Adoptarea Codului Muncii, un pas important impotriva crizei economice si a populismului politic desantat

Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii a arătat încă o dată care este diferenţa dintre coaliţia de guvernământ, reformatoare şi responsabilă, şi opoziţia socialistă, pusă pe circ şi degrabă aruncătoare de vorbe înveninate.

Am mers în Parlament având conştiinţa clară că adoptarea noului Cod ar putea oferi României acelaşi impuls pe care l-a oferit în 2005 adoptarea cotei unice de impozitare. Tot o măsură de dreapta, orientată nu spre protecţia socială, ci pe încurajarea muncii şi pe crearea de noi oportunităţi pentru investitorii interesaţi de România.

Criza a schimbat modelul socio-economic. Reformele pe care le-am pus în mişcare vor transforma în anii ce urmează ţara noastră din temelii. Noul Cod al Muncii are un rol extrem de important din perspectiva asumării unor valori sociale şi a unei culturi organizaţionale. Renunţăm la modelul „statului tătuc şi protecţionist”, îndreptându-ne către un model al statului care „încurajează munca şi profitul”. Odată cu adoptarea noului Cod, renunţăm la un model socialist, care s-a dovedit neviabil, şi adoptăm un model mult mai liberal, care generează în ţările cu vastă experienţă democratică avansuri economice semnificative. Trecem de la un stat greoi care-şi asumă roluri pe care nu le poate respecta, la un stat mai suplu, care lasă piaţa să se autoregleze.

Noul Cod al Muncii îl avantajează pe angajatul cinstit şi harnic, care doreşte să câştige mai mult şi îl dezavantajează pe cel leneş şi delăsător. Se face trecerea către un sistem meritocratic, care, din păcate, a lipsit atât de mult României.

Adoptarea noului Cod va avea două efecte majore. 1. Va genera, cu siguranţă, mai multe locuri de muncă, mai ales în cazul contractelor pe perioadă determinată. Şi ştiu asta foarte bine, date fiind contactele dintre MDRT şi diverşii constructori care se plângeau de faptul că legislaţia nu este suficient de flexibilă. Cu siguranţă, odată pornit Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, dar şi lucrările prin Programul Operaţional Regional, şomajul va scădea semnificativ. Mă aştept să putem producem locuri de muncă de ordinul zecilor de mii. 2. Va creşte accelerat productivitatea muncii. Ceea ce, în timp, se va traduce şi prin venituri mai mari.

Efectele pe termen mediu vor fi şi mai consistente. Pe de o parte, o infuzie semnificativă de investiţii străine în România. Şi există deja semne foarte puternice în acest sens. Chiar în presa acestor zile, am citit analize interesante privind posibilul boom investiţional care s-ar putea produce în a doua jumătate a acestui an, dar mai ales în 2012. Pe de altă parte, se va reechilibra balanţa între românii activi în câmpul muncii şi cei care beneficiază de asistenţă socială. Asta înseamnă o presiune mai mică asupra Bugetului de Stat şi posibilitatea unor investiţii proprii semnificativ mai mari.

 

Opoziţia politică se ghidează după două principii: tergiversare şi blocare prin orice mijloace. Dacă s-ar respecta ritmul Opoziţiei, mai toate legile ar fi votate după mai bine de un ciclu parlamentar. Vă dau doar un exemplu: Legea Educaţiei a stat 3 ani în dezbatere parlamentară şi singura variantă prin care s-a putut adopta a fost tot asumarea răspunderii de către Guvern. În acest moment, asumarea răspunderii este cam singura metodă de a urgenta procesul legislativ.

 

Noul Cod al Muncii este măsura cea mai de dreapta pe care o puteam lua în acest context socio-economic. Mă surprinde, deci, violenţa în mesaj a aşa-zişilor liberali ai lui Crin Antonescu. Nu au învăţat nici până acum că, pentru a deveni un partid mare, aşa cum PNL nu a reuşit să fie nicicând după 1990, trebuie să-ţi respecţi principiile, nu să le jertfeşti pe altarul interesului politic de moment.

Dar Antonescu şi ai lui au alte preocupări şi strategii. Întocmai unor hopa-mitică, sar de la una la alta fără nicio logică. Altfel nu văd de unde a venit senatorul Puiu Haşotti cu acea declaraţie menită să işte un adevărat război diplomatic cu Ungaria, chiar în timpul dezbaterii moţiunii. De parcă opoziţia ar fi avut sindromul Tourette şi ar fi dorit ca tribuna Parlamentului să se transforme într-o şedinţă ordinară a PRM. Or, România nu-şi poate permite acum acte diplomatice atât de iresponsabile, cerute de politicieni şi mai iresponsabili.

Ori de câte ori a apărut subiectul, Preşedintele a spus clar că nu se pune problema unei autonomii teritoriale pe criterii etnice în România. Mai mult decât atât, drumul european este cel al subsidiarităţii şi al descentralizării, nicidecum cel al federalizării. Sper ca, odată pentru totdeauna, acest subiect să se închidă şi să nu mai revină.

 

În altă ordine de idei, s-a văzut încă o dată susţinerea de care se bucură Guvernul în Parlament. De la o moţiune la alta, opoziţia obţine mai puţine voturi, semn că până şi ei îşi dau seama că reformele pe care le-am propus au repus România pe drumul cel bun. Uniunea Soluţii Lipsă (USL) a dat încă o dată dovadă de slăbiciune. PSD şi PNL sau oricum s-or numi aceste partide nu pot reprezenta alternativa la actuala majoritate guvernamentală, pentru că sunt conduşi de oameni iresponsabili şi populişti, care, în loc să-şi pună mintea la contribuţie şi să vină cu soluţii proprii, se inspiră de la alţii sau de-a dreptul plagiază, aşa cum clar s-a întâmplat cu Codul Muncii.

 

89 thoughts on “Adoptarea Codului Muncii, un pas important impotriva crizei economice si a populismului politic desantat

 1. Cu puţin timp în urmă, pe Antena 3, scria, apropo de ziua de ieri: Boc rezistă, oamenii mor de foame.
  Întrebare: Dar dacă vine Antonescu cu gaşca lui de USL-aşi, nu mai mor oamenii de foame? Le dă otravă?

  • Special pentru doamna E Udrea, citiţi aici despre muncă, că nu-i de râs…

   Un Popă se ruga la Doamne-Doamne: Preotul:
   “Doamne, mi-aș dori o nevastă frumoasă care să-mi dăruiască mulți copii.” Domnul: “Ia de aici, credinciosule.”
   Preotul: “Doamne, îmi doresc o casă unde să-mi cresc copiii şi o maşină încăpătoare cu care să-i duc la școală, să nu-mi fac griji.”
   Domnul: “Cum doreşte inima ta, credinciosule.”
   Preotul: “Amin Doamne, fie binecuvântat numele tău.”
   Şi, cum stătea Domnul cu Preotul la vorbă, zice Domnul:
   “Credinciosule, hai că-ți mai dau ceva, vrei?”
   Preotul: “Da Doamne, vreaaaau, vreaaaau, vreaaaau, dă-mi… dă-mi… dă-mi!”
   Domnul: “Hai că-ți dau un loc de muncă să poți să-ți câștigi singur existența și cele ce mai ai tu nevoie.”
   Preotul: “Vai Doamne!… Văd că Ți s-a urcat băutura la cap. Hai, că eu mă ușchesc de-aici …la alt Doamne-Doamne”…

 2. PERICOLUL ROMANIEI : usl = PRCR

  usl = PRCR (Polul Renasterii Comunismului in ROMANIA.)

  Iata la ce au servit cei 21 ani de la evenimentele din dec.89.

  ” PRCR = usl ” nu este constituit ca un partid ci in regruparea militanta care isi desfasoara activitatea in care lucreaza pe baza analizei marxist – leniniste actualizata la societatea actuala a ROMANIEI.

  Acest nou pol, usl = PRCR lucreaza concomitent a reinvia si suscita convergente comuniste de actiunii contra MODERNIZARII ROMANIEI.

  Acest PRCR = usl are ca obiectiv principal crearea unui partid continuator a PCR.

  O parte importanta din membrii usl = PRCR provin din familii cu traditii comuniste. Manifestarea recenta liderilor acestui PRCR = usl demonstreaza revenirea la ideologia marxista-leninista.

  PRCR = usl doreste revenirea PCR si a luptei de clasa in actualitate.

  Se anunta un pericol NATIONAL mai GRAV decat CRIZA actuala.

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Ze.v.-tirziu,pt ca asa e programul meu de NONBUGETAR ,de om care are de platit salarii,C.A.S-URI,TVA,si multe alte dari,dar care nu are nici o legatura cu banul public si nu a derulat,nu deruleaza si nici nu va derula vre-o afacere in care sunt implicati bani publici,tin sa-ti las un raspuns,scurt ,ora fiind destul de mica,dar care sper eu te va multumii.
  Im displace faptul ca trebuie sa-mi dau cu parerea intr-o problema ,care sincer,nu prea imi trezeste un prea mare interes,LUPTA DIN INTERIORUL PD-L,PT PUTERE.
  Mi-ar fi placut sa stau deoparte si doar sa asist,dar uite ca nu prea se poate,pt ca ,ITELE SUNT ATIT DE INCURCATE ,incit volens nolens tre’ sa-mi dau si eu cu presupusul.
  Bon,uite ce crede eu sincer si fara ocolisuri:
  EMIL BOC TREBUIE SA-SI DUCA LA BUN SFIRSIT MANDATUL DE PREMIER,PINA LA SCADENTA,ADICA PINA IN 2012,FARA A MAI INTRA IN AMANUNTE.
  INTRODUCEREA INCOMPATIBILITATII,INTRE FUNCTIA NUMITA,ATENTIE REPET NUMITA SI CEA ALEASA DE MEMBRII DE PARTID DE PRES. DE PARTID,ESTE CEL PUTIN O MAGARIE SI ARATA CA MULTI TIMPITI SUNT SI IN PD-L,CARE ISI PROPUN SA POATA ,NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN SA FACA DIN PREMIER O PAPUSA,PE CARE EI SA O GHIDONEZE.
  Asa ca eu cred ,ca EMIL BOC,LA ACEASTA ORA,ESTE CEL MAI CALIFICAT PEDELIST SA CONDUCA PARTIDUL.
  Ce as fi facut daca TRAIAN BASESCU L-AR FI SUSTINUT PE VASILE BLAGA?-DOAR UN RASPUNS AR FI POSIBIL-PE ACEST SUBIECT,AS FI FOST IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU,DIN ‘JDEMII DE MOTIVE-PT CA IL CONSIDER PE EMIL BOC,CA REPREZINTA SI RESPECTA NISTE PRINCIPII,IN TIMP CE VASILE BLAGA,ESTE TOCMAI IN EXTREMA OPUSA.
  Ze.V.-IN CEL PRIVESTE PE BLAGA,I-AS PUNE DE DIMINEATA PINA SEARA INDICATORUL URMATOR IN FATA:
  DLE BLAGA INTERZIS LA STINGA’si ca urmare blaga sa-si vada de treaba,si lungul nasului.
  Nu pot nega ca in pd-l exista o grupare DE CENTRU STINGA,asa zis ,SOCIAL DEMOCRATA,apropiata de psd si ion iliescu,dar au de ales,ori merg mai departe cu crestin democratia si LIBERALII,ORI…………..
  Personal nu cred ca vor fi sciziuni,si stiu ce spun,BLAGA VA PIERDE SI VA ACCEPTA SPORTIV INFRINGEREA.
  Gata ,ma opresc ,sunt obosit,poate nu am fost suficient de coerent,asa ca poti sa ma intrebi orice doresti si eu voi raspunde ca un scolar disciplinat,pt ca imi esti simpatic si mi-ai cistigat prietenia.
  asadar sper ca miine dimineata cind voi intra pe blog,la ore destul de tirzii,ca deh,am apucaturi ce tin de ,FARMECUL DISCRET AL BURGHEZIEI’sa gasesc si consideratiile tale,sincere si deschise pt ca nu poate fi cu suparare,daca gindesti altfel si ai alte optiuni.

  • 1.Lupta pentru putere, in orice partid ( deci si in PDL), este absolut normala si necesara. Aceasta lupta este o etapa pregatitoare pentru cei care se vor califica in vederea confruntarilor cu reprezentantii altor partide.In cazul PDL-ului, miza este importanta pentru ca vizeaza si functia de premier. Din acest motiv, este normal ca subiectul sa-i intereseze pe romani.
   2.Introducerea prevederii ca presedintele de partid sa nu poata fi si premier,nu este ( dupa parerea mea ), nici pe departe ” o magarie”, ci s-ar putea sa aiba ca scop ASIGURAREA RETRAGERII ONORABLE A D-LUI BOC DIN FUNCTIA DE PRIM MINISTRU. Din cate se vede, PDL-ul are o problema complicata: pe de o parte Dl. Boc s-a comportat neasteptat de bine ca prim ministru, si a luat decizii extrem de indraznete,netinand cont ca i-ar putea scadea popularitatea, iar pe de alta parte, masurile ( obiectiv ) nepopulare, plus campania mizerabila a celor doua televiziuni, i-au creat o importanata imagine negativa.
   Si, atunci, cum sa se procedeze ? Sa se mearga, in continuare, cu dl. Boc ca prim ministru, sau sa fie schimbat ? Dar de ce sa fie schimbat,daca s-a spus ca a facut treaba excelenta? Dar cum sa fie ,in continuare,prim ministru , stiind de imaginea pe care i-au creat-o mogulii are impact, negativ, asupra viitoarelor voturi pentru PDL ? Poate cineva garanta ca , odata cu inceputul redresarii economiei, dl. Boc va deveni un lider popular, si va fi o locomotiva pentru partid ? Greu de raspuns. SI ,ATUNCI, RAMANE SOLUTIA UNEI RETRAGERI ONORABLE DIN FUNCTIA DE PRIM MINISTRU, IMPUSA DE STATUTUL PARTIDULUI. Nu este moral, dar se stie ca ,in politica, termenul de “moral ” are o conotatie cu totul speciala.
   3. Eu cred ca sunteti extrem de optimist atunci cand spuneti ca ” DL. BLAGA VA PIERDE SI VA ACCEPTA,SPORTIV,INFRANGEREA”. Cred ca ar fi o mare eroare ca,in caz de infrangere,dl.Blaga sa fie trecut,complet, “pe linie moarta”. Am mai scris , tot pe blog, ca varianta conform careia “invingatorul ia totul” nu este cea mai buna solutie,cel putin in cazul de fata. Nu se poate ca, dintr-o data, din om cu foarte mare greutate in partid, sa devii un anonim.Asa ceva dl. Blaga n-ar accepta,si de aici pana la gesturi care sa coste foarte mult partidul, nu ar mai fi de facut dacat un pas.
   Tocmai de aceea cred ca ar trebui facut , de pe acum, acel PACT POST CONVENTIE PDL, care sa asigure si invinsilor pozitii decente in conducerea partidului, tinand cont de faptul ca si ei “au dus greul “,chiar daca nu au facut-o, intotdeauna, in cele mai optime conditii.

  • @Frank
   Apreciez onestitatea răspunsului, este exact cel pe care îl așteptam da la un bărbat adevărat și reproduc fraza care m-a uns pe suflet:
   “EMIL BOC TREBUIE SA-SI DUCA LA BUN SFIRSIT MANDATUL DE PREMIER,PINA LA SCADENTA,ADICA PINA IN 2012″

   @Nea Kutare
   Rețin de la dvs fragmentul care pur și simplu mă oripilează, vă spun asta cu prietenie , pentru că nu mi-e indiferent nici punctul dvs de vedere:
   ,,Poate cineva garanta ca , odata cu inceputul redresarii economiei, dl. Boc va deveni un lider popular, si va fi o locomotiva pentru partid ? Greu de raspuns. SI ,ATUNCI, RAMANE SOLUTIA UNEI RETRAGERI ONORABLE DIN FUNCTIA DE PRIM MINISTRU, IMPUSA DE STATUTUL PARTIDULUI. Nu este moral, dar se stie ca ,in politica, termenul de “moral ” are o conotatie cu totul speciala.”
   COMENTARIUL MEU:
   1. Este extrem de naiv să creadă cineva că orice manevră ar face, PDL ar scăpa de atacurile mogiliziunilor. Ținta lor nu este nici Emil Boc,nici Elena Udrea, ci Traian Băsescu & JUSTIȚIA INDEPENDENTĂ !
   Indiferent cine va conduce guvernul, atacurile nu numai că nu vor slăbi, ci dimpotrivă, SE VOR ÎNTEȚI, SPECULÂNDU-SE CEDAREA PUTERII CA PE O SLĂBICIUNE ȘI O RECUNOAȘTERII IMPLICITE CĂ PDL NU ARE LIDERI POLITICI PENTRU EXECUTIV ! DECI, MARE ATENTIE, PDL !
   Cum vă puteți imagina, fie și doar pentru o clipă, că Emil Boc , dacă nu fost ,,o locomotivă pentru partid (așa spuneți dvs, nu eu_” în calitate de primministru, va fi în calitate de șef de partid obedient altor centre de putere?
   Vorba lui Frank:…,,ISI PROPUN SA POATA ,NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN SA FACA DIN PREMIER O PAPUSA,PE CARE EI SA O GHIDONEZE”
   Prin urmare, PDL va fi atacat de două ori: și ca partid politic și ca partid de guvernământ.
   Cea mai bună variantă ar fi: BOC PREMIER+BLAGA ȘEF DE PARTID, sau:
   BOC PREMIER+BOC ȘEF DE PARTID….deci actuala situație. Sper că în varianta (eventuală) a doua, EMIL BOC va strânge șurubul în partid arâtând că EL ESTE ȘEFUL ! Doar așa PDL poate să rămână unit.
   A….și trebuie să mai facă ceva : să revină la poziția inițială, la care a renunțat…în favoarea lui Blaga (DOVEDIND SLĂBICIUNE) INEGRÂND ÎN STATUTUL PARTIDULUI CRITERIILE DE INTEGRITATE MACOVEI !
   Și încă ceva: MAI BINE MORAL ȘI ATACAT DE MOGULI, DECÂT IMORAL…ȘI ATACAT DE MOGULI !
   Mogulii vor fi învinși, ÎN FAȚA NAȚIUNII care nu este chiat atât de oarbă, TOCMAI PRIN MORALITATE, COMBINATE CU FERMITATE ȘI ASUMARE FĂRĂ MENAJAMENTE !

  • ps neakutare
   Scuze pentru eventualele greșeli gramaticale, dar am scris în mare viteză pentru a-mi reproduce starea de trăire cât mai repede, pentru că ea mă reprezintă cel mai adevărat. Dacă aștept prea mult, vortexul se poate închide înainte de a termina. 🙂

  • PS2
   …Și mai este ceva FOARTE IMPORTANT, domnule NeaKutare.
   La moțiunea de cenzură, conform Constituției, pentru ca inițiatorii să dărâme guvernul, au nevoie de 236 de voturi PENTRU moțiune.
   La investirea unui nou guvern, situația se inversează. Primul ministru nou desemnat trebuie să obțină EL, DE ACEASTĂ DATĂ, 236 voturi PENTRU guvern. În atare situațiune, parlamentarii arcului guvernamental trebuie să fie PREZENȚI și să voteze TOȚI , nu să stea comod în bănci cu ochii pe FACEBOOK ca la moțiunea de cenzură. Prin urcare, orice este posibil.

 4. Un zâmbet la cafea 😆

  Nu-i atat de dificil sa gasesti femeia visurilor tale.
  Dificil e s-o ascunzi de sotie!

 5. Nu-i cere nimic lui Dumnezeu pentru că nu vei primi dar mulţumeşte-i pentru ceea ce, acţionând, ai reuşit tu să obţii.

  Rugăciunea…
  Într-o zi, s-au întâlnit într-o bibliotecă trei creştini. Pătrunşi de frumuseţea cărţilor pe care le citeau, nici nu au observat când s-a făcut seară.

  Când doar ei mai rămăseseră în bibliotecă, au început să discute aprins …despre ceea ce citiseră peste zi. Deodată, lumina s-a stins şi au rămas cufundaţi în întuneric. Unul dintre ei zise:

  – Hai să ne rugăm. Să spunem fiecare “Tatăl nostru” şi poate Dumnezeu se va îndura de cel care se roagă mai frumos şi lumina se va aprinde.

  Ceilalţi doi au fost imediat de acord.

  Primul a început să se roage. Ruga sa a fost atât de frumos spusă, dar camera a rămas, în continuare, în întuneric.

  Atunci, s-a rugat şi al doilea. Rugăciunea lui nu putea să nu te impresioneze. Cuvintele veneau din suflet, spuse cu multă evlavie, dar lumina a rămas tot stinsă.

  În sfârşit, a început şi cel de-al treilea să-şi spună rugăciunea. Doar că, în timp ce rostea cuvintele cu smerenie, liniştit şi cu grijă, s-a ridicat de la masa unde se aflau cu toţii, a plecat încet, pe bâjbâite spre intrare, a găsit tabloul electric, a schimbat siguranţa şi s-a întors.

  În timp ce el îşi încheia rugăciunea, spunând “Amin!”, întreaga încăpere fu inundată de lumină. Apropiindu-se de prietenii săi, nedumeriţi, le spuse, arătându-le Biblia de pe masă:

  – Mai devreme, citeam din Sfânta Scriptură. Când s-a stins lumina, eram tocmai la versetul care spune: “Mântuirea şi rugăciunea nu stau în vorbe.”

  • Apropo de strănut, citeşte aici:

   Un zâmbet la cafea 😆

   Doua femei, una cu un baietel alta cu o fetita, nimeresc in acelasi compartiment in drum spre mare.. La un moment dat fata stranuta… “Hapciu”… Baietelul raspunde “Nolocel!”.
   Mama fetitei surprinsa: “Vai doamna ce copil manierat aveti”.
   Peste un timp fetita iarasi: “Hapciu”… baietelul “Noloc!”, mama fetitei: “Doamna nu pot sa cred ce bine l-ati educat…”.
   Trece ce mai trece, fetita: “Hapciu”, baietelul: “Ai lacit culva mica.”

  • Bună dimineața, Silverstar. 🙂
   Bună poanta cu ,hapciu”, dar ai mai postat-o o dată.
   Vezi? Încă o dovadă că citesc cu interes și cu plăcere toate glumele tale. 🙂

  • ***ZeV – ştiu că am mai postat o dată poanta cu “hapciu” dar atunci nu aveam articol şi azi nu am vrut să las articolul fără poantă. 😆

 6. @Să te minunezi și să te crucești de ceea ce spune prietenul meu Ion Adrian, de această dată simpatic fără voie :
  Că…opoziția știe a juca șah, doar fiindcă a ales piesele negre, asociate cu xenofobia și iresponsabilitatea diplomatică.
  Bey, prieteni, opozția habar nu are de șah, ea știe zaruri, pe care le aruncă zgomotos , doar doar or atrage atenția cuiva (în afară de moguli), dar ….nu știu cum se face că de fiecare dată rezultatul afișat de zaruri, după ce se opresc din rostogolire, este 2:1 🙂

  • ZeV ,
   Vad ca si tu vrei sa ma gonesti de pe aici.
   Dar voi face doar ce cred eu si cred ca este lipsit de sens sa intru in vre-un dialog inutil si este util doar sa postez lucruri nenegociabile din punctul meu de vedere destinate unei Elena Udrea unui traian Basescu si altora foarte putini la numar care pot sa le inteleaga.
   Asta si va urma un astfel de text. 🙂

  • ioane, ce faci, nu știi de glumă ? Cum naiba vreau să te gonesc, când de fapt eu vreau să te atrag ? Tocmai am reușit mai sus…..sper că nu pentru puțin timp. 🙂

 7. @
  Pentru toti intervenanti pe blog

  Daca ati inteles pricipiile noului Cod a Muncii adoptat de Cabinetul Emil BOC dece usl = PRCR a lansat motiunea si s-a opus ?

  Cordialement

  • …Pentru că au nevoie de un sistem bugetar clientelar și obedient care să coincidă cu un bazin electoral (socialist) sigur, de firme căpușă de partid care câștigă invariabil toate licitațiile (prin urmare pot încheia contracte de muncă pe durată…nedeterminată 🙂 ) și mai ales, de ,,caporali” care să le facă treburile murdare, respectiv liderii de sindicat.

 8. Afirmatia potrivit careia eu pot gasi un job care sa concorde cu pregatirea, inteligenta si forta mea de munca, binefacere adusa de noul Cod al Muncii, mi se pare o gluma sinistra.

  • Daca este o adevarata concurenta veti gasi sigur jobul !!!

   Nu trebuie sa aveti FRICA de concurenta, vechiul cod comunist nu oferea aceasta posibilitate.

   Aceasta posibilitate vine din facilitatea a fi licentiatieri si angajarii salariatilor.
   Persoana care corespunde exact postului prin pregatirea si experienta sa nu trebuie sa aiba frica.

   Fiecare institutie trebuie sa functioneze pe baza unui buget si productivitati, deci interesul este comun, patron si angajat.

   Altfel totul va fi cum a fost, salarii fara corespondent, Spaga, trecerea prin patul sefului, etc.

   NU SE MAI POATE !!!

   Cunosc perfect sistemul de aproape 30 ani, functioneaza si da rezultate pentru patroni si pentru angajati.

   Nu uitati, performanta in urma auditului de calitate consolideaza pozitia pe post sau …..

   inca ceva, nu stiu ce varsta aveti dar pana la iesirea DVS la pensie veti avea sansa sa faceti mai multe profesii si sa cunoasteti sau sa fiti patron de mai multe ori.

   Asta-i viata !!!

   Sindicatele isi apara cotizatiile pe care le incaseaza si nu pe cei care zic ei ca-i reprezinta.
   Nicaieri in lume cotizatia sindicala nu se retina pe statul de plata si apare in fluturas.

   Sper ca promulgarea CODULUI MUNCII nu va intarzia la COTROCENI si astfel tara este pe deplin in etapa RENASTERII ROMANIEI MODERNE.

   Sunt sigur cabinetul emil BOC si cele care vor urma vor ramane consecvente recentelor legii promulgate de Presedintele ROMANIEI.

   NATIUNEA trebuie sa vegheze la RESPECT, ORDINE si DISCIPLINA.

 9. Dna Elena Udrea este unul din rarele momente cand dau un sprijin opozitiei respectiv unui liberal, sprijinind ideea ca exista un capat de neconstitutionalitate sau macar de contradictie legislativa in actuala modificare a Codului Muncii. Desigur ca acest text va fi primit si de CCR si de Presedinte daca legea ajunge la Dsa la promulgare.
  Poate ca nu am dreptate dar pana acum nu am vaut pe cineva cu argumente de natura juridica sa ma contrazica :

  Stimate XXXXXX,
  Acum te provoc la o discutie serioasa de natura juridic constitutionala in care eu actionez contra Codului muncii ce va intra in vigoare , sau macar ma intreb asupra constitutionalitatii unui articol, desi mi se pare ca fomal nu ar fi neconstitutional, dar in ordine morala il consider neconstitutional.
  Spun formal caci eu nu am gasit in Constitutie un articol care sa fie incalcat evident de modificarea CM incriminata de mine, dar voi prin juristii vostri printre care te vei fi afland si tu, poate ca o sa gasiti caci solutia cu eliminarea art 84 este nefericita si abuziva fata de forta de munca.
  Am avertizat anterior asupra acestui aspect inclusiv pe un blog al opozitiei si anume pe al tau, singura care mai are un minim respect de la mine nu ptr comportarea la TV ci doar pentru modul liber, adica liberal in care de regula lasi blogul sa functioneze si nu-mi cenzurezi lucruri in care eu cred, dar care pe tine evident ca te deranjeaza si asta se vede din reactia unor marunti servanti de a tai ce misuna pe aici, dar evident ca nu inteleg nimic, lucru pe care Alina G. desi se da liberala nu-l face suficient de corect, iar altii care tot asa se dau liberali nu-l fac si nici destui din tabara pe care o sprijin adica tabara lui Basescu caci eu de fapt pe Basescu il sprijin mergand din acest motiv pe mana lui (constatand ca sunt rare situatiile cand sunt in dezacord cu el, unul fiind cazul Trosca caci daca Raymond Luca este fost serv KGB sau GRU, nu ar trebui ca si Base sa para ca ar fi) cum ar fi un CPreda cu un comportament blogeristic similar cu ANastase dar nu am a ma mira de la un fost profesor de comunism precum CPreda.
  Asadar stimate xxxxxx revin.
  In postarea de pe un fir anterior am scris un comentariu critic la adresa unei modificari a CM, respectiv la eliminarea art 84 pe care il retranscriu aici ca sa nu te trimit in spate:

  “Si ca sa-ti dau un exemplu de activitate constructiva si nu de curva politica uite ce propunere am facut ministerului muncii, sindicatelor si patronatelor acum cateva zile dupa ce in 11 ianuarie deasemeni am facut niste propuneri care in parte au fost luate in considerare, una privind eliminarea eronata a art 33 privind angajarea de proba:

  Timpul nu are rabdare cu noi, asa ca eu am actionat caci am trimis ministerului muncii, centralelor sindicale si patronale ( ca si acum o luna) textul de mai jos, in speranta ca la fel cu corectia pe care am adus-o eliminarii art 33, sa aduc ceva si la art 84.

  Stimate Domnule Ministru Secretar de Stat Mocanu,

  Referitor la modificarile propuse de guvern la CM si asupra carei prime variante am facut si am trims ca si acum observatii tuturor factorilor din CES, am constatat ca atunci mi-a scapat poate cea mai grava modificare a CM si anume eliminarea referirilor la contractele pe perioada determinata de la art 84 prin eliminarea acestuia fara nici-o prevedere compensatoare asa cum ati facut cu art 33 care dupa ce ca si 84 a fost complect eliminat, poate si datorita observatiilor mele a fost inlocuit cu angajari de proba limitate la o durata totala de un an.
  Mentionez ca actulul art 84 (1) prevede:
  Art. 84. – ”(1) La incetarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, prevăzut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevazut la art. 82 alin. (1), daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.” (Legea nr. 371/2005)

  Eliminand complet acest articol 84 si neexistand nimic care sa oblige angajatorul sa limiteze pentru un anume post angajarile pe o perioada determinata a caror durata maxima ati crescut-o la 3 ani, ceea ce este foarte bine, este posibil si perfect legal ca un angajator sa tina un post pentru angajari pe o perioada nedeterminata fara nici-o sanctiune si deci legea sa devina cred eu, neconstitutionala,iar angajarea pe perioada determinata sa devina in fapt regula si nu cea pe perioda nedeterminata care va deveni exceptia, anuland astfel un pilon principal de echilibrare a relatiei angajator -angajat si care conexat cu ceea ce va fi art 72 al(2) va duce potential la o pozitie discretionara a angajatorului in raport cu forta de munca si care daca se va transforma in fapt nu va implica nicio restrictie legala.
  Propun pentru corectare urmatoarea formulare ptr art 84:

  Art. 84. – ”(1) La incetarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, prevăzut la art. 80 alin. (4) si/sau (5), sau la expirarea termenului prevazut la art. 82 alin. (1), daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.Modificarea fisei postului neputand fi folosita ca modalitate de a ocoli legea ”

  (2) sa ramana cum este caci are sens si prevede cazurile de eliminare a art 84 (1).

  PS:
  Eu doar am prezentat o filozfie de abordare ca sa nu transformam Romania in tara angajarilor pe durata determinata, cum eram gata, gata s-o transformam in tara angajarilor de proba si poate ca daca nu interveneam asa se intampla?. ..:) Si nu se poate nega ca asta se intentiona in primul draft afisat pe situl Ministerului ptr dezbatere publica , ceea ce demonstraza o suficient de mare ticalosie sau prostie si neglijentza la elaboratori ”

  In acea postare am oferit ca si anterior la art 33 si o solutie de compromis care sa elibereze din chingi angajatorul dar sa dea si angajatului niste garantii legale. Se pare ca aceasta propunere a mea nu a fost luata in consideratie dar cred ca devina sunt sindicatele, patronatele si voi opozitia care numai preocuparea de a face ceva constructiv in tara asta nu o aveti.

  Asadar referindu-ma doar la aspectul de neconstitutionalitate caci in fata acestui tip de discutie se afla legea de modificare a Codului Muncii intreb juristul care esti:
  Nu e neconstitutional sa abrogi practic un articol fundamental care da regula si sa faci ca exceptia sa devina in mod posibil si nesanctionabil lege?
  Eu nu am gasit in constitutie un articol de care sa ma agat desi este clar ca raspunsul la intrebarea mea ar trebui sa fie:
  Da este neconstitutional in mod generic si desigur neconstitutional pe speta Codul Muncii cand prin eliminarea art 84, practic se creeaza posibilitatea de anulare a art 12 care instituie contractul de munca pe perioada nedeterminata ca regula si cel pe perioada determinata ca exceptie:

  Art. 12. – (1) Contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata.

  (2) Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege

  Te rog sa-mi spui daca este neconstitutionala eliminarea art 84 mai sus redat cat timp art 12 ramane neschimbat si el este neschimbat in legea trecuta prin asumare.

  Nota 1: Personal cred ca se realizeaza o segregare si o discriminare de ex in raport de banci la creditare, daca exista art 12 fara o corectura a art 84 dar care sa permita pastrarea ideii ca regula este contractul pe perioada nedeterminata.
  Nota 2: fiind liberal nu cred ca este bine sa fie regula contractul pe perioada nedeterminata caci restrange liberatatea relaiei angajator angajat, dar rezolvarea mai corecta ar fi si eliminarea art 12, forta de munca fiind egala in fata legii. Poate in aceasta inegalitate se incalca Constitutia caci toti cetatenii tb sa aibe aceleasi drepturi si in raport cu accesul la resurse bancare de ex cei cu contract pe perioada determinata sunt discriminati negativ fata de cei de regula cu pile si care vor fi pe perioada nedeterminata.

 10. Nu a fost corecta eliminarea totala a art 84 in conditiile pastrarii art 12. Era mai bine sa eliminati contractul pe perioada nedeterminata ca regula si cel pe perioada determinata ca exceptie si in consecinta orice contract sa se incheie de principiu pe o perioada determinata si doar daca angajatorul vrea sa-si adjudece un salariat sine die si ala accepta oferindui-se stiu eu ce avantaje, acest lucru sa fie posibil.
  Dar asa, este o constructie vicioasa si s-ar putea ca CCR sa aiba ceva de spus la acest capitol.

  • PS. Asta nu inseamna ca nu salut trecerea acestui Cod si cu atat mai mult ramanerea pe pozitii a guvernului dlui Boc.

 11. Cred ca daca guvernul nu-si asuma raspunderea nu s-ar fi finalizat nici o lege pana acum .Primul ministru nu s-a dat batut si pana la urma a luat masurile necesare si sper ca in continuare sa nu se abata de la program si sa cedeze tentatiilor populiste.Cat despre schimbarea din functie ea nu se poate face decat cu acordul lui pe care sper sa nu si-l dea. Cat despre sefia PDL cred ca Boc este mult mai bun decat Blaga despre care am serioase indoeli.

 12. @CODUL MUNCII
  Să intrăm puțin în profunzimile problematicii care se cheamă legislația muncii în arealul european, aruncând o privire și peste ,,gard” :

  ,,In forma care a ajuns la Parlamentul Romaniei, noul Cod al Muncii creste perioadele de preaviz si de proba, permite firmelor sa scape de lucratorii incompetenti si pedepseste aspru angajatorii care folosesc munca „la negru”. Perioada de proba este majorata la 90 de zile, perioada de preaviz creste la 20 de zile, durata contractului de munca pe perioada determinata creste de la 24 la 36 de luni. Cum stau insa lucrurile in alte tari?

  Germania – negocieri dure

  Perioada de proba poate fi de trei, sase sau chiar noua luni. In general, angajatorii PERIOADA DE ȘASE LUNI. Femeile nu pot fi concediate pe perioada sarcinii si nici timp de patru luni dupa revenirea la munca din concediul postnatal.

  SALARIILE COMPENSATORII nu sunt incluse in legislatia muncii din Germania. Se pot obtine in cazul disponibilizarilor colective sau la inchiderea unei fabrici ori la relocarea ei. De asemenea, muncitorii care sunt concediati si mai au putin pana la pensionare pot primi salarii compensatorii. Companiile care nu au patru ani de activitate nu sunt obligate sa acorde salarii compensatorii.

  Exista contracte colective de munca, care se negociaza dur. Sectiunea din contracte dedicata salarizarii este valabila pe o perioada cuprinsa intre unu si trei ani, dupa care se renegociaza.

  DURATA UNUI CONTRACT DE MUNCĂ PE PERIOADĂ DETERMINATĂ ESTE DE DOI ANI. Sunt permise mai multe contracte succesive, atat timp cat nu se depaseste limita de doi ani. De exemplu, un contract de sase luni poate fi prelungit de trei ori. Saptamana de lucru este de 48 de ore. Orele suplimentare sunt reacompensate prin zile libere. Se pot recompensa si prin bani daca este prevazut in contractul colectiv de munca. Concediul este de 25 de zile lucratoare pentru cei care lucreaza sase zile pe saptamana si de 20 de zile pentru cei care lucreaza cinci zile pe saptamana.

  Pentru munca „la negru” este sanctionat financiar doar angajatorul, inclusiv cu inchisoarea (de la sase luni la cinci ani).

  Franta – 35 de ore saptamana de lucru

  In Codul Muncii francez, perioada de proba nu este obligatorie. Poate fi introdusa de angajatori, dar nu trebuie sa depaseasca doua luni pentru un muncitor cu un contract de munca nedeterminat, trei luni pentru maistri si tehnicieni si patru luni pentru cei cu functii de conducere.

  Incheierea unui contract de munca pe o perioada determinata sau temporara este posibila doar pentru activitati specifice si sezoniere, caz in care angajatorul trebuie sa demonstreze ca nu-si permite locuri de munca durabile. Preavizul trebuie trimis cu cel putin 30 de zile inainte de data concedierii.

  Durata concediului platit este de 25 de zile lucratoare, iar saptamana de lucru, de 35 de ore. Munca „la negru”, desi este greu de dovedit chiar si in Franta, expune la sanctiuni atat angajatorul, cat si salariatul. Acesta din urma este pasibil sa returneze sumele primite si sa fie condamnat impreuna cu angajatorul. Reprezentantii sindicatelor nu pot fi concediati. Ei beneficiaza de protectie de concediere in caz de procedura de salvare, redresare sau lichidare judiciara a companiei.

  Marea Britanie – proba de noua luni

  Nu exista o limita legala a perioadei de proba, dar majoritatea angajatorilor prefera noua luni. Daca la sfarsitul perioadei angajatul e concediat, acesta poate contesta in instanta numai daca a lucrat cel putin 12 luni.

  Toti angajatii au dreptul la minimum cinci-sase saptamani de concediu de odihna platit (28 de zile), perioada in care sunt incluse si sarbatorile legale. In cazul in care un angajat e disponibilizat, compania are datoria sa-l consulte individual sau prin reprezentanti. Angajatorul e obligat sa informeze angajatul asupra motivelor pentru care a fost pus pe lista si sa asculte ideile acestuia.

  In cazul in care consultarea nu are loc, disponibilizatul poate da in judecata compania pentru concediere ilegala. Disponibilizatul are dreptul la plati compensatorii in functie de varsta, salariu si de vechimea in companie.

  In cazul demisiei, preavizul minim legal pe care trebuie sa-l dea angajatul este de o saptamana. In cazul in care compania decide incetarea contractului, preavizul minim legal este de o saptamana daca vechimea angajatului e de pana la doi ani si de o saptamana pentru fiecare an lucrat, dar maximum 12 saptamani daca vechimea este mai mare de doi ani.

  Angajatii cu contracte temporare de munca au aceleasi drepturi ca si angajatii cu contracte pe termen nelimitat. Munca „la negru” se pedepseste cu amenda sau pana la doi ani de inchisoare.

  Ungaria – un cod inspirat din cel francez

  In Codul Muncii se acorda drepturi extinse sindicatelor. Se organizeaza consultari cu acestea in toate problemle legate de angajati. Dar imputernicitul sindical nu are voie sa dezvaluie informatii de afaceri considerate de angajator confidentiale sau secrete. Exista sistemul contractului colectiv de munca. Perioada de proba la angajare este de 30 de zile, dar se poate prelungi la trei luni. Compensatiile platite in caz de disponibilizari variaza in functie de vechimea angajatului.

  O prevedere clar inspirata din Codul Muncii din Franta este recomandarea ca angajatii care mai au cinci ani pana la pensionare sa nu fie concediati. Codul Muncii pune accent pe egalitatea sanselor si se refera concret la femei, angajati de peste 40 de ani, rromi, handicapati, persoane cu mai multi copii. Recent s-a redus perioada de anuntare a concedierilor colective (30 de zile).

  Somajul tehnic si norma redusa de lucru

  Una dintre noutatile care ii nelinisteste pe sindicalistii din Romania este introducerea in Codul Muncii a asa-numitelor „scheme de redistribuire a fortei de munca”, acorduri pentru norma redusa de lucru. Proiectul de Cod pe care isi va asuma raspunderea Guvernul permite reducerea saptamanii de lucru de la cinci la patru zile atunci cand o firma isi diminueaza temporar activitatea pe o perioada mai mare de 30 de zile. Masura este insotita de scaderea corespunzatoare a salariului.

  De asemenea, proiectul reglementeaza si asa-zisul somaj tehnic, in cazul reducerii sau intreruperii activitatii, cand unii angajati sunt trimisi acasa si platiti cu 75% din salariul de incadrare. Potrivit Biroului pentru Europa Centrala si de Est al Organizatiei Mondiale a Muncii (OIM), aceste acorduri pentru norma redusa” au fost testate cu un anumit succes de mai multe state”, printre care se numara Austria, Belgia, Canada, Franta, Germania, Olanda, Elvetia, Croatia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Turcia. „Atat Comisia Europeana, cat si OIM promoveaza aceste scheme ca masuri care pot ajuta la controlarea impactului crizei de locuri de munca si la mentinerea acestora”, mai spune Biroul pentru Europa Centrala si de Est al OIM. “

 13. BUNA DIMINETA-TUTUROR-este incredibil ce se poate intimpla in aceasta perioada care se va intinde pina in 14 mai.
  Asa cum am spus nu simt nici un apetit de a ma implica in lupta interna pt putere din PD-L,pt ca nu mi se pare firesc ca cei din afara partidului,din tribune sa se implice in aceasta chestie serioasa care ii priveste in mod direct doar pe membrii de partid.
  Dar cum sa stau cu miinile incrucisate,in conditiile in care ,cele doua trusturi propietatea celor doi turnatori la securitate de dimineta pina seara ,nu fac altceva decit sa-l sustina pe fata pe VASILE BLAGA,lovind cu ferocitate in GRUPUL CARE IL SUSTINE PE EMIL BOC,IN SPECIAL PE ELENA UDREA.
  De aici si intrebarea fireasca:CE II MINA IN LUPTA PE CEI DOI PATRONI PUSCARIABILI ,TURNATORI SA FACA ACEST LUCRU?
  Care ar fi beneficiile lor a familiilor lor,si gastii lor ,daca EMIL BOC AR FI SCOS DIN CIRCULATIE?
  Pt ca este pt. prima data cind adevarate imperii media se implica fatis in lupta interna dintr-un partid,fie chiar la guvernare.
  De la aceasta constatare oricine isi poate da seama ,CIT DE MARE ESTE MIZA’SI MIZA IN PRIMUL RIND ESTE LIBERTATEA,LIBERTATEA FIZICA A PATRONILOR,PASTRAREA AVERILOR ,SI EVIDENT A AFACERILOR ONEROASE CU STATUL DECI BANI,BANI MULTI.
  De la aceasta constatare nu mai este decit un pas in a accepta ideea ca,VASILE BLAGA ESTE DISPUS SA OFERE PROTECTIE,BANI SI AVANTAJE CELOR DOI TICALOSI ,VINTU SI VOICULESCU,BA MAI MULT SA OFERE PRIN INTERMEDIUL SAU PUTEREA DE CARE CEI DOI INFRACTORI SA BENEFICIEZE DISCRETIONAR.
  Va reamintesc ca in urma cu o luna SORIN OVIDIU VINTU IL AMENINTA PE TRAIAN BASESCU SI SIMPATIZANTII ACESTUIA CA A INCEPUT BINATOAREA IMPOTRIVA LOR.

  Asadar in fata acestei situatii fara precedent,care implica un asalt asupra ,STATULUI DE DREPT,PRIN EXISTENTA PERICOLULUI CA ROMANIA SA DEVINA UN STAT MAGIOT SI OLGARHIC,NU POT STA DEOPARTE SI MA DECLAR FERM DE PARTEA LUI EMIL BOC SI AL ELENEI UDREA PE CARE II VOI SUSTINE PRIN TOT CE POT,CU MIJLOACELE MELE PUTINE.
  SI PE TOTI CEI CARE SE IMPOTRIVESC II VOI CONSIDERA DUSMANII STATULUI DE DREPT,DEMOCRATIEI SI LIBERTATILOR INDIVIDUALE.MIZA FIIND ATIT DE MARE SI ULTIMA PINA IN 2012,pt SISTEMUL TICALOSIT,nu voi ezita nici o secunda sa-i strivesc pe toti cei care reprezinta TRECTUL SI FANTOMELE TRECUTULUI,PUNCT.

  • @Frank
   ..,,De la aceasta constatare nu mai este decit un pas in a accepta ideea ca,VASILE BLAGA ESTE DISPUS SA OFERE PROTECTIE,BANI SI AVANTAJE CELOR DOI TICALOSI ,VINTU SI VOICULESCU”
   Frank prietene EXAGEREZI. Pur și simplu ei îl susțin în mod nativ pe cel pe care Președintele nu-l susține. Dacă Traian Băsescu l-ar fi susținut pe Blaga, fii convins că l-ar fi atacat furibund. Ei atacă pe oricine este perceput de opinia publică a fi în ,,trena” prezidențială, fie el și PAPA DE LA ROMA.
   Dacă își închipuie cumva că Blaga va face compromisuri cu ei, se înșeală amarnic. Dar sunt convins că ei știu asta, dar pe moment, tirul are direcția care DUCE la Traian Băsescu.
   Așa că dragă prietene, încearcă să fii mai calm, pentru a nu pierde detaliile (care uneori sunt esențiale) din vedere. 🙂
   Și încă ceva…mogulii ABIA AȘTEAPTĂ CA BOC SĂ FIE SCOS DIN CIRCULAȚIE , ADICĂ, ÎN PRIMUL RÂND, DIN CALITATEA LUI DE PREMIER. Să vezi atunci canonadă mediatică împotriva Președintelui, despre care vor spune că A NUMIT LA AMBIȚIE UN INCOMPETENT LA CONDUCEREA GUVERNULUI, fapt ce ar rezulta din retragerea lui din această funcție ESENȚIALĂ PENTRU REFORMĂ !
   NU ȘEFUL DE PARTID FACE REFORMĂ, CI PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI !
   …Revin și spun : Parcă aud vuvuzelele mogulești de parcă aș avea premoniții.. 🙂

  • ..Parcă vorbeai cu același patos de UNITATE și CONSECVENȚĂ. Mă cam simt stingher să fiu singurul care nu-și schimbă principiile, indiferent de cum bate ,,vântul”, fie că vine din media sau de la ..Cotroceni.

 14. RESUSCITAREA NATIONALISMULUI COMUNIST-este se pare ultima gaselnita idioata pe care PNL SI ALIATUL SAU PSD,au descoperit-o in lupta cu PD-L..
  Se pare ca in criza de ideii,repudiati de romani,reamintesc ca la mitingul din 16 MARTIE,PONTA SI ANTONESCU AU FOST COPIOS HUIDUITI DE PUTINII MANIFESTATI,DAR MAI ALES DE BUCURESTENI,TRECATORII DE PE TROTUARE,cei doi pigmei poolitici au apelat la o josnicie la minciuna punind statul roman in mare pericol.
  Asadar acesti doi cretini ar fi in stare sa dea foc romaniei,doar sa-si satisfaca pofetele lor egoiste ,pt a se vedea si ei in jiltul puterii.
  Cred ca acum nimeni nu mai are nici un fel de dubiu-CEI DOI PIGMEI PONTA SI ANTONESCU SUNT TOXICI,ANTIROMANI ,SI TRADATORI,pe care romanii trebuie sa-i sanctioneze aspru,tinindu-i cit mai departe de putere.

 15. Nu am lucrat niciodata in Romania , dar pot sa fiu observer ca oricine , si sa-mi spun parerea relatat la Codul Muncii , recent adoptat de guvern . Ca observator , sunt intr-u totul de accord cu Dna Ministru Udrea , de acest Cod al Muncii era nevoie de mult timp . Dar se pare ca guvernele dinainte nu fost interesate de asa ceva . A trebuit sa vina guv. Tariceanu ca sa setuiasca bugetul tarii si apoi a trebuit sa inceapa criza in acelasi timp . Si apoi vine guv. Boc care a fost pus intr-o situatie difficila , greu de scos tara din possibilitatea de collaps sau faliment . Dl Boc a avut un curaj extraordinar , a mers la niste masuri ce nici-un alt guvern nu mergea ca sa scoata tara din criza si recessiune ; a mers pana acolo sa impoziteze salariile si pensiile ca sa stranga ceva bani la buget si sa poata in continuare sa plateasca salariile si pensiile , caci altfel nu se mai puteau plati nici salariile si nici pensiile . A reusit sa stabilizeze situatia care speria , acum oamenii incep sa-si primeasca ce au fost impozitati . Chiar cu aceste impozitari , tot nu se strangeau bani sufficienti la buget . Un procent enorm de bani se pierde la economia la negru , sustragerea dela plata taxelor , neplata la fondul sanatatii si al pensiilor si multe alte sustrageri . In aceasta situatie vine guvernul Boc cu solutia imperativa : Codul Muncii , de care era nevoie neaparat si implementat immediat , asa cum este in Europa si alte tari cu democratie si civilizatie . Ati vazut cu ce greutate acest cod a trecut de opozitie , de parca Opozitia nu are nimic deaface cu ce se intampla in Romania ?. Asa am auzit multi romani vorbind in Statele Unite : ca tot ce face opoziotia socialista a lui Ponta si Crin Antonescu este sa spuna si sa faca viceversa de ce spune si face guvernul sau presedintele tarii . Lumea a observat ca Opozitia Socialista s-a specializat in a contrazice , orice spune guvernul sau politicienii PDL , nu este bine , dar niciodata nu au venit cu propuneri sau proiecte care sa uimeasca . Nu au asa ceva , dar sunt extraordinari in a contrazice , in a jigni , in a manipula , si fac asta trimitand in fata cele doua televiziuni strict specializate in manipulare si dezinformare ( Realitatea si Antena3) . Mult rau au facut romanilor aceste doua televiziuni . Au produs atata confuzie si inraire in mintile oamenilor , in cat oameni au devenit atat de apatici ca nu mai cred nimic , nu mai cred in ziua de maine , nu mai au speranta in ziua de maine . Ca cineva sa-ti ia speranta , este ceva groaznic , e ceva de condamnat . Se vorbeste ca aceste doua televiziuni vor avea interdictie sa mai transmita prin cablu , ca sa nu mai intoxice mintile poporului roman . This is a serious matter , si autoritatile statului ar trebui sa faca ceva pentru a stopa aceste doua televiziuni ca sa poata romanul sa gandeasca cu mintea lui ne-intoxicata . Din interiorul Romaniei nu se observa destul de clar aceste lucruri , dar din afara Romaniei se observa foarte clar .

  • 1. Sa stiti ca si din interiorul Romaniei se vede situatia pe care, IN MOD FOARTE CORECT, ati prezentat-o. Partea rea este ca numarul celor dezinformati de cele doua televiziuni este foarte mare.
   2. Cat priveste problema interdictiei de a transmite prin cablu, pentru cele doua televiziuni, se pare ca nu este chiar simplu de rezolvat. “Presa” are, in toata lumea, o putere mare, si o gura inca si mai mare. Este considerata a patra putere in stat, dar este o putere mai speciala, care foloseste mijloace nelegale. Se stie ca presa isi asuma meritul de a lupta impotriva coruptiei, DAR EA OBTINE STIRI ” DIN SURSE”, EXCLUSIV PE BAZA CORUPERII ( SAU SANTAJARII) UNOR PERSOANE CARE AU ACCES LA STIRI CARE NU SUNT PUBLICE.
   Chiar si pe acest blog s-a discutat, de multe ori, despre modalitatea de a se reduce influienta celor doua televiziuni asupra persoanelor cu posibilitati limitate de informare, dar propunerile vizau doar infiintarea unor posturi TV care sa prezinte fateta reala a lucrurilor.

 16. Doamna Udrea codul muncii e bun dar tot nu reusiti sa le explicati romanilor.PDL e un partid mare,chiar nu aveti oameni ptr fiecare domeniu care sa explice legile care le promovati?

 17. @ PONTA și ANTONESCU s-au făcut de haiul întregii națiuni. Au dovedit că sunt doi impostori strecurați prin viață și politică precum gâsca prin apă.
  Din păcate, cele două ,,gâște” nu vor face niciodată ouă de aur. Cel mult…. 🙂
  În această conjunctură favorabilă care așterne în fața PDL un covor portocaliu până la alegerile din 2012, personalitățile partidului : Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Berceanu, Vasile Blaga, Emil Boc, Cristi Boureanu, Gheorghe Flutur ,Monica Macovei, Cezar Preda, Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Elena Udrea, Adriean Videanu,Sever Voinescu …. și alții care pe moment nu-mi vin în minte (ATENȚIE, ENUMERAȚI EXCLUSIV ÎN ORDINE ALFABETICĂ), deci repet:
  TOȚI cei enumerați și alții ca ei, dacă vor ca partidul SĂ CÂȘTIGE ALEGERILE, trebuie să meargă pe ACELAȘI COVOR , ÎN UNITATE, chiar dacă este strâmt, în ORDINEA IERARHICĂ STABILITĂ DE MEMBRII DE PARTID. Cu o mențiune : PRIMUL MINSTRU AL ROMÂNIEI TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ ÎN FINCȚIE PÂNĂ ÎN 2012!

  • Acesta a fost ultimul comentariu pe această temă și sper că e limpede de ce mi-am exprimat rezerva asupra poziționării rapide a doamnei Udrea în comentariu anterior, dându-mi senzația că:
   1. Pune partidul mai presus de guvernul României;
   2. Îi pune la îndoială domnului Emil Boc capacitatea managerială în funcția de premier;
   3. Are aceeași mentalitate că cetățenii pot fi manipulați prin combinatorică politică ca și adversarii politici ai PDL;
   3. Domnia sa însăși nu are încă o personalitate proprie.
   PUNCT. Vorba lui Frank. 🙂
   PS
   Sper cu ardoare să mă înșel.

 18. Offffffffff,ZE.V. iti reamintesc ca Diavolul se ascunde in amanunte.Bon constatarea nr. doi,se pare ca si tie ,uneori memoria iti joaca feste,ca deh vorba aia nimeni nu-i perfect,ha,hi.
  asa ca ma vad obligat sa-ti fac un serviciu si sa-ti aduc aminte un amanunt deloc important[cu ghilimele de rigoare]:
  imediat cum a preluat miniseterul dezvoltarii-CEL MAI BOGAT MINISTER,DUPA UNII,DOAMNA MINISTRU LE-A INCHIS ROBINETELE CELOR DOUA TRUSTURI,REALITATEA SI INTACT,ROBINETE MONTATE CU GENEROZITATE DE VASILE BLAGA,DA CE SPUN EU ROBINETE,ADEVARATI HIDRANTI,PE UNDE CU PRESIUNE,VITEZA SI RAPIDITATE SE SCURGEAU BANI IN CONTURILE REALITATII TV SI INTACT.
  DIN ACEL MOMENT CELE DOUA TRUSTURI AU INCEPUT SA AIBE GRAVE PROBLEME FINANCIARE-CASH-FLOW-UL-SA FRINT,
  Asadar dragul meu ZE.V.trebuie sa spun,eu nu atac si nu acuz ,FARA PROBE,ASA CA AS FI EU VRE-UN MOFTANGIU,NU CIND O FAC ,CHIAR CU IRONIE,IN ZEFLEMEA,am in spate date informatii imposibil de contracarat.
  In rest ramine cum am stabilit-JOS COMUNISTI,JOS PESEDISTI……………

  • Nu Frank, tocmai asta e problema mea, memoria nu-mi joacă nici o festă, niciodată, de aceea nu am uitat de contractul încheiat în 2009 între Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, şi Realitatea TV, televiziune controlată de Sorin Ovidiu Vântu. Conform contractului, MT s-a obligat, prin contractul încheiat în aprilie 2009 prin negociere directă, să achite 200.000 de euro pentru realizarea emisiunilor “Realitatea All Inclusive”.
   E adevărat că, se pare, banii nu s-au mai plătit, deoarece trustul Realitatea nu și-a respectat obligațiile. Dar contractul s-a semnat. Și ? Nu este nimic în neregulă, principial, ca insituțiile statului să organizeze și să finanțeze campanii de promovare. Acest lucru se petrece peste tot în lume.
   Așa că, aș prefera să aduci detalii despre eventuale indicii de încălcări ale LEGII, pe care le-ar fi comis ministerul dezvoltării ÎN 2009 și nu VORBE.
   Sper că nu te-ai supărat. 🙂
   PS
   De acord, JOS COMUNIȘTII, JOS USL-iștii.

 19. @
  La toti intervenanti pe blog

  NU INTELEG dece toate discutiile se poarta pe Domnul Emil BOC si la cabinetul sau ?

  Problema Cabinetului este a scoate tara din MARASMUL lasat si mostenit in cei 20 ani de guvernari BRUNE.

  A facut tot ce trebuie, a inceput cu INCEPUTUL , legislatia si remiterea ORDINEI in sistemul administratiei ROMANIEI.

  PRCR = usl dorea sa se continue cu vechiul sistem si sa se injecteze capital in DEZORDINE, LAXISM, IMPRODUCTIVITATE, etc.

  Iata de unde si RAUTATEA acestora manifestata la adresa guvernului si Presedintelui ROMANIEI.

  Desigur masurile luate de remitere a ORDINEI nu satisfac toata lumea important este de a salva ROMANIA.

  ROMANIA a fost SALVATA, uitati-va la moneda nationala, legile asumate si promulgate, iesirea din RECESIUNE, si CRESTEREA economica care va fi sigur mai mare de 2,5%

  Spun va fi daca se continua masurile incepute de Premierul ROMANIEI, altfel totul se ia de la inceput si de aici in 10 ani vom fi tot timpul in recesiune sau criza.

  • …Pentru că unii dintre noi își doresc ca Emil Boc să-și ducă mandatul până la capăt, eventual să cumuleze ambele funcții, atât guvernamentală cât și politică, în timp ce altora li se pare perfect firesc să plece din funcția de premier, în interes îngust de partid.

 20. Atentie Ze.V-nu am pronuntat nicaieri cuvintul ilegal,am spus doar ca a ,STOPAT’CONTRACTE IN DERULARE,DIN MOTIVE CARE NU AU NIMIK IN COMUN CU ILEGALITATEA.
  Faptul ca aceste contracte de publicitate au fost facute,ATENTIE PRIN ATRIBUIRE DIRECTA,si nu in urma unor licitatii,procedura legala dealtfel,dar asupra careia poate plana ,SUSPICIUNEA’au facut ca aceste contracte sa poata fi oprite.
  Valeriu,aici vorbim de vulpoi batrini,care lucreaza la limita legi,chiar pe muchia ei,de accea e foarte dificil; sa-i poti acuza,ba si mai mult sa-i poti transforma in puscariabili.
  Sigur ca in toata lumea se practica aceste jocuri,dar,ATENTIE VALERIU,IN TIMP CE TRAIAN BASESCU ERA IN PLINA CAMPANIE ELECTORALA,IN TIMP CE VINTU SI VOICULESCU II VOIAU CAPUL,VASILE BLAGA FACEA PE NABABUL CU EI SI CU GENEROZITATEA UNUI BUN SAMARITEAN LE UMFLA CONTURILE CU BANI PUBLICI,BANI CU CARE VINTU ISI PLATEA LICHELE,SERVITORII,CIUVICII SI HUREZENI.
  Uite de ce il acuz pe blaga ca l-a lucrat pe TRAIAN BASESCU,CA A BATUT PALMA CU CEI MAI MARI DUSMANI AI PRES. SI AI GUVERNULUI.
  Pe de o parte si-a cumparat LINISTEA,EL NEFIIND ATACAT,SI IN ACELASI TIMP IL ELIMINA PE BASESCU,ASTFEL DRUMUL SA-I FIE DESCHIS SPRE PUTERE.
  ANUL TRECUT,AM TINUT BATISTA PE TAMBAL SI AM CHEMAT LA UNITATE,DAR ACUM SUNTEM IN 2011,LUPTA ESTE IN TOI,DATELE PROBLEMEI S-AU SCHIMBAT-ASA CA BLAGA,FII CUMINTE,SI NU INCERCA SA NE FRAIERESTI,PARTIDUL NU TREBUIE SA INCAPA PE MINA TA.

  • ….și pentru asta, sacrificăm un prim ministru competent și onest, pe altarul luptei politice interne, transformându-l într-o fantoșă, așa cum tu însuți te-ai exprimat ?
   Ce facem ? Transformăm instituțiile statului în arene/instrumente politice , în același stil ca și opozanții reformei ?
   Regret, eu nu intru în acest război care nu este al meu, nu am dreptul să mă amestec în treburile interne ale unui partid politic, așa cum nimeni altcineva nu are acest drept dacă nu este membru al acelui partid.
   Eu îl susțin pe primul ministru Emil Boc, care merită să fie susținut până la capăt, pentru că este intim asociat cu măsurile de reformă luate pentru România.
   Apropo, România mai există pentru politiceni ? Sau este doar o ,,tablă de șah” cu 22 milioane de pioni ?
   ATENȚIE TOTUȘI: PIONII VOTEAZĂ și au puterea, PRIN NUMĂR, să răstoarne REGI ȘI REGINE oricare ar fi ei/ele.
   Eu pot, cel mult, să iau o pauză de vot. Oricum mi-am făcut datoria și față de țară și față de morții revoluției în TOATE sesiunile de alegeri din 1990 încoace.
   Poate e timpul să merg și eu în weekend, în ziua votului, ca majoritatea românilor. 🙂 🙂 🙂

 21. Buna ziua D-na Ministru al Turismului

  Am urmarit indeaproape toate proiectele pe care le-ati demarat in turism si sincer va spun sunt putin dezamagita deoarece in statiune CHEIA DE PE VALEA TELEAJANULUI NU INVESTITI DE LOC. NU STIU DACA ATI TRECUT PE ACOLO DE CAND SUNTETI MINISTRUL TURISMULUI SA VEDETI CE ZONA FRUMOASA SI CU UN POTENTIAL RIDICAT. AM LUCRAT TIMP DE 6 ANI (SUNT ECONOMIST DE MESERIE) IN ACEASTA STATIUNE DAR NU S-A MISCAT NIMIC IN SENS DE DEZVOLTATRE. TOTI TURISTI CARE ALEG ACEASTA STATIUNE SE PLANG DIN CAUZA LIPSEI DE AGREMENT. DE CE NU VORBITI CU INVESTITORII SA AMENAJEZE O PARTIE DE SCHI, UN CENTRU COMERCIAL (NICI FARMACIE NU ESTE). V-AS MULTUMI DACA ATI LUA IN CONSIDERARE ACEST MESAJ. IN ACEST FEL ATI MAI OFERII LOCURI DE MUNCA LOCALNICILOR. aSTEPT UN RASPUNS SINCER DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA. SPER SA ACORDATI PUTIN TIMP ACESTUI MESAJ SI SA-L CITITI. VA MULTUMESC.

 22. Dupa parerea mea nu cred ca v-a iesi dl Blaga presedintele partidului, nu cred ca trebuie sa lasi caruta la jumatatea drumului. Cu ce este mai bun dl Blaga decat dl Boc? cu nimic!! Probabil ca vrea ceva mai multa putere si cu celailalti care i s-au alaturat.”BVB” si alti. Se schimba ceva ptr noi? ptr ei da!!! Deci PRIMUL MINSTRU AL ROMÂNIEI TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ ÎN FINCȚIE PÂNĂ ÎN 2012.

 23. WOWWWWWWWWWWWW,nu prea am timp,dar, intrati pe blogul CRONICI GERULIENE-VETI GASI UN ARTICOL INCENDIAR,ZDROBITOR,care daca este conform cu ce se scrie acolo,lumea politicii romanisti se va prabusi……………..
  cititi judecati si va pronuntati,nu veti regreta.

 24. @
  Elena UDREA

  DECE orasul IASI exceleaza in :
  – MURDARIE si câini maidanezi
  – Drumurile detestabile,
  – Lipsa marcajelor, a locurile de stationare sau parcarile cu durata variabila.
  – Etc.

  Cu ce imagine vor pleca turistii din acest oras universitar, cum va fi recomandat ?

  La suceava sau piatra Neamt este mult diferit fara sa mai vorbesc de CLUJ, Timisoara zona Ardealului sau BANAT.

  • Iti spun eu: pentru că are primar PSD-ist pe care-l doare exact în rotula lui SO Vântu de oraş şi de locuitorii lui.

 25. Premierul japonez a spus ca japonezii vor reconstrui iar tara. Sunt convinsa ca o vor face dar truda japonezilor tare seamana cu cea a Mesterului Manole. Nu credeti?

 26. A propos,

  – Greva foamei
  – Stress
  – Sfarsitul lumii
  – Sa se munceasca la moda din ROMANIA si sa se castige ca in ELVETIA.

  Iata ce inseamna ” PRCR = USL “, PRCR (Polul Renasterii Comunismului in ROMANIA)

  Alti Vasile Roaita sunt cautati !!!

  Anul viitor, 2012, va fi sfarsitul Lumii!

  “Cine vrea sa supravietuiasca, sa vina in Romania, noi suntem ramasi in urma, cu 50 de ani!”

  Cordialement

 27. @zev
  nu ne mai chinui cu blaga… e un ratat politic ! blaga a devenit “ceva” datorita lui basescu… viitorul este e.u. ! o seara placuta !

 28. Haaaaa, ce ma mai rad. Senzational:

  Ungurul care l-a spanzurat pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc, detasat sase luni in Tara Motilor

  Adica in patria Craisorului Muntilor
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 29. D-na Udrea!
  Ca de obicei discursul dvs este sublim fara sa spuna nimic concret1 Eu as dori sa imi raspundeti ,concret,la urmatoarea intrebare : CUM E POSIBIL CA IN ROMANIA BEZNZINA SA COSTE 1.80$/LITRU IN TIMP CE IN aMERICA COSTA 3.80 $ UN GALON ??? Va comunic ca un galon are 3.78 litri deci IN AMERICA UN LITRU DE BENZINA COSTA 1$ /LITRU!!!!!!!!!

 30. Pentru mine javra UDMR in parlament este asta:

  Emil Boc ar putea fi schimbat din functia de premier saptamana viitoare sau in viitorul apropiat. O spune la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. El declara ca lupta pentru putere in PDL va influenta activitatea guvernamentala. Frunda apreciaza insa ca “un maur trebuie sa-si faca treaba pana la sfarsit si pe urma sa plece”.

  • Cum isi permite individul sa intre in politica interna a unui partid si aliat pe deasupra? Cred ca si asta tb trimis in Tara motilor 🙂

  • Multe porcarii a comis individul asta abject si in Senat.

  • Am inteles, sunteti pensionarul care ati pierdut la pensia de securist sau magistrat de pe timpul lui cEAUSESCU ?

  • Domnule Stefan RADOVEANU,
   Cu scuzele de rigoare,cred ca sunteti intr-o mica eroare. Probabil nu ati observat ca trimiterea d-lui G.F. in Tara Motilor este o gluma.
   In ceea ce il priveste pe dl. Frunda, sa stiti ca si mie imi lasa impresia de om politic cu comportament dubios.

  • Radovene, uneori o dai rau in bara dar te iert fiind de-ai nostri, caci cred ca daca ai fi vazut acea emisiune “suta la suta” facuta acum ceva vreme la RTV de Turcescu, unde invitati au fost Frunda si Monica Macovei pe atunci inca ministru la justitie si daca ati fi vazut comportamentul insultator de jigodie masculina increzuta, misogina si ipocrita a acestui vierme moral pe care din pacate si un Turcescu care incepuse sa-si piarda din coloana daca cumva a avut-o si o are in mod real,o cocolosea in loc s-o taie din fasa, daca ai fi atent la argumentele sale de avocat”maron” cum se spune pe la voi avocatilor mafioti si ai mafiei, te-ai abtine de la comentarii idioate.
   Daca eu sunt pensionarul care “am pierdut pensia de securist” atunci te rog imediat sa argumentezi, iar daca n-o faci sa consideri ca vei fi trimis de mine cu un sut in fund drept la origine, ca nu am jenuri nici fata de cei din tabara mea, carora nu le iau capul, ca e nevoie de ei, dar suturi in “derriere” nu mi-e jena sa le aplic. 🙂 =))

 31. Transformările iubirii

  Intr-o viaţă, aproape normală, bărbatul trece – în viziunea femeii – printr-o serie de transformări zoologice, unele complet ilogice.
  La început e *puişor*, puiuţ, pui, iepuraş, gândăcel, motănel, mieluşel, cocoşel, ursuleţ, bursuc şi mânz.
  Apoi devine *armăsar*, taur, leu, tigru, iepuroi, cârlan şi cocoş.
  Uşor, uşor, se transformă în* popândău*, măgăruş, ţap, berbec şi viţel.
  Spre final, ajunge papagal, sconcs, gorilă, urangutan, dinozaur, mastodont, măgar, porc şi, inevitabil, boul Dracului.
  Cu totul altfel se pune problema, când e vorba de* femeie*…
  Porneşte de la *privighetoare*, ciocârlie, vrăbiuţă, gândăcel, şoricel, pisicuţă, broscuţă, furnicuţă, albinuţă, şi trece spre* porumbiţă*, maimuţică, fâţă, vulpiţă, pupăză, bufniţă şi buhă, ajungând la viespe, *viperă*, lipitoare, ciocănitoare, cucuvea, gâscă, căţea, balenă şi, evident, vaca Domnului.
  În concluzie, mare e grădina ta, Doamne, plină de gângănii, lighioane şi animale de tot felul… Cum se mai spune în popor, numai om să nu fii!

 32. hei @ all,
  PDL si Presedintele cred ca au castigat deja.Doar Base o stie,presupun.
  PDL,nu arata decat teama si nesiguranta.total aiurea.
  Schimbarea premierului inainte de 2012 e evident o prostie strategica.
  Dar o eventuala schimbare a conducerii patidului ar oferi electoratului slab informat exact ceea ce i s-a impus sa vrea:schimbarea lui Boc.
  Nu cred nici macar o secunda ca Base vrea sa-l schimbe pe Boc.Nu ar avea de ce.Boc este cel mai bun premier dupa 1990.nu dezvolt,n-am nici timp nici chef de polemici oarbe.
  insa in mod logic,cum poate PDL sa se pregateasca de castigarea alegerilor cu un PM care lucreaza cel putin 12h/zi + presedinte de partid?
  noi,cei ce

 33. hei @ all,
  PDL si Presedintele cred ca au castigat deja.Doar Base o stie,presupun.
  PDL nu arata decat teama si nesiguranta.total aiurea.
  Schimbarea premierului inainte de 2012 e evident o prostie strategica.
  Dar o eventuala schimbare a conducerii patidului ar oferi electoratului slab informat exact ceea ce i s-a impus sa vrea:schimbarea lui Boc.
  Nu cred nici macar o secunda ca Base vrea sa-l schimbe pe Boc.Nu ar avea de ce.Boc este cel mai bun premier dupa 1990.nu dezvolt,n-am nici timp nici chef de polemici oarbe.
  insa in mod logic,cum poate PDL sa se pregateasca de castigarea alegerilor cu un PM care lucreaza cel putin 12h/zi + presedinte de partid?
  dar poate o rezolvati voi cumva,poate sunteti mult peste noi ca intelect.
  in orice caz sunteti,ca partid si intentii,preferinta mea principala.
  nu mai vorbesc de Presedinte,pe el l-as vota mereu,pana ar implini 65 de ani
  🙂

  Doamna Ministru,
  a inceput dezghetul(economic),eu il simt,iesiti macar acum la bataie.
  Tara e amortita si indobitocita de media,dar oamenii au invatat mult din perioada de criza.mergeti pe mana lor.
  Va admir consecventa exemplara in exercitarea functiei,

  Cu stima,

  Mult drag tuturor romanilor,cred ca ne aflam aproape in fata portii.

 34. @ ZeV
  1. Din motive obiective, intervin relativ rar in discutii.
  2 Eu zic sa fiti ceva mai calm. Privitor la opiniile mele scrieti ca “sunteti oripilat”, iar despre cele ale d-lui i.a. scrieti ca “va minunati si va cruciti”. Luati-o un pic mai usor…
  3. Daca va fi schimbat d-lui Boc, acest lucru nu se va produce pentru a inchide gura celor doua televiziuni, ci pentru ca exista riscul ca , orice ar face de acum incolo d-sa, numele sa-i fie legat de aspectele negative ale masurilor ( juste) luate.In acest sens s-a dat, pe cele doua televiziuni,interventia unui parlamentar PDL,la ultima intrunire importanta a lor, in care relata ce-i zic oamenii: mai lasa-ma cu Boc si cu masurile lui ! Pana sa vada daca ii merge, sau nu, mai bine, omul simplu tine minte ca dl. Boc i-a taiat ceva din venit. Si asta nu se uita ( binele se uita mai usor), mai ales daca, in calitate de prim ministru, dl. Boc va fi mereu in atentia presei. Ca presedinte de partid, nu va mai tine, zilnic, capul de afis.

 35. Un zâmbet la cafea 😆

  Un ofiter, după ce a băut aproape toată noaptea, n-a reusit sa se trezească dimineata.
  Suna telefonul. O voce plăcută de femeie:
  – Domnule, doriti sex prin telefon?
  – Bineînţeles!
  – Va fac legătura cu comandantul unităţii…

 36. @NeaKutare
  Buna dimineata
  Din motive la fel de obiective, realizând că orice am spune, este prin definiție considerat subiectiv, nu voi mai interveni de loc in discutii legate de batalia politica sterilă, dintr-un partid nediferențiat fundamental (după părerea mea) de toate celelalte , raportată permanent la ce spune media.
  ,,Daca va fi schimbat d-lui Boc, acest lucru nu se va produce pentru a inchide gura celor doua televiziuni”….dar, TOTUȘI, continuați extrem de ,,logic”, ,,In acest sens s-a dat, pe cele doua televiziuni,interventia unui parlamentar PDL,la ultima intrunire importanta a lor, in care relata ce-i zic oamenii: mai lasa-ma cu Boc si cu masurile lui !”
  Vizionare plăcută domnule NeaKutare, iar mie, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să aștept, fie o minune, care să readucă maturitate, luciditate și responsabilitate distinșilor politicieni din PDL, fie …un alt partid politic.
  Cu stimă.
  PS
  Reproduc din ceea ce postează nell , câteva idei la care subscriu fără rezerve, eu însumi:
  ,,PDL nu arata decat teama si nesiguranta.total aiurea.
  Schimbarea premierului inainte de 2012 e evident o prostie strategica.
  Dar o eventuala schimbare a conducerii partidului ar oferi electoratului slab informat exact ceea ce i s-a impus sa vrea:schimbarea lui Boc.”
  …Cu amendamentul (meu n.a.) că electoratul nu este atât de ,,slab informat” pe cât credem și realizează că ….,,în mod logic, PDL nu poate sa se pregateasca de castigarea alegerilor cu un PM care lucreaza cel putin 12h/zi + presedinte de partid” , de asemeni că, ,,oamenii au invatat mult din perioada de criza” și se poate ,,merge pe mâna lor” fără a-i privi în permanență ca pe ființe necugetătoare.
  Dar, cine știe, poate că unii dintre noi nu distingem nuanțele fine și subtile ale realității….viitorului, distinșii politicieni fiind de fapt ,, mult peste noi ca intelect” , iar ,,Băse știe deja” , chiar dacă PDL încă nu a aflat , că alegerile din 2012 sunt ca și câștigate.
  Să dea Dumnezeu, singurul în care cred fără rezerve.

  • PS
   În acest moment , sunt într-o stare de calm, aproape absolută, precum eterul universal. Pur și simplu, m-am retras complet în zona de contemplație și vă asigur că este foarte liniștitor, chiar amuzant , aș spune. 🙂
   Îmi cer scuze pentru expresiile care v-au creat o oarecare stare de iritare.

  • erata…
   de loc se va citi: DELÓC adv. Nici într-un fel; defel; nicidecum. /de + loc
   scuze…

 37. Asa de “perfect” este acest Cod al Muncii incit facem pariu doamna Udrea ca va necesita modificari majore si asta in citeva luni? Sunt foarte curios cum vor explica acest lucru actualii sustinatori.

 38. … nu am reusit sa citesc tot articolul despre codul muncii, imi pare rau, dar atata demagogie ma oboseste. sincer vorbind, la cat este scris acolo, nu stiu cand mai aveti timp sa si munciti eficient dar mai ales competend pentru “noi”, “beneficiarii” noului cod al muncii ;)) nu pot sa sper, decat ca, la randul dumneavoastra, veti fi “ferice de cei saraci cu duhul caci al lor va fii regatul Domnului”, intr-o existenta ulterioara celei pe care, ati inchinat-o nenorocirii altora (evreilor cred ca le merge bine dupa atata propaganda biblicistica, dar apoi…). Va doresc tot ce-mi doriti dumneavoastra mie.

 39. @Stefan RADOVEANU

  Si pentru a fi siguri ca nu trece neobservata replica asta care ti se adreseaza:

  Radovene, uneori o dai rau in bara dar te iert fiind de-ai nostri, caci cred ca daca ai fi vazut acea emisiune “suta la suta” facuta acum ceva vreme la RTV de Turcescu, unde invitati au fost Frunda si Monica Macovei pe atunci inca ministru la justitie si daca ati fi vazut comportamentul insultator de jigodie masculina increzuta, misogina si ipocrita a acestui vierme moral pe care din pacate si un Turcescu care incepuse sa-si piarda din coloana daca cumva a avut-o si o are in mod real,o cocolosea in loc s-o taie din fasa, daca ai fi atent la argumentele sale de avocat”maron” cum se spune pe la voi avocatilor mafioti si ai mafiei, te-ai abtine de la comentarii idioate.
  Daca eu sunt pensionarul care “am pierdut pensia de securist” atunci te rog imediat sa argumentezi, iar daca n-o faci sa consideri ca vei fi trimis de mine cu un sut in fund drept la origine, ca nu am jenuri nici fata de cei din tabara mea, carora nu le iau capul, ca e nevoie de ei, dar suturi in “derriere” nu mi-e jena sa le aplic. =))

 40. Citesc si ma minunez,,dar in acelasi timp ma si intreb,de ce,de ce noi romani suntem asa cum suntem,pasionali,inflexibili sa nu zic incapatinati ca un catir.
  in toata lumea democratica ,in partide sunt alegeri,dar acest lucru nu duce la fracturi,ori adevarate razboaie de guerrila,intre membrii de partid.pot trage o singura concluzie,ne lipseste exercitiul democratiei.
  si acum cite-va considerente personale:
  1.-VASILE BLAGA ESTE ULTIMA SPERANTA DE CARE SE LEAGA COMUNISTII DIN ROMANIA,avind in vedere ca pe celelate le-au ratat pt ca TRAIAN BASESCU SI EMIL BOC AU AVUT DE GRIJA SA LE RATEZE SI SA RAMANA IN OPOZITIE.Daca veti privii in acest fel lupta din PD-L,veti intelege miza si de ce tunurile sistemului ticalosit sunt puse pe cei trei oameni importanti-BASESCU,BOC UDREA-
  2.Alegerile parlamentare din 2012 decembrie????????Pai mai fratilor pina atunci mai este 1 an si 8 luni,o jumatate de mandat,ce dreak credeti voi ca acum se decide soarta alegerilor din decembrie 2012?va inselati si va inselati pt ca ati picat in capcana manipulatorilor si diversionistilor.
  ADICA BOC FIIND PREMIER NU SE POPATE OCUPA DE ALEGERI.HA,HIIIIIIIIIIII.
  Mai sa fie,pai ati uitat ca ALEGERILE SUNT UNINOMINALE NU PE LISTE,CA FIECARE CANDIDAT ARE TOT INTERESUL SA CISTIGE,CA CEI MAI IMPORTANTI SUNT FACTORII LOCALI,PRESEDINTE DE C.J.PRIMARI ETC?
  Repet inca o data este o timpenie sa introduci in statut incompatibilitatea intre pres. de partid si functia ,NUMITA DE P.M.
  Va inteleg la toti frustrarile si supararile,si nu ma supar,dar si voi trebuie sa intelegeti ca democratia inseamna un proces zilnic de ALEGERE SI TRIERE A IDEILOR BUNE DE CELE RELE,UN PROCES CONTINUU DE VOT,NU DE POVESTI SI PARERI.
  Asa ca fiti pe pace-PARTIDUL PD-L ISI VA ALEGE PRESEDINTELE IN PERSOANA LUI EMIL BOC,SI-L VA SUSTINE IN POSTURA DE P.M.
  In aceasta etapa istorica in care se gaseste romania,aceasta-i solutia cea mai buna,peste 10 ani…………………….om vedea.

  • ..Deh, ar fi trebuit să mă abțin, dar ce să fac dacă prietenii se minunează și se întreabă de ce ,,noi românii suntem așa cum, adică…….încăpățânați precum catârii”, fără ca în mulțimea ascociată cu pronumele personal (pers. întâia plural) ,,noi”, să se includă și pe ei înșiși ?? 🙂 🙂
   După enunțul absolut corect ,, in toata lumea democratica ,in partide sunt alegeri,dar acest lucru nu duce la fracturi…..intre membrii de partid”, urmează, PLEOȘC (adică hodoronc-tronc) :
   ,,VASILE BLAGA ESTE ULTIMA SPERANTA DE CARE SE LEAGA COMUNISTII DIN ROMANIA”
   În fine, trecem peste asta și dacă se confirmă că:
   ,,Repet inca o data este o timpenie sa introduci in statut incompatibilitatea intre pres. de partid si functia ,NUMITA DE P.M.”
   și că :
   ,,PARTIDUL PD-L ISI VA ALEGE PRESEDINTELE IN PERSOANA LUI EMIL BOC,SI-L VA SUSTINE IN POSTURA DE P.M.”
   atunci, rezultă că s-a optat pentru VARIANTA DE REZERVĂ, oricum PREFERABILĂ DEMISIEI PRIMULUI MINSTRU ȘI PLECAREA CU COADA ÎNTRE PICIOARE DE LA PALATUL VICTORIA pentru a salvgarda un interes meschin de putere, care ar rezulta că este deținută, în PDL, de orice altcineva în afară de membrii partidului. 🙂 (Încă o dată, sper să mă înșel.)

   Să mă uit la ceas…da….este 12.11, ziua 19 martie, anul 2011. Salvăm textul în NOTEPAD, pentru a-l reposta eventual după 15 mai, iar dacă lucrurile se vor petrece așa cum anticipează Frank, cu MENȚINEREA UNITĂȚII PARTIDULUI, atunci, o parte din speranță îmi va reveni și …..voi face o temenea adâncă în fața prietenului meu. 🙂
   VOM TRĂI ȘI VOM VEDEA…..EU AM ÎNTORS CLEPSIDRA !

  • ..Atenți și la CRITERIILE DE INTEGRITATE MACOVEI, pe care Emil Boc le-a susținut, direct sau implicit, PUBLIC, DUPĂ CARE, la Colegiul Director, a revenit și a intrat în TRENDUL TUTUROR CELORLALȚI colegi, CU EXCEPȚIA INIȚIATORILOR, care au fost umiliți pe toate planurile.
   Poziționarea CONSECVENTĂ ȘI BĂRBĂTEASCĂ a domnului Emil Boc, ar fi fost UN ATU DECISIV și UN SPECIFIC APARTE în raport cu contracandidatul său , iar ca efect, nimeni dintre susținătorii NEAFILIAȚI POLITIC ai reformei și ai vectorului (acesteia) de guvernămât nu ar fi avut, din acel moment, nici o reținere.

 41. Cititi articolul ca merită. Dincolo de ironie, persiflare si parcă autoflagelare, a autorului ca reprezentant al celor pe care-i reprezinta, articolul bate tare in manipulatori si purtatori de griji… Minunat! Sincer! De mult nu m-am mai amuzat aşa bineeeeeeeee… 😆

 42. Valeriu,dragule,nu trage concluzii pripite,si nici nu da sensuri spuselor mele,pe care eu nu le-am dat.
  Cind am spus si afirmat ca VASILE BLAGA ESTE ULTIMA SPERANTA , pe care o mai au toti cei grupati de-a stinga lui ION ILIESCU,ADRIAN NASTASE,VOICULESCU SI COMP.m-am bazat pe ceea ce stie toata lumea-DA,VASILE BLAGA SI-A CULTIVAT PRIETENIA,ATENTIE LA NUANTA,PRITENIA CU ACESTI TICALOSI.
  Delatfel aseara MIRCEA DIACONU,PRESUPUSUL PENELIST,cu subiect si predicat si-a manifestat speranta ca dupa 15 mai,cu blaga lucrurile vor sta altfel.
  Pastrarea lui EMIL BOC,in cele doua pozitii de virf este o continuare logica a tot ce a insemnat drumul pedelului din ultimii 3 ani.
  Nu schimbi ceva pe care te poti baza cu ceva ce nu stii cum va evolua,NU ISI PERMIT PEDELISTII ACUM EXPERIMENTE.
  Despre integritate si moralisti-arta de a conduce oamenii are multe momente in care un lider poate parea sovaielnic,din foarte multe motve,in acest moment de cumpana,EMIL BOC NU-SI POATE PERMITE SA-SI ARATE MUSCHII SI BARBATIA,PUR SI SIMPLU NU POATE-acum are nevoie de toti linga el,la fel cum partidul pt a trece legi importante are nevoie de TOATE VOTURILE.
  E cit se poate de simplu,faci concesii marginale pt a salva fondul-MANAGEMENT POLITIC-me spune ca arta de a conduce te impinge la compromisuri,evitind insa sa te compromiti,lucru pe care EMIL BOC LA FACUT.
  Regret ca purtam aceasta dezbatere,cum regret ca suntem pe pozitii diferite,in ce PRIVESTE OAMENII,NU IDEILE SI PRINCIPIILE.
  Emil Boc procedeaza exact dupa scrie la,MANUAL’FOLOSESTI BICIUL SI ESTI INTRASIGENT DOAR CIND AI TOATE ATUURILE IN MINA,s-au cel putin majoritatea aturiile.
  Stiu ca imi asum un mare risc,dar inca o data reiterez,PD-L NU SE VA FRACTURA,BA DIMPOTRIVA VA IESI INTARIT,ii face bine aceasta dezbatere si jirjoneala,IAR EMIL BOC VA RAMINE CU TOT POTUL PINA IN 2012,SI PRES. DE PARTID SI PRIM MINISTRU.
  Si nu pt. ca s-ar face aranjamente[nu zic ca nu se fac] ci pt ca logica politica arata ca asta-i drumul corect,si situatia dorita de mine,intruneste majoritatea argumentelor.
  Totodata doresc sa te asigur de amicitia mea,de simpatia mea ,de faptul ca nu cred ca trebuie sa fim trasi toti dupa acelasi CALAPOD-CRED IN DIVERSITATE,DE ORICE FEL,PT CA SUNT UN LIBERAL PUR SINGE…..
  Asa ca raminem in acelasi permiteru-LIBER DE COMUNISTI SI SOCIALISTI.

 43. P.S.uitasem ceva important,daca vroiam sa ma exculd as fi spus VOI ROMANI,ori eu am folosit ,NOI,UN PLURAL IN CARE M-AM INCLUS SI PE MINE.
  asadar nu m-am derobat de talentul pe care uneori il etalez,acela de a fi un CATIR SIMPATIC,VOIOS SI PLIN DE FARMEC.
  O ZI BUNA VALERIU,SI HAI TRECI LA GINDURI MAI BUNE,ca, stii lozinca:
  ,FRONTUL MERGE BINE
  OFITERII BEAU’

  cred ca am spus totul…………..

  • Hai noroc, Frank, gândurile bune nu m-au părăsit și nu mă vor părăsi niciodată, oricum ,în nici un caz, atunci când în ele, ești inclus și tu. 🙂

 44. am eu impresia sau sunteti cea mai activa femeie din pdl,ba nu din alianta,ba nu -=din politica romaneasca si asta va atrage inevitabil invidia si multi dusmani unul mai misogin ca altul. stiti cum e ce nu va omoara va intareste!! mult succes!

 45. Citatul zilei 🙄

  „Nu mi-a fost niciodata teama de riscurile sinceritatii.”
  Nicolae Titulescu