Comunicat de presă: România se îndreaptă spre dezastru. Încasările bugetare, mai mici cu 1 miliard de euro faţă de cât ar trebui să fie

Deputatul PDL Elena Udrea atrage atenţia asupra faptului că exerciţiul bugetar pe primele 8 luni ale anului 2013 reprezintă un dezastru pentru România. Motivul principal este dat de încasările mult sub aşteptări şi de cheltuielile nejustificate pe bunuri şi servicii. În opinia deputatului democrat-liberal, Guvernul Ponta nu va reuşi să atingă ţinta de deficit bugetar.

Sinteza execuţiei bugetare pe perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, făcută public de Ministerul Finanţelor, dovedeşte fără putinţă de tăgadă incompetenţa Guvernului Ponta. Ne aflăm la un pas de un veritabil dezastru economic ce poartă ştampila USL. Încasările bugetare pe primele 8 luni ale anului au crescut cu 4,4%, în timp ce cheltuielile au crescut cu 4,8% în acelaşi interval. Suntem foarte departe de atingerea ţintei de deficit bugetar asumată în acordul cu FMI şi Comisia Europeană”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a făcut un calcul din care rezultă că s-au încasat 4,185 de miliarde de lei mai puţin decât era în prognoza bugetară la începutul anului.

USL se baza pe o creştere a veniturilor bugetare cu 7,47% în 2013 faţă de anul precedent. Creşterea este însă cu 3% mai mică decât era de aşteptat. Am încasat, în 8 luni, aproape cu 1 miliard de euro mai puţin decât ar fi trebuit. E o sumă fabuloasă dacă ne gândim că necesarul financiar pentru creşterea veniturilor bugetarilor a fost mai mic: doar 4,062 miliarde de lei. Am pierdut mai mult în 8 luni decât ar genera proiectul RMGC în 5 ani de zile şi Ponta trebuie să răspundă urgent cum a reuşit să încaseze cu 1 miliard de euro mai puţin”, a mai afirmat Elena Udrea.

Democrat-liberala susţine că problema nu este numai la încasările bugetare, ci şi la cheltuieli. Pe de o parte, există o scădere cu 9,7% a cuantumului alocat investiţiilor, ceea ce a generat creşterea şomajului de la 6,9% la 7,5% de la venirea Guvernului Ponta şi până acum.

În opinia Elenei Udrea, fondurile puţine avute la dispoziţie de Executiv sunt şi aşa cheltuite de o manieră nepotrivită. „Ponta şi Antonescu promiteau reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu 50%, pe motiv că acolo s-ar scurge banii către presupusă clientelă economică a PDL. Dar ei nu numai că nu le-au scăzut, dar le-au mărit cu 10,8%. Şi atunci te întrebi: de câte pixuri, telefoane, tonnere, automobile, agrafe de birou sau cadouri de protocol este nevoie ca să fie USL-iştii fericiţi? Iar răspunsul este în bani: de 500 de milioane de euro (2,257 miliarde de lei) cheltuiţi până acum pe astfel de prostii şi nimicuri”, a subliniat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Elena Udrea a atras atenţia că şi încasările din fonduri europene sunt în scădere faţă de anul trecut: cu 3,8%. Ceea ce dovedeşte minciuna premierului Ponta şi a ministrului Teodorovici privind venirea în România a miliarde de euro. În opinia deputatului PDL, „coafarea cifrelor” a devenit sport naţional în guvernarea USL.

Ne îndreptăm către un dezastru economic, pentru că avem un premier incompetent şi prea plin de el să realizeze că România, sub conducerea sa, se poate prăbuşi. Cifrele vorbesc mai puternic decât propaganda USL. Ele strigă din toţi rărunchii: demisia! Dar Victor Ponta nu mai are de foarte mult timp urechi pentru adevăr”, a concluzionat Elena Udrea.

 

 

Departamentul de Comunicare al PDL

20 thoughts on “Comunicat de presă: România se îndreaptă spre dezastru. Încasările bugetare, mai mici cu 1 miliard de euro faţă de cât ar trebui să fie

 1. Ca bonus la tot ceea ce spune Elena Udrea… inca o veste care da fiori si neliniste: Ziarul Financiar
  “Guvernul Ponta a creat în fiecare zi o datorie de 6,3 milioane de euro pentru a putea plati salariile bugetarilor sau pentru a putea finanta spitalele din tara”. Circa 200 de milioane euro pe luna la un calcul simplu. Sau 2,5 miliarde euro datorie.. pe an”. Prin guvern umbla zvonul ca încasarile bugetare sunt foarte mici si se pune la cale un plan: reducerea salariilor bugetarilor.
  Acum stim cu totii de ce Ponta vrea un nou acord FMI. Ca sa poata plati salariile bugetarilor si alte acareturi care nu pot fi amante, altfel ne-am trezi cu furia populatiei si cu asa ceva nu te joci.
  Parca eu asa-mi aduc aminte ca Ponta promitea de zor ca nu va imprumuta bani niciodata si ca el se va descurca prin stimularea economiei si castiguri propri! Ce glumet era! Si cum a mai pacalit!

 2. Care populatie ? populatia bugetara ? sa fie sanatosi ,au ce au semanat ,Astia n-or sa iasa nicaieri pt.ca sant pesedisti genetic la fel cum sant suporterii in fotbal, Taranii sant toti niste puturosi si hoti, cata vreme e pesedeul la putere ei sant multumiti, chiar daca ii fura aia de-I rup, , Uita-te la oprescu,: I-a furat asta pe bucuresteni la greu cu cainii vagabonzi cu fisu, , acu a scos-o pe asta cu kitul de supravietuire, , in fine, am vazut ca mai nou il vad pe asta presedinte , mai plange putin la tv si gata , a pus-o , sa vezi atunci praduiala pesedista ,

 3. Tot respectu’ pt dv dar cinei de vina pt asta? Nu si dv ati fost la putere? Nu Basescu conduce tara asta? De 24 de ani totvio sunteti la putere PSD ,PNL, PDL. Am fost noi oameni de rind? Doamna Udrea pe noi ne intreaba cineva ceva? Noua ni se da vrio data vrio explicatie? De ce nu ajutati si sustineti in politica oameni care sunt adevarati patrioti si care ar vrea sa faca ceva pt tara. Va multumesc

  • Dvs. ati ramas cu ideea ca, la fel ca si Ceausescu, dl. Presedinte Basescu conduce tara si din punct de vedere economc.
   In realitate, puterea Presedintelui Romaniei, oricare ar fi el, este limitata de Constitutie, rezolvarea problemelor economice fiind in responsabilitatea Guvernului. Toti cei trei Presedinti ai Romaniei ( vorbind de perioada de dupa 1989 ) au avut putere si in domeniul economiei tarii, NUMAI DACA AU AVUT CONTROL POLITIC ASUPRA GUVERNULUI . De exemplu, in perioada Guvernului Tariceanu, sustinut de PSD, s-au putut lua masuri economice cu care Presedintele nu era de acord, dar Guvernul si Parlamentul ( ostile Presedintelui ) aveau majoritatea prin care si-au pus in practica politicile.
   Din cauza confuziei pe care si dv. o manifestati, apar situatii tragi-comice, ca de exemplu;
   – PSD si PNL au laudat Guvernul Tariceanu, dar TOTI anii din ” domnia Basescu” ( cf. Antenelor, si nu numai) sunt considerati catastrofali !
   – USL se lauda ca acum Romania are f. multe succese ( desi realitatea este alta ) , dar zice ( USL_ul ) ca felul in care ” dictatorul Basescu ” conduce Romania este o pacoste pentru tara.
   ADICA…tot ce a fost ( si este ) rau pentru tara cade in responsabilitatea d-lui Basescu, iar ca merite, nu are nici unul !

 4. Daca Ministerul Finantelor are curajul sa nu coafeze si sa nu rimeleze niste cifre, atunci beleaua este mai mare decat am fi sperat sa fie. Nu stiu cum se ” lucreaza ” la Guvern, dar se pare ca totul este luat intr-o crunta bataie de joc, atat din pricina incompetentei, cat si datorita clientelei politice care e musai sa suga orice ban usor de incasat. Daca mai punem la socoteala teleguvernarea, atunci avem la dispozitie tabloul complet prezentat atat de deslusit de catre fostul ministru MDRT, Elena Udrea. Stiu, cifrele sunt neiertatoare, cu ele nu discuti, ci incerci sa le ajustezi, dar cu competenta, daruire si cinste. Iar demisia ceruta in atatea randuri de Elena Udrea, intarzie sa se produca. Orgoliile sunt prea mari si prostia cat cuprinde. USL este groparul Romaniei fara discutie!

 5. E bine de stiut:

  “Cât priveşte rezervele de aur ale României, Băsescu a afirmat că “azi dimineaţă am luat de pe Google informaţii despre rezervele de aur ale statelor, iar România are 4,7 grame pe cap de locuitor”, în vreme ce în SUA sunt 26 de grame de aur pe cap de locuitor, în Portugalia – 36 de grame, în Grecia – 12 grame, în Olanda – 36 grame, iar Austria – 32 grame de aur pe cap de locuitor.”

  Hmmm…mmm 🙂

  • Singura solutie ar fi creearea unei zone libere linga Rosia Montana si renuntarea la minierit. Nu e prima oara cind se renunta la minierit.

 6. Poate reusim sa facem ceva cu cresterea incasarilor la buget. Inteleg ca incepand cu 2013 se vor percepe taxe la asigurarile de sanatate pentru contractele de inchiriere pe langa impozitul pe profit.

  Cum se vor aplica aceste noi taxe cand noi nu suntem capabili sa platim nici 16% prin neinregistrarea tuturor contractelor de inchiriere existente?

  Stiti care este procedura de inregistrare a unui contract de inchiriere?

  1. Proprietarul se duce la Administratia financiara unde are sefiul fiscal si inregistreaza acest contract( are nevoie de actul de proprietate in original+ copie, Carte de identitate+ copie, declaratia 200, daca o poate completa si de multa rabdare pentru inregistrarea acestui contract, deorece salariatii de la fisc lucreaza spun ei cum sunt platiti).

  sau

  2. Trimite Contratul de inchiriere prin posta cu confirmare de primire ( original+ copie legalizata, daca stie adresa unde trebuie trimis = drumul la posta).

  De ce ar pierde timpul in conditiile in care mai trebuie sa plateasca nu numai taxe pe impozit si pt. sanatate? Daca pana acum nu se inregistrau decat o parte a acestor contracte de inchiriere, acum va fi mai mult ca sigur ca se vor inregistra si mai putine.
  Atat timp cat cetateni nu inteleg ca tara nu poate merge mai departe daca nu se platesc si taxe va fi foarte greu sa creasca incasarile la buget.

  Orice taxa care se perpece trebuie sa aiba si o procedura usoara de a fi inregistrata si apoi platita. Din proprie experienta am vrut sa platesc o taxa mica de 41 de Ron si am pierdut 2 zile sa o pot plati.

  De ce nu se gaseste o solutie mai usoara pentru plata veniturilor din chirii?

  Poate:

  1. Orice administrator de bloc stie unde sunt chiriasi, ar trebui facut responsabil si administratorul de bloc, in speta ar trebui sa anunte la politia de proximitate existenta unui chirias in bloc sau politia de proximitate ar trebuie sa verifice trimestrial acea “Carte de imobil” care inca este obligatorie.

  2.Inregistrarea obligatorie a contractelor de inchiriere de catre societatiile imobiliare, care oricum iau comision de la proprietar si chirias, rin trimiterea directa prin posta a contractului de inchiriere a proprietarului la domiciliul fiscal al acestuia. Aceasta solutie fiind viabila, deorece la orice control fiscal se poate vedea pentru ce a facturat societatea imobiliara comision si daca a trimis cContractul de inchiriere spre taxare, ori daca nu a facut-o sa plateasca atat taxa pe impozit, cat si taxa la sanatate.

  3.Sa se accepte depunerea Contractelor de inchiriere de catre experti contabili autorizati sau societati de contabilitate care pot depune Declaratia 200 in numele proprietarului, fara a mai fi nevoie ca acestia sa mearga la administratiile fiscale. Se poate face online prin depunerea declaratiei de impunere fara alte formalitati.

  La ce este necesar contractul de inchiere cand bugetul are nevoie de bani,administratia fiscala are nevoie de declaratia de impunere, nu de contractul civil intre proprietar si chirias?

  Stiti cate contrate de inchiriere nu se inregistreaza datorita birocratiei, si nu neaparat datorita evaziunii fiscale?

  Incercati sa gasiti o metodologie simpla pentru atragerea banilor la buget, nu pus pe drumuri si hartii, simplu declaratie de impunere pe proprie raspundere, cu conscintele de rigoare.

  Cred ca puteti implementa o solutie simpla.
  Stiati ca in Bucuresti sunt 80.000 de contracte de inchiriere inregistrate, dar sunt 130.000 de locuinte inchiriate? Cele 50,000 de locuinte atrag in medie 300 Eur/ locuinta, deci 2.400.000 Eur numai in taxe pe impozit catre buget, dar inca 825.000 Eur in taxe de sanatate, asa se pot gasi 3.000.000 numai in Bucuresti, la nivelul tarii cat? 5 mil de aici, 5 de dincolo se pot creste incasarile, nu credeti?

  Faceti Registrele de inregistrare a Contractelor de inchiriere/ locatiune publice si atunci oricine poate vedea daca la o adresa a fost inregistrat contractul sau nu, Public nu inseamna ca trebuie sa se specifice si suma care sa zicem ca este confidentiala, dar macar sa poata fi vazut daca s-a inregistrat sau nu.

 7. Inca o veste proasta, din pacate!

  Elena Udrea
  acum 22 minute
  Institutul Naţional de Statistică a publicat datele privind evoluţia turismului românesc pe primele 8 luni ale anului 2013. Avem de-a face cu un declin semnificativ faţă de ceea ce se întâmpla în mandatul meu de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
  Astfel, sosirile în unităţile de cazare au crescut în 2013 cu 3,2%, dar, pe primele 8 luni din 2011, avansul era de 15,6%. De cinci ori mai mare.
  Numărul înnoptărilor a scăzut anul acesta cu 0,5% (un dezastru evident), în timp ce în 2011, creşterea era de 13,1%.
  După cum se poate vedea, există o diferenţă uriaşă între perioada în care eram eu ministru şi ce se întâmplă acum. Diferenţa este dată de interes, de responsabilitate, de alocări bugetare mai consistente (120 de milioane de euro în 2011 faţă de 4 milioane de euro în 2013 pentru infrastructura turistică), de promovarea eficientă a turismului şi, nu în ultimul rând, de munca efectivă depusă.
  PDL chiar crede că turismul poate fi un motor al economiei naţionale şi poate genera bunăstare pentru români, în timp ce USL vede în turism doar o jucărie pentru cuplul Mazăre&Grapini.

 8. Bine ca-l mai avem pe Maestrul Plesu si ne mai incanta cu scriitura sa.

  “Postul de care vorbesc se bucură, de fapt, de o subînţeleasă infailibilitate. L-am auzit, adesea, pe domnul Mircea Badea declarînd, cu sinceritate, că urăşte pe X sau pe Y, ba chiar că nu s-ar da în lături să le facă respectivilor rău! Băiat de băiat, liber de convenţii şi dubii. Ştiu, întîmplător, că, în urma îndelungilor campanii ale comandoului voiculescian, Horia Roman Patapievici a fost agresat pe stradă, la piaţă, în blocul unde locuieşte: a fost înjurat, scuipat, huiduit, ameninţat cu bătaia. Toate astea i se vor fi părînd dlui Badea ”normale”, ”legitime”, ”corecte”. Dar iată că un alt Mircea Badea, numai că din cealaltă tabără, îndrăzneşte să recurgă şi el la ameninţări. Ei bine nu! ”Aiasta nu se poate!” Domnul Badea nu e omul să înghită aşa ceva. Nu acceptă să fie tratat într-un mod brevetat ca fiind monopolul lui. Nimeni nu se atinge de Badea nepedepsit. O nouă morală se conturează în peisajul autohton: Fă-i altuia ce nu-ţi place ţie! Trebuie, totuşi, să remarc că emisiunile ”Antenei 3” etalează, fără excepţie, o virtute de toată lauda: solidaritatea. De ani de zile, cîţiva băieţi şi cîteva fete se întîlnesc, seară de seară, sub ochii noştri şi spun acelaşi lucru într-o generală, tandră, concordie. Eroi neînfricaţi ai luptei cu spectrul vampiric al ”băsismului”, cînd distrugător de ironici, cînd sumbri ca un oracol încercănat, mereu de acord unii cu alţii, ei par să petreacă minunat împreună, uniţi de aceeaşi hărnicie şi de aceleaşi nestrămutate convingeri. Ar fi şi păcat să-i întrerupi, să le spui că există viaţă şi după Băsescu, ba chiar şi după Voiculescu. De ce să-i trezeşti din visul lor frumos, din micile lor escapade (cu şefu`) pe la Viena sau pe malul mării (”Miami Beach. Te oftici?” – comentează inspirat Mircea Badea sub o fotografie de grup). Mai bine treci pe ”B1”. Unde dai, măcar, de expertiza politică şi metafizică a lui Marinescu Bideu şi a lui Condurăţeanu. Slavă Domnului, ai de unde alege!”

 9. Asta as comunica daca as putea, dlui Basescu si consilierilor sai:

  Dlor consilieri,
  Ref la interviul acordat azi de dl Presedinte prin care Presedintele arata ca pactul de coabitare a fost grav incalcat iar la faptul ca si dvs in comunicat ati aratat ca dl Presedinte a facut zilele astea tot ce a depins de Dsa pentru a evita o noua situatie de incalcare a pactului, poate cea mai grava incalcare, care nu e un motiv de suparare orgolioasa, ci de ingrijorare serioasa privind independenta justitiei si mai ales a procuraturii cred ca va trebui ca dl Presedinte sa constate ca in fapt pactul de coabitare incheiat pentru a asigura opinia publica interna si mai ales internationala privind comportarea puterii Usl care guverneaza, ca nu va mai ataca statul de drept asa cum s-a ptrecut in vara lui 2012.
  Presedintele nu avea prin natura atributiilor sale cum sa incalce respectivele prevederi dar primul ministru da si dupa analiza atenta a acestei perioade se constata ca nu s-a ferit de acest lucru considerand ca o simpla declaratie cum ca nu l-a incalcat poate fi luata ca adevarata si dlui crezut pe cuvant.
  In aceasta situatie, pactul din punct de vedere al presedentiei nu mai exista dar asta nu inseamna ca dl PM Ponta trebuie sa inceapa cu incalcari si mai grave si intrucat sustine ca din punctul sau de vedere pactul nu trebuie demis, ne asteptam sa incerce sa-l respecte chiar daca nu va mai fi tinut de un cuvant sau o semnatura pe care oricum pana acum nu a respectat-o in totalitate.
  Ar fi in interes national ca dl PM Ponta sa se comporte ca si cum acest pact ar mai exista intrucat nu credem ca intre Presedentie si Guvern este o problema de ambitie

 10. Vad aici o indiferenta totala fata de “crimele” pe care le comite in serie dl Ponta?
  Astea sunt daca nu atiti:
  Ghete in justitie, ghete in firmele cu probleme, pumn in gura presei si o sa mai urmeze pentru acest urmas al puscariasului.

 11. Si in indiferenta generala tot eu sa mai spun ceva:

  Citesc pe FB ce spune dl jud Danilet:

  “Citesc ca ieri Guvernul a adoptat prin OUG asa numitul Cod al Insolventei http://www.evz.ro/detalii/stiri/codul-insolventei-adoptat-de-guvern-prin-ordonanta-de-urgenta-1060136.html
  Ma gandesc ca nu mai are niciun rost sa dam avizul pe acest act normativ (necesar potrivit art. 38 alin.3 din Legea 317/2004), asa cum e programat pentru marti pe 8 oct la pct. 21 al Plenului CSM.
  http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/03_10_2013__60923_ro.pdf.
  Pacat de munca colegilor judecatori din instante si a sectiei de judecatori a CSM care au facut o multime de observatii in ultimele doua saptamani la textul primit de la Guvern…
  Ei, dar nu e prima data…”

  Dl judecator nu poate scrie sau spune mai mult ca nu face politica dar eu nu sunt liber:
  Daca as fi Presedinte si Constitutia mi-ar permite, dl PM Ponta ar fi fost deja demis

 12. Mdaaa,

  Intradevar cred ca Emil Boc poate uni in jurul sau toate partidele de dreapta.
  Este singurul care ar putea face asta desigur langa un Isarescu .
  Din pacate Ungureanu a facut mari gafe si nu a confirmat suficient si nu are nici c***** pentru o sarcina atat de dificila. Ar trebui sa-l secondeze deocamdata pe EB, dar nu cred ca Boc va accepta.

  • PS Precizare: Adica si Isarescu ar putea face aceasta unire

  • PS Revin cu o precizare cred eu necesara:

   In Romania intr-un prim plan al candidatiilor la prezidentiale din punct de vedere al comportarii politice dar si din punctul de vedere al modului in care sunt receptionati de electoratul de dreapta sunt Isarescu, Ungureanu, Boc, Predoiu intrucat Blaga nu candideaza iar pe Elena Udrea cat si pe Monica Macovei le vad ca elemente determinante care daca impreuna si subliniez impreuna si cu Blaga si cu liderii celorlalte partide de dreapta, sunt singurii care ar avea sanse sa intre in turul doi .
   Un Cristian Diaconescu din multe puncte de vedere este un candidat eligibil, dar este un social-democrat adevarat(cum nu este PSD care este doar o Cupola a mafiei politice si interlope) si vremea lui va reveni cand in Romania va exista in manifestare si oarecare forta o stanga autentica, democratica adica europeana.
   Isarescu iese din analiza deocamdata caci nu mai candideaza i-a ajuns in 2000 cand PNL si din cauza candidaturii lui Stolo i-a ras orice sansa motiv pentru care si azi este apropiat de PNL (nu stiu de ce Stolo s-a pretat atunci la acest joc? Probabil, circumstanta atenuanta, de teama ca PNL nu va intra altfel in parlament lucru ce s-a intamplat cu PNTCD)
   Raman in tablou:
   Boc(care odata ce este sprijinit de Basescu capata coeficientul sau de popularitate ) si are capacitate de crestere , nu in notorietate ca are destula slava Domnului ci in receptarea din ce in ce a populatiei in fata esecurilor si golaniei USListe care daca rastoarna balanta s-ar putea ca Boc nu numai sa intre in turul doi dar chiar sa aiba un triumf si sa devina Presedinte. Deci cu acesti daca.
   Ungureanu, nu sta cel mai rau in sondaje are ceva notorietate dar nu cred ca are sanse mai mari decat Boc(are uneori reactii copilaroase precum aceea de a se indica singur ca candidatul cel mai potrivit al dreptei) ar putea insa sa fie un secund de forta intr-o campanie caci urmand lui Boc ca PM poate certifica ce a facut bine Boc si guvernele sale de la care el a preluat stafeta
   Predoiu este foarte bun, dar nu cred ca i se poate creea o notorietate suficienta, insa in echipa cu Boc unde sa fie indicat ca PM al viitorului guvern de dreapta, cred ca ar mari mult sansele lui Boc , asa cum si Ungureanu ca viitor ministru de externe le-ar mari in acelasi mod.
   Dl Blaga ar trebui sa sprijine aceasta campanie de pe pozitia unui ministru de interne si/sau al armatei.
   Evident ca dna Udrea ar fi in echipa, pe un minister al dezvoltarii, investitiilor si turismului, alaturi de dna Boagiu la infrastructur iar dna Macovei pentru justitie.

   Deci ideea este sa se aleaga de intreaga drepata un candidat comun care sa fie in echipa cu un intreg guvern din umbra(forma din toate fortele de dreapta dar cu omul potrivit la locul potrivit, ministrul corespunzator din guvernul actual al PDL acceptand sa treaca ca adjunct la respectivul minister, ptr a dovedi ca un guvern al dreptei va fi unit eficient si ca deci asa cum Presedintele trebuie sa se aleaga cu peste jumate din voturi la fe si viitorul parlament trebuie sa fie la fel pentru a se putea forma un guvern de dreapta pur sange.
   Asa ceva ar aduna intregul electorat de dreapta si s-ar obtine maximul posibil iar in rest mai exista si ajutorul lui Dumnezeu pentru acest neam.

   Referitor la alegerile ptr parlamentul european este evident ca daca ar fi siguranta ca toate partidele depasesc pragul electoral atunci ar trebui facut cum spune dl Blaga si probabil ca s-ar evalua mai bine si forta reala a unei drepte care ulterior unite cum spun eu ar aduce la vot cel putin pe cei pe care i-au adus toate partidele la europene.
   Dar exista si un dar: daca partidele mai mici nu iau 5% iar DA nu ia 8%(fiind alianta de doua partide) risca sa nu aiba nici-un parlamentar si asta este un semnal demobilizator

   Asa ca dle Blaga daca exista siguranta ca toti acestia intra in parlament sa candideze separat daca nu ii luati cu dvs dar fara ipocrizii cu unitate care face putere ca acum eu cred ca ca numar de voturi poate aveti mai putine decat acea suma teoretica la separare suma care chiar daca este mai mare decat ce s-ar obtine pe lista comuna reduce numarul total caci doar PDL va avea parlamentari europeni si este pacat.
   Cred deci ca daca sunt indoieli cu privire la sansela ca o lista sa fie peste 5% sau 8%(dupa caz) PDL sa ia pe lista sa printr-o alianta(ca doar va avea cel putin 8%) pe aceia care nu prea ar avea sanse, reducand astfel si o competitie care oricat s-ar incerca sa fie amicala tot va avea elemente de frictiune mai mare sau mai mica ceea ce pentru campania prezidentiala care urmeaza este foarte rau.

   PS Daca dreapta nu are un candidat unic PDL singur nu poate intra in turul doi caci asta ar insemna sa distruga toate celelalte formatiuni si ar fi cea mai egoista dar si idioata solutie

   A bon entendeur salut! 🙂

 13. Rescriu
  JOS LABELE DE PE PUTNA!
  AFARA CU BOCANCII DE PE MORMANTUL LUI STEFAN CEL MARE SI SFANT!

 14. Lulu,
  Ma lasi sa tin singur acest blog.
  Nu ai opinii la lucruri importante care din pacate vad ca nici pe EU nu o cutremura?
  Daca nu ai o semnalare EU sau anti(antiEU presupus sau real)nu ai ce spune? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *