Comunicat de presă: „Noul Cod rutier îi jupoaie pe şoferi, pentru că Victor Ponta vrea să acopere deficitul de 1 miliard de euro la încasările bugetare”

Deputatul PDL Elena Udrea s-a declarat împotriva noului Cod rutier, catalogând iniţiativa USL drept o încercare suplimentară de a-i spolia pe români. În opinia democrat-liberalei, demersul Puterii este nejustificat din perspectiva realităţilor socio-economice ale României din acest moment şi arată că statul îşi tratează cetăţenii ca pe posibili infractori şi contravenţionişti.

Noul Cod rutier, zămislit în minţile înguste ale unor oameni care nu au nicio legătură cu realităţile vieţii de zi cu zi a românilor, arată o lipsă profundă de respect pentru cetăţenii acestei ţări. Să pui amenzi mai mari decât în orice altă ţară europeană într-o Românie în care şomajul creşte, preţurile, taxele şi impozitele se măresc şi ele, dovedeşte incompetenţă, prostie şi rea-voinţă. În niciun alt stat care se pretinde democratic, cetăţenii nu sunt priviţi ca în România, drept posibili infractori şi contravenienţi”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului pune gonflarea amenzilor pe seama încasărilor bugetare mult sub nivelul prognozat. Poliţiştii ar urma să aibă sarcină să compenseze veniturile bugetare prin amenzi, urmând să existe chiar norme pentru fiecare în parte.

Victor Ponta şi inteligenţii săi subalterni au reuşit contraperformanţa epocală să încaseze la Bugetul de stat cu 1 miliard de euro mai puţin decât trebuia pe primele 8 luni ale anului. Noul Cod rutier vine să compenseze acest deficit de venituri bugetare. Practic, USL vrea să ia de la şoferi banii care se scurg în economia neagră şi pe care ANAF-ul nu reuşeşte să-i verifice. Este semnul cel mai profund al neputinţei şi al urii faţă de proprii cetăţeni”, a mai afirmat Elena Udrea.

În opinia deputatului PDL de Roman, a impune un Cod rutier atât de drastic în absenţa investiţiilor în infrastructură care să genereze o îmbunătăţire a traficului la nivel naţional reprezintă o greşeală. Statul trebuie să le asigure întâi românilor posibilitatea de a conduce în condiţii civilizate şi abia apoi, dacă lucrurile nu s-ar îmbunătăţi, ar trebui discutată o înăsprire a amenzilor contravenţionale.

Premierul ar trebui să se preocupe mai mult cum să construiască drumuri, şosele şi autostrăzi, cum să îmbunătăţească infrastructura de transport din oraşe şi cum să-i ajute pe români să-şi înnoiască parcul auto. Asta trebuie să fie preocuparea unui Guvern responsabili, nu jupuirea unor oameni care şi aşa fac sacrificii foarte mari pentru a avea o maşină şi a se folosi de ea, în condiţiile unor combustibili tot mai scumpi şi a unor taxe tot mai restrictive. Dacă o ţine tot aşa, Ponta se va transforma în Ceauşescu II: vor circula o săptămână maşinile cu numere impare şi o săptămână cele cu numere pare”, a afirmat Elena Udrea.

Democrat-liberala susţine că noul Cod rutier încurajează corupţia. „Se va ajunge în situaţia în care, decât să plăteşti 100 de milioane de lei vechi amendă şi să te mai şi alegi cu permisul suspendat o perioadă foarte lungă de timp, mai bine dai 500 de euro şpagă şi rămâi şi cu permisul. E un principiu universal valabil: când măreşti taxele şi impozitele, dacă nu eşti în stare să le colectezi, creşte şi evaziunea sau, în cazul nostru punctual, corupţia”, a punctat Elena Udrea.

Deputatul PDL se declară însă o susţinătoare a înăspririi pedepselor pentru cei care comit abateri grave de la Codul rutier. Cei care circulă în stare de ebrietate, sub influenţa substanţelor halucinogene sau depăşesc viteza legală cu peste 70 de kilometri la oră ar trebui să aibă permisele confiscate definitiv şi o interdicţie de a mai conduce pe drumurile publice din România. Ar trebui să vorbim deja de infracţiuni, nu de abateri contravenţionale. „Poate ar fi fost de dorit şi o modificare pe acest palier a Codului penal care să prevadă aceste pedepse pentru cei care pun în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic”, a concluzionat Elena Udrea.

 

 

Udrea Elena Gabriela,

Deputat PDL

12 thoughts on “Comunicat de presă: „Noul Cod rutier îi jupoaie pe şoferi, pentru că Victor Ponta vrea să acopere deficitul de 1 miliard de euro la încasările bugetare”

 1. CUM ASA..? DESIGUR UN CONDUCàTOR SUB INFLUENTA ALCOLULUI TREBUIE VALUTAT IN BAZA GRADULUI DE ALCOLEMIE SI APOI JUDECAT CIVIL S-AU PENAL IN PLUS FàCUTE MAI MULTE VERIFICàRI PARTICIPANTILOR LA TRAFICUL RUTIER SI DOAR ASA SE ALEGE PLEAVA SOCIETàTII CARE CONDUCE SUB INFLUENTA ALCOLULUI SI IN CONDITII NECORESPUNZàTOARE ADICà TOTUL IN MOD JUST SI ECHILIBRAT.

  DUMITRU, DE LA PIATRA NEAMT

 2. Aha! Deci tot Elena Udrea a luat atitudine pe subiectul noului Cod Rutier-care este de pe alta planeta!
  Trebuia sa crape zidurile Parlamentului in urma opozitiei PDL aratand electoratului cu subiect si predicat, ce fac astia de acum si ce au facut ei cat au fost la guvernare! Pai mai mare hotie si jupuiala n-am pomenit ca pe vremea USL-ului!!!! Trebuia sa scoata in evidenta raul, ura, nepasara acestor banditi de la guvernare, fata de amaratii astia de romani!
  Dar de unde sa vezi asa ceva? Zero atacuri pe acest subiect, zero interpelari, zero tam-tam in mass-media.. este ca si cum PDL-ului Blaga, putin i-ar pasa de acesta nou nenorocire care se abate asupra soferilor din Romania!
  Daca aveau sange in instalatie se alaturau liderilor soferilor si ieseau in strada. Cer prea mult asta e clar, cand vad cu ochii mei ca PDL Blaga nu exista, ei fac doar sedinte de partid, se plimba aiurea si bat campii… vorbesc de femeile batute (!) si de alte bazaconii de acest fel! Iar cand au subiecte manusa care i-ar putea ajuta sa creasca, TAC!
  Elena Udrea nu tace si iata ca presa deja a preluat comunicatul sau. Prin asta inteleg ca singura care conteaza din PDL este NUMAI Elena Udrea! Restul……bleahhhhh!

 3. Este știut ca in orice stat de drept amenzile trebuie si sunt coroborate cu nivelul de trai si implicit cu veniturile populației . Căci , in fond, amenzile sunt plătite de contravenienti, deci de cetățenii care încalcă legile! Insa a pune amenzi cu cuantumurile din noul Cod rutier roman este pur si simplu o nepăsare si indiferenta fata de nivelul scăzut de trai din România si implicit fata de poporul roman! Rusinos, jenant si lipsit de orice rationament !

 4. puterea actuala ne considera drept potentiali infractori ca pe vremea Impuscatului. se vede clar o lipsa de viziune a acestei guvernari socialiste-liberale ( nu cred ca liberalii mai gandesc masuri de dreapta ). iar in ceea ce priveste deja defunctul PDL e clar ca e la vale, Blaga cred ca face blat cu una din componentele USL, asteapta sa se destrame si sa se ralieze cu cine e mai tare dupa ruptura, niste penibili, am votat cu ei dar nu mai vreau sa-i vad. singura persoana ramasa vertical in aceasta grupare defuncta este Elene Udrea care taxeaza de fiecare data derapajele tot mai dese ale usl.

 5. Parerea mea:
  Codul rutier este elaborat de specialisti , nu are si trebuie sa aiba iz politic pentru ca atunci miroase a stricat.
  FRICA de AMENDA este singura care poate opri pe conducatorii auto(in randul caruia ma numar si eu) de incalcarea lor.
  RECOMANDARE PENTRU POLITRUCI:
  Vor castiga voturi daca vor adopta o politica de pedepsire drastica a exceselor in conducerea autovehiculelor.Profesionistii se grabesc mai mult ca amatorii .

 6. Va felicit doamna Udrea ca ati luat atitudine fata de magariile pe care le fac USListii in fiecare zi .Ramanem consternati de masurile tot mai grele pe care actualul guvern le ia pentru a ingenunchea de tot pe romani.
  Nu stiu ce face conducerea PDL? De ce Blaga nu zice nimic ? nu-l intereseaza soarta noastra?Opozitia nu mai exista?

 7. nu credeam sa spun asta vreodata dar chiar sunt de acord cu domni voastra ! amenzile mari nu garanteaza ca “baietii desteptii” nu vor face in continuare legea pe sosele !!! oricum pe ei nu ii amendeaza nimeni iar sumele colosale vor fi suportate tot de oamenii de rand ! sa vezi apoi executari silite si toate cele

 8. Se pare ca romanul o duce din ce in ce mai bine, salariile au crescut proportional cu scumpirile si taxele de tot felul, avem locuri de munca de oferit si la altii, de aproape doi ani niciun cetatean nu mai paraseste Romania pentru un trai mai bun, ci doar pentru a face pe turistul civilizat si prosper…aici este centrul Universului, aici avem de toate : lapte, miere, carne, paine, struguri, vin, prune, palinca, aur, argint, metale rare, Rosia Montana, sarmale, mititei (am glumit cu mult amar), dar din nefericire avem la completa dispozitie un USL cu care ne-a pricopsit soarta !!! Cand Elena Udrea iese la atacul puterii, clantaii maidanezi sar imediat si latra a pustiu cum ca totul e ok, ca Pontake e ” the best “, Kakarau va fi un presedinte mai tare ca Obama…Fosta ministru atrage mereu atentia, singura din opozitie, ca ne indreptam spre colaps, dar reactia poporului suveran e atat de moale incat de aici vine explicatia respingerii noastre de catre Occident, neincrederii in natia romana, incapabila sa-si rezolve singura problemele interne !!!

 9. mengele voi toti romanii v-ati pricopsit cu banditii astia de la USL si cu Victor Poanta, ce sa schimbat de la psd?, doar numele, Poanta nu se poate numii politician atata timp cat este papusa lui iliescu si a gloatei de hoti care au terminat tara asta!!!, si voua ca romani sa va fie rusine ca din 4 in 4 ani alegeti aceiasi nemernici, va meritati soarta!!!, vad din europa cum romania se duce in jos si voi cu ea, in tara asta ca ceva sa se schimbe trebuie sa-i schimbati pe toti din fruntea tarii si institutiile statului care si in zi de azi sunt conduse de putregaiurile care l-au omorat pe ceausescu si acu va omoara si pe voi!!!

 10. da … noul cod rutier … NU SUNT DEACORD CU EL ! DE CE ??? hai sa ne gandim … punctul 1. EDUCATI PIETONII CUM SA TRAVERSEZE STRADA SI MAI ALES LA TRECERILE DE PIETONI NESEMAFORIZATE, vad aproape zilnic la stiri ca X a dat cu masina peste Y pe trecerea de pietoni … (ca EX. o femeie in nu stiu ce oras mai mic mergea pe o straduta ingusta cu masina si nu cred sa fi avut mai mult de 30.- 40 km laora, masini percate chiar pe trecere si pe stanga si pe drepta iar cand mai avea 1m pana la trecere pur si simplu ai sare pe trecere in fuga fara sa se uite o fetita de 9 – 11 ani fetita pe care a lovito usor cu masina ….. SUNT SI EU CURIOS CE VINA ARE FEMEIA AIA …. VA ZIC EU COMFORM LEGII LOVIRE PIETON PE TRECERE – VERDICT – VINOVATA … DAR NORMAL, LOGIC SI MORAL TOTAL NEVONOVATA !!!) dar voi domnilor ziaristi care faceti si difuzati aceste stiri (si mai ales 95% din pietonii romani care sunt absolut total inconstienti cand traverseaza strada pe trecere si nu se uita deloc pur si siplu se arunca kamicaze pe trecere indiferent ca mergi cu 30/h sau 80/h explicatia fiind da ce dom’le e trecere … ) sunteti informati comform codului rutier si de acum 20 de ani si cel actual ca pietonii AU OBLIGATIA SA SE ASIGURE INAINTE DE A PASI DE PE TROTUAR PE ZEBRA SI INCA ODATA IN MOMENTUL IN CARE INCEP TRAVERSAREA ????? BANUIESC CA NU DEOARECE NU AM AUZIT NICI MACAR ODATA LA VRE-UN POST TV SA SPUNA CA PIETONII TREBUIE SA VA ASIGURATI LA TRECERA DE PIETONI, TREBUIE SA VA OPRITI DIN TRAVERSAREA STRAZII CHIAR SI DACA AVETI VERDE IN MOMENTUL IN CARE SE APROPIE O MASINA CU GIROFARE PORNITE TREBUIE, SA ASTEPTATI PE TRECERE CHIAR DACA AVETI VERDE DAR POLITISTUL DIN INTERSECTIE DA DRUMUL MASINILOR PE ROSU SA FLUIDIZEZE TRAFICUL ??? DE CE NU FACETI SI EMISIUNI SI / SAU DEZBATERI PE ACEASTA TEMA, spuneti doar ca noi soiferii suntem cum suntem dar nu spuneti nimic despre incultura rutiera a pietonilor de toate varstele ! DACA PIETONII AR FI EDUCATI SUNT COMVINS CA NUMARUL ACCIDENTELOR CU VICTIME AR FI MULT MAI REDUS ! punctul 2. infrastructura care este deplorabila ! punctul 3. semnalizarea drumurilor prin indicatoare de viteza, taierea copacilor si/sau crengilor de la semafoare si indicatoare !!! IN REST RUSINE DOMNULUI PONTA .. PFF L-AM FACUT DOMN DESI NU TREBUIA … ESTE UN SARLATAN DEGHIZAT IN DOMN … RUSINEE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *