Ce trebuie să ştie românii despre evoluţia economiei naţionale

 • România a avut cea mai puternică relansare economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea din 2011. Economia a crescut cu 1,9% faţă de trimestru al doilea.
 • Pe primele 9 luni ale anului, creşterea economică este de 2,6%. Principalele sectoare care au contribuit la rezultatul bun sunt:
  • Construcţiile. În trimestrul al treilea din 2011, creşterea a fost de 7,4% faţă de trimestrul al treilea din 2010. A patra cea mai mare creştere din UE, unde media a fost de 1,8%.
  • Turismul. Creştere de peste 16%.
  • Agricultura. Creştere de 24%.
  • Industria. Creştere de 6,8%.
  • Exporturile. Creştere de peste 25%.
 • Fondurile alocate pentru investiţii au crescut constant în ultimii ani. Prin comparaţie, prin buget s-au alocat anul acesta 35,4 miliarde de lei, în timp ce în 2008, anul considerat cel mai bun de Guvernul Tăriceanu, investiţiile au fost de 32,6 miliarde de lei.
  • România se află pe locul doi în UE la ponderea investiţiilor raportate la buget: 23,2%. Înaintea noastră se află doar Cehia (24,8%).
  • Şi anul viitor vor creşte sumele alocate investiţiilor: de la 35,4 miliarde de lei la 37,8 miliarde de lei.
 • România are unul dintre cele mai mici deficite bugetare prognozate din Uniunea Europeană: 4,4% pentru 2011, în condiţiile în care, după trei trimestre, ne aflam la 2,52% (ceea ce ne-a şi permis prima rectificare bugetară pe plus).
 • România are una dintre cele mai mici datorii publice din Europa – aproximativ 35% din PIB.
  • Prin comparaţie, alte ţări au: Grecia (peste 150%), Italia (peste 120%), Belgia (aproape 100%), Germania şi Franţa (aproape 86% fiecare), Marea Britanie (peste 80%) etc.
 • România se află printre ţările cu cea mai mică rată a şomajului – doar 4,93%. Asta în timp ce media europeană este cu peste 2,2% mai mare.
  • Prin comparaţie, rata şomajului în alte ţări este de: 9,4% (Polonia), 9,9% (Ungaria), 9,9% (Franţa), 11,9% (Bulgaria), 13,5% (Slovacia), 22,6% (Spania).
 • România are una dintre cele mai mici inflaţii anuale din UE: 3,6% în octombrie.
  • Prin comparaţie, Marea Britanie are inflaţie anuală de 5%, Estonia 4,7%, Slovacia 4,6%, Italia (3,8%), Ungaria (3,8%).

 

245 thoughts on “Ce trebuie să ştie românii despre evoluţia economiei naţionale

  • Iti raspund eu, desi nu trebuie pusa o asemenea intrebare. O sa razi cu pofta daca studiezi istoria Romaniei, si vei afla unde ne aflam inainte de 89, ce s-a intamplat dupa 89 cu agricultura si industria. Ca un mic exemplu iti recomand sa te interesezi de un orasel mic de provincie; se numeste Resita. Poate o sa afli ceva legat de anul 1771 sau de 2004 sau de turnul Eiffel sau de 14000 de angajati si atunci sa te intrebi cand trebuia sa razi, acum , atunci niciodata. Poate studiezi si istoria orasului tau. Poate aflica ca nu am avut un Papa la roma ca polonezii, nici nu prea am furat aur din tarile cucerite, am avut intr-adevar niste mineriade.

 1. Valiuuuuuuuuuuuu,ce-ati facut stmata doamna?????????????????????????????
  De ce le dati in cap cu cifre omuletilor astia ,care sunt obisnuiti sa se joace cu ,ABACUL’???????????????????
  Nu credeti ca-i prea mult pt. ei????????????????Vreti ca dl ANTONESCU sa-si ia concediu vre-o 10 ani si dl PONTA ,sa ceara iar sponsorizari asa incit sa poata participa pe post de ,COPILOT’ la concediul prelungit al dl ANTONESCU?????????

 2. P.S.-scuze,am uitat ca dl. ANTONESCU,nu vorbeste decit limba romana,scuzati,e mai mare patriot decit VADIM.
  Asa ca de unde vreti dv sa stie DL. ANTONESCU,ce se intimpla in ungaria,spania marea britanie??????????????de unde doamna draga?????????????

  • @Frank Zapa : NU conteaza de loc cum este Antonescu ,sau chiar Ponta . Romanii todeauna isi vor aduce aminte ca acest om , Antonescu , atunci cand MS Regele Mihai a fost jignit de presedintele Basescu mai rau decat cel mai josnic om din aceasta tara , atunci Crin Antonescu a trimis o scrisoare Regelui si a cerut scuze Regelui in numele poporului roman , caci intreadevar poporul roman a fost surprins si mahnit de ce a auzit . Si Ponta s-a associat lui Antonescu pentru ce a facut . Si nu ar fi exclus ca acesti doi leaderi ” immaturi ” cum i numeste Traian Basescu , sa fie chiar aceia care-l vor suspenda din functie .

 3. In statistici stam bine. Sper ca ca asa este si in realitate si nu este un obicei ramas de pe vremea lui Ceausescu cand se obisnuia sa se umfle fiecare raport la nivel de tara.

 4. Unde a gresit EMIL BOC,ce nu era in regula cu SORIN APOSTU, si de ce am ezitat pina acum sa atac problema din aceasta perspectiva????????????

  Atentie la aceasta informatie din punctul meu de vedere capitala:

  ,SORIN APOSTU S-A NASCUT IN DATA DE 8 FEBRUARIE 1968 IN………………….FOCSANI………’

  Si noi vorbim acum despre onoarea si moralitatea ardelenilor,asa-i???????????????
  Care ardeleni,cei care vin din FOCSANI, din curtea lui OPRISAN?????????? pesedistul

 5. Cred ca a venit momentul sa se faca ,STUDII DE CAZ’ bine documentate din punct de vedere sociologic si pshiologic,pt a avea un ,PORTRET ROBOT’cit mai fidel al ,CORUPTULUI ROMAN DIN ADMINISTRATIE, lucru care ,se pare nu prea ii incinta pe cei care si-ar putea pune profesionalismul la lucru in slujba ceteanului roman.
  Pt ca mai de vreme ori mai tirziu tot vom ajunge aici,in incercarea de a stavilii-,FOAMEA UNOR CONCETATENI’ de-ai nostrii de a scapa de saracia din care provin si intr-un timp cit mai scurt posibil sa atinga ,BOGATIA’

  Va mai ofer un element foarte interesant si care vine sa sustina teza mea.
  Personajul cheie-ADICA TURNATORUL,DENUNTATORUL,spuneti-i cum vreti in cazul apostu si nu numai,este DOAMNA:
  -ASPAZIA DRONIUC-nascuta in judetul SUCEAVA[O ALTA ARDELEANCA NUUU??????????] in virsta de 36 de ani………..
  Mda ,asadar iata niste ,COINCIDENTE RARE,care numai coincidente nu par a fi si care arata UN FENOMEN-despre care asa cum am spus ROMANIA SI ROMANII VORBESC DOAR PE LA COLTURI.
  Va pot spune ca,in mediile clujene in acest moment acest subiect ,INCITA SI AGITA SPIRITELE,pt ca nu-i asa,ARDELENII SUNT OAMENI MINDRII-si inghit cu multa greutate aceasta rusine ,la care din pacate si ei sunt partasi.

  • ***Zapa – las-o domnule, baltă cu speculaţiile! Şi ardelenii, şi moldovenii sunt oameni, toţi supuşi greşelilor. Nu mai arăta cu degetul spre noi că nu-i frumos… Şi sunt unii care simt dureros aceste acuze…
   Asta e!
   Bine că PDL nu şi-a pus poalele-n cap şi nu a reacţionat precum PSD-ul, cu nişte luni în urmă, în cazul C Nicolescu, preşedintele CJ Argeş.

 6. Silvestar,draga mea,alea nu sunt specualtii,sunt Date certe
  Te rog fii atenta la ce am mai spus;
  ,si inghit cu multa greutate aceasta rusine,la care din pacate ,SI EI SUNT PARTASI’
  Ce zici,Silvestar,cum suna?nu ti se pare ca am fost corect si ,ECHIDISTANT’???????????
  Desi nu imi este usor,dar cred ca doar o atitudine intransigenta,atit cu ,AI NOSTRII’ CIT SI CU AI LOR,ne poate oferi confortul de a fi ONESTI SI A PRETINDE CA AVEM ETICA,ONOARE SI MORALITATE.

  • ***Zapa – vreau să înţelegi că spus în contextul de mai sus, despre X sau Y, că este moldovean din… atributul “moldovean” capătă deja nuanţă peiorativă şi deranjează. Dacă spuneai român din Focşani, Dorohoi sau Huşi, e firesc, nu zgârie la urechi.

   Poate tot într-un context asemănător, la vremea lui, IL Caragiale, dezgustat de societatea românească a timpului său, a spus că “românii” sunt hoţi curvari şi mincinoşi. Deci, Zapa, Caragiale vorbeşte despre “români” şi nu-i particularizează după zona de provenienţă.

   Vreau să înţelegi că nu iau apărarea nici unui hoţ, indiferent de unde se trage. Toţi hoţii, corupţii, şpăgarii, şantajiştii să fie pedepsiţi, justiţia să-şi facă datoria.

  • ***MădăMădă – un comentariu pentru Zapa a ajuns la tine… Te rog, vrei să-l pui in circuit…
   Mulţumesc! 😆

   Administrator:
   L-am recuperat Silver.
   O zi frumoasa 🙂 !

  • ***Zapa – spune-mi, te rog, Andrei Marga, cel care iese foarte des, în ultimul timp pe tv-uri, pe de o parte ca să plângă de mila românilor săraci, pe de altă parte ca să informeze publicul că el merită să primească salariu lunar de 25 000 de lei, e tot moldovean din… De unde?

   Cum crezi tu, Zapa, că un om care primeşte salariu lunar de 25 000 de lei, îl poate înţelege pe un român necăjit, cu copii, rate şi facturi lunare de plata, cu salariu de 800 de lei?

   Cum e posibil ca un profesor – şi ce dacă e universitar – să primească atâţia bani din bugetul statului? Câte ore are ziua lui de muncă? Preşedintele a spus că s-a terminat cu aceste jigodii… Ei, bine, nu s-a terminat… Omul luptă în continuare să-şi păstreze privilegiile… Cum? Aruncând cu jigniri, acuze şi ameninţări înspre putere…

  • ***MădăMădă – Mulţumesc! 😆
   Să trăieşti, fată frumoasă!

 7. Ce e interesant dar nimeni nu spune la tv pentru ca nu trebuie spus, e ca in plina criza se construieste in draci, se face metrou nou, se fac pasaje, s-au asfaltat bulevarde, se fac parcari subterane, se trage de autostrazi…In ultimele luni s-a facut si incepe sa se faca ce nu s-a facut de cand am intrat in UE. Eu ma intreb ce trebuia sa se intample ca sa le facem de cand erau bani fara criza.

 8. Buna doamna ministru, aveti ceva pentru descretirea fruntii:

  Ciomu de la buget

  Edilul mare de la capitala
  Doreste azi si o schimbare
  Doar mita cea electorala
  Sa aiba chiar o finantare!

  Modificand acum taximetria
  L-a depasit chiar si pe Hector
  Doreste sa conduca Romania
  La opt spitale-a fost director!

  Acum e imbracat in rosu
  N-a reusit sa fure mult
  Dar la Craciun ii vine Mosu’
  Si-i spune ca nu s-a putut!

  • Exact acelaşi lucru l-am spus şi eu ieri intr-un comentariu.
   Dar, eu astept ca Ponta sa-si dea demisia cum a promis deoarece, in ciuda demersurilor banditesti, Geoana ramane si şef la senat si in PSD.

  • Visul unui carlan

   Azi comitetul Rosu a stabilit in taina
   Sa fie dat afara din PSD doar Geoana.
   Motive sunt mai multe dar unul e mai mare,
   Doar el sa nu profite de proasta suspendare!

   Ar fi dorit si Geoana sa fie president
   Macar o luna-ntreaga si nu doar un moment.
   Fusese la alegeri chiar president o noapte,
   Nici n-a primit onorul si alte cele toate!

   Doar singur Vacaroiu a fost si presedinte
   Atunci la suspendare fiind unul cuminte.
   Rocada e facuta cu Geoana pus pe tusa
   Si beneficiarul e doamna de la usa!

   In cazul suspendarii o doamna are dreptul
   Sa fie presedinte doar vice e carnetul
   Poate ghiciti cu totii Roberta Anastase
   Va fi o presedinta in carne dar si oase!

   Cu-aceasta suspendare poporul nu castiga,
   Nici bani mai multi la pensii si nici o mamaliga
   Si-abia acum carlanul va fi luat la palme
   Iar de la cetateni el va primi sudalme!

 9. @ nelutiu,
  Multumesc pentru buna-dispozitie pe care mi-ai creat-o cu poezia ta. E de tot rasul, iar versul” va fi o presedinta in carne, dar si oase” m-a facut sa ma tavalesc de ras. Te mai astept si cu alte productii, avem nevoie si de distractie pe vremurile astea.

  • Si eu va multumesc pentru terapia prin cititul parodiilor mele naive! Va mai trimit una:

   Record de marturii

   Pe blog-ul meu azi eu m-am plans
   Particip la concurs sa intru-n carte
   Sunt un recordman mare si am spus
   Mia de martori in dosar am parte!

   Unii prieteni imi spun bombonel
   Ascund moravul lor chiar ca o diva
   Dar azi eu ma bazez pe carlanel
   Si nu le pun bomboana pe coliva!

   La magistrati le-am oferit un pont
   Imi judeca de mult dosarul greu
   Pe multi eu ii platesc si nu mai pot
   Dosarul sa-l ascunda mai mereu!

   Ma ancheteaza toti iar pentru bani
   Va spun acum dosarul meu e greu
   De intru-n carte la americani
   Prin martori cumparati mereu?

  • Fara casa?

   Ma dojeneste bunicuta
   Facand-o ca de obicei
   Dar imi retrage si casuta
   Iar eu mai am vreo cativa lei!

   Cu ce voi cumpara o casa
   Eu nu am de la campanii
   Iar finantarea mi-a fost rasa
   Cand vizitam americanii!

   De o sa stau eu in coceni
   Am sa-i taxez pe aiuriti.
   Ma voi muta la Cotroceni
   Voi sta iar intre presedinti!

   Eu imi voi da toata silinta
   Asa cum fac de obicei
   Ma voi muta la bunicuta
   Doar nu mai are nepotei!

  • Marca inregistrata

   Din aripioara bunicutei noastre
   Petrica a facut partidul o aripa
   Si de aveati atunci inimi albastre
   Partidul lui era o simpla gripa!

   Petrica i-a cazut atunci cu greturi
   Chiar bunicutei noastre dragi
   Purtand cu el prea multe certuri
   Ea i-a trimis cadou mii de ortaci!

   Au demolat si casapit pe toti
   Inebuniti, chiauni de bautura
   Ei nu erau condusi chiar de netoti
   In urma lor au semanat doar ura!

   Dar astazi profitorii de partide
   Cu termen de inscrieri expirat
   Partidul lor chiar azi se va extinde
   Si la OSIM cu numele schimbat!

   Doar unii trepadusi s-au maniat
   Insinuand acum desfiintare
   Si procororul Ponta a-ntrebat:
   Acum cine-i mai dirijeaza oare?

  • Buna, va mai ofer o mica terapie prin zambet:

   Bunicuta nemultumita?

   Un prostanac a fost azi ejectat
   De la partidul bunicutei noastre
   Si Geoana sa nu fie suparat
   Cu mintea coborata de prin astre!

   El a avut curaj sa-i informeze
   Ca-s un partid plin de lichele
   Pe care nu au vrut sa-l reformeze
   Acum sunt comunistii cu belele!

   Sa fie Geoana un pic mai atent
   Cu cine pleaca sa culeaga roade
   Aveau ei in partid un repetent
   Plus bunicuta, securisti si hoarde!

 10. EU TE-AM FACUT, EU TE OMOR!
  Cam asta pare sa fie deviza dupa care se conduce Presedintele Basescu in relatia de partenerial (cum le place unora sa spuna) cu PDL. A fost o vreme cand Traian Basescu a fost supranumit “animal politic”. Prea ii reuseau toate, era un maestru al driblingului politic. Eheeeii… ce vremuri au fost odata. Astazi Traian Basescu arata ca un animal de prada fioros, dar care nu mai este capabil de sprinturile care altadata lasau prada fara nici o sansa. Nici coltii, ce inca par a fi amenintatori, nu mai sunt ce au fost odata. Cat despre privirea prezidentiala, aceasta a ajuns prilej de umor pentru formatiile gen DIVERTIS. Ei bine lui, lui Basescu nu prea ii mai merge si asta tocmai in anul pe care el si l-ar dori sa fie unul glorioas astfel incat manualele de istorie sa aiba ce scrie despre el. Avand in vedere situatia Prezidentul nostru a mai facut o incercare din categoria celor care i-au adus celebritatea – a infiintat, mai bine zis a inregistrat la OSIM denumirea de “MISCAREA POPULARA” cu gandul ca, schimbandu-si parul, partidul domniei sale nu va mai avea aspectul de lup. Probabil ca isi inchipuia ca la usa noii formatiuni politice vor da navala atat PDL-isti, cat si membrii altor partide dornici sa fie printre primii la promotia politica oferita. A trecut ceva mai bine de 6 luni de la aceasta initiativa si Prezidentul ramane uimit ca nimeni nu catacdiseste sa se uite la miscarea sa. Ca nu vin simpatizantii altor culori mai treaca-mearga, dar culmea este ca nici un portocaliu nu s-a arata interesat, ba mai mult, au indraznit chiar sa dea cu tifla acestei invitatii, darami-te sa mai fie luata in discutie inscrierea in noua formatiune. Aceasta fronda l-a jignit profund pe Traian Basescu si in consecinta a decis sa ii pedepseasca pentru nerecunostinta. Primul pas l-a facut cu Apostu – primarul Clujului luat la gramada cu gasca lui. Surprinde si nu prea alegerea Clujului drept locul de debut. Cu siguranta s-a dorit a “bate saua” lui Emil Boc de la care Basescu astepta mai multa loialitate si oricum macar un dram de declaratie de intentie si eventual de actiune in sensul dorit de Presedinte. La acest prim uppercut prezidential, partidul a tacut malc facand pe “mortul in papusoi”. Prin urmare, exact ca la box, animalul politic expediaza un croseu catre barbia primarului Brasovului – Scripcaru impreuna cu gasca acestuia. Prezidentul anunta ca meciul de box nu se va termina repede. Ar trebui sa ingrijoreze informatia ca firul pe care trebuiau sa siroiasca banii ar incepe tocmai de la “number 1” de la Bucuresti. Se pare ca seria naucitoare de lovituri, de care mai este capabil doar Lucian Bute, va continua pana ce fruntasii politici ai partidului vor lua in discutie initiativa politica prezidentiala si, sa vezi minune, vor da cu totii buzna la usa noii miscari, mai ceva decat imbulzeala creata la supermarketuri cu ocazia promotiilor. Nu ma credeti? Vom trai si vom vedea.

  • Pai ce nevoie are dictatorul sa momeasca politicienii ? Nu e suficient de dictator ca sa-i poata obliga, ca parca ziceati deunazi ca nu misca nimeni in front ? Sau v-ati razgandit ? Sau, poate, ati uitat ce se vede de la inaltimea pe turnuletelor de pe acoperisul dvs. ?
   P.S.
   Va sugerez sa renuntati la pseudonimul “Turnul de observatie” , este inselator atat din punctul de vedere al inaltimii analizelor, cat si din cel al presupupusei existente la dvs. a vreunui sprit de observatie (.bineinteles, daca nu cumva este o forma de autoironie). Cred ca mai potrivite prestatiei dvs. ar fi “turnuletele de observatie” sau “turul unui observitor”.

  • @Judex. Domnule, inflamarea dv. vis-a-vis de turnul meu va asigur ca este absolut gratuita. lasati-ma acolo unde sunt caci ma simt bine si am un anumit grad de acuratete a imagnii asupra campului de lupta politic incat nu l-as parasi pentru nimic in lume. Ce sa fac, sa cobor din turn si sa ma uit la OTV pentru a vedea realitatea vietii prin ochii lui Dan Diaconescu? Sau, alternativa – sa trec pe vreun post specializat in manele sau din alea specializate in “reality show” care fac productii pentru prosti? Iti dau un sfat si i-al te rog caci este “pe gratis”. Cauta si dumneata un turn, inaltimea ti-o poti regla si singur, si vei ramane uimit despre viziunea care uneori te va incanta, dar alteori te va scarbi. Asta-i viata. Revenind la subiect, poate ca dumneata inca nu ai aflat, dar cel ce presupui ca ar fi dictator, nu este dictator. Inca “domneste” sub obladuirea unei Constitutii, domnia sa se straduieste din rasputeri sa o respecte si uneori chiar si reuseste. Desigur ca domnia sa se simte mult prea incorsetat de prevederile acestei Constitutii, croita pentru o cu totul alta persoana si personalitate si de aceea si-ar dori o alta. Chiar ne-a facut si niste avansuri in acest sens. Personal eu as fi dispus sa votez mare parte din noutatile propuse de domnia sa, insa momentul in care au venit aceste propuneri a fost unul prost, asa ca ramane pe alta data. Despre scandalul coruptiei in curs, desigur ca dumneata, se pare ca om al legii, ar trebui sa stii ca toate datele continute in acele stenograme sunt si ar trebui sa ramana secrete. Nu se intampla asa pentru ca cineva are interesul ca aceste date sa ajunga la public, iar interesul i-ar fi dictat de anumite calcule, care in final, vor trebui sa duca exact unde doreste domnia sa. Credeti ca oameni ca Daniel Morar sau Codruta Kovesi ar indrazni sa scoata de capul lor asemenea informatii? Pentru ca observ ca nu sunteti dispus a acorda credit spuselor mele, aveti un pic de rabdare caci evenimentele vor capata o dezvoltare oarecum accelerata si mai avem inca de receptat inca multe surprize. Totul va merge snur pana la un punct cand prin media nu va mai curge nici o informatie, daramite scurgeri. Ca prin farmec se va produce un soi de amnezie generala ceea ce va face sa se uite de anumite persoane si pentru ce sume acelea catacdiseau sa se dea jos din pat. De veti fi un om atent la evenimente, tot atunci veti observa ca in spatiul politic a aparut o noua miscare, careia unii ii vor zice “populara”, iar altii “Alba ca Zapada”. Va rog sa nu dispretuiti facilitatile pe care vi le poate oferi un turn.

 11. stimatä doamnä,

  oamenii au nevoie de informatzii, de comunicare.

  vä rog, noi din diaspora, am fii onoratzi, dacä ministrii, si-ar face

  un drum, ar da o fugä, la niste intanliri, in diferite tzäri

  se räspandesc prea multe informatzii false, chiar de tipi, trimesi

  speciali. este mare nevoie de adevär.

  antenele , irea… si OTV , sunt surse de mizerii si minciuni.

  poate “o micä tv”. pt. bunul mers a-l lucrurilor; AR FII NECESATÄ

  • ***theo scrie: poate “o micä tv”. pt. bunul mers a-l lucrurilor; AR FII NECESATÄ
   Din 2008, rog şi eu acest lucru dar inutil.

 12. Hotie, corupţie au existat dintotdeauna, de când au existat oameni cu interese meschine, şi peste tot in lume, unde a functionat şi politicul. Seara, de luni până vineri, mă uit la câte un serial coreean.

  În serialul Doctorul Hur Jun mi-a fost dat să aud una din cele mai tari replici de când urmăresc aceste seriale, apropo de hoţia care se practica la spiţeria spitalului – un grup bine organizat, în cârdăşie cu alţi medici de la palat – grup pe care noul doctor/director, Hur Jun, îşi propune să-l neutralizeze.

  După discuţia doctorului cu hoţii de plante, unul din bandă exclamă: De ce produce haos când totul mergea aşa de perfect?

  • MădăMădă – Bună seara! 😆
   Ştii cumva ce e cu puiu nostru? Uite, se mai termină un serial coreean şi nu am cu cine să-l discut. Acţiunea e plasată cu vreo 2000 de ani în urmă dar politicul de acolo e de actualitate…

 13. Doamna ministru,
  Cu neplacere aduc in discutie un subiect deja perimat,prafuit si complet ignorat,acela al comunicarii.
  Indiferent de ce cred eu,se pare ca acest aspect e ignorat definitiv(nu de dumneavoastra,o buna comunicatoare fiind),ci de catre PDL,si cred ca partidul persista intr-o enorma greseala.
  Oamenii “simpli” nu mai inteleg nimic din haosul mediatic indus cu vigoare de super-bogatii tranzitiei ce controleaza presa.
  Sunteti pe un drum bun,ca partid,vedem toti asta,dar sugeram o actiune in perspectiva media.Nu vrem sa va pierdem,sau invers.

  Eu mi-am pus toate sperantele in voi,ma refer la cele raportate la viitorul Romaniei,altfel imi gestionez onorabil propria viata.

  Tot ce v-as sugera ar fi:incercati sa pronuntati cuvantul:
  CAPITALISM,
  des si fara frustrari,pentru ca republica Romania este in acest moment al existentei sale un stat eminamente capitalist,sigur cu reminiscente socialiste
  intrinsece.

  Deci,asta vrem de la voi:curaj si consecventa.noi va sustinem oricum,orice ar fi.

  Cu respect,

 14. Un zâmbet la cafea 😆

  Sotia: – Nu ma iubesti!
  Sotul, aratand spre cei 5 copii:
  – Si crezi ca pe astia i-am descarcat de pe Google?

  • Citatul zilei 😆

   Cel mai mare noroc in lume este ca omul nu-si stie sfarsitul; caci daca si-ar sti sfarsitul, ar fi o lume de nebuni.
   M Gorki

 15. Doua dintre stirile acestei dimineti, prezentate de mai multe posturi tv :
  – Americanii au expertizat aeroportul de la Craiova, in perspectiva viitoarelor zboruri legate de Deveselu si de Ford. Concluzia ? Totul este OK, mai putin cainii vagabonzi de pe aeroport, potential pericol pentru siguranta traficului;
  – La Tg Jiu, calatorii evita sala de asteptare, atat datorita frigului din aceasta, cat si datorita cainilor care si-au stabilit resedinta de iarna acolo !
  Cred ca am extins simpatia pentru aceste animale dincolo de limitele normalului.
  O zi buna, tuturor.

  • ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆

   Autorităţile nu înţeleg că oamenii, pentru siguranţa lor, au nevoie de fapte şi nu de vorbe.

   Se tem de UE? Să fim serioşi. În ţările civilizate din UE, cu adevărat interesate de soarta cetaţenilor, nu există acest pericol: câini slobozi pe străzi. Oare de ce? Acţionează. Cum? Treaba lor.

   Parcă anume nu se face nimic împotriva acestor câini, la fel de mulţi şi de turbaţi în toată ţara, pentru ca românului să-i fie frică să iasă din casă…
   E ca o pedeapsă, ca o bătaie de joc tot ce se spune şinimic nu se face în legătura cu maidanezii.

 16. Postul – o pedeapsa?

  Imi amintesc de primii ani de scoala cand tovarasa ii ţinea la “post” pe colegii care veneau la scoala nepregatiti. De fapt, postul de atunci era o pedeapsa de a nu ajunge acasa in acelasi timp cu ceilalti colegi dar si o rusine. A ramas la post era mult mai rau decat o nota proasta.

  Daca e sa facem o extrapolare cu ceea ce se intelege prin “post” – interdictia de a consuma anumite alimente ar insemna sa ajungem tot la o pedeapsa, instituita de biserica pentru oamenii creduli; “fericiţi cei săraci cu duhul..”

  Sigur ca postul e bun pentru sanatate dar motivele, beneficiile nu se justifica acum, pentru postul Craciunului şi iată de ce:
  1. Sarbatoarea Craciunului este una a bucuriei, deopotriva pentru toate varstele. De ce sa o astepti chinuindu-ti trupul? Oare nu-i mai bine sa-ti tii gura?
  2. Se tot vorbeste despre dezintoxicarea organismului in perioada de post, sigur, termenul “dezintoxicare” fiind relativ, nou. Dezintoxicare – dupa ce? Abia s-a terminat vara cand hrana consumata a fost mult mai usoara, mai curata si diversificata.

  Ceva nu se invarte rotund, nu-i asa?

  • Nu e o pedeapasa, este un sacrificiu, o jertfa , o pavaza in contra lacomiei si nu are nicio legatura cu dezintoxicarea chiar daca o produce dar cand o produce cautat este mult mai putin important decat cand o produce colateral.
   Desigur ca daca este compensat de o lacomie ulterioara necontrolata nu prea are vreo valoare.

 17. Exceptional,exceptional ! Si noi o ducem ca d r a c u, fiind cei mai saraci si mai nenorociti din Europa.Pardon,poporul, fiindca “exponentii” lui si clientela sint pe primele locuri in top.
  Nu mai faceti astfel de analize, creeaza disconfort si o stare de respingere vis a vis de cei care o prezinta.Credeti-ma !

 18. Si totusi ce senzationala fraza am citit referitor la starea nostra:

  “Suntem foarte departe… si timpul nu mai are rabdare cu rautatile si meschinariile noastre! Daca nu ne grabim sa schimbam ceva, vom muri in mlastina depravarilor noastre! Nu vom apuca nici macar sa fugim! Din tara care ne-a oferit totul pe tava si noi ne-am batut joc! Cu neputintele noastre…”

 19. Viata e ca o cafea buna – Parabolă 😮

  Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.

  Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.

  Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis : Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.

  Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.

  Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.

  Cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.
  Savurati cafeaua, nu cestile! cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai feiriciti oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa.
  “Primita pe mail”

 20. , Democratia pe intelesul tuturor,s-au mic ghid de bun simt’

  RE.Silver Aquianti-va risipiti energeia in zadar,Regalitatea este de departe cel mai lipsit de interes subiect,si se intimpla acest lucru dintr-un motiv simplu-astazi,miine si in urmatoarea suta de ani,Regalitatea,nu are ce oferi societatii romanesti-ABSULUT NIMIK-in afara de o suita regala,o eventuala camarila si scandaluri de care oricum nu mai avem nevoie-Si nu in ultimul rind -TABLOURI,agatate pe perete in institutiile statului.
  E treaba dv daca sunteti fascinat/a de capetele incoronate,e treaba dv ca aveti nostalgia statului in genunchi cu coloana vertebrala indoita la 90 de grade,eu unul in urmatorii ani,vreau sa stau la VERTICALA CU FRUNTEA SUS CONSIDERIND CA NIMENI,DAR ABSOLUT NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE STATUTUL DE OM ,PT CA IN FATA LUI DUMNEZEU CU TOTII SUNTEM EGALI.

  Re.- Turnul de onservatie-remarc in continuare faptul ca jucati rolul de releu,ca preluati scenariile abracadabrande Clocite DE DINOZAURII OPOZITIEI, si ca refuzati cu obstinatie sa ginditi,sa va folositi propiul dv cap,demostrind astfel ca sunteti unul din milioanele de romani,captivi,victime care isi merita soarta-STATUTUL DE CETATEAN ASISTAT DEPENDENT DE MILA SI GRIJA SATRAPILOR ROSII-.

  In loc sa va deranjati cu ce se intimpla in curtea D.N.A. unde procurori dezhinbati,LIBERI,ISI FAC MESERIA PT CARE SUNT PLATITI,DV DL TURN DE OBSERVATIE,INCERCATI IN CEL MAI TICALOS MOD SA INSINUATI IDEEA MIZERABILA,CONFORM CAREIA DL PRES. TRAIAN BASESCU DIRIJEAZA TOATE ACTIUNILE D.N.A.
  Ticalosia dv nu consta in faptul ca suferiti ca SORIN APOSTU,ori alt primar PD-L este atins de bratul ferm al justitiei,NUUUUUUUUUUUUUU,dv dle. TURN DE OBSERVATIE,sunteti un vizionar si plecind de la ce a spus pres. CA URMEAZA SI ALTI PRIMARI,SI OAMENI DIN ADMINISTRATIA LOCALA,va pregatiti si DEPUNETI OUALE CLOCITE SI TOCICE,pt ca atunci cind vor fi inhatati USELISTII,DV in toata splendoarea UNUI TICALOS NOTORIU,sa veniti si sa ne spuneti de sus:
  VEDETI,ASTEA SUNT ARESTARI CU IZ POLITIC,ACUM D.N.A la comanda pres. T.B. ii ia pe uselisti. Dle. TURN DE OBSERVATIE-acest diletantism poarta marca inconfundabila a SCOLII DE PARTID DIN VREMEA LUI STEFAN GHIORGHIU,si care pe dv va tradeaza,va face straveziu,asa incit nu-mi ramine altceva de facut decit sa va spun:
  ,Du-te d’omle ca maninci r….t ,si maninci cu polonicul.

 21. FRATERNIZAREA CU infractorii-cine se uita cu atentie la spatiul generos al media,cea controlata cu brutalitate si mina forte de cei trei derbedei,asa zisi MOGULI,[REALITATEA,TRUSTUL INTACT SI R.TV.] observa fara prea mare efort ca folosind persuasiunea,mesajul subliminal,si uneori direct fara perdea,aceste mijloace media,pur si simplu fraterniozeaza cu INFRACTORII SI CORUPTII,prin si cu ajoturul invitatilor.
  De ce se intimpla acest lucru?De ce justitia trebuie decredibilizata,tocmai acum cind se vede clar,a inceput sa-si tureze motoarele????????????
  Sigur,cel mai consistent raspuns ar fi ,TEAMA,TEAMA DE O JUSTITIE CARE SA FUNCTIONEZE,TEAMA DE UN STAT PUTERNIC CU INSTITUTII PUTERNICE.
  Ascunzindu-se in spatele statului de drept si al generozitatii oferita de Democratie,aceste televiziuni,ziare,portaluri,site-uri ,bloguri,de fapt urmaresc sa dea lovituri mortale Statului de drept.
  Asa cum am scris si spus si in textul anterior,DL Turn de Observatie,se face purtatorul de cuvint,RELEUL,care preia aceste teze antidemocratice,si anti ,STATUL DE DREPT, sigur pt a-si slujii stapinii,si de ce nu pt a-si proteja propiile interese.
  Pt ca e de-a dreptul incredibil sa crezi,si sa argumentezi,o situatie clara,in care un DEMNITAR INDIFERENT CINE AR FI ACELA,prins ca fura,ia mita si atenteaza la interesele comunitati-ESTE APARAT CU MIJLOACE CARE TE DUC CU GINDUL LA UN TEXT DE LEGE-FAVORIZAREA INFRACTORULUI-fapta de care acesti indivizi,persuasivi ar trebui acuzati……….

  • @Frank Zapa. Draga Frank, observ cu placere ca ti-ai amintit de mine si mai mult chiar, te-ai aplecat asupra cuvintelor scrise de mine. Este laudabil, desi inca nu am certitudinea ca ai reusit sa intelegi chiar tot ceea ce am incercat sa transmit. Oricum, este bine sa mai exersezi. Pe de alta parte, vazand raspunsurile dumitale, am avut o tentativa de a-mi face “mea culpa” si am recitit cele ce am scris pentru a observa daca nu cumva ceva din cele scrise de mine te-a facut sa o iei razna, ceea ce pentru mine ar fi o mare dezamagire. Nu prietene, nu sunt in slujba nimanui, nici releu de transmisie, nici macar vreun marunt laborant in care s-ar prepara toxinele care observ ca ti-au cam cuprins mintea. Ideile care observ ca ti-au produs o asemenea placere incat ai ajuns sa ma visezi sub forma unor cosmaruri, de mana cu Stefan Gheorghiu, ei bine acele idei mi-au venit, in linistea si confortul caminului meu, tocmai de la realitatea hada a zilei. Eu spre ex. sunt in stare sa ma dau jos din pat cu o mare bucurie numai la adierea aromei unei cafele bune, iar daca dupa savurarea cafelei mai deschid calculatorul si dau de aroma unei cafele tip “Silverstar” asortata cu glumitele ce sunt in stare sa iti croiasca o zi buna inca de dimineata. Ca mine or mai fi multi, dar in aceste zile am aflat si despre existenta unor oameni – dregatori de rang inalt sau mediu ai statului portocaliu, care nu catacdisesc sa se dea jos din pat decat pentru o suma care musai trebuie sa fie peste 100000 euro, motivand multimea zerourilor prin faptul ca pana la a ajunge la “number 1” mai sunt si cate unii care, nu-i asa, au si ei pretul lor. Ei bine de abia dupa ce treci de cerberii cu tarif fix (in procente), de abia atunci ai acces la “number 1” si se deschid baierele pungii de unde banetul va curge spre satisfactia tuturor partilor interesate. Asa functioneaza democratia acolo sus draga Frank si tu te arati ingrijorat ca modestele mele intepaturi ar afecta Justitia si prin urmare insasi democratia. Iti dau un sfat Frank, fa bine si coboara de pe Rosinanta!

 22. Si ce vreti sa spuneti? Ca economia duduie si suntem cei mai tari din Europa datorita masurilor geniale ale guvernantilor nostri?
  Sa fim seriosi, toata Europa vorbeste de o inrautatire a situatiei si noi visam ca vom face primaveri portocalii cu I crestere firava…

  Nu stam bine deloc si asta o stiti!!!
  Nu vrem sa recunoasteti, dar macar sa fiti prudenti, sa nu mai aruncati verzi uscate pentru anul electoral ce vine.

  • ***Nicolae – păcat de oamenii inteligenţi, de oamenii talentaţi care se nasc într-aşa o ţară… 😮
   Ce să spun mai mult?… Nici eu nu eram mai bogată la vârsta fetiţei şi vara munceam la grădină, la mătuşa mea, la Constanţa, să am bani de rechizite ca să mă ţină la liceu…
   Şi la ce-mi foloseşte că am învăţat carte, dacă nu am fost şmecheră şi nu m-am orientat?… 😮

 23. Turnul de observatie,din pacate timpul nu imi permite sa-ti ofer un raspuns mai elaborat si care sa demonstreze cu argumentele oferite de tine,reaua ta credinta,negativismul primitiv si atasamentul fata de U.S.L.
  Faptul ca refuzi,in mod deliberat sa constati progresul romaniei,progresul statului de drept,al institutiilor statului ma obliga sa pun pecetea-din motive marunte de un politicianism obscur si ridicol ,critici ce nu-i de criticat,acreditezi ideea ca pres. TRAIAN BASESCU,prin neimplcarea in mersul justitiei ,ISI OMOARA PROPIUL PARTID.
  Recunosc e o logica greu de inteles pt mine,recunosc un asemenea mod de exprimare ,de viata mie unul imi este strain,dar mai ales ma trimite cu gindul la PSD, care cu pipturile de Arama goale isi aparau public derbedeii.
  Si mai recunosc ceva,parsivenia stilului,genul absolut proletar in care vrei sa aperi ceea ce nu-i de aparat-TICALOSIA UNOR POLITICIENI DE MORAVURI USOARE,CORPTI SI HOTI.
  Nu scoti un cuvint despre felul in care PROLETARII TAI,ILIESCU GEOANA,NASTASE PONTA,isi iau gitrul-nici nu exista pt tine acest episod singeros din sinul unui partid,care se revendica din PCR ,unde aceste episoade singeroase devenisera banale.
  Asa ca mai bine calare,mai bine un scutier de poveste decit un fariseu proletar……….

 24. P.S. -reciteste-ti textul de la ora ora 7.03-18 noiembrie-reciteste-ti insinuarile parsive,acuzele penibile ,lozincile preluate de la trompetele lacheilor platiti pe post de GORNISTI TICALOSI.
  Nimik din ce ai scris acolo nu pleaca dintr-o framintare dureroasa e propiilor neuroni,nu dle. TURN sunt clisee de doi lei pe care le auzi proferate de niste indivizi ordinari de cea mai joasa speta.

  • @Frank Zapa. Draga Frank, observ ca esti cam superficial. Nu citesti cu atentie cele scrise de mine si drept urmare tragi concluzii pripite. Ma incluzi in categoria “rosii” si “usl” s.a.m.d. Am afirmat stimabile ca nu tin decat la o anumita parte a acestui USL si anume la cea cu gandire liberala. Seamana mai mult a iubire platonica. Pentru a te convinge citeste o postare a mea recenta aflata sub motto-ul “Si cand te gandesti ca acest om era sa fie Presedintele Romaniei…” Evident ca ma refeream la Mircea Geoana. Te arati indignat ca il critic pe Basescu. Iarasi esti superficial. de ma vei fi citit cu atentie, vis-a-vis de Basescu am practicat trei categorii de critici: critica virulenta pe care nu stiu daca ai cunoscut-o deoarece am practicat-o rar, critica acida, de care cred ca esti satul si critica binevoitoare. Ultimile texte pe care tu le evoci cu indignare fac parte din aceast ultim tip de critica. Deci critica binevoitoare. Reciteste si te voi convinge. Am afirmat ca Basescu dorea reformarea partidului, iar numitele si blamatele criterii de integritate nu erau decat instrumentul cu care se putea realiza acest obiectiv prezidential. Ce cauta persoana Presedintelui in aceasta afacere inca nu am inteles deoarece Constitutia ii interzice. Oricum procesul ca atare este de salutat, dar partidul s-a opus si aici iarasi nu inteleg, sau mai binezis ma prefac ca nu inteleg. Intelege omule ca acest partid se afla la guvernare si erorile sau hotiile acestuia sunt mult mai vizibile si mai mediatizate decat ale partidelor aflate in opozitie. Basescu a intuit corec ca acest partid sub bagheta inconstientului Boc se indreapta spre prapastie si incearca sa faca ceva macar in al 12-lea ceas. Acesta este rolul reformarii partidului pe care unii o resping cu indignare. In fata rezistentei opuse de partid, Basescu a decis sa sacrifice o parte a fruntasilor partidului si anume a celor oricum compromisi deci pierderea nu ar fi prea mare, ba dimpotriva, s-ar putea sa se transforme chiar in castig. Pacatul vostru al portocaliilor, este acela ca Basescu a inceput sa actioneze cam tarziu, dar probabil ca si-a zis ca “mai bine mai tarziu, decat niciodata”. Daca mai ai ceva neuroni functionali, vei intelege ce am vrut sa spun prin “critica binevoitoare”. Trebuie sa intelegi ca nu ma pot comporta ca un aplaudac.

  • Silver, eu cred ca fraza cheie din articol ete cea care imparte politicienii din Ro in doua clase: cei care lucreaza pentru Ro vs. cei care denigreaza Ro, cu sublinierea ca asta au facut toata viata lor.

  • ***judex – şi-n toate timpurile.
   Ne mirăm de ce nu ne respectă străinii. Dar noi, noi ne respectăm? Pe noi şi pe cei din jurul nostru care merită respect şi recunoştinţă pentru ceea ce fac?

  • @Silverstar. Spune-mi Silverstar cum pot sa arat respect si recunostinta fata de niste oameni care declara cu propria lor gurita “Pai pentru mai putin de 100000 euro eu nici nu ma dau jos din pat, frate. Acestia sunt oamenii ce guverneaza astazi Romania sub bagheta nevolnicului Boc.

  • @ Turnul de observatie
   Buna seara. Nu cred ca acestia sunt oamenii care guverneaza astazi Romania. Cred ca sunt oameni care s-au aciuit pe langa unii dintre cei care guverneaza Romania, asa cum au facut-o (altii) si acum zece si acum cincisprezece si acum douazeci de ani. Si cum vor fi si peste zece ani. Vedeti, cred ca mult depinde de mentalitatea noastra. Ni se pare strigator la cer (si chiar este !) ca un nemernic considera prea mica partea ce-i revine dintr-un trafic de influenta. Trecem insa cu o vinovata intelegere peste informatia privind, spre exemplu, tariful renumitului profesor de care depinde ca operatia datatoare de viata sa fie efectuata maine, sau peste o luna (cand deja este prea tarziu…).
   O seara buna.

  • Dle TdO, naivitatea dvs. este induiosatoare (sau ingrijoratoare). Cred ca va referiti la primarul din Cluj (pentru ca era vorba de 50.000, dar pareti sa nu aveti nici memoria numerelor). Puteti sa ne explicati de ce, dintre toate fatetele posibile ale acestui personaj – administrator local, sot sub papuc, barbat ambitios, hot veros, politician corupt, membru al partidului de guvernamant (oricare ar fi ala), smecher, profitor, hapsan, etc…ati selectat doar perspectiva legaturii cu Boc ? Parca prea e trasa de urechi simplitatea gandirii dvs. ca sa fie chiar reala (totusi, scrieti relativ corect, se vede ca ati trecut satisfacator toate clasele primare, cel putin)…In acceasi logica, dvs. cu cine sunteti prieten, va plac floricelele ?

  • @Nicolae. Comentariul dv. este de bun simt si il accept, bineinteles cu niste amendamente. Afirmati “sunt oameni care s-au aciuit pe langa unii dintre cei care guverneaza Romania”. Pai cel ce conduce efectiv Romania cum de permite ca sub pulpana sa sa se adune o gasca de spagari si care au puterea de a-i influenta decizia si mana care semneaza ordinele de plata. Trebuie remarcat faptul ca infractorii l-au desemnat pe “number 1” si pusculita cu banii din rezerva institutiei se afla in puterea acestui nr.1 si nu iese nici un ban de acolo fara acordul si semnatura sa. Aveti dubii in ce priveste persoana care ar putea fi “number 1”? Inafara celui pe care il stim cu totii nu mai exista in toata tara decat un singur “number 1” – Traian Basescu. Sper ca nu veti zice ca vezi-ti de treaba domnule ca nu este Premierul, ca poate o fi celalalt. Adevarul este ca pusculita se afla in mana lui Boc, gasca condusa de primarul Apostu se afla tot la Cluj, iar cel care l-a instalat in functia de primar a fost, ati ghicit, chiar Emil Boc. Presedintele Basescu ne spune ca Emil Boc cunostea despre intamplarile ciudate de la Cluj de sase luni, iar Emil Boc sustine ca nu stia decat date generale. Pai daca stia doar date generale, de ce a tacut si nu a facut nimic pentru a clarifica situatia. Domnule Nicolae, va consider a fi om de buna credinta asa ca spuneti-mi mie ca gresesc eu. Oare nu se vede ca cercul coruptiei la varf s-a ingustat intratat de mult incat nu mai discutam decat de faptul ca poate fi o persoana sau cealalta. Prin faptul ca Traian Basescu a decis sa ia taurul de coarne (cu ajutorul institutiilor statului) reduce cercul suspectilor la un punct. Ghici care este punctul?

  • @Judex. Domnule draga, permiteti-mi sa ma declar profund miscat de faptul ca am reusit sa va induiosez. In ce priveste cifrele in discutie, va sugerez sa recititi stenogramele – nu se da jos din pat pentru o suma care este sub demnitatea lui – demnitate de infractor. De ce am facut legatura cu Emil Boc. Prima legatura nu am facut-o eu ci Traian Basescu care a spus ca prichindelul avea cunostinta despre ceea ce se intampla la Cluj inca de acum sase luni. Pe de alta parte Emil Boc este singura persoana din Romania care are acces la Fondul de rezerva la dispozitia guvernului. Nici o lescaie nu iese de acolo fara semnatura lui Emil Boc. Destul de straveziu a fost desemnat ca persoana “cea mare” de la guvern – “number 1”, tocmai de catre infractori. Prea e trasa de urechi simplitatea gandirii mele? Eu as zice ca posed o gandire logica, iar logica poate presupune si simplitate. O minte intortocheata va fi cu mult mai expusa la erori. Chiar sunt curios, cam care ar fi rationamentul unui om cu o gandire mai putin simplista (deci mai intortocheata), haideti expuneti dv. o varianta cat mai apropiata de varianta reala.

  • @Judex. Am citit trimiterea dv. si nu ma pot abtine sa nu il intreb pe “omul cu broscoiul in gat” – pai ce v-a oprit stimabile sa faceti reforma atunci cand ati avut ocazia? Ati mers pe ideea de continuitate care in aceste zile se dovedeste perdanta. A face acum acele schimbari mereu amanate se poate dovedi la fel de riscant ca si starea de imobilism care a fost adoptata pana acum. Pentru unii se apropie deja “funia de par” ceea ce le creeaza un disconfort major. Pentru a-si masca teama de viitor vin si ne imbata cu cifre. Altii vin sa argumenteze printr-o argumentare extrem de intortocheata, ceea ce tradeaza faptul ca de fapt asa le functioneaza si mintea. Ei bine nu astfel mai poti castiga mintile ce odata te-au urmat orbeste. Astazi lumea este mult mai reticenta. Am citit si comentariul dv. si am sa va dau un sfat – renuntati la intortochelile de rationament caci va pot duce pe un drum gresit si va veti trezi la momentul potrivit cu o directa direct in barbia partidului, lovitura care va poate destepta instantaneu, dar cel mai probabil va trimite partidul in patria lui “Mos Ene” asa cum masinile tamponate se duc in cimitirele de masini. Va recomand sa mergeti pe logica elementara care fiind si simpla, va fereste de pericolul de a face erori. Dupa ce veti mai fi evoluat, bineinteles ca veti avea acces si la sofisticariile logicii. In comentariul dv. ati comis o groaza de erori. Si cand ma gandesc ca vi se spune “Judex”!

  • @TdO:
   MdP, puteti macar sa recunoasteti ca la dvs. in turnulet se afla toata biblioteca flecarului, siamezul cu ceva mai multa cerneala in penita…De mirare cum nu se darama turnul ala cu asemenea monumente in carca, care scruteaza pintre picioare de la scaunele pe care vi le-au smulsportareii de la cap. Va urez insanatosire grabnica, poate veti intelege ce vi se-ntampla !

 25. Buna seara, Turnule de observatie
  Imi doresc, sincer, sa nu ma dezamagesti si sa promovezi o critica cu adevarat constructiva , recte, bazata pe adevar si nu pe mistificare electoralista. Sincer, citind ce ai scris in ultimul timp, incep sa ma indoiesc de obiectivitatea oferita de asumarea altitudinii unui asazis turn de observatie, in realitate, cliseul antibasescian, oricat de bine se doreste a fi camuflat, transpare (aproape) din orice comentariu elaborat de dumneata.
  Nu insist prea mult, incerc sa pun accent doar pe viciul de logica si informare.
  Pentru aceasta, voi contrapune fragmentul (ce mi-a atras atentia) extras dintr-unul din comentariile domniei tale, cu adevarul :
  1. CITAT : ,,in aceste zile am aflat si despre existenta unor oameni – dregatori de rang inalt sau mediu ai statului portocaliu, care nu catacdisesc sa se dea jos din pat decat pentru o suma care musai trebuie sa fie peste 100000 euro”
  2. ADEVARUL :,,Omul de afaceri Călin Stoia (este) reprezentant al Total Trading Company, acţionar al societăţii de salubritate Brantner-Vereş, care are contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru salubrizarea unui sector din oraş”
  ANALIZEZ SI COMENTEZ:
  Prin urmare, domnule Turn, Stoia Catalin NU este demnitar al statului roman, indiferent de rang. Intelegi ce vreau sa spun ?
  Daca vrei sa critici sau sa interpretezi un fapt in sensul dorit de dumneata si sa fi, totodata, credibil, incearca sa procedezi ca mine. Bazeaza-te numai si numai pe adevar si informare temeinica.
  🙂

  • Buna dimineata ZeV. Observ, ca de la o vreme sunteti cam scump la vedere. Nu vreau neaparat sa va complimentez, dar sa stiti ca mi-a lipsit verva dv. si parca fara acea verva, nici mancarea nu a mai avut acelasi gust. Imi puneti la indoiala obiectivitatea, ceea ce este regretabil. Sa stiti ca ma straduiesc din rasputeri si am apelat la cei mai buni profesori disponibili pentru a fi sigur ca nu judec stramb. Am luat exemplul lui Dumnezeu care stim cu totii ca isi iubeste in mod egal pe toti fii, dar i-a declarat pe evrei ca fiind “poporul cel ales”. Pretinzi mai mult de la mine decat de la Dumnezeu? Ma banuiesti pe nedrept ca as incerca sa imi camuflez atitudinea antibasesciana. Eroare. Nu am ce camufla deoarece vis-a-vis de domnia sa am practicat numai critica. La vremea cand il laudam nu capatasem obiceiul de a-mi impartasi ideile pe bloguri, caci, va asigur ca ati fi avut ce citi si atunci. Asta-i viata, vremurile s-au schimbat, oamenii asijderea si astazi caii mei de bataie sunt Basescu si Boc. Nu este nimic de camuflat. Faptul ca uneori chiar mai si laud cate o anumita initiativa prezidentiala nu schimba de loc datele problemei. Chiar si ieri ca si alte dati am privit cu ochi foarte favorabili initiativa Presedintelui de reformare a partidului, desi, sincer sa fiu, nu stiu ce cauta Prezidentul in aceasta treaba deoarece Constitutia i-ar interzice. Aceiasi pozitie am avut-o fata de domnia sa atunci cand ne-a prezentat Proiectul de revizuire a Constitutiei si personal, chiar fata de dumneata m-am declarat dispus sa votez acest proiect deoarece eram de acord cu majoritatea prevederilor. Am spus doar ca initiativa dumisale a picat intr-un moment prost deoarece nu are cine o vota, asa ca ramane pe altadata. Pentru a ma intelege mai bine, mai ales in atitudinea mea antibasesciana, trebuie sa va dezvalui cate ceva despre stilul meu de critica, asta in cazul in care nu l-at descopeit si singur. Critica adevarata ar fi “crica virulenta” de care nu stiu daca ati luat cunostinta deoarece o practic f.rar. De “critica acida” cred ca sunteti satul pana in gat, intr-atat de mult am practicat-o. Ce vi se pare dv. suspect si duplicitar in acelasi timp este “critica binevoitoare” pe care o folosesc atunci cand consider ca obiectul criticii mele merita tras nitel de urechi si nicidecum sa il condamn la taierea nasului cum a patit odinioara cronicarul Miron Costin. Ba mai mult ma indeamna catre critica binevoitoare, unele intentii si fapte ale impricinatului pe care eu le consider a fi pasi sau jaloane catre drumul cel bun. Cu speranta ca nu v-am plictisit cu dizertatia mea despre critica, va doresc o zi buna.

 26. @ Elena Udrea

  Înţeleg că sunt lucruri pe care românii trebuie să le ştie, asta pentru că sunt lucruri pe care românii nu trebuie să le ştie. Bănuiesc că cele legate de traducerea în milioane RON a “soluţiilor” de eradicare a câinilor comunitari reprezintă unul dintre lucrurile pe care românii nu trebuie să le ştie şi de aceea nu am primit nici un răspuns la această întrebare. Am ascultat şi conferinţa de presă a PDL pe această problemă şi, pe lângă vehicularea unor număr de câini de ordinul zecilor de mii (incredibil de mic, eu aş estima numai în Bucureşti minimum 100 de mii de câini comunitari, dar aş crede şi în existenţa a 500 de mii de câini şi peste un milion în întreaga Românie, poate şi mai mulţi, pentru că nimeni nu-i numără pe cei din afara oraşelor, din câmp, din păduri…)

  Stimată doamnă,
  Eu sunt unul dintre românii obişnuiţi care trebuie să lege ştiri de tipul “Leul a atins astăzi cea mai slabă valoare a lui 2011” cu “România are una dintre cele mai mici inflaţii anuale din UE: 3,6% în octombrie.”

  România are una din cele mai mici inflaţii după… 15 state europene cu inflaţie mai mică şi înainta a 11 state europene cu inflaţie mai mare decât a României. Aş pune că una din cele mai mici inflaţii le are Irlanda, cu 1,5%, din zona euro, sau, din afara zonei euro, Suedia cu 1,1%…

  epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-16112011-AP/EN/2-16112011-AP-EN.PDF

  Stimată doamnă,
  Sunt chiar atât de răuvoitor şi de împotriva guvernului dacă am pretenţia civică de a fi informat corect de către Guvernul României? Nu am de unde să iau alte date, alte informaţii… mă bazez pe instituţiile statului român că nu vor încerca să mă păcălească, nici măcar prin omisiune…

  Doamnă Udrea,
  Spuneţi-mi că exagerez, că cer ceva anormal… şi mă conformez. Cred că am mai spus acest lucru pe acest blog. Vreau să-mi iubesc politicienii, să-i respect, să am încredere în ei… dar oricât de multă căldură aş da eu liderilor României sfârşesc prin a mă simţi folosit, păcălit, intimidat. Nu vreau să trăiesc în ţara mea şi să mă simt ultimul om de pe pământ. Înţeleg că nu sunt bani, înţeleg că este un moment greu… Ceea ce nu înţeleg eu este de ce nu primesc un pic de respect, de preţuire, de înţelegere. Am obligaţia morală de a-mi iubi ţara în timp ce ţara mea mă tratează de parcă aş fi o entitate ce nu are de ce să fie băgată în seamă.

  Mă simt jignit. ASTA mă doare mai mult decât faptul că stomacul meu se îndoapă cu din ce în ce mai multă pâine şi apă ruginită de “ţuţuroi”, cu total dispreţ faţă de ulcerul meu din ce în ce mai chinuitor.

  • 1) Inflatia RO de 3.6: asa e, corectie binevenita.
   2) Aveti ceva de spus si despre celelalte 14 enunturi ? Sunteti jignit si de turism (EU parca se ocupa de asta, iar reprosul dvs. pare a o viza personal), somaj, crestere economica, etc…?
   Multa sanatate, in orice caz…

 27. Ceea ce se întâmplă este umilitor şi jignitor la adresa românilor din ţara asta care trăiesc decent, adică nu fură, nu mint, nu şpăguiesc.

  Mă întreb de ce despre Andrei Marga, cel care, de ceva timp, apare pe tv-uri şi, pe de o parte deplânge soarta românilor săraci şi, pe de altă parte, amenină puterea în fel şi chip că el vrea să-şi păstreze salariul lunar de 25 000 de lei pe care-l primeşte de la buget, pentru că-l merită.

  Suma aceasta, 25 000 de lei, eu o primesc în doi ani, după o viaţă de muncă. Nu mi-am bătut joc de elevii mei, nu i-am jecmănit, nu i-am obligat să vină la meditaţii acasă, aşa cum majoritatea profesorilor fac, nu le-am vândut iluzii. Şi, dacă ar fi ca mâine s-o iau de la capăt, la fel aş proceda cu riscul de a mi se spune iar că sunt fraieră…

  Unde-i dreptatea? Câte ore are ziua de lucru a lui Marga? De ce nu se sesizează nimeni? Cum de vi se pare normal aşa ceva? Domnilor, există hoţi, pentru că toţi aceştia, profitorii, indiferent de partidul din care fac parte ori îl susţin, se numesc hoţi. Nu există hoţii noştri, hoţii voştri, mai cinstiţi sau mai puţin cinstiţi…

  Împotriva ăstora ar trebui noi să ne unim şi nu să ne certăm între noi, ca chiorii… 😮 Asta e!

  • @Silverstar. Ce te faci atunci cand descoperi sau prinzi hotul in propria ograda? Marcel iovan – aviatorul acum cativa ani a prins si el unul si a procedat asa cum l-a indemnat inspiratia de moment – l-a lecuit pentru totdeauna de hotie. Cred ca stii ca imediat s-a dezlantuit un adevarat linsaj mediatic la adresa sa si doar cu mare greutate a avut castig de cauza rationamentul oamenilor de buna credinta. Justitia nu a facut decat sa consemneze corectitudinea gandirii colective majoritare din societate si a pronuntat singurul verdict posibil in acel caz – legitima aparare. Oare cum am putea actiona impotriva infractorilor ce isi spun “politicieni” caci observ ca justitia, in cazul acestora, nu mai este oarba ci face pe chioara?

  • ***Turnul de observatie – nu ştiu ce să răspund. Atâta timp cât este linişte situaţia convine şi nu deranjează…
   Eu n-am să mă apuc să omor politicieni. Pe mine mă înhaţă imediat… .o

  • Scrie pe Google…top salarii rectori in RO. Veti constata ca folositi date nereale. Apoi, comparatiile fortate duc la concluzii eronate. Trebuie sa fie niste explicatii. Andrei Marga este totusi profesor universitar cu multe grade didactice, are lucrari, face parte din comisii, etc. Iata cum, uitatul peste gard creaza frustrari. Scuze!

  • ***Fabiani – nici o activitate nu justifică salariul pe care îl primeşte lunar, de la buget. Şi ziua lui are tot 24 de ore.

 28. E proaspătă, acuma am găsit-o şi se potriveşte: Viziunea PDL –
  deoarece pensionarii dau in mintea copiilor, pensia trebuie adusa la nivelul alocatiei.

  • @Silverstar. Buna Poanta, dar daca nu este poanta? Observ la fruntasii livezii de portocali o mare nemultu,ire fata de multimea de pensionari care se incapataneaza sa nu iasa mai repede din sistem pentru ca Emil Boc sa se poata incadra cu cifrele in cele discutate cu bancherul cu gauri in talpa pantofului. Daca pensionarii se incapataneaza, atunci poate ca se gaseste o cale pentru a fi stimulati sa o ia singuri pe drumul corect, bineintele, fiecare cu cate o lumanare aprinsa in mana. Tinand cont ca esti o pensionara, umorul tau din aceasta seara nu il pot cataloga decat ca fiind unul negru. Fii mai circumspecta Silverstar.

  • Gata! E prea frig în casă, trebuie să mă bag sub plapumă.
   Noapte bună!

  • ***Turnul de observatie – din nefericire nu-i poantă…

 29. Stimate Biblio, dupa cum ati constatat, recenzorii desemnati in urma unei selectii si instruiri sistematice si temeinice pe procedura, abia au reusit sa se apropie de obiectivul programat al identificarii numarului real de cetateni bipezi de cetatenie romana. Recenzorii au avut de infruntat, pe langa ignoranta si recticenta multor cetateni, si bețele in roate puse de PSD, care, in mod cu totul iresponsabil, a instigat lumea sa nu-si devoaleze CNP-ul. Cand au constat ca nu iese socoteala in privinta numarului minim necesar de locuitori menin sa sustina actuala structura cantitativa de consilieri locali, ca sa nu mai spun despre fondurile europene ce risca a fi diminuate sau blocate, pesedistii si-au inghitit limba. Si-au dat seama, inclusiv cei din Iasi, ca si-au taiat singuri craca de sub picioare.
  Cum va puteti imagina, prin comparatie, ca se poate recenza populatia de caini comunitari, care, prin definitie, au domiciliul flotant, ba mai mult, haladuiesc de colo colo, amintindu-ne de anumiti conationali cu mentalitate de tip lacusta aflati in perpetua cautare de resurse facil accesibile.
  Este posibil sa aveti totusi dreptate, ca in perspectiva, populatia de caini sa devina dominanta in Romania. Deja, noi oamenii, am preluat o caracteristica caineasca, semn că tindem a fi NOI cei asimilați : lătrăm cât e ziulica de mare.
  🙂 🙂

 30. CETĂȚEANULE INDECIS DAR EDUCAT, AL NAȚIEI
  Apreciez stilul elegant in care va exprimati indoielile, cu mocasinii asezati, frumos, la ușă, dar, permiteti-mi sa va impartasesc si cateva dintre ideile/gandurile mele.
  Faptul ca dvs , ca de altfel multi alti conationali , sugerati ca reducerea deficitului nu inseamna revigorarea nivelului de trai, imi transmite mesajul , extrem de concis, ca in Romania NU există o criză autentică, iar ceea ce toata lumea priveste la televizor referitor la starea Europei, este perceput ca un film documentar incitant prezentat de Discovery, in episoade asteptate cu frenezie, dar fara reverberatii in realitatea noastra imediată, sau in propriile noastre constiinte.
  Daca in Romania ar fi o criza adevarata, am convingerea ca ne-ar intepeni in gât orice verb mirositor de ,,crestere economica” si ,,stimulare musai a consumului”, am inceta subit sa mai dam sfaturi de orice fel guvernantilor si ne-am ruga la Dumnezeu sa nu (ne) fie mai rau.
  Cochetăm, la greu, stimate domn generic, cu acest cuvand devenit fetis golit de continut, numit ,,criză” si in acelasi timp, ignoram cat de mare a fost si este efortul unor oameni, poate mai buni sau poate mai rai decat ne dorim, pentru a mentine echilibrele macroeconomice. Este exact ce poate si trebuie sa faca statul intr-o perioada de incertitufine globală, in care si cei mai reputati specialisti, EVITA SA MAI FACA PREVIZIUNI. Previziunile s-au dovedit eronate, iar guvernele occidentale incep sa se dezmeticeasca si sa intoarca capul la dezastrele lasate in urma de politicile POPULISTE DE TOATE CULORILE POLITICE. Totul arata ca o chermeză prelungită soldată cu sticle si farfurii sparte, resturi de oase si alimente risipite opulent peste tot , oameni (inca) beți pe sub mese.
  Desigur ca trezirea bruscă, induce o teribila stare de ,,migrenă”.
  Debita, cineva, ni contează cine, aberatia ca statul trebuie sa investeasca….profitabil, uitand ca mediul economic este eminamente privat. Statul nu poate face, dupa parerea mea, mult mai mult decat actualii detinatori de demnitati publice semnificative, dar onorabilii nostri opozanti, pot cu siguranta sa darame totul in doar 48 de ore. Echilibrul este fragil, tocmai datorita interconectarii marii finante, politicilor publice europene si globalizarii activitatii economice si de afaceri. Faptul ca leul este destul de bine protejat de influente speculative, sau ca bancile din Romania coopereaza cu autoritatile, se datoreaza in proportie covarsitoare actiunilor si masurilor actualilor guvernanti talonati indeaproape de guvernatorul BNR , Jeffrey Franks si Mihai Tanasescu.
  Daca romanii isi doresc cu adevarat sa NU intram in criză, sau, in varianta optimista sa evoluam pe crestere, este bine, dupa parerea mea, sa gandim eminamente pozitiv si sa punem accentul pe dialog, nu pe adversitate ireconciliabila. Este timpul solutiilor si dezbaterii.
  În schimb, la ce asistăm ? Paiațele useliste se preocupă cum să-i dea jos pe primul si pe al doilea om in stat ! (sic) . Într-un demers demagogic, indus de starea lor de disperare, conștientizând în cele din urmă că acțiunea lor ditirambică, nebazată pe nimic, este sortită eșecului. Dar maimuțele, deficitare la capitolul circumvoluțiuni, reiau aceste teme în mod sistematic și periodic , doar doar or distrage atenția de la goliciunea și inconsistența mesajului lor programatic și MAI ALES, de la…TEAMA PARANOICĂ FAȚĂ DE BRAȚUL TOT MAI FERM ȘI TOT MAI LUNG AL JUSTIȚIEI ROMÂNE !
  JALNIC si PENIBIL stimate domn. Fie si pentru asemenea comportament infantil si iresponsabil, generator de instabilitate si neincredere în rândul investitorilor internationali, aceste lepre ar trebui sa ramana in opozitie pana la…calendele grecesti. O opozitie cat mai diminuata posibil. Depinde de inteligenta noastra. 😉
  Asta nu inseamna ca cei care sustinem PDL, trebuie sa toleram deruta și neputinta actualilor lideri de partid de a implementa în timp real REFORMA internă, clarificarea doctrinară si debarasarea de uscaturi A PRIORI față de interventia DNA. Candva, visam ca acest partid sa emuleze, din interior, Miscarea Populara a oamenilor lucizi din aceasta tara. In aceste momente delicate, nu stiu ce ar fi mai potrivit : sa rad, sa plâng, sau să tac pur și simplu în speranța că timpul rezolvă totul și toate.
  Oricum, felicit ,,albinele” guvernului României pentru performanțele lor, dar nu-i felicit pe…,,trântorii” din partid. Si nici pe mercenarii destinați distragerii atenției de la adevăratele probleme, de fond (și teritoriu) ale partidului.
  🙂

 31. @
  traian

  Am sa va raspund priviind salariile.

  Salariile in ROMANIA din administratia publica si centrala sunt pe masura serviciilor prestate.

  CAnd in administratia publica se va ajunge la 875000 functionari, va functiona sistemul informational salariile pot fi dublate.

  In rest cei care reclama salarii trebuie sa inteleaga ca fara a sti sa se munceasca nu pot fi solicitate salarii mari.

  Multi inteleg faptul ca mersul si venitul de la servici trebuie platit, aici este greseala !!!

  In administratia publica nu se munceste se glumeste !!!

  Am sa fac o referire si la cele spuse de Premier cu privire la primarul din CLUJ,

  La Cluj primarul a facut lucruri frumoase, este GRESIT, PRIMARUL a fost platit sa sa-si faca datoria.
  Aici este greseala, primarii daca nu-si fac datoria cum intervine administratia centrala ?

 32. @
  Elena UDREA

  Ati uitat un parametru in evidentierea ROMANIEI, si acesta este,
  CAT VALOREAZA CORUPTIA IN ROMANIA.

  Am sa va spun eu dupa statisticele internationale, CORUPTIA din ROMANIA inclusiv EVAZIUNEA FISCALA se ridica la 70 MILIARDE EURO/ an.

  Din PRODUCTIVITATEA redusa a mandatelor publice de dezvoltare se pierde 15 MILIARDE EURO / an

  Din salarii si sporuri platite ilegal in administratia publica se pierde 2 MILIARDE EURO /an.

  Din actuala organizare teritoriala se pierde anual 5 MILIARDE EURO

  Lista este lunga a pierderilor.
  URGENTATI REFORMA; REORGANIZAREA TERITORIALA, PRIVATIZATI tot ce nu este rentabil, INTRODUCETI ORDINEA SI DISCIPLINA.

  Daca nu sunteti capabili cu resurselke humane din ROMANIA aduceti management strain, vamesi si politie de frontiera din UE, luati sistemul informational al administratie deja verificat din strainatate, votul prin corespondenta pentru a avea suportul politic.

  NU VA IMBATATI cu apa din DAMBOVITA !!!

  Imaginati-va ca recuperatri aceti bani ROMANIA depaseste ELVETIA !!!

  • @Stefan Radoveanu. Domnule, am ramas uimit ce tara bogata este Romania. Rezulta din comentariul dv. ca resursa noastra principala de dezvoltare ar fi coruptia, care intrece cu mult chiar si valoarea aurului din Apuseni. 70 miliarde de euro, mama ce de bani. Pai daca este o resursa atat de bogata cred ca s-ar cuveni sa o ocrotim ca nu cumva, Doamne fereste, sa-i piara samanta si atunci neamul romanesc se va trezi cu adevarat sarac. Lasand gluma la o parte, cifrele scoase de dv. la iveala (nu stiu cum au putut fi cuantificate) m-au impresionat. Partea proasta a acestei “povesti de succes” este aceea ca politicienii atunci cand ne cer votul fac tot posibilul sa ne convinga ca ei vor lupta din toate puterile pentru eradicarea coruptiei si imediat ce au ocupat scaunele lasat libere de predecesori, la inceput mimeaza lupta impotriva coruptiei, dupa care trec la perfectionarea sistemului pe care il pun la lucru in beneficiul lor. Premiul Nobel pentru perfectionarea coruptiei, de asta data ar trebui acordat guvernarii boc in diversele sale variante de care am avut parte. Zilele trecute am aflat ca mititelul nu este chiar atat de mic pe cat credeam noi. Nu, domnia sa a fost desemnat de catre interlopii cu “gulere albe” ca fiind “number 1”, cel ce detine marea pusculita in care este depozitat Fondul de rezerva la dispozitia guvernului, fond ce este alimentat periodic cu sume impresionante de la bugetul tarii, iar de acolo banii pleaca numai catre cei care au acces la acest nr.1 respectiv oamenii ce isi cunosc valoarea si nu se dau jos din pat decat de la o anumita suma in sus. Eheiiii… Fanica draga, fericit trebuie sa fii tu pe meleagurile helvetice caci presupun ca mandrii helveti (luptatori cu toporul) inca nu au deprins gustul si placerea de a cobora din pat doar la auzul unei sume cu multe zerouri. Presupun ca nici nu ar fi posibil asa ceva pe acele meleaguri, caci s-ar trezi in blanzii helveti de astazi, mandria si onoarea vechilor helveti care grabnic ar pune mana pe arma-unealta care i-a consacrat si ar combate coruptia cu adevarat eficient si fara putinta de recidiva. Din pacate, noi romanii ne-am format cu o mentalitate toleranta si de dragul acestei tolerante suntem dispusi sa acceptam orice, chiar si bataia de joc a unora care declara ca ne guverneaza (de fapt ne fura) in interesul natiunii. Care este reactia noastra? Pe acorduri de manele, le mancam micii, le bem si berea si le mai dam si votul.

  • @
   Turnul de observatie

   La toate aceste putem sa mai ajutam 30 MILIARDE / an pierdere din lipsa de profesionalism la toate nivelele !

 33. Prietene Turn, nu stiu ce prevede Constitutia cu privire la implicarea prezidentiala in reformarea partidului, dar stiu , cel putin sub aspect teoretic, ca partidul nu este o putere in stat.
  Sau…este, de facto, pentru ca asa a dorit clasa politica romaneasca in ultimii 20 de ani. Totusi, in mod normal, NU AR TREBUI SA FIE, chiar daca Biblio, un mare sustinator al ,,partidului ca expresie de vointa politica a cetatenilor” ar putea fi tentat sa ma contrazica.
  Daca dvs ati retinut ca Presedintele se implica unde nu-i fierbe oala, eu am retinut că a afirmat cu totul altceva : NUMIRILE PE CRITERII POLITICE SA FIE REDUSE LA MINIMUM, cedand locul COMPETENTEI DEDICATE INTERESULUI NATIONAL.
  Avem cumva ,,unitati de masura” diferite , in intelegerea lucrurilor ? Se prea poate. Va propun, totusi, sa cautam….etalonul universal. Nu va ganditi la Dumnezeu, ca pana la el , ne mananca ,,sfinții”.
  🙂

  • Stau şi urmăresc ca nu cumva doamna Udrea să nu-mi de un răspuns şi eu, nepoliticos, să nu-i răspund… Dar ce găsesc atunci când îmi caut nick-ul ca să văd dacă nu cumva răspunsul s-a produs? Găsesc că oricâtă răbdare aş avea cu anumiţi oameni, există o astfel de impresie generală a lor cum că “vai, eu care susţin pe X trebuie că sunt tare, în aşa măsură încât buricul Pământului se opinteşte să-mi dea naştere”. Peste ce spune mai sus domnul judex trec uşor, pentru că nu e nimic de comentat, cred că şi singur reuşeşte să-şi dea seama că a spus ceva ca să nu tacă. Dar văd mai apoi că… se spun lucruri mari.

   Adică “NUMIRILE PE CRITERII POLITICE SA FIE REDUSE LA MINIMUM, cedand locul COMPETENTEI DEDICATE INTERESULUI NATIONAL.”

   Deci preşedintele a nominalizat singurul premier demis prin moţiune de cenzură în cei 20 de ani de “democraţie” scurşi până în acel moment… pentru că a urmat principiul criteriului politic redus la minim şi a competenţei maxime… 😆 Domnul Boc, nu că era preşedinte de partid sau că avea o relaţie personală cu preşedintele statului (pentru că şi relaţiile personale sunt înţelese la noi drept criteriu politic), dar era aşa un mare specialist în guvernare încât… nimeni nu mai putea fi numit. Nu putea fi nominalizată măcar doamna Paul-Vass, că tot este omul din spatele premierului, chiar doamna Udrea… domnul Boc este cel mai mare specialist al României în probleme de reduceri, tăieri, comasări şi pornit economii “la rece” şi “fără lubrifiere”.

   Dar se merge şi mai departe cu “de facto”.

   Când legea partidelor începe cu…
   Art. 1.
   Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie.

   eu ar trebui să susţin că nu, nu-i aşa, partidul nu este expresia voinţei politice a membrilor săi. Păi ce să susţin dacă nu faptul că partidul este expresia membrilor săi… poate că sunt o organizaţie de terorism economic ce pun statele pe butuci? Ce poate fi un partid dacă nu ce spune legea şi Constituţia?

   De ce nu se poate implica preşedintele României în reforma unui partid? Pentru că scrie în Constituţie:
   1. “Preşedintele nu poate fi membru al unui partid”
   Nu scrie “partid politic”, nu poate fi membru al nici unei fel de asociaţii, politice sau nepolitice. Evident însă, că interdicţia de a fi membru al unui partid înseamnă că nu poate să-şi exprime voinţa în cadrul unui partid.
   Dar spune Constituţia mai departe, în plus…
   2. “Preşedintele nu poate indeplini nici o altă functie publică sau privată.”

   Ce înseamnă să reformezi un partid? Înseamnă să-ţi dai cu părerea că ce bine e să fie bine şi ce rău e să fie rău, respectiv să bombardezi media cu chestiuni legate de corupţie, de furăciuni, de incompetenţă…? Desigur că nu, partidele politice nu sunt definite de oamenii care intră în componenţa lor, ci de politică, de voinţa politică a membrilor. Partidul nu-şi schimbă conceptul dacă pleacă Popescu şi vine Ionescu. Schimbarea trebuie să fie politică, adică trebuie să se schimbe voinţa politică a cetăţenilor care se asociază într-un partid politic. Sigur, cu această ocazie pot să plece unii care nu sunt de acord cu schimbarea dictată de majoritate, pot să vină unii care nu au fost de acord cu vechea formă şi sunt de acord cu noua formă pentru a se înscrie în partid… dar nu acest lucru este esenţial. Reforma unui partid nu poate fi decât politică, adică se modifică elementele pe care le au în comun membrii unui partid politic, eventual chiar prin modificarea voinţei lor politice. Remanierea unui Guvern nu are legătură cu schimbarea miniştrilor, ci a “manierei” de guvernare. Reforma economică are legătură cu schimbarea principiilor economice care guvernează societatea. La fel şi reforma unui partid politic are legătură cu reformarea politicii partidului. Cât de greu poate fi de înţeles un asemenea principiu?

   Cum “să se bag”e un preşedinte de ţară peste reforma unui partid politic? Nici măcar preşedintele partidului nu poate să facă reforma unui partid politic, decât dacă vorbim despre un partid politic total lipsit de democraţie, organizat sub forma unui “partid de lider”. Reforma unui partid politic se face ca expresie a masei partidului, că ei îşi schimbă viziunea şi voinţa politică. Masa partidului produce schimbarea statutului şi programului politic, cele două documente ce definesc ceea ce uneşte membrii de partid într-un partid politic. De aceea ele (statutul şi programul politic) se modifică oficial pentru a fi depuse apoi la tribunal… în forul cel mai larg posibil, în cazul PDL de către Convenţia Naţională.

   Art. 63. – (1) Conventia nationala este organul suprem de bconducere al Partidului Democrat Liberal, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
   (2) Conventia nationala este
   unica instanta care stabileste linia politica generala a partidului, alege motiunea, presedintii CNSEL si CNRC si adopta Statutul.

   Ce treabă să aibă preşedintele României cu schimbarea statutului sau a programului politic al PDL? De ce nu intervine la reforma PSD, PNL, PC, UDMR… dacă are chiar aşa un rol în reforma politică?

   Stimate doamne şi stimaţi domni,
   Au trecut deja câţiva ani de când scrieţi pe blogurile politice. Fără răutate vă spun, dacă tot vă place şi vă interesează politica, măcar faceţi efortul de a învăţa câte ceva despre mecanismele politice. Studiaţi un pic ce şi cum, că nu e foc… Această linguşeală/înjurătură permanentă este OK în prima lună, poate în primul an… dar este cazul să şi evoluaţi un pic înţelegând măcar noţiunile de bază. De ce credeţi că doamna Udrea nu mai vorbeşte aici pe blog, dacă nu din faptul că nu poate duce o discuţie principială ci se loveşte de înjurături fără rost sau linguşeli fără rost. Doar nu credeţi că în 3 ani de zile nu a mai avut măcar o oră în care să stea de vorbă cu cei ce stau câte 12 ore pe blog?

   Înjuraţi-mă pe mine cât doriţi, dar măcar mai evoluaţi un pic, nu rămâneţi în stadiul de grădiniţă.

  • Stimate Biblio, sincer, ma asteptam sa ve exprimati sentimentul de flatare ca v-am inclus, ca element referential bibliografic, intr-o conversatie a mea cu Turnul de observatie.
   Daca ati asteptat ca altcineva, mai suspus, sa catadicseasca a va raspunde la intrebari/neclaritati/confuzii, etc, sa stiti ca toti cei care exprimam ideile dostoievskiene ( 😉 ), suntem exact in aceeasi situatie. Recte, vorbim intre noi, cu noi insine, cu cititori potentiali, sau la boc. Pardon, bec. 😉
   Nu vreau sa dezvolt acum o linie de dialog pe teme constitutionale, din simplul motiv ca, daca as apasa acum pe tasta ENTER cu soricelul pozitionat pe POSTEAZA, respectiv la ora 06:17 pm, ma indoiesc ca va aparea instant. Din aceasta perspectiva, dvs sunteti mai egal decat mine. Deci, se poate si mai rau. 😉
   Probabil ca mi-ati putea citi expozeul maine pe la amiaza. Este si normal, datorita initialei nick-ului, o litera asezata la coada alfabetului. Si in clasele de invatamant preuniversitar , sau chiar la gradinita, eram ultimul la catalog/catastif.
   In acest caz, n-ar mai avea nici un fason sa conversam pe la mijlocul seriei de postari ale colegilor.
   🙂

 34. NATIUNEA nu a inteles ce inseamna RESPONSABILITATE

  RESPONSABILITATEA inseamna pretul LIBERTATI
  Tot ce creste RESPONSABILITATE inseamna LIBERTATE
  RESPONSABILITATEA plateste pretul LIBERTATI

  In ROMANIA de azi nu exista NICI RESPONSABILITATE si nici LIBERTATE !!!

 35. In mare viteza,intr-o clipa de repaus,am trecut rapid in revista ce e nou pe blogul doamnei Udrea.
  Constat ca au revenit dupa lungi suparari domni care au stari emotive intense ,dar mai ales ,DESE si probabil Dense.
  Ii salut,asa una peste alta si sper ca supararile lor sa apara mult mai rar.
  Si asa cum era de asteptat ,BIBLIOTECARU,continua campania deschisa de SORIN OVIDIU VINTU,PUSCARIASUL IN 2009,campanie care striga in gura mare,NOI VREM RESPECT’ si strigatului sau de disperare i-au dat curs cei care SUNT DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI,CRIN ANTONESCU,MIRCEA GEOANA,ION ILIESCU CRIMINALUL,ADRIAN NASTASE,care n-asu venit singuri in aceasta campanie ,DE NOI VREM RESPECT,NUUUUUUUUU,ei si-au adus cu ei si partidele.
  Ce a rezultat-stim cu totii,de fapt saptaminile si lunile care vor veni vom intelege si mai bine ce inseamna NOI VREM RESPECT,asa cum il percepe Bibliotecaru.
  Dealtfel tot din campania noi vrem respect,avem inca un exemplu,partidul de suflet al bibliotecarului -PSD-zilele acestea isi primeste cu virf si indesat ,RESPECTUL CARE I SE CUVINE-ESTE EXECUTAT SILIT,DE FIRMELE PE CARE FARA PIC DE RESPECT LE-A JEFUIT,LE-A FURAT BANII,PROMITINDU-LE CITE IN LUNA SI CITE IN STELE-va mai aduceti aminte frenezia care ii cup[rinsesera pe pesedei si penelisti exact acum 2 ani????????????vi-l mai amintiti pe JOANNIS????????????????
  Ei uite ca RESPECTUL,acum se traduce intr-o mare rusine. Scaunele elementele de birotica,calculatoarele si altea ale,vor fi LUATE DE PORTAREI SI SCOASE LA VINZARE.
  Iata inca o proba exemplara de ,INTELIGENTA PESEDISTA,DE FELUL IN CARE ITI GESTIONEZI BANII,RESURSELE ETC.
  C e vreau sa spun in incheiere este urmatorul lucru-daca CLICA ASTA DE DERBEDEI GRUPATI IN U.S.L. ar fi ajuns la putere,astazi romania ar fi FOST EXECUTATA SILIT ,PRECUM PSD-UL,IN ROLUL PORTAREILOR JUCIND BANCILE INTERNATIONALE.
  Este cel mai puternic si tare argument-PARTIDUL PSD ESTE PUR SI SIMPLU ARUNCAT IN STRADA DATORITA DATORIILOR NEPLATITE-si astia vor RESPECT SI PUTERE,VOR SA CONDUCA ROMANIA-VA IMAGINATI UN Ase menea scenariu????????

  Asadar,iata de ce Bbliotecaru doreste respect,mult respect,pt ca dupa ce a sustinut cu cerbicie PSD SI MIRCEA GEOANA,ACUM ESTE FALIT PRECUM PSD.
  Asa ca doamna ELENA UDREA,va rog,insist chiar,nu fiti zgircita-UN DRAM DE RESPECT NU O SA VA COSTE NIMIK.

  • Toti asteptati ca statul sa faca GRATUIT GENERAL si sa nu fie nimeni RESPONSABILI.

   Aceats este ROMANIA de maine, sa mulgem si sa nu ne intereseze de unde vine laptele.

   Aflati ca s-aterminat cu POMANA si MILA, doriti in continuare mergeti la CIMITIR si asteptati COLIVA colectiva !

   Mergeti si MUNCITI, PLATITI iMPOZITITELE si nu mai PLANGETI ca este RAU in ROMANIA !!!

   A plati impozite inseamna a cumpara CIVILIZATIE !!!

   V-ati obisnuit sa stati cu picioare in KAKA si sa umblati in BMW cu bani furati sau inseland conationalul cu SPAGA.

   Aceasta este REOMANIA si ce trebuie sa stie ROMANUL !!!

 36. Cu tot respectul pentru guvenul BOC, dar trebuie sa i spun, a uitat ce este mai important,

  “Poti delega sarcinile dar trebuie sa controlezi responsabilitate “, cred ca este prea tarziu cfdu Apostu sau cu cel din Brasov si se pare ca lista este lunga , Timisoara, IASi, BACAU etc.

  Prezumtia este democratica, dar nu democratia tine loc de civilizatie si REFORMA.

  Doamna Elena UDREA, va reamintesc dictonul,
  « Quand le Diable n’y peut rien, il délègue une femme. »
  va rog sa reamintiti Presedintelui Romaniei acest dicton rus.

  si ca

  « La fonction de penser ne se délègue pas. »

  ROMANIA sufera din cauza ca multe decizii sunt delegate si nu se pot pune in aplicatie.

 37. Pierderi mari pentru băncile din România:

  mai mult decât în tot anul 2010

  IN ROMANIA NU EXISTA BANCI CI CAMATARI.

 38. UN ALT SOROGAT, LIPSA DE PROFESIONALISM PAGUBESTE ROMANIA DE 50 MILIARDE EURO / AN.

  NU MAI VORBIM DE LIPSA DE PRODUCTIVITATE INCA 25 MILIARDE DE EURO / AN

  SALARII MARI SAU PRODUCTIVITATE REDUSA,
  SALARII MARI SAU CORUPTIE
  SALARII MARI SAU LIPSA DE PROFESIONALISM

  SALARII MARI SAU MUNCA REDUSA

 39. @Zev. Domnule, nu stiu cum faci dar reusesti sa ma pui in incurcatura. Pentru a argumenta ceea ce nu mai are nevoie de argumentare, recurgi la o intreaga sofisticarie logica, doar-doar v-a iesi Basescu sau Boc deasupra asa cum iese uleiul in tigaia unei gospodine. Mai citeste odata Constitutia, dar cu buna credinta si fara idei preconcepute dupa care rationeaza din nou si vezi daca ajungi la acelasi rezultat. Imi afirmi pe un ton sententios un citat din cel ce ne considera tampiti deoarece, unii dintre noi om mai fi trecut si pe la scoala, ca “NUMIRILE PE CRITERII POLITICE SA FIE REDUSE LA MINIMUM, cedand locul COMPETENTEI DEDICATE INTERESULUI NATIONAL”. Sunt de acord, dar citatul ar trebui sa i-l adresezi lui Emil Boc caci el a fost cel vizat de indemnul si reprosul prezidential. Il vezi cumva pe Emil Boc astazi in rolul “copilului ascultator”? Dimpotriva eu vad ca in aceste zile mafia gulerelor albe l-a desemnat pe Emil Boc drept “number 1”. Ce mai vrei sa argumentezi? Pentru ca tin la dumneata si mi-ar pare rau sa va las inteligenta sa macine in gol, uitati ca va dau o tema de reflexie. Ieri PDL a batut palma cu Partidul Tiganetului democrat alianta in vederea alegerilor ce bat la usa. Pentru ca nu vreau sa interferez in intimitatea rationamentelor ce sunt sigur ca vor urma, nu voi mai adauga nici o iota, desi abia reusesc sa tin zagazul ideilor ce sunt pe cale sa erupa. Astept cu interes.

 40. Cresc pentru cine? spagarii,primarii si altii inalti functionari pdl-sti.
  De ce nu dai afara conducerea de la Braila care nu va recunoaste nici pe boc ca sef,ei nu au treaba cu pdl,ei merg pe blat cu BUNEA STANCU seful PSD.
  PDL este folosit in scopurile lor nu a PDL si a prostilor care au votat pdl.
  Toti sunt constituiti in o gasca de sabotori,pdl este bunul lor de folosinta.
  Daca mai aveti timp faceti ceva la Braila.
  Eu sunt un membru simplu de partid,nu am si nun am avut niciodata o functie.
  Ce spun sunt lucruri sincere.

 41. PDL nu are forta si oamenii sa duca la capat ceeace a promis in campanie.
  Coruptia a ajuns langa cabinetul premierului.
  Cautati oameni noi,nepatati,muncitori,stabiliti criterii de selectie a cadrelor,nu pusi de gastile de partid.
  Asta daca mai aveti timp.

 42. Va deschid cu mare placere blogul dumneavoastra si va apreciez pentru transparenta, de a informa romanii despre ultimele evenimente .Va multumim pentru vestile placute, pe care ni le-ati dat si tineti-o tot asa .Felicitari!

 43. @Bibliotecarul
  PS
  Totusi, incerc sa va comunic ca introduceti in ecuatie mai multe diversiuni. Spuneti ca Boc este presedinte de partid. Nu vad care este fisura de logica in afirmarea necesitatii ca la diverite nivele institutionale sa primeze competenta, profesionalismul si nu clientelismul politic, asa cum se intampla in Romania. Din aceasta perspectiva, Presedintele Romaniei s-a exprimat foarte limpede, de-a lungul timpului:
  1. Numirile politice sa sa faca doar la nivelul inalt al asumarii unor principii doctrinare, sau strategii economice/politici publice derivate din ideologia partidului X, recte, al deciziei de rang macro, asigurandu-se totodata continuitatea segmentul de profesionalism si tehnica procedurala din institutii;
  2. Politicianul, odata desemnat/ales intr-o functie publica, trece la un nivel superior de responsabilitate, CEL AL INTERESULUI NATIONAL;
  3. Politicianul, integrat in organigrama unei puteri a statului, are obligatia sa se distanteze de cercurile/grupurile de interese mai mult sau mai putin legitime si se renunte la interesele directe sau indirecte de afaceri, in masura in care GESTIONEAZA BANI PUBLICI;
  Realitatea este ca Presedintele a vorbit si tot el…a fost suspendat. 😉
  Credeti ca un guverm Lucian Croitoru ar fi facut altceva , fundamental diferit de cel al lui Emil Boc ? Nu cred stimate domn, dimpotriva, cred ca masurile de austeritate ar fi fost si mai dure.
  Nu credeti ca si prezumtivul premier al coalitiei de la Grivco, respectiv, Klaus Werner Johannis ar fi facut , probabil, exact la fel, iar ulterior, sacrificat de politicienii populisti , la un moment oportun al trecerii economiei globale de ,,groapa de potențial” a crizei ?
  Priviti la situatia din Italia, unde un guvern de …tehnocrati, este destinat sa se constituie in paratraznetul nemultumirilor populatiei, IMPLEMENTAND MASURI DE AUSTERITATE NEPOPULARE, pentru ca onor politicienii populisti sa fie ceva mai feriti de oprobriul public. Este, dupa parerea mea, ceea ce au intentionat liderii actualei opozitiei romanesti, in imensa lor lasitate si lipsa de viziune.
  Din acest punct de vedere, eu indraznesc sa spun : Jos palaria domnule Emil Boc pentru curajul de a risca antipatia publica, dar facand ce trebuie pentru tara. Ca prim ministru, nu cred ca un cetatean lucid si BINE informat , ar avea ceva sa-i reproseze, pe fond, domnului Emil Boc. Eu spun că, DIMPOTRIVĂ. Desigur ca, multi bugetari, ma vor contrazice. Dar asta este, stimate Bibliotecar, tendinta generala in Europa : AUSTERITATEA BUGETARA SI DIMINUAREA DATORIILOR STRATEGICE. Retetarul bazat pe stimularea consumului, cu orice pret, nu mai functioneaza.

  • Stimate domn, cu tot respectul pe care, sincer, vi-l port, ma indoiesc că, dacă veți continua sa escamotați realitatea și pragmatismul prin dizolvarea lor intr-o însăilătură de teoretisme redundante, veți trezi interesul și stimula răbadarea cititorilor de a va citi da capo al fine si să vă mai și răspundă.
   Eu, voi face excepție. În măsura timpului disponibil și cu acordul gazdelor , vă voi acorda întotdeauna interesul și atenția cuvenite unui profesor de legislatie si unui om realmente preocupat de sensurile existenței, pe fond, bine intenționat si devenit un adevarat brand bloggosferic.
   La ce fel de realitate ma refer ? La coruptie, clientelism si incompetență, domnule. Nu la statute, programe si alte maculaturi de partid, eficiente si semnificative, doar in măsura în care se și aplică. Nici Presedintele nu s-a referit la acestea.
   De aceea am ales un Presedinte, tocmai ca se pronunțe public, pe aceste spețe. Nu mi-am dorit un presedinte gen Napolitano, sub ochii neputinciosi ai căruia, șoarecii populiști din Macaronaria să joace pe mese, conduși de un afemeiat. Mai precis, mare amator, de fapt profesionist, de trufandale.
   😉

 44. Intr-adevar, statisticile sunt favorabile. Trebuie insa sa privim si la capitolul economie reala. Nu zic ca trebuie sa comparam salariile si pensiile cu cele din tarile cu 120% datorie publica (economia noastra nu produce suficient), dar cu siguranta ne trebuie MASURI DE RELANSARE ECONOMICA.

 45. Prietene Galit Ion, regret ca nu pot fi de acord cu dvs atunci cand sugerati, printr-un cliseu de presa tabloida, ca ,,mafia gulerelor albe spune, face si drege”.
  Si despre Blajnar Sorin s-au facut referiri, in dialogul bilateral dintre diversi afaceristi si/sau indivizi/vamesi dubiosi, aflati in vizorul DNA.
  De asemeni, ma gandesc ca poate si eu as putea spune, daca as fi impertinent, sau mi-as dori sa par mult mai mult decat sunt, ca am relatii de afaceri cu Vaticanul, iar maine, Corriere della Sera , sa titreze cu majuscule ca Papa are probleme de …integritate. 😉
  Va mai reamintesc ca si doamna Elena Udrea a facut precizari publice ca numele domniei sale a fost invocat (târât în noroi) de tot felul de neisprăviți pentru a se da (mai) mari , sau pentru a se justifica. Cred ca ati inteles ce vreau sa spun…intotdeauna incerc sa analizez si sa interpretez noianul de informatii cu MINTEA MEA, nu prin filtrul neuronal al ANAListilor din media de kko a plaiurilor mioritice. Incerc , de asemeni, sa-i conving si pe prieteni, sa faca acelasi lucru, pentru a putea dialoga cu sens. 😉
  A….daca vreti sa discutam despre partid, sau despre abilitatile lui Emil Boc in calitate de LIDER DE PARTID, deja, este cu totul alta chestiune. Era sa spun alta mancare de peste, ca maine e dezlegare. Abia astept. 😉
  Dar, fiind duminică seara, iar nevasta mă zăpăcește de cap să vedem împreună un film, prefer să lăsăm argumentele, sofismele, propozitiile mai mult sau mai putin logice, rationamentele (sau contrariul lor, fabulatiile 😉 ), etc, pe maine .
  😉

 46. Citatul zilei 🙄

  “O carte este singurul loc în care poţi examina un gând plăpând fără să îl distrugi, sau poţi explora o idee controversată fără să îţi fie teamă că îţi va exploda în faţă – unul din cele câteva refugii unde mintea unui om poate avea parte atât de provocare, cât şi de intimitate.”
  Charles Langbridge Morgan

 47. Un zâmbet la cafea 😆

  Zice ca un ardelean coboara pe Feleac spre Cluj cu caruta cu nevasta si copilul. Ajungind in dreptul Teatrului, copilul intreaba:
  – Tata, da’ casa aiasta mare cu doi catei pe ea ce-a fi?
  – Nu stiu, dragu’ tatii…
  Apoi, in Piata Unirii:
  – Tata, da’ omu aiesta de hier pe cal, cine-o fi?
  – Nu stiu, dragu’ tatii…
  In fine, langa Parcul Mare:
  – Tata, da’ la balta aiasta mica, oare cum i-a zice?
  – Nu stiu, dragu’ tatii…
  Femeia, agasata de insistentele copilului, intervine:
  – Da’ mai lasa-l in pace pe tata-to, ma copile, nu vezi ca-i trudit?!
  La care taranul raspunde cu bonomie ardeleneasca:
  – Lasa-l, femeie, pe copil sa intrebe, ca numa’ asa invata!…

 48. Buna dimineata
  CITAT:
  ,,Victoria Partidului Popular la alegerile tinute duminica in Spania era previzibila.
  Surprinzatoare e doar dimensiunea infrangerii socialistilor.
  Acestia au obtinut cele mai putine mandate din istoria recenta a Spaniei.
  Socialistii iberici lasa tarii lor o criza care ameninta intreaga Europa.
  Doar Victor Ponta nu stie asta: acum 2-3 saptamani, fruntasul socialist se intorcea din Spania plin de admiratie pentru premierul Zapatero.
  In cele 27 de state din UE nu mai exista acum decat un singur guvern condus de un socialist, in Danemarca.”
  Autor: CPreda-blogul personal

  • Conjunctura internationala, pare favorabila actualilor guvernanti de la Bucuresti.
   Partidul popular european se intareste, iar cancelariile occidentale apreciaza pozitiv masurile concertate ale executivului de la Cotroceni si Palatul Victoria.
   Va stii PDL sa valorifice atuurile responsabilitatii actului de guvernare, facand CE TREBUIE si in interiorul partidului ?
   Vom trai (sper, macar la fel ca pana acum) si vom vedea.

 49. Le Parti populaire (PP) mené par Mariano Rajoy, 56 ans, qui devrait diriger le prochain gouvernement, gagne 186 sièges tandis que le Parti socialiste (PSOE), au pouvoir depuis 2004, n’en a que 111.

  • Nu e joaca de-a suspendarea . E chiar foarte serios . Chiar acum Opozitia lucreaza la asa ceva . Opozitia spune ca are destui parlamentari dela PDL care vor vota pentru suspendare . Acestia sunt acei parlamentari desgustati de Traian Basescu , si care vor vota pentru suspendarea dansului ,caci nu au nimic de pierdut . Realitatea este ca Presedintele nu are prea multi adepti de partea dansului . Din secta dansului de mentalitate bolsevico-securista , sunt destul de putini , cum ar fi Mircea Toader , tiganul Ion Oltean , Berceanu , si alti cativa . Ostilitatea fata de Presedinte , a multor parlamentari PDL s-a produs atunci cand acesta a jignit public pe Regele Mihai si mai ales din ziua cand a refuzat sa spuna la multi ani unui om de 90 de ani , care este mai mult decat un om obisnuit . Apoi presedintele Basescu continua cu alte greseli , greseli pe care Opozitia le iau in consideratie pentru suspendare , cum ar minimalizarea , sau ignorarea Justitiei , cum ar fi CCR sau jignirea acestora si a magistratilor . Probabil ca mai sunt si alte greseli care ar fi motive de suspendare si pe care Opozitia nu va ezita sa le puna pe lista ca sa le puna in fata parlamentarilor sa le voteaze . Se crede ca va fi cea mai usoara suspendare in Parlament a unui presedinte .

 50. Înjurături fără carne, recomandate de patriarhul Daniel pentru perioada postului

  Patriarhul Daniel a oferit ieri un sfat prețios tuturor credincioșilor care vor să-şi înjure aproapele pe perioada Postului Crăciunului. Liderul BOR le-a cerut creștinilor să renunţe total la înjurăturile cu carne, spunând că doar printr-o astfel de atitudine vor ieşi din acest post mult mai purificați decât au intrat.

  “Când înjură, credinciosul trebuie renunţe la expresiile cu carne. Le ştim cu toţii, nu mai insist asupra lor. În locul lor se vor folosi înjurăturile vegetariene, cum sunt ele numite de către Sfinţii Părinţi. De exemplu, dacă vrei să jigneşti pe cineva, poţi să-i spui, simplu, «Eşti varză!». Sau, dacă te-a enervat foarte tare și simți nevoia să-l înjuri, poţi să-i spui «Sugi morcovelul». Se poate înjura foarte bine şi fără carne”, este de părere Patriarhul Daniel.

  Alte înjurături și jigniri pe care credincioşii le pot folosi fără să se abată de la cuvântul Patriarhului sunt “Ceapa mă-sii”, “Morcovarule!”, “Da-ţi-aş mure!”, “Bananierule!”, “Căpşunarule!” sau “Poate-ţi dau o castană”.

  Sursa: http://www.timesnewroman.ro/life-death/5945-patriarhul-daniel-recomanda-evitarea-injuraturilor-cu-carne-in-postului-craciunului

  • Cum Dumnezeu sa-i spui unui nătărău că “e varza” când varza, ca remediu naturist are atâtea intrebuintari. Şi-apoi, ca aliment, la Craciun este de neconceput sa lipseasca de pe masa sarmalele cu varza murata. Salata de varza – un deliciu la friptura de porc. Ciolan de porc cu varza, la cuptor… Varza calita cu jumari si o mamaliga mare, galben-aprins si aburinda… Ce pacat, ce impietate, ce jignire pentru blanda varza… 🙁

 51. Opozitia deja vorbeste ca au sufficiente voturi in Parlament ca sa suspende pe Traian Basescu . Imi vine sa cred ca vor avea sufficienti parlamentari ca sa poata demite presedintele in Parlament . Am avut presimtira din primul moment cand presedintele Basescu a jignit pe Regele Mihai , ca rasplata acestui act josnic , va fi suspendarea dansului , si repede . Vad ca chiar azi , Opozitia lucreaza la asa ceva . Se pare ca Opozitia se bazeaza si pe multi parlamentari dela PDL . Acesti parlamentari dela PDL sunt toti acei care au fost dezamagiti si mahniti cand presedintele Basescu l-a jignit pe Rege pe fata si public , ceva ce un presedinte al unei tari europene nu ar trebui sa faca . Pentru

  • Realitatea este ca sunt poate mai mult de jumatate de parlamentari PDL care au fost mahn si pe deasupra iti si asa cum am auzit , au simtit in Basescu un om care nu-i reprezinta de loc , mai ales atunci cand acesta a refuzat sa spuna Regelui ” la multi ani ” , o urare pe care o face orice om din lumea asta unui alt om inplinise 90 de ani ,

 52. Socialismul european,IN MOARTE CLINICA’

  Ieri spaniolii s-au prezentat la urne sa voteze si sa alunge de la putere un partid socialist care din 2004 a inceput un proces de distrugere a spaniei,de aducere a spaniolilor in cea grea situatie economica pe care o traverseaza aceasta natie latina mindra,curajoasa ,harnica,dar care in timpul socialistilor si-a uitat adevaratele valori care au consacrat-o si s-au dedulcit la ceea ce stiu mai bine socialistii-SA RISIPEASCA CE CU MULTA TRUDA AU ADUNAT ALTII.
  Poate multa lumea a uitat cum au ajuns ,SOCIALISTII SPANIOLI LA PUTERE.In 2004,un atentat dement pus la cale de dementi nascuti din laboratoarele comunistilor,a facut ca electoratul spaniol sa cada victima ,MINCIUNILOR,PROMISIUNILOR SI MANIPULARILOR SOCIALISTILOR SPANIOLI.
  Si iata-i acum pe spanioli la 7 ani de la momentul in care au votat,de doua ori mai saraci,indatorati pina in git,fara nici o perspectiva,intelegind in sfirsit ca-SOCIALISMUL ESTE TOXIC,INDIFERENT PE CE MERIDIAN AR OPERA, ca singura lui valoare consta in talentul de a lasa in urma sa ,DESERTUL, si oameni nenorociti,vieti distruse,si copii a caror viitor este sumbru.
  Asa cum am mai spus si scris pe acest blog,SOCIALISTII ‘ in europa subcomba peste tot,iar acest lucru se intimpla pt ca ,EI SUNT CEI CARE AU IMPINS U.E.-IN CRIZA, pt a se pastra la putere au mintit,au facut pomeni institutionalizate pe care stiau ca nu le pot onora decit o scurta perioada de timp,si cu toate astea,au continuat pina tarile unde socialistii au condus au devenit adevarate BOMBE CARE RISCA SA ARUNCE IN AER CONSTRUCTIA CARE SE NUMESTE :
  ,UNIUNEA EUROPEANA’

  In romania,media controlata de FOSTII COMUNISTII ROMANI-refuza cu obstinatie sa dezbata acest subiect,pt ca daca ar face-o ar trebui sa recunoasca ca in acest moment,de fapt cam de prin 2007,mogulii presei romanesti INCEARCA SA IMPINGA ROMANIA SPRE UN DEZASTRU ,care risca sa duca la disparitia acestei natii.
  Populismul,creeat de ION ILIESCU,si partidul creeat de el,au facut ca milioane de romani sa devine captivi celei mai toxice si distructive ideologii-SOCIALISMUL-de fapt un comunism cosmetizat,care mimeaza legile democratiei ,a statului de drept si a economiei de piata……….

 53. Si pt a ne da seama cit de toxic este socialismul romanesc nu trebuie sa facem eforturi prea mari,e suficient sa ne uitam detasati si calmi la ce se intimpla astazi in U.S.L.
  Exact acum 2 ani in noiembrie,aceiasi care astazi isi iau intre ei giturile,se prezentau in fata romanilor si folosindu-se de imensa masinarie de manipulat si creat diversiune,TRUSTURILE MOGULILOR REALITATEA,INTACT,ni-l prezentau pe MIRCEA GEOANA CA SALVATORUL ROMANIEI,INTELIGENTUL PERSONAJ CU STAIF DE DIPLOMAT-UN FEL DE SUPER EROU CARE VA DUCE ROMANIA SPRE CELE ,MAI INALTE CULMII ALE CIVILIZATIEI’
  Unul din cei care dadea lupte corp la corp in studiorile televiziunilor despre care am amintit vorbind elogios despre MARELE GEOANA ,era caratorul gentii lui MIRCEA GEOANA-CIRLANUL VICTOR PONTA’
  Ei dar ce sa vezi,la doi ani de la momentele de exaltare,CIRLANUL VICTOR PONTA’,astazi la aceleasi televiziuni,spune despre FENOMENUL PESEDIST MIRCEA GEOANA,CA ESTE O SCURSURA ,UN TRADATOR ,UN CORUPT,UN OM DE NIMIK.
  Bon sa zicem, ca aceste mizerii le-as putea accepta,dar cind Atentie ,Victor Ponta spune in tuse groase ca EL STIA CA MIRCEA GEOANA ESTE O SCURSURA DE OM UN TRADATOR UN CORUPT,UN LAS UN ADEVARAT JEG si in 2009,si cu toate acestea ni-l recomanda pe MIRCEA GEOANA NOUA ROMANILOR PT CEA MAI INALTA FUNCTIE A STATULUI,incep sa devin furios,si sa spun :
  ,NU TI-E RUSINE VICTOR PONTA,JEGULE,CHIAR NU TI-E RUSINE?
  Ce ti-au facut tie romanii??????????????Te-au scolit gratis pe banii lor,in mod nedrept pe baza de PILE POLITICE ,ai fost extras din anonimat si COCOTAT IN PARCHETUL GENERAL,APOI AI AJUNS SEFUL CORPULUI DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU,UNDE AI AVUT O SINGURA MISIUNE-SA O PROTEJEZI PE HILDEGRAD PUWAK-asadar ai trait,traiesti ,DIN BANII NEAMULUI ROMANESC,caruia drept multumire ai dorit sa-i faci un mare rau-SA-L INSTALEZI PE MIRCEA GEOANA LA PRESIDENTIE,O SCURSOARE,UN TRADATOR,SI UN LAS.
  De ce,de ce ai pus gind rau romanilor si romaniei VICTOR PONTA?????????????????
  De ce tu si partidul tau alaturi de PNL SI PC SUNTETI ANTIROMANI,DE CE DUCETI O POLITICA ANTIROMANEASCA????????????????????

 54. CIND STATUILE PLING-atit de multe lucruri incredibile se intimpla incit e greu,aproape imposibil sa faci un inventar al celor mai importante evenimente ce vin peste noi ca un tavalug si ne pun la incercare atentia,dar mai ales vigelenta.
  Probabil printre cele mai nesemnificative ar fi cele care il privesc pe MONARHUL ROSU,REGELE MIHAI,care intr-o inconstienta lisita de cea mai elementara logica bate palma cu fostii sai calai,isi ia in casa,pe post de ginere un fost delator,un TURNATOR LA SECURITATE,cu o seninatate care te impinge cu gindul la scleroza si alte alea.
  Asadar iata o PRIMA STATUIE,care ar trebui sa plinga si care merita sa ajunga in debaraua istoriei,s-au intr-o magazie de TEATRU PROVINCIAL PE POST DE RECUZITA,pt ca a compromis CASA REGALA,in cel mai brutal mod.
  Dar cele mai lacrimogene statui de la acesta ora nu sunt cele care reprezinta regalitatea,nu,sunt cele care au fost comandate si concepute de ION ILIESCU.
  Si uite asa descoperim ca lucruri care in urma cu 5 ani ni se pareu imposibile astazi au devenit ,REALITATE’-SORIN OVIDIU VINTU-STATUIA HOTULUI,A DERBEDEULUI,A HAIDUCULUI,A FOST DINAMITATA DE STATUL ROMAN SI DIN EA NU A MAI RAMAS NIMIK,decit cioburi si mult praf.
  A mai cazut o statuiie,cea in care era reprezentat ZEUL PUTERII-gindita si conceputa de ADRIAN NASTASE-in epoca caruia era imposibil sa-ti imaginezi ca statui din apropierea sa ar putea fi arestate si retinute de OAMENII LUI AMARIEI,FOSTUL PROCUROR AL PNA stramosul actualuluii d.n.a.
  Daca in ianuarie 1990,au cazut statuile reprezentative pe care comunistii bolsevici ni le-au lasat mostenire,in 2011,statuile vii,ale acelorasi comunisti bolsevici sunt darimate si in locul lor isi fac loc statui precum cea care reprezinta justitia……….

 55. http://www.ziare.com/basescu/suspendare-basescu/usl-demareaza-suspendarea-presedintelui-1135093
  Mare-i gradina Ta, Doamne… si-ai mai lasat si poarta deschisa !
  Nu vreau si nici nu-mi permit sa jignesc pe nimeni. Numai ca dupa umila mea parere, rolul unei opozitii care se pretinde responsabila, ar trebui sa fie cu totul altul decat a umbla dupa cai verzi pe pereti… Acum abia incep si eu sa cred ca atunci cand s-au hotarat “sa-si puna omul” la Senat, deja erau in euforia unei suspendari a Presedintelui, considerata de domniile lor ca si rezolvata !

 56. Ceea ce banditii USL nu au reusit sa obtina prin vot, vor sa obtina prin minciuna, manipulare si promisiuni care niciodata nu vor fi onorate.

 57. Există prin această ogradă câteva personaje care într-o zbatere continuă se vor a fi recunoscuţi “capete limpezi”, ne-slugi la poala stăpânilor, ne-mercenari în slujba angajatorilor. Ei se vor a fi:

  CEI CE ŞTIU CEEA CE ŞTIU CEI CE ŞTIU!

  Deocamdată le spun doar BUNĂ ZIUA!

  PS1 O veste extrem de interesantă:

  UNGARIA CERE FMI-UL ÎNAPOI!

  Mesaj pentru Vosganian:
  Domnule Vosganian te întreb pe dumneata cel ce ai pupat pantofii Vântului:

  OARE DE CE UNGARIA CERE FMI-UL ÎNAPOI?

  • Miticul – poţi, te rog să traduci? Ce înseamnă asta: CERE FMI-UL ÎNAPOI? că n-am mai auzit până acum…

  • Interesant. Cred ca Miticul se refera la cei care isi prezinta paduchi din cap drept gargauni.

 58. Cind lacheii sunt facuti ,MAGARI’

  Da ,VICTOR PONTA,intr-un acces de furie de pubert caruia i se iau revistele porno cu forta si este pedepsit ,saptamina trecuta in direct ia facut MAGARI PE RADU TUDOR SI DANA GRECU,lacheii lui voicuilescu,cei care trudesc zi si noapte intr-u cresterea procentelor uselistilor deci si ale lui VICTOR PONTA.
  Pur si simplu,RADU TUDOR A inlemnit in momentul in care PONTA L-A FACUT MAGAR ,scena fiind una antologica.
  Incercati un exercitiu simplu de imaginatie:
  ,ce s-ar fi intimplat daca TRAIAN BASESCU,EMIL BOC,ELENA UDREA i-ar fi gratulat pe cei doi cu rangul greu de atins de MAGARI DE SERVICIU’?
  sper sa reusiti sa faceti acest exercitiu,sa va imaginati ce s-arv fi intimplat in aceste zile,cum toata floarea ,LACHEILOR,SERVITORILOR ,PUPINCURISTILOR,s-ar fi perindat prin studiouri,si-ar fi smul parul din cap,cum li s-ar fi bulbucat ochii,cum li s-ar fi umflat venele de indignare si oftica.
  Dar daca i-a facut magari VICTOR PONTA,ei sunt astazi mult mai fuduli,pt ca nu-i asa,EPITETUL DE MAGAR VENIT DIN GURA LUI VICTOR PONTA E O ONOARE,O CINSTE,E CEVA IN GENUL BATUTUL DE PALMA PE CARE REGELE MIHAI O FACE CU COMUNISTII SI BOLSEVICII-EI POT PT CA……………….SUNT MAGARI…………

 59. Doamna Udrea, aceste cifre sunt bune dar nu cred ca ati facut bine ca ati pus si agricultura, pentru ca in agricultura e dupa cum vrea Dumnezeu: un an este ploios, doi nu. Per total insa, e bine ca economia incepe sa functioneze.

 60. REVISTA PRESEI DE ASTAZI
  ,,Ungaria negociaza cu FMI incheierea unui acord de precautie care sa-i permita accesul la fonduri de 4 miliarde de euro, au declarat surse apropiate procesului de negociere pentru publicatia maghiara Portfolio.hu. Sursa citata spune insa ca indeplinirea de catre Budapesta a conditiilor necesare unui astfel de acord sunt sub semnul intrebarii.

  UPDATE: Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana au anuntat luni ca au primit o cerere oficiala de asistenta financiara de tip “preventiv” din partea Ungariei, potrivit AFP.

  “FMI a primit o cerere din partea autoritatilor ungare pentru o posibila asistenta financiara. Autoritatile tarii au trimis o cerere similara si Comisiei Europene”, se arata intr-un comunicat al Fondului. CE a confirmat informatia intr-un comunicat separat.”

  • ***ZeV – nu văd şi nu înţeleg de ce ar trebui să ne intereseze pe noi, acum, soarta Ungariei şi cererile ungurilor de la FMI. Ce legătură are asta cu noi?

  • Fondul Monetar Internaţional (FMI) se implică tot mai insistent în eforturile UE de rezolvare a crizei datoriilor de stat, încercând să împiedice o nouă criză globală a creditelor care ameninţă creşterea economică mondială.
   Este singura institutie abilitata si care dispune de experti specializati in oferirea de asistenta in ceea ce priveste restructurarea finantelor publice din statele solicitante, la ,,pachet” cu fonduri rambursabile acordate in conditii mult mai avantajoase decat prin emiterea de titluri de stat pe piața liberă de capital, oricum, mult mai restrânsă din 2009 încoace.
   Este semnificativ gestul Ungariei, care, a denuntat cu ceva timp in urma un acord cu FMI, pretinzand ca se poate descurca singură.
   Iacătă că nu e așa, guvernul maghiar si-a reconsiderat pozitia, apeland, cam tardiv, e adevarat, la asitenta FMI.
   În România, oameni responsabili au făcut acest pas încă din 2009, acesta fiind principalul motiv pentru care România este mai bine pregătită în fața unui eventual val doi al recesiunii, decât țări europene consacrate, inclusiv din zona euro. Fără coerciția și sprijinul financiar din partea FMI , Băncii Mondiale și Comisiei Europene, este greu de crezut că decidenții români ar fi luat măsurile de austeritate, atât de impopulare, dar atât de necesare si ar fi putut finanța deficitele altfel decât cu costuri imense, in primul rând, pentru cetățeni.

  • ***ZeV – mulţumesc pentru lămuriri. 😆
   De asta şi presa a avut astăzi articole despre acest subiect.

   Oricum, este foarte ciudat că, ceea ce autorităţile europene laudă şi felicită, şi mă refer la măsurile de austeritate luate de autorităţile române în 2010, sigur, care nu-mi convin dar au făcut ţării bine – la noi nu este bun şi trebuie suspendat.

   Cum Dumnezeu aşa ceva? Ce facem noi cu oamenii valoroşi din ţara asta? Cui dăm întâietate? Unor chiulangii, needucaţi, necivilizaţi? Unor inconştienţi? Unor rebuturi umane? Ce se va alege cu România şi cu viaţa noastră dacă cele două caricaturi vor avea câştig cu suspendarea?

 61. De ce nu ” suspendati cu vreo 10 ani de parnaie” pe Antonescu,Ponta,Fenechiu.Vosganian,si altii pentru sabotarea economiei nationale,canalele trebuiesc facute cu acesti nemernici,coruptii,gangsterii,trantorii,evazionistii.
  Arestati toti USL-istii sefi pentru LOVITURA DE STAT.
  Ei ce credeti ca ar face cu dvs in astfel de situatii?
  Democratia nu este decat un paravan pentru,JAF,IMORALITATE,DEZORDINE ECONOMICA,SOCIALA.

  • Pentru armeanul unsuros de VOSGANIAN; De ce lai pupat in fund pe VANTU,valabil si pentru IORGULESCU,cu fata lui de fraier.

 62. frumoase cifre, dar cu ce ne ajuta daca euro creste, benzina creste, prefectii blocheaza bugetele primariilor (cele non PDL) in instanta si oamenii stau in frig, se pot aloca oricati bani prin buget la investitii atata timp cat nu se fac, sau pretul la care se fac e urias. iar vizavi de somaj as fi curios cum se calculeaza aceasta cifra. e cifra somerilor aflati in evidenta? pt ca cei care nu mai primesc somaj eu cred ca sunt mult mai multi. si aveti grija cu ministrul ala de la interne care se apuca sa spuna ca saptamana viitoare apar dosare de coruptie ale opozitiei. nu zci ca aia nar fi corupti dar nu cred ca e normal ca ministrul de interne sa apara pe post si sa ne anunte cand apar dosare si ale cui sunt. in rest toate bune si abia astept zapada ca sa merg la munte sa ma simt ca in austria (ceea ce nu cred ca va fi posibil 🙁 ). si sper ca opozitia sa inceapa cu adevarat demersul de suspendare a presedintelui ca sa o ia iara pe coaja si sa mai radem de ei nitel. poate ar fi o idee ca pt urmatoarea campanie sa luati exemplul popularilor din spania care au anuntat masuri de recesiune si au castigat alegerile.

 63. Sinistra tampenie daca nu deranjez vreun auz mai delicat…
  Crin Antonescu, ca pe Ponta nu l-am prins in desfasurare pe aceasta tema cu motive de suspendare.
  Eu ptr aceste afirmatii l-as da afara din orice partid serios, cu suturi in fund :
  1. Primul motiv esential:
  Basescu se substituie puterii judecatoresti.
  Fals, caci orice opinie ar avea Presedintele a te substitui nu inseamna a avea opinii ci a decide si a actiona in loc.
  Ori Basescu nu are nici posibilitatea sa judece in instanta si sa emita sentinte judiciare si nici sa actioneze in locul Guvernului in materie de politica financiara de platit datorii, pensii sau de incasat impozite ci doar poate sa aiba si sa comunice opinii politice chiar si personale caci dreptul de a fi si persoana nu i-l poate lua nimeni.
  Desigur ca unii pot spune ca Presedintele trebuie sa stea in “turn” si sa se faca ca nu stie ce se intampla sau sa foloseasca doar “firul scurt pcrist sau kgbist”, dar altii cred ca opiniile lui sunt importante si ca merita comunicate alegatorilor votanti sau din contra nonvotanti ai dsale, si eu fac parte dintre aceia, caci desi Presedintele nu este nici putere legislativa , nici executiva si nici judecatoreasca, consider ca este la intalnirea acestora trei, adica este chiar punctul nodal de legatura intre acestea, caci el poate participa la sedinte de guvern, el desemneaza primul ministru, numeste ministrii, adica se afla in raport cu puterea legislativa(desemnarea PM) sau executiva pentru ceilalti membrii ai guvernului al caror juramant il primeste la fel cum il primeste si pe cel al magistratilor(puterea judecatoreasca).
  Asa dar este pe deplin indreptatit sa exprime opinii si chiar sa spere ca ele ar putea fi in mod voluntar, dar nu imperativ avute in vedere de cele trei puteri.
  2. Al doilea conjunctural si subiectiv, caci dupa cum are interesul dl Antonescu si toate javrele politice de cafenea, care au ajuns din cretinism congenital neaos, sa fie niste alesi si chiar sunt asa,(chiar daca unii pe locul trei) in fruntea bucatelor, lucurile basculeaza azi fiind valabila ideea ca majoritatile din parlament sunt conjuncturale si nu mai reprezinta vointa electoratului, iar maine daca e vorba de schimbarea presedintelui unei Camere trebuie respectata configuratia aia primara rezultata din alegerile sacrosante si vesnic purtatoare de de vointa a electoratului.
  Cata cosecventa si demnitate politica
  Asa dar dle C. A daca as fi coleg de partid cu tine, cateva bine simtite si din suflet injuraturi si nu numai picioare in fund, te-ar gratula din partea mea.

  PS. Sper ca pudibonderia si falsa si ipocrita dorinta de exprimare asa zis academica sau poate doar utilizarea lor ca elemente de acoperire sa nu-mi perturbe acest mesaj

  • Exista o decizie a CCR, care statueaza ca nu constituie temei de suspendare simplele declaratii prin care presedintele isi exprima puncte de vedere. Traian Basescu nu a semnat niciodata un act contrar vreunei decizii CCR.
   Presedintele Romaniei are dreptul constitutional sa se exprime public in probleme de interes major.
   Din punctul meu de vedere, ca alegator al Presedintelui, acesta are nu numai dreptul, ci chiar obligatia de a se exprima si a lua atitudine in probleme ce tin, mai ales, de interesul national.

 64. ponta si antonescu,doi maimutoi,doi fatalai,doua marionete in mana poponarului nastase si a ordinarului securist felix au tupeul sa ceara suspendare lui basescu,cel mai capabil presedinte pe care l-a avut Romania vreodata.gandul ca nu au acces sa fure cat mai curand pe cei de la USL ii duce la disperare,stiind ca se afla pe un trend ascendent,undeva la sub 46 la suta.Priveste si mori Stoiculeasco,dana nenorocita Grecu,radu Nenorocitu tudor si toti ceilalti nenorocitii care ii pupa in cur pe cei doi super idioti .

 65. ponta si antonescu,doi maimutoi,doi fatalai,doua marionete in mana poponarului nastase si a ordinarului securist felix au tupeul sa ceara suspendare lui basescu,cel mai capabil presedinte pe care l-a avut Romania vreodata.gandul ca nu au acces sa fure cat mai curand pe cei de la USL ii duce la disperare,stiind ca se afla pe un trend ,undeva la sub 46 la suta.Priveste si mori Stoiculeasco,dana nenorocita Grecu,radu Nenorocitu tudor si toti ceilalti nenorocitii care ii pupa in cur pe cei doi super idioti .

  • @ CONSTANTIN : Dle , nu subestima pe cei doi , Ponta si Antonescu caci in sondajele de opinie au scorurile cele mai mari dintre toti leaderii politicieni (28% si 26% ). Traian Basescu cu numai 10% sau mai putin in sondajele de opinie , in realitate poate fi sugrumat de acesti doi oricand . Nu degeaba acesti doi au inceput sa demareze procedurile de suspendare . Au simtit ca acum este momentul . Iar cand spui ca Basescu este cel mai bun presedinte , probabil ca vrei sa spui ca a fost si este cel mai bun presedinte care stie sa duca lupta cu adversarii politici sau chiar cu indivizi care i-au fost sau i sunt incomozi . Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa . Un presedinte bun , sau cel mai bun , nu facea atatea gafele inpardonabile . T. Basescu este cel maibun , atat timp este ajutat de desteptaciune , dar pe de alta parte nu este destul de inteligent si controlat , si asta l-a facut sa faca multe gafe , iar ca effect al acetor gafe , astazi se intalneste cu suspendarea din functie . Iar cei doi , Ponta si Antonescu , nu vor inceta pana cand nu vor face acest lucru .

  • ***Silver Aquianti – ce vrei, domnule, ce urmăreşti? Vrei să ne obligi să respectăm doi derbedei, doi inconştienţi, nişte maimuţoi?
   Şi eu dacă aş ieşi pe tv-uri să promit pomanagiilor şi leneşilor bani de-a moaca, aş avea procente multe. Să nu-ţi închipui că cei care îi agrează pe cei doi rataţi sunt oameni de soi…
   De când sunt în politică, ce-au făcut cei doi, cu ce se pot lăuda, de ce mare realizare le este numele agăţat?
   E foarte simplu şi la-ndemână să-şi facă campanie cu “Jos Băsescu”! Aşa-i unge la suflet pe mulţi ticăloşi care vor să trăiască bine dar nemeritat din banii de la buget…

  • RE : SILVERSTAR , Eu nu am spus ca trebuie sa respecti pe cei ” doi derbedei” , ci am spus ca nu trebuie subestimati . As far cat perceptia mea merge , as spune ca nu trebuie subestimati , ba din contra . Pe de alta parte , daca merg pe rationamentul tau , se pare ca tu nu vezi nimic bun in acesti doi , Ponta si Antonescu , aparent “immaturi” , asa cum i identifica Traian Basescu . Dar tocmai aceasta incearcare a lor de a suspenda presedintele , este un act curajos de exersare a maturitatii a acestor doi . Nu conteaza daca reusesc sau nu , dar un intreg popor va vorbi de ei ,ca incearca sa suspende presedintele , si intre noi vorbind , 80% din acest popor nu are nimic contra ca presedintele sa fie suspendat .Iar daca facem un bilant intre greselile-gafele facute de Traian Basescu si cei doi “derbedei” , se poate vede clar ca cei doi au mai multa clasa : nimeni , atat in tara cat si in afara tarii nu le-a reprosat de greseli si gafe , asa cum i sa reprosat presedintelui Basescu . Nu este cazul sa nominalizez gafele si greselile surprinzatoare ale Dlui Basescu , caci tu deja le stii . Deocamdata sa asteptam finalitatea actiunii celor doi . Cum am spus nu trebuie subestimati .

  • @Constantin. “Constantine, Constantine, ia aminte ca la oras sunt persoane care vor sa iti fure din parale” – din Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Constantin. Deocamdata, in aceste zile observam ca cei care fura sunt cei din tabara portocalie si nicidecum cei doi pe care ii presupui dumneata. Traian Basescu – cel mai bun Presedinte? Comiti o eroare grosolana. Este cel mai rau Presedinte, care prin incalcari repetate ale Constitutiei, sau acolo unde nu a incalcat-o fatis a driblat-o, ei bine acest Presedinte a creat grave disfunctionalitati in functionarea statului substituindu-se cand puterii executive, cand puterii judecatoresti. Trebuie sa intelegi ca nu mai suntem pe vremea lui Voda Lapusneanu, iar un stat modern nu poate functiona doar pe baza hachitelor prezidentiale. Si apoi de ce o fi fost cel mai bun Presedinte – in opinia dv? La o analiza sumara veti observa ca chiar si atunci cand o fi facut ceva bun, de fapt a fost rezultatule uneia din acele imixtiuni. De regula se baga peste Premier si hotaraste el ce trebuie facut, iar daca iese prost, cum de regula iese, atunci declara senin ca el nu are atributiuni executive. Trebuie sa intelegi Constantine ca vremea lui “daca voi nu ma vreti eu va vreau” a trecut de mult, iar celor care si-au asumat-o le cunoasteti destinul – recte Alexandru Lapusneanu Voda. Adeptii acestui dicton politic chiar si astazi o primesc “in barba” de la propriul popor.

  • Minți, prietene Turn.
   Păcat, te-am creditat cu valanța bunei intenții, dar, din păcate, m-ai dezamăgit.
   Nu-i nimic, viața merge înainte, iar peste un număr de ani, vom fi , cu toții, uitați, de ca și cum nici n-am fi existat vreodată. 😉
   1. Presedintele nu s-a substituit niciodata puterii judecatoresti, a facut doar declaratii publice perfect legitime si adevarate, după părerea mea, în interesul profesionalizarii si eliminarii coruptiei din această breaslă, excesiv de elitistă și separată de realitatea economică a României;
   2. Presedintele nu si-a declinat NICIODATA rolul si RESPONSABILITATEA de parte a executivului, DIMPOTRIVA, si-a asumat PERMANENT inclusiv CONSECINȚELE DE IMAGINE anunțând public măsuri nepopulare de austeritate.
   Este unul din motivele ( oricum, in totalitate PUERILE si NECONFORME CU CONSTITUTIA) , invocat de derbedei in vederea suspendării.
   Unde vă este logica, stimate domn , ați pierdut-o la duș ? Cum puteți afirma că Președintele dă vina pe cineva atunci când ceva iese prost, in realitate, el afirmând tot timpul că partenerii din executiv nu sunt suficient de fermi in aplicarea măsurilor de reformă ?
   In timp ce demnitari ai partidului vorbesc cu ambiguitate usor populistă că DACA, atunci POATE că, salariile și pensiile vor creste, Presedintele s-a limitat la a spune simplu si decent că acestea NU VOR SCADEA. Ba mai mult, a spus, bazat pe realitati economice, ,,ca nu sunt bani”. Iata alt motiv PUERIL de suspendare, definit, chipurile, drept imixtiune in activitatea judecatorească.
   Pe de altă parte, niciodată Presedintele nu a semnat vreun act, sau a promulgat vreo lege, împotriva verdictelor CCR, sau fără avizul Consiliului Legislativ si/sau al presedinților celor două Camere ale Parlamentului. Totdeauna președintele a respectat deciziile Curtii Constitutionale, sau voința Parlamentului, după reconfirmarea legilor retrimise , eventual, spre o nouă analiză. Culmea culmilor, i se reprosează ca a promulgat legea privind majorarea salariilor profesorilor, intr-un context care nu prefigura amplitudinea recesiunii ce a urmat unei cresteri nesustenabile, dar cel care A BLOCAT aplicarea imediată a acestei legi, recte, Calin Popescu Tariceanu face parte din comisia de ,,specialisti” ai PN[L] destinată să redacteze rechizitoriul impotriva sefului statului (sic!).
   Atentie, din cuprinsul careia, mai face parte un actor isteric, numit Mircea Diaconu ! Ce expertiză juridică poate oferi acest individ ? Nu este EVIDENT, CIRCUL MEDIATIC, stimate domn din Turn ?
   Ma intreb, oare, care a fost respectul față de justiție al domnilor Ponta si Antonescu, atunci cand au decis sa picheteze sediile PDL pentru a face zid in jurul lui Nicolescu ? Care a fost consideratia lor fata de independenta actului de justitie, atunci cand au amenintat, in acelasi context , cu inlocuirea lui Daniel Morar si a procurorilor incomozi ? Este deranjat , Victor Ponta, că poate ajunge în atenția ANI si/sau DNA, in urma sponsorizarii hobby-ului de copilot al domniei sale, sau , pentru comisionele incasate prin intermediul grupului de avocați ,,ȘOVA & băieții destepți” ?
   Care este atitudinea lor ,,democratică”, atunci cand decid EI că există motive intemeiate de suspendare , proferate amenintator si agresiv in toata media, fara a mai astepta punctul de vedere al CCR ? Este aceasta o dovadă ca ,,distinsii” lideri ai USL, respectă instituțiile statului si mai ales, ca respecta interesul national al unei tari cu greu reechilibrate de oameni responsabili care nu se tem sa-si asume, in premieră națională, riscuri electorale majore?
   Îmi pare rău de dumneata, dar, desigur, respectul si pretuirea mea fata de un personaj simpatic de pe acest blog nu sunt absolut necesare. Sunt absolut convins că poți supraviețui și fără, retras strategic intr-un turn pe care il crezi inexpugnabil. Nu exista asa ceva, din pacate.
   😉

 66. Secatura de DRAGNEA comite o diversiune in care este specialist,ma refer la caldura in scoli,este aceiasi diversiune la MANGALIA SI BRAD.
  cand putem sa bagam la puscarie acesti sabotori.
  Democratia asta de 2 bani permite tuturor lichelelor sa faca ce vor, in rau bineinteles.
  Cruciatii de la Braila vor un partid NAPRASNIC cu UN GUVERN NAPRASNIC.

  • esti in eroare.problema in telelorman este prefectul care ataca in contencios orice decizie a vreunei primarii non PDL, astfel blocand acea decizie, indiferent pe cine afecteaza.asta iti spune un om care e din zona si vede la fata locului ce se intampla.

  • @Cruciatii. Bate-te peste gura Cruciatule caci intr-o buna zi s-ar putea sa ai parte de ceea ce iti doresti astazi.

 67. Citiţi cu atenţie ca să înţelegeţi de ce graba cu suspendarea: Sorin Blejnar, ANAF: Victor Ponta a luat bani si de la Sorin Ovidiu Vantu. Sunt peste 300 de mii de dolari bani incasati pe servicii fictive
  Sursa: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-10753927-sorin-blejnar-anaf-victor-ponta-luat-bani-sorin-ovidiu-vantu-sunt-peste-300-euro-bani-incasati-plati-fictive.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

 68. Silverstar 10:24
  Buna dimineata
  Inca din 2010 am afirmat mereu, ca cele doua paiațe au ca obiecitv politic major, UNICUL DE FAPT, suspendarea Presedintelui. USL s-a constituit exact pentru acest scop, fiiind , in fond, coalitia de la Grivco cu acte in regula. S-a sperat că dacă se vor căsători legal, vor fi mai convingatori în ochii cetățenilor. 😉
  USL este vârful de iceberg al oligarhiei comunistoide care a uzurpat puterea în 1989, întemeind democrația originală în România printr-o crimă abominabilă, chiar în prima zi de Crăciun , o clică imundă cu ramificații la Moscova.
  DE ACEEA , GHIJURA DEZGUSTĂTOARE, RECTE, ION ILIESCU, se implică ACTIV în procesul suspendării, începând cu 2007.
  Ei cred că plecarea lui Basescu, va antrena volatilizarea PDL ca partid semnificativ pe scena politică.
  Acum ajung la esență:
  Presedintele depinde ombilcal de un PDL puternic si reformat, dar…si reciproca este perfect valabilă. Esue motivul pentru care încerc să contribui, cu puterile mele puține, la întărirea acestui partid, ce trebuie să devină UN ALTFEL DE PARTID, în percepția publică. Un partid, in rol de PARTENER EGAL al Presedintelui, un partid capabil sa trăiască și să se dezvolte și în era postbăsesciană.

 69. Un zâmbet la cafea 😆

  Un cuplu se cearta in strada:
  – Iti voi demonstra ca nu valorezi nimic! îi spune nervos sotul sotiei, facand semn unui taximetrist si intrebandu-l:
  – Cat imi luati pana la aeroport?
  Taximetristul ii spune cat costa. Barbatul il intreaba:
  – Si cu sotia mea?
  – Tot atat.
  – Vezi draga? Nu valorezi nimic

  • Citatul zilei 🙄

   Inca din noiembrie 1929, Nae Ionescu spunea: “Meseria de gazetar nu e una din cele mai usoare. Lumea e invatata sa te incadreze al cui esti – sau, vorba lui Caragiale – cu cine votezi. Ca nu esti al nimanui, decat al lui Dumnezeu si al constiintei tale, asta nu poate intelege nimeni.”
   Pare ceva actual, nu-i asa?

  • @Silverstar. Ce te faci insa cu “tonomatele”, caci Prezidentul are o atitudine fata de ziaristi exact in sensul la care se referea Nae Ionescu? Oare este chiar atat de greu de admis ca un ziarist poate gandi si singur si este dreptul lui de a-si expune opinia?

  • ***Turnul de observatie – sigur că ai dreptate, expresia “tonomatele” aparţine lui Băsescu dar are şi o justificare, întărită, de curând, de chiar spusele lui SO Vântu, într-o discuţie la telefon. Nici un jurnalist – şi mă refer aici la cei care fac jurnalism condiţionat, sub bagheta angajatorului, cel care plăteşte – nu se prostituează gratuit.

   Pentru că ceea ce fac astăzi jurnaliştii se numeşte prostituţie. Domnule, presa trebuie să informeze, scurt. Pe mine, cititor fiind, nu mă interesează cu cine a dansat Băsescu la mare, nici preţul poşetei ministrului Udrea şi nici dezacordul gramatical făcut de ministrul internelor.

   Ceea ce face presa de azi, la ordin şi cu bună ştiinţă este dezinformare, bârfă, minciună, manipulare. Presa denigrează, calomniază, inventează scene abracadabrante despre oamenii de la putere doar, doar se vor găsi minţi involuate care să creadă, să acuze, să denigreze, la rândul lor…

   Ţie-ţi place? Mie nu-mi place. 😮 Eu vreau doar informaţie, informaţie pură.

  • Regret, nu am timp acum de comentarii, avem o inmormântare in familie şi trebuie să plec. Dar eu mă întorc…
   Pe după amiază…

   Administrator:
   Condoleante Silver…

  • ***Gabi, MădăMădă – mulţumesc! Asta e viaţa… Trist dar n-avem cum s-o schimbăm. Toţi trecem prin aşa ceva doar o singură dată…

 70. Cheia inversunarii maimuțoiului Ponta de a-l inlocui pe Geoana din functia de la senat, cred că este legată de motivația nedeclarată a vizitei acestuia din urmă la Washington. Este posibil ca naivul Geoană să fi realizat că cele două paiațe useliste antrenează România într-un joc periculos și destabilizator, cu reverberații grave în relațiile externe al țării și nu mai dorește să se lase folosit. Este scenariul, care, după părerea mea, explică cel mai bine îndârjirea liderilor social ,,democrați” bântuiți din spate de fantoma trecutului, încă prezentă în acest univers, cu numele de Ion Iliescu. USL s-a constituit eminamente cu UNICUL scop de a-l demola pe Presedinte, fiind continuatoarea coaliției netransparente de la Grivco, un vârf de iceberg al oligarhiei comunistoide care a uzurpat puterea în 1989 printr-o crimă abominabilă în prima zi de Crăciun. O coaliție cu ramificații la Moscova, fapt ce explică implicarea și virulența lui Ion Iliescu, începând cu 2007. Ei speră că înlocuind concubinajul cu căsătoria oficializată, vor deveni mai credibili în ochii electoratului.
  Dacă în ecuație mai introducem și numele inlocuitorului lui Geoană, respectiv Titus Corlățean, cel care , în calitate de presedinte al comisiei de politică externă din senat A BLOCAT TRATATUL DE EXTRADARE CU SIRIA, in vederea repatrierii lui Omar Hayssam, filmul devine logic si limpede.
  Omar Hayssam a a fost ajutat să fugă din țară de oameni extrem se influenți, in scopul protejării unor informații devastatoare pentru PSD.
  Iacătă de ce suspendarea Presedintelui, nu este un demers in interesul națiunii, nu este nici măcar un simplu joc de copii retardați, este O PROBLEMĂ DE VIAȚĂ SI /SAU DE MOARTE pentru mafioții politico-economico-mediatici.
  Nu intamplator mă lupt, cel puțin încerc să o fac cu puținele mele puteri, cu inerțiile, mediocritatea, compromisul , lentoarea și toleranța față de ,,ai noștri”, într-un cuvânt, cu mentalitățile din PDL , aceleasi năravuri ca și în celelalte partide. PDL trebuie saă devină UN ALTFEL DE PARTID în percepția publică, reformându-se radical, pentru a rezista atacurilor furibunde ale adversarilor politici care urmăresc dezagragarea acestui partid de pe scena politică.
  De aceea PDL trebui să se întărească și să devinp un partener puternic și egal al Presedintelui, care nu-si poate materializa obiectivele de reformă si modernizare fără un suport politic puternic. USL speră să prindă doi iepuri : eliminarea celui mai incomod obstacol din calea intereselor lor ilegitime de gașcă mafiotă și totodată, să-i taie resursele de ,,oxigen” partidului aflat, încă, în mentalul colectiv, în trena prezidențială, sperând că această entitate politică se va disipa de la sine.
  Poate acum, mulți dintre cei care ne citesc, vor înțelege cât de mare este miza si, totodată, câtă dreptate au avut, tot timpul, anumite personalități , desi, inclusiv eu le-am privit, uneori, cu oarece neincredere , suspectându-i că subminează unitatea partidului prin poziționări publice exprimate în afara lui.
  De ceva timp realizez că unitatea este vitală, dar nu protejând personaje care ridica semne de intrebare, ci in jurul PRINCIPIILOR.
  Asta cred ca asteapta electoratul de la acest partid (presupunând că încă mai așteaptă ceva) , un suport credibil pentru actul de guvernare si nu o castă de interese aciuată, la loc călduț, sub pulpana prezidențială. Nici presedintele nu doreste acest lucru, a si declarat ca este dezamagit de acest partid, lipsit in acest moment de un leadersheep cu viziune , forță și credibilitate, un staff ce ar fi trebuit alcatuit din oameni (cel puțin parțial) DIFERIȚI de cei care sunt angrenati in activitatea guvernamentală, mai ales la nivelul cel mai de vârf. Partidul are nevoie de oameni implicati 24 ore din 24 in gestiunea problemelor partidului si in implementarea reformelor in interior, inclusiv, a criteriilor de integritate. Daca, candva, aceste criterii au antrenat doar trei voturi favorabile, acum, după cazul Apostu, au fost preluate, aproape în integralitatea lor, în noul Cod Etic. Din pacate, s-a pierdut timp pretios, iar partidul, cu greu mai poate iesi din defensiva perpetuă . Dar, va reuși, în cele din urmă, dacă vocile lucide vor fi luate, în sfârșit, în considerare.

 71. Turnule

  Ziaristii culeg exact ce au semanat: compromiterea credibilitatii lor. S-au implicat prea mult in lupta electorala,pozitionandu-se vizibil pe anumite culori,astfel incat acum poarta stigmatul aservirii lor unor grupuri politice si va trece ceva timp pana cand ziaristii onesti vor putea sa reechilibreze balanta in favoarea unei prese independente si obiectiva,care fie vorba intre noi,pare un”ideal idealist”.Este la fel si cu sintagma ”toti politicienii sunt hoti”,”toti medicii iau spaga” si ”toti tinerii sunt nestiutori”.Suntem victimele propriilor noastre idei preconcepute si asta ne impiedica sa evoluam,sau sa gandim dincolo de acestea.

 72. Ieri,dupa infringerea socialistilor spanioli,pres. P.E.S.adica partidul socialist al europenilor,si-a DAT DEMISIA-ATENTIE,repet si accentuez si-a dat demisia,motivind si explicind ca,SOCIALISMUL SI SOCIALISTII IN EUROPA ,sunt in cea mai grea siotuatie de cind aceasta ideologie a invadat europa.
  Dl. cu pricina a explicat in termeni duri,ca,falimentul socialismului se datoreaza in primul rind politicienilor ,SOCIALISTI INCONSTIENTI,care au impins lumea intr- criza fara precedent,prin imprumuturile masive,datoriile imense ale statelor,dar cel mai grav lucru,prin indepartarea de la valorile lumii occidentale-RESPECTUL FATA DE MUNCA SI CORUPTIA-
  Dupa aventurile eurodeputatilor SOCIALISTI ADRIAN SEVERIN SI A UNUI EURODEP[UTAT SOCIALIST spaniol,dupa infringerile ustuiratoare suferite in anul 2010 si 2011 in toate tarile U.E. unde au avut loc alegeri-SOCIALISTII EUROPENI SUNT PUR SI SIMPLU IN STAREA DE LICHIDARE,ajungind unul din curentele ideologice cele mai urite si hulite in europa.
  Criza datoriilor suverene LI SE DATOREAZA LOR,PT CA au inoculat cetatenilor europeni ca ,UTOPICUL STAT SOCIAL,va asigura bunastare de-a valma,si lenesului,si smecherilor si drogatilor si betivilor.au indus in societate ideea ca ,IMPOZITAREA EXCESIVA A CAPITALULUI,deci a celor care aduc plus valoare poate intretine la infinit -NESIMTIREA SOCIALISTA SI NESIMTIREA UNOR POLITICIENI,LACOMI INCONSTIENTI,care au devint atit de populisti incit europa a simtit un puternic sentiment de greata.
  Migrarea capitalurilor spre medii si state prietenoase,acolo unde EFORTUL DE A INVESTI,DE A OFERI LOCURI DE MUNCA SI BANI STATULUI, se datoreaza POLITICILOR PUBLICE CONCEPUTE DE SOCIALISTI,A CAROR SINGURA GRIJA A FOST SA SPOLIEZE COMPANIILE.

  • ***Zapa – preşedintele PES merită felicitat nu pentru că şi-a dat demisia ci pentru că este un om demn, realist şi cu bun simţ şi a avut tăria să recunoască public că greşeala este în ograda lor, a socialiştilor şi nu a căutat-o sau inventat-o, dând vina pe alţii.

 73. Asadar lumea socialistilor se prabubeste,in toate colturile europei,socialistii populisti,mincinosi,responsabili de declansarea crizei economice,sunt alungati de l;a putere,peste tot,cu o singura exceptie-ROMANIA-
  Doar in romania,mostenitorii partidului comunist roman, USELISTII,inca mai zburda vioi bine susdtinuti de un aparat de propaganda,care atentie,in continuare se alimenteaza cu bani de la bugetul statului,din furaciunile pe care le-au comis si pe care le comit in continuare.
  In continuare ,la fel ca in ultimii 5 ani,romanii sunt indobitociti manipulati si indoctrinati de uriasul aparat politico mediatic,care cu resurse nelimitate incearca disperat sa-i impuna pe SOCIALISTII ROMANI LA PUTERE.
  Ultima lor gaselnita este ,CIORBA REINCALZITA IN LABORATOARELE SERIST-DIVERSIONISTE,ale lui FELIX MOTANUL,SENATORUL TURNATOR LA SECURITATE,care ramine virful de lance,dar si principalul sponsor in aceasta campanie mediatica.
  Desi trustul INTACT SI REALITATEA ,SI R.TV. lucreaza in pierdere,au datorii imense la stat,cele doua MASINARII INTESATE DE TICALOSI,FRIPTURISTI,DERBEDEI SI PUNGASI,continua campania perdanta inceputa in 2006 in speranta ca o data ajunsi la putere isi vor recupara pierderile inzecit,jefuind la greu bugetul statului.
  Asadar in timp ce europa socialista ,MOARE’SOCIALISTII ROMANI,IMPOTRIVA CURENTULUI,A EVIDENTEI SE INCAPATINEAZA SA SPERE CA VOR INHATA ROMANIA SI PE ROMANI IN GHEARELE LOR MIZERABILE,ducindu-i in mod sigur la pierzanie.

 74. Credeam in mod eronat ca suspendarea Presedintelui trece printro procedura mai dificila de parcurs de catre cei care-l contesta, dar nu, caci votul CCR este ca si pana acum doar consultativ(art 146 h) si deci majoritatea necesara de 235 voturi care trebuie sa voteze va decide.

  Ce prevede Constituţia

  Potrivit Articolului 95 din Constituţia României, „în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută”.

  Acelaşi articol mai prevede faptul că „propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui” şi că „dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui”.

  Ce prevede Regulamentul Parlamentului

  Conform Articolului 66 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, „propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României în cazul săvârşirii de către acesta a unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, făcută de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor, se depune concomitent la birourile permanente ale Camerelor Parlamentului. Birourile permanente, sub semnătura preşedinţilor, comunică neîntârziat această propunere Preşedintelui României, precizându-se totodată data şi locul şedinţei comune a Camerelor.”

  După prezentarea propunerii de suspendare din funcţie şi ascultarea explicaţiilor Preşedintelui României, preşedintele care conduce şedinţa comună consultă deputaţii şi senatorii dacă datele existente sunt suficiente pentru a fi sesizată Curtea Constituţională sau dacă este necesară constituirea unei comisii comune de anchetă. <Hotărârea se ia cu majoritatea voturilor din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

  „În cazul în care s-a apreciat că datele sunt suficiente, propunerea de suspendare, însoţită de informaţiile necesare, se trimite de îndată, de către preşedintele care a condus şedinţa comună, Curţii Constituţionale spre consultare, menţionându-se şi termenul până la care aceasta trebuie să se pronunţe. În termen de 24 de ore de la primirea avizului Curţii Constituţionale, Camerele Parlamentului se întrunesc în şedinţă comună pentru a hotărî asupra propunerii de suspendare din funcţie”, precizează Regulamentul.

  La dezbateri este invitat şi Preşedintele României, căruia i se va da cuvântul, la cererea sa, (nota mea:deci daca doreste sa ia cuvantul)oricând în timpul dezbaterilor, pentru a da explicaţii asupra faptelor ce i se impută. Hotărârea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar votul este secret, prin bile.

  Nota mea: aici este primul moment in care o majoritate de 235 de deputati si senatori pot stopa si anula procedura votand ca nu sunt date suficiente si ca nici nu e nevoie de o comisie de ancheta caci asa cum vrea muschii opozitiei daca are 235 voturi (asa a vrut in 2007) tot asa si muschii puterii poate vrea inversul cu tot atata indreptatie . De aici se vede ca motivatiile nu conteaza decat aparent si tot ce conteaza este numarul 235 sau nu

  Raportul întocmit de eventuala comisie comună de anchetă constituită se trimite apoi Curţii Constituţionale spre consultare, în termen de 3 zile de la data depunerii raportului.

  „Hotărârea adoptată de Parlament în cadrul procedurii de suspendare din funcţie a Preşedintelui României se comunică acestuia, în termen de 48 de ore, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere. Dacă propunerea de suspendare din funcţie a fost aprobată, hotărârea se trimite şi Guvernului în vederea iniţierii proiectului de lege privind organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea Preşedintelui”, se mai precizează în Regulament.

  Legea referendumului

  Dacă se ajunge la organizarea unui referendum, cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu demiterea preşedintelui şi vor putea răspunde cu „Da” sau „Nu”. În urma unei propuneri din 2007, validată de Curtea Constituţională, preşedintele poate fi suspendat dacă se întruneşte majoritatea voturilor valabil exprimate ale celor care au participat la referendum.

  În mod normal, conform Articolului 5 din această lege, un referendum este valabil „dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale”.

  Iată ce prevede Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului:

  „ART. 8
  Referendumul pentru demiterea Presedintelui României este obligatoriu si se stabileste prin hotarâre a Parlamentului, în conditiile prevazute la art. 95 din Constitutie.

  ART. 9
  Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin “DA” sau “NU” la urmatoarea întrebare înscrisa pe buletinul de vot: “Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui României?”

  ART. 10
  Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Presedintelui României este aprobata daca a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum.”

  Nota mea: Deci decide doar o majoritate relativa ceea ce cred ca-l dezavantajeaza daca s-ar ajunge la asta pe dl Presedinte

  Am zis

 75. Uite de ce noi romanii ne meritam soarta…ne ucidem conducatorii,si toate problemele sunt rezolvate prin cea mai simpla cale…disparitia,nu gasirea de solutii care sa demonstreze ca inca mai suntem umani,nu doar o specie”inteligenta”din regnul animal. Azi s-a votat eutanasierea maidanezilor.Da…cu cateva amendamente care lasate in mana primarilor,vor duce la eutanasieri in masa a cainilor.Isi face cineva iluzia unor referendumuri locale- in conditiile unor cheltuieli si a lipsurilor bugetare ? Eventual intalniri de cartier,masluite si acelea,si gata scapam de maidanezi AZI,nu facem nimic in viitor,si apoi in 5 ani o luam de la capat.Uneori cred ca Romania este din alt film…ireal si halucinant…
  Si mai am o curiozitate…sa vad cat de criminal este orasul meu,asta daca cineva va organiza un referendum… Imi si inchipui primarul PNL -ist un om care uraste cainii,cum va face executii in public,si se va lauda apoi ca actualul guvern a dat mana libera,el doar executa…si o va pune probabil si pe fluturasul electoral.Punct ochit,punct lovit,jumatate din populatie il va iubi pentru ca i-a scapat de maidanezi,cealalta jumatate vor dezproba (sau ura)cu pasiune pe cei ce au votat aceasta masura. Este pentru prima data cand ma indoiesc ca o masura luata de acest guvern ar fi fost gandita suficient.

  • Din totdeauna, cu exceptia intaritoare de regula a catorva vizionari care au incercat sa descifreze tainele universului si/sau ale entitatii numita ,,om”, specia din care facem parte a mers invariabil pe drumul critic al ,,taierii nodului gordian”, sau al traversarii spatiului verde, nu pe alei perpendiculare, ci pe ipotenuza.
   Din pacate, ne-am obisnuit sa lasam ca problemele sa se rezolve de la sine, sau timpul sa faca asta, chiar cu riscul acumularii si cronicizarii consecintelor, in locul efortului de gandire si prevenție.
   Poate că am evolua mai rapid, dacă ne-am privi si cu un ochi critic, invatand totodata sa-i respectam si pe ceilalti, chiar daca par a fi aparteneți la specii definite in mod convențional drept inferioare pe scara evoluției. Daca vrem sa ne dovedim noua insine ca suntem superiori, ar trebui sa facem efortul de a identifica solutii cu adevarat inteligente.
   Altfel (de ce nu ?), nu este exclus sa devenim , candva in viitor, la randul nostru, victime.
   😉

 76. ***Zapa. Sunteti sigur pe ceea ce spuneti? Munca fara a mentiona: competenta, raspunderea, importanta, riscurile? Valoarea lumii occidentale fara coruptie? Criza datoriilor suverane? Stat social care intretine betivi, drogati, lenesi, smecheri etc.? Cum ramane cu contributiile, participarea la fonduri gestionate si garantate de Stat, politicile guvernarii s.a.? Neimpozitatre capitalului care aduce plus valoare? Pentru cine? Spolierea companiilor? Pai acolo sunt bani carora li se pierde urma sau, sunt cheltuiti pe te miri ce. Pentru ca amintim de utopii, va propun un “falanster “ unde sa functioneze acea societate cofigurata pe ideile/mesajului d-v.

 77. Apropo de campania opoziţiei împotriva preşedintelui:
  “Unii vor sa-si faca mai repede propria Statuie, folosind bucatile de material pe care le demoleaza din alte statui !”
  Zicatoare populara

 78. Geoană spune: “Întrebarea este dacă PSD poate merge mai departe fără mine.”
  Sigur că spusa lui Geoană poate fi interpretată în multe feluri. Cam ce credeţi că vrea să spună/să transmită Geoană. Mie-mi cam miroase a şantaj…

 79. Azi, la Naşul – pe blog, ELENA UDREA VORBESTE CA UN PREMIER

  Foarte interesanta ulima postare a Elenei Udrea pe blogul personal. In materie de comunicare, Elena Udrea pare premierul de facto al Romaniei, reusind o prezentare demna de un sef al executivului. Ea stie deja si ce va face guvernul in anul viitor. Pe Emil Boc inca nu l-am surprins cu o asemenea prezentare. O fi bine, o fi rau?! E clar ca se intampla ceva in interiorul guvernului.

  Mai multe, aici: http://www.nasul.tv/2011/11/22/elena-udrea-vorbeste-ca-un-premier/#comments

  • Sa dea Domnul,poate e timpul ca femeile din politica sa gaseasca solutii acolo unde barbatii politicieni inca bajbaie… 😉

  • …. eteteeee… Nu, zau, barbatii (fie ei si politicieni) bajbaie ?!
   Sa vad eu femeia care va putea sa guverneze fara colaborarea si sprijinul barbatilor (fie chiar si unii care bajbaie) !
   P.S. Lasand gluma deoparte, ca o parere personala – dar preluand din cele doua postari anterioare – sa dea Domnul sa se intample cu adevarat ceva in interiorul guvernului.
   O seara buna, tuturor.

  • Nicolae
   In guvern, poate avea loc, cel mult, o remaniere.
   Eu sunt interesat, in primul rand, de ce se va intampla in interiorul partidului, in perspectiva anului electoral 2012.
   O seara buna, Nicolae.

 80. Arata-le celor dragi cat de mult ii iubesti – povestire

  Sotia mea mi-a zis într-o zi, luându-mă prin surprindere:
  – Stim amândoi că o iubesti! Viata este foarte scurta, dedica-i si ei putin timp.
  – Dar eu te iubesc pe tine, am protestat.
  – Stiu, dar o iubesti si pe ea, de asemenea.

  Cealalta femeie pe care sotia mea dorea sa o vizitez, era mama mea, văduvă de câtiva ani. Din păcate, serviciul si copiii mei îmi permiteau sa o vizitez numai ocazional. În seara aceea am sunat-o sa o invit la cina si la un film.

  – Ce s-a intamplat? Esti bine? m-a intrebat.
  Mama mea este tipul acela de femeie pentru care un telefon târziu, în noapte, sau o invitatie surpriză sunt indicii de veste rea.

  – Am crezut ca ar fi placut sa petrec ceva timp cu tine. Amandoi, singuri. Ce parere ai?
  Reflectand un moment, răspunse:
  – Mi-ar plăcea foarte mult.

  Vinerea aceea, in timp ce mergeam, dupa serviciu, sa o iau, ma simteam nervos, stiti, nervozitatea aceea care precede o intalnire… Si, pentru Dumnezeu, cand am ajuns, am constatat ca si ea era foarte emotionata! Ma astepta in poarta, imbracata in vechiul ei palton. Îsi incretise parul si imbracase o rochie cu care sarbatorise ultima aniversare a căsătoriei. Fata ei iradia lumină, ca fata unui inger.

  – Le-am spus prietenelor mele ca o sa ies cu fiul meu si au fost foarte emotionate – imi spuse urcand in masina.

  Am fost la un restaurant nu foarte elegant, dar foarte primitor. În drum spre masa rezervată, Mama se sprijinea de bratul meu ca si cum ar fi fost “Prima Doamna a Natiunii”.

  Când ne-am asezat, a trebuit sa-i citesc meniul. Ochii ei puteau să vadă numai literele si cifrele mari. Pe la mijlocul antreurilor, mi-am ridicat privirea spre ea. De dincolo de masă, Mama ma privea, cu un surâs nostalgic pe buze.

  – Cand erai micut, eu eram cea care iti citea meniul. Iti amintesti?
  – Atunci, e momentul sa te relaxezi si sa-mi permiti sa-ti inapoiez favoarea, am raspuns.

  In timpul cinei am avut o conversatie agreabila, nimic extraordinar, doar schimb de informatii despre vietile noastre. Am vorbit atata, ca am pierdut sirul.
  – Voi iesi cu tine si altadata, dar numai daca ma lasi sa te invit eu, spuse Mama.

  Cand am dus-o acasa mi-a părut atât de rau ca ne desparteam… Am sarutat-o, am imbratisat-o si i-am spus cat o iubesc.

  – Cum a fost intalnirea? a vrut sa stie sotia mea cand m-am intors in noaptea aceea.
  – Foarte placuta, iti multumesc! Mult mai plăcută decat mi-am imaginat, i-am răspuns, privind-o recunoscator.

  Cateva zile mai tarziu, Mama a murit din cauza unui infarct. Totul a fost atat de rapid, încât nu am putut face nimic. Dupa putin timp am primit un plic de la restaurantul în care cinasem cu Mama.

  Continea un biletel care spunea: “Cina este plătită anticipat. Am fost aproape sigură ca nu voi mai reusi să vin la următoarea întâlnire. Oricum, am platit pentru tine si sotia ta. Niciodata nu îti vei putea închipui ce a însemnat noaptea aceea pentru mine.
  TE IUBESC Mama”

  In acel moment am inteles cât de important este să spunem la timp TE IUBESC si sa le daruim fiintelor noastre dragi timpul pe care il merita.

 81. Pingback: ELENA UDREA VORBESTE CA UN PREMIER « CRONICI DIN GERULIA

 82. Doamnă Udrea, postarea acestor date i-a făcut pe unii să spună că
  ”Foarte interesanta ulima postare a Elenei Udrea pe blogul personal. In materie de comunicare, Elena Udrea pare premierul de facto al Romaniei, reusind o prezentare demna de un sef al executivului. Ea stie deja si ce va face guvernul in anul viitor. Pe Emil Boc inca nu l-am surprins cu o asemenea prezentare. O fi bine, o fi rau?! E clar ca se intampla ceva in interiorul guvernului.” – (Nașul-Radu Moraru)
  http://www.nasul.tv/2011/11/22/elena-udrea-vorbeste-ca-un-premier/#comment-16090
  Înante de a mă bana pe blogul dumneavoastră vă uram să deveniți Premier … Dacă iese sunteți datoare cu o bere, pentru premoniție. Și cu încă una dacă iese aia cu E.Udrea Președinte și Băsescu Premier… 🙂

  • Blue Sorin
   Mai întâi ar trebui ca PDL să câștige alegerile. După aceea, putem visa la cai verzi/portocalii pe pereți, cât ne ține imaginația.
   😉

 83. Cred că acum, Geoană poate fi îndepărtat de la conducerea senatului dacă nu mai are susţinere politică fără ca Iliescu să ceară rocadă. Ce spuneţi? De fapt, aş vrea să ştiu părerea unui PDL-ist.

  • Câtă ipocrizie: Ponta regretă că s-a despărţit de M Geoană… 😮

 84. Ponta trebuie sa fie foarte atent la ceea ce se intampla acum in PSD si sa tina minte fiecare detaliu al excluderii lui Geoană, pentru ca asta i se va intampla si lui, imediat dupa alegerile din 2012.

  • Prima conditie ce trebuie indeplinita pentru ca Geoana sa fie indepartat de la sefia Senatului, este ca grupul parlamentar PSD sa ceara revocarea acestuia, singurul abilitat sa faca asta, conform deciziei CCR NR.601/14.11.2005
   Asta inseamna ca se cere revocarea, se voteaza in plen, daca se accepta fiecare partid isi nominalizeaza un candidat. Acum, din punct de vedere legal Mircea Geoana este presedintele Senatului.
   Mai mult, Curtea Constitutionala subliniaza ca revocarea presedintelui Senatului nu se poate face pe considerente politice si are caracter SANCTIONATORIU.
   Deci domnii de la PSD TREBUIE SA ARGUMENTEZE SI SA PRECIZEZE MOTIVELE REVOCARII si sa scrie negru pe alb care este vina lui Geoana din punctul de vedere al incalcarii atributiilor de la Senat, nu ca membru de partid. EXACT, ca in cazul Presedintelui Romaniei. Faptul ca asa au hotarat ei dupa ce au visat noaptea sau li s-a nazarit la partid, nu este suficient. Prin urmare, Mircea Geoana, daca nu-si da demisia, este foarte greu de urnit de pe scaun.
   Conform unui film celebru, este ,,greu de ucis”.
   😉

  • ***ZeV – dar M Geoană nu mai e susţinut de nici un partid. E aerian şi cum, aşa aerian poate fi, la nesfarşit, şeful senatului?
   Motive de indepartare de la sefia senatului sunt şi unul l-a spus chiar Geoană, cu gura din dotare la o conferinţă de presă: a blocat lucrările senatului din loialitate fată de partid. Nu e acesta suficient motiv in condiţiile in care senatul trebuie să lucreze pentru populaţie şi nu pentru o adunătură de derbedei…

 85. Intamplarea din aceasta seara di PDSR terminata (deocamdata) cu excluderea lui Geoana trebuie sa constituie o lectie pentru toate partidele din Romania. Daca vor invata ceva din asta va fi spre binele lor, daca nu, vor avea parte de tot ceea ce poate fi mai rau. La urma urmei vom avea de suferit si noi romanii care chiar nu avem nici o vina. Se pune problema succesiunii. Aceats problema a preocupat inca de multa vreme si popoarele au gasit rezolvari diferite, dar cu urmari care se vad si astazi. In Vestul Europei, Francii Salieri au nascocit asa numita “Lege Salica” care a rezolvat de o maniera rationala problema succesiunii, iar rezultatele se vad si astazi. In statele din estul Europei s-a practicat un alt sistem – “monarhia electiva”, conform careia Regele sau Voievodul trebuia sa fie ales de catre adunarea marii nobilimi sau boierimi. Eventual noul Domn devenea Domn prin aclamatiile multimii. Din aceasta cauza s-a prabusit un regat prosper – cel polonez. Nici tarile romane nu au fost scutite de vicisititudinile acestui sistem de rezolvare a succesiunii. In Imperiul Otoman problema succesiunii se rezolva imediat dupa accesul la putere. Primii executati erau fratii noului Sultan. In regimurile comuniste, problema succesiunii era extrem de presanta si detinatorul puterii era mai atent la potentialii sai inlocuitori decat la guvernarea propriuzisa. Procedau cam ca otomanii. Mai recent, N.ceausescu si Kim Ir Sen au incercat o aplicare a “legii Salice” la realitatile lumii comuniste, cu mentiune ca ultimul pare sa fi reusit. Dupa 1990 am intrat in democratie, dar problema succesiunii nu a disparut. Este de remarcat succesiunea eleganta aplicata in PNL cu ocazia predarii puterii de catre Tariceanu catre Crin Antonescu. Petre Roman nu a fost suficient de elegant atunci cand a pierdut puterea in favoarea lui Traian Basescu. Doar energia si instinctul de “animal politic” al lui Traian Basescu a facut ca momentul sa fie depasit cu pierderi minime (de fapt pierderile au fost mari, ajungand un partid care de fapt nu mai conta). Un anume tip de inteligenta l-a dus pe Basescu in situatia de a-si succede sie insusi, desi formal partidul s-ar afla in mana lui Emil Boc. Aceasta modalitate sui-generis ascunde un anumit potential, pe care, la un moment dat partidul va trebui sa o rezolve, daca nu vrea sa ajunga in situatia PSD-ului intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat. A stazi PSD-ul trece prin momente neplacut, si poate ca peste un timp vom putea spune ca prin momente grele. Problema succesiunii s-a pus de multa vreme, dar a fost tergiversata si nu s-a rezolvat de o maniera convingatoare chiar de la inceput. Probabil ca dimensiunea personalitatii lui ion Iliescu a facut ca procesul de succesiune sa nu fie rezolvat nici astazi. Se zice ca Ion Iliescu reprezinta atat salvarea cat si blestemul partidului. Atentionez un alt partid care ii calca pe urme PSD-ului. Ma refer la PDL care este condus mai direct, mai din umbra de o mare personalitate – Traian Basescu. Prin dimensiunea personalitatii sale, Traian Basescu este in masura sa creeze partidului atunci cand se va pune cu adevarat problema succesiunii. Deci frintasii politici PDL-isti trebuie sa urmareasca evenimentele din PSD cu ochii larg deschisi si sa ia din timp masurile necesare pentru ca succesiunea sa se produca de o maniera eleganta.

  • ***Turnule – pe cine abureşti tu cu succesiunea? Despre ce succesiune vorbeşti tu şi a cui?

   Vrei să ne convingi că la PSD există rege şi mergem… pe ce mergem? Trezeşte-te, domnule! La PSD sunt comunişti şi ceea ce se întâmplă la ei este minunat… Ţara si mai ales tinerii, trebuie să vadă de ce sunt în stare mafioţii comunişti că pe Geoană l-au terminat acum sponsorii, cei care au crezut în el, în 2009, care l-au susţinut moral şi financier. Sigur că sunt şi alte motive pentru care Geoană plăteşte dar nu încerca tu, ca pornind de la aceasta bandă de hoţi, şpăgari şi şantajişti să extinzi la PDL aceeaşi situaţie. Nu că PDL-iştii ar fi îngeraşi, nu…
   Chiar nu realizezi că eşti penibil?

   Doamne fereşte! Tu tratezi PSD – această adunătură de bandiţi ca pe un regat şi vorbeşti de succesiune? Într-adevăr, la PSD există o casă, casa P onta S ârbu D aciana, dar nu-i casă regală, e casă de profitori…

  • Amice Turn, sincer iti spun ca ai luat-o razna de-a binelea. Sper sa-ti revii, ca sa putem discuta ca oameni maturi ce ne pretindem. 😉
   Problema succesiunii ar trebui sa si-o puna, in primul rand, PN[L]. Altfel, risca sa se dizolve cu totul in supa primordiala comunistoida numita PSD.

 86. Fără busolă

  de cpreda

  90 la sută dintre membrii Comitetului Executiv al PSD au votat pentru excluderea lui Mircea Geoană din partid.
  E un scor clar. Îmi vine să spun: nu ca în 2009…
  Atunci, în campania prezidențială, PSD era trup și suflet pentru Geoană.
  Unii ar putea spune că a fost nevoie de doi ani pentru ca și PSD să se pună de acord cu majoritatea cetățenilor români. Într-adevăr, s-ar putea presupune că niciun pesedist nu mai susține azi că Geoană era bun de președinte, dacă nu mai întrunește nici măcar minimumul cerut de o afiliere partizană. E, deci, PSD de acord cu majoritatea din 2009?
  Nu se prea poate susține asta, fiindcă nu mai departe decât ieri același PSD a decis să meargă și împotriva opțiunii majorității, care l-a desemnat pe Traian Băsescu președinte pentru 5 ani.
  În ambele cazuri, motivația e vagă.
  Nimeni nu știe precis de ce Geoană trebuia debarcat, cum nimeni nu știe precis de ce Băsescu ar trebui suspendat.
  Pesediștii sunt incapabili să formuleze explicații inteligibile ale acestor decizii.
  Dincolo de afirmarea voinței, nu e nimic.
  PSD e lipsit, de fapt, de o busolă. În curtea PSD, nu se zărește niciun om de stat. Se văd doar politruci care urăsc.
  Ce e mai curios e că PNL s-a așezat la remorca PSD. Cu un aer în egală măsură voios și impetuos.

 87. Cica UDMR, adica o jigodie, daca e vorba de cine cred eu, se pregateste sa ia sefia Senatului.
  Vai de neamul asta plin de tradatori!

  • ***ion adrian – fii logic. Şi ce dacă vrea un senator uDMR să fie şef la senat? Cu ce te deranjează de-ţi faci inimă rea+
   În eventualitatea că Geoană va pleca de la şefia senatului, fiecare grum parlamentar are dreptul să propună un candidat şi nu văd de ce UDMR n-ar avea acest drept… Cel care are cele mai multe voturi va fi şeful senatului.

   Întrebarea e dacă M Geoană va accepta să plece de la senat? Deşi i s-au zdrelit unghiile de când se tot agaţă de ce apucă, M Geoană vrea să plece si de aici, tot în şuturi, tot alungat şi în văzul întregii ţări.

 88. Geoana nu renunta la sefia Senatului: Ma asez pe scaun si conduc miercuri sedinta
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/geoana/psd/geoana-nu-renunta-la-sefia-senatului-ma-asez-pe-scaun-si-conduc-miercuri-sedinta-1135483

  Comentariul meu: Spuneam mai devreme, pe ziare.com, la alt articol, ca Geoana sa zica mersi ca a scapat numai cu atat dar el vrea sa lupte singur cu atatia mafioti dispusi, din disperare, la orice. Amintiti-va in 2008, cand Geoana nu voia sa intre la guvernare, alaturi de PDL, ce i-a spus Miron Mitrea de fata cu presa: “intri sau iti luam gatu’?…” Si inca unu’ de-al lor, parca Oprisan, de la Focsani: “intram sau te-ngropam?”

 89. Desigur Silver , din aia care s-au zbatut in 2007 sa-l suspende pe Basescu, la jigodiile alea ma refeream. Nu la maghiarime in general.

  • ***ion adrian – calm. N-au UDMR-iştii nici o şansă dar vor să arate lumii că au şi ei dreptul să candideze…

   Nici eu nu m-am referit la maghiari că sunt şi ei nişte amărâţi ca toţi românii. Nu e vina lor că au aşa şefi…

  • Gresesti caci in Romania santajul in situatia de azi are toate sansele, de asta am spus de tradatori.

 90. de ce trimiteti la tv numai persoane care nu pot da replica.invatati de la opozitie.sunt mult mai pregatiti.de ce nu faceti la fel.

  • ina
   Asta-i boala veche . Uneori ai impresia ca o fac in mod special 🙂

 91. Acum e randul PDL-ului sa faca ceva schimbari sau in care altii vor face schimbari . Prima schimbare pe care ar trebui sa o faca presedintele Basescu , este sa-l schimbe pe Emil Boc cat de repede possibil cu Dna Elena Udrea , caci alt prim ministru mai bun nu va gasi . Si in afara de asta , Opozitia va avea mai mult respect si intelegere pentru o femeie , adica nu se vor dadea la critici sau sa fie necuviinciosi . Dar Opozitia nu va inceta de a merge la procedurile de suspendare a lui Traian Basescu , dar chiar daca este suspendat , Dna Udrea nu va fi affectata pentru ca are o notorietata peste tot , nu numai in tara ca cel mai muncitor si bun ministru , dar are si o reputatie si notorietate in afara Romaniei , ca fiind o femeie sofisticata si placuta in felul de a fi si a dialoga cu partenerii de business . Si cel mai mult , toata Europa a vorbit de intalnirea cu printul Charles al Marii Britanii . Unui astfel de om , Opozitia nu ar putea sa o nsupere chiar daca apartine partidului advers . Si mai mult decat atat , in ultimul timp , Dna Udrea nu prea s-a aratat attasata lui Traian Basescu , ceva ce conteaza . Acum T. Basescu este pe panta descendenta , si Dna Udrea face foarte bine ca sta mai rezervata . Parerea mea este , si nu cred ca ma insel , ca daca Traian Basescu se abtinea dela niste greseli grave , de neinteles de un om normal , poate azi PDL era in fruntea la toate partidelor politice adunate la un loc . Dar nu a fos sa fie asa din cauza unui singur om : Traian Basescu . Si nMircea Geoana a facut greseli neaceptate de propriului partid , dar PSD a demonstrat ellectoratului ca stie sa se curete de uscaturi . Geoana va fi inlocuit la sefia Senatului , tot cu unul de al lor , probabil Corlateanu , sau cum il cheama . Si ca sa rezolve asta , eventual va primi ajutor dela Curtea Constitutionala . Prin scoaterea lui Geoana asa de repede din PSD , electoratul si politicieni din toate partidele au vazut ca Ponta , considerat de Basescu “immatur si fara experienta ” ca este destul de matur , ba chiar dupa ce l-a scos pe Ponta din partid , merge mai departe pentru suspendarea presedintelui . Si nu ar fi nexclus sa reuseasca pentru ca deja a demonstrat ca e specialist si indemanatic in a scoate pe”indesirabili ” din partid sau dela presedintia tarii.Geoana a fost incarcat de gafe si greseli facute in ultimul timp , care inevitabil l-au dus la eliminarea din partid . Traian Basescu , in ultimul timp a facut multe gafe si greseli inpardonabile care a afectat nu numai PDL-ul , dar chiar si poporul , Romania pe plan extern , si deasemeni institutii ale statului. Asta inseamna , prin comparatie cu Geoana , ca Opozitia se va muta sa lucreze cu Traian Basescu , ceva ce deja se stie .

 92. Felicitari !
  E bine si uite ca Romania se alege cu ceva palpabil din munca romanilor : ceva autostrazi , ceva scoli , ceva obiective turistice , ceva obiective culturale … si or mai fi dar nu le pot enumera eu pe toate .
  Stimata Doamna ministru !
  Pai faceti un link la siteul ministerului care sa prezinte toate aceste cifre !
  Sunt de lauda . Si arata munca depusa .
  Mai ales felicitari pt treaba cu metroul ! Este in fapt o demonstratie ca atunci cand ai cap si dispozitie , se poate . Na ca s-au urnit lucrarile !
  Felicitari inca o data .

 93. Bre ! Doamna Udrea , am intrat putin pe arhiva cu poze si am vazut ca v-ati intalnit cu cei din Colegiul 25 cu ocazia Sf Mihai si Gavril .
  Sa-mi fie rusine ca am uitat …
  Felicitari cu ocazia zilei de nume !
  Tot binele si impliniri .
  Si mai felicitari …(sic) pt ca ati fost in mijlocul alegatorilor … Mare lucru !
  Aveti calibru , stimata Doamna .
  Toata stima .

 94. Un zâmbet la cafea 😆

  – Nevasta-mea ma saruta de fiecare data cand vin acasa.
  – Asta da afecţiune!
  – Aşşşş… E investigaţie!

  • Citatul zilei 🙄

   Imi place sa traiesc. Am fost cateodata salbatic, disperat, grav de nefericita, impovarata de tristete, dar dincolo de toate acestea stiu ca a fi pur si simplu vie este un lucru formidabil.
   Agatha Christie

 95. Mana birjar

  Chiar azi ciracii toti au hotarat
  Pe domnul Geoana sa-l alunge
  El nu pozeaza ca un amarat
  Si nici in fata camerei nu plange!

  Ramane presedinte de Senat
  Ce daca unul mai independent?
  El nu aproba ca un tonomat
  Partidul lui acum e repetent!

  A fost si alintat de bunicuta
  Un prostanac, acum e si sforar
  Partidul lor a si umplut caruta
  Si insasi bunicuta e birjar!

  • Tribunul si dulaii vagabonzi

   El duce lupte sa convinga natiunea
   Sa nu eutanasieze cainii vagabonzi
   Prea a-nceput demult rebeliunea
   In gura mare striga doar la surzi!

   Acum el a urlat la presedinte
   Si tot blestema mai rau ca o baba
   Ne intrebam e sanatos la minte
   N-ar trebui chiar internat degraba?

   A mai avut si astfel de porniri
   Atunci cand a venit executorul.
   Avand acum si prea multe iesiri
   Mai bine sa il vada procurorul!

   Avand dosare multe si ciudate
   De te crucesti daca privesti in ele
   Mai bun e un certificat de sanatate
   Sa-l poata iar salva de la belele!

 96. De ţinut minte!… 🙄
  Aseară, cu satisfacţia lucrului bine făcut, Ponta a ieşit pe tv-uri şi, mulţumit de sine, a ţinut să-i mai arunce un avertisment lui Geoană-exclusul dn PSD: să nu cumva să se angajeze in vreun proiect politic cu puterea.
  Cu alte cuvinte, lui Geoană i s-a dat un şut în spate de s-a dus rotund la vale dar ei, PSD-iştii, încă mai au putere de decizie asupra actiunilor lui viitoare. Sau, mai ştii, actuala putere e obsesia lui Ponta pe care acesta nu si-o poate reprima.

  • Actuala obsessie a lui Ponta nu este in mod special PDL capartid , ci Traian Basescu pe care vrea sa-l suspende din functie . Se pare ca este specialisti in a elimina pe ” indesirabili ” ori unde ar fi ei . Doar spuneam inainte , si de mai multe ori , ca acest Ponta nu trebuie subestimat de loc , ba din contra . Stiu ca Traian Basescu l-a catalogat ca ” imatur si fara experienta ” , dar se pare ca lucrurile stau altfel . O sa vedem ce face , ca a spus ca va incepe sa lucreze pe Traian Basescu , pentru suspendare . Immediat dupa eliminarea lui Geoana .

  • ***Silver Aquianti – în spatele lui Ponta stau cu toporul, gata pregătit să lovească, Năstase şi Iliescu.
   Ponta e prea prost şi comod să gândească şi să pună în practică asemenea scenarii.
   Ponta a şi declarat că, în locul lui Geoană, vrea la senat tot omul lor ca să-l poată suspenda pe presedinte. Numai că acum trebuie motive foarte bine intemeiate. Nu mai ţine figura ca în 2007… Şi-apoi, ţine cont de un lucru: Băsescu are de partea lui admiraţia autorităţilor europene.
   Chiar crezi că Ponta poate face tot ce-i trece lui prin cap?
   Sigur, răutatea lui Ponta este fără margini. Prostia lui Ponta, imaturitatea şi inconştienţa pot naşte monştri, dar să nu uităm că mai sunt şi românii. Ponta ştie ce vor românii?

  • @ Silverstar : Ai spus ca ” Ponta stie ce vor romanii ” . Chiar esti asa de naiva ca sa nu crezi ca 80% dintre romani sunt anti Basescu , deci i vor suspendarea din functie . Basescu din 2007 nu mai este Basescu din 2011 . S-a metamorfizat foarte mult , de nerecunoscut . Daca eu care inca din 2007 scriam pe Realitatea forum , numai commentarii in apararea lui T. Basescu , continu , si eram injurat de toti cei anti Basescu , tot continu . Nu am dat attentie si am continuat sa apar pe T. Basescu oridecate ori altii il jigneau sau criticau . Am facut asta pana cand Traian Basescu m-a surprins extrem de neplacut , adica si-a aratat natura organica , acea de a fi in continuare cu mentalitate bolsevico-securista , care si-a tinut-o ascunsa . Asta pana si-a dat drumul si a inceput sa jigneasca pe Regelre Mihai . ba chiar sa refuze sa spuna ” la multi ani ” acestui om de 90 de ani , care este mai mult decat om de rand . Atunci am concluzionat ca acest om nu merita sa-l appreciez si sa-l vorbesc de bine , caci in natura lui era ceva josnic , satanic , ca in natura oricarui bolsevic-securist . SE vede ca in ultimul timp suflul intregului popor roman este contra lui . Ba chiar si Opozitia nu-l mai vrea presedinte . Se pare ca existenta dansului la presedintia tarii este de rau augur . Daca PDL reuseste sa-l puna la sefia Senatului pe Vasile Blaga , care nu are nimic deaface cu Dl Basescu , atunci PDL-ul va evolua in bine . Dar daca PDL propune la sefia Senatului pe altcineva, atunci PDL pierde pe V.Blaga si PDL va intra in anonimat , incet , incet .

 97. Silver Aquianti
  Stimate domn, excluderea unei persoane dintr-un partid politic, nu are acelasi grad de dificultate cu operatiunea similara dintr-o demnitate publica importanta a statului roman.
  Daca in partid poti sa te joci cu numirile si excluderile , fara un temei serios (nici pana astazi nimeni nu stie de ce a fost indepartat Mircea Geoana), cu functiile publice inalte lucrurile stau cu totul si cu totul altfel altfel.
  Din pacate, s-a indus in perceptia publica ideea ca institutiile statului sunt instrumente de promovare a intereselor de castă ale partidelor politice. Nu este asa, mai precis, nu trebuie sa fie asa. Odata cu intrarea in zona deciziilor care afecteaza populatia, prin alegere sau numire, politicianul devine mai mult decat un membru de partid, recte, se transforma (sau ar trebui sa se intample asta) in promotor al interesului national.
  In aceasta din urma calitate, politicianul responsabil are obligatia, cel putin teoretic, sa faca tot ce depinde de el ca institutiile statului sa functioneze eficient , coerent si profesionist. Inclusiv, prin declaratii publice, chiar daca acestea nu plac tuturor perechilor de urechi din această țară.
  Dacă deciziile si declaratiile sunt menite sa faca ,,placere” cetățenilor care ascultă, atunci evolutia către marasmul de tip grecesc este aproape garantată.
  Daca noi insine nu realizam acest adevar, atunci, mare viitor nu avem.
  Dupa parerea mea, Victor Ponta si-a semnat condamnarea la a fi perpetuu etichetat cu apelativul de politician imatur si iresponsabil. Inca un motiv pentru ca alegatorii sa cugete atent daca PSD este un partid politic european modern, sau, la randu-i , este condamnat sa ramana la stadiul de grup de interese ostile statului si poporului roman.

 98. CE TREBUIE SA STIE ROMANII DESPRE GEOANA SI PSD

  Pentru că este un cameleon şi un demagog.

  “Iată un amănunt politic despre el.
  Când CDR-ul a venit la putere, domnului ambasador Mircea Geoană îi tremurau genunchii că va fi măturat. S-a sfătuit cu soţia lui şi i-a trimis o telegramă de felicitare lui Emil Constantinescu, numindu-l pe Ion Iliescu ,,cancerul democraţiei româneşti”, ca să se linguşească pe lângă noul preşedinte.

  În 1997, la sugestia cumnatului său, Ionuţ Costea, membru PNŢCD, secretar de Stat la Finanţe (unde era ministru vicepreşedintele PNŢCD Mircea Ciumara), Mircea Geoană se înscrie în secret în PNŢCD şi îşi confirmă ataşamentul faţă de Guvernul Ciorbea şi preşedintele Emil Constantinescu.

  Când PSD a furat alegerile în 2000 şi a venit la putere, tot în secret a rupt carnetul de partid PNŢCD şi s-a înscris la PSD unde a ajuns preşedinte. Ce credibilitate mai poate să aibă un asemenea individ ?

  Arhivele vorbesc

  Cercetând arhiva s-a putut vedea că zvonurile îl acuză pe Geoană de afaceri oribile, cu mult, cu mult mai grave decât simpla lipsă de caracter. O agenţie de ştiri, intitulată “Alter Media”, a publicat o corespondenţă acuzatoare de la Aurel Seitan. În textul furnizat de agenţia de ştiri, americanul afirma că deţine documente dovedind că, în calitate de ambasador în SUA, Geoană ar fi refuzat să locuiască în apartamentul din vila Ambasadei României, închiriindu-şi un altul în zona de lux a Washington-ului, la preţul exorbitant de 150 de mii de dolari pe lună. Seitan mai susţine că Geoană, împreună cu cumnatul său Ionuţ Costea (pe atunci secretar de stat în Ministerul Finanţelor, ulterior, reprezentantul nostru la BERD, iar actualmente preşedinte al Reiffeisen Banca pentru Locuinţe), ar fi fost implicaţi în anularea proiectului agricol cu firma americană “CASE”, transferându-l, sub numele “ROMAG ’98”, corporaţiei “TransChem Finance & Trade” în care ar fi avut interese personale fostul ambasador american la Bucureşti, Alfred Moses.
  Aurel Seitan afirma că “TransChem” fusese subiectul unui enorm scandal în Ucraina, din cauza unui proiect agricol similar, care eşuase cu doi ani înainte (1995).
  Seitan susţine că în România, programul “ROMAG ’98” a avut aceeaşi soartă, păgubind Statul de zeci de milioane de dolari prin executarea scrisorilor de garanţie. Seitan susţine că Geoană ar fi minţit în declaraţia sa de avere şi că ar dispune de 195 de milioane de dolari. El a făcut o mică eroare: a uitat să adauge încă trei zerouri la sfârşit. „Domnia Sa are nu 195 de mii, ci 195 de milioane de dolari”. Toate aceste afirmaţii ale americanului Seitan trebuie privite sub rezerva că, deşi susţine că ar deţine dovezi, totuşi nu le-a prezentat până acum.
  Şi tu, Mihaela?

  Tot aşa, activitatea caritabilă a Mihaelei Geoană, soţia ministrului, începe să prindă conotaţii bizare – faptul că fundaţia “Renaşterea”, pe care o conduce, dezvoltă programe (“conştientizarea asupra cancerului la sân”) împreună cu fundaţia întemeiată de Sarah Lauder, soţia lui Ronald Lauder – partenerul de afaceri media al lui Adrian Sârbu, al cărui naş de cununie i-a fost Mircea Geoană. Când banii dintr-o fundaţie finanţată filantropic de compania lui Ronald Lauder – care primeşte unele facilităţi fiscale în SUA datorită activităţii caritabile – ajung, printr-un lanţ de fundaţii, într-o televiziune care îi aparţine, aceasta nu se numeşte, oare, “evaziune fiscală” în termenii americani? Colac peste pupăză, “Academia Caţavencu” a publicat că Mircea Geoană este fiul generalului Geoană, despre care se vorbeşte în târg că ar fi gestionat “afacerea” lui Ceauşescu prin care vindea evrei Statului Israel (România primea o sumă de bani pentru fiecare evreu pe care îl lăsa să emigreze în Israel). Zvonul ar explica legăturile lui Mircea Geoană cu personalităţi politice şi de afaceri care sunt evrei.
  Iliescu a ştiut ce face
  Nu sunt puţini aceia care spun că promovării lui Mircea Geoană îi aparţine lui Ion Iliescu. Alţii susţin că, nu, că, de fapt, este omul lui Adrian Năstase prin care acesta ar fi urmărit să-l marginalizeze pe Ion Iliescu. În sfârşit, mai sunt unii care suspectează că, în realitate, Mircea Geoană este omul lui Emil Constantinescu, propulsat în PSD. În fata acestor zvonuri contradictorii, nu-ţi rămâne decât să te întrebi: şi dacă toţi au dreptate?!”

  • Domnule RADOVEANU, cand faceti copy paste asigurati-va ca datele prezentate sunt updatate.
   Ionut Costea nu mai este de mult la Raiffesen Bank pentru locuinte.
   Pe data de 22 februarie 2009 Ionut Costea, presedinte al Consiliului de Administratie al Emporiki Bank Romania, a fost numit in functia de presedinte al Eximbank prin decizia Adunarii Generale a Actionarilor.
   De aici deduc ca dezvaluirile incendiare al lui Aurel Seitan, s-au produs inaintea campaniei electorale din 2009. Cu toate acestea, monstruoasa coalitie de la Grivco l-a sustinut…pe Mircea Geoana. Purtatorul de cuvant al staffului de campanie a fost, nimeni altul, decat vitezistul procuror, Victor Ponta.
   Dupa infrangere, Geoana a declarat :
   ,,Ponta mi-a spus: -Dacă vă întreabă dacă aţi fost la Vîntu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă la nevastă.- Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate o greşeală”.
   Deduc de aici ca stafful lui Geoana a avut cunostință de vizita la Vantu, inaintea ultimei confruntari cu Traian Basescu.
   Mă întreb, ce mai avem de aflat despre malversațiunile care se ascund în subteranele PSD, informatii care, poate, ar lămuri întrucâtva, conflictul dintre acest partid si fostul candidat la Presedentia Romaniei ?
   Oricum, dezicându-se, acum, radical de Mircea Geoană si in lumina postarii dvs, PSD, lasă imense semne de intrebare in ceea ce priveste credibilitatea acestui partid, care, nu a ezitat sa promoveze in cea mai inalta functie in stat, in deplina cunostință de cauză, un om cu un trecut atat de controversat, pe care il considera incompatibil cu statutul partidului. Dar atunci, tot ei, au apreciat ca Geoana este candidatul ideal. Ceva e putred, stimate prietene, dar nu in…Danemarca. 😉
   Presedintele Romaniei, se pare, nu intamplator a afirmat ca in 2009, ,,ne-a trecut glonțul pe lângă ureche”.

 99. Remarcabil intr-adevar.

  Am o nedumerire:

  Daca principalele ramuri producatoare au crescut asa de stralucit (medie ~16%):

  Construcţiile. 7,4%
  Turismul. Creştere de peste 16%.
  Agricultura. Creştere de 24%.
  Industria. Creştere de 6,8%.
  Exporturile. Creştere de peste 25%.

  Care ramura producatoare de crestere economica a degradat cresterea generala la 2,6%?

  Ce lipseste din lista de 5 si are o pondere atat de mare incat le anuleaza in asemenea masura?

 100. Aseara, sub impresia evenimentelor, la cald, am abordat problema succesiunii in sistemele de putere si am incheiat cu recomandarea ca celelalte partide sa traga invataminte din patania social-democrata. Am accentuat ca PDL ar fi urmatorul predispus la o lupta pentru succesiune, avand la baza principiul ca “aceleasi cauze vor genera aceleasi efecte”. A sarit imediat ca muscat de sarpe un om inteligent de felul sau si carui-a, de fiecare data, ii pica repede fisa. Nu stiu ce l-o fi apucat aseara – o fi fost, ca si mine, sub impresia evenimentelor la cald. Nu dragi prieteni, problema succesiunii face parte din viata si nu trebuie sa va supere intratat incat sa negati evidenta. Urmariti cu atentie ce se intampla in padure dupa ce tai un copac mare – lupta pentru succesiune. Urmariti cat trebuie sa lupte frumosul cerb cu rivalii sai pentru cel mai inalt post din turma. Urmariti cat lupta masculul alfa la lupi pentru a se impune in haita, sau vedeti ce se intampla in savana atunci cand Regele Leu a imbatranit si apare unul tanar. Puteti sa va uitati si mai aproape de noi, intr-o organizatie mre sau importanta, atunci cand se afla ca seful cel mare urmeaza sa iasa la pensie. In toate aceste cazuri veti vedea lupta pentru succesiune. Cu atat mai mult se va pune problema succesiunii cu cat miza este mai mare. Imi amintesc de anul 2004, imediat dupa victoria in alegerile prezidentiale unde si eu am avut onoarea de a-l vota pe Traian Basescu. Imediat dupa depunerea Juramantului si instalarea la Cotroceni, in PD s-a declansat o lupta pentru succesiune. Cosmin Gusa – proaspat evidentiat in campania electorala a lui Traian Basescu, a gasit cu cale ca isi depune candidatura la sefia partidului. Masa PD a ramas oarecum tacuta si dezorientata, dar a sarit ca un Leu Traian Basescu care a declarat ca el l-a desemnat ca urmas pe Emil Boc si nu va permite ca inalta functie de partid sa fie ocupata de altcineva, fie si Gusa fata de care ar fi trebuit sa fie recunoscator. Ca prin farmec, greii partidului au prins glas si au sarit cu totii la gatul lui Gusa, care ulterior a fost exclus din partid. A fost o lupta pentru succesiune clasica si Gusa ar trebui sa fie recunoscator cerului ca s-a nascut ceva mai tarziu, caci daca s-ar fi nascut pe vremea lui Stalin, atunci Beria i-ar fi fost “nasul”. Dar oare cat de democratica poate fi considerata desemnarea succesorului de catre cel ce inca detine puterea? Se practica sistemul in cazul Regilor, se practica si in regimurile comuniste, o vreme potentialii succesori erau lichidati, ulterior cand se “apropia funia de par”, detinatorul puterii se indura si desemna un succesor, desemnare care nu intotdeauna era respectata cu bucurie de catre competitori. Ca atare combatantii comunisti ce au avut onoarea sa cada pe campul de lupta, au murit cel mai adesea in luptele pentru putere si nicidecum moarte nu era adusa de “dusmanul de clasa”. Oamenii cu adevarat inteligenti isi pregatesc succesiunea cu mult inainte de obstescul sfarsit si nicidecum nu amana momentul pana in ultima clipa caci atunci lupta va fi crancena. Invatati ceva din modul cum si-a organizat succesiune dictatorul spaniol Francisco Franco. Problema se va pune si in viitor caci se pare ca face parte din natura umana.

  • Turnul de observatie
   Daca societatea umana este o forma de ,,savana” in care functioneaza ,,legea junglei”, atunci, stimate prietene, nu este exclusa perspectiva ca specia noastra sa aiba soarta altor specii apartinatoare regnului animal. Adica, extincția în masă. Evident, dupa ce vom devora resursele naturale si ne vom sfasia unii pe altii.
   Tristă perceptie asupra civilizatiei umane, draga prietene.
   Dar, asa cum am mai spus, noi suntem, prin definiție efemeri si sper sa nu fim contemporani cu ultima faza a acestui proces, pare-se inevitabil, conform logicii domniei tale.
   😉

  • ***Turnul de observatie – să fim înţeleşi: tu, acum, te afli pe blogul unui membru PDL, da? Dacă ai puţin respect pentru proprietarul acestui blog, atunci incetează de a mai arunca mizeria PSD-istă în ograda PDL.

   Lasă tu PDL-ul în pace, nu le purta lor de grijă şi nu le da lor sfaturi, sunt ei destul de maturi şi responsabili să nu ajungă să-şi pună poalele în cap în faţa românilor aşa cum fac cei din opoziţie.

   Aş vrea să fiu bine înţeleasă: şi la PDL sunt câteva ţaţe de sorginte PSD-istă – mă refer la Blaga şi Berceanu, mai ales, care cred că vechimea în partid e un atu ca ei să fie-n frunte – in rest, insa, la PDL sunt oameni cu mai multă şcoală şi educaţie, dar şi cu bun simţ.

   Asta e. Lasă PDL în pace!

  • @Silverstar. Inflamarea dv. este gratuita. Ultimile doua comentarii l-em facut chiar din varful turnului si priveste deopotriva toate partidele politice, fie ca sunt in opozitie, fie la putere. Am dat si cateva exemple din cu totul alte domenii tocmai pentru a evidentia ca problematica succesiunii face parte din viata, nu numai viata partidelor ci viata in maxima ei generalitate. Arunc mizeria PSD-ista in ograda PDL-ului? NIcidecum, PSD-istii isi vor linge ranile o perioada dupa care vor incerca sa refaca terenul pierdut (daca le va sta in putere). Celelalte partide trebuie doar sa fie atente sa nu se intample fenomenul si in ograda lor. De intamplat oricum se va intampla, deoarece am mentionat, face parte din viata. De dorit ar fi ca succesiunea sa se petreaca fara socuri si daca fruntasii partidelor sunt cat de cat realisti, vor pregati fenomenul din timp. Sa las PDL-ul in pace? Eu pot sa il las, dar nu il va lasa viata. Este pornit intr-o lupta politica si adesea in toiul inclestarii, combatantii sunt tentati sa lase delicatesurile de o parte si sa recurga la intregul arsenal. In speranta unor sentimente mai bune, imi permit sa va doresc o zi buna.

 101. Sansa PDL-ului . O are azi . Daca se cuvine ca PDL sa puna un interimar la sefia Senatului , atunci acel om potrivit si acceptat si de Opozitie , este Vasile BLAGA . That is it .

  • Daca se reuseste ca Vasile Blaga sa fie ales interimar la sefia Senatului , ceva ce agreiaza si Opozitia, acesta poate fi un asset excellent pentru PDL . Asta inseamna ca din V. Blaga se poate duce la renuntarea Opozitiei de a suspenda pe Traian Basescu , pentru ca Opozitia stie ca V. Blaga nu este supus lui Traian Basaescu . Daca eventual Basescu nu este suspendat si nu sprijina pe Blaga pentru a candida la Presedintia Romaniei , sau chiar prim ministru ( asta in caz ca Dna Udrea nu este favorizata ) , in locul lui E. Boc , caci inlocuirea lui Boc cu altcineva in present, it is a must .

 102. Oare de ce la noi ce place, admira sau felicita autorităţile europene deranjează opoziţia?… Unde se mai întâmplă aşa ceva?

 103. Jenant… Hilar si utopic… Dar culmea, si real… N-as fi crezut ca lupta pentru ciolan – ca asta e ce face Geoana – acum, poate fi atat de dura, umilitoare si rusinoasa. Ce vedem noi acum? La ce suntem martori? Păi, bine s-a spus ca la noi cea mai banoasa meserie este cea de politician. Ca sa vedeti cum se tine Geoana, cum isi incordeaza muschii, cum nu are rusine si vrea ca si de la senat sa plece in suturi cum a fost si la PSD… Sa-mi fi povestit cineva, n-as fi crezut…

  • Cred că acum înţeleg de ce aleşii actuali vor, pe langa ceea ce au votat romanii in 2009, un senat cu 88 de membri.
   Este jenant ce se intampla la senat si nu de azi… De asta i-am ales pe senatori? Nu are cine-i trage la răspundere, cine-i penaliza? De ce lupta pentru putere, pentru ciolan, de fapt, se poartă sun ochii românilor? Cu ce serveşte românilor ceea ce văd? E penibil şi nimic pentru binele populatiei ori senatorii au fost votati sa lucreze pentru romani…

  • Te-am prevenit ca lucrurile nu sunt atat de simple, asa cum nu cred ca atitudinea lui Geoana este o simpla lupta pentru ciolan.
   Repet, cred că , virgulă, cheia se află in motivatia vizitei intempestive la Washington. Din acel moment ,,s-a rupt filmul” in relatia Geoana – nucleul dur din PSD condus (chipurile) de Victor Ponta.
   Geoana mi-a confirmat, intr-o oarecare masura supozitiile, afirmand ca PSD se comporta iresponsabil incercand sa demoleze primii doi oameni in stat, cand altele sunt prioritatile romanilor. Geoana nu mai este naivul de altadata, sa vedem daca evenimente ne vor surprinde, sau nu, in continuare.

  • ***ZeV – bună seara! 😆
   Numai acum am văzut comentariul meu şi vreau să mai vin cu o completare. Este ideea mea, aşa că nu angajează pe nimeni.
   Sigur că PSD-iştii şi-au argumentat motivul excluderii lui Geoană cum i-a dus mintea mai bine ca să fie şi credibili. Dar, cred eu, mai există un motiv de care văd că nimeni nu pomeneşte, deşi eu l-am expus şi pe facebook. Se pare că au intervenit şi sponsorii care au contribuit la susţinerea materială a lui M Geoană in campania pentru prezidenţiale. ZeV – am văzut la tv locală cum în satele din judeţ au mers camioane pline ochi şi aruncau în curtea sătenilor diferite obiecte si alimente cum arunci baloturile de paie. Alea au costat bani, nu separat, separat au fost ieftine, adunat, insa – o groază de bani. Şi nu le-a plătit Geoană din buzunarul lui. Ori Geoană a dezamăgit şi pe mulţi visători i-a lăsat pe margine să saliveze mai departe cu gândul la un alt mandat…

 104. Cred ca putem sa ne regalam, iata ce va propun :

  Les entrées :

  Salade Mêlée 9.-Frs

  Salade au Fromage de Chèvre Chaud 14.-Frs

  Salade aux Queues d’Ecrevisses à l’Huile de Noix 15.-Frs

  Salade de Champignons Crus au Citron 13.-Frs

  Blancs de Poireaux Tièdes à la Vinaigrette 14.-Frs

  Salade d’Endives au Roquefort 15.-Frs

  Tartare de Saumon Cru Sauce Raifort 15.-Frs

  Os à Moelle au Gros Sel 14.-Frs

  Soupe de Poisson de Roche, Croûtons et Rouille 15.-Frs

  Les Viandes :

  Rognon de Veau au Thyn
  Gratin Dauphinois, Légume 29.-Frs

  Ris de Veau aux Morilles
  Nouillettes, Légume 30.-Frs

  Filets Mignon d’Agneau à l’Huile d’Olive
  Pommes Purée, Légume 30.-Frs

  Filet de Bœuf Beurre Maison
  Pommes Frites, Légume 32.-Frs

  Filet de Bœuf au Poivre Noir Concassé
  Gratin Dauphinois, Légume 34.-Frs

  Filet de Bœuf avec Os a la Moelle
  Pommes Frites, Légume 34.-Frs

  Filet de Bœuf aux Morilles
  Gratin Dauphinois, Légume 40.-Frs

  Steak Tartare Coupé au Couteau (200g)
  Pain grillé, Pommes Frites 30.-Frs

  Médaillons de Veau au Roquefort
  Nouillettes, Légume 32.-Frs

  Emincé de Volaille aux Morilles
  Nouillettes, Légume

  Les poissons

  Cuisses de Grenouilles Fraîches à la Provençale 42.-Frs
  Riz ou Pommes Frites

  Gambas Décortiquées à la Provençale 30.-Frs
  Riz et Légume

  Gambas Décortiquées au Curry 30.-Frs
  Riz et Légume

  Filets de Perches Meunières, Frais du Lac Léman* 32.-Frs
  (*selon arrivage) Pommes Frites

  Les Désserts

  Fromage Blanc à la Crème 8.-Frs

  Tiramisu 9.-Frs

  Mousse au Chocolat 8.-Frs

  Crème caramel 8.-Frs

  Figues à l’Amaretto 8.-Frs

  Crème Brûlée 9.-Frs

  Les vins,

  Fromage Blanc à la Crème 8.-Frs

  Tiramisu 9.-Frs

  Mousse au Chocolat 8.-Frs

  Crème caramel 8.-Frs

  Figues à l’Amaretto 8.-Frs

  Crème Brûlée 9.-Frs

  • Am uitat Les vins,

   En plus de la carte composée de vins de Bordeaux, Bourgogne, Côte du Rhône et de Genève.
   Le patron vous propose sa séléction du mois
   au prix unique de:

   35 .- la bouteille
   5.- le dl

 105. Vă rog, lămuriţi-mă şi pe mine dacă puteţi sau dacă ştiţi: Geoană este prost şi de asta nu înţelege că el nu mai este dorit în PSD şi nici în funcţia pe care o are pentru ca fost PSD-ist sau o face pe prostul ori efectiv, îi place să fie umilit, cum se tot intamplă in ultimul timp cu el, arătând românilor, în acest fel, cât de aprigă este lupta pentru un loc cât mai călduţ în politică?

  • GEOANA nu este prost si nici destept, este camelion si sufera de maladia functiei.

   Altceva trebuie sa intelegem din ce se petrece cu acest geoana, el a fost si este arma lui VANTU.

   Legaturile sale cu VANTU sunt asa de grave incat situatia actuala s-a dorit pentru a indeparta us LASI de stampila VANTU.

   VANTU a subminat ROMANIA si acest geoana a facut parte din acest program.

   Ca acest individ era un obstacol pentru alt bolnav de putere aNTONESCU este o alta problema care s-a rezolvat in acelasi timp pentru totdeuna cu camelionul gEOANA.

   Tatl lui gEOANA a fost securist si in anii 50 era ofiter de securitate si isie xercita activitatea in lagarele de exterminare de canalul Dunare Marea Neagra.
   Pentru meritele sale a ajuns general in anii lui CEAUSESCU.

   Educatia primita in familie nu se poate schimba.

   La fel si acest OPRESCU este fiu de securist din anii 50.

   Ei au trimis la gropa comuna la canal mii de oamenii.

  • @ Radoveanu : Dle Radoveanu ai spus o informatie extre de interesanta legat de Geoana si Oprescu . Trebuia sa spui mai de mult aceasta informatie . Era un material excellent .

 106. UDMR incearca pe toate caile sa blocheze mai multe legi fundamentale de modernizare a Romaniei si se opune la:

  -votul prin corespondenta pentru diaspora romaneasca (UDMR propune ca romanii din strainatate sa aiba drept la doar 1 loc de senator!!)
  -parlament unicameral (UDMR vrea neaparat si Senat, eventual sa il conduca)
  -300 parlamentari (UDMR refuza, vrea 388, pentru a avea mai multi alesi maghiari)
  -reorganizarea teritorial-administrativa (UDMR vrea ‘judet secuiesc’ si un alt judet ‘cu multi maghiari’ la granita cu Ungaria..)

 107. Da se pare ca am folosit un cuvant care socheaza pudibonderia asa ca revin:

  De fapt sunt cuprins de o mare sila si nu-mi face placere sa vad ca la fel ca si in cazul dlui Alexa(i-am citit demult cartea si i-am admirat curajul), previziunile cele mai sumbre mereu si mereu devin fapte petrecute in mod real.
  Spun asta ptr ca acum solutia cea mai buna politic ar fi una gheboasa si mizera din punctul meu de vedere, adica folosindu-se contestatia lui Geoana la CCR , care nu e lipsita de sens juridic pentru ca asa este, CCR in 2005 a separat intrun fel functia de Presedinte al Senatului de cea de membru al Biroului permanent ceea ce nu-i lipsit de logica daca realizezi ca este vorba de un potential loctiitor al Presedintelui tarii.
  Adica CCR sa amane cat se poate de mult o decizie, caci nici sa-l puna din nou pe Geoana Presedinte(un Geoana pe care nu-l sprijina nimeni) nu mi-ar place si nici sa riscm sa ne alegem cu “iubitorul de Romania” care este Frunda, si deci PDL, respectiv dnul Filip sa detina interimar functia, nu pana la calendele grecesti ci pana la viitoarele alegeri cand nu va mai conta acest aspect.
  Dar cum asa ceva este dificil si inseamna o conlucrare intre multe factiuni, care in loc sa concureze se urasc nu sper la asta si ma retrag din toata c….ria asta, ramanand un simplu spectator.

  • Nu inteleg pe cine slujiti si ce doriti.

   Puteti fi mai clar. Ce varsta aveti ?
   Doriti filosofie mergeti la universitatea de varsta 3.

   Incercati sa va alegeti un menu din cel propus de mine si va veti regala.

   NU UITATI SA PLATITI, GRATIS nu exista in lumea buna.

  • Radovene,
   Cand te apar de unii mai prosti decat tine la blogul Nasului, cred ca te servesc pe tine. 🙂
   Mai vrei ceva?

  • Mie imi place cum le pricepe Silver pe toate. 🙂
   Te pup pe portofel Argintico

  • ***ion adrian – oare când noi, românii, o să ne vindecăm de boala drobului de sare? 😮

 108. “ca…a” este de vina? :))))))))))))))))))))))

  Administrator:
  Filtrul de cuvinte 😆 .

  • ***Oameni buni – reveniţi-vă şi nu vă lăsaţi manipulaţi!
   Dacă unul s-a trezit dimineaţă invers şi de aseară aiurează, vă molipsiţi toţi?
   Care trădare, de unde trădare? S-a exprimat UDMR cu privire la şefia senatului? Nu, din câte ştiu eu…
   S-a exprimat un oarecare Ghiorghi de la UDMR. Şi? Pentru c-a vorbit un Ghiorghi trebuie atâta isterie? Şi presa!… Ăsta-i este rostul, să facă valuri, abia a aşteptat…
   Nu vă lăsaţi manipulaţi… Mai calm că e mai inteligent…

 109. Băiatul fin

  Dacă aşa se comporta Geoană în calitate de pierzător jalnic în 2009, cam ce-ar fi făcut dacă ajungea preşedinte? Puneam această întrebare cu câteva zile în urmă cititorilor Gândului. Acum ea chiar îmi dă fiori.”Al doilea om în stat”, cum se tot pomeneşte pe sine M.Geoană, se dovedeşte a fi ultimul om în stat şi cea mai mare lichea politică din ultimele două decenii. Autor – CTP

  Sursa: http://www.gandul.info/puterea-gandului/baiatul-fin-9000476

 110. Stimata Doamna Udrea,
  Sunt un pensionar care am lucrat in cadrul servicilor secrete a lui ceausescu, locuiesc in America
  As dori sa va informez ca Mircea Geoana este CALU TROIAN AL PSD, partidul PDL este in pericol daca Domnul Basescu accepta ca Domnul Geoana sa intre in UNPR si sa preia functia de PRIM MINISTRU tot PDL VA FI LA PUSCARIE
  Atentie foarte mare

  • De acord, nu stiu daca este cum spui, dar si eu recomand in toate cele Atentie Mare. Tot asa cum in 2009 decembrie nu stiam decat una si buna Basescu Presedinte si Emil Boc Prim Ministru.
   Atunci am fost satisfacut.
   Sa vedem in continuare

 111. SALVATI ORASUL IASI

  • Sexologul Bebe Mihaescu a facut ieri dezvaluiri socante cu privire la abuzurile de la Universitatea de Medicina si Farmacie • Acesta a spus ca profesorii sunt batuti de studentii straini, la unele examene se copiaza, dar conducerea UMF, in frunte cu rectorul Vasile Astarastoae, tolereaza aceste lucruri • “Sunt 4 luni de cand am sesizat conducerea UMF in legatura cu studentii care au fraudat examenele si nu s-a intamplat nimic. Acesta este modelul de profesor pe care il promoveaza Astarastoae? Profesorul, complice cu infractorul?”, s-a intrebat Vasile Mihaescu

 112. Năstase: Geoană putea să-i predea lui Ponta un PSD reformat, e incalificabil cum se desparte de noi

  Adrian Năstase consideră drept “jenant” şi “incalificabil” modul în care Mircea Geoană se desparte de partid şi precizează că acesta a avut ocazia, ca preşedinte PSD, să reformeze formaţiunea, astfel că nu au niciun sens acuzaţiile de acum despre vechii lideri care sunt un obstacol al modernizării.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/nastase-geoana-putea-sa-i-predea-lui-ponta-un-psd-reformat-e-incalificabil-cum-se-desparte-de-noi_889425.html#ixzz1eYzOIDzY

  • Aşa e, domnule Năstase, doar că un PSD curat inseamnă un PSD fără Năstase şi Iliescu, primii care ar fi trebuit daţi afară din partid. Uite că Geoană n-a avut curaj, adică n-a fost bărbat şi acum plăteşte conform zicalei Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti.

  • Probabil a digerat greu interviul lui Geoana de la RTV…mai draga… 😉

 113. Puneti va rog si evolutia nivelului de trai in comparatie cu tarile componente UE!!! As fi tare curios, cum suntem pe ultimul loc…si asta ii tot ce conteaza.

 114. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Un cuplu se cearta in strada:
  – Iti voi demonstra ca nu valorezi nimic! îi spune nervos sotul sotiei, facand semn unui taximetrist si intrebandu-l:
  – Cat imi luati pana la aeroport?
  Taximetristul ii spune cat costa. Barbatul il intreaba:
  – Si cu sotia mea?
  – Tot atat.
  – Vezi draga? Nu valorezi nimic…

 115. Citatul zilei 🙄

  Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voieste a se reorganiza, decat a da franele guvernului in mainile parvenitilor, meniti din conceptiune a fi slugi si educati intr-un mod cum sa poata scoate lapte din piatra cu orice pret!
  Nicolae Filimon – “Ciocoii vechi şi noi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *