Adevarul despre stapanii de presa

Acum o săptămână şi ceva, scriam două articole pe blog despre strategia lui Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu de a scăpa de Guvernul Boc şi apoi de Preşedintele Traian Băsescu. Categoriseam acest plan ca o tentativă de lovitură de stat.

După stenogramele apărute în presă ieri, văd că nu mă înşelam. Aceşti oameni sunt capabili de orice. Însetaţi de putere, pentru ei nu există presă, nu există angajaţi, nu există stat sau ideea de dreptate. În minţile lor există doar interese personale, lăcomie, angajaţii sunt slugi, iar cei care li se opun şi nu vor să le dea statul pe mână trebuie înlăturaţi.

Mizeriile spuse de SOV despre Traian Băsescu arată, fără îndoială, că acesta este un ultim bastion al democraţiei în România. Din păcate, el este asaltat de scribi plătiţi  cu bani grei şi bine cravaşaţi de stăpânii de presă. Aceştia le spun ce să scrie, cum să scrie. Iar „jurnaliştii” angajaţi la SOV şi Voiculescu sunt simpli executanţi, nu degeaba le spuneam eu „dactilografi”. Sau pur şi simplu „tonomate”. Mă gândesc cum se simt unii dintre angajaţii Realităţii, care au pornit atâtea campanii de presă în numele „informării publicului”, iar acum sunt dovediţi simpli executanţi.

Am văzut cu toţii, în stenograme, cât de aproape am fost să le dăm ţara pe mână celor doi. Mircea Geoană lua şi el creionul în mână şi nota pe o foaie, după propriile sale spuse, indicaţiile lui Vântu. Neştiind, în naivitatea sa, că ar fi urmat să fie noua ţintă a prietenului Vântu – după cum prea bine spune şeful Realităţii Tv.

Aţi văzut şi faptul că SOV admitea că aşa-zisa casetă în care Traian Băsescu lovea un copil era o făcătură? Toată presa ostilă ştia asta. Şi totuşi, nimic nu i-a oprit pe cei care ştiau să propage mai departe ideea loviturii. Pixelul albastru a rămas în creierul unora, dar sunt sigură că acum va fi uitat pe vecie.

Totuşi, mă surprinde reacţia anemică a presei de bună-credinţă. Au în faţa ochilor dovada campaniilor de presă care au ca scop doborârea adversarului politic şi nu spun nimic. Nicio reparaţie morală pentru toţi oamenii politici care nu au cedat în faţa şantajiştilor. Pentru toţi oamenii politici în care s-a lovit fără milă, deveniţi peste noapte proscrişi şi duşmani ai poporului. Nimic, toată lumea se comportă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Asta în condiţiile în care „băieţii buni” o iau de la capăt în fiecare săptămână.

Totul e normal: chiar şi faptul că un afacerist veros a reuşit, după propriile-i spuse, să-l suspende pe Preşedintele în funcţie în 2007. Prin controlul asupra oamenilor politici şi asupra presei. Ei bine, asta este lovitură de stat.

Mă întreb oare câţi politicieni sunt ţinuţi în lesă de aceşti doi moguli. Sunt aceiaşi politicieni care vor să vadă Guvernul căzut săptămâna viitoare, care vor să-l suspende apoi pe Preşedinte. S-au mai cizelat între timp – nu mai merg la spa-uri seara –, dar sunt la fel: oameni acontaţi, ţinuţi din scurt şi cu azimutul bine trasat.

Nu trebuie să lăsăm România pe mâna lor! Cred încă în curăţirea presei româneşti. Cred încă în presa capabilă să se revolte din interior. Cred în jurnaliştii de bună-credinţă care vor îndrăzni să ridice vocea şi să spună că aşa nu se mai poate.

1,487 thoughts on “Adevarul despre stapanii de presa

 1. Buna seara domnilor si doamnelor-iata cu exista viata si dupa marele chiolhan sindicalisto-pesedist care de fapt s-a dovedit a fi o circoteca la care mai lipsea FATA CU BARBA,BARBATUL CU TREI MINI SI BABA CU 7 DEGETE LA PICIOARELE PLINE DE VARICE.
  Cel mai prost a iesti din povestea asta VICTOR PONTA,care dupa esecul de ieri e clar ca e un biet TAURAS CU UN BELCIUG IN NAS,TRACTAT FERM DE UN ION ILIESCU,care nu permite nimanui sa-i contrazica rumorile,si accesele de furie si ura impotriva lui traian basescu.
  urmeaza insa o alta mare lovitura data TICOALSEI COALITEI CINDVA CUNOSCUTA CA,TICALOASA COALITEIE 322,ASTAZI IMPUTINATA SERIOS ,DEVENIND COALITIA DE LA GRIVCO.
  ,LEGEA INVATAMINTULUI-care lege ii va pune in genunchi pe PROFESOII UNIVERSITARI DIN COALITIA GRIVCO-ECATERIANA ANDONESCU,VICTOR POPA SI INCA VRE-O CITIVA,CARE PROFESORASI TRECUTI BINE DE VIRSTA PENSIONARII CUMULEAZA FUNCTII:
  RECTORI,DECANI DAR SI PARLAMENTARI.
  E o adevarata lupta pe fata data de aceasta ,HOASCA BATRINA,ECATERINA ANDRONESCU CARE PUR SI SIMPLU NU VREA SA SCAPE DIN MINUTZA JUCARIA,CARE ESTE UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCURESTI.
  baba COMUNISTO-PESEDISTA-ar fi in stare sa PIRJOLEASCA TOT INVATAMNINTUL ROMANESC DAR SA NU SCAPE DIN MINA POZITIA DE RECTOR.
  asadar intrebarea care ar trebui pusa esteurmatoarea:
  ,CE VA FACE HOASCA?RENUNTA LA PARLAMENT ,ORI LA RECTORAT????????????????

 2. Onu …de acord cu tine 21,12 ,dar sa nu-i amestece cu pensionari corecti ,aia 1,4 milioane,sau cu aia care prin smecherii au luat pensii de boala ,handicap si alte multe venituri inventate de toate guvernele din 90 incoace ,astia au secatuit bugetul ….

 3. Moro,
  Desigur ca tut sustii ce sustine Ponta care aseara ma pacalise si pe mine, dar acel ce au asteptat vazut azi m-a lamurit.
  Si cum eu nu ma iau dupa nimeni de unde aseara am zis ca ponta are dreptate si ca unii s-au grabit sa-l acuze azi vazui ca nu-i asa. Eu cred ca este un mod obiectiv de a-mi forma o parere . Caci cum spusei eu sunt procuror , judecator, dar nu un avocat platit de parte. 🙂
  Desigur tu poti fi asa. …

 4. Rostogolit de la Nicole,

  Am descoperit pe Madame Blogary o scrisoare deschisa pe care o reproduc mai jos. Sa fie autentic acest mesaj al unor turisti politici sau este postata ca semnal de alarma adresat de grupul pesedist pro-Geoana ori cel liberal de accedere la discutii cu actuala forma guvernamentala… Regia unor disensiuni interne din cele doua partide ale opozitiei razbate la suprafata precum boabele de ulei intr-un pahar de apa…Odata unite aceste bobitze, apare prima pata vizibila…Saptamana viitoare vom afla noi detalii picante din aceste negocieri, daca s-au platit cele 200 000 lei pentru un vot, si cat de mare a fost efortul financiar de ieri. Depasim 3 milioane de euro pentru actiunea AU si Ponta?. Cine a platit, din ce fonduri si daca nu suparam un ministru de interne cam incoerent, posesor al limbajului de lemn al partidelor, -cand vedem prima actiune ferma de verificare a acestei participari? Acceptam oare ca aceasta guvernare care incearca sa ne convinga de starea grava in care ne aflam, sa fie finantatorul acest miting bolsevic?. Ce gandesc oamenii care v-au vazut ieri la televizor in toata mizeria voastra de teroristi ai Romaniei? De unde ati scos acesti bani? Vrem de urgenta anchete clare, sa aflam cat a costat aceasta excursie prin Romania, dar si cat la suta dintre participanti erau sindicalisti, iar apoi, ce procent de legionari infractori au fost tocmiti de armata de derbedei a lui Ponta si primarul cu nume de leguma din Constanta.
  Se vede clar ca aceste ultime alegeri parlamentare nu au fost legitimate de catre romani ci de catre partidele infractiunii organizate, ca listacii de partid sunt activati precum jucariile chinezesti cu telefonul mobil…si ca romanii sunt pe mai departe victimele unei clase politice compromise.

  “Scrisoare deschisă
  Bleen , Wednesday, 27 October 2010

  Am primit, publicăm:

  Noi, un număr de 17 parlamentari PD-L, ce dorim să rămânem anonimi de teama sancţiunilor din partid, declarăm pe propria răspundere următoarele:

  Ieri, 26 octombrie 2010, am fost contactaţi personal de dl. Victor Ponta, preşedintele PSD, care ne-a cerut să votăm în favoarea moţiunii de cenzură în schimbul înscrierii în PSD şi a unor locuri eligibile în circumscripţiile din care provenim. Am acceptat acest aranjament şi am crezut în seriozitatea d-lui Ponta. Pe baza acestui aranjament, domnul Victor Ponta a anunţat ieri că a obţinut numărul de voturi necesar pentru a trece moţiunea de cenzură, adică 236. Astăzi de dimineaţă dl. Ponta ne-a contactat din nou telefonic spunând că aranjamentul nu mai este valabil şi că, din punctul dânsului de vedere, putem vota cum ne cere partidul din care provenim. În această situaţie fiind am respectat decizia PD-L de a rămâne în bănci în timpul votului pentru moţiune. L-am auzit în această seară pe dl. Ponta declarând că parlamentarii cu care a vorbit nu s-au ţinut de cuvânt şi dorim să protestăm pe această cale împotriva acestei minciuni sfruntate. Noi am fost dispuşi să ne respectăm angajamentul luat, doar că dl. Ponta a renunţat în ultimul moment la înţelegerea pe care o făcusem. Cu voturile noastre moţiunea PSD-PNL ar fi trecut, având în vedere că aceasta a întrunit 219 voturi. Dacă dl. Ponta nu este dispus să îşi asume guvernarea atunci ar trebui să nu se mai joace cu speranţele românilor.

  Un grup de parlamentari anonimi din partea PD-L”

  mircea s. bozan
  28.10.2010 at 18:56

 5. scotind in fata marota NATIONALISTA SECURISTA-UNGURIIIIIIIIIIIIIIIII,UNGURIIIIIIIIIIIIII LE DAM PREA MULTE DREPTURI,iata cu marii democrati din psd,sunt indiferenti la constitutie,la drepturile minoritatilor,DAR SUNT FOARTE SENSIBILI LA MOFTURILE ACESTEI BABE CUNOSCUTA SI CA ABRAMBURICA,PT CA IN CAPUL EI E O MARE BRAMBUREALA ,DAR SI O MARE SETE DE PUTERE IN LUMEA UNIVERSITARILOR,dar pt a-si conserva puterea mai trebuie ceva-SA FII SI PARLAMENTAR.
  asa a inteles aceasta TOAPA COMUNISTA DIN MODELUL CLASIC de comunista sadea,ca trebuie sa functioneze societatea romaneasca.
  sub masca aia de MILOAGA PLINGACIOASA,CARE PARCA PUPA DE TREI ORI PE ZI SI O DATA SEARA MOASTELE SFINTULUI ION ILIESCU,se ascunde de fapt O ADEVARATA VIPERA PLINA DE VENIN GATA ORICIND SA-SI UCIDA ADEVERSARII PRINTR-O MUSCATURA LETALA.
  ASA CA,SA TREACA LEGEA,SA SE APLICE SI SA SE REFORMEZE ODATA INCREMENITUL NOSTRU INVATAMINT CONSTRUIT DUPA MODELUL BOLSEVIC.

 6. Onu …la primul am ras ,al doilea ii corect si adevarat ,tare as vrea sa-mi spuna Danut, in ce categorie intra ….hihihih..

 7. zapa …mai incet nebunaticule ,stai si mai hodine …hihihihih…

 8. Super tare. Deci Grupul de parlamentari PDL spune că Victor Ponta se joacă cu speranţele românilor, dar ei, grupul de parlamentari responsabili cărora le pasă de speranţele românilor, în lipsa unor locuri eligibile, îi doare aşa de tare încât stau în bănci. 😀

  Păi sau domnul Ponta nu s-a jucat cu speranţele românilor ştiind că nu trebuie să înlăture o guvernare responsabilă, sau guvernarea este iresponsabilă, domnul Ponta se joacă, pe bune dreptate spus, cu speranţele românilor, şi atunci iresponsabilii sunt cei 17 parlamentarii care nu au votat oricum moţiunea. 😀

  Eu cred că cine a scris această scrisoare este de calibrul lui Viorel Hrebenciuc… 😀 Şi chiar a mers, oamenii au picat în capcana logică. 😀

 9. zapa…esti amicul meu ,lasa-o pe Abramburica cu poastele lui Iliescu ,IMAS-ul nu-ti gadila mintea….hihihihii….vrea sa te ajut sa gasesti un subiect actual …

 10. Nu mă îndoiesc că domnul Boc nu ar putea să afle cine a trimis emailul, dar Părintele Naţiunii cu siguranţă că a aflat de pe ce calculator s-a transmis emailul înainte ca acesta să ajungă la domnul Bleen.

  PS.
  Salut domnule Bleen! 😀

 11. …realitatea televiziunea rea a primit licenta pe urmatorii 9ani ,cineva i-a cantat prohodul aici pe blog ,mai la vara …

 12. poveste cu barda:
  daca cineva vrea sa ma priveasca’n ochi o va putea face la mitingul pe care il va organiza, probabil, mircea badea … n’am mai fost la un miting din 28 ianuarie 1990 … moamaaaaaa, ce pofta am de un miting adevarat … 🙂

 13. Puiut

  Mai dar rau te-ai mai facut,stuchesti ca un pisoi rautacios pe toata lumea,nu te mai recunosc… Ai schimbat vinul… 😉 ?

 14. cenush

  Poate va aduce Badea niste pene sa le atasati de un anumit loc… 😉

 15. Gaby neni …serbus ,tot asa om sa fac daca nu esti pe blog ,tu esti rudotelul meu….hihihihi…

 16. ..nu stiu de unde a aparut mmmmmm-ul ala…hihihi…ai inteles tu.

 17. M-a dezamăgit Adrian Păunescu. Spune că se simte mai bine… Sanchi! 🙄 Asta nu e decât liniştea de dinaintea marii furtuni… 😳
  Macabru dar nu poate să-mi pară rău. A fost un oportunist. 😮

 18. ***Gabi – tu esti rudotelul meu Ce-ai ajuns… Aşa te simte puiu, ca pe rudotel…

 19. …bine ca nu-i Nasul ,vad o emisiune faina cu Cenaclul Flacara ,poezie si muzica super faina ,ce vremuri ….zapa uita ce comunisti eram….te salut generatie in blugi …

 20. Cen,
  Hai sa te vad. Ce ai strigat tu atunci la acel miting? 🙂

 21. Puiut

  Rudotel…hm…speram ca pe la 6o de ani sa am efect de rudotel… 😉 Bun si asa,doar sa nu te mai zburlesti pe la fetele de aici ca primesti doza dubla… 🙂

 22. S-a gasit Petre Roman sa explice pe RTV stenogramele,el unul din sforarii Revolutiei din ’89…Unii chiar cred ca toti suntem acum coborati din copaci…

 23. vai de cel/cei ce apeleaza la somnifere-HAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
  sa folosesti o femeie ca N.G. pe post de ……………….SOMNIFER…………………..hmmmmmmmmmmmmmmceva nu-i in regula,dar nu comentez mai mult pt ca dau in subiecte tabloide si nu-in locul potrivit.

 24. @ Puiu,
  Eu eram pe vremea aia prieten si coleg cu unul din cenaclu , care si acum cinta si care fiind baiat mai timid si cuminte povestea toate prostiile si magariile facute de Paunescu…..
  ii doresc tot binele ca om , get well soon Adrian,
  dar ca persoana poluitica a fost un magar care calca pe cadavre….

 25. Silvia …22,19 …ce trebuiau sa faca dupa mintea ta ?…hihihihi…sa-i doara udul ?…hihihihi

  tot Silvia …..si daca nu scria nimic Paunescu pentru versul asta :veniti romani la Mecca noastra ,veniti la Alba Iulia-n Ardeal .merita toata stima …..eu nu stiu cum te-ai distrat tu inainte de 89 ,chiar mi-ar place sa scrii odata .

 26. puiu-nu discurt nimik la adresa lui PAUNESCU ADRIAN-este un om suferind,bolnav,ii doresc sanatate si atit-bolnav fiind si grav,pe deasupra nu mai imi este un adversar-CA ATARE MA ABTIN.

 27. Cine-i “Părintele Naţiunii”? 😮 Am tot citit sau auzit expresia. Ce vrea să zică? 🙄

 28. Buddy …ca om poate ,nu-l cunosc …nimeni nu-i perfect …

  Gaby neni n-ai inteles nici tu ,la zapa nu ma astept …am zis ca ma cumintesc cand apari tu pe blog ,la asta m-am referit ….hihihhi…

 29. ***puiu – nu am nimic cu A Păunescu-poetul. Nu-l aprob dar nici nu-i neg valoarea.
  Cel mai bine – îl ignor.

  Dar îl detest pe omul şi politicianul – într-un cuvânt îl detest pe oportunistul A Păunescu. Pe el l-a spart traiul bun – mâncarea şi băutura – multă şi bună…

  Singura mea grijă şi supărare în ceea ce-l priveşte e că n-o să mai aibă cine recita poezii bătrânelor de la ţară cu pensie de 3,50 lei.

 30. Silvia …Ilici baci bineinteles ,sobolanul rosu…hihihihihi….parintele natiunii ….

 31. Silvia …lasand gluma ,parintele natiunii ii unul care seamana cu Basescu si temporar lucreaza la Cotroceni…mai distrat in seara asta…

 32. Cred ca se impune o analiza cit mai la singe a ceea ce reprezinta la aceasta ora Opozitia parlamentara in romania,si nu se poate face acest lucru decit dupa o scanare completa a partidelor care in acest moment se grupeaza in bancile opozitiei.
  senzatia tuturor celor care inteleg jocul politic din romania este ca atit de slaba,naiva chiar idioata opozitia nu a fost niciodata pina acum in romania.
  deasemenea parerea generala este ca OPOZITIA ARE FORMA,ASPECTUL SI CULOAREA UNUI BATRIN GIRBOVIT,RAPUS SUB GREUTATEA PACATELOR,A MINCIUNII DE FAPT CA IN GENERAL RESPECTA ASPECTUL LUI ion iliescu octogenarul nomenklaturist,CARE SE INCAPATINEAZA CA SI IN 2010 SA MAI OFERE ROMANILOR SI ROMANIEI UN SPECTACOL MINERESC ,dar de data asta cu surogate umane,niste avortoni sindicali si politici.
  daca as face o reprezentare grafica a opozitiei decripte in mod sigur m-as gindi la un batrin COCOSAT,CU NISTE PICIORUSE SCHELETICE,CU MUSCHII DESCARNATI CU PIELEA ZBIRCITA SI PLINE DE VARICE.
  N-ar putea lipsii din tabloul acesta grafic si futurist nici viitorul care i se pregateste opozitiei ,cu chiopul lui VICTOT PONTA CU UN DEGET IN NAS,CU BALELE CURGINDUI DIN GURA CA UNUI RETARDAT SI CU MINUTELE ADINC INFIPTE IN BUZUNARELE LARGI,SEMN CA E IN CAUTAREA ACELUI ORGAN CARE DE REGULA BARBATII IL FOLOSESC PT A ADUCE FERICIREA SI MULTUMIREA PE CHIPURILE DE INGER A UNOR DOAMNE DIN LUMEA BUNA.
  Asadar cu un asemenea trecut,prezent si viitor,opozitia DE LA GRIVCO,este condamnata sa fie urita de poporul roman,sa fie dispretuita si trecuta in categoria RAULUI CEL MARE DE EVITAT IN ORICE SITUATIE.
  practic mitingul de miercuri a marcat un lucru istoric zic eu,daca cineva se mai indoia de IMPOTENTA STINGII ROMANESTI-ACUM CRED CA S-A CONVINS.
  stinga romaneasca-are locul pregatiti in cimitirul dinozaurilor comunisti-ESTE DE DOMENILUL TRECUTULUI FARA NICI CEL MAI SLAB VIITOR.

 33. Oricum, n-am înţeles. Poate o fi “tătucu'” – ăla împuşcat de Iliescu, de Crăciun dar n-are ce căuta în stenogramele de la Alro…

 34. Priveam la Cenaclu şi nu pot să nu mă gândesc că până acum nu a existat nici un politician român care să recreeze acea stare de spirit. Nu mai vorbesc despre vorbirea lui Adrian Păunescu versus golănismul politicienilor actuali. De câte ori aud politicienii de azi vorbind, parcă aştept să spună şi vorba băiatului de la spălătoria din Rahova, “Or suntem golani, or nu suntem”.

  Astăzi m-am dus pe blogul unui alt poet român, recent premiat, Emil Brumaru. Nici domnia sa nu ne mai răsfaţă de ceva timp cu poeme erotice cu care a câştigat celebritatea. Probabil că traume cumplite lovesc oasele poeţilor.

  I-am scris…

  Fiinţa angelică,
  Fata din popor
  Din marmură pentelică,
  Aşteaptă autor.

  Am sentimentul că nu-mi va ocroti un răspuns…

 35. ***noapte bună, stimaţi colegi! 😆 Pentru cei care muncesc mâine e ziua de dinainte de weekend.

  ***MădăMădă – să ai o noapte liniştită. 😆

  Administrator:
  Noapte buna Silver!

 36. Biblio …poate sa ne spuna Silvia de Brumaru ,ii din orasul studentiei ei ,Iasi ,poate-l cunoaste …

 37. …si era si mare iubaret …hihihi…poate ma suduie Silvia,,,

 38. @ Silvia,
  Am observat ca nu prea esti informata dar iti dai cu parerea de tot si toate….
  Sincer , schimba situl, dute la ziar.com si ai sintetizat acolo mai bine tot….
  Parintele Natiunii+ Basescu Traian….
  Stie orice copil de romani din Canada si US…aici asa se vorbeste despre el…cu respectul cuvenit….
  Nu vezi a promis FMI-ului , ca sa nu va amareasca si mai rau nu semneaza legea cu 56% la produsele alimentare de baza si legea cu impozitarea pensiilor peste 2000…
  Ca Parinte al Natiunii trebuie sa fi totodata si grijuliu….mai ales cind malaiul vine dela FMI si se strecoara pe nu stie nimeni unde…..are grije parintele……

 39. @ puiu
  Acel Cenaclu Flacăra era un spectacol dus în spate de un poet, de actori, de muzicieni… Oamenii dezvoltau o altă raţiune a existenţei… Entuziasmul fiinţei care astăzi a ajuns un cenaclu a politicienilor mincinoşi.

  Din reacţiile anumitor oameni relativ la cele ce hrănesc fiinţa, cam poţi să desluşeşti şi cantitatea suferinţei sau bucuriei la contactul cu o poezie.

  Cum de nu s-a inventat încă un erbicid care să combată buruiana acestui neam şi ea creşte, ne sufocă, ne seacă de vitalitate, ne perverteşte clorofila, ne fură şi fotosinteza… Avem atâta buruiană încât am ajuns să nu mai vedem lumina, suntem oameni crescuţi în întuneric.

  Astăzi oameni ca Adrian Păunescu, ca Emil Brumaru sau oameni ca mine, au devenit anacronici. Astăzi este timpul oamenilor de afaceri.

 40. …am sa-i trimit lui Radu Moraru un email ,ii multumesc pentru emisiunea din seara asta ,a fost cea mai buna din anul asta ,am vazut lume fericita ,chiar daca traia in comunism ,muzica si poezia buna iti schimba starea …iubita mea sa ne aruncam in valuri ,ce vers ,ce poezie ,ce cantec …superb….hai la o cana cu vin…si multe ,multe altele…

 41. @ buddywonca
  Se prea poate să fi îmbătrânit eu… Am să vă răspund cu o poezie a maestrului Brumaru, una non-erotică (nu vreau să provoc valuri de pudoare feciorelnică):

  Mi-au îmbătrînit mîinile
  De stat degeaba cu săptămînile.
  Palmele mi s-au asprit.
  Nu mai știu să înghit
  Apa din cana adîncă.
  Totul mi se întîmplă
  Parcă alături. Mă uit ca prin geam,
  Sprijinit de sticla rece c-o tîmplă
  Ce nici n-o mai am!

  Aş adăuga eu… România, o ţară în chin/în care nici poeţii/bieţii/nu mai au sticla de vin.

  Şi, din mii de piepturi, cât pentru un miting în faţa Parlamentului pe vreme de moţiune, cântă Cenaclul Flacăra: Viaţa noastră unde eşti, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea…

 42. …Madalina o noapte super faina …

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 43. @ Biblio,
  In lumea capitalista…poezia nu aduce bani…period.
  eu nu am mai citit o poezie de 22 de ani si nu mi-e rusine, am invatat altele, sau printre altele cum sa fac bani…..asta-i poezia mea….
  cit despre cenaclul flacara o sa va povestesc dupa ce n-o mai fi…..sa vedeti ce facea primul poet al lu Ceasca si sunt sigur c-o sa vezi cu alti ochi cenaclul….fta era doar ptr creduli….
  ce se-ntimpla dupa ii plcea mai mult…..

 44. @ Biblio,
  N-am spus ca nu exista, am spus ca nu aduce bani, e o cenusereasa, nu se traieste din asta, e mai mult ca un Hobby….nu vad pe la Tv sa se discute de poeti si poezii nici in canada nici in Satate….
  Eu ma duc pela librarii sa vad ce carti au mai aparut, mai citesc acolo ceva la o cafea, nu treb uie sa cumperi, dar poezii mai putin…..in fine aste e parerea mea….
  sa-mi aduci aminte cind vine timpul sa va zic cum era cu cenaclul ….va cruciti nu alta….

 45. Un zâmbet la cafea 😆

  La un accident rutier, şoferul salvării:
  – Păcat că nu a murit, că morga e la doi paşi, pe cînd spitalul e la 5 kilometri.

 46. poveste cu racnete:
  ion adrian .. ce am strigat la mitingul din 28 ianuarie 90? … “noi muncim, nu gandim” si moarte intelectualilor” … multumit? …. 🙂

 47. poveste cu nostalgie:
  ion adrian … am fost acolo, ioane … 28 ianuarie a fost duminica … vineri seara am plecat la oradea …. toata noaptea pe tren … desi nu’mi terminasem treburile p’acolo sambata seara am luat trenul si am ajuns duminica de dimineata la 7 in bucuresti … acolo o vreme, desi nu foarte rece, umeda … pe atunci nu exista gardul din jurul guvernului … nu am fost printre cei care au intrat in sediul guvernului dar am fost in primele randuri … pe la 16 cand au inceput sa vina camioanele cu descreierati am plecat pe jos pana’n piatza unirii … pe drum am intalnit zeci de camioane care se’ndreptau spre piata victoriei ca sa’l apere pe iliescu si gasca de comunisti care pusese mana pe putere … si pe basescu traian asta pentru care esti tu in stare acum sa’ti dai viatza … 🙂

 48. ION ADRIAN….Apropos de Ponta si cei 10 smecheri PDL ….Nu am analizat ce a zis Ponta …am analizat doar pe textul reprodus de tine …Nicaieri in lume textul nu poate fi interpretat de vreo instanta la modul in care ai facut-o tu ….nici logic si nici juridic …
  Amandoua frazele ..separat ,trebuie analizate macar pe firul logic al finalitatii actiunii lui Ponta …finalitate care nu se mai traduce in fapt ….apare un alt final rupt complet de tot contextul frazelor …
  Dar …De cand te ocupi cu raspandirea materialelor de propaganda a PDL ului ….?Ai subcontractat ..de la slujbasul lor ?…Deci aia 10 erau 17 …au batut palma ,sunt ticalosi si tradatori PDL care au vrut sa voteze motiunea dar Ponta le-a telefonat sa nu o mai faca …
  Astia 17….au primit ?De la cine? ….Sunt indignati ca Ponta se joaca cu sentimentele politicienilor PDL in primul rand si apoi cu cele ale electoratului ….ca Ponta nu vrea la guvernare de fapt……
  Ion Adrian …Dupa textul reprodus de tine ….care sa mor ca e cretin rau ..scenariu de gradinita …sau panarama comunista …cu grupuri de cetateni indignati …parinti care plang si deplang ..anonimii indurerati …etc ..Daca-l iei de bun …..A mai dat Ponta ?S-a mai “autodenuntat “…Aia au luat ….au batutu si ei si Ponta din palme ?
  Te astepti si tu si cretinul care a produs scrisoarea indureratilor din PDL ca Ponta sa raspunda la imbecilitatea asta cretinoido-portocalie …Crin Antonescu sa se inroseasca de indignare ..sa-si retraga motiunea ..sa vina cu caciula in mana la PDL si Basescu pentru a cere penitenta si indurare …..
  Cate chestii …cati chestii tampiti si cretini pe lumea asta a Romaniei democrate ….La vremuri noi …oamenii lui Funeriu …robotei cu limba-n….dunga …..sobolani in blugi …hamsteri in smoching …..toti la receptia din cusca PDL si Cotroceni …
  Vai de mama lor ….vai de mama noastra …..
  Am pretentii de la tine Ioane…

 49. poveste cu sclavii portocalii:
  “Nimeni nu este mai rob decat acela care se crede liber, fara a fi cu adevărat liber”…. de la Goethe citire … 🙂

 50. @Silver,
  @Dna ministru Udrea, spre stiintza

  E bine ca ai scris si despre legea invatamantului dar de la tine ca profesor asteptam sa abordezi mai multe aspecte controversate .
  Eu nu le stiu dar daca tu te documentezi si ma intrebi pot avea o parere mai ales pentru invatamantul universitar.

  Referitor la problema geografiei si istoriei in limba materna vad ca te-ai pronuntat astfel:

  “O alta controversa, de fapt principala acuza adusa de PSD proiectului de Lege a Educatiei este legata de predarea istoriei si geografiei in limba materna, lucru cerut cu insistenta de liderii UDMR, intr-un moment nu prea fericit, fara ca acestia sa gandeasca in persectiva, la viitorul copiilor.

  In conditiile in care vor studia si limba romana ca pe o limba straina cu profesori maghiari care, numai Dumnezeu stie cat de bine vor fi pregatiti, copiii maghiari de azi vor fi maine, la maturitate, prizonierii locurilor in care s-au nascut si au studiat.

  Pot fi sau pot ajunge specialisti de buna calitate, cu perspective de a lucra intr-un institut sau centru de cercetare in alta parte a tarii dar, necunoscand, nevorbind corect limba romana nu vor putea profesa in alt oras, in colective unde limba de baza e limba tarii, limba romana. ”

  Silver, cunosti exact textul de lege care reglementeaza aseasta problema si daca da poate il citezi sa-l vad si eu.

  1. Tu ai dreptate daca acest lucru s-ar aplica unor scoli in limba maghiara pentru toate obiectele cu exceptia geografiei, istoriei si limbii romane si atunci intradevar romana ar avea intr-o provincie mare a acestei tari statutul de limba straina. Solutia de compromis ar fi ca macar istoria pe langa romana sa fie facuta in limba romana si alaturi de romana in astfel de scoli sa fie obligatorie la bac.
  Astfel intradevar se lupta contra enclavizarii lingvistice a unei provincii enclavizare de facto care in viitor rasturnand lucrurile s-ar putea incerca sa devina enclavizare de jure.
  Nu stiu care este sau ar fi argumentul UDMR pentru a se opune la asa ceva

  2. Dar daca este vorba de scoli in limba romana alese si de copii din alte etnii, atunci desigur ca se poate permite si este chiar bine, ca acestia sa se grupeze pentru anume materii, in clase speciale unde pe langa limba materna in speta maghiara, care desigur ca trebuie sa le fie predata, sa invete inca alte cateva materii si sunt bine alese istoria si geografia, in limba lor materna, pentru a nu-si pierde in nici-un fel capacitatea de a o cunoaste perfect.

  Silver, astept raspunsul tau avizat.

  PS. Dna Udrea aceasta este o problema importanta nu numai propagandistic cum o va utiliza PSD dar si reala si de aceea propaganda de tip Romania Mare pe care o va face in Ardeal PSD NL nu ne face bine caci nu prea avem argumente daca lucrurile se produc ca la punctul 1.
  Nici eu daca as fi deputat PDL, nu sunt deloc sigur ca fiind cum sunt, un om liber, as mai vota pentru guvern, si m-ati fortza sa va dau jos, numai ca sa stopez o lege nedorita si poate nociva. Asta doreste PDL?
  Si daca este sa parasiti guvernarea mai bine sa fiti dati jos de tradare UDMR, decat de romanii si ardelenii din partid. In aceasta situatie mai bine renuntati pentru moment la o lege care implica astfel de probleme grave si grele care va pot trage definitiv si pe termen lung, in jos.

 51. @ buddywonca
  Nu vreau să mă crucesc… îmi este bine cum îmi este aşa. 😀

  Se prea poate ca actorul să mănânce în culise iahnie de fasole direct din conservă şi încălzită pe reşou, el este actor însă atunci când apare pe scenă. Dincolo de orice altceva, Cenaclul Flacăra a reprezentat o bună parte din ceea ce m-a format ca om. Mi-am cumpărat chitară datorită cenaclului, am învăţat zeci de melodii din cenaclu, am avut speranţa că omul este mult mai mult decât un animal ascultând cenaclu… Tot ce simt eu pentru România şi pentru români, îşi are rădăcina în cântecele despre unitate ascultate în Cenaclu.

  Chiar dacă nici măcar 0,01% din omenire nu a citit Iliada şi Odiseea sunt absolut convins că cel puţin 25% din omenire a auzit de Homer. Interesul pentru poezie şi cultură este ceva relativ.

 52. Pe Banii mei

  De regula orice om cind plateste pt ceva asteapta sa primesca in schimb ceva de calitatea ,un serviciu,on opbiect care sa corespunda banilor dati.
  Ei si uite asa imi dau seama ca ,EU PRIVATUL ,tot platesc,si iar platesc si ce primesc la schimb?
  pai primesc serviciile unor parlamentari care se pun in capul coloanei unor sindicalisti angajati de mine privatrul sa-mi ofere servicii de toate felurile,dar care marsaluiesc pe strada urlind nemultumiti ca nu SUNT STRANGULAT DE TOT DE GRASUL NUMIT BUGETAR PT A-MI LUA SI ULTIMUL SFANT DIN PUSCULITZA PT CA EL GRASUL BUGETAR SA AIBE DIN CE BENCHETUI.
  Tot pe mine,COSTELIVUL PRIVAT,care munceste zi si noapte,simbata si duminica trebuie sa ma jecmaneasca romania,tot pe mine ma indeamna romania ,SA FAC BANI SI SA FIU EFICIENT.
  Oare grasului ,obezului bugetar cind i se va spune ca trebuie sa munceasca pt a MERITA BANUL DIN SUDOAREA MEA?
  Oare cind va intelege OBEZUL CA EU PRIVATUL SUNT SCIRBIT DE RAZBOIUL PE CARE EL LA DECLANSAT PE BANII MEI,PE CARE II VREA PT A-SI SATISFACE POFTELE SI A-SI POTOLI INSTINCTELE?
  Si tot gindindu-ma LA NESATIOSUL GRAS ,a inceput sa-mi incolteasca o ideea in cap,oare ce s-ar intimpla daca eu,COSTELIVUL PRIVAT AS IESI IN STRADA IN SEMN DE PROTEST FATA DE OBEZUL,LENESUL SI IMPUTITUL BUGETAR PT A FACE GREVA FISCALA,PT A-I TRINTI IN NAS OBEZULUI SI A-I SPUNE CA I-A BANII DEGEABA,CA PUR SI SIMPLU NU SI-I MERITA?
  oare nu vrea sa intelega acest obez bugetar cu prea multa slanina pe creier CA M-AM SATURAT DE TICALOSIA ,LACOMIA SI IFOSELE LUI?
  Ca pur si simplu vreau sa-l dau jos din spatele meu,sa dau cu el de pamint ,sa vad cum celulita si nenumaratele straturi de osinza care s-au adunat pe hidosul lui corp se preling pe caldarim.

 53. @Moro, ptr ca ti se adreseaza,
  @Puiu, ptr ca esti citat:)
  Pe tine te asteptam Moro, de aseara te asteptam, si ma tineai pe loc 🙂
  Am facut un test (mai fac si de astea, si cred ca stii ca am spus de aparatul ala de masurat prostia) la care singurul care a evaluat lucrurile cum le-am evaluat si eu a fost Puiu si marturisesc ca eram sigur ca va spune ce a spus si anume ca s-a amuzat. Eu spun doar ca m-am ras.:)

 54. @ silverstar
  Nu puteţi să spuneţi că nu aţi înţeles, pentru că am fost foarte clar, chiar dacă spuneţi că apelez la golănisme. Ceea ce nu luaţi în discuţie în articol este că legea aflată la Senat de câteva luni (ceea ce este foarte puţin în procesul de legiferare, sunt doar legi care aşteaptă de câţiva ani) este o altă lege decât cea pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

  Mai mult, din câte aud şi eu, CCR a respins precedenta lege a educaţiei pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea pe motivul că nu a fost dezbătută în Parlament.

  “atunci cand exista o majoritate parlamentara care rezulta din faptul ca partidele respective au format Guvernul, adoptarea sub forma asumarii raspunderii nu era oportuna, cu atat mai mult cu cat intrarea in vigoare a acestei legi nu se face imediat, ci pentru anul preuniversitar si universitar 2010-2011. In plus, Curtea constata ca dezbaterea in procedura obisnuita in Parlament, nu numai ca ar fi fost beneficiara unor amendamente, dar ar fi permis implicarea societatii civile in problema educatiei nationale”, arata CCR, citata de NewsIn.

  “In concluzie, (…) angajarea raspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege nu poate fi facuta oricand, oricum si in orice conditii, deoarece aceasta modalitate de legiferare reprezinta, intr-o ordine fireasca a mecanismelor statului de drept, o exceptie”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6763940-curtea-constitutionala-asumarea-raspunderii-legea-educatiei-nu-era-oportuna.htm

 55. poveste cu porcu’n papusoi:
  ioane … m’ai intrebat … ti’am raspuns … nu reactionezi … da si tu din coada, fa un semn, ceva, acolo …. ca sa’nteleg ca ai receptionat … 🙂

 56. Ar trebui ca mica reforma din justitie sa se aplice si pentru cei ce au fost condamnati inainte.In momentul asta un condamnat la inchisoare pe viata pana la urma face 25 ani,dar conform noului cod penal se va incadra intre 10 si 20 ani.Daca sentinta e de 10 ani,inseamna ca dupa 7 ani poate iesi din inchisoare.Face 2/3 din pedeapsa.Nu e corect fatza de cel ce face obligatoriu 25 ani.Daca am inteles bine,dar asa am vazut scris.

 57. Enclavizarea romaniei-mda,si enclavizarea asta nu vine de acolo de unde ma asteptam,nuuuuuuuu,ea vine din cu totul alta parte,pt ca uite am aflat dupa congresul PSD,ca in romania ,SUNT DOUA POPOARE,adica POPORUL ROMAN,CEL CARE MUNCESTE,PRODUCE ,PLATESTE TAXE,SI POPORUL PESEDIST.
  Adica ,CEL CARE FURA,CONSUMA PE SESTACHE,MINTE,INSEALA VINDE ROMANIA,ei fiind de fapt un fel de ramura a unor migratori care au trecut p’acilea,si care miercuri demonstrau in bucuresti,ramura care vorbeste si o limba ciudata pt care zic eu ar trebui editat un dex separat.
  pt ca noi poporul roman stim ca ei poporul pesedist se mindresc cu STRAMOSUL LOR ,care stramos ,este adevarat vorbea LIMBA DE LEMN,LIMBA PE CARE ASTAZI TINERI JURNALISTI PROVENITI DIN POPORUL PESEDIST [adica comunistii] si care presteaza la ANTENELE 123 SI TRUSTUL REALITATEA O PERFECTIONEAZA SI O PREGATESTE,PE EA LIMBA PT A O SCOATE…………………………..IN LUME.

 58. poveste cu autoevaluari:
  am inteles … aparat de masurat prostia ai … da’ de unu’ de masurat nebunia nu poti sa faci rost? … 🙂

 59. Pe banii mei-miercuri primarii pesedisti din romania au mai DAT UN TUN SI S-AU MAI INFRUPTAT DIN BANII MEI.
  astfel autobuze cu demonstranti pe care scria de ex:PRIMARIA ALEXANDRIA,au fost filmate in bucuresti in momentul in care POPORUL ENCLAVIZAT PESEDIST-VENEA SA DEMONSTREZE NEMULTUMIT CA MIE BIETUL PRIVAT NU MI SE IA SI ULTIMUL LEUT.
  Dealtfel as putea spune cite ceva si despre nemultumirea BLOGGERILOR DIN POPORUL PESEDIST,care la rindul lor si ei sunt nemultumiti pt ca,eu costelivul,privat nu sunt jecmanit de tot,pt ca LUI BOLOGERUL DIN POPORUL PESEDIST SA-I FIE MUUUUUUUUUUULT MAI BINE.PT CA LUI BLOGGERUL DIN POPORUL PESEDISTO-PENELISTO PECEIST SA-I DEA,SA I SE DEA,CIT MAI MUUUULT,GRATIS .
  asadar ce putem constata ?pai constatam ca toata circoteca cu MANIFESTATIA,REGIA,RECUZITA,LOGISTICA S-A FACUT PE BANII MEI,PE BANII COSTELIVULUI PRIVAT.
  Ma intreb pina cind il voi mai platii pe TURNATORUL VOICULESCU,PE CORUPTUL TRINTOR ADRIAN NASTASE,PE PUBERTUL IDIOT VICTOR PONTA,PE CRIN ANTONESCU ISTORICUL DE BALTA,PE NOMEKLATURISTUL ION ILIESCU,PE TOTI TORTIONARII,KOMUNISTII SI CRIMINALII CARE AU TRIMIS MILIOANE DE ROMANI IN LAGARE SI IN EXIL?

 60. poveste cu examene:
  va las … ma duc la medicul de familie sa’i iau fiului meu o scutire pe saptamana viitoare … ca are de’nvatzat … cand ai de’nvatzat primul lucru pe care trebuie sa’l faci este sa nu te duci la scoala … 🙂

 61. Asta chiar este o informaţie care ar trebui să fie deja pe toate posturile de televiziune. 😀

  S-a descoperit cine a dat banii pentru autobuzele cu care manifestanţii au venit miercuri la miting: domnul Frank Zapa[King]. În sfârşit aflăm şi noi finanţatorii din umbră ai PSD.

 62. ***Bibliotecaru – ieri am cerut o informaţie clară. Nu ai vrut să mi-o dai. Nici o problemă. Nu-mi eşti obligat cu nimic şi ca atare, nu mă pot supăra pe tine.
  Aşa că… Nu mai avem ce discuta pe problema asta.
  Poate altă dată vei fi mai amabil, cum esti de obicei…

 63. ***ion adrian – este vorba de şcolile cu predare în lb magheară unde lb română se va studia ca limbă străină. Nu ştiu dacă în lume mai există vreo ţară în care să se practice aşa prostituţie: să fie ignorată limba oficială, în detrimentul limbii materne vorbite doar într-o comunitate.

  Nu-mi permit să comentez despre învăţământul universitar deoarece nu-l cunosc decât în calitate de fostă studentă şi risc să mă fac de râs. Dau liber altora mai bine informaţi să o facă.

 64. Silver,
  Repet, Biblio a gresit, legea de la senat este cea deja votata(si nu respinsa) in Camera deputatilor asa ca nu erau motive sa stea decat sabotajul PSDNL, care daca tinem insa cont de problema pe care o ridici si tu poate sa aiba acoperire . Nu stiu exact care-i treaba. 🙂

 65. @Silver,
  @Dna ministru Elena Udrea

  Silver atunci este grav si inadmisibil ca in Romania oriunde pe teritoriul ei sa se invete limba oficiala a statului national ca o limba straina.
  Un astfel de precedent pe langa incarcarea Constitutiei ar fi si o recunoastere de facto dar si de jure, odata ce va fi o lege si eu unul prefer sa cada guvernul si as renunta la aceasta preferinta decat doar daca as fi sigur ca se va contesta la CCR si aceasta va invalida pe acest motiv legea, PDL salvand niste aparente in fata UDMR dar nu-i cred asa isteti si mi-ar frica ca nu se intampla asa acolo, fiind si un judecator maghiar.

 66. Frank
  Si eu:

  Ma intreb pina cind il voi mai platii pe TURNATORUL VOICULESCU,PE CORUPTUL TRINTOR ADRIAN NASTASE,PE PUBERTUL IDIOT VICTOR PONTA,PE CRIN ANTONESCU ISTORICUL DE BALTA,PE NOMEKLATURISTUL ION ILIESCU,PE TOTI TORTIONARII,KOMUNISTII SI CRIMINALII CARE AU TRIMIS MILIOANE DE ROMANI IN LAGARE SI IN EXIL?

 67. @ silverstar
  V-am oferit toate informaţiile de care aveaţi nevoie, numai că v-aţi încăpăţânat să nu le înţelegeţi.

  La momentul 28.10.2010 at 14:25 v-am explicat că nu există o singură iniţiativă a Legii Educaţiei Naţionale, nu putem vorbi deci că cei de la Guvern îşi angajează răspunderea guvernului pe aceiaşi lege care este în Parlament. Mi-aţi spus că umblu cu golăneli.

  La momentul 28.10.2010 at 14:52 v-am spus despre Legea Educaţiei Naţionale care este în Senat în acest moment că s-a desfăşurat în mod normal, trecând prin comisiile parlamentului, încă există o controversă la nivelul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Vorbim totuşi de poate o sută de articole şi de cam 10 ori mai multe aliniate propuse spre amendare. Sper că nu vă gândiţi că toate aceste amendamente se pot rezolva în câteva zile.

  Dumneavoastră nu v-aţi dorit însă să înţelegeţi realitatea, ci să “scoateţi” un articol prin care domnul Boc este frumos şi deştept şi “porcii de la opoziţie” nu au deloc, dar deloc, dreptate.

 68. @ Ion Adrian
  V-am dat un link video spre doamna Anastase…
  Faptul că se respinge legea (adică se adoptă raportul de respingere al comisiei) nu înseamnă că ea nu poate fi adoptată de Senat.
  Dacă vorbiţi de altă lege, este una, am şi spus asta din start, dar să contraziceţi ceea ce spun eu, după ce vă dau şi extras din stenogramă şi vă dau şi link spre imaginile video ale şedinţei, mi se pare demn de cartea recordurilor încăpăţânarea de care daţi dovadă, numai ca să aveţi dreptate.

 69. DE UNDE A VENIT POPORUL PESEDIST?
  Prin grija unor istorici romani cu dragoste fata de tara si respect fata de istoria adevarata a neamului romanesc aflam date interesante despre acest POPOR MIGRATOR,HABOTNIC,HOT ,LENES SI PRADUITOR,care in agust 1944,A INCHEIAT CEA MAI MARE MIGRARE DIN EUROPA DE EST,MIGRARE CARE NU S-A MAI FACUT IN GOANA CAILOR SI NORUL DE PRAF,ACEASTA MIGRARE A FOST FACUTA PE SENILELE TANCULUI SOVIETIC,SI A ADUS IN ROMANIA-CEL MAI TICALOS POPOR DE PE FATA PAMINTULUI-VIITORUL PESEDIST.Nu-l pot contrazice pe SORIN OPRESCU,SI NICI ISTORICII,EL INSUSI FIIND PROGENITURA UNUI GENERAL VENIT PE SENILELE TANCULUI SOVETIC SI INSTALAT FERM IN CEA MAI TEMUTA MASINA DE BATUT UCIS SI PRIGONIT ROMANI-SECURITATEA COMUNISTA,VIITORUL PARTID PSD.
  iata de ce ACEST ENCLAVIZAT POPOR DE PE TERITORIUL ROMANIEI,POPORUL PESEDIST-iese in strada,pt ca POPORUL ROMAN,NU-I MAI POATE INTRETINE ,NU MAI POATE PLATII TRIBUT,SI VREA SA-I ARUNCE IN DUNARE,ORI SA-L INVETE SA MUNCEASCA,SA RENUNTE LA A MAI CERE DE POMANA SI A-SI CISTIGA SINGURI PIINEA DE TOATE ZILELE.

 70. MOARTEA STIMULENTELOR-ce se intimpla astazi in romania este o adevarata REVOLUTIE IMPOTRIVA LENEI,SMECHERIEI,HOTIEI SI NESIMTIRII.
  aceasta dura LUSTRATIE,a sistemului TICALOSIT,PERPETUAT DE 20 DE ANI DE PARINTII HOTIEI SI CORUPTIEI DIN ACEASTA TARA PESEDEII,trebuie sa aibe finalitatea dorita de toti oamenii normali din aceasta tara./
  nimeni nu spune ca este usor,nimeni nu spune ca nu este nevoie de un curaj nebun pt a incerca sa pui INSTITUTIILE STATULUI,INCEPIND CU JUSTITIA SI TERMININD CU SANATATEA,in pozitie de ,SERVITOR AL INTERESULUI PUBLIC PE CARE TREBUIE SA-L SERVEASCA CU DECENTA SI BUN SIMT.
  este si inca va mai fi greu,dar,la captul drumului PRIN DESERTUL POPULAT CU POPORUL PESEDIST,cei ramasi,adica pesedeii ramasi valizi,CIND VOR INTRA IN TARA FAGADUINTEI ,DECI IN CAPITALISM,ISI VOR BLESTEMA SI RENEGA INAINTASII,LE VOR BLESTEMA OASELE ALBITE RAMASE PE DRUM SI VOR DEVENII CU ADEVARAT SOCIAL DEMOCRATI.
  pina atunci,popor PESEDIST,NU POTI TRAI BINE,POTI TRAI CEL MULT DUPA CUM ITI ASTERNI SI DUPA CIT MUNCESTI SI PRODUCI-ADICA-NIMIK.

 71. ***ion adrian – pe mine mă interesa Legea Educatiei, cea asumată ieri de Guvern.

  Aştept cu răbdare ziua de luni când cu siguranţă pe B1tv va ieşi Ministrul Educatiei sau un alt PDL-ist şi sigur se va vorbi şi despre această nouă lege care stârneşte controverse numai din teama că românii se vor deştepta şi nu vor mai crede minciunile şi promisiunile utopice ale calor care azi se dau mari compătimitori şi iubitori de popor.

  Închid pentru că am scris deja 3 art şi mă simt foarte obosită. Revin. 🙄

 72. @ silverstar
  Cum v-am răspuns de prima dată, acel răspuns cu “golăneală”, legea pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea a fost finalizată alaltăieri noapte (după moţiune) şi nu are treabă cu o lege care este în Parlament decât prin faptul că tratează tot Educaţia Naţională.

 73. si-a dorit poporul pesedist sa treaca motiunea?E CLAR CA NU.

  cine a avut rabdarea ,dar si perspicacitatea sa citeasca ce se intimpla in sinul opozitiei si-a putut da seama cu usurinta ca singurul care si-a dorit cu ardoare sa treaca MOTIUNEA A FOST SORIN OVIDIU VINTU.pt ca daca ar fi trecut dosarele sale s-ar fi musamalizat,s-ar fi volatilizat iar el MARELE SFORAR SI COMBINAGIU,peste vre-o doi-trei ani ne-ar fi explicat cu argoanta si cu un trabuc intre dintii lui de portelan cum trebuie sa ne intarim statul ,platind si noi,nu doar el diversi procurori,judecatori ori inalti functionari ai statului.
  iata erau pregatite si materialele incrimanatoare-STENOGRAMELE ARLO-o facatura in linia celorlalte facaturi cunoscute atit de bine,PUMNUL SI PALMA,ORI TRAFICUL DE ARMAMENT.
  Dosarele lui vintu aflate astazi in atentia justitiei-VOR DECAPITA IN PRIMUL RIND PSD,SI PROBABIL SI PNL,ca scoate din jurnalismul romanesc mai multi DERBEDEI CARE VOR VINDE CARTOANE CU BILETE PT BINGO,PE O MASUTA INSTALATA IN PIATA REVOLUTIEI,PT CA DE ANGAJAT NU-I VA MAI ANGAJA NIMENI.
  Asadar aceste dosare sunt un veritabil cataclism care va zgiltii,si va distruge SISTEMUL TICALOSIT.
  LINGA RETEAUA VOICU SI RETEAUA NICOLAICIC,SI HAYSSAM,RETEAUA LUI VINTU-VA EPURA BRUTAL SOCIETATEA ROMANEASCA-DE FAPT VA CURATA VIOLENT ROMANIA DE CEI MAI TICALOSI CETATENI AI SAI.
  Acesta este adevarul gol golut si miza-restul…………………minciuni grosolane si manipulari cu recuzita seciristica,scoasa din debaraua CRIMINALULUI COMUNISM ROMANESC.

 74. Biblio #11:51

  Nu stiu cata demnitate am dar eu nu te-am insultat, ci am spus ca greseti cea ce nu este insulta, caci stiu din tot ce am auzit ca legea a plecat votata si nu respinsa la Senat si tot la linkul indicat, uite ce spune la final ministrul Funeriu, care nu o fi nebun:

  http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6833&idm=6

  Domnul Mircea Duşa:

  Domnule ministru, poftiţi, vă rog, aveţi cuvântul.

  Domnul Daniel Petru Funeriu:

  Domnule preşedinte de şedinţă,

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  Voi fi foarte scurt în alocuţiunea mea.

  În primul rând, vreau să răspund direct şi frontal la ceea ce a spus doamna deputat adineaori. Într-adevăr, legea care pleacă astăzi de la Camera Deputaţilor înspre Senatul României este o lege îmbunătăţită. Sunt convins de acest lucru, pentru că acest lucru se datorează muncii importante care a fost făcută atât de comisie, cât şi de plenul acestei Camere.

  Legea care pleacă astăzi de la Cameră spre Senatul României este continuarea firească a unui demers care a început odată cu Pactul Naţional pentru Educaţie, a continuat cu Strategia pentru Educaţie, elaborată de Comisia prezidenţială extinsă, în care au fost luate în considerare atât propunerile sindicatelor, propunerile partidelor politice şi propunerile tuturor semnatarilor Pactului Naţional pentru Educaţie.

  Doresc să vă mulţumesc pentru votul dat astăzi şi pentru discuţiile pe care le-am avut astăzi, deopotrivă celor care au votat împotriva acestei legi, şi celor care au votat pentru această lege, şi mă bucur, încă o dată, că această lege nu a intrat şi nu a ieşit din această Cameră a Deputaţilor, cunoscută sub numele de “Legea Funeriu”, ci ea îşi continuă demersul firesc ca fiind legea noastră, a tuturor.

  Îi invit pe deputaţii din arcul guvernamental să fie, alături de minister, modeşti în această victorie, pentru că această victorie nu doresc să o vedem ca fiind o victorie politică, ci să o văd ca fiind o victorie a noastră, a tuturor.

  O victorie a noastră, a tuturor pentru a face acel pas înainte, sub semnul căruia am înscris acest demers legislativ. Să facem acel pas înainte de care România are nevoie, dar pe care l-am amânat, din păcate, de prea multă vreme.

  Vreau să vă mai spun că această lege nu este decât un început, pentru că o lege, oricât ar fi ea de bună, nu rezolvă de una singură problemele unui domeniu sau ale unei naţiuni.

  Este nevoie de o muncă susţinută, atât din partea ministerului actual, cât şi din partea celor care vor urma în Ministerul Educaţiei, pentru că odată cu această lege ne angajăm pe calea unei stabilităţi a sistemului educaţional pentru foarte mulţi ani.

  Spuneam că această lege este un pas înainte important. Voi încheia spunând că ea este ceva mai mult. Şi am să vă invit, doamnelor şi domnilor deputaţi, să ne ajutaţi în demersul nostru, care de-abia de acum începe.

  Îmi doresc ca această lege să fie începutul unui drum către visul fiecărui copil din România.

  Vă mulţumesc şi vă doresc succes în continuare.

  Domnul Mircea Duşa:

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  Închei lucrările şedinţei. Ne revedem marţi la ora 16,00.

  Vă doresc o seară bună, iar celor care poartă numele de Constantin şi Elena “La mulţi ani şi sănătate!”.

  Şedinţa s-a încheiat la ora 18,50.

  Biblio,
  Nu cred ca de aici rezulta ca legea ar fi fost respinsa in rest ref la felul cum raporteaza CD lucrarile sale, nu ma bag si unii care nu verifica maximal, pot fi incurcati mai ales cand inteleg ce le-ar si placea sa fie. 🙂
  Nu te acuz ca ai dezinformat deliberat, desi informat cum esti ar fi trebuit sa te mire si sa te indoiesti de concluzia pe care te-ai grabit s-o trago fiindu-ti convenabila. Aici ne deosebim categoric, eu unul incerc sa aflu adevarul si, convenabil sau nu ala este si nu incerc sa-l interpretez sau sa-l carmesc spre convenabilul meu subiectiv. Adica ma obiectivez maximal.