“Bucurestiul meu”

Astăzi, a avut loc a doua întâlnire a PDL Bucureşti de când sunt preşedinte interimar al organizaţiei. Dacă la prima întâlnire fiecare dintre colegii mei a vorbit despre dorinţele sale, planurile pe care le are, iar eu le-am împărtăşit o parte din ideile mele, astăzi am avut o şedinţă mult mai practică. Toată lumea a căzut de acord că acum este momentul să acţionăm, că nu prin contemplaţie îi vom întoarce pe cetăţeni de partea noastră, ci intrând în dialog cu ei. Şi asta cât mai repede.
Pe scurt, am decis lansarea campaniei “Bucureştiul meu”, care-şi propune să preia toate proiectele venite dinspre cetăţenii Capitalei şi să le pună în aplicare. Campania este rezultatul direct al tuturor comentariilor voastre de pe blog în care s-au oferit soluţii foarte bune la problemele actuale ale oraşului.
În momentul în care am văzut bagajul foarte mare de propuneri pertinente, mi-am dat seama de două lucruri: 1. Trebuie să utilizăm toate aceste soluţii, ele vin gratis şi avem mare nevoie de ele. Este feed-back-ul cel mai bun pe care îl vom primi de la alegători. 2. Poate niciunul dintre partidele politice din Bucureşti nu le-a dat posibilitatea cetăţenilor să-şi pună în aplicare propria politică. PDL tocmai asta va face de-acum încolo: va promova ideile şi soluţiile venite dinspre cetăţeanul obişnuit.
Am hotărât ca, până marţi 10 august, să avem un site al organizaţiei de Bucureşti a partidului. Acolo, se va putea completa şi trimite un formular cu problema şi soluţia pe care fiecare dintre voi le are pentru Capitală. Se va face o centralizare a tuturor acestor soluţii, iar cele mai bune dintre ele vor fi direcţionate către consilierii noştri.
De-acum încolo, vom avea înaintea fiecărei şedinţe de Consiliu General o întâlnire cu aleşii noştri în care vom decide care sunt proiectele care trebuie susţinute, în funcţie de ceea ce am aflat de la locuitorii Capitalei.
Nu vreau ca “Bucureştiul meu” să fie o campanie artificială, care să aibă loc doar în mediul virtual. Din contră, ceea ce îmi propun este ca aceia dintre voi care vor avea ideile cele mai bune să se vadă cu consilierii noştri şi să discute împreună detaliile. Vreau să repornim dialogul direct cu cetăţenii. Vreau ca bucureştenii să ne vadă şi să ne simtă alături de ei.
Dacă îmi doresc ceva de la PDL Bucureşti, este să coboare în stradă, să asculte problemele oamenilor, dar mai ales soluţiile lor. Şi, în final, să le pună în practică.
Printre aceia dintre voi cu soluţii concrete sunt sigură că se află viitorii consilieri ai PDL la CGMB sau la consiliile de sector sau, de ce nu, viitorii primari de sector sau chiar Primarul General. Uşa PDL Bucureşti este deschisă tuturor celor care spun “aşa aş vrea să arate Bucureştiul meu”.

144 thoughts on ““Bucurestiul meu”

 1. Pingback: “Bucurestiul meu” | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

 2. Doamna Udrea, vă rog să susţineţi implementarea în Bucureşti a unui program de închiriat biciclete, susţinut de primărie (mai multe detalii despre astfel de programe pe http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_sharing_system ).

  Astfel de programe există în Paris, Barcelona, Lyon, Dublin, Londra (proaspăt lansat, detalii la http://www.economist.com/blogs/gulliver/2010/07/cycling_schemes) şi în majoritatea oraşelor civilizate.

  Dat fiind că RATB-ul este aglomerat şi prins mereu în trafic, metroul suprafolosit (pe peron la Piaţa Victoriei cu greu îţi găseşti loc la orele de vîrf), o astfel de iniţiativă ar fi excelentă.

  Bucureştiul nu are multe dealuri, este perfect pentru un astfel de proiect. E păcat că oameni din străinătate (precum şeful Raiffeisen România, Steven van Groningen, care a iniţiat un program de bike sharing în parcuri) au viziune în această privinţă iar cei ce locuiesc în capitala ţării de atîta timp nu văd acest potenţial imens.

  Aş aprecia să văd susţinerea dumneavoastră pentru un asemenea program.

  Mulţumesc!

 3. offtopic
  Sincere felicitari pentru brandul turistic! Cred ca este cea mai mare realizare a dumneavoasta. Nu sunt usor impresionabil cand vine vorba de politicieni.. dar de data aceasta Jos palaria. Sunt totusi iritat de opinia ciupalacilor.

 4. @ Elena Udrea
  Dacă permiteţi, v-aş mai sugera o soluţie, fără costuri de implementare, la nivelul formulării cerinţelor cetăţenilor (o să zică lumea că brusc sunt pedelist, dar îmi asum riscul). Lumea tehnicii IT permite astăzi un instrument al video-chatului, absolut gratuit (evident, este nevoie de un PC şi o cameră WEB).

  Consiliul General al Municipiului Bucureşti are câteva comisii de specialitate:
  1. Comisia Juridică şi de Disciplină
  2. Comisia pentru Credite Externe şi Monitorizarea Derulării acestora
  3. Comisia pentru Relaţia cu Uniunea Europeană
  4. Comisia Economică, Buget, Finanţe
  5. Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului
  6. Comisia pentru Utilităţi Publice
  7. Comisia Patrimoniu
  8. Comisia pentru Salubritate
  9. Comisia de Transporturi şi Infrastructură Urbană
  10. Comisia Învăţamânt, Cultură, Culte, Sport
  11. Comisia Sănătate şi Protecţie Socială
  12. Comisia de Ecologie şi Protecţia Mediului
  13. Comisia pentru Comerţ, Turism şi Protecţia Consumatorului
  14. Comisia pentru Relaţii Internaţionale, Cooperare şi Asociere cu Alte Autorităţi Publice
  15. Comisia pentru Relaţii cu Organizaţii Neguvernamentale şi alţi Parteneri Sociali

  Ar fi util ca în fiecare săptămână un consilier PDL al Primăriei Capitalei să facă o şedinţă de video-chat, pe de o parte pentru a prezenta eventualele probleme apărute între timp la comisia din care face parte (adică o parte informativă) care să se constituie printr-un document ataşat din timp pe secţiunea dedicată aleşilor din primăria Bucureştilor pe site-ul organizaţiei de Bucureşti a PDL, pe de altă parte să preia problemele necesare ale bucureştenilor relative la comisia din care face parte. Este foarte important ca cetăţeanului să i se răspundă cu următoarele informaţii:
  – dacă un lucru pe care îl doreşte, sau problema pe care o are, este OK din punct de vedere legal şi/sau există o posibilitate financiară de a-l obţine, pentru ca omul să nu se agite infinit fără nici o şansă de reuşită.
  – cum se încadrează problema lui în viziunea generală şi între problemele altora
  – orizontul de timp în cazul problemelor cărora deja li s-a stabilit o rezolvare
  – atunci când omul are o nelămurire sau o nemulţumire, să i se dezvăluie cauzele sau natura stabilirii soluţiilor care au provocat nelămurirea sau nemulţumirea
  – nu în ultimul rând, cetăţeanul rămâne cu impresia (corectă sau nu) că cineva îl ascultă şi îi rezolvă problemele reprezentându-l în organismul numit Consiliu General.

  Periodic, se pot organiza întâlniri directe între consilierii PDL şi locuitorii capitalei, transmise şi ele LIVE pe internet.

  Desigur, ce este valabil la Consiliul General este valabil şi la fel şi la sectoare.

  Şedinţele Consiliului General sunt înregistrate şi oferă astfel posibilitatea cetăţenilor capitalei de a vedea, în mod real, impactul pe care aceste discuţii libere cu consilierii PDL se reflectă în propuneri, luări de poziţie şi, nu în ultimul rând, vot.

  Este însă esenţial ca astfel de întâlniri să nu fie ceva demagogic, numai pentru a capta o imagine a dialogului.

  Un astfel de sistem este foarte util fie şi numai pentru că lista de consilieri, pe care nimeni nu o citeşte atunci când pune ştampila, capătă nume, identitate, devine vizibilă la nivel de personalitate. Eu nu ştiu alţii cum gândesc, dar mie mi se pare mult mai importantă alegerea consilierilor decât a primarilor. Primarul este executiv, face ce spune consiliul să facă. Adevăraţii artizani ai oraşului sunt, sau ar trebui să fie, consilierii. Din acest motiv cred că ar trebui ca alegerile să se desfăşoare taman invers, adică să se concentreze pe consilieri şi nu pe primar. Un sistem de consilieri apreciaţi şi cunoscuţi, vor aduce cu sine în alegeri, fără doar şi poate, şi un primar. Totul este ca domniile lor consilieri să se activeze, “să pună osul la treabă”, şi nu să joace interesul public. Dacă totul se reduce la timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim, consilierii nici nu se văd, sunt necunoscuţi. Consilierii trebuie să fie capacitatea vitală care drenează problemele oraşului dinspre locul unde acestea se găsesc înspre soluţiile adoptate de primar. Consilierii sunt cei cu care trebuie să se întâlnească cetăţeanul pe stradă atunci când are o problemă, primarul nu poate fi, în acelaşi timp, peste tot într-un acces de ubicuitate.

 5. Subsemnatul cu modestia cuvenita doresc sa informez admin. blog-ului eventual chiar pe
  Dna Presedinta Interimara a PDL Bucuresti CA AM UN PROIECT PENTRU CUM AR PUTEA FI
  INFLUENTAT POZITIV BUCURESTIUL “MEU”!

  Intrebarea este: unde trebuie depus acel proiect pt. a putea fi analizat cel putin?
  Daca nu analizam proiectele depuse de cetateni “turmentati” sau nu atunci ratam din
  start democratia participativa!

  Cu stima in asteptarea unui raspuns simplu si la obiect,

  PBV

  Administrator:
  Ma voi interesa si revin cu un raspuns.
  O zi buna!

 6. Doamna Udrea,

  Felicitari si daca a-ti ajuns la conducerea Bucurestiului, v-am scris un Email vad ca nu vreti sa comunicati cu texanii, va rog contactati-ma am ceva foarte important sa va comunic

  Cu toata stima

  astept un raspuns cit mai curind

 7. Citatul zilei 🙄

  Mike Murdock spune: “Nu îţi vei schimba niciodată viaţa până când nu schimbi ceva ce faci în fiecare zi.”

 8. Un zâmbet la cafea 😆

  Patriciu îi spune lui Antonescu:
  – Cum poţi fi atât de leneş? Dormi tot timpul!
  – Dorm pentru că nu pot să stau fără să fac nimic.

 9. Completare:

  Daca nu se poate face o propunere D E C A T pe si prin calculator si internet din start includem o minidiscriminare:

  Oare numai cei inzestrati “electronic” au “dreptul” de a face propuneri? Sunt zeci de mii de pensionari modesti in Bucuresti care nu au abilitatea de a posta pe un sait! Si nici banii sa-si cumpere echipamentul! In plus pe net
  exista si problema virusarii. Si desigur cea a bugetului f sarac al pensionarilor!
  Logic ar fi o solutie dubla: un sait cum e preconizat SI IN PLUS UN LOC FIZIC REAL – LA PRIMARIE (?!) unde doritorii pot depune sugestiile si propunerile lor!

  In acest sens rog sa se inteleaga postarea mea anterioara

  S-auzim numai de bine

  PBV

 10. pdl’istii umbla iar cu minciuna … singurul lucru pe care’l stapanesc cu adevarat … zic ei ca din 2011 salariile vor creste cu 10% sau chiar 25% deci vor reveni la nivelul din iunie anul acesta …. mei, mincinosior … dupa ce ai micsorat ceva cu 25% si apoi il maresti cu 25% el nu revine la valoarea initiala … lasati vrajeala …. 🙂

 11. dupa ce au balacarit pe toate posturile si la orele de maxima audienta guvernul tariceanu ca a marit nepermis de mult salariile acuma pdl’istii promit ca daca se va putea vor aduce salariile la nivelul celor ale tariceanului … mari mincinosi … 🙂

 12. Va propun gestiunea automata a locuintelor din Bucuresti (ANL, Cartiere rezidentiale, pentru tineri, sociale, asociatii de proprietari …), adica:
  1.- Fiecare administrator introduce pe Internet costurile (facturi de utilitati…) si scoate automat listele de plata …
  2.- Fiecare locatar are acces la cheltuielile/platile sale si poate sa-si introduca singur indexii de sfarsit de luna sau sa-si plateasca online obligatiile.
  3.- Fiecare casier emite automat chitanta pentru cei ce platesc numerar.
  4.- In functie de dimensiunea actiunii, un call-center poate raspunde la intrebarile bucurestenilor pe aceasta tema
  Avem un precedent de mii de locuinte, de aproape un an, cu locatari bine informati si care se declara foarte multumiti.

 13. Initiativa dvs este f buna.Imi doresc sa iasa bine in Bucuresti si apoi sa se extinda..
  Cunoasterea si intelegerea in sens radical a problemelor reale existente duce la realizari pe masura.
  Va felicit neformal doamna Udrea pentru toate eforturile dvs,sunteti ADMIRABILA!
  Va multumesc!

 14. Deși sînt sigur că această campanie are, în primul rînd, rolul de a ameliora imaginea partidului în opinia publică, am o fărîmitură de speranță rămasă că și scopului secundar – Bucureștiul – i se va acorda atenție. Îmi pare rău că nu am prins post-ul în care erau cititorii întrebați ce ar schimba la București, aș fi avut multe idei bune…Cel mai important lucru este că orice (re)amenajare trebuie realizată cu gîndul la viitor. La orice obiect refăcut, construit, finisat, trebuie luat în calcul cum va afecta Bucureștiul anului 2030, spre exemplu. Unele clădiri ce apar acum în București intr-un mod haotic, nu urmează acest ghidaj…iar capitala va avea și mai mult de suferit ( nu doar vizual ) => alți bani pierduți pe ceva ce putea fi evitat.

  P.S.: [b]Un sfat pentru îmbunătățirea imaginii partidului:[/b] există site-uri de 100 EUR care arată cel puțin la fel de bine ca cele cumpărate de la companii cu bani care pot fi folosiți pentru lucruri mai importante.

 15. Doamna Udrea,

  S-a discutat azi cu reprezentantii FMI si au spus ca sectorul Constructii este in urma, lasa-ti instractuctura si apucati-va de constructia de case

  Asta tot incerc sa va spun, am spus am un proiect de cobstructii de case, vile ecologice din otel special care are in componentza 3 felurii de otel in trunul, case care sunt rezistente la cutremur, inundatii, foc, se construiesc case de tabla galvanizata, care la foc se topesc, casele din Texas nu se topesc, case de 200mpatratii vile tip american cu 3 camere 2 garaje, piscina, sistem de producerea Energiei electrice folosind Apa din piscina, toata casa cu piscina, sistem de producerea energiei ellectrice costa data la cheie 50-60000 de dolarii Stimata Doamnam asta cum spunea Domnul Basescu ca se pot construi case si cu 30000 de Euro, dati drumul Doamna si constritii si faceti cartiere la marginile oraselor, ca aici in Dallas, lasa-ti blocurile comuniste

  Eu va arat ca in anul 2000 am vrut sa introduc la Cluj aceste case si au vrut sa sparga piatza Europeana dar m-am oprit cu oamenii care i-mi cere spaga nu stau de vorba

  Va rog contactati-ma sa va detailez mai bine, unde sa ma duc la VINTU? S-AU DIACONESCU?

 16. Pe TVR teletext scrie să ne ferim de cămătari. Da’ ăştia de la FMI nu sunt tot cămătari? Mă uit la ei acum… Ce figuri de mafioţi, ce moace…
  Uite pe mâna cui am ajuns noi… De ce s-a murit în ’89? Unde e libertatea visată?
  Minciuni, hoţii, trădare…

 17. Nefiind locuitor al capitalei,acest subiect in ce ma priveste nu am cum sa-l abordez.este o tematica strict legata de cei care traiesc in capitala.
  poate mi-as permite sa comentez ceva legat de spaimele care ii urmaresc pe bucuresteni legat de ,AGENTULTERMIC’.
  si spun acest lucru cu oarecare miinie,pt ca in majoritatea localitatilor din romania,in oraselele mari,cetatenii si-au luat soarta in miini si s-au dbransat de la sistemul centralizat de incalzire,oferindu-si atit confort cit le permite buzunarul,dar lucru foarte important-NU MAI PLATESC PIERDERI ,SMECHERIILE SOCIETATILOR RESPECTIVE DE STAT ETC.
  de ce bucurestiul in marea lui majoritate a ramas captiv in bratele acestor societati se cam stie-in 2008,speriati de numarul mare de debransari,guvernul tariceanu a scos o hotarire de guvern,care ingreuneaza acest lucru si uite asa si in 2010,subiectul care va macina nervii moderatorilor va fi -AGENTUL TERMIC-NEPLATA CHELTUIELILOR ETC.
  asadar,poate e singurul subiect pe care mi-am permis sa spun ceva si sa intreb:
  are PD-L prin consilierii sai si primarii sai sa abordeze cinstit,onest cu toate cartile pe masa,aceasta MEGAFACERE-CARE ESTE SISTEMUL DE TERMOFICARE AL CAPITALEI?

 18. Din observatiile mele, se desprind doua mari probleme in calitatea vietii in Bucuresti. Pentru ca orasul s-a dezvoltat in epoca moderna dupa viziunea comunistilor, viziune ce avea la autobuzul, tramvaiul, troleibuzul si metroul la baza transportului populatiei, dimensiunile drumurilor si strazilor sunt improprii realitatii din transportul actual. Nasol este ca nici nu prea exista spatiu pentru largirea acestora si construirea unui numar suficient de parcari. O solutie este demolarea, etapizat, a tot ce este vechi si reconstruirea la actualul nivel tehnologic, cu parcari subterane, pe aliniamente care sa permita largirea strazilor si construirea de autostrazi care sa scurteze timpul de trafic.
  O alta chestiune este mizeria de pe strazi. La noi se vantura, cu matura si tarnul, praful din stanga in dreapta. Cel care nu se afla sub masini, care ocupa etern locurile de linga trotuare. Asta nu trebuie sa se mai intample, de doua ori pe saptamina, la ore fixe, toata masinile parcate sunt mutate obligatoriu si trece o masina aspirator si una care stropeste cu apa si detergent si curata cu o perie mizeria. In New York poti sa-ti pui sandwichul pe bordura fara sa se murdareasca, iar aici, in fiecare zi, cantitatea de praf si mizerie creste. Curatenia costa, dar nu cred ca nu avem posibilitatea unor astfel de costuri, absolut necesare unui aer sanatos. O alta problema este eliminarea cainilor si animalelor de pe strazi. Cu orice pret, o capitala nu trebuie sa fie populata cu animale salbatice, libere pe strazi.

 19. SILVESTAR-da sunt tot un neam de camatari-CU AUTORIZATIE DE FUNC. INTERNATIONALA.
  oare despre camatarul roman,MIHAI TANASESCU,tot asa se spune,cind merge in misiuni de evaluare?
  baiul este ca fara CAMATARII,care isi spun pompos,BANCHERI-nu se poate.
  silvestar stii ca in anecdota aia cu nevasta si insuratul……….

 20. chiar asa … chiar ca’ti vine sa pui intrebarea “ba, pentru ce am murit noi in 89?” … 🙂

 21. @cenush
  este vorba despre bucuresti, iar ai ramas pe pilot automat ? hihhiiiiiiiiiiiiii…sau azi ai ca tema salariile ?

 22. rasputin, .. aaaaaa … e despre bucuresti … aham … rectific … “nici macar in bucuresti daca mai intai reduci cu 25% si dupa aia maresti cu 25% nu ajungi de unde ai plecat … cum incearca sa sugereze masina pdl’ista de propaganda” … acuma e bine?

 23. Buna ziua doamna Ministru

  Apropierea de oameni este cam singura optiune pentru a revigora PDL-ul.Dvs.spuneti ca in Bucuresti e nevoie de asta,eu vin cu completarea ca in teritorii e si mai mare nevoia aceasta.Problema vine din faptul ca in timp ce generatia mai tanara este adepta acestei idei si o pune deja in practica,generatia care se intituleaza”cu vechime”nu prea are intotdeuna disponibilitatea acestei legaturi cu oamenii.Acolo unde exista un CL majoritar PDL e simplu de pus in practica ceea ce cetatenii propun,insa unde culoarea politica e alta practic nimic ce vine din partea pdl nu este luat in considerare.Si atunci ramane doar sa te apropii de oameni si sa incerci sa faci ce se poate in atare conditii.Pare o munca de Sisif,si unii sunt tentati sa aleaga calea usoara a ”cuminteniei politice impuse de majoritari”care duce in teritorii la crearea impresiei ca pdl este controlat voit de opozitie.Ma bucur ca gandim la fel-legatura cu oamenii principala conditie de existenta a unui partid-dar mi-ar place ca cei din teritorii care se considera in siguranta politica data de statutul de partid de guvernare sa nu uite asta…

 24. C.MORO,iti raspund pe pagina asta pt a te scuti de efortul de a mai derula si alta pagina.
  dar sa incep cu ,inceputul:
  C.MORO,trebuie sa-ti spun direct,ma surprinde felul pueril in care pui problema,pt ca orice partid viseaza,repet viseaza sa guverneze singur,sa aibe o majoritate confortabila in parlament.acest lucru l-ar face mult mai eficace,ar scapa de vesnicele negocieri,tatonari,pertractari,etc.asa ca aici ai ratat ideea.despre comentariul tau referitor la viitorul stingii in romania,europa si lume,as putea spune ca superoptimisul tau seamana cu cel a lui HITLER,care ascuns in buncarul sau din berlin,acolo unde si-a gasit dealtfel si sfirsitul,cu avioanele aliatilor bombardind in draci,trimitind pe lumea ailalta zeci poate sute de mii de germani,el un paranoic plimba DIVIZII DE TANCURI SI BLINDATE INEXISTENTE.,strigind si urlind in telefoane la cel care urma sa semneze pactul de capitulare neconditionata-maresalul DOENITZ.
  cam in paradigma asta te regasesc atunci cind descrii cu altita ,VOLUPTATE VIITORUL STINGII ROMANESTI SI EUROPENE.
  MODELELE ECONOMICE DAR MAI ALES CELE UMANE,ALE GENERATIILOR MAI TINERE SE BAZEAZA PE COMPETITIE MORO,COMPETITIE CARE IN GENERE SOCIAL DEMOCRATIEI NU-I PRIESTE.
  pt ca tocmai lipsa competitiei in statele europene,cea adevarata nu simulata[poate cu cite-va exceptii,marea britanie si germania] a dus la prabusirea STATULUI SOCIAL-O UTOPIE GROSIERA IMPOSIBIL DE SUSTINUT FARA MUNCAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, SI COMPETITIE.
  ajutoarele,stimulentele pt puturosi,asigurarea unui trai decent si celor care nu sunt dispusi sa intre in competitie,a omorit fermentul dezvoltarii.
  asa se si explica decalujul de cel putin 25 de ani,tehnologic intre europa si america de nord,japonia si mai nou tigrii asiatici in frunte cu china ,aceasta ciudatenie de struto camila politico-economic.
  Teoria statului social,atit de drag incompetentilor,lenesilor ,dar si oportunistilor pe linga faptul ca genereaza saracie,mai genereaza ceva-CORUPTIE,O MARE CORUPTIE.LUCRU EVIDENT IN FOSTELE STATE SOCIALISTE,CARE SUNT MULT MAI VULNERABILE DIN ACEST PUNCT DE VEDERE.
  Asa ca MORO-visul tau va ramane cel putin pt viitorii 25 de ani la nivelul de vis frumos,in care fiecare sa consume dupa necesitati iar de muncit sa munceasca cine o vrea.
  egalitarismul asta desantat propavaduit de ,ELEMENTELE BOLNAVE ALE EXTREMEI STINGA INFILTRATE INTRE SOCIAL DEMOCRATI’VA RAMINE PT VESNICIE O UTOPIE-omul MORO,este funciar construit sa fie luptator,usor egoist si sa-si apere averea-miirie cind cineva vrea sa-si bage minutzele in oala lui si sare la beregata celui care chiar vrea sa-i fure din oala bunatate de carnitza.
  e o constatare simpla care vine pe lantul trofic si care tine de amprenta genetica a omului-parazitii in orice lume vor avea soarta parazitilor-ORI TU MORO,TOCMAI PT ACESTI PARAZITI pledezi,pt linistea lor si pt bunastarea lor asigurata de adevaratii luptatori,ORI AIASTA CEL PUTIN PINA ACUM S-A DOVEDIT CA NU PREA SE POATA-MARTURIE STA CADEREA CORTINEI DE FIER,CADERE CARE A INSEMNAT SI MOARTEA VISULUI CELOR CA TINE SI TREZIREA LA REALITATE-NU SE MAI POATE PLATII FARA MUNCA SI EFICIENTA.PUNCT.
  restul sunt scincente si vaicareli ale unor impostori,gen PONTA,NASTASE ANTONESCU-care ei insisi sunt niste MARI PARAZITI……….

 25. gabriela … pe ce lume traiesti, printzesa mica? … legatura politicienilor cu oamenii? … in afara campaniei n’ai sa vezi … uite’i cum isi aduc aminte de oameni cand se apropie alegerile … si’atunci intra’n actiune zaharelu’ … ba promisiunea ca’i scapa de cainii vagabonzi … ba’i un autobuz sa te duca la manastire … asta’i d’aia la doua capete … te pui bine si cu habotnicii si cu biserica … da’ “oamenii” s’au mai desteptat putin … sper … 🙂

 26. DIABOLIZAREA F.M.I-si teoria conspiratiei-s-au impingerea omenirii in era HAOSULUI-sigur ,cel mai la indemina pt toti oamenii e sa incerce sa elimine efectul SI NU CAUZA.
  Cam asta fac in zilele acestea domnii PESEDEI-o adunatura pestrita de hoti,praduitori si parazati.
  care timp de apropa 18 ani prin diverse manevre si tactici,folosindu-se de oamanii plantati in sistem au tinut romania ,dar mai ales pe romani,nu pe toti dar o buna parte din acestia captvi si dependenti de MILA LOR,DE POMENILE LOR,DE MOFTURILE LOR-dar mai ales de AROGANTA LOR,AROGANTA PARAZITULUI SEF,CARE LA NEVOIE II CANIBALIZEAZA PE PARAZITII MAI MICI.
  odata cu venirea PD-L la putere si inceperea unui plan ambitios de a pune statul roman pe baze sanatoase,iar pe romani sa-i aduca in situatia de ,ADEVARATI CETENI’ care sa aibe drepturi dar si obligatii,pesedeii se vad in situatia de a-si pierde obiectul muncii si sustinatorii.pt ca daca romani trec desertul si scapa la RAIUL DEMOCRATIEI SI AL CAPITALISMULUI AUTENTIC,le vor intoarce spatele MINCINOSILOR SI IPOCRITILOR PESEDEI,CARE UNA SPUN SI ALTA FUMEAZA.
  UNu din reazamurile acestui plan,este si marea finanta -F.M.I.BANCA MONDIALA SI U.E.care sunt fermi si hotariti sa ajute romania sa iasa din maraasmul economic si politic in care cei peste 18 ani de pesedistopenelism,au dus-o.
  acesta-i motivul pt care F.M.I-A este atit de blamat de PESEDEI SI PENELEI-ACESTIA SE TEM DE SUCCESUL REFORMEI,SE TEM CA ROMANII VOR SCAPA DE INFLUENTA LOR NEFASTA SI DAUNATOARE.
  sigur in subsidiar mai sunt si alte motive de data aceasta personale-COMISIOANELE PRIMITE DE LA BANCILE COMERCIALE DE LA CARE ROMANIA AR TREBUI SA SE IMPRUMUTE LA DOBINZI MARI DACA AR SFIRTECA ACORDUL CU F.M.I.
  Iata tabloul strategic al pesedeilor,un tablou cu adevarat apocaliptic-VA REAMINTESC CA,DARAMIREA AIUREA A GUVERNULUI BOC IN LUNA NOIEMBRIE,A COSTAT CETATENII ROMANIEI PESTE 300 DE MILIOANE DE EURO,DOBINZI PLATITE TOT DE NOI UNOR ADEVARATI CAMATARI CARE SE PRETIND BANCHERI.
  IATA SILVESTAR UNDE TREBUIE SA CAUTI CAMATARII-EI SUNT IN PSD SI PNL-EI SUNT DE FAPT CEI CARE AU PRACTICAT SI VOR SA MAI PRACTICE ZECIULA,TAINUL,ETC.
  asa ca,nu te lasa sedusa de minciuna si ipocrizia ,SERPILOR DIN PSD SI PNL,care astazi vor sa faca din F.M.I UN DEMON-ADEVARATII DEMONI SUNT EI.
  iar censhares-ESTE UN DEMON MICROSCOPIC.care trebuie prins si pus in borcan-obiect de studiu pt antropologi.poate chiar in insectar cu un ac de gamalie in frunte,haaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 27. Pingback: “Bucurestiul meu” | Elena Udrea | Șmen.ro

 28. Cenushares

  Intr-adevar,inafara campaniei nu prea se lucreaza…niciun partid nu face asta mai ales cand au confortul majoritatii intr-o administratie locala.Si oamenii s-au schimbat intr-adevar si este principala acuza adusa de ei catre politicienii mari sau mici,si anume politicienii isi aduc aminte de electorat doar in anii electorali.De aceea este din ce in ce mai greu sa iesi intre oameni.Din punctul meu de vedere o persoana care isi asuma statutul de politician mare sau mic trebuie sa isi asume si iesirea intre oameni daca vor sa existe pe termen lung.Nu e simplu sa raspunzi nemultumirilor populatiei,dar e o dovada de maturitate si responsabilitate,si oamenii care nu mai sunt prosti-asa cum ai spus chair tu-pot discerne asta printre alte practici electorale…

 29. gabriela … nu mai ai, tu, timp de oameni cand ai ai in varful pixului sume importante … atunci trebuie sa te concentrezi sa vezi cum ajunge’n propria’ti teschesrea cat mai mult din banii aia … chair tu spuneai , cu naduf, zilele trecute ca “numai banu’ conteaza … in rest nu mai e nimic” … 🙂

 30. OMAGIU TRADATORILOR-adus de aplaudacii roscovani

  pina nu de mult ,cind inca mai sperau ca poate,poate o vor putea atrage pe DOAMNA MINISTRU IN PLASA LOR-parazitii rosii nu pritideau cu lingusala pe linga domnia sa.
  pe acest blogg doar,au curs mii de texte,care ii dadeau sugestii care mai de care mai trasnite doamnei udrea ,dar care,toate aveau un singur scop-SA O DESPARTA PE ELENA UDREA DE PARTID.
  apoi au intrat in actiune MOGULII,COMSIILE PARLAMENTARE,deci artileria grea,care pina la urma s-a dovedit a fi doar un foc de paie-ELENA UDREA A DOVEDIT CURAJ,TENACITATE ,CA NU STIE SA SE INDOIE ,CA PINA LA URMA ESTE UN ADEVARAT OM POLITIC,care stie sa-si conduca destinul printre rechini,dar si paraziti mai mici.
  astazi,si cind spun astazi ma refer la ultimele luni,PRIMADONA,curtata in vederea defectarii si tradarii este cristian preda.
  simtind parazitii oaresce vulnerabilitati la dl CRISTIAN PREDA-acestia au inceput sa-l cultive intens.
  si uite asa au si inceput sa apara comentariile favorabile dl CRISTIAN PREDA PE ACEST BLOGG.
  cel care face parte din comitetul de primire al TRADATORILOR,INSARCINAT CU PREDAREA BUCHETULUI DE FLORI CARNIVORE-ESTE C.MORO.
  Intr-un stil elegant,de GARGARAGIU POLITIC,C.MORO,incearca sa-l elogieze pe C.P. tot asa cum a facut si cu ELENA UDREA,unde a dat un mare RATEU-ATIT EL CIT SI CEILALTI BLOGGERI RESPONSABILI CU PREGATIREA SI FRAGEZIREA DOAMNEI UDREA PT O VIITOARE TRADARE.
  Ei,acum ramine de vazut cit de BARBAT ESTE CRISTIAN PREDA-cit caracter si cita moralitate are acest DOMN-scos in lume de EMIL CONSTANTINESCU,a carui nepot se pare ca este.
  decamdata nu indraznesc sa fac nici un pariu-deocamdata…….

 31. eiiiiiiiiiiiiiiii,N.G.-uite vezi cum si tu te inseli-UITE UN OM POLITIC,CARE A INTELES-ELENA UDREA-CARE INCA DIN 2010 A REVENIT PRINTRE OAMANI SI BLOGGERI-A INTELES PRIMEJIDIA CARE II PASTE PE POLITIIENI SI A TRECUT LA LUCRU.
  asa se explica efervescenta de pe blogg si desle aparitii ale articolelor-DOAMNE FERESTE ,NU-I FAC PROCESE DE INTENTIE,E PUR SI SIMPLU UN ADEVAR-tocmai de aceea o felicit pe doamna UDREA-a inteles regulile jocului-PUNCT-.
  le atrag atentia circotasilor sa nu incerce care cumva sa rastalmaceasca ceea ce am spus-INCA O DATA REPET,PT SIMTUL POLITIC O FELICIT PE DOAMNA UDREA-SI PT FAPTUL CA A INTELES CA INTOARCEREA RAPIDA LA ALEGATORI E FOARTE,FOARTE NECESARA.
  acelasi lucru poti sa-l faci si tu acolo in micuta ta comunitate,daca nu cumva il faci deja,situatie in care imi cer scuze daca am gresit.

 32. ***Zapa – ştii ce mă deranjează pe mine la ăştia? Faptul că se poartă ca nişte stăpâni şi spun ce să se facă de parcă ei ar şti mai bine decât cei care trăiesc aici…
  În sfârşit… Nu mă pricep eu la ingineriile acestea financiare, mă depăşesc şi am mai spus… Poate ar fi trebuit să mă abţin… 🙄

 33. CENUSHE-VAD CA NU-TI PRIESC RAPORTURILE DE 1 LA 1.
  ma eviti strategic,nu vezi nu citesti .haaaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiii desi ti-am trimis cite-va buchetele de flori otravite-taciiiiiiiiiiiiiiiiii.
  fara haita se vede ca iti temi cojocul-VOI DOAR CIND SUNTETI 3 LA 1 SUNTETI VITEJI…………….

 34. frank … erai si tu p’aici? .. nici nu te’am observat … scuze … cred ca d’aia nu ti’am raspuns … d’acuma va fi altfel … n’o sa’ti raspund desi stiu ca esti p’aici … 🙂

 35. doamna udrea … un politician poate veni cu promisiuni doar la primul mandat … la al doilea trebui sa vina cu raportul primului mandat … ceva de genul … “am promis ca… si am facut … am mai promis ca …si am facut … am inceput sa fac cutare …. si mai am nevoie de timp ca sa’l termin” … cam asa vad eu strategia de campanie a unuia care a mai fost ales … 🙂

 36. Silvesar,inteleg nemultumirea ta,dar cred ca ar fi interesant de vazut ca,seful delegatiei,a vorbit-ATENTIE IN LIMBA ROMANA-lucru rar intilnit in protocolul inaltilor functionari F.M.I-aceasta e un semn de benevolenta si respect fata de romania si romani.
  faptul ca dezbatem subiectul e foarte important,doar asa vom imprastia minciuna si manipularea,faptul ca dialogam pe acest subiect e semn de sanatate civica e semn ca ne p[asa si nu suntem masa mare si amorfa ,pe care ar dori-o psd pt a putea sa ne imbrobodeasca.

 37. censhe-esti incorigibil de simpatic uneori,bine asa sa fie,te iert si te las in pace……….si tu trebuie sa manici O PIINE ALBA,NU? ce doar seful tau voiculescu are dreptu,tu nu?
  pardonnnnnnnnnnn,o conserva mica,mica de tot…………

 38. fiul meu pleaca maine in ungaria sa “se spele’n” strandul Atlantika din Vasarosnameny … desi’i la vreo suta treizeci de kilometri de baia mare merita efortul … cam jumatate dintre clienti sunt romani din maramures si satu mare … oare cum primeste ministrul turismului din romania o asemenea informatie? … ii injura pe romani ca cu’s patrioti sau isi da palme ca n’a facut nimic pentru a’i tine pe romanii aia si bani ilor in tara? … sau nu’i pasa pentru ca’i ocupat cu agonisitu’? … 🙂

 39. Politistii si turistii. EU ar putea sugera unde trebuie ca europarl. nostri pe langa sustinerea cainilor vagabonzi sa faca o propunere privind uniformele politistilor din UE, sa fie la fel, ca se numesc “uniforme”. Englezii s-ar putea opune, pot fi lasati ca vin ei cu timpul, cum au trecut si de la livra la gram. Turistii care circula prin UE ar putea cu usurinta sa-i recunoasca si sa-i deosebeasca de bodigarzimea care s-a inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Desi saracia a crescut, ea e aparata de vreo 4 tipuri de politii si nenumarate firme de “securitate/siguranta”.
  Apropo, li s-au taiat salariile cu 25 % si eoroparl. s-au ne temem ca vine CEDO si ne arunca in spinare miliarde de euro ce trebuie platite pe te miri ce ? Nici autostrazi nu putem construi din pricina acestui CEDO, ca te inneci in despagubiri. Ar trebui ca deasupra acestui grup sa fie un referendum al poporului care trebuie sa plateasca, poporul sa hotarasca la nevoie si nu unu, ca la reducerea pensiilor la noi, sau cativa insi a caror forta de gandire naste uneori indoieli, altfel ai scapat de niste stapani si ai dat peste altii.
  Auzii ca in septembrie politistii pun de-o greva. De unde isi inchipuie ei ca pot primi mai mult ? Toti ceilalti o duc din ce in ce mai prost deocamdata, tot de pe spinarea lor ?

  CNN: Acum 3 ani China fabrica 5 % din productia mondiala de panouri solare, acum, 60 %.

  Similar 3 aug 10 12:52

 40. Mai bine implicati-va “Buzaul Meu” (al Dvs. de fapt). Judec drept cand afirma ca Bucurestiul e bizar deoarece prea multi “bucuresteni” se ingrijesc de el in loc sa-si vada de ale lor? Eu zic ca da.
  Daca-mi amintesc bine nici primarii nu au fost bucuresteni – prosti si pacatosi bucurestenii care i-au ales… Succesuri in continuare!

 41. Pingback: Elena Udrea a lansat proiectul Bucurestiul meu, prin care cauta solutii foarte bune la problemele orasului | Buna dimineata

 42. Doamna Udrea,

  Suynt Consulul Onorific al Romanieie de la San Francisco. Asi dori sa va sugerez o ideie. La San Francisco s-a implementat situl http://sanfrancisco.crimespotting.org/ , si m-am gandit ca ar fi foarte interesant de implementat asa ceva in Romania si pentru celelalte orase. Si nu este dificil, este o problema de a obtine date de la Politie, Jandarmi, etc. care sunt date publice. Daca doriti, va stau la dispozitie cu informatii suplimentare la groth@recognos.com

  George

 43. Care este diferenta de imagine dintre un oras romanesc si unul din afara?
  R: Cablurile (muuuuulte), de ce nu se impamanteaza?
  R2: Spatiile verzi, exista un proiect pentru Bucuresti ce prevede crearea unui coridor verde de la Lacul Morii si pana la Izvor si inclusiv proiectul dvs. de transformare a spatiului verde de la palatul parlamentului in parc.
  R3: Dambovita a cam inceput sa miroasa… cand o curatam?
  R4: Semafoare nesincronizate

 44. he,heeeeeeeeeeee censheeeeeeeeeeeeeeee,oare daca nemtii cehii suedezi si norvegienii ar gindii ca tine,ce s-ar alege de turismul international/
  apoi de ce au murit tinerii in 89,chiar tu intrebai,nu pt a putea calatorii liber,nu de aceea am intrat in U.E.?
  cenushe minte de bibilica,gindeste cu capul si nu te lasa orbita de ura si rautate,ca uite ce prostioare debitezi-OMUL E LIBER SA-SI CHELTUIE BANII UNDE DORESTE.
  da te intreb si io,SI-AU PLATIT MOGULII RESTANTELE DE SUNTETI IN BANI-ca parca te plingeai ca ESTI PIERITOR DE FOAME,si uite ce rispia de bani pe cenushe?
  s-au e vre-o sponsorizare de la …………….HAAAAAAAAAAAA HIIIIIII
  cenusheeeeeeeeeeeeeeeeee,iar ai dat o chiflaaaaaaaaaaaaaa,offffffffffffff,esti incorigibil……………

 45. sarutmana
  numele este real. Si acum la subiect
  1. bucurestiul poate fi un fel de Viena, cum ? pai trebuie promovat si CRED ca prin presiunea transmisa lui sorin Oprescu sa inceteze ORICE constructie care nu a plantat in mod obligatoriu o suprafata similara cu amprenta ocupata, sau firma/proprietarul respectiv sa participe cu 0,1 % din cifra de afaceri la un centru agro care sa funizeze Bucurestiului legume proaspete, veniturile din vanzare vor intra in contul primariei deschis la trezoresir nu banca comerciala
  2. definitivarea centrului sitoric in zona lipscani in max 3 ani de la data prezentei, adica in 2013 sa promovam on line centrul istoric al bucurestiului ca zona de turism..sa zicem urban ?
  3. intarirea pazei, oridinei publice pe strada, izolarea nomazilor si sau a ateniilor care prin atitudine/gesturi ruineaza punctele 1 ai 2, implicit “strangerea” cersetorilor de la semafor si izolarea actrora in ghetouri sau la munca la centru agro al Primariei Bucuresti, nu cred ca munca ii va deranja, asa vor avea o ocupatie in folosul Bucurestiului, nu cersetoria la semafor
  4. dupa ce am rezolvat punctele de la 1 la 3 merita infiintat un sightseen tour al bucurestiului, cu statii la principalele hotele din bucuresti
  5. incheierrea circului cu parcurile publice implicit retrocedarile catre presupusii proprietari care..nu le vor pastra si sau daca au calitatea de a primi aceste parcuri..sa le pastreze destiantia ptr 99 de ani..daca nu sa se dea o lege locala (in baza autonomiei locale) prin care s as eceara 10 mil euro daca se schimba destinatai spatiului..in spatii de construit
  6. introcucerea in mod obligatoriu ca fiecare asociatie de locatari s aisi renoveze fatada blocurilor si renovarea lor, plantarea si ingrijirea vegetatie din spatiile , in spatiil ein care aceasta exista
  7. infiintarea unui PUNCT de informare publica care sa confere cetatenilor siguranta , si transparenta mesurilor luate ptr bcuresteni
  8. demararea in program de urgenta a simularilor in caz de cutremur !!!! s anu uitam ca suntem varza la organizare, iar iminenta unui cutremur nu este subiect de loterie !!!! la Tokio asa ceva este lege, putem sa implementan asa ceva, cei care nu isi consolideaza cladirile in temen de 2 ani de zile sa platesca impozit marit fata de nivelul acual de 1000 %
  9. colectarea impozitelor si taxelor sa se poata face la orice trezorerie, nu numai la trezoreria de sector
  10.sectiile politiilor comunitare sa fuzioneze sub managementul Primariei capitalei si s anu faca figuratie, s aintervina activ in detensionarea conflictelor stradale, si sau dirijarea traficului in zile cu perturbari meteo (ninsoare, ploi) cu coordonarea Seviciului circulatie
  11..cred ca avem treaba nu gluma, totul este sa se vrea !!!!

 46. Felicitari .
  Stiam eu ca sunteti un om deosebit ! Uite ca se poate si avea un dialog si cu cetatenii dar si cu membrii de partid ; se cam sparg bisericutele din interior si asta e foarte bine .
  Noi va sustinem !

 47. Franky

  Mi se pare mie sau ai inteles exact pe dos ce am scris… 😉 ? Reciteste…

 48. Iata un mesaj mai vechi, ca o posibila extensie la cel de azi, 13:14.
  In urma cu citiva ani Ungaria a primit cadou 35 miliarde dolari (i s-a zis ‘stergerea datoriilor’) intrucit neputind plati o rata urma sa se inchida gazele, electricitatea, apa (inclusiv apa la WC) in toata tara si deci lumea ar fi iesit in strada cu ‘era mai bine inainte’ (aveau macar apa la WC); in Polonia tocmai se votase spre socialisti. Dupa aceea s-a inceput cu ‘mai multe scoli in limba maghiara (eventual toate), legitimatii etnice, statui la Arad, (autostrazi, salarii mari, ‘nu ne mai putem compara’) etc’, despre care se scrie si se vorbeste pe toate statiile de televiziune ore in sir, dar fara a mentiona cele 35 de miliarde de mai sus. Din 2001 probabil s-a amintit aceasta suma doar de catre presedintele Ion Iliescu prin iulie 2001 (cred la Marius Tuca TV show) si de Bogdan Ficeag (cred la Realitatea TV) cind a citat mesajul meu telefonic
  (citat eronat, evident, intucit a inlocuit U. cu Polonia), consilierul Adrian Vasilescu a sarit repede peste intrebarea mea (‘de ce nu se pomeneste niciodata de cele 35 miliarde de dolari facute cadou U. ?’).

  Similar 4 aug 10 13:16

 49. Cenushares

  Niciodata o tara nu va avea TOTI cetatenii ca turisti proprii.Intotdeauna vor fi turistii experimentali,care vor merge sa vada cel putin oferta celuilalt.Intotdeauna vor aparea oferte noi si mai bune,important este ca si noi sa incepem sa concuram cu aceste oferte.Asta se numeste dezvoltare.Ia da-ti tie doua palmute pentru prostioarele tale… 😉

 50. Bucurestiul nu va mai fi ceea ce a fost atata timp cat nu ii este redata frumusetea cu care a facut furori in perioada interbelica ( cladiri renovate, Calea Victoriei cu magazine, parte din istorie etc). Cati dintre actualii locuitori ai Bucurestiului cunosc semnificatia Caii Mosilor si a Pietii Obor? Cati stiu realitatea despre Vlad Tepes? De ce nu se reconstruieste undeva in centrul vechi, acolo unde se banuieste ca a si existat, celebra fantana cu pocal? De ce nu sunt obligati proprietarii de cladiri istorice sa le renoveze si introducerea lor in circuitul turistic sa le permita scaderea impozitului?
  In toate tarile care castiga bani din turism, este promovata istoria, la noi din pacate o distrugem. Am permis demolarea vechilor cladiri, in schimb ne ducem in Viena, Budapesta, Praga etc pentru a le admira pe ale lor. Atata timp cat simbolul Bucurestiului si al Romaniei este Casa Poporului, nu cred ca vom reusi atragerea multor turisti.

 51. Stimata doamna Udrea,
  Initiativa dumneavastra este salutara.
  Insa atata timp cat tocmai centrul orasului este napadit de populatia asta minoritara, de-i zice tigani puteti sa faceti cele mai interesante propuneri si actiuni. Acestea vor fi umbrite de realitatea crunta din oras.
  Strainii se plimba in zona centrala a Bucurestiului. Nu au ce sa vada interesant in Giulesti, Drumul Taberei, Berceni, etc.
  Interesant e CENTRUL, cu Lipscani, Unirii, Sf, Gheorghe, s.a.
  Mai mergeti si dumneavoastra pe jos prin oras, ca din masina nu se vad multe…
  Sa vedeti ce e pe Lipscani, cum intri pe Blanari dinspre piata Sf. Gheorghe. Sau in zona km. zero, in jurul bisericii Sf. Gheorghe. Sau pe Mosilor zona veche. Sau in fata la magazinul Unirii. Sau in fata la Teatrul National unde vand carti asezate pe cutii si se cearta tiganii…
  Ologi, cersetori, Evul Mediu doamna Udrea…
  Pleaca turistu’ din Romania si mai convins ca suntem ‘tigani’…
  O zi buna
  Decebal

 52. gabriela … desi si tu si frank m’ati atacat cam in acelasi stil tie o sa’ti raspund si lui nu … da’, asta cred si eu … doamna udrea e ministrul turismului de doi ani …. sa ne spuna ce a facut pana acum ca sa’ncepem sa concuram si noi cu oferte de genul acesta … niste amarate de oferte dar care noua ne par extraordinare … si nu’nteleg care’s prostioarele pentru care trebuie sa’mi dau palme? … 🙂

 53. Elena, ma bucura gandul ca, macar, ai pus pe tapet o solutie de a intra in dialog cu bucurestenii, de a prelua idei ce-ar putea reface viata acestora.
  Bineinteles ca vor fi f multe idei, greu chiar si de citit/urmarit. Daca insa te vei tine de aceasta actiune inceputa sper ca atat tu sa iti capeti meritele ce ti se cuvin, cat si noi sa ne bucuram de redescoperirea civilizatiei in Bucuresti.

  Vreau sa-ti supun atentia asupra unui proiect deosebit de important pentru Bucurestiul actual si, mai ales, pentru Bucurestiul viitor, in configuratia unei capitale formata dintro zona metropolitana deja foarte activa.

  TER = Tren Expres Regional, pentru zona metropolitana a Bucurestiului, este un proiect care va garanta castigarea alegerilor (atat locale cat si parlamentare) pentru cel care-l sustine si-l lanseaza.
  “Proiectul TER propune folosirea liniilor de cale ferata existente in interiorul si in jurul capitalei – linii apartinand SNCFR, nefiind vorba de liniile industriale dezafectate, ci de cai ferate pe care exista trafic feroviar in diverse regimuri de frecventa – pentru a lega zona centrala sau semi-centrala a orasului de localitatile-satelit.”

  Vezi aici cateva detalii ale proiectului:
  http://think.hotnews.ro/trenul-urban-reloaded-o-scrisoare-deschisa-catre-ministerul-transporturilor.html
  http://ter-bucuresti.blogspot.com/
  http://www.facebook.com/group.php?gid=102880300262

  Investitia pentru realizarea unui astfel de proiect, raportata la ce sume se cheltuiesc aiurea pe la noi, este ridicol de mica, insa beneficiile TER-ului ar putea fi mai mult decat extrem de mari, pot fi incalculabil de mari; si aici nu ma refer la beneficiile din planul politic pe care le poate avea formatiunea ce-ar lansa acest proiect, ci ma refer in special la beneficiile directe si colaterale ce s-ar reflecta asupra populatiei Bucurestiului: mai multa miscare (o populatie mai sanatoasa) pentru cei care acum folosesc doar autoturismul personal, un mijloc de transport curat, modern, rapid, nepoluant, cu legaturi in tot Bucurestiul, nesupus intemperiilor vremii, o libertate de miscare mai mare, timp castigat zilnic pentru sute de mii de oameni (si… time is money), extinderea zonelor dezvoltate catre suburbiile Bucurestiului, etc.

  Astfel de trenuri, un astfel de transport, exista de zeci de ani in tari dezvoltate ca Austria, Germania, Elvetia, Anglia, Franta, Italia, Suedia, etc., si va garantez ca insusui acest mod de transport a avut un rol determinant in evolutia civilizatiei in aceste tari, reflectandu-se acum in nivelul lor ridicat de dezvoltare si de trai.

  Eu iti sugerez sincer sa reflectezi cu toata seriozitatea asupra acestui proiect. Este hotarator atat pentru Bucuresti, cat si pentru cei ce-l lanseaza.
  Iti doresc mult succes mai departe!
  Stefan.

 54. @cenush
  intra pe site-ul ministerului si ai sa vezi foarte multe proiecte ale d-nei udrea pe termen mediu si lung… spaniolii au revigorat turismul in 20 de ani, nu poti avea pretentii ca intr-un an sa se faca minuni !

 55. @n.g.
  nu trebuie sa te superi pe cenush, scrie si el ce i se comunica…hihihiiiiiiiiii… e un “oana stancu” mai petit…hihihiiiiiiiii

 56. O idee binevenita. Ce facem cu cainii fara stapan care sunt o prezenta obisnuita la fiecare colt de strada? Numarul lor este in continua crestere, iar pe strazi au aparut zeci de mii de caini comunitari. Capitala este departe de a garanta siguranta unei plimbari pe strada, darmite de a atinge un minim standard de civilizatie urbana. Cifra persoanelor muscate creste de la o zi la alta, iar zone intregi au devenit inaccesibile din cauza comunitarilor. Cand se va face ceva in acest sens?

 57. In speranta ca dvs chiar cititi ce se comenteaza aici o sa imi exprim si eu parerea legata de Brand si de campania Bucurestiul meu. Legat de mult discutatul logo sunt de accord ca partea de design era undeva la suma de 400 euro poate diferenta pana la 850mii de euro este promovarea gen reclame etc dar logo-ul in sine nu face atat.Parerea mea e ca nu prea conteaza designu-l cat promovarea brendului drept urmare va propun o solutie aflata de la cineva ce mi s-a parut geniala:Elena Udrea pozeaza nud acoperind zona rusini cu o frunza iar in background apare logo-ul asa strainii vor crede ca este Eva si in spate e gradina raiului si ca o adaugire la slogan Myth or Reality 😀 asa se reprezinta si gradina si frunza si publicitatea va fi garantata si nu o sa reproseze nimeni ca nu va implicati in promovare.Ideea e geniala dar nu stiu daca aveti curajul sa o aplicati.In legatura cu tema articolului tin sa va anunt ca si politiceni cu functi administrative in Bucuresti nu stiu situatia din teritoriu un exemplu clar era Mioara Mantale care nu avea habar de situatia din sectorul 5 cand au fost probleme cu alimentarea electrica fiind prefect de Bucuresti a motivat ca ea nu stia deloc care e situatia acolo si normal daca nu a fost niciodata in viata ei in vizita si a calatorit doar cu masina de acasa pana la servici sau poate era prefectul Parisului si nu stiam noi.Foarte buna ideea de a creea situl unde oameni sa trimita probleme si solutii dar sa le citeasca /rezolve/aplice cine este la conducere asta e cel mai greu de realizat daca ati rezolva aceasta problema electoratul o sa sustina partidul dvs.

 58. Stimata doamna Udrea, va invit respectuos sa incercati pret de 1 zi sa existati cu mijloacele detinute de un absolvent, cu note mai mult decat respectabile, al Facultatii de Administratie din cadrul unei respectabile universitati de stat – in prezent masterand cu acelasi nivel mai mult decat respectabil al notelor – in mediul creat in ultimii 6 ani de catre administratia in care ati fost atat de prezenta. In cazul in care veti reusi sa va achitati de sarcini cu brio, voi adopta modul adulat de functionarii de rang inalt ai acestei administratii si voi defila acoperit de brandul de tara in zonele sensibile vederii in fata institutiei pe care o pastoriti, recunoscand pe cat posibil de vocal cum ca sunt un neghiob rau intentionat care ar fi trebuit sa realizeze ca tara are nevoie de strungari si ospatari.

 59. Revin din nou cu intrebarea respectuoasa pt. Dna/Dl Administrator:

  Unde trebuie sa depun proiectul subsemnatului in cadrul acestei mobilizatoare actiuni:
  “Bucurestiul meu”??

  Astept cu rabdare maxima raspunsul promis la postarea anterioara!

  Numai bine!

  PBV

 60. rasputin … asa e … imi trimit astia informari “cat cuprinde” .. problema e ca sunt trase prost la xerox si nu’nteleg nici jumatate din ce scrie acolo … si multe trebuie sa le scot din burta … 🙂

 61. Buna ziua,
  Cateva idei de “administrare” a Bucurestiului.
  1. Asfaltarea sa se faca cu materiale de f. buna calitate 1 data la 5-10ani sau mai mult. Sa nu mai vad ca se asfalteaza strazi care s-au asfaltat acu 1-2 ani. La fel cu bordurile.
  In general orice lucrari se vor face indiferent de natura sa se faca cu cap, planificat, si f. bine ca sa nu fie necesara refacerea lor si astfel sa creasca foarte mult costurile.
  2. Sa nu se mai constraisca in centrul Bucurestiului. Prin centru inteleg orice exista deja in cele 6 sectoare pana la periferia Bucurestiului. Sa se puna accent pe contructii la periferia Bucurestiului. Orasul trebuie sa se extinda pe orizontala.
  3. Dezvoltatarea infrastructurii. Strazi, Parcari (eventual supraetajate), Centura Buc, Metrou/RATB extins spre periferie.
  4. Supermarketurile, mall-urile nu-si au locul in oras. Recomand mutarea sau construirea pe viitor la periferie sau mai departe. In locul lor se pot construi parcuri, parcari, largi bulevarde,etc.
  5. Sa se respecte legea cu privire la poluarea fonica in toate cartierele (unde exista cel putin un bloc de locuinte). Sa nu se asfalteze, lucreze intre orele noptii si daca exista reclamatii sa se opreasca lucrul. In special e valabil pt. persoane juridica si particulare gen supermarket Cora. Sunt excluse cazurile de forta majora. Sa se dea amenzi pt. utilizarea claxonului si sa se limiteze pe cat posibil folosirea sirenelor politiei, salvarilor, etc. Marea majoritate lucram si avem nevoie de odihna, nu de stres.
  6. Sa se incerce prin toate mijloacele marirea spatiului verde, sub orice forma, padure, iarba, arbusti, etc. De preferat sa se faca parcuri/parculete, nu 2-3 glastre cu flori.
  7. Sa nu se permita parcarea tirurilor, microbuzelor, si a altor vechicule mai mari decat un automobil standard in fata blocurilor/caselor, ocupa f. mult loc si locul lor este intr-un garaj nu in fata blocului/caselor.
  8. Buticurile de orice natura din fata blocurilor in orice cartier (rezidential vechi sau nou) sa fie mutate intr-un loc amenjat sub forma de piata. Ne-am saturat de piata din fata blocului.
  9. Sa se duca o campanie puternica de civilizare a oamenilor. Sa respecte natura, curatenia, vecinii. Sa fie buni gospodari si sa “sfinteasca” locul. E de datoria fiecaruia.
  10. Populatia globala a Bucurestiului sau locala pe sector sa fie consultata in privinta diferitelor lucrari, proiecte, daca sunt de acord. Sunt multe lucruri care se fac dar care nu sunt neaparat deloc necesare.
  Si lista poate continua.
  Multumesc.

 62. FRANK….In general teoria ta se sustine….dar ai inteles gresit speculatiile mele …Nu sustin stanga si nici dreapta prea mult pentru ca in ultima vreme e un hibrid intre stanga si dreapta ,un hibrid impus de realitatile sociale,economice ,de presiunea sociala existenta si manifesta activ in toate tarile din lume…
  Nicidecum ideea ca toata lumea sa consume si sa fie egala din punct de vedere financiar,material…doar un prag social relativ la un confort decent material si spiritual in raport direct si echitabil cu munca depusa ..un prag pana la care pot sa aspire toti cetatenii ,indiferent de pregatire profesionala,educatie ,stare materiala ..etc etc…pe un statut constitutional si nu pe cel de asistat social…un prag asigurat de lege ..(salariul minim garantat ,somaj egal cu salariul minim,pensia minima egala cu salariul minim…deci referindu-ma la cei care muncesc )dar si la cei care din diferite motive ..capacitate de efort,varsta ,pregatire nu gasesc un loc de munca pe piata ,trecand inevitabil la statutul de asistat social…si ai vedere ca nu ma refer la cei tineri care nu fac dovada legala ca se incadreaza in lege si in cele de mai sus din care foarte multi primesc acum ajutor social..pondere mare tiganii….
  De la pragul social care e de fapt o conditie esentiala si pentru un stat liberal,de dreapta relativ la o forta de munca eficienta ,interesata de munca prestata,interesata de politica manageriala a patronului si la o stare de sanatate optima a fortei de munca ..deci de la pragul social incepe concurenta in mediul bugetar ,in mediul privat si in randul fortei de munca…de la pragul social sa inceapa liberalizarea si ideile liberale de dreapta …
  Fara un popor sanatos,echilibrat psihic ,educat moral si profesional care poate sa-i previzioneze calitatea vietii pe termen scrut si mediu ..adica sa stie ce ii ofera “ziua de maine” ,nu va exista niciodata un mediu privat sanatos si real,o economie sanatoasa si un mediu social relaxat si responsabil profesional,moral ,civic etc etc…
  Acestea erau ideile mele sociale si politice probabil …fara conotatii de stanga sau de dreapta …
  Vazui de dimineata pozitia FMI,vazui sumar un articol in EVZ in care un jurnalist prevedea iesirea din recesiune pe 2011 daca se continua cu alte masuri de austeritate ca idee principala a iesirii din recesiune …Pai si cureaua asta care se strange are un suport ..corpul social pe care incepand de la ultima gaura il sugruma …si atunci intreb …pe ce va mai strange cureaua guvernul ..cu ce va relansa economic Romania ?Cu un “corp social mort sau in coma”?Pentru ca nu patronii,marii afaceristi singuri pot scoate Romania din criza ..indiferent de priceperea si capitalul investit ..fara o forta de munca sanatoasa si interesata ,pregatita moral si profesional pentru efortul personal sau colectiv ,nu se va relansa economic Romania …forta de munca ,cei apti de munca si efort au in spate familiile..sotii,copii,parinti,care le asigura confortul spiritual si motivatia pentru munca ..daca starea acestora e degradata material ,moral si din punct de vedere al sanatatii datorita politicilor publice nici interesul celor apti de munca pentru Romania nu va mai fi acelasi ….iar acestia vor alege inevitabil locurile de munca din strainatate …Deci despre ce relansare economica a Romaniei vorbim?Ce loc ocupa in speculatiile mele stanga sau dreapta ….eu zic ca doar virtual,artificial dar si ipocrit ..doar pentru delimitarea si existenta partidelor politice ….
  ETC,ETC

 63. Ce facem cu FMI stii fara stapan din Romania ?Sperie turistii ,musca din pungile oamenilor,din increderea electoratului in PDL si guvernul Boc ….Dulaii de rasa lasati slobozi si fara stapan in Romania sunt mai rai decat maidanezii din Bucuresti si de aiurea..

 64. Voi chiar sunteti visatori….vad ca Udrea v-a prins in capcana…chiar nu vedeti ca ceea ce face este NUMAI IN INTERESUL EI ?
  R O M A N I A . . . . . T R E Z E S T E – T E !

 65. Problemele cu care se confrunta Bucurestiul:
  1. Transportul – o solutie ar fi linia speciala pentru autobuze pe care pot circula ambulantele si biciclistii – pe aceasta banda nu se poate stationa sau parca.
  2. Aglomeratia din autobuze, tramvaie – poate fi evitata daca la orele la care bucuresteanul se duce la munca/scoala nu este valabila gratuitatea pentru pensionari (aceasta sa fie suspendata intre orele 8-11 si 16-20). Cine vrea sa mearga la piata la ora 9 sa isi cumpere bilet, plus controale mai dese pe trasele aglomerate
  3. Cainii vagabonzi – de multi ani se evita solutionarea acestei probleme ajungandu-se in situatia in care zeci de mii de bucuresteni, platitori de taxe si impozite sunt muscati de caini intr-un oras asa zis european. Alte orase civilizate au rezolvat aceasta problema de multi ani. Sterilizarea maidanezilor si aruncarea lor din nou in strada nu a dat roade. Cine va rezolva aceasta problema spinoasa va ramane in memoria multor bucuresteni.
  4. Conservarea si renovarea parcurilor – plus posibilitatea de a calca pe iarba asa cum se face in tarile civilizate. Parcurile sa se inchida la ora 20-21 pentru a fi curatate si protejarea lor de catre politie, jandarmi sau politie comunitara.
  5. Sensuri unice in Bucuresti pentru o circulatie mai fluenta.
  6. Campanii agresive de educare a cetateanului – astfel sa nu se mai arunce hartii pe jos sub pretextul ca oricum se face curat sau amenzi pentru cei care nu curata dupa caini; campanie care poate incepe cu amendarea catorva persoane pentru a servi ca exemplu.
  etc.

  Daca altii pot noi de ce nu am reusi ?

 66. rasputin … am intrat pe site’ul ministerului de turism … si’am vazut acolo un master plan din 2007 poate 2006 … adica de pe vremea tariceanului … alea’s proiectele minune? … sau care? … ca io n’am gasit altele … 🙂

 67. Locuiesc pe str. Barbu Vacarescu 161, sector 2. Vis-a-vis s-a “incropit”, fara autorizatie de constructie, de catre Dorian Ciubuc o locatie pentru desfasurarea unor evenimente muzicale. Frumos, nimic de zis, dar aceasta locatie este o sursa de zgomot infernal pentru ca difuzoarele sunt date la maxim si produc o poluare fonica greu de suportat pentru toti locuitorii .Primarul sect. 2, dl. Ontanu a fost sesizat si a promis ca va lua masurile de rigoare, dar D. Ciubuc (nume predestinat…) afirma in presa ca el va face tot posibilul ca viitoarele concerte sa aiba loc tot in acest loc : Zone Arena. Dupa sesizarea facuta de noi, D. Ciubuc “ne-a pedepsit” si a inchiriat spatiul unui circ ambulant cu animale , care a stat cam 2 saptamani si a plecat pentru ca nu avea “musterii”. Nu va mai spun ce mirosuri veneau de la aceste animale… Cum este oare posiibil ca in sec. 21 sa asezi un circ (Safari) in mijlocul unui cartier de locuinte si mai ales in capitala ?
  In acest oras fiecare face ce vrea si unde vrea muschii lui”? Cand se construieste ceva nu trebuie facut un studiu de caz privind impactul asupra mediului, locuitorilor etc? Sau se merge ca pana acum : cu tupeu, aroganta si incalcarea tuturor legilor, doar sa iasa ceva banisori iliciti ?
  Mult mai util ar fi fost ca pe acest loc sa se amenajeze :
  – o plantatie de pomi / terenuri de tenis / loc de joaca pentru copii/ o pepiniera horticola/ niste sere pentru flori .
  Am apelat la blogul dumneavoastra pentru ca primarul Oprescu nu este interesat decat de ceasuri de aur, sosele suspendate si alte dracovenii !

 68. Cineva spune ca ca dupa ce ne vom injumatati ca populatie,abia atunci va fi bine pt tara.Nu vor mai avea de unde sa fure.

 69. @Pentru cei (încă)neinformați, dar de bună credință, le cer permisiunea să le adresez următoarele :

  1. Astăzi am aflat o știre, de la d-nul Boc însuși, care a răspuns (cam târziu) , temerilor celor care spun că ne amanetăm viitorul : BANII DE LA FMI CARE AJUNG ÎN REZERVA BNR, SUNT RESTITUIȚI TOT DE CĂTRE BANCA NAȚIONALĂ , DIN VENITURILE PROPRII ȘI NU DE LA BUGETUL STATULUI PRIN MINISTERUL DE FINANȚE.
  2. FMI NU IMPUNE POLITICI SPECIFICE . FMI, oferă credite în condiții mai avantajoase decât piața privată de capital, sub aspectul dobânzilor și a rambursării, dar pune o singură condiție de fond : deficitele și inflația să fie controlate strict de către guvernele statelor care solicită sprijin financiar.
  EXACT ASTA nu doresc autoritățile care promovează ideologii stângiste sau populiste, respectiv ca cineva sa le ceară cheltuirea rezonabilă a banului public, în corelare cu productivitatea și dinamica încasărilor la bugetul statului.
  Dacă în 2007-2008 am fi avut un acord cu fondul, PNL susținut de PSD, nu ar fi risipit resursele în salarii și pensii nesustenabile pentru a-și maximiza câștigul electoral, iar acum am fi avut…..O MAJORITATE SOLIDĂ PROREFORMĂ !
  Și probabil, la ora când postez, O CONSTITUȚIE REVIZUITĂ

 70. O mica problema de “democratie”.
  Geo says:
  04.08.2010 at 16:09
  mai multe. Cu unele sunt de acord, cu altele dimpotriva: le consider TOTAL NEpotrivite.
  Daca
  9. Sa se duca o campanie puternica de civilizare a oamenilor. Sa respecte natura, curatenia, vecinii. Sa fie buni gospodari si sa “sfinteasca” locul. E de datoria fiecaruia.
  imi pare o idee foarte buna (mai greu vad cai directe, cuantificabile, de realizare)
  cu
  8. Buticurile de orice natura din fata blocurilor in orice cartier (rezidential vechi sau nou) sa fie mutate intr-un loc amenjat sub forma de piata. Ne-am saturat de piata din fata blocului.
  sunt total in DEZACORD. O asemenea chestie cred ca distruge tocmai sensul unor astfel de buticuri: sa fie la indemana! Ceea ce TREBUIE impus, este ordinea si curatenia.
  Si, discutand asa, principial, cum ar face cineva care vrea sa tina cont de parerile alegatorilor?

 71. ***zaharescu valeriu says: – Dacă în 2007-2008 am fi avut un acord cu fondul, PNL susținut de PSD, nu ar fi risipit resursele în salarii și pensii nesustenabile pentru a-și maximiza câștigul electoral…

  Da, şi ce au rezolvat?
  PSD nu a mai fost la înălţimea de altă dată şi nici n-o să mai fie iar liberalii, mai mult de jumătate dintre ei, au intrat în parlament pe uşa din spate, la redistribuire, de pe locurile 3 (trei) şi 2 (doi)…

  Ca să nu mai spun că “spuma” PSDPCPNL a candidat în colegiile din provincie… Geoană, Tăriceanu, A Năstase… N-au avut curajul să dea ochi cu electoratul din Bucureşti…
  Nu ştiu unde a candidat securistul turnător Voiculescu şi nici cine l-a votat…

 72. In primul rand Bucurestiul trebuie redat bucurestenilor. Atat timp cat vom avea primari veniti sa se capatuiasca de prin comunele din jurul Bucurestiului nu se va face nimic. Avem nevoie de cineva nascut, crescut in Bucuresti, care stie ce ordonat si curat era orasul in anii ’70.
  In al doilea rand, inainte de orice discutie, ca sofer bucurestean, va rog sa-mi restituiti sumele platite atatia ani in parcarile Dalli. Pentru doua dungi de vopsea se plateau 1,5RON/ora. O parte sa dea si Murgeanu, ca el a prelungit contractul prin act aditional.

  Dupa ce primele doua initiative se indeplinesc putem sta de vorba.

 73. @silverstar
  Te respect mult, dar trebuie să-ți spun că nu ai citit cu mare atenție…
  Dacă ar fi existat acordul atunci, PNL ȘI PSD NU FI PUTUT PROSTI ELECTORATUL ATĂT DE UȘOR CU MĂSURI POPULISTE, prin urmare, ar fi fost posibil ca PD-L să obțină SEMNIFICATIV mai multe voturi. De aceea PNL este atât de vehement împotriva FMI, ei fiind cei care și-au bătut joc cu nesimțire de banul public în scop electoral.
  În acest scenariu, PD-L ar fi putut forma o majoritate confortabilă, pe care ar fi meritat-o cu prisosință, fiind în situația și având voința de a impune legile reformei în România. Fără alianțe toxice, care după cum se vede, se răsfrâng negativ ca imagine, doar asupra PD-L.

 74. “Cheltuirea rezonabila a banului public ,in corelare cu productivitatea si dinamica incasarilor la bugetul statului”…..Totul e corect si OK…logic si imbatabil…dar…..daca raportam fraza ta la politica guvernamentala atunci ea se divide in doua planuri:
  1)Cheltuirea rezonabila a banului public:
  -Cheltuieli cu personalul bugetar….pe o schema minima de functionare corecta a statului si institutiilor sale..
  -Cheltuieli pe achizitii publice,contracte pe investitii publice etc etc…
  La acest prim capitol s-a umblat doar la primul aliniat si as spune doar in prima parte a aliniatului…
  La aliniatul doi nu s-a prevazut pentru aceasta perioada de criza si situatie de forta majora ..prin lege sau ordonanta ,care sunt cheltuielile de stricta necesitate pe achizitii si investitii publice….si nici nu se intrevede o vointa politica de a umbla si pune ordine pe tema aliniatului doi….achizitii si investitii publice …exceptand evident cele cu aport majoritar rambursabil sau nu ,european…
  2)Productivitatea si dinamica incasarilor la bugetul statului…
  – Productivitatea este direct proportionala cu dinamica economica a Romaniei..
  – Dinamica incasarilor la bugetul statului este direct proportionala cu dinamica economica a Romaniei …locuri de munca mentinute,noi locuri de munca create prin atragerea de investitii straine sau autohtone determinate de relaxare si facilitati fiscale ,un mediu de afaceri atractiv prin reducerea birocratiei si eliminarea comisioanelor legale sau a spagii..etc etc…
  Deci o crestere cantitativa a incasarilor la bugetul de stat (taxe,impozite pe salarii si profit)distribuite pe un mai mare numar de contribuabili ..patroni si salariati…si nu marirea taxelor si impozitelor ,sau a bazei de impozitare pentru un numar redus de contribuabili..
  Ce a facut guvernul Boc de la instalare pentru rezolvarea cap 2 ?Concret pe legi si ordonante in sprijinul relansarii economice ,atragerea de noi investitori,marirea numarului de contribuabili prin marirea numarului de oameni de afaceri,afaceri si salariati in mediul privat…?
  Pentru respectarea cerintelor FMI….a redus salariile,a impozitat pensiile si alte sporuri acordate pentru munca in conditii speciale si specifice profesiei..a marit baza de impozitare omitand din nou pe cei din mediul rural ..agricultori care reprezinta 40% din populatia tarii..dar care primesc subventii de la stat si ajutoare sociale sau venit minim garantat,asistenta medicala gratuita ,educatie gratuita pentru copiii din mediul rural,investitii bugetare pe infrastructura rurala asigurarea securitatii in comunitate etc etc..deci guvernul s-a ocupat de economie la cheltuieli si colectare cat mai mare de la populatia activa ,de la cei din mediul privat ..patroni si salariati …
  Daca stiti despre masurile concrete luate de guvernul Boc pentru rezolvarea problemelor de la cap 2 ..relansarea economica si marirea numarului de contribuabili in calitate de patroni sau salariati ,altii decat cei de acum si de acum doi ani ,puteti sa ma luminati …
  Aaa…si din ce sunt constituite veniturile proprii ale BNR…care va rambursa cu dobanda aferenta ceea ce a intrat sau va intra de la FMI in BNR….si cine va rambursa ceilalti bani de la FMI intrati in circuitul financiar al bugetului de stat…cu dobanzile aferente …
  In opinia mea ,cei care contribuie intr-o forma sau alta ,direct sau indirect la bugetul de stat adica cetateni ai Romaniei vor plati banii intrati in circuitul bugetar de la FMI…mai putin companiile si regiile cu mari datorii la buget ..cele cu capitaj majoritar sau minoritar de stat care gestioneaza resursele tarii ,sunt atat de rentabile cat sa dea salarii mult mai mari decat ale celorlalti bugetari si imense la cei din conduceri sau consilii politice de administratie …dar falimentare atunci cand trebuie sa-si plateasca datoriile catre bugetul statului …

 75. Am zis ca revin:

  Toalete publice!!!!!
  Sa te fereasca Dumnezeu sa te apuce nevoile cand esti pieton in Bucuresti si n-ai un McDonalds prin preajma.
  Proiect:

  Toalete publice private+/-Sala de Baie cu clasificare ca la hoteluri de 1….5 stele

  M-as inscrie sa “patronez” un lant de 20 de toalete de 3-4 stele. 5 RON-10 RON/persoana

 76. Stiu ca nu-i neaparat on topic, dar la celelalte posturi nu se mai poate comenta. Legat de brandul turistic si promovarea Romaniei dpdv turistic va fac o sugestie…Ministerull Turismului sa lanseze un concurs de scurt metraje care sa prezinte o zona, anumite obiceiuri, ceva care sa merite vazut indiferent de calitatea infrastructurii (fiindca aici pierdem cel mai mult) pt Romania. Cel mai important, premiile sa fie acordate pe bune, de preferat la doua categorii amatori si profesionisti. Aveti o armata de subalterni dezvotati mecanismul unui astfel de concurs, iar beneficiile de imagine vor fi f mari atit pt tara cit si pt dvs si partidul din care faceti parte.

 77. ***zaharescu valeriu – am citit cu foarte mare atenţie.
  Am ţinut să subliniez că rezultatele alegerilor pentru PSDPCPNL nu au fost pe măsura furăciunilor din banul public… Şi şi-au permis să risipească banul public tocmai pentru că nu a existat nici un control autorizat şi superior asupra cheltuielilor…
  Dacă nici acum n-ai înţeles, nici o problemă…
  Eu deja activez pe alt site mult mai populat şi am cu cine dialoga…

 78. @cmoro
  Îți sugerez să privești, cum face întotdeauna evreul și sfertul plin al paharului.
  Mă refer la creșterea producției industriale peste așteptări, iar dacă ne referim la industria auto, aceasta a înregistrat un adevărat boom, comparativ cu evoluții contrare din țări occidentale cu tradiție în domeniu. Este greu de cuantificat, să spunem, contribuția d-nului Videanu (un manager de excepție dar un prost comunicator), dar ea EXISTĂ și este semnificativă. Personal cred că (și)programul rabla a avut un aport major, dovada constând în continuitatea și supralicitarea acestuia. Dacă tot vorbim ,,de pe margine” de măsuri anticriză, ele CHIAR există. Trebuie doar să ne informăm.
  Pe de altă parte, nu putem cere unui stat, oricare ar fi el (vezi încercările de redresare eșuate din alte țări) să …facă treaba firmelor. ACESTEA TREBUIE SĂ ELABOREZE PROIECTELE DE ATRAGERE A FONDURILOR EUROPENE ȘI NU STATUL. Toți vorbim că statul este prost administrator, competențele fiind…DOAR ÎN SECTORUL PRIVAT ! Să demonstreze acest lucru ! Statul nu poate inventa piețe de desfacere și nu poate lansa comenzi către firme pentru a produce PE STOC.
  Cu toate acestea, chiar dacă conjunctura economică mondială este încă nefavorabilă, totuși, EXPORTUL A CRESCUT. Deci cei cu adevărat serioși, reușesc.
  Treptat, pe măsură ce conjunctura economică revine pe trend crescător, atunci va ieși și România din criză, ÎN MAJORITATEA SECTOARELOR CARE CONTRIBUIE LA PIB.
  Discursurile populiste că putem deveni o ,,oază” în deșertul crizei, este POPULIST, IRESPONSABIL și ….criminal, dacă ne raportăm la generațiile viitoare.
  Mulți vorbesc, în necunoștință de cauză, că s-au lichidat firme. DA, DAR MAJORITATEA, erau firme FĂRĂ BILANȚ ținute în stand-by pentru eventuale afaceri (sau TUNURI) GREU DEPISTABILE în hățișul de societăți intermediare.
  Mulți, mulțumindu-se doar cu privitul la televizor, nici acum nu deosebesc impozitul minim de cel forfetar. E adevărat, guvernul poate nu a comunicat suficient de coerent , dar trusturile de presă au făcut totul pentru A SABOTA INFORMAREA CORECTĂ ȘI EXHAUSTIVĂ a opiniei publice !
  Desigur că sunt sectoare afectate, cum ar fi …sectorul imobiliar. DAR EXACT AICI ESTE BUBA…sau dacă vreți ,,cheia” care explică dezastrul financiar global !
  Nu poți stimula creșterea economică bazându-te pe SPECULAȚIE IMOBILIARĂ, încurajând prin credite bancare facile stratificarea de verigi intermediare PARAZITE care au împovărat TOCMAI utilizatorul final din clasa de mijloc. Acesta a ajuns, începând cu SUA, ÎN IMPOSIBILITATEA DE A RETURNA CREDITUL, datorită hiperbolizării FĂRĂ NICI O NOIMĂ ECONOMICĂ A PREȚULUI PER MP !
  Ați auzit cred de miile de corturi amplasate la periferiile marilor orașe americane, locuite de oameni prosperi (cândva) ai clasei de miloc….care clasă, bazată pe principiile liberalismului economic, este extrem de volatilă și NU POATE FI PROSPERĂ FĂRĂ CREDITE ȘI FĂRĂ JOBURI CARE SĂ LE CONSUME TOATE RESURSELE DE TIMP ȘI ENERGIE. Pentru ce ? Pentru regele economiei capitaliste și anume PROFITUL,care, bineînțeles, trebuie maximizat prin orice mijloace! Aici este a doua BUBĂ !
  Se pare că de fapt, filozofiile economice tradiționale și-au atins limitele, societățile contemporane neputând evita CRIZELE CICLICE .
  Nici un guvern, nici un economist de aiurea n-a demonstrat că este urmașul lui HOUDINI !
  ASTA AR TREBUI SĂ DEZBATEM ÎN SPAȚIUL PUBLIC…Quo Vadis? Nu să ne certăm ca la ușa cortului într-un NEPRODUCTIV RĂZBOI ROMÂNO-ROMÂN !
  Trebuie, după părerea mea, mai mulți specialiși, ingineri, inventatori, manageri de producție și… MESERIAȘI. Nu ZIARIȘTI, AVOCAȚI ,ANLIȘTI POLITICI ,BROKERI ȘI INTERMEDIARI de tot felul (adică speculanți). Aceștia nu produc plus valoare, ci doar consumă timpul și nervii cetățenilor. Și perpetuează falsa creștere economică de tip CARITAS precum și iluzia că ingineria financiară poate substitui CREATIVITATEA. Pe termen lung, NU SE POATE.

 79. md … au identificat si portocaliii, in sfarsit o masura anticriza a guvernului boc … programul rabla … care dupa parerea lor a avut un “aport major la crestere peste asteptari a productiei industriale si la boom’ul industriei auto” … ha-ha-ha-ha … comici rau portocaliii astia … mai comici decat comicii vestiti ai ecranului … ce prostioare si ce minciunele debiteaza intru apararea guvernului de incapabili … 🙂

 80. @silverstar
  Ar fi fost culmea să fie ,,pe măsura furăciunilor”….ne-am fi procopsit cu un primar marionetă (a lui Vanghelie și…Voicu) în calitate de priministru.
  Chiar și-așa, s-a ajuns într-o situație de blocaj, care după cum vezi, nu permite să avansăm în nici o direcție importantă pentru România, cum ar fi reforma constituțională.
  Este și,,meritul” televiziunilor de știri care i-au transformat pe mulți concetățeni de-ai noștri în…autiști.
  …..,,nu a existat nici un control autorizat şi superior asupra cheltuielilor”…
  Păi cine să-l facă ? Doar o coerciție externă ne poate tempera…apetitul pentru risipă electoralistă. De-asta PSD și PNL privesc ,,chiorâș” la FMI.
  Dacă exista acest control în 2007-2008, PNL și PSD obțineau mult mai puține voturi, chiar și cu legea electorală a lui Motocicleanu. Cele două partide ȘTIU BINE ASTA și de asta se strâmbă la televizor.

 81. cum apeleaza ei, portocaliii mamei, la sentimentele noastre nationale … adica ce rost are sa purtam un razboi romano-roman … cu alte cuvinte sa ne’nhamam toti la caruta marinarului .. sa ne biciuiasca si sa ne conduca si pe noi unde vrea muschile lui … smecheri … scoliti la scoala de smecherii a basescului … da’ nu le merge … io vreau razboi romano-roman … pana cand romania o scapa de mincinosul manipulator … 🙂

 82. @ Elena Udrea
  Doamnă ministru,
  A apărut primul banc pe seama recentului logo…

  Metafora românească:
  1) Era frunza cu roţi logo de firmă de transport englezească? Era.
  2) Le-am arătat englezilor cum le sar roţile alea dacă vin să facă turism pe drumurile noastre? Le-am arătat.

 83. povestea cu banii de la fmi care merg la banca nationala si banca o sa’i dea inapoi nu guvernul, de la buget, a mai fost spusa anul trecut … in realitate banii au mers la salarii si cea mai mare parte la furaciunile haitei pdl’iste … acuma spun din nou aceeasi poveste … ei si tonomatele lor … nu le ajunge ca ne’au indatorat de ne’au indoit pe noi si pe copiii nostri … acuma mai vor un imprumul … sa’i indoaie si pe nepotii nostri … 🙂

 84. putini au remarcat ca puterea incapabila intentioneaza, vezi doamne, la cererea bancii mondiale sa modifice legea salarizarii unice in sensul ca raportul dintre cel mai mare si cel mai mic salariu sa creasca … cu alte cuvinte “salariile nesimtite” sa ramana tot nesimtite … ca nu’i asa “noi nu vrem da’ nu avem ce face ca ne’o cer organismele internationale” … mincinosi spurcati … 🙂

 85. ha … abia acuma am vazut … basescu traian a “lamurit problema” … si’a bagat “invers” in ureche un betisor cu vata … din cauza de neatentie … ca tocmai punea tara la cale cu un ministru … minte … se bazeaza probabil pe faptul ca doar 10-20% dintre romani au vazut in viata lor un betisor cu vata … celalti 80% nu stiu ca betisoarele cu vata au vata la ambele capete … cat despre cazut accidental nici nu poate fi vorba … incercati sa scoateti vata de pe capatul unui betisor si’o sa intelegeti de ce … 🙂

 86. io cred altceva … ca si’a bagat in ambele urechi cate un betisor cu vata si se juca de’a robotzelul alimentat cu chivas … l’o fi supraalimentat si robotelu’ si’a pierdut echilibrul, a cazut si si’a infipt o antenutza’n patinoarul pentru muste … parca’i mai credibil … 🙂

 87. Dacă este așa, cred că renunț la stațiunea mea de suflet, adicătelea Costinești și mă reorientez undeva, în creierul munților. Sper să nu dau de niscaiva urși..sau ursoaice…astea-s date naibii…hihihi

 88. basescu traian minte cand spune ca atunci cand s’a angajat la navrom avea salariul mai mic decat femeia de serviciu d’acolo … femeia de serviciu avea 1800 de lei si el a avut aproximativ 3500 de lei primul salariu … omu’ asta nu spune niciodata adevarul … 🙂

 89. ***zaharescu valeriu – mi-a stricat toată buna dispoziţie dată de faptul că puţin, puţin s-a mai răcorit afară, la noi şi chiar credeam că va fi bine… Dar s-o ţină-ntr-o caniculă până pe 23 aug e de jale… Nu, nu e de trăit… Am deja două nopţi de când nu pot să dorm… 😳

 90. Eu nu sunt bucurestean, vizitez destul de des bucurestiul, eu propun sa faceti ceva sa nu se mai acorde autorizatii de constructie pe spatiile verzi, sa nu se mai rastranga si mai mult spatiul verde, se poate extinde bucurestiul in jur, sa se conceapa macar strazi mari spre noile cartiere ale bucurestiului.

 91. Cenushares

  Sa nu-mi spui ca tu erai cel care imparteai fluturasii de salarii de la Navrom… 😉

 92. ***Noapte bună! 😆
  Poate o să pot dormi şi eu… 😳

  ***Noapte bună, Mădă Mădă! 😆

  Administrator:
  Noapte buna Silver!

 93. @silvestar
  Uneori meteorologii se înșeală, deoarece evoluțiile fronturilor atmosferice sunt imposibil de cuantificat cu o precizie de 100%.
  Academicianul Moisil întreba (pontos cum îi plăcea să fie) meteorologul care estima o probabilitate de 40%, de ce nu dă prognoza invers ??
  Oricum, îți recomand un concediu în Bucovina sau la Văratec/Agapia.
  Noi mergem în fiecare an la Văratec, în gazdă la o măicuță,chiar lângă liziera unei păduri de brazi. E suficient să privești cerul noaptea, o singură dată, de acolo și , cu siguranță te reîntorci..

 94. Hai sa spunem lucrurilor pe nume:
  Ideea de a taia fonduri de care s-ar fi folosit mascariciul de Mazare mi se pare un joc dur,realist,si de bun augur.
  Imi pare totusi rau ca nu promovam Delta(prietenii stiu de ce).

 95. ZAHARESCU….E OK ce spui …mai ales ca se complementeaza cu ce am scris eu…Eu vad partile rele si tu partile bune ..din mediul de afaceri privat …dar si ale guvernului Boc care lasa la liber si liberal mediul privat si economia romaneasca sa-si aleaga si sa-si cumpere singure colacul de salvare …in acest mod facand “economie” la costurile de achizitie a colacilor de salvare….
  Sfertul plin al paharului ..imi place formularea inteleapta a evreului capitalist…mai ales ca sfertul ala ii apartine …Cred ca si politicienii nostri privesc evreieste sfertul plin ..care le apartine….se aia probabil servesc cetatenii electori cu trei sferturi de pahar plin cu aer …pentru a ajunge sa se adape din sfertul plin ..care ,logic ,e la fundul paharului…e prestatia zilnica a politicienilor si mai ales a celor de la guvernare ,acum PDL ul ,care se pare a gasit o metoda directa pentru a se adapa mai repede din sfertul plin de la fundul paharului…a gaurit fundul paharului …nu e nimic politic in ce spun..e doar o chestie de seceta si sete ….

 96. Pingback: Elena Udrea a lansat proiectul Bucurestiul meu, prin care cauta solutii foarte bune la problemele orasului | Anunturi Online Gratis Anunturi Particulari Apartamente Garsoniere Inchirieri Vanzari

 97. Buna dimineata.
  Imi este clar de ce (unii) dintre dumneavoastra va “legati” de noi, oltenii: din invidie.
  Intre alte (multe) superlative, inteleg ca suntem si posesorii unei directii din cadrul primariei Craiovei care are cea mai lunga (a se citi complexa) denumire; prescurtat,
  N.U.C.R.C.A.R.U.A.E.C.D.U.D.B.D.U.A.D.
  Sa aveti o zi buna.

 98. io nu m’am lamurit .. cum si’a bagat basescu traian “invers un betisor cu vata”? … poate l’a bagat prin urechea dreapta incercand sa’si curete urechea stanga … 🙂

 99. ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆
  Mda, asta e! Unicitatea voastră, a oltenilor, stârneşte invidii… 😆

 100. Un zâmbet la cafea 😆

  Soţia lui Mandache, oltean de la mama lui, discută cu o prietenă:
  – Mâine e ziua lui bărbatu-meu şi nu ştiu ce cadou să-i iau!
  – Cumpără-i o pălărie.
  – Nu, că asta i-am luat anul trecut.
  – Cumpără-i atunci o carte.
  – Nu, că mai are una…

 101. Citatul zilei 🙄

  “Dintre conditiile democratiei, cea mai putin amintita este aceea ca ideile gresite despre democratie fac ca democratia sa functioneze gresit “
  Giovanni Sartori

 102. Bucurestiul-“micul Paris”;muta-te in Pipera mai bine si lasa Bucurestiul,nu e de tine.E prea mare pentru tine.haha
  Altele sunt prioritatile,nu autostrada suspendata,nu trenul expres,nu Bucurestiul acoperit cu prelata,etc…

 103. Primarul Mazare este un primar privilegiat de natura….La Constanta totul se invarte ..si economic si social…Mazare trebuie doar sa-si faca curatenie in ograda proprie ..la propriu si la figurat….sa reglementeze si sa monitorizeze activitatea agentilor comerciali ,operatori turism,locuitori care isi ofera locuintele la turisti….sa reglementeze local activitatea turistica,sa constitutie la nivel de primarie un comandament pentru sezonul estival format din primar,doi specialisti de la primarie si restul din operatorii turistici importanti si mai putin importanti din zona si din cativa locuitori ai Constantei….pentru sezonul estival dar si pentru restul anului …Comandamentul ,consiliul acesta ar fi mult mai util si functional decat ala local si politic….Tot la acest nivel Mazare poate sa-si aleaga si sa-si faca singur reclama la produsele turistice oferite pentru romani si pentru extern…Mazare mai are si portul de unde incaseaza taxe si impozite locale ….Ar mai trebui ca Mazare sa constituie un consiliu format din toti primarii de pe zona litoralului si a Deltei pentru a-si armoniza si directiona actiunile administrative si edilitare unitar…
  S-ar pune bazele crearii unei zone libere si independente administrativ…Zona litoralului Marii Negre si a Deltei Dunarii….cu un guvernator al regiunii peste toti primarii din zona…
  Administratorii din regiunea respectiva si-ar rezolva problemele edilitare si comunitare iar noi romanii am castiga o zona turistica de interes international..care sa respecte normele si standardele europene si internationale ale ofertelor turistice….
  O euroregiune cu centrul si guvernatorul la Suceava,una cu centrul la Iasi,etc etc….Acum pe criza ar trebui rezolvate aceste probleme administrativ teritoriale ale Romaniei..totul ,administrativ,edilitar,comunitar etc sa se rezolve in centrele euroregiunilor si nu la Bucuresti….documente,aprobari,stampile etc etc pentru investitori straini si romani,pentru comunitatile locale …cu birouri unice aflate in centrele euroregiunilor pentru ceea ce depaseste competenta primariilor si consiliilor locale…cu reprezentant al MAE si al Min economiei in centrele administrative ale euroregiunilor …totul ca sa scuteasca investitorii straini si romani,cetatenii din zone de multe eforturi pentru interventii la Bucuresti,la ministere si evident de multe eforturi financiare ,spagi etc etc….
  Nu s-ar mai repercuta niciodata negativ asupra oricarui guvern prestatiile alesilor locali..primari,consilieri etc….care “traduc” mereu in beneficiul propriu si apoi al comunitatilor(uneori traduceri politice) ale hotararilor guvernului ….
  ETC ETC

 104. În 6 (şase) ani de când este preşedinte, aseară a fost prima dată când nu i-am ascultat spusele… Nu am putut…
  Plimbându-mă cu telecomanda, târziu în noapte, l-am auzit pe Preşedinte spunând că… Aproximativ – nu-i putem plăti pe medici şi pe profesori aşa cum ar trebui sau cum merită…

  Sigur că da! O ţară de tâmpiţi măcinaţi de boală e tocmai pe placul politicienilor…

 105. Probabil suntem prea multi in tara asta.Trebuie sa disparem jumatate,sa murim,sa plecam in strainatate.Abia atunci tara asta va prospera.

 106. Abia atunci isi vor da seama si tampitii astia de politicieni ca nu mai au ce fura si vor face ce trebuie.

 107. basescu traian s’a plictisit sa fie presedintele tuturor romanilor … si ne’a spus aseara cam asa “ba, daca nu va convine sunteti liberi sa plecati” … 🙂

 108. TV-istii si turistii. Poate cel mai folosit trotuar din Bucuresti este cel de la Universitate la Piata Unirii, pe dreapta. Il parcurg si multi turisti straini si romani. Pe acest trotuar de ani de zile sant parcate aceleasi circa 90 de turisme, pentru pietoni ramanand o latime de sub 1 metru, in unele portiuni, ca la terasa Dominium nu se poate circula decat pe un singur fir, cei dintr-un sens asteapta sa se termine sirul din sens opus spre “bucuria” turistilor straini mai ales. Deci vreo 90 de insi chinuie zeci de mii de pietoni in fiecare zi. TV-istii n-au aratat nici zece secunde asa ceva, ca trebie sa arate “frunza” zeci de mii de secunde, pricopsindu-i astfel pe romani. De ce n-or vorbi ei si invitatii lor, mereu cam aceeasi, la fel de mult despre miliardele de euro, dati de UE pentru autostrazi, care s-au pierdut sau urmeaza sa se piarda ? Cei 90 au metrou si la Universitate si la Unirii ! La doi pasi.
  Si politiile care vor o greva luna viitoare ar putea sa-si arunce o privire la acel trotuar, ca i-am vazut si pe unii de-ai lor strecurandu-se in sir indian pe el, gindindu-se la ce ? Mai lasati-o cu “asta nu e atributia noastra, ci a alora”. Mai vorbiti si intre voi ca e un singur oras. Depuneti putin interes.
  Ar putea face si primarii ceva legat de asta, SO intre 2 curse pe sub autostrada suspendata ?

  Similar 4 aug 10 14:04

 109. Felicitari pentru alegerea,fie ea si interimara, la presedentia PD-L bucuresti !
  Sper sa fie intrun ceas bun pentru bucuresteni.
  Va multumesc pentru imaginile frumoase aduse de pe meleagurile poporului chinez!
  Dar am o nelamurire: la ce se refera acel “voucher gift” ? Nu s-a prea mediatizat si mi-ar fi placut sa ne spuneti.
  A…si inca ceva: cel care a realizat fotografiile…are o mica scapare la una dintre ele…poate ati descoperit-o si Dv.(cea in care focalizeaza doar persoana Dv. si negllijeaza cealalta personalitate din cadru…sa-i spunem …o mica dovada de neprofesionalism).
  Va doresc indeplinirea tuturor dorintelor si…colaboratori de nadejde si bine pregatiti profesional !

 110. Piata in crestere-Spalarea unor partide detestabile si a unor dictatori-FIRME DE CONSULTANTA BRITANICE SI-AU MARIT CIFRA DE AFACERI DIN SPALREA IMAGINII UNOR POLITICIENI SI PARTIDE MIZERABILE.

  Pe acest subiect am avut mai multe dialoguri si polemici pe acest blogg.vinatori de STIRI IDIOATE’se grabeau sa dea link-uri despre stiri in care diversi politicieni sunt balacariti in presa britanica iar altii,probabil cei mai detestabili politicieni,CARE AU FACUT UMBRA ACESTUI PAMANIT,sunt tratati cu benevolenta ,ba uneori chiar laudati pt calitatile lor malefice.
  acelasi lucru se poate spune si despre partide ,in special cele care sunt mostenitoarele cadrelor fostelor partide comuniste intesate de sustinatori ai fostelor regimuri criminale, care astazi pretind ca sunt partide social-democrate,de parca te poti culca securist si sa te scoli dimineata ,LUPTATOR PT DREPTURILE OMULUI.
  iata care este misterul artocolelor aparute in ultima vreme in presa straina,care vin sa mai indulceasca imaginea mostenitoarelor comunismului european.
  dupa ce PSD,a folosit la greu ,CONSULTANTA AMARICANA-astazi,acelasi psd apeleaza la spalatorii de cadavre politici ,care in plina criza economican-au nici o retenire sa scrie de bine despre mutanzii politici romani.
  iata ca in timp ce capsunarii romani,aduca euroi in romania,cocindu-se pe tarlalele din spania,italia si franta-BOGASII ROSII PLATESC CU GENEROZITATE consultanti britanici pt a le face imagine.
  ma intreb cum va reactiona LUMEA MOGULILOR-CARE VA CONSTATA CA BANISORII DE LA BOTICUL LOR AU LUAT DRUMUL CANALULUI………………..MINECII………..?

 111. MDAAAAAAAAA,c.moro,intresanta alegatia ta,poate asa incet vom constata ca voi moldovenii veti ramine singuri,decuplati de la AJUTOARE,DE LA BANII BUGETULUI,si incet,incet va veti intoarce in preistorie.
  probabil TRANSILVANIA,va ajunge cea mai dezvoltata GUBERINE ROMANEASCA,cu un guvernator din ungaria,iar sudul romaniei ar fi disputat de sirbi si bulgari.
  in toata combinatia ta,n-am gasit constitutia ROMANIEI-STAT UNITAR SI INDIVIZIBIL………
  a si inca ceva,cine il desemneaza PE MAZARE?in baza carei legi?

 112. PT revoltatul/a cenushares indignat ca TRAIAN BASESCUa facut o remarca sincera-in acest moment romania nu-si permite sa plateasca sanatatea si invatamintul ,asa cum ar fi normal,astea sunt resursele,astia sunt bani,ca atare cine nu este multumit poate sa-si caute fericirea si implinirea profesionala pe alte meridiane.
  asadar cenushares,daca nu esti multumita de plata oferita de mogulii care te finanteaza,poti incerca in alta parte,in bulgaria,si ungaria ,unde cota unica e de 10%,doar sa cunosti limbile acestor state.
  romania este stat U.E.romanii sunt cetateni U.E-ATENTIA CONSTITUTIA ROMANIEI SE SUBORDONEAZA LEGILOR U.E.-asadar nu vad care-i deranjul daca cetateni romani doresc sa traiasca mai bine si decid in cunostiinta de cauza sa se aseze pe malul atlanticului in spania>

 113. Silverstar,
  Nu fi indignata, important este ca Presedintele a dat moldovenilor vorbitori de limba rusa 100 de milioane de euro, plus cetatenie romana. Profesorii si medicii din Romania se descurca…..

 114. @ E.U.
  Sper ca ai citit atenta ce zice Aurelio Texanu….
  are f mare dreptate in felul lui…si eu am patit lafel cind am venit cu un proiect ptr un cartier de case undeva in tara pe un teren care imi apartine…proiectul fiind f mare, poate se intindea pe 5-10 ani…problema lor principala era spaga, bat-o vina…. asta e grija voastra in general….ce iese de aici ptr mine….bani, relatii, imagine….
  Aici unde locuiesc eu in Canada , un emigrant portughez a cumparat teren linga oras si a propus primariei sa construiasca un mini cartier….sti ce au facut oficialitatile…. intr-un an au tras strazi, au pus toate utilitatile si i-au zis , apuca-te de munca…scurt fara timpenii si spagi si politica, etc…. si a construit tipul vreo 60 de case in vreo 5 ani… deci afacere relativ modesta… etse neighborhoodul unde stau…si care arata ca o gradina si toata lumea e multumita, municipalitatea percepe taxe putin mai mari, oamenii din zona au locuinte inconjurate de natura cu strazi linistite, etc….o familie cind cumpara o casa de peste 1/4 milion dolari are or busines or job bun si deci orasul retine oameni cu potential de consum….motorul economiei…..intelegi…
  Hai acum inapoi la ce vreau eu sa fac….te-am rugat sa-mi dai un semnal direct…admin este ptr altceva nu ptr a discuta direct cu un om care e pus in functie de raspundere ptr a facilita ce propun eu…..NIMIC….oare citesti ce se scrie pe aici sau …..
  Ma mir cum un ministru al dezvoltarii regionale da cu piciorul la o propunere concreta ptr un proiect de 350 de case cu zona verde, lacuri, strip mall, scoli, gradinite, terenuri de sport, etc….si tot conceptul in stil Nord american…..poate iti pui intrebarea dece apelez la tine…tocmai ptr a ocoli calea normala in Romania care e plina numai de spagari si piedici….mai mult proiectul poate aduce si bani din fonduri europene ptr dezvoltarea infrastructurii in zone rurale….si nu costa statul nimic….
  Vrei sa faci ceva concret….aud…sunt disponibil…..

 115. @ Silver,
  Presedintele Traian B. nu-i poate plati pe medici si profesori cum ar trebui !?
  Un lucru nu inteleg, dece un presedinte care nu are nici o atributie legala in acel sens isi da cu parerea…. el a fost ales acolo ptr altceva…sa-si faca treaba ptr care a fost ales….simplu si eficient si sa lase pe altii – guvernul ales cu mandat populr- sa gaseasca metodele de a recompensa just diferite categorii sociale…..personal avind o experienta din afara cred ca ar trebui sa se schimbe din temelii structura sistemului sanitar….by the way, aici un medic de familie munceste de Luni pina Vineri de la 9 la 6 seara direct cu pacientii si mai petrece dupa , poate inca o ora ptr complectarea electronica a formularelor medicale trimise saptaminal la guvern ptr plata serviciilor, iar Simbata lucreaza 10-2 pm….. nu prea au vacante , mai adauga o zi la un long weekend…..altfel pierde pacientii….deci multa munca….ar lucra medicii romani care sunt obisnuiti cu program scut….atit….
  Cit ii priveste pe profesori….situatia e grava….sunt slabi si platiti prost si multi…..
  Ei au impresia ca dc sunt cadre didactice trebuie platiti bine si atit…..nu generalizez….imi spun doar o parere….exista o mare diferenta intre un profesor din Ro si unul de aici….pe aici nu umbla nimeni cu ditamai catalogul in brate, intelegi aluzia…..
  nu vreau sa intru in amanunte dar din umila mea experienta cred ca jumatate din profesori sunt in plus….si cu cealalta jumatate s-ar face treaba dc se vrea….
  Chesti cu copii rai si profesori batuti sunt povesti de Romania …..ne se vrea caci nu se stie, si pe aici au incercat unii chestii d-astea si nu a tinut….amenzi si puscarie si s-a rezolvat…..

 116. FRANK…..In primul rand ..toti banii capsunarilor si constructorilor ,ale femeilor care lucreaza in strainatate vin in tara pentru ei si familiile lor..intra in circuitul economic privat(materiale constructii,constructii etc etc)…Cei care trag folos statistic si politic din acesti bani sunt guvernantii(acum PDL) care raporteaza pe baza banilor de afara crestere economica si alte chestii ciudate la care nu au nici o contributie….ba una negativa…datorita guvernarilor si politicilor salariale la stat sau in privat care-i determina pe romani sa plece afara la munca..
  Banii acestora nu au cum sa ajunga la PSD sau PNL si nu au nici o legatura cu aceste partide..
  Doi…daca bogatasii rosii platesc din banii lor la britanici…cei galbeni sau portocalii catre cine platesc?Doar nu ai sa-mi spui ca cei portocalii sunt saraci si cinstiti ca Iliescu….
  Trei…Ce ti se pare nefiresc in descentralizare totala euroregionala?Nu mai exista aceste modele in Europa?Nu ar reduce aparatul birocratic de la centru si pana jos…nu ar reduce stresul si eforturile financiare ale cetatenilor romani pentru anume documente,semnaturi,deplasari la ministere etc ..dar si ale celor din administratiile locale?Nu ar fi un mediu administrativ mai atractiv pentru initiativa privata autohtona sau straina?
  De ce nu ar ramane pe aceasta schema Romania ,stat unitar si indivizibil?Care sunt motivele reale si concrete pentru a crede altfel?
  Cine spunea de Mazare ca ar fi un posibil guvernator..?In 2012 sunt alegeri si electoratul va decide daca va ramane macar primar….In opinia mea guvernatorul unei euroregiuni ar trebui sa fie reprezentantul guvernului ..pe modelul prefectului….sau propus de guvern ,acceptat si/sau ales de primarii din euroregiunea respectiva…iar guvernul ar fi reprezentat la centrul euroregiunilor de reprezentantii ministerelor…reprezentant,director cabinet si secretara…si pentru toti reprezentantii ministerelor un birou unic care sa elibereze documente stampilate si semnate pe cazurile de competenta a ministrelor respective…etc etc….
  Evident ca se pot aduce imbunatatiri la tema propusa de mine…
  Nu-ti face griji de Moldova…totul se autoregleaza …iar sprijinul bugetar de la centru ar fi acelasi dar bine si echitabil distribuit de la centrul euroregiunilor catre primariile din euroregiune pe urgente,necesitati,solicitari..dar si bine monitorizata si verificata utilizarea banilor si eficienta efortului financiar…
  Si cate si cate

 117. “Dacă îmi doresc ceva de la PDL Bucureşti, este să coboare în stradă, să asculte problemele oamenilor, dar mai ales soluţiile lor. Şi, în final, să le pună în practică.” chiar vorbesti serios?? sa stii ca Romania nu e facuta doar din oameni veniti cu pluta pe Dunare..ia vino in strada si intreaba oamenii daca pdl pune in aplicare vre.una din “problemele sau solutiile” lor asa cum(in mod complet jignitor pentru limba romana)te.ai exprimat mai devreme.

 118. buddy

  Singurele constructii care se aproba si sunt si subventionate 100% sunt bisericile ortodoxe. Daca vrei sa ai succes, propune constructia a vreo 10 biserici ortodoxe in Ardeal, mai precis in har-cov……

 119. A, mi.a mai placut titlul asta “Bucurestiul meu”..cand Bucurestiul ar trebui de fapt sa fie al tuturor bucurestenilor..

 120. Idei pentru Bucuresti:
  1.O campanie de anvergura pentru reciclarea deseurilor si impotriva celor care arunca mizeria pe strada,amenzi foarte mari etc.(am cateva idei pentru clipuri)
  2.Obligarea asociatiilor de proprietari in a renova fatadele blocurilor,nu doar cele de pe strazile principale(se poate face un plan in colaborare cu primaria,eventual cei care isi renoveaza blocul in care locuiesc platesc impozite mai mici,iar cei care nu fac asta,vor plati impozite mai mari)
  3.Cainii de pe strazi trebuie sa dispara,indiferent cum.

  Voi reveni cu alte idei,doar daca acestea sunt luate in considerare.

  O zi buna

 121. O completare la punctul 1:Sloganul campaniei ar putea fi “Toti ne plangem de mizerie,dar cati dintre voi isi arunca tigara la cos” sau”Cel care nu arunca restul de tigara la cos,nu are dreptul sa se planga de mizeria din Bucuresti”

 122. ***buddywonca – dacă spui că locuieşti în altă ţară, atunci rămâi pe loc acolo unde eşti şi nu te gândi să revii în România… despre şcoala românească nu ştiu cine ţi-ar putea vorbi mai bine după 35 de ani petrecuti la catedră… Sistemul sanitar? Vezi filmul cu Domnul Lăzărescu parcă… Aşa a murit şi mama mea…

  În ceea ce-l priveşte pe Preşedintele Băsescu… Şi acţiunile pe care le întreprinde din 6 mai încoace…
  Am spus de foarte multe ori şi au recunoscut-o şi adversarii dumnealui că Preşedintele este un om foarte inteligent… Dar nu are voie să-i subestimeze pe ceilalţi români şi nici să creadă că toţi românii se uită la OTV…

  Se vede din avion cu ochiul liber cum Preşedintele i-a ocolit şi i-a absolvit de măsurile de austeritate tocmai pe colegii lui – politicienii, care în continuare se bucură de toate privilegiile şi pe hoţii care au devalizat România şi şi-au făcut depozite de bani în străinătate…

  Cine plăteşte pentru criză? Românul simplu, modest, necăjit… I se fură din puţin pentru ca privilegiaţii să nu sufere, să trăiască bine în continuare…

  Eu îţi vorbesc din constatările mele… Nu mă uit la RTV sau Antene şi nici nu mă interesează părerile opoziţiei… Această acţiune antipopulară a Preşedintelui este cât se poate de transparentă pentru cine are răbdare s-o analizeze…

 123. De la ora 3 (trei) mă chinui să postez acest text, Cum deschid laptopul. se înfierbântă imediat şi nu mai funcţionează. Nu pot scrie, nu pot citi, nu pot lucra.
  Mi s-a recomandat să-i iau ventilator… Bani aruncaţi…
  Ce să fac?

  Administrator:
  Eu ti-am spus sa-i inlocuiesti cooler-ul.

 124. Elena, te rog mult ca intruna din aparitiile tale la o emisiune televizata, sa spui urmatoarele fraze ; “Opozitia se comporta precum tiganii evacuati din imobile ocupate abuziv, adica, isi iau piranda si puradelul, se urca pe acoperis, amenintand ca se arunca-n gol. In cazul de mai sus, tiganul este PSD-ul, piranda ar fi PNL-ul, iar puradelu’ este reprezentat de Voiculescu si avortonul sau securist numit PC(R). Stiind ca tiganii sunt lasi, sunt curios pe care ii arunca primul; pe piranda sau pe puradel”…..Declar ca renunt la drepturile de autor al acestei postari, in schimbul unui simplu “multumesc …stiu eu cui” la final.

 125. Pdl vrea sa castige Bucurestiul,ahaaaaa,m-am prins de strategie,hahaha.Dar Bucurestiul nu inseamna toata Romania.E important,e adevarat.

 126. Daca a vazut ca marea nu merge,atunci incearca muntele,acum nu se mai promoveaza litoralul romanesc,ci muntele romanesc,hahaha.Poate,poate…am auzit vorbindu-se limba germana pe la varful Moldoveanu,probabil s-au mutat nemtii in muntii nostri si nu stim noi.

 127. PDL istii sustin ca Presedintele Basescu a fost onest,sincer in declaratia sa de la TVR1 la Dna Culcear…care intre altele a dat o noua proba de atasament la presedinte si de patriotism..
  “Inca de cand ati intrat am observat ca sunteti perfect sanatos”..sau cam asa ceva…”si frumos ,atragator ca intotdeauna “..trebuia sa adauge…
  Adversarii politici ai PDL si Basescu sustin ca declaratia sa a fost cinica ..referitor la profesori ,medici ,care in opinia presedintelui pot pleca unde cred ca e mai bine ca in Romania..pentru aderarea la UE si mai ales pentru liberalizarea fortei de munca in raport cu Europa luptand cu daruire si abnegatie ….deci tot lui i se datoreaza libertatea de “miscare” si “voiaj” al fortei de munca inspre Europa …..ca Romania nu-si poate permite sa-i plateasca mai bine …
  Eu personal as spune ca Basescu a fost intr-adevar onest,sincer ..as traduce declaratia astfel…nici eu si nici guvernul PDL-Boc nu putem face mai mult …Cinismul exista doar in interpretarea alternativa si se datoreaza realitatii tragice sociale romanesti la care au contribuit cu “succes” toate partidele perindate pana acum la putere dar si guvernului -Boc-Basescu care nu au reusit sa faca nimic pe aceste teme de la instalarea lor la putere…
  Ca au vrut,nu au vrut..in ce directii si-au canalizat eforturile si deciziile prezidentiale si guvernamentale este un subiect complex si oricand posibil controversat …in afara de date,cifre si statistici …care nu sunt aceleasi cu indicii de crestere a averilor si prosperitatii politicienilor arcului puterii de la instalare in functii si pana acum….sau cu puterea si rezistenta la criza a acestora dar si a clientilor politici din mediul privat…
  Cinica e doar realitatea romaneasca in ansamblul ei in raport cu cetatenii Romaniei…
  o realitate care impune in opinia presedintelui ,sincera ,onesta si cinica despovararea guvernului si a statului roman de jumatate din populatie (muncitori si specialisti),prin plecare in strainatate, pentru ca cealalta jumatate sa poata trai mai bine…..si sa poata fi guvernata bine de Presedintele Basescu si guvernul Boc….
  Un calcul pe aparatul bugetar raportat la scara nationala …daca se reduce masa salariala ceilalti pot primi mai multi bani la salariu….probabil pe o munca dubla ….
  Deci guvernul poate doar la jumatate …si numai Viagra FMI ii mai poate imbunatati prestatia …..

 128. Americanii oricum evita muntii nostri dupa ce o americanca a fost devorata de un urs.Nu a fost ea devorata de ursul american,ceva mai periculos decat ursul nostru si a fost devorata de ursul nostru.”Ursule,ma auzi ma?”hahaha

 129. SILVER ….Ca sa faci economie ,nu mai cumpara ventilator …invarte laptopul prin camera sa se raceasca …..invarte-te si tu odata cu el …sa poti scrie “din mers”….

 130. Câtă ură irațională colcăie pe majoritatea blogurilor…..și câtă penurie de informație vitală se constată în eter…
  România este într-o criză sistemică de natură morală, cam de vreo 50-60 de ani…asta este adevărata criză.
  Românul trebuie, fie să idolatrizeze, fie să demonizeze pe cineva. Niciodată nu privește în oglindă.
  Națiunea va deveni cu adevărat europeană, când ne-om vedea ceafa….sau peste vreun milion de ani.
  Mă întreb, ce vom face , ce va face presa, în era postbăsesciană…va trebui probabil să ne apucăm de pescuit, sau chiar… să citim.

 131. Am si eu o propunere..daca se poate spune asa…de ce nu amplasati o urna in care noi,bucurestenii,oamenii de rand sa depunem idei in ceea ce consta reamenajarea orasului..sau sa faceti un blog..pe care sa ne exprimam “dorintele” noastre cu privire la orasul in care locuim..A..si apropo…ideal pentru Bucuresti dar si pentru rezerva statului(ma refer la buget) ar fi sa implementati o taxa de intrare in capitala..cum este cea din Mamaia..s-ar strange o suma considerabila cu care puteti reamenaja Centrul Istoric si alte monumente(ex.:casele de pe Kiseleff,care ar putea sa “adaposteasca” centre de caritate,case de plasament,muzee) care stau gata sa se prabusesaca.E pacat..pentru ca aceste case sunt pline de istorie…unele chiar au scris istoria..si sunt condamnate la degradare..Multumesc si sper ca Bucurestiul sa poata redeveni ceea ce a fost odata,Micul PARIS!

 132. Mădă Mădă – Bună seara. 😆
  Am vorbit la Metro de unde l-am cumpărat şi mi-au spus să-l aduc să-l trimită la Bucureşti pentru revizie şi eventual, reparaţie, dacă e cazul. Încă mai e în garanţie…

  Administrator:
  Atunci e bine 🙂 .

 133. ***balbeck – nu ţi-e ţie ruşine să intri pe blogul meu şi să mă jigneşti acolo cum n-o poţi face aici pentru că eşti într-o veşnică moderare? Ce vrei să arăţi, să demonstrezi? Ştiu că eşti civilizat şi needucat… Altceva?

  O să postez şi aici ca să vadă colegii de ce eşti tu în stare… Probabil te-ai manifestat în momentele când nu ai putut “face” bani “înşelând” statul român, aşa cum te lauzi mereu…

  ***MădăMădă – lasă te rog postarea măcar jumătate de oră s-o citească şi destinatarul.
  Mulţumesc mult…

 134. @silver
  Mai bine restituie laptopul și cere banii înapoi.
  Eu cumpăr tehnică de calcul, numai de la magazine sau prin comenzi pe site-uri specializate.
  Ce mi-aș dori un Vayo..