BINE V-AM REGASIT!

Elena UdreaStiu ca in acest moment asteptati de la mine vesti despre ceea ce se petrece in discutiile dintre PDL si PSD, dar sigur veti intelege ca nu voi scrie inca despre acest subiect. A trecut mai bine de o saptamana de la alegeri si acum constat ca odata intrat in nebunia politicii esti naiv sa crezi ca vine si vremea cand ai putea avea’ mai multa liniste si’ ca lucrurile ar putea sa se aseze la un moment dat. In timpul campaniei electorale, pe care eu am inceput-o inca din vara sub forma precampaniei, imi spuneam ca imediat ce se va termina voi avea mult timp pentru o multime de lucruri pe care amanasem de ceva vreme sa’ le fac. In realitate, inteleg ca nu voi mai putea petrece ore nesfarsite in fata calculatorului, spre exemplu,’ pentru mult timp de aici inainte. Pot spune cu orice risc, ca politica adevarata se face cu multe sacrificii. Dar in niciun caz nu renunt la acest blog, asa cum am auzit ca se spune pe la colturi.

A fost o campanie grea pe care am dus-o cu drag avand langa mine o echipa de incepatori, eu insami fiind la prima experienta de acest fel. Dar am fost cu totii plini de entuziasm si de buna credinta si de aceea ne-a iesit! Ne-au iesit una dintre cele mai frumoase campanii care au fost facute la aceste alegeri, asa cum a fost de nenumarate ori pomenita si, un rezultat pe masura muncii care s-a depus. Cel mai bun scor pe Bucuresti al PDL si pentru asta multumesc tuturor celor care l-au facut posibil: cei care mi-au fost alaturi si cei care au crezut in’ mine si m-au votat, in pofida unor atacuri cum nu multi au avut parte. Cu atat mai mare este satisfactia victoriei! Dar, de asemenea, cu atat mai mare responsabilitatea fata toti cei pe care i-am pomenit. Astept sa se termine cu instaurarea noului Guvern, a noului Parlament pentru a ne’ apuca de treaba. Incepe o noua etapa pentru noi toti pe care eu ca si dvs. mi-o doresc constructiva, pozitiva, cu progrese, chiar daca ne asteapta confruntarea cu o criza economica ale carei efecte deja sunt vizibile.

1,540 thoughts on “BINE V-AM REGASIT!

 1. FRANZ
  Nu inteleg de ce-ti stirbesti tu prestigiul de “analist american” si absolvent de Yalle (broasca +cheia), sustinand prosteste niste lucruri demonstrate clar cu documente scrise , inseriate, obtinute de Mugur Ciuvica taman de la Directia de Informatii a Armatei .ica le poti studia pe indelete AICI, ca probabil ai ramas printre ultimii codasi la studiul individual.
  In rest, zau ca esti jalnic si foarte plictisitor cu acelesi fraze te tonomat veritabil : chirpici, cascheta, basea, marele carmaci si navigator, tepe, etc.Mai pune si tu mana pe-o carte de lectura ba, nu din alea de joc..

 2. sper ca noul guvern sa aiba decenta sa nu faca nici un fel de majorare salariilor profesorilor cel putin un an pana cand vor face “curatenie” in scoli … adica pana cand nu vor da afara toti incompetentii din sistem

 3. PT . a ne da seama cit de mare e dezastrul in care se gasesc unii din politicienii nostrii voi mai aminti ceva interesant:
  PORTA VOCEA PROPAGANDEI VOICULESCIENE,LIMBRICUL ION CRISTOIU-a fost dat in git de tovarasul lui de nebuii vadm tudor,care l-a turnat public ,la dat pe goarna pe ION CRISTOIU CA FIIND UN MARE TURNATOR-iata la indemina cui a ajuns ,INSTANTA MORALA A ROMANILOR-LA GAGESTEANUL TURNATOR PLATIT DE TURNATORUL DAN VOICULESCU.
  acest servitor,mercernar turnator si-a rupt gitul fiind batut cu propiile lui arme.
  ma bucur ca romanii au inteles cum se joaca piesa asta de teatru pt. prosti.
  chirpiciule,hai sa vedem ce texte din CASA CONSPIRATIVA ANTENA 3 MAI PUI IN CIRCULATIE?
  HAAA HIII

 4. PENTRU NOVICELE SI NAIVUL FRANT, ASA CUM MI-A CERUT EL :
  TRAIAN BASESCU – COLABORATOR AL SECURITATII
  Colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea comunista este demonstrata de urmatoarele documente:
  Registrul cu persoanele din rindul membrilor PCR din judetul Constanta pentru care s-a dat aprobarea sa sprijine munca de Securitate.
  In acest Registru, in care se regasesc informatorii membri de partid din judetul Constanta, la pozitia 19 de la litera B, se gaseste Basescu Traian, nascut la 4.11.1951, in comuna Basarabi, judetul Constanta, care lucra ca ofiter II la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanta. Traian Basescu era folosit ca “sursa” de locotenentul major de Securitate Mihai Avramides.
  Registrul jurnal pentru evidenta retelei informative din judetul Constanta, continind datele colaboratorilor Securitatii din acest judet.
  In acest registru, cu numarul de inregistrare 17592 din data de 25.02.1977, apare Basescu Traian, nascut la 4 noiembrie 1951. Documentul arata ca Basescu Traian era colaborator al Securitatii si, in aceasta calitate, avea dosarul personal numarul 3990. Documentul mai arata ca, la data de 03.08.1978, dosarul personal de colaborator al lui Traian Basescu a fost primit la arhiva Securitatii cu adresa de insotire numarul 0043467. In REGISTRUL JURNAL PENTRU EVIDENTA RETELEI INFORMATIVE din Constanta, dosarul personal numarul 3990 al lui Traian Basescu figureaza ca distrus pe baza procesului verbal cu numarul 58212 din 15.08.1979.
  Corespondenta interna din cadrul Ministerului Apararii Nationale (MApN) din 2004, in urma careia MApN a transmis CNSAS o adresa in care confirma faptul ca Traian Basescu a fost colaborator al Directiei a IV-a a Securitatii (Contrainformatiile Militare), respectiv:
  Adresa nr. DGZ- S/92 din 28 iulie 2004, trimisa de generalul locotenent Gheorghe Rotaru, seful DGIA, generalului de brigada dr. Gheorghe Nicolaescu, seful Directiei Siguranta Militara. Prin aceasta adresa se solicita identificarea in arhiva MApN a documentelor care privesc colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea.
  – Raportul olograf al sefului Departamentului Arhiva din cadrul Directiei Siguranta Militara, Marin Deaconu, cu privire la identificarea documentelor referitoare la colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea.
  – Adresa nr. 0860 din 16 august 2004, trimisa de generalul de brigada dr. Gheorghe Nicolaescu, seful Directiei Siguranta Militara, generalului locotenent Gheorghe

  Rotaru, seful DGIA. Adresa confirma colaborarea lui Traian Basescu cu Directia a IV a Securitatii (Contrainformatiile Militare). Potrivit Adresei, “in evidenta depozitului de arhiva se afla “Registrul-jurnal pentru evidenta retelei informative a Comandamentului Marinei Militare Constanta”, inventariat la numarul 39/1972. Din studiul acestuia a rezultat ca BASESCU TRAIAN, nascut la data de 04.11. 1951, a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, pe timpul cit era elev al Institutului de Marina, avind dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Dosarul personal cu numarul de mai sus a fost transferat la Inspectoratul judetean Constanta al ministerului de Interne, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976″.
  Documentele referitoare la colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea, care, potrivit Deciziei nr. 310 / 26.09.2006 a Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, au fost primite de CNSAS de la SRI (care negase in mai multe rinduri existenta lor) si de la MApN, respectiv:
  – Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, in care se regasesc toti colaboratorii Securitatii din judetul Constanta
  – Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, in care se regasesc toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
  – Procesul verbal de distrugere al dosarului nr. 3990/1972, dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu.

 5. Am auzit şi eu la TV ce-a păţit I Iliescu. E bine că românii se trezesc. E bine că realizează ce/cine e Ion Iliescu şi cât rău a putut să facă ţarii şi românilor împreuncă cu PSD. Aştept imaginile. Probabil le vom avea la următoarele jurnale…

 6. BEY CHIRPICI?de ce l-au fugarit revolutionarii pe IDOLUL TAU ION ILIESCU-vezi sa nu patesti si tu la fel,nu te deconspira-spune ca ai fost boacter de noapte,nu nasturos,sa nu te trezesti cu ceva ….in cap.
  ce iubit e idolul vostru,haa hii-si voi credeti ca romani e prosti?NU VA IARTA SI NU VA UITA-RAMINETI REPREZENTATI SISTEMULUI TICALOS SI CRIMINAL COMUNIST.
  va meritati soarta si ii felicit pe cei care l-au admonestat pe BATRINUL NOMENCLATURIST.

 7. Ion Iliescu, atacat de revolutionari la manifestarile de comemorare a eroilor Revolutiei

  Incident mai putin obisnuit duminica dimineata, la manifestarile dedicate memoriei victimelor Revolutiei din 1989. Fostul presedinte Ion Iliescu a fost atacat de revolutionari in Cimitirul Eroilor din Bucuresti, unde se desfasura o ceremonie militara si religioasa si erau depuse coroane de flori in memoria victimelor Revolutiei.

  Spiritele s-au incins in momentul in care Ion Iliescu se pregatea sa sustina un discurs. In acel moment, fostii revolutionari si rudele victimelor au aruncat cu monede si au avut intentia sa arunce chiar cu oua in fostul sef al statului, pe care il considera vinovat de evenimentele petrecute in decembrie 1989, anunta Realitatea Tv.

  Fostul presedinte a reusit sa iasa din multimea de oameni furiosi doar cu ajutorul SPP-istilor. Ion Iliescu trebuia sa participe, duminica, si la un ceremonial in memoria victimelor Revolutiei in Piata Universitatii, insa a renuntat dupa incidentul de la Cimitirul Eroilor.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5277357-ion-iliescu-atacat-revolutionari-manifestarile-comemorare-eroilor-revolutiei.htm?cfnl=

  Merită citite şi comentariile

 8. cenushares-indraznesc si eu o intrebare-da discursul tau,ce modificari a suferit-las deoparte faptul ca din nou ma ataci,si mi te adresezi pe un ton tendentios,desi eu la adresa ta PERSONAL AM FOLIST UN LIMBAJ MODERRAT-deci trec deocamdata peste acest amanunt si te intreb -TU ,CUM AI EVOLUAT-,SUSTIND TOT FELUL DE prapastii?argumentindu-ti ura impotriva profesorilor cu tot felul de argumente aiuristice?
  incercarea ta de a induce suspiciuni e deplorabila-in fond esti un GICA CONTRA LA FEL CA IONHUT-NUMAI CA SE PARE CA TU ESTI UN TALIBAN LIBERAL,IAR ION HUT ESTE UN TALIBAN ILIESCIAN-dar pt. moment jucati in aceiasi echipa-A PERDANTILOR,A CELOR CARE AU DOVEDIT DIN PLIN CA NU SE POT RIDICA LA PRETENTIILE UNUI CETATEAN ONORABIL.

 9. Îmi place un comentariu la art de mai sus şi îl postez şi aici.

  Omul democratiei originale ! (Duminică, 21 decembrie 2008, 13:04)
  Stefan A. [anonim]
  A fost parintele democratiei originale,declarata public si cu mare patos patriotic in acele zile dramatice. Rezultatele se vad si astazi.
  1- Sub conducerea lui “inteligenta” a fost ucis un dictator si sotia, in urma unui proces sumar care nu avea nimic in comun cu notiunea de justitie.
  2 – A promovat la putere esalonul doi al PCR, adica acea masa de incapabili si nulitati cu diploma care au lins bine conducerea PCR pina in 1989.
  3 – A reusit sa se prezinte ca salvatorul natiunii cu ajutorul metodelor invatate in tineretea comunista (mineri veniti “voluntar” in capitala, minciuna si denaturarea realitatii).
  4 – A obtinut o pensie super grasa alaturi de alti mii de activisti de partid, securisti, fosti sefi in ministerele comuniste, marea majoritate aveau 4 ani de scoala si diplome universitate. La asa cap, asa caciula!
  5 -Prostitutia politica de azi si incompetenta profesionala agravata de coruptia masiva, sint rezultatele viziunii democratiei originale a acestui roman care va intra in istorie ca si omul care a reusit sa mentina puterea cu singele a mii de nevinovati!

 10. frank,

  ceea ce i se intampla copilului meu la scoala nu sunt argumente aiuristice … ca tie nu’ti pasa pentru ca este vorba despre copilul meu si nu al tau nu ma mira … ar trebui insa sa intelegi ca sunt probleme importante fara rezolvarea carora romania nu are cum sa progreseze … astea’s probleme imporante .. daca rezolvam astea poate nu ajungeam la situatia in care sa avem un ministru de externe care sa nu stie limba engleza sau unul al tineretului si sportului care a acumulat pana la 32 de ani un numar indecent de diplome … aproape tot raul din aceasta tara se ttrage de la invatamant … daca v’ar interesa cu adevarat ce se intampla cu romania ati lasa deoparte contrele astea sterile si ati “lupta” pentru curatarea invatamantului de lichele

 11. la scoala copiii sunt invatati sa fure … profesorii semianalfabeti ii lasa sa copieze ca sa nu se vada incompetenta lor … am fost profesor si stiu … daca profesorul nu vrea copilul nu prea are cum sa copieze … cineva din clasa copilului meu a postat pe internet un filmulet in care se vedea cum majoritatea copiaza la teza .. profesoara a aflat dar supararea lor n’a fost ca elevii au copiat ci ca in felul acesta se va afla ca ea ii lasa sa copieze … 🙂

 12. aoricel fel de masura pentru redresarea invatamantului romanesc trebuie sa plece de la profesori … de la verificarea competentei lor … si daca se va dovedi analizand obiectiv pe fiecare in parte ca este incompetent sa fie dat afara … fara nici un fel de ezitare

 13. censhares-uite daca tot i-ai sugerat lui silvestar sa-si schimbe locul de munca,imi permit sa-ti sugerez si eu cam acelasui lucru.
  bon,am inteles esti deceptionat de invatamintul de stat-IN ACEASTA SITUATIE TRECI LA INVATAMINTUL PRIVAT.
  TOATA U.E. ITI STA LA DISPOZITIE-sunt scoli in europa cu multa traditie,serioase si cu profesori de valoare.
  asa ca straita in bat ca ,BADEA CIRTAN’-si cauta pt copii tai cei mai bun in zona invatamintului.
  asa ca un parinte responsabil nu te zgirci ,baga minurta in pusculita si ai rezolvat aceasta majora nemultumnire.
  si vei rezolva muuuultee probleme.

 14. P.S.-cenushares,nu astept multumiri pt ca te-am extras din aceasta dilema,sunt multumit doar ca ti-am deschis ochii.
  haaa ohooo hiiii

 15. Va salut cu drag!
  Cenush, lasa si tu un pic de la tine, mai sunt cateva zile pana la craciun, bucura ti viata familia copilasii, lasa-i pe dascali in durerea lor, ca zau nu ai motoive sa i critici la gramada. Eu stiu ce se intampla in sistem, toata fam este in domeniu, nu e chiar asa cum spui tu. cred ca copiii tai au nimerit intro scoala uitata de lume sau lipsita de pretentii. Daca e asa ai dreptate sa te revolti, chiar iti sustin criticile. Dar sunt dascali care se dedica meseriei uitand si de ce salariu le intre pe card, ex chiar in familia mea. Sotul meu nici nu stie ce salariu ii intra pe card, nu l intereseaza…..si mai sunt ca el in anturajul nostru. Zau, nu merita sa generalizezi. Numai bine!

 16. @ FRANK ZAPA[KING]
  Domnule Frank,
  Ridicaţi o problemă interesantă, “de ce oare traian basescu cind iese printre oameni este iubit ,iar ION ILIESCU,ESTE HUIDUIT,SCUIPAT,FUGARIT”.

  Domnul Darius Groza, specialistul numărul unu al României în ceea ce priveşte istoria blogului românesc, a întrebat acest lucru chiar pe preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu privat, după un spectacol-întrunire organizat cu ocazia referendumului de demitere a preşedintelui. Nu daţi atenţie părerii domnului Groza, urmăriţi numai reacţia preşedintelui. Veţi regăsi, sper, răspuns la întrebarea dumneavoastră.
  http://www.youtube.com/watch?v=6ZfO0jJCGJU
  Nu ştiu dacă domnul preşedinte a reţinut personajul care i-a adresat o întrebare după un show, dar a participat apoi la festivitatea domnului Groza de terminare a facultăţii… poate că a fost impresionat.

  PS.
  J.E.G. este un acronim la Jurnal Editorialistic de Groza

 17. frank,

  nu nene … n’o sa fug asa cum s’ar parea c’ai facut’o tu .. eu ma indoiesc de asta, dar nu conteaza ce cred eu despre tine … o sa stau aici si’o sa lupt ca banii pe care ii dau la buget pentru invatamant sa fie folositi asa cum trebuie … in paralel o sa incerc sa fac pentru copiii mei ceea ce nu fac semianalfabetii ce’si zic dascali

 18. lulu,

  cu tine nu vreau sa ma cert … sunt sigur ca esti un om plin de bune intentii cu care se poate discuta … ai dreptate … sa ne bucuram de sarbatori si sa uitam problemele … un sungur lucru iti mai spun .. copilul meu e elev la un colegiu national … considerat al doilea ca valoare din judet .. 🙂

  am incercat sa postez la tine pe blog dar e tot complicat … 🙂 … doar ca acuma poti sa postezi ca anonim .. dar eu nu vreau sa fiu anonim … 🙂

 19. Draga Nutza, am si eu o intrabare sa-ti pun! De ce daca esti att de nemaipomenitica n-ai terminat Dreptul la o facultate de stat…..ca stim cu totii ca la privata se termina repede pa bani…….hehehe.
  Mai departe as vrea sa te intreb cum vrei sa construiesti insulele alea la Mamaia. Dupa cum se stie sotul tau Dorin Clapon ar avea niste interese prin zona………offfff…..scuze…..Cocos…..dar nu-mi merge tasta delete. A treia intrebare este: ‘ banuiesc ca te injura una lume pa blog……de ce ai numai mesaje adulatoare?’……..mai stiu o elena care a terminat impuscata dupa ce a fost adulata 25 ani…….nu-ti doresc asta ca traim vremuri civilizate. Iti doresc Craciun Fericit tie si familiei, ‘La multi ani si sanatate’ pt data de 26 decembrie………un An nou fericit…..si sa-ti vina putin mintea la cap sa nu crezi ca unii oameni din tara asta pot fi prostiti

  p.s. tare mi-ar placea sa-mi vad mesajul pa blogu’ tau…….sperante desarte precum insulele tale de la mamaia……hehehe

 20. Cenush, daca complectezi casuta cu acel cod si bifezi nume/ e simplu. Spui ca e un colegiu national, din cate stiu cel putin la noi, nu prea pot patrunde si dascali-aventurieri in aceste institutii. Dar or fi celebrii “pilosi” care defaimeaza valoarea catedrei. Spui, ca si chiulesc unii dascalii!!!! Curios, acum sunt camere la intrare, fiecare dascal e notat daca a venit la timp, daca si a inceput ora……eu asa stiu. Gata cu taina pe culoare, gata cu eschivarea de la ore…… In locul tau as reclama la inspectorat, sa i vezi cum zbarnaie, deoarece nu vor sa si pateze imaginea. Acum se aplica si sanctiuni la salariu, la punctajul anual…. pierde calificativul foarte bine- scad puncte….ehe , sunt metode…

 21. lulu,

  tie nu ti’ar fi frica daca ar fi copilul tau la mijloc? … eu sunt un tip destul de curajos dar ceilalti parinti nu prea au curajul sa se bage … prefera sa taca si sa se adapteze … schimbarea trebuie sa vina de sus nu de la parinti … cred ca acele camere de luat vederi din clase ar rezolva brusc foarte multe dintre probleme … astea de cre vorbesc eu … daca se umbla si pe la programe, manuale, numar de ore am putea avea cel mai performant sistem de invatamant din lume … 🙂

 22. buna ziua!
  @ionhut
  am vazut ca te inspiri foarte mult din mugur ciuvica si antena 3…scuza-ma dar astia nu au cum sa fie obiectivi …astia sunt partizani

 23. lulu,

  probabil ai dreptate … toti pilosii ajung la scoli celebre … probabil ca la scoli care sunt pe la periferie si cotate ca mai slabe ajung profesorii cu talent de dascal … copiii buni ajung pe mana pilosilor si ceilalti pe mana profesorilor buni … si iese keke meke … oameni care vad lucrurile in acest fel ar putea sa schimbe ceva in invatamant … nu cred ca andronescu o sa schimbe cu adevarat ceva … sa asteptam guvernul viitor? … 🙂

 24. stefan,

  e cineva obiectiv? … poti da exemplu de analist obiectiv? .. avem tendinta de a’i considera obiectivi pe cei care ne spun ce ne place sa auzim … 🙂 … sau pe cei care spun lucruri pe care le gandim si noi … da’ cine ne garanteaza ca ce gandim noi este obiectiv?

 25. @ lulu
  Se poate scoate şi completarea codului selectând NO la opţiunea Show word verification for comments? pe care o găsiţi în secţiunea Settings, tab-ul Comments.

 26. Cenush, ba mi ar fi frica, de ce s-ar intampla copilului meu, la cat sunt de iubitoare si patimasa sa mi apar ce este al meu, cred ca as reactiona rau de tot. E firesc, te inteleg, esti un om cu pretentii.

 27. STEFAN
  “# stefan7777c Says:
  December 21st, 2008 at 3:20 pm

  buna ziua!
  @ionhut
  am vazut ca te inspiri foarte mult din mugur ciuvica si antena 3…scuza-ma dar astia nu au cum sa fie obiectivi …astia sunt partizani”

  Draga eu speram sa gandesti si sa vorbesti ca un baiat mare (si la stat , dar si la bila).pai sigur ca nimeni nu-i perfect obiectiv si toata lumea-i subiectiva cate o tara, numai ca datele sunt luate de la Grupul de Investigatii Politice, cercetarea este facuta pe vremea cand Ciuvica nu avea acces pe la Antena 3 ci era pur si simplu un fost purtator de cuvant al Conventiei Democrate (din care a facut parte si PD, daca nu erai prea mic pe-atunci).
  Si in fine, cred ca ai vazut bine 9daca nu pune-ti ochelarii), in documentar sunt documente concrete ba, inseriate, cumerotate, incifrate, inregistrate si nu baliverne , deci materiale edificatoare pentru oamenii onesti si obiectivi.
  PS
  documentele in cauza nu sunt pentru exaltati, tonomate si drogati, ci doar pentru lucizi.

 28. Am făcut un pic de cercetare în domeniul turistic şi despre implicaţia minimală (condiţie liberală). Este doamna Udrea interesantă de un plan de aplicare a unei reforme în turism? Voi primi oare un răspuns la această întrebare?

 29. Fleanca
  “# FRANK ZAPA[KING] Says:
  December 21st, 2008 at 1:24 pm

  esti un GICA CONTRA LA FEL CA IONHUT-NUMAI CA SE PARE CA TU ESTI UN TALIBAN LIBERAL,IAR ION HUT ESTE UN TALIBAN ILIESCIAN-dar pt. moment jucati in aceiasi echipa-A PERDANTILOR,A CELOR CARE AU DOVEDIT DIN PLIN CA NU SE POT RIDICA LA PRETENTIILE UNUI CETATEAN ONORABIL.
  Bai natafleata , un gaga contra este cel care isi sustine aberatiile indiferent de dovezile pe care i le-ai aduce.ia mai studiaza tu postarile si vezi cine-i Gaga involuatul.Sa-mi arati mie vreo poastare in care n-am adus argumente logice, comparativ cu ale tale care nu-s decat ‘populare cu strigaturi marinaresti”.Deci, eu nu suport sa ma ungi cu rahat de pomana ba maimuta antropoida

 30. Silver,
  Iti consumi hematiile degeaba, pen’ ca Iliescu nu mai inseamna nimic pentru PSD la ora asta…Da, asa alegeti voi mereu tinte false si va epuizati in van…
  Cauta-l repede pe Fleanca si luati-va de manuta pentru o exscursie sub egida Ministrului Turismului, pana la Cotcodaceni..

 31. ***IONHUT – ai dreptate. I Iliescu nu mai reprezintă nimic pentru PSD. Şi-atunci ce caută la Cimitirul Eroilor? În ce calitate? Ca ce?

 32. silverstar,

  in casuta de website ai scris “nu am” … nu e bine … lasa casuta necompletata daca nu ai website

 33. Eu credeam că adresa de mail şi website sunt confidenţiale dar văd că orice nătărău îşi poate băga nasul unde nu-l priveşte… Pe când şi-n casa mea?

  Administrator:
  Doar mailul este confidential.

 34. @ionut
  tin sa te anunt ca seful G.I.P. mugur ciuvica, a pierdut un proces cu Traian Basescu pt calomnie,daca imi aduc aminte bine… asa ca …

 35. @ silverstar
  Ion Iliescu a fost 10 ani preşedinte în România. Unii l-au iubit, unii l-au urât, unii au sentimente puternice şi astăzi. Indiferent de natura sentimentelor noastre, într-o ţară democratică preşedintele sau un fost preşedinte are dreptul la un minim respect. Sigur, un lider al unui ţări democratice este un simplu om, dar interior ar trebui să simţim cu toţii un minim respect. Mai mult, pentru a câştiga democraţia zi de zi, ar trebui să simţim un minim respect faţă de oricare om de lângă noi, cetăţean român sau nu. Minimul respect, civilizaţia, auto-constrângerea şi auto-cenzura sunt semne că democraţia este prezentă, că noi suntem oameni şi nu animale.
  Atunci când nişte cetăţeni aruncă cu diferite obiecte într-un concetăţean, indiferent de motiv, eu unul nu pot fi de acord cu acest gest, este împotriva a tot ceea ce am acumulat eu în ce şapte ani de acasă. Întotdeauna m-au durut astfel de manifestări şi am încercat, din răsputeri, să dau un semnal de alarmă atunci când ele se întâmplă. Nu aceasta este calea democratică de protest, nu prin huiduieli. Oare când un păcătos intră într-o biserică este dat afară din locul sfânt de cei care nu păcătuiesc? Încurcate sunt căile vieţii… postul Crăciunului nu pare să construiască în noi acea curăţenie morală însemnând o renaştere spirituală. Răul învinge, ne învinge, şi noi nici măcar nu ne dăm seama.

 36. STEFANE,
  Insisti degeaba si nu-mi demonstreazi nimic, deoarece :
  1.Ciuvica n-a pierdut procesul in legatura cu acuzatia ca Matrozul a colaborat cu securitatea;
  2.cata vreme marinarul este foarte implicat in justitie de cand e presedinte, (a inchis dosarul Flota, a inchis dosarul casei dfin Mihaileanu, face aluzii pentru numirile sefilor de la CC, CSM, etc, dirijeaza DNA-ul etc, nu se poate vorbi de dpreptate si procese corecte.Trist, dar adevarat.

 37. SILVER,
  “# silverstar Says:
  December 21st, 2008 at 6:26 pm

  ***IONHUT – ai dreptate. I Iliescu nu mai reprezintă nimic pentru PSD. Şi-atunci ce caută la Cimitirul Eroilor? În ce calitate? Ca ce?”
  Cam ingusta judecata pentru un profesor , cica cu vederi democratice…Iti raspund : in calitate de cetatean, pentru ca cimitirul este un loc public
  Da’ pot sa te intreb eu ceva : baselu in calitate de ce a vizitat podul de la Maracineni de vre doua sute de ori, cata vreme n-are atributii de acest gen ?

 38. cenushares
  Coinsumi energiile de pomana : Silver nu a fost si nu este profesor celebru, a avut mereu conflicte cu conducerea scolii si colegele, etc…Abia isi taraie indatoririle…

 39. Aş vrea să adaug la argumentul domnului IONHUT, anume că Ion Iliescu se afla într-un loc public, şi faptul că se afla la mormântul domnului Dan Iosif, un om cu care a avut o relaţie specială şi care a împlinit un an de la moarte, pe 5 decembrie. Poate că cei de acolo nu au înţeles totul exact, dar asta nu este o scuză.

 40. Bibliotecaru
  Eu n-am dezvoltat mai mult subiectul despre Iliescu, deoarece nu aveam cu cine discuta.Dar, puteam spune foarte clar si corect ca Ion Iliescu ;
  1.A avut un merit deosebit in 89 si fara el grupul acela de golani condusi de Doru Mihies n-ar mai fi avut atatea libertati;
  2.A fost acolo in calitate fost sef al statului.

 41. Bibliotecaru
  Si apropos, cum se face totusi ca Ion Iliescu este si la ora actuala omul care aduna foarte multe voturi populare, deci simpatii ?

 42. @ IONHUT
  Nu am nici cea mai vagă idee de ce nu numai că are multe voturi populare, dar cred că mulţi l-ar alege astăzi preşedinte chiar dacă ştiu că nu mai poate candida. Poate că românii nu au învăţat încă să gândească soluţii optime ale momentului, ci speră întotdeauna că experienţa anterioară este definitorie, deşi condiţiile se schimbă radical. Din experienţa mea de cei câţiva ani de când urmăresc politica, oamenii vechi, cu experienţă, sunt mai buni de consilieri decât de executiv sau de vârf. Poate mă înşel, mai am timp să-mi schimb concluziile observaţiilor… sper să mai am timp.

 43. Buna seara….L.am cunoscut pe Doru Mihaies….La Bucuresti…Eram cu Gen Panaitiu ….cel care a judecat lotul Timisoara etc….La o “Carciumioara din sosea”……Doru Mihaies are mi se pare vreo doua magazine de antichitati si curiozitati in Bucuresti…Chiar a adus vreo doua instrumente miniaturale….daca e aici pe blog si isi aduce aminte cand veneam de la Paris….
  Nici Iliescu nici Mihaies nu au fost “vinovati ” de Revolutie……A fost o conjunctura nefericita a conspiratiei si a conjunctiei europene…..Victimele au fost obligatorii si conjuncturale …..Meritele lui Iliescu sunt incontestabile pana la momentul ” Ceausescu” si asasinarea sa……si a lui Elena Ceausescu……Si dupa acel moment detestabil si reprobabil…….
  De unde a avut puterea Iliescu dupa 89″ ….de unde a avut Mihaies magazine de religve si antichtati romanesti ceausiste …Dzeu stie ….Dar va spun cu toata sinceritatea ca toate trebuiau sa se intample si toate erau predestinate programat poporului roman….si Romaniei….
  Sa vopsim acum in rosu ,portocaliu,galben …dorintele si aspiratiei poporului roman e o situatie ilogica si lipsita de un simt fata de reaiizarile si dorintele oportunistilor nomenclaturisti albi…albastri…galbeni …portocalii…rosii….
  Da ne facem incolori…insipizi …..maleabili si ductili ….e dorinta cea mai mare a politicienilor romani pusi pe jaf si capatuiala……
  Provocati-ma si voi continua……..Vorbiti de actuala clasa politica si circul politic romanesc…Nu vorbiti de piese de pe tabla de sah a istoriei neamului romanesc

 44. IONHUS spune :
  “Si apropos, cum se face totusi ca Ion Iliescu este si la ora actuala omul care aduna foarte multe voturi populare, deci simpatii ?”

  Simplu, de ignoranti nu duce lipsa Romania, dar cel putin majoritatea are o scuza: n’au acces la informatie ca tine…..

 45. Bibliotecaru
  Pentru ca multi oameni din randul populatiei vede mult mai bine realitatea si adevarul decat niste maimute antropoide care hulesc totul pe aici prin zona si-si apara cu strasnicie minciunile lor

 46. Un personaj politic a spus acum o săptămână ceva de genul…
  Aştept ca cei tineri să schimbe clasa politică de astăzi. Să vină cei care sunt politicieni profesionişti şi să ne înlocuiască pe noi, politicienii amatori.
  Din păcate România încă nu are o şcoală de politicieni profesionişti, ultima şcoală de acest gen a fost Academia Ştefan Gheorghiu care între timp nu a fost înlocuită de nimic.

 47. Bibliotecaru
  Sincer, vezi ceva sperante in asa zisii politicieni tineri ? Eu nu.Se pare ca majoritatea sunt mai incuiati la minte decat cei vechi, dar mai rapace in privinta acumularolor de averi…iar in privinta interesului pentru redresarea tarii, ce sa mai vorbim, toti sunt specializati doar pe lozinci.

 48. @ IONHUT
  Realitatea pe care o văd eu, care nu sunt o voce cu autorizaţie, nu am diplome care să mă licenţieze în păreri irefutabile, este că politica funcţionează lăutăreşte şi după o zi pe alta. Singurul lucru care, cred eu, ne mai ţine în viaţă este secretul păstrat asupra situaţiei reale. Probabil că dacă lumea ar cunoaşte situaţia reală, începând cu gradul de îndatorare a României şi terminând cu indicatorii reali relativi la productivitate sau salariul mediu pe economie, în câţiva ani am deveni o naţiune EMO cu cuterul în vene. Aşa se mai amână momentul adevărului. Eu cred că sunt extrem de puţini cei care au acces la realitate, cei mai mulţi au acces la informaţiile pe care un grup restrâns al liderilor, la vedere sau ascunşi, hotărăsc să le arate populaţiei.
  Am încercat să caut pe site-ul Institutului Naţional de Statistică o informaţie simplu legată de Datoria publică şi externă a României… nu am putut găsi nimic coerent. Probabil că aceste date sunt undeva pe acolo, prin cărţuliile acelea mari pe care le tot emite INS lunar, dar practic informaţia este atât de multă încât nu ai nici un fel de acces la informaţia relevantă. Eu cred că ar fi util ca ultima valoare estimată a Datoriei Publice şi a Datoriei Externe să fie în ziare, precum cursul valutar, pentru că este singurul indicator care indică cât de real trăim noi acum şi cât din ceea ce trăim este credit de consum care va trebui, la un moment dat, dat înapoi.

 49. KATRINA ……despre Flota……Nu mai e …..Cand…Cine…Unde…Cum…..era o intrebare poetica a unui poet uitat ….Jebeleanu….Lidice…Care se potriveste poetic si retoric cu circul flotei romanesti disparuta in Bermude in timpul Ministeriabilului Basescu de la Transporturi…..si la fel de poetica si neconventionala si apolitica intrebarea mea……..
  Dupa ……sigur vom afla un aspuns …Istoria e ciclica …….Post mortem vom afla unde e flota ,cine a defrisat padurile din Harghita ,Covasna,Maramures,Suceava …..Si va asigur ca urmasii ministrilor,ministeriabililor,guvernelor ,partidelor rosii sau portocalii vor falimenta si vor fi mai blamati si mai detestati decat rosii ,portocalii ,comunistii marota a celor de azi…..
  M-a dus valul catre dealul
  Defrisat de democrati
  Si-am ajuns sa fiu pocalul
  Noilor semidotati….
  Am dat codrii pe desert
  Am dat visul pe minciuna
  Si-am ajuns sa sper la tine
  Ca la noul ideal
  Nu m-am regasit si nu am gasit cuvinte…..Scuze ……

 50. Bibliotecaru
  Ai perfecta dreptate si sa revin la tinerii politicieni : chiar daca s-ar crea vreo Scoala de specialitate care ar scoate absolventi de viitor, odata intrati in mediul politicienilor existenti in functii (ca altfel nu se poate) , in mod automat “s-ar da pe brazda” si s-ar deprecia prelund metehnele inaintasilor lor.Cu alte cuvinte sansele de imbunatatire a situatiei nu se vad oricum am da-o.

 51. @ IONHUT
  Aşi scăpat o mică nuanţă din ceea ce am spus eu… nu există politicieni profesionişti tineri, ci politicieni tot amatori tineri. România nu are încă o academie sau o universitate care să pregătească ceva mai profund decât “înjurători profesionişti”. Toate acele universităţi care au în titulatură Ştiinţe Politice, gen Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, oferă nişte cunoştinţe la fel de bune pentru politicieni cât sunt şi pentru manechine şi fotomodele (dacă urmăriţi toate manechinele fac SNSPA şi Drept şi Psihologie şi ziaristică…) Avem nevoie de ceva de calibrul Harvard, Yale, Oxford, Cambridge… care să ne ofere măcar 500 de politicieni echilibraţi şi cu calm englezesc, care să poate conversa elevat după principiile descrise de maieutică, astfel încât în 20 sau 30 de ani să avem câteva zeci de mii de politicieni care să populeze clasa politică. Cu cât amânăm centrele de excelenţă, cu atât România va merge real înapoi şi nu înainte iar clasa politică va fi controversată, alegerile vor beneficia de atenţia a 10% din electorat plus încă ceva care votează fără să aibă nici o noimă, mizând pe farmecul candidatului.
  Am rugat întreaga clasă politică să se implice în construirea unui astfel de campus universitar, liberalii chiar au demarat, din câte ştiu, un proiect care a rămas adormit prin sertare. Nimeni nu înţelege că nu mai este timp, nu se mai poate merge pe amatorism.

 52. @moro

  Flota n’a existat niciodata, mai binezis, ceea ce unii au numit flota, a fost o adunatura de epave nerentabile. Crezi tu ca Romania ar mai fi facut fata marilor companii de transport maritim cu fiarele vechi ? Imagineaza’ti doar cum s’ar mai vinde acum o Dacie de acum 20 de ani pe piata…..Eu consider ca ar trebui totusi sa’i multumiti lu’ Basescu ca a reusit sa o vanda norvegienilor, altfel o vindea indienilor pentru fier vechi…….si ne costa si bani, in plus….

 53. ***IONHUT – o fi cimitirul un loc public, dar cei care-l populează au fost omorâţi la comanda lui Iliescu… Sau nu-i aşa? Unde-s teroriştii?

  ***Bibliotecaru – şi dacă Dan Iosif a împlinit un an pe 5 dec de când a trecut dincolo, ce caută I Iliescu la el, la mormânt, azi – 21 dec? Simple coincidenţe?

  Sau voi vă credeţi aşa de deştepţi încât să credeţi că puteţi prosti lumea din jur. Să zică mersi Iliescu c-a scăpat numai cu nişte bani aruncaţi înspre el… Putea fi mai rău şi chiar nu m-aş fi întristat…

 54. @Bibliotecaru

  Inainte de orice fel de universitate, sau academie, Romania are nevoie de oameni cinstiti, tineri sau batrani, dar din pacate e imposibil de gasit deocamdata. Cand un politist angajat sa aplice LEGEA n’o aplica, cum ai vrea ca sa se intampla vreun miracol in Romania ?
  Hai sa va povestesc cum se intampla pe la “noi” : Am primit “cadou” mai mult de o mie de dollari in amenzi de tot felul de la Politie si ca oricare latin ( nu numai romanii) am incercat sa “negociez” cu politistul, dar de fiecare data, raspunsul a fost acelasi “domnule, aveti 30 de zile sa contestati in fata unui tribunal amenda”. Ca oricare romana, i’am numit “masini distributoare de amenzi”, dar cand m’am uitat in oglinda, stiam ca au dreptate……

 55. Silver
  Mama, da tu esti incuiata rau.Ba aceasta, Iliescu a fost acolo in calitate de revolutionar, de fost sef al statului (care are si ceva drepturi in plus) si in calitate de cetatean.
  Te introduci ca musca-n lapte mereu fiind de fapt tot timpul o ignoranta.Gasca care l-a molestat pe Iliescu este condusa de un borfas, unul Doru Maries , care a venit cam tarziu la revolutie si nu is-au recunoscut meritele de revolutionar, el considerandu-l vinovat pe Iliescu de chestia asta, pen’ ca n-a avut parte de malai la impartirea bucatelor.Asta-i adevarul real pentru care acel huligan se tot ia de Iliescu in toate imporejurarile publice.crede-ma nu-i nimic nobil la mijloc.

 56. KATRINA…..E OK ce spui…Fiare vechi(dar care totusi aduceau bani si in plus acoperau -de facto-teritoriu maritim ,comercial si conventional acordurile maritime ……
  Fier vechi ?OK ….Si totusi unde cand si cum…Pot sa te mai vad odata…..? Vorba cantecului……
  Unde sunt banii pe kg de fier vechi a Flotei maritime romanesti?…..
  De ce nu declara Basescu in clar unde si cum au disparut miile de tone de fier vechi…?
  Cu ce le-am inlocuit si ce beneficiu a adus Romaniei vanzarile ?…..Macar un raport de activitate a fostului Ministru al Trasnsporturilor…Traian Basescu…….
  Daca Iliescu e vinovat pentru faptul ca injuram in strada politicienii ,guvernul,Presedintele etc ……ca suntem “democrati”….de ce nu ar fi Basescu vinovat de prezumtia de “continuitate”?

 57. catrinta
  Ba, cap de musca, chiar daca erau fiare vechi erau bunuri ae statului roman.Dupa mintea ta imputinata, ar insemna practic ca recunosti disparitia lor, dar ca nu exista paguba, deoarece matrozul a instrainat doar deseuri…bravo ba judecata logicas, nu gluma, cata vreme prin afirmatiile tale recunosti implicit disparitia navelor…sa-ti mai imprumut ceva neuroni ?

 58. @moro

  Pai chiar crezi ca e de datoria lui Basescu sa dea socoteala poporului ? Cine’l mai crede acum dupa ce zvonul a fost lansat ? S’a produs al doilea raport de catre adevaratii specialisti cu privire la Flota, dar lumea nici nu l’a bagat in seama. Stii cum vine asta, moro ? Cineva lanseaza in sat un zvon ca Maria e curva…chiar daca o sa vina cu certificat de la doctor, ca’i fata mare, nimeni n’o s’o mai creada, totdeauna “unii” vor gasi “adevaratul” raspuns, iar in cazul Mariei vor zice ca s’a culcat cu doctorul ca sa’i semneze certificatul………

 59. @IONHUT

  Chestia cu caciula pe timpul iernii ranane valabila.
  “Statul roman” a fost jefuit de miliarde de euro, iar tu plangi dupa cateva zeci de mii…IONHUT, pe “inteligenta” voastra s’a bazat PSD-ul cand a lansat petarda cu Flota…….

 60. @ Katrina
  Aveţi, desigur, dreptate. Şi nu este vorba numai de poliţişti, ci de un sistem încetăţenit. Eu nu găsesc normal nici bacşişul la restaurant sau la frizer, nu mai vorbesc de micile atenţii pe care le duci la secretare sau diferiţilor funcţionari. Chiar şi atenţiile spre doctori sau profesori sunt o lovitură pentru securitatea morală a românilor. Din păcate această schimbare este atât de înrădăcinată încât nu poate fi schimbată în 10 ani sau 20 de ani. Schimbarea clasei politice poate fi însă începută în doar 10 ani şi definitivată în 20 sau 30 de ani.

 61. SILVER….Sarut mana ..Revolutionarii adevarati te puteau face fericita…..Din pacate nu ati avut “revoutionari” adevarati la Bacau….Nu tineau cu “boborul” si cu cadrele sexydidactice ..Preferau “sex a trois”…..chiar daca era “gay”….
  Noi am avut “revolutionare” care au fost conamnate pentru avorturi de pui de comunisti cu andrele si codite firave de plastic de garoafe…….
  Care au iesit in balcon zbierand impotriva impilarilor si a nedrepatatilor comunistilor,,,,
  Si alti condamnai de drept comun care au furat,au delapidat ,au violat ….”sistemul comunist..”
  As putea emite niste onomatopee………..Huoooo…..deci exist…..
  Si parafrazand………..”sugis ergo sum”…..

 62. Madalina ce se intampla,am accesul interzis ?

  Administrator:
  Nu aveti accesul interzis.

 63. Buna seara tuturor !

  Mai,oameni buni,vine Craciunul si atata energie negativa e pe blog…..e vremea cand toti ar trebui sa fim mai toleranti si mai umani.Dar cred ca pe blogul doamnei Elena Udrea cam greu lucrul acesta…..

 64. KATRINA…..Ma doare-n cot de Flota si de Baasescu…..Dar cand fratele sau vinde energie electrica populatiei parca imi trece prin cele mai sensibile parti un curent trifazic,,,,,,
  Daca Flota romaneasca a fost o petarda PS D inseamna ca noi traim in SF de la Decebal,Traian si Atila incoace….
  In dimensiunea SF a “Plutasilor de pe Bistrita”………

 65. # Katrina Says:
  December 21st, 2008 at 9:37 pm

  @IONHUT

  Chestia cu caciula pe timpul iernii ranane valabila.
  “Statul roman” a fost jefuit de miliarde de euro, iar tu plangi dupa cateva zeci de mii…IONHUT, pe “inteligenta” voastra s’a bazat PSD-ul cand a lansat petarda cu Flota…….

  nu stiu cum se face da’ numai cu incuiati am de-a face.Ba, pai am contrazis eu pe cineva ca nu s-a furat in tara asta ? Nu,pentru ca nu asta era tema.Noi discutam deoacamdata despre cazul flotas, daca cumva ai uitat, desi tu singur ai abordat-o.o dovada-n plus ca tu posezi capul doar ca sa nu te ninga-n gat…Multe succesuri….ca zau ai nevoi de ajutor.

 66. @NG

  O femeie atat de deosebita ca tine nici n’ar trebui sa ia in seama micile “certuri” de cocosei liliput….de multe ori, asemenea incidente se intampla pentru a fi remarcati de femei ca tine, chiar daca sansele ar fi nule…..speranta moare ultima 😆

 67. Baga mare Fulgerica, toti asteptam parerile tale savante, inspirate de pe la antenele motanului…..

 68. @bib
  Esti un interloutor interesant. Si pragmatic si disociat de retetele culinare care merg in Romania. De aia, din punct de vedere balcanic, usor utopic. In Romania te lovesti de paradoxul americanilor in Irak sau in Vietnam zi de zi. Doar cu entuziasm nu schimbi nimica. Androneasca e un kitsch si prin CV-ul ei prefabricat, si prin ideile ei care apartine unei lumi a limbajului de lemn. Amotostivuitoritei era mai bun, De aia cred ca cetatenii mai pragmatici, cu un IQ apropiat tie (adica rari), vor aprecia guvernul PNL-ist cat de curand.

 69. @NG
  Eu nu sunt pe blogul asta pentru ca sunt intolerant cu partenerii de discutie renascentisti sau apartinatori ai lumii libere olandeze separatiste de inchizitie, ci pentru ca sunt intolerant cu impostura.

 70. @Elena Udrea: “nu voi mai putea petrece ore nesfarsite in fata calculatorului”

  Vă mulţumesc şi în numele lui Mircea Badea!

  P.S. Ia să văd dacă sunt valabile şi aici asta şi asta.
  Codurile pentru culori încă nu le ştiu.
  La fel şi în cazul emoticoanelor.

 71. @NG
  Si eu te apreciez ca interlocutor, sa nu crezi ca am avut ceva cu tine in mesajul meu anterior.

 72. @Fulgerika

  Guvernul PNL-ist va fi apreciat in primul rand de cei de la DNA, pentru ca le va da de lucru. Pana una alta, au lasat visteria tarii goala, ceea ce inseamna ca au fost incompetenti, in frunte cu FANARIOTUL.

 73. O.K.baieti,sunteti draguti cu mine,primul pas e facut,acum puteti incepe sa fiti prietenosi unii cu altii….

 74. O gluma:
  Tepele din Piata Victoriei: salariile, taxa auto, si mai erau cateva dar le-am uitat. 🙂

 75. @ion adrian

  Am auzit si eu de o mare frauda a guvernului PNL, de care vorbeai ieri, dar cred ca este doar un zvon. Daca ai detalii, nu ezita sa ni le prezinti, ar fi interesant.

 76. @ Fulgerica
  Ca să fiu sincer până la capăt, aş fi apreciat mai mult dacă aţi fi spus că preferaţi un alt ministru fără a denigra pe doamna Andronescu. Nu ştiu de ce am impresia că toată lumea are tendinţa de a desfiinţa neplăcutul. Nu-mi plac stafidele în prăjituri, ergo stafidele nu sunt comestibile Desfiinţând personajele politice cu care nu suntem de acord afirmăm practic că suntem singurii care au dreptate şi ceilalţi care au altă părere sunt nişte proşti. Nu cred că este înţelept să urmăm o astfel de cale.

 77. @ Katrina
  Buna seara si ma iertati ca intervin. Nu vreau sa intru intr-o polemica referitoare la presupusa mare frauda – de existenta careia nu sunt convins. Sunt insa convins ca in ultima parte a anului acesta, proasta gestionare a treburilor tarii s-a completat cu efectele unei crize de o profunzime pe care nu am vrut sa o intelegem. Rezultatul acestei combinatii s-a reflectat in mod dramatic in capacitatea statului de a colecta veniturile la buget, realitate de care personal sper ca actualul guvern sa se convinga cat mai repede.
  Toate cele bune, tuturor.

 78. Apropo, sunt TOTAL de acord cu Katrinta ca i se va indeplini dorinta (nu voiam sa fac versuri Katrinta-Vointa, da’ s-a potrivit…)

  DNA va fi asmutit din ce in ce mai pe fata exclusiv pe cine a avut vreo relatie vreodata cu PNL-ul si nu s-a dezis fatis de el.

 79. @bib
  Nu am denigrat-o nici o secunda pe tova Andronescu. Am prezentat-o pur si simplu in toata splendoarea ei balcanic-postcomunist-lemnista. Sunt permeabil la mutatii, tolerant la neconventionali, sustin oamenii de perspectiva sau macar de intentii bune. Dna Andronescu, aceasta glorie balcanica – imi pare rau, dar e incremenita in proiect, prin urmare cu atat mai nociva.

 80. Tovarasul Iliescu a fost scos de bodyguarzi intr-o maniera la fel de penibila cu care Coposu a fost bagat in tancheta pentru a fi “protejat” de Dan Iosif, sub observatiile internationaliste ale tovarasului neoliberal Petrica Roman, fiu’ lu’ Walter de “i-am demascat”!

  Piticul peltic bolsevic Cristoiu e “indignat” de evolutia evenimentelor. Si totusi… mercenarul de la Scanteia Tineretului a ajuns sa fie goarna lui Voiculescu, asa cum este Ungureanu goarna lui Basescu. E o greseala enorma sa substituim indivizii institutiilor. O facem cu atat mai usor cu cat suntem mai indragostiti de Tatuc (oricare ar fi el) si cu cat institutiile dintr-o comunitate sunt mai aproximativ si mai ambiguu definite si respectate.

 81. Turismul religios e viitorul Romaniei! Dna Udrea a sesizat acest amanunt, iar parcarea Dali va rezerva un loc gratiuit pentru Papamobil!

 82. @bib
  Iar Androneasca nu reprezinta stafidele care nu-mi plac mie in cozonac. Ea reprezinta balega ce nu poate fi vanduta pe post de caviar nici in management, nici in stiinta, nici in invatamant, ci poate doar in pesedism!

 83. ***Fulgerica – dacă Doamna E Udrea va avea bani şi specialişti, sunt convinsă că va face treabă. Dacă nu – nu! Asta e! Nu depinde numai de dumneaei!
  Mai devreme, pe RTV, scria pe manşetă, că de Crăciun ni se taie salariile. Tu înţelegi ceva din asta?

 84. @ Fulgerica
  🙂
  Aţi înţeles perfect ce am spus, nu puteţi scăpa cu acest subterfugiu. 🙂 Aştept în continuare numele unui ministru mai bun decât doamna Andronescu… care este domnule Fulgerică caviarul domniei voastre pentru postul de ministrul al Educaţiei şi Învăţământului?

 85. Sunt de acord că “Turismul religios e viitorul Romaniei!”. Dacă ne rugăm cu toţii la Dumnezeu, s-ar putea să mai avem turişti în România. Glumesc. Turismul trebuie să fie tras de troica promovare-preţ-calitate, cele trei obiective deficitare în Turism. În plus, rolul ministerului este acela de a elabora legăturile dintre obiectivele turistice. Degeaba ai capacitatea cea mai mare din Europa cu staţiuni balneare dacă nu le oferi celor care “merg la băi” şi ceva să facă între proceduri în afară de plimbări lungi. Statul nu trebuie să intervină în managementul întreprinderii private, dar poate să dirijeze prin fondurile acordate primăriei pentru a infrastructura unei staţiuni, dezvoltarea armonioasă, astfel încât staţiunea să aibă şi un restaurant şi un bar şi o discotecă şi un hipermarket, cablu/satelit, internet, banca, evenimente ….

 86. Vad ca e la moda sa-i uram dnei Udrea “succes”! Daca ea va avea bani si specialisti, va fi fericita! Si va avea timp de bloggerit… problema ei se pare insa ca nu e timpul, ci limitarea in comunicare. Nu-i nimic. Succes!

  Cine taie salariile de Craciun sunt fraieri. Eu zic sa mai astepte vreo doua-trei zile dupa 15 ianuarie!

  @Bib
  Mi-e greu sa-ti zic un nume de om care sa fie si pe placul meu si sa se mai si inhame la reforma universirara adevarata in detrimentul carierei lui. Majoritatea celor pe care i-as vedea bine in pozitia de ministru sunt in diaspora si n-au timp de sinucideri. As putea sa-ti dau minimum zece nume, unul e Eugen Stamate, cooptat in Comisia de Reforma a Invatamantului Superior a lui Basescu, ce a fost condusa de Miclea si din care s-a retras in semn de protest pentru nepotismul afisat al lui Basescu, ce si-a promovat odrasla in partid. Stamate nu e doar realizat in conditii de competitie de varf (fizician cu pozitie universitara in Nagoya, iar apoi sef de departament cercetare din Karolinska Univ., obtinut prin concurs) ci si un om deosebit de civic, initiator al miscarii de reforma FAR
  http://www.forumul-academic-roman.org

  Cum a reactionat Basescu la demisia lui? Iaca, fisss! Si sunt de aciord ca un ministru din orice domeniu nu trebuie sa fie neaparat performant in domeniul respectiv, dar trebuie ca macar sa fie bine intentionat si in orice caz trebuie sa fie bun organizator.

 87. ***Fulgerica – Olguţa Vasilescu ar fi fost de zeci de ori mai bună, chiar dacă-i tot PSD-istă, decât oportunista asta nenorocită, încremenită în trecut… Măcar Olguţa e mai tânără şi cu siguranţă, altfel vede învăţământul modern, învăţământul care ar trebui să se facă şi la noi, în România.

 88. @Katrina,
  Nu am nici-un detaliu si nici nu am auzit nimic. Sunt numai presupuneri bazate pe interpretarea unor informatii publice si in postarile la acest subiect, inca de acum 30-40 zile, am explicat acestea.
  Poate ca gresesc dar…?

 89. multi vor intelege foarte curand ca cel mai bun guvern pe care l’a avut romania vreodata a fost guvernul tariceanu … 🙂

 90. Unii chiar au inteles. Aia care vor sa-si vanda masina si nu pot, ca-i prea scumpa taxa de inmatriculare.

 91. @ Fulgerica
  Nu uitaţi că trebuie să fie politicieni (postul de ministru este unul politic) şi în plus trebuie să fie în PSD. Cei pe care îi doriţi îndeplinesc aceste condiţii?

 92. @ silverstar
  Olguţa Vasilescu a fost şi preşedintele Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor.

  * 1997 – Facultatea de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană;
  * 2001 – Colegiul Naţional de Apărare;
  * Doctorand în Sociologie la Universitatea din Bucureşti.

  Dar nu a activat niciodată ca profesor.

  * 1997 – 1998 – redactor cotidianul “Cuvântul Libertăţii”, Craiova;
  * 1998 – 1999 – şef departament Investigaţii-Anchetă, cotidianul “Cuvântul Libertăţii”, Craiova;
  * 1999 – 2000 – redactor şef-adjunct, cotidianul “Cuvântul Libertăţii”, Craiova;
  * 2000 – 2004 – deputat.

  Sunteţi sigur că v-aţi fi dorit un astfel de ministru?

 93. Pai daca Basescu era baiat corect, el putea sa sprijine si un ne-membru. Oare Predoiu o fi mare membru de ceva, inafara de PNL, pe care l-a tradat? Solutia optima la invatamant e un NE-MEMBRU respectat. Pentru ca ar trebui sa se cam termine cu imixtiunea politicului in invatamant, iar daca ministrul da exemplul asta de la varf…

  La fel si in sanatate. Raed Arafat ar fi fost un ministru de un infinit de ori mai bun decat un pseudomedic devenit reprezentant… ferrari?!?!? De fapt, e posibil ca Arafat, asa arab si fara carnet de partid cum e el, sa fi fost mai loial vechii echipe decat ar fi putut fi vreodata tov Predoiu, care nu are alt merit profesional decat ca e ginerele cuiva din PNL. O cartita fara coloana vertebrala, cultivata de Basescu.

 94. Stamate Eugen
  Date and place of birth: 1967, September 11, Scorteni-Bacau, Romania
  Nationality and citizenship: Romanian
  Legal status: married, one child
  Education:
  1986-1991, Faculty of Physics, diploma equivalent with master degree in
  physics, specialty: plasma physics, “Al. I. Cuza” University, Iasi, Romania.
  Academic degrees: – Ph.D. in physics, plasma physics (November, 1998)
  “Al. I. Cuza” University, Iasi, Romania;
  – Doctor of engineering, plasma physics (March, 2001)
  Nagoya Institute of Technology, Nagoya, Japan.
  Professional experience:
  ♦ 1991, August – 1996, January; Research assistant, Department of Plasma Physics,
  Faculty of Physics, “Al. I. Cuza” University, Iasi, Romania;
  ♦ 1996, January –1999, March; Monbusho research and then Ph.D. student, Department
  of Systems Engineering, Nagoya Institute of Technology;
  ♦ 1999, April – 2001, March; Lecturer, Venture Business Laboratory (VBL), Nagoya
  Institute of Technology;
  ♦ 2001, April – 2003, March, JSPS
  *
  postdoctoral research fellow, Nagoya University,
  Department of Electrical Engineering, Prof. Sugai Laboratory (JSPS – Japan Society
  for the Promotion of Science);
  ♦ 2003, April – 2003, October, Researcher (“Plasma-Nano” COE*), Nagoya University,
  Department of Electrical Engineering (*COE – Centre of Excellence);
  ♦ 2003, October – August, 2006, Associate Professor, “Plasma-Nano” COE, Nagoya
  University, Department of Electrical Engineering and Computer Science;
  Research Interest:
  – Plasma diagnostics (probes, OES, QMS, Thomson scattering);
  – Physics of electronegative plasmas (negative ion production and detection);
  Page 2
  – Production, control and applications of reactive plasmas (SWP, ICP, CCP, DC);
  – Plasma immersed ion implantation;
  – Plasma aided nanotechnology;
  – Simulation (three dimensional plasma-sheath structures, particle simulation , etc);
  – Plasma assisted molecular beam epitaxy;
  – Digital signal processing;
  Short term research programs:
  – November 1994, Laboratoire de Physique des Gaz et des Plasmas, Centre d’Orsay,
  Universite Paris-XI, France; host professor: Prof. Dr. Anne-Marie Pointu;
  – May-July 1995, Experimentalphysics, Gaselektronik, Rhur-Universitat Bochum
  Germany; host professor: Prof. Dr. Klaus Wiesemann;
  – July-August 1996, Experimentalphysics, Gaselektronik, Rhur-Universitat Bochum
  Germany; host professor: Prof. Dr. Klaus Wiesemann;
  Awards:
  – Monbusho scholarship (Ministry of Education, Culture, Sport, Science and
  Technology of Japan), January 1996- March 1999;
  – Best Paper award, at APCPST – 1998, Sydney, Australia;
  – JSPS
  **
  fellowship, April 2001-March 2003; (
  **
  the Japan Society for the Promotion of
  Science)
  Editorial activity:
  – Guest Editor, Special Issue of Thin Solid Films, The 27
  th
  International Symposium on
  Dry Process (Jeju, Korea, November 2005);
  – Assigned as chief-guest-editor, Special Issue of Thin Solid Films, The 28
  th
  International
  Symposium on Dry Process, held in Nagoya, November 2006.
  Organization of international conferences:
  International COE Forum on Plasma Science and Technology, April, 5-7, Nagoya
  Local Organizing Committee
  International Symposium on Dry Process (DPS 2005, DPS 2006), Vice-chair of the
  Publication Committee.
  Romanian-Japanese Symposium on Science and Technology, Nagoya
  May 30- June 1
  st
  , 2005, Chairman
  Member of professional organizations:
  – The Japan Society of Applied Physics (JSAP), member since 1997;
  – The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), member since 1997;
  – Romanian-Japanese Society for Science and Technology, founder and president since
  2003
  Page 3
  – Member of the National Counsel of Experts of the Ministry of Education and Research
  of Romania, since 2005.
  Civic Activity
  – Romanian Academic Forum (www.forumul-academic-roman.org), founder and vice-
  president, since 2003;
  Knowledge of foreign languages:
  English: very well, French and Japanese: basically
  Publication list
  – 21 papers published in refereed international journals;
  – 3 patents (Japan);
  – 5 invited talks at international conferences;
  – 54 international conferences;
  – 34 domestic conferences (Japan);

 95. Stimati colegi si deja prezente dragi inimii mele,
  Daca tot nu putem sa ne fim sprijin unii altora, poate macar incercam sa nu ne creem reciproc mai multe neplaceri decat, oricum ne face viata.
  Sa aveti parte de zile asa cum vi le doriti.

 96. Buna dimineata.
  Oare vom afla vreodata cine si in baza carui temei legal a inregistrat convorbirea telefonica din 19 decembrie purtata de Miron Mitrea si care convorbire observ ca tine capul de afis in mass media de azi ?!
  O zi buna.

 97. Şi în această dimineaţă, I ILiescu a fost huiduit şi agresat verbal la comemorarea Revoluţiei.
  Sursa: Realitatea TV

 98. neata!
  Silver:Iliescu daca accepta ce i se intampla si nu raspunde oamenilor care il agreseaza cu aceasi moneda cum face de obicei,in alte circumstante,atunci eu as trage urmatoare a concluzie:Se simte vinovat si nu e in masura sa se apere de agresiunile de ori ce fel care se indreapta asupra sa.Daca are constiinta impacata si nu se simte vinovat atunci ar trebu sa faca sa inceteze odata pentru totdeauna povestile in care si el este personal si inca unul negativ.Acuzatiile care i se aduc ar putea inceta daca ar explica frumos,pentru toate urechile,ce s-a intamplat atunci,demult…Dar nu are cum sa spuna adevarul.Ar muri pe loc,cred…In fine,cand a fost revolutia eu abia ma nasteam si e altceva sa traiesti in comunism si cu totul altceva sa inveti despre cum se traia in comunism …
  O zi buna tuturor!

 99. BUNA DIMINEATA TUTUROR-iata-ne in ziua votarii guvernului struto-camila rezultat din buimaceala romanilor care cu o inconstienta de nedescris s-au lasat pacaliti de ,CADOURILE OTRAVITE’de pomenile care ,AU CURS’in precampanie si campanie,incapind cu ticaloasa smecherie liberala si terminind cu cadourile lui vanghelie care ,NE-O PREZENTA PE ECATEWRINA ANDRONESCU CA FIIND GARANTATA DE MAREAN CARE ESTE VANGHELIE.
  asa ca fata in fata cu prostia liberalilor,cu inginfarea si aroganta unui necioplit ca tariceanu am ajuns la o formula de neimaginat un GUVERN=PSD+PC IN COMBINATIE CU PD-L.
  INTR-UN CUVINT AVEM CE AM VOTAT.asa ca toate tinguirile,urletele acuzele ramin doar exercitii de vorbire si cam atit-GUVERNUL PD-LIN COMBINATIE CU ALIANTA PESEDISTA ASTAZI SE INSCAUNEAZA.
  ce va iesi vom vedea,cit de eficient va fi ,cit profesionalism va arata vom stii in urmatoarele luni.
  ce vor face insa NEIMPACATII,TALIBANI CELOR DOUA TABERE?pai cam ce se vede,vor sta si vor astepta ca aceasta alianta nefiresca sa se ,RUPA’pt ca ei sa-si inceapa din nou serviciu.
  numai ca pina atunci se anunta SOMAJ MASIV’-PT TALIBANI-primele victime deja se cunosc-LIMBRICUL COMUNIST ION CRISTOIU-CARE INCEPIND CU 1 IANUARIE ESTE SOMER DIN NOU.
  datorita protocolu;ui PSD+PC-TRUSTUL INTACT TREBUIE SA PRESTEZE IN BENEFICIUL ALIANTEI PSD CU PC SI SA FIE FOLOSIT CA ARMA PROPAGANDISTICA.
  ce rezulta de aici-CIOCUL MIC,SI PASUL MARE-
  si uite asa vom ajunge in culmea ridocolului-MARII CRITICI AI LUI BASESCU VOR TREBUI SA MANINCE RAHAT CU LINGUROIUL CEL MARE -HAA HIIII HAA HII.
  ce cruda-i viata de TONOMAT-DE PUPINCURIST-asa ca domnilor si doamnelor o sa va distrati copios in anul care vine-veti avea un spectocol mediatic pe cinste.

 100. @ ion adrian
  Este interesant pentru că este o universitate care dă foarte mulţi oameni politici şi care, mai mult, sunt şi de vârste apropiate, între 35 şi 50 de ani, dar de domenii diferite, înseamnă că are (sau a avut) ceva inefabil în structura ei care a dezvoltat această conştiinţă politică şi acel ceva este (sau a fost) de natură socială, de stânga.

 101. @-si acum o stire care m-a pus pe ginduri-DIN CICLUL ROMANII TILHARIII EUROPEI-ca suntem niste hoti si pungasi e clar.ca noi nu vrem sa ne schimbam obicieiurile istorice e o alta treaba,dar pina una alta mai primim o palma greu de suportat-
  la 1 februarie 2009 in elvetia va avea loc un REFERENDUM CARE TREBUIE SA TRANSEZE PROBLEMELE LIBEREI CIRCULATII A ROMANILOR IN TARA CANTOANELOR.
  pe afisele elctorale romani sunt prezentati ca fiind HOTII EUROPEI,TILHARI LA DRUMUL MARE-unul din ele arata doi cetateni romani iesind in fuga dintr-un magazin in viteze cu bratele pline de m,arfuri furate.
  cam asta-i perceptia unor elvetieni despre noi romanii urmare a felului in care ne-am prezentat in europa am reusit sa ne punem singuri eticheta.
  trebuie sa mai aduc aminte si faptul ca stirea care a facut deliciul presei occidentale-MINISTRUL PENELIST CRISTIAN DAVID[ZIS TROACA,VA DATI SEAMA CE NUME A PUTUT AVEA INDIVIDUL ASTA TROACA]-in urma cu 13 ani a fost implicat intr-un scandal de trafic de droguri.
  ei aceste lucruri occidentalii,societati normale nu il pot intelege.
  doar noi romani putem accepta asa ceva-SA NUMESTI UN MINISTRU CARE E SUSPECTAT CA FACEA TRAFIC DE DROGURI-
  inca o data ne meritam soarta si doar noi romanii suntem vinovati-PT CA SUNTEM UN POPOR CU PREA MULTI TICALOSI PE METRU PATRAT.
  unde mai pui ca protagonistul unui scandal international-CONTURILE LUI CEAUSESCU,TURNATOR ,AL SECURITATII COMUNISTE DIN ROMANIA,DOVEDIT DE AUTORITATILE STATULUI,ESTE ALES VICEPRESEDINTELE SENATULUI ROMANIEI-
  IN CE TARA TRAIM?CE POPOR SUNTEM?
  cine sunt cei care ii sprijina pe acesti oameni?cred ca multi ar trebui STAMPILATI CU FIERUL ROSU-PRECUM VACILE IN STATE-

 102. Buna ziua.
  Cred ca domnul Ion Iliescu ar trebui sa inteleaga ca daca soarta a vrut ca domnia sa sa joace un anumit rol in istoria acestui popor, toate acestea tin acum de trecut. Decent si benefic ar fi sa lase netulburata scurgerea timpului.
  O zi buna, tuturor.

 103. frank,

  turnatoru’ ala dovedit a fost ales presedintele senatului romaniei si de catre cei pe care tu i’ai votat … poti sa adormi linistit gandindu’te la asta?

 104. @COLTII LUI MITREA SI BEREGATA LUI GEOANA

  iata ca ceea ce am tot spus aici cu subiect si predicat se adevereste.urmare a unei inregistrari audio,aflam care-i starea reala din PSD cum s-au derulat evenimentele si ce potential exploziv exista in acest partid.
  e clar ca in acest partid se coace de un mare razboi,si ca aripa NASTASE ILIESCU-este in mare pericol urmare a implicarii lor in jocurile de putere.
  cum trebuie sa citim aceste evenimente care tocmai s-au incheiat?foarte simplu,urmeaza o perioada in care lucrurile se vor transa,si va curge singe,mult singe.

 105. se pare ca batrinul comunist ION ILIESCU NU SE ASTIMPARA-urmare a unui filmulet care acum circula in romania si care a fost tinut la secret,evenimentele sdin decembrie au inceput sa fie din ce in ce maui clare si multe ipoteze incep sa se transforme in certitudini.
  asa se si explica FELUL IN CARE ESTE TRATAT ION ILIESCU IN ACEST MOMENT DE PARTICIPANTII DIRECTI LA REVOLUTIE,DE RUDELE MORTILOR IN TIMPUL REVOLUTIEI.
  singurul care refuza sa inteleaga ca este perceput ca un criminal este ION ILIESCU-SI INSISTA CU INCAPATINARE SA SE VINTURE PE LA TOT FELUL DE EVENIMENTE.
  isi merita soarta,ACEST MACHIAVELI ROMANESC-ABEA ACUM LA BATRINETE PRIMESTE CE MERITA-va ramine izoilat in casuta pe care cu atita generozitate statul roman i-a facut-o cadou.

 106. cenushares-da tu ,tui ai votat?i-ai votat pe reprezentantii liberali?nu-ti tremura mina cu care ai votat?nu-ti tremura vocea cind vb de liberali-care in proportie de 50%au intrat in parlament in urma unui smen pus la cale DE TICALOSII HREBEMCIUC SI BOGDAN OLTEANU.
  CA, DE PE LOCURILE 3-4 AU INTRAT HOTESTE IN PARLAMENT-CA ACEST PARTID A VIOLAT VOTUL DEMOCRATIC-BOGDAN OLTEANU A INTRAT CU O MINA DE VOTURI,TARICEANU A STRINS DIN BUCI SI PRINTR-O SMECHERIE SE AFLA ACUM IN PARLAMENT.
  CE ZICI CENUSHARES -NU-TI TREMURA NIMIC,TUPEUL CENUSHARES,TUPEUL-nerusinarea intrece orice imaginatie-PE CINE REPREZINTA TICALOSII CARE AU INTRAT IN ACESTE CONDITII?
  mediteaza la aceste lucruri-si gindeste ca in acest moment-solutia imorala este acest PNL-CARE A INTRAT IN PARLAMENT PRINTR-O HOTIE-TILHARII CU PAPION,CARE AU RASTURNAT DEMOCRATIA CU CRACII IN SUS.
  daca acesta lege antidemocratica nu ar fi fost impusa printr-o cirdasie-322 -AM FI AVUT ALTE PROCENTE-60 DE CANDIDATI PD-L DE PE PRIMUL LOC CU PROCENTE DE PESTE 40%STAU ACASA SI PENELISTI CU 10-15%AU INTRAT IN PARLAMENT.
  adica intr-un total dispret fata de VOTUL, CENUSHARES, dat de romani.

 107. ***Antoaneta Vasiliu – Bună dimineaţa! 😆
  Da, ar fi prea frumos ca I Iliescu să spună adevărul despre ceea ce s-a întâmplat atunci, la revoluţie… Şi de-ar fi numai atât… Dar dacă ne gândim la anii lungi de guvernare PSD-istă, la halul în care a ajuns România şi gradul de sărăcie, mizerie, boală şi analfabetism în care se zbat românii ar tot exista motive de nemulţumire adunate în timp…
  Ce-au dorit, ce-au visat românii în ’89 când mulţi au murit strigând “PÂINE!”
  Tu ştii ce înseamnă să strigi că vrei “PÂINE!” Nici să nu ştii! Voi tinerii nu trebuie să trăiţi ce-am trăit noi… Nu trebuie să ştiţi ce înseamnă să nu aveţi pâine la masa de seară să vă hrăniţi copilul…

 108. @ FRANK ZAPA[KING]
  Îmi place că scrieţi istoria cu “dacă” în faţă. “Dacă” nu ar fi fost legea respectivă, probabil că PSD ar fi avut cei mai mulţi parlamentari… Nu ar fi mai bine să vă gândiţi la ceva constructiv, poate chiar relativ la Ministerul Turismului, nu că doamna Udrea ar avea nevoie de sfatul nostru, dar ca exerciţiu intelectual.

 109. frank,

  eu n’o sa votez niciodata un partid … un partid e o adunatura eterogena … eu am votat un om .. unul despre care cred ca’i bun si ca ma poate reprezenta … daca tu te’ai hotarat sa votezi o adunatura e dreptul tau, da’ sa nu te miri atunci cand vei primi lovitura dupa lovitura

 110. DA, Mos Craciun exista !

  Acum un secol si ceva, pentru ca a vrut sa afle adevarul gol-golut despre Mos Craciun, o fetita din New York, Virginia O’Hanlon, a trimis o scrisoare ziarului “The Sun”:
  “Am opt ani si unii dintre prietenii mei spun ca Mos Craciun nu exista.
  Tata zice ca tot ce se scrie in “Sun” e adevarat. Spuneti-mi, va rog, exista Mos Craciun?”.
  Scrisoarea i s-a parut redactorului sef atat de importanta, incat i-a cerut unui editorialist cu experienta, Francis P. Church, sa raspunda chiar pe prima pagina.
  “Virginia, micii tai prieteni de joaca nu au dreptate. Multi copii cred numai ceea ce vad. Ei cred ca exista numai ceea ce pot pricepe cu spiritul lor de copil. Ca apartine unui om mare sau unui copil, spiritul uman, in general, e mic. In cosmos s-ar pierde ca o insecta marunta. O minte de furnica nu e de ajuns pentru a cuprinde si a intelege tot adevarul.
  Virginia, Mos Craciun exista asa cum exista iubirea, daruirea, cinstea, credinta, sinceritatea, respectarea cuvantului dat. Si numai pentru ca toate acestea exista viata noastra este frumoasa si senina. Fara Mos Craciun lumea ar fi atat de trista! Fara el n-ar mai exista, nici o fetita ca Virginia, nici credinta, nici poezia! N-ar exista nimic din ceea ce ne face viata atat de frumoasa. Chiar si lumina copilariei, ar pali.
  Mos Craciun exista! Altfel n-am putea crede in basme. Sigur, in ajun, ai putea cere tatalui tau sa puna oameni sa-l caute si sa-l prinda. Probabil ca n-ar reusi sa-i dea de urma. Si? Ce-ar dovedi asta? Nici un om nu-l poate vedea asa de usor. Asta nu dovedeste nimic. Lucrurile cele mai importante si mai frumoase sunt adeseori invizibile. Cati oameni au avut norocul sa vada zanele dansand in luminisuri sub razele lunii? Si totusi, ele exista! A-ti imagina toate minunile si a le mai si vedea, asta nu poate nici cel mai intelept om din lume. Indiferent cat vezi, nu vezi niciodata totul. Ai putea sa desfaci un caleidoscop si sa cauti minunatele figuri ascunse acolo. Vei gasi doar cioburi colorate. De ce? Exista mereu un val care acopera lumea adevarata si pe care nu-l poate destrama nici cea mai mare putere din lume. Numai credinta, poezia si iubirea il pot ridica putin, atat cat sa vedem frumusetea si splendoarea de dincolo.Vei intreba: “Acesta este adevarul gol-golut despre Mos Craciun”?. Virginia, nimic pe lumea asta nu este mai adevarat si mai trainic!
  Mos Craciun traieste si va trai vesnic! Va exista peste zece ani si peste zece mii de ani, pentru a umple de bucurie inimile copiilor ca tine si fiecare inima primitoare.
  Craciun Fericit, Virginia, al tau Francis Church.”
  Scrisoarea e din 1897. Au trecut 110 ani de atunci. Pana la incetarea aparitiei ziarului “Sun”, in 1950, articolul a fost reprodus in fiecare an, de Craciun, pe prima pagina a ziarului.

 111. frank,

  nu’mi tremura nimic gandindu’ma cum 18% dintre romani au votat pnl’ul si in parlament 18% dintre deputati sunt pnl’isti .. in schimb imi tremura gandindu’ma ca din cauza acestei legi o parte dintre voturile psd au trecut la pdl ajungandu’se astfel ca 5 deputati pdl sa intre in parlament votati de psd’isti … asta’i intradevar un lucru grav pentru care ar trebui sa va crape obrazul de rusine … nu ca asta ar fi vreodata posibil … 🙂

 112. frank,

  vei vedea cum de aceasta lege asa proasta cum e ea se vor agata cu dintii pdl’istii atunci cand preferintele pentru ei in sondaje vor fi de sub 20% … lucru care se va intampla cat de curand … atunci eu care sunt un adept al pluripartitismului o sa sustin acelasi lucru pe care il sustin si acuma si anume necesitatea unei legi electorale care sa asigure reprezentarea proportionala … tu care esti o reminiscenta a comunismului ai vrea ca partidul cu care simpatizezi sa ajunga partid unic … si in aceste conditii mai ai tupeul sa’i numesti pe altii comunisti … 🙂

 113. @DACA-nu biblio-tot pd-l ar fi avut cele mai multe mandate-PSD A PIERDUT DOAR 40 DE CANDIDATI,DE PE PRIMUL LOC-ASA CA.
  referitor la solutia constructiva pe care mi-o propui,te anunt ca deocamdata nu voi intra in acest joc-astept sa vad ce intentii are doamna udrea.
  abea dupa ce ma va convinge ca are INTENTII BUNE-ca s-a inhamat la ,MUNCA DE MINISTRU -urmare a calitatilor personale pe care le are si NU CA NU URMARE A UNUI MOFT.PT CA UNA DIN AFASCERILE MELE SE DESFASOARA IN TURISMstiu cam cu ce se maninca,stiu suficient de multe lucruri,stiu ce piedici ridica legislatia din romania,stiu ce INSEAMNA ACEST MAMUT PREISTORIC CARE ESTE APARATUL BIROCRATIC ROMANESC.
  daca,acest guvern nu loveste in acest DINOZAUR -SI NU IL SUBTIAZA,IL REFORMEAZA SI NU IL PUNE INTR-UN DISPOZITIV ELEASTIC,EFICIENT SI PARTICIPATIV -ATUNCI SANSELE DOAMNEI UDREA SUNT ZERO.
  asa ca mai intii vreau sa vad incotro se indrepta acest GUVERN-astept sa vad daca are diagnosticul corect al bolilor care macina economia romaneasca si societatea romaneasca in acelasi timp.
  trebuie sa taiem raul din radacina-SUTELE DE AVIZE,BIROCRATIA CORUPTiA,AGENTII TICALOASE INVADATE DE CLIENTELA POLITICA PUSA PE CAPATUIALA-AU FUGARIT SI FUGARESC INVESTITORII.
  asa ca in plina criza vreau sa vad cum va purcede la lucru acest guvern
  daca GUVERNUL BOC ARE CURAJUL SA IA TAURUL DE COARNE SI SA REFORMEZE ROMANIA-VOI FI OMUL DOAMNEI UDREA.
  daca ramine cum am srtabilit si continuam INTR-O VESELIE CE AU LASAT CELELALTE GUVERNE DIN ULTIMII 20 DE ANI,ATUNCI…
  eu ii creditez cu prezumtia de nevinovatie si rabdator astept-SA VAD INTENTII BUNE SI ONORABILE.

 114. cum credeti ca ar fi aratat romania acuma daca, sa zicem, in 22 decembrie 1989 in locul lui ion iliescu ar fi ajuns presedintele romaniei traian basescu?

 115. frank,

  astepti intentii bune? … de la faptele bune ti’ai luat adio? .. 🙂

 116. maim cenushares-mai baiatule,ce dreak te dai in spectacol in halul; asta?pai statele unite sunt o dictatura comunista?marea britanie e o dictatura comunista?mai baiatule tu vb ca un adevarat propagandist ceausist-.
  ce sa vb eu cu tine despre sisteme electorale?nici nu are sens.
  sisteme proportionale se practica in foarte putine tari-MODELUL ANGLO-SAXON-ARE CEA MAI MARE RASPINDIRE IN LUMEA DEMOCRATICA-DOAR CITE=VA TARI LATINE-ITALIA SPANIA MAI FOLOSESC ACEST SISTEM PROPORTIONAL PE LISTE,DAR TOTAL DIFERIT DE LISTACII DIN VECHIUL PARLAMENT.
  esti o deceptie pt mine omule-tu habar nu ai cu ce se minca democratia-esti sfertodoct indoctrinat care stie una si buna-PROFESORII TREBUIE SA SE SFISIE INTRE EI,PT CA ASA VREI TU-MAI,MAI.
  CU ACEST MOD DE A GINDI TI-AI DAT MASURA VALORII,ai demonstrat ce tip de gindire retrograda ai.

 117. frank,

  daca crezi in domna udrea ar trebui sa fii omul domniei sale indiferent de ce face guvernul in ansamblu … dupa cum iti ziceam guvernu’ e o adunatura … nu o poti judeca pe doamna udrea dupa prestatia guvernului … e important ca noi romanii sa incepem sa judecam individual oamenii

 118. • FRANK ZAPA[KING] Says:
  December 22nd, 2008 at 10:13 am
  FELUL IN CARE ESTE TRATAT ION ILIESCU IN ACEST MOMENT DE PARTICIPANTII DIRECTI LA REVOLUTIE,DE RUDELE MORTILOR IN TIMPUL REVOLUTIEI.
  singurul care refuza sa inteleaga ca este perceput ca un criminal este ION ILIESCU-SI INSISTA CU INCAPATINARE SA SE VINTURE PE LA TOT FELUL DE EVENIMENTE.

  Bai, Clapaugea, desigur ca n-am simpatii pentru Iliescu, mai ales ca a facut destul rau Armatei romane, dar nu pot sa sufar idiotenia si minciuna sfruntata.In primul rand pentru ca acolo , la cimitir, daca ai urmarit secventele, era un singur derbedeu care urla cu hooooo si inca doi smintiti se agitau pe langa.Asta a fost toata “revolta”.lasand deoparte faptul ca acolo era un loc sacru, iar huliganul de Doru Maries si acolitii sai n-au nimic sfant si ca nu era locul potrivit, borfasul in cauza n-a fost niciodata , nici revolutionar si nici ruda de revolutionar, asa cum minti tu ca de obicei, bai manga.Acest Maries il uraste pe Iliescu doar pentru faptul ca-l considera vinovat ca a fost indepartat de la impartirea cascavalului dintre revolutionar.Atat si nimic ceva de natura nobila, sentimentala, eroica, etc.
  Dar tu, daca vrei ca de obicei sa te situezi de partea scurmatorilor din nush care piata de corturi, n-ai decat.Cum vezi o cocina, cum te arunci in ea sa vezi ce sortimente de baliga se fac…..

 119. frank,

  intelegi ce spun .. sa zicem ca videanu va continua sa faca ce stie el mai bine, o sa puna borduri in toata romania … ce legatura are asta cu doamna udrea? … doamna udrea trebuie judecata doar dupa faptele sale … relanseaza turismul poti sa fii omu’ domniei sale …. urmareste doar sa’si sporeasca averile, abandoneaz’o … 🙂

 120. @ FRANK ZAPA[KING]
  Domnule Frank,
  Eu am subliniat două cuvinte, nu aţi simţit asta. Vorbind cu “dacă” nu puteţi ştii ce ar fi fost. Am subliniat şi “probabil” pentru că schimbând legea s-ar fi putut schimba şi votul. Luând totuşi rezultatul votului, dacă votul ar fi fost pe liste, PSD-ul ar fi avut 80.000 voturi în plus adică câţiva parlamentari în plus, cel puţin doi. “Dacă” votul ar fi fost de tipul uninominal dar redistribuirea voturilor corectă şi nu aiuristică cum a fost la actuala lege, PSD-ul ar fi avut oricum cel puţin doi parlamentari în plus, indiferent de câţi “uninominali” ar fi fost în plus la PD-L, pentru că redistribuirea însemna tocmai urmărirea respectării procentelor de vot. “Dacă” ar fi fost uninominal majoritar în două tururi de scrutin, totul s-ar fi schimbat radical pentru că turul doi ar fi redistribuit voturile, aşa cum se întâmplă foarte des la primari. Singura situaţie în care PD-L ar fi putut avea câştig de cauză ar fi fost votul uninominal asemănător cu al preşedinţilor de Consilii Judeţene, adică primul ia tot, dar care este un vot unde se “pierd” cele mai multe dintre voturi, pentru că poţi câştiga şi cu 30%, chiar şi cu 20% dacă sunt foarte mulţi candidaţi.

 121. krank,

  habar n’ai … in 30 noiembrie nu a fost vorba de vot proportional pe liste .. mai documenteaza’te … 🙂 … si iti mai spun inca o data .. o sa ajungeti sa tineti cu dintii de acest sistem de vot in momentul in care o sa scadeti sub 20% … fii convins insa ca atunci nimeni n’o sa vrea sa schimbe sistemul de vot ca sa va dea pe voi afara din parlament … doar mojicul de basescu poate sa gandeasca in felul acesta

 122. :D:D:D
  > Catavencii i-au desemnat, in cadrul Marelui Bal al Academiei
  > > Catavencu – Criza si Pedeapsa, pe castigatorii premiilor Bula Demnitarului.
  > >
  > > Categoria “Din putul gindirii”
  > >
  > > Nominalizati:
  > >
  > > 1. Ionut Dolanescu: “Cred ca România are
  > grave probleme de polutie, mai ales
  > > Bucurestiul. Eu, individual, chiar imi doresc sa ma mut din Bucuresti, din
  > > cauza traficului, din cauza polutiei.”
  > >
  > > 2. Gigi Becali: “Eu mi-am pus Boom TV asta,
  > de curind. si la Boom TV sint si
  > > doua programe porno. Si i-am spus lu’ ala: “Bai, astea scoate-mi-le!» In
  > > primul rind, n-am nevoie. In al doilea rind, daca le am, ma uit la ele.”
  > >
  > > 3. Catalin Zmarandescu (candidat PNG la
  > Camera Deputatilor): “Nu pot sa spun
  > > acum ca ma pricep la politica. Ar insemna ca mint. In schimb, m-am uitat
  > > peste doctrina partidului, dar n-am aprofundat-o.”
  > >
  > > 4. Lia Olguta Vasilescu (deputat PSD,
  > ex-PRM): “Eu am spus de cind am intrat
  > > in PSD ca mi se pare prea multa democratie in acest partid.”
  > >
  > > Castigator: Mircea Geoana (presedinte PSD): “PSD e un partid atit de mare,
  > > incit au loc si cei care vor mici.”
  > >
  > >
  > > Categoria “Gindesc, deci ma risc”
  > >
  > > Nominalizati:
  > >
  > > 1. Nicolae Vacaroiu: “Eu personal, cred ca in medie, pe zi, pe citire
  > > rapida, lecturez cel putin 2.000 de pagini.”
  > >
  > > 2. Mircea Geoana: “Situatia aceasta pare sa
  > creeze prea multa emotie intr-un
  > > pahar cu apa.”
  > >
  > > 3. Traian Basescu. Aflat in vizita intr-un
  > judet afectat grav de inundatii,
  > > el a spus: “Vor raspunde si autoritatile, dar
  > cred ca si Dumnezeu putin, ca
  > > ne-a dat atita apa.”
  > >
  > > 4. Bogdan Ciuca (vicepresedinte PC): “Ca sa
  > pleci, trebuie sa ai unde sa te
  > > duci. Ca sa te duci undeva, trebuie sa gasesti un loc liber.”
  > >
  > > 5. Aurelian Pavelescu (vicepresedinte PNT-CD): “Domnul Adrian Nastase l-a
  > > atacat pe Traian Basescu in persoana domniei
  > sale, in omenitatea, in ceea ce
  > > reprezinta domnia sa ca om, caracteriologic.”
  > >
  > > 6. Gigi Becali: “In orice mita e ceva negativ. M-ati inteles?”
  > >
  > > Cistigator:
  > >
  > > Christian Ciocan (purtator de cuvint al Polttiei Capitalei) a declarat:
  > > “L-am imobilizat pe barbat, desi ma ameninta cu o coada de matura, si am
  > > recuperat palaria..”
  > >
  > >
  > > Categoria “Meandrele concretului”
  > >
  > > Nominalizati:
  > >
  > > 1. Mircea Geoana: “Din punct de vedere al experientei unui om ca Adrian
  > > Nastase, care a avut niste functiuni
  > importante in statul român, este un om
  > > pe care trebuie sa-l folosim mai mult. In acest moment ne gindim, si eu ma
  > > gindesc, in cooptarea lui Adrian Nastase
  > intr-un efort colectiv de redactare
  > > a ofertei noastre, poate intr-un efort care
  > este necesar. Scrie si gindeste
  > > bine.”
  > >
  > > 2. Ion Iliescu: “Libertatea de exprimare o face fiecare pe barba proprie.”
  > >
  > > Cistigator:
  > >
  > > Ion Iliescu, dar cu alta bula: “Ma bucura
  > faptul ca majoritatea colegilor de
  > > pe blog au inteles corect atit motivatia deciziei mele, cit si faptul ca
  > > aceasta nu inseamna nici parasirea vietii politice in general, nici a
  > > partidului…”
  > >
  > >
  > > Categoria “Sexul scuza mijloacele”
  > >
  > > Nominalizati:
  > >
  > > 1. Sebastian Bodu (candidat PD-L la Primaria sectorului 5): “Votul efectiv
  > > dureaza maxim 5 minute, adica tot atit cam cit o partida de sex cu
  > > sotia/sotul, fara preludiu/postludiu (adica drumul pina si de la sectia de
  > > vot). In ambele cazuri, iti indeplinesti o indatorire: in primul caz,
  > > civica, in al doilea, conjugala.”
  > >
  > > 2. Ion Iliescu: “Dan Mircea Popescu, tocmai
  > prin aceste calitati deosebite,
  > > de om de fond, de om serios, n-are vina necesara unui om care sa si
  > > penetreze…”
  > >
  > > Tot dl Ion Iliescu: “Nastase e un om cu o forta de penetrare serioasa..”
  > >
  > > Castigator: Adrian Nastase: “Sa deconectam pepenele cel mare de la vrej!”
  > >
  > >
  > > Categoria Marean Vanghelie
  > >
  > > Nominalizari:
  > >
  > > Marian Vanghelie (primarul sectorului 5): “Ca si prieten cu Sorin Oprescu,
  > > ma doare vizavi de atitudinea pe care a avut-o Sorin Oprescu.”
  > >
  > > Marian Vanghelie (primarul sectorului 5): “Sint oameni tineri, oameni care
  > > sint prezenti aici in fata si pe care vreau sa le multumesc.”
  > >
  > > Marian Vanghelie (presedinte PSD Bucuresti): “Deci, sint sase candidaturi
  > > alaturi de Cristian Diaconescu care noi consideram ca sigur vom castiga
  > > Capitala in forta.”
  > >
  > > Marian Vanghelie (primarul sectorului 5): “M-am batut pentru aceleasi
  > > principii cum m-am batut si pentru principiul de primar general.”
  > >
  > > Marian Vanghelie (candidat PSD la primaria
  > Capitalei): “Sper sa iau cele mai
  > > multe procente care le va dori bucuresteanul. Intelegeti?”
  > >
  > > Marian Vanghelie (primarul sectorului 5): “Toata lumea in unanimitate au
  > > fost de acord.”
  > >
  > > Marian Vanghelie (primarul sectorului 5): “Chiar daca n-am doua sute de
  > > kile, cind m-apas, m-apas rau pe oricine.”
  > >
  > > Cistigator: Madalin Voicu (membru PSD),
  > referindu-se la Marean Vanghelie: ”
  > > Deci, Vanghelie are niste carente a discursului.”
  > >
  > >
  > >
  > > Premii speciale
  > >
  > > 1. Primul premiu special – Calin Popescu Tariceanu – erou al muncii
  > > capitaliste, pentru ca a ridicat economia ca sa aiba de unde sa se
  > > prabuseasca. Domnia sa a spus: “Imaginati-va ca economia globala este
  > > Titanicul, care s-a lovit de aisberg, si unii au inceput dedesubt, la
  > > etajele inferioare, sa fie cu apa pâna la git, iar sus la etajele II-III,
  > > cânta muzica, ca in film, si aia la care cânta muzica sunt pe aici prin
  > > România. N-au auzit ca Titanicul s-a lovit de un aisberg. Cam asa suntem”.
  > >
  > >
  > > 2. Al doilea premiu special – Traian Basescu.
  > Artist al populismului. Pentru
  > > rol principal in filmul “Padurea suspendatilor” Domnia sa a spus: “Daca eu
  > > as fi fost la cirma Titanicului, acesta nu s-ar fi scufundat.”
  > >
  > >
  > > 3. Premiul “Giorgio Armeni” pentru eleganta in gestionarea crizei – domnul
  > > Varujan Vosganian (in conectarea cu succes a României la criza mondiala)
  > >
  > >
  > > 4. Pentru Sorin Oprescu, Trofeul “Medic Primar General” pentru arterele de
  > > circulatie care ne fac sa ne taiem venele. El a spus: ” Ma apasa
  > > promisiunile pe care le-am facut si pe care incerc sa le construiesc si sa
  > > le pot rezolva. Daca dau un randament de
  > 85-90% inseamna ca ma pup singur in
  > > oglinda. Important este sa stau cu fata la ea.”

 123. Bancuri premoniţionale – 1989

  – De ce nu se găseşte orez în magazine?
  – Se pregăteşte un praznic mare…

  – Ştii că Ceauşescu nu mai vorbeşte la televizor de anul nou?
  – Nu!… De ce?
  – Merge să facă revelionul cu părinţii…

  Bush, Gorbaciov şi Ceauşescu se adresează naţiunilor lor…
  Bush, de pe unul din gemeni:
  – Americani, ce vreţi voi?
  – Dolari! strigă americanii… Şi Bush le dă dolari…

  Gorbaciov, de pe Kremlin, se adresează ruşilor.
  – Ce vreţi voi?
  – Votcă, strigă ruşii şi Gorbaciov le dă votcă.

  Ceauşescu, de pe Intercontinental, se adresează românilor…
  – Dragi “toaăşi şi pretini”… Eu, tatăl vostru, Leana… mama voastră vrem, vă dăm, cereţi ce vreţi…
  Românii în cor…
  – Vrem să rămânem orfani…