SI LASITATEA OAMENILOR DE AFACERI DIN IASI, in cirdasie cu un personaj de la finantele publice,tot din IASI,PLANTAT PE POST DE DIRECTOR TOCMAI DE PSD,si ramas acolo aproape inexplicabil in ultimii 10 ani,si ce sa vezi?
  Domnul ZE.V. acum,cind un oarecare ,de la o agentie judeteana de ocuparea fortei de munca,PROBABIL PEDELIST,lua mita 80.000 DE LEI NOI.
  Sigur fapta reprobabila si individul sa-si primeasca pedeapsa,dar, si aici trebuie sa fiu cit se poate de dur,de la nenorocitul ala,care lua 80.000 DE LEI NOI,LA JAFUL DE SUTE DE MILIOANE PE CARE ASTARASTOIE SI DERECTORASUL LE CONDUCEAU,E CALE LUNGA.
  Intrebare,DE CE IN CAZUL LUI ASTRASTOAIE SI GRIGORIU,ZE.V. nu a avut nici o reactie,iar, in cazul OMULUI CU MITA,ESTE ATIT DE DUR??????????de ce are UNITATI DE MASURA DIFERITE SI INTERPRETARI ATIT DE DIFERITE.
  Pt ca la IASI,a cistigat sefia org judetene unul pe care ZE.V. nu l-a dorit???????????
  Poate ZE.V. are dreptate in cel priveste pe acest individ,care este acum seful org. nu stiu,pt ca n-am de unde sa stiu,dar,A TE ISTERIZA,ORI DE CITE ORI,CEI PE CARE TU II DORESTI INTR-O ANUMITA FUNCTIE,A DEVENI APOCALIPTIC,DOAR PT CA OMUL TAU A PIERDUT,mi se pare cel putin o lipsa de maturitate,si o intelegere STRIMBA A DEMOCRATIEI.
  Este un mod identic de a gindi cu a USELISTILOR,care si ei spun acelasi lucru,NU CONDUCEM NOI,LUMEA SE PARABUISESTE,SI TOTUL SE SCUFUNDA.
  Si daCA vreti este o prelungire a gindirii BOLSEVICE-CARE SPUNEA FARA ECHIVOC-NOI BOLSEVICI SUNTEM,AERUL APA,PAMINTUL,NOI SUNTEM VIATA INSASI-DUPA NOI NU MAI EXISTA NIMIK………..
  SI?????????????????????????uite ca este…………..

  P.S. il intreb pe prietenul meu ZE.V. sa-mi spuna,pina la venirea LUI TRAIAN BASESCU SI A GUVERNULUI EMIL BOC,daca stie,CITI FUNCTIONARI SI INALTI FUNCTIONARI,MINISTRII AU FOST ACUZATI,SI TRIMISI IN JUDECATA????????????????????

  • Hahaha, ia una după ceafa aia de moldovan îndărătnic şi de la mine ZeV!
   Hahaha, văd că Zapa deja ţi-a tras una!
   🙂 🙂 🙂
   ——————-
   Re ZeV 16 Octombrie 2011, 08:17 am
   Aha, văd că ai sesizat corect!
   Să-l pupaţi şi-n catarg şi-n pupă pe marinar.
   Că dacă nu era el, vă povesteam noi cum este cu democraţia!
   Vă învăţam noi că democraţie nu înseamnă doar drepturi, ci înseamnă şi obligaţii.

   De ce suntem măi legionari?
   Că dacă am fi noi la butoane Adrian Cioflanca, pupincuristul lui Tismăneanu ar fi fost demult judecat, condamnat şi executat deoarece acolo în străinătate pe unde a fost, pe banii lui Ioanid, a umplut presa şi blogurile numai de zoaie şi lături la adresa României?
   De asta?

   De ce suntem măi legionari?
   Că dacă am fi noi la butoane, dezaxata sexual Alina Mungiu Pippidi ar fi fost demult judecată, condamnată şi executată pentru piesa ei de teatru în care-şi bate joc de Divinitatea Creştină a poporului român!
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că dacă am fi noi la butoane, beizadele precum Tismăneanu, Macovei, Preda, Oprescu, Gioană, Olteanu…etc ar fi avut interzis să se apropie de zona politică?
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că dacă am fi noi la butoane, Patriciu, Năstase, Tăriceanu ar fi fost demult judecaţi, condamnaţi şi executaţi deoarece au vândut resursele ţării?
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că dacă am fi fost noi la butoane, indivizi precum Meir, Schwartzenberg, Katz, Vântu n-ar mai fi ţepuit românii?
   De asta?

   De ce suntem măh suntem legionari?
   Că dacă am fi fost noi la butoane, unul ca Csibi Barna ar fi fost demult judecat, condamnat şi executat?
   De asta?

   De ce suntem măh suntem legionari?
   Că dacă am fi fost noi la butoane, unul ca Lazlo Tokes care a vorbit numai de rău România în afara graniţelor ar fi fost demult judecat, condamnat şi executat?
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că dacă am fi fost noi la butoane, pedofilii şi cei ce agresează copii ar fi fost demult judecaţi, condamnaţi şi executaţi?
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că nu dorim să câştige USL-ul alegerile? Că dacă le câştigă, exact ca şi Ucraiana, FSB-ul rusesc ar dănzui kazacioc pe ritm de balalaică aici în România?
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că am aduna toate beizadelele comuniste, le-am vârâ într-o cutie cu fundă roşie şi le-am trimite retur acolo de unde au venit părinţii lor pe tancurile ruseşti?
   De asta?

   De ce suntem măh legionari?
   Că avem pretenţia ca la noi în ţară să putem vorbi de Mareşalul Antonescu?
   De asta?

   Bine măh fie cum zici tu!
   Dacă zici tu că suntem legionari, suntem legionari.
   Că aşa au spus şi comuniştii despre tata şi bunicul meu!

   M-ai auzit tu pe mine sau pe ai mei spunând:
   Ăla nu-i bun că-i evreu?
   aşa cum spune tineretul german acum?
   M-ai auzit tu pe mine sau pe ai mei spunând:
   Ăla nu-i bun că-i ţigan?
   aşa cum spun franţujii şi iatalienii acum?
   M-ai auzit tu pe mine sau pe ai mei spunând:
   Ăla nu-i bun că-i ungur?
   aşa cum spune tri-ne-bunul neamului VCTudor?
   Ia spune?

   Văd că nu scapi nicio ocazie să sari la beregata Febleţii.
   Păi măi băiat, cine s-a dus Baroso şi la Fratini şi ne-a vorbit de rău?
   Macovei sau Udrea?
   Păi măi băiat, cine s-a dus la parlamentarul ungur şi la instigat ca să facă scandal în parlamentul Europei că la noi alegerile nu sunt corecte?
   Vass sau Udrea?
   Ia spune măi ZeV!

   Io ştii ce am impresia măi ZeV?
   Io am impresia că faci parte din „Clubul de la Iaşi”, cloaca aia de intelectuali care au împănat c-o groază de lichele şi mediul de afaceri, şi politica, şi presa României!

   Şi mai am o impresie:
   Am impresia că eşti un mare nătărău dacă tu crezi că noi talibanii vom pune botul la vrăjelile lui Mihail Neamţu! Nu avem cum să punem botu’ la nicio „nouă republică” făcută cu vechi activişti şi securişti comunişti! Cu Monica Macovei, Cristian Preda sau Valeriu Stoica. Pricipişi?
   Apropo de Valeriu Stoica. În noua republică a neamţului tot Şmenar Şef? Tot el va şmenui locurile eligibile de pe liste? Că după câte îmi aduc aminte, cam asta a făcut rândul trecut la PDL Sector1 Bucureşti.
   Apropo şi de Monica-Macovei Gherghescu (pe care văd că o susţii din plin): I-e teamă cumva că la următoarele electorale va rămâne fără ciolanul european?
   Apropo şi de Andreea Vass (pe care văd că o susţii din plin): Mai moale cu Economia că la Economie, Armată, Interne şi Justiţie nu au căuta femeile! Repet: la Justiţie au fost deja două ministrese şi uite în ce hal este justiţia în România.
   GATA
   Haides paides şi nu te mai lua de Febleţea că umblu la rastelul cu dosare!

  • Omul cu mita, cel de la ANOFM, a declarat pentru adevărul că noi, românii, suntem o adunătură de cu r ve şi hoţi.

  • Chestia asta, cu mita=cotizaţie pentru şefu’, ca să nu-ţi crească aripi şi să zbori de pe post, chiar titular fiind, se practica şi în învăţământ. Cadrul didactic este obligat să cotizeze la buzunarul inspectorului teritorial şi al directorului şcolii. Nu contează că eşti profesor conştiincios, că-ţi faci datoria, că eşti bine pregătit. Contează cu cât te prezinţi în faţa celor care-ţi “dau” pâinea în mână.
   Mă aude cineva? Că acum vreo câţiva ani nu mă credea nimeni când spuneam ce şi cum…

  • Un raspuns dat la aceeasi tema, pe alt blog: Cui să reclami? In 2002, când am reclamat la ministerul educatiei asa o situatie, a fost trimisa spre rezolvare, la cine credeti? Taman la inspectorul pe care il reclamasem. Iata unul din motive pentru care sunt gata sa si mor pentru ca PSD sa nu mai ajunga niciodata la guvernare. M-a transformat intr-un martor neputincios la distrugerea scolii romanesti.

 21. Si acum scurte pareri despre feminism,discriminare pozitiva si…………………CUM TREBUIE TRATATE MINORITATILE [FEMININE] IN POLITICA.In general sunt impotrva oricarei forme de, PROTECTIONISM’ si egalitarism bazat pe ,NORME IMPUSE’
  Adica acel gen ,DE ETATISM BIROCRATIC ‘care stabileste ca,sa zicem in SENAT TREBUIE CA FIE UN PROCENT DE 35% FEMEI.
  Pt ca imediat,LIBERALUL din mine vine si intreaba,de ce doar 35%,si ca sa ce????????????
  Daca in relatiile in familie,pledez pt ,PICIOR DE EGALITATE INTRE SOTI’cind vine vorba de relatiile din societate,dintre BARBATI SI FEMEI,EU CRED CA,nu ,DIRECTIVELE DE LA CENTRU’ si nici legi gindite de FEMINISTE,mai mult s-au mai putin oneste,pot rezolva aceasta problema,de care ne amintim asa cum e si firesc o data cu evenimente care tin de VIATA UNEI ORGANIZATII DE FEMEI POLITICIAN.
  Faptul ca ,FEMEILE’nu reusesc sa se impuna in politica,in numar mare este un proces si un fenomen fireresc-VA DAU DOAR O SINGURA DIRECTIE.
  1.Ginditi-va ca OMENIREA SE SRIJINA IN EXISTENTA EI PE FENOMENUL DE PERPETUARTE A SPECIEI-UNDE FEMEIA ARE ROLUL CEL MAI IMPORTANT.
  Ce s-ar intimpla cu lumea asta,daca in loc sa faca COOPII,TOATE FEMEILE S-AR OCUPA DE POLITICA SI DE CARIERA LOR PROFESIONALA??????????
  IN 50 DE ANI populatia planetei s-ar injumatatii si pe toate meridianele ai vedea DOAR BABE SI MOSI,PLINGIND SI CERIND LEGI CARE SA INTERZICA TINERELOR FEMEI SA MAI INTRE VRE-O DATA IN POLITICA.
  Asa ca,le sfatuiesc pe FEMINISTELE NOASTRE,DAR SI PE FEMINISTII NOSTRII[UNII CHIAR EFIMINIZATI] sa umble mai ,CITINEL’cu pianul pe scari,si sa gindeasca cu ORGANELE DESTINATE EXCULUSIV GINDIRII’.
  In povestea asta cu MISOGINII- SI FEMINISTELE,SUNTEM CA SI IN POVESTEA IN CARE DACA II CRITICI PE PESEDEI,PENELEI SI PECISTI,MUSAI TREBUIE SA FII PEDELIST SI BASESCIAN…………….

  • Franky

   Sa nu uitam ca pentru perpetuare trebuie doi …si un el…si conform statisticilor mondiale,barbatii sunt predispusi la infertilitate la o varsta tanara din cauza stresului cotidian.Asa ca barbatii ar trebui s-o lase mai incet cu monopolul socio-politic si sa aiba grija de aparatul lor de perpetuare pentru ca altfel te citez ”IN 50 DE ANI populatia planetei s-ar injumatatii si pe toate meridianele ai vedea DOAR BABE SI MOSI,PLINGIND SI CERIND LEGI CARE SA INTERZICA ”barbatilor munci stresante… he,he 🙂 Oricum o dai,dincolo de legi si restrictii e nevoie de echilibru in toate,iar omenirea ca si alte lucruri in natura este o specie care isi autoregleaza mecanismele de supravietuire in functie de factorii externi. Sa nu uitam chinezii care au deja legi precise cu privire la perpetuarea lor-asta ca exemplu. Feminismul este doar o miscare ce nu ar trebui dusa in extrem si nici constransa de exagerari masculine.Te asigur ca doar femeile care sunt in stare si au capacitate isi doresc sa stea in rand cu barbatii,acelea nici macar nu isi doresc protectie si tratamente speciale pentru ca pot oricand face fata unor provocari,celelalte insa vor continua sa procreeze si sa isi ingrijeasca barbatii asa cum au facut-o de la adam si eva incoace… 😉 Vorbim de o categorie mica ce are dreptul la speranta si dorinte intelectuale mai mult de a invarti clatite sau zambi dragastos si docil sotului.Problema este simpla,doar rezolvarea mai complicata pentru ca patriarhatul este inca adanc infipt in subconstientul colectiv al intregii umanitati,nu doar al romanilor.Te asigur ca englezii sunt la fel de misogini,dar ma amuz de minune cat de bine stiu sa ascunda acest lucru 🙂

 22. silverstar a scris pe 16 Octombrie 2011, 12:02 pm
  ***diaconu Eusebiu – da’ bine că m-ai lămurit, monamuru’ meu…
  Da’ să-mi spui, te rog, şi ce “porumbel” a scăpat pe gură A Vass, da

  Păi a scos porumbelul cu Economia!
  Se vrea ministresă la Economie!
  Adicălea se vrea în locul lu’ mutu’ ăla de Ariton care TACE ŞI LE FACE!
  🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – “vrabia mălai visează şi calicu’ praznic”…
   Oricum, femeile-s mai vocale…

  • ***diaconu Eusebiu – mulţumesc, popo, pentru lămuriri. 😆

 23. De multe ori am povestit pe aici, din surse, nu pentru că aş fi visat eu urât, cum şi cât se fură din spitale, şi că de la portar la directorul de spital, toţi se înfruptă. nu m-a dus gândul mai sus, unde se fură vagoane de bani.
  De asta, domnilor hoţi, s-a ajuns la aberanta situaţie ca un pensionar corect, care a muncit toată viaţa şi şi-a plătit contribuţiile, acum să-şi plătească toate serviciile medicale. Şi, dacă nu are cu ce, să crape cu zile, că oricum e o “pacoste” pentru autorităţi, după cum s-a exprimat prefectul jud Bacău.
  Nu-i aşa, Vasile Astarastoae?

  • Când s-a pus problema să meargă la DNA, Vasile Astarastoae s-a internat de urgenţă la cardiologie, la Spitalul “Sf Spiridon”. Tipic PSD. A doua zi, nu mai era bolnav, când a mers să fie făcut cetăţean de onoare al Iaşului. Nu cetăţean de onoare, ci de oroare, Vasile Astarastoae. Asta eşti, o oroare de om…

  • Dar Vasile Astarastoae a avut grijă să se plângă de condiţiile din spital: pereţi coşcoviţi şi arcurile patului care intrau în coaste. Oare de ce aşa o situaţie, Vasile Astarastoae?
   Pentru că voi sunteţi hoţi, toţi – cu cât funţia mai mare, cu atât mai hoţi. Ce se fură din spitale e mizilic pe lângă ceea ce furaţi voi, cu funcţii mari. Voi luaţi caimacul considerând că vi se cuvine, că e dreptul vostru, nu-i aşa, Vasile Astarastoae?

 24. Zev

  Auch…a durut remarca cu detasarea celor care sunt plecati si cu ochii in Tamisa… 🙁 Nu stiu altii cum sunt,dar eu sunt mereu pierduta cu ochii in directia in care este Romania.Ma uitam ieri la un reportaj in care doi oameni simpli de la tara dupa ce au muncit pe branci in strainatate s-au intors acasa si unul si-a facut o potcovarie iar altul o mica crescatorie de prepelite,si am avut revelatia unor valori care emigreaza si pe care le ignoram doar pentru ca sunt oameni obisnuiti, imbracati putin mai prost decat intelectualii demagogi.Detasarea celor care sunt plecati de cele mai multe ori vine ca o reactie la sperantele desarte vizavi de soarta Romaniei sau deoarece inconjurati de normalitate respect si decenta,e mai usor sa analizezi si sa compari ceea ce se intampla la noi.Pe la inceputul blogului ,ca si tine acuzam pe cei plecati ca vorbesc cu usurinta despre noi cei ramasi acasa,iar pe atunci nu credeam o clipa ca se vor inversa rolurile.Acum inteleg ambele parti si ambele puncte de vedere,lucru pe care il consider un noroc pentru ca pot fi de cele mai multe ori obiectiva.Cred ca parerea oricui conteaza,oriunde si oricine ar fi,pentru ca orice opinie ar fi buna,rea inseamna ca cuiva pasa de ce se intampla.

 25. Si pt a pastra principiul ,SIMETRIEI PERFECTE[DE PARCA AR EXISTA SIMITREIE IMPERFECTA,HA.HI] ia sa-l traga de PENDULA,si pe URITUL ASTA DE GAZAR.
  Si care-i problema ta,mai gazare ca ANDREEA PAUL VASS-VREA???????????
  Ai care ar fi problema ta?????????????adica de ce altele,daca au vrut,au primit………….. un ,PORTOFOLIU DE MINISTRU ,si andreea ,NOASTRA’ si blonda si frumoasa si FOC DE INTELIGENTA SA NU PRIMEASCA?????????????????????
  Hai da-te JOS DE PE ASNFREA,PENDUL BATRIN SI RUGINIT,RAMAS IN TURNUL MEDIAVAL DE PE VREME CAVALERILOR FARA BARBA SI ………….PENDUL…………
  Si las-o in pace pe femeia aia,ca ,gata s-au terminat alegerile la femeile pedeliste,poti reveni la ginduri mai pasnice………
  A dreakului CHIELEA PI TINE MAI GAZAREEEEEEEEE……

  • Eşti TOTAL ŢICNIT!
   Vass îmi place, dar de la plăcut la a pune-o în locul lui Ion Ariton, calea-i lungă!
   E c-an armată cu comanda “CULCAT!”
   Bărbaţii se aruncă cu faţa la pământ şi arma sub ei, femeile se aruncă cu cracii-n sus! Ba unele îşi mai desfac şi nasturii uniformei! Ca să le bronzeze soarele “topless”-urile!
   Hihihihahahahuhuhu
   Dar cine ştie?
   Poate mai are Piticul Nemuritor vreo criză de personalitate şi iar face numiri de sub burtă!

 26. N.G.-Ptiu,ce te-a lovit melancolia de toamna LONDONEZA[cu s-au fara ceata??]…..ULUIU,stai asa,ADICA SI TU ESTI ADEPTA ,ca si mine,a unei ,Simetrii perfecte?????????????????????
  Din cite ,VAZ’inima ta plinge si suspina TOT DUPA UN CIOBANS MIORITIC,care raspunde la numele de………….JANOS……………………haaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiii…………………

  • Franky ti-am raspuns mai sus dar pun din nou aici :

   Franky

   Sa nu uitam ca pentru perpetuare trebuie doi …si un el…si conform statisticilor mondiale,barbatii sunt predispusi la infertilitate la o varsta tanara din cauza stresului cotidian.Asa ca barbatii ar trebui s-o lase mai incet cu monopolul socio-politic si sa aiba grija de aparatul lor de perpetuare pentru ca altfel te citez ”IN 50 DE ANI populatia planetei s-ar injumatatii si pe toate meridianele ai vedea DOAR BABE SI MOSI,PLINGIND SI CERIND LEGI CARE SA INTERZICA ”barbatilor munci stresante… he,he 🙂 Oricum o dai,dincolo de legi si restrictii e nevoie de echilibru in toate,iar omenirea ca si alte lucruri in natura este o specie care isi autoregleaza mecanismele de supravietuire in functie de factorii externi. Sa nu uitam chinezii care au deja legi precise cu privire la perpetuarea lor-asta ca exemplu. Feminismul este doar o miscare ce nu ar trebui dusa in extrem si nici constransa de exagerari masculine.Te asigur ca doar femeile care sunt in stare si au capacitate isi doresc sa stea in rand cu barbatii,acelea nici macar nu isi doresc protectie si tratamente speciale pentru ca pot oricand face fata unor provocari,celelalte insa vor continua sa procreeze si sa isi ingrijeasca barbatii asa cum au facut-o de la adam si eva incoace… 😉 Vorbim de o categorie mica ce are dreptul la speranta si dorinte intelectuale mai mult de a invarti clatite sau zambi dragastos si docil sotului.Problema este simpla,doar rezolvarea mai complicata pentru ca patriarhatul este inca adanc infipt in subconstientul colectiv al intregii umanitati,nu doar al romanilor.Te asigur ca englezii sunt la fel de misogini,dar ma amuz de minune cat de bine stiu sa ascunda acest lucru 🙂

  • Franky

   Ciobanasul e cu mine,si e un roman get beget 🙂 …ma apuca melancolia cand sunt cu voi aici… 😉

 27. MESAJ PENTRU PDL-iste:

  Măh păsăricilor, mai scutiţi-mă cu noţiunea “Doamnă de Fier”!
  Nu de alta dar când aud că o doamnă este de fier, inginer fiind, instinctiv îmi vine să pun mâna pe ciocan şi s-o bat în cap!
  Ca pe nit!
  Ca să nu ruginească şi să scârţâie, preventiv, îi pompez ulei şi nişte ulei la îmbinări!
  .
  O doamnă trebuie să fie:
  strălucitoare şi dură precum un diamant,
  inteligentă precum o perlă,
  zâmbitoare precum un safir
  şi
  afuristă precum un rubin!
  Toate acestea încrustate într-o montură de aur!
  24k!
  🙂 🙂 🙂
  Auzi la ele!
  Se vor doamne de fier!
  Să umble toată ziua cu bidonul de Dura Lube în poşete!
  🙂 🙂 🙂
  Golanul ăla, care toată viaţa lui a bântuit bibliotecile din porturilor lumii, a făcut mişto de voi şi voi “ŢOC-POC!” aţi pus botu’ la vrăjeala lui!
  Păi unde dreak s-a mai văzut femeie de fier pe mare!
  Păi din cauza aerului sărat toată ziua marinarii ar trebui s-o frece ca să nu ruginească!
  Marinarilor le plac doar Zirenele!
  🙂 🙂 🙂
  Şi încă ceva!
  Roiu la sală că v-aţi cam rotunjit!
  Aţi avut impresia că dacă vă îmbrăcaţi în negru precum bocitoarele de la Cimitirul Vesel, golanii de-al de mine şi alţi marinari nu vor băga de seamă că v-aţi cam rotunjit?
  Huo!
  La sală cu voi!
  Mai moale cu înghesuiala la bufet!
  🙂 🙂 🙂

  • Diacone…

   … asa zi-le domnu’ Geo…doar mai usurel ca or sari de la doamna fier la cea de mamaliga daca iti urmaresc indicatiile si nu vrem asta,nu ? 🙂 da’ rau mai esti… 😉 oricum nu exista o reteta miraculoasa dupa care sa modelezi o femeie,asa ca lasa ORIGINALITATEA sa vorbeasca.In plus hotarati-va ce vreti in politica : ba va plac tocurile,ba nu,ba nu va plac femeile colorate,ba nu cele in negru,cele fotomodel nu sunt inteligente,cele rotunjite nu sunt placute la vedere,ce naiba,ia uitati-va dragilor in oglinda si vedeti voi cat sunteti de ”dragalasi”atingeti voi standardele si abia apoi pretindeti standarde celor pe cale nu le vreti egalele voastre 😉 Hm…daca stau bine si ma gandesc poate aici e problema…femeile din politica nu sunt la fel de rotunde,late si coruptibile ca barbatii din politica… he,he,… 🙂 am fugit la spalat de vase ca zornaie nerabdatoare de feministe ce sunt…sa nu strigi tare ca sunt pe aproape… 🙂 )))

  • Haida ha dar dictatoare mai eşti!
   Dacă nu mă laşi să muşc….MĂCAR LASĂ-MĂ SĂ LATRU!
   🙂 🙂 🙂

   PS Să ştii că m-am uitat în oglindă!
   Şi dacă nu se spărgea precis vedeam un Făt Frumos, dăştept vânjos şi arătos!
   Başca că-s şi devreme-acasă când fac ăia inventar la cârciuma din piaţă!
   🙂 🙂 🙂

 28. N.G.-permite-mi te rog sa fiu un pic rautacios si chiar malefic.
  Ai da de cind e nevoie de doi pt a procreea????????????
  Pai draguta noastra bruneta ai uitat ca un BERBAT CARE A LUAT SI UN NOBEL,a inventat FERTILITAZAREA IN VITRO????????????
  Lunidu-va voua,CELE CARE SUNTETI IN PROCENTE MAI MULTE DECIT NOI BARBATII BUCURIA VIETII VOASTRE????????????????
  Ai uitat cumva ca tocmai nevinovata poezuioara cu PENDULA-acum ,unora dintre voi va da ,ASPRE BATAI DE CAP???????????
  Uite vezi cum ,PRAGMATISMUL MASCULIN A REZOLVAT SI PROBLEMA ASTA.
  Facem o banca de ……………DATE GENETICE SI MATERIAL SEMINAL,FA FURAM VOUA BUCURIA CEA MAI DE PRET,SI TUSTI,VINE PITICUL PE LUME………..
  Haaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  ai v’azt cum stim noi astia de invirtim lumea ,BERBANTII CU PROBLEME,SI DIN CAZUZA STRESULUI-SA DAM SOLUTII……
  Ai sesizat,nu m-am exculus ,DIN SPIRIT DE CASTA..MASCULIN SI AM SPUS NOI NU EI………….

  • Franky

   V-ati furat voi placerea… 😉 Sa inteleg ca ar trebui in viitor sa va cautam la gradinita,pentru a apuca sa va introducem in baza de date… 😉

 29. Astazi, la Liturghie, s-a citit evanghelia zisă și a ,,Semănătorului”.
  Exista trei feluri de seminte si trei feluri de semanatori: omul, Dumnezeu si duhurile intunericului.
  Nu intru acum in detalii, cititi si voi.
  Vreau sa spun doar un lucru : cine seamana vânt, culege furtună și moarte !
  Mitocănia miștocărească , pe fondul DISPRETULUI FATA DE SEMENI SI A LIPSEI DE DISCERNAMANT, se pedepseste, mai devreme sau mai tarziu. Dumnezeu nu ,,loveste” cu parul !
  Astazi, pe DN1, intre Predeal si Timisul de Sus, s-a revenit la o stare de echilibru. Din pacate, pentru asta, au murit oameni nevinovati, suplinind, parca in compensatie, pacaleala mortii de la accidentul de sky.
  Din nefericire, moarte culege si nu alege, pentru ca, in fata ei, cu totii suntem egali.
  O forma de ,,Final Destination” exista in realitate.

  • Zev

   Aici esti nedrept,o emisiune de divertisment bazata pe greselile omenesti din media romaneasca nu cred ca necesita o pedeapsa divina.Fiecare actiune are o reactie,iar acest accident nefericit este rezultatul unui sofat imprudent.Atat.Restul sunt speculatii nefericite.Dumnezeu sa ii odihneasca pe victimele acestui accident,pedeapsa divina daca vrei s-o luam asa,va fi constiinta incarcata pe care Huidu sigur o are,comparativ cu ticalosii fara constiinta pe care ii vedem acolo unde nu ar trebui in societatea noastra si care pozeaza in binefacatori.Viata este ciudata uneori,si atunci cand nu putem explica ceva,dam vina pe Divinitate.

  • Nu este vorba de a invinui Divinitatea, ci de faptul ca ne substituim Divinitatii, considerand ca ni se permite orice, oricand si in raport cu orice si oricine. Nu mai exista respectul educatiei, simtul masurii, spiritul de responsabilitate, discernamantul, ierarhizarea corecta a valorilor, la o mare parte dintre semenii nostri.
   Apropo, in cateva zile, se va atinge pragul de 7 miliarde.

 30. Dna ministru,va rog sa vedeti ce gandesc despre pdl membrii simpli de partid,vizitati va rog blogul,
  cruciadapdl.blogspot.com

 31. Pauză de zâmbet şi pentru cafeaua de după amiază 😆

  Ion catre Maria :
  – Marie, esti ca un nor !
  Maria, cu zambetul pe buze :
  – Alb si pufos ?
  Ion :
  – Nu, fă, doar ca, atunci cand pleci, mi se lumineaza ziua !

 32. La propunerea CES, Guvernul Romaniei a inaintat nominalizarea lui Liviu Luca ca membru al unui organism european.
  La propunerea Guvernului Romaniei, Consiliul Uniunii Europene l-a numit pe Liviu Luca, CNSLR-Fratia, membru în cadrul Comitetului Economic și Social European (CESE) până la 20 septembrie 2015, postul devenind vacant ca urmare a încheierii mandatului lui Sorin Cristian Stan, se arata in Jurnalul Oficial al UE. Luca, considerat un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu, este cercetat penal, fiind pus sub invinuire intr-un dosar legat de patrimoniul sindicatului.

  Mai mult, aici: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10414502-propunerea-guvernului-romaniei-liviu-luc-fost-numit-membru-comitetului-economic-social-european.htm?cfnl=

  • Este de neconceput, de neimaginat ce se intampla la noi:
   1. Vasile Astărăstoae, învinuit în scandalul de corupţie de la Universitatea de Medicină Iaşi, primeste titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului;
   2. Liviu Luca, cercetat penal, fiind pus sub invinuire intr-un dosar legat de patrimoniul sindicatului, primeste ok din partea guvernului sa fie membru intr-un organism european.

   Daca eu, acum, merg si pun o bomba la o bancă, ce primesc? Ce mi se oferă?

  • Fiind un simplu cetatean, vei primi ani grei de puscarie. Asa ca, mai bine, se recomanda centura cu explozibil.
   🙂 🙂

  • ***ZeV – Doamne fereşte! Ce idee şi la tine!…
   Să sar în aer odată cu banca!… Na, şi ce-am rezolvat? 😮

  • @Silverstar. Da, dar ce de bani se vor revarsa catre tine. Va fi o adevarata apoteoza, veti sfida, odata pentru totdeauna, atat saracia aestor vremuri de criza cat si pe mai marii slujitori ai zeului BAN. Bravo ZeV., i-ai deschis doamnei drumul catre o adevarata nemurire.

  • Re Arginţica 16 Octombrie 2011, 06:49 pm

   “Daca eu, acum, merg si pun o bomba la o bancă, ce primesc? Ce mi se oferă?”

   îN PRIMUL RÂND ŞI ÎNAINTE DE TOATE, PRIMEŞTI UN ŞUT ÎN FUND DE LA MINE ŞI VREO DOUĂ DUPĂ CEAFĂ!
   ŞI DACĂ MÂRÂI PUPI ŞI DOUĂ-N MÂNCĂTOARE DE TE SCARPINI CU PRELUNGITOR O LUNĂ!

   De-a abia după aia vin ăia de la Speciale şi procuratura şi te iau la întrebări!
   🙂 🙂 🙂

 33. UNE NATION sans principes est aussi ordinairement une NATION sans caractère, car s’il était né avec du caractère, il aurait senti le besoin de se créer des principes.

  Aceasta este NATIUNEA ROMANA de la 23 08 1944 pana in prezent.

  Exista totusi o scapare, NOUA REPUBLICA cu O NOUA CONSTITUTIE, MISCAREA POPULARA.

  LIBERTATE; RESPONSABILITATE SI SOLIDARITATE !!!

  DRUMUL SPRE PROSPERITATE,

  ADERATI LA MISCAREA POPULARA !!!

  VA ROG SA LASATI MESAJUL VA CONCERNEAZA !!!

  • @Stefan Radoveanu. Domnule, marturisesc ca sunt oarecum intrigat de demersul dv. de promovare a acestei noi miscari si mai nou, noi republici. Le-am scris fara majuscule deoarece entitatile pentru care dv. ati ridicat sabia “razboiului sfant” sunt inca nenascute. S-a apucat a se emite un certificat de nastere (prin grazie divina, pare-mi-se ca Zeus ar fi principalul locatar al Olimpului, nu?) inainte ca efectiv sa se fi produs nasterea. De aceea vin la dv. pentru lamuriri (vin este un fel de a spune, deoarece chiar dv. ati lansat invitatia). Prin urmare intreb stimate domn, ce este aceea “miscare populara”? Dar aceea de “noua republica”? Marturisesc iarasi ca in naivitatea mea nu stiu nici care ar fi “noua constitutie”. Asadar luminati-ma domnule. Spuneti ca ati cunoaste drumul catre prosperitate, ce facem, mergem pe mana dv.? Poate ca nu stiti, dar se pare ca nu sunteti singurul cunoscator al acestui “drum al belsugului”. Recent, un alt mesia – Dan Diaconescu (OTV) ne promite asemenea dv. ca ne va calauzi precum Moise pe evrei odinioara catre “Pamantul Fagaduintei”. Ei bine stimate domn, in cine sa avem incredere in mesia de la OTV sau in dv. care sunteti dispus a ne calauzi pe “drumul catre prosperitate”. Inca un mic amanunt, unde si cui sa las mesajul?

  • Dada, hai la Republica Nouă cu comuniştii vechi!
   Sau Monica Macovei nu a fost comunistă?
   Sau nici Cristian Preda n-a fost comunist?
   Sau nici Valeriu Stoica nu a fost comunist?
   Sau poate Noua Republică este de fapt Noua Republică Socialistă România?
   🙂 🙂 🙂
   HAI LA ADERAREEEEE DĂ NEAMŢU SARMALEEEEEEE,
   BONUS DĂ GOGOŞI LA BABE ŞI MOOOOOOOOOOŞI!
   🙂 🙂 🙂
   .
   Referitor la chestia cu Luca nu înţeleg de ce tăbărâţi pe pe Guvern! Guvernul avea obligaţia să înainteze propunerea CES-ului!
   Unde-i lege nu-i tocmeală!
   N-aţi vrut voi separaţia puterilor în stat?
   Nah separaţie!
   🙂 🙂 🙂

   ALOOOOOO DOAMNA MONICA MACOVEI-GHERGHESCU CE FACEŢI?
   UNDE-I DEMISIA?
   SAU POATE CĂ AŢI UITAT PROMISIUNEA CĂ O SĂ VĂ DAŢI DEMISIA DACĂ AŞA ŞI PE DINCOLO?
   🙂 🙂 🙂

   Hahahaha
   mincinoasa, mincoinoasa, mincinoasa, ipocrita, ipocrita, ipocrita, mincinoasa, mincoinoasa, mincinoasa, ipocrita, ipocrita, ipocrita,
   mincinoasa, mincoinoasa, mincinoasa, ipocrita, ipocrita, ipocrita,
   mincinoasa, mincoinoasa, mincinoasa, ipocrita, ipocrita, ipocrita,

  • De unde stiti ca are girul Celui de Sus ? 😉
   Pe de alta parte , exagerati in a consuma energie in exces dand o prea mare importanta si atentie unor simple initiative ale unor oameni, carora, pana la proba contrarie, nu le putem contesta prezumtia de buna credinta.
   Totusi, pare greu de inteles patosul prietenului RADOVEANU in a insista pe vectori (ipotetici si virtuali ) de reforma, uitand subit ca PDL, cu toate damele sale de FER, Boc si toata cohorta portocalie, nu se afla in centrul acestor asazise ,,miscari”. Dimpotriva, pare-se ca le priveste cu incruntatura teribil de …neprietenoasă a domnului Ioan Oltean. Si poate (si) a doamnei ministru ?
   🙂 🙂 🙂

  • @
   Turnul de observatie

   Va multumesc din suflet petru interpelarea sincera si constienta.
   Am spus si repet, O Natiune care nu are principii, ORDINE si DISCIPLINA este FARA CARACTER.

   DECI este imperativ a crea aceste principii si drumul la PROSPERITATE este deschis.

   Nu m-am exprimat ca sunt ghidul precum ati rezonat in comparatie cu DD, NATIUNEA trebuie sa fie matura si constienta unde doreste sa mearga.

   Va rog sa nu va considerati ca o fata mare, INDIGNAREA si NEMULTUMIREA de 21 ani apartine NATIUNII, eu v-am spus ca este nevoie de MISCAREA POPULARA, Noua CONSTITUTIE si o NOUA REPUBLICA.

   Acesta inseamna ca participand si nu asteptand ELIBERAREA veti asigura viitorul copiilor DVS sau generatiei urmatoare.

   Daca sunteti nemultumit trebuie sa intelegeti guvernul daca masurile luate sunt normala si necesare.

   Am vazut in ROMANIA numai oamenii care plang de de masurile de austeritate dar nu am vazut pe nimeni sa PLANGA sau sa manifeste ca nu apa calda si anumiti primari isi confunda primaria cu FEUDA lor.

   Nu am vazut pe nimeni sa sustina unele masuri ale guvernului cum nu am remarcat ca in ROMANIA de azi OPOZITIA are vreun proiect viabil.

   Aceasta inseamna MISCAREA POPULARA, LIBERTATE, RESPONSABILITATE, SOLIDARITATE.

   Deci o NOUA REPUBLICA cu o alta CONSTITUTIE !!!

   Daca ati inteles lamuriti in jurul DVS si veti avea FERICIREA PROSPERITATI facute de DVS insusi si nu asteptata in fotoliu la TV.

   Va urez o seara placuta!!!

  • @ZeV. O simpla presupunere facuta pe baza a ceea ce odinioara profesorii numeau “Legaturi cauzale”. Ideea in sine poate ca nu ar fi rea, doar ca pica intr-un moment prost (sau poate ca chiar bun). De ce prost? Pai momentul este prost deoarece PDL aflandu-se catre ultima parte a mandatului, privind in urma nu prea are cu ce se lauda, ba chiar dimpotriva. Simpla enuntare a necesitatii unei “noi miscari” sau “noi republici”, implicit inseamna ca musai niste neajunsuri sau chiar neimpliniri grave ale guvernarii fac necesara aparitia unor miscari sau republici noi. Pai ce facem, ne taiem singuri craca de sub fund? De ce bun? Pentru ca va trebui sa ne intrebam cine se afla in spatele lui Fanica Radoveanu. Personal eu cred ca doar Vadim Tudor si Romania Mare impreuna cu Dan Diaconescu – OTV ar avea dreptul moral de a visa si a propune natiunii romane acele “noutati”. Toti ceilalti, indiferent de culoare, nu ar face decat sa vorbeasca de “funie in casa spanzuratului”. PDL cu atat mai mult decat celelalte. Intelegeti de aici si reticenta fruntasilor politici portocalii si fobia lor fata de prezumtivele noutati?

  • @Stefan Radoveanu. Domnule Radoveanu, sunteti constient de directia demersului dv.? A promite natiunii o noua republica realizata de catre o noua miscare cu ajutorul unei noi constitutii, inseamna un gest aventurist, deoarece in aceste vremuri de criza caracterul “neo” nu va insemna altceva decat reeditare altor “noutati” aduse pe altarul politicii, cam de pe vremea “omului cu mustacioara”. Va doriti cu adevarat asa ceva? Mai mult decat atat, actuala criza economica, prin gravitatea sa are toate sansele sa puna capat epocii democratice instaurate prin taierea capului unui rege englez de catre un razvratit (revolutionar) – Cromwell, pre numele sau. Asta se va intampla sau nu, depinde. Dar ca sa iti pui, in mod programatic, problema de a face pasul catre sfarsitul democratiei, mi se pare un gest de iresponsabilitate. Inteleg sa aiba astfel de iluzii cineva care simte ca i s-ar apropia “funia de par”, dar presupun ca nu sunteti dv. acela.

  • M-ai inebunit cu Cromwell si taierea capului. Ce naiba, amice, incearca sa fi mai original.
   😉

 34. Ce vremuri fericite acelea care au fost martore la maretia si fala Reginei din Saba. Frumoasa regina – o reminiscenta intarziata a epocii matriarhatului a ajuns candva subiect si totodata obiect al marii politici internationale, caci ce altceva putea fi atunci cand o femeie – politician de frunte al vremii sale se avantura ca mediator in conflictul dintre faraonul Eghipetului si regele Solomon cel Intelept al Israelului. Cat p’aci sa reuseasca. Oricum s-a ales drept castig cu dragostea regelui evreu plus o sarcina (cam din flori) ce va duce peste timp maretia regatului din Saba. Negusul Haile Selassie ce s-a pus candva stavila invaziei italiene in Africa, iar ulterior si celei sovietice, cam pe aceleasi meleaguri, ei bine acel Selassie se declara, si nu fara oarecare temei, drept descendent al Reginei din Saba. La vremea respectiva barbatii nu erau misogini, erau doar barbati sau nu erau de loc, conta doar dorinta Reginei care putea dispune si era suficient un simplu vreau… pentru ca dorinta sa fie ideplinita. Nu ca astazi, cu procentaje, cu vreun Zeu binevoitor care in marinimia sa (oare chiar cu totul si cu totul dezinteresata?) odata ce prinde painea si cutitul in mana sa, incepe a promova fetele cu duiumul, de unde si spaima misoginilor. Oare ce succes ar mai fi avut un oarecare Ludovic Orban care recomanda femeilor sa nu caute promovarea catre varful politicii pe cararea ce duce catre varful Olimpului, pe cararea ce trece, ca din intamplare, tocmai prin patul unui barbat, unul din puternicii zilei. Pai Regina din Saba ar fi maturat cu Ludovic pardoselile palatului sau.

  • Nu inteleg ce cauta in acest context numele lui ludovic orban.
   Pe acest blog, se vorbeste doar despre Femei si doar despre Barbati.
   🙂 🙂
   Barbatul (cu be mare), evita sugestiile ireverentioase la adresa semenelor sale, indiferent daca sunt femei sau Femei. Daca nu ține la respect fata de el insusi, atunci poate spune ce-i trece prin cap, precum țața Marghioala de pe prispă.
   🙂 🙂

  • @ZeV. Numele lui Ludovic Orban apare deoarece domnia sa a avut o luare de pozitie mult comentata la vremea respectiva si ale carei reverberatii nu s-au stins nici astazi. Ce te intereseaza la Ludovic Orban pe aceasta tema, Forma sau fondul?

  • Nu ma intereseaza decat fratele lui, singurul care merita atentia mea.
   🙂 🙂

  • Aha, ai apărut!
   Ţi-a plăcut cum am evacuat-o pe Macovei cu pompierii din hotel unde era conferinţa?
   Aşa o evacuăm şi din partid!
   🙂 🙂 🙂

  • De cate ori pe zi vrei sa o ,,ejaculezi” din partid ?
   🙂 🙂 🙂

  • Nici mai mult nici mai puţin dect aşa cum sunt io obişnuit de când mă ştiu:
   De două ori pe zi!
   Dimineaţa când se scoală şi seara când trebuie să se culce!
   (nu de alta dar dacă nu se culcă seara, noaptea când mă răsucesc de pe stânga pe dreapta dau jos de pe pereţi toate cele ce sunt puse! Inclusiv plafoniera!
   Pricipişi?
   🙂 🙂 🙂

 35. Bancul anului! – Aşa spune prietena mea, Doina, din Anglia, care mi l-a trimis acum. 😆

  Un catolic, un protestant, un musulman si un evreu discutau la masa de
  pranz:
  Catolicul: Am o avere mare… voi cumpara Citibank!
  Protestantul: Sunt foarte, foarte bogat asa ca voi cumpara General Motors!
  Musulmanul: Sunt print, sunt fabulos de bogat… intentionez sa cumpar
  Microsoft!
  Evreul a mestecat calm in cana de cafea, a asezat lingurita pe masa, a
  sorbit linistit din cafea, s-a uitat la ei si le-a spus pe un ton indiferent:
  – Nu vand !

  • Hmmmmm, măi al naibii banc!
   Zici că nu vinde?
   Atunci o să plătească!
   🙂 🙂 🙂

 36. Turnule
  Daca PDL ar fi generat o emulatie din interior, prin dezbatere doctrinara reala si deschidere catre personalitati notabile din afara partidului, asa cum preconizau, la un moment dat, Cristian Preda, Teodor Baconschi, Valeriu Stoica, Monica Macovei si mai apoi, Sebastian Lazaroiu, cu siguranta ca o astfel de Miscare Populara ar fi amplificat credibilitatea partidului.
  Asa cum bine spune si concitadinul meu Nicusor Paduraru, PDL tinde sa piarda ocazia de a se delimita net de PSD….de a fi un altfel de partid.
  Cat despre parerea dumitale referitoare la realizarile guvernului, urmariti-o cu atentie pe ANDREEA VASS..explica si comunica CEL MAI BINE dintre toti politicienii pedelisti de la varful partidului. Va asigur ca lucrurile stau foarte diferit de ceea ce dvs percepeti din surse nepotrivite.
  🙂 🙂

  • @ZeV. Se poate pune o intrebare, PDL este capabil de a genera asa ceva? De-a lungul anilor PDL-istii au fost dresati in asa fel incat sa isi extirpe singuri organul capabil a genera idei. Ideile nu puteau si nu pot veni (deocamdata) de undeva de sus. Uite ca acum a aparut asemenea unui firicel de apa in desertul Saharei (pardon, PDL-ului) o idee care ii intriga pe destinatari si cum acestia nu o inteleg gasesc cu cale (cat curaj) sa o respinga. Concitadinul dv. Nicusor are dreptate – PDL seamana cu PSD. Pe Andreea o urmaresc de multa vreme si pe mine ma intriga cum poate ca o femeie de valoare (de FER cum ar zice amicul Fanica Radoveanu) sa stea in spatele unui om lipsit de valoare, dar puternic prin inaltimea scaunului sau.

 37. @Licheaua politica
  …Decat sa te certi, mai bine ai posta o cat de mica dovada (prin asta intelegand declaratii, gesturi, fapte, fragmente extrase din documente ale Securitatii a caror autenticitate sa fi confirmata de CNSAS) , din care sa rezulte ca VLADIMIR TISMANEANU este TRADATOR DE TARA.
  Daca insisti sa sustii asta, atunci vreau un raspuns transant :
  Traian Basescu este TRADATOR, prin ricoseu ?
  DA sau NU ?

  • NU!
   A creea o punte de legătură între Tismăneanu şi Băsescu folosind acea comisie este haios tare!
   .
   Ştiu că pe tine şi pe alţii vă enervează teribil că marinarul, cum ridicaţi boticul ăla cârn de buldogi ca să mârâiţi, cum harşti vă dă cu jordia na-na.
   Ştiu că vă enervează teribil că marinarul cum vă prinde cu cioara vopsită cum vă aruncă peste bord de unde voi ţipaţi în gura mare:
   SĂRIŢI! CĂ NE-A FOLOSIT ŞI NE-A ARUNCAT!
   Ştiu că vă enervează şi Febleţea şi vă chinuiţi din răsputeri să induceţi că nu face un pas fără ordinul lui!
   Ştiu că voi ăştia din Iaşi nefiind în stare să-l daţi jos de la primărie pe nea Robinet, daţi sfaturi altora cum se face şi cum se drege!
   Ştiu multe!
   Dar doar fac băşcălie!
   O băşcălie împănată cu binecunoscute şi crunte adevăruri!
   .
   Deci, te rog întreabă-l pe Tismăneanu al tău cum a fost atunci când beat, precum doi porci, l-a luat la ştangă pe şarpele cu ochelari, cel cu privirea cenuşie şi rea, că nu l-a numit ambasador în America!
   .
   Şi mai ştiu ceva.
   Atenţie că ăsta este pont de pont.
   Mi-a fost servit, io pac preiau şi-l servesc:
   Ştiu că foarte curând un anumit “intelectual”, zice-se român, va fi luat la întrebări de anume “organe”, zice-se străine, privitor la nişte …..hihihi.
   Că l-ar lua la întrebări, n-ar fi un big broblem!
   Big broblem este că aceste “organe”, zice-se străine, întâi te bat de te damblagesc şi după aceea te iau la întrebări!
   Naşpa nu?
   Mama lor de “organe”, zice-se străine că neintelectuale mai sunt!
   În loc să te facă la interogatoriu din vorbe, aplică metode barbare.
   Te bat până spui HO CĂ SPUN TOT!
   🙂 🙂 🙂
   Ai vrut ricoşeu!
   Nah ricoşeu!

   PS Pădurariu?
   Hahaha!
   Ăsta nu-i specialistul ăla în prelucrări prin aşchiere care produce creioane de nuc?
   Ăla de i-a spus marinarului că nici iarba nu creşte în jurul lui?
   Hahaha, maaaaare guguman!
   Păi unde dreak a văzut Pădurariu ăsta al tău ca puntea de comandă a vreunei nave să fie însămânţată cu gazon?
   Ei spune şi tu?
   🙂 🙂 🙂

  • Am citit ce s-a scris in lipsa mea. Am pierdut vremea. 🙂

  • Hahaha,
   Dacă ai pierdut-o pleacă şi caut-o!
   Ioaneeeeeeeeeeee fă şi tu precum Marcel Proust.
   Pleacă “în căutarea timpului pierdut”………….
   🙂 🙂 🙂

   PS Oricum nu fii supărat că nu eşti singurul!
   Nu vezi că şi ZeV îşi pierde vremea cu Monica Macovei-Gherghescu?
   🙂 🙂 🙂

  • PS In schimb daca mi-ai dat “cheia de la poarta verde” a blogului tau, vezi ca acolo nu o pierd nici vremea si sper ca nici cheia.
   🙂 🙂 🙂

 38. @
  Turnul de observatie

  Voi veni maine cu detalii, ce pot sa va spun ca referirile pe care ati incercat sa vi le inchipuiti le detest !!!
  vadim sau ddiaconescu sunt pastile de adormit copii sau chiar si unii care ii mai asculta !!!

  Ideea de LIBERTATE, RESPONSABILITATE, SOLIDARITATE apartine MISCARII POPULAREA cea care este MAJORITARA in PE.

  Incercati sa-l intelegeti pe Mihai NEAMTU si va veti convinge ca ROMANIA trebuie sa progreseze si sa se adapte noiilor conditii geo politice.

  Natiunea trebuie sa evolueze si sa nu astepte la TV ELIBERAREA si din INDINGATA sa devina constructiva si eliberativa.

  Nu-i asa ca suna frumos dar pentru aceasta trebuie ORDINE si PRINCIPII.

  O seara buna,

 39. ion adrian a scris pe 16 Octombrie 2011, 10:46 pm
  Sebi,
  Daca o gasesc pe Albertine zau ca plec.
  ——————-
  Bag-o-n mă-sa pe Albertine Ioane.
  Şi pleacă!
  Pleacă la Venţia poate-o găseşti pe marchiza de Villeparisis, “une petite bossue, rougeaude, affreuse”…..
  🙂 🙂 🙂
  Dacă n-o găseşti, mulţumeşte-te cu:
  la même fraîcheur et le même sentiment de la splendeur du dehors étaient donnés grâce au velum qui se mouvait devant les fenêtres perpétuellement ouvertes et par lesquelles, dans un incessant courant d’air, l’ombre tiède et le soleil verdâtre filaient comme sur une surface flottante et évoquaient le voisinage mobile, l’illumination, la miroitante instabilité du flot …..
  🙂 🙂 🙂
  Băăăăăăăăăh golane tu mă testezi pe mine dacă l-am citit pe mustăciosul de Marcel Proust.
  Nu ţi-am spus că de mic copil îi mânjeam cărţile Mimozei Tincuţa cu tot felul de sosuri şi grăsimi!
  De-o apuca pe Mimoza Tincuţa toate pandaliile şi isteriile.
  Când venea inginerul lopătar Costică de pe şantierele patriei, înfingea jalba-n vârful limbii şi pac mă pâra la sultanul vieţii ei:
  – Costiiiiiiică nu ştiu ce să mă mai fac cu fi-tu’ ăsta! Toate cărţile mi le-a distrus! Mănâncă şi citeşte, se cacă şi citeşte! Mi-a impuţit căăăăăărţile!
  – Zii mersi că citeşte! Pune să mănânc că mi-e foame!
  îi răspundea Costică şi la mişto continua:
  – Ia adu-l pe Bonaparte a lu’ Castelot să citesc şi io două-trei pagini cât mânânc!
  Hahaha, ăsta era vârful clopoţelului gaussian care anunţa criza majoră!
  Criza majoră de nervi a lu’ Mimoza Tincuţei:
  – O casă de nebuni! Asta suntem! Ahhhhh, doamne de ce mi-ai dat nebunii ăştia doi pe cap? De ce nu mi-ai dat o fată?
  – Auzi? Mai aştept mult cu mâncarea aia? Vrei o fată? Stai că-ţi fac acu’ după ce termin de mâncat…….
  Ehehehe Ioane……vremuri, amintiri!
  🙂 🙂 🙂

  • @Sebi,
   De ce o iei in felul asta? chiar ma dezamagesti daca imi imrumuti astfel de intentii.

 40. Un zâmbet la cafea 😆

  O femeie trebuia sa treaca noaptea prin cimitir, însa îi era frica de morti!
  La un moment dat vede un tip care venea în întâmpinare si-l roaga s-o conduca.
  Merg împreuna…. omul spune bancuri… femeia râde ! …
  La un moment dat, femeia spune:
  – Vai, ce barbat amuzant sunteti !
  – Oho! Sa ma fi vazut când eram în viata !

 41. N-o să vă vină să credeţi dar, la mine în oraş, aaaaaaaaaaa… adici n-aaaaaaa nins… 😮

 42. Silverstar
  Buna dimineata
  Astazi excelezi in relatari. Ma intereseaza cum comentezi tu evenimentul in urma caruia au murit trei oameni care circulau regulamentar.

  • ***ZeV – eu nu pot să comentez un aşa eveniment când copilul meu a fost călcat de un şofer la fel de inconştient ca Huidu.
   Asta e!
   Tot ce ar face autorităţile, coroborat cu regretele făptuitorului, nu învie nici un mort.
   Şi, să ne amintim: şi soţia lui Păunescu, Carmen Păunescu, a omorât tre persoane şi n-a făcut nici o zi de puşcărie.
   De ieri am spus pe facebook că nici Huidu nu va face puşcărie. De ce? Cui foloseşte privarea de libertate în atari condiţii?

  • Cui foloseste ? Altor cetateni nevinovati care respecta regulile de circulatie , care pot fi pusi in pericol de indivizi inconstienti si terbilisti, care vor spune : ,,statul este slab, deci pot apasa pedala de acceleratie pana la podea si pot depasi pe linie continua, ca oricum nu voi pati mare lucru.”

  • Daca ar depinde de mine, pe acest individ obraznic, mitocan si tupeist, l-as tine 20 de ani la parnaie.

  • ***ZeV – vezi tu, cum tot la politic ajungem, la legile flexibile, interpretabile, de care şoferii îşi bat joc. Tot ce a satirizat, ce a bagatelizat Huidu, acum se întoarce împotriva lui.
   Cel care mi-a omorat copilul n-a venit nici măcar să mă întrebe dacă am bani de înmormântare dar a avut cu ce să ungă autorităţile de, în trei săptămâni, a urcat iar la volan…
   Nu cred în justiţie, nu cred că legile romaneşti vor fi vreodată aşa de aspre şi justiţia atât de corectă în a le aplica încât să inspire teamă celor ca Huidu… Nu, Zev, nu, nu…

  • Din pacate, Silver, trebuie sa-ti dau dreptate. Ne iluzionam ca traim intr-o societate democratica. Asa ne-am entuziasmat si in 1989. De fapt, lumea este stramba, cruda si dura, in care supravietuiesc nesimtitii, cei cu relatii si cei cu conturile bine garnisite. E valabil si la altii, nu numai in Romania.
   Daca Dumnezeu chiar ar fi interesat de propria lui creatie, ar fi trimis de mult, al doilea potop. 😉

 43. Femeile nRomania sunt discriminate nu numai in politica , ci peste tot , chiar in interiorul familiei . Ca sa se ajunga la egalitate , probabil ca trebuie sa treaca multi ani . Toata lumea vprbeste ca Dna Udrea este cel mai bun ministru din guv. Boc , probabil chiar mai buna decat Boc himself . Cand spun toata lumea , ma refer la cei care judeca munca unui om fara a tine cont de apartenentele politice . Dna Udrea , stiu , are adversitate din partea celor care nu simpatizeaza , in primul rand cu Traian Basescu si implicit cu politicienii si guvernul PDL . In ultimul timp , Dl Basescu a facut niste greseli mari , care a inpins in jos PDL-ul si guvernul . Nu stiu ce procent de oameni simpatizeaza cu Regele Mihai , mai ales in aceste zile cand face 90 de ani .Banuiesc ca este un procent destul de mare . Ei bine , acest procent de ellectorat , nu vor fi tentat sa voteze cu PDL , la care se aduga,ca oameni sunt ingrijorati de ziua de maine , si le este usor ca pentru asta sa blameze guvernul , PDL-ul si bineintele s pe presedintele Basesccu . In aceste zile de crza si nemultumiri populare , este cel mai neindicat sa fiin la guvernare , nu conteaza ca la guvernare este PDL sau nu . In astfel de situatii oameni vor schimbare , crezand ca schimbarea cu un alt guvern le va fi mai bine . Nu vor sa realizeze ca poate le este mult mai rau . Chiar V. Ponta a spunea ceva timp in urma : ma bucura ca vom veni mla guvernare , dar ma ingrijoreaza ce vom face dupa aceia . Omul a fost cinstit si a recunoscut adevarul . Desigur ca cea main inteleapta gandire este sa se lase sa mearga in continuare acest guvern . Si se poate asa ceva daca se da poporului ce doreste : schimbarea lui Emil Boc ca prim ministru , si detasarea guvernului si partidului de Traian Basescu . Asa cum se stie si cum se vede , T.Basescu , un politician de calibru greu , fie din constienta fie din inconstienta poate ridica un partid politic politic si tot asa de bine poate sa-l prabuseasca ( din inconstienta ) . Daca Vasile Blaga era ales presedintele PDL , azi PDL si guvernul avea toate sansele de izbanda si castigarea alegerilor parlamentare fara a mai avea emotii cum este acum cu Emil Boc . Toata lumea stie ca ne-alegerea lui V. Blaga presedinte PDL , a fost tot mana Dlui Basescu, deci inca o gresala in afara de aceia de jignire a Regelui Mihai . Vorbind de Rege , vreau sa cred ca Dna Udrea nu va face vre-odata vre-o declaratie contra Regelui , asa cum a facut I.Olteanu , M. Toader si altii . Sa urmeze exemplul lui Paleologu si va fi bine . Si sa nu se uite ca cei doi adversari din Opozitie , V. Ponta si Crin Antonescu , care sunt aparatorii Regelui , nu si-au lansat inca ofensiva . T. Basescu are de confruntat doi lei mai tineri , care nu trebuiesc ignorati pentru ca sunt tineri . T. Basescu este un om destept , politician abil , dar nu neste destul de inteligent , caci a facut si va face prea multe gafe politice , iar aceste gafe au impact si greutate enorma in randul ellectoratului .

 44. Silverstar
  As mai fi curios, ce parere ai de excluderea lui Sebastian Lazaroiu din PDL ? Aceasta decizie afecteaza imaginea partidului ? Daca da, in bine , sau in rau ?
  Multumesc anticipat.

  • ***ZeV – nu ştiu de ce a fost îndepărtat din guvern, eram în staţiune, prinsă în tratament de dimineaţă până spre ora 4 după amiază. După ce dormeam puţin, era masa de seară şi apoi, ieşeam cu cei mici în parc, la plimbare, la o cafea. Nu m-am odihnit. În staţiune este program de spital dacă scopul e să tratezi ceva ce scârţâie.

   Aşa că n-am prea stat cu ochii pe ecran. Noaptea dormeam că, mulţumesc lui Dumnezeu, am somn sănătos.

   Ceea ce pot spune însă, e că politica românească are nevoie de S Lăzăroiu. Şi, cu siguranţă, există mulţi ca el, trebuie doar să li se facă puţin loc, să fie băgaţi în seamă.

  • Pai atunci, draga Silver, da-mi voie sa-ti spun eu. A facut cam aceleasi declaratii, pe care le-ai citat tu, din presa. 😉
   In plus, si-a exprimat dezamagirea ca PDL face prea putin de a se delimita de cloaca cu metalitati feudale reprezentata de partidele politice.

  • ***ZeV – de asta am şi spus că România de azi are nevoie de aceşti mulţi Lăzăroiu. Spuneam mai de mult că PDL a uitat de reforme, a uitat că a promis să susţină programele şi proiectele preşedintelui.
   Sigur că am greşit şi asta pentru că PDL nu înseamnă numai Funeriu, Udrea sau Anca Boagiu. PDL-iştii ştiu foarte bine ce trebuie să facă dar sunt conştienţi şi că ceea ce trebuie să facă s-ar putea întoarce împotriva lor.
   Să nu ne imaginăm că politicienii de astăzi vor ceda locul aşa, pur şi simplu. Când e vorba de interesele lor, politicienii nu mai au culoare politică, sunt toţi foarte uniţi, ca unul…

  • Acesti…Lazaroiu, cum spui tu, nu sunt, din pacate, atat de multi. Ba chiar as fi tentat sa cred ca îi putem numara pe degetele de la mâini și, hai să zicem, de la picioare. 😉
   Or mai fi si altii, dar stau pitiți în anonimat.

  • ***ZeV – nu trebuie să fie mulţi dar ar trebui să iasă, să li se permită să se afirme, să fie cunoscuţi. Care tv ar permite unor progresişti să iasă? Care tv îşi doreşte ceva mai bine pentru români? Nici una. Presa, în întregul ei, este aservită celor cu bani mulţi şi interese mari.

 45. , URA LIBER CONSFINTITA’

  Trebuie sa recunosc ca mi-a trecut prin cap acest lucru si mai apoi sa folosesc propozitia ca titlu,dupa ce l-am citit pe Turnul de Observatie,la care am gasit ura exprimata cam asa,Pedelistii au fost dresati’……si imediat mi-am adus aminte de interviul lui SORIN OVIDIU VINTU,care in interviul de saptamina trecuta ne explica SISIIT’precum cel mai veninos sarpe cu clopotei ca nu el ,puscariasul,excrocul hotul si praduitorul isi instiga slugile la URA FATA DE TRAIAN BASESCU,NUUUUUUUUUUUUU,nici vorba pt ca jurnalistii sai traiau si se hraneau dintr-o ura funciara pe care o aveau,o au fata de PRES. ROMANIEI.
  Sigur ura poate fi drapata inteligent in matase ROSIE,asa cum bine o face si turnul de observatie,caruia ,doar gresiatul caracteristic celor care au probleme de mici cu exprimarea si de multe ori si cu inteligenta,ii lipseste,pt ca in rest dovedeste acelasi tip de atitudine fata de cel./cei care vor sa scoata romania din incremenirea in PROIECTUL COMUNIST CARE A INCEPUT IN 1968.
  Cum sa vii sa spui cu nonsalanta ca pedelistii au fost dresati????????????CUMMMMMMMMM,cita nerusinare ,tupeu si obraznicie???????????
  Cind in PSD,SE IAU CAPETELE CA PE VREMEA LUI STALIN SI BERIA, CU ZIMBETUL PE GURA SI CAVIARUL SCURS PE JILETCA.Mircea Geoana pina nu de mult pres. PSD si candidat la pres. ROM a purtat 6 luni BOTNITA SI DIN ORDINUL MAI MARILOR PSD,a avut arest la domiciliu.
  Vanghelie,a fost aruncat in strada ca o cirpa jegoasa de la conducerea org bucuresti,in cel mai bolsevic mod,si ex. ar putea continua.
  Iar despre LIBERALUL ROSU CRIN ANTONESCU,ce sa spun-vineri la intilnirea cu ALESII LOCALI pnl,I-A FACUT PE TOTI ALBIE DE PORCI.
  Si atunci,ma uit amuzat la Turnul de Observatie,cum procesul lui de FOSILIZARE,se pare ca a ajuns la final,ca toate procedeele de spalare a creierului din tinerete,nu numai ca au ajuns la maturitate,ba chiar mai mult,acum au devenit originale si arata fara nici o indoiala-OMUL NOU A LUI CEASESCU:
  ,Ori este prost
  Ori nu gindeste
  Si uite asa descoperim cine sunt votantii U.S.L SI CEI CARE VAD UN MESIA IN DAN DIACONESCU IN DIRECT.
  Pt ca intre acesti votanti nu este nici o deosebire,ii putem gasi astazi simpatizantii lui PONTA,MIINE A LUI DAN DIACONESCU IN DIRECT.
  Si asa si trebuie sa fie,pt ca au fost DRESATI SA SUGA LA MAI MULTE TITE-
  Consolarea vine insa si este foarte optimista,ea consoloarea-ca orice lucru prost facut ,de mintuiala si din materiale de cea mai proasta calitate,nu tine mult-ASA CA:
  ,HASTA LA VISTA DRESATULE TURN DE OBSERVATIE

 46. ***ZeV – ies puţin. Mi-a stârnit multe amintiri întrebarea ta şi am nevoie de aer, de lărgime… Ies să mă plimb puţin…
  Pe mai târziu…

 47. @Silverstar
  Presa relateaza si, deseori, exagereaza aspectele negative.
  Dar nu presa bareaza calea afirmarii oamenilor de valoare, neaserviti intereselelor de gașcă, ci , partidele politice din Romania.
  ,,Intrusii” care indraznesc sa piuie in front, sunt urgent aruncati peste bord.
  Asa cum incearca, din rasputeri, cu un patos DEMN DE O CAUZA MULT MAI BUNA, amicul zărghit si probabil platit cu cash, cunoscut și sub numele de Diaconu Eusebiu (alias : Sebi, Antibibliotecarul, Dementul, Licheaua Politica si…popa), sa-i decredibilizeze pe Monica Macovei, Sebastian Lazaroiu, CPreda, Valeriu Stoica si…in ultimul timp, Andreea Vass. Exact persoanele incomode pentru clica mafiota a partidelor politice nedispuse la lase pe cineva sa ,,se dea mai destept si mai competent” , sa ridice capul, sau, mai ,,grav”, sa intoarca privirea spre interior.
  🙂 🙂

  • Hihihi, beiiiii nu trebuie să mă plătească nimeni ca să văd că Monica Macovei-Gherghescu este ceea ce este!
   O beizadea comunistă care a beneficiat permanent datorită sistemului PCR de numir în funcţii!
   Niciodată nu a candidat sau nu a luat parte la un concurs pentru ocuparea unei funcţii!
   Pam-pam!
   Ştiu că doare ce spun dar bagă nişte aulin şi trece.
   Dacă vrei să ştii, din contră, m-am certat cu toţi fricoşii PDL-işti care nu au curaj să ia o poziţie dură şi fermă împotriva acestei MISECUVENISTE! Şi împotriva MISECUVENISTULUI Cristian Preda.
   Apropo, avocatul Valeriu Stoica ce mai face?
   Mai intermediază adopţii?
   😉 😉 😉

   Nu înţeleg de ce îi amesteci pe Vass şi pe Lăzăroiu în cloaca comunistă a celor trei?
   De ce?
   😉 😉 😉

  • Am spus-o de atâtea ori:
   DACĂ LU’ PREDA ŞI LU’ MACOVEI NU LE CONVINE PDL-ul SĂ-ŞI DEA DEMISIA!
   Simplu nu?
   😉 😉 😉

  • Cât despre competenţa lu’ Preda şi lu’ Macovei lor, hai mai uşor cu pianu’ pe scări că dacă-l hâţânăm prea tare, pică coardele din el!
   🙂 🙂 🙂

  • Daca PDL renunta la cei in care lovesti cu o sete de-a dreptul paranoica, inseamna ca partidul isi rezolva implicit toate problemele ? Daca nu, care ar trebui sa fie pasii urmatori ?

 48. Si pt ca am spus ca ,SIMITRIA TREBUIE SA FIE PERFECTIUNEA INTRUCHIPATA,simt nevoia sa fiu sportiv fata de ceilalti bloggeri.
  Saptamina trecuta am atacat ferm citi-va din potentatii Ieseni,si multi ar fi tentati sa creada ca as avea ceva ,Special’ cu moldoveni.
  Pt a risipii acesta banuiala,ma simt dator sa fiu egal si sa-l judec putin si pe IOAN OLTEAN,care desi are autoritate in BISTRITA-NASAUD,el de fapt este din judetul limitrof cluj.
  Ca orice lider de la centru,si dl OLTEAN IOAN ASTAZI FRUNTAS PEDELIST ARE O PAROHIE,care parohie este un fel de pepiniera de ,CADRE de unde se ,RECRUTEAZA PERSONALUL CARE TREBUIE SA UMPLE CASUSTELE GOALE DIN ETAJELE PUTERII AFLATE IN INSTITUTIILE STATULUI.
  Si uite asa ,BARONUL IOAN OLTEAN’ care probabil a fost inspirat de UN ADEVARAT BARONET LOCAL DIN PERIOADA INTERBELICA,UN UNGUR PE NUME CORNIS,O MINTE LUMINATA LA VREMEA SA,ce pacat ca domnul OLTEAN NU POATE RECLAMA SI EL ACELASI LUCRU, a scos din anonimat indivizi precum BOTIS,IOAN ANDREICA,CRINUTA DUMITRAN,SI ULTIMUL CU VOIA DV CEL INHATAT DE D.N.A SIMBATA SPRE DUMIONICA NOAPTEA DL. SILVIU BIAN.
  Unde i-a putut gasi pe toti acestia dl IOAN OLTEAN????????????? nu stiu,dar ce stiu sigur este ca toti acestia au un lucru in comun-SUNT CORUPTI,PROFUND, SI AU UN DISPRET TOTAL FATA DE NOI ASTIA-MURITORII DE RIND.
  Cum dreak se face ca tocmai ardelenii,cunoscuti pt integritatea lor morala au reusit sa trimita pe linga FOSTUL FESENIST,INVATATOR DE TARA VENIT PE VALUL PLIN DE GUNOAIE AL REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE,cei mai ticalosi reprezentanti ai comunitatii ardelenesti,pe care au facut-o de tot risul.
  Si cind te gindesti cit de usor poti gasi oameni integrii si cit de greu e sa-i faci pe jegosi-OAMENI CINSTITI………………

  • Nu intamplator Ioan Oltean este ținta mea numarul unu. Îl consider principalul ,,frânar” al reformei din PDL.
   Ma intreb, dupa atitudinea decreieratului Diaconu Eusebiu, daca nu cumva…. ,,angajatorul” este tocmai Ioan Oltean.
   🙂 🙂

 49. De ce îl includ si pe Lazaroiu ?
  Simplu, popo, pentru ca cei pe care i-a ostilizat, in PDL, sunt aceeasi oameni care privesc chiorâș și la Monica Macovei.

 50. Nu e nimeni discriminat, participa la alegeri, castiga sau nu. Daca e sa fie alesi mai multi masculi, nu inseamna discriminare. Altfel iese ca la minoritati, musai trebuie sa fie pe criteriul etnic in parlament si ei, la vot nu ar avea sanse. Sau ca tiganii care nu dau teste pentru licee, ai au oricum locuri rezervate la ce liceu vor, romanii – nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *