Avem sau nu nevoie de reglementarea publicitatii stradale?

Conform legii lui Murphy, în ceea ce mă priveşte, nicio faptă bună nu ramâne nepedepsită. Doar ce m-am gândit să reglementez publicitatea stradală că s-au şi gasit unii de la veşnica presă critică să îmi caute “adevăratele motive” pentru care vreau să institui reguli generale în acest domeniu. Desigur, diverse interese personale.

În realitate, iniţiativa am pornit-o de la o supărare de simplu cetăţean care nu mai poate vedea oraşul din cauza panourilor publicitare. Şi abia apoi datorită atribuţiilor în domeniul construcţiilor şi urbanismului pe care le am ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Una peste alta, ce părere aveţi: trebuie sau nu să existe reguli pentru publicitatea stradală?

PS: După ce am citit unele dintre comentariile dumneavoastră, vreau să fac două precizări.

1. Nu se pune problema să interzicem publicitatea stradală. Ea trebuie doar reglementată, pentru a nu mai apărea panouri stradale construite ilegal, pentru a nu mai existe mash-uri şi banner-e pe faţada clădirilor monument istoric, afişe pe toţi stâlpii şi toţi pomii ş.a.m.d.

2. Este adevărat că publicitatea stradală aduce bani la bugetele locale. Trebuie făcută însă precizarea că aproape o treime din panourile publicitare sunt construite ilegal (peste 6500 la nivel naţional) şi, deci, nu se încasează taxe pe ele. Mai mult, la două luni după semnalarea acestor nereguli, nici 3% dintre cazuri nu fuseseră rezolvate de administraţiile locale. Motivele variază de la dezinteres, până la interese. Iată de ce administraţiile locale nu pot reglementa fiecare în parte publicitatea stradală.

253 thoughts on “Avem sau nu nevoie de reglementarea publicitatii stradale?

 1. In franceza
  Cluj-Napoca (pron. ‘kluːʒ na’pɔka, jusqu’en 1974 Cluj, en latin Claudiopolis, en hongrois Kolozsvár, en allemand Klausenburg, en yiddish קלויזנבורג, Kloiznburg, en polonais Kluż, en tchèque Kluž, en turc Kaloşvar)….
  Des Celtes venus de l’ouest, Scordices et Galates s’installèrent au III-ème siècle avant notre ère au milieu des Daces, peuple Thrace de langue iranienne. On ne sait pas si Napoca nom antique de la ville, est celtique ou dace.

  ……..
  Cluj-Napoca (până în 1974 Cluj; în maghiară Kolozsvár, germană Klausenburg, latină Claudiopolis, poloneză Kluż) este reședința județului Cluj, precum și una dintre capitalele istorice ale Transilvaniei.
  Prima atestare documentară a unei așezări pe teritoriul de astăzi al Clujului a fost făcută de geograful grec Claudius Ptolemeu, care a menționat aici una dintre cele mai însemnate localități din Dacia, cu numele Napuca. Cea dintâi atestare a Napocii romane datează din perioada imediat următoare războaielor de cucerire a Daciei, din anii 107-108, și constă dintr-o bornă militară, descoperită la Aiton, rezultată de la construcția unui drum strategic imperial.

  Aha, deci francezii nu l’au citit pe Ptolemeu….dar romanii l’au citit si au inteles printre randuri ca Numele Napoca este roman…..Si uite asa, istoria Romaniei se scrie sub ochii romanilor (Revolutia din 1989) si inca nu stim cine a tras in populatie, dar stim cine a locuit in Cluj-Napoca in anul 200…..

 2. CENUSHARES….Lazaroiu a avut probabil dreptate …Cred ca se referea la horoscopul lui Basescu in care scria ca doar atunci ,in perioada cat a fost suspendat ,acesta putea salva Romania de criza in care se gaseste astazi ..19 aug 2010 …Opozitia nu l-a lasat sa-si fructifice sansa de a intra in istorie ca izbavitor al neamului …alaturi de Lazaroiu bineanteles ..Fugit ireparabile tempus ….si Lazaroiu si Basescu au ratat o mare sansa …
  Si Nostradamus cred ca e mic copil pe langa Lazaroiu ..care “previzioneaza” din trecut …despre viitor nu spune nici un cuvant ..ar fi prea banal si la indemana oricui …

 3. @cmoro…
  intr-un fel ai dreptate, dar in maai toate tarile se intimpla asa , se gasesc bani ptr cauze peste granite si nu sunt bani ptr probleme stringente in interior…
  personal sunt de acord cu ajutarea republicii moldova pe ideea ca singele apa nu face….sa nu uitam ca acela e pamint romanesc get beget…oricit ar vrea rusii si ucrainienii altceva….
  si personal gindesc ca va deveni cindva pamint romanesc….
  poate si asta e un fel de stimulare a economiei….personal chiar dc traiesc in afara granitelor ma consider roman patriot si doresc ca toate teritoriile romanesti sa fie reintegrate la Romania….poate ii dau apa la moara lui katrina….dar asta e …
  eu zic ca bugetul trebuie regindit pe prioritati….sanatate, responsabilitate sociala, agricultura, investiti infrastructura, dezvoltare regionala si turism…..si restul pe urma….
  Pun o singura intrebare..dee are Romania asa de multi generali….carora trebuie sa le plateasca pe viata….oare e nevoie de asa ceva, de atitea servicii secrete si de informatii, de politie si jandarmerie in paralel, etc, etc….

 4. Doamna Udrea este cu adevarat cu o doamna pentru ca o alta persoana care sa se implice atat de mult precum dansa nu exista. Bravo dumneaiei pentru curaj si competenta.

 5. lasa’ne ungure cu prostiile astea … ca o fi sau n’o fi numele numele napoca roman nici nu conteaza … important e ca noi acum doua mii de ani construiam impreuna cu romanii orase, drumuri, apeducte si toate cele … pe cand voi traiati in corturi prin stepele asiatice si mancati potzoci fripti … 🙂

 6. BUDDY…..Cineva a hotarat in trecutul istoric ca Basarabia e teritoriu romanesc..apoi altcineva a hotarat ca nu mai e romanesc ….toti care au hotarat au fost mult mai mari si mai puternici ca noi ….poate cineva la fel de puternic si mai mare ca noi va hotara ca Basarabia trebuie sa revina Romaniei ….dar in nici un caz noi ..sau vreo persoana care ne reprezinta ….cat ne-am umfla tot mici ramanem in contextul geopolitic ….asa cum am fost de obicei ….Cine nu intelege si nu constientizeaza aceasta realitate ori ne minte ori e dusmanul Romaniei si al nostru ….
  Plastic as explica astfel ….ce crezi ca ar alege o femeie frumoasa si ambitioasa daca ar fi intrebata de chirurgul estetician …ce preferati …pot sa va maresc sanii cu silicoane dar trebuie sa va tai,sa va reduc din fese ….sau invers…..Eu cred ca femeia frumoasa si ambitioasa daca ar avea putina inteligenta ar alege sa ramana asa cum e …
  Nu am gasit alt exemplu pentru a specula geopolitic ….Basarabia ar reveni Romaniei intregind partea de nord ..mai avem si in Ukraina cate ceva …ar silicona Romania (avand in vedere nu doar patriotismul si marimea teritoriului ..) iar Ungaria ar redeschide discutiile despre posibile pretentii teritoriale …pe acelasi principiu pe care noi vorbim de Basarabia ..omitand ,de ce oare ,teritoriile din Ukraina ….
  Singurii care pot rezolva aceste chestiuni sunt mai marii Uniunii Europene ..care sa unifice sub aceeasi Constitutie si aceleasi legi toate tarile membre UE…si daca Rep Moldova devine tara membra UE ,chestiunea e rezolvata …
  Sper sa ma intelegi corect ….am speculat european asa cum ma simt …restul discutiilor despre frati,Basarabia etc e gargara si abureala …inflameaza artificial si inutil spiritele ..cu accente electorale anacronice in actualul context european si mondial..
  Si sa nu uitam in toata speculatia mea de Rusia ….
  Despre ajutoare pentru “frati” …..Eu prefer sa-l ajut sa se ridice pe cel de la picioarele mele decat sa-l las jos si sa alerg sa gasesc vreun posibil impiedicat la cateva strazi …

 7. Asa si bulgarii ne-au rpt tara si sunt mult mai slabi decat noi.Nu cred ca e vorba de putere.

 8. noi avem primar pnl … parca am mai spus p’aici … de cateva zile nu se mai poate intra cu masina’n sat … se lucreaza aproape pe toate strazile … se introduc tuburile pentru canalizare … cine’o face ca noi (sa aleaga primar pnl) ca noi sa pateasca …. 🙂

 9. Cenushares

  Al tau primar e in intarziere,in alte locuri infrastructura de canalizare si apa e gata deja din primavara… 😉

 10. nu numai ca avem primar pnl, da’ avem si deputat pnl si senator pnl … 🙂

 11. gabriela … ei … noi am mai folosit sase luni in plus custile din fundul curtilor … da’ acuma gata … toti vom fi imparati … si’o sa stam pe tronuri cate doua -trei ore pe zi … 🙂

 12. @ cmoro,
  Nu contest deloc cele ce spui, ba din contra sunt lucruri normale…care trebuie rezolvate pe cale pasnica si firesc prin vointa celor interesati in primul rind, adica populatia Rep. Moldova….dc. ei fac un referendum si decid , hai cu romania, asta e….
  In privinta teritoriilor romanesti din Ucrainia…stiu ca ar fi tot ale noastre , dar nu sunt revansard..granitele sunt recunoscute international…deci nu prea se poate discuta…legal, etc….cu Moldovenii este altceva….
  Nimeni nu zice sa nu-ti ajuti fratii din interior…dar eu zic ca deocamdata guvernul ajuta chiar f f mult pe cei din interior….avind in vedere greaua mostenire….ma refer in primul rind la nr. extrem de mare, nepermis de mare…de bugetari….insusi presedintele Basescu a recunoscut nu mai stiu in ce conjuctura ca si el este vinovat alaturi de ceilalti politicieni , de starea de fapt curenta….deci nu trebuie sa zici dupa parerea mea ca guvernul nu ajuta….stiind faptul ca multi bugetari taie frunza la ciini pe banii tai….e si asta o forma de ajutor, nu ….dar aceasta forma nu duce la nimic , numai la pierzanie in timp…..
  eu prefer o forma proactiva de ajutor, ca de exemplu retrainuirea intr-o alta meserie,specialitate , a celor pusi pe liber cu ajutorul unor programe financiare givernamentale….

 13. Bravo E.U.
  Cineva undeva a transmis presei niste informatii mai mult sau mai putin eronate si Elena le-a rectificat, deci or a venit cu plata la zi ceea ce e demn de toata lauda, ori cei care au publicat datele le-au rectificat….
  De aici se vede ca omul E.U. se autocorecteaza atunci cind poate…o caracteristica f rara printre politicienii si oamenii de afaceri roamni….

 14. Cenushares

  Noi avem primar pnl si deputat psd,sa-i vezi cum se pupa pe botic amandoi si merg de manuta la inaugurari de statui,pietre de moara,conducte de gaze…si acolo se intrec intre ei care e mai mare inaugurator si care a adus banii mai repede… 🙂 Un adevarat spectacol…mi-s tare simpatici… 😉

 15. gabriela … pai daca’ti plac de ce nu’i iei de nevasta? … 🙂

 16. @ cenushares
  Gata, ma retrag in munti, inteleg ca lupta cu dumneavoastra este inegala….
  Nu dispar insa fara sa va rog sa cugetati putin si sa recunoasteti (fie si numai pentru dumneavoastra) ca Presedintele nu are chiar atatea pacate cate se straduiesc unii sa-i gaseasca.
  Toate cele bune, dumneavoastra si tuturor.

 17. Cenushares

  Si eu cu cine ma mai ”lupt”daca ii iau de nevasta… 😉 ?

  Nicolae

  Cenushares doar va necajeste…miroase el pe cine poate contrazice mereu… 🙂

 18. Ar trebui sa fi-e reglementate toate sectoarele economice nu numai cele Publicitare, eu zic sa va fereasca Dumnezeu sa vedeti oamenii cu parcarde de git pe sistem publicitar si care vo-r fi platiti cu banii putinii…..si ce sa le faceti? nu puteti sa le faceti nimica, problema alta este ca nu exista un Centru special pentru publicitate in care fiecare sa plateasca o mica suma……nu exagerata , toate televiziunile mogulilor pe publicitate se tin, adica fiecare sector sa i-si aibe Centrul lui dar marea problema este diversiunea…..si coruptia……fara spaga nu se da nimica

 19. BUDDY…..O faci intentionat ca sa ma provoci ?Exista fisuri in postarea ta…vicii pe spete juridice internationale …pe logica geopolitica existenta ,a intereselor marilor puteri care decid..Daca era pe referendum si pe vointa moldovenilor ,Rep Moldova era in interiorul noilor granite romanesti….asta in cazul cand intr-adevar exista o dorinta si o vointa majoritara a cetatenilor moldoveni de a deveni romani nu numai cu dubla cetatenie sau cu cetatenie romana ci si teritorial …
  Acum limitele granitelor UE care include si Romania sunt tocmai granitele actuale cu Rep Moldova,Ukraina etc etc….Noi avem obligativitatea de a securiza granitele UE pe aceasta zona ..nu sa le deschidem …si cu atat mai mult sa le mutam ..sa le modificam ….
  Nimic nu e ce pare pe aceasta chestiune …..daca mai adaugam si faptul ca in Rep Moldova este o populatie destul de “pestrita” in ceea ce priveste convingerile apartenentei lor …Moldova mai e si un posibil culoar de scurgere a spionajului rus si a infractionalitatii ..dinspre tarile ex sovietice catre interiorul UE…..
  Daca UE era interesata de Ukraina si Rep Moldova fii sigur ca acestea si mai ales Rep Moldova aderau la pachet cu Romania si Bulgaria …UE e dependenta de Rusia si va tine mereu cont de parerile de la Moscova dar si de opiniile NATO si ale SUA…
  Fara acordul UE,NATO ,SUA si al Rusiei ,Romania nu va putea schimba nimic in aceasta problema …tinand cont si de faptul ca Romania nu va fi invitata niciodata la negocierile celor de mai sus pe aceasta tema ca membru care conteaza in luarea unor decizii….
  Nu cred ca e cazul sa ne amagim ….
  In privinta ajutoarelor ….Basescu si guvernul au facut pentru sinistratii din Romania ceea ce trebuiau sa faca in calitate de conducatori ai Romaniei pentru cetatenii care i-au ales si in slujba carora sunt …si nu invers…In cazul cetatenilor romani s-a apelat la ajutoare umanitare din partea populatiei si a oamenilor de afaceri …La Dorohoi abia urmeaza sa se ridice 50 de case pentru sinistrati de catre o fundatie umanitara ….de la bugetul tarii nu stiu cat s-a acordat sprijin financiar ….stiu doar ca pentru sinistratii din Rep Moldova s-au acordat ajutoare in valoare de 23 mil euro din bugetul Romaniei …deocamdata ….
  Nu am nimic cu aceste ajutoare …probabil guvernantii si Basescu stiu mai multe ca noi despre situatia economica si financiara a tarii si daca au aprobat aceste ajutoare inseamna ca isi permit si ca romanii o vor duce din ce in ce mai bine …si nu au de ce sa-si faca griji pentru ziua de maine si pentru iarna care vine ….
  Vorbeai despre reconversie profesionala …pana la criza se pregateau muncitori pentru confectii .ceva pe operatori calculatoare,tamplarie ,..acum nu se poate implementa un program guvernamental pentru reconversie profesionala pentru ca nu prea exista nise sau culoare pentru angajari directionate pe diferite domenii ..nu exista locuri de munca grupate pe diferite domenii ….Scapa cine poate ..asta e cuvantul de ordine acum in Romania …

 20. Doamna Udrea,

  Am zis ca nu mai intru pe acest Blog, pentruca nu raspundeti, dar pentruca a venit vorba de Publicitate vreau sa va spun ceva

  In anul 1990 am infintat o firma aici in Texas, DRACULA TRANSILVANIA,, firma de import export, turism, constructii, mai tirziu in anul 2000 sa constat ca numai in California exista un grup foarte mare de FANII ai discipolului DRACULA am fost la eii am discutat cu liderii lor, vo-r sa vina in Romania dar nu au conditii acolo de cazare in 20 de ani nu sa facut nimica acolo la Bran s-au la Sighisoara, trebuia ca BARANDUL ROMANIEI sa fie DRACULA si chiar chinezii cred in asa ceva, am ales verdeatza cu mare scandal, mai meditati in aceasta problema si poate tosi ma veti contacta

 21. SUNT PESTE 2 MILIOANE DE FANII A LUI DRACULA IN CALIFORNIA EU AM CONTACT CU SEFII MARII AI ACESTOR GRUPURII LE-AM DUS SI NISTE VIN ROMANESC BLOD OF DRACULA, POLONIA SI-A REVENIT PRIN EXPORT EU CRED CA NU AVETI MILIOANE DE STICLE DE VIN BLOD OF DRACULA SA LE EXPORTATI AICI

 22. AU MARII AFACERII AMERICANII PE SEAMA LUI DRACULA AICI IN AMERICA …ROMANII NU PUTE-AU SA FACA AJUTATI DE GUVERNUL DIN ROMANIA

  Dracula’s Closet is a private company categorized under Costumes-Masquerade and Theatrical and located in Chico, CA. Current estimates show this company has an annual revenue of less than $500,000 and employs a staff of approximately 1 to 4.
  ASTA NUMAI O FIRMA DAR SUNT ZECII DE MII DE FIRME SI FAC BANII PE SEAMA LUI DRACULA DIN TRANSILVANIA

 23. nicolae … nu … nu cred nimic bun despre basescu traian … nimic … 🙂

 24. texanule … ce fel de oameni sunt americanii aia? … pai ce? … setea a doua milioiane de draculisti poti s’o astamperi cu doua milioane de sticle de vin … pai daca aia ar fi romani nu ti’ar fi ajuns nici 20 de milioane de sticle de vin ca sa le astamperi setea … 🙂

 25. Dracula’s Closet is SOLD OUT of ALL Products and is CLOSED for the 2009 season and will re-open in August 2010 with our new product lines. Thanks for your trust and support in 2009.

  Vedeti stimata doamna Udrea se fac milioane de dolarii aici in America pe seama lui DRACULA daca in Romania nu se produce si daca am vrut sa cooperez si nu ma baga nimeni in seama ce publicitate sa facem stimata doamna, nu vreti sa ma contactati deloc am pute-a face mari realizarii, zecii de mii de oamenii ar pute-a lucra acasa confectionind fel si fel de simbolurii a lui DRACULA si facind banii frumosii stiti ceva..nu exista interes ca oamenii din popor sa faca banii…..interesele sunt politice……numai oamenii din PDL sa faca banii iar la restul sa le ia impozite si pe aerul pe care il mai respira asta este ROMANIA i-mi pare rau dar asta este adevaru care se va sfirsi cit de curind pentruca paharul a dat peste limita rabdarii

 26. Aurelio

  Sa nu imi spuneti ca nu gasiti un producator de vinuri roman serios cu care sa faceti un parteneriat…Apoi puteti lansa chiar o invitatie ministerului la unul din evenimentele dvs.Asa prezentati fapte nu doar idei pe hartie.

 27. ***Aurelio texanu – lasă abureala cu ce spui tu că ai făcut pentru Texas că oricum nu te crede nimeni.
  Pentru români, pentru statul român, ce ai făcut, ce faci?
  That’s the question…

 28. oooo … silverstar … bine’ai venit printre noi … pe unde ne’ai umblat? … 🙂

 29. @ N.G.
  Ori te faci ca nu intelegi,ori….,ce vrea sa spuna texanul….
  trebuie sa intelegi ca poate e nevoie de un suport material si/sau moral din partea MDRT
  si/sau direct din partea ministrului…..nici nu sti cite usi se dechid si cite se pot rezolva numai dc. pronunti numele E.U…..
  Aici sta gaselnita… aici politicienii trebuie sa inteleaga ceva…..
  In legatura cu ce vrea texanul…dece sa nu fie contactat si cel putin sa fie directionat…el stie ce vrea si dece apeleaza la E.U….probaabil ca si tu banui…..
  eu stiu sigur dece am nevoie de E.U…..este singura in tara asta care poate muta muntii din loc doar cu vorba, dece…se implica….isi asuma riscul…de aia mogulii n-o pot suferii….
  Numai dc. ma duc undeva si am suportul moral si greutatea cuvintului ministerial….se pot rezolva rapid multe…..care in final ajuta si proiectele lui E.U……in promovarea dezvoltarii regionale in infrastructura si turism…..
  Sa ne intelegem…nu cere nimeni bani ptr sine…..nu sta in mintea unora cu experienta nord americana….

 30. Mai fratilor,eu stiu bine cine si ce vrea sa spuna, ca nu ma-m dat jos din copac ieri,dar prea asteapta fiecare para malaiata…Adica tot riscul sa-l ia statul roman in spinare.Voi veniti cu ideile,MDRT cu banii no risc,no dureri de cap…Bine si asa pana la urma daca ideea e foarte buna,dar ca oameni de afaceri ce sunteti ati putea avea o alta abordare mai credibila,incepand cu propunerea pusa in practica deja iar apoi cooptati politicul…Ma rog…eu asa vad lucrurile.Evident rotitele le misca politicul,dar investitia o face business man-ul…

 31. @cmoro,
  nu incerc sa te provoc….intelege, eu traiesc in canada si dc. nu stiu nu mi-e rusine sa zic I don’t know…..eu judec totul prin prisma experientei mele canadiene….
  Poate sti ca Canada este formata din provincii si teritorii care se administreaza separat una de alta, existind intre ele atit convergente cit si divergente….una din marile probleme este problema separatistilor din provincia Quebec….nu te gindi la ceva de genul basciilor…pe aici totul se rezolva la nivel politic prin vointa maselor adica prin referendum…..separatictii au atit partid in Quebec ( Parti Quebeqois-in opozitie acum) cit si la nivel federal (bloc quebecois-tot in opozitie)
  ei militeaza ptr separarea Quebecului de Canada…separare nedorita la nivel federal de politicieni si la nivel provincial de majoritatea provinciilor…totusi exista curente pro in politica cabnadiana cir si cea americana….singura problema este un referendum….dc vor avea la el 50%+1 sunt plecati, nimeni nu-i poate legal opri…dar presiunile ptr a nu pleca sunt mari pe motive logistice, etc….
  d-aia am gindit ce am gindit de moldovenii de dincolo de Prut….dupa cum bine sti sub comunistul Voronin nu se putea…acum se poate si eu cred ca se asteapta doar momentul propice …..atit.
  Cu ucrainia s-a lasam asa cum e…sunt granite recunoscute si mai sunt si altele….

 32. @N.G.
  Nu intelegi ca punerea in practica in Ro. a oricarei idei care nu aduce spaga locala …este blocata forever…..altceva este dc. tu vi si ai sustinerea verbala a ministrului E.U…..
  din ideile noastre pot iesi multe…si noi nu vrem bani ptr proiectele noastre ci numai ajutor verbal si material ptr infrastructura locala….

 33. ce popor, doamne! …. ce popor! … majoritatea romanilor nu stiu decat sa se vaicareasca … nu poti sa te’ntalnesti cu unu’ fara sa’ti tranteasca niste vaicareli … io nu mai suport chestia asta … si pe mine ma doare uneori .. si mie mi’ar trebui uneori mai multi bani decat am … si io visez sa fiu cu pamela anderson … da’ nu’mi strig niciodata nemultumirile … 🙂

 34. Cenushares

  Pai nu e mai usor sa te vaicaresti in loc sa faci ceva sa nu mai ai pentru ce sa te vaicaresti…? Suntem un popor trist…prea trist…

 35. @cenuse…
  parca ai fost prima care te-ai vaitat ca E.U. nu te baga in seama….dar nu prea are ce baga in seama….eu pe aici te vad ca un fel de clovn al siteului care baga numai strimbe de Gica contra ca sa se afle in treaba…nimic concret, nimic plauzibil…un Fel de Chucky sau micul bostanac….pe blogul E.U.

 36. buddywonca … vaicareala mea nu era serioasa … chiar daca doamna udrea ar fi vrut sa’mi raspunda tot nu ar fi putut … ca nu avea la ce … io nu am facut nici o propunere pentru rezolvarea problemelor bucurestiului … io nu pun botu’ la prostii d’astea … astea’s actiuni electorale … nu’s pentru mine … zau … 🙂

 37. buddywonca … tu esti pan canada .. nu mai stii cum e’n romania … daca fiecare sat isi are prostu’ lui, de ce nu si’ar avea si fiecare blog clovnu’ sau? … 🙂

 38. Buddy

  Cred ca avem puncte de vedere diferite…By the way…stiu foarte bine cum e cu ideile altruise si interesele…starnesc in cel mai bun caz zambete si aprecieri cum ca”una mai era si aceea a murit arsa pe rug”… 😉

 39. @cenuse…
  orice politician are nevoie si de actiuni electorale…dar E.U. mai si face ceva….brandul de tara si logoul este un pas inainte….chiar dc. unii nu-l vad perfect…nici nu trebuie sa fie…intotdeauna se poate perfectiona….este un inceput….iti dau un singur exemplu cum se rezolva problemele pe aici
  In Ontario logoul este
  ” Ontario,
  Yours to discover ”
  acest logo apare pe tricouri vindute in punctele de informare turistica in Ontario, oe placile de inmatriculare ale masinilor, pe diverse alte produse de turism….si din care ies bani ptr turism si fac reclama gratis peste tot in N. America.
  Poate poti intelege ceva lasind la oparte aversiunea ta de clasa politica…..nu asta conteaza…..

 40. buddywonca, … asa, tu? … nimic concret? .. nimic plauzibil? … ia vezi tu comentariul meu de azi de la 9.40 … sa vezi acolo concret … ti se ridica parul de pe limba de cat concret se gaseste acolo … da’ trebuie sa’l vezi … nu cred ca tu esti in stare sa vezi … 🙂

 41. @ N.G.
  fiecare cu punctul lui de vedere… tu ca politician local….nu vrei sa-ti scape pontul…vrei ca totul sa treaca pe la voi…consilieriii…eu ca un investor…vreu sa depind cit mai putin de deastia ca voi care credeti ca stiti totul local si cei bine si cei rau….si nu in ultimul rind nu vreti sa scapati nimic din mina , local ma refer…ca ce mai iese si ptr. voi…..de aia va ingramaditi toti pe acolo, consilieri……locali…..e o pista de lansare si un os bun de ros part time…..

 42. buddywonca … aham … e bun logoul … avem ce sa punem pe tricouri … da’ cine ne cumpara tricourile? … io zic sa dea minsterul turismului o lege cum ca fiecare roman e obligat cumpere un tricou cu frunza cu codita albastra … asa cum a facut ceausescu cand a obligat fiecare roman sa cumpere o masca de gaze … 🙂

 43. @cenuse….
  trebuie sa sti ceva universal valabil….fiewcare incearca sa vinda cit mai scump cind face afaceri cu statul…pe aici e lafel….problema e alta, cei dela puchasing department pe aici stiu regula si compara intotdeauna….adica nu merg cu turma…au capu;l pe umeri …..
  la voi sistemul de achizitii e prost….nu ca comerciantul e smecher….intelegi……
  si dc. se intimpla asa ceva descris de tine eu m-as lua de cel ce cumpara in primul rind nu de cel ce vinde…dar la obiect…nu la general….

 44. @cenuse….
  aici intra in functie talentul unora si altora….nu te speria tu ca nu cumpara nimeni…sunt tehnici sa ti le bage pe git la pachet la inceput…si apar pe piata pe strada…si lumea incepe sa-i placa…si unii comercianti vor logoul pe unele produse…etc si,si,si….asa se face comert, turism…nu se pleaca dinainte cu raspunsurile gata date asa cum vrei tu….sunt riscuri in orice…trebuie cauta si se gaseste metoda sa sparga gheata, etc….bunavointa sa fie nu Gica Contra…ca nu se face nimic chiar dc. vine Chucky al tau sau micul bostanac al lu Chucky…nu doar s-au impacat doi prosti…..politic vorbind…..

 45. multi incalca legilele … unii pun incalcarea legii pe seama luptei dintre stat si cetatean … da’s constienti ca incalca o lege … altii insa interpreteaza intotdeauna legile in asa fel incat sa nu le iasa niciodata ca le’au incalcat … astia au intotdeauna constinta curata … 🙂

 46. buddywoca … la noi nu merge frate … ca vine politicu care zice ca frunza e cu drept intelectual si numa’ un pdl’ist, de exemplu, are autorizatie s’o picteze pe tricou … si daca tot are autorizatie pdl’istu’ tre sa puna si un pret pe masura … sa castige si el de cinci ori cat face si sa’i mai dea si aluia de i’a dat autorizatia de alte cinci ori cat face … si ajung tricourile alea la preturi exorbitante … si nu le ia nici dracu … 🙂

 47. buddywonca … esti ceea ce pe la noi se cheama varza … pai crezi tu ca directorul ala de spital isi permitea sa’l refuze pe prefect … pai a doua zi nu mai era director acolo … si venea unu’ care vrea scaune de trei ori mai scumpe … 🙂

 48. buddywonca … te’ai putea intreba de ce directorul de spital mai vrea sa fie director de spital daca trebuie sa stea in pozitie de drepti in fata prefectului … pai vrea … ca da el bani multi pe scaune … da’i mai raman si sa cumpere cartofi pentru cantina cu pret de cinci ori mai mare decat ala din magazin .. si acolo isi baga el in buzunar diferenta … plus ca are “acces” la asistente … si fel de fel de chestii d’astea … 🙂

 49. @ cenuse…
  oi fi eu varza , dar de canada…dar cind vad cit de varza sunteti voi cu gindirea voastra …eu ma simt mindru….
  Pai varza apuseana….cine va opreste sa puneti lucrurilew la punct….si pe aici spitalele apartin de orase, etc… dar sunt administrate independent…si dc vreun primar, prefect isi baga nasul…si-a taiat capul…cine va opreste sa faceti si pe acolo asa….nu mai da tu vina pe BASE, PE NU STIU CE PREFECT, PE NU STIU CE MINISTRU…VOI I-ATI ALES…CIND VIN DIN NOU ALEGERILE NU VA MAI INCHESUITI LA MICI LA PUNGI LA FULARE SI GTRICOURI…Alegeti pe cel mai slab si poate ala va face treaba…de vina sinteti voi nu altii….

 50. @ Dna Ministru
  O gluma pentru descretirea fruntilor in timp de criza:

  In principiu fiecare PUBLICITATE PATRIOTICA, RECTE LAUDAND EXPLORAREA GRADINII
  CARPATICE, LAUDAND,DECI, TARISOARA NOASTRA SCUMPA AR TREBUI SA FIE ….. EVIDENT
  G R A T U I T A !!!
  DAR NUMAI DACA ESTE FACUTA IN LIMBA ROMANA!
  Deci “Explore the Carpathian Garden” ar costa pretul normal reglementat de proiectul prezent de Lege!

  S-auzim numai de bine ; Condoleante pentru bebelusii-ingeri de la maternitatea Giulesti!

 51. Buddy

  Ai inteles exact pe dos si habar nu am de ce ai trantit-o pe aia cu consilierii pentru ca nu despre asta discutam…Adica daca eu ti-am spus sa faci business-ul si abia apoi sa apelezi la politic daca exista un avantaj imagistic pentru promovarea Romaniei,tu imi spui ca eu prefer sa conditionez o afacere de politic.Cam sucit rationament.Si te rog,daca vrei sa mai discutam nu face din mine exponentul consilierilor afaceristi din Romania.Nu e nici corect nici frumos sa scapi astfel de un subiect…