Articol Adevarul: Alaturi de Corina Cretu, impotriva discriminarii de gen

Corina Cretu este unul dintre mebrii PSD care au spus, de-a lungul timpului, foarte multe neadevaruri in ceea ce priveste activitatea mea ministeriala. Ca sa nu mai spun de atacurile politice repetate si gratuite, multe dintre ele chiar in plenul Parlamentului European. La aceste elemente, se adauga viziunile total diferite privind drumul pe care ar trebui sa-l urmeze Romania, dat fiind faptul ca dumneaei este un politician de stanga, iar eu unul de dreapta.

Cu toate ca, iata!, ma separa destul de multe lucruri de Corina Cretu, nu pot insa sa raman pasiva fata de nedreptatea care i se face in aceste zile. O parte a presei noastre, pasionata de tabloidal si facil, a intrat efectiv cu bocancii in viata europarlamentarului PSD. Fara a tine cont de efectul asupra vietii private a unui om, fara a explica evident ca lucrurile prezentate sunt vechi, dinaintea casniciei si exagerand implicatiile unor mesaje altfel telegrafice, unii dintre jurnalistii au aratat ca inca exista probleme majore cu intelegerea conceptului de deontologie profesionala. Sunt cei care ataca pe oricine, oricand, doar de dragul senzationalului – pe unele subiecte, nici macar audienta nu mai fac.

Condamn, deci, cu vehementa modul in care au inteles unii sa speculeze pe aceasta tema. Cu atat mai mult cu cat ea a aparut in urma unei infractiuni grave: violarea corespondentei private a unei persoane. Imi declar solidaritatea totala fata de Corina Cretu in acest moment si-i doresc sincer ca toata istoria sa-i afecteze cat mai putin viata personala si familia. Am invatat pe propria piele ca oamenii dragi noua devin tinte nevinovate ale alegerii noastre de a intra in politica. Uneori, chiar si pe subiecte care nu au absolut nimic de-a face cu politica.

Ma declar inca o data mahnita de lipsa de atitudine a societatii civile, mai ales a ONG-urilor care militeaza pentru egalitatea de sanse. Era momentul cel mai bun sa reactioneze fata de o agresiune nejustificata la adresa unei femei care nu si-a dorit in niciun moment sa faca din viata sa privata un subiect public. Dar, la fel cum in trecut nu au reactionat la linsajul la care am fost eu supusa, continua pe aceeasi linie a indiferentei care nu face decat sa arate ca functioneaza degeaba.

La fel cum ma declar dezamagita (dar nu surprinsa) de faptul ca nicio alta femeie din politica romaneasca nu a sarit in sprijinul Corinei Cretu. Nici din PSD, nici din PNL, din PC sau chiar din PDL, desi multe isi fac stindard din lupta impotriva discriminarii de gen. Pentru ca eu am avut prin astfel de momente in care celelalte femei din politica se bucurau de ceea ce mi se intampla si ca nu se afla in locul meu, inteleg la nivel personal, prin ce trece europarlamentarul social-democrat. Cred ca odata si-odata va trebui ca si noi femeile sa constientizam ca, daca nu ne sprijinim noi intre noi, daca nu ne luptam unite impotriva discriminarii de gen din politica noastra (indiferent de partidul din care provenim), situatia se va pastra sau chiar se va inrautati. Muncim prea mult, sacrificam prea multe lucruri pentru a face politica la varf si, cand avem nevoie de putin sprijin, ne trezim singure sau cu putini oameni alaturi.

Sper ca pozitia mea de astazi sa fie luata si de alte femei din politica, in mod special de cele din USL si care au si o influenta mare: Daciana Sarbu, Renate Weber, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Adina Valean. Poate s-au convins si celelalte doamne din politica de faptul ca oricand pot deveni si ele tinta pentru ca sunt femei si vor reactiona pe viitor.

9 thoughts on “Articol Adevarul: Alaturi de Corina Cretu, impotriva discriminarii de gen

 1. Jos palaria Elena Udrea!
  Sustinerea femeii Corina Cretu, uitand ca este politician si rival pe scena politica, da dovada din partea TA ca esti cu adevarat o femeie fara orgolii prostesti, umana, intelgatoare …dincolo de bataliile politice nu uiti ca esti OM si asta-i mare lucru in ziua de azi!

 2. Reiau o postare de pe firul anterior scrisa dupa ce era anuntat acest fir care va monoploliza desigur atentia, acolo EU spunea: Ajunge nu mai acceptam…
  Adaugam eu:

  ion adrian on 06/08/2013 at 16:44 said:
  Nici eu nu o mai acept, asa ca nu mai sunt dispus sa glumesc.
  Trebuie apelat la biciul ala numit si pisica cu noua cozi dupa ce se utilizeaza butoiul cu smoala lichida si apoi tavalitul prin fulgi.
  🙂 🙂 🙂

 3. Felicitari, Elena Udrea ! Ai fost, de fapt, prima care a reactionat fara probleme in a apara o colega europarlamentar, chit ca te-a atacat de cate ori a vrut muschiuletul ei…esti in primul rand femeie si ai dovedit o solidaritate rar intalnita…celelalte femei din politica au reactionat DOAR la solicitarea ziarului Adevarul, altfel stateau cu capul in nisip ca strutii…tardive replicile lor si cam trase de par…

 4. Felicitari Anca Boagiu.
  Odata cu actiunea penala contra lui Sova ma convingi ca nu faci parte din adunatura jegoasa si transpartinica de politicieni jegosi care confirma zicala :Corb la corb nu-si scoate ochii.

 5. Vasile Blaga: Elena Udrea mi-a spus că rămâne în PDL, nu e interesată de altă construcție politică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *