Catre toti cei interesati de turismul romanesc: acum e momentul sa investiti!

Am fost într-o vizită în Tulcea şi pe litoral. La omul sărac nici boii nu trag! După ce că litoralul mai are multe de făcut pentru a deveni competitiv, nici vremea nu ne ajută! După mai bine de o săptămână de vreme rea, turiștii şi-au scurtat vacanţele sau nu au mai venit. Dacă ar fi existat şi alte atracţii decât plaja, mulţi ar fi rămas şi pe vreme rea.

Turismul are nevoie de investiții. Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Îl poate stimula, îl poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentru investițiile in turism.  Primul motiv este criza economică şi modul drastic în care aceasta a afectat totate investiţiile. Apoi dificultăţile întampinate de potenţialii investitori în raport cu autoritățile locale. Şi, nu în ultimul rând ,politica greşită de privatizare a autorităţilor centrale.

Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fără să țină cont de nevoile turismului. Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic şi folosite drept ipotecă pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt într-o stare avansată de degradare şi nu pot primi turiști, fiind închise de controalele MDRT. Adevăratii investitori în turism au de suferit din cauza comportamentului acestor agenți economici, care flutură dreptul constituţional de proprietate. Am promovat cu mare opoziție o lege a exproprierilor şi sperăm să le luam hotelurile înapoi.

Dar cum facem cu nevoia de a atrage investitori? Cred că trebuie să fie unul din obiectivele importante ale Guvernului şi este în mod cert o direcţie prioritară pentru ministerul pe care îl conduc. Statul încă deține în proprietate o mulțime de structuri de cazare şi de agrement, pe care însă le manageriază dezastruos de cele mai multe ori, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când se amestecă în administrare. Directorii puși politic sunt, în cele mai multe cazuri, fie interesați de a-şi crea avantaje proprii, fie nu se  pricep să conducă o afacere în turism.

De aceea susțin categoric vânzarea, în modul cel mai transparent posibil şi corect economic, a activelor pe care statul le mai deține. Cu condiția fermă ca potenţialii cumpărători să aibă obligativitatea să investească în modernizarea obiectivului şi să facă turism.

Pentru asta, trebuie să se facă o bună mediatizare a acţiunii pentru a atrage investitori. Pentru că nu se înghesuie nimeni. Noi am scos de un an de zile la licitație structurile care le aveam pe litoral. După un an, am reușit să vindem un magazin şi un imobil neamenajat în Mamaia. Nu terenurile, nu vilele, nu hotelul de cinci stele Mamaia.

Desigur că detractorii tradiţionali s-au apucat, la momentul anunţului iniţial, să speculeze cum voi vinde preferenţial vreunui apropiat, coleg, cuiva dintr-un grup de interese, în mod cert! Iată însă că nu s-a arătat nimeni interesat să le ia. Am spus, exagerând puţin tocmai pentru a se înţelege cât de păguboase sunt speculaţiile pe care neprofesioniştii presei aservite le fac, că, dacă mama mea ar avea bani, aş încerca să o conving să cumpere ceva şi să se apuce de turism! 🙂

Acum este un bun moment pentru a face investiții în turism, pentru că prețurile sunt mici şi este o perioadă în care se implementează o politică de susținere reală a acestui sector economic. Deci, apelul meu către cei care pot să facă şi caută afaceri profitabile pe termen mediu şi lung este să investească în turismul românesc! Mă adresez şi cunoscuţilor, amicilor, colegilor din toate partidele, oricui interesat, din ţară sau din afara ei, cetățean român ori străin, persoană fizica sau juridică, etc. Şi îi asigur pe toți că vor primi tot sprijinul din partea MDRT, în condițiile legii.

Îl sfătuiesc şi pe Voiculescu să investească în turism banii pe care îi cheltuie plătind salarii celor care pe care i-a programat să toace orice lucru bun care se face în ţara asta şi pe oricine care vrea să o mişte din loc, bani pe care. de altfel, i-a câstigat pe spinarea statului. Dar să nu repete experiența lui Vântu, care a luat pe nimic hotelurile şi bazele de agrement din Deltă şi le-a lăsat în paragină acum! Deci, să distrugi este simplu, să fii în stare să construieşti ceva este mai greu!

 

155 thoughts on “Catre toti cei interesati de turismul romanesc: acum e momentul sa investiti!

 1. Investitii in turism?Doamna ministru,dupa cum bine stiti,orice om de afaceri cind face investitii,apeleaza la imprumuturi bancare,pt ca asta este regula,nu voi spune si explica de ce.
  Dupa cum bine stiti,la aceasta ora in romania dobinzile sunt foarte crescute,si bancile cer si luna de pe cer,fara a le face un repros,pt ati acorda un imprumut.
  Cu tot respectul pe care vi-l port va reamintesc experienta dv cu IMPRUMUTUL DE LA B.R.D.
  Sigur,ca instinctele unui om de afaceri il duc acolo unde ,oportunitatile ,sunt la vedere’ si nu trebuie adusi cu forta,mirosul banilor si al cistigurilor ii va duce acolo unde ei vor avea siguranta ca investitia lor va ,PRODUCE LA RINDUL EI BANI SI PROFITURI.
  Personal doresc ca turismul romanesc sa creasca,investitorii sa vina si sa dezmorteasca mediul destul de incremenit al turismului romanesc.
  Dar asa cum bine stiti,o investitie in romania are un traseu sinuos,greoi ,iar trecerea prin birocratia locala,este o adevarata ,EXCURSIE IN PURGATORIU’
  Am sperat ca,Regionalizarea Rom. va reduce coruptia din mediul birocratic romanesc si va creste sansele romaniei de a se dezvolta.
  Inca mai sper,si cind spun ca inca mai sper,ma gindesc la Planul B. cel care va actiona asupra agentiilor care in loc sa dinamizeze economia,ele au fost adevarate frine,dar si mine de aur pt hraparetii bugetari,vesnic flamizi,nesatui si lacomi.
  Eu va inteleg atitudinea si chiar cred ca sunteti bine intentionata si vreti ca turismul romanesc sa creasca,dar,mai trebuie sa vrea acest lucru si zecile de mii de ,BUGETARI’in pixul carora stau deciziile,mai trebuie sa vrea si JUSTITIA ROMANEASCA,care isi bate joc de CADASTRU SI INTIRZIE NEPERMIS DE MULT REZOLVAREA SITUATIEI JURIDICE A UNOR TERENURI.
  De fapt ce fac eu aici?va spun lucruri pe care le stiti atit de bine,si pe care dupa cum bine vedeti le puteti schimba cu atita greutate.
  M-am exprimat la dv pe blog de nenumarate ori vis a vis de birocratia romaneasca,care pune mai presus buzunarul propiu,fata de interesul general.
  Si cum tot atit de bine stiti,acesti functionari publici din administratia publica si locala,,SUNT EXPRESIA PARTIDELOR,SUNT OAMENII PARTIDELOR,revine intrebarea atit de cruda:CE-I DE FACUT CU ACESTI INDIVIZI?
  Ei sunt rezerva de cadre a partidelor,pe acesti functionari se sprijina in primul rind U.S.L.cu acestia trebuie sa va luptati,pt ca investitorii nu astepta sa fie invitati,EI VIN ACOLO UNDE MIROSUL CISTIGURILOR ESTE SIGUR SI INCONFUNDABIL.

 2. Din nou despre tradarea MAIESTATII SALE REGELE MIHAI DE ROMANIA-TRADARI POST DECEMBRISTE

  Am spus ca despre tradarile care astazi sunt istorie,nu voi mai pomenii nimik,si asa ramine,dar pt ca din nefericire lungul sir de tradari a neamului romanesc a MAIESTATII SALE NU SAU OPRIT LA CELE DIN PERIOADA ZBUCIUMATA DE DUPA CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL,ba dimpotriva tradarile intereselor romanilor au continuat intr-o adevarata sarabanda,demonstrind fara nici un dubiu,ca REGELE MIHAI ESTE FOARTE APROPIAT DE LUMEA BOLSEVICILOR.
  Dar sa le luam pe rind:
  Asadar MAIESTATE ,ne-ati tradat cind ati decis sa intrati in cirdasie cu puscariasii,turnatorii si progeniturile comunistilor.
  -NUME DE COD DELEANU-galant nevoie mare MAIESTATEA SA,a onorat cu ,AUGUSTA SA PERSOANA ,deci prin prezenta BOTEZUL PROGENITURII TURNATORULUI SORIN ROSCA STANESCU,ALIAS TURANTORUL DELEANU,botez care a avut ca locatie-CASA PENALULUI OIGARH ROSU DINU PATRICIU
  NUME DE COD LAURENTIU-tot cu aceiasi ocazie,ATI STAT LA MASA CU TURNATORUL BALACEANU STOLNICI,cel care a pus la cale aruncarea in aer a postului de radio europa libera.
  -NUME DE COD FELIX-ne-ati tradat MAIESTATE,atunci cind ati coborit atit de jos,incit mai jos nu se poate,invitindu-l PE TURNATORUL DAN VOICULESCU,DOVEDIT CA A FACUT POLITIE POLITICA,la un eveniment privat organizat de casa regala.
  Incerc sa ma gindesc la un mare roman,CORNELIU COPOSU,si la ce ar fi putut spune acest om,care prin trecutul sau a dovedit ce inseamna sa fii om ,martir si erou.in timp ce BILBIITUL REGE TRADATOR,isi ducea zilele in elevetia,traind tot din munca si banii romanilor.
  Incerc sa ma gindesc ce fata ar face dl CORNELIU COPOSU,CIND AR DA NAS IN NAS LA PALATUL ELISABETA CU GINERELE DV .PRINTUL DUDA.
  Dupa aceste acte de tradare ma mai intreb inca o data:UNDE CIND SI CU CE A GRESIT TRAIAN BASESCU??????????????
  Cind te inconjori si traiesti printre turnatori,bolsevici si TRADATORI,NU POTI FI DECIT UN MARE TRADATOR,si inca o data ma bucuir ca NU SUNTETI REGELE ROMANIEI SI SPER SA NU AJUNGETI NICIODATA.
  CAMARILA CARLISTA MACAR A AVUT O ANUME DEMNITATE SI STAIF,CAMARILA DV BOLSEVICA ESTE EXECRABILA.

  • As dori sa cunosc mai de aproape relatiile lui Duda cu Manastirea Secu. 🙂

 3. Sunt convinsa inca de bunele dvs intentii.
  Din pacate si dvs, ca si predecesorii, vedeti realitatea turismului romanesc trunchiat, de pe pozitia celui care are asigurata ziua de maine, are un sistem de relatii ce-i permite o certitudine a viitorului.
  De ce ne cereti noua, sa deschidem sezonul estival din 01 mai?Cu ce vreti sa platim angajatii, cheltuielile de intretinere ale obiectivelor?De ce nu gasiti o punte de legatura intre ministerul muncii si cel al invatamantului pentruca turismul de litoral este legat nu doar de starea vremii ci si de vacantele elevilor.
  De ce nu usurati- prin colaborare cu celelalte ministere sarcinile noastre fiscale?
  De ce suntem obligati sa incheiem contracte de munca stufoase pentru angajatii sezonieri si nu mai putem utiliza acele conventiile civile de pilda?
  De ce trebuie sa avem parte de atatea organe de control si de ce suntem tratati ca infractori- noua nu ni se aplica prezumtia de nevinovatie?
  De ce suntem spaguiti la sange si amendati pentru toate prostiile -stipulate prin legi prost facute sau intelese?
  De ce nu va ganditi ca impunand unei pensiuni sa posede bucatarie proprie ingropati pe cei care au investit in restaurante de pilda?
  Sunt de acord ca toate veniturile trebuiesc impozitate si ca exista evazionisti va intreb insa de ce controalele dvs vin tot la cei care incearca sa intre in legalitate si pe cei care nu sunt declarati ii ocolesc- nu mai bine ar fi ca toti sa scriem pe porti “proprietate privata” si sa nu permitem accesul oganelor dvs de control sa patrunda in incinte?
  De ce noi nu avem decat datorii?
  Cum vreti ca noi sa mai investim ceva cand turistii- romani ca si noi-au buzunarele goale si nu-si permit nici macar un meniu de 10 lei?
  V-as ruga sa va ganditi ca noi dam salarii unor oameni- poate nu foarte bune pt.ca trebuie sa dam amenzi si spagi!Daca noi vom inchide portile statul va trebui sa se ingrijeasca si de acesti oameni.Eu am 12 angajati- dar ca mine sunt multi.Si ma gandesc din ce in ce mai serios daca mai pot trai in aceasta tara care ma sufoca cu birurile ei.
  Si stiti ceva, d-na ministru?Am avut mari sperante ca dvs veti schimba ceva si veti face lucrurile sa mearga.Si s-a facut o lege a turismului discutabila si s-au marit amenzile.Pentruca Romania este tara amenzilor.
  Dupa acesti ani de guvernare PDL constat ca statul- cel care ar trebui sa ma apere -este defapt cel mai mare dusman al meu, iar partidul in care am avut incredere are cea mai slaba prestatie din ultimii 21 de ani.

  • Elena spui:
   “Dupa acesti ani de guvernare PDL constat ca statul- cel care ar trebui sa ma apere -este defapt cel mai mare dusman al meu, iar partidul in care am avut incredere are cea mai slaba prestatie din ultimii 21 de ani.”

   Partial adevarat caci nu dupa guvernarea PDL ci ca o sechela inca adanc infipta si in solul nostru dar si in inconstientul colectiv este adevarul ca in Romania statul a ramas intr-o anume masura ceea ce era in comunism Un beligerant un dusman al acetateanului corect caci si atunci ca si acum prosperau drojdiile sociale.
   Basescu este primul care a incercat , incearca si va continua sa incerce sa ne elibereze de aceast blestem.
   Cat il ajuta PDL, este o alta problema dar in climatul politic actual este greu sa-i ceri sa fie precum pelicanul care-si (cica) hraneste puii cu propriul sau sange, cat timp noi toti stam pe margine si doar trancanim. 🙂

 4. De mult astept ocazia asta si azi mingea mi-a venit la fileu. Este vorba despre deficientele si lipsa de inteligenta in lupta mediatica dura ce trebuie dusa cu jigodiile antiromanesti si tradatoare daca nu chiar KGBiste de la Antene si Realitati.
  Asadar ieri alaltaieri cred ca Corina Dragotescu se lauda ca a copiat la Bac la fizica . Desigur ca nu a spus dar se subantelegea ;vedeti desi am copiat ce mare formatoare de opinie am ajuns. Nu se citea pe fata ei nimic altceva decat orgoliul gaunos al jigodiei excroace si capabila de delicventa.
  Nimei in emisiune nu a paeut jenat si doar ca nu au aplaudat-o.
  In schimb dl Funeriu a taxat-o cu prima ocazie caci iata ce a spus la Cluj:

  “Romania nu se poate insanatosi decat prin adevar si numai daca sistemul educational furnizeaza, an de an, oameni care stiu ca rezultatele se obtin prin munca, perseverenta si onestitate, iar frauda nu este o solutie. Nu sunt un om obisnuit cu frauda.Am un sentiment de disconfort major atunci cand vad comentatori politici angajati de unele posturi de televiziune care se lauda, in direct si la ore de varf, ca au fraudat bacalaureatul la fizica”, a afirmat ministrul Daniel Funeriu.

  Totul este foarte corect si elegant spus insotind prima propozitie cu adevarat remarcabila.

  Dar cu asemenea jigodii ca acesti analisti si mai groaznic si formatori de opinie eleganta trebuie data mai in spate.

  Daca eram consilierul lui Funeriu i-as fi recomandat o exprimare de forma:

  “Am un sentiment de disconfort major atunci cand vad comentatori politici angajati de unele posturi de televiziune care se lauda, in direct si la ore de varf, ca au fraudat bacalaureatul la fizica sau la orice alte materii.
  O fac cu mandrie si se lauda cu excrocheria lor si asta ne lamureste si ne explica de ce impostura, incompetenta, excrocheria, minciuna si diversiunea au devenit moneda curenta ptr aceste posturi de televiziune unde cei care deruteaza populatia o fac in serviciul comandat al patronilor lor, care, nu stiu in slujba caror dusmani si sabotori ai Romaniei se vor fi afland dlor.”

  • Erata
   Corectez un termen folosit inadecvat:

   Este vorba despre deficientele si lipsa de incisivitate in lupta mediatica dura ce trebuie dusa cu jigodiile antiromanesti si tradatoare daca nu chiar KGBiste de la Antene si Realitati.

 5. Mujicul Ciuvica
  http://baricada.wordpress.com/2011/07/01/snapshot-prezinta-mujicul-mugur-ciuvica/

  PS O intrebare intrebatoare: Cine finanteaza acel fantomatic GIP?

  Nota: Grupul de Investigații Politice (GIP) este o asociație care realizează anchete și analize referitoare la oamenii politici din România. De asemenea, GIP monitorizeză activitatea instituțiilor publice și modul în care acestea administrează banii publici. Este condusă de Mugur Ciuvică.

 6. @Elena 01:40 pm
  Vreți elevi aduși cu arcanul pe litoral, în hotelurile voastre scumpe și insalubre?
  Vreți, probabil, ca statul să subvenționeze deplasările copiilor, adică noi contribuabilii ?
  Atunci când doamna Ridzi a încercat să promoveze ziua de 1 mai, ca zi a tineretului românesc, când a încercat de asemeni, să resusciteze taberele școlare și studențești, i s-a găsit ,,nodul în papură” sub forma unei scene amărâte și toată lumea a făcut-o zob că risipește banul public ! În timp ce Robert Negoiță datorează statului 45 milioane de euro ! În timp ce Agaton a dat patrimoniul litoralului unor ESCROCI ȘI BANDIȚI FĂRĂ NICI O LEGĂTURĂ CU TURISMUL !
  Spuneți ipocrit că românii nu au bani ? Când de la 01 iulie 2011 prețurile au sărit în sus și urmează o nouă creștere? Vorbiși de respect când stau pe o terasă la Mamaia de mi se lungesc urechile pentru o lingură de supă chioară și rece de 15 lei ?
  Stimată doamnă, nu statul trebuie să vă apere pe dvs, ci dvs trebuie să ,,apărați” statul prin management competent, moderație la prețuri , eliminarea evaziunii și implicit atragere de turiști în vilele și hotelurile pe care le-ați preluat tot de la stat !
  Dacă nu sunteți în stare, vă sugerez să vă reorientați spre alte activități, cum ar fi de exemplu prășitul și lăsați-i pe alții în prima linie, recte, cei care se pricep și au vocație pentru activitatea de turism în România !
  Tuturor celor care stau cu mâna întinsă la statul ,,sac fără fund”, cu formula ce ne-a făcut notorii în Franța, ,,S’il vous plait, monsieur!!!”, dar care stau non stop le televizor și critică orice inițiativă de reformă a guvernului, le spun într-un cuvânt: RUȘINE !

 7. Nu vi se pare ca lipsa autostrazilor face Romania inatractiva pentru multe investitii?
  Autostrazile sunt ele in sine o investitie. Pai alte tari cum au reusit sa construiasca autostrazi si noi nu putem? Iarasi suntem handicapatii europei. Autostrazile le construim in primul rand pentru noi cu forte proprii. Hai ca se poate.
  Autostrazile sunt o investitie pe care numai statul o poate initia. Ce isi doreste statul roman : autostrazi private?
  Romania mai are nevoie de vreo 3000 km autostrazi. Daca se construiesc 500 km/an tot dureaza 6 ani. Faceti-le odata si atunci va mai votez.
  Eu votez rezultatele si PDL are rezultate slabe. Imi pare rau dar asa stau lucrurile.

 8. @INCREDIBIL (pentru unii) DAR…. ADEVĂRAT și PREVIZIBIL (pentru alții)
  Rezultatul bac-ului din anul de grație 2011, este catastrofal. Dar este cel corect, catre devoalează , în toată nuditatea ei hidoasă, mizeria numită ,,învățământ românesc”, promovată timp de decenii de clica mafiotă ,,partide politice-sindicate bugetare”.
  Acum se înțelege mai bine de ce admiterea la facultate, susținută de duetul Marga-Andronescu, s-a dorit a fi una bazată pe concurs de dosare, NU PE EXAMENE ȘI/SAU COMPETENȚĂ, așa cum a fost pe timpul meu, perioadă în care trebuia realmente să stai cu burta pe carte și cu picioarele în apă pentru a fi acceptat în elita studențească!
  De asta societatea românească este infestată de zeci de mii de nulități ,,cu studii superioare” , de care era , bineînțeles, nevoie pentru constituirea clientelei politice bugetare și ,,elita” de încredere din instituții , apărată de legea funcționarului public și de statute speciale !
  Aud siderat pe Hadăr, un lider sindical vetust și dezgustător, acuzându-l pe…cine credeți ? Exact pe promotorul reformei în educație, domnul Funeriu, pentru că, vezi doamne, a…STRESAT ELEVII CU CAMERE DE LUAT VEDERI !
  Bravos,națiune, cârdâșia profesori-elevi nu a mai funcționat atât de bine ca în anii de glorie ai protouselismului, atunci câns se copia pe scară industrială, iar elevii onești dar fraieri, nu prindeau locurile cuvenite în învățământul superior…iar vinovatul de serviciu, este evident, FUNERIU ! Nu profesorii care meditează FĂRĂ TAXE LA STAT dar a căror performanță didactică este zero tăiat în două ! Nu liderii de sindicate care susțin din răsputeri un sistem corupt bazat pe clanuri și pe interesul profesorului nu al elevului ! Pur și simplu nu-mi găsesc, în acest moment, alte cuvinte suficient de decente care să treacă de filtrul Mădălinei !
  Mai bine mă abțin și închei prin a spune : FELICITĂRI, DOMNULE MINISTRU ȘI VĂ ROG DIN TOT SUFLETUL SĂ NU FACEȚI NICI MĂCAR UN PAS ÎNAPOI !
  Rog de asemeni PDL, să lase naibii vacanța și SĂ LUCREZE NON STOP ÎN VEDEREA CONTINUĂRII CU FERMITATE A REFORMEI, LA RELUAREA SESIUNII PARLAMENTARE DIN TOAMNĂ ! Dacă nu sunt în stare, atunci, ducă-se !

  • …Profesorii să fie testați precum medicii. Pentru că și ei răspund, în felul lor, de viața unui copil, de destinul lui ulterior, până la moarte.
   Examene dure ÎN FIECARE AN, iar cine nu obține, dintre profesori , o notă de la 8 în sus , VALEA DIN SISTEM !
   Uniforme în licee, extraprogram controlat al elevilor, sub supraveghere ! Asta cer eu, ca unul care plătește taxe , inclusiv pentru sistemul de învățământ !
   Democrația este valabilă DOAR PENTRU CEI CARE SE RIDICĂ LA NIVELUL EI ! Nu coborâm democrația la nivelul străzii, sau al tomberonului de gunoi !

  • …Se prea poate să rămână jumătate. Dar astfel, li se pot crește SUBSTANȚIAL salariile celor care rezistă și AU VOCAȚIE.

  • 1. Buna ziua.
   2. Spre surprinderea mea, din ce in ce mai multe voci (si nu ma refer doar la anumiti formatori de opinie) motiveaza rezultatele de la bac prin supravegherea care nu a mai permis copiatul. Este o dovada, cred eu, ca in realitate, majoritatea dintre noi acceptam minciuna si impostura. Si asta nu de azi, de ieri.
   3. Cred ca toate partidele parlamentare ar trebui sa-si gasesca timp si sa vada ce proiecte legislative zac si de cand. Si poate sa faca o ierarhizare a prioritatii acestora.
   Dar nu vor face nimic din toate acestea. Personal am ramas cu convingerea ca in Parlament pentru ca o lege sa fie dezbatuta intr-un termen rezonabil, este necesara implicarea Presedintelui Traian Basescu (in sensul de a le spune – tuturor parlamentarilor – ca tara are nevoie de respectivul act normativ).
   4. Sa aveti o zi buna.

  • Nicolae este o dovada nu numai la ce spui tu ci si pentru turbarea de care dau dovada posturile antinationale ale “conservelor kgbiste”.
   Poate iti aduc aminte de directivele NKVD?

 9. @ELENA UDREA
  @DANIEL FUNERIU
  Reintruduceți admiterea la facultățile de stat și particulare, EXCLUSIV pe bază de examene. Singura precondiție, note de minimum 5 la TOATE PROBELE BACULUI !Dacă vrem universități de elită, care depind atât de competența profesorilor, dar, în egală măsură și de cea a studenților.

  • Da, este absolut necesara introducerea admiterii pe baza de examen, caci nivelul invatamantului superior este azi cel mai coborat din istoria Romaniei si eu stiu despre ce vorbesc.
   Universitatile si profii universitari tind sa se mentina si sa se reproduca acceptand orice chiar si un analfabet ca student.

 10. dna ministru Udrea,
  Este foarte importanta remarca:

  Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fără să țină cont de nevoile turismului. Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic şi folosite drept ipotecă pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt într-o stare avansată de degradare şi nu pot primi turiști, fiind închise de controalele MDRT. Adevăratii investitori în turism au de suferit din cauza comportamentului acestor agenți economici, care flutură dreptul constituţional de proprietate. Am promovat cu mare opoziție o lege a exproprierilor şi sperăm să le luam hotelurile înapoi.

  Acum inteleg ceva ce nu intelesesem.
  Va urez sa reusiti sa luati inapoi ce nu este corect utilizat in scopul de turism pentru care exista si apoi sa fie folosite eficient

 11. Dna Elena Udrea,
  Ce doriti sau mai bine ce mai asteptati de la acesti agenti de influenta al intereselor antiromanesti pe care-i interpelati in finalul textului dvs?

 12. Stau, în ultimul rând pe gânduri, încercând să-mi explic, ce anume motivează atitudinea ostilă a multor concetățeni, față de actuala putere ? Să fie teama de criză și incertitudine, sau , poate, mai probabil, teama de schimbare și lipsa de apetență față de renunțarea la deprinderile facile, adând înrădăcinate lăuntric, de a face compromisuri zilnice APARENT mărunte și de a negocia continuu cu propriile precepte morale ?
  Argument ? Nimeni, niciodată nu-și recunoaște greșeala, întotdeuna altcineva este de vină. De la elevul prins cu copiuța, până la…… Dinu Patriciu și Adrian Năstase , ,,persecutații” favoriți ai….. domnului Traian Băsescu, urmați la mică distanță de Nicolescu, Robert Negoiță, Șova &Co, sau Ponta&Co.
  ..Dar nici PDL nu profită de șansa istorică de a se reforma, oferind ocazia adversarilor politico-mediatici să-l blameze ca întreg, pentru o amărâtă de Ridzi, sau un Păsat…nesimțit care nu-și dă demisia din partid, negăsindu-ne nimenea cu ….instalație care să-l ia de urechi și să-l zvârle pe scări în jos,până la ușa DNA.
  Unde e conducerea puternică și reformistă a PDL, stimată doamnă Elena Udrea, aud ? Bag seama că este în vacanță din prima zi de după Convenție.
  În atare situațiune, să ne mai mirăm că Băsescu se (z)bate de unul singur precum Zorro ? Iar noi, evident că îl aplaudăm, atâta timp cât nu ni se clintește nici măcar un fir de păr de pe cap, sau un leu din pensie și salariu. În rest, după noi potopul.

  • completare…stau, în ultimul rând al clasei, pe gânduri …

 13. ,INCULPATII AU CUVINTUL’

  Cam in acest loc ne gasim atunci cind voirbim, si dezbatem ce s-a intimplat la BAC.
  Ca se copia pe rupte,ca se spaguia pe rupte o stia toata lumea ,DE LA INCULPATUL MARGA,INCULPATUL ADOMNITEI SI PINA LA ECATERINA ANDRONESCU,numai ca ei,ACESTI TREI MINISTRII responsabili de ACEASTA CALAMITATE CARE SUNT ASTAZI ACESTI ABSOLVENTI DE LICEE,de fapt o aduntura de neispraviti,educati ,ATENTIE DE PARINTI SI PROFESORI SA FIE NEISDPRAVITI,pur si simplu au,ASASINAT SCOALA ROMEASCA,CONDAMNIND ACESTE GENERATII LA A FI TIMPITII EUROPEI SI EVIDENT AI ROMANIEI.
  Acesti absolventi au intrat pt prima oara intr-o scoala in vremea minesteriatului lui ANDREI MARGA,acest derbedeu cu DISCRUS,AMATITOR’in spatele caruia a crescut o adevarata MAFIE A UNIVERSITATILOR PRIVATE.
  Ei, practic, aceasta ,TRIERE ATIT DE DURA’LOVESTE IN PRIMUL RIND IN UNIVERSITATILE PRIVATE CARE SE VOR VEDEA FARA TIMPITII LOR CLIENTI,VACUI BUNE DE MULS DE BANI,care s-au impotmolit la MAL,TOCMAI LA BACALAU.
  Printr-o simpla masura,ferma,FABRICILE DE SCOS TIMPITI PE BANDA RULANTA INTRA IN FALIMENT,IAR DIPLOMELE MINCINOASE,ISI PIERD VALABILITATEA,simultan cu OMORIREA CORUPTIEI DIN INVATAMINTUL PRIVAT,care in loc sa devina un serios concurent invatamintului de stat,s-a transformat intr-o fabrica de bani pt unul ca NASTASE,PONTA,ANDRONESCU SI MULTI ALTI POLITICIENI.
  Domnii mei,ASTIA SUNT ARTIZANII CORUPTIEI DIN INVATAMNINT,EI CU BUNA STIINTA AU ASASINAT INVATAMINTUL SI AU CONDAMNAT LA LIPSA DE EDUCATIE SI INSTRUCTIE SERIOASA MULTE GENERATII.
  Societatea romaneasca spre ei trebuie sa se indrepte si sa-i ,BELEASCA’pt ca asa cum au procedat in toate sectoarele bugetare si in invatamint au instalat REGIMUL CORUPTIEI,AL MINCIUNII ,BANULUI NEMUNCIT SI AL MIZERIEI.
  In sfirsit CINEVA LE-A PUS PUMNUL IN GURA SI A DAT CU TICALOSII DE PAMINT.
  IN universitatile private la toamna nu vor mai fi studenti pt anul 1………

 14. ECATERINA ANDRONESCU-HOATA DE SERVICIU

  Cred ca a venit momentul ca aceasta femeie cu un caracter execrabil sa plateascva pt toate Relele pe care le-a pricinuit in primul rind copiilor,cred ca acesta fiinta DIABOLICA,care intr-un ochi are lacrimi iar in celalt singe, sa fie pusa la STILPUL INFAMIEI’si facuta raspunsazatoare de O PARTE DIN DEZASTRUL INVATAMINTULUI ROMANESC,pt ca din cei 12 ani,in disctie,5 ii revin ei,restul lui marga,si adomnitei.
  Aceasta excroaca de BYCRESTI,prin atitudinea ei umila,lacrimogena,in cirdasie cu mai multi lideri de sindicat si alaturi de multi dintre colegii ei de partid AU MUTILAT PUR SI SIMPLU INVATAMINTUL ROMANESC.
  Domnilor de la PD-L-AVETI OBLIGATIA FATA DE ALEGATORII DV SI IN GENERAL FATA DE ROMANI SA LE SPUNETI,ACEST LUCRU,ACEST ADEVAR.
  Chiar daca,riscati sa intrati intr-un razboi si mai dur cu opozitia-PT CA OPOZITIA DE FAPT ESTE IN OPOZITIE CU ADEVARUL,DREPTATEA SI CINSTEA.
  Cum e posibil ca dv pedelistii sa stati linistiti si sa nu valorificati aceasta oportunitate-DE CE SUNTETI IN ADORMIRE???????????????????
  Pur si simplu nu inteleg ce se intimpla,in loc sa fiti alaturi de ministrul dv ,antrenati intr-o lupta dura cu EXCROCII SI MINCINOSII,DV SARBATORITI VARA.
  ALOOOOOOOOOOOOO,UNDE SUNTETI DLE. LIDER DE SINDICAT SI PEDELIST,CU PRETENTII DE MINISTERIABIL,CROITORU?????????????????????????
  S-AU DACA NU ATI AJUNS MINISTRU,invatamintul romanesc poate pierii???????????
  Este de-a dreptul enervant felul in care PEDELISTII DE FRUNTE,STAU SI SE UITA AMUZATI,CUM DERBEDEII INCEARCA SA-L FACA VINOVAT PE FUNERIU,INCERCIND ACELEASI SCHEME ORDINARE DINTOTDEAUNA,stind la adapost sa nu-si strice relatiile de pritenie,afaceri si semenuri cu opozantii.
  NU-MI RAMINE ALTCEVA DE FACUT DECIT SA LE SPUN-SUNTETI NERUSINATI,SPER SA NU MAI AJUNGETI IN VECII VECILOR IN PARLAMENT,DAR MAI ALES PE LISTELE pd-l.,nu meritati.

 15. CUM ESTE POSIBIL STIMATA DOAMNA MINISTRU SA NU AVETI O REPLICA(MA REFER LA PDL)SA II LASATI PE TOVARASII LUI CATALIN STRIBLEA SA VA FACA PRAF?
  TOTI S-AU GADILAT BATANDU-SI JOC DE PDL!RUSINE!RUSINE!RUSINE!
  SA INTELEG CA SUFERITI DE TIMIDITATE?M-AM SATURAT DE SLABICIUNEA DE CARE DATI DOVADA!DESI MAI MULT DE JUMATATE DIN OPINIILE ROMANILOR AU DAT DREPTATE METODEI CDE ORGANIZARE SI SUPRAVEGHERE A PROBELOR DE BACALAUREAT,NU AM AUZIT O VOCE GUVERNAMENTALA SA DEA REPLICA!

  • Sara,
   Cred ca replica va veni azi. Dar chiar si Realitatea a schimbat putin nota ca prea era de oaie.:)

  • Asa e in Romania, cand cineva incearca sa faca ceva frumos, se gasesc o multime sa bage strambe.

 16. Aveti dreptate ! Dar pentru ca am vazut ca va preocupa si soarta turismului in Delta ( eram in zona cand ati facut o vizita la Mahmudia ) vreau sa aduc in atentia dvs. un aspect , legat de tema ;
  dl. Vantu a ”pus ” mana , nu vreau sa stiu cum, pe unele din cele mai frumoase locatii din Delta . Lebada din Crisan, hotel Sulina si Satul de vacanta Rosu , dupa care pur si simplu a inchis aceste superbe locatii . Aproape ca nu ma intereseaza cum a intrat in posesia lor, daca este proprietar sau nu,daca guvernatorul este omul lui sau nu , dar a vaduvit turismul in Delta de trei superbe locatii si mai stiu ca statul are instrumente de rectificarea situatiei, unul si cel mai direct fiind expropierea in interes public . Eu personal consider ca acest om , dl.Vantu ,saboteaza turismul in Delta , chiar am auzit zvonuri ca o vrea numai pentru el . Va aduceti aminte cat scandal a fost in jurul parcului Bordei ? Adica opozitia a reusit sa redea parcul bucurestenilor si dvs. nu reusiti sa redati aceste locatii iubitorilor Deltei . Sunt sigur ca daca vreti, reusiti ! Sper ca in urmataorii ani sa va multumesc si sa va salut cu respect din ”Satul de Vacanta Rosu” aflat in inima Deltei !

  • Si adaug de pe blogul lui Bleen o idee care cred ca va place tuturor:

   Flavia
   July 4th, 2011 at 00:05

   Eu va propun ceva. Hai sa ne costituim intr-o grupa, organizatie, spuneti-i cum vreti, care sa solicite ca toate concursurile de manager, spital, scoala, deconcentrate, etc sa fie publice sau supravegheate cu camera video. Am obosit sa vad tot felul de talentati manageri care daca nu ar fi primit subiectele in plic cu o zi inainte ar fi suferit rusinea celor de la bac.Ce ziceti?

   Eu, Ion Adrian, zic DA.

 17. Inca mai asteptam rezultatele concrete pentru Baile Herculane. Si atunci ati lansat tot felul de planuri care nu au dus la nimic. Astept inca momentul in care Baile Herculane isi va reabilita cladirile istorice, vreau sa vad acolo nebunia imperiala care sa aminteasca de Viena, cu avantajele apelor, ale naturii, vreau sa vad trasee organizate, vreau sa vad spa-uri si complexe de relaxare si tratament. Vreau sa imi aduc prietenii din straintate pe un drum civilizat, pana la complexe moderne cu toate dotarile. In loc sa va aruncati in bucatele pe ici colo, mai bine v-ati apuca de o traba si ati face-o pana la capat. Un rezultat complet, o destinatie turistica dezvoltata durabil, la standarde ridicate, cu o infrastructura clara (un aeroport si un drum de la aeroport la statiune) ar valora mai mult decat toate crampeiele incepute si neterminate. Faceti un exemplu, unul de la cap la coada! Inca mai aveti timp. Nu astfaltarea Bucegilor cu distrugerea hatitatului atator vietuitoare e prioritatea noastra, nu mai bagati betoane in Bucegi pentru detinatorii de vile si jepuri, faceti o destinatie turistica adevarata!

 18. Repetentii la Morala-Admiratorii BIANCAI DRAGUSIN-

  Meritocratia,un subiect aproape tabu in societatea romaneasca,care de orice are chef doar de MERITOCRATIE,NU.
  Nu se poate sa nu realizam ce legaturi de cauzalitate exista intre evenimentele ce s-au derulat in ultimul an in romania.
  In sfirsit am vazut cum aratam ,in sfirsit am reusit sa vedem adevarata fata a unei parti din societatea romaneasca,atinsa grav si definitiv de ceea ce de regula eu unul o numesc ,TICALOSIE’
  Dupa cum toata lumea stie,anul a debutat cu ARESTARI MASIVE ,IN ZONA POLITIEI DE FRONTIERA[ATENTIE TOCMAI LA PAZINICII FRUNTARIILOR]a vamesilor,dupa care am tot aflat cum diversi politicieni in frunte cu ADRIAN SEVERIN,CRISTIAN RIZEA,NICOLESCU,dar si altii fura de rup,asa cum au furat si absolventii,deocamdata ce au la indemina-CUNOSTIINTE CARE LOR LE LIPSESC PT CA SUNT LENESII.
  Asadar ce FATA ne-a aratat societatea romaneasca?Una jegoasa,mizerabila,rapciugoasa ,unde meritocratia este izolata,exilata atit la propiu cit si la figurat,pt ca IMORALII ROMANI SA POATA LUCRA IN VOIE.
  Pe cei ,pe care i-ati vazut in strada,demonstrind,facind galagie si cerind BANI,sunt parintii si bunicii celor care au picat examenul de bacaloreat.
  Ei sunt cei care si-au educat copii in spiritul HOTIEI,A PRADUIELII,A MISECUVINESMULUI,EI SUNT CEI CARE SPUN NU REFORMEI. Ca in fruntea lor il gasim pe unul ca VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU,nu-i de mirare.
  UN REPETENT LENES,CARE TOATA VIATA LUI A FOST UN INTRETINUT AL STATULUI,SI UN PAMPALAU PE CARE GUSE SI PRIETENII L-AU SCOS IN FATA.
  Dar poate cel mai deranjant lucru in aceste zile este ,MIZERIA DE CARE SE PREVALEAZA DOI FOSTI MINISTRII AI INVATAMINTULUI-ANDREI MARGA SI ECATERINA ANDRONESCU-
  Doi dintre cei mai culpabili ministrii,responsabili cu ASASINAREA INVATAMINTULUI ROMANESC SI AL MERITOCRATIEI-DOI HOTI SI EXCROCI DE PROFESIE,care cu siguranta ca si-ar putea gasi linistea acolo unde de regula sunt pusi la pastrare excrocii,hotii si pungasii.

 19. Pe tarlaua invatamintului-DOI SAPAGII FOSTI CEAPISTI-ECATERINA ANDRONESCU SI ANDREI MARGA-

  Printre cei mai in virsta circula si acum tot felul de anecdote,care faceau deliciul si mai descreteau fruntile romanilor in vremea comunismului,anecdocte care si astazi sunt valibile atunci cind vorbim despre unele personaje.
  Mentalitatea de sapagiu la C.A.P.irumpe din mintile celor doi fosti ministrii-ANDRONESCU SI MARGA,CARE ATENTIE VA ROG,SUNT DIN ACEIASI GENERATIE,GENERATIE CARE A SLUJIT CU BRIO COMUNISMUL,AU FACUT TEMENELE MAI MARILOR DIN PCR,si care sunt adevarate hidosenii umane.
  Dar sa revin la anecdota:
  se spune ca ,asa cum se raportau cifre record la culturile de griu,porumb ,de ajunseseram sa recoltam stiulieti si din bulgaria,tot asa ,in zootehnie ,NR DE CAPETE era foarte important.
  Si uite asa cind megea tov in vizita la vre-o ferma zootehnica,VACILOR[PRECUM BIANCAI DRAGUSIN] LI SE LUSTRUIAU COPITELE SI LI SE FACEAU CU CREMA NEAGRA,CHIAR DACA PT A REUSII SA STEA IN PICIOARE DIN CAUZA FOAMEI SI INANITIEI,ERAU SPRIJINITE DE PARI SA NU CADA,dar,tov trebuia sa vada MULTE CAPETE CORNUTE.
  Ei revenind la invatamint,cei doi fosti ministrii au lucrat la fel,CIFRELE SA ARATE BINE ,SA FIE COSMETIZATE,CHIAR DACA ELEVII,ABSOLVENTII ERAU ADEVARATE CORNUTE,CARE IMPUNGEAU DE CIT DE PROSTI ERAU.
  TUNATI,REPET TUNATI,ADICA ACOPERITI CU TOT FELUL DE DIPLOME CUMPARATE,MASTERATE PE LA UNIVERSITATI CARE NICI PE HARTA NU EXISTA,ACESTE CORNUTE CEAPISTE S-AU INSCRIS RAPID IN PSD SI PNL SI AU DEVENIT BUGETARII ROMANIEI.
  400.000 DE MII DE CORNUTE A ANGAJAT CALIN ANTON POPESCU TARICEANU,in prioada cit a fost prim ministru,cornute pe care le-am vazut pe bulevardele bucurestiului defilind avindu-i in fata si fruntea lor pe cei doi TAURASI,VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU,indignati ca a venit sorocul si ei trebuie sa se intoarca,inapoi IN GRAJDURILE DE UNDE PROVENEAU.
  Iata de ce CEI DOI SAPAGII,ANDRONESCU SI MARGA,DOI PROFESORI DE CARE EUROPA NU A AUZIT,SI CARE S-AU REMARCAT AICI LA ROMANIOCA PRINTR-UN SINGUR LUCRU-DOI INDIVIZI GROBIENI,FOARTE INDRAGOSTITI DE BANII DE LA BUGET,DAR CARE IN SPATE NU PREA AU LUCRARI DESPRE CARE CINE-VA SA FI AUZITsunt atit de indignati,pt ca DANIEL FUNERIU,LE-A LUAT CLIENTII,CEI CARORA EI LE VINDEAU DIPLOME,SI I-A TRIMIS IN GRAJDURILE USELISTE.

 20. Stimata Doamna Ministru,
  pornesc de la faptul ca sunteti dupa trei ani de mandat de ministru al turismului romanesc, cel mai apreciat membru al Guvernului Boc – evident, de catre presedintele Basescu. Va rog sa nu mai apelati la zicale care invoca ghinion, lipsa de noroc sau alte intamplari impuse de soarta, pentru ca din gura/pixul unei ministrese care se presupune ca se pricepe la ceea ce ar trebui sa faca, si nu doar asteapta lozul castigator, suna execrabil. Ca atare, cautati raspunsurile la: de ce in timpul mandatului Dvs. litoralul romanesc a pierdut definitiv si irevocabil competitia cu lioralul bulgaresc (unde pun pariu ca nu ati fost niciodata ca simplu turist pentru a vedea, simti singura diferenta); de ce este o mizerie de nedescris pe plaje si in localitatile de pe litoralul nostru, de ce persista aroganta, lipsa de profesionalism in restaurante, de ce urla necontrolat noaptea muzica in discoteci si barurui deranjand pe toti cei care ar dori sa se odihneasca, de ce nici pana azi nu sunt facilitati publice simple si ieftine de distractie, gen aparate de “‘body-building” in parcuri (macar) etc. Sa stiti, ca eu, de 5 ani, in drum spre litoralul bulgar ma opresc pentru cateva ore pe litoralul nostru, si de la an la an mi se confirma: departe de a veni vremea sa imi schimb optiunea. Sper ca nici Dvs. nu va mai amagiti ca veti lasa ceva remarcabil in urma Dvs. in privinta singurului obiectiv crucial pentru turismul romanesc: litoralul.

 21. Doru iuga si ceilalti cinci inculpati arestati in mod abuziv…motivul?
  Magistratii au motivat ca “puteau sa influenteze martorii”.
  Un punct al articolului 148″arestare preventiva” spune ca exista date certe ca inculpatii incearca sa influenteze,sa zadrniceasca aflarea adevarului,etc.
  Magistrati de trei lei,nu cunosc legile.
  PS: eu nu spun ca sunt nevinovati,spun doar ca arestarea e abuziva,de tip stalinist.

  • Eu sunt foarte stalinist si spun ca pedofilii trebuie trasi pe roata.

  • Ion Adrian,nu conteaza ce merita,dar se bucura de prezumtia de nevinovatie,sau asa ar trebui sa fie.Magistratii au incalcat legea.

  • Balbi,
   Ce intelegi tu prin prezumtia de nevinovatie?
   O chestie pe care o invoca toti borfasii ca de ex si cei care spun ca instalarea camerelor de luat vederi la Bac ar incalca-o?
   E o problema principiala pe care romanii in majoritate nu au inteles-o, fiind dirijati, manipulati (le si convine acesasta forma) spre interpretarea pe care o da infractorul patent sau potential, acestei prezumtii, si de aceea eu cred ca trebuie lamurita de cei care au o minte cat de cat mobilata corect. 🙂

  • PS. Iar pentru sintagma de “date certe” interpretarea ramane la magistrati care nu trebuie sa astepte ca infractorul sa comita efectiv influentarea martorilor si apoi sa actioneze desigur in interpretarea unei legi care respectand drepturile fundamentale sa nu devina prin exces protectoarea si aliata borfasului cum de 20 de ani de la iliescu citire asta se intampla in romania. Este oare neclar ce spun?

 22. Aveti mare dreptate sa-u cumparat pe bani de nimic si totul este in paragina.Oricum nu cred ca intereseaza o data ce nu le mai aduce bani le pastreaza ca muzeu:)) Eu cred ca a si uitat de bazele de agrement din delta uare mai stie cate sunt?

 23. Ar trebui sa fie obligatorie testarea la poligraf ca sa vad ca alegator pe ce securist sau spion il votez.

 24. Romania asteapta peste tot investitori.Din pacate multi dintre acestia prefera sa investeasca in zone deja aducatoare de bani,fugind de pionierat in materie de investitii in turismul romanesc.Marii investitori in general au o varsta care nu le permite sa asteapta 10-15 ani pana cand investitia incepe sa aiba rezultate.Nu prea cred ca exista asemenea investitori patrioti dispusi sa lase mosteniri unei societati,doar pentru a fi pusi pe vreo placa a recunostintei.Inca nu s-au nascut asemenea investitori,cel putin nu in Romania.Cei tineri cu posibilitati de investitii majore,cauta profitul rapid si personal nu cel al unei comunitati.Cred ca ar trebui sa ne intrebam care este profilul investitorului roman si cat din motivatia lor este banul rapid si sigur sau investitiile cu impact asupra viitorului unei comunitati( altruism-idealism),respectiv investitie pe termen lung cu rezultate mai tarzii in materie de profit.Probabil unii investitori potenti vor zambi la naivitatea postarii mele…

 25. Ati nenorocit tanara generatie…ati facut sa nu mai ia nimeni bacu-ul.Sa vedeti ce de someri vor fi…sa vedeti ce cheltuiala va face statul cu ei.Capatani seci sunteti,nu v-ati ganditi.Mai bine il demiteti pe Funeriu si puneti un om de valoare,dar in partidul vostru probabil nu exista asa ceva,sau toti sunt hotzi.La noi se pleca de la 2,acum s-a plecat de la 1.Eu stiam ca cel ce copiaza are 1…de vina este si Androneasca.

  • @balbeck
   De ce acuzați, voi, cei din opoziție, pe actualii guvernanți că fură ? De ce vorbiți, tocmai voi, de obligativitatea politicenilor, în general, de a fi competenți și morali ? Sunteți siguri că aveți legitimitatea de a o face ?

  • Mai Balby, bacul nu-ti asigura un loc de munca, iar facultatea facuta de astia de pica care sunt nuli la cunostinte mai bine lipsa caci distrug orice ierarhie sociala corect intocmita. Ajung in amul ultim la politehnica sau constructii si nu cunosc presiunea hidrostatica sau principiul parghiei, ca sa nu mai vorbesc de legile mecanicii.
   Azi sunt mai multe locuri in facultatile astea de tot rahatul decat absolventi sunt intrun an. Desigur ca invatamantul universitar s-a dedulcit si el in ticalosie si bine face dl Funeriu ca va rezolva si aceasta problema.

 26. Si cum zilelea astea ne-am amintit de Moro va spun ca eu de multe ori ma gandesc la el punandu-mi intrebarea : oare ce ar spune in acest caz Moro cum ar impaca el simpatiile politice cu realitatile pe care nici el nu le poate eluda si in acest sens m-am gandit si acum cand cu Bacul.
  Asta citind ce a spus premianta la Bac a Botosaniului , cinste ei , ref la examen:

  Mihaela Elena Câşlariu va fi premiată de Ministerul educaţiei pentru performanţa sa. La nivel naţional doar 65 de absolvenţi au luat nota maximă la bacalaureat.

  Absolventă a Colegiului Naţional „Octav Onicescu” din Botoşani, Mihaela Elena Câşlariu absolventă de liceu din tot judeţul care a luat 10 pe linie la Bac. Tânăra susţine că subiectele au fost de nivel mediu şi orice elev putea lua măcar nota 7 la acest examen. „Vreau să mă înscriu la Facultatea de Ştiinţe Economice Iaşi pentru că doresc să lucrez în sistemul bancar”, a declarat Mihaela Elena Câşlariu.

  Moro fiind botosenean si el…:)

  • A facut meditatii…mare smecherie.
   Eu recunosc un lucru,nivelul meu la matematica era de 3.Dupa meditatie la matematica(8 sedinte) am urcat la 7.5.Daca faceam meditatie un an,luam si eu 10.Am vazut-o si eu pe fata cu par lung,negru,care a luat 10.Era plina de ea.Chiar m-a enervat.Daca erau cativa din cei ce au picat si o auzeau cum vorbeste,o si bateau.
   Multi nu au facut meditatii,ca nu au avut bani.
   PS: Ea se poate inscrie la faculate fara examen,trebuie doar sa se mentina.Eu am dat examen greu la facultate.Eram in primii zece,depasisem 130 de candidati.Peste 100 au picat.Dar am facut mici smcherii.
   PPS:Acum au innebunit toti cu camerele video.E discriminare.Cei de dinainte au luat si licenta,s-au facut doctori,farmacisti,economisti,profesori,etc.Acum foarte multi se vor rata.
   De asta spun ca e nenorocire daca nu se ia bac-ul.Acei tineri nu se pot angaja.Vor fi someri.La asta nu s-a gandit nimeni si tinerii au fost pe post de cobai.

 27. CRISTIAN RIZEA-PRIETENUL LUI VICTOR PONTA

  Desi lumea fierbe in jurul subiectului ,Examen’ pe mine unul m-a intors pe dos altceva,aparent fara legatura cu tinerii absolventi de liceu,si totusi,la o scanare atenta iti dai seama ,ca CRISTIAN RIZEA PRIETENUL SI DEPUTATUL PSD,este unul din cei care a LUAT BACUL FURIND PE RUPTE.
  De fapt,ce s-a intimplat in societate odata cu aflarea rezultatelor?S-a adincit oare fractura intre partea sanatoasa a societatii romanesti si cei pusi pe hotii,minciuna si capatuiala prin jaf?
  Nu,cel mult am avut inca o data ocazia sa vedem cine APARA MINCIUNA,HOTIA SI JAFUL,adica PSD+PNL+PC SIMPATIZANTII SI SUSTINATORII LOR.
  dAR SA REVIN LA PRIETENUL LUI victor ponta-CRISTIAN RIZEA-UN MODEL PERFECT AL HOTULUI CARE A FRAUDAT TOATE EXAMENELE ,SI CARE ASTAZI NE SFIDEAZA DIN PARLAMENT STIND PE O AVERE DE PESTE 1 MILION DE EURO,OBTINUTA EXCLUSIV PRIN HOTIE.
  Traseul in viata si cariera a acestui REPETENT,LA FEL CA SI A LUI CRIN ANTONESCU,concetean cu el,seamna ca doua picaturi de apa,pe ici pe colo,cu cite o diferenta.
  Provin din aceiasi ,ZONA GEOGRAFICA,amindoi vin in bucuresti cu gindul de a ,AJUNGE CINEVA,dar folosind cararea ingusta si plina de dificultati a muncii,nuuuuuuuuuuuuuu,ci mergind pe AUTOSTRADA SMECHERIEI,UNDE SINGURA REGULA DE CIRCULATIE ESTE CA NU SUNT REGULI.
  Cu asemenea modele de reusita prin jaf minciuna si smecherie,nu-i de mirare ca ,DOAMNA ECATERINA ANDRONESCU A PUTUT AJUNGE MINISTRU,ORI ANDREI MARGA,IAR ASTAZI VEDEM REZULTATELE IDIOTENIEI LOR.

 28. BALBECK-,ati nenorocit tinara generatie……………………cum?????????????????astia ca si tine sunt nenorociti inca de la nastere,cu asa parinti,care i-au invatat ca in viata trebuie sa furi………..

  • Franky,pai ce solutii are funeriu?Am inteles…niciuna,vrea doar salariu.Nu isi da demisia.La esec toti trebuie sa isi asume vina.Politicienii nu si-o asuma niciodata.
   Franky,te respect,ai lucrat pe schela,ai cazut si ai probleme la mansarda,sau la tavan.
   Bac-ul asta era greu si pentru profesori.S-au facut niste subiecte foarte dificile.
   PS: Sa platiti voi somajul.Inca o palma ia pdl…cei picati la bac sunt majori…nu vor mai vota pdl.La fel si parintii.Tot raul e spre bine.

  • @balbeck
   Întoarce-te invers, adică, cu picioarele pe pământ. Daniel Funeriu, nu numai că nu trebuie să demisioneze, ci dimpotrivă, ar trebui să punem mână de la mână, toți ce care ne pretindem onești și să-i facem o statuie.
   De ce spun că suntem onești ? Păi dacă am fi hoți, am mai avea îndrăzneala de a-i acuza pe alții că sunt astfel ? 😉

  • Frank ,
   Balby este doar un diverionist cred ca din proprie placere asa ca va continua la fel in orice situatie….

 29. Intrebare-Ce ai invatat din tot acest scandal urmatorii:
  1.-Parintii,care sunt principalii vinovati,pt ca ei raspund de educatia lor in proportie de 70%
  2.-Elevii-cei care trebuiau sa inteleaga ca a invata este in interesul lor,si ca e in joc viitorul lor
  3.-profesorii,cei care aveau in responsabilitate,20% din educatia copiilor
  4.-Societatea in ansamblul ei,atit cei care se revolta impotriva LEGILOR,A MORALEI,A HOTIEI CIT SI CEI CARE CER CA TOATA LUMEA SA RESPECTE REGULILE JOCULUI.
  5.-mINISTERUL ,prin reprezentantii sai,punctind ca n-am fi putut ,DEMASCA’hotia incompetenta si dezinterul din scoli,daca PROFESORII CARE AU SUPRAVEGHEAT DAR MAI ALES AU CORECTAT LUCRARILE,NU AR FI FOST CORECTI.

 30. DOMNILOR PROFESORI,BANII INAPOI

  Daca un inginer proiecteaza ceva,si proiectul se dovedeste un dezastru,acesta plateste
  Daca un angajat de la o banca greseste,sanctiunea nu intirzie sa apara si plateste,de multe ori cu libertatea.
  In romania,toti,dar absolut toti cei,CARE SUNT ANGAJATI,ai statului,deci bugetari nu ,PLATESC NICIODATA’ba as putea spune ca in buna traditie romaneasca,REPETENTII LA MORALA,HOTII SI PUNGASII’sunt rapid promovati.
  Dupa dezastrul de la acest ,EXAMEN NATIONAL’oare domnii profesori din liceele,unde promovabilitatea la ,BACALAU’a fost zero,oarte n-ar trebui sa dea banii inapoi?
  O masina o repari,o casa o strici si o refaci,dar cum POTI SCHIMBA NISTE CARACTERE SCHIMONOSITE,care au invatat ca nu conteaza ce stii,cit ai invatat ,ci conteaza pe cine cunosti si cui dai SPAGA

 31. Nu a zis basescu faptul ca scoala produce tampiti?Cei ce au dat bac-ul au petrecut 6 ani sub regimul basescu.Asa ca cine e de vina?

  • ..De asta îmi doresc, uneori, o dictatură. Un dictator adevărat, atunci când vorbește, se și duce la îndeplinire de către toți ceilalți.

  • Balby eu as impusca timpitii, dar renunt ca de tine mi-e drag. 🙂

 32. De ieri ratingul de ,TARA,s-a imbunatatit semnificativ ,si agentiile de monitorizare au dat o nota mare guvernantilor.
  Iata cum guvernul ia note mari si este bine notat de ADEVARATII SPECIALISTI SI NU DE DOBITOCII AFLATI ACUM IN ORGANIZATIA DE FACUT ZGOMOTE U.S.L.
  E o noua palma incasata de PONTA SI ANTONESCU,din partea EUROPEI SI A U.S.A.
  Primele efecte a fost spectaculoase-CURSUL LEU/EURO SI LEU/DOLAR A SCAZUT DRAMATIC IN DAUNA EURO SI DOLAR.
  Faptul ca Romania este o tara ,SEIF’in ce priveste investiile spune ceva foarte important-GUVERNUL A CISTIGAT LUPTA CU BIROCRATIA,A FACUT REFORME ADEVARATE SI ROMANIA ESTE PE DRUMUL BUN.
  Ca DOBITOCII CARE AU FOST ASPRU SANCTIONATI DE MASURILE DE REFORMA URLA,e firesc,ei doar au consumat si praduit-ma bucur ca urla ei nu, noi,asa cum am fi urllat daca GEOANA,ANTONESCU SI CONGLOMERATUL POLITOCO MEDIATIC AR FI INHATA IN GHEARELE LOR ROMANIA.

  • Palma maxima a fos diacursul de ieri a dl ambasador al SUA.

 33. Tot in memoria lui Moro:

  Botoşani: Şpăgari invitaţi să se autodenunţe în dosarul mită pentru pensionare! fiind astfel exonerati .

  Procurorii au pus la dispoziţie două linii telefonice pentru reclamaţii şi îi asigură pe cei care se autodenunţă că nu vor răspunde penal pentru dare de mită. Mai mult, toţi cei constrânşi să dea şpagă îşi vor primi banii înapoi din cei 100.000 de euro confiscaţi din cabinetul medical şi casa doctoriţei arestată preventiv pentru luare de mită în formă continuată.Deja 30 de persoane s-au autodenunţat.

  http://www.adevarul.ro/locale/botosani/

 34. @balbeck
  La PROTV, un licean cu bacul picat spunea ca mama si tata au cheltuit, cu el, vreo 80 milioane pe meditatii. Si ? Dacă voință de a învăța nu e, nimeni nu-ți poate băga în cap, cu pâlnia, ecuații , integrale și legile termodinamicii. Ca să nu mai spun de analize literare, după ce toată viața ai pus mâna doar pe cărți…de pocker.
  Grav este că acest gen de oameni cu tupeu și relații, ajung să ne dea lecții de democrație din instituții sau de la televizor, să țină bisturiul lui Ciomu în mână, să predea matematică și fizică altor tălâmbi și, în general, să ocupe posturile ce ar trebui să revină de drept celor cu știință de carte, dar onești. Adică..fraieri, nu-i așa, balbeck ? 😉
  Așa vrem să intrăm în lumea civilizată, balbeck? Doar cu rromi nomazi analfabeți, cu șmecheri obraznici, de cartier, cu politicieni și ziariști agramați, cu traficanți/speculanți de orice (inclusiv de carne vie) , cu hoți de mașini și /sau buzunare ,sau cu asistați social perfect sănătoși dar leneși ? Nu se poate, balbeck, te asigur. Aș putea spune că, în atare manieră, nu avem nici un viitor. De aceea, reforma în educație, inițiată de Președinte, Miclea, Funeriu și toți factorii responsabili din învățământul românesc, trebuie continuată cu fermitate, PÂNĂ LA CAPĂT. De fapt, aș spune că asistăm acum la un moment zero de RESET al sistemului. De aceea revin și spun că domnul Daniel Funeriu este exact ministrul providențial de care are nevoie sistemul de educație, chiar dacă (sistemul n.a.) nu-și dă , încă, integral seama.

  • Nu e suficient.tinerii au luat banii si au chiulit de la meditatii.Fata aia ce a luat 10 nu a chiulit.

  • Repostez unde am avut intenția ( 😉 ):
   Fata aia ce a luat 10, a învățat, temeinic și la timp.

 35. Dal dracului pe magarul de LAZESCU. De ce nu da cu RESTRUCTURAREA BOC si la TVR, aceiasi MINCINOSI de la ANTENE si RTV sunt invitati sa otraveasca pe banii prostilor de romani milioane de oameni.Un mare economist care numara basinile lui DAN VOICULESCU a gasit fix 35000000 de oameni care muncesc la negru,cum dracu ia numarat acest magar el stie.NE CREDE IDIOTI ACESTI NENOROCITI,unde se indreapta tara cu acesti mincinosi,a prostit o natoiue,nu mai stiu ce este bine sau rau,mnu mai deosebesc adevarul de minciuna,la fel apare si jnapanul de sindicalist COSTIN,proasta care prezinta stirile ia o fata de parca este in TRANSA ,cand repeta poezia prostiei.SA SOCIALIZAM,SA NU MAI PLATIM TAXA TV impusa de NASTASE.NU MAI VREAU SA FIU PROSTIT PE BANII MEI.

 36. Intrebati o liceeana pe strada in ce continent este NOUA ZEELANDA,sigur nu stie,intreaba marcile de prezervative,anticonceptionale si spreiuri ,stie tot de nata 10.ASTIA SUNT PARINTII,ASTIA SUNT “DASCALII”,ASTIA SUNT ELEVII.SINDICALISTII HOTOMANI AU SARIT CA FRIPTI,II DOARE IN COT DE ELEVII,SE GANDESC CA POATE TRECE DNA PE LANGA EI PANA LA ALEGERI.SCAPA DE MARE COSMAR ACESTI NEMERNICI,CARE AU INDEMNAT “DASCALII”LA STAT DEGEABA,ACUM ESTE MOMENTUL ADEVARULUI,SA FIE PLATITI DACSCALII IN FUNCTIE DE REZULTATE.CAMERELE DE LUAT VEDERI SA FIE INSTALATE IN TOATE SCOLILE SUNT GROZAVE,ACUM SA VAZUT DIMENSIUNILE FURTULUI LA EXAMENE.FELICITARI DLUI MINISTRU,A INTRODUS CINSTEA IN ACEST IMPORTANT SECTOR.PONTA SI ANTONESCU,EI SUNT APOLOGETII FURATULUI,UZINE_ BANCI-FONDURI EUROPENE_-LA EXAMENE-UNDE ESTE CEVA DE FURAT ACOLO GASESTI PSD SI PNL.C C AL USL PARTA IN SPINARE 2000 DE ANI DE PUSCARIE,LA EI FURTUL ESTE UN SPORT NATIONAL.

 37. Știți cine a fost singurul elev, de fapt, singura elevă, cu 10 la bac, din județul Argeș ?
  O domnIșoară de la țară, navetisă zilnică, 15 km, la un liceu din Pitești. Au deranjat-o camerele de supraveghere ? Nu prea cred.
  CITEZ:
  Elevă care a luat 10 la BAC 2011: “Nu îţi ia nimeni ce ai învăţat doar pentru că te supraveghează mai atent”.
  Părinții au băgat tone de bani în ea, pentru meditații ? Mai degrabă, kilograme de grâu , lapte ,porumb, și/sau carne proaspătă. 😉
  ALTE ȘTIRI, DUPĂ PĂREREA MEA RELEVANTE (nu mă informez, așa cum am mai spus, de la televiziunile antinaționale):
  – ,,Desi ar putea pleca la universitati vestite din strainatate, marea majoritate a elevilor cu nota 10 la BAC opteaza pentru facultatile din tara. “Am ales o universitate din tara pentru ca nu vreau sa fiu ca toti ceilalti care pleaca, vreau sa raman. Si dupa ce termin am sa raman tot aici”, spune una dintre absolventele cu nota 10.”
  COMENTARIUL MEU: BRAVO, tinerilor eminenți ! Sper ca, în sfârșit, spre voi va bascula interesul public, NU spre politiceni și ziariști agramați, NU spre infractori, NU spre vipuri cu fustițe intrate la apă, sau de-a dreptul în chiloței tanga.
  După cum se vede, patriotismul , ca crez autentic și nu ditirambic, este direct proporțional cu educația , inteligența și respectul față de munca susținută.
  PS
  Ia să mai vedem o știre…..CITEZ:
  …,,Cei mai multi elevi cu note de 10 sunt din Iasi (12),…………….., pe cand in Bucuresti sunt doar doi candidati cu note de 10.
  COMENTEZ: Ei, ce spuneți de ,,dulcele târg al Ieșilor” ? 🙂 🙂

 38. Dupa emisiunea cu dl ministru Funeriu de la B1 TV pot sa spun.
  Dle Funeriu ma plec cu respect in fata Domniei Voastre caci sunteti un Samurai.

 39. Știați că programa și metodologia de desfășurare a bacalaureatului, sunt cele din 2009, din timpul mandatului Abramburicăi Andronescu ?
  Știați că Legea educației este de fapt o viziune pe termen lung, care se va aplica, structural, următoarei generații de elevi bacalaureabili ?
  Ce a făcut de fapt domnul ministru Funeriu ?
  Pur și simplu a aplicat legislația și regulamentele, găsind mijloacele de a controla coerent sistemul, prin inspectoratele școlare.
  În 2010, s-a spus că sindicatele vor boicota bacalaureatul. S-a îndeplinit ce a promis ministrul.
  S-a spus că legea educației nu va fi elaborată, aprobată și pusă treptat în aplicare. S-a îndeplinit ce a promis ministrul.
  S-a spus că domnul Funeriu este idelist-utopic când a promis că nu se va copia. S-a îndeplinit ce a promis ministrul. Nu s-a copiat semnificativ.
  Ce mai pot spune ? Doar un lucru banal, care nici nu ar trebui comentat într-o democrație consolidată: Domnul Daniel Funeriu și-a făcut datoria.
  Poate, promite ceva și pentru anul 2014. 😉

  • cu sloganul: mai bine presedinte jucator decat presedinte jucarie 🙂

  • Domnul Basescu a ajuns presedinte prin ALEGEREA ( in faza finala ) INTRE DOI CANDIDATI, DL. BASESCU SI DL. GEOANA. Nu mult timp dupa alegeri, dl. Geoana a fost la un pas de a fi dat afara din PSD , pana la urma scapand cu sanctiunea de a nu mai avea dreptul sa vorbeasca in numele partidului. Deci propriul partid si-a dat seama ca a avut un candidat care gandeste si vorbeste aiurea.
   CE I-AR MAI FI PUTUT FACE PSD D-LUI GEOANA DACA AJUNGEA PRESEDINTE???
   NIMIC ! Asa cum nimeni nu i-ar mai putea face , nimic, PUTUROSULUI ANTONESCU daca ( feresca-ne Doamne ) , ar ajunge presedinte. Ar transforma Palatul Prezidential in club de poker, ar veni la ” servici ” seara si ar pleca dimineata, etc.
   Revenind la intrebarea pe care ati pus-o, privind alegerea ca presedinte a d-lui Basescu, cei care nu l-au votat ( si care gandesc dupa tiparele celor doua televiziuni moguliste ) trebuie sa accepte macar faptul CA A FOST ALES CEL MAI BUN CANDIDAT DINTRE CEI DOI AJUNSI IN FAZA FINALA.

 40. Poate ca PDL ar trebui sa fie ceva mai atent la pedofilii de la OTV. Asta pentru ca despre PDL, Dan Diaconescu , un domn Balan ( care face pe comisarul ), si altii, vorbesc in termeni ca : “nenorocitii de la PDL “, ” incompetentii de la PDL”,etc.
  In cazul Doru Iuga, dl. Dan Diaconescu a declarat ca nu se pronunta pana la terminarea anchetei si ca se teme ca totul este o inscenare pentru a-l discredita pe d-lui.( Se presupune ca tot de catre PDL). Si mai zice ca dl. Iuga nu este angajat, cu acte, la OTV.
  Se pun problemele :
  1. POSTUL OTV ESTE SPECIALIZAT IN ANCHETE. De ce nu ancheteaza cazul ? Poate pentru ca ar putea sa apara si alte nume de la OTV ?
  2.Daca dl. Iuga nu este angajat CU ACTE la OTV, poate ca este angajat ” la negru “, si chestiunea merita anchetata.
  3. Partidul Poporului ( sau PARTIDUL PEDOFILILOR ? ) are sedii in mai multe orase, desi nu este partid infiintat oficial.ESTE LEGAL SA-SI FACA PROPAGANDA UN PARTID INEXISTENT?
  La cate mizerii s-au spus la OTV despre PDL, despre dl. Basescu , despre dl. Boc, despe d-na Udrea, postul, directorul si P.P ar merita un pic de “atentie”.

  • Buna dimineata
   …Sunt atât de gogonate, încât ne-am face de râs dacă am încerca să-i combatem cu argumente. Oricum, ei ar fi teribil de încântați să le acordăm atenție, așa cum, de exemplu, exultă…puiu și/sau balbeck atunci când catadicsim să ne ,,aplecăm” asupra domniilor lor. 😉

 41. Caldura se scumpeste cu 50%,gazele se scumpesc si ele.Salariile si pensiile nu cresc si ele cu 50-60%.
  Cum sa traiasca cetatenii acestei tari?Dar zev are argumente…
  oamenii traiesc mult mai rau decat pe vremea psd-ului.De ce ar vota pdl?Eu sunt serios,voi luati totul in ras.Altceva nu stiti,nu aveti argunemnte.

  • @balbeck, aruncă televizorul pe geam, cu asigurare prealabilă că nu trece vreun câine maidanez prin zonă.
   În fine, pentru că ești un vechi colaborator al acestui blog, onest și motivat de bunăcredință , blog de elită pe care-l accesezi , preponderent, din dorința de a fi BINE ȘI CORECT informat, mă ostenesc eu în numele tău. Prin urmare, ,,luminează-te” :
   CITEZ: ,,S-a stabilit: Preţul gazelor creşte cu 10% de la 1 iulie 2011″

   ,,Creşterea, în medie, cu circa 10% a preţurilor finale reglementate aferente consumatorilor non-casnici, începând cu data de 1 iulie 2011, a fost aprobată astăzi de către Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

   Sursa: REUTERS Potrivit unui comunicat al ANRE, scumpirea gazelor nu afectează consumatorii casnici şi nici producătorii de energie termică, pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice care este destinată consumului populaţiei.

   Instituţia precizează că majorarea preţului la gaze pentru consumatorii non-casnici este motivată de creşterea preţului gazului din import de la 290 dolari/mmc, preţ luat în calcul la ultima modificare a preţurilor, la 460 dolari/mmc în prezent, precum şi de modificarea structurii amestecului de gaze care intră în componenţa de cost unitar al gazului (CUG). Astfel, CUG-ul destinat consumatorilor non-casnici va fi calculat pe baza unei structuri a amestecului ce va conţine 77% gaz din producţia internă şi 23% gaz provenit din import. CUG-ul destinat consumatorilor casnici va fi calculat pe baza unei structuri a amestecului ce va conţine 89% gaz din producţia internă şi 11% gaz din import.”

   COMENTEZ: Înțelegi , poate, dragă balbeck, de ce spun mereu că opoziția actuală nu are legitimitate ? Pentru că este articulată întocmai după chipul și asemănarea susținătorilor. Adică nu pune preț pe educație, muncă onestă generatoare de taxe și impozite, informare corectă și viziune pe termen lung.
   Cei din opoziție se sprijină pe trei axe principale de ,,forță” : hoția, demolarea adversarului politic și diversiunea. Evident că un astfel de ,,program”, este perfect compatibil cu incultura, Ignoranța, minciuna, lenea și impostura. De asta are atât de mulți aderenți. 😉

  • ..Ca să nu mai amintesc, balbeck, de creșterile PERMANENTE, LA FIECARE ÎNCEPUT DE AN a costurilor la utilități, la locuințe sau la diverse alte bunuri și servicii, ÎN PERIOADA DE DUDUIALĂ SPECULATIVĂ A ECONOMIEI. În folosul cui , balbeck ? Al cetățenilor, îndatorați până peste cap la bănci, sau al speculanților și bancherilor ? A fost bine că am dus creșterea fragilă a PIB-ului(rezultată din bula imobiliară) în consum , majorând nesustenabil salarii și pensii și îngroșând clientela politică din sistemul bugetar ? Credeai că spirala prețuri-venituri va tinde spre infinit , fără muncă, fără productivitate și cu evaziune ?
   Dacă vrei să stai de vorbă cu (unii dintre) noi, măi băiete, pune burta pe carte și pune-ți mintea la contribuție ca să pricepi pe ce lume trăiești. ,,Lumea” care ȚIE PERSONAL ți-a oferit oportunități , prosperitate și siguranța zilei de mâine, nu mai există. A venit timpul celor cu note mari la bacalaureat. Pentru țară și pentru viitor.

 42. Dupa parerea mea tot raul in tara asta pleaca de la lipsa unei legislatii coerente si/sau nerespectarea legislatiei existente dar si de lipsa de interes a autoritatilor locale. Puteti dumneavoastra la minister sa faceti mii de strategii si planuri de dezvoltare. Daca pe plan local autoritatile nu se implica sau nu impun legea totul e in van. LItoralul nostru s-a dezvoltat uluitor in anii ’70, a fost parasit in anii ’80 si a fost dezmembrat si talharit in anii ’90 si pe tot parcursul anilor 2000-2004. JAF. Si din pacate nu numai litoralul a trecut prin acest proces. Sa ne uitam la Herculane de exemplu. Este odios ce s-a intamplat in aceasta statiune care pe vremuri rivaliza cu orice statiune de “bai” din lume. Eu cred ca dumneavoastra trebuie sa plecati de la analiza legislatiei. Trebuie vazut ce ajuta si ce incurca. Trebuie pus un acord intre administratia centrala si cea locala. Dupa parerea mea de aici incepe raul. Dar mai ales trebuie depolitizat aparatul administrativ si ferit de ingerintele politice. Daca faceti asta veti intra in istorie. Asta ar insemna reforma in turism si administratie locala. Multumesc

 43. Din nou Cristian Preda,a iesit la rampa ,cu declaratii,declaratii cu care in linii mari sunt de acord,pt ca aceleasi reprosuri le-am facut si eu PD-L.
  Numai ca eu,nu am fost trecut pe nici lista de europarlamentar,nu incasez urmare a acestui lucru nici un eurocent tot asa cum n-am nici un beneficiu de ordin moral ori material.
  Atacul lui CRISTIAN PREDA,vine din nou in siajul atacurilor dezlantuite de imbecila opozitie,care pare a se pozitiona de partea FRAUDEI,atacindu-l la greu pe ministrul educatiei.
  Daca acum as fi citit pt. prima data ceva spus de CRISTIAN PREDA,mai ca l-as fi aplaudat,dar dupa mai multi ani,de cind face acest joc mizerabil,concluzia mea este una cit se poate de clara-OMUL ASTA E UN FRUSTRAT-e un invidios dar mai ales ipocrit.
  Sub mantia unei critici la adresa imobilismului conducerii PD-L,lucru adevarat dl PREDA,incearca de altfel altceva,un joc mult mai subtil si periculos de aceea se impune o unica intrebare:
  ,IN FPLOSUL CUI LUCREAZA CRISTIAN PREDA’?
  Pt ca e clar nicidecum in numele partidului.Cui folosesc aceste critici vehemente venite din interiorul PD-L??????????
  Pt cine presteaza acest mic calut de plus,care s-ar vrea troian??????????????

  • Măcar de-ar fi un cal trăian. Dar numai el știe ce este. 😉

  • Decand am spus eu ca dl CP nu este o persoana frecventabila?

  • PS. Si sa vad daca daca iese din moderare :

   ion adrian { 07.06.11 at 3:38 PM } SA-TI FIE RUSINE!
   =))

   Your comment is awaiting moderation.

  • Frank, de ce nu postezi cele de mai sus direct la CP?

 44. @all
  Vă sugerez să alegeți politicenii care vă promit cel mai puțin. Vă recomand să alegeți oameni realiști, care vă spun că este posibil să vă fie mai rău, pentru a vă fi mai bine. Vouă și copiilor domniilor voastre.
  Se pare că democrația are o foarte mare hibă. Se bazează pe alegeri libere periodice.
  Dar, oare, cât de ,,libere” ? Politicienii lumii care acced la putere prin votul cetățenilor au inventat POPULISMUL. Adică un cocktail de procedee rafinate destinat manipulării opiniei publice. De fapt, politicenii populiști, promit și angajează efectiv resursele prezumate ale viitorului. Adică, promovează cheltuieli nesustenabile, necorelate cu veniturile estimate prin proiectele de buget, generând astfel amplificarea datoriei publice.
  Și mai este o mare problemă. Politicenii nu s-au rupt, nicăieri în lume, de cercurile și interesele de afaceri. Președintele României a făcut un astfel de apel, cândva, rămas (evident) fără ecou. Perfect firesc, doar trăim într-o democrație , nu-i așa ? Puterea trebuie disipată, atomizată chiar, pentru ca ,,pescuitorii în ape tulburi” să-și facă nestingheriți mendrele.
  Și astfel, aparatele de stat au devenit obeze, privații au tentat, la fel de populist, cetățenii, cu fel de fel de oferte consumiste stimulate subliminal prin reclame obraznice, iar urmare a cârdășiei stat-sector privat, în perioade de criză, unii au subvenționat instituții financiare-pilon, din bani publici, iar sectorul privat și-a întors fața către…contribuabil solicitând cu umilință tot felul de facilități. După ce ,în perioadele de boom economic, privații au călcat statele în picioare cu disprețul ,,profesionalismului” lor speculativ, spunându-le că sunt incompetente și că trebuie să stea deoparte.
  Am privit cu admirație, până recent, modelul economic și democratic american. ,,American dream”.
  Se pare că americanii încep să se trezească din visul frumos, dând nas în nas cu …coșmarul realității crude. Populismul , stimularea liberalismului egoist și concentrator de resurse uriașe în mâinile a tot mai puțini, ambiția megalomanică de a controla un sistem bugetar supradimensionat și costisitor, duc inevitabil la dezastru.
  CITEZ:
  ,,Statele americane rămân fără bani şi renunţă la servicii sociale, închid închisori sau cresc contribuţiile bugetarilor la sistemul de pensii. Tradiţionalele artificii, nelipsite la 4 iulie, au fost anul acest mai puţin spectaculoase. În zonele din sud, afectate de incendii, ele au lipsit cu desăvârşire. ”
  COMENTEZ : Mai devreme sau mai târziu, dar nu foarte târziu, implozia va deveni inevitabilă.
  Acun înțelegeți DE CE îl susțin pe Traian Băsescu, pe premierul Emil Boc, pe Daniel Funeriu, pe Elena Udrea și alți miniștri-politiceni responsabili ? De ce susțin revizuirea Constituției care își propune să limiteze deficitul bugetar la 3 % și diminuarea numărului de parlamentari ? De ce susțin spargerea mafiei bugetare din teritoriu, prin regionalizare ? De ce susțin depolitizarea instituțiilor și implementarea de strategii pe termen lung, așa cum este Legea Educației, indiferent de culoarea politică a guvernării ? De ce cred sincer că avem nevoie de politiceni care să-și amintească de campanii electorale DOAR cu una lună înainte de alegeri ?
  Vreau prea mult ? Nu cred. Este perfect posibil, chiar în această viață, doar că trebuie să deschidem ochii.

 45. @
  Elena UDREA
  Imi permit sa lansez mesajul Domnului Profesor PREDA din acest blog pentru a fi sigur ca va intelege ce este mai important a lansa de cate ori apare in mas media, ORDINEA si RESPECTUL LEGII in ROMANIA !!!

  Merci

  @
  Cristian PREDA,

  Societatea romaneasca este interesata de ORDINE si DISCIPLINA.

  Reultatul de la BAC 2011 demonstreaza ca ROMANIA este la inceputul acestui drum ORDINE si DISCIPLINA.
  S-a franat HOTIA, copiatul, SPAGA si ca fara MUNCA si RESPECT nu se poate SA TRAITI BINE !!!

  Domnule Profesor,

  Ce este mai important gafele de exprimare a unei persoane care a trait mai multi ani in afara frontierelor nationale sau INTENTIA sa de asanare a RAULUI din invatamantul national ?

  Am impresia ca duceti subiectul in derizoriu, probabil veti pierde norma de la universitate sau de la vreo facultate privata.

  Am mai vazut specimene la IASI care erau in acelasi timp sef de clinica de stat, profesori universitari, conduceau doctorate si aveau cabinet privat totul in zi lumina.
  Este normal ?

  Atunci dece nu transmiteti concetatenilor si in deosebit la IRTV sau antene ca ROMANII trebuie sa nu mai planga ca salariile sunt mici si sa munceasca sa respecte LEGEA.

  Sper sa nu va deranjeze spusele mele chiar si cu unele greseli de exprimare, important sa fie intelegerea subiectului.

  ORDINE si RESPECT, acesta este angajamentul Presedintelui ROMANIEI, trebuie inteles si facut cunoscut in orice iesire in mas media a celor care fac parte din PDL si coalitia de guvernare.

  OPOZITIA doreste DEZORDINE si BALAMUC, uitati-va la ei ca plang rezultatul BAC ului, estimand grosolan si impertinent pierderea de locuri de munca, taxe si impozite reduse prin diminuarea candidatilor la inv. superior.
  Chiar sunt capabili sa revina la trecut daca ajung la putere.

  SUNTETI d’accord Cher Professeur ?

 46. Am postat un comentariu adresat domnului CPreda, personaj care, pare-se că nu ascultă și nu vede. Este preocupat doar de ceea ce se ,,învârte” în mintea domniei sale.

  @CPreda
  Nu știu despre ce gafe vorbiți dvs, referindu-vă la intelectualul autentic și omul de știință numit Daniel Funeriu, dar vă rog să-mi permiteți câteva considerațiuni.
  1. Tot ce a spus domnul ministru, începând cu certitudinea etalată public în 2010 precum că bacalaureatul acelui an se va ține indiferent de declarațiile belicoase incitatoare de instabilitate ale sindicatelor, s-a îndeplinit.
  2. În studioul unei televiziuni de dezbatere, din seara de 05.11.2011, domnul Funeriu a spus cu simplitate că, pur și simplu, a aplicat legea și regulamentele în vigoare, pentru ca bacul să se desfășoare NORMAL. Și a mai spus câteva lucruri extrem de importante, în mod coerent:
  – Metodologia și programa școlară care au stat la baza bac-ului din acest an, AU FOST CELE ,,GÂNDITE” , ÎN 2009, DE CĂTRE MINISTERUL CONDUS DE d-na Ecaterina Andronescu. Mai mult, doamna ministru a dispus ca TOȚI elevii, inclusiv cei din Colegii Tehnice și/sau foste școli de meserii, indiferent de nivelul lor nativ sau dobândit, să treacă prin același examen. Mă pot duce cu gândul că doamna Andronescu ȘTIA cum se poate traversa cu succes acest moment de răscruce, bazându-se pe precedente ? Pot, domnule CPreda. Și știu cât de mare este ,,setea” clanurilor universitare, publice sau private, de a-și asigura CANTITATEA NECESARĂ ȘI SUFICIENTĂ de studenți ! Viitoarea rezervă de cadre a tupeiștilor agramați și politizați pregătiți să acceadă în zona provilegiată a sistemului bugetar, oază de socialism în capitalism, de unde să-i sfideze pe plătitorii de taxe și impozite !
  Daniel Funeriu a răspuns astfel , extrem de concis și limpede, detractorilor ce îl acuză de experimente;
  – Daniel Funeriu a accentuat principiile pe care se bazează viziunea domniei sale, ce se regăsește, de altfel, în Legea Educației. Principiul fundamental, este STABILITATEA SISTEMULUI.
  Prevederile Legii Educației naționale , aferente bacalaureatului, se vor aplica în mod gradual, următoarelor cicluri/generații de învățământ liceal. Ca de altfel și celelalte principii fundamentale și modificări de substanță. Pentru un viitor al muncii oneste, științei de carte și al responsabilității în spațiul public. Și nu în ultimul rând, pentru profesori cu vocație, atâția câți sunt necesari în sistem și plătiți corespunzător valorii muncii (de educație) prestate.
  Este foarte ușor, domnule CPreda, să spunem despre cineva că este incoerent, incomplet sau comite gafe. Dar avem acest drept, cu o singură condiție și anume, aceea de a-l asculta pe interlocutor atent și fără prejudecăți , reducând temporar la tăcere sursa de bruiaj constituită de ceea ce ne spune propria noastră minte, a priori, despre lumea înconjurătoare.

 47. Probabil ca Zev o fi si vreun mare carturar acum.hahahaha
  Nu trebuie multa carte ca sa conduci o tara.Un cizmar a reusit sa conduca mai bine decat toti cititii la un loc.

 48. Doamnă Udrea, ziceţi: “Îl sfătuiesc şi pe Voiculescu să investească în turism banii pe care îi cheltuie plătind salarii …” … Dacă i se promite că pe fiecare loc unde va investi scrie “Jos Băsescu” o va face … cei pe care îi plăteşte asta fac.

 49. Autor comentariu : NICOLETA SAVIN
  Data: 06.07.2011
  Sursa: Blog de veghe
  ,,Românii vorbesc în şoaptă sau deloc despre ultimatumul sovietic din 28 iunie 1940 care ne-a lăsat fără Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa.
  Nici despre ruperea Ardealului de Nord sau despre Cadrilater nu se prea aude nimic. Tezaurul este subiect tabu.
  Sunt momente de istorie aproape recentă trecute sub tăcere. Neclarificate. Neasumate. De ce?
  Nu e corect politic sa vorbeşti despre ce s-a întâmplat în propria istorie?
  Istoria este aşa cum ne convine să fie?
  Defilăm cu ce ne place şi ascundem sub preş momentele delicate?
  Suntem diplomaţi şi nu vrem să supărăm vecinul de la Răsărit?
  Politica struţului este diplomaţie sau laşitate?
  Asumăm pogromul, condamnăm comunismul, dar nu care cumva să supărăm vecinul de la Răsărit.
  Care vecin?
  Că URSS nu mai are graniţă cu România, iar până în Federaţia Rusă e ceva de
  mers.
  Urmaşa URSS vorbeşte de Transnistria ca despre un „vechi pământ rusesc”.
  Forţele pro-ruse din Moldova se plâng de ”imperialismul românesc”.
  Un oficial al Ministerului de Externe rus reacţionează în 2011 de parcă sovietele n-ar fi fost măturate de istorie.
  Rusia are voie să vorbească în numele URSS.
  În numele României Mari nu se încumetă să vorbească nimeni.
  Rusia nu mai are nici unul dintre teritoriile pe care le-a „ataşat” în 1940. Ele sunt acum parte din Moldova şi din Ucraina. Nici Moldova şi nici Ucraina nu s-au grăbit să protesteze la recentele declaraţii ale lui Traian Băsescu. Ar recunoaşte prin asta că au făcut parte din mamutul URSS.
  A protestat in schimb un oficial al MAE rus. Nu întâmplător, miza Moscovei rămâne capul de pod numit Transnistria.
  Politicienii de la Bucureşti tac mâlc pe subiectul 28 iunie 1940. Doar senatorul PDL Viorel Badea a marcat în acest an printr-un comunicat trista zi de 28 iunie. Anul trecut, deputatul Marian Săniuţă a vorbit despre ea de la tribuna Parlamentului. N-a primit aplauze.
  Liderii politici deveniti brusc promonarhişti pe 22 iunie, din ură faţă de Traian Băsescu, au uitat să fie români şi pro-români pe 28 iunie. Ce le-ar spune, oare, morţii din cimitirele de la Ţiganca, Vărzăreşti sau Micleuşeni ?
  Ca să ne respecte alţii trebuie să ne respectăm singuri.
  Trebuie să găsim tăria de a ne diseca meritele şi greşelile.
  Cu luciditate, fără să ne desfiinţăm conducătorii. Chiar dacă sunt vremelnci.
  Să vorbim despre înfrângeri şi despre victorii, despre momente ruşinoase sau glorioase, să inventariem eroisme, trădări, jumătăţi de măsură, moralitatea, imoralitatea sau amoralitatea politicienilor, a puternicilor noştri sau ai lumii.
  Dacă nici sub umbrelă NATO, deci în cea mai deplină siguranţă pe care am avut-o în istorie, nu reuşim să scoatem adevărurile la suprafaţă şi ne temem de fantomele trecutului, dacă aşteptăm şi acum verde de la Moscova, Bruxelles sau Washington ca să restabilim adevăruri istorice puse sub obroc de vremuri potrivnice, atunci degeaba am făcut o gaură în tricolor”.

  • …În Cimitirul de Onoare de la Ţiganca sunt îngropaţi 1.020 din cei peste 71.000 de soldaţi români care au luptat ca Basarabia să revină la Patria Mamă.
   CINSTE LOR !

  • Asa este, se pare ca degeaba am facut o gaura in tricolor, caci pe acolo “sufla vantul fiintei noastre capitale”.

  • Nicoleta Savin este un ziarist de constiinta. Vocea ei capata o rezonanta aparte mai ales cand exprima exasperarea in momente critice, asa cum a fost cazul la sfarsitul anului 2009 si cum este cazul acum. Tracul care o insoteste la aparitiile televizate in direct este urmarea trecerii de lungi pe linie moarta, o rana adanca si inca nevidecata adusa unui ziarist care-si goleste sufletul in tot ceea ce scrie, aproape ca intr-un jurnal personal. Aparitiile ei publice sunt inca prea rare pentru cate ar putea sa spuna cea care este “ziarist si-n somn”, pedepsita astfel aspru (de un mediu pentru care mai ales patriotismul si cinstea ei sunt vazute ca periculoase prin comparatie cu veleitarii, manipulatorii si ipocrit-echiditantii care colcaie prin mass media romanesti. Bravo, EvZ, ati readus la viata un redactor excelent, nu va bateti joc de el !

  • Balbeck, n-am auzit de cascada aia… o fi cum zici. Eu mă întreb însă dacă cineva mai ţine minte că avem foste staţiuni balneo climaterice care se degradează aşteptând ca cineva să-şi amintească de ele ca să le reabiliteze şi să le promoveze. Nu spun să fie transformate în staţiuni de lux. Repararea unor instalaţii, vopsiri de pereţi şi reparaţii de balamale împreună cu astuparea gropilor din asfalt şi promovarea în media cred că ar fi suficient. Dar…din păcate aceste staţiuni au un păcat. Lucrările ar putea să nu fie terminate pe timpul mandadului unora cum ar fi miniştrii şi primari. Sau locuitorii au comis o blasfemie. Nu au votat primarul care trebuie. Costurile ar fi mult mai mici decât construcţia unei telegondole inutile, să zicem, dar ce folos dacă primarul e PNŢ-ist de exemplu. Unele din aceste staţiuni, în perioada lor de glorie erau extrem de apreciate… Evident că turismul balneo e neinteresant. Nu se compară cu cel religios deoarece nu există sfinte moaşte de care să-şi frece românul portofelul… totuşi, nici reumele sau plămânii, de exemplu, nu strică să mai fie tratate din când în când…
   Personal am văzut o colecţie de bastoane. Erau bastoanele la care oamenii au renunţat după două săptămâni de tratament (băi şi împachetări cu nămol). Venea omul ca tripedul, sprijinindu-se în baston şi pleca biped. Bastonul îl lăsa ca amintire. Evident că aceste staţiuni. Nemaifiind folosite pentru că nu mai erau promovate au intrat în degradare… deh, primarii sunt de vină evident, cine i-a pus să nu treacă în partidul care trebuie 😀 … mama lor de primari …

 50. TRIUNGHIUL MORTII IN INVATAMINT:

  ,sindicate-elevi-parinti’

  Nu mai este mult si SOLUL,DANIEL FUNERIU’cel care ne-a adus vestea dealtfel arhicunoscuta ,conform careia in invatamintul romanesc MINCIUNA’este principiul care guverneaza,va fi alungat din ,CETATE’cu pietrii,si in locul sau vom instala din nou o fata GEN CATI ANDRONESCU’care sa exprime cit se poate de bine MINCIUNA,unei societati care se hraneste si traieste din minciuna.
  Si cum ar putea fi altfel,cind ION ILIESCU,la sfirsitul mandatului sau din 2004,a decis ca ADEVARUL TREBUIE MISTIFICAT,iar el trebuie sa intre in istorie ca un mare om,politic,un fel ZEU ROSU LUMINAT,un far care sa calauzeasca bolsevismul romanesc post decembrist.
  Si ca de obicei,in buna traditie bolsevica,nu oricum ci DIN BANII NOSTRII,din munca noastra ,asa ca umilinta sa fie completa,si uite asa a aparut ,INSTITUL REVOLUTIEI’care de la infiintarea sa,a tocat milioane de euro,pt a ne mintii pe noi romanii ,dar mai ales pe acesti abolventi de licee,TEHNOLOGICE INVENTATE DE ECATERINA ANDRONESCU,posibili votanti ai PSD,care este aparatorul declarat al HOTIEI SI FRAUDEI IN ROMANIA,APARATORUL CORUPTILOR,AL PEDOFILILOR,SI TRAFICANTILOR DE CARNE VIE.
  Ca si mentorul sau Ceausescu si ILIESCU,a gasit ,ISTORICI’intelectuali scolitii la scoala minciunii si mistificarii,DISPUSI SA-SI VINDA SERVICIILE,CONSTIINTA ,SI DEMNITATEA PT A OFERII O ISTORIE MINCINOASA,CARE SA ASCUNDA CRIMELE COMISE DE ION ILIESCU SI ANTURAJUL SAU CRIMINAL,DEVENIT ULTERIOR PARTID,CARE AVEA PE REVER SINGELE TINERILOR ROMANI UCISI DIN ORDINUL LUI ION ILIESCU SI AI SAI,devenind de fapt,niste victime ale poftei de putere ale unui individ diabolic ,care va distruge din temelii romania in urmatoirii ani,terminind ce a inceput NICOLAIE CEAUSESCU,mentorul sau.
  Iata de ce a fost nevoie ca scoala sa devina,O SCOALA A MINCIUNII,CARE SA SCOATA PE BANDA RULANTA RETARDATI,IDIOTI,usor de manevrat,viitorii bugetari,dependenti de mofturile statului ,cu mina intinsa spre un partid-PSD-cel care structural este construit si conceput pe minciuna mistificare si ipocrizie,el fiind de fapt MOSTENITORULUI BATRINULUI P.C.R.

  • Frank, îţi aminteşti: “Ceauşescu nu fii trist/ Iliescu-i comunist/ Don’t worry, be happy”… ? That is the problem …

 51. O ALTA MINCIUNA DEMONTATA-ROMANIA ESTE IZOLATA –

  Imediat dupa ce pres. TRAIAN BASESCU,a facut incendiarele declaratii la adresa regelui MIHAI,dar si ca ar fi dat acelasi ordin pe care l-a dat MARESALUL ANTONESCU,propaganda USELISTA,INTRETINUTA FINANCIAR DE moscova si serviciile secrete rusesti,a inceput o adevarata cruciada,care pe linga desfiintarea politica a lui TRAIAN BASESCU a urmarit si sa demonstreze ca BASESCU,este antisemit.
  Va readuc aminte scrisoarea senatorului pedelist RADU F. ALEXANDRU,doar asa ca o pata de culaore,pt ca declaratiile celor doi,PONTA SI ANTONESCU,nu cred ca mai merita amintite,ei devenind PURTATORII DE CUVINT AI RUSIEI,AI MOSCOVEI.
  Si la nici doua saptamini,DEZASTRUL POLITICI EXTERNE ROMANESTI,CE SA VEZI,ESTE VALIDATA DE VIZITA DE CURTOAZIE,AMICITIE INCARCATA DE RESPECT,A PREMIERULUI ISRAELULUI.
  Stau acum si ma intreb ce o fi oare in capul proaspetilor absolventi de licee cazuti la bac?
  Ce procese ,CHIMICE SI FIZICE DESFASOARA MICUTUL LOR CREIER,LA AUZUL CA PREMEIRUL ISRAELIAN ESTE IN VIZITA DE PRIETENIE LA ANTISEMITUL PRES ROMAN??????????
  Dar oare in creierele spate,bine ale celor doi sefi de partide,pres U.S.L.???????????????
  Oare de cite ori,acesti doi comici mai trebuie pisi la colt de pe coji de nuca de evenimentele care se petrec cu rapiditate.
  Daca la inceputul saptaminii RATINGUL ROMANIEI S-A IMBUNATATIT SEMNIFICATIV FACIND DIN ROMANIA O TARA IN CARTE TREBUIE SA INVESTESTI,LUCRU CARE I-A TRANSFORMAT PE CEI DOI IN IDIOTII NEAMULUI,APARIND INTR-O POSTURA MULT MAI JALNICA DECIT CEI CARE AU PICAT BACUL,iata ca procesul de ridicularizare se incheie o data cu vizita premierului israelian,IAR CEI DOI PONTA SI ANTONESCU,SE DOVEDESC A FI DOI ILUSTRII REPETENTI IN ALE POLITICII.
  Pot sa le dau un sfat-mai baieti,dati-i afara pe cretinii care va fac agenda,va fac subiectele,pt ca sunt niste fosti campioni in ale copiatului,NEPRINSI ATUNCI,DAR DOVEDITI ACUM-SCAPATI DE IDIOTII DE PE LINGA VOI.

  • Salut
   Hai că ai fost simpatic. 😉
   Crezi că ,,micuțul lor creier” este capabil să prelucreze, în acest moment, semnificația vizitei premierului Benjamin “Bibi” Netanyahu la București ? Păi ar fi luat, în acest caz, cel puțin nota 7 la bac. 🙂
   Tinerii noștri de nădejde au mintea complet ocupată cu contestațiile depuse în vederea recorectării tezelor și sunt preocupați exclusiv de perspectiva lor…bugetară în sesiunea din toamnă. Sau de la anul (și la mulți ani) 🙂

 52. MIZA EXAMENULUI DE BACALOREAT

  Ca de obicei adevarul este bine dosit,ascuns si pus cit mai departe de ochiul osor adormit al masei mari de romani.
  Si totusi,pe ici pe colo mai par ,Semene’care evident sunt intoarse pe dos,tocmai pt a intarii minciuna .
  In ziarul FINANCIAR,apere un articol,care vezii doamne vine si plinge pe umarul romanilor.
  Articol in care se face o analiza exhaustiva,asa la prima vedere ce ar insemna ca in anul scolar ,UNIVERSITAR’ 2011-2012 sa se inscrie aproximativ 80.000 DE TINERI ABSOLVENTI.
  Si uiite asa in ziarul PROF. VARAN,TURNATOR LA SECURITATE se spune ca bugetul romaniei va pierde TAXE SI IMPOZITE IN VALOARE DE PESTE UN MILIARD.Asadar dl PROF. DAN VOICULESCU,plinge de mila bugetului,dar uita sa ne spuna ,CA ACEASTA AFACERE IN CARE ESTE IMPLICAT INVATAMINTUL UNIVERSITAR,ADUCE PIERDERI DE ZECI DE MILIARDE BUGETULUI DE STAT AL ROMANIEI DATORITA INCOMPETENTEI ABSOLVENTILOR,DATORITA FAPTULUI CA ACESTI ABSOLVENTI AU FOST EDUCATI IN CULTUL HOTIEI,AL JMECHERIEI,CA SUNT NISTE NULITATI DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL SI FAC ENORM DE MULT RAU ROMANIEI.
  Asadar iata cum un adevar spus pe jumatate,este de fapt o minciuna grosolana,care se perpetueaza in romania de cel putin 75 de ani,de cind comunisti au invadat romania.

  • DAN VOICULESCU , intregul USL ,nu concep alt mod , de a munci , de a invata,de a trai , DECAT PRIN HOTIE,asta este crezul lor, astea sunt standardele lor,omul este apreciat ,CARE FURA MAI MULT,indiferent de unde si cum,numai sa furi ceva, BACALAUREATUL 2011 ARATA DIMENSIUNILE HOTIEI SI IN ACEST DOMENIU,au sarit in apararea MICILOR SMECHERI(FOLOSESC UN CUVANT MAI DULCE) TV ANTENE ,REALITATEA,DAR SI B1,TVR,deci dezinformarea,demagogia minciuna,apologia HOTIEI a devenit o EPIDEMIE, cu o mare viteza de raspandire.ROMANUL ESTE UN HOT GENETIC,PATOLOGIC,DACA NU IL LASI SA FURE,CONSIDERA CA ESTE LIPSIT DE UN DREPT FUNDAMENTAL,daca va amintiti de dec 324 (trei insi in 2 paturi) dat de CEAUSESCU imptriva delapidarilor de produse agricole , a avut un scop EDUCATIV nu PUNITIV,intrau oameni in puscarie pentru 2 stiuleti de porumb,vroia sa scoata di mentalitatea romanilor notiunea de FURT.ASA CA DL FELIX ( PROFESOR DE “TURNATORIE”) se pricepe cel mai bine sa sustina partea HOTIEI,este pe terenul lui.

  • LA PSD<FURATUL ESTE UN SPORT NATIONAL.VADETI TOATE ACTIUNILE LOR TIMP DE 20 DE ANI. SARACIA DIN ROMANIA,ESTE DIRECT PROPORTIONALA CU DIMENSIUNILE JAFULUI SI HOTIEI DIN ULTIMII 20 DE ANI.

  • Ia să vedem cin sunt ,,afectații” principali. Ca toți ceilalți privilegiați ai sistemului bugetar lăsat moștenire de clica banditească pesedisto-penelistă și potentații sistemului de educație se ascund în spatele elevilor, fraierilor din sistem cu salarii modeste și , vezi doamne, au insomnii de grija bugetului . Un buget în care au fost obișnuiți să-și bage și mâinile și picioarele (întregii familii din dotare ), toată viața lor, de parcă ar fi fost un sac fără fund:
   Vasile Işan, rectorul celei mai vechi instituţii de învăţământ superior din ţară, respectiv Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, se află pe primul loc într-un top al celor mai mari salarii primite de rectorii universităţilor din ţară. Conform informaţiilor de pe site-ul econtext.ro, conducătorul celei mai vechi universităţi din ţară primeşte lunar 19.949 de lei.
   Işan este urmat la „mică” distanţă de Iosif Drăgulescu, rectorul de la UMF „Victor Babeş” din Timişoara, cu un salariu de 19.245 de lei pe lună. Iaşiul mai are un reprezentant în topul rectorilor, respectiv Ion Giurmă de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”. Acesta are un salariu lunar de 17.008 lei.
   Frank, mă uitam la o televizune locală a Iașului și citeam pe manșetă: ,,BAC-ul lovește în universități”.
   Știi ce am în minte ? Îmi doresc să le dărâme de-a binelea! Mama lor de nababi odioși producători de analfabeți și asistați social pe bandă rulantă !
   Dacă lumea va vota USL, va fi cea mai mare greșeală a unui popor din istoria României !
   Sunt curios, ce comentează și alți colegi bloggeri.

  • Unul dintre rezultatele imediate si importante ale bacalaureatului Funeriu-2011 este curatarea sistemului de invatamant superior de fabricile de diplome care tavalesc in noroi prestigiul absolventilor de facultati adevarate din Ro. De observat ca Funeriu a reusit acum ceea ce nu i-a stat la indemana Ecaterinei Andronescu, eliminarea facultatilor neacreditate din circuit. La nivel politic, bacalaureatul lui Funeriu pare a fi primul grup vizibil al tepelor promise de Basescu, infipte pe post de sperietori pe ogorul educatiei. In curand este asteptat al doilea val de tepe, adresate “ilicitilor”. Si tot asa va continua, cu siguranta, in urmatorii ani…Incetul cu incetul, romanii se trezesc din amorteala si isi pun caini la sat.

 53. Buna ziua.
  Problema este ca statul nu ajuta investitorul.
  Am facut o casa de vacanta la intrarea in Olimp (langa viitoarea statiune Terra).
  Cand este vorba de utilitati (apa si energie electrica), cei abilitati pentru a rezolva aceasta problema iti cer sa le modernizezi infratructura.
  De exemplu:
  RAJA vor aproximativ 50000-60000 lei pentru a le moderniza reteaua, iar dupa receptie sa depun cerere de bransare si sa vada daca imi dau acceptul.
  Enel vor sa le trag 1Km de cablu pentru a ma bransa la retea (cost in jur de 50000 lei).
  Atunci, va intreb cum sa investeasca cineva in turism sau sa dezvolte o zona, daca pentru o persoana fizica iti trebuie cel putin 100000 lei pentru a avea utilitati.
  Astept un raspuns de la dvs.
  Cu Stima,
  Alemnaritei Ioan

 54. DNA MINISTRU,de ce are nevoie romania de 6 posturi TV la o populatie de 20 milioane de locuitori? SUA la 300 milioane de locuitori au 4 posturi TV in reteaua CBS.TVR INFO SI 1, ESTE INFESTAT CU TOATE BACTRIILE SI VIRUSII DIN TULPINELE,ANTENE-RTV-B1,care ne aduc mari prejudicii,nu numai PDL,dar si OAMENILOR,SUNT<DEZINFORMATI-MANIPULATI-MINTITI DE ACESTI PADUCHI DE TV ADUSI DE DL LAZESCU,care si el cred ca sta cu ochii pe sondaje.CONCLUZIE; DE CE PLATIM OBLIGATORIU TAXA TV? DE CE NU SE RESTRUCTUREAZA SI ACESTE UNITATII BUGETARE ALE STATULUI ROMAN.NU ESTE CORECT SA FIU MINTIT-PROSTIT-DEZINFORMAT PE BANII MEI.SUNT MEMBRU PDL LA ORG BRAILA.ASTEPT UN RASPUNS DE LA ADM.

 55. Constat că ori de cîte ori i se reamintește domnului CPreda că este cocoțat în ,,vârful” sistemului de educație, se supără și face avioane din unele comentarii.
  La fel s-a întâmplat și cu acesta, postat de mine (tentativă eșuată):

  ,,Așa este, domnule Antim (un blogger penelist n.a.) , ,,în învățământul românesc sunt și elemente gândite pe vremea lui Spiru Haret.” Foarte bine, tradițiile benefice trebuie continuate și integrate în sistemul de învățământ.
  Din păcate, dacă venim mai spre prezent, dăm și de elementele (chipurile) gândite de Andrei Marga, mare șef de trib la Babeș-Bolyai, fost penețecedist și actual exliberal .
  Și întocmai ca distinsa sa succesoare multilateral dezvoltată și poli(tică)calificată, Recte , Cati Andronescu, dă din colț în colț în căutare de tăurași și văcuțe de muls, trecute prin bac ca gâsca(Nul) prin apă. Deh, obrazul subțire cu cheltuială se ține. Să-i fie rușine actualului domn ministru, că taie neutral, fără a fi atent la detalii. Sau a venit timpul ca ,,detaliile” să devină atente ?” 😉

  • Zev,
   Asa este si vad ca raspunsul tau la Antim nu apare si desi tu nu ai postat textul de la moderare cum fac eu ca sa nu fie indoiala, eu te cred si conchid :mare jigodie si nenorocitura este acest CPreda care a pacalit si pe basescu si PDl-ul daca a sters o postare cu nimic insultatoare ptr el(ale mele macar il dau la cos asa ca ce sa-i cer? 🙂 )

  • PS. Si o jigodie de calibrul utcistului CPreda imi repugna chiar mai mult decat jigodiile usliste carora nu am a le pretinde si nu am a astepta nimic bun de la ele.
   Ar trebui sa-l facem de …pe toate blogurile inclusiv pe al lui ca sa ne baneze si sa publicam apoi textul din moderare ca sa vada lumea ce javra este.

 56. zev,esti un pd-ist fanatic,nu ai argumente pt asta,asa cred eu despre tine dupa ce am citit comentariile tale.Tu crezi ca detii adevarul absolut si nu vezi ce se intimpla in tara asta.OAMENII O DUC RAU,DE AZI PE MIINE, INTR O LUME PARALELA CU A PD ISTILOR,MAI CORECT SPUS POPORUL TRAIESTE IN LUMEA REALA SI PD ISTII IN LUMEA LOR PLINA DE BUNASTARE.NIMENI NU I MAI DORESTE,DAR EI NU RECUNOSC ASTA,CA DE VAZUT O VAD CIND SINT HUIDUITI PE UNDE SE DUC.ASTEPT CAMPANIA SA VAD DACA AU TUPEUL SA PROMITA SI SA MINTA DIN NOU.DOAR CEI FRAIERI II MAI POT CREDE.

  • @Adriana
   Doamnă (sau domnișoară) vă mulțumesc că mi-ați citit postările. Și eu îmi doresc să vă citesc comentariile dvs pe care le veți posta de acum încolo. Am formulat cu intenție ,,comentariile dvs”, pentru a nu se confunda cu compilațiile de clișee mogulovuvutelevizate, de care avem parte din abundență dinspre zona opoziției, bine reprezentată inclusiv pe acest blog. 😉
   Vă sfătuiesc să înlocuiți ,,realitatea” de pe sticlă cu cea de afară. Veți constata cu surprindere cât de mare este diferența.
   Oricum, după bacul anului curent, cel puțin, ar trebui să începeți a vă puneți unele întrebări. Și este al naibii de important să găsim , împreună, exact întrebările potrivite.

 57. E ceva in neregula cu mentalitatea romanilor , incepand dela cel mai mic , si terminand cu cel mai mare . Nu vedeti ca aproape nimic nu se leaga . Cand romanul merge printre oameni , in afara Romaniei , parca ar emana ceva ce-i face pe oamenii acelei tari sa fie prudenti cand afla ca persoana din fata lui este roman . De observati , romanii nu au nici-un respect pentru romani . Asta inseamna ca nu poate avea respect nici pentru oamenii straini de Romania, din contra , gandeste la cum ar putea sa-l pacaleasca . Turistii care au venit odata in Romania , a 2-a oara nu mai vin . Pentru ca multe lucruri nu le-au placut , in special serviciile si felul cum au fost tratati . Cu am spus , e ceva in neregula cu mentalitatea romanului , parca-i lipseste afectiunea umana ,afectiunea si respectul fata aproapele lui . Chiar si omul cu cea mai jnalta functie in stat , presedintele Basescu , nu a avut nici-un respect pentru Regele Mihai , totusi un rege al romanilor , si cu toate astea l-a jignit cum nu se poate mai rau , facandu-l tradator de tara sau de sclav al russilor . Pai daca presedintele tarii nu respecta pe regele istoric al Romaniei , un om de 90 de ani , un simbol istoric pentru Europa si un simbol de mandrie nationala pentru Romani , atunci ce exemplu mai poate fi Traian Basescu pentru romanul de rand ? Cum mai pot romanii sa se respecte intre ei sau pe turistii straini , cand presedintele tarii nu respecta pe cel care ar trebui cel mai respectat .Apoi senator PDL care i-a scris lui T. Basescu o scrisoare prin care -i spunea ca nu a avut discernamant cand a jignit pe regele Mihai , sau cand s-a substituit generalului Antonescu . Cand un sef de stat nu are discernamant este foarte grav . In acest caz PDL ar trebui sa se delimiteze de T.Basescu . Ar fi mult mai castigat si apreciat . Problema este E.Boc care inca mai este prim ministru si este omul fidel al lui T. Basescu . Totul este blocat aici .

  • @Silver Aquianti
   Exregele Mihai este încă un simbol doar pentru adepții mitologiei.
   La 30 decembrie 1947, ,,cetățeanul” Mihai s-a salvat (și pus la adăpost în raport cu viforul neincomodat de granița de răsărit a României), dar ,,simbolul” Mihai s-a sinucis. Evident că definitiv, pentru că ,,morții” nu revin niciodată printre cei ,,vii”, decât în imaginația noastră la temperatură înaltă. 😉
   PS
   Înclin fruntea în fața morților adevărați (și nu a cadavrelor vii), care și-au dat viața pentru ROMÂNIA MARE ! Rușine, exrege Mihai întâi, pentru lașitate, umilirea regalității românești și înaltă trădare a poporului român. !

  • Și încă ceva, stimate domn, Traian Băsescu are mult mai mulți ,,fideli”, în afara domnului Emil Boc ! Dacă ar fi să aleg între Președintele României și exrege, pentru a ,,naviga”prin ape agitate și tulburi, opțiunea este evidentă pentru orice om care judecă rațional. Și este patriot. Atenție, a nu se confunda cu naționalistul.

  • @Zev : Vad ca postezi continu si peste tot . Dar legat de ce commentezi in legatura cu commentariul meu , pot sa spun ca faci parte din asa zisii clasici cu mentalitate communista -securista . Exact mentalitatea lui Traian Basescu . Communistii romani , incepand dela Dej pana la Ceausescu , au avut o singura grija : sa anihileze si sa desfiinteze istoria legata de regele Mihai . Asta vroia si Basescu , dar nu mai merge ca intreg poporul i-a sarit in cap. Plus proteste de peste tot din alte tari . Asta a umplut paharul , asta a insemnat , datorita lui Traian Basescu , prabusirea PDL-lui , cu nici-o sansa sa mai castige vre-un fel de alegeri . Si PDL nu merita asta . Singura solutie pentru PDL ca sa mai insemne ceva , este sa-l convinga pe Boc sa demissioneze , sau sa se lapede de Basescu . Dar probabil nimeni din politicienii PDL nu vrea asta . Then, so be. Pentru PDL a inceput numaratoarea inversa , se vede . Si asta o spune perceptia unui om care nu a trait in communismul lui Ceausescu , dar imi este foarte usor sa identific mentalitati ca a dumitale si a lui Traian Basescu . Cu toate astea am fost dus in erroare si eu ,de T. Basescu . De cativa ani am facut commentarii pro Basescu si pro PDL. Cunosteam cum regele Mihai a abdicat, chiar regele ne spunea asta prin anii 80 , cand a venit la New York . Dar datorita jignirii aduse de B asescu regelui ,toti romanii din diaspora nu vor sa mai auda de Train Basescu si PDL for that matter .

 58. Vă rog să mă lămuriţi şi pe mine cu ceva legat de BAC.
  Am auzit ceva, cică le-a fost distrus viitorul celor care au picat, nu pot să se ducă la facultate…
  Nu înţeleg cum unul care nu a fost în stare să scoată nişte note de trecere ar face faţă la facultate indiferent dacă vorbim de Medicină, Drept, Inginerie etc…

  • Sistemul romanesc de invatamant a reinventat discriminarea studentilor de liceu pe baza notelor, impartindu-i in mod discretionar in elevi buni si elevi rai, pe baza raportarii la fatidica cifra 6. Din fericire, academicienii de la Stockholm sunt imuni la excesele lui Funeriu, neimpunand luarea bacalaureatului ca o conditie necesara pentru obtinerea premiului Nobel.

  • Foarte multi au picat.Vor ajunge someri.Statul va plati miliarde euro cu ei.Facultatile nu vor mai avea studenti.

  • De fapt daca s-ar reintroduce examenul de admitere in facultate atunci ar putea candida toti absolventii de liceu, bacalaureatul ramanand astfel doar o diploma de final si o carte de vizita mai titrata, ptr cei care nu doresc sau nu mai pot continua studiile.

 59. E o isterie,foarte multi tineri de 18-19 ani vor sa se sinucida pt ca au picat bac-ul.Da-o incolo de treaba,cand dadeam eu bac-ul,eram relaxat total,nu credeam ca il iau.Astia prea sunt stresati.Ce or fi patit?

 60. eu am fost dat dreaq,nu credeam ca termin i-viii,nu credeam ca intru la liceu,nu credeam ca il termin,nu credeam ca iau bac-ul.nu credeam ca iau permisul,nu credeam ca intru la facultate,nu credeam ca termin facultatea,nu credeam ca iau licenta.Nu credeam ca intru la postliceala,nu credeam ca iau diploma.
  Vorba unui vecin:” esti dat dreaq,mai are sa te ia”.

 61. SILVER

  Pe data de 3 Iulie a fost ziua lui Silverstar. Cu intarziere, (sper sa ma ierti) iti urez un sincer “La multi ani!”, multa sanatate, fericire si tot ce iti doresti!
  Ps: Ziua nu incepe fara zambetul de dimineata…

 62. 1)Dragi colegi ce credeti despre declaratia ministrul grec de Externe Stavros Lambrinidis ?

  Ministrul grec de Externe Stavros Lambrinidis a denunţat miercuri “nebunia” agenţiilor de rating, după o serie de decizii controversate ale Standard and Poor’s şi Moody’s.

  “Ieri (marţi – n.r.) Moody’s a degradat cotaţia Portugaliei. Dar această degradare nu este bazată pe faptul că Portugalia nu îşi îndeplineşte angajamentele de reformă ci pe ipoteza că ţara va avea din nou nevoie de ajutor. Sesizaţi nebunia unei asemenea profeţii care se îndeplineşte pe sine?”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de la Berlin.

  Poate voi citi si ceva care sa poata conduce la o discutie corecta ?

  2) Ce parere aveti despre taxa de mediu acum ca justitia europeana si-a spus cuvantul?
  Si asta poate deveni o discutie interesanta.

 63. Un zâmbet la cafea 😆

  În magazin intra o domnisoară tânără si foarte frumoasă.
  – Spune-mi domnule, cât costă acest material?
  – Ieftin, domnisoară. Un metru – un sărut.
  – Da… Chiar este ieftin. Bine, cumpăr opt metri. Iată adresa mea. Plăteşte bunica.

 64. Puteti sa spuneti ca am o fixatie, dar eu totusi cred ca “Centrul Istoric din Bucuresti” as trebui dezvoltat primul. Daca ar fi declarat Obiectiv de Imporanta Nationala si s-ar face un Proiect de Reabilitare Integrat, sunt sigur ca s-ar gasi si Fondurile necesare. Trebuie creat cadrul legislativ care sa permita “curatirea zonei” de uscaturi. Fiecarui ocupant de spatiu locativ ar trebui sa i se aloce o cota de contributii pentru reabilitarea locuintelor, utilitatilor si cailor de acces. Imi cer scuze daca sunt prea abrupt… dar eu sunt adeptul chirurgiei… elimina cangrena inainte de a te omora. In momentul de fata acesti “locuitori din zona” sunt cangrena care omoara turismul si properitatea in zona. Daca nu-si permit sa stea acolo, ar trebui sa-si vanda drepturile si sa lase pe cineva care sa se ocupe de aceste spatii.

 65. Buna ziua,
  Nu stiu daca ati auzit de :
  -Vilcele jud,Covasna
  -statiune unica in Europa ptr.afectiuni neuromusculare
  -statiunea este “bombardata” si la propiu si la figurat
  -baza de tratament distrusa
  -posta si telefoanele demolate
  -primar PSD (poate aceasta este cauza
  -spitalul inchis
  -apa curenta nu exista
  -canalizare nu exista
  -gaz nu exista
  -apa minerala curge in piriu

  Intrebarea mea este daca a auzit cineva din minister
  de turim balnear?
  Va invit la o vizita neoficiala ,neanuntata si fara televiziuni si va promit sa va fiu ghid.
  Mesajul meu este disperat.Faceti ceva.

 66. Doamna Udrea daca tot vreti sa prindeti si pe hotii usl uitati un exemplu viu si nevatamat. daca aveti putina atentie la comentarii se pot afla multe doar dna ul nu vrea sa se miste.

  http://www.mesagerulhunedorean.ro/miscari-de-trupe-in-an-preelectoral

  http://www.mesagerulhunedorean.ro/primarul-hategului-nicolae-timis-s-a-inscris-in-psd#comments

  uitati si cel mai interesant comentariu

  MACRIS spune:
  18 iunie 2011 la 22:27

  acest nemernic numit timis ,are conexiuni mafiote chiar peste tot, atata timp cat fata lui distribuitoare si consumatoare de ,, etnobotanice,, a scapat foarte usor, a ajuns chiar sa-si faca simtita influenta si prin justitie unde – si planteaza rand pe rand sluglii fideli , care trebuie ulterior sa-lscoata din belele.
  -are mai multe;
  -vila din austria cadou de la grupul spar ,
  -firma de fier vechi a sotiei de care ,,a divortat,,saracu,
  -hotel ferdinand prin interpusul cristi – tiganu,
  blocul pe str sarmisegetuza prin interpus de asemenea
  -spagile de la afacerea apartamentul anl
  -vila pe valea raului mare ,
  -vila din hateg,
  vila de la fostul cap reea,
  -terenulde 7 ha din spatele fostei fabrici de bere luat prin interpusul sau derecichei fost director de la bere
  -cica ar avea cota parte si la casa romaneasca
  -afacerile cu terenuri pentru biserica de pe str titulescu -1 mai
  -afacerea ,,forneti,, care a condus-o din umbra si acum e manata de tiganul serengau , finul sau de la spitalul orasului , alt nemernic
  el are calitati mari;ia mita , face trafic de influenta , face falsuri si uz de falsuri in forma continua si organizata , constituire de grup mafiot, retine si distruge inscrisuri oficiale
  si complicitate la infactiuni de coruptie , instigare la infractiuni de coruptie si fals in acte oficiale si uz de fals.
  acuma au inceput sa curga declaratiile pe la unelebirouri de ancheta si sa vedem rezultatele , -deci sa-l votam cetateni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *