Conventie cu 10.000 de delegati – voteaza toti alesii partidului

Particip astazi la Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal la invitatia lui Vasile Blaga. Merg la intalnire cu un set de propuneri concrete in perspectiva Conventiei Nationale si sper sincer ca acestea sa fie acceptate de catre partid. Trei sunt ideile pe care le voi sustine in fata colegilor:

 • I. Toti alesii partidului sa fie delegati la Conventia Nationala – presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, primari si viceprimari, consilieri locali si judeteni (aproximativ 10.000 de oameni la nivel local). E foarte important ca oamenii care decid viitorul PDL sa fie cei care au muncit si au adus voturi pentru acest partid.
 • II. E nevoie, de asemenea, de o noua structura de conducere pentru partid, care sa fie mai flexibila si mai dinamica. Asta inseamna adaptarea conducerii partidului la viitoarea reorganizare administrativ teritoriala, prin aparitia unor functii de vicepresedinti regionali, care sa fie, practic, coordonatori ai regiunilor de dezvoltare.
 • III. De acum inainte, inainte cu o luna de organizarea fiecarei Conventii Nationale, conducerea partidului sa-si prezinte demisia si sa asigure astfel o competitie echitabila.

 

 

 

Pe langa propunerile pentru Consiliul National de Coordonare, as vrea sa punctez si o lista de 10 principii pe care ma angajez ca le voi implementa si care vor duce la imbunatatirea functionarii partidului si a vietii interne a PDL:

 1. Se va reduce distanta dintre conducerea centrala si baza partidului. Vom reda alesilor nostri posibilitatea de a decide directia in care sa se indrepte PDL. Decizia va fi una care sa apartina tuturor, nu celor putini si privilegiati, asa cum se intampla acum.
 2. Vom asigura protectie tuturor membrilor PDL si mai alesilor nostri locali asupra carora USL exercita o presiune foarte mare. Nimeni nu va fi lasat singur in fata campaniilor de presa ostile – nu va mai exista un linsaj mediatic la adresa colegilor, fara ca partidul sa reactioneze in corpore.
 3. Se va imbunatati comunicarea interna a partidului. Activistii nostri nu vor mai afla de la televizor ce se intampla cu PDL si ce decizii se iau.
 4. Vom introduce meritocratia in partid. Se va reduce la minimum numarul nepotismelor, dar si al promovarii pe principii de grup. Sunt adepta desemnarii candidatilor partidului la functii importante ca rezultat direct al competitiei interne.
 5. Partidul se va redeschide catre oameni, in special catre tineri. Acestia vor fi promovati mai insistent. PDL are nevoie de figuri noi care sa vina din urma si sa asigure generatia urmatoare.
 6. Nu va mai exista o politica de aliante care sa ascunda PDL de alegatori. Singurul partid de centru-dreapta este PDL si ceilalti trebuie sa vina catre noi. Divizarea dreptei in multe grupuscule este o mare greseala.
 7. Vom atrage in partid oameni veritabili de centru-dreapta, care sunt sustinatori ai cauzei noastre, dar care pana acum au ramas in afara PDL.
 8. Militez pentru o promovare mai mare a femeilor in interiorul partidului. Se va pune in aplicare statutul care prevede o cota de participare de minimum 30% a femeilor in toate domeniile de activitate ale partidului.
 9. Se va pune mai mult accent asupra comisiilor de specialitate ale PDL. Acestea vor face analize pe toate domeniile de activitate si, numai in urma luarii in considerare a rezultatelor, se vor intreprinde actiuni politice.
 10.  Conducerea viitoare a PDL va fi mult mai responsabila. Angajamentul pe care mi-l asum este de a aduce partidul la guvernare in 2016, in caz contrar urmand sa renunt la functia obtinuta. Nu se va mai repeta situatia de acum, cand partidul obtine un scor prost, iar conducerea nu-si asuma nimic.

 

48 thoughts on “Conventie cu 10.000 de delegati – voteaza toti alesii partidului

 1. Sper ca la Pechea vi s-a demonstrat ce vrem noi, membrii, nu conducerea impusa, nu aleasa! Elena Presedinte!
  Reacţia consilierului local Cătălin Cristache a fost extrem de dură. Acesta ameninţă cu un scandal de proporţii şi a precizat că, în prezent, strânge semnături din partea membrilor din cadrul Organizaţiei Municipale pentru susţinerea sa şi, automat, împotriva lui Ciumacenco.
  „Cine este acest Ciumacenco? Este un individ pus pe o funcţie la intervenţia lui naşu’, lui finu’. Nu a avut curaj să vină la referendum alături de noi, nu a venit nici la locale pentru că i-a fost ruşine cu PDL. Este născut pierzător. El nu poate duce o luptă cu o organizaţie care nu îl suţine. Pentru mine, este un nimeni. Organizaţia mă suţine pe mine. A spus că am vrut să fac revoluţie. De ce? Pentru că am cerut alegeri corecte şi nu lideri în plic? Nu mă dă nimeni afară. Nu este partidul tatălui sau mamei lui”, ne-a declarat Cătălin Cristache.
  Acesta a precizat că bătălia se dă, în prezent, pe lista privind delegaţii la Convenţia PDL de la Bucureşti. „Staţi să vedeţi scandalul cu lista cu delegaţi. Nu trimit ei pe cine vor. Lupta de acum începe”, a afirmat democrat-liberalul.

 2. Oameni ca Boc nu au ce cauta in pdl.Nu mai zic oameni batausi de puscariasi ca Monica Macovei…..;
  Buldogul trebuie sa pedaleze sau sa alerge pe banda de alergare…..
  Nul il doare pe buldog coloana vertebrala?Grasimea apasa tare acolo……

  • Balbi stii ceva, daca nu-ti convin oamenii lui Boc, inclusiv pe Udrea, n-ai decat sa-ti exprimi parerile la ai tai, mai precis la Latrina 3, acolo vei gasi intelelgere.
   Poti face anti-campanie Udrea cata vrei, dar nu aici!
   Multumesc de intelegere!

 3. Astept acum pe toti sa preia ideile Elenei Udrea si, sa si le aroge.
  Din ce a m vazut astazi, Blaga refuza numarul de participanti propus! Era de asteptat, deoarece nu ar mai putea sa ii controleze pe toti din teritoriu pentru a le obtine votul, mai mult cu forta, se subintelege….
  Sa inteleg ca PDL nu mai este un partid liber si de dreapta?
  Sa inteleg ca Blaga a impus dictaura de trista amintire?
  Sa inteleg ca de azi toata lumea trebuie sa spuna: sa traiti, am inteles! Ordinul nu se discuta se executa?
  In aceste conditii unde ar putea ajunge acest partid? Care-i viitorul lui?
  Va fi o noua forma a PCR-ului? Cu tovarasu’ Blaga ales pe vecie- conducatorul mult iubit si stimat?
  Acum realizati cu cine si cu ce se lupta Elena Udrea?

 4. @lulu
  blaga este marioneta lui berceanu (conducatorul de facto al pdl in acest moment)… hhihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… tinand cont de performantele electorale ale celor doi nu trebuie sa ne mai intrebam ce se va intampla cu pdl daca cei doi vor ramane sefii partidului…il transforma in srl !

 5. Lulu,dar cine a zis ca am ceva cu doamna Udrea?Am scris ceva de un IPAD.
  Din cauza Basescu-Boc s-a ajuns aici…….de aia pdl e atat de jos.

 6. Tocamai am auzit marturia d-lui Visan spunand ca a primit informatii de la fosti colegi din PDL care au fost amenintati cu excluderea din partid daca spun public ca o vor vota pe Elena Udrea!
  Abia acum se explica tacerea unora care poate nu sunt atat de puternici in partid! Toate cele spuse de dl. Visan au fost confirmate si de Bogdan Chireac.
  Sa inteleg atunci ca PDL a devenit PCR, PSD?
  Sa inteleg ca Blaga a reinstaurat dictatura in PDL?
  Acest partid se mai poate numi de dreapta?
  Blaga a trecut la represalii in organizatiile din tara, ceea ce este foarte grav, inseamna ca noi votantii de dreapta ramanem fara partidul de suflet 🙁 Blaga a confiscat dreapta, toate acuzatiile care i se aduceau precum ca a vandut partidul, baronilor din USL pentru a nu exista o opozitie vocala, , e posibil sa fie adevarate!

 7. blaga, cezar preda, berceanu si altii sunt disperati, ei stiu ca daca pierd alegerile in pdl si-au incheiat cariera politica, pierd afacerile si se mai duc putin si pe la puscarie… vor partidul doar pentru interese personale, pentru ei nu mai exista dreapta sau stanga, ce e aia ideologie ?

  • 😆 😆 ,votculitza ai ajuns la vorbele mele 😆 ,mult timp ti-a trebuit ,nu-i nimic ,niciodata nu-i prea tarziu 😆 😆 ,cand ii ataca Puiutzu si le arata adevarata fatza , am fost catalogat [nu de tine ] , tradator de neam ,comunist si alte idiotenii …hihihihi…,de multe ori i-am zis Elenei ,dusmanii ei ,cei mai periculosi sunt in pedele , acum in ceasul al N-spelea ,sper sa-i ejecteze pe “maharii ” astia corupti si fara scrupule [in facut rau ] ,daca nu se intampla asa ,nu-i vad niciun viitor pedeleului 😆

  • Foarte bine punctat, rasputin. 🙂
   Vin si eu cu ideile mele: Blaga trebuie sa-si
   arate loialitatea fata de USL-isti, cei care
   l-au ajutat sa intre in Parlament. Rolul lui Blaga
   e sa distruga PDL, prin mutenie si inactivitate
   deoarece “pretenarii” lui Blaga nu vor opozitie.
   Ponta si Antonescu doresc sa creeze electoratului
   iluzia ca tot ce fac ei e bine si in interesul lor
   si al tarii si asta nu pot face decat cu ajutorul
   tradatorului Blaga.

  • Da. A plecat dragul de Biblio si tare mai regret……nici acum nu pot sa accept moartea unui suflet de om chinuit asa cum a fost a lui Biblio….. Ma gandesc la mama lui saraca si ea bolnava…of Doamne greu ii va fi ……

 8. Elena Udrea ,sunt un admirator al dvs (o dovadă găsindu-se aici http://www.youtube.com/watch?v=tN76MrMUYFM ) ,dar…
  Din păcate sunteți asociată cu un guvern care a redus veniturile locuitorilor,lucru care nu se va uita prea curând. Poate niciodată!
  Personal sunt deranjat de menținerea ,amplificarea și rafinarea NEDREPTĂȚILOR din sistemul de stat. Totuși,ultimele alegeri au demonstrat că Poliția,Parchetul,Armata și Securitatea nu prea mai pot apăra un regim politic de verdictul poporului…
  În consecință,aș prefera să abandonați implicarea dvs tot mai accentuată în această mocirlă (politică).
  Trăiți-vă viața zâmbind,stimată doamnă!

  • PDL-ul, cu toate greselile lui (de comunicare si nu numai) a asigurat ca Romania sa aiba macrostabiliate, lucru recunoscut de specialistii economici de peste tot, dar si de dl. Ponta, e drept ca doar cu jumatate de gura.
   Argumentele dvs. anti PDL sunt preluate de la Antene: Parchet, securitate, etc. Ati vrea ca d-na Udrea sa abandoneze politica? Vreti sa ramaneti doar cu Ponta si Antonescu? Si care dintre ei sa fie Marele Conducator?

 9. Citez :
  “E foarte important ca oamenii care decid viitorul PDL sa fie cei care au muncit si au adus voturi pentru acest partid.”
  Pai sunt destui cei care au muncit si fara sa fie alesi … care au facut de toate …. cu ei cum ramane !?
  In rest , sustin cele spuse .
  Imi doresc chiar mai multe , dar cum am renuntat sa depun si eu o motiune ….

 10. …discursul Elenei a fost bun dar prea cumsecade ,,n-a dat in niciun conducator actual ,a fost prea fina si doamna ,astia nu merita , ma asteptam la un “rechizitoriu ” din partea Elenei ,daca castiga si-i mentine pe astia in functzii de conducere ,nu s-a realizat nimic ,septe pasi inapoi sa faca neispravitii astia .

 11. din ceea ce am vazut azi rezulta ca timp de doua luni blaga si berceanu au avut timp berechet sa-si securizeze functiile… sper ca e.u. nu va face jocul acestor penali legitimandu-i ! un lucriu este clar , nu avem partid de dreapta in romania si asta va duce la disparitia clasei mijlocii … atat cat exista in prezent

 12. Am o singura bucurie,ca am reusit sa imi repar de unul singur laptopul si am facut si legatura la net….tot de unul singur.6 ore a durat tot.Imi venea sa il arunc pe geam sau sa il fac mii de bucati cu ciocanul.

  • Buna dimineata.
   Daca-mi permiteti, nu domnul Blaga este puternic, sau nu neaparat prin calitatile dansului cat mai ales prin slabiciunile multora din preajma sa. Sunt convins ca multi dintre acestia sunt inca tributari unei gandiri de genul ” pe acesta-l cunosc, cu bunele si relele lui, stiu la o adica cum sa-l apuc, stiu prin cine sa am intrare la el; daca ajunge altul sef, la vremuri noi oameni noi, nu mai am niciun avantaj”. Iar cei care o gandi astfel, din pacate sunt si cei care aleg. Ce, dumneavoastra aveti impresia ca ia cineva in calcul ce si-ar dori cu adevarat oamenii simplii din partid ?! Iertati-ma, dar eu nu cred.
   Pentru binele acestui partid si al unor alegeri reprezentative, sper ca eu sa fiu cel care ma insel.
   Toate cele bune.

  • 😆 😆 ,Balby mare otz esti ,bagi soparle la greu ….hihihihihi….

  • Buhu-hu-hu ! 🙂 🙂
   Lasati-o fratilor sa vada cat este de “apreciata” poate asa ii va mai fi increzunta, pe motive numai de ea stiute!
   Auzit si voi ca este reformista si de dreapta!
   Cum Doamne iarta-ma poate fi o fosta comunista reformista si de dreapta? Nici daca si-ar schimba sangele si tot de stanga ar ramane.

 13. blaga si macovei sunt comunisti …hihihiiiiiiiiiiiiiiiiii .. cand doi comunisti se “cearta”, al treilea (e.u.) castiga ! hihhihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

  hotz nius : elena udrea va fi presedintele pdl !

  • 😆 😆 ,votculitza … singura data cand sant de acord cu Tapalaga , bossul de la otzi -nius 😆 😆 ,acum a grait bine si adevarat ….

 14. Unde ar fi intrat 10.000?Pe stadion?
  @Parca am simtit ca ceva e in neregula cand am intrebat unde e blogul lui bibliotecaru..Mi-am dat seama ca l-a sters….era mai mult intrebare retorica.Dar a apucat sa mai raspunda….

 15. asadar avem trei motiuni in pdl :
  1. motiunea fsn a lui blaga
  2. motiunea “gica contra’a m.macovei
  3. motiunea in spiritul p.d. a e. udrea

  domnul blaga si doamna macovei au fost bugetari toata viata… hihhiiiiiiiiiiiiiiiiii… nu pot fi politicieni de dreapta, nu-i crede nimeni in romania !

  • ***rasputin – se pare ca urmeaza a patra,
   a domnului Falca desi, din cate stiam, dumnealui
   s-a declarat in favoarea doamnei Udrea. :eyes:

 16. Doamna Udrea,
  Cu toata stima si consideratiunea, va rog doua lucruri;
  – sa aveti in vedere ( toti cei care au depus motiuni) si modul in care va functiona PDL dupa Conventie. Adica, in ce mod va colabora gruparea castigatoare cu celalalte doua grupari, ale caror motiuni vor fi respinse ? Ar trebui sa aveti o discutie , pe aceasta tema, cu ceilalti candidati,
  – sa va corectati pronuntia. Formulari de genul : ParDemocraLiberal nu va avantajeaza.

  • Patrule …gruparile care pierd trebuie sa faca 17 pasi inapoi ,sa mearga la “galerie ” ,Elena castiga sigur ,mie imi place formularile ei 😆 😆 ,au un farmec aparte ,nu te lega de chestii pe care nu le cunosti 😆 ,tie iti place “asudarea ” buldogului si “pitzigaiala “Monicai-Gherghescu J&B ,rezultatul final se cunoaste ,Elena noua sefa a portocalicilor ,ceilaltzi la munca de jos 😆 😆 daca nu vor ………,,EJECTAREA , ii singura solutzie pentru curatzirea partidului de balast nociv.

 17. PDL la cat de rau e vazut de votanti,e posibil sa fie mort,in sensul ca nu va mai fi niciodata pe primul loc.De fapt nici nu prea a fost pe primul loc……
  Am vrut sa fie un partid de dreapta cu oameni cinstiti,nu hahalere,ce au facut si inca fac afaceri cu statul.

 18. …m-am lamurit si cu “rahatii ” astia de la B1 ,n-o sustin pe Elena aproape deloc ,aseara Nelu Barbu cu ardei umplut ,Tapalaga si blondul Andronic vesnic pupator de putere ,acum Badin si alti celaveci …sa se duca dracu de oportunisti ,sunt cumparati si astia ,Elena trebuie sa mearga in toate organizatiile din tara ,sa vorbeasca personal cu toti activistii portocalici ,singura solutzie viabila ,prietenii de la televizii au tradat-o ….

 19. Va rog sa-mi dati o adresa unde pot vb privat cu dn Udrea!!!! Avem probleme mari intr-o organizatie judeteana din tara si nu am cui sa cer ajutor!! ADMIN te rog sa transmiti acest mesaj doamnei Elena Udrea

  Administrator:
  Buna seara!
  Ii puteti scrie doamnei Udrea pe adresa admin.eudrea@gmail.com.
  O seara buna!

 20. Ra Matusalem Alaturi (si impreuna) cu dna Monica Macovei, dna Elena Udrea este un politician de dreapta de mare valoare, as spune mai convingator, mai puternic, mai electrizant fata de public si in mod categoric, la fel de bine intentionat. Nu incurajez in nicio forma denigrarea Domniei Sale, de analistii pretinsi a apartine dreptei, gen Dan Tapalaga, Adrian Papahagi si chiar Andreea Pora, mai curand usor aroganti decat preocupati de verticalitatea si puterea adevarului, nu mai putin inversunati si obsedati decat multi indivizi needucati din conducerea usl, in a arata cu degetul acuzator spre dna Elena Udrea si care, prin astfel de gesturi necugetate si mai ales nedrepte, fac tot posibilul, constient sau nu, sa divizeze aceasta miscare politica, si asa extrem de firava si faramitata in urma tradarii tot mai vizibile a grupului de papusari lingusitori ai lui Vasile Blaga. Personal, sunt un sustinator fervent al dnei Elena Udrea dar si al dnei Monica Macovei, le admir consecventa si spiritul luptator, curajul si intransigenta de a apara adevarul si dreptatea, cu tot mai putinele mijloacele pe care le au la dispozitie, chiar atunci cand aceste minunate atribute ale statului de drept sunt calcate in picioare si de persoane care iata, se autodeclara experti ai miscarilor de dreapta. Nu vom putea invinge niciodata dezbinati, aroganti si nereceptivi la mesajele romanilor care se mai incumeta sa doreasca binele acestei tari si sa spere, de care analistii politici se indeparteaza in fiecare zi, tot mai mult. Faptul ca au acces nestingherit in mass media, ca se declara experti in politica si mari aparatori ai dreptei, nu presupune neaparat ca si sunt alaturi de dreapta cu tot sufletul. Atunci cand te declari aparator al adevarului, te impotrivesti si te revolti chiar si fraudarii unui singur vot, indiferent ca cel nedreptatit este presedintele tarii, dna Macovei sau dna Udrea. Urmaresc cu multa parere de rau si cu stupefactie ca pentru dl Tapalaga, pentru dl Papahagi sau pentru dna Pora, nu este la fel de grav daca fraudarea este facuta in defavoarea dnei Elena Udrea, decat daca aceeasi fraudare s-ar fi facut in defavoarea…sa zicem a dlui Baconsky sau a dnei Monica Macovei!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *