Contracte cu fonduri europene de aproape 19 milioane de euro pentru Gorj

Am fost astăzi la Târgu Jiu să semnez două contracte finanțate prin Programul Operaţional Regional. Unul prin care se va reabilita un drum judetean, in valoare de 12,5 milioane de euro pentru Consiliul Judeţean al lui Ion Călinoiu, membru PSD. Celălalt de 6,1 milioane de euro pentru municipiul Târgu Jiu, al cărui primar este Florin Cârciumaru, de asemenea membru PSD. Pentru cine nu ştie, Gorjul este un judeţ roşu, iar Târgu Jiu este colegiul de deputat al lui Victor Ponta. Alocările de fonduri de astăzi sunt încă o dovadă că şeful PSD e un demagog fără seamăn la Bucureşti, care pune continuu placa alocării discreţionare de fonduri, dar nici nu a catadicsit să fie astăzi în propriul colegiu, când Guvernul tocmai a trimis bani pentru proiectul de dezvoltare urbană al Primăriei.

Chiar îmi spuneau cei de aici că vin eu mai des la Târgu Jiu decât micul Titulescu şi am făcut mai multe pentru oraș şi județ decât el. Eu le-am răspuns, mai în glumă, mai în serios, că sunt chiar dispusă să candidez în acelaşi colegiu cu Victor Ponta.

Primul din cele două proiecte este chiar pe Axa 2 a POR, cea pe care Comisia Europeană a decis sistarea plăţilor până în august. Le-am spus însă reprezentanţilor administraţiilor locale cu care am semnat astăzi contractele că, până la momentul la care vor încheia ei procedurile de achiziţii publice şi vor atribui contractele pentru lucrări, plăţile pe fondurile europene vor fi reluate. Deci, sistarea plăţilor nu înseamnă nici pe departe că oprim munca pe partea de contractări.

De altfel, ministerul pe care îl conduc va prezenta în august concluziile verificărilor pe care le vom derula în perioada următoare la toate cele 124 de contracte incheiate de consiliile judeţene, pe Axa 2 a POR. Comisia Europeană ne-a cerut nouă să facem aceste controale tocmai pentru că are deplină încredere în MDRT.

Chiar dacă fluxul de plăţi va fi repornit, situaţia nu trebuie privită cu lejeritate. Licitaţiile netransparente şi modul de implementare a proiectelor de către baronii locali au dus la blocarea fondurilor europene pe Axa 2 a POR! Neregulile în proiectele cu bani europeni se regăsesc la administraţiile locale. Acolo se fac licitaţiile, acolo se atribuie contractele pentru lucrări. MDRT nu face altceva decât să semneze contractele de finanţare. Primăriile şi CJ-urile decid cine face lucrarea şi pe câţi bani. Reprezentanţii administraţiilor locale au fost obişnuiţi cu adiţionale de 50% la contractele cu statul şi caiete de sarcini cu dedicaţie pentru „prietenii” apropiaţi. Trebuie să dezobişnuiască de aceste practici, pentru că altfel riscă să aibă probleme mari.

În repetate rânduri le-am atras atenţia primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să nu se joace cu fondurile europene, pentru că orice abatere va fi descoperită şi riscă să blocheze banii pentru toată România. Am fost primii care am luat măsuri concrete: am limitat adiţionalele la 10%, am introdus standarde de cost şi caietele de sarcini-tip. Şi, totuşi, încă există nereguli. Tocmai de aceea cred că e bine că s-a dispus sistarea plăţilor pentru două luni de către CE – în felul acesta, tot baronetul local se va convinge că nu trebuie să se joace cu banii europeni. E un semnal de alarmă cât se poate de serios. Cazurile de la Teleorman, Buzău şi Ilfov trebuie să funcţioneze ca învăţătură de minte pentru toţi.

Eu cred că procesul de reorganizare administrativă trebuie să aibă ca prim element lupta cu baronii locali – toţi cei care cred că nu conduc un judeţ, ci stăpânesc o feudă, toţi cei care se cred atotputernici în judeţul lor trebuie să plece. Lupta noastră se dă cu baronii locali. Ei sunt una dintre piedicile mari în acest moment pentru modernizarea României. De baroni depinde în ce măsură banii europeni pentru dezvoltare regională vor ajunge sau nu în ţară. Iar reorganizarea administrativă este soluția pentru a scapă de aceștia.

 

202 thoughts on “Contracte cu fonduri europene de aproape 19 milioane de euro pentru Gorj

 1. @elena udrea
  Excelent, dar mai trebuie să explicați cititorilor încă ceva : algoritmul procedural și circuitul banilor europeni, până la destinatarrul final.

  • ZeV. Pai bine domnule, observ ca din zi in zi devii tot mai canin. Acu ca v-au crescut coltii, dv. tocmai la Dalila v-a repeziti? Se cunoaste ca nu aveti mila. Intr-o buna zi iacobinul Frank va avea pe cine pune la stalpul infamiei. Fii rau domnule, caci numai cainii cei rai sunt buni.

  • @Turnule
   Literatura nu poate exista fără metaforă. Pe un blog politic însă, metafora trebuie utilizată cu discernământ, pentru a nu sugera false realități sau mai grav, pentru a nu jigni o persoană sau alta.
   ,,METÁFORĂ, metafore, s. f. Figură de stil rezultată dintr-o comparație subînțeleasă prin substituirea cuvântului obiect de comparație cu cuvântul-imagine”
   Prin urmare, mi se pare complet deplasată sugestia dvs că ,,Traian Băsescu (alias Samson) vine în iatacul Elenei Udrea (alias Dalila), care, fascinantă și voluptoasă, îi strecoară în suflet beția dragostei, reușind să-i obțină încrederea și să-i afle secretul” (actul II al operei în trei acte pe muzica compusă de Camille Saint-Saëns)
   De asta spun mereu, dragi colegi de controversă, ,,spune-mi pe cine susții dpdv politic, ca să-ți spun ce caracter ai”. Cum e turcul e și pistolul.
   După o …rătăcire puberă ca a domniei voastre, generată, eventual, de îngurgitarea a minimum 500 grame de palincă de Apuseni pe stomacul gol, sincer, eu mi-aș cere scuze gazdei acestui blog.

 2. Dna ministru,nu mai dati bani la PSD-isti ca astia ii fura ,ca si Dragnea,Nicolescu,Puwac,cel de la Buzau.Orice ban trece in mana PSD,jumatate este furat.

 3. Va rog sa nu uitati si judetul IASI.

  MOLDOVA nu trebuie ignorata, orasul IASI a devenit o mahala universitara.

  In prezent un dezvoltator va schimba fata orasului, este vorba de mini site proiectul PALAS.

  Orasul IASI are nevoie de imaginatie si o schimbare totala.

  Va rog sa mergeti in jurul facultati de medicina, mahalaua se arata in forma ei.
  Sa nu uitam câinii si recuperarea deseurilor menajere !!!

  Pentru a fi bine incadrat proiectul PALAS trebuie completat cu reteaua stradala, curatenia orasului, recuperarea deseurilor menagere, panouri de circulatie, markaje. si onoua filosofie de circulatie in acest oras universitar devenit TARG.

  Nu mai vorbrsc de ORDINE si DISCIPLNA !!!

  Merci si va fac incredere in intelegerea celor din IASI.

  Bien Cordialement

 4. @
  cristian preda

  Va rog sa ma scuzati cu al doilea mesage

  Cristian Preda:
  Ne-am făcut de râs, reorganizarea trebuie abandonată

  REGRET Stimate domnule profesoras.

  MODERNIZAREA ROMANIEI incepe cu reorganizarea teritoriala.

  Cred ca sunteti un adept al imobilitati si nu a schimbarilor in favoarea NATIUNII si a PROGRESULUI !!!

  «L’immobilisme, c’est la mort”

  “Nous vivons une mutation aussi importante que la révolution industrielle, mais dix fois plus rapide, et qui touche tous les sujets Face à elle, le président de la République Traian BASESCU dessine clairement une réelle stratégie ”

  Cette stratégie “repose sur la volonté de libérer un certain nombre de choses, d’en réguler d’autres, d’investir sur les sujets du XXIe siècle sans oublier la solidarité.

  Les ­Roumains doivent savoir que l’immobilisme dans un monde qui bouge à toute vitesse, ça peut être le confort à court terme, mais c’est la mort à long terme.

  “Le changement est le seul élément permanent de l’existence”.

  Merci

  • Curat “profesorash” :))))))))))))))))))))))))))))))))))
   =))

  • De ce nu candidati la Primaria Iasului domnule? Oricum vad ca va preocupa problemele urbei, iar iesenii cred ca v-ar putea aprecia. Oricum cred ca ar fi bine sa nu mai faceti concurenta Coanei Chirita, faceti mai bine concurenta actualului primar Nechita.

  • ***ion adrian – Bună dimineaţa, Ioane! 😆
   Şi, oriunde ai fi, sa te simţi bine şi să fii sănătos!

 5. Un zâmbet la cafea 😆

  – Vecine, sunt distrus. Nevasta ma insala! Mi-a zis aseara ca a dormit la
  Nuti.
  – Si?
  – Pai, la Nuti am dormit eu!

  • Buna dimineata
   La Iași plouă tomnatic, cafeaua am nimerit-o cam amară, din fericire….bancul este bun. Dar si Nuti este buuuna 🙂 🙂

  • ***ZeV – Bună dimineaţa! 😆 Cam aşa e şi la noi. Bine însă că nu e potopul anunţat de avertizarile meteo. Oricum, trebuia un pic de răcoare. Ieri, pe la ora 2pm termometrul din oraş arăta 36 de grade.
   Eu nu beau cafeaua amară… E viaţa destul de amară… Dacă ai nimerit-o amară, de ce n-ai mai adăugat puţin zahar. Dacă e prea dulce, nici o problemă, îi adaugi apă. Există soluţii pentru orice…

  • La vremea primelor iubiri si deceptii, eu eram ocupata… N-am dansat in ploaie si n-am iubit in nici o vara. N-am plâns de prea lungi asteptari pentru ca nu am cunoscut fiorul primelor mangaieri la vremea cand abia inmuguream. Si timpul a trecut neiertator ca peste tot ce se naste si eu alergam, culegeam, adunam sa fie bine, sa-mi fie bine.Cand m-am dezmeticit era prea tarziu si totul trecut. Poezia nu-si mai avea loc. Azi, acum? Intr-o zi ploioasa ca aceasta, cu nori negri si grei care abia asteapta sa-si descarce umeda povara peste pamant si castanii in floare, as vrea… un colt de cafenea si, dincolo de tot ce ne desparte, un Dvs rabdator caruia sa-i vorbesc tainic si abia soptit, despre tot ce-ar fi putut sa fie si… n-a fost.

  • Aşteaptă-mă

   Mă grăbesc
   să ajung până în zori
   să-ţi spun lucruri nemaiauzite
   despre oameni şi flori.
   Oglinda mă arată
   învăluită de scrum
   pe braţe de eşarfe
   cu-amurgul crescând în priviri.
   Popasul e făcut.
   Aşteaptă-mă cu mâinile întinse,
   cu cina pregătită
   din răsărit de lună.
   Sunt obosită de trecut.
   Aşteaptă-mă.
   Drumul spre tine urcă,
   apoi coboară
   şi eu îl sorb încet
   ca să nu doară…

 6. Este OK. Corect: “trebuie să SE dezobișnuiască…” , nu “să dezobișnuiască”.
  Mai vorbim regional și pe aici, în Banat. O să vă propunem să ne ajutați – avem un proiect legat de refacerea județului Severin, înființat în 1926 și desființat abuziv de Ceaușescu. Harta e pe -net, cu puține date. Multă stimă, L.B.

 7. Doamna Udrea,va rog faceti ceva urgent!

  Toate ziarele online cenzureaza,nu mai poate cineva sa isi exprime o alta

  opinie

  decat a opozitiei!

  Rezolvati problema paritatii reprezentative in platourile tv ,sau nu mai

  trimiteti colegi sa fie saci de box!Penibil!FOARTE IMPORTANT!

  • ***Marcel – de acord. Ca să nu spun ce prigoană se porneşte împotriva celor care îndrăznesc să aibă o altă opinie/idee decât cea a opoţiţiei care, mai nou, la unison, a devenit monarhistă…

 8. DOAMNA UDREA AVEM DOCUMENT ISTORIC,CARE II DA DREPTATE

  PRESEDINTELUI

  ROMANIEI VIS A VIS DE DECLARATIA FACUTA LA ADRESA FOSTULUI SUVERAN!

  VA ROG DIN SUFLET SA IL PUNETI IN TEMA DACA NU A AJUNS DANSUL IN

  POSESIA

  ARHIVEI RESPECTIVE!!

  Iata ce parere are regele Carol despre fiul lui,pe care il proslavesti matale :Carol al II-lea: “Marti, 30 decembrie 1947. O zi ingrozitoare, ce zi sfasietoare: la 5 d.a. [dupa-amiaza], bietul si credinciosul Ribeiro telefonează că Reuters a comunicat că Mihăită a abdicat, azi, la 3. Vestea a căzut ca o măciucă pe capul nostru, am rămas, literalmente, trăznit. Reprezentantul lui Reuters a si venit aci aducandu-mi telegramele, cari dau oaresicări detalii. La 3, a iscalit abdicarea si a dat o Proclamatie către popor, iar unele vesti zic că la 4 va părăsi Bucurestiul. A si fost proclamată Republica Democratică Populară, alias Sovietică. M-a apucat o furie auzind această stire; cine dracul l-a pus pe Mihăită să se intoarcă, ca, după o săptămană, să plece in conditiile cele mai urate si dand către popor o proclamatie rusinoasă. Nu numai că abdică pentru el si urmasii săi, dar spune, in proclamatie, că lasă poporului grija de a-si alege felul cum doreste să fie guvernat, considerand că monarhia este un obstacol serios in calea dezvoltării democratice a Ţării. Mă sufocă ideea că fiul meu, ca suveran, să poată să-si puie iscălitura sub un document astfel redactat. Toti luptăm pentru a arăta lumei că forma democratică nu numai că este compatibilă cu Monarhia, dar că si asta este, de fapt, mai garantată sub un suveran, decat sub un presedinte, care-i, totdeauna, un om de partid si iată că, acuma, Mihăită declară, sub iscălitură, contrariul si, in acelasi timp, autentifică actul de nastere a Republicii, forma de stat care nu poate permite Romaniei de a trăi.”
  http://www.curteaveche.ro/Carol_al_II_lea_Intre_datorie_si_pasiune_Insemnari_zilnice_vol_V_1946_1948_-3-20

  • ***Marcel – Mulţumesc! 😆 Da, un act de luat în seamă.

   Timpul şi răbdarea cu care l-am creditat, m-au convins că preşedintele Băsescu nu iese pe TV-uri să vorbească vorbe şi nici să arunce acuze fără suport doar de dragul de a jigni, calomnia sau compromite.
   Dovadă că, de regulă, vorbeşte o oră sau două, şi lătrăii îi magină fiecare propoziţie, fiecare cuvânt în sute de ore de şezătoare şi tot nu reuşesc să-l descifreze.

   Halal opoziţie monarhistă! Trăiască sfânta ipocrizie şi interesul de moment…

  • …voi stricati tot cu lingusala si periatul matelotului ,am fost primul de aici care am fost de acord cu Basescu si i-am luat apararea ,s-a exprimat neortodox si prea dur in problema regelui Mihai ,de aici pana sa-l faci pe Basescu perfectiunea intruchipata ,manierat ,elegant ii cale lunga .A jignit ,acuzat ,calomniat si tot ce tin de astea ,la randul lui a fost jignit ,calomniat…etc ,asa-i politichia mioritica de dupa 90 😆 tot ce-a spus in aceea seara a fost corect dupa parerea mea ,excep-tand limbajul ,a vrut sa-l mai despovareze pe maresal de toata vina de care ii acuzat .

 9. Cred ca noi romanii, in general, din oportunism, din teama, din lasitate, din necunoastere, ocolim problemele adevarate ce ne incearca, sau in cel mai bun caz, le soptim atotstiutori pe la colturi – deh, mostenire din vremi trecute – si ne consumam bruma de energie in subiecte fara nici o finalitate pentru viata noastra prezenta sau viitoare. Si care valoreaza cam tot atat cat si multe dintre declaratiile preelectorale ale unora dintre oamenii politici (si ma refer aici, in principal, la ceea ce inseamna azi opozitia politica in Romania).
  Regelui Mihai, multa sanatate.
  Si cam atat.

  • ***Nicolae – Bună ziua! 😆
   Dacă politicienii, şi mă refer aici la ultima ispravă a opoziţiei care, la unison a devenit monarhistă, pot face gesturi degradante, incalificabile, de neimaginat pentru o minte sănătoasă, nu poţi avea pretenţii mari. Un popor educat, cult, informat, interesat de ceea ce se întâmplă nu ar admite aşa politicieni înguşti la minte şi cu caracter josnic. Nu pot să cred că din toţi cei pe care i-am auzit lătrând chiar nici unul nu ştia de acest document. Este inadmisibil.

 10. POLITICIENI DE DOI BANI-VICTOR PONTA SI-A TRIMIS MAMA LA FISC-SIC[??????????????]

  Noi romani ,pt ca nu prea am avut conducatori de calibru mare pe parcursul istoriei noastre avem o deformatie in sensul acesta,si vrem ca,conducatorii nostri printre multe alte trasaturi de caracter sa o aibe si pe cea,care tine de CURAJ,BARBATIE SI RESPONSABILITATE.
  Nu-i un secret pt nimeni ca ,desi suntem in 2011,la 21 de ani de la caderea comunismului,noi cu totii ne dorim un SEF DE STAT PROVIDENTIAL,UN FEL DE TATUC,care sa le stie si sa le faca pe toate.
  Dupa 90,liderului providential i-am spus LOCOMOTIVA DE PARTID,care neaparat trebuie sa tracteze dupa el partidul si sa impuna agenda publica.
  Traian Basescu,este un astfel de lider de partid,curajos,inteligent ,cu un exceptional simt de orientare in politica,numai ca din pacate se pare ca este cam ultimul din generatia sa,pt ca in urma lui nu prea mai vine nimik.
  Dar ,cel mai vizibil,acest lucru este la opozitie,cei doi CLOVNI,BUFONI,PONTA SI ANTONESCU,adevarate caricaturi politice,intaresc ceea ce spuneam ,pt ca intra mai tot timpul in coliziune cu TRAIAN BASESCU,lucru care arata cit de marunti sunt,ce politicieni de doi bani au devenit.Mai grav este insa altcevaei evolueaza,din rau in mai rau,lucru care ar trebui sa puna pe ginduri societatea romaneasca,pt ca printre altele,in democratie,opozitia ar trebui sa fie o alternativa,numai ca din pacate in romania anului 2011,opozitia este O ADEVARATA CALAMITATE,O CATASTROFA,CARE TREBUIE TINUTA CIT MAI DEPARTE DE PUTERE.
  Aparent,un gest fara prea mare importanta,TRMITEREA MAMEI LA FISC IN LOCUL SAU,DE VICTOR PONTA,arata cit se poate de clar,un lucru de acum cert-VICTOR PONTA ESTE UN GIGA,URMASUL LUI BULA,IN POLITICA ROMANEASCA.
  Toate il tradeaza,de la fata de copil timpit,care in copilarie a suferit grave frustrari,in contrele cu ceilalti baieti,pina la oportunismul de a fi sluga lui ADRIAN NASTASE,iar mai tirziu,cind a devenit GINERELE LUI SIRBU,a reusit marea performanta de a deveni UN OM DE PAIE,pe care dinozaurii din spatele lui,il arata prostilor pe post de moaste sfinte bolsevice.
  Distractiv este si altce-va,dupa cum stie toata lumea,barbatii au niste organe,cele pe care ADRIAN NASTASE NE PROPUNEA SA I LE NUMARAM,care se disting prin faptul ca:
  ,PARTICIPA DAR NU SE IMPLICA’
  ei cam asa este si ,COPILOTUL VICTOR PONTA’cind participa la raliuri,si care in pauze isi schimba pampersii,ascuns printre boscheti.
  Asadar nu putem spune ca nu este un barbat curajos,nu?????????????este un mare COPILOT,chiar daca unica lui grija este sa nu se dea in stamba cind cursa se incheie-VOLANUL,S-AU CUM II ZIC SOFERII,COVRIGUL,LUI II ESTE INTERZIS.Oare sa fie de vina faptul ca de mic a fost ochelarist?????????

 11. Basescu ar trebui sa mearga pana la capat cu reorganizarea teritoriala ,sa-i ejecteze pe honvezi de la guvernare si sa mearga pe guvern minoritar ,n-o sa cada pana la alegeri ,niciun parlamentar nu vrea sa plece de la ciolan sau opozitia sa intre la guvernare in acest moment ,timpul ii scurt pana la viitoarele alegeri 😆

  • ***puiu – exact aşa gândesc şi eu. Chiar nimeni nu vrea să observe că, de 20 de ani, ne conduc cei din UDMR? Toate guvernele de până acum au apelat la UDMR ca soluţie de compromis ca să aibă susţinere în parlament dar, nici o lege n-a trecut fără acceptul lor şi aici vinovat este electoratul român împreună cu autorităţile.
   Pentru că UDMR-iştii îşi cunosc interesele, duc muncă de lămurire cu electoratul lor şi-l scot la vot.
   Politicienii noştri ştiu să mintă frumos, să manipuleze, să promită luna de pe cer – noroc că nici unui român nu-i vine ideea să o şi ceară – dar nici unul nu duce muncă de lămurire la ce este bun votul. Românii noştri – leneşi, obraznici, needucaţi, inculţi, nesimţiţi, indisciplinaţi – nu-şi mută fundul nici până la şcoala din colţ ca să voteze dar vrea schimbare, vrea să trăiască bine,
   Iaca na, că UDMR-iştii vor bine numai pentru buzunarul lor. Să nu creadă vreun român că-i va veni binele de la aceşti duşmani infiltraţi în guvern prin prostituţie.

   UDMR-iştii – afară din guvern!

 12. @Silver,
  Daca poezia de la 10:25 este creatie proprie , te felicit . Chiar m-a impresionat ,atat prin continut , cat si prin forma.

  • ***gimar – da, poezia este a mea, scrisa cu vreo 40 de ani în urmă, pe când eram studentă când, de fapt, acum ar fi trebuit să fie scrisă.
   Eu întâi am scris poeziile, anticipând nişte evenimente din viaţa mea, şi numai apoi, după vreo 25 de ani, am “descoperit” despre ce este vorba.
   La 20 de ani, cand am scris-o, n-aveam cum să fiu “obosită de trecut”… Poezia este inclusă în volumul “Poezii premoniţionale”.

 13. Doamna Udrea!.Sunt din jud Caras-Severin,un judet cu o rata mare a somajului deoarece atat minieritul cat si siderurgia,a intrat in declin dupa “89.Orasele judetului sunt monoindustruiale,iar odata cu falimentarea minieritului ,intreg judetul este foarte afectat.E un judet condus dintotdeauna de PDL,dar lumea acum se gandeste la o debarcare a lui Frunzaverde de la conducerea judetului,daca rezultatele acestuia se mai lasa asteptate.In toti acesti ani ,sub conducerea lui Frunzaverde nu au aparut nici investitori majori,nici infrastructura judetului nu s-a modernizat.Va avertizez ca sunteti pe cale sa pierdeti judetul si e pacat.

  • un punct de vedere personal este ca sunt de acord cu impartirea tarii pe regiuni ptr a creea competitie,dar nu sunt de acord cu cerintele UDMR,este clar ptr mine ca indiferent de guvernare acesta va fii visul lor ,autonomia ,lucru cu care nu sunt de acord,pot functiona foarte bine in una dintre regiunile in care se vor afla integrandu-se cu toti ceilalti

 14. @ZeV. Domnule, comiti un pacat, acela de a-mi pune in gura vorve pe care nu le-am rostit sau scris. Metafora este pura metafora menite sa sa dea culoare unei idei si nicidecum asa cum ati presupus dv. Rezultatul la care ati ajuns din lecturarea scurtei mele povestioare va apartine in totalitate. Mie eventual mi s-ar putea reprosa faptul ca am pus o rama intr-un carlig pe care am plimbat-o prin lac, bibanului ii apartine vina ca vine neinvitat in farfuria mea. Haideti nu fiti f.suparat caci bibanul este o vietate simpatica caci puteam sa aleg si altceva din panoplia zoo. De regula imi aleg cu grija personajele atunci cand vreau sa fac cate o glumita ce poate eventual sa ia si forma unei metafore. Credeti ce va spun, in astfel de cazuri aleg un personaj, il intep cu acul, asa ca o piscatura, eventual participa si alte personaje, dar dintr-o pozitie neutra si in final nimeni nu are de suferit, ci dimpotriva – cel vizat poate sa rada si sa se corecteze, personajele neutre nu intra in discutie, iar noi cititorii ne alegem cu un zambet atunci cand glumita poate fi considerata reusita, sau atunci cand cititorul are un profil mai “acru” si ia intamplarile aidoma, poate sa ii strneasca o reactie de nemultumire. Nu are decat sa comita el o alta glumita mai buna, eventual sa o imbrace, asa pentru estetica si cu o metafora. Repet domnule ZeV, impietatea s-a produs doar in mintea dv. si evident ca scuzele ar trebui sa va apartina. Va salut.

 15. Tatal lui mircea geoana a condus compania de tortionari de la canal.

  Evidentiat in timpul regimului lui Dej a fost inaintat in grad in regimul lui CEAUSESCU si reciclat la protectia civila.

  Iata dece NATIUNEA noastra nu-si gaseste viitorul adevarat fiindca fii tortionarilor au confiscat ROMANIA.

  • bravo Radovane ,umbli la dosare si la urmasi mai rau decat comunistii de inceput ,se vede ca nu s-a prins nimic de tine in lumea libera [occidentala ] ,postezi in franceza dar nu cunosti limba 😆 care-i baiul ? ,ca-i fiul lui x sau y ….

 16. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea 😆

  La doctor:
  – Domnule doctor, mi-am pierdut stima de sine.
  – Dezbracati-vă sa vedem!

 17. Felicitări domnule Roncea. Ești unul dintre puținii jurnaliști patrioți, în sensul adevărat al cuvântului. Nu festivist-exaltat, în consonanță cu ,,moda” politicienilor din toate timpurile de a transforma istoria în …confirmare apriorică a legitimității deciziilor prezentului !
  Întotdeauna când transformăm în clișee convenabile evenimentele și mai ales sensurile lor, asociate în mod subiectiv în lumina partizanatelor de moment, GREȘELILE ISTORIEI SE REPETĂ.
  În contextul educației primite la școală precum că armata română a comis un teribil genocid antievreiesc, realizez acum cine a spus inițial asta: evreii sovietici, cei care au inseminat totalitarismul de extremă stângă în România și au constituit portdrapelul tancurilor rusești care au reocupat Basarabia și mai apoi, restul marelui Regat at României !
  CITEZ:
  Traian Basescu lanseaza o noua dezbatere nationala: Cum a salvat Ion Antonescu evreii din Regatul Romaniei. Declaratia lui Wilhelm Filderman, presedintele Uniunii Evreilor.

  “În toiul luptelor Armatei Române şi a aliaţilor ei împotriva bolşevismului, s-a iniţiat restabilirea administraţiei româneşti în Basarabia şi Nordul Bucovinei. La 7 iulie 1941 Ion Antonescu s-a adresat basarabenilor cu o proclamaţie în care menţiona că datorită vitejiei ostaşilor români a fost spulberată cotropirea sălbatică a celor ce i-au ţinut în robie şi au răspândit pe pământul nostru românesc moartea şi focul.[3] În multe lucrări de specialitate de până la 1989 Mareşalul Ion Antonescu este descris, ca un necruţător dictator antisemit, responsabil pentru moartea a sute şi mii de oameni, în special evrei, ceea ce nici pe departe nu corespunde adevărului istoric. Natura respectivei probleme este atestată de Wilhelm Filderman într-un testament legalizat la New York în 1956. În acea perioadă el scria: „A fost mult acuzat regimul Mareşalului Ion Antonescu ca fiind înfeudat nazismului şi Mareşalul însuşi a fost executat de agenţii Moscovei ca fascist. Adevărul este că Mareşalul Antonescu este cel care a pus capăt mişcării fasciste în România, oprind activităţile teroriste ale Gărzii de Fier din 1941 şi suprimând toate activităţile politice ale acestei organizaţii. Eu însumi, răspunzând unei întrebări a lui Antonescu la procesul său – montat de comunişti – am confirmat că teroarea fascistă de stradă a fost oprită în România la 21 ianuarie 1941, zi în care Mareşalul a luat măsuri draconice pentru a face să înceteze anarhia fascistă provocată de această organizaţie şi restabilirea ordinii în ţară. În timpul perioadei de dominaţie hitleristă în Europa, eu am fost în contact permanent cu Mareşalul Ion Antonescu care a făcut foarte mult bine pentru îndulcirea soartei evreilor expuşi persecuţiilor rasiale naziste… Eu am fost martorul unor scene emoţionante de solidaritate şi de ajutor între români şi evrei în momente de grele încercări din timpurile imperiului nazist din Europa. Mareşalul Antonescu a rezistat cu succes presiunilor naziste care cereau măsuri dure contra evreilor… El este cel care mi-a dat paşapoarte în alb pentru salvarea de teroarea nazistă a evreilor din Ungaria a căror viaţă era în pericol! Datorită politicii sale, averile evreilor au fost puse sub un regim de administraţie tranzitorie care, făcându-le să pară pierdute, le-a asigurat conservarea în scopul restituirii lor la momentul oportun. Am menţionat aceste lucruri pentru a sublinia faptul că poporul român, chiar când a avut într-o măsură limitată controlul ţării, a demonstrat sentimente umanitare şi de moderaţie politică.
  Independenţa lui Wilhelm Filderman şi refuzul său de a urmări linia partidului comunist din România, l-au transformat repede într-o ţintă a autorităţilor comuniste. În 1956 el scria: „Ataşamentul meu pentru ideile democratice şi refuzul meu de a face jocul comuniştilor a deranjat profund autorităţile de ocupaţie şi urma să fiu, asemeni altor personalităţi ale vieţii publice româneşti, victima metodelor totalitare de lichidare. Am decis atunci să părăsesc clandestin ţara.”

 18. COMPLETARE 1
  Desigur că, pe timp de război, actele de infracțiune sau sbaotajele de orice fel, se reprimă și se pedepsesc cu maximă duritate și ăn regim de urgență.
  Ia să mai vedem, tot din arhivele basarabene:

  ,,„Ministerul Lucrărilor Publice raportează că Direcţia C.F.R. i-a făcut cunoscut că, printre mărfurile ce s-au transportat de la Odessa în ultimul timp, au sosit la diferite gări din Bucureşti şi pe adresa a diferiţi particulari, monumente de piatră din cimitirul israelit din Odesa şi vândute; de către Municipiul Odessa s-a dispus ca predarea acestor monumente să fie oprită şi ele să fie depozitate în magaziile C.F.R..

  Rezoluţia Mareşalului: „Este o profanare. Un act odios şi necugetat, care poate avea consecinţe pentru întregul Neam. Ne-am dus în Transnistria să facem o operă de oameni civilizaţi, nu de devastare. Să fie totul retrimis la Odesa, în contul ticăloşilor care au pus la cale această odioasă faptă. Vor plăti imediat toate cheltuielile care s-au făcut şi se vor mai face. Execuţie Ministerul Lucrărilor Publice. Dacă nu vor plăti, să fie imediat trimişi în lagăr un an şi să li se confişte partea corespunzătoare din avere. Aspre observaţii prin Guvernator, acelora din Administraţia Transnistriei cu concursul cărora s-a putut comite această infamie. G-ralul Potopeanu să împiedice pe viitor asemenea acte şi să repare ceeace eventual s-a comis. Va discuta cu mine.”
  Comentariile sunt de prisos. Totuşi, cititorul, în textul acestei rezoluţii a observat fraza „dacă nu vor plăti, să fie imediat trimişi în lagăr”, care este o dovadă, că indiferent de naţionalitate, persoana care a săvârşit o infracţiune era trimisă în lagăr; fie român, ucrainean, evreu sau ţigan. Era pedepsit infractorul.

  Fără îndoială că au existat şi excepţii, dar care trebuia să fie atitudinea autorităţilor legale româneşti din Basarabia faţă de exemplu, de cei şapte evrei prinşi noaptea în Chişinău pe când lipeau foi volante cu caracter prosovietic şi antiromânesc? Pentru o asemenea faptă în U.R.S.S., în mersul războiului persoanele vinovate erau puse la perete şi împuşcate fără anchetă şi judecată. În România însă, aceştia au fost anchetaţi, judecaţi şi în consecinţă trimişi în lagăr de muncă. Trebuia să fie lăsaţi să continue agitaţia comunistă în centrul oraşului Chişinău, deoarece legile ţării nu se răsfrâng asupra minorităţilor naţionale? Acelaşi lucru se poate spune şi de speculanţi, care artificial măreau preţurile la produsele alimentare sau le ascundeau, şoptind prieteneşte cumpărătorilor „cu ruşii era mai bine, nu?” Care trebuia să fie atitudinea autorităţilor legale româneşti în Basarabia şi Transnistria faţă de haitele de ţigani, care spărgeau casele văduvelor, ale familiilor în care bărbaţii erau plecaţi pe front şi furau tot: de la ou până la bou? Să fie lăsaţi să-şi facă meseria de „minoritari” sau să fie arestaţi, judecaţi şi trimişi în lagăr la muncă? A fost război. A fost cel mai sângeros război pe care l-a cunoscut omenirea, iar războiul îşi are legile lui. Este binecunoscută naţionalitatea comunismului, că în iunie 1940, când Chişinăul şi celelalte localităţi din Basarabia au fost ocupate de armata sovietică, majoritatea populaţiei de origine evreiască a întâmpinat această armată cu nespusă bucurie şi entusiasm. După răsturnarea situaţiei şi revenirea României în graniţele ei fireşti, atitudinea populaţiei minoritare respective a devenit ostilă, iar în multe cazuri excesiv de duşmănoasă, unii fiind lăsaţi de sovietici cu misiuni speciale de spionaj şi pentru tot felul de provocări.

  Într-un document depozitat la Arhiva Organizaţiilor Social-Politice a Republicii Moldova „Lista Centrului de partid, aruncat pe teritoriul Moldovei” descoperim, că din nouă persoane trimise de autorităţile sovietice, şase erau evrei, membri ai partidului comunist român, un rus, un ucrainean şi un „moldovean” pe nume Maslov Iacov Mitrofanovici, care până la război avea funcţia de secretar al CR Slobozia al ULCTM.

  Cei şase erau Scvorţov Mihail Iacovlevici, născut în 1908, cu ultimul loc de muncă – şef al Direcţiei cadre a Narcomatului de finanţe a RSSM, cunoscător al limbilor rusă, română, franceză, germană, evreiască, „aruncat” cu documente false cu pseudonimul Stropşa Semion Iacovlevici; Morghenştein Izrail Marcovici, născut în anul 1903, ultimul loc de muncă – funcţia de preşedinte al executivului orăşenesc Soroca, cunoscător al limbilor rusă, ucraineană, română şi evreiască (aşa-i în document, probabil ivrit – Al.M.), cu documente false, cu pseudonimul Mariuţan Dmitrii Antonovici; Boguslavschii Iacov Tovievici, născut în 1907, fost funcţionar la fabrica de piele din Chişinău, cu documente false cu pseudonimul Kvitko Mihail Iosifovici, cunoscător al limbilor rusă, evreiască, franceză, germană, română; Bruhis Srul Pincusovici, născut în anul 1904, ultimul loc de muncă – director adjunct responsabil pentru secţia politică al FZO din or. Chişinău, cu documente false cu pseudonimul Kurnosov Efim Stepanovici, cunoscător al limbilor rusă, evreiască, română, germană; Grinberg Ester Srulievna, născută în anul 1914, cu ultimul loc de muncă la redacţia gazetei „Moldova Socialistă”, care ştia limbile rusa, evreiască, franceză, română, cu documente false, cu pseudonimul Dobrovoliscaia Natalia Ivanovna şi Grinman Isaac Iosifovici, ultimul loc de muncă – redacţia gazetei „Moldova Socialistă” din Chişinău, cunoscător al limbilor rusă, evreiască, germană, franceză, cu documente false, pseudonimul Vlasov Zaharii Vasilievici.”

 19. COMPLETARE 2

  Pentru a înțelege mai bine cui i-am retrocedat ( adică pus pe tavă) palatul de la Sinaia construit de făptuitorul României moderne , Regele Carol I haideți să mai răsfoim:
  Mesajul bolşevic al regelui Mihai I. DOC

  Mihai I,

  Prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională (sic.), Rege al României, la toţi de faţă şi viitori, sănătate.

  Asupra raportului ministrului nostru secretar de stat la Departamentul Războiului cu nr.20906 din 15 August 1945; văzând jurnalul Consiliului de Miniştri nr.1210 din 1945; am decretat şi decretăm:

  Decret-lege

  pentru reintegrarea diviziilor de voluntari

  „Tudor Vladimirescu” şi „Horia, Cloşca şi Crişan”

  în compunerea forţelor armate române.

  (Dat în Bucureşti la 15 August 1945, Nr.2625 Mihai; MO, partea I, an CXIII, nr.185, 16 August 1945).

  Numai în anul 1945 au fost constituite sub „patronajul” regelui 9 loturi de „criminali de război”. Din primul lot în care erau incluşi marii generali Leoveanu, Macici, Calotescu, Trestioreanu, Ghineraru, Calafeteanu, Pătrăşcoiu şi personalităţi de talia lui Ion Haţieganu, Ion Năstase, N. Melinescu, Stere Marinescu, 29 de personalităţi şi generali au fost condamnaţi la moarte, dar clemenţa regală i-a salvat oferindu-le munca silnică pe viaţă. (AMApN, Fond „Memorii Bătrâni”. „Generali”, Litera M., Dosar nr.3:ASB. „Voinţa Armatei!”, nr.10 / 1941; Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Dosar 103 /1941).

  Să ne întoarcem la discursul din 15 octombrie 1947 :

  „ Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  Ratificarea Tratatului de pace şi politica de afirmare a independenţei şi suveranităţii naţionale aşează România în rândul ţărilor care merg pe drumul păcii şi colaborării sincere între popoare. (n.a. – pe drumul tovărăşesc al sovietizării, desigur.)

  Astfel, în domeniul politicii externe, România va avea un rol activ în consolidarea păcii, prin colaborarea strânsă şi sinceră cu naţiunile care respectă independenţa, suveranitatea şi libertatea popoarelor. (n.a. – Care naţiuni?)

  România va continua să desăvârşească colaborarea cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, a cărei armată şi-a dat sângele pentru eliberarea pământului nostru şi a cărei susţinere s-a manifestat în continuu în atâtea ceasuri grele pe care le-am străbătut de la terminarea războiului şi până azi.

  Prietenia şi colaborarea în toate domeniile cu Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, apărătoare constantă a păcii, a democraţiei şi independenţei popoarelor rămân baza însăşi a politicii noastre externe.

  Dimpotrivă, guvernul meu va continua politica de întărire a raporturilor cu ţările amice, încheind cu ele tratate de prietenie, colaborare şi asistenţă mutuală.

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  Convins de sentimentele domniilor voastre de dragoste şi devotament pentru popor, sunt încredinţat că veţi da guvernului meu acelaşi sprijin preţios pe care l-aţi dat până acum.

  Vă urez spor la muncă, rugând pe cel atotputernic să reverse binecuvântarea asupra lucrărilor domniilor voastre.

  Eu declar deschisă sesiunea ordinară.

  Mihai I

  (Dezbaterile Adunării Deputaţilor”, nr.1, şedinţa din 15 Octombrie 1947)

  • ***ZeV – regret că Doamna Pora, neinformată, la grămadă cu restul, ca să nu rămână mai prejos, a ridicat piatra împotriva presedintelui. Dar aş vrea să-i fie ruşine şi să iasă să-şi ceară scuze. Ar fi un gest în premieră.

 20. ION ILESCU L-A PRIGONIT PE REGE, LA DEBUTUL FACERII NOII LUMI ,,CU FATA UMANA”, IN PERIOADA IN CARE REGELE DEVENISE UN SIMBOL AL PIETEI UNIVERSITATII.
  PE FOND INSA, ION ILIESCU ARE NEVOIE VITALA DE PREZENTA REGELUI IN TARA REPUBLICANA, PENTRU A LEGITIMA RETROACTIV, PRIN PREZENTA, BOLSEVISMUL PE CARE REGELE L-A CAUTIONAT PRIN ACTUL TRADATOR SI UMILITOR DE ABDICARE.

  ps
  A fost nota mea , in totalitate, dupa ce declaratia Presedintelui m-a determinat sa citesc. De aceea il sustin pe Presedinte. Chiar daca unii il acuza ca este badaran si necontrolat, IN REALITATE, nImic nu spune fara a gandi temeinic si fara a fi bine informat. Si ne face sa ne aplicam asupra adevarurilor, pe care , de multe ori nu le vedem din LENE INTELECTUALA SI PARTIZANATE POLITICE.
  Asta face diferenta intre un politician providential si politrucii de duzina care incearca sa-l muste de cur. Nici macar acolo nu ajung. 😉

  • …o nota jenanta ,partinitoare si manipulatoare ,ai postat cu litere mari, ai gandit ca detinatorul patentul [literor mari ] 😆 😆 rau ii sa fii sambrias si sa scrii la comanda 🙄 😉

 21. Le refus du PS & PNL de mener les réformes «ressemble au scénario qui a conduit la Grèce dans cette situation de crise.

  PDL doit continuer le programme des reformes !!!

  Les socialistes se sont trompés tout au long de la crise financière que le monde a traversée en 2008, en réclamant des mesures totalement inadaptées à la situation, en désaccord d’ailleurs avec FMI.
  Ils se sont trompés pendant la crise, ils se trompent également en sortie de crise.
  Je me pose la question: le PSd est-il déconnecté de son époque?

  La ROUMANIE peut-elle connaître une réplique de la crise grecque?

  Les réformes courageuses entreprises depuis 2009 sont là pour protéger la ROUMANIE de la situation que traverse l’Espagne, l’Irlande, le Portugal voire la Grèce. Le refus du PSd de mener les réformes incontournables ressemble au scénario qui a conduit la Grèce dans cette situation de crise.

  Aujourd’hui, la politique roumaine du cabinet Emil BOC permet d’emprunter à des taux d’intérêts de l’ordre de 3%. En Grèce, ils atteignent près de 30%.

  Le PSd peine à trouver ses marques et se trouve à un tournant identitaire. Aucun leader socialiste n’est aujourd’hui en prise directe avec la marche du monde. Cela explique des réflexes qui appartiennent au passé.

  Ce que je sais du PSd, c’est que lui porte les propositions et le projet économique d’un parti irealiste, que ce soit sur l’abandon de la réforme actuelle de re organisation teritoriale ou le non-remplacement d’un fonctionnaire sur deux. N’est-ce pas fuir la réalité?

  PSd & PNl represent un GRAND DANGER pour la ROUMANIE MODERNE !!!

  • Eu comentez pe romaneste,daca PDL pierde ,50% sunt pierderi din cauza celor 2 posturi de TV,ANTENE SI RTV,comportamentul PDL acum este de parca ar vrea sa piarda,TREBUIE ARESTATII REACTIONARII,DEMAGOGII,MINCINOSII,MARCENARII,SANTAJISTII de ziaristi si patronii lor,CE CAUTA BOGDAN CHIREAC,SRS,CIUVICA,CIUTACU,care strebuiesc sa stea acum in puscarie pentru santaj,mita, DIACONESCU,un ordinar de santajist ,detine post TV,credeam ca PDL este un partid DUR,dar multi suntem dezamagiti de comportamentul lor.RUSII se descurca mai bine cu ziaristii care nu le convin,LEACUL ESTE GLONTUL.Asa scapam de acesti microbi numiti ZIARISTI,

  • Ce să fac , colega, când am spus că Blaga ar trebuie să conducă partidul, Frank m-a ,,certat”. 😉 😉

 22. Intrebari cu raspunsuri pe masura… Oricum…
  by Holotiuc Silvia on Sunday, June 26, 2011 at 12:18pm
  Your note has been created.
  Am ras cu lacrimi…

  Urmatoarele intrebari despre Australia provin de la potentiali vizitatori.
  Au fost postate pe website-ul unei agentii de turism australiene, iar
  raspunsurile sunt cele oferite “in realitate” de catre oficialii site-ului
  care au, in mod evident, simtul umorului.

  I: Bate vreodata vantul in Australia ? Nu am vazut niciodata la televizor ca
  ar ploua, deci cum cresc plantele? (intrebare venita din UK )
  R: Importam toate plantele gata crescute iar dupa aceea doar stam prin
  preajma, privindu-le cum mor.
  .
  I: Voi putea vedea canguri pe strada? (intrebare venita din USA )
  R: Depinde cat de mult alcool veti bea.

  I: As vrea sa merg pe jos de la Perth la Sydney – pot urma sinele de cale
  ferata? (intrebare venita din Suedia)
  R: Sigur, sunt numai trei mii de mile, luati multa apa cu dvs.

  I: Este periculos sa umbli prin tufisuri in Australia ? (Suedia)
  R: Deci este adevarat ce se spune despre suedezi.

  I: Exista ATM-uri in Australia ? Imi puteti trimite o lista a locurilor unde
  se afla acestea in Brisbane, Cairns , Townsville si Hervey Bay ? ( UK )
  R: Cumva ultimul Dvs. sclav a murit?

  I: Imi puteti da cateva informatii despre cursele de hipopotami in Australia?
  ( USA )
  R: A-fri-ca este continentul acela in forma de triunghi la sud de Europa.
  AUSTRALIA este insula aceea mare din mijlocul Pacificului care nu
  are… sau mai bine nu. Sigur, hipopotamii se intrec in fiecare marti
  noapte in Kings Cross. Veniti dezbracat.

  I: In care directie este nordul in Australia ? ( USA )
  R: Stati cu fata la Sud apoi rasuciti-va cu 180 grade. Contactati-ne cand
  sositi si va vom da si restul detaliilor.

  I: Pot aduce cu mine tacamuri in Astralia? ( UK )
  R: De ce? Folositi-va degetele cum facem si noi.

  I: Imi puteti trimite programul Corului de baieti din Viena (Vienna Boys’
  Choir)? ( USA )
  R: Austria este tara aceea micuta invecinata cu Germania , a carei… sau
  mai bine nu. Sigur, Vienna Boys Choir canta in fiecare marti noaptea in
  Kings Cross, imediat dupa cursa de hipopotami. Veniti dezbracat.

  I: Pot purta tocuri inalte in Australia? ( UK )
  R: Sunteti politician britanic, nu-i asa?

  I: Exista supermarket in Sidney si laptele se gaseste pe tot parcursul
  anului? ( Germania )
  R: Nu, noi suntem o civilizatie pasnica de vanatori/taietori de lemne.
  Laptele este ilegal.

  I: Va rog trimiteti o lista a tuturor medicilor din Australia care pot
  distribui ser impotriva veninului de sarpe cu clopotei. ( USA )
  R: Serpii cu clopotei traiesc in America , care este locul de unde veniti
  dvs. Toti serpii australieni sunt perfect inofensivi, pot fi prinsi in
  siguranta si transformati in animale de casa.

  I: Am o intrebare despre un animal faimos in Australia dar i-am uitat
  numele. Este un fel de urs si traieste in copaci. ( USA )
  R: Se numeste urs cazator (Drop Bear). Se numeste astfel pentru ca pica din
  arborii de cauciuc si mananca creierul oricui trece pe sub acestia. Il
  puteti speria stropindu-va cu urina umana inainte de a iesi la plimbare.

 23. Este de inteles cum unii ziaristi aici este vorba de ANDREEA PORA,schimba brusc directia,SE DUC LA BANCA ,IAU EXTRASUL DE CONT si SURPRIZA,CONTUL A CRESCUT si el BRUSC. ASTA ESTE PROBLEMA TUTUROR “JURNALISTILOR”

  • ***ULTIMUL SAMARITEAN – nu ştiu ce a fost în capul doamnei Pora. Dar, altceva: din multitudinea celor care s-au încolonat automat în favoarea monarhiei luând atutudine împotriva presedintelui, nu pot să cred că nici unul nu a ştiut de documentele care acum au invadat internetul. Cu atât mai mult sunt de condamnat cei care au ştiut de existenţa acestor documente şi nu le-au pomenit, nu ca să-i dea dreptate presedintelui ci ca să restabilească un adevăr istoric. Se pare că toţi aceştia, deveniţi monarhişti, brusc, instantaneu şi dintr-o dată, îi subestimează tare pe români pe care-i consideră dispuşi să înghită orice şi oricum fără să se intereseze.
   Este dovedit de ani de zile că preşedintele când iese pe tv-uri este foarte bine informat şi fiecare spusă e măsurată şi poate fi dovedită cu acte, documente, martori. Măcar doamna Pora ar fi trebuit să ştie acest lucru.
   Păcat! N-a avut răbdarea necesară să caute, să se intereseze, să vadă pe ce s-a bazat preşedintele când a făcut aşa afirmaţii.

  • silvester,toti ziaristii au reactionat prin imitatie la toate posturile tv ,dupa opinia lor gasise momentul de consens sa reaprinda LUMANAREA regalitatii in romania.Nu cauta realitati,onestitate,corectitudine,si sau obisnuit sa minta,sa dezinformeze,stiu ca majoritatea populatiei cred ce LI SE SPUNE la TV.Acesti nenorociti de “jurnalisti” deja sunt constienti ca au IRADIAT marea majoritate a consumatorilor de media in tara,ei merg la sigur.Va salut cu respect.

 24. Dragi fete și băieți…stați oțâră locului și ascultați ce mi s-a întâmplat, taman în urmă cu 15-20 de minute.
  Întors de la liturghie și împărtășania cuvenită postului sfinților Petru șI Pavel, m-am așezat la masă, după ce am pregătit în prealabil usturoiul și am spălat vasele.
  La primul fel, liniște, pentru că la televizorul din bucătărie, nu pot privi fără a risca să-mi introduc lingura în ochi sau în urechi, din neatenție.
  La felul următor, cel atât de așteptat, recte, pangasus cu mămăliguță, ce-mi trece prin scăfârlie ? Hai să aprind televizorul și să comut pe un post în românește. Dau de …iRTV, ridic privirea și rămân blocat cu furculița în aer, în care tocmai înfipsesem un bucată mustoasă de pește îmbibată în mujdei. Ce s-a întâmplat ?
  Pe manșeta superioară, mobilă, a televiziunii de ,,lipsa de altceva”, văd scris cu majuscule : NEWS ALERT- ,,Victor Ponta a facut o declarație ȘOC despre Traian Băsescu la Alexandria”
  În acest timp, stomacul gol de aseară, ce își aștepta rândul cuvenit după împărtășanie, urla: ,,Dă-mi dumicatul !!!” . Eu, nimic. Așteptam să ,,curgă” continuarea. Mă gândeam : Băi, ce dezvăluire fulminantă va face vitezistul uselist ?
  În fine, apare de la dreapta la stânga, următorul text : ,,Traian Băsescu caută sticlă pe jos”.
  În acel moment, credeți-mă că am rămas cu gura căscată, cât să intre tot peștele din farfurie. Moaaamă, m-am gândit, ce tâlc ascuns, desprins din meandrele concretului, camuflează propoziția de mai sus (la propriu) demnă , aparent, de o teză buclucașă la limba română corectată la sediul unui grup școlar ? Am privit perpendicular, am închis ochii, am murmurat o rugăciune de limpezire a minții…nimic. Nu am dat decât de schelete de cai morți , nisip și piatră.
  Într-un final, am conchis : ori eu sunt cel mai mare dobitoc din sistemul solar, ori PSD trebuie de îndată să-și aleagă un alt lider. Dar pe cine ? Nu știți ? Ei bine, nici mie nu-mi vine vreo idee.
  Ar mai fi o variantă de rezervă…..să spunem, partidul s-ar întări, sau cel puțin, ar deveni mai frecventabil prin amuzamentul de banc bun al declarațiilor publice, dacă i-ar coopta în staff pe doi dintre colegii noștri care au întotdeauna ceva de spus în sens de vițeversa, dar foarte nostim : Puiu și/sau Turnul de observație. 🙂
  Poftă bună tuturor.

  • Lasand gluma deoparte, ganditi-va ca acestia sunt oameni care vor conduce destinele noastre, ale celor care, daca nu suntem in masura sa le fim asemeni si alaturi, nu suntem nici macar in stare sa plecam cat mai departe.
   Pofta buna si o zi buna dumneavoastra si tuturor.

 25. Sunt de acord ZeV cu punctul de vedere al dvs.Frank,sigur are preferintele sale politice,in general in partid nu avem un nucleu dur, trebuiesc altfel gestionate problemele de care am vorbit.Comentariile dvs foarte bine argumentate,documentate,merita intreaga atentie a tuturor colaboratorilor si a administratiei acestui blog.Va salut cu respect.

 26. Nu stiu ce se intâmplă. Azi am postat foarte greu. Ultima postare s-a dus dracului şi nici nu am luat-o cu copy… Faceti ceva si puneti la punct blogul. Degeaba e aspectos daca nu e şi util.

 27. @silverstar
  Inspirată trimiterea ta la comentariul domnului Aligică, echilbrat și de bun simț, care m-a condus la pagina domnului Cioflâncă, implicit la comentariile unor cititori de mare calibru analitic, cărora le-ar sta foarte bine și pe prezentul blog.
  Iată de exemplu ce spune un anonim:
  ,,Opinia oricarui om de buna credinta, neimplicat personal in problema conflictului Basescu-Mihai I, nu poate trage alta concluzie decat: regele Mihai I a facut un URIAS serviciu sovieticilor prin actul abdicarii (mai ales asa cum a fost scris!), un IMENS cadou si avantaj miscarii comuniste interne si internationale (si ideologiei crimnale care-i sta la baza) si a dat o DEVASTATOARE lovitura FIINTEI NATIONALE, Romaniei, romanismului si spiritului romanesc.
  Suntem umiliti pe vecie sub vremuri. Suntem considerati mici-marunti, meschini, lasi, inselatori, fara caracter. Mai grav este ca, odata cu aceasta degradare a demnitatii nationale, s-a produs si o inversare a sensurilor valorilor: exact aceste trasaturi puturoase au devenit valori cultivate drept merite in viata de zi cu zi.”

  sau, a domnului Marius Delaepicentru:
  ,,Şi eu consider nedrepte epitetele prezidenţiale, iar în acelaşi timp sunt dezgustat de indignarea revoluţionar-culturală a traficanţilor de simboluri, monarhişti de circumstanţă.
  Ca o observaţie personală, faptul că şi monarhiştii “cronici” şi onorabili (GDS) au protestat în alb-negru, pentru mine este un semn mai degrabă de idolatrie. O interpretare prea grosieră a ceea ce reprezintă adevărul şi demnitatea (dacă or fi protestat în numele demnităţii). Mai rămîne să o descopere şi dumnealor. O spun ca monarhist (nu neapărat militant).”

 28. @Silversar
  Am mai găsit un cometariu interesant (și cu asta închei subiectul) , al domnului Mih adresat domnului Cioflâncă:

  ,,Consider ca o clarificare a perioadei istorice din trecutul nostru relativ recent, este dificila, dar nu imposibila si, mai presus de toate, foarte necesara. mai ales ca decenii si generatii intregi, am fost intoxicati cu istoria rescrisa de slujitorii sistemului comunist.
  O remarca (si sper sa nu mi-o luati in nume de rau): acordand tot respectul si toata intelegerea si compasiunea fata de suferintele evreilor, am remarcat ca in articolul dumneavoastra, cuvantul “evreu”(sub diferite forme), apare de sase ori, cuvantul “roman”, niciodata.
  Vorbim despre o pagina din istoria romanilor, in primul rand, despre personaje, fapte, evenimente care au afectat, in primul rand, poporul roman. Si nu cred (este parerea mea), ca putem incerca o analiza si o apreciere cat mai apropiate de realitatea istorica, luand ca repere doar unele aspecte si raportandu-ne, de exemplu, doar la impactul asupra unei categorii, nu si a altora, a unei societat, asupra unui popor, in intregul lui.
  Iar pentru noi, romanii, actul abdicarii (unic in estul Europei) reprezinta un momentul cheie pt subiectul in discutie , ca si momentul 23 august (precipitarea evenimentelor cu cateva zile, pt impiedicarea semnarii unui armistitiu in conditii mult mai avantajoase pt Romania). Nu am o pregatire de specialitate si nici pretentia ca parerea mea este infailibla, dar si in ’44 si in ’47, actiunile Regelui Mihai au “coincis” cu intentiile rusilor si comunistilor romani, in contra interesului national si spre marea si indelungata suferinta a poporului roman.”

 29. Buna dimineata şi o săptămână bună. Un zâmbet pe răcoare 😆

  Saracă Cenusareasă spăla vasele, făcea curătenie in camere, spăla hainele pentru tatăl său, mama vitregă şi cele două fiice. S-a căsătorit cu prinţul. Acum spală vasele, curată camerele si spală hainele pentru intreg palatul regal …

 30. Cata dreptate are samariteanul cand sustine ca aceste gunoaie de ziaristi ar trebui executati cu sange rece la fel ca la rusi iar cele doua posturi ar trebui desfiintate,nu lasate sa jubileze.

 31. Buna dimineata
  Afirmam ieri, orele 02.50, ca Victor Ponta este nedemn de functia de lider al PSD, raportandu-ma doar la interesele acestui partid.
  Dar, avand in vedere ca sustin, ca orice om normal, reforma in tara mea, cred ca, din aceasta perspectiva, analiza domnului Sebastian Lazaroiu este cea corecta.
  Acesta a afirmat (citez):
  ,,”Dl Ponta e un real ajutor pentru PDL si trebuie mentinut” in conditiile in care exista nemultumiri in PSD legate de el, dar “noi speram sa reziste”.
  Intrebat prin ce isi sustine aceste afirmatii, Sebastian Lazaroiu a declarat ca Victor Ponta “are vocatia tradarii in sange”, in conditiile in care l-ar fi tradat cu Mircea Geoana, dupa ce acesta a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Basescu, dupa care ar fi negociat cu PNL si cu UNPR.
  “PDL are 200.000 de membri. Victor Ponta este al 200.001-lea”, a mai spus Lazaroiu.”
  PS
  Așa este, să-ți dea Dumnezeu sănătate, domnule Victor Ponta și să ne fericești, zilnic, cu discursuri și declarații la fel de entelegente ca și până acum, spre deplina și corecta…informare a cetățenilor încă indeciși. 🙂

  • Spre exemplu, domnul Victor Ponta, a mai scos o perlă : i-a pus condiții șefului statului ,care nu va face altceva, decât va uza de prerogativa constituțională stipulata in art.88, care are următoarea formulare:
   ,,Președintele poate adresa Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale națiunii.”
   De altfel, aproape TOȚI psediștii denotă în fiecare zi că sunt certați cu logica, democrația, bunul simț și interesul național.
   Iată ce au decis, mai deunăzi, socialiștii români din APCE:
   ,,”Astazi (într-o zi de joi n.a.), la Strasbourg, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va tine un discurs si va raspunde unor intrebari. Prezenta lui Traian Basescu la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, o institutie de promovare si de protectie a drepturilor omului, democratiei si statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, in Romania, un stat politienesc”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.”
   COMENTARIUL MEU (INTERMEDIAR):
   Cum credeți că ,,argumentează” pesedeii sintagma ,,stat polițienesc” ? Țineți-vă de garduri , să nu cădeți pe jos:

   ,,Social democratii sustin ca arestarea miercuri, la Pitesti, a presedintelui Consiliului judetean, Constantin Nicolescu, presedinte al filialei PSD Arges, pentru asa zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezinta o dovada ca e un stat politienesc.”

   CE SE MAI POATE ADĂUGA ? 🙂

 32. In timp ce pe noi s-ar parea,zic s-ar parea ne preocupa sexul ingerilor-a fost au ba las,REGELE MIHAI-viata merge inainte,si merge cum nu se poate mai ciudat.
  Stirea care ar trebui sa puna pe jar societatea romaneasca sunt sigur ca nu va fi absolut de loc comentata,ea este de acum de la prima ora si arata cit se poate de clar ce MENTALITATE,are acest popor,dar iata stirea:
  ,Mai multe razii in liceele bucurestene efectuate,s-au soldat cu eliminarea mai multur liceeni pt frauda si tentativa de frauda’.

  Hopa,liceeni,FRAUDA,TENTATIVA DE FRAUDA,INVATAMINT,BUGETARI,BANI,GREVE,MINCIUNA SI………………..HOTIE.
  Cred ca suntem unicat din acest punct de vedere,-VREM DIPLOME,DAR FARA SA INVATAM,VREM LOCURI DE MUNCA BINE PLATITE,DAR FARA SA MUNCIM,VREM BUNASTATARE DAR SA MNE-O PLATEASCA ALTII-Iata cum jmecherasii de bucuresti si de romania,inca de pe bancile scolii,sub atenta supraveghere a profesorilor invata sa……….FURE,SA FIE TICALOSI,IAR MAI TIRZIU SA FIE………………PESEDISTI……………….

 33. Nu candida contra lui Victor Ponta.Desi are fatza de copil te face.Restul suna a can-can.
  Nu ma intereseaza,eu vreau sa vad o mare frumoasa,desi e neagra sau mai nou verde,ca e plina de alge,vreau sa vad autostrazi,chiar si suspendate,vreau sa vad terenuri lucrate,nu pline de balarii.O sa mai vad asa ceva?Toate terenurile agricole sa fie cultivate,ca pe vremea lui ceausescu.
  Ceva ma deranjeaza:de ce telefoanele vor fi ascultate legal?De ce sms-urile vor fi urmarite?De ce e-mailurile la fel?De ce?de ce?de ce?Asta nu e democratie,e neo comunism.
  Ce e proiectul ala comunism?Vreti o asemenea lege?Inca ceva: prea ii bagati in seama pe unguri,e posibil sa se ajunga la razboi civil din cauza voastra.

 34. , LUPII TINERI PESEDEI MAI LACOMI SI HRAPARARETI DECIT INAINTASII LOR MOMENKLATURISTII’

  Nu este zi in care sa nu mai aflam ca inca o ,TINARA SPERANTA PESEDISTA ‘si-a bagat adinc minutele in banii publici,s-au a incercat prin tot felul de inginerii si scheme contabile sa insele statul cu milioane de euro.
  Cu cit hotiile sunt mai mari cu atit autorii lor sunt mai prezenti pe ecranele mogulilor si mai vehementi,mai galagiosi,mai rai.
  Ultimii veniti in SELECTUL CLUB AL LUPILOR TINERI PESEDISTI,TILHAri,ESTE ACEST DERBEDEU DE BUCURESTI AVOCATUL DE 38 ANI DE SOVA.
  Prieten cu VICTOR PONTA,la catarama,dar si cu CRISTIAN RIZEA,un fatalau,atit de respingator incit de cite ori il vad pe sticla simt nevoia sa-l palmuiesc,avocatul sova,a supt bine mersi si din banii europeni,pe care fatalaul RIZEA,ii gestiona din postura de sef de agentie.
  Dupa scandalul monstruos de trafic de carne vie,pornografie si prostitutie,in care sunt implicati ROBERT NEGOITA,MIRCEA BANICIOIU,VICTOR PONTA,iata ca acum aflam si de unde provin banii,sursa-FONDURILE EUROPENE.
  Este de-a dreptul incredibil cit de repede s-au adaptat acesti lupii tineri pesedei ,si cit de repede si-au insusit metehnele BATRINILOR PESEDEI DINTOSI,CU MATUSI VENITE DIN ALTE LUMI.
  ESTE PESTE PUTEREA MEA DE INTELEGERE CIT DE REPEDE S-AU ALINIAT CONSTIINCIOSI,PT A DEVENII NISTE ADEVARATI PRADUITORI.
  Acest tablou,sinistru,cu PRADUITORII tineri pesedisti,pe mine unul ma inspaiminta,si ma inspaiminta pt ca desi sunt in opozitie,EI FURA MAI ABITIR DECIT CEI DE LA PUTERE.
  Daca ritzi si botis s-au jucat cu bani marunti-PESEDEII NU SE INCURCA DECIT CU CIFRE CEL PUTIN CU 6 ZEROURI.
  Daca pedelistii au avut doi rataciti,IN PSD SUNT ADEVARATE RETELE ALE CRIMEI ORGANIZATE,INCEPIND CU PROSTITUTIA,TRAFICUL DE CARNE VIE ,SPALARE DE BANI SI JAF,JAF LA DRUMUL MARE.
  Dintr-o singura miscare DRAGNEA,A PUS PE SPATE TOATA ROMANIA-banii,850 milioane de euro,sunt blocati,mii de oameni stau si nu pot lucra,ati auzit bine,mii de oameni sunt pe punctul de a-si pierde slujbele,si zeci de firme sunt in impas.
  I-ati vazut pe pesedeii sa fie ingrijorati??????????
  a-TI VAZUT DEZBATERI APRINSE PE ACESTE SUBIECTE LA TELEVIZIUNILE MOGULILOR TICALOSI?????????????
  Nuuuuuuuu,n-ati vazut si nici nu veti vedea,dar veti vedea actiuni de atac asupra sigurantei nationale,ambalate perfid,si parsiv,in tot felul de actiuni,care freizeaza,absurdul,dar mai ales stabilitatea romaniei.

  • ..Și-n tot acest timp, în care viața oferă exemplele ilustrate de tine, te întreb …….CE MAMA NAIBII FACE ACTUALA CONDUCERE A PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL, PE CARE TU O SUSȚII, DOAR PENTRU CĂ A FOST DECISĂ DE PREȘEDINTE ȘI ÎMBRĂȚIȘATĂ CVASIINSTANTANEU DE DOAMNA ELENA UDREA ?!
   E SUFICIENT, STIMATE COLEG ?
   Aiasta e problemă nesexistă, prietene, nu tocăneala în piuă pe bloguri cu efect electoral zero tăiat în două !
   Când va sosi momentul, de altfel inevitabil, în care Președintele va urca la timonă și va da comanda ,,vânt din pupa, Ismaile”, ce va rămâne în urmă ? O ceată de copii lipsiți de colace de salvare și cărora nu le prea place apa, mai ales cu valuri. De aceea , de pe acum, trebuie să învețe să înoate, pentru a se descura singuri, ,,călcând apa” , începând cu 2012. Ca să nu mai spun ,2014.

 35. Merci Madalina,nu-mi ramine altceva de facut decit sa trimit la adresa pe care inca nu o stiu,un buchet mare de flori,cu multumirile care se impun…..

  Administrator:
  Multumesc este de ajuns 🙂 .
  O zi frumoasa Frank!

 36. Ze.V-haaaaaaaaaaa,esti sugubat,dar doar atit.
  Sa admitem ca din clasa in care invatam am fost singurul cu copiuta.
  Dar ce te faci acum cind,E UN ADEVARAT FENOMEN?????????
  Valeriu,hai nu te fa ca nu intelegi,ca intelegi perfect ce am vrut sa transmit-SI CESTIUNEA ASTA CU PATRIOTISMUL LOCAL,LASA-L.
  Ne scot ochii europenii in fiecare zi ca suntem un neam de hoti,ne supraveagheaza toata ziua U.E. justitia,si noi?????????????
  Pai ori,ori,din doua una…..eradicam jmecheria,furtul de oprice fel,ori lucram nuantat si:
  ,HOTII NOSTRII SUNT MAI CURATEI CA HOTII LOR’

  • Problema nu e furtul, de altfel minor, la examente, ci altceva dragă Frank. CALITATEA EXECRABILĂ A PREGĂTIRII ELEVULUI, CARE DENOTĂ GRAVE CARENȚE DE SISTEM. Desigur că procesul de reformă, atât de blamat de opoziția ce a semnat ipocrit Pactul pentru Educație, este mai mult decât necesar, dar va fi, din păcate, lent și sinuos.
   De aceea este imperios nevoie de un PDL SOLID ȘI COERENT, CU O CONDUCERE DE FIER ! Din interior, nu din afară !

 37. HAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIII-BALBECK-………….CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU…………………HAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIII
  Asta-i de coma,dar macar spune adevarul.
  Omul vrea ca pe vremea lui ceausescu, ce mai a spus si el, o data adevarul…………

 38. Citez dintr-un Manual New World Order scris in urma cu 108 ani : ”Principalul nostru obiectiv este sa slabim mintea publicului prin nesfirsite critici, facute in nenumarate directii; sa indepartam reflectiile serioase ale publicului caci acestea pot da nastere la rezistenta; sa distragem fortele mintii spre lupte false fara scop. In loc sa ne razboim sa stingem focul, vom folosi pasiunile lor, vom lua ideile lor in loc sa le eradicam, le vom cultiva si le vom amesteca, important este sa nu fie finalizate aceste idei, sa ramina intr-un vesnic amestec brut, primitiv. Pentru ca opinia publica sa fie in miinile noastre trebuie sa o aducem intr-o stare de zapaceala, prin oferirea unor puncte de vedere atit de contradictorii din toate partile, incit sa-i facem pe oameni sa-si piarda capul in acest labirint, pentru a ajunge la concluzia ca cel mai bine e sa nu-si mai bata capul cu nici o chestiune politica. Publicul nu trebuie lasat sa analizeze prea serios nici un eveniment, trebuie bombardat cu un sir nesfirsit de evenimente, false probleme si pasiuni primare. Trebuie sa descurajam orice initiativa personala, daca in spatele ei se afla si inteligenta aceasta initiativa poate face mai mult decit milioane de oameni, nimic nu e mai periculos decit initiativa personala.”

  • Excelent fragment și atemporal. A fost valabil acum 108 ani, va fi la fel și peste 1000 . Dacă între timp lumea nu se va deștepa și va duce în faliment toate scursurile destinate exclusiv stimulării instinctelor primare și adormirii rațiunii.
   Cum am mai spus, o poate face prin….banala telecomandă. Dar mai ales, prin educație. 😉

  • ***ZeV – aici e ideea – lumea nu trebuie lăsată să se deştepte. O lume deşteaptă este un pericol pentru cei ce ni se vor conducători.

  • Silvester,postuile de tv si presa scrisa a grupului INTACT si REAL.TV. creaza zilnic teme false,focalizeaza o persoana care reprezinta pentru ei un mare pericol potential ,sunt constienti ca au format o audienta fidela ,stabila, si rezultatele sunt cele din sondaje(evident daca sunt reale).Si PDL le da o mana de ajutor, trimit in studio numai boierime, zaharisiti,neinteresati, singura care lupta este DNA ANDREEA VOSS. POT FI ADUSI LA TACERE, CIUVICA,stiti cum ia pus calculatoarele in cap NASTASE,CHIREAC,SRS,CTP,CIUTACU,nu sunt cinstiti secaturile astea,TOTI AU CATE O GAURA IN BABORDmdar nu se vrea,BLEJNAR nu le stie magariile,nici un om bogat nu este infailibil,FISCUL<GARDA,POLITIE,si tot ce am la dispozitie pe ei zi si noapte,asa le narui afacerile.MAI PIER OAMENI,calcati de un camion, UN GLONT RATACIT,METROUL SI EL FACE VICTIME,ce seamana ,aia trebuie sa culeaga.FELIX codosul nu poate fi schimbat de la senat?legea lustratiei este in parlament de cand iera flacau TICU DUMITRESCU.

 39. Nanu Constantin DOAMNA UDREA,VA ROG EU,TRANSMITE-TI PRESEDINTELUI SA FIE RELAXAT,SA VORBEASCA DIN PREZIDIU SI NU DE LA PUPITRU OFICIAL!REGRET ENORM CA ATI CEDAT LA SANTAJUL UDMR,TREBUIA MERS MAI DEPARTE CU RISCUL ANTICIPATELOR!SUNT DEZAMAGIT,REFUZUL INEXPLICABIL,INCREDIBIL AL COLEGILOR MAGHIARI,CARE PARADOXAL DE SUSPECT,RENUNTA SI LA VARIANTA…LOR DE 16!NU MAI INTELEGT NIMIC DIN POLITICA ROMANEASCA….SI COMUNISMUL JUBILEAZA!

  • Nu, nu au renunțat la varianta lor de 16, ci PDL nu a acceptat-o, rămânâd ferm pe poziția prezidențială centrată pe varianta inițială de 8, sau cea maximală de 8+2. Evident că UDMR-ului nu-i convine o astfel de versiune a organizării, din care ei pierd, nu numai că nu câștigă nimic în plus. Să vedem ce se va întâmpla la toamnă.

  • ***ZeV – nu inteleg de ce UDMR nu accepta varianta 8+2 si vor s-o impuna pe cea cu 16? Lamureste-mă, te rog…

  • În varianta 8+2, practic, cele două județe sărace Covasna și Harghita rămân așa cum sunt, NICI MĂCAR UNITE ADMINSTRATIV CUM ȘI-AR DORI SECUII, dependente direct de guvern sub aspectul finanțării. Dependente de GUVERNUL ROMÂNIEI. În schimb, celelalte 8 regiuni, configurate după actualele regiuni de dezvoltare stabilite în acord cu programele din finanțare europeană, vor putea atrage DIRECT fonduri europene, fără intermedierea MDRT, sau a altor ministere și, cel puțin teoretic, vor gestiona mai judicios fondurile destinate infrastructurii. În atare variantă, se dă o lovitură decisivă intențiilor secuimii de aglutinare într-o entitate mai mare cu potențial autonom de dezvoltare….și de secesiune, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.
   Dacă maghiarii ar accepta varianta inițială a guvernului, de 8 regiuni, practic, s-ar crea zone administrative în care ponderea populației maghiare s-ar diminua drastic, ei temându-se că vor pierde tot ce au câștigat până acum. Președintele le-a explicat că plăcuțețe bilingve și utilizarea limbii maghiare în administrație , justiție sau la școală, nu vor fi afectate de noua reorganizare. Dar ungurii sunt circumspecți.
   În varianta UDMR, de 16, se pot configura comunități regionale ceva mai mici, după criterii etnice, combinând județe adiacente cu populație maghiară numeroasă sau majoritară. De aceea insistă pe ea. Să mențină la un loc maghiarimea și să beneficieze în același timp de facilitățile autofinanțării directe din surse europene.
   Practic, PDL și Președintele nu pot permite UDMR nici măcar un pas, oricât de mic ar fi el, înainte, pe drumul dezideratului lor programatic pe termen lung, de autonomie teritorială pe criterii etnice.

  • …Iar ce vrea, prin aruncare ,,la plesneală” pe piața media, USL, se cheamă suprabirocratizare. Adică lăsăm județele așa cum sunt și mai inventăm alte 8 regiuni, ca verigi suplimentare între statul central și comunitățele locale. Este, în mod evident evident , o prostie cu caracter electoral, care ar amplifica cheltuielile de funcționare ale statului. De aceea , sunt convins, nici useliștii nu cred în ea. 😉

  • ***ZeV – observ că PDL e nebun după putere şi acceptă ca aceste t â r f e UDMR să-i joace cum vor. Şi asta se întâmplă de 20 de ani, nu de acum. UDMR-iştii întotdeauna au şantajat, au ştiut să se vândă scump, ceea ce mă determină să spun că, de mai mai bine de 20 de ani, ţara e condusă de UDMR-işti şi nu români.
   Unde este mândria noastră, de român? Ce facem, ne lăsăm duşi de nas de nişte venetici care încet, încet devin stăpâni, la noi acasă, peste noi, şi de dragul puterii primesc tot ce vor? De ce, in atare condiţii, guvernul PDL nu-şi dă ori demisia ori să arate că este ferm, de oţel şi nu cârpa UDMR?

  • siverstar
   Acum intelegi de ce sunt atat de suparat pe [liberali] ? Ar fi putut face un pol de dreapta cu PDL, de mult timp, iar Romania ar fi castigat ani de reforma, din 2005 incoace. Astfel, UDMR nu ar fi fost un partid balama pe care sa-l curteze taberele politice romanesti, ci ar fi ramas in opozitie.
   Dupa cum se vede, cand ROMANII SE CEARTA, CASTIGA…MAGHIARII.
   Nu trebuie sa ne suparam pe unguri ca sunt uniti, ci PE NOI INSINE CA NE DAM SINGURI CU STANGU-N DREPTU’ DE 20 DE ANI !

  • …iar PDL nu a cedat nimic, dar nici nu poate parasi puterea lasand tara pe mana canaliilor useliste , pe care le doare-n exact în anus de soarta romanilor si a Romaniei ! S-ar face frate si cu dracul, numai sa-si pastreze privilegiile individuale si de grup ilegitim, intangibile de ,,bratul” unei justiții independente !

  • ..daca pedeleul ii de dreapta ,eu sant Diogene fara cana 😆 ,singurul partid de dreapta in Romania ii PNL ,care in momente de criza acuta ,[in mare parte ii vina conducerii dezastruase a pedele plus criza mondiala ] are grija si de clsele sociale sarace ,asta-i un partid de dreapta modern si occidental .

   ..in loc de cana ,folosesc cantalaul 😆

  • Mulțumesc, MARCEL, edificator articolul. Este timpul să privim istoria, în sfârșit, ca pe o știință, nu ca pe o ideologie, așa cum ,,ne-au învățat” de cca 66 de ani.
   Și foarte important, trebuie să ne confruntăm, așa cum au făcut japonezii, cu relitatea istorică nudă, cu toate zonele ei de neplăcere, duritate, atrocitate, trădare, sau lașitate. Doar așa ne putem reconcilia cu trecutul și cu noi înșine, ca nație. Și ne vom întări, astfel.

  • ***puiu – când am citit întâi pe Rtv, chiar asta mi-a venit în minte… Vanghelie în PDL dar şi cu funcţie, nu ca simplu cotizant.
   La anu’, la alegeri, va fi jale-n Bucureşti. Cine mai garantează pentru senatori şi deputaţi?

 40. DOMNULE SILVERSTAR!Varianta de reorganizare a lui Basescu, cea mai buna – Sondaj Ziare.com

 41. ***Marcel – o fi, nu te contrazic dar vezi că n-o poate aplica din cauza iudelor?

  PS: nu mi-am făcut schimbare de sex şi nici nu am de gând…
  Încântată de cunoştinţă. Mi-s Silvia.

 42. DOAMNA UDREA!A INCEPUT ASA ZISUL “PROTEST AL TRADATORILOR”…SE FETISIZEAZA ACUM LA RTV!PDL CE FACE?
  TRAIAN BASESCU TREBUIE SA VINA URGENT CU PRECIZARI SI ARE IN APARAREA LUI CATEVA ACTE FOARTE VALOROASE :Carol al II-lea: “Marti, 30 decembrie 1947. O zi ingrozitoare, ce zi sfasietoare: la 5 d.a. [dupa-amiaza], bietul si credinciosul Ribeiro telefonează că Reuters a comunicat că Mihăită a abdicat, azi, la 3. Vestea a căzut ca o măciucă pe capul nostru, am rămas, literalmente, trăznit. Reprezentantul lui Reuters a si venit aci aducandu-mi telegramele, cari dau oaresicări detalii. La 3, a iscalit abdicarea si a dat o Proclamatie către popor, iar unele vesti zic că la 4 va părăsi Bucurestiul. A si fost proclamată Republica Democratică Populară, alias Sovietică. M-a apucat o furie auzind această stire; cine dracul l-a pus pe Mihăită să se intoarcă, ca, după o săptămană, să plece in conditiile cele mai urate si dand către popor o proclamatie rusinoasă. Nu numai că abdică pentru el si urmasii săi, dar spune, in proclamatie, că lasă poporului grija de a-si alege felul cum doreste să fie guvernat, considerand că monarhia este un obstacol serios in calea dezvoltării democratice a Ţării. Mă sufocă ideea că fiul meu, ca suveran, să poată să-si puie iscălitura sub un document astfel redactat. Toti luptăm pentru a arăta lumei că forma democratică nu numai că este compatibilă cu Monarhia, dar că si asta este, de fapt, mai garantată sub un suveran, decat sub un presedinte, care-i, totdeauna, un om de partid si iată că, acuma, Mihăită declară, sub iscălitură, contrariul si, in acelasi timp, autentifică actul de nastere a Republicii, forma de stat care nu poate permite Romaniei de a trăi.” http://www.curteaveche.ro/Carol_al_II_lea_Intre_datorie_si_pasiune_Insemnari_zilni ce_vol_V_1946_1948_-3-20
  Sper ca presedintele sa nu o lase balta aceasta tema,ca si cea cu reorganizarea,unde udmr ,ne-a calarit incurajat de usl!

 43. IMI CER SCUZE,SUNT NOU AICI SI NU STIU DE FAPT CINE ESTE DOAMNA SILVERSTAR!BANUIESC CA MODERATORUL!!!!!!?????
  NU INTELEG ,DOAMNA UDREA NU ARE PE CINEVA CARE SA PREIA CELE MAI INTERESANTE SI UTILE OPINII?
  ESTE FOARTE ADEVARAT CA TIMPUL DANSEI ESTE EXTREM DE LIMITAT,DAR SE PARE CA PDL NU MAI ARE IDEI CAND E VORBA DE DECIZII MAJORE SI CURAJOASE!
  PE DE ALTA PARTE REGRET ACTIVIATEA FOARTE RESTRANSA PE ACEST FORUM!
  PUTINA PUBLICITATE NU AR STRICA!
  SI INCA CEVA,DOMNA MINISTRU!DACA SE STIE CA PE FORUMURILE …PATRIEI PE ONLINE,SUNT SUTE DE MERCENARI PLATITI CONSISTENT DE USL,CARE SUNT PREZENTI 24 DE ORE IN FATA PC,CU CELE MAI FABULOASE INEPTII TRIVIALE,DE CE PDL NU POATE SA ISI PERMITA O CONTRAOFESIVA!PRIVITI PE FORUMURILE ZIARE.COM-O CATASTROFA COSMICA,MODERATORUL LUCREAZA MANA IN MANA CU USLASII…SI FAC TREABA!EU SUNT UN SIMPATIZANT AL PRESEDINTELUI SI AL PDL,DIN 2005 SI MA BAT APROAPE TOATA ZIUA CU NATANGII COMUNISTI,DAR SUNT OM SI NU POT SA FAC FATA LA TZUNAMI PROVOCAT DE OAMENII OPOZITIEI!CRED CA TREBUIE SA FACETI CEVA IN ACEST SENS.EU O FAC PE GRATIS SI DEZINTERESAT!MA DOARE DOAR LIPSA DE SANGE IN INMSTALATIE LA PARIDUL DE GUVERNAMANT!SA AUZIM DE BINE!

  • 1. IMI CER SCUZE,SUNT NOU AICI SI NU STIU DE FAPT CINE ESTE DOAMNA SILVERSTAR!BANUIESC CA MODERATORUL!!!!!!?????
   Marcele, ai greşit! Mai trage o dată!

   2. NU INTELEG ,DOAMNA UDREA NU ARE PE CINEVA CARE SA PREIA CELE MAI INTERESANTE SI UTILE OPINII?
   Marcele, ai sfeclit-o! Te-a trecut Admin-ul la catastif. Vezi că este un afurisit!

   3. PE DE ALTA PARTE REGRET ACTIVIATEA FOARTE RESTRANSA PE ACEST FORUM!
   PUTINA PUBLICITATE NU AR STRICA!
   Marcele, tu precis vrei să ne propui vreun contract de publicitate!

   4. SI INCA CEVA,DOMNA MINISTRU!DACA SE STIE CA PE FORUMURILE …PATRIEI PE ONLINE,SUNT SUTE DE MERCENARI PLATITI CONSISTENT DE USL,CARE SUNT PREZENTI 24 DE ORE IN FATA PC,CU CELE MAI FABULOASE INEPTII TRIVIALE
   Marcele, nu sunt prezenţi 24 din 24 deoarece nu permite noul Cod al muncii! Lucrează-n ture 3 x 8 plus 1 liber cu 6 milioane pe lună leafă.

   5. PRIVITI PE FORUMURILE ZIARE.COM-O CATASTROFA COSMICA,MODERATORUL LUCREAZA MANA IN MANA CU USLASII…SI FAC TREABA!
   Marcele, lucrează şi el mână-n mână cu cine-l plăteşte!

   7. EU SUNT UN SIMPATIZANT AL PRESEDINTELUI SI AL PDL,DIN 2005 SI MA BAT APROAPE TOATA ZIUA CU NATANGII COMUNISTI,
   Marcele, mai fă şi tu o pauză ca să nu te surmenezi!

   8. DAR SUNT OM SI NU POT SA FAC FATA LA TZUNAMI PROVOCAT DE OAMENII OPOZITIEI!
   Marcele, care tzunami? Că noi vedem doar biete cute ale apei.

   9. CRED CA TREBUIE SA FACETI CEVA IN ACEST SENS.EU O FAC PE GRATIS SI DEZINTERESAT
   Marcele, eu la asta cu „gratisul” nu mă bag că n-oi fi mai prost ca alea de pe centură!
   🙂

   🙂

 44. …bietul Vanghelie ,a intrat in groapa leilor : Cristoiu ,Turcitu ,asudatul Gregoir ecrivan si simpatica Nicolle ,mi-e mila de el 😆 trebuia sa stea acasa…. hihihihi

  • Hahaha,. bre Puiule golan de cardinal ce eşti, Vanghele nu era ca în groapa cu lei! Era ca şoarevele în groapa cu şerpi! N-ai văzut cu sîsîiau? Mai ales vipera aia mică, neagră şi extrem de veninoasă? 🙂

 45. Nu as fi crezut ca Traian Basescu poate sa distruga PDL-ul . Dar o data ce a spus ca Majestatea Sa Regele Mihai este tradator , aici s-a terminat totul . Millioane de romani , nu numai romani americani , dar si din Europa sau alte tari din lume , au intors spatele pentru todeauna acestui om si PDL-ului for that matter . Si nici in tara romani nu au sa uite ce a facut Basescu , injuriile aduse celui care este singura mandrie si istorie pentru poporul roman . Nu vedeti , acest om , Traian Basescu , poate este constient si aparent strateg cand spune astfel de lucruri , sau poate este inconstient . Dar un singur lucru e sigur : este total inconstient , nepasator sau total insensibil la effectul produs de lucrurile care nu trebuiau spuse . Imi pare rau de PDL caci era partid cu oameni civilizati , cuminti , nu insulta si nu jignea pe cei din Opozitie . De ani buni am scris commentarii pro PDL si chiar pro Basescu . Dar acum , dupa ce Basescu a lovit in istorie si regele romanilor , no more . Vedeti , nu PDL a lovit in istorie si in regele Mihai , ci Traian Basescu , si asta a fost sufficient ca sa faca PDL-ul partas la aceasta delaratie monstruoasa a lui Basescu . Acum Basescu s-a desvelit si vedem un monstru . Asta este un foarte puternic “bad luck ” pentru romani si Romania . PDL ar trebui sa se lepede official de Traian Basescu , ar fi mai bine pentru supravietuire si pentru a avea simpatie din partea poporului , cat de cat . Acum se pare ca Opozitia si-a assigurat viitorul politic si s-a assigurat la guvernare si la presedintia tarii . It is a matter of time pana cand vor prelua conducerea tarii , si probabil ca merita , asta pentru a compensa si a mangaia poporul roman de devastarile ce i le-a facut Traian Basescu .

 46. Un zâmbet la cafea 😆

  O tipa ii scrie iubitului aflat in armata: “Draga John, Nu mai pot continua aceasta relatie. Distanta dintre noi este prea mare. Trebuie sa recunosc ca deja te-am inselat de 2 ori de cand ai plecat si nu cred ca este corect pentru nici unul dintre noi. Imi pare rau. Te rog sa imi trimiti inapoi poza cu mine pe care ti-am trimis-o acum ceva vreme. Cu dragoste, Becky.”
  Soldatul cu sentimentele ranite si ochii inlacrimati le-a cerut tuturor camarazilor sai orice fel de poze pe care le au cu iubite, surori sau foste iubite si amante. Pe langa poza cu Becky, John i-a trimis toate celelalte fotografii cu femei frumoase pe care le-a strans de la prietenii lui.Le-a strans si le-a trimis: “Draga Becky, imi pare rau dar nu-mi pot aminti cine dracu esti. Te rog sa-ti iei poza din teanc.”

  • Credeti ca ponta este mai bun ?
   Va inselati, bazanatul de curte a jurat credinta mafiotului nastase iar acesta la randul sau in genunchi s-a intors la mafiotul 1 din ROMANIA ion iLIESCU.

   Aceasta este cauza MIZERIEI din ROMANIA !!!

  • ***Sunt toţi o apă şi un pământ. A tunat şi i-a adunat în PSD.
   Cred totuşi că pe Ponta l-a speriat popularitatea lui Vanghelie, visul lui de a se vedea presedinte, drumurile în USA şi, de ce să nu fim drepţi, credinţa cu care a slujit PSD-ul. Vanghelie a făcut-o din suflet şi cu convingere. Să numească Ponta un altul la fel ca Vanghelie. Pe cine? 😮

  • Vai monseur Radoveanu ce surpriză! Ştiţi să tastaţi şi româneşte?
   😉

 47. Felicitari draga Elena pentru prestatia de la tvr.1 in antiteza cu cei trei maimutoi si fatalaii de la antena 3 care nu au facut altceva decat sa injure pe basescu,udrea si igas,acesta fiind si programul cu care acesti nemernici vor sa vina la putere-niste nulitati politce dijate din umbra de criminalul iliescu,poponarul nastase si nenorocitul felix.Astia sunt in realitate Ponta,Antonescu si Daniel C-tin,cele trei marionete care au tupeul si nesimtirea sa promita romanilor ca daca ei vor veni la putere va fi mult mai bine-nimic mai fals si mai demagogic.

  • Constantine, Constantine nu ţi-a spus mămica bine: Iliescu nu-i criminal ci este comunist, Năstase nu-i poponat ci este bisexual (adică şi-şi) cât despre Voiculescu s-a clarificat situaţia: este Felix! (justiţia i-a aprobat schimbarea numelui, DEFINITIV şi IREVOCABIL)
   Despre Pontănel, Mieunel şi conservatul ăla picat precum musca în balega boilor nu-i bag în seamă că-s la categoria VUVUZELE!

 48. Felicitari draga Elena pentru prestatia de la tvr.1 in antiteza cu cei trei maimutoi si fatalaii de la antena 3 care nu au facut altceva decat sa injure pe basescu,udrea si igas,acesta fiind si programul cu care acesti nemernici vor sa vina la putere-niste nulitati politce dijate din umbra de criminalul iliescu,poponarul nastase si nenorocitul felix.Astia sunt in realitate Ponta,Antonescu si Daniel C-tin,cele trei marionete care au tupeul si nesimtirea sa promita romanilor ca daca ei vor veni la putere va fi mult mai bine-nimic mai fals si mai demagogic.

  • Costica fii curajos ,mai posteaza odata 😆 si inca odata ,poate-ti spune cineva un “multzam fain ” 🙄 😉

  • Nah oftică-te Cardinale !
   Îi spun eu: Multzam fain Costică!
   🙂

 49. Scrisoare (ne)deschisă către Nicolae Ceauşescu
  Autor: Nicoleta Savin

  Dragul nostru, România nu mai este ţara corupţiei fără de corupţi. Ce vremuri, Nicule!
  Nici unghie de demnitar nu era deranjată de procurori, ANI nu se născuse, PNA era curat independent şi controla plevuşca cu Ioan Amărie pe post de şef. Făceam contrabandă cu tot ce ne trecea prin minte, făceam legi pentru noi, încasam comisioane uriaşe, scoteam banii din ţară cu valiza, îi aduceam şii reinvesteam. Oamenii noştri, pe post de paravane, intrau în Top 300, în Top 500, în Top Secret, la purtător, prin Elveţia, SUA şi prin paradisuri fiscale. Închideam gura oricărui fraier care o deschidea, pe Mugur Ciuvică l-am ridicat de pe stradă că s-a jucat cu calculatorul şi a transmis Armaghedoane. Să se înveţe minte. Acum e de-al nostru.
  Procurorul rebel Cristi Panait după ce ne-a deranjat vinerea o beizadea pesedistă care se juca cu de-a kerosenul şi vama a fost cuprins brusc de regrete şi s-a aruncat de pe acoperiş. Şefii lui l-au expertizat psihiatric post-mortem, ca să-şi recunoască depresia. Premieră mondială, Nicule dragă! Pe procurorul ne-rebel Victor Ponta l-am promovat să-i conducă lui Năstase Corpul de Control şi apoi să păzească proiectele fraierilor de europeni care ne dau bani. A fost şi parlamentar, şi ministru, acum e Che Guevara în Kiseleff. Ai muri de drag să-l vezi şi pe el, şi pe unul, Antonescu, de la liberali.
  Acum liberalii sunt cu noi. Ne-am botezat USL. Nicule, cât eram noi la putere, pe infractorii fugiţi nu-i căuta nimeni, pe cei promovaţi în Parlament îi ocrotea imunitatea, timp în care se privatiza la foc automat cam 80% din economie. Romtelecomul a fost dat de nătărăii Convenţiei Democratice, în rest, absolut tot ce se putea, era vândut de Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu, Muşetescu şi alţii de-ai noştri, cu clauze la secret, ca să nu le găsească nici un şmecher, în veacul vecilor. Iar Adrian Năstase era blând, nu-l înhăţa pe deşteptul care a luat milioane de euro comision la vânzarea Petrom fără să spună şi fără să-i împartă cu partidul. Acum, de când cu afurisitele astea de State Unite ale Americii şi statele membre ale UE, care trag de noi să ne trimitem corupţii şi evazioniştii la mititica şi-i suflă în pânze dictatorului Băsescu, fascist şi iubitor de băuturi şi senzaţii tari, nu mai poate respira demnitarul liniştit. Şi culmea, nu mai contează dacă este la putere sau în opoziţie. Că şi la putere sunt mulţi de-ai noştri, pe post de cai troieni. Păi să-şi sărbătorească Adrian Năstase ziua de naştere în instanţă pe la Cluj, Nicule? Să stea majoritatea USL în Senat, venerabilul Cătălin Voicu în arest, laolaltă cu borfaşii? Păi n-are dreptate Vanghelie că trebuie adus să trântească fiecare lege a nemernicilor ăstora ai lui Băsescu la vot? Să-l decorezi cu cătuşe pe Laurenţiu Mironescu, secretarul de la Interne? Păi aştia ai lui Băsescu nici la putere nu ştiu să fie.
  Cum să-i iei şi pe ai tăi la control? Să bată mascaţii la poarta mogulului Sorin Ovidiu Vîntu, a senatorului Mircea Banias, a omului nostru de la Argeş, Constantin Nicolescu? Pe ăsta cred că-l ştii şi tu. Păi drept este să dea cu subsemnatul tinerii lor, Monica Iacob Ridzi, Dan Păsat? Sau să-i aduci din ţările calde pe Nicolae Popa şi Mihai Necolaiciuc? Ce ne facem, Nicule, că tinerii n-au minte şi aştia ne închid? Cine n-are bătrâni, să-i cumpere, nu să-i împuşte, cum am făcut noi cu tine. Aşteptăm indicaţiile tale preţioase. Să ne spui cum oprim morişca asta şi cum salvăm sistemul. Nu semnăm (ne ştii tu…) că oamenii lui Băsescu sunt cu ochii pe noi.

  • Moldovan căpos şi îndărătnic, ţine aproape că săptămâna viitoare urmeaza Răspuns la scrisoarea deschisă (sfaturi şi preţioase indicaţii)
   🙂

 50. Sincer, eu nu cred ca reorganizarea administrativ-teritoriala va reduce costurile la buget.
  Si nici ca va scapa zonele nou create de coruptie.
  Tot ce pot sa sper este ca tinerii vor scapa de mentalitatea bacsisului, a birului, chiar daca modern este numit “comision” -pentru lobiul… mioritic evident. 🙁
  Dar…incep sa-mi pierd si acesta speranta dupa ca l-am auzit pe ce ghe vara ( 🙂 ) de Romania -dl.V.Ponta- spunand ceva despre ” introducerea obligativitatii corectitudinii” …??????? Adica un tanar ca el crede despre corectitudine ca poate fi introdusa precum,sa zicem, plomba in asfalt ? Atunci tot atat va tine ca o plomba in asfalt.
  Eu cred ca aceasta reorganizare ar trebui facuta doar scriptic,orientativ in ministere si la investirea in functiile de conducere ale prefecturilor/primariilor/directiilor de drumuri si poduri/reginale c.f.r. cei investiti/alesi sa fie informati in ce regiune vor lucra pentru a stii cine le vor fi nu adversarii politici ci colegii de munca.
  In rest nu vad rostul unei astfel de regionalizari.

 51. off-topic:
  Doua mici semnalari as vrea sa Va fac:
  Una in legatura cu ceva ce V-am mai scris despre constructia acestui blog al Dv. si anume daca s-ar putea sa postati pe blog si inregistrarile emisiunilor unde sunteti invitata sau aveti interventii telefonice si nu cred ca doar eu mai pierd uneori aceste momente, sa le numesc momente-media, ale Dv.
  Cealalta este mai delicata, chiar trista ! Cred ca Dv. nu aveti timp pentru stirile tv zilnice, dar pot sa Va spun cu tristete ca doar din ce s-a aratat la tv, in ultimile 2 saptamani s-au sinucis 5 adolescenti ! -nu-i mai pomenesc pe ceilalti patru cetateni care au trecut in cealalta lume sau, cum se spune in termeni…”tehnici” au iesit din sistem.Eu consider ca era necesar sa Va supun atentiei aceasta situatie nemaiintalnitain tara noastra.Nu e un repros pentru PD-L, nu e un repros pentru guvernul tarii mele, este doar un fel de… beeeep trist.Poate ca si acei cetateni romani au avut metoda lor de a-si face…un fel de harachiri. Poate nu avem destui psihologi buni in tara noastra…poate nu avem psihologi buni….poate nu avem psihologi pregatiti la acest aspect al laturii omului…acel aspect care impinge omul spre harachiri… Va rog sa dati un semn bun tinerilor, adolescentilor,cetatenilor mai sensibili din tara noastra…desi acest tip de harachiri,romanesc, daca stau sa ma gandesc, este forma lor poate primitiva,de a-si exprima demnitatea de roman…Hmmm …cred ca incepe sa ma intristeze prea mult subiectul… 🙁

  Va Doresc O Zi Buna !

 52. ,RENASTEREA BOLSEVISMULUI-ION ILIESCU UN BOLSEVIC CU SAPTE VIETI’

  Nu cred ca cineva m-ar putea suspecta ca as fi fan VANGHELIE,s-au ca i-as plinge cum-va de mila ,dar,in fata unei asemenea actiuni in forta antidemocratica cu un profund carater dictatorial,extrasa din recuzita BOLSEVISMULUI DE SORGINTE RUSA,nu-mi ramine altceva de facut decit sa zic-STALINISMUL S-A COBORIT DIN PODUL VILEI LUI ION ILIESCU.
  Este incredibil cum acesta FANTOMA BOLSEVICA OCTOGENARA,nu-si vede linistit de viata lui,este incredibil cum intr-un partid,care are in debaraua lui,MORTI LA REVOLUTIE,MORTI LA MINERIADE,ACTE IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN,indrazneste in anul 2011,SA RESUSCITEZE CELE MAI DIABOLICE PERSONAJE DIN ISTORIA RECENTA A ROMANIEI.
  Si toate astea ,vezi doamne sub comanda TINARULUI LUP POLITIC VICTOR PONTA,despre care spuneam zilele trecute ca e folosit pe post DE MOASTE BOLSEVICE,de catre cei care decid si conduc acest partid intesat de pegra societatii romanesti.Sa vezi nerusinarea unui personaj ca ION ILIESCU-UN INCULPAT,ACUZAT DE CRIME IMPOTRIVA ROMANILOR-CUM JUBILEAZA,explicindu-ne cum sta treaba cu ,CENTRALISMUL DEMOCRATIC,pare a fi o scena rupta dintr-un film horror,unde se foloseste mult prea mult bulion.
  Din aceasta ultima actiune de ,EPURARE BOLSEVICA’pot trage o singura concluzie-UNIUNEA SOCIALISTA,ALUNECA REPEDE SPRE UNIUNEA COMUNISTA.
  Pai daca un personaj ca MAREAN VANGHELIE,care cu toate pacatele lui,incepind cu lipsa de instructie,este MAZILIT,CU CEI DE TEAPA LUI DAN VOICULESCU,ION ILIESCU,ADRIAN NASTASE,VICTOR PONTA,SI TOATA GALERIA DE TICALOSI,CE AR TREBUI SA FACA CU EI????????????????
  Sigur inca subiectul este abia la inceput,sunt curios,DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE A PD-L,cum va considera necesar sa speculeze acasta gafa impardonabila a uniunii socialiste???????????

 53. MIRAJUL CHINEZESC-AUTOSTTRADA POLONEZA IN PARTENERIAT CU STATUL CHINEZ-UN FIASCO-

  In ultimul an,mai multi trompetisti si PAPAGALI PESEDISTI SI USELISTI,au aruncat in piata publica SUBIECTUL CHINA SI PARTENERIATELE CU ACEST STAT COMUNIST.
  Sigur ca nu-i intimplator ca PSD,UN PARTID SOCIALIST IN ACTE,DAR DE FAPT UN PARTID COMUNIST,ar fi dorit ca,firme de stat chineze sa intre pe piata romaneasca,iar odata biletul de intrare obtinut IN U.E.china sa-si poata juca cartea europeana.
  Dealtfel BOLSEVICUL PONTA,in mai a facut o vizita in china,vizita de la care i s-a cam tras si lui VANGHELIE,care in aceiasi perioada,vizita CAPITALISMUL LA EL ACASA IN STATELE UNITE ALE AMERICI.
  Gelos ca VANGHELIE ERA IN PRIM PLAN,iar el BOLSEVICUL PONTA,ERA INGNORAT DE PRESA,a facut ca paharul sa se umple,si VANGHELIE SA FIE EPURAT.
  Dar sa revin la esecul CHINEZESC-POLONEZI I-AU TRIMIS ACASA PE CONSTRUCTORII CHINEZI,PT CA NU SUNT IN STARE SA-SI ONOREZE OBLIGATIILE CONTRACTUALE,BA CHIAR LI SE PRETINDE O SMA DESTUL DE FRUMUSICA.
  Iata cum inca o GOGOASA USELISTA FACE FISS-mirajul chinezesc………..

  • Aşa Sonatul Pământului! Pe ei, pe ei pa mama lor de comunişti! 🙂

  • Zeby ce mai faci ? 😆 baga carabuni ,sa-l vezi pe zapaievici cum se umfla-n pene hihihihihi…

 54. Mesaj pentru Admin:
  Românul iarna îşi face car şi vara sanie!
  Eu, vara îmi fac mănuşi!
  🙂
  Zi bună vă doresc Udriştilor!

  Administrator:
  O zi buna si dvs. 🙂 !

 55. Citind limkul postat de puiu, mâinile au început să tasteze singure, în ritmul impus de ,,revolta” ,,unității centrale”:

  @Pentru câțiva pedeliști de paie. Nu sunt singurii de acest fel.
  Stimabile Radu F. Alexandru. Când ai avut ocazia să-ți pui în valoare personalitatea, recte, la Convenția PDL, ai bolmojit-o ca un licean cu coșuri pe față.
  Acum , văd că îți permiți ca un obraznic de duzină ce ești, să-l judeci pe șeful statului pentru o declarație demnă și corectă pe fond, menită să ne curețe ochii și mintea de clișeele învățate la școală.
  Ai tâcut mâlc, ca o gelatină puturoasă, atunci când ar fi trebuit să protestezi JUSTIFICAT , la momentul potrivit, legat de amestecul domnului președinte în problemele interne ale unui partid politic !
  Ești atât de orbit de fascinația față de ceea ce crezi dumneata că este istoria României, încât nici măcar nu ai ascultat ATENT spusele președintelui !
  Ți le reamintesc acum, poate-ți intră în tărtăcuță:
  CITEZ: ,,Președintele Traian Băsescu l-a atacat extrem de dur pe Regele Mihai, pe care l-a catalogat drept “slugă la ruşi”. În opinia sa, abdicarea Regelui a fost un “act de trădare al interesului naţional.” “Mareşalul Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi”, a spus preşedintele, în emisiunea “Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV.”
  COMENTEZ ÎN CONTINUARE: ABSOLUT CORECT !
  De unde mama naibii, ai tras dumneata concluzia, domnule Radu F. Alexandru, că președintele îl absolvă de vina istorică contextuală pe mareșalul Ion Antonescu ?
  Șeful statului a spus un lucru pe care MULȚI DINTRE NOI ÎL GÂNDIM , DAR NU L-AM SPUS PÂNĂ ACUM. Respectiv că întreținem , pe bani public, un trădător , care A CAUȚIONAT tote excesele rimpului și a renunțat de bună voie la calitatea de suveran al României ,garant al democrației și apărător al poporului român ! NU ARE NICI O SCUZĂ ! Mai bine se împușca în cap, domnule Radu F.Alexandru ! Sau ar fi trebuit să abdice, sau să acționeze într-un fel sau altul, ATUNCI CÂND ROMÂNIA S-A ANGAJAT ÎN AVENTURA MILITARĂ PE FRONTUL DE EST ! În schimb, adolescentul imatur , a stat de momâie pe tronul prea mare pentru el lăsat moștenire de iluștrii săi înaintași !
  Mihai, este în acest moment, ORICE ALTCEVA , dar în nici un caz rege. În nici un caz rege al românilor !
  Să vă fie rușine portocalii de doi bani, când trebuie să vorbiți, să comunicați coerent și să țineți piept torentului de manipulare vă…..pe voi ca niște bebeluși nevolnici, timorați și neajutorați. La Convenția partidului, atunci când se scanda ,,Emil Boc” ca la PSD, trebuia să vă ridicați în picioare și să părăsiți sala, dacă vă simțeați cu adevărat bărbați !
  Ai gasit acum ocazia să-l critici pe president. L-am mai auzit și pe amețitul de Frunză-n dungă (cum naiba-l mai cheamă), cârcotind că UE agrează județele !
  Care județe, măh politican lipsit de coloană vertebrală, cel care ai acceptat un post în echipa lui Boc, după ce l-ai susținut (ipocrit) pe Blaga ? Județe cât un municipiu occidental ? Scrie undeva că România trebuie să aibă 41 de județe mărunte, 41 de administrații pe care să le suporte fraierul care trage la șaibă ?
  Mama voastră de golani impotenți, de care se va alege praful și pulberea după ce Traian Băsescu va pleca pe mare !
  Să vă văd eu atunci ce veți face , atunci când veți fi lăsați direct în apă, plutind în derivă și dând prostește din mâini și din picioare. Cu cât ,,zbaterea” incoerentă va fi mai mare, cu atât veți atinge mai repede fundul abisal al apei !

  • erata….care A CAUȚIONAT toate excesele timpului
   Scuze, dar m-au enervat la culme , Alexandru și Frunzăverde.

  • Eu cred ca Basescu s-a referit la urmatoarele acte ale lui Mihai:
   1) La 23 august 1944, arestarea lui Antonescu de catre Mihai a facut ca rusii sa nu mai fie legati de conditiile de armistitiu oferite lui Antonescu la Stockholm.
   2) Arestarea lui Antonescu a decapitat armata romana, lipsind tara de singura forta care putea ameliora conditiile capitularii neconditionate oferire de rusi. Predarea lui Antonescu catre rusi probabil ca a slabit armata si mai mult.
   3) Amanarea semnarii armistitiului (vreo doua saptamani dupa 23 august) a costat sute de mii de osteni romani lasati la cheremul armatelor lui Stalin.
   4) Lipsita de comandantul ei, armata romana pusa sub comanda ruseasca a fost nimicita prin folosirea ei pe post de carne de tun (adica vrea juma’ de milion de morti), fara nicio asigurare prealabila ca jertfa va fi recunoscuta. Fara armata (in august 1944 armata era inca intr-o stare foarte buna), ce pretentii mai putea avea Ro la negocierea pacii ?
   5) In 1947, Mihai a abdicat si a implicat si urmasii lui, dar poate asta nu se considera tradarea monarhiei, el si familia ex-regelui ar trebui sa stie mai bine. Mie mi se pare ca semnarea abdicarii nu s-a dovedit o afacere chiar proasta pentru Mihai.
   6) As mai observa ca mai toata elita politica si a consilierilor ex-regelui a terminat in fata plutonului de executie. Pacat, poate altfel aflam si noi cum un copilandru pur decorativ a putut sa-l aresteze in 10 minute pe fiorosul dictator fascist care ii ceruse audienta cu cateva ora inainte.
   CONCLUZIE: Odata cu desecretizarea restului arhivelor timpului, o sa aflam si noi rolul ex-regelui, dar s-ar putea ca Basescu sa stie deja mai nulte. Intre timp, trebuie sa ne mulrumim cu istoriile ciuntite prezentate de istorici renumiti ca Antonescu (Crin), Radu Alexandru, sau Djuvara, asta e deocamdata tot ce ne ofera elita istoricilor romani.. .S-ar putea sa aflam insa in curand mai multe de la cei straini, mai interesati de cercetarea arhivelor decat limbutii nostri calare pe posturile TV…IN final, mai observ ca Basescu s-a impus inca o data agendei zilei, prin exprimarea socanta a adevarului, fosindu-se de tactica patrilicienilor de a sensibiliza lumea la prezentarea minciunii in aceeasi forma socanta.

  • Excepțional, Judex. Cred că am să-ți trag, în mod virtual și amical, vreo două scatoalce peste ceafă că postezi atât de rar. 😉

 56. @diaconu eusebiu
  Unde naiba bântui măi nebunule, ai lăsat, știi tu care blog, pe mâna fomeilor anonime ? Ce dreak faci, te-ai transformat în babysitter ? 🙂 🙂

 57. @diaconu eusebiu
  Băi, altădata postează concentrat, că am făcut scurtă la mâini trăgând de cursorul mousului.
  Hai să te învăț :
  @ ereftrk ora…..
  blablabla
  @vbgfgghg ora….
  gâlgâlgâl
  etc
  🙂

 58. @Silver Aquianti
  Nu am vazut romani in strada atunci cand exregele Mihai a fost fugarit , mai mult decat umilitor, inapoi de unde a venit, de ,,regele” de facto al Romaniei anilor 90, recte, Ion Ilescu. Deh, atunci era un concurent direct, mai apoi, cu un candidat al familiei regale la funcția de șef al statului sub auspiciile unei Constituții republicane, a devenit, brusc, dezirabil și legitim beneficiar de rente din banul public. Mai ales că prin prezență și reconciliere cu foștii inamici, bolșevismul primește un nesperat balon de oxigen de…legitimitate istorică.

 59. Geta a scris pe 28 Iunie 2011, 10:04 am
  ,,in ultimile 2 saptamani s-au sinucis 5 adolescenti !”
  Stimată doamnă, vă sugerez să studiați statistica sinuciderilor și consumului de droguri în ultimii, să spunem, 10 ani. Am aceste informații, dar vă las pe dvs să le descoperiți singură.
  Vreau doar să dau o singură informație : ,,Anul trecut s-au sinucis in Austria 1280 de persoane. Spre comparatie, numarul persoanelor care au murit in accidente auto a fost de 552.”
  PS
  Ce vreau să spun, este că sinuciderea este un act opțional extrem al individului, iar fiecare caz trebuie analizat în mod specific, științific și contextualizat.
  Altfel, vom ajunge noi înșine să ne comportăm sub imperiul stării de paranoia, conexând toți schizofrenicii analfabeți și bețivi cocoțați pe stâlpii patriei , cu politica socială ,,strâmbă” a guvernului Boc, sau in extremis, îl vom acuza pe Traian Băsescu de starea depresivă, neîmplinirea pe scenă și în final, de suicidul anticreștinesc al labilei Mădălina Manole, sau chiar de dispariția Elodiei.
  Sau de ce nu, îl putem acuza pe însuși Dumnezeu ca entitate supremă, deasupra tuturor lucrurilor și ființelor.
  Când un om se sinucide conștient, după părerea mea, acel om comite o crimă inversă și este principal răspunzător de comiterea acelui act incalificabil. Și în fața familiei și în fața lui Dumnezeu.

 60. DOAMNA UDREA,VA ROG FACETI PAUZA DIN ACTIVITATEA DVS SI SFATUITI-L PE PRESEDINTE SA CLARIFICE DECLARATIA VIS A VIS DE REGE!TREBUIA SA O FACA IERI!V-AM RUGAT ACUM CATEVA ZILE SI NU M-ATI BAGAT IN SEAMA!IATA UNUL DINTRE CEI MAI ARISTOCRATI PDL-ISTI-ALEXANDRU SE RASCOALA!INCA MAI ESTE TIMP,ASTAZI SAU MAINE!TRAIAN BASESCU ARE ALIBI IN JURNALUL LUI CAROL AL II-LEA DESPRE ABDICARE SI AICI:http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011062760140/Actualitate/In-urma-cu-63-de-ani-Regele-Mihai-s-a-lepadat-de-monarhie.htmlVA ROG EU URGENT!BASESCU TREBUIE SA VINA CU O DECLARATIE INAINTE CDE VACANTA!

 61. Domnule Marcel, lăsați-l pe domnul Alexandru în plata domnului. Dacă vrea să plece, ducă-se !
  Nu văd ce mai e de clarificat pe acest subiect, al exregelui trădător și laș. Îi acordăm prea multă importanță, iar Șeful Statului român are treburi mai importante de făcut decât să explice pe litere ce înseamnă patriotism, principii și responsabilitate .
  FACE ACEST LUCRU APROAPE ÎN FIECARE ZI, ÎN MOD IMPLICIT, PRIN POZIȚIONĂRILE PUBLICE ȘI DECIZIILE PROMOVATE ÎN DEPLIN ACORD CU INTERESUL NAȚIONAL !
  Dacă PDL, nu are un leadersheep capabil a ține pasul, să-i fie de bine. Deși, dacă nu-și schimbă rapid atitudinea, devenind mult mai ferm și mai coerent, mă îndoiesc că așa va fi.

 62. Am 15 ani. Eu in ce tara o sa traiesc? Ati distrus tara, Toate partidele, PSD-ul, PNL-ul, PDL-ul…absolut toti. V-as ruga sa ascultati aceasta melodie, in intregime. CPAP-COADA. Si daca va mai tine inima, sa-mi dati un mail cu raspunsul dumneavoastra.
  Melodia se numeste: Nimeni Altu’ – Fii Ai Bravilor Soldati.
  O gasiti aici: http://www.youtube.com/watch?v=bErRqum1dSA
  P.S.: Gaditi-va…pentru ca, cu orice pas facut de dumneavoastra, trageti tara pe drumuri gresite.
  P.P.S: Va rog sa-mi raspunde-ti.

  • Care este drumul corect, stimate domn, ce care trece prin insulele grecești ?

  • PS
   Băiete, pune mâna pe carte (și citește din ea) , închide televizorul, că ne așteaptă pe toți vremuri grele. Lasă politica, pentru mai târziu.

  • …În 1989, tinerii entuziaști manifestau pentru anularea repartițiilor. S-au anulat, iar industria , deorece noi ,,nu ne vindem țara” s-a dat pe gratis. Pardon, pe șpăgi babane. Cred că acum studenții și-ar dori din nou un loc de muncă garantat la absolvire.
   Îninte de orice altceva, pentru că timpul nu poate (și nu trebuie) dat înapoi, tinerii să primească îndemnul părinților să învețe carte până le curge sânge din nas. Nu să frece menta pe la discoteci, sau pe coclauri în weekend pentru ,,a-și trăi viața”. Așa au gândit și tinerii greci. Ne facem că învățăm, că ne găsește tata un post la stat, în timp ce el, tata, nu-și plătește taxele și impozitele datorate statului.

 63. IN ” PROBLEMA ” CU REGELE MIHAI.
  1. Dupa parerea mea, dl. Presedinte Basescu are ” acoperire ” istorica pentru ceea ce a spus despre Regele Mihai.IN ACELASI TIMP,TONUL PUTEA FI CEVA MAI DIPLOMATIC.
  2.In cel putin 3 situatii, Regele Mihai putea avea atitudini de mare importanta pentru Romania :
  – momentul arestarii Maresalului Antonescu
  – momentul in care a fost decorat de sovietici
  – momentul in care a negociat abdicarea
  In toate aceste momente putea solicita, sau chiar impune, conditii favorabile Romaniei.Deci inclusiv in momentul abdicarii. Sa nu se uite ca abdicarea a urmat unei destul de lungi perioade de convetuire a Regelui Mihai cu regimul impus de sovietici. Desi avea un statut special, de sef de stat care a rupt legaturile cu Germania si s-a alaturat Uniunuii Sovietice ( parte a Fortelor Aliate) , Regele Mihai stia ( sau TREBUIA sa stie) ce il asteapta. Vecinul nostru, regele Simeon al II- lea al Bulgariei, a fost fortat sa plece in exil in 1946, dar NU A ABDICAT.Daca nu i se acceptau conditiile, Regele Mihai putea sa plece oricand ( datorita situatiei sale speciale), dupa ce a vazut situatia Regelui Simeon al II-lea, FARA SA ABDICE. Ar fi fost un protest ( daca nu putea face mai mult) fata de felul in care este tratata Romania.
  In privinta primelor doua momente mentionate ( arestarea Maresalului si decorarea Regelui), erau doua situatii excelente pentru a impune TRATAREA ROMANIEI CA STAT CARE LUPTA ( respectiv A LUPTAT) IMPOTRIVA GERMANIEI. Sa nu uitam ca Romania a fost tratata, dupa razboi, ca tara infranta: AM PLATIT DAUNE DE RAZBOI CA SI UNGARIA ( de exemplu, desi ungurii au fost aliatii Germaniei pana la sfarsitul razboiului), iar OSTASI ROMANI AU FOST TINUTI PRIZONIERI IN URSS pana prin anii 1950.
  La ce ne-a folosit ca AM SCURTAT DURATA RAZBOIULUI CU APROX. 6 LUNI, TIMP IN CARE ( POATE ) GERMANIA AR FI EXPERIMENTAT BOMBA ATOMICA, daca atat la trecerea rusilor prin Romana, cat si ulterior, am fost tratati ca dusmani ?

 64. silverstar a scris pe 28 Iunie 2011, 10:08 pm

  Articolul merită citit: Evadarea
  Sursa: curentul.ro http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011062960216/Bref/Evacuarea.html

  Urmare la articolul scris de Tia Serbanescu, trimit în eter următoarele considerațiuni:

  Cutia Pandorei
  Stimata Tia Serbanescu (spre stiinta, Andreea Pora)
  Cu permisiunea dvs, vreau sa va adresez câteva considerațiuni personale și foarte sincere. Nu cred că domnul Traian Basescu ar fi semnat vreodată un act umilitor de abdicare de la indatoririle IMPRESCRIPTIBILE de sef de stat, prin care, implicit, ar fi fost legitimat bolșevismul devastator de democratie.Sau prin care ar fi fost consfințită ca o normalitate postfactum, decimarea elitei armatei romane și folosirea ei ulterioară drept carne de tun sub comandă stalinistă.
  In mod cu totul inexplicabil pentru mine, dvs nu v-a trecut niciodata prin minte (cel puțin nu am sesizat vreun semn în această direcție) sa cereți exregelui Mihai să prezinte scuze poporului român pentru cauționarea unui act de tradare nationala, ba mai mult, nu vi s-a parut de loc anormal faptul că acest personaj nedemn (prin lasitate si vid de personalitate), de iluștrii săi înaintași, depasit complet de istorie, care a renuntat prin semnatura constienta la calitatea de rege al romanilor, traiește in umilință, acceptând fără jenă banii contribuabilului roman, cetatean al unei natiuni republicane.
  Mi se pare de asemeni ciudat, ca nici nu va puneti o secunda problema sa moderati mizeriile postate drept comentarii ca efect al producțiilor dvs, deversate din vintrele urii primordiale, de către unii care ne dau lectii de comportament si democratie. Noua si mai ales, unui sef de stat responsabil caruia îi datorăm faptul că România nu este acum Grecia.
  RUSINE doamnă Tia Serbanescu, RUSINE doamnă Andreea Pora.
  Ce oferiti dvs cetatenilor, doamnelor ? Sperante ? Nu. Solutii ? Nu. Neincredere in institutiile statului ? Da. Perspective de stabilitate pentru România ? Nu. O privire lucidă, frontală și nepartizană asupra istoriei în vederea reconcilierii cu trecutul, așa cum este el, bun sau rău ? Nu. I-ați cerut domnului Ion Iliescu să-și ceară scuze pentru felul în care l-a fugărit pe exrege în anii 90? Nu. Ați cerut, dvs înșivă, scuze, memoriei tinerilor de la loviluție, pentru că nu ați fost în stare, ca ziariști, să mobilizați opinia publică împotriva imposturii ? Nu.
  Aveți în schimb tupeu și pretenția că dețineți adevăruri supreme (chiar dacă nu au nici o legătură cu interesul național) ? Da.
  Aveți domnilor și doamnelor jurnalisti/te libertate totala de expresie. Oare stiti ce sa faceti cu ea ? Citind comentariile antrenate de comentariul dvs, am mari retineri in acest sens. Ați scormonit doar instinctele primare cele mai tenebroase din ființa umană, ați ucis speranța, încrederea, respectul pentru valorile naționale autentice, prețuirea pentru munca cinstită în țara în care ne-am născut(mediatizând doar furtișagurile și afacerile mărunte, tentația pribegiei și aranjamentele financiare oculte de nivel înalt).
  Dvs vă considerați români ? Dacă da, aveți din partea mea un vot de blam. Și ignoranța mea viitoare în ceea ce privește activitatea dvs jurnalistică.

 65. ZeV-ule parca au inebunit toti ,Plesu il face praf in Adevarul ,in R22 a lui Porra neni ,toti jidovii il ataca pe president ,sa se duca la dracu toti ,singura data cand mi-a placut de president 😆 incaodata il felicit pe Basescu …

 66. Privitor la “CAZUL VANGHELIE”.
  Dupa parerea mea, dl. Vanghelie ( al carui fan NU SUNT, NICI PE DEPARTE) este victima relatiei de dragoste intre PSD ( USL) si dl. Oprescu. In lipsa de candidati cu sansa, PSD ( USL) a mentionat ca S-AR PUTEA ca dl. Oprescu sa fie cel pe care il vor sustine la alegerile pentru Primaria Capitalei. Iar dl. Oprescu nu a zis nici da, nici ba. Banuiesc ca se fac negocieri, la sange.
  SA NU UITAM CA DL. OPRESCU A PLECAT DIN PSD IN URMA UNUI CONFLICT CU D-L VANGHELIE. Sa candideze dl. Oprescu , sustinut de o organizatie PSD Bucuresti condusa de dl. Vanghelie? NICIODATA! Dl. Oprescu nu uita infrangerile !
  Si atunci, vechii prieteni nomenclaturisti, d-nii Iliescu si Nastase, plus diversi Carlani, au gasit o solutie care sa rezolve aceasta problema, si anume cu un comitet de conducere al Organizatiei PSD Bucuresti. Iar pentru a nu si-i ridica pe sustinatorii d-lui Vanghelie in cap, l-au bagat si pe d-lui pe acolo…asa ca sa fie…
  DAR SA NU UITAM CA DL.VANGHELIE NU ESTE PRIMARUL ” CARE SA FIE ” ci PRIMARUL ” CARE…ESTE ” !
  ASTEPTAM CONTINUAREA TELENOVELEI.

 67. Vote sur l’austérité: nouveaux affrontements en Grèce

  S-au gandit ROMANII daca aveau GHINIONUL de presedinte mircea gEOANA ce era cu ROMANIA ???

  Iata sansa NATIUNII, vointa fara limita a Presedintelui Traian BASESCU de a moderniza ROMANIA si a Cabinetului Emil BOC de a incepe RENASTEREA si OCCIDENTALIZAREA tarii.

  Cum spunea un pensionar rational “a trecut ghuleaua pe la urechea noastra”.

 68. Cozmin GUSE-citat:,Victor a fost propus sef la TSD de mine,in conditiile in care [ATENTIE VA ROG,MARE ATENTIE ACUM] in care eram un cer ,DE PRIETENI’in care ,pe linga ,VICTOR’mai stateau la masa,la loc de ,FRUNTE’ DORIN COCOS.
  De aseara de cind am citit declaratia lui COZMIN GUSE,nu-mi pot reveni.
  M ciupesc de fata,imi mai trag cite o palma,mai beau o cafea,dar in fata ochilor mei ruleaza aceiasi scena:
  ,O masa neaparat rotunda,mare ,o terasa undeva intr-un loc retras,departe de privirile PROSTANACILOR’ cu chelnerite dragalase ,neaparat cu fustite scurte,doar simbolice,care sa inspire mintile unor ,TRATEGI’care precum RICHELIEU,ORI MAZARIN,pe post de eminente cenusii,si-au propus sa faca jocul intr-un partid.
  Joc cu bataie lunga,in timp ,si care ar fi trebuit sa le asigure eminentelor cenusii………………ceea ce-si doreste oricare dintre noi,PUTERE SI BANI.
  Este de-a dreptul comic,cum EMINENTELE CENUSII,L-AU GASIT TOCMAI PE VICTOR PONTA-IDIOTUL PERFECT-lipsit de personalitate,cu un caracter tocmai bun de lustruit PANTOFII EMINENTELOR CENUSII,pt a fi promovat in fruntea T.S.D.
  Sigur daca coroboram ce a declarat Sebastian Lazaroiu,in legatura cu VICTOR PONTA,intarit acum si de GUSE,care spune ca poate sa PROBEZE,faptul ca VICTOR PONTA L-A TRADAT PE MIRCEA GEOANA,cu felul in care a inceput ,ASCENSIUNEA’acestui, BLEG CU OCHELARI’ incep sa ma gindesc serios daca sa mai stau mult prin romania.
  Nu-mi pot imagina scenariul conform caruia,VICTOR PONTA’ar ajunge PRIM MINISTRU,pur si simplu mi se pare ca ar fi o adevarata calamitate,un cutremur imposibil de suportat de romania-CRED CA AR FI SFIRSITUL DEMOCRATIEI IN ACEASTA TARA.
  Daca un asemenea individ FAD,STERS,IDIOT,DUS DE MINUTZA IN POLITICA SI LA FEMEI,AR PUNE MINA PE ROMANIA………………CRED CA ROMANII POT LINISTIT SA IA DRUMUL BEJENIEI,AL EMIGARII,PT CA ACEASTA TARA NU LE-AR MAI PUTEA OFERII ABSOLUT NIMIK.

 69. P.S.-sursa informatiei-EV ZILEI-interviu cu COZMIN GUSE-evident ca acest interviu deschide calea spre tot felul de scenarii care mai de care mai mirobolante,dar un lucru e cert-ATIT DE MIZERABILA SI JEGOASA,CA IN ROMANIA,NU STIU DACA PE VRE-UN MERIDIAN MAI ESTE POLITICA-SOURRY,e singurul sentiment uman care ma poate incerca.

 70. SERGIU ANDON ASTAZI SENATOR P.C-TITLU IN PRESA ANILOR 90,LA ADEVARUL S-AU PRAVDA,cum era alintata FITUICA BOLSEVICA LA VREMEA RESPECTIVA;
  ,FIR-AIAL NAIBII,MAIESTATE’

  Acest tiotlu,CAP DE ZIAR,aparea in anii 90,plecat DIN INDIGNAREA INTELECTUALILOR,pe care astazi in 2011,ii gasim la fel de indignati,dar curios si inexplicabil de cealalta parte a baricadei.
  Asadar,cind ei il faceau praf pe MAIESTATEA SA,treaba era ,OABLA CA, COVRIGUL’adica ce mai ei,,INTELECTUALII LUI PESTE’au dreptul la mofturi,fite,si schimbari,de opinii,in functie de cum VINE BANUL-noi rerstul lumii,PXXXXEA,insa nu avem acest drept,rezervat ZEILOR ORDINARI,MIZERABILI SI INFECTI.
  Mi-am propus,ca sa fie ultima mea luare de pozitie pe acest subiect,asa ca vreau sa va dau o lista de ,INTELECTUALI’pe care astazi ii vedeti in prima ,LINIE A INDIGNARII’a supararii,si care sar la PRES. TRAIAN BASESCU,PRECUM HIENELE,TOTI GRUPATI IN REDACTIA ZIARULUI ADEVARUL,MOSTENITI DE LA FOSTA REDACTIE A OFICIOSULUI P.C.R. SCINTEIA,preluati de ION ILIESCU SI PUSI SA LATRE,asadar lista:
  -DARIE NOVACEANU
  -DUMITRU TINU
  -CRISTIAN TUDOR POPESCU
  -LELIA MUNTEANU
  -CORINA DRAGOTESCU
  -SERGIU ANDON
  Din nou ,incerc sa va rog,uitati-va cu atentie unde ii regasiti pe majoritatea dintre ei,care mai sunt printre noi.
  O sa-i descoperiti in tabara MINEREASCA A USELISTILOR,CINTIND LA COMANDA UNOR MOGULI,CARE LA RINDUL LOR CINTA LA COMENZILE…………ACELORASI DERBEDEI DIN 1990-CARE AU ORDONAT MINERILOR:
  PE EI,PE EI,PE MAMA LOR’………..
  Astia sunt ,INTELECTUALII,care il apara pe MAIESTATEA SA REGELE MIHAI-FIR-AI AL NAIBII MAIESTATE,CA RAU M-AI SPERIAT………………………

 71. ..diseara la 20,45 presidentul ii la” Nasul “Radu Moraru 😆 sa vedem ce mai zice Basescu ? 😉

 72. Rusine Realitatea tv, rusine!

  Astazi, am urmarit pe REALITATEA tv ce se intampla in Grecia. Printre cei solicitati sa vorbeasca, mai ales la telefon, despre ce se intampla acolo, au fost si romani bine intentionati care au vrut sa sublinieze ca e meritul guvernului Boc daca la noi nu s-a ajuns la asa situatie ca in Grecia. Jenant, umilitor, felul in care au fost opriti sa vorbeasca. Efectiv acelor oameni li s-a bagat pumnul in gura… Rusine, Rtv… Rusine!…

  • Hi hi hi … Altora le arde casa şi cică noi suntem cei mai afectaţi de criză…
   Aşa spun cei de la Realitatea tv…

  • Din pacate AP este un lash. Am vazut scena definitorie si am si povestit-o.Asa ca va fi mereu de partea lasitatii pe care scuzand-o , se va scuza pe sine 🙂

 73. …. corecta afirmatia presidentului in legatura cu udemeristii ,nu-i corect ,o minoritate sa tina in impas [pe motiv de instabilitate politica ,mai pe romaneste sustinerea guvernului ] binele majoritatii ,ii vorba de chestia cu regionalizarea teritoriala .Presedintelui i-a venit mintea la cap ,judeca corect ,ma face sa-l mai felicit odata 😆

 74. Inadmisibil!… Basescu a jignit justitia 😮

  Pe Basescu iar l-a luat gura pe dinainte. Asta e! Va amintiti de cei care strigau ca Basescu a luat painea de la gura copiilor. Nu, anual, din cauza justitiei care-i obliga pe romani sa se adreseze CEDO, Romania plateste bani buni ca despagubire. Iata cum justitia este cea care ia painea de la gura copiilor nostri, nu Basescu, nu Boc si nici un alt guvernant actual. Cine are curaj sa strige cu mine ca justitia nedrepta ia painea de la gura copiilor.

 75. Ce se mai aude despre parlamentul cu 300 de membri ?
  Parlamentul SUA are 400 de membri, al nostru ceva mai multi, nu stiu cati sant in cel chinez. Dar americanii sint de 15 ori ori mai multi ca romanii.
  De ce trebuie acest popor sarac sa plateasca, scump, 15 creiere care sa INCERCE sa faca cat un creier de-al lor ?
  Ei au dat legi ce au umplut tara si lumea cu sateliti, antene satelit pentru TV, GPS, telefonie mobila, internet, PC. Parlamentul nostru a dat legi de-au umplut tara cu caini vagabonzi.

  Reiau din 31 ian 11 12:54

  Femeia sfartecata de cainii vagabonzi acum cateva zile a murit. O fi avut parinti ? O fi avut copii ?
  Sa se adopte o OUG similara EPA 1990, v. mai jos, opozantii sa protesteze la guvernul SUA, ca guvernul nostru are pe cap atatea probleme importante, multe create de tot soiul de opozanti care n-au facut nimic folositor, doar opozitie.

  Trebuie sa reiau din 28 ian 11 11:42 :

  Tragedia din Bucuresti, o femeie sfartecata de cainii vagabonzi, careia TV-istii s-au invrednicit in fine sa-i acorde cateva minute, ma determina sa reiau din 25 ian 11, poate vede cineva, pricepe ce vede, actioneaza in consecinta. Putea fi mama, fiica. sotia, bunica celor responsabili:

  Revin la cainii vagabonzi (05.02.10 8:24, 8.02.10 10:39, 12.02.10 7:23).

  La http://www.endangereddogs.com/doglaw_straydogs.htm e legea SUA pentru caini vagabonzi:
  Part VIII of the Environmental Protection Act (EPA) 1990 concerns the seizure of stray dogs… Once a seized dog has been detained for seven clear days… may dispose of the dog; …
  3) by destroying it in a manner to cause as little pain as possible

  Sau:

  …EPA 1990 priveste prinderea cainilor vagabonzi… Daca un caine prins a fost tinut pentru sapte zile… se scapa de caine; …

  3) prin distrugerea lui de o maniera care sa cauzeze cea mai mica durere posibila.

  Asa scapa 300 de milioane de americani, care au trimis oameni pe luna si i-au adus si inapoi, de cainii vagabonzi, si nu mai risipesc nici bani pe cercei pentru ei.
  Vom fi noi capabili sa urmam exemplul lor macar in aceasta privinta ?
  Daca nu, macar s-o facem in Bucuresti si in statiunile turistice. In care caz e bine sa fie un singur Bucuresti, altfel ce te faci daca trece dintr-un sector in altul, ca Fernandel in acel film.
  La fel cu infractorii urmariti de ‘politistii locali’ intr-un sector dar trec strada in altul, ca sa nu mai zic de risipa cu toti acesti intermediari de la sectoare. Bine ca metroul merge prin toate fara sa le bage in seama.

  Similar 7 apr 11 1:23 pm

 76. Citatul zilei 🙄

  “Nu lasa viitorul sa-ti strice linistea. Daca va fi nevoie, il vei infrunta cu aceleasi arme ale ratiunii cu care lupti si astazi impotriva prezentului.”
  Marcus Aurelius

 77. Blogului nu-i place “Zâmbetul” de azi si nu vrea sa-l primeasca…
  MădăMădă… 😮

  Administrator:
  La mine nu a ajuns Silver.

  • ***Mădă – Ciudat … De trei ori am postat şi n-a vrut. E cumva setat să nu primească glume cu naufragiaţi?

   Administrator:
   Modifica putin continutul, sa nu fie postat in duplicat.Din cate stiu eu nu 🙂 .

 78. @ PENTRU INTELECTUALII (PERCEPUȚI EXAGERAT CA FIIND AI) LUI BASESCU.
  Am citit strâmbăturile domniilor voastre, evident în registrul ,,subțire” al intelectualului rasat, cel care simulează în mod arbitrar că poți trata, de la egal la egal, întreg Universul.
  Unii s-au dat oripilați că le-a fost clintită/mânjită cu grafitti ,,fațada” imagologică a sistemului propriu de valori, construit cu migală și perseverență în anii nenumărați de ,,îndesare” a lumii în eul lăutric. Nu comentez acum cât anume din ,,lume” trece de ,,patul lui Procust” pe care fiecare dintre noi îl avem în cap, sau cât de mult trebuie aproximată și comprimată realitatea, de la analogic la mp3, eliminând detalii apreciate ca neimportante , ,,cvadraturi” și paradoxuri (aparente) pentru a nu dobândi dureri…de cap . Sau mai rău, pentru a evita ca eșafodajele reprezentărilor conceptualizate despre lume să se abată de la structura cristalină și să capete alura unei picturi de Pablo Picasso.
  Ne place, unora dintre noi, să percepem ,,rotund” vacarmul aparent dezordonat în care trăim, nerealizând întotdeauna riscul autoizolării în Turnul de fildeș și devenind, treptat, inadaptabili, nerevenibili, precum ,,Luceafărul nemuritor și rece” suficient sieși, dar pe fond, infinit de nefericit.
  Alții, au exalat prin verb caustic, inconfortul generat în timpanele literare din zona de înaltă frecvență accesibilă doar ,,masonilor” filozofiei, de modalitatea colțuroasă prin care șeful statului a ales, sau prin care poate, să exprime o variantă de perspectivă asupra istoriei. O perspectivă simplă, poate neinteresant de simplă, raportată la menirea unui șef de stat. Se prea poate ca pe fond, intelectualii rafinați, agățați , prin reaua credință a unora, de pulpana băsesciană, să gândească la fel, dar caută, ca orice personalitate care se respectă, argumente suplimentare, o formă elegantă și/sau soft, un moment oportun. Experiența trecutului ne arată că intelectualii, în nesfârșita și ,,adânca” lor meditație, s-au înecat, au cam murit puțin, sau au fost luați de valul istoriei, înainte de a trage vreo concluzie sau a decide ceva.
  Dar , așa cum spune bancul devenit clasic, un papagal taciturn este,desigur, mult mai scump (valoros) decât unul care vorbește întruna.
  Acum, a intervenit o ,,ruptură”. Se pare că România , cu tot cu cea mare parte a locuitorilor ei legați de glie (excepție făcând, poate, cei ce ne privesc din exterior, cu alți ochi, din diaspora), nu prea pare pregătită să digere adevăruri care demitizează, schimbări bruște de ,,vânt”, sau, îi pare neverosibilă asemănarea eventuală cu o singularitate de pe Solaris aflată în echilibru fragil. Privim la televizor ce se întâmplă în Grecia, dar, desigur, nu credem sincer că putem fi afectați și noi. Și mai ales, nu admitem că măsurile dure de reformă băsesciană erau inevitabile și ne permit nouă, acum, să contemplăm cu oarece detașare zbaterile pentru supraviețuire ale altora.
  Important este că am ,,identificat” răul suprem, sursa ,,adevărurilor” (refuzate, bineînțeles, ca atare) , originea cuvintelor care ne deranjează mințile și spiritele sofisticate. Locul în care putem scuipa ori de câte ori dorim sau avem chef, pentru a ne curăța sufletele de tensiunea nemulțumirilor, frustrărilor și neputințelor noastre, îngrețoșării pamfletare de salon (de tip paleologulian). Locul de care avem nevoie, mai mult chiar decât ne putem da seama, poartă numele de ,,Traian Băsescu”.
  Domnul Președinte are un crez simplu. Dezagreabil de simplu. Anume că un comandant de navă nu-și abandonează nava și mai ales echipajul, INDIFERENT de contextul în care aceasta navighează și oricât de nefavorabil ar fi el.
  Evident că, în situațiuni limită, echipajul poate decide o răzmeriță și-l poate sechestra și deposeda de atribuțiuni pe comandant. Nu acesta este lucrul cel mai complicat cu putință, problema intervine atunci când echipajul, pe timp de furtună, va trebuie să-și aleagă un alt lider. Cu siguranță că se vor certa, vorbind toți odată, nerealizând că apa pătrunde prin breșele din coca navei, decât atunci când le va ajunge la tălpi. Concluzie ? Ultimul mus rămas pentru câteva secunde cu capul deasupra apei, va face singurul gest accesibil sieși : va urla gâlgâit, că…(tot) ,,Băsescu este de vină ! “.

  • Mă întreb retoric : Este capabil PDL să se ridice la nivelul Președintelui ? Este capabil PDL, să convingă cetățenii României că poate oferi garanții de dezvoltare durabilă, în mod independent de ,,brandul” Băsescu ? Poate fi PDL un partener puternic, viabil și (conștient) consensual cu Traian Băsescu ?
   Vă spun sincer, că sunt foarte sceptic în acest moment. Dar și foarte detașat, pentru că realizez că lichelele patriei, nu numai că nu s-au conformat apelului domnului Gabriel Liiceanu, ci dimpotrivă, s-au mobilizat în mod exemplar pentru a ține România în ,,ceață”, pentru mult, foarte mult timp. Sper să o țină măcar pe poziția de plutire, chiar dacă în derivă și să nu o (con)ducă spre zona icebergurilor.

 79. DE CE STRIMBA DIN NAS INTELECTUALII REGALISTI?

  Iata in sfirsit un subiect care imi stirneste acea parte a caracterului meu,care de multa vreme statea intr-o stare latenta de amorteala-INTELECTUALII SI TRADARILE LOR,REGALISTATE SI MOFTURILE UNORA.

  Daca la inceputurile anilor ’90 era de bon ton sa te dai regalist,sa faci opinie separata ,astfel incit sa iesi in evidenta si sa atragi atentia,astazi in 2011,o asemenea ,FITA,ORI MOFT,pare deplasat,deocheat chiar enervant.
  Daca pe intelectualii ,MARXISTI LENINISTI-ii scuip cu dispret,PE INTELECTUALII LUI BASESCU II VOI DOJENII DOAR,BLIND DAR LA OBIECT.
  Faptul ca INTELECTUALII LUI BASESCU ,au reactionat si si-au varsat toate ofurile cu ocazia acestui subiect,nici nu e un lucru prea rau,pt ca oricit de PROBASESCIAN AI FI,TOT MAI GASESTI CITE CEVA SA-I REPOSEZI SEFULUI STATULUI,CARE NU-I ASA PROVINE DIN RINDURILE NOASTRE,ARE ACELEASI DEFECTE SI CALITATI CA NOI.
  Nu-i precum REGELE DE ORIGINE DIVINA,ATIT DE DIVINA,INCIT PUR SI SIMPLU A DEVENIT O BULA DE AER,UN CLABUC DE SAPUN FOLOSIT DE TOT FELUL DE PAMINTENI CU APUCATURI PE MASURA DE PAMINTENI HABOTNICI.
  Sigur la o prima lectura a articolului scris de FEBLETEA MEA ANDREI PLESU,ai avea tentatia sa-i arunce oaresce ,VORBE GRELE,VESELULUI SI RUBICONDULUI INTELECTUAL .
  Dar cum atunci cind vine vorba de oameni de valoare nu cad prada primului impuls,si nu dau ghes insatisfactiilor mele provocate de ,INTELECTUALII CRESCUTI SI FORMATI IN REGIMUL COMUNIST,si de data aceasta am stat putin ,am tras aer in piept si am ajuns la o concluzie atit de simpla incit ma si intreb cum de SIMPATICUL ANDREI PLESU NU SI-A DAT-O SI A CAZUT IN PROPIA CAPCANA-CUM DREAK SA FII INTELECTUAL CU FITE DE REGALIST CIND MINIMA TRADITIE IN ACEST SENS ITI LIPSESTE?
  Cind pe unii din ei,ii urmaresc ,TEXTE SCRISE TOT DE EI,IN CARE PAREAU DE-A DREPTUL NISTE CEAUSISTI SI REPUBLICANI??????????
  Cum sa-i poti crede ,cind TOCMAI EI INTELECTUALII DE MARCA ROMANI SE LOVESC DE MAREA PROBLEMA A TRADARII?
  Cum sa pot admite ca NISTE INTELECTUALI TRADATORI SA-L JUDECE PE UN ALT ILUSTRU TRADATOR MAIESTATEA SA , REGELE MIHAI DE ROMANIA???????????

  • ,FEBLEȚEA” ta, sper că are simțul umorului, la nivelul intelectului proverbial.
   Iată ce am găsit pe goagăl (CITEZ):
   ,,Andrei Plesu a scris într-un editorial că şeful statului poartă o “pălărie prea mare”, referindu-se la funcţia de preşedinte. “Sunt de acord. Poate el va candida la Preşedinţie ca să fie în sfârşit un cap mai mare decât pălăria”, a declarat Basescu aseara, la 10Tv”. 😉

 80. Un zâmbet – trageţi-l la cafeaua de după amiază 😆

  – Ce are motanul tău, dragă? Toată după-masa a alergat de pe un acoperiş pe altul! Doar n-a înnebunit?!
  – Nu, draga mea, cum să fi înnebunit?! Astazi dimineaţă l-am castrat, iar acum umblă să-şi contramandeze întîlnirile.

 81. Sa vomiti nu altceva! Postul TV al lui Felix sprijinitor al monarhiei? Poate pe motiv de colegialitate si ma referer la dl Duda. 🙂 Oricum cei mai mari dusmani ai regelui, aia care vorbeau de vagoanele, sute sau mii cu care a plecat familia regala, precum un CTP, azi devenira la comanda si peste noapte ai mai mari monarhisti, parca si Iliescu regreta…,deh a invatat el sa-si faca si cruce :)))))) . Oricum dl Traian Ubgureanu cu minte brici ca tot mereu :))))))

 82. Doamna Udrea,orice ati face, oricat de mult bine ati face veti fi desfiintata.Mari barbati politici se leaga de pantofii dvs.,de posetle dvs, lasand la o parte binele pe care il faceti.
  Am descoprit niste caractere mizerabile , niste oameni politici foarte marunti care nu fac altceva dact sa dea din gura la televizor.
  Daca ati stii cata sila imi provoaca “marii barbati” politici care se caznesc din rasputeri sa compromita , sa barfeasca o doamna.
  Doamnele politician nu se lasa mai prejos dar la ele este explicabil, sunt femei si sunt geloase .
  Va asigur doamna Udrea ca dl.Ponta va sustine ca el a adus investitii in Gorj.
  Si pentru ca avem un electorat cam neinstruit si neinformat , il va crede!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *