Ce înseamnă anunţul Standard & Poor’s privind rating-urile Franţei şi Germaniei

Agenţia americană Standard & Poor’s a anunţat ieri că principalele două forţe economice ale Europei, Germania şi Franţa, ar putea să-şi piardă în perioada următoare rating-ul AAA. Anunţul vine după lungi speculaţii care anunţă iminenţa căderii Zonei Euro şi o nouă recesiune globală pentru 2012. Bursele au reacţionat deja şi se află pe roşu, după câteva săptămâni de creştere, în care optimismul revenise.

Franţa şi Germania pot însă să prevină acest downgrade. Ceea ce, pe scurt, înseamnă că atât politicienii de la Berlin, cât şi cei de la Paris trebuie să vină cât mai curând cu măsuri economice concrete ca să prevină colapsul Zonei Euro. De notat că Standard & Poor’s sunt cei care au retrogradat deja Statele Unite, pentru prima dată în istoria sa. Deci, nu poate fi vorba de punerea în practică a vreunei teorii conspiraţioniste – problema economiei europene şi mondiale este reală şi trebuie tratată de o manieră curajoasă de către decidenţii politici.

Toate aceste mişcări politico-economice arată faptul că furtuna se apropie şi că nu mai poate fi evitată. Singurul lucru asupra căruia se mai poate lucra este forţa cu care va lovi. De aceea, măsurile pe care tandemul Merkel-Sarkozy le vor impune cel mai probabil vineri ar putea schimba cu totul faţa Uniunii Europene. Asta pentru că se vorbeşte deja de măsuri deopotrivă politice şi economice.

Politice, în perspectiva cerinţelor Angelei Merkel de a se merge către formula Statelor Unite ale Europei, cea în care se va reduce o parte din suveranitatea statelor UE. Lucru despre care a vorbit în mai multe rânduri şi Preşedintele Băsescu, dar la care, din păcate, mass media româneşti, dar mai ales clasa politică nu au prea percutat. Economice, în situaţia în care se va impune cel mai probabil o limitare prin constituţie a deficitelor bugetare la maximum 3% din PIB. Lucru care se regăseşte, de asemenea, în propunerea Preşedintelui de a se limita prin Constituţie deficitul bugetar.

Lejeritatea cu care subiectul crizei datoriilor suverane este tratat în România este îngrijorătoare. Ceea ce se întâmplă acum în Franţa şi Germania va afecta, fie pozitiv, fie negativ, şi evoluţia economiei şi societăţii româneşti în următorii ani. Chiar dacă nu suntem membri ai Zonei Euro, efectele unui diluviu cauzat de criza datoriilor suverane ar putea fi foarte puternice. Şi asta oricât de bine pregătiţi am fi.

Apelul la prudenţă este semnalul public cel mai corect pe care Preşedintele şi Guvernul îl pot transmite în acest moment. În contextul în care, cel mai probabil, costurile cu finanţarea datoriilor publice ale ţărilor UE vor creşte, inclusiv al României, un deficit bugetar mare este cel mai greşit lucru care poate fi făcut în acest moment. Decizia Guvernului Boc de a merge pe un deficit de 1,9% plasează România în categoria ţărilor capabile să iasă din al doilea val al crizei întărite şi pregătite pentru o creştere economică sustenabilă în anii viitori. Faptul că nu mai suntem puşi în postura de a ne împrumuta pentru a plăti pensii şi salarii arată, totuşi, foarte clar progresele economiei naţionale.

Ceea ce susţine USL-ul în acest moment, reducerea contribuţiilor sociale sau a TVA-ului, reprezintă reţeta clară către un deficit bugetar care să treacă de 8%. Pentru România, în condiţiile în care şi aşa ne împrumutăm mai scump decât majoritatea ţărilor din Zona Euro, acest lucru ar putea însemna falimentul. Încă o dată se dovedeşte că opoziţia nu are soluţii economice, nu are expertiză şi nici măcar cadre de valoare care să promoveze posibilele alternative.

A merge în continuare pe cartea populismului reprezintă dovada cea mai clară a iresponsabilităţii USL. Faptul că Victor Ponta, propunerea lor de candidat pentru funcţia de Premier, este un admirator al lui Zapatero (care a lăsat Spania cu un şomaj de peste 21%) şi al lui Papandreou (care aproape a nenorocit întreaga Uniune Europeană) arată lipsa unei strategii economice conturate din partea opoziţiei.

I-am văzut în zilele acestea cum pun problema când vine vorba de votarea bugetului – totul este o chestiune de imagine şi/sau politică. Aceşti oameni nu doresc să fie constructivi, nu doresc un buget pe 2012 funcţional, se gândesc doar cum să pună beţe-n roate. În condiţiile în care vine valul doi al crizei, o asemenea atitudine politicianistă este cel puţin distructivă. Iată încă o ocazie în care se vede de ce USL nu trebuie să ajungă la putere.

 

345 thoughts on “Ce înseamnă anunţul Standard & Poor’s privind rating-urile Franţei şi Germaniei

 1. ***E Udrea scrie: Iată încă o ocazie în care se vede de ce USL nu trebuie să ajungă la putere. Aşa este, doamnă. Dar colegii Dvs de partid şi din guvern credeţi că fac ceea ce trebuie ca să acest blestem să nu se întâmple?

  Iată, astăzi se împlinesc doi ani de când Sfantul Nicolae a glumit puţin cu Geoană după care i-a arătat bile neagră spunând că nu se poate. Vom mai avea oare acelaşi noroc şi în 2012? Stabiliţi data alegerilor în preajma unei sărbători.

  • În romanul “Orgolii” de A Buzura, autorul scrie la un moment dat: Există posibilităţi care se poate şi posibilităţi care nu se poate…

   Ei, bine, în 2009, pe 6 decembrie, pentru români au au fost posibilităţi care se poate şi pentru Geoană posibilităţi care nu se poate…

 2. Cred ca formularea dnei Udrea “opoziţia nu are soluţii economice, nu are expertiză şi nici măcar cadre de valoare care să promoveze posibilele alternative” nu reflecta exact situatia. O contradovada ca expertiza exista, de fapt, la USL: dl Tanasescu, expert si vizionar. De explicat ar fi de ce a hotarat USL sa-l ignore, preferand un vosganian.
  Eu cred ca mai aproape de adevar este formularea ca USL isi foloseste expertiza interna pentru a gasi solutii care sa contracareze eforturile Guvernului si sa provoace falimentul tarii.

  • ***judex – Cred că în folosirea cuvântului expertiză, există o neînţelegere. Mă întreb dacă doamna n-a vrut cumva să spună <experienţă.
   Din DEX definiţia expertizei: Cercetare care se referă la diferite probleme sau situații. 2) Raportul unui expert asupra cercetărilor întri>eprinse.
   Poate ne lămureşte doamna ce e cu acest cuvânt…

  • ***judex scrie USL… isi foloseste expertiza interna pentru a gasi solutii care sa contracareze eforturile Guvernului si sa provoace falimentul tarii.

   Exact! Şi apoi, ca să-şi acopere greşelile ori neputinţa, să arate acuzator cu degetul spre PDL şi Băsescu. Dar eu sper să nu apuce s-o facă…

  • ***judex – in ceea ce-l priveşte pe domnul Tănăsescu, e pe la FMI, parcă – ţin minte că anul trecut, la un moment dat, intr-o discuţie, pe tv-uri, Ponta l-a acuzat public de ce ia apărarea preşedintelui/guvernului şi nu-l acuză pentru măsurile de austeritate, nepopulare, aşa cum ar trebui să o facă orice PSD-ist. Acest domn Tănăsescu a susţinut atunci că măsurile luate de guvern sunt corecte şi necesare în situaţia în care se afla ţara. Dar a vorbit ca expert FMI, consilier sau ce o fi…
   Nu mai ştiu dacă domnul Tănăsescu mai este sau nu în PSD.

 3. Buna seara! Am aterizat la Marsilia. Inainte de toate, La multi ani celor care isi serbeaza numele!
  Silverstar, nu facem tot ce am putea face, in mod evident.
  Judex, va dau dreptate, Tanasescu are cu adevarat expertiza, dar dupa cum s-a exprimat de atatea ori in mod public, sustine masurile Guvernului. 🙂

  • ***Bună seara, doamna Udrea – vă rog, citiţi comentariul meu de mai sus şi spuneţi la ce vă referiţi când folosiţi cuvântul expertiză?
   Mulţumesc!

  • Va urez o seara placuta si un sejur fructuos in Franta !
   …in ceea ce priveste relatia USL-Tanasescu, cred ca aici sta cheia intelegerii adevaratei politici pe care o face USL, mai mult decat in injuraturile si amenintarile pe care le adreseaza propagandistii de moda veche ai USL advesarilor politici. Daca tonul (“de abanos” zicea cineva) si continutul demn de stadion (de fapt, redus la un simplu “huo !”) au ca tinta radicalizarea populatiei, cred ca, in schimb, ignorarea de catre USL a propriilor experti este plina de semnificatii si constituie calcaiul de Achile al falangei.

  • O delegatie PDL condusa de presedintele partidului, premierul Emil Boc, va participa, miercuri si joi, la la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Marsilia, le eveniment fiind asteptat si presedintele Traian Basescu.

   “Congresul PPE, la care este asteptat si presedintele Traian Basescu, reuneste 16 sefi de stat si guvern din tari membre ale Uniunii Europene. Summit-ul din Franta incepe cu numai o zi inaintea Consiliului European din 8-9 decembrie, de la care se asteapta luarea unor decizii cheie pentru viitorul Uniunii Europene, pe fondul crizei datoriilor suverane”, se arata intr-un comunicat.

   In a doua zi a Congresului PPE de la Marsilia, premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu participa la o reuniune restransa a liderilor de centru-dreapta din UE, dedicata pregatirii “crucialului” Consiliu European de la sfarsitul acestei saptamani, potrivit PDL.

   Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor fi prezenti la Marsilia pentru aceasta reuniune.

   Din delegatia condusa de Boc mai fac parte Roberta Anastase, prim-vicepresedinte al PDL si presedintele Camerei Deputatilor, Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL si ministru al Afacerilor Externe, Elena Udrea, vicepresedinte al PDL si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Anca Boagiu, vicepresedinte al PDL si ministru al Transporturilor si Infrastructurii, Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PDL si ministru al Muncii, Familiei si Protectiei sociale, si Mihaela Popa, vicepresedinte al PDL.

   Congresul PPE, la care sunt asteptati 1.000 de delegati din 39 de state, urmeaza sa adopte o serie de rezolutii referitoare la prezentul si viitorul Europei in contextul crizei economice.

   “In proiectul de rezolutie ‘Europa spre progres’ (Moving Europe forward), PPE sustine implementarea unor reforme decisive pentru revenirea rapida la crestere economica sustenabila si intarirea disciplinei fiscale a uniunii monetare europene. PPE este cel mai mare si influent partid la nivel european si include 74 de formatiuni politice de centru-dreapta din 39 de state europene. Din PPE fac parte 16 sefi de stat si guverne din state membre ale Uniunii Europene, presedintii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European si 13 comisari ai executivului european”, precizeaza PDL.

 4. America atrage atentia asupra problemelor grave pe care le are UE ca urmare a globalizarii , a lipsei taxelor vamale . In America sunt mari demonstratii de protest in marile orase americane tocmai pentru stoparea valului de importuri care au asfixiat piata americana , importuri facute in baza comertului liber dupa anumite acorduri incheiate cu diverse state . America vrea sa spuna ca UE este o uniune de state inegal dezvoltate economic in care datorita lipsei barierelor vamale comertul se face unilateral dinspre occident catre tarile estice care nu au ce exporta in tari ca Franta sau Germania , tarile este europene avand o slaba competitivitate . Pe site-urile germane se dezbate de zor problema stoparii importurilor , nemtii afirmand ca si-au pierdut propria piata de desfacere in favoarea importurilor si vor sa se reintroduca taxele vamale . In Romania lanturile de hiper marketuri straine au acaparat piata si au pe rafturile lor produse de import in proportie de 70% fapt care scoate productia romaneasca de pe piata si scade contributia la PIB .

 5. Pe forumul Realitatea Tv la intrebarea “Sunteti de acord ca Adrian Nastase sa se autosuspende din PSD si sa iasa din politica?” postata pe un poll de pe forum , din 1361 de persoane care au votat 1248 de persoane sunt de acord si doresc ca Adrian Nastase sa se autosuspende din PSD .
  Adresa link-ului unde gasiti rezultatele Poll-ului

  http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=58690

 6. Noi ne uitam la nemti si la francezi.Ne uitam si la americani?Eu am vazut pensionari nemti urati cu draci la brat cu thailandeze.Aproape mi s-a facut rau.O tailandeza ii facea masaj.Avea si mancare.Ii cumparase iubitul ei,pensionarul din Germania.Probabil ca nu e un pensioar amarat ca pensionarii nostri.
  Noi vorbim de nemti.Ei au pensii chiar si de 2000 euro.Noi cat avem pensia?pana in 200 euro?Ei au salarii de 1600 euro.Noi avem 160 euro….ne comparam?Da,ca suntem in UE si avem litrul de benzina cam la fel,desi totul trebuia sa fie de 10 ori mai putin raportat la salariu.Si amenzile sunt prea mari.Nu v-a fosr rusine sa ii amendati pe cei ce nu isi pun cauciucuri de iarna cu 4000 lei?Ce salariu e in romania?Parlamentarii astia de 3 lei stiu?Si faceti ca romanul de rand sa plateasca doar incalzirea 300 lei din 650 lei?Pe ce planeta traiti voi?Ce ati facut voi pentru tara asta?Ce ati facut pentru romani?Ati tradat romania cu dmi?Ce ne pasa noua de evrei?Nu am votat fmi.Si mai vreti puterea?

  • Eu nu sunt om de afaceri şi nici nu mă pricep la bani, sufăr doar când nu-i am, dar imi permit să am nişte păreri chiar dacă aceste păreri se bazează doar pe intuiţie:

   Nu, eu nu cred că este o criză reală ci, mai curând, provocată/aranjată cu mâna de nişte interese care deocamdată mie nu-mi sunt foarte clare.
   Populatia obisnuita nu trebuie să treacă de nişte limite impuse, nu trebuie să descopere că se poate trăi şi decent, şi fără stres si cu liniste sufleteasca. Populatia trebuie sa aiba ocupatie – şi asa s-a inventat criza care sa-i ocupe gândurile…

   Este ciudat cum nişte organisme bancare internationale oferă bani cu imprumut, desigur, cu atâta largheţe ca, mai apoi, aceleaşi să strige că e criză.

   De ce aceste organisme sunt atât de darnice şi, la un moment dat, devin de speriat? De ce după imprumut se instaureaza criza?

   Apoi, din câte s-a văzut până acum, criza e pentru populaţia săracă, dependentă de bugetul de stat. Mulţi oameni de afaceri reusesc să-şi dubleze ori să-şi tripleze averile. Care-i misterul?

   Şi desigur, prin măsurile de austeritate luate de guverne, săracii devin mai săraci…

   Dacă ministrul muncii din Italia incepe să plângă de mila pensionarilor care primesc lunar 1100 de euro, ce ar trebui să facă ministrul muncii de la noi când există pensii mai mici de o sută de euro?

  • @Silverstar. Atentie la intuitie Silver. Poate sa iti joace feste. Mult mai sigur este instinctul, bineinteles in cazul animalelor de prada. Nu, in mod sigur criza este cat se poate de reala si la originea acesteia se pare ca ar sta increderea nemarginita in posibilitatea pietei de a regla economia nationala sau mondiala. Piata regleaza, dar in cadrul unor limite. Cand comportamentul iresponsabil al lumii financiare de la varf a scos economia din plaja de reglare, piata se gripeaza si nu mai regleaza nimic. A existat un “guru” al finantelor (exista si acum) – Alan Greenspan care in functia omologa celei a lui Mugur Isarescu, a refuzat cu obstinatie sa adopte reglementari motivand ca nu sunt necesare deoarece piata stie mai bine ce trebuie facut. Autoritatea acestui individ era atat de mare incat pana si mari oameni politici au dat inapoi in fata argumentelor sale. Alan Greenspan se afla la originea banilor virtuali. Adevarul ca secretul l-au descoperit bancherii englezi pe vremea crizei petrolului din 1973, dar aceia erau niste artizani. Sistemul a fost inteles de catre marea finanta americana care l-au perfectionat si s-a ajuns la “performanta” de astazi. ZeV a explicat extrem de concis mecanismul de inmultire a banilor. De fapt crearea banilor virtuali ar trebui asemuita cele de tiparire a banilor falsi care constituie infractiune si autorii ajung in puscarie. Prin faptul ca inmultirea in sistem canceros a banilor s-a facut “cu staif” tocmai de cei mai autorizati oameni ai finantelor a creat incredere si mai toata economia mondiala a marsat pe aceasta idee. Acesti bani virtuali de fapt reprezinta un mare gol financiar, cu deosebirea ca unii au avut capacitatea de a transforma banii virtuali in bani reali, dar acest mare gol s-a acumulat undeva precum celulele canceroase intr-un corp. Astfel s-a ajuns ca asa numita datorie suverana a statelor sa fie contaminata de acele celule canceroase. Nimeni nu stie cum trebuie procedat pentru iesirea din criza. Daca cineva ar putea sa determine cine trebuie sa piarda, atunci am putea spune ca ne aflam aproape de iesirea din criza. Va inselati atunci cand spuneti ca “multi oameni de afaceri reusesc sa isi dubleze sau sa-si tripleze averile” in vremuri de criza. Adevarul este ca numarul oamenilor de afaceri care isi vad afacerile si averile ruinate este cu mult mai mare decat al celor care se imbogatesc.

  • ***Turnul de observatie aici, în propoziţia din ghilimele, “multi oameni de afaceri reusesc sa isi dubleze sau sa-si tripleze averile” am lăsat loc şi pentru ceilalţi numiţi de tne.

   Am spus de la început că nu mă pricep la finanţe dar unele lucruri îmi sună tare ciudat şi mă uimeşte precizia cu care unii politicieni sau economişti – habar n-am! – ştiu cu o precizie uimitoare, ce se va întâmpla la anu’ sau peste trei ani…

   De ce n-au ştiut şi înainte de a se fi declanşat criza, de ce nu au avertizat sau… nu a existat interesul ca populaţia să ştie?

   Vezi tu, doamna Udrea spunea pe aici, dar nu numai dumneaei ci şi Zapa, ion adrian că guvernele populiste au distrus Grecia, Italia, Spania şi care-or mai fi fost adică, mai pe româneşte, pomenile practicate de aceste guverne.

   Sper ca la noi să nu se mai repete…

   Cu vreo doi, trei ani in urmă, preşedintele Băsescu spunea că numai proştii greşesc de două ori în acelaşi loc. Uite, de asta trebuie ca şi în 2012, trebuie ca PDL să ajungă la guvernare că USL ne aruncă-n deznădejde cu ce are-n cap şi vrea să pună-n practică…

  • …Titanicul….s-au salvat cei de la clasa a-ntâia, pentru că bărcile erau insuficente. A fost un caz fericit, pentru că au pierit doar 2/3.
   Numărul de bărci virtuale este, în prezent, cu mult mai mic.
   😉
   Probabil că se impune un fe de Patriot Act cu restrangerea temporara a anumitor drepturi, în simultaneitate cu un reset general. Din pacate, nestiind altceva, o vom lua de la inceput, pentru ca omul uita repede ce nu-i place. Iar omul este o ființă al naibii de diferită de restul animalelor. Este LACOMĂ. Asa a fost si dupa 1929-1933.

  • Turnule,
   Nu vrei sa dai si fisa de cadre a dlui Greenspan, adica pe cine cat si cu ce pret a servit dsa si daca pretul respectiv de fapt nu era platit decat direct de owneri si indirect de tzugulan. 🙂

 7. Turnule, la proliferarea ,,cancerului”, statele, controlate de grupuri de interese legate de marea finanță prin mii de fire nevăzute, au contribuit decisiv.
  A nu se uita că cel mai mare client/debitor al sistemului bancar privat este…statul. Si din acest motiv bancile sunt mai putin interesate să crediteze firme private, avand in vedere ca titul de stat a fost, pana acum, un plasament considerat infailibil.
  Iacătă că exemplul Greciei arată că și o țară poate intra în faliment.
  De aceea, repet, orientarea Presedintelui în sensul diminuării deficitului spre zero si chiar INVERSAREA lui, este singura viabilă pe termen scurt și mediu pentru o relativă stabilizare a situației macroeconomice. Pe cel lung, nimeni nu știe ce va fi, nici măcar cei mai iluștri economiști ai lumii, laureați de premii NOBEL.

  • Chiar la un deficit zero, abia se poate menține datoria RELATIV CONSTANTĂ, achitând doar dobânzi. De aceea este nevoie de EXCEDENT BUGETAR în perspectivă, pentru a achita datoriile si simultan, a continua masiv investițiile publice.
   De asemeni, trebuie găsite mecanisme de forțare a bancilor să se orienteze către sistemul privat, mai ales segmentul legat de locuri de muncă, creativitate și productivitate.
   Guvernul are o atrategie CoNaCo privind Competitivitatea pe următoarele decenii, dar este abia la începuturi. Din pacate, presa nu-si face timp pentru astfel de teme.
   😉

  • @ZeV.
   @Ion Adrian.
   Din “fisa de cadre” am retinut doar faptul ca de la o pasiune oarecum nevinovata – clarinetul si saxofonul, Alan Greenspan a trecut la o alta unde curand s-a acoperit de glorie – marea finanta. Gloria nu a tinut mult si curand s-a transformat in opusul ei. Chiar si astazi dupa ce a provocat atata nenorocire ridica din nou capul in postura de consultant financiar. Cine mama naibii s-o mai duce la el sa il invete ce sa faca cu banii? Pe cine a servit Greenspan? Cred ca pe multi, dar va sugerez sa consultati lista membrilor Grpului Bilderberg si veti vedea ca cele doua liste seamana izbitor de mult. Mai sunt si alte grupuri si grupulete care ar fi in stare sa ii inalte statuie chiar pe Wal Sstreet. Dintotdeauna, inca de pe vremea romanilor doar “tugulanul” a platit cu adevarat.
   @ZeV. Spui ca “Din pacate, presa nu-si face timp pentru astfel de teme”. Ai si nu ai dreptate. Presa este interesata doar de senzational. Chiar daca ar fi interesata si de tema adusa in discutie, va asigur ca aceea va fi doar presa de specialitate. Adevarul este ca trebuie schimbat ceva in modelul de dezvoltare. In conditiile in care degetele de la o mana iti sunt prea multe pentru a putea enumera statele care ar merge pe modelul expus de dumneata, este clar ca exista o mare nevoie de schimbare si nu se stie inca cine ar putea-o produce si care ar fi costurile acelei schimbari. De buna seama ca in capul listei vei pune China. Va asigur ca, in ciuda aparentelor, solutia chineza nu este cu adevarat o solutie pentru ca si ea a adoptat acel model perimat de dezvoltare. Deocamdata se afla “pe valuri” dar sa ne gandim ce se va intampla in cazul prelungirii crizei. Deja America a tiparit o cantitate imensa de dolari cu care vor inunda piata ceea ce poate sa ne induca deja ideea ca SUA s-au decis asupra pasilor viitori. Cineva spunea ca din actuala criza nu se va putea iesi decat printr-un nou razboi mondial. SUA risca si vrea ca omenirea sa iasa din criza cu ajutorul inflatiei. Cine vor fi marii perdanti? Omenirea de jos, dar ca state, in principal China care a acumulat o rezerva valutara imensa in dolari sau bonuri de tezaur americane si nu numai. In cazul prabusirii dolarului ce va face China cu acea suma imensa de dolari? Daca cu niste bancnote de dolari devalorizati, de bine de rau vei mai putea cumpara o paine, cu un teanc de bonuri de tezaur cu siguranta nu vei mai putea cumpara nici o paine. Ce va face China si suratele ei? Se vor prezenta la trezoreria americana si vor cere rascumpararea acelor bonuri de tezaur. In ce moneda? Nici Dumnezeu nu stie inca. Presupun ca va folosi ultimile resurse ramase pentru inarmare dupa care va urma o “tranta” mondiala. De buna seama ca se vor gasi minti luminate si in China care vor trebui sa admita ca asa ceva este inadmisibil. Si totusi ce se va intampla cu datoriile?

 8. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Nunta de argint, sotul isi duce sotia intr-un voiaj minunat in niste insule uitate de lume.
  – Vai dragule, ce romantic esti, acum ca avem 25 de ani de casatorie si m-ai adus aici, ce-ai sa faci cand vom avea 50?
  Sotul:
  – Am sa vin sa te iau!….

 9. Bulgarii au salariul minim 233 euro.Noi avem doar 160 euro,ultimii din europa.In urma cu doi-trei ani bulgarii erau sub noi din acest punct de vedere.Cand ne maresc si noua salariile politicienii astia ce au au cel putin 5000 lei pe luna,fara sa faca nimic?Mai stau si la hotel de 5 stele cu chirie.

 10. ATENŢIE!
  Spunea doamna Udrea s-o punem de o întâlnire după sărbători. Cine vrea să spună, că eu asta trebuie să “raportez”, că de restul se ocupă doamna.
  Hai, nu vă sfiiţi, nu vă codiţi…

  • Cu mare drag, daca este in Bucuresti ca la tine la Bacau, desi e natalul meu nelocuit de mine, este mai greu. 🙂

  • ***ion adrian – de unde ţi-a venit ideea cu Bacăul?
   Poate întâlnirea o să fie pe undeva, pe la mijloc, nici la Bacău, nici la Bucureşti. Şi-apoi, dacă-ţi face plăcere, mergi şi până la capătul lumii.
   Lasă mofturile… 😮

  • Cum nu vii Eleno doamnă, ca punând mâna pe ei,
   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
   Să dau foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
   🙂 🙂 🙂

 11. http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-10866683-noul-pachet-austeritate-adoptat-guvernul-monti-romanii-nu-vor-lua-pensii-vor-muri-munca.htm?cfnl=

  Ca sa vedeti ce masuri dure iau italiene , de fapt ce am facut noi dar eu spun ca exagereaza in obligativitatea sa fi muncit peste 40 ani ca sa poti iesi la pensie. Ar trebui(poate ca totusi au) si posibilitatea de a te pensiona anticipat. Asa este corect pentru ca de cotizat ai cotizat chiar daca mai putin si banii munciti de tine sau dus in pensiile altora pe cand lucrai.
  Dar cum spuneam si spun mereu ratiunea a fost data cu zgarcenie speciei fiind covarsit de spirit de imitatie lipsit de gust sau distinctie care confirmma cert originea simiana . 🙂

  • O masina condusa cu mare viteza, pe polei, poate intra usor in derapaj. In loc sa reduca treptat viteza, folosind frana de motor, omul, dotat cu un ADN similar cu al cimpazeului, asteapta ultima clipa si apasa , panicat, pedala de frână la fund, taman cand mai are 10 metri până-n parapet. Ce se întamplă, las imaginatia ta sa dezvolte.
   E nasol daca parapetul este slab, iar la marginea drumului mai e si o prapastie.
   😉 😉

  • PS
   Pai daca macaronarii au chefuit non stop , au furat ca-n codru si au schimbat guvernele ca pe ciorapi, in timp ce presedintele lor nejucator privea neputincios pe fereastra de la Quirinale….normal ca folosesc satarul in loc de creierul (lipsa) , vorba unui coleg .
   😉 😉
   Deja i-am tras doua palme virtuale ministrului italian al muncii care a plans cu lacrimi de croco-deal.
   😉 😉

 12. As dori sa ma reffer la ideia de Uniunea Statelor Europene . Sigur ca aceasta ideie ia ca model USA . Dar nu cred ca statele europene ar dori asa ceva . Statele europene nu sunt simmilare cu statele americane , si tocmai din aceasta cauza nu se poate . Intra-devar Dna Merkel doreste asa ceva si vad ca si presedintele Basescu , ambii doresc o tara mare numita Statele Unite ale Europei sau Uniunea Statelor Europene . Dna Merkel doreste ca Germania sa se piarda printre tarile europene ca nu cumva acestea sa mai gandeasca ca Germania va mai face razboi , producand pagube irecuperabile de vieti omenesti . Dna Merkel , din acest motiv , merge la riskul ca Germania chiar sa-si piarda identitatea , numai sa se spele un trecut suparator . Cat priveste dorinta presedintelui Basescu , simmilara cu cea a Dnei Merkel , pare mai mult o gluma : Romania nu are motive sa-si piarda identitatea . Cum spuneam , statele americane si-au facut o unine , dar au facut-o pas cu pas , la inceput cu 13 state si apoi a crescut la numarul de azi . Toate aceste state vorbesc aceiasi limba ( cel mai important ) au aceiasi cultura si traditie , chiar daca este un establishment foarte nou , in jur de doua sute de ani , pe cand statele europene s-au conturat in urma cu 2000 de ani . Apoi tarile europene vorbesc limbi diferite , au culturi diferite , au traditii differite , au monede differite , au granite si multe altele care le diferentiaza . Calatorind prin Statele Unite ale Americii realizezi ca intr-adevar calatoresti in aceiasi tara , dar calatorind prin Europa , realizezi ca intr-adevar calatoresti intr-o lume formata din mai multe lumi , fiecare diferita de cealalta . Adica calatoresti printr-un mozaic de tari . Tocmai ca frumusetea acestui mozaic european nu va permite ca sa se faca o asa zisa Uniune a Statelor Europene , care desigur va duce , nu numai la desfiintarea monedei nationale a fiecarei tari in parte , dar si a istoriei a fiecarei tari in parte , a culturii , a traditiilor acestor tari , si in final pierderea limbilor vorbite in fiecare tara in parte . Nu cred ca tarile europene vor accepta formarea modelului statal american . Nu cred ca tarile europene si-ar dori pierderea identitatii .

  • Băăăăăăăăăăă am mai explicat asta de zece ori!
   Europa nu-i o adunătură de emigranţi!
   NEAMURILE EUROPEII S-A NĂSCUT AU TRĂIT ŞI AU MURIT ÎN AREALE GEOGRAFICE BINE DELIMITATE!
   Fiecare neam are obiceiurile şi datinile lui!
   😉
   Deci n-o mai ardeţi aiurea cu statele unite ale Europei!
   😉

 13. Pe diverse bloguri ale unor personalitati din actualui guvern/partid principal de guvernământ, plouă cu tot felul de ,,sfaturi” pe care, diversi ,,binevoitori” chipurile ,,endependenți” le oferă cu generozitate celor care nu-si văd capul de treabă, în timp ce alții, între două chiuleli, mai pun de-o suspendare.
  Îmi permit, la rându-mi, să le dau ,,contrasfaturi”
  CONTRASFAT 1- PENTRU ENDEPENDENT (?)
  Poate fi adevarată afirmatia ca inca există salariati excedentari (adica frecatori de mentă) in sistemul bugetar actual. Dar inteleg sa fii, dragă ,,endependent”, cel putin la fel de vehement si cu cei care au umflat in mod iresponsabil acest sistem, de la cca 900.000 in 2004, la 1400000 in 2008. Bașca legea functionarului public precum si alte legi speciale, care au permis multor salariati, in special cei cu functii de conducere (adica făcători de nimic) sa se agate de posturi ajutati din plin de judecatori, sau, sa beneficieze de salarii de zeci de ori mai mari decat salariul minim pe economie.
  Iti reamintesc cazul sefului de politie de la Giurgiu, suspendat in decembri 2010, in urma unui control ministerial, repus in functie prin sentință judecatoreasca. Ce a urmat, cunoaste toata lumea.
  Cat despre reducerile de salarii, ele nu s-au datorat vreunei impuneri din exterior, ci au au fost operate din necesitate economică stringentă, urmare (si) a alocarii excesive (RISIPIRII) de bani pentru consum, rezultati (si) din vanzarea de active ale statului, in anii de (asazisă) duduiala economica bazată pe bulă financiaro-imobiliară nesustenabilă. In loc ca banii să fi mers in investitii, în investitii realmente utile, cum ar fi autostrazile, din care, guvernul Tariceanu nu a realizat mai nimic. Tot repetati cliseul cu salile de sport, preluand prostiile televiziunilor, cand de fapt, exact pe aceste obiective s-au axat, electoralist, guvernantii anteriori, incepand cu Adrian Nastase.
  Cand a venit ministru, doamna Elena Udrea a găsit mai bine de o mie făcute şi în jur de 300 în lucru. În mandatul domniei sale, în doi ani, au fost începute doar 15 săli de sport.
  Pe de alta parte, acolitii tăi uselisti trambitează câtă-i ziulica de mare, pe toată media aservită lor , că trebuie finalizate , cu prioritate, investitile incepute anterior. Adica taman acelea demarate de ei, care incorporeaza si sponsorizarea electorala pentru pusculitele PSD si PNL.
  Ca sa nu mai vorbesc ca blocarea unor fonduri europene se datorează licitatiilor facute pe ochi frumosi de catre autoritatile locale , in special acelea articulate dupa calapodul Dragnea, OLAF-ul , ANRMAP-ul, sau autoritatile de management din ministere constatand numeroase nereguli in implementarea proiectelor. Guvernul dă, prin contracte de prefinanțare, dar cele 2/3 de autoritati useliste din teritoriu care au obligația decontarilor efective, bagă banii in buzunar, nu in traista interesului public local.
  Ți-ai dreaku de măcănitori uselisti de doi bani !
  Lumea fierbe sub presiunea datoriilor suverane, Germania si Franta riscă pierderea investitorilor, toți reduc salarii si cheltuieli, sau maresc TVA (vezi cazul Ungariei, de la 25 la 27%), numai voi, semianalfabetii opozitiei visati cai verzi pe pereti precum ca Romania ar fi o oaza care se poate opune curentului. De ca si cum, pietele de desfacere ale Romaniei ar fi pe planeta Marte, iar tara romaneasca poate trai fara banii investitorilor. Investitorii vin, doar dacă au incredere. Si au pe moment, datorita masurilor luate de guvernul Boc date ca exemplu pozitiv in toate cancelariile europene.
  In loc ca opozitia sa se comporte responsabil, fie si in al 15-lea ceas, apar vosganieni, tariceni, sau pontisti pe la televizor si ne spun ditirambic că au introdus 8000 de amendamente la bugetul de stat, care odată implementate, ar duce deficitul bugetar la 8%.
  Stau si ma intreb, daca voi sunteti, ori drogati, ori beliți ireversibil de flacăra violet, sau sunteți pur și simplu proști ca noaptea. Români, categoric nu sunteți. Oricum, liderii vostri sunt realmente trădători ai interesului național, pentru că incitarea la dezordine cu unicul efect previzibil ,,falimentul economiei si statului roman” nu poate conduce la o altă concluzie logică. Sper ca instituțiile statului român să reacționeze, la un moment dat, ferm si proporțional pentru a inhiba pornirea inconstientă spre sabotaj a liderilor vostri debili mintal, care, culmea culmilor, ne cer cu tupeu votul, desi nu au muncit nici o zi in toata viata loc bicisnică.

 14. CONTRASFAT 2- PENTRU ENDEPENDENT (?)
  Domnule use…pardon, endependent, atunci cand Presedintele exprimă poziții critice față de judecătorii corupți, inconsecvenți sau care nu pun preț pe asanumita practică unitară, când își manifestă exasperarea că dosarele sunt tergiversate până la presciere, madam Costiniu si/sau Pivniceru sar în sus ca mușcate de cur, iar liderii cu comportament banditesc ai opozitiei se grabesc sa mai pună de o suspendare. Desi lumea arde, ei fac comiții destinate a încropi un pretext, DUPĂ anunțul politicianist al intenționatei lovituri de stat, punând , în imensa lor prostie și inconștiență, carul înaintea boilor. Asa își manifestă ei respectul față de românii si/sau față de interesul național. De aceea partenerii nostri strategici sunt ingrijorati, de aceea…a fost chemat Geoana la Washington.
  Ca să nu mai spun de componența comisiei, din care face parte un incompatibil-demisionar de la Nottara, un vânzator de țiței de pe ,,gardul” Mării Negre, sau descreieratul exaltat care si-a batut joc de sistemul de sanatate favorizand retelele mafiote de tip triadă ,,distribuitor de medicamente, medic de familie si farmacist”, sau a numit manageri la spitale extrasi dintre repetentii ASE.
  In loc sa mergeti pe blogurile lui Ponta, Nastase, Antonescu, sau cine vor muschii voștri si sa-i strângeți de c….. că este nevoie de solidaritate, nu de 8000 de amendamente costisitoare la buget, voi vă dati cocoși pe blogurile unor oameni conștienți, incercand sa demonstrați că sunteți tobă de stiință de carte economică.
  Dacă vreți să demonstrați realmente asta, propuneți soluții fezabile si pragmatice si mai lăsați naibii strâmbăturile de nas pe cearceafuri bibliotecărești de ,,nu e bine asa”. Că (numai) asta aud din 2009 încoace.
  Gata cu trăncăneala si puneți efectiv umărul, dacă aveți ceva de spus constructiv, că timpul trece iar valul doi al crizei bate la ușă.
  Până una alta, îți reamintesc si dumitale că acest guvern, primul din România postdecembristă care isi asumă, cu riscuri electorale, măsuri nepopuliste, este dat ca exemplu pozitiv peste tot in Europa.
  Nu putem permite ca ceea ce a construit cu mare efort un guvern si o natiune, adică o centură de siguranță în calea turbulențelor externe, să fie distrus in 48 de ore din inconstienta noastră, a privitorilor cu ochii cât cepele la televizor. Poate pare excesiv ce spun, dar dacă veți incerca sa va imaginati viitorul copiilor si nepotilor nostri, veti constata ca de fapt mai sunt multe de spus. Si mai multe de facut, IN CONSENS NATIONAL. Timpul vorbelor goale se pare ca a trecut, stimate domn.

 15. Sile Camataru a sponzorizat nu stiu ce la un liceu din capitala… Elevi si profesori au aplaudat extaziati cum se aplauda odinioara… Mare lucru ca maine, poimaine sa nu-l vedem si pe ăsta in parlamentul european ca acolo ajung cei cu bani. Şi Sile Camataru stie si limbi straine…

 16. PARIS – BUCRESTI – BERLIN

  O delegatie PDL condusa de presedintele partidului, premierul Emil Boc, va participa, miercuri si joi, la la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Marsilia, le eveniment fiind asteptat si presedintele Traian Basescu.

  “Congresul PPE, la care este asteptat si presedintele Traian Basescu, reuneste 16 sefi de stat si guvern din tari membre ale Uniunii Europene. Summit-ul din Franta incepe cu numai o zi inaintea Consiliului European din 8-9 decembrie, de la care se asteapta luarea unor decizii cheie pentru viitorul Uniunii Europene, pe fondul crizei datoriilor suverane”, se arata intr-un comunicat.

  In a doua zi a Congresului PPE de la Marsilia, premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu participa la o reuniune restransa a liderilor de centru-dreapta din UE, dedicata pregatirii “crucialului” Consiliu European de la sfarsitul acestei saptamani, potrivit PDL.

  Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor fi prezenti la Marsilia pentru aceasta reuniune.

  Din delegatia condusa de Boc mai fac parte Roberta Anastase, prim-vicepresedinte al PDL si presedintele Camerei Deputatilor, Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL si ministru al Afacerilor Externe, Elena Udrea, vicepresedinte al PDL si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Anca Boagiu, vicepresedinte al PDL si ministru al Transporturilor si Infrastructurii, Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PDL si ministru al Muncii, Familiei si Protectiei sociale, si Mihaela Popa, vicepresedinte al PDL.

  Congresul PPE, la care sunt asteptati 1.000 de delegati din 39 de state, urmeaza sa adopte o serie de rezolutii referitoare la prezentul si viitorul Europei in contextul crizei economice.

  “In proiectul de rezolutie ‘Europa spre progres’ (Moving Europe forward), PPE sustine implementarea unor reforme decisive pentru revenirea rapida la crestere economica sustenabila si intarirea disciplinei fiscale a uniunii monetare europene. PPE este cel mai mare si influent partid la nivel european si include 74 de formatiuni politice de centru-dreapta din 39 de state europene. Din PPE fac parte 16 sefi de stat si guverne din state membre ale Uniunii Europene, presedintii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European si 13 comisari ai executivului european”, precizeaza PDL.

  • Pai ce mai este de spus, de comentat? Fiind cel mai mare si influent partid la nivel european, la care este afiliat-cum altfel?- si pdl, inseamna ca acestui partid ii datoram, in cea mai mare si influenta masura situatia din zona euro…

 17. Ieri am afisat cite-va texte in care vorbeam de banci,depunatori,ai cui sunt bani si nu in ultimul rind de agetiile de rating care pur si simplu au dormit bine mersi si au ,MINTIT’ o lume intreaga cu complicitatea politicienilor,impingind lumea spre ceea ce astazi traim cu toti.
  De data aceasta pt a fi cit mai sugestiv,am sa-mi ilustrez textul ,de faptv am sa-l tusez ,asa incit sa intelegem cu totii,ceea ce spun din 2007,si anume ca PSD SI PNL ,sunt doua formatiuni politice distructive,si care au actionat asupra romaniei si romanilor in cel mai pagubos mod.
  Dar pt a realiza ce mi-am propus,ma vad obligat sa dau si argumente solide,palpabile,pe care ma grabesc sa vi le ofer:
  1-Este MIRCEA GEOANA-despre care astazi VICTOR PONTA NE SPUNE CA A STIUT DINTOTDEAUNA CA E O SCURSURA UMANA-punct,pt ca s-a scris suficient.
  Ei si acum adevaratul subiect care pe mine unul ma pune serios pe ginduri.V-a trebui sa fac un scurt recurs la istorie-Vara lui 2008,candidate in sectorul 6 in acelasi colegiu-DOAMNA ELENA UDREA ,DIN PARTEA PD-L, LUMINITA ANGHEL din partea PSD.
  Sigur o sa va intrebati ce mi-a venit asa subit sa dezgrop mortii si sa caut potcoave de cai morti,ei uite ca mi-a venit si nu asa din senin,pt ca ceea ce va voi spune arata fara nici un dubiu,CUM NE-A TRECUT GLONTUL PE LA URECHE,si cit de TOXICI sunt acesti pesedisti,pt societatea romaneasca.
  Iata chintesenta informatiei concentrata intr-o propozitie scurta-LUMINITA ANGHEL ESTE FALITA SI EXECUTATA SILIT,DE DOUA BANCI RISCIND SA-SI PIARDA PROPIETATILE,urmare a faptului ca ,creditele de nevoi personale obtinute ,ATENTIE,PRIMUL IN MARTIE 2008 DE 40.000 DE EURO IAR AL DOILEA IN IUNIE 2008,nu au fost achitate,Luminita Anghel neachitind mai mult de 3 rate in cazul fiecarui credit-AHAAAAAAAAAA,deci doar pe perioada CAMPANIEI ELECTORALE,NUUUUUUU?????????????????dupa care ……………..SA VINA PARTIDUL,SI SA ACHITE………..
  Ei acum puneti fata in fata cele doua doamne,ELENA UDREA INVINGATOAREA SI PE DOAMNA LUMINITA ANGHEL,si veti avea tabloul complet,adica ce INSEAMNA IN POLITICA PD-L SI CE REPREZINTA IN POLITICA ROMANEASCA PSD.
  Sigur subiectul este generos si te poate duce spre multe scenarii,dar cel mai serios scenariu,si ingrijorator este cel conform caruia,daca dumnezeu isi intoarce fata de la noi romanii si ni-i aduce pe cap pe pesedei si penelei,vom vedea cum ROMANIA VA LUA DRUMUL PE CARE L-A LUAT ARTISTA LUMINITA ANGHEL-SPRE FALIMENT.
  Va mai ofer doua exemple-PARLAMENTARUL GHISE[PNL]intrat in parlament de pe pozitia a treia,a recunoscut ca a facut un credit bancar pt a-si sustine campania si intrarea in parlament l-a salvat.
  dEPUTATUL RIZEA-PSD-despre care ce sa mai spun si-a excrocat pina si fratele si mama…….
  Si atunci mai intreb inca o data,OARE NOUA ROMANILOR CE AGENTIE DE RATING DE IA MINTILE,ATUNCI CIND II VOTAM PE DERBEDEII USELISTI????????????
  Sub nici o forma agentiile mincinoase de dincolo de ocean,agentiile de rating care ii zapacesc pe unii romani se numesc :
  ,TRUSTUL INTACT’
  ,REALITATEA MEDIA’

  • Ti-as da dreptate daca nu mi-ar placea graficele…in special cele care oglindesc realitatea economica…in locul tau as deveni curios…
   Cat despre imprumutul doamnei Luminita Anghel, ce sa-i faci asa-i viata, nedreapta! Mai stiu o persoana care a luat cateva mil euro de la brd…cum, nu mai conteaza… imediat ce a aparut stirea in presa, un prieten…capabil a achitat imprumutul in discutie. Vezi? raspunsul sta-aparent, desigur- in prietenii pe care-i ai!

  • Pe acest blog noi spunem lucrurilor (si persoanelor) pe nume si prenume.
   Asa că, dragă miraj, luminează-ne si pe noi, spunându-ne cine este persoana la care vă referiți. Nu vă temeți, deoarece aici, nimeni nu suspendă pe nimeni. Credem în democrație.
   😉

  • Si mie imi plac graficele, mai ales acelea din trim III-2011, din care rezulta că, deşi INS a revizuit în jos cu 0,1 puncte procentuale creşterea economică anunţată cu o lună în urmă, ne păstrăm prima poziţie din UE-22 (ţările pentru care există date disponibile), cu cea mai mare creştere economică: 1,8% în trimestrul al treilea din anul 2011 comparativ cu trimestrul anterior.
   Daca mai doriti informatii, intrebati fără sfială. Vă stau la dispoziție în măsura timpului disponibil, pentru că, nimeni nu trebuie să meargă la vot în necunoștință de cauză.
   😉

  • La primul comentariu, pe scurt: Udrea1 Elena Udrea! Aceasta este una din persoanele nenumite la care m-am referit. Cum mi-ai cerut un singur nume, m-am conformat, desi…puteam sa-ti spun si numele prietenului…
   Comentariul nr. 2: a venit toamna, s-a zis cu cresterea economica…cica cartofii nu cresc si iarna – ce nesimtiti, cartofii astia! Sigur sunt din opozitie, de-ai lu” ponta &comp…
   Dragul meu zev, fara sa vrei, in mod sigur fara sa vrei, ma insulti… ca sa te iert, spune-mi cum arata graficele de care vbesti in privinta poloniei, cehiei, slovaciei…nu de alta dar mi s-a aplecat de grecia, spania, italia, portugalia…am nevoie si de vesti mai vesele!

  • Miraj
   Clientul nostru stapanul nostru. 😉
   Prin urmare, completez :
   În plus, ţara noastră a întrecut şi Statele Unite, care au înregistrat o creştere de 0,5%, dar şi Japonia (1,5%).
   Singurele ţări care în trimestrul trei au înregisrat o contracţie a economiei comparativ cu trimestrul trecut, sunt Danemarca (-0,8%), Cipru (-0,8%), Olanda (-0,3%), Portugalia (-0,4%) şi Slovenia (-0,2%).
   COMENTEZ:
   Daca aplicam metoda matematica a interpolarii, vom putea deduce ca indicatorul polonez al cresterii economice este situat, undeva, intre Romania si Danemarca.
   Din pacate, este foarte posibil ca in 2012, toate cifrele , de la A la Z, sa fie precedate de semnul minus. Mă gândesc că, Romania ar dispune de un atu suplimentar, prevazut (si aplicat deja) in programul economic al USL. Este vorba de stimularea consumului prin scriere mitraliată pe bloguri. Cu cat scriem mai mult, cu atat inlocuim mai des tastatura. Iacătă o metodă anticriză redutabilă a opoziției. Asa, că_continuă, dragă Miraj.
   😉

  • im permit sa completez completarea:dupa cm se observa cu ochiul liber, atuul de care amintesti este aplicat(deja) cu succes -si insusit hoteste, desigur- chiar de catre simpatizantii pdl, la ordinul sicu bnecuvantarea partidului…
   Trecand insa peste aceste incercari …nereusite de a ma ironiza, -chiar ai reusit, zambesc de fiecare data cand te citesc- am o nedumerire: de unde ai tras tu concluzia ca as fi simpatizant usl sau al vreunui partid din aceasta uniune? Desigur, nu vreau sa ma pripesc si sa trag o concluzie gresita, si anume a orice om care critica aceasta guvernare este, in mod automat, de partea celorlalti…oricum, o sugestie buna, scuze pt greseli, tre sa schim tastatura…

 18. @ Citeam amuzat ce mai scriu uselistii. Unul dintre ei, se exprima (semi)doct, că cam așa :

  ,,Toate masurile acestea de asa zisa austeritate pe care le-ati luat au avut ca logica “principiul vaselor comunicante”: se ia dintr-o parte si se completeaza in alta; se ia de la cei multi si se da la pdlisti. Argumentele cu care veniti sunt de fatada. Acestia nici macar nu se mai ascund sa-si afiseze bunastarea, prosperitatea…”
  RASPUNSUL MEU:
  Bey, ăsta-i principiul conservării masei !
  După cel al ,,vaselor comunicante”, ar trebui ca ce beau eu de Revelion, să vomite instantaneu Diaconu Eusebiu, stând amândoi în picioare la aceeasi cotă de referință.
  😉 😉

  • Băh, io din cauza băuturii cu bocancii nu m-am certat niciodată.
   Caracterul unora m-a făcut să vărs!
   😉

 19. Teoria conspirationista a luat nastere si reflecta pas cu pas,dp un plan bine stabilit,metodic,interesele Americii de a crea dezordine in Europa.Vor sa cada Europa,vor sa cada moneda.Instrumentele creearii acestei crize,atit in America cit si in Europa,au fost o banca,in fond prima piesa de care aveau nevoie pentru a o declansa,si naivii de conducatori ai Greciei.Aceasta tara,cu ceva timp in urma de de a face parte din grupul UE,a solicitat si primit imprumut pe care,evident,nu le.a putut returna la timpul cuvenit.Ba ma mult,au cerut noi imprumuturi,pe care le.au primit dar cu conditia de a nu se face cunoscut acest lucru.Toate aceste imprumuturi le.au facut dela banca din America,care avea sa fie,la timpul stabilit,declansatorul principal al acestei crize.Deci,americanii aveau nevoie de o veriga slaba in Europa,care sa fie foarte indatorata,care sa taca privind datoriile,atunci cind avea sa fie primita in UE.Cind banca americana si.a anuntat falimentul,veriga slaba din Europa s.a,,rupt”..Si uite.asa,pina aici,s.au mutat piesele de sah.Mai departe se vede clar cum se lucreaza contra Europei.Si de catre cine.America are un deficit urias si totusi se imprumuta din piata cu 1%,Europa cu media de 7%.. Desi Europa se zbate,incerca si reuseste cit de cit sa stabilizeze piata,tocmai atunci vin agentiile de rating din america ameninta si lovesc cu scaderea ratingului europenilor.Nu astfel se ajuta economia mondiala,facind numai scenarii negative,si lovind cind ,,omul”se ridica de jos.Scaderea ratingului Americii face parte din plan,era dela sine inteles ca va trebui un exemplu dat europei,inainte de a o lovi pina la ai lua si ultima suflare.

 20. Ministerul de externe PDL a platit aproximativ 800 de MILIOANR de euro pentru transportul tiganilor expulstati din Franta (4 curse) firmei Blue Air, proprietarului aceleasi firma ( Romstrade) care a obtinut contractul de la Ministerul domanei E Udrea, pentru refacerea drumurilor judetene din 3 judete, pentru frumoasa suma de alti 180 de MILIOANE de euro.
  Daca facem un mic calcul, in 4 curse se pot transporta aproximativ 1500 de calatori, hai sa fim generosi si sa zicem 2000….. ceea ce ar insemna 400 de euro per calator, adica pretul unei calatorii la clasa afaceri, Paris Bucuresti, pentru niste tigani de care francezii s’au saturat….considerand ca sunt infractori….
  In timp ce se inchid scoli si spitale, se construiesc intr’o veselie biserici si manastiri ortodoxe din banii guvernului, anuntand populatia ca din 2012 sanatatea nu va mai fi gratuita…..
  Rusine guvernului PDL…..!!!!

  • Katrina
   1. Ce intelegi prin ,,patru curse” , că nu mi-e clar ? Cate avioane si cate zboruri vor fi alocate ?
   De unde ai informatia, da-mi un link ca sa te credem;
   2. Formularea ,,firma ( Romstrade) care a obtinut contractul de la Ministerul domanei E Udrea, pentru refacerea drumurilor judetene din 3 judete” nu este corectă, deoarece, licitațiile si atribuirea contractelor revin ca obligatie si responsabilitate exclusiv autoritatilor locale. Proiectele, de asemenea, sunt elaborate tot prin grija administrației locale. Ele sunt doar verificate și avizate de către autoritatea de management a ministerului, după care, atunci când se adună mai multe proiecte, doamna Udrea merge în teritoriu spre a încheia CONTRACTE-CADRU de prefinanțare. De aici încolo, toate procedurile se derulează în plan local, inclusiv emiterea facturilor după execuția efectivă a lucrărilor, fără implicarea ministerului. Dacă se constată nereguli în orice fază a acestor proceduri, de către organismele europene de control, se blochează banii europeni pe un întreg segment de finanțare. Deci suferă toată lumea din cauza unui…Dragnea de la Teleorman. Bagă la cap, că nu mai repet. De aceea sunt blocați cca 800 de miloane de euro.
   Katrina…esti o persoana inteligentă, chiar daca esti de rea credință. Încearcă să te documentezi mai laborios, ca să nu-ți pun la îndoială inteligența. Cu ce mai rămâi ?
   😉 😉

 21. Pauză de zâmbet 😆

  Viitoarea soacra, catre viitorul ginere.
  – Am auzit ca vrei sa te casatoresti cu fiica mea. De ce nu m-ai intrebat si pe mine?
  – Nu am stiut ca ma iubiti si Dvs…

 22. Revoluţionari in Piata Universităţii Teletext TVR pag 116

  La acţiune particopă reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unde preşedinte este Ion Iliescu.

  Revoluţionarii cer:
  1. demisia guvernului
  2. organizarea de alegeri libere

  Opoziţia condusă si incitată de Ion Isiescu vrea destabilizare, haos, incertitudine şi nesiguranţă pentru români.

  • Alegerile sunt cat se poate de libere dar nu sunt pe mâna PSD-ului să le măsluiască, să le aranjeze pe voia lor aşa cum au făcut de fiecare dată când au fost la putere. Mai fie şi lup mâncat de oaie. PSD-istii+Iliescu sunt convinşi că românii nu-i vor vota şi sunt dispuşi să folosească şi forţa ca să obţină ce ştiu că nu vor obţine prin vot.

  • In ceea ce priveste guvernul, au ei oameni mai buni, mai capabili, mai de sacrificiu cum sunt acestia de acum?

  • 1) BNR-aripa (extrema) stanga: se remarcam ca noii teroristi ai lui Ilici sunt de data asta, spre deosebire de umbrele ilicite din 1989, oameni in carne si oase. E drept, nu se prera vad urme de materie cenusie, doar ceva pete maronii…
   Strategia in sine mi se pare inspirata de mentorii lui Ilici (parca Lenin…) si se chema pe timpul lui de glorie “revolutia continua”. Deh, omul e nostalgic, acum ca mai toti aia care s-au catarat pe umerii lui isi folosesc pozitia ca sa-l umple de zoaie (exemple recente: Patriciu, Djuvara,…).

   2) Tanasescu: nici eu nu stiu daca mai este membru al PSD, dar nu vad nicio contradictie intre slujba sa la FMI si pozitia de membru al unui partid politic in Ro, fie acesta si PSD (vezi cazul Stolojan si Banca Mondiala). Personal, mi-as dori sa fie in continuare membru al PSD, poate asa mai asculta si baieteii aia doi de cine trebuie…

  • ***judex – ştiu cu certitudine că domnul Tănăsescu susţine măsurile guvernului Boc.
   Întrebam dacă mai este membru PSD şi nu a fost dat afară pentru că a îndrăznit să ignore indicaţiile partidului.

 23. Doamna Udrea, de ce dezinformati bietii muritori? Sa ma explic: daca nu stiati, retrogradarea SUA de catre S&P a fost determinata, initial, de o greseala de calcul, descoperita de un ilustru anonim John Bellows, angajat interimar la Trezoreria SUA. O greseala minora, cam de 2,1 trilioane dolari. Desi greseala a fost descoperita in cateva minute de la comunicarea intentiei celor de la S&P, aceasta si-a mentinut decizia! De ce? As merge pe teoria conspiratiei…
  Mai departe…o intrebare: oare de ce se zbat doua economii puternice, ca Germania si Franta, sa salveze zona euro? As cauta raspunsul in expunerea pe care aceste doua tari o au pe aceasta zona, de cateva mii de miliarde…desigur, au tot interesul de a prelua o parte a suveranitatii statelor componente…
  Cat despre stabilirea deficitului bugetar prin Constitutie…ma faceti sa zambesc… mai sunt cateva cifre stabilite prin legi si care nu sunt respectate(ce sa mai spun despre Constitutie…). Cel mai rapid exemplu, legea educatiei, 6%…
  Doamna Udrea, eu sunt de acord cu un singur lucru: aceasta criza v-a afectat in mod direct si pe domniile voastre, cei aflati la putere! Cum? Extrem de simplu: a facut vizibil de la mare distanta jaful la care ati supus tara…este extrem de usor sa furi dintr-o gramada de bani, lipsa nu se sesizeaza….se schimba povestea in momentul in care din punguta cu doi bani subtilizezi unul…
  Va las sa spuneti, la ceas de seara, povesti de adormit copiii…audienta aveti… pe masura!
  Initial am crezut ca se poate face-vai, cata naivitate din partea mea- o discutie argumentata cu domnia voastra…citind postarile, m-am convins ca nu…argumentele dumneavoastra sunt o impletire stangace de minciuni si franturi de adevaruri, grefate pe ignoranta celor care va asculta… Si, daca puterea procedeaza asa, de ce acuzam opozitia de un comportament…indecent?
  Stau si ma intreb: ce-o mai face presedintele Norvegiei?
  Cu simpatie…

  • Miraj
   Exista cel putin doua certitudini :
   1. Datoria suverana a SUA, depaseste 14300 miliarde (14,3 trilioane) de dolari
   2. Datoria suverana a SUA , este mai mare decat a tuturor tarilor din zona euro la un loc.
   Din punctul meu de vedere, prin atitudinea fata de Germania si Franța cred că agențiile de rating…americane, vor să distragă atenția față de la falimentul unui model economic numit ,,american dream”.
   3. Obligarea țărilor membre din zona euro de a-si limita deficitul bugetar prin lege, va deveni, cu certitudine, o realitate. Pentru că impasul în care se află aceste țari precum si sistemul financiar occidental, bazat pe bani artificiali, este mult mai grav chiar decât ne imaginăm noi. Si nu ne imaginăm pentru că la noi este doar o fiță de criză. Cea adevărată nu a venit pentru că nația aceasta mai are un dram de noroc.
   Să ziceți merci că nu a câștigat Geoană si să vă rugați la Cel de Sus ca cei doi arlechini iresponsabili să nu pună mâna pe putere, că ne ia mama naibii, mai ceva decât pe greci.
   De aceea mai fac un apel către toți cititorii acestui blog : VOTAȚI, FRAȚILOR, NU STAȚI ACASĂ CU OCHII LA TEMBELIZIUNILE ANTINAȚIONALE !

  • Sper că l-ați urmărit, în această seară, începând cu orle 18:00, pe domnul Presedinte al României.
   A(v-a) explicat limpede că presa română dezinformează cu premeditare (sau din ignoranță) referitor la procentul din buget alocat învățământului, care este mult mai mare , în realitate, decât ceea ce se alocă direct prin Ministerul Educației.
   Astfel, salariile profesorilor și cheltuielile materiale se suportă din cotele defalcate de TVA gestionate de primării, iar cheltuielile pentru realizarea de obiective sportive la școli, revin în responsabilitatea MDRT. Per total, bugetul educației va fi mai mare în 2012 față de anul curent.
   Ascultați-l cu atenție pe domnul Traian Băsescu, ori de câte ori susține un briefing de presă, pentru că este, realmente, cel mai bun comunicator al coaliției aflate la guvernare. Dacă faceți greșeala să-i ascultați pe analiști, s-a rupt filmul informării corecte si iar veți posta aiureli pe blog. Exact ca la telefonul fără fir din copilărie.
   😉

  • ei, vezi tu, avem o mica problema cu datoria sua…ma gandesc numai la o mica manevra, daca ar fi sa retraga dolarii de prin cele zari, eu cred ca ar cam avea ce sa retraga…daca intelegi ce vreau sa spun…cat despre model, bani artificiali…nenorocitii de occidentali, vezi cum sunt?
   scuza-ma, nu pot fi altfel decat ironic…nu m-am mai simtit asa din tinerete, de la gradinita!
   …asta ca urmare a ultimului comentariu legat de monologul celui care ocupa functia dee presedinte…stii, exista acu in dezbatere o lege, cea a bugetului-ca tot lege este, sau ar tre sa fie…are o rubrica acolo, bugetul invatamantului, in care se specifica o cifra, in procente din pib!restul…noapte buna, copii!
   Sa fac si eu un comentariu…cel care ocupa functia de presedinte al acestei…tari, sa spunem, a identificat, in stilu-i caracteristic, cea mai eficienta metoda de a trata situatia zonei euro la intalnirea ce va sa aiba loc: ocolirea consultarii natiilor prin amendarea nustiucarui articol, paragraf, muzeograf 12! …spuneai ceva despre democratie?

  • Miraj
   Constat că te-a cuprins oboseala. Doar asa se explică înșiruirea de cuvinte fără noimă de mai sus .
   În fine, după cele opt ore minimale de somn, adică mâine , am să-ți explic cine poate retrage dolarii. Evident că o pot face doar cei care dețin titluri de trezorerie americane, sau certificate de depozite.
   Te asigur că până la alegeri fac…om din tine.
   Noapte bună 😉
   PS
   Da, spuneam ceva despre democratie. Îți dau un indiciu din care să înțelegi că , în România anului de grație 2011, stăm bine și la acest capitol. Poate că, EXCESIV de bine. De ce ?
   Numai într-o țară super democratică, un partid politic își poate permite să picheteze sediile altui partid, atunci când justiția se atinge de un presedinte de Consiliu Judetean și să amenințe procurorii cu represalii. Sau, să inițieze mediatic și politicianist o procedură de suspendare a șefului statului, după care să se gândescă de ce, consultând pentru asta cei mai nepotriviți și nepregătiți inși, din propriile formațiuni. Unul se pare că este și…incompatibil. Știe el cu ce. 😉
   Ca la spitalul de nebuni, nu-i asa, prietene ? 😉
   Într-un regim democratic mai puțin permisiv, cum ar fi cel din în Germania , sau din Marea Britanie, liderii unor astfel de partide ar ajunge cvasiinstantaneu după gratii.
   😉

  • Măi Miraj vezi că eşti în picaj şi te înfigi cu nasul ăla coroiat în pavaj!

  • Dap… se pare ca sunt cam incriptat pt majritatea postatorilor…chiar asa, obosit. Prietene, ai tras o gramada concluzii gresite pornind de la neintelegerea spuselor mele Si mai remarc o chestie, avem un cantaret poet!
   Zev, ar fi multe de discutat pe tema democratiei, dar nu stiu cum sa o abordez, pt a a face inteles..

  • Direct, frontal, perpendicular si..barbateste.
   Incriptarea este specifica femeilor si serviciilor secrete.
   😉 😉

  • Măi Miraj tu miroşi a blondă de la o poştă.
   Ai de grjă să nu te decriptez eu în niscaiva versuri că faci julituri la coate.
   😉

 24. Se trateaza usor in general tot ce se intampla in vest pentru ca marii analisti de la tv nu inteleg si nu vor sa dea ce fac si ce masuri iau tarile din UE. Sunt pline ecranele de habarnisti si in plus obiectivul lor e Basescu si rochitele lui Udrea. Pentru ca atat ii duce capu 😀 Nu vor sa arate ca ce a facut Boc acum fac toti. Ca s-ar face de cofetarie. Si nici nu-i duce capu la analize serioase. Ei il critica si pe Isarescu dar habar n-au care e rolul BNR asa ca ce sa mai vorbim?!

  • ***grasutu enigmatic – habar n-am ce ştiu jurnaliştii şi analiştii politici despre ce se întâmplă în Europa dar ştiu sigur că nu au nici un interes să prezinte românilor situaţia din Europa pentru ca românii să traiască cu ideea că numai la noi e rău şi greu si in afara graniţelor ţării se plimbă câinii cu covrigi în coadă.

   Atat premierul cât şi presedintele au fost lăudaţi de autorităţile europene pentru felul in care au ştiut să gestioneze criza dar nu se spune nimic pe tv-uri ca nu cumva jurnalistii să-i contrazică pe liderii opozitiei care au o singură lozincă şi un singur proiect de redresare a României: Jos Băsescu!

 25. Nu am sa inteleg niciodata disputa acerba dintre politicieni. In locul discutiilor pe doctrine, solutii si argumente asistam la “razboaie” cand sunt atrasi si cetateni care nu prea inteleg/stiu ce ii duce in aceste “razboaie”, dar participa. Politicile de dreapta excesive dezarticuleaza societatea. Daca economic aduce in prim plan “bogatia”, societatea in ansamblu are de suferit. Politicile de stanga “favorizeaza” socialul. Dreapta faciliteaza investitiile, initiative privata, favorizeaza supralicitand profitul. Pragatirea fortei de munca, cercetarile, sanatatea sufera. Agricultura subzista doar pe mana celor entuziasti sau dupa “anul agricol”. Pe Autostrada Soarelui circula pe o parte imbuibati, pe cealalta cetatenii onesti care vin la munca. Ete,na! Nu este asa. Este valabil dupa cum este trebuinta fiecaruia. Politica ar trebui sa articuleze societatea. Dar ce spun eu, lupta este mai importanta, cu invinsi/pierzatori si invingatori/ profitori. Din 100 de romani, 90 cred in politica guvernului, 10 cred ca nu este buna. Pe ceilalti 20 de mil. nu-i intreaba nimeni. Ca sa fii VALABIL trebuie sa ai in vedere ambele fete ale monezii. M-ar incanta politica articulata in realitate si problematici cu masuri economice stimulative si controlate(de dreapta), cu investitii in cercetare, sanatate, cu salarii platite la timp s.a. Trebuie avut in vedere functionarea si intarirea institutiilor statului precum si, respecarea legilor incepand cu Constitutia. Pun pariu ca societatea ar fi mai putin bulversata. Poate este ceva simplist ce spu eu, dar tocmai aceste adevaruri simple, adunate dau consistenta.Ca sa vezi, politica damboviteana a adus intr-o alianta doua partide doctrinar diferite(USL), in timp ce coalitia de guvernare are o forta de centru stanga si o formatiune care nici nu este partid. Pana una-alta avem comentarii f. bune despre tema abordata in titlu, mesajul politic este doar electoral. PS. Poate am mai mult succes. D-na, nu mai folositi “expertiza”, ar fi mai nimerit: experienta, pregatire, competenta etc.

  • 1.” Nu am sa inteleg niciodata disputa acerba dintre politicieni.”
   Nu trebuie s-o-nţelegi….trebuie doar s-o priveşti şi să te amuzi.

   2. “asistam la razboaie ”
   Nu sunt războaie! Sunt lupte pe ciolan!

   3. “sunt atrasi si cetateni care nu prea inteleg/stiu ce ii duce in aceste “razboaie”, dar participa.”
   Dă anunţ timp de o săptămână că la data de cutare în zona cutare va fi miting mare unde se vor servi 2 mici-3 sarmale şi-un sfert de bere la pahare şi după ce o să-i numeri pe toţi cei ce se vor prezenta o să înţelegi!

   4. Dreapta faciliteaza investitiile, initiative privata, favorizeaza supralicitand profitul.
   Pardon! Care dreaptă? Numeşte te rog un partid de dreapta din România.

   5. Politica ar trebui sa articuleze societatea.
   Păi tu nu vezi că o articulează? Cum o prinde cum o articulează!

   6. “Din 100 de romani, 90 cred in politica guvernului, 10 cred ca nu este buna. Pe ceilalti 20 de mil. nu-i intreaba nimeni.”
   Qui prodest? Parcă a fost un referendum nu? Şi? Ţine cineva cont de el?

   7. “M-ar incanta politica articulata in realitate si problematici cu masuri economice stimulative si controlate(de dreapta), cu investitii in cercetare, sanatate, cu salarii platite la timp s.a.”
   Repet: CARE DREAPTĂ! Pe mine ştii ce m-ar încânta? Ca în România să se facă inginerie nu inginerii financiare!

   8. ” Poate este ceva simplist ce spu eu”
   Nu este simplist! Este o posibilitate! Dar uiţi esenţialul: ROMÂNIA ESTE ŢARA TUTUROR POSIBILITĂŢILOR!

   PS1 Expertiza: Cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicție sau de urmărire penală ori a părților, asupra unei situații, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluționarea cauzei.

   În rest toate bune stimate Filip cel Bun! Căci doar un “Filip cel Bun” putea produce un astfel de comentariu. Echilibrat, corect, decent ….şi la obiect!

   Pardon, scuzaţi, bonne soirée à toi‎…….

  • ***Filip scrie: Nu am sa inteleg niciodata disputa acerba dintre politicieni.
   Disputele, răzbunările, ura dintre politicieni fac mult rău populaţiei. Faptul că nu sunt uniţi atunci când trebuie duce la situaţii dintre cele mai nebuneşti şi o să-ţi dau doar un exemplu: UDMR profită de dezbinarea existentă între politicienii români şi iată-i în toate guvernele de după ’90 şi nu numai asta, UDMR ne face legile, dacă nu vrea UDMR nu se face nimic, UDMR şantajează ca să obţină ce vrea. Este halucinant ca o ţară să fie condusă de o minoritate care nu are nimic sfânt, nimic omenesc şi românesc. UDMR şantajează grosolen. Dacă auzi pe tv-uri că UDMR nu e de acord sau nu vrea cutare lege n-o face pentru că i-ar păsa de impactul negativ asupra populaţiei, Doamne fereşte, nu. Imediat trebuie sa te intrebi ce vrea UDMR, ce mai cere in schimb ca sa voteze cutare lege…

  • Şi, pentru că UDMR este cel care ne face legile eu propun ca alegeri sa fie numai la UDMR. Restul politicienilor nici nu mai conteaza că oricum se fac toţi preş sub UDMR ştiind că fără UDMR nu pot exista la guvernare.

 26. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Mama lui Bula :
  – Bula, ce cadou i-ai cumparat bunicii pentru Craciun?
  – O minge de fotbal.
  – Pai cum, Bula, bunica joaca fotbal?…
  – Dar ea cum mi-a cumparat mie carti cu Eminescu?

 27. Imi place cum pui problema ,dar cati romani citesc ce ai scris?
  Sunt aici cateva fraze care ar trebui spuse romanilor SIMPLI-incearca publicitate in emisiunile cu reting pentru cei mai putin cultivati politic si economic.Sunt multi “simpli “si usl ,dar mai ales psd stie sa-i manupuleze.
  In plus sunt pdl-isti care se lupta intre ei si castiga ,in general, cei slabi profesional dar f. convingatori pentru cei simpli.
  Consider ca in aceasta zona trebuie sa se indrepte PDL
  Iti doresc putere de munca!

 28. Turnule
  Mi-m exprimat, deseori, părere că, o altă cale se impune cu necesitate, dar că ea nu există nici măcar schițată din punct de vedere teoretic. Dacă laureații de premii NOBEL dau din colț în colț, avem marele avantaj că putem emite orice prostie fără ca cineva să-și dea seama.
  😉 😉

 29. Pensia lui Arhimede sau De ce trăiesc grecii bine?

  În luna iunie a acestui an, presa germană vuia: tocmai aflase că în Grecia e rentabil să fii mort, întrucât îţi primeşti pensia ca şi cum încă ai respira. Nemţii aveau şi motive să facă iureş, din moment ce ei strângeau cureaua pentru a plăti lenea, hoţiile şi şmecheriile celui mai sudic popor balcanic. Atunci au apărut şi primele cifre. Fuseseră descoperite 4.500 de persoane decedate, dar care continuau să-şi primească banii lunar, cu mare regularitate. Ba, pe deasupra, încasau şi cea de-a 13-a pensie, ca tot omul venerabil. Sigur că banii nu-i luau chiar distinşii decedaţi, pentru că le-ar fi fost mai greu, dacă nu chiar imposibil, dar se găsea cineva prin familie să-şi umple teşchereaua. La o socoteală simplă, s-a stabilit că paguba anuală, făcută pentru confortul celor 4.500 de morţi, este de 16 milioane de euro. Dar timidele autorităţi de la Atena se temeau că frauda ar putea fi şi mai mare. De aceea, ameninţate că nu vor mai primi bani nici de la FMI, nici de la UE, s-au apucat să-şi numere centenarii. Un oficial chiar se îndoia că în Grecia anului 2011 ar trăi 9.000 de oameni care au trecut de 100 de ani, ceea ce ar constitui cea mai mare concentrare de centenari din lume. Păi, dacă trăiesc oamenii sănătos… Muncesc puţin, dorm mult, beau vin şi mănâncă măsline – cum să nu fie longevivi ca broasca-ţestoasă? Au mai trecut două luni şi s-a întâmplat o nouă ghiduşie. În luna august, când cel mai mare fond de pensii din Grecia, IKA-ETAM, a descoperit doar în sistemul său 1.473 de pensionari-fantomă. Şeful fondului a declarat că persoanele care au încasat pensiile rudelor decedate vor fi trimise în judecată, cu scopul de a recupera pierderi lunare de două milioane de euro. Acum câteva zile ne-au venit noi veşti despre pensiile de pe lumea cealaltă. Acolo cică se trăieşte bine, ba chiar foarte bine! Acelaşi fond de pensii din Grecia, IKA-ETAM, anunţa că în ultimul deceniu a plătit pensii ilegale în valoare totală de până la 8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o medie de 800 de milioane de euro pe an! Banii respectivi au fost ridicaţi de rude sau au rămas, pur şi simplu, în conturi bancare. Schema cu pensii pentru morţi e simplă: mulţi greci „uită” să anunţe fondurilor de pensii moartea unei rude, pentru a continua să încaseze pensia acesteia, bazându-se pe logistica învechită a administraţiei elene. În acest fel, ar fi păcat să nu încaseze nimeni pensia unor cetăţeni antici care au făcut gloria Cetăţii, precum Aristotel, Socrate, Platon, Homer, Sofocle sau Arhimede. Dacă nici ei nu merită, atunci cine?! Căci, vorba unui filosof contemporan, aceştia sunt mai vii ca oricând. Ce mai tura-vura: sunt nemuritori. Carevasăzică, binemerită pe vecie o pensie de la stat! Şi noi, care credeam că ţăcănitul ăla de la Cluj – care-şi ţinea mama sub pat, moartă de doi ani, pentru a-i încasa pensia – a bătut recordul mondial…
  N-am inventat noi Jocurile Olimpice, grecii le-au inventat! Inclusiv Jocurile Olimpice ale hoţiei.

 30. Excelent domnule Filip, dar , cu scuzele de rigoare, îmi permit cateva corectii:
  1. UDMR ESTE partid politic, integrat in PPE, dar, unul constituit pe criterii etnice.
  2. In coalitia aflata la guvernare, UNPR este un partid minoritar si aduce in coalitie un plus de responsabilitate. Asta este caracteristica principala a UNPR, prioritizarea interesului national si nu a ideologiei in sine, sau pentru sine.
  Nota finala:
  Nu sunt de acord cu amicul Diaconu Eusebiu atunci cand ne recomanda ,,sa stam pe margine si sa ne amuzam”.
  Aș reformula altfel : ,,sa stam pe margine si sa alegem, fiind atenți la nuanțe, pentru că ele chiar există si totdată, să ne amintim periodic că votul este un drept fundamental pe care dacă nu-l exercităm, înseamnă că renunțăm, potențial, conștient și implicit, la toate celelalte”.
  Veti spune că alegerea presupune informație și discermânt. Ei bine, aceasta este o altă cacaia problema. Numai Dumnezeu ne poate ajuta să înțelegem că o putem face doar noi înșine.
  😉

  • 1. Dacă m-aş pune pe zbierat din toţi rărunchii Macovei e-o frumoasă şi “o devreme acasă” în mod sigur ai fi fost!
   😀 😀 😀

   În fond şi la urma urmei atunci de ce să ne mai mirăm că-n România e-o brambureală adorabilă? Cum se-ncig un pic jucătorii în teren, cum hop şi spectatori buluc pe gazon să-şi tragă pumni cu nemiluita de se spetesc mascaţii încercând să-i despartă. Democraţie originală, c pălăria noastră! Full option drepturi, ioc obligaţii!
   🙂 🙂 🙂

   2. Ţine distanţă de generali că-ţi dau la gioale de nu te vezi! Gata? Ai început să simţi de unde bate vântu şi încet încet te-apleci? Eheheheeeee, salcie ce-mi eşti tu o salcie!
   😀 😀 😀

  • Un barbat adevarat nu dă divort de nevastă, orbit fiind de ,,nurii” amantei. Dacă are capul limpede, ia ce-i bun si dintr-o parte si din alta, iar seara se intoarce, oricum, acasă.
   😉

 31. ,Sa ne inyoarcem la izvoare’

  Cu totii avem pareri convingeri,iar unii dintre noi ne dam cu parerea dupa posibilitatile noastre,fiecare dupa cit il tin puterile.
  Nu,ca ar fi ceva rau in asta,dar parca devine prea deranjanta situatia,cind toata lumea striga cit poate-POLITICIENII,EI SUNT VINOVATI-ei sunt diavolul in picioare de parca politicienii astia apar asa din senin si noi astia multi de ordinul zecilor de milioane de romani,am fi niste momii,care luam ca pe un dat ,existwenta politicienilor.
  Uitind cu desavirsire ca:
  1.-NOI VOTANTII SUNTEM PRINCIPALII VINOVATI,si suntem vinovati pt ca votam cum votam,aia care mai mergem la vot,iar cei care nu merg la vot,vreo 9 milioane,la rindul lor sunt la fel de vinovati.
  2-Dar sa vedem cum votam:
  votantii PSD,BAZINUL DUR,este eminamente alcatuit din pensionari,si bugetari,si evident romanii saraci din mediul rural,intr-un cuvint cetateni dependenti de mofturile unui stat,captivi si fara nici o perspectiva-un bazin cam de 3 milioane de cetateni,in scadere permanenta
  -votantii PNL-tot bugetari,tot pensionari,doar ca acest bazin fiind mai mic,este format din cei mai instruiti,cu mai multa glagorie la cap,cu alte cuvinte din elita bugatarilor si al pensionarilor.
  Pe care ati avut ocazia sa-i vedeti evoluind imediat ce privilegiile de ,BUGETARI DE LIX’le-au fost taiate.
  Si acum electoratul PD-L,format din investitori,privati,mici,mijlocii ,persoane active,care stiu ca ei sunt motorul societatii,care stiu ca din taxele si impozitele lor votantii PSD SI PNL,sunt platiti,isi primesc salariile,isi cultiva privilegiile,si se alimenteaza prin cai cinstite dar mai ales necinstite din banul public.
  Acest bazin electoral de dreapta este din punct de vedere numeric,undeva la peste 3 milioane de votanti.
  Si atunci sa ne intoarcem la izvoare,si sa constatam ca principalii vinovati sunt votantii,si le putem spune fara grija de a gresi,ca vinovati sunt votantii zapaciti,care in mod constient ii voteaza pe cei care loviti de un populism bolnav le promit conservarea privilegiilor,a avantajelor de a fi bugetari,dindu-le posibiliotatea sa-si continue viata lipsita de griji sub pulpana statului,legati serios de banul public pe care fara nici o sfiiala il consuma intr-o veselie-UNDE ESTE CONSTIINTA ACESTOR VOTANTI?????????????????????????? DE CE SUNT INCREMENITI IN CU STAMPILA IN MINA PE TRANDAFIRII ILIESCIENI????????????????????
  Cine afla raspunsurile la aceste intrebari va afla cu stupoare ca ,O PARTE DIN ROMANI-sunt vinovati,POLITICIENII FIIND DOAR UNELTELE CU CARE EI ISI VAD REZOLVATE PROPIILE INTERESE,LACOMIA,LENEA SI NESIMTIREA.
  Inchei spunind ca este de domeniul evidentei ca acest gen de analiza nu il veti gasi niciodata in discursul vre-unui politician din motive arhicunoscute,dar nici nu pot escamonta adevarul si a nu spune clar-pina cind votantii nu-si vor dorii sa traiasca cu adevarat liberi,pina cind nu vor intelege ca lumea,BUGETARILOR DEVINE PE ZI CE TRECE TOT MAI MICA-VOM AVEA POZA PE CARE O VEDETI ASTAZI.

  • …cei care nu merg la vot sunt cei mai vinovați, deoarece au făcut cea mai proastă alegere posibilă.
   ‘)

  • Din pacate, bazinul potential al PSD , in aceste vremuri de , sa-i spunem, criza si pe fondul barajului mediatic ostil actualei puteri, creste nu scade.
   Bazinele electorale ale PNL si PDL se intersecteaza, prin urmare, se impune debarcarea cat mai rapida a lichelei asezate cu fundul pe sigla nobilă a partidului national liberal, dupa care, cele doua partide ar trebui sa se apropie in mod natural.

 32. Aseara,in asteptarea meciurilor din champions league,am stat putin pe B1.TV. la emisiunea lui ROBERT TURCESCU-si cum nu eram prea bine la curent cu evenimentele din ziua de ieri,am avut o tresarire,cind i-am vazut pe ,HAIDAMACII LUI ION ILIESCU,asa zisii revolutionari ,majoritatea fosti informatori ai securitatii cit de revoltati erau ca,GUVERNUL EMIL BOC,intr-o prima faza le-a suspendat RENTA DE REVOLUTIONARI TICALOSI-
  Iata-i pe unii din votantii PSD SI PNL-fostii tuirnatori la ,Secu’ suparati pe guvern,TRAIAN BASESCU SI EMIL BOC,ca pur si simplu i-a scos de la ,PORTIE’ si ca incearca sa faca o exconomie la bugetul de stat de vre-o 130 de milioane de euro.
  Nu acest lucru vroiam de fapt sa-l semhnalez,ci altceva,subiectul fiind legat tot de un fost ,TURNATOR LA SECURITATE’,e vorba de turnatorul si cel care a fost gasit ca a facut politie politica,printr-o hotarire judecatoreasca,definitiva si irevocabila,DAN VOICULESCU ZIS FELIX IN LUMEA TURNATORILOR.
  Prin grija unor domni,in sfirsit am vazut in toata maretia sa ,DOMENIUL PRINTULUI TURNATOR-DAN VOICULESCU,filmat din elicopter.
  Si trebuie sa recunosc,E SUPERB,arta exceptional de la inaltime si cred,zic eu,ca multi alti turnatori la securitate aseara si-au smuls parul din cap de invidie pe FELIX MOTANUL,cind au vazut ce minunatie de resedinta prinbciara are acest GINDAC MIZERABIL DAN VOICULESCU,si sunt convins ca se intreaba-CUM,CUM CUM A REUSIT SA AJUNGA LA O ASEMENEA BOGATIE.
  Cum cred eu ca nu doar turnatorii s-au isterizat ci in mod sigur si romanii cinstiti,cei multi si anonimi,care isi duc traiul de pe o zi pe alta,abia reusind sa faca fata crizei si greutatilor vietii.
  Cine nu a cazut filmuletul il poate gasi accesind saitul Evenimentului Zilei,VARIANTA ON LINE.

  • Domeniul lui Voiculescu?
   Hahaha, mai are cabalinele alea parcate-n faţa casei?
   Cică în fiecare zi când se trezeşte se duce şi se uită sub coada lor!
   N-a reuşit încă să-şi dea seama dacă-s armăsari sau iepe!
   🙂 🙂 🙂

   În fond şi la urma urmei, dacă Negoiţă primarul are bartai palatu,l care-i problema că şi hocheistul are palat?
   🙂 🙂 🙂

  • Invincibilule, un ofiter de securitate nu putea fi turnator-informator- pt ca el era beneficiarul turnatoriilor… iar Dan Voiculescu, precum si iubitul tau conducator, asta au fost, ofiteri…
   Cum a ajuns la o asemenea bogatie? Nu stiu, presupun ca in mod cinstit, cica are impozitele la zi, nu i-au gasit nimic gen case cu care s-a impropietarit de la sine putere, sau cumparate pt copii cu bani pe care nu-i poate justifica, spre deosebire de altii…
   Simt oaresce invidie in postarea ta…

  • Mirajule
   Ne spui ca ,,Dan Voiculescu, precum si iubitul tau conducator, asta au fost, ofiteri…”
   Din cate cunosc, sentinta definitiva a unei instante de judecata vorbeste de calitatea de turnator al distinsului motan.
   Constat ca , in acceptiunea dumitale, procedura perfect legală de amendare a protolului 12 al UE este nedemocratica , dar infirmarea implicita a unei sentinte judecatoresti, data si pe baza unor plangeri penale (cu nume si prenume) din chiar familia magnatului de presa, este in acord perfect cu normele democratiei.
   Felul cum puneti voi problema, arata limpede de ce nu trebuie sa ne mire atitudinea opozitiei fata de Constitutie, insitutii ale statului de drept si mai ales fata de interesul national.
   Nu ne ramane decat un singur lucru : sa strangem randurile…pentru a apara democratia. Exclusiv prin exprimare si comunicare …neîncriptată și numai prin vot. Sper că nu mă ,,suspendă” cineva pentru asta.
   😉

 33. Mda mai Euseniu,mai aere,cel putin infilmuletul cu pricina,da acolo e.
  Ieri daca nu ma insel tot Euseniu,imi atragea atentia in stilul sau caracteristic sa-i menajez pe uneperisti,desi din cite imi amintesc nu prea le-am purtat simbetele,tocmai de aceea am fost nitel mirat.
  Si ce sa vezi,astazi incep sa ma luminez,zic eu,si incep,pt ca in mod sigur informatia ,PE SURSE BINE INFORMATE A AJUNS SI LA URECHILE MARI,LUNGI SI CLAPAUGE,ALE ACESTUI MAGARUS VIRTUAL,CARE ESTE PRIETENUL MEU EUSEBIU.
  Asadar circula prin ,TIRGUL DIMBOVITEAN’ O stire,de fapt o informatie,conform careia,DOI MINISTRII,cel putin vor fi remaniati cit de curind.
  E vorba de ,VALERIU TABARA SI ALE LUI ORGANISME MODIFICATE GENETIC,care au pus pe jar oficiali ai U.E. si baiatul cu IFOSE’TEODOR BAKONSCHI.
  Ei urmind a fi inlocuiti de CRISTIAN DIACONESCU SI VALERIU STERIAN,de la U.N.P.R.
  Care ar fi nemultumirile DL PRES. TRAIAN BASESCU SI ALE DL PREMIER EMIL BOC???????????
  Nu le iau acum in discutie,pt ca sunt doar informatii pe SURSE…………..sa vedem,ce se v-a intimpla,pe viitor,dar ELENA UDREA ,a zimbit cu subinteles la intrebarea ,cind se face remaniere,IAR VASILE BLAGA……….a spus clar,TOT TIMPUL E NEVOIE DE SINGE PROASPAT IN GUVERN.

  • M-as mira ca aceste informatii pe ,,surse” sa fie corecte, avand in vedere ca ponderea agriculturii a fost decisivă in pozitionarea Romaniei pe primul loc in UE, in ceea ce priveste cresterea economica aferenta trim III-2011, fata de trim precedent, respectiv, cu procentul general de 1,8%.
   Sectoarele economice care au contribuit la acest success sunt agricultura, cu cea mai spectaculoasă creştere în trimestrul al treilea din acest an, de peste 22%, urmată de construcţii (7%) şi industrie (6%).
   Prin urmare, coroborând si cu nemultumirea presedintelui privind trenarea restructurarii companiilor nationale, respectiv, referitoare la ,,baietii destepti” din energie, m-as astepta la cu totul alte dezvoltari ulterioare.
   Dar cum …fiecare are logica lui, orice este posibil.
   😉
   PS
   Totusi si eu cred ca UNPR merita un portofoliu in plus, la Ministerul Muncii , prin Marian Sarbu, pe care Presedintele si l-a dorit chiar de la 01.01.2010 pe cand acesta (Marian Sarbu n.r.) era la PSD. Chiar m-am mirat ca de la Seitan incoace s-a tot bajbait la acest minister, iar Sarbu tot nu a ajuns acolo.
   Dar, asa cum am precizat si asa cum ne spune mereu amicul comun, necunoscute sunt căile Celui de Sus.
   😉

  • Bre ZeV, ai grijă că d-atâta mirat s-ar putea să rămâi mirat!
   Ţi-a duci aminte cât de mirat ai fost la alegeri când stăteai cu botu pe labe şi mârâiai:
   Cum organul genital ala mă-sii ne-a bătut o blondă?
   🙂 🙂 🙂

   Vorba lu’ Tudan de la Roşu şi Negru:
   Drumul e lung şi până ajung
   Mai am de străbătut
   pam-pam
   Şapte văi şi trei câmpii
   Pân-la primul sărut.
   pam-pam
   🙂 🙂 🙂

 34. Apropo de paiața care parazitează și împuțește partidul național liberal, un amic de pe alt blog, relatează ce spune Neagu Djuvara despre leneșul cu nume de floare :
  Neagu Djuvara :
  “Iubiţii de liberali sunt conduşi acuma de Antonescu. Acum câteva zile a declarat că Iliescu s-a retras din politică. Ca să spui o asemenea prostie împlineşti o vorbă românească: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Ăsta este Crin Antonescu”
  Crin Antonescu, răspunde : ,,“Am următoarea convingere: obligaţia mea este să nu-i dezamăgesc pe cei aproape două milioane de oameni care m-au votat, pe cei mai mulţi dintre ei în orice caz, care se confruntă cu aberaţiile unei guvernări care nenoroceşte România. Asta e în mult mai mare măsură obligaţia mea decât aceea de a nu-l dezamăgi pe Neagu Djuvara”
  Incerc, la randu-mi, o părere personală, care sper să nu-l..supere pe Crin Antonescu.
  Eu : Crin Antonescu mizeaza pe presupunerea ca doua milioane de oameni sunt puturosi, smecheri, tupeisti si chiulangii, asa cum este el însuși. S-ar putea sa fie dezamagit de constatarea că, dimpotrivă, cei 2 milioane au crezut că el, Crin Antonescu, este ca ei, dar și-au dat seama cât au fost de naivi.
  😉

  • “Biserica Ortodoxă Română administrează una dintre cele mai mari averi din România, a cărei valoare, conform estimării făcute de cotidianul Business Standard, depăşeşte 3 miliarde de euro.

   Venitul anual estimat al BOR este de 90 de milioane de euro. Mare parte din acest venit este de la mitropolia Moldovei şi a Bucovinei, urmată de mitropolia Olteniei (Surprinzător, nu? Cele două zone sărace ale României). Bineînţeles că reprezentanţii celor două mitropolii sunt favoriţi în ocuparea scaunului de patriarh. Cotidianul The Wall Street Journal a estimat, în 2005, veniturile anuale declarate ale Vaticanului în jurul sumei de 200 milioane de euro.

   Biserica Ortodoxă Română are 18,8 milioane de credincioşi (85% din populaţia României, conform recensământului din 2002), peste 40.000 hectare de teren arabil, 40.000 hectare de pădure, acţiuni în peste 15 companii hoteliere, de energie, industria lemnului, construcţii, agricultură, transport, edituri şi are peste 27 de licenţe radio.

   În 2007, statul român a alocat 42 de milioane de euro pentru a plăti salariile ale peste 20.000 de angajaţi BOR.”

  • AVEREA BOR ÎN CIFRE:

   – 5 miliarde de euro – 200.000 de hectare de pădure cerute de Biserica Ortodoxă Română.
   – 400 milioane de euro – estimarea celor 40.000 hectare de pădure aflate în proprietatea BOR
   -20 milioane de euro – estimarea celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat în propietatea BOR
   – 1,4 miliarde de euro – estimarea terenului intravilan al celor 11.102 parohii ale BOR
   – 1 miliard de euro – valoarea obiectelor bisericeşti şi a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor
   – 500.000 de euro – conturile bancare pe care Patriarhia Română şi cele şase mitropolii le alimentează constant pentru cheltuieli curente
   – 4,4 milioane euro – conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a şase Mitropolii şi a 10 arhiepiscopii
   – 16 milioane de euro – a cheltuit anul trecut Biserica Ortodoxă Româna pentru opere de binefacere
   – 90 milioane de euro – veniturile medii anuale ale Bisericii Ortodoxe Române (din donaţii şi din activităţi economice)
   – 42 milioane de euro – alocaţi de la bugetul de stat pentru salariile preoţilor (spre comparaţie, în aceeaşi perioadă, Asistenţa socială pentru familie şi copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).

  • Katrina
   Este meritul fostului (meu) mitropolit al Iasului, actualul patriarh, IPS Daniel.
   Fac o plecăciune în fața acestei personalități remarcabile a neamului românesc, care a făcut din Biserica Ortodoxa Romana o institutie demnă si respectată.
   Ce ai vrea, ca finanțarea bisericii să se facă exclusiv de la bugetul statului ?
   Sau, biserica sa nu se implice in educatie si actiuni cu scop social, umanitar si/sau cultural ?
   Cine sa o faca ? Jurnalistii de scandal ? Politicienii preocupati de luptele corp la corp dintre ei ? Papa de la Roma ? 😉
   Am un vecin, se pare, sectant, care mă tot bate la cap, in mod agresiv , sa ader la ,,convingerile” lui.
   Biserica ortodoxa romana nu face racolari si nu impune nimanui nimic. Cine vrea sa mearga la biserica, o poate face, dar se poate ruga oriunde doreste.
   Cat despre icoana din clasa fetitei mele, NOI TOTI, parinti , copii si profesori, am dorit aceasta. Nimeni nu are dreptul sa ne conteste acest drept. Inclusiv acela de avea un radio si o televiziune, pe care le ascult seara de seara. La ce sa ma uit ? La violență , sex și scandal ?
   Sincer, faptul ca ti se permite sa postezi, in continuare, asemenea mizerii, ar trebui sa te puna pe ganduri si sa intelegi cat de toleranti sunt romanii crestin ortodocsi. Toleranța noastră provine din încredere în noi înșine și tărie a convingerilor.
   😉

 35. Ze.V-apropo de bazine electorale,din studile facute de specialisti,din anul 2009 si pina in prezent din electoratul clasic PSD,au disparut 700.000 de mii de votanti-daca mint ei,atunci asta e.
  Dar,trebuie sa stii ca aceste informatii sunt si pe masa pedelistilor ,pt ca ,sa nu crezi ca ei nu comanda asemenea studii,si lunar urmaresc cu sufletul la gura evolutiile.
  In alta ordine de idei,RELU FENECHIU,s-au FERCHESIU,cum imi place mie sa-l alint,in sfirsit are o problema-3 CASE RESEDINTE DIN IAS PUSE SUB SECHESTRU-urmare a tunului,dat statului roman de peste 2 milioane de euro,in cazul TRANSFORMATORUL.
  Si cind ma uit la GAINARUL SORIN APOSTU,FOCSANEANUL,AJUNS EDIL SEF IN CLUJ,pur si simplu ma umfla risul,adica apostu se juca ca bani marunti,din banii firmelor private ,in timp ce FERCHESIU,IESANUL om maio curajos si intelept pur si simplu si-a bagat minuta direct in banul public.
  Astept sa vad reactia SI INDIGNAREA CELOR DE LA REALITATEA TV SI TRUSTUL INTACT,pardon si a OTEVISTILOR SI A LUI SEBASTIAN GHITA.
  Astept sa vad cum proletari pesedisti cu ochii inrositi,parul vilvoi si vene inflamate sar pe microfoane si-l INFIEREAZA CU MINIE PROLETARA PE RELU FERCHESIU.
  Sper sa nu astept pina la calendele grecesti…………….

  • Frank, eu astept ca Justitia sa ia taurul de coarne.
   Pana atunci, respectiv până la , cel putin, o suspiciune confirmata de coruptie, nu-mi ramane decat sa-l injur (in gând, atunci cand nu sunt singur) pe RELU FENECHIU, un afacerist cu tupeu cum rarisim întâlnesti în urbea mea natală.
   Ba nu…ar mai fi Adomnitei, pe care l-am intalnit la o vulcanizare. Nu credeam că este așa o piticanie, că la televizor nu se observă.
   Cu greu mi-am reprimat impulsul de a-i trage un cap în gură. Se comporta obraznic , sfidând alți concitadini disciplinați care stăteau, la rând ,pentru inlocuit anvelopele auto.

 36. Ze.V.-am spus si repet pe surse,nu in logica mea,pt ca daca ar fi in logica mea-HAAAAAAAAAA,AR FI O VESELIE,OHOOOOOOOOO.
  Vorba aia,de la lume luate ,la lume inapoi da-te.
  Deci aceste informatii nu au paternitatea mea,sunt doar preluate cu titlu de inventar nu ca niste certitudini,tocmai de aia am spus,sa asteptam si apropoo de performantele lui VALERIU TABARA-ehe,intitdeauna mai este loc de bina,mai ales cind ministru al agriculturii fiind,n-ai reusit sa-i atragi pe agricultori de partea PD-L,suficient………….

 37. Bon ,si care ar fi problema KATRINA????????????????ia sa ne spui tu KATRINA,cam ce averi a redobindit biserica ROMANO CATOLICA,CEA REFORMATA SI CEA UNITARIANA,NU VREI TU SA FACI GESTUL ASTA MAI KATRINA?????????
  Dar despre salariile platite tot de statul roman tuturor cultelor RECUNOSCUTE DE STATUL ROMAN NU VREI SA NE SPUI CEVA-HUOOOOOOOOOOOO SOVINULE,IREDENTISTULE,REANSARDULE,HORTYSTULE…………

  • Pai nu tu faceai spume ca “bugetarii” si pensionarii traiesc din mila guvernului, care’si permite sa plateasca moca sute de milioane unor paraziti ?
   Daca dispuneai de un minim de cultura generala stiai de ce l’am amintit pe Cuza…..

 38. Hopaaaaaaaaaa,pesedistul sindicalist MARIUS PETCU,FOST PARLAMENTAR PSD CONDAMNAT LA 7 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE,ARTE DREPTUL LA RECURS.
  Ei hai ca ziua asta devine din ce in ce mai interesanta,incep sa cada CAPETE USELISTE-HAAAAAAAAAAAA,ERA SI TIMPUL,na,acum sa-i vad pe ,GLANETASII’ servitori pt ca ei nu sunt trompetisti,ii jignesc pe adevaratii trompetisti[luis amstrong].cum cinta PARTITURA ASTA-HO,HO,OAHOO ,AHOO
  COPII SI FRASTI PESEDEI SI PENELEI…………….SUNATI MAIIIIIIIIIIIIIIIII

  • ***Marius Petcu – sef de sindicat. Nu ştiu să fi fost vreodata parlamentar dar, ca sef de sindicat, se avea ca fratii cu PSD.

 39. Stimate Miraj, eu nu comentez aluzii . Si nici iluzii. Fii convins ca le-am inteles.
  Dar nu vad nimic nedemocratic ca liderii importanti ai Europei sa ia, in timp real, decizii strategice, fara de care, oameni care au invatat carte din greu in materie economica dar nu numai, spun ca ne paste colapsul generalizat.
  Tot mai multa lume intelege ca referința permanentă SI CU ORCE PREȚ la interesele de bunăstare aparentă ale unei majorități, ne-a adus în actualul impas.
  Consultarea populației pe probleme de decizie majoră care țin de măsuri de austeritate la scară europeană, ar însemna că liderii națiunilor sunt oameni de paie , fără viziune și fără responsabilitate, deoarece conștientizează că rezultatul unei astfel de consultări nu poate fi, cu siguranță, decat cel mai prost posibil, prelungind si si cronicizând ,,boala” de sistem.
  Pe de altă parte, nu mai este timp de prea multe vorbe, este momentul deciziilor radicale, iar deficitele trebuie reduse cu orice preț, dacă ne dorim un viitor.
  Ce este mai ,,democratic” ? Sa luam decizii ,,chirurgicale” la timp, sau sa condamnăm ,,organismul” la o agonie prelungită și dureroasă intreband pacientul daca îi place (sau nu) gustul medicamentului?
  PS
  Îți sugerez să te exprimi direct, frontal, perpendicular si..barbateste. Încriptarea este specifica femeilor si serviciilor secrete.
  😉

  • Hai sa-ti povestesc ce mi-a trecut acu cateva minute prin cap…legat de bunastarea aparenta a unei majoritati. Calculele le las in seama ta, la fel si concluziile…Spania are o populatie in jurul a 46 milioane locuitori, iar guvernul va ajuta bancile cu vreo 30 miliarde de euro….Dupa ce faci calculele, iti propun un exercitiu de imaginatie: daca guvernul spaniol ar da fiecarui cetatean, in mod egal, suma rezultata in urma impartirii, crezi ca tara ar iesi din criza?Desigur, este doar un exercitiu care ne ajuta sa vedem cam cum este cu aceasta criza! Singura concluzie: marii jucatori scot castanele din foc cu mainile populatiei…

 40. ROMANIA ultimilor ani a demonstrat ca stie ce cale sa aleaga.
  Azi putem sa felicitam guvernul pentru masurile luate si sa fim mandri ca nu suntem OAIA NEAGRA a EUROPEI.

  Dar sa nu uitam ROMANIA este bolnava datorita guvernarilor succesive a socialistilor si a ultimei guvernari liberale care a dus tara catre FALIMENT.

  Presedintele ROMANIEI prin decizia luata de responsabil principal a ROMANILOR a franat DEZASTRUL si azi este pe calea cea buna.

  Se stie ca nu puteti digera succesul Presedintelui si a Guvernului Emil BOC, NATIUNEA apreciaza chiar in ciuda ca us LASILOR este la 40 % de intentii de votare.

  Pana in noembrie 2012 mai sunt inca 11 luni si REFORMA nu s-a terminat, urmeaza votul prin corespondenta, REORGANIZAREA TERITORIALA si modificarea constitutiei.

  Va asteptam la vot si veti aprecia si voi care nu aveti incredere azi ca PDL si MISCAREA POPULARA vor castiga alegerile.

  Cordialement

  • Nu a existat o guvernare liberala in Romania, după 1989. De douazeci de ani am avut doar o guvernare ,,care pe care” și ,, care cu care”.
   😉

  • @
   ZeV

   Ce a lui tariceanu sustinuta de néo comunisti numiti socialisti

 41. ***Zapa..d-le Zapa.. Tare imi este teama ca sunteti prada a unor “clisee” de presa. Nu ca as avea dreptate, cine ar detine adevarul? Argument(e). Servindu-le oamenilor mesaje multe si repetate, incomplete, massmedia “distrage” gandurile de la propria existenta si, incet-incet omul cade “prada” altor trebuinte si solutii, incepe sa se instraineze de propria persoana. Omul “gandeste” ce vede, ce aude, devine curios (publicitate). Daca este ceva scolit chiar incearca scheme mai complicate. Pentru cine? Cei care nu incearca “scheme” cad intr-o lehamite. Asa putem explica neparticiparea la vot? Poate ar trebui sa ne facem propria schema despre viata, apoi sa ne ancoram in realitate, sa mobilizam fortele si posibilitatile ce le avem. Mai era ceva. Democratie? Demos vs cratzie. Cum, unde?

  • Dupa ce l-a sustinut pe “intelectualul” Antonescu in 2009 (un an de cotitura de proportii istorice perntru Ro, echivalent cu 1877, 1945 si 1989) autoritatea interpretarilor istoricului Djuvara este practic anulata (cred ca breasla care si-a terfelit cel mai tare meseria in Ro, in afara magistratilor, este cea a istoricilor: Antonescu, Cioroianu, Djuvara,…). Mie, dl Djuvara imi apare acum ca un profesor universitar de literatura romana care scrie cu greseli de ortografie. Sper sa fie doar varsta, nu si stolnicia.

 42. O lista interesanta de pe blogul lui Sebi:

  Luxemburg (3.000 Euro)
  Norvegia (1760)
  Grecia (1620)
  Danemarca (1411)
  Elvetia (1393)
  Italia (1141)
  Franta (1108)
  Islanda (1046)
  Suedia (1060)
  Finlanda (1050)
  Austria (1026)
  Spania (877)
  Belgia (847)
  Germania (791)
  Malta (615)
  Slovenia (604)
  M. Britanie (460)
  Polonia (437)
  Cehia (390)
  Portugalia (354)
  Ungaria (332)
  Croatia (321)
  Estonia (288)
  Letonia (258)
  Lituania (220)
  ROMANIA (177)
  Bosnia (171)
  Bulgaria (145)
  Albania (55)

  Offf ,grecilor, grecilor, baiaeti destepti din pension. 🙂

  • ***ion adrian – foarte interesantă postarea dar vrei să explici, te rog, ce reprezinta numerele din paranteza?… 😮

  • ***ZeV – ule, nu te recunosc! De cand ai devenit asa de grijuliu si protector.
   Oricum, inchid, că vreau să urmăresc serialul coreean, si revin dupa 7,30. 😮

  • Scuze ca nu am mai intrat.
   Inseamna EURO.Si e vorba de pensia medie.

   PS. Cum dracu au reusit Grecii , baiatii astia destepti, performanta asta ? Care este nivelul coruptiei in structurile de control ale UE?

 43. Diaconule,
  Cine-i “miraj” acesta rasarit nou nout (spalata desigur ca- i ca si noua 🙂 ) din spuma marii sau din laptele de iapa voiculesciana?
  Desigur ca asa cum indica numele ,mirajul este ceva care doar pare a fi asa, ca si acesta probabil ca doar pare a fi. =))

  • Biet scrib fără de har şi verb în taste
   Ce vrea pe noi a ne îmbrobodi
   Că-i atotştiutor în toate
   Cele ce-au fost, ce sunt şi vor veni.
   pam-pam

 44. Bancuri despre bărbaţi 😆

  1. Auzind despre gravitatea imbolnavirii cu SIDA, un tanar de doar 20 de ani isi intreaba tatal despre modalitatile prin care poti lua aceasta boala:
  – Prin contact sexual si prin mucoasa…. raspunde tatal, intrerupt imediat de fiu.
  – Auzi, dar de la o mucoasa de 16 ani poti lua SIDA? intreaba nelamurit tanarul.

  2. – Ce reprezinta burta la barbati?
  – Un monument ridicat in cinstea eroului cazut.

  3. O cercetare recenta a descoperit faptul ca barbatii sunt cele mai nefericite si neimplinite fiinte de pe Pamant.
  Motivul? Au tate fara lapte, oua fara coaja, cocosel fara aripi si sacul care atarna este fara bani.

  4. O femeie ii spune indignata si mirata prietenei sale:
  – Draga mea, sotul tau flirteaza cu blonda aia, fara pic de rusine. Au trecut peste trei ore, tu chiar nu ai de gand sa zici nimic?
  – Shhhh, taci, te rog, vreau sa vad cat poate sa mai stea cu burta supta!

  5. Doi bebelusi la cresa intretin o conversatie:
  – Tu ce esti, baietel sau fetita?
  – Baietel.
  – Dar de unde stii?
  – Daca iese infirmiera din camera, iti arata.
  In 5 minute iese infirmiera, iar baietelul ridica repede paturica:
  – Uite, vezi, am sosetute albastre.

  6. Doua batranici discuta despre sotii lor:
  – Gheorghito, Ion al meu e impotent 100%;
  – Lasa, n-are nimic, Costica al meu e impotent 300%.
  – Dar cum asa?
  – A cazut prostul din pod si si-a rupt si degetul, si limba.

  7. Intrebare: Ce detine o femeie care are doua oua in mana?
  Raspuns: Atentia totala si nepartinita a barbatului.

  8. O tanara casatorita de curand se plange mamei sale la telefon:
  – Am ajuns sa nu-l mai suport deloc… E tot timpul asa de prost dispus incat am devenit si eu teribil de nervoasa. Ma supar din orice. Am si slabit foarte tare din cauza asta.
  – De ce nu-l parasesti atunci? intreba mama.
  – Asa voi face, dar mai intai astept sa ajung la 50 de kilograme.

  9. La barul unui restaurant, Gigel se destainuie prietenului sau:
  – Aseara am ajuns acasa mai devreme ca de obicei si, cand am intrat in dormitor, am gasit-o pe nevasta-mea in pat cu un strain. Se tavalea cu un turist american in patul meu.
  – Si ce i-ai zis? Intreaba socat prietenul.
  – Nimic. Nu stiu o iota englezeste! Doar nu vroiai sa ma fac si mai tare de ras.

  10. Barbatul are trei mari dorinte. Care sunt acestea?
  a) Sa fie asa frumos cum este in ochii mamei sale;
  b) Sa fie asa bogat cum crede fiu-sau ca este;
  c) Sa aiba atatea femei cate suspecteaza nevasta-sa ca are.

  Sursa: 9am

 45. imi pun toate sperantele in presedintele Romaniei,Traian Basescu.
  acest om providential ne va face viata acceptabila(desi deja este pentru foarte multi dintre noi),
  este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un sef de stat roman vorbeste tare si clar.
  acest indemn al presedintelui ar trebui sa ne serveasca drept exemplu.
  este singurul om politic pe care l-as urma neconditionat indiferent de consecinte.
  heiho

  • nell, prietene si eu imi pun mari sperante in Presedintele Romaniei, dar, din pacate, multe din proiectele majore initiate si/sau sustinute de domnia sa, fie nu s-au materializat, fie s-au amanat, fie s-au diluat substantial.
   Constitutia, parlamentul unicameral, votul uninominal pur, regionalizarea, reforma justitiei, exploatarea de la Rosia Montana, dezvoltarea procesatorilor agricoli autohtoni, sunt inca deziderate, pe care, cei care inca mai credem in bunacredinta concetatenilor nostri, nu le-am uitat si ni le dorim materializate.
   A intervenit si acest context nefast al colapsului financiar si economic mondial, pe care, actuala putere nu l-a gestionat optim, cel putin sub aspectul comunicarii . Desigur ca ar fi fost dificil pentru oricine, dar, cel putin, partidul principal de guvernamant ar fi putut sa fie mai atent la propriile vulnerabilitati putand anticipa cu usurinta ca opozitia nu are altceva de facut.
   😉

 46. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Un copilas ii scrie lui Mos Craciun:
  – Trimite-mi un fratior.
  Mos Craciun raspunde:
  – Trimite-mi-o pe maica-ta!

 47. Ambasadorul USA la Bucuresti apreciaza activitatea domnului Daniel Morar si insista ca acesta sa ramana, pe mai departe sef la DNA, adica sef in lupta cu coruptia, chiar daca ii expira mandatul.
  Oare opoziţia se simte confortabil auzind asta?

  • Privesc poza presedintelui Băsescu din evz si mă bucur, ca român, văzându-l alături de marii lideri ai Europei.
   Mă-ntreb însă, ce-o fi în capul sefilor opoziţiei care zilele acestea au incercat disperat să minimizeze importanţa participării preşedintelui Băsescu la summet-ul in curs de desfăşurare.

  • Mai important decat participarea Presedintelui, va fi rezultatul reuniunii. SI MAI ALES, efectele ei in plan ecomomic si financiar precum si perspectiva consolidarii uniunii si a monedei euro de care depinde interesul national al Romaniei. Ce e in capul paiațelor useliste ar trebui să ne preocupe mai puțin, pentru că ei își trag seva din permanenta noastră atenție pe care le-o acordăm cu generozitate absolut nemeritat.

 48. Biserica Ortodoxa Romana a avut un profit de 85 de milioane de euro, in 2012. In România, peste 32% din batrani traiesc sub limita saraciei, cu pensii sub 200 de lei, mult mai putin de 50 de euro.

  Preotii traiesc bine de pe urma romanilor care traiesc greu si rau si care-si dau si ultimii banuti la biserica crezand ca asa isi cumpara un loc in rai ca macar acolo sa le fie bine. Asta face lipsa de educatie si incultura si de asa situatie se bucura nu numai preotii ci si politicienii.

  • Cei 32% dintre batrani nu traiesc sub limita saraciei, din cauza Bisericii Ortodoxe Romane si a profitului ei, in care se include si sponsorizarea mea anuala catre parohia de care apartin. As spune că, dacă nu ar exista implicarea bisericii in acțiuni sociale, impactul sărăciei ar fi semnificativ mai mare.
   Cat despre ,,bârna” profitului BOR care stă în ochii jurnaliștilor (în loc să stea în….. buzunarul lor), iată :
   CITEZ:
   ,,Potrivit părintelui Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, problema profitului realizat de entitățile religioase este una falsă. ”Totul pornește de la faptul că Ministerul Finanțelor folosește aceeași formă de raportare pentru toată lumea. În cazul nostru, așa-zisul profit nu se distribuie sub formă de dividende, ci se folosește în anul următor pentru activitățile curente ale bisericii. Așa că banii care apar drept profit sunt, de fapt, investiți, cu precădere în acte de caritate ori în construcția ori renovarea de biserici”, spune preotul”.

  • ***ZeV – să fim înţeleşi, nu am acuzat BOR de sărăcia în care trăiesc cei peste 32% dintre bătrâni pentru că majoritatea dintre ei, la timpul potrivit, nu au avut serviciu, nu s-au gândit la bătrâneţe şi acum îşi merită soarta fiind, în acelaşi timp, şi o povară pentru bugetul ţării.

   Nu mă acuza fără să ştii de ce am scris cele de mai sus: de dimineaţa, pe facebook, am văzut o poză, în strânga, patriarhul – pocnind de bine, de preafericire şi sănătate, şi în drepta – o bătrână. Atat!

   Uite ZeV, aici, unde stau eu, de jur imprejur, pe o raza de 500 de metri, sunt 5 biserici si sunt convinsa ca la fel este in multe orase din Romania. De ce atatea biserici si nimic pentru cei flamanzi? Dacă pe langă fiecare biserică ar fi fost şi câte un aşezământ pentru săraci: dormitor, măcar pentru iarnă, cantină, o sală de clasă, aş fi fost convinsă că bisericile au fost ridicate nu numai pentru binele preoţilor.

   Că tu contribui anual cu bani la nu ştiu ce parohie? E treaba ta şi rău faci pentru că tu, dacă-i dai de bună voie, pe alţii îi obligă. Eu nu dau bani la popi pentru că popii au salaru şi, când e nevoie de ei, au grijă să ia pielea de pe om, viu sau mort.

   Credinţa mea e în suflet, e în dialogul meu cu Dumnezeu pentru care nu am nevoie de intermediar. Când am fost la necaz şi am cerut ajutor, Dumnezeu mi l-a dat fără să-l plătesc prin intermediul preoţilor. Mă duc la biserică atunci când simt nevoia fără să apelez la preot. Ce poate face un preot, om supus păcatelor, ca şi mine?

   Ei, ZeV-ule, uite, de asta trăiesc preoţii bine şi se lăfăiesc în maşini de lux, pentru că există prea mulţi proşti, (mă refer aici la needucaţi, neinstruiţi, uşor de minţit şi manipulat) care cred că, dând bani la preoţi, îşi asigură un loc în rai, ca măcar acolo să le fie bine dacă aici au eşuat…

  • Silverstar
   Impulsurile negative , intre care, ura se situeaza la loc de cinste, care irump deseori in comentariile tale, au ca origine ,,credinta din suflet” ? Sincer, am mari indoieli si te asigur ca nu sunt singurul care constata acest lucru.
   Suntem, totusi, in postul Craciunului, sarbatoarea Renasterii, o perioada a pacii si reconcilierii, in care mii de romani se spovesesc si se impartasesc…la preot. Asta cred romanii si asta inseamna credinta ortodoxa. Macar din respect pentru ei, ar fi o buna optiune daca te-ai abtine. Daca nu din credinta, cel putin, din ratiune.

  • ***ZeV – nu am urât niciodată pe nimeni şi nici n-o voi face pentru că nu vreau să-mi încarc sufletul cu poveri de care nu-i nevoie. Tu nu mă judeca pe mine. Citeşte-te pe tine…
   Apoi, trăim într-o ţară liberă, fiecare are voie să-şi manifeste credinţa cum îl duce mintea. În ceea ce mă priveşte, Dumnzeu ştie unde şi cât am greşit/păcătuit. Nu sunt dispusă să mă păcălesc şi să-l păcălesc şi pe Dumnezeu, dând preoţilor bani. Mai mare pomană e să cumpăr o pâine şi să o dau unui amărât decât să dau bani la preoţi. De ce? Există rai? Să fim serioşi… Aici, pe pământ avem şi rai şi iad. Nicăieri, în Biblie, nu scrie să dăm bani la preoţi ca să ajungem în rai…
   Gata cu discuţia asta că nu suport să mi se spună neadevăruri şi nici nu vreau să citesc ce fac alţii, aşa-zis credincioşi… Gata…

  • Nu-i gata Silver, nu o da cotita cand nu-ti convine.
   Sa fie clar, nimeni nu-ti cere tie sa cotizezi la biserica, asa cum nimeni nu-ti ingradeste libertatea de constiinta. Dar libertatea ta nu exista dincolo de respectul libertatii de credinta a altora, care, intamplator sau nu, coincide cu istoria si fiinta nationala a romanului.
   Ca precizare finala, iti spun ca banii pe care ii dau au ca destinatie exclusiv actiunile caritabile ale bisericii, stiu bine, ca membru al consiliului parohial unde merg acesti bani. Totul se face cu documente legale si chitante fiscale.
   PS
   Nu-mi cumpar , in nici un caz, un loc in rai, pentru ca imi doresc sa…nu ma plictisesc, dincolo, in calitate de fochist la cazanele pline cu smoală ale lui diaconu eusebiu si frank zapa.
   😉 😉

  • ***Aha! Ca să vezi, acţiuni caritabile… De asta iarna, în Iaşi, mor de frig, de ger, îngheţaţi cei mai mulţi oameni fără adăpost…

  • Silverstar,
   Multi oameni, printre care si ZeV, confunda credinta cu institutia BOR, care nu este decat o intreprindere profitabila, ca oricare alta intreprindere, diferenta fiins ca BOR nu plateste dari statului…..Nu cred ca vreo societate din lume ar fi de acord sa arunce la cosul de gunoi batranii, asa cum se intampla in Romania…Multi dintre pensionari primesc “ajutoare” de la copiii lor stabiliti in strainantate, altfel procentajul “muritorilor de foame” ar fi mult mai ridicat….
   De ce politicienii romani nu l’au ales pe AI Cuza drept model, preferandu’l pe Stefan cel Mare ( si Sfant…hahahaha!)? Cuza este adevaratul intemeietor al Romaniei moderne….De la Iliescu incoace, absolut toti presedintii si guvernele au bagat bani grei in BOR, motivand ca la vremuri grele a fost alaturi de popor….FALS!!! e destul saL privim pe Daniel care traieste intr-um palat de cateva milioane de euro, plus lux, plusmasini de lux…Daca a primit cadou o masina de 70.000 de euro, de ce n’a vandut’o, iar cu banii incasati sa’i “ajute” pe saraci ?…..

  • ***Katrina – ai foarte mare dreptate. La noi, la ortodocşi, preoţii nu se implică în viaţa credincioşilor, a oamenilor. Preoţii ortodocşi consideră că ei trebuie să primească şi nu să facă, la rândul lor, bine măcar din ceea ce primesc.
   Ştiu, este o realitate, sunt ortodoxă şi nu-mi pot nega trecutul, asta e, dar nu sunt de acord cu ceea ce fac preoţii.
   Ştiu, acum când am citit, mi-am amintit că Maica Tereza aşa a facut cu maşina primită în dar, a vândut-o ca să aibă cu ce-i întreţine pe necoiaşii din Calcutta. La noi, la ortodocşi, n-ai să vezi aşa ceva… Sau, dacă exista sunt atât de rare cazurile încât presa le prezintă ca ceva ieşit din comun.
   Asta însă nu-mi afectează sufletul şi nici ceea ce simt eu acolo.

  • Silverstar, BOR, ca si partidul socialist, plang de mila nevoiasilor pe la chefuri cu sampanie si icre negre……platite din banii…nevoiasilor….Un proverb hawaiian spune ca trebuie sa te feresti se oamenii care declara ca’ti vor binele……
   Din cate stim din Biblie, Isus Cristos nu purta cruci din aur masiv si straie cusute cu fir de aur, cand propavaduia crestinismul, iar Sf. Ioan Botezatorul nu avea pret fix pentru botez…..Din fericire, oamenii nu mai sunt analfabeti, sunt capabili sa citeasca Biblia si singuri, fara ca asazisii “reprezentanti” ai cerurilor sa’i influenteze.
   Stiai ca in invatamant, un profesor de sport ( sa zicem) are dreptul sa predea matematica, desenul, etc dar nu religia ?…..
   Constitutia Romaniei garanteaza libertatea de credinta in timp ce invatamantul religios ortodox este obligatoriu in scoala primara…..
   De fapt, cine conduce Romania ?

 49. Prajitura din morcov 😆

  Persoanele care postesc, dar sunt dornice de ceva dulce, macar la sfarsit de saptamana, pot face din morcov o prajitura de post, mai ales ca acum este in plina desfasurare postul Craciunului, prajitura-medicament recomandata atat copiilor, cat si adultilor.

  Pentru prajitura trebuie, in parti egale: cate o cana de morcov ras prin razatoarea mica, o cana de ulei, o cana de zahar; apoi un praf de copt stins cu otet si faina cat cuprinde. Pentru o prajitura mai bogata se poate folosi o cana de 350 sau 400 de grame.

  Tava de friptura, de preferat celei patrate, se unge cu ulei sau margarina peste care se presara putina faina. Compozitia se aranjeaza in tava cu mana. Peste aceasta se intinde o pelicula subtire de gem (exclus dulceata!) peste care se presara nuca taiata marunt sau alune zdrobite cu sucitorul. Se coace la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil. Pofta buna!

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/morcovul-elixir-pentru-vigoarea-barbatilor-1136313

 50. In conditiile in care, unul din rezultatele majore ale reuniunii de la Bruxelles este ca TITLURILE DE STAT VOR FI MULT MAI GREU TRANZACTIONATE in scopul finantarii deficitelor bugetare (asa cum ne spune analistul financiar Ionel Blanculescu) iar sistemul bancar european este expus la o datorie de 3000 miliarde de euro (reprezentand debite ale statelor) , ma uit in Parlamentul Romaniei si …. ce vad ? O SUMEDENIE DE AMENDAMENTE, IN NR. DE CCA 8000, depuse de parlamentari pentru diverse proiecte de interes local si…ELECTORAL !
  Daca s-ar admite asa ceva, bugetul Romaniei ar ajunge la un deficit de cca 8%.
  De necrezut. TEZITI-VA, ALESILOR, LA REALITATE !
  De saptamana viitoare, ar trebui, in mod normal, dupa cum recomanda si domnul Blanculescu, ca tot neamul alesilor nostri sa-si bage picioarele…nu, nu in buget si interesul national, ci INTR-UN LIGHEAN CU APA RECE. Si sa-si bata cu totii capul cum mai putem REDUCE IN CONTINUARE CHELTUIELILE SI SPORI VENITURILE. Este vital pentru Romania in acest moment !
  Pentru a n-a oară repet ce a spus Pressedintele : DEFICIT ZERO IN 2013 SI IN CONTINUARE, EXCEDENT BUGETAR ! Daca nu, atunci o să vedem cu toții ce înseamnă adevărata criză !
  Vom beli cariciul .

 51. Sigur,este fascinant si spun eu emotionat ce se petrece acum la bruxelles,pt ca in aceste ore si zile,acolo se creioneaza printre altele si viitorul nostru al romanilor si mediul economic in care ne vom misca,vom trai si de ce nu,poate vom si suferi,pt ca acum se pune talpa-PACHETELOR SOCIALE-la nivel european,acum li nse spune fara menajamente tuturor socialistilor ,cu lozinci comunist-bolsevice,in cap-HALT-nu se mai poate,EUROPA SOCIALA A DISPARUT SI A VENIT,IN SFIRSIT VREMEA EUROPEI NEOLIBERALE,in care munca,creativitatea,perseverenta si competivitatea vor triumfa.
  Si tot acum EUROPA-DECIDE-indivizi de teapa lui ADRIAN NASTASE NEPOTUL MATUSII TAMARA TREBUIE SA PLATEASCA IN FATA JUSTITIEI.
  Si uite asa,iar m-am intors la micile noastre frecusuri,si intrigi dimbovitene,unde din nou,ION ILIESCU,DA TONUL LA CINTEC.
  Asadar dl ION ILIESCU,in cel mai curat stil bolsevic,ne spune ca ei,PSD,sfidind legea,calcind in picioare o PUTERE A STATULUI DE DREPT,JUSTITIA,VOR FACE ZID IN JURUL LUI ADRIAN NASTASE,DACA ACESTA VA FI CONDAMNAT DE I.C.CJ.
  Mai sa fie,adica ne-am intors din nou de unde am plecat-PARTIDUL DA CERTIFICATE DE BUNA PURTARE?
  Partidul decide cine-i bun ,cine-i frumos,cine are dreptul sa fie MAMA IUBITOARE SI BUNA COMUNISTA?
  Da,se pare ca da,se pare ca PSD,urmasul comunistilor romani,nu sunt dispusi sa traiasca in sec 21 si sa renunte la ceea ce stiu mai bine-SA-SI APERE BANDITII.
  De ce face aceste gesturi dl ION ILIESCU,SUSPECTAT DE CRIME????????????
  Eheeeeee,nu pt amarasteanul ADRIAN NASTASE ori alt ametit de pesedeu,nuuuuuuuuuuuuuuu,O FACE IN PRIMUL RIND PT SIGURANTA SA,pt a-si asigura si el la rindul sau zidul protector.
  Si uite asa,inchei,nu fara a aminti,ca GRUPURILE DE COMICI,ALE LUI ELAN-VINTU-VOICULESCU-GHITZA,nici prin cap nu le trece sa INFIEREZE IN CEL MAI BOLSEVIC STIL ATITUDINEA LUI ION ILIESCU.

 52. DEJA

  Moody’s dégrade Crédit Agricole, BNP Paribas et Société Générale

  L’agence d’évaluation financière Moody’s a abaissé d’un cran la note à long terme des banques françaises Crédit Agricole, BNP Paribas et Société Générale. Elle y attache une perspective négative, a-t-elle annoncé vendredi dans des communiqués distincts.

  Cette décision intervient à l’issue d’un examen approfondi lancé le 15 juin, et prolongé mi-septembre, précise l’agence. Crédit Agricole SA a désormais une note de solidité financière abaissée d’un cran à “C-” et d’une note de dette à long terme “Aa3”.

  La solidité financière de Société Générale est rétrogradée de deux crans à “C-” mais sa note long terme ne recule que d’un cran à “A1”. La note de ces deux établissements avait déjà été dégradée mi-septembre par Moody’s.

  A cette époque, la note de BNP Paribas avait été maintenue mais avec une prolongation de la “mise sous surveillance négative”. Cette fois, la banque n’y échappe pas: sa note de solidité financière perd deux crans à “C”, contre “B-” auparavant, et sa note long terme ressort à “Aa3”.

  La probabilité que ces banques bénéficient d’un soutien des pouvoirs publics si nécessaire reste très élevée, relève Moody’s. L’agence précise que les conditions des marchés bancaires et de dette d’Etats en Europe ainsi que le contexte macro-économique en général l’ont conduit à assortir les notes d’une perspective négative.

 53. Scurta intrebare-In timp ce la bruxelles se deseneaza viitorul europei,DUETUL BOLSEVIC PONTA SI ANTONESCU STAU ASUNSI,PT CA DACA AR VORBI ar fi identificati cu ULTIMII DINOZAURI BOLSEVICI-de aceea stau in boscheti pititi si se uita la tv,sa-l vada pe PRES. TRAIAN BASESCU-cum exporta ,MODELUL ROMANESC DE A CONTRACARA CRIZA ECONOMICA-apoi sa nu inebuneasca cei doi???????????????

  • Adevaratul loc unde ar merita sa stea acesti doi maimuțoi nu este pe spatiul verde, care este unul public, ci după gratii. Alături de Ion Iliescu , Adrian Năstase
   și Dinu Păturiciu.
   ARTICOLUL 93 din Constitutie
   (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
   __________________________________________________________________
   ORDONANTA DE URGENTA nr. 1 din 21 ianuarie 1999
   ________________________________________
   privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta
   EMITENT: GUVERNUL;
   PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 22 din 21 ianuarie 1999;

   ART. 3(MODIFICAT DE Art. 1 LEGE 453/2004)(COMPLETAT DE Art. 1 LEGE 453/2004)
   Starea de urgenta reprezinta ansamblul de masuri cu caracter politic, economic, social si de origine publica, instituit in intreaga tara sau in anumite zone ori in unele unitati administrativ-teritoriale, in urmatoarele situatii:
   a) existenta unor amenintari la adresa sigurantei nationale sau democratiei constitutionale, ceea ce face necesare apararea institutiilor statului de drept si mentinerea sau restabilirea starii de legalitate;
   b) iminenta producerii ori producerea unor dezastre, ceea ce face necesare prevenirea, limitarea si inlaturarea efectelor acestora.
   ART. 4(MODIFICAT DE Art. 1 LEGE 453/2004)
   Pe durata starii de asediu si a starii de urgenta, proportional cu gravitatea situatiei ce a determinat instituirea acestora si numai daca este necesar, poate fi restrans exercitiul unor drepturi sau libertati fundamentale inscrise in Constitutie, cu acordul ministrului justitiei.

 54. Zev

  te intrebai ieri, cum este posibil ca pe acest blog sa’mi fie tolerate postarile cu subiecte tabu…..pentru societatea romaneasca. Raspunsul am sa ti’l dau, tot eu ; Moderatorul blogului doamnei EU, care n’a fost ales intamplator, a inteles definitia democratiei mai bine decat 90% din “alesii” poporului, plus reprezentantii presei “libere”. Daca ar fi sa intre in politica, intr’o zi, as vota’o cu doua maini….

  • Dle Katrinel,
   1) Eu inclin sa cred ca ca nemoderarea dvs. aici se datoreaza milei, nu mizei salvarii democratiei: la administrator a ajuns vestea ca pozitia dvs. este “n-are dentista”, in loc de “iredentista”. S-o fi gandit ca poate publicitatea gratuita va va ajuta sa gasiti o dentista pe masura daca va etalati cariile in public.
   2) Cat despre votul dvs. pentru administrator in potentiale alegeri, ramane cum ne-am inteles: votul dvs., si in general al diasporei maghiare din Ro raspandite prin cele Americi, nu va fi acceptat daca se impune platforma politica a UDMR (sau a USL, evident, nu ?).

  • judex

   Poate ca nu’ti dai seama, probabil datorita nivelului scazut al inteligentei si educatiei primite de acasa, dar prin postarea asta o jignesti si pe admin si pe EU……

  • Katrinel-bacs,
   dupa ghiveciul pe care-l faceti cu ideile, cratimele si pronumele, sunt convins ca faceti un gulas nemaipomenit. Ca expert ce sunteti, ne civilizati si pe noi, valahii, dezvaluindu-ne daca gulasul se face mai bine in cratita sau in cratima ? Poate asa “o” invatam si pe d-nele Elena si Mada, carora vad de-abia cum cat le purtati de grija…

 55. BOR detine sute de mii de hectare de teren arabil si paduri….cine ne poate garanta, ca intr’o zi, aceste terenuri nu vor fi vandute marilor companii multinationale, pentru reparatia bisericilor existente, daca in Constitutia tarii dreptul la vanzare este garantat ?

 56. Katrina, am subliniat toleranta noastra, a romanilor, la puncte de vedere iredentiste si care ataca fervent valorile noastre nationale, toleranță care provine din tăria convingerilor noastre.
  Daca ceva mă surprinde, este lipsa de reactie a unora unora dintre colegii mei la atitudinea ta agresivă si sistematic-demolatoare față de simbolurile românilor, ale unei majoritați dintre români.
  In fine, eu cel putin, consider ca am atat dreptul cat si obligatia de a replica , atunci cand consider necesar, evident non agresiv, pe teme esentiale ce tin de fiinta noastra nationala.
  In rest, sa auzim numai de bine, ca toti suntem in aceeasi oala suspendata in spatiu.
  😉

  • ZeV
   Il stim de mult si nu avem timp de pierdut .Asaaa… un dos de palma in trecere se poate, dar doar in trecere si fara sa ne si oprim. 🙂

  • Să ne-amintim că nu e mult de atunci că insuccesele electorale ale PSD au inceput in 2004 si cel care a pierdut atunci in fata presedintelui Basescu a fost Adrian Nastase si, cum se spune in popor, buna mana a mai avut, ca de atunci, PSD pierde intruna.
   Asa sa fie! Si pe viitor… 😆

  • Bietul Geoana si bietii neputinciosi ce-si zic USL.
   Geoana, a fost invins de-o sleahta de banditi…el fiind singur, daca e sa fim corecti!
   Vor pierde….. abia astept acel moment, cand Crinut si Pontanel, se vor lua de manunta si …..vor da vina pe PDL, dl Basescu, dna Udrea ca au pierdut.
   Astept momentul…… am atata rabdare…. 🙂 🙂

  • ***Lulu – deja Iliescu s-a exprimat cu privire la votul din 2012, Nu mai suntem capabili! – dar a ţinut să amintească ce bărbaţi au fost odata… 😮 pe când câştigau tot, fără probleme…

 57. Buna, am o mica poezioara pe care trustul RTV nu au dorit sa o accepte:

  Sondaje prin minciuna?

  Cui folosesc aste sondaje
  Chiar la sfarsitul de mandat?
  Va intra mintea-n derapaje
  Si n-aveti contra candidat!

  Acest sondaj contrafacut
  E doar o simpla minciunica
  Ce-ar trebui recunoscut
  Doar ca reforma e prea mica!

  N-au reusit sa-i reformeze
  Pe toti coruptii comunisti.
  Sunt sigur or sa candideze
  Numindu-se chiar reformisti

  Cu reformarea cea propusa
  N-a reusit decat un sfert
  Iar firmele ce sunt capusa
  Au solda-ntreaga in mod cert!

  Azi nepotismul, cumetria,
  S-au ridicat la rangul mare
  Asa si-au cumparat mandria
  Prin multe posturi bugetare!

  • ***nelutiu – ţie, Realitatea ţi-a refuzat poezioara, pe mine, de trei zile, mă tot ameninţă, prin mesaje, pe ziare.com. Am scris astazi la un articol nick-ul celui care m-a ameninţat să se ştie dacă mi se întâmplă ceva…

  • Presidentul la piaţă

   Sambăta seara domnul President
   La supermarket cumpăra legume
   Şi chiar a declarat privind atent
   Că piaţa noastră se ţine de glume!

   Lipsea de pe tarabe marfa noastră
   Chiar de la olandezi aveau lalele
   Şi nu le-a evitat că-s marfă proastă
   Doar pentru faptul c-au adus belele!

   Importurile azi îmbogăţesc pe unii
   Fermerii noştri nu pot ţine piept
   Producători au fost atunci străbunii
   Şi intremediari acum studenţi la drept!

   Ne întrebăm noi nişte oameni mari
   Cu politicienii noştri e doar glumă,
   De vand doar castraveţi la grădinari
   Iar din reformă a rămas doar brumă.?

 58. Am văzut pe tv-uri că-n unele zone a nins sau incă ninge. 😆
  La noi, de săptămâni, dimineaţa e ceaţă, la prânz, vreme de primăvară… Singura excepţie a fost într-o zi când a plouat, calm, liniştit, fără bulbuci…

 59. Draga ZeV,
  drag prieten,iti raspund ca de obicei decalat si in disonanta cu spiritul blogului.
  in modul cel mai sincer,asta pot,mi-as dori altceva dar cam asta este situatia.
  revin la presedinte:
  am convingerea ca atitudinea sefului statului are un dublu impact:
  promovarea Romaniei ca baza sigura a aliantei nord-atlantice,
  si fortarea revizuirii constitutiei statului roman prin impunerea in EU a unui plafon deficitar necesar.
  nu vreau sa extind,stiu ca stii despre ce este vorba.
  sunt aproape mereu de acord cu tine.dar noi,acum atat putem.si e ok.
  cu stima,

 60. http://www.realitatea.net/trei-deputate-vor-sa-interzica-reclamele-la-saloanele-de-masaj-erotic-ce-amenzi-propun_893900.html

  Elena, nu votati mizeria asta.

  E ceva gratuit, o interzicere a libertatilor oamenilor de care nu era nevoie. Dati dovada de maturitate politica si respingeti aceasta idee venita din partea unor persoane imature politic.

  Romanii au trecut printr-o gramada de probleme, taieri, scumpiri, activitatea economica e blocata nu se mai fac bani din nimic in tara asta. Nu e nevoie sa le mai intre parlamentul si in chiloti.

  Va rog sa luati masuri macar voi care stiti cum merg lucrurile in tara ca la Opozitie odata cu legea asta observ o lipsa de maturitate greu de imaginat.

 61. Pacat ca se loveste in voi. Mor de nervi cand toti necalificatii va fac in fel si chip si din pacate multi sunt usor influentabili.

  Acum sa-i vad pe carcotasii care v-au facut in toate felurile … ce parere au ca si alte tari au adoptat aceleasi masuri ca si Romania …. unele poate chiar mai dure.

  Voua va mai trebuie 2 mandate ca sa puneti tara asta pe picioare.

  Pacat ca aveti si voi uscaturi care va strica imaginea …. dar nu exista lumea perfecta.

  Bravo voua pentru toate reusitele !!!!!!!!

 62. Ce-mi place mie de voi ăştia de p-aci!
  Toată ziua cirip-cirip în sus, cirip-cirip în jos, cirip-cirip la dreapta, cirip-cirip la stânga şi cum vine seara pac cu ciocu-n pene şi pun-te nenică pe somn!
  Ţi-ai dracu de ‘telectuali cu melcii voştri!
  O viaţă o aveţi şi p-aia o dormiţi cu boneţica-n cap trăgând beşini sub plapumă!
  Bujetarilor!
  Lupta de clasă cu dujmanii boborului se duce 24 din 24 de ore!
  🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu a scris Lupta de clasă cu dujmanii boborului se duce 24 din 24 de ore! Da’ de ce crezi tu că noi am fi roboţi? Numai aceia sunt capabili să lucreze 24 din 24 de ore… Noi suntem oameni cam toţi făcuţi pe aceeaşi măsură… Tu, la ora 04:19 am, probabil nu aveai somn, din cauza lunii, care acum esteplinăăăă şi-şi face de cap…

 63. Buna Doamna Elena Udrea, In calitate de cetatean roman vrea sa va impartasesc o problema grava la nivelul Ministerului Turismului, In data de 22 Octombrie 2011 am sunat la Ministerul Turismului unde am cerut un set de brosuri si materiale publicitare ce evidenteaza potentialul turistic al Romaniei avand nevoie de aceste materiale la un Seminar pe teme de voluntariat ce a avut loc in Istanbul, de acolo am fost redirectionat care o domnisoara care se ocupa cu departamentul promovare, acea domnisoara m-a sfatuit sa fac o cerere scrisa catre domnul Octavian Arsene, am facut si treaba asta. In ziua urmatoare am ajuns in Bucuresti la ora 8:30 eu fiind din Resita, am sunat la departamentul promovare unde mi s-a spus ca domnul Octavian Arsene inca nu a semnat cererea si oricum brosuri nu mai sunt dar sa revin in jumatate de ora, am sunat dupa jumatate de ora si in cele din urma am fost chemat la Ministerul Transporturilor Corpul C unde am fost astept de o d-soara bine imbracata si fardata care mi-a reprosat faptul ca sunt asa insistent si ca trebuia sa fi anuntat din timp , mi sau dat 4 brosuri (2 de un tip) in cele din urma.Tin sa amintesc ca de la Gara de Nord m-am deplasat pana la minister cu un bagaj aproximativ mare pentru 4 brosuri care pana la urma nu le foloseam in scop personal .Intrebarea mea este Doamna Udrea , Unde sunt banii destinati promovarii si materialelor publicitare si de ce a fost nevoie de atatea telefoane si stres pentru 4 brosuri? Va multumesc ,Emanuel Nagy

  Raspuns Elena Udrea:
  Buna ziua! Regret situatia in care v-ati aflat, dar cel mai mult regret ca este posibil asa ceva. Toate eforturile unor oameni de buna credinta de a face ceva pentru imaginea tarii, sunt sabotate de niste functionari indolenti, care vad in postul pe care il ocupa, doar o modaliate de a castiga salariul lunar, fara sa aiba nicio obligatie. Din acest motiv am schimbat de doua ori directorul si am reorganizat de la zero Directia de Turism! Se pare ca degeaba! Voi dispune un control si ii voi sanctiona, atat cat imi permite Legea Functionarului public, pe cei care aveau obligatia sa rezolve repede si pozitiv solicitarea dumneavoastra. Lucrurile nu pot merge bine in aceasta tara oricat ar vrea un ministru, cat timp angajatii statului nu vor sa isi faca datoria, dar sunt aparati de lege impotriva eventualelor consecinte ale comportamentului lor!

 64. nell
  Buna dimineata, prietene de departe (Buna dimineata, in Romania).
  Nu stiu cum faci, dar iti simt caldura din priviri transpusă digital.
  Asa mi se intamplă când citesc o carte bună. Am sentimentul că slovele prind viață și personalitate proprie, trimițându-mă cu gândul la celebra sintagmă a genezei: ,,La început a fost Cuvântul”. 😉
  Legat de modificarea Constitutiei : să vedem daca jigodiile vor realiza macar o câtime că de fiecare pas, gest sau cuvânt al politicianului, depinde traiectoria noastra ulterioara pe ,,orbită”…fie vom pica direct în cap, nu se știe unde, fie ne vom pierde în spațiu. Poate, vom avea noroc. 😉
  Dar, îl ascultam (cu mari eforturi) pe psihopatul Ponta, spunând nonșalant că se poate aștepta până după alegeri.. Chiar dacă vor accepta, în fine, să demareze procedurile de modificare a Contituției, vor încerca să tragă de timp și să dilueze cât mai mult varianta de modificare propusă de Presedinte.
  Dacă ar veni un emisar divin să-mi șoptească la ureche că PDL&Co va obtine peste 50% în 2012, as suporta cu stoicism si amuzament baletul cu bocancii în picioare executat de opoziție știind că va urma , întradevăr și oricum, o Reformă radicală și IREVERSIBILĂ în România.
  Aș suporta cu indiferență și oribila moacă cinic, perfid și grotesc zâmbăcioasă a lui Ion Iliescu în spațiul public, un antichrist al revanșismului care și-a propus să ne îngroape pe toți.
  😉

  • @nell. Pui bine problema deoarece Constitutia Romaniei creatia raposatului Iorgovan este una care-i apara tot pe securisto-comunisti care probabil doresc o schimbare abia dupa disparitia biologica a lor! Avem un Referendum castigat in favoarea micsorarii numarului de parlamentari dar e ignorat de securisto-comunistii care tin ciolanul cu dintii! Asa e zambetul bunicutei despre care nu ne va ingropa poate chiar pe toti!

   Enervarea bunicutei

   Ma enervez de doua ori pe an
   Atunci ei ma intreaba cine-a tras
   Consider ca-i scursura ori golan
   Din ne-mpuscatii care-au mai ramas!

   Ei ma intreaba de mineriade
   De-acei ucisi si dupa doua’si doi
   Imi bubuie in cap parca-s petarde
   Sa nu devin si prea nervos apoi?

   Dar m-a infuriat si prostanacul
   In noaptea aia m-am si internat
   Mintind ca ma durea stomacul
   Dar nu doream sa fiu eu impuscat!

 65. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Ion catre Maria:
  – Marie, esti ca un nor!
  Maria, cu zambetul pe buze:
  – Alb si pufos ?
  Ion:
  – Nu, fă, da’ atunci cand pleci, parca mi se lumineaza ziua…

 66. Citatul zilei 🙄

  Socialismul ar funcționa numai în două locuri: în rai, unde nu este nevoie de el, și în iad, unde există deja.
  Ronald Reagan

  • Nu mulţi jurnalişti au curajul să-i spună-n faţă lui Crin Antonescu exact ceea ce merită deoarece s-a ajuns până acolo încât dumnealor să confunde dorinţa cu putinţa şi chiar să-l vadă pe Crin preşedinte.
   Ei, bine, azi, jurnalista Ioana Ene i-a răspuns lui Crin Antonescu cum merită după ce acesta a ieşit pe tv-uri şi public, i-a cerut domnului Boc să-l respecte…
   Amintiţi-vă, vă rog, campania dusă de Realitatea tv, “Noi vrem respect!” de care s-a ales praful. De ce? Păi, jurnaliştii, moderatorii, invitaţii, analiştii politici, se adunau la şezători, cum fac de obicei, înjurau guvernul şi-i bălăcăreau, cum le venea la gură, pe PDL-işti, după care toţi, în cor, strigau, ca apucaţii, că vor respect… Cine să-i respecte şi, mai ales, de ce…
   Respectul nu se impune, nu se cerşeşte, respectul se obţine respectând. Ori, Crin Antonescu bate cu pumnul în masă şi strigă că vrea respect în condiţiile în care nu se resăectă nici pe sine… 😮

 67. Rugăminte către doamna Udrea
  Bună dimineaţa! 😆 Ştiu că sunteţi foarte ocupată, şi poate şi obosită după o săptămână stresantă şi încărcată de evenimente, dar vă rog să ieşiţi cu un articol în care să explicaţi – argumentat – şi pe înţelesul tuturor, asa cum faceţi de obicei, dacă ceea ce s-a întâmplat la summit e bun şi bine şi dacă atitudinea domnului preşedinte Băsescu e de folos ţării, poporului român şi nu opoziţiei care-şi urmăreşte propriile-i interese prin canalele tv.
  Mulţumesc! 😆

  • Ceea ce s-a intamplat la summit nu e neaparat bun, dar e sigur bine. Ma rog, aproape bine pentru un prim pas. Important este că Romania a facut alegerea corectă, spre deosebire de Ungaria.
   Buna dimineata
   😉

  • ***ZeV scrie: Important este că Romania a facut alegerea corectă…
   De ce? That’s the question! Argumentează, te rog. 😮

  • ,,Potrivit lui Băsescu, acordul de la Bruxelles, la care este parte şi România, se referă la obligaţia statelor care aderă la acesta de a include în legislaţia naţională angajamentul pentru “buget naţional echilibrat şi în surplus”, ceea ce înseamnă că deficitul structural nu trebuie să depăşească 0,5% din PIB, relatează Mediafax.
   Şeful statului a menţionat că actul normativ prevăzut în acord pentru înscrierea acestei prevederi, “în cel mai scurt timp”, este “Constituţia sau o lege echivalentă cu Constituţia”.
   El a precizat că introducerea prevederii în Constituţie sau într-un act echivalent va fi constatată de Curtea de Justiţie a UE.
   “România nu are act echivalent cu Constituţia, şi aici niciun politician nu ar trebui să se joace. (…) Take it or leave it”, a mai spus Băsescu.”
   “Uite cum a venit UE şi pare a spune «Domnule preşedinte, pare să fi fost inspirat că ai trimis proiectul de revizuire a Constituţiei la Parlament”, a glumit Băsescu.
   Constituţia nu poate fi revizuită, însă, fără voturi de la Opoziţie, pentru că necesită acordul a cel puţin două treimi dintre parlamentari.”

  • Ce este ,,deficitul structural” ?
   Deficitul structural este doar o componentă a deficitului bugetar. Practic, deficitul bugetar este compus din deficitul structural și din deficitul ciclic. Deficitul structural este indicatorul folosit pentru monitorizarea îndeplinirii criteriilor de la Maastricht în ceea ce privește deficitul bugetar. Deficitul structural se deosebește de deficitul ciclic prin faptul că cel structural există chiar și atunci când economia este la potențialul său maxim. Deficitul structural poate fi rezolvat prin intermediul politicilor guvernamentale explicite și directe: reduceri de cheltuieli, creșterea bazei de impozitare, majorarea taxelor și impozitelor sau creșterea fiscalității. Astfel, deficitul structural este mai “cronic” și pe termen mai lung.

 68. Problema,masurilor decise la bruxelles nu sunt neaparat daca sunt bune ori e bine,pina la urma asta fiind un truism,problema este ca aceste masuri erau necesare,pt o contructie ,POLITICA’nu doar economica.
  Subtilitatea acestor masuri consta in faptul ca,tarile care au aderat si agreeat aceste masuri,vor transfera o mica parte din suveranitatea fiscala a tarii unei suprastructuri,care ,lucru foarte important,indiferent de culoarea politica a guvernelor ,le va da peste minute in cazul derapajelor fiscale.
  Acest lucru,de fapt deranjeaza anumite medii economice,dar mai ales politice,si cind spun politice,inevitabil trebuie sa spun partide iresponsabile,de extrema stinga si stinga.
  Pt ca deja este unanim recunoscut-IDELOGIA DE EXTREMA STINGA SI STINGA,-au generat dezechilibre majore si au facut ca datoriile suverane sa faca praf zona euro.
  Dificultatea majora a Romaniei,la aceasta ora,este felul in care va gasi o rezolvare pt legiferera in plan intern al deciziilor de la Bruxelles,si probabil ca m-am grabit,nu doar la aceasta ora ci si pe viitor,pt ca din ceea ce arata cercetarile sociologice,NIMENI’ nu va avea peste 67% voturi pt a putea schimba,ori modifica constitutia.
  Ce se va intimpla???????????din nou ne intoarcem la popor,pt ca de ei depinde,unde vom fi in urmatorii 25 de ani.
  Mai zilele trecute cineva ii acuza pe politicieni de toate relele,eu,ii acuzam pe votanti,si uite cita dreptate am avut,pt ca ,daca romanii nu vor vota asa cum trebuie,si vor dorii guverne populiste,mincinoase ,care sa le promita lefuri mari,ca-n germania,dracu ii ia pe romani.

 69. Asa cum poate constata orice roman,opozitia in ultima saptamina a disparut fara urma ,lasindu-ne fara mesajele cu care ne obisnuisem atit de mult,si care aveau darul sa ma inveseleasca,pt ca doar zimbete imi pot smulge icnetele pline de obida pe care cei doi ,CHIBITI’ cu pretentii de lideri le puteau obtine in situatia data.
  Practic de la Bruxelles ,celor doi le-a venit ,PREAVIZUL’adica instiintarea ca in cel mai scurt timp,15 ZILE,vor ingrosa rindurile somerilor,pt someri vor fi,in conditiile date.
  Toata strategia lor,cladita pe un munte de promisiuni mincinoase,pe acuzarea actualului guivern de incompententa s-au ruinat facind un zgomot asurzitorluindu-i sub darimaturi si pe cei doi comici lideri politici,ANACRONICI,in afara timpului,ramsi incremeniti in cliseele inventate de servitorii lui voiculescu si comp. pt a combate MASURILE DE AUSTERITATE,DEVENITE MODEL PT INTREAGA EUROPA.
  Facind inventarul victoriilor lui TRAIAN BASESCU IN ultimii 7 ani,victorii care pur si simplu i-a transformat pe pesedei intr-o adunatura de pigmei politici,sunt obligat sa remarc ca,daca pina acum victoriile au avut o puternica componenta interna,acum,victoria lui TRAIAN BASESCU,are o puternica componenta EUROPEANA,SI-L PLASEAZA PE PRES. ROMANIEI,printre personajele de prim rang european.
  Din punctul meu de vedere,aceasta ultima victorie cu iz european ,are darul de a rezolva defintiv ,dilema de la viitoarele alegeri din anul 2012,USL-ESTE PERDANT,FARA DREPT DE APEL.
  Opozitiei nu i-a mai ramas mai nimic de facut,pt ca,cadrul,este deja conceput,iar drumul este jalonat si trasat,ori ei,opozitia nu au nici un merit,ba mai mult ei sunt contestatarii ,MODELULUI BASESCIAN’ de care zi de zi,ceas de ceas,minunt de minut s-au dezis propunind tot felul de fantezii populiste.
  In aceste conditii imi permit sa intreb:
  ,Domnilor si doamnelor ce a mai ramas din OPOZITIA CELOR DOI CHIBITI??????????????????
  Unde sunt ei acum??????????ii mai intreaba si pe ei cineva despre sanatate??????????????
  Nu pt ca modelul lor politic,STATUL SOCIAL’a ajuns la gunoi,si o data cu ei ,tot la gunoi vor ajunge si politicienii populisti pe care oricum europa i-a repudiat,si in viitor singuri se vor autoexila.Unde?????????????Nu-i greu de banuit,probabil acolo de unde au venit inaintasii lor bolsevicii,acolo unde ION ILIESCU,si-a facut studiile………..

  • Totusi, Victor Ponta a mai gasit puterea de a emite, iritat, incă o bazaconie…vezi doamne, Presedintele a mers la Bruxelles fără un mandat din partea…întregii clasei politice românesti (?!). Cum să o consulte presedintele ? Probabil (presupun), prin referendum organizat doar cu participarea politicienilor. 😉
   Am căzut fulgerat cu fundul pe scaun, auzind o asemenea balivernă. Adică, seful statului român este marioneta politicienilor si nu este alesul uninominal al poporului roman. După cum se vede, gura păcătosului adevăr grăiește. Asta înțeleg pesedeii și peneleii din democrație, că instituțiile statului sunt la dispoziția intereselor de partid, nu ale cetățenilor.
   Pe de altă parte, derbedeii psihopați Victor Ponta si Crin Antonescu, au uitat, se pare, cum au întors ei spatele cu dispreț la toate invitațiile presedintelui pentru consultări la Cotroceni, pe teme de importanță majoră, adică națională.
   CETĂȚENI, TREZIȚI-VĂ !

  • Oricum, Băsescu spune: Săptămâna viitoare informez partidele, nu prin hârtii, că oricum nu le citeşte nimeni | Rom
   http://www.romanialibera.ro
   Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că săptămâna viitoare va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizând că nu o va.

   Cred că V Ponta ar vrea ca Preşedintele Băsescu să procedeze, precum odinioară E Constantinescu, şi să meargă pentru “indicăţii” şi cerut voie de la Ion Iliescu…

 70. Zile acestea am citit un interesant material despre intelectuali,material care vorbea despre intelectualii cu vadite reflexe de dreapta si tinerii intelectuali care in ultimul timp s-au declarat a fi vizionari de stinga.
  Dincolo de disputele lor filozofice ,intelectualii au cazut de comun acord,U.S.L.-este un produs politic ultratoxic,redundant,care incearca sa restaureze in romania o extrema stinga,retrograda,propovaduita de fete ceva mai noi,dar ca esenta ramind cantonata in vechile cofraje bolsevice.
  Si cu tiotul curios,cei mai intransigenti si dezamagiti s-au declarat intelectualii de stinga,care declara fara nici o emotie,ca ei ca intelectuali de stinga nu se regasesc in mesajele U.S.L. si ca disconfortul produs de cei doi lideri este imposibil de acceptat.
  Am revenit cu acesta precizare pt ca zilele trecute treceam in revista cine sunt MEMBRII DE PARTID PSD,cine este scheletul acestui partid,si cine ii voteaza.
  Despre intelectualii lui TRAIAN BASESCU,s-a tot vorbit in ultimii ani,si da,au fost momente tensionate intre ei si pres. ,subiect pe care nu acum il voi dezbate,dar trebuie sa remarca,ca,cu cit ne apropiem mai mult de alegeri-INTELECTUALII STRINHG RINDURILE-si intra in dispozitiv si nu de partea U.S.L. pe care ii detesta cu ura ,cu multa ura si scirba……………

  • Da, “intelectualii cu vadite reflexe de dreapta” şi aici mă refer, în mod deosebit la persoanele mature, au trăit într-un regim totalitar, ştiu ce înseamnă să ţi se bage pumnul în gură, să nu ai voie să vorbeşti, să-ţi exprimi nemulţumirile. De drepta sau de stânga, nu ştiu, dar nu pot să cred că vreun intelectual şi-ar mai dori acum să trăiască în “iepoca” de aur…

   Faptul că “tinerii intelectuali care in ultimul timp s-au declarat a fi vizionari de stinga” poate avea o explicatie in ceea ce li s-a spus la şcoală, în ultimii 20 de ani de către profesorii de istorie şi nu numai.

   Probabil când povesteam pe aici că profesorii de istorie le spuneau elevilor ce bine era odată când Ceausescu dadea case, dadea loc de muncă fiecaruia nu mă credea nimeni că aşa se întâmplă şi aceşti colegi ai mei erau de stânga – şi tocmai despre ei am scris mai sus că nu le-ar conveni să retrăiască acea perioadă.

   Au fost situaţii când, in clasă, cu elevii mei, de 17, 18 ani, aceştia, revoltaţi, m-au întrebat de ce noi l-am omorât pe Ceausescu daca aveam atatea avantaje atunci? Când le-am explicat aceloraşi copii revoltaţi că, din cauza noastră, ei nu pot beneficia de case gratuite şi locuri de muncă, că atunci aveam bani dar nu aveam ce să cumpărăm pentru că magazinele erau goale, nu m-au crezut, adică efectiv, mintea lor refuza să primească asemenea informaţie…

  • Silverstar, intr’osocietate, tinerii au nevoie de exemple de urmat, pentru a “reusi” in viata.Pentru actualii tineri, cine ar fi cele mai bune exemple de reusita, Becali, Vanghelie, pitzipoancele de pe ecrane, politicienii care’si termina liceul la FF, interlopii ???

 71. ODIOASA MOSTENIRE-

  Ce ciudat,tocmai citeam in REVISTA 22,un material[parcul statilor comuniste] despre cum au tratat comunismul din punct de vedere istoric fostele tari satelit din pactul de la varsovia.
  Curios,doar ,COMUNISTII ROMANI SI CEI BULGARI,au ras de pe fata pamintului cam tot ce ar fi putut aminti de ,EI,DE COMUNISTI,restul tarilor organizind in diverse forme si variante muzee ale comunismului,unde viitoarele generatii,sa poata ,PIPAII’ cu minutele lor ,SECHELELE COMUNISMULUI’.
  Bon dar despre altceva vreau sa vorbesc,mai prin vara,am avut o discutie cu ,NISTE COLONEI PENSIONARI,despre situatia din romania.
  Ne-am contrat dur,si crincen,si am reusit sa-i pun cu botul pe labe in momentul in care unul din ei striga disperat:,UITE VEZI CA SALARII AU NEMTII????????????
  Da i-am raspuns colonelului de 50 de ani,pe care l-am intrebat ce ,A MOSTENIT DE LA TATAL LUI??????????omul s-a uitat mirat la mine si mi-a raspuns ca nimik.
  L-am intrebat din nou,dar tatal tau ce a mostenit de la tatal sau????????????raspunsul invariabil a fost acelasi,TOT NIMIK’
  Ei i-am spus eu atunci,daca bunicul tau a lasat in urma sa NIMIK,URMATORUL ,ADICA TATAL TAU TOT NIMIK,TU VREI ACUM SA LASI MOSTENIRE O AVERE??????????????
  Si cum ,DINTR-O PENSIE MILITARA???????????????? iar copii tai din nimikul lasat de tine,sa aibe salarii ca nemtii,suedezii,britanicii??????????
  L-am mai intrebat ,si cu asta l-am lichidat,ei cei din familia sa,CRED CUMVA CA RESTUL ROMANILOR SUNT TIMPITI?????????????
  Iata cum dintr-o simpla intrebare-CE ATI LASAT MOSTENIRE DRAGII MEI,CE A RAMAS IN URMA VOASTRA,PUTETI GASI SI RASPUNSUL LA INTREBAREA CE VA FI IN VIITOR PT TINERII ROMANI.
  Nu poti sa te prezinti la bilantul istoriei cu NIMIK SI SA PRETENZI SA TRAIESTI CA CEI CARE AU LASAT IN URMA LOR,mercedes,B.M.W,SIMENS,BOSCH,ETC……
  Si atunci in cazul nostru al romanilor mai este valabila zicerea:
  ,CINE N-ARE BATRINI SA-SI CUMPERE’???????????????

  • ***Zapa – domnule, ai ratat un prilej excelent de a tăcea. Nu mi-am imaginat că tu vezi într-un bătrân o casetă de bijuterii din aur, o vilă, o maşină de lux sau un cont gros în bancă… Proverbul Cine n-are bătrâni să-şi cumpere nu la partea materială se referă care oricum, e pieritoare ca şi omul…
   De regulă, bătrâneţea e asociată cu înţelepciunea. Un sfat bun la momentul potrivit face mai mult decât 10 maşini de lux si trei vile…
   Rău am mai ajuns…

  • “Iata cum dintr-o simpla intrebare-CE ATI LASAT MOSTENIRE DRAGII MEI,CE A RAMAS IN URMA VOASTRA,PUTETI GASI SI RASPUNSUL LA INTREBAREA CE VA FI IN VIITOR PT TINERII ROMANI.”

   Am sa’ti raspund eu , daca acel “colonel” imaginar n’a fost capabil :
   Batranii au lasat mostenire o TARA independenta, fara datorii, cu fabrici si uzine, pe care urmasii trecuti la “democratie” le’au vandut la fier vechi, o tara in care nu bancile straine diktau salariile si pensiile romanilor…..
   Poate ca n’ar fi rau sa te intorci la scoala si sa’ti termini cele zece clase……

  • Funia din nisip – Parabolă

   Odată, de mult, într-o ţară tare îndepertată, împăratul şi supuşii lui au hotărât să omoare toţi bătrânii pentru că se considerau suficient de maturi şi de bine pregatiti pentru viaţă ca să mai aibă nevoie de sfatul ori îndrumarea lor. Un supus de-al împăratului nu a fost de acord cu cele hotărâte de împărat şi nu a vrut, nu a putut, să-şi omoare tatăl. De aceea, l-a ascuns bine, bine să nu afle nimeni că a nesocotit porunca dată de împărat.

   Într-una din zile, împăratul şi-a chemat toţi supuşii şi le-a cerut ca, în termen de trei zile, să-i împletească o funie din nisip că de nu, unde le sunt picioarele acolo le va sta şi capul.

   Ceea ce le cerea împăratul era peste putinţă de înfăptuit şi tinerii lui supuşi erau chiar îngrijoraţi. Ştia că nu e de glumit cu împăratul lor şi că ameninţarea va deveni realitate daca nu se supun.

   Tânărul care nu-şi omorâse tatăl merge la ascunzătoarea acestuia şi-i povesteşte ce le-a cerut împăratul. Bătrânul a ascultat îngândurat povestea fiului lui şi, într-un final, i-a spus cum să procedeze, ce să facă să scape toţi cu zile.

   A treia zi toţi tinerii s-au prezentat în faţa împăratului, dar fără funie aşa cum le ceruse acesta.
   – Ei, supuşii mei, unde-i funia pe care v-am cerut-o?
   Atunci, tanarul care nu-şi omorâse tatăl, a ieşit în faţă şi i s-a adresat împăratului:
   – Mărite, noi suntem gata să îndeplinim porunca ta, însă dă-ne, te rugăm, un capăt!…

   Atunci, pe loc, împăratul a înţeles că printre ei, în ţara lui, mai exista un bătrân. Un bătrân care a ajuns la mare preţ pentru mintea lui ascuţită şi vorbele lui înţelepte…

  • Silverstar, batranii sunt o buna parte din ceea ce suntem noi, sau altfel zis, ceea ce inteleptii numesc cultura unui popor…..

  • ***Katrina – câţi cred că înţeleg lucrul acesta?
   O să revin cu un comentariu mai amplu puţin mai târziu…

  • O țară independentă, dar în lanțuri, Katrina. E adevărat că și astăzi, unii preferă siguranța cotețului de la etajul k , lanțului de tip cordon ombilical și…osului poleit ,,scăpat” ca din greșeală.
   😉

  • Sunt bătrâni între bătrâni, așa cum sunt tineri între tineri.
   ,,Orice pădure, oricât de bătrână, are vlăstarii ei, așa cum orice pădure, oricât de tânără, are uscăturile ei.”
   Motto personal.
   😉

  • ***Katrina – spuneam că, de regulă, bătrâneţea e asociată cu înţelepciunea dar câţi tineri pun preţ pe înţelepciunea unui bătrân, câţi apreciază faptul că un om, dincolo de studii, de pregătirea intelectuală, a reuşit să înveţe câte ceva din păţaniile vieţii?

   Ani de zile am luptat cu nepoţii mei, copiii fratelui, să-i conving că numai munca le poate aduce bunăstarea la care visează. Mi-o trântesc scurt: Da’ ce, să ajungem ca tine? Sau, Cu ce te-ai ales tu după o viaţă de muncă? Ei prin muncă înţeleg acumulare imediată de bani şi de aici lux. Nici de învăţat, când le-a fost vremea, nu au vrut. Îmi spuneau că numai nebunii – aşa ca mine – stau toată ziua cu capu-n carte.

   Am renunţat, de ceva timp am renunţat. Eu mă supăr, mă enervez, şi lor nici nu le pasă. Cât o să trăiască fratele, o să aibă şi ei ce mânca, pe urmă descurce-se… Dacă-mi trăia copilul meu, alta ar fi fost implicarea dar aşa, când şi fratele mi-a spus Ce vrei, sunt copiii mei… m-am lămurit şi nici nu-i mai deranjez…

  • @Frank Zapa. Fiecare manz ar trebui sa stie ca intr-o buna zi va ajunge gloaba. Pozitia ta de astazi o cunoastem caci ai binevoit a-ti da “arama pe fata”. Sunt curios, care va fi pozitia ta in viitorul previzibil, atunci cand vei ajunge in situatia de a fi considerat (de catre cei cu mentalitatea ta) “gloaba”. Ia sa te vedem Frank.

 72. Mda,se pare ca e dificil de inteles o disctie in care parabola are rolul ei,nu-i nici un stres,atunci ma vad obligat sa mai incerc o data ,si inca o data si inca o data,pina poate toata lumea va intelege ,DE CE,NU AVEM PENSIILE SI SALARIILE NEMTILOR.
  Nu de mult am trecut pe la o locatie,unde se imparteau ,AJUTOARE PT SARACI’.
  Sa tot fi fost in jur de vre-o 150 de batrini,prost imbracati ,adica jerpeliti,stirbi,barbatii nebarbierati,cu ochii rosii,injectati de alcoolul ingurgitat in ziua precedenta,dar cu totii guralivi,agitati chiar agresevi cu totii nemultumiti,si suparati pe guver in primul rind ca-si bate joc de ei ,simtindu-se deranjati ca doar asa putin ,LI SE DA’vre-o zece kg de faina alba ,cite-va kg de ulei,de zahar biscuiti si ceva conserve.
  La coada dezordonata si care se misca dizgratios apar si doi tineri,adolescenti,care se uita amuzati la cohorta de batrini nervosi,dupa care ,CU TUPEU’ intra in fata si–i cer omului de la ghiseu ,DREPTUL’.
  Imediat se isca discuti,se aud voci ragusite care scot tot felul de omatopee,sunte grave,DAR SI ACUTE VENITE DIN PARTEA UNOR femei cu fata zbircita.
  Tineri de loc intimidati,isi vad de treaba si-si duc la indeplionire misiunea,adica isi iau ,Dreptul,dupa care,amuzindu-se scot pe guritza ceva ,ce mie mi s-a parut a fi chintesenta ,situatii din ziua de azi:
  ,bey,amarastenilor,unde ati muncit voi,de acum stati la coada asta,care-i a voastra,nu-i a noastra,pt ca voi o meritati,noi……………HAAAAAAA,HIIIIIII’
  Si dusi au fost cu ,BAGAJUL VENIT PE FILIERA U.E.. Pt o clipa in incaperea aia sordida s-a instalat linistea,pina si omul de la ghiseu a amutit,oamenii se uitau unii la altii contrariati,constatind ca ei probabil s-au nascut batrini,si neputinciosi,si ca viata lor anosta s-a risipit intre doua betii si lucruri urite.

  • In locul unor analize care sa descifreze mecanismul de functionare al organizmului ec-social si desprinderea blocajelor, derapajelor, risipei, se prefera scenariile. Ce aduc acestea? Concluzii cu solutii pompieristice care duc la alte derapaje si blocaje, pana la criza. Organismul social si economic nu functioneaza dupa mintea omului, are propriile legi si evolutii. Descifrarea acestor legi si evolutii nu o face politica. Iata, politica pusa in slujba “nu stiu cui” inrobeste cetateanul si chipurile, el devine pe langa contribuabil, devine chiar vinovat (in ideologia unora) de starile de lucruri. Devine puturos, cu mana intinsa la stat. Acest mesaj pagubos nu are menirea de a explica, de a rezolva problematica, mai mult, perpetueaza stari, intretine “conflicte” nereale, invrajbeste, sare si piper pentru mass media. In locul posturilor tv “vinovate” clasa politica ar trebui sa se uite in propria ograda. Demnitatea publica este o responsabilitate asumata si nu doar un drept castigat electoral. In jurul unei idei gasesti repede adepti, in jurul unor idealuri iti trebuie ceva munca. Politica este….idei. PS. Pacat, sunt si din aceia care “inventeaza” scenarii si chiar le cred. Gresesc pentru ca isi imagineaza variabile imaginare (dialoguri, cazuri izolate, subapreciaza sau neglijeaza realizari, denatureaza, hiperbolizeaza ce ii convine etc.). Cand ii judeci pe batrani uite-te in ochii lor. Plang adesea, plang amarul vietii lor, a nesabuintei ca te-au crescut pe tine. Ai grija cum iti cresti copiii, ei iti vor alege azilul.

 73. Mda,vad ca am reusit sa va solidarizez si fata de mine sa va ostilizez,pt ca da,e greu sa te privesti in oglinda si sa recunopsti;
  da,am fost las si am acceptat prea mult compromisul
  da m-am complacut intr-o societate in care eram tratat ca un anmal ca un cobai ,unde oamenii maturi erau pusi sa procreeze si sa creasca numarul viitorilor comunisti
  da,am fost inconstienti,si n-am avut curajul sa ne gindim la viitorul natiei si a capiilor nostrii
  da,am lasat mostenire o mare mizerie.
  Ei si daca asa stau lucrurile,DE CE VREM SA TRAIM CA POPARELE MINDRE,DEMNE ,care nu s-au ferit sa se jertfeasca,sa moara pt ca toti,ATENTIE TOTI SA O DUCA MAI BINE.
  De ce vrem PENSII CA ITALIENII,NEMTII,SUEDEZI,DANEZI, cind HENERATII LA RIND AM CONSTRUIT SOCIALISMUL SI COMUNISMUL-EI UITE ASTA CISTIGAM SI ASTAZI-BANII DIN COMUNISM IAR MOSTENIRE II LASAM PE ILESCU,NASTASE VICTOR PONTA,CRIN ANTONESCU.
  Ne merotam soarta??????????????????????Eu zic ca ,cu virf si indesat,sigur otova,intr-o gramada dezordonata ca asa-i in viata de bolsevic………

  • ***Zapa – las-o baltă că ai feştelit-o 😮 dar nu-i nimic, nici o problemă, suntem noi între noi, n-avem musafiri care să plimbe vorba să mai ştie şi alţii. Sunt convinsă că nu s-a spus nimic cu răutate…

  • Silverstar, afirmatiile acestui personaj sunt rezultatul frustrarilor acumulate in tara democratiei si a capitalismului, unde n’areusit sa depaseasca conditia de sarac lipit pamantului. Este normal ca acuma, intors in patrie cu coada intre picioare sa fie gelos pe amarastenii carora li se asigura cateva firimituri, cand el n’a primit nici macar atata. daca era asa mare “capitalist” cum sustine, reusea si in America….unde nimeni nu te plateste ca sa faci propaganda pe blogurile politicienilor……

  • Franky

   Soarta noastra este suma istoriei zbuciumate si a regimurilor amestecate,ce a facut din noi un popor dezorientat,cu o cultura a muncii,a valorii si a vietii amestecate de ideologiile amestecate de-a lungul istoriei ultimilor 100 de ani.Ce vrei tu de la un popor trecut prin iobagie,apoi o tentativa scurta de democratie,urmata de legionarism si comunism,ca mai apoi o noua democratie original romaneasca? Este ca si cum unui copil i-ai da un amalgam de crestere conceput din hormoni de crestere,cu cei de cretinizare,glazurati cu cei de constientizare a propriei valori.Ce crezi ca ar putea sa iasa? NIMIK…un amalgam de frustrari colective,o mutatie mereu in cautare a propriei valori si identitati. Sa zicem ca e bine si asa,pentru ca doar din cautari si intrebari perpetue poate renaste ceva valoros. Cred ca daca ne putem creste copiii sa isi doreasca ceva mai bun si mai valoros,am facut o treaba buna,si viitorul suna bine…

  • ***Gabi – viitorul nu sună deloc bine în condiţiile în care părinţii nu-şi vor trimite copiii la şcoală. Există marele risc ca aceşti copii să repete/să aibă soarta părinţilor. Dacă//repet dacă autorităţile vor dori un popor educat, civilizat, instruit, atunci vor investi în învăţământ. Dacă le place şi vor să conducă un popor ca cel de acum – debusolat, rătăcit, neinformat şi simplu de dezinformat, de minţit şi manipulat, atunci şi peste o sută, şi peste două sute de ani, se vor spune exact aceleaşi lucruri ca şi azi.

  • Silver

   Scoala are profesori dezorientati la randul ei,cred sincer ca sperantele,idealurile si dorinta unui viitor mai bun,vine de acasa,din exemplul parintilor si din ceea ce ei reusesc prin bogatia sau saracia lor materiala sau spirituala sa puna in sufletul copiilor lor.Scoala este un drum catre aceste idealuri.Drumul conteaza intr-adevar,dar hotararea si motivatia vine de acasa…Cred ca avem nevoie si de lucrul cu parintii in acelasi timp in care incercam sa ne modelam copiii.
   Ascult 3×3 pe RTV. Elena Udrea este in emisiune. Ma amuza ”docilitatea”lui Stelian Tanase,care acum este ingeras in fata Elenei,iar in timpul saptamanii este un diavol care loveste in ea pe facebook…of,of…interesul bata-l vina… 😉

  • Atentie!
   De doua zile se tot spune, ca dna Elena Udrea, are cel mai mare buget alocat.
   Fals.
   Este al 9-lea ca valoare din guvern.

   Comasarea alegerilor are o logica simpla: scopul de a scoate cat mai multi alegatori la vot. Asa ca, nu ascunde absolut nimic “periculos”, cum tot invoca opozitia! 🙂

  • ***lulu – mulţumesc! Am mai prins câteva vorbe dar tot e bine.
   Atenţie, lulu:
   RTV inseamnă România tv, partea lui Ghiţă desprinsă de Realitatea.
   Acum, doamna Udrea a fost la Realitatea tv.

  • ***lulu – in ceea ce o priveste pe doamna Udrea se exagereaza, ca intotdeauna. Asta e! Ştii doar că în 2008, la întâlnire am întrebat-o dacă ştie în ce se bagă…
   Cum ai vrea s-o aprecieze public opoziţia când nu stă o clipă? Îi place, face treabă, face bine ceea ce trebuie, face ce nu s-a făcut niciodată în peste 20 de ani.

  • Gata, scurt si la obiect.
   Vorba multa oftica, pardon, saracia opozitiei 🙂 N-are ce rastalmaci!
   Dl Basescu, la fel sec, a transat, ca sunculita de pe porc, pe olandezi 🙂
   Spre dezamagirea celor dezamagiti 🙂 🙂
   Sfat: heheheheeh! Nu mai cumparati legume olandeze 😉

  • Merci Silv, am sa fiu atenta!
   De doua zile am si eu Romania TV….imi era un dor de Dragoteasca de ma uscasem …acum mi-am revenit 🙂 🙂

  • ***lulu – comasarea alegerilor – sigur că e simplu, noi ştim dar nu ştiu oamenii simpli, cei neinformaţi, cei de la sate sau cei care nu au nici televizor nici calculator/internet.

   De aceea este bine şi chiar recomandat ca atunci, când ni se iveşte ocazia, să încercăm să-i lămurim pe cei mai puţin informaţi, să-i sfătuim să nu mai creadă în promisiuni, să le prezentăm, în cuvinte simple şi pe înţeles, şi situaţia din celelalte ţări.

   Dacă vrem, într-adevăr, o continuare a guvernării PSD atunci să ajutăm şi noi, să arătăm că ne pasă, că înţelegem mersul istoriei şi vremurile în care trăim.

  • Crede-ma Silv, a explicat atat de calm si frumos dna Udrea, cum sta treaba si de ce e necesar….plus o economie d ebani s-ar face, una consistenta! Da’ te pui cu astia nepusi in randul lumii?! 🙂
   De asta trebuie sa mai batem si noi “toba” s-or mai potoli astia de pe la Irealitati si antene….vor vedea ca noi p’aci nu punem botul la toti tontii si toantele care populeaza virtualul si media! 🙂 🙂

  • ***Lulu – ştiu cum explică şi cum vorbeşte ca să înţeleagă şi cei fără pregătire în domeniu şi cei cu mai puţină şcoală dar, când peste spusele ei, apare unul a cărui singur proiect este “Jos Băsescu” şi strigă că PDL fură şi PDL trebuie să iasă de la guvernare e şi explicabil că bietul om, bietul român nu mai ştie ce e bun şi ce trebuie ocolit.
   Îmi pare rău că nu am văzut de la început dar asta e, poate mă trezesc la noapte când taman dă reluarea. Poate reuşesc.

 74. ***Gabi – ştiu cum sunt majoritatea profesorilor şi mai ştiu şi care este situaţia din învăţământ: dezastruoasă…

  Citesc zilnic presa pe facebook şi mă întreb cum de jurnaliştii nu au ştiut până acum care e situaţia cu prostituţia în scoli? Chiar aşa? Să fim serioşi…
  Am povestit aici despre elevă de 13 ani care-şi acea clienţii la autogară. Nu venea la şcoală cu corectitudinea cu care-i servea pe şoferi…

  Tot aici am povestit – în speranţa că vreun jurnalist se va implica – de eleva de 12 ani, insărcinata, apoi născut şi directorul ne-a obligat, la sfârşitul anului s-o promovăm şi să i se pună 10 la purtare ca să nu ne tragă la răspundere Direcţia copilului şi să nu o traumatizăm…

  Toţi cei vechi aţi citit ce scriam eu şi bănuiesc că m-aţi socotit bolnavă sau cu o imaginaţie care dă pe lături…

  • “Este clar ca UDMR nu va accepta regionalizarea… spune doamna Udrea.

   Înseamnă că am avut dreptate atunci când am spus că UDMR conduce România. O să spuneţi că fără UDMR România nu putea fi guvernată. Şi asta e drept.

   In atare condiţii, nici nu mai trebuie să facem alegeri parlamentare decât pentru UDMR şi cheltuielile vor fi mult, mult mai reduse decât se preconizase.

   Dacă UDMR e la guvernare de peste 20 de ani, indiferent de partidul care formează guvernul, asta e numai şi numai din cauza politicienilor care n-au nici o treabă cu interesul naţional. Lor le pasă de interesele lor.

   Acum vinovat că UDMR este in guvern e PNL care a preferat o aliantă cu PSD ca să-l suspende pe Băsescu şi să scoată PDL de la guvernare, două deziderate ale opoziţiei care nu au nimic de a face cu interesul românilor.

  • “Remanierea nu se face cand spune Elena Udrea” – remanierea e un simplu subiect de presă, răsuflat, de acum, care este scos din mâneca jurnaliştilor ori de câte ori nu există subiecte care să atragă gură-cască la Realitatea tv şi Antene…

  • Ceea ce cred că nu s-a discutat la Realitatea în această după amiază a fost reducerea numărului de parlamentari la 300 si parlament unicameral.
   Ştiu insa că zilele trecute, UDMR striga in presă că nu este de acord ori, pentru acest lucru, in 2009, s-a făcut referendum şi românii au votat.
   De dragul UDMR-istilor, actualul guvern are, oare, de gând, să ignore dorinţa si voinţa românilor? Asta chiar ar trebui ştiut.

 75. Mă uit pe tv-uri şi nici nu mai ştiu ce sentiment să spun că mă încearcă dar scârba – da, cu siguranţă. Piţipoance nenorocite, semianalfabete, cu unghii nefiresc de lungi, ca nişte gheare, cu fusta lungă de la acorda numai partea de sus a feselor, se străduiesc să prepere mâncăruri chinezeşti, libaneze, filipineze în condiţiile in care nu ştiu să pregătească un borş de al nostru, românesc…
  Rău am mai ajuns, Doamne, ca aşa otrepe să dea lecţii…

 76. Purcica ( desi sta sa crape) 🙂 Oana Stancu de la (a)ntena 3, ce se gandi ea la lasat de sambata seara? O seara fara luna si, evident afectandu-i mintea cea putina, altfel nu-mi explic de ce urla ea de o jum de ora impotirva dnei Udrea!!
  Ador oftica lor, imi da o satisfactie nemasurata cand o vad si ii vad rupandu-si plombele in zidul ce-i desparte de o femeie cu adevarat politican si restul…adica ei astia care sunt mereu constipati si nesatui, ca de asta sunt ele niste purcele si ei niste porci! 🙂 🙂
  Jalnici!
  Mereu jalnici!

 77. Arginţico, ce faci bre?
  Tineretul postac e la chef şi tu stai de strajă?
  Că nu ştiu să facă borş românesc n-ar fi problemă, problema-i că nici ciorba n-o fac bună bitoangele!!!!!!!!!!!
  🙂 🙂 🙂

  PS Apropo, mi-a spus unul de la “Ochiu & Timpanu” că unul din organizatorii din umbră ai mitingului de astăzi este Monica Macovei-Gherghescu.
  Oare să fie adevărat?
  🙂 🙂 🙂

  • ***diaconu Eusebiu – eu ar trebui să te întreb pe tine, popo, pe unde-mi umbli de tragi chiului.
   Ce să fac, popo, asta mi-e soarta, cu cine să mă bat… Aici, de strajă, şi de Crăciun, şi de Anul Nou… Urăsc luna decembrie. Dacă s-ar putea, aş dormi un somn lung şi să mă trezesc pe 2 ian…

  • ***diaconu Eusebiu – nu te lua, popo, după gura lumii. Doamna Macovei e femeie serioasă, nu se ţine ea de prostii şi cu cine?
   Te-ai uitat la figurile demonstranţilor? Lasă de dorit… 😮

 78. UDMR vrea 300 de deputati si 88 de senatori. Dar nu numai atat…UDMR nu vrea nici schimbarea actualului sistem electoral mixt, toate acestea in schimbul acceptarii votului comasat.
  Este trist, dar personal sunt foarte sceptic ca , putinele ,,flori” blonde sau/si brunete vor reusi sa convinga o masa critica de cetateni ca Romania este pe drumul cel bun.
  Din acest punct de vedere, îi înțeleg disperarea și frustrarea lui Frank Zapa. Simte ca ne agitam , pe bloguri, ca pestii pe uscat, sa avem si noi satisfactia ca am facut ceva.
  In acest moment, chiar imi doresc o criza autentica in Romania, pentru ca batranii, dar si tinerii cu ochelari de cal, sau de-a dreptul orbi, sa-si smulga parul din cap si sa se tarasca precum viermii.
  Daca lor li se pare normal sa tolereze doi demoni nenorociti care prin fiecare cuvant si gest ataca statul de drept si interesul national, in timp ce il crediteza pe providentialul Basescu cu max 10% incredere/intentie de vot (conform lui Alin Teodorescu) nu inseamna altceva decat ca avem o natie needucata, populata de oameni vegetativi si complet inconstienti.
  Ascultam in aceasta seara, cu buzele intepenite, ca Romania plateste anual 5 miliarde de euro pe ajutoare sociale, dar in comuna Sadova (jud Dolj), unde toti sunt asistati social, rasar case, masini si oratanii, cate frunza si iarba, in toate curtile. Dar cu complicitatea primarului, toti isi ascund, preveniti fiind, bunurile mobile si orataniile, atunci cand sunt anuntati ca vin controalele ,,inopinate”.
  Sa le fie rusine si sa nu mai spuna nimanui ca sunt romani ! Si-asa suntem luati in balon , en gros, peste tot in Europa. Exceptiile, cum este cea mai marcanta reprezentanta de Seful Statului, intareste doar regula.

  • ***ZeV – nu mă interesează. Partidul de la guvernare nu are voie să ignore voinţa românilor nici chiar de dragul UDMR-iştilor. Aceste curve îşi permit să pună condiţii? Dacă ar pune condiţii pentru populaţia care-i votează, n-aş spune nimic dar pun condiţii pentru ei, pentru interesul lor. Se spune că judeţele Covasna şi Harghita ar fi cele mai sărace din ţară. De ce, ZeV-ule, că boanghinele au tot fost la guvernare…

  • Nu mă interesează, ***ZeV. Partidul de la guvernare nu are voie să ignore voinţa românilor nici chiar de dragul UDMR-iştilor. Aceste c u r v e îşi permit să pună condiţii? Dacă ar pune condiţii pentru populaţia care-i votează, n-aş spune nimic dar pun condiţii pentru ei, pentru interesul lor. Se spune că judeţele Covasna şi Harghita ar fi cele mai sărace din ţară. De ce, ZeV-ule, că boan ghi ne le au tot fost la guvernare mai mereu…

  • Stirea este veche.
   http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_Asistatii_sociali_din_Sadova-luati_la_bani_marunti_0_264573946.html
   Caz rezolvat la sange.

   Un fenomen vechi si actual, care vine in comparatie cu un sat de undeva din Dolj…..din pacate.

   http://www.evenimentul.ro/articol/asistatii-social-sunt-campioni-la-chiul.html
   Asta insemana a fi o tara condamanta la saracie, din cauza institutiilor care lucreaza superficial. Dar nu vor mai lucra…o sa vedeti voi … 🙂 😉

  • Atunci nu are decat o solutie : depunerea mandatului de premier si alegeri anticipate. Ce va fi, va fi.
   Sau, sa o scalde in compromisuri si deruta in speranta ca timpul ( ramas) va rezolva de la sine problemele de perceptie publica negativa.
   Sper ca scepticismul meu sa fie doar pasager, determinat fiind de o cefalee care nu trece, din cate constat, nici cu mama algocalminului.
   Ma gandesc la o alta reteta, dar la ora asta nu stiu de unde sa-mi procur un clondir cu Chivas.
   😉 😉

 79. Observ oarece schimbari in tonul comentariilor de pe forum. Era o perioada cand comentariile debordau de optimism iar abordarile erau in limitele firescului – ai nostri sunt cei mai buni, ceilalti nu sunt decat niste nemernici. Astazi, cu exceptia catorva visatori incorigibili, tonul comentariilor este mult mai anost si sunt excesiv de preocupati de adversari din care unul ar fi infantil iar celalalt somnoros si chiulangiu. Probabil ca nu vor sa vada “albastrul” viitorului ce ne este harazit sub guvernarea portocalie. Zilele acestea am luat cunostinta de “secretul cel mai bine pazit al lui Basescu” – prabusirea increderii populatiei in persoana domniei sale. Nu il intrece decat celalalt element al binomului – Emil Boc. Daca Basescu are sub 10%, Boc se indreapta catre abis cu 7 si ceva la suta. Singura speranta a “livezii de portocali” ar fi aceea ca, in ciuda evidentelor, vor fi EVALUATI de catre populatia adusa la disperare de saracia in care se zbate. Sperata EVALUARE ar fi de natura ca obiditii acestei tari sa uite de traiul greu si sa dea navala in sectiile de votare si bineinteles ca sa voteze pentru EVALUATI. Dragi guvernanti, oare chiar vi s-a atrofiat simtul ridicolului pana intr-atat incat sa nu mai vedeti realitatea? Mergeti pe strada, intrati in magazine, in piete si ascultati ce discuta oamenii. Observati pe cine injura si pe cine blestema, poate ca acest exercitiu va va trezi la realitate. Pentru a fi siguri ca nu va inselati, incercati sa luati apararea celor injurati si blestemati si veti vedea cat va vor da ei “de cheltuiala”, va vor da de nu o sa puteti duce. Veniti apoi pe blog si ne povestiti si noi despre sperantele dv. in viitorul “roz-portocaliu” al PDL-ului.

  • Elena Udrea nu mai ţine pasul cu moda. Ministrul poartă pantofi vechi!
   >i>Şi-aşai rău şi-aşa nu-i bine!

   Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, le-a spus, vineri, ziariştilor şi operatorilor de televiziune care-i filmau pantofii: “Sunt vechi pantofii, i-aţi mai văzut, i-aţi mai filmat”, scrie Mediafax.ro.

   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mosul-n-a-ajuns-la-elena-udrea-ministrul-poarta-pantofi-vechi_894080.html#ixzz1g9vp05QN

  • ***Turnul de observatie – nu sunt mulţumită de cum trăiesc dacă asta se mai cheamă viaţă, nu sunt mulţumită că în România măsurile de austeritate au lovit draconic tot în populaţia săracă, nu ştiu cum îmi voi plăti facturile ca în primăvară apartamentul să fie tot al meu… Nemulţumirile sunt multe şi extrem de durerase şi adesea-mi spun că nu e drept să trăiesc aşa dar… La fel ar fi fost şi cu ceilalţi… Poate mai rău şi mai greu. Cei care-njură şi blestemă sunt cei obişnuiţi să trăiască din pomană…
   Eu nu înjur, eu oftez şi merg mai departe.
   Măcar bine că nu-i PSD la guvernare şi-mi doresc să nici nu mai fie vreodată…

  • Daaaaaaaaaaaa Silv, aseara cand am ajuns unde am ajuns,,,,numai pantofi vechi am vazut peste tot in jurul meu…ai naibii ei de chanel sa fie ei frumsi si mereu aratosi pe piciorusle ale frumoase ale dnei ministru, chiar daca sunt de anul trecut! 🙂 🙂 Cate ravnesc si la unii de acum 5 ani?! Hehehehehhe!
   Valeeeeeeu ce oftica!
   Sa vezi cate se zgaraie acusica pe ochi….sa dau nume?
   Am un cheeeeeef! 🙂

  • ..La o emisiune anterioara de la Realitatea TV, doamna Udrea s-a prezentat in vestimantatie sobra de culoare neagra si mai putin fardata.
   Vad ca recidiveaza cu pantofii si bine face.
   In fine, vad ca m-a ascultat, spre dezamagirea can can – istilor de la tembeliziunile de scandal si poate, a amicei lulu care parca intra, uneori, in transa, atat e de fascinata.
   😉

  • Scuze d-rei moderator, am postat cu adresa de e-mail gresita si revin :
   ..La o emisiune anterioara de la Realitatea TV, doamna Udrea s-a prezentat in vestimantatie sobra de culoare neagra si mai putin fardata.
   Vad ca recidiveaza cu pantofii si bine face.
   In fine, vad ca m-a ascultat, spre dezamagirea can can – istilor de la tembeliziunile de scandal si poate, a amicei lulu care parca intra, uneori, in transa, atat e de fascinata.
   😉

  • “Mergeti pe strada, intrati in magazine, in piete si ascultati ce discuta oamenii. Observati pe cine injura si pe cine blestema,”

   De cand lumea si pamantul este injurata si blestemata NUMAI puterea, oriunde in lumea asta. Daca nu se stia!!!!
   Deci? Nu ar fi nicio noutate!
   Apoi, cum sa injuri altceva daca nu exista…. Opozitie nu avem, deoarece este compusa din niste bieti amarati care se prievesc in oglinda dimineata si isi zic: vai ce frumosi si destepti suntem…..iar cand dau ochii cu lumea reala devin niste papusici de carpa. 🙂 🙂

  • ***ZeV, Lulu – domnilor, jurnaliştii aceştia sunt de compătimit, credeţi-mă… E de neimaginat. Când încălţările sunt noi – de ce sunt noi… Când sunt vechi, Udrea nu mai e la modă…
   Măi, să fie, biata femeie cum să se mai încalţe?…

  • Zev, atat te rog ptr inceput, sa nu mai indraznesti sa presupui ceva despre cum sunt, ce spun eu, sau cum gandesc eu. Pasteaza-ti analiza strict ptr persoana ta.
   Multumesc!
   Nu te baga acolo unde n -ai ce cauta ….bagat, poate doar scos.
   Nimeni nu-ti asculta sfaturile, mai ales in moda….te rog scuteste-ne de cronica de moda. Sau, fa-o in alta parte.
   Te rog. Fugi de teme care te dezavantajeaza. PUNCT!

  • Lulu – Hi hi hi… Râd precum puiu… Oare unde-o fi? Mi-e dor de el…

   “Mergeti pe strada, intrati in magazine…” Am fost joi. Lume ca întotdeauna, coşuri pline, baxuri de apa ori de vin sau bere, pachete de carne… Nimic schimbat. Şi când am ajuns acasă, mai să trec pe lângă scara mea deoarece intrarea era acoperită de maşinile locatarilor… M-am convins de sărăcie… La noi, săraci sunt cei cărora li s-a luat din pensia nesimţită, cei care au pierdut pensiile de boală pentru că sunt oameni sănătoşi, cei buni de muncă dar cărora le este mai uşor să stea cu mâna întinsă a pomană… Aştia sunt săracii României, ăştia sunt cei care înjură şi-şi doresc PSD…

  • Stimate domnule Turn…to the left,
   imi veti scuza ironia voit banala convins fiind ca pentru o persoana cultivata si posesoare a unei acuitati logice aproape de exercitiul manipularii,un cuvant nesemnificativ nu va crea decat cel mult un zambet ingaduitor.
   dar sa va raspund,pentru ca pare o provocare interesanta:
   eu chiar vorbesc cu foarte multi oameni,nu numai prin piete,cum sugerati -si culmea, chiar observ o inclinare spre optimism.
   chiar azi am cunoscut intamplator un negustor de vinuri,cu un magazin specializat,un om tanar,plin de vitalitate si incredere in viitor.
   mi-a explicat foarte limpede ca exista in Romania investitii care au demarat acum patru ani,in viticultura,conduse de specialisti foarte buni si acum incep sa culeaga roadele:
   vinuri alese,competitive pe piata mondiala,cereri ale agentilor italieni,englezi,chiar francezi,exemplu de ne-negare a propriei existente.
   desi va consider un personaj informat si educat la un nivel peste medie,nu inteleg de ce recurgeti la Iliade ce nu va sunt proprii.

   pentru ca sunt sigur ca nu sunteti sarac.

   au fost multi,si au scris si mai multe carti despre raiul socialist.dar s-au intors la realitate pe la 50 de ani.si ii stiti la fel de bine ca si mine.
   imi cer anticipat scuze daca in eventualitatea unui raspuns nu voi putea fi prompt.
   va citesc intotdeauna cu placere.

   cu stima,

  • Normal Silv ca nu numai astia urla ca din gura de sarpe…..sunt si saraci, dar sunt demni si inteleg evenimentele din lume …..si stau cuminti limitandu-se la ce au pana trece valul de criza….

   De Puiu nu mai stiu nimic de asta vara…m-a sunat cand eram pe Valea Prahovei, era bine…se pregatea sa urce la cabana lui la munte….
   Promit, maine il sun si dau de veste! 🙂 🙂

  • Lulusor, uită-te la mine. Am eu fata de barbat care poate fi intimidat de o femeie , fie ea si o bloggeriță de succes ca tine ? E adevarat ca recunosc ca viata fara ele ar fi imposibila.
   VIRGULĂ.
   😉 😉

 80. Despre continuitatea unei erori.
  Cu ceva ani in urma tara incapuse pe mana unei guvernari numita “Alianta DA”. Totul parea sa meraga foarte bine pana si-a bagat coada necuratul, care coada a inceput sa invrajbeasca pe cei ce se hotarase-ra sa mearga impreuna pentru buna guvernare a Romaniei. Nu ar fi fost bai, dar partenerii de guvernare imbracati in tricouri portocalii au “pus botul” la lucratura Necuratului si Alianta a inceput sa scartaie pana s-au despartit de tot si inca cu mare tambalau. Pe langa lucratura Satanei a mai contribuit si Premierul Tariceanu care si el la randul lui a “pus botul” la promisiunile roscovanilor lui Geoana si Iliescu si a acceptat sa guverneze tara cu un guvern minoritar cu o sustinere de numai 18-20%. Curand Geoana et Co. a trecut la santaj, iar Tariceanu a comis iarasi o eroare ca a cedat numeroaselor santaje. Corec ar fi fost sa demisioneze deschizand calea pentru formarea unei noi majoritati pentru o buna guvernare a Romaniei. Tariceanu a trebuit sa plateasca si a platit la alegerile generale ce au urmat curand. Dupa alegeri Basescu il desemneaza pe Emil Boc in calitate de Premier si dupa 3-4-5 guverne, a ajuns sa repete eroarea lui Tariceanu – guvernarea tarii sub santaj. UDMR-ul este un aliat (vorba vine) cu interese specifice pentru care ar fi in stare sa arunce la gunoi celelalte interese ale majoritarilor si curand nimic nu s-a mai facut in aceasta tara fara voia “mancatorilor de papricas”. Curand si celalalt aliat important – UNPR a inceput sa isi promoveze niste interese specifice recurgand tot la santaj. Trebuie sa admiteti ca o lovitura cu pumnul in masa a lui Gabriel Oprea – generalul care nu a comandat altceva decat mici si bere, acea lovitura de pumn a avut efect si Boc a trebuit sa faca asa cum a vrut generalul. Corec ar fi ca in fata acestei situatii Emil Boc sa demisioneze, lasand cale pentru formarea unei noi majoritati care sa emane un guvern credibil. Emil Boc readuce in actualitate cunoscuta zicala “din greseala in greseala, pana la victoria finala”.

  • Turnule, v-am mai explicat cu argumente sin informatii verificabile care a fost cauza naufragiului ,,Aliantei DA”.
   Ce faceti acum, o luati de la inceput, de parcă sunteți surd și orb ? Speram ca nu sunteti adeptul excusiv al monologului.

  • ,,Necuratul” la care faceti referire, este un personaj politic providențial, respectat in Europa pentru VIZIUNEA sa.
   Dar, se pare că, asta e soarta tuturor valorilor românești, respectiv aceea de a fi apreciate corespunzător și proporțional de de străinătate și viitorime, dar dezavuată de contemporanii epigoni și pigmei.
   Cum am mai spus, din păcate, votul universal permite doar accidental accesul la putere, prin excepție, al oamenilor care întradevăr merită încrederea populației.
   În România, în mod special.

 81. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10907225-elena-udrea-remaniere-guvern-trebuie-faca-pentru-relansa-increderea-populatiei.htm
  Nu sunt tocmai persoana cea mai avizata si nici nu vreau sa supar pe cineva, dar imi permit si eu sa spun vreo doua lucruri :
  Vorbind in termeni sportivi, de aici de la mine se vede ca Presedintele e cam cu o tura de stadion in fata dumneavoastra (a Guvernului). Teama mi-e ca daca plutonul ramane in aceeasi structura ( si aici nu trebuie deloc neglijat staff-ul tehnic), singuratatea alergatorului de cursa lunga nu va mai fi suficienta sa anime tribunele.
  Desigur, o simpla parere personala a mea si tocmai de aceea, mai mult ca sigur,
  proasta.
  O seara buna, tuturor.

  • Nu este proastă, Nicolae. As spune ca, dimpotriva. De aceea, periodic, atrag atentia colegilor mei sa fie mai circumspecti si sa limiteze festivismul in aprecieri doar dupa ce vom castiga alegerile. Iar acestea nu se castiga pe bloguri, se castiga de catre politicieni responsabili si persuasivi in spatiul public.
   In jurul presedintelui, nu mai este, intradevar nimeni. Doar in spatele lui, iar cei din spate, cam gâfâie.
   O seara buna si tie.

  • Nicolae

   Presedintele a fost mereu cu o tura de stadion inaintea tuturor politicienilor contemporani lui.De ce… ? Simplu,pentru ca are ce multora lipseste…nasul fin in politica,desi unii il descriu ca ”tabacit” 😉 Cred ca atat timp cat va fi activ,va fi mereu asemeni unui far de veghe in mijlocul unor lumanari palide.In plus are atuul unor informatii la prima sursa asa cum ii sta bine unui presedinte jucator. Mi-a placut discursul de ieri in fata liderilor europeni,mi-a placut luarea de pozitie vizavi de Olanda si sincer,in astfel de momente nu imi pasa de diplomatie,imi pasa doar sa nu mai fim obligati sa fim umili doar pentru ca ne-am nascut romani.Presedintele este un politician plin de resurse si cred ca undeva pe la inceputul anului viitor vom vedea o noua strategie,cu sau fara pluton,sau de ce nu cu un pluton diferit.Cred ca vom avea o campanie electorala extrem de interesanta…

  • Scuze pentru carența de logică. Repet :
   sa limiteze festivismul in aprecieri pana la alegeri

  • S-a creat un mit, ca dupa dl Basescu nu va mai fi ce este!
   Fals. Exista cei initiati de dl Basescu, putini da’ buni!
   Hai sa nu exageram!
   Cand esti singur pe “pista de alergare” fara concurenti, e atat de firesc sa ai avantaj si timpul pe care ti-l doresti….dar, cand esti in grup si ai un crez comun, tii de ei si cu ei, ceea ce inseamna un tip mai slab la finish. 🙂 🙂
   Ca nu vine iar sfarsitul lumii!!! Iar dl Basescu nu pleaca pe mare si nici echipa n-o paraseste! Dar, nici echipa cea adevarata NU-L PARASESTE! 😉

  • lulu
   Ai si tu dreptate. Dar as reformula : buni da’ puțini.

  • Dragule,
   Ieri postasem aici dar cu referire postat acum 4-5 zile pe alt blog:

   ion adrian a scris pe 09 Decembrie 2011, 04:57 pm

   Intreba unul pe un blog: Cum se va intoarce Basescu? Am raspuns: Invingator

  • N.G.
   Interesant finalul comentariului tau. Pare logic, plauzibil, posibil si…de ce nu ? …chiar probabil.
   😉

  • Nu sunt ingrijorarile noastre. Poate le are Turnul, dar nu sunt convins. 😉

  • O sa ne stricam noi de ras cand or incepe desteptii astia de europeni sa ne imite! 🙂 🙂

  • ***Sunt multe lucruri de făcut, multe promisiuni încă neonorate.
   PDL-iştii să aibă curaj dar şi respect pentru românii care i-au votat şi să facă ceea ce trebuie dacă se mai vor la guvernare. Adică, sacrificiul să nu fie în zadar…

 82. Lulu sentimental ti-as spune de parca-i fii admiratoare secreta al Elenei Udrea Cocos , te-ai gandit ca un ultim apel sa-l faci pt cei ce te asculta . Eu sunt cel care a halit ace propaganda frumoasa acum sunt in spatele perdelei de fum pe care o lasa e si restu , parca propaganda celor ce o “lauda”, ca a facut sub actuala conducere e dezamagitor , (stiu ca ma vei repera si ca imi vei aduce “scrisorele” ca sa-mi vad de treaba , dar tot rau o s-o duc ), nu o laud pe Oana Stancu chiar o displac chiar as da-o afara de la antena , ar fii o placere , dar lucrurirle pe care le spune despre ” voi cei putini ” atarnati de glorie V-o zice cum le-o zis si Basescu tuturor si am ramas singuri pe lume .
  PS. Am crezut cu inima in idologiile voastre , am marsaluit pt nimic (si la propriu si la figurat) pt PD , dar sa-mi fie “rusine DInu Patriciu”

  • ” (stiu ca ma vei repera si ca imi vei aduce “scrisorele” ca sa-mi vad de treaba”
   N-am sa fac asta, deoarece ti-am inteles foarte bine mesajul…dezamagirea!
   Dar, as mai spune ca exista o diferenta intre mine si tine….eu n-am parasit corabia, tu se pare ca da..esti “slab” 🙂
   N-am parasit corabia, deoarece nu stiu sa inot si asa, am invatat sa am rabdare si sa inteleg cat de greu este sa guvernezi in astfel de momente o tara deja incercata, saracita, pradata, de catre cine? 11 ani de praduiala….s-a uitat asa usor? Va spune ceva perioada Ilici, Nastase si acolitii? Bleahhhh!
   Apropos de Patriciu, am auzit in targ ca sta ca pe jar!!!! 🙂 🙂 Auchi, cred ca are talpile cat colacul de salvare…stiti voi care 🙂 😉

   Buna dimineataaaaaaaaaaaaa tuturor!
   Silv, pup cu drag!

 83. @ Elena Udrea

  Doamnă ministru…

  Când am văzut în titlul “ce înseamnă…”, mă aşteptam să spuneţi ce înseamnă “AAA”, ce înseamnă “A-1+”, ce înseamnă ratingul credit suveran. Eram curios să văd ceea ce scrieţi pentru că am observat că o copleşitoare majoritate a celor care comentează scăderea acestui rating nu dau semne că ar ştii ce este şi cum se ajunge la el.

  Din păcate nu am obţinut decât un “trebuie să vină cât mai curând cu măsuri economice concrete ca să prevină colapsul Zonei Euro”.

  http://img.en25.com/Web/StandardandPoors/SP_CreditRatingsGuide.pdf

  Credit ratings are opinions about credit risk. Standard & Poor’s ratings express the agency’s opinion about the ability and willingness of an issuer, such as a corporation or state or city government, to meet its financial obligations in full and on time.

  Cu alte cuvinte vin nişte specialişti în sfera bancară şi se exprimă relativ la încrederea şi/sau neîncrederea pe care o au pentru “capacitatea de a returna credite”. În cazul nostru, fiind vorba de guverne, credite suverane.

  Este evident că fie că există măsuri, cu atât mai mult dacă nu există măsuri, de protecţie a zonei euro, ratingul Standard & Poor’s nu mai poate să fie “AAA” pentru nici o ţară din zona euro. Ce nebun să vină acum să zică că are încredere în returnarea creditelor când totul se duce de râpă? Dimpotrivă, eu aş retrograda ţările din zona euro foarte jos, dacă m-ar întreba cineva (noroc că nu mă întreabă nimeni). Poate că Franţa şi Germania stau mai bine, poate că şi francul elveţian este încă tare (deşi tăria lui a început să pălească), cu toate acestea este însă evident că stau mult mai prost ca acum 5 ani, de exemplu. Dacă ratingul Standard & Poor’s continuă să acorde “AAA”, este absolut evident că evaluarea nu mai are absolut nici un rost. Cum să nu fac nici o diferenţă de evaluare de la Franţa şi Germania “pe val” în 2007 şi Franţa şi Germania aflate în risc de scufundare, sub val, de acum?

  Poate ar trebui să nu începem discuţia cu “AAA”, ci despre “BB”-ul nostru, “a la România”. Oare noi cât de jos vom cădea de la nivelul “bebică”.

  • domnule Biblitecaru(l),
   sunteti un pesimist incorigibil.frustrarile voastre nu vor rezolva problemele cu care,consecvent,va auto-confruntati.
   sa stiti ca viitorul tarii noastre nu rezida in dizertatii nazale si in inflorituri frazale bine ticluite pentru gagici.
   sunt convins ca va iubiti tara la fel de mult ca mine,asa cum eu va respect pe dumneavoastra,as dori acelasi tratament.
   cred ca e la mintea copiilor ca NU MAI EXISTA o cale de dialog politic,
   de aceea va conjur inspre solidaritatea sociala,pentru ca asta este sansa noastra ca natiune.
   sunteti inteligent,aveti charisma,mi-as dori sa fie pentru Romania,ca MAMA,nu pentru doctrine,indiferent care ar fi acelea.

   stiu ca sunteti un om dificil,dar sunteti si exceptional.

   cu stima,

  • Haaaaaaaaaaaaaaaaa, apăruşiiiiiii particula antiparticularităţii mele?
   Haaaaaaaaaaaaaaaaa, în sfârşit o să am şi io cu cine mă “contra-particula” p-aci că de hazul unora care vorbesc din auzitelea pe la colţuri m-am cam săturat!
   🙂 🙂 🙂

   Bună dimineaţa!

  • ***diaconu Eusebiu – Bună dimineaţa! 😆
   Ce faci, domnule? Cum de esti treaz in fiecare dimineaţă la ora 4, când e somnul mai dulce? 😮

 84. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Suna telefonul la miezul noptii!
  Barbatul: ” – Daca e pentru mine nu sunt acasa.”
  Nevasta raspunde: ” – E acasa.”
  Barbatul: ” – Ce ti-am spus femeie?”
  Nevasta: ” – A fost pentru mine!”

 85. Domnule bibliotecar, buna dimineata
  Daca ,,antiparticula” domniei voastre cu numele de Diaconu Eusebiu se contreaza cu dvs doar prin răgete de măgar, eu am să vă spun cu totul altceva.
  Prin recentul pact de stabilitate financiara, tarile responsabile ale UE s-au angajat sa limiteze ponderea datoriei suverane in PIB si deficitul bugetar prin masuri de coercitie legislativa autoimpuse de fiecare țară semnatară. Romania nu numai ca nu a fost luata pe nepregatite de acest curent, dimpotriva, a aplicat deja mare parte din constrangerile bugetare impuse de o atare exigență, care, neimplementate la timp de către parteneri, au condus, prin ignorarea lor, la caderea guvernelor spanilol si grec, sau, la rechemarea FMI de catre vecinii nostri (si) fuduli cu capitala la Budapesta.
  Romania este departe de maximum admis, recte, 60% pondere a datoriei suverane si se pregateste de un deficit apropiat de zero in urmatorii ani.
  As spune ca problemele de fond ale crizei sistemice nu privesc direct Romania, al carei exemplu este preluat de multe alte tari, nici macar , Franta si Germania, ci, au ca țintă…SUA, ,,țara tututor posibilitatilor” pentru ,,inginerii economisti”, unde, datoria suverana de 14,3 trilioane de dolari este mai mare decat a tuturor tarilor din zona euro luate laolalta.
  Am senzatia ca americanii de la Standard and Poors incearca sa distraga atentia de la realitate printr-o manevra diversionista avand in vedere ca alegerile americane se apropie iar banii americani, mai mult sau mai putin cu acoperire, trebuie sa circule pe cai prestabilite de eminentele cenusii, albe sau negre, inainte de a-si pierde valoarea. De asta imi este mie teama domnule Bibliotecar, precum si de venirea la putere, in Romania, a celor pe care in mod ostentativ nu-i sustineti ( 😉 ) si am sa va spun ca in atare situatiune , cu certitudine, vom ajunge sa purtam, aproape toti, pampersi.
  PS
  Prezint, indirect, un omagiu prietenului nell care, ca si mine, va vede scutecele ,,exceptionale” prin hainele semidocte aparent opace.
  😉

  • …Stiu si un alt motiv pentru care miticul se simte oarecum izolat si frustrat. Apelurile disperate ale domniei sale la mazilirea anumitor persoane din bartid nu sunt luate de nimeni in serios iar colegii, pe aceasta temă, nu-l mai bagă de mult in seama.
   C’est la vie toujours parsive
   🙂 🙂

  • ZeV:
   Continui să fii o salcie!
   Uiţi că ai înjurat-o pe Udrea, uiţi că l-ai înjurat pe Băsescu, uiţi că l-ai înjurat pe Boc şi te chinui din răsputeri ca realizările şi succesele marinarului să le atribui partidului şi guvernării actuale.
   Tu uiţi, dar eu şi ai mei nu uităm!

   Încă o dată îţi repet:

   EŞTI INCOERENT ŞI TOTAL DEZORIENTAT! BA-L SUSŢII PE BLAGA BA PE MACOVEI, BA-L SUSŢII PE CRISTIAN PREDA BA PE BOUREANU, BA EŞTI CU VASS BA CU UDREA.

   Tu nu vezi că eşti contradictoriu?
   Tu nu înţelegi că “noţiunea” Blaga nu se pupă cu “noţiunea” Macovei, “noţiunea” Preda cu “noţiunea” Boureanu şi “noţiunea” Vass cu “noţiunea” Udrea?

   Hai să-ţi “re-explic” broblema care este extrem de simplă:

   1. Vin alegerile.
   2. Nu candidează “marinarul”, ci candidează “partidul”.
   3. Dacă Monica Macovei Gherghescu şi Cristian Preda nu vor fi daţi afară din partid, eu şi ai mei nu vom vota PDL!

   SIMPLU NU?
   🙂 🙂 🙂

   Pentru ceilalţi care văd că bat câmpii p-aci anti-băsescian, băgaţi bine la cap ce vă spun:

   TRAIAN BĂSESCU A FĂCUT TUR DE FORŢĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEI!
   A STRĂLUCIT!
   A DEMONSTRAT (oare pentru a cât oară?) CĂ ESTE UN ADEVĂRAT COMANDANT CARE ÎN SITUAŢII DE CRIZĂ FUNCŢIONEAZĂ PRECUM MECANISMUL UNUI CEAS ELVEŢIAN! A DEMONSTRAT CĂ DRACUL NE LUA DACĂ NU ERA EL!

   Ceea ce am spus mai sus nu este spus din auzitelea pe la colţuri. Este spus din pipăitelea şi văzutelea.
   🙂 🙂 🙂

   DECI:
   Monseur ZeV îţi doresc numai de bine şi ne întâlnim la alegeri!
   🙂 🙂 🙂
   De abia vă aştept să vă văd cum veţi defila cu Monica Macovei Gherghescu înfiptă cu curu-ntr-o prăjină pe post de SMN (Sfântă Madonă Nepenetrată). Noi o să aruncăm cu ouă şi o să vă huiduim.
   🙂 🙂 🙂

  • @ ZeV

   Sunt impresionat de faptul că folosiţi un vocabular de “jargon economic”. Sunt chiar un pic timorat.

   Am însă nişte gânduri ceva mai pesimiste decât domnia voastră, de exemplu eu nu prea sunt impresionaţi de limita de 60% de când reproşam liberalilor că au luat-o razna cu împrumuturile şi îmi dădeau cam aceleaşi replici.

   60% din PIB nu este deloc puţin dat fiind că veniturile la Bugetul de Stat înseamnă nu foarte mult din PIB. Nu mai ştiu la cât a ajuns datoria publică a României “la zi”, bănuiesc că undeva pe la 250 de miliarde lei, poate ceva mai mult. Bugetul de Stat pentru acest an a fost fundamentat pe venituri în valoare de 47,5 miliarde lei. Haideţi să spunem că se va ajunge la un deficit zero. Cam cât la sută din aceşti, hai să spunem rotund, să nu ne mai chinuim cu virgule, 50 miliarde lei se vor constitui plăţi spre plata datoriei de 250 de miliarde lei (ţinând cont că şi dobânzile cresc) astfel încât să achităm datoria în 100 de ani? Puteţi face o estimare? Desigur, puteţi să nu plecaţi de la premisa celor 100 de ani. Estimaţi dumneavoastră cam în cât timp se vor plăti aceste datorii şi în ce ritm?

   Vorbiţi despre un deficit apropiat de zero…
   După ce am urmărit recenta conferinţă de presă a preşedintelui, am rămas cu impresia că… nici ziariştii şi nici preşedintele nu ştiu prea bine ce este acest deficit bugetar structural, deficit bugetar ciclic, deficit total… Ar trebui să mă îngrijorez? De exemplu, domnia voastră ştiţi ce este deficitul bugetar, deficitul ciclic şi cel structural? Întreb pentru că în 2016, dacă totul merge cum s-a programat, 0% este ţinta de deficit bugetar structural…

   Aş vrea să vă semnalez că SUA, cu imensa datorie de 14,3 trilioane de dolari, a fost, până de curând… tot la cea mai înaltă cotaţie a Standard & Poor’s… deşi nu cred că cineva mai crede că SUA va da înapoi aceşti bani. Contează şi politica, până la urmă.

  • I-ai arătat psihiatrului buletinul?
   Nu de alta dar eu cred că te-a confundat cu Monica Macovei Gherghescu, fostă procuroare comunistă a României!
   Aia care la ultimile alegeri din partid cu toate că n-a votat-o nimeni a fost aleasă vice!
   🙂 🙂 🙂

   Apropo, lu’ Macovei asta chiar nu îi este ruşine?
   …sau la ea codul cu etica şi morala nu se aplică?
   🙂 🙂 🙂
   CUM POŢI ACCEPTA O FUNCŢIE ÎN PARTID CÂND NIMENI DIN PARTID NU TE-A VOTAT?
   🙂 🙂 🙂

 86. Citesti si nu-ti vine sa crezi. presedintele si guvernul au voie de la Ponta…

  Victor Ponta: USL isi asuma implementarea in Romania a deciziilor luate la Bruxelles si modificarea Constitutiei

  ​”Guvernul Boc a amanat foarte mult deciziile importante pentru Romania. Daca aflam de la domnul presedinte si domnul prim-ministru ca Romania sta foarte bine, de ce trebuie sa ne aliniem unui plan de austeritate atat de dur?”, a declarat, duminica, Victor Ponta, co-presedinte al USL, anuntand, totodata, ca “Uniunea Social-Liberala isi asuma implementarea in Romania a deciziilor luate la Bruxelles”.

  Ponta a anuntat ca opozitia isi doreste un Guvern de tehnocrati care sa aplice aceste masuri si propune un plan de masuri anti-criza.

  Co-presedintele USL a anuntat si ca opozitia va sustine modificarea Constitutiei pentru implementarea deciziilor luate la Bruxelles.

  Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10912065-victor-ponta-usl-isi-asuma-implementarea-romania-deciziilor-luate-bruxelles.htm

  PS: Oare Ponta a priceput ce s-a discutat si s-a propus la summit, ori a primit meditatii si explicatii de la Iliescu si acum stie si el?…

 87. , Generatie de ratati si esuati’

  In mod normal Turnului i-as fi raspuns cam in acesti termeni-,schimbati mediul in care te invirti’ai firesc ,ca si cum nimik nu s-ar fi intimplat sa fi trecut mai departe .
  Ei dar uite ca de data asta ies din sfera ,normalului’ si voi incerca sa fiu si mai explicit,atit pt Turn,cit si pt altii,care bag eu de seama refuza cu incapatinare sa-si evalueze cinstit si cu onestitate traseul in viata,lucru care duce la distorsionarea prezentului,pt ca daca refuzi sa recunosti ca singur ti-ai sapat groapa cu minuntele tale,iar cind ai poposit in ea cauti vinovati in alta parte,e un mod destul de primitiv de a sfida normalul dar mai ales adevarul.
  A refuza sa privesti senin realitatea in fata este pina la urma o forma cinica de anormal,completata de o lasitate maligna.
  Asadar Turnulfoloseste un argument cel putin hilar,adicatelea,undeva cind-va niste oameni,daca ar fi intrebati despre anumiti oameni ar curge cu injuraturi,acuze,si blesteme.
  Turnule,tu procedezi ca detinutii,care in mediul lor toti sunt nevinovatio ,iar judecatorii si justitia trebuie cel putin desfiintate,asa ca dragul meu Turnu,iesi din lumea ignorantei,a lasitatii a minciunii perpetuee,si vino in lumea noastra,a celor normali,RATIONALI’ care nu doresc sa-si nenoroceasca odraslele si nepotii pt cite-va boabe de griu in plus aruncate cu dispret si scirba de cetateni precum ION ILIESCU,ADRIAN NASTASE SI TARICEANU,pt ca la momentul votului sa pui stampila unde iti recomanda ei.
  Turnule,dragul meu ia-ti destinul in propiile miini,chiar daca ar fi putin mai greu,si ofera-ti singur cele cite-va boabe de griu dupa care tinjesti atita,dar pe post de ,POMANA ELECTORALA’.
  Si de parca n-ar fi fost suficient,ca batrinii pensionari ramasi din ,IEPOCA DE AUR’unii dintre ei,mentionez,n-ar fi destul,iata ce ne spune doamna ministru despre tinara generatie de RATATI SI ESUATI DIN PSD:
  ,Cind ma uit la Victor Ponta,Nicolaie Banicioiu,Robert Negoita,imi dau seama ca generatia asta de politicieni a esuat’.incheiat citatul

  Asadar iata ce declaratie a facut gazda noastra ieri cu privire la ce a putut creste la ,Sinul lui ION ILIESCU,adrian Nastase si miron mitrea,niste ratati,esuati si derbedei.
  Si din nou ,ASADAR,TURNULE,nu-ti ramine altceva de facut decit sa iesi din lumea :
  ,STRIMTA,IMBICSITA DE BOLSEVISM,DE IDEI RETROGRADE,unde statul ii ocroteste pe toti otova si de trebuie si de nu trebuie,dar ii ocoroteste asa cum stim ,IN BATAIE DE JOC’
  Cum ai putut sa-mi oferi cel mai timpit exemplu,cu oamenii care-i injura??????????????
  Pai nesimtitii aia care injura,injura pt ca POMENILE S-AU TERMINAT,PT CA NU LI SE DA,ASA CUM AU FOST OBISNUITI,DAR MAI ALES PT CA STATUL II INTREABA PE MULTI:
  TU CE ,SI UNDE AI MUNCIT????????????
  Dar mai ales ,DE CE NU VREI SA TE OCUPI SINGUR DE VIATA TA,SI MAI LASA STATUL IN PACE ,sa faca ce trebuie sa faca un stat intr-o lume civilizata?
  Turnule,emigreaza din lumea mica,imbicsita si retrograda,in care te invirti,iesi din ,UNIVERSUL MILOGILOR SI A POMANAGIILOR-FII MINDRU SI DEMN DE NUMELE DE OM………..pt ca generatia ratata si esuata a lui VICTOR PONTA,BANICIOIU SI NEGOITA,nu-ti vor aduce alinarea te vor pacalii si mintii,asa cum se pare ca ai fost toata viata si culmea………..TI-A PLACUT TURNULE,TI-A PLACUT ,CA LA AMARASTEANUL GEOANA SI UITE CE A PATIT,A FOST ARUNCAT PESTE BORD.
  Asta vrei si tu??????????????????????????????

 88. Aseara tirziu,dupa ce REAL SI BARCA,si-au icheiat conturile,asa cum mi-am dorit,intimplator ajung pe TVR 1,unde surpriza la emisiunea doamnei VODA,invitat/a DOAMNA MONICA MACOVEI.
  Imediat am ciulit urechile si atentia a redevenit activa 100%.Nu stiu cit am pierdut din interviu,pot spune ca in momentul in care am ajuns pe Tv.R 1, doamnele descilceau subiectul ,TARICEANU PATRICIU-si celebra intilnire in care doamnei MACOVEI PRIMUL MINISTRU LIBERAL,II CEREA NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN SA INTERVINA PE LINGA PROCURORI SI SA-L FACA SCAPAT PE DINU PATRICIU.
  Paranteza,IATA O FELIUTA DE LUME DUPA CARE TINJESTE CU DISPERARE AMICUL NOSTRU TURNUL.Da sa revin la interviu,cu riscul de a-l ostiliza pe AMICUL MEU BUN EUSEBIU, pt ca ce voi spune in continuare vine si se izbeste cu putere de ceea ce el indeobeste sustine.
  Asadar ,pot afirma cu certitudine,aseara doamna MACOVEI,a fost ,ATENTIE MAGISTRALA’ cu raspunsuri bine gindite intr-o logica impecabila,chiar daca ,unele nu au fost pe gustul meu,dar asta are o mai mica importanta acum.
  Pt ca din ce am inteles aseara tirziu,DOAMNA MACOVEI,si-a exprimat totala disponibilitate de a lupta in transee ,alaturi de partidul care a propulsat-o in politica si cel putin pt moment,DOSARELE FIERBINTI'[GEN ROSIA MONTANA] sa fie trecute in plan secund,principalii adversari fiind de fapt ,DINOZAURII BOLSEVICI-CRIN ANTONESCU SI VICTOR PONTA CU TOT CU GASCA CARE-SI SPUNE U.S.L.
  E bine ca doamna MACOVEI, a iesit din sfera incertitudinilor,e bine ca ,a spus cu subiect si predicat-DA,SUNT IN TOTALITATE ALATURI DE PD-L SI TRAIAN BASESCU.
  Nu voi face nici un fel de supozitii si nici scenarii ii las pe altii,eu unul ma voi limita doar la atit:BINE ATI REVENIT DOAMNA MONICA MACOVEI……….

  • Franky

   Vorbeam aseara de plutonul cu care Traian Basescu va continua in politica si de ce nu,va castiga alegerile anul viitor.Se pare ca incepe conturarea lui…

  • Nu te grăbi Frankule cu comunista asta care oricât ar încerca să-şi şteargă trecutul nu poate.
   Nu ştiu ce mă face să cred dar foarte curând un puşti extrem de obraznic îi va ridica un pic fustiţa acestei Sfânte Madone Nepenetrate ca să-i vedem chiloţeii murdari…..
   🙂 🙂 🙂

  • Măi NG tu ca de obicei spui doar bazaconii!
   “pluton fruntaş”
   “va câştiga alegerile”
   “va continua politica”
   UNDE MAMA NAIBI AI CITIT TU ASTEA? CĂ IO L-AM AUZIT PE MARINAR SPUNÂND ALTCEVA!
   🙂 🙂 🙂

  • @Frank Zapa. Pot admite cu usurinta ca respectivele ingerinte ale lui Tariceanu in treburile Justitiei nu au fost decat niste tentative esuate si deci ramase fara alte urmari decat cele de pe sticla televizoarelor. Cu totul alta situatie avem in cazul vapoarelor disparute in ceata coruptiei si hotiei din Romania. Acele vapoare (cateva sute din care 16 crema flotei numai petroliere si mineraliere toate de ultima generatie) au disparut de-a binele si nicidecum nu au fost doar niste tentative. Deci daca lui Tariceanu i se poate reprosa ca nu si-a pregatit bine miscarea si a ratat, nu la fel se poate spune despre mai marele transporturilor romanesti, care nu a rata nimic, succesul a fost total. Oare cum se face ca un procuror – Daniel Morar la scurt timp dupa inscaunare, nemultumit fiind de rezultatul procesului celor vinovati de disparitia acelor vapoare si care au fost condamnati la ani grei de puscarie, cu o singura exceptie – una notabila, a numit repede o comisie de experti care au constatati ca prin disparitia acelor vapoare Romania nu a suferit nici un prejudiciu. Pai se poate, cum sa tinem o suta si ceva de oameni in puscarie de vreme ce noi ca tara nu am suferit nici un fel de paguba? Urmarea? Absolut toti au fost pusi in libertate. Ia fa bine tu Frank si compara cele doua cazuri, al lui Tariceanu si al maimarelui transporturilor romanesti. Pai se compara?

 89. @Nell.Stimate Nell, cunosc din spusele unor psihologi ca ironia are un efect binefacator asupra caracterelor in sensul readucerii cu picioarele pe pamant sau oricum, corijarii unor erori de comportament. Asijderea si surata sa – autoironia are acelasi efect benefic. Asadar cum as putea sa ma supar eu pe dv.? Si apoi sa mai stiti dv. ca inclinarea catre stanga ce cu ironie mi-o sugerati ar cam fi fara obiect cata vreme eu in repetate (nu prea de multe ori) randuri mi-am afirmat crezul in gandirea liberala. Ba chiar am afirmat odata ca iesirea din actuala criza isi va gasi sorgintea tot in gandirea liberala asa cum s-a intamplat si cu celelalte crize din istoria moderna a omenirii. Nu obisnuiesc sa fac critica cu toporul, dar daca am afirmat ceva referitor la “injuraturile” si “blestemele” adresate celor suspusi de catre parte defavorizata a societatii, apoi am facut-o pentru ca prea le-am auzit de multe ori. Bineinteles ca si exemplul dv. referitor la vinaturile de calitate este valabil, ba chiar si eu cunosc cateva cazuri, iar aseara am avut placuta surpriza sa aflu din emisiunea “Zece pentru Romania” ca un tanar din cea mai defavorizata zona a tarii practica cu mult succes o agricultura competitiva, fapt pentru care a si fost premiat. Nell draga, pe mine ma ingrijoreaza multimea celor care injura si blestema ca si putinatatea celor care in aceste vremuri grele, gasesc calea catre succes. Exemplul dat de dv. precum si inca vreo cateva pe care le cunosc eu reprezinta exact floarea pentru care nu se face inca primavara. Astept cu nerabdare inversarea tendintelor si te asigur ca atunci si tonul comentariilor mele va fi altul. Ma bucur ca apreciati cele cateva randuri pe care le postez din cand in cand. Toata stima si consideratia!

 90. Elena Udrea: Este clar ca regionalizarea nu se mai intampla!

  ESTE CEA MAI MARE EROARE POLITICA !!!

  PACAT DE EFORTURILE FACUTE DE NATIUNE !!!

  • @Stefan Radoveanu. Fanica draga, de cand iti spun eu ca himera asta numita regionalizare nu are cum sa se intample deoarece nu are cine o vota. Uite ca acum ti-a spus-o si Elena Udrea. Demersul este extrem de anevoios si nu are cum sa se intample fara o pregatire corespunzatoare. Presedintele a comis eroarea de a o tranti pe masa politicienilor fara nici un pic de pregatire prealabila si de aceea esecul a fost asigurat inca din start si il are drept autor pe insusi initiatorul proiectului de regionalizare – Presedintele Traian Basescu. Nu stiu daca asta ar fi cea mai mare eroare politica, dar sigur este o eroare semn ca Prezidentul mai trebuie sa reflecteze la continutul notiunii de democratie. Pacat de eforturile facute de natiune? Pai natiunea pe acest teren de sport – regionalizarea inca nu a facut nici un efort. Probabil ca il va face in viitor daca va fi sa fie.

 91. @ZeV. Nu amice ZeV, nu am uitat ca ati incercat de cateva ori sa ma lamuriti asupra cauzelor ce au dus la prabusirea Aliantei Da, atata doar ca nu ati fost suficient de convingator si asta nu pentru ca v-ar lipsi eloccinta ci din cauza ca trecutele evenimente prin ele insele au facut demersul dv. neconvingator. Regret insa faptul ca nu ati suflat nci un diftong referitor la tema comentariului meu – cea a erorilor ce se perpetueaza indiferent cine conduce guvernul. Aici as fi vrut sa aflu opinia dv. Oricum problematica prabusirii Aliantei DA nu am tratat-o decat in subsidiar si asta doar pentru ca interlocutorii sa inteleaga mai bine sensul eeorilor la care faceam referire. Oricum, nu este timpul pierdut si eu am rabdare pentru a afla si opinia dv. Cu stima.

  • Vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ce vă mai gratulaţi ţi vă mai stimaţi!!!!!!!!!!!!!!
   Turnule direct şi la obiect:

   SPUNE-NE AICI NEGRU PE ALB CARE ESTE PĂREREA TA DESPRE CRIN ANTONESCU!

   Hai ca să n-o mai zbenguim în jurul sediului de partid zbierând că suntem cetăţeni independenţi!
   🙂 🙂 🙂

  • Turnul de Orbservatie nu poate decat sa-l simpatizeze pe Crin, din perspectiva celor care prefera sa-si tina ochii inchisi. Un alt liant intre ei ar putea fi observatia ca TdO=MdP. K si Katrina, ei demonstreaza zilnic ca in dictonul “somnul ratiunii naste monstri” nu este vorba nici de sfaturi pescaresti, nici de noi metode conceptionale si nici de efectul somniferelor asupra somniforilor.

  • Stimabile Judex, aceasta-i părerea lu’ matale!
   🙂 🙂 🙂
   Io vreau să citesc aici (negru pe alb) părerea Turnului!
   🙂 🙂 🙂

  • Tocmai, eu sunt convins ca nu o sa afli de la el mai mult decat stii (deja..).
   …iar eu nu am lansat o parere, ci o concluzie obtinuta in trei pasi simpli:
   1) TdO stie sa scrie, deci este intelectual
   2) ca urmare, el nu poate sprijini decat pe un alt intelectual
   3) Hurezeanu a pus degetul apasat pe Intelectualul politicii Ro: Crin Antonescu.
   Deci ?

  • @Diaconu Eusebiu. Nu am nici un fel de retinere Eusebiule. Nci nu stiu de ce va cramponati de persoana dumisale. El are in grija banca opozitiei si nu face decat sa va critice din cand in cand, atunci cand reuseste sa se trezeasca la timp dimineata. Astfel se explica ca multe din gafele guvernului Boc raman necriticate, ceea ce le creeaza portocaliilor iluzia ca de fapt, ei guverneaza tara bine, ba chiar “magna cum laude”. Deci ar trebui sa va bucurati de somnul cel dulce al lui Crin si nicidecum sa il criticati. Eusebiule, spre deosebire de noi cei ce ne dam cu parerea pe blog, dumneata chiar ar trebui sa nu iti vezi capul de treburi si in loc sa mai reduci, prin sfaturi si analize bine gandite, sa mai reduceti din balbaiala guvernului Boc. In loc de asta, dumneata, om serios, dar cu un acut simt al umorului, te cramponezi de cei doi opozanti – Ponta si Crin. Pai nu este pierdere de vreme? Vedeti-va domnule de betesugurile guvernarii si nu mai stati cu ochii pe opozitie caci nu de la ea veti avea de patimit. Mult mai mult ar trebui sa va deranjeze ca tot mai multa lume, pe strada, prin piete si magazine, va injura si va blestema pentru ca va bateti joc de acest popor. Daca mai vrei totusi sa te mai uiti si in sfera politica, apoi nu la opozanti ar trebui sa te uiti, mai degraba ar trebui sa te ingrijoreze fuleul bronzatului Dan Diaconescu-OTV, care mai ieri era preocupat doare de Magda Ciumac et. CO si astazi vad cum vine tare din urma. Dimpotriva USL se pare ca si-a pierdut puterea de atractie, ochii multimii find atintiti catre Dan Diaconescu care este vazut ca un nou Mesia care va aduce cu sine mantuirea neamului romanesc. Exista riscul ca dupa viitoarele alegeri sa vad o delegatie de fruntasi politici portocalii (ma rog, cati or mai ramane din ei) venind, cu caciula in mana, la poarta lui Dan Diaconescu cu rugamintea de a le oferi si lor un rost (ciolan) in noua guvernare. Parca il vad pe Dan Diaconescu care va privi cu un dispret suveran care le va da cu tifla portocaliilor spunand ca el nu isi poate permite sa pateze imaginea imaculata a partidului maculatului patron de televiziune se de partid, ei bine le spune ca el nu are nevoie de un partid corupt ca cel al lui Emil Boc. Atentie Eusebiule, curand vei observa ca “alta faina se macina la moara” si vei regreta pentru ca totusi faina de la Moara lui Basescu-Boc inca era o faina din care se putea face o paine buna. Stai sa vezi ce “faina” iti si ne va servi Dan Diaconescu. Salutare.

  • 1. Mda, făcuşi ce făcuşi şi ocolişi. Ţi-e cam frică să spui ceva de sconcsul ăla puturos!
   🙂 🙂 🙂
   2. Dan Diaconescu? E mort! Nici-o şansă! Cu toate că mi-ar conveni! Ştii de ce? Deoarece dacă nu eram eu, cât e hăul-băului nu şi-ar fi luat el examenul de stat şi licenţa la Jinescu.
   🙂 🙂 🙂
   3. Tot îmi pui în cârcă o aşa zisă aparteneţă la idealurile şi guvernarea portocalie!
   NU EXISTĂ! AI CUVÂNTUL MEU DE ONOARE CĂ NU EXISTĂ.
   Faptul că-mi curg mucii după vrăjelile Febleţii şi consider că fără de marinar dracu ne-ar fi luat, nu implică şi bunăvoinţa mea de a înghiţi portocale!
   Îmi provoacă aciditate!
   Nu aş putea niciodată susţine un partid plin de bovine bălţate şi fricoase!
   Un partid îngenuncheat de o fostă procuroare comunistă care în mod normal ar fi trebuit dată în şuturi afară pe uşa Modroganului!
   Şi ea şi huiduma aia comunistă de Cristian Preda care a uitat foarte repede odele pe care i le cânta lu’ Leana!
   Nu lu’ Leana noastră!
   Lu’ Leana Ceuşescu.

   Oricum am marea rugăminte ca prima oară când te întâlneşti cu mirositorul ăla de Crin să-i comunici:
   1. Îi pute gura!
   2. Îi put ciorapii!
   3. S-o lase mai moale cu băutura c-o să ajungă precum boschetara aia de Macovei pe care au fotografiat-o golanii prin aeroport cu sticla de rachiu ploşniţos în plasa de-un leu.

   Ăştia care-l cunosc, râd de el pe la spate!
   Cică neamu’ prost, de când s-a ajuns nu ma bea o sticlă de vin zilnic! Bea o sticlă de whiski!
   🙂 🙂 🙂

   PS Judex băgăcios afurisit!
   Lasă-mă să-mi fac şi io numărul!
   🙂 🙂 🙂
   Hurezeanu?
   Hahahaha!
   Îl cheamă acuma la raport nemţoaica şi să vezi ce-i freacă ridichea!
   Că nemţoaica nu-i ca Fati de la RL!
   Hurezeanu este o mare deziluzie de-a mea!
   Am crescut cu el şi cu E.L.
   Cu Metronomul, cu Actualitatea românească, cu Monica Lovinescu, cu Ioana Măgură-Bernard, cu Doina Cornea, cu Emil Hurezeanu, cu N.C. Munteanu, Ierunca, Georgescu, Goma…
   😉 😉 😉

 92. Diplomatia romaneasca in viziunea unui presedinte care a urcat treptele in politica, datorita ‘temelor acasa ‘primite de la profesorii de socialism stiintific si mai nou de la BOR:
  Băsescu despre Olanda: “Nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia şi consumul de droguri”é
  Olanda, cea mai democrata tara din lume, a ajuns la concluzia ca legalizarea drogurilor “usoare” si a prostitutiei, elimina crima organizata si in plus, recupereaza la buget, sume importante…..In Romania lui Traian Basescu, clanurile mafiote au ajuns sa controleze justitia, iar alesii neamului boteaza odraslele mafiotilor tigani si romani, “luptand” in acest fel impotriva coruptiei……

 93. Elena Udrea – pe facebook

  Sunt în drum spre staţiunea Vidra, judeţul Vâlcea, pentru a verifica stadiul lucrărilor la pârtia de ski de aici. Aceasta va avea 3,4 km şi este cea mai lungă pârtie din zonă.
  Lucrarea de investiţii face parte din programul de transformare a României într-o veritabilă destinaţie turistică pentru cei care iubesc muntele şi sporturile de iarnă.
  48 minutes ago ·

  • Silv, dna Udrea a spus: generatia lui Ponta, Banicioiu, Negoita a esuat…..Motivele le stim.
   Cu asta s-a cam spus tot. Tare imi place si bine le mai zice 😉
   Stai, ca se scula PontaneT nervos, c-a mai zis una…..dl Basescu, cica s-a dus de capul dansului la Bruxelles si c-ar fi semnat acele bazacaconii din mintea lui erotico-minoro- ilegala 🙂 🙂

  • Sper că dacă se duce la Vidra săptămâna viitoare să nu apară cu vr-o vidră la gât!
   Nu de alta dar iar încep să zbiere ong-iştii lu’ Macovei şi ecologiştii lu’ Păunescu!
   🙂 🙂 🙂

   Apropo de Monica Macovei Gherghescu:

   Măi madam, ia spune-ne şi nouă aici, negru pe alb, care-i părerea lu’ matale despre calimera cu Pătlăgica Montană? Ce tot o piteşti atâta prin taxiurile din spatele Operei ?

   🙂 🙂 🙂

  • Buna ziua,dna!Ma bucur ca in agenda dvs.de lucru sunt multe vizite in statiunile montane recent aparute pe harta turistica a Romaniei.Am auzit de la sotul meu ca ati fost si la Ranca ,pe Transalpina ,unde ati propus infiintarea unui domeniu schiabil.Salut aceasta initiativa a dvs,care ii va aduce acolo pe cei care iubesc muntele si schiul.Acum 15-20 ani ,acolo nu era decat un canton aproape parasit,iar acum este o adevarata incantare sa mergi acolo.Trebuie doar promovata.Nu pot decat sa ma bucur ca va implicati cu adevarat in munca dvs.In ceea ce priveste mizeriile spuse de fruntasii USL la adresa dvs ,nu exista decat o singura solutie:ignoranta ,fapte care sa le demonteze afirmatiile misogine si rautacioase si oameni in jurul dvs cu valori morale si profesionale.Am o mare greata cand ii aud pe acesti ” barbati “cu cata placere lovesc intr-o femeie care are idei si initiativa.Aceasta placere nu vine decat din complexele de inferioritate si de frustrare pe care le au,din faptul ca timp de secole ,femeia n-a avut nici macar permisiunea de a intreba.Pentru ei ,tot ce conteaza este puterea,nu dorinta de a face ceva.Iar puterea nu este decat nevoia oamenilor inferiori.Succes!

 94. Zone euro: la Bundesbank voit “des progrès” après le sommet de l’UE

  Le président de la Bundesbank allemande remarque “des progrès” dans la résolution de la crise de la dette par les dirigeants européens.
  Jens Weidmann refuse toujours de permettre à la BCE intervenir plus avant.

  “Je vois effectivement dans les décision du sommet un progrès”, a déclaré M. Weidmann au journal “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, en référence à une série d’engagements pour plus de discipline budgétaire pris vendredi à Bruxelles par les membres de la zone euro.

  Mais “toutes les parties concernées doivent maintenant mettre en oeuvre leurs annonces”, exige M. Weidmann, “sinon toute tentative de résolution de la crise ira dans le mur”.

  Devoir des gouvernements

  Selon M. Weidmann, dont l’institution est symbole d’une stricte orthodoxie budgétaire, “le sommet l’a confirmé: trouver une solution à la crise est le devoir des gouvernements” et en aucun cas des banques centrales.

  LE GOUVERNEMENT DE LA ROUMANIE EST FELICITEE !!!

  Certains observateurs avaient émis l’hypothèse que la Banque centrale européenne (BCE) puisse intervenir massivement en faveur des Etats en difficulté, une fois un accord politique scellé sur un nouveau pacte budgétaire.

  Le président de la BCE Mario Draghi a tempéré ces espoirs la semaine dernière et M. Weidmann, qui siège au conseil des gouverneurs de la BCE, a répété dimanche son opposition à une telle démarche.

 95. Ghise acest urato-anonimo-politico de sant…este in delir la realitatea!!!
  O ataca pe dna Udrea….a jignit tineretul care-i admira cariera politica, pantofii…. Doamne iarta-ma, ca doar n-o vrea sa fie el ex. de urmat, ca ma stric la neuroni 🙂 🙂
  Lumeeeeeeee asta-i barbat? Sa comenteze asa ceva?
  Aici a ajuns politica romaneasca? Adica, barbatii din politica!
  Pai noi femeile ce mai comentam la capitolul moda, femei, daca Ghise ne ia painea??? 🙂 🙂
  O fi si asta pe inevers???! 🙂 🙂

  • ***Lulu – este, intr-un fel explicabilă ieşirea lui Ponta pe tv-uri ca să ne spună că domnul preşedinte Băsescu s-a dus la summit, aşa, de capul lui şi o să-ţi şi explic de ce.

   Cu nişte ani în urmă, dacă-mi amintesc bine, chiar în perioada în care domnul Băsescu era suspendat, în studiouri, la Realitatea tv, erau cei doi ex-preşedinţi, Iliescu şi Constantinescu. Şi Iliescu povestea cum Constantinescu pe perioada cât a fost preşedinte, mergea la el şi-l întreba şi-i cerea părerea cum şi în ce fel să facă iar Constantinescu, în extaz, confirma că aşa este, aşa cum povesteşte Iliescu. Comedia asta, schimbul acesta de amintiri şi recunoştinţe exprimate şi răsexprimate, a ţinut cam 20 de minute ca, în final, Iliescu să se întrebe de ce Băsescu nu-l întreabă şi conduce după capul lui…

   Chiar aşa? De ce domnul preşedinte Băsescu s-a dus la summit fără binecuvântarea lui Iliescu şi “indicăţiile” lui preţioase? Aşa-i trebuie…

 96. Cand esti tanar si esti nemultumit, tzipi, injuri, nu ai facut (inca) nimic, ai scuze. Cand esti batran si tzipi, esti nemultumit etc., nu ai scuze, ce ai facut?. Daca nu esti nici tanar, nici batran… taci(!), mai ai timp. PS. Exceptie pentru “homo politicus”.

 97. La Oradea, oamenii au ieşit în stradă din cauza preţului gigacaloriei.

  La noi încă nu s-a afişat plate la căldură pe luna noiembrie, nu ştim ce şi cât avem de plătit, pentru că domnul primar Stavarache pentru care, de altfel, am o stimă deosebită, a avut o grijă: să strângă cererile de ajutor pentru căldură, să împartă alimentele primite de la UE şi, mai ales, să dea cadou, de la bugetul oraşului,nu din buzunarul propriu, câte o sută de lei, aţi ghicit, tot celor cu pensii mici care n-au avut în viaţa lor serviciu şi acum primesc ajutoare de peste tot ca să le fie viaţa uşoară…

  Şi eu, rău am mai ajuns dacă invidiez nişte oameni de nimic, inconştienţi şi nesimţiţi dar, dacă am ajuns aşa, e numai din vina politicii şi a politicienilor care, trebuie să recunosc că, în această privinţă, şi-au făcut treaba excelent…

  Cine naiba m-a pus să învăţ carte? 😮

 98. Diacone draga,ti-am mai spus eu candva…daca nu iti place ce spun unii incearca sa citesti pe altii. Sau sa inteleg ca tu esti cel care face selectia pe aici… ? Daca ne intrecem in bazaconii,in mod sigur nu le depasesc pe ale tale…
  Sa ne auzim cu bine…

  • Rămâne cum am stabilit!
   BAŢI CÂMPII!
   🙂 🙂 🙂

 99. Mda…..mă bucur că, revenit de pe coclauri, constat entuziasmul si fervoarea colegilor si prietenilor mei. Se pare că această zi de grație favorizează insipirația si logoreea, in preambulul unei mari sarbatori, aceea a sf. Spiridon. 😉
  Dar nu voi începe cu comentarii la comentarii, ci voi încerca să-mi spun părerea, atât cât mă duce capul, despre evenimentul de referință al zilei si anume, Discursul Presedintelui :
  EUROPA SI-A RIDICAT SIESI O MINGE LA FILEU, PE CARE, TRAIAN BASESCU A PRELUAT-O SI A REMIS-O, FIERBINTE, INTREGII CLASE POLITICE ROMANESTI.
  Este extrem de interesant ce se va intampla in continuare, în România, după ce s-a clarificat public că acordul privind pactul de stabilitate fiscală prevede ADĂUGAREA ELEMENTELOR SANCȚIONATORII DE COERCIȚIE, care nu au existat NICIODATĂ în tratatele strategice ale UE, sau urmare a acestora : Tratatul de la Maastricht si cel de la Lisabona.
  Măscăricii opoziției , fără stiință de carte juridică, susțineau, până foarte recent, că nu este nevoie de modificarea Constituției si o pot scălda promovând o lege specială cu votul a 2/3 dintre parlamentari, urmând ca Legea Fundamentală să fie modificată, eventual, după alegeri.
  Presedintele a explicat limpede că timpul jocurilor si sforăriilor dâmbovIțene a trecut irevocabil. Europa vrea ca prevederile privind limitările bugetare să fie, NU APROBATE CU 2/3, ci să nu poată fi DENUNȚATE, ULTERIOR, cu majoritate de simplă de 50%+1 , în conformitate cu metehnele politicienilor populiști !
  In cazul României, Constitutia prevede in mod expres că doar TRATATELE UNIUNII SI DIRECTIVELE EUROPENE prevalează în mod automat asupra legislației interne, dar in acest caz, avem de-a face cu un TRATAT INTERGUVERNAMENTAL, care nu poate fi implementat in mod credibil decat prin revizuirea Constitutiei. Iar acest obiectiv, trebuie atins PÂNĂ LA FINELE LUI 2012, dacă vrem să rămânem parte a acestui pact de stabilitate !
  Acum se va vedea cat de matură si responsabilă este clasa politică romanească.
  Îmi rog concetățenii (care sunt dispusi sa citească pana la capăt) să deschidă bine ochii la evenimentele care vor urma.
  PS
  @Frank
  Felicitări pentru vizionarea interviului. Eu nu l-am urmărit, dar nu mă surprinde absolut nimic din ceea ce spui. 😉
  @Turnule
  O temă de dezbatere majoră, cum este cea legată de regionalizare, nu se lansează după ce societatea este pregătită, ci se face cu mult timp înainte, tocmai pentru a o pregăti. Cred că este, după părerea mea, o axiomă. 😉
  @Diaconu Eusebiu
  Prietene….te implor….nu mai lua medicamentele cu alcool. De aici derivă starea de insomnie. Riști să transformi, prin nesomn, micile ischemii microscopice, în leziuni cerebrale ireversibile.
  Apropo, de unde stii că vei rămâne singurul nevotant al PDL , în anumite circumstanțe, din grupul de amici ? Pe mine mă interesează un singur lucru si anume, să câștige cei care VOR si POT a implementa PÂNĂ LA CAPĂT și TOTAL Reforma Presedintelui României, singurul Om , alături de IPS Daniel, in care am incredere fără rezerve.
  🙂 🙂

  • Zev,
   Ultima fraza te cam tradeaza……IPS ( hahahaha, pentru un interlop deghizat nu’i rau) Daniel este adevaratul presedinte al Romaniei…..Basescu este unul virtual….

  • @ZeV. Domnule, prea te formalizezi. Dezbaterea face parte din pregatire. De altfel sunt convins ca ati inteles exact sensul spuselor mele. Revenind la oile noastre (pardon, doar ale dumitale deocamdata) as remarca faptul ca opozitia a fost, pentru prima data dupa multi ani, intr-o dilema din care cu greu va putea iesi. Este extrem de greu sa ii oferi o satisfactie morala lui Traian Basescu, caci asta ar insemna modificarea Constitutiei, dar pe de alta parte este extrem de riscant sa iti asumi raspunderea pentru esecul intrarii Romaniei in acest Pact de stabilitate financiara si economica, caci este clar ca in acest caz torentul de acuze asupra opozantilor se va revarsa. Indraznesc sa cred ca intuiesc care ar fi tactica de abordare a acestei spinoase probleme. Deocamdata ma abtin pentru ca nu vreu sa cred ca solutia ar trebui sa vina de la anonimii de pe strada. Sunt politiciei, atunci sa isi puna mintea la contributie si sa gaseasca solutia cea mai buna pentru Romania. Vai fi vai de mama lor in caz ca nu o vor face. Cum o vor face? Abia astept sa vad.

  • Turnule
   Nu ma formalizez, dar trebuie ca cineva sa dea tonul exprimarii (mai) concentrate. Uneori raspund si eu cu mai multe flocinele…scuze, floricele, dar riscăm a plictisi auditoriul. 😉
   În rest, e OK. Cum am spus si eu, ochii țintă pe alesii neamului.

  • Katrina
   Din toate postarile mele abia acum ai priceput ? Daniel este fostul mitropolit al Iasului si stalpul BOR. Iar BOR ține de esența ființei noastre naționale. Ce naiba, ți s-a blocat cerebelul ?
   😉

 100. Tentative esuate?-iata cum arata o figura de balet,executata de un batrin intelectual,crescut,educat si format in spiritul facultatii muncitoresti-STEFAN GHEORGHIU-si cind spun batrin ,INTELECTUAL’fac trimitere directa la , TURNUL DE OBSERVATIE-un intelectual SADEA,MARCA FANE GHEORGHIU,care intr-un exces de elitism imi raspunde -BA PE-A MATII-si-mi arunca in fata o minciunica execrabila,pe care incapabilii ELITISTI BOLSEVICI-MARI SUSTINATORI AI U.S.L.o scot ori de cite ori sunt pur si simplu lasati fara replica.
  Ca subiectul a fost intors pe toate fetele la ,PARTID ADICA LA PSD DE MAI MARII JUSTITIEI DE LA VREMEA RESPECTIVA ,ADICA TURNATOAREA JAVRA PESEDISTA RODICA STANOIU,CARE IN PLINA SEDINTA A PSD CEREA IN 2004 UN OK-EI pt a-l infunda pe basescu cu procurorii derbedeului amariei,ulterior el insusi infundat de tinerii lui colegi procurori,nu cred ca mai are vre-o importanta.
  Ce conteaza ca la vremea respectiva pres. era ion iliescu,ca primul ministru,care atentie si-a pus semnatura pe fiecare contract de vinzare,era NICOLAIE VACAROIU,PESEDISTUL,in mintea ELITISTULUI TURN CU LOZINCA IN FRUNTE ,BA PE-A MATII,acest lucru nu conteaza,el stie una si buna,murdareste,murdareste,minteste,minteste,ca ceva tot ramine.
  In atare conditii,dragul meu TURN DE OBSERVATIE,COTA TA,scade considerabil si din nefericire ma obligi,fara a-mi da vre-o sansa sa te depunctez in asa hal,incit sa te aduc la nivel de GLANETAS DE PARTID.
  In alta ordine de idei-felul in care ai vrut sa escamontezi-IMIXTIUNEA UNUI PRIM MINISTRU INTR-O ALTA PUTERE A STATULUI,JUSTITIA,EL PRACTIC,FIIND DE FAPT COMPLICE LA UN JAF DE CEL PUTIN 10 ORI MAI MARE DECIT CEL CU FLOTA,MA DUCE CU GINDUL LA FAPTUL CA TU AI FALSE VALORI,CA SCARA TA DE VALORI,e de-a dreptul cu fundul in sus,si ca cel mai bine ar fi sa-ti ceri o viza de rezident in SOMALIA…
  Turnule de observatie,cu acest stil,si gen de logica ai reusit performanta sa ma amuzi,dar si sa te desconsider,e foarte clar,de domeniul evidentei-ESTI UN PARTIZAN POLITIC DE UN FANATISM BOLNAV ESTI UN BATRIN TALIBAN COMUNIST CEVA MAI COSMOPOLIT,DAR SUB POjGHITA DE EDUCATIE SE ASCUNDE un adevarat dinozaur comunist de un bolsevism detestabil.
  Din nefericirev pt tine,eu unul te-am scanat perfect si te-am citit-AI SCHELETUL PERFECT AL UNUI COMUNIST SADEA-doar ambalajul e ceva mai curatel si probabil,duhoarea de CIUBOTA BOLSEVICA,este din cind in cind atenuata de sprayul contrafacut pe care il folosesti,in rest dragul meu ,Turn de observatie sa auzim de bine,ne putem face cu minuta fiecare din lmea lui,tu din cea caduca,mizerabila a comunistilor eu din lumea mea imperfecta cu multe lipsuri si neimpliniri,dar oricum o lume mult peste a ta ,si care totusi,ofera multe sperante.

 101. Pauză de zâmbet 😆

  Eu si sotia mergem la restaurant de patru ori pe săptămână. …Eu merg vineri seara si sambata seara, ea merge luni si marti.

 102. Va trimit aceasta perspectiva in speranta ca vom putea dezvolta o dezbatere care sa aduca solutii.
  O sa expun mai jos o scurta analiza a fenomenelor economice , financiare si sociale care au condus la actuala criza, la care mai marii lumii se pare ca “s-au incurcat”.
  S-a ajuns la solutii “pompieristice” , la jumatati de masuri care sunt luate pe fondul haosului economic , financiar si in conditiile unei presiuni sociale care se va amplifica , cu consecinte imprevizibile , incalcu -labile.
  Pe de alta parte, presiunea indusa de nivelul atins si dorinta de acelerare a fenomenului de globalizare /centralizare a deciziei economice si financiare , la nivel mondial , pun gaz pe foc amplificand haosul actual .
  Este clar ca, urmare esuarii sistemului socialist, dupa 1990 , omenirea s-a trezit intr-o situatie delicata din punctul de vedere al alegerii unui model economic-financiar care sa duca la evolutie.
  In lipsa unui model credibil , majoritatea statelor foste socialiste au readoptat modelul capitalist, chiar salbatic (ex .Romania), revenire care A INSEMNAT INVOLUTIE, si a impins omenirea cu 100 in urma , dpdv al sistemului economico financiar ,cu rezultatele de astazi , in opinia mea perfect previzibile.
  Dezmembrarea economiilor statelor foste socialiste, si extinderea salbatica a pietelor , la discretia multinationalelor, accentuarea luptei pentru reampartirea acestora (care a nascut conflicte militare deschise), a dus la o falsa prosperitate a statelor occidentale, cu conscintele actuale , pe fondul fetisizarii entuziaste a aderarii la UE si NATO a fostelor state socialiste .
  In lipsa propunerii unui model economic coeerent , rezultat in urma unei analize economice profunde , factorii de decizie planetari, vor bajbai in continuare si vor aplica solutii inadecvate , care vor amplifica haosul si vor conduce la prabusirea inevitabila a sistemelor economice si financiare mondiale.
  Totodata , pentru a putea diagnostica starea de fapt actuala, in vederea gasirii unor solutii corecte, este necesar sa ne distantam de asa zisele “teorii” economice , gen “perestroika”, “capitalism moral”etc.
  Dar sa revenim…
  Sa ajuns in situatia in care regula economiei globale este ca “NU MAI EXISTA NICI O REGULA”
  Este usor de constatat ca nimic din ceea ce a insmnat pana astazi regula economica , financiara /fiscala ,nu mai este aplicabila sau nu se mai poate aplica .Incercam sa fortam o manusa sa intre pe laba piciorului.
  Analizand declansarea actualei crize mondiale putem constata urmatoarele realitati :
  1/ de 20 de ani , dupa prabusirea sistemului socialist ,multinationalele au acaparat economiile acestora , si in principal s-au indatorat cu sume imense, dupa care au fortat statele sa preia aceste datorii, ajungandu–se la criza asa ziselor “datorii suverane”, care automat pun in discutie renuntarea la suveranitatea nationala pentru rezolvarea lor prin institutii si organisme suprastatale.
  2/ Lansarea monedei unice europene fara o pregatire prealabila a uniunii fiscale, caracteristica fiind déjà sintagma ”moneda nu poate functiona fara un stat”, coroborata cu lipsa unui control al deficitelor,in cadrul unui sistem coordonat a degenerat in indatorarea excesiva , si in opinia mea irecuperabila , a unor state.
  3/ Trecerea in ultimii 20 ani la un liberalism financiar extrem si ridicarea aproape cvasitotala a controlului statal asupra pietelor financiare, concomitant cu extinderea utilizarii contractelor financiare derivate.
  Toate aceste cauze au condus la declansarea actualei crize , care a inceput cu o criza imobiliara care sa amplificat si a degenerat intr-o criza economica urmata de una financiara , a pietelor financiare, care firesc au condus la zguduirea economiilor tuturor statelor lumii.
  Dl Jaques Delors, spune foarte clar ce va urma : „Primul pas este ca pompierii sa stinga focul. Al doilea este creearea unei noi arhitecturi. Ambele sunt inevitabile”
  Deci, majoritatea masurilor economice si politice din perioada urmatoare vor converge catre accelerarea concentrarii puterii pentru impunerea solutiilor de iesire din criza, si trecerea dupa cedarea suveranitatii statelor la Uniunile Multistatale integrate , cu govern unic si uniune fiscala si monetara , dupa care se vor adopta modelele economice Interunionale, ce vor prevesti pentru sfarsitul actualului secol Guvernul Interunional.
  Ce se va intampla cu tara noastra in acest context?….
  Ec . Carlo Dragomir
  Va urma …..

 103. Iar dam lectii altor state, desi Romania se afla pe ultimul loc in UE? Referitor la subiect, deficitul din PIB de 3% e cum e, dar subiectul principal este deficitul structural de 0,5%. Practic, Germania si Franta impunand acel deficit structural de maxim 0,5% s-a incheiat cu sustinerea clientelei politice de la bugetul de stat. Se interzic practic investitiile non-profit, deci daca la investitia intr-un patinoar se scot banii investiti in procent de 100% sau intra intr-un deficit structural de maxim 0,5% fata de banii investiti, UE o accepta, daca nu – nu se face. Acum e acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *