Campania “Doneaza sange. Salveaza vieti!”

Tinerii democrat-liberali bucureşteni au organizat astăzi a doua acţiune de donare de sânge din cele trei de anul acesta. A fost un succes, numărul donatorilor voluntari crescând semnificativ de la prima ediţie a campaniei.

Noi, colegii mai vârstnici :), am încercat să îi încurajam. Am reuşit doar să le fim alături, nu să şi donăm. Singurii care au îndeplinit nenumăratele condiţii în această dimineaţa au fost ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi deputatul Dănuţ Liga.

Aşa am aflat cât de restrictive sunt condiţiile în care poţi fi donator: să nu ai implanturi, nici măcar dentare, să te fi odihnit minimum opt ore înainte, să nu ai tensiune arterială mică, să nu fii răcit, să nu iei antibiotice, să nu fi mâncat prea consistent ori să nu fi consumat alcool cu o zi înainte, să nu fi avut hepatită, să nu ai diabet etc. Femeile nu pot dona în toate zilele lunii.

Deci, din aproape două sute de doritori, au fost apţi doar jumătate. Acţiunea este importantă nu numai pentru că ajută la completarea rezervei de sânge, altfel atât de necesară, ci şi pentru că promovează voluntariatul şi implicarea socială a tinerilor.

 

2 thoughts on “Campania “Doneaza sange. Salveaza vieti!”

  1. ***Doamna E Udrea – de apreciat gestul dar faptul ca Dvs nu ati putut dona sânge dublat de răspunsul vag al asistentei, răspuns care a lăsat loc de multe interpretări, a fost prilej bun pentru ziarişti şi lătrăi să vă taxeze iar… Vedeţi articolul şi comentariile de pe ziare.com.

  2. In viaţă, totul se plateste… 😮

    Intamplator am cunoscut-o si am vazut-o de cateva ori, pe parcursul a catorva ani. Asa am aflat ca este nepoata vecinilor de pe strada unde am copilarit si de care m-am instrainat pentru ca asa a fost sa fie. In putinele discutii avute, am aflat ca va mosteni casa bunicilor cu conditia sa-i ingrijeasca. Grea misie pentru o femeie tanara. Sa ingrijesti niste batrani bolnavi, sa-i supraveghezi continuu, inseamna sa nu mai ai viata ta, sa nu te bucuri de familie, de copil, de timpul tau, de viata ta. Ultima data am auzit-o efectiv urland prin curte si strigand ca nu mai poate… Din curtea casei parintesti i-am spus ca, in felul acesta, plateste casa. S-a uitat la mine lung, alb, cu o privire inexpresiva. Cu siguranta nu m-a inteles. Poate mai tarziu o sa realizeze ca in viata nimic nu e gratis, totul are un pret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *