Căutăm vârful de listă al PDL pentru Consiliul General printre bucureşteni

Organizaţia pe care o conduc a lansat astăzi o iniţiativă inedită în România: un concurs de proiecte, în urma căruia câştigătorul va fi desemnat cap de listă al PDL pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Este dorinţa de a-i atrage alături de noi pe bucureştenii obosiţi şi dezinteresaţi de politică, oameni cu idei şi care-şi doresc să schimbe cu adevărat oraşul. Pornesc de la aceeaşi premisă ca şi în trecut – bucureştenii ştiu foarte bine care le sunt problemele şi, de cele mai multe ori, şi care sunt soluţiile.

Acest demers al PDL Bucureşti are un caracter puternic social. E o pârghie prin care vrem să redeschidem dialogul cu cetăţeanul, început de Traian Băsescu prin campania “Da pentru Bucureşti” şi întrerupt în timpul lui Oprescu. Îi oferim astfel şansa de a schimba ceva la modul concret. Poziţia de cap de listă al PDL va garanta accesul în CGMB şi astfel impunerea proiectului propriu, dar şi al altora menite să îmbunătăţească situaţia din oraş.

E un proiect care se adresează tuturor bucureştenilor: fie ei specialişti sau nu. Până la urmă, ideea contează, ea urmând să fie pusă în practică alături de ceilalţi consilieri generali ai PDL. Nu e un demers politic, nu căutăm o anumită tipologie. Încercăm în schimb să promovăm o idee valoroasă pentru oraş, fie că este un proiect de infrastructură, administrativ sau de înfrumuseţare. E un demers prin care arătăm că PDL susţine un sistem meritocratic, care a lipsit, din păcate, mult timp politicii româneşti.

Acest concurs de proiecte a pornit astăzi şi va dura până pe data de 25 aprilie, urmând ca, după o scurtă deliberare, pe 29 aprilie să fie anunţat vârful de listă pentru CGMB. Aşa cum subliniam şi mai sus, poate participa oricine, existând doar două limitări: ca participantul să nu fie membru al unui partid politic şi să aibă domiciliul în Bucureşti. Proiectele care intră în concurs pot fi depuse fie pe site-ul www.pdlbucuresti.ro, la secţiunea special dedicată acestei campanii, fie direct la sediul organizaţiei centrale a PDL Bucureşti din strada Aleea Modrogan, nr. 22.

Îmi doresc foarte mult ca numărul participanţilor să fie cât mai mare. Pe de o parte, pentru că ar fi un semnal social foarte important – că bucureştenii sunt interesaţi de ce se întâmplă cu oraşul lor. Pe de altă parte, ar însemna un pas important pe care îl face partidul în drumul său de redeschidere a dialogului cu cetăţeanul şi, într-un final, de recâştigare a încrederii oamenilor.

Eu cred că bucureştenii au soluţii şi s-au săturat să-i vadă pe politicieni cum vorbesc de la distanţă despre problemele lor. Faptul că au acum şansa să-şi expună viziunea asupra oraşului, ea să fie ascultată şi apoi implementată, cred că poate fi un foarte mare câştig. E crucial ca, într-un moment în care politicienii nu sunt apreciaţi de cetăţeni, aceştia să încerce să găsească o cale de a-i implica. Până la urmă, politica nu se face de dragul politicii, ci pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

La sfârşit, nu pot decât să le adresez un mesaj cititorilor blogului meu: scrieţi un proiect în maximum 3.000 de caractere, intraţi pe www.pdlbucuresti.ro, în secţiunea dedicată campaniei „Un proiect pentru Bucureşti”, şi postaţi-l acolo. Oricare dintre voi poate fi consilier general al Municipiului Bucureşti în echipa PDL.

29 thoughts on “Căutăm vârful de listă al PDL pentru Consiliul General printre bucureşteni

  • Ce sa faca un singur om ? In primul rand, nu va fi singur; va avea permanent alaturi un partid dispus sa-l sprijine atat pentru valoarea proiectului in sine, cat si, de ce nu, pentru impactul pe care aceasta initiativa il va avea, atat asupra masei largi a populatiei, cat si asupra acelor simpatizanti ai PDL deja sceptici privind posibilitatea de a se manifesta conform capacitatilor pe care le au.
   Parerea mea este ca avem aici una dintre cele mai valoroase propuneri formulate de vreo formatiune politica. Personal m-am saturat de “senatorii de drept” de la care nu poti sa astepti mai mult decat raspunsul la intrebarea sunt cu noi sau trec la ceilalti.
   Acestea fiind spuse, modestul dar sincerul meu respect organizatiei PDL Bucuresti pentru initiativa si mult, mult succes.

  • Ideea este foarte buna si probabil ramane atat.Eu nu prea mai am incredere.Am avut candva,dar a disparut.
   Excact ce spuneam,sa nu ii vina ideea cuiva sa aplice legea din Elvetia.Vitezomanii isi pierd masinile si sunt amendati cu 2000 euro.Asta este proiectul noului cod rutier.Politia a furat un Porsche Carrera ca sa-i prinda pe vitezomani in Prahova.E cat se poate de imoral.
   Cand te gandesti ca salariul minim e 700 lei…de unde sa platesti 2000 euro.Si iti mai fura si masina.
   Cu astfel de oameni,ce sa faci?Sa te duci de rapa,cat mai in jos cu putinta.De aia suntem mereu primii de la coada….
   Toti au idei,toti au interese.

  • bibliotecarul
   Domnule,nu este adevarat ca refuzati sa fiti varful de lance.
   V ati dori asta din tot sufletul,visati sa deveniti,sa fiti in centru atentiei,insa va este frica sa faceti ceva.
   Intotdeauna v a fost frica sa aveti initiativa practica(in spatiul virtual este cu totul diferit),probabil ati avut parte de esecuri si de batjocura colegilor iar acum incercati sa va mintiti ca de fapt nu vreti.
   Ambitia de a fi in frunte este caracteristica luptatorilor,indivizilor activi si inteligenti,asa ca nu va mai mintiti(pe d-stra in primul rand) ca refuzati sa fiti in frunte.
   Oare ce este mai placut sa fi in frunte,sa fi invingator?..doar cine a fost permanent ultimul nu stie cum e in frunte.
   Ce spuneti?….acum vreti sa fiti varf de lance?

  • # Biblioraftule Dar cine te-a rugat pe matale sa fii virf de lista ? Te crezi asa de important de te inscrii la discutii pe mai multe bloguri,numai sa fii bagat in seama. Cu teoriile pe care le-am citit pe un oarecare blog,vad ca dai sfaturi pretioase ,mai ales la femei.Acum poti fi un candidat si sa demonstrezi practic de ce esti in stare.
   Diseara la B1 invitata lui Cristoiu,este d-na Elena Udrea.Ii tinem pumnii.

  • @ aurel 12 Aprilie 2012, 03:37 pm

   😀

   Păi să renunţ la blogging? Ne e de mine… Poate dacă m-aş muta undeva în Maramureş… unde timpul curge statornic şi temeinic.

  • @ delia 12 Aprilie 2012, 04:46 pm
   😀
   Sigur că sunt important. Eu sunt cel pe care îl servesc politicienii, respectiv sunt cetăţeanul suveran.

   Spuneţi: “vad ca dai sfaturi pretioase ,mai ales la femei”

   Mă acuzaţi de discriminare de gen? 😀 Sau doriţi nişte sfaturi şi nu îndrăzniţi să le cereţi? 😆

   Eu nu am ce să demonstrez ca politician pentru că nu sunt politician. Eu sunt cetăţean profesionist, ca să spun aşa, şi cred că-mi fac bine această profesie.

  • Ati fi ultima persoana dela care as cere sfaturi. Nu stiu ce meserie aveti dar vad ca ai mult timp liber si provoci la discutii sterile. Teoria este una,politica de pe Dambovita este alta.

 1. Elena Udrea , Anca Boagiu si Daniel Funeriu au fost cei mai buni ministri de dupa 1990 , asteptam sa revina in functile de ministri , merita.

 2. Sper sa nu treaca legea Big Brother….ca atunci va trebui sa aruncam telefoanele mobile si calculatoarele.Asta vrea Uniunea Europeana?Ce cautam printre dementii aia?

 3. In Bucuresti,sa se faca subtraversari la toate trecerile de pietoni unde este posibil.Sint multe locuri unde acestea nu se intretaie cu conductele de gaz si apa.Iar la gura acestora scari de pina la 70-100 cm ca apa din ploi sa nu patrunda.Prin aceste lucrari se evita accidentarea oamenilor la trecerea de pietoni si se da si drumul la trafic , sa nu mai fie fragmentat din 50 in 50 de metri.

 4. Vazand numarul mic de postari pe acest subiect te intrebi….. oare de ce?
  Unde sunt comentatorii frecventi ce isi dau cu parerea despre absolut toate problemele politice,care fac si desfac guverne,care cearta ,critica si carcotesc la absolut orice masura ,lege,ordonanta ,care au pareri superpertinente despre absolut orice.
  Raspunsul este simplu:
  Subiectul doamnei Udrea se adreseaza persoanelor cu initiativa,persoanelor dispuse si capabile sa realizeze ceva practic,persoanelor ce au nu numai inteligenta,dar au si au avut curaj in viata pentru a se rupe de cordonul ombilical ce i leaga de o entitate ce lea condus viata.
  In schimb ,majoritatea indivizilor carcotasi,carora nu le convine nimic,cu ifose intelectuale si cozi de topor infipte…undeva,pusi in fata unei situatii practice de inovatie spun pas.
  Pai stimata doamna Udrea,cum se poate sa cereti asa ceva ,,tatelor” obisnuite sa barfeasca pe podisca din fata curtii,pe banca de la poarta?…..
  Cereti le mai bine sa va critice pretul posetelor,lungimea tocului de la pantof,sa faca oricarui ministru sau deputat caracterizarea pshihologica sau justetea dobandirii averilor.
  Pentru asta sunt buni…dar nu le cereti sa gandeasca proiecte,nu le cereti sa dea solutii practice,in fond nu le cereti sa munceasca ,…….pentru asta exista tractoare.
  Din punctul meu de vedere o idee excelenta si daca voi avea idei din care eu personal nu pot face bani dar pot fi utile ….cu placere.

 5. Altfel spus in cutuma elevetiana,

  “NOUS cherchons des gens qui adorent gagner
  Quand nous nous trouvons plus, NOUS voulons des gens qui ont horreur de perdre”

  BRAVO !!!

  PDL va castiga si va conduce ROMANIA spre PROSPERITATE cu Mihai Razvan UNGUREANU Premier si futur President a NATIUNII !!!

  • In acest moment (real) robert negoita inparte cadouri electorale in zona sectiei 23 de politie.
   Cu siguranta angajatii sai or sa lucreze o luna in plus fara plata pentru a suplini efortul financiar facut.
   Ma intreb insa ce va face in cazul in care va castiga alegerile din sectorul 3.
   Probabil o sa accepte si plata in natura de la pirandele din zona garii catelu…..ai sta in fire.

  • Doamna Udrea va fi invitată în această seară de la ora 19.00 la România Tv (Realitatea în 60 de minute – cu Sorina Matei) şi de la 22.00 la B1Tv (Ultimul cuvânt – cu Ion Cristoiu).

 6. Sa votezi e un drept si nu o obligatie…deputatii sa nu lase lucrurile asa,cum le-au lasat senatorii.Curtea Constitutionala nu va fi de acord si parlamentul se face iar de……..

 7. PSD iar a venit la mine acasa.Mi-a adus un vin,carne tocata,doua portocale,napolitane,si o poza cu Badescu,candidatul la primarie.

 8. Cu riscul de a fi etichetat pt totdeauna drept un apaludac portocaliu,imi voi permite sa comentez in cite-va cuvinte felul elegant si inteligent in care aseara la emisiunea lui ION CRISTOIU,v-ati prezentat.
  Incep prin a va spune,ca punind in oglinda expresia fetei din februarie,cu cea de acum din aprilie,e o deosebire flagranta.
  Daca in februarie,pareati obosita,plictisita si chiar usor blazata,acum in aprlie,iradiati precum o floare proaspata,bucuroasa,ca in sfirsit primavara isi arunca cu generozitate razele solare.
  Dar sa las expresia fetei pe seama estetilor si sa ma aplec asupra celor spuse de dv,ca raspunsuri la intrebarile moderatorilor.
  Lasind deoparte ambalajul,si intrind direct in continutul raspunsurilor,in miezul lor,observ din nou aceiasi tenacitate ,cu care ati reusit sa ,cresteti ca politician,si care ii scoate din minti pe adversarii dv.
  Nu voi comenta aprecierile dv vis a vis de candidati,ar fi pierdere de vreme,ma voi oprii la aprecierile politice,pt ca sunt mult mai interesante pt mine.
  Ati punctat corect,ce se intimpla in U.S.L. poate zic eu mult prea elegant,dar nu uit ca sunteti o doamna si ca atare,este explicabil.
  Ati fost ,destul de abila,asa incit sa nu va exprimati ,in acest moment ,categoric pe subiectul CRISTIAN PREDA,desi…………….cine a vrut a inteles ca,acest domn pe care cind-va il considerati prieten v-a dezamagit,daca nu cumva v-a mihnit.
  Ati fost destul de zgircita,in ce priveste strategia de campanie,si felul in care vreti sa-l invingeti pe SORIN OPRESCU,singura informatie oferita fiind cea legata de promisiunile dl Oprescu si nerealizarile acestuia.
  Si chiar va felicit,ca ,nu ati dat prea multe informatii,le vom ,CONSUMA’ pe timul campaniei,si sper eu sa fie surprize de proportii.
  Inchei urindu-va-PASTE FERICIT-……………..

  P.S.-nefiind bucurestean,nu pot intra in jocul dv.

 9. Mi-a placut comentariul lui AUREL din data de 12 aprilie,ora 3,24.A surprins cum nu se poate mai bine,tipologia chibitului,a circotasului,pina la urma a personajului las,lipsit de orice barbatie,care aplica dubla masura.
  Atunci cind se judeca pe el,este de o generozitate rara,iar cind ii judeca pe altii este atit de exigent,incit nimeni nu ar putea atinge standardele cerute.
  Sigur,ar trebui sa apelez la pildele biblice,ca tot suntem in saptamina patimilor,dar nu voi face acest lucru,si voi comenta dupa propiile mele standarde.
  Ce surprinde,la trepadusii,care isi aroga statutul de inalta instanta,este ,lipsa lor de apetenta pt competitie,lipsa lor de originalitate,si obiceiul de a folosi ,lucruri spuse si gindite altii.
  Aceasta ,atitudine de ,Papagal,de banda magnetica care ,REPRODUCE,TERN SI FAD,ceea ce au spus altii,pina la urma arata un lucru cit se poate de dureros-DOAR OAMENII MICI,ABUZEAZA DE CITATE,SI BUCATI DIN DIVERSE LEGI-saracia lor in idei si argumente,ii obliga sa se transforme in simple benzi magnetice care reproduc ideile si trairile altora.
  Sigur , pe acest blog se stie cine joaca rolul de TREPADUS,de PAPAGAL,care se intrece in a da citate,bucati intregi de lege,cum tot asa se stie,ca in vanitatea lor bolnava au ajus sa creada despre ei,ca sunt adevarate instante.Grandomania,dar mai ales vanitatea,i-a transformat in adevarati mutanzi umani,intrebindu-te ,oare cit mai sunt oameni si cit ROBOTEI.

 10. Tocmai văd la TV un grup mare de oameni strigând furioşi pe stradă “La moarte!”…

  Cu greu m-am dumirit că este o “punere în scenă” a drumului crucii, un act artistic… mai mult după costumele soldaţilor romani.
  Eu crezusem că…
  Dar nu…
  M-am speriat un pic…
  Credem că a început revoluţia.

 11. Mda,incepe revolutia????????????
  Offffffffff,ce pagin bolsevic poate gindi ca in saptamina patimilor intr-o tara membra U.E. crestin ortodoxa ,democratica-SE PUNE DE- O REVOLUTIE?????????
  Ii inteleg pe stingistii astia,ei sunt vrajiti ,DE LUPTA DE CLASA SI DE SUPERIORITATEA PROLTARIATULUI PAGIN……….
  Ii inteleg ca se topesc dupa cenaclurile lui ADRIAN PAUNESCU-ORGANIZATE FIX IN ZILELE PASTI.
  Dar nu-i nimik,REVOLUTIONARULE,iti poti face mina,asa cum si-o faceau securistii prin anii 80,du-te si-i filmeaza pe credinciosi,si fa-le dosarele,cine stie,poate ,CONDICUTA’ ITI VA FOOSI LA CEVA-paginuleeeeeeeeeee…………….

  • Domnule draga , eu am fost la cenaclurile lui Paunescu , nu la toate ca mai faceam si altceva .
   In zi de Pasti insa nu m-am dus , ma duceam la biserica .
   Aveti ceva sa-mi reprosati pe tema asta ?
   Nu trebuia sa-mi placa de Paunescu , sau care e problema !??

 12. As fi vrut sa particip si eu …. dar vad ca e pentru ne-membrii de partid , ori eu cum sunt membru PDL ….
  Pacat , am cateva dorinte pe care usor de tot le-as fi transformat in proiecte .
  O sa incerc totusi sa expun — ha-ha !– la sectia neinregistrata inca “membrii PDL care vor si ei sa faca ceva” .
  Sunt totusi curios de ce nu faceti tam-tam cu initiativa asta .
  E interzis ?
  Eu stau in sect.3 si vad ca astia de la USL au inceput cu agitatia , am primit in cutia postala o chestie urata la adresa primarului nostru . Cred eu ca trebuie data o replica , am fost la sediul de care apartin si le-am aratat-o , pe urma am pus-o pe net .
  Fratilor !
  Ce se intampla de e amorteala asta la noi !??

  • Nu este amorteala,ci plictiseala de unele ”teorii” care apar pe acest blog,neavand nimic in comun cu doamna Udrea si articolul scris de dansa. In loc sa scrie pe blogurile uselistilor,unii cauta sa ne convinga cat sant ”ei” de buni.Cred ca își dă seama,că NOI nu citim intoxicarile ”LOR” si provoaca discutii sterile,numai de dragul sa fie citit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *