Cateva precizari in legatura cu o falsa dilema

Elena UdreaPentru că de curând am răspuns (surprinsă) unor întrebări din partea presei legate de „concurenţa” pe care şi-o fac proiectele ministerului Dezvoltării şi ale ministerului Transporturilor, cred că sunt utile câteva precizări.

Ambele ministere joacă un rol important în realizarea politicii de revenire economică post-criză, prin proiectele de investiţii pe care le susţin. Împreună, proiectele ministerului Transporturilor şi programele ministerului Dezvoltării, vor genera locuri de muncă şi vor contribui sub o formă sau alta, la reluarea activităţii în sectorul construcţiilor, efectele fiind egal benefice pentru noi toţi.

Dilema -„anul acesta facem case sau drumuri” -nu există în discuţiile despre politicile de dezvoltare ale nici unui stat, proiectele de investiţii susţinându-se reciproc.

După cum nici termenul de „concurenţă”, pe care am descoperit cu surprindere că îl utilizează presa, nu se foloseşte nicăieri, resursele distribuindu-se echilibrat. Şi apropo, şi ministerul Dezvoltării are de asemenea, programe de construcţie sau reabilitare de drumuri.

Ca o glumă, mă gândesc să-i propun ministrului Radu Berceanu să facem o cerere comună la rectificarea bugetară, pe un model simplu: drumul şi casa, drumul şi casa…

117 thoughts on “Cateva precizari in legatura cu o falsa dilema

 1. Buna ziua doamna Ministru

  Probabil dupa ce se vor concretiza aceste proiecte in practica,si se vor vedea efectele atunci si presa va avea termen corect de comparatie a presupusului impact concurential.Pana atunci sunt speculatii,parte pentru caasa este obisnuita media sa speculeze pe seama unor proiecte,parte pentru ca inca in Romania nu prea s-au finalizat proiectele unor guverne trecute si aceasta e apa la moara presei care doreste in mod ciudat”moartea”unor proiecte doat ca sa aiba unde arata cu degetul.Pana la urma castigatorii acestei dileme vor fi beneficiarii proiectelor dumneavoastra odata cu finalizarea lor,cei care vor utiliza constructiile sau drumurile refacute.Mult succes si…rezistenta de fier…in Romania e nevoie… 😉

 2. Toate se fac cu bani asa ca ptr cei care nu mai citesc in spate imi retranscriu cele abia postate pe acolo:

  ion adrian says:
  3 March, 2010 at 11:14 am
  Realitatea economica globala a Romaniei:

  1. Deficitul bugetar pe 2009 evaluat de statistca
  si preluat de institutiile europene si internationale este de 7,4% fata de 7,2% anuntat acum doua saptamani de guvern si de tinta convenita cu FMI de 7,3 %.
  acesta diferenta de 0,1% insdeamna putin peste 100milioane de euro deci nu este un capat de tara dar nici o fericire.
  2. De unde provine acest procent : din diferenta venituri / cheltuieli raportata la PIB.
  Daca PIB scade refativ la diferenta procentul creste si asta a fost situatia: un pib mai mic decat sa suporte cheltuieli intr-o anumita valoare.
  3. De ce sunt cheltuielile mari?
  La mintea cocosului:
  a)din cauza tuturor cresterilor de venituri realizate in perioada de crestere economica 2004-2008 in care mai ales dl Tariceanu a desfacut baierile pungii.
  Acelasi lucru s-a facut de dl Roman-IIliescu in 1990 cu motivul desigur credibil referitor la traiul greu indurat de romani in ultimi ani ceausisti, care declansase si revolta populara, dar rezultatul a fost declansarea inflatiei desigur nu numai de aceea dar incepand cu acestea;
  b) incapacitatea guvernului din 2009 sa reduca cheltuielile pentru ca in Romania nu a domnit o politica a interesului national, dorita de Basescu(asta este de altfel basescianismul, primum politica interesului national, deinde interesul partidic ), ci interesele personale ale lui Geoana cu clientela PSD si a lui Crin cu cea a PNL a blocat incercarile corecte ale PDL.

  Sa vedem ce facem in continuare dar cu aia 40 de deputati pdlisti nu ma vad prea bine.:)

 3. Dna Udrea,
  Mass media nu duce o politica corecta a interesului national, ci una moguleasca a unor interese private inavuabile in adevarul lor. Este bine ca replicati, dar trebuie mereu subliniata reaua credinta patenta si calificata de care se da dovada.

 4. @ balbeck
  Săptămâna trecută domnul Dinescu nu mai era supărat pe domnul Solomon. Ba chiar lăsa să se înţeleagă că atacul este justificat, că l-a înţeles şi acceptat. Mai mult, chiar şi domnul Solomon a spus atunci, la întrunirea PD-L, că adversitatea este până după alegeri.

  Este firesc să mă întreb dacă nu cumva există o legătură între entuziasmul ieşit din comun al domniei sale în trecuta campanie electorală şi această problemă cu DNA-ul?

 5. @ Bibliotecaru

  Este firesc .
  Asta înseamnă ori că Băsescu îşi uită prietenii după ce-i folosoşte ori că Băsescu este cinstit şi incoruptibil şi nu intervine chiar şi pentru susţinătorii lui de un entuziasm ieşit din comun . Dumneavoastră ce spuneţi ?

 6. ***Ingineru – Preşedintele Băsescu este un om corect…
  Sunt convinsă că la o boală, la un necaz personal, legat de familie, să spunem, Preşedintele Băsescu ar sări şi ar ajuta chiar fără să fie solicitat. Dar, în asemenea situaţii, ca cea la care te referi tu, niciodată n-o să sară în apărare… Tocmai Băsescu? Las-o baltă!…

 7. Se pare ca Geoana se pregateste sa paraseasca importanta functie a Prostanacului de la Senat. Se pare ca este vorba de un abuz al acestuia si ca o sa fie suspendat. Oricum, el nu mai reprezinta la nivel de varf nici macar partidul sau, asa ca nu mai este cazul sa conduca Senatul Romaniei. Sper sa reuseasca acest atac, datorita nenumaratelor incalcari ale regulamentelor. Inteleg ca el introducea discretionar, pe ordinea de zi a lucrarilor, diverse subiecte. El a fost un fel de cenzor, potrivit celor care il acuza.

 8. Buna ziua dna Ministru,
  in primul rand vreau sa va aduc omagiile mele pentru ceea ce sunteti si faceti.
  Da avem si noi “o femeiei de prima mana” care stie cum si cu cine sa poarte “lupte” care din start stie ca le va castiga. Succese pe mai departe…si nimik ca nu va poata stavili.
  In alt doilea rand dna Ministru Udrea vreau sa-mi raspundeti la o intrebare:
  lucrez in domeniul Certificarii Sistemelor de Management , la un Organism de Certificare si am o nedumerire: dna Ministru de ce acceptati ca pensiunile, motelurile si hotelurile din intreg lantul turistic , atunci cand li se elibereaza “licenta de functionare” sa nu le solicitati “Certificarea ISO” pentru “respectarea standardelor internationale de calitate? Multi nici nu au auzit sau stiu de aceste standarde. Marea majoritate a acestor firme au servicii …sa nu le numesc. Ar fi un prim pas spre alinirea standardelor “lumii civilizate” sa le impuneti “certificarea ISO” daca vor sa mai primeasca licenta de functionare.
  Macar acest prim pas sa-l faca spre “civilizatie”.
  Sa nu mai spun ca obligatoriu ar fi necesara certificarea pentru Mediu si HACCP (siguranta alimentului).
  Dar macar dna Ministru obligatii cumva sa se alinieze standardului ISO 9001 (Calitate).
  Va multumesc pentru atentia acordata (chiar cred ca mi-o veti acorda) si astept un punct de vedere din partea dvs.
  SUCCESE dna Ministru…sunt convinsa ca daca vreti …puteti face orice
  Cu stima
  Ec.Varban

 9. @E.U.
  S-ar putea ca proiectul dvs “case pt specialisti in mediul rural” sa aiba adversari chiar primarii de comune, din cate am inteles refuza sa puna la dizpozitie terenurile necesare pt constructia caselor sau spun ca nu au terenuri disponibile… lor nu le iese nimic la afacerea asta, asa ca nu sunt prea interesati !

 10. @ Ingineru
  🙂

  Din alternativa pe care o formulaţi, ceva este sigur, anume “ori că Băsescu”.

  Doar unul e-n toate,
  E-n cele care sunt,
  Şi-n cele care mâine
  Vor fi iar la pământ.

  🙂

 11. Să vadă şi Geoană cum e să fii suspendat. Îmi amintesc bine că în 2007, a fost iniţiatorul suspendării Preşedintelui… Afară! Afară ca o măsea stricată că prea şi-a bătut joc de ceea ce a votat românii…

 12. Nu mai este o noutate faptul ca “presa” la care face Elena Udrea nu are nici o legatura cu profesia respectiva. Nu exista presa si presa partinica. In mass media, diferenta este cam intre o o publicatie si o tiparitura. In timp ce prima, pentru a putea fi incadrata in categorie, trebuie sa tina cont de anumite reguli, norme, reglementari, principii, parametri si aspecte calitative, tipariturile pot sa fie oricum: subiective, prost scrise si tiparite, fara aspect si ilustratii, in general de proasta calitate. La fel ca in presa scrisa stau si lucrurile in media audio-vizuala. Ministrul PDL face un compliment nemeritat celor care, in obisnuitul sens peiorativ, aduc acele acuzatii de “concurenta”, incadrind exprimarea punctelor respective de vedere, in categoria “presa”. In mod generalist, constat ca acesti impostori ai jurnalismului, aciuati sub palaria lui Vantu si Voiculescu, tind sa acapareze total piata media, cu concursul nepretuit al policienilor. Prin insinuari si punctari ale comentatorilor, mesajul subliminal se duce in directia pe care acestia o doresc. Este, oarecum o presa de partid, cu imagine de obiectivitate relativa. Din pacate, deocamdata nu exista alternativa si fiecare zi de nepermisa tergiversare a remedierii acestei probleme, o sa coste la viitoarele alegeri. Eu stiu foarte bine cum functioneaza acest sistem, deorece aproape un deceniu am facut presa antiguvernamentala, desigur in contra PSD. Era, la vremea respectiva bine platita, asa cum este si acum. Atunci, presa pro-putere era si mai bine platita, in ciuda evidentei lipse de eficienta si calitate. Acum lucrurile s-au schimbat: cei care nu aveau talent si pricepere pe vremea respectiva, dar erau recompensati pentru fidelitate, instrumenteaza presa anti-guvernamentala. Si tind sa au eficienta pentru simplul fapt ca nu au concurenta si replica.

 13. Silver
  Daca ciocneam, la fiecare veste buna de pe scena politica, o cupa de sampanie, in ultimele saptamini, deveneam alcoolici. Numai ieri, cu Sechelariu si Solomon, cei doi liberali care au parasit partidul inainte chiar si de congres, cu Geoana, cu condamnarea lui Nati Meir, cu procesul lui Becali si Nastase si cate mai urmeaza, nu stiu unde am ajunge. Partea buna e ca suntem totusi echilibrati si ca astfel de chestiuni au o doza de predicitibilitate. Meritata, desigur.

 14. @ Bibliotecaru

  Frumoasă eschivă …Se vede că staţi mult printre cărţile din bibliotecă …

 15. ***Maryland Andrei – Ieri, pe ziare.com a fost ceva publicat, apropo de sanatatea presedintelui. Mai jos, redau comentariul sau raspunsul, dacă vrei, prostiilor înşirate…

  Fantastic… Cata prostie, Doamne! Cata prostie…

  Ieri, un jurnalist era deosebit de revoltat ca Basescu n-a iesit pe TV-uri sa vorbeasca despre sanatatea dumnealui… Si jurnalistul scrie: “In final, Traian Basescu a vorbit, dar intr-un cadru nepotrivit, adica in fata unui restaurant”… Da, Basescu a mers, ca in fiecare duminica, la restaurant, cu sotia… Reporterii s-au dus dupa el. De fapt, l-au asteptat la iesirea din restaurant… Lipsa de educatie, lipsa de bun simt din partea lor aş spune eu… Si uita aşa, Basescu a vorbit despre starea lui de sanatate “intr-un cadru nepotrivit”…
  – Iertati-l, l-am rugat eu pe jurnalist, iertati-l ca Presedintele nu a luat cu dumnealui coltul acela din Cotroceni de unde se adreseaza romanilor din cadru potrivit… Ce imprudenta sa nu-si ia Presedintele cadrul potrivit.
  Dar reporterii ce cautau in fata restaurantului? De ce si-au permis obraznicia de a-l acosta pe clientul Basescu in fata restaurantului?
  Cand vor intelege acesti carcotasi, acesti ticalosi programati numai pe negativ, ca si Basescu este OM? Sau lui nu i se permite sa fie OM şi i se cere sa fie roboţel…

 16. Doamna Udrea, exact in seara cand va laudati la “Nasul”, in direct, ca faceti turism in Romania, eu eram cazata la Hotel “Triumf” in Bucuresti. Intelegeti, cumva, aluzia mea, ce vreau sa spun? Sau poate v-am inteles eu gresit. Poate ati vrut sa spuneti ca dumneavoastra faceti turism in sensul ca sunteti turistul nr. 1 in Romania. Oricum, a fost prima si ultima oara in viata mea cand am calcat in hotelul acela. Va asigur!

 17. ***Ingineru – vino mai des pe aici ca să afli şi tu cine este Bibliotecaru… Se vede că eşti nou şi nu-l cunoşti… 🙄

 18. Problema e ca in spatele fiecarui drum se afla o casa facuta din spaga pe contracte. Ce ne mai mira? Daca ar fi sa continui si eu gluma as zice: casa si drumul, adica pretul unei case facute de ei va fi cat un drum:))) glumesc eu glumesc, dar in vremuri de criza… orice se poate…

 19. ps: poate ca vechile cotracte incheiate de vechile guverne atarna prea greu in bugetul public incat sa mai reusim sa gasim fonduri si pentru case… bine ar fi, dar poate o varianta mai buna ar fi public privata in sensul ca statul sa ia in rate de la firmele mari de constructii ansamble rezidentiale, cum ziceam vechile contracte sunt pline de spagi, si tot felu, poate ar trebui revizuite alea si ar mai iesi ceva banuti si de acolo

 20. Asta o sa faca propaganda PSD si comunista chiar si dupa ce idolii lui o sa paraseasca total viata politica romaneasca. Inteleg ca munca nu are nici un element de atractivitate pentru el, iar atunci toate sperantele sale sunt legate de eventuala revenire la putere a celor care incurajeaza nemunca si prostia, primand partizanatul, in care o sa poata sa-si demonstreze vechimea. Stie el ce stie, numai ca nu o sa se mai intample niciodata.

 21. @ Ingineru
  M-aţi prins… învăţ din hip-hop.

  Viata e un meci la categoria grea
  Cea mai buna lovitura ramane eschiva
  Ai o singura repriza
  N-are cine sa te-ascunda
  Tragi cu dintii pana-n ultima secunda.

  (Paraziţii – Categoria grea)

  Cum spune şi doamna silverstar,
  veniţi mai des aici pentru a mă afla.
  Aicea este habarul făr de hotar,
  aici un “cineva” devine “nimenea”. 😀

 22. @ silverstar

  O să te mire dar eu îl cunosc pe @ Bibliotecaru . Eu scriu sub acelaşi nick-name pe blogul Sorinei Plăcintă şi vine şi el pe-acolo pentru că-i place . Şi mai scriu sub alt nick-name pe blogul lui Adrian Năstase pentru acelaşi motiv pentru care scrie el aici : jocul cu focul . E mai interesant şi mai incitant . Acolo e foarte respectat .
  Într-un fel sunt ” eu ” în oglindă . Are plăcerea polemicii ca şi mine iar asta cel mai uşor o găseşti la ” ceilalţi ” .
  Dacă ai scrie pe blogul lui Năstase şi-ai vedea câţi fanatici sunt , lupta de idei cu Bibliotecaru o să ţi se pară o reală încântare .
  Poate , pe undeva , Bibliotecaru se apropie ca şi grad de obiectivitate de mine . Sunt eu mai de dreapta dar nu te-aştepta să cad pe spate la spusele lui Băsescu ,Boc sau alt pedelist . Mai am câţiva neuroni în dotare şi intenţionez să-i folosesc .

 23. @ Bibliotecaru

  Vă invit să-mi ghiciţi nick-name-ul sub care scriu la Adrian Năstase . Trei încercări . Răspunsul vă rog să mi-l daţi pe blogul Sorinei Plăcintă . Va fi micul nostru secret .
  P.S. Ca să vă ajut vă dau un singur indiciu : sunt bun ,foarte bun…

 24. NG

  Eu cred ca o idee stralucita ar fi, sa punem media in ilegalitate sau sa reintroducem cenzura (PD-L) ca la Scanteia…..pana si presedintele ar fi multumit sa’i vada pe moguli cu botul pe labe.

 25. ***Ingineru – ca să vezi ce treabă parşivă e internetul… Am înţeles… N-ai decât să-l admiri pe Bibliotecaru dacă-ţi place superficialitatea şi spoiala… Tot lătrău comunist rămâne…
  Şi-apoi, cine se aseamănă se adună…
  Aşa! Ţi-am zis-o…

 26. Ce de injuraturi si-a luat Berceanu de la soferii de tir!Mereu ii aud pe 22 fm,(27.225 megaherţi).Se intreaba de ce mai platesc rovinieta.
  Oare au dreptate sau nu au?Asta da dilema…dupa mine au mare dreptate.

 27. @silverstar

  După cum postezi , n-ai înţeles nimic . Îţi poţi măcar închipui câte jigniri am primit eu pe blogul lui Adrian Năstase pentru ideile şi criticile mele ? Nu cred . Tu stai aici , acasă , la căldură şi eşti inflexibilă cu mine . Hai , vin-o cu mine pe blogul lui Năstase să luptăm împreună ! Ştiu două doamne , Aya şi Sibilla , care de-abia aşteaptă carne proaspătă de tun .
  Eu ţi-am spus părerea mea , evident ,subiectivă despre Bibliotecaru . Îmi respect adversarul . Tu , continuă lupta . Succes ! Dar fii mai blândă cu un soldat venit de pe front …

 28. O solutie pentru impunerea obiectivitatii in media romaneasca poate sa fie modelul american. Sa va spun cum stau lucrurile: in primul rand, trebuie sa precizez ca exista si acolo presa partinica, dar nu se revendica si nici nu se autointituleaza ca independenta, obiectiva sau de informatii. O mare controversa a fost in timpul campaniei castigata de Obama, la New York Post, unul din cele mai populare si difuzate ziare din lume. El costa 50 de centi, in timp ce toti ceilalti competitori mari sunt 1 dolar sau 1.50. Acest ziar a publicat, in campanie, pentru circa 600 000 de dolari o pagina publicitara pentru contracandidatul lui Obama, iar acestuia i s-a cerut un pret de peste 1 milion de dolari, pentru acelasi serviciu. Aflind de modul discretionar, practicat de conducerea acestui ziar independent, New York Post a platit, in pagini de publicitate gratuita, tentativa de intoxicare a clientilor. Daca o publicatie, o televiziune, un canal de radio, independente intervin in favoarea uneia din taberele politice, acest lucru este posibil numai si numai in conditiile in care se achita costul pietei, la tarife de publicitate, la nivel egal ambelor tabere sau tuturor taberelor aflate in confruntare. La noi, la televiziuni, preturile sunt de ordinul sutelor de dolari pe minut, ceea ce face ca reclama, pe timp de 24 de ore din 24, ani de zile, sa ajunga la sume colosale. Firesc acestea nu sunt platite, ceea ce demonstreaza partizanatul dintre editorul sau mogulul respectiv si o anumita parte a spectrului politic. In momentul in care un adveresar doreste sa obtina spatiu de emisie, este taxat cu pretul pietei, ceea ce nu se intampla si cu partenerii acestora. Si asta nu este normal si nici corect. In fine, mai este un aspect, inteleg ca trusturile celor doi mari moguli, ma refer aici la Vantu si la Voiculescu, au mari datorii la stat. De ordinul milioanelor sau sutelor de milioane de euro. Imi pare anormal ca ei sa fie lasati sa-si desfasoare in continuare atacurile marlanesti la adresa democratiei si a principiilor presei libere, in aceste conditii. Nu inteleg, in conditiile crizei actuale, cum de nu se incearca recuperarea datoriilor? Consider ca patronii trusturilor respective nu se pot preleva de drepturile conferite de legislatia internationala privind libertatea presei, pentru ca ceea ce fac acestia nu se incadreaza in categoria “presa”.

 29. @ Doamnei Ministru Elena Gabriela Udrea;
  1)In primul rand sper ca ati primit MARTISORUL la 1 martie pe care l-am depus la Minister in conditii “vitrege”, si care impreuna cu celelalte primite sa va aduca o primavara “cool-a”!
  2) Desigur ca intre membrii guvernului, mai ales daca fac parte din acelasi partid politic relatiile trebuie sa fie cel putin de colegialitate solidara, daca nu chiar de prietenie politica loiala! Exceptiile – mai ales cele de la PSD in 2009 – nu fac decat sa intareasca regula!
  3) Cateodata insa, ” frate, frate dar branza-i pe bani” mai ales la ocuparea unor functii punctuale, exista si situatii de concurenta naturala care insa, teoretic nu trebuie sa sfarseasca
  in dusmanie (ex. negative: Geoana-Nastase, Crin Antonescu-L.Orban 50%-50%). Daca in privinta obiectivelor de atins in perioada POST-CRIZA POLITICA DE ACUM SI POST-CRIZA ECONOMICA DIN VIITOR (cred ca ar fi de un optimist exagerat sa consideram deja de acum azi 3.3.2010 ca aceasta criza economica de maxima anvergura postbelica este definitiv de domeniul numai al trecutului, am deveni poate delasatori, dar pe parcursul lui 2010 criza economica va trece SIGUR!). Repet insa: CRIZA POLITICA DIN ROMANIA E CLAR DE DOMENIULTRECUTULUI SI INDIFERENT DE COBITUL RI-MARULUI (numele vine de la odiosul Ion Rimaru) VC TUDOR DIN TRICOLORUL, preluat apoi si de alti “visatori”, criza politica a fost clar depasita la 6.12.2009!
  4) In contextul pozitionarii clare al lui Ponta ca si candidat la Presedintie PSD in 2014, la PNL lupta fiind intre Antonescu (favoritul) si Orban (outsider-ul) tot cu bataie la 2014 SI IN PDL SE PUNE PROBLEMA CANDIDATULUI URMAS AL DLUI BASESCU, AICI EXISTAND O CONCURENTA NATURALA INTRE FEMEI (nu le numesc) si BARBATI (dnii Boc, Blaga, Berceanu etc.)
  5) Astept cu rabdare (ceterum censeo)o postare pe tema scutului Obama in Romania stimata
  si distinsa Doamna Ministru, stiu ca nu sunteti membra CSAT, dar sunteti doctoranda in stiinte militare la prestigiosul Institut Colegiu CAROL I !!
  S-auzim numai de bine!
  PBV

 30. Ceai ce ai

  Aseară am mâncat ceai.
  Dimineaţa am mâncat ceai.
  La prânz am mâncat ceai
  Ce ai bă omule…
  Ce ai făcut din noi băi Iliescule…
  Ce ai de gând Doamne cu România !

 31. @ Maryland Andrei
  “Trusturile lui Vântu şi Voiculescu” au sute de milioane de euro datorii?
  Oare de ce ANAF-ul nu execută silit aceste datorii?

 32. @ rasputin
  Stimate domn,
  Mare atenţie să nu picaţi într-o capcană. Sunteţi practic pe punctul de a fi de acord cu cei de la PSD că “mutarea” revocării domnului Geoană nu are un suport real ci este doar o dorinţă de a pune mâna pe scaunul de preşedinte al Senatului.

  Sigur că da, şi eu m-am gândit la domnul Berceanu, dar ca să fiu sigur ar trebui să ştiu de ce are nevoie PD-L să strângă un număr de parlamentari necesar pentru trecerea Legilor Constituţionale. Este evident că miza nu este nici reducerea numărului de parlamentari şi nici unicameralul…

 33. ***rasputin – mulţumesc! 😆

  De Bibliotecaru ştiam că e simpatizant PSD… Sunt lămurită… Vai de capu’ lui… Tu nu-l vezi cât venin dă din el?…

  Ingineru? – habar n-am dar nu te aştepţi la soi bun de la cineva care admiră un comunist… 🙄

 34. @ rasputin

  Mai exact sunt fan al politicii şi duşman al jocurilor politice joase. Îmi place să fac diferenţa între cei care gândesc politic şi cei care gândesc politicianist întorcând lucrurile în propriul lor interes. Un om care acţionează conform credinţei sale politice, conform principiilor şi conform instituţiilor, are tot respectul meu, chiar şi atunci când spune sau face un lucru care nu-mi este favorabil sau este diferit de ceea ce cred eu.

  De multe ori nu spun nimic, şi aici, şi la “AN”, şi oriunde mai scriu… pentru că, deşi sunt enervat sau supărat de uşurinţa cu care politica este folosită ca instrument de atingere a intereselor şi nu ca scop, nu aş putea spune ceva util care să provoace o schimbare. Din păcate aceste ocazii nu le ştiu decât eu şi nu sunt interpretate ca momente de obiectivizare. Încerc şi eu ca ceea ce scriu să aibă o ţintă, să provoace efecte pozitive pentru societatea românească. Diferenţa este că atunci când spun ceva pe un blog PSD-ist, proprietarul blogului înţelege că urmăresc binele României, de multe ori (sau de cele mai multe ori) aşa se întâmplă şi pe blog-urile PNL-iste… pe blogurile PDL-iste lumea nu sesizează buna mea intenţie şi atunci intervenţia mea este văzută ca un atac la persoană. Asta e tot. Pe mine mă jigneşte atunci când mi se pună o etichetă şi retrăiesc copilăria, atunci când mă prindeau galeriile pe stradă şi nu acceptau adevărul, anume că nu ţin cu nici o echipă de fotbal. Luam bătaie de la toţi pentru că nu ţineam cu nimeni 😀

  Chiar dacă mă jigneşte când cineva îmi pune o etichetă, am învăţat să trăiesc cu asta. În consecinţă, dacă dumneavoastră vă face plăcere, puteţi să consideraţi că “bibliotecaru e fan A.N.”… este absolut OK.

 35. Biblio
  Sa-ti ofer un amanunt care a scapat atentiei tale: eu am spus mai sus, aproximativ ca: “inteleg ca trusturile respective au mari datorii la stat”. Tu ai pus aceasta informatie sub forma interogativa si, firesc, ai intrebat si de ce nu sunt executati. Cred ca aici este una din cheile care pot sa rezolve multe chestiuni vitale ale romanilor. Eu nu am documente care sa probeze existenta datoriilor, am auzit si eu vehiculate unele cifre si ma intrebam, doar, in conditiile in care se verifica aceste infomatii, de ce nu sunt executati. Ceea ce vad ca ai facut si tu. Problema este ca altcineva trebuie sa raspunda la aceste intrebari. Se eu nu inteleg de ce tace.

 36. @ Maryland Andrei
  Mi-e lene să caut dar sunt probabil cifre exacte la ANAF. Mi-e lene pentru că-şi schimbă site-urile şi cine ştie pe unde a ajuns informaţia. Pe baza memoriei mele inexacte, datoriile pleacă de la 5-8 sute de mii la trusturile care conţin B1 şi OTV şi merg maximum la câteva mil. pentru Pro TV, Realitatea TV, Antene… Vorbim de lei noi.

  Pe 30 septembrie 2009, Realitatea Media SA figura în evidenţele Fiscului cu o restanţă de 1,3 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, la care se adăugau alţi 51.700 lei la bugetul de şomaj şi peste 484.000 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate. La acel moment, existau cereri de compensare în curs de soluţionare. Între timp, compania a acumulat noi datorii, iar ANAF a demarat procedura de executare silită.(Joi, 21 Ianuarie 2010)

 37. Apa de ploaie…cine crede ca pd-l vrea parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari?Asta a fost minciuna turului 1.Probabil se va discuta mult pe 1 aprilie de acest subiect.
  Astia toti de la putere incearca sa insele electoratul,fura de sparg,se baga in puscarii unii pe altii.A inceput vanatoarea.Cel ce a fost util partidului,cel ce a adus voturi lui EBA,sta 29 zile.A fost aruncat la gunoi.Pe cine mai aruncati la gunoi?Pe basescu?:))))

 38. Nu cu multe zile in urma am scris un text pe acest blogg,in care faceam referire la,SATRAPII LOCALI’la ciocoii,politici care prin mijloacele cunoscute,ALEGERI SI VOTURI CUMPARATE,s-au instalat ferm in marile comunitati pe care le calaresc cu multa abilitate,le jefuiesc si le spolieaza.
  de ieri emotia si starile de maxima alerta au patruns in birourile acestor SATRAPI,odata cu ,saltarea a doi edili,de mari aglomerari urbane.
  nici nu se stinsese bine emotia produsa de condamnarea definitiva a primarului pedelist gutau,ca iata astazi intra la racoare un alt primar celebru-ANTONIE SOLOMON.
  magnitudinea cutremurului este terbila,poate la nivelul cutremurului din CHILE,dar a venit vremea ca noi romanii sa vedem cum arata la fata-coruptia.
  imediat s-au gasit voci care sa-l acuze pe TRAIAN BASESCU CA SI-A LASAT OAMENII PE MINA PROCURORILOR D.N.A,ca a uitat cite au facut pt el in campania electorala.
  oare asa o fi?oare ,FAPTELE DL SOLOMON’s-au petrecut in 2009?
  nu,aceste asa zise acte de coruptie vin din istoria pesedista a dl solomon,din anii 2004-2005,atunci s-a pus de acest smen.
  am amintit aceste lucruri pt a-i linistii pe cei care cred ca simplul fapt ca au fost in campania electorala alaturi de pres.BASESCU,le da un certificat de buna purtare.
  ca sunt mai presus de lege pt ca nu-i asa ei sunt……………CLIENTELA POLITICA INTANGIBILA?
  rusine sa le fie tuturor celor care gindesc in aceste tipare,sunt oameni de cea mai proasta calitate,niste farisei care STRIGA HOTUL,in situatia cind ei sunt cei mai mari hoti si care cred ca in spatele unui carnet de partid te poti ascunde si ti se permite orice.

 39. Eu zic că sunt în asentimentul tuturor , mai ales al doamnei Silverstar, în urarea de bine adresată titanului social democraţiei româneşti , domnului Ion Iliescu , la sărbătorirea frumoasei vârste de 80 de primăveri . Îi dorim reîntoarcere grabnică în fruntea PSD în vederea unui nou început .

 40. Katrina

  Nu pot sa cred ca asta ai inteles din postarea mea,ca sunt adepta cenzurii media,sau a oricarui fel de cenzura.Ca sunt adepta libertatii de opinii da,dar asta nu inseamna ca atunci cand nu sunt de acord cu ceva,vreau sa dispara…Mi se pare mie sau de la un timp esti putin rautacios cu mine… 🙁 ?

 41. ***ingineru’ – de ce nu te duci domnule, pe blogul şobolanului Iliescu şi să-i faci urările acolo? Ce legătură are blogul Doamnei E Udrea cu Iliescu?
  Da’ nu ţi-e ruşine? Ce urmăreşti? Să PSD-sizeşti şi acest blog, cot la cot cu Bibliotecaru? Pentru asta sunteţi plătiţi?

 42. Solomon a fost foarte bun pentru basescu in campania electorala.Vedeti cum faceti imaginea partidului pd-l zero?Aveti oameni ce va sprijina si dupa aia daca nu mai aveti nevoie de ei ii dati la o parte in felul asta.Nu mai vreti si craiova?Ce va intereseaza?Senatul?Normal ala e al psd-ului,nu va apartine voua.

 43. Cum sa mearga romania bine cu asemenea oameni?
  Boc apare la tv si cere anafului sa controleze firmele,altfel ii spanzura pe toti.Boc sa-si dea demisia.E prea incompetent.Nu el trebuie sa ceara anafului sa-si faca datoria.
  Pe urma apare Vladescu pe ascuns,da telefon la CNAS si retrage banii de la sanatate.Sursa e sigura,sigura.Se stie ca se fac deturnari de fonduri.Si psd la fel a facut.Chiar si pnl…mecanismul la fel funtioneaza,nu conteaza cine e la putere.

 44. Inca ceva:Vladescu a dat telefon CNAS-ULUI de la el de acasa,sau de la birou?Pe banii cui a fost telefonul?Telefonul a fost pe banii lui sau din bani publici?

 45. @ silverstar

  Cred că ţi-a scăpat postarea mea de la 3:07 pm . În fine .
  De ziua Elenei Udrea , un şugubăţ de pe blogul A.N. – ului , unul care îl critică nonstop pe acesta , a postat pe blogul A.N.-ului , acolo unde densitatea de fani pe m.p ai Elenei Udrea este imensă , un mesaj asemănător . Reacţile de dezaprobare nu pot să ţi le reproduc dar seamănă ca intensitate cu a ta , doar că erau mult mai multe .
  N-ai simţul umorului şi asta nu e bine . Care e diferenţa dintre tine şi ” ceilalţi ” ? Doar culoarea ? Asta-i bine totuşi ,altfel v-aş confunda …

 46. HMMMMMMMMMMM-din cite se vede nu m-am inselat prea mult,TICALOSIA TRANSPARTINICA a iesit la vedere.
  olguta vasilescu a iesit la bataie.
  aduce acuzatii grave doamnei udrea.replica a fost rapida si imediata.iata ce aduce zgiltiirea POMULUI CORUPTIEI?
  STATI APROAPE-ca nici nu stiti ce PIERDETI.
  AUD CA in craiova sunt in pregatire mitinguri de sustinere pt dl .SOLOMON.

 47. Ministerul finantelor absoarbe toate ministerele sau doar ministerul sanatatii?Stati linistiti ca banii vin intr-o sapatamana,doua.Pai daca banii sunt in ministerul sanatatii,tu de ce ii deturnezi la finante?Ce treaba au finantele cu sanatatea?M-am saturat de atata incompetenta,de atata hotie.

 48. @ Frank Zapa[king]
  🙂
  Dar contabilitatea dublă a ministerului de finanţe cu dedicaţie FMI nu vă entuziasmează?
  Statistica această ciudăţică mi-a atras atenţia de mulţi ani… Sper că atunci când vom avea cifrele datoriilor României, să luăm cu toţii nişte pastile de nervi, că precis va fi un şoc.

 49. Administrator

  Tot timpul mă şuntaţi : ora 7:43 pm . E vreo politică aici ?

  Administrator:
  Da. Userii noi posteaza doar sub moderare.

 50. ***Frank Zapa[king] – am văzut şi eu… Este diabolică această Vasilescu… Nu mi-aş dori-o vecină, colegă de serviciu sau rudă… N-aş fi crezut fără să văd că o femeie poate fi ca asta… e de neimaginat…
  Niciodată Doamna E Udrea nu a fost aşa de nervoasă… Niciodată…

 51. ***ingineru’ – ai dreptate… Când este vorba de PSD-işti, chiar să mă străduiesc tot nu aş avea simţul umorului… Ăştia, PSD-iştii, te pot face să plângi, să urli, să disperi, să te dai cu capul de pereţi sau cu fundul de pământ dar nicidecum nu pot provoca zâmbete…

  Şi nu te aştepta să-ţi răspund la toate postările. Acum, postez în altă parte…

 52. Olguta Vasilescu…tupeul suprem al femeii ranchiunoase…Unele doamne nu prea au ce cauta in politica.Pentru Olguta,veridicitatea unor fapte se verifica prin”se zice,se spune,se scrie…”Tragedia nu consta in faptul ca o persoana publica presupusa politician formator de opinie,distorsoneaza voit unele lucruri,ci faptul ca media(…n’asa Katrina…?)preia si pune pe sticla asemenea barfe.Tara asta a ajuns o barfoteca politica unde daca cineva vrea audienta arunca o ”stire” si gata…nimic nu mai poate demonta constructia media.Eram curioasa daca maternitatea o va schimba pe doamna politician Olguta Vasilescu,dar nu…este irecuperabila,rautatea nu are leac…Dar asta e…fiecare scoate la lumina ce poate face mai bine…

 53. ***Ce a făcut şi ce a spus Olguţa astă seară, la Diaconescu, înainte de ora 8, n-a fost o “ştire”… A fost o acuzaţie extrem de gravă adusă doamnei E Udrea…

 54. @ingineru,
  Fals , Bibliotecaru este un fals tip obiectiv, este un bolnav de narcisism, care nu accepta ca poate gresi decat eventual din punct de vedere informational si in nici un caz in calitate de ganditor, de creator de rationamente si de “synlogismusuri”, si greseste destul.

 55. De unde au adunat-o pe acesta Olguta Vasilescu ?
  De cate ori o vad pe la un post imi strica ziua si mi se intoarce stomacul pe dos si desi nu palmuiesc femeile cand deschide gura ma mananca palmele 🙂
  Mai mahalagioaica este poate Norica Nicolai si alte cateva madame liberale, desi nu, nu-i asa, totusi Olgutza le intrece.
  Se tot pronunta cu nonsalanta, dar si cu nesimtire, despre profesionismul unora sau altora, asa ca poate ma lamureste cineva:
  In ce este profesionista aceasta Olgutza si ce realizari notabile are?
  La ce e buna acesta doamna pe care ma abtin s-o mai gratulez cu ce-mi gadila degetele? Adica mai simplu, este oare buna la altceva decat la purtat barfe si la facut de rusine partidul care o accepta?

  PS. Sper ca Dna Udrea s-o lase in fundul gol cu un proces de daune morale , caci nu ai voie sa acuzi public un om public si cu functie de demnitate in stat si sa aduci apoi drept dovada ca asa barfeste lumea. Cred ca asa ceva costa, colportarea spre placerea altui mahalagiu, reste R. Dumitrescu.

 56. Ion Adrian

  Daca bine stiu Olguta vine dinspre Vadim Tudor…asta explica multe…Fosta PRM-ista educata politic in stilul lui Vadim…

 57. Ce viseaza solomon acum?O masa mare cu 300 invitati.Printre ei un invitat de seama,insusi presedintele hahaha.Saracutul,ce a fost si ce a ajuns.
  Nu cred ca ii place unde e.O sta mult?Kovesi ce ordin are?Kovesi ce ordin da mai departe?

 58. Cum vine asta?Azi dansezi cu Basescu si maine te baga la inchisoare.hahaha,tare de tot.
  Daca il vezi pe basescu azi trebuie sa o iei la fuga.Maine vine potera peste tine. hahaha

 59. Care e presa antidemocratica?Partidele politice din Romania se pot defini acum sau in curand ca antidemocratice ,comuniste etc..?Cine le pune eticheta ?Propagandistii de partid sau electoratul ?
  Care e presa democratica in Romania ?
  Daca una sau mai multe televiziuni dau cu preponderenta stiri negative despre guvernare ..pot fi definite antidemocratice si comuniste ..daca argumenteaza cu inscrisuri,cifre,legi sau ordonante publicate in M.Of.?
  Cealalta presa ..care da mai multe stiri pozitive si omit intentionat ,partinic stirile negative,efectele negative ale guvernarii ..se poate numi democratica,anticomunista …?Doar pentru atat exercitiu jurnalistic ?
  Nici Solomon si nici alti demnitari ,primari ,persoane publice nu trebuie dezonorati ,lezati in demnitatea lor umana indiferent daca sunt acuzati ,sunt inculpati,sunt condomnati …Nici inainte si nici dupa eventuala condamnare ….De ce catuse la maini inainte de cercetare,judecata si pronuntare a justitiei ..de ce catuse la maini cu presa “convocata ” pentru a infiera public sau a tara in derizoriu un act legal si justificat ….mai rau in cazul in care cei filmati ,mediatizati cu catuse la maini nu sunt condamnati definitiv si irevocabil ..nu sunt deloc condamnati ..sau sunt dar cu suspendare ….
  Pe spetele de mita,coruptie ,delapidare,etc…procedura si consecintele ar trebui sa fie invers….intai respectarea demnitatii umane si a imaginii publice ..cercetarea fara arest si presiune psihica,producerea de dovezi incontestabile …judecarea si eventuala condamnare ….condamnare fara suspendare evident….acum e invers..catuse,media ,apoi amanari ale judecatii ,termenelor ,vicii de procedura,de forma …judecarea in libertate ..apoi “nevinovat ” sau condamnat cu suspendare …evident pentru cei cu bani sau functii si relatii inalte ….
  E democratie,libertate sau circ neocomunist ….?Regulamentul cu catusele si plimbarile cu catuse pentru orice tip de infractiune …indiferent de incadrare juridica si cuantumul de pedeapsa prevazut ,la fel si anchetarea sub presiune cel putin psihica ,in arest macar 24 de ore vine de la vechea Militie …nimeni nu s-a ostenit sa schimbe ceva aici ….tinand cont de noua civilizatie si ordine politica in Romania …..
  Pariez ca multe lucruri se vor schimba in Romania dupa alegerile parlamentare si locale din 2012 ….in bine ..in firesc si normal …..daca invinge actuala opozitie ..pentru ca va dori sa demonstreze schimband in bine unele lucruri ,cat de rea a fost guvernarea si ordinea trecuta..adica cea de azi…Daca va invinge puterea de azi….PDL ajutat de jigodiile satelite ale puterii ..tot in bine va fi schimbarea ..deoarece PDL isi va putea permite sa se ocupe si de electorat si de democratie …avand in fata inca 4 ani de putere si guvernare in toate structurile administrative …de sus pana la portarul scolii sau a primariei ….acest castig si betie a puterii vor produce generozitate ….precum erau secretarii ,primsecretarii PCR …dintre care unii isi permiteau imbatati de functie sa fie deschisi si generosi in ascultarea oamenilor …nu si in rezolvarea problemelor lor care nu tinea nici de ei ca oameni si nici ca functie ….rezolvare care tinea de ordinele de la “centru ” ..Exact ca astazi ..in cazul PDL …sau aproape ieri in cazul PSD Nastase-Iliescu…..
  O noapte frumoasa ….

 60. Am omis sa scriu….Catusele lui Solomon si mediatizarea imaginii sale incatusat a generat miting de sustinere a primarului gospodar care a facut multe lucruri bune pentru oras …ca si cum acesti primari gospodari ar putea incalca legea cand doresc ..doar pentru ca sunt gospodari destoinici si sunt sustinuti de o parte din concetateni …sau slujbasi ai primariei care fie spera la intoarcerea lui Solomon la primarie ,fiind in pozitii favorabile fata de acesta .fie sunt ingrijorati de posibila inlocuire a lui Solomon etc etc….
  Daca Solomon…alti granguri ,stabi de partid etc nu vor fi condamnati in cele din urma definitiv si irevocabil atunci ….ramane valabil bancul cu …sa zic seful de partid,stabul politic….care se da jos din masina sa luxoasa intre cetateni entuziasti dar calici si plini de asteptari ….Stabul politic,parlamentarul etc….isi bate o tigara de tabachera sa pretioasa ….etc etc…si arata cu degetul in multimea calica si electorala din jur….”tu” …”tu” …”tu” ……un amarat din multime….”si eu” …”si eu” ….stabul ,cu generozitate ….”si tu” …….”sa ma ………”
  Stabul fiind partidul aflat la guvernare …oricare ar fi el ….iar cetatenii amarasteni ..noi ..fraierii …care asteptam mereu de la politicieni ceea ce nu vor avea prea curand ….bun simt si responsabilitate a vietii si functiei lor in raport cu ceilalti …..

 61. Administrator

  Şi cînd la trec la grupa mare , la seniori ? Garantează Sorina Plăcintă pentru mine , mă cunoaşte dumneaei …

  Administrator:
  Cand va “invechiti”.

 62. Politicienii dupa ce ca nu fac nimic decat sa inrautateasca viata romanilor,sa fure,etc,mai au chef si de procese.Isi scot si ochii,se baga si in puscarie.Solomon a intrat politic dupa gratii.E clar.Justitia noastra e zero,e praf.

 63. Azi am să-ncrestez în grindă –
  Jos din cui acum, oglindă!
  Narcisismul mă perindă.

  Tocmai ce am citit într-un ziar de mare tiraj… Ministrul Elena Udrea ascultă de un comentator de pe blogul său şi o dă în judecată pe deputata Lia Olguţa Vasilescu. Trecem sub tăcere numele comentatorului, dar specificăm că nu este Bibliotecaru.

  😀

 64. ***ion adrian – dincolo, pe ziare.com, pentru că sunt mai mulţi useri, am putut să văd clar cum lucrează aceşti anti… dar mai ales, ce-i uneşte, semn că toţi primesc “indicăţiili” dintr-un singur loc:
  1. pentru tot ce se întâmplă în ţara asta – rău, desigur – sunt vinovaţi, invariabil, Băsescu şi/sau un PD-L-ist sau tot PD-L…
  2. dacă apare un art despre politicienul X din PSDPNLPC, care a comis-o, toţi aceşti tonomaţi plătiţi de VântuVoiculescuPatriciu automat mută discuţia spre PD-L şi scot la înaintare vreun membru de aici… Poţi să strigi să se audă până-n Ploieşti că art prezintă situaţia X, tonomaţii o ţin pe a lor şi calomniază PD-L…

  La fel, asta seară, pe RTV, Olguţa Vasilescu a ţinut-o langa că ea ştie de firmă, ştie de implicare, ştie de… N-a mişcat-o ameninţarea că va fi dată în judecată… Absolut fără nici o logică, noimă, raţiune a mers pe ideea că Udrea are… şi este…

  Deci şi politicienii din PSDPNLPC, cei care se afişează şi latră pe tv-uri, primesc aceleaşi “indicăţii”…

 65. Asa repede reactioneaza tonomatele? Nu pot sa cred .
  Dar ca sa lasam gluma de o parte, dna Udrea nu a ascultat de nimeni, caci i-a spus in fata proastei aleia ca o da in judecata si eu doar mi-am exprimat dorinta s-o si faca si s-o lase in fundul gol. 🙂
  Dar desigur ca ele sunt vinovate de narcisismul lui Biblio, caci il incurajeaza citandu-l, asa, la scena deschisa 🙂

 66. @Moro,
  Catusele tin de procedura standard si ce sa faci, tonomatele dorm pe treptele procuraturilor , puscariilor ,tribunalelor, primariilor etc

 67. Daca Soviani este, stie orcine asta, platit de SOV ptr vajnica lui lupta acoperita aparent cu profesionalism, in rest este o javrutza clasica, pe ai de ii tin isonul ii plateste oare cineva? Poate, dar daca sunt de pe aici, ii rasplateste numai confuzia care le stapaneste ratiunea.

 68. Nu pot să cred că un specialist în drept nu ştie că un senator are imunitate parlamentare pe declaraţiile politice. Din păcate, de atâtea timp, nimeni nu a stabilit ce înseamnă declaraţie politică…

  Nici eu nu cred că există o legătură, mai ales că, foarte recent, domnul Solomon a spus despre doamna Udrea: “A terminat o facultate, e o persoana citita. Eu o consider un ministru cult al acestui Guvern”.

 69. @ Bibliotecaru
  Buna dimineata.
  Avand in vedere calitatile pe care doamna Olguta Vasilescu presupun ca le are – ca doar vorbim despre un senator al Romaniei – cred ca suntem in fata unei declaratii politice. Imi bazez aceasta afirmatie pe experienta celor douazeci de ani de asa zisa democratie, in care pana si eu, miop observator, am sesizat zeci de cazuri in care oamenii nostri politici au spus si atatea lucruri pe care subsemnatul, daca nu as fi fost constient de crasa-mi ignoranta, le-as fi catalogat drept tampenii.
  Dumneavoastra si tuturor, o zi buna.

 70. Citatul zilei 🙄

  La nevoie, chiar şi Iadul poate fi considerat o locuinţă. Dar loc de odihnă nu va fi niciodată!
  Thomas Watson

 71. Un zâmbet la cafea 😆

  – Sunteţi tatăl elevului CD Popescu de la şase B?…
  – Da, domnule profesor. Să trăiţi!…
  – Aseară fiul Dvs a aruncat cu pietre după mine…
  – Şi v-a nimerit?…
  – A, nu…
  – Atunci nu era fiul meu…

 72. Dialog absolut real

  La farmacie, inaintea mea, o doamna ii cere farmacistei niste vitamine pentru mama dumneaei.
  – Am niste vitamine, o minune, spune farmacista.
  Dupa ce doamna o priveste in ochi, cateva clipe, o privire care nu transmitea nimic, se-ntoarce si, fara o vorba, porneste spre iesire.
  – Doamna, va rog, cu ce v-am suparat? Veniti sa va servesc.
  Din usa, doamna s-a-ntors cu fata spre farmacista si i-a spus:
  – Doamna, eu voiam niste vitamine obisnuite. Dupa care a iesit din farmacie…

  Concluzia? Romanii nu mai cred in minuni!…

  Sau: Reclama nu mai este sufletul comertului

  Sau?…

 73. ***Bibliotecaru – şi care e problema, domnule, după mintea pe care crezi tu că o ai? Dacă această Olguţa Vasilescu – PRM-istă colorată-n roşu, devenită PSD-istă – are imunitate parlamentară, aceasta, adică imunitatea, îi dă şi dreptul, automat, de a calomnia? Pe ce bază? Cu ce dovezi?

  Să înţeleg că tu eşti de acord cu această ieşire a unui senator care ar trebui să se controleze înainte să vorbească? Şi cine vorbeşte?

 74. ***ion adrian – Bună dimineaţa! 😆
  Apropo de tonomaţi… Îmi bazez afirmaţiile de mai sus pe cele câteva luni de experienţă şi observaţii pe ziare.com… Tonomaţii acţionează pe acelaşi principiu ca şi politicienii chemaţi, invitaţi pe tv-uri ca să atace PD-L şi Băsescu…

  Uită-te puţin mai sus cum Bibliotecaru îi ia apărarea Olguţei Vasilescu deşi aseară, în direct, la RTV, aceasta a făcut circ, mahala sau spune-i cum vrei… N-a impresionat-o nimic… O ţinea exact ca un retardat că e aşa cum spune ea şi că Doamna Udrea ar avea nu ştiu ce firmă de construcţii…

  E diabolic în ce timpuri trăim şi ce oameni ne conduc… Poate e bine că se întâmplă aşa şi românii vor învăţa să fie mai atenţi când vor pune ştampila…

 75. Antonie Solomon, primarul Craiovei, a fost arestat deoarece a scos de pe piaţa din Craiova firma de construcţii a Elenei Udrea, susţine senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta spune că se ştia de mai bine de două săptămâni de faptul că Solomon va fi adus la DNA.

  Ministrul Dezvoltării si Turismului, Elena Udrea, a negat orice implicare în arestarea primarului Craiovei.

  Cu ce avea să-şi facă RTV ştirea de senzaţie de azi? http://www.realitatea.net/w4_o–vasilescu–primarul-craiovei-a-fost-arestat-deoarece-a-scos-de-pe-piata-firma-de-constructii-a-elenei-udrea_703073.html

 76. 33 de ani de la cutremurul din 1977

  4 martie 1977 este o zi care a ramas in istoria tarii noastre drept una dintre cele mai sangeroase. Este ziua in care a avut loc devastatorul cutremur de 7,2 pe scara Richter.

  Seismul a fost atat de puternic inca a lasat urme adanci in constiinta oamenilor si a schimbat aspectul multor orase din tara. Dezastrul a avut loc la ora 21 si 22 de minute. A durat mai putin de un minut, insa urmarile au fost dramatice.

  Cele 56 de secunde si 7,2 grade pe scara Richter au fost de ajuns cat sa ucida 1.391 de oameni in Capitala (1.570 in toata tara) si sa raneasca alti 7.596 de bucuresteni. La nivelul intregii tari au fost in jur de 11.300 de raniti, iar 35.000 de locuinte s-au prabusit.

  Bucurestiul a fost de departe cel mai afectat de seism: peste 70% din pagubele totale au fost produse aici, insumand fabuloasa suma de 1,4 miliarde de dolari SUA. Peste 33 de blocuri mari s-au prabusit in tot orasul.

  Tot orasul Zimnicea a fost distrus, si s-a trecut la reconstruirea sa din temelii.

  Nu va speriati de cutremur – blocurile facute dupa 1977 sunt foarte solide

  In noaptea ce a urmat cutremurului, Nicolae Ceausescu se afla intr-o vizita in Nigeria, iar stirile ajunse pe cai ocolite erau confuze, vorbind despre un cutremur de gradul 10, deci despre distrugerea totala a Bucurestiului. Pana de curent de la Bucuresti facea imposibila orice comunicatie. In plus, autoritatile locale erau confuze, neluand pe moment nici o masura concreta.

  Dupa restabilirea legaturii cu tara, Nicolae Ceausescu a cerut un raport sumar al situatiei din tara si a dat primele ordine de actiune, o data cu un apel catre populatie. S-a instituit, prin decret prezidential, starea de necesitate pe intreg teritoriul Romaniei.

  Printre victimele cutremurului din 1977 se numara Toma Caragiu, A. E. Baconski, Alexandru Ivasiuc, Mihai Gafita, Corneliu M. Popescu, Alexandru Bocanet sau Doina Badea.

  La operatiunile de salvare s-a lucrat saptamani in sir, iar reconstructia ce a urmat a schimbat radical fata orasului. Foarte multe bijuterii arhitectonice au fost distruse, chiar daca unele nu fusesera intru totul afectate de seism.

  In loc sa previna calamitatile, autoritatile ne pregatesc locuri de veci

  Acum, la 33 de ani de la cumplitul cutremur din 1977, bucurestenii care au supravietuit seismului inca traiesc aceeasi spaima la fiecare zguduire a pamantului. Nicio alta calamitate nu a ramas la fel de vie in mintea locuitorilor din Bucuresi ca seismul din 1977.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/eveniment/03-04-2010/33-de-ani-de-la-cutremurul-din-1977-999821

 77. @ silverstar
  Vă agitaţi de pomană din ciclul “priviţi veninul lui Bibliotecaru”.

  Eu nu am spus că are sau nu are doamna Vasilescu dreptul moral să facă astfel de declaraţii, fie ele adevărate, fie ele neadevărate. Eu nu am comentat afirmaţiile doamnei Vasilescu, ci acţionarea ei în judecată.

  Dacă vă aduceţi aminte, au existat şi alte persoane care ameninţau cu datul în judecată, cum ar fi domnul Videanu, şi nu s-a întâmplat nimic. Aceste ameninţări cu judecata nu sunt adresate celui în cauză, în acest caz doamna Vasilescu, pentru că doamna Udrea ştie foarte bine că degeaba face acest demers. Aceste ameninţări cu datul în judecată sunt pentru cei care iau de bun tot ce aud pe la televizor. Ce mai contează dacă peste o lună sau două sau trei această judecată nu se fructifică, astăzi domnia voastră ţineţi minte că doamna Vasilescu va fi dată în judecată, în consecinţă că ceea ce spune este clar neadevărat (altfel doamna Udrea nu ar da-o în judecată).

  Eu nu ştiu dacă este adevărat sau nu, nici nu e treaba mea să cercetez. Dacă doamna Udrea spune că nu are nici o legătură cu acele firme de construcţii, eu o cred şi o cred pentru că nu ar minţi cu lucruri atât de uşor de verificat de presă, dar nu pot fi sigur, nu pot băga mâna în foc. Dar parcă sunt mai sigur că reacţia cu “o dau în judecată” este menită să creeze imagine, că este o indignare jucată, pentru că doamna Udrea ştie bine că nu are nici un temei pentru acest gest.

  În plus de imunitate, deşi CCR au repus în drepturi instituţia calomniei, ea nu a fost repusă în drepturi şi de Parlament. Inclusiv din acest motiv darea în judecată este incertă pentru că nimeni nu ştie 100% dacă este sau nu este în vigoare, unii zic aşa, unii zic dimpotrivă.

  Sfatul meu este să citiţi cu atenţie cele ce le spun şi să nu vă mai agitaţi împotriva mea, pentru că nu vă aduce nimic această agitaţie. Cum spunea domnul Oprescu unei locuitoare a Bucureştilor… “Vrei să te prindă flama? Stai liniştită…”. Eu nu o să vă spun chiar aşa, pentru că ar fi lipsit de respect (un pic măcar), dar agitaţia domniei voastre nu are nici un rost, lucrează împotriva sănătăţii domniei voastre.

 78. @ silverstar
  Sarut mana.
  Din pacate, cred ca nu putem sa privim un eventual cutremur decat ca pe o fatalitate. Ca sa fi fost altfel, ar fi trebuit – zic eu – sa fi beneficiat de un program de educatie la nivel national care sa fi inceput imediat dupa cutremurul din ’77 si care sa se fi sedimentat in gandirea si mentalitatea noastra. Blocurile facute dupa ’77 sunt solide ?! Eu stau intr-un astfel de bloc. Nu ma pricep la constructii, dar pot sa va spun ca in decursul timpului diversii meseriasi mi-au zis ca tevile de cupru erau de… plastic (si ala subtire si usor casant), ca firele electrice erau zidite si nu trase prin tuburi etc, etc. Adica sa stau linistit, ca la betoane nu s-o fi facut economie ?! Desigur, exista varianta ca eventualul cutremur sa ma prinda la birou (sanse destul de mici, avand in vedere politica de disponibilizari !). Serios discutand, lucrez intr-o cladire care care, cand i s-a pus piatra de fundament, nimeni nu a luat in considerare ca va gazdui mai mult de un sfert din sufletele care ne ducem veacul acolo, asta ca sa nu mai vorbesc de muntii de dosare care ocupa orice loc liber (inclusiv scarile de evacuare).
  Am putea discuta mult pe aceasta tema. Din pacate, eu unul cred ca este inutil, pentru ca nu cred ca putem face ceva.
  Toate cele bune.

 79. @ silverstar
  Din link-ul pe care mi l-aţi indicat (nu văzusem în direct declaraţia) observ că doamna Olguţa Vasilescu a spus:
  “De două săptămâni circula un zvon în Craiova că…”
  Este evident că nu o poate condamna nimeni dacă este dată în judecată, nici fără imunitate şi cu calomnia în vigoare… Domnia sa a specificat că este un zvon şi nu o informaţie.

 80. cine iti da dreptul sa imparti romania in doua???Tinutul secuiesc va exista doar cu tine in sicriu de plumb

 81. ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆

  Suntem pe cont propriu, Nicule! Suntem atât de singuri şi atât de neajutoraţi… Nimănui nu-i pasă de ceea ce ar trebui să ştim… Nimănui nu-i pasă unde şi cum locuim…

  Dar, cu sau fără cutremur, când se termină “programarea” începe eternitatea pentru fiecare dintre noi… Nu-ţi fie teamă. Fii fericit dacă poţi… 🙄 Dacă ai de ce şi cu ce… Niciodată nu ştii ce-ţi oferă clipa următoare… 😆

 82. Da, ar fi o idee buna! Se poate merge similar ca pe principiul planteaza un copac pentru fiecare hartie aruncata in afara tomberonului:
  Hai sa construim o casa la fiecare kilometru de autostrada! In 10 ani vom avea doar 10 case.

 83. Un text primit de mine de la grupul Noii Golani:

  “Anul acesta Ion Iliescu nu si-a sarbatorit ziua pe 3 martie, cand s-a nascut, ci pe 2 martie, motivul fiind unul singur: frica. Pretextand pregatirea discursului pentru un congres inventat, la Paris, Iliescu a sarbatorit intr-un cadru restans, cu o zi mai devreme.

  A doua zi: surpriza! Fostul presedinte al UTC-ului se prezinta in jurul orei 18.15 la Ateneul Roman, pentru a asista la un recital extraordinar, cum probabil considera ca i se cuvine pentru merite deosebite in apararea oranduirii socialiste.

  7 membri ai grupului nostru au ajuns in fata Ateneului pentru a-i ura un sincer La multi ani fostului protejat al familiei Ceausescu. In fata Ateneului era o paza demna de marile summit-uri si congrese internationale. Politie, Jandarmerie, SPP, in uniforme si in civil, toti prezenti pentru a apara “onoarea” lui Ion Iliescu.

  Cadourile noastre, reprezentate de un tort cu stegulete URSS pe el si o pereche de catuse rosii, nu au putut ajunge in posesia fostului demnitar comunist.

  Fortele statului politienesc in care traim ne-au saltat pe sus si ne-au escortat pana la statia de metrou Universitate, informandu-ne ca peste 50 de forte de ordine ne asteptau si pe strada Atena (sediul biroului senatorului Ion Iliescu) cu o zi inainte, sa nu care cumva sa se iveasca vreo problema.

  Reamintim ca in urma cu un an, pe 3 martie, grupul Noii Golani a incercat sa inmaneze manipulatorului minerilor din 13-15 iunie 1990 cateva lumanari in memoria victimelor din decembrie 1989 si un tricou cu un mesaj special. Pentru aceasta, 6 dintre noi au primit amenzi de 200 de lei din partea fortelor de ordine, amenzi anulate ulterior in instanta.”

 84. In popor se zice:să faci iarna car și vara sanie.Prosperitatea și civilizația unei nații se văd in drumurile pe care le au. La fel și interesul conducătorilor față de societate.Puneți vă rog o vorbă bună la nea Berceanu să ne vândă nouă gropile din șoselele românești.Iar noi vom face TOT POSIBILUL să vă creăm infrastructura de care aveți atâta nevoie pt turism și dezvoltare.Legat de prețul apartamentelor,unul de 2 camere cu aproape 50 mp suprafață utilă,construit pe vremea răposatului,cu structură de rezistență SĂNĂTOASĂ,ar trebui să coste maxim 18 000 euro,iar unul la fel din epoca noastră cam 12 000 euro. La aceste prețuri ar avea acces foarte mulți dintre noi, cei mulți, cu lefuri de 900-1200 ron. Iar acestea sunt prețurile reale.Prețurile pt locuințele ANL se cam apropie de adevăr. Vă urez succes in relizarea MULTOR ȘI FRUMOASE CASE ANL! O PRIMĂVARĂ MINUNATĂ SĂ AVEȚI!A

 85. Buna ziua dle Administrator,
  o intrebare intrebatoare: la cat timp citeste dna Ministru ceea ce …scriem aici? si raspunsurile dumneaei cand apar?
  Sper ca nu am deranjat…va intreb ca sa nu ma mai intreb…
  O zi excelenta!

  Administrator:
  Doamna Udrea citeste toate comentariile, iar cand va dispune de putin timp o sa raspunda.
  O zi buna!

 86. Cum s-a născut cutremurul din ’77 ❓

  Dumnezeu a deschis televizorul şi a zis: iar un film bulgaresc? .oops: Şi a dat un pumn in televizor.
  Asa s-a nascut cutremurul din ’77…

  Bucureşteni, nu vă fie teamă: aveţi un primar destoinic… V-a pregătit mormintele…
  Macabru, nu? Dacă aţi optat pentru Oprescu!… 🙄

 87. @ Administrator

  Aici e ca la vin ? Cu cât e mai vechi cu atât e mai bun ? Dar trendul , momentan , e altul ( la vin mă refer ) : se preferă cele tinere , proaspete şi viguroase .
  Păcat . O să fiu mereu în contratimp şi doi , mi-e teamă să nu ” ruginesc ” până apuc să ” mă-nvechesc “.

  P.S. Da’ Bibliotecaru , d-lui ce statut are aici ? E-nvechit ?

  Administrator:
  Majoritatea celor care posteaza pe acest blog sunt aici de la lansarea sa de acum 2 ani.

 88. Cod galben de ninsori, vant si racire a vremii – Intra in vigoare in aceasta noapte la ora 02:00 si dureaza pana sambata, 06.03.2010, la ora 20:00. Sunt avertizate mai multe judete din Moldova, estul Transilvaniei si zona deluroasa a Olteniei si Munteniei, dar si zona de munte.

  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/social/03-04-2010/cod-galben-de-ninsori-vant-si-racire-a-vremii-999929?utm_source=ZiareCom-http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Factual%2Fpolitica%2F03-04-2010%2Fcererea-de-revocare-a-lui-mircea-geoana-depusa-la-senat-999896%23comentarii&utm_medium=BN-NW-999929-Cod+galben+de+ninsori%2C+vant+si+racire+a+vremii&utm_campaign=BN-NW-ZiareCom-2010-03-04

 89. Traian ca uramasi al lui Decebal si Cotyso!
  Se pare ca Romania a ajuns la apogeul jafului,corupiei si al faradelegi in special de cei care ar trebui sa respecte primi legea si sa o garanteze.
  Se spune ca atunci cand ai gresit drumul in cautarea aceia ce ti-ai propus sa te intorci inapoi la capatul de unde ai plecat si sa cauti acolo raspunsul.
  Deci ce putem face noi romani in inpasul in care am ajuns ,sa ne intorcem la origini adica la stramosi si sa vedem ce decizii au luat la vreme de restriste.
  Se spune ca Decebal la sacrificat pe Cotyso.
  In Miorita este sacrificat baciul Moldovean.
  Se spune ca Manole si-a sacrificat sotia.
  Tu Traiane ca descendent din toti acesti mai sus enumerati ce sacrifciu crezi ca poti face caci numai asa se poate redresa tara asta.
  Pot sa-mi imaginez numi cam ce personaj ar fi elocvent ca exemplu de sacrificiu ca sa dea de inteles ca nu este de gluma si ti-ai propus sa starpesti acest falagel si aici pot enumera Udrea ,Videanu ,Berceanu si lista poate continua.
  Nu este deajuns trimiterea in groapa cu lei care nu prea sunt de gasit la buget a domnului Boc care sa incaseze castanele acestei guvernari.

 90. Intr-adevar intre a construi case – in acest moment – din banii Guvernului si a construi infrastructura moderna de transport (rutiera, feroviara si chiar aeriana) nu ar trebui sa existe niciun fel de concurenta pentru simplul fapt ca cea de-a 2-a este prioritatea infinit mai mare decat construirea – repet, in acest moment, din banii Guvernului – a locuintelor pentru specialistii de la sate. De ce? Fiindca o retea moderna de transport este unul din factorii determinati pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor de productie si servicii, inclusiv – sau mai ales – turismul, activitati ce aduc plusvaloare din care, ulterior, se pot construi si aceste case, desi aici ar trebui implicate DIRECT comunitatile locale, macar prin coparticipare la plata!
  V-ati cam grabit doamna ministru cu acest program si veti vedea efecte nu tocmai bune. Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate. Nu are Romania bani acum sa-si permita sa modernizeze si sa dezvolte reteaua de transport si, in acelasi timp, sa faca si cele nu stiu cate mii de case pentru specialisti, de aceea, in anii 2010-2012, prioritatea prioritatilor trebuie sa fie cea a dezvoltarii infrastructurii de transport!

 91. doamna elena cocos va rog din suflet asa cum l-am rugat si pe emil bac sa ne lasati in pace .nu se mai poate cu voi . nu stiu ce vreti sa faceti dar bine ,nu. nu sunt politiciana , nu va scriu din ura dar va scriu ca nu se mai poate . nesimtirea si minciuna este la rag de stat la ora asta . va bateti joc de milioane de oameni printre care si eu . personal nu vreau sa mai suport ceea ce faceti tu , boc, basescu ,berceanu si guvernul asta care este JALNIC.aveti blog violet -dar nu cred ca acest violet cindva va va apara de plata a ceea ce faceti deoarece stiti ca este o vorba din batriniSARACUL BINE MULT RAU ASTEAPTA . ACUMA ITI ESTE BINE , FOARTE BINE , POATE CEL MAI BINE DAR VA VENI ZIUA SCADENTEI . SUNT SIGURA . ASA CA LASATI-NE SA TRAIM ,NU NE MAI CHINUITI . TOATE LEGILE CARE LE-ATI DAT SUNT IMPOTRIVA NOASTRA . la revedere si astept ziua cin n-o sa mai fiti la guvernare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *