Cluj-Napoca, de la un oraş încremenit în timp în 2004, a devenit a doua forţă economică a ţării

Mi-am continuat ieri mini-turneul din Ardeal pentru semnarea unor contracte cu fonduri europene cu o vizită la Cluj-Napoca. Fiecare întâlnire acolo e o bucurie foarte mare, pentru că este unul dintre oraşele cu care ne putem mândri, având cu adevărat valenţe europene.

Am participat ieri, alături de Prim-ministrul Boc, de primarul Sorin Apostu şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, la inaugurarea Cluj Arena, al doilea mare stadion al ţării după Arena Naţională din Bucureşti. O investiţie de peste 35 de milioane de euro fără TVA, căreia Guvernul i-a alocat 14 milioane de euro.

Pot spune că rezultatul final este cu adevărat deosebit: nu numai că stadionul arată foarte bine şi cred eu că nu vom avea probleme cu gazonul ca la Bucureşti, dar este şi o lucrare care s-a terminat la timp, care nu a necesitat costuri suplimentare (spre deosebire de Naţional Arena) şi care a fost dusă la îndeplinire cu firme româneşti. Este o dovadă că putem face lucruri extrem de bune atunci când suntem ambiţioşi şi serioşi, iar meritul le revine în mare măsură primarului Apostu şi domnului preşedinte Tişe.

Cluj Arena poate deveni unul dintre elementele centrale ale economiei şi vieţii social-culturale a oraşului, aici putând fi organizate, pe lângă competiţii sportive, şi concerte sau alte acţiuni culturale. Cred că ar trebui să luăm exemplul stadioanelor din Occident care sunt folosite 365 de zile pe an pentru tot felul de evenimente şi produc în sine venituri municipalităţilor.

După inaugurarea stadionului, am semnat la primărie un contract prin Programul Operaţional Regional pentru realizarea unei reţele de 50 staţii de închiriere de biciclete. Un proiect în valoare de aproape 18 milioane de lei. Aceste staţii nu vor deservi numai Cluj-Napoca, el urmând să lege şi comunele Floreşti şi Apahida. În acest fel, ducem mai departe strategia noastră de implementare a unor circuite cicloturistice, care se bucură de un real succes în toată Europa.

Ca unul care nu locuieşte în Cluj, nu poţi să nu constaţi felul în care s-a dezvoltat oraşul în ultimii ani. Până în 2004, cât timp primar a fost Gheorghe Funar, oraşul a fost extrem de închis: nu existau investiţii străine, şomajul era destul de consistent, iar aşteptările locuitorilor destul de joase. Le place sau nu să admită unora, dar venirea lui Emil Boc în postura de primar a schimbat la 180 de grade faţa Clujului. Apropo de ceea ce spuneam în articolul de vineri, atunci când te concentrezi mai mult pe ceea ce ai de făcut în detrimentul promovării unui discurs naţionalist golit de conţinut, rezultaltele nu întârzie să apară. Faptul că un primar ale cărui singure iniţiative erau vopsirea băncilor în culorile tricolorului a fost înlocuit de un om interesat mai mult de managementul efectiv al oraşului a produs o veritabilă descătuşare de energie şi resurse.

Deodată oraşul a devenit mult mai atractiv pentru investitori, infrastructura s-a dezvoltat foarte mult, serviciile de asemenea. Aşa se face că a ajuns al doilea mare contributor la PIB-ul României după Capitală. De asemenea, are al doilea mare buget dintre toate oraşele după Bucureşti şi extrem de multe proiecte ce urmează să fie puse în practică.

Din păcate, mass media nu promovează suficient Clujul ca exemplu de ceea ce se poate face atunci când administraţia locală se preocupă de bunul mers al lucrurilor. Iar eu cred că echipa Alin Tişe – Sorin Apostu este foarte capabilă să ducă mai departe proiectul actualului Premier, Emil Boc. Şi aş puncta, deloc întâmplător, toţi aceşti oameni care au contribuit la schimbarea la faţă a judeţului şi a oraşului sunt membri PDL – ceea ce arată că avem cei mai buni administratori locali.

 

248 thoughts on “Cluj-Napoca, de la un oraş încremenit în timp în 2004, a devenit a doua forţă economică a ţării

 1. Felicit Clujul penntru stadion si-i doresc mari victorii sportive si nu numai.
  Dar trebuie sa rostogolesc o postare de pe firul anterior legata de Noua Republica caruia ii urez succes asa cum degeaba i-am urat in 2002 si URR alaturi de niste sfaturi de care n-a tinut cont:

  “Cititi istoria unei alte mari sperante, URR-Uniunea Pentru Reconstrucţia României(2002),cand saracul Victor Rebengiuc s-a lasat pacalit chiar pana la a deveni membru al acestui partid laudat de Liiceanu, Plesu sau Patapievici
  A fuzionat in lipsa de altceva mai bun, dupa ce a irosit sperantele multor tineri(se declara un partid al tinerilor), in 2005 cu PNTCD condus de Ciuhandru aparand PPCD care cred ca a disparut apoi ca nume caci nu se mai gaseste pe google in Romania ci in Basarabia”

  • @ion adrian 05:05
   Iata ce spune un internaut mai sceptic decat mine :
   ,,Povesti: formatiune de dreapta…lupta impotriva socialistilor, nu are probleme cu pdl-ul…regandire a statului social…imi suna teribil de cunoscut…manual de lupta ..semnat de un consilier din guvern…deja miroare a “alba ca zapada”. astia se cred mult prea destepti…o alta incercare de manipulare si de atragere in “miscarea populara” a celor scarbiti de politica. nu tine…s-a desteptat lumea…incercati ceva mai evoluat”
   CONMENTEZ:
   Nu mai cred nici eu manifestele care isi propun sa imparta o natiune in buni si rai (dpdv ideologic).
   Vreau o dezbatere reala de viziuni si proiecte, pentru ca orice segment generator de idei utile distingerii evolutiei viitoare, indiferent din ce zona doctrinara ar proveni, poate genera know how util si integrabil in ceea eu spun ca ar trebui sa reprezinte ,,a treia cale”.
   De fapt, cred ca acesta este drumul potentarii valorilor natiunii pe fondul unui climat mondial in care, se pare, fiecare isi vede, in realitate, de ale lui.
   Teoriile referitoare la integrare, libertate de miscare, drepturi universale, etc, etc, sunt caduce pe moment, cand o gramada de tari tind sa intre in vrie si/sau in criza de idei. Trebuie sa ne descurcam cum putem.
   Si PUTEM, dar trebuie sa si vrem asta. ,,Daca vrei poti “….si daca ,,poti, vrea”…si partidul sa se urneasca. 🙂

  • ZeV,
   Sunt caduce caci sunt vorbe ce se bazeaza pe vorbe, frumoase desigur si care se bazeaza pe altele samd.
   Daca s-ar baza pe adevaruri fundamentale acceptate de majoritatea regnului uman ca fiind postulate ar fi altceva.

   PS. Dasteptul de Sebi mi-a facut-o. M-a invatat sa sterg cookies si le-am sters drept care ca de cate ori reaprind computerul trebuie sa ma reloghez pe orice blog ca nu ma mai tine minte . De aia daca uit pierd primul mesaj pe care-l postez . Evident s-a rezolvat la el problema dar nu de aia(el stie cum) si probabil ca de aia de cate ori deschid calculatorul nu pot posta nici la el 🙂

  • Zev,
   a treia cale este o POVESTE la fel de urata cum sunt celelalte doua. Societatea este un sistem dinamic cu autoreglare. Nici comunismul, nici capitalismul nu exista in stare PURA (cea nascuta din TEORIE) asa ca, si “a treia cale” ar avea aceeasi soarta. Da’ daca iti place…:-)

 2. Daca pretul de constructie al arenei din Bucuresti ar fi fost negociat cu aceeasi grija pentru banul public ca la Cluj, acum Ro ar fi putut avea de aceeasi bani suficiente stadioane cat sa gazduiasca singura un campionat european de fotbal. Cred ca ultimele alegeri locale din Buc au fost un indicator clar al nivelului prostiei si/sau hotiei, dar pentru asta platesc acum toti romanii.

 3. ***ion adrian – Ioane, lasă trecutul că oricum nu interesează pe nimeni un cal mort şi ocupă-te de prezent, de azi, care duce spre mâine, spre viitor. Iată ce a declarat domnul Boc: Dacă, Doamne, fereşte, USL ajunge la putere, va compromite viitorul economic al ţării
  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/boc-daca-doamne-fereste-usl-ajunge-la-putere-va-compromite-viitorul-economic-al-tarii_875650.html#ixzz1ZcqOjzzq

  Dar ce face domnul Boc ca şef al PDL? Când o să-i scoată pe PDL-işti din muţenie? Cum ar vrea domnul Boc să mai câştige un mandat cu un partid de muţi?

  Şi iată ce am mai scris mai devreme, apropo de această spusă a domnului Boc:

  Ceea ce a spus azi domnul Boc, eu am spus până acum de câteva ori, si aici şi pe ziare.com.
  Şi, dacă domnul Boc ştie că se alege praf şi pulbere de ţară şi de români dacă vine USL la guvernare, mă întreb şi-l întreb şi pe dumnealui, de ce PDL tace, de ce nu se afirmă, de ce nu ies PDL-iştii pe tv-uri să-i cunoască românii? Cum crede domnul Boc că PDL va mai câştiga o guvernare cu oameni care nu fac nimic să se afirme, să fie cunoscuţi? Românii ştiu că PDL înseamnă Udrea, Funeriu, Anca Boagiu. În rest? 😮

  Să iasă PDL-iştii pe tv-uri, să meargă între oameni să le cunoască viaţa şi să le asculte păsurile.
  Cum îşi închipuie domnul Boc un alt mandat cu aşa PDL-işti muţi.
  Dacă PSD-ul acum, că nu e la guvernare, imaginează şi lansează în public, legi aberante, în speranţa că vor câştiga bunăvoinţa electoratului şi vor ajunge la guvernare, să ne imaginăm ce vor face aceşti inconştienţi, odată ajunşi la butoane după o şedere de atâţia ani pe mal…

  • Silver,
   Ti se pare ca ma ocup de trecut. 🙂 🙂 🙂

 4. Urla presa că garantata lui Vanghelie il da in judecată pe ministru Funeriu. Ca să vezi ce obrăznicie la acest ministru, s-o acuze pe PSD-ista E Andronescu de coruptie… Da’ se poa?…
  Femeia asta, garantata lui Vanghelie, trebuie data in judecata si sa explice ea in fata parintilor de ce elevii de azi au la catedra profesori de nota 1 (unu), profesori care sunt rezultatul perioadei in care dansa a fost ministru al invatamantului.
  Ce nu-i place? Adevarurile lui Funeriu? Sau faptul ca realitatea intrece fictiunea?

  • Sper sa o judece…electoratul in 2012. Este cea mai definitiva si irevocabila judecata.
   Marea sansa a PDL consta in faptul ca pesedeii inca ne cred prosti ca noaptea…intocmai ca si ei. De aceea, PDL nu trebuie sa stea cu mainile in san si pe…… , ci trebuie sa stranga randurile si sa accelereze reforma, pentru a valoriza acest ,,atu”.
   NU ,,COSUL PENSIONARULUI”, CI ,,LEGEA ASISTENTEI SOCIALE” in regim de urgenta. Rusine PDL !

 5. @
  Elena UDREA

  SALVATI ROMANIA DE PESTA BRUNA SI vom avea o ROMANIE PROSPERA !!!
  MOLDOVA arata mai RAU ca SERBIA (JUGOSLAVIA) anilor 70.

  Ce va lipseste, ????

 6. Doamna ministru Elena Udrea scrie :
  ,,Din păcate, mass media nu promovează suficient Clujul ca exemplu de ceea ce se poate face atunci când administraţia locală se preocupă de bunul mers al lucrurilor.”
  Păi stimată doamnă, dvs ați debarcat, taman azi, dintr-o navetă spațială (aventual..marțiană) ?
  Despre care ,,media” ce ,,nu promovează” ne vorbiți ? Dați-le contracte de publicitate , la greu, precum Adrian Năstase și vă asigur că veți vedea buletine de știri similare celor anterioare anului 1989 iar ziariștii vor lăsa dâre de muci la fiecare pas (cu sau fără toc) al domniei voastre. 😉
  Lăsând gluma la o parte, vă spun ceea ce vă spune și Silver : puneți-vă oamenii la treabă, pentru că ei trebuie să facă, în primul rând, muncă de promovare, comunicare și chiar….muncă efectivă. 😉
  Dacă nu, tăiați-le limbile și….nu numai și dați-le hrană la câini. Că tot nu le folosesc la nimic. 🙂

 7. ZEVULE SI ADRIAN-v-am lasat la penultimul articol cite-va rinduri-raspundeti aici,la acest articol………

  • Frank,
   Desi am spus ca pe langa inteligenta m-ar caracteriza si impertinenta de fapt cred ca sunt totusi modest. De regula nu trimit pe nimeni peste mari si zari sa se bucure de creatia mea artistica. Oricum eu ti-am raspuns acolo dar nu te trimit la locul respectiv si rostogolesc si aici (de fapt si postarea la care ai raspuns tu acolo este aici rostogolita cap de afis(adica prima-intaia).
   Deci raspuns:

   ion adrian a scris pe 02 Octombrie 2011, 08:11 pm

   Ce sa raspund la acest comentariu? Ai dreptate dar si exemplele din trecut desigur, cu titlu de inventar, e bine sa fie cunoscute. Atat. 🙂

  • Frank dar daca te referi la acea intrebare retorica pe care o pui uite eu pot sa-ti raspund:
   Unul din cei doriti de tine, cu siguranta ca sunt EU, dar nu corespund total criteriilor tale, ca nu sunt in PDL.:)
   Si chiar daca as fi solicitat, ar trebui ca armata de trepadusi pdlisti sa ma asculte si fi sigur, aia , mai degraba ma calca cu masina. 🙂

 8. haaaaaaaaa,si ma rog frumos de ce nu este usor.ai???????????????
  haaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,zi moldovean incapatinat,ziii………….

 9. Frank 06:45
  Daca tu ma intrebi pe mine cine ar putea fi persoana din PDL apa sa implementeze o reforma profunda, inseamna ca nu crezi ca ea exista.
  Atunci…ma intreb, de ce postezi tu comentarii pe blogul doamnei ministru Elena Udrea ??
  Ca sa…ce ? 🙂 🙂 🙂

  • Ai idee de ce nu pot posta pe blogul LICHELEI ? Dispare, instantaneu, textul, la apasarea pe ,,Previzualizare”. E cumva efectul ,,revolutiei” noii drepte, in care , daca nu te integrezi la timp, precum fecioarelor ramase fara ulei in candele (din evanghelia nr.5) ti se inchide usa in nas ? 🙂

  • ZeV,
   Exact la fel mi se intampla si mie dar cum iti spusei l-am ascultat si mi-am f …. si logarile mele in general.

 10. eI,CE FACI ZEVULE?????????????????te eschivezi,o iei prin balarii-ai sa te vad ,ce vrei,ca pina acum…………..doar snoave,si cimilituri………….

  • Maine, ca tocmai acum , sotia imi cere imperativ sa vad un film impreuna cu ea pe playerul blu ray. Normal ca vrea ceva siropos… Off off. 😉

  • Am postat un comentariu la un text preluat de lichea de la gerulieni si am spus ca e de-a dreptul pueril, parca scris de retardati cu bacul picat.
   Am spus ca de acolo, daca citesti cu atentie, s-ar deprinde concluzia ,,logica” ca …BOC se opune legii asistentei sociale (sic!).
   Iar se face vorbire de ,,vechea garda”, ,,greii partidului”, etc, etc. Dar de …,,prostii partidului”, vad ca nu scrie nimeni. 😉
   Prin urmare, nu ma grabesc sa citesc ce tasteaza ei pe acolo lasand firave urme. Punct…deocamdata. 😉

 11. ZeV,
  Sunt caduce caci se bazeaza pe vorbe frumoase care se bazeaza pe alte vorbe frumoase samd fara sa se ajunga la niste adevaruri fundamentale axiomaice dar desigur acceptate majoritar de regnul uman.

  Sebi, dasteptul, m-a pus sa sterg cookies si mi-a ….t logarile pe blogurile pe unde intru daca uit sa ma reloghez mereu si mereu.
  Evident la el nu am nici aceasta cale asa ca o sa-i cam lipsesc. 🙂

  • ***ion adrian – pe Realitatea tv scrie că şefii PDL s-au întâlnit ca să discute despre priorităţile guvernului, ale PDL ca partid de guvernământ. După părerea mea, domnul E Boc are acum, o singură prioritate, să-i scoată din muţenie pe PDL-işti, că-s din guvern ori din parlament. PSD-iştii sunt toată ziua pe tv-uri, scuipând mereu pe tot ce face PDL şi nimeni nu spune, nu face nimic.
   Eu nu ştiu unde să scriu, că de spus ştiu ce trebuie, poate ştii tu ori un alt coleg. Trebuie să-i scoatem din muţenie. Văd că domnului Boc îi este teamă de venirea PSD la guvernare dar l-aş întreba ce face ca PSD să nu ajungă la guvernare? Asta vreau să ştiu, ca şef de partid ce face?
   Am văzut că ştie să dea cu şutu-n minge. Acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi cu membrii PDL care trebuie să iasă la vedere, să-i ştie, să-i cunoască românii.

  • Iata o afirmatie care a zguduit America. Asta nu este manipulare. Nouriel Roubini. Citez:…”Karl Marx a spus-o bine. La un moment dat, capitalismul se poate autodistruge pentru ca nu poti transfera venituri dinspre forta de munca spre capital fara sa se inregistreze un exces de capacitate de productie si lipsa unei cereri agregate. Asta se intampla acum”.
   “Am crezut că pieţele funcţionează, dar nu este aşa. Fiecare firmă vrea să supravieţuiască, aşa că reduce costurile cu forţa de muncă şi mai mult. Costurile cu forţa de muncă sunt venitul salarial şi consumul altuia. Din cauza asta este un proces autodistructiv”, adaugă Roubini. Hai sa lasam calculele politice. Sunt altii in masura sa vorbeasca. Masurile luate pana acum au sporit criza, au adancit-o. Efectele acestor masuri se vor vedea, din nefericire …”operatia am facut-o, bolnavul e pe moarte”. Si cand te gandesti ca acesti nesabuiti de psd-isti ar ajunge la guvernare. Se pare ca am iesit din recesiune, dar se anunta noi mariri de preturi, disponibilizari, noi taxe si impozite. Sa lasam USL, chiar este mai putin important, materie prima pentru massmedia si commenturi dupa simpatii.Apa rece la picioare.

  • Bingo, Silver…de cand spun eu asta…de mi s-a uscat limba. 🙂

  • Adica Silver, tu crezi ca Boc nu stie asta, crezi ca PDL sau guvernul nu stiu asta. Nu vezi ca inafara de Andreea si Elena nu au nimic de scos pe piatza? 🙂

  • Mai este si Daniel Funeriu, dar el este un specialist si nu un politician. Si poate, doamna Anca Boagiu.

  • @Silverstar. Este bine sa fim putin atenti, pentru ca exista riscul de a confunda marfa cu ambalajul. Concret, daca opozantii pot sa isi permita sa “dea din gura” pentru ca pentru conditia de opozant este suficiente pentru a-si face remarcata prezenta. Cu guvernantii cu totul altfel se pune problema. Din partea lor nu de vorbe avem nevoie, de la ei noi asteptand fapte. Avem nevoie de fapte de guvernare care sa scoata Romania din mocirla crizei. Desigur ca si comunicarea isi are rostul ei, dar nicidecum nu vor suplini faptele de guvernare. Deci de la guvernanti avem nevoie de fapte si nu de vorbe.

  • FALS, Turnule.
   Si opozitia trebuie sa faca mult mai mult decat a bate din gura, opozitia trebuie sa contribuie la noua strategie nationala de dezvoltare pe termen lung.
   In nici un caz, prin…propuneri de legi care sa permita by pass-area bacului pentru tinerii patriei si accesul lor neingradit la….. Spiru Haret.
   Acum intelegi, de ce, este absolut aberant, ca un om inteligent, sa voteze USL ? 😉

  • Fabiani,
   Este o mare deosebire dintre o posibilitate cu o anume probabilitate de realizare si procesul acela cica legic al marxism-leninismului.
   Roubini a sezizat foarte bine acest aspect.
   Caci criza capitalismului este provocata de sistemul de repartitie care este viciat adica nu corespunde realitatii economice. A nu se intelege ca trimit spre incompletul sistem comunist mult mai incomplet decat cel capitalist, dublat si de un principiu eronat privind proprietatea.

 12. @
  Elena UDREA
  ZeV

  Votul prin corespondenta SALVEAZA ROMANIA de PESTA BRUNA !!!
  GRABITI-VA , SA TRAITI OMENESTE se va REALIZA !!!

  MISCAREA POPULARA, va invit a comunica.

  Iata themele :

  – SIGURANTA CETATEANULUI – Justitia NATIONALA
  “SALVAREA ROMANIEI DE PESTA BRUNA”
  – Cultura “INIMA COEZIUNII NATIONALE”,
  « La culture n’est pas un luxe, c’est une nécessité »
  – JUSTITIA SOCIALA : SOLIDARITATE SI RESPONSABILITATE
  – POLITICA FAMILIARA
  – EDUCATIA
  “METTRE L’EDUCATION AU SERVICE DE L’EGALITE DES CHANCES ET DE LA COHESION NATIONALE.”
  – CRESTEREA ECONOMICA
  “La crise et l’émergence de nouvelles puissances nous invitent à toujours plus d’ambition !”

  La ROUMANIE a toutes ses chances. A condition de renforcer sa compétitivité, de miser sur l’innovation et l’investissement, de partir à la conquête de nouveaux marchés.

  Merci si va astept impreuna sa continuam RENASTEREA ROMANIEI MODERNE.

  • Domnule STEFAN
   Daca ar depinde de mine, MAINE, LA PRIMA ORĂ, as promova si promulga votul prin corespondenta. Si multe alte restanțe din pachetul pentru reformă. 😉
   Cat despre Miscarea Populara, ea , in acest moment, nu există.

  • @Stefan Radoveanu. Domnule, tin sa va retin atentia ca votul prin corespondenta reprezinta o himera pe care unii politicieni din arcul guvernamental o vad ca pe o solutie salvatoare. Este o himera pentru ca nu are cine sa voteze pentru o astfel de lege. Mult mai bine ar fi daca principalul partid de guvernamant si-ar concentra eforturile pentru depasirea crizei. In mod sigur, un eventual succes in acest domeniu le-ar aduce mai multe voturi decat o himera care nu are sanse sa se materializeze.

  • …desi, criza nu este un obstacol identificabil si comensurabil, care se poate depasi printr-o simplă hotarare de guvern de fixare in teritoriu a…. filialei NOKIA. 😉
   De aceea , turnule, treci te rog la treabp si pompează idei la baza noii viziuni.
   De stanga, de dreapta, numai să fie ceva. 😉

  • @ZeV. Amice, te rog fii cubagare de seama caci ma provoci si eu obisnuiesc sa raspund la provocari. Ai nevoie de o pompa? O sa incerc. Nu o simpla hotarare de guvern va scoate tara din criza, ci o suita consistenta si musai, toate trebuie sa fie bune. Ca greu, nu? Unul din principiile de baza care ar trebui sa il ghideze pe D-ul. Boc ar fi “Concentrarea eforturilor”. Domnia sa risipeste banii pe tot felul de nimicuri care, in mod sigur, na vor duce nicaieri. Decat sa risipim banii pe obiective de investitii din categoria salilor de sport, patinoarelor, bazinelor de inot sau parculetelor, mai bine ar stabili cateva prioritati si banii pentru investitii sa fie dirijati pentru realizarea acestor prioritati. Si mai concret – cunoscand ca omenirea se va confrunta cat de curand cu doua crize majore – criza alimentara si criza energetica, as propune ceva ce ne sta la indemana – refacerea si dezvoltarea sistemului de irigatii. Ma refer la sistemul Siret- Nordul Baraganului. Documentatia este realizata in totalitate, pe alocuri canalele sunt sapate, unele chiar si taluzate si betonate, ba chiar sunt realizate si podurile peste viitoarele canale de irigatii. Va fi cel mai economic sistem de irigatii din Romania – apa va curge gravitational pana la radacina plantelor. De stanga sau de dreapta, chiar nu ma intereseaza si apoi viitoarea foamete chiar nu va avea culoare politica.

  • Domnule, afirmatia dumitale cu risipa banilor, este punctul dumitale de vedere.
   Inca mai sper la o suprafata, sau chiar un volum, de vedere.
   Dumneata chiar iti imaginezi ca specialistii guvernului, inclusiv doamna Vass, sunt inconstienti atunci cand prioritizeaza investitiile ? Termina cu cliseele de presa tabloida, daca nu vrei sa ma indoiesc de capacitatile dumitale de perceptie, analiza si …buna credinta.
   Apropo de baze sportive, stadionul national din Bucuresti, era oportun ? Da, sau Nu ? Idem, cel din Cluj..Da, sau Nu ? Patinoarul din Brasov DE NIVEL EUROPEAN , initiat de guvernul Tariceanu si finalizat de guvernul Boc-Udrea, era necesar ? Da , sau Nu ?

 13. @ion adrian
  Spune-i lui Sebi (că eu nu știu cum să-i accesez blogul) sa lase naibii obsesia lui cronic bolnavă și punctuală (punctiformă) fata de doamna MONICA MACOVEI.
  Intreabă-l ce se va intampla in PDL si Romania, in general, daca aceasta doamna (mefistofelica in ,,viziunea” lichelei) ar fi data afara din partid.
  Sincer, încep sa ma indoiesc ca Eusebiu e în deplinătatea facultăților. Mintale. 😉

 14. Despre intentia E Andronescu, Tdl Romania scrie: ‎100 de mii de picati la bac nu inseamna doar 100 de mii de voturi. Inseamna si voturile parintilor si ale bunicilor acestora, eventual chiar ale fratilor si matusilor. Dar si ale loazelor care se pregatesc sa pice bac-ul anul viitor si ale familiilor lor, care ii fac, probabil, voodoo ministrului Funeriu in fiecare zi. Adica batem milionul de voturi daca nu chiar peste.

  • Corect, Silver, niciodata USL nu a fost preocupata, fie si o singura clipa , de binele real al natiunii.

 15. FALS ZeV-ule. Singurii in masura sa faca ceva concret sunt guvernantii. Opozantii pot veni si ei cu niste idei care vor fi inlaturate prin vot, deci vor ramane cu vorba. Pai daca si guvernantii vor fi tot cu vorba… In alta ordine de idei, am sustinut in repetate randuri ca USL-ul este o creatie artificiala, aparuta ca reactie la “caltatea de jucator” a Presedintelui Basescu. Cratorii ei au declarat ca au constituit-o pentru 20 de ani. Iluzie, nu va rezista decat o scurta perioada dupa victoria in alegeri. Vor apare disensiuni si neconcordante care vor duce la decesul uniunii. Oricum nu va dispare inaintea cauzei care a generat-o.

  • Turnule,
   Toate masurile Guvernului trebuie SUSTINUTE! Dar daca “omul de rand” care le aplica este DEMORALIZAT din primul moment, ce poti sa faci? O 1pozitie care NEAGA TOT (vezi PNListii cu codul muncii, spre exemplu), intram in zona crepusculara:-)

  • ***Emil – pentru ca omul de rand sa nu fie demoralizat, trebuie informat lucru care la noi nu se intampla. N-o face nici presa, nici partidul de la guvernare si atunci, de unde sa stie si cum sa nu fie demoralizat, neincrezator, pesimist cand toata ziua ii aude pe PSD-isti latrand…

  • Turnule
   Iar iti dai in petec. Cu alte cuvine, continui sa afirmi ca USL exista pentru o cauza LEGITIMA. Dac vrei confruntare, nu-i nimic, pot fi oricat de dur este necesar cu lichelele ostile democratiei si statului de drept.
   Se pare ca scopul dumitale este unul foarte clar : sa inoculezi neincredere in Traian Basescu si in reforma. Au mai incercat si altii. Uite de asta , oamenii responsabili ai acestati tari au datoria morala sa lupte cu mentalitatile si inertiile voastre, pana la capat, oricat de mare va fi efortul necesar. Vom invinge, pentru ca noi, chiar credem ca se poate. Asa ca , opozantii vor mai urzi planuri si strategii de demolare si in…viitorii patru-cinci ani, daca la ceva bun, nu-i duce capul.
   In fine , credeam ca esti mai rasarit decat ei, de unde concluzia ca Funeriu are perfecta dreptate cand afirma ca una este acumularea de cunostinte si cu totul altceva , competenta, caracterul si buna credinta.
   Nu incerca sa speculezi atitudinea noastra critica fata de partidul de guvernamant, ca te calc, pur si simplu in picioare, ca pe orice sarpe veninos.

  • Sa-l ascultam pe domnul FABIANI, Turnule …,,apa rece la picioare”.
   Mai scuteste-ma cu sintagma ,,presedintele jucator”. De fapt, e singurul preocupat cu adevarat, de viitorul acestei tari. In loc sa incecam sa-l ajutam, noi vorbim de istoria antica si de depasirea crizei, prin manipulare unor taxe. Frectii la picior de lemn, la care se refera si Roubini, dar nu numai el.
   Mai productiv ar fi sa vorbim de limitarea efectelor ei (ale crizei) si de pregatitea unor strategii pe termen lung identificand toate fortele si resursele natiunii ce pot fi utilizate in acest demers aproape sisific.
   Esti capabil sa discutam serios, adica inginereste, sau nu ? Daca nu, mai sunt si alte bloguri unde abunda cei care iti impartasesc opiniile…fara legatura cu rezolvarea unor probleme reale.
   Auzi, sisteme de irigatii…cand noi nu stim (inca) sa generam ploile si sa reumplem bazinul/cursul Dunarii devenit aproape nenavigabil. 😉
   Mai bine, as prefera sa ascult cum putem reagrega , in mari ferme, terenurile agricole pulverizate in anii 90 de Ion Iliescu.

 16. E absurd si irational ce-i cere Ponta lui Boc: sa se ocupe Bog//guvernul de soarta celor o suta de mii de picati la bacalaureat. Cum adica? Cei picati la bacalaueat au toti peste 18 ani, sunt persoane mature care pot sa-si faca viata dupa dorinta.
  Cei picati au avut la dispozitie 4 ani o scoala gratuita, ei trebuind doar sa invete dar cei mai multi au ales golaneala, fiind siguri ca la sfarsit le tine smecheria cu bacalaureatul cumparat, cum s-a intamplat in anii trecuti. Ei, uite ca n-a mai tinut anul acesta si nici n-o sa mai tina, oricat s-ar strofoca garantata lui Vanghelie.

  • Silver, zau, esti chiar culmea. Poate fi Victor Ponta altfel decat absurd si irational ? Ce naiba, esti fata inteligenta si instruita.Nu le mai da atata importanta, ca ri exact asta isi doresc…mama lor de banditi uselisti !

  • Coborati cu picioarele pe pamant. Sunteti gata sa mergem impreuna sa privim batranii garboviti, copii din centre de plasament si orfelinate, sa mergem prin farmacii sa vedem ce cumpara romanii, sa mergem prin spitale, mai facem un ocol prin Dorobanti, pe la supermarcheturi, pe la Snagov, Trivale(Pitesti), Craiovita, pe la stadioane cu meciuri tari? Asta este RO reala, cu bogati si superbogati, cu saraci. Daca ii besteliti pe saraci, nu sunt numai ei de vina. Un “distins” spunea: asta este viata, nu toti rezistam. Curata ipocrizie. Scuze!

  • Felicia
   Romania inseamna cu mult mai mult decat ce ai relatat dumneata mai sus.
   Din pacate, mai inseamna si grupuri numeroase de cetateni care stau cu ochii lipiti de televizor, crezand ca ce vad acolo este….realitatea.
   Si de aceea exista oameni garboviti, cu dureri de coloana cervicala si mari consumatori de medicamente, care, in loc sa iasa efectiv din casa pentru a lua contact cu lumea si a face miscare fizica, duc o viata sedentara si ingroasa audienta toxica a trusturilor de presa.
   Ca despre bogati si saraci, ,,startul” inegal a fost dat chiar din anii 90 de ion iliescu care si-a tras palaria peste ochii de sarac si cinstit crezand ca ceea ce nu se vede nu exista.
   Oricum, imbatranim, Felicia.Desigur ca unii, cum ar fi fostii procurori sau judecatori (cunosc o astfel de persoana), au si timpul, starea de sanatate si banii necesari pentru a vedea lumea. Din pacate, nu poti reduce privilegiile fara a-i afecta pe toti. Dar dvs nu v-ati gandit la aceste lucruri cand ati votat de-a lungul ultimelor doua decenii ?

  • **ZeV. Este mai putin important ce am votat eu sau, daca am votat. Este o optiune individuala. Noi trebuie sa avem in vedere RO reala. Pentru asta i-am desemnat pe politicieni, sa desemneze guvernanti care sa aiba in vedere problemele reale ale societatii, sa le rezolve (cel putin in parte). Daca acestia fac acele parcuri, gradini, desene pe asfalt, scoli renovate fara elevi, trotuare pe camp etc., concomitent cu calcule politice doar pentru sa mai castige mandate, pare o lume ireala. Nu politica face aste, ci, guvernanti responsabili. Avem asa ceva? Vorbeam mai ieri despre IndiraGhandi, Benazir Butho. Se compara? Pana una-alta ne umplem viata…ce fac simpli cetateni. Au ei vina? Societatea este plina de interpretari (populiste, politicianiste) care nu duc la esenta, altii sunt de vina, noi toti, dar cei care trebuie sa aiba in vedere responsabilitatea lor, dau vina pe predecesori. Nu vad ce trebuie sa faca. O zi buna!

 17. Bună dimineaţa şi o săptămână de împliniri. Un zâmbet la cafea 😆

  Un jucator la bursa pierduse multi bani intr-o zi.
  A doua zi un cunoscut il intreaba:
  – Am aflat ca ai pierdut multi bani ieri. Esti bine? Cum te descurci?
  – Sunt foarte bine. Am dormit aseara ca un bebelus.
  – Da? Cum adica?!
  – Ma trezeam din doua in doua ore si plangeam…

 18. 25 octombrie 2011. Operațiunea “Instaurarea Monarhiei”

  Autor: Adrian Pătruşcă

  Dan Voiculescu a pus la cale o manevră politică spectaculoasă: Regele să ceară revenirea la regalitate. Invitarea Regelui Mihai în Parlament pentru a ţine un discurs pe 25 octombrie, cu ocazia împlinirii a 90 de ani, nu este atât de inocentă pe cât pare. Sub acoperirea festivă, se pregă­teşte o manevră politică de mari proporţii. Despre ce este vorba?

  Citiţi mai mult: 25 octombrie 2011. Operațiunea “Instaurarea Monarhiei” – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/discursul-regelui-in-parlament-operatiunea-instaurarea-monarhiei-948048.html#ixzz1ZgyyZtqr
  EVZ.ro

  • Sanchi! Să fim serioşi. Şi ce dacă regele cere revenirea la regalitate? Dacă românii îl voiau, îi ieşeau în cale din ’90, pe când îl fugăreau oamenii lui Iliescu în timp ce se îndrepta spre Curtea de Argeş.
   Şi-apoi, România nu mai are rege din 47, de când a renunţat de bună voie la tron. Ăsta rege? Dacă-şi iubea poporul, murea cu românii de gât şi nu ceda şantajului.

 19. Meteo

  Luni, ţara noastră rămâne sub influenţa unu câmp de presiune atmosferică ridicată. Cu alte cuvinte, vremea continuă să fie frumoasă, însorită şi excesiv de caldă. E drept, se mai răcoreşte, maximele urmând să fie între 17 şi 26 de grade cel mult. În vest, cerul va fi aproape fără pată, dar în celelalte regiuni se anunţă şi ceva nori, mai denşi, din care însă nu putem trage speranţe să cadă ploi.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/prognoza.html#ixzz1Zh3Sz5qn

 20. Emil
  Nu ai citit cu atentie. Eu nu sustin o ideologie pura , la fel de imuabila si restrictiva precum patul lui Procust, precum celalte.
  Eu sustin o stragie interdisciplinara cu set anex de programe , IMPLEMENTABILE INTR-UN SPATIU DE TIMP COMENSURABIL, mai presus de ideologiile clasice. Sa-i spunem o noua prioritizare a valorilor si deciziilor majore, si un nou mod de gandire ADAPTIV dar coerent in acelasi timp, avand in centru un stat suplu, puternic, decuplat de interesele de afaceri (pe cat posibil 😉 ), care sa se constituie in garantul echilibrelor si distributiei inteligente/echitabile a resurselor si veniturilor.
  In acelasi timp, un stat care sa poata controla sistemul bancar si sa detina parghii prin care capitalul sa fie determinat, intr-un fel sau altul, sa mearga cu prioritate in zona productiva, inclusiv in domeniile strategice cum sunt industria alimentara, energia si resursele minerale. Un stat care trebuie sa descurajeze speculatia de orice fel, inclusiv cea prin intermediul bursei de valori. Nu se mai poate admite substitutia muncii cu activitatea de mic burghez-investitor preocupat sa castige doar prin manipulari de natura pur financiara sau intermedieri de tot felul fara a produce valoare adaugata.
  Obiectivul principal al statului trebuie sa fie in permanenta interesul national, precum si al cetatenilor, PE TERMEN LUNG.
  Pr si simplu, a treia cale, este mentinerea societatii in zona (cu marja de toleranta admisibila) intre protectie si risc.
  Pentru acest scop, nu putem limita filozofia doctrinara strict la dreapta, stanga, sau perpendicular. O noua viziune care sa contina germenii automodelarii si adaptarii in jurul unui set de valori unanim acceptat.
  Se poate dezvolta conceptul de ,,set de valori”, dar sunt prea multe de spus si plictisim auditoriul.

  • Din aceasta perspectiva, resping manifestul lui Neamtu, care crede ca adunarea in castă a celor cu viziune autodefinita ca fiind pur de dreapta si detinatoare a adevarurilor absolute, va propaga in intreaga societate un val decisiv de schimbare. Nu poate, domnule Emil, pentru ca este in acelasi timp (viziunea n.r.)limitativa, nepractica, neadaptiva si…pretins exhaustiva. 😉
   Nu poti imparti oamenii generici, a priori, in buni si rai.
   Desigur ca in ceea ce-i priveste pe Felix, Ponta si Antonescu, lucrurile sunt mult mai clare, pentru ca ei insisi au ales asta. 😉

 21. @Silver
  De asta am afirmat ca pe 25 octombrie, vom asista la primul mare eveniment elcoral al USL. Ca de obicei, asa cum ne-au invatat in 2007, cand au initiat suspendarea, se vor folosi, iarasi, in jocurile lor politicianiste,de o institutie fundamentala a statului de drept si anume Parlamentul Romaniei.
  Scopul lor principal este sa duca in derizoriu initiativa de revizuire a Constitutiei a domnului Presedinte, chiar cu riscul de a submina actuala Constitutie republicana.
  Dar, dupa cum stii, nici in 2007 nu au tinut cont de avizul Curtii Constitutionale privind suspendarea, procedand la o lovitura de stat in varianta soft.
  Triada celor trei monstri nu se va da in laturi de la nimic pentru a-si atinge obiectivele marsave, nici macar de la incalcarea prevederilor Constitutiei in vigoare.
  Pe de alta parte, prin faptul ca exregele accepta sa se coboare la nivelul acestor masinatiuni politicaniste in lipsa totala de respect fata de vointa populara care a validat actuala constitutie, devoaleaza fara tagada ca Presedintele a avut dreptate sa afirme ca exregele este un bicisnic laș, luat de val si aruncat la lada de gunoi a istoriei.

  • ***ZeV – constituţia pe care zici că vor s-o atace cei din opoziţie e a lui Iliescu făcută pentru Năstase ca acesta să stea zece ani la Cotroceni… Hi hi hi, cum râde puiu, nu-i pentru cine se pregăteşte, a fost pentru Băsescu…

  • ***ZeV – sub nici o formă, fără voinţa maselor, nu se poate instaura monarhia. S-a vazut în ’90 că românilor nu le pasă de rege şi monarhie şi, de fapt, nici ăştia care susţin mascarada din 25 oct nu-l vor pe rege, îl vor plecat pe Băsescu de la Cotroceni, compromiterea totală a PDL ca să vină ei la conducere. Părerea mea e că ex-regele e nevinovat. Nu cred eu că, la 90 de ani ai lui, mai are discernământ. Vinovaţi aici sunt fiică-sa şi Duda, care simt că regele e pe ducă şi ar vrea ca ei să rămână demni urmaşi pe un tron, legal, inexistent.

  • Silver
   Evident ca nu se poate instaura monarhia, dar uselistii vor sa distraga atentia , sa conduca dezbaterea publica pe piste false si sa traga de timp, pregatindu-se sa preia puterea pentru a-l debarca pe seful statului.
   Aceasta este marea miza a alegerilor din 2012 si de aceea fac mereu apel la PDL sa devina mai coerent si mai combativ. De acest partid depinde cum vom evolua (sau nu) in urmatorii ani dificili pentru intreaga lume.

 22. „Din păcate, mass media nu promovează suficient Clujul ca exemplu de ceea ce se poate face atunci când administraţia locală se preocupă de bunul mers al lucrurilor.”
  Din pacate nu exista Mass-Media ci mijloace de propaganda 🙂
  Ce s-a intamplat la Cluj dupa 2004 s-a intamplat si la Brasov

  • ***Regiunea Centru – aşa e la noi, presa nu promovează ce e bun, frumos şi de folos oamenilor. Presa, asevită, în cea mai mare parte opoziţiei şi intereselor acesteia, doar calomniază, denigrează, crează diversiuni, imaginează lupte şi războaie grele. Cum să spună presa că datorita PDL şi eforturilor autorităţilor locale, Clujul are stadion la standarde europene? Ce folos are opoziţia de aici, ce câştigă opoziţia, ce bagă-n buzunare?

   Da’ ai puţintică răbdare, vorba lu’ Nea Iancu, că acuşi apare Liliana Minca şi iar strigă pe tv-uri că oamenii n-are nevoie de stadioane!

 23. CASA REGALA-cirja pt promovarea unui turnator-

  Suparat ,nevoie mare pt ca aparatul de facut propaganda pe care l-a creat,TRUSTUL INTACT’ nu-l poate scoate din MARJA DE EROARE,adica +,-,2%,probabil cel mai infect personaj public,DAN VOICULESCU schimba personajele din piesa pe care o scrie si-l scoate din jobenul sau,care de fapt este O CASCHETA CU COZOROC RUSEASCA,pe EX REGELE MIHAI.
  Batrinul EX REGE,GINGAV,BOLNAV SI BINE GHIDONAT DE ginerele sau,ODRASLA UNUI FOST SECRETAR P.C.R,CULMEA IRONIEI,CULMEA ABSURDULUI,este impins in fata pt a da ultima lovitura,CEA DE GRATIE ,CASEI REGALE,PE CARE TINE MORTIS SA O INGROAPE INAINTEA SA.
  Romanii sunt pusi in fata unui spectacol care are grotescul si burlescul atit de evident incit nici nu stii ce sa faci ,sa plingi ori sa rizi.
  Si cum sa nu fii in dilema cind pt titlul de cel mai vehement regalist,SE BAT:TURNATORUL SI ACUZATUL DE POLITIE POLITICA,DAN VOICULESCU,ODRASLA UNOR MARUNTI ACTIVISTI PCR-VICTOR PONTA,SI REPETENTUL PROFESORAS,DE TARA,CEL CARE ISI TURNA ELEVII,CRIN ANTONESCU.
  Sgur i-am pomenit pe cei mai importanti,pt ca unul ca BANICIOIU,nu prea intra in discutie.
  Asadar astia de-i pomenism ceva mai sus,vor sa-i ia locul seniorului din politica noastra-CORNELIU COPOSU-.
  Fostii tortionari,cei care i-au chinuit,ucis ,ori i-au trimis in lagare de munca fortata pe cei care aveau aceleasi crezuri precum CORNELIU COPOSU-astazi SUNT CEI MAI VEHEMENTI REGALISTI-
  Cum sa nu ramii crucit????????????cum sa nu te intrebi ce a mai ramas din onoarea,moralitatea si maretia casei regale romanesti,cind ultimul REGE-ISI LEAGA NUMELE DE INDIVIZI CA ION ILIESCU,VICTOR PONTA SI DAN VOICULESCU?
  Cum sa nu te intrebi ce fel de oamenii sunt ROMANII CARE POT PUNE IN URNELE DE VOT,BULETINE DE VOT PE CARE AU PUS STAMPILA LA RUBRICA:
  P.S.D
  P.N.L.
  P.C.
  Ce fel de mutanzi umanii pot fi acesti cetateni cu pasaport romanesc????????????
  Pt ca nu cer votul nimanui,am libertatea sa-mi pun aceste intrebari,am libertatea sa privesc cu scirba si dezgust spre acesti cetateni romani,care in culmea inconstientei tin mortis sa vada romania pur si simplu umlita,devalizata si scoasa din circuitul tarilor civilizate………

 24. Si pt ca zilele acestea am mai fost pusi in situatia de a vedea mirsavia in toata splendoarea ei,prin eforturile Ecaterinei Andronescu,odata cu noul ei proiect de lege care TINE MORTIS SA UMPLE BUZUNARELE UNOR IMPOSTORI COMUNISTI,TREBUIIE SA VA SPUN CEVA FOARTE COMIC.
  Un post de radio din provincie,detinut de un amic,a facut un experiment interesant,fara a avea pretentia ca el sa fie sondaj de opinie.
  Iata in ce a constat acest experiment :
  s-au citit C.V.urile celor doi fosti ministrii,ECATERINA ANDRONESCU SI ANDREI MARGA,dupa care a fost prezentat si C.V.-UL DL FUNERIU.
  Apoi prezentatorul si-a indemnat ascultatorii sa raspunda ori sa trimta S.M.S.-cu raspunsul la urmatoarea intrebare:
  ,cu al cui C.V. din cele trei prezentate,ati vrea sa semene si al dv.???????????
  Pt a nu mai lungii povestea am sa va spun ca raspunsurile au fost mai mult decit interesante,ca CEI DOI FOSTI EX. MINISTRII AU FOST PUSI LA ZID,FACUTI PRAF SI TERCI,IAR PROCENTUL CELOR CARE DORESC CA C.V.-UL LOR PERSONAL SA SEMENE CU CEL AL DL. FNERIU A FOST COVIRSITOR-87%
  Dupa ce am intrat in posesia acestei povesti,interesante,mi-am dat seama de ceva-PINA SI HOTII,CEI CARE AU FOST INVATATI SA COPIEZE,SA FURE,SA MITUIASCA PT A OBTINE O DIPLOMA,AU ATITA BUN SIMTB INCIT RECUNOSC-da,munca si seriozitatea in educatie si instruire trebuie rasplatita .
  Doar KATY ANDRONESCU SI ANDREI MARGA,ramin incremeniti intr-un proiect distructiv,dar care lor, familiilor lor ,prietenilor lor politici le-a bagat bani multi in buzunare.

  • ***Zapa – genială ideea!
   Pot să iau cele scrise de tine şi să le împrăşii pe internet? Merită!
   Ce spui? 😮

  • ***Zapa – păi, cei doi ex-miniştri n-au atâta şcoală-n cap, împreună cu familiile şi vecinii lor, câtă are ministrul Funeriu. Tot respectul pentru acest domn serios, muncitor şi bun român. La pregătirea lui n-ar trebui să lucreze aici şi să suporte mârşăviile presei şi, implicit, ale opoziţiei, dar uite, c-o face. Asta înseamnă să-ţi iubeşti semenii şi să-i respecţi. 😆

  • ***Zapa – mulţumesc! 😆 Sigur că nu o să desconpir paternitatea.
   Şi, apropo de Abramburica şi ideea abramburită care i-a venit cu picaţii la bac, ieri sau sâmbătă, mai curând, am avut mai multe comentarii la un articol de pe ziare.com, postat şi mai sus.
   Şi, ca să nu se mai plângă ipocrit de mila acestor elevi picaţi, acum scriu un articol ca să explic cine sunt aceşti elevi. O să-l aduc şi aici îndată ce apare pe ziare.com.
   Ţine aproape! 😆

 25. Da SILVESTAR CU O CONDITIE-IDEEA ESTE GENIALA,si-mi apartine…………….haaaaaaaaaaaaa
  poti sa o rostogolesti unde si cum crezi,nu este nevoie sa-i dai si paternitatea………

 26. ***ion adrian. Ati sesizat f. bine. Trebuie sa inteleaga guvernantii ( si politicienii) ca trebuie sa promoveze un sistem economic (cu urmari sociale) unde, cei care sunt “la carma” sa-si mai limiteze profiturile, sa gospodareasca avutia si fondurile asa incat, sa fie platita forta de munca corespunzator, asa nu mai limiteaza consumul(necesa celor care isi vand forta de munca. Austeritatea “aruncata” numai asupra celor care isi vand forta de munca, nu poate duce decat la implozie si esec al economiei de piata. Cum spori consumul punand noi “poveri” pe contribuabil?

 27. Initiativa legiferarii incompetentei si imposturii, prin propunerea ce vizeaza acceptarea hotilor, puturosilor si handicapatilor in sistemul de invatamant universitar, este, dupa parerea mea, cea mai mare lovitura de ANTI-imagine , pe care PSD si-a administrat-o singur-singurel si neprovocat, taman in vintre, prin vocile a doi retardati de frunte ai partidului : Victor Ponta si Ecaterina Andronescu.
  Celor putini, foarte putini, care inca mai scormonesc (A SE CITI ,,improvizeaza”) argumente PRO, le transmit urmatoarele :
  Soluția de iesire din impas, este una singură : tinerii, bine ghidonați de părinți responsabili, trebuie să pună serios burta pe carte.
  Daca nu sunt in stare, atunci este cazul sa se revina le vechile scoli de meserii, desfiintate de doamna Andronescu, pentru ca tragi cu tunul in aceasta tara dupa un ,,Dorel” bun , apt si dornic de munca efectiva.
  Nu toata lumea este capabila sa invete carte la inalt nivel universitar bazat pe abstractiune si inductie fenomenologica.
  Am vazut ce se intampla pe la targurile de job-uri. Tot felul de tinerei si minijupate intreaba doar de posturi caldute , sau de conducere, evident bine remunerate si daca se poate, tot prin sistemul bugetar.
  Asta este mentalitatea cu care se lupta domnul Daniel Funeriu, pe care si dumneata, doar din dorinta de a fi gicacontra, o incurajezi din plin.
  La ce ti-a folosit invatatura, domnule Antim, daca nu esti la fel de exigent (cum ai fost cu dumneata insuti) si cu generatiile tinere ?
  Eu personal, nu imi doresc ca tara sa ajunga pe mainile posesorilor de petice de hartie fara valoare (adaugata) pe care scrie cu majuscule : DIPLOMA.
  Uite de asta este atat de greu sa faci reforma in Romania, tara in care, puterea a fost preluata fraudulos (adica prin manipulare) de reminiscentele ciumei rosii insetate de bani si putere cu orice pret.
  De aceea adresez un indemn la unitate, vigilenta si curaj, catre toti cei care cred in valoare, dezvoltare durabila si viitor pentru aceasta tara.

 28. Pe firul lui Dan Andronic:
  http://www.danandronic.ro/poate-un-plan-%c2%ab-big-bang-%c2%bb-sa-salveze-euro.html,
  am pus o intrebare “naiva si nevinovata” dar pe care n-o prea pun cei care vorbesc de dimineata pana seara de datoriile suverane unde este clar cine sunt debitorii, adica statele si cetatenii acestora, si ce eforturi trebuie sa faca ca sa plateasca daca au consumat mai mult decat le permitea plapuma, adica nu intreaba deloc :bime mai frastiilor despre debitori tot vorbim si ne lamentam dar cine or fi creditorii , adica cui prodest, ca sa ne si bucuram putin. 🙂

  Si ce credeti ca se intampla: si acolo ca peste tot pe bloguri diferiti zapauci, acolo eroul fiind unul ce-si zice Gabriel si care incearca, cat este el in stare, sa raspunda la intrebarea mea dar care se face ca nu a citit ce am scris eu asa ca el pune(din nou) intrebarea si tot el raspunde.:)
  L-am atentionat dar cred ca ori fuge , ori ignora ori ma insulta, ca zapaucii nu-si recunosc niciodata greseala si nu-si cer scuze, precum recomanda si un filozof chinez pe la anul 1000 unui sef de osti: “mai bine minti pana-n panzele albe decat sa recunosti si sa spui am gresit”
  Ce sa facem cu Basescu asta care mai recunoaste si ca a mai gresit? 🙂

  Ce spui despre asta draga ZeV , mai ales ca poate si asta, asa groso modo, o fi tot in tabara noastra adica cea atasata si avand incredere in presedintele Basescu ?

 29. Olguta Vasilescu si Ponta se dezic de propunerea Abramburicăi. Nu-i mai vor studenţi pe cei fără bacalaureat.
  Frumos! Glasul românilor, opinia publică i-a trezit sau… 😆

 30. Din filozofia vietii. Nu ai timp? Treci peste asta.

  Cand te afiliezi unei idei, unei actiuni, isi asumi realizarile, dar si esecurile?
  Nu tot ce este bun pentru tine, este si pentru concetatenii tai.
  Daca vrei sa impui o idee, asigura-te ca, oponentii tai vor dori sa te ajute. Cel putin sa nu-ti “puna bete in roate”.
  Pe cel mai mare dusman, nu-l ocari, nu se stie cand, te poate ajuta.
  Daca nu reusesti, nu da vina pe altii, Gandeste-te sa nu mai repeti gresala. Si gresala iti apartine.
  O vorba buna este mai bine decat, o vorba nesabuita. Se poate intoarce impotriva ta.
  Invinovateste pe cine vrei, dar intelege punandu-te in situatia “vinovatului”. Nu-i traiesti tu viata si timpurile.
  Nu uita ca, nu esti singur pe pamant. Daca vei izbuti, nu vei fi mandru cand, vei sadi suferinta. Vremea trece, vei culege ce ai sadit.
  Nu le purta pica celor sarmani, au fost si ei poate candva ca tine.
  Nu-i injosi pe batrani, vei ajunge ca ei. Poate sufera ca te-au crescut pe tine, propria lor nesabuinta.
  Batranii sunt o farama a vietii lor. Daca-i judeci, nu le lua agoniseala. Poate, au si ceva intelepciune.
  Nu te gandi doar sa castigi, castiga si experienta. Nu te gandi la castig mare, pierderea poate fi si mai mare.
  Nu iti face DOAR calcule, fiecare poate gresi, oricat de bun a fost la matematica.
  Nu te duce cu capul inainte, ai si alte variante.
  Orgoliul si aroganta sunt caracteristici ale omului neevoluat.
  Asteapta sa te manifesti, vine si timpul tau, pregateste-te, asimileaza, vorbeste cand poti fi util. Pana atunci ocupa-te sa ai realizari.
  Nu poti intelege pana, nu asculti. Se poate sa pierzi esentialul, sa nu intelegi nimic.
  Nimeni nu s-a nascut odata cu tine? Dar traieste cu tine..
  Politica este, arta de a vorbi mult si fara rost pentru cetateni, dar mult si cu rost pentru propria persoana.
  ETC.

 31. @Repostez un comentariu adresat unui repezentant omniprezent al uselismului, bine repezentat pe blogul domnului CPreda.
  Sper ca si alti conationali care isi formeaza opiniile altfel decat prin informare temeinica, adica de la..televizor, vor lua aminte:

  Sincer, chiar nu va inteleg incrancenarea de a va face de ras, sustinand aberatii si dovedind ca nu ati citit legea actuala a educatiei si ca in general, stimate domn, NU VA INFORMATI TEMEINIC ! Din acest punct de vedere, Bilbliotecaru va da clasa la toti pene-pesedeii aciuati pe acest blog ( CPreda n.r.) !
  Da aceea domnilor sustinatori uselisti, ramaneti mereu in ofsaid, in raport cu noi, cei care suntem corect pozitionati si punem accent pe stiinta si informare. De aceea, nu putem lasa Romania sa reintre in ghearele voastre distructive. Romania nu poate si nu trebuie sa ajunga la cheremul impostorilor care cred ca taxa platita la universitati particulare reprezinta conditia necesara si suficienta de a decide pentru 22 milioane de romani .Ia sa vedem, domnule Antim, cum stau, de fapt, lucrurile :
  1. Legea educatiei nationale, promulgata in ianuarie 2011, prevede, referitor la bacalaureat :
  Implementarea schimbarilor
  – Cele mai importante masuri pe care le propune noua Lege a educatiei nu vor intra in vigoare imediat, ci vor fi introduse treptat, pentru a nu bulversa sistemul de invatamant.
  – Astfel, masura introducerii clasei a IX-a la invatamantul gimnazial se aplica incepand cu 2013.
  – De asemenea, metodologia examenului de bacalaureat se va schimba abia din 2012. Pana atunci, examenul se va desfasura, ca si acum, dupa prevederile legii in vigoare.
  2. Referitor la bacalaureatul din 2011, iata ce declara Monica Anisie, profesor de Limba si literatura romana si Inspector Scolar General Adjunct pe Bucuresti:
  •In mare parte, avem aceleasi cadre didactice, avem acelasi corp profesoral, insa nu avem aceiasi elevi ca in anii trecuti.
  •Nu neaparat elevii sunt slab pregatiti, dar noi trebuie sa luam in calcul si faptul ca anul acesta termina prima promotie a elevilor de la scolile de arte si meserii care au intrat pe ruta progresiva la liceu.
  •Acesti elevi au intrat la scolile de arte si meserii, nu au promovat examenul de Capacitate, iar acum au mers la liceu si iata termina liceul si isi dau Bacalaureatul. Este prima promotie care incheie liceul in acest mod.
  •Acesti elevi, nepromovand examenul de Capacitate cum era pe atunci, s-au indreptat catre scolile de arte si meserii.
  •In urma desfiintarii acestora, printr-un ordin de ministru, atunci cand era ministru doamna Ecaterina Andronescu, ei au mers catre licee si au incheiat pe ruta progresiva in acest mod liceul.
  MAI COMENTEZ :
  Ati inteles domnule Antim ? Sau vreti sa repet ? Oricand va stau la dispozitie. Fara bla bla si SOFISME, ci la chestiune, stimabile.
  Vedeți , domnule, care este diferenta dintre noi ? NOI sustinem CONSTIENT si in DEPLINA CUNOSTINTA DE CAUZA Reforma si principalii ei vectori, intre care, îi nominalizez, în mod special, pe Traian Băsescu și pe distinsul om de știință, Daniel Funeriu. Acest ultim menționat, nu a făcut altceva decât sa aseze sistemul de educație pe ,,turnesolul” cinstei și corectitudinii in sala cu oglinzi perfect slefuite.
  Iata, s-a vazut intreaga hidosenie a politizarii si masacrarii acestui sistem de catre onor predecesorii diletanți ai domnului Funeriu.
  De aceea, mai fac un apel : reveniți-vă în fire și ieșiți din siajul imposturii useliste, veniți alături de noi, în interesul național al României. Toți putem contribui la noua viziune națională pentru deceniile următoare, dar, putem face asta, doar dacă ieșim din inchistarea urii si politizarii. Aceste doua atribute v-au incremenit, pur si simplu, mintea. Nu mai sunteti receptivi, la nimic. ,,Nimic” vreti, cu ,,nimicul” veti ramane.
  Daca nu veti face altfel, vom merge inainte fara voi. ,,Trenul” nu va sta prea mult timp in statie. 😉

 32. @ion adrian
  Este adevarat ca accesul unor state in UE a fost permis prematur si fara impunerea unor conditii realmente draconice de restructurare IN PRIMUL RAND a clasei politice. Pe de alta parte, in toate statele, mai mult sau mai putin, s-au manifestat diverse forme sau nivele de populism, care decurg chiar din modul in care se promoveaza, in democratie, pe diversele paliere de decizie.
  La asta au contribuit substantial presa, societatea civila si grupurile de presiune care au impus discriminarea pozitiva si protectia sociala asigurate cu orice pret, din imprumuturi si nu din productivitate.
  Domnul Gabriel tinde sa simplifice lucrurile, firesc, tendinta omului este de a modela, aproxima si simplifica. 😉
  Cred ca ar trebui mers mai departe. Nu asazisa vasalitate a Romaniei este problema. De altfel, cu actuala conducere politica, Romania a dovedit ca are capacitatea, stiinta si vointa de a se proteja de impactul crizei mondiale. Desigur ca nici o masura nu este perfect…ermetica.
  Cred ca fenomenul IN SINE al globalizarii este problema. Dupa cum se vede, capitalul nu are sentimente, sau amprenta patriotismului, el circula liber dupa principiul maximizarii profitului. Nici Germania nu a scapat de migratia NOKIA, intr-o perioada cand Nokia era LIDER MONDIAL in comunicatii.
  Toate ar fi fost relativ (mai) bune daca o parte consistenta din profituri ar fi fost repatriata in trezoreriile nationale si nu in conturi secrete din paradisuri fiscale.
  Bancile s-au umflat si au creditat, lasate fiind de capul lor, in tarile de origine ale transnationalelor, CONSUMUL INTERN si nu PRODUCTIA. PIB-ul a crescut artificial pe criterii virtuale si psihologice, statele s-au indatorat pe seama unor estimari optimiste, clientela politica si masele de manevra asistate au crescut exponential, fara fundament real economic si am ajuns, unde am ajuns….adica la mana dracului care a venit dupa ,,scadență”. 🙂

  • Pe mine m-a deranjat acel stil de a ignora ce face altul si de a fura ideea facandu-te ca-ti apartin, in rest face si acel domn ce poate si nici nu merita povestit sau analizat acest ce poatedlui. Eu de la Andronic asteptam ceva dar l-a salvat acest Gabriel bagandu-se in seama si insusindu-si fara jena spusa unui antevorbitor.
   Eu despre asta vorbeam adica despre materialul uman continut de acesti zapauci.

   Raspunsul este prea general si eu am indicat acum ceva vreme si cred ca ai retinut,urmatorul pas pentru a raspune la Qui prodest? si anume Cine a beneficiat si a profitat masiv in urma crizei? Si aici raspunsul poate fi dat cu nume si prenume macar de institutii daca nu si de oameni .

 33. @
  Elena UDREA

  SUCCESUL ROMANIEI :

  – Votul prin corespondenta
  – RE ORGANIZAREA teritoriala 8 – 9 regiuni
  – Finalizarea reformei ;
  a. M.A.I.
  b. ADMINISTRATIA PUBLICA CENTRALA si LOCALA
  c. INCOMPABILITATEA din invat.superior
  d. Societatea informationala pe romaneste introducerea in totalitate a sistemului informational in ADMINISTRATIA PUBLICA centrala si locala

  Felicitari ministrului FUNERIU !!!

 34. Bucuresti Arena nu ne-a adus rezultate bune,din contra.Asa sa fie si Cluj Arena?Multi spun ca stadionul din Cluj e mai frumos decat cel din Bucuresti.

 35. Pauză de zâmbet 😆

  – Cum te cheama pe tine, baietel?
  – Radu.
  – Radu si mai cum?
  – Radu Mazare.
  – Si ce-ti doresti tu de la mosu’?
  – Nimic. Mamaia imi aduce tot ce vreau!

 36. Astăzi, V Ponta şi-a exprimat public două mari temeri:
  1. frica de votul românilor din diaspora;
  2. teama de Udrea – spaima opoziţiei pe care o sfătuieşte să candideze într-o ţară imaginară…
  Halal bărbat… 😮

 37. Astăzi, V Ponta şi-a exprimat public două mari temeri:
  1. frica de votul românilor din diaspora;
  2. teama de Udrea – spaima opoziţiei pe care o sfătuieşte să candideze într-o ţară imaginară…
  Halal bărbat… 😮

 38. Observ cum simpla pronuntare a sintagmei “presedinte jucator”, este adevarat, intr-un context negativ (chiar ma intreb, oare ce ar putea fi pozitiv in nefericita sintagma?) naste alergii ce ne amintesc de un anume fundamentalism – sa-i zicem democrat. Daca veti privi retrospectiv mandatul iubitului nostru presedinte, veti observa ca multe din relele politicii, economiei si domeniului social ni se trag de la incapatanarea Presedintelui de a-si asuma, contrar prevederilor Constitutiei, rolul de “jucator”. Veti spune unii – ei si ce este rau in asta? Este rau pentru ca esenta mandatului prezidential este aceea de mediator. Nicaieri in Constitutie nu este prevazuta pozibilitatea “jucatorului” pentru Presedinte. Calitatea de mediator se afla in contradictie cu cea de mediator. Incercand sa faci pe mediatorul dupa ce ai ales sa faci pe “jucatorul” nu faci decat sa te descalifici pentru ca vei fi lipsit de credibilitate – exact ceea ce i s-a intamplat iubitului nostru Presedinte. Pentru un anume domn (cel mai inteligent de pe acest forum) ce face alergie la situatiile in care fac trimiteri ceva mai indepartate in timp. Astazi voi mai face una in care ii voi arata distinsului meu interlocutor ce poate insemna parasirea calitatii de mediator. In timpul revolutiei din Anglia, dupa ce Cromwell – conducatorul politic si militar al revolutiei, a taiat capul regelui Carol I iar lui i s-a conferit calitatea de “lord protector” un fel de inlocuitor al regelui. In noua calitate, Cromwell s-a retras la mosia sa, insistand ca Parlamentul sa conduca tara in mod democratic. Anglia a inceput sa o duca rau pentru ca statul ajunsese in stare de blocaj. In aceasta situatie, la conacul conducatorului se prezinta o delegatie a Parlamentului care ii solicita in mod imperativ sa accepte tronul Angliei in calitate de rege. Cromwell s-a infuriat si a ripostat: Cum credeti ca de aceea am taiat capul unui rege pentru a-i lua eu locul? Mergeti si guvernati Anglia. Anglia a mers iontinuare rau pana la moartea lui Cromwell, cand Parlamentul a procedat la Restauratie, instaland iarasi pe tronul Angliei un rege. Ce se intamplase? Pai nu mai avea cine indeplini functia de mediere, ce anterior era exercitata de rege. Cele doua factiuni, devenite mai tarziu “Whigh” si “Torry” isi consumau energiile in dispute sterile, iar cea care pierdea era Anglia. Sitatia a incetat dupa Restauratie. Ei bine situatia in care se afla astazi Basescu – jucator este oarecum similara cu situatia lui Cromwell. Exista si o deosebire. Cromwell s-a retras practic din viata politica, pe cand Basescu nu s-a multumit cu prerogativele prevazute de Constitutie, a vrut mai mult si a obtinut de la Curtea Constitutionala, de data asta legal – posibilitatea de a intra la “joc”. Cine mai face insa medierea? S-a incercat transferarea acestei sarcini catre Curtea Constitutionala, dar nu a mers. Vom juca in continuare fara arbitru? Vom ajunge sa ne scoatem ochii, dar de pierdut vom pierde cu totii si asta din cauza unui om cu mentalitate de Lapusnean.

  • …pentru a nu ne scoate ochii, trebuie sa invățați, in fine, sa pierdeti. Depinde doar de voi, intrucat noi nu suntem agresivi. DUPA (că ÎNAINTE, nu vreți nici să vă pice cineva cu ceară), va asteptăm la dialog pe marginea noii viziuni pentru urmatoarele decenii. 😉
   Nu înțeleg de ce un om inteligent și MATUR tot insistă pe medierea altuia . De ce simțiți nevoie de un…mediator, stimați domni, nu purtem discuta direct și nemijlocit ? 😉
   Lumea de azi nu-și mai poate permite ,,mediatori” pe post de paiațe la Palatul Quirinale , ci lideri de acțiune. Asa cum Alexandru cel Mare, văzând cât de bicisnică este turma, a scos sabia și PAC…a tăiat nodul gordian. Pe de altă parte, de două decenii îi ascult, fie pe Dinu Patriciu, fie pe alți distinși leberali sau penețecediști, vorbind întruna de ,,tăiatul cozii pisicii”. De atâtea discuții sterile și interminabile, reunite într-un adevărat vacarm amorf și contradictoriu și în contextul morții domnului Coposu , i-a rămas…domnului Traian Băsescu această ingrată menire. Cam târziu, dar…,,never say it’s too late”. EXACT pentru asta l-am votat și l-aș mai vota încă un mandat. 😉
   Traian Băsescu nu are nici o vină că opoziția este condusă de trei retardați impotenți situați mult sub nivelul de exigență al istoriei care tocmai se scrie 😉
   PS
   Prea multa straduinta intelectuală…la esente, domnule turn, la esențe.
   Lasati presedintele si mergeti la cestiuni de fond. Una , ar fi apetența pentru noneducatie a uselimii, majoritatea din Senat a coaliției de la guvernare, necesitatea dialogului inter-ideologic, votul prin corespondență, votul uninominal pur, revizuirea Constituției, reducerea numărului de parlamentari, situația dramatică din Grecia și, prin extensie, din UE, etc, etc.

  • @ZeV. Nu merge fara mediere ZeV-ule, apar blocaje chiar si acolo unde toata lumea este bine intentionata, daramite la noi unde “interesul mai poarta si fes”? Pai bine domnule, tocmai de la Alexandru cel Mare vreti sa luati pilde pentru ziua de astazi. Gestul lu Alexandru a fost valabil intr-un anumit context, care context este departe de situatia Romaniei de astazi. Apelul dv. pentru a merge la esenta il consider valabil, dar multe din aceste esente sunt doar simple iluzii. Haideti mai bine la esentele valabile. Una dintre acestea l-ar reprezenta asigurarea functionalitatii statului. Sa discutam direct si cinstit? Eu presupun ca asta facem de 20 de ani. Este vorba de mediere nu intre indivizi ci intre institutii. Ce te faci daca cele trei institutii fundamentale incep sa se calce pe bombeuri? Cum vor discuta acestea intre ele direct si cinstit? Este ca la fotbal domnule. Nu este posibil jocul fara arbitru. Cred ca raul ni se trage de la o maimutareala numita stat semiprezidential. Ce bine era daca se renunta la particula “semi”. Culmea este ca pe viitor ne gandim la o Constitutie in care statul sa fie tot un “semi”. Ma insel eu sau imnul nostru se intituleaza “Destapta-te romane”? Ma intreb doar noi cand o vom face.

  • Turnule, in ceea ce priveste primatul institutional, institutia fundamentala a statului roman este Parlamentul. Cine pe cine a suspendat, presedintele pe parlament, sau parlamentul pe presedinte ?
   Avem, stimate domn, si un arbitru : CURTEA CONSTITUȚIONALA !
   Cat despre blocaje, rememorati, cu atentie, istoricul evenimentelor ! Ca sa nu mai spun ca un securist dovedit, ocupa o functie importanta a Senatului Romaniei si , culmea, isi permite să sfideze Constituția cochetând cu ideea monarhică.
   Domnule Turn…nu ne cunoastem de azi de ieri…inca mai credeti ca am față de prost ? Ca sa nu mai vorbesc de cititorii inteligenti ai acestui blog. 😉

  • De ce alergii mie imi trezeste amintiri si nostalgii iar in 2 decembrie 2009 mi-a produs realmente si o mare satisfactie intelectuala, drept care rapidos am si compus un slogan care daca era pentru coca cola imi aducea cel putin 100000 Eurao, desigur ca ptr Basescu fiind gratis:

   Suna ca mai jos si a fost folosita din 2 decembrie si pana in 4 decembrie cu succes de catre Presedinte:

   MAI BINE PRESEDINTE JUCATOR DECAT PRESEDINTE JUCARIE

  • @Ion Adrian. Ionel, Ionelule, ce mai faci baiatule? Observ ca aveti un anumit simt al esteticului. Intradevar, lozinca suna bine si isi joaca bine rolul de a mobiliza simpatizantii la vot. In realitate, problema nu se pune ca in lozinca dv. Avem o Constitutie care reglementeaza judicios (cu scaparile de rigoare) relatiile dintre puterile si institutiile statului. Deci nici jucator si nici jucarie. Important este ca institutiile statului sa functioneze fara sincope.

  • Retin, turnule, ultima fraza:
   ,,Important este ca institutiile statului sa functioneze fara sincope.”
   Absolut corect.

 39. Astazi, o trompeta a iRTV, doamna avocat PAULA IACOB, a primit sentinta de colaborare cu securitate ca politice politica, din partea Curtii de Apel. Decizia este cu recurs.

  • a) Cheia evolutiei pozitive sta in investitii PRODUCTIVE, cele care produc BENEFICII, plus produs.. Pana acum s-au facut investii care, sa produca locuri de munca, iar Statul s-a intretinut din taxe si impozite. De aceea am ajuns la “estimari optimiste”. Guvernantii cu sprijinul politicului, presei, clientelei, folosind si populismul, au risipit banii si fondurile, au mai facut si imprumuturi. Cate miliarde s-au irosit prin programe neperformante? Sa va spun un lucru. S-au renegociat niste contracte, pe bani multi.S-au obtinut reduceri si penalizari de multe milioane de lei. De ce nu s-au renegociat de mult, a trebuit sa vina criza? Deci, se platea din comoditate, neimplicare. Se putea mai demult? Hai lasa!
   b) Nu poti construi “Noua Romanie” fara sa ai in vedere, Romania reala. Acesta este formata din cetateni, societate, ramuri ocupationale. Nu mai insir. In aceasta ecuatie avem doua variabile: a)“defrisam”totul si o luam de la capat. Cred, cade. b) reproiectam modernizand. Totul merge spre un Plan, Proiect, Program. Cine s-a ocupat sa studieze, sa proiecteze, sa analizeze, sa discute cu cei carora li se aplica planul, fiind “beneficiari”? Daca imi aduc aminte, d-v spuneati (daca nu ma insel) despre proiectul “Rosia Montana”. Exista studii, planuri etc. De ce nu se pun in discutie? Cine este interesat? Asa, punem picioarele in apa, respiram. Peste 5-10 ani vom avea o noua generatie “expirata”. Asa…” am ajuns….adica la mana dracului” Exista intotdeauna solutii. Care dintre guvernanti are asa ceva? Sunt sigur ca acela, eliberat de calcule electorale, va castiga detasat.

  • Domnule SIMION, statul capitalist nu poate, prin definitie sa faca investitii DIRECT PRODUCTIVE, decat daca RENATIONALIZEAZA sectoare intregi din economie. Daca sprijină preferential, prin măsuri directe sau indirecte, o firma care produce, iar intra in blocaj si risca proceduri de infringement -( “infringement proceedings”) din partea Comisiei Europene, pe motiv de încurajare a concurenței neloiale.
   Statul poate (doar) investi in domeniul public al infrastructurii, ceea ce, mai mult sau mai puțin convingător (depinde cine evaluează), face acum guvernul Boc. Desigur că statul trebuie, de urgență, să se ocupe și de companiile naționale pentru a le scoate de pe pierdere și de lichidarea arieratelor din economie.
   În schimb, crearea masivă de locuri de muncă depinde de investițiile directe de capital străin în economia privată. Guvernul este în negocieri avansate cu mai multe mari concerne multinaționale, să vedem care vor fi rezultatele finale.
   Apropo de soluțiile politicienilor…..,,Care dintre guvernanți are așa ceva ?” Să nu-mi spuneți că Ponta și Antonescu, că mă-mpușc fix în scăfârlie. 🙂 🙂
   Domnule Simion, există întotdeauna soluții. Numai că umanitatea, conține enorm de multe necunoscute și variabile, care, culmea, cresc cantitativ și se schimbă în fiecare zi. Deocamdată, constat că până și mari economiști ai lumii ridică din umeri a neputință.
   Să spunem merci că , cineva, ne-a securizat, fie și într-o oarece măsură. Mă refer, în special, la doi oameni : Traian Băsescu și Mugur Isărescu. Aș mai adăuga-o pe doamna premier Andreea Vass. 😉
   Cine vorbește acum de stimularea consumului, când Europa este pe punctul de a da în clocot, înseamnă că privește doar la două canale TV.
   Rugați-vă, domnule Simion, la Dumnezeu…poate dracul devine, în fine, mai precaut. 😉

  • ZeV. Domnule, democratia in Romania a revenit sub un astru nou – Neoliberalismul lui Milton Friedman. Este o teorie economica si politica interesanta care in multe locuri a dus la succese notabile, dar atentie ca aceasta teorie este valabila doar pentru cei puternici pentru a-i face si mai puternici. Anterior, pe taramul teoriei, exista un alt astru – al lui John Keynes – liberalismul economic ghidat de interventionismul statal. Ei bine, la scurt timp dupa aparitia acestei teorii s-a intrerupt evolutia fireasca datorita inceperii razboiului si, ulterior, dictatura comunista pentru o buna parte din tarile Europei. Astfel Romania a ratat sansa de a-si consolida o economie moderna de piata. Am picat direct din comunism in neoliberalism. Deci noi ar trebui sa valorificam in continuare teoria Keynesiana pana la atingerea scopurilor pentru care a fost creata. Ne este rusine de o proprietate a statului asupra unor entitati economice. Va reamintesc ca chiar si astazi tari precum Franta, Germania, Italia si Anglia – fruntase in aplicarea teoriei neoliberale, sa detina ramuri economice sau industrii importante. Volkswagen este o societate cu capital de stat si prin intermediul participarilor, statul este majoritar si la fabrica de autocamioane MAN. In Franta, Renault este proprietate majoritara de stat dupa cum si mare parte a industriei aeronautice. Celebrele motoare de avion SNECMA sunt produse de stat, iar avioanele MIRAGE sunt produse tot de industria de stat. Mare parte din petrolul cu care se alimenteaza toate acestea provine tot din industria de stat – Companie Francaise de Petroles. Si la italieni sau englezi veti intalni ceva asemanator. Ei bine amice, tuturor acestor neoliberali nu le este rusine cu proprietatea de stat. Este una din modalitatile prin care statul poate interveni – interventionismul statal. Doar in America situatia este diferita. Dv. ne cereti sa apelam la modele nepotrivite. Cand Romania va iesi din criza si se va inzdraveni suficient de mult este posibil ca si noi sa ne amintim cuvintele lui Dinu Patriciu care lauda virtutile neoliberalismului. Este o teorie buna, dar nu pentru catei. Un pic de logica totusi – fara consum, economia se sufoca si apoi nu are rost sa produce daca peste tot se reduce consumul.

  • In primul rand, sunt bune precizarile facute in commentul dv. Asa este. Totusi, ce treaba are D-zeu cu cei care gestioneaza aceste companii (de stat)? Tot s-a dezbatut aceasta tema(ca si altele), dar s-a oprit subit. Punem ramasag ca, acolo se invart multe miliarde de lei? Sa fie anormali cei care scriu articole in presa specifica? Cat priveste (fie-mi cu iertare) vizionarea (???) DOAR a 2 programe tv, ce au acestia care ar avea asemenea preferinta? Bag seama ca avem 2 Romanii, cu cetateni care pot fi intr-un fel sau….opus. Este bine? Cine sunt cei care judeca oamenii? Acestia sint, este o variabila ce nu o putem ignora(cel putin la urne). Nu observati ca, in goana “nebuna” a veleitarilor, s-a neglijat sanatatea, pregatirea, hrana (are multe E-uri si din compozitii indoielnice), siguranta cetateanului? Toate astea prefigureaza Noua Romanie? Stati, dati-va la o parte, noi avem procupari mult mai inalte, n-avem timp de nimicuri?Asa as interpreta eu. Roubini( a fost cumva la cele 2 posturi?). Citez: “Fiecare firmă vrea să supravieţuiască, aşa că reduce costurile cu forţa de muncă şi mai mult. Costurile cu forţa de muncă sunt venitul salarial şi consumul altuia. Din cauza asta este un proces autodistructiv”. Nu comentez. Nu imi luati in nume de rau, chiar nu va inteleg, sau, va inteleg partial. PS. Nu luati in seama. -Cand te afiliezi unei idei, unei actiuni, isi asumi realizarile, dar si esecurile? Si. -Nu te duce cu capul inainte, ai si alte variante.

  • Asa-i cum zici, Tdo !
   Nici jucator, nici jucarie ! Noi ne dorim un presedinte spectator…Si un popor leguma, care sa se stranga o data la 4-5 ani ca sa aleaga Primul Spectator al Tarii ! Noi vrem sa fim tara spectatorilor Spectatorului !

  • D-le Turn. Apreciez commentul, dar, vedeti o Romanie in care statul ar putea gestiona investii in intreprinderi de Stat? La noi Statul nu-si gestioneaza nici propria existenta, ajungand la companii, la societatea asta cu categorii sociale vesnic in galceava si cu varii nemultumiri..Societatea a creat discrepante care, nu pot fi solutionate decat prin reconciliere, mediere si buna credinta. Vedeti asta?

  • Toate bune si frumoase, turnule, cu exceptia… logicii.
   ,,tuturor acestor neoliberali nu le este rusine cu proprietatea de stat”….cu exceptia lui Dinu Patriciu care isi doreste, mai mult decat o economie privata, un stat privat (completeze eu). 🙂
   In alta ordine de idei, am afirmat ca a treia cale presupune si spargerea mitului ca statul este un prost administrator. Desigur ca…Dinu Patriciu se va stramba tare urat daca citeste cele scrise mai sus. 😉
   Sincer, ma lasa absolut indiferent acest individ inteligent, dar extrem de periculos pentru democratie. Asta, daca doriti un alt subiect de discutie, anume, pericolul dictaturii….entitatilor private. 😉

 40. Cu mine vad ca nimeni nu vorbeste si-am postat multe subiecte, până şi meteo.
  Uite, că nici eu nu mai vorbesc cu voi. Nu mă meritaţi… 😮

  • Vorbim maine, Silver, noapte buna. 🙂
   Fi sigura ca am citit cu atentie tot ce ai postat.

 41. BNR este institutie politica,imi pare rau ca e asa.Accizele vor fi la un nivel foarte ridicat,pentru ca bnr a tinut cursul euro foarte sus.Totul se va scumpi de la anul.

 42. Salut!
  Miscarea Populara,Noua republica,Madame Blogary,
  nici nu cred ca mai conteaza.cred ca PDL se va redefini in cel mai scurt timp si va castiga alegerile.toti ne dorim si redefinirea,si succesul.
  Am invatat ceva,asta-seara urmarind-o pe doamna Macovei pe b1tv:(cit.aprox):
  am bataliile mele si imi impun un termen-limita,de victorie sau esec.
  Doamna Macovei este un adevarat diamant in primul rand pentru mine,ca alegator si sper ca si pentru cadrele PDL pe care le-as vota oricand cu placere.(ok,depinde 🙂 )
  Nu cred ca exista viitor in politica romana(sau mondiala) fara o reevaluare a situatiei de fapt,ne apropiem cu pasi mari de idiocraty,desi langa noi si in guvern exista oameni foarte capabili carora electoratul nu le cere decat curaj.
  Aveti curaj,nu aveti ce pierde,oamenii sunt intotdeauna de partea celor cu viziune politica si economica,chiar daca nu pe moment.candva va vor multumi.voi aveti niste responsabilitati enorme.trebuie sa formati societate si in acelasi timp sa va luptati cu adversarii voastrei viziuni,.va doresc succes.si mie,datorita voua 🙂

  ps:
  urgente:
  Constitutia
  Justitia
  Agricultura
  Regionalizarea
  Castigarea alegerilor de PDL impreuna cu alte forte politice pentru o implementare de lunga durata a unei guvernari conforme cu adevarata istorie a Romaniei:de centru-dreapta.
  cu drag,tuturor,

  • Buna dimineata
   Subscriu la aprecierile ce o vizează pe doamna MONICA MACOVEI.
   Este , intradevar, un diamant, desi, mai trebuie oțâră șlefuit. 😉

 43. Un zâmbet la cafea 😆

  Într-un compartiment de personal, prin Ardeal. Trenul cam pustiu, coridoarele goale, glasul roţilor de tren monoton.
  Un cetăţean singur într-un compartiment, cufundat în gînduri. Trenul opreşte într-o gară şi în compartiment intră un alt cetăţean, cu un picior de lemn. Dă bineţe şi cade şi el pe gînduri. Mai trec vreo două gări. Primul ocupant ciocăneşte discret în piciorul de lemn:
  – Apăi, domnule dragă, nu vă fie cu supărare, frasin îi?
  Posesorul, după un moment de chibzuială:
  – Ba!
  Linişte. Mai trece o gară.
  – Paltin îi?
  – Ba!
  – Fag îi?
  – Ba!
  – Gorun îi?
  – Îi.
  – Apăi, dacă-i gorun, îi fain, că nu amorţăşte!

  • Buna dimineata
   M-am trezit cu un picior iesit din plapuma si taaare mi-a mai amortit un deget.
   Dar inca nu dau drumul la centrala, ca iar creste factura exponential. 😉

 44. Sfarsitul usl ULUI in judetul IASI a inceput !!!
  In curand si orasul IASI va intra in normalitate¨.

 45. SEMNIFICATIV
  1. ,,Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni, la emisiunea “Sub semnul intrebarii” difuzata de B1 TV, ca dispune de o limita de timp pana la care este dispusa sa ramana in partid. Aceasta a precizat faptul ca poarta anumite batalii cu unele persoane din partid si ca isi acorda o limita de timp pentru finalizarea acestora.
  “Eu imi duc bataliile, imi dau o limita de timp. Eu personal imi impun niste limite de timp”, a spus Macovei, inclusiv despre o posibila parasire a PDL.
  Fostul ministru al Justitiei nu a dorit sa ofere nume, insa a precizat ca anumite personaje ar trebui sa plece din partid. ”

  COMENTEZ:
  Prespun ca ,,anumite personaje (ce) ar trebui sa plece din partid” fac un lobby puternic , inclusiv pe bloguri, inclusiv pe blogul LICHELEI POLITICE.
  De ce sa plece ei, că este mai mulți, când e mai simplu să plece ,,ea”, că este (doar) una care vorbește în front și deranjează pe cei ce veghează ?
  ,,Voi dormiți liniștiți, că noi știm ce trebuie făcut. ” 🙂

  2. IA SA MAI VEDEM NOI CE A MAI SPUS MONICA MACOVEI INTR-O PRESTATIE ,,EXECRABILA” (conform definitiei unui anumit mercenar rupt complet de realitate si de interesul national) :
  ,,Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, luni, la emisiunea “Sub semnul intrebarii” difuzata de B1 TV, ca, impreuna cu alti lideri din PDL, au alcatuit Comisia de Analiza a numirilor in functiile publice, care a audiat peste 50 de secretari de stat pentru a verifica daca respecta principiile de integritate si va stabili in maximum zece zile ce persoane vor trebui sa plece.
  “In sedintele BPN domnul Boc m-a sustinut constant in Comisia de Analiza a numirilor in functiile publice. Deja am audiat 50-60 de persoane. Secretari de stat, sefi de agentii… Niciun alt partid nu a mai facut acest lucru”, a explicat Macovei.
  Eurodeputatul PDL nu a vrut să ofere nume, însă a specificat că este vorba de persoane din cadrul PDL care dețin funcții publice în Guvern iar numele acestora va fi stabilit în maximum zece zile.
  “O să facem propuneri, vă spun atunci. Până în zece zile. Vom propune persoane din partid care au funcții publice în Guvern”, a conchis Monica Macovei.”

  COMENTEZ :
  Ei, doamnă Monica, ramane de vazut care pe care. Nu ar fi o premiera sa conchidem ca exista coruptie fara corupti, sau incompetență fără incompetenți.
  Mă întreb, cine a lansat , din interiorul partidului (sau din ,,cercul” circumscris) , campania MARSAVA DE DISCREDITARE, care vizează numele de Gherghescu si cu ce scop ? Eu (cred că) știu, dar tac chitic. 🙂
  Totuși, legat de Rosia Montana, vă rog să-i ascultați și pe specialiști (nu numai pe George Soros) , dacă șeful statului nu este suficent de convingător pentru domnia voastră. 😉

  • ***MădăMădă – Bună dimineaţa, ce spui, tu ai simţit cutremurul?

   Administrator:
   Buna dimineata Silver. Nu l-am simtit desi m-am trezit imediat dupa. Am auzit si eu la tv.

 46. Nici mai mult nici mai putin de 20 de primari din comunele judetului, membri ai PNL si PSD, au semnat adeziunea la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR)
  • Ei s-au prezentat duminica dimineata la Cotnari pentru a-l intampina pe ministrul Apararii, Gabriel Oprea, presedintele executiv al UNPR, care a participat la zilele comunei • Ceilalti primari USL negociaza trecerea la PD-L
  • Printre edilii care ar parasi barca Opozitiei se numara cei din comunele Dolhesti, Costesti, Grozesti, Sipote, Fantanele, Focuri, Gropnita, Cotnari etc
  • “Pai, nu e normal sa trec la UNPR? Primesc sprijin pentru proiectele comunei. PSD si PNL nu m-au ajutat deloc”, a declarat Ioan Ipate, primarul comunei Costesti
  • “Este adevarat, pana acum 20 de primari din PNL si PSD au anuntat ca sprijina proiectul nostru politic. Ceea ce s-a intamplat la Cotnari arata ca, intr-adevar, acesti primari vor sa fie ajutati de noi”, a declarat Luminita Iordache, presedintele UNPR Iasi

  • PSD, acum în cârdăşie cu PNL, nu face decât să ţină România încremenită. PSD-istii sunt împotriva progresului, a reînnoirii şi modernizării, de aceea nu-şi onorează nici o promisiune.
   Ei îşi imaginează că vor câştiga alegerile doar pentru că ies pe tv-uri şi-l hulesc pe preşedinte şi strigă jos guvernul.

 47. Cata ipocrizie şi lipsă de respect pentru romani, pe care crede că-i poate minti şi manipula după cum îi dictează interesele personale şi de partid, la acest ticălos care se numeste Ponta.

  Până ieri, a declarat că susţine proiectul E Andronescu, ba chiar şobolanul a îndrăznit să-l şi condiţioneze pe premier cu retragerea proiectului din parlament numai dacă el, premierul, găseşte o soluţie pentru integrarea tinerilor picaţi la examenul de bacalaureat de parcă ar fi vorba de copii de grădiniţă şi nu de persoane mature, trecute de 18 ani, capabile să se descurce.

  Când a văzut care este părerea opiniei publice, s-a întors cu fundul la Abramburica – bine măcar că nu şi-a dat şi chiloţii jos, ca să fie mai convingător – declarând public că, de fapt, nici nu i-a susţinut proiectul, că autoarea l-a născut aşa, de capul ei, fără girul PSD-ului…

  Câtă credibilitate poate prezenta un asemenea politician care prin impostură şi ipocrizie îi întrece până şi pe învăţătorii lui, Iliescu şi Năstase?

  Ponta a certat-o pe Andronescu
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/victor-ponta/usl/ponta-a-certat-o-pe-andronescu-1124818

 48. De multe ori mi-a fugit prin fata ochilor un filmulet,pe care nici nu stiu cum sa-l etichetez,HORORR,s-au comedie ,pt ca doar intre cele doua stiluri clasice ar putea fi incadrat.
  Filmuletul are un subiect cit se poate de actual,CE AR FI DACA’
  Ce ar fi daca de miine dimineata in fruntea tarii ar fi CRIN ANTONESCU PRESEDINTE,VICTOR PONTA PRIM MINISTRU SI DAN VOICULESCU PRES. SENATULUI????????????????????????
  Aveti curajul sa va imaginati un asemenea scenariu????????????????????????
  Eu unul da,si,am curajul si va spun ca nu-i o incercare la care sa-ti supui intelectul dupa care sa te declari linistit.
  Mi-am adus aminte ca o data fiind intr-un concediu,undeva prin caraibe,intr-o seara am fost supus unei incercari din care am scapat ,dar care m-a urmarit multa vreme.
  La o tersa la care luam masa,fiecare sejur avea in program,o SEARA’traditionala ,cu mincare si obiceiuri locale.Nu intru in amanunte,voi spune doar ca ,PLACINTELE DE ASTAZI CU MULTE E-URI,ATIT DE FRUMOASE SI ATRAGATOARE,DAR IN EGALA MASURA TOXICE si distructive,sunt niste delicatese pe linga experimentul caraibian.
  Ei dar sa revin la oile noastre,si sa va spun ca,zilele pe care le traiesc acum imi da cam aceiasi imagine,SERA TRADTIONALA USELISTA,CEA DIN IMAGINATIA MEA SEAMNA CU EXPERIMENTUL CARABIAN,ADICA ITI LASA COSMARURI SI FRISOANE PROBABIL PT TOATA VIATA.
  Incercati sa va ginditi,acum in plina criza mondiala,cum ar arata ,SANATATEA,INVATAMINTUL ,INSTITUTIILE STATULUI,GUVERNUL ,DAR MAI ALES AROGANTA SI DISPRETUL ACESTORA,SUN CONDUCEREA USELISTA.
  Incercati si faceti eortul sa va imaginati cum ar arata emisiunile de la ANTENE,REALITATEA TV SI TELEVIZIUNEA ROMANA????????????
  Nu va doresc raul,oameni buni,tocmai de aceea va propun acest experiment ,totusi traumatizant,si cine stie,poate ca e bine sa va antrenati pt zile grele…………

  • Frank draga, observ ca starea sanatatii dumitale se deterioreaza rapid. Deaja ai cosmaruri. Sa stii ca nu mai este mult pana… Inteleg ca opozantii iti plac precum placinta caraibeana. Remediul este simplu: nu mai mananci placinta si nci nu mai urmaresti posturile TV care iti provoaca cosmarurile. Oricum aceste nu sunt decat doua, pe cand celelalte sunt cu mult mai multe. Nu trebuie sa te mai uiti nici la opozanti pentru ca, minositari fiind, nu au nici o putere asa ca nu mai pierde timpul cu flecareala lor. Concentreaza-te mai bine pe guvernanti pentru ca acestia, majoritari fiind, au si puterea dar mai ales obligatia de a face ceva (ceva bun si bine vreau sa zic). Procedand asa vei observa curand o imbunatatire a sanatatii tale (cosmarurile tin de domeniul mintal pare-mi-se). Maretele realizari ale guvernantilor iti vor umple sufletul de bucurie, mai ales daca te mai deplasezi prin piete sau magazine unde vei observa cum marea majoritate injura guvernul pentru incompetenta si hotie. Desigur acesti negativisti iti vor provoca o stare de nemultumire, dar care va trece repede intrucat de vei deschide televizorul vei auzi iarasi de o noua investitie mareata (un bazin de inot si o fantana arteziana intr-un sat fara apa). Bucuria ta va creste exponential cand vor apare numitii Igas si Funeriu care vor stalci limba romana de se va prapadi de ras pana si amicul nostru comun Vanghelie.

 49. Cosmarul continua-dupa idiotenia pe care KATY ANDRONESCU,a scos-o in piata publica,am fost curios sa vad cine sunt cei 40 DE HOTI,care au semnat pt sustinerea proiectului care ofera ,LENESILOR,CRETINILOR,IDIOTILOR,SANSA SA OBTINA IN CONTINUARE DIPLOME UNIVERSITARE,dupa care sa-i gasim bine infipti in PSD,PNL SI P.C. plasati prin tot felul de birouri ale statului,platiti evident de la ,BUGET’
  Si nu mare mi-a fost mirarea sa constat ca,unul din cei 40,ESTE SI…………………………SENATORUL INFRACTOR,MITUITOR SI CORUPATOR,CATALIN VOICU.
  Ei,dupa aceasta descoperire,mi-am data seama,de ce KATY ANDRONESCU,ESTE MAI TOXICA SI MAI UCIGASA DECIT COLESTEROLUL.
  Aceasta femeie,ESTE UN ADEVARAT ASASIN PLAIT DE NOI,PT A ASASINA PREZENTUL,DAR MAI ALES VIITORUL ROMANIEI.
  Pai ,CATALIN VOICU-ESTE MODELUL PERFECT CARE NE ARATA CUM ARATA CEI CARE AR FI AVANTAJATI DE LEGEA PROPUSA DE MADAME KATY…………..

  • Frank draga, sa stii ca astazi este ziua ta norocoasa. Sunt nevoit sa iti dau dreptate in ce priveste idiotenia care ar permite sa urmezi o facultate si ceva mai tarziu sa devii chiar doctor in stiinte fara a mai lua BAC-ul. O credeam femeie inteligenta, dar madam’ ne-a convins ca intradevar a fost “garantata” de Vanghelie. Acu nici tu nu mai fi asa carcotas ca si in tabara portocalie sunt destui care vin cu solutii potrivite “ca nuca in perete”. Ce parere ai de impozitul forfetar, nu cumva seamana cu propunerea lui KATY? Este totusi o deosebire, propunerea lui KATY nu va produce nici un fel de efect, decat asupra persoanei dumisale, eventual si a celorlalti semnatari, pe cand impozitul forfetar a facut ravagii in randul micilor intreprinzatori.

 50. Madalina,cred ca o postare se da de-a rostogolul prin lumea virtuala.
  Te rog daca poti salveaz-o,multumesc.

 51. Offffffffffffff,Madalina,iar sunt in spam,gata promit ca astazi sa nu mai scriu nimik,te rog scoate-l si pe asta si gindeste-te ca turnul de observatie-CA IN VIS EU ITI TRIMIT MULTE,MULTE PUPICURI DE MULTUMIRE………………

  Administrator:
  L-am scos Frank!

  • Ce mai faci prietene Frank, stau si astept, iar tu – “de lemn Tanase”. Pai se poate? Stand in asteptare, mi-au venit in minte versurile unui cunoscut cantec popular “Cand era sa scriu frumos, mi-a cazut condeiul jos”. Acu’ ca ai scapat condeiul jos, mai inteleg, dar sa o pui pe Madalina sa ti-l caute mi se pare necavalereste. Oricum raman in asteptare.

 52. Of, of, domnule Turn, uite cum iar ma faci sa ma ostenesc spre a te informa, desi, am multe treburi restante de finalizat la calculator.
  Inpozitul forfetar nu s-a aplicat niciodata, el a fost propus de domnul Niță (PSD), de la IMM-uri, in 2009, pe care domnul Pogea nu l-a mai aplicat in forma initiala.
  Hai sa rememoram :
  CITEZ:
  ,,Potrivit declaratiilor ministrului finantelor Gheorghe Pogea, impozitul forfetar ar putea fi introdus pentru domeniul imobiliar si constructii, comertul cu ridicata si cu amanuntul, hoteluri si restaurante, precum si in industria alimentara si a bauturilor. Tehnocratii de la Fisc si din Ministerul Finantelor spun ca inca se lucreaza la aceasta masura, nefiind stabilite definitiv domeniile si nici modalitatea de calcul.
  Initiativa introducerii unui impozit forfetar pentru anumite categorii de firme a fost readusa in discutie de PSD, dupa ce a mai propus si in anii trecuti o astfel de masura. Impozitul forfetar presupune practic impozitarea unei afaceri dupa dimensiunea sa (cifra de afaceri, numar de mese intr-un restaurant etc.), nu dupa profitul obtinut pe hartie, care apare de multe ori “cosmetizat”.
  ADAUG SI COMENTEZ:
  Ceea ce s-a aplicat, temporar, a fost IMPOZITUL MINIM raportat la cifra de afaceri din anul anterior.Acest impozit a fost BENEFIC pentru economie, pentru că multe firme fantomă, aflate in stand by pentru diverse tunuri sau verigi intermediare, s-au inchis, facand ,,lumina” in hațișul IMM-urilor. Au rămas firmele CU CIFRA DE AFACERI si activitate in 2009.
  V-o spune un om care stie despre ce vorbeste. 🙂
  Eu nu am platit NICIODATA impozitul minim, pentru ca, oricum, impozitul real pe profit a fost mai mare.
  In fine…turnule, potențial ai din plin, iar îți vei elimina carențele de informare, cu siguranță că ne vom regăsi , împreună, în Miscarea Populară. 🙂

  • @ZeV. Amice draga multumesc pentru invitatie. Presupun ca asta a fost, nu? Cum dai de adresa noii miscari da-mi degrab de stire ca sa ma misc si eu. Lasand gluma la o parte, ideea in sine nu este rea. Chiar se simte in atmosfera nevoia de a reimprospata aerul. Ceea ca ma ingrijoreaza este insa faptul ca voi asteptati ceva nou de la o miscare noua, fie ea si populara. Ma ingrijoreaza faptul ca miscarea inca nu s-a nascut, se afla in gestatie, dar judecand dupa prezumtivii parinti, tare mi-e ca vom avea de a face cu un avorton. Aici chiar nu glumesc, nu prea vad oamenii capabili de a genera acele idei care vor reimprospata aerul politicii si nu numai. Vad cum te zbati precum “rama in beton” cu crearea acestei noi miscari, dar se pare ca cei ce ar trebui sa o faca se simt mai bine asa, fara miscare si mai ales fara aer. Zilele trecute un fruntas politic – Th. Stolojan declara ca ideea unei noi miscari nu este agreata in randul partidului pentru ca nu este un produs al partidului ci se incearca impunerea ei, de undeva din exterior. In acest sens m-am referit la un posibil avort si nu din malitiozitate cum mai fac uneori. Ma informez si eu pe cat pot, desi nu as inchide robinetul izvorului care mi-ar aduce spre cunostina diverse informatii semnificative. In ce priveste impozitul forfetar, propun sa o “lasam balta”. Te simt drept un om inteligent care este in stare sa inteleaga ce am vrut eu sa zic, fara a mai fi nevoie sa revin acum cu noi detalii. Salve!

  • Evident ca am glumit. Nici eu nu cred ca partidul va genera, din interior, o astfel de miscare. Dar nici una exterioara partidului nu vad cum s-ar putea cristaliza si…rostogoli in teritoriu, in scurtul timp ramas pana la alegeri.
   In fine, se putea/poate si mai bine, dar este infinit mai rau cu raul malefic reprezentat de USL. 😉

 53. BRAVO PRIMARILOR psd IST & pnl ISTI, jud IASI pentru ORIENTAREA IN FAVOAREA SALVARII ROMANIEI !!!

  CUM SPUNE CITATUL,

  “Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”

  Si in vorba romaneasca numai imbecilii sunt cei care mai raman in USL.

  SALVATI MOLDOVA DE PESTA ROSIE !!!

  • Domnule STEFAN
   Cred ca precautia ar trebui sa prevaleze in raport cu starea euforica.
   De ce ? Cameleonii politici sunt , in general, precum triburile de nomazi, animati de interese si nu de crez doctrinar, sau de cine stie ce altrusime fata de cetateni. Asa cum vin, tot asa de repede, pot sa si plece in alta directie.
   E bine ca trec cu arme si bagaje la UNPR si PDL, dar sper, totodata, sa fie mult mai consecventi decat doctorul cu specialitatea ,,peste alunecos” numit Tudor Ciohodaru, in care nu am absolut deloc incredere.

  • …mai ales ca vreau ca acel spital nou, atat de disputat, sa raman centru oncologic.
   Pentru urgente, in afara vechiului spital, mai exista si UPU de la spitalul Sf. Spiridon.

 54. Pina reuseste Madalina sa pescuiasca textul pierdut,TURNULE,pt ca sa-ti poti omorii timpul cit mai placut iti fac o invitatie-INTRA PE BLOGUL-CRONICI GERULIENE.
  Vei gasi un material care sunt sigur ca va fi pe gustul tau-UN ACT DE SANTAJ SUB SEMNATURA UNUI OARECARE MAIOR DE SECURITATE ,care raspunde la numele de :
  ,ECANTERINA ANDRONESCU’
  Acum stau si ma intreb,l-a dat in judecata pe min . FUNERIU’dar pe astia de au publicat materialul ce o sa le faca,oare cui o sa-i toarne.
  P.S. TURNULE-cred ca dupa ce citesti-esti un potential candidat la MISCAREA POPULARA-cu conditia ca TRECUTUL COMUNIST-SA NU FIE O PROBLEMA-….
  haaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  • Draga Frank, cred ca astazi imi voi face timp pentru a citi cronicile recomandate. Am insa o nedumerire, ce inseamna “geruliene”? Mai am o banuiala, se intampla ceva ce eu nu stiu sau nu inteleg. Adineaori si ZeV mi-a facut o invitatie in noua miscare (evident ca in gluma). Acum revii dumneata cu aceiasi invitatie. Ma, voua va arde de glume? Si apoi sa mai stii tu Frank, ca eu nu cred in basme. Miscarea nu exista decat in mintea unora doritori de a aduce totusi o schimbare in aerul statut al politicii. Nici macar nu a prins contur si uite, pentru ca astazi sunt generos, va voi da un sfat. Luati-l ca este “pe gratis”. Observ de la o vreme un ins, Stefan Radoveanu, pre numele lui, care avanseaza idei ce ar sta la baza acestei noi miscari. Individul are un stil de exprimare care l-ar face sa rada pana si pe celebrul Vanghelie. Gasiti un om care sa stie sa articuleze niste idei pentru ca altfel compromiteti din start aceasta miscare ce se doreste noua. Daca are idei sa si le puna pe hartie, dar publicului sa nu le prezinte el ci unul care poate convinge.

 55. Silvestar-unde estiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii???????????????????
  offfffffff,greu da omul de tine-fa o vizita blogului Cronici Geruliene si vezi cu cine ai fost colega in invatamint………

  • ***Zapa – spune-mi tu.
   De ce să pierd timpul mergând într-un loc în care nu-mi face plăcere şi-l detest pe proprietarul blogului?

 56. Am sa obosesc, poate, nu degeaba. Societatea (asta in care traim toti) este formata din toti acesti traitori. Cine isi inchipuie ca poate emite judecati valabile pentru TOTI, dar netinand seama de TOTI, greseste, nu are in vedere intregul. Asa s-au nascut utopiile. Principiul yin-yang te poate duce spre generalizari valabile. Societate este un intreg, poti ocoli sau omite variabile.Iata judecata partiala. Poti sa te faci ca ocolesti impozitul forfetar (s-a discutat), dar nu poti ocoli (pana la urma irealizabil) ideea nastrusnica a Abaramburicai.? Asa este cand, vrei sa-ti dai dreptate. Este bine, exista animatzia, discutiile paralele, “paine” pentru presa, tv. Si? Pana la urma, este mai bine echilibrul, moderatia, ideile echilibrate fara tenta de “adevar” generalizator. Niciodata vrajba si beligeranta nu a creat echilibrul, rezolvarea problemelor. Acestea au creat “echilibre” precare, nu au durat, s-au intors impotriva societatii(si a adeptilor). Ce doriti sa faceti, ce saditi? Sunt modele economico-sociale cand, luand cat mai multe variabile, dandu-le un grad de variatie(importantza), putem lua in serios o societate echilibrata si cu valabilitate pe termen lung. Cu cat mai putine greseli, erori, cu atat mai multa viabilitate. Principiul, nu avem timp, noi construim, “ascunde” erori pe termen lung. Dinamica societatii nu permite gandire INGUSTA, viziunea nu este apanajul DOAR a unei personae. Asa, ne facem fiecare RO noastra, dodoloatza, ne mandrim cu aceasta si radem unii de altii. Mare realizare! Va place, nu va place? USL a realizat pe langa multe neajunsuri, a facut greseli si-a atras multe critici (reale), dar un aspect nu poate fi contestat. A demonstrat ca (cel putin acum, conjunctural) indiferent de doctrina, poate chiar interese (pot fi si ascunse), CEI CARE AU DEOSEBIRI INSORMOTABILE DE VEDERE, POT CONLUCRA. INTERESELE marunte, inguste nu rezolva problematica societatii.Poti invata si de la “opozanti”. Deci, picioarele in apa rece. PS. Poate parea nerealizabil ce soun eu. Da, este intr-o societate macinata de dispute si invrajbiri, veleitati. Qvi prodest?

  • Domnule SIMION, imi amintiti de Star Trek Next Generation.
   Va amintiti de rasa ,,borg” ? Era formata dintr-o intersectie de entitati care functionau doar impreuna, ca un tot armonios. Fiecare individ reprezenta o piesa imperfecta, perfect integrata in puzzle.
   Constat ca dvs vreti ca acest TOT care defineste specia umana sa ramana coerent, chiar daca fiecare este lasat de capul lui, considerând că in afara propriului cap, nu exista decat puncte de vedere si atitudini compet diferite. Cu alte cuvine, sustineti ca fiecare individ are dreptul la absolutul propriului eu, inclusiv in spatiul public. Adica, fiecare cu dreptatea lui.
   Abia acum, putem vorbi de o viziune UTOPICA, stimate coleg. 😉
   Cineva, trebuie sa faca, totusi, un compromis. Cine , cat si cum, domnule Simion. ? Si mai ales, in numele cărui ideal ? Să nu-mi spuneți că….suspendarea presedintelui poate fi asimilată unui asemenea nobil deziderat. 😉
   PS
   Nu pricep unde vedeti ,,conlucrarea” celor de la USL …poate aveți ,,acuitatea vizuală” mai bună ? Eu ,,văd” cu totul altceva, o structură care tremură din toate balamalele sub presiunea intereselor si orgoliilor. Că altceva nu-i leagă pe acesti domni jalnici și penibili. Iar ce-i leaga azi, îi va dezlega mîine…așa cum o arată dezertările în curs de transformare într-o adevărată hemoragie.

  • ***ZeV. Cand pui bazele unei constructii pe baza de gandirea unei singure persoane (chiar daca ai adepti, nu stii ce ganduri au), se poate ca viitorii locatarii sa nu agreeze “maretzia” acestei constructii. Vor vedea ei ulterior, ce bine a facut? Discutabil. Pot fi criticat, pot fi combatut, asta este. Utopie? Ideal, concept politic sau social generos, dar irealizabil, datorita unor conditii, sau date obiective. Nu doresc sa discut cu tenta politica, nu agreez (desi am dat un exemplu, doar exemplu). Din nefericire v-ati oprit la jumatate, erau de avut in vedere majusculele.Vorbeam de utopie, dar dadeam si un model ec-social. Nu este greu, avem exemple. Iata, modelul suedez, American etc. Sunt discutabile, dar nu utopii. In dinamica societatii, pot fi aduse corecturi (cine vrea).Plec de la idea ca, ceea ce este rodul gandirii oamenilor (mai multi), de ce n-am face si noi?. Nu suntem saraci din cauza ca nu avem resurse sau, natura a fost cruda cu noi. Suntem saraci cu duhul, nu avem atitudine, usor ne punem viata si soarta in mana vanzatorilor si veleitarilor, avem incredere in persoane care, ne servesc vorbe, adesea minciuni, promisiuni etc. “Cand te oparesti cu ciorba, sufli si in iaurt”. OK? Asa. Individul lasat de capul lui, va purta propria “personalitate”, dar, indiferent de timp si spatiu, va trebui sa respecte legile, regulile de convietuire. Da, este utopie, cetateanul, in spiritul dreptului international isi poate permite orice, inclusiv sa incalce legea. Avem “succesuri”, asta ne ofera exemplele prezentate in massmedia. Spunea cineva, “sa ne fereasca d-zeu de “vrednicia” incompetentului si de “desteptaciunea” analfabetului”. Nu a zis-o eu. PS. Dezertarile? “Ceva este putred in Danemarca! “.

 57. Ref Monica Macovei,

  Merge si ea din pacate pe drummul deschis de Lazaroiu. Cred ca si in ceea ce priveste parasirea unui partid ca si la guvern aceasta intai se face si apoi se comunica. Vorba unchiului mei Bibita care mare crai fiind el intrebat la ce se gandeaste ca sa… a raspuns mie mai intai….si apoi ma gandesc.
  Asadar MM trebuia sa taca decent sau sa spuna ca isi va da demisia din PDL odata cu demisia din PE. 🙂
  In rest aprob cele scrise in ultima ei interventie de pe blogul personal:

  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=719

  • Ioane, pe Lazaroiu nu l-am auzit vorbind ca ar putea pleca din guvern…ca din partid nu putea fi exclus, nefiind membru de partid. 😉
   Probabil si-a imaginat ca bunele sale intentii vor fi corect interpretate de decidenții partidului. 😉

  • Nu ma refeream textual ci ca metoda sau mai bine zis stil. Stil de care s-a contaminat de pe la alde Axinte. 🙂

  • Doamna asta căreia voi îi spuneţi MM în primul rând trebuie să demonstreze că:
   POATE SĂ FACĂ CEVA!
   Nu doar, bla-bla-bla, ăla e hoţ ăla e corupt şi ălalalt n-are insignă la dască!
   Execrabilă emisiunea de ieri de la Turcescu!
   🙂 🙂 🙂

  • Doamna asta căreia voi îi spuneţi MM în primul rând trebuie să demonstreze că:
   POATE SĂ FACĂ CEVA!
   Nu doar, bla-bla-bla, ăla e hoţ ăla e corupt şi ălalalt n-are insignă la dască!
   Execrabilă emisiunea de ieri de la Turcescu!
   🙂 🙂 🙂

  • Doamna asta căreia voi îi spuneţi MM în primul rând trebuie să demonstreze că:
   POATE SĂ FACĂ CEVA!
   Nu doar, bla-bla-bla, ăla e hoţ ăla e corupt şi ălalalt n-are insignă la dască!
   Execrabilă emisiunea de ieri de la Turcescu!
   🙂 🙂 🙂

  • Nah c-o dădui în boala lu’ Zapa bâlbâitu’!
   Că numai el postează comentarii la dublu.
   Scuze.

 58. Am postat pe blogul doamnei Monica Macovei, urmatoarele :
  Doamna Macovei, nu va spun decat doua lucruri :
  1. Imi cer scuze in numele unor amici patimasi care va terfelesc imaginea pe anumite bloguri, chiar daca ei vor fi in cunostinta de cauza, doar dupa ce scuzele mele vor fi admise de administratorul dvs , iar ei vor citi acest blog. 😉
  2. In legatura cu Rosia Montana, am convingerea ca seful statului s-a informat temeinic asupra tuturor avantajelor si/sau riscurilor potentiale derivate din implementarea acestui proiect minier, vital pentru perspectiva economica a Romaniei. Si, aparent paradoxal, demararea exploatarii amplifica sansele ca zona aurifera, inclusiv comunitatea aferenta, sa beneficieza de fonduri pentru ecologizare si protejarea siturilor arheologice.
  S-a vorbit prea mult in Romania si s-a vorbit prea mult in necunostinta de cauza. E timpul sa purcedem la treaba si sa luam, in fine, deciziile majore impuse de cerinta adaptarii la un nou curs mondial.

  • Pupinfundistule!
   Salcie ce eşti!
   Huo!
   Afară cu Monica Macovei-Gherghescu din partid!
   🙂 🙂 🙂

  • Bingo, Ioane, in fine am citit aceeasi apreciere in care eu cred de mult , gandita si postata de un prieten , in paralel, care poate fi banuit de orice altceva, dar in nici un caz de subiectivism partizan :
   ,,dl Funeriu cel mai bun ministru postdecembrist “

 59. Boala nu ocoleşte pe nimeni

  Când eşti bolnav, toţi te părăsesc, şi prietenii, şi colegii, şi familia. Ba, cei din familie poate se şi roagă să crăpi mai repede în speranţa că le rămâne şi lor, acolea, ceva. E trist să nu ai pe cine trimite să-ţi aducă o pâine, să nu-ţi poţi face o cană de ceai şi să ajungi să te târâi pe podea, urlând de durere, cum se târâie şarpele pe pământ.
  Am văzut mai devreme un documentar pe Reality Zone despre o actriţă din serialul “Tânăr şi neliniştit” care avea dureri de şale înfiorătoare. Nu urmăresc serialul, aşa că nu pot spune ce rol are. Singurul lucru care i s-a propus in urma investigaţiilor, a fost operaţia pe coloană, dar nici un medic nu-i garanta vindecarea, (care medic e nebun să garanteze pe o operaţie pe coloană?) existând şansa, în procent foarte mare, să ajungă în scaun cu rotile.
  Sugur că femeia a refuzat şi, după îndelungi suferinţe, s-a orientat catre medicina alternativa. N-am apucat sa vad sfârşitul documentarului pentru că am adormit dar…
  Documentarul m-a impresionat foarte mult pentru ca m-am regasit pe mine cu durerile de şale şi, implicit, de picioare, avute în vară când afară era mai cald. Parcă ar fi fost turnat după cele povestite de mine.

 60. Un amic ,,cutremurat” aflat in cautarea si reagregarea propriilor minți pierdute, ,,onorează” blogosfera cu următoarea ,,cugetare” :
  CITEZ:
  ,,Monica Macovei-Gherghescu îţi reamintesc că una din îndatoririle Parlamentului, ca instituţie, este să-şi apere parlamentarii! ”
  ,,…numai un parlamentar diliu s-ar pronunţa într-o asemenea cauză fără să ştie care sunt acuzaţiile şi care sunt probele ce susţin aceste acuzaţii.”
  COMENTEZ :
  Ca urmare, îmi pun și eu, o întrebare retorică (sau mai multe): oare de CINE trebuie ,,apărat” (în sensul de ferit) parlamentarul ?
  De justiția statului de drept ? Are, onor alesul boborului, vreo jenă în cur care l-ar putea împiedica să dea nas în nas cu o instanță competentă, întocmai ca orice cetățean CU DREPTURI ȘI OBLIGAȚII EGALE al națiunii române, deplin integrată în Uniunea Europeană ?
  Este parlamentarul roman, privat de serviciile ..nababilor din avocatura românească de milioane de euro ? Alți cetățeni au, oare, ,,acces” , la rându-le, la invocarea a tot felul de excepții de neconstituționalitate și la asistența eminențelor cenușii din casta marilor firme de avocatură specializate în specularea tuturor chichițelor din legi/coduri, pe care TOT EI le-au ,,strecurat”, în calitate de…. legiuitori ? O mână….,,spală” pe alta, nu-i așa, stimați colegi ?
  Ce și câte privilegii le mai acordăm parlamantarilor noștri, pe care nu noi, i-am împins să ne vândă gogoși în campaniile electorale ?
  Punct. Deocamdată.
  Că răspunsurile, cu siguranță nu vor veni de unde ar trebui să vină.

  • …Puțintică răbdare…că acum ciocănește tastatura de mamă mamă…. sper să aibe una de rezervă. 🙂 🙂 🙂

  • Beiiii necutremuratule! Dacă tu vrei ca unui parlamentar să i se ridice imunitatea parlamentară că aşa i s-a năzărit nu ştiu cărui procuror, fă bine ia-o pe Monica Macovei-Gherghescu de mânuţă şi roiu’ în Congo unde preşedinte este maimuţa Bongo!

   Trebuie să înţelegi capsomanule că nu legea este devină că în Parlament au ajuns câţiva profitori avizi de îmbogăţire rapidă!
   Noi electoratul suntem de vină!
   Noi i-am votat!
   Aşa că scuteşte-mă cu scărpinatul fundului pe după gât care este practicat de Monica Macovei-Gherghescu!
   Gata!
   M-am fript o dată, a doua oară nu mă mai frig!
   S-o voteze cine vrea!
   Eu şi ai mei n-o votăm nici bătuţi la fund cu urzici!
   Şi s-ar putea să nu votăm nici PDL-ul dacă Monica Macovei-Gherghescu, Cristian Preda şi încă niscaiva reformişti -habarnabişti mai fac mulţi purici prin PDL!
   Bagă bine la cap ce spun!

  • ..Ai vazut, silver, il cunosc pe dement ca pe buzunarul meu…uite, chiar acum cred că are un pahar cu Chivas langă el. 🙂

  • Am uitat ceva:
   OFTICOSU’!
   OFTICOSU’!
   OFTICOSU’!
   🙂

   PS Da ce credeai bre Arginţico?
   Că te las io pe tine aşa neterminată!
   🙂 🙂 🙂
   Sau trăgeai speranţa să mă fi călcat vreo Volgă neagră!
   🙂 🙂 🙂
   Stai că acum trebuie să-l ciupesc un pic de DOS pe monseur ZeV ca să facă precum locomotiva în depou!
   Să scoată aburi pe nări!
   Puf-puf-puf!

   În concluzie:
   ZeV NU O MAI ARDE ATÂTA CU MACOVEI-GHERGHESCU CĂ O ARZI AIUREA DUPĂ BUREŢI PRIN DEŞERT!
   MACOVEI-GHERGHESCU NU VA PUTEA FI NICIODATĂ UN BUN POLITICIAN!
   NU STĂPÂNEŞTE MICI ARTA DIALOGULUI NICI ARTA COMPROMISULUI!
   ORI POLITICA FĂRĂ DIALOG ŞI COMPROMIS NU “SE EXISTĂ” DECÂT ÎN CONGO UNDE PREŞEDINTE ESTE MAIMUŢA BONGO!
   Ai pupiu pe amigdale!
   🙂 🙂 🙂

  • N-am Chivas!
   Amicul meu englez cred că atunci când a pus etichetele pe pachete era beat precum pupăza din plop!
   Mi-a trimis pachetu’ cu Bourbon şi Caporale năucu’ naibii!
   🙂 🙂 🙂

  • ZeV,
   Parlamentul are comisie juridica si deci poate analiza juridic nu judecatoreste o speta.
   In situatia in care apare ca evidenta lucratura politica la atat se poate referi parlamentul stopeaza actiunea dar numai in conditiile sezizarii procurorului general despre comiterea unui abuz judiciar , PG care este obligat sa cerceteze prin mijloace specifice acuza la adresa anchetei si a procurorului de caz si daca parlamentul are dreptate atunci procurorul respectiv intra el la tarbaca altfel procedura se continua . Dar atentie parlamentul nu poate apara un parlamentar fara a -si insoti apararea de o acuza clara privind o actiune de natura politica. Daca nu are probe pentru asa ceva tb sa faca ciocul mic. Am mai explicat demult acest punct de vedere pentru ca nu se poate lasa nici parlamentarul la discretia oricarui gaozar de procuror.

  • diaconu Eusebiu,
   Cand faci sa-ti functioneze si ptr mine sau ZeV(or fi si altii loviti de furcile tale diaconine)acel blog ?

  • @ION ADRIAN
   (Spre stiinta : Licheaua Politica)
   01.06.2011
   ,,Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.”

   CE MODIFICĂRI PROPUNE PREŞEDINTELE:
   …………………………………………
   ,,- La art 109 răspunderea penală a miniştrilor în mandatul lor se stabileşte prin lege organică, iar decizia se ia doar de către Curtea Constituţională.

   – Imunitatea politică a parlamentarilor a rămas doar pentru declaraţiile politice şi activitatea parlamentară, în rest nu mai este nevoie de un aviz al Parlamentului pentru arestarea lor.”

   COMENTEZ : NO COMMENT

  • ion adrian
   Stai linistit.
   Daca Licheaua vrea sa postez pe blogul lui, trebuie sa indeplineasca, simultan, doua conditii :
   1. Sa ma roage frumos
   2. Sa-mi spună, pas cu pas, cum sa procedez.
   Intre noi doi fie vorba (adica eu si cu tine), putem, foarte bine , sa comunicam si aici.
   Evident, cu voia gazdei. 😉
   Intr-un fel, este mai bine sa stii că cineva îți urmărește cu atenție felul în care te exprimi, pentru că altfel, poți aluneca ușor pe panta escaladării limbajului ,,colorat” în detrimentul dezbaterii de idei. Mai ales dacă un cocoș se întâlnește cu alt cocoș. 😉
   Oricum, din punctul de vedere al audientei, epigonul nu are cum sa rivalizeze cu mentorul lui, adica ,,feblețea”. 🙂 🙂 🙂 🙂
   PS
   Stai sa vezi ,,ce bâzâie” acușica. 🙂

  • ZeV, Trebuie gasita si o cale de reactie a omului politic contra abuzului de justitie ca presiune sau sanctiune politica. Trebuie sa poata sa cheme in instanta acel procuror care dupa ce-l face arsice si-i distruge imaginea da un NUP sau dupa ce un judecator infirma total printr-o sentinta irevocabila alegatiile procurorului. Altfel se submineaza echilibrul puterilor in stat si ne trezim intrun film serial corean despre intrigi de palat si lupta factiunilor din jurul tronului. Acolo se si moare ca suntem in evul mediu.

  • Asa este, Ioane, dar, doar daca admitem ca justitia nu se poate elibera, prin definitie, de imixtiunea factorului politic.
   A nu se confunda cu neprofesionalismul procurorului, care se poate demonta foarte repede in fata instantei.
   Daca este asa, atunci am putea conchide ca Adrian Nastase are dreptate atunci cand se vaita ca este ,,hartuit politic”. De prin 2005, numai lamentarile acestui po(m)ponel aud. Dar niciodata nu a produs vreo proba…nici el si nici grupul de parlamentari care au facut zid in jurul lui si care au studiat dosarele procurorilor. 😉
   ..Si daca este asa, inseamna ca democratia nu functioneaza in Romania. Ba chiar mai rau, nu va functiona niciodata.

  • …IAR DACA ESTE ASA, INSEAMNA CĂ AVEM UN MOTIV IN PLUS SA ELIMINAM IMUNITATEA ! DOAR ASA SE POATE SPARGE CERCUL VICIOS AL UNEI EVENTUALE IMIXTIUNI ! Pentru ca…POLITICENII ar insemna ca intretin aceasta practica SI TOT EI trebuie descurajati. Cum ? Stiind că POT ORICAND, DACA SE INVARTE ROATA, sa intre in colimatorul justitiei. Si atunci, vor sta cat mai departe de tentatia influentarii actului de justitie.
   Sunt convins, ca asa a rationat Presedintele.
   Intelegi, Ioane, ce spun ? Asa sper…. 😉

 61. ***diaconu Eusebiu scrie PS Da ce credeai bre Arginţico?
  Nu, nu credeam nimic. Atât îţi spun că mă bucur că ai revenit. Uite, ai mai animat puţin pagina şi eu sunt convinsă că tu mă citeşti, deci nu vorbesc singură.

  • Buna dimineata
   Foarte corect si exhaustiv comentariul tau. As fi lasat, totusi, ghinionistii la urma, pentru ca, dupa parerea mea, sunt nesemnificativi ca pondere. 😉

 62. A plecat postarea inainte de a o scrie .Bun a seara,o placere sa va regasesc in acelasi format 🙂 ceva merge greu asa ca imi ramane sa revin maine seara …

 63. Aaaaaaaaaaaaaaaaaa trădareeeeeee!
  Unde mi-e postareaaaaaaaaaaaaaaa?
  🙂 🙂 🙂
  Am fost manipulat!
  Am fost sabotat!
  Am fost înşelat!
  Hau gata noapte bună!

  • Zeby asta-i procuror ,nu Macovita 😆 😆 …abia astept sa-i cheme la bara ,nu sa danseze 😆

  • Mada,
   Iar se aseaza postarile aiurea . Desigur Puiu este mereu cel din urma dar nici chiar asa. 🙂

  • Cardinale fi-ţi-ar boneţoica din creştet a naibii! Dă-i vreo două la gioale lu’ ZeV că s-a turbat şi i-au luat-o razna giroscoapele şi busolele!
   Ia fă mişto de el şi întreabă-l cine cui are de dat vreo 10.000 de lei!
   🙂 🙂 🙂
   Eheheeee Macovei-Macovei

  • Ntz!
   Blogu-i normal!
   Doar ZeV s-a sucit!
   🙂 🙂 🙂

  • Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

   Seara, târziu, vine baiatul supărat de la o întâlnire, cu ochiul vânăt, şi se aşază pe scaun lângă taică-su:
   – Ce ai păţit, fiule?
   – Mi-a dat prietena un pumn şi a plecat, iar acum sunt singur!
   – Păi, nu i-ai spus ce te-am învăţat eu: – Timpul se opreşte în loc pentru mine când privesc în ochii tăi?
   – Aaa, aşa era?! Eu i-am spus: – Ai o faţă de îmi stă ceasul.

  • Sistemul tau de referinta s-a schimbat, Cine/ce este acest sistem ?
   Probabil, actul aditional nr. 1/01.10.2011 la contractul de mercenariat datat 2005. 😉

  • Sondaj 😆

   Un sondaj facut de un britanic spune asa:
   – daca sotia lipseste o noapte de acasa, a doua zi sotul suna zece din prietenele ei dintre care doar doua confirma ca aseara a dormit la ele;
   – daca sotul lipseste si sotia suna zece din prietenii lui, opt afirma ca aseara a dormit la ei iar ceilalti doi sustin ca inca se afla acolo.

  • ***MădăMădă – Bună dimineaţa! 😆
   Acum nu se mai întâmplă… dar ieri se duceau toate comentariile in sus dupa comentariul lui Gabi, din 4 oct, ora 11:13 pm.

   Administrator:
   Merci Silver. O sa verific. Daca se mai intampla te rog sa ma anunti, mie nu imi apare in panoul de administrare.

  • Fostul preşedinte al CEC, actual director în cadrul Băncii Naţionale a României, Eugen Rădulescu, crede că toate pensiile ar trebui impozitate în România. “Sunt sute de mii de pensionari frauduloşi în România”, spune acesta. Totodată, 30% din bugetari ar trebui daţi afară.

   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/director-bnr-toate-pensiile-ar-trebui-impozitate-sunt-sute-de-mii-de-pensionari-fraudulosi_876579.html#ixzz1ZvpzPGqw

  • In toata UE si ELVETIA castigurile inclusiv pensiile sunt impozate alaturi de celelante venituri financiare.

   Imaginati-va un pensionar cu o pensie cumulata familial de 1’000 RON / luna + 700 RON / luna, doua apartamente si realizeaza un venit inclusiv chiria incasata de pe un apartament 3’200 RON / luna trebuie impozat sau nu ?

   Impozarea este un instrument de solidaritate a ajuta pe cei in adevarata nevoie.

   usl ISTI (sa nu zic fascisti) propaga ideea solidarizarii generale pentru voturi si nu pentru BINELE NATIUNII

  • “Vraja cu postatul nu tine”

   ion adrian a scris pe 05 Octombrie 2011, 04:22 pm

   De ce nu tine Sebi? Dar poate ca ai dreptate si trebuie sa luam in considerare toate posibiltaile, inclusiv ca este o intentie pe care tu nu vrei s-o recunosti, mai ales ca ti-am scris si pe adresa aia de gmail pe care o indici la tine pe blog, dar nu ai raspuns.
   Deci sa luam in considerare si ipoteza ca obliatiile de ” legionar”(tu afirmi asa ceva) in nu stiu ce legiune romana, ca, cu aia straina la varsta ta s-a cam gatat gheseftul, te fac sa ne blocezi pe noi. 🙂

   PS Sincer, eu nu cred in asa ceva, dar daca insisti in niste prostii prea mult, am si eu cate o reactie, doar asa demonstrativa.

  • Sebi vad ca ai aplicat a 11-a porunca de la Ghitza si le-ai rezolvat si colo si colo. OK

 64. Un zâmbet la cafea… 😆

  Mama se apropie de băieţelul ei, care tocmai se băgase în pat, şi-i spune:
  – Uite, ţi-am cumpărat o carte cu poveşti…
  Băieţelul o ia entuziasmat, o priveşte atent, o întoarce pe toate părţile, apoi întreabă nedumerit:
  – Cum se bagă în priză?…

 65. Ieri, la Pitesti, trebuia sa aiba loc un miting de protest al pensionarilor. La miting, s-a prezentat UN SINGUR pensionar, 50 de jandarmi si cativa politisti.

 66. Citatul zilei 🙄

  Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici.
  Maurice Coyaud

  • Completare

   Remanierea a fost şi rămâne un subiect de presă, o obsesie a Realităţii tv, preluată foarte des de cei care nu sunt atenţi la declaraţiile de presă ale premierului.

 67. @Silverstar
  Foarte bun comentariul la care ai facut trimitere, asta arata ca Monica Macovei are sustinerea presedintelui si poate forta o oarece schimbare (in bine) de mentalitate in partid.
  Dar va fi foarte greu si nu stiu cata rabdare va mai avea doamna Macovei, atacata din toate partile, inclusiv de bloggeri cu notorietate.
  Acestia din urma, prin atitudinea lor jignitoare si agresiva la adresa doamnei MM, dau impresia ca nu vor binele partidului. 😉

  • …la adresa doamnei Macovei, CPreda, primarul Negoita, etc. 😉

  • ***ZeV – eu o apreciez foarte mult pe doamna MM şi cred în bunele ei intenţii în ceea ce priveşte PDL. Am apreciat-o încă de pe timpul când era ministru.

  • Silver
   Foarte bine, fiind cel putin doi, poate reusim sa-l aducem la sentimente mai bune si pe amicul comun zis si Zăpăcilă. Nu Zapa..ăla este Zapaievici. 🙂 🙂 🙂

  • Din păcate ZeV eu am niscaiva deficienţe la coloană!
   Nu pot să mă înclin sau să mă sucesc.
   MONICA MACOVEI ŞI CRISTIAN PREDA TREBUIE EXCLUŞI DIN PARTID!
   MONICA MACOVEI ESTE UN BUTOI DE VENIN CARE OTRĂVEŞTE TOTUL ÎN JURUL EI.
   EA AR TREBUI SĂ SE REFORMEZE PE EA ÎNAINTE DE A CERE REFORMAREA CELOR DIN JURUL EI!
   DECI SCUTEŞTE-MĂ ŞI NU MAI CĂUTA SĂ O PLASEZI PE MONICA MACOVEI ÎN PREAJMA PREŞEDINTELUI!
   DACĂ UNII PUN BOTUL LA VRĂJEALA TA, EU NU PUN.
   În rest rămâne cum am stabilit:
   DACĂ MONICA MACOVEI-GHERGHESCU ŞI CRISTIAN PREDA NU SUNT DAŢI AFARĂ DIN PARTID, EU ŞI CEI ASEMENEA MIE NU VOM VOTA PDL! PUNCT!

   PE NEGOIŢĂ SUNT FURIOS DEOARECE ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ OPREŞTE, BA APA CALDĂ, BA APA RECE, BA TELEFONUL, BA GAZELE, BA, BA, BA, BA! M-AM SĂTURAT PÂNĂ-N GÂT DE MODERNIZĂRILE LUI! SUNT DEJA ISTERIC!
   Dar asta nu inseamnă că Negoiţă nu este un bun primar!
   Eu aseară am scris un comentariu care se pare că s-a pierdut.
   Şi am explicat multe acolo.

  • Posteaza-l si pe blogul tau. Chiar daca nu pot/stiu scrie acolo, cel putin, inca pot citi. 😉

  • ..Plec acum pe teren, dar, pana ma intorc, scrie te rog patru nume de personalitati din PDL pe care le agreezi/simpatizezi/creditezi cu incredere ca pot sustine/promova reforma reala a partidului si totodata a statului roman si care detin parghii de decizie in partid.
   In afara de Elena Udrea, care este a cincea. Fereasca sfantul, nu am vrut sa spun a cincea roata de la carura. 😉

  • La categoria masculi:
   Boureanu, Berceanu, Blaga, Videanu şi ăla micu a lu’ conu Paleologu!
   La categoria viespi (adică muieri drăcoase şi afurisite):
   Udrea, Boagiu, Anastase, Turcan şi din urmă vine Vass (spun că vine din urmă deoarece mă mai gândesc)

   Deci repet ca să fim bine înţeleşi:
   În PDL am doar o Febleţe şi un Febleţoi!
   Udrea şi Boureanu!
   Restul celor menţionaţi, sunt doar “agreaţi”!
   Şi sunt ferm convins că dacă toţi cei pe care i-am menţionat lasă deoparte orgoliile şi bat palma, jar mănâncă USL-ul!
   Nu uita că mie nu imi place PDL.

   Încă ceva: despre marinar nu am amintit deoarece el este undeva sus! Râzând glumind e la categoria “divinităţi”!
   Adică e cum ar fi la ortodocşi:
   Nu le convine ceva, trag câte-o ‘mnezeire şi niscaiva cristoşi, dar duminca oricât i-a supărat Ăl de Sus tot la biserică se duc să se închine!
   🙂 🙂 🙂

   Vraja cu postatul nu ţine!
   Nu ţine, deoarece la mine în ogradă 24 din 24 ore postatul este free.
   Nu înţeleg cum poate Zapa să posteze şi voi nu puteţi!
   Există însă o posibilitate:
   Să postaţi de sub nişte servere pe care serverul meu le sictireşte!
   Dar este exclus nu?
   Doar aţi spus că voi sunteţi liberi cugetători nu sunteţi postaci de meserie!
   Hihihi!

  • De ce nu tine Sebi, Dar poate ca ai dreptate si trbuie sa lam in considerare toate posibiltaile inclusiv ca este o intentie pecare tu nu vrei s-o recunosti, mai ales ca ti-am scris si pe adresa aia de gmail pe cre o indici dar nu ai raspuns.
   Deci sa luam in considerare si ipoteza ca obliatiile de ” legionar”(tu afirmi asa ceva) in nu stiu ce legiune romana, ca cu aia straina la varsta ta s-a gatat gheseftul te fac sa ne blocezi pe noi.:)

   PS Sincer, eu nu cred in asa ceva, dar daca insisti in niste prostii prea mult, am si eu cate o reactie, doar asa demonstrativa. 🙂

  • Adriane îmi menţin părerea:
   ŞI TU ŞI ZeV V-AŢI ZUZIT LA NEURONI!
   ….ca să n-o spun p-aia dreaptă că: V-AŢI ŢICNIT!
   (ori poate aţi cules via )
   Faptul că voi doi nu puteţi posta la mine în ogradă este problema voastă nu a mea!
   Verificaţi-vă râşniţele că la voi este problema!

   PS Dacă tu te aştepţi ca eu să deschid vreodată adresa de gmail ca tot boborul Terrei să vază ce am vorbit eu cu X sau Z, n-ai decât să aştepţi!
   Am o adresă de Yahoo, pe care tu o ştii, deci dacă ai ceva de comunicat comunică-mi acolo!
   PS2 Ca să ştiţi şi voi, adresele de gmail nu numai că sunt monitorizate!
   Sunt stocate absolut toate mesajele (integral) timp de 5 ani de stăpânii lui Monica Macovei!
   Grupul de la Roma, un grup de interese european cu vădite apucături anti-americane!
   Pam-pam
   Deci scutemua cu gmailul.

   Nu glumesc!

 68. ,CODUL DE INTEGRITATE,S-AU PARTIDUL STATUILOR’

  E clar si trebuie sa fie clar de la inceput,PD-L este deocamdata singurul partid care joaca pe scena politica care prin anumiti membrii ai sai isi pune problema-INTEGRITATI SI A UNUI COD AL INTEGRITATII.
  Cum tot asa,PD-L este atipic,cu toate ca este la guvernare-INCEARCA CONCOMITENT SI O REFORMARE O SCHGIMBARE IN INTERIOR,lucru pe care partidele il fac de obicei in OPOZITIE.
  Nu voi comenta acum daca acest lucru este bun ori rau,doar am remarcat ,EFORTUL UNOR LIDERI DE A ATACA SI ACEST SUBIECT ATIT DE DELICAT,si periculos,mai ales cind te apropii de o campanie electorala si ,VOTANTUL ITI BATE IN GEAM.
  Asadar MONICA MACOVEI SI BATALIA EI CU CORUPTIA,CORUPTII,FRIPTURISTI ,OPORTUNISTII,ETC.
  Dupa ce i-am vazut si revazut de cite-va ori prestatia alaturi de TAPALAGA SI TURCESCU,am inceput sa ma intreb foarte serios,OARE CUM AR ARATA UN PARTID CONCEPUT ,GINDIT DUPA PERCEPTELE DOAMNEI MONICA MACOVEI.
  Si trebuie sa recunosc ca m-am inspaimintat-DUPA CE MI-A TRECUT PRIN CAP INCHIZITIA,IN FAZA A DOUA,MI-AM DAT SEAMA CA AR FI UN PARTID POPULAT DE STATUI,la care alegatorii sa faca pelerinaj,sa aduca flori,si…………….probabil sa se intoarca la cei vii-DIAVOLII PESEDISTI,USELISTI SI PECISTI,BINE GARNISITI CU CEI MAI MARI TICALOSI AI NEAMULUI.
  Intotdeauna am pledat pt MORALITATE,ONOARE ,CINSTE SI VIRTUTE-DAR,A IMPINGE LA EXTREM,A DEVENI FANATIC,ESTE MAI MULT DECIT PERICULOS,IN CIRCUMSTANTELE DATE-
  ,DOAMNA MONICA MACOVEI-ASTA-I POPORUL ROMAN DE MII DE ANI:
  HOT,IPOCRIT,DUPLICITAR,JMECHER,OPORTUNIST SI FRIPTURIST………..
  Sigur sunt si oameni onesti,cinstiti-DAR AIA NU INTRA IN POLITICA-INCHIZITIA PROPUSA DE DV,AR DUCE LA O SITUATIE DE-A DREPTUL HILARA-ATI RAMINE IN PARTIDUL PD-L DV DOAMNA MACOVEI SI BIETUL TAPALAGA,GATA SA STINGA LUMINA………….

  • ….Cand eu iti spun ca electoratul este eterogen si in mare parte …rural, ai replicat ca sunt needucati, puturosi si…bolsevici.
   De fapt, sunt romani cu drept de vot si trebuie respectati cu bune si cu rele, si care, chiar daca ei, simpli cetateni ,,turmentati”, sunt inerti si conservatori, vor sa vada in politicenii pe care i-au ales (sau nu inca), modele capabile sa le ofere motivatia de a vota si, eventual, sa-i urmeze. Cand vad ca un partid se complace in suficiență si nu face nimic in sensul schimbarii perceptiei generale, NEGATIVE, fata de clasa politică, atunci vor privi cu neincredere si vor vota în consecință….sau nu vor vota de loc.

  • @Frank Zappa (King),
   Afirmi ca poporul roman este”hot, ipocrit, duplicitar, jmecher, oportunist si fripturist”. Acum imi dau seama de ce a votat asa cum a votat si cum, probabil, va mai vota. Dar, sa spui ca poporul roman este asa de mii de ani, mi se pare o impertinenta prea mare din partea ta. Ai noroc ca nu traiesti pe vremea lui Tepes!…

  • Bravo Zapa!
   Dă-le-n gură ca la coasă şi lu’ Tapalagă şi lu’ Macovei-Gherghescu!
   Văd că sunt foarte mulţi cei ce au uitat foarte repede mizerabilele atacuri ale lui Tapalagă la adresa Preşedintelui, la adresa Elenei Udrea şi (aici mi se fâlfâie) la adresa PDL.
   Toate aceste atacuri au fost comandate direct de Macovei-Gherghescu!
   Răscoliţi arhivele şi căutaţi materialel scrise de de Tapalagă şi de sluga sa Biro!
   Urmăriţi datele apariţiei şi o să aveţi surpriza ca să constataţi că aceste materiale au apărut exact atunci când Macovei-Gherghescu trebuia să impună României ordinele Europei de la Roma, ordine primite de ea prin intermediul monseurului comisar european!
   Ştiţi voi care!
   Marinarul a crezut în buna ei credinţă până s-a fript!
   Aşa cum m-am fript şi eu ca alegător!
   În acel moment ura şi la gară!

   Ceea ce nu înţeleg eu este atitudinea lui ZeV, care la alegerile din partid a fost clar poziţionat pro-Blaga! Acum îl văd poziţionat pro -Macovei! Macovei fiind cea care a generat ruptura dintre marinar şi bătrânii partidului!
   Hihihi…cineva o să turbe rău de tot când va citi asta!
   Mi se fâlfâie!

   Şi încă ceva! Macovei este reprezentanta gărzii vechi a securităţii! Garda care a făcut poliţie politică şi care după revoluţie au fost albiţi de Păunescu şi Vlădescu prin arderea dosarelor la Berevoieşti!
   Nichitam – pam-pam!
   Naşpa nu?
   🙂

 69. Silvestar ti-am citit textul si in mare parte sunt de acord cu tine.
  Trebuie insa sa fiu onest,stii foarte bine cit de aspru si dur am criticat corpul profesoral,caruia i-am aruncat toate adevarurile in fata,dar acum sunt obligat sa spun urmatoarele:
  Dl. Ministru funeriu,n-ar fi reusit in aceasta campanie de ,IGIENIZARE A INVATAMINTULUI’daca nu ar fi avut alaturi de el,un mare numar de ,PROFESORI TINERI,CURATI SI DEMNI,care sa puna umarul la ,SCHIMBAREA,din temelii a invatamintului romanesc,si probabil si profesori mai in virsta,care din varii motive pina acum au stat in umbra.
  In rest,cel putin pt moment n-am altceva de comentat si de spus,decit ca,am fost surprins in mod de-a dreptul placut de RECTORUL UNIVERSITATII TIMISOARE,UN PARLAMENTAR P.N.L.care intr-un mod mai mult decit inteligent si elegant a facut-o praf pe doamna andronescu.Tot cu aceasta ocazie mai trebuie sa remarc ceva-DL RECTOR ESTE DINTR-O ALTA GENERATIE,decit cea din care vine doamna ANDRONESCU SI MARGA…………………

 70. D-le ZeV,
  Textul postat de dv. pe 14 oct. la 09:o1 ,avand titlul “Licheaua politica”, este putin confuz. Sigur, cei avizati isi dau seama despre ce lichea este vorba, dar cei mai putin cunoscatori ar putea interpreta altfel, asa ca , in loc de “non comment”, era bine sa faceti unele precizari.

 71. Primarul Gheorghe Nichita si-a batut joc de soarta a mii de ieseni bransati la sistemul centralizat de incalzire

  • Acesta nu a achitat nici un leu din subventia de 4 milioane lei primita in urma cu o luna de la Guvern
  • Anuntul a fost facut aseara, de catre deputatul PD-L Petru Movila, care a primit vestea de la premierul Emil Boc
  • Acesta din urma a transmis ca nu exista cale de negociere pana cand SNGN Romgaz nu-si primeste banii din subventia data de Guvern
  • Oficialii primariei au confirmat aseara ca nu au achitat nici un leu, motivand ca furnizorii de combustibil nu au raspuns la propunerile municipalitatii

 72. Ce noroc pe capul clujenilor ca cineva se mai gandeste si la ei. Cine putea fi altcineva decat sufletul guvernului, respectiv ELENA UDREA. Se duc banii pe statii de inchiriat biciclete.Astea le mai trebuiau clujenilor pentru a ajunge la FLORESTI. Atentie la faptul ca NOKya a plecat, asa ca nu stiu daca CLUJUL va ramane pe locul doi tn contributia la bugetul de stat. Era imposibil sa nu fie denigrat FUNAR. Ce noroc pe capul nostru cu PNL.

 73. Ce-i ala COTIDIANUL?????????????cu ce se ocupa,e vre-o FITUICA DE PARRTID DE CARE NU A AUZIT NIMENI?????????????????
  Cine o scoate,PSD??????????tot ei dau si banul????????????
  AAAAAAA si inca ceva,CINE O CITESTE,PE FITUICA DE PARTID??????????????????
  Analfabetii??????????????????????????

 74. @
  Elena UDREA

  Consider ca ar fi necesar extinsa COMUNICAREA CU ROMANII din intreaga tara, cu tema,
  HARTA PROBLEMELOR ROMANIEI
  “Spune-mi ce te deranjeaza in orasul tau ?”

  Astfel populatia este chemata si impreuna responsabilizata la eliminarea RAULUI si IMMOBILISMULUI din administratiile locale si centrale.

  • Meeeeeeeei ZeV-ule, între Vass şi Udrea io nu am cum să aleg!
   Ştii de ce?
   Că Vass nu este febleţea mea politică!
   Bagă bine la cap asta îmbârligătorule ce eşti!
   🙂 🙂 🙂

   PS Cât despre egalitatea pe care o invoci tu….hihihi….fugi bre cu balanţa la metrologie că trage aiurea! Crede-mă pe cuvânt ce-ţi spun!
   De la afi un profesionest precum Vass la a fi un politician cum este Udrea…..eheheeeee cale lungă să ne ajungă!
   Nu de alta dar am mai avut o aşa – zis profesionistă care habar nu are ce-i aia politică! Mă refer la coana mare căreia tot îi dai tu cu pana de puf pe la fund ca s-o gâdili!
   Hihihi!
   Mie tare mi+e teamă ca Vass să nu ajungă o a doua Monica Macovei-Gherghescu în partid!
   Pam-pam…dum-dum

 75. “Din păcate, mass media nu promovează suficient Clujul ca exemplu de ceea ce se poate face atunci când administraţia locală se preocupă de bunul mers al lucrurilor.” unde treaba merge bine ce rost are sa fie laudata?…s-ar culca fiecare pe o ureche si n-ar mai face nicio treaba….

 76. @Diaconu Eusebiu
  ,,Boureanu, Berceanu, Blaga, Videanu …”
  INCREDIBIL ! Realizezi ca ti-ai dat singur cu tesla-n…. ? 🙂
  Sau….este un mod anume de ati exprima recunoasterea , in spirit de fair play, ca dintre toti, unul singur este CONSECVENTUL -SEF al bloggosferei ?
  In fine, in mod imaginar, am sa adaug numelui de ZeV, pe cel de…. Sequoia . 🙂 🙂 🙂
  Desigur ca glumesc pentru ca toti suntem perfectibili. Dar trebuie sa si vrem asta.. 😉
  PS
  Fac totusi, un amendament : dintre cei patru, DIN PĂCATE, niciunul nu deține vreo pârghie decizională importantă in partid. Nu ai fost atent la enunțul meu si, prin raspunsul tau, mi-ai confirmat, IMPLICIT, ca dezamagirea (mea) fata de actuala conducere a PDL, este perfect justificata.
  Mai remarc ceva….incrancenarea ta impotriva doamnei Macovei este atat de mare si inversunata, incat ai lasat complet garda jos si ai ajuns la vorba mea…chiar daca te-ai intors, brownian si sper rational, la 180 grade.
  In sfarsit suntem (aproape) in aceeai barca. Eu, am fost tot timpul aici, ,,teapan” pe pozitia initiala. Totdeauna v-am contrazis atunci cand ați vorbit cliseist de triada BVB , am spus mereu ca nu cred nici in ,,regine” nici in borduriade tabloide. Am mai spus, inca de anul trecut, ca remanierea guvernamentala este nejustificata si am cerut UNITATE in INTEGRITATE a PDL, CLARIFICARE DOCTRINARA SI INTEGRARE DEPLINA A INTELECTUALILOR IN PARTID. Desigur, ca efortul spre dialog constructiv trebuie facut atat de partid, cat si de intelectuali. 😉
  Am spus deseori ca, daca tot l-au mazilit pe SEITAN, ar fi trebuit numit MARIAN SARBU. Nu CARICATURA de Botis, caruia, aflu că, i se încredințează, chiar si acum, responsabilități în partid !
  Cei pe care i-a batut (si indoit pana la rupere-n paispe) …vantul si…soarele-n cap, ai fost tu si mai ales, Zapa. 🙂
  Mai ramane să faci un singur pas : sa revii la sentimente mai bune fata de Macovei si CPreda si sa admiti necesitatea criteriilor de integritate.
  Dă Doamne mintea românului cea de pe urmă. 🙂
  PPS
  Mai fac un amendament : Intre doamne, VASS este pe PRIMUL LOC. La egalitate cu Elena Udrea. 🙂 🙂 🙂

  • Zev iar îmi răstălmăceşti vorbele!
   Eu din totdeauna l-am respectat pe Boureanu indeiferent de conjuncturile de moment!
   NU MAI ÎMI RĂSTĂLMĂCI COMENTARIILE!

  • Macovei şi Preda sunt doi parameci care au adus numai necazuri partidului!
   Mă cac (scuzată-mi fie căcarea) în principiile lor de integritate!
   Sunt utopice, comunistoide şi nu au nimic comun cu viaţa şi activitatea unui partid!
   PUNCT!
   🙂 🙂 🙂

  • La Conventia PDL, eu l-am sustinut pe Blaga, iar tu pe Boc.
   Se pare ca acum, in noua ta viziune, Emil Boc nu mai incape in lista celor patru. Eu nu rastalmacesc nimic, EU CONSTAT ! …bajbaiala ta. 😉
   Cand stai bine pe picioare, observi și cea mai mica ezitare si/sau volută. 😉
   Ia sa ne amintim , oțâră, ce am postat eu, cu putin timp inainte de Conventia PDL. Citez dintr-un fisier Notepad :
   ,,Deși inițial mi-am propus să nu deschid televizorul în această zi, cunoscând întreg scenariul aflat la baza acestei făcături care se numește Congresul PDL, totuși, după ore întregi de tuns gazonul și trandafirii, am făcut o pauză de masă și involuntar am ascultat discursurile semnificative, începând cu cel al Elenei Udrea.
   Din capul locului, am rămas stupefiat de aerul de festivism ieftin și strident, imprimat de susținătorii…lui Emil Boc. Aș fi vrut să spun MOȚIUNEA lui Emil Boc, dar azi, în PDL, moțiunile au fost SIMPLE MACULATURI !
   Am constatat că organizatorii nu au reușit , sau nu au dorit, să reunească un forum reprezentativ, compus din 4200 de delegați, inclusiv primari, pentru că (o parte a) PDL se pare că a uitat pe ce se sprijină un partid, dar a ,,performat”, în schimb, INFILTRÂND ÎN SALĂ TINERI AGITATORI CU PANCARTE înscrise cu lozinca ,,Emil Boc”, anonimi purtători de tricouri galbene ce nu aveau calitatea de delegați !
   RUȘINE STAFFULUI PDL ORGANIZATOR, PENTRU ACEST REMEMBER COMUNISTOID DE EXECRABILĂ AMINTIRE, dezavuat IPOCRIT de Zapa, zi de zi, precum picătura chinezească ! Nici o deosebire față de manifestările prefabricate de la PSD sau PNL !
   Discursurile ?
   EXCELELENTE acelea susținute de Blaga și susținătorii lui, autentice, ferme, realiste și orientate atât către auditori, cât și SPRE ROMÂNIA, nu doar spre propriile oglinzi, așa cum au procedat ceilalti !
   FELICITĂRI VASILE BLAGA, cel care pui accentul pe fermitate combinată cu forța dialogului. Calitatea unui lider constă și în capacitatea de a IMPUNE RESPECT, NU NUMAI DE A LUA ȘUTURI ÎN CUR, cu care te mai și lauzi în ovații de grădiniță !
   FELICITĂRI CRISTI BOUREANU, pentru că ai amintit de MOȚIUNE ȘI REFORMĂ INTERNĂ AUTENTICĂ ÎN PARTID, CONTINUĂ, pentru că ai un mare viitor politic ! Pentru că ești reasponsabil, puternic și ai făcut DE RÂS auditoriul de doi bani postat în sală pe post de figurant gălăgios și obraznic !”
   :))))))))))
   In general imi pastrez comentariile semnificative.

  • …Si daca vrei, ceva si mai vechi, adresat lui Rasputin, un obsedat de triada BVB :
   ,,@rasputin

   …Hai să așteptăm congresul PDL și să evităm până atunci confruntările în public între părți ale aceluiași partid, care nu fac altceva decât să-l slăbească pe fond.
   Îți dau un singur exemplu de manipulare de presă…borduriada lui Videanu.
   Te rog să mă crezi, pentru că știu despre ce vorbesc, orice reabilitare de bulevard implică cu obligativitate ]nlocuirea bordurilor. Ponderea în costul total al lucrărilor este de cca 1%, iar din această valoare, cam 1% au fost furnizate, în calitate de subantreprenor, de către Marmosim, la o calitate superioară și un preț mai mic comparativ cu ofertele concurenței.
   De aceea spun tot timpul, să nu punem botul la clișeele de presă și să ne informăm cât mai aproape de sursă.”

 77. Doamna Ministru,
  As dori sa stiu ce se intampla cu locuintele ANL!Detin un apartament cu o camera in Galati si am depasit varsta de 35 de ani. Primaria a stabilit o chirie destul de mare ,160 de lei pentru cei ce depasesc varsta de 35 de ani.As dori sa stiu daca se vor pune in vanzare.Cu deosebita consideratie,Ing.V. Tasca

 78. …Ia uite ce mai scrii, amice berbecuț:
  ,,Ceea ce nu înţeleg eu este atitudinea lui ZeV, care la alegerile din partid a fost clar poziţionat pro-Blaga! Acum îl văd poziţionat pro -Macovei!”
  Bey, tu ești cel mai …..dintre turci ? 🙂
  Bey, ti-am spus de n+1 ori sa iasi din perechea excusivista Da-Nu, Alb-Negru, X-Y.
  Cand am spus eu ca sunt PRO-MACOVEI, din moment ce am blefturit-o, atunci cand s-a pozitionat impotriva proiectului VITAL PENTRU NATIUNE de la Rosia Montana ?
  Am spus mereu si REPET pana iti intra in corp prin alta parte decat prin anus !
  Monica Macovei, cu toate imperfectiumile ei de exprimare si atitudine, este INDISPENSABILA partidului ! Este o personalitate cu notorietate in Europa si credibila intr-un larg segment de societate…acea parte care vrea sa vada ca un partid se poate reforma chiar fiind la putere ! Si mai ales, cand se simte o acută nevoie de exemple si modele intr-o perioada dificila a penuriei de valori si repere pentru intreaga lume !
  Asta nu inseamna ca o sustin ca lider de partid, din moment ce nici macar nu a candidat …ba mai mult, a facut un rabat de la propriile principii intrand in echipa lui Boc, in loc sa sustina motiunea Paleologu.
  Privind, totusi, retrospectiv, daca reuseste sa impuna criteriile de integritate din calitatea pe care o are in staff-ul partidului, inseamna ca a luat decizia corecta si…noi am subestimat-o.
  Apropo, tot pe Blaga il sustin, secondat de Boureanu.
  De asemeni si pe CPreda il stimez… critic si-l vad drept o prezenta semnificativa in partid, utila in perspectiva viitoarelor batalii electorale.
  Cu atat mai mult cu cat partidul are , in prezent, un lider mediocru, sunt necesari MM si CP.
  PS
  TERMINA CU TEORIILE CONSPIRATIONISTE ABERANTE ..ROMA..COMISAR…bleahh !
  Eu, te-as da in judecata pentru calomnie, in locul doamnei Monica Macovei. :))))

  • ..Iar pe Adriean Videanu, il vad un bun candidat la primaria capitalei. 😉

 79. Mi-a atras attentia formularea acestui articol al Dnei Udrea : ” mi-am continuat turneul intr-un oras “inghetat in timp ” . E vorba de o asezare de oameni , un oras numit Napoca ( apoi altii mai tarziu l-au numit Cluj ), un oras al romanilor si dacilor asezat cu aproape 2000 de ani nin urma . Inteleg ca e vorba de o inghetare a orasului Napoca in anul 2004 . Probabil ca peste de ani sau sute de ani de aici in colo , cand se va descoperi si citi acest articol al Dnei Udrea , se va face cunoscut oamenilor romani din acele timpuri , ca orasul Napoca , al romanilor si al dacilor de alta data , a fost inghetat in timp pana in 2004 . Se va face cunoscut deasemeni , ca o doamna ministru din acel timp , numita Elena Udrea ,cea care a scris articolul , a participat in anul 2011 , la inaugurarea deschiderii unui mare stadion din oras . Ba chiar vor informa unde se afla ruinile acelui stadion . Si apoi , cei din acele timpuri ale viitorului , dupa ce vor gasi acest articol al Dnei Udrea , vor gasi si commentariile facute de multi , nu neaparat legate de ce e scris in articolul mentionat , dar diferite comunicari intre ei , unele pe motive politice , altele pe probleme personale , ba chiar vor vede ca o doamna intelectuala care scrie cel mai mult , se plange de dureri la un picior . Ba chiar vor vede ca aceasta doamna a mentionat ca a simtit un cutremur in orasul Bucuresti . Oamenii acelor timpuri vor citi atatea commentarii politice facute aici , toate politice , care mai de care interesante , cu nume de oameni din partidele politice de azi , unii buni iar altii rai . Altii fara semnificatie . Dar ce pacat . Ce pacat ca oamenii acelor timpuri din viitor , cum am spus , habar n-au cine au fost politicienii sau evenimentele de care vorbim acum . Ca sa nu mai vorbesc de autorii de comanteraii de aici .

 80. E cit se poate de clar,RAZBOIUL PT A ACCEDE PE O LISTA CU CANDIDATI’ la fotoliul de parlamentar,pres. de C.C. judetean ori de primar a inceput si in PD-L.
  Si cind spun acest lucru o fac urmare a ceea ce se scrie si se comenteaza pe blogurile PORTOCALICILOR,de cei pusi sa ,PROMOVEZE,ORI SA DISCREDITEZE’ pe unii s-au pe altii.
  In pd-l,femeile pedeliste isi vor alege PRESEDINTA,ANDREEA VASS A DEVENIT O TINTA,este primul eveniment din lungul sir care va urma,cum tot asa si MONICA MACOVEI ESTE ZILELE ACESTEA O TINTA.
  In cazul M.M. lucrurile sunt mult mai complicate se trage din toate partile,pt ca a calcat pe MUSUROIUL PLIN DE VIERMI,DE CORUPTI SI PRADUITORI.
  Dar cel mai bine se observa felul in care DISPOZITIVELE DE LUPTA PEDELISTE SUNT ARANJATE:
  1-MOLDOVA-din punct de vedere politic,pt PD-L este de multa vreme o zona greu accesibila,si este greu accesibila pt ca ESTE ATIT DE SARACA-INCIT PUR SI SIMPLU,ACOLO POLITICA INSEAMNA DE FAPT -BRE CE-MI DAI CA SA TE VOTEZ?????????
  Bietul ZE.V.-se straduie sa tot faca praf sa tot explice,CUI??????????nu cred ca concetatenilor sai din moldova-ACOLO VINUL SI PASTRAMA FAC REGULA-CINE DA ARE CINE NU………….la anul si l-a multi ani………..
  2-SUDUL OLTENIA SI BUCURESTIUL……….hmmmmmmmmmm si aici e lucrul; dracului,PEDELISTII,pur si simplu au jucat la cacealma-N-AU UN OM POTRIVIT PT BUCURESTI,IAR IN FIEFUL DOLJEAN………………………PESEDISMUL,este in floare…………TE UITI LA CRAIOVA SI AI RASPUNSUL……………
  3.-A mai ramas ARDEALUL-FIEFUL PEDELISTILOR,de acolo de unde vine grosul voturilor dar si a al actualilor guvernanti,la care ATIT MOLDOVENII,CIT SI CEI DIN SUD,CHIAR PEDELISTI[MAJORITATEA FOSTI FESENISTI] su uita chioris, bat palma pe sub masa cu OPOZITIA,si fac jocuri perfide.
  Cam asa arata HARTA-POPULATA CU PEDELISTI-si cu aceasta ,STARE DE FAPT’va pleca PD-L LA LUPTA.
  E cit se poate de clar,ca din punct de vedere POLITIC ,AL MESAJULUI-ACOLO,IN PUNCTELE SLABE ACEASTA TREBUIE SA SE CONCENTREZE.
  Ramine insa intrebarea -CU CINE????????????
  Cu cei care ,LOVESC MISELESTE PE LA SPATE????????????? cu cei care se ,UNDUIESC PRECUM SALCIA IN TIMPUL UNEI FURTUNI SI PLOI DE VARA???????????
  Cu tradatorii,athiati dupa LOCURI IN INSTITUTIIKLE STATULUI,DE UNDE SA-SI FACA OAMENII TREABA SI SA-SI CREASCA AVEREA????????????
  Cu militantii,lipitori de afise, care se viseaza SEFI DE AGENTII??????????????????
  N-AS VREA SA FIU IN ,PIELEA LUI EMIL BOC’…………….

 81. stimata doamna. ma numesc roland szekely, sunt profesor de franceza la sangeorz bai, bistrita nasaud, traducator specializat in lucrari despre jazz si organizator de concerte de jazz, mai ales cu artisti din spatiul francofon.desi sunt legat de orasul cluj, mesajul meu are legatura cu un eveniment pe care as dori sa l organizez la anul in statiunea sangeorz bai.este vorba de prima editie a unui festival de jazz in aer liber,asemanator celui de la garana.se pare ca zona aceasta nu va este necunoscuta si stiti ca are tot ce trebuie ca sa iasa dintr o inertie care o face destul de rar vizitata.am o baza de date cu muzicieni interesati de participarea la un eventual festival. fara sa doresc sa i aspir publicul lui marius giura,as dori sa stiu cum s ar putea implic ministerul pe care il conduceti in organizarea festivalului.autoritatile locale sunt foarte deschise,dar numai un semafor verde nu ajunge.cu sentimente sincere, roland szekely

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *