Am dat startul implementarii Strategiei Dunarii

Am fost ieri la Tulcea pentru conferinţa de lansare a implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. La eveniment au mai participat miniştri Anca Boagiu, Laszlo Borbely şi Kelemen Hunor.

Ministerul pe care îl conduc va gestiona domeniul prioritar 3 al Strategiei Dunării, care se referă la promovarea culturii, a turismului şi a relaţiilor intercomunitare. Ne propunem dezvoltarea infrastructurii şi promovarea Dunării şi a Deltei ca destinaţii turistice. În acest sens, va exista chiar şi un brand turistic special destinat Deltei. De-a lungul timpului, am spus în repetate rânduri că Delta poate deveni, cu ajutor european, una dintre cele mai importante destinaţii turistice. Iată că acum avem şi banii europeni cu care să putem atinge acest obiectiv.

Pe termen scurt, ne propunem să sprijinim organizaţiile din turism să dezvolte strategii şi planuri de marketing, dar şi să adunăm date statistice privind principalele direcţii pe care am putea să promovăm turismul din zonă. Complementar, MDRT doreşte să implementeze o bază de date cu toate aceste produse pe care să o promoveze, poate în forma unui site, la nivelul întregii Uniuni Europene, dar mai ales în bazinul Dunării.

În ceea ce priveşte infrastructura, numărul proiectelor este considerabil – unele dintre ele au fost duse deja la îndeplinire, altele se află în stadiul de implementare.

Astfel, plaja din Sulina a fost amenajată, iar lucrările la miniporturile din Sfântu Gheorghe, Murighiol şi Sarichioi se află într-un stadiu avansat, urmând să fie şi ele finalizate anul acesta. De asemenea, mai multe clădiri şi străzi din Sulina vor fi reabilitate, printre ele fosta bibliotecă orăşenească, faleza turistică, dar şi două faruri vechi.

În Galaţi se va realiza un port pentru ambarcaţiuni de agrement. De asemenea, la Cetate, în judeţul Dolj. Port turistic se va face şi la Feteşti. Iar unul dintre proiectele cele mai ambiţioase este dezvoltarea infrastructurii turistice pe insula Şimian, acolo unde a fost mutată cetatea Ada/Kaleh.

Proiecte cofinanţate există şi în zonele limitrofe Dunării. La Olteniţa, se va realiza un port turistic. De asemenea, în judeţul Constanţa se vor realiza mai multe porturi de agrement cofinanţate din bani veniţi pe Strategia Dunării: Tomis-Tuzla, Ostrov, Capidava şi Topalu. În 2 Mai se va construi un port pentru ambarcaţiuni mici turistice şi pescăreşti. La Techirghiol, pe lac, se va reconstrui cheul pentru acostarea navelor de agrement.

După cum se poate uşor constata, există proiecte importante pentru dezvoltarea turismului din zona Dunării. Ca întotdeauna când vine vorba de fondurile europene, ţine de administraţiile locale în ce măsură acestea vor fi realizate. Dacă îşi fac munca serios şi transparent, potenţialul turistic al Dunării ar putea fi atins, iar efectele ar putea să se simtă poate chiar în următorii doi ani.

Pe lângă domeniul prioritar 3 pe care îl va coordona MDRT, România se va ocupa şi de domeniul transportului, dar şi de managementul riscului. În contextul interesului arătat de Uniunea Europeană faţă de transformarea Dunării într-un coridor de transport şi energie, poate că nu ar fi deloc neglijabilă şi reluarea proiectului canalului Dunăre-Bucureşti, despre care am mai vorbit şi anul trecut.

 

75 thoughts on “Am dat startul implementarii Strategiei Dunarii

 1. Iata-ne ajunsi,asa cum ar spune hitrul taran roman,in toiul verii.
  Se pare ca bagajele erau de mult pregatite la usa,cu toate cele necesare pt un sejour pe cinste,de neuitat si nici nu a amutit bine clopotelul din parlament ca ………VIRA SI LA ,ei aici tre’ sa schimbam putin zicerea deci vira si la aeroport.
  Dupa o sesiune lunga grea si obositoare ,ALESII NEAMULUI CU CONSTIINTA IMPACATA,CU GINDUL LA LUCRUL BINE FACUT,S-AU PREZENTAT LA CASERIE SI-AU LUAT BANISORII TRUDITI DIN GREU CU SUDOAREA FRUNTII SI DUSI AU FOST SPRE LOCURI MUUULT MAI EXOTICE,DECIT ROMANIA,UNDE SA SE POATA RELAXA ,SA-SI INCARCE BATERIILE PT CA DE LA TOAMNA,BRONZATI,ODIHNITI,PLINI DE ENERGIE ,VESELI SA INCEAPA O NOUA SESIUNE DE………………atac la banul public,legi cu DEDICATIE’si tot felul de jocuri de culise,din a caror ecuatie,noi AMARASTENII SA NU FIM NICI MACAR O NECUNOSCUTA.
  Si totusi,ceva nori tot vor fi pe cerul alastru ca marea al alesilor nostrii-GINDUL CA LA ANUL PE VREMEA ASTA ALEGERILE VOR FI IN TOI,IAR EI ALESII NOSTRII LA SFIRSIT DE ……………MANDAT………..
  Daca pe vremea lui ceausescu,MILITARII IN TERMEN ERAU DE NESTAPINIT CIND MANDATUL DE MILITAR AL ARMATEI COMUNISTE SE INCHEIA SI CURGEA BEREA VOTCA ,DE FASPT BAUTURI DE PROASTA CALITATE,in cazul alesilor nostrii sfirsitul de mandat ii va gasii pe multi cu lacrimi in ochi si regretul ca nu au furat mai mult.
  Pt ca trecerea in civilie,ii va readuce la vechiul lor statut de ,oameni de nimic,niste nulitati vremelnic ajunsi la ,OALA CU SARMALE.
  Asadar dragilor-VACANTA PLACUTA-e probabil ,pt multi dintre voi ultima PLATITA DE BOBOR,asa ca nici nu stiu ce sa zic,si ce sa va stea in git.

  P.S. ma si intreb ,oare pt CHIULANGIUL CRIN ANTONESCU,CE INSEMNATATE MAI POATE AVEA VACANTA PARLAMENTARA,PT CA EL DE 20 DE ANI E INTR-O VACANTA PRELUNGITA PE BANII NOSTRII.
  Nu cred ca se bucura vre-un pic,pt ca starea lui normala e de ,ACRITURA BOLSEVICA’ asa ca vacanta lui antonescu nu-i aduce absolut nimik bun………

 2. Voi recunoaste ca subiectul care vizeaza turismul si infrastructura pe dunare imi este strain,nu il stapinesc,dar ceva mi-a atras atentia.
  IN portul[?]CETATE,IN POARTA LA MIRCEA DINESCU se va construi un port pt ambarcatiuni.Bon,deci POETUL ,care nu mai este poet,poetul care SI- OFERIT SERVICIILE in ultimii ani lui SORIN OVIDIU VINTU,POETUL CARE A FACUT PRIN PRESTATIA SA PUBLICA,enorm de mult rau-VA AVEA PORT IN POARTA PROPIE,IN FATA OGRAZII LUI.
  Asadar ,cum LOCALITATEA CETATE,E APROAPE IMPOSIBIL DE GASIT PE HARTA,ma si intreb,care-i potentialul turistic al acestei localitati pt a se califica in dauna altora probabil mult mai interesante si incarcate de istorie,pt abeneficia de UN PORT??????????
  Intreb,nu atac si nu dau cu bota ,ori ciomagul,pt ca aceasta localitate pur si simplu nu EXISTA-
  Se presupune ca numele de CETATE II VINE urmare a unor sapaturi in urma carora s-ar fi descoperit ca in localitatea aflata intre niste dealuri molcome,cind-va ar fi fost gazduite VITE,ca ar fi trecut pe ACOLO RUSII IN TIMPUL RAZBOIULUI RUSO-TURC SI………..CAM ATIT.
  Ar mai avea un indicator interesant-FEMEILE DIN NUMARUL DE 6800 DE LOCUITORI REPREZINTA 52,3%……..
  In rest…………STIM CA CIOCOIUL MIRCEA DINESCU FIU DE PROLETAR A DEVENIT IN MOD CEL PUTIN CIUDAT MARE LATIFUNDIAR,URMARE A FAPTULUI CA A MOSTENIT SAPCA CU COZOROC BOLSEVIC SI BASCA PROLETARA A DL. DINESCU SENIOR.
  In rest…………..infrastructura???????????????UN HOTEL DE DOUA STELE………..praf,mizerie si…………….

 3. @ Mic îndrumar de informare corectă pentru postacii care se dau [liberali] și parazitează blogurile patriei:
  Cauza crizei din Grecia, este de fapt trei : corupția, evaziunea și populismul deșănțat.
  Papandreu a asigurat poporul grec, după ultimele alegeri, că țara se va redresa rapid (probabil de la sine) și nu vor fi aplicate alte măsuri, în afara înghețării pensiilor și salariilor , respectiv, tăierea celui de-al 13-lea și al 14-lea salar, decise de guvernul anterior. Nu s-a întâmplat nimic, 110 miliarde s-au topit în piscine nefiscalizate și buzunare bugetare, iar acum, ,,greierele” cântă iarăși serenade la balconul UE și FMI, doar doar neamțul harnic dar fraier, la va mai arunca un oscior…baban.
  Îmi amintesc că Ponta, se declara fascinat de așazisul ,,program” al guvernului socialist pe care și-l dorea aplicat și în…România.
  Din fericire, Dumnezeu și românii au decis corect. Sper să o facă și în continuare. Mai ales că modelul de responsabilitate românească, este din ce în ce mai apreciat (pozitiv) în Europa.
  Un fost director de la OTE, a declarat zilele trecute unui reporter ProTV, ca administratia romaneasca functioneaza mult mai bine prin comparație cu cea din Grecia.
  Reporterului nu i-a venit sa creada si a cerut o confirmare, la care, oficialul grec, a dat acelasi raspuns.
  Vreau sa spun ca e timpul sa privim cu mai multa incredere la țara noastră și să nu ne mai autovictimizăm de-a dreptul penibil, în timp ce stăm la rânduri in marile magazine, cu cosurile pline, cursul leu/euro este bine ținut sub control, băncile funcționează, iar somajul este mult mai mic decat media europeana.
  Haideți să (re)vedem câteva declarații ale unor greci avizați și câteva exemple de delir de anvergură națională:
  1. ,,Un antreprenor grec, Dimitrios Sarantis, preşedintele grupului de lactate Olympus, o afacere de familie aflată acum la a treia generaţie cu 80 de ani de activitate, a punctat extrem de tranşant ieri motivul pentru care Grecia a ajuns la un pas de colapsul financiar: „Timp de 30 de ani am avut politicieni plăcuţi, dar inutili. 30 de ani am avut politicieni neputincioşi care au format un aparat bugetar supradimensionat“.
  NOTA: Poate citesc și iau aminte și domnii Răzgândeanu & ,,Cel mai puțin competent dintre armeni”.
  2. ,,“O cultura a lacomiei, a evaziunii si a risipei scandaloase”, asa caracterizeaza ziaristii britanici principala cauza care a dus la dezastrul financiar din Grecia.”
  3. ,,…pe langa faptul ca nu platesc nimic pentru biletele de metrou, grecii nu au platit niciun cent din pretul de 1,5 miliarde de lire sterline (aprox. 1,6 miliarde de euro) cat a costat construirea metroului. Acesta a fost, dupa cum scriu jurnalistii britanici “un cadou” din partea Uniunii Europene pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2004.”
  4. ,,Caile ferate: salarii de lux, venituri de 80 de milioane de lire (aprox. 89,05 de milioane de euro), cheltuieli de 500 de milioane de lire (aprox. 556,6 de milioane de euro)”
  5. ,,”Mii de locuitori din nordul Atenei au fost identificati cu ajutorul elicopterului ca detin piscine si nu platesc niciun impozit, cum ar trebui. 300 de “fraieri” le-au declarat. Restul (PÂNĂ LA VREO 17.000 n.a.) gasesc metode ingenioase ca sa scape de un Fisc sub-dimensionat si care oricum inchide ochii in fata acelora care nu vor sa plateasca taxele si impozitele. Guvernul a publicat o lista cu 70 de doctori care au inselat statul cu sume uriase, dar un oftalmolog a declarat la un post de radio ca “numai prostii platesc taxele”. “Prostii de europeni, poate”, scriu la randul lor jurnalistii de la The Telegraph.
  Cei care colecteaza taxele se plang ca datornicii platesc 20% din sume si apoi dispar. Economistii estimeaza ca cei din sectorul privat suporta greul, in timp ce angajatii de la stat scapa fara sa plateasca.”
  6. ,,In mod ridicol, dupa cum scrie Daily Mail, maestrii cofetari, prezentatorii de radio, frizerii si maseurii din baile cu abur se numara printre cele 600 de profesii (ATENTIE, PROFESII ,,LIBERALE” n.a.) in care este permisa pensionarea la 50 de ani, cu o pensie de stat care reprezinta 95% din salariul anual castigat in ultimele 12 luni de munca.”
  7. ,,Uluitor, doar 5.000 dintre cei 12 milioane de greci admit ca au salarii anuale de peste 90.000 de lire sterline (aprox. 100.000 de euro).”
  COMENTARIU DE INCHEIERE:
  Vedeți, stimați cititori de bloguri, de ce spun mereu că în 2008 și 2009, ,,ne-a trecut glonțul pe lângă ureche” ?
  Cu social democrații și…social [liberalii], am mai fi avut încă o ,,Grecie” la nord de Dunăre.
  Desigur că, dacă îi veți vota în 2012, timpul nu-i pierdut. 😉

  • ..Numai că luați aminte..România nu este în zona euro, prin urmare, doar Dumnezeu ne va mai putea ajuta…..,,trăznindu-i” pe impostori cu DNA-ul pe/în cap. 😉

 4. GRECIA-BIROCRATII SI FII LOR ANARHISTII-

  SECTA REVOLUTIONARILOR-GRUPARE CARE ZILELE TRECUTE AU ASASINAT UN JURNALIST,INFILTRAT PRINTRE EI,SI CARE A DEMASCAT PUBLIC ,CE INTENTII ARE ACEASTA GRUPARE ANARHISTA,CREATIA UNOR CLANURI DE BUGETARI,CARE ISI FOLOSESC FII,COPII PT A COMITE ACTE DE TERORISM SI SABATOJ IMPOTRIVA STATULUI GREC.
  Dar sa va dau un citat din comunicatul acestei grupari anarhiste:
  ,TURSISTII,trebuie sa afle ca Grecia nu mai este un teritoriu sigur al CAPITALISMULUI[?SIC.HMMMM]
  Intetionam sa transformam teritoriul GRECIEI,INTR-UN TERITORIU AL ACTIVITATII REVOLUTIONARE,PRIN INCEDII,ACTE DE SABOTAJ,DEMONSTRATII VIOLENTE,ATENTATE SI ASASINATE.
  Armele noastre sunt incarcate,si sunt gata sa vorbeasca.SUNTEM IN RAZBOI IMPOTRIVA DEMOCRATIEI VOASTRE.’incheiat citatul

  Iata ce nu va spune REALITATEA TV,SI NICI ALTE TELEVIZIUNI,iata cam cine sunt HOARDELE DE REVOLUTIONARI EXTREMISTI DE STINGA,CARE SE DEDAU LA CEEA CE VI SE ARATA ZILNIC PE STICLA.
  Sigur,GRECIA ARE O LUNGA TRADITIE IN CEEA CE PRIVESTE RAZBOIUL CIVIL.
  Tara a fost zguduita de luptele singeroase intre liberali SI COMUNISTI.
  Chiar in timpul ocupatiei naziste cele doua grupari paramilitare se infruntau,ajungindu-se pina acolo incit COMUNISTII GRECI,SA LIVREZE INFORMATII DESPRE GRUPARILE PARAMILITARE CONTROLATE DE GUVERNUL LIBERAL DIN EXIL.
  Opresc aici explicatiile-scurte,dar zic eu edificatoare.
  Acum veti intelege de ce ,ANARHISTII DE LA REALITATEA TV SI TRUSTUL TURNATORULUI LA SECURITATE,INSISTA PE SUBIECTUL GRECIA,DE CE VOALAT SI IN SUBLIMINAL cheama populatia romaniei la revolta,violente si lupte de strada.

 5. ***Zapa – calendaristic o fi “in toiul verii” aşa cum spui dar la noi lumea e îmbrăcată precum toamna. E frig, aseară am scos plapuma şi, prin casă, am trecut la ţinuta de toamnă: trening, şosete în picioare, pulover. Nu glumesc!
  Mai curând glumeşti tu pomenind de toiul verii…

 6. , CIT CISTIGA ANARHIISTII PUPINCURISTI DIN PRESA ROMANEASCA’

  Scriu aceste rinduri cu gindul la Silvestar,pt ca stiu cit de sensibila este la acest gen de subiecte.
  Dar sa vedem pt cit isi vind JURNALISTII ANARHISTI ‘FORTA DE MUNCA,PUSA IN SLUJBA celor mai antinationale forte politice,cele care au incendiat ROMANIA SI AU IMPINS-O IN BRATELE SARACIEI pe care astazi romanul de rind ,O CONSUMA PE POST DE ,ARTICOL PROMOTIONAL PRODUS DE PSD=PNL+PC.
  Sigur,dupa ce au avut loc scaderi masive de lefuri,la jurnalistii de rind,dupa ce lunii de zile nu si-au primit salariile,REALITATEA TV,nu s-a atind de veniturile trompetelor,tonomatelor,ba s-ar putea spune ca ei in plina criza,in timp ce ii pling pe nenorociti prospera ,si prospera tocmai pt ca exploateaza saracia celor multi,ascunzind bine de tot adevarul ,aparundu-i pe adevaratii praduitori,facindu-se scut in fata lor.
  Dar cum borba multa saracia amarasteanului sa vedem ce lefuri de criza au lingaii pupincuristii,anarhistii presio romane:
  MIHAI TATULICII TATAL CARITASULUI,un jeg fara pereche-32.250[320 milioane vechi pe luna]
  SOFERUL LUI TATULICI-5.970-asadar un sofer cu SALARIU DE MINISTRU-mai sa fie ce noroc sa-i fii sofer la un mare jeg.
  EMIL HUREZEANU-unsurosul,de seriviciu,o lichea care a devenit un adevarat virus ucigas pt romani–32.500-la fel la jegosul tatulici-s-au 11 mii de dolari
  MIRCEA DINESCU-CEL CU PORTUL DE LA CETATE,CEL CARE ,a reusit sa faca praf ideea de revolutie,care astazi lucreaza in beneficiul lui DAN VOICULESCU TURNATORUL,cei pe care el trebuia sa-i demasce-ESTE SI CAMPIONUL LA SALARII-33.635-ADICA 13 MII DE DOLARI
  Stelian tanase-21.500 lei-hmmmmmmmmm,cam putin pupincuristule,cam putin,vezi daca nu stii sa latrii ca DINESCU-daca aveai certificat de revolutionar……….alta era treaba.
  Ei acum sa trecem la plebei,la cei care transpira ceva pt banisorii ce-i incaseaza;
  ANDREEA CRETZULESCU-FETITA CARE SE JUCA CU CHIBRITURILE IN FATA LUI MIRCEA GEOANA CINTINDU-I ARIA PROSTANACULUI-18.922-BANI MARUNTI
  CATALIN STRIBLEA-MIOPUL DE SERVICIU-OMUL CA FATA DE CONSERVA TAMPONATA-17.500-una din cele mai folosite hirtii igienice,pt lustruitul dosurilor grase ale opozitiei,este intr-o pozitie umilitoare,se vede ca a intrat de putina vreme in clubul JURNALISTILOR ANARHISTI
  -CORNEL NISTORESCU-4660 DE LKEI NOI-Cam putin nistorescule,cam putin STRUNGARULE,NU PREA TI-A FOLOSIT EXPERIENTA LA SCINTEIA TINERETULUII-HA,HIIIIIIIIII
  CARMEN BRUMA-DISCRIMANATA DE SERVICIU-AMANTA LUI MIRCEA BADEA,ALT TONAMAT SI PUPINCURIST,care sunt convins ca e platit mai bine,dupa ce a facut PRECUM LABUS,IN TIMPUL EMISIUNII CARE ERA UN OMAGIU ADUS TURNATORULUI VOICULESCU DE SERVITORII DE PE PLANTATIA LUI DE MINCIUNI SI DEZINFORMARI.
  Sigur o sa mi se spuna ei si,ce te intereseaza lucreaza la privat.
  Da lucreaza la privat-DA IN ACELASI TIMP LUCREAZA SI IMPOTRIVA NOASTRA A ROMANILOR,IAR SEBASTIAN GHITA ESTE UNUL DIN ABONATII LA CONTRACTE CU STATUL-90% DIN AFACERILE LUI SE DERULEAZA CU STATUL.
  Concluzia-SIMPLA,IN TIMP CE NOI PLATIM TAXE SI IMPOZITE LA GREU,DIN CARE SEBASTIAN GHITA SE ALIMENTEAZA,SI-SI PLATESTE SLUGILE PT A CREA HAOS,PENSIONARII SE POT UITA LINISTITI IN GURA LUI TATULICI ,HUREZEANU SI ALTII,CARE AU O VIATA DE VIS………
  ASA CA…………………INCA O DATA VACANTA PLACUTA DOMNILOR SI DOAMNELOR…………..

 7. Madalina-ajutor,iar am un text in spam,te rog salveaza-lmultumesc

  Administrator:
  L-am scos Frank.

 8. Dupa ce am ramas fara flota o sa ne faceti o flota de barcute.felicitari.Asta inseamna ca in agricultura o sa facem plantatii de bananieri.

 9. Imi spune/explica si mie cineva care stie – martorii se aresteaza? Doru Iuga de la OTV, a spus ca este arestat ca martor. Pe de alta parte un tip/tipa – habar n-am, imagine bruiată, spunea că in lumea lor – ??? – lui Doru Iuga i se spune Dorita…

  • SILVERSTAR
   ,,Iuga a fost ridicat de acasă de poliţişti, după o percheziţie care a durat mai multe ore. ”
   ,,Directorul OTV Doru Iuga, reţinut pentru relaţii sexuale cu băieţi minori, ar putea fi arestat preventiv”
   COMENTARIU: Silver, Doru Iuga are calitate de învinuit. Ceea ce declară la televizor este absolut irelevant.
   De altfel, dacă ai remarcat, majoritatea invinuiților și avocații lor trăncănitori și veroși, bat câmpii câte-n lună și în stele pe cele două moguliziuni. În general se disculpă și aruncă anatema pe tot felul de personalități din zona puterii, pentru a-i ,,trage” după ei, fără a proba niciodată aceste acuze. De alfel, procurorii DOAR LE CONSEMNEAZĂ DECLARAȚIILE, iar moguliziunile încep să rostogolească suspiciuni în cu totul altă parte. Înțelegi cât de simplu și de murdar este jocul celor două tembeliziuni ? De aceea le boicotez, cât pot de mult.
   Așa au ajuns ziariștii să ne prostească cu regi și regine, ba că este Blejnar, ba că este Blaga, etc.
   Sau, spun că dosarul e politic și este instrumentat de Băsescu, așa cum bâiguie Patriciu, Năstase, Nicolescu, Becali, Dan Diaconescu Direct, Voiculescu, etc și tot neamul lor de bandiți și mafioți care vor acum puterea, CU ORICE PREȚ. Evident, ca să scape de justiție.
   AIURELI, menite să ne distragă atenția și să întoarcă lupta anticorupție împotriva lui Traian Băsescu și PDL, conform arhicunoscutei sintagme ,,hoții strigă hoții”.

  • ..pardon, pe cele trei televiziuni. Am uitat de OTV, pe care nu comut de prin 2010. Cum nu urmăresc, nici măcar o secundă, Antena 3.

  • ***ZeV – nu ştiu cum am ajuns cu PROtv deschis. Rar il solicit, doar seara, la 8.25, la meteo, şi acolo am auzit ceea ce am scris mai sus. Chestia cu martor arestat mi s-a parut tare ciudată.
   Ce spuneai tu ca nu intri: ba e bine să ştii ce făină se macină şi la moara lor…

  • Nu, Silver, PROTV a relatat evenimentul foarte corect și edificator. În cadrul știrii ample, microfoanele au înregistrat și răspunsul repezit a lui Iuga, precum că ar fi martor. Cine îl crede, când este percheziționat și săltat de mascați? Sper că nu ești tocmai tu acea persoană, că mă-mpușc în cap. 🙂
   De asta urmăresc știrile PROTV seară de seară. Trebuia să te uiți de la orele 19.00. Este cel mai echilibrat post de televiziune din România. Îți recomand și ,,România te iubesc” și ,,După 20 de ani” și vei putea realiza cât sunt de profesioniști și echidistanți, iar rezultatul, exprimat în audiență, îl poți verifica pe statistici.
   Celor două televiziuni de nișă, le supradimensionăm audiența, care, în …realitate, este cu mult mai mică decât lasă să se creadă realizatorii de acolo.

  • ***ZeV – exact! Doru Iuga a spus că e arestat ca martor. Oare pentru cine a spus treaba asta, ce a vrut să transmită şi cui ţinând cont de faptul că s-a mers pe urmele unei informaţii dintr-un dosar de şantaj de al lui Dan Diaconescu aflat în cercetare la poliţie?

   Oricum, Doru Iuga a primit mandat de arestare pe 29 de zile dar cică nu recunoaşte învinuirile care i se aduc dar care infractor recunoaşte. Speră să-l scape Diaconescu…

 10. Astazi, un vitezoman ,,suparat” pe un alt participant la trafic cu automobul similar, a fost înregistrat circulând pe A1 cu 225 km pe oră. Cred că posesorii de Porsche sau Ferrari se prăpădesc de râs urmârinnd o asemenea știre de doi bani, Ca o paranteză, cu ani în urmă, am testat E85 cu un auto 1,6 -110cp, la 220 km/h.
  Dar nu asta vreau să subliniez, ci altceva : o fătucă cu microfonul în mnă, l-a întrebat: ,,ați avut viteză” ?
  Să cad jos, nu altceva și m-am dus cu gândul la toți ce care nu au fost prinși copiind la bac în ultimii 20 de ani. 🙂
  Domnișoară, dacă ne raportăm la un sistem de referință , gen cameră mobilă din probele de sprint televizat, desigur că șoferul buclucaș nu ,,avea viteză”, ci stătea pe loc. Greu e cu perspectivele astea…..dacă eram mai tânăr, te invitam la un party de burlaci. Să experimentăm și lucrul mecanic provenit din energie cinetică 😉

  • ***ion adrian – bună seara! 😆
   Să înţeleg că te-ai întors, da? Atunci, bine ai revenit!

  • Multumesc Silver si bine te-am regasit. Am postat si cate ceva pe firele din urma.

  • ***ion adrian – mai bine ai aduce aici. Cine merge în urmă să caute?…

  • Erau replici oarecum intarziate la niste comentarii. Deci u sens deplin acolo. Oricare din noi este usor de gasit cu FIND la care se ajunge din Edit din banda de sus de sub http ul sitului.Se scrie ion adrian sau silverstar si se coloreaza cu galben numele respectiv in toata pagina.

 11. ZeV-ule [11,35] manipulezi la greu ,vrei sa-i scoti pe socialisti vinovati ,sa faci o asemanare cu Romania ,mare manipulator esti ,Grecia nici nu trebuia primita in UE ,a intrat cu datorii de cca 100 miliarde de euro ,acolo ii demult asa ,dupa regimul coloneilor ,habar n-ai ce vorbesti ,pedelist vacsaluit din comunist ,tot din FSN va trageti toti astia care acum v a dati de dreapta [furati cu mana dreapta ] 😆

  • ..Puiule, am spus populiști, populismul nu are culoare politică. Populismul umflă sistemele bugetare, tolerează, ba chiar generează corupție și evaziune. De asta spun mereu că PNL nu mai există de mult, malformându-se într-un reziduu toxic dizolvat în PSD.
   Avem în prezent doar o grupare zgomotoasă și sterilă, fără ideologie, însetată de putere și iresponsabilă. Această adunătură de interese oculte, ostilă democrației și națiunii române, poartă numele de USL.

  • …Ca întotdeauna, am fost onest cu tine și ți-am spus numai adevărul. Cum aș putea să mint un prieten ? 😉

  • …Dacă vrei și o dovadă de prostie a tontului Ponta, îți amintesc că acesta declară public că USL îi propune președintelui varianta asumării guvernării de către opoziție, după care , trântește o piatră drept în buda din curte, sugerând președintelui să demisioneze. Deci asumarea pertractată este în mod evident simulată.
   Cum ar putea un om normal la cap să ia în serios, cîrdul de păsăreturi lașe , lipsite de viziune și cu coloana vertebrală a patriotismului autentic în descompunere accelerată, care își împrăștie PENELE în toate direcțiile ??! 🙂 Dar mai ales în direcția EST.

  • ..nu confunda un om ,fie el si liderul partidului [si eu il consider tont in multe privinte ]cu tot efectivul partidului ,in toate partidele sunt si lichele si oameni onesti ,raul este ,ca , lichele conduc ,onestii sunt garati pe linia moarta ,nici pedelistii nu fac exceptie 😉 😉

  • …gata ,va salut pe toti ,dispar o luna de pe blog …..

   Madalina sa nu mai visezi cu Marko baci ,ai si tu dreptul la nopti linistite in vacanta 😆

   Administrator:
   In sfarsit, deja aveam cosmaruri 😆 .
   Vacanta placuta Puiu 🙂 !

  • Vrem sa-i intrebam pe socialisti multe domnule . In primul rand sa-l intrebam pe Dl Iliescu de ce cat a fost presedinte nu a iesit la tribuna prezidentiala sa ne vorbeasca despre coruptia din vami , din politie din garda financiara ? Sa ne spuna de ce a trebuit sa asteptam 20 de ani ca sa se faca curatenie in vami , sa ne spuna de ce nu a luat nicio masura pentru a adopta legi privind confiscarea averilor , sa ne spuna de ce ? ce la impiedicat sa vorbeasca despre coruptia magistratilor ? , ce la impiedicat sa ia atitudine fata de pasivitatea si ineficienta membrilor CSM ? ce la impiedicat ca timp de doua mandate sa stea nepasator fara sa miste un deget pentru modificarea Constitutiei . Voi asa zisii socialisti adica fostii comunisti pocaiti sunteti ultimii care ar trebui sa indrazniti sa deschideti gura . Acum de ce va sta in gat domnul Basescu ? De ce e dictator ? Pentru ca a aplecat urechea la durerea romanilor ? Pentru ca iese regulat si condamna coruptia este dictator ? Daca va uitati la Antena3 incercati domnule sa nu va mai lasat manipulat .
   Cu respect!

 12. BASESCU S-A DOVEDIT INCA O DATA UN POLITICIAN

  ORIGINAL,CURAJOS,FERM,LOGIC,APROPIAT DE ROMANI!

  ARHIVA VREMII SI JURNALUL LUI carol al II,IL APARA!

  MIHAI LA VARSTA LUI NEVINOVATA,A INTARZIAT ARMISTITIU

  CU RUSII,TIMP IN CARE AU MURIT MII SI MII DE ROMANI,A

  COLABORAT CU BOLSEVICII,CARE L-AU DETERMINAT IN 47 SA

  RECUNOASCA REPUBLICA O FORMA…SUPERIOARA DE

  ORGANIZARE STATALA,IAR APOI L-AU …CONVINS SA

  DEMISIONEZE!

  CAROL II A FOST EXTREM DE DEZAMAGIT SI REVOLTAT VIS A

  VIS DE ABDICARE!

  DECLARATIA PRESEDINTELUI REFERITOARE ACTIUNEA LUI

  ANTONESCU,ESTE PATRIOTICA,SI CORECTA PANA LA UN

  MOMENT,IN CONTEXTUL IN CARE ERA VORBA DE UNIUNEA

  SOVIETICA,CEA CARE NE-A COTROPIT,NE-A FURAT

  TERITORII,PENTRU CARE ORICE ROMAN PATRIOT AR TREBUI

  SA AIBE RESENTIMENTE!

 13. Un zâmbet la cafea 😆

  In timpul unei lectii de aritmetica, profesorul i-a dat o problema lui Ionel:
  – Daca ai avea 10 dolari, intreaba profesorul, si ti-as cere un imprumut de 8 dolari, cu cat ai mai ramane?
  – Cu 10, raspunde Ionel sigur pe el.
  – Cu 10? intreaba profesorul uimit. Cum asa?
  – Pai, raspunde Ionel, s-ar putea sa-mi cereti un imprumut de 8 dolari, dar asta nu inseamna ca-l veti si primi.

 14. Totusi te ascult si deci:

  1. Ca raspuns la zicerea lui Puiu: puiu a scris pe 30 Iunie 2011, 06:14 pm

  …muscalii au inceput sa maraie la declaratia lui Basescu referitor la trecerea Prutului ,sa-i vad acum pe intelectualii lui Basescu daca-l apara ,romanii au trecut Prutul sa aduca acasa Basarabia furata de rusi ,gresala a fost c-au trecut si Nistrul .Alooo Porra neni ,suna adunarea prietenilor si scrie ceva

  ion adrian a scris pe 01 Iulie 2011, 08:31 pm

  Puiule aberezi.
  Credeam ca ai purtat uniforma in viata ta dar se vede ca nu erai decat doar conserva.
  Asa ca afla ca intr-un razboi te opresti cand adversarul este infrant si cu atat mai mult atunci cand nu este numai razboiul tau, fiind intro alianta.

  ion adrian a scris pe 01 Iulie 2011, 08:36 pm

  Apropo de ce spune MAE rus:
  Putina istorie adevarata si nonmanipulatoare (nondiversionista)
  Si nu inteleg de ce se supara Rusia, caci ea nu este URSS, dar trebuie atunci sa intelegem ca cu Rusia tb sa discutam in cazul unor pretentii fata de URSS si ea nu se va putea deroba spunand ca nu este URSS caci prin reactia sa dovedeste ca se considera continuatuare intrutotul a URSS .
  Si atunci sa le amintim ca inaintea aliantei Romaniei cu Germania a fost alianta URSS cu Germania care prin pactul Ribentrop -Molotov rezultat a fost cauza eficienta a declansarii celui de al doilea razboi mondial.

  2. ion adrian a scris pe 01 Iulie 2011, 08:32 pm ca raspuns la zicerea lui Puiu:

  Pai daca in 2012, se alege USL, inseamna ca se produce a doua mare si enorma greseala, prima fiind in Duminica Orbului.

  2. Ca raspuns la :puiu a scris pe 30 Iunie 2011, 09:27 pm

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/video-basescu-am-luat-in-piept-lovitura-udmr-privind-reorganizarea-229780.html

  sa-i lasam pe muscali si greci cu tarile si problemele lor ,avem si noi o problema mare ,o adunatura din coalitie ne pune bete-n roate

  ion adrian a scris pe 01 Iulie 2011, 08:34 pm

  Dar oare daca betzele astea nu erau puse si de USL, adunatura aia mai avea spor?

  • Regret ca Puiu nu va receptiona cele spuse de mine, dar sa-i urez vacanta placuta. deh o luna intreaga. E un boier… dar din ala raspopit. 🙂

  • ***De unde are puiu ăsta atâţia bani să se resfeţe prin vacanţe şi concedii? Şi eu am muncit dar acum, ca răsplată, după atâţia ani, tot ce primesc lunar, se duce pe facturi şi mâncare. La atât se reduce viaţa mea cu banii pe care îi iau.
   Tristă viaţă… Păi, să nu plece tinerii cât văd cu ochii, peste şapte ţări şi mări, fără să privească înapoi?
   Cât am fost activă, lună de lună statul m-a furat promiţându-mi bine la pensie. Ce fel de bine este acesta când sunt obligată să plătesc ceea ce am mai plătit odată: taxe, impozite şi diverse servicii?… Prin politica lui, statul mă fură în continuare, obligându-mă să trăiesc la limită…

  • Si mai adaug o replica cred ca data tot lui Puiu care ne trimetea la articolul dlui Plesu, articol ce dovedeste incaodatata justetea proverbului: daca taceai filozof ramaneai 🙂
   Spun asta, ptr ca dl Plesu cu toate multele si marele sale calitati are si un defect destul de omenesc, dar care fata de dl Basescu care nu-l are, il obliga sa se abtina . Defectul respectiv este lashitatea si eu am exemplificat-o punctual ,cred ca intr-o discutie cu Andrei Maryland, Dumnezeu sa-l ierte, in care acesta ma jignea indoindu-se ca l-am cunoscut pe dl Tutea etc, insultand de fapt acest blog, pe care probabil stiind cum este el, il considera o adunatura de ratati. Dar despre morti numai de bine…

 15. Mda Silvestar,ai dreptate.Ai gresit pt ca nu ain ales sa porti ,CASCHETA’si tot ce decurge dintr-o treaba de asta.
  Sa-ti torni pritenii,rudele,cunoscutii.Nu ai ales sa slujesti un REGIM DICTATORIAL SI CRIMINAL,si nu i-ai jurat credinta.
  Uite d’aia……in rest ……….

  • ***Zapa – asta e, în viaţă nu le putem avea pe toate. Trece vara şi eu nu pot merge la băi, la tratament.
   Mi-e dor de o călătorie – cu trenul, avionul, maşina, cu ce o fi – numai să ies… Chiar voiam s-o întreb pe doamna Udrea când mai organizează o întâlnire cu bloggerii, ocazie să mă “dau” cu trenul…

  • ***Zapa – despre puiu n-am spus-o cu răutate, poate cu uimire, mai mult, deoarece ştiu cât de costisitor e să mergi în vacanţă şi cât de multe-ţi trebuie… Dar uite cum mulţi îşi permit de asta au şi ieşit în stradă urlând după pensii şi salarii nesimţite să se simtă ei bine chiar dacă cel din imediata apropiere crapă de foame sau de boală…

 16. Tot urmarind subiectul legat de LASITATEA REGELUI MIHAI,si faptul ca este o sluga a rusilor,intimplator am mai dat peste o gafa comisa de REGELE MIHAI,gafa care a pus in incurcatura statul roman,diplomatia romana si nu numai.
  A pus in mare dificultate dipliomoatia de la CHISINAU.
  Dar sa vedem care au fost evenimentele despre care nu vorbesc multi dintre REGALISTII NOSTRII INFOCATI.
  In mai 2010,singurul roman invitat de statul rus,la PARADA MILITARA DIN 9 MAI A FOST REGELE MIHAI.
  Desi diplomatia romana la sfatuit pe REGE SA REFUZE INVITATIA,impreuna cu PRINTUL DUDA,REGELE MIHAI SI-A PLIMBAT DECORATIILE PRIMITE DE LA RUSI,IN TRIBUNA DE UNDE APLAUDA MAREA ARMATA RUSA.
  La vremea respectiA pres moldovei GHIMPU,refuzase sa participe spunind intr-o conferinta de presa ,ca el nu poate participa la o sarbatoare care OMAGIAZA ADUCEREA PE TANCAURI A COMUNISMULUI IN BASARABIA,DAR MAI ALES RUPEREA ACESTEIA DE TARA MAMA.
  Romania a condamnat PACTUL INCHEIAT INTRE NAZISTI SI BOSEVICII RUSI,RIBENTROP-MOLOTOV,dar si efectele acestuia.
  Prin participarea la aceasta PARADA,REGELE MIHAI VALIDA PIERDEREA TERITORIALA A ROMANIEI,ADICA A BASARABIEI???????????
  Dealtfel si rusii,au condamnat pactul respectiv,dar cind sa treaca la reparatii…………

  • Excelent Frank , caci multi nu stiu asta. Trebuie rostogolita caci asta este un fapt si nu o consideratiune, opinie etc

  • Cand sa treaca la reparatii au zis ca e treaba URSS si ei sunt alta “ceva”. Exact ce spune si Presedintele Basescu, dar vad ca la altele, devin brusc URSS si devin poate chiar Stalin 🙂

 17. Nu stiu de ce,dar dupa ce am asistat la discutie foarte aplicata despre economie,criza si politici publice,am asa un fel de senzatie ca sunt intr-o expozitie cu portrete,care surprind cam toate neamurile europei.
  si tot uitindu-ma la aceste portrete imi dau seama cit de bine seamana chipul ce a fost folosit ca model pt portretul romanesc cu cel al grecilor.
  Privite de la o anumita distanta,cele doua portrete par a fi ,GEMENE’ la fel de urite,de schimonosite,pline de riduri,stafidite,si uritite de URA,URA ADUNATA IN ULTIMII 100 DE ANI.
  Aceste doua portrete ,gemene’arata ca posesorii lor,au dus o viata desfrinata,ca PROSTITUTIA A FOST PRICIPALA OCUPATIE A LOR,dezmatul si viciile au sapat adinc in cele doua chipuri,uritindu-le in asa masura incit iti produc frisoane si-ti stimuleaza imaginatia spre scene si secvente horror,cu mult singe,vampiri si victime complect supte de LICHIDUL VIETII-SINGELE.
  Daca insa mai faci citi-va pasi in fata vei avea o revelatie,ceea ce de la distanta parea a fi identic,de fapt nu este.
  Chipul portretului romanesc este brazdat adinc de urmele bisturilului lui BASESCU SI BOC.
  Fata intr-adevar,tumefiata urmare a interventiilor dure ,CHIRURGICALE,dar avind deja semne ca URICIUNEA A FOST LOVITA IN ESENTA EI,si ca o data vindecate urmele bisturiului,ADEVARAT CAM LIPSIT DE FINETE,chipul va avea o expresie mult umanizata,o frumusete mai bruta,mai din topor dar frumusete si nu hidosenie.
  Restul,pt a definitiva acest portret romanesc il vor face ,MINUNILE DIN LUMEA COSMETICILOR,acele uleiuri,si fine interventii care vor aduce in final acest chip printre chipurile frumoase ale europei,invidiat si dorit.
  Sigur cei doi CHIRURGI ,ESTETICIENI,AU OPERAT IN CONDITII DE RAZBOI,CU SCULE INTRUMENTAR SI PERSONAL LIPSIT DE EXPERIENTA,DAR BINE INTENTIONAT SI RODUL MUNCII LOR SE VA VEDEA,IN VIITORUL APROPIAT.
  Despre invidia,rautatea si GELOZIA CELORLATI CHIRURGI LOVITI DE TREMURICI,n-am a spune decit un singur lucru-LA PENSIE CU VOI LICHELELOR.

 18. Silvestar-asa este, viata e nedrepta,si totusi rolul societatii este tocmai asta,sa nu incurajeze asemenea ,Orori’
  dar atunci cind societatea a fost si ea la rindul ei,schimonosita,avem ce se vede-UN Puiu sfidator,obraznic si imperttinent,care arunca bombitze.de genul asta…….mizind pe efectul lor.
  care o fi insa adevarul???????????????????????cine stie,poate o sa-l aflam o data.

  • Frank,unsurosul,galbiniciosul de TATULCI care la varsta lui MINTE,MANIPULEAZA,DEZINFORMEAZA,ca ultimul mizerabil de ziarist,nu a avut caracter nici cand iera tanar acest bolsevic nenorocit.HUREZEANU,cum a scapat de securitate in anii care lucra la EUROPA LIBERA?,sunt sigur ca iera dublu spion,nu scapa nimeni de securitate ,indiferent in ce tara fugeai,te calca un camion, un glont ratacit,te intepa o umbrela, mureai sigur,dar el a venit acasa sanatos, a prins gustul banului, si a devenit un MERCENAR (de meserie) in slujba CELOR MAI NENOROCITI ROMANI CARE FAC UMBRA ACESTUI PAMANT.

 19. Unii se plang ca au muncit o viata intreaga si nu au produs mare lucru.Pai depinde ce au muncit.Am ajuns sa spun ca nu ma angajez nicaieri sub 300.000 euro pe zi.

  • Balby dar nici eu nu-ti dau o replica fara 10000 euro cuvantul. Acum imi datorezi 2ooooo euro .

 20. A Propos de Mariage

  S-a vazut trecerea Principesei Margareta ca cel care o acompania nu este bine educat :

  1. Jurnalistul a pomenit numai numele Principesei si mai important acest DUDA in loc sa aiba Pricipesa in stanga sa el mergea avand Principesa in dreapta sa.

  Nu a invatat regulile de bun comportement in asemenea situatii.

  Probabil pe strada o lasa pe Pricipesa de partea trotuarului, o lipsa de politete si protectie in jargon popular.

  Cordialement

 21. Pentru cine lucreaza politia pietelor?

  Am vazut ce fac politistii, cum vorbesc, cum se poarta, ce pretentii au si ce suparati sunt ca unii nu vor mai avea post. Foarte bine! Eu propun autoritatilor sa-i dea pe toti afara si o sa motivez de ce. Daca vine taranul in piata sa-si vanda marfa, tiganii o cumpara obligat. Daca producatorul se opune, tiganii ii distrug marfa, il bat, il alunga si administratia nu-i da taraba. Politia vede, aude si nu intervine. Problema nationala: majoritatea comerciantilor din piete sunt tigani cu marfa luata de la producatori. Toti tiganii fura ca cantar. Degeaba te adresezi politiei care vede, stie dar nu actioneaza pentru ca tiganii cotizeaza zilnic la buzunarul politistilor. Am dat numai un exemplu, referindu-ma la politia pietelor.

 22. De la copii adunate

  Drogurile sunt niste plante pe care le usucã gangsterii si le iau ca
  pe niste medicamente, care ii amortizeazã, sa nu-si mai recunoascã
  faptele. (14 ani)

  Ce este rãscoala?
  Rãscoala înseamnã, când pãrintii nostri nu gãsesc bani si atunci
  rãscolesc ca sa gãseascã. (8 ani)

  Ce este economia?
  Economie înseamnã sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la
  banca. Cheltuim numai din ciubucul, care ni-l da seful. (7 ani)

  Ce sunt amprentele?
  Amprentele e când punem mana pe o clanta si rãmân degetele acolo si le
  gãseste politia. (8 ani)

  Ce este tristetea?
  Tristete înseamnã când un om vine la altul si bea mult. (7 ani)

  De ce se bat potcoave cailor?
  Calului i se bat potcoave, pentru ca potcoavele sunt mai usoare decât
  calul si ele merg mai repede decât calul. (8 ani)
  La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate, atunci când pune
  frâna, calul se întepeneste în potcoave. (9 ani)
  La cal se pune potcoave ca sa tropãie pe strada, ca daca nu tropãieste
  nu e cal. (7 ani)

  Ce este respectul?
  Respect înseamnã sa te scoli si sa stea babele pe scaun. (9 ani)

  Ce înseamnã cuvântul “modern”?
  Modern e când vezi ceva frumos si e scump si n-ai bani. (7 ani)

  Cum rezista pasãrile calatoare sa zboare, zi si noapte, mii de kilometri?
  Rândunicile când pleacã în tarile calde, pe drum se aseazã pe aripa
  berzei si se odihnesc. Pasãrile când pleacã asa departe îsi iau
  mâncare la ele intr-o sacose. Înainte de a zbura, mai stau o luna,
  doua, sa se odihneascã. (7 ani)

  Daca Pãmântul se învârteste, cum de nu cãdem de pe el?
  Nu se învârteste decât Pãmântul, asfaltul nu se învârteste. (6 ani)
  Pãmântul este rotund. Noi nu cãdem de pe el, pentru ca strãzile sunt
  drepte, ele nu sunt rotunde. (8 ani)
  Pãmântul are forma rotunda, noi nu cãdem de pe el, ca noi nu mergem
  acolo, unde se face el rotund. (7 ani)

  Ce este Biblia?
  Biblia este o carte lãsata de Dumnezeu, ca sa se afle despre viitor.
  în ea scrie ca vor fi doua rãzboaie mondiale si amândouã vor fi
  câstigate de cãtre romani si chiar asa s-a si întâmplat. (6 ani)

  Ce este acela un secret?
  Secretul este atunci când nu trebuie sa stie militia. (6 ani)
  Secretul este un om, care ii spune secretar de partid. (6 ani)

  La ce foloseste steagul?
  Steagul foloseste, ca atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau
  peste ce tara veneau si atunci noi le arãtam steagul si dupã aia ei
  stiau. (7 ani)

  De ce ne spãlam cu sãpun?
  Noi ne spãlam, ca sa dam sãpun în ochi la microbi. (5 ani)

  • Pentru ca este zi de odihna, si mizand pe UMORUL D-NEI SILVERSTAR , dau curs invitatiei de a raspunde acestui…comentariu.
   Intrebari avand-o ca subiect pe d-na SILVERSTAR:
   1. Cand este fericita d-na Silverstar?
   – D-na Silverstar este fericita atunci cand ne prezinta poezii scrise in tinerete, respectiv in urma cu 2 sau 3 ani…
   2. De ce are bani, tot timpul ?
   – Pentru ca banii pe care ii primeste, ca pensie, sunt atat de putini, incat nu poate cumpara nimic cu ei.
   3. Ce este un ” Talon special de calatorie pentru pensionari “?
   – Este hartia pe care d-na Silverstar o arata controlorului atunci cand se duce la intalnirea d-nei E.U. cu bloggerii.
   4. Ce este “Statiunea balneara” ?
   – Este locul in care d-na Silvestar NU se poate duce atunci cand o doare un picior.
   5. Ce este o gluma?
   – Gluma este o povestire scurta, pe care d-na Silverstar o spune in timp ce isi bea cafeaua.

  • ***NeaKutare – amuzant şi tocmai azi. 😆
   Mulţumesc! Am râs mai bine ca la glumele pe care le postez eu. Să ai o zi bună!

 23. Un zâmbet la cafea 😆

  Doua vecine stau de vorba la poarta. Una ii zice celeilalte:
  − Zi-i lu‘ fiu’tau sa nu ma mai imite!
  − Ionele, mama, inceteza sa mai faci pe prostul!

 24. Buna ziua Dna Udrea,

  Primaria Sector 6 a comunicat, catre chiriasii din Cartierul ANL brancusi, preturile de vanzare a aparetamentelor.
  Acest lucru este imbucurator cu toate ca ar fi putut face-o imediat ce lergislatia le-a permis-o.
  Problema e ca au gresit intentionat la calcul. In consecinta va rugam sa solicitati celor indriduiti sa verifice acest lucru.
  In special la identificarea suprafetelor comune si la repartizarea lor pe fiecare apartament ca si cota indiviza si la calculul amortizarii pe cei 5 an de folosinta si scaderea ei din valoarea rezultata.
  Ceea ce vreau sa spun este ca au incalcat atat legilastia “construita” de dvs. are reglementeaza vanzarea acestor apartamente cat si restul legilatiei conexe (definitia suprafetelor comune, a cotei indivize, a suprtafetei desfasurate, contabila, etc.) .

  Multumim.
  Monica

 25. Buna dimineata
  MEMENTO MORI
  Am avut inspirația de a deschide televizorul, la orele 8.00, exact în momentul de debut al emisiunii ,,Universul credinței”. Nu știu ce relevanță are acest gest al meu pentru domniile voastre, dar simt că nu-mi găsesc echilibrul, în această zi de liturghie, dacă nu împărtășesc prietenilor preaplinul de emoție.
  Primul reportaj a fost dedicat unui preot de la Crucea. Părintele duhovnic Ilarion de la Crucea (jud Constanța n.a.). Un chip comun de preot călugăr, cu barbă surie și privire către eternitate.
  Mi-a trezit atenția istoria acestui personaj. La vârsta de 55 de ani (în 2008 n.a.) acest om a fost ,,uns în monahism” , în peștera lui Ion Cassian, după o activitate foarte terestră de….DIRECTOR DE BANCĂ ! M-am întrebat, ce anume la motivat să schimbe ,,macazul” propriului destin , atât de abrupt ? După câteva minute, a venit răspunsul. Părintelui Iloarion i-a murit soția, după o lungă și grea suferință, având copiii în perioada cea mai vulnerabilă a vieții. Înainte de a muri, soția i-a spus: ,,Nu uita că te-ai născut om și trebuie să mori..tot om”.
  ..Abia acum am înțeles” mărturisește Ilarion, fostul bancher.
  Probabil că decizia radicală de trece la viața de ascet fost influențată și de legătura spirituală cu marele duhovnic Arsene Papacioc, dar, cred eu, mai ales de dragostea pentru soție și copii și de caracterul cu care l-a înzestrat Dumnezeu la naștere.
  Prin comparație, mă duce gândul la destinul unei colege, rămasă fără mamă la 17 ani, după o boală (cancer la pancreas) extrem de grea. Îmi amintesc, din povestirile ei, că tatăl supraviețuitor, în vîrstă (atunci) de 47 de ani își găsise deja o fufă de 60 de ani (ce purta funde roșii în păr) cu care pleca deseori în stațiuni balneară , chiar în perioada în care soția suferindă încă se chinuia pe patul de spital. Și acum mă întreb, cum de colega mea a rezistat pshic, cum de a terminat școala magna cum laude și a intrat printre primii la facultate ? Cred că a ajutat-o credința timpurie în Dumnezeu. Și poate și atenția celor din jur.
  Revenind, îmi plec simbolic fruntea în țărână, în fața acestui Om (părintele Ilarion) și sper să-l vizitez în drumul spre Mare.
  Dacă, de regulă, îmi este jenă că aparțin tagmei autointitulate ,,bărbătești”, astăzi mă simt mai bine.

  • Scuzați-mă pentr o eroare de substanță…în loc de ,,uns în monahism”, se va citi ,,tuns în monahism”.

 26. Toata politica dumneavoastra,a PDL-ului vreau sa zic, se bazeaza pe “se va__” si “daca”.Din tot ce ati aratat un singur lucru este cert.S-a realizat plaja din Sulina.In rest ” se va” !Totusi guvernul Boc este de 3 ori pina acum. Putin,foarte putin !

 27. Salutare….Cati de aici va mai amintiti de Cmoro,care se “certa” cu voi pe blog?Vreau sa va anuntz,ca din pacate a murit,pe 6 aprilie…Eu sunt baiatul lui..si stiu ca tinea mult la acest blog si o admira si pe doamna Udrea.Mi s-a parut corect,sa va anunt,intrucat am inteles ca aici e ca o familie..Doamne ajuta!

  Administrator:
  Buna dimineata! Imi pare rau pentru pierderea suferita. Am fost anuntati de plecarea lui Moro dintre noi, ne va lipsi tuturor…
  Link 1
  Link 2

  • ***cmoro – multumim!
   Pentru mine a fost “moro, dragule!” Asa-i spuneam…

  • Multumim.
   Sunt convins ca in drumul pe care il mai avem, vor fi momente in care fiecare dintre noi vom sta si ne vom aminti cu drag si tristete de cel care a fost “cmoro” .
   Sa-i fie odihna vesnica.

  • Postarea asta ma impresionat profund , Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Moro , oamenii de bine vor fi intodeauna uniti la bine si la greu , romanii sunt sentimentali au sange latin !

 28. Cum puteti scapa Romania de UDMR : va faceti frati cu draku ( PSD ) pana treceti puntea , aveti majoritate, promovati o lege care sa stabileasca pragul de intrare in Parlament la peste 7% , va certati cu ”fratii” si …gata ! Genial nu ?:))

  • Daca aveti nevoie de un consultant, maestru’ combinatiilor celebre ( gen Ostap Bender din Douasprezece scaune de Ilf si Petrov ) ma ofer fara plata :)))-

 29. In formatul unui site din resurese propii am vreut sa adun cate mai multe informatii despre Delta Dunarii si am contactat primariile sa imi ofere cateva informatii dar nu a raspuns nimeni cred ca asteapta vreo cateva mii de euro ficare ca sa poata scrie cateva informatii despre zona pe care o are ficare primarie in administratie.Eu sunt un simplu cetatean din tulcea care daca pot sa fac ceva ma pun si fac nu astept sa vina nimeni sa ma puna sa fac acel ceva.Si daca pot promova Delta Dunarii o fac fara sa cer nimica problema e ca multi asteapta dar nu se implica sa faca nimic asteapta sa vina Doamna Elena Udrea de la Bucuresti ca sa ai impinga de la spate:)) pe cand daca puneau mana de la mana cu zece mii de euro promovau si “tantari” nu numai Delta Dunarii.Ma puteti contacta pe mine ca eu am metode sa promovam Delta Duanrii pe internet aproapre gratuit costuri minime.Dovada am inceput eu singur un poriect care este inca in desfasurare si il puteti vedea aici:http://cazare-delta-dunarii.com

  • La varsarea Dunarii in mare la Sulina exista o plaja extraordinara , ceva unic in Europa ceva de vis , in plus puteti pescui cu adevarat . Puteti negocia cu localnicii si pentru cativa zeci de ron va vor duce cu lotca prin stuful baltilor din jurul Sulinei unde veti putea pescui cu adevarat . tantarii nu sunt o problema daca va luati aparate cu ultrasunete amplasat in jurul cortului . Merita sa vizitati Sulina merita sa vedeti litoralul cu adevarat salbatic asa zisa bara a Dunarii .

 30. Daca dorim ca Dunarea sa devin un culoar international si un potential turistic major ar trebui investit in regularizarea acesteia . Majoritatea celor care tranziteaza Dunarea au un cosmar cand vine vorba sa tranziteze zona Zimnicea unde nisipurile se muta frecvent si odata cu ele si senalul navigabil . Zona de la Zimnicea denumita zona Liuta este spaima tuturor navigatorilor , olandezii spun ca daca s-ar regulariza acea zona si ar fi fixate nisipurile cu traverse adica cu arocament din piatra atunci traficul pe Dunare se va dubla cel putin . Olandezii care sunt recunoscuti ca navigatori iscusiti nu risca sa-si esueze navele in acea zona si astfel Romania are de pierdut economic . Cat priveste turismul e imbucurator faptul ca fata de anii precedenti acum cand mergi pe Dunare intalnesti sute sau poate mii de corturi pe malurile Dunarii . Ar trebui exploatate frumusetile Dunarii anumite zone cu plaje cu nisip fin , peisaje unice in Europa peisaje de vis . Primordial ar fi fixarea nisipurilor in zona Zimnicea aval si amonte acolo ar fi necesara o investitie serioasa . Cei de la AFDJ Galati din pacate sunt foarte birocrati si nu stiu daca vreodata se va ajunge la un protocol al Dunarii prin care sa se ajunga la un rezultat care sa permita fixarea nisipurilor de la Liuta cu arocament de piatra sub forma de asa zise traverse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *