Ca sa iasa din criza, Romania are nevoie de stabilitate politica

De ieşirea din criza economică depinde şansa PDL de a câştiga alegerile din 2012. Dacă românii simt că le este mai bine, dacă ei ajung la concluzia că am procedat corect, atunci PDL va rămâne în continuare la guvernare.

De partea cealaltă, opoziţia socialistă şi populistă este direct interesată ca românilor să le meargă rău. Numai aşa cred ei că ar putea ajunge la putere. Şi-i veţi vedea în fiecare clipă acţionând spornic în acest sens. Ştiu un lucru: dacă România iese din criza economică, şansele lor se reduc dramatic. Nu degeaba presa mogulească le serveşte zi de zi românilor pilula amară a negativismului, condimentată cu eternul principiu al drobului de sare.

În această categorie a acţiunii împotriva intereselor românilor încadrez eu încercarea disperată a USL de a genera tensiuni în interiorul majorităţii guvernamentale. Întâi, în interiorul PDL, înainte şi după Convenţia Naţională. Acum, prin vocea inconfundabilă a lui Dan Voiculescu care anunţă trădări din PDL. Deocamdată, anunţul lor este lipsit de conţinut – nimeni nu şi-a anunţat în interiorul partidului intenţia de a demisiona. Intoxicarea aceasta este semnul că vor face orice ţine de ei pentru ca România să fie aruncată din nou în haos. Vor vinde în continuare românilor teamă, nicidecum speranţă.

Le dau o veste proastă celor din Opoziţie: România are perspective bune. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a modificat săptămâna trecută prognoza privind creşterea economică a României de la 1,1% la 1,8% în acest an. Institutul de analiză economică ZEW punctează şi el că România are cele mai bune perspective din Europa Centrală şi de Est. Şi acestea toate ca rezultat direct al reformelor promovate de Guvernul Boc.

Singura ameninţare la adresa ieşirii României din criză, punctată de toată lumea, este instabilitatea politică. Tocmai ceea ce vor să creeze Ponta, Antonescu şi presa mogulilor. Nu degeaba îi auzim zi de zi vorbind de schimbări de majoritate parlamentară sau de suspendarea Preşedintelui. Au nevoie de diversiuni, de teme generate din neant, pentru că sunt conştienţi că fiecare zi care trece reprezintă o şansă în minus pentru ei.

Eu le spun celor din opoziţie că majoritatea parlamentară este puternică, iar PDL a rămas un partid unit în jurul ideii de continuare a reformelor. Când îi vedem cu câtă disperare încearcă să provoace cutremure politice, ne dăm cu atât mai bine seama că putem să câştigăm alegerile de anul viitor.

 

125 thoughts on “Ca sa iasa din criza, Romania are nevoie de stabilitate politica

 1. Opoziţiei îi este teamă de voturile românilor din diaspora pentru că nu pot fi minţiţi, cumpăraţi, manipulaţi şi mai ştiu şi câte ceva despre democraţie, lucruri care şi la noi încep să prindă contur.

  • Doamna Silver,
   Vorbiti despre cei din Diaspora ca si cand acolo ar fi numai medici si profesoricarestiu sa aprecieze ce este aceea democratie si sa actioneze ca atare. Nu stiu daca ati vazut cine sunt aceia care asteptau la cozi imense ca sa poata pleca in Spania la cules de capsuni. Parerea mea este ca acei oameni indobitociti de foame nu vor altceva decat sa supravietuiasca , putin le pasa de democratie dupa 16 ore de munca , multi din ei nu au votat si nici nu cred ca vor vota vreodata ,pentru ca ,pur si simplu nu-i mai intereseaza ce se intampla in tara pe care au parasit-o.Spun aceste lucruri in cunostinta de cauza , asa ca nu va mai imbatati cu apa rece,caci stiti foarte bine cum au fost si cum vor fi obtinute voturile din Diaspora.

  • @Gimaru’
   Dupa ce vezi cum e acolo, vrei si acasa la fel! O prima piedica cei care au FOST la putere la caderea lui Ceausescu!

  • ***Gimar – Bună seara! 😆
   Nu mă îmbăt cu apă rece. Sper din tot sufletul ca cei uniţi în USL, duşmani declaraţi ai românilor, prin fapte şi vorbele de acum, să rămână în opoziţie încă mulţi ani de acum încolo. Au distrus ţara, au furat la greu, de asta avem impozite şi taxe aşa de mari şi purtăm haine peticite… Dacă ar avea puţin bun simţ, nici nu ar trebui să iasă pe tv-uri dar forţa şi tupeul le sunt date de pomanagiii speriaţi de muncă şi tare sunt mulţi cei care vor să trăiască bine fără să se obosească muncind. Nu ştiu ce dar cred că PDL şi domnul preşedinte vor face tot ce pot ca USL să nu ajungă la guvernare. Şi mai sper să fie şi români cărora să le pese de ceea ce se întâmplă în ţară numai la gândul că, într-o zi, ei sau copiii lor vor reveni acasă.

   “Cum vor fi obtinute voturile din Diaspora?” S-a dus Băsescu şi le-a dat pomană? Cum i-a adunat? Cu goarna, ca la armată? Fiţi logic/ă şi nu mai acceptaţi toate diversiunile PSD-iste şi PNL-iste. E absurd ca un om normal să creadă că românii din Diaspora au fost cumpăraţi ori manipulaţi. Eu le mulţumesc pentru că, prin votul lor, i-au împiedicat pe mafioţii PSD-işti să ajungă la Cotroceni. Ce s-ar fi ales din ţară şi români cu mamelucul M Geoană la Cotroceni, Vanghelie, şef de guvern şi Cătălin Voicu la Interne?

   Fereşte.ne, Doamne de ăştia care stau cu ghearele pregătite de flămânzi ce sunt.

 2. ROMANII din strainatate doresc MODERNIZAREA ROMANIE, ORDINE, DISCIPLINA si OCCIDENTALIZAREA !!!

  usl UL cu cei doi adolescenti nu poate sa realizeze asemenea DEZIDERAT de aceea se prefera cei care au inceput si continua a realiza REFORMA in ROMANIA !!!

 3. Un zâmbet 😆

  Eu: – Am auzit ca au apărut cireşele!
  El: – Nu-mi plac.
  Eu: – Ce chestie! Când ne-am cunoscut, îţi plăceau cireşele!
  El: – Şi tu îmi plăceai!

 4. Remember toamna lui 2009!
  Crestere economica trimestrul3 fata de cel anterior; vizita delegatiei FMI(+CE+BancaMondiala) la Bucuresti; discutii cu liderii PSD si PNL si plecat inapoi fara sa se aprobe transa. Vara lui 2010; crestere trimestrul 2 fata de trimestrul1; urma al doilea trimestru de crestere consecutiva. Masuri? reclamatie la Curtea Constutionala care decide: “nu e Constitutional sa nu ai bani sa platesti veniturile UMFLATE de concubinajul PNL cu PSD. Urmarea? Scadere economica! Anul asta, costienti de componenta psihologica a crizei, s-au straduit sa nege minima crestere T12011/T42010 si sa determine NEcresterea T2/T1 in 2011. Au esuat! Credeti ca 1pozitia s-a bucurat ca ROMANIA iese, slabita, din recesiune? Eu nu am observat.

 5. In diaspora sunt 8milioane de romani (cca 30% inregistrati ca rezidenti sau cu dubla cetatenie).
  5% nu vor sa mai revina in Romania.
  Restul sunt interesati de ceea ce se intampla in tara. De la genii, la muncitori.
  Eu personal am calatorit 300 de km sa votez la ambasada. Dar nu oricare roman si-a permis efortul. Financiar!
  Salut, asadar initiativa votului prin corespondenta!

 6. Va atrag atentia, cu prietenie, ca, stind nepedepsiti pe purcoiul de datorii, baietii de la TVR au devenit mai jigodii decit pe timpul lui Sassu. Acum, de pilda, Mihai Radulescu se labarteaza si pe TVR Info, cu niste emisiuni si interventii atit de anti-basescu si anti-pdl de am crezut ca mi-au modificat astia grila de programe si am dat pe Antena 3, unde ajung toti! Incredibil!

  • Lăzescu este unul din multele exemple prin care Preşedintele a dat dovadă că are mână proastă la oameni! Lăzescu ca şi Mungioaica face parte din aceeaşi gaşcă de “telectuali decrepiţi (cu toate că alienarea lor mintală nu este provacată de vârstă, ci de apucăturile dubios-sexuale ) proveniţi din structurile comunist-utc-iste! Nişte beizadele comuniste care acum s-au cocoţat precum scroafele în plopi şi ne ţin lecţii de democraţie. Lăzescu este încârligat cu o altă mare trădătoare: Adriana Săftoiu! Săftoiu este puntea între el şi Schwartzenberger! Deci de aici puteţi voi desfăşura aţa de pe mosor mai departe.
   Iaca ce militant era monseur Guliţă Lăzescu:

   “Suntem comunisti, sau viitori comunisti, si in orice moment trebuie sa ne comportam ca atare, sa privim spre viitor, care este al nostru. La asta ma gandesc si cand invat, si cand organizez o seara culturala, si cand scriu la o revista, si cand merg la centrul stiintific, la fel ca altii din miile de studenti ai Iasiului”.
   Andi Lăzescu
   Flacara Iasiului
   (aprilie 1979)

   Iaca şi niscaiva
   Loazescu – “Dosarul profesional”:
   1984-1991 – director revista „Opinia Studenteasca”, informator al Securitatii, implementa sub atenta diriguire a Partidului Comunist politica “liberala” in randurile tineretului utecist.
   1991-2001 – presedintele grupului de ziare locale „Monitorul”, unde sub atenta supraveghere a lui Sorin Ovidiu Vantu, implementa politica de sparturi si santaje a Parintelui FNI.
   2003-2007 – director Radio Mix FM; redactor revista „22″
   2006 – director Radio Direct Focsani
   2001-prezent – presedinte „Ziarul de Iasi”

   Societati comerciale:
   1. Grupul de presa Ziarul SRL
   Anul infiintarii: 2002
   Obiect de activitate: editare ziare
   Capital social: 2.000 lei
   Cota de participare: 18%
   Asociati: Asaftei Oana, Caluschi Cezar Florentin, Condurache Corneliu, Condurache Daniel, Condurache Rodica, Filip Antoneta, Gheorghita Cristinela Alice, Hritac Constantin, Radu Dan, Rusu Gabriel Alexandru, Volcinschi Gabriel
   Profit net 2005: nu exista date

   2. eMonitor Consulting SRL
   Anul infiintarii: 1999
   Obiect de activitate: activitati de consultare pentru afaceri si management
   Capital social: 300 lei
   Cota de participare: 6,67%
   Asociati: Ciureanu Ion Adrian, Medianet SRL
   Pierdere neta 2005: 144.614 lei

   3. Tehnocasa SRL
   Anul infiintarii: 1994
   Obiect de activitate: lucrari de instalatii tehnico-sanitare
   Capital social: 250 lei
   Cota de participare: 52%
   Asociat: Costachescu Gheorghe (48%)
   Profit net 2005: 745 lei

   4. Medianet SRL
   Anul infiintarii: 1997
   Obiect de activitate: activitati de consultanta pentru afaceri si management
   Capital social: 200 lei
   Cota de participare: 100%
   Profit net 2005: 100.468 lei

   5. Technomarket SRL
   Anul infiintarii: 2003
   Obiect de activitate: comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilor de fierarie pentru instalatii sanitare si de incalzire
   Capital social: 250 lei
   Cota de participare: 48%
   Asociat: Costachescu Gheorghe (52%)
   Profit net 2005: 278.350 lei

   6. Directa Comunicare si Marketing SRL
   Anul infiintarii: 2005
   Obiect de activitate: publicitate
   Capital social: 200 lei
   Cota de participare: 50%
   Asociat: Avram Razvan-Marius (50%)
   Profit net 2005: 23.804 lei

   7. AGG Constructii si Instalatii SRL
   Anul infiintarii: 2005
   Obiect de activitate: lucrari de tamplarie si dulgherie
   Capital social: 200 lei
   Cota de participare: 70%
   Asociat: Lazescu Cristina (30%)

   8. Arhipelago SRL
   Anul infiintarii: 2006
   Obiect de activitate: prelucrarea informatica a datelor
   Capital social: 200 lei
   Cota de participare: 50%
   Asociat: Alexa Marius (50%)

   1984-1991 – director revista „Opinia Studenteasca”, informator al Securitatii, implementa sub atenta diriguire a Partidului Comunist politica “liberala” in randurile tineretului utecist.

   1991-2001 – presedintele grupului de ziare locale „Monitorul”, unde sub atenta supraveghere a lui Sorin Ovidiu Vantu, implementa politica de sparturi si santaje a Parintelui FNI.

   2003-2007 – director Radio Mix FM; redactor revista „22″

   2006 – director Radio Direct Focsani

   2001-prezent – presedinte „Ziarul de Iasi”

  • Tot despre Lăzescu:
   Lazescu este o piesa a Cartelul mafiot Vantu – Voiculescu – Patriciu – o piesa lasata “in adormire” dar reactivata de Tata Vantu la semnal.
   Istoria lui Lazescu are ca punct de plecare “Centrala Iasi” – binecunoscuta serviciilor drept placa turnanta a contactelor cu “fratii moldoveni” de la Chisinau, unde s-a refugiat acum Vantu.
   “Maestrul” lui Lazescu a fost bunul prieten al lui Vantu, Dan Condurache, numit, in anii 80, la conducerea Opiniei Studentesti de catre PCR, dupa ce a fost indepartat Liviu Antonesei, desi Condurache nu avea nicio treaba cu scrisul (inafara de scrierea notelor informative, desigur). Numele lui Condurache apare in acei ani pe listele Securitatii gasite in biroul primului-secretar al PCR Iasi, Maria Ghitulica.
   In 1991, Daniel Condurache a fost concediat de la conducerea Monitorului si a Opiniei Studentesti chiar de catre ucenicii sai: Andi Lazescu, Fl. Zamfirescu, T. Hritac, D. Radu, Cezar Caluschi.
   Atunci Opinia Studenteasca si-a incetat aparitia si nu a mai iesit la lumina decat 11 ani mai tarziu, cand D. Condurache a dorit sa predea la Jurnalistica ieseana.
   In 1997 D. Condurache a fost din nou concediat, dupa doar cateva luni de directorat general (functie care a fost special creata pt el la Monitorul/Ziarul de Iasi, de catre Sorin Ovidiu Vantu) si care nu a existat nici inainte si nici dupa plecarea lui.
   Cel care l-a sapat pe la spate a fost chiar lectorul Andi Lazescu – finul profesorului D. Condurache. Andy s-a catarat mereu pe cadavrele celor din jur – n-are mama n-are tata (inafara de Vantu bineinteles)…

 7. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea 😆

  – Ascultă, de ce privesti aceste emisiuni culinare? Nici macar nu ştii să gătesti!
  – Dar tu de ce te uiţi la filme porno?…

 8. O sa va voteze romanii cu siguranta, ei deja simt cum ies din criza, cum traiesc bine, iarba este verde si cerul albastru.

 9. SA NU SUPRAESTIMAM CALITATILE LUI PONTA, PRESA PE CARE O VA LANSA, ESTE DE TOT ACEEASI CALITATE,DACA NU ATRAGE SI OAMENI VALOROSI,IN SENSUL CA ACESTIA TREBUIE SA CUNOASCA REALITATEA, SA RAMINA OBIECTIVI, SI SA NU SI PIARDA VIRGINITATEA MORALA…,CACI VOTUL SE CISTIGA SI CU MORALA..NU NUMAI CU EFECT DRAMATIC…

 10. Aseara te-am cautat… Am vrut sa ma incalzesti, sa te simt aproape de pielea mea… Unde ai fost, pijama afurisita?

 11. CA SA IASA DIN CRIZA ROMANIA ARE NEVOIE DE

  MUNCA !!!

  Le retour à la terre n’est pas tant un remède à la crise économique qu’à la crise morale. La terre n’attend que des bras pour produire et rendre l’homme meilleur.

  La crise morale roumaine porte un nom : c’est la crise du savoir travailler et respecter le travail.

  Le changement du monde n’est pas seulement création, progrès, il est d’abord et toujours décomposition, crise.

  Les Roumains n’acceptent le changement que dans la nécessité et ils ne voient la nécessité que dans la crise.

  La crise pour la ROUMANIE n’est pas comme une maladie dont ne ne peut sortir : elle est comme une sorte de nouvelle naissance !

  LA MODERNISATION, LA REFORME, LE TRAVAIL, L’ORDRE & DISCIPLINE !!!

 12. ,PROFETUL VOICULESCU,AURUL SI MIGRATORII’

  Primesc in ultima vreme reprosuri ca nu sunt suficient de critic,agresiv ,cu pedelistii,ca vezi doamne as incerca sa-i cocolesc,sa le bag sub covor apucaturile care ii definesc in fond pe uselisti.
  Ar fi un simbure de adevar,numai ca acest simbure de adevar in economia evenimentelor practic nici nu mai conteaza-CU CE AR FI SITUATIA MAI ROZA,PT USELISTI,DACA M-AS INSCRIE SI EU,IN CORUL DEMENTILOR,RETARDATILOR ,IDIOTILOR,care de dimineata pina seara-VARSA TONE DE MINCIUNI,MIZERII-la adresa pedelistilor,care nici pe departe nu sunt niste caluri si mironosite.
  Cum am tot spus de atitea ori ca eu sunt-ANTI U.S.L. SI NU PRO,incerc sa ma pastrez in linia pe care mi-am impus-o ,chiar daca acest lucru deranjeaza,si-i aduce in pragul disperarii pe unii,domni,care din pacate trebuie sa spun,au idei,MULT PREA FIXE SI MULT PREA PUTINE.
  Ce importanta are pt acesti domni,CA TURNATORUL SECURIST DAN VOICULESCU,prin vocea lui si a ANTENELOR SALE,trimbiteaza de cite-va zile ca,ALIANTA DE LA GUVERNARE SE VA RUPE SI MAI MULTI PARLAMENTARI VOR TRADA[CE-I PLACE TRADAREA LUI FELIX] SARIND FLAMINZI LA BANII SI PROTECTIA ,VEZI DOAMNE OFERITA DE TRUSTUL INTACT,PRIN TACEREA ABSOLUTA ASUPRA FARADELEGILOR COMISE DE EI.
  Ce mai conteaza ca noua garnitura de ,PROCURORI TINERI,IL DESFID PE OCHELARISTUL PONTA,TRANSFORMINDU-L INTR-UN ADEVARAT COMIC,ATUNCI CIND FARA MENAJAMENTE II INHATA PE DERBEDEII CARE,OMOARA BUGETUL STATULUI,pt ca astfel i se aduce aminte ca in perioada cit a fost procuror,NU A REZOLVAT NICI UN DOSAR,IAR CA SEF AL CORPULUI DE CONTROL AL P.M.AVEA MISIUNEA SA-I PROTEJEZE PE BARONII PESEDISTI.
  Ce mai conteaza pt CIRTITORII DE SERVICIU,ca sub ochii nostrii,CORUPTIA LA CEL MAI INALT NIVEL ESTE ATACATA LA EA ACASA?
  Nu,pt ei conteaza,ca eu sa-i ATAC PE PEDELISTI SI TRAIAN BASESCU,SA LE CAUT VINI,ORI SA PREIAU CLISEELE TRUSTULUI INTACT SI REALITATEA,pt ca vezi doamne asa da bine,si le-as face un mare serviciu pedelistilor,adicacu alte cuvinte DIN USELIST,PESTE NOAPTE DE DRAGUL UNOR FELICITARI PRIMITE DE LA UN JEGOS CA PUIU,SA DEVIN ANTIPEDELIST.
  Ei aiasta nu se prea poate intimpla,chiar daca vad ca si in PD-L sunt derbedei,dar in acelasi timp ii vad si cu catuse,ori in contrapartida ,L-AM VAZUT PE PONTA,IN ANII PRECEDENTI PE NASTASE SI ILIESCU CUM ISI APARA ORTACII DEDULCITI LA BANUL PUBLIC.
  Cum sa ma fac ca nu vad ca intimpul guvernarii BOC,PT PRIMA DATA IN ISTORIA ROMANIEI,MINISTRII,DEPUTATI,PLATESC PT FARADELEGILE LOR,CHIAR DACA SUNT DIN PARTIDUL DE LA PUTERE.
  Ce proba mai buna ca asta am,ca GUVERNUL,PD-L SI PRESEDINTELE SUNT HOTARITI SA REDUCA PE CIT POSIBIL CORUPTIA.
  Si atunci SA-L CRED PE PROFETUL TICALOS DAN VOICULESCU CARE SIMBATA PROFETEA CA URMEAZA O MIGRATIE MASIVA CARE VA SCHIMBA RAPORTUL DE FORTE IN PARLAMENT.
  Sa-l cred pe SECURISTUL FELIX CIND SPUNE CA MOTIUNEA PE EXTERNE VA CONSFIINTI MAJOTITATEA USELISTA IN SENAT?????
  Se pare ca unii l-au crezut,si s-au cam dat in stamba,DEVENIND DINTR-O DATA FOARTE EXIGENTI CU PUTEREA,CARE TOCMAI FACE CURATENIE,SI FOARTE INGADUITORI CU USELISTII,CARE CHIAR IN OPOZITIE,VREA SA CONTROLEZE JUSTITIA.
  Mai baieti,CARE TRAVESTITI,CARE PE FATA-SA VA FIE RUSINE.Chiar daca unii precum,CAMELONUL,v-ati camumflat bine,deghizindu-va in APARATORII CELOR MULTI,INCONSECVENTELE,LIPSA DE LOGICA ,DAR MAI ALES RAUTATEA CARE UNEORI RAZBATE V-A TRADAT.
  RAMINE CUM AM STABILIT-JOSSSSSSSSSSSSSSS,USELISTIIII,OPOZITIA SA-I MANICE IN VIITORII 50 DE ANI.
  Ma scot din sarite MORALISTII ASTIA IMBRACATI IN HAINE PACIFISTE,CIND DE FAPT EI SUNT……………USELISTI SADEA…………

 13. Europa calca in picioare SOCIALISMUL-ca este pe duca,ca este principalul vinovat in provocarea CRIZEI MONDIALE,o stiu toti marii economisti ai lumii neangajati politic.
  O singura cifra ofer-IN SPANIA,PE BANII UNOR FONDURI DE INVESTII DIN STATELE UNITE,S-AU CONSTRUIT 250.000 DE APARTAMENTE DE NIVEL CEL PUTIN MEDIU,SI DE LUX PT CLASA MUNCITOARE,CARE ISI DOREA RAIUL PE PAMINTU IAR VIATA UN ADEVARAT P[ARADIS.
  Spania o tara latina ca franta ,romania si italia,A ACHIESAT FARA CRICNIRE LA IDEEA STATULUI SOCIAL-PROMTIND CORNUL ABUNDENTEI PT CLASA MUNCITOARE DORITOARE DE PARADIS-Dar deloc dispus la munca,tenace,seriozitate si alte alea,care fac dintr-o tara un mecanism corect care sa redistribuie corect bunastarea si bogatia.
  Iata ca la sfirsit de saptamina-P.E.S.s-au socialistii SLANILOLI AU FOST TRIMISI IN OPOZITIE,si nu pt ca ar fi facut REFORME CARE SA SALVEZE SPANIA-NU TOCMAI PT CA NU AU TAIAT IN CARNE VIE.
  Cu toata mobilizarea TINERILOR SOCIALISTI,CARE S-AU INSTALAT IN PIETE-CU PANCARTE IN CARE CEREAU SA LE SE DEA GRATIS CELE 250.000 DE APARTAMENTE,PE CHIRII MODICE-SPANIA I-A CALCAT IN PICIOARE PE SOCIALISTI,CARE AU INHATAT PUTEREA AJUTATI DE AL-QUIADA,IN URMA ATENTATULUI DIN METRUL DIN MADRID.
  Asadar-BAGATI BINE LA CAP SOCIALISTI ROMANI-NU SONDAJELE LUI FELIX ORI ALE LUI GHITA VA DA PUTEREA,CI VOTUL ADEVARAT AL ROMANILOR.

  • ROMANII trebuie sa APRECIEZE MUNCA, NU CORNUL si LAPTELE !!!

   Statul STAT SOCIAL CRESTIN DEMOCRAT trebuie conservat, DISTRIBUTIA sa fie facuta celor in nevoi si nu la toiata NATIUNEA sub forma de POMANA electorala!!!

   MEDIA Internationala anunta ca ROMANIA poate fi o a doua GRECIE daca nu se continua REFORMA si MODERNIZAREA !!!

 14. Tendinta televiziunilor otravite rtv si a3 de promovare a instabilitatii politice in PDL este evidenta .Nu este clipa in care artizanii manipularii sa nu auduca in discutii subiecte centrate pe destabilizare .Cu predilectie este adusa in dezbaterea publica asa zisa schimbare a majoritatii parlamentare de la Senat .Teleopozitia ,ca despre ea vorbim, nu inceteaza sa lanaseze scenarii suculente pt a sprijini fatis ascensiunea USL la putere .Miza destabilizarii PDL a devenit o adevarata obsesie pt telopozitie .
  Inradevar asa cum ati precizat si in articolul d tra, USL ,este interesata ca lucrurile,in economie sa merga prost ,dar si mai important de precizat este ca si Teleopotitia doreste acest lucru in egala masura .
  Am oservat la USL un lucru oribil specific unui partid cu inclinatii staliniste :Tendinta de racolare a unor politicieni din tabara adversarilor politici utilizand bresa legislativa a TRASEISMULUI POLITIC .Asa dar ne putem da f bine seama ca acesta cualitie stingista nu a renuntat la practicile discretionare ,nu a invatat nimic din trecurul lor politic inmoral ,ca sunt incapabili sa se reformeze ideologic cu atat mai putin moral.
  Metodele perfide subterane care le folosesc ,denota clar ca sunt foarte slabi ,ca nu detin nici astazi capacitati stategice viabile pt a conduce tara .Ceea ce propune astazi USL electoratului este exact aceeasi experienta din guvernarile stangiste :stagnare economica ,masuri asistentiale,subdezvoltare ,populism si duplicitarism fata de cercurile europene si modiale .
  Neputinta USL si a Teleopozitiei este canalizata in acest moment in folosirea tertipurilor marunte pt a macina unitatea PDL .Acesta este adevarata forta a USL si a Teleopozitiei care vrea sa acceada la guvernare cu orice pret .!!!

 15. Doamna,vorbiti de stabilitate politica,dar nu faceti nimic in acest sens.Ati distrus sistemul sanitar,invatamantul si acum politia,deci vreti ca bolnavii sa moara,sa fie cat mai multi analfabeti pe care sa ii puteti conduce dupa bunul plac si infractorii sa poata sa ne dea in cap in voie.Dar daca noi murim cat mai multi sau nu o sa mai avem de lucru,voua cine o sa va mai bage banii in buzunare,de unde o sa va mai luati salariile,indemnizatiile de mari ministrii si guvernanti si parlamentari? Sa stiti ca sunt oameni care lucreaza 3 ture si castiga 550 Ron,deci eu din banii mei trebuie sa va mai tin si pe voi care nu faceti nimic pentru mine si mai vorbiti de stabilitate.Eu una chiar nu simt iesirea din criza de care vorbiti,poate ca dvs.o simtiti. Faceti ceva pentru oameni,nu impotriva lor.La votul trecut am votat cu voi,dar acuma m-ati scarbit si m-ati dezamagi si m-ati enervat de nu mai pot sa va mai aud si sa va mai vad,deci in 2012 nu veti mai avea votul meu. Ne dati statistivci si cifre de la BERD si de la ZEW,dar noi nu traim cu cifre in viata reala,traim cu mancare pentru care ne trebuie bani pe care nu ii avem pentru ca voi nu faceti altceva decat sa ne bagati si mai mult in r…. Singura amenintare la adresa iesirii din criza a Romaniei sunteti voi si politicile voastre.Vorbiti mereu de televiziunile mogulilor pe care nu le suportati pentru ca jurnalistii sunt pas cu pas in urma voastra si va dau in vileag afacerile pe care le faceti si de care nu ati vrea sa stie prostimea.Lasati televiziunile sa isi faca treaba lor,iar voi guvernantii faceti-va treba voastra cu responsabilitate si puneti interesul national pe primul loc si nu interesul personal.Striga o tara intreaga ca lucrurile nu merg bine,numai voi ne spuneti ca merg.Nu ne mai aruncati praf in ochi,as vrea ca din 2012 sa iesiti din viata politica exact ca PNTCD,iar averile sa va fie confiscate sa se plateasca imprumuturile la FMI pe care le-ati facut pe spinarea noastra si pe care le-ati imprastiat cum ati vrut.Sa traiti si voi de la o luna la alta sa nu mai aveti posibilitatea sa ne furati banii din buzunare. Rusine guvernul Boc.

  • Draga tovarasa .Discursul tau semana perfect cu cel al slujitorilor televiziunilor otravite rtv si a3 .Stiu ca esti incapbila sa filtrezi adevarul despre societatea romaneasca in care am pasit .Ai preluat bocetul propagandistic al Teleopozitie pe umarul unor categori neputincioase si ineficiente .Cu siguranta faci parte din acesta categorie .Nu ma mira totnul tau acuzator .Ceea ce trebuie sa stii tovara sa este faptul ca Romania nu potate tine in spate aceste categorii cu pretul scalviei micii clase mijlocii care asigura munca activa in romania si pricipalele resuse bugetare .
   Te invit draga tovarasa la refelctie adinca NU LA POMANA MAINII INTINSE .

 16. Zeby mi-a placut CV-ul informatorului ,bine ai facut ,sa vada si aplaudacii astia cine-i Lazescu si imbarligaturile care pleaca de la el ,la numirea lui a fost un adevarat delir pe blog 😆

  • …ieftini sunt pedelistii astia ,numai 8000 roni pentr-o numire in functie ,aveam alte pretenti la ei 😆

  • Puiule .. o bati in cap mereu .Stiu de unde te inspiri vartos .Spune ne cate ceva despre Ciuma Rosie care a praduit tara in lung si lat si peste care s a asternuit uitarea .Spune ne cate ceva, despre infractorii acestei organizatii politice Roscomuisate care a crat uriase crize politice in complicitate ca partidul *** PNL AL DOMNISOAREI CRINA .
   De acolo trebuie sa pornim critica tovarese frustrat ,pt a intelge corect de ce actuala guvernare PDL plateste polite sociale foarte scumpe !!!

 17. Citatul zilei 🙄

  “Lumea nu e primejdioasa din cauza celor putini care fac rau, ci din cauza celor multi care privesc si nu fac nimic.”
  Albert Einstein

 18. Oare de ce RTV si A3 depun atat de mult efort sa convinga ca, ce se intampla acum in portul Constanta, e numai din vina PDL? Nu stiu cum va fi fost inainte dar, dupa ’90, toti oamenii puterii au furat, mintit, spaguit, santajat. S-au imbogatit si i-au imbogatit si pe altii. De asta, intra cartofii in tara cu 70 de bani si ajung la vanzare cu pretul de 5, 6 ori mai mare. Doar un singur exemplu.

  • Silver,
   Iliescu in schimbul puterii pentru el si gasaca lui de KGBisti a facut un pact cu toata drojdia societatii, cu toata mafia in varful careia se aflau cei ca Vantu sau Voiculescu, pact care spunea :liber la jaf , liber la prada, liber la coruptie liber la justitie si procuratura mafiota. Cu o conditie: sa pititi crimele din decembrie si de la mineriade.
   Puterea lui si a cliciii sale pe baza ascunederii criminalilor ca rezultatul crimelor zac in cimitire este cauza degringoladei in care se afla azi Romania, sa ajunga in infern in ultima bolgie a acestuia acest ingrozitor dusman al neamului nostru.
   Mortii fara dreptate se vor mai rasuci in mormintele lor si pedepsele vor continua caci ca niste viermi ce suntem, de fapt la meritam . Daca nu eram viermi demult erau lichidati cei vinovati.

 19. Am urmarit si urmaresc politicienii americani de prea multi ani ca sa pot face greseli de interpretare , atunci cand fac comparatie si cu ce se intampla pe scena politica romaneasca . Batalia politica pe scena romaneasca este foarte simpla :pe de o parte guvernul face tot ce poate in aceste zile grele in toata lumea , ca sa scoata tara din criza . Deja a reusit sa scoata tara din faliment si asa ceva se putea intampla daca nu se luau masuri de austeritate . S-a facut o grsala cand s-au luat masurile de austeritate : Nu presedintele Basescu trebuia sa faca acel anunt public de impozitare a salariilor si pensiilor . Trebuia ca acest anunt sa fie facut de Ministrul Finantelor sau al Muncii . Impactul in PDL de nemultumire a populatiei era mic , Basescu nu mai era blamatsi nici PDL . Nu stiu daca se putea gasi bani din alte surse decat impozitarea salariilor sau pensiilor , dar acum deja e tarziu . Asta a facut ca Opozitia , chiar fara substanta fiind , a profitat de nemultumirea multora , si nu fac oamenilor decat un de brain wash , zilnic , sperand ca in timp sa le aduca roade . Dar timpul actioneaza contra lor , situatia in Romania incepe sa se indrepte , oamenilor li se va da inapoi salariile si pensiile pe care le-au avut , vor uita sacrificiul care l-au facut , ba chiar vor intelege ca guvernul nu avea alta alternativa . A fost mai bine asa , decat sa nu primeasca salariile si pensiile cu lunile , asa cu s-a intamplat in alte tari . Dar problema mare acum nu este a romanilor , ci a Opozitiei Socialiste , caci mergerea spre bine le indeparteaza lor sansele sa vina la guvernare . Nu vedeti cum stau la panda , zilnic asteptand sa speculeze cate ceva si sa sara in sus ca numai cu ei va fi bine romanilor . Iar cele doua televiziuni care -i aserveste foarte fidel , Realitatea si Antena3 , abia asteapta sa prinda cate o stire care apoi sa o interpreteze cum le convine pentru brain washul populatiei , asa cum am mentionat. Dar se pare ca si timpul lor va fi scurt pentru ca deja s-a ajuns la saturatie , tot mai multi romani au inceput sa fie dezgustati de maimutareala politica facuta vde Ponta si Crin Antonescu , ba chiar majoritatea romanilor se amuza de acesti doi . Cand spun asta iau in consideratie postarile care se faca la Realitatea tv sau Antena3 ,caci observ , in comparatie cu timp inurma , majoritatea , peste 80% din cei ce scriu commentarii sunt adversi PSD-lui lui Ponta sau PNL-ului lui Antonescu . Si apoi , cand vor fi alegeri , foarte multi dela PNL, asa zisii liberali autentici , vor vota cu PDL . Acestia nici acum nu s-au desmeticit , cum de PNL prin Crin Antonescu , un partid de dreapta , asa cum spun chiar ei , a putut sa se dizolve intr-un partid al lui Iliescu si al communistilor socialist . Tot asa multi PNL-isti , poate majoritatea lor , nu au inteles cum de Antonescu se aliaza cu partidul securistului Dan Voiculescu Felis ( PC) . Se pare ca majoritatea membrilor si simpatizantilor PNL nu vor urma indemnul lui Crin cand va veni timpul alegerilor . Vor realiza ca leaderii PNL nu au nimic deaface cu Bratienii de alta data , ci mai degraba PNLde azi este o organizatie de negustori si affacerist care cauta cu disperare aliante politice , dar la nivelul lor , al leaderilor , nu al simpatizantilor . Acestia simteau ca nu sunt de nivelul si omogenitatea organica a PDL -lui , acesta a fost motivul de a refuzat sa faca alianta cu PDL asa cum le-a suggerat presedintele Basescu . Mai e nvoie de ceva timp pana cand se vor aseza lucrurile . PSD e gol pe dinauntru , PNL este fara sens , ambele contopinduse intr-un fel de uniune sau alianta ….de nici-un fel . PDL , asa cum observa si romanii din diaspora , ar trebui sa nu dea apa la moara acestei uniuni ( USL) effemere , sa tina cont ca acesti prin televiziunile si jurnalistii acestora , nu fac decat provocari , zilnic , cu intentia precisa de a crea confuzie in mintile oamenilor in favoarea lor . Dar lumea a ajuns la saturatie , iar sagetile aruncate in Traian Basescu , Emil Boc si Elena Udrea nu mai nemeresc tinta . Inteleg ca poate au ceva contra presedintelui si a primului ministru : dar ce au cu Dna Udrea ? Dece au ales-o chiar pe dansa ca tinta de attac ? Vad cumva in Dna Udrea un potential politic care le poate diminua existenta politica ? Cine stie .

  • Doamna Udrea! Periculoasa femeie! E constiincioasa, face treaba, unde ajunge, electrizeaza pentru ca stie sa se faca placuta, e inteligenta, e frumoasa si-i place politica la nebunie. Tot ce face e cu pasiune.
   Iata de ce opozitia se teme de Udrea…

  • ***SA scrie: Nu presedintele Basescu trebuia sa faca acel anunt public de impozitare a salariilor si pensiilor . Trebuia ca acest anunt sa fie facut de Ministrul Finantelor sau al Muncii De acord dar nu ştiu dacă ai observat că acesta-i un guvern de pămpălăi, incapabili să transmită ceve, o idee, o părere, guvernanţii neavând răbdare şi nici vocabularul necesar de a explica un lucru de zece ori si pe intelesul tontului aşa cum face presedintele Băsescu. Cum să scoţi ministrul de finante? Ăsta trânteşe nişte cifre care nu spun nimic şi iese imediat din emisie. De asta s-a băgat preşedintele, asta-i explicaţia cea mai pe înţeles…

 20. Nu e prima oara cand diverse institutii financiare au facut prognoze cu plus despre Romania, iar in final a iesit pe minus. Iar BERD are interese directe sa incurajeze investitorii. Cat timp veniturile nete ale populatiei vor continua sa scada (iar odata cu ele si consumul, deci si piata interna, iar pe cale de consecinta productia) nu vom iesi nici macar din recesiune, cu atat mai putin din criza. A se vede care sunt cele cinci criterii de evaluare a iesirii din recesiune… (industria, locurile de munca nou infiintate, veniturile nete ale populatiei, volumul vanzarilor de bunuri si servicii (consumul) si PIB-ul). Trei din acesti indicatori sunt pe minus, iar in privinta PIB-ului pana si Eurostat a exprimat indoieli. Industria… sa triasca Duster, Nokia si Sidex. Dar atat.

 21. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea 😆

  Un tip s-a ratacit în pădure. Merge prin pădure şi strigă cat il tin plămânii:
  – Auuuuuu! Ajutoooooor! E cineva pe aici?
  La un moment dat, in spatele lui, apare un urs şi-i spune:
  – Na… Eu sunt… Si ce, ti-e mai uşor acum?

 22. @Frank
  “Asadar-BAGATI BINE LA CAP SOCIALISTI ROMANI-NU SONDAJELE LUI FELIX ORI ALE LUI GHITA VA DA PUTEREA,CI VOTUL ADEVARAT AL ROMANILOR”.
  Numarul de voturi,este direct proportional cu numarul de galeti,kilogramele
  de zahar, ulei ,peste….
  La pdl,are balta peste.

  • Cândva şi pentru PSD-işti balta a avut peste. Orice, pentru ca PSD, PNL să nu ajungă la guvernare. Orice! Dacă vin, distrug totul…

 23. Silver,
  Stiu ca tu nu prea te uiti in spate, desi la postarile tale macar mai recente ar trebui sa te uiti, dar eu ieri iti raspundeam la ceva si nu stiu daca ai citit?
  Desigur raspunsurile nu sunt in nicin fel obligatori,i dar intreb si eu, ca altcineva nici atat n-o fi citit si atunci poate mut postarea caci era mai generala decat un simplu raspuns dat la o cestiune punctuala.

  • ***ion adrian – Bună dimineaţa! 😆
   Am citit dimineaţă ce ai scris. Ştii că eu nu stau noaptea târziu. La ora la care tu ai scris comentariul, eu deja dormeam.
   Sigur că ce se întâmplă acum e rezultatul libertaţilor oferite de Iliescu şi gaşca lui şi asta numai ca să aibă acces şi susţinere la conducere. Eu, tu şi cei mai informaţi, cei obişnuiţi să judece cu capul din dotare, ştim aceste lucruri. Dar omul simplu, omul de la ţară sau cel de la oraş, dezinteresat, nepăsător, crezi că ştie sau măcar vrea să ştie. Pentru toţi aceştia contează numai prezentul imediat: promisiunile făcute şi pomana primită…

  • Silver,
   Asa este cum spui,dar eu totusi:
   Cred ca omul de la tara ar putea intelege ca daca s-a dat liber la jefuit tara este si el printre cei jefuiti.
   El insa nu crede ca este posibila o asemenea ticalosie dar ar intelege daca din apropae in aproape din intrebare in intrebare precum facea Socrate l-ai aduce la intelegerea faptului ca daca si Iliescu este vinovat de crime si totul indica asta atunci ca sa-si salveze pielea si puterea ca face orice va trada orice.

  • ***ion adrian – omul de la tara nu prea stie ce si de ce i se intampla. Nimeni nu se oboseste sa le explice. Sigur, eu as putea sa-i subapreciez pe unii, băgându-i în aceeaşi oală pe toţi dar, cum cei mai mulţi sunt şi săraci şi analfabeţi şi neobişnuiţi să judece, e foarte greu să-i convingi că Iliescu, cel care le-a dat, este, de fapt, cancerul României, distrugătorul, ahtiat după putere.

 24. Gogutza-dragule,esti nedrept,foarte nedrept ,dar mai ales nesincer sa nu zic vorba aia-UN MARE MINCINOS.
  Umbla prin tirg vorba ca tu si vecinii tai aveti cite o duzina de telefoane,POMANA ELECTORALA DIN PARTEA LU’VANGHELIE.
  Ca aveti D.V.D.-URI SI IN W.C-URILE VOASTRE DE BUGETARI DE LUX,primite tot de la INTELECTUALUL VOSTRU DE SERVICIU,ALA DE VA GARANTEAZA.
  Si mai umbla vorba prin tirg,ca ,ABRAMBURICA,inainte de a merge la REALITATEA TV ORI ANTENA 3,ca sa-i creasca adrenalina,PE D.V.D.-UL PRIMIT POMANA DE LA VANGHELIE,OCAZIE CU CARE A SI GARANTAT-O PE ABRAMBURICA,VIZIONEAZA MICI CLIPURI CU E.U.
  Tu Gogutza,cind vrei sa fii EXCITAT NERVOS,ce clipuri vizionezi,tot p’ale vechi cu toasu’????????????????

 25. “Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”

  – Presedintii Romaniei, Serbiei si Slovaciei vor sa boicoteze summitul Europa Centrala – Barack Obama, din cauza invitatiei adresate liderului kosovar. –

  ROMANIA trebuie sa recunoasca Republica KOSOVO, este rational si face parte din constiinta NATO & UE.

  Ce fac Serbii sau Slovacii este treaba lor, ROMANIA are nevoie de prieteni si de cat mai putini de dusmani.

  Presedintele Traian BASESCU va fi bine sfatuit de apropiati sai si va participa la summitul Europa Centrala – Barack Obama.

  Cordialement

  • @Stefan Radoveanu. Fanica draga, te cam pripesti cu jucaria aia numita Kosovo. Aparitia acelei jucarii tine de geopolitica si geostrategia unor mari puteri si atentie mare caci reverberatiile aparitiei jucariei nu s-au terminat, iar undele buclucase au oarece influente mult inafara teritoriului propriuzis sau a zonelor adiacente. Deja sunt cercuri care fac planuri considerand episodul Kosovo drept un precedent. Deci domnule va sfatuiesc sa mergeti pe mana lui Basescu. In domeniul politicii externe a comis el destule erori, dar aici sigur nu greseste. P.S. Rogu-te ai bunatatea si mai lasa franceza la o parte, sau foloseste-o doar in cazurile in care chiar este necesara. Scuze daca v-am inoportunat.

 26. Gogutza,moshule,estin tare-esti in lista mea de prioritati……
  ha,ha,ha hi,hi………

 27. Ze.V-ule,supariciule,nu te supara pe ,SAT’fii mai ingaduitor,si iarta-ne,ca nu putem sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor tale-suntem si noi,niste biete fapturi din ,HUMUS’NISTE BOTURI,ACOLO,cu multe pacate.
  Hai ,si revin-o la ginduri mai bune.

 28. Doamna Ministru,

  apreciem implicarea Dvs. de pina acum in vederea finalizarii Cartierului Henri Coanda, dar de la ultimele Dvs. actiuni din Februarie, nu s-a mai progresat prea mult.
  Intr-adevar in Bugetul PMB s-au alocat 5.000 mii RON pentru utilitati, dar PMB refuza in continuare sa se apuce de ceva deoarece nu au si HG de transfer al terenurilor. In plus, in binecunoscutul stil romanesc, PMB a spus clar ca anul acesta va face doar studii de fezabilitatea si licitatii.
  Asta inseamna inca un an pierdut din viata mea…
  In postarile Dvs. anterioare va exprimati speranta ca in primavara ar putea porni lucrarile la utilitati.
  Daca aveti posibilitatea de a urgenta emiterea HG, precum si demararea lucrarilor, v-am ramane indatorati.
  In definitiv este vorba de niste lucrari de sute de milioane de euro, care pot fi o gura de oxigen pentru multe firme de constructii, in contextul actual de criza.

  Va multumim.

  Catalin R

 29. Frank, din păcate nu prea am timp, uite, chiar acum am citit comentariile de pe noua pagină, de ieri dimineață am muncit aproape non stop, ca un prost, fără a știi cu certitudine dacă , cu folos sau nu . 🙂
  Fac doar o scurtă pauză și-i spun doamnei ministru că ,,stabilitatea politică ” e una, iar ,,coeziunea de substanță a coaliției care susține guvernul”, este cu totul altă mâncare (cu iz marin sau/și de apă dulce și parfumată cu tentă rozie). 🙂
  1. Stabilitatea politică prespune un consens minimal putere-opoziție, pe direcții strategice subînscrise interesului național. Inițiatorul consensului este de regulă puterea, răspunsul rataților din opoziție va fi cu siguranță NIET, dar, cel puțin, din punct de vedere tactic, PDL ar putea câștiga un adaos de imagine convertibil în voturi suplimentare.
  2. ,,Coeziunea coaliției” este o submulțime de rezistență care necesită o ,,forță nucleară tare” , care este și cea mai puternică dintre interacțiunile din natură.
  Forța nucleară tare este de 10⁶ ori mai puternică decât forța slabă, reprezentată de actuala garnitură care (chipurile) ,,conduce” PDL în acest moment. 🙂
  ,,Forța slabă” ,care nu ,,bate” (din păcate) până în aula Camerei Deputaților, le-a dat polițailor un balon de oxigen și iluzia că pot evita restructurarea precum Houdini, cel puțin, până la sesiunea următoare a Parlamentului bicameral (adică de doi bani), de asemeni, a permis trecerea tacită (și neobservată precum a neutrinului solar) prin Senat a șopârliței băgată de trădătorul pedelist Mircea Giurgiu.
  Iar …legea bucuclașă, va intra în camera decizională a ,,frumoasei adormite” (Roberta Anastase n.a.) , unde s-a creat deja precedentul descris mai sus. 🙂 🙂
  În rest, ce să-ți mai spun, dragă prietene, decât că nu sunt niciodată supărăcios, iar gândurile mele sunt întotdeauna dintre cele mai bune. Eu nu gândesc decât numai pozitiv, în același timp realist și precaut, pentru că obstacole și inamici mai mult sau mai puțin camuflați, mișună la tot pasul.
  Vezi de exemplu, cu câtă elocință, extrem de atent elaborată, ne picură în suflete, Turnul de Observație, ideea că măsurile guvernului Boc nu ar fi fost necesare și/sau oportune. O face ….persuasiv ( 🙂 ), înfășurând totul în mantia intelectuală a unei neutralități aparente, a cărei alchimii este modelată matematic în laboratoarele diversiunii. Oameni inteligenți, dar dedicați unei cauze care nu este a poporului român, au înțeles că nimicul etichetat drept ,,alternativă” și sintagma ,,Jos Băsescu” nu mai sunt suficiente pentru supraviețuirea politică a USL.
  În general, față de persoane, grupuri, entități, etc, dacă nu-ți sunt indiferente, nu manifești o toleranță cu greutate specifică diferită, în nci un caz nu le șoptești în urechi cât sunt ele de frumoase, deștepte și providențiale, pentru că nu te cred decât ele. 🙂 🙂
  Iar cel mai rău lucru care se poate întâmpla, este că le poți induce (celor pe care îi iubești) iluzia că sunt perfecți și nu perfectibili. Pericolul autosuficienței și imobilismului este, în acest caz, uriaș, pentru că îi poate face pe politicieni, casanți și neadaptabili la așteptările cetățenilor, fără de care, nimeni nu poate guverna într-un stat de drept. Desigur că așteptările cetățenilor trebuiesc modelate inteligent, așa cum deviezi un curs de apă, pe care îl reconfigurezi la 180 de grade aproape pe nesimțite, sau cel puțin, evitând inundația . Dacă te întorci brusc împotriva curentului, s-a zis cu tine. 🙂
  Dacă te simți cu adevărat responsabil, pe copilul la care ții ca la ochii din cap, îl mângâi pe creștet când doarme și-i scapi (cu reținere) o scatoalcă peste ceafă, sau îl tragi delicat de urechiușa rozalie, dacă și-o ia în cap sau face prostii. Mai târziu, îți va mulțumi. 🙂

  • ….evident că se scrie corect ,,buclucașă”, dar…mama ei de tastatură, că nu convertește direct gândurile…..poate se va inventa cândva 🙂

  • @ZeV. Domnule, tin sa va multumesc pentru ca v-ati amintit de mine si in acest fel ma scoateti din amorteala. Observ domnule ca ma suspectati de “neutralitate aparenta”. Astazi sunt un om iertator. Stiti ce este neutralitatea, poate fi aceasta absoluta? Spre exemplificare va voi da un exemplu concludent. Se stie ca Dumnezeu a facut Pamantul cu tot ceea ce contine natura iar mai pe la urma l-a creat si pe om, care dupa “muscatura din mar” s-au tot inmultit aparand ginti, triburi, popoare s.a.m.d. Deci tatal nostru, al tuturor, ne iubeste pe toti ca pe fii sai. Da, dar pe unii din fratii nostri pamanteni – poporul lui Israel, Dumnezeu i-a desemnat drept “poporul cel ales”. Pai daca nici Dumnezeu nu a reusit sa se situeze in domeniul neutralitatii absolute, atunci ce pretentii mai puteti avea de la mine – un muritor de rand, dv. vreti de la mine neutralitate absoluta? Si asa fac destule sacrificii pentru a ma pastra intr-o “neutralitate rezonabila”, scop in care m-am si izolat in Turnul meu. Nu cumva si Dumnezeu a procedat la fel? Mai observ ca nu ma cititi cu atentie. Despre necesitatea sau oportunitatea masurilor luate de Premierul Boc va rog sa nu imi faceti mie vina. Sunt un om simplu de pe strada. Depinde cum luati dv. problema. Pe termen scurt, evident ca Boc (de fapt Basescu) au luat masurile in criza de timp si prea multe alternative nu se intrevedeau. Eu in comentariile mele spuneam cu totul altceva. Repet cateva idei. Daca Basescu-Boc ar fi fost oameni cu viziune, atunci nu faceau aliante nefiresti, totusi facandu-le, trebuia sa aiba diagnoza facuta si cum ar fi ajuns la guvernare adoptau masurile trebuincioase cu mult inainte ca sa se ajunga la criza de timp. Asa au pierdut peste jumatate de an cu impartirea “ciolanului” impreuna cu partidul roscovan. Exact in acea perioada s-a trecut la politizarea excesiva a institutiilor statului si a unitatilor economice. Aceasta este o tumora maligna, iar acum noi suntem supusi unei terapii extrem de dure si al carei succes este ca si inexistent pana la extirparea tumorei. Traian Basescu a criticat in repetate randuri pe Boc pentru politizarea excesiva. Ati vazut vreo reactie? Politizarea a continuat intr-un ritm indracit si inca nu s-a terminat. De buna seama ca nu ma veti crede. Credeti-l atunci pe un ministru al guvernului Boc – Sebastian Vladescu, care spunea ca daca se luau masurile de austeritate la 03.01.2010, atunci taierea salariilor ar fi trebuit sa fie de 5% si nu de 25% cat a fost nevoie 6 luni mai tarziu, basca marirea TVA. Dar daca se luau masurile trebuincioase in acel an pierdut – 2009? In comentariile trecute argumentase-m si faptul ca nici imprumutul de la FMI si UE nu trebuia luat. Deci eu am judecat toate astea luand in considerare un termen lung sau mediu, timp in care masurile de austeritate rezonabila ar fi trebuit sa isi faca efectul si nu am fi intrat in fibrilatie incat sa nu ne mai salveze decat banii imprumutati cu toptanul. Cele ce ies la iveala in aceste zile, chiar nu pot sa va convinga ca Romania ar fi putut avea parte si de un alt parcurs? Eu cred ca putea, dar a gresit grav Traian Basescu atunci cand l-a numit pe Boc in functia de Premier. A gresit o data, dar greseste si a doua oara? Sa va mai amintesc ca de fapt nu Boc conduce guvernul? Exista o diferenta intre noi domnule ZeV. Dv. v-ati implicat afectiv in comentariile dv. si presupun ca nu numai in comentarii. Eu imi permit o anumita doza de raceala si scepticism si prefer sa le judec la rece. Evident ca si eu comit multe greseli, dar neavand asteptari prea mari de la alesii mei imi permit sa urechesc (cu moderatie) politicienii infatuati ce se pretind a fi “clasa politica”. P.S. Prefer sa imi postez ideile pe acest blog pentru ca il consider a fi cel mai igienic si ii multumesc doamnei Elena Udrea pentru ca ma suporta in ciuda unor critici pe care domnia sa le poate considera nemeritate. Pe alte forumuri limbajul s-a degradat in asa masura incat nu poti ca la fiecare idee prezentata sa nu te trezesti cu trei injuraturi si o trimitere la mama. Cu stima.

 30. Multi se indoiesc sau fac pe indoitii ref la ce risca Romania in lipsa masurilor economice luate de guvernul Boc. Sa nu se mai indoiasca:

  Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat astazi ca Romania s-a aflat in 2009 foarte aproape de un “sudden-stop”, ceea ce in termeni medicali inseamna infarct. Guvernatorul a explicat ca acest lucru a fost evitat din cauza ca Romania a reactionat la timp.

  vezi : http://business.ro/content/view/109545/4/

  • @Ion Adrian. Ionel Ionelule, observ ca nu ai inteles bine ce a spus guvernatorul. Anul 2009 a fost anul prabusirii si asta fara ca guvernul Boc sa ia vreo masura. A fost anul veseliei generale pe banii imprumutati cu toptanul. Domnii guvernanti in loc sa ia masuri anticriza se certau pentru impartirea ciolanului. Asa a fost ratat acel an, iar masuri Boc a inceput sa ia cu adevarat cam pe la jumatatea anului 2010. Tarziu, foarte tarziu. Recititi declaratiile lui Sebastian Vladescu – ministrul de finante al lui Boc. Reciti-l si pe Traian Basescu care a urecheat in repetate randuri guvernul Boc pentru proasta guvernare, urecheli la care Boc a ramas insensibil. Deci Romania nu a actionat la timp, ci a actionat cu mare intarziere si chiar atunci cand a reactionat a actionat cu incoerenta.

 31. Ce inseamna instabilitate politica? De ce ari fi atat de periculos sa se schimbe majoritatea in Parlament. Extraordinar a ramas un mogul Voiculescu . Si? Deranjeaza? Cum?

  Am competenta ridicata intr-un domeniu, recunoscuta. Si ? Sunt intr-un loc unde conteaza ce-am mancata cu o seara in urma, cu cine m-am certat si ce-am discutat la o tigara , restul nu conteaza.

  Pacat.

  • Sa aducă dovezi, argumente. Şi eu pot spune multe dar, dacă nu am cu ce dovedi, ce credibilitate am?

   Întâi s-a săus că e vorba de PDL şi UDMR, apoi au dat-o pe PDL şi UNPR… Sigur că aranjamentul spuselor se face la Rtv.

   Mă întreb, de ce L Mironescu a tăcut şi a tolerat dacă ştia că în port operează o mafie? În convenea şi lui, nu? Întrebarea e de ce?

 32. @Turnul de Observație
  Am intrat în viteză, am citit primele rânduri și plec din nou. Mai pe seară, voi citi pe îndelete tot ce au mai scris colegii de bloggereală, în ordinea postării.
  Apropo, totuși, mă surprinde că nu vă este suficientă exaltarea revoluționară a prietenului meu, Frank, pentru a vă scoate din amorțeală , mai ales că este mult mai limpede și mai total poziționat (politic) decât mine. 🙂

  • …Simpatice domn, dvs aveți un amuzament special, chiar dacă vorbiți serios. 🙂
   Constat că dvs citiți atent, știți că vă citesc, dar persistați în dezinformare…în fine, hai să spunem, într-o idee fixă.
   Chintesența argumentației dvs, se reduce la sintagma ,, ceea ce s-a făcut s-a făcut prost pentru că ceea ce trebuia făcut nu s-a făcut la timp”.
   Îmi amintesc cu claritate că v-am răspuns la această, să-i spunem, ,,cuadratură” a domniei voastre. A făcut-o, de altfel și Ion Adrian. Dvs, ce faceți, în schimb ? Răstălmăciți cu nonșalanță(mai am puțin și voi conchide ,,rea intenție”) spusele guvernatorului.
   Ce a spus ,,etalonul” românesc al diagnozei pertinente în domeniul macro-financiar- economic ?
   ,,Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat astazi ca Romania s-a aflat in 2009 foarte aproape de un “sudden-stop”, ceea ce in termeni medicali inseamna infarct.
   Guvernatorul a explicat ca acest lucru a fost evitat din cauza ca Romania a reactionat la timp. ”
   Ați auzit domnule , din turnul dvs ? Nu ? Vă rog atunci să ieșiți pe balcon. 🙂
   Credeți-mă că fac eforturi supraomenești să vă atribui o neutralitate relativă, în marja de eroare obiectiv-subiectivă. Tare mă tem, însă, că subiectivismul ține de premeditare.
   Dacă veți continua să repetați clișee, până la urmă voi ceda…obiectiv, impulsului de a crede asta.

  • @ZeV. Domnule, constat ca ati inteles exact esenta argumentatiei mele – ,,ceea ce s-a făcut s-a făcut prost pentru că ceea ce trebuia făcut nu s-a făcut la timp”. Nu am intentionat sa il contazic pe guvernator (ar fi fost chiar culmea) ci doar am nuantat nitel afirmatia sa. Intradevar, este adevarat ce a spus guvernatorul – s-a evitat infarctul pentru ca Romania a reactional la timp. Eu am spus altceva, ca Romania ar fi avut sansa sa nu ajunga in situatia de preinfarct. Chiar si astazi se pot face unele lucruri care sa indeparteze probabilitatea ca Romania sa revina in stare critica. Nu vad insa oamenii care sa o faca. Ma gratulati in mod gratuit cu atributul de dezinformator si vecinul sau reaua intentie. O spun doar pentru ca asa se vede din turnul meu, iar acesta se afla chiar in Romania si parca nu ma lase inima sa fiu indiferent. Repet clisee? Acu ceva vreme, un roman – Mucius Scevola isi incepea si termina fiecare discurs in Senatul Roman cu un “cliseu” – “Cartagina trebuie distrusa”. Colegii sai senatorii nu se lasau induplecati de argumentele lui Mucius. Pentru a fi mai convingator, la ultimul discurs pe tema Cartaginei, Mucius si-a indreptat bratul stang catre o torta arzanda si deabia mirosul de carne arsa a reusit sa destepte constiinta senatorilor. Ulterior au inceput pregatirile pentru ultimul razboi punic. Trebuie sa recunosti ca pretul pentru linistea Romei a fost unul destul de mic – mana arsa a lui Mucius ce de atunci a fost numit Scevola.

  • ZeV, decand clonele sunt altfel decat prototipul lor?

 33. SLABICIUNEA LUI MIRCEA BADEA ESTE ACEEA DE A SPUNE ADEVARUL DESPRE REGELE MIHAI SI “CASA REGALA A ROMANIEI”.IN DATA DE 25-05-2011 LA EMISINEA SINTEZA ZILEI , IL TOT RIDICAU IN SLAVI PE ACEL REGE.EU I-AM SCRIS PE BLOG CA VENIREA SI PLECAREA ACELUI REGE A FOST PLATITA CU TERITORII SI TEZAURUL ROMANIEI.A FOST O GRESEALA IMENSA IDEIA MONARHIEI IN RO.DE FAPT MONARHIA VENISE LA FURAT SI ATAT IN DACIA(NU ROMANIA).VAZAND CA SPUN “NASOALE”(ADEVARURI)DESPRE CRIMINAL NU MA MAI LASA SA POSTEZ PE BLOGUL LUI.FAPTUL CA SCRIU AICI NU INSEAMNA CA AGREEZ PDL-UL.DOAR V-AM DAT UN PONT .DE FAPT SI ACEST MIRCEA BADEA ESTE LA FEL DE CORUPT.DIFERENTA E CA EL E IN ALTA TABARA.

 34. Romania nu va iesi din criza economica pana in 2012. Daca asta-i singura sansa a PDL de a castiga alegerile e cam naspa. Eu cred ca mai bine ar fi sa comande cateva milioane de biciclete in China.

 35. Un zâmbet la cafea 😆

  – Măi, nevastă, administratorul ăsta a înnebunit de tot! Se laudă pe toate drumurile că s-a iubit cu aproape toate femeile din blocul nostru şi că nu i-a scăpat decât una singură!
  – Da? Precis este aia grasă şi urâtă de la parter!

 36. Citatul zilei 🙄

  “Fără religie, oamenii nu s-ar fi împăcat atâta timp cu mizeria. S-ar fi răsculat de mult şi acum ar fi liberi.”
  Roger Martin du Gard

  • Buna dimineata
   ….,,Liberi” precum suporterii echipelor Dinamo și Steaua ?
   Praful s-ar fi ales de omenire, devorată de propriile instincte animalice, dacă nu ar fi fost religia.
   Conform curbei lui K. F. Gauss , numai 2% din populatia lumii poseda abilitati intelectuale deosebite, adica intr-o comunitate de 4000 de persoane, ar exista între cca 80 si 133 persoane apte să rezolve cu succes testele de inteligență conform diferitelor standarde/chestionare universal acceptate.
   O mare parte dintre majoritari, vor fi motivați doar de ,,spiritul” de turmă neștiind ce să facă cu libertatea lor. Vor distruge totul în jur, în lipsa autorității, iar în final se vor anihila pe ei înșiși.
   Nici un moment să nu uiți de dualitatea instinct animalic-spirit, iar astăzi, se pare că spiritul este pe cale să se declare învins, pe fondul diluării influenței religioase și în general, a sistemelor tradiționale de valori educaționale și/sau (auto)constrângătoare, inclusiv a familiei.

  • @Silverstar. Va consider o persoana ce a beneficiat la vremea potrivita de ceea ce s-ar numi educatie estetica si vorbele dv. de duh, chiar daca sunt doar citate la cafeaua de dimineata, sunt intradevar de bun gust si intradevar starneste acel zambet ce deschide calea bunei dispozitii. Am oarece probleme cu Martinica al dv., ala de pe gard, care nu prea a inteles bine ce este mizeria si cele cateva urme de mizerie, reala fara discutie, le pune pe seama religiei. De buna seama ca dv. – persoana ce ati beneficiat de avantajele unei educatii estetice, stiti ca religia are un profund caracter moral. As indrazni sa afirm ca religia contine cam 1% dogma si in proportie covarsitoare, norme de morala plus inca multe altele. Acele norme de morala sunt opusul mizeriei de care vorbea Martinica. Iudaismul are un termen interesant – “cusher”, termen fara echivalent in alte limbi sau religii si care desemneaza curatenia, atat cea fizica cat mai ales cea de natura morala si spirituala. De buna seama ca imi veti aduce un noian de argumente si exemple care sa demonstreze contrariul. Da, dar acelea nu constituie decat exceptiile care confirma regula. Pentru a fi mai convingator, voi da eu primul exemplu. Se stie ca bancherul Dominiq Strauss Khann este evreu (fantastic ce atractie au ovreii pentru bani). Ei bine faptele acelui ovrei iubitor de bani, in perceptia religiei lui nu sunt tocmai “cusher”. De altfel fenomenul a fost incriminat de insasi Domnul care l-a trecut sub interdictie intr-una din cele 10 porunci. Sa admitem ca Martinica al dv. si-ar fi vazut visul cu ochii – multimea s-ar fi rasculat si ar fi devenit libera. Aveti idee cam cata mizerie ar fi insotit acea asazisa eliberare? Dar dupa aceea? Dati la o parte normele moralei religioase (nu neaparat numai crestine), ce veti pune in loc, sau mai degraba Martinica ce ar fi pus? Aveti idee, golul de moralitate cam ce mizerii ar fi produs? Am o rugaminte la dv., sfatuti-l pe Martinica sa coboare de pe Gard.

  • ***Turnule – lasă vrăjeala şi treci la subiect.
   A merge la biserică nu inseamnă totuna cu a fi credincios. Credinta se descifreaza din fapte şi nu din vorbe, laudă, fală. Mie mi-e suficient să pot face o faptă bună, într-o zi. Se cheamă că, în ziua aceea, am fost credincioasă. Ce fac marii credincioşi? Proclamă apocalipsa şi-şi însuşesc averile naivilor.

   Libertate – da! Nici când iubeşti nu mai eşti liber. În ceea ce mă priveşte nu vreau să mă încadrez unor norme sau legi care să-mi interzică ori să-mi impună anumite lucruri. In limita bunului simţ şi a decenţei fac ce vreau, din plăcere, nu silită, nu împinsă de la spate.
   a nu se confunda credinţa cu religia, cum adesea se întâmplă.

  • Trebuie să recunosc că Turnul are și el dreptate, personalitatea ta reprezintă o excepție de la regulă, încadrându-se în procentul de 2% a oamenilor inteligenți ți capabil de autocontrol.
   Pe de altă parte, Silver, inteligența rece mixată cu îndoiala perpetuă și respingerea lăuntrică a normelor moralității credinței ca repere de suflet, induce inerent fenomenul de conștientizare a limitelor și perisabilității umane, iar în final, conduce inexorabil la percepția în tristețe a deșertăciunii vieții pământești….mizere, scurte și anodine, la nefericire și depresie.
   Am reținut de asemeni , dar resping, afirmația ta că ,,nici când iubeşti nu mai eşti liber”.
   Eu personal, accept fără efort îngrădirea libertății mele prin…iubire.
   Ce este mai minunat decât să oferi iubire, în mod neegoist, bucurându-te de fericirea celui apropiat ?
   Singurătatea îți permite accederea la toate cele 6 grade de libertate cunoscute, dar la a șaptea dimensiune, cea spirituală, ajungi, paradoxal, doar diminuându-ți conștient propria libertate.

  • Scuze, reiau : ..încadrându-se în procentul de 2% a oamenilor inteligenți și capabili de autocontrol.

 37. MUGUR ISARESCU VERSUS PETRU CULIANU

  Generos si ofertant subiect-RELIGIA si libertatea.Nu cred ca am reusi ,oricit de aplicati am fi sa gasim ,CHEIA’relatiei intre RELIGIE SI LIBERTATE.
  Pt ca,asa cum se intimpla in orice segment al vietii,unde omul opereaza,dam peste imperfectiune,abuzuri,greseli si evident victime.
  Ca in numele RELIGIEI ,s-au purtat cele mai singeroase razboie si conflicte,o stie toata lumea.Ca, ciocnirea dintre civilizatii risca sa arunce planeta intr-o conflagratie distrugatoare, este angoasa,care macina elitele politice si religioase ale sec 21,este deja un arhetip aproape banal.
  Numai ca eu nu prea vreau sa intru in acest gen de dezbateri,cred ca in acest moment LECTIA DE MACROECONOMIE OFERITA SOCIETATII ROMANESTI DE MUGUR ISARESCU ESTE MULT MAI IMPORTANTA,PT CA NE PRIVESTE IN MOD DIRECT ,ATIT PT PREZENT,DAR MAI ALES PT VIITOR.
  De ce PETRU CULIANU?pt ca acest mare ginditor roman iesan ca origini,mare specialist in ISTORIA RELEGIILOR, a anticipat in una din lucrarile sale CADEREA COMUNISMULUI,dar mai ales s-a ocupat de ,MITUL GANGSTERULUI.
  A fost unul din discipolii lui MIRCEA ELIADE,UN ALT MARE GINDITOR ,care s-a ocupat de istoria religiilor,segment pe care l-a dus la perfectiune,PETRU CALIANU,ESTE OMORIT IN CONDITII SUSPECTE DE GANGSTERII POLITICO-ECONOMICI,pe care astazi ii gasim si regasim in PSD.
  Iata o simbioza perfecta,INTRE RELIGIE SI GANGHESTERI,INTRE ROMANIA JEFUITA DE GANGHESTERII COMUNISTI,si CRIZA ACTUALA.
  Si atunci cum sa nu-i dau dreptate lui MUGUR ISARESCU-CARE APROAPE CU MINIE PROLETARA[SIC] INFIEREA DEZMATUL PROVOCAT IN ANII 2007-2008 DE GUVERNUL TARUICEANU PRESAT DE PESEDEI,CARE AU IMPINS ROMANIA SPRE UN INFARCT DEVASTATOR.
  Dar lucru si mai grav,CUM SA NU DEVIN AGRESIV CIND ASTAZI ACEIASI INDIVIZI CARE IN 2007-2008 AU VRUT SA ASASINEZE ROMANIA,SE CER LA PUTERE PT A TERMINA CE AU INCEPUT IN 2007-ADICA INGROPAREA NATIEI ROMANE.
  Iata teme cu adevarat serioase,dar care aduc o mare ingrijorare-PSD UN PARTID CARE A ORDONAT ASASINAREA LUI PETRU CULIANU,ASTAZI SE GINDESTE CA POATE ASASINA ROMANIA,ECONOMIC,SI APOI SI IDEOLOGIC.
  In aceste conditii nu-mi ramine altceva de facut decit sa sper,sa sper ca ,TURMA’nu se va lasa prada instinctelor animalice,si sa gindeasca cu ,INTESTINUL GROS’si se va trezi,intelegind ca -DEZMATUL FINANCIAR,POMENILE ASOCIATE CU NEMUNCA,SUNT OTRAVURILE PREFERATE PE CARE PESEDEII LE ADMINISTREAZA NATIEI ROMANE.

  • PNL a guvernat in 2007 2008 prin sacrificarea tuturor principiilor sale inclusiv lumina asupra crimelor din 1989-1990.
   Iliescu a devenit ce a devenit ptr putere iar PNL l-a urmat cu credinciosenie pe acest drum.
   La gunoi cu PNL daca nu-si recunoaste public ticalosia si nu incearca sa renasca din cenusa.

 38. Cititi ca merita:

  Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de condamnare a României în procesul intentat de Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie“, deschide drumul dreptăţii pentru victimele Revoluţiei. CEDO recomandă României să scoată de la naftalină „Dosarele Revoluţiei“ şi avertizează că va sancţiona tergiversarea proceselor. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cere explicit României să soluţioneze rapid dosarele penale care privesc victimele din decembrie 1989, conexate în „Dosarul Revoluţiei”, şi să elimine obstacolele legislative care ar putea bloca derularea anchetelor. Dreptul la justiţie în cazul morţilor şi al victimelor Revoluţiei nu mai poate fi astfel anulat de prescripţia răspunderii penale, potrivit îndrumărilor Curţii.
  Acest apel al instituţiei europene se regăseşte în decizia din procesul intentat de Doru Mărieş şi soţii Elena şi Nicolae Vlase (părinţii unui erou-martir) împotriva României, în urma căruia statul român este obligat să le acorde acestora despăgubiri în valoare de 6.000, respectiv 15.000 de euro. „Curtea nu poate accepta că o anchetă este efectivă dacă se încheie având ca efect prescrierea responsabilităţii penale, în timp ce autorităţile au fost inactive. Amnistia este incompatibilă cu datoria pe care o are statul”, se arată în decizia Curţii de la Strasbourg, dată acum două zile.
  CEDO a explicat că va continua să judece şi, deci, să acorde sancţiuni statului român în cazul fiecaruia dintre dosarele similare intentate de victimele Revoluţiei, pentru a „aminti permanent României obligaţiile ei, care derivă din această decizie”.

  • Este doar o jumătate de victorie, pentru că banii nu compensează SACRIFICIUL SUPREM, în numele adevăratei libertăți, a cărei deplinătate încă o așteptăm, de 20 de ani.
   Victoria decisivă va fi obținută, doar atunci când criminalii care au confiscat revoluția română, vor ajunge după gratii, ÎN FRUNTE CU ION ILIESCU !
   Chiar și…post portem, înfierarea acestui monstru cu față umană al comunismului cu cătușe de catifea, va consfinți că întradevăr, s-a făcut dreptate !

  • Sigu,r Silver criminalii si crima sunt realitati istorice. asta nu se poate nega

 39. ,GANGHESTERUL SECURISTO COMUNIST,DAN VOICULESCU’ UN POSIBIL PRIM MINISTRU’

  Cu o tenacitate de invidiat,ACEST INDIVID PLIN DE TOXINE SI OTRAVURI,DAN VOICULESCU,se pare ca a preluat in miinile sale DE VARAN CONDUCEREA U.S.L.
  Inconjurat de slugile si lichele din trustul INTACT,acest mizerabil turnator,a pus gind rau romaniei si romanilor,confundind Romania,cu propia sa companie.
  Dupa ce si-a stisfacut o parte din orgoliu,ajungind vicepresedintele SENATULUI,OMORINDU-L POLITIC PE MIRON MITREA,dupa ce a condus ,COMISIA PARLAMENTARA CARE A HOTARIT SUSPENDAREA LUI TRAIAN BASESCU,ASTAZI ACEST MOTAN FELIX,VREA SA FIE PRIM MINISTRU.
  Si individul are mari sperante in acest sens.
  Pe CRIN ANTONESCU,l-a agatat de surtcul hainei sale,aducindu-l la nivelul lui GIDEA,transformindu-l INTR-O TROMPETA,care dupa ce EL VARANUL ANUNTA CA IN LUNA URMATOARE BASESCU VA FI SUSPENDAT,imediat apare si ,TROMPETA FLESCAITA,RUGINITA ,CARE SCOATE NISTE SUNETE, CARE TE IMPING LA DISPERARE,si brodeaza subiectul,IN STILUL UNUI BOLNAV DE SCENARITA.
  INCEPIND CU LUNA MARTIE-VOICULESCU,ALIAS TURNATORUL FELIX,ANUNTA LUNA DE LUNA SCHIMBAREA MAJORITATII,SI PASUL DOI REALIZAREA VISULUI SAU-SUSPENDAREA LUI BASESCU.
  Pt indeplinirea acestor idealuri TOXICE,varanul voiculescu si-a aliniat in pozitie de lupta TRUSTUL MEDIA,ARUNCINDU-I IN LUPTA PE TOTI SERVITORII SI LICHELE CARE DEPIND FINANCIAR DE EL.
  Si uite asa,pe platourile antenelor,BASESCU ESTE SUSPENDAT LUNA DE LUNA,MIRCEA GEOANA,DEVINE PRESEDINTE INTERIMAR,IAR EL DAN VOICULESCU SE INSTALEAZA IN PALATUL VICTORIA IN FOTOLIUL OCUPAT ASTAZI DE MICUTUL EMIL BOC.
  Restul scenariului nici nu cred ca mai trebbuie sa-l creionez,vi-l imaginati si singuri.
  Ce se intimpla in realitate???????????ceea ce PESEDISTUL VASILE DINCU a afirmat ieri;
  ,ACTUALA COALITIE DE GUVERNARE ,FRAGILA LA PRIMA VEDERE,ESTE CEA MAI DISCIPLINATA SI EFICIENTA DIN ULTIMII 20 DE ANI,Pt ca este condusa de o minte stralucita si o mina de fier.
  TRAIANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN BASESCUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

  • Puterea acestui conglomerat toxic, politico-mediatic, își trage seva și din atenția excesivă pe care i-o acordăm și din patosul incadescent ce le induce iluzia că sunt mai importanți decât sunt, NOI ÎNȘINE avem o mare respnsabilitate, transformându-ne , fără voie, din prea multă patimă, ÎN LENTILE AMPLIFICATOARE ȘI DEFORMATOARE pentru acești mameluci microscopici. Mai bine am folosi WC PEAK, întocmai ca în reclama cu parascovenii diforme și murdare, ascunse în pliurile greu accesibile ale vasului de toaletă din dotare. 🙂 🙂
   Eu personal, te asigur că de cca 8 luni, nu am vizonat NICI MĂCAR O SECUNDĂ de emisiune manipulatoare difuzată pe canalul cu dejecții și scursuri de oameni malformați , numit A3 !

 40. Ei gata ca am fost prea mult serios si sa trec un pic la cancanuri.
  MIRCEA GEOANA SI CORINA DRAGOTESCU MARTORI IN FAVOAREA LUI SORIN OVIDIU VINTU.-URMEAZA SA DEA CU SUBSEMNATUL.
  Cred ca in sfirsit vedem cum arata pe dinauntru ,SISTEMUL TICALOSIT’ cladit si gindit de SATRAPUL COMUNIST ION ILIESCU,care isi vede ,OPERA ‘in pragul disparitiei,si oamenii fideli lui,APROAPE DE MOMENTUL CIND VOR FI DESFIINTATI.
  Pe aceasta jurnalista,BALOASA SI LIBIDINOASA,fara pic de caracter,CORINA DRAGOTESCU,DE ANI DE ZILE O VEDETI SEARA DE SEARA LA REALITATEA TV,oferindu-si serviciile,intr-u promovarea TICALOSILOR,PRADUITORILOR SI A DERBEDEILOR POLITICI,GRUPATI BINE IN U.S.L.
  Am putut sa realizez acest lucru,dupa ce au aparut public STENOGRAMELE LUI VINTU,inregistrare care se derula in noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009,in noaptea in care se ,NUMARAU VOTURILE,care l-au dat pt o noapte pe MIRCEA GEOANA PRES. ROMANIEI.Im voi permite sa redau cite-va fragmente,asa intr-u aducerea aminte,mai ales PT UITUCI NOSTRII BLOGERI MARI ADMIRATORI SI SUSTINATORI AI SISTEMULUI TICALOSIT,BOTEZAT ASTAZI U.S.L.:
  S.O.V.-Corina,de la Lasca,Cuca MACAI,CUM VIN DATELE?computerizat,IUBITA MEA?
  Corina DRAGOTESCU:le transmit prin calcalutator.
  Acum am sa introduc un scurt fragmentdintr-un dialog ,care avea loc in acelasi moment,doar ca la capatul firlui se afla mircea geoana:
  S.O.V.;ALO
  MIRCEA GEOANA;scuza-ma,n-am auzit telefonul,eram intr-o zona proasta.NOTA MEA-ADICA VIITORUL PRESEDINTE PESEDISTUL GEOANA,SUSTINUT DE ACELASI USL,DE ASTAZI,SE SCUZA IN FATA INFRACTORULUI VINTU.
  S.O.V.;-DOMNULE PRESEDINTE AL ROMANIEI,SUNT PRIMUL ROMAN CARE V-A SPUS ASTFEL,VREAU TOTUSI SA MA………….CONSEMNATI IN CATASTIFELE ISTORIEI.-incheiat citatul

  Va reamintesc ca,MIRCEA GEOANA ,l-a avut linga el,pe post de SEF DE CAMPANIE PE VICTOR PONTA,deasemenea ,CRIN ANTONESCU ERA CEL MAI INFLACARAT SUSTINATOR AL lui mircea geoana,IAR DAN VOICULESCU I-A PUS LA PICIOARE TRUSTUL INTACT,TOT ASA CUM SORIN OVIDIU VINTU I-A DEDICAT,TOATA ENERGIA TRUSTULUI REALITATEA CATAVENCU.
  Ce fac astazi ACESTI INFRACTORI POMENITI MAI SUS::::??????????????????????????
  Va imaginati cum-va ca S-AU SCHIMBAT,CA SUNT MAI CINSTITI,CURATI,CA NE VOR BINELE????????????????
  Am o singura nedumirere si dorinta:PE CEI POMENITI II VREAU ALATURI DE SORIN OVIDIU VINTU,PT CA FARA A AVEA VRE-UN DUBIU-SUNT LA FEL CA EL,PT CA ALTFEL N-AR FI FOST IN ACEIASI ECHIPA,care striga in disperare-JOS BASESCUUUUUUUUUUUUU.

 41. Ze.V dragule,ce-ai patit,de asa dintr-o data te LUPTI CU COMUNISMUL??????????Parca ziceai ca e un subiect mort………
  offffffffff,offffffffffffffff………..

 42. Si acum din nou ,inapoi la lucruri serioase.
  Stim si vedem ca USELISTII SI ACOLITII LOR se roaga ,ca guvernul BOC sa esueze,si evedinte ca romanilor sa le merga cint mai rau,asa incit ei ,TICALOSII ,TICALOSILORsa poata accede la putere.
  Dar ce sa vezi,,ECONOMIA ROMANEASCA NU VREA,SA LE DEA SATISFACTIE TICALOSILOR REPREZENTATI DE CEI DOI COMICI,PONTA SI ANTONESCU.
  Cifrele din nou ii pun in dificultate:
  incasarile pe primele trei luni,la bugetul de stat,au fost cu 10,8% mai mari fata de incasarile din aceiasi perioada a anului 2010.practic au depasit orice fel de asteptari.cifra este de 58 DE MILIARDE DE EURO.
  Si inca o cifra,de data aceasta estimativa,si cu un grad mare de imprecizie:
  in opinia unor economisti,EVAZIUNEA,TILHARIILE,EVAZIUNEA SI CONTRABANDA,AU PAGUBIT STATUL ROMAN IN ULTIMII 21 DE ANI CU PESTE 50 DE MILIARDE DE EURO.
  Unde s-au dus acesti bani:pai sa vedem:
  10 ani guverne pesediste
  4 ani guvern C.D.R.-CU PRIM MINISTRU TARANISTI,SI UN INDEPENDENT.
  4 ANI UN GUVERN LIBERAL CU PRIM MINISTRU LIBERAL
  2 ANI GUVERN SI PRIM MINISTRU PEDELIST-CEL CARE ESTE SINGURUL CARE INCEARCA SA LIMITEZE CORUPTIA,EVAZIUNEA,HOTIILE-OARE CEILALTI P.M. NU AU NICI O RESPONSABILITATE?????????????????????????

 43. @Frank
  Off, off…spun și eu….fiind tu însuți atât de preocupat de luptele cvasisterile cu tot ce mișcă împotriva actualei puteri, inclusiv cu …,,morile de…(so)vânt”, nu realizezi că lupta cu recrudescența comunismului, presupune, ÎN PRIMUL RÂND, întărirea forțelor care pot efectiv contracara acest pericol , iar din partea noastră, LUCIDITATE, ATENȚIE VIGILENTĂ, DURITATE CÂND TREBUIE, DAR MODERAȚIE, CONSTRUCȚIE ȘI DIALOG, DE ASEMENI CÂND TREBUIE !
  Această forță se numește PDL, iar amplificarea ei până la….imaginea de cristal, prin care să poată controla tot ce vedem și auzim aproape de …. ,,limita imposibilului”, se poate face numai prin REFORMĂ INTERNĂ RADICALĂ, UNITATE DE MONOLIT, CONDUCERE PUTERNICĂ ȘI CREDIBILĂ , CONTROL FERM AL PARLAMENTARILOR PROPRII !
  Nu este admisibil să trecem cu vederea ceea ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, când 13 minoritari, trei pedeliști și trei uneperiști, au votat împotrivă sau,s-au abținut de la vot ! REZULTATUL ? Restructurarea MAI nu a început de la 01.04.2011, cum era preconizat, iar guvernul trebuie să scoată din joben SUTE DE MILIOANE PENTRU SALAIILE CELOR 9800 DE POLIȚAI PARAZIȚI !
  Ce facem…noi împrumuturi, FRANK ? AIASTA-I CHSTIUNEA, NU RAHATUL DE DOI BANI NUMIT …VOICULESCU (FELIX) !
  …Și fii atent acum la mine :
  Știai că DOAMNA UDREA ȘI DOMNUL GABRIEL OPREA nu apar în evidența electronică din parlament , că ar fi votat ?
  Știi ce a spus doamna ministru ? Îți spun eu …că a fost o eroare electronică (?!!)
  Și-atunci mă întreb și te întreb : A CONTESTAT DOAMNA UDREA VOTUL ? A CERUT RELUAREA PROCEDURII ? Sau i-a fost jenă după….votul dubios pe legea pensiilor din parohia fostei miss-e a anilor 90 ?
  Și încă ceva…avem justiție independentă, care își face treaba. Dar cazurile de demnitari numiți FĂRĂ SELECȚIE ATENTĂ de către…nici nu mai are importanță cine, recte Botiș și Mironescu (și nu numai) , ȚI SE PAR FIREȘTI ?
  Îți spuneam, într-o replică anterioară, că primul ministru și partidul declarat campion al anticorupției, trebuie să acționeze PREVENTIV împotriva actelor de corupție, PENTRU A FI CREDIBILI, nu să aștepte ca DNA să le facă treaba și să-i lase pe politicienii pe care-i susținem cu atâta ardoare, ÎN OFSAID !
  De aceea spun mereu că, este mai important ca PDL să se raporteze la valori și standarde de integritate proprii, pentru a nu genera UN VOT NEGATIV în 2012. Ar fi MARE PĂCAT !
  Mi-e tot mai dificil să trag de tine spre altitudinea ce face posibilă vederea întregului, ÎN TOATĂ COMPLEXITATEA LUI, în timp ce tu , în loc să-ți pui ,,aripi”, dai doar din mâini ca o sperietoare de ciori ,,apucată”, cazând invariabil și meru, drept în nas. 🙂

  • …Știi ce a spus impotentul Ioan Oltean ?
   ,, O chestiune minoră”.
   Acest individ urât și agramat, este ÎN CONDUCEREA PDL. Bleahh !

 44. DE CE PIER INTELECTUALII DE STINGA?

  Prins in nimicurile vietii cotidiene,niciodata nu mi-am facut suficient timp sa abordez acest subiect atit de fascinat-DECADEREA INTELECTUALITATII DE STINGA-
  Asa cum sesizeaza toata lumea,,STINGA EUROPEANA ESTE PE DUCA’Proces inceput odata cu caderea ,CORTINEI DE FIER’si iesirea ,SATELITILOR DE SUB INFLUENTA RUSIEI BOLSEVICE,iesire care a adus dupa ea,si SUBCOMBAREA EXTREMEI STINGII IN PRIMA FAZA,PT CA MAI APOI SA INTRE IN MALAXORUL DISTRUCTIV SI STINGA CEVA MAI SLEFUITA SI RAFINATA-SOCIAL DEMOCRATIA.
  Un important aport in DECREDIBILIZAREA STINGII,a avut-o si intrarea intr-un con de umbra si dezinteres al intelectualitatii care se declara de stinga.
  Practic,STINGA SI-A EPUIZAT RESURSELE IDEOLOGICE,DECI SI PE CELE INTELECTUALE.
  Lumea,europeana pur si simplu a obosit,sa mai asculte discursuri populiste,promisiunii care niciodata nu vor fi onorate si iluzii pe post de realitati.
  Stinga nu a reusit sa atraga de partea sa fete noi,,DE FORTA,charismatice,care sa reuseasca sa insufleteasca spiritul de FRONDA SPECIFIC STINGII BELIGERANTE.
  Si lucrul acesta este cu atit mai evedint,cu cit vedem in miinile cui a incaput stinga.
  In romania stinga la virf este reprezentata de VICTOR PONTA-un produs retardat al scolii romanesti de cea mai prosta calitate,lipsit de orice orizont,dar mai ales cu o instrctie deplorabila,cu un discurs public execrabil,idei ioc ,iar exprimare mizerabila.
  Cu acest purtator de steag,STINGA ROMANEASCA ARE SOARTA PECETLUITA-ESTE CONDAMNATA LA DISPARITIE,SI MOARTE PRIN INANITIE.
  Acum sa nu-si imagineze cine-va ca pling suprat soarta stingii romanesti,nu,nu o pling,mai ales ca UNUL DIN INTELECTUALII FOARTE VOCALI DE STINGA,ADRIAN SEVERIN,tocmai si-a semnat SINGUR CERTIFICATUL DE DECES POLITIC.

 45. REGII ASFALTULUI, CHECKMATE !

  După ce ni s-a inoculat sistematic , ani de zile, că mahării asfaltului autohton ar fi în cârdășie cu Traian Băsescu, iacătă că se vede în aceste zile, cât de jalnică și penibilă este această făcătură, mai ales pentru cei care se informează în mod continuu și care știu că avocatul lui Cășuneanu este Cezar Bivolaru, un apropiat deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.
  Acelasi Cezar Bivolaru l-a asistat pe Hrebenciuc , cand liderul PSD a fost audiat de procurorii DIICOT in ancheta privind traficul de armament, disjunsa din dosarul “Hayssam”.
  Dar să revenim:
  Cei patru constructori ai autostră­zii Moara Vlăsiei-Ploieşti, Spedition UMB, Tehnostrade (ambele companii fiind controlate de Dorinel Umbrărescu), Euroconstruct Trading ’98 (Dan Beşciu) şi PA&CO International (Costel Căşuneanu), au renunţat la suplimentarea contractului de construcţie cu 47%, adică echivalentul a peste 110 mil.
  Noua DOAMNĂ DE FIER a transporturilor românești, a demonstrat că SE POATE, respectiv UN STAT PUTERNIC ȘI ÎNTĂRIT, POATE ÎNFRÂNGE MAFIA ECONOMICO-FINANCIARĂ !
  Dacă tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploiești va fi finalizat la 15 decembrie 2011, atunci capitalul de imagine al PDL va fi enorm !
  PS
  Așa se ajută un partid , dragă Frank și implicit viziunea noastră asupra viitorului României, MEDIATIZÂND FAPTE NOTABIE și criticând consttructiv atunci când NU SE FACE CE TREBUIE sau PÂNĂ LA CAPĂT, nu tocând la infinit , de parcă am fi în transă:
  Voiculescu, Ponta, Crin….Voiculescu, Ponta, Crin….
  Ce dumnezeu, Frank, râde lumea de noi.

  • …Pe e-mail, îți stau (dacă vrei) la dispoziție cu lecții despre cum se promovează imaginea. 🙂
   ..Sau la ,,dement”. 🙂

  • scuze…FAPTE NOTABILE..adică semnificative, relevante, etc.

 46. Da am auzit stirea inca neconfirmata,conform careia ELENA UDREA NU A VOTAT.
  Astept reactiile DOAMNEI UDREA,pt ca mi se pare normal sa ascult si partea adversa.
  Daca insa va tacea si nu v-a spune nimik………..s-ar putea ca schimb macazul,dar repet,astept O REACTIE DIN PARTEA DOAMNEI UDREA-NU ZVONURI,PE SURSE.
  DOI-MIRONESCU A FOST CADORIST CU CERTIFICAT O.R.N.I.S.-si, dupa numit SECRETASR GENERAL LA INTERNE.
  STII CE INSEAMNA ACEST LUCRU????????????
  Ca acest om nu avea practic nimik pe constiinta.
  De ce procurorii D.N.A.nu au spus nimik?E SIMPLU-PT CA AR FI COMPROMIS UN AMPLU PROCES DE SUPRABEGHERE INCEPUT UNDEVA IN AUGUSt ANUL TRECUT,CIND INCA DL.MIRONESCU NU ERA LA INTERNE.
  Dar,noi avem de ales,DEVENIM PURTATORII DE MESAJ AI OPOZITIEI,RELULIND LA ADAPOSTUL IDEII CA VEZI DOAMNE VREM BINELE PEDELISTILOR,ACELEASI ACUZE,s-au lasam in seama opozitiei sa sanctioneze eventualele erori,iar noi sa ne concentram pe OPERATIUNEA ANTI USL.
  Eu asa cum am mai spus,ramin doar la faza -JOS COMUNISMUL JOS USELISTII.
  Cu alte cuvinte-MA OCUP DOAR DE PARTEA CARE MIE IMI PLACE CEL MAI MULT-ZDROBIREA BOLSEVICILOR SI A PUILOR DE BOLSEVICI.
  In ce-i priveste pe pedelisti,REPET DEOCAMDATA VAD DOAR PARTEA PLINA A PAHARULUI.Pe viitor om mai vedea noi.

  • Prietene…sincer, acum chiar ai fost simpatic .
   Așa este, fiecare trebuie să facă ceea ce se pricepe (sau îi place) mai bine, sau atât cât poate. 🙂
   Este prima dată când m-ai lăsat fără replică.
   La urma urmei, în strategia de campanie, este important și soldatul care iese din tranșee, cu pieptul dezgolit și cu baioneta (din dotare) în…mână. 🙂

  • ..Gata, mă duc la masă și la….treabă și mai vorbim spre seară.
   Orice ar fi, rămâi prietenul meu de suflet , așa cum Ion Adrian este mentorul meu.

  • Băi, să nu uit ceva important : PDL, BASTA CU POLITIZAREA FUNCȚIILOR PUBLICE, este timpul să spargeți gheața și să promovați, în sfârșit, DOAR CONMPETENȚA ȘI INTEGRITATEA !

 47. P.S.-toate cifrele pe primul trimestru,arata ca ,masurile luate de guvernul EMIL BOC AU FOST EXCELENTE.Datele oferite arata ca defictul bugetar a scazut la 4,2%,iar incasarile au crescut.
  pt ultima data ,in ultimii ani,AVEM EXCEDENT IN BALANTA DE PLATI.
  A SI SA NU UIT-GUVERNATORUL ISARESCU A SPUS CU SUBIECT SI PREDICAT:
  GUVERNUL TARICEANU,IN PLIN BUM ECONOMIC A FACUT IMPRUMUTURI MULT MAI MARI DECIT ACTUALUL GUVERMIMPRUMUTURI PE CARE ACUM LE PLATESTE GUVERNUL BOC,PLUS DOBINZILE,MARI CU CARE AU FOST ANGAJATE IMPRUMUTURILE.
  Vezi,Ze.V.-astea sunt informatii care trebuie DEZBATUTE SI SPUSE PLINA LA STATIETATE……….

  • Nu, CATEGORIC NU, TREBUIE să ne concentrăm pe ce TREBUIE SĂ FACĂ PDL ȘI GUVERNUL ÎN CONTINUARE !
   ASTA îți doresc cetățenii, SUNT ABSOLUT CONVINS , pentru ca oaamenii să vadă în PDL, UN ALTFEL DE PARTID ȘI SĂ IASĂ LA VOT !
   Cât despre guvernarea Tăriceanu, guvernul domnului Emil Boc a procedat la efectuarea unui AUDIT INTERNAȚIONAL NEPĂRTINITOR COMPLET ȘI EDIFICATOR ?
   A făcut asta la preluarea mandatului ? Aud ? Ce se mai aude de cazul STERLING ? Aud ?
   Acum este târziu , iar timpu, foarte scurt, TREBUIE UTILIZAT PENTRU REFORMĂ, INCLUSIV INTERNĂ !
   Reforma internă, criteriile de numire în funcții, aducerea la ordin a parlamenarilor proprii, legile reformei, constituția, etc, NU MAI POT AȘTEPTA !
   Eu nu mă războiesc cu zerorurile barate din opoziție, acum, nu mai este timp, ci vreau un PDL CARE SĂ FACĂ RAPID ȘI FERM CEEA CE TREBUIE. Pentru țară și pentru atragerea (nu cu arcanul) la vot a cât mai multor cetățeni în 2012 !

  • A insista pe cifre anemice și seci, în condițiile în care prețurile la alimente cresc, este o eroare de comunicare, pentru că sfidează bunul simț al cetățeanului.
   La fel a greșit Emil Boc și când a tot vorbit de ,,pensii și salarii nesimțite” ostilizându-și întreaga opoziție parlamentară și largi categorii de cetățeni, salariați sau pensionari. Te asigur că Mugur Isărescu, sau Lucian Croitoru, NU AR FI SPUS AȘA CEVA !
   De asemeni, un alt viciu de comunicare îl constituie expresia ,,am salvat România”.
   Prietene, cum de nu vezi marele deficit comunicațional al acestui om, pe care nu-l ajută nici partidul ? Este și normal, din moment ce-l conduce prin….,,delegare”, așa cum s-a exprimat chiar domnia sa.
   Offfff…..greu e cu comunicarea, am obosit să te tot instruiesc….gratis. 🙂

 48. ***ZeV – spunând aşa ceva, ,,nici când iubeşti nu mai eşti liber” în nici un caz nu am negat iubirea. Este o realitatea că fiecare om îşi doreşte, la un moment dat, nişte pietre legate de picioare. Dacă alegerea e greşită, aici nu mai poate fi nimeni învinuit.
  Şi-apoi, nu resping morala creştină. Cum poţi spune aşa ceva? Cât de bine mă cunoşti? Cele 10 porunci biblice îmi sunt principii de viaţă. Altceva? Resping, refuz îndobitocirea şi înregimentarea. Ce părere ai tu despre acei credincioşi care l-au crezut pe pastorul Camping căruia i-au donat averea? Sau, pur şi simplu, nu i-au dat că n-au avut dar i-au crezut aberaţiile… Asta înseamnă după mine pierderea libertaţii, din punct de vedere religios: pierderea logicii, a raţiunii, credinţa orbească în preoţi mincinoşi şi lacomi. Da, ştiu că pe undeva se spune “Crede şi nu cerceta!” Dacă lumea ar fi mai prudentă, nu ar exista atât de mulţi escroci.

  • @Silverstar
   Pastorul Camping NU ARE NICI O LEGĂTURA CU RELIGIA ȘI CREDINȚA.
   Acest individ, ca mulți alți palavragii afaceriști, inițiatori de secte, este un ESCROC INTERNAȚIONAL.
   Eu mă întreb, cum de nu a fost arestat, mai ales că o mulțime de oameni și-au donat averile firmelor acestui individ , care a câștigat astfel, PESTE 100 MILIOANE DE DOLARI.
   Să nu mai vorbesc de presa tabloidă, din întraga lume, (co)părtașă la această hoție planetară !
   De aia spun mereu, că democrațiile trebuie să impună presei LEGI FERME, așa cum bine spune domnul NeaKutare. Fără surse nedeclarate, fără camere ascunse ( pe care nu le permitem ORICUM procurorilor, dar presei…da.) și cu pedepse dure în cazurile de șantaj și manipulare.
   Încearcă să vorbești cu Iustin Pârvu, sau cu Arsene Papacioc și vei înțelege, poate, ce înseamnă adevărata credință. Marii duhovnici ai neamului, nu-ți impun absolut nimic. Doar te privesc în adâncurile ființei tale și te aproprie de dumnezeirea din tine, aflată în stare latentă.

  • ***ZeV – da, când o să-mi primesc înapoi copilul.

  • …Mda…asta este întradevăr o problemă. În fine , la biserica pe care eu o frecventez în fiecare duminică (cu soția), vine sistematic o fostă profesoară, al cărei băiat de 17 a murit, acum câțiva ani, de ciroză.
   Ar fi interesant să o cunoști, este o persoană puternică, întărită întru credință, iar în casa ei, înnoptează, deseori, copii necăjiți. Periodic face diverse donații, după puterile ei, pentru copiii năpăstuiți, o văd în biserică permanent însoțită de copii, practic, trăiește pentru ei. Întradevăr, este un caz special. Este la fel de adevărat că nu se mai simte (deja) în întregime aparținătoare a acestei lumi.
   Dar….de ce nu am crede că viața și conștiința de sine se conservă, trecând doar, de la o formă energetică la alta, dintr-un univers în altul ? În ce să credem atunci ?
   În …politicieni ? Bleahhh. 🙂 🙂 🙂

 49. Se fac oferte de tot felul la preturi mici, mici, mici… Aiurea! Sunt convinsă că preţurile revin la ceea ce trebuia sa fie de la început.

  Dacă s-ar putea proceda la fel şi cu mâncarea: să rămână nevândută şi, în final, să revină la preţul decent, pentru cumpărător. Sunt convinsă că şi comercianţii de alimente vor fi strânşi tare de… biluţe şi o să auzim iar, pe tv-uri, că Băsescu-i vinovat…

 50. Excelent comentariu D-na UDREA ,pacalici aia doi nu ii mai cred nimeni ,nici macar aia ai lor din partid,dar au posibilitatea sa dea din clanta si sa urle pe canalele se scurgere(realitatea si antena3) cit e ziua de lunga ca “vai bioetii oameni saracesc ” dar ei sunt mai bogati ca acum 1 an ,ca acum 2ani iar tonomatele si alti indivizi ce nu aduna nici 10 oameni,ii sustin ca si cum ar fi o salvare ….
  Ce imi place ca nu pot avea succes acesti circari,iar cu cit se scurge timpul ei pierd teren …uitati-va ca acum asa zisi moderatori urla la lume ii incita la revolte ,nu mai sunt de mult moderatori
  bai urlatorilor eu sunt bugetar am sal de 8 mil si nu ma pling
  incerc sa mai gasesc un job ,sa mai fac ceva ..
  iar rezultatele guvernarii BOC se vor vede
  NU VA LASATI INTIMIDATA DE GUNOAIE SI TRONOMATE STRICATE ..
  VA DORESC SUCCES…

  • @daniel
   Arată telegenica doamnă Elena Udrea ca un personaj timid și timorat de vuvuzelele mediatice ? Mie nu mi se pare, ci dimpotrivă. 🙂
   Vă sfătuiesc să comutați pe B1 TV, în această seară la orele 21.00, pentru a o vedea și asculta pe distinsa doamnă. Mai lăsați naibii A3 și iRTV.

 51. ZeV,
  Imi tin promisiunea ref la Legea lustratiei in viziunea mea si propusa ca atare de mine acum un an unor factori de raspundere , efort care trebuie reluat in conjunctie cu decizie Curtii Europene(CEDO) data zilele astea si pomenita mai sus.
  O scurta introducere;
  Propunerea mea nu se refera la o lustratie generica si fortata caci este total neconstitutional sa interzici drepturi electorale si ceatenesti si o lege astfel nu ar fi decat o manipulare si o diversiune menita sa anuleze orice efort consistent si cu sens.
  Ce se putea face in 1990(Proclamatia de la Timisoara de la care s-au implinit 21ani) nu se mai poate face azi in conditiile de democratie constitutionala in care orice persoana care nu are temporar interzise drepturi electorale in urma unei condamnari si are peste o anume varsta poate candida pe orice functie in stat. Cred ca azi pana si Miron Cosma ar putea legal sa fie numit si PM si sa candideze la orice functie in stat?
  Legea propusa de mine da sansa lustrarii electorale pe baza transparentizarii si publicitatii electorale a trecutului asumat al unei persoane. Adica un Voiculescu care se recunoaste “turnator” poate candida, dar cu datele astea la vedere si afisate in sectiile electorale si pe afisele sale sau ale contracandidatilor si daca e ales atunci asta este si este vointa electoratului, ne place nu ne place.
  Urmeaza textul propus de mine dupa ce CCR a declarat neconstitutional proiectul neconstitutional propus parca de PNL cu unele trimiteri bibliografice necesare;

  Sunt mai jos, in ordine, urmatoarele:

  A. Legea Lustratiei asa cum a fost ea adoptata conform http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_5044/Legea/lustratiei,/expunere/de/motive/si/text/integral.html

  Proiect de lege privind Legea lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist

  Art. 1. Sunt considerate ca au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist instaurat în România la 30 decembrie 1947, următoarele persoane:
  a) cadrele cu funcţii de conducere din aparatul central şi local al PCR şi UTC;
  b) activiştii salarizaţi ai P.C.R. şi U.T.C. care au desfăşurat activităţi în aparatul organelor centrale şi locale ale organizaţiilor politice, obşteşti şi de masă, precum şi în unităţile economice şi instituţii civile şi militare;
  c) membrii Consiliului de Stat, ai Consiliului de Miniştrii şi Marii Adunări Naţionale, precum şi miniştrii secretari de stat, prim adjuncţii şi adjuncţii miniştrilor şi secretarii de stat;
  d) preşedinţii, prim vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii Comitetelor Executive ale Consiliilor Populare judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale;
  e) preşedinţii şi vicepreşedinţii Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România la nivel central şi de centru universitar;
  f) redactorii şefi şi redactorii şefi-adjuncţi din unităţile de presă şi edituri ca organe de reprezentare a politicii P.C.R. şi U.T.C;
  g) rectorii, decanii şi cadrele didactice angajate în Academia Ştefan Gheorhiu, precum şi cadrele de conducere din şcolile de partid;
  h) angajaţii şi colaboratorii structurilor de poliţie politică aşa cum sunt definiţi aceştia în articolul 5 alineatul 2-5 din Legea 187/1999;
  i) procurorii generali, procurorii generali adjuncţi, procurorii şefi, procurorii şefi adjuncţi, preşedinţii şi vicepreşedinţii instanţelor judecătoreşti civile şi militare de la toate nivelurile;
  j) ambasadorii, miniştrii plenipotenţiari şi asimilaţii acestora, precum şi reprezentanţii corpului diplomatic din străinătate;

  Art.2 Persoanele care în perioada 30 decembrie 1947-22 decembrie 1989 s-au aflat în una din situaţiile enumerate la articolul 1, nu pot candida, nu pot fi alese şi nu pot fi numite timp de 10 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, pentru următoarele demnităţi şi funcţii:
  a) preşedinte al României;
  b) consilier prezidenţial sau consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale;
  c) senator sau deputat;
  d) secretar general, secretar general adjunct, şef de departament sau director general ori director în aparatul Senatului ori al Camerei Deputaţilor;
  e) membru al guvernului, consilier de stat, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, secretar general, secretar general adjunct, sau director în cadrul ministerelor;
  f) membru al Consiliului Superior al Magistraturii, al Curţii de Conturi sau judecător al Curţii Constituţionale;
  g) preşedinte sau şef de secţie al Consiliului Legislativ; h) avocat al poporului, sau adjunct al acestuia;
  i) director, director adjunct în toate serviciile de informaţii;
  j) membru al Consiliului Naţional al Concurenţei, al Consiliului Naţional al Audiovizualului, al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare, al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi al Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi director şi director teritorial din aceste două instituţii, membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii;
  k) membru în Consiliul de Administraţie sau în conducerea executivă a Băncii Naţionale a României;
  1) membru în consiliul de administraţie al oricărei societăţi comerciale, dacă reprezintă interesele statului român;
  m) prefect, subprefect, secretar general al prefecturii;
  n) primar, viceprimar, secretar al unităţilor administrativ-teritoriale;
  o) consilier judeţean sau consilier în Consiliul General al municipiului Bucureşti, consilier municipal, orăşenesc, comunal, sau de sector al municipiului Bucureşti;
  p) magistrat sau funcţie asimilata calităţii de magistrat, membru în Consiliul Superior al Magistraturii;
  q) membru al corpului diplomatic din ambasade, consulate sau reprezentanţe ale României în străinătate;
  r) inspector general, inspector şef şi director general din Inspectoratul General al Poliţiei, inspectoratele teritoriale, precum si adjunct al acestora;
  s) şef al Statului Major al Armatei, adjunct si şef de direcţie în cadrul S.M.G., comandant de Armată si adjuncţi ai acestora;
  t) preşedinte sau director general al agenţiilor sau instituţiilor de stat la nivel naţional;
  u) inspector general, inspector sau director în cadrul serviciilor deconcentrate ale statului la nivel local;

  Art.3. (1) Persoanele care îşi depun candidatura pentru una din funcţiile alese, prevăzute la art.2 vor prezenta o declaraţie pe proprie răspundere olografă prin care să precizeze dacă s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art. 1;
  (2) Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va emite, în termen de 30 de zile de la depunerea candidaturilor, un certificat de compatibilitate conform dispoziţiilor art. 1 litera h din prezenta lege;
  (3) Declaraţia pe proprie răspundere depusă de un candidat la o funcţie aleasă din cele prevăzute la art.2 vor fi verificate de Birourile electorale de circumscripţie odată cu celelalte incompatibilităţi impuse de legea electorala, birouri care vor respinge candidatura persoanelor care au deţinut una din funcţiile prevăzute la art. 1 şi, atunci când este cazul, vor trimite dosarul organelor penale abilitate sa cerceteze fapta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, reglementată şi sancţionată de Codul penal.
  (4) Rezultatele verificărilor birourilor electorale se vor publica în Monitorul Oficial.

  Art.4 (1) în cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii se înfiinţează Departamentul de aplicare a legii lustraţiei, care emite certificatele menţionate la articolul 3 alineatul 2 si articolul 6 din prezenta lege.
  (2) Personalul necesar se asigură prin redistribuire din cadrul CNSAS.
  (3) Conducătorul acestui departament se numeşte de Colegiul CNSAS. Art.5. (1) în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi
  persoanele care exercită o funcţie sau demnitate publică dintre cele prevăzute la art.2 sunt obligate să depună la instituţia la care îşi desfăşoară activitatea o declaraţie pe proprie răspundere olografa prin care să precizeze dacă s-au aflat întruna din situaţiile prevăzute la art. 1;
  (2) Persoanele care nu au depus declaraţia arătată mai sus, sunt demise de drept la expirarea termenului de 30 zile;
  (3) Persoanele din a căror declaraţie rezultă că s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art. 1 sunt demise de drept de la data înregistrării declaraţiei.

  Art.6. Persoanele care, în virtutea atribuţiilor conferite de lege, au dreptul să facă numiri în vreuna din funcţiile prevăzute la art.2, sau au datoria de a verifica numirile făcute, sunt obligate în solidar să verifice de îndată dacă persoanele aflate în exerciţiul respectivelor funcţii sau demnităţi s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art.l., cerând în acest scop un certificat din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi verificând la Direcţiile de muncă, oficiile de pensii şi orice altă instituţie abilitată, starea lor de compatibilitate în sensul prezentei legi.

  Art.7. Refuzul persoanelor abilitate, de a face aplicarea prevederilor art.3, 5 şi 6 constituie infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi se pedepseşte conform codului penal.

  Art.8. (1) împotriva deciziei prin care se constata ca o persoana s-a aflat îintr-una din situaţiile prevăzute ala art. 1, se poate face contestaţie în termen de 15 zile de la comunicare;
  (2) Soluţionarea contestaţiilor este de competenţa tribunalului şi se va face de urgenţă. Hotărârile date sunt definitive şi irevocabile.
  (3) Introducerea acţiunii la instanţa judecătorească are ca efect suspendarea deciziei de destituire.

  Art.9. Persoanele cu atribuţii de conducere sau control, au obligaţia de a aduce la cunoştinţa celor care ocupă funcţiile enumerate la art.2, prevederile prezentei legi.

  Art.10. La data intrării în vigoare a prezentei legi, orice dispoziţii contrare se abrogă.

  Nota mea: Un text vadit neconstitutional asa cum il constata mai jos si CCR . Cred ca a fost gandit de cineva care habar nu are de principiile de drept constitutional sau in mod special a fost redactat astfel ca sa fie ceva nascut mort dar sa functioneze ca praf in ochii prostilor .

  B. Linkul deciziei CCR privind neconstitutionalitatea , decizie pe care eu o consider in mare masura justa si de care tin cont in propunerea pe care o fac ptr un nou text de lege referitor la acelasi subiect:

  http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2010/D0820_10.pdf

  Un text stufos dar care insa arata clar neconstitutionalitatea acestei legi in forma de mai sus

  C.Textul propus de mine cu expunerea de motive, pusa la inceput, si care raspunde obiectiilor CCR :

  Propunere privind modificarea dispoziţiilor Legii lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, pentru ca aceasta sa elimine neconstitutionalitatile evidentiate de DECIZIA NR.820 din 7 iunie 2010 a CCR
  Expunere de motive
  1. CCR in motivatia deciziei sale invedereaza:
  a) Curtea Constituţională consideră că lustraţia se poate constitui ca
  reper moral, de rememorare a ororilor comunismului, dar şi ca măsură temporară de excludere de la funcţiile de conducere a unor autorităţi şi instituţii publice a persoanelor care au lucrat sau colaborat cu regimul comunist.
  Lustraţia nu înseamnă, însă, epurare sau răzbunare pentru alegeri ideologice greşite ori accidente biografice, ci încercarea de regăsire a demnităţii şi încrederii, precum şi redarea autorităţii instituţiilor fundamentale ale statului. Lustraţia accetuează mai ales principiul responsabilităţii în exercitarea demnităţilor publice.
  Dincolo de numeroasele probleme morale, sociale, politice, economice, legale etc. care se pot ridica după adoptarea unei legi a lustraţiei, aceasta are, per ansamblu, un efect pozitiv în perioada de tranziţie a fostelorţări comuniste în vederea trecerii la un stat democratic, de drept, bineînţeles, dacă este adoptată în conformitate cu prevederile constituţionale ale statului respectiv.
  Principiul egalităţii accesului la o funcţie publică este consacrat prin
  Declaraţia Drepturilor Omului şi Cetăţeanului din 1789, precum şi în art.21 paragraful 2 al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului din 10 decembrie 1948, potrivit căruia „Orice persoană are dreptul de acces, în condiţii de egalitate, la funcţiile publice ale ţării sale” şi în art.25 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice din 16 decembrie 1966, potrivit căruia „Orice cetăţean are dreptul şi posibilitatea, fără nici una dintre discriminările la care se referă art.2 si fără restricţii nerezonabile;
  […] c) de a avea acces, în condiţii generale de egalitate, la funcţiile publicedin ţara sa.”
  Astfel, sunt interzise discriminările bazate pe rasă, sex, religie, opinie,avere, origine socială etc., dar fiecare stat are dreptul să impună, pe cale legislativă, anumite condiţii specifice pe care trebuie să le îndeplinească un funcţionar public, cum ar fi cetăţenia, exercitarea deplină a drepturilor civile şi politice, moralitatea etc.
  Aşadar, în toate statele membre ale Uniunii Europene există condiţii specifice pentru accederea la o funcţie publică. Unele state membre cer deţinerea anumitor diplome sau a unor studii specifice diferitelor niveluri de ocupare, altele solicită anumite competenţe lingvistice, cunoaşterea drepturilor civile, obligaţii militare, limită de vârstă, aptitudini fizice etc. De asemenea, posturile care implică respectarea unui secret profesional necesită un control de securitate.
  b) În ţările foste comuniste, o condiţie specială pentru accederea într-o funcţie publică a fost considerata neapartenenţa la nomenclatură şi, ca o consecinţă, a apărut conceptul de „lustraţie”, termen ce semnifică procedura existentă în aceste ţări de a-i arăta pe cei care au colaborat cu fostul regim şi de a le interzice ocuparea unor funcţii publice. Această practică a apărut ca o garanţie a respectării statului democratic, de drept, în vederea bunei funcţionări a administraţiei publice bazate pe credibilitatea şi loialitatea funcţionarilor publici.
  Toate ţările fost comuniste din Europa Centrală şi de Est care au aderat la Uniunea Europeană s-au confruntat cu problema lustraţiei, adică a interzicerii accesului sau îndepărtării din instituţiile publice a acelor persoane cu privire la care există certitudinea că au făcut parte din regimul comunist.
  Fiecare ţară confruntată cu problema lustraţiei, în funcţie de scopul urmărit şi de specificul naţional, a adoptat un anumit tip de realizare a lustraţiei, considerându-se, în doctrină, că Cehia a reglementat un model radical, că Lituania şi ţările baltice au adoptat un model intermediar şi că Ungaria, Polonia şi Bulgaria s-au raliat unui model moderat.
  În România, comunismul a fost condamnat la nivel de doctrină, schimbarea regimului fiind consacrată prin acte juridice cu valoare constituţională, precum Comunicatul către ţară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României nr.1 din 22 decembrie 1989, şi Decretul-Lege privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi a consiliilor teritoriale ale Frontului Salvării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României nr.4 din 27 decembrie 1989.
  c) După o încercare nereuşită, cea din 1997, adoptarea în România a
  Legii lustraţiei este lipsită de eficienţă juridică, nefiind actuală, necesară şi utilă, doar cu o semnificaţie exclusiv morală, ţinând seama de perioada mare de timp care a trecut de la căderea regimului totalitar comunist.
  La ora actuală, în România, în ceea ce priveşte funcţiile de demnitate publică, nu există o condiţionare a ocupării acestora de neapartenenţa la vechile structuri comuniste, <b ci există doar obligaţia de a declara apartenenţa sau neapartenenţa la poliţia politică.
  În condiţiile legislaţiei actuale, o asemenea condiţie este numai cea prevăzută la art.50 lit.j) din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici şi are următorul conţinut: „Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: […] j) nu a desfăşurat activitate de poliţie politică, astfel cum este definită prin lege”.
  În continuare, Curtea reţine că în concepţia legii criticate răspunderea juridică şi sancţionarea se întemeiază pe deţinerea unei demnităţi sau funcţii în structurile şi aparatul represiv al fostului regim totalitar comunist.
  Răspunderea juridică, indiferent de natura ei, este o răspundere preponderant individuală şi există numai întemeiată pe fapte juridice şi acte juridice săvârşite de o persoană, iar nu pe prezumţii.
  Nici o persoană nu va putea fi supusă lustraţiei pentru opinii personale şi convingeri proprii, sau pentru simplul motiv de asociere cu orice organizaţie care, la data asocierii sau a activităţii desfăşurate, era legală şi nu a comis încălcări grave ale drepturilor omului. Lustraţia este permisă doar cu privire la acele persoane care au luat parte efectiv, împreună cu organizaţii ale statului la grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor omului.
  d) Articolul 2 al legii supuse controlului de constituţionalitate prevede
  una din principalele sancţiuni colective care vizează dreptul de a candida şi dreptul de a fi ales în funcţiile de demnitate publică enumerate a persoanelor care au aparţinut anumitor structuri politice şi ideologice. Dispoziţiile acestui articol de lege contravin prevederilor constituţionale ale art.37 şi art.38 prin care se consacră dreptul de a fi ales, cu interdicţiile expres şi limitativ menţionate. Este evident că dispoziţiile art.2 din Legea lustraţie excedează cadrului constituţional, prevăzând o nouă interdicţie dreptului de acces în funcţiile publice care nu respectă art.53 din Constituţie referitoare la restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi. Astfel, Curtea constată că această limitare este lipsită de proporţionalitate în raport cu scopul urmărit, întrucât aduce atingere însăşi existenţei dreptului şi nu îşi justifică necesitatea într-o societate democratică.
  Curtea consideră că Legea lustraţiei aduce atingere şi principiului neretroactivităţii legii consacrat în art.15 alin.(2) din Constituţie, potrivit căruia “Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.” Legea se aplică pentru fapte şi acţiuni săvârşite după intrarea ei în vigoare. De aceea nu se poate pretinde ca, respectând legile în vigoare şi acţionând în spiritul lor, cetăţenii să aibă în vedere eventuale reglementări viitoare.
  2. Consideratiile mele: Din cele de mai sus se constata ca CCR nu incrimineaza nici lustratia in genere si nici categoriile indicate la art 1 al legii ci doar masurile prevazute in art 2 asa ca noi consideram ca doar modificarea art 2 si a celor subsecvente in consecinta acestei modificari rezolva problemele de constitutionalitate ale legii inlocuind varianta hard cu una soft dar care prin transparenta poate avea atatea efecte cat doreste electoratul, caci mai mult nu putem face intr-o tara democratica membra a NATO si UE, la 20 de ani dupa licidarea unui sistem condamnat de istorie si de Presedintele Romaniei in prezenta Parlamentului.
  Cu o astfel de modificare a legii Lustratiei, legiuitorul lasa in sarcinea electoratului decizia de a lustra sau nu prin vot pe oricare din cei care fiind in categoria indicata la art 1 si art 2 al legi, se prezinta in fata sa solicitandu-i votul, adica mai ales increderea.
  Legea obligand doar la maxima transparenta a procesului, atat din partea candidatului cat si a autoritatilor implicate, pentru ca electoratul sa poata cu adevarat decide in cunostinta de cauza, nu poate fi astfel acuzata de nimic care ar putea fi considerat neconstitutional.
  3. In consecinta vom prezenta legea cu modificarile propuse, aceste modificari fiind scrise cu caractere bolduite:
  Art. 1. Sunt considerate ca au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist instaurat în România la 30 decembrie 1947, următoarele persoane:
  a) cadrele cu funcţii de conducere din aparatul central şi local al PCR şi UTC;
  b) activiştii salarizaţi ai P.C.R. şi U.T.C. care au desfăşurat activităţi în aparatul organelor centrale şi locale ale organizaţiilor politice, obşteşti şi de masă, precum şi în unităţile economice şi instituţii civile şi militare;
  c) membrii Consiliului de Stat, ai Consiliului de Miniştrii şi Marii Adunări Naţionale, precum şi miniştrii secretari de stat, prim adjuncţii şi adjuncţii miniştrilor şi secretarii de stat;
  d) preşedinţii, prim vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii Comitetelor Executive ale Consiliilor Populare judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale;
  e) preşedinţii şi vicepreşedinţii Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România la nivel central şi de centru universitar;
  f) redactorii şefi şi redactorii şefi-adjuncţi din unităţile de presă şi edituri ca organe de reprezentare a politicii P.C.R. şi U.T.C;
  g) rectorii, decanii şi cadrele didactice angajate în Academia Ştefan Gheorhiu, precum şi cadrele de conducere din şcolile de partid;
  h) angajaţii şi colaboratorii structurilor de poliţie politică aşa cum sunt definiţi aceştia în articolul 5 alineatul 2-5 din Legea 187/1999;
  i) procurorii generali, procurorii generali adjuncţi, procurorii şefi, procurorii şefi adjuncţi, preşedinţii şi vicepreşedinţii instanţelor judecătoreşti civile şi militare de la toate nivelurile;
  j) ambasadorii, miniştrii plenipotenţiari şi asimilaţii acestora, precum şi reprezentanţii corpului diplomatic din străinătate;
  Art.2 Persoanele care nu se supun indeplinirii cerintelor ce decurg din prezenta lege aflandu-se în perioada 30 decembrie 1947-22 decembrie 1989 în una din situaţiile enumerate la articolul 1, nu pot candida, nu pot fi alese şi nu pot fi numite timp de 10 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, pentru următoarele demnităţi şi funcţii :
  a) preşedinte al României;
  b) consilier prezidenţial sau consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale;
  c) senator sau deputat;
  d) secretar general, secretar general adjunct, şef de departament sau director general ori director în aparatul Senatului ori al Camerei Deputaţilor;
  e) membru al guvernului, consilier de stat, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, secretar general, secretar general adjunct, sau director în cadrul ministerelor;
  f) membru al Consiliului Superior al Magistraturii, al Curţii de Conturi sau judecător al Curţii Constituţionale;
  g) preşedinte sau şef de secţie al Consiliului Legislativ; h) avocat al poporului, sau adjunct al acestuia;
  i) director, director adjunct în toate serviciile de informaţii;
  j) membru al Consiliului Naţional al Concurenţei, al Consiliului Naţional al Audiovizualului, al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare, al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi al Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi director şi director teritorial din aceste două instituţii, membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii;
  k) membru în Consiliul de Administraţie sau în conducerea executivă a Băncii Naţionale a României;
  1) membru în consiliul de administraţie al oricărei societăţi comerciale, dacă reprezintă interesele statului român;
  m) prefect, subprefect, secretar general al prefecturii;
  n) primar, viceprimar, secretar al unităţilor administrativ-teritoriale;
  o) consilier judeţean sau consilier în Consiliul General al municipiului Bucureşti, consilier municipal, orăşenesc, comunal, sau de sector al municipiului Bucureşti;
  p) magistrat sau funcţie asimilata calităţii de magistrat, membru în Consiliul Superior al Magistraturii;
  q) membru al corpului diplomatic din ambasade, consulate sau reprezentanţe ale României în străinătate;
  r) inspector general, inspector şef şi director general din Inspectoratul General al Poliţiei, inspectoratele teritoriale, precum si adjunct al acestora;
  s) şef al Statului Major al Armatei, adjunct si şef de direcţie în cadrul S.M.G., comandant de Armată si adjuncţi ai acestora;
  t) preşedinte sau director general al agenţiilor sau instituţiilor de stat la nivel naţional;
  u) inspector general, inspector sau director în cadrul serviciilor deconcentrate ale statului la nivel local;
  Art.3. (1) Persoanele care îşi depun candidatura pentru una din funcţiile alese, prevăzute la art.2 vor prezenta o declaraţie pe proprie răspundere olografă prin care să precizeze dacă s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art. 1;
  (2) Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va emite, în termen de 30 de zile de la depunerea candidaturilor, un certificat de compatibilitate conform dispoziţiilor art. 1 litera h din prezenta lege;
  (3) Declaraţia pe proprie răspundere depusă de un candidat la o funcţie aleasă din cele prevăzute la art.2 vor fi verificate de Birourile electorale de circumscripţie odată cu celelalte incompatibilităţi impuse de legea electorala, birouri care vor asigura afisarea si publicitatea deplina a acesteia cat si a certificatului de compatibilitate emis conform art. 3 alin (2), prin toate mijloacele legale de publicitate a acesteia si propaganda electorala, pentru persoanele care au deţinut una din funcţiile prevăzute la art. 1 şi, atunci când este cazul, vor trimite dosarul organelor penale abilitate sa cerceteze fapta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, reglementată şi sancţionată de Codul penal, fapta pentru care in caz de alegere intro demnitate sau functie care garanteaza imunitati, aceste imunitati nu se vor aplica acestei infractiuni de fals, cu toate consecintele legale ce vor decurge.
  (4) Rezultatele verificărilor birourilor electorale se vor publica în Monitorul Oficial.
  Art.4 (1) In cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii se înfiinţează Departamentul de aplicare a legii lustraţiei, care emite certificatele menţionate la articolul 3 alineatul 2 si articolul 6 din prezenta lege.
  (2) Personalul necesar se asigură prin redistribuire din cadrul CNSAS.
  (3) Conducătorul acestui departament se numeşte de Colegiul CNSAS.
  Art.5. (1) în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi
  persoanele care exercită o funcţie sau demnitate publică dintre cele prevăzute la art.2 sunt obligate să depună la instituţia la care îşi desfăşoară activitatea o declaraţie pe proprie răspundere olografa prin care să precizeze dacă s-au aflat întruna din situaţiile prevăzute la art. 1;
  (2) Persoanele care nu au depus declaraţia arătată mai sus, sunt demise de drept la expirarea termenului de 30 zile;
  (3) Persoanele din a căror declaraţie rezultă că s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art. 1 sunt demise de cei in drept sa le demita doar daca la angajare au dat informatii false privind acest aspect , demiterea fiind de la data înregistrării declaraţiei, dar cu aplicarea corespunzatoare a art. 8 alin(3).
  Art.6. Persoanele care, în virtutea atribuţiilor conferite de lege, au dreptul să facă numiri în vreuna din funcţiile prevăzute la art.2, sau au datoria de a verifica numirile făcute, sunt obligate în solidar să verifice de îndată dacă persoanele aflate în exerciţiul respectivelor funcţii sau demnităţi s-au aflat într-una din situaţiile prevăzute la art.1., cerând în acest scop un certificat din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi verificând la Direcţiile de muncă, oficiile de pensii şi orice altă instituţie abilitată, starea lor de compatibilitate în sensul prezentei legi.
  Art.7. Refuzul persoanelor abilitate, de a face aplicarea prevederilor art.3, 5 şi 6 constituie infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi se pedepseşte conform codului penal.
  Art.8. (1) împotriva deciziei prin care se constata ca o persoana s-a aflat îintr-una din situaţiile prevăzute ala art. 1, se poate face contestaţie în termen de 15 zile de la comunicare;
  (2) Soluţionarea contestaţiilor este de competenţa tribunalului şi se va face de urgenţă. Hotărârile date sunt definitive şi irevocabile.
  (3) Introducerea acţiunii la instanţa judecătorească are ca efect suspendarea deciziei de destituire.
  Art.9. Persoanele cu atribuţii de conducere sau control, au obligaţia de a aduce la cunoştinţa celor care ocupă funcţiile enumerate la art.2, prevederile prezentei legi.
  Art.10. La data intrării în vigoare a prezentei legi, orice dispoziţii contrare se abrogă.

  ZeV , cam asta este tot si daca te-am plictisit iarta-ma.

  • @ion adrian
   Nu m-ai plicitisit ci dimpotrivă, îți mulțumesc.
   Am salvat textul în Notepad și-l voi citi bucată cu bucată, în timpul necesar și suficient pentru a-l înțelege.

  • …și care ne bântuie și în prezent conștiințele, mama lor de reptile cu sânge rece trăitoare în ape tulburi.

  • Admin repet atentionarea. Sunt si in spam 🙂

   Administrator:
   V-am scos din spam. Textul era prea mare

  • ..Mai bine nu intrăm în zona euro dacă nu suntem pregătiți, pentru că altfel, riscăm situația Greciei.
   Ca să nu mai spun că nu este exclus , ca până în 2015, zona euro să implodeze, iar țările europene să revină la monedele naționale. Este puțin probabil, dar posibil.

 52. Electoratul fidel pedelist cere pedeleului iesirea de la guvernare si trecerea in opozitie . Ramanerea la guvernare face praf imaginea pedeleului iar in 2012 efectul ramanerii la guvernare ar fi catastrofal . Ganditi-va ca oamenii au votat in proportie covarsitoare pentru Parlament unicameral si pentru un numar de 300 de parlamentari , daca ramaneti la guvernare fara sa transpuneti in viata referendumul noi cei care v-am votat pe dumneavoastra n-o sa va mai votam . Noi electoratul fidel al pedeleului credeam ca e momentul sa treceti in opozitie si sa fie numit Ponta ca prim ministru asta ca sa se faca de ras si traga in mocirla unde merita sa stea cu liberalii. La ora actuala pedeul numai are majoritate parlamentara si sta la guvernare doar ca sa isi protejeze deconcentratele si afacerile din teritoriu. Pe forumurile Realitatea Tv si alte forumuri pedelistii vor musai sa treceti in opozitie!

  • Electoratul fidel pedelist nu intră pe forumurile iRTV. Eu cel puțin, nu o fac.
   Guvernarea unei națiuni nu este o joacă de-a politica, pe fondul turbulențelor economico-financiare europene. Țara are nevoie de guvern stabil, indiferent de consecințele de imagine pentru partid ! Sper ca oamenii să aprecieze, până la urmă, pe cei care și-ai asumat dificila sarcină de a scoate țara din criză.
   Eu personal, dacă PDL s-ar retrage LAȘ de la putere lăsând țara pe mâna derbedilor incompetenți și iresponsabili din opoziție, aș fi extrem de dezamăgit !
   Așa că, nu umblați cu șopârlițe….. pe un blog de elită, unde manipularea, NU ȚINE !

  • Regret domnule ca nu intri pe acel forum , acolo sunt poate cele mai dure dezbateri pe net intre pedelisti si pesedisti , acolo s-a pornit ideea votului uninominal , intra acolo si o sa ai ocazia sa vezi persoane care de 6 ani sustin ideile reformiste pedeliste si acum sunt dezamagiti de actuala guvernare . Daca vreti argumente logice as dori sa-mi explice domnul Boc daca mai are majoritate parlamentara sa-mi explice de ce legea reformei ministerului de interne nu a trecut . As dori sa stiu daca domnul Boc nu mai poate face reforma de ce mai sta acolo la guvernare ? sa faca ce ? Nu va ganditi logic ca ramanand la guvernare pana in 2012 fara sa faca reforma pedeul dezamageste si pierde electorat ? Oare nu e mai bine pentru imaginea pedele sa paseze cartoful fierbinte in bratele lui Ponta si sa-l toace pe acesta de pe margine . Adevarul este altul , opozitia nu vrea la guvernare de frica sa nu piarda capital electoral iar actuala majoritate parlamentara nu mai vrea reforma , vrea doar liniste ca sa pescuiasca linistit pana in 2012 …|Forumul RTV e cel mai efervescent forum la sectiunea politica din toata media romaneasca domnule ….

  • Pentru Zev domnule eu gandesc logic si nu-mi iese …, parca am votat la referendum …ca vrem Parlament unicameral si un numar de maxim 300 parlamentari …a trecut ceva timp si dupa cum bate vantul prin parlament probabil se va pune-n practica acel referendum la mos asteapta … In plus de ce nu a trecut legea reformei ministerului de interne ? Asta inseamna ca are domnul Boc majoritate parlamentara ? pai are majoritate ca sa ramana la guvernare dar nu are majoritate sa treaca legile reformei asa ca in mod logic noi am votat pentru reforma nu am votat ca ei parlamentarii sa stea in parlament cu burta la soare fara sa faca reforma … daca gresesc corectati-ma sau intrati totusi si luptati pe forumul RTV …. Daca va e frica stati pe bloguri …

 53. @EU: pentru depasirea crizei, Ro are nevoie de CONSOLIDAREA reformei actualului guvern. Stabilitatea politica a devenit necesara doar pentru ca USL are un program destructiv.
  @capitan petrolier: pentru ca minti ca un pescar in timp ce te pretinzi marinar, esti degradat la rang de mus si trecut la spalat puntea !

  • Mai oameni buni tot vorbiti de stabilitate , pai stabilitate este ca nimeni din Parlament nu vrea sa isi piarda mandatul , problema e ca ei sunt trimisi in Parlament sa faca reforma sa ne dea ce-au promis la referendum iar ei ce ne dau ? Cand Boc a pus pe masa Parlamentului legea reformei ministerului de interne domnii parlamentari i-au dat flit … asa ca va intreb are sau nu are majoritate parlamentara cu care sa faca ceva ? Si terminati cu stabilitatea , stabilitatea la voi inseamna sa-si bea ei zilnic cafeaua in parlament sa manance si sa bea linistiti iar cand vine vorba de reforma sa se faca ca ploua ? Asta e la voi stabilitate ? Cand nu mai ai majoritate se cheama ca ai …INSTABILITATE …

 54. Fara majoritate parlamentara capabila sa treaca legi ale reformei , fara a onora promisiunile facute la referendum cu greu se poate spera la castigarea alegerilor in 2012 ! Se naste intrebarea daca nu mai ai majoritate capabila care sa iti treaca legile in Parlament de ce mai stai la guvernare ? sa treaca timpul si atat ? Cand vom avea cei 300 de parlamentari promisi si Parlamentul unicameral si cand vom avea Constitutia reformata ? Sun t intrebari logice … dar raspunsurile care sunt ?

 55. V-ati batut joc de România. Recunoaste-ti. Doamna, de blog ati avut bani, dar ca sa dati bani care i-ati dat pe domeniu .ro la copiii nevoiasi, nu mai bine blog sa fiti smechera. Haide-ti s-o lasam moale pentru ca nu ati facut nimic, nu ati dres nimic, din potriva suntem vazuti mai rau ca pe vremea comunismului. Ar trebui sa va fie rusine.

  • De Romania si-au batut joc pesedistii , ei au dezvoltat un asa sistem bugetar supradimensionat pe care acum ne chinuim sa-l ducem in spate . De Romania si-a batut joc Iliescu , Nastase , Tariceanu si toti politicienii care s-au perindat la putere si nici macar o singura data nu au avut curajul sa iasa public si sa ne vorbeasca despre caracatita din vama , din politie si din portul Constanta . Ce ia impiedicat pe Nastase pe Tariceanu sa curete vamile ? Erau prea ocupati cu matusa Tamara > Erau preocupati sa se duca la parchet de mana cu Gabriel Bivolaru ? Cine din PDL vreodata s-a dus de mana la parchet cu Ritzi ? , cu Pasat sau cu orice alt individ acuzat de justitie ? Numai smecherasii pesedisti domnule . V-ati uitat prea mult la Antena 3 si dupa cum se vede nu aveti o personalitate solida puternica asa ca ati preluat papagaliceste … expresiile stereotipe ale ciutacilor …Aia nu-s jurnalisti sunt doar actori care nu prea mai au putere de convingere decat asupra mintilor slabe !

  • Domnul Toni ar trebui sa pupati mana doamnei Udrea si sa dati cu “sarumana” domnului Basescu si boc si altor lideri din pedele pentru ca au avut taria de caracter sa reziste ispitelor pesediste si au facut parte din tabara care va dat ocazia sa descoperiti caracatita si cancerul societatii romanesti …. Oricum pedeleul a dat lovitura de gratie sistemului comunisto-pesedist dand voie justitiei sa lucreze si sa arate romanilor adevaratele surse negre de bani pesediste ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *