Ce spun romanii din afara tarii: “Oamenii politici trebuie sa reformeze Romania!”

Acesta este mesajul pe care l-am primit astăzi din partea românilor care trăiesc peste hotarele ţării – mesajul din partea lui Vasile Bob care trăieşte în Italia, din partea lui Mihai Rusu din Germania, din partea lui Ochiţă Păun şi Gabriel Trandafir din Spania.

Este ceea ce vor oamenii şi nu este o noutate. Românii ne-au spus asta la referendumul din 22 noiembrie. Votul pentru Preşedintele Traian Băsescu a însemnat acelaşi lucru: un vot pentru reformă. Deci trebuie să continuăm pe drumul reformei.

Acum câteva ore m-am întâlnit cu o parte din românii din diaspora. Am vorbit despre România, despre aşteptările pe care le au de la ţara lor, despre ce pot şi vor să ofere în schimb. Am vorbit şi despre cum este viaţa lor departe de casă. Despre problemele lor, despre lupta pe care o dau în fiecare zi.

„Să nu vă închipuiţi că viaţa aici este doar lapte şi miere” mi-a spus unul dintre ei. Criza se simte şi în Franţa, şi în Italia şi în Spania, la fel ca în România. Mulţi dintre românii care lucrează peste hotare şi-au pierdut slujbele. Multora le-au scăzut salariile pentru că firmele pentru care lucrau au fost afectate de criza economică.

Mi-au spus că s-au gândit să se întoarcă în ţară. Să îşi crească în România copiii. Sunt oameni care au plecat din România nu pentru că au vrut, ci pentru că au văzut că aici nu pot răzbi. Unul dintre ei mi-a povestit cum a încercat să îşi facă o firmă de IT şi ce s-a întâmplat când s-a lovit de birocraţia din ţară. A primit o ofertă să lucreze pentru o mare companie de IT din afara României şi a acceptat.

Cazul lui nu este singular şi ne arată cât de urgent este să accelerăm reformele. Din punctul meu de vedere, criza economică este o oportunitate de a reforma sistemul: de la sistemul de pensii, la sistemul de salarii, la economie, justiţie sau educaţie.

Este adevărat că asta ne va face pe noi, oamenii politici, nepopulari. Dar rolul nostru este să conducem şi să asigurăm că viitorul va fi mai bun şi prezentul mai drept. Nu să câştigăm concursuri de popularitate.

Unul dintre participanţi mi-a spus că l-a uimit apetenţa cu care oamenii politici din România apar la talk-show-uri, de dimineaţă până seara. M-a întrebat: „Dacă voi mergeţi la emisiuni tv, când mai aveţi timp să şi faceţi ce trebuie făcut?” Are dreptate. Scopul nostru nu trebuie să fie să convingem Realitatea şi Antena că măsurile pe care le-am propus sunt cele bune. Am încercat să câştigăm un război comunicaţional care nu poate fi câştigat şi pe care nu trebuie să îl purtăm.

Rolul nostru este să acţionăm şi să punem în aplicare măsurile de reformă. Rolul nostru, al oamenilor politici, este să continuăm să reformăm România. Să oferim un viitor mai bun şi un prezent echitabil. Şi dacă reuşim acest lucru, partea de comunicare se va rezolva de la sine.

În acest mod îi vom convinge pe românii care trăiesc acum în afara României că merită să se întoarcă în ţară. Ei vor aduce un suflu nou şi vor pune umărul la redresarea ţării. Oamenii aceştia vor să ştie că au de ce să se întoarcă în ţară. Că oamenii politici au voinţă să ducă până la capăt reformele. Că ne interesează mai mult acţiunea şi mai puţin comunicarea.

256 thoughts on “Ce spun romanii din afara tarii: “Oamenii politici trebuie sa reformeze Romania!”

 1. @ ion adrian
  Buna ziua.
  Referitor la postarea dumneavoastra de la ora 12:09, cred ca pentru o corecta si completa informare este necesar sa redam si rezultatul votului din Senat : 115 senatori au votat in favoarea noii variante a legii ANI si 2 s-au abtinut de la vot. Nu am informatii sa fi existat vreun vot impotriva si nici ca vreo formatiune politica sa nu fi participat la vot…

 2. Bine,daca asa stau lucrurile,din nou cu marinimie imi ofer un cartonas rosu-7 zile voi sta pe tusa.

  Administrator:
  Ati scris gresit e-mailul.

 3. @ Katrina,
  Amice, eu am acordat timp guvernantilor, timp si iar timp, dar acum a venit scadenta….
  nu zic ca nu trebuie luate masuri dure de redresare, dar ei nu iau nimic….
  dupa mine masura reala este reducerea bugetarilor cu 50%, reducerea ministerelor fara aminari la 8, reducerea institutiilor gen Sri la una, mentinere a 2 camere dar cu numar redus, schimbarea sistemului administrativ din judetean in provincial cu max 10 provincii, eliminarea consiliului judetean, primar, prefectr este suficient, eliminarea programelor de constrictie la sate a salilor de sport si a altor investitii de acest tip, investit in infrastructura obligatoriu in viitorii 5 ani , eu unde locuiesc ,la granita dintre Canada si Us, exista infrastructura puternica, dar Ford, GM, Chrysler si japonezii, au ocolit aceasta regiune de citva timp, denuntind infrastructura slaba zic ei la granita.
  Vrei industrie, vrei comert, trebuie autostrazi, nu cu 2 benzi, obligatoriu cu 3 , banda 1 fiind dedicata truck-urilor.
  Renuntarea la statul social de tip scandinav ptr ca nu avem nivelul ala de dezvoltare,
  trecerea la stat capitalist de tip canadian si/sau american, recalcularea impozitului pe propietate si poate dublarea lui cel putin, scutiri de taxe ptr cei care investesc real, scutiri de taxe pe propietate ptr cei care construiesc fabrici si asigura locuri de munca ,
  trimiterea in judecata rapiod a lui , Vintu, Nastase, Iliescu, Voiculescu, etc si condamnati la 10 ani obligatoriu ptr subminarea statului….introducerea sistemului de taxe personale pe formular tip ptr fiecare cetatean care locuieste in tara si ptr cei care locuiesc peste granita, impozarea tuturor manelidstilor si celor care lucreaza cu bani pesin , la 35% din cistig automat (sunt metode de depistare simple dc. se vrea)
  Deci exista posibilitati reale de a ajuta statul…..dece nu se fac /
  Katrinel amice , mai usor cu presupusul ca nu toata lumea ia pastile ca tine, ca sa scuipe pe aici….

 4. haaaaaaaaa-deci n-am luat cartonas rosuuuuuuuuuuuu-MA BUCUR………….
  SCUZE,ATUNCI E VINA MEA,DECI MACAR UN CARTONAS PORTOCALIU TOT AS MERITA…………

 5. Vă rog, îmi spune şi mie cineva – cred că Bibliotecaru ştie – cine este noul prezentator de la Realitatea TV?… 😆 L-am văzut de mai multe ori, în ultimul timp, la Fabrica.
  Îmi place. Este deosebit de ceilalţi de la Realitatea şi deloc isteric ceea ce e bine pentru telespectatori, în primul rând… 😳

 6. Amice buddy, ceea ce zici tu acum, eu o spun de cativa ani…..Probabil locuiesti in zona Hamilton, iar daca japonejii sau Ford ocolesc regiunea voastra nu este din cauza infrastructurilor ci a sindicatelor……

 7. @buddywonca
  Ideea aia stupida cu aplicarea unui model economic strain a emis-o iliescu prin 1990 declarandu-se partizan al modelului suedez. Intai ca, asa cum spuneai, Romania era departe de a avea economia Suediei… “Uita” sa spuna si peripetiile de aproape un secol prin care a trecut acest sistem. Selma Lagerlof, laureata a Premiului Nobel a platit un impozit de 120%, iar politica sociala a suedezilor a incurajat somajul. Imi povestea un oficial suedez ce mari probleme au in tara deoarece “ajutorul de somaj este atat de mare incat oamenii nu vor sa mai munceasca pt. un castig ceva mai mare decat acel ajutor”. Cu toate astea, Suedia are o economie sanatoasa, ceea ce nu e cazul Romaniei unde s-a incurajat constant consumul, productia fiind lasata 20 de ani pe locul trei. Mai rau e ca inca nu se poate face nimic pt. a salta Romania, pt. a incepe o schimbare de mentalitate, dar si de abordare a muncii. Comunistii au incurajat “statul” nu statul roman, deci statul pe bani publici. Nu mai merge pt. ca economia nu mai permite; economia si partenerii externi. Acum FMI, BM si CE strang surubul vazand ca din interior nimeni nu vrea sa inceapa o restructurare. Asadar, vran-nevrand restructurarea a inceput. Cam timid deocamdata, dar a inceput. O sa putem vorbi despre restructurarea sistemului bugetar cand 1. concedierile vor ajunge la nivelul necesar pt. ca sistemul sa functioneze (probabil 2-300.000), 2. salariile in sectorul privat vor fi mai mari decat cele bugetare, incurajandu-se astfel “privatul”; bugetarii ar trebui sa aiba statutul pe care il au si in alte tari europene, 3. productia va incepe sa cresca, ramanand la acelasi nivel consumul (procentual).

 8. Trebuie sa spun Cpreda este un nerusinat si i-am si transmis asta:

  ion adrian { 06.30.10 at 4:06 PM } Cenzurezi, cenzurezi fara rusine.

  Your comment is awaiting moderation.

 9. Nicolae,
  multumesc ptr informatie era foarte necesara si urma s-o caut si eu . asta de fapt confirma ce am spus ca ce s-a intamplat la Camera a fost doar teatru ieftin ca nu cred ca majoritatea deputatilor PDlisti sunr din alt aluat decat senatorii.
  De fapt nu-l avem decat pe Basescu care azi a fost tradat in mod integral chiar de ai lui. Iar nerusinatul de Cpreda mi-a cemzurat postarea mea la care te referi tu mai sus.
  De altfel CPreda l-a tradat public pe basescu ieri la emisiunea cu EVZ de la B1 ora 15,00 asa ca nu ma surprinde si ma surprinde ca nu a cenzurat replica mea la porcaria facuta de el la B1 :

  ion adrian { 06.28.10 at 4:02 PM } Dle Preda,
  Nu mai cred ca sunteti doar necopt la minte, ci si ca nu sunteti cu nimic mai bun decat acel judecator tradator de la CCR. Plecati mai repede la PNL sau cu Nastase ca acolo va este locul.

 10. Amice Katrina,
  Locuiesc in zona Essex, viz-a-viz de detroit, si aici sunt comp ale celor 3, dar infrastructura ptr trecerea in USA lasa de dorit cu ore de asteptare la pod peste detroit river.
  este adevarat ca si unuonul are vina lui… dar sa nu uitam ca corporate America a creat acest union cu 75 de ani in urma… ptr a fura mai usor , a lasat si pe altii sa fure treptat….
  acum s-a ajuns la globalization… deci s-a cam terminat cu furtul…corparate america ramine dar mai saraca , iar unionul dispare in 10 ani…..
  Toate companiile auto mari se inmultesc in Alabama….la salarii de 10-15 pe linie cu beneficii minime, dar normale si 20-30 la ingineri la contreac, deci pe termen scurt sau mediu….
  Nu uita ce a zis Tiriac… infrastructura cu orice risc…. mare adevar pe care eu l-am sustinut atunci dar am fost luat in deridere pe bloguri , mai mult blogerii nici nu prea intelegeau multe… ca si acum….
  Ford nu poate construi 250,000 masini pe an dc nu le trans[porta rapid spre destinatie…
  orice zi pierduta intr-un parking haul inseamna productie neterminata si dobinzi la imprumuturi…. nu asa se face business…
  Masinile trebuie sa ajunga in no time la dealeri….
  guvernantii se macereaza intre ei ptr nimicuri si orgolii de gen ponta si crin….
  si nici macar nu au habar de ce vor si de ce ar fi in stare….
  Si E. U. zice ca sa reformeze ea si politicienii Romania, ce au realizat ce autoritate morala au ? intreab-o ?
  Sa-ti spun o poveste scurta , am vrut sa ajut o comuna din ro si le-am propus o legatura cu un township din Canada, canadienii m-au si contactat prin asistentul primarului si mi-au propus o intilnire cit de repede cu primarul… romanii au zis din capul locului ca nu le trebuie de astea ca sunt ocupati cu agricultura (auzi, primaria asa a zis ca era vara…
  mai mult discret primarul s-a interesat dc este rost de o vizita in Canada pe banii partenerilor si dc ar putea sa ia comisioane la business)
  Am invitat aici pe banii mei un presedinte de consiliu judetea doar ca sa vada cum se construiesc casele si ansamblurile de locuinte si i-am propus sa incercam si noi in Ro in acel judet pe terenul meu, dar exact in sti;l canadian fara ingerinte ale comp de constructii din zona cu care am patit-o in trecut…. mi-a zis ca el e ocupat, are treaba la consiliu si are si business si dc. vrea sa vada cum se fac case se duce in Europa….deci nu-l costa nimic 2 saptamini doar sa vada si sa invete….roamnii din tara stiu tot…
  discret i-am propus lui E.U. sa ma contacteze si discutam de proiecte de dezvoltare regionala si proiecte turistice, incerc unul ca in Canada, undeva pe Dunare, dar am nevoie de sustinere guvernamentala la nivel local, eu am propus , eu am ramas cu propunerea….nici macar nu a incercat sa afle ce si cum… deh se ocupa de reformarea Romaniei…ministrul dezvoltarii regionale si turismului….e prea mic ministerukl ptr acest ministru…..

 11. @Dragos ..Gross(de obraz)
  Lecturand de dimineata ultimele postari de pe blog, ce crezi ca-mi vazura ochii si-mi izbi inteligenta ? Un raspuns jignitor dat catre Katrina, continand expresii déjà arhicunoscute, adica o stereotipie ce-mi fusese servita si mie de catre acelasi scutier portocaliu, aspect ce demonstreaza fara putinta de tagada ca un singur neuron nu poate mai mult in viata :
  ” Dragos Gros,
  29.06.2010 orele 22:37
  Katrina,
  Ca de obicei argumentele tale sunt ca si nivelul tau de intelegere: zero. Du-te alaturi de analistul Ionhut si “Somn usor” in continuare… Pe viitor si postarile tale le voi citi la fel ca si pe ale “talibanilor” Ionhut si Cenusareasa. …….”

  Si, ca sa dovedesc ceea ce spun, stiind ca pana la ora actuala tot ceea ce ai afirmat sau contrazis tu nu s-a bazat pe absolut nimic decat eventual niste mahalagisme, iti voi da cateva exemple cu citate din chinuita ta „meditare”sub obroc portocaliu:
  ” Dragos Gros says :
  26.06.2010 orele 11:49
  Ionhut,
  Iar ai recidivat ! Ai nota scazuta la purtare si un 3(trei) la “citire……Si acum, stai jos, ca te-ai depasit pe tine insuti la capitolul vorbit prostii. Si nu te mai baga in seama daca nimeni nu ti se adreseaza ca ramai iar repetent.
  26.06.2010 orele 12:44
  Ionhut,
  ….. Uita-te mai bine ca nu intelegi lumea inconjuratoare, iar asta se “studiaza” la materia de cl.I-a numita “descriere dupa natura”. …..
  26.06.2010 orele 13:17
  Ionhut,
  Stai jos ! Tu nu esti in stare sa citesti cartea de “Citire”, dar ai pareri despre Constitutie, politica etc. De-aia a ajuns asa Romania, pt. ca isi dau cu parerea….
  27.06.2010 orele 11:08
  Ionhut,
  Nici nu ma asteptam la alta concluzie de la tine ! Este la fel de bizara ca tot ceea ce postezi, si anume… alaturea cu drumul. …..Dar inca nu e suficient ca sa te poti considera alfabetizat. Mai insista… Dar nu pierde timpul; capacitatea ta de absorbtie este in continuare extrem de redusa. …………….apoi du-te la culcare. Somn usor, Ionhut! Dormi ca si pana acum, pe tine.” s.a.m.d.

  Toate aceste fragmente de postari demonstreaza, daca mai era nevoie, ca tu nu esti aici ca sa faci schimburi de idei, sa comentezi civilizat, sa aduci argumente viabile,sa contribui eventual la gasirea unor solutii noi, etc, ci doar ca sa „cotrezi” pe toti cei care nu-ti impartasesc stereotipiile infantile, toate izvorate din „glumele nesarate” ale uni marinar ratacit pe uscat din eroare, deoarece si-a maritat singur flota.Aspectele enumerate mai demonstreaza si faptul ca ideile pe care ti le produce acel neuron, sunt extrem de putine si extrem de fixe, total ilogice deoarece contrazic realitatea evidenta si de aceea dai mereu impresia unui patefon stricat ori, daca vrei, tonomat prezidential. Culmea neobrazarii este insa aceea ca taman tu, cel care ai pierdut in mod interesat simtul realitatii si ai orbul gainii, tu care ti-ai vandut constiinta si propria personalitate doar ca sa tii partea unor demolatori de tara care au paraduit si paraduiesc Romania in continuare chiar daca-i criza, ne acuzi vehement pe noi de toate aceste tare…Nu te intreb de jena deoarece la portocalii acest cuvand a fost declarat caduc.
  „Bai” acesta, acum o sa-ti spun parea clara a subsemnatului :
  Tu nu te-ai oferit din senin si dezinteresat sa pupi dosuri diplomatice, ci ai ajuns sa procedezi in acest mod fortat de faptul ca erai cautat de politia din timpul guvernarii liberale, ai fost obligat sa speli putina in Tunisia si nutresti speranta ca astialalti te vor ierta..Tot ce-i posibil „ba”, din moment ce si Nicolaie Popa –ala cu Gelsorul, traieste bine merci prin Indonezia si Mihai Nicolaiciuc- ala cu hotiile de la CFR, se lafaie prin America, etc, etc., si nimeni din guvernarea PDL nu pare sa le duca lipsa si sa-i aduca in fata justitiei… Si acum cateva cuvinte despre stiinta ta de carte, ca tot te-ai dat mereu rotund si initial am crezut ca stau de vorba cu Alex. Garur in persoana.Am spicuit in graba cateva erori gramaticale care demonstreaza clar ca sunt facute nu „la repezeala” ci din ignoranta ba.Binocleaza-te nitel:
  2706.2010 orele 15:37
  … ei nu sunt de acord CU CHIAR propunerea lor, ce alta “solutie” mai vin? ……

  Corect trebuia putin invers , adica „chiar cu”; iar partea a doua, incearca si tradu-o tu.
  27.06.2010 orele 16:34
  Scuze, Cenusareaso… Am CONFUNDAT propunerile pnl cu cele ale psd…”

  Aici cine-i aerianul ? Imi inchipui ca dupa ce-ai scris pagini intregi de baliverne, ametit fiind, ai incurcat borcanele…
  27.06.2010 orele 16:38
  Silverstar,
  …..In logica asta, orice lege, hotarare etc. ar trebui sa fie decisa de… CC. Nu cred ca asta e rostul acestei Curti care oricum …

  Cred ca ai lipsit la lectia cu acordul…dat fiind faptul ca „este dou” , adica si lege si hotarare, era musai sa acordezi cu pluralul, adica „decise”.
  27.06.2010 orele 08:01
  Ionhut,
  ….”ai facut dovada o data in plus ca esti pafarist in toate”

  Intrucat DEX-ul n-a pomenit de cuvantul PAFARIST, imi dau seama ca l-ai cules personal de pe la triburile de beduini care obosesc prin deserturile africane.
  27.06.2010 orele 11.08
  ……….Somn usor, Ionhut! Dormi ca si pana acum, pe tine.”

  Expresia „a dormi pe tine” este incorecta gramatical si circula doar prin randul chiulangiilor de dupa 89, care mergeau la scoala doar pentru putea fuma in closet.
  Oricum mai sunt destule, dar ajunge, ca m-am plictisit deja…iar preparatorii se platesc.
  In final, Bai neuron singuratic si instrainat, trage tu concluzia cine trebuie sa mearga la scoala elementara ca sa si-o desavarseasca …si , ma scuzi ca m-am intins atat de mult, dar cei saraci cu duhul pricep greu si-ti trebuie multa rabdare cu dansii..Sa fii iubit de portocalii, ca si-asa esti napastuit de soarta !

 12. Ministerul Sanatii intentioneaza sa umble la normativele de personal, astfel incat sa se creeze posibilitatea maririi de pana la trei ori a numarului de medici si cadre medii sanitare. In principiu, initiativa este laudabila. Ca o simpla curiozitate, cu ce ar urma sa-i plateasca ? Intrebarea mea porneste de la realitatea ca spitalele au la ora actuala atatea datorii incat nu mai pot sa asigure nici minimul necesar de medicatie. Este si motivul pentru care administratiile locale nu se inghesuie sa preia unitatile sanitare.

 13. Hai să NE râdem şi să bârfim guvernu’… 😆

  – Se poate pune bază pe Guvernul Boc?
  – Se poate, dar vă recomandăm acidul.

 14. Pe Antena 3 scrie, desigur tendenţios: PRĂPĂD: cine este vinovat?
  Băsescu-i vinovat!
  Nici nu-i nevoie să gândească cineva… Răspunsul vine automat… 😳

 15. Pe Realitatea TV se discută cam la fel… 😳
  Şi Adrian Năstase şi Mona Pivniceru au fost invitaţi să discute despre sărăcia românilor…
  Revoltător! Uite cine tre’ să vorbească despre sărăcie şi să plângă de mila românilor…

 16. dragos gros … asa? .. .laureata a platit impozit 120% … p’asta, sigur, o stii de la cainele tau … 🙂

 17. Off-topic:
  Mai am o mica nelamurire si cu asta…promit ca pe aceasta postare nu mai deranjez: daca sunt anuntate viiturile anticipat, de ce prefecturile nu au luat masuri de evacuare?
  este rea vointa? Este indolenta? Este o forma moderna de tip romanesc de protest biugetar? Cred ca doar in tari bananiere mor oameni in inundatii pentru ca…”la noi nu se poate intampla” (?) …Dupa atatia ani de inundatii post-decembriste, inca nu stim sa facem evacuari anticipate…nu avem creierele in cutia craniana ? – le tinem…rezerva…la saltea probabil.
  Cred ca Dna.Sulfina Barbu, daca era lasata sa invete din gresala inundatiei care i-a “traversat mandatul” s-ar fi descurcat mult mai bine in noua conjunctura in care Natura ne va obliga sa traim pe viitor, dupa cum se pare.

 18. Buna ziua!
  E greu sa restructurezi Romania acum pt ca e stransa din toate partile: economic. politic,(inundatii, politicieni, etc) etc. si anume NIMENI nu ne vrea binele ci slugi la altii ca suntem buni.
  Scaderea salariului bugetarilor nu inseamna ca vor ramane cei buni care muncesc ei vor pleca poate chiar si din tara pt ca sunt constienti ca se pot afirma mult mai bine acolo, acum se va incuraja spaga care putea fi combatuta altfel lasand salariile neatinse dar testati pt spaga si dati afara cu dosare penale, de ce abia acum se controleaza pensiile sociale, de handicap, ajutoarele sociale au fost date in trecut pt a incuraja lenea si votul pe timpuri, cand au fost inundatii in trecut erau obligati sa iasa sa ajute la constructia de diguri, nu s-au creat sisteme de irigatii prin canale cum era cel inceput canalul Dunare- Marea Neagra care acum putea prelua din debitul Dunarii si mergea bine si agricultura mai ales Baraganul care inainte alimenta 1/2 de Europa.
  Romanul (taranul)a pierdut increderea ca nu este sprijinit cu nimic (printre care si eu) doar cu taxe si impozite mari (nu crede ca cine are un apartament cu 2 camere si isi face 0 casa de 200 mp2 nu inseamna ca este bogat ci face parte din clasa medie care la noi a disparut si care incearca cat de cat sa se refaca dar nu cred ca mai sunt sperante) nu s-a gandit ca pt combaterea evaziunii fiscale si incurajarea dezvoltarii agriculturii romanesti (ca sa nu mai importam turcisme si alte porcarii care ne trimite la medic sa ne jupoaie de bani ca acum sunt saraci cu scaderea salariilor) cu taxe cat mai mici si TVA mai mic, fara impozit forferar si altele care mai sunt despre asemenea masuri am putea vorbi cand agricultura ar merge struna s-au distrus fermele de animale ori s-au la straini fara sa le modernizeze doar sa faca bani si cand vad ca s-au daramat le abandoneaza. Prin distrugerea agriculturii si zootehniei a fortat oamenii sa vina la oras sa caute de munca in loc sa se dezvolte satele.
  Aceste inundatii se datoreaza unei infrastructuri dezastruoase adica s-au dat tot timpul autorizatii de constructii in zone cu pericol de inundatii fara sa se faca o strategii de prevenire, se datoreaza si faptului ca au fost defrisate padurile (nu am vazut nimic anchete pe aceasta tema si arestari) TOTI ROMANII TREBUIE SA DEPUNA O DECLARATIE DE VENIT daca nu pot demonstra averile confiscate si date statului si refacuta infrastructura tarii printre care cele mai urgente strazile si agricultura.
  Sistemul sanitar e jalnic ti-e scarba sa intri in spitale spaga e in floare mai ales acum putim care mai sunt daruiti acestei meserii altii nu sunt lasati si pleaca afara ca si asistentele medicale care se intorc si vor sa lucreze sunt “jupuiati” ca de au de unde ca au muncit afara.
  Tinerii (di toate domeniile) nu sunt incurajati cu nimic peste tot in functii bune si bine platite ce sa vezi oameni care mai au un pic si ies la pensie sau daca nu chiar la pensie si cu o gandire retro. Mi-as dori ca toti ministrii care au afaceri sa nu aiba ce cauta in Guvern doar sa sprijine.

 19. ***Alice of Vonderland – nu este rea voinţă din partea nimănui, mai ales că e vorba de vieţi omeneşti. S-a explicat mai devreme că nu se poate preciza de la o zi la alta cantităţile de apă care vor cădea… Cel mult cu două, trei ore înainte…
  A spus-o chiar un specialist de la ANM (meteo) nu un jurnalist nenorocit care se pricepe la toate dar în fond nu ştie nimic…

 20. Doamna Ministru,
  Explicati cum vedeti scandalul legat de legea ANI.
  Dati-mi un singur argument logic pentru care as vota cu PDL.
  Pentru mine e o adevarata oroare.Pacat de cei capabili,insa eu nu mai pun botul la partidul vostru.
  Cu respect,

 21. @ silver…
  s-a explicat ptr romani…de catre romani….
  pe aici in Canada cum se poate, 24 ore este un interval ingust dc. se urmareste si coroboreaza toate datele….
  problema este ca s-a lasat sa se construiasca aiurea, iar in situatii de-astea nu se evacueaza ptr ca n-au unde, adica nu au suficiente sali de sport la sate, asa ca lasa lumea sa moara….
  hai ca esti tare … nu se poate aprecia pe 24 de ore regimul pluviometric, ha, ha, ha…..
  uita-te pe CNN si iti spune cu 4 zile pe unde trece un taifun in urma simularilor de calculator si altele….
  Romanika…Tanganika si vajnicii pazitori ai propiilor interese…clasa politica care cica vrea sa reformeze tara….

 22. Nell,ce ai patit?Intorci spatele partidului?E grav,foarte grav,pdl pierde un membru foarte marcant,hahaha

 23. @silvestar:
  da da da…
  am observat ca la haz de necaz si la statistica (“in urma inundatiilor au decedat 78.96 oameni si au fost distruse 456 case plus 234 ha de teren arabil, 34ha de fanete si 0 paduri…” etc.) e multamultamulta pricepere…cred ca la specialisti statisticieni avem locul I pe mapamond, fara gluma!

 24. ***Alice of Vonderland – domnul de la meteo – l-am ascultat cu foarte multă atenţie – a spus că nici un meteorolog din lume nu poate spune cu o zi înainte ce precipitaţii vor cădea peste o zi sau mai multe ore. Meteorologul era în legătură telefonică la Tv-uri cu ministrul Blaga căruia i s-a raportat că nu toţi oamenii au putut fi evacuaţi din zonă.
  În sfârşit, eu nu iau nimănui apărarea că nu-s aici pentru asta. Dacă acest lucru l-ar fi spus vreo fufă care lucrează la tv nu m-aş fi deranjat să-l reproduc… Dar l-am auzit spus de un specialist…

 25. ***buddywonca – n-am făcut să redau decât exact ce am auzit dar văd că mi-am aprins eu paie-n cap… Dacă tu vrei să ştii de ce, pentru ce, cu ce etc n-ai decât să suni la ANM… Eu nu sunt de specialitate… 🙄

 26. @silverstar:
  Ei nu va intristati acu’ …asa sunt eu…fac glume proaste la care rad cu lacrimi doar eu…
  Uitati cum putem …plange din nou impreuna…(nu de alta dar profesorii din licee si scoli generale se plang de salarii mizere…ca si cum nu ar fi stiut grila de salarizare in domeniu din tzarishoara in momentul cand au intrat pe bancile facultatilor care i-au format ca si profesori) :
  http://www.libertatea.ro/stire/perle-de-la-bacalaureat-294166.html

 27. Urban: Toată clasa politică a îngropat legea ANI

  Senatorul PD-L Iulian Urban considera ca toata clasa politica, in frunte cu UDMR, “vioara intai”, a “ingropat” si “castrat” legea ANI pentru a-si putea apara averile ilicite, opinand ca aceasta coalizare a tuturor partidelor, inclusiv a PD-L, este “curvasarie curata”.

  Intr-un comentariu pe blog intitulat “Curvasarie curata! Manevra din spatele numirii la SRR vs. distrugerea legii ANI. De ce este de fapt pastrat UDMR la putere”, Urban sugereaza existenta unui asa-zis “troc” in urma caruia UDMR a obtinut sefia SRR pentru a accepta sa militeze deschis pentru lasarea fara atributiuni a Agentiei Nationale de Integritate, lucru pe care “unii din PD-L” nu il puteau face pe fata.

  “Marti 29 iunie am stat pana seara la opt in Parlament sa votam la SRR (eu nu nu am votat, ca sa ne intelegem) reprezentantul UDMR. Reteta clasica a fost ‘daca nu il votam pe ungur la SRR astia ne-au zis ca ies de la guvernare si ne lasa balta’…servita mereu credulilor si naivilor parlamentari PD-L. Ce daca UDMR se …

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/iulian-urban/stiri-iulian-urban/urban-toata-clasa-politica-a-ingropat-legea-ani-1026358

 28. @ silver
  ai facut o omisie pe care p corectez eu “specialist”
  mai bine ii platiti pe cei dela CNN sau the wheather channel si va zic ei cu 48 de ore inainte pe unde ce se intimpla… si probabil specialistul are vreo 1500 de euroi pe luna si ghiceste si el….
  aici se fac bani buni din meteo si toata agricultura e cu ochii pe ei ptr a sti cind sa ude, sa arunce chemicale, etc…numai in Ro nu se poate prezice cu 24 ore inainte cit ploua, unde ploua, etc, republica bananiera cu politicieni care cica vor sa reformeze tara dar nu stiu cui sa ceara un sfat si dc asa zisul specialiswt spune ceva i;l cred…. deh doar plimbati pe afara la cumparaturi si altele ca bani s-au gasit ptr ei , dar sa invete ceva utiol, IOC….
  cu astia vrem sa reformam tara….?!

 29. ***buddywonca – fie cum spui tu numai lasă-mă şi nu-mi cere mie să plătesc – cu ce? – nişte servicii care…

  Dumnezeule! Aşa de tare plouă la noi şi pe mine mă doare aşa de tare picioru’… 😳
  Mă laşi sau încep să-njur guvernu”? Eu ar fi trebuit să merg în staţiune să-mi repar picioru’… Nu să stau pe internet în nopţile când nu pot dormi de durere…

  ***Noapte bună, stimaţi colegi! 😆

  ***Mădă Mădă – o noapte liniştită cu vise luminoase… 😆

  Administrator:
  Noapte buna Silver!

 30. *** Alice of Vonderland – nu-ţi fă probleme. Mie supărarea-mi trece repede… Nu-mi trece picioru… Ăsta-i baiul…
  Să ai o noapte liniştită! 😆
  Pe mâine!

 31. Alice
  Nu m-am putut abtine sa nu pun aici perlele cele mai perle…E incredibil ca dupa 12 ani de scoala sa iasa asa ceva… :

  Zaharia Stancu a scris un roman desculţ. A fost şi şef de birou la scriitori.

  Răscoala începu spre seara şi ţăranii îşi aprinseră lanternele ca să vadă drumul spre ciocoi.

  Cu cît ne apropiem de izbucnirea rascoalei, cu atît taranii stau mai mult în cîrciuma, ca sa faca în ciuda boierului.

  Si cînd Petre Petre o văzu pe Nadina dezbrăcată îl gîdila în talpi.

  Romanul “Rascoala” este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca începe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.

  înd eroul muri împuscat de nemti pe cîmp, simti miros de mărar şi de pătrunjel.

  Nichita Stănescu este un poet care se mira de orice. El se mira şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri.

  Şcoala Ardeleană nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.

  Pentru că suntem oameni, nu poţi să ceri cainelui din scara blocului să sufere pentru decepţiile tale.

 32. Buddywonca
  Din pacate s-a erodat mult dorinta celor care ar fi vrut sa reformeze Romania…Si multi au ales sa renunte,sa plece sau daca au ramas,s-au autoeducat sa priveasca in alta parte.Candva le spuneam acelor oameni ca sunt cinici sau nepasatori,acum as inclina sa le spun intelepti cu ei insisi.Incep sa cred ca poporul asta a fost dovedit(la figurat)…e prea uzat sa mai aiba puterea sa se reformeze…

 33. Dna Ministru,
  Va rog sa ii spuneti Dlui.Min.V.Blaga sa-si penalizeze bugetarul care i-a pregatit situatia pe care Dansul a adus-o la cunostinta opiniei publice in seara asta intrucat l-a facut de rasul celor care inca mai stiu din anii scolii ca…luna noiembrie are 30 de zile, nu 31.
  Un mic detaliu, ca atatea altele care nu mai stim sa le vedem, sa le auzim.(nu e mare problema…poate , in curand, luna noiembrie va avea si 31 de zile si februarie 32 de zile s.a.m.d.)

 34. @ N.G.
  Nu e deloc prea uzat, dovada ca cine pleaca peste este capabil sa se adapteze si sa munceasca si sa traiasca normal in societatea altora….nu e usor dar uite ca se poate….
  Numai la noi nu, caci cine conduce lasa de dorit si inloc sa incerce sa rezolve problemele stricte de zi cu zi, are vise mari de reformare…
  Eu sunt convins inca odata ca o echipa din Us-Canada paote aduce incet dar sigur tara pe un fagas normal fara reformare a romaniei, dar cu reformare a politicienilor….
  Mai bine zis dc s-ar intimpla asa ceva le-as da puteri absolute si sa vezi ca 95% din politicienii actuali sunt pasibili de inchispoare si confiscarea averii, fara discutie…
  Pe aici nu se intilneste asa ceva, milioane de euro facuti intr-o tara saraca in numai 15-20 de ani si fara niciun rezultat palpabil…unde e infrastructura promisa, unde e madernizarea societatii promisa, unde e eradicarea spgii promisa, unde e o viata mai normala promisa….unde sunt dezvoltarile la sate promise, in schimb vad numai plimbari de politicieni pe la tot felul de congresepe afara si alte aventuri de unde vin cum au plecat, adica buimaci si buimaciti….
  si culmea lor le merge mai bine si omului de rind mai rau….
  TREZESTE-TE ROMANE….si nu mai crede in PDL si BASE, au avut timp si nu au facut nimic, s-au nascut in minciuna si in minciuna continua….cit vreti sa le mai dati, nu sunt in stare de nimic….
  lafel ca si chucky si ponta… ZERO BARATI cu pretentii…..all of ’em.

 35. Buddy…
  o.k…si traiasca Vadim,Diaconescu si nationalizarea…
  Ai tu dreptatea ta,dar din punctul meu de vedere Romania trebuie sa stea pe picioarele ei cu oamenii sai pentru a avea viitor altfel trebuie sa mutam Canada aici definitiv sau orice alt doritor dinafara…

 36. @ N.G.
  Nu se poate ca nu stie, nu trebuie mutat nimic, doar vreo 5 ani de guvern dur format din oameni care stiu de preferinta USA-CAnada, atit….numai asa vor invata cei din tara ce si cum….ti-am demostrat mai demult ca recomandarea mea tu ai inteles-o ca o jignire….
  nu trebuie decit bunavointa ….
  nu ajung 20 de ani….
  vrei sa-ti dau alte exemple de la PDl si prostia de care dau dovada… imi e f usor, am perspectiva ca vad ce-i aici si inteleg…..
  vezi treaba cu vremea…..vezi case la sate ptr specialisti, vezi blocuri ANL pe de-a moaca, adica pe nimic…. etc, etc, vezi nu stiu citi km de autostrada….vezi, vezi, vezi….

 37. @ silverstar
  Sarut mana.
  Din ce vad pe internet, dimineata aceasta se anunta frumoasa la Bacau, asa ca sper sa nu va mai supere piciorul.
  Referitor la preluarea de catre dumneavoastra a spuselor domnului senator Iulian Urban, ea este laudabila dar, dupa parerea mea, nu merita efortul. Parerea mea este ca nu poti sa critici faptul ca, colegii tai senatori au votat o lege cu al carui continut tu nu esti de acord, in conditiile in care tu nu ti-ai exprimat prin vot parerea contrara ( “Votul meu de abtinere este justificat de faptul ca sper ca pe golurile lasate de senatori, Guvernul sa vina urgent cu o OUG prin care sa reintroduca in legea ANI tot ce au scos senatorii care au votat azi chipurile pentru admiterea cererii de reexaminare, cand ei de fapt au golit de continut atat cererea presedintelui Basescu cat si legea ANI “).
  Fara referire la cazul in speta, poate le spune cineva si tinerilor nostri politicieni ca in egala masura, oamenii nu mai agreaza nici politicienii care sar calul, dar nici pe cei cu dosul in doua luntre. Este o parere personala, admit si imi cer scuze pentru posibilitatea ca gresesc dar, stiti ceva: am inceput sa ma cam satur de vorbe fara acoperire.
  Sa aveti si dumneavoastra si toti ceilalti o zi cat mai buna.

 38. Bancul zilei 😆

  Staţi cu ochii pe OTV!… 🙄
  În scurt timp, preşedintele Dan Diaconescu îşi prezintă guvernul…

 39. Citatul zilei 🙄

  Andre Gide spunea: “Cel mai bun mijloc de a învăţa să te cunoşti e să încerci a-i înţelege pe ceilalţi.”

 40. azi, e o zi mare … o zi pe care’o astept de vreo 20 de ani …. profesorilor li s’a micsorat salariul cu 25% … de azi incep o noua “asteptare” … astept ziua in care li se va mai lua 50% din ce le’a mai ramas …. 🙂

 41. Un zâmbet la cafea 😆

  O leoaică îi spune prietenului ei din copilărie:
  – Când mă voi mărita eu, să ştii, mulţi bărbaţi vor suferi.
  – Păi cu câţi vrei să te măriţi?

 42. ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆

  E soare – nu l-am văzut de multe zile – şi cald. Nu ştiu cum va fi mai târziu dar mă anunţă barometrul personal înainte de meteorologi…
  Apropo de spusele domnului senator Iulian Urban. Am postat adresa pentru ion adrian pentru că el văd că se frăsuie cu ANI… Încă n-a învăţat că politicienii o grijă au: să fure şi să stocheze precum cârtiţele fără să-i deranjeze nimeni…
  Ferească Dumnezeu în ce ţară trăim… 🙄

 43. În cea mai mare parte profesorii sunt buni, conştiincioşi şi-şi fac datoria dar dacă materialul e de proastă calitate, dumnealor nu pot face sită de mătase din coadă de câine…
  Ce i-am zis-o!… 😳

 44. Nicolae Iorga spunea: “Nemtii sunt niste oameni nu prea isteti, dar foarte muncitori si foarte disciplinati, din care cauza mecanismul social functioneaza ca un ceas. Romanii sunt foarte inteligenti, inventivi, dar fiecare se crede buricul pamantului si de-aia sunt ca o turma.”
  Si acum, “telectualii” de pe-aici (se stiu ei) au voie sa spuna ca ei nu sunt turma; nici cireada? Sa aveti o zi faina toti…

 45. Dragos,
  Ce n-a spus Iorga este ca istetimea nu este egala cu Inteligenta si cand este mai aproape de smecherie, adica atunci cand se combina cu amoralitatea si invidia si mai grav, cu ticalosia , avem o oglinda mai corect pusa in fata multor romani

 46. Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara dezamagit de modul in care Senatul a modificat Legea Agentiei Nationale de Integritate, limitand puterile ANI mai mult decat cerea Curtea Constitutionala, si afirma ca senatorul UDMR Gyorgy Frunda nu a reusit sa-l convinga ca presedintele Traian Basescu s-a inselat cand a cerut reexaminarea legii.

  “Legea, in forma sa actuala, limiteaza puterile ANI mai mult decat solicita decizia Curtii Constitutionale. Pozitia presedintelui Basescu vizavi de legea ANI mi s-a parut corecta”, afirma ambasadorul, intr-o declaratie de presa.

  Mark Gitenstein precizeaza ca senatorul Frunda i-a solicitat o intalnire pentru a-i explica de ce “presedintele se insala”: “Nu a reusit sa ma convinga pe mine, insa i-a convins pe cei mai multi dintre senatori”, comenteaza oficialul american.

 47. Silver sunt gelos pe tzancul ala de Urban(e baiat bun, e de-al nostru) care acum are dreptate dar mai bate uneori si campii fiind destul de necopt dar este mult preferabil ticalosilor la care acum se refera, e bine ca il citezi, dar nu bagi in seama ce creste langa tine :), si atunci fac si eu trimitere la cele de ieri unele chiar si bolduite care inafara de reactia lui Nicolae au lasat lumea indiferenta:

  ion adrian says:
  30.06.2010 at 09:39
  Azi la Senat, banditii pusii de noi in pozitii de unde jefuiesc tara, vor consfinti legalitatea jafului pe care de 20 de ani il practica sub ochii nostrii bovini., distrugand in mod final ANI si ce a incercat Basescu si Monica Macovei sa faca.

  a se vedea si raspunsul dat lui Nicolae(14:42), mai sus la 16:13

 48. de douazeci de ain fac pentru copiii mei ce ar fi trebuit sa faca scoala … “ii invat” stiinta de carte … mai am un an … si definitivez cele patru site perfecte din coada de caine … 🙂

 49. ***ion adrian – Bună dimineaţa! 😆

  Nu te contrazic. O fi bun chiar foarte bun domnul senator Iulian Urban dar… De ce e/a fost singur, singurul care a avut o atitudine apreciată de unii din afară?
  De ce nu i s-a alăturat de ex, C Boureanu, C Preda, E Udrea, R Turcan şi alţii… Că mai sunt PDL-işti ineri care ar fi putut să ia atitudine… 🙄

 50. Ce să înveţe copiii de la părinţi needucaţi şi necivilizaţi? 😳

 51. Aia de care spui nu sunt senatori si la Camera s-a votat cum trebuie, dar eu daca ai mai urmarit ce scriu, am spus ca nu ma impresioneaza asta si ca la Senat se va vedea adevarul, ca urma scapa turma , si deci la CDept. pdlistii si-au permis sa-l sprijine de forma pe Basescu(desi la camera recunosc ca sunt mai multi precum Urban)cred ca la Senat legea va fi din nou masacrata cea ce s-a intamplat cu sprijinul plenar al pdl, asa ca sa dea un semnal pe fata dlui Basescu.
  Este groaznic, dar asta este.

 52. PS Ce se mai poate face/
  O initiativa legislativa ptr o lege in completare si nu de modificare(ca riscam s-o terminam de tot pe ANI).
  Asa ceva nu poate face ANI ci mai degraba guvernul recte ministerul de justitie ca reactie la raportul de tara pe justitie care va fi un dezastru.
  Dar si noi cetatenii cu un numar de semnaturi putem forta o initiativa legislativa si cred ca dna Macovei ar ajuta in compunerea unei asemenea legi un ONG sau un partid care si-ar asuma sarcina sa adune cele 100000 de semnaturi necesare.

  Asta o spun ptr cei care nu au doar fascinatia vorbei ci poate ca apreciaza si faptuirea. 🙂

  Eu unul am aratat acesta disponibilitate propunand o varianta soft dar utila si constitutionala ptr legea lustratiei, publicata si aici, adica draga Silver, eu nu numai ca vorbesc dar si fac , insa pe aici nimeni nu ma sprijina.