Competitia interna din PDL trebuie decisa de membrii partidului, nu de moguli, nu de USL

Convenţia Naţională de luna viitoare trebuie să reprezinte momentul relansării PDL. După doi ani în care ne-am ocupat mai mult de administrarea României, trebuie ca partidul să înceapă să se gândească şi la alegerile de anul viitor.

Cea mai mare miză a Convenţiei Naţionale este reafirmarea identităţii de dreapta a partidului. Trebuie să continuăm pe drumul reformării României şi a clasei politice. PDL este singurul partid care, în 21 de ani de după căderea comunismului, a demonstrat voinţă politică reală în dorinţa de a schimba starea de fapt a ţării.

Cred sincer că singura şansă a PDL în acest moment este să le arate românilor că măsurile pe care le-a luat Guvernul sunt bune şi vor produce efecte pozitive în perioada următoare. Trebuie să le arătăm că toate deciziile au fost luate în interesul lor.

Calea spre recăpătarea încrederii electoratului ne obligă să avem continuitate şi să nu renunţăm la obiectivele pe care ni le-am impus singuri. PDL nu trebuie să se compare nici cu PSD, nici cu PNL. PDL va fi judecat pentru acţiunile sale – avem soarta politică în propriile mâini, nu suntem dependenţi nici de ce spun televiziunile mogulilor, nici de ce spune opoziţia.

Românii trebuie să ştie că aceia care sunt zi de zi atacaţi de o presă ostilă şi bine cravaşată de moguli sunt, de fapt, cei care le vor binele. Mulţi democrat-liberali sunt atacaţi pentru că sunt incomozi. Acest Guvern este hulit de televiziunile de ştiri, tocmai pentru că nu a cedat în faţa şantajelor practicate de Vântu şi Voiculescu.

Ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, am fost ţinta a nenumărate campanii de presă. Atacurile şi jignirile la adresa mea au curs ploaie timp de mai bine de doi ani. Nu am cedat însă, nu am negociat nimic. La MDRT, înainte ca eu să devin ministru, au existat doar nouă (9) drepturi la replică. Anul trecut am dat de 15 ori mai multe. Acum, imprimantele sunt în permanenţă în funcţiune, firele telefoanelor se încing, căsuţele de e-mail sunt pline: comunicate de presă, informaţii, corecturi, drepturi la replică etc. Oare ce s-a schimbat?

Acum, în perspectiva votului pentru preşedinţia partidului, la fel. Susţinătorii lui Emil Boc sunt ţinte vii. Zi de zi, oră de oră, câte un atac nou, pentru te miri ce. Şi nu vorbesc numai de televiziuni, ci şi de gaşca băieţilor veseli din USL. Ba, din păcate, chiar din partea unor colegi de partid, care nu înţeleg că PDL, pentru a supravieţui, trebuie să iasă unit din această bătălie. Nu există strategii individuale care să-ţi aducă succes. Dacă nu cred, susţinătorii lui Vasile Blaga ar trebui să se uite la PSD-ul lui Adrian Năstase şi ce s-a ales de toţi cei care s-au „detaşat”.

Am înţeles de mult că atacurile la adresa membrilor PDL şi ai Guvernului reprezintă, de fapt, rezistenţa sistemului la schimbare. Întrebarea vine firesc: de ce ar vrea USL şi mogulii să te laude?

 

128 thoughts on “Competitia interna din PDL trebuie decisa de membrii partidului, nu de moguli, nu de USL

 1. jos mogulii, coumnistii si iliescu !!! traiasca victoria in alegeri a PDL in frunte cu dna elena udrea si traian basescu !!!

 2. Sa studiem atuurile (a) si pietrele de moara agatate de gatul candidatilor (b) in cursa pentru sefia PDL:
  1) Boc:
  (a) primar reales al unui oras important, PM progresist si conduce bine un guvern cu rezultate palpabile (Ro pare a fi in fruntea plutonului tarilor nou primite in UE la capitolul prevedere crestere economica in 2012, anul alegerilor), rezistenta la uzura (supravietuitor a 7 motiuni de cenzura ale opozitiei), onest.
  (b) a inceput ca un PM sovaitor si costisitor, a trebuit sa fie impins de la spate un an – 2009 – de Basescu pe calea restructurarii (perioada care i-a lasat amprenta de “marioneta a lui Basescu”), insuficienta autoritate in interiorul PDL, PDL este inca un partid neprimenit si actioneaza haotic la nivelul Parlamentului, comunicare proasta, PDL are o atitudine inca prea toleranta fata de coruptia interna in partid.
  2) Blaga:
  (a) imagine neterfelita mediatic, aparenta hotarata, capacitate superioara de negociere politica cu USL.
  (b) candidat perdant rusinos la alegerile locale din Bucuresti, si inca in fata unei caricaturi de contracandidat; perceptia de bun organizator terfelita de dezordinea tolerata la MAI, apropiere personala cu potential periculos de zona vamilor, stare materiala si imprumuturi personale de exceptie pentru un bugetar ce ar putea fi exploatate de adversarii politici (ma mir ca nu au facut-o pana acum), critica publica nejustificata si neeleganta a masurilor de austeritate a guvernului propriului partid.
  3) Paleologu:
  (a) tinerete, relativ.
  (b) atitudine publica in general neserioasa, pare insuficient pregatit in multe domenii conexe rolului unui sef de partid si potential guvernant.
  Concluzia mea:
  A) Boc va ramane seful PDL.
  B) Competitia este inca slaba la nivelul conducerii PDL, apare mai necesara ca oricand infuzia de sange proaspat in venele care duc spre varful PDL.
  C) PDL trebuie sa pregateasca urgent viitorul candidat la prezidentialele din 2014, care nu poate fi decat cineva capabil sa foloseasca trena si drumul lui Basescu. Eu cred ca omul asta este pe acolo, ascuns pe undeva…gasiti-l !

  • ..Este actualmente șeful SIE, trebuie convins să candideze.

  • @ZeV:
   Ungureanu are calitati de necontestat, este un personaj care insufla increderea ca tanara generatie de politicieni nu este reprezentata de mascaricii si tatele promovate pe SOV-TV de imbulziti la vorba ca SOViani sau alte caricaturi pline de bun simt ciuvic. Candidatura lui ar fi potrivita intr-un context politic care ar necesita un accent extern predominant in activitatea Presedintelui, posibil daca Ro va fi intr-o stare economica stabila pe toata durata mandatului prezidential. Eu personal chiar as fi incantat ca Ungureanu sa fie Presedinte, iar TRU – MInistru de Externe !
   In schimb, in cazul in care revigorarea economica interna va fi perceputa ca fragila sau instabila pe perioada 2014-2018, este posibil ca profilul candidatului sa ceara o pregatire administrativa si de gestiune economica mai buna ca a lui Ungureanu…In fine, ‘om trai si-om vedea…

  • Tari, imprastiate pe tot globul, au avut ( sau au) FEMEI ( sau DOAMNE, cum vreti sa spuneti ) in functii importante de stat. Citez, la intamplare: Marea Britanie, Germania, Brazilia, Argentina, India, Pakistan,Israel, etc.
   Oare suntem noi, romanii, un popor atat de misogin incat sa nu acceptam o DOAMNA in functia de prsedinte ?
   ( P.S. …Nu va spun cam cine ar fi doamna…)

  • Constat că toată lumea a uitat cu desâvărșire de personalitățile nou venite în PDL.
   Nici un cuvânt despre Baconschi, Sever Voinescu , sau Monica Macovei. Nu avem ce face, asta ne e mentalitatea, pentru ca un conațional să fie prețuit, la adevărata valoare, trebuie să plece în exil prin Europa.
   Nimic nu se aude referitor la platforma celor 35 de măsuri/principii propuse recent spre dezbatere în partid, sau despre criteriile de integritate, de ce mi-era frică, se întâmplă cu adevărat: asistăm la o confruntare între persoane (și nu între vizuni) peste care mai toarnă gaz și….președintele României (dar și ,de facto, al PDL). Mai rău de atât, doar în PSD se mai poate. Păcat. În fine, viața merge înainte , cu bunele și cu relele ei.

  • @NeaKutare…Doamna cu pricina este , deocamdată, cuminte și disciplinată, în ,,banca” dumneaei…..se uită la semaforul de pe muntele Olimp, să vadă când comută din ,,man”, în ,,woman” și afișează un muțunache cu fustiță sub formă de triunghi. 🙂

  • @ ZeV…
   1. Scriati de nou-venitii in PDL. Sunt corecti,cultivati,etc. dar nu au suficenta din acea blestemata CARISMA ( sau CHARISMA, am vazut scris in ambele variante), care nu tine cont ca ai un ochi mai mic, sau unul mai mare, ca ha-hai, sau ca zambesti cu toate maselele lipsa, ca esti frumoasa ca Evita Peron, sau inteleapta ca Angela Merkel,etc… ASTA ESTE !
   2.Despre semaforul de pe muntele Olimp. Pana la alegerile din 2014 mai sunt 3,5 ani. Cate nu se pot schimba in acest timp !

  • @judex
   Buna dimineata 🙂
   Recitind postarile, mi-a ramas pe retina memoriei, pasajul :… ,,imprumuturi personale de exceptie pentru un bugetar “….
   Fiind în săptămâna patimilor, perioadă în care suntem supuși tentațiilor și încercărilor malefice, cred că nici eu nu sunt invulnerabil și cedez impulsului michiduțesc de a întreba :…oare distinsa doamnă ministru…știți dvs care ( 🙂 )…ce a mai făcut cu soldul debitor, de vreo 3 milioane de euro, către bănci, în urma creditelor contractate în epoca de aur a boom-ului imobiliar ? Poate cotizăm și noi, susținătorii, la completarea venitului (limitat) de bugetar al distinsei doamne, dacă ni se indică vreun cont pe blog.
   Vedeți ? Până și unul din cei mai vizionari miniștri ai guvernului actual a căzut pradă beției adâncurilor imobiliaro-motocicleano-citro(en)acidulate când sângele este invadat de ,,bule” de (protoxid de) azot ceea ce duce la falsa perspectivă în roz a viitorului 🙂
   PS
   Adevărul este că până și președintele a fost luat pe sus de valul evenimentelor, promulgând o lege nesustenabilă. Dar cel puțin și-a recunoscut greșeala, care îi este astfel pe jumătate iertată. 🙂

 3. @elena udrea
  Am citit cu interes pasajul următor:
  ..,,avem soarta politică în propriile mâini, nu suntem dependenţi nici de ce spun televiziunile mogulilor, nici de ce spune opoziţia.
  Românii trebuie să ştie că aceia care sunt zi de zi atacaţi de o presă ostilă şi bine cravaşată de moguli sunt, de fapt, cei care le vor binele. Mulţi democrat-liberali sunt atacaţi pentru că sunt incomozi. Acest Guvern este hulit de televiziunile de ştiri, tocmai pentru că nu a cedat în faţa şantajelor practicate de Vântu şi Voiculescu.”

  Stimată doamnă, dacă lucrurile sunt atât de simple și clare pentru dvs, vă rog să-i transmiteți domnului Ioan Botiș să revină asupra ultimelor declarații și decizii ale domniei sale, care denotă slăbiciune în fața agresiunii tendențioase a mediei.
  În primul rând să retracteze scuzele adresate națiunii pentru ,,greșeala morală” comisă, să-și reangajeze soția în postul de consilier la ONG-ul buclucaș, deoarece nu câștiga în acea calitate, biata femeie, decât un pumn de mărunțiș neînsemnat în cuantum de vreo 8000 lei per lună (terestră).
  În fond, însuși șeful statului a revenit asupra deciziei inițiale, pripite de altfel, de a ceda casa din Mihăileanu, apărat fiind de lege.
  Astfel, bine înfipt pe propriile picioare, indiferent și rece la ,,vântul” mediatic ostil, domnul Botiș va redeveni credibil în procesul continuu de negociere și explicare a politicii salariale și de pensii promovate de guvern.
  În final, domnul Boc va câștiga cu brio și în ovații un nou mandat în partid, după care…va trebui, spre 2012, să vă treziți din starea de mahmureală și să vă căutați repede hainele aruncate de-a valma, pe sub paturi, mese și scaune.
  Nu aveți de ales, pentru că veți ieși…în lumea reală.

 4. STIMATA DOAMNA UDREA,
  1.Scrieti, despre unii colegi de partid, ca…” nu inteleg ca PDL, pentru a supravietui, trebuie sa iasa unit din aceasta batalie”.
  Stimata doamna Udrea, MULTI DINTRE PARTICIPANTII LA BLOGUL DUMNEAVOASTRA, SI MA NUMAR SI EU PRINTRE EI, VORBESC DESPRE ACEST SUBIECT, DE CATEVA LUNI DE ZILE. Noi am sesizat, de mult timp, ca daca dupa Conventia Nationala, PDL nu este unit, pierderea majoritatii parlamentare este o chestiune subainteleasa.
  2.PDL trebuie sa iasa unit dupa Conventie, DAR DUMNEAVOASTRA, CONDUCEREA PDL TREBUIE SA AVETI ACEST OBIECTV DREPT PRIMA PRIORITATE. Conventia Nationala este importanta, dar DACA ESTE URMATA DE DEZBINAREA PARTIDULUI, MAI BINE AMANATI-O ! ( Asta chiar daca propunerea cu AMANAREA a venit din alta ” tabara ” decat a dvs. ).
  Uitati-va cu cat interes , si CU CATA SPERANTA DE A VA VEDEA DEZBINATI, urmareste USL disputa interna a dvs.!
  3. Noua, celor care sustinem masurile luate de PDL, si care suntem catalogati drept ” pedelisti inraiti “, ne vine greu ( ca sa nu zic IMPOSIBIL ) sa intelegem CUM DE NU FACETI NIMC, pentru a evita dezbinarea de dupa Conventie. Vreti sa aveti un nou ” CAZ PETRE ROMAN ” ? De data aceasta, consecintele ar fi catastrofale.
  4.Revin cu RUGAMINTEA ( initial a fost PROPUNEREA ) ca, inaite de Conventie ( daca va avea loc ),SA LASATI DEOPARTE ORGOLIILE SI ANTIPATIILE PERSONALE, si sa incheiati un PACT INTRE SUSTINATORII CELOR TREI MOTIUNI, pact care sa reglementeze situatia , in partid, dupa Conventie. IDEEA DE BAZA A ACESTUI PACT AR FI SA NU SE ADOPTATE VARIANTA ” CASTIGATORUL IA TOTUL”. Am mai spus, si repet, luati exemplul colaborarii Obama – Hillary Clinton, dupa victoria d-lui Obama, in alegerile prezidentiale ! IN PERIOADA ALEGERILOR PRELIMINARII, CEI DOI AU FOST ADVERSARI INVERSUNATI, DAR APOI A AVUT PRIORITATE FAPTUL CA FAC PARTE DIN ACELASI PARTID, SI CA NU ESTE LOC DE DISPUTE INTERNE.
  DUMNEZEU SA VA DEA GANDIREA CEA BUNA !

  • @Nea Kutare:
   1) Eu cred ca sansele USL de a castiga alegerile parlamentare sunt 0 (ZERO).
   2) PDL trebuie sa profite de vidul de la varful USL (intelectual), din interiorul USL (vezi lipsa programului politic, lipsa de orientare ideologica), din jurul USL (formatiunea este perceputa ca retrograda, populista si respingatoare atat in interiorul tarii, cat si in afara ei) si din visteria USL (iar PSD pare a fi redus acum la stadiul de simpla agentie imobiliara) pentru a oferi Ro PRIMUL partid modern si responsabil din istoria tarii din ultimii 70 de ani.
   3) PDL are acum sansa istorica de a da Ro primul partid politic eliberat de impostura “democratiei originale”, care a adus pe pe scena politica a tarii inca din 1989 doar actori mascati, cu ranjetul de pe masca avand doar rolul de a abate atentia de la mana pregatita de ciordeala (….din toate pozitiile).
   4) Eu cred ca strategia PDL trebuie sa fie modernizarea conform 3), chiar cu riscul scindarii. In caz contrar,PDL este in real pericol sa fie perceput ca fiind la fel de corupt ca USL, pericol mortal pentru un partid al carui electorat este mult mai exigent, critic si neiertator decat cel al USL. Cu alte cuvinte PDL este in situatia: INNOIRE SAU DISPARITIE.

  • @judex
   De acord că partidul trebuie modernizat și înnoit, dar, din păcate, acest proces laborios, pare-se că nu a demarat încă. Nu poți moderniza partidul, fără implementarea unor criterii de integritate extrem de dure, tocmai pentru că există riscul major ca PDL ,,sa fie perceput ca fiind la fel de corupt ca USL”. Presa acționează în acest sens concertat și perseverent, pe principiul ,,picăturii chinezești”, iar membri marcanți ai partidului sunt , de multe ori, prinși cu ușurință pe picior greșit. În ceea ce privește demnitarii, nu trebuie să planeze asupra lor nici o umbră de îndoială cu privire la moralitatea lor. Nici nu mai vorbesc de respectarea legii. Este insuficient ca un lider de partid să fie asociat cu onestitatea, dacă nu o poate impune, chiar cu forța, în interiorul partidului. În acestă situație, onestitatea se transformă în slăbiciune, ca să nu spun de-a dreptul impotență, în ochii opiniei publice.
   Nu sunt de acord cu dvs că PDL își poate asuma riscul scindării, MAI ALES în contextul în care nici Boc, nici Blaga, vechi politicieni de altfel, nu sunt percepuți ca generatori de ,,înnoire” sau ,,modernizare” politică, în mentalul public.
   În concluzie, cred că domnul NeaKutare are dreptate și nu ar fi de neglijat o dezbatere pe tema amânării Convenției. Oamenii își doresc o imagine de partid unit, puternic și coerent, capabil să se autoregleze în interior prin măsuri ferme care se aplică decisiv, nu se discută (când e vorba de integritate) și să gestioneze corect , la nivel național, o situație de criză majoră.
   Altfel, așa cum se spune că ,,Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă”, nici PDL nu va reuși să valorifice avantajul conjunctural dat de vidul de ideologie, viziune, leadership, competență, integritate și responsabilitate din USL și…se va înneca precum țiganul la mal. Taman într-o perioadă de puternic reviriment economic, PE PRINCIPII SUSTENABILE. Nu ar fi dezolant, precum chipul ,,cavalerului tristei figuri” ? Nu neglijați instinctul populist al cetățeanului mediu, care formează (încă) în România, o masă critică. Celor obișnuiți cu asistența, le place în mod nativ să fie mințiți frumos și nu au nici o problemă de conștiință. Când se simt în pericol, votează invariabil cu…stânga.

  • @ZeV:
   1) Draga ZeV, cel mai mult in raspunsul tau ma supara deferenta exegerata. Te rog, tutuieste-ma, restul nepotrivirilor de viziune le rezolvam noi cumva !
   2) Cat priveste alegatorul mediu roman si cursa electorala, cred ca doua sunt marile mituri (minciuni) ale alegerilordin Ro: a) lipsa de viziune a alegatorului mediu (o gogoasa menita sa dea aripi vanzatorilor de iluzii economice cu iz comunistoid); b) “sprintul de final” al lui Basescu, gaselnita puerila a spoitorilor de sondaje si a guranalistilor de ocazie de a acoperi sondaje masluite de la caopla coada.
   Sustinerea mea pentru o “terapie de soc” la nivelul PDL se bazeaza tocmai pe respingerea prostiei generale a populatiei (am un semn de intrebare, insa: alegerea lui Oprescu in Bucuresti pare a indica o sincopa), precum si a posibiltatii ca USL sa castige in 2012/14.
   Iat si o intrebare de final: daca populatia este intr-adevar proasta, este democratic sa-i impui prin manipulare o alegere inteligenta ?

  • @judex, prietene (uite, am renunțat la deferență 🙂 )
   Îți admir optimismul și încrederea, dar susțin în continuare că PDL are nevoie, ca de aer, DACĂ DOREȘTE SĂ RĂMÂNĂ LA PUTERE, să contraimpună opiniei publice , prin reabilitare, imaginea de partid care luptă în mod real împotriva corupției. Nu o poate face fără criterii de integritate ferme și demisii de onoare din rândurile propriului activ de partid. Și nu o poate face cu un lider slab (sau șantajabil) , oricare ar fi el, care se rezumă la onestitate doar pentru sine, nereușind să o impună în întregul spațiu politic intern. Avem chiar acum, un caz de notoritetate, care, dacă nu este rezolvat prin intervenție chirurgicală (de extirpare), se va amplifica și va crea prejudicii ireversibile partidului.
   Nu am spus niciodată că cetățeanul mediu este prost, ci, dimpotrivă, că este suficient de inteligent pentru a înțelege necesitatea măsurilor de reformă. Problema apare atunci când alegătorul se simte ,,luat de prost”, când i se cer sacrificii, dar soția ministrului văzut ca un bau bau ce taie pensii și salarii, câștigă , indirect, e adevărat, din banul public, 8000 de lei/lună ! Iar dacă mai ,,săpăm”, cu siguranță mai găsim exemple. Nu sunt exemple bune (dimpotrivă) când încerci să explici populației că trebuie să strângă cureaua pentru un viitor incert.
   Cețeanul are nevoie de încredere că cei care îl conduc nu o fac doar pentru interese meschine, camuflate în campanii, pe seama naivității lui de alegător, prin urmare nu este nevoie de manipulare pentru o alegere inteligentă, dimpotrivă, este nevoie de onestitate, moralitate și de buni comunicatori care să spună inteligibil și pragmatic ceea ce vor să facă, dar mai ales, să facă ceea ce spun. Cetățeanul are nevoie de sentimentul de siguranță că țara este pe drumul cel bun, altfel intră ușor în panică , ,,stimulat” și de televiziuni, își pierde rapid bruma de încredere și conform principiului minimei acțiuni, votează cu cei care-i propun un relativ confort social.
   PS
   A spune cetățeanului, acum, că USL are zero șanse de a câștiga în 2012, după ce abia ..înfloresc ghioceii ( 🙂 ) și în contextul în care PDL nici nu a început reforma internă, abia acest lucru mi se pare o agresiune împotriva inteligenței lui.
   Pentru a impune opțiunea inteligentă la alegeri, PDL trebuie să dovedească el însuși că este un partid de oameni inteligenți. Oamenii inteligenți și responsabili promovează viziunea, unitatea bazată pe dialog și consens asumat și , își elimină uscăturile din ograda proprie, rapid, fără menajamente sau discriminare , aplicând criterii și principii clare, neeludabile. Astfel, va câștiga respectul electoratului, în primul rând, al celui care stă de obicei acasă. Și nu e în regulă să fie lăsat…în pace și în 2012. Dacă se va întâmpla asta, atunci PDL va pierde.

  • ZeV-ule jos palaria pentru postarea de la 10,48 ,tu ai posta excelent daca nu i-ai iubi asa de mult pe portocalici ,daca simbria iti vine de la ei ?,te inteleg si-ti acord circumstante 😆 te inteleg

  • @judex,19 apr. 07:03 p.m.
   Intervin cam tarziu.( Nu pot fi prezent mult timp, si in mod continuu, pe blog. De altfel, din acest motiv nu ma prea angajez in dialoguri, pentru a nu parea nepoliticos, prin intarzierea raspunsurilor). Revenind, foarte concis , la problema, consider ca rationamentul dv. este foarte exact, dar…PENTRU UN ELECTORAT RATIONAL.Acest electorat exista, insa constituie o minoritate. Discutiile cu persoane din diverse medii sociale m-au facut sa ma ingrozesc, vazand cata influienta a putut avea propaganda televiziunilor. Realitatea este ca , PE ANSAMBLU, avem un electorat manipulabil, si multora li s-a insuflat, adanc, ideea ca ASTIA, DE LA PUTERE, SUNT NISTE NEPRICEPUTI CARE FAC NUMAI RAU POPORULUI,ASA CA ALTII,ORICUM VOR FI MAI BUNI. Romanii din strainatate, care CUNOSC UN ALT MOD DE ORGANIZARE A SOCIATATII, SI NU SUNT BOMBARDATI ,ZILNIC, DE PROPAGANDA MOGULILOR,vad altfel problemele Romaniei; dar ei pot doar influienta soarta alegerilor, nu pot chiar sa o decida.

 5. Daca Mogulii si Uniunea Socialista se amesteca in alegerile interne din PDL , inseamna ca au un interes , foarte mare . La PDL se alege presedinte . Sunt doi candidati importanti , Boc si Blaga . Ceace vedem este ca atat Mogulii cat si Uniunea Socialista sunt interesatica Blaga sa fie ales presedinte . Dece ? Pentruca Blaga nu este de temut pentru ei , dar s-ar putea sa fie adversar pentru multi politicieni PDL si chiar si pentru presedintele Basescu . Si cei din Opozitie stiu asta . Blaga deja , din inprudenta a dat semnale ca face ce vrea in partid fara a tine cont de niste principii ale partidului si chiar nici de presedintele tarii, Traian Baescu . Deja a spus ca nu va fi sclavul nimanui . Cum vine asta , daca presedintele tarii ( care vine din PDL) i da lui Blaga o suggestie , acesta o va refuza pentru a arata ca nu este sclavul nimanui ? Dar nu realizeaza ca daca se izoleaza de membrii marcanti din PDL si de presedintele Basescu , eventual pierzand sustinerea acestora , ca automat devine un fel de prizonier al Uniunii Socialiste ? Mogulii si Uniunea Socialista se interfereaza cu alegerile din interiorul PDL in speranta ca Blaga va castiga , si atunci vor sta la colt asteptand ca Blaga sa divizeze partidul si sa se departeze de Traian Basescu . Si atunci Blaga va fi unul ” de al lor ” , adica incoltit sa fie de al lor . E de sperat ca PDL sa se organizeze bine ca Emil Boc sa ia sefia PDL , caci este omul cel mai nimerit si cel mai potrivit . Capacitatile intelectuale si mintea mercuriara a lui Emil Boc , depaseste mult pe Vasile Blaga . Si apoi istoria il va mentiona ca pe omuletul care a facut tot ce se poate ca Romania nu cada in faliment si haos , cu salarii si pensii neplatite cu lunile , asa cum s-a intamplat si se intampla in alte tari . A luat masuri austere si nepopulare , dar romanii vor intelege dece , si-l vor aprecia . Pe cand Blaga nu prea s-a evidentiat cu ceva deosebit . Nu a fost in stare nici sa control;eze , sau sa opreasca pe acei politisti care au mers sa protesteze laCotroceni , unii din ei aveau cu ei pistoale . Va immaginati ca daca presedintele erala Cotroceni si avea proasta inspiratie sa iasa afara sa vorbeasca cu ei , ca oricand unul din politisti putea sa inpuste pe presedinte ? In alte tari s-a intamplat asa ceva . Or Blaga , in acea zi , a preferat sa plece din Bucuresti . Poate stia ca politisti au sa vina la Cotroceni , si din cauza asta a plecat din Bucuresti . Cred ca in orice alta tara , un Ministru de Interne , intr-o situatie simmilara era demis din functie in aceiasi zi . Si acum are tupeul sa candideze la presedintia Partidului Democrat Liberal .

 6. Presa externa e importanta! Daca Romania e atacata pe tema omorarii puilor de caini maidanezi la Berlin sau Paris turismul spre Romania sufera din pacate fiindca iubitorii de animale casnice din Occident cer “boicotul turistic al Romaniei”!

 7. …numai laudatio pe pagina asta ,bloggerii portocalii sfideaza realitatea si starea actuala a societatii romanesti ,fiind amicul vostru 😆 ,dau si eu un sfat ,puneti-l pe Botis sef de partid si PM ,merita domnul ministru al Muncii ,este portretul si modelul politicianului portocaliu modern si nu numai portocaliu ,tot spectrul politic au oameni gen Botis in structurile de conducere a lor .Vina morala nu se pedepsete ,la noi se promoveaza ,se poate ajunge si primul om in stat ..

  • ..un articol prost si neromanesc ,jidovul de Cornea il face pe maresal fascist ,el ii un scriitor ratat si-un filozof si mai ratat ,un om de nimic ….cu un vecin ii bine sa te afli in reletii bune ,mai ales daca-i mamut si foarte puternic ,toate cancelariile occidentale le cauta prietenia ,numai noi suntem mai catolici ca Papa din cetatea eterna.

  • Si daca greseste, poate, spun doar poate, facandu-l pe maresal fascist greseala poate scuzabila daca tinem cont de evreitatea lui care-i confera o anume sensibilitate pentru care nu-l pot condamna inseamna ca celelalte sunt eronate adica intre mintea lucida a lui Cornea si cea a agentului de influentza fost consilier al marionetei Geoana sa o aleg pe cea a celui din urma?

 8. Cred sincer ,ca in perioada urmatoare PDL trebuie sa demonstreze ca nu e un partid corupt, daca vrea sa castige alegerile.Pt aceasta ar trebui cu orce risc sa renunte la persoane ca Botis( chiar daca acestuia nu i s-a dovedit vinovatia), Monica R,Pasat.Multi romani printre care si pensionari au inteles ca trbuie sa stranga cureaua dar nu vor intelege niciodata de ce,intimp ce ei fac acest lucru ,unii alesi sunt lasati sa se imbogateasca prin afaceri dubioase cu statul.Si vor tine minte acest lucru , asta in cazul in care se vor prezenta la vot.

 9. …ce salarii babane au oamenii lui Botis din Bistrita ,mai mare decat a presedintelui ,acum ar trebui sa se faca controale in toate agentiile astea care folosesc bani europeni ,surprizele ar fii mari…portocalicii au o sansa mare ,sa-i demaste pe toti hotii ,singura sansa sa mai salveze imaginea asta de partid corupt de jos pana sus ,paine si cutitul ii la Basescu si Boc.Da-le doamne mintea romanului de pe urma 😆

 10. Pentru toti ,care nu stiu diferenta, intre sarut si pupat printre care ma numar si eu,intrebare:
  ZeV un nou tratat,despre sarut?VeZi,ZeV,ai putea,zau asa.Mare lucru.Dictionare,internet,ce scofala.Sa ne spui si noua muritorii, de rand,diferenta intre sarut si pupat.Cat dureaza un copy/paste?,mai greu e cu eratele si ps.urile, nu?
  Bunicul meu,Dumnezeu sa-l odihneasca avea o vorba ,”Ma,tataie,pupa-pupa dar mai si atinge”.Injuraturile repetate fac rau.Saruturile,pupaturile,repetate,fac si mai rau.
  Citeam cu atentie pagina aceasta,si cea precedenta.Pupaturile astea au un iz
  ciudat.Mai scrie cineva pro, cineva contra ,dar, am observat ca ZeV, e cel care saruta neconditionat.Se mai ia si de cei care saruta asa “mainile” in virturea obisnuintei,ca au sperat ceva candva si mai spera inca(degeaba spun eu) nu pecuniar,sa nu intelegeti gresit.ZeV,fregata, a ruginit si echipajul asijderea.
  O rugaminte,fara scenete de “camin cultural”,lasa-i si pe ceilalti sa-si spuna parerea fara a interveni rapid.Nu spun ca nu e bine sa intervii ,sa-ti
  spui parerea,dar monser,lasa macar douzeci de minute sa treaca.Raspunsuri de genul ” Ma baieti credeti ca intelegeti ceva?”, nu tin.
  Acum,nu numai pentru Zev:
  O diferenta,intre pupat si sarut este?.
  D.vs care sustineti puterea ,neconditionat, ne puteti spune care este? Si puteti sa spuneti:Eu pup.Eu sarut.Si de ce?

 11. Un zâmbet la cafea 😆

  Ion completeaza un chestionar la urolog. Trebuia să răspundă cand a avut, ultima dată, contact sexual. Isi sună soţia:
  – Marie, cand ne-am tras-o ultima data?
  – Da’… cine intreaba?

 12. Se pare ca N Popa va fi adus in tara vineri, in vinerea mare, a patimilor…
  Sa-l astepte SO Vantu…

 13. La ei sunt banii nostri! Nu in drumuri, cai ferate sau agricultura. Nu!
  Dar inca mai trebuie prinsi ca sunt hoti mai mari decat acestia…

  • Buna dimineata! La ei sunt banii nosri si din pacate tot la ei or sa ramana pt ca nu vad ca justitia noastra sa le fi pus sechestru pe avere.Teama imi e, ca pana se va gandi sa o faca ,averea va fi data pe la rude si nu vom recupera nimic, ba va trebui tot noi sa cheltuim bani cu ei sa-i tinem in puscarie in conditii bune, dupa cum ne cere coana Europa.

 14. Precizez din capul locului ca sunt complet apolitic dar, ca optiune de vot ma voi uita intotdeauna la dreapta esicherului…Si inca o precizare: am lucrat intotdeauna in mediu privat si am sa lucrez in mediul privat.
  Cu siguranta ca a fost nevoie de niste masuri extrem de dure a caror legitimitate nu o contest. Ceea ce contest insa, este:
  1. Felul in care aceasta guvernare a inteles sa redistribuie costurile crizei in societate..Ma gandesc la pensionarii normali si la bugetarii cu salarii mici..N-am inteles si n-am sa inteleg, de ce reducerea de 25% nu s-a aplicat pe fondul global de pensii /salarii..urmand ca mai apoi reducerile sa fie aplicate pe praguri de venit dupa principiul: reducere mica la venit mic.
  2. Politizarea chiar mai agresiva a institutiilor statului decat a facut-o “inventatorul” ei, psd-ul..dupa principiul: daca ei, noi de ce nu?..Raspunsul ar fi acela ca daca sunteti un partid de dreapta cu adevarat, ar trebui sa promovati elitele profesionale, nu lipitorii de afise si agitatorii din campaniile electorale. Sunt absolut siderat vazand ce persoane au ajuns in posturi cheie, cunoscand cat se poate de direct pregatirea lor profesionala (cea morala nu sunt eu in masura s-o judec..cu atat mai mult cu cat, in politica se pare ca nu are greutate).
  3. Lupta anticorpuptie: nu ati facut altceva decat sa inlocuiti baronii rosii, cu cei portocalii…. Impunerea si activarea unor criteterii de integritate in randul propriilor oameni a ramas doar un biet deziderat…Ii tineti in continuare in randurile voastre pe oameni asupra carora planeaza grave acuzatii de coruptie / imoralitate pe principiul prezumtiei de nevinovatie dus pana la limita la care-mi simt insultata inteligenta..Ca veni vorba: dincolo de investigatiile ANI, considerati ca Botis mai trebuie sa fie ministru..asta judecand si doar prin prisma moralitatii?…Nu mai spun si ca profesional vorbind…nu stiu ce l-a recomandat pozitia de ministru. Idem alti ilustri scolarizati in serie, dar politruci de mare calibru – exemple: Igas, Ialomitianu. Astia sunt specialistii propusi in vremuri grele?..
  Va doresc sa ajungeti sa culegeti roadele bunei guvernari…daca intr-adevar credeti ca ati guvernat bine!

  • Catalin Tudose,
   Am semnalizat de multe ori aspecte similare dar cerand sa departajam corectitudinea si utilitatea reformelor pe termen lung fata de obiceiul pamantului ca cel care guverneaza sa-si traga fara jena malaiul si pretul si ptr rele si ptr bune sa-l plateasca prostiomea asa cum atat in razboaie de cotropire cat si in razboaie de eliberare sau aparare cel care plateste pretul este tot omul .
   Dar asta nu inseamna sa nu sprijinim apararea tarii sau reformele si neamestecand borcanele sa incercam sa indreptam lucrurile avand insa grija sa nu le rasturnam. Ma intelegi?

 15. Corect doamna Udrea pina la un punct.O intrebare ! De ce nu doriti o reprezentare mai larga a filialelor din tara ? Facem pariu ca daca faceti asta(asa cum a sustinut aripa Blaga) Boc nu mai pupa veac presedintia partidului?
  Nu-mi place la dvs. ca nu sunteti consecventa.Ati sustinut ceva si cind a inceput sa bata “vint” de Cotroceni s-a schimbat directia. Pacat !

 16. este normal ca unii lideri PDL, SA DEVINA O TINTA PRIVILEGIATA DE ATACURI, SI MAI ALES BOC, care este incoltit din toate partile,
  pozitia d/vs distinsa doamna UDREA,ESTE FERMA, clara si are destula creativitate in ea, dar nu toti pot percepe realitatea in acest mod…acestia sunt ca eschimosi cand vad 50 de varietati distincte de zapada….pentru ca ei nu pot percepe realitatea in alt mod…reveniti in instanta discursului si spuneti hotarit,..aceasta este linia partidului…astea sunt greselile..le/a-usit..dar mergem inainte,…. si astfel managementul impresiei si campania d.vs de intretinere este asigurata,garantata si fara echivoc.In plus dati dovada de o demnitate suprema, cand nu crutati pe nimeni si nu va menajati propria persoana. Personal , eu consider ca deja sunteti un inventator de disciplina noua, un precursor fara egal, care sustineti :obiectivitatea;tonusul si echilibrul, si o dinamica electorala constanta profunda, si vcare in plus comunica cel mai bine,cu toti si toate,..altfel spus..sunteti sangele albastru al oricarei organizatii “comunicarea”…succes!

 17. ***Aura – exact aşa gândesc şi eu. Niciodată nu am auzit să se fi confiscat averea vreunui hoţ care a devalizat ţara.
  Şi dacă stăm bine şi ne gândim, toţi aceştia sunt legaţi, mai mult sau mai puţin vizibil, de PSD. Tot ce au făcut s-a întâmplat în timpul guvernării PSD-iste.

 18. IOAN NELU BOTIS??????????????????????????????????

  Pina in anul 2008,dl IOAN NELU BOTIS A FOST MEMBRU PSD.In anul 2008,isi da demisia din PSD,fara a face valuri in jurul sau inscriindu-se in PD-L,candidind din partea PD-L BISTRITA LA UN FOTOLIU DE PARLAMENTAR,pe care il si cistiga.
  De formatie inginer,pina in 2010 cind a fost numit ministru a fost foarte discret ca politician traind intr-un anonimat ,pe care majoritatea parlamentarilor si-l impun ,lucru dealtfel destul de greu de inteles .
  Astazi cap de afis urmare a dezvaluirilor din presa,conform carora ar fi intr-un conflict de interese.
  Nu stiu daca este asa s-au nu,dar intr-un grav conflict de MORALITATE ESTE MAI MULT DECIT EVIDENT,asa incit,DEMISIA VENITA CU O ZI MAI TIRZIU,este binevenita,doar ca nu poate fi aplaudata.
  Dar,lucru foarte greu de digerat mi se pare altceva,in timp ce ministrul isi da demisia,FII RISIPITORI LEGATI DE PSD CONDAMNATI LA ANI GREI DE TEMNITA,nici macar nu sunt pomeniti,DESI HOTIILE LOR,INSUMEAZA SUTE DE MILIOANE DE EURO.
  Cum sa-l pot inghitii pe VICTYOR PONTA CIND VORBESTE DE MORALITATE,CIND IN URMA CU DOUA LUNI,AMANINTA PROCURORII CARE-L ANCHETAU PE PITESTEANUL NICOLESCU,PRES. DE CONSILIU JUDETEAN.
  Cum sa nu ma uit cu MINIE SPRE ACELASI PONTA,CARE IN SCANDALOSUL CAZ ADRTIAN SEVERIN S-A ALIAT CU INFRACTORUL SEVERIN.
  Evident ca nu pot trata cu doua unitati de masura gesturile politicienilor,si atunci sigur ca nu-mi ramine altceva de spus ca:
  1.-SA-I fie rusine fostului ministru ian nelu botis,pt gafa impardonabila,facuta si desereviciului adus guvernului.
  2.-Iar partidului INFRACTORILOR ROMANI,PSD le spun fara nici o retricenta-SA AJUNGETI ACOLO,UNDE MERITATI TOTI DUPA FAPTELE CARE LE-ATI FACUT.
  3-CUM AS PUTEA ACCEPTA SA VORBEASCA DESPRE MORALITATE,CINSTE SI ONOARE,SERVITORII LUI VINTU,ORI VOICULESCU,LIDERII DE SINDICAT,SI MULTI ALTI INDIVIZI CUNOSCUTI CA MARI TICALOSI?
  4.BLOGERILOR ,CARE APARA DE ANI DE ZILE P[ARTIDUL INFRACTORILOR -PSD si partidul TURNATORILOR DAR SI AL INFRACTORILOR PNL-
  SA VA FIE RUSINE IPOCRITILOR……………….

  • Daca demisiona imediat era mai bine dar si asa este mult peste un Adrian Severin un personaj poliotic totusi mai cunoscut si relevant decat acest baiat simpatic Nelu Botis. 🙂

 19. Tot ce spuneti e adevarat; toti arborii plantati de dvs. sunt in picioare, infloriti si frumos mirositori. Cu toate astea, padurea, in ansamblu, se usuca. De ce? Deoarece confundati realitatea cu imaginea. PDL are doua puncte slabe: imaginea si masurile de dreapta. Confruntati cu arborii realitatii, nu va mai ramane timp pentru imaginea de ansamblu a padurii. Va ocupati doar de lucrurile care exista, uitand ca aceste lucruri se mai si vad, ca simple imagini. Sunteti la putere si nu aveti o televiziune ca lumea, care sa fie bine condusa de oameni loiali, care sa slujeasca interesele PDL-ului fara ostentatie. Nici publicatii nu aveti. Cand i-am spus lui Petre Roman ca are un ziar al PD, ziarul ‘Azi’, care merge si poate sustine interesele partidului, acesta mi-a spus ca nu stie nimic. In acel moment, vazand si ideea lui comica de a impozita hotia, am stiut ca nu mai rezista mult in politica. Am dat un exemplu emblematic.
  Privind faptul ca spuneti ca sunteti de dreapta, eu spun ca nu sunteti perceputi ca atare. Sa-mi spuneti si mie una dintre masurile de dreapta ale PDL! Domnul Basescu a condamnat comunismul, nu l-a eliminat. Stilul de conducere de acum e comunist; la toate partidele. Nu avem partid de dreapta. Nu avem partide de dreapta pentru ca nu se cunosc principiile de dreapta sau nu se aplica: promovarea competentei, libera concurenta, piata libera, incurajarea concurentei, sprijinirea privatizarii, concurenta loiala, libertatea cuvantului, libertatea de opinie etc. Degeaba criticati moguliada, cu opiniile ei. Mai bine ati exprima opinii in ziare si televiziuni proprii; nici televiziunea nationala nu va sustine cum trebuie. Pentru rating iluzoriu, toti recurg la tendentiozitate. Prima masura de dreapta care v-ar putea aduce pe putin 6 milioane de voturi ar fi desfiintarea CNAS, structura parazitara intre medic si pacient. Nimeni nu poate intelege de ce da bani unei structuri si se adreseaza pentru servicii altei structuri. CNAS face ce vrea cu banii, transformandu-se intr-un fel de Fond Proprietatea. Voturile vor veni din partea pensionarilor si rudelor lor. Prin masura asta, cu voturile medicilor, salariatilor nemultumiti ca platesc fortat si rudelor lor, puteti ajunge la 10 milioane de voturi. Asta, doar dintr-o singura masura salutara; sunt mai multe.

 20. Ioan Nelu Botis,la fel ca si PASAT,scoate din nou in fata un subiect pe care analistii,dar si blogerii nu prea il dezbat-CRESTEREA RAPIDA A UNUI PARTID,ADUCE DUPA SINE SI NECAZURI,NU DOAR VOTURI.
  Subiect delicat,cu multe implicatii in jocul puterii,racolarea si prozelitismul,se dovedesc uneori adevarate pietrii de moara pt partidul in ascensiune.
  Sigur de la constatare,si pina la rezolvare e un drum lung si greu.
  Am citit tot ce s-a scris,Ze. V,JUDEX,SI ALTI,FIECARE IN FELUL SAU AVIND DREPTATE SI CHIAR LOGICA,FIIND SCENARII CARE AR PUTEA FI APLICATE.
  Numai ca realitatea cotidiana,cea care influenteaza deciziile,nu tin intotdeauna de O LOGICA DE FIER.
  Nu vreau,fereasca sfintul sa scuz pe cine-va,incerc doar sa fiu lucid si drept,punind pe masa cit mai multe variante,posibile pt gestionarea PUTERII IN PD-L.
  Sigur,intr-o lume ideala,MAsurile si statutul cerut de MONICA MACOVEI,ar fi cele mai potrivite,numai ca aceste MASURI,AR FACE CA PD-L sa devina un partid de BUZUNAR,CU MEMBRII CARE AR INCAPEA INTR-UN LIFT,cu sanse serioase de a se transforma ,INTR-O SECTA RELIGIOASA,CU MEMBRII DE PARTID,CU CHIPURI DE CALUGARI FRANCISCANI.
  Recunosc,nu sunt atit de naiv,incit sa pot crede ,ca VRE-UN PARTID IN ROMANIA IN URMATORII 20 DE ANI,AR PUTEA ACCEPTA UN ASEMENEA STATUT,CARE SA IMPUNA ADEVARATE TESTE DE INTEGRITATE,PE CARE ,tinind cont ca traim in romania,si ca SUNTEM ROMANI,NU LE-AR PUTEA TRECE,NICI CHIAR CALUGARII,TOTI,DARAMITE INALTII PRELATI,ORI POLITICIENI.
  Asa ca ma intreb si intreb-DE CE SUNTEM FARISEI?????????????????
  De ce cerem politicienilor lucruri pe care noi nu le facem si nu le-am face daca am ajunge inalti demnitari????????????
  Intr-un cuvint,cred ca IPOCRIZIA,SI PARSIVENIA,IMPINSA LA EXTREM ESTE FOARTE DAUNATOARE.Reamintesc ca poltica este ,ARTA COMPROMISULUI.
  Cu mentiunea ca ,COMPROMISUL,trebuie controlat,iar COMPROMITEREA EVITATA.

  • Nu este nevoie să simți și să gândești precum un călugăr de la muntele Athos, ca să eviți situația penibilă a domnului Botiș, despre care onestul Emil Boc declara cu seninătate că se știa de la începutul anului (!!). Și ??
   Stau și mă întreb, dacă firescul atitudinii primului ministru, nu trădează cumva o ,,logică” aparte, prea subtilă pentru mine ? Nici nu mă pot (încă) gândi măcar să pun la îndoială discernământul distinsului politician. Dar dacă îmi pun memoria la încercare și mă întorc în timp, îmi revine în minte susținerea PUBLICĂ a domnului Boc pentru criteriile de integritate Macovei, până la ședința Colegiului Director. Acolo, până la urmă a prevalat…viziunea lui Blaga, domnul Emil Boc râzgândindu-se în ultima clipă și intrând în ,,trendul” majorității. Traian Băsescu ar fi dat cu pumnul în masă scrâșnind din dinți și ar fi modelat partidul în sensul corect al interesului național și deci și al partidului !
   Dacă o ceată de copii (derbedei) obraznici o ia prin bălării, PUI MÂNA PE CUREA ȘI LE TRAGI LA FUND DE SĂ LE CURGĂ SÂNGE DIN NAS! De asta ești LIDER !
   Partid de ,,buzunar” ? Fie ! De ce nu ? Te asigur că va crește rapid precum….bulgărele de zăpadă…proaspătă și curată.
   PS
   Nu mă interesează ce fac politicenii din USL, este treaba justiției, la urma urmei ,,zerourile” politice tăiate în două ale ,,opoziției” (auzi, ce cuvânt pompos ??!!) trebuie recepționate atent dar ignorate total, că sunt o simplă adunătură de pigmei impotenți și retardați.
   Dar de la PDL am pretenții mult mai mari, respectiv să se comporte…normal. Ca în Vest (al Europei). În parlamentul european, doi eurodeputați, implicați în același mod ilegitim ca și Severin, nu au îmbrăcat haina ascetului, ci, pur și simplu, AU DEMISIONAT ! CVASIINSTANTANEU ! Ce este atât de dificil și insurmontabil, dacă vrem voturile românilor ? Măcar atât să facem pentru ei: SĂ FIM CU ADEVĂRAT, ONEȘTI și CONSECVENȚI.

 21. LUPTA DIN PD-L-cred ca ar fi interesant de vazut ce asteptari are conglomeratul politico-mediatic sindicalist-u.s.l.?
  Efoarte clar,ca ACEST CONGLOMERAT,EXPRESIE A TICALOSIEI ROMANESTI,CARE GRUPEAZA IN SINUL EI TOT CE A PRODUS MAI RAU ACEASTA NATIE,are mari interese in a il vedea pe EMIL BOC PLECAT ATIT DIN FRUNTEA PARTIDULUI,CIT SI DIN FRUNTEA GUVERNULUI.
  U.S.L.-Este nostalgica dupa anii 2007,2008,cind ANTON CALIN POPESCU TARICEANU,era GHIDONAT DE SISTEMUL TICALOSIT SI MILIARDE DE EURO AU FOST SIFONATE DE CATRE ACEST SISTEM.
  Dar mai ales pt faptul ca TARICEANU,AVIND SUSTINEREA TICALOSILOR,IN PARLAMENT I SE PUTEA IMPOTRIVI LUI TRAIAN BASESCU.
  Astazi ,cind EMIL BOC,este P.M. SI ARMONIA DOMNESTE INTRE PALATUL VICTORIA SI COTROCENI,si masuri dure si necesare au fost luate,masuri care i-a decuplat pe TICALOSI DE LA BANI,DAR SI MAI GRAV II BAGA DUPA GRATII,U.S.L. SI CONGLOMERATUL,este gata de IMPLOZIE,SI ANUL 2012 II VA GASII IN GENUNCHI,INCAPABILI SA MAI DUCA O LUPTA ,electorala.
  Iata de ce,VASILE BLAGA,A FOST TINUT IN REZERVA ,ANTRENAT SI MENAJAT,DE SISTEMUL TICALOSIT.
  Iata de ce VASILE BLAGA,AR TREBUII SA EVITE SA FIE CALUL TROIAN PE CARE CONGLOMERATUL POLITICO MEDIATIC,INCEARCA SA-L FOLOSEASCA,PT A DINAMITA PD-L DIN INTERIOR.
  Depinde doar de el,DACA VA INTELEGE,CA EXISTA VIATA SI DUPA CONGRESUL PARTIDULUI,SI CA ARE LOC IN CONDUCEREA PARTIDULUI,s-au va merge pe DRUMUL TRADARII SI VA INCERCA SA LOVEASCA IN PD-L.
  Al treilea candidat,simpatic,tinar cel putin deocamdata poate primi din partea mea ,UN CARD VERDE PT VIITOR…………………

  • Bey frate, mi se pare de necrezut ce scrie un adept al dempcrației de tip occidental.
   Deci să simplific : ,,Domnule Blaga, nu sunteți îndrituit să candidați pentru funcția supremă în partid, locul este rezervat ! Cine nu este cu NOI, este …cu USL !” Asta rezultă și din titlul comentariului postat de doamna UDREA mai sus, cu evidentă destinație către tabăra adversă ! Nici o diferență față de ,,stilul” CPreda, atât de incriminat.
   Fantastic…..până mai ieri vorbeai de UNITATE , ne inoculai SISTEMATIC ideea că nu ești menbru de partid și te interesează doar valori și principii, NU PERSOANE, dar acum constat că nu recunoști dreptul elementar al membrilor CU CARNET să-și aleagă liderul, prin dezbatere și confruntare RAȚIONALĂ, CALMĂ ȘI DEMOCRATICĂ (DE IDEI ȘI VIZIUNI) ÎN INTERIORUL FORURILOR STATUTARE ALE PDL !…. Și asta pentru că șeful statului nu s-a putut abține să se poziționeze LA VEDERE în lupta politică dintr-un partid politic.
   Ascult, siderat, diverși pedeliști, inclusiv pe doamna Udrea , afirmând public dreptul președintelui de a se pronunța ÎN ORICE PROBLEMĂ care privește viața partidul. Păi atunci, dragi pedeliști , la ce vă mai folosesc căpățânile din dotare ? Ce să faceți cu ele ? Să jucați popice ? Nu-mi place Blaga, dar nici Boc ca lider (de plastilină) de partid, îi admir pe Baconschi, pe Voinescu, pe doamna Macovei, pe doamna Udrea, dar….NU ESTE PROBLEMA MEA, cine va conduce partidul ! Și nici a ta, Frank …decât dacă ești membru al acestuia !
   Spuneai de arta compromisului….AICI SE APLICĂ ACEAST PRINCIPIU, în zona delicată a negocierii având ca FINALITATE MENȚINEREA UNITĂȚII PDL .
   Dar nu ,,unitate” cu cei care încalcă legile țării, principiile morale și interesele partidului. Pe aceștia…OUT!
   Decât așa, mai bine s-ar proceda, cum bine spune domnul NeaKutare…AMÂNAȚI ALEGERILE, pentru începutul anului 2013.

  • kingule poti sa-i ceri scuze lui ZeV ,tu esti de tip stalinist ,vacsaluit dupa cum bate vantul la conducere ,galben ,rosu ,acum portocaliu 😆 ,abia astept alegerile sa te vad un agitator (rosu aprins ) …..

 22. La doua zile dupa ce a spus ca pleaca din PSD din nepotrivire de caracter, Sergiu Nicolaescu revine… In PSD, bineinteles. Cred ca i s-a dat ce a cerut da’ oare ce a cerut daca nu sunt indiscreta? Dupa ce-o sa dea coltu’, PSD-istii or sa-l impaieze pe S Nicolaescu numai sa nu ramana prea putini la senat…

 23. buna ziua.sunt unul din milioanele de romani si as avea si eu ceva de spus,sunt plecat din tara de doi ani nu m_a interesat situatia politica din tara dar nu pot sa raman indiferent la situatie.vad si citesc si eu ziare de pe aici dar parca nu sunt asa multi corupti ca la noi,in romania in toate ziarele zilnic apare doi sau trei ca au pagubit statul roman de zeci sau sute ,milioane de euro ,parca iti vine sa inebunesti cand vezi sumele .am apreciat PDL cand a reusit sa schimbe guvernarea dar este aceeasi marie cu alta palarie, cativa ca dvs incearca sa schimbe ceva dar parca nu merge ..la un moment dat intalniti o bariera intunecata ,,oare nu se poate gasi luminita de la capatul tunelului?mai dezbateti si problemele cu care se confrunta societatea noastra..coruptie,depopularea populatiei atat demografica etc.sunt consternat sa vad in ziare si la televizor numai interlopi care au ajuns sa se impuste pe strada..clanuri mafiote ..si multe altele.stiu ca nu este de competenta dvs,dar puneti si problema asta in discutie.unde este viitorul nostru ce ni l_ati promis?sau faceti precum preotii;popimea sfideaza criza,saracia traiesc viata de lux promitand una viitoare pentru noi…astia care contribuim cu taxe la stat.impozite..s.a.m.d.DUMNEZEU este infinit,nu incape in aceste asa zise biserici care se inmultesc pe zi ce trece .la noi care ne consideram ortodoxi biserica a ajuns precum a doua puetre in stat,nu ma mira faptul ca in vest bisericile sunt din ce in ce mai goale.Am ramas surprins cand am vazut ca aici in austria in otrasul in care stau este doar o singura biserica la 15000 suflete,iar ca un paradox in orasul unde m_am nascut si crescut in romania cred ca sunt vreo 8 biserici la 20000 suflete ..si ina se mai construiesc..din ce fonduri nimeni nu stie?sunt multe de vorbit v_am spus doar si eu cateva din toate ce se intampla in tara noastra…va doresc o zi buna .

 24. Va multumesc ,pentru vizita din Teleorman.Sunt sigur ca echipa din care faceti parte, va castiga alegerile din PD-L.
  Sarbatori fericite !

 25. Pornind de la aceasta expresie a lui SO Vantu potrivit careia “ca tine am îngropat prin dealurile din Moldova”, va puteti imagina ce s-ar fi intamplat in Romania daca Geoana ajungea la Cotroceni?

  • PSD a pierdut un viitor politician…si_a dat demisia din partid Dn. adrian copilul minune…o pierdere importanta din punct de vedere strategic pentru psd,,,

 26. in primul rand vreau sa va urez un Paste Fericit
  Sa nu se uite un lucru si acela ca PDL nu ar fi fost nimic astazi fara Basescu

 27. va rog sa imi permiteti un comentariu off topic:

  – este vorba de cazul Ciutacu- ce parere aveti in legatura cu aceasta situatie de la PMB? cititi va rog postarea de pe blogul lui; cat de idioata poate fi o lege? cum se poate reinnoi contractul unuia care incaseaza venituri de mii de euro lunar? nu exista niste criterii? cum asa…ma duc la primarie si cer casa, iar pentru ca nu au de vanzare imi dau locuinta sociala?…adica noi prostii, mergem la banca si ne inhamam la credite pe 30 de ani …este PENIBIL! daca legea este de partea acestei trompete useliste, atunci LEGEA ESTE PROASTA!

  Va rog aveti in vedere aceasta situatie…

  • Ciutacu nu e om prost.Oamenii obisnuiti nu stiu sa profite.Politicienii,cei din media,magistratii,etc,stiu sa se descurce.Legea e foarte buna,dar e pentru cine cunoaste.

 28. PUIU-n-am nici un fel de pretentii din partea ta,asta esti,un oarecare neobrazat care se crede smecher,si ironic ,dar care in realitate este o nulitate,si cind spun asta,ma gindesc la tine dar de fapt il vad pe MILITIANUL DINEL STAICU,a carui copie esti,poate usor miscata.
  o sa-ti ofer cite-va informatii care sa-ti trezeasca memoria adormita.
  Scriu pe acest blog,din 2007,si nu mi-am ascuns simpatia fata de PD,LA ACEEA VREME,TRAIAN BASESCU SI ELENA UDREA.
  La vremea respectiva,TRAIAN BASESCU ERA SUSPENDAT,ELENA UDREA UN SIMPLU MEMBRU DE PARTID,IAR PD,AVEA 13,7% IN PARLAMENT.
  La oputere erau OAMENII TAI,TICALOSII INFRACTORI PE CARE II SUSTII CU ATITA INVERSUNARE.
  Am continuat sa-i sustin din motive pe care le-am tot explicat,si pe care nu le repet.
  L-am sustinut pe TRAIAN BASESCU,chiar si atunci cind CONGLOMERATUL POLITICO MEDIATIC INFRACTOR,IN FRUNTE CU VINTU SI VOICULESCU,TRAGEAU IN traian basescu din toate partile,LUCRU ATIT DE BINE CUNOSCUT ACUM DUPA CE TOATA LUMEA A VAZUT MIRSAVIILE LA CARE S-AU DEDAT PESEDEII,PENELISTII ,SI SUSTINATORII LOR,ODATA CU STENOGRAMELE,CU TELEGRAMELE AMBASADEI S.U.A.
  I-am criticat odata cu ALIANTA PSD,DEVENIND UN CRITIC AL ACESTEI ALIANTE-IN TIMP CE TU ATUNCI ERAI MARE SUSTINATOR AL ELENEI UDREA ATUNCI-LUCRU CARE ARATA CARACTERUL TAU DE DOI BANI.
  Nici nu are sens sa mai continui,pot doar constata,DIN FELUL IN CARE SCRII SE VEDE CUM GINDESTI,DIN FELUL IN CARE GINDESTI SE POATE TRAGE O SINGURA CONCLUZIE-ESTI UN OM DE NIMIK,UN FOST MILITIAN,CU O EDUCATIE PRECARA,CU UN COMPORTAMENT TIPIC ,SI ATRIBUIT TICALOSILOR.
  Faptul ca esti de partea lor de fapt este rezultatul ,traseului tau in viata-dezagreabil si de nerecomandat nimanui.
  de aceea crezi ca eu as putea vre-o data sa-i ling pe ROSCOVANII TAI-NEVER,NEVER,NEVER.

 29. Ze.V.-mai fac o incercare,sper ca de data asta sa fiu corect inteles.
  Nu sunt un idealist,n-am fost si nici nu voi fi.Nu vad in PD-L o minune ,un monument ,DE CASTITATE,CINSTE,SI BUNE VINTENTII.
  Asa cum am mai spus,E UN PARTID FORMAT ,ATENTIE VALERIU,DIN ROMANI,SI CIND SPUN ROMANI,SPUN CU BUNELE,DAR SI CU RACILELE ACESTUI NEAM PERCEPUT CA FIIND UN NEAM DE HOTI,MARUNTI SI BORFASI.
  Nu sunt un naiv ,sa-mi crez asteptari ,care au stacheta atit de sus,incit nici chiar BATRINUL VEST,NU LE POATE OFERI.
  Dar,atentie la ce voi spune acum:
  DACA IN PSD+PNL+PC,CONDITIA PT A FI MEMBRU ,ESTE SA FII HOT,TICALOS PARSIV,DECI INFLATIA DE BORFASI ESTE TOTALA PE METRU PATRAT,IN PD-L RAPORTUL DINTRE OAMENII CUMSECADE SI DERBEDEI ESTE DE 60%OAMENI DE TREABA SI 40% DE DERBEDEI.
  Asa ca,nu am cum sa nu devin uneori malitios.
  Ze.V.te apreciez,si-mi esti foarte simpatic,si chiar nu ma deranjeaza citusi de putin pozitiile tale,pt ca pleaci de la intentii bune,esti bine intentionat,chiar daca eu,am cu totul,alte opinii si vad ,JOCUL POLITIC’ALTFEL.
  Nu am pretentia ca parerile mele sunt cele mai ,O.K. dar in acelasi timp,tin la ele,insa nu sunt ,INGHETAT IN PROIECT’.
  Argumente solide,si irefutabile,ma cinving.Adica sunt maleabil si deschis dialogului,cind se joaca cinstit cu cartile pe masa.
  In rest,uite,ultimele stenograme,aparute acum dimineata,ma confirma.

 30. DEALURILE MOLDOVEI……………….

  @- EXCLUSIV PT Ze.V.-am avut oaresce retineri ,daca sa scriu s-au nu urmatorul text,pt ca cel putin an acest moment sunt doar scenarii,speculatii,dar care se bazeaza pe fapte,pe ceea ce astazi se intimpla si la care ne uitam mirati fara a intelege in totalitate evenimentele.
  Toata lumea face scenarii,si pleaca de la ideea ca U.S.L. va arata la fel si in noiembrie 2012,asa cum arata acum,lucru imposibil dealtfel pt ca pina in prezent,doar U.S.L. prin cele doua trusturi media realitatea si intact,au mutat,au servit si au dat cu capul,PD-L,are in acest moment alte prioritati,GUVERNAREA SI LUPTA PT PUTERE DIN PARTID.
  Dar orice jucator politic,stie ca va veni o vreme,cind PD-L VA IESI LA LUPTA,CU CE STRATEGIE????????????????vom vedea,dar o putem foarte usor intuii.

  VALUL LUPTEI ANTICORUPTIE-CRESTE ZILNIC,devine tot mai puternic,iar acest VAL MACINA SI LOVESTE IN PRIMUL RIND LA TEMELIA ALIANTEI SOCIALISTE,PT CA TOATE ACESTE ARESTARI,LOVESC DRAMATIC IN OAMENII CARE AU FOST FOLOSITI PE POST DE PUSCULITE PT PSD.Prblema lor este ca acum urmeaza ,PASUL 2’cel mai dur,adica POLITICIENII CARE I-AU CRESCUT SI PUS IN POZITIA DE A FURA PE ACESTI BORFASI,URMEAZA SA PLATEASCA.
  Abia de aici incepe ,REMODELAREA U.S.L.care in 2012,va avea o alta fata ,zic eu chiar de nerecunoscut.
  Pina la urma,acesti pasi erau de mult cunoscuti,se stia ca urmeaza alegeri in pd-l,ce nu stiam precis,este ,DACA MINA LUNGA A JUSTITIEI ROMANESTI,NU VA FI LOVITA DE UN TREMUR CIUDAT,ATUNCI CA AR FI TREBUIT SA-I INHATE PE BORFASI.
  Ei si uite surpriza,dupa mii de ani, de ROMANIM,JUSTIA ROMANEASCA NU A MAI TREMURAT SI I-A INHATAT PE BORFASI FARA NICI O EZITARE.
  Asa ca valeriu,E LUNG PAMINTUL
  BA E LAT…………

 31. SO Vantu stie ca S Ghita vine dintr-o lume cinstita, ordonata, in timp ce el – VANTU – provine dintr-o mahala tiganeasca si din parnaie. Se si destainuie fata de Ghita, spunand ca a facut eforturi disperate ca lumea sa nu afle cine este si de unde vine.

 32. Iar s-a asternut linistea peste blogul doamnei UDREA.De cite ori TICALOSII O incaseaza ,lingai se retrag precum melcul in cochilie si stau la ,DOS.
  Inca nu li s-a trasat,LINIA,nu au primit ,INDICATIILE’asa incit sa incerce sa transforme acest moment intr-un atuu.
  Dealtfel ce ai mai putea spune dupa ce au aparut inregistrarile in care SORIN OVIDIU VINTU,se da in spectacol aratindu-si fata urita,foarte urita,chiar schimonosita,fata care il recomanda ca fiind un fanfaron laudaros,grobian,ordnar si respingator.
  Ma intreb ce vor spune :
  BOGDAN CHIRIAC
  CORNEL NIOSTORESCU
  MIRCEA DINESCU
  STELIAN TANASE
  RADU SOVIANII
  LAURA CHIRIAC
  CRETULEASCA
  De fapt ma intreb cum mai pot aparea pe sticla ANGAJATII REALITATEA TV??????????????????
  Ce mai cauta oamenii astia in presa.cum tot asa ma intreb,CE AI PAZIT C.N.A.??????????????????CUM AI PERMIS CA ACEST MONSTRU MEDIATIC SA CREASCA,SA CREASCA SUB OCHII TAI SI CU INCUVINTAREA TA????????????
  INTREB ORGANIZATIILE PROFESIONALE SI SINDICALE ALE JURNALISTILOR,CE FAC???????????????
  Si mai intreb ceva-BLOGERI ZAPACITI CARE VA HRANITI SI VA TRAGETI SEVA DIN EMISIUNILE,MINCIUNILE SI MANIPULARILE LUI VOICULESCU SI VINTU,VOI PROSTILOR,VOI CE MAI AVETI DE SPUS?????????????
  Astept sa recunoasteti ca sunteti PROSTII ROMANIEI,ca va faceti ,MEA CULPA SI VA CERETI SCUZE PT CA NE-ATI JIGNIT PE TOTI CEI CARE I-AM CONSIDERAT PE VINTU SI VOICULESCU INFRACTORI,TOT ASA CUM II CONSIDERAM PE POLITICIENII CARE SUNT SUSTINUTI DE VINTU SI VOICULESCU NISTE TICALOSI,PERVERSI SI MIZERABILI,SI EVIODENT INFRACTORI.
  E foarte clar,CINE SE ASEMANA SE ADUNA;DECI PSD+PNL+PC,FAVORITII LUI VINTU,SUNT DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI VINTU.

 33. ,CALCIIUL LUI AHILE

  Din a doua transe de inregistrari,unde VINTUeste mai mult decit ,SCLIPITOR’aflam de unde i se trage doamnei ,UDREA’.
  Informatii interesante ies si ne explica de ce,SAFTOICA,este o biata ,FUFA DE PARTID,de ce tunurile trag necontenit in ELENA UDREA.
  Asadar speranta lui vintu este ELENA UDREA,prin ea si cu mina ei,spera si inca mai spera vintu sa-l doboare pe TRAIAN BASESCU.
  Abia acum imi dau seama cit idiot poate fi vintu-si cit de prosti au fost cei care l-au prezentat pe vintu ca fiind un geniu DIABOLIC.
  Offffffffff,din pacate acest vintu,este un biet cartofor,care profitind de o conjuctura favorabila,a facut avere.
  A-ti pune speranta in ELENA UDREA,ca-i va lua gitul lui TRAIAN BASESCU,este echivalentul,fazei,in care O FEMEIE GOALA,INTRA IN CUSCA CELUI MAI MARE VIOLATOR IN VIATA,explicindu-i violatorului ca ea este virgina,si ca ea vrea sa-l vindece de obiceiurile urite,in speranta ca nu va vi ea,urmatoarea victima.
  Asadar VINTU ESTE VIOLAT DE PROPIA LUI PROSTIE,IDIOTENIE SI GRANDOMANIE.

 34. Daca nu poti schimba BLOGUL,Gogutza,schimba blocul,iar daca nu poti schimba blocul,Schimba-ti viata omule,macar la batrinete sa fii si tu mindru de tine…………
  ha,ha,hi,hi,ha,hi,IAR N-AVETI VORBITOR………..

  Din blocul lui gogutza se aud zgomote,strigate,se sparg pahare farfurii,iar la urechile noastre ajung frinturi dintr-un dialog care te poate inspaimnta.
  Bey,am omorit racheti cu sutele,bey nu cu zecile.
  Bey dealurile moldovei,pamint,impuscaturi………………..
  bey am primit OCHEIUL DE LA MAGUREANU……………….OMUL LUI ILIESCU……………..BULIBASE………….TIGANI,GOLANAS TINAR,. BATRIN………
  Oare ce or intelege oameni carere trec zimbitori pe trotuar despre harmalia generala din blocul lui GOGUTZA???????????????
  Nu stiu ce zic ei,dar stiu ce cred eu-VOR SARI IN AER…………………….HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 35. Silvestar,multumesc,esti o dragutza………………….nu ca mine………………..

  • ***Stiu Zapa, şi mă mai fac, ai să vezi. După ce ZeV îmi trimite mielul…
   Ştiu că te bucuri şi nu mă pot abţine când văd aşa titluri incitante şi când? În Săptămâna Mare.

 36. Un zâmbet 😆

  Soţul: Mai lasă-mă dragă în pace, mi-ai făcut capul calendar.
  Soţia: Asta am şi urmărit, nu ştiam când este Paştele.

 37. Un zâmbet la cafeaua de după amiază 😆

  Un zâmbet

  Intr-un compartiment de tren, un oltean si un ardelean. Vesel de fire, olteanul incepe si canta:
  – M-a facut muica oltean, maaaaaaiiiiiii…
  La care, ardeleanul de langa ii spune:
  – No, iart-o si tu amu!…

  Varianta

  Intr-un compartiment de tren, un oltean si un ardelean. Vesel de fire, olteanul incepe si canta:
  – M-a facut muica oltean, maaaaaaiiiiiii…
  La care, ardeleanul de langa ii spune:
  – Da’ ce-ai fi vrut, mă, să te facă ministru?…

 38. Inca o data am ocazia sa observ ca cea mai buna perspectiva asupra intamplarilor de viata o ai doar daca te plasezi la o distanta rezonabila (in spatiu sau in timp). In urma unui tir verbal, extrem de acid, din partea mai multor guri de foc ce presupun sa fi fost oarecum portocalii, mi-am impus un moment de reflexie, dar si pentru o minima observatie a combatantilor de pe campul de lupta. Revin acum oarecum reconfortat, dar scurtul ragaz cat am lipsit de pe forumul dv., mi-a folosit in sensul ca astazi am ocazia sa observ oarece schimbari. Inceputul schimbarilor l-a facut Silverstar inca din perioada cand eram ceva mai activ pe blog. Domnia sa, la un moment dat incepuse sa judece “la rece” si in consecinta incepuse sa isi puna si sa puna unele intrebari. Si astazi este marcata de aceasta evolutie. Remarc schimbari importante – poate cele mai importante, la ZeV. Domnia sa, cred eu ca a traversat o perioada a “schimbarii la fata”. Nu in sensul “intoarcerii armelor” ci in al faptului ca a inceput sa isi puna intrebari si inca din cele mai grele pentru anumite urechi. Bravo domnule ZeV, sunteti pe drumul cel bun. Chiar ma gandesc la justetea remarcii lui Miron Costin – “Nasc si la Moldova oameni”. Schimbari remarc si la domnul Frank Zapa – cel care incerca sa raspunda intrebarilor incomode ale lui ZeV. De multe ori am dat in sinea mea dreptate raspunsurilor lui Frank, care pe fond avea de multe ori dreptate, dar erau inadecvate realitatii de fapt. Astazi observ ca insusi Frank are propriile sale indoieli. Inca un compliment am pentru Dl. Goguta. Domnia sa are unele comentarii in care nu face economie de “sare si piper”, iar comentariile sale devin deosebit de savuroase. Sunteti un maestru al “artei culinare” domnule Goguta. Salutare tuturor.

 39. @Frank, prietene
  În ceea ce privește poziționarea față de comportamentul posibil infracțional și , oricum, iresponsabil, al pilonilor de forță care susțin (încă) conglomeratul malefic, toxic și apocaliptic ce poartă numele de [USL-iRTV/Academia Cațavencu-Intact], percepțiile și atitudinea noastră, coincid. Unde apar diferențele ?
  1. Poate că eu sunt mai ponderat , încerc să-mi domin impulsurile emoționale de moment , perfect omenești până la un punct nodal (de la care o putem lua razna foarte ușor) și nu supradimensionez în registrul entuziasmului isteric semnificația unor evenimente digerate euforic de către hienele presei, cum ar fi arestările/reținerile de Oscar cu imens impact mediatic. De ce ? Pentru că, JUSTIȚIA, respectiv vedictul GUILTY/NOT GUILTY, emană de la instanțele de fond. Nici un moment nu trebuie să uităm aceasta. În această zonă trebuie să se producă DECLICUL spre normalitate și democrație. Până atunci , trebuie să ne menținem calmitatea și echilibrul în marja de toleranță a unei ființe raționale și să gândim că statul de drept va învinge în România, atunci când borfașii notorii ai plaiurilor mioritice vor înfunda pușcăriile patriei, având în spate STIGMATUL SENTINȚEI DEFINITIVE ! Abia atunci, statul de drept SE VA FI ÎNTĂRIT IREVERSIBIL !
  2. A doua diferență, de această dată majoră, este conținută chiar în fraza ta următoare:
  ,,PD-L,are in acest moment alte prioritati,GUVERNAREA SI LUPTA PT PUTERE DIN PARTID.”
  Pentru ca disparitatea dintre noi să dispară, de fraza de mai sus ar trebui, după părerea mea, să fie reconfigurată și reformulată astfel:
  ,,PD-L,are in acest moment alte prioritati,GUVERNAREA SI COMPETITIA ONESTA PT PUTERE DIN PARTID, AVÂND CA FINALITATE IMPUNEREA UNEI VIZIUNI DOCTRINARE MODERNE DE DREAPTA DE TIP POPULAR- EUROPEAN SI A CRITERIILOR DE INTEGRITATE MACOVEI” și CA PIVOT CENTRAL, UNITATEA PARTIDULUI.
  3. O a treia nuanță care ne desparte, este legată de modul de raportare la cetățeni. Nu poți convinge șfichiuind en gros susceptibilitățile sau afinitățile unui segment important al societății, compus din susținători ai opoziției, persoane indecise, sau pur și simplu dezgustate de tot ce are legătură cu politicul. Una este să dăm cu barda în Ponta și Antonescu, în SOV și Voiculescu, culmi ale lichelismului (mafiot) politico-mediatic și alta este să-i acuzi pe toți de-a valma, de pactizare cu…diavolul comunismului, pe un ton dus la…o altă extremă. 🙂
  În acest mod nu convingem pe nimeni, dimpotrivă, facem din PDL un partid nefrecventabil. Trebuie să apărăm democrația și valorile ei ÎN ORICE CONDIȚII ! Cu calm, persuasiv, cu argumente și ascultarea atentă a gândurilor exprimate de ceilalți. Trebuie SĂ ATRAGEM DE BUNĂ VOIE nu SĂ RACOLĂM (pe cineva) CU ARCANUL. Pe o fată nu trebuie să o atingi nici cu o floare, dar poți să o ,,atragi” oferindu-i un buchet….dar ăsta e doar un caz particular, extrapolabil, totuși. 🙂
  4. A patra problemă (sper și ultima), ar fi reprezentată de afirmația ta (naivă, aș spune eu) că ,,IN PD-L RAPORTUL DINTRE OAMENII CUMSECADE SI DERBEDEI ESTE DE 60%OAMENI DE TREABA SI 40% DE DERBEDEI.”
  Păi, dragă Frank, nu există derbedeu potențial, nu putem separa pe cei buni pe cei răi, în mod mecanicist, există faptă de derbedeu. O dată constatată această abatere de la lege, moralitate și/sau reguli statutare ale partidului, un staff coerent și puternic CARE ÎȘI DOREȘTE VOTURI DIN ZONA CELOR INDECIȘI (nu numai din bazinul electoral tradițional), trebuie să acționeze neîntârziat și să-l arunce pe indezirabil peste bord, fără menajamente, aplicând criterii ferme și neeludabile, fără nici o legătură cu monahismul.
  În altă ordine de idei, este evident că amândoi dorim cu ardoare ca alegerile din 2012 să nu fie câștigate de USL, pentru ca România să nu o ia pe coclaurile tenebroase ale improvizației și corupției endemice.
  Dar…sunt convins că ești conștient de realitatea evidenței că nu sunt suficiente doar voințele noastre, fie ele și îngemănate. 🙂

  • ZeV…cu USL o sa fie o coruptie endemica ,acum in timpul portocaliilor ,coruptia ii generalizata 😆
   …nu mai umbla cu cioara vacsaluita ,toti sunt la fel din 90 incoace ,lotrii la drumul mare .

 40. Doamne, ce jale la Realitatea tv! VIP-uri dupa gratii de Pasti… SO Vantu, M Petcu, Necolaiciuc, N Popa, Dinel … Va imaginati cine ne sunt VIP-urile?

  • …Vantu judecat in libertate ????,asta-i justitia actuala ,cu doi sefi idioti ,Kovesi de la Parchet si pampalaul de la Justitie ,liberalul portocalit de Basescu ,Predoiu …

   …degeaba tot va luati de Realitate ,stiu ca doare ,l-a descoperit pe Nelutu Botis 😆 ,deocamdata a dat cu tifla la alte televizii…

 41. ,VINTU,judecat-asadar judecat,nu exonerat,ceea ce este altceva.
  Pina la sentinta finala,orice acuzat trebuie sa se poata apara in libertate,cu conditia ca el sa nu reprezinte un pericol pt proces,integritatea unor persoane,sa influenteze marori.
  Practic,S.O.V.nu a repurtat nici o vioctorie,atita doar ca este liber,dar acuzqatia si procesul continua.
  Dar ce te faci ca miine are un nou termen in dosarul POPA,cu NICOLAIE POPA SOSIT IN TARA.
  Dar partea cea mai savuroasa a acestei situatii o reprezinta INREGISTRARILE AUDIO-asta e partea care face toti bani.discutiile referitoare la jurnalisti,la felul in care sunt FOLOSITI,SI FACUTI SA LATRE,PUSI SA MINTA,SA EXAGEREZE,SA OMAORE ADEVARUL.
  Abia aici,avem dimewnsiunea marii mizerii in care acest trust traieste,si felul in care se trag sforile si cum se pregatesc ,SANTAJELE MEDIATUICE,ORI CUM SE INCEARCA LIPIREA DE POLITICIENI[VEZI PARTEA CU ELENA UDREA]
  In rest,un proces oarecare,fara prea mare interes,dar care a adus in fata publicului ceea ce stiam,dar a fost intarit de data aceasta-REALITATEA TV SI TRUSTUL INTACT,SUNT NISTE MIZERII,IAR JURNALISTII CARE PRESTEAZA ACOLO SUNT NISTE OAMENI LA FEL CU TELEVIZIUNEA.
  Da am generalizat,din nou,dan nu am gresit-CIND TE-AI ANGAJAT IN TRUSTUL UNUIA CA VINTU,STI CA LUCREZI PT UN INFRACTOR.Ca atare ti se va cere sa faci ce face si patronul.Sa minti,sa inseli sa faci fapte antisociale.

  • Mi se pare corecta decizia judecarii in stare de libertate a lui Vantu, caci este greu de presupus ca ar mai fi dispus sa clinteasca macar un fir de par de pe tartacuta lui Sebi(precum Anti) Ghitza.
   Ba din contra daca as fi Vantul, acum ca sunt liber, adica cu atat mai mult l-as pazi cu tot ce as putea pe Ghitza, caci avand probabil destui “prieteni”, nu ar fi de colo o lovitura pe invers ca in serialul sud coreean, foarte bun de altfel si de un gust artistic sigur si rafinat. 🙂

  • PS. Oricum consistente lovituri postului angajat in slujirea unor forte straine, ostile Romaniei, sub acoperirea foarte eficienta a anti basescianismului, Vantu dar nu numai el, fiind probabil un agent calificat al acestor forte, cum ceva timp dupa mine care doar am presupus asta, desigur foarte argumentat, textele Wikileaks au dovedit.

  • un stat care se impiedica de sov si nu e in stare sa-l ascunda nu are motive sa se laude . un tip ca sov trebuie ascuns in maxim 2 ore pentru 10 ani fara recurs . altfel toti suntem o apa si un pamint

 42. Ze.V.e mult prea tirziu sa-ti ofer un raspuns pe masura,miine imi voi face timp si o sa incerc un raspuns cit de cit logic, explicit si corect argumentat.
  va fi punctul meu de vedere in ce priveste ,felul in care vad eu un partid,modern,orientat spre vest,cu principii,moderne,ancorate in realitatea anului 2011.si de dreapta,usor de integrat in curentul care astazi se numeste ,POPULAR’pt ca daca facem etimogia cuvintului POPULAR……………..HMMMMMMMMMMMM,mi-e si frica sa ma gindesc la……………..POPULISM.
  Cum sunt o persoana pragmatica,voi incerca sa fiu cit mai sec in explicatii,fara floricele,pt a nu da sanse niciunei interpretari.

 43. Un zâmbet la cafea 😆

  Un marinar tanar întreaba:
  – Căpitane, de ce cele mai multe nave au nume de femei?
  – Dacă ai şti cat de greu este sa le conduci, nu ai mai pune asa intrebari stupide.

 44. Oricum, aseara, de la Realitatea tv, am inteles ca, in Romania, ca sa fii VIP, trebuie sa fii hot, spagar, santajist, manipulator, davalizator, vanzator de neam. De ce? Păi, la un moment dat, scria mare, pe manseta “VIP-uri dupa gratii de Pasti” si erau pomenite numele lui Vantu, Petcu, Popa, Necolaiciuc… Dupa ce s-a anuntat ca Vantu va fi cercetat in libertate, a dispartu acel “VIP-uri dupa gratii de Pasti”…

 45. Rasul curcilor.
  Cum s-o fi simtind dl Sova sau alt absolvent de drept real si nu pe puncte de la zisa USL?
  Acum cand dupa dovezi de imbecilitate crasa se dau dovezi de incompetenta juridica si constitutionala crase.

  Pai ce este neconstitutional sau nelegal in legea Codului de dialog social pe motivul ca fiind ea o lege de dialog nu ar putea fi adoptata decat doar prin dialog si nu prin orice procedura constitutionala deci absolut legala de adoptare a unei legi , asumare fiind doar una din cele operante ptr adoptarea constitutionala a unei legi ?
  Hai dragilor sustinatori ai USL raspundeti punctual la aceasta intrebare, daca mai curge si altceva decat poshirca prin aparatele voastre de resuscitare a urii si conflictelor.
  =))

 46. Inca o data am ocazia sa observ ca cea mai buna perspectiva asupra intamplarilor de viata o ai doar daca te plasezi la o distanta rezonabila (in spatiu sau in timp). In urma unui tir verbal, extrem de acid, din partea mai multor guri de foc ce presupun sa fi fost oarecum portocalii, mi-am impus un moment de reflexie, dar si pentru o minima observatie a combatantilor de pe campul de lupta. Revin acum oarecum reconfortat, dar scurtul ragaz cat am lipsit de pe forumul dv., mi-a folosit in sensul ca astazi am ocazia sa observ oarece schimbari. Inceputul schimbarilor l-a facut Silverstar inca din perioada cand eram ceva mai activ pe blog. Domnia sa, la un moment dat incepuse sa judece “la rece” si in consecinta incepuse sa isi puna si sa puna unele intrebari. Si astazi este marcata de aceasta evolutie. Remarc schimbari importante – poate cele mai importante, la ZeV. Domnia sa, cred eu ca a traversat o perioada a “schimbarii la fata”. Nu in sensul “intoarcerii armelor” ci in al faptului ca a inceput sa isi puna intrebari si inca din cele mai grele pentru anumite urechi. Bravo domnule ZeV, sunteti pe drumul cel bun. Chiar ma gandesc la justetea remarcii lui Miron Costin – “Nasc si la Moldova oameni”. Schimbari remarc si la domnul Frank Zapa – cel care incerca sa raspunda intrebarilor incomode ale lui ZeV. De multe ori am dat in sinea mea dreptate raspunsurilor lui Frank, care pe fond avea de multe ori dreptate, dar erau inadecvate realitatii de fapt. Astazi observ ca insusi Frank are propriile sale indoieli. Inca un compliment am pentru Dl. Goguta. Domnia sa are unele comentarii in care nu face economie de “sare si piper”, iar comentariile sale devin deosebit de savuroase. Sunteti un maestru al “artei culinare” domnule Goguta. Salutare tuturor.

  • ***Bibliotecarule – cred că pe unde ai rătăcit, nu şi-a pus nimeni mintea cu tine să te sictirească, aşa cum meriţi, şi nici să-ţi spună că eşti un impostor, cum adesea ţi-am spus eu. Las-o domnule, baltă şi nu mai împărţi tu calificative. Nu ai nici calitatea nici competenţele necesare.

   Mi-e greu, mi-e foarte greu şi înjur guvernul de câte ori simt că nu mai pot dar măcar nu sunt PSD-iştii la guvernare şi asta e bine…

 47. Fiind ceva important si in legatura si cu cele scrise mai sus reiau si aici:

  ion adrian a scris pe 19 Aprilie 2011, 09:54 pm

  Recunosc ca uneori ma bucur ba chiar sunt mandru. atunci cand in ciuda fie a prostilor fie a agentilor de influentza straini nimeresc in plin si asta cu an inainte ca Wiki sa ma confirme si Andrei Cornea sa ma reconfirme:

  http://www.revista22.ro/articol-10300.html

  Raspunde acestui comentariu
  puiu a scris pe 19 Aprilie 2011, 10:07 pm

  ..un articol prost si neromanesc ,jidovul de Cornea il face pe maresal fascist ,el ii un scriitor ratat si-un filozof si mai ratat ,un om de nimic ….cu un vecin ii bine sa te afli in reletii bune ,mai ales daca-i mamut si foarte puternic ,toate cancelariile occidentale le cauta prietenia ,numai noi suntem mai catolici ca Papa din cetatea eterna.

  ion adrian a scris pe 22 Aprilie 2011, 09:05 am

  Si daca greseste, poate, spun doar poate, facandu-l pe maresal fascist greseala poate scuzabila daca tinem cont de evreitatea lui care-i confera o anume sensibilitate pentru care nu-l pot condamna inseamna ca celelalte sunt eronate adica intre mintea lucida a lui Cornea si cea a agentului de influentza fost consilier al marionetei Geoana, sa o aleg pe cea a celui din urma?

 48. @Catalin Tudose
  Si pentruca am lipsit cateva zile nu am apucat sa raspund decat azi la niste observatii facute de Catalin Tudose si carora le raspund, reluaindu-le si aici ptr claritate:

  Catalin Tudose a scris pe 20 Aprilie 2011, 08:49 am

  Precizez din capul locului ca sunt complet apolitic dar, ca optiune de vot ma voi uita intotdeauna la dreapta esicherului…Si inca o precizare: am lucrat intotdeauna in mediu privat si am sa lucrez in mediul privat.
  Cu siguranta ca a fost nevoie de niste masuri extrem de dure a caror legitimitate nu o contest. Ceea ce contest insa, este:
  1. Felul in care aceasta guvernare a inteles sa redistribuie costurile crizei in societate..Ma gandesc la pensionarii normali si la bugetarii cu salarii mici..N-am inteles si n-am sa inteleg, de ce reducerea de 25% nu s-a aplicat pe fondul global de pensii /salarii..urmand ca mai apoi reducerile sa fie aplicate pe praguri de venit dupa principiul: reducere mica la venit mic.
  2. Politizarea chiar mai agresiva a institutiilor statului decat a facut-o “inventatorul” ei, psd-ul..dupa principiul: daca ei, noi de ce nu?..Raspunsul ar fi acela ca daca sunteti un partid de dreapta cu adevarat, ar trebui sa promovati elitele profesionale, nu lipitorii de afise si agitatorii din campaniile electorale. Sunt absolut siderat vazand ce persoane au ajuns in posturi cheie, cunoscand cat se poate de direct pregatirea lor profesionala (cea morala nu sunt eu in masura s-o judec..cu atat mai mult cu cat, in politica se pare ca nu are greutate).
  3. Lupta anticorpuptie: nu ati facut altceva decat sa inlocuiti baronii rosii, cu cei portocalii…. Impunerea si activarea unor criteterii de integritate in randul propriilor oameni a ramas doar un biet deziderat…Ii tineti in continuare in randurile voastre pe oameni asupra carora planeaza grave acuzatii de coruptie / imoralitate pe principiul prezumtiei de nevinovatie dus pana la limita la care-mi simt insultata inteligenta..Ca veni vorba: dincolo de investigatiile ANI, considerati ca Botis mai trebuie sa fie ministru..asta judecand si doar prin prisma moralitatii?…Nu mai spun si ca profesional vorbind…nu stiu ce l-a recomandat pozitia de ministru. Idem alti ilustri scolarizati in serie, dar politruci de mare calibru – exemple: Igas, Ialomitianu. Astia sunt specialistii propusi in vremuri grele?..
  Va doresc sa ajungeti sa culegeti roadele bunei guvernari…daca intr-adevar credeti ca ati guvernat bine!

  Raspunde acestui comentariu
  ion adrian a scris pe 22 Aprilie 2011, 09:11 am

  Catalin Tudose,
  Am semnalizat de multe ori aspecte similare, dar cerand sa departajam corectitudinea si utilitatea reformelor pe termen lung fata de obiceiul pamantului ca cel care guverneaza sa-si traga fara jena malaiul si pretul si ptr rele si ptr bune sa-l plateasca prostiomea asa cum atat in razboaie de cotropire cat si in razboaie de eliberare sau aparare cel care plateste pretul este tot omul .
  Dar asta nu inseamna sa nu sprijinim apararea tarii sau reformele si neamestecand borcanele sa incercam sa indreptam lucrurile avand insa grija sa nu le rasturnam. Ma intelegi?

  PS La punctul 1 insa se pare ca nu se perimt masuri diferentiate adica sunt atacabile la CCR si cum opozitiei nu le pasa decat sa dea jos Guvernul si pe Presedinte nu se putea spera pe o ointelegere in aceste lucruri de interes general,. Nici macar in astea adica PDL pe lana restrictiile date de romanitatea politicii sale a avurt sa suporte o alta restrictie date de jigodismul opozitiei care de fapt tot de o componenta a romanitatii, aleia corcite cu toat liftele(vorba lui Eminesc) ce s-au perindat pe aici.

  • Iti marturisesc ca raspunsul tau depaseste binisor pragul resurselor mele mele intelectuale..deci, n-am prea inteles nimic, cu exceptia post-scriptum-ului. Iti propun s-o luam mai catinel:
   1. Tu spui ca nu se puteau lua masuri diferentiate. Iti reamintesc faptul ca parghia fiscala e intotdeauna in mana guvernului, nu a opozitiei. Pe mine n-ai sa ma convingi niciodata (economist fiind si avand cat de cat exemplele altor tari) ca nu s-ar fi putut lua niste masuri diferentiate cu caracter fiscal. Daca ar fi sa intru in logica ta, ar trebui sa fac taraboi pentru faptul ca platesc un impozit mai mare la masina si la casa..doar pentru ca sunt mai mari…Te intreb: in cazul meu nu e discriminare?…Sau eu sunt judecat dupa alte principii? Eu am convingerea ca toate aceste masuri s-au luat asa..cu toporul..pentru ca trebuia sa prezentam FMI-ului ceva palpabil si rapid, nu povesti..iar marii specialisti din guvern, n-au avut un plan alternativ si mai interesul poporului (asta apropo si de patriotismul pe care-l invoci). Daca ai nevoie de exemple fericite, te rog sa te uiti peste granita vestica, in Ungaria. Si am sa conchid: am convingerea ca la mijloc e doar incompetenta amestecata cu o jalnica dorinta de a “da bine” in ochii electoratului de dreapta. Coerenta doctrinara e binevenita insa, nu cu pretul sacrificarii amaratilor..si pana la urma, a minimei moralitati.
   2. Despre politizarea excesiva , consider ca am spus ce aveam de spus – ati adus in functii publice toti semidoctii si hulpavii tranzitiei..si mai multi, si mai prosti si mai lacomi si agresivi, decat au reusit sa aduca chiar gusatii PSD-ului.
   3. Tot nu am inteles…ce cauta niste eterni “neica-nimeni” profesional
   in fotolii de ministri??? Daca nu intelegi intrebarea, ia la intamplare de pe site-urile guvernelor tarilor spre care tindem..niste mostre de CV-uri…si compara-le cu ale ilustrilor Ialomitianu, Igas, Botis..si alti vreo 3.

 49. Se pare că suntem în ochiul unui uragan politico-mediatic, alimentat energetic și din exterior, fără precedent. În consecință, având de-a face cu un broderie mixată de realitate și refexii deformate în oglinzi meșteșugite și conformate cu finețe de către specialiști remarcabili în ….teoria opticii, amalgam învârtoșat împrejurul nostru derutant și amețitor, este vital să închidem ochii din când în când, dar să-i ținem pe cei ai minții permanent deschiși. Gradul probabilistic de a face confuzie este maximal în această perioadă și trebuie în consecință să căutăm câteva sisteme de referință puternice de care să ne sprijinim ca de bastonul orbului…până trece furtuna.
  Îmi dau singur câteva sfaturi, pe care nu le impun nimănui, respectiv, mai multă tăcere, contemplație, procesare calmă, la rece și noțite ritmice în jurnalul memoriei permanente. Cam în genul în care acționează serviciile de contrainformații….adică prin a sta pe recepție 24 de ore din 24. Concluziile vor veni de la sine, în timp, cu o condiție însă: autoimpunerea boicotului celor două televiziuni diabolice, rafinate în jocul perfid cu IQ-ul și starea de trezie a rațiunii noastre, oficine media pe care nu le poate falimenta decât moartea ratingului.
  CNA,justiția și alte instituții , care ne reprezintă interesele (și nu media corporatizată) trebuie sprijinite de noi înșine.
  E timpul să gândim mai mult, să vorbim mai puțin și să ne promovăm interesele comune. Avem mult mai multe în comun decât vor unii să ne dăm seama. Interesul major este personificat de obiectivul numit ,,CONSOLIDAREA STATULUI DE DREPT”, care nu poate fi realizat decât prin UNITATE în jurul valorilor esențiale care ne dau sens existenței. Una dintre acestea, ne va găsi împreună cu lumânările aprinse….sper că nu doar efemer și fără reverberații în suflete și conștiințe.

 50. LUPTA INTERNA DE PARTID-INTEGRITATE,MORALITATE,SI UNITATE-

  Nu spun o noutate,partidele sunt organizatii private,care joaca politic acolo unde li se permite,adica intr-un mediu prielnic,unde pluralismul ideatic este admis.
  Prin definitie,un partid atrage oameni care au ,INTERESE COMUNE’interese pe care partidul va incerca sa le aduca in prim planul natiunii,care prin vot pot valida,s-au nu aceste interese.
  Tot,asa nu voi spune o noutate,atunci cind voi consemna,ca ,LUPTA INTERNA DE PARTID,de departe este mult mai dura,chiar singeroasa,fata de lupta cu celelate formatiuni politice.Lucru stiut,luptele fraticide au ceva ANCESTRAL IN ELE,VIN DE LA PACATUL SI LUPTA DINTRE ABEL SI CAIN.
  Asadar dragul meu Ze.V.te rog ca in aceste coordonate sa plasezi ceea ce astazi se petrece in PD-L.
  Democratia in romania,din punct de vedere istoric este atit de tinara,incit,EXERCITIUL DE MOCRATIC’este in stare embrionara,asa incit manifestarile ,dar mai ales intentiile,sunt uneori atit de extremiste,incit pe cine-va dedat cu ,DEMOCRATIA OCCIDENTALA’lupta interna de partid pare de-a dreptul respingatoare.
  Pt ca am avut sansa sa cunosc din interior cum functioneaza ,DEMOCRTIA AMERICANA VRE-O 13 ANI,cred eu,ca atit cit imi permite gradul meu de intelegere,pot sa-mi dau destul de bine seama,ce se intimpla si sa pun diagnostice cit mai aproape de realitatea de pe teren.
  Si acum raspunsuri punctuale:
  1.-Nicaieri in lumea asta,lupta pt. putere intr-un partid,nu este ECHIVALENTUL UNEI COMPETITII SPORTIVE,UNDE FAIR PLAY-UL este lege.
  nu spun ca sunt de acord cu asa ceva,eu doar constat si spun,ESTE O UTOPIE,sa crezi ca in lupta pt ascensiune,nu se vor folosi si jocuri murdare.
  2.-CRITERII DE INTEGRITATE-sunt de acord cu ele,dar din nou vin si intreb-SUNT POSIBILE SI APLICABILE,IN ACEASTA ETAPA ISTORICA IN CARE SE GASESTE SOCIETATEA ROM,IN CARE peste 30% din populatia romaniei,vine din INTUNERICUL COMUNIST,TRAGIND DUPA EI,MENTALITATILE SI METEHNELE UNEI LUMI BOLNAVE SI SCHIMONOSITE?Eu unul am mari indoieli,si sunt confirmat de felul in care au votat rom. din 2008 incoace,ca sa nu merg mai departe in istorie.
  Asadar din nou te intreb,FACEM UN PARTID LABORATOR,ASEPTIC,NUMAI BUN DE PUS SUB UN CLOPOT DE STICLA??????S-au un partid apt sa lupte cu DINOZAQURII COMUNISTI,INCA ACTIVI,INCEPIND CU ION ILIESCU SI NASTASE SI TERMININD CU FIUL BOLSEVIC VICTOR PONTA.
  4-MODUL DE RAPORTARE LA CETATENI-ei aici dragul meu Ze. V ai zbircit-o rau de tot,daca la partide imi vorbesti de INTEGRITATE,LA BOBOR IMI SUGEREZI ALTE UNITATI DE MASURA,DUHUL BLINDETII,MANGHIATUL PE CRESTET SI ALTE ALEA.
  Ai fost inconsecvent,si contradictoriu,adica ce-i bun in interiorul unui partid nu-i bun in interiorul unei societati.
  Ze.V UN MARE GINDITOR CHINEZ din antichitate ii spunea unui MOGULAS,care vroia sa conduca MAREA CHINA-CURATENIA INCEPE DE JOS IN SUS,PT CA E MULT MAI GREU,DUPA CARE REPETI PROCESUL INVERS,O FACI DE SUS IN JOS.Rezultatul? nu-ti scapa nici un raufacator.
  Adevarul crud frust si nud-TREBUIE DIN CIND IN CIND ARUNCAT CU VIOLENTA IN FATA GLOATEI,A VULGULUI CRETINIZAT DORNIC SA-SI FACA MATUL PLIN,ATENTIE ASTAZI ,IAR MIINE………………POPLISMELE,CONTRAFACEREA REALITATII DUC SPRE POPULISME CRIMINALE-ORI ROMANI DUPA 21 DE ANI DE DEMOCRATIE STRIMBA ARE NEVOIE DE ADEVARURI CRRUDE DUREROASE,SPUSE RASPICAT SI FARA MENAJAMENTE-ALTFEL PIERE CA NATIE.
  Deci in aceasta operatie chirurgicala de mare finete-NUANTELE,PALESC IN FATA PRECIZIEI,PT CA DOAR ASA POTI SALVA PACIENTUL[POPORUL ROMAN] SI SA-I MAI DAI O SANSA SA TRAIASCA.
  Inchei cu un aforism ardelenesc:
  ,BOALA LUNGA MOARTE SIGURA.

  P.S.uite vezi de aceea il sustin pe TRAIAN BASESCU SI ECHIPA LUI IN FRUNTE CU BOC-PT CA LE BAGA CU DE-A ANASINA BINELE, CU FORTA LA ROMANI PE GIT.
  A ca le merge cu noduri,ca unii pacienti se ineaca,da,asa este,dar avem de ales,NE INECAM CU TOTII,ORI SCAPA 99,9999% DINTRE ROMANI.
  Vezi Ze.V.-UITE DE AIA EU SUNT UN OM DE DREPTA ,-care accepta ca -SOLIDARITATEA SOCIALA,TREBUIE SA FIE OFERITA CELOR CARE AU INTR-ADEVAR NEVOIE DE EA,NU LENESILOR,SI PUTUROSILOR.
  Pina la urma avem acelasi scop,doar ca VITEZELE CU CARE NE INDREPTAM SPRE EL DIFERA,SI SIGUR NUANTELE,CARE IN ACEST MOMENT PT MINE SUNT DOAR DOUA,ATITEA INCAP:
  ROSU ORI PORTOCALIU.
  Eu am ales,PORTOCALIU………..

 51. Turnule de control-un om daca nu are indoieli,ori e nebun ori e mitoman.
  evident ca am si eu indoielile mele refularile si defularile mele.
  Dar cum ar putea fi altfel-traim intr-o lume imperfecta,in care perfectiunea este ,RARA AVIS’
  Dar eu am luat de mult CAP COMPAS-LIBERATEA DEMOCRATIA………………..

 52. Ați urmărit vreodată un meci de wrestling ? Este extrem de spectaculos, adversii puternici se aruncă unii pe alții în interiorul sau în afara ringului, în aplauzele frenetice ale gloatei excitate, dornice până la extaz și juisare de senzații tari și/sau fierbinți. În final, cu toții se ridică bine merci în două picioare perfect valide și salută publicul în ovații, lumini multicolore și confetti din abundență.
  Procedeul numit circ este aplicat mulțimilor de mii de ani, încă de pe timpul gladiatorilor, sau din epoci șlefuite de timp ale altor protoluptători de spectacol.
  Diferența constă în armele folosite. Pe atunci, paloșul și sulița erau autentice, leii și tigrii lăsați liberi în arenă erau reali și flămânzi. Deci se mai și murea de-adevăratelea.
  În prezent se folosesc ,,arme” virtuale numite stenograme, care, bineînțeles, nu fac rău protagoniștilor implicați, bine înțeleși dinainte.
  Dar este evident pentru mine, că acești păpușari își doresc puterea cu orice preț și pentru acest obiectiv vital pentru ei (dar toxic pentru noi), neputând să-l atingă în mod direct, își aruncă în prima linie a scenei politice, sub luminile rampei, marionetele, arlechinii, țăndăricii și maimuțoii lor de pluș : ge(oa)nele, ponții, antonescii….. cyborgi bine instruiți, operați pe creier cu detergenți acizi, care țin fiecare în mâna stângă, câte o imensă gogoașă. Cea dreaptă este ocupată cu sulul de hârtie igienică folosit pe post de șervețel septic.

  • erata…adversarii puternici….scuze, am puțin timp la dispoziție pentru elaborare și corecție preliminară ..

 53. Lista lui POPA-din toata povestea asta cu intoarcerea fiilor risipitori acasa,un lucru cred eu merita retinut,LISTELE LUI POPA ,NECOLAICIUC,pline cu politicieni,militieni si securisti,beneficiari ai tunurilor date de cei doi.
  Pensionari de lux astazi,inclusiv VIRGIL MAGUREANU,ION ILIESCU SI TOATA LIOTA DE INDIVIZI DE SUB EI,traiesc zile de mare incarcatura emotionala.
  Sunt sigur ca in saptaminile care urmeaza,vom avea surprize de proportii……….

 54. @Frank
  Mă dezic față de mine însumi, încălcându-mi propriul angajament că îmi voi rarefia postările, dar…pentru tine voi fi puțin inconsecvent. 🙂
  Din nou mă raportez la…materialul clientului, preluând spre analiză fraza :
  ,,Tot,asa nu voi spune o noutate,atunci cind voi consemna,ca ,LUPTA INTERNA DE PARTID,de departe este mult mai dura,chiar singeroasa,fata de lupta cu celelate formatiuni politice.Lucru stiut,luptele fraticide au ceva ANCESTRAL IN ELE,VIN DE LA PACATUL SI LUPTA DINTRE ABEL SI CAIN.”
  Păi dragă frate ardelean, nu atribui păcatele personale altora, așa cum procedează doar cei deprinși să creadă că ei nu greșesc niciodată și implicit , au întotdeauna dreptate.
  Dacă vrei să abordăm conceptul de INCONSECVENȚĂ, îți reamintesc, pentru că EU, DE REGULĂ NU UIT ESENȚIALUL, că cel mai fervent susținător al unității de monolit a unui partid politic implicat pe calea reformei instituționale dure, fără menajamente, dar indiscutabil necesare…erai tu însuți.
  Îți reamintesc de asemeni, pentru că eu, spre deosebire de alții (care au afirmat acest lucru, reproșându-ți excesul de majuscule) te citesc până la capăt, ai fost, la un moment dat, partizanul separării demnității de prim ministru de funcția de lider de partid, ai susținut de asemeni, campania de reformare a PDL propusă de doamna Monica Macovei și nu numai.
  A fost suficient un impuls (negativ)prezidențial, prin atitudinea publică neinspirată a șefului statului, ca toate aceste ,,principii” să se topească precum un pachet de unt expus la temperatura potrivită.
  Mi se pare teribil de ciudat să constat că te declari emfatic ca fiind neutru, dar de fapt, te manifești mult mai partizan și mai agresiv în ceea ce privește campania din PDL, decât….ÎNȘIȘI PROTAGONIȘTII ! ESTE DE NEÎNȚELES !
  Cine este consecvent și cine nu, rămâne să (ne) judece alții.
  Eu doar îți mai spun că valorile în care cred sunt NENEGOCIABILE, iar susținerea mea pentru președinte , PDL , sau diverse personalități cu nume și prenume , se datorează COINCIDENȚEI. Pur și simplu mi-am regăsit convingerile în domniile lor, nu am fost influențat de aceștia. De aceea susținerea mea este CONDIȚIONATĂ de…consecvența domniilor lor de a face ceea ce spun că fac !
  Iar când greșesc, le-o spun în față, prin intermediul blogului, înțelegând prin greșeală, abaterea de la principiile afirmate răspicat de nimeni altcineva, decât de ei înșiși.
  Fac acest lucru exact în maniera în care i te adresezi unui prieten căruia îi cunoști potențialul și pe care te simți obligat să-l tragi de mânecă deoarece crezi în el. Se petrec astfel de sincope, în mod inevitabil, cu oricine, la un moment dat, pentru că nimeni nu e perfect.
  Dar un partid politic responsabil, POATE ȘI TREBUIE să aspire la modernitate , poate să procedeze la selecție severă de cadre și se poate dispensa de cozile de topor ATUNCI CÂND ÎNTREGUL ESTE PUS ÎN PERICOL ! Mai ales că TOȚI au spus aceste lucruri ! Nu este nevoie de teologi pentru asta, ci de VOINȚĂ POLITICĂ !
  Oricum, țin să precizez că , indiferent ce va face PDL, nu voi privi NICIODATĂ cu îngăduință, ca pe o soluție alternativă, ACTUALA, REPET, ACTUALA OPOZIȚIE.
  Referitor la raportarea față de cetățeni și opiniile lor ÎMI MENȚIN FERM punctul de vedere. Nimeni nu are dreptul să judece și să dea PUBLIC sentințe propriilor conaționali, să-i facă ALBIE DE PORCI COMUNIȘTI dacă gândesc diferit în raport cu noi (indiferent dacă motivați de bună sau rea credință…..Dumnezeu îi vede și aude ), sau…(chiar dacă) nu gândesc de loc, iar dacă ne pretindem DEMOCRAȚI DE TIP OCCIDENTAL ȘI NU EXTREMIȘTI FANATICI, avem obligația să procesăm toate nuanțele spectrului, nu numai ROȘU și PORTOCALIU !
  Curcubeul are de la mama natură TOATE culorile, iar dacă ne impunem să le ignorăm sau le călcăm în picioare nu înseamnă că ele nu există.
  Eu nu uit că formăm TOTUȘI un stat NAȚIONAL, UNITAR ȘI INDIVIZIL ! Se aude Frank ?……doar ești ardelean, deci înzestrat (teoretic) cu un plus de acuitate la această sintagmă !
  Sunt convins că numai dacă promovăm valori și principii COERENT ȘI CONSECVENT EXPLICATE POPULAȚIEI ,în care să se poată regăsi, mai mult sau mai puțin, fiecare dintre noi, în care nimeni să nu se simtă COMPLET STRĂIN, atunci REFORMA VA ÎNVINGE, iar partidul care va ține pasul cu propriile angajamente, care nu-și va sfida cetățenii prin comportament (cel puțin) imoral , VA SCOATE LUMEA LA VOT.
  ACESTA ESTE OBIECTIVUL DE INTERES NAȚIONAL LA CARE TREBUIE SĂ NE RAPORTĂM, FRANK, NU LUPTELE PENIBILE PENTRU PUTERE ÎNTR-UN PAHAR CU APĂ ….pe care le amplificăm noi înșine ARTIFICIAL urlând și bătând din picioare din tribune ! Pentru ce ? PENTRU PROPRIA VANITATE ! SAU…INTERESE CARE MIE, MOMENTAN, ÎMI SCAPĂ ?
  PS
  Până la urmă tot te voi cunoaște până la ultima fibră…sunt perseverent. 🙂

  • PS2
   …NU UITA OBIECTIVUL PRINCIPAL, NICI CÂND DORMI….IEȘIREA OAMENILOR LA VOT CONVINȘI CĂ NOI AVEM DREPTATE. DACĂ ÎI VOM JIGNI, SPERIA , SAU IGNORA….CANCI, VICTORIE A PDL ÎN ALGERILE VIITOARE ! PDL ARE NEVOIE DE O MAJORITATE SUFICIENTĂ PENTRU CA REFORMA SĂ FIE DUSĂ LA CAPĂT ȘI ROMÂNIA SĂ DEVINĂ REALMENTE STAT DEMOCRATIC, EUROPEAN, PUTERNIC ȘI RESPECTAT.
   DECI NU NE ESTE PERMIS SĂ NE RISIPIM ENERGIILE ÎN LUPTE FRATRICIDE.
   ACESTA ESTE ,,PROIECTUL MEU ÎNGHEȚAT”, DIN CARE NU VOI IEȘI NICIODATĂ !

 55. Dragul de FNI, dragul de SOV, sa le multumim de acesti Pasti imbelsugat:

  AVAS a platit sau este in curs de a plati aproximativ 100 de milioane de euro pentru pagubitii de la FNI, bani care ar fi trebuit sa fie folositi in buget pentru plata salariilor si a pensiilor, a afirmat vineri premierul Emil Boc.

  “Acesti bani se platesc din bugetul statului (…) Mai sunt pe rol procese care obliga statul la plata altor sute de milioane de euro pentru greselile de la FNI”.

  “Acesti bani care ar fi trebuit sa vina in buget la salarii si pensii s-au dus pentru a plati pagubitii de la FNI”, a mai spus prim-ministrul.

  • Buna ziua.
   Personal nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata de ce a trebuit ca statul sa plateasca deponentii la FNI. Si nu a fost suficient sa le plateasca sumele investite, a trebuit sa accepte sa le plateasca respectivele sume actualizate, adica de doua, trei sau mai multe ori mai mari.
   Probabil ca eu nu am capacitatea de a intelege. Oricum, presupun ca este vina mea ca nu iau exemplu si nu cer Loteriei Romane sa-mi restituie banii pentru biletele necastigatoare !
   Toate cele bune.

  • Si adaug cateva nume date de Sebi(Dementul diaconu Eusebiu) pe blogul lui ptr Zapa;

   diaconu Eusebiu spunea…
   – Florin Nencu, securistul împuţit prieten bun cu Fulga şeful SIE şi cu taică-su lui Fulga!
   – Gheorghe Fulga
   – Toţi ai lui Timofte
   – Măgureanu Virgil
   – Valerică Stoica
   – Mureşan
   – Dudu Ionescu
   – Dragoş Constantinescu, Emil Constantinescu şi toată gruparea care era mână în mână cu finul lui Măgureanu, vestitul Petrivici!
   – Împuţitul de Remus Opriş fostul meu coleg de liceu, mare fost PNŢCD-ist, actual PDL-ist, soţ al Brânduşei Novac sabotoarea Febleţii şi f….c al fetei lui Iordache, Roxanala!
   TOTI AU LUAT BANI DEOARECE VÂNTU A VRUT SĂ-I CUMPERE PE TOŢI!
   Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu, Calin Mailat, Cora Dana Popa, Jana Patrasca, Ana Maria Gabor, Carmen Popa, Roberta Lilica Dragomir, Cristina Carmen Nitu, Sorin Freciu.
   Ce dreak bre Zapo! Ai uitat aşa de repede de Banca de Scont, Bancorex, Banca Agricolă?
   Hiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaa.
   Ai uitat de Fercală, Teculescu, Vlad Soare?
   Hiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaa
   ….EU NU AM UITAT!
   :)))))))))

  • Puiu,
   Tu vrei sa ma informez din Cotidianul? 🙂 =))

 56. Pentru marea intalnire ,cu oul ,pe care o s-o aiba duminica, Fane 2+1 ( ca acuma,na e si ministru)s-a tuns.Deci:pantofi noi are,de tuns s-a tuns ,iar noua ne-a spus ca o ne mearga si mai bine (de fapt ne-a repetat) ,”ca lucrurile sa fie foarte clare”,cum spune domnia sa.
  Avand in vedere ,ca plec de acasa si nu am “ecran” :
  Sarbatori fericite tuturor !

 57. Pentru ca, intr-un fel, am sa ma gasesc in aceeasi situatie cu “Goguta”, voi proceda precum domnia sa si voi profita de aceste clipe pentru a transmite doamnei Elena Udrea, domnisoarei Madalina, lui Silverstar si dumneavoastra tuturor, urarea de a avea lumina-n suflet si pe chip, bucurie, sanatate si sarbatori cu bine !

 58. statul plateste 100 mil despagubirile in contul FNI,dar vine campaniile electorale unde reprezentantii partidelor se intrec in a aduce pe scenele tarii numai vedete sau cantareti de calibru mare..guta,salam,adrian minune,susanu,,etc,platind zeci sau sute de mii de euro,iar in zona rurala acum este la moda micii.berea,zahar,ulei,faina s.a.m.d.
  iar incep promisiunile ca va fi mai bine unii dand vina in carca altora ,ca guvernarea dinainte nu a fost buna,gasec toti mii de scuze tanjind dupa votul tau,iar noi astia adica masele de oameni care vom vota ramanem doar cu promisiuni,iluzii ,bine o va duce tot cine ajunge la ciolan acolo sus acolitii sai.neamurile si clientela care nu trebuie sau nu are voie sda lipseasca de la ros ciolanul (o mai fi ceva de ros din ciolan?)
  da adevarat ca din ciolan inca mai este ceva de ros,astia ar roade si maduva osului.
  mie jena sa spun ca sunt roman in occident esti privit foarte rau uneori marginalizat .daca spui ca esti roman iti zice;aaaa rumanishe?de acolo unde guvernantii fac circ cu populatia?de acolo unde institutiile statului nu isi fac datoria?de acolo de unde vin jmecherii,tiganii ,tigani care stapanesc orasele tarii din ce in ce mai mult?unde politia intoarce capul la micile atentii facute de acestia?in 89 nu a fot revolutie.ROMANIA acum are nevoie de ea!
  dar cine?

 59. dupa anii 89 occidentul ne_a cunoscut prin prisma lui DRACULA,HAGI,GICA POPESCU,NADIA COMANECI ..,un pic mai tarziu ne_au facut reclama in occident tiganii si unii romania care erau certati cu legea..iar acum ne duce faima in toata lumea guvernantii nostrii cu circul ,cu scandalul care il fac intre ei,coruptia care exista in sistem.
  in ROMANIA nu ai viitor,mie rusine ca sunt roman,am sa platesc taxa care se plateste aici sa devin cetatean austriac si de ROMANIA sa imi aduc aminte ca m_am nascut aici.
  UN PASTE FERICIT LA TOTI!

 60. Pentru noi cei care ne intoxicam cu sulfuroasele televiziuni asa zis de stiri, aceasta emisiune in care se afla si Monica Macovei si care este postata pe ultimul fir de pe blogul dumneaei, poate sa para ceva extraterestru 🙂

  http://www.monica-macovei.ro/blog/

  • PS. Si va rog sa numarati de cate ori in 27 de minute s-a invocat in mod serios si constructiv interesul public si actiunea transparenta si responsabila pentru a servi acest interes public sau faptul ca nimeni nu te obliga sa devii parlamentar UE. Cred ca la noi in ultimii zece ani nu s-a auzit de atatea ori in emisiunele vuvuzelelor sau daca da doar pentru a fi luat la misto si minimizat de un SOV sau altii ca el.

 61. @-Ze.V.-Dragule pt ca te consider amic,si pt ca tu cu guritza ta ai spus ca atunci cind un prieten,greseste,il tragi de minecutza,ma vad obligat sa trec la acest gest,pt ca nu ai procedat FEER.Si cind spun acest lucru,ma gindesc ca stratagema ta,seamna perfect cu obiceiurile urite ale jurnalistilor,bine plasati in taberele de pregatire si laboratoarele de intoxicare ale lui FELIX SI NUS.
  Dragul meu,ai scos din context si ai incercat sa schimbi sensul spuselor mele,atribuindu-mi idei care nu-mi apartin,pt ca prin trunchierea unei fraze si scoaterea din context,poti denatura mesajul,lucru pe care tu l-ai incercat.
  asadar sa vedem cum ai operat cu forfectza imaginara incercind un mic truc,ieftin dealtfel urmarind sa denaturezi mesajul:
  iata ce spun eu,folosindu-ma de formula biblica,cu lupta fratricida:
  ,Asadar dragul meu Ze.V.te rog ca in aceste coordonate sa plasezi lupta din PD-L…………….ASA INCIT MANIFESTARILE,,DAR MAI ALES INTENTIILE SUNT UNEORI ATIT DE EXTREMISTE,INCIT PE CINE-VA DEDAT ,CU DEMOCRATIA OCCIDENTALA[ERA VORBA DESPRE MINE] LUPTA INTERNA DE PARTID PARE DE-A DREPTUL RESPINGATOARE. incheiat citatul.pai dragul meu,imi permit sa te intreb citesti pe diagonala,in crucis s-au……….pt ca altfel nu-mi explic cum ai reusit tu sa tragi concluziile pe care le-ai tras.
  Bon ,sa mergem mai departe si sa vedem cum evolueaza micul tau scenariu,deloc sportiv.
  INCONSECVENTA MEA-dragul mmeu Ze.V.-pledam si am pledat pt unitate de MONOLIT,acum un an,cind au aparut primele derapaje ale lui CRISTIAN PREDA,de fapt el era in acel moment recidivist,pt ca eu l-am atacat inca din vara lui 2009 pt faptul ca a PACTIZAT CU DUSMANUL PESEDIST,si in multe emisiuni de la REALITATEA LUI VINTU,PE A CARUI STATE DE PLATA SE AFLA,A PACTIZAT CU DUSMANUL.
  Si apelam atunci la unitate,din ‘jdemii de motive,alegerile in partid erau departe,se pregateau cele mai dure reforme pe care guvernul boc urma sa le ia-IAR DL. PREDA,BLAGA,BERCEANU,MACOVEI FRECAU RIDICHEA CU NERUSINARE-EI AIASATA-I UN PIC DE TRADARE.DEALTFEL CHIAR PRES. BASESCU I-A ACUZAT CA INCEARCA SA ACREDITEZE IDEEA CA VORBESC IN NUMELE LUI.
  Ei atentie-ce era valabil atunci,nu mai este valabil acum cind in partid s-au declansat alegerile-REPET CE AM SPUS,IN ORICE PARTID DIN LUMEA ASTA,DEMOCRATA,LUPTELE INTERNE AU ,SI IAU ASPECTE CONTONDENTE,CU DEZVALUIRI ETC.STIU FOARTE BINE RETETA AMERICANA,doar ca acolo,ATENTIE STATUL ORGANIZEAZA ALEGERILE DIN PARTIDE,PE POST DE ARBITRU.
  Am spus,lucru pe care il repet,apropoo de ,IMPULSURI PREZIDENTIALE,ca TRAIAN BASESCU A GRESIT CIND A ANUNTAT LA INCEPUTUL LUI 2010 CA DUPA CE TERMINA MANDATUL SE RETRAGE.a fost o grava eroare declansind prematur lupta interna,declansind si scotind la lumina frustrarile unora ca blaga,ori obrazniciile unuia ca CRISTIAN PREDA,ORI MONICA MACOVEI,PUNCT.
  Se vede ca nu stapinesti citu-si de putin PSHIOLOGIA MASELOR,pt ca ai avut un discurs tipic ILIESCIAN,adica vezi doamne trebuie sa MENAJAM SENSIBILITATILE POPORULUI,CA VEZI DOAMNE NU AR MAI VOTA PD-L.,uitind ca poporul este parte,are responsabilitatea sa-si poarte de grija,NU STATUL ARE ACEASTA OBLIGATIE-STATULM SOCIAL A PIERRIT ODATA CU CRIZA ECONOMICA.Pina si tarile nordice,acolo unde a fost inventat acest stat,SOCIAL’el nu mai are adepti.
  GRESIT,TOTAL GRESIT-de atita menajat am reusit sa facem praf romania,sa avem niste rezultate de-a dreptul aiuritoare.
  ZeV. IN USA SUNT PESTE 30 DE MILIOANE DE OAMENI CARE DORM SUB CERUL LIBER,NU DE ACUM ,IN CRIZA,DE CIND SE STIE.
  Dar n-am vazut pe cine-va sa se isterizeze,sa-si rupa hainele depe ei,pt ca MILIOANE DE AMERICANI,LENESI,NU SE POT ADAPTA.A incercat ceva OBAMA,dar…………LA LOC COMANDA.
  Pt voturi,a nenorocit ROMANIA ILIESCU,SI GUVERNELE LUI,TARICEANU CU MAJORARI DE PENSII SI SALARII IMPOSIBIL DE SUSTINUT.
  Daca si PD-L AR FI FACUT LA FEL,ASTAZI,LEUL GREU,ERA O BIATA HIRTIE IGIENICA,OMORIT DE INFLATIE,IAR PENSIONARII ERAU MURITORI DE FOAME.
  Ze.v. nu prea inteleg eu,unde este consecventa ta,de fapt eu as putea spune ca ai cam luat-o spre stinga,cu idei de genul asta.
  Un partid de drepta,trebuie sa militeze pt STATUL MINIMAL,MODERN CU O COMPONENTA SOCIALA,DAR DOAR ACOLO UNDE SE IMPUNE,nu aruncind cu pomeni de dragul voturilor.
  CADEREA PD-L IN SONDAJE A FOST CONSEMNATA ODATA CU ANUNTAREA SI PUNEREA IN PRACTICA A MASURILOR DURE DE AUSTERITATE CARE I-AU VIZAT PE BUGETARI.
  si nu uita Z.E.V.-TARA ASTA NU-I O TARA DE BUGETARI SI PENSIONARI DECRIPTI,MAI SUNT SI OAMENI CARE GINDESC.
  sadar nuantele despre care imi vorbesti tu in spectrul coloristic de fapt este una singura-ROSIE,A POMANAGIILOR,a celor care nu se pot adapta economiei de piata.
  N-am de gind acum sa fac teoria,statului social,cine si cum trebuie sa faca ,PROTECTIE SOCIALA,CUM FIRMELE SE OBLIGA ETC.
  Pot insa sa remarc,ca romanii,nu toti,unii,nu vor intelege ca-STATUL DEMOCRATIC,NU ESTE O VACA DE MULS.
  Ca romania este STAT MEMBRU U.E.forta de munca este libera sa migreze pe teritoriu U.E. si ca fericirea ti-o cauti singur,nu statul are obligatia sa te ia de minuta si sa te duca in raiul COMUNIST……………..

  • @Frank
   Nu te supăra, dar bag de seamă că ai luat-o razna de-a binelea. Te-am tras de mânecă, foarte FAIR, dar , tot atât de bine, puteam să aplic gestul, unei sperietoare de ciori. Pentru că asta ai devenit Frank, un don Quijote exaltat, rupt complet de realitate. Orgoliul nemăsurat și extremismul orb, nu-ți permit decât o percepție bidimensională și în alb-negru a realității, pe fond, mult mai complexe decât îți (a)pare ție.
   În loc să citești cu atenție ceea ce am postat cu bună credință, special pentru tine, tu îmi vinzi castraveți despre reformă și ideologia de dreapta, de ca și cum nu ai reținut nimic din comentariile mele, pe teme economice, postate de-a lungul timpului, din care rezultă CU ARGUMENTE nu prin plesneala retinei cititorului, DE CE este nevoie CA DE AER de reformă în România ! Nu ai reținut , de asemeni, virulența opoziției mele la sistemul MAFIOT care ne-a malformat conștiințele și BOICOTUL (MEU) DECLARAT al televiziunilor antinaționale !
   Să-ți fie rușine , Frank, azi te-ai comportat ca un fals prieten, implicat până în plăsele într-un război politic MURDAR care nu are nimic în comun cu reforma, un război care pe mine, NU MĂ INTERESEAZĂ. Nu aceasta este maniera în care un partid declarat modern și de dreapta, trebuie să-și organizeze alegerile, tocmai pentru că de numele lui, își leagă speranțele OAMENII CARE GÂNDESC DIN ACEASTĂ ȚARĂ. Nu-ți permit să adresezi injurii doamnei MACOVEI, așa cum au făcut și fac nemernicii din USL, PONTA și ANTONESCU, începând cu anul 2005.
   Îmi mențin ferm și dur, precum diamantul, părerea că nu ai (nu avem) dreptul să etichetăm segmente de populație, le putem explica și TREBUIE să o facem CALM și COERENT, de ce România NU ARE VIITOR FĂRĂ REFORMĂ.
   Nu tragi palme pensionarului ȘI-L PLESNEȘTI CU APELATIVUL DE COMUNIST, pentru că nu se bucură de scăderea puterii lui de cumpărare, CI ÎNCERCI SĂ-I EXPLICI, DACĂ TE CREZI MAI DEȘTEPT DECÂT EL ! Ce vină are el că amuncit 40 de ani în regimul totalitar ? Mulți ca el, chiar și-au făcut treaba, iar după 89, PRAFUL S-A ALES de munca lui. Totul s-a demolat, furat și vândut cu largul concurs al celor care acum ne dau lecții din opoziție, în schimb noi ce facem ?
   Ne războim între noi, în timp ce atât Boc, cât și Blaga, sau Udrea, declară că inamicul ORICĂRUI PEDELIST nu este în PDL, ci în USL.
   Bavo, Frank, la mai mare în judecăți de ,,valoare” !
   Apropo, vom mai dialoga direct, doar după ce te vei răcori și ve redeveni cel pe care credeam că îl cunosc. Încep să mă îndoiesc, că dorești cu adevărat victoria PDL în alegeri, sau ai habar fie și de un rudiment de psihologie a maselor, la care faci referire, din punctul meu de vedere, într-o manieră absolut formală și ditirambică.
   O seară bună, amice.

 62. -UN POSIBIL RASPUNS PT Ze.V-DEVIATIONISTII ,MISECUVENISTII VERSUS MERITOCRATIA-

  Dintre cratiti,oale,zarzavat ,maioneze,carnitza,fructe,of ce-mi plac,cu furtunul de la aspirator in mina nu rezist tentatiei de a mai face o incercare prin care sa-l linistesc pe amicul meu de blog Ze.V. pt care din start trebuie sa recunosc ca am multa,multa simpatie,pe care sper sa o ingrijeasca si sa nu o risipeasca,fiind un capital de care cu totii avem nevoie.
  Asadar de mai bine de o luna,am sesizat ,Semne’ ale unei schimbari de atitudine in felul de a fi a lui valeriu,lucru sesizat si de Turnul de control,dar mi-am spus ca deh,asa e viata,te mai scoli cu fata la cearceaf,iti merg ploile prost,se mai intimpla,dar poate revine omul la matca in care a curs pina acuma.
  Primele semne au aparut odata cu atitudinea transanta a doamnei UDREA,pe care imediat valeriu s-a grabit sa o critice,critici urmate imediat si de sfaturi.
  Din momentul in care taberele s-au conturat,si actorii au iesit la rampa,tu,VALERIU,ai devenit tot mai incisiv,pasul doi fiind evident provocarea celor[adica si a mea] care s-au declarat ferm in sustinerea lui EMIL BOC ,atit pt pres. partidului cit si pt continuarea in pozitia de P.M.
  Sigur,o paranteza,daca EMIL BOC,este un premier atit de slab,de ce ESTE ATIT DE VIRULENT ATACAT ATIT DE OPOZITIE,CIT SI DE UNII PEDELISTI,care vor sa-l vada dus.
  Ce sens ar avea aceasta adevarata ,Vinatoare MEDIATICA’orchestrata de presa si televiziunile declarate CA FIIND PASTORITE DE INFRACTORI NOTORII?
  Grav mi se pare insa altceva,ca in numele UNITATII PARTIDULUI,DEVIATIONOSTII SPRE STINGA DIN PARTID,II REPROESEAZA DL EMIL BOC,ELENEI UDREA SI LUI TRAIAN BASESCU,ACELEASI LUCRURI CA SI OPOZITIA-SI ATUNCII KAKAIA UNITATE,PARTID MODERN,IDEI ORI SOLUTII.
  Cind totul se rezuma la RIDICA-TE TU EMILE[SCOALA-TE LAZARE] SI PLEACA SA VENIM NOI IN LOCUL TAU,PT CA NOI CREDEM CA………………………MISECUVENISTII.
  Cine sunt misecuvenistii???????????????pai ei sunt de fapt in doua tabere,cea a lui blaga si asa zisii reformisti,care cel putin in acest moment,APARENT IL SUSTIN PE EMIL BOC,pt ca in undergraund,dau tare la radacinile lui boc.
  Am sesizat,ca Ze. V.a avut puseuri de nervozitate,in momentul in care am trintit,o acuza DOAMNEI MACOVEI-MISECUVENISTA-care n-are nici o treaba cu partidul,de fapt ea isi urmeaza linistita calea ei de OENGISTA,procedind ca si cum nu ar fi auzit de MERITOCRATIE,aproape BATIND CU PUMNUL IN MASA,EU ASA SUNT,SI NU MA POT SCHIMBA,DACA VRETI SA FAC CEVA,TREBUIE SA MA PUNETI SEF,ALTFEL…………………….
  Hopa,prima fisura majora in CODUL DE INTEGRITATE,CUM SA STEA CUMINTE DOAMNA MACOVEI LA RIND,SA DEMOSTREZE,SA CAPETE RANI SI SA AIBE CICATRICI PT PARTID,NAAAAAAAAAAA,ASTA E PT FRAIERI SI FRAIERE,EU SUNT MONICA MACOVEI,PUNCT………..
  Opresc aici analiza,spunindu-ti dragul meu valeriu,ca ai intrat pe tarimul nisipurilor miscatoare si al umbrelor si fantoomelor.
  FEER ,mi s-ar fi parut sa spui,da ii sustin pe ionica,vasilica cristian monica,nu sa pozezi in ,NETRU’SI SA APELEZI LA TEORIA DEVIATIONISTILOR’
  Este dreptul tau sa-ti oferi sustinerea cui doresti,sa crezi in oamenii pe care tu ii consideri mai ,RASARITI POLITICI’dar in acelasi timp trebuie sa intelegi ca si ceilalti,ii vor sustine pe acei oameni,pe care ii considera cit mai apropiati de CODUL DE ONOIARE,pe care si l-au impus.

  P.S. IN REST SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI-eu voi fi aici,cu bunele si cu relele mele-DAR SUNT ALE MELE,si nu vioi renunta la linia pe care merg ,decit atunci cind derapajele unor oameni ma vor obliga sa schim macazul in ce-i priveste.

 63. Unii dintre dv. acuza “televiziunile moguluilor” de interese straine …patriei si de exces…antibasescian. Dar ce, domnilor, Basescu este patria? Apoi, imaginati-va ce proportii ar lua dezmatul portocaliu daca n-ar exista si cele doua televiziuni(RTV siRealitatea). Sunteti rupti total de realitate daca inca nu stiti ca sute de mii de romani de toate etniile vor sa faca demersuri pentru a nu mai plati taxa radio-tv-nationale,posturi aservite fatis puterii portocalii.

 64. “Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti….. Iarta-i oricum” “Este cu neputinta sa fi sincer cu ceilalti pana nu ai invatat sa fi sincer cu tine insuti”. Fericirea este armonia dintre ceea ce gaindesti, ceea ce spui si ceea ce faci!

 65. Toate comentariile pe care le-am vazut mi-au placut. Fac parte din acest partid de 15 ani. Dar istoria se repeta. Niciodata nu am stiut sa fim uniti pentru a face ca acesta tara sa ne doreasca iar. De dezbinarea noastra vor profita altii. “Unde esti tu Base’, Doamne? Ca punand mana pe ei, Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei, Si in doua temniti large cu de-a sila …”
  Pacat, ce s-a facut nu se mai poate recladi inca o data. Blestemul lui Tariceanu ne- ajuns si pe noi: Sa dea Domnu” sa aveti si voi Stolojanul vostru. Se pare ca-l avem deja. Omul va jongla precum ungurii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *