Capitala se vede mai bine de la etaj

Aşa cum am promis, am fost primul cumpărător al cardului de călătorie pentru traseul turistic cu autobuze supraetajate pornit în Bucureşti. Am plecat de la Parlament, până la Piaţa Presei Libere şi înapoi. Eu am coborât la Piaţa Victoriei.

Prima concluzie pe care o pot trage: va fi un mare succes! Din reacţiile oamenilor pe stradă, a fost simplu să înţeleg cât de așteptat era acest produs. Trecătorii ne fotografiau, șoferii şi pasagerii lor ieşeau pe geamuri să ne vadă mai bine şi să ne facă semne cu mâna. Era o mare uimire şi o bucurie spontană la vederea autobuzelor descoperite.

Deşi cursa era una inaugurală, am avut şi trei turişti germani, care se aflau întâmplator în zona Palatului Parlamentului când noi ne-am îmbarcat. Când am coborât la Guvern, au dorit să ne fotografiem şi şi-au arătat încântarea de a lua parte la lansarea traseului turistic. Mă gândesc că nici nu şi-ar fi dat seama că sunt primii turiști care se plimbă cu autobuzele descoperite în Bucureşti, dacă nu ar fi văzut toată agitaţia creată de noi şi toată presa prezentă acolo. Pentru că turiștii străini sunt obişnuiţi cu astfel de autobuze, pe care le știu din orice capitală europeană şi nu numai. Uite că, de ieri, le vor întâlni şi în Capitala noastră!

Încă de la preluarea mandatului de ministru al Turismului, mi-am propus să le aduc în București, dar problema ţinea de Primăria Capitalei, nu de MDRT. Ca urmare, doi ani am așteptat să o rezolve cei de la Primărie. Pentru că nu am vrut să treacă şi vara aceasta, am purtat o discuție cu colegii de partid din Consiliul General al Capitalei şi cu directorul RATB şi am decis să facem un parteneriat între Regie şi Minister, în aşa fel încât autobuzele să poată circula începând cu august. Totul s-a rezolvat în două săptămâni!

Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că unele lucruri simple, dar importante, nu se întâmplă pentru că nu există oamenii care să le pună în practica, să le facă efectiv. La teorie ne pricepem toți, dar curg ani de zile până se găsește cineva care să treacă de la vorbe la fapte. Iar eu mă confrunt zilnic cu astfel de situații. Când ești în afara puterii, sau eşti simplu cetățean, te întrebi cu uimire ce o fi atât de greu ca un lucru sau altul să se facă, atât timp cât este evident că este de mare interes. Întrebări de acest fel mi-am pus şi eu în trecut.

Astăzi îmi dau răspunsul: lipsa unor oameni pragmatici, capabili să depăşească etapa studiilor, analizelor şi să treacă la cea a implementării proiectelor. Şi, mai ales, capabili să mişte un aparat în mare parte inert, rutinat, care nu își percepe rolul real pe care ar trebui sa îl aibă, ci doar știe că trebuie să vină la serviciu aproximativ opt ore pe zi, aproximativ cinci zile pe săptămână, pentru a-şi primi salariul, de care, de regulă, este nemulțumit.

Vă dau un exemplu din ministerul pe care îl conduc: cei mai mulți dintre angajați nu obişnuiau să lucreze pe proiecte, să răspundă de o acțiune de la cap la coadă. Astfel că era greu să știu pe cine să întreb de stadiul unei lucrări, eventual pe cine să trag la răspundere pentru nerealizarea ei. Toți si niciunul erau răspunzători, iar lucrurile mergeau foarte greu.

Trec luni, ani de zile, dacă adaugi şi procedurile legale, de la momentul iniţiativei unui proiect până când el începe efectiv. O vorbă care umblă prin toate ministerele este „miniştrii vin şi pleacă, noi rămânem”. O altă practică stabilită în timp este cea a angajărilor după criterii care mai rar au de a face cu competenţa sau calificarea pentru postul solicitat. Se știe că la stat poți găsi mai mereu un loc călduţ, de unde să îți iei totuși un salariu fără să faci mare lucru, că doar plătește statul, deci nu se simte paguba ca în buzunarul privatului! Îți trebuie o pilă sau puţin noroc. Pe de altă parte, cei cu o bună pregătire, vin mai greu să lucreze la stat.

Nu este ușor nici să schimbi o echipă care nu funcționează! Legislația în vigoare face aproape imposibilă rezilierea unui contract de muncă pe criteriul incompetenţei ori al lipsei de performanţă. Iar în timpul acesta, șeful instituției răspunde pentru tot. De aceea îmi pare incorectă şi incoerentă abordarea des întâlnită în spațiul public prin care, pe de o parte, este criticată lipsa de rezultate a instituțiilor statului, numărul mare de angajați ai acestora, pe de altă parte, sunt criticate măsurile Guvernului prin care se încearcă tocmai eficientizarea aparatului de stat. Sigur că orice astfel de măsură are limitele ei, obiective sau subiective, dar, prin aplicarea lor, fondul problemei este vizat în mod direct.

Revenind la autobuzele noastre. Un pas important înainte pentru turismul din Capitală. Urmează Planul de marketing al Bucureștiului la care lucrăm în acest moment şi care va poziţiona orașul pe piața destinațiilor turistice europene de tip city break. Cred că este nevoie de multe evenimente artistice, culturale, sportive care să atragă cât mai mulți vizitatori. În acest sens, suntem gata oricând să devenim partenerii autorităţilor locale.

Linia turistică deschisă ieri este al doilea parteneriat între MDRT şi RATB, după ce anul trecut am lansat mai multe linii de transport în comun prin care bucureştenii şi turistii pot vizita mănăstirile din jurulu orașului, monumentele istorice sau ale naturii, cum este Delta Comanei din Giurgiu.

Nu ne îmbătăm cu apă rece: mai sunt multe lucruri de făcut pentru creşterea turismului în Bucureşti. Ieri, am văzut încă o dată că multe clădiri sunt neîngrijite, oraşul e încă plin de panouri, mash-uri şi afişe publicitare care strică peisajul. Dar pentru asta am inițiat legi prin care faţadele să poată fi renovate de primării, mijloacele publicitare să fie amplasate după un plan urbanistic, cablurile de pe stâlpi să fie într-un final îngropate. Ca ministru al Dezvoltării, am competenţe pe zona de urbanism şi am reuşit crearea unui cadru legislativ suficient de clar, pentru ca aceste probleme semnalate să poată fi rezolvate de administraţiile locale.

Încă o dată spun: nu se poate dezvolta turismul fără implicarea autorităților locale, indiferent cât efort am face de la nivelul ministerului.

P. S. Pentru a nu se înțelege greșit, vreau să îi amintesc şi pe acei funcționari care muncesc multe ore peste program, care pun suflet în ceea ce fac şi vor să obțină rezultate cât mai bune, care au o prioritate din proiectele lor profesionale. Şi aceștia nu sunt deloc puţini şi fără ei chiar nu s-ar mai putea face nimic!

P.P.S. Referitor la votul exprimat de consilierii locali din Vulcan în favoarea sau împotriva iniţiativei de a-mi fi acordat titlul de cetățean de onoare al orașului, remarc faptul că nu am fost întrebată ce părere am nici înainte de votul pentru, nici după, nici cu ocazia votului împotrivă. Ca urmare, este problema consilierilor locali, nu a mea. Preocuparea pe care eu o am, ca ministru, o reprezintă programele de dezvoltare a infrastructurii turistice derulate în Valea Jiului de ministerul pe care îl conduc.

Planurile noastre legate de punerea în valoare a potențialului turistic al Văii Jiului vor aduce cetățenilor locuri de muncă noi și bine plătite în turism. Turismul poate să aducă localităților din Valea Jiului venituri proprii suplimentare, bani care pot fi direcționați pentru creșterea standardului de viață a locuitorilor.

Investițiile ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în Valea Jiului sunt cele mai importante investiții derulate în această parte de ţară de statul român, iar atenția acordată acestei zone defavorizate este cea mai mare pe care a primit-o în ultimii 20  de ani.

În acest context, nu mă interesează bunăvoința consilierilor locali PNL, PSD sau chiar PDL.

Miza e viitorul Văii Jiului, viitor în care MDRT va continua să investească. Cred că cetățenii din zonă au dreptul şi pot să trăiască mai bine, fără să aştepte permanent ajutorul Guvernului,  care şi aşa le ajunge cu greu. Şansa locuitorilor Văii Jiului se leagă de turism. Este alternativa cea mai bună şi mai firească la industria mineritului.

 

111 thoughts on “Capitala se vede mai bine de la etaj

 1. Un zâmbet 😆

  Sotul, venind acasa, gaseste sotia cu un amant. Scoate pistolul, zicand:
  – Hai cu mine.
  Sotul ii propune amantului:
  – Hai sa facem astfel: eu trag in aer de doua ori si cadem jos amandoi. La care din noi se va apropia mai intai sotia mea, acela va ramane cu ea.
  Sotia aude doua impuscaturi. Priveste pe fereastra, apoi striga:
  – Ioaneeeee, iesi de sub pat. Astia s-au impuscat unul pe altul!

 2. Daca cineva se uita la comentariile noastre, sunt din Braila,guvernul BOC este sabotat cum era CONVENTIA DEMOCRATA in anii de guvernare.
  Toate autoritatie statului,POLITIE-GARDA FINANCIARA-ANAF-OPC,nu iau nici o masura impotriva EVAZIUNII FISCALE.
  Nu dau bonuri fiscale: MIJLOACE DE TRANSPORT PRIVATE-CABINETE MADICALE-CABINETE STOMATOLOGICE-NICI UN MIC MAGAZIN.
  NU SAU FACUT CONTROALE LA TRANSPORTUL CEREALELOR.
  MAFIA CEREALELOR ESTE PREZENTA LA BRAILA.
  PREFECTUL SI PDL LOCAL SUNT MANA IN MANNA CU MAFIA LOCALA.
  CONDUCEREA LOCALA ESTE ANTI BOC.
  DE CE NU VENITI LA BRAILA SA VEDETI STAREA DE LUCRURI.
  LUATI MASURI CAT MAI ESTE TIMP.

 3. Instalatorul Vasile pune chiuveta dupa Feng Shui… De fapt, il doare pe Vasile in Feng Shui de cum pune el chiuveta!

 4. Pentru Ultimul Samaritean:asta demonstrează ca exista corupție in toate domeniile, in toate zonele, nu doar la nivelul clasei politice. Vina celor care conduc de douăzeci de ani, este ca nu au putut impune statul de drept. Dar si cei care conduc, politicienii, vin din societate, deci nu sunt deloc diferiti de ceilalti, asa ca este greu sa fie mai buni ca ei. Nerespectarea legii este considerată o virtute de mulți dintre romani. Cuvântul smecher are la noi o conotatie pozitivă si smecherul trezeste admiratia celor din jur. Smecherii sunt cei care ignora legea si o duc foarte bine din acest motiv.
  Dar, asta nu trebuie sa ne dezarmeze. Mai avem șanse. Lipsa de implicare a politicului in justiție din ultimii ani va determina încet o schimbare de atitudine fata de Lege. Vor fi tot mai putini cei care își vor permite sa o incalce. In cazul de la Brăila, am putea organiza controale de la nivel central, daca sunt lucruri de competenta Guvernului. Eventual trimiteti o adresa si la Victoriei cu tot ceea ce considerati ca nu este legal acolo si la Parchet.

  • Pentru a vedea mai exact stare de lucruri din org.pdl Braila vizitati,cruciadapdl.blogspot.com

  • Pai Roberta Anastase nu e smechera?Are toata procuratura la picioare.

  • Eu sunt nemultumit de ce se intampal in Strejnic.M-am uitat si am vazut gauri pe satelit.Strejnicul e luat de niste smecheri,care sunt mana-n mana cu primarul Nicolae Dragan(pdl).Acesti smecheri le-au luat amaratilor terenurile cu japca si si-au facut balastiere.Pietrisul scos se toarna la autostrada Bucuresti-Pitesti.As dori sa stiu cum poate sa fie legal asa ceva.E chestie unica in Lume…cum o fi legal asa ceva?Mediul e cu ei…
   Sunt procese,dosare penale acolo…si ce daca?Acolo e Casuneanu,mai e umbrarescu,a venit si don international.A fost si metal construct 2008(al pdl-istului nicolae nacu).Cand se fac niste controale si acolo?Ard de nerabdare.

  • Cred ca ar trebui spus:
   Vina majoritatii celor care conduc de douăzeci de ani, este ca nu au dorit cu adevarat sa impuna statul de drept

  • Doamna Ministru

   Dificil de realizat acest lucru de catre oamenii obisnuiti.Societatea pe care tot o blamam ca nu poate schimba lucrurile ramane tot mai vaduvita de oamenii onesti si indeajuns de curajosi sa se implice in acest proces la epurarii unui sitem imbolnavit de coruptie si smechereala,si care aleg fie sa plece fie sa priveasca in alta parte.Cei ca dvs.detin adevaratele parghii ale schimbarii unui sistem cu probleme.Sunteti cei care sunteti modelele schimbarii si societatea romaneasca va deveni intoleranta atunci cand politicul de la varf va deveni intolerant la tot ce se intampla in neregula in teritorii.Cele sesizate mai sus nu sunt noutati,multi dintre politicienii din teritoriu isi inchipuie ca”miros”noua putere si prefera sa joace la doua capete-just in case-sau deja aleg o alta barca.Nu este o noutate,se intampla si la case mai mari,deosebirea este ca la case mai mari,acest lucru se plateste politic si tradarea nu aduce cu sine prosperitate si functii,ci dimpotriva…

 5. Silverstar
  Mă bucur ca va pastrati simtul umorului! Sunteți o sursa de buna dispoziție si echilibru.

  • ***Elena Udrea – Pentru simţul umorului pe care încă îl mai am, nu mi se percepe taxa. Ce m-aş face dacă l-aş pierde şi pe acesta? Că-n rest, guvernul din care faceţi parte, ne-aţi îngrădit toate drepturile la care ar fi trebuit să am/avem acces după o viaţă de muncă. Cum pot eu Doamna Udrea ca din 1000 de lei pe lună să-mi permit bilet într-o staţiune ca să nu ologesc? dacă aţi fi în locul meu, ce aţi face Dvs? Aţi ieşi la cerşit sau la furat, aţi tâlhări?
   Am ajuns să mă dau jos din pat prin rostogolire aşa de rău mă dor picioarele… Citiţi aici: http://www.ziare.com/social/romani/de-ce-romanii-se-trateaza-singuri-de-la-cititori-1110023
   la ce umilinţe este supus un om chiar şi la cabinet medical particular, pe bani mulţi pentru că-n ţara asta nimănui nu-i pasă de legi şi de bun simţ.

   Ce-aţi făcut doamnă din ţara asta? Vreţi s-o aliniaţi la normele europene dar cu ce sacrificii? Care este doamnă, răsplata muncii în România? Cine şi de ce să mai muncească? Mi-am trimis nepotul la muncă, gândind că la 34 de ani, câţi are, ar cam fi timpul şi ştiţi ce mi-a răspuns: – Ce, vrei s-ajung ca tine?

  • Silverstar,in concluzie,ce a facut pdl ?Nu am inteles.A distrus tara sau nu?A furat la fel ca psd,sau mai mult?

  • ***balbeck – când tu ai să-mi aduci mie dovezi de neatacat că PDL fură, atunci te voi cred.
   Păi, de când PDL este acuzat de către opoziţie că fură, ar fi trebuit ca ţara să rămână fără nici un leu la buget şi nimeni să nu mai primească salarii şi pensii.
   – acuz acum, bulibăşeala din sănătate, faptul că omul obişnuit e un rătăcit, un debusolat, mai ales când, în weekend, are o problemă gravă de sănătate şi nu ştie cui să se adreseze şi, în acest fel, devine pradă uşoară şi bătaie de joc pentru medicul cu cabinet particular;
   – acuz faptul că am muncit o viaţă întreagă corect, cinstit, cu pasiune si dăruire ca acum să ajung să trăiesc precum un cerşetor din coşul de “solidartate”; din a cui “solidaritate”? De ce PM nu a spus acest lucru?
   – acuz faptul că nu-mi pot permite un tratament intr-o staţiune ca să nu ajung oloagă,
   – acuz faptul că cei cu pensii şi salarii mari dar nu pe merit, se bucură în continuare de aceleaşi avantaje, în timp ce celor cu venituri mici li s-au mai pus pe umeri nişte taxe şi impozite aşa, ca să fie, să stea nenorociţii să se gândească zi şi noapte ce fac, cum se descurcă, la ce mai renunţă să-şi plătească facturile şi pe luna în curs…

 6. Un zâmbet la cafea 😆

  Politia a declarat ca s-au gasit arme ascunse in spatele bibliotecii din Ferentari! Localnicii sunt in stare de shoc!
  Nu stiau ca in Ferentari exista o Biblioteca!…

 7. Tot un zâmbet 😆

  O femeie din Rusia căsătorita cu un domn canadian traiau fericiti în Toronto.
  Doamna nu era specialista în limba engleză, dar a reuşit să comunice cu soţul ei.
  Adevărata problemă a apărut când a trebuit să mearga la magazin pentru alimente.
  Intr-o zi, ea a plecat la măcelar şi a vrut să cumpere pulpe de pui. Nu ştia cum să prezinte cererea sa şi, în disperare, piuia ca un pui şi si-a ridicat fusta pentru a arăta coapsele ei, măcelarul a inteles mesajul, şi ia dat pulpe de pui.
  A doua zi are nevoie de piept de pui, din nou, ea nu ştia cum să o spuna, şi aşa ca ea piuia ca un pui şi a apucat sânii ei să arate sânii măcelarului. Măcelarul a înţeles din nou, şi ia dat nişte piept de pui.
  În ziua treia, doamna avea nevoie sa cumpăre cârnaţi. Nereuşind să găsească o modalitate de a comunica acest lucru, a venit cu sotul la magazin …
  ( va rog sa derulati mai jos )

  La ce va ganditi??!??
  Hellooooooo, soţul ei vorbeşte limba engleză!

  • Silverstar,ce dovezi sunt ca psd a furat?Un raspuns cu o intrebare…

 8. Initiativa este iesita din comun, in sensul ca in Romania trebuie sa vina un ministru sa bage in viteza structurile locale pentru a face un lucru pe care toate marile municipalitati din Europa il fac de foarte mult timp. In rest, rabdare pentru ca autobuzele vor face si bani.

  Iesind din subiect, as puncta discutiile privind plata incalzirii (la bloc), repartizata pe toata durata anului.
  Sistemul propus usureaza efortul populatiei pt. plata incalzirii dar va pune in dificultate furnizorii de caldura care vor trebui sa suporte costurile producerii caldurii dar isi vor incasa banii in decurs de multe luni, fara a putea percepe dobanzi sau majorari.
  Pentru a fi mai bine pentru toata lumea trebuie facute calculatii estimative privind incalzirea apartamentelor si trebuie inceputa plata transelor din septembrie, sub forma de anticipatii sau avansuri, astfel ca furnizorul de caldura sa aiba un minim de fonduri colectate pentru a suporta costurile de productie.
  Plata transelor va continua pana la incheierea perioadei de furnizare a caldurii, sa zicem martie, moment in care se va face un reglaj intre sumele incasate si valoarea facturata a caldurii. Diferenta ramasa de plata va fi repartizata egal pentru lunile urmatoare, pana la august inclusiv, urmand ca din septembrie sa inceapa plata anticipatiilor pentru iarna urmatoare.
  In acest fel se uniformizeaza efortul de plata iar furnizorii de caldura nu se blocheaza financiar.
  Sistemul poate fi aplicat cu esalonare pe 12 luni sau pe 10 luni, pentru a nu se plati in iulie si august, luni in care oamenii au nevoie de bani pentru concedii. Optiunea depinde de cat de mari vor iesi transele calculate.
  Pentru a bloca tentatia producatorilor de caldura de a umfla calculele estimative si a obtine, astfel, mai multi bani in avans va trebui ca valoarea transelor de dupa reglare sa fie luata ca valoare reper pentru transele platite anticipat pentru iarna viitoare, urmand a li se aplica doar corectii ce decurg din majorarea pretului gigacaloriei.
  Astfel, daca producatorul se lacomeste la anticipatii mari, la anul va ramane cu bani putini deoarece anticipatiile vor fi foarte mici.
  Sistemul mi se pare cel mai acceptabil cu conditia ca furnizorii de caldura sa primeasca din partea administratiei necesarul “impuls” pentru a se apuca de calcule.
  Daca legislatia actuala nu permite incasarea de anticipatii/avansuri pentru plata caldurii vor trebui facute modificarile legislative necesare.

  • ***Domnule CAP-ist – ce aveţi de gând să propuneţi? Ca şi iarna şi vara să plătesc căldura, da? Şi eu, noi amărâţii aceştia, ce facem? Mai apucăm să trăim? De 60 de ani aştept să trăiesc. Am îmbătrânit aşteptând…

  • @CAP-ist
   Calculele ar trebui facute, în cel mai rău caz, de asociatiile de locatari, altfel, furnizorii/distribuitorii vor pune pe primul plan, interesul lor.
   Asa cum face E-ON in Iasi, ,,mama” lor de borfasi nemți și …,,tatăl” lor de romani care au vândut distribuțiile de gaz și energie electrică pe zero tăiat în două !
   Serviciile sunt mai proaste ca inainte, se stă la cozi interminabile cu bon de ordine, iar cel mai rău lucru posibil, NU SE PRIMESC CITIRILE DE CONTOARE ale consumatorilor individuali, atunci când dorim aceasta !
   Dacă eu am chiriași într-un apartament, care pleacă, să spunem, pe 5 iulie, este normal să merg la E-ON și să solicit factura la indexul citit !
   Măgăria cu anticipațiile este o găselniță îndreptată ÎMPOTRIVA intereselor cetățeanului, promovată de STRĂINII care vor PROFIT CU ORICE PREȚ pe spinarea contribuabilului român !
   Eu vreau să plătesc, LUNAR, EXACT ceea ce consum , chiar dacă depun personal indexul autoicitit, sau îl transmit telefonic/electronic . Vara, dacă plec din localitate, NU VREAU SĂ PLĂTESC NIMIC . Așa este normal. De ce să CREDITEZ , EU, furnizorii și distribuitorii ? Pentru asta EXISTĂ BĂNCI. De ce există băncile, domnule CAP-ist ?
   Silver are dreptate, nu mai există nici un respect față de interesul cetățeanului onest care muncește și-și plătește dările la stat.
   De necrezut, că faceți apologia profitorilor capitalismului sălbatic. Dâmbovițean, sau ,,asimilat”.

  • …Și mai e ceva, domnule CAP-ist. Nu inteleg de ce statul nu poste si nu trebuie sa administreze resursele si distributia lor, avnd in vedere caracterul STRATEGIC al lor ?
   Adica in Franta, SE POATE, dar la noi nu ?
   Eu inteleg reforma statului ca pe un demers orientat preponderent in sensul eficientizarii si cresterii competentei manageriale la nivelul companiilor implicate in energie si alte domenii de activitate de interes national, nu numai decizii birocratice ce urmăresc comprimarea cantitativă a lui, foarte necesară și ea, de altfel.
   Daca prin ,,reforma” cineva intelege sa vinzi, cu orice pret, TOTUL, atunci, mai bine ne lipsim de ea.
   Omul nu este un animal lacom, sau nu ar trebui sa fie, apt de muncă si de solutii competente DOAR in regim privat. Mama lui de profit generator de crize, alaturi de populismul politicienilor de pretutindeni !
   Vorbim de interes privat, altfel spus, de liberalism egoist, ca și cum ar fi o fatalitate a destinului uman. Că o calitate, în orice caz nu este pentru o specie ce PRETINDE că este înzestrată cu rațiune.
   PS
   Dinu Patriciu se bate cu pumnul în piept că este competent. Uită că are bani prin păcatul originar al raptului de economie națională, ca majoritatea miliardarilor autohtoni.
   Dacă este competent, să preia o mare companie națională pe baza unui contract managerial centrat pe un salariu lunar de minimum 10000 de euro/lună. Face asta, fără a șmecheri populația ?

  • @silverstar
   Cand vor veni facturile la tariful majorat al gigacaloriei, vor fi putini care vor avea suficienti bani ca sa plateasca in termenul legal. Se va ajunge la majorari de intarziere, procese si executari silite.
   Pana la urma ar putea fi introdus un sistem in care sa poti opta pentru plata facturilor pe masura ce vin de la furnizor sau sa le platesti esalonat pe tot anul, asa cum am scris mai sus. Problema este ca se va crea un mare haos la asociatii in momentul cand va trebui repartizata pe apartamente valoarea facturii la incalzire, simultan pentru cele doua optiuni.
   Sigur, pentru evitarea complicatiilor, exista si posibilitatea unei subventii partiale a tarifului de la bugetul local dar nu este corect ca unul care-si asigura singur incalzirea locuintei (casa sau apartament) sa trebuiasca sa acopere si costul de incalzire pentru cei din sistemul centralizat (din impozite si taxe locale).
   @ZeV
   Nu vad nicio problema ca asociatiile sa stabileasca, impreuna cu primaria si furnizorul sistemul de plati. Tocmai pentru a bloca tentatia furnizorului de a cere anticipatii umflate am propus ca valoarea transelor lunare, stabilita dupa reglarea de la incheierea sezonului rece, sa fie utilizata ca valoare pentru transele platite anticipat pentru urmatorul sezon rece. Aici ar putea interveni doar o ajustare data de eventuala modificare a tarifului gigacaloriei.
   De acord cu posibilitatea ca esalonarea sa se faca pentru doar zece luni, poate chiar noua, pentru a avea libere de cheltuieli lunile de vara.
   Intrebarea ta cu creditarea furnizorului este legitima dar ar trebui sa te gandesti ca oricum ii creditezi, prin fondul de rulment, pe rauplatnicii care platesc cu intarziere facturile. In sistemul propus de mine, lunile in care platesti anticipatie pot fi considerate ca o creditare a furnizorului dar apoi platile din lunile de dupa incheierea sezonului rece pot fi considerate o creditare a ta de catre furnizor.
   Referitor la E.ON si ceilalti smecheri care au cumparat distributiile de gaz si energie stim toti ca alea au fost tributul platit nemtilor, francezilor si italienilor pentru a sprijini aderarea RO la UE. Am mai spus si pe alte site-uri ca a cam sosit momentul sa luam la puricat modul in care au indeplinit conditiile din contractele de privatizare, daca au realizat integral programele de investitii, cum rezolva relatia cu clientii si reclamatiile acestora, probleme de mediu etc. Acolo unde sunt probleme trebuie amendati rau apoi trebuie trecut la anularea contractelor de privatizare. Chiar si atunci cand contractele sunt total in defavoarea statului se poate face ceva (a se vedea negocierile cu Bechtel).
   In niciun caz nu fac apologia capitalismului salbatec dar veti vedea la anul, in orasele in care nu se va introduce esalonarea, ca vor creste exponential datoriile la intretinere si majorarile. Fiind an electoral, probabil ca nu vor fi multe executari silite dar pe acestea le veti vedea in 2013. In plus veti vedea cum furnizorii de cladura vor primi alti bani de la bugetele locale pentru a plati facturile furnizorilor de combustibil. Pe scurt, va fi tot o creditare a furnizorilord de caldura de catre populatie, din impozitele si taxele locale.

  • ***CAP-istul – din ceea ce ni se pregăteşte acum cu căldura eu atât înţeleg: că ne întoarcem la timpurile de dinainte de ’89 când, dacă ne era frig, mai puneam o haină… Numai că acum va fi invers: vom avea căldură dar nu vom avea cu ce s-o plătim. Şi, altceva, o propunere spun eu mult mai onorabilă: ar fi bine să nu ne mai dea pensiile dacă tot se preconizează să le dăm integral, înapoi, pe căldură… Să le oprească şi să se renunţe la joaca asta stupidă cu banii… In fond, cimitire există în toată ţara… Mergem la cerşit cât om mai putea pentru că asta se şi urmăreşte: uniformizarea pensionarilor şi condamnarea cât mai urgentă la moarte că tot am ajuns o pacoste pentru guvernanţi…

  • @silverstar
   Pentru persoanele vulnerabile a fost convenita de guvern si FMI stabilirea unui sistem de ajutoare ptr. incalzire.
   Aici ar fi problema modului cum vor fi aplicate, pana la ce plafon de venit si daca incadrarile in categoria “persoane vulnerabile” vor fi facute corect. Asta este treaba structurilor de control guvernamental sa verifice corectitudinea aplicarii prevederilor legale.

 9. …,,În iunie 2005 compania germană E.ON Ruhrgas a achiziționat de la statul român un pachet de 51% din acțiunile Distrigaz Nord contra sumei de 304 milioane euro (125 milioane euro pentru 30% și majorare de capital până la 51% pentru încă 179 milioane euro), devenind acționar majoritar, redenumind compania la scurt timp după aceea în E.ON Gaz România.”
  ÎMI SPUNE CINEVA CE S-A FĂCUT CU BANII ÎNCASAȚI ?
  Că la finele lui 2008, sacul visteriei era spălat și călcat, iar în cuibul bugetar, ne-am trezit cu câteva sute de mii de ,,pui de cuc” în plus.
  Cu alte cuvinte am făcut ,,rahatul praf”, iar foștii, ÎN FRUNTE CU DINU PATRICIU, vin cu tupeu în casele noastre, mai să treacă de sticla televizorului, acuzând actualul guvern DE INCOMPETENȚĂ !
  Auzi, DINULE ? Ai tăcut mâlc până te-ai văzut cu sacii în căruță nu-i așa ?
  Sper ca șeful statului să-i dea cu tifla acestui nemernic penal. Nici un compromis, decât DUPĂ judecarea PE FOND a dosarului Rompetrol !
  După aceea, vom mai vedea….domnule SEVER VOINESCU. 😉

 10. De franky ce sa mai zic,il inteleg…a picat de la inaltime foarte mare.Zev probabil a gasit vreo pdl-ista.Cine a mai ramas pe aici?Elena Udrea e Elena Udrea.

  • Balby,nu te imbata cu apa rece ca ai ramas tu cel mai tare din parcare…Suntem prin zona toti… 😉

  • Nu stiu Balby,acum testez ploile englezesti… 🙂 Fii cumintel ca nu iti sade bine sa fi rautacios… 😉

  • Madalina a fost facut harcea-parcea laptopul ,lulu a avut dreptate ,am sa-i prind pe imbecili ,n-au realizat nimic ….cand o sa vreau sa fluier -Fluierrrr ,nimeni nu-mi pune capastru 😆 😆 te salut cu drag ,mai vb. in septembrie ….

   Administrator:
   Ma gandeam eu, altfel nu avea de ce sa reactioneze asa 🙂 . Vacanta placuta in continuare 😀 !

  • Puiu se poate merge pe firul celor care ti-au intrat in pc….

   Buna seara tuturor!

   Drag mi-a fost sa o revad pe d-na Elena Udrea, ca alta data “acasa”, IN LIMITA TIMPULUI DISPONIBIL!
   Va salut cu drag, urandu-va o vara frumoasa…..si poate si o mica vacanta MERITATA! 🙂
   Vin vremuri, sa le zicem grele, alegerile ne cam bat la usa….. Mobilizarea trebuie “antrenata” altfel vom fi anihilati! 😉 Numai bine……

  • ***MădăMădă – blogul postează împrăştiat… Zâmbetul de azi e pe undeva, mai sus. Trebuie căutat cu răbdare…

   Bună dimineaţa şi să ai o săptămână veselă, cu bucurii! 😆

   Administrator:
   Multumesc la fel Silver 😀 !

  • silverstar, … eu nu am facut nici o legatura intre fumat si durerea de picioare … incercam, doar, sa explic cum am reusit sa fac eu rost de bani ca sa’mi tratez “ologeala”

  • Un zâmbet la cafea 😆 Poate prind loc mai în faţă să-l vada toată lumea

   Un popă se ruga la Doamne-Doamne:
   Preotul: “Doamne, mi-aș dori o nevastă frumoasă care să-mi dăruiască mulți copii.”
   Domnul: “Ia de aici, credinciosule.”
   Preotul: “Doamne, îmi doresc o casă unde să-mi cresc copiii şi o maşină încăpătoare cu care să-i duc la școală, să nu-mi fac griji.”
   Domnul: “Cum doreşte inima ta, credinciosule.”
   Preotul: “Amin Doamne, fie binecuvântat numele tău.”
   Şi, cum stătea Domnul cu Preotul la vorbă, zice Domnul:
   Domnul: “Credinciosule, hai că-ți mai dau ceva, vrei?”
   Preotul: “Da Doamne, vreaaaau, vreaaaau, vreaaaau, dă-mi… dă-mi… dă-mi!”
   Domnul: “Hai că-ți dau un loc de muncă să poți să-ți câștigi singur existența și cele ce mai ai tu nevoie.”
   Preotul: “Vai Doamne!… Văd că Ți s-a urcat băutura la cap. Hai, că eu mă ușchesc de-aici …la alt Doamne-Doamne”…

  • Silver,
   Daca postezi conta vantului asa se intampla, o stiu din experienta :)))))))))))))))))))))

  • Stefan RADOVEANU a scris pe 31 Iulie 2011, 01:14 pm

   sunteti din psd sau usl ?

 11. “Capiala se vede bine de la etage.”

  Personal va recomand sa ascultati bine Presedintele ROMANIEI.

  Situatia financiara in lume este catastrofica, bursele cad si bunurile alimentare se scumpesc.

  Les nuages s’amoncellent. Les marchés ont replongé vendredi matin dans les tourments de la crise de la dette qui les fait tanguer depuis des mois. L’agence de notation Moody’s a menacé d’abaisser la note de la dette espagnole. Les investisseurs redoutent une contagion de la crise à la zone euro.

  Daca Romanii inteleg mesajul Presedintelui vor trece mai usor de ce rezerva viitorul apropiat din zona Euro si $.

  ROMANIA are fondurile europeene si ce sa realizeze cu ele, infrastructura, cercetare, cultura, sanatate, invatamant, etc. cu precizarea sa nu mai fie gurmanzi !!!
  Altfel dupa cum spun cei din usl UL lui ponta si antonescu ROMANIA va cadea alaturi de cei care traiesc pe datorie.

  Et l’endettement des Etats-Unis ne cesse de donner des froides. Les discussions entre les responsables politiques américains sur le relèvement du plafond de la dette avant la date-butoir du 2 août demeurent dans l’impasse. Après cette date, le pays risque un défaut de paiement.

  Le 8 mai 1991: 1 Euro = 1.9080 CHF.

  Aujourd’hui: 1 Euro = 1.1340 CHF.

  Sur cette periode de 20 ans l’Euro a perdu 40% contre le CHF.


  Pas mal pour ceux qui gagnent en FS et vivent en Euros!


  Le Dollar c’est encore plus fort!

  Et la on parle de taux de change reels et pas synthetiques.

  Le 8 janvier 1971 $ 1 =CHF 4.3109

  Aujourd’hui $ 1 =CHF 0.7900.

  En 40 ans le $ a perdu 82% contre le CHF.

  Cordialement

 12. Dna ministru, va multumesc pentru promptitudinea cu care a-ti raspuns comentariului meu.
  Dvs puteti face ordine in acest caz,PREFECTUL,este si el cel mai responsabil de ceeace am spus,cercetati si schimbati acest individ.
  Nu este o delatorie ieftina ce spun,este vorba de succesul aceste guvernari.
  Eu nu pot face plangeri la alte institutii ale statului,ele nu raspund ordinelor PREMIERULUI dapoi la un om simplu ca mine.
  Daca binevoiti sa vizitati,cruciadapdl.blogspot.com , va multumesc.Cu respect.

 13. Si in stoenesti au aparut gropi pe camp.Cand spun groapa inseamna 8-10m adancime.Nu mai poti sa te plimbi noaptea pe camp,daca pici intr-un hau?

 14. Toti se intreaba cate spaga a luat primaria din strejnic ca sa permita sa ceva.500 de camioane(zilnic) care pietrisul,buldozerele fac gropile si tot asa.Politia e cu ei,garda de mediu lafel,toti discuta ca nu e vorba doar de pdl mic,e vorba de pdlmare,de la bucuresti.El a dat ordinul distrugerii acolo.
  Chiar asa,cand se fac niste controale?Dar jumatate dintr-un camp e distrus deja.Ce se mai poate repara?Taranii si-au luat teapa.Sunt si procurori cu terenuri acolo,dar nu prea au ce face.E mafie prea mare,e mafia pdl.De ce spun asta?E implicata primaria direct….si primaria e pdl-ista.Dar de la cine e ordinul?E ceva in interes national?Oamenii nu au fost anuntati.Gropile raman neacoperite?

 15. Vina apartine nu stiu cui,ca sunt de vina cei ce au condus acum 20 ani,dar voi din ce partid v-ati rupt?Voi dati vina pe partidul rosu?

 16. Autobuzele supraetajate sunt o investitie excelenta pentru turismul de capitala.Este facil pentru un turist care nu cunoaste punctele de interes sa se urce intr-un asememnea mijloc de transport si sa vada ce este interesant in Bucuresti.Ati putea adopta si exemplul Londrei unde pe un pret de 10 lire pentru o zi turistul primeste un bilet valabil pe toate mijloacele de transport,subterane si terestre-ceea ce ii permite in mod comod(fara stressul achizitionarii unui bilet intr-o tara unde informatia se gaseste grau,datorita barajului lingvistic)sa cutreiere orasul pe unde doreste.Ma bucur foarte mult de fiecare realizare a MDRT pentru ca asta dovedeste ca in ciuda caracterului prapastios al romanilor,inca mai exista oameni care sa se incapataneze sa faca ceva concret in ciuda tuturor piedicilor.Mult succes Elena Udrea,cei din afara avem termen de comparatie a ceea ce faceti,si faceti bine 🙂 !

 17. Pentru , carcotasi, sceptici,usl-isti si alte boabe.
  Urmariti STIRILE PRO-TV,vedeti cum traiesc pe datorie grecii,pe caiet la bacanie,plaja,restaurant, asta numai pentru o cafea,un suc,o inghetata,atat le permite punga.
  Sa mergi la marginea oraselor la noi,FRIPTANE,MUZICA,BAUTURA,DISTRACTIE.
  DN1 SUPRA AGLOMERAT,4 ore pana la Bucuresti,pe litoral sute de mii de vizitatori, asta este RESPONSABILITATEA unor oameni politici ca BASE si BOC,sa ne traiasca.

 18. N. G. Aceste autobuze sunt semnul cel mai vizibil ca unui oraș ii pasa de turiștii care îl vizitează. Mă bucur sa aflu ca după primele 24 de ore, au fost peste 200 de călători, in condițiile in care apariția autobuzelor a fost o surpriza, nu am făcut promovare.

  • Va salut cu drag,si urmaresc fiecare stire in care vad ceva concret facut de dvs.si MDRT.Am eu o satisfactie personala sa vad opozitia ca face cu nervii incercand sa va desfiinteze 🙂
   Madalina,te rog sterge comentariul cu nick name-ul Net Gabi,prefer varianta de pana acum…

 19. Balbeck
  Inspectoratul de Stat in Construcții are competente in controlul balastierelor. Luni va fi verificata situația despre care vorbiti. Iau ceea ce ati scris ca pe o sesizare.

  • E serioasa treaba.Ei spun ca totul e legal.Nu stiu cumpoate fi legal asa ceva.In fine…

 20. Silverstar
  Regret enorm situația in care va aflați. Va asigur ca nu am făcut nimic cu rea credința. Mă refer la Guvern. Am ajuns la guvernare odată cu debutul celei mai mari crize economice din 1930, care a făcut ravagii in tari cu o economie mult mai asezata decât a noastră. Am găsit nu numai o visterie golita de cele mai populiste măsuri luate de Tăriceanu, majorări repetate si nesustenabile de salarii si pensii, zeci de feluri de ajutoare sociale, dar si un stat nefunctional, nereformat, si risipitor, creat in ultimii 20 de ani, si mai rău, pe postamentul gaunos al statului lui Ceaușescu. Am făcut multe reforme, unele nu s-au asezat încă, altele au dat erori in aplicare si le corectam, dar fără ele nu mai puteam face nici un pas mai departe. Am încercat sa cheltuim cât avem si sa producem mai mult. La aceste reforme trebuie neaparat sa reducem corupția pentru ca rezultatele sa fie cât mai bune si cât mai rapide. Nu vorbesc despre atât de invocata corupție a clasei politice, despre care voi scrie separat, ci, de exemplu, despre corupția celor care plătesc ajutoare sociale chiar si celor care nu au dreptul, ori a functionarilor care închid ochii in fata evaziunii fiscale. Doua exemple in care din cauza corupției, bugetul de stat este lipsit de venituri, ceea ce înseamnă ca are mai putini bani de cheltuit. Adaugati dezmatul din investiții, făcute la prețuri astronomice, pentru ca nu existau standarde de cost pe lucrări publice. Din acest motiv, eu am initiat in 2010 standardele de cost, la investițiile din MDRT. De multe ori sunt la mai mult de jumatate din ce era înainte. Într-o atare situație, nu aveam si nu avem altceva de făcut decât ordine. Din păcate, anumite categorii sunt mai afectate decât altele, dar eu cred ca vom putea regla lucrurile in mod corect, fata de toate categoriile socio profesionale. Trebuie sa fim atenti totuși la evoluția crizei economice care este in plină desfasurare in alte tari europene. Vezi Grecia, Spania, Portugalia. Eu am spus ca suntem in situația in care trebuie sa vindecam un bolnav cronic, căruia i s-a sudat greșit mana rupta acum 20 de ani. Singura soluție este sa i-o rupi din nou si sa i-o prinzi corect de data asta. Doar ca asta doare foarte tare!

  • ***Elena Udrea – Doamnă, tocmai pentru că am înţeles aceste lucruri, ajutată mult şi de colegi, am rămas, pe mai departe, susţinător şi simpatizant PDL dar sincer, unele măsuri mă afectează foarte tare.

 21. Scuze, sunt câteva greșeli in răspunsul catre Silverstar, dar nu îmi permite IPad-ul sa revad textul scris si mai si decide cuvintele in locul meu. Am rugat-o pe Mădă sa le corecteze.:)

 22. Profesorasul Cristia PREDA a dat din nou cu mucii in fasole.

  Cristian Preda:
  “Sunt şocat cum stăm şi ne uităm ca proştii cum ne pleacă medicii din ţară”

  “Europarlamentarul PDL Cristian Preda şi-a exprimat dezamăgirea că autorităţile române nu iau nicio măsură pentru a stopa exodul medicilor.”

  Domnule euro parlamentar m-ati dezamagit si ma intreb ce le povestiti
  studentilor la cursurile DVS.

  Va intreb ce masura trebuie luata ?
  Salarii in nici un caz.

  Siatemul sanatatiti din ROMANIA trebuie liberalizat, case de asigurare private, medici sa-si factureze prestatiile pacientilor care sunt decontate si controlate de casele de asigurare.
  Bine inteles cotizatiile CAS sa fie transformate in prime de asigurare medicala.

  O participare a pacientilor de 5 la 10 % din valoarea facturilor.
  Veti vedea ca nu se va mai fura, spaga va dispare, si fiscalitatea va reveni la adevarata ei valoare.

  Sistemul actual de sanatate incurajeaza, spaga, evaziunea fiscala, lobby pentru comertul cu medicamente si o proasta prestatie medicala.

  Daca sunteti adevaratul avocat al medicilor de ce nu urgentati REFORMA dis sistem.

  O intrebare,
  De cand umblati si prin lumea buna nu ati inteles inca cum functioneaza sistemul de sanatate ?

  Am sa va raspund, mergeti pe internet si urmariti sistemul de sanatate din ELVETIA.

  Si pentru a fi mai clar, regret dar nu ati inteles inca ce rol are statul in economia de piata.

  Salariile nu intra in sarcina statului, statul provident s-a terminat, trebuie uitat.

  ROMANIA are nevoie de MODERNIZARE si nu de mimarea ei.
  Sunteti politician sau vanzator de braga ?

  • Nu stiu unde a facut declaratiile respective dl.C.Preda dar as fi fost foarte curios sa aflu la ce masuri s-a gandit pentru stoparea exodului medicilor.
   Problema plecarii medicilor este reala dar fara plata unor salarii ca in vest nu prea exista cai de a-i opri in tara.
   Trebuie sa vedem daca, pentru perioada pana cand vor creste salariile la noi catre nivelul din vest, nu putem gasi alte cai de a gestiona banii eficient pentru a ne asigura macar minimum de medici pentru functionarea sistemului.
   Ma gandesc la conditionarea accesului la facultatile de medicina, pe locurile gratuite, de semnarea unui contract privind profesarea in tara un anumit numar de ani.
   Daca doresti sa faci facultatea de medicina si sa fii liber sa profesezi unde vrei intra pe locurile cu taxa.
   Sistemul este practicat in Statele Unite.
   SIgur ca pot aparea discutii privind “limitarea accesului la educatie” dar eu, platitorul de impozite, vad lucrurile foarte simplu: platesc impozite pentru ca statul sa-mi asigure si asistenta medicala, inclusiv prin intermediul unor medici bine pregatiti iar statul foloseste banii mei pentru pregatirea unor medici care pleaca sa lucreze in alta parte.
   Daca statul vrea sa foloseasca banii mei pentru pregatirea unor medici, el trebuie sa se asigure ca investitia se recupereaza prin activitatea acelor medici in tara, pentru mine.
   AIci ar fi detalii de discutat: daca trebuie introdus sistemul contractelor pentru toate specializarile medicale, daca trebuie introdus doar pentru medici sau si pentru personalul mediu sanitar, care ar trebui sa fie perioada minima de lucru in tara, prevazuta in contract etc.

  • @
   CAP-istul

   Buna Ziua,

   Tema propusa de Preda este interesanta si probabil este mult mai interesant a studia sistemul feudal din sanatate.

   Nivelul salariilor medicilor din ROMANIA nu poate ajunge la nivelul UE daca nu se opreste SPAGA, CORUPTIA si daca nu se liberalizeaza.

   Nu contest calitatea profesionala, contest ca ei, medicii au transformat unitatile spitalicesti in feuda lor.

   Solutia este simpla dar trebuie dorita si aplicata, tot ce se incearca este imbatare cu apa din Ialomitza.

   Iata solutia :

   1. Desfiintarea CNAS
   2. Case de asigurari private
   3. CAS cotizatia actuala pentru sanatate transformata in prima de asigurare sanatate
   4. Asiguratii beneficiaza de prestatii medicale dupa nivelul asigurarii incheiate
   5. Asigurarile platesc medicii si spitalele in functie de prestatia acordata asiguratului
   6. Asiguratul plateste 10% din factura restul de 90 % este platit de casa de asigurare
   7. Medicul isi incaseaza suma de la casa de asigurare conform facturii de prestatii efectuate.

   Avantaje :
   Dispare SPAGA medicilor
   CRESTE CALITATEA prestatiei medicale
   DISPARE EVAZIUNEA FISCALA

   Daca mai doriti avantajele sunt foarte multe!!!

   Cordialement

 23. in zona Brazi e o balta.Balta nu era foarte adanca.Au venit cu excavatoare,au scos pietrisul.Balta a ajuns la aproape 20m adancime,de la 2m.Ei s-au scos.Au scris undeva “scaldatul interzis”.In urma cu doi ani s-a inecat un om.Eu inotam in balta,am luat-o in lungime.Are cam 400m.Am inotat dus.La intoarcere niste oameni tipau sa vine o salvare.A venit si politia.Erau cateva sute de oameni.Ne-au cerut sa iesim din apa.Abia atunci am aflat ce s-a intamplat.Eu eram cu mai multi prieteni.Langa noi erau unii.Unul din ei s-a inecat.Au venit cativa scafandri.Il stiam pe soferul de pe salvare.Are un magain .Am plecat de acolo,nu am mai stat,M-am dus la magazin si soferul de pe salvare mi-a zis ca a murit inecat.Dupa cateva ore a iesit la suprafata.Avea doi copii.Nevasta si copiii plangeau.S-a inecat langa mine probabil.Eu ma jucam in bradis,imi placea sa ma infasor in bradis.Eram plin de iarba pe brate si pe picioare.Am rupt-o pe toata.Si la snagov la fel fac.Inot dintr-o parte in cealalta.Am ajuns pana la ambasada Rusiei inot.In zona aia e bradis mult.E si matasea broastei.Am vazut ca erau cativa oameni de paza.Se uitau la mine.Pe snagov ma supara salupele.Mai nou au pus indicatoare cu scaldau interzis,probabil ca sa se dea peste cap unii cu salupele.

  • @balbeck
   Cred că ai nimerit cu capul în coca unei șalupe. Iar aceasta, s-a scufundat. 😉

 24. Merge sa te scalzi si in raul Teleajen.E namol cam mult totusi.E cam murdara apa.Acolo se intampla ceva ciudat.Dintr-o data apa se umfla,de la brau ajunge la 2-3m adancime.E viitura.Niste iresponsabili dau drumul la baraj fara sa anunte.Foarte multi oameni s-au inecat.Ce s-ar putea face?
  In Italia sunt baraje.Oameni se scalda,dar cand se da drumul la baraj,suna sirenele.Asa sunt oamenii anuntati ca se da drumul la baraj.Au timp sa iasa din apa si chiar sa-si ia masinile.In unele zone apa are si 2-5 cm.
  La noi nimic…dau drumul la baraje,fara sa anunte,masinile sunt luate,oamenii mor inecati.Cine e de vina?S-au inecat si copii.

  • balbeck, expunerea prelungită la soare are efecte perverse de tip ,,fata morgana”.
   Te face să confunzi litoralul bălților și păraielor patriei, cu riviera franceză. 😉
   …Desigur că mai sunt multe alte efecte, care se ,,văd” în timp. Inclusiv pe bloguri.

 25. Ohooooooooo,credeam ca nu am intrat unde trebuie citind ELENA UDREA A SCRIS…………
  Hm m-am ciupit,m-am uitat in pasaport,nu se poate,d’omle nu suntem IN 2008,totusi suntem in 2011.
  Simt deja mirosul STAMPILEI DE VOT,a tusului de proasta calitate,dar mai ales simt ,CUM CINE-VA ISI AMINTESTE DE CEI MICI,INSIGNIFIANTI ,CARE O DATA LA 4 ANI SE SIMT IMPORTANTI-DECID,SI NU DECID ORICE,CI DECID CINE II VA CONDUCE,CUM, DAR MAI ALES INCOTRO.
  De ce atit de tirziu ,oare ????????????e greu sa refaci ceva ,pe care l-ai lasat unde-va pe un raft,sa se puna praful pe el,sa rugineasca ,dar mai ales sa se uriteasca.
  Da, ce fac eu acum stimata doamna ,SUNA A REPROS,A REPROS GREU APASAT,si pe buna dreptate pus aici.
  Nu v-ati tinut de cuvint,si odata bine instalata in scaunul puterii,ati taiat ,PUNTILE’
  Daca ati fi exesersat mai des GENUL DE EXPLICATII PE CARE TOCMAI I LE-ATI OFERIT NEFERICITEI DE SILVESTAR ,IN MOD SIGUR LUCRURILE AR FI ARATAT MULT MAI BINE,DAR N-ATI FACUT-O.
  O fi prea tirziu????????????Nu stiu, dar stiu insa ceva sigur,PRIMA DATA PRIMESTI CU MULTA USURINTA INCREDEREA SI DACA NU AI GRIJA O PIERZI CU TOT ATITA USURINTA.
  A doua oara????????E greu daca nu imposibil sa mai RECISTIGI ACEIASI SINCERA SI DEZINTERESATA INCREDERE……..
  Stiu o sa spuneti,da dar stiti,timpul…OARE??????????pt ca si acum sunteti tot ministru,sio acum aveti tot atitea griji,si totusi………….SE SIMTE MIROS DE TUS DE PROASTA CALITATE ,DE STAMPILA DE VOT, DE…………….

  P.S.stiti ca si cind va fac un repros il fac din inima si sincer,cum probabil tot atit de bine stiti ca in acesti 3 ani,am fost unul din spadisinii ,VIRTUALI,CARE DEZINTERAST VA SUSTINUT PE DV,PARTIDUL DV DAR MAI ALES MASURILE PE CARE LE-ATI LUAT,ESTE ADEVARAT CA PT NOI,PT TOTI ROMANI.
  Tocmai de aceea reprosul meu este unul plin de obida………

  • Las-o Frank, pe doamna Udrea…că are destule belele pe cap. De unde timp pentru amărășteni ?
   Bunăoară, are de rezolvat cuadratura cercului , găsirea pietrei filozofale și nimerirea răspunsului corect la întrebarea atemporală ,,to be or not to be”, vis a vis la candidatura PDL pentru Primăria Generală a Capitalei scursu….pardon valorilor umane românești. 😉
   Cât despre ,,cazul” prietenei noastre Silverstar, el nu poate fi rezolvat favorabil decât de tandemul ,,ea însăși-Dumnezeu”.

  • ….Când gazda de la mare este plecată de acasă, mai ,,fur” nițel acces la laptopul copiilor ei.
   Pe ,,șerpișorii” care băntuie în voie, îi ,,văd” și din lumea de apoi. Găsesc eu un laptop cu aripi (sau coadă) și pe-acolo. 😉

 26. Balbeck,nefericitule,cind o sa am mai mult timp o sa-ti spun o poveste,povestea unui nebun care a ramas singur intr-un ospiciu.
  nu stiu de ce,dar parca am senzatia ca aceiasi bucurie,ca a nebunului te incearca si pe tine,crezind ca esti singur p’acilea…………

  • Franky,una e sa ti se para ca esti singur si alta sa fii singur.Tu esti in a doua categorie?

 27. Strejnicul se vede frumos din elicopter,gropile de 8-10 m de pe camp arata foarte frumos.S-a distrus tot si Don International, de pe strada Targoviste din Ploiesti continua groapa.Ce le spune oamenilor?Vindeti,daca nu vindeti,nu veti mai putea face nimic cu terenul ala,Eu trec de dvs cu groapa ma duc la vecinul,terenul dvs este inconjurat de groapa.Nu il veti mai putea vinde.Vanzarea e pe 3 lei,din ce se plang oamenii,nu exista negociere si primarul de acolo incurajeaza hotia.Don international plateste si el taxa la primarie,e ca o mita.Tot campul ala e Don International,taranii nu mai au terenuri,nu se mai cultiva nimic.Ala face groapa,scoate tot ce e de scos si se retrage.Totul se duce la autostrada.Unii se bucura ca iau si 3 lei aia,altii dau in judecata.

  • balbeck
   Probabil, îți dorești o autostradă suspendată, chiar fără piloni și fără limită de viteză, dacă se poate.
   Și se poate orice în imaginație.
   Cine știe ? Dacă se face vreuna în București, de ce nu s-ar putea extinde până la Brașov ??
   A…și dacă este posibil, exclusiv din bani europeni, fără taxe de autostradă și cu mașini de închiriat la capete. Tot pe banii altora.
   Dar neapărat de la Maseratti în sus. 😉

  • FELICITARI, Doamna ministru, ANCA BOAGIU !
   Aveti multe de recuperat, dar cu siguranta ca sunteti pe…drumul cel bun. Adica cel drept. Pedala până la podea, lăsați animăluțele useliste să măcăne, ragă, cotcodăcească, behăie, orăcăie și chițcăiască, până se plictisesc și se…tot duc. Poate ne lasă următorii cinci-șase-zece-douăzeci de ani 😉

 28. Bună dimineaţa! Chiar că merge o cafea 😆

  Un zâmbet la cafea 😆 Am şi niste chec. E trecut de mult termenul de garanţie dar merge…

  La scoala:
  – Ce este rascoala?
  – Rascoala inseamna cand parintii nostri nu gasesc bani si atunci rascolesc toata casa ca sa gaseasca !

 29. Buluceala de la inaugurare ,fotografiile etc.nu se datorau autobuzului descoperit ci faptului ca erai tu in el sa fie clar. Este o idee buna dar care va porni greu.Conditia esentiala este ca turistul sa aibe ce vedea, restul vine de la sine !

 30. Bancuri cu soferi

  Dupa ce loveste un pieton, o masina isi continua drumul inca vreo 10 metri…
  Soferul scoate capul pe fereastra si tipa:
  – Fii ba, atent!
  Pietonul se ridica repede, speriat, impleticindu-se si intreaba:
  – De ce ba, dai inapoi?

  ****

  Un tip conducea masina pe o autostrada de mare viteza si foarte aglomerata. La un moment dat, mobilul sau suna. Sotia:
  – Vezi, iubitule, ai mare grija, au dat la radio ca pe autostrada este un imprudent care conduce cu viteza foarte mare, pe sens invers. Sa fii atent te rog, da?
  – Unul? Pe dracu! Sunt sute!

  ****

  Pasagerul unui taxi il bate la un moment dat pe sofer pe umar. Soferul, speriat, pierde controlul volanului, ajunge pe trotuar si reuseste sa se opreasca langa peretele unei cladiri. Se intoarce spre pasager si-i spune:
  – Sa nu mai faceti asta niciodata!
  Pasagerul:
  – Imi cer scuze dar nu mi-am inchipuit ca va puteti speria din atata lucru. Soferul:
  – De fapt, vina este a mea, stiti, e prima zi de lucru pe un taxi. Pana acum am lucrat pe o masina la morga…

  ****
  Doua masini sunt deteriorate grav in urma unei coliziuni. Din fericire soferii, un el si o ea, scapa teferi.
  El:
  – Esti femeie, sunt barbat, masinile noastre sunt demolate. Ca am scapat este cu siguranta un semn de la Dumnezeu. El vrea desigur sa fim impreuna.
  Ea:
  – Da, aveti dreptate, e un semn al Domnului.
  Se uita ei in jur si observa pe bancheta din spatele uneia dintre masini o sticla de vin.
  El:
  – Dumnezeu vrea desigur sa ciocnim pentru salvarea noastra.
  El scoate dopul, ii intinde femeii sticla, ea bea jumatate din sticla pe nerasuflate si-i da si lui. El pune dopul la loc.
  Ea:
  – Cum? Tu nu bei?
  El:
  – Nu, astept sa vina politia.

 31. Autostrada nu va fi de calitate,se vrea profit mnaxim,eventual trecand peste cadavre.Au furat terenurile oamenilor.
  Cand va fi gata autostrada Bucuresti-Ploiesti?In 2050?Ca sa distruga aia tot si sa faca profit maxim,cu statul?

  • Bey silver, e super in golful francezului de la Costinesti. Nu tu mizerie, muzica pe plaja, aglomeratie , hoti si vanzatori ambulanti. Apa este optima pentru inotul subacavatic, algele fac bine la articulatii si nu este atat de sarata ca cea de la marea Mediterana. Acolo, iți intră sarea peste tot și te simți inconfortabil. Marea Neagră este mult mai bună, cealaltă este plăcută ochiului și…perfectă doar pentru aparatele fotografice.De asta au grecii atatea piscine…..nefiscalizate. 😉
   Sper ca doamna Udrea sa nu dea vreo lege de interzicere a nudismului pe litoral, că mă supăr foc și eu și…Sanda Toma , cea care a rămas șefa plajei . Are 77 de ani și se simte foarte bine, inoata si se face neagra-neagra pe tot corpul.
   Iti spun, daca faceai ca ea, zburdai acum ca in studentie. 😉

  • ***ZeV-ule, să te simţi bine acolo unde esti. Nu ştiu cine-i Sanda Toma…
   Dacă mai e, mănâncă şi pentru mine o macedonie sau bea o halbă de bragă…
   O, Doamne, ce timpuri. Au trecut de parcă nici n-ar fi fost. Au rămas amintirile: baclavalele pe care le făcea tuşica, braga, ardeii fierţi pe care-i cumpăram în troleu, cofetăria de duminică după amiază… Şi plimbările la Cazino… Frumos mai era…

 32. De ce (mai) merită Doamna Anca Boagiu felicitări ?
  Iată motivul, despre care…balbeck tace chitic. :
  CITEZ:
  ,,Durata calatoriei cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta ar urma sa fie, incepand de vineri, de 2 ore si 30 de minute, pentru trenurile care circula fara oprire, dupa finalizarea lucrarilor de modernizarea a liniei feroviare, a anuntat, joi, CFR SA: “Odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare pe 174,4 km de linie de cale ferata si a celor 102 poduri si podete, durata calatoriei, in acest sezon estival, va fi de 2 ore si 30 de minute pentru patru trenuri Rapide, care vor circula fara oprire in statiile de cale ferata din parcurs. De asemenea, durata calatoriei pentru celelalte trenuri estivale, care vor avea 4 sau 5 opriri, va fi in medie de 2h si 50 minute”, se arata intr-un comunicat al CFR, citat de Mediafax.
  In luna iunie, CFR SA a anuntat ca durata calatoriei a fost redusa la 2 ore si 50 de minute, in conditiile in care, in vara anului trecut, trenurile parcurgeau distanta in aproximativ patru ore.
  In prezent, lucrarile de modernizare continua pe anumite linii din statiile Sarulesti, Lehliu, Dor Marunt, Dragos Voda, si Ciulnita, intre statiile Sarulesti si Lehliu (pentru racordarea firului doi la traseul noului pod), Lehliu – Dor Marunt (pe firul doi), si pe portiunea Dragos Voda – Ciulnita (pe firul unu), mai informeaza compania feroviara.
  Dupa finalizarea intregului program de modernizare, CFR estimeaza ca durata calatoriei pe tronsonul Bucuresti – Constanta va fi de aproximativ 2 ore si 15 minute pentru trenurile care circula fara oprire.”
  COMENTEZ:
  M-am distrat pe televizorul gazdei, care stă cu ochii beliți pe Realitatea TV.
  Jurnaliștii de acolo, ca să minimalizeze progresul pe calea ferată, DUPĂ ANII DE HOȚIE SISTEMATICĂ PRIN ROBINETE DE TIP CĂPUȘĂ ȘI NICOLAICIUCI , au prezentat …trenul cu sustentație magnetică din Japonia de 550 km/h.
  Ați auzit, doamnelor Boagiu și Udrea ?
  Aveți sarcină de la DĂȘTEPȚII nației să reduceți timpul dintre București-Constanța la 30 de minute, dacă vă doriți realagerea în 2012. 😉
  Altfel, o fac useliștii. 😉

  • Ce au inaugurat boc si anca boagiu?O portiune de autostrada cu o singura banda?

 33. Cristian PREDA a sters mesajul cu saracii medici din ROMANIA.

  DAr mai interesant sa ne preocupam si putin de footbal pentru a vorbi de ROMANIA.

  Dupa IRTV si Antene Romania a disparut de pe glob, ei cred ca RENASTEREA incepe cu ponta si antonescu.

  Iata unde este ROMANIA ,

  Coupe du monde 2014. Tirage au sort des groupes qualificatifs. Zone Europe.
  Groupe D:
  Pays-Bas,
  Turquie,
  Hongrie,
  Roumanie,
  Estonie,
  Andorre.

  ELVETIA in Groupe E:
  Norvège,
  Slovénie,
  SUISSE,
  Albanie,
  Chypre,
  Islande.

  Mode:
  – les premiers de chaque groupe sont qualifiés directement pour la phase finale.
  – Les huit meilleurs deuxièmes disputent les barrages (aller/retour).

  La phase finale aura lieu du 12 juin au 13 juillet au Brésil, avec 13 pays européens.

  Sper ca Domnului Cristian PREDA se va desoca din prostie si va sustine footbalul nationalala PE.

  A propos de socul avut nu doriti sa candidati la primaria capitalei ?

 34. Am spus ca fiii primarului din Deta nu sunt chiar atat de vinovati.O victima devine agresor?Stire pe realitatea.Si pana acum toti urlau peste tot ca fiii primarului sunt nenorociti,sunt criminali,sa stea cat mai mult dupa gratii.Acum s-a schimbat situatia.

 35. silverstar

  uite cum am scapat eu de pericolol ologelii … inainte fumam … nu mult … cam 10 tigari pe zi … in bani, aproximativ 6 lei … m’am hotarat sa ma las si sa pun deoparte cei 6 lei pe zi … in felul acesta am reusit sa economisesc aproximativ 2000 de lei pe an … suficient cat sa merg in statiune sa ma tratez de ologeala

  • ***MedComp – Bună seara şi mulţumesc de sfat dar, ca să mă convingeţi, îmi puteţi explica argumentat şi convingător de ce mama care nu a fumat niciodată, a trăit, după vârsta de 50 de ani, cu dureri atroce de picioare? De ce unul din fraţi care, de asemenea, n-a fumat niciodată, are aceleaşi dureri ca şi mine? Ceilalţi doi fraţi n-au dureri de picioare, îl moştenesc pe tata…

 36. @

  Elena UDREA

  Bonjour,

  Daca PSD ul are un prostanac dece nu si PDL ul in persoana lui cpr.

  Cred ca acest ins a intrat intr-o zoie proasta, probabil a terminat sa se certe cu familia sa si acum a luat-o pe aratura !

  Doamna Elena UDREA in calitatea dvs. de sef la PDL Bucuresti cred ca acest ins merita urechiat sau trimis undeva la colt pe coarje de nuci.

  Consider manifestrea acestuia incompetenta cu disciplina de partid si cu politica guvernului.

  Este un fel de severin care face loby usl ULUI.

  Cititi ce a declarat la IRTV.

  Cordialement
  —————————————————————————-
  Răzvrătirea lui Cristian Preda:

  Emil Boc are trebui să îşi găsească alt job

  Prezent la A3, în condiţiile în care PDL a decis recent să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile acestui post de televiziune, europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că premierul Emil Boc are trebui să îşi găsească alt job.

  “Nu mi-a dovedit că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare, din păcate”, a spus acesta.

  Cristian Preda:

  Ne-am făcut de râs, reorganizarea trebuie abandonată

  Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că premierul Emil Boc în continuare nu a dovedit că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare, el amintind că de-a lungul vremii a spus despre acesta că ar trebui să-şi găsească alt job.

  El a făcut afirmaţiile în acest sens într-o emisiune a postului Antena 3. Răspunzând la întrebarea dacă se simte confortabil, europarlamentarul a spus: “Eu nu mă simt deloc confortabil, eu am spus de-a lungul vremii şi de Boc că ar trebui să-şi găsească alt job”.

  Chestionat dacă îşi menţine părerea conform căreia Emil Boc ar trebui să-şi găsească alt job, Cristian Preda a susţinut: “Nu mi-a dovedit de-atunci încoace că ar fi capabil să sporească încrederea publicului în această guvernare, din păcate. Asta e situaţia”.

  Pe de altă parte, Preda a explicat şi prezenţa sa la Antena 3, în condiţiile în care PDL a decis recent să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile acestui post de televiziune.

  “Dacă mă pot exprima într-o emisiune, vin (…) Pe de altă parte, decizia asta din PDL nici nu a fost discutată (…) Eu am reţinut din momentul în care am intrat în PDL – şi ţin la acurateţea termenilor – că orice decizie este precedată de o discuţie. Se şi spune foarte frecvent, e un leitmotiv în discuţiile din interiorul partidului – cei 3 D: dezbatere, decizie, disciplină; deci eşti disciplinat după ce se ia o decizie, dar care e bazată pe dezbatere. Asta nu a fost bazată pe dezbatere. Cred că trebuie să rămânem liberi ca oameni politici”, a spus el.

  PDL a decis, în 11 iulie, să formuleze plângeri către CNA şi să nu îşi mai trimită reprezentanţii la emisiunile Antena 3, după ce acest post de televiziune a susţinut că Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune în 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals în acte. “În urma unei campanii de dezinformare şi calomniere, care din punctul nostru de vedere a atins cote de neacceptat pentru PDL, printr-un atac mincinos la adresa ministrului Educaţiei de pe postul de televiziune Antena 3, PDL a luat decizia de a refuza din acest moment prezenţa reprezentanţilor săi în cadrul studiourilor Antena 3”, a spus atunci deputatul Răzvan Mustea Şerban, preşedintele OT PDL, după şedinţa BPN.

  Cristian Preda e cunoscut, de altfel, pentru atitudinea critică faţă de măsurile partidului din care face parte. Recent, el a criticat sistemul de educaţie şi de sănătate, propunerea de reorganizare administrativă a României – spunând: “ne-am făcut de râs” -, viteza cu care îşi schimbă ideile colegii de partid, când vine vorba de înlocuirea lui Boc.

 37. Un zâmbet 😆

  Vine tiganul acasa. Copiii:
  – Tata, tata, vrem mancare !
  – Va place supa de peste? intreaba tiganul.
  – Daaaa! raspund copiii.
  – Luati lingurile, si… la iaz !

 38. Frank Zappa
  Si aveți si nu aveți dreptate! Citeam o scrisoare care circula pe mail-uri zilele trecute, in care eram puși in antiteza câțiva politicieni pe de o parte si, cativa tineri care au reușit sa aibă o afacere proprie, muncind si 12 ore pe zi! Desigur, noi nu eram buni la nimic! In realitate, când ești intr-o funcție publica la nivel înalt, nu prea îți mai rămâne timp de nimic. Eu, dar sunt sigura ca si mulți dintre colegii mei, de doi ani si jumatate plec de acasă dimineața si mă întorc
  la miezul nopții. Nu ai zile libere, nu vacante. Doar zile furate, ce mai prinzi pe lângă câte o deplasare, dar si atunci îți petreci timpul pe telefon, mail, etc. si iei primul avion sa te intorci acasa cand tocmai ai aterizat la destinatie. Poate eu sunt mai avantajata de atribuțiile de ministru al turismului, pentru ca trebuie sa calatoresc mult. Oricum, este greu sa îți imaginezi din afara ce presupune un astfel de loc de munca. Sa nu înțeleagă cineva ca m-as plânge!
  Doar vreau sa explic putin cum merge programul meu. Adaug la asta funcția de președinte al organizației PDL București, cu toate obligatiile care decurg de aici. Mi-ar trebui macar patru ore pe zi in plus. Cu toate acestea, cred ca totuși sunt o persoana activa si pe internet. Nu am oprit niciodată blogul, mai mult, sunt pe Facebook si mai nou pe Twitter, mai prezenta decât mulți alții care se presupune ca ar avea mai mult timp. Am mai avut zile in care, datorită unor conjuncturi, am putut răspunde personal comentariilor. In rest, oricum le citesc retroactiv la intervale scurte de timp ori rezumatul făcut de administrator. Acum am parte de câteva zile mai linistite la sfârșit de saptamana si am si IPad-ul la îndemână. Altfel, sa fim seriosi, eu mă gândesc la alegerile care vin la anul, încă din decembrie 2009. 🙂 Sper doar ca veți trece cu vederea peste lipsa interactiunii pe blog, daca voi finaliza cât mai multe din proiectele pe care mi le-am asumat ca ministru. 🙂

 39. ZeV
  Se mai face nudism pe plajele noastre? 🙂 Mă ocup sa interzic deocamdată doar constructiile. 😆

  • Stimata doamna, cine nu a uitat să asculte murmurul, în armonii celeste , al mării și iubește natura , atât cât a mai rămas din ea, cine vine dimineața să prindă răsăritul soarelui care parcă pășește pe propia-i hlamidă incadescentă până pe țărm, atunci, acel om, mai găsește câte o oază de libertate all inclusive pe ici pe colo.. 😉

 40. Stefan Radoveanu, CAP-istul
  Preiau propunerile pe care le-ati făcut si le transmit la Sănătate, acolo unde se lucrează acum la finalizarea reformei sistemului sanitar. Este bine sa te raportezi la un model deja functional, cum este exemplul dat de dumneavoastră.

  • Exemplul elvetian este usor si rapid de implementat.

   Cordialement

 41. Rusine pentru orasul nosru sa tremure in fata unui om ! Rusine pentru guvernul vitreg , care da unul din cele mai frumoase judete ale Romaniei prada in ghearele unui vampir.

  • ***Adrian – Care-i oraşul şi cine-i vampirul, să ştim şi noi… Te rog, spune-ne! 😮

  • …bine ai revenit pe blogul nostru Elena ,sper sa nu fie sporadic si numai la sfarsit de saptamana 😉 ,in rest succes in tot ce faci ,in privinta partidului si a guvernului am mari rezerve, ca ,fac ceva bine 😆 🙄

  • ***puiu – salut, bine-ai revenit şi tu. În august, în care staţiune te duci? 😮

  • poeteso …te salut si eu ,ma duc la coasa 😆 ,ii super fain si acolo ,eu mi-s cu organizarea 😆

 42. ***L-am ascultat astăzi, la 18,30 pe domnul preşedinte Băsescu aşa că ce se spune la şezătoarea Realitatea tv mă lasă indiferentă. Dar, cu şi mai mare interes, am urmărit ce au spus delegaii de la FMI, CE şi BM şi n-am nici un motiv să nu-i cred.

  Oricum, e NB dacă noi, românii, stăm mai bine decât alte ţări şi asta îmi aminteşte de o scenă – de unde credeţi? tot de la Rtv, de când erau grecii în stradă şi se băteau cu forţele de ordine. Monica Tatoiu era transpusă şi striga să iasă românii în stradă să facă ce fac grecii pentru că la noi e mai rău ca la greci.
  Românii n-au ieşit în stradă, semn că marea majoritate au înţeles ce se întâmplă, nu s-au luat după o exaltată căreia, cred eu, i se dă prea multă atentie. Şi dacă grecii au ieşit, ce-au rezolvat? Guvernul nu a cedat. Cred că au şi ei Boc-ul lor.

  • ***Şi mai trebuie spus//amintit, cu riscul de a mă repeta că noi, cei mai în vârstă, am mai trăit, în anii ’80, o perioadă extrem de grea. Ştiu că atunci, Ceauşescu a plătit datoriile ţării după care a început să facă rezerve de care, bineînţeles că, după 89, s-a ales praful. Aceia erau banii noştri, ai românilor, banii ţării care s-au topit odată ce Iliescu şi gaşca au venit la guvernare.
   Aveţi grijă, doamna Udrea împreună cu toţi guvernanţii şi membrii PDL: alegerile din 2012 trebuie câştigate de Dvs. Dacă nu le câştigaţi să continuaţi ce aţi început, va fi vai şi-amar de ea ţară, chinul, suferinţa romanilor inutile şi efortul guvernului degeaba. Dacă ajung la guvernare cei din USL distrug totul, cum au şi promis şi-i văd in stare. .

 43. Un zâmbet la cafea 😆

  Cand eram mic si mergeam la nunta, toate babele ma luau de obraz si ziceau: – Lasa, ca si tu urmezi !…
  Acum, m-am facut mare si la fiecare inmormantare le iau pe babe de obraz si le zic:
  – Lasa, ca si tu urmezi!…

 44. Desigur ca este cu o mare intarziere cand poate ca deja s-a uitat de neasteptatul monarhism trezit in Ion Iliescu(trezit poate de agentul de influenta infiltrat in familia regala ). Dar dl Cartianu a avut atunci o interventie excelenta din care spicuiesc cateva:

  Între 1992 şi 1996, când preşedinte al ţării era acelaşi Ion Iliescu, Regelui Mihai i-a fost interzis sistematic să revină în ţară. În 1994, PDSR (partidul lui Iliescu) chiar a cerut Ministerului de Externe să-l declare persona non grata pe fostul suveran. Iliescu a cochetat atunci cu ideea unei legi care să interzică intrarea Regelui în ţară.

  Aşa că uşor cu tancul pe scări, tovarăşi! Tancul sovietic, se înţelege. Cel pe lângă care ţopăia fericit, în 1947, adolescentul Ion Iliescu (avea 17 ani) şi căruia-i dădea onorul Valter Roman (tatăl lui Petre Roman), salutând abdicarea forţată a tânărului Rege Mihai.

  Dacă Băsescu a greşit – şi a greşit! -, lăsaţi-ne pe noi, ăştia fără rahat în pantaloni, să-i luăm apărarea Regelui Mihai! Nu vă mai băgaţi voi, cei care l-aţi umilit în 45 de ani de comunism şi în primii ani de postcomunism!

  http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Ion_Iliescu_sa_taca_7_506419355.html

  PS Personal eu nu cred ca Basescu a gresit pe fond dar poate ca lucrurile spuse trebuiau ambalate mai delicat. Dar fiecare are propiul stil si nu asta este problema ci problema este tot la acesi kgbisti irecuperabili.

  • PPS. Ieri am aflat lucruri importante de la Presedinte.

  • ***ion adrian – bună dimineaţa! 😆
   I-a supărat adevărul, atât.
   Ai văzut tu ce puţin le-a trebuit ca să devină toţi monarhişti, brusc, instantaneu şi dintr-o dată… Însuşi Iliescu s-a transformat subit în apărător al monarhiei şi nu din convingere, nu pentru că i-a luat Dumnezeu minţile şi suferă de amnezie ci pentru că acel adevăr a fost spus de Băsescu pornind de la documente şi nu de la fabulaţii…

 45. Mada,
  Buna dimineata. Observ ca succesiunea cronologica a postarilor nu se respecta?

  Administrator:
  Buna dimineata! O sa verific.

 46. Scurt şi la obiect:
  1. Cât mai au de gând să înghită membrii PDL obrăzniciile politrucului comunist Cristian Preda?

  Nu înţeleg de ce dacă un partid hotărăşte ca membrii săi să nu mai apară în emisiunile unui postul de televiziune există totuşi membri care încalcă această hotărâre!
  Nu credeţi că dacă domnul politruc comunist Cristian Predare are atât de multe de comentat la adresa partidului ar cam trebui exclus?
  Aştept răspuns!

 47. Mada,
  Ce se intampla? Vad ca postarile mele sunt trimise mai in spate!? :))))))

  Administrator:
  Site-ul este de vina. Incerc sa remediez problema.

 48. Doamna Ministru ELENA UDREA,cu oaresce intirzire ,din lipsa de timp,scriu cite-va rinduri pt dv.
  Incep prin a va spune ca sunt multumit de felul in care ati raspuns provocarii mele,lucru care face ca ,CARDUL DV POLITIC,IN CE MA PRIVESTE ESTE PLIN,POT SPUNE CA DA PE DINAFARA.
  Recunosc ,acum ca a fost o provocare,un test,si l-ati trecut cu brio cu felicitari.
  Acum sunt incredintat ca ati devenit un om politic experimentat ,abil si inteligent,si ca drumul dv in politica,este mult mai drept,ati parcurs rapid si cu eleganta,partea sinuoasa.
  Dar ,sa ma opresc din laude,pt ca ,PRIETENII MEI,DEALTFEL SI AI DV ‘o sa ma solicite sa scriu cite-va rinduri si pt DAN VOICULESCU,SA-I FAC SI LUI UN LAUDATIO,avind in vedere ca ,oamenii lui au eusat in ridicol atunci cind s-au lansat in osanale penibile.
  Sa ne auzim si sa auzim numai de bine,pt ca da,A VENIT MOMENTUL VESTILOR BUNE;si acest lucru creaza PANICA,printre cei care isi duc traiul prin trusturi,deja ii vad ,ASA PRINTRE PICATELE,CUM SE AGITA,GESTICULEAZA,INCRIMINEAZA,DAR MAI ALES CUM SPUMEAZA……….
  In sfirsit a venit vremea sa priviti mai detasati,dv guvernantii spre opozitie,care in curind va intelege ca au copiat degeaba din NOTITELE LUI ION ILIESCU-TOT REPETENTI VOR RAMANE……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *