Cheia succesului economic al Romaniei: investitiile in infrastructura

Aproape orice occidental care vine în România constată că principală problemă este infrastructura slab dezvoltată. Adevărul este că, în 20 de ani, nu s-au făcut foarte multe lucruri. Şi cauzele sunt multiple, ele variind de la lipsa fondurilor, la lipsa de voinţă politică sau de-a dreptul servirea clientelei. Într-o anumită formă, ne-am obişnuit ca nimeni să nu facă nimic. Asta este starea de fapt pe care o criticăm, o blamăm, dar împotriva căreia nu acţionăm. O parte a mass media a atins cote alarmante de defetism şi chiar nihilism.

Culmea este că atunci când chiar se face ceva, când rezultatele chiar pot fi cuantificate, mass media şi opoziţia încearcă să explice românilor că „investiţiile nu sunt bune”. La o întâlnire din afara ţării, îi povesteam unui ministru dintr-o ţară mai dezvoltată decât România cu ce probleme mă confrunt din partea presei. Acestuia nu-i venea să creadă că, pentru simplul fapt că sunt ministrul care a demarat cele mai mari obiective de investiţii după 1989 ca volum, sunt atât de criticată. Pentru el era greu de înţeles cum opoziţia şi mass media pot ataca însuşi principiul investiţiilor, mai ales în contextul crizei economice. M-a întrebat dacă opoziţia şi mass media ştiu că investiţiile creează locuri de muncă, aduc taxe şi impozite la bugetatul stat, scad presiunea pe bugetul asigurărilor sociale şi, până la urmă, dezvoltă infrastructura. I-am spus că nu-i bănuiesc a fi „necunoscători”, ci mai degrabă „rău-intenţionaţi” (am folosit, desigur, un eufemism în discuţia cu oficialul respectiv).

De câteva zile, am sentimentul că mă aflu sub un asediu mediatic doar pentru că, în loc să mă complac în starea abulică de până în 2008, mă zbat să fac câte ceva. Altfel nu-mi explic de ce Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii este atât de criticat. Sunt aproape 4 miliarde de euro care merg către zonele în care clivajul dintre urban şi rural este cel mai semnificativ. Faptul că investim în zone care nu s-au bucurat până acum de atenţia celorlalte Guverne este, în ochii unora, o greşeală.

I-am auzit ieri pe degrabă-mânuitorii de vorbe otrăvite din PSD şi PNL criticând investiţiile din Suceava şi Botoşani. Teza lor: nu avem nevoie acum de drumuri judeţene şi locale. Semn că singurul principiu după care se ghidează este atât de greşitul „lasă că merge şi aşa”. Nu, domnilor, 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a 150 de kilometri de drum judeţean şi a 190 de kilometri de drumuri de interes local reprezintă o prioritate pentru această parte a ţării. Creează sute de locuri de muncă, în două judeţe puternic afectate de şomaj, şi oferă perspective de dezvoltare durabilă.

Acuzaţiile privind alocările de fonduri pe criterii politice sunt absurde şi arată ruptura care există între Victor Ponta şi primarii săi din partid care beneficiază de finanţări din partea MDRT. În plus, ministerul nu se ocupă cu licitaţii pentru reabilitarea drumurilor. De obicei, de acest aspect se ocupă Consiliile Judeţene. Este prima dată când am organizat chiar noi o licitaţie, tocmai pentru că schema de finanţare era destul de complicată şi procesul s-ar fi lungit prea mult.

PNDI nu este o ambiţie personală pe care o am. Este o necesitate. Ieşirea din criză se va face doar prin investiţii, nu prin demagogie de talk-show-uri tv, pentru care USL a început să se specializeze.

Astăzi, la Botoşani, am vizitat şi două obiective de investiţii finanţate prin Programul Operaţional Regional: o clădire monument reabilitată prin fonduri europene şi un şantier dintr-un program de reabilitare urbană. După o săptămână în care s-a vorbit mult despre bani europeni, e bine să poţi avea exemple concrete că lucrurile merg în direcţia bună, chiar mai repede decât s-ar aştepta unii.

Timp de doi ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, Guvernul PNL, susţinut puternic de pesedişti, a reuşit perfomanţa de a contracta (nu de a absorbi!) mai puţin de 2% din fonduri prin POR. Iată că, în vara lui 2011, se va încheia semnarea tuturor contractelor pe fonduri europene. 4,3 miliarde de euro care vor intra în România în următorii doi ani.

Sigur, contractarea nu înseamnă şi absorbţia fondurilor europene. Trebuie ca proiectele să fie puse şi în practică, pentru ca banii europeni să vină. Pentru a da un exemplu: nu este suficient să semnezi acte pentru reabilitarea unui spital, trebuie ca procesul să fie şi derulat pentru a obţine banii europeni. Sarcină care cade în seama administraţiei locale. Din acest punct de vedere, Botoşaniul este un exemplu. Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ Botoşani, şi Cătălin Flutur, primarul Botoşaniului, arată că există toate premisele să putem absorbi toate fondurile europene prin POR în următorii doi ani.

Trăgând linie, 4 miliarde de euro prin PNDI şi 4,3 miliarde de euro prin POR reprezintă un efort investiţional nemaiîntâlnit după 1989 în România. Dau măsura strategiei de ansamblu pe care o avem pentru dezvoltarea ţării, aşa cum niciunul dintre guvernele care s-au perindat la putere n-a mai avut până acum.

 

P.S. La Gura Humorului, am semnat două contracte cu fonduri europene, de peste 2,2 milioane de euro. Ele prevăd reabilitarea unor străzi din municipiu şi introducerea unui sistem de supraveghere video. Pentru un oraş mic, o asemenea investiţie, într-o perioadă în care bugetul este mult limitat, înseamnă foarte mult.

 

127 thoughts on “Cheia succesului economic al Romaniei: investitiile in infrastructura

 1. Bravo, suna foarte bine asa ca astaptam rezultate, tratarea cu strictete contractuala a garantiei lucrarilor ar putea duce la utilizare indelungata a investitiilor in infrastructura. Cine nu-si doreste drumuri bune ?

 2. Doamna Ministru

  Va propun sa publicati o brosura a tuturor proiectelor realizate de MDRT de cand sunteti ministru,concret cu date,localitati,fotografii,ce primarie si ce primari(de ce culoare)au depus proiectele,cate sunt definitivate si cate sunt inca in executie…toate detaliile insotite de cateva cuvinte ale dumneavoastra la fiecare proiect important.Faceti-o cu banii dvs.sa nu fie iarasi un motiv de atac media si distribuiti in fiecare organizatie PDL din tara de la micile comune si sate pana in marile municipii,faceti sa ajunga in casele oamenilor pentru ca acestia sa inteleaga ce si de ce faceti ceea ce faceti,iar atunci cand presa va ataca sa poata deschide cateva pagini in care este descrisa in cateva cuvinte adevarata realitate.Ceea ce face media de opozitie este tactica picaturii de apa care incet si sigur erodeaza cea mai dura stanca.Incet si sigur isi doresc sa va erodeze vointa si increderea populatiei in proiectele dvs.

 3. Ceea ce nu mi se pare normal este ca in organizatii,foarte putini pot da detalii cu privire la activitatea MDRT,chiar si in proiecte finantate direct de acest minister,ceea ce face ca in multe cazuri dezinformarea sau deficitul de informatie corecta si concreta sa fie speculata de opozitia locala.

  • Domnisoara/ doamna Silvia,
   Sunt doua ipoteze: sau nu ati citit tot articolul pe care il indicati, sau l-ati citit si , mizand ca nimeni nu va fi curios sa-l citeasca, ati tras niste concluzii false, menite sa dea o tenta de derizoriu actiunilor doamnei Udrea.
   In finalul articolului amintit, vorbind despre romani, se spune: ” Prea putini vor admite ca MIZERIA DINTR-UN ORAS ESTE ATAT DE MARE, PE CAT DE MARE ESTE NESIMTIREA TRECATORILOR “. Si (vorbind tot despre cetateni ): ” PREFERA CHIULUL, IN LOC SA PUNA OSUL LA TREABA”.
   Se vede, fara mari eforturi, ca incercarea de de minimalizare, pe care vreti sa o dati importantei proiectelor d-nei Udrea, nu are nicio sustinere in articolul indicat. AR FI BINE SA FIE VORBA DE O EROARE, SI NU DE O TENTATIVA DE MANIPULARE.

  • ***NeaKutare – nu minimalizez nimic pentru că nu s-a făcut nimic. Ce înseamnă nişte proiecte? De trei ani asta aud: proiecte şi contracte semnate. In rest, ce? Chiar poţi fi atât de naiv să crezi că aceste proiecte se vor materializa vreodată? Cu ce? Cu cine? Cui ii pasă? Pe cine are Udrea alături? Ce susţinere? De la cine?

   Apoi, popor nesimţit care preferă chiulul in loc să pună osul la treabă… Adevărat! La aşa popor, aşa politicieni…

   Nu ştiu cine a mai susţinut PDL şi pe doamna Udrea aşa cum am făcut-o eu. De asta şi dezamăgirea e foarte mare. Vorbe! Fapte? Nimic…

  • @ Holotiuc Silvia
   Am pregatire si activitate in domeniu practic.In timp, am invatat sa deosebesc o persoana care vrea si stie sa fac ceva, de una care doar mimeaza activitatea.
   Dupa criteriile mele, doamna Udrea este un om politic care vrea si poate sa faca ceva.Dar mecanismul demararii efective a unei investitii implica parcurgerea unor etape complicate. Din acest motiv, nu se pot observa rezultate imediate, chiar daca cineva are si fonduri la dispozitie, si buna credinta, si colaboratori calificati, etc.
   Eu ii dau credit doamnei Udrea. SPER SA AM DREPTATE. Daca vom mai fi pe acest blog inca aprox. un an, vom putea evalua daca m-am inselat , sau daca am facut aprecieri corecte. Pana atunci, SARBATORI FERICITE !

  • P.S. Si totusi in articol era vorba de lenea romanului verde.

 4. Silver

  Un ministru nu poate cobora in strada sa trateze lenea si nesimtirea.Anii ante si postrevolutionari au cultivat in romani acel ”lasa ma ca merge’asa”si ca cineva mereu face in locul nostru ceea ce ar trebui sa faca fiecare.Statul pe margine,spartul semintelor si comentatul celui care da cu matura este a doua noastra cultura.Si culmea,desi ne stim pacatele nu ne place cand cineva ni le si arata.Felicitarile nu sunt pentru cei ce sparg seminte si comenteaza scuipand cojile in capul celui ce face curatenie,ci sunt pentru cei care se incapataneaza intr-o tara in aparenta fara speranta sa arate locul de unde se cumpara maturi.Societatea romaneasca considera ca cu un articol in ziar isi face datoria de bun roman.Dupa care arunca ziarul in strada,si continua cu nepasare sa faca…nimic…

 5. Dna Udrea,
  Ce pot spune decat ca adversarii politici ar fi bucurosi sa deea si lacustele si toate tzunami-urile si tot raul din lume peste romani si tara lor ptr a da vina pe Basescu, Boc, Udrea PDl si tot asa.
  De ce?
  Pai cum spun de mult, este misiune antiromaneasca si evident kgbista , asa cum a subliniat si Wikileaks.

 6. Romania revine la normalitate.
  Sefi cu banderola pe burta si copii cu flori si spirite de gluma si mult ,mult sa traiti.
  Infrastructura? Boala grea,doamna,boala grea.
  Este timp ca “deontologii”, de o parte si de alta sa macine, problema.
  Mie,ce mi s-a parut extraordinar,este ca Fane 2 a spus ,ca suntem primii la productia industriala.
  Or sa bata ,baietii,in schimb pe “succesuri”.Acum daca “auzi” mereu cociolata si te intreaba cineva ce mananci,invariabil,raspunzi cociolata.

  La multi ani ! tuturor celor cu nume de floare si nu numai.

 7. ***Mădălina – te-am rugat de ieri să mă ajuţi să revin la nick-ul iniţial. Ce se intâmplă? Nu putem fi toţi miliţieni pentru ca tu să fii amabilă, nu-i aşa?

  Administrator:
  Deconectati-va de pe facebook daca doriti sa postati cu nick-ul initial.
  Aveti un avertisment.

 8. ***Gabi – o singură întrebare: de ce ai plecat din ţară, de bine? Ţi-a oferit partidul la care ai aderat, condiţii să trăieşti decent, impreună cu familia?

  • Of,of, Silvia draga mea,partidul mi-a oferit recunoasterea unor calitati la un moment dat,ceea ce pentru mine a fost suficient.Ce tine de comfortul personal,le-am facut singura impreuna cu familia mea fara nici un ajutor.Viata poate fi nemiloasa uneori,dar doar pentru ca asa e viata si depinde de fiecare din noi daca alegem sa ne plangem de mila sau sa ne ridicam si sa mergem mai departe,orice inseamna acest lucru.E usor sa gasim vinovati in ce ni se intampla,mai greu e sa gasim solutii. As vrea sa colorez criza economica in portocaliu doar sa gasesc un vinovat comod 😉
   O seara buna draga Silvia,ma retrag din razboiul tau…

 9. A propos de Crin ANTONESCU.

  Cei doi sunt parlamentari PNL – IASI (senator si deputat) care s-au exprimat de retragerea Domnului Crin ANTONESCU din conducerea partidului si din politica. Ei se vor pronunta in zilele urmatoare.

  Simata Doamna MINISTRU,

  Nu cred ca este o coincidenta cu alocarile de fonduri care vor fi accordate orasului in saptamâna patimilor pentru schimbarea imaginii acestui colt uitat in ROMANIA.

  Sper ca aceasta primavara care se lasa greu venita sa fie compensata de proiectele POR, de o atentie particulara, discreta si pertinenta a MDRT pentru IASI.

  Va rog sa faceti un tur à pied in jurul centrului si va veti face cruce cum arata acest oras numit centrul universitar IASI.

  Un mare om de afaceri imi spunea, este o mare diferenta de CLUJ sau TIMISOARA. Va ofer posibilitatea sa descoperiti adevarul din IASI.

  PNDI care este criticat de ciuma bruna, numita USL, va rog sa le transmiteti citatul unei Mari Doamne Margaret Thatcher

  “En politique, si vous voulez des discours, demandez à un homme. Si vous voulez des actions, demandez à une femme.”

  Si pentru a calma pe cei doi Ponta & Antonescu va rog sa le transmiteti inca un citat a aceliasi Doamne, Margaret Thatcher,

  “C’est le coq qui chante, mais c’est la poule qui pond les oeufs.”

  Va urez succes si PASTE FERICIT

  Cordialement

  • Monser,merci de urari,dar si la matale acolo in strainezia maine “e”Floriile.
   Pana la Paste,mai e,ho,ho,o saptamana.
   Deja,pe mine Goguta, m-ati pierdut pe drum .De un trimestru ” bantui” si eu pe blogul acesta si deja ati “enuntat’ 3 idei,
   Zau fiti milostiv,ca maine vine semestrul si parca vad ca ajungeti la 4.

 10. Am pierdut si trenul asta.
  Cum nu prea ma duce mintea si sunt si asistat,adicatelea somer,vroiam sa ma angajez si eu in Armata Romana.Initial ,am vrut in Legiunea Straina,dar au zis ca sunt prea destept.
  Nu ma mai angajez si pace .Pai ce, sa stau, sa fiu pazit de bodyguarzi? Poate vreau si eu sa dorm in post.Ce sunt singurul?

 11. Gabi neni draga ,iti doresc o sedere super faina in perfidul Albion ,confortul sa-ti fie de 5* si mai sus ,ca la Burj Al Arab ….hihihih…ma bucur pentru tine si sant mandru de tine.De Paste inchin un cantalau in cinstea ta ,manc o soanka fiarta cu hrean ,drob ..etc (Duminica dimineata ).

  • Puiu

   De Paste,cand voi ciocni ouale vopsite,ma voi gandi la tine hihihi…c’asa-mi vine cateodata cand te iei de gazda noastra… 🙂 iaca au iesit si niscai’ versuri…Un pahar de vin pentru toti cei de acasa,si unul pentru tine 😉
   Vorba cantecului : ”Lasa,lasa,lasa,lasa,ca ajungem noi acasa… ” 🙂

  • Gabi ok ,in privinta gazdei noastre ,o plac si-o pretuiesc ,trebuie sa-i spuna cineva cand face erori ,prieten iti este ala care-ti arata greselile ,aplaudaci sunt destui .Elena trebuie sa faca politica ca o” doamna ce este ” nu ca prostovanii astia ,Ponta ,Crin ,Blaga ,Boc si alti politicieni expirati .Ar castiga mai multi sustinatori ,treaba la minister face ,in partid asisiderea ,comunicarea cu presa lasa de dorit ,aici trebuie sa mai lucreze un pic ,limbajul din discursurile politice sa fie frumos ,in rest ii ok si-i vad un frumos parcurs in politichia noastra.

 12. Madalina o noapte super faina si-o Duminca a Floriilor frumoasa ,pofta buna la peste ,ii voie sa mananci..

  Administrator:
  Multumesc la fel Puiu!
  Noapte buna!

 13. Ati avut timp la dispozitie nu pentru proiecte ci pentru finalizari sau inceperea lor. Nu ati facut nimic, dovada ca drumurile sunt jalnice; reteaua CFR este praf si pulbere ( puteati colabora cu Ministerul Transporturilor pentru organizarea unor santiere si trenuri turistice gen Orient Express – pentru turul Romaniei, tren de agrement Bucuresti – Complex Snagov, pe timpul verii cum exista intre 1990-1997 ) . Dar va citez, ca adevarat ati grait …la lipsa de voinţă politică sau de-a dreptul servirea clientelei. ( poitice PD-L si nu numai, ca banii nu au culoare sau miros ) Mai doriti exemple din anii de cand sunteti la ciolanul puterii, ca avem destule !
  Nu sunt adeptul nic unui partid indiferent de culoarea politica , pentru ca m-am convins ca toti nu au vrut decat interesul personal. Credinta mea este acuma cea Legionara de extrema dreapta !

 14. DE FLORII, TOATE URARILE DE BINE SI DE SANATATE PENTRU DOAMNELE, DOMNISOARELE SI DOMNII CARE AU NUME DE FLOARE SI CARE FRECVENTEAZA ACEST BLOG !

  • Va rog sa-mi permiteti sa ma alatur si eu urarilor dumneavoastra.
   La multi ani !

 15. Elenele din pdl tot zic “succesuri”…
  China are crestere economica in primul trimestru de 9.7%.Asta inseamna crestere economica,nu 0.1%.Sub Tariceanu am avut crestere ecomica de 9%,cum ati venit voi,imediat,ati avut scadere economica,ati fost pe minus.Ati scazut puterea de cumparare a romanilor,de cateva ori.
  Pretul benzinei putea fi inghetat si boc stia din ianuarie acest lucru.Atunci litrul era 4.5 lei,acum e 6 lei.
  Ce crestere economica oferiti voi?Ati inchis sute de mii de firme,ati saracit toata populatia,pe nevoiasi ii goniti din cladirile vechi,parasite.Unde sa se duca aia?Mai au si o droaie de copii.Nemernici mai sunteti.
  Ati inchis spitalele si mor oamenii.Cred ca nici nu realizati cat de batuti in cap sunteti.Alcatuiti cel mai prost guvern din istorie.Nici pe vremea comunistilor nu a fost asa ceva.Voi nici nu ar trebui sa fiti in istorie,elevii nu ar trebui sa invete despre voi.

 16. ***Nicolae, bună dimineaţa şi…
  Un zâmbet la cafea 😆

  – Dragă, câte tacâmuri ne-au dispărut odată cu plecarea invitaţilor?
  – Toate cele pe care scria “Restaurantul LIDO” !

  • Multumesc si…. multumim.
   O zi buna, dumneavoastra si tuturor.

 17. Nu te pune cu nebunu’…

  Ionel si Marioara erau amandoi pacienti intr-un spital de boli mintale. Intr-o zi, pe cand se plimbau pe langa piscina spitalului, Ionel a sarit brusc in apa, a inotat pana la fund si a ramas acolo. Marioara a sarit repede sa-l salveze. A inotat si ea pana la fund si l-a scos pe Ionel din apa.

  La auzul acestei fapte eroice, asistenta sefa a ordonat ca Marioara sa fie externata din spital, deoarece o considera acum stabila mintal. Asistenta s-a dus la Marioara sa-i dea vestea si i-a spus:

  – Marioara, am o veste buna si una rea. Vestea buna este ca vei fi externata; din moment ce ai fost capabila sa reactionezi in mod rational la o criza si sa salvezi viata unui alt pacient, am ajuns la concluzia ca fapta ta dovedeste o deplina sanatate mintala. Vestea rea e ca Ionel, pacientul pe care l-ai salvat, s-a spanzurat cu cordonul de la halat in baie. Imi pare nespus de rau, dar a murit.

  La aceasta, Marioara raspunse:
  – Nu s-a spanzurat. L-am pus eu acolo sa se usuce. Cand pot sa merg acasa?

  • ..sa iasa Boc presedinte la pedele ,mi-ar place ,ar incepe sfarsitul portocaliu in Romania ,cu Blaga se complica lucrurile ,ii bun bihoreanul ,mana de fie ,i-ar tine pe linia de plutire ,cum eu nu vreau …Hai Boc ….hihihihihihi 😆

 18. Oricât s-ar strădui zvârcolacii şi presa denigratoare, sunt convinsă că PDL n-o să-şi pună poalele în cap cum au făcut-o cei de la PSD.

  Sigur că-i dezaprob în foarte multe privinţe dar n-aş putea să-i denigrez pe lucruri imaginate de alţii.

 19. @
  Elena UDREA

  Sper sa nu deranjez cu prezenta acestui mesaj afisat si la blogul domnului Cristian PREDA.

  “La femme est l’avenir de l’homme”
  Aragon

  En politique, les femmes sont plus honnêtes, plus droites, plus intègres…

  Je pense que le moment des femmes est venu, non pas pour les femmes, mais pour l’harmonie de la vie tout simplement, et pour le bonheur des hommes et des femmes

  Les exemples sont nombreux.

  A propos de PD L,

  Monsieur Emil BOC le futur chef de PDL et le Premier jusqu’à 2012.

 20. Pe Realitatea TV, Valentina Pufulescu a intrebat si s-a intrebat: « De ce trebuia să se ducă preşedintele Traian Băsescu în Covasna pentru a-l critica pe Blaga ? »
  Daca mă întreba pe mine, îi răspundeam că s-a dus pentru ECOU!… Cu cât mai departe de RTV, cu atât ecoul mai puternic…

 21. Un zâmbet 😆

  – Bula, ce face tatal tau?
  – E activist de partid.
  – Si mama?
  – Nici ea nu munceste.

 22. Autostrazi nene, nenea Berceanu promitea in campania de la parlamentare, 830km de autostrada pan la sfarsitul mandatului, puteti sa faceti investitii de 100mld de EUR, daca le faceti in garduri, telegondole si sali de sport in sate parasite, le faceti degeaba. E ca si cu metroul din Dumul Taberei, daca il inaugurati peste 7 ani, mai bine nu-l mai faceti, ca s-ar putea in 7 ani sa nu mai fie necesar. Ordinea fireasca a investitiilor este CANAL – APA – GAZ – ASFALT, degeaba faci parc cand io ma scufund pan’ la gat in namol pe trotuarul din fata casei… si poate mai publicati si post-urile din cand in cand ca nu- secrete de stat…

 23. Bună dimineaţa, Nicolae! 😆

  – Hai la o bere!
  – De când s-a mutat soacra la mine, nu mai beau!
  – De ce?
  – N-am chef s-o văd în dublu exemplar. . .

 24. Doamna Ministru
  In Vrancea ,drumurile judetene sunt un adevarat dezastru.Pe drumul Focsani -Suraia nu se mai poate circula cu autoturismul din cauza gropilor foarte mari facute de masinile de mare tonaj ce transporta piatra din balastierele de pe malul Siretului .Drumul s-a lasat din cauza greutatii si e plin de cratere. Nu cred ca acest drum poate suporta asemenea greutate si tonaj .Primarul comunei este PDL-ist si de aici tot necazul acestui asezamint …culoarea nu place domnului Oprisan .Numai asa pot sa-mi explic aceasta indiferenta fata de aceasta comuna care este la doar 14 km de Focsani,si niciodata nu a avut asemenea drum…daca se mai poate numi drum.

 25. Saptamina PATIMILOR-iata-ne intrati in saptamina in care crestinii din toata lumea traverseaza in mod traditional cele mai cumplite zile din viata lui ISUS NAZARITEANUL.Este saptamina in care noi ortodocsi,suntem piosi si-i aducem fiului lui dumnezeu respectul nostru pt ca si-a varsat singele pt noi oameniI,PT SAPALAREA PACATELOR NOASTRE.
  Si cind ar fi putut fi adusi in tara ,daca nu in saptamina patimilor CEI DOI PACATOSI ,pioni ai unor indivizi legati prin fire nevazute de LIDERII P.S.D.care au facut avere de pe urma lor,daca nu in SAPTAMINA PATIMILOR?
  Astfel NICOLAIE POPA,OMUL LUI SORIN OVIDIU VINTU,care a pagubit peste 300.000 de mii de romani,pe care astazi STATUL ROMAN II DESPAGUBESTE CU PESTE 400. DE MILIOANE DE DOLARI,doar anul acesta vor fi platiti 300 de milioane de dolari ,drept despagubiri,va fi probabil miercuri in tara,ofiteri romani sunt deja in indonezia.
  NICOLAICIUC,AMICUL LUI MITREA SI ADRIAN NASTASE,soseste si el in tara tot miercuri,din insorita californie,unde pe banii furati din bugetul tarii si-a tras vre-o trei apartamente in cel mai luxos cartiei din zona.
  Avind in fata aceste doua stiri tari ma intreb cum VOR TRAVERSA CITE-VA SUTE,DACA NU CITE-VA MII DE PESEDISTI ,SAPTAMINA PATIMILOR?
  Incerc sa-mi pun imaginatia la lucru si sa ma gindesc cam ce le poate trece prin minte lui S.O.V. LUI MIRON MITREA,ADRIAN NASTASE,NICOLAIE VACAROIU SI MUULTI ALTII.

 26. Aveti dreptate, presa romana e facuta de diletanti si e de suprafata, fiind angajati doi jurnalisti saritori de garduri pe doua jumatati de salariu, dar nu ea e de vina pentru esecurile guvernarii. E o simpla oglinda; ce le dati, aia transmit si comenteaza, uneori, absurd de mult, lucru ce o discrediteaza. Problema in reabilitarea infrastructurii nu sunt banii, ci conducerea proiectelor in stil socialist, ramas de la PSD. Presedintele are dreptate cand spune ca poporul s-a lenevit, dar nu in sensul direct, de suprafata. Nu s-a lenevit; e prost platit. Si, mai ales, prost condus. Poporul e oglinda conducatorilor. Daca o conducere nu e in stare sa conduca un proces tehnologic, muncitorii stau si beau. De curand, am vazut la Timisoara un obiectiv industrial construit pe jumatate. Am intrebat si mi s-a spus ca obiectivul a inceput bine deoarece conducatorii erau olandezi si stiau ce sa ceara muncitorilor romani. Cu pile, ca la noi, obiectivul a fost luat firmei olandeze, cu penalizarile respective, si a fost cedat unei firme romanesti. Conducatorii firmei romanesti nu au mai reusit sa se inteleaga cu muncitorii romani. La Craiova, in centru, s-a ametit toata circulatia pentru construirea unei pasarele inutile. Dupa primele sapaturi, au gasit niste oale si constructia, repet, absolut inutila, s-a intrerupt. Au ramas oltenii si fara circulatie fluida, si fara pasarela. PDL-ul face greseala PSD-ului: promoveaza nulitati. Nu spun ca nu e bine sa se promoveze si copii, si nepotii, dar e bine sa si stie cate ceva. Eu sunt membru PD si, din 2004, nu m-a chemat absolut nimeni sa ma intrebe ceva. Daca nu se promoveaza specialisti in imagine, cum sunt eu, veti avea imaginea pe care vad ca o aveti. Nu trebuie sa va culcati pe urechea ca USL-istii sunt mai prosti, caraghiosi chiar. Se poate produce un declic de imagine si va treziti la fundul istoriei, alaturi de PNT-cd. Echilibrul e favorabil PDL, dar instabil.

 27. Si pt ca tot suntem in saptamina patimilor,vreau sa ofer un scurt citat regasit in telegramele trimise de ambasada U.S.A. la centru,care il are in centrul atentiei pe acest IUDA AL ROMANIEI SI AL ROMANILOR-ION ILIESCU.
  Iata scurtul citat despre ION ILIESCU:NERUSINAT,IPOCRIT,LIPSIT DE DECENTA,BIRFITOR SI……………..T U R N A T O R.

  Iata un portret perfect surprins si creionat magistral de FUNCTIONARII AMBASADEI S.U.A.
  Nu stiu ce as mai putea adauga,la portretul lui ION ILIESCU,dar merita amintit ca in luna martie,IPOCRITUL TURNATOR BATRIN SI BIRFITOR,II INFIERA CU MINIE PROLETARA PE MAI TINERII SAI COLEGI,TURNATORI CA EL,CARE NU AU FACUT ALTCEVA DECIT SA CONTINUE TRADITIA PARTIDULUI,DAR SI PE JURNALISTII ,ZDRENTE CARE L-AU SERVIT DE-A LUNGUL TIMPULUI TOT PE EL,ION ILIESCU,IPOCRIT,NERUSINAT,LIPSIT DE DECENTA SI TURNATOR.
  Sigur,nu veti gasi reactii IN EMISIUNILE DERBEDEILOR MOGULI,NU VETI GASI COMENTARII SI INDIGNAREA UNOR BLOGERI FOARTE ACTIVI P’ACILEA.
  Asa ca tot pe mine ma veti gasi,binevoitor si saritor aducindu-va in atentie-UN TICALOS BATRIN CARE A DUS ROMANIA IN PRAPASTIE,SI O VREA ACOLO PT TOTDEAUNA.

 28. @Frank, dar și… Elena Udrea
  …Ce le trece prin minte ? Simplu. Că vor reveni la putere și o vor lua da capo, după ce , bineînțeles, vor (re)pune justiția pe chituci.
  Inabilitatea PDL în a-și organiza un congres credibil, bazat pe viziuni și nu pe persoane, dublată de amestecul prezidențial brutal în chestiuni interne de partid, vor accelera procesul de dezintegrare a încrederii că acest partid poate fi un vector serios de reformă, vertical, unit și cu putere de persuasiune în actul de comunicare.
  Lumea se va întreba , pe bună dreptate, cine va conduce această entitate politică, din luna mai 2011 încolo ? Un….soldat cuminte, disciplinat și obedient care nu va deveni niciodată ofițer, sau un …caporal cu veleități, aflat în dizgrația…. mareșalului actual ?
  Comunicatul protocolar al purtătorului de ,,cuvânt” ( ?) Turcan, venit ulterior spre media, destinat să mai atenueze impactul considerațiunilor prezidențiale, nu a reparat nimic, nici n-ar fi fost posibil, de altfel.
  Personal, aș fi preferat-o pe Elena Udrea, dar nici domnia sa, având neșansa de a fi femeie, nu este (încă) agreată la ,,curte”, primind nu de mult, la televizor, un deget arătător de ,,stai deocamdată în banca ta”.
  Așa că, stimată doamnă Udrea, puteți încheia dvs milioane de contracte, în cuantum egal cu întregul buget al Comisiei Europene, acestea vor avea un nesemnificativ impact electoral. Dimpotrivă, cetățenii asistați ai României postsocialiste se vor speria și mai tare că îi veți pune să-și bată capul și să muncească în implementarea proiectelor europene, să organizeze în teritoriu licitații corecte (!!) , iar în județele pesedisto-peneliste să răsară drumuri și aducțiuni de apă cu amprenta…. MDTR (!!)
  Administratorii de acolo vor face totul pentru a-i mwenține pe oameni în noroi și la propriu și la figurat, după care vor ieși pe tv să zbiere precum măgarii , că PDL și guvernul (incompetent) Băsescu-Boc este de vină !
  Sunteți naivă, doamnă, doar când PDL , sau un alt partid autentic reformist, va câștiga 80% la locale și parlamentare, abia atunci balanța dintre construcție și demolare se va înclina net în favoarea…construcției.
  Până atunci, (vi) se vor pune bețe în roate la greu, iar cetățenii onești , în capul cărora se sparg, de regulă, toate oalele, își vor pierde răbdarea. Mai ales, cei cu pensii de subzisdență, precum…Silverstar.

  • …Poate, doar o criză alimentară MAJORĂ pe plan mondial, care să ne facă pe majoritatea să scurmăm prin țărână după vreo rădăcină suculentă, ar mai putea să ne deștepte…nici săptămâna Luminată ,nici patimile lui Iisus Christos , nu vor reuși aceasta . Oamenii vor merge la biserică, în virtutea inerției, să aprindă o lumânare la miezul nopții, preț de vreo 15-20 de minute până la sintagma ancestrală ,,Hristos a înviat”, după care, deși slujba de Inviere durează până dimineață, se vor grăbi acasă să-și alimenteze stomacul hămesit și să gâlgâie vinul pe gâtlej.
   Jalnică seminție, nu-i văd un viitor, nici nu-i văd rostul, după ce și-a bătut joc de o planetă (și de ea însăși) timp de cca 2000 de ani, ignorând Sacrificiul Suprem. Vă dați seama, că după încă 2000, praful se va alege de acest habitat dumnezeiesc. Sper să nu dureze atât de mult, pentru ca celelate specii să mai aibă o șansă.

  • PS
   Eu dacă aș fi Boc sau Blaga, m-aș retrage, printr-un anunț oficial, din cursă.
   Atât sprijinul afișat cât și dezavuarea publică, fac, ÎN EGALĂ MĂSURĂ, RĂU, viitorului partidului.

  • PS2
   ..Încerc o explicație logică a poziționărilor prezidențiale…..și nu-mi vine în minte (sper să mă înșel), decât una singură: cu Boc președinte de partid, Traian Băsescu poate reveni la cârma PDL, fără probleme, în 2014.
   Desigur că a afirmat că nu se mai întoarce în politică, subliniind că este nedemn pentru personalitatea domniei sale un astfel de recul din anvergura funcției prezidențiale, dar, a mai spus , cândva, domnul președinte, că demisionează în…5 minute.

 29. ..Toată lumea politichiei românești , face, furibund, calcule de tot felul…..cam de vreo 20 de ani. Eventual, cu soft matematico- probabilistic foarte sofisticat, minți luminate își consumă energia în mod steril, consilieri prezidențiali (care se cred mai deștepți decât sunt) spun povești de adormit copiii cu Scufița Roșie și Capra (vecinului moartă) cu trei iezi, pentru a anticipa mișcarea următoare a adversarului , sau să prevadă, cu un timp suficient înainte, variante posibile ale viitorului încă nescris. Dar am vaga senzație, că nimeni nu ia în considerare, la modul serios, …inteligența românilor și arhicunoscuta sintagmă, puternic erodată și dusă în derizoriu, numită ,,interes național”.

 30. …vb. si dialogam dupa ce te adresezi cuvincios ,poate dupa Paste iti vine mintea in tartacuta ,daca nu mai vorbim pana Duminica iti doresc tie si familiei tale un Paste Fericit .

 31. …și încă ceva, ,,creștine”, spune oamenilor adevărul despre tine, măcar în Săptămâna Mare și trimite-i să citească ,,cugetările profund cucernice” (a se citi înjurături ca la ușa cortului) adresate de un personaj ,,educat și nobil” cu nick-ul de puiu, lui Frank, pe blogul lui Sebi. Nu mai spun de cele adresate mie, eu te iert pentru ele.
  Ești mai mult decât penibil, băiete, eu m-aș ascunde, în locul tău, prin pădurile Apusenilor, pentru tot restul vieții, îmbrăcat în haine ponosite de pustnic.

  • ZeV-ule pe toate blogurile esti proscris si luat in suturi ,ar trebui sa-ti dea de gandit .Am terminat ,nu vreau sa pacatuiesc cu-n om de nimic.

  • ..Tu ai terminat de mult repertoriul de ,,idei noi”, acun nu faci altceva decât să te repeți la infinit. În fine, ești un cetățean liber, dar prizonier în propria-i minte.

 32. ZeV…mai iti spun ceva ,ieri cand poetesa si-a postat indignarea ,te-ai ascuns ,nebunul de zapa (spre cinstea lui ) daca se poate numi asa ,a luat atitudine ,tu ai tacut ca plantonul in iarba ,Gabi neni a intervenit si ea ,in rest :lasitatea este calitatea majoritatii dintre voi ,d-aia dispare partidul asta ,este plin de carieristi ,oportunisti ,sa nu mai spun de coruptie si alte alea ,totusi ii saptamana patimilor ,sa-i ierte Dumnezeu si sa-i faca sa fie oameni de omenie si isprava.

  • …Nu-mi dedic întregul timp tastării pe bloguri, ieri a fost liturghie și prima denie, ca să nu mai vorbesc de corul Bizantion de la Mitropolie, condus de Adrian Sârbu.
   Te asigur că dacă asculți o singură dată, devii cu siguranță mai bun. Curaj.
   Viața nu se reduce la bloggereală, este mult mai mult decât atât.
   ..Dar ce fac ? Cui mă adresez eu ? 🙂

  • …am revăzut postările, nu l-am remarcat pe frank, pe 16 și 17, ci doar pe…puiu dându-se în stambă, ca de obicei, precum și rațiunea echilibrată și echilibtrul, specifice lui N.G. și NeaKutare.
   Ți-am spus de n ori, întâi gândește (măcar încearcă) și după aceea, scrie.

  • …mi-a plăcut remarca extrem de inteligentă a domnului puiu, pe care o reproduc cu plăcere :
   ,,asa-mi place …..hihihihihi” 🙂 ziua 16.04.2011 ora 11:39

  • …dar mai ales răspunsul ,,adânc” adresat de același distins domn puiu, altui domn, respectiv domnului balbeck, pe 17.04.2011 ora 01:19 pm , pe care-l reproduc aproximativ:
   ,, 😀 😀 😀 😀 “

 33. Se poate!… Vad ca sunt talk-show-uri pe TVRinfo, B1tv, 10tv. Cei din studiou, politicieni, analisti, jurnalisti, moderatori, discuta calm, relaxat, nu se jignesc, nu se acuza, nu-si arunca priviri crunte cum se intampla pe RTV sau Antene si-n mare parte sunt cei care frecventeaza cele doua canale. Se discuta civilizat, fara acel EU, NOI care sa-l puna in inferioritate pe celalalt, chiar si cand exista puncte de vedere diferite. Se poate dar probabil pe celelalte canale sunt platiti ca sa-si puna poalele in cap.

  • ….Jurnalul de la ora 20.00, pe TVR1, urmat de Tema zilei și de emisiuni cu invitați speciali (care au realmente ceva de spus) , de regulă la orele 21.00, se constituie, de asemeni, în surse de informație credibile și pertinente, prin urmare, merită toată atenția.
   Aș mai aminti și jurnalul de pe TVR2, de la ora 22.00, un alt reper informațional demn de luat în seamă.
   Uneori, un refugiu cultural pe TVR3 , TVCultural ,TVRHD (pentru cei ce dezțin aparatură adecvată) și Trinitas TV, ajută enorm în restabilirea încrederii în noi înșine, ca ființe spirituale.

 34. @elena udrea
  Nu am înțeles prea bine , remarca domniei voastre, că, pusă în situația de a alege între Ponta și Antonescu, îl alegeți pe….Traian Băsescu.
  Din câte știu, președintele României nu mai candidează în 2014 (sau când se va decide, dacă se va decide, prin eventuala revizuire a Constituției) la un nou mandat la Cotroceni, iar ..Ponta și Antonescu nu candidează la vreo funcție de conducere în PDL. 🙂
  Eu personal, dacă aș fi întrebat, aș spune că între Ponta și Antonescu, o aleg pe doamna Elena Udrea, cu……. excepția situației în care voi simți nevoia să merg la un spectacol de Hulla-Hoop cu numere de clovni ,,pitici” 🙂
  Cu condiția minimă și perfect fezabilă, să continue (să continuați) a susține ideea de unitate în PDL.
  Pentru critica propriilor colegi, avem deja o personalitate ,,rutinată” în acest tip de activitate : domnul europarlamentar, Cristian Preda. Este mai mult decât suficient.

 35. @ Pentru a restabili adevărul, într-o chestinune comentată denaturat de un coleg de pe blog, reproduc, cu voia dvs, din Gândul:
  ,,Csibi Barna, funcţionarul public care a spânzurat un manechin cu chipul lui Avram Iancu, a fost detaşat de la Abrud la Bucureşti.
  Extremistul maghiar Csibi Barna, funcţionarul public din Miercurea Ciuc care, pe data de 14 martie, a spânzurat un manechin cu chipul lui Avram Iancu, a fost detaşat începând din 20 aprilie, pentru cinci luni, la Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Sector 2 Bucureşti. Ordinul de detaşare a fost semnat de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Luna trecută, Blejnar a semnat un alt ordin, prin care îl detaşa pe Csibi Barna la Abrud, oraşul în care a urmat clasele elementare revoluţionarul Avram Iancu. Csibi Barna a intrat în concediu de odihnă şi nu s-a prezentat la post. Mai mult, el a depus o plângere împotriva ANAF la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării(CNCD). Barna susţine că a fost mutat pe criterii etnice şi din cauza convingerilor sale politice.
  Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că a decis să îl detaşeze la Bucureşti pe Csibi Barna pentru a fi mai aproape de Parchetul de pe lângă ICCJ, având în vedere că s-a început deja procesul de urmărire penală împotriva funcţionarului care a “spânzurat” un manechin cu chipul lui Avram Iancu.
  “S-a început deja procesul de urmărire penală împotriva lui Csibi Barna şi, având în vedere că el este citat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am considerat oportun ca el să-şi continue activitatea în Bucureşti pentru a putea răspunde prezent solicitărilor procurorilor ori de câte ori este nevoie”, a precizat pentru MEDIAFAX Blejnar.”

 36. @ Admin (Mădălina)
  Vă rog să ordonați comentariile în ordine cronologică. Vă mulțumesc .

 37. avand in vedere ca drumurile de care va loviti chiar dvs (da, BULEVARDE din BUCURESTI) au o gramada de gropi pe care nimeni nu catadicseste sa le astupe, situatii similare sau chiar mai grave sunt in alte orase mari ale tarii, da este un lux inutil sa ne apucam sa reabilitam drumuri intre cucuietii din deal si cucuietii din vale.

 38. Nici nu vreti sa dezvoltati infrastructura…aveam posibilitatea sa avem trenuri de mare viteza,dar i-ati refuzat pe unguri si austrieci,probabil nu vroiau sa dea spaga.Asa ca au gasit in slovenia un partener bun pentru trenuri de mare viteza.Daca acest guvern nu vrea…30 miliarde euro ne da UE,dar nu exista proiecte ca sa fie absobite.Probabul usl e de vina ca sunteti voi atat de incompetenti.

 39. Ministrul Botis din guvernul de “vestale “Boc ,prins cu ocaua mica ,livra bani publici la o firma cu sediul in imobilul lui ,unde sotia era consilier si o fosta sefa de cabinet de-a ministrului o conduce ,aici sunt banii romanilor ,deocamdata a fost prins Botis ,cine stie cati sunt ,eu cred ca majoritatea guvernului au firme puse pe neveste ,copii ,nepoti si alte neamuri unde se pompeaza bani publici .Asa s-a facut din 90 incoace ,d-aia suntem in situatia asta ,de saracire totala ,prabusire necontrolata.A lasat de inteles ca s-ar putea sa-si dea demisia de onoare ,mira-ma-as ,sa vedem.

 40. Senzaţional…
  Îmi cer scuze pentru oftopic dar sunt şocat de tremură genomul în mine.
  În urmă cu câteva minute, piticul atomic al Realităţii Media, Radu Soviani a spus ceva şocant. A dat de înţeles că doamna Udrea e posibil să fie nemăritată spunând: “..vom vedea cine este domnul Dorin Cocoş, (atenţie) PREZUMTIVUL soţ al doamnei UDREA…” WOW prezumtivul …
  Cred că astfel, doamna Udrea va trebui să aştepte un telefon de la Dan Diaconescu, nu va pierde el ocazia asta de a mai face vreo 200 de episoade de emisiune anchetă, de asemenea cred că piticul atomic e posibil să aibă oarece speranţe, astfel, i-aş propune doamnei Udrea să şteargă de praf etajerele din casă pentru a avea unde să aşeze jucăria pitic în caz că acestuia i se îndeplinesc visele ce-i populează creieraşul…
  ( P.S. Rugăminte pentru doamna Udrea: No offense, mi s-a părut atât de haiosă chestia încât nu m-am putut abţine, fiind Săptămâna Mare din Post nu am dezvoltat subiectul, dar e unul extrem de generos. Şttiind că doamna Udrea are un simţ al umorului bine aspectat, cred că se va amuza totuşi … 🙂 )
  Dacă mă uit la pitic, nici nu arată rău, dar n-am reuşit să înţeleg cu ce baterii funcţionează….
  http://romanicablues.wordpress.com/2011/04/18/senzational-e-posibil-ca-elena-udrea-sa-fie-nemaritata/

  • Bluica franarul ,nu dialoghez cu tine ,nu te mai baga-n sama ,am plecat si din palatul albastru al superbei regine LULU din cauza ta ,n-am vrut sa te strivesc ,esti amicul reginei ,de acum incolo pe unde te prind …..mai discutam dupa sfintele sarbatori Pascale ,pe care ti-le doresc faine si fericite.

 41. Pare de necrezut dar totuși, este adevărul implacabil. În contextul, tulbure dpdv politic, în care poziția lui Crin Antonescu în PN[L] se clatină (acesta nefiind deprins cu știința de a manevra timona pe o ,,mare” agitată 🙂 ), respectiv, în care se anunță iminenta demisie din PSD a seniorului FSN, Sergiu Nicolaescu, deci repet, într-un moment politic favorabil, ce fac pedeliștii ? Ia să vedem….da, ați ghicit !…se luptă pentru putere într-un glob de sticlă.
  Vă spune asta, domnilor din PDL, un om îndrituit să o facă, pentru că nu sunt mulți alții care să vă fi susținut, de-a lungul tranziției (încă neîncheiate) spre Europa și valorile occidentale, cu mai multă devoțiune , încredere și speranță pentru România ! Alături de Frank Zapa, Ion Adrian, Judex, Nell, Freedom, NeaKutare, N.G. și alții ca domniile lor. Nu vrem să plecăm în altă parte, ci vrem aici și acum, reforma dusă până la capăt , cu orice efort necesar și/sau efecte nefavorabile de imagine, modernizarea statului român, eficientizarea justiției și prosperitate, pe termen mediu și lung, pentru cei conștienți de propria responsabilitate față de ei înșiși și MAI ALES , pentru copii lor ! Fără ezitări, tentații populiste, sau conflicte intestine absolut irelevante pentru națiune, sau pentru viitorul ei.

  • ..pe poetesa nici n-ai amintit-o ,n-o ierti pentru postare de sambata cand a avut o pozitie pertinenta si si-a pus niste intrebari ,care-i baiul ? ,unde-s dulcegariile de acum ceva vreme in urma ? ,cine nu posteaza lozinci ,ii dat uitarii….curioasa judecata .

  • 1. Subscriu opiniei pe care o exprimati.
   2. Obiectivul imediat al PDL ramane PASTRAREA UNUTATII PARTIDULUI SI DUPA ALEGERILE INTERNE. Din pacate, competitia din PDL se poarta cu procedee care pot scinda partidul. Acest lucru nu ar insemna altceva, decat pierderea majoritatii in Parlament.AR FI FOARTE TRIST SA CADA GUVERNUL, SA INCEAPA DEZMATUL MASURILOR POPULISTE ( CARE NE-AR DUCE DE RAPA), SA SE OPRESCA REFORMELE,SOV, VOICULESCU, VOICU, ETC. SA FIE DATI CU DETERGENT, s.a.m.d. DOAMNE FERESTE !

  • Cat priveste o anumita distantare a d-lui Presedinte Basescu de dl. Blaga, s-ar putea ca episodul cu mitingul de la Palatul Prezidential, DAR SI ALTE INFORMATII PE CARE LE POATE AVEA DOAR DL PRESEDINTE BASESCU, sa fie determinante.

  • @NeaKutare
   Bună dimineața, mă gândesc dacă, nu cumva președintele își dorește un lider de partid ,să-i spunem…maleabil, pentru ca domnia sa (președintele) să poate prelua conducerea PDL, după încetarea mandatului la Cotroceni.
   Cred totuși, că pe moment, o neimplicare prezidențială în ceea ce privește problemele interne ale partidului, ar fi de preferat, în contextul erodării de imagine a acestei structuri politice.

  • Da, există un semn mare de întrebare, legat de acel miting/marș neautorizat de la Cotroceni. Nu atât în ceea ce privește manifestarea propriuzisă, cât mai ales, referitor la tăcerea domnului Blaga cu privire la evenimentul buclucaș, care nici până azi, nu a oferit o explicație convingătoare a neimplicării domniei sale. Nici înainte, nici în timpul, nici, mai ales, după.

 42. Alături de Elena Udrea, o altă Doamnă înzestrată cu atributul deciziei masculine, se face remarcată în guvernul României: Anca Boagiu.
  Distinsa doamnă, este hotărâtă să facă ordine în hățișul achizițiilor publice din ultimii 10 ani, iar în consecință, indivizi autoconsiderați senatori de drept în domeniul infrastructurii rutiere și chipurile, ,,clienți” ai PDL, conform clișeelor murdare de presă tabloidă, se văd acum cu contractele reziliate ! Domnii Umbrărescu sau Cășuneanu, doi îmbogățiți ai tranziției postdecembriste, trebuie să învețe că joaca de-a munca pe bani publici s-a terminat. Suntem stat membru cu drepturi (și obligații) depline al Uniunii Europene ! Și cu responsabilități, ÎN PRIMUL RÂND, față de cetățeni, nu față de oligarhii de carton.

  • @silverstar
   Bună dimineața și mulțumesc pentru atenție și sfaturile pertinente provenite de la un expert în plante și alimentație sănătoasă. 🙂
   Îmi place pelinul, dar numai sub formă de vin, iar ca medicament, deocamdată nu este necesar. Nu am avut niciodată intoxicații (sau indigestii) alimentare, deoarece mă hrănesc echilbrat și fără excese și de asemeni, respect toate posturile principale. De multe ori, chiar în noaptea de revelion, las friptura în farfurie (antreul, salatele și fructele, fiind, de cele mai multe ori, suficiente) și evit exotismele dulci introduse recent în meniurile restaurantelor, asimilate forțat, din snobism de fițe, de peste mări și țări, evident, contra unor prețuri ,,piperate”. Privesc , în timp ce ascult muzica, cu amuzament, chipurile prietenilor care mimează teatral sațietatea și plăcerea, în realitate, ele (aceste stări afișate ostentativ) camuflând greața și…foamea, după ce respectivii au reuștit să guste din ,,delicatese” de (cel mult ) vreo două ori. 🙂

  • ps-poveste românească, despre mâncare adevărată
   ,,A fost o data un imparat, care avea trei fete pe care le iubea foarte mult. Mai ales de cand i-a murit sotia, se ocupa mult de educatia fetelor si le indelpinea orice dorinta.
   Le-a cumparat fetelor cele mai frumoase rochii, cele mai scumpe bijuterii si cele mai minunate carti. La randul lor fetele il indrageau nespus pe tatal lor.
   Intr-o zi imparatul a intrebat-o pe fata cea mare, cat de mult il iubeste.
   -Te iubesc ca mierea. -raspunse fata.
   Tatal a fost multumit de raspuns si a intrebat-o si pe fata cea mijlocie.
   -Eu te iubesc ca zaharul. -raspunse aceasta.
   Imparatul era de-a dreptul induiosat de atata iubire.
   Atunci a intrebat-o pe fata cea mica:
   -Si tu fetito, cat de mult ma iubesti?
   -Eu te iubesc ca sarea in bucate, tata -raspunse mezina.
   Surorile ei au inceput sa rada de ea si imparatul s-a infuriat.
   -Ce fel de raspuns este acesta. Sa pleci din casa mea!
   ……………………………………………………….
   ..Peste ani, mezina, devenita tanara mireasa, i-a rugat pe viitorii socri sa-l invite si pe un anume imparat, dar nu a marturisit ca acesta este tatal ei. A venit si ziua mult asteptata a cununiei. Fata a pregatit separat bucatile pentru tatal sau si a dat porunca unui slujitor sa i le duca personal si nu cumva sa ajunga din greseala la vreun alt oaspete.
   Imparatul de cum a sosit s-a tot uitat la frumoasa mireasa si i se strangea inima gandindu-se ce mult seamana cu fata lui, pe care nu a mai vazut-o de foarte mult timp.
   Cand au aparut pe masa bucatele imbietoare toti mancau cu pofta, numai imparatul, tatal fetei inghitea cu greu cate ceva ce i se paru rau si fara nici un gust. A intrebat in dreapta si in stanga, daca e buna mancarea si toti au raspuns ca sunt cele mai delicioase bucate pe care le-au gustat vreodata. A luat si el de la vecini un pic cu furculita si s-a convins ca intr-adevar erau foarte bune.
   Pana la urma nu a mai putut rabda si s-a ridicat in picioare, acuzandu-l pe imparatul gazda ca isi bate joc de dansul. Acesta a chemat bucatarii, ca sa-i pedepseasca pe cel care a facut pozna atunci mireasa a recunoscut ca ea a gatit pentru tatal sau doar cu miere si zahar si chiar si in solnita a turnat zaharul praf, sustinand ca imparatul prefera mierea si zaharul in locul sarii.
   Tatal si-a recunoscut greseala si a imbratisat-o cu drag pe fata pe care a crezut-o pierduta. Iar celalalt imparat s-a bucurat ce nora vrednica si desteapta are, si mai e si fiica de imparat pe deasupra.”

 43. Si eu sunt dezamagita de ce se intampla inPDL.Speram sa evite o balacareala ca aceea de la alegerile PSD.Din pacate am uitat ca in PDL sunt tot romani.Blestemul nostru ,ca popor, e sa fim dezbinati.

  • @aura
   Prin popor circulă tot felul de vorbe despre coadă:
   DEX: ,,A da din coadă = (despre oameni; fam.) a se linguși pe lângă cineva; a se bucura. A-și vârî (sau băga) coada (în ceva) = a se amesteca în chestiuni care nu-l privesc. Își vâră (sau și-a vârât, își bagă, și-a băgat etc.) dracul coada (în ceva), se spune când într-o situație se ivesc neînțelegeri sau complicații (neașteptate). A călca (pe cineva) pe coadă = a jigni, a supăra (pe cineva). A pune coada pe (sau la) spinare = a pleca (pe furiș), a o șterge (lăsând lucrurile nerezolvate). Cu coada între picioare = (despre oameni) umilit, rușinat; fără a fi reușit. (Pop.) A-și face coada colac = a se sustrage de la ceva. A trage mâța (sau pe dracul) de coadă = a o duce greu din punct de vedere material, a face cu greu față nevoilor minime de trai.”
   ps
   PÂNĂ LA URMĂ, EXACT ASTA O SĂ FACEM CU TOȚII: Vom trage mâța (sau pe dracul) de coadă. 🙂

 44. Buna dimineata! Doamna Silvester mi-am facut cafeaua si nu a aparut gluma.Unde e?Sper ca nu s-a ratacit in eter.

  • Pentru aura şi Nicolae 😆 Un zâmbet la cafea şi o zi cu soare

   Maria la vrajitoare:
   – Ma iubesc doi barbati. Spune-mi cine din ei va fi norocosul?
   Vrajitoarea pune cartile, apoi se uita atent la ea si spune:
   – Cel ce va avea noroc va fi Vasile – te vei casatori cu Ion.

 45. ***aura – bună dimineaţa. Cred, obişnuinţa e a doua natură şi mai aşteaptă şi alţi colegi zâmbetul… Dar, pur şi simplu, sunt năucită de îndrăzneala unora de a jigni şi a împărţi merite, desi a venit aici de câteva luni şi mă refer la ZeV şi postarea lui de aseară, de la ora 10,42 am. Omul încă nu realizează că s-a terminat cu timpul când eram obligaţi să strigăm că e bine chiar dacă crăpam de frig… Cum poate el să-mi pretindă mie să tac, să nu spun ce mă nemulţumeşte, să nu spun că-s dezamăgită de un partid şi de nişte oameni în care am crezut? De ce? Oamenii aceia trebuie să ştie că undeva greşesc şi greşesc rău tare dacă au reuşit să-şi îndepărteze şi susţinătorii şi de la cine să ştie dacă noi ne punem lacăt la gură ca să nu-i deranjăm.

  Să ştie acest ZeV că. dacă la nivelul anului 2008, acest blog era printre primele, a fost posibil pentru că şi eu eram pe aici şi, la întâlnirea din oct 2008, eu am fost cea mai solicitată la interviuri, dovadă nr de art în care-mi apare nick-ul. Numai pentru Antene am refuzat să vorbesc.

  • @silverstar
   Cu regret Îți spun că te pripești în considerațiuni. Să fie excesul de orgoliu de vină ? De fapt, nu mă interesează în acest moment ce stări te motivează, mă limitez doar la a comenta pe text:
   1. Ieri, la ora 10.42, am enumerat nick-uri de persoane pe care le consider consecvente în principii, principii legate de tema pe care am abordat-o în comentariul meu. Tema era legată de două idei fundamentale care, pentru mine, au valoare de referință: UNITATE în PDL și REFORMĂ implementată până la capăt, în interesul național. Consider că cele două idei sunt INDISOLUBIL legate între ele.
   Colegii enumerați,sunt după părerea mea principiali, din simplul motiv că , după percepția mea, pun întotdeauna rațiunea deasupra stării emoționale. Starea emoțională poate fi , de multe ori, negativă și ne inhibă în mod garantat, luciditatea și limpezimea minții. Este un fapt de natură biologică, elementar.
   Pe de altă parte, am adăugat…,,și alții ca ei”, nu întâmplător. De multe ori, și ,,alții ca ei”, chiar dacă, pe moment numele lor nu-mi vin în minte, sau atunci când sunt în ,,pasă” bună, calmi și relaxați, postează comentarii excelente, pe care orice om atent și interesat le citește cu plăcere.
   2. Este o imensă dezinformare să afirmi că eu aș pretinde cuiva să tacă și să nu-și expună în mod liber gândurile, ideile, trăirile, dezamăgirile, frustrările, etc, etc., indiferent cine este acel cineva. Desigur că libertatea este egală pentru toți, deci ea se manifestă în ambele sensuri, cu singura condiție, invocată deseori de moderator, ca permisivitatea să nu se transforme într-un cadru al exprimării în public de obsecenități, invective și injurii. După părerea mea, în dialogul dintre noi, atâta cât a fost, această condiție a fost îndeplinită. Eventuale dezacorduri, confruntarea de idei și/sau argumente sunt omenești, perfect admisibile și chiar necesare, uneori, evident, atunci când se desfășoară într-un climat civilizat.
   3. Înțeleg că notorietatea ta, constituiă în timp, pe acest blog, este sinonimă cu starea de normalitate. Prin urmare, nu văd necesitatea imperioasă a unor confirmări redundant- laudative , din partea nimănui. Ea trebuie, pe de altă parte, permanent susținută și actualizată, chiar de către beneficiarul ,,laurilor”.
   Deh, ,,povara” notorietății se traduce prin expresia : ,,este greu să ajungi acolo sus, dar e și mai greu să-ți menții altitudinea, datorită…..(poate) aerului rarefiat “. 🙂 Scuze, am glumit.
   Notă: Eu personal nu sunt în competiție cu nimeni, pur și simplu, îmi exprim liber gândurile. Dar acest lucru nu este neapărat implicit, în relația directă cu tine, dacă tu nu dorești acest lucru. Libertatea, fără respect reciproc, nu are nici un sens. Nu numai că eu nu ți-aș spune vreodată să taci, dimpotrivă, prefer să adopt eu însumi, în mod liber, această atitudine. Depinde exclusiv de opțiunea ta.

 46. Mai sa fie,tocmai in saptamina patimilor,,CREDINCIOSUL IOAN BOTIS,MINISTRUL MUNCII,este subiect de presa,si material de rontait pt toate slugile mogulilor.
  Sigur tot subiectul asta le-a cazut ca o mana cereasca,mincatorilor de balega,avizi de subiecte care sa-i puna in defensiva pe pedelisti.
  Asadar INCOMPATIBILITATE-ESTE CUVINTUL LA ORDINEA ZILEI,si cine cade in aceasta plasa TOCMAI MINISTRUL MUNCII,un personaj interesant,care mie unul mi-a lasat o impresie acceptabila.
  N-am sa aduc in sprijinul sau alte incompatibilitati ,FLAGRANTE,GEN ECATERINA ANDRONESCU,SI INCA VRE-O 3 INCOMPATIBILI RECTORI ,VOI SPUNE DOAR ATIT,PDELISTI TRANSATI RAPID SUBIECTUL,ORI,ORI,si va asumati aceasta decizie.

  • Amice Zappa, tu faci o mare confuzie. SRL-urile mogulilor nu fac parte din presă.
   Hai să-ţi zic una tare. Ieri zicea un liberal gălbejit că Boc a spus că România nu va fi afectată de criză deoarece are legături mult prea slabe cu UE şi SUA. A spus-o Tăriceanu când i s-a spus că România nu va putea susţine creşterile salariale pe care le-a făcut.
   ***Dacă se întâmplă ca doamna Udrea să citească asta, am o propunere legislativă. La emisiunile tv unde sunt invitaţi tot felul de măscărici să mănânce rahat şi dacă aceştia sunt plătiţi să se pună semnul cu P în cerc. Dacă cineva susţine că eterna Monica Tatoiu, Ciuvică şi alţi mâncători de rahat sunt acolo pe gratis minte, nimeni nu e atât de imbecil să se facă zilnic de râs pe gratis. De tembelul ăla care a sărit în capul liberalilor la senat şi nu i s-a deschis paraşuta, am înţeles, Felix l-a angajat. Dar de vaca aia cu greva fomei cu glucoză şi sicuri cu vitamine nu am auzit să aibă relaţii de muncă sau de colaborare cu Antenele deşi tot mai des o vedem la televizor. Am văzut-o şi la OTV. Să nu-mi spună cineva că se duce de la Timişoara la Bucureşti doar pentru că are conştiinţă …
   Botiş şi-a dat demisia. OK, aştept să văd că Geoană face aceeaşi chestie. Îmi amintesc că a refuzat să pună pe ordinea de zi o discuţie în care urma să se stabilescă dacă mai are sau nu susţinere pentru a ocupa funcţia de Preşedinte al Senatului.
   Am mai spus-o, tare aş vrea să văd cum DNA face o cercetare asupra faptului că îi vedem cei de la CNA cum nu opresc amisia la Realitatea tv sau Antena3. Acolo se încalcă Legea Audiovizualului în mod flagrant. Într-o discuţie pe care a avut-o cu Adrian Ursu, Răzvan Dumitrescu, Oana Stanci şi limbricul de Mircea Badea a afirmat personal că la el niciodată nu va veni un reprezentant al Piuterii. De ce? Pentru că nu vrea. Adică dacă merge cu maşina şi semaforul îi arată roşu nu va opri pentru că nu vrea, poate chiar îii va ucide pe cei ce traversează? Lui Gâdea şi încă vreo câţiva, dacă am avea un CNA care să îşi facă datoria le-ar retrage dreptul de a mai apărea în spaţiul mediatic.
   Se vorbeşte de legea Bucureştiului. De ce să se facă, doar ca să o avem? PEntru că dacă Legea Audiovizualului nu se respectă decât dacă le convine celor vizaţi, la fel se va întâmpla şi cu alte legi, inclusiv cea a Capitalei.

   P.S. Lucru bun: Vîntu la bulău… hehehe …

 47. Duminca pres. TRAIAN BASESCU,si-a mai demonstrat o data clasa de politician,care vede totul cu cel putin 10 mutari inainte,cautind solutii care sa-i convina lui,dar si partidului pe care el.cu ceva ani in urma l-a tractat si l-a facut ,MARE’.
  Mai nimeni nu a vrut sa dezbata faptul ca TRAIAN BASESCU,pt a nu stiu cita oara,a transmis romanilor,unora,cei obisnuiti sa stea cu mina intinsa la stat ,ca obiceiul asta trebuie sa inceteze.Mai mult apasat si ferm a spus din nou-TOTI CEI CARE STAU SI NU MUNCESC,PRETINZIND AJUTOARE DIN PARTEA STATULUI,TREBUIE SA CONSTIENTIZEZE,vremea pomenilor a trecut.
  Nici un politician pina la TRAIAN BASESCU,nu a facut acest lucru,ba dimpotriva majoritatea politicienilor au intretinut o sirtuatie ambigua,din care TOTI MILOGII ,LENESI AI NEAMULUI PUTEAU SPERA CA,IN SCHMBUL VOTULUI SE VOR ALEGE SI EI CU O FIRMITURA DIN CIOLANUL ASTA PLIN DE CARNITZA,CARE ESTE BANUL PUBLIC.
  Sigur este mult mai spumos subiectul in care BLAGA,este adus la statutul care i se potriveste atit de bine,DE CAPORAL DIN ARMATA AUSTRO-UNGARA,CHIPUL LUI ADUCIND ATIT DE BINE CU AL SOLDATULUI SJVEG.
  Si nu doar chipul ci si atitudinea,impinsa pina la limita grobianului,pt ca in ranita dl. BLAGA,NU BASTONUL DE MARESAL STATEA BINE ASCUNS GATA SA IASA LA NEVOIE LA IVEALA,CI BIETUL PULAN DE MILITIAN,DIN ANII 80,GATA SA TREACA LA OPERATIILE DU GUMOTERAPIE,PE CARE MILITIENII ACELOR VREMURI[PUIU E MARE SPECIALIST] LE APLICAU CU ATITA GENEROZITATE TINERILOR CARE ISI PERMITEU VRE-O CITI-VA CENTIMETRII DE PAR IN PLUS,ORI VRE-O CHERMEZA MAI ACATARII.
  Faptul ca l-a pus la colt,si inca pe coji de nuca,e doar inceputul,pt ca de fapt mesajul era unul cit se poate de dur,VAI DE CEI INVINSI’ lucru pe care tripleta B.V.B.a receptionat-o ca atare.
  De fapt aceadta tripleta estye un fel de ,COLOANA A CINCEA,care oricind s-ar putea sa o coteasca ,LA STINGA’de care este legata cu fire nevazute ce vin din negura istoriei post decembriste ,deci de peste 21 de ani.
  Practic ACEST CAL TROIAN ,TRIPLETA B.V.B-a incercat de mai multe ori sa-si impuna vointa.
  Ca ministrii,cei trei,au produs mari deranjuri,si chiar au pus piedici reformelor,uneori chiar pe fata,folosindu-se de toate posibilitatile,reamintesc doar ,ATACURILE TRUSTURILOR,ORCHESTRATE DE BLAGA,IMPOTRIVA LUI ELENA UDREA,contra CONTRACTE GRASE CU MINISTERUL PE CARE VASILE BLAGA IL PASTOREA.
  Asadar pe mine unul nu victoria lui EMIL BOC MA NELINISTESTE,CI CE VA URMA DUPA.Cum se vor aseza taberele si daca vor fi in stare sa colaboreze in interesul partidului,si al romanilor,ori razboiul va continua.
  Sigur a putea pornii cel putin 3 scenarii posibile,dar nu cred ca a venit inca momentul.

 48. Pt dna Silvester,multumesc pt gluma dar sa stiti ca n-o s-o arat sotului, nu de alta, dar sa nu-i para rau ca nu l-a chemat Vasile.In alta ordine de idei si eu cred ca atunci cand gresesc PDListii trebuie trasi de maneca tocmai pt a evta situatia( pomenita pe buna dreptate de Zev)de a ajunge ca noi sa tragem mata de coada.

 49. cred ca ar trebui sa faceti economie si sa corespunda cu economia rominilor ,adica sa consume mai putin.Vad ca aveti grija de tot felul de nimicarii care nu le vad sensul, va jucati cu banii , aruncati cu ei pe geam, investitii impertinente care la noi in tara nu isi au rostul.Folositi banii in spitale unde multa lume se afla in suferinta, folositi banii in educatie fiindca multi copii abandoneaza scoala fiindca parintii nu isi mai pot permite sa le asigure hrana zilnica ,dar sa mai ii tina si in scoala.Eu ca parinte va propun sa va treziti si sa vedeti adevarata culoare a situatiei tarii noastre daca sunteti romin cu adevarat.Un guvern mai slab decit acesta din care faceti parte nici ca mi-a fost dat sa vad. Plecati din tara sa aratati competenta peste hotare si apoi sa vedem cine va v-a da un minister pe mina si fac referire la toti ministri actuali.

 50. l-am vazut mai devreme la tv pe secretarul de stat in agricultura….nu stiu cum il cheama dar e cel care e mereu la tv.ne invata din vasta lui experienta probabil cum sa facem sa avem bani de sarbatori si anume sa ne gasim un al doilea job.acuma am si eu o intrebare pt cei din guvern: daca sunt oameni care nu isi gasesc un loc de munca de unde sa mai il gaseasca si pe al doilea?sunt de acord ca unii sunt comozi sau altii nu vor sa fie decat sefi, dar sunt si unii care merg saptamanal la interviuri si nimic.asa ca raman cu intrebarea.unde sa gasim un al doilea job cand unii nu il au nici pe primul???

 51. ..pentru pedele ar fii bine sa castige Blaga ,(ar salva corabia naufragiata ) ,pentru opozitie Boc ii castigatorul cel mai bun ,i-ar dizolva pe pedelisti si “centura politica “singura solutie.Eu merg pe mana presidentului (perdanta de data asta ) sa ramana Boc 😆

  • ..s-a rezolvat si problema Botis ,ramane la latitudine ANI ,la portocalici nu se cunoaste “conflic de interese “,500 mii de euroi ,o nimica toata ,au fost date tunuri mari ,asta-i un mizilic.Doamna Botis s-a retras din firma ,a avut salar 8000 de leusteni romanesti pe luna ,inainte toavarasi pedelisti .

 52. Se pare ca si PDL-ul a aflat de cheia succesului in dezvoltarea Romaniei, adica INFRASTRUCTURA. Cam tarziu cei drept dupa 7 ani de guvernare!!!

  Dar daca stiti ca asta e solutia de ce nu o puneti si in aplicare? Pentru ca pe anul 2011…fix PDL-ul a decis sa nu se investesteasca in infrastructura!?

  DE CE?

 53. Puteti, daca nu-i cu suparare ,sa-mi rasapundeti ce face acest minister al dezvoltarii ptr orasul Galati- ultimul bastion al COMUNISTOIZILOE si al inertiei???

 54. Puiu zice: “Bluica franarul ,nu dialoghez cu tine ,nu te mai baga-n sama ,am plecat si din palatul albastru al superbei regine LULU din cauza ta ,n-am vrut sa te strivesc ,esti amicul reginei ,de acum incolo pe unde te prind …..mai discutam dupa sfintele sarbatori Pascale ,pe care ti-le doresc faine si fericite.” … hehehe, chiar mă miram de ce mi s-a zbârlit neuronul…
  Ai învăţat cumva ce înseamnă verbul “a discuta”? Dacă da e bine, înseamnă că nu ai cap pe umeri doar pentru cota de mătreaţă. 😀

 55. Aia da, sunt sigur că urmează articolu’ ‘Apa caldă e caldă’, ‘Trăim în România’, sau de ce nu ‘Suntem români’. Mă bucur că după atâta timp la guvernare aţi ajuns la concluzia la care unii ajunseseră cu ani buni în urmă. Oricum pricipala ta problemă e presa şi mass-media, nu faptu că investiţiile tale, în mare parte sunt utile precum fularu’ vara. Aştept să văd dovezile că dumneata ai dreptate, deşi probabil o să’mbătrânesc aşteptând…

 56. E foarte bine ca investim in infrastructura.
  Dar trebuie sa fim vigilenti UNDE se duc o mare parte din acesti bani.
  MUNCA LA NEGRU face ca importante sume de bani din situatiile de lucrari se platesc catre prestatori fara ca acestia sa le mai vireze catre bugetul de stat.
  Cu cit manopera directa e mai mare, cu atit sumele de la incheierea devizului (cas, somaj, pensii, etc) sunt mai mari. Si acesti bani SUNT INCaSATI de catre prestatori si NEVIRATI catre bugetul de stat.
  Pentru a constata acest tip de evaziune fiscala NU aveti nevoie de controale pe santiere cu o armata de inspectori…Trebuie doar ca inspectori anaf sau ai garzii financiare se compare sumele decontate prin situatii de lucrari (incheierile de deviz la manopera directa) si sa le compare cu sumele virate de catre firma respectiva la bugetelul de stat.
  Se poate chiar concepe o forma de evidentiere a acestor sume , pe factura,
  ca si TVA, mentionate in rubrica distincata pentru a fi virate la buget.
  Altfel din pacate, o mare parte din banii europeni NU ajung unde trebuie..,
  Iar circotasii se vor plinde in continuare de cit de mare e fiscalitatea la noi…

 57. Pentru Buzau ce proiecte exista ? Judetul e intr-o stare deplorabila, nu se face nimic, avem un primar incompetent si nu se investeste deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *