Asta nu e presa, e rea-intentie

De ceva timp am încercat să nu mai răspund provocărilor din presă. Articolul de ieri dimineaţă din Libertatea, cu titlul „La ei acasă sunt banii dumneavoastră”, mă obligă la un răspuns tranşant. Avem de-a face cu o încercare de manipulare şi de inducere în eroare a opiniei publice.

Se afirmă că aş fi trimis fonduri europene de 2,5 milioane de euro către comuna Mălini, locul unde este născută mama mea. Numai că Libertatea confundă borcanele – chiar dacă este vorba de fonduri europene, autoritatea contractantă este ministerul Agriculturii. Deci, nu MDRT a dat banii, ci ministerul Agriculturii. Lucru care se poate vedea foarte uşor numai dacă analizaţi poza care ilustrează articolul.

Mie îmi vine greu să cred că un articol poate să fie ilustrat fără ca autorul articolului să vadă fotografia. Mi se pare, deci, că articolul din Libertatea este exemplul clasic de rea-intenţie jurnalistică. De altfel, am şi cerut drept la replică şi vreau să văd dacă-l publică.

Şi să fi fost aşa, MDRT să fie autoritatea care finanţa proiectul din Mălini, unde ar fi problema? Doar pentru că mama mea este născută acolo, respectiva localitate nu ar fi trebuit să primească fonduri, chiar dacă ar fi câştigat un concurs de proiecte? Până unde putem merge cu scenarita?

Spun încă o dată: toate proiectele pe fonduri europene derulate prin MDRT sunt rezultatul câştigării unor concursuri. În care eu nu am absolut nicio implicare şi nicio putere de decizie.

PS. Evident, dreptul la replică nu a apărut. Deontologie profesională, nu altceva!

266 thoughts on “Asta nu e presa, e rea-intentie

 1. @ silverstar
  Regulile dialogului conduc, de regulă, la relevarea minciunii. În cazul în care există o minciună, şi eu doresc ca minciuna să iasă la iveală.

  Eu nu v-am cenzurat niciodată dreptul la a spune… “Uite, ceea ce spui tu acolo nu este adevărat pentru că adevărul este următorul…”

  Nu are nimic de-a face cu dialogul să spuneţi însă că mint şi atât. Trebuie să specificaţi care este exact minciuna mea şi să arătaţi că este o minciună printr-un mijloc de probă care să dovedească contrariul.

  Dacă spuneţi cuiva “minţi!”, fără să aveţi nici un fel de argument şi, mai ales, dacă nici măcar nu spuneţi unde anume este minciuna, nu mai putem vorbi despre o discuţie normală şi civilizată, ci de o insultă.

  Dacă observaţi, pe cât posibil încerc întotdeauna să aduc argumente care să susţină cele ce le spun. Atunci când nu sunt sigur de un “de ce” sau “de sursa” informaţiei pe care am găsit-o, sau nu sunt sigur de memoria mea, specific asta, pentru ca cel care mă citeşte să ia cu rezervă cele ce le spun. Atunci când “argumentul” celuilalt cu care vorbeşti este însă “nu ai dreptate pentru că aşa zic eu!”, adică cam ce îmi spuneţi dumneavoastră mie, cum anume să poţi gestiona un dialog?

  Dumneavoastră nu doriţi să aveţi un dialog normal în care argumentele se prezintă în interesul adevărului, dumneavoastră stabiliţi ce vă convine, stabiliţi apoi că adevărul este numai ce vă convine, indiferent de orice argument, şi oricine altcineva care spune ceva contrar adevărului care vă convine este un nesimţit ordinar care provoacă ca să aducă avantaje pesediştilor. Aici este adevărata problemă, aşa cum o văd eu, în dialogul cu domnia voastră.

 2. Serios?! Basescu la B1?! Parca astia nu erau controlati deoarece propitarul mostenitor era minor in 1989… wow!

 3. Filmul este japonez, despre Japonia aflată la finalul celui de al doilea război mondial şi perioada care urmează, ultimul film al lui Ahira Kurosawa. Profesorul din rolul principal preda germana.

  Madadayo (1993)

  Versurile:
  Medicina poate vindeca multe boli
  Dar niciun medicament nu poate trata un prost
  Prostia e incurabila
  Japonia musteste de prosti
  Invinsa si sub ocupatie
  Dar prostii au numit acest lucru “sfarsitul razboiului”
  Chiar asa!
  O democratie transparenta
  Numai borfasii se ingrasa
  Coruptia nu mai este pedepsita
  Afaceri necurate pe fata
  Scandaluri, paradis pierdut
  Acesti prosti nu se invata minte
  Tipa si rad la unison
  Tipa, rad, tare, tare,
  Sfarsit.

  Vroiam să subliniez faptul că Japonia a reuşit să treacă peste catastrofa adusă de război, care o situa undeva comparabil cu noi acum, şi să ajungă ceea ce este astăzi.

 4. In loc de discutii la obiect, se discuta pueril la subiectele din ziare….cea ce dovedeste ca si portocalicii sufera de acelasi sindrom ca si cewilalti….vezi pe silver si amicul Zaharescu….care au inceput sa faca front comun…deh…cine s-aseamana ….
  Elena Udrea ne propune discutarea unui subiect si voi astia de sunteti sustinatori de-ai ei…in lipsa de capacitate de intelegere si comentare la tema ….vorbiti de Saftoaica si zeghea Mizil…
  Ca o paranteza…sa ne intelegem…greseala Robertai a fost ca nu e ferma si ca nu aplica toti pasii intr-o ordine care sa nu duca la confuzii de genul celor ivite….
  Ptr mine explicatia ei este suficienta …am urmarit TVRI
  By the way…Saftoii au fost sfatuitorii de taina ai presedintelui o buna parte de vreme….ca si-au schimbat optiuniule e treaba lor….eu zic ca nu trebuie atacati ieftin asa cum face Zaharescu…fiecare cu ala lui….
  “Spun încă o dată: toate proiectele pe fonduri europene derulate prin MDRT sunt rezultatul câştigării unor concursuri.”
  Revenind la citatul Elenei Udrea, as dori si eu sa mi se raspunda sub aceasta forma directa …Buddy nu mi te adresa mie si adreseazate la cutare sa fi inscris la concursul ptr cistigarea unui loc ptr obtinerea de fonduri europene ptr infrastructura proiectului tau.
  Again…Zaharescule…ai mai vazut pozele …ai inteles simplitatea si banalitatea relatiei P-P in lumea unde traiesc eu…de aia am apelat printr-un email la ministrul Elena U….nu ptr favoritisme….

 5. poveste foarte greu de inteles:
  silverstar … tu chiar nu’ntelegi ca oamenii astia care striga acuma in strada lupta si pentru tine … daca protestele lor nu vor avea efect s’ar putea ca de anul viitor pensia ta sa se micsoreze cu patru-cinci milioane? … 🙂

 6. @ cenushe,
  s-o lasam mai moale cu sloganurile….pe aici se stie f. clar ce jocuri fac sindicalistii si cei care ii conduc….ei vor in continuare piine nemuncita pe motivul muritului de foame….
  sa puna mina la treaba facuta bine si eficient….si sa lase demonstratiile de intimidare.

 7. @biblio
  Scuze, am lipsit un timp cu treburi și am creat impresia suspendării unilaterale a subiectului legat de votul pe legea pensiilor.
  Mai fac o singură apreciere, anume că partidele de opoziție fac un joc periculos, total străin de regulile democratice, care denotă lipsă de respect atât față de instituția parlamentului, cât mai ales, față de cetățeni.
  Într-un stat de drept, punctele de vedere ale aleșilor desemnați în parlament prin scrutin popular, se confruntă PE FAȚĂ , în cadrul legal, public și instituțional prevăzut de Constituție.
  Dacă un partid refuză participarea ,prin dezbatere și vot democratic, la decizii legislative majore în conexiune cu interesul național, dacă un partid refuză RELUAREA votului dacă pretinde că deține indicii că nu s-au respectat procedurile, concluzia logică principală nu poate fi decât următoarea: acel partid este nedemn de statulul său de reprezentare încălcându-și obligațiile minime pe care Constituția le impune partidelor politice.
  Nu este admisibil ca parlamentul să fie transformat în instrument și arenă de luptă politică între partide, nu cred că cetățenii care plătesc taxe și impozite își doresc acest lucru.
  Dacă documentele de ședință respectă regulamentul Camerei, eu personal consider subiectul închis.

 8. erata….dacă un partid refuză RELUAREA votului pretinzând că …..

 9. Boc m-a cautat la ONU?Am fost si eu in cladirea aia.Am si vorbit si pe calea undelor in 27.314mhz cu ONU,NY.A fost o legatura foarte tare,

 10. @ zaharescu valeriu
  Spuneţi:
  Dacă un partid refuză participarea ,prin dezbatere și vot democratic, la decizii legislative majore în conexiune cu interesul național, dacă un partid refuză RELUAREA votului dacă pretinde că deține indicii că nu s-au respectat procedurile, concluzia logică principală nu poate fi decât următoarea: acel partid este nedemn de statulul său de reprezentare încălcându-și obligațiile minime pe care Constituția le impune partidelor politice.

  Neparticiparea la o şedinţă (părăsirea şedinţei) este un act de protest uzitat în toată lumea. Mai mult, există şi procedeul grevei parlamentare, când un grup parlamentar poate refuza să participe la şedinţele camerelor pentru a protesta în cazul unor încălcări grave ale regulamentelor, legilor, Constituţiei. Este o decizie extremă, dar întâlnită peste tot în lume (desigur, acolo unde lupta politică ajunge atât de dramatică). Puteţi să căutaţi pe Google “Parliamentary strike” şi veţi vedea că nimeni nu “dă pe spate” în urma unei asemenea decizii, este o decizie absolut normală.

  Din punctul de vedere al democraţiei şi al reprezentării cetăţenilor, este evident că fiecare parlamentar care lipseşte de “la locul de muncă” reprezintă o scădere a democraţiei, fără doar şi poate.

  Mă miră faptul că aţi pomenit şi despre refuzul de reluare a votului, dat fiind că acest refuz a fost al PDL. Reluarea votului este prevăzută de Regulamentul Camerei.

  Art. 123. – (3) Votul prin mijloace electronice, prin ridicarea mâinii sau prin apel nominal are următoarele semnificaţii: “pentru”, “contra” sau “abţinere”. Dacă un lider de grup contestă corectitudinea numărării voturilor şi dacă plenul Camerei aprobă reluarea votului, preşedintele va realiza aceasta prin modalitatea de vot aprobată de Cameră.

  Regulamentul prevede, în mod expres, ca un lider de grup să conteste şi nu orice parlamentar. Ceea ce şi s-a făcut, între cele două şedinţe consecutive, liderul de grup a cerut reluarea votului. Este evident că nu se putea cere reluarea votului chiar atunci , pe moment, de vreme ce liderul de grup nu era acolo. Încă nu mi-este foarte clar de ce anume nu s-a reluat votul deşi liderul de grup PSD a cerut reluarea votului. Aştept stenograma şedinţei pentru a o putea consulta.

 11. @PS
  Culmea este că refuzul reluării votului pe lege s-a exprimat…printr-un alt vot (negativ)…ca la noi la nimenea.

 12. …atunci, aștept sinteza….trebuie să întrerup că mă pune nevasta la treabă… 🙂
  PS
  Oricum, PSD a votat masiv ÎMPOTRIVA reluării votului, cele 33 de opțiuni pro, aparținând în majoritate PNL. Mă întreb, oare de ce ? 🙂

 13. Un 😆

  Mama si baiatul trebaluiau prin casa cand doamna observa ca-i lipseste painea pentru cina. Vrea sa-si sune sotul dar constata ca nu are credit. Spune fiului:
  – Da-i telefon lui tati sa ne aduca 2 paini.
  Baiatul suna de cateva ori si spune mamei:
  – Pentru a treia oara mi-a raspuns o tanti si nu mi-l da pe tata la telefon.
  Ajunge omul acasa seara si, suparata foc, sotia merge in calea lui si-i da doua palme.
  – Pentru ce primesc eu asta, femeie ?
  – Ia vino Ionele, si spune ce ti-a zis tanti la telefon cand l-ai sunat pe tata ?
  – Abonatul Vodafone nu poate fi contactat, vă rugăm reveniţi!…

 14. Vă rog, lămuriţi-mă că nu mai înţeleg nimic.
  – PSD a cerut bani ca să ce?
  – A primit sau nu a primit banii? –
  – Dacă i-a primit ce mai vrea Ponta?
  – Că dacă nu i-a primit înţeleg de ce face scandal şi acuză pe alţii de ceea ce PSD face din ’90…

 15. @silver
  Se povestește că PDL are o listă cu sume de bani solicitate de PSD pentru mai multe administrații locale din mai multe colegii pesediste, din fondul de rezervă al bugetului consolidat, în schimbul ,,susținerii” legii pensiilor în forma elaborată de guvern, prin neparticiparea grupului PSD la vot.
  Se pare că părțile nu s-au înțeles, PSD acuzând acum PDL de fraudarea votului întrucât în sală ar fi fost în mod real 80 în loc 170 de parlamentari cât rezultă din procesul verbal de ședință. Legea fiind organică, era obligatoriu să fie votată de jumătate plus unu dintre parlamentarii aleși.
  Îmi este neclar momentul inițial al scandalului : înainte de votul în plen pentru reluarea…votului anterior, sau după… sper că înțelegi….și mie îmi este greu.. 🙂
  La votul pentru ..reluare, se pare că PSD a votat împotrivă, validând implicit, după părerea mea, corectitudinea votului pe lege… cred că sună ca naiba.. 🙂

 16. ZAHARESCU…..Cred ca PSD a votat “masiv” impotriva reluarii votului pentru ca nu se poate relua un vot asupra unei legi organice (in cazul unui viciu procedural sau din alte cauze) decat in urmatoarea sesiune parlamentara.Cel putin asta am auzit de la specialisti..deci prin reluarea votului se incalcau din nou prevederile regulamentului.
  In plus PSD nu doreste reluarea votului pana la clarificarea sesizarii la Parchet asupra fraudarii procedurii de vot de catre Roberta Anastase…
  Dar..dincolo de aceste probleme pe care le are PDL ul …Prin solicitarea de catre Roberta Anastase si a PDL ului de reluare a votului ,in opinia mea acestia au recunoscut ca a existat un viciu procedural..ca nu a existat cvorum la votul asupra legii pensiilor …si fiindca au mobilizat in sfarsit majoritatea arcului puterii au dorit sa voteze de asta data in legalitate Legea Pensiilor…si evident din motivele de mai sus PSD a votat “masiv” impotriva reluarii acestui vot..dorind clarificarea situatiei precedente in care practic s-a incalcat legea si regulamentul
  Deci ..ori a fost cvorum cum sustin cei de la PDl si probabil pot demonstra acest lucru .si atunci legea a fost votata conform regulamentului si atunci nu era nevoie de reluarea votului..ori acum prin refuzul majoritatii si a PSD ului din motive diferite de a se relua votul ,legea nu a fost votata regulamentar…ci prin frauda….
  Privind negocierile si “santajul PSD ului care ar fi cerut bani pentru “colegiile” PSD istilor in schimbul trecerii legii pensiilor ….consider ca e o mare magarie si minciuna,dezinformare si cretinism din partea unor reprezentanti PDL care nu se pricep nici macar la diversiuni politice…logice ..
  Intai Roberta Anastase apoi alti “limitati” PDL…”PSD istii au cerut bani ..etc”…Apoi in aceasta seara un individ libidinos si tupeist Popoviciu …razand satisfacut in mincina sa ieftina si de cartier….a prezentat “dovezile”…Liste cu primariile PSD care au primit bani de la guvern….deci PSD istii politicieni nu au cerut bani …au cerut doar repartizarea de fonduri bugetare pentru primariile pe care le reprezinta care aveau nevoie de acesti bani..pentru plata salariilor din institutiile aflate in subordine etc etc…deci repartizarea corecta si echitabila a fondurilor financiare in functie de necesitatile fiecareia dintre primariile din tara….Popoviciu a arata liste in care pana si eu ,fugitiv am citit la televizor localitati care aveau in ultima rubrica in dreptul lor inscris PDL,PNL…si PSD..
  Intreb..de ce in listele alcatuite de guvern erau trecute si culorile politice ale primarilor..?
  Daca ar fi fost liste alcatuite de PSD..de ce erau trecute si localitati cu primari PDL si PNL..?
  La totalul sumelor trecute pe liste …si in cele 127 miliarde trecute in contul cererilor PSD..s-au contabilizat si sumele alocate primarilor PDL si PNL?
  Daca era o solicitare a sefilor de grup PSD ..de ce nu erau semnate de acei lideri si nu aveau stampila corespunzatoare?
  In plus..liderul grupului parlamentar PDL.Toader la o emisiune in direct a adus cu onoare si sincer clarificari asupra acestor liste …si despre asa zisele “negocieri” ale liderilor PSD cu liderii PDL si el personal….Toader a exclus din declaratiile sale cuvantul “negocieri”…si le-a numit “solicitari normale” ale PSD de a se aloca bani si primarilor PSD pentru ca acestia sa poate rezolva problemele comunitatilor pe care le reprezinta …si ca ar fi raspuns acestora ca trebuie sa faca solicitarile respective in scris urmand apoi ca in functie de posibilitati sa li se satisfaca cererile ….
  Si retoric pe final….Cum ar fi putut cei din PSD sa influenteze negativ votul asupra legii pensiilor avand in vedere ca majoritatea din camera o detin cei din arcul puterii..?Deci cum ar fi putut santaja PDL ul pe aceasta chestiune ?
  Si apoi razand Libi Popoviciu a estimat un sondaj conform caruia PSD ul a scazut procentual in sondaje cu 10% …probabil din cauza ca au acuzat-o de fraudare pe nevinovata si carismatica Roberta …si ca i-ar fi vandut pe pensionari contra unor sume de bani (in exprimarea PDL) alocate catre primarii PSD…Pai,in lunga lista a comunitatilor pentru care au cerut legal bani cei de la PSD …nu se regasesc cetateni,pensionari si salariati?Cei 10% care nu se mai regasesc acum in randul sustinatorilor PSD conform propagandei lui Popoviciu..s-ar gasi cumva in tabara PDL acum…multumiti de legea pensiilor promovata de PDL ale carei efecte concrete se vor vedea in curand ,dupa promulgarea legii si aplicarea sa pe fluturasele pensionarilor,in economia calculelor viitorilor pensionari ..femei ..care vor iesi mai tarziu la pensie ?…Tot propagandistii PDL sustin nesimtit ca femeile vor iesi la 65 de ani la pensie abia in 2030….ca si cum abia de atunci se va aplica aceasta varsta de pensionare ..neavand efect pana atunci….Matematic pe cifre e corect ..dar uita sa spuna PDL istii ca imediat dupa aplicare creste varsta de pensionare la femei cu cateva luni pe an ..ducand femeile deja catre marirea varstei de pensionare fata de limita de varsta de acum…..cu doua,patru,sase luni etc….bulgarele de zapada rostogolit …pana la 65 de ani in 2030…..Au rezolvat “favorabil” cu punctul de pensie la 39%…au rezolvat cu calculul pensiei cum au dorit ..cei de la PDL…dar nu au calculat cei de la PDL efectul pervers a acestei legi …faptul ca nu se vor mai elibera in aceleai proportii ca pana acum locuri de munca pentru cei mai tineri…ca locurile de munca vor fi ocupate de persoane din ce in ce mai in varsta . .personal imbatranit din randul celor care nu au asimilat si nu asimileaza ca cei mai tineri noile cerinte pe fisa postului conforme cu cele din UE…capacitatea de efort si reactie a salariatilor in varsta fiind mult diminuata …aceast a in conditiile in care pana acum pe fondul unei stari fizice sau psihice precare persoanele mai in varsta alegeau sa se pensioneze anticipat…spre bucuria si cu acceptul angajatorilor ..fie ei de la buget sau privati….acum s-au inasprit si conditiile pentru pensionarea anticipata …si toate pe fondul general al decalajului sperantei de viata dintre cetatenii romani si cei din tarile dezvoltate si civilizate ale UE….
  Marea problema a guvernului in raport cu cetatenii si masurile de “austeritate” ,reduceri salariale si a pensiilor etc…este ca acest guvern calculeaza si se raporteaza la starea sociala si economica de acum ,pe timp de criza ..ca o prognoza si predictibilitate pana in 2030….deci fara un orizont de asteptare pe relansare economica …si mai mare colectare la buget…pe termen mediu si lung…O viziune guvernamentala fatalista si de abandon a oricaror strategii guvernamentale responsabile si corecte fata de cetatenii care i-au ales si ii platesc pe guvernanti si politicieni…singurele strategii fiind cele politice,de partid ,personale si electorale….

 17. ZAHARESCU..O varianta scurta ..Daca cei de la putere erau doar 80 poate s-a “negociat” cu cei din PSD sa ramana in sala pentru a se putea face o numaratoare conform cvorumului necesar…(!!??)Acestia au plecat din sala ..pe fondul poate al unor discutii dar si pentru a nu aparea complici la legea pensiilor in ochii electoratului …si sperand ca legea nu va trece ,stiind probabil ca cei din arcul puterii nu aveau majoritatea necesara votarii legii…si evident ca s-au ofuscat ca totusi Roberta si Voinescu au numarat a la Caragiale ..doua la primarie,doua la prefectura …..

 18. ***Domnul Presedinte Basescu – la “Naşul”, pe B1tv.

 19. poveste cu hoti:
  un milion de cuvinte pentru un lucru simplu … pdl’ul prin vocea robertei anastase minte … nu ne minte pe noi, pentru ca stie ca noi nu putem inghiti asemenea aberatii … ii minte pe ai putini care i’au mai ramas fideli … adica pe aia de nu au nici un pic de minte … roberta anastase trebuie sa explice de ce atunci cand in sala erau 80 de oamnei ea vedea 170 de voturi … restul e gargara basesciana … 🙂

 20. ***Bibliotecaru – din federaţia “Sanitas” fac parte şi medici şi asistente?
  Asta nu am găsit.

 21. Federaţia Sanitas:

  • Este o organizatie sindicala nationala, cu caracter socio-profesional, reprezentativa la nivel de ramura sanitara.

  • Are in structura 42 de organizatii sindicale judetene inclusiv cea a Municipiului Bucuresti, precum si Uniunea Sindicatelor din Reteaua Medicala a M.T.C.T (organizatie sindicala din reteaua sanitara paralela) cu sindicate componente in peste 500 de unitati sanitare si de asistenta sociala.

  • Organizeaza activitatea sindicala si forta de actiune a peste 120.000 de membri care reprezinta personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic si administrativ din domeniul SANATATII.

 22. ***Bibliotecaru – asta am citit şi eu dar nu-mi spune nimic de profesia celor care compun federaţia. Medici, asistente? Ce sunt ăştia?

 23. Personalul medico-sanitar înseamnă medici, asistente, infirmiere… adică toţi cei care lucrează în spital, policlinici, cabinete…

 24. ***Bibliotecaru – Aha, da! Asta mă interesa dacă între protestatari au fost şi medici.
  Mulţumesc! 😆
  O noapte liniştită!

 25. Domnul Presedinte Basescu a fost deja la Nasul pe B1TV…..Printre declaratii….”Daca cei de la PSD ramaneau in sala ii bateau la vot pe cei de la putere…”..Deci…a fost cvorum sau nu a fost….pentru ca 95 nu este mai mare decat 170…..dar este mai mare decat 80 ..sau 94…
  Plecand PSD si PNL din sala au lasat moralitatea Robertei in pielea goala…si a lui Voinescu…
  Doua nuditati expuse publicului telespectator …voyeurist….

 26. @ Bibliotecaru
  Cu scuzele de rigoare pentru sustinerea mea de ieri, acum inteleg – tot din ceea ce ar fi spus Presedintele – ca nu s-au virat banii negociati cu PSD-ul.
  Dumneavoastra si tuturor, toate cele bune.

 27. Un zâmbet la cafea 😆

  Ion îl întâlneşte pe Gheorghe şi-i spune:
  – Ştii, mă’ Gheorghe… cum te văd, cum îmi aduc aminte de Vasile!…
  – Da’ de ce, mă’ Ioane?
  – Păi, pentru că şi el îmi datorează un milion!…

 28. poveste cu varcolaci:
  n’ai zice ca in secolul xxi mai exista inca oameni care cred tot felul de prostii … 🙂

 29. poveste cu shumen:
  basescu traian a declarat ca daca boc da bani psd’ului ii va cere demisia … i’auzi, ia …. cu alte cuvinte nu’l lasa pe boc sa dea bani localitatilor cu primari psd … io cred ca e suficient ca sa fie impuscat …. 🙂

 30. Citatul zilei

  “In cinci ani si jumatate cei care l-au facut pe domnul Constantinescu sa se recunoasca invins de structuri, nu au reusit sa obtina un compromis cu mine, fie ca se numesc Sorin Ovidiu Vantu, se numesc Dan Voiculescu, ca numele lor e Dinu Patriciu sau oricine altcineva”, a spus seful statului aseară, pe B1tv.

 31. Basescu…”nu s-au virat banii catre PSD..adica pentru primarii si primariile PSD..Pai atunci inseamna ca s-au virat doar pentru primarii si primariile PDL,UDMR,UNPR ?Pentru o jumatate din Romanie si doar pentru jumatate dintre romani ?(conform procentelor din parlament)

 32. Nu am verificat să aflu exact-exact (a trecut ceva timp din 2000), dar din memoria mea nu pot extrage că fostul preşedinte Emil Constantinescu a spus că a fost învins de structuri. Eu îmi aduc aminte că fostul preşedinte a spus că a fost învins de serviciile secrete. Eu atunci am tras concluzia fie că serviciile secrete l-au şantajat pe preşedintele Constantinescu cu chestiuni din trecutul lui, fie că l-au intoxicat cu diferite informaţii pentru a-i altera deciziile politice. Din acest punct de vedere, metehnele serviciilor secrete s-ar putea să se fi prelungit până astăzi.

 33. Pe de altă parte, căutând să găsesc fraza exactă pe care fostul preşedinte a rostit-o, am dat şi de nişte fraze mai recente…

  http://www.cotidianul.ro/115075-Emil_Constantinescu_Traian_Basescu_a_fost_toata_viata_in_Securitate

  Mă întreb deci cât de credibil este fostul preşedinte Emil Constantinescu. Domnul Băsescu îl citează, deci îl consideră credibil, şi nu ştiu nici aici ce concluzie să trag, îl crede sau nu pe ex-preşedinte? Ştie domnul Băsescu astăzi că ceea ce spune domnul Constantinescu este exact?

  Ceea ce mi se pare mie a fi un lucru foarte apropiat de certitudine (deşi niciodată nu poţi să fi 100% sigur) este că în România preşedinţii primesc de la serviciile de informaţii mult mai multe pagini scrise decât ar da voie Constituţia. Este evident că România este condusă de oameni influenţaţi de serviciile secrete, este evident că serviciile secrete ascultă mult mai mult decât ar trebui conform legii… Este foarte clar că puterea serviciilor stă tocmai în aceste informaţii, tocmai de aceea serviciile o duc destul de bine în această ţară, se umflă, se înmulţesc, mai ales serviciile mai noi, altele decât SRI, se dezvoltă informativ fără scopul declarat al instituţiei (de aici şi faptul că angajaţii serviciilor secrete sunt cu un ordin de mărime mai mare decât cel de pe vremea lui Ceauşescu). Uneori am impresia că serviciile secrete se luptă între ele prin intermediul politicienilor… Din păcate boala ascultării de serviciile de informaţii este cronică, incurabilă. O dată ce ai “muşcat” din nevoia de a afla “dedesubturile” realităţii şi înţelegi că acolo lucrează alte adevăruri, nu mai ai cum să te redefineşti inocent.

 34. As fi vrut sa scot pe piata episodul 2 din serialul,REVANSA ‘PROGENITURILOR DE COMUNISTIsi stau asa ,IN-DOI-Tce sa fac?,sa ma ocup nitzel de interviul lui traian basescu,care din nou a fost ,MAGISTRAL’ ducind informatii mai mult decit IPORTANTE PT ISTORIA POLITICII ROMANESTI,astfel ca cele doua ,PRESURI’care astazi au ajuns SEFI DE PARTIDE ,tot peste niste presuri ceva mai mici,uzate si dintr-un material recuperat din ,ZDRENTELE RAMASE DE LA COMUNISTI’,ori sa mai pun in circulatie citeva informatii picante despre vre-un pesedist.
  in cite-va minute ma hotarasc si cred ca am sa fac si una si alta.pt ca,din cite vad eu,cenuse fidel obiceiurilor sale de PRES,are idei interesante-NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN DECIT SA IMPUSTE PE……………..EMIL BOC.
  mai sa fie ,al dreakului cenuse asta,PE TURNATURUL SECURIST VOICULESCU,il apara de parca ar urma sa fie imbalsamat si pus pe post de MOASTE SFINTE.
  statuia lui patriciu-O LUSTUIESTE,FOLOSIND PROCEDEUL INVATAT IN SCOALA-LIMBUTIA CONTINUA SI FARA SENS.
  pe vintu cred ca-l hraneste cu idei………….si gogoritze ……………

 35. poveste cu neinteles:
  frank, … nu, frate … n’ai inteles … era vorba despre basescu traian nu despre boc emil … cand l’am aparat eu pe voiculescu? … imi poti da un singur exemplu in care am zis o singura vorba buna despre voiculescu? … 🙂

 36. Doar pt bietul biblio-probele audio-si video,sunt probe zdrobitoare,una din cele mai bune justitii din lume,recunoscuta pt faptul ca ,IMPARTE CORECT DEREPTATEA-CEA AMERICANA,foloseste proble audio si video considerindu-le ca fiind suficiente.
  nu spun ca exista justitie perfecta-DAR ,CE SE INTIMPLA IN JUSTITIA ROMANA,PRIN FAVORIZAREA INFRACTORULUI-INVOCIND PREZUMTIA DE NEVONOVATIE IN FATA PROBELOR AUDIO SI VIDEO IREFUTABILE ESTE FAVORIZAREA INFRACTORULUI-INSEAMNA SA TE FOLOSESTI IN MOD TICALOS DE VIRTUTIILE DEMOCRATIEI,A SEPARARII PUTERILOR IN STAT SI DE INDEPENDENTA JUSTITIEI-ESTE REA CREDENTA..
  asa se explica ca infractori cu condamnari,recidivisti-SUNT L;ASATI IN LIBERTATE DESI probele erau suficiente-sorin ovidiu vintu
  -asa se explica ca TORTIONARI GEN DAN VOICULESCU TURNATORUL-a ajuns VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI SUSTINUT DE PSD SI PNL.
  -asa se face ca infractorul DINU PATRICIU-este cel mai bogat om din romania.
  pt asa ceva militezi tu biblio-pt oamenii astia esti dispus la atita risipa de energie,iar potrivit unei logi sanatoase pot spune ca esti o copie a acestor oameni ca si caracter,fara frica ca gresesc.

 37. poveste cu nababi:
  frank, … nu, frankitza … cel mai bogat om din romania nu e patriciu … e basescu traian …. 🙂

 38. Da sa vedem cine il trage de atisoare pe Tinarul ginere VICTOR PONTA,cel care si-a inceput cariera de politician efecutind misiuni specifice tucalarilor.
  a fost RECRUTAT IN SUITA LUI ADRIAN NASTASE,inca de pe bancile facultati,pt a fi pregatit ,format si crescut in spiritul noi generatii de tineri comunisti.
  de ce spun comunisti?pai dintr-un motiv foarte simplu,haideti sa vedem cine este acest ADRIAN NASTASE-a carui ura si rautate tine romania intr-un conflict bolnav,distructiv si fara sens?
  asadar ADRIAN NASTASE vede pt prima data lumina zilei in 1950,in plina ascensiune a stalinistilor si bolsevicilor romani.in plin proces de EXTERMINARE A VALORILOR ROMANESTI.
  dupa o prima casatorie ratata,pt ca nu-i oferea platforma de lansare in protipendada COMUNISTA,tov. ADRIAN NASTASE face o casatorie trasnet,reusind sa-si prinda la butoniera o floricica de NOMENKLATURIST-DANA MICULESCU,fica liderului comunist ANGELO.
  din acest moment VIITORUL LUI ADRIAN NASTASE ESTE ASIGURAT-beneficiaza in anii lagarului comunist,de studii in occident-CONFORM NOII MODE DE LA CURTEA COMUNISTILOR,trimis sa se scoleasca si la momentul potrivit sa fie scos in fata.
  ar mai merita spus ceva,si voi folosi un citat dintr-o sursa oficiala;,un cunoscut concurs de cultura generala pe intenet il calfica ca fiind,UN REPREZENTAT DE MARCA AL ETNIEI TIGANESTI’PUNCT.
  asadar iata cite-va amanunte interesante din viata mentorului dl ponta cu a carui traiectorie politica are cite-va puncte comune;
  1.ESTE GINERELE UNUI INDIVID CONTROVERSAT POLITIC.
  2.A URMARIT O CASATORIE CARE SA-I ASIGURE OPORTUNITATI POLITICE
  3.-ESTE LAS SI FARA CARACTER,MINCINOS SI PARSIV
  4-ARE TOATE ATRIBUTELE PARVENITULUI INSOLIT,TUPEIST,SI NESIMTIT
  5-si este la a doua casatorie-primul LOZ A FOST NECISTIGATOR
  daca mai adaugam si ultimele informartii,conform carora in genunchi tiris facea antecamera la pres BASESCU-avem tabloul complet al acestui maimutoi politic.

 39. @ Frank Zapa[King]
  Chiar pe acest blog am militat ca probele audio şi video, fie că sunt născute din urmăriri ale serviciilor secrete, fie că sunt obţinute fortuit, prin prilejul întâmplărilor care constituie infracţiuni, să nu reprezinte singurele probe care să conducă la condamnarea unui om.

  Cum puteţi să spuneţi aici că am susţinut exact invers?

  Probele video nu am spus că, în mod intrinsec, conduc la o vinovăţie. Dacă făceaţi efortul să citiţi cu atenţie, spuneam că aceste probe video trebuie să conducă la autosesizarea DNA sau Procuraturii sau ale ambelor organisme, care să verifice şi să instrumenteze cazul până ce acesta se încheie, fie prin urmărire penală, fie prin NUP (şi aici este necesară şi justificarea concluziei). Procurorul poate să verifice înregistrările camerelor de securitate, poate verifica intrările şi ieşirile din Camera Deputaţilor, poate întreba parlamentarii prezenţi în acea seară, poate afla cine sunt, nominal, cei 170 şi să verifice, în fiecare caz, că au fost cu adevărat acolo şi nu în altă parte… Nu am să învăţ eu cum să-şi facă procurorii treaba, bănuiesc că ştiu mai bine ca mine. Eu spuneam că acea înregistrare este suficientă pentru auto-sesizarea procuraturii, în cazul în care nu a fost sesizată de nimeni în mod oficial, fiind vorba despre o eventuala încălcare a Codului Penal.

  Cele ce spuneţi mai sus reprezintă ceva de neînţeles pentru mine. Dumneavoastră chiar vă gândiţi la cele ce le scrieţi, încercaţi să aveţi logică, să urmăriţi un adevăr, sau sunteţi precum bulele de la Vulcanii Noroioşi, pline de noroi şi cu miros de metan? Eu nu pot să vă creditez cu susţinerea unui punct de vedere când întortocheaţi totul şi obţineţi o mare şi imensă denaturare a realităţii… ca să nu spun altfel. Ce credeţi că obţineţi cu asta? Aveţi impresia că voi înceta să gândesc dacă vă citesc îndeajuns?

  V-am aşteptat ieri să vă demonstraţi dezgustul pentru comunism şi v-aţi făcut că plouă, astăzi veniţi cu astfel de “cuvinte pocnitoare”… chiar nu aveţi nici un pic de respect de sine? Vi se pare că obiectivul în care aveţi un interes este atât de important pentru viaţa dumneavoastră încât merită să vă terfeliţi cinstea în asemenea hal?

  Domnule Frank Zapa[King],
  Poate că aveţi cu adevărat o viaţă plină de lucruri ce pot fi cumpărate cu bani, dar eu, din sărăcia mea, tot vă compătimesc.

 40. ***Zapa – aseară, la B1tv, Presedintele Băsescu n-a făcut decât să confirme spusele lui Geoană – şi-anume că Ponta este o nulitate care nu se va afirma niciodată prin sine însuşi.
  Aminteşte-ţi că Geoană a spus că l-a promovat pe acest involuat şi needucat fără absolut nici un merit.

  Ponta nu este altceva decât chintezenţa oportunistului din politica românească, un Caţavencu modern dar mult mai canalie decât acela de pe timpul lui Caragiale.

  Mai devreme era pe TV-uri cu buletinu-n mână să demonstreze românilor cât e el Ponta, de cinstit de parcă românii nu ar şti că PSD e cloaca, e mocirla hoţilor şi devalizatorilor. În PSD găseşti ce e mai rău şi ce e mai urât în politica românească.

 41. @ silverstar
  Problema buletinului era menită să dovedească că nu a dorit să candideze la primăria Bucureştiului.

  Conform legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru a candida pentru funcţia de primar sau consilier, este absolut obligatoriu să ai buletinul făcut în localitatea respectivă.

  Articolul 4
  (2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese.
  (3) La sectoarele municipiului Bucuresti pot candida si pot fi alese persoanele care au domiciliul in municipiul Bucuresti, indiferent de sector.

  Domnul Ponta a vrut să demonstreze că nici nu se punea problema să candideze pentru postul de primar în Bucureşti de vreme ce domiciliul său este în Judeţul Gorj. Este un argument, nu ştiu dacă şi o dovadă.

 42. asculta bey biblio-n-are nici o importanta cit de nesimtit ,idiot cretin sunt eu,pricepi,pt ca eu nu sunt persoana privata.
  IMPORTANT ESTE INSA FAPTUL CA DATELE OFERITE DE MINE SUNT REALE,ADEVARATE SI IMPOSIBIL DE CONTRAZIS.
  faptul ca tu incerci sa ma atragi pe mine intr-o disputa sterila cu tine ma lasa rece-ESTI UN AMARIT DE BOLSEVIC,CARE N-ARE ALTA TREABA DECIT SA SPELE CADAVRE SI FANTOME BOLSEVICE.
  n-am timpul fizic pt a-ti da la tartacutza-capiscii???????????
  contrazi ce am scris,dovedeste ca sunt minciuni,ca exagerez,daca poti?
  haaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiii-GUNOIELE N-AU ALTA SOARTA,DECIT CEA OBISNUITA-IN GROAPA DE GUNOI,PUNCT.

 43. @ Frank Zapa[King]
  Trec peste datele imposibil de contrazis, mai ales că vă contrazic, cu argumente, prea des…

  Ceea ce mi-a sărit în ochi imediat a fost…
  pt ca eu nu sunt persoana privata
  Păi de ce nu aţi spus că reprezentaţi o instituţie, că se schimba vorba. Mă scuzaţi, să trăiţi! În nici un fel nu aş vrea să se interpreteze că aduc o ofensă autorităţii. Dacă sunteţi în exerciţiul funcţiunii şi asta este treaba dumneavoastră, atunci nu mai intervin niciodată, vă las să vă faceţi treaba. Serviţi Patria!

 44. ***Bibliotecaru – ştii la fel ca şi mine că PSD-iştii sunt hoţi, şmecheri, şpăgari, şantajişti… Ştii foarte bine că pentru PSD-işti legile sunt făcute să fie încălcate.
  Ştii foarte bine că Ponta a “urcat” în PSD dar nu pentru că ar fi meritat ci pentru că a trebuit. Tu crezi că Ponta prezintă vreo credibilitate pentru cineva?
  Ponta nu e decât omul prin care se manifestă Năstase şi Iliescu.

  Aşa că, fii bun şi nu mai lua tu apărarea escrocilor din PSD, nu ne mai ţine nouă lecţii despre onoarea comuniştilor PSD-işti… Ce interes ai tu aici, ca tocmai aici, să pledez pentru aşa o caricatură, pentru aşa un om needucat ca Ponta…

 45. haaaaaaaaa,mda,in graba am pus un nu unde nu trebuia,dar oricum FAPTELE RAMIN,SI PERSOANELE PREZENTATE SI INFORMATIILE SUNT PUBLICE,ASA CA…………………..

 46. ERATA-NU SUNT N-AM FOST SI NICI NU DORESC SA FIU PERSOANA PUBLICA-detest demitatile publice-IMI PLACE SA FIU LIBER…………….si tin la libertatea mea-PUNCT,ASA CA SA NU FIE NICI O CONFUZIE
  a si inca ceva-MA CITESTI ATENT BIBLIO-E UN LUCRU BUN,FACI ANALIZE PE TEXT ,DAR NU GASESTI ARGUMENTE-manipulatorule,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 47. @ silverstar
  Aţi văzut undeva că am luat eu apărarea cuiva?

  Eu vă spuneam doar ce dorea domnul Ponta atunci când a arătat acel card de identitate.

  Eu nu ştiu despre nici unul dintre politicieni că este… “hoţ, şmecher, şpăgar, şantajist…”, aştept să-mi spună Justiţia asta. Ceea ce bănuiesc eu (pentru că a şti este ceva mai mult de atât), nu este relevant.

 48. @Frank, Silver, Ion Adrian,Bibliotecarul & all
  Din păcate, evidența, normalitatea, bunul simț,credința, dialogul, solidaritatea, construcția, sacrificiul asumat, buna credință, respectul, profesionalismul, știința, cultura, au intrat într-un con de umbră pe termen lung.
  Am traversat deja Stixul, pe nesimțite, într-un ev mediu modern mai întunecat decât predecesorul, care va dura atât cât vor dori cetățenii conduși de moguli, lideri de sindicat și de instigatori la haos și dezordine școliți în structurile reconvertite ale fostei securități și ale fostului PCR.
  Am sentimentul că vă/ne agităm inutil, este prea târziu, nu se poate lupta împotriva curentului format dintr-o majoritate bazată pe stări de spirit negative care orbesc rațiunea. Democrația trebuie apărată totuși cu orice preț, iar expresia ei supremă este voința majorității, chiar dacă ne place sau nu.
  Eu am obosit….de altfel am anticipat tot ce se întâmplă…..m-am săturat de mitocănii, dispreț, amenințări , incompetență și incultură…care bântuie în lung și-n lat țara românească……vă doresc la toți numai bine.
  Poate voi mai interveni, dar în nici un caz pe dispute politicianiste sterile cu unul sau cu altul. Vă recomand starea de calm….este obligatorie și indispensabilă în procesul complex al înțelegerii sensurilor realității. O singură speranță (firavă) mai există și ea derivă din ipotetica intervenție corectivă a UE și SUA, cu rolul de a,,scoate” cât de cât clasa politică românească din paranoia incredibilă care îi paralizează acțiunile și menirea cu care a fost investită de cetățeni.
  Le cer scuze tuturor celor care consideră că s-au simțit jigniți, mai mult sau mai puțin, de postările mele.

 49. http://www.oamr.ro/index.php?petitie_florentina
  Din cauza justitiei riscam sa nu intram in schengen?
  Multi spun ca se urca in avion si nu au nevoie de schengen.Asa gandesc si eu,dar schengenul are si el importanta lui,de asta eu vreau sa aderam la schengen,dar altii se opun.Cine sunt aia ce se opun?Cei ce alcatuiesc justitia cumva?

 50. poveste cu istovit:
  zaharescule … obosesti prea usor … ti’ai dat seama ca ci pe care’i sprijuni nu merita efortul? … daca’i asa te asteptam in tabara noastra … 🙂

 51. @ zaharescu valeriu
  Pe UE nu cred ca o interesam decat cel mult prin prisma copiilor nostri dispusi sa munceasca orice acolo ca sa-si castige existenta. Si pe care sa ni-i poata returna oricand, ca tot s-au antrenat pe tigani. Pentru restul, ii doare-n cot. Si ca sa aiba o justificare pentru ei si ai lor, dau un ochi prin mass-media romaneasca si scot (nici nu-i greu) trei fapte de presupusa coruptie la care mai adauga un viol de pe la ei pus bineinteles in spatele unui roman. Cat despre SUA, sunt si au fost totdeuna departe. Iar cand au fost mai aproape, am incercat sa le aratam cat de buni sunt locatarii din acel moment de la Casa Alba, comparativ cu predecesorii, fara sa realizam ca la ei nu-i ca la noi, adica nu agreaza datul la picioare si spalatul rufelor in public.
  Sa aveti parte numai de bine.

 52. @ cenushares
  Chiar credeti ca acei din tabara dumneavoastra merita ?
  N-am vazut nimic in ultima vreme care sa ma faca sa presupun macar asa ceva.

 53. @Elena Udrea

  Cineva mi-a semnalat astăzi un blog.

  http://www.plaiurimioritice.ro/

  Priveam acest blog şi mă gândeam că este un excelent promotor al turismului. Apoi m-am gândit că sunt zeci de astfel de bloguri care sunt, cu adevărat, buni promotori de turism.

  Nu puteţi să-i încurajaţi pe toţi aceşti bloggeri cu ceva, o diplomă, o medalie, o întâlnire şi o strângere de mână…?

 54. De la ora 17,34 la mine nu a mai apărut nici un comentariu. Ce se întâmplă?
  E defect calculatorul meu sau aici e pustiu? 😳