Baile Herculane, prioritate pentru MDRT

De ani buni, Băile Herculane reprezintă unul dintre cele mai dureroase exemple a ce s-a făcut prost în turismul românesc după Revoluţie. Privatizări pe criterii politice către afacerişti hrăpăreţi („investitori strategici”) care nu vor să facă turism, ci doar speculă imobiliară. Pesedistul Iosif Armaş a dus „cea mai frumoasă staţiune de pe continent” (aşa cum o descria împăratul austriac Franz Iosef) în faliment. Aproape nimic nu mai aduce aminte acum de strălucirea de altă dată. Hotelurile, în majoritatea lor clădiri istorice, stau să cadă, iar bazinele termale au devenit gropi de beton.
S-au înfiinţat asociaţii şi ONG-uri care vor salvarea Băilor Herculane. Mă uitam pe Facebook înainte de plecarea către Banat: 19.000 de oameni care s-au alăturat acestei cauze.
Ei bine, tuturor vreau să le transmit un semnal de încredere. Am semnat astăzi la Herculane un protocol de colaborare cu primăria şi cu operatorii de turism din zonă. Oamenii cu care am vorbit, în frunte cu primarul PDL Nicuşor Vasilescu, sunt extrem de serioşi şi vor să facă treabă. Am toate motivele să fiu optimistă.
Concret, Băile Herculane a fost deja declarată „staţiune de interes naţional”. Este inclusă în strategia de turism balneo, unul dintre cele şase produse ale brandului turistic. Derulăm aici un proiect pilot care are ca scop revitalizarea staţiunii. Asta înseamnă refacerea infrastructurii urbane, exproprieri şi demolări acolo unde este cazul. Încercăm să găsim soluţii să preluăm hotelurile din zonă, să le reabilităm şi să le redăm circuitului turistic. Vom încerca acelaşi lucru şi cu băile termale. De asemenea, există un plan pentru realizarea unui spa nou, la standarde europene.
În plus, am demarat o campanie de atrageri de investitori privaţi care ar putea fi interesaţi de zonă. Implicarea MDRT poate constitui acel element de stabilitate decisiv pentru luarea unei decizii. De asemenea, ministerul se va implica activ şi în promovarea staţiunii.
Sunt conştientă că schimbarea nu se va produce peste noapte, la fel cum „investitorii strategici” de tristă amintire nu se vor lăsa cu una, cu două. Indiferent de opoziţia sistemului la schimbare, ea se va produce. Auspiciile sunt cu mult mai bune acum.
Dacă tot am ajuns la Băile Herculane, am fost invitată şi la inaugurarea unui bloc ANL. Investiţia a costat 2,8 milioane de lei şi oferă apartamente pentru 40 de familii de tineri din localitate. Au mai rămas de făcut racordurile la apă şi curent electric. Chestiuni care se pot rezolva destul de uşor într-o perioadă scurtă de timp (două săptămâni). În plus, dacă tot am semnat protocolul pentru salvarea staţiunii, primarul mi-a spus că viitorii locatari ai blocului ANL ar vrea să primească de la mine cheile apartamentelor. Am acceptat cu dragă inimă şi am fost primită călduros.

PS. Aud că Realitatea Tv a pornit deja campania de week-end împotriva mea. De la începutul lui februarie, la fiecare sfârşit de săptămână, „toacă” orice subiect atât timp cât face referire la mine. Acum trei săptămâni a fost telegondola de la Vulcan. Acum două săptămâni au fost stenogramele lui Păsat. Săptămâna trecută a fost primarul din Măgurele. Iar acum blocul ANL de la Băile Herculane.
💡 Ar fi o idee să mă plătească Vântu pentru că îi asigur audienţa.
Şi vreau şi spor de week-end. 😉

236 thoughts on “Baile Herculane, prioritate pentru MDRT

 1. @ :

  Multumesc si eu pentru toate urarile de bine !

  Va doresc la randul meu O Noapte De Vis ! 🙂

 2. @gimar
  Stimată și distinsă doamnă, bună seara
  Îmi permit să fac un mic amendament la cele spuse de domnia voastră, respectiv, după părerea mea, domnul RADOVEANU GÂNDEȘTE corect, indiferent în ce limbă se exprimă. Am fost ,,onorați” de-al lungul timpului cu politicieni cu limbaj…de lemn și suntem contemporani cu un fenomen lingvistic în continuă amplificare: acesta se numește ,,vanghelizarea” limbii. Ce înseamnă asta ? Un vocabular pragmatic adecvat zilelor noastre în care lectura a devenit aproape o rușine națională, compus din cuvine-șablon precum : Elena Udrea, goagăl, ai lăv iu, jos Băsescu, almanahe, ne dăm nevestele, îi batem, mici, bere, vanghelion, le arătăm noi, persoană fizică care este, etc.
  ..Și apropo, domnul Radoveanu, din câte știu, nu are habitatul pe teritoriul numit metaforic de dvs, “sora noastra mai mare”. Vă sugerez să-l întrebați, înainte de a trage anumite concluzii, deoarece limba franceză nu se vorbește numai în Franța. Sau nu mai suntem cumva parte a spațiului cultural francofon ? 🙂

 3. @
  gimar

  Daca acesta este impedimentul a intelege ADEVARUL va inteleg si va felicite.

  Va urez o seara buna

  Cordialement

 4. ZeV ….Cu deferenta iti marturisesc ca la 20.52 doar i-am parafrazat postarea lui Radoveanu…..Daca sunt greseli in postarea mea ele nu-mi apartin….eu am adus unele corectii in distributia scenetei lui Radoveanu….Chestiile cu ETC,numere etc…erau de fapt mici dojeni la adresa limbii romane folosita de autorul respectiv….indepartat din cauza sortii de filonul limbii romane ..dar curios foarte ancorat in problematica politicilor partidelor politice din Romania ….foarte inversunat dar si foarte interesat ….Poate e nevinovat ..dau NUP pentru postarea sa …pornind de la prezumtia de nevinovatie,inocenta etc….Poate e vreunul din votantii lui Baconschi ….vreun francez care stie putin limba romana si vrea prin prestatia sa partizana sa imigreze in Romania si sa ia si cetatenia romana imediat …Nu ar fi foarte OK …sa inceapa francezii si nemtii sa ceara azil politic in Romania lui Traian Basescu? Macar un schimb de experienta ..educational ,civic si obligatoriu profesional ….ei sa vina in Romania si noi sa plecam in locul lor ..in Franta sau Germania …Eu cred ca as ramane aici …”La umbra nucului batran “……ti-as scrie textul parafrazat in folklorul orasenesc dar mi-e ca ma modereaza …
  Mai e si poezia ” Pe langa plopii fara sot ” care ma retine ….Stii interpretarea evreului a poeziei ?…..aici nu ma modereaza …..
  “Pe langa plopii fara sot
  Adesea eu treceam
  Puteam sa trec si printre ei
  Dar ce gheseft faceam?”………..Cred ca batranul evreu era un Nostradamus …i-a anticipat pe Flutur si Verestoy Atilla …….care au rarit “plopii” din Romania ….

 5. ZeV….Ti-am zis eu….Radoveanu e un francez de-al lui Baconschi ….si are ADEVARUL romanesc si PDL in sange …cine stie daca parintii sai nu au copilarit cu PDListii ilegalisti in Romania lui Ceausescu …poate au lucrat si ei la ideologia si doctrina PDL ului….
  Si eu “il felicite ” pe el pentru efortul sau de a intelege Adevarul care este ….

 6. @
  cmoro

  Traiesc de multi ani in Elvetia spre a satisface curiozitatea femenina a DVS.

  Sunt Roman si vin cu placere in Romania si sunt incantat cand ajung acasa, aceasta nu inseamna ca sunt departe de ROMANIA.

  Sunt Liberal si RAdical prin excelenta iubesc si admir LIBERALISMUL si SCHIMBAREA, in termenii de la BUCURESTI, MODERNIZAREA si REFORMA.

  Sustin REFORMA, MODERNIZAREA, OCCIDENTALIZAREA ROMANIEI si nu ORIENTALIZAREA.

  ROMANIA este mai aproape de OCCIDENT, de MUNCA si CIVILIZATIA MODERNA !!!

  Cordialement

 7. ZeV…..Lasa-ma sa spun tot ……vrei sa-mi fie rau ? Vrei sa fac rau familiei spunandu-le lor toate aiurelile mele ? Mai bine le scriu pe blog si ma racoresc…..mai ales cand vad ca ma citesti amical…..

 8. @
  nostalgici

  Les douanes de l’aéroport de Zurich versent 700 millions à la Confédération.

  Iata diferenta de nivel de viata de unde vine, MUNCA si nu CORUPTIA !!!

  Leur travail a permis de reverser 702 millions de francs dans les caisses fédérales. C’est 75 millions de francs de plus qu’en 2009, ont annoncé mardi le Département fédéral des finances, l’Administration fédérale des douanes et l’inspectorat des douanes de l’aéroport de Zurich.

  Les douanes de l’aéroport ont notamment constaté qu’un propriétaire de jet privé d’une valeur de 13 millions de francs avait éludé des taxes depuis près de deux ans. Le montant TVA contourné au total s’élève à environ un million de francs. L’ouverture d’une enquête pénale est en cours d’examen.

  Les douanes de l’aéroport ont découvert un bon millier de cas de contrefaçons d’articles de marque. Les contrôleurs ont par exemple trouvé 500 récepteurs satellites dans cecas lors d’une analyse de 50 cartons en provenance de Chine.

  Le passage en fraude de bijoux reste aussi d’actualité. La valeur totale a atteint 1,2 million de francs en 2010. En novembre, un voyageur arrivant de Tel Aviv a par exemple annoncé l’importation de 27 diamants. Il a “omis” un diamant de 6,81 carats et deux rubis.

  La valeur des pierres précieuses non déclarées a été estimée par un expert à 47.000 francs. Chaussures, antiquités et autres objets culturels non déclarés ont encore mobilisé les douaniers.

 9. RADOVEANU …Stimate domn…..Am glumit ….Recunosc….Esti liberal,esti radical …Admiri liberalismul si schimbarea celor din Bucuresti …..Iti plac si termenii lor …E OK …Nici EBA nu vorbeste mai corect ca tine limba romana ..Mai avem un Vanghelie si un Becali …deci totul e OK …Mai ales ca sustii si accidentalizarea Romaniei asa cum o sustin si cei de la Bucuresti ….in termenii lor…..Mai stii proverbul romanesc ….”Fiecare pasare (politica) pe termenii ei piere ” ? Am modificat si eu un pic proverbul …sa fiu si eu simpatic ca tine cand nu din vina ta modifici un pic limba romana …
  Esti un tip OK ….calm si echilibrat ….mai ca-mi pare rau ,ca regret postarile in care te-am mentionat ….Daca ar fi toti din PDL sau sustinatorii PDL ului ca tine sigur m-as inscrie in partid …..sa ma reformez,sa ma modernizez,sa devin liberal si radical si sa-mi remobilez intelectul cu ideologia si doctrina PDL ….cu innovatiile acestora ….atat de moderne incat nici ei nu le inteleg ..dar sa le mai si aplice ….
  O seara,noapte frumoasa ….

 10. Inca mai este 1 MARTIE.
  Am ajuns cam tarziu pe blog. UREZ DOAMNEI UDREA,DOMNISOAREI/DOAMNEI MADALINA,TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR CARE SCRIU PE BLOG SAU CARE CITESC BLOGUL:
  O PRIMAVARA FERICITA SI O VIATA FERICITA. SA FITI IUBITE !

  Administrator:
  Multumim 🙂 !
  O primavara frumoasa si doamnelor din viata dvs.!

 11. Stimata Doamna Udrea,

  Sper ca acest mesaj al Dvs. despre intentia Romaniei de a revitaliza statiunea Baile Herculane este subiectul pe care v-ati propus sa fie comentat pe acest blog. Comentariile citite pina acum, din pacate , nu au legatura cu acest subiect.

  Voi incerca un comentariu care sa aiba legatura cu subiectul mesajului Dvs.

  Timp de 10 ani am incercat din rasputeri sa promovam destinatia Romania in Germania prin intermediul firmei Schmetterling Reisebüro GmbH. In vara anului trecut,am “predat ” stafeta acestei firme mai departe unui fost partener de la Firma Intertouring Frankfurt, deoarece drumul familiei mele s-a indreptat spre Canada.

  Va scriu acest mesaj pentru a va aduce aminte ca de ani de zile baza turistica s-a stricat incet si sigur sub privirile nepasatoare sau neputincioase ale multor ministri. Drumul inapoi spre ceea ce trebuie sa fie aceasta baza turistica este anevoios , daca nu aproape imposibil. Romania este poate bogata , dar este in acelasi timp si foarte saraca.
  Baile Herculane este intr-adevar un exemplu ingrozitor de trist. Ca el sint insa multe altele , daca ne referim doar la bazele de tratament balnear.

  Incerc si aici pe meleagurile canadiene sa inscriu o firma de turism care sa fie specializata pentru Romania. Va fi probabil si mai greu decit experienta din Germania.
  Daca in Germania existau birouri de turism care puteau sa supravietuiasca doar oferind destinatia Romania, in Canada nici un birou nu se incumeta sa ofere doar Romania.
  Cererea si interesul sint atit de mici , din pacate.

  Daca aveti un sfat sau o sugestie pentru aceasta tentativa temerara, va rog sa mi-o transmiteti prin intermediul reprezentantului Ministerului Turismului de la New York.

  Va doresc mult succes in proiectele pe care le conduceti. V-as da poate un sfat : politizarea unei astfel de actiuni nu va duce decit la piedici si esecuri, daca inteleg eu bine ceea ce se intimpla in Romania actuala.
  Turismul romanesc ar trebui sa nu poarte stindarde portocalii , rosii sau de alta culoare politica. Turismul romanesc ar trebui sa poarte doar drapelul Romaniei.

  Cu stima,

  Anca Gheorghescu

  Canada

 12. Un zâmbet la cafea 😆

  De 8 Martie, vine un inginer cu un buchet imens de trandafiri la director.
  — Dom’ director, sa traiti, la multi ani, pentru dv. cel mai mare buchet de 8 martie!
  — Ba tampitule, ai innebunit? Pai de 8 martie se dau flori la femei… Ce, eu am fata de femeie?
  — Nu, dom’ director… da’ sunteti cea mai mare cu r va din toata firma asta…

 13. MUNCA cheia succesului !!!

  Trebuie activata MUNCA si diminuat ASSITAREA SOCIALA !!!

  Exemplul ELVETIEI, cautati codul muncii si veti vedea ca cel propus de cabinetul Emil BOC se apropie de cele europeene.

  Concurenta si nu MEDIOCRITATEA

  La Suisse a connu une croissance vigoureuse l’an passé. Le produit intérieur brut (PIB) réel a progressé de 2,6% pour l’ensemble de 2010. Au seul quatrième trimestre, il a augmenté de 0,9% par rapport aux trois mois précédents et de 3,1% en variation annuelle.

  Ces chiffres se révèlent supérieurs aux attentes. Les écononomistes consultés par l’agence financière AWP anticipaient une croissance de 0,0% à 0,6% au quatrième trimestre par rapport au précédent et de 2,3% à 3,0% sur un an.

  Sur les trois derniers mois de l’année, les investissements, la balance commerciale des marchandises ainsi que la consommation des ménages (+0,3% au regard du troisième trimestre) ont contribué favorablement à la croissance, relève le Secrétariat d’Etat à l’économie (SECO) dans son communiqué publié mardi.

  Du côté de la production, l’industrie (+1,5%), les services financiers (+1,0%) et la construction (+0,9%) ont soutenu la croissance au dernier trimestre.

 14. Nu sunt un simpatizant al PDL-ului,ba din contra,dar in legatura cu Baile Herculane aveti perfecta dreptate.Un mic amendament.Reprezentantii tuturor partidelor si-au tras partea de acolo.

 15. TARICEANU in guvernarea sa a inventat ceva,
  “Le mouvement perpétuel désigne l’idée d’un mouvement (généralement périodique), au sein d’un système, capable de durer indéfiniment sans apport extérieur d’énergie ou de matière, ni transformation irréversible du système.”

  Este foarte serios, pentru a mari consumul a incurajat cresterea salariilor fara in schimb a controla beneficiile investite in crearea noilor locuri de munca.

  A creat si locuri de munca in administratie, acestea fiind fara valoare adaugata.

  Iata dece masina “liberala” a lui TARICEANU vs antonescu nu poate functiona.
  Explicatia este clara, usl nici psd nu este socialist si nici atat pnl liberal.
  Este vorba de un bors rusesc dres cu lapte acru (chisleag).

  O economie sanatoasa se bazeaza pe MUNCA si TRANSPIRATIE nu pe import de produse alimentare fara taxe de import si vandute fara concurenta.
  Epoca tariceanu, “cresterea economica” se baza si pe cei 7 miliarde EU transferati de cei din afara ROMANIEI, DIASPORA romaneasca.

  Traian BASESCU spunea in campanie,
  “geoana doreste sa se lucreze mai putin eu doresc sa se castige mai mult” cat adevar in aceasta expresie, de unde si alianta usl.

  Luati cazul Domnului Antonescu cat munceste prin parlament sau pONTA.

  Cordialement

 16. Multi din locatari au luat-o razna.Vor sa joace sau sa invete sa joace sah.La toate avizierele gasesti scheme ,pozitii de joc ,probleme de genul”mat in trei mutari” Nea Sabin a facut rost de niste dale de beton pe care le-a vopsit,alb si negru.Piesele sunt locatari de la etajele inferioare – maxim etajul cinci -.Ca nu o sa urci sau sa cobori pe scari asa ca nebunul imbracat in cal. Joaca aia de la etajul unu cu aia de la doi.Noi chibitam de la terasa si ne distram cum urla unii la altii.Acu,mai multe piese au disparut.Mi-a spus tanti Maria ca s-au dus la subsol.
  Nu inteleg de ce,ca isi izolasera apartamentele cu scartietoare,montasera termopane, isi facusera in curtea blocului gradinite cu chioscuri,cu balansoare, ma rog cu tot dichisul.Toti alearga sa o prinda pe regina.Nu am inteles pe ,care ,ca sunt doua.Si astea se misca haotic in toate directiile.Nu e mai simplu sa-l prinzi pe rege? Asta saracu se misca asa ca la tango. Si plus de asta cand il prinzi pe rege se termina jocul. Sau astia nu vor sa se termine jocul ?
  Vezi din cauza asta eu nu joc sah. Ma doare capul numai sa ma gandesc ca trebuie sa gandesc mai multe mutari inainte. Si plus de asta eu uit instantaneu ce mutare am facut.

 17. Citatul zilei 🙄

  Charles Simmonsspune că “Boala este încălcarea legilor naturii”

 18. @Ștefan RADOVEANU 09.00
  Stimate coleg, expresia…. ,,Este vorba de un bors rusesc dres cu lapte acru (chisleag)”…. a fost (și este) de pomină, ați priceput în fine cum puteți începe a vă face înțeles în profunzime de câtre vorbitorii limbii române neaoșe, dar care sunt, în compensație, la nivelul abecedarului economiei de piață autentic liberale și fac primii pași (de-a bușilea) în cunoașterea ,,afacerezei”. 🙂

  PS- pentru simpaticul goguță:
  Când intri într-o partidă de șah deja începută, înainte de a încerca să anticipezi mutările viitoare și mai ales CINE le face, este indubitabil obligatoriu să reconstitui, pe cât posibil, mutările deja efectuate și de asemeni, CINE le-a făcut.
  Doar în acest mod există șanse să câștigi partida, sau cel puțin, să pariezi cu șanse probabilistice maximale pe ,,piesa” câștigătoare și să o identifici, a priori, pe cea perdantă.
  Desigur, în situația în care ,,uiți și ce mutare ai făcut”, cel mai indicat este să te apuci de table sau de șăptică ….sau popa prostu’, de ce nu ?…doar doar o ieși ceva la nimereală…
  …Sau și mai bine, stai acasă în ziua votului, sau dacă e cald, te duci la un picnic cu mici și bere, pentru a nu intra în dilema existențială a ,,cetățeanului turmentat”. 🙂

 19. @ZeV
  De regula , cumparaturile mi le fac de la magazinele de la alte scari. Sunt mari,frumoase,luminoase,au si muzica. La noi la scara a deschis un fost administrator un magazin, .ro ( asa se cheama ). Cica vrea sa mai deschida unul mai mare …ro. Aseara am ramas fara paine. Ma imbrac mai subtirel sa ma duc sa iau paine de la asta , .ro. Pe scara m-am intalnit cu nea Valeriu de la 4,iesise sa-si plimbe iguana.
  -Sa traiesti nea Valeriu.
  -Noroc,zise privandu-ma asa la “sto”cum ar zice aia de la mine de pe palier.Unde te duci.
  -Sa iau paine de la asta de jos.
  -Bravo tinere,dupa ce ca a furat tot fondul de rulment acu te duci din nou sa-i bagi bani in buzunare.
  Acu ce sa fac sa nu mai cumpar paine ca nu e de acord nea Valeriu? Eu oricum o sa-l salut ca si inainte si o sa-l invit la un “popa prostu”.Ca si acolo trebuie sa castige cineva

 20. Ce să fac ? ..dacă doamna ministru nu dorește (încă), sau nu are timp să facă un unpdate al propriului blog, pe o temă pe care eu, deși nu sunt bucureștean (nici nu-mi doresc 🙂 ), o consider de importanță..națională, atunci postez mai jos :

  …,, Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că acuzele aduse PDL de către primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, privind blocarea proiectelor sale de investiţii sunt nefondate câtă vreme bugetul era nerealist, iar banii erau direcţionaţi către investiţii de importanţă secundară.

  Udrea: PDL a pus stop fanteziilor bugetare ale lui Sorin Oprescu. Udrea a afirmat că democrat-liberalii din CGMB au trebuit să amendeze proiectul de buget al Capitalei pentru a asigurara finanţarea pentru subvenţii şi pentru investiţiile deja începute, fără a demara noi proiecte “fanteziste”.

  “PDL s-a asigurat că şi în 2011 vor putea fi asigurate plăţile la subvenţiile pentru căldura şi apa caldă a bucureştenilor precum şi pentru transportul public, că vom putea continua lucrările de investiţii importante pentru bucureşteni. M-a surprins poziţia şi comentariile lui Sorin Oprescu faţă de votul dat de PDL. Sorin Oprescu minte când afirmă că PDL i-a blocat proeictele. Niciunul dintre proiectele de care vorbeşte nu îi aparţin, toate proiectele de investiţii din Capitală sunt iniţiate, promovate şi susţinute de PDL. Nu e nici măcar unul singur iniţiat de Sorin Oprescu”, a declarat Udrea.

  Astfel, PDL susţine că Oprescu a supradimensionat veniturile bugetului Capitalei, fapt prin care a alocat fonduri pentru investiţii fără acoperire reală, primarul nereuşind să prezinte prin buget soluţii de creştere a încasărilor municipalităţii. “Dânsul propune un buget care pleacă din start cu un deficit de 519 milioane de lei. Acest lucru este ilegal, deoarece nu poţi trece în buget sume pe care ştii bine că nu ai de unde să le încasezi, iar consilierii PDL au adus în realitate bugetul propus de primar”, a afirmat liderul pedeliştilor din Bucureşti.

  Mai mult, Oprescu este acuzat că încearcă să distragă atenţia de la incapacitatea de a administra eficient primăria generală prin crearea artificială a unui conflict între el şi PDL. “Domnul Oprescu încearcă să-şi mascheze incompetenţa managerială creând impresia unui război politic între el, Elena Udrea şi PDL. În realitate, bugetul aprobat ieri a fost aprobat de 42 din 49 de consilieri prezenţi aparţinând PDL, PSD, PNG şi PRM”, a spus Elena Udrea.

  “Proiectele lui Oprescu, o serie întreagă de SF-uri”

  Aceasta susţine că proiectele proprii ale lui Oprescu sunt “o serie întreagă de SF-uri”, care ar fi consumat bani în mod inutil în condiţiile în care primarul a alocat sume insuficiente finalizării unor investiţii deja începute, care sunt în valoare de 18,5 miliarde de lei. “Sorin Oprescu propune un buget ilegal, irealist şi mincinos, prin care încearcă să-şi acopere incompetenţa dovedită de manager şi să mute atenţia bucureştenilor la lucruri sclipicioase, dar care sunt lipsite de conţinut şi nerelevante pentru bucureşteni (…) PDL a pus stop fanteziilor bugetare ale lui Sorin Oprescu”, a conchis Udrea. “

 21. Sahul,jocul mintii,al inteligentei,care vine din negura istoriei,pierzindu-si urma si inventatorul.
  joc IN DOI,sahul ofera satisfactii intelectuale de exceptie,prin intermediul celor 16 piese pe care cei doi combatanti le au la inceputul jocului.
  derivind din strategiile militare,sahul pastreaza pina in ziua de astazi la loc de cinste ONOAREA ,dar si regula de aur,SA PIERZI CU DEMINTATE.
  Din nefericire ca si in multe ale ,JOCURI’rezervate celor cu carcater de demn de cavaler adevarat,sahul a fost invadat de tot felul de fetze inegrite venite din lumpenul si pegra societatii.
  cind la AVIZIERUL unui bloc VANGHELIAN,rezervat celor mai detestabili indivizi,se afiseaza ,CUM SA INVATAM SAHUL LA F.F. ori prin corespondenta,s-au si mai grav in forma intensiva,nu-ti ramine altceva de facut decit sa astepti miscarea ,PLACILOR TECTONICE,si cataclismul izbavitor-BUM,BANG SI GATA-…………………trisorii care au incercat sa insele ,SAHUL’sunt praf si pulbere,iar avizierul va ramine singura marturie palpabila care ne va spune noua ,JUCATORILOR CU STAIF:
  ATENTIE,ASA NU SE POATE-NU FITI DERBEDEI…………

 22. @goguță
  Nu-i nici o problemă, totul este ca pâinea să fie manufacturată cu respectarea cerințelor de calitate declarate , sau impuse de normele europene și de asemeni să o cumperi la prețul corect. O ,,componentă” esențială a acestui preț, precum și a ,,calității” produsului, este însăși prestația participativă prin muncă și educație a…cumpărătorului. Altfel va primi doar ceea ce vor dori alții…și ceea ce merită….adică o coptură din tărâțe, ambalată frumos și la preț de pâine albă.

 23. @ZeV
  @Frank Zapa[King]

  Imi este drag sa ma uit la copiii care sunt seriosi in joaca lor.Mai multi ,se jucau zilele trecute cu niste pungi de bomboane.Unul din ei avea o punga altfel decat ceilalti.Au tras de ea ,au citit superficial ce scria pe punga.Intr-un tarziu punga s-a rupt.Continutul s-a varsat pe jos.In ( sa zicem) superficialitatea ,sau in (ceea ce nu cred) ura lor ,nu au apucat sa vada si ce era in punga.

 24. Am intrat langa biblioteca,in herculane.Ma jucam ping pong acolo.Picau bucati din tavan si eu ma jucam ping pong cu un “nebun”..:))

 25. Buna ziua,va rog pe cei care scrieti pe aici sa va ganditi cand ati fost ultima oara mandrii ca sunteti romani ?????

 26. @
  pentru toti ce doresc succesul PDL in viitoarele alegeri

  Economie

  – Orasele sa devina mult mai atractive la firmele care vor sa se instaleze ;
  1. facilitati de accesibilitate
  2.incitari fiscale
  3.infrstructuri adecvate
  – Centrele oraselor mai vivante, mobilitate durabila, locuri de parking, rezervarii de locuri de parking scurta durata
  – Simplificarea existentei firmelor, in alejarea chargelor un loc de munca pentru toti

  Social, Sport, Locuinte

  – Crese, dezvoltand partenariatul cu firmele private
  – Identificarea exacta si sustinerea celor care au nevoie de ajutor
  – Pregati orasele cu o infrastructura de calitate pentru sportul popular
  – Continuarea programului prima casa % de interes max. 3%, proiecte tip max 30’000 Eu/ apt, max 400 Eu/mp

  Securite & salubritate

  – Renforsarea prezentei patrulelor politiei municipale pentru asigurarea convivialitati in cartierele oraseleor
  – O politie municipala de proximitate care sa raspunda 24/24h la incivilitati minore si a desarja politia municipala si gendarmeria
  – dezvoltarea video supraveghere
  – mentinerea oraselor in stare curata nu numai centrul orasului

  Institutia statului si populatia

  – Restabilirea demnitati si respectului institutiilor locale
  – Organizarea si introducerea unei guvernante a oraselor pentru a servi cetateanul
  – Guverna un oras implica metoda, etica si respectea

  Cultura

  – Cultura clasica alaturi de cultura alternativa
  – Mesenatul
  – Control riguros a institutiilor de cultura subventionate

  Daca mai aveti ceva, este bine sa completati si sa le exijati in fiecare oras.

  Cred ca fiecare oras a ROMANIEI poate deveni o ROMANIE.
  Avem orase unde centrul este un pericol !!!

 27. Urgent, reparati nedreptatea facuta memoriei colonelului GH TROSCA spre fericirea dusmanilor Romaniei!

 28. Sper din tot sufletul sa se schimbe ceva la Baile Herculane, sa se investeasca. Am fost anul trecut si am ramas impresionata de peisaje si de zona, dar in rest slab…foarte slab. Este o zona cu un potential turistic imens la noi in tara.

 29. Mă îndoiesc că…..Silver știe cine a fost GhTROSCA. Să încercăm o ordonare a informațiilor din presă :
  1. ,,Înainte de a lucra în Armată, Gheorghe Trosca a fost cadru al CI (ofiţer de contrainformaţii) la Armata a II-a, condusă de generalul Militaru. Acesta fusese înaintat, în 1974, la gradul de general-colonel (cu 3 stele).
  Generalul Stănculescu a mărturisit public că a fost informat că generalul Militaru a pus la cale în 23 decembrie 1989 uciderea şefului USLA, col. Gheorghe Trosca, pentru că acesta din urmă a fost cel care l-a descoperit pe Militaru, în dosarele „Corbul 1“ şi „Corbul 2“, ca fiind omul sovieticilor. Trosca a fost unul dintre cei care s-au ocupat de strângerea de informaţii în celebrele dosare „Corbii“, ce vizau o operaţiune organizată de agenţi KGB sub acoperire. ”

  2. SĂ VEDEM PRETEXTUL CE A STAT LA BAZA NEDREPTĂȚII LA CARE FACE REFERIRE ION ADRIAN:
  ,,Ura lui Iliescu împotriva celor ca Trosca, cadre ale Securităţii care l-au documentat drept agent al KGB, este nestinsă şi astăzi. S-a folosit ……. şi de alt servitor supus, Mircea Dinescu, manipulant de dosare la CNSAS-ul care autentifică una dintre cele mai cretine, inepte şi nesimţite gogomănii tipic moscovite, din istoria recentă a României, mai exact se susţine că „Trosca Gheorghe, maior de contrainformaţii, prin măsurile derulate, a adus atingere dreptului la libertatea cuvântului şi a opiniei, dreptului la viaţă privată, inviolabilitatea convorbirilor telefonice“, deoarece a luat măsuri de supraveghere a unor persoane deţinătoare de secrete care întreţineau legături cu străini – respectiv cu agentura sovietică. Aşadar, Dinescu, dă unui ofiţer care i-a urmărit pe agenţii ruşi decizia de POLIȚIE POLITICĂ, decizie utilizată de politrucii puşi de Iliescu la SSPR (Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor) pentru a-l mătrăşi, încă o dată, şi după moarte, pe eroul Gheorghe Trosca. ”

  3. SĂ VEDEM ACUM CE DECIZIE A LUAT SSPR, CARE A FOST TRANSMISĂ LA COTROCENI:
  ,,Propunerea de retragere a calităţii de eroi martiri a fost înaintată preşedinţiei de către una dintre Comisiile Parlamentului, condusă de liberalul Raymond Luca, alături de care se află freneticii susţinători ai lui Iliescu, deputatul Victor Socaciu şi senatorul pesedist şef de clan ţigănesc Toni Greblă, pompos intitulată Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989.
  Parlamentul legitimează IMPLICIT cu o astfel de Comisie cea mai dragă teză a lui Ion Iliescu, potrivit căreia în decembrie 1989 el a fost emanatul unei revoluţii spontane, nu unealta unei mizere conspiraţii moscovite. ”

  4. CE A FĂCUT PREȘEDINTELE :
  ,,Preşedintele Traian Băsescu a desfiinţat dintr-o mişcare, în data de 28 februarie, efigia Brigăzii Antiteroriste a S.R.I unitate informativ-operativă centrală în structura Serviciului Romån de Informaţii. Eroul martir col. Gheorghe Trosca este simbolul la care se raportează Brigada ce sărbătoreşte Ziua luptătorului antiterorist, în data de 24 decembrie, zi în care Trosca a sfårşit martiric lichidat de către generalul GRU Nicolae Militaru, måna dreaptă a lui Ion Iliescu. În ziua de 28 februarie preşedintele Traian Băsescu a semnat 35 decrete. Printre acestea şi decretul prin care se retrage titlul de Erou-Martir al Revoluţiei Romåne din Decembrie 1989 lui Gheorghe Trosca.”

  4. CE SPUNE CONSILIERUL PREZIDENȚIAL VALERIU TURCAN :
  ,,„A fost propunerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor şi a Comisiei Parlamentare. Preşedintele trebuia să emită decret“, a încheiat laconic Valeriu Turcan.”

  5. CE SPUNEȚI…VOI ? …pentru că eu nu am fost revoluționar și-mi declin competența în acest domeniu. 🙂

 30. @
  Tous

  Cred ca s-a inteles de ce usl doreste suspendarea Presedintelui ROMANIEI si caderea cabinetului Emil BOC !!!

  Imaginati-va ce drum avea ROMANIA cu geoana ?

  Comentati si urmariti 10TV, probabil singura TV a fi urmarita

 31. Adica Turcan spune ca Presedintele este un fel de balega si trebuia sa se lase calcat in picioare de agentii Moscovei? De unde rezulta acel trebuia dle Turcanu?

 32. Sunt multe zone turistice de care oamenii n uau habar pt ca n usunt promovate si chiar daca sunt promovate nu ai cum sa ajungi la ele pt ca nu sunt drumuri, iti rupi masina…. oricum nu cred in vointa PDL-ului de a face ceva pt tara asa cum nu cred nici in mos craciun