Cum poate deveni Bucurestiul un oras atractiv din punct de vedere turistic

Zilele acestea sunt într-o vizită oficială în Ungaria. Ieri, pe lângă întâlnirea oficială cu premierul Viktor Orban şi cu vice-prim-ministrul Semjen Zsolt am vizitat puţin şi Budapesta. Am văzut un oraş frumos, cu multe clădiri de epocă, cu atmosferă de capitală europeană şi plin de turişti.

M-am gândit imediat la Bucureşti, la potenţialul turistic al capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decât al Budepestei – , potenţial care nu este din păcate suficient exploatat. Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti. Pentru a reuşi acest lucru trebuie să rezolvăm câteva probleme presante. Fără o anumită ordine, le punctez pe cele care mi se par mai importante.

Bucureştiul este un oraş în care s-a construit mult în ultimii ani, de cele mai multe ori haotic. Cu siguranţă, multe dintre aprobările de construcţii, mai ales în zonele centrale şi vechi ale oraşului nu ar fi trebuit niciodată date. Actuala lege a urbanismului nu limitează, deşi ar trebui, numărul de etaje al unei clădiri. Ne trezim cu adevărate clădiri-patrimoniu care rămân pentru totdeauna în umbră din cauza unor blocuri de birouri mamut.

Strâns legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel încât să se păstreze specificul perioadei. Chiar aşa, cam când credeţi că se vor termina lucrările din centrul vechi al Bucureştiului?

O altă problemă ar fi cea a câinilor vagabonzi. Trebuie să înţelegem ce mesaj trimitem către potenţialii turişti când în centrul Bucureştiului se plimbă în voie haite de câini.

În general, Capitala trebuie să fie mai primitoare cu turiştii. Iar asta înseamnă străzi mai curate, înseamnă că atunci când turistul ajunge în Piaţa Romană, spre exemplu, să poată vedea cerul, nu doar cablurile agăţate de stâlpi.

Şi încă un lucru, pe care trebuie să îl învăţăm şi pe care tot îl repet şi în legătură cu litoralul românesc: preţurile sunt prea mari pentru ceea ce se oferă. Obiectivul nostru este să atragem turişti şi pentru asta trebuie să le oferim argumente, inclusiv preţuri mai mici la cazare la hotel decât în alte capitale. Atât timp însă cât preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem aştepta ca turiştii să vină în valuri.

Niciuna dintre aceste probleme nu este insurmontabilă. Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură; totul este să se vrea.

162 thoughts on “Cum poate deveni Bucurestiul un oras atractiv din punct de vedere turistic

 1. hm … greu gasesti atatea vorbe goale adunate la un loc … 🙂

 2. Total de acord cu dumneavoastra! Important este sa nu va lasati afectata nici macar o clipa de acesti rechini care nu fac altceva decat sa seteze mintile oamenilor cum ca voi actuala conducere ati fi de vina si ca din a voastra cauza ne merge atat de “bine”. Gresit! Sa privim putin peste umar…

 3. ***Doamna E Udrea – am văzut zilele acestea pe TV-uri un ştrand, tot la unguri, (la Seghed, parcă). Oare la noi nu s-ar putea construi un ştrand, două, nouă ca să nu mai meargă românii noştri acolo şi să-şi cheltuiască banii în ţară? S-au făcut atâtea săli de sport şi s-au cheltuit atâţia bani aiurea că sălile stau nefolosite…
  Sigur că românii intervievaţi au invocat preţurile acceptabile, serviciile ireproşabile, curăţenia, amabilitatea personalului…

 4. gabriela … eu sunt de acord cu “”iese ceva din asta” … toata lumea trebuie sa traiasca … fiecare are facturi si copii de hranit … vremea muncii patriotice a trecut … sunt unii care castiga enorm din chestii la care au pretentia ca ceilalti sa participe din spirit patriotic … 🙂

 5. sunt sigur ca capitala romanie are sanse daca doamna udrea v_ incerca sa faca asa ceva,pt ca o stiu cu mult curaj

 6. ***marian mihael – doamna E Udrea are curaj, energie cât zece, disponibilitate, dăruire, voinţă dar trebuie să aibă şi bani. Nimic nu se face fără bani… 🙁

 7. la cum ar trebuii sa fie si sa facem nu ne intrece nimeni , practica ne omoara ,este adevarat Elena nu s-a facut nimic in Bucuresti cum trebuie s-au dat aprobari de constructii pe ochii frumosi ,tot asa de adevarat este ca Bucurestiul a fost condus 9ani din ultimii 10 de doi fruntasi portocalii Basescu si Videanu ,comentariile sunt de prisos ….

  stranduri ne trebuie …hihhhihi….

 8. de ce au primit autorizatie de functionare hotelurile de 2 stele care sunt vai de mama lor ,egrasie ,camere murdare ,mochete de pe timpul lui Ceasca ,la restaurantele aferente ,murdaria si prostul gust sunt la inaltime ,de aici trebuia inceput ,noi am inceput invers ,cu publicitate si promovarii megalomane ,indicatoare in relief ..etc…sa nu mai spunem de drumuri ,care arata groasnic …cine a venit acum la noi dupa publicitatea facut ,in veacul vecilor nu-l mai prinzi prin statiunile mioritice…

 9. …da.da ….mai ceva ca voinicul din poveste …hihihihi…

 10. ” marian mihael says:
  20.07.2010 at 19:36

  sunt sigur ca capitala romanie are sanse daca doamna udrea v_ incerca sa faca asa ceva,pt ca o stiu cu mult curaj”
  Bineinteles CA CApitala romaniei are sanse, da oare la ce ?
  Cat despre cura, aici nici nu se discuta, deoarece s-a demonstrat clar si la “tilivizor”, Pai ce, e usor lucru sa te sui pe un cal si sa calaresti, sau sa mergi pe o bicicleta cu numai doua roate si inca mari, sau sa te incumeti sa faci concurs cu slavamarii ? Nuuuu …nu-i usor deloc.Iar ca sa dansezi pe melodia aia, “Gogonica, gogonea” cu persoane straine, nici nu mai vorbesc cat curaj trebe…Insa a meritat riscul, tara s-a umplut cu turisti, pe litoral nu e loc nici sa arunci un ac, si pana si bulgarii dau navala la noi, de parca ar fi hoardele tatare…

 11. Bucurestiul se poate conserva si renova doar pe fragmente …cartiere muzeu in aer liber ..cladiri antebelice,interbelice etc,strazi,stradute cu comert specific anilor constructiilor,cafenele,berarii pe trotuare,mici bacanii,brutarii,cofetarii-patiserii si mici magazine,cu produsele expuse stradal , pe specificul Parisului sau ale altor orase si orasele din Franta daca tot ii spunem Bucurestiului,micul Paris ..Daca nu mai exista sau cladirile sunt in faza de demolare ,ele trebuie reconstruite la fel,pe aceeasi arhitectura obligatoriu,dupa documente si fotografii,cu aceleasi materiale …trebuie demolate ,expropriate sau la schimb cladirile hidoase ,casute etc ,ridicate pe locul cladirilor de patrimoniu ,haotic,pe terenuri virane odata etc ,construite pe vremea lui Ceasca de “noii proprietari…..
  Trebuie cercetate de Parchet,Politie toate retrocedarile din Bucuresti pe hartii,acte fictive,falsuri fabricate in tara sau in strainatate si acceptate orb contracost de primarii si eventual de instanta …deoarece toate cladirile de patrimoniu care ar putea fi valorificate in noul proiect visat de Elena Udrea sunt demolate cu sau fara aprobare sau in cel mai bun caz lasate fara reparatii si consolidari sa se demoleze singure de noii proprietari veniti de aiurea,inventati sau excroci ….
  Trebuie pornit de la un plan urbanistic si declarate zone necontruibile cele vizate pentru conservare si valorificare turistica .sau anumite criterii de exploatare si folosinta cu norme si reguli ,obligatii precise pentru noii proprietari ,beneficiari ai retrocedarilor …reali sau inventati….proprietari noi de terenuri obligati sa intretina si sa igienizeze terenurile obtinute si sa construiasca intr-un stil arhitectonic impus de ministerul culturii ,la alegere din diferitele stiluri arhitectonice din vremea constructiilor alaturate …
  Trebuie inlaturati din zonele si cladirile de patrimoniu si degradate tiganii,lepra comunitatilor si a cartierelor (metaforic) care sperie si descurajeaza potentialii turisti,investitori in proiect ….mutati in noi cartiere ..si risipiti in comunitatile de romani…familiile de tigani separate si intre familiile de romani nu sunt un pericol,socializeaza bine cu familiile de romani …impreuna formeaza un potential pericol pentru comunitatile in care locuiesc….
  Cainii comunitari sunt mult mai putin periculosi decat clanurile tiganesti care incep sa domine comunitatile de romani prin “grija” autoritatilor si politicilor publice de a nu-i “discrimina “…uneori si contracost……
  Zone muzeistice in aer liber ,rezervatii arhitectonice protejate …cultura si spiritualitate ante si interbelica protejate…etc etc..
  Elena Udrea,lucrati la proiect (schite,fotografii,machete ,harti etc) faceti-l public si propuneti-l investitorilor straini si romani si UE….singurele sanse sa-l realizati…si bineanteles stoparea de la momentul lansarii proiectului sau chiar de acum a oricarei constructii pe zonele vizate de proiect si protejate prin irdin de ministru …sigur veti gasi intelegere si la primarul Oprescu ..care sigur va marsa la aceasta idee…fiind elitist,cultivat si bucurestean ..veti gasi imediat si un comitet de sprijin al proiectului format si din intelectuali,elitistisi vizionari dar si din potentiali investitori in proiect ….care sigur le va aduce beneficii in viitorul apropiat…..
  Canalul Dunare -Bucuresti(??!!)…..spre obiectivul turistic Bucuresti ….capitala administrativa si economica europeana …

 12. cmoro,
  Tu chiar crezi ca doamna, in afara de activitati pur verbale, va face ceva concret ?

 13. BAI…Tovarase ..Elena Udrea are vise multe si curaj evident….Dar…….
  Si eu as vrea sa aduc la mine in urbe sau langa niste munti ,paduri,un rau cat de mititel..ceva izvoare termale poate …sa fac sa se intample ceva in urbe …sa traiasca oamenii mai ozonati la creier si din turism montan…..dar nu se poate ….La Elena Udrea se poate cu Bucurestiul daca incepe …..
  Intr-o Biblie hazlie era Dzeu cu pantalonii rupti in tur, prin care ruptura dadea lumina pe pamant ..acum cred ca de fapt era lumina destinata romanilor …de unde probabil ne tragem si mintea si norocul..cei mai multi dintre noi …..Adam musca viermele din marul dat de Eva ..din care vierme ne tragem si noi ca moralitate cel putin ..probabil Adam era econom si bun comerciant …manca intai viermele,apoi codita …apoi vindea darul Evei,marul…cu tot cu Eva daca era necesar si profitabil …In concluzie ..sau in ocluzie noi nu suntem urmasii lui Traian ci ai lui acel Adam ..care sigur era roman..ala din Biblia hazlie evident ….

 14. cmoro … parca tu ai lua’n serios toate prostiile astea … tu nu’nteleg ca’s vorbe goale? … a mutat lupta cu cainii vagabonzi din cartierul care urma s’o faca deputat, in intregul oras care spera s’o faca primar … 🙂

 15. IONHUT…..Elena Udrea nu o face intentionat sau politic ..cred asta …ea doar viseaza la ceva “lucrari” opere ministeriale pe care sa le lase in urma ..si nu din calcul electoral pur ci doar imbinand utilul cu placutul ….Noi nu visam ? Cateodata o iau razna cu visele mele …cand ma trezesc imi dau seama ca e munca de Sisif …sa urci povara viselor pe muntele marlaniei si oportunismului romanesc ,politic etc etc…..
  Elena Udrea crede in ce viseaza …daca si realizeaza ceva …macar 50% si tot e bine ..as dori sa se directioneze pe un singur vis si sa-l realizeze pana la finalizare,la panglica ….
  Elena Udrea trebuie judecata intai ca un om normal,cu vise,impliniri si esecuri ..ca noi toti…si apoi ca politician PDL…..daca reusesti asta iti vei explica si simpatia mea fata de Elena Udrea ..pentru ca dincolo de politica ,Elena Udrea e un om normal ..ca noi toti…tot ce traim noi ,traieste si ea …la alta scara evident ….pariez ca si-a da toata averea pe un asemenea vis ,daca i-ar ajunge averea pentru realizarea visului ambitios cu Bucurestiul sau Canalul Dunare -Bucuresti …Nu o face pentru ca isi da seama ca ar fi inutil fara banii de la buget si alti investitori …….fara de care s-ar ruina si ea si proiectul ….
  Faptul ca viseaza frumos mi-o face si mai simpatica….si mai speciala fata de ceilalti politicieni care nu au vise altruiste,cu efecte colective …doar personale si oportuniste …

 16. CENUSHARES..Citeste mai sus raspunsul …Chiar nu crezi ca Elena Udrea e o fiinta ca tine si ca noi toti? Ca viseaza si putem spune ca o ia razna in contextul social si economic in care traim asa cum o luam cu totii razna ,visand cai verzi pe pereti ?
  Lasa naibii si PDL si …restul ..priveste-o ca pe o fiinta normala …se straduieste si se zbenguie prin lumea politica din Romania ca si Crin Antonescu verbal ..cu usurinta si gratie …
  Dincolo,in interiorul lor nu putem patrunde cu adevarat …putem doar specula …jurnalistic,politic etc etc….

 17. acum vreuna an si jumatate ne povestea despre ce o sa mai valorifice apele termale ale bucurestiului … si atunci visa … cat la suta din visul ala s’a realizat? … dupa aia visa c’o sa umple litoralul de turisti straini … apoi visa la turismul ecumenic … intre doua vise mai facea un film cu pestii din copac si femeile cu nu stiu cati barbati … mai calarea …. mai dansa pe la targuri … mai un mers pe bicicleta … un cantat din fluier … si uite asa s’a dus un an si jumatate si nu stiu cate zeci de milioane de euro … 🙂

 18. de visat poate visa oricine … da’ cand un ministru viseaza in timp ce milioanele de euro zboara e naspa … nu stiu daca ati observat da’ visele sunt din ce in ce mai putin concrete … acuma nu mai viseaza proiecte concrete … numa’ generalitati … 🙂

 19. aha … deci crin e rau … de ce n’ar fi si udrea rea? … ce. nu e si ea om? … pai inainte de alegeri ziceau ca cei dinainte au fost rai, da’ sa’l alegem pe basescu traian si imaculata lui suita care’s minunati …. acuma trebuie sa intelegem ca si ei sunt oameni? … io nu vreau sa’nteleg … 🙂

 20. cmoro … acuma vazui una buna de tot … “pariez ca si-a da toata averea pe un asemenea vis ,daca i-ar ajunge averea pentru realizarea visului ambitios cu Bucurestiul sau Canalul Dunare -Bucuresti” … nu pot sa spun decat doua vorbe despre asta … “ha … ha” … pe ce lume traiesti tu cmoro? … 🙂

 21. ” cmoro says:
  20.07.2010 at 21:08

  IONHUT…..Elena Udrea nu o face intentionat sau politic ..cred asta …ea doar viseaza la ceva “lucrari” opere ministeriale pe care sa le lase in urma ..si nu din calcul electoral pur ci doar imbinand utilul cu placutul ….Noi nu visam ? Cateodata o iau razna cu visele mele …cand ma trezesc imi dau seama ca e munca de Sisif …sa urci povara viselor pe muntele marlaniei si oportunismului romanesc ,politic etc etc…..”
  Moro, sunt convins ca te inseli amarnic.Am suficiente date din care rezulta explicit ca doamna in cauza a facut destule lucruri INTENTIONAT si POLITIC, executand intocmai ordinele marinaresti…Daca vrei neaparat iti pot livra destule date in acest sens, dar nu vreau sa ma mai intind.Aduti aminte cu cata migala si grija a cautat in campanie sa-si pacaleasca electoratul, aminteste-ti ca toate aparitiile televizate, vizau doar chestii de imagine, etc.(toate erau din calcul electoral).
  Apoi , partea grava a lucrurilor moro, este ca-n situatia in care se afla acum Romania, nu ne putem permite ca un ministru sa…viseze, ori sa experimeteze pe acest popor mereu aflat la discretia, ba a rusilor, ba a americanilor, ba a visatorilor hapsani autohtoni…Nu ti se pare ca-i mult prea mult ? Poti sa-mi spui ceva concret edificat de doamna aceasta in folosul natiunii ?Sigur ca nu, pentru ‘mneaiei considera ca mereu…se joaca.., pentru ca are la dispozitie banii tarii…pe care-i cheltuie ba pe indicatoare de circulatie fistichii, ba pe patinoare mult prea scumpe(cand romanii nu au mare atractie pentru sporturile de iarna), ba pe case de specialisti la sate, desi n-avem specialisti, etc.Iti spun sincer ca deocamdata ceea ce face PDL-ul si doamna e curata bascalie…iar tu apreciezi visatorii… Pai astia n-ar putea sa viseze pe banii lor ?

 22. bei, … acuma’l vazui si io pe diaconescu asta … e cam brunet … 🙂

 23. cmoro,
  Eu stiu mai multe, dar le tin pentru mine deocamdata.Intereseaza-te cum au ajuns visatoarele in Bucuresti…

 24. ce’i asta “legea cojocaru”? … adica sa avem fiecare cate un “alanderon”? … sau ce? .. ca io acuma aud prima data de legea asta .. 🙂

 25. o emisiune de toata jena pe RTV….si Pora si Diaconescu doi trogloditi ,Ionita mai retinut….

  au disparut aplaudacii …hihhi….corespondenta electronica functioneaza ,sunt suparati pe Madalina ca nu ne-a ejectat de pe blog …astia traiesc in comunismul ala de inceput ,cand vad numai dusmani in jurul lor….jalnic tovarasi portocalici.

 26. aham … d’aia s’au retras portocalii? … vor s’o forteze pe madalina sa ne dea afara? … sa ma dea ca io nu plec de bunavoie desi nu’mi place fara ei … 🙂

 27. daca portocalii s’au retras n’avem ce face … trebuie sa le preluam noi o parte dintre sarcini … trebuie sa’i uram noi noapte buna madalinei … asa ca … “noapte buna, madamada” … 🙂

 28. Doresc sa citez un bloger, zaharescu valeriu, care a sintetizat foarte bine ce a spus dl Presedinte si reactiile dusmanilor la ea:

  “Am ascultat conferința de presă a Președintelui.
  Mi s-a revelat, cu acest prilej, ADEVĂRATA AGENDĂ PUBLICĂ .
  Pe care presa, în încercarea disperată de a ne deturna atenția, o ignoră DELIBERAT.
  Cei care ne vor,cu orice preț, captivi în ignoranță, nu văd cu ochi buni instituții ale statului puternice.
  Nu vor un ANI ,,cu colți”.
  Nu vor un DNA funcțional.
  Nu vor legi ale justiției care să fluidizeze mersul dosarelor.
  Nu vor o Românie care își respectă angajamentele europene.
  Nu vor utilizarea corectă a fondurilor europene.
  Nu vor o Constituție….revizuită.
  Dar Președintele, VREA. Iar cu ajutorul nostru și al bunului Dumnezeu, sper să și reușească.”

  zaharescu valeriu

 29. toata lumea vrea institutii ale statului puternice si functionale ,cu un mic amendament ,sa nu se foloseasca institutiile statului pentru lupta politica ,asa cum s-a procedat la noi din 90 incoace ,la inceput mai timid ,acum institutiile statului sunt folosite la maxim pentru lupta politica …sunt destule cazuri la noi…

 30. @cenush
  poti face satira constructiva ? pe ionhut il inteleg, pe tine deloc…hhihiiiiiii

 31. Nu fiti rai baieti,mai disparem si cu motiv…eu imi veghez soacra in ultimele ei zile de viata…asa ca o sa ne auzim mai rar…

  cmoro says:
  20.07.2010 at 18:40,postarea trecuta.
  Corect ce ai scris,desi cenushares te contrazice…
  Dar ai grija daca recunosti ca esti idealist si visezi frumos,risti fie sa fii considerat imatur fie sa nu mai fi luat in serios…Personal cred ca idealistii au schimbat lumea si au generat progresul.Pragmaticii romani postrevolutionari adauga insa au murit saraci…Asta e una din explicatiile pentru care suntem unde suntem.

 32. @puiu
  au fost timpuri cand institutiile statului executau ordinele lui sov…fereasca Dumnezeu ca nu au ajuns pe mana lui catalin voicu !

 33. Sigur ca da…”dusmanii poporului ” nu vor:
  -Un ANI cu “colti” ,o justitie paralela ca instrument al puterii si muscand numai din adversarii politici
  -Un DNA asa cum era pana in urma cu ceva timp ,dar care acum isi face treaba ,fiind necesar infiintarea unui alt instrument de preiune politica ..celebra si perversa ANI…intangibila ANI..
  -Nu vor legi ale justitiei care sa fluidizeze doar anumite dosare ,cele ale clientilor politici ai puterii si ai membrilor PDL ramanand pe tusa..(vezi Popoviciu,Domn Costel etc etc)
  -Nu vor o Romanie care sa-si respecte angajamentele europene (???) asta-i buna de tot ..probabil dupa ce Presedintele Basescu ii trage de urechi printr-un contraraport la cel al Comisiei Europene pe justitie ….
  -Nu vor utilizarea corecta a fondurilor europene pe care puterea si alti decidenti PDL din teritoriu din cauza acestei corectitudini refuza sa le absoarba ….deci nu vor ce nu exista ..
  -Nu vor o Constitutie revizuita …pe baza dorintelor si viselor presedintelui ….aflat la ultimul mandat …..
  E o vorba …atentie la ce-ti doresti …..Nastase si PSD ul si-au dorit si ei multe care dupa pierderea alegerilor de catre PSD s-au intors impotriva lor..a autorilor …..urmatorii care au acces la putere folosind “creatiile “PSD impotriva PSD istilor ….
  In 2012 vor fi alegeri parlamentare si locale …in 2014 prezidentialele la care Basescu nu va mai putea participa …..pe Constitutie …si “din lipsa de probe “…..

 34. ia mai dai in puii mei si pe comisia asta,legea nu era gata , care-i baiul ?cand o sa fie gata o s-o vada ,Basescu a avut dreptate la sfarsitul conferintei ,CC s-a pronuntat ,a trimiso inapoi la parlament ,se discuta din nou si iasa ,ce atata polologhie pentru biata ANIcuta ,oricum politicieni au invatat sa-si ascunda veniturile ilicite ,matusi ,frati ,parinti si alte neamuri ….

 35. rasputin …nu te contrazic ,poate asa a fost ,tot asa se intampla si acum ,s-au schimbat papusarii …

 36. asa suntem noi ,presidentul a infintat mapa profesionala pentru Norica ,pentru Vozganian nu mai stiu ce ,poate era mai bine sa-l lase comisar european ,nu mai ajungea la finante si sa cheltuie tot ,pentru Atanasiu alte chichite ,….suntem dibaci la atacuri sub centura ….

 37. gata ,noapte buna la toti bloggeri …Madalina s-a incheiat o zi urata , ai calmat spiritele incinse cu dibacie ,s-o uitam ,o noapte faina si linistita …

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 38. NG ..La varsta mea e greu sa ma schimb ….toata viata am visat frumos si am incercat sa traiesc frumos ..”leganat de vise” ..de aia admir pe cei ce stiu sa viseze …
  Nu ma supara opiniile amicilor mei …ei cu ale lor ,eu cu ale mele …fiecare traieste dupa cum doreste ,gandeste liber ce vrea….singurul lucru care ma necajeste e ca nu pot privi pe Elena Udrea ca pe un om obisnuit si o femeie mai curajoasa si speciala …dincolo de politica ..
  poate ar mai intelege cate ceva din personalitatea ei…Gargara cu banii scursi ,topiti etc poate nu e chiar gargara …dar EU fiind in politica trebuie sa-si mai directioneze prioritatile si dupa “indicatiile ” sau sugestiile de partid sau ale consilierilor de la Cotroceni …intuiesc si postez asta ca opinie personala …daca esti la varf si nu faci unele “compromisuri” te ejecteaza masinaria de partid si nu mai ai nici o putere sa influentezi vietile altora sau sa-ti croiesti vise ,sa le croiesti si pentru tine si pentru altii …cred ca EU face compromisuri doar pe acest motiv si dintr-o incapatanare si orgoliu personal ce seamana mult cu curajul si perseverenta ….Scurgere de bani pentru partid,pentru clientela politica ..e un lucru devenit banal datorita exercitiilor puterii celorlalti de la PSD si PNL ..care au facut din aceste lucruri un job politic si de partid ….nu a inventat PDL ul roata si mersul politic firesc al banului public ..
  Eu raman la convingerile mele legate de Elena Udrea …ca persoana …nu neaga nimeni pe aici ca e bogata si ca sotul Cocos face bani in continuare din afaceri deci nu acuza nimeni pe EU de interese personale altele decat politice …ceea ce e un inceput bun….

 39. Pingback: Cum poate deveni Bucurestiul un oras atractiv din punct de vedere turistic | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 40. Un zâmbet la cafea 😆

  La farmacie vine o bătrână de 80 de ani cu o reţetă. Farmacistul o întreabă:
  – Reţeta este pentru Dvs?
  – Da.
  – Ştiti că este o reţetă de anticoncepţionale? Acestea nu vă ajută cu nimic.
  – Ba da, mă ajută să dorm liniştită.
  – Cum aşa?
  – Iau câte o pastilă în fiecare dimineaţă, o pisez şi o dizolv în paharul cu suc al nepoatei mele de 16 ani. Aşa dorm eu liniştită!….

 41. Citatul zilei 🙄

  “Puterea care îţi poate schimba destinul este numai gândirea ta.”
  Balzac

 42. Cateva elemente din prezenarea facuta de preşedintele României, Traian Băsescu, pe tema Raportului Comisiei Europene privind justiţia din România cu scurte comentrii personale:

  1) “Cred că raportul trebuie foarte bine cunoscut şi chiar ar fi optim dacă cei care se angajează în dezbateri cu privire la acest raport ar avea răbdare să-l şi citească. ”

  Expliciteaza opinia presedintelui privind “profesionalismului” celor din media care vehiculeaza si comenteaza informatia, chiar si cand aceasta este de importanta nationala, primordiala

  2)”In justitie se menţin deficienţe referitoare la răspundere şi proceduri disciplinare”.
  Acest citat tradus inseamna: CSM care are aceasta sarcina nu face ce trebuie, solutia acestei critici fiind evident la CSM si poate la modificari in legea CSM ptr a forta CSM sa faca ce trebuie.
  Propun cu eventuale sanctiuni sa poata fi decise de parlament fata de CSM daca nu-si face corect treaba, caci chiar daca puterile sunt separate nu pot ramane din acest motiv la varf iresponsabile, poate ca tot din interior un for intern de control al CSM cu raport catre parlament?

  3) Nu vom accepta însă, cu tot respectul nostru pentru Comisia Europeană, formulări care nu reflectă realitatea, de genul: „România nu-şi respectă angajamentele”. Se putea formula „Senatul României n-a respectat angajamentul”, dar România e mare şi are 22 de milioane de români. Sunt instituţii, Camera Deputaţilor care a avut o atitudine absolut corectă faţă de lege, Guvernul; eu am trimis-o de două ori înapoi. Nu poate spune nimeni că România nu-şi respectă angajamentele.

  Nu sunt decat partial de acord cu comentariul presedintelui caci raportul este privitor la Romania si nu la o institutie sau alta dar cum Comisia sa coborat si la nivelu institutiilor si la ANI chiar in mod special eu as agreea urmatoarea formulare:

  In raport cu legea ANI , Senatul n-a contribuit la respectarea angajamentelor Romaniei
  Se vede ca aceasta formulare pe care o propun, este nuantata fata de cea enervata a dlui Presedinte pe care insa il inteleg foarte bine.

  Din raspunsul la intrebari:

  1) “După cum vedeţi, expresiile tari: „lipsă de voinţă politică”, „România şi-a încălcat obligaţiile” – ca şi cum România n-ar fi ţinut cont de niciun benchmark sau… – sunt legate numai de Legea ANI”

  Astfel se confirma ca acesta obstinatie a Romaniei si trebuie spus Romaniei caci ptr UE ce se intampla intr-o tara revine tarii, este legata de legea ANI.
  Personal cred ca daca Comisia nu ar fi fost de atat de nemultumita de smecheria de tip romanesc aplicata si devoalata in toata splendoarea ei murdara cu ocazia legii ANI de data asta cu concursul Senatului ca structura politica decizionala, Raportul ar fi fost mult mai putin dur si fata de celelalte tinte urmarite.

  B) Ma bucur ca presedintele lamureste un lucru privind vinovatia PDL in Senat pe care cei care am criticat PDL nu am sezizat-o iar PDL este atat de slab la capitolul comunicare incat singur nu a fost in stare sa faca asta:

  “Da, păi hai să înţelegem foarte bine ce s-a întâmplat acolo. Deci, Senatul a supus la vot forma iniţială a legii, la care mai adăugase un amendament neimportant sau două, două amendamente neimportante din cele nouă pe care eu le-am propus Parlamentului când am trimis legea înapoi. Dacă PD-L-ul – pentru că de el mă tot întrebaţi – nu vota legea, riscul era să se revină, să iasă din Senat legea şi fără cele două amendamente, pentru că nu se întrunea majoritatea şi atunci legea ieşea mai slabă decât a ieşit. Sunt situaţii în care alegi dintre două rele. Era legea în forma în care ieşise iniţial din Parlament şi eu am trimis-o înapoi. Dacă PD-L-ul nu vota, ieşea în forma în care a venit la mine la promulgare. Votând PD-L-ul şi UNPR-ul şi cine a mai fost, s-a asigurat votul pentru ca legea care a venit la promulgare să mai aibă două amendamente introduse, care mai însemnau puţin acolo la lege, dar nu substanţa, ce-i drept. Nu mai ştiu care erau cele două amendamente pe care le preluase din scrisoarea mea.Deci, de asta s-a dat votul aşa şi de asta nu m-aţi auzit atacând PD-L-ul pe tema legii, pentru că dacă nu dădeau votul, practic, legea trecea, dar fără cele două amendamente, deci trecea cum a venit la mine la promulgare.

  Multumesc dle Basescu ca-i salvati pe toti prostii din PDL 🙂 🙂 🙂

 43. aha … am uitat de “visul” cu tichetele de vacanta … ala cu statul care iti plateste concediul … 🙂

 44. ***ion adrian – Bună dimineaţa! 😆

  Ieri nu am avut timp să-l ascult pe Domnul Preşedinte de la început până la sfârşit pentru că trebuia să termin o lucrare. Dar pe ziare.com am citit următorul comentariu al unei colege care, de obicei, îl critică pe Preşedinte şi de aceea tind să cred că este sincer:

  Comentariu: D.le Basescu, v-am ascultat, cu mult interes comuncatul de presa. FELICITARI. 20.07.2010 17:32
  ROMANIA, BUCURA-TE ! IN SFARSIT, AI UN PRESEDINTE ADEVARAT, CARE LUPTA PENTRU BINELE TAU. FAPTUL CA NUMELE ACESTUI PRESEDINTE ESTE BASESCU NU ARE RELEVANTA. ATITUDINEA ESTE CAT SE POATE DE BENEFICA, determinand Senatul si pe toti hotii sa le iasa din minte ca isi mai permit sa eludeze, sa se joace cu imaginea ROMANIEI in UE. SUNT MANDRA DE PRESEDINTELE TARII MELE.

 45. Traiasca partidul democrat liberal in frunte cu tovarasul Basescu ,iubitul nostru presedinte de care suntem mandrii …hihihhih….

 46. rasputin … critica constructiva? … cum vine asta? … adica nu numai sa zic ca nu e bine ci sa spun si cum ar trebui sa fie ca sa fie bine? … adica sa’i dau eu solutii doameni udrea? … niciodata … e ministru sa si le gaseasca singura sau impreuna cu consilierii sai cei gras platiti … 🙂

 47. cata uratenie si servilism in randul aplaudacilor ,ne meritam soarta ,cu asa supusi, o sa ajungem in lumea a 5-a ,daca nu suntem deja…

 48. CENUSHARES…..Eu personal mi-as da toata averea pe un asemenea vis…daca as avea-o..mi-am dat de multe ori toti banii personali pe realizarea viselor mele ..si erau legate de comunitate nu de mine personal…poate vise impletite cu orgoliul personal de a realiza ce mi-am propus fara alt sprijin ..am facut si credite pentru ele …sa demonstrez ca se poate,ca visele mele sunt frumoase si pentru a-i “ataca ” pe aia care nu au inteles nimic si mi-au refuzat elegant orice sprijin …ma refer la administratii…
  Mi-as da tot pentru un asemenea proiect ,as munci pentru el chiar daca in final mi-as recupera doar banii sau o mica parte din ei…pentru ca formularea cu Elena Udrea si averea sa data pe acest proiect era metaforica dar si ancorata intr-o realitate obiectiva…Dintr-o investitie intr-un cartier istoric …..cu “parfum istoric ” vor iesi bani grei…pe concesionarea pe termen lung a spatiului ,zonei conservate,renovate si consolidate ….profit..inchirierea spatiilor ,cladirilor ,ca locuinte …inchirierea sau utilizarea spatiilor de la parterul cladirilor de patrimoniu ca spatii comerciale ,sedii banci,case de schimb ,spatii culturale expozitionale ,magazine de arta etc etc….pentru ca o conditie esentiala pentru realizarea visului Elenei Udrea este ca proprietarii sa aiba posibilitatea sa consolideze si sa renoveze spatiile din zonele respective sau sa cedeze la schimb sau contracost proprietatea ….catre ministerul culturii,primarii etc…care apoi sa le concesioneze pe termen lung in baza unor prevederi clare si stipulate in contractul de concesionare….Este investitie mare dar si satisfactiile si profitul pe masura ..sau cel putin recuperarea banilor investiti ,in timp….
  Deci Cenushares..era metafora in cazul Elenei Udrea dar si un calcul real in spate ..daca decidentii ,administratiile ar gandi cu capul si nu cu cealalta extremitate …daca s-ar gandi mai putin la profitul personal si nu ar muri de grija posibililor investitori si a banilor lor ..daca nu ar inabusi din fasa orice proiect care nu le aduce castig imediat …prin licitatii,contracte ,achizitii etc etc ….

 49. cmoro … ti’ai da toata averea pe un asemenea vis? … d’aia n’o sa ajungi niciodata ministru … 🙂

 50. Daaa ..comentarii pe marginea raportului nu prea sunt ,dar pe marginea declaratiilor lui Traian Basescu,garla….O,ce bucurie…avem un presedinte care lupta cu UE pentru binele tarii..o mai mare aiureala ..ca sa fiu bland ,potrivit careia raportul trebuia sa vizeze in cazul ANI ,Senatul Romaniei care ..bla,bla ..nu am mai auzit ….Va mai dau un vinovat imaginar ..un functionar care a tastat gresit pe legea ANI ….care lucreaza in camera X ,…cum intri in senat pe dreapta ….ala trebuia mentionat in raportul UE….nu Romania a carei reprezentanti la varf sunt in acest an guvernul Boc si Presedinte Traian Basescu….
  Faptul ca ANI a fost mentionata in raport nu include automat si obligativitatea ca raportul UE sa contina referiri la alte puteri in stat ..ANI era citata ca lege pentru functionarea ANI si nu datorita faptului ca in cam z lucreaza Macovei pentru integritatea politicienilor ….
  Cand vom intra in spatiul Schengen…?Nu cred ca prea curand avand in vedere exercitiile de putere si autoritate in legatura cu cetatenii Rep Moldova …..cetatenie ,admisie ,facilitati pentru ei in Romania ….
  Ce populatie are Rep Moldova ..?Spunea presedintele …1 milion deja la munca in UE (prin grija Romaniei ca poarta sau trambulina )….cei din Romania vor sa ramana in Romania (moldovenii) …Asi …la ce sa ramana in Romania ?Poate doar ca resedinta ….sau alte afaceri…..vreun milion sunt deja in Romania …
  Un jurnalist…ca altfel nu pot sa-i zic …scria ca si Franta,Germania …au admis pe teritoriul lor africani….vreo 90 000…..Franta e francofona ..au cetateni cu state vechi africani …care isi reantregesc gradual familiile ..si 90 000 nu e 1-2 milioane ….care sa intre pe usa de din dos in UE…alaturi de ceilalti 2 mil de romani care lucreaza in UE si care nu prea vor mai lucra daca Traian Basescu sparge preturile si piata de munca,locurile de munca pentru romani prin admisia altor aprox 1 mil de cetateni moldoveni ….care sunt uniti ,solidari intre ei si vor veni ca un tavalug peste romanii din UE…dezbinati si macelari de capre ai vecinilor ……

 51. Neplăcut moment… Imagini care nu ne onorează… Şi spusele lui Mircea Oprean, ginerele soţilor Ceauşescu, care vor avea urmări de neprevăzut încă.

 52. @ Elena Udrea
  Doamnă ministru,
  Părerea mea este că până să se transforme Bucureştiul din Micul Paris în Mica Budapestă, vor mai trece o sută de ani.

  Acum doi ani vă spuneam că există un puternic turism legat de marile concerte rock. România a avut în acest an câteva concerte uriaşe ce nu au fost cumsecade promovate internaţional.

  Încă o dată îmi iau libertatea de a vă spune că promovarea în dimensiunea internet nu costă decât un operator PC. Se pot face astfel de promovări fără contracte de sute de mii de euro, fără licitaţii, fără soluţii de “mare angajament” pentru site-uri extravagante în FLASH. Internetul ajunge foarte rapid în casele turiştilor din întreaga lume, nu trebuie să fie o reclamă care ajunge la ei pe stadioane sau pe marile bulevarde. Este atât de simplu, o prezentare interesantă în 6 limbi de circulaţie plus limba rusă… 😀 Sunt absolut convins că se găsesc aceşti oameni care cunosc o limbă străină în turism, sunt absolut convins că există în minister cineva care să ştie să facă un site, sunt absolut convins că prin structura teritorială a ministerului există câte un om în fiecare judeţ care poate face poze pe unde se duce… Cu “bani de criză”, cu lipsuri, se pot face multe. În principiu fiecare primărie are câte un site. Vorbiţi cu ei să întreţină acest site, să ofere acolo şi o dimensiune turistică. Ajutaţi câteva primării să-şi facă site-uri pentru a fi model la celelalte primării. Începeţi cu Topliţa, unde aveţi “pile”. Sunt mii de lucruri care pot fi făcute fără bani… Turiştii vor şi altceva decât hotel de 5 stele all-inclusive, nimeni nu se duce, de exemplu, în inima Africii pentru a avea hoteluri de lux. Din acest “altceva” avem din plin.

 53. m’am gandit de multe ori ce as face eu ca sa resuscitez turismul romanesc … am o idee … o actiune care ar putea atrage turistii straini … singurii care conteaza dupa parerea mea … si care ar putea rezolva in buna masura si problema preturilor prea mari pentru o tara in situatia romaniei … poate o sa’ncerc sa iau legatura cu doamna udrea sa i’o prezint … da’ greu de crezut ca am putea ajunge la o intelegere … ca am si conditii … una dintre ele ar fi ca nu pot sa las ideea mea pe mana altuia … mai ales a unuia numit politic … 🙂

 54. SORIN OVIDIU VINTU-GEAMBAS DE CONSTIINTE DIN BREASLA JURNALISTILOR

  pe mai multe site-uri care inca nu au incaput pe mina ticalosilor moguli,geambasi ,comercianti de constiinte,au aparut numele unor jurnalisti integrati retelei de manipulatori platita de SORIN OVIDIU VINTU.
  O asemenea stire care pune clar fara nici un dubiu,in discutie felul mizerabil in care lucreaza acest individ grobian,lacom veros ,dar mai ales diabolic,ar fi trebuit cel putin sa indigneze,daca nu sa produca un cutremur in lumea presei.
  ori in afara de saiturile unde ,constiintele’au ramas libere trusturile celor trei moguli ,tac,tac si nu scot o vorbulita despre mizerabila afacere care are ca scop manipularea opiniei publice prin intermediul acestor jurnalisti decazuti care pt diverse sume de bani sunt dispusi sa se prostitueze prin studiorile lui vintu.dealtfel intre corina dragostescu si simona senzual ,nu este nici o deosebire,corina dragotescu se dezbraca in studio de constiinta,simona senzual se dezbraca de haine-rezultatele sunt aceleasi.
  dar sa vedem care sunt numele constiintelor cumparate de S.O.V.:

  -,TURTURICA,CARTIANU,RUXANDRA SARARU,ION M. IONITA,CORINA DRAGOTESCU,NICOLAIE ULIERU,ADRIAN URSU,OANA STANCU,CRISTIAN PATRASCONIU,CORNEL NISTORESCU,ALEX STEFANESCU.
  Iata o parte din reteaua platita din buzunarul lui vintu,pt a intoxica,a manipula si a creea diverse subiecte de presa false si care au ca scop deturnarea atentiei de la adevaratele evenimente importante.
  breasla jurnalistilor a reactionat destul de moale,doar presedintele asociatiilor jurnalistilor a declarat ca este indignat de aceaste practici,ca asemenea jurnalistiar trebui,LUSTRATI’din presa-sunt un mare pericol pt tinerii jurnalisti.
  probabil intr-un viitor nu prea indepartat va aparea si o lista cu NICK-NEME-URILE,din retelele de bloggeri platite de partide.
  stiu ca sunt monitozari ale unor O.N.G.care depun o munca de sisif,pt a reusi sa faca toate conexiunile-ATENTIE BLOGGERI PLATITI,ATENTIE MICI TICALOSI CARE CONTRA COST VA PROSTITUATI PE BLOGGURI.

 55. dna as dori un punct de vedere in legatura cu acuzatile aduse de acest nerusinat care se cheama DAN DIACONESCU .va rog spuneti parerea pe blog.

 56. Cum poate deveni Bucurestiul un oras turistic? Simplu: Cai de acces !! Autostrazi spre/dinspre Bucuresti catre Ungaria, Ucraina, Bulgaria. Si pentru ca tot sunteti dvs. la putere, sa va dau si un sfat. (Imi imaginez ca atat dvs. cat si amicii dvs. membri ai puterii habar nu aveti ce faceti vis-a-vis de Romania si de Bucuresti). Sa va spun cum puteti face din orasul nostru, un oras accesibil si degrevat de traficul auto sufocant. Daca peste 1000 de ani, cand se va fi realizat propunerea mea, veti constata ca am avut dreptate, va rog sa ma cautati si sa-mi oferiti o recompensa pentru ca am avut dreptate. Asadar solutia e cea din tarile civilizate ale lumii si anume o centura practicabila, cu 3 benzi pe sens si cu intrari/iesiri Est, Vest, Sud, Nord. Astfel cei care doresc sa ajunga din Militari in Berceni ori din Colentina in Dr. Taberei, etc., nu vor mai tranzita orasul pret de 3 ore, ci vor ajunge in 10 min. Centura trebuie sa fie de tip autostrada, cu iesiri planificate, poduri si tot ce trebuie pentru a facilita accesul in si dinspre oras. Sa va mai amintesc ca daca ati putea dvs. (puterea) sa renuntati la comisioane – pentru ca oricum sunteti extrem de bogati – si sa apelati la mana de lucru interna, ar rezulta o absorbtie uriasa a somajului, plus valoare, si drumuri mai ieftine decat oriunde in lume si nu de 3-4 ori mai scumpe decat oriunde altundeva. Oricum intr-o zi sper sa platiti pentru dezastrul pe care il patronati de ani de zile. Dvs., Base, Nastase, Videanu, Antonescu, cei la raposatul PNTcd, etc. Toti cei care v-ati batut joc de Romania si de poporul roman trebuie – da trebuie – sa platiti. Numai cand veti achita aceasta nota de plata eu unul voi muri linistit. Pana atunci, fiecare imprumut cu care ne indatorati, fiecare smenozeala pe care o faceti, fiecare bordura pusa inutil (pe banii mei), fiecare suta de mii de euro care va face mai bogati, se scrie undeva in subconstientul colectiv al poporului, dar si undeva in ceruri. Si pe ficatii mei … desigur.

 57. DOAMNA MINISTREASA,
  Daca veti reciti aceasta tema a domniei voastre veti constata ca iarasi si iarasi si iarasi vorbiti la viitor: „Bucurestiul poate deveni”, „Romania va fi”, „va ajunge,” „turismul va atinge’” etc. desi sunteti in fotoliul ala de ministru de ceva vreme.Am fi dorit sa ne indicati macar un singur lucru laudabil realizat, ceva concret, palpabil si util tarii, dar nu se poate, deoarece v-ati limitat intotdeauna numai la a face planuri, a risipi aiurea paralele tarii, a promite, deci a va face doar imagine..In acest sens va reamintesc una dintre primele promisiuni ale dvs. :
  “Aş dori ca ministerul să se implice în exploatarea izvoarelor termale din nordului Bucureştiului. Acum urmează să găsim formula legală pentru construirea unui complex balnear în zona izvoarelor termale despre care am mai pomenit”, a declarat Udrea, miercuri, la Târgul Internaţional de Turism la Madrid, care se desfăşoară în perioada 28 ianuarie-1 februarie.
  Ea a adăugat că „Studiul de fezabilitate pentru construirea complexului va fi făcut în maxim o lună, când bugetul Ministerului Turismului va fi aprobat si, ca Edificiul va avea un hotel, un centru de înfrumuseţare şi tratament şi poate chiar şi ştranduri. Ministerul vrea să se implice într-un asemenea proiect, pentru că vrem să demonstrăm că potenţialul balnear al Capitalei poate fi exploatat. Aş vrea să terminăm acest complex în mandatul meu. În mod normal, construcţia lui nu poate dura mai mult de doi ani”, a spus Udrea.
  Elena Udrea a declarat, în urmă cu două săptămâni, că îşi propune CA PRIORITATE promovarea turismului balnear din România ŞI SPUNE CĂ BUCUREŞTIUL POATE FI TRANSFORMAT ÎNTR-O DESTINAŢIE DE TURISM CU PROFIL BALNEAR.

  Din aceeasi gama as putea sa va mai improspatez memoria si cu alte abureli pe care le-ati tot vandut fraierilor de romani (turism ecumenic, prima casa, a doua casa, case pentru specialistii de la tara, etc, etc, despre care am atentionat chiar aici pe blog ca vor ramane la stadiul de…trombon, de motivatie, care sa va permita doar a „misca” fondurile ministerului), fara insa a face nimic folositor pentru natiune, insa pe de o parte mi-e si lehamite de atatea „gainarii”, iar pe de alta va cunosc atat de bine incat sunt convins ca-mi racesc gura de pomana.
  De data aceasta, domnia voastra vrea sa realizeze, desigur ca numai in viitor, „Micul Paris” frate geaman cu Budapesta…Acum ma mir cum, dupa ce ati fost la Paris si prin America, n-ati venit atunci cu ideea „micului Paris” sau a „micului New-York”, ori a „micutului Washington”…Probabil ca atunci aveau prioritate apele termale din strafundurile capitalei, ori turismul ecumenic…Ei oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata..Si din nou presupuneti ” Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti. Pentru a reuşi acest lucru trebuie să rezolvăm câteva probleme presante……multe dintre aprobările de construcţii, mai ales în zonele centrale şi vechi ale oraşului nu ar fi trebuit niciodată date. ……”
  Apai, stimata doamna, constat ca teoretic, ministreasa turismului este foarte bine pregatita profesional, insa practic, nu cumva domnia voastra ati construit in Sectorul 2 un bloc proprietate, si n-ati respectat distanta fata de blocul vecin, astfel ca locatarii de acolo nici nu mai pot deschide ferestrele ?
  Cat priveste orasul vechi, cladirile istorice, etc, cred ca stiti prea bine ca nu ne putem compara nici pe departe cu Budapesta, intrucat Bucurestiul n-a avut niciodata asemenea edificii istorice impunatoare si majestoase, iar pe de alta parte ce am avut a fost demolat cu nepasare din partea autoritatilor si nesimtire din partea tuturor. Apoi, va amintiti brusc de litoralul nostru si faceti un „ghiveci taranesc” pe cinste, lasand a se intelege ca Bucurestii s-au mutat la malul Marii Negre:” cu litoralul românesc: preţurile sunt prea mari pentru ceea ce se oferă. Obiectivul nostru este să atragem turişti şi pentru asta trebuie să le oferim argumente, inclusiv preţuri mai mici la cazare la hotel decât în alte capitale. Atât timp însă cât preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem aştepta ca turiştii să vină în valuri. Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. ” Ma bucura nespus vesnicul optimism al domniei voastre, desi stiti prea bine ca n-o sa faceti nimic si raman uimit ca spuneti chestiile astea acum cand sezonul e in toi, in loc sa fi discutat cu comerciantii inca din primavara pe aceaste teme.Intr-adevar ca o adevarata ministreasa in domeniu…sau poate ca ati fi fost ocupata cu hotelurile lui don.Cocos ?
  Deci, ceea ce planuiti acum domnia voastra „este” doar vorbe de claca si fac din nou pariu cu oricine, ca si-n alte dati, ca totul va ramane doar un vis pentru nataraii care vi se uita-n gura si va elogiaza doar din pura slugarnicie si prostie crasa.

 58. cu un an in urma tot dl.vintu ,intr-un interviu,spune cu o ironie greu de digerat-Domnilor,intariti-va statul’daca vreti ca institutiile statului sa fie eficiente.
  de ce cu ironie?pt ca in tot acest razboi impotriva statului de drept declansat de cele doua partide mai importante,PSD si PNL,banii si logistica lui vintu sunt puse la bataie.
  Ma bucur ca Romania,e tara membra a U.E.,ma bucur ca oameni cu idei putine,cu reale ideii de extrema stinga ca tinarul ponta si mai ofilitul crin,opriti de democratie,de votul romanilor nu se pot instala la butoane si a folosii acele manete care ar gitui democratia.
  aminti-va ponta era membru al guvernului NASTASE-care introduse-se o cenzura groznica-l-ati auzit cumva protestind impotriva incalcarii democratiei?nu,ba dimpotriva l-a aparat cu ferocitate pe nastase..
  acelasi lucru il sesizeaza si comisia europeana-justitia cu virful sau de lance-I.C.C.J SI C.C.R.-si C.S.M-sunt principalele pirghii folosite de cei care doresc un STAT MAFIOT,pesedeii si peneleii,cei care se opun reformarii statului roman,pt ca odata cu reformarea statului,ar fi si ei reformati si scosi din circuitul puterii..
  in rindul celor 1,4 milioane de bugetari se ascund majoritatea sustinatorilor statului de tip mafiot-ei sunt soldatii care lupta si blocheaza reformarea statului,pina la urma conservarea propiilor privilegii,dar mai ales averi.
  iata unu puternic argument si dovada care doreste sa explice de ce,A.N.I.a trebuit distrusa,de ce C.N.S.A.S,scoasa din circulatie,de ce,de ce-sunt folositi mogulii si lichelele care isi spun jurnalisti pt a creea diversiuni,a manipula,pina la urma a indobitocii o parte o societatii romanesti,neinformata cu predilectie instalata in mediul rural,atinsi de-o saracie lucie-dependenti de mila baronilor locali.pina la urma si acesti romani sunt tot constiinte cumparate,doar ca din 4 in 4 ani,pe bani marunti.

 59. Pingback: Udrea a inceput batalia pentru Primaria Capitalei. Si de ce Bucuresti nu e Budapesta « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

 60. Ieri dupa masa pres. TRAIAN BASESCU,a demonstrat pt a nu stiu cita oara,ca este un autentic CRUCIAT,impotriva comunistilor ramasi in romania,comunisti care s-au grupat intr-un stil mafiot pt a putea tine romania captiva in ghearele lor.
  Reamintesc din nou,ca referendumul din noiembrie,a demonstrat fara echivoc,ca,romanii au inteles ca este mare nevoie de reforma si ca nu mai este nevoie de doua camere,legislative,lucru intarit acum de gresala fatala comisa de senatul romaniei care,senat s-a transformat intr-un scut intr-u apararea hotilor tilharilor ,praduitorilor,a celor care pina la urma au saracit romania.
  omorind A.N.I.-Semnatul romaniei prin vocea dl GHE, FRUNDA-a incercat sa omoare speranta romanilor cinstiti ca macar o parte din banii jefuti de politicieni,functionari publici se vor intoarce in buzunarul statului.
  Iata de ce ma vad obligat sa mai spun inca o data-,MA BUCUR CA SUNT CETEAN U.E.,ma bucur ca lumea civilizata sta cu ochii pe noi-altfel………………….
  imi vin in minte toate incercarile sistemului ticalosit,de la suspendare pina la aruncarea de stiri otravite,gen BASESCU E PE MOARTE’,de a pune mina pe putere ,si astfel reformarea romaniei sa fie inchisa intr-un loc umbros si bine ferecheat.
  ma bucur ca VACANTELE PARLAMENTARILOR A FOST TULBURATA DE RAPORTUL C.E.-inca o data biciul democratiei va actiona pete trupurile ticalosilor,amintindu-le ca ei sunt servitorii poporului,nu invers.

 61. intrebare imbirilagatoare-pe surse circula un zvon care ar putea declansa un mare scandal politic-SE ZVONESTE CA,ATIT VICTOR PONTA CIT SI CRIN ANTONESCU SUNT PE STATELE DE PLATA A MOGULILOR’-stie cinva mai multe amanunte despre acest subiect interesant-ca sunt parlamentari pe statele lor de plata pt a vota intr-un anume fel,e clar-ATI AUZIT DE PENELISTUL GHISE?cel cu imprumutul la banca pt a-si ,ATENTIE FINANTA CAMPANIA ELECTORALA?
  intresant ar fi de stiut,acest partid MEDIATIC alcatuit din pesedei si penelei-citi oameni are in parlamentul romaniei?

 62. bucurestiul

  da-ti i acel iz romanesc bazat pe traditie, il vad un oras occidental, dar il vreau un oras unic, iar asta inseamna sa reuneasca toti mestesugarii care sa creeze o directie capitalei ce va fi.
  nu vreti ca atunci cand vb de bucuresti sa va referiti la ceva particular , ceva de impact
  suntem o tara cu specific si potential rural, hai sa dezvoltam asta!
  elena imi tactica ta, imi place si bucurestiul de azi, insa hai sa ne imaginam bucurestiul de maine……desi stiu ca nu e asta singurul lucru care te preocupa.

 63. Draga Elena Udrea, luceafarul nostru, tu esti salvarea noastra ca natiune, tu si cu marele nostru Conducator reales Traian Basescu… Doar voi impreuna ne puteti scapa de comunisti… Sper ca tu sa fi noul presedinte al Romaniei iar El primul ministru… numai asa mai iese si tara asta la liman… Sa-ti dea dumnezeu sanatate si Tie si Lui si sper sa fiti mereu impreuna pentru propasirea acestui neam. Te iubim si te votam!

 64. hmmmmmmmmmmm,ce liniste suspecta,mai ales ca in ultimele saptamini bloggeri repartizati de pesd si pnl pe acest blogg au lucrat foarte insistent la subiectul-SPALAREA MOGULILOR-folosindu-se de stiri aparute in presa straina,stiri si articole bine platite de cei interesanti.
  Dar sa vedem cam cum s-a ajuns in aceasta situatie-dorinta de a pune MONOPOL,pe presa din romania,deci de a-i pune botnita si a cinta la interesul sau,S.O.V.o are de foarte multa vreme.
  pt ca nu a putut sa cumpere jurnalele respective,vintu a folosit o stratagie foarte veche,DISTRUGE DIN INTERIOR-asa se face ca cei pe care i-am citat ,cu cite-va exceptii desi lucrau ,spre ex. la radioul public-RUXANDRA SARARU-se gaseste si pe statele de plata a dl Vintu-ASADAR INTARITI-VA STATUL-in situatia in care geambasul vintu cumpara constiintele pe banii buni.
  A.N.A.F.-o instotutie a dtatului care nu s-a indoit in fata ,AVANSURILE DEOCHEATE’facute de S.O.V. si care au scos la lumina smenurile cu ,DREPTURILE DE AUTOR’practicate in aceste trusturi de presa evazioniste.
  dupa cum stiti cei aflati pe lista-pling zi de zi soarta grea a romanilor,timp in care in cirdasie cu dl vintu-EVAZIONEAZA BUGETUL STATULUI-ei aiasta-i ipocrizie de cartea recordurilor.
  INTREBARE-care trebuie pusa-DE CE TAC CEI IN CAUZA-Cum stam cu LIBERTATEA DE EXPRESIE?DE CE REALITATEA TV NU AMINTESTE NIMIC DESPRE ACEST SUBIECT INCRIMINATOR?
  De ce gaseste de cuviinta sa vorbeasca despre problemele lui DAN DIACONESCU SANTAJISTUL SI IPOCRITUL,dar despre mizeria din propioa ograda nu pomeneste nimic?
  UNDE-I DREPTUL CETEANULUI LA O INFORMARE CORECTA,DREPT TRECUT IN CONSTITUTIE?
  de ce i se permite acestui trust sa-si bata joc DE LIBERTATILE INDIVIDUALE ALE CETATENILOR?
  Si ultima intrebare-UNDE SUNT LICHELELE DIN SOCIETATEA CIVILA?
  CIUVICA-milogule,constiinta vinduta-subiectul asta nu-ti place? DE CE TACI-CA DOAR TU SINGUR I-AI PUS NUMELE DE -G.I.P.
  pe bloggeri ,care cinta pe acest blogg,nu-i mai introduc in aceasta ecuatie a sistemului ticalosit-se stiu ei,stiu foarte bine ce hram poarta.

 65. Domana Udrea! Va anunt oficial ca nu ma veti convinge sa va votez peste 2 ani decta daca raspundeti la o interebare: Cum ati reusit ca in cativa ani de politica sa fiti deja ministru?

 66. @CENUSHARES sefu tu n-ai treaba? Nu muncesti nicaieri? Esti in vacanta? Ai prea mult timp liber de raspunzi pe blogu altuia la comentarii? De ce nu-ti faci blog sa-ti expui parerile acolo cu poze?

 67. Inainte de a va gandi macar la potentiali turisti de leisure in Bucuresti, va propun o plimbare PE JOS atat dvs. cat si oricarui alt politician, pe ORICARE TROTUAR din centru. La fiecare metru o sa intalniti altfel de material, sau gropi, sau denivelari etc: asfalt, gresie, piatra, pamant (din gropi), covoare din plastic sau fiecare comerciant ce i-a mai tranznit prin creier. Credeti-ma ca nu ajungi sa vezi firele agatate de stalpi pentru ca trebuie sa te uiti pe unde calci. Mergeti pe jos de ex. intre Unirea si Romana sau invers, pe ce trotuar vreti. Dati-va jos din masini ca sa ganditi ca un turist, altfel n-o sa aveti niciun rezultat.

 68. cornele din pantelimon … de unde stii? … da … n’am treaba … nu muncesc nicaieri … sunt in vacanta … am prea mult timp liber … acuma ca ti’am dat dreptate in tot ce ai spus ai putea sa fii si tu bun si sa’mi spui ce inseamna “raspunzi pe blogul altuia la comentarii”? … io n’am prea multa minte si nu’nteleg subtilitatile … 🙂

 69. cornele din pantelimon … da’ tu? … tu de ce nu’ti faci blog? … 🙂

 70. @ Frank Zapa[King]
  Spuneaţi mai sus despre activitatea de cruciat a domnului Traian Băsescu împotriva păgânilor comunisto-mafioţi.
  Ne puteţi explica prin ce prevedere constituţională domnul preşedinte poate convoca parlamentul ca să voteze trei legi pe care domnia sa le consideră urgente şi nu preşedinţii celor două camere la cererea preşedintelui?

 71. Doamna Udrea, toata stima pentru modul de abordare. Pe scurt, intrebarea mea ar fi urmatoarea: aveti idee cate dintre frumoasele cladiri de patrimoniu despre care faceti vorbire NU vor mai ramane in picioare la urmatorul cutremur? Trist, foarte trist!

 72. asalt asupra institutiilor statului-de mai bine de 5 anii urmare a deciziei luate intr-un cerc restrins de politicienii,cei care au pus la cale Praduirea statului roman ,are loc un proces de destructurare a institutiilor statului,proces care vizeaza slabirea STATULUI DE DREPT-si inhatarea lui de tot felul de structuri mafiote controlate de PRADUITORII.
  DE la matusa TAMARA,ADRIAN NASTASE,SORIN OVIDIU VINTU,VOICULESCU SI CLANUL VOICU,ori reteaua lui patriciu-se poate vedea foarte clar-acesti indivizit ,de fapt hiene sunt impotriva poporului roman.
  Tentativa de decredibilizare [vezi A.N.A.F]chemarea organizatiilor patronale la greva fiscala-ceruta de turnatorul dovedit dan voiculescu,pina la incercarile esuate de miscari de strada cu violenta,toate au ca scop BLOCAREA FUNCTIONARII CORECTE SI NORMALE A STATULUI ROMAN.
  Cine si ce partide tin blocat statul roman?
  Pai in primul rind PSD,partidul inventator a coruptiei,hotiei si distrugerea statului de drept,pnl ,pc si udmr.
  nu-i mai putin adevarat ca au beneficiat de complicitatea unor pedelisti,semn ca si acest partid are ticalosii sai.
  dar simpla insiruire de fapte si intimplari nu cred ca e foarte interesanta-interesant mi se pare altceva- CINE VA INVINGE,SISTEMUL TICALOSIT SI ANTIROMANESC CU TOATE LICHELELE SI SERVITORII SAI,ori partea sanatoasa a natiei.
  citi dintre romani sunt vinduti SISTEMULUI TICALOSIT SI ACTIONEAZA IMPOTRIVA INTERESELOR STATULUI ROMAN SI ROMANILOR?
  Si poate o ultima intrebare-are statul roman sprijinul majoritatii romanilor pt a pune rinduiala in romania?
  s-au romanii sunt multumiti sa li se dea firmituri de la masa pesedeilor si peneleilor,ori cei 20.000 de euroi promisi de SALTIMBACUL DIACONESCU DAN-si sa-l dea dreaku de stat de drept,de ordine constitutionala?
  iata intrebari cu raspuns dificil?

 73. Să aşteptăm să treacă criza mai întâi. Proiectele după.

 74. biblio-nu raspund la provicari inutile-despre sexul ingerilor altadata-sa fii sanatos cu dilemele tale-eu refuz sa intru in hora fara de sfirsit a deturnarii discutiei-iti las placerea de a te auto cita-astept reactia ta………

 75. eu cred ca nimic bun nu i se poate intampla romaniei atata vreme cat basescu traian este presedinte … 🙂

 76. cenushe ,din cite vad e in cautare de carnitza proaspata.dupa ce si-a rupt mandibula in ,MUSCHII MEI’acum e in cautare de carnitza tinara si proaspata-haaaaaaaaaaaaaaaaa,se vede ca s-a saturat de mincarea la PACHET OFERITA BLOGGERILOR SINISTRATI’
  a decis cenushe-sa iasa la vinatoare,haaaaaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiii

  SUNT CUMINTEEEEEEEEEEEEEEEE-nu mai vreau avertismente-pe miine madalinaaaaaaaaaaaaa-sunt cuminteeeeeeeeeeeeeee.

  Administrator:
  😆

 77. @ Frank Zapa[King]
  Aveţi tot dreptul acesta… 😀
  Credeam însă că vorbiţi despre statul de drept… Ştiţi ce înseamnă acest stat de drept?

 78. odata cu disparitia lui CRIN ANTONESCU,VICTOR P[ONTA,ADRIAN NASTASE,ION ILIESCU SI A TRIPLETEI MOGULILOR-ROMANIA POATE RASUFLA USURATA-A SCAP[AT DE CANCER,A SCAPAT DE TOT CE-I MAI RAU IN LUMEA ASTA-.SI NU MAI ESTE MULT PINA ATUNCI……….

 79. biblio-daca vrei sa organizezi un Simpozion despre virtutiile si defecte;e statului de drapt ,vin cu cea mai mare placere-iti dau adresa-TRIMITI UN CEC GRAS DIN PARTEA ORGANIZATORILOR SI MA PREZINT-iti promit ca pina si tu ,vei intelege ce virtuti are statul de drept si ce defecte.
  daca doresti o disctuie punctuala,despre cit ,DE DREPT’este statul roman si de ce si cum a ajuns asa ,DREPT’atunci mai pui in pliculet inca doua cecuri grase cu multe zerouri.
  si tot asa promit-ca pina si tu,ionhu,cenushe,c.moro,puiu va veti lepada de SATANA si veti devenii cetateni model-in cazul vostru voi folosi psihoterapia de grup,cu tematica-stergerea memoriei-veti fi ca noi,niste cetateni model,cu pasaport european apti sa traiti si sa apreciati in primul rind-VIRTUTIILE STATULUI DE DREPT-din vocabularul vostru zilnic vor disparea multe ,ARHAISME’ GEN………………..HAAAAAAAAAAAAAA dar ma opresc ASTEPT POSTA RAPIDA…………….

 80. Scurt si la obiect :
  1. Nu prea exista restaurante cu meniuri in lb engleza ( cel putin ) nici in centrul vechi nici in alta parte – lucru deranjant pentru turisti.
  2. hotelurile de pe litoral “au o politica proprie” referitoare la rezervari. Eu nu am putut rezerva de astazi pentru august niste camere la un hotel pentru ca ei vor sa faca specula sau vand doar pachete de 7 nopti.
  3. scapati de hotii/tiganii/cersetorii din centrul vechi .

 81. aveti grija, portocaliii mamei, ca azi a fost deshumat celalalt idol al vostru, ceausescu nicolaie … daca nu puteti fi la fata locului mergeti macar la o biserica si aprindeti’i o lumanare … c’asa’i sta bine unui comunist … sa’si respecte inaintasii … 🙂

 82. @ Frank Zapa[King]
  Suspiciunea mea este că spuneţi stat de drept fără să înţelegeţi la ce se referă această sintagmă. “Slăbirea statului de drept” nu stă în puterea structurilor mafiote… dar stă în puterea Guvernului şi a Parlamentului.

 83. Buna ziua ,

  In lumina ultimelor informatii din media se pare ca actuala clasa politica doreste o inoire a cadrelor.
  A cadrelor sau doar a imaginii acestor partide in randul populatiei.
  Dar cum se poate face asa ceva , pe tacutele , la lumina lanternelor , din om in om ,…..etc ?
  Sau este doar un zvon.
  Nu-i vad pe unii din PSD , PDL sau PNL , care au “facut foame” de ceva timp , sa cedeze potentialele lor avantaje doar asa de dragul partidului.
  De mult timp actuala clasa politica , indiferent de coloratura sau de ideologie ?????…….., nu mai reprezinta incredere in randul oamenilor simpli sau cu ceva carte.
  De regula se intra intr-un partid pentru a parveni nu de dragul tarii si a poporului muncitor.
  Si mai e o treaba , cum toate actualele formatiuni politice prin rotatie au fost la carma tarii , acum la noile alegeri legislative ce or sa mai promita fiecare ?

  Mersul pe Luna dupa Cai Verzi pe Peretzi ?

  Yes , I think so !

  Legat de subiectul “Primaria Capitalei” , exista cumva , pe undeva un proiect , un business plan , ceva care s-ar numi “Surse de venituri si proiecte de investitii”…..ceva care sa contina termenii de genul ROI , ROE , ….etc ???????
  ——————————————————————————–
  BTW: Legat de Headhunting sunt destui oameni inteligenti si in tara dar si in afara Romaniei dar cum sa-i faci , pe acestia , sa-i mai creada pe stimabilii nostrii politicieni ca nu vor mai fi folositi doar asa de imagine in campaniile electorale dupa care sa fie aruncati de partide dupa ce acestea se vad cu sacii in carutze ?

 84. Diferenta intre Budapesta si Bucuresti este enorma, Budapesta fiind considerata o capitala Europeana, in timp ce Bucurestiul una orientala. Nivelul de civilizatie al ungurilor este cu mult superior…..

 85. da’ da .. nivelul ungurilor e mult mai ridicat … mai ales dupa ce “se ridica” folosindu’se de o grinda sau o creanga, de scaunel, de franghie si de sapun … atunci sunt mult deasupra romanilor … 🙂

 86. Buna ziua

  Locuiesc in Drumul Taberii in circumscriptia care va votat pe listele senatului in urma unor promisiuni acum 2 ani.Oamenii au luat act de promisiunile dvs.si increzatori v-au votat.Sa va aduc aminte :Metrou,Spital de urgenta in Ghencea.Rezultate 0.Pe mine nu ma intereseaza ca a-ti ajuns ministru,foarte dinamic de altfel,noi v-am votat ca senator si 2 ani am asteptat rezultate.Ce m-ar face sa va votez? Alte vorbe goale?

  Administrator:
  Vreti sa spuneti deputat.

 87. Cristea

  Vreau doar sa’ti atrag atentia ca esti pe un blog romanesc, unde mai sunt si ardeleni, pe care nu’i intereseaza cunostintele tale in lb. engleza. In rest, consider pertinenta parerea ta….

 88. Scumpa doamna,

  Spuneti asa: “M-am gândit imediat la Bucureşti, la potenţialul turistic al capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decât al Budepestei – , potenţial care nu este din păcate suficient exploatat”.

  Sa va semnalez cateva mici “deosebiri” dintre cele doua capitale:

  – Istoria Budapestei este mai veche decat a capitalei noastre cu 1700 de ani.

  – Piatra de temelie a celei mai vechi catedrale din Budapesta a fost pusa la anul 1015 (!!!!).

  – Biserica Sfanta Elisabeta a fost construita intre 1207-1231.

  – Castelul din Buda a fost zidit incepand cu anul 1265 si se afla in Patrimoniul UNESCO.

  – Cladirea Parlamentului Ungariei se afla in Patrimoniul UNESCO.

  – Bucurestiul nu va avea niciodata un obiectiv in Patrimoniul UNESCO, pentru ca, dupa cum bine spuneti:

  – “O altă problemă ar fi cea a câinilor vagabonzi. Trebuie să înţelegem ce mesaj trimitem către potenţialii turişti când în centrul Bucureştiului se plimbă în voie haite de câini”.

  – In timp ce visati la cativa potentiali turisti straini, Budapesta a fost vizitata anul trecut de 6 milioane de turisti.

 89. Din pacate, articolul doar enumera unele dintre problemele Bucurestiului. Enuntarea problemelor de acest tip este preocuparea cetatenilor. Cei ca dvs au fost alesi CA SA LE REZOLVE, nu sa le posteze aiurea pe blog-uri.

 90. Parcarile bucurestiului nu mai aveau “pastor” de mult. Eu zic ca e timpul ca sa le adimistrati cu atata succes si sa continuati investitiile in parcari asa cum ati facut si in primul “mandat”

 91. si’n loc sa se bucure ca au ajuns mult deasupra romanilor ungurii aia isi dau proasta crestere pe fatza … scot limba la ai de au ramas mai jos decat ei … halal civilizatie … 🙂

 92. Budapesta si bucuresti-doua capitale ale unor tari-CENTRAL EUROPENE-puse in oglinda fata in fata cele doua orase sunt desigur foarte diferite-dar,e o timpenie sa sustii ca budapesta este o CAPITALA EUROPEANA SI BUCURESTIUL NU.
  trebuie sa ai mari carente de educatie geografie ,si sa fii un extremist antiroman,pt a face asemenea constatari-ROMANIA ESTE MEMBRA U.E.LA FEL CA UNGARIA.
  daca insa vrem sa fim circotasi atunci putem-iata citeva modele;
  budapesta este orasul cu cele mai multe crime pe cap de locuitor-SECURITATEA CETEANULUI,UNDE-I e un argument in favoarea civilizatiei?
  budapesta este considerat un oras al prostitutiei,un leagan al pornografiei,al decadentei-UNDE-I CIVILIZATIA AICI.
  BUDAPESTA ESTE ORASUL FRUNTAS IN TOPUL SINUCIDERILOR PE CAP DE LOCUITOR-OARE UNGURII SE SINUCIND DIN PREA MULTA CIVILATIE?
  Si acum bomboana de pe tort-BUDAPESTA,LA FEL CA BERLINUL are cei mai multi extremisti fascisti pe cap de locuitor-adica,intr-un cuvint cei mai multi barbari si primitivi-IATA O ALTA FATA INTERESANTA o primitivismului maghiar-DOAR ASA,PT CEI CU MINTEA RATACITA-DATE OFICIALE CARE NU POT FI COMBATUTE-APARUTE IN STATISTICILE MAGHIARE.
  iata un alt defect major al democratiei-pe linga extremistii comunisti,in statul de drept pot actiona si extremistii fascisti-alt mare defect…………

 93. ***Katrina – dacă politicienii noştri s-ar implica, dacă ar vrea să ridice nivelul României, am avea şi noi o capitală măcar la nivelul Budapestei… Dar vorbele şi promisiunile goale, fără acoperire, nu ajută şi nu schimbă nimic… 😳 Ne bălăcărim în minciună, ne minţim şi cerem, acceptăm să fim minţiţi exact ca nişte copii cărora li se promit bomboane frumos ambalate în staniol…
  Am văzut la TV ştrandul de la Seghed, am ascultat opiniile românilor şi am fost plăcut impresionată…

 94. @ Frank Zapa[King]
  Încă o dată, statul de drept nu poate fi pus în cumpăna existenţei sale de “nostalgicii comunişti”, oricare ar fi ei, DECÂT DACĂ SUNT MEMBRII AI PUTERII. Dumneavoastră vorbiţi de Ion Iliescu. Nu am să discut acum afirmaţiile pe care le faceţi şi faptul că ele sunt gratuit jignitoare (ceea ce nu vă poate face cinste, da nu e treaba mea cum vreţi să vă prezentaţi lumii), ceea ce este însă sigur este că domnul Ion Iliescu nu face parte din nici una din structurile puterii statului. Domnia sa nu are absolut nici o legătură cu statul român şi nici nu poate să-l întărească şi nici să-l slăbească. Încă o dată vă întreb, ştiţi ce reprezintă statul de drept, sau nu. Nu e nici o problemă dacă nu ştiţi, părerea mea este însă că ar trebui să nu vorbiţi despre lucrurile pe care nu le cunoaşteţi măcar cât de cât.

 95. HAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

  Doamna Udrea, va jur ca visele vi se pot implini, Bucurestiul va ajunge cum nu se poate mai bine, cu o singura conditie, aveti onoarea dumneavoastra si altii si plecati de la conducere.

  Pai visez eu si Gigel si Maricica, da’ ‘tamai Ministrul tot sa viseze…aveti atatia bani pe mana si va bateti joc, visand.
  Sunt apolitic.
  Vise placute in continuare.

 96. “Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură; totul este să se vrea.”
  .. daca spuneti ca nici una din probleme nu este insurmotabila, va aduc la cunostinta ca in Bucuresti, sunt deja multe cladiri ridicate abuziv in zone in care DEJA pun in umbra zone/cladiri vechi/istorice. Solutia ar fi sa le demolati. Daca azi incetati sa dati autorizatii pentru cladiri necorespunzatoare zonei, ce solutie aveti pentru zecile de cladiri urate care sunt deja ridicate?? Aveti la indemana libertatea de a le demola, pentru a reface imaginea orasului? Sigur ca nu. 🙂 Si atunci, cum de sunt problemele INSURMONTABILE? :))

 97. “Excluzand posibilitatea unor sanctiuni care sa descurajeze si sa asigure protectie impotriva coruptiei….”…din raportul comisiei europene pe justitie …Ori fraza e destul de stangaci construita ,ori ideea pe care o exprima nu pare deloc o “emanatie” la nivel inalt european…fiind conceputa de un europarlamentar de aceeasi calitate ca multi dintre parlamentarii romani…de un parlamentar din est…
  Totul in conditiile in care in materie de coruptie si de lupta impotriva coruptiei este citata DNA ca institutie eficienta ….care descurajeaza ,ofera protectie si chiar trimite in judecata posibili corupti ….ancheteaza,asculta telefoane etc etc…si evident sanctioneaza cu un dosar trimis in instanta ….in conditiile in care tot UE critica birocratia si paienjenisul de legi si institutii care se intersecteaza in activitatea lor,se suprapun si se calca pe bombeuri ,si se impovareaza bugetul cu cheltuieli inutile o parte din ele ,pe aparate stufoase si cheltuieli decontate pe deplasari in strainatate ,cheltuieli inventate ,prime etc etc…..pentru institutii care in esenta lor presteaza activitati similare….
  De ce tipa cei interesati de protectia ANI?Ca nu sunt lapidati in spatiul public anumiti adversari politici sau chiar aliati pe motiv de avere ..obligativitatea publicarii averilor punand sub semnul intrebarii din start si fara evaluare legala ,moralitatea politicienilor si demnitarilor pe motiv de avere…..sanctionarea celor posibili “vinovati” cu confiscarea averii urmand ca cel eventual prejudiciat fara o sentinta irevocabila si definitiva sa se adreseze instantei,sa porneasca actiune judecatoreasca impotriva institutiei ANI ,si nu a unei persoane care s-ar face vinovata de abuz prin calitatea pe care o detine in cadrul ANI ..Toate pe prezumtia de mare moralitate,impartialitate ,echidistanta politica si de mare profesionalism al salariatilor ANI…..
  ANI cea imaculata ,DNA si Parchetul …apoi instantele cele cu sentinte contradictorii….de jos in sus …mari cheltuieli din care unele inutile pornind de la prezumtia ca tot politicianul si demnitarul roman sunt de regula hoti si corupti ….si se mai demonstreaza ca multi din decidentii politici ai Romaniei nu au incredere in institutiile statului si in oamenii care sunt angajati si platiti de la buget in acele institutii….ca mereu se doreste verificari si monitorizari reciproce intre institutii ,se “pazesc ” unele pe altele ….se intersecteaza in decizii finale din care in cele din urma iese un mare fassss…..pe motiv de combinatii alimentare politice aiurite si din care unele cu termenul de valabilitate depasit ….

 98. FRANK…..Ai fost in Budapesta ?L-ai vizitat orasul ca turist ,pe indelete …asa cum a facut Elena Udrea ?Toate aiurelile tale cu extremisti ,criminalitate etc nu vor muta Budapesta din loc si o vom avea mereu la indemana ca termen de comparatie cu Bucurestiul ….asta e esenta articolului Elenei Udrea ….Si despre Romania se spune afara ca e o tara frumoasa dar pacat ca e populata ….detractori si carcotasi generalizand si facand extensii cretine la intreaga populatie a Romaniei ….Sper ca nu cazi in aceeasi greseala ….

 99. FRANK …..Cred ca gresesti …de fapt te injuri singur …..badaranul din tine se cearta cu partea ta buna …deocamdata ,cum se vede invinge badaranul ….de ce nu esti cuminte si prudent in afirmatii?Oricand poti fi catalogat altfel decat vrei tu sa fii…am incredere in tine si in puterea ta de a-ti reveni ….

 100. Pai, zic eu sa mai mergeti pe la unguri ca sunt cu ani lumina inainte de noi. Si uite ca acuma nici nu-i pupa-n *** pe FMI. Au taria sa spuna nu! Si o sa le fie bine, sunt 100% convins.
  Am fost si eu pe acolo, e muuuult mai fain si nici nu e tigania de la noi (si asta nu cu sens rasist). In orice orasel mic vezi curatenia, ca e aranjat si ca exista interes in dezvoltare. Ar trebui sa luam exemplu.
  Eu cred ca vremea Micului Paris a apus si trebuie s-o uitam. Eu sunt din provincie si ori de cate ori ma duc la Bucuresti, nu-mi place. Aglomerat, mizer, haotic, fara sens, total nepregatit pentru turisti. Are locuri frumoase, nu contest, dar ascunse in mijlocul uratului. Tot timpul am impresia ca sunt intr-un bazar arabesc, unde nu faci diferenta intre nimic, totul pare la fel.
  Nu este intentia mea sa jignesc pe nimeni, nu e o ofensa, dar asta e parerea mea.
  Nu am idee care ar putea fi o directie de dezvoltare pentru Bucuresti, dar cred ca in primul rand ar trebui sa fie curatenie, amenzi mari pentru orice casa care e mizera sau neingrijita (inclusiv trotuar) si apoi educarea cetatenilor pentru a tine locul curat. Asta ar fi primul pas. Cand te frige la buzunar, imediat faci cum trebuie (a se vedea parcarea).
  Succes

 101. Informare necesara :

  Presedintele Basescu in finalul prezentarii pozitiei sale fata de Raportului Comisiei Europene privind justiţia din România spune:

  “În concluzie, aş chema Parlamentul în sesiune extraordinară pentru aceste trei legi: ANI, legea care să vizeze continuarea proceselor în situaţia în care avocaţii ridică excepţia de neconstituţionalitate şi legea micii reforme, care se află în avizare la CSM, sper ca săptămâna viitoare Guvernul s-o adopte şi s-o trimită către Parlament. Cred că <dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară să treacă aceste trei legi, România ar putea fi ferită de riscurile de a i se invoca probleme legate de funcţionarea justiţiei atunci când va veni timpul intrării în spaţiul Schengen. ”
  Se poate constata ca nu este nicio propozitie imperativa in textul citat, ci numaii exprimarea unei dorinte printr-o afirmadiva optativa si o conditionala, ceea ce nu are caracterul vreunei fortari ci doar a unei solicitari a unei rugaminti.

  La acesta solicitare prezidentiala dl Geoana a si raspuns scutindu-ma pe mine sa mai dau explicatii suplimentare:

  “Conform Regulamentului Senatului, presedintele poate cere convocare a unei sesiuni extraordinare a Senatului Romaniei. Vom decide in perioada urmatoare convocarea unui Birou Permanent care sa analizeze cererea domniei sale”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com de catre Mircea Geoana.

 102. ***ion adrian – ce mă miră pe mine: lipsa de reacţie a mass madia după ce Preşedintele Băsescu şi-a prezentat public poziţia faţă de Raportului Comisiei Europene privind justiţia din România…

  Fiecare ieşire pe TV-uri a Preşedintelui Băsescu oferă jurnaliştilor subiecte de “mestecat” pe cel puţin o săptămână şi Realitatea şi Antena 3 fac non stop şezători ba îşi mai prelungesc şi programul peste miezul nopţii…

  Nu înţeleg acum ce se întâmplă… I-a năucit Preşedintele, i-a năucit căldura. Dinspre presă e o linişte nefirească… Nu crezi, nu ţi se pare ❓

 103. ***Moro – eu cred că la Budapesta ar trebui să se ducă primarul Bucureştiului… E treaba, datoria lui să schimbe faţa capitalei şi nu a ministrului turismului…

  A, da, dumnealor pot eventual să colaboreze dacă au un interes comun dar nu cred eu că e treaba unui ministru să se ocupe de schimbarea feţei capitalei… 😳

  Ce-a făcut Oprescu de mai bine de doi ani că la TV-uri nu se vorbeşte despre nimic bun, nou, folositor apărut în capitală ❓ … Mai curând la noi, la Bacău, se fac lucruri bune, utile populaţiei… 😆

 104. eu ar trebuii sa fiu ultimul om care lauda Ungaria si capitala lor .ma trag dintr-o familie care s-a luptat pentru natia romana din Ardeal ,trebuie sa recunosc ca sunt inaintea noastra la multe capitole ,cand intri in Ungaria pe la Arad ,Oradea ,Satu Mare nu conteaza ,prima data te impresioneaza drumurile ,curatenia satelor ,lucratul pamantului si nu in ultimul rand ospitalitatea oamenilor care-si mai omenosi decat fratii lor de sange din Ardeal ,astea sunt primele chestii care iti sar in ochii ….Budapesta intradevar ii un oras frumos ,dupa Praga este orasul care mi-a placut ,ne place nu ne place asta-i adevarul ,nici eu nu sant prea incantat …motivele sunt multe si diversificate in mai multe directii …

 105. Si fiindca azi 21 iulie au fost deshumati la cererea familiei, sotii Ceausescu voi profita de eveniment si voi repeta un comentariu facut la vremea respectiva, pe marginea informatiei reluata video si sonor si azi pe la TV, ca dl Gorbaciov la venirea sa ultima in Romania a declarat fara ambiguitate, ca Ceausestii au fost ucisi ca niste animale salbatice.
  Aceasta afirmatie certa, facuta de un om care a fost unul din cei care a contribuit la caderea regimurilor comuniste din Europa de est, de seful statului care inca atunci conducea lumea fost sau inca comunista din Tratatul Varsovia , de o personalitate enorma a sfarsitului de secol 20, ma face sa consider ca ultima dovada care lipsea celor care sustin ca este un fals motiv, cel in baza caruia se sustine ca Ceausestii erau implicati in terorismul din Decembrie de dupa 22, a fost adusa de dl Mihai Gorbaciov.
  De ce este o dovada:
  Gorbaciov care stia cam tot ce se intampla esential la noi atunci, mult mai bine de cat stiam cu adevarat si nu doar in aparenta, noi cei care aveam in fata doar faptele filtrate de propaganda TVRL. Si atunci daca ar fi stiut ca teroristii ar fi fost oamenii fideli lui Ceausescu, ar fi considerat normal lichidarea Ceausestilor in orice fel, ptr a se stopa luptele si mortii provocati de acesti teroristi.
  Cum Gorbaciov a spus invers, este evident ca teroristii nu sunt considerati de Gorbaciov apartinand lui Ceausescu, si asta desigur ca arunca o alta lumina asupra adevarului ceea ce insa nu doresc sa mai comentez, trimitand pe oricine la cartea lui Cartianu.

 106. o diferenta mare este si intre Ardeal si restul tarii ,fara sa se supere nimeni ,asta-i adevarul chiar daca nici aici nu merg lucrurile bine ….

 107. @ ion adrian
  🙂
  De când vă luaţi informaţiile din altă parte decât de pe site-ul meu… ignoraţi ce nu vă convine… 😀

  Dacă citeaţi la mine, vedeaţi acest lucru:
  Eu însă, în urma acestui raport, am decis să uzez de atributul constituţional de a convoca Parlamentul în sesiune de urgenţă.

  Domnul Preşedinte are atributul constituţional de a convoca Parlamentul (aici nu e nici o problemă de interpretare şi nici o discuţie), dar, din câte ştiu eu, şi poate mă înşel, nu o poate face pentru a cere Parlamentului să adopte nişte legi obişnuite, chiar dacă acestea sunt urgente.

  Desigur, este un lucru mărunt, banal poate, dar, instituţional, preşedintele se pune brusc deasupra parlamentului şi este, cel puţin, un gest de impoliteţe faţă de preşedinţii celor două camere. Personal am fost deranjat nu atât de mesajul transmis, care este OK în general, am fost deranjat de tonul agresiv şi trimiterile spre treburi care nu ţin de preşedinte. Priveam pe preşedintele României care se lupta el cu băieţii veseli, sau mai ştiu şi eu cu cine, când treaba domniei sale nu este lupta cu băieţii, nici măcar cu cei veseli… De aia avem procuratură, Judecătorii, Tribunale, organisme de control… Eu, personal, nu am nevoie de un preşedinte care se bate cu evaziunea fiscală, cu trusturile de presă, cu sistemul ticăloşit, eu vreau un preşedinte care să aibă ştiinţa de a se face plăcut, care ne acordă încredere şi speranţă, vreau un preşedinte care să ne atragă prietenia celorlalte guverne din exterior, care să transmită pe la întâlnirile de nivel înalt un spirit relaxat, plăcut şi iarăşi un semnal de încredere, de siguranţă. Cu sistemul ticăloşit să se bată Ministerul de Interne, să văd condamnaţi pentru ilegalităţi şi nu vorbe… Să-mi spună purtătorul de cuvânt al procuraturii pe câţi i-a arestat pentru fals în acte publice, nu să-mi spună preşedintele că OLAF i-a descoperit că sunt suspecţi… Repet, cele spuse de preşedinte sunt OK şi sunt convins că lucrurile stau chiar aşa, din păcate nu de la domnia sa aştept astfel de informări.

 108. oane s-au scris sute de carti despre asa zisa revolutie romana si moartea Ceausetilor ,tu ne trimiti la cartea agramatului de Gregoar Ecrivan numarator de cornere ,cum il numea cineva….acum inteleg inclinarea ta spre scenarii sf ,te-ai uitat prea mult la nasul Radu Moraru…

 109. puiu … superioritatea ardelenilor e doar in mintea voastra …. e generata de complexe acumulate de sute de ani … eu cunosc bine si ardealul si sudul … pot spune ca ambele inseamna pentru mine acasa … si totusi prefer sudul … 🙂

 110. Cine ştie, unde e Radu Moraru? A dispărut de aproape o lună şi ce vedem sunt doar reluări care nu au nici o legătură cu prezentul…

 111. Gorbaciov in interviul dat lui Radu Moraru a confirmat ca nu a vorbit la telefon cu Iliescu ,seara in emisiunea nasul,Ecrivan prostanacul a zis ca Gorbaciov n-a vrut sa …bla blabla…un partinitor ,care scrie cu ura si la comanda …

 112. Sunt uimit cat de des foloseste clasa noastra politica “Trebuie sa…”. Daca acest “trebuie sa” ar fi fost urmat de fiecare data de “am facut ceea ce trebuia sa…”, in cei 20 de ani de neo-comunism am fi ajuns la niste performante uluitoare. Pseudo-entuziasmul asta debordant care se prabuseste imediat dupa ce se inchid microfoanele de la conferinta de presa este ciuma clasei noastra conducatoare. P.S.: “Trebuie sa” este cam impersonal, nu? Daca nu “se face” ce “trebuie sa” se faca nu este vina nimanui. Trebuie este un atribut divin, probabil. Atunci sa asteptam divinitatea “sa faca”.

 113. cenuse …si eu consider sudul acasa ,prefer Ardealul ,care-i baiul ?…n-ai inteles ,eu n-am vrut sa dau apa la moara nimanui ,mi-am zis o parere ,ca nu esti de-acord cu ea ,sa fii sanatoasa …in mintea ta s-a intiparit superioritatea ardelenilor ,eu n-am afirmat asa ceva ,diferentele sunt in mai multe directii ..gata ,nu vreau sa facem un subiect de sfada din nimic ,pacat ca ne conduce Basescu pe toti ,asta-i hiba mare …

 114. Videanu :Romania in recesiune si in 2011 ,mai acum cateva luni graia ,in trimestru 4- 2010 incepe cresterea economica …astia daca zic ca-i alba ,sigur ii minciuna portocalie …

 115. Victor Ponta a trimis o scrisoare tuturor ambasadorilor UE la Bucuresti ,ii cam adevarat ce spune liderul pesedist in scrisoare ,ca :Statul de drept in Romania este in pericol ….merita citita …

 116. voturile primite de candidatii pdl’isti in 2008 au fost voturi aduse de basescu traian …. acuma cand basescu traian nu mai poate aduce prea multe voturi, candidatii pdl’isti trebuie sa se descurce singuri … ei nu inteleg ca acuma situatia e alta … atunci erau in opozitie si puteau “sa vanda” vorbe … acuma’s la putere si trebuie “sa vanda” fapte … 🙂

 117. cenuse …astia nu-s in stare de fapte ,si acum ei ataca greaua mostenire si conduc numai cu lozinci si vorbe goale…

 118. Nu sunt de acord cu “Plânsul la înalta poartă”. Ce să facă ambasadorii UE? Ce treabă au ei cu treburile interne ale României… Asta nu poate să aducă foloase românilor.

 119. vad ca inalta poarta dirijeaza cam tot la noi in tara ,face rapoarte ,ne da stegulete si asa mai departe ,poate le atrage atentia si la conducatorii astia care nu mai respecta nimic ,mai ales constitutia …

 120. Pingback: Bucurestiul ca o femeie frumoasa « La colţu' străzii

 121. Politicienii romani, copiii lui Ceausescu. Ganduri, vise, planuri megalomanice. Unul vrea sosea de centura suspendata, altul compara Bucurestiul cu Budapesta si isi doreste re-transformarea orasului in ‘Micul Paris’ etc. Nimeni nu adopta scopuri de bun simt, imediate, urgente. Orasul este murdar: ce-ar fi daca unul dintre scopuri ar viza putin mai multa curatenie? Blocurile arata jalnic; constituie un mediu deprimant–nu poate fi gandit vreun mijloc de cosmetizare? Sunt atatea lucruri ‘mici’, dar atat de importante… Pe de alta parte, cata incredere sa mai aiba oamenii in vreun candidat la primarie dupa atatea petarde electorale? Cel putin, pentru mine este clar: cu cat mai mare megalomania, cu atat mai mult populismul, cu atat mai dubioase scopurile.

 122. “ANI ,legea care sa vizeze continuarea proceselor in cazul in care avocatii ridica problema de neconstitutionalitate..”
  ION ADRIAN……Ce fel de lege ar trebui ca procesele sa continue indiferent de vointa avocatilor si judecata obiectiva a instantei ..o lege care sa anuleze din start invocarea exceptiei de neconstitutionalitate ,sa interzica aceasta obiectie a avocatilor ?
  Ori exprimarea e defectuoasa ori e abuziva ori ilogica….
  Nu sunt jurist si am obiectii cred eu logice dar de amator …Poti sa-mi explici cele de mai sus?
  Cred mai degraba ca presedintele trebuia sau a vrut sa spuna ca trebuie o lege ANI foarte bine facuta,care sa nu incalce Constitutia Romaniei in articolele sau aliniatele sale ,in continutul ei…facand imposibila ridicarea vreunei obiectii de neconstitutionalitate din partea avocatilor …
  Geoana a mai spus parca ceva ..ca trebuie ca guvernul sa propuna o noua tema de dezbatere ,o noua forma a legii ANI pentru a exista motivatia convocarii unei sesiuni exztraordinare …..sau cel putin asa retin….oricine de aici poate infirma sau confirma pentru a evita un efort in plus …

 123. FELICITARI FELICITARI DNA UDREA DE MAI BINE DE 1O ANI IN FIECARE VARA VIZITEZ O CAPITALA EUROPEANA MA SIMT LIBERA SI MI SE FACE RAU LA GANDUL CA MA INTORC IN BUCURESTI
  AU SI EI OAMENI CARE ARUNCA TIGARI PE JOS DAR IMEDIAT VINE O MASINUTA SI LE ASPIRA
  IN CAFENELE PE TERASE LA ORA INSERARII SUNT PAHARE DE CARTON HARTII…DAR VINE MASINUTA
  SI CE E CEL MAI IMPORTANT E CA NU AU CAINI VAGABONZI TE PLIMBI LINISTIT CU ROLE CU BICICLETA SEARA DIMINEATA ALERGI DAR NU TE ALEARGA HAITE NU TE MUSCA CAND PUR SI SIMPLU TRECI PE STRADA ESTI LIBER SI RELAXAT
  E FRUMOS BUCURESTIUL NOSTRU SI SA STITI CA NU AR MAI TREBUI MULTE LUCRURI DE FACUT DAR NU INTELEG DE CE CATEVA LUCRURI ELEMENTARE DE CIVILIZATIE NU SE POT REALIZA DE ATATIA ANI PENTRU MINE E UN PARADOX !

 124. Cred ca Elena Udrea visa la un Bucuresti atractie turistica europeana …si evident ca asta include si curatenie,igienizare,disparitia cainilor vagabonzi,disparitia sau disiparea tiganilor din zonele de interes comercial si turistic si multe altele invocate aici ….
  Priveste Bucurestiul ca potential turistic si de aia e si implicarea sa ,pentru moment doar afectiva ….sigur ca ii trebuie si concursul primarului Oprescu pentru realizarea eventualului vis…spun eventual pentru ca recitind ,textul imi apare acum doar ca optiuni si opinii personale ale Elenei Udrea …impletind personalizarea dorintelor si viselor sale cu pozitia sa oficiala de ministru al turismului ….
  Pentru toate opiniile de pana acum in legatura cu textul Elenei Udrea …

 125. cmoro: “Cred ca Elena Udrea visa la un Bucuresti atractie turistica europeana …si evident ca asta include si curatenie,igienizare,disparitia cainilor vagabonzi…”

  Si ideea ca Bucurestiul ar putea fi mai frumos decat Luxemburg implica x, y, z… Oamenii sunt interesati DIRECT, nu prin implicatie, de x, y, z (i.e., curatenie, disparitia cainilor vagabonzi etc.). Nu de alta, dar vreun plan de transformare a Bucurestiului in Micul Paris ar mai putea implica, cine stie, inca vreo doua-trei schimbari de borduri si/sau aurirea vreunor acoperisuri. Macar sa fie cazul ca cine vine la Bucuresti de la Paris, nedescoperind Micul Paris, sa nu aiba un soc.

 126. cris … am inteles … si aia au probleme da’ vine masinuta si le rezolva … da’ nu’nteleg pentru ce merita doamna udrea felicitari … ca aia au masinute sau ca o zice din nou p’asta cu cainii vagabonzi … 🙂

 127. STEFAN….De acord cu ironiile tale ….dar macar la educatie civica pot indemna politicienii sa ia masuri …de acolo nu pot scoate nimic ..doar aloca bani….si cu deviza..”prin noi insine”..
  sa inceapa cu ei educatia civica …
  Daca citesti postarile mele anterioare vei “citi” si visul meu …cu investitori pe termen lung…straini de preferat…in proiectul Bucuresti obiectiv turistic european….in ceea ce gandesc eu ,nu cred ca proiectul de proiect al Elenei Udrea nu e realizabil ….
  Daca Elena Udrea investeste timp si isi pune “specialistii ” din minister la treaba,pe cei de la guvern si de la Cotroceni intocmind proiectul ,studiile de fezabilitate,eligibilitate ,criterii de participare la licitatiile pentru concesionari ,caietele de sarcini pentru proiect,capitole de proiect ,costuri estimate si aprobarile necesare de la ministerul culturii,primaria capitalei etc..restul se invarte de la sine …pe o buna promovare a proiectului in spatiul european si eventual SUA….de ce nu tarile arabe,China,Japonia etc…..totul e realizabil…cu curaj si vointa ….si pe cai in care sa nu-ti fie afectata starea de confort material….iar drepturile de autor sa-i revina Elenei Udrea ….sa faci profit de imagine si electoral fara costuri prea mari…..

 128. Fodul problemei ridicate extraordinar de importante se leaga de Gorby:

  Si fiindca azi 21 iulie au fost deshumati la cererea familiei, sotii Ceausescu voi profita de eveniment si voi repeta un comentariu facut la vremea respectiva, pe marginea informatiei reluata video si sonor si azi pe la TV, ca dl Gorbaciov la venirea sa ultima in Romania a declarat fara ambiguitate, ca Ceausestii au fost ucisi ca niste animale salbatice.
  Aceasta afirmatie certa, facuta de un om care a fost unul din cei care a contribuit la caderea regimurilor comuniste din Europa de est, de seful statului care inca atunci conducea lumea fost sau inca comunista din Tratatul Varsovia , de o personalitate enorma a sfarsitului de secol 20, ma face sa consider ca ultima dovada care lipsea celor care sustin ca este un fals motiv, cel in baza caruia se sustine ca Ceausestii erau implicati in terorismul din Decembrie de dupa 22, a fost adusa de dl Mihai Gorbaciov.
  De ce este o dovada:
  Gorbaciov care stia cam tot ce se intampla esential la noi atunci, mult mai bine de cat stiam cu adevarat si nu doar in aparenta, noi cei care aveam in fata doar faptele filtrate de propaganda TVRL. Si atunci daca ar fi stiut ca teroristii ar fi fost oamenii fideli lui Ceausescu, ar fi considerat normal lichidarea Ceausestilor in orice fel, ptr a se stopa luptele si mortii provocati de acesti teroristi.
  Cum Gorbaciov a spus invers, este evident ca teroristii nu sunt considerati de Gorbaciov apartinand lui Ceausescu, si asta desigur ca arunca o alta lumina asupra adevarului evenimentelor acelei lovituri de stat sau revolutii furate.

 129. Ar trebui urmarita statistica exceptiilor de neconstitutionalitate ridicate in diferitele procese si cate din ele au fost confirmate de CCR ca sa se definesca mai bine abuzul de drept.
  S-ar putea amenda avocatii care sprijina exceptii de neconstitutionalitate evident facute doar sa traga de timp tot prin decizia CCR cu excluderea din avocatura la 5-10 exceptii ridicate respinse , la fel si cu judecatorii cae abuzeaza.
  Desigur atunci nu orice ciumete juridic ar mai bloca CCR cu tampenii.

 130. Trebuie sa repet ca esenta postarii mele de la ora 16:29 a fost in mod josnic denaturata poate si ptr ca ce spuneam eu era o acuza indirecta fata de asasinul multor nevinovati si-l numesc pe Ion Iliescu asadar repet cele spuse de Gorbaciov:

  Dl. Gorbaciov la venirea sa ultima in Romania a declarat fara ambiguitate, ca Ceausestii au fost ucisi ca niste animale salbatice.
  Aceasta afirmatie certa, facuta de un om care a fost unul din cei care a contribuit la caderea regimurilor comuniste din Europa de est, de seful statului care inca atunci conducea lumea fost sau inca comunista din Tratatul Varsovia , de o personalitate enorma a sfarsitului de secol 20, ma face sa consider ca ultima dovada care lipsea celor care sustin ca este un fals motiv, cel in baza caruia se sustine ca Ceausestii erau implicati in terorismul din Decembrie de dupa 22, a fost adusa de dl Mihai Gorbaciov.
  De ce este o dovada:
  Gorbaciov care stia cam tot ce se intampla esential la noi atunci, mult mai bine de cat stiam cu adevarat si nu doar in aparenta, noi cei care aveam in fata doar faptele filtrate de propaganda TVRL. Si atunci daca ar fi stiut ca teroristii ar fi fost oamenii fideli lui Ceausescu, ar fi considerat normal lichidarea Ceausestilor in orice fel, ptr a se stopa luptele si mortii provocati de acesti teroristi.
  Cum Gorbaciov a spus invers, este evident ca teroristii nu sunt considerati de Gorbaciov ca apartinand lui Ceausescu, si asta desigur ca arunca o alta lumina asupra acestora si poate si cine indica destul de clar cine ar fi cel care sta in spatele scenariului cu teroristii.

  Nicio legatura cu Cartianu sau cu literatura din domeniu, ci doar cu declaratia lui Gorbaciov si cu propria mea interpretare a acesteia.

 131. IION ADRIAN…Esenta postarii tale este bazata tot pe un abuz impotriva practicii judiciare si a apararii…Stii daca sustinerea ta se regaseste in Codul civil si Penal adoptate de curand?
  Nici macar presedintele nu poate cere si realiza ceea ce sustii…sau doreste el…
  Ne-ar trebui o instanta ca in SUA si nici atunci…fara sistemul judiciar de acolo…fara codurile de procedura penala de acolo…In momentul in care un avocat din Romania invoca neconstitutionalitatea totul merge la CCR…si e iar chestiune de timp…nici cetateanului si nici avocatului din Romania nu-i poti refuza apelarea la CCR….deci ai fabulat pe un sistem judiciar inexistent in Romania ,pe propriile dorinte care sa coincida cu cele ale presedintelui…sa-i fie pe plac acestuia….Spune sincer..chiar crezi ,speri ca postarile tale sa fie bagate in seama ,sa apeleze careva mare la serviciile tale profesioniste si competente ,inducand ideea ca nimeni nu se pricepe mai bine ca tine in materie de drept si justitie ,ca cei care conduc si fac justitie in Romania sunt incompetenti de sus pana jos…in afara de presedinte si eventual de tine sau consilierii de la Cotroceni pe domeniul justitiei ..unde se pare ca fostul procuror si apoi avocatul Stoica ii transmite frustrarile si nostalgiile practicii judiciare din timpul lui Ceasca ,presedintelui Basescu?

 132. In vreme ce puhoaiele de apa inundau casele, terenurile si ogoarele a numeroase localitati din Moldova, renumitul Guvern Boc IV aloca 100 de milioane de euro pentru spatii verzi si spatii de joaca taman pentru mare parte din acele localitati…Competentul guvern care cica gestiona situatia de criza din Romania, nu era deci interesat daca taranii din satele respective au closetele intr-o groapa din dosul curtii, daca localitatile au drumuri desfundate, sau n-au apa curenta.Important era ca satele alea sa aiba parcuri, unde tinerii tarani sa se poata pupa la caderea serii si sa se bucure de verdeata respirand aerul ozonat al parcului, deoarece sfecla, papusoii, canepa, ceapa, patrunjelul, ardeii, copacii, etc, din mediul rural nu sunt suficient de verzi si nu cunosc fotosinteza.De asemenea, spatiile de joaca pentru copii de tarani sunt musai necesare, deoarece trebuie sa dispara diferenta dintre sat si oras, iar copii de la tara chiar duc lipsa de spatiului vital, intre un pascut de gaste si un cules de buruian de dat la vaca…
  PS
  Desigur ca parcurile si spatiile de joaca ce urmeaza a fi construite in satele respective , vor fi mosite de catre firme, clientela politica a PDL.Asa ca ce sa mai vorbim noi de Budapesta cand putem discuta despre satele moderne romanesti. Pacat ca-s acoperite de apa…da pentru guvernanti nu conteaza.

 133. ..ce sa mai discutam si sa ne certam aici… se pregateste inaltarea lui Elena la rang inalt la nivel national si cum nu poate sari toate treptele imediat, macar sa faca cate 2-3 odata pana la… va astept pe Face sau pe una din paginile mele sa mai barfim si … 😉

 134. Sunt bucurestean get beget, dar traind in alta tara acum si vizitind Bucurestiul cam odata la 2-3 ani,observ cum se scufunda incet dar sigur ca nici ministrul E.U. nu-l va mai putea salva….
  In primul rind nu are drumuri, strazi, sosele de centura moderne….
  S-a construit haotic in ultimii ani , nu stiu sub a cui obladuire,
  De ciini nu mai zic , ca peste tot in tara….
  Monumente istorice f f putine…
  Multa tiganime…la propiu si la figurat…
  Imi mentin parerea… nu trebuie sa se mai construiasca in Bucuresti la regim de inaltime mai mare decit P+3, trebuie neaparat sa se construiasca autostrazi in loc de acea linie de centura de tot risul….
  trebuie sa se constientizeze cetateanul, ca curatenia si frumusetea orasului tine in primul rind de el….
  toti smecherii care construiesc unde si cum vor, la puscarie….
  toata industria poluanta mutata in afara la 25-30 km
  transport subteran rapid in conditii de decenta.
  desfiintarea tonetelor de pe strazi inclusiv florariile tiganesti
  comertul trebuie facut civilizatg in spatii comerciale….
  program sigur de consolidare sau darimare a blocurilor cu bilina rosie
  program de retencuire a tuturor cladirilor cu aspect estetic deplorant.
  interzicerea masinilor in centrul orasului pe o raza de 1km si construirea de autostrazi ocolitoare.
  etc, etc.
  cu parere de rau, elena viseaza cum a visat si prima locuinte anl, locuinte ptr specialisti la tara, ….micutul Paris…..

 135. RASPUTIN ..Daca in grupul apropiatilor,colegilor PDL de la Bruxelles nu s-ar afla si TRU ,catelusul de casa al lui Traian Basescu….Daca Preda nu vorbea despre oligarhii pomeniti metaforic si nu nominal de Traian Basescu ,daca printre cei nominalizati de Preda nu era si Elena Udrea …..poate si Monica Macovei ..mai ca as fi crezut in batalia “democratica ” si pentru reforma pe care o poarta cei de la Bruxelles in propriul partid…..in sinceritatea demersului acestui grup sau a lui Cristian Preda …Daca nu era nominalizat si Funeriu(alta nevertebrata din fauna de la Cotroceni,un ministru care si-a aratat moralitatea si limitele in raport cu profesorii si reprezentantii sindicatelor din invatamant ) intre posibilii reformatori si colegi ai lui Preda mai ca as fi crezut in dorinta grupului de a reforma PDL si a incerca un scor bun in alegeri…
  Tinand cont de speculatiile si opiniile mele de mai sus cred ca grupul de la Bruxelles este doar micuta armata destinata de Basescu sa-i termine pe fostii sai colegi si prieteni din PDL….Blaga,Videanu,Berceanu etc etc….si aducerea la conducerea PDL a noilor si vechilor rezerve de fidelitate si supunere ,grupul de la Bruxelles …pentru a-si pregati si incalzi locul de presedinte PDL dupa terminarea mandatului de presedinte al Romaniei….care nu e in siguranta nici macar acum…datorita prezentei in primplanul PDL a celor vechi si tari …tripleta plus altii ramasi in Romania puternici si naravasi …..pentru ca pe model Iliescu ,Basescu nu va putea sta deoparte dupa expirarea mandatului de presedinte al Romaniei…dorindu-si foarte tare o indelungata activitate de presedinte jucator si decident autoritar ….fie si macar in PDL….
  Poate pentru PDL si Basescu cei de la Bruxelles vor fi un castig …dar nu pentru alegerile din 2012 ..lipsindu-le activitatea politica in tara ,imaginea si notorietatea negativa sau pozitiva castigata de pe pozitia unor politicieni activi ai partidului de guvernamant …pe care nu le pot castiga pe spatele Elenei Udrea …care are singura de muncit pentru capitalul sau electoral si logic nu-l va imparti cu nimeni ….pentru ca impartindu-se acest capital ar pierde toti ….inclusiv Elena Udrea ….
  Deci poate pentru 2016 …pentru PDL cu grupul de la Bruxelles in frunte ….O mentiune speciala si pentru sacrificatul si simpaticul Boc….luat in vizor si el de Preda ….

 136. Citatul zilei 🙄

  Omul cu adevărat măreţ îi face pe toţi cei din jurul său să se simtă importanţi.
  G. K. Chesterton

 137. Ce usor este sa se faca ceva daca se vrea:

  http://www.ziare.com/cautare/recalcularea+pensiilor

  Respectiv eliminand judecatorii doar 6250 pensii speciale( parlamentari, functionari publici dar nu si militari) vor fi recalculate pana la 1 septembrie
  Pensionarii militari carora li se verifica pensiile fiind mult mai multi, cca 168000 procesul dureaza pana la 1 ianuarie 2011

  Pensiile de pana la 3000 lei ale militarilor si politistilor nu vor fi recalculate adica eu cred ca pensiile de pana la 3000 lei se impart cu valoarea punctlui de pensie si se obtine punctajul cu care pensionarul este inzestrat cat traieste, adica cu maximum 3 puncte si ceva.
  Pentu militarii care depasesc 3000 lei se verifica soldele(veniturile incasate) ptr a se face simularea alplicarii contributivitatii adica cel care a avut in cursul vietii un castig mediu de 4 salarii medii va avea 4 puncte de pensie si o pensie corespunzatoare de peste 3000lei, daca nu va primi 3000 lei ca si cel neverificat .

  E simplu nu-i asa?

  Si nu cred ca armata nu are o evidenta completa a soldelor etc ptr a se putea face respectiva simulare, populatia fiind dezinformata si mintita permanent ciu privire la dificultatea operatiunii.

 138. ionhut … 100 de milioane de euro pentru spatii verzi? … si ce? … nu vezi ca pentru astia suta de milioane de euro e maruntis? … stai sa’i vezi cand vor incepe sa arunce cu miliarde de euro in clientela politica pdl’ista … 🙂

 139. Cum de vorbeste Elena Udrea de aprobarile care au fost date pentru cladirile mamut care pun in umbra constructii valoroase in centrul capitalei?
  Un ex este Cladirea de birouri de langa Catedrala Sf.Iosif, iar aprobarea a fost data de colegul dansei. Alt ex este cladirea de birouri de langa Biserica Armeneasca, dar cu ajutorul lui Dumnezeu…
  Sa nu mai vorbim de toate aprobarile date pentru astfel de constructii, precum si pentru demolarea cladirilor valoroase in perioada 2000-2008, cand conducerea primariei generale a fost la PD(L).
  Iar apropierea dintre Bucuresti si Budapesta nu sta decat in confuzia pe care o fac strainii cand vorbesc despre aceste orase (Bucharest/Budapest).

 140. Pingback: Presa pe preş – 22.07.2010. « brushvox

 141. Doamna Elena Udrea,
  In mare parte va sustin ideea de creare a unui mic Paris în Bucuresti. Dar problema este cu totul alta. Nu sunt de acord sa aruncam banii pe carpirea unor cladiri care oricat ciment ai pune pe ele tot se darama si nu prezinta nici un grad de securitate. Totul pare frumos cand este astupat gunoiul. Daca se doreste pastrarea tipului de arhitectura si a cladirilor care au fost candva renumite eu as proceda astfel:
  – voi copia intai cladirile prin fotografiere;
  – voi cauta planurile originale ale acestora;
  – voi replica planurile originale (pentru a nu le disturge)
  – voi dărâma complet aceste clădiri;
  – voi muta vatra orașului vechi într-o zona care nu are de a face cu cladirile noi, astfel neintrand in conflict cu arhitectura zonei;
  – voi trece la executarea de noi cladiri dupa acele planuri folosind materiale mult mai rezistente, rezultand ceva mai durabil decat banala carpeala.
  Dupa parerea mea acum sa spunem ca cheltuim 5 euro pentru renovare. Lucrarea rezista doar 1 an. Iarasi trebuie sa platim 5 euro pentru reparatii. Si tot asa la nesfarsit. Sfatul meu este, mai bine cheltuim acum 8 euro si facem ceva rezistent in timp, de care sa fim mandrii, plus ca o sa avem locuri de munca asigurate si contributii la buget din randul celor implicati. Pe langa banii veniti de la buget la fel de buni sunt si cei veniti din sponsorizari ale firmelor de pofil, ca tot este in familie.
  Pentru lansarea ideii de turism in capitala trebuie in primul rand rezolvata o mare problema. Trotuarele din capitala in mare parte sunt ingustate, lucrate cu dezinteres, nici nu iti dai seama cand se termina un trotuar ca esti in carosabil. Liniile de tramvai sunt sub orice critica in unele zone. La fel si tramvaile in sine trebuiesc schimbate, parca sunt niste carute fara amortizoare. Autobuzele/tramvaile trebuiesc inmultite. Plus ca trebuie instituita educatia calatorilor de asa natura incat intr-un mijloc de transport in comun sa nu existe mai mult de 6 persoane in picioare. Toate mijloacele de transport sa fie dotate cu aer conditionat. Soferii care sunt prinsi ca vad motorina economisita din neutilizarea aerului conditionat (cam 200 de litri se strang astfel) sa fie eliberati din functie, arestati pentru furt calificat si amendati cu 50.000 lei .
  Cred ca dupa ce vom avea toate acestea vom putea vorbii de un turism civilizat in micul Paris, dar pana acolo vom manca multa mamaliga.
  Am obesrvat ca tindem sa aliniem preturile si impozitele celor din vest. Dar salariile cand le vom alinia celor din vest? Nu vad posibila iesirea tarii noastre din criza daca prin aceste masuri se diminueaza vizibil consumul. Nu avem cum sa ne aliniem lor daca nu producem la nivelul lor. De ce nu se ia hotarari privind comertul cu amanuntul? Eu nu sunt de acord sa cumpar la a zecea mana. Doresc sa cumpar direct de la producator, importator. Hai sa desfiintam toate firmele intermediare din lant, care in unele cazuri avem 25 de firme pe aceasi adresa de bloc. De aici rezulta preturile ridicate.
  La fel de buna este ideea cu observatorul preturilor, parca imi cititi gandurile. Asa stim ca in transilvania branza costa 15 lei, in bucuresti trebuie sa coste cel mult 16 lei. Si asa mai departe.
  Inca o idee care ma macina este cresterea contribuabilor la bugetul de stat. Va-ti gandit cumva la avocati? Acestia declara dupa cum vor ei veniturile lunare. Nu exista un control al sumelor incasate. Acele registre cu regim special sunt ca si neexistente. Sustin ca intrarea avocatilor in sistemul public de plata ar fi o solutie optima de inmultire a banilor incasati la buget.
  In privinta problemei animalelor vagaboante solutia este tare simpla. Crearea de spatii inchise pe terenurile extravilane cu casute specifice lor, dar cu loc liber de alergare. Sunt state europene care sprijina astfel de initiative si iubitorii de animale vor putea veni sa le dea de mancare. Animalele care prezinta boli sau alte defecte pot fi injectate letal. Prin acest tip de badog putem spune ca eliberam stresul nostru de toate zilele plus ca nu vom mai avea conflicte cu protectia animalelor respectiv cu iubitorii de animale.
  Urmăresc cu interes tot ce se face pentru aceasta tara si daca pot ajuta prind ideile mele am sa fiu bucuros pentru realizari.

 142. caraman … e bine ca mai exista oameni ca dumneavoastra care’si pot aduce o contributie, scuzati limbajul de lemn da’ mi se pare cel mai potrivit in acesta situatie, la propasirea patriei … am o singura nelamurire … casutele alea de 8 euro sunt pentru “animalele vagaboante” sau pentru cine? … 🙂

 143. Pingback: Bucureşti, al cui frate eşti? | Masterat Politic

 144. in primul rand …..mergem pe drumuri facute in 1950 si ne vorbesti de turism …..pai in primul rand ….trebuie facute autostrazi si drumuri de acces ….ca nici un turist nu are curajul sa se plimbe prin romania ….e mai sigur printre leii din africa …..Pentru turism nu s=a facut nimic in afara de sumele imense cheltuite aiurea ……vorbe pot fi spuse multe ….dar faptele vorbesc ….si numarul de turisti care prefera alte tari ……si fug de tara noastra …….este evident .Demagogie ,prostie si lipsa de initiativa …..aceasta este parerea mea ca simplu cetatean ……in ce priveste persoana lui udrea …..nimic nu poate fi laudat din activitatea ei .

 145. După ce am auzit la TV vorbindu-se despre acest post, m-a străfulgerat că Bucureştiul ar putea deveni un fel de oraş vechi Budapesta, în sensul că Bucureştii ar putea deveni jumătate Budă, jumătate Pestă. Am fost răutăcios, dar după cum evoluează lucrurile… aproape de adevăr.

 146. Pingback: Cochetînd cu Bucureştiul « simply bucharest: the hungry mole

 147. Bucurestiul poate deveni(?) turistic fara tigani si fara strazi necanalizate sau fara apa curenta. Nu poate deveni “turistic” dupa reteta “agroturismului” actual; fiecare comuna jegoasa nu se sfieste sa prezinte la rubrica “realizari, oportunitati” activitati agroturistice. Cat de inedit poate parea unui turist un oras cu cratere in locul strazilor, cu parcari monopolizate de boschetari sau cu vanzatori de droguri. La vedere, in plina strada.

 148. Corect, este vorba doar de vointa si determinare. Iar dvs dispuenti din plin de aceste doua lucruri.

 149. Este bine ca se muta interesul opiniei publice asupra unei probleme atat de importante. Felicitari pentru initiativa schimbarii!

 150. Este pacat ca potential enorm al unui loc sa fie distrus de constructiile haotice si lipsite de bun simt. O incurajez pe Elena sa actioneze in acest sens.

 151. Iata cate comentarii. Asta dovedeste dorinta oamenilor de a se pune in parctica aceste initiative.

 152. Va felicit pentru functia actuala si va incurajez sa candidati pentru primaria capital. Bucurestiul ar avea o cu totul alta fata!

 153. Excelenta..

  Atata timp cat exista coruptia in sistemul de guvernamant uitati o refacere a unei capitale ce de mult a fost distrusa. UN Fost Bucurestean get-beget actual Amsterdamer de cativa ani buni si as putea sa va dau multe exemple si ideei cum se folosesc intr-o capitala europeana a unei tarii . Nu va ganditi numai la droguri si prostitutie ci la ce se face si se reface in acest oras care in unele locuri este cu 3m sub nivelul marii. Poate ati auzit de conservarea unui anumit stil in arhitectura? Aici se respecta ceea ce s-a construit. In comparatie cu Bucurestiul in care predomina cubismul sovietic nici nu poate fi vorba de conservare a inaintasilor ce au pus bazele unui anumit stil.Si de aici vine si afluenta turistilor. Nu reclame date in mass media nu oamenii fac adevarata reclama

 154. In primul rand sa scapam de cersetori si de spalatorii de parbrize!***.. serios! Dupa… mai vedem noi.