Alegerile din PDL – o competitie adevarata, care trebuie sa ramana interna

Cine credea că alegerile interne din PDL vor genera o competiție adevărată, care naşte pasiune şi lasă frustrările adunate în timp să se elibereze? Sunt de părere că aveam nevoie de toate acestea, după cinci ani în care ne-am concentrat doar pe acțiunile externe ale partidului şi am amânat deliberat orice dezbatere internă.

S-au acumulat multe energii negative, cu atât mai multe cu cât partidul a crescut foarte mult, a trecut printr-o fuziune, a adunat repede procentele, apoi a scăzut şi mai rapid în opţiunile electoratului, ca urmare a măsurilor luate de Guvern pentru stoparea declinului economic. Ca să putem începe lupta pentru câștigarea alegerilor din 2012, avem nevoie nu numai ca rezultatele acțiunilor guvernamentale să fie resimţite de populație, aşa cum am promis, ci şi de o conducere legitimă a partidului, validată prin vot. Cu cât competiția este mai reală şi mai profund dusă spre baza partidului, cu atât mai legitim va fi liderul ales în 14 mai. Şi sunt sigură că partidul se va grupa în spatele câştigătorului şi se va alinia în formație de luptă pentru a câștiga alegerile locale şi apoi parlamentare din 2012.

Câştigătorul va fi Emil Boc. Echipa lui va fi formată din susţinători ai tuturor moţiunilor, pentru că partidul are nevoie de fiecare dintre cei care pot şi vor să lupte pentru el. Iar baza partidului vrea ca formula câştigătoare să fie bazată pe unitate la vârful lui.
De aceea cred că ne prinde bine aceasta competiție, pentru că ne dă posibilitatea să ne poziţionăm în interiorul partidului şi să ne spunem lucrurile pe care le gândeam unii despre ceilalți. Dar mai cred că asta trebuie să fie doar între noi, fără amestecul celor care ne sunt adversari şi, ca urmare, nu au cum sa urmărească binele PDL.

Nu pot să nu constat că echipa lui Vasile Blaga este susținută de presa ostilă partidului şi de opoziție, în timp ce, în fiecare zi, de dimineață pâna noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit ținta atacurilor acestora. Până nu demult şi Vasile Blaga şi susţinătorii săi au fost membri ai Cabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern. Eu remarc încă o dată că toți detractorii lui Traian Băsescu şi ai celor consideraţi loiali acestuia sunt susţinătorii colegului meu Vasile Blaga şi, acum, şi ai celor de lângă el. Sigur că îmi pun întrebări şi încerc sa găsesc explicatii. Colegii de pe cealaltă moţiune au suficient de multe atuuri încât să nu fie nevoie să accepte „ajutorul” pe care li-l dau presa mogulească şi opoziția.
Finalul acestei competiții trebuie să relanseze partidul spre câștigarea alegerilor de anul viitor. Asta se poate doar dacă rămânem uniţi.

P. S. În București nu am făcut niciun sondaj de opinie în ultimele șase luni. Deci, sugerez celor care se arată îngrijoraţi de soarta partidului să folosească ceva mai subtil în încercarea de a ne împărţi pe cei din PDL în buni şi răi, credibili şi necredibili, de viitor sau de trecut.

 

41 thoughts on “Alegerile din PDL – o competitie adevarata, care trebuie sa ramana interna

  • 1.Intr-adevar, titlul si continutul sunt in contradictie, asa cum scrie d-s./d-na N.P. Dumneavoastra ( E.U.) scrieti ca discutiile trebuie purtate in interiorul partidului, dar treceti – imediat – la acuzatii impotriva d-lui Blaga. Le oferiti USLasilor ” munitie ” pe tava.
   2. Doamna Udrea, am spus , in repetate randuri, ca trebuie sa va ganditi si la ce va urma dupa alegerile interne. Asa cum decurg lucrurile, se pare ca veti merge pe varianta ” CASTIGATORUL IA TOTUL”. Altfel nu se explica faptul ca va comportati ( si ma refer la ambele tabere), ca si cum nu v-ati cunoaste decat de pe blog. Nu va intalniti, NU PUTETI DISCUTA ACESTE PROBLEME, DIRECT, INTRE DUMNEAVOASTRA? De ce ne spuneti noua ceea ce ar trebui sa ii spuneti , in fata, domnului Blaga, si de ce dl. Berceanu va intreba, IN PRESA SCRISA SAU LA TELEVIZIUNI, despre ce ati facut in anul nu stiu care ? Totul seamana cu O CAMPANIE INTERNA, DAR… PURTATA IN PUBLIC.
   Curat murdar !

 1. va doresc succes in tot ceea ce va doriti,fiti uniti cu totii nu lasati sa intre acel cu coarne in sanul partidului.
  chiar daca unii dintre colegi se mai abat de la drum are cine sa-i urecheze (presedintele basescu),chiar este normal sa fie unul peste toti.vasile blaga cred ca o a revina la adevaratele sentimente si sa fiti o echipa de invidiat,un partid puternic .
  PDL are viitor ,tinerii sunt increzatori ca puteti sa le oferiti ceva mai bun,diferit fata de psd,partid care inca nu se impaca cu ideea ca inca mai sunt in opozitie,vad la victor ponta o frustrare mereu inversunat pe succesul dvs,a postat pe blogul sau o harta cu romania si oamenii corupti ai pdl_lui uitand sa aduca aminte ca de fapt psd a fost CAPO DI CAPPI IN MATERIA DE CORUPTIE,VANZARI,PRIVATIZARI FRAUDULOASE ETC.

 2. Este de dorit ca PDL să nu confirme ideea lansată de PSD potrivit căreia toţi politicienii sunt la fel, adică aşa, cum sunt ei. PDL să dea dovadă de bun simţ şi să nu-şi pună poalele în cap. Să ne amintim ce impresie deplorabilă au făcut PSD-iştii la alegerile lor şi cum s-au bălăcărit în faţa jurnaliştilor şi a telespectatorilor.
  Dar… Pentru că de fiecare dată există un dar, cum Blaga şi Berceanu şi poate şi alţii pe care nu-i ştiu, sunt oamenii opoziţiei, de la ei te poţi aştepta la orice. Poate chiar au interesul să compromită PDL ori asta face parte din înţelegerea cu adversarii.

 3. Am participat la sedinta de prezentare a motiunilor de simbata de la Iasi…Dl. Boc i-a depasit clar pe ceilalti competitori din punct de vedere politic ceea ce s-a reflectat si in rezultatul votului consultativ de la sfirsit, cind Dl.Boc a castigat…

 4. @eu
  berceanu este cel care i-a sucit mintile bahicului blaga si l-a indemnat sa candideze, acest partid nu poate creste in sondaje cu berceanu in echipa de conducere . videanu si frunzaverde s-au dat la fund , se pare ca sunt deja resemnati… disperarea lui berceanu (bun amic cu sov de altfel) il impinge sa faca tot felul de declaratii imbecile , mai mult il face si pe blaga sa se creada invingator… bietul cezar preda (dator vandut lui berceanu-videanu) s-a sinucis politic iar bou reanu se da-n stamba … doamna udrea , nu merge cu jumatati de masura cei care pierd alegerile nu trebuie sa fie tinuti artificial in echipa invingatoare, decat sa plecati cu “tradatori” la razboi mai bine adversari pe fata, pentru ca in acest moment blaga si berceanu fac foarte mult rau partidului, acesti oameni au intrat in politica alaturi de ion iliescu , niciodata nu vor putea fi adversari ai psd-ului, ii unesc multe faradelegi !

 5. ,DIZIDENTA S-AU TRADARE’-Niciodata nu stii unde incepe granita si unde se termina intre dizidenta si tradare,pt ca ea aceasta granita este atit de volatila,incit sunt necesare instrumente super fine si sofisticate pt a separa dizidenta de tradare.
  Lupta pt sefia PD-L,si implicit pt putere in romania,a reusit sa scoata la lumina inca o data fractura dintre generatii,hiatusul care se maraste cu fiecare zi in societatea romaneasca si care ne spune un lucru trist pt noi romanii,despartirea de comunism se face cu dureri,cu victime,dar mai ales cu ciocniri dure intre generatiile tinere si cele mai in virsta.
  Evident nici una dintre tabere nu vrea sa recunoasca acest adevar dur,toata lumea incearca sa puna in paranteza de fapt o stare de fapt care suna cam asa.
  Genaratiile din anii ’90 venite pe valul revolutiei in politica,astazi se pare trebuie sa faca un pas inapoi,pt ca stilul lor,metodele lor de a face politica,in primul rind duplicitara,pt a-si putea atinge scopurile personale,trebuie sa devina istorie,si sa faca loc generatiilor mult mai tinere ,dispuse sa aduca un suflu nou,dispuse sa faca o politica mult mai pragmatica,unde interesul general sa nu fie sacrificat interesului unor CASTE PROFESIONALE,ORI SOCIALE.
  Dizidentul VASILE BLAGA ESTE UN ANTIREFORMIST-si acest lucru s-a vazut clar in ultimul sau mandat ministerial,cind prin tot felul de tertipuri si jocuri s-a opus ,REFORMELOR’ incercind sa conserve un status quo,existent in ministerul pe care l-a pastorit.
  Pina la urma,si in PD-L ca si in societatea romaneasca se da aceiasi lupta-ANTIREFORMISTII,GRUPATI IN JURUL LUI VASILE BLAGA,SI REFORMISTII,adunati in jurul lui EMIL BOC.
  Faptul ca acum VASILE BLAGA SI ECHIPA SA,arata ca o echipa de dizidenti,nu este intimplator.
  Obisnuiti sa faca jocurile,sa traga sforile si sa ia caimacul,odata scosi din guvern,ei au devenit DIZIDENTI,DISPUSI LA TRADARE PT A-SI MENTINE PUTEREA IN PD-L,dar si pt aliantele viitoare.
  Afinitatile lor evidente cu opozitia antireformista,te poate duce cu gindul la posibile tradari-REPET POSIBILE TRADARI,de aceea eu cred ca etapa cea mai grea vine AFTER,dupa alegeri,cind e nevoie de multa abilitate pt a mai aplatiza din frustrarile DIZIDENTILOR.

  P.S.-CRTISTIAN BOUREANU-este dizidentul de linga blaga,pe care sincer il regret si il regret din multe motive,virsta,temperamentul de luptator,etc.
  Nu stiu cind s-a produs ruptura,dar banuiesc,ca in momentul cind afacerile sale au intrat in vizorul organismelor statului.
  Probabil s-ar fi asteptat ca MINA PARTIDULUI SA-L APERE,lucru care nu s-a petrecut,dar care a reusit sa-l ostilizeze si sa-si caute sprijin tocmai acolo,unde el face nota discordanta.Dar ,viata ne rezerva multe surprize………

 6. Succesul ROMANIEI depinde de succesul REFORMEI angajata de Premierul Emil BOC.

  Presedintele ROMANIEI este GARANTUL MODERNOZARII tarii, trebuie sa ii facem incredere si sa participam la realizarea RENASTERII ROMANIEI.

  Doamna MINISTRU,

  Va uram sanatate si succes in MODERNIZAREA ROMANIEI, poate puteti face ceva a salva orasul IASI din mana MAFIEI ROSII.

 7. Contrar celor care sustin ca un partid in care se dau lupte crincene in interior,pt luarea puterii ar dauna,eu sunt unul din cei care cred,ca asemenea momente in viata unui partid,duc la clarificari,la cristalizari,dar mai ales la consolidarea si legitimizarea din punct de vedere dogmatic.
  Din punct de vedere dialectic,afirmarea ferma a doctrinei,nu face altceva decit sa aseze clar partidul pe esicherul politic si in acelasi timp sa-si fidelizeze electoratul pe care trebuie sa se sprijine si sa mizeze,pt ca este o naivitate sa crezi ca un partid poate aduce in bazunul sau electoraol pe toti votantii.
  Asa ca,sper ca dupa alegeri sa vedem un PD-L atasat valorilor de drepta,ideilor neoliberale,in care initiativa,personala sa fie stimulata prin legi si masuri adecvate,protectia sociala sa fie corect asigurata,celor care au cu adevarat nevoie de ea,iar interventia statului in competitia din piata sa fie punctuala.ROMANIA NU VA FI O TARA INTR-O PERMANENTA CRIZA.
  Apreciez parteneriatele public private,ele sunt o buna rezolvare,cu conditia ca ambele parti sa joace onest si sa-si respecte angajamentele.

 8. E pacat ca lupta in interiorul PDL a devenit atat de evidenta in public.Ceea ce ma uimeste si nu prea ese atitudinea”greilor”Blaga,Berceanu,Preda,de la care m-as fi asteptat la maturitatea discursului politic specific celor cu ani grei de politica in spate.Este uimitor cum lupta intre generatii se transforma in discursuri nelalocul lor(Berceanu,Preda)in atacuri gen”ce ai facut in ultimii 5 ani),cand de fapt m-as fi asteptat ca la experienta lor politica nu vechimea sa fie criteriul de evaluare ci EFICIENTA politica,ori a capitolul eficienta colegii lor mai tineri s-au dovedit mult inaintea lor.”Greii”din PDL se presupun a fi la un moment dat modele pentru tinerii politicieni,ori cel putin cele trei posibile modele-Blaga,Berceanu-Preda,arata exact modul cum politica adevarata se poate pierde in increngatura intereselor personale si de grup,cum interesul celor pe care ii reprezinta este pus in planul indepartat mult in urma dorintelor personale,mult in urma unei proprii analize obiective,si mult in urma unitatii si interesului colectiv al unei formatiuni politice.Este dezamagitor sa vezi cum nume grele in politica recurg la artificii de atac mult sub nivelul lor de experienta,si totul,in numele unei competitii intercolegiale.Consider comentariul doamnei Udrea o reactie la”interpelarile”colegilor Bereanu-Preda,o reactie mult prea blanda,dar in concordanta din punctul meu de vedere cu o noua modalitatea de a duce lupta politica interna pe un nou nivel de decenta publica.Acesti domni ar trebui sa invete de la politicienii tineri ca saritul la beregata si dintii infiti in carotida(stiluri specifice politicii post decembriste)nu isi mai au locul,ci inteligenta,eficienta si bunul simt sunt sau cel putin ar trebui sa fie criteriile unei lupte politice interne sau interpartide.Cat despre Ponta si Antonescu sunt cei ce acum stau pe margine,miros sange si asmut”cainii”in speranta ca vor culege ceva ciolane rupte…Din ceea ce se vede,se pare ca tot gruparea Blaga este cea care ii incurajeaza pe cei doi,oricat de”fecioare”ar dori sa para.La calibrul lor sunt mai credibili de o colaborare cu opozitia decat de o unitate cu colegii lor din PDL.
  Va doresc mult succes si rezistenta,pentru ca gruparea Blaga in eventualitatea unui castig par a fi cei potriviti dictonului”cine nu e cu noi e impotriva”cu toate consecintele ce deriva din asta-o alta atitudine dezamagitoare in raport cu istoria lor politica…

 9. Fratilor iar s-a enervat parintele!

  Vasile Blaga te temi de Elena Udrea?

  Cat de prosti ne crede jurnalistul Iulian Leca.
  Scurt manual de dezinformare si propaganda desantata.

  Iulian Leca a sarbatorit prin munca macar cateva ceasuri din ziua de 1 Mai, iar produsul acestei trude intelectuale, editorialul “Cum ingroapa Elena Udrea PDL” a fost postat seara, la ora 21.23, pe site-ul Ziare.com.
  Nu merita sa analizam ce spune, ii dam importanta, cine naiba este Leca, cine se scuza se acuza, ar putea spune unii.
  Eu cred ca minciunile desantate trebuie demontate, totdeauna, macar din respect pentru miile de cititori care lectureaza astfel de articole. Asa ca, precum unul din aceste mii de cititori, m-am decis sa pun pe hartie ce am inteles eu din dezinformarea semnata de Iulian Leca.
  Titlul nu mai mira pe nimeni, nu de ieri de azi Leca are “ceva” de impartit cu Traian Basescu, o parte din PDL si cu Elena Udrea. Nu si cu Vasile Blaga, de pilda, altfel tot un pedelist cu staif si pretentii. Dar asta e o omisiune pe care o vom elucida ceva mai incolo.
  Iulian Leca a uitat de orice urma de deontologie profesionala in scrierea acestui editorial. Probabil ca ea, urma aceea, era in mini-vacanta de 1 Mai, iar Leca si-a zis ca se poate si fara. Daca-i ordin de balacarit, apoi acesta trebuie musai executat.
  Iulian Leca ne introduce in miezul gandirii sale profunde, cu trei enunturi, unul mai gogonat ca altul: “SE AUDE ca presedintele PD-L din Capitala ar fi organizat un sondaj printre bucuresteni pentru a afla care i-ar fi sansele la Primarie. SE PARE ca rezultatul a fost catastrofal si a provocat stupoare printre pedelisti. Daca Elena Udrea ar candida la Primaria Bucurestiului, ar obtine in jur de 1%.”
  Asadar, SE AUDE in urechea lui Iulian Leca (depinde cine era la celalalt capat al firului…) asa cum SE PARE in realitatea numai de el cunoscuta.
  De aici incepe nebunia. Leca ba n-ar crede, fiindca zvonurile si atacurile inainte de Conventie s-au indesit, ba ar crede, dar unu la suta ar fi prea mult (!!!), ar insemna ca 10.000 de bucuresteni si-ar pune orasul in mainile Elenei Udrea, ceea ce i se pare neverosimil, ba nu stie daca sondajul fantoma “a provocat sau nu un soc in partidul democrat liberal”, desi cateva fraze mai sus baga mana in foc pentru asta.
  Ce sa mai inteleaga cititorii? Are grija jurnalistul sa risipeasca propria ceata de data asta cu certitudini: zicerile lui Radu Berceanu despre avatarurile politice ale unor blonde. Si Leca face vorbire, ca si cand nici ustoroi n-a mancat, nici gura nu-i miroase, de gruparea Blaga – Berceanu -Videanu. Chiar ne jigneste si inteligenta, incercand sa para adversar al acesteia. Gestul lui Berceanu, spune Leca “nu e deloc apreciabil”, asa cum “nu e nimic onorabil” in a-ti aminti deodata ce facea Elena Udrea cand nu era in PD.
  Dupa ce, in imaginatia sa, si-a asigurat cititorii de impartialitate, domnul Leca executa cu nonsalanta ordinul primit si identifica raul suprem din PDL in Elena Udrea, sugerand ca e musai ca ascensiunea sa sa fie stopata de creatorul Traian Basescu.
  Care ascensiune, ca parca nici unu la suta dintre bucuresteni nu pariau pe ea?
  Asadar, Elena Udrea nu candideaza la functia suprema in partid (e doar unul dintre sustinatorii lui Emil Boc), nici la Primarie (a declarat asta oficial), dar niste oameni de bine o ataca de parca ar candida, cu un discurs care seamana pana la suprapunere cu acela al lui Victor Ponta, liderul USL.
  Pentru cine e un pericol Elena Udrea? USL ar trebui sa depuna acatiste daca Udrea le face treaba si ingroapa PDL. Leca nu ne raspunde la acesta intrebare, ne lasa suspendati, Berceanu deja spune ca nu s-a referit la Udrea, ca e plin PDL-ul de blonde. Barbati curajosi, nu gluma.
  Iulian Leca sfarseste apoteotic, victimizandu-l pe marele barbat Berceanu: “Cel putin si pentru curajul de a-i spune Elenei Udrea cateva adevaruri pe ultima suta de metri, Radu Berceanu merita simpatia si, eventual, totdodata, compasiunea noastra. Cel mai probabil, nu va sfarsi deloc bine, daca “unele blonde” vor continua sa detina puterea si de acum incolo.”
  Pe cand o campanie cu corturi si afise in care gruparea Blaga-Videanu-Berceanu sa ceara romanilor sa-i apere de Elena Udrea?
  Obstinatia cu care barbatii neamului o ataca si o infiereaza ma scarbeste. Nu pot sa nu observ ca Vasile Blaga il apara, impaciuitor, pe Emil Boc, timp in care locotenentii din partid si beneficiarii de sinecuri din media o executa pe Elena Udrea. Nu pot sa nu observ ca, pentru presa, Blaga n-a gresit niciodata, nici la Interne, nici la Dezvoltare, nici in partid, e imaculat, nu e subiect de presa, e sfantul din PDL.
  Iubit si protejat imagistic de moguli, agreat de opozitie, sprijinit de baronii PDL, Vasile Blaga e mult prea perfect ca sa fie adevarat. Ii prefer pe Emil Boc si Elena Udrea, cei fluierati si demonizati ceas de ceas de “iubitorii” de Blaga.

 10. Buna Lulu,

  Elena Udrea,nu e un pericol e o noua modalitate de a face politica in Romania(credibil si palpabil din punct de vedere al rezultatelor)si asta le ocupa tot timpul politicienilor incremeniti in discursuri.In conceptia lor politica romaneasca nu trebuie sa se schimbe,nu trebuie sa inceapa sa produca rezultate,pentru ca astfel competitia trece pe alt palier-care depaseste cuvintele-,ori daca la nivelul discursului polulatia inca poate fi manipulata,la nivele rezultatelor palpabile nu poti manipula ceea ce nu ai facut,ori aici Elena Udrea are atuuri de necontestat.Ceea ce pe mine ma scabeste de-a dreptul,este ca unele atacuri vin dinspre colegii sai,ceea ce e trist.

  ”Cele mai grele lupte politice nu se dau cu adversarii din opozitie,ci in interiorul propriului partid”

  sunt cuvintele unui politician pe care il apreciez foarte mult,care mi-au deschis o cu totul alta perspectiva si viziune asupra politicii in general.

 11. Te salut Gabi! Ai punctat!
  Si eu am punctat scurt si concis dimineata:

  Atentie! D-na Elena Udrea iar a “fluierat”!

  Sunt trei mesaje clare! Iar EU niciodata nu a vorbit doar ca sa fie “vorbita” ! Inca o lectie pentru cei care inca nu vor sa faca politica ca la carte! Adica CORECT si BARBATESTE!

  1.Câştigătorul va fi Emil Boc. Echipa lui va fi formată din susţinători ai tuturor moţiunilor, pentru că partidul are nevoie de fiecare dintre cei care pot şi vor să lupte pentru el. Iar baza partidului vrea ca formula câştigătoare să fie bazată pe unitate la vârful lui.

  ………………………………………………………………………….

  2.Nu pot să nu constat că echipa lui Vasile Blaga este susținută de presa ostilă partidului şi de opoziție, în timp ce, în fiecare zi, de dimineață pâna noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit ținta atacurilor acestora. Până nu demult şi Vasile Blaga şi susţinătorii săi au fost membri ai Cabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern. Eu remarc încă o dată că toți detractorii lui Traian Băsescu şi ai celor consideraţi loiali acestuia sunt susţinătorii colegului meu Vasile Blaga şi, acum, şi ai celor de lângă el. Sigur că îmi pun întrebări şi încerc sa găsesc explicatii.

  ………………………………………………………………………..
  3.Colegii de pe cealaltă moţiune au suficient de multe atuuri încât să nu fie nevoie să accepte „ajutorul” pe care li-l dau presa mogulească şi opoziția.

  i1 Votes

 12. p.s.
  blaga – berceanu nu sunt straini de fluieraturile impotriva lui boc si udrea de la valcea si severin… prietenii stiu…hihihiiiiiiiiiiiiiiiii

  • ***rasputin – fluierăturile poate, ar fi avut relevanţă dacă ar fi fost câteva sute de nemulţumiţi. Dar doi, trei rătăciţi care şi-au strigat of-ul nu reprezintă pe nimeni.
   E greu, e foarte greu pentru toată lumea dar, ferească-ne Dumnezeu de cei care stau la pândă să apuce ce a mai rămas ori să scape de justiţie…

  • rasputin

   of course…sa nu uitam de”intamplatorul” ”iesi afara…”cand pisica tot intamplator nu era acasa…

  • Nu sunt straini nici de informatiile ”scurse”din guvernul din care faceau si ei parte.E foarte ciudat ca atunci cand erau ministri se tot scurgeau informatii eronate pe care presa moguliana le foloseau impotriva aceluiasi guvern.De cand si-au dat demisia n-a mai aparut nici o informatie pe ”’surse” care sa fie tocata de latrinele tv.

 13. Intradevar ,competitia interna in PDL ,trebuie sa ramana una pur interna ,dovendind prin acesta maturitate politica ,modernism .In Romania nu trebuie sa mai existe faceri si desfaceri de guverne de catre mass media .Dealtfel .rtv si a3 in complicitate cu USL ,INCERCA IN DIVERSE FORME TIPIC STALINISTE SA CREIEZE DIVERSIUNI PT A DISCREDITA SI DEZTABILIZA SITUATIA DIN ACEST MARE .
  PARTID .
  CONVENTIA trebuie sa dovedeasca ca PDL A FACUT MARI PASI IN EVOLUTIA SA
  POLITICA .

 14. Dc vrei ca alegerile sa vie o competitie fair interna…dece ataci Elena, tabara Blaga in presa …?
  Just curious…..

 15. Competitia din PDL se da intre tabara celor care fac (pe cat de bine pot) si grupul celor care ne spun ce vor face.
  Eu mai observ doar ca in a doua tabara sunt grupati multi dintre cei care atunci cand au fost in masura sa faca ceva au dat gres, atat in plan politic cat si administrativ.

 16. Acum ca econamia a trecut de la pas la trap si pe 13 va trece la galop,Fane 2+1 a schimbat panoul portocaliu, pe care scria cu portocaliu, cu un ecran urias portocaliu ,pe care apar imagini portocalii.
  Si un ceas deandoaselea.Adica arata invers.Sa stim noi, muritorii de rand ,cat mai este pana la marea harmalaie de pe 14.
  Pana atunci sunt in campanie.Fane2+1 si Sile.Pe mine, ma distreaza la nebunie si nu ma intereseaza de loc.
  Dar asa de distractie.Te apuca rasul.Am mai gasit ,o diferenta, intre Fane 1 si Fane 2.Fane 1,nici pe cal ,nu avea viteza lui Fane2,la intalnirea cu razesii.Te apuca rasul ,ca pe Sile, vor sa-l ademeneasca astia din opozitie.
  Sa faca ce? Pai l-ati vazut? Cand vorbeste la microfon se rupe firul.
  De abia astept maine cuvantul presedintelui.Sper ,sa vorbeasca mai putin decat a durat sedinta si sa inceapa sa si puna .
  Dar….
  Adaptare dupa D.Funeriu
  De trei zile,nea Sabin ,impreuna cu cativa locatari s-au apucat sa adapteze sala de conferinte.Frumoasa sala,facuta de al impuscat.Au modificat scaune,mese,podiumuri,ma rog ce trebuia modificat.Cu instalatia electrica
  a fost mai greu.Nu se mai gasesc capacele pentru protectia prizelor.In rest totul ca la carte.Au fost si ghivece cu flori.Multe.E drept ca erau asezate destul de sus.Razvanel a deschis sedinta.Razvanel fiul lui…
  -Plopun spre votale, oldinea de zi.E una.
  A inceput scandalul.Ai din stanga, mai vroiau ceva pe ordine.Dar nu de zi.Ci permanent.Ai din dreapta,ca nu.Scandalul a durat vreo 5 minute.
  Avand in vedere, ca nu prea stiau sa numere, s-a numarat,Dreapta a castigat.
  -Avem de discutat,cum sa fie anul scolal ulmatol,anunta Razvanel incercand sa muste microfonul.
  -Care mai…intreba asa zeflemitor Mariuca.
  Intrebarea il lasa descumpanit pe Razvanel,care nu depasise la numarat 50,Dar nu se pierdu cu firea.
  -Ala cale vine.Deci ,va tlebuie ,sa vedem ,cum e mai bine,ca vine ministelul si ne intleaba si sa stim ce sa zicem.
  -Sunt de acord,spuse Ninica,ca trebuie sa stam in colectivitate,si ce colectivitate, e mai buna ca mami si buni.
  Rareori am vazut asa consens.
  -Trebuie desfiintat bebe tv,sa ramana numai Minimax,propuse Cosmin.
  A luat cuvantul si Gigel.Altceva.Are clasa.Adica mai multe.
  -Bun si unde o sa invatam ,intreba acesta.Ca au desfiintat jdesute de spitale, sa faca camine de batrani, ca sa-i termine mai repede, in loc sa faca gradinite, sa crestem mai repede si mai bine.Dar si cu natalitatea
  stam…..
  -Propun, a zis Michi, program de la 11.00 la 7.30 si de la 17.00 la 14.00.
  A inceput dezastrul.Tipete,urlete.Cu flueraturile ,mai greu, ca trebuie sa tugui buzele sau sa bagi degetele in gura si nu e voie.S-a cerut pauza de consultari.S-au batut cu cornul si-au varsat laptele in cap,parlament,sa juri nu
  alta. Cand a sunat clopotelul au venit rapid in banci.S-a mai parlamentat,s-a mai discutat.Oricum,consens nu era.
  Problema cea mai mare a aparut,cand la microfon a venit Bobo.Doamne.Nu s-a mai inteles nimeni cu nimeni,Ce mai tipa,ce mai urla.Nu intelegea nimeni ce vroia sa spuna.Au chemat-o pe maica-sa,sa traduca.
  Vroia la olita si asta pana sa vina aia de la minister.

 17. Nu pot sa cred ca nu iti dai inca seama de ce se doreste schimbarea… mai mergi si pe jos.. chiar in Bucuresti.. si o sa vezi ca cetateni nu sunt numai primarii ingenunchiati la poarta ministerului pe care il conduci

 18. legaturi transpartinice : analizati CV-ul lui Videanu si CV-ul lui Dragnea ,la rubrica studii . Colegii din facultate nu se uita niciodata .

 19. @
  Doamna Elena UDREA

  “Elena Udrea e buna… cu judetul Iasi

  Judetul Iasi va beneficia de fonduri de peste 300 milioane lei pentru aceste lucrari”

  SPERAM CA ODATA CU DRUMURILE SE VA ACTUALIZA REGANDIREA IMPLEMENTARII PANOURILOR DE CIRCULATIE, ZONELE DE PARCARE PE TRANSE ORARE CU PLATA, ZONELE STATIONARE IN CARTIERELE DE LOCUINTE SI NU INCHIRIEREA LOCURILOR DE PARCARE, LIMITARILE LA 30 KM/ORA, UNDA VERDE.

  ACEASTA INVESTITIE TREBUIE SA DEVINA RENTABILA SI SA SE CONSTIENTIZEZE MUNICIPALITATEA SI CITADINII CA LA ANUL VIITOR NU VOR MAI FI NEVOIE DE ALTE FONDURI A REFACE DIN NOU.

  ACESTE FONDURI SA CONTRIBUE LA RESPECT, ORDINE SI DISCIPLINA IN ACEST ORAS UITAT DIN ROMANIA.

  Merci beaucoup

 20. Doamna Udrea aveti mare dreptate.Blaga e spionul usLasilor.Cum se face ca niciodata nu a fost atacat in presa moguliana/

 21. MAREA CRAPELNITA DIN 2012

  De cite ori il citesc pe gogutza,mintea mea sprintara imi fuge instant spre alegerile din 2012,si simultan imi apare in fata blocul lui gogutza.
  Un bloc cu ,LOCUINTE SOCIALE,in care locatarii, vecinii lui ,toti,dar absolut toti sunt posesiorii unor masinutze de zeci de mii de euro,cu conturi burdujite de euroi,si cu toate acestea sunt foarte suparati,,PE ACTUALA GUVERNARE.
  Nu pt ca daravelele nu le-ar merge bine,s-au ca,conturile lor ,IN PLINA CRIZA S-AR FI SUBTIAT,NUUUUUUUUUUUUUU,ci pt ca la MAREA CRAPELNITA DIN 2012,EI POSESORI DE LOCUINTE SOCIALE,PENSII SPECIALE,SPECIALIZATE ,DAR FOARTE GRASE,DE TOT FELUL DE DIVIDENTE DIN CONTRACTELE CU AUTORITATILE STATULUI,DAR MAI ALES CELE LOCALE,vor fi obligati sa-si bage minutele in CONTURILE LOR BINE BURDUSITE CU EUROI FURATI DIN BUZUNARELE CELOR ,PE CARE TOCMAI ,EI II PLING ,VARSIND LACRMII SULFOROASE,pt a putea fi alesi ei,ori neamurile lor,s-au derbedeii care au misiunea sa le asigure linistea si bunastarea de zi cu zi.
  Asa se si explica gilceava din blocul lui gogutza,pt ca ,REPETITIILE CU COSTUME,ce au loc in primavara asta[citeste ,tot felul de alegeri locale din diferite localitati] le da de gindit,,LOCATARILOR DIN APARTAMENTELE SOCIALE,VECINII LUI GOGUTZA.
  La o aruncatura de bat de blocul lui gogutza[NEAPARAT SITUAT IN SECT 5]pe linga caracal,O RUDA DE SINGE DE-A LUI GOGUTZA,UN PESEDIST SADEA,era sa piarda confruntarea cu OMUL LUI DAN DIACONESCU IN DIRECT.
  Auzi d’omle la nebunii astia de mitici-SA INTOARCA EI FUNDUL LA MICII SI BEREA PESEDISTA,SI SA PLECE URECHEA LA MANELELE LUI DAN DIACONESCU SI A CIRACILOR SAI.
  Adica de dragul manelelor dracii astia de mitici,AU ALES SA DANSEZE CU BURTILE GOALE SI SA-I SCUIPE IN FATA PE INVENTATORII MARII CRAPELNITZE DE POMANA.
  Parca il vad pe ,AGITATORUL GOGUTZA ,cum a mai capatat un ,TIC NERVOS’-pe linga cele ,CLASICE’-VEZI AURA VASILE-bietul gogutza se sterge cu un servetel de hirtie ,CREPONATA’PE FATA DIN 5 IN 5 SECUNDE,de frica sa nu care cumva,din preajma sa,vre-un ,FANE DINTR-ASTA 2 IN 1 ORI BURTA GOALA,SA-SI INCERCE FORTA PLAMINILOR,si sa depuna pe obrazul,de agitator acelasi produs cu care au fost tratati prin anii 90,prietenii lui gogutza,astazi locatari ,INTR-UN BLOC CU LOCUINTE SOCIALE.
  Oare dl gogutza o fi vecin cu VICTOR CIUTACU?????????????CA PREA BINE LE ZICE………..

  haaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiii………….

 22. Imi place ploaia,dar urasc cand ploua.Mai ales cu piatra,ca ieri si parca vezi ca si
  astazi.
  O vorba romaneasca spune ca,daca ploua in mai,avem malai.Pai daca ploua (asa ca ieri) in reformele lui Fane 2+1,*s-a dus dracului rapita*.

 23. @Frank Zapa. Remarc oa oarecare inconsecventa in echipa imbracata in tricouri portocalii. Acum vreo doi ani norocul le-a pus in mana fraiele puterii. Nu prea au stiut ce sa faca cu acestea si romania a cam luat-o la vale. De la “varf” s-a lansat ideea ca Romania are nevoie de reforma. Perfect adevarat, numai ca nici unul dintre reformisti nu a avut clar macar in minte, daca nu si pe hartie, produsul final al statului sau macar a institutiei reformate. Prin urmare reforma s-a facut pe bajbaite si asta nu ca nu ar fi fost capabili sa conceapa un plan de reforma. PDL nu a dispus de libertatea de miscare pentru a-si pune in aplicare ambitiosul plan de reforma. Nu a dispus de libertate de miscare pentru ca de-a lungul anilor a dus o proasta politica de aliante, astfel ca atunci cand a ajuns la putere a trebuit sa faca aliante nefiresti ce erau sortite esecului din fasa. Ulterior, dupa castigarea prezidentialelor, marcati de aceiasi criza a libertatii de miscare, a mai facut o “carpeala” politica – subtilizarea unor parlamentari din partidele politice ostile si ostilizate cu care au incropit un asazis partid, dar care este lipsit de credibilitate. Criza economica nu a facut decat sa acutizeze erodarea credibilitatii guvernului, mai ales in urma unor decizii economico-sociale eronate. Un mare ganditor – Lidell Hart, intr-o lucrare a sa referitoare la teoria confruntarii recomanda combatantilor sa desfasoare ostilitatile de asa maniera incat sa fie constienti ca adversarii de astazi vor fi partenerii de maine si mai apoi aliatii de poimaine. Nu pot sa nu observ ca in tabara portocalie nu l-a citit nimeni pe Lidell Hart si este mare pacat. Inconsecventa se manifesta si in viata interna de partid. Pe de o parte, cunoscandu-se ca “guvernarea uzeza”, credibilitatea redusa a Premierului Boc i-a determinat pe unii sa considere ca partidul ar avea nevoie de o reforma. Perfect adevarat, numai ca autorul ideii de reforma nu a luat in calcul opozitia partidului la ideea de schimbare. S-a creat chiar un paradox: cei care nu vor sa se lase reformati sunt considerati ca fiind adevaratii reformisti, in frunte cu Boc. Dimpotriva, cei care militau pentru ideea de reforma au fost marginalizati si chiar ostilizati. In final s-a ajuns la ideea ca “reformistii” care refuza sa se lase reformati, tocmai ei trebuie sa faca reforma in Romania. Este surprinzator ca PDL accepta ca tara sa fie condusa de un Premier erodat daca nu incompetent si asta in conditiile in care are la dispozitie un Vasile Blaga, un om hotarat si cu viziune. Eu il vad bun pentru functia de Premier si nu cea de sef de partid. La partid, aveti nevoie de o minte deschisa, lucida, cu idei care sa schimbe fata partidului. Aveti un astfel de om in persoana lui Cristian Preda. Este adevarat ca este un pic cam slobod la gura, mai ales pentru standardele PDL, dar pana la urma chiar de asta aveti nevoie. In loc sa fie promovat, a fost ostracizat. Chiar si Domna Udrea ar fi mai nimerita pentru postul de sef de partid si asta pentru ca domnia sa are o mare capacitate de armonizare a unor tendinte si opinii contrare. Pentru partid chiar este o mare necesitate, iar domna va sta la dispozitie. Ce ati gasit bun la Boc de vreti sa il mentineti in continuare in ambele functii? PDL ar trebui sa rezolve repede problema Premierului, acum cat se mai poate. Inca are majoritate parlamentara si inlocuirea sa nu ar ridica probleme. Mai tarziu s-ar putea sa doriti sa il schimbati, dar nu se stie cum va sta cu sustinerea parlamentara. Se apropie cu pasi repezi momentul marilor decizii. Nu ratati acest moment.

  • Chiar ma-ntrebam: de unde-o fi invatat Gigi Becali sa se bage peste antrenori si jucatori, cand habar n-are meserie…Acum vad ca a-nvatat de la TdO.
   O observatie mai generala se impune: asa cum Ro s-a dotat cu scutul antiracheta de la Deveselu, cred ca si PDL trebuie acum sa-si faca rost de drujbe pentru taiatul cozior de topor care vor sa-i slabeasca balamalele. Momentul este extrem de prielnic, minciuna devine din ce in ce mai stravezie, iar atele de care sunt agatati acum zvonacii si manipulatorii apar cu sporita claritate la ambele capete.
   PS
   @TdO: De acord cu propunerea subliminala din comentariul lui TdO: cel mai bun sef la PDL ar fi, fara indoiala, Crin Antonescu. Oare ar accepta harnicia sa, in caz ca EU si CP dau dovada de indisciplina si refuza totusi, in ciuda staruintei TdO, sa candideze ?

  • @Judex. Stimabile, numele va recomanda ca pe unul care sta stramb si judeca drept. Asa sa fie? Ai nevoie de drujbe pentru taiatul cozilor de topor? Sunt de vanzare in comert, numai ca nu iti vor folosi, cel putin in ceea ce ma priveste. Nu sunt membru al nici unei culori politice, sau daca vreti voi cita pe marele general al Imperiului Bizantin – Belizarie. Cand a fost intrebat, copil fiind, ce culoare are ( in arenele sportive, dar si in politica si teologie erau doua culori – albastru si verde. Ei bine copilul Belizarie a raspuns ca el este “alb”. Asa a ramas toata viata, alaturi de imparat, dar mai ales de imparateasa, dar nu s-a aliniat nici unei culori la moda. Te inseli domnule, Crin Antonescu nu ar fi bun de sef al PDL. De fapt are “jucaria” lui si nu cred sa il intereseze jucariile celorlalti copii. Problema este a dv., a partidului aflat la guvernare care si-a propus sa modernizeze – prin reformare, statul. Aici aveti mari probleme si Boc nu este omul care sa le poata rezolva. Aveti nevoie de oameni curajosi si cu viziune. Nu este cazul lui Boc. Aveti insa alti oameni capabili care pot rezolva grelele probleme ale guvernarii precum si modernizarea partidului. Nu va va folosi la nimic ca va dati pe mana unui om nevolnic. Cu Boc veti fi sortiti pierzaniei.

  • @TdO:
   ..,si in raspunsul de mai sus calcati in strachini
   1) Nu sunt mebru PDL, aici ati dat cu nuca-n perete, chiar si din strachinile de unde nu vreti sa iesiti. Cred ca sunteti complet neinformat, poate chiar singurul de pe blogul asta care nu stie ca am fost printre primii care au criticat PDL (mai clar, ca poate nu a fost mentionat in cartea pe care ati citit-o dvs. aceea a lu’ Hart, chiar din dec. 2009: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6793436-ioan-oltean-lupta-este-deschisa-pentru-orice-functie-pdl-inclusiv-cea-presedinte.htm )
   2) PNL nu este jucaria lui CA (eu cred mai curand ca dl CA este pus vremelnic in fruntea PNL doar pentru ca se potriveste exploatarii in orb.
   3) Stiu ca nu sunteti membru al niciunei culori politice, dar sunt sigur ca sunteti, totusi, colorat.
   …si restul raspunsului TdO mi se pare la fel de neinteligibil.

  • @TdO:
   Si ca sa terminam, Cristian Preda poate fi, intr-adevar, salvarea unui partid. Acel partid, insa, nu l-ati nimerit: NU este PDL, ci tocmai jucaria lui CA !!!

 24. Anul trecut sa promulgat legea unica de salarizare a bugetarilor,unde se prevedea posibilitatea cresterii veniturilor salariale numai in functie de realizarea si depasirea indicatorului de productivitatea muncii. Daca se ignoreaza acest principiu, vom inregistra inflatie,iar efectele negative vor fi suportate de catre noi toti. Chiar marirea cu 15% a castigurilor salariale a bugetarilor nu are motivatie economica, marind cheltuielel nejustificat. S-a vorbit mult despre restructurarea celor 640.000 de bugetari excedentari, ce consuma 4,5 miliarde de euro/an, dar nu s-a facut nimic. S-au redus nr.de bugetari doar prin pensionare a persoanelor varstnice, dar si acestea consuma tot din bugetul national, aflat in “moarte clinica”.
  Totusi,pana la sfarsitul acestui an vom avea aceeasi norma de personal ca polonezii respectiv 30000 bugetari/milion locuitori,adica un total nu de 1,3 milioane ca in prezent,ci numai 660.000 bugetari? Avem deci 640.000 bugetari excedentari ce paraziteaza bugetul. Asa se explica ca la noi inflatia creste iar polonezii nu au cunscut efectele crizei economice. Sunt nevoit sa arat ca in perioada 2007-2008,s-au angajat in veselie peste 500.000 de bugetari.

 25. Competiţia şi concurenţa adevărată nu poate face decât bine populaţiei acestei ţări minunate, pe care unii se zbat din răsputeri să o ţină la un nivel scazut al cunoaşterii, să o menţină la o stare generală de plafonare, la eticheta deja generală de : populaţiei de consumatori sau piaţă de desfacere la o groază de produse de calitate proastă. Eu unul sunt APOLITIC, dar am dreptul de a susţine ideea de competiţie şi concurenţă adevărată şi nu pot decât să sper că oamenii capabili şi competenţi vor face orice pentru a pune umărul la construirea unui viitor de succes pentru ţara mea, a noastră : ROMÂNIA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *