Consiliul de Coordonare al PDL Bucuresti

Ieri, a avut loc Consiliul de Coordonare al PDL Bucureşti. Am stabilit echipa cu care vom încerca să recucerim Capitala. E un nou început pentru Organizaţia de Bucureşti a partidului. Aveam nevoie de un asemenea punct de inflexiune. De acum încolo, lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

Elena Udrea - PDL Bucuresti

Picture 1 of 36

Elena Udrea este noul presedinte PDL Bucuresti.

PDL Bucureşti îşi propune să câştige toate alegerile care vor urma: localele, parlamentare, europarlamentarele şi prezidenţiale. Este un plan pe patru ani pe care doresc să-l duc la îndeplinire.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să începem să comunicăm mai mult şi mai bine. Să spunem ce face PDL Bucureşti pentru cetăţenii Capitalei. Pentru că suntem singurul partid care are proiecte pentru Bucureşti.

Vreau să mergem mai mult printre bucureşteni, vreau să vorbim mai des cu ei. În momentul în care vom reuşi să repornim dialogul cu ei, jumătate din munca noastră va fi dusă la îndeplinire. Pentru asta, ne dorim să aprindem flacăra militantismului în membrii organizaţiei noastre. Şi asta ar trebui să ţintească întreg partidul.

Cel mai mult m-a bucurat semnalul de unitate pe care l-a transmis partidul. Uniţi în jurul aceluiaşi scop, PDL este un partid extrem de puternic şi adversarii noştri vor avea o surpriză dacă se consideră deja învingători.

Sunt unii care încearcă să creeze impresia unor falii şi a unor facţiuni care se luptă în interiorul partidului. Ieri, cred eu că am arătat că lucrurile nu stau aşa. Chiar am răspuns unei întrebări din partea unui jurnalist: nu am cum să mă aflu într-o bătălie cu Vasile Blaga. Pentru că eu voi candida la funcţia de vicepreşedinte şi nu cred că domnul Blaga va ţinti acelaşi loc. Să închidem odată şi pentru totdeauna aceste speculaţii: nu există disensiuni între noi. Vasile Blaga m-a asigurat de tot sprijinul său în lupta dură pe care va trebui să o purtăm la Bucureşti şi, pentru asta, îi mulţumesc.

Ieri, am denunţat impostura PSD şi a primarului Sorin Oprescu. Am spus răspicat cine sunt adversarii noştri şi cu cine ne vom lupta. Vom face tot posibilul, şi la Bucureşti, dar şi în ţară, pentru a împiedica partidul-caracatiţă care este PSD să sufoce România aşa cum a mai făcut-o în trecut.  Cred în această luptă a noastră cu forţele de stânga nereformate.

Tocmai de aceea am transmis un mesaj de unitate a dreptei. Avem nevoie ca o dreaptă unită şi puternică. Şi nu mă refer aici numai la cea politică. Mă refer şi la societatea civilă şi la mediul de afaceri sau chiar la Biserică, din perspectiva noastră de creştin-democraţi.

Aceşti ultimi 20 de ani au arătat că orientarea României spre dreapta a produs progres. Prin tradiţie, dreapta românească este reformatoare. Acum, ca parte a dreptei, ne-am asumat modernizarea României şi nu suntem singuri în acest demers.

12 thoughts on “Consiliul de Coordonare al PDL Bucuresti

 1. Felicitari dragalasa doamna ! Impreuna cu Placinta Sorina faceti o echipa superba pentru dreapta . Cele mai frumoase sefe de partid. Jos mogulii ! Victorie !!!

 2. Sper sa fim cat mai multi cei care vom vrea si vom putea sa contribuim la implinirea proiectelor dumneavoastra pentru o Capitala a secolului XXI.
  Mai sper ca reusita sa fie pe masura dorintei dumneavoastra.

 3. @Nicolae, bună seara
  Desigur că toți cei care ne considerăm de bună credință, ne dorim asta, deoarece, speranța moare întotdeauna ultima 🙂
  Cred totuși că cea mai eficientă contribuție, care ne este la îndemână , este aceea de a ieși masiv la vot, nu să mergem la picnicuri cu mici și bere….organizate de Vanghelie 🙂 🙂

 4. @Elena Udrea
  Nu sunt foarte convins că unificarea dreptei este posibilă ACUM, atâta timp cât PNL este condus de Crin Antonescu, un politician insuficient maturat și cu probleme de echilibru psihic, care se vede deja pe ,,cai mari” în perspectiva viitorului ciclu electoral.
  Întradevăr, așa cum ați spus și dvs, PDL , ÎN UNITATE DEPLINĂ, trebuie să se concentreze pe organizare internă, act guvernamental coerent și ferm și comunicare articulată în spațiul public. După eventuala câștigare a alegerilor de către PDL, abia atunci,probabil, peneliștii vor fi dispuși la discuții și compromisuri.
  PS
  Îmi imaginez uneori un PNL condus de doamna Mona Muscă…vă dați seama ce duplex ,,exploziv” am avea atunci pe scena politică ? 🙂 Moaaamă, cum s-ar ascunde prin boscheți bărbătușii pesediști corupători de minore 🙂

 5. ….”partidul caracatita PSD care a sufocat tara” ,s-a transformat in caracatita PD-L plus UDMR si UNPR care tot asa de rau sufoca tara , ii in stadiul de coma profunda ,n-ati inteles nimic din greseala pesedeilor ,din contra i-ati depasit in toate relele facute .Elena trebuie sa fie foarte atenta si diplomata in conducerea partidului ,hoastele harsite in atacuri pe la spate, abia asteapta o gresala ,Blaga a sugerat ,un esec in alegeri ii pus pe seama presedintelui ,te-ai inhamat la o munca foarte grea plus activitatea ministeriala ……

 6. Felicitarile noastre doamna Udrea pentru ceea ce ati facut si pentru ceea ce veti face.

 7. “Prin tradiţie, dreapta românească este reformatoare.”

  Se poate reforma si campania electorala.
  Cele mai multe sanse de a castiga le va avea un candidat credibil si care va promite public si intens mediatizat ca daca va fi ales va respecta urmatoarele doua idei:
  1.-Va posta pe site-ul primariei generale regulat (de ex. saptamanal) si detailat absolut toate cheltuielile facute de primarie in ultima saptamana( atat cu personalul cat si cu achizitiile de materiale,servicii si achizitii).
  2.-In cazul in care primaria a pierdut un proces si exista o sentinta irevocabila va recupera in termen rezonabil dar scurt (de ex. trei luni)de la cei vinovati prejudiciile suferite de primarie (sau va esalona amiabil recuperarea prejudiciilor sau va intenta proces celor vinovati pentru recuperarea prejudiciilor daca vinovatii nu isi recunosc vina).In caz ca nu reuseste sa faca acest lucru in trei luni promite ca isi va demisia fara nici o alta procedura.

  Transparenta totala asupra cheltuielilor (1.) si responsabilizarea imperativa (2.) sunt corecte,nu sunt ilegale,nu necesita cheltuieli deosebite si au un puternic caracter populist( in sens corect). Daca sunt bine mediatizate aceste doua idei au forta sa atraga interesul, simpatia ,respectul si sprijinul atat al mijloacelor media cat si al cetatenilor (in mod deosebit al celor indecisi,indiferenti sau dezamagiti).Un candidat credibil care isi ia aceste angajamente are sanse bune sa fie ales. Si daca va fi ales si va respecta promisiunile atunci site-ul primariei va fi citit mai abitir decat ziarul local.
  Si un astfel de primar ar deveni supercunoscut si intr-un viitor nu indepartat va avea posibilitatea sa isi puna in aplicare multe alte idei.

  Desigur ca si intregul partid isi poate insusi aceste doua idei si sa nominalizeze candidati (la primarii si la presedentia consiliilor judetene) care sa promita ca vor respecta aceste doua idei daca vor fi alesi.

 8. Pingback: Consiliul de Coordonare al PDL Bucuresti | Elena Udrea | Șmen.ro