713 thoughts on “AVEM O PROBLEMA

 1. cenushares – cred ca daca sunt buni de munca, atunci sa se incadreze.

  Stii ce, in anul scolar trecut, tatal unui elev a venit la scoala si a batut copilul crunt pentru ca acesta a “indraznit” ca din “banii de liceu”, tot un ajutor de fapt, sa-si ia o pereche de adidasi. Problema e ca elevul a povestit adevaratul motiv pentru care a primit bataie hoteasca: tatal il astepta acasa cu banii ca sa aiba ce bea. Ce zici? Nu e revoltator?

 2. Să înţeleg că acest Guvern vine cu banii de acasă şi dă bani în schimbul voturilor? De unde s-a împământenit acest “primesc de la Guvern”?

 3. silverstar, nu stiu. le-a cerut cineva ceva in schimbul ajutoarelor sau e cazul sa se simta ei? eu nu cred ca voturi se castiga cu ajutoare. asta-i iluzia politicienilor

 4. Bun. Atunci, nu primesc de la guvern. Da’ cine hotaraste si dupa ce criterii ca oameni tineri, voinici, sanatosi trebuie sa primeasca ajutoare sociale?
  Cine si dupa ce criterii face ancheta sociala?
  De ce adevaratii oameni bolnavi trebuie sa dea spaga la comisia medicala pentru ca asa fac si ceilalti care vor sa fie pensionari ca sa se ocupe de propriile afaceri? Si intrebarile inca ar mai putea curge. 🙄

 5. @ silverstar
  Orice tip de ajutor se dă conform legii, adică hotărât de parlament. Chiar facă totul pleacă de la guvern, prin ordonanţă sau ordonanţă de urgenţă, tot ajung la un moment dat în parlament unde pot fi respinse, acceptate sau acceptate cu modificări.

  “De ce adevaratii oameni bolnavi trebuie sa dea spaga la comisia medicala”, aici e deja o altă problemă. Mita ţine de poliţie. De ce se tot dă mită?, pentru acest lucru trebuiesc întrebaţi cei care dau mită. Dacă cineva solicită ceva legal şi nu primeşte, ar trebui să se adrese superiorului, sau superiorului superiorului şi nu să dea mită. Din păcate mulţi consideră că e mai simplu să dai mită şi să-ţi vezi problema rezolvată decât să faci valuri şi să te vezi cu ea nerezolvată.

 6. Bibliotecaru scrie: Din păcate mulţi consideră că e mai simplu să dai mită şi să-ţi vezi problema rezolvată decât să faci valuri şi să te vezi cu ea nerezolvată. Stii foarte bine ca reclamatia e vorba de unul singur…

  Cunosc bine un caz deosebit de grav. Omul e ruina, fara sansa, fara speranta… O spun eu care nu sunt medic… Intr-un an nu a avut de unde si ce sa dea… A fost respins fara ca cineva sa se uite macar in dosar. La o reevaluare – fratii au adunat bani ca sa-l ajute – i s-a admis dosarul, continuitatea, de fapt… La fel, nimeni nu s-a uitat in dosar…
  Atunci, de ce se mai face dosarul? De ce cel in cauza trebuie sa treaca din cabinet in cabinet ori sa stea internat in spital, cu o luna inainte de a intra la comisie?

 7. Bibliotecaru – de condamnat sunt cei care fac “ancheta”, simulacrul de ancheta si dau OK pentru ajutoare… De curiozitate, te-ai uitat la TV-uri, la imaginile prezentate de la Constanta? Ai vazut ce puternici sunt “smecherii” care traiesc din ajutorul statului? De ce nu ar fi la fel de puternici si la un loc de munca?
  Eu sunt revoltata impotriva celor pe care-i vad buni de munca, dar se complac sa traiasca din ajutoarele statului… Aici este problema…

 8. dragul meu biblio-trebuie sa-ti mai fac o singura observastie pe ziua de azi-mai esti intr-o eroare-faci o confuzie grava intre salariu si dividente-sunt doua lucruri diferite,singura institutie care tine cont de aceste venituri-ATENTIE LA CAPITOLUL VENITURI ESTE FISCUL-
  2-VENITURILE DIN DIVIDENTE MAI PREZINTA IMPORTANTA IN FATA UNEI BANCI-ADICA A UNUI OFITER DE CREDIT-care va lua in calcul aceste venituri.
  inca o data iti atrag atentia-nu incerca sa raspunzi la toate problemele,evita sa intri in zone pe care nu le stapinesti si nici nu ar trebui sa le stapinesti-eu nu sunt un vinator de greseli personale ale celor care scriu pe blogguri-am folosit insa acest tertip pt. ati demonstra ca pe parcursul unei zile in care stai in fata P.C.-debitezi muuulte enormitati,si nu-i bine-NU POTI fi FACTUM TOTUM,ORI STIE TOT-asa ca sfatul meu dezinteresat este sa o lasi mai moale,nu-i bine sa induci ideea ca esti singura persoana care le stie pe toate.
  si nu uita un salariu este inregistrat la ministerul munci urmare a unui contract de munca-dividentele….monumentala gresala,dealtfel ca multe altele.

 9. @ silverstar
  După cum spuneam, aici nu este vorba de lege sau de guvern, “şmecheriile” sunt în zona poliţiei, a procuraturii, respectiv a justiţiei.

  Eu cunosc şi probleme instituţionale. De exemplu diabetul nu mai intră la grad de handicap pe motiv că… sunt prea mulţi diabetici. Concluzia de prea mulţi diabetici a fost scoasă din joben de ancheta naţională comandată de CNAS prin domnul ministru al sănătăţii, mai multe sute de milioane de euro din bani noştri. (LEGE nr.448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap)

 10. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 6:37 pm

  pai daca ai monopol pe televiziuni poti sa-i minti PE TOTI LA FEL 🙂
  cum vrei tu.
  minciuna care prinde cel mai bine la electoratul PDL este cea pe care o folosesti si tu, “TOTI SUNT LA FEL”

  de-asta nu stii diferenta intre a vota un om si a vota un partid, pt. ca “toti sa fie la fel”.

  te-am intrebat aici ceva:
  October 13th, 2008 at 6:25 pm

  daca n-ai de gand sa raspunzi la intrebari nu mai pune altele, dar asteapta-te sa-ti pice un elefant in cap de fiecare data cand fabrici constructii in care “toti sunt la fel”.

 11. Bibliotecaru – toate aceste smecherii cu ajutoarele sociale si cu miile sau sutele de mii de pensionati medical fara a fi bolnavi, lovesc in batranii pensionari care abia traiesc de pe o zi pe alta…
  Penru ca exista o cauza – bani dati cu larghete – exista si un efect: sufera cei care au muncit o viata ca la batranete si traiasca linistiti, nu sa supravietuiasca, asa cum se intampla cu majoritatea batranilor nostri.

 12. CRITERIILE care diferentiaza “oamenii”, politicienii si partidele
  (criteriile pentru care NU TOTI SUNT LA FEL)

  Luni, 13 octombrie 2008

  “16 organizatii neguvernamentale solicita fiecarui parlamentar sa semneze “Pactul pentru statul de drept”, care stabileste ca nu vor fi operate schimbari la conducerea DNA, ANI si a Parchetului de pe langa ICCJ, ca va fi adoptat noul Cod Penal si va fi redactat cel de Procedura Penala. Alesii au termen pana la 28 octombrie pentru a semna si depune documentul fie la grupul parlamentar, fie la Societatea Academica din Romania. Numele celor care nu semneaza va fi facut public in prima zi a campaniei electorale.

  Semnarea presupune ca politicianul se angajeaza:

  ● sa nu propuna, întreprinda, iniţieze ori aprobe nicio schimbare instituţională, de statut juridic sau de personal la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

  ● sa nu întreprinda sau aprobe prin vot, înainte sau după alegeri, nicio schimbare a personalului de conducere a Agenţiei Naţionale de Integritate, sa aprobe sau sa ceara premierului să aprobe finalmente bugetul ANI.

  ● Sa adopte noul cod penal şi sa redacteze şi adopte noul cod de procedură penală pe baza legislaţiei europene eficiente şi după dezbateri publice reale.

  “Pactul pentru statul de drept” a fost elaborat de 16 organizatii neguvernamentale Academia de Advocacy, Alianţa Civică, Asociaţia Profesională pentru Educaţie şi Cercetare, Asociaţia Revoluţionarilor fără Privilegii, Asociaţia Societatea pentru Justiţie (So-Just), Asociaţia 21 Decembrie, Blocul Naţional al Revoluţionarilor, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Euroregional pentru Democraţie, Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social, Grupul pentru Reformă Universitară, Fundaţia Gheorghe Ursu, Iniţiativa pentru o Justiţie Curată, Societatea Academică din România si Societatea Timişoara.

 13. @ Andra
  🙂
  Şi eu aş fi de acord ca funcţionarii să nu se schimbe după fiecare alegere a parlamentului sau la fiecare schimbare a guvernului sau a primarilor sau al prefecţilor. Mai mult, eu cred că statutul funcţionarilor este protejat de lege. Am însă o problemă…
  1. Lista organizaţiilor de mai sus s-ar dori un fel de societate civilă. Eu nu cred că ele reprezintă societatea civilă. Deja recunosc câteva din organizaţii care s-au implicat politic de câteva ori în istorie.
  2. Există o mare problemă, stimatele organisme uită să traducă termenul “stat de drept” şi să-i definească coordonatele. Poate da cineva o definiţie, poate spune cineva exact ce înseamnă “statul de drept”?

 14. andra, m-ai intrebat pentru ce votez un om sau un partid. pai partid n-am votat niciodata deci nu-ti pot spune pentru ce votez un partid. oameni am votat, la alegerile locale si i-am ales dupa criteriile mele poate subiective. eu nu cred ca toti oamenii sunt la fel. din aceasta cauza acum la aceste alegeri ma voi prezenta pentru prima data la vot. si ar fi culmea ca acuma cand am posibilitatea sa ma uit la om sa aleg partidul. la mine in colegiu ii stiu pe toti candidatii partidelor importante. desi ma gandeam inainte ca poate o sa votez cu pnl-ul acuma imi place mai mult de candidatul pdl. crezi tu ca trebuie sa merg cu partidul si nu cu omul?

 15. cenushares

  Daca esti nehotarat,e mult mai usor sa alegi omul,pentru ca esti mai motivat sa fii subiectiv si sa alegi dupa criteriile tale de selectie.Cand esti un simpatizant politic si aici ma refer la adevaratii simpatizanti,care sunt consecventi si de neclintit,atunci intervine factorul solidaritatii de multe ori involuntar cu partidul cu care simpatizezi.Si atunci apare factorul tolerantei fata de capacitatile”indoielnice”de multe ori evidentiate eronat de perceptia personala subiectiva a fiecaruia,chiar daca imaginea reala a candidatului este mai buna decat se recunoaste.
  Daca esti membru al unui partid,atunci cred ca nu se pune problema in a contesta un candidat,cu atat mai putin a face cadouri politice unui alt candidat,doar pentru ca TI SE PARE mai bun.
  Tu in care situatie ipotetica te situezi,pentru ca vad ca ai preluat cu hotarare dilema celui care a pus initial intrebarea?

 16. doamna ng, cititi penultima mea postare si veti intelege din finalul ei in ce situatie ma gasesc. am cam inteles ce vreti sa spuneti. deci daca au sunt simpatizantul unui partid si daca partidul acela are drept candidat in colegiul meu unul despre care eu stiu ca si-a ucis mama dupa ce mai intai a violat-o eu trebuie sa votez cu ala pentru ca perceptia mea in ceea ce il priveste s-ar putea sa fie eronata. asa?

 17. Doamna Udrea, felicitari pentru blog, dar limbajul utilizat in interventiile dvs tot cam de lemn ramane… cum vine asta cu

  lipsa de suport din partea statului pentru cele care doresc sa faca copii. Situatia dificila in care se gaseste o femeie impreuna cu familia ei atunci cand dau nastere unui copil le face pe cele mai multe sa renunte. De aceea rata natalitatii in Romania este de 1,3 copii/femeie ceea ce va duce la o scadere dramatica a populatiei pana in 2050 ajungandu-se conform previziunilor la 16 milioane. O situatie mai buna se inregistreaza in cazul femeilor de etnie rroma, unde rata natalitatii este de aproape sase ori mai mare decat la celelalte.

  Trecand peste stangaciile lozincarde de trista amintire, de pe vremea cand nu beati coca-cola, dar mancati salam cu soia, nu-mi vine sa cred ca va ocupati de probleme traditional apartinand spectrului de stanga politic. Hotarati-va atunci in legatura cu doctrina partidului dezorientat PDL – e el crestin democrat, sau socialist? Sau e doar un biet derapaj electoralist, asa cum ati invatat de la mentorul dv (intru politica, desigur) Traian Basescu?

  Mai apoi, dna Udrea, constatati “neutru” fenomenul demografic tiganesc. Desi aceasta constatare e o insula fara legatura logica avuta cu restul textului,ea isi are rolul ei important, subliminar: “hai sa ne inmultim noi, ceilalti, pentru ca altminteri or sa ne napadeasca tiganii”! Acum, interventia asta nici nu ma mira atunci cand ma gandesc la tigancile-mputite ale mentorului dv.

  Solutiile pe care le propuneti? Parca ati fi in balconul cladirii CC a PCR, inainte de a veni elicopterul care s-o salveze pe cealalta Elena, iar to’a’su incerca sa creasca indemnizatiili oaminilor munci. Diferenta e de nuanta: el voia sa-sisalveze pielea, dv vreti sa castigati voturi.

 18. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 8:48 pm

  te contrazici
  daca criteriul tau e “imi place x sau y” nu inteleg de ce te preocupa alegerea de orice fel (partidul sau omul )
  daca nu ai criterii dupa care sa alegi nici omul nici partidul, de ce votezi ?

 19. doamna ng, atunci la ce mai foloseste votul uninominal? cu ce era mai buna varianta basescu fata de strutocamila, daca oricum nu conteaza omul ci partidul? nu cumva dumneavoastra tineti cu ursul?

 20. Bibliotecaru Says:
  October 13th, 2008 at 8:40 pm

  habar n-am ce intelegi tu prin societate civila.
  pentru mine trebuie ca organizatiile respective sa militeze pentru democratie si stat de drept. nu cunosc altele care sa faca acest lucru.

 21. N.G. Says:
  October 13th, 2008 at 8:59 pm

  NG, cunosc genul asta de discutii; evita sa discuti generalitati cu astfel de propagandisti (ala si-a omorat mama si al’lalt nu stiu ce-a facut, da PSD e mai bun, cam asa merge).
  cu cenushares ai sa vezi ca atunci cand obiectivezi contextul (exemple concrete, criterii, situatii clare) va fugi de raspuns sau cum am zis, PSD e mai bun.

 22. andra, imi place in sensul ca ma gandesc ca imi va reprezenta mai bine interesele in parlament.

 23. Bibliotecaru Says:
  October 13th, 2008 at 9:15 pm

  ceea ce ni ce cere de catre Comisia Europeana iar PSD si PNL se impotrivesc matematic de fiecare data ?

 24. # cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 9:17 pm

  “andra, imi place in sensul ca ma gandesc ca imi va reprezenta mai bine interesele in parlament.”

  ei vezi ca stii ? 🙂

  acum spune-mi care sunt interesele tale. fiecare interes reperzinta un criteriu dupa care judeci activitatea unui om sau a unui partid.

  deci, prin asta ai spus fara sa vrei ca STII sa judeci si activitatea partidelor.
  sa te aud.

 25. Buna seara tuturor!

  Pentru Bogdan si cenushares:
  Parerea mea este ca alegerile parlamentare trebuie analizate putin altfel decat cele locale.Daca la cele locale omul care reprezinta partidul are o pondere mare, la cele parlamentare este de preferat sa votezi reprezentantul partidul al carui membru activ sau simpatizant esti. Daca nu ai o obtiune politica este bine sa iei decizia abia dupa campania electorala, perioada in care fiecare candidat se prezinta electoratului. Nu cred ca este bine sa judeci cu sufletul(in campanie dedublarea atinge cote maxime), este nevoie de putina ratiune.

 26. Andra

  Ai dreptate,il voi lasa pe cenushares sa construiasca scenarii de candidati buni si rai,poate va afla si el pe ce criterii sa aleaga.Dupa atata invartit dupa propria coada a rezultat totusi o concluzia pe care ai evidentiat-o si tu 😉

  cenushares

  De unde stii cine iti va reprezenta cel mai bine interesele in parlament ??? As vrea sa aflu si eu reteta universal valabila a certitudinii ?

 27. Dna Elena Udrea

  PDL e pe cale sa faca ULTIMA greseala monumentala dupa o perioada de cateva zile de cand a facut numai greseli mici si marunte.
  Greseala asta va costa PDL enorm, in termenii de care PDL-ului ii este cel mai frica: adica va costa mediatic.

  daca il veti arunca pe Sorin Paveliu ca pe un mar stricat, asa cum l-a aruncat Berceanu pe Horatiu Buzatu la Craiova, veti pierde dup acelasi tipar, numai ca de data asta greseala asta va fi supra-mediatizata peste tot.
  Berceanu l-a facut pe Horatiu sa plece din PDL – acum PDL il face pe Sorin sa plece din PDL.
  Daca pe Horatiu PNL l-a recuperat si l-a transformat intr-un fel de “erou” ganditi-va ce vor face cu Sorin.

  PNL il va “recupera” pe Sorin si va face din el un port drapel al prostiei si lipsei de viziune a PDL.
  Sorin Paveliu este un om care inspira incredere, e pozitiv, luminos, seamana cu mircea Diaconu ca prezenta pe televizor. Are initiative legislative care au fost adoptate in parlament. Este unul dintre putinii PDL-isti care stiu sa vorbeasca limba contemporana si urbana a tinerilor si a oamenilor moderni – in comparatie cu robotul Emil Boc.
  Nu-l pierdeti. De data asta PDL va pierde infinit mai mult decat un om.

  http://www.mediafax.ro/politic/deputatul-sorin-paveliu-va-demisiona-din-pdl.html?1687;3305844

 28. @ Andra
  Spuneţi:
  “ceea ce ni ce cere de catre Comisia Europeana iar PSD si PNL se impotrivesc matematic de fiecare data ?”

  Vă referiţi la construirea unei biblioteci virtuale pe care tot o cer europenii şi noi ne tot facem că o începem?

  Eu întrebam cum definiţi noţiunea “stat de drept”, eu nu cunosc ca această noţiune să aibă o definiţie instituţională, de aceea întreb. Dacă daţi un document drept “Pactul pentru statul de drept” şi îl susţineţi, mă aştept ca să ştiţi ce anume susţineţi. Eu nu ştiu ce este acela un “stat de drept”, nu cunosc o definiţie clară pentru acest concept, şi întreb ce este cu el. Vi se pare aşa de complicat? Dacă vroiam să fiu cârcotaş întrebam cum cereţi fiecărui parlamentar să semneze acest Pact când tot domnia voastră acuzaţi că PNL şi PSD sunt împotrivă. Este ca şi cum aţi cere un serviciu dând cu parul în cap în loc de rugăminte… dar pe mine nu mă interesează decât ce este “stat de drept”. Îmi puteţi da o definiţie?

 29. Andra – eu cred ca, la locale, electoratul se orienteaza mai mult spre om decat spre partid. Ai vazut ca, anul acesta, au fost multi primari alesi din prima sau realesi in turul doi. Oamenii aceia au facut ceva in mandatul trecut de-au castigat increderea electoratului.

 30. Tocmai s-a terminat un sondaj, 4-7 octombrie, iar rezultatele sunt interesante…
  1.PSD…. 35% creste
  2.PDL…..29% scade
  3.PNL…..26% creste
  Cam tragic pentru democrat-liberali si de aia matrozul l-a chemat pe Tariceanu, ca sa-l abureasca iarasi ca inainte de 2004.Daca n-am dreptate sa spuna stimata proprietara a blogului
  PS
  Sondajul este secret, a fost efectuat de catre staff-ul PNL.si eu de acolo l-am obtinut

 31. Bibliotecaru Says:
  October 13th, 2008 at 9:34 pm

  “eu nu cunosc ca această noţiune să aibă o definiţie instituţională, de aceea întreb.”

  cum asa? DNA este o INSTITUTIE, care a fost creata ca urmare a intentiilor exprimate de statul roman in legatura cu combaterea coruptiei la nivel INALT, si care, cu ajutorul CE a si fost realizata, iar acum FUNCTIONEAZA.

  LEGILE de Reforma a justitiei sunt o institutie in sine, pentru ca au creat un cadru institutional normal – adica asa cum NU ERA inainte – sdi adecvat scopului de a crea un stat de drept.

  Criticile CE se refera la institutii, deci implicit ele servesc constructiei institutionale.
  Iar PSD si PNL se opun cererilor CE.
  QED. E deja de la sine inteles ca daca PSd si PNl se opun la ceva atunci e sigur ca acel lucru e pentru constructia statului de drept in Romania.

  Asadar, exista SI ALTE ong-uri care sa se preocupe de statul de drept si democratie ?

 32. Dna Elena Udrea

  Referitor la Sorin Paveliu: in plus, faptul ca e o persoana cu notorietate pozitiva, adica e foarte bine cunoscut de la televizor, va fi folosit impotriva PDL.
  Vor face din asta un scandal egal cu asa zisa alinta PDL-PRM.
  Acum inainte de alegeri, asta ar fi chiar ultima greseala a PDL.

 33. Avem de-a face cu o bataie de joc, cu o indiferenta generalizata in randul politicienilor, care se intereseaza de marile probleme ale tarii doar in ajunul alegerilor. Am auzit vreodata o dezbatere despre tineri, despre tinerele mame, in perioada de guvernare?
  Inaintea alegerilor, ni se flutura prin fata ochilor grija oamenilor politici fata de criza profunda a Romaniei. Pana atunci, tac malc, preocupati de propria bunastare.
  Nu cred ca tinerii vor participa la alegeri anul acesta, chiar daca ni s-a servit iluzia uninominala. Raman aceiasi oameni, aceleasi partide, aceleasi vicii.

 34. silverstar Says:
  October 13th, 2008 at 9:38 pm

  Silver, asa e, de fapt toata lumea stie asta

  1.PSD…. 30% creste
  2.PDL…..10% creste
  3.PNL…..35% creste
  4.PRM….15% creste
  5.PNG….10% creste

  Eu tot de la PNL il am.
  Nu e pe surse, dar nu pot sa divulg numele 🙂
  E un securist cu o pensie de 200 de milioane, unu pe care l-a amenintat Marius Oprea la locale ca-i taie pensia, dar a “uitat” sa mai dea legea aia 🙂

  Marius Oprea: Se vor micsora pensiile securistilor Marti, 27 Mai 2008

  http://www.ziare.com/Marius_Oprea__Se_vor_micsora_pensiile_securistilor_-318809.html

 35. @ Andra
  Stimată doamnă,
  Puteţi să puneţi domnia voastră QED-uri câte doriţi, cât timp nu puteţi să-mi daţi o definiţie a statului de drept este tot o înşiruire de cuvinte.
  CE nu ne poate spune nouă pe cine să numim la DNA, la ANI, sau cine e mai bine să numească pe cineva şi la propunerea cui.

  Legătura noastră cu Europa din punct de vedere instituţional, adică legi+principii, se numeşte AQUIS COMUNITAR.
  Ca să nu greşesc cumva una din date, am să caut ceva exact…
  Iată:
  Aquis-ul comunitar este un compendium, un tot legislativ care se compune din tratatele, deciziile, regulamentele, recomandările şi alte acte normative emise de instituţiile decidente ale comunităţii. Aquis-ul comunitar conţine în esenţă două mari componente: Tratatele (plecând de la Tratatul de la Roma -1957) şi legislaţia comunitară (directive, regulamente, decizii, etc).
  Cele mai importante tratate sunt:
  – Tratatul de la Maastricht, intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993, prin care se pun bazele celor trei piloni ai Uniunii. Primul pilon, Comunităţile Europene, permite instituţiilor Uniunii să coordoneze politici comune în diverse domenii (piaţa unică, transporturi, concurenţă, moneda unică, etc.) urmărind coeziunea economico-socială. Al doilea pilon, Politica externă şi de securitate comună, reprezintă cadrul acţiunilor comune ale statelor membre în acest domeniu. Al treilea pilon, Cooperare poliţienească şi judiciară în materie penală, este cadrul cooperării dintre organele de poliţie şi de justiţie din statele membre pentru consolidarea securităţii interne.
  – Tratatul de la Amsterdam, intrat în vigoare la 1 mai 1999, conţine prevederi în domeniile drepturilor cetăţenilor, cooperării în domeniul securităţii şi justiţiei, politicii externe şi de securitate comună şi consolidării democraţiei.
  – Tratatul de la Nisa a intrat în vigoare la 1 februarie 2003, după ce a fost ratificat de fiecare stat membru, fie prin vot în parlamentul naţional, fie prin referendum. Tratatul de la Nisa, considerat indispensabil viitoarei extinderi, conţine prevederi pentru a asigura o bună activitate instituţională în momentul când Uniunea va avea aproape 30 de membri, înscriindu-se, deci, în viziunea unei reforme instituţionale ale cărei trei axe principale sunt componenţa şi modul de funcţionare al instituţiilor europene, procedura de decizie din cadrul Consiliului de Miniştri şi consolidarea cooperării între instituţii.

  Acest concept reprezintă unificarea sistemului legal şi principial în Europa. Fiecare domeniu are un astfel de miez comun tuturor. Domeniul Justiţiei se afla la capitolul 24. În pre-aderare România a avut de rezolvat 177 de acte normative comunitare (convenţii, protocoale, directive, regulamente, decizii, poziţii comune ale statelor membreetc.). Între acestea se numără: 47 de acte privind combaterea criminalităţii organizate, a fraudei şi a corupţiei; 37 de acte privind cooperarea juridică şi judiciară internaţională în materia civilă; 42 de acte privind cooperarea juridică şi judiciară internaţională în materie penală; 41 privind protecţia drepturilor omului şi aplicarea Convenţiei Europene privind Drepturile Omului şi 10 privind combaterea terorismului.
  Implicaţia CE în România se face numai prin hotărâri valabile tuturor. Dacă domniile lor ne spun cum să facem PNA sau DNA sau orice altceva, atunci toţi europenii trebuie să aibă acelaşi DNA, PNA sau orice altceva.

  Asta ca să stabilim de la bun început ce poate cere CE şi ce nu poate cere CE.

  Concluzionaţi cu:
  “E deja de la sine inteles ca daca PSd si PNl se opun la ceva atunci e sigur ca acel lucru e pentru constructia statului de drept in Romania.”

  Dincolo de acel “de la sine înţeles” care nu ştiu de unde îl scoateţi, totuşi ce este statul de drept? Îmi puteţi da o definiţie sau vorbim aici doar de dragul de a denigra partidele parlamentare altele decât PD-L. Dacă nu ştiţi, nu e nici o problemă, cred că nimeni nu ştie exact… şi atunci este ca şi cum cineva ar face un Pact în limba spargă, că tot nu contează decât să fie semnat de toţi parlamentarii dar să fie împotriva PSD şi PNL.

  Profit de ocazie să transcriu o poezie a Ninei Casian:
  În câmpul ce iţea de bruturează,
  A cţipitat un ptruţ, cei drept cam bumbarbac,
  Dar zumbărala ghioală, încă trează,
  A cropoţit aproape, în cordac:
  Ce pisindreaua mea de brutuşleagă,
  Şi şomoiogul meu cu zdrolociţă,
  Mi-ai bosfroholojit stroholojina!
  Ţichi-mi-ai sima simibleagă!

  Morala: În lanţuri apa să se tragă !

  Eu vă aştept cu definiţia statului de drept… nu pot să cred că onoratele ONG-uri nu au definit ele pe undeva ce înţeleg prin stat de drept… prea ar fi culmea să lupte pentru ceva ce nu ştiu ce înseamnă.

  Putem discuta si despre conceptul DEMOCRAŢIE, dacă doriţi. 🙂

 36. @ Andra
  Daţi un sondaj în care cresc toţi, sunt adunaţi 100%, doar că acolo nu există UDMR-ul şi multe partide mici, cum de se întâmplă asta?

 37. Bibliotecaru Says:
  October 13th, 2008 at 10:09 pm

  E un sondaj la fel de bun ca al lui IONHUT 🙂
  ce mana pot sa am, jur ca n-am calculat sa faca 100% 🙂 🙂

 38. @ Andra
  Eu calculez, aşa am fost învăţat în facultate, atunci când dau întregul ca sumă de fracţiuni, să calculez să văd dacă nu cumva iese suma 123% . 🙂

 39. Bibliotecaru Says:
  October 13th, 2008 at 10:05 pm

  “Dacă domniile lor ne spun cum să facem PNA sau DNA sau orice altceva, atunci toţi europenii trebuie să aibă acelaşi DNA, PNA sau orice altceva.”

  GRESIT. Nu CE ne cere sa facem DNA, sau PNA sau altceva, ci Guvernul Romaniei si-a luat angajamantul sa faca DNA/PNA in 2003, apoi sa implementeze o Strategie anti-coruptie in 2005, iar acum s-a OBLIGAT sa respecte niste benchmark-uri astfel incat la anul sa i se aplice clauza de salvgardare.

  Ce este Statul de drept?
  Stiu foarte bine ce este, bibliotecaru, insa mi-e jena de jena ta cand folosesti tactica asta veche de cand lumea a propagandistilor PSD
  Romanul vrea stat de drept de 18 ani si Justitie, iar PSD ii spune, da stai putin ca TU NU STII ce-i aia. EU, PSD STIU.
  N-am de gand sa intru in discutii cu tine despre statul de drept.
  ma intereseaza masurile pe care PNl si le-a asumat (in numele statului roman) si apoi le-a blocat in parlament impreuna cu PSD si Pactul pentru statul de drept.

  Cine vrea stat de drept il poate semna – cine nu, are ocazia sa o declare DESCHIS.

 40. buna seara!
  @ionut,ma bucur ca esti optimist ,fericit…despre sondaje iti spun si eu unul din sanul psd:
  1.pdl=36%
  2.psd=30%
  3.pnl=22%
  4.png=5%

 41. ionhut, daca sondajul este realizat de staff-ul pnl are nici o relevanta

 42. D-na Udrea ,declaratiile din ultimele doua zile ale unor lideri pnl(c.antonescu,b.olteanu) sunt un praf aruncat in ochii alegatorilor,pnl vrea sa pacaleasca electoratul mimand o apropiere de pd-l ,in realitate insa nici nu vor sa auda de asa ceva.
  Aceasta tactica urmareste atragerea de voturi ale nehotaratilor catre pnl in detrimentul pd-l.
  Pozitia lui Emil Boc mi se pare firava si lasa loc de confuzie in masa electorala,intalnirea presedintelui Basescu cu Tariceanu este in defavoarea pd-l daca nu s-a concretizat nimic.
  DACA PD-L VA FACE ALIANTA POST ELECTORALA CU PNL ,dupa cum decurg lucrurile, pd-l nu are avantaj prin aceasta “impacare”.
  Solutia este o alianta preelectorala ,altfel eu nu mai cred in tariceanu…

 43. ng, a gandi inseamna uneori si a crede si a crede nu insemna niciodata a sti

  andra, nu fug niciodata de raspuns dar nu pot sta pironit in fata monitorului asteptand sa imi pui tu o intrebare. mai plec, dar cand ma intorc citesc ce s-a mai scris pe aici

 44. cenushares

  Conform dictonului tau,hotararea iti apartine,votezi ce crezi.Nu mai are rost sa cauti raspunsuri in alta parte….

 45. ng, stiu ca un candidat imi va reprezenta mai bine decat altul interesele in parlament exact de acolo de unde stiti si dumneavoastra ca un partid va va reprezenta mai bine decat altul interesele in parlament. adica amandoi suntem siguri dar in realitate habar n-avem.

 46. ng, nu-s hotarat tocmai asta este. ma gandeam ca vazand cum se pun problemele pe aici poate ma lamuresc. da’ vad ca pe aici lumea nu te place daca esti nelamurit. aici trebuie sa vii daca nu ai nici o indoiala? pai atunci de ce mai vii?

 47. bibliotecaru, eu cred ca in parlament vor ramane doar patru partide si cum udmr nu va avea mai mult de 10% inseamna ca celelalte trei vor avea impreuna 90% sau chiar mai mult

 48. N.G. – Buna seara! 😆
  Se apropie inceperea oficiala a campaniei. Eu am experianta celuilalt forum, destul de popular si populat fiind forum de TV, si stiu ca si aici vor veni fel de fel de ciudati… Ai sa vezi cum o sa fie. Mai rau ca-n iad sau ca la balamuc, si totusi distractiv… O sa ne amintim de locale ca de ceva paradisiac… Eu si Andra stim cum a fost dincolo… 🙄

 49. ng, v-am pus o intrebare si ati fugit de raspuns. 🙂 deci psd e mai bun vorba andrei. repet intrebarea in speranta ca voi primi un raspuns “daca votezi partidul si nu omul la ce mai folosesc alegerile uninominale?” daca nu primesc un raspuns o sa inteleg ca “tot psd e mai bun” 🙂

 50. cenushares

  Problema este ca cei nelamuriti nu prea accepta argumente de niciun fel.Iar situatia noastra e diferita.Eu sunt membru PDL deci convingerea noastra are origini diferite.Nu prea am vrut sa stii,pentru ca nu ai fi acceptat nici atat ce as fi spus.Crede-ma sunt sigura de ceea ce cred pentru ca altfel as fi fost unul din multi care trag din umeri si merg mai departe nepasatori.Daca vrei sa te convingi studiaza toate partidele,vezi ce te reprezinta ce ofera fiecare,cine este mai credibil in functie de actiunile sale,iar apoi daca alegi sa dai verdicte doar pentru ca un candidat nu iti place….probabil va fi un experiment esuat.

 51. ng, si totusi intrebarea ramane. la ce mai foloseste uninominalul? ca daca-i asa cum ziceti dumneavoastra nu mai foloseste la nimic. eu gandeam ca in felul acesta primenim clasa politica si ii vom forta sa puna drept candidati oameni de valoare. asa daca ei stiu ca noi vom vota tot partidul si nu omul ar putea pune pe oricine da mai mult

 52. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 11:13 pm

  “daca votezi partidul si nu omul la ce mai folosesc alegerile uninominale?”

  folosesc sa-ti serveasca tie INTERESU. daca n-ai niciun INTERES, atunci NICIUN VOT NU E BUN, nici ala uninominal, nici ala proportional.

  Cand o sa ne arati si noua ce INTERESE vrei sa-ti fie servite in parlament, abia dupa asta sa pui intrebarea care vot e mai bun. Altfel votul fara un interes poate fi ORICARE.

 53. cenushares

  Un candidat uninominal oricat ar vrea sa se intituleze uninominal,tot este vazut in memoria colectiva in contextul grupului politic din care se desprinde.Multi spun ca vor fi niste mici independenti,care nu vor mai raspunde apelului partidelor.Eu una nu cred,sunt produsul lor si al ideologiilor lor si sunt dependenti in conditiile reusitei lor de imaginea partidului sub culorile caruia candideaza. Hai sa facem un experiment. Sa-l luam pe Vanghelie. Cand rostiti acest nume,in mod sigur,invariabil in subconstient va apare sigla PSD.Acum spuneti Becali,apoi Zavoranu, daca vreti…Elena Udrea. Desi doriti sa-i judecati singulari nu veti reusi,pentru ca din fericire sau din pacate,la aceste prime alegeri uninominale,nu putem sterge din subconstientul colectiv 18 ani de alegeri in care partidele au fost locomotivele.Asa ca fie ca va place,fie nu tot simpatiile politice vor fi criteriul care vor ghida judecata si mana electoratului(in mare parte,nu in totalitate).De aici tot spectacolul grandios al PSD,e ceva ce ramane pe retina mult timp si se reactiveaza la vot. Asa vad eu lucrurile.Daca nu va multumeste,atunci nu mai incerc altceva. Eu sincer doar sper ca cu fiecare uninominal,sa se estompeze aceasta memorie colectiva si sa avem parte de uninominal in adevaratul sens al cuvantului in care omul sa fie valoarea. De aceea mi se pare atat de important acest prim vot al persoanelor.Pate insemna EVOLUTIE sau INVOLUTIE,asa cum in mos sigur va insemna un prim pas catre politica cu valori reale. Sper ca stii ca istoria nu se scrie intr-un an,iar noi suntem ghinionistii care o scriu.

 54. doamna andra s-a suparat si m-a facut diversionist din ala care spune ca toti sunt la fel. cu doamna andra nu se prea poate vorbi dar dumneavoastra vad ca sunteti mai calma. n-am spus ca toti sunt la fel dar va intreb, cunoasteti vreun politician care nu a mintit, care sa nu fi promis in campanie si dupa aia sa vina cu tot felul de scuze? eu nu prea cunosc, deci as avea dreptul sa spun ca toti sunt la fel

 55. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 11:36 pm

  Nu, am vorbit foarte serios. Te-am intrebat care e interesul pe care vrei sa ti-l serveasca un politician si n-ai raspuns. E a treia oara cand nu raspunzi – DE CE ?

  DE CE ti-e frica sa spui ce interese ai ?

 56. uite, sa luam ultimele doua postari ale andrei si ale lui ng, daca ele ar forma un partid si ar fi candidate eu cu andra nu as vota in schimb cu ng da. andra se enerveaza, ma jigneste desi ma stie doar de cateva ore. sunt sigur ca ar urmari doar interesele ei in parlamet. in schimb ng dupa cum mi se arata cred ca si-ar aminti si de interesele mele cand s-ar lafai acolo in fotoliul de parlamentar

 57. D-na Udrea ,as dori sa comentati intalnirea presedintelui Basescu cu premierul,calatoria celor doi in acelasi avion, declaratiile lui olteanu si antonescu vizavi de relatia cu pd-l… eu unul nu cred in coincidente!

 58. “cunoasteti vreun politician care nu a mintit, care sa nu fi promis in campanie si dupa aia sa vina cu tot felul de scuze? ”

  Eu cunosc, dar iti spun dupa ce raspunzi la a 4-a intrebare despre interesele pe care vrei sa ti le reprezinte un politician.

 59. @cenushares
  Andra are fler si alergie la psd-isti…

 60. @ cenushares
  Se prea poate să rămână patru partide. Dar de obicei se oferă în procente votul şi nu structura parlamentară.

 61. 🙂 poate am interese meschine si nu vreau sa mi le aflati dumneavoastra. insistati prea mult pe aceasta intrebare. am acelasi interes pe care il are orice roman, orice om chiar. sa traiasca azi mai bine decat ieri. meschin interes asa-i?

 62. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 11:41 pm

  Eu te iau de exemplu doar pe tine.

  Cand NU VREI sa raspunzi pretinzi ca te jignesc eu.

  Asta e a 5-a intrebare despre interesele pe care vrei sa ti le reprezinte un politician la care n-ai raspuns

  De ce ?

 63. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 11:46 pm

  “am acelasi interes pe care il are orice roman, orice om chiar.”

  interesul asta nu depiunde decat de puterile tale PERSONALE, nu de vreun politician.
  Deci nu e un interes POLITIC ci personal.

 64. cenushares

  Nu stiu daca mie mi te-ai adresat,insa conform teoriei tale,pot spune cu tarie ca….toti barbatii sunt la fel . Prima ta reactie ar fi…. Ei nu chiar toti…. Si ar incepe argumentatia interminabila.
  Daca politica romaneasca te-a si ne-a adus in stadiul in care ajungem sa spunem ”toti sunt la fel”,este pentru ca alegatorii in general sunt prea comozi sa-si puna capul la contributie sa aleaga,sa sorteze,sa cearna clasa politica si ideologiile care ii servesc sau nu interesele,si atunci asteapta comod sa fie convinsi fara insa minimul efort de a gandi in nume propriu.
  Si da cunosc politicieni care se straduiesc cat le permite sistemul sa-si indeplineasca parte din promisiuni. Si in mod sigur nu de la PSD sau PNL

  stefan 7777

  Poate ca nu am fler dar ti se pare ca eu indragesc PSD-istii 😉 ?

 65. domnul stefan, daca asta va spune flerul dumneavoastra despre mine inseamna ca e o problema cu el. eu sunt sigur, da’ stiti cum? suta la suta ca odata ati fost psd-ist sau fsn-ist. eu nu am fost si nici nu voi fi niciodata simpatizantul unui partid in care se gaseste ion iliescu. dar dumneavoastra si cred ca si andra ati fost ca asta-i stil de fsn-ist

 66. @ Andra
  Eu nu mai insist cu statul de drept, am înţeles, ştiţi, dar nu vreţi.

  Stimată doamnă, sfatul meu este să nu vă repeziţi în proiecte doar pentru că vin din partea “convenabilă” a politicii. Încercaţi să înţelegeţi ce spune el, proiectul, supuneţi-le atenţiei domniei voastre, aprofundaţi mecanismele instituţionale. Eu încerc să nu iau nimic de bun până nu înţeleg tot ce se poate înţelege.

  Relativ la acel pact… am insistat tocmai pentru că este ceva “la mişto” într-o problemă foarte importantă. Mi-aş dori ca în măcar în această privinţă să existe o strategie pe termen lung. Cu atât mai mult cu cât este ceva important mi se pare neserioasă tratarea superficială. Dacă acel pact ar fi avut cu adevărat o intenţie serioasă şi nu ar fi fost o tratare electorală, l-aş fi mediatizat şi eu. Din păcate, aşa cum este, nu cred în el.

 67. andra, deci vreti sa spuneti ca felul in care eu traiesc depinde doar de puterile mele? si nici un politician nu are nici o legatura cu asta? sunteti sigura?

 68. Noapte buna Biblio,mie mi s-au terminat ”bateriile”.Noapte buna tuturor.
  Mada sa nu te apropii de postare ,are ceva virusi gripali care nu-mi dau pace 😉 noapte buna si tie 🙂

  Administrator:
  Am imunitate 😀 . Noapte buna si insanatosire grabnica!

 69. ng, nu stiu de ce am ajuns sa vorbim despre asta. eu nici nu am spus ca toti sunt la fel. andra a spus asta pentru simplul motiv ca avea nevoie sa ma faca diversionist. pare ca gandeste in niste sabloane. si colac peste pupaza vine domnul stefan si ma face psd-ist. 🙂 asta-i buna rau. eu sunt sigur ca si el si andra au umblat cu portretul lui iliescu pe la manifestatiile feseniste. asta imi spune flerul meu ala de diversionist

 70. cenushares Says:
  October 13th, 2008 at 11:55 pm

  Pe mine nu ma intereseaza ce fan esti tu, pt. ca PSd si PNl pt. mine sunt totuna.

  Cum poate sa aiba vreun politician legatura cu felul in care traiesti tu? Asta depinde numai de tine.

  Politicianul are legatura cu lucrurile care ne fac sa traim bine pe TOTI. Se adreseaza unei comunitati – nu unei persoane.
  Deci ce interese ai tu pentru comunitatea in care traiesti ?

  Sa-ncep sa numar de cate ori pun intrebarea ?

 71. andra, v-am pus o intrebare la 11.55. sper ca imi veti da un raspuns

 72. Observ interesul cu care ajutati rromi. Ma intreb daca nu cumva, in curand, noi romanii ne vom simti discriminati in tara asta? Ce sa va spun, vom gasi si noi sa traim in alta tara. Nu inteleg de ce ati spus rromi, cand acestia au niste palate peste tot in tara… Promovarea non-valorii!
  Un cadru universitar nu-si permite o casa ca a rromilor…Pe acestia nu-i ajutati…sau nu da bine la Uniunea Europeana….

 73. “eu sunt sigur ca si el si andra au umblat cu portretul lui iliescu pe la manifestatiile feseniste. asta imi spune flerul meu ala de diversionist”

  adica eu acuma trebuie sa ma scuz si sa ma dezvinovatesc ca nu sunt fsn-ista sau comunista 🙂
  bun, well done, asa se face meseria de propagandist
  numa sa nu raspunzi la intrebari ca e de rau 🙂
  si eu am plecat, noapte buna.

 74. aha, acuma daca am protestat m-ati trecut la pnl. e distractiv vorba lui silverstar. si nu imi dau seama ce am facut. de ce atata ura impotriva mea? chiar ca incep sa nu mai inteleg lumea asta

 75. andra, n-am spus ca sunteti. am spus ca a-ti fost. nu trebuie sa va scuzati. fiecare a fost ceva candva. totul e sa nu uite asta.

  Administrator:
  Domnule Viorel sa inteleg ca veti utiliza acest nick.

 76. andra, mai intai dumneavosstra si domnul stefan m-ati facut psd-ist, apoi pnl-ist, atunci cand eu v-am banuit ca odata l-ati iubit cu inflacarare pe iliescu ziceti ca asa se face meseria de propagandist. ce sa inteleg? ca atnci cand m-ati acuzat ca sunt psd-ist erati propagandista? si ce propaganda o mai fi si asta nu prea inteleg

 77. Bibliotecaru Says:
  October 13th, 2008 at 11:53 pm

  Eu cred ca Pactul contine minimul necesar relativ la justitie, pt. ca politicienii PSD si PNL au incalcat in ultimii 2 ani propriile angajamente fata de CE. Angajamentul pe un asemenea pact – sau lipsa lui – echivaleaza cu un program POLITIC INDIVIDUAL al fiecarui politician, separat de programul POLITIC AL PARTIDULUI din care provin (daca observi), in legatura cu justitia.

 78. Viorel
  🙂 🙂 🙂
  Mai, mai, ce predictibil esti. Am cautat tot blogul sa vad daca te-am facut eu “PSD-ist” ca zau, sincer, nu pt. asta ard eu timpul pe aici. Si n-am gasit 🙂
  Asta nu inseamna ca nu ti-o ard daca te mai prind cu idei cretze
  Te-am avertizat, deci 🙂
  pa.

 79. aandra, v-am pus o intrebare la 11.55. sper ca imi veti da un raspuns

 80. andra, am cautat si eu. si nici eu n-am gasit. dar de sugerat ati sugerat ca as fi 🙂

 81. noapte buna andra, noapte buna administrator

  Administrator:

  Noapte buna Victor.

 82. @Silver,
  Ce spune azi Crin in acest moment este o provocare care vrea sa taie orice eventuala pounte viitoare posibila intre PNL si PDl caci oricat nu ne-ar place asta este in continuare singura alianta care nu i-a face pe morti sa se intoarca total in morminte;

  @ cenushares,
  Nu ai de ce sa te sperii daca te gandesti putin:
  a. Nu am spus Bogdane voteza cu prostul ptr ca Bogdan nu a spus asta;
  b. Dar chiar daca Bogdan ar crede ca ala este un prost, cat timp este valabil acest sistem de vot strutzo camiloid pe care l-am explicat si daca vrei cauta si pe acest fir sau poate pe cele dinainte ca eu nu am timp la infinit cu totzi care intra cu naivitate sau cu ticalosie pe aici, deci cat timp este acest sistem eu tot asa o sa consider ca e bine sa fie facut si asta e valbil si pentru cel care tine cu Tariceanu sau cu Hrebenciuc-Geoana sau Iliescu-Nastase, dar si pentru cel care-l vrea pe Stolo prim ministru si pe Basescu presedinte .
  In mod normal partidul trebuie sa propuna cei mai buni oameni pe care-i are si in nici-un caz el partidul nu poate sa conteze pe acest gen de actiune care este mult prea rafinata. Dar tu ai intrebat si eu ti-am raspuns ca pentru cineva cu nivel maxim de inteligenta pragmatica si nu propagandistic.
  Daca ai o nelamurire punctuala pune intrebarea potrivita si ma voi straduii sa-ti raspund cinstit si nu sa te invalui cum se intampla tot timpul, ca nici chiar Andra nu poate stopa toate aceste manipulari in mod permanent.

 83. Ipocrizia maximus:

  Premierul Tăriceanu spune că salariile directorilor din companiile de stat nu pot fi menţinute la un nivel redus pentru că oamenii valoroşi ar pleca în sistemul privat, vorbind despre eliminarea plafonului reprezentat de salariul secretarilor de stat, şi a cerut renunţarea la “comunism şi populism”.

  “Dacă vorbim despre economie de piaţă în România trebuie să lăsăm la o parte şi populismul şi comunismul. Nu putem avea societăţi comerciale cu capital de stat sau majoritar de stat unde salariile celor care le conduc să fie într-o diferenţă uriaşă faţă de sectorul privat, pentru că atunci ne putem aştepta doar la o performanţă execrabilă. Toţi oamenii de valoare vor pleca în mediul privat”, a declarat Tăriceanu. El a adăugat că o societate comercială are la bază un buget de venituri şi cheltuieli, iar performanţa se răsplăteşte.

  Tăriceanu a precizat că, în ceea ce priveşte agenţiile guvernamentale, situaţia este diferită, argumentând că funcţionarii publici trebuie “să se conformeze anumitor reguli care funcţionează în orice administraţie”. Şeful Executivului a amintit că a cerut o analiză a veniturilor personalului agenţiilor guvernamentale, pe care o va primi marţi şi în urma căreia va lua o decizie, fără a preciza în ce va consta aceasta.

 84. Stimata Doamna Udrea,

  Cum se face ca sunteti pe cale sa sustineti propunerea Laviniei Sandru?! Nu vi se pare ca este putin cam tarziu. Ori, ca sa zic asa, sunteti deja in campanie electorala si n-ati vrea in niciun chip sa ramaneti pe dinafara??? Ati fi putut s-o sustineti atunci cand a fost propusa de aceasta. Acum, ca sa zic asa, too late. Toata lumea ar vrea acum sa-si aroge meritele, dar sa nu uitam ca Lavinia Sandru a fost cea care a initiat aceasta propunere, motiv pentru care a circulat o petitie on-line, pe care, de altfel, am si semnat-o. Si inca ceva: era vorba de 85% din venit, nu din salar. Banuiesc, ca in cazul acesta, diferenta o fac primele si alte indemnizatii, de pe langa salar. Nu pot decat sa va urez spor la documentare.

 85. Noapte buna!Vad ca s-a facut liniste.E luna plina.Ies varcolacii.:))

 86. buna dimineata!
  Crin Antonescu spune ca o alianata pnl -pd-l este posibila ,in schimb il ataca necrutator pe Stolojan care este portdrapelul pd-l in alegeri.
  Gogosi otravite,asta ne serveste c.antonescu…o diversiune pnl pt “adormirea” unora !

 87. Buna dimineata! 😆

  “Bestialitatea vieţii m-a călcat şi m-a apăsat, mi-a tăiat aripile în plin zbor şi mi-a furat toate bucuriile la care aveam dreptul.”
  (UA)

 88. N.G. stiam ca esti membru pd-l , consideram un pleonasm sa spun ca nu-i suporti pe psd-isti!

 89. Un zambet la cafea… 😆

  In timpul unei dispute, o femeie ii spune sotului ei:
  – Am fost nebuna cand m-am maritat cu tine!
  – Stiu, dar cum eram indragostit de tine la vremea aceea nu am observat, raspunde barbatul enervat.

 90. stefan7777c – noi ne dam cu parerea pe aici, ca si analistii politici ori jurnalistii. Interesele politice insa, vor fi cele care vor dicta aliantele post electorale.

 91. Buna dimineata!
  Mai,mai, da’ ce surprize avem la noi pe blog!!!! Acte de lasitate nu gluma, schimbam nick-ul, sa fim mai barbati! Cum s-ar spune, ataci pe doua fronturi……si nu castigi nici unde. Ce inseamna asta, disperare?

 92. Garav e, ca mai si reusesc sa irite chiar sa enerveze pe unii dintre noi! De mult zic eu sa nu cadeti in plasa nick-urilor care intra violent,atrag atentia, ataca si dispar. “Maestrii” comunisti parca sunt experti in diversiuni!

 93. N.G.
  Acum am vazut despre ce e vorba. Nu ai de ce sa ma invidiezi, nu e vorba de fler (sau ura, sau altceva), e vorba doar de o atentie speciala pt. tipurile de manipulare in care s-au specializat PSD si PNL. De fapt am observat ca ai o mare acuitate a observatiei si ai inteles imediat si fara gres logica manipularii “toti sunt la fel”. E normal, oamenii tineri ca tine sunt fortati de vremuri sa traiasca si sa infrunte manipularea opiniei publice, deci e firesc sa caute instinctiv sa o inteleaga, ca sa stie de ce sa se fereasca.
  Manipularea e in relatie directa cu PUTEREA MEDIATICA de care dispun PSDPNL; iti dai seama ca nu si-au tras atatea televiziuni ca sa ne spuna adevarul de 100.000 de ori, prin toate deodata.
  Fara sa am studii de specialitate, observ doar ca PDL este partidul care nu foloseste aproape deloc astfel de tehnici, lucru care e si bine si rau: e bine pentru noi – dar e rau pentru ei (rau pt. ca nu stiu sa se apere de manipularile extrem de sofisticate propagate de PSDPNL prin televiziuni).
  In concluzie, e superb sa fii asa cum esti tu si sa ai acuitatea perceptiei unei femei de 50 de ani, asa cum sunt eu 🙂
  Este bine…. !

 94. lulu, pai pe vioi nici nu-i prea greu sa va irite cineva. e suficient sa va para ca nu are aceeasi parere cu voi si sunteti gata iritati. ar putea fi magulitor pentru mine termenul de “maestru” daca n-ar fi alaturat unui care ma irita “comunist”. n’am fost nu sunt si nu voi fi vreodata comunist. eu in 22.12.1989 am plans de bucurie desi eram un om in toata firea. comunismul nu se potriveste cu modul meu de gandire. pe mine ma poti acuza de orice dar despre faptul ca as avea ceva in comun cu comunismul nu.

 95. CITEVA CONSIDERATII DESPRE SISTEMUL TICALOSIT-in vacarmul stirnit de tot felul de subiecte electorale-salariile unor directori de agentii,pomeni electorale,indemnizatiile mamicilor,tot felul de matusi-ANA SI TAMARA,criza economica mondiala,bancile romanesti si soliditatea lor,tot felul de matrapazlicuri comise de diverse fete ,NU PALIDE CI ROSII’doua stiri aproape trec neobservate.
  1.-asa cum s-a furista toata viata-NICOLAIE VACAROIU-acest personaj exponential al sistemului ticalosit-de fapt NEA NICU VACAROIU,care cu o abilitate de invidiat s-a strecurat din comunism in democratie stind si-n primul sistem si in al doilea in pozitii cheie,acum la sfirsitul carierei politice,generat de votul uninominal in cea mai buna traditie COMUNISTA-ISI ARANJEAZA VIITORII 9 ANI-de retinut acest individ penibil si periculos in acest moment are 65 de ani-peste 9 ani va avea 74.
  si atunci de ce sa ne miram ca-CURTEA CONSTITUTIONALA FUNCTIONEAZA CA DRACU,CA AVOCATUL POPORULUI NU-SI FACE DATORIA,INTR-UN CUVINT DE CE SA NE MIRAM CA TOATE ORGANISMELE STATULUI SUNT PARALIZATE?cind cu buna stiinta asitam la ticalosirea acestor institutii,la popularea lor cu FOSTII COMUNISTI-DECI NICOLAE VACAROIU PRESEDINTE LA CURTEA DE CONTURI.
  ei si atunci nu ne meritam soarta?daca ne amanetam viitorul cu buna stiinta?cum e posibil ca opinia publica societatea civila-PARTIDELE RESPONSABILE SI DORNICE DE SCHIMBARE SA ASISTE PASIVE LA ACEASTA MIRSAVIE.
  nu-i destul ca agentiile statului acolo unde se DUC MILIARDE DE EURO PE SALARII LA CITEVA MII DE OAMENI,DEGEABA,SUNT POPULATE CU SECURISTI,GENERALI DE ARMATA CARE IN 89 AU PARTICIPAT LA REPRIMAREA REVOLUTIONARILOR,il mai instalam pe acest gropar al economiei de piata in fruntea unei institutii care -trebuie sa vegheze la felul in care este cheltuit banul public?
  rusine sa le fie la toti politicienii-ca accepta aceste compromisuri -ORDINARE-dupa care toti se vor deroba de gesturile acestea,acesta-i adevaratul SISTEM TICALOSIT,ACESTA-I MECANISMUL DUPA CARE FUNCTIONEAZA.
  iar cetatenii romanei-STAU CU FETELE TIMPE,SI DISCUTA IDIOTENEI,DEZBAT SUBIECTELE CARE AU CA MIEZ-CE SE MAI DA-ce pomeni si de unde vin.
  societatea romaneasca este deplorabila,iar romanii in general nu merita mai mult decit au in acest moment,cred uneori ca nici ce au in acest moment nu ar trebui sa aibe-CITA LIPSA DE RESPONSABILITATE-
  dar sigur noi vom zburda pe potecile prostiei dezbatind subiectele propuse de BIBLIOTECARUL-CU MULTE CITATE,PASAJE DIN TOT FELUL DE LEGI,O.U.,CONSTITUTIE ETC.-DISTRACTIE PLACUTA

 96. Doar o problema avem Doamna Udrea?
  Sunteti optimista :))
  Poate doar una aveti dumneavoastra ca restul populatie sigur are mai mult de una.
  Cu stima

 97. subiectul nr.2-ieri procurorii tribunalului bucuresti au dat -N.U.P.TOVARUSULUI ION ILIESCU,intr-unul din dosarele mineriadei din 1990,care s-a soldat cu moartea a 4 persoane.
  intr-o nesimtire ce depasaeste cu mult zona normalului ACEST BATRIN NOMENCLATURIST INFIERA IN CEL MAI PUR STIL COMUNIST PE MORTI-MORTII ERAU VINOVATI-EL ION ILIESCU NU ARE NU A AVUT SI NICI NU VA AVEA VREO VINA.
  inca o data sistemul ticalosit si-a aratat FATA ROSIE,CONGESTIONATA SI PLINA DE BUBOIE-urita dezgustatoare si reprobabila.
  ma intreb parintii ,rudele si prietenii celor omoriti in acel moment istoric al romanei ce spun ,ce gindesc oare li s-au uscat lacrimile?
  ma intreb ce suflet negru si hain are acest INDIVID OBSEDAT DE PUTERE ,ION ILIESCU?
  istria oricum isi va face datoria-si-i va complecta lista de victime pe care o are pe constiinta.
  asa ca,distractie placuta in compania unor indivizi inconstienti care va propun subiecte la fel ca sufletul lor-TICALOASE-

 98. ng,

  “sa fii asa cum esti tu si sa ai acuitatea perceptiei unei femei de 50 de ani”

  mie chestia asta spusa de andra nu-mi pare a fi magulitoare pentru tine.

 99. Buna ziua,

  Ieri semnalam NUP-ul primit de Iliescu intr-un dosar cu 4 morti si spuneam ca Iliescu a scapat de judecata de pe lumea asta, desi Asociatia 21 decembrie vrea sa continue si la Curtea Europeana;
  Desigur ca daca se pune problema daca iliescu a omorat direct este clar ca nici el si nici Ceausescu cel putin din 1965, nu a omorat direct pe nimeni, dar ultimul a comandat executii prin nemernicii de tip Plesita et co.
  Dar si eu ca si Stejarel Olaru care trebuie crezut ca din pozitia in care se afla si conform si profilului de istoric are mult mai multe informatii decat mine a spus ca : Da Iliescu este vinovat, avea o putere mare si ce s-a intamplat din 22 si cat timp a fost la putere maxima nu s-a facut fara ca el sa stie, sa instige sa rasplateasca etc.

  Sunt unii care il apara zicand si rezum, ca daca nu era el si nu facea ceea ce a facut, mult mai multi ar fi murit si mult mai rau ar fi fost pentru noi toti.

  Sunt gata sa accept acest argument lansat de securitatea antidemocratica(de parca ar fi si din cealalta) si care prin Iliescu a pus mana pe tara , daca dlor ar continua:
  Iliescu era de-al nostru, stia ca daca suntem provocati, devenim fiare nesatule de sange, mai ales de sangele concetatenilor cu alte vederi decat noi si deci toate satisfactiile date noua si care pe el l-au mentinut la putere, ca asta era perversiunea lui “sexuala” , controlul economic si politic al tarii ca sa va putem tine pe voi care nu ati vrut comunism si sa fiti stapaniti prin procedeele specifice ciumei rosii, sa fiti la fel de stapaniti prin capitalismul bine definit de “nashul” ca o afacere de famile , capitalism de cumetrie

  Atunci as intelege, ca indirect, in dorinta lui morbida de putere, lasand si ajutand criminalii si infractorii de toate soiurile(folosesc termenii in sens mai larg decat la codul penal) ne-a ferit de fapt de a duce lupta totala cu acestia, despre care nu sunt sigur ca ar fi castigat-o, si deci accept ca ar avea o oribila justificare, dar totusi justificare.

 100. Scuze, am uitat sa pun ghilimele pentru recompensare…
  M-am bucurat dimineata de noutatile pe care le-am auzit la televizor referitor la aceasta lege. In sfarsit…

 101. De ce s-ar vota aceasta lege dupa alegeri si nu inainte ???
  Sa dea si partidul un vot de incredere pentru populatia feminina: guvernul sa dea legea aceasta acum.

 102. Dna Udrea

  Si tot legat de faptul ca-l faceam pe Tariceanu ipocrit cand se face ca nu stie ce-i in regii , iata mai jos efectul dezvaluirilor facute de presa si un motiv clar ca PDL si candidatii sai sa ne asigure ca intr-o guvernare Stolojan asa ceva nu se va mai putea intampla, ca vor fi reguli clare publice si ca va fi totala transparenta la salarii si venituri de ori ce fel pentru personalul din regii si orice intreprindere de stat. Caci sa fie clar, statul nu are nimic personal el este o persoana juridica ce administreaza averea nationala publica si de stat adica a noastra a cetatenilor , folosind ca mijloace financiare banii nostrii ai cetatenilor. Daca Parlamentul poate fi asimilat unui Consiliu de Administratie pentru institutia numita Romania, Guvernul numit de acest Consiliu este similar unui Colegiu de conducere operativa. Activitatea lui paguboasa noi actionarii(ca sa continuam analogia)o platim si nu ministrul, directorul de regie etc

  Iata ce face acum Guvernul fortat de media si de grija fata de alegeri:

  “Guvernul Romaniei stabileste noi principii de salarizare in cadrul autoritatilor si agentiilor de stat. Nota comuna a Ministerului Muncii si a Ministerului Economiei si Finantelor ce stabileste princiipiile privind salarizarea in agentiile si autoritatile guvernamentale va fi prezentata in sedinta de Guvern de maine.

  Premierul Calin Popescu-Tariceanu a convocat in cursul zilei de astazi o intalnire cu ministrul Muncii si ministrul Economiei si Finan]elor, in care au fost conturate patru principii pentru calculul salariilor agentilor.

  Astfel, in cadrul societatilor comerciale cu capital de stat salariile vor fi calculate in functie de performante, in agentii si autoritati salariile se stabilesc in functie de o grila si nu prin negocieri, iar salariile directorilor acestora vor avea o valoare maxima echivalenta cu salariul unui secretar de stat.

  In plus, un secretar de stat sau orice alt cadru poate face parte din cel mult un Consiliu de Administratie al unei companii de stat.”

  Este foarte bine

 103. Ioane Adriene
  Ba, Stejarel ala al tau e un bou cu dimploma .Tu l-ai auzit vorbind ? N-are logica nici cat un elev de clasa V.

 104. 712 comentarii si pe tot parcursul lor, acest(a) CENUSHARES nu face decat sa pu na intrebari si sa joace pe gigi contra. Ii spui care sunt opiniile tale. i le argumentezi din punctul tau de vedere, hop si el, DA DE CE? Genul de om care are o minte intortocheata si ingrozitor de rigida. Si cuvantul pleaca de la tine cu un sens si te trezesti ca la el (ea ) se interpreteaza cu alt sens. Interpretari si scoateri din context a cuvintelor, si nevoia permanenta sa i se justifice orice parere .