MDRT rămâne pe primul loc la contractarea şi absorbţia fondurilor europene

Astăzi a fost prezentat raportul anual de implementare a Programului Operaţional Regional. Acesta dovedeşte încă o dată faptul că echipa de la ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este campioană în atragerea fondurilor comunitare.

S-au semnat în total 2.382 de contracte de finanţare, valoarea totală ajungând la aproape 4,6 miliarde de euro. Din suma totală de 3,7 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, au fost alocate fonduri nerambursabile de 2,9 miliarde de euro. Din numărul total al contractelor semnate, aproape 18% au fost deja finalizate. Noi am făcut plăţi de aproape 1 miliard de euro, în timp ce decontările de la Comisia Europeană au ajuns la 257 de milioane de euro, urmând ca şi restul să fie plătiţi în perioada următoare.

Cifrele seci arată faptul că MDRT şi-a făcut cel mai bine munca dintre toate ministerele care se ocupă de absorbţia fondurilor europene.

Gradul mare de contractare face să existe toate şansele ca până în 2015 (n+2) toţi banii europeni veniţi prin POR să poată fi absorbiţi. 2013 este data limită a contractării, iar 2015 este data finală până la care se poate face absorbţia efectivă.

Dincolo de asta, lucrurile sunt şi mai clare – ministerul pe care-l conduc este unul dintre principalele generatoare de locuri de muncă, iar programele derulate prin POR reuşesc să netezească discrepanţele din diversele zone ale ţării. Există localităţi din România care au obţinut contracte cu valoare mai mare decât întreg bugetul de investiţii pe 10 ani. Sunt localităţi unde s-au introdus apă şi canalizare, care, pe cont propriu sau aşteptând fonduri de la Executiv, nu ar fi putut duce niciodată la capăt aceste lucrări.

Una dintre marotele mass media nefavorabile mie sau ale opoziţiei a fost reprezentată de alocările de fonduri pe criterii clientelare. Cu toată tentaţia lor de a merge pe această linie discursivă autovictimizantă, nu i-am auzit să se plângă că localităţile puterii ar fi fost avantajate. Fondurile europene au fost alocate strict ca urmare a evaluărilor proiectelor depuse. MDRT a încercat în permanenţă să fie un partener pentru administraţiile locale. Până la urmă, ambele părţi sunt interesate ca banii europeni să fie efectiv absorbiţi. E o muncă în echipă, de pe urma căreia cetăţeanul trebuie să câştige.

Asta nu înseamnă că lucrurile sunt în totalitate roz. Gradul mic de absorbţie al fondurilor raportat la numărul mare de contracte semnate arată o anumită imobilitate a administraţiilor locale. Fie le este greu să facă licitaţiile şi atribuirile, fie nu se apucă efectiv de lucrări. Ceea ce reprezintă o problemă semnificativă, pe care însă ne este greu să o rezolvăm, neavând pârghiile necesare de acţiune.

Au fost şi cazuri în care licitaţiile sau achiziţiile publice nu au fost tocmai conforme cu doleanţele Comisiei Europene sau cu legislaţia românească. Blocarea plăţilor pe Axa 2 a POR este un exemplu în acest sens. Pe de altă parte însă, intervenţia hotărâtă a MDRT a remediat multe dintre probleme. De altfel, zilele acestea, Comisia Europeană va reporni cel mai probabil plăţile pe Axa 2 a POR, ca semn al recunoaşterii eforturilor făcute de ministerul pe care-l conduc.

Îmi doresc ca anul viitor să fie şi mai bun. Pe de o parte, să încheiem contractările şi să accelerăm procesul de absorbţie efectivă a banilor europeni. Pe de altă parte, să se aprobe cererea MDRT, susţinută de ministerul Afacerilor Europene, privind alocarea suplimentară a 1 miliard de euro de la programele neaccesate. Dacă adăugăm această sumă la banii rămaşi nealocaţi, vom ajunge la concluzia că putem rezolva problema reabilitării termice a aproape jumătate din apartamentele care necesită acest lucru.

Aproape de sfârşitul anului 2011, o concluzie se impune: în România, ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat cele mai multe contracte cu fonduri europene şi a absorbit cei mai mulţi bani.

 

326 thoughts on “MDRT rămâne pe primul loc la contractarea şi absorbţia fondurilor europene

 1. “Dincolo de asta, lucrurile sunt şi mai clare – ministerul pe care-l conduc este unul dintre principalele generatoare de locuri de muncă, ”

  Cat de imoortant este acest aspect.
  Toata lumea tipa…locuri de munca, vrem locuri de munca!
  Pai si prin asta se masoara eficienta unui ministru, oameni buni. Absortie de fonduri europene! Cati se pot lauda cu asta? Aud?
  Asa ca, mai usor cu critica domnilor opozanti, hai sa fim corecti
  Da! Stiu! Cu un ministru harnic nu se face “primavara” dar, macar sa-l sustinem si sa-i fim alaturi!
  Ce ne costa sa fim Oameni?

  • ***lulu – sunt multe locuri de muncă în ţara asta dar sunt refuzate pentru că toţi se vor bugetari, cu salariu sigur şi la adăpost… Ori, nu se poate… 😮
   Ai să vezi ce vor munci românii când într-adevăr, foamea va fi mare… Deşi mulţi strigă că e greu, şi aici aş numi obişnuitele telebocitoare, românii încă nu au cunoscut foamea şi adevărata sărăcie… Atunci să vezi cum se vor mobiliza…

 2. @ Elena Udrea

  Doamnă ministru,
  V-am auzit spunând că ministrul este un mijlocitor al fondurilor între cei ce aplică pentru ele şi cel ce le acordă.
  Aş vrea să vă întreb un lucru simplu şi complicat totodată, un lucru care cred că ar trebui adăugat celor spuse mai sus.

  Ce anume a făcut ca lucrurile să meargă mai bine în cadrul MDRT decât în cazul celorlalte ministere? Doamnă Udrea, de ce sunt atât de multe la MDRT şi atât de puţine la alţi miniştri?

  Mă gândesc că şi ceilalţi ar trebui să folosească aceiaşi ştiinţă a obţinerii finanţărilor esenţiale economiei naţionale şi dezvoltării României. Ce anume nu fac ei sau ce anume fac ei greşit?

  Raspuns Elena Udrea:
  O echipa foarte buna pe care am gasit-o in minister, pe care nu am schimbat-o cu oameni de partid, careia nu i-am cerut niciodata sa faca nimic altceva decat ce spune legea, pe care am sprijinit-o ori de cate ori a fost nevoie. Inclusiv cand am acceptat sa foloseasca telefoane performante cumparate din fonduri europene, in ciuda criticilor din presa. 🙂

  • ***Bibliotecaru – se pare că urmăreşti să insinuezi ceva, fără să iei în calcul că e cel mai activ ministru din guvern. Se implică, se dedică, îi place ceea ce face. Nu ştiu dacă mulţi fac ceea ce face doamna Udrea, adică îşi face datoria şi măcar pentru asta ar trebui apreciată şi, în nici un caz, să i se caute nişte hibe…

  • Nu insinuez nimic, am spus direct.
   Ceva anume face ca MDRT să fie benefic acestor contracte, dar nu ştiu ce anume.
   Or sunt oameni mai pregătiţi la acest minister, or doamna Udrea se preocupă relativ la acest subiect mai mult decât alţi miniştri, poate că informarea beneficierilor a fost mai bună, mai completă… nu ştiu ce anume exact, de aceea şi întreb. Eu nu spun că la doamna Udrea sunt hibele, pentru că la domnia sa merge treaba… problemele sunt la ceilalţi care nu se descurcă atât de bine.

  • Iar eşti golan diavole!
   Hai că-ţi răspund eu:
   E FRUMOASĂ ŞI INTELIGENTĂ MĂ!
   🙂 🙂 🙂

  • Nu e asta.
   Asa cum am mentionat mai jos, este mult mai dificil sa realizezi un tronson de autostrada decat un drum judetean.
   Deci nu se pot compara mere cu pere.
   😉

  • @ diaconu Eusebiu

   Dacă numai acesta este secretul, am şi o propunere de ministru
   – Diana Constantinescu, Universitatea din Bucureşti

   Nu numai o super-frumuseţe, dar şi super-inteligenţă…

   Eu bănuiesc că lucrurile nu stau totuşi atât de simplu. Desigur, frumuseţea şi inteligenţa ajută, dar nu bagă şi în sac.

  • Depinde bre Particula antiparticularităţii mele….depinde de cât vrea să bage-n sac şi cât este sacul de mare!
   Când ai să auzi la televiziune că am fost ales şef de stat, aştepţi o lună-două până instaurez dictatura şi judec chinezeşte niscaiva bandiţi ai neamului românesc şi după aia o aduci la mine!
   Că dacă-i inteligentă, frumoasă şi un pic sprinţară îi dau un minister.
   Beiiii, vezi însă să nu-mi ceară MDRT-ul sau Transporturile!
   Că io la Febleţea mea politică şi la urâcioasa aia afurisită de Boagiu nu renunţ!
   Şi mai am o condiţie:
   Să fie neapărat “neopozitivistă”.
   Să nu vină la mine cu tot felul de speculaţii metafizice şi alte barabule de genul ăsta că nu ţine!
   La mine se vină cu ceaslovul metodologiilor ştiinţifice de folosire a conceptelor filosofice!
   Sub braţ!
   Că la mine “doi plus doi fac patru”.
   Nu patru ş-un sfert că nu-s sfertist academician!
   🙂 🙂 🙂

  • O echipa foarte buna pe care am gasit-o in minister, pe care nu am schimbat-o cu oameni de partid, careia nu i-am cerut niciodata sa faca nimic altceva decat ce spune legea, pe care am sprijinit-o ori de cate ori a fost nevoie. Inclusiv cand am acceptat sa foloseasca telefoane performante cumparate din fonduri europene, in ciuda criticilor din presa. 🙂

  • Deci, băi Diogene trezeşte-te şi ieşi naibii din butoi ca să-ţi explic cum te-a făcut mat în cinci mutări o femeie.
   Iaca analiza partidei:

   Prima mutare:

   O echipa foarte buna pe care am gasit-o in minister,

   Şi-a asigurat loialitatea soldaţiilor lăudându-i precum îşi lăuda Napoleon liota de cârcotaşi şi bodogănitori morocănoşi ce formau vestita Gardă Imperială!

   A doua mutare:

   pe care nu am schimbat-o cu oameni de partid,

   Şi-a asigurat loialitatea statului major. Nu a schimbat nebunii ministerului cu nebunii partidului, iepele ministerului cu iepele partidului şi nici turnurile ministerului cu “Turnul de Observaţie”

   A treia mutare:

   careia nu i-am cerut niciodata sa faca nimic altceva decat ce spune legea,

   A avut grijă ca soldaţii să fie curaţi.

   A patra mutare

   pe care am sprijinit-o ori de cate ori a fost nevoie.

   A avut grijă ca soldaţii să nu ducă lipsă de muniţie sau echipament

   A cincea mutare şi MAT!

   Inclusiv cand am acceptat sa foloseasca telefoane performante cumparate din fonduri europene, in ciuda criticilor din presa.

   Aici a făcut mişto de tine precum a făcut mişto de papleacă ăla de Orban când s-a dus peste el la comisie!

   Pam-pam!
   Biblio, oftică-te!

  • Păi vezi măi Biblio de ce te-am botezat particula antiparticularităţii mele?
   Deoarece tu dacă vezi că-i albă, spui că-i albă!
   Eu spun cum mi s-a ordonat!
   🙂 🙂 🙂
   Culmea este că noi doi avem un numitor comun:
   Suntem amândoi rătăciţi într-o lume de nebuni!
   Diferenţa este că:
   – TU EŞTI UN AIURIT VISĂTOR CARE AI CREDINŢA CĂ DREPTATEA ESTE CUVENITĂ DE LA SINE ÎNTR-O LUME DE NEBUNI.
   – EU SUNT UN DEMENT PRAGMATIC CARE AM CREDINŢA CĂ DREPTATEA TREBUIE CUCERITĂ ÎNTR-O LUME DE NEBUNI.
   🙂 🙂 🙂

 3. Doamnă Udrea, indiferent câte performațe va avea de acum înainte ministerul pe care îl conduceți, PDL nu va pierde alegerile care vin. În Ardeal, vă garantez, că le-a pierdut deja la modul grosier. Pronosticul meu este că în cea mai mare parte a Ardealului va obține cel mult un procent cu o singură cifră. Nu din cauza a ceea ce face sau nu Guvernul legat de criză (asta se poate înghiți) ci pentru că românii ardeleni percep că PDL le calcă în picioare istoria și le profanează memoria și amintirile legate de cei care s-au sacrificat pentru ieșirea de sub dominația maghiară. Sute de ani Românii au înjurat drapele ungurești care îi zdrobeau. Acum le văd din nou arborate. În comuna Racu din Harghita Drapelul Național al ungariel flutură vesel alături de cel al Țănutului secuiesc. Cel al României, nu deși așa prevede legea. Autoritățile române se fac că plouă.
  Știți ce semnifică asta asta în mintea românilor ardeleni? Că PDL și Guvernul Boc i-a vândut pentru a se menține la putere. Acest lucru este agravat de faptul că Premierul este ardelean, deci un cunoscător al acestor sensibilități.
  Poate dumneavoastră ca sudistă nu înțelegeți asta… și de aici, din Ardeal, asta e grav și greu de înghițit. Citiți asta: http://romanicablues.wordpress.com/2011/12/13/drapelul-ungariei-si-steagul-asazisului-tinut-secuiesc-arborate-permanent-in-judetul-harghita-drapelul-romaniei-lipseste/
  Au ungurii niște sensibilități care trebuie satisfăcute pentru ca PDL să poată rămâne la putere? Poate, dar pentru PDL asta poate fi extrem de scump …

 4. Noul Minister al Afacerilor Europene condus de Leonard Orban s-a impus cu necesitate.
  Ministerul Afacerilor Europene va fi interfata dintre Guvern si CE .
  Presedintele Traian Basescu:
  ,,”Ministerul acesta nu va gestiona bani. Un singur program operational, cel pe asistenta tehnica, este in responsabilitatea acestui minister, in rest, toate celelalte ministere, autoritatile de management raman responsabile de derularea fondurilor europene, a programelor operationale. Ceea ce acest minister va avea, insa, ca misiune fundamentala, este sa coordoneze activitatea unitatilor de management din ministerele de linie. Va avea ca misiune simplificarea procedurilor de aplicabilitate in toate ministerele, sa urmareasca aplicarea cu strictete a procedurilor stabilite in implementarea programelor cu finantare europeana”, a spus presedintele, dupa ce Leonard Orban a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene.
  Seful statului a mentionat ca Orban va trebui sa vegheze la respectarea cu strictete a procedurilor in derularea programelor europene, iar unitatile de management din ministerele de linie vor tine cont de avizele ministerului condus de Leonard Orban.”
  COMENTEZ:
  Pe masura ce noi proiecte vor intra in verificare si implementare, pe baza unor proceduri simplificate , mai ales, noile tronsoane de autostrada (care nu se pot compara ca nivel de complexitate si dificultati colaterale in realizarea lor, cu, de exemplu, un drum judetean ), probabil ca gradul de absorbtie va creste exponential in toate zonele de activitate si coordonare ale guvernului Romaniei, in perioada urmatoare a anilor 2012-2013.

 5. Doamna ministru are dreptate cand spune ca in gaurile negre reprezentate de autoritatile locale se poticnesc , sau se pierd pe drum, o sumedenie de proiecte datorita lipsei de profesionalism pe procedura si intereselor obscure paralele cu interesul public .
  Cred ca gestionarea aplicarii acestor proiecte ar trebui sa treaca sub directa coordonare a unor structuri special constituite, similare celor care vor face acest lucru in viitoarele configuratii regionale, mai ales, ca multe dintre lucrari transced prin anvergura si complexitate arealul unui singur judet.

 6. , PONTA SI ANTONESCU,BATUTI ZDRAVAN LA FUND DE U.E.’

  Despre vocatia celor doi,crin si ponta de a fi niste piriciosi,turnatori si dominati de ,TATISME’ am tot vorbit,si daca nu ar fi fost vorba de DANIEL FUNERIU,as fi lasat subiectul in pace fara a-l comenta,dar asa……….

  In urma cu cite-va saptamini Comisarul european Ciolos,fiind in vizita in romania il felicita public pe mini.invatamitului din paretea COMISIEI EUROPENE,pt curajul sau,pt acuratetea reformei pe care a impus-o in invatamint,lucru care ii aduce in pragul nebuniei pe cei doi,nulitati cu patalama la mina.
  Si pt ca ,dupa cum spunea dl djuvara despre CRIN CA:PROSTUL NU-I PROST DESTUL,cei doi incep un scandal public in care nici mai mult nici mai putin il acuza p[e DANIEL CIOLOS,ca se pozitioneaza de partea pd-l si ATENTIE,ATENTIE MARE,CA A VORBIT FARA MANDAT DIN PARTEA C.E.
  Ca sunt doi taranoi necrescuti si lipsiti de bune maniere e clar,pt ca,doar doi taranoi ,doi provinciali si-au putut imagina ca un comisar european,ar putea emite si oficial si felicitari din partea comisiei europene,pt ca asa vrea muschii lui.
  Si pt ca sa fie spectacolul complet,fiind in vizita la Bruxelles,cei doi TARANOI,NECRESCUTI,au mai lasat si o ,MISIVA,O SCRISOARE DESCHISA PT COMISARUL EUROPEAN CARE SE OCUPA DE INVATAMINT.
  Si uite asa comisarul,de fapt o doamna,le raspunde cu subiect si predicat ca,da COMISIA EUROPEANA PRIVESTE CU MULTA SIMPATIE SPRE MIN. INVATAMINTULUI DIN ROMANIA,pe care atentie il considera un excelent ambasador pt ideile novatoare care trebuie sa ridice invatamintul la standarde mult mai ridicate.
  Si uite asa,iar cei doi ,TARANOI’ s-au facut de bacanie si la BRUXELLES,unde de regula asemenea iesiri incarcate de ura si rautate sunt aspru taxate,iar cei care cad in aceste pacate sunt brutal repudiati,fiind considerati niste AMARITI DE PROVINCIALI-niste taranoi cu care e bine sa nu ai nici cea mai mica relatie.
  De fapt eu am fost elegant cind am spus ca cei doi au incasat o bataie zdravana la fund din partea ,COANEI EUROPA-NU,cei doi taranoi,asa cum de altfel si merita au incasat niste suturi in fund bine plasate pe directia anusului si ca bonus si cite un cap in gura,ASA CA IN SP[ATELE BLOCURILOR ,UNDE BAIETII DE CARTIER ISI FAC SINGURI DREPTATE.

  • Pune mana pe o carte de istorie adevarata si discutam….

  • Bagă repede autorul/autorii, anul apariţiei şi editura!
   Ca să mă duc s-o cumpăr, s-o citesc şi după aia să ne convorbim un pic.
   Să vedem care-i pe care?
   Eu pe tine sau tu sub mine?
   Eheheiiiiii Katrino, Katrino oi fi tu uragan, dar habar n-ai peste ce vânător de uragane, tornade şi paraşute ai dat!

   Ia bagă aici numele tuturor şefilor de stat pe care i-a avut România.
   Ca să văd cât de turbo ai pedala la Goagăl.
   Că în mod sigur habar n-ai câţi au fost!
   😉 😉 😉

  • Profit şi eu de subiectul adus în discuţie de domnul Frank Zapa[King] pentru a “înfiera” modelul inelegant al politicii româneşti (sper eu, măcar un strop mai civilizat decât domnul Frank, chiar dacă, la un moment dat vor recurge la câteva secvenţe mai plastice pentru a ilustra un stil comic… rămâne de văzut dacă vor fi reuşite).

   Am urmărit conferinţa de presă despre care se face vorbire.
   http://www.tvr.ro/articol.php?id=115822

   Primul lucru care m-a deranjat, până la enervare, a fost că deşi pe panoul din spatele celor doi scrie Ministerul Educaţiei… cei doi au vorbit numai şi numai despre ÎNVĂŢĂMÂNT. Oare poate înţelege politicianul român măcar un lucru atât de simplu… că în România, de mulţi ani de zile, nu se mai face “învăţământ” ci “educaţie”? Ce fel de reformă se face în România dacă toţi politicienii României se referă în continuare la învăţământ, adică la forma de acum 30 de ani a sistemului? Nu e vorba de cei doi, TOŢI politicienii nu fac această diferenţă. Învăţământul este parte a educaţiei, este adevărat… dar luate ca elemente distincte şi constrânse numai la forma/metoda de şcolarizare, învăţământul are un sens opus educaţiei.

   Dincolo de ticul verbal care m-a deranjat, mă aşteptam ca domnul Cioloş să deschidă un subiect foarte important pentru “producerea” de specialişti în agricultură, anume devalizarea Institutelor Agronomice.
   Nu interesează pe nimeni că de exemplu în Băneasa nişte teren al institutului Agronomic Bucureşti a produs, probabil construind un sistem de hibridare succesivă a porumbului … diferite soiuri de “cartier rezidenţial, mai multe centre comerciale, spaţii pentru birouri, ambasade şi firme”. Pe ce să facă cercetare agricultura dacă nu are unde să semene şi unde să crească o vită? În birouri, pe hârtie? În zootehnie ameliorarea rasei se face, aproape exclusiv, de către producători… care la rândul lor vând material seminal.

   O fi întrebat domnul Cioloş cum se face că prin dulcele târg al Ieşilor cineva s-a gândit să distrugă terenul Institutului Agronomic ca să facă hipodrom?

   ziare.com/ziare-iasi/autoritati/pradatorii-averii-lui-sadoveanu-2369582

   Domnul Cioloş nu a spus nimic despre toate acestea, a spus doar că învăţământul merge pe căi bune şi că felicită, în numele colectivului de oameni ai muncii de la Comisia Europeană pe domnul Ministru pentru bunele rezultate obţinute în domeniul pe care îl conduce şi totodată i-a urat multă putere de muncă şi realizări profesionale deosebite care să conducă Învăţământul Românesc pe noi şi noi culmi în lupta sa neostoită cu manevrarea microscoapelor agronomice.

   Cum se poate ca pe site-ul ministerului această întâlnire să poarte titlul… “Comisarul European Dacian Cioloş l-a felicitat pe ministrul Daniel Funeriu, în numele său şi al Comisiei Europene, pentru curajul şi conţinutul reformelor din educaţie ”

   Cu alte cuvinte…
   – Cum aţi sintetiza întâlnirea dintre domnii Cioloş şi Funeriu?
   – Păi domnul CIoloş i-a spus bună ziua şi i-a făcut cu ochiul domnului Funeriu spunându-i “Keep up the good work!” (chiar este şi o poza a domnului ministru cu policarul ridicat victorios în sus).

   Eu am mari îndoieli că ceilalţi membri ai Comisie Europene au ştiut măcar că domnul Cioloş vine în România. Mai mult, din câte am înţeles eu, “printre rânduri” se spune că domnul Cioloş a venit să vorbească cu Ministrul Agriculturi care probabil sa plâns că în România nu sunt specialişti care să acopere cercetarea când vor veni fonduri europene pentru cercetare (poate că i-a spus şi că pe terenurile Institutelor Agronomice cresc construcţii şi nu hibrizi, cine ştie…). Dar să admitem că de fapt la Consiliul oamenii au auzit că domnul Cioloş vine în România şi, într-un val de entuziasm i-au spus… nu uita să treci pe la domnul Funeriu să-i transmiţi felicitări din partea noastră că face o treabă aşa de bună cu educaţia din România! Haideţi să spunem că este aşa.
   Să trecem acum la domnii Ponta şi Antonescu. Nu-i vorbă, că a face caz de faptul că domnul Cioloş a vorbit fără mandat şi că astfel se poziţionează politic deşi, în calitate sa oficială de comisar nu ar trebui să o facă, asta deja este altă discuţie. Evident că trimiterea unei scrisori semi-oficiale către un comisar european oferă obligaţia unui răspuns politicos. Cine se putea gândi că domnul Cioloş ar fi putut fi sancţionat cu ceva că nu venit cu hârtia semnată de toţi comisarii europeni? E o copilărie trimiterea unei astfel de scrisori. Dacă ar fi jucat inteligent ar fi spus că C.E. nu felicită decât prin prisma unor rapoarte… Anul acesta a existat un raport pentru Educaţie în UE. Acolo nu sunt drăgălăşenii de protocol, sunt cifre.

   În ceea ce priveşte România, Raportul COM menţionează că ţara noastră stă relativ bine în ceea ce priveşte rata participării la învăţământul preşcolar, înregistrând la nivelul anului 2008 o rată de 82,8%, faţă de obiectivul UE ca cel puţin 95 % dintre minori să participe la învăţământul destinat copiilor de vârstă mică. Raportul menţionează că Franţa este singura ţară membră cu o rată de 100%, aceasta fiind urmată de Belgia şi Olanda (99,5%) şi Italia (98,8%). România este bine cotată şi în privinţa indicatorului de referinţă pentru 2010, potrivit căruia cel puţin 85% din tinerii cu vârsta de 22 de ani să fi încheiat învăţământul secundar superior, ţara noastră înregistrând o rată de 78,3%.
   Pe de altă parte, Raportul arată că România a avut în anul 2009 o rată de absolvire a învăţământului terţiar de 16,8%, faţă de media de 32,3% înregistrată în UE şi de obiectivul de 40% stabilit pentru 2020. În privinţa indicatorului legat de scăderea la 17%, până în 2010, şi la 15%, până în 2020, a ponderii persoanelor cu nivel scăzut al competenţelor de citire, România deţine o rată îngrijorătoare de 40,4%, faţă de media europeană de 20% în anul 2009. Raportul mai arată că, în 2009, ţara noastră a înregistrat şi o rată a părăsirii timpurii a şcolii de 16,6%, faţă de media UE de 14,4% şi de obiectivul UE de 10% pentru anul 2020.
   Cu privire la indicatorul de referinţă legat de nivelul mediu de participare a populaţiei de vârstă activă la învăţarea pe tot parcursul vieţii, acesta ar trebui să atingă cel puţin 12,5 % în 2010 şi 15 % în 2020. România înregistra, în 2009, o rată de doar 1,5%.

   (dae.gov.ro/articol.php?id=1950)

   Zice că este bine pe la grădiniţă, nu prea este bine pe măsură ce educaţia în România se îndreaptă spre cealaltă limită a educaţiei. Faptul că anul pregătitor a devenit obligatoriu, ne va situa şi mai bine la stadiul de grădiniţă… dinspre partea doctoratelor… post-doctoratelor…

   Domnul Funeriu a spus, pe bună dreptate, că ce este în Raport reprezintă perioada de dinainte a venirii sale. Absolut corect, nimeni nu poate spune altceva. Chestiunea este că, pentru a evalua activitatea domniei sale trebuie să aştepte un raport care să arate “măreţele împliniri”, rezultatul reformelor. Până acum singurul rezultat a fost că monitorizarea examenelor reprezintă scăderi dramatice de note. Cu alte cuvinte, rezultatul este certitudinea că în România se copiază la examene.

   Scrie în acea scrisoare de la comisarul european pentru Educaţie, Dennis Abbott, că României îi este bine în sectorul educaţiei datorită reformei domnului Funeriu? Nici măcar domnul Abbott nu merge aşa departe cu politeţea… domnia sa spune tocmai că educaţia în România este atât de dezastruoasă încât bine că măcar cineva încearcă să facă ceva… Rezultatele romanesti la testele internationale arata nevoia urgenta de consolidare a calitatii sistemului de educatie in ansamblul sau.
   Vedeţi ce înseamnă o experienţă europeană? Domnul Abbott nu spune învăţământ, spune sistemul de educaţie. Şi aş vrea să spun că ce sare în primul şi în primul rând în ochi atunci când priveşti spre politica românească (dar şi pe la români, în general) este chiar asta, lipsa de educaţie. Învăţaţi mai găseşti prin România, că nu suntem un neam de proşti, educaţi însă ceva mai greu. Cum spunea magistral Caragiale despre amicul Mache… “Uite, vezi! ăsta e cusurul lui – e măgar!… și violent!… și n-are manieră!”

   Atâta tevatură pentru nişte sincere şi calde felicitări… Uite aşa intră România în penibil. Şi domnul Funeriu s-a lăudat aberant cu ele, şi domnii Ponta şi Antonescu s-au agitat penibil pe seama evenimentului… acum ne făcură toţi de kakaolu vanilyali (“cacao vanilie” în turcă… să nu creadă cineva că spun nu ştiu ce) pe la C.E. Ce trebuie să fi râs de noi când văd care este nivelul nostru politic!

   Prin Africă nu ninge… motiv pentru care copii, care sunt la fel în întreaga lume, “se bulgăresc” cu balegă de elefant pe post de bulgări de zăpadă (ce am nimerit partea cu balega, dat fiind că este vorba despre educaţie agro-zootehnică). Cam aşa facem şi noi, dacă nu avem o clasă politică inteligentă care să discute în contradictoriu folosind principii, ei se bat cu ce cade la îndemână… Şi ei, nişte copii…

  • ***Bibliotecaru – încearcă totuşi să înţelegi diferenţa dintre “educaţie” şi “instrucţie” ca să înţelegi bine ce se face sau, mai bine-zis, ce ar trebui să se facă la şcoală dar nu se face.

  • Instrucţia ar fi totuşi un pic mai apropiată de educaţie decât învăţământul, pentru că are în sens şi o dimensiune a deprinderii practice pe care învăţământul nu prea o are.

   Învăţământul dezvoltă capacitatea de a reţine diferite informaţii, practic elevii devin un fel de stick-uri de memorie care conţin diferite informaţii. Educaţia predă deprinderea de a analiza şi a face legături între informaţii şi nu reţinerea informaţiilor în sine. Una este să recunoşti o linie melodică ca fiind… ştiu eu… Thus Spoke Zarathustra Op. 30 Richard Strauss şi alta este să înţelegi această lucrare,şi cu totul alta este să spui că este… melodia din Odisea Spaţială 2001.

   Preşedintele Traian Băsescu a identificat corect această problemă, însă s-a exprimat defectuos şi nici nu a mers spre cauze. Domnia sa spunea că România produce prea mulţi filosofi şi prea puţini mecanici auto şi ospătari…

   Ca să reduc la afirmaţia prezidenţială problema, de fapt România produce foarte puţini filosofi, produce însă mulţi “profesori de filosofie”. Această diferenţă identifică esenţa problemei, pentru că România mai are învăţaţi (profesorii de filosofie) dar are prea puţini creatori de operă genuină (filosofi). Lucrurile au mers atât de departe încât profesorii de filosofie sunt confundaţi cu filosofii. Aici trebuie lucrat în sistemul de învăţământ pentru a deveni sistem de educaţie. În momentul în care scopul va fi formarea oamenilor şi nu învăţarea lor… deja putem spune că lucrurile au început. Deocamdată această viziune, deşi declarată, lipseşte în intenţiile Ministerului Educaţiei în ultimii 20 de ani.

   La ora la care scriu aceste rânduri, domnul Băsescu vorbeşte despre
   Competitivitate (cu ocazia Recomandărilor din Raportul de Competitivitate). Nu prea se regăseşte competivitatea în discursul domniei sale, dar despre lege spune nişte lucruri de bun simţ (probabil voi prelua acest sector de discurs şi pe blog). Toţi miniştrii educaţiei au tăbărât pe sistem în forma sa, au schimbat numărul de ani obligatoriu, tipurile şi poziţionarea examenelor… toţi zicând că astfel va fi mai bine absolventului în recunoaşterea diplomelor la nivel mondial şi aşa mai departe. Nimeni nu se chinuie să reformeze modelul profesorilor (să califice profesori care să facă educaţie şi nu învăţământ), nici măcar programele educaţionale (curriculum) nu se modifică. Nimeni nu se chinuie să modifice stilul în care sunt scrise informaţiile în manuale, şi cine face comparaţie cu manualele din străinătate ştie despre ce vorbesc, astfel încât ele rămân fie la un nivel de exprimare elitist (cel ce scrie manualul vrea să arate cât este de deştept prin vocabular), care respinge tânărul în loc să-l atragă, fie la un nivel al informaţiei atât de prost exprimat încât manualul pare o culegere de date (fie amândouă). Sunt convins că în Educaţie şi Sănătate… fiecare nou ministru va dori o nouă lege. Acest lucru nu va fi, niciodată, un lucru normal sau bun.

   Ca să spun ceva şi despre competitivitate, păcat că doamna Paul Vass se agită atât de tare pe acest subiect dacă atât de puţină lume chiar înţelege cum stă treabă cu Competitivitatea.
   Competitivitatea reprezintă un raport de comparaţie între ceva şi ceva. Nu poţi să stabileşti o competiţie mergând singur.

   Competitivitatea unui produs sau a unei unităţi economice este uşor de înţeles în condiţiile unei economii de piaţă. Ce reprezintă însă competitivitatea statului? De exemplu, competitivitatea structurală este definită ca fiind aprecierea gradului de specializare al unei țări astfel încît să-i fie asigurat un excedent sau un echilibru comercial durabil prin rata acoperirii exporturilor și coeficientul de specializare.

   Deci… să vorbim vorbe când România va merge bine comparativ cu alte ţări. Până atunci, să muncim bine. Iată de ce cred că organizaţia pentru care doamna Paul Vass a muncit foarte mult ar trebui să producă obiective individuale, ar trebui să spună fiecăruia ce înseamnă acest “să muncim bine”. Restul declaraţiilor nu au cum să funcţioneze astăzi în România.

   Domnul Băsescu a spus astăzi un lucru foarte mare, chiar dacă nu este neapărat legat de competitivitate, dar care influenţează, în mod categoric, competitivitatea României… Legislaţia şi birocraţia în România sunt mult prea stufoase pentru a permite României să fie competitivă ca stat. Din păcate în continuare sistemul funcţionează în logica “apare o problemă, e bine să mai introduci o hârtie, o ştampilă, o semnătură”. Controlul excesiv nu va produce mai puţină eroare a sistemului, va produce însă blocarea sistemului.

   Eu de aceea nu cred în schimbările legislative sau în schimbarea Constituţiei ca modalităţi de rezolvare a problemei proastei funcţionări a statului. Înainte de a face astfel de schimbări sistemul trebuie să fie funcţional. Bun-prost, dar funcţional. Nu poţi îndrepta nerespectarea Constituţiei prin modificarea Constituţiei. E ca şi cum ai încerca eradicarea hoţilor de buzunare mutând buzunarul de la piept din partea stângă în partea dreaptă… Dacă hoţul e hoţ, atunci va fura oriunde este buzunarul…

   Iată, de exemplu Guvernul pregăteşte o nouă angajare a răspunderii. Se aude, de fapt, că pregăteşte două. Se foloseşte un instrument menit schimbării programului de Guvernare pentru a legifera rapid, deşi acest tip de legiferare are reguli foarte, foarte stricte. Constituţia se încalcă şi nimănui nu-i pasă, nici aşa-zisei “opoziţii” şi nici CCR şi nici Preşedintelui României.

   Asta deşi pe site-ul camerei deputaţilor scrie negru pe alb la ce anume foloseşte Angajarea Răspunderii Guvernului (să nu creadă că inventez eu ceva)

   cdep.ro/camera_deputatilor/deputati/gaspar2.htm

   Pe lângă consideraţiile generale… se adaugă în mod specific.

   Adoptarea unui proiect de lege, pe aceastã cale, reprezintã nu numai o mãsurã de ocolire a regulilor procedurii legislative, dar şi o modalitate ultrarapidã, generatã de împrejurãri excepţionale, de adoptare a legii. Cu acest prilej este însã, necesar sã se respecte nu numai regulile strict preväzute de Constituþie cu privire la adoptarea proiectului de lege, ci şi obiectul reglementãrii, respectiv circumscrierea acestuia la analizarea unei singure materii, clar delimitatã şi impusã de circumstanţe extraordinare. Ca atare, nu pot face obiectul asumãrii rãspunderii Guvernului proiectele legislative complexe, care prin efectele lor pot depãşi limitele previziunii parlamentare. Totodatä, asemenea proiect de lege nu-şi poate propune sã modifice, sã completeze sau sã abroge un numãr mai mare sau mai mic de acte normative. Un astfel de proiect de lege are rolul de a aduce în câmpul legislativ o nouã reglementare juridicã, farã de care lucrurile ar lua o turnurã cu consecinte de neimaginat. Ca atare, urgenţa legislativã nu poate fi determinatã de starea legislaţiei existente, de modificarea în abrogarea acesteia, ci de inexistenţa unor reglementãri juridice într-un anumit domeniu al activitãţii umane.

   Guvernul angajează răspunderea pe un proiect ce suspendă părţi importante de mai multe legi… Nu este halucinant? Şi totuşi, deşi există bătălie politică câtă vrei la nivel de imagine, băşcălii de tipul “să doneze fiecare român câte un euro” şi câte şi mai câte… NIMENI nu spune că vorbim despre o încălcare a Constituţiei. NIMENI, absolut NIMENI. Spun eu despre astfel de lucruri, căci eu sunt un nimeni şi nimeni nu mă ia în serios.

   Revedeţi în urmă pe ce legi şi-a angajat Guvernul răspunderea… Măcar unul a respectat regulile de mai sus? Aiurea… dar cui îi pasă? Mie, dar eu sunt un nimeni.

   Competitivitate, legea educaţiei… Să începem cu bunul-simţ, părerea mea.

  • ***Bibliotecaru a scris Domnia sa spunea că România produce prea mulţi filosofi şi prea puţini mecanici auto şi ospătari…
   Îmi amintesc bine contextul în care Domnul Preşedinte a spus aceste cuvinte IRONIC, nicidecum că aşa ar fi, referindu-se la numărul foarte mare de absolvenţi de facultate…

  • @ silverstar
   V-am citat mai sus că România are prea puţini absolvenţi de studii superioare faţă de media europeană şi mult prea puţini decât ar trebui să atingă ţinta stabilită de Europa…
   Nu, domnul Băsescu nu era ironic relativ la numărul absolvenţilor ci la numărul celor care au o competenţă ce poate fi folosită în sens lucrativ. Dacă vă amintiţi, domnul preşedinte vorbea cu domnul Liiceanu, ceva timp mai târziu, şi îi spunea că a vrut să spună iniţial tâmpiţi şi nu filosofi… desigur, tâmpiţi în sensul că nu ştiu să facă efectiv nimic, nepregătiţi pentru viaţă, şi nu în sensul jignitor al cuvântului. 😀

 7. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Doi tipi ies din bar:
  – Hotarat. Mergem la femei!
  – Asculta frate, sotia mea este tanara, frumoasa…
  – Am inteles. Deci mergem la tine!

 8. Vasile Astărăstoae – Şeful medicilor acuzat de ANI de abuz în serviciu şi conflict de interese. A fost sesizat Parchetul

  Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul lui Astărăstoae. Directorul Institutului de Medicină Legală Iaşi şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi, Vasile Astărăstoae, este reclamat de ANI pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/seful-medicilor-acuzat-de-ani-de-abuz-in-serviciu-si-conflict-de-interese-a-fost-sesizat-parchetul_895277.html#ixzz1gUcD3cOR

 9. Decepţie

  S-a spus pe tv-uri că pensiile vor fi trimise mai repede luna aceasta.
  Nici o bucurie… Dacă spunea că le trimite duble… E-heeeeei, era ceva… 😮

 10. Trop souvent, nous mesurons tout et ne comprenons rien.
  Les trois choses les plus importantes que vous devez mesurer dans un business sont :
  1. la satisfaction du client,
  2. la satisfaction des employés et
  3. le cash-flow.

  Si vous accroissez la satisfaction du client, vous pouvez être sûr que votre part de marché globale croîtra aussi.

  C’est le même dans la politique !!!

 11. Ce e drept, merită recunoscut. Felicitări, doamna Elena Udrea! În rest, lăsaţi şi criticile să vină, chiar dacă sunt nedrepte, că doar nu suntem pe vremea de dinainte de 89 cînd mass-media era plină numai de ode! Încă o dată, felicitări sincere pentru realizările de la MDRT!

 12. «Soluţia crizei datoriilor suverane în Europa este un armistiţiu negociat. » ( Traian Băsescu )

  «Criza datoriilor suverane este expresia demagogiei politicienilor. Cea mai mare parte a datoriilor statelor vine din creşteri nesustenabile, din proiectarea unui sistem social nesustenabil pe termen foarte lung. Aceste sisteme au fost create pentru a aduce voturi, pentru a arăta ce bine guvernează în favoarea oamenilor politicieni aflaţi la putere » ( Traian Băsescu )

  «… a apărut cel mai tare politican al lumii. Nu se numeşte nici Obama, nici Putin, nici Medvedev, nici Băsescu, nici Papandreou. Numele acestui politician se numeşte “piaţă”.( Traian Băsescu )

  • «Competitivitatea unei ţări nu poate fi dată numai de guvern şi administraţie. Sectorul privat este parte a indicatorilor de competitivitate pentru o ţară.

   Sectorul bancar a fost generos în perioada “umflată”, acum a devenit tot mai restrictiv. Cât de competitiv este să dai credite cu buletinul?

   Un funcţionar corupt nu poate fi corupt dacă nu are un partener care să îi dea bani în mână. Un minister nu poate plăti cu 50% mai mult dacă nu există un consultant care să indice mărirea facturii.

   Statul singur nu poate fi corupt. Are un partener. Statul singur nu poate fi neperformant. Are un partener. » ( Traian Băsescu )

 13. , RABINUL BOLSEVIC,BIBLIOTECARU’

  Mda,iata o incercarare rata ,cu voie as spune eu,de a fi echidistant pe subiectul atit de simplu si clar,PIRICIOSII PONTA SI ANTONESCU’doi tarani provionciali,care nu-si pot depasi conditia,ba mai mult se incapatineaza sa-si etaleze si in europa nersinarea,si acest caz n-ar fi prmul.
  Dar sa-i las acum pe cei doi cu frustrarile si neimplinirile lor si sa ma ocup putin de ,DIVERSIONISTUL RABIN BOLSEVIC’ biobliotecaru,personaj desprins din povestile cu propagandistii stingisti,care nu se dau inapoi de la nimik atunci cind vine vorba de a deturna o situatie penibila care ii priveste direct,si pe care ei,BOLSEVICII ROMANII, o provoaca din prostie,inginfare si o totala lipsa de ,EDUCATIE SI INSTRUCTIE’
  Si uite asa,bibliotecaru,in buna traditie,care l-a consacrat in spatiul virtual,ca fiind UNUL DIN TALIBANII PROPAGANDEI DE SORGINTE BOLSEVICA’ isi pune talentele de diversionist la lucru si folosind schema arhicunoscuta,muta TINTA SI SENSUL DEZBATERII DE PE ADEVARATUL SUBIECT,incercind sa deturneze sensul actiunilor pe care sefii uselisti l-au intentionat.
  Si pt a-si lua si o marja de credibilitate a trecut la stilul rabinic,care vorbeste si despre partea adversa.
  Numai ca probabil pildele solomonice,bibliotecaru le-a citit in diagonala si nu dintr-o traducere corecta a ,TALMUNDULUI’ pt ca doar asa se poate explica,TRANSPARENTA PARTIZANA’fata de cei doi sefi uselisti,doi cetateni lipsiti de educatie,cu un deficit de bun simt care se vede in felul in care se exprima,dar mai ales se comporta.
  Asa ca dragul meu bibliotecaru,singura ta reusita in acest caz,pt ca este si o reusita,este ca nu te-ai dezmintit,ai ramas acelasi fidel bolsevic,chiar daca intre timp prostanacul MIRCEA GEOANA,cel caruia ii faceai propaganda la greu a fost decapitat,si prostanacul a fost schimbat cu cirlanul.
  Si te rog nu ma acuza de limbaj suburban,pt ca licentele nu-mi apartin ele sunt si poarta marca mentorului vostru:ION ILIESCU.

 14. In general,evit sa intru in polemici care tin de subiecte abstracte,pt ca nu aici este locul lor,si totusi,bibliotecaru ca de obicei reuseste sa ma ,provoace si sa ma stirneasca,pe un subiect identic cu cel care se ocupa de sexul ingerilor.
  Sigur,este in stilul lui obsnuit,sa aduca teme care n-au nici o legatura cu reality politicall’ mai ales ca opozitia,adica cei pe care el ii sustine sunt in corzi,datorita ultimelor decizii de la bruxelles si nu numai.
  Si uite asa,ma las atras de ,MOMELA LUI BIBLIO’si ii fac pe plac dindu-i o replica viguroasa pe subiectul MIN,. INVATAMINTULUI,versus min educatiei.
  Practic,raspunsul corect pt biblio,sta in pardigma urmatoare:
  ,INSTRUCTIE SI EDUCATIE’
  Pt ca aici este ,piatra filozofala’ care ajuta la formarea personalitatii umane ,la cunoastere si reflexie.
  In aceasta zona ,paradigma,instructie si educatie se aduna sub umbrela termenului de INVATAMINT,proces complex,care cuprinde pardigma despre care aminteam,pt ca doar in procesul de invatamint,continuu si serios instructia si educatia,sunt doua pirghii care desavirsec ,INVATAMINTUL’.
  Este un punct de vedere personal,sigur inspirat din ultimele dezbateri pe acest subiect,pt care pot recomanda si bibliogragia aferenta,desi,nu cred ca e cazul.
  Si pt ca in general am atitudini profilactice,ii recomand ,TRANSFUGULUI SOVIN KATRINA,sa nu-mi puna intrebari,pt ca in ce-l priveste nu pot decit sa strimb din nas si sa scuip cu dispret ,si rapid sa-mi sterg de pe fata grimasa de scirba care m-ar putea cuprinde.

  • ***Zapa – nu fi aşa de încrâncenat. Cine are răbdare şi tactul de a trece peste răutăţi şi de a vă citi până la capăt, are multe de învăţat şi de la tine, şi de la Bibliotecaru.
   În fond, toţi avem dreptul la liberă exprimare, nu-i aşa? 😆

  • לחשוב על זה

   Sper că ştiţi limba, din moment ce aţi afirmat că sunt rabin bolşevic. 😆
   Nu e nimic “de rău”…

 15. Mda,poate ai dreptate Silvestar,poate dupa gustul tau,am fost prea incrincenat,numai ca asa sunt eu,ceva mai contondent cu adversari[observi ca nu am folosit termenul de dusman,asa cum fac uselistii] si pt a fi linistita si pe pace ,da-mi voie sa-ti recomand o lectura,care poate te va motiva si putin iti va zdruncina parerea-INTRA PE BLOGUL LUI VICTOR PONTA-intri simplu,scrii pe google:VICTOR PONTA BLOG-si te vei convinge singura.

 16. P.S.-a,uitasem ceva,important,nu-i pun la indoiala lui biblio,inteligenta,si eruditia.pt care am toata stima,dar acest lucru nu-l scuteste de micile mele glumite,nevinovate…………

  • ***Zapa – aha, m-am lămurit.
   “micile mele glumite,nevinovate…………”
   Spuneai ceva de duşmănie… Duşmănia înseamnă ură şi ura este distructivă, mai ales pentru cel ce o trăieşte, o poartă în suflet.
   Indiferent de crezul nostru, de simpaţii ori tabere, noi nu trebuie să fim duşmani, ci doar adversari, nu trebuie să ne pierdem raţiunea pentru că toţi suntem români.

  • @ Frank Zapa[King]
   Maestre… Orice om de bun simţ vede că pe blogul domnului Ponta sunt cu mult mai critic cu domnul Ponta decât sunt aici critic cu doamna Udrea… 😆 Desigur, bunul simţ “e un mast”… cum spune tânăra generaţie. Fără bun simţ la gând circumvolutul nu are nici zimţ.

  • @ Frank Zapa[King]

   Diferenţa, domnul Zapa, este că nu toţi “se atacă” când îi critic. Cu siguranţă nu-i cade bine nici domnului Ponta, nici domnul Năstase, când fac o critică pe acolo pe blog, numai că domniile lor nu reacţionează violent. Poate că fierb “în suc propriu”, dar au măsura de a nu răspunde “cu violenţă”. Şi nici susţinătorii domniilor lor nu mă atacă pentru critica mea. De ce? Pentru că domniile lor îşi dau seama că ceea ce critic eu este spre întărirea şi responsabilizarea politicii, spre construirea unei societăţi civile puternice care să cenzureze, prin acţiune directă, abuzul politicii româneşti. Oamenii inteligenţi înţeleg că, pe termen lung, presiunea depusă asupra unei politici anormale pentru a se transforma în acţiuni politice eficiente, specializate şi, mai ales, responsabile, va conduce spre existenţa României şi peste 10 ani, peste 50 de ani… Chiar şi domnul Boc a spus că nu se mai poate cu populismul… numai că nu există, încă, profesori care să predea materia “politica non-populistă” tinerilor politicieni.

   Cât despre critica adusă domnului Antonescu (şi asta pe blogul PNL, nu pe ascuns ca alţii, pe blogurile PDL), cred că nici susţinătorii PDL nu au adus o critică mai profundă decât am adus-o eu. Ce să vezi? Nici PNL-iştii şi nici susţinătorii PNL nu m-au atacat. Din toate blogurile din lume numai suporterii lui Traian Băsescu (slavă domnului că nu TOŢI suporterii lui Traian Băsescu, mai există şi mulţi oameni decenţi şi printre suporterii PDL) mă atacă pentru ceea ce spun. Oare de ce?

   Dar de ce nu-mi faceţi reclamă, daţi şi link-uri, dacă tot v-aţi apucat să faceţi dumneavoastră critică cetăţeanului Bibliotecaru. 😀

 17. Mda..mi-a plact comentariul lui Frank Zapa, referitor la Dacian Cioloș. Într-adevăr, modestul funcționar român care a primit doar indirect un vot favorabil, pe data de 9 februarie 2010, din partea Parlamentului European (care a acordat votul de învestitură Comisiei Europene condusă de Jose Manuel Baroso și automat și lui Dacian Cioloș), și-a permis într-un mod de-a dreptul impardonabil să emită, fără mandat din partea personalităților marcante ale opoziției, un punct de vedere favorabil (chiar dacă nu este al lui personal ci al Comisiei Europene) la adresa unui membru controversat al actualului executiv, un ministru cu CV dubios (spre deosebire de al doctorului Sorin Oprescu) care acționează cu ceva doză de inconștiență împotriva spiritului consensual al liderilor opoziției. Acestia din urmă (dar, speră ei, cei dintâi, foarte curând) au amprentat cu vârfurile degetelor tremurânde de fior patriotic adând înfipt în rărunchi, asanumitul Pact Național pentru Educație cu percepția (corectă) că prin asta, se subînțelege că toate nulitățile au dreptul la viață, diplomă și carieră (adică la stat), evident prin orice mijloace, că doar n-o fi scopul mai important și mai legitim.
  Același comportament ,,execrabil” si deci intolerabil, l-am remarcat și la Șeful Statului Român, care, tot fără mandat solicitat prin audiență la clasa politică din opoziție , și-a permis să se deplaseze pe bănișorii poporului la Bruxelles unde a servit caviar și șampanie că la București e criză și…presă.
  Același Președinte, care, în numele ,,pacificării” dorite cu ardoare imperativă de opoziție, ar fi trebuit să întoarcă și celălalt obraz la șfichiul eminamente cu motivații patriotice, pe fondul revirimentului economico-financiar mondial, șfichi constituit din sintagma ,,îi spunem, NOI, pa, Președintelui”.
  Din această perspectivă, este cât se poate de logică abordarea distinsului nostru amic/mitic DIACONU EUSEBIU, transformat peste noapte în cultivator de legume fără ,,anti” după ce și-a transferat benevol funcțiile esențiale de procesare euristică spre/către unitatea centrală de stocare a informației a Congresului american (cea mai mare din lume) și a coloanei vertebrale în debara.
  Acest patologo-amic apreciază fără nori că nu este absolut nimic ieșit din comun, chiar după a (n+1)-a citire a unui anume comentariu, că, doamna ministru Elena Udrea s-ar deplasa, noaptea, chiar fără știrea domnului Dorin Cocoș , prin barurile nocturne și cluburile de lux miticărești în compania selectă a ,,experților” (în număr de doi, cu un al treilea învăluit în mantia din umbră de formă felixoidală) în circărie mediatică cocoțați pe chelia netedă și lucitoare a opoziției. Desigur că , noianul de paparazzi purtați , cu bunovăință, în ,,trenă” ,din crâșmă în crâșmă,vor trata cu responsabilitate și condescendență compromisul istoric al iluștrilor co-meseni în numele interesului național, iar toată națiunea, va aplauda frenetic până la înroșirea palmelor.
  Pentru ca tot ,,tacâmul” să fie complet, doamna ministru ar trebui să se prezinte în ținută șanjabilă (detașabilă) , permisivă la numere de streptease, dans lasciv la bară fixă verticală și salturi la trapez cu cei doi saltimbanci agățați cu capetele în jos abia așteptând să..o prindă ferm, de mâini, pe frumoasa lor parteneră. Acest sacrificiu este necesar, pentru a câștiga deplina bunăvoință consensuală a viitorilor conducători ,,vizionari pe 50 de ani înainte” ai României pro europene.
  Un lucru nu i se pare logic ,,emininchelui” nostru coleg, Diaconu Eusebiu, recte, ca un susținător al Reformei și al actualei puteri să îndrăznească a-și da cu părerea frontal, perpendicular și onest, fără învăluiri bibliotecărești, cu privire la integritatea, competența, determinarea și credibilitatea liderilor principalului partid de guvernământ. Cu excepția unui anumit vicepresedinte ce poate fi în mod legitim bălăcărit demn și bărăbătește de toți entelegenții patriei doldora de soluții de ieșire din criză. Din criza de imagine.
  Dacă, totuși, cineva ignoră avertismentele și amenințările ,,democratice”, reacția nu întârzie, se produce imediat o erupție în avalanșă indusă de ,,pata” persistentă cu iz de punct fix similară oarecum cu celebră ei surată de pe Jupiter și de aceeași culoare, care, a/i-a amprentat definitiv materia lichidă abia ținută în frâu de litosfera craniană.
  Instantaneu, leguma trece la faza de erecție virtuală și împroșcă, cu presiune, clorofilă diaconină, în capetele personajelor naive crezătoare de valori, erecție care agită de-a valma în turbioane devastatoare, neuroni, sinapse și scintilații de osciloscop.
  Cu toate acestea, ,,pata” tronează impersonal și imuabil ca un sistem de referință (ne)inerțial, sau, mai exact, ca un ,,ochi” de uragan bine ațintit. 😉
  Deh, Dumnezeu ne-a dat și cap și creier, dar, pe acesta din urmă nu ne obligă nimeni să-l folosim. E mult mai comod să ne abandonăm dulce efortul de opoziție la entropie ,,îngerilor decăzuți” purtători de ,,logică sofostico-șopârlească” care cred sincer că-l pot substitui pe Dumnezeu.
  Parafrazând, putem conchide:
  ,,Dormiți liniștiți, frați români, că ,,Fantasmagoria Nopții Înstelate” veghează învăluindu-ne catifelat somnul profund în hlamida ,,diversiunii logice” care nu contează că e diversiune, contează, doar, că este logică.
  😉

  • Bă nărodule tu ai fost beat când ai scris asta ?
   Sau a fost beat ăla de ţi-a scris fiţuica?

   EU AM SPUS CLAR CĂ SUNTEŢI NIŞTE PAFARIŞTZI CARE ÎN LOC SĂ CITIŢI PÂNĂ LA CAPĂT ACEL ARTICOL ÎN CARE SE SPUNEA CLAR CĂ ACEA POZĂ ESTE UN FALS, AŢI SĂRIT CA BEZMETICII ŞI AŢI FĂCUT BARTAI TĂMBĂLĂUL PE O PROVOCARE DE DOI LEI CARE NICI MĂCAR NU TREBUIA LUATĂ ÎN SEAMĂ!
   A RÂS TOATĂ LUMEA DE VOI CU LACRIMI!
   Mai ales Bibliotecarul!

   VĂD CĂ TE DOARE RĂU CĂ-I TRAG LA GIOALE PERMANENT LU AIA DE UMBLĂ CU STICLA DE BĂUTURĂ-N GEANTĂ!
   Hai sictir cu vice-preşedintele tău NUMIT!
   MĂ REFER LA MONICA MACOVEI- GHERGHESCU!
   Să vii cu ea la mine când va fi ALEASĂ!
   Eu te-ntreb foarte serios:
   TU CHIAR VREI SĂ MĂ DEZBRAC DE CARACTER?
   ŢIE CHIAR NU ŢI-E RUŞINE SĂ MINŢI CU ATÂTA NERUŞINARE?
   SĂ SPUI CĂ ALBU ESTE NEGRU?SAU AI IMPRESIA CĂ DACĂ MĂ FERESC SĂ UMPLU OGRADA ASTA DE LĂTURI DIN RESPECT PENTRU STĂPÂNA OGRĂZII NU TE POT ARTICULA?

   Să nu crezi că mie personal îmi produci vreun disconfort!
   Eu doar zâmbesc când văd cum reacţionezi pavlovian!
   Cum i-o trag vicelui la gioale cum sari şi latri ham, ham, ham!
   Şi mă distrează teribil chestia asta!

   Băi susţinător plătit ce eşti tu un plătit, tu chiar crezi că unii dintre noi pot uita aşa repede câte lături ai aruncat în capul lui Băsescu, al Udrei şi-al lui Boc?
   Băi salcie, încă o dată îţi repet şi bagă bine la cap ce-ţi spun:
   NU MAI UMBLA CU ÎMBÂRLIGĂTURI CĂ TE-MBÂRLIGI SINGUR!
   Nici-un cititor al unei ogrăzi nu mai ia în seamă comentariile unui neserios care azi aplaudă pe unul şi mâine aplaudă pe altul!

   Încă o dată îţi repet:
   Nu mai umbla cu îmbârligături de tip “comentariul zilei” că io baniii nu-i câştig nici de la PDL, nici de la nevastă nici de la nu ştiu mai care ….cum s-au mai lăudat unele prin anumite cercuri!

   DACĂ MONICA MACOVEI AR FI UN OM DE ONOARE ŞI-AR DA DEMISIA DIN PARTID , ŞI ŞI-AR FACE UN PARTID!

   Ai înţeles beiiii nesimţitule?
   Şi tu şi gaşca aia de vulpi care nu mai pot ajunge la struguri?

   Tango!
   🙂 🙂 🙂

  • ***ZeV – stimate coleg, te rog, vrei să explici cum înţelegi tu proverbul Din coadă de câine nu faci sită de mătase? 😮

 18. PRES.TRAIAN BASESCU-preda la REMAT-masina,U.S.L.

  Ma intreb ce a mai ramas din aceasta masina numita U.S.L. dupa summitul de la bruxelles?
  practic nimik doar o caroserie veche,ruginita,plina de gauri,cu vopseaua scorojita ,mult chit si……………fara roti,fara motor dar mai ales fara volan.
  Scoasa in lume,inca de pe vremea lui ,MOTOCICLEANU’dar fara brend,asa la smecherie,masina uselista nu-si mai poate ascunde de privirile curiosilor vechiomea ,hibele dar mai ales faptul ca este o mare inselatorie de tip balcanic,o adunatura de fiare vechi,puse acolo in dorul lelii si prezentata in lumina relectoarelor ca fiind masina viitorului.
  Pt ca ce mai ramine din PROGRAMUL U.S.L. prezentat cu mare sclipici si multe jocuri de lumini,in luna mai a acestui an??????????va spun eu,nimik.
  Dar sa va reamintesc cite-va din nazdravaniile propuse de U.S.L:
  1-REDUCEREA C.A.S CU 5 PUNCTE PROCENTUALE
  2-REDUCEREA T.V.A LA 18%
  3- IMPOZIT IN TREPTE,DIFERENTIAT
  Si pt ca totul sa devina un adevarat fiasco,in luna septembrie SEFII USELISTI,respingeau cu fermitate propunerea de a trece in constitutie defict bugetar de cel mult 3%.
  Iata cum,fara un efort prea mare,U.S.L-este anulat de intrarea romaniei in U.E. dar lucru si mai benefic,politicieni aventurieri,ajunsi in politica prin tot felul de malversatiuni,in sfirsit sunt pusi in adevarata lor lumina.
  Astazi ii vom vedea cum se dau in stamba,si se vor face din nou de ris,pt ca abia acum nu-i de gluma.
  Nu exista o a treia cale,ORI ADOPTAM cele stabilite la bruxelles ori afara din U.E.
  Ei sa vedem ce musculatura au cei doi comici…………..

 19. Frank, amice…nu te strufoca sa explici ce inseamna INVATAMANT versus EDUCATIE si/sau INSTRUCTIE.
  N-ar avea, de asemeni nici o relevanță să faci trimitere la Legea Educației Naționale, care tocmai pentru că se numește așa și nu Legea Învățământului Național, a pus și prin domnul Daniel Funeriu, fondul în acord cu forma, în premieră postdecembristă. Mă refer la faptul că actul de finalitate EDUCAȚIONAL al scolii se centrează, acum, pe generarea de competențe și nu pe acumularea de cunostințe.
  Poate că, odată cu trecerea timpului, acest salt calitativ se va manifsta si pe bloguri. Respectiv, contributorii la idei virtuale se vor apleca mai mult pe sinteză și esențial transpuse în mod onest si neambiguu în cuvinte cu sens univoc, în detrimentul amețitoarelor romane de tip fluviu ce presupun, in primul rând, timp berechet pentru emitent si rabdare fara limite pentru cititori.
  🙂

  • Băi ZeV până şi aici demonstrezi că eşti un habarnabist -pafarist!
   Războiul nu se mai duce pe bloguuri băi nea cutare.
   S-a mutat pe platforme, pe fâssssssbuci pe etc alte reţele de socializare.
   Pe bloguri stau doar cei ce au un nr oarecare de cititori!
   În concluzie mai dute-n bălării cu sinteya şi cu ideile tale virtuale!
   Învaţă dracu o dată că în virtual comentariile lungi, docte şi împănate cu tot felul de citate şi link-uri NU SUNT CITITE!
   (aceeaşi greşeală o face şi Biblio!)

   Trântiţi câte-un cârnat de filosofeli năucitoare uitând să transmiteţi MESAJUL!
   Dar lasă că aşa este bine!
   Reveniţi cu picioarele pe pământ şi înţelegeţi o dată pentru totdeauna că marea majoritate a votanţilor nu sunt cunoscătorii lui Hegel, Einstein sau Pitagora!
   Sunt cunoscătorii lu’ Zăvoranca, Adrian Copilul minune sau mai ştiu eu care bursuc şi salam.

   Hai să ţi-o spun pe româneşte:
   PDL trebuie să se cu boltă şi presiune pe cele 100-200 de voturi aduse de Macovei!
   PDL are nevoie de MAREA MASĂ DE VOTANŢI!
   boulecubască ce eşti.

   PDL-ul trebuie să fie un partid al maselor nu un partid al unei elite fără de operă!
   Macovei, Cristian Preda şi alţi Crini Antoneşti nu sunt elita acestei ţări!
   Elita acestei ţări îşi vede de treaba ei!
   Nu este interesată de politică!

 20. Biblio
  Afirmatia presedintelui este un non-sens, pentru simplul motiv ca intr’o tara unde invatarea discursului religios (ortodox) este obligatoriu, nu se mai poate vorbi despre filozofie, mai precis discurs filozofic, care are la baza “setea de cunoastere”…In timp ce discursul filozofic te invata sa gandesti, discursul religios iti da raspunsul la toate intrebarile, prin intermediul unei carti asazise sfinte.
  Politicienii nu au niciun interes sa aiba supusi care gandesc, preferandu’i pe cei “ingenunchiati”….istoria Romaniei fiindu’ne martora.

  • @ Katrina

   România are încă destui filosofi, pentru că românul are o înţelegere superioară a realităţii… măcar din acest aspect şi reiese că suntem un popor ales. Şi eu sunt unul dintre aceşti filosofi (unul mai mic, desigur)… dar nu unul care are de ce să fie recunoscător statului român.
   Problema este că la noi filosofia nu este “ceva ce defineşte” ci “ceva ce putrezeşte”. Filosofia româneasca este născută din suferinţă şi din frustrare, nu din studiu individual.

   Filosofii şi academicienii ar trebui să fie centrul societăţii Româneşti… apoi ar trebui să fie marii profesori, marile personalităţi recunoscute ale societăţii româneşti, marile talente, mai ales cele din cultura românească… şi aşa mai departe. Noi avem în centrul societăţii oameni bogaţi şi politicieni, adică aceştia sunt, “de bine de rău”, modelele noastre.

  • La loc de (si mai) prim rang desigur ca ar trebui aburcată ilustra doamnă Ecaterina Andronescu, în calitate de rector. Sau de parlamentar.
   Sincer sunt intr-o dilema, dar, sper sa o rezolvati dvs.

  • Râdeţi, voi râdeţi dar aveţi grijă că Vanghelică poate înclina balanţa în Bucureşti, intelectualilor ce sunteţi voi nişte intelectuali!
   Aşa cum îl credeţi voi agramat şi nătărău, “girantul” ăsta are în sacoşa electorală nişte “câteva mii de voturi”! Nu ca Monica Macovei: 2-3 voturi!
   😉

  • Şi încă ceva:
   Nu uitaţi că Vanghelică n-a fost în America de capul lui!
   😉

  • Şi încă ceva:
   Eu în locul lu’ Ciordacu n-aş fi făcut haz de Vanghelică la gazetă!
   Nu de alta dar dacă se enervează Vanghelică şi scuipă pe piaţă două trei ciordăceli ale Ciordacului, în mod sigur Cameluţa Varanuluil îl dă afară!
   Başca că fraierul mai stă şi-n sectoru 5.
   Ehheheeeee aşa-i când eşti jurnalist şi pui botu’ la caşcaval semnând niscaiva chitanţe şi înscrisuri!
   😉

  • @ diaconu Eusebiu

   Eu nu sunt convins că este adevărat. Am verificat în Monitorul Oficial de astăzi şi nu am găsit decretul. Desigur, poate nu a fost încă publicat pe site… s-a mai întâmplat să se publice spre miezul nopţii sau a doua zi.

   Interesant este că nu am găsit nici pe site-ul prezidenţial o astfel de informaţie, deşi au fost nişte Medalii Virtutea Aeronautică, care nu aveau, cu siguranţă, legătură cu politica, nici o informaţie nu a fost de găsit.

   “Traian Băsescu primeşte o listă gata făcută”
   😆 Dar cine face lista? 😆

   Legea nr. 29/2000

   Art. 4. − (1) Decoraţiile sunt conferite de Preşedintele României, prin decret, în baza propunerilor de decorare individuale.

   (2) Propunerile de decorare se fac de către:

   a) preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru Preşedintele României, primul-ministru, senatori şi deputaţi;

   b) primul-ministru, pentru membrii Guvernului;

   c) miniştrii şi conducătorii instituţiilor şi organizaţiilor centrale autonome, pentru persoanele din domeniul lor de activitate.

   (3) Preşedintele României poate să confere decoraţii şi din proprie iniţiativă, în proporţie de 1% din numărul total stabilit prin lege pentru fiecare grad sau clasă a fiecărei decoraţii, cu excepţia gradelor de Mare Ofiţer, Mare Cruce şi Colan.

   (4) Pentru cetăţenii români decorarea are loc o dată pe an, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

   (5) În cazuri speciale decoraţiile pot fi conferite şi pe parcursul anului calendaristic.

   Art. 5. − Propunerile nominale pentru conferirea decoraţiilor sunt avizate de Cancelaria Ordinelor, care se înfiinţează în cadrul Preşedinţiei României.

   Îmi aduc aminte că, pe acest blog, se duceau nişte lupte colosale împotriva domnului Vanghelie. Îmi aduc aminte că i-am spus doamnei Udrea ceva de tipul… Domnul Vanghelie este un primar votat cu peste 50% din primul tur, el are votul oamenilor şi, dincolo de orice altceva, are respectul meu pentru asta. Dacă PDL vrea să facă ceva în sectorul 5, atunci trebuie să facă alături de Marian Vanghelie şi nu împotriva lui. Auzind această ştire, despre care nu ştiu exact dacă este adevărată până ce nu văd cu ochii mei decorarea la ştiri sau publicarea în M.O. a decretului, nu m-am gândit decât că cineva chiar citeşte ce spun eu pe acest blog. Mai am câteva semne, printre care şi introducerea în legea cu “anveloparea termică” a excluderii clădirilor cu risc seismic ce nu sunt în prealabil reabilitate seismic, modificarea pe care am cerut-o pe acest blog. Sigur, poate sunt coincidenţe, dar poate că nu… 😀 Dacă am impresia că sunt un cetăţean ascultat de politicienii aflaţi la cârma guvernului, sunt un pic mai mulţumit. 😆

   De aceea insist un pic cu două propuneri de legi penale, Legea Jurământului şi Legea Bunei Guvernări. Dacă este necesar, pot oricând dezvolta amănunte despre aceste două legi ce sunt, cred eu, esenţiale responsabilizării actului de guvernare. Măcar de ar ajunge lege…

   Nu ştiu de capul cui a fost “Vanghelică” în America, nu ştiu de capul cui a fost şi Mircea Geoană… este însă evident că domnul Geoană a ajuns să fie dat afară iar domnul Vanghelie cam duce discuţii în ultimul timp cu “şefii” PDL.

  • Domnul Onţanu este atât de medaliat că nu mai poate intra la hipermarket fără să clipocească ţiuitor aparatele anti-furt 😉

   Şi eu nu am primit nici măcar acolo o decoraţie amărâtă… un ordin Erou al Muncii Socialiste, să fiu cumva coleg cu Mihail Vasilievici Isakovski. 😆

   Cum spunea Mihail Vasilievici…
   Poetul cu-a lui minte strălucită
   Un lucru mai presus de-orice-a dorit:
   Poporul lui şi patria-i iubită
   Să ducă-un trai mai bun şi fericit.

 21. @ Elena Udrea
  Ce s-a întâmplat?
  Sunteţi într-o relaţie mai tensionată cu preşedintele Băsescu?

  Priveam la feţele celor ca strângeau mâna preşedintelui Traian Băsescu şi mă gândeam la expresia fiecăruia…
  … slugarnic, binevoitor, condescendent, indiferent, slugarnic, entuziast şiiii… ajung la domnia voastră şi constat că aţi întors capul ca să nu-l priviţi pe preşedinte în ochi… Este acolo o expresie de ostilitate evidentă… Ce se întâmplă (dacă ne puteţi împărtăşi, desigur… căci până la urmă nu e neapărat treaba cetăţeanului să ştie tot ce se întâmplă printre guvernanţi)

  • Cand s-a intamplat? Nu am avut ocazia sa dau mana cu Presedintele , pentru ca nu am participat la consultari. 🙂

  • Lasati-l pe biblo ca a devenit fatalist 🙂 🙂
   De doua zile gura nu-i mai tace … va priveste prin telescop 🙂 🙂

  • @ Elena Udrea

   Era o glumă ce venea de pe postul trecut, urmare a discuţiei despre manipulare. Astăzi presa a cam stat pe afară şi televiziunea unde urmăream ştirile în live au ilustrat întâlnirea cu PDL punând “în buclă” o înregistrare veche despre care nu se dădeau absolut nici un amănunt. Dacă anterior nu s-ar fi spus că reporterii au fost lăsaţi să stea afară, nici nu m-aş fi gândit că imaginile nu au fost luate de la întâlnire. Recunosc că nu ştiu exact de când era acea înregistrare. Vina mea este că nu am specificat ce televiziune face asta şi acum nici nu mai ştiu. Probabil una din cele două “Realităţi TV” (mai probabil cea la care lucrează domnul Striblea, că acolo am privit mai mult). Mea culpa.

   Tare aş fi vrut să fiţi interesată, nu de acest aspect, ci de iniţiativele celor două legi penale pe care le propun, o Lege a Jurământului şi o Lege a Bunei Guvernări. Dacă despre acestea doriţi amănunte…

   Mulţumesc oricum pentru cele două răspunsuri. Dacă vreţi mai multe amănunte despre cele două iniţiative, nu ezitaţi să-mi spuneţi.

 22. Monica Luisa Macovei pe facebook
  Nu va bateti joc din nou!

  Pentru orice jurist, este evident ca Acordul de integrare fiscala nu poate fi adoptat printr-o lege organica. Constitutia trebuie urgent modificata pentru ca Romania sa fie parte cu drepturi egale a Acordului stabilit la nivelul Uniunii Europene.

  Opozitia are acum sansa sa arate ca actioneaza in interesul poporului si se pare ca o pierde.

  Orice blocare a acestui demers din partea USL inseamna ca Victor Ponta, Crin Antonescu si PC isi bat joc de romani, ii pacalesc.

  • Ce spune cavalerista pe fîîîîîsbuci este o fiţuică ( “Pasată” cum i se mai spune) primită de la ştim noi cine, deoarece vocabularul ei nu conţine atâtea cuvinte.!
   CONSTITUŢIA VA FI REVIZUITĂ CHIT CĂ VREA DOM’ PROCOROR, CHIT CĂ NU VREA! DOM’ PROCOROR FACE BALET ÎN CEAŞCĂ PE MOTIV DE JENĂ ACUTĂ PRIN PĂRŢILE DORSALE!
   E ordin şi ordinul se se execută nu se discută!

   Monica macovei nu face decât să împletească interesul personal cu ordinul! Adică cu “pasata”!
   Îşi mai face şi ea un pic de reclamă reformistă!

   PS după câte se observă de beţivul ăla căruia îi pute gura şi ciorapii nici nu amintesc!
   Ăla-i cantitate neglijabilă!
   😀 😀 😀

 23. Amicul Diaconu Eusebiu imi pune MIE, crede el, o intrebare prezumtiv devastatoare. De parca acest limbric obraznic isi imagineaza ca el, o mascota descreierata care nu stie ce inseamna sa respecti o femeie, oricare ar fi ea si careia îi curge veninul ca de la robinet atunci cand i se pune pata, poate impresiona pe cineva. As spune cĂ are o imaginație maladivă.
  Dar, revin si reproduc intrebarea ce se vrea demolatoare precum gestul croitorasului cel viteaz :
  TU CHIAR VREI SĂ MĂ DEZBRAC DE CARACTER?
  Răspund simplu , neâmbârligător și fără linkuri :
  DA.
  😉 😉

  • Beiiiiiii nărodule eu femeile le respect!

   Dar nu respect:
   BEŢIVELE CARE UMBLĂ CU STICLA DE TRĂSCĂU ÎN PLASA DE 1 LEU PRIN AEROPORTURILE LUMII!
   PROCUROARELE COMUNISTE CARE SEMNEAZĂ MADATE ÎN ALB!
   PROCUROARELE SANCŢIONATE DISCIPLINAR PENTRU ACTIVITATEA LOR DE LA LOCUL DE MUNCĂ!
   “TAXIMETRISTELE” DIN SPATELE OPEREI!
   MINCINOASELE CARE-ŞI ASCUND ADEVĂRATA IDENTITATE PĂSTRÂNDU-ŞI NUMELE DINTIMPUL CĂSĂTORIEI DUPĂ DIVORŢ!
   mAPEŢOAICELE MISECUVENISTE CARE CU TOATE CĂ LA ALEGERILE DIN PARTID NU AU FOST VOTATE AU FOST NUMITE!

   Pentru toate cele spuse mai sus exită imagini pe net!
   Conteşti acele imagini?
   Spune măiiiiiii salcie!
   Hihihi ce-mi place când te isterizezi!

   😉 😉 😉

  • Spune mă salcie câte voturi a luat Monica Macovei Gherghescu la alegerile din partid?
   Două? Sau trei că s-a votat şi ea?
   😉 😉 😉
   Chiar nu vă este ruşine bă miseuveniştilor?
   Ce aţi făcut pentru partidul ăsta mă omnivorilor?
   Aţi criticat şi acuzat permanent pe la televiziuni şi pe bloguri partidul şi membrii acestui partid?
   Vai mama voastră de introvertiţi!
   🙂 🙂 🙂
   De ce nu pleacpă mă să-şi facă partid?
   De ce stă mă în PDL?
   A spus că nu-i place PDL-ul!
   De ce stă atunci ?
   De ce nu-ş dă demisia?
   Să-ţi spun eu de ce:
   DEOARECE DACĂ PLEACĂ DIN PDL RĂMÂNE FĂRĂ CIOLAN!
   NICIUN PARTID NU O PRIMEŞTE ŞI DACĂ-ŞI FACE UN PARTID N-O VOTEAZĂ NICI DRACU!

   Tangoooooooooo!

  • Re Biblio
   Diavole taci că eu acum am ce am cu salcia asta de ZeV …..care se apleacă totdeauna încotro bate vântul!
   Normal că le-a urmărit!
   A 6 televizoare ăn faţa mea şi printerul care scoate din oră-n oră teancul de A4 cu noutăţi!
   🙂 🙂 🙂

  • Nu e vorba de asta , mai parascovenie diaconină, este vorba de cum te raportezi tu la realitate si nu in ultimul rand, de gradul tau precar de educatie.
   Crede-mă că și un autist ar face-o mai bine, poate că, mai bine decât noi toți. 😉
   Refuz sa comentez aberatiile tale de individ retardat esuat dupa un proces anevoios de educatie impins fiind (tu n.r.) tot timpul de la spate, ci atitudinea ta fata de un act de manipulare evidenta in care a fost tarata imaginea unui ministru.
   Se tot vorbeste despre consens. O face expertul boggeristic in manipulare, o aplică astazi, CU ADEVARAT, seful statului.
   Rezultatul ? Acelasi comportament obraznic al domnilor Ponta si Antonescu sfidatori la adresa Presedintelui doar pentru ca sondajele pare-se ca îi avantajează.
   Mă întreb, dacă Presedintele va accepta, in cele din urmă, ultimatumul opozanților care doresc morțiș un guvern de tehnocrati, unde vei mai bântui.
   Probabil, pe blogul doamnei Monica Macovei, unde-ți vei cere scuze de trei pro pe zi punându-ți cenușă în cap, spunând : ..Doamne, de ce m-ai făcut prostul pământului ?
   🙂 🙂

  • Apropo de cosultări:
   Păi bine băi Biblio, te aşteaptă bartai Preşedintele în bartai palatul la ora cutare minutul cutare, secunda cutare pentru consultări şi tu un porc beţiv întârzii?
   După ce a plecat Antonescu de-acolo au deschis spp-iştii toate ferestrele palatului!
   Că a lăsat o duhoare de trăscău şi ciorapi nespălaţi de-ţi cârmea nasu’!

 24. Băi ZeV eu trădătorilor de ţară niciodată nu le-am cerut scuze!
  I-AM SCUIPAT!
  În rest nu te mai chinui să mârâi antibăsist şi antiudrist p-aci ă te faci de râs!
  Tu chiar nu pricepi că datorită deselor tale schimbări de poziţie şi-ai “defectat”?
  Dacă n-aş şti ce poamă eşti poate aş asmuţi vreo 5-6 hăitaşi pe urma ta ca să te bălăcărească de câte ori postezi! 24 din 24!
  Dar nu văd rostul!
  Căci tu, prin desele tale schimbări de poziţie ţi-ai auto-tras-o la gioale precum USL-ul!
  Eu în locul tău mi-aş schimba nick-ul!
  😉

  • Priveşte acum la TV ZeV-ule!
   Ca să vezi şi tu un partid serios cu lideri serioşi care participă la consultări!
   După ei vine PDL-ul!
   😉 😉 😉

 25. Bai ZeV tu nu vzi ca derbedeii astia fac misto de tine?
  Te lasa unul obosit si te ia altul la ranga de odihnit!
  🙂 🙂 🙂

  • Ho bre că nu-i facem nimic!
   Nu vezi că a început s-o ardă iar cu demiterea lui Boc?
   Ăsta bate câmpii cum bate şi cavalerista aia afumată!

  • Băi ZeV unde-ai dispărut?
   Hai să ne certăm!
   🙂 🙂 🙂

   Auliuuuuuuu acum am văzut!
   E16.44 şi-ai terminat programul de bugetar!
   De-acu încolo începe programul de persoană fizică!
   Că deh….aşa-i în Iaşi!
   8 ore program de bujetar şi după aia dacă nu curge picpicpic, pică bufbufbuf pe pesoană fizică!
   😉 😉 😉

  • Zevulache când apari dai un semn ca să ne întoarcem.
   Că noi acum plecăm la lemberali şi la maimuţele alea cu dos-ul roşu ca să le răvăşim un pic ogrăzile.
   Că acolo e dujmanii!
   Cu tine doar ne mai distrăm şi noi…..
   Pune mâna pe carte că doar cartea te ridică de la rang de postac la rang de bibliotecar!
   Bârfele lipite aiurea de pe net şi fiţuicile nu-ţi lărgesc orizonturile roşii derbedeu comunist!
   🙂 🙂 🙂 🙂

 26. Am dese caderi de tensiune (pe reteaua electrica de alimentare a casei n.r.).
  Cu toate acestea, am reusit , intre doua pene de curent, sa ,,traduc”, amuzat, reactiile din vintre ale multitudinii de capete ale hidrei de jucărie.
  Unul dintre aceste capete a scremut :
  CITEZ:
  ,,Reveniţi cu picioarele pe pământ şi înţelegeţi o dată pentru totdeauna că marea majoritate a votanţilor nu sunt cunoscătorii lui Hegel, Einstein sau Pitagora!
  Sunt cunoscătorii lu’ Zăvoranca, Adrian Copilul minune sau mai ştiu eu care bursuc şi salam. ”
  COMENTEZ :
  Serios ? Să înțeleg că marea majoritate a votanților ar dori să acceseze acest blog, dar nu încap de unii dintre noi, care au impertinența de a ignora ilustrele nume de vedete dispuse să-și ardă automobilul și banii la imperative vrăjitorești si prin urmare…din cauza cauza unor absconsi ca noi, se duc la Victor Ponta ?
  Îți fac o recomandare. Dă-le acelor alegători un link spre ,,Mitica Popescu blog”. Mai ales celor care cred că pe bloguri se scrie cu grafitti, după ce au frecventat (vorba vine) o școală definită (de ei) drept loc de fumat sau/si stabiliment.
  😉 😉

  • Dar cel mai important este schimbul de experiență. Curiosii care vor avea privilegiul de a te vizita, vor constata know-how -ul de origine germană selectat de tine spre a fi promovat in Romania.
   Neîndoios că , generalizant aceste cunostinte pe fîsbucurile natale, vom traversa perioada de criza cu mult mai repede.

  • Hahaha apăruşi manamurule?
   Aşa se spune acum?
   CĂ AI CĂDERI DE TENSIUNE?
   Hahaha, bagă bă la greu sodiu şi potasiu-n tine şi bea cafea până până ţi se înegresc urchile ale de măgar!
   🙂 🙂 🙂

  • Hopaaaa, aaaaaaaaa, stai că acum am văzut: “ai probleme pe reteaua electrica de alimentare a casei”
   Hahahah, păi bine vă face Nichita ăla!
   Că de atâţia ani n-aţi reuşit să-l daţi jos!
   Să vă taie tot mă!
   Şi apă şi telefon şi net şi curent şi căldura!

   Fraierule ce eşti, şi tu şi cei care care gândesc ca tine şi care nu vreţi să acceptaţi că voi ăştia care aveţi un pic de glagorie în cap sunteţi nişte fire de nisip într-un mare deşert de zăvorani, virinei şi alţi botezei!
   Voi, electoral sunteţi nişte vaxuri!
   Voi sunteţi 100 şi celalţi sunt 10000 bitongule!
   Şi alegerile sunt pe voturi nu pe bătut câmpii deontologic pe bloguri şi pe la televiziuni!
   Du-te bă la ţară şi întreabă cine este Monica Macovei!
   – Dracu s-o ia maică…de unde să ştiu io?, că rândul trecut a venit unul cu plasa şi ne-a spus pe cine să votăm!
   va fi răspunsul.

   Eheheeee Nastratin-Hodorogeo fuga marş la bibliotecă şi burta pe carte !
   Pe sociologia maselor, pe sociologia comunicări, bla, bla, bla…şi după aia vino să discutăm de Monica Macovei şi despre pruno-gurismul ei!
   Ai observat că atunci când vorbeşte, vorbeşte parcă are prune în gură?
   Că nu are coerenţă în exprimarea ideilor că ă-ă-ă….. ă-ă-ă-ă?
   Jumătate dintr-o emisiune de-a ei este plină cu ă-ă-ă-uri!
   Vai de mama ei!

   De ograda mea n-avea du grijă mă, că eu nu sunt neam de comersant şi nu trăiesc de pe urma ei!
   Acolo când mă plictisesc mai fac mişto şi io de gugumani ca tine.
   Cum m-apucă plictiseala de prea multă linişte, cum zdup la Roncea sau la opoziţie pe blog bag copy şi dau paste la mine cu majuscule:
   MONICA MACOVEI A FĂCUT ŞI A DRES….
   Şi după aia aştept rânjind să te văd cum năvăleşti precum o ceată de maimuţe isterice şi faci spume!
   Şi atunci este hazul dracului!
   Râdem toţi de ne tăvălim!
   Te luăm pe rând:
   Vine unul te ciupeşte de fund, după aia vine altul te mângâie pe creştet
   şi tot aşa…că doar n-oi fi crezând că noi altă treabă mai bună n-avem de făcut decât să stăm toată ziua cu ochii beliţi în monitoare!

 27. Fac un apel catre toti sustinatorii rationali ai Presedintelui si ai PDL, ca principal vector de reformă, să strangă randurile si sa nu-si piarda increderea ca vom izbandi. Desi, tot felul de paraziti ai blogosferei bantuie aiuritor peste tot, aceasta fiind ocupatia lor, incercand sa ne manipuleze constiintele prin diversiuni mai mult sau mai putin mârlănești , mai mult sau mai puțin sofisticate. Depinde cine postează.
  Pentru ei, campania electorală este un perpetuum mobile, sau/si un joc de pocker din care isi trag rațiunea de a trăi, iar finalitatea nu contează. Două unice scopuri au importanță : deruta si neincrederea induse ,,în sala de oglinzi”. Dacă mercenarul real din Legiunea străină utilizează arme de asalt devastatoare, pe bloguri , există doar cuvintele. Cum ne putem apăra ? Doar cu mintea noastră în stare de funcțiune.
  😉

  • Auliuuuuuu muicăăăăă o dăduşi în militantism!
   Păi ce faci bre, nu mai eşti un doar un comentator independent şi echidistant?
   Acum suni adunarea?
   Fii băiiiii naşparliule bărbat şi rezistă de unul singur!

   Şi nu mai aminti de Preşedinte că mă pun pe turnat aici cu copy-paste toate lăturile pe care i le-ai turnat în capul preşedintelui când erai în solda lu’ Buldogu’!

   Hahahaha
   “Cum ne putem apăra ? Doar cu mintea noastră în stare de funcțiune.”
   Hahahaha
   Caaaaaaaaaare minte bă?
   Păi unul care se schimbă şi aplaudă după anotimp poate avea minte?
   Tu care iarna il înjuri pe Base, primăvara pe Boc , toată vara pe Febleţea, şi acum pe Blaga care ţi-a dat leafă atâta timp poţi avea minte?

   Fugi mă în piaţă şi cumpără nişte creier!
   De bou de cal sau vacă nu contează! În cutia ta craniană să-ncapă!
   🙂 🙂 🙂

  • @Diaconu Eusebiu. Amice, poate ca nu ai avut timp sa observi, fiecare usa are cate o broasca si fiecare broasca are cate o gaura pentru cheie. Incearca si sportul asta.

  • Ntz ca-i varza. Porcovanul de Porto unde-i? Zgandariti-l ca sa scoata ghearele!

  • Portooooooo, ticalos mic ce esti, ai uitat in ce hal te-a înjurat ZeV?
   Ai uitat ce porcarii a spus de spre Febeletea?
   😀

  • Turnule vezi de crenelurile matale că io nu cunosc decat sportul cu bagatul dinamitei in gaura cheii!
   Rogu-te rămai cu vârful în aer şi nu incerca sa te apleci la noi cei de jos, ca te apleci prea tare şi risti sa te rupi din şale!
   Şi dacă te rupi de şale se năruie toată prestanţa matale!
   Adică mai pe româneşte spus nu te băga în troaca noastră că te confundăm cu vreo lătură şi te halim!
   😉

  • @Diaconu Eusebiu. Imi cer scuze Eusebiule, dar nu ai fost foarte explicit la chestia cu bagatul si eu, naivul de mine, am crezut altceva. Acum ca mi-ai spus ca de fapt bagi dinamita, ei bine de acum ma simt mai linistit. Pa.

  • Ba golanilor care i-ati taiat iar curentul lui ZeV?
   Porcilor!
   Securistilor!
   🙂 🙂 🙂

  • No broblem Durnule!
   Da nu bagam în acest bairam că broblem nu la tine estem.
   La ZeV estem!
   Vrem să brindem mizdreţu’ de ZeV!
   Să bagam zârma la rât!
   🙂 🙂 🙂

   PS Dar vezi că dacă te mai iei de viaţa lu’ Base, aşa îţi zic vr-o două de dulce de te loveşte diabetul!
   N-ai decât să tei ei de Boc de guvern…..
   Lăsaţi instituţia prezidenţială în pace!
   Şi comunică-i lu’ porcu’ elitist ăla să nu mai vină beat la consultări!
   Şi să-şi mai schimbe dracu ciorapii că put de te trec fiorii!
   🙂 🙂 🙂

  • Hmmm, am avut o iluzie auditivă şi parcă preşedintele României spunea astăzi că ţara are nevoie de un cincinal de armistiţiu în cazul războiului politic… că altfel nu putem să ieşim din groapa în care suntem… Sau nu?

   A mai auzit cineva acelaşi lucru cu mine, sau iar sunt în mijlocul unei deziluzii profunde?

  • @Bibliotecaru. Bineinteles ca se doreste armistitiu, dar unul in care combatantii politici stau cu baltagul la cingatoare si cutitul intre dinti si asta doar de dragul asigurarii integritatii “livezii de portocali”. Ceea ce l-a dezumflat pe Prezidentul nostru a fost faptul ca UDM-ristii au inteles sa il trateze cu “flit” ceea ce a taiat din avantul national si european al Prezidentului. Nu ca Prezidentul ar fi chiar atat de sensibil la “flitul” de astazi, dar domnia sa ia in considerare si ziua de maine si mai ales cea de poimaine care ar putea sa ii provoace neplaceri. Ca atare a decis (oare?) sa ingroape securea razboiului si cred ca va trece si la “pipa pacii”. Sa-i fereasca sfantul insa sa basculeze cumva situatia caci atunci, vorba cuiva deja celebru – “Pre multi ii va raspopi”.

  • @Diaconu Eusebiu. No broblem? Poate, dar in acest caz, daca cuiva ii put ciorapii, observ ca din dumneata duhneste ura, o ura veninoasa. Nici asta no broblem? Pai de Boc de ce m-as lua stimabile? pai stiu pana si copii ca Boc nu este decat “omul de paie”, adevaratul conducator al executivului este Olimpianul, atata doar Ca Zeus din Olimp avea drept de viata si de moarte (vai doamne, cum se poate – chiar in patria democratiei?) in timp ce Zeus din Cotroceni nu se bucura de aceleasi Prerogative ca tizul sau din Olimp si asta nu ca nu si-ar dori, dar nu permite Constitutia. Cum adica nu permite? Pai atunci sa o modificam. Hai neamule la vot!

  • Ai înţeles corect.
   Este un apel răspicat la pace internă acum când dincolo de graniţele noastre războiul este în toi. (de chestie cu cardurile băncilor ce părere ai?)
   Din păcate nu poţi semna un armistiţiu din moment ce la masa tratativelor unul dintre reprezentanţii alianţei participante la acest fără de sens război politic, este atât de beat încât nu poate să ţină stiloul în mână!
   Şi după câte ştii monseur Biblio, Ponta nu bea!
   Deci?
   Ghici ciupercă cine-i beţivul din cauza cărui lider alianţa USLa întârziat la consultări?
   Hmmmmm din păcate de toată această stare de fapt nu sunt vinovaţi ei politicienii sau precum spun mulţi de pe aici: el Băsescu.
   Noi suntem vinovaţi!
   Noi electoratul!
   Căci noi i-am votat pe ei, nu ei pe noi…
   Mda ataete…

  • Rpspunsul de mai sus este pentru Biblio!
   Pentru tine turnule am un răspuns sec şi tranşant:
   PE CRIN ANTONESCU NU ÎL URÂSC!
   ÎL DISPREŢUIESC!
   Nu ştiu dacă percepi diferenţa…..

   PS Boc omul de paie? Sincer mă faci să râd……eheheeeee tu-i jilţul lui de pitic afurisit!

  • @ diaconu Eusebiu
   Acum 3 minute domnul Boc m-a călcat pe ultimul nerv care mai rămăsese neafectat. Nu ştiu de ce-mi mai bat capul… că nu am cu cine, politicienii au problema mai importante decât viitorul României. Măcar de ar fi cum spuneţi, că poate la o beţie s-ar mai înţelege, s-ar mai înjunghia frăţeşte… problemele s-ar mai rezolva cumva şi pentru noi.

   Iată un preview pentru România deceniilor viitoare.

   http://www.infocenters.co.il/gfh/multimedia/Photos/idea/58509.jpg

   Nu uitaţi că eu am spus că vine criza încă din 2007. În 2008 când vorbeam despre foametea care bate la uşa, eram luat peste picior. Nu uitaţi că astăzi vă arăt această poză care va semăna izbitor cu viitorul româniei peste câteva decenii.

  • @ Turnul de observatie
   Dumneavoastră aţi auzit ce a anunţat domnul Boc în această seară?
   Din partea mea, după ce fumează pipa păcii să-i aresteze pentru contrabandă cu tutun… şi să se bată domniile lor cu vieţaşii. Eu unul nu le voi aduce portocale. Chiar m-am săturat. Nu pot să accept “de-adevăratele” sloganul Ţara Te Vrea Prost. Eu nu vreau să fiu cretinul manipulat de clasa politică, să fie alţii.

 28. La revenirea pe blog observ o mare harmalaie, atat de mare incat nu se mai intelege om cu persoana. Oameni onesti si ineligenti care pana mai ieri erau prieteni, cel putin de idei, astazi fiecare a gasit cu cale sa puna mana pe “cutit” si vrea sa isi impuna argumentele. Sitatia de acum imi aminteste de o intamplare mai veche, cand intamplarea a facut sa merg la o moara ce lucra din plin. M-a surprins harmalaia de acolo – zgomotul morii, dar mai ales galagia facuta de oamenii care se vanzoleau de colo colo si care parca se luau la intrecere care striga mai tare. Exact asta se intampla astzi pe acest blog. Presupun ca si pe altele ar fi la fel. In harmalaia de la moara am inceput sa ma dumiresc atunci cand am observat in sacul cui curge faina. Apreciez ca metoda poate fi aplicata si la disputa ce a inflamat lumea romaneasca. Pai haide sa vedem cam ce macina moara politica si ce faina si mai ales in al cui sac curge “faina”. Dupa parerea mea, Presedintele Basescu a incercat un exercitiu de “alba-neagra” sperand ca beneficiind de “iuteala sa de mana” precum si de “nebagarea de seama” a celorlalti sa isi promoveze propriile interese. A elaborat un proiect de revizuire a Constitutiei – document nascut mort si a crezut ca va reusi sa pacaleasca lumea politica. Se pare ca opozantii, in ciuda unor pareri preconcepute, s-au sculat de dimineata si aveau ochii larg deschisi si nu au inghitit gogorita prezidentiala. surpriza cea mare a fost aceea ca Prezidentul s-a trezit tratat cu refuz chiar din sanul aliantei, in special “mancatorii de papricas”. Ca atare in aceste momente, de la TV aflu ca Prezidentul si-a bagat la loc coada intre picioare si se declara multumit, este adevarat la limita, cu acordul tuturor partidelor fata de pactul de stabilitate fiscala. Deci pana la urma – o furtuna intr-un pahar cu apa.

  • ***Turnul de observatie – Bună seara! 😆
   Eu am sacrificat o parte din serialul coreean ca să aud cu urechile din dotare declaraţia preşedintelui şi bine am făcut deoarece văd cum umbli cu dezinformarea inspirată de pe alte bloguri sau forumuri…
   Păcat şi trist… 😮

  • @Silverstar. Nu Silver, te asigur ca nu este dezinformare. Pur si simplu, Presedintele cu gurita lui a declarat ca se multumeste deocamdata cu atat cat a putut sa obtina – acordul tuturor partidelor pentru sustinerea Pactului european. Domnia sa ar fi vrut mai mult – modificarea Constitutiei, dar daca nu se poate, este bine si atat. Bineinteles ca pe parcursul expunerii mele mi-am permis si parabola cu “moara”, dar asta doar asa pentru culoare si gust ceea ce nu inseamna de loc dezinformare. Bineinteles ca nu m-am putut abtine de la niste epitete, dar care iarsi nu este dezinformare. Pur si simplu asa gandesc eu. Cu stima!

 29. Am ascultat cu mare atentie expozeul concentrat al Presedintelui sustinut la Cotroceni. Simplu, apăsat, concentrat si fara fluvii de extrase din documente si/sau legi.
  A facut, doar, referire la articolul 80 din Constitutie , cel care ii conferă Seful Statului mandatul de reprezentare in anagajarea semnaturii prezidențiale pe proiecte majore, de interesul national, cu prilejul negocierii unor Tratate esențiale pentru Romania, tratate ratificabile, ulterior, de catre parlament.
  NOTA :
  ARTICOLUL 80
  (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
  (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

  Presedintele nu are de ce a-si negocia mandatul cu partidele politice, dar, asa cum a facut astazi, a initiat consultari cu acestea, pentru ca dezideratul implementarii in Constitutie a clauzelor de obligativitate privind angajamentele pactului de stabilitate fiscala, sa fie, neintarziat, atins.
  Toate celelalte elemente de modificare nu mai prezinta , acum, interes pentru Presedinte, prioritate de rang zero avand asumarea prin Legea Fundamentala a criteriilor de stbilitate bugetara.
  Multa lume, atat dintre politicieni, cat si dintre jurnaliști, s-a ,,dat” oripilată că România, chipurile, isi cedează o parte din suveranitate.
  ,,Oameni buni (a spus Presedintele) cele două criterii legate de deficit si pondere a datoriei suverane in PIB, sunt asumate de noi toti, ODATĂ CU ADERAREA LA UE. Ele, criteriile, sunt integrate in tratatul fundamental de la Maastricht, inca din 1992 ! “
  Abia acum, cu prilejul crizei sistemice de natură financiară, se turnesolizează (se pune în evidență) cât de mult rău au făcut, propriilor popoare, politicienii populiști de toate culorile politice, din Romania si din Europa, în general.
  Probabil că unii dintre adversarii Presedintelui, inclusiv de pe bloguri, se vor strâmba semidoct în continuare, si vor turna , din nou, peste țestele noastre , tone de argumente cu trimitere la tot felul de legi, pentru a ne convinge că Traian Băsescu încalcă Constituția și când respiră.
  După umila mea părere, Presedintele a fost, în tot mandatul domniei sale, CEL MAI MARE apărător al Constituției. Niciodată (si nimeni nu poate demonstra altfel), Seful Statului Român nu si-a asumat prin documente oficiale vreo lege, decizie, sau dispoziție contrare literei si spiritului Constitutiei , așa cum, niciodată, nimeni, nu poate dovedi, cu vreun vreun act sau o mărturie, imixtiunea Președintelui în acțiunile justiției. Integritatea Presedintelui, precum si a celor apropiati de domnia sa si de principiile de integritate pe care acesta le promovează, nu poate fi, cu siguranță, pusă la îndoială.
  Desigur că unii seniori ai blogurilor se vor simți, din nou, ofuscați și frustrați că puțini au disponibilitatea de a-i băga în seamă, dar și ei trebuie ascultați, printre cititorii lor fervenți numărându-mă și eu.
  Dacă Presedintele nu a catadicsit , sau nu a aflat de existența lor și prin urmare, să le urmeze sfaturile înțelepte destinate asigurării consensului national, este evident că acest demers spre consens va fi mai greu de materializat. Unul dintre aceste sfaturi ar sugera că, implicit, seful statului ar trebui să se ceară la toaletă telefonându-le lui Ponta și Antonescu.
  În fine, timpul trece si poate, un viitor presedinte dintr-o cu totul altă zonă politică, va aprecia că o vastă învățătură solomoniană și o bază de date câtă frunză și iarbă nu este de neglijat, în beneficiul democrației originale românești. De tip suedez, sau nu, că Suedia s-a restructurat fundamental încă din 1994.

  • Chief aduceam repidi zârma că abîrut borg mistrez.
   Să bagam belgiug la rât!
   🙂

  • Stai bre nu da năvală!
   Nu vezi că şi-a revenit la normal?
   S-o fi spălat pe ochi şi s-o fi trezit din beţie….
   😉 😉 😉

  • reiau:
   in angajarea semnaturii prezidențiale pe proiecte majore, de interes national

  • @ZeV. Desigur cuvintele sunt frumoase si pline de generozitate. Oare cine spunea ca, “omului i-a fost data vorba pentru a-si ascunde gandul”? Cred ca a avut mare dreptate si se potriveste si zilelor noastre. Daca va mai reamintiti ZeV, in vreo doua randuri v-am sugerat ideea ca intr-o confruntare trebuie sa te comporti cu adversarul astfel incat sa il consideri partenerul de maine si poate chiar aliatul de poimanie. Stim cu totii ca Dumnezeu, in ciuda perfectiunea creatiei sale, nu da nimanui nici prieteni si nici dusmani, odata pentru totdeauna. Foarte adesea prietenii se transforma in dusmani si viceversa. Ei bine ZeV. aceasta este cauza pentru care Prezidentul nu gaseste punctele de sprijin necesare pentru materializarea proiectelor sale. Traian Basescu, o fire conflictuala, nu a reusit si inca nu reuseste, dupa 7 ani de prezidentiat, sa cultive prietenii politice, ba dimpotriva. Vine insa, din cand in cand, vremea cand ai nevoie de astfel de prieteni. Pe cine sa se bazeze Traian Basescu, pe prieteni si aliati de conjunctura, de aliati cu interese specifice care de dragul acelor interese sunt in stare sa arunce peste bord interesele majoritarilor. Eu zic sa mai reflectam ZeV.

  • diacone, pentru aceasta seara ajunge, asa ca, din respect pentru ceilalti cititori, nu mai polua inutil blogul, ca eu ma duc, oricum, sa ma uit la un film.
   😉
   Daca vrei sa ne certam, invita-ma cu ,,te rog frumos da-mi voie sa-ti trag una-n cap” , pe blogul tau, iar eu am sa onorez invitatia la un moment surpnzator, doar de mine ales. Functie de ce prostii mai updatezi pe acolo.
   😉 😉 😉

  • Turnule, ca si tine, cred sincer in ceea se gandesc, spun si scriu aici. Atunci cand pot fi serios, deci, cand nu ma joc cu Diaconu Eusebiu. 😉
   Te asigur ca am fost extrem de atent la fiecare cuvant presidential si am incredere in capacitatea mea de intelegere. 😉
   Dar, la fel de atent, te citesc si pe dumneata, remarcand sinceritate si incredere in propriile idei. Acesta este motivul respectului meu fata de dumneata.
   O seara buna, ca incepe filmul.
   😉

  • Măh nărodule, bine ţi-a zis aliotmanca că eşti borg mistrez!
   Păi io am început?
   Păi io te-am înjurat aici sau tu m-ai înjurat aici?
   Şi dacă ai avut chef să mă înjuri astăzi, mă rog ce reţineri ai avut ca să intri la mine şi să mă înjuri acolo?
   Adicălea tu ai voie să mă spurci aici şi dacă io îţi trântesc vreo trei ligheane cu lături în cap tot aici, tu mă arăţi pe mine cu degetul şi zbieri:
   – EEEEEEEEEEEEEl este vinovatul!
   Păi de ce mă sunt eu vinovatul?
   Că te iei de mine ca boala de om sănătos?
   Vrei pace?
   Păi am vrut eu război?
   Spune mă mistreţule!
   🙂 🙂 🙂

 30. Îmi place: “Omului i-a fost data vorba pentru a-si ascunde gandul…”
  Cred că de aici a izvorât, mai apoi, ipocrizia, făţărnicia…

 31. Parabolă 🙄

  O croitoreasa cosea intr-o dupa-amiaza pe malul raului. La un moment dat ii cazu degetarul in apa. Femeia incepu sa planga atat de tare, incat aparu Dumnezeu si o intreba: “De ce plangi, copila mea?“ Femeia ii povesti ca si-a scapat degetarul in rau si ca are mare nevoie de el, pentru lucrul ei, prin care isi ajuta barbatul sa intretina familia lor saraca. Dumnezeu baga mana in apa si scoase un degetar de aur batut cu rubine. „Acesta este degetarul tau?“ „Nu“ raspunse femeia. Dumnezeu cauta din nou in rau si scoase un degetar din aur batut cu smaralde. „Dar acesta, e degetarul tau?“ „Nu“, raspunse femeia. In sfarsit scoase din apa un degetar de piele. „Acesta e degetarul meu!“ spuse femeia bucuroasa. Vazand cat de cinstita e femeia, Dumnezeu i le darui pe toate trei. Femeia pleca fericita acasa.
  Peste cativa ani femeia se plimba cu sotul ei pe malul raului. Barbatul aluneca, cazu in apa si disparu in valuri. Femeia incepu sa planga atat de tare incat Dumnezeu o auzi din nou si veni sa o intrebe ce necaz are: „O, Doamne, sotul meu a cazut in rau“ , spuse femeia plangand: Domnul se scufunda in valuri si iesi apoi la mal cu George Clooney. „El este sotul tau?“ „Da “ raspunse femeia şi Dumnezeu, pe dată, se umplu de manie: „Ai mintit ! Acesta nu este sotul tau !“ Femeia raspunse: „Doamne, te rog sa ma ierti dar si sa ma intelegi“: “Daca as fi spus NU la George Clooney, l-ai fi scos apoi pe Brad Pitt. Daca as fi spus NU, din nou, l-ai fi adus apoi pe sotul meu. Si daca la el as fi raspuns DA, mi i-ai fi dat pe toti trei. Stii Doamne, eu nu mai simt ca la 20 de ani, n-as putea sa port de grija la trei barbati. Doar DIN ACEST MOTIV am raspuns DA la George Clooney.“ Dumnezeu impresionat, ii spuse femeii ca poate sa-l pastreze pe George Clooney.
  MORALA: Cand o femeie minte, o face din cele mai bune si onorabile motive, si in interesul tuturor!

 32. Indiferent ce faceti bine sau rau sunteti un partid slab cu oameni slabi nu fizic,nu aveti pic de curaj de combativitate.
  toate posturile de tv se intrec care sa va injoseasca,va minimalizeaza toate realizarile,la fel de periculos este si TVR INFO,LAZESCU a adunat toate gainile bonlave ,din toate cotetele,ALINA S,LUPEA,MARIAN,invita in studio cei mai parsivi dusmani ai pdl,invitati luati de pe strada,un hipiot avea cercei,jacheta de motociclist si ne dadea lectii de economie,de ce nu restructurati si aceasta tv,de ce platim taxa tv, sa vedem si sa ascultam mincinosii,neispravitii bucurestiului? mai bine taxa yv O DAM PENTRU CAINII COMUNITARI,nu ne fac nici un rau.IMI este rusine ca sunt pdl-ist.
  Coborati pe pamant,vedeti ca pierdeti tot ce faceti ca nu aveti un departament bun de PROPAGANDA.TERMINATI CU TV,TOATE SUNT MASINI DE SPALAT BANI.
  Lasati democratia asta paguboasa deoparte,punetimana pe CIOMAG,munciti degeaba.

 33. Bibliooooooooooo, scoală bă Diogene din butoi că ţi-a răspuns ministru MDRT-ului la întrebare!
  Maaaaaaaaaaaaat te-a făcut!
  🙂 🙂 🙂

  • ***Popă mincinos… 😮
   Am pierdut cinci minute preţioase de somn, din cauza ta, căutând ceea ce nu este pe blog… Febleţea doarme la ora asta, se odihneşte că e şi ea om şi a avut azi o zi plină, mai ales, la cumpărături de miere, ţuică şi cătină… 😆

  • Bunicuţo bagă ochelari pe nas!
   Uite aici:
   Udrea Elena a scris pe 14 Decembrie 2011, 10:20 pm

  • Scuze, popo… Am văzut după ce m-am intersectat cu doamna Udrea. Asta e… Am ochelari dar au început să devină inutili… 😮

 34. Aşa e doamnă, n-aveaţi cum să fiţi şi la întâlnirea cu domnul preşedinte şi la parlament, în acelaşi timp… Vedeţi Dvs, aşa încep cârcotelile…

  • După terminarea facultăţii, mulţi ani am predat la Vaslui, un oraş de câteva staţii de autobuz. Se spunea că… dacă strănuţi la gară, la moară se vorbea deja că ai tras cu tunu…

 35. Se pune de o poveste de seara intre fete… 🙂 ? Trag si eu cu ochiu in aceste conditii… 😉

 36. Diaconu Eusebiu
  Sunteti neobosit si pe tot terenul! 🙂
  Lulu, Silverstar
  Lucrurile vesele le citesc eu, de la voi. Oricum sunteti mai informate decat mine la ora asta cu intamplarile de astazi. Eu abia acum verific ce a fost in timpul zilei. Cum a ramas cu intalnirea noastra?

  • ***Nimeni nu spune nimic şi mie îmi sfârie călcâile.
   Ce-ar fi s-o spuneţi Dvs, tot aşa cu litere negre şi eventual mari. Nu mă cred…

  • Am un semanal de doi lei, abia pot sa accesez blogul… asa ca raspund cu viteza melcului……

  • Neobosit?
   Nicidecum Doamnă! Sunt doar un biet dement obosit……

  • ***Da’ ia spune tu, popo, cum de dimineaţa, pe la ora 4, mai tot timpul eşti treaz şi scrii comentarii… Hai, spune-ne, de ce?

 37. Aici am mai raspuns unor mesaje. Dar ceva nu este in regula cu site-ul, imi posteaza raspunsurile in alta parte decat unde vreau eu. Le-am trimis pe mail-urile personale.

 38. Am inteles bine? Va referiti la propunerea mea de a ne intalni dupa sarbatori? Ok! Ma ocup eu. Voi alege un sfarsit de saptamana la munte, sa vorbim despre turism montan si domenii de ski. As vrea sa va arat si cea mai mare astfel de investitie in ultimii douazeci de ani pe care o realizam la Poiana Brasov. Plus dezvoltarea turismului in agropensiuni, a celui gastronomic etc. 🙂

  • Ehe…eu o sa va fac cu mana de pe langa Tamisa… 🙂 Poate reusiti sa il duceti cu voi si pe Diacon sa i se dezlege si mai bine limba de la vinul romanesc… 😉

  • NG-ule nici-o şansă!
   De la vin nu mi se dezleagă limba.
   Îmi curg ochi!
   După femei!
   😉 😉 😉

  • Noapte buna…noi ne bucuram pentru Steaua… 🙂 E placut sa fii roman cand castigi… 😉

 39. Zgomotul carutei – Parabolă

  Intr-o dimineata, un baiat se plimba prin padure impreuna cu tatal sau. La un moment dat, tatal s-a oprit, a stat cateva secunde ascultand, apoi si-a intrebat baiatul:

  – In afara de cantecul pasarilor si de fosnetul frunzelor, ce mai auzi?
  Baiatul, ciulind urechile, ii raspunse:
  – Aud zgomotul unei carute.
  – Asa este, raspunse tatal, mai mult decat atat, este o caruta goala.

  – Cum sti ca este o caruta goala, desi inca nu se vede si doar o auzi?
  – Este foarte usor sa-ti dai seama cand o caruta este goala, din cauza zgomotului pe care il face. Cu cat caruta este mai goala, cu atat face mai mult zgomot.

  In viata de zi cu zi, cand vedem o persoana vorbind prea mult, intrerupand conversatia tuturor, fiind inoportun si ingamfat, simtindu-se preaputernic si reducand valoarea oamenilor din jurul lui, trebuie sa ne amintim ca, cu cat caruta este mai goala, cu atat este mai mare zgomotul pe care il face.

 40. Ieri Victor Ponta spunea la TV ca la intalnirea care a a avut-o USL cu presedintele Basescu , i s-a parut ca acesta era nervos , agitat , incoerent si suparat pe toata lumea . A mai spus ca nu a dat mana cu el si cu Antonescu . Eu as zice ca mai degraba Dl Basescu este suparat mai intai pe ei si mai putin pe toata lumea , pentru ca ei doi sunt aceia care zilnic vorbesc la TV ca-l vor suspenda din functie . Pai daca faci asta zilnic , este normal sa afectezi persoana pe care o ameninti . Dl presedinte , ca orice om are reactii . Si sa nu uitam ca presedintele a mai trecut printr-o astfel de experienta de suspendare in 2007 . De aceia este posibil ca acum efectul amenintarilor cu suspendarea sa fie , involuntar , destul de mare . Nu ar fi exclus ca presedintele , datorita acestor amenintari la nivel de vorbe din partea Opozitiei , sa arate un fel de nevozitate si neliniste , e ceva natural .

  • Nervozitate la presedinte…? Nu cred,as merge mai mult pe pierderea rabdarii cu niste”copii”care nu pricep mai nimic din ce se intampla in jurul lor.

  • ***m.florin – să nu luăm totuşi, de bune, cuvintele unor maturi involuaţi, fără educaţie şi bun simţ, Ponta şi Antonescu. Ei atât ştiu, să jignească.
   Apropo de suspendare… Astă noapte, târziu, Dan Voiculescu vorbea de demiterea lui Băsescu în 2012… Înseamnă că la opoziţie, jalea-i mare dacă nu mai au răbdare trei ani… 😮

 41. Opoziţia se opune comasării.
  Zoe Petre spune că economia care se face, în jur de 20 de milioane de euro, este de neluat în seamă… Câţi bani învârte femeia asta ca să spună aşa ceva.
  Şi mai spune/propune, mai bine zis, doamna Zoe Petre ca fiecare român să dea câte 5 lei şi, în felul acesta, se adună suma care s-ar economisi şi nu ar mai fi nevoie de comasare.
  Deci, tot românii, tot săracii să plătească pentru ca opoziţiei să-i fie bine…
  Ete na, că nu-s de acord… Să plătească bogaţii 20 de milioane, cei care-i susţin şi-i vor la guvernare pe Ponta si Crin… 😮

  • Corect, să plătească bogaţii… dacă alegerile se fac la timp.

 42. http://WWW.NASUL.TV

  MISCAREA POPULARA activa pentru NATIUNE si nu pentru PARTID !!!

  ALESII IN VIITOARELE ALEGERII TREBUIE SA LOCUIASCA SI SA PLATEASCA IMPOZITELE IN CIRCUMSCRIPTIA UNDE CANDIDEAZA SI SUNT ALESI !!!

 43. Pe facebook se spune că vrăjitoarele au fost eliberate la insistenţa USL, ca să-l ajute pe A Nastase in sentinta care se da astazi. Pentru ca efectul sa fie sigur, la cererea vrajitoarelor, toata opozitia a parasit parlamentul, după cum, informează şi canalele de scurgere a ştirilor tv.
  Pentru mai multe amănunte, urmăriţi diseară emisiunea lui Gâdea, pe Antena3, unde subiectul va fi dezbatut pe lung şi larg…

 44. ***Victor Ponta se plânge-n presă că ieri domnul presedinte Băsescu s-a răstit la el… Şi care-i problema?
  Să-l reclame pe Băsescu la Protectia copilului…

 45. Buna ziua la toata lumea,o zi foarte incarcata,de evenimente interesante.
  Poate cea mai importanta este cea data de ELENA UDREA,se reiau platile din programul care a dat atitea batai de cap,astfel 899 de mili. de euro vor venii spre rom.
  Apoi asumarea pe legea comasarii alegerilor,si pt alegerea judecatorilor de la inalta curte.
  Si,in sfirsdit in citeva minute judecatorii se vor pronunta in dosarul TAMARA.
  Sunt conectat cu toata logistioca pt a afla cit mai repede informatia,pt ca ,vai de cind o astept.

  • @ Frank Zapa[King]
   Ce veţi face mai departe… Veţi înjura Înalta Curte de Casaţie pentru decizie, veţi accepta decizia?

  • LEGEA A SPUS: NĂSTASE NEVINOVAT.
   Legea a hotărât legea trebuie respectată.

  • Orice atac pe subiectul Tamara-Năstase de acum încolo se numeşte CALOMNIE!
   ATENŢIE LA ACEST ASPECT!

   Biblio, diavol împieliţat de ce-l provoci pe Zapa?
   DA O VA RESPECTA DEOARECE DACĂ NU O VA RESPECTA AR NEGA TOT CE A AFIRMAT PÂNĂ ACUM DESPRE DEMOCRAŢIE!

  • Fac o menţiune cu o deosebită răutate:
   NE APROPIEM DE MOMENTUL ÎN CARE MULŢI DINTRE SUSŢINĂTORII LUI MONICA MACOVEI VOR TREBUI SĂ RECUNOASCĂ CĂ EA ŞI TOATĂ GAŞCA EI SUNT NIŞTE NEPUTINCIOŞI SLABI PREGĂTIŢI PROFESIONALI!

  • Am şi pentru ZeV o dedicaţie:

   Bună dimineaţa. Anul 2011 va fi anul în care cei patru cavaleri ai Apocalipsei, Voiculescu, Vântu, Patriciu şi Justiţia cavalerul legat la ochi a cărui balanţă a dreptăţii se înclină în funcţie de interesul strict material al procurorilor, avocaţilor şi judecătorilor ne vor strivi sub copitele cailor lor. 2010 a fost crunt. 2011 va fi şi mai crunt.
   SORCOVA VESELA,
   CHIAR DE-O SĂ TRĂIŢI,
   N-O SĂ ÎNFLORIŢI!

   Asta era scrisă pe data de 01.01.2012 aici:

   http://antideontologul.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

  • Şi mai am o dedicaţie pentru ZeV. Cu tâlc:

   DOMNULE PREŞEDINTE,
   CE PUPA MĂ-SII ŞI PARÂMA LU’ TA-SU FACEM CU BARAGLADINA ASTA DE PATRICIU? CĂ SE CAM TERMINĂ MANDATUL ! ÎL MAI JUDECĂM SAU NU?

   Asta a fost scrisă pe 01.01.2012 aici:
   http://antideontologul.blogspot.com/2011/01/intrebare-pentru-presedinte.html

   PS1 ZeV îmi pare rău dar vreo dedicaţie care să facă referiri la Vântu să ştii că nu am!
   PS2 Poate acum nu o să mai fii salcie şi o să ai verticalitatea să recunoşti:
   DA, MONICA MACOVEI ŞI GAŞCA EI DIN JUSTIŢIE SUNT NIŞTE NEPUTINCIOŞI! NIŞTE SLABI PREGĂTIŢI PROFESIONAL CARE NU ŞTIU DECÂT SĂ ACUZE ÎN BAZA UNOR DOVEZI ÎNDOIELNICE CARE ÎN MAREA LOR MAJORITATE CONTRAZIC LOGICA BUNULUI SIMŢ! DE ACEEA DOSARELE SUNT PROST ÎNTOCMITE CONFORM REGULII : CANTITATEA CONTEAZĂ NU CALITATEA!

   SP1, SP2,……, SPn până ai să te saturi ZeV!

  • @ diaconu Eusebiu

   Nu cred că sentinţa este definitivă şi irevocabilă, bănuiesc că se mai poate face recurs.

   Eu întreb pe domnul Frank Zapa[King] nu pentru a-l provoca, ci pentru a afla ce gândeşte. A de(s)pus atâta energie şi atâta pasiune în înjurarea domnului Năstase, mai ales pe seama dosarului Tamara, încât mă aştept să fie extrem de dezamăgit. Eu nu privesc această decizie într-un fel interesat, nu mă surescitează în vreun fel, sunt însă curios să văd reacţia psihologică a celor ce au depus pasiune în a-l acuza prin abuz verbal pe domnul Năstase, inclusiv aş vrea să văd reacţia doamnei Macovei care, dacă ar fi un politician de primă clasă, o dată cu decizia definitivă, ar trebui să-şi ceară scuze. Sigur, la cât de mare este murdăria din politica românească, sincer nu mă aştept de la nici un politician al României să-şi ceară în mod public scuze.

   Sunt cu mult mai interesat de decizia domnului Boc de a deturna, pardon, realoca, fonduri europene.
   http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/12/atentie-domnul-boc-transmis-un.html

   Aici sunt cu nervii întinşi la maxim. De unde vrea domnul Boc să ia bani pentru a da la şosele?

   Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Noi nu am cheltuit aceşti bani şi în 2013 este “finalul”. Scopul acestor fonduri este creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi întreprinderilor, creşterea accesului şi a participării pe piaţa muncii şi promovarea incluziunii sociale prin lupta împotriva discriminării şi facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele dezavantajate. Noi stăm foarte prost la acest capitol, iar aceste fonduri sunt prevăzute special pentru a ajunge din urmă celelalte state europene. În loc să se îngrijoreze că banii nu au fost folosiţi cu folos, domnul Boc cere mutarea lor la groapa neagră a autostrăzilor? Asta poate pentru că domnul Boc nu doreşte investiţii în capital uman, în special prin îmbunătăţirea sistemelor de educaţie şi formare şi nici acţiunile având drept scop dezvoltarea capacităţii instituţionale şi a eficienţei administraţiilor publice, la nivel naţional, regional sau local?

   Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) are drept obiectiv asigurarea unui proces de implementare a instrumentelor structurale în România în conformitate cu principiile şi regulile de parteneriat, programare, evaluare, comunicare, management, inclusiv management financiar, monitorizare şi control, pe baza responsabilităţilor împărţite între Statele Membre şi Comisia Europeană. Aici clar România are o nevoie şi parcă deficitul de buget structural are o legătură şi cu implementarea instrumentelor structurale.

   Tema centrală a Programului Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii
   Administrative” (PO DCA) este aceea de a contribui la crearea unei administraţii publice mai eficiente şi mai eficace în beneficiul socio-economic al societăţii româneşti.

   Eu simt această mutare ca pe o trădare a interesului naţional. Prefer să am o societate normală, un stat normal. Acum două zile se vorbea despre competitivitate, ştiţi foarte bine câtă pasiune a pus doamna Paul Vass cu acel CONACO, chiar preşedintele ne-a povestit pe larg cum că este neapărată nevoie de această competenţă menită să aducă statul la eficienţă… şi tocmai de aici să ia banii, de unde e mai multă nevoie de ei pentru modernizarea statului? Şi unde se duce domnul Boc cu ei, la anvelopări şi drumuri… exact acolo unde toată lumea spune că “furăciunea” este mai mare, şi gaura neagră de la autostrăzi este vizibilă şi pentru orbi.

   Mă simt din ce în ce mai puţin reprezentat de cei ce ocupă organigrama statului. Sectorul public devine sector politic. Din păcate politica (şi aici nu mă refer la un anumite partid ci la toţi la un loc, pentru că deja politica are raţiuni de clasă socială) împinge, fără doar şi poate, România spre încă o revoluţie de proporţii. Dovada am primit-o aseară, suporterii Steaua au fost evacuaţi de jandarmerie, de frica unei revolte spontane, pentru prima dată în istoria postdecembristă.

  • ***Bibliotecaru a scris veţi accepta decizia?
   Aş vrea să comentez, să spun ceva, dar nu am cuvinte, sincer, nu că mi-ar fi teamă de cineva, mie numai de Dumnezeu mi-e frică, dar ce mai e de comentat?…
   Dar stau şi mă întreb uneori, când mă cuprinde disperarea, e bine că am fost corectă şi că nu am făcut la fel ca mulţi colegi de ai mei care şi acum, ca pensionari, încă mai au rezerve şi nu duc lipsă de nimic?

 46. Mda,justitia s-a pronuntat,si daca s-a pronuntat,eu ca bun cetean voi respecta legea ,pt ca nu-i asa orice bun cetean ,chiar daca este nemultumit de o hotarire judecatoreasca,trebuie sa o respecta.
  Asadar Bbilotecaru,spre deosebire de LIDERII U.S.L. care au atitudini schimbatoare si contradictorii,adica astazi jos justitia ca l-a inhatat pe UNUL DE-A NOSTRU,si miine sus justitia pt ca a inhatat un pedelist,eu voi ramine in marja bunului simt si nu voi contesta aceasta hotarire.
  Voi astepta formularea recursului ,si evident pronuntarea definitiva,dupa care pt mine subiectul va fi inchis.
  In orice situatie,insa BIBLIOTECARU,trebuie bine sa-ti intre in cap,eu sunt un om cu verticalitate,am idei putine[dupa cum spun adversarii mei] si poate chiar fixe,nu ma indoi si nici nu ma dau dupa cires.
  Nu am acel jeg pe piele care sa ma faca alunecos,greu de apucat,si de trintit de pamint,din nenumarate motive,am o piele curata,un obraz fin de om,lucru8 pe care,din nefericire nu-l pot spune si despre -USELISTI-desi eu nu am carnet de partid,n-am fost niciodata in romania angajat politic,desi unii ma cred,UN PORTACALIU SADEA,dintr-un motiv foarte simplu-SUNT ANTICOMUNIST,DECI ,ANTIUSELIST.

 47. France: Jacques Chirac condamné à deux ans de prison avec sursis

  L’ancien président français Jacques Chirac a été condamné jeudi à deux ans de prison avec sursis par le tribunal correctionnel de Paris dans une affaire d’emplois fictifs de la ville de Paris dans les années 1990. Il était alors maire de la capitale.

  M. Chirac, 79 ans, est le premier ancien président de la République français à être condamné en correctionnelle. Il a été déclaré coupable de “détournement de fonds publics” et “abus de confiance”, ainsi que de “prise illégale d’intérêt” dans l’affaire des emplois fictifs de la ville de Paris.

  M. Chirac encourait en théorie dix ans de prison et 150’000 euros d’amende. Le parquet avait requis sa relaxe lors de son procès en septembre dernier, où il était absent pour raisons de santé et représenté par ses avocats.

  Après douze ans d’immunité pénale à l’Elysée suivis d’années d’atermoiements judiciaires, il avait été autorisé en septembre à ne pas se présenter à son procès grâce à un certificat médical parlant de “troubles sévères de la mémoire” et “d’importantes erreurs de jugement et de raisonnement”.

 48. Asa zisul grup reformist se pare ca nu prea are liniste,si folosindu-se de posibilitatea de a comunica liber,isi arata nemultumirea,fata de decizia organizatiei PD-L BUCURESTI,de a-l folosi pe PIEDONE ,ca virf de lance in campania din 2012.
  Pt ca ,asa cum am mai spus sunt vertical,voi recunoaste ca stirea mi-a picat exact tot atit de greu la stomac,ca si decizia judecatorilor in cazul lui ADRIAN NASTASE.
  Dar,daca trebuie sa respectam democratia,si odata cu ea si deciziile politice,care se iau iontr-o democratie,intorc capul vorbesc singur,far’ ca cineva sa ma poata auzi,si merg mai departe,pt ca nu-i asa,DEMOCRATIA NU-I PERFECTA,NU LUCREAZA CU SFINTI SI ICOANE’ ci cu oameni buni si rai,pe care vrind nevrind ii toleram,pt ca asta este marele cistig al democratiei,am invatat si invatam sa ne toleram.
  Sigur,voi fi neutru pt ca mai mult de atit nu pot,si dezamagirea nu mi-o poate lua nimeni,spunindu-mi in acelasi timp ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune………

  • Zapa, degeaba are deranjuri stomacale PDL Bucureşti!
   PDL Bucureşti nu are candidat viabil! Cu priză la populaţie!
   De ce?
   Păi simplu:
   Deoarece Monica Macovei Gherghescu, precum un vierme a mâncat din interior imaginea şi credibilitatea acestui partid care acum nu mai este o portocală apetisantă, ci un măr nedorit de nimeni!
   Singura redresare rapidă a imaginii acestui partid constă în excluderea de urgenţă a u tuturor misecuveniştilor în frunte cu Monica Macovei Gherghescu din partid!
   😉
   REFORMIŞTII SĂ NU UITE CUM AU FOST IMPUŞI ÎN PARTID!
   NU PRIN VOT!
   PRIN LISTE!
   NU AU FOST ALEŞI!
   AU FOST NUMIŢI!
   REFORMIŞTII AU VENIT ÎN PARTID ŞI AU LUAT TOTUL DE-A GATA!
   😉

 49. ***Bibliotecaru – de ce ieri ai spus că ai văzut-o pe doamna Udrea la Cotroceni… Bla, bla, bla când dumneaei era la parlament? Nu te-am întrebat ieri, pentru că eu deschid mai rar tv-ul dar aseară cred că ţi s-a răspuns, nu-i aşa?
  De ce ai spus?… 😮

  • @ silverstar
   😀
   Am răspuns ceva mai sus doamnei Udrea…
   Aşteptam tocmai să fiu întrebat suplimentar atunci, dar, cum nu m-a întrebat nimeni, am uitat să spun ce e cu întrebarea.

   Una din televiziuni vorbea despre întâlnirea domnului Băsescu cu partidele politice şi, în timp ce întâlnirea era în desfăşurare, în plasma din spate rula o “buclă” care arăta cum domnul Băsescu primeşte politicienii din partea PDL. CU toate acestea, aflasem de la luarea de cuvânt a domnilor Ponta şi Antonescu că ziariştii nu au fost lăsaţi să filmeze. Cum pe imagini nu scria nicăieri că ar fi imagini de arhivă (deşi, dacă nu fac o eroare, legea obligă să scrie când este vorba de imagini de arhivă), în mod normal te duceai cu gândul că imaginile tocmai ce au fost luate.
   😀
   Asta pentru că tot vorbeam despre manipulare pe firul trecut…

   Am pus acea întrebare cu scopul de a developa o astfel de formă de manipulare care nu implică “modificarea” fotografiilor sau filmuleţelor… dar mai târziu m-am luat cu altele şi am uitat să revin ca să explic… dacă cineva mă întreba, îmi aducea desigur aminte… aşa că era bine să fi întrebat în timp util. Doamna Udrea m-a întrebat şi i-am răspuns.

   Întoarcerea capului despre care vorbeam a fost un gest vizibil (desigur foarte probabil nu din supărare ci din alte motive care nu erau surprinse de cameră… ceea ce reprezintă o altă formă de manipulare), doar că la momentul în care au fost luate imaginile respective şi nu ieri.

  • Biblioooooooooooooooo iar eşti golan?
   😉 😉 😉
   Iar operezi un elefant cu o lamă de ras?
   Tu nu vezi că toţi de pe aici (în afară de mine!) te percep drept duşmanul de moarte al Febleţii?
   Cum scrii ceva cu scot topoarele şi bâtele zbierând BIBLIO E DUJMANUUUUU!
   Şi tu bietul de tine eşti mai pro-febleţist ca mine!
   Cum o vezi pe Febleţea, cum devii visător!
   Măăăăăăăăăăăă tu eşti îndrăgostit?
   🙂 🙂 🙂

  • ***Bibliotecaru – se poate să ai dreptate. Repet, nu prea mai ţin tv-ul deschis aşa că nu aveam ce să întreb.

   Revenind la o discuţie mai veche când îţi exprimai îndoiala dacă doamna E Udrea citeşte aici, pe blog, aminteşte-ţi ce ţi-am spus, că citeşte dar nu întotdeauna răspunde şi acum pot să întăresc ce am spus atunci…

   ***Bibliotecaru – doamna Udrea şi-a început cariera politică pe şi cu acest blog, la care nu v-a renunţa niciodată, fie şi numai din motive sentimentale, că suntem noi sau alţii sau că e facebook.

  • ***diaconu Eusebiu – popo, suntem “vijilenţi…” Care-i problema ta?…

   Recent, îmi spunea cineva care frecvent intră aici şi citeşte, că sunt ca o cloşcă…

  • @ silverstar
   😀
   Da, “doamna Udrea şi-a început cariera politică pe şi cu acest blog”. Aveţi dreptate.

  • Nătărăilooooooooooor!

   UDREA ŞI-A-NCEPUT CARIERA POLITICĂ ÎN MERCEDES!

   Nu ca alte paţachine care au intrat în politică cu pantofi de lac de la chinezeşti şi acum se dau mari doamne…..ehehehe……
   🙂 🙂 🙂

  • @ diaconu Eusebiu 15 Decembrie 2011, 02:16 pm

   Peste tot unde scriu sunt perceput ca cineva care “atacă”. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, lumea înţelege că nu scriu împotriva cuiva, ci pentru ca acel politician să se transforme într-un politician mai bun, mai competitiv, mai apropiat de conceptul de politician profesionist şi mai benefic pentru ţară şi popor.
   Nu mă mai deranjează cei comentează pe seama mea, mă deranjează că poporul român este desconsiderat, umilit şi păgubit.

   Jacques Chirac, unul dintre marile figuri ale Franţei pentru care am o mare stimă (ce palidă comparaţie ar fi cu Nicolas Sarkozy), a fost condamnat pentru că a oferit nişte sinecuri la partid. De ce la ei se pot da astfel de verdicte, încă la un nivel înalt şi nu la cine ştie ce slujbaş mărunt a făcut un pic de abuz de putere, şi la noi nu?

   http://www.zf.ro/business-international/fostul-presedinte-al-frantei-jacques-chirac-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-9064063

   Poate că or fi fost în România mii de sinecuri, sau sute de mii de sinecuri în ultimii 20 de ani. La noi acestea au ajuns o normalitate. Cineva mă întreba pe blog… “cum poate cineva rezista tentatiei de a-si refuza rudele si prietenii ce poftesc si ei la o slujba atarnatoare la stat, intr-o tara obisnuita cu lipsa de responsabilitate, lene, nemunca si cate si mai cate.” Aşa este, foarte greu poţi să refuzi pe cineva, dar asta numai pentru că toată lumea ştie că poate să apeleze. Dacă nimeni nu şi-ar rezolva astfel problemele, nimeni nu ar mai cere.

   Eu nu sunt pro nimeni şi nici contra nimeni dintre oamenii politici, apăr doar interesele mele ca cetăţean, apăr o societate în care să-mi facă plăcere să trăiesc, mă apăr cu disperarea de a vedea un pic mai devreme decât alţii cum lumea se prăbuşeşte… Promovez pe cei care lucrează pentru normalitatea României, critic pe cei care se îndepărtează de la normalitatea.

   În plus, ca să răspund şi la întrebare, nu fac parte nici dintre cei tulburaţi de frumuseţea doamnelor din politică pentru că am trecut deja de handicapul acestui tip de tulburare intelectuală. Stresul şi mizeria distruge complet libidoul.

   Problema mea este că îmi continui viaţa deşi nu mai este cazul. Poate ajung totuşi atât de incomod încât să dea întâmplător o maşină peste mine şi să scap onorabil. Poate trenul… tancul… trailerul… vaporul…

 50. Ghiţă termină cu prostiile şi CIOCU MIC!
  LEGEA A JUDECAT CONFORM PROBELOR DEPUSE LA DOSAR DE CĂTRE ACUZARE ŞI DE CĂTRE APĂRARE.
  😉 😉 😉

  Dacă probele depuse de procurori ar fi fost beton atunci pierdea apărarea!
  Probele nu au fost beton deci apărarea a câştigat!

 51. ***diaconu Eusebiu – popo, lasă omu’ să vorbească, şi el are libertatea de exprimare…
  Stai că mă dezlănţui eu acuş, întâi să stau la masă şi-apoi să-mi revin din bulucire… 😮

  • Io aş zice să bagi o prună-n gură şi să respecţi una din regulile de aur ale democraţiei:

   HOTĂRÂREA LEGII SE EXECUTĂ, NU SE DISCUTĂ!

   A începe acum în această ogradă a zbiera că legea a greşit, că legea a fost penetrată bla, bla, bla ar fi o dovadă de neacceptare a democraţiei şi regulilor ei!
   Ar fi ceea ce face smintita de Monica Macovei care nu respectă voinţa MAJORITĂŢII!
   ( Pleşu a spus că “vectorii” de cele mai multe ori se smintesc)
   Tango.

  • Reiau, ca iar s-a ametit blogul :
   Diaconu Eusebiu
   Din cate stie o natiune intreaga, desigur acea parte care este pemisiva la informatie, Adrian Nastase il acuza furibund, de mai bine de 5 ani, pe domnul Traian Basescu, de implicare politica directa in instrumentarea dosarelor sale.
   Adrian Nastase sustine ori de cate ori are ocazia sa se exprime public, ca este o victima politica a presedintelui Romaniei. A sustinut aceasta, inclusiv, in luarile de cuvant din parlament, atunci cand s-a solicitat, de catre DNA, prin intermediul Procurorului General al Romaniei, ridicarea imunitatii parlamentare.
   In lumina acestor informatii, va rog sa raspundeti transant, la urmatoarea intrebare :
   Dupa verdictul de astazi, chiar daca nu este definitiv, se poate spune ca Adrian Nastase are dreptate atunci cand se considera hartuit politic de Traian Basescu ?
   DA sau NU ?

  • O a doua intrebare pentru domnul Diaconu Eusebiu :
   Gazda acestui blog a declarat public :
   ,,”Sunt convinsă că, mai puțin în ceea ce ne privește pe noi, politicienii, dar în special oamenii care așteaptă ca aceste dosare de mare corupție să se termine cu condamnări sunt dezamăgiți de această decizie pe care a luat-o instanța de judecată” a precizat Udrea.
   Ministrul Dezvoltării și Turismului a ținut însă să precizeze că totuși nu cunoaște mai multe inforații din dosar decât s-a prezentat în presă.”
   COMENTEZ (încă nu):
   Dvs, stimate domnule Diaconu Eusebiu, ati afirmat :
   Redau textual :
   ,,diaconu Eusebiu a scris pe 15 Decembrie 2011, 12:41 pm

   LEGEA A SPUS: NĂSTASE NEVINOVAT.
   Legea a hotărât legea trebuie respectată.”, si
   ,,Orice atac pe subiectul Tamara-Năstase de acum încolo se numeşte CALOMNIE!
   ATENŢIE LA ACEST ASPECT!”

   COMENTEZ (abia acum) :
   In lumina celor de mai sus, se poate spune ca dura doamnei Elena Udrea a vorbit in timp ce doamna Udrea era in cu totul alta parte ?
   DA sau NU ?

   O intrebare bonus :
   Este personalul animat cunoscut sub numele de Diaconu Eusebiu, SCĂPAT ÎN CAP LA NAȘTERE ?
   DA sau NU ?
   🙂 😉

  • o a doua erata : personajul (nu personalul). Daca scriam ,,accelerat”, poate ca renuntam la erata
   😉

  • Inca trei intrebari pentru domnul Diaconu Eusebiu
   1. Cine numeste in functie persoanele propuse a ocupa functiile de sef DNA si procuror general al Romaniei ?
   2. Care este perceptia europeana in ceea ce priveste activitatea procurorilor ?
   3. Ce institutii si motive sunt frecvent invocate, in MCV, ca reprezentand o frana in calea actului profesionist de justitie ?
   PS
   Pot continua cu inca una suta de intrebari, la care stiu , cu siguranță, că nu voi primi raspunsul corect, ,,Încuiecimea TA” , țintuită în insectarul ideilor puține și fixe.
   Dar poate că te vor pune pe (mai multe) gânduri….nu doar unul și prost identic cu un punct matematic.
   😉

  • Concentrez intrebarile, pentru a elimina intercalarile unei clone retarde, care face blogul de ras :
   Diaconu Eusebiu
   Din cate stie o natiune intreaga, desigur acea parte care este pemisiva la informatie, Adrian Nastase il acuza furibund, de mai bine de 5 ani, pe domnul Traian Basescu, de implicare politica directa in instrumentarea dosarelor sale.
   Adrian Nastase sustine ori de cate ori are ocazia sa se exprime public, ca este o victima politica a presedintelui Romaniei. A sustinut aceasta, inclusiv, in luarile de cuvant din parlament, atunci cand s-a solicitat, de catre DNA, prin intermediul Procurorului General al Romaniei, ridicarea imunitatii parlamentare.
   In lumina acestor informatii, va rog sa raspundeti transant, la urmatoarea intrebare :
   Dupa verdictul de astazi, chiar daca nu este definitiv, se poate spune ca Adrian Nastase are dreptate atunci cand se considera hartuit politic de Traian Basescu ?
   DA sau NU ?
   O a doua intrebare pentru domnul Diaconu Eusebiu :
   Gazda acestui blog a declarat public :
   ,,”Sunt convinsă că, mai puțin în ceea ce ne privește pe noi, politicienii, dar în special oamenii care așteaptă ca aceste dosare de mare corupție să se termine cu condamnări sunt dezamăgiți de această decizie pe care a luat-o instanța de judecată” a precizat Udrea.
   Ministrul Dezvoltării și Turismului a ținut însă să precizeze că totuși nu cunoaște mai multe informații din dosar decât s-a prezentat în presă.”
   COMENTEZ (încă nu):
   Dvs, stimate domnule Diaconu Eusebiu, ati afirmat :
   Redau textual :
   ,,diaconu Eusebiu a scris pe 15 Decembrie 2011, 12:41 pm

   LEGEA A SPUS: NĂSTASE NEVINOVAT.
   Legea a hotărât legea trebuie respectată.”, si
   ,,Orice atac pe subiectul Tamara-Năstase de acum încolo se numeşte CALOMNIE!
   ATENŢIE LA ACEST ASPECT!”

   COMENTEZ (abia acum) :
   In lumina celor de mai sus, se poate spune ca gura doamnei Elena Udrea a vorbit in timp ce doamna Udrea era in cu totul alta parte ?
   DA sau NU ?
   O intrebare bonus :
   Este personajul animat cunoscut sub numele de Diaconu Eusebiu, SCĂPAT ÎN CAP LA NAȘTERE ?
   DA sau NU ?

   Inca trei intrebari pentru domnul Diaconu Eusebiu
   1. Cine numeste in functie persoanele propuse a ocupa functiile de sef DNA si procuror general al Romaniei ?
   2. Care este perceptia europeana in ceea ce priveste activitatea procurorilor ?
   3. Ce institutii si motive sunt frecvent invocate, in MCV, ca reprezentand o frana in calea actului profesionist de justitie ?
   PS
   Pot continua cu inca una suta de intrebari, la care stiu , cu siguranță, că nu voi primi raspunsul corect, ,,Încuiecimea TA” , țintuită în insectarul ideilor puține și fixe.
   Dar poate că te vor pune pe (mai multe) gânduri….nu doar unul și prost identic cu un punct matematic.
   🙂

  • Inca o intrebare pentru distinsul domn Diaconu Eusebiu:
   Cun comentezi, urmatoarele declaratii, prin COMPARATIE cu ceea ce a afirmat doamna ministru Elena Udrea ?
   1. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a refuzat sa comenteze decizia judecatorilor, care l-au declarat nevinovat pe Adrian Nastase, in dosarul “Matura Tamara”. “Niciodata nu comentez deciziile justitiei, nu o fac nici acum. Multumesc”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

   2.Abordat de jurnalisti la iesirea de la intalnirea anuala cu ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti,presedintele Traian Basescu a refuzat sa faca declaratii pe aceasta tema. “Nu comentez deciziile Justitiei”, a spus seful statului.

   3.Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a afirmat ca hotararea nu poate fi comentata, fiind “un punct de vedere care trebuie respectat de toata lumea”.

   4.Monica Macovei: Astea sunt probele, asta e decizia judecatorilor de azi, vedem recursul

   FINAL
   Sah mat + KO
   Ti-as recomanda un concediu prelungit in cea mai adanca pestera din Romania. Macar pana in preajma alegerilor, ca faci mai mai mult rau decat bine bartidului.
   In cel mai rau caz, ia doua XANAX de 0,5
   😉

  • ZeV tu chiar nu realizezi că eşti hilar?
   Ce-mi reproşezi?
   Faptul că am atras atenţia că în democraţie o hotărâre judecătorească convenabilă unora şi inconvenabilă altora TREBUIE RESPECTATĂ?
   Şi că ar fi bine ca cei de aici să nu intre în jocul tău senil de a contesta hotărârea judecătorilor?
   Mă băiat dacă eşti în stare să discutăm noi doi (nu ai mei cu fiţuicile pe care le primeşti tu) mă aşez la taste şi discutăm!
   Dar ca să pierd vremea cu unul căruia arâtându-i şi spunându-i că IARBA ESTE VERDE el contestă evidenţa, spunând că este albastră, chiar nu am timp.
   Deci, hotărăşte cum facem.
   🙂 🙂 🙂

  • Şi încă ceva:
   EŞTI DE-A DREPTUL JALNIC ÎN URA TA VISCERALĂ PE CARE O AI PENTRU UDREA.

   Îşi ma repet încă o dată:
   UN PARTID TERORIZAT DE O PROCUROARE COMUNISTĂ EU NU SUSŢIN!
   NU MĂ INTERESEAZĂ!
   ŞI NICI NU VOTEZ AŞA CEVA!

   Pe mine mă interesează ca postaci de-al tine să nu mai facă propagandă macovistă şi să n-o mai atace permanet pe Udrea în propia ei ogradă!
   NIMIVC ALTCEVA NEPUTINCIOSULE!
   SCRIB PLĂTIT!
   🙂

  • Şi acum încerci să arunci cu lături în această ogradă, încercând să scoţi în evidenţă că faţă de ceilalţi Elena Udrea s-a arătat deziluzionată.

   Aici baţi tu mişeleşte! Dar baţi degeaba!
   Căci Elena Udrea nu a fost procuror comunist cum a fost cadavrul politic Monica Macovei!
   Căci pe tatăl Elenei Udrea nu l-a chemat Gherghescu precum îl cheamă pe tatăl cadavrului politic Monica Macovei!
   Căci pe elena Udrea nu a fotografiat-o nimeni cu sticla de trăscău în pasa de-un leu prin aeroporturile lumii!
   …de parcul operei şi tot felul de aventuri taximetriene nu mai amintesc!
   Deci ZeV: BÎŞTI!
   😉 😉 😉

  • Inca_cateva intrebari pentru domnul Diaconu Eusebiu :
   1. In baza carei legi, DNA procedeaza la arestul preventiv ? De cand dateaza axeasta lege si cine a votat-o, respectiv, promulgat-o ?
   2. Ce legatura este intre actiunile DNA , precizate la punctul 1 si doamna Monica Macovei ?
   3. Cine cheama jurnalistii si organizeaza circul mediatic ?
   CALM, CITESTE, GANDESTE, ITI MAI DAU O SANSA LA RESPECT.
   Trec peste ,,Hai sictir” care decredibilizeza un sustinator al Presedintelui , un sustinator al doamnei Udrea. E de inteles la un puber intarziat obsedat de femei. 😉
   Eu am sa-ti adresez, ca raspuns, ,,Multumesc prietene pentru sinceritate”. 😉
   ESTI O RUSINE PENTRU PARTID ! LA STERS PAPUCII…CU TINE !
   😉 😉

  • Prietene, eu nu urasc pe nimeni, SPRE DEOSEBIRE DE TINE.
   Poate, cu exceptia liderilor opozitiei.
   Demonstreaz te rog contrariul.
   Repet : CALM, GANDESTE, FII LOGIC SI NU FA PARTIDUL DE RAS PRIN COMPORTAMENT DE MOJIC ORDINAR LA ADRESA UNUI VICEPRESEDINTE AL PARTIDULUI. DACA esti barbat dovedeste-o prin stiinta de a respecta o femeie !
   Pentru mine, am spus-o de nenumarate ori, doamna Udrea este un model de competenta si perseverenta ministeriala.
   Am terminat.
   Deocamdata, pana iti vine mintea la cap, desi, sunt slabe sperante.
   😉

  • ***ZeV – apropo de popa şi bărbat… 😮
   Cu nişte ani în urmă, nu ştiu ce discuţie să fi fost între fratele meu şi prima lui noră, apropo de afaceri… În ziua la care mă refer, făcusem noi doi, eu şi fratele, o afaceri şi ieşise foarte bine. Eram în maşină, în drum spre Măgura, şi cu noi era şi tânăra aceea care-i spune/reproşează fratelui că de ce a făcut afaceri cu mine când el a spus că nu face niciodată afaceri cu femei… La care fratele se întoarce şi-i spune:
   – Da’ ce, Silvica-i femeie? Ea e soră-mea… 😆

  • ***ZeV – nu ştiu ce să spun dar cred că acum se explică de ce unul vorbeşte frumos, mă respectă, uneor chiar mă răsfaţă, şi alteori/adică celălalt mă jigneşte, se poartă şi vorbeşte ca un needucat…
   Asta e… Or fi siamezi…

  • Vorbesc cu tine frumos atât timp cât în această ogradă nu ai să mai ridici ode de slavă pentru Monica Macovei Gherghescu!
   🙂 🙂 🙂

   Mulţumeşte+i bunei tale amice care m-a rugat să nu ţi-o trag la gioale aş cum scrie la regulament!
   Ori eşti cu Udrea ori cu Macovei!
   Simplu nu?
   😉

   Văd că tu eşti cam uitucă!
   Ai uitat foarte repede când acu câteva săptămâni în urmă ZeV te-a făcut albie de porci!

   Văd însă că n-ai uitat faptul că eu doar ţi-am dat un bobârnac în nas pe motiv de reclamă făcută Lu Macovei procuroarea comunistă în acestă ogradă!

   Voi nu înţelegeţi că această Macovei vă dispreţuieşte?
   Şi ea, şi Preda Cristian!
   🙂 🙂 🙂

  • Pe Realitatea tv Monica Macovei: raman cel putin 2 necunoscute legate de dosarul “Matusa Tamara” la care Adrian Nastase ar trebui sa raspunda
   Monica Macovei: Dosarul “MătuşaTamara” nu a fost politic

   Eurodeputatul PDL Monica Macovei spune că dosarul “Mătuşa Tamara” nu a fost unul politic, evită să comenteze soluţia dată de judecători, dar crede că Adrian Năstase mai are de răspuns la o serie de întrebări precum dispariţia dosarului de la Oficiul de Spălare a Banilor.

   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/monica-macovei-dosarul-matusatamara-nu-a-fost-politic_895804.html#ixzz1gc8nisMg

  • ***diaconu Eusebiu – am mai făcut apel la decenţa ta, fac şi acum.
   Pe mine nu mă interesează frustările tale vizavi de doamna Macovei. Dacă o respect pe doamna Macovei, asta nu înseamnă c-o înjur sau o respect mai puţin pe doamna Udrea.

   Te rog, păstrează pentru tine ceea ce simţi faţă de doamna Macovei şi nu încerca să mă atragi pe mine unde nu-mi este locul… În 4 ani, de când sunt aici, pe blog, nimeni nu mi-a pus la îndpială loialitatea, credinţa şi bunele intenţii aşa cum încerci tu să faci acum şi colegii vechi ştiu bine ce spun.
   Să-ţi fie ruşine pentru toate insinuările. Observ că tu eşti mult mai periculos decât Bibliotecaru şi, pe deasupra, şi needucat…

  • Sunt un porc dar nu un porc mistrez precum ZeV cel care mai acum ceva săptămâni în urmă te-a bălăcărit ca la uşa cortului!

   Despre faptul că eurodeputatul PDL Monica Macovei “nu ştiu ce crede” despre “nu ştiu ce dosar” în care deocamdată există o hotărâre judecătorească, eu pot spune un singur lucru:

   SĂ CREADĂ LA MĂ-SA ŞI LA TA-SU’ ACASĂ!
   NU PE LA TELEVIZIUNI!

   Prin faptul că “ea crede” demonstrează pentru a nu ştiu câta oară că habar n-are cu ce se mănâncă justiţia!
   În fond, de asta i s-a pus în vedere să-şi dea demisia ca să fie dată afară din justiţie în urma controlului activităţii sale?
   Nu-i aşa?

   🙂 🙂 🙂

   Dacă avea habar de justiţie răspunsul ei trebuia să fie sec:
   NU COMENTEZ O HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ! PUNCT!

  • Goldstar diagonală 51 răspunde-mi la o întrebare:
   CE FACE GAGAGA ŞI NU SE UDĂ CÂND INTRĂ ÎN APĂ?
   🙂 🙂 🙂

  • Hai gata că m-am plictisit!
   HAI SĂ TRĂIŢI ŞI SĂ VĂ TRĂIASCĂ CADAVRUL POLITIC MONICA MACOVEI GHERGHESCU!
   Părerea mea este că trebuie neapărat să chemaţi pe cineva s-o îmbălsămeze că a început să pută şi nu rezistă până la alegeri!
   Dacă o îmbălsămaţi, atunci o să reziste!
   O vârâţi într-o raclă de cleştar şi- o plimbaţi prin toată ţara ca pe moaştele sfinte!
   Pe Dan Tapalagă îl puneţi ţiitor de prapură!
   🙂 🙂 🙂

  • Nu ştiu de ce aşa discuţii fără sens când am putea să ne gândim la propunerea făcută aseară de doamna ministru – o întâlnire la Poiana Braşov cu un program variat şi bogat.

  • Asa e Silver 05:08
   Ti-o spune un iesean, care a constatat o foarte buna colaborare intre Primaria Iasi si MDRT.
   Ministerul doamnei Udrea a sprijinit autoritatile Iasului in multe proiecte, inclusiv in ceea ce priveste programul de dezvoltare a retelei de gradinite in Iasi.
   Nici sub guvernarea PSD, nu a existat o atat de buna relatie centrate pe proiecte asa cum exista acum.
   Si inca ceva, Silver. Eu, daca as fi la MDRT as proceda ca pe scena, atunci cand solistul prezinta orchestra de profesionisti.
   MDRT are un personal extrem de competent si receptiv la problemele comunitatii locale, Stiu bine despre ce vorbesc.
   Doamne, daca lumea ar stii cat de preocupati sunt actualii guvernanti de interesele urbei si cetateanului, ar vota PDL cu peste 50%. Nu glumesc de loc. Din pacate, lipsec ,,verigi” importante in lanțul de comunicare.
   Uite, ma uit la amicul Eusebiu, care se comporta de parca ar fi (in)amicul PDL. Cu sursele lui de informatii ar putea sa ajute enorm, decat sa-si piarda timpul dandu-se in stamba cu obsesiile lui de ins lovit de dambla.
   😉

  • O PDL-ista cu ochi frumosi si buna rau, de la Iasi.
   😉

  • Diacone, hai sa-ti mai spun ceva mai delicat. Pentru asta, deschid o mica ,,fereastra” spre suflet, sper sa ,,intri” doar tu. 😉
   Universul mintii omenesti este extraordinar de complex, liniile de forta ale ratiunii se impletesc in volute fluide de forme greu de modelat matematic , cu irizatii incadescente sau glaciale de simtire omeneasca, asa cum arata o aurora boreala pe cerul nocturn al extremelor geografice…În această lume, esti cu adevarat liber, aici te poti depasi , aici poti depasi realitatea.
   Stiu ca tie iti plac lucrurile clare si limpezi, diamantele perfect slefuite cu fete egale si culorile neintrepatrunse, bine delimitate.
   De aceea i-ai spus bibliotecarului ca tu nu esti ,,sfertist academician”, la tine, 2+2=4. Iacătă că în mintea omenească există și universul magic al lui Harry Potter, deci, si peronul 2 3/4. 😉
   In concluzie, ca sa fiu sincer cu tine si sa-ti spun exact ce gandesc, iată :
   Doamna Udrea are dreptate ca Om. Asa simt si eu, este MARE PACAT că această jigodie pervers de inteligentă și periculoasă pentru democrație si statul de drept, cu numele de ADRIAN NASTASE, nu a fost aruncată in inchisoare ! Fără drept de apel !
   Judecatorii au fost criticati si de Traian Basescu CA TERGIVERSEAZA DOSARELE in mod de-a dreptul exasperant (cred eu, DIN TEAMĂ) , dar ar fi in stare sa decida prin sentinta, si numele Sefului Statului ! Ca sa nu mai spun ca nemernicii sfideaza un intreg popor acordand castig de cauza soslicitarilor de majorari salariale, de parca bugetul statului ar fi UN SAC FARAR FUND !
   Cine sunt JUDECATORII ? Cetateni romani, care au invatat carte cu proFesori romani si traiesc in Romania, dar, fiind inamovibili, le-a intrat in cap că ei ,,s-au înalțat” deasupra tuturor lucrurilor/oamenilor si prin urmare, au dreptul divin de a-si acorda, lor însile, salarii si pensii speciale, impotriva oricaror norme de bun simț !
   Stiu bine ca si tu SIMȚI la fel, iar cu mine, NU POȚI FI IPOCRIT, după ce stiu, bine, ca iti doresti cu ardoare sa-l vezi la zdup…pe DINU PATRICIU !
   Si eu, asisderea !
   Gata cu confesiunile…am inchis fereastra.
   Trebuie să strângem din dinți și să mergem înainte.
   😉

  • Îmi bag picioru-n ele comentarii că se postează aiurea.

   Re ZeV
   Deci băi ZeV tu nu vrei să înţelegi o chestie simplă pe care eu o latru de dimineaţă:

   O HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ CONVENABILĂ SAU INCONVENABILĂ TREBUIE RESPECTATĂ!

   de aici începe democraţia.

   Pe mine nu mă interesează cine a fost judecător, nici cum îl cheamă, nici ce preferinţe politice are, nici ce sex are. NIMIC NU MĂ INTERESEAZĂ!
   JUDECĂTORUL ESTE REPREZENTANTUL JUSTIŢIEI ŞI PRIN EL JUSTIŢIA A HOTĂRÂT: BOMBONEL ESTE NEVINOVAT PUNCT!

   Nu sunt ipocrit!
   Şi aşa cum îl urăsc eu pe acel broscoie puhav şi urât mirositor, nu-l urăşte nimeni!
   Eu nu numai că-l urăsc!
   Eu vreau să mă urinez în calea convoiului să funerar!
   DAR!
   Dacă justiţia va hotărâ că este nevinovat, eu atât timp cât sunt pe teritorul României trebuie să respect hotărârea justiţiei!
   Indiferent dacă-mi convine sau nu!

   Încă o dată repet obsesiv:
   DE AICI ÎNCEPE DEMOCRAŢIA CURATĂ ŞI SĂNĂTOASĂ!
   DE LA RESPECTAREA HOTĂRÂRILOR JUDECĂTORULUI CARE ESTE REPREZENTANTUL JUSTIŢIEI.

   În rest dacă ar fi să spun părerea mea, ea este foarte simplă: probele depuse de procurori au fost nişte vax-albina şi judecătorul era normal să ia hotărârea în funcţie de probele de la dosar.
   Deci dacă ar fi cineva vinovat în toată această tevatură, oare cine-i vinovatul?
   😀 😀 😀

  • Auzi bă fraiericule, tu vorbeşti cu mine!
   diaconu Eusebiu!
   Nu cu soţul lu’ nu ştiu cui!
   Pricipişi beii parşivule?
   Lasă-ne cu şmecheri d-astea că d-astea făceam în anul întâi de şcoală!

  • Aseară a observat şi doamna ministru că postările se duc aiurea. Sunt convinsă că va lua măsuri de remediere. 😆

  • Gata hai că iar m-am plictisit!
   Rămâne cum ne-am înţeles:
   Pleacă beţiva din partid, vă dăm votu’!
   Nu pleacă, vă dăm cotu’ şi pişcotu’!
   🙂 🙂 🙂
   Dureros nu?
   🙂 🙂 🙂

  • Elena Udrea este printre puţinii politicieni cu glagorie la cap!
   .
   A stiut că din poziţia de ministru MDRT, trebuie să aibe o atitudine imparţial-politică în dialogul cu autorităţile din teritoriu!
   Şi ăsta este un mare atu al unui om politic.
   Eu personal am această confirmare de la câţiva dintre amicii mei ce lucrează prin primăriile sau consiliile judeţene ale României.
   Elena Udrea nu a ţinut cont de culoarea politică atunci când a discutat cu cei din teritoriu.
   Presa, mai bine zis peniţele plătite anti-udriste, manevrate din spate de către Dan Tapalagă, au ocolit totdeauna acest subiect!
   L-au ocolit cu bună ştiinţă şi dacă ciobănaşul din Sibiu are tupeul şi nesimţirea care cumva să conteste ceea ce spun eu aici, îi pot pune la dispoziţie oricând un file-audio în care un jurnalist îmi povesteşte despre toate măgăriiile făcute de slugile lu’ Monica Macovei. Şi pe bloguri şi prin presă!

   Deci ZeV băiatule, verigile nu lipsesc.
   Ele există în lanţ, doar că zornăie cum le dictează interesul!

   În răspunsul dat Bibliotecarului, dacă l-aţi citit cu atenţie, observaţi că indirect acest atu de care am vorbit mai sus se oglindeşte şi acolo.
   Febleţea i-a răspuns clar lui Biblio:
   .
   “O echipa foarte buna pe care am gasit-o in minister, pe care nu am schimbat-o cu oameni de partid”
   .
   Şi acum revin iar la ţinta mea, că deh, io până nu descarc între ochii ţintei tot încărcătorul nu iau degetul de pe trăgaci:

   VĂ ADUCEŢI AMINTE CĂ ATUNCI CÂND A FOST NUMITĂ MINISTRU LA JUSTIŢIE MONICA MACOVEI GHERGHESCU ŞI-A ADUS CU EA TOATĂ LIOTA DE PUPINFUNDIŞTI?
   ÎNCLUSIV PE DAN TAPALAGĂ!
   VĂ ADUCEŢI AMINTE CÂT A MÂRÂIT PRESA ATUNCI?
   VĂ ADUCEŢI AMINTE CUM A SĂRIT LA GÂTUL UNUI ANUME GENERAL ACEST ŢÂŞTI BÂŞTI DE JURNALIS?
   Asta înseamnă corupţie domnilor şi doamnelor!

   Da ZeV sunt de acord să ajut PDL.
   Să-l ajut să scape de câteva lepre misecuveniste care au făcut mult rău acestui partid! Oricum tot buboiul ăsta fetid se va sparge foarte curând după părerea mea! Şi atunci vom vedea cine este madama asta cavaleristă şi reformistă.
   Încă o dată îţi spun ZeV. Eu afaceri nu am PDL-ul şi nici membru PDL nu sunt!
   Sunt doar un alegător deziluzionat de atitudinea inhibată a membrilor PDL care nu vor să explodeze, “să iasă în stradă” şi să scandeze:
   AFARĂ CU MISECUVENIŞTII DIN PARTID!

   Asta ar fi adevărata reformă a partidului!
   Tango.
   😀 😀 😀

  • Comenteaza si tu ca oamenii, despre ceva interesant.
   Fa ceva, in puii mei, util.
   Bunoara, reia articolul lui Plesu de la tine ca e foarte interesant.
   Scoală, prietene ! Eu ti-am intins mana. Inca poti iesi.
   😉

  • In fine, gata, sa lasam si fetele sa puna de-o sueta. Acusica trebuie sa intre si doamna ministru, iar mie nu-mi place sa fiu magarul.
   😉 😉

  • NUNU!
   Pentru PDL acum este foarte important să dea afară măsele stricate!
   Nu ceea ce spune Pleşu!
   😉 😉 😉

  • Dar cu amantele?
   Că vin şi io cu haremu’!
   🙂 🙂 🙂

  • Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune !
   Dar ca diacon, nu e un pacat atat de grav. Bine ca nu l-a hirotonit/hirotesit IPS Daniel.
   🙂 🙂

  • IPDS Daniel nici nu la hirotonit nici nu l-a hirotesit!
   Ba dimpotriva l-a afurisit!
   Deoarece derbedeul de popa a facut misto de afacerea PALAS, spunand ca in mareata lucrare a domnului (stiti voi care), ce se savarsea cu binecuvantarea si sub atenta supraveghere a unui maret Slujitor al Domnului (stiti voi care) si-a bagat dracul coada!
   De fapt si-au bagat toti dracii coada!
   Şi dracoaicele!
   Ba chiar si chinezii!
   🙂
   Oricum pe derbedeul de popa il doare in bombeul baschetilor.
   Chiar si ne-hirotonit, chiar si ne-hirotesit el tot pune partafirul in cap gastelor si le spovedeste de le sar fulgii!
   🙂
   Nimic nu stii bai Zevulache!

  • Excelent Silverstar
   Jos palaria
   Totusi, eu sper ca amicul nostru, fara de care blogul nu are suficenta sare si suficient piper, va reveni la sentimente mai bune.
   Nu stiu ce-i cu el…gandeste si se comporta doar dupa regula ON/OFF, sau ori ori.
   Prncipiul e valabil doar cu nevasta, careia i-ai promis fidelitate pana la moarte. Dar din cate spune, sau doar se lauda (cu nenumaratele lui cuceriri) taman in acest domeniu este ,,multilateral dezvoltat”.

  • Mihaela Popa joi, 15 decembrie 2011 aici scrie: http://popamihaela.blogspot.com/2011/12/primarii-usl-sunt-de-acord-cu-comasarea.html

   Primarii USL sunt de acord cu comasarea alegerilor. Parlamentarii USL nu.
   Inainte de a critica proiectul de lege privind comasarea alegerilor, parlamentarii USL ar trebui sa se consulte si cu primarii USL din judet, inclusiv cu primarul Iasului.
   Personal, am avut discutii cu primari ai USL care s-au aratat a fi foarte incantati de comasarea alegerilor. Probabil parlamentarii USL nu mai comunica de mult timp cu primarii, atat timp cat sunt impotriva proiectului de lege privind comasarea alegerilor. Multi dintre primarii USL au in derulare proiecte pe care isi doresc sa le finalizeze, fie ca vorbim de Ordonanta 7/2006 sau HG 577/2010, a caror beneficiari sunt mai ales primarii USL. Din experienta anilor trecuti, primarii stiu ca mai multe alegeri in decursul aceluiasi an inseamna pe langa cheltuieli ridicate si un blocaj institutional, iar comasarea alegerilor ar conduce nu numai la reducerea cheltuielilor electorale ci si la evitarea blocajelor din administratie.

  • Băăăăăăăăăăăăăăăă nu am cum să respect un vice-preşedinte de partid care:

   1. Nu a fost, ales ci a fost numit!
   2. A acuzat permanent partidul şi membrii lui de corupţie şi de hoţie!

   Monica Macovei conform teoriei lui Andrei Pleşu: ESTE O SMINTITĂ!

   Nu se poate ca un om normal la cap, un vice-preşedinte de partid normal la cap să iasă pe televiziunile lui Vântu şi vehement să-şi acuze partidul şi colegi de corupţie şi hoţie!
   ORICE VICE-PREŞEDINTE AL UNUI PARTID ARE OBLIGAŢIA SĂ APERE PARTIDUL ŞI MEMBRI ACESTUI PARTID!
   DACĂ ACEASTĂ *** HABARNABISTĂ ŞI NEPUTINCIOASĂ CARE TOATĂ VIAŢA EI NU A FOST ÎN STARE SĂ PUNĂ DOUĂ PAIE CRUCE NU CUNOAŞTE ACEASTĂ OBLIGAŢIE. SĂ SE CARE DIN PARTID!
   ŞI DIN POLITICĂ!
   CĂ NICI UN PARTID NU VA ACCEPTA ÎN RÂNDURILE SALE UN ASEMENEA “REPER MORAL” CARE S-A SMINTIT! (repet, p-asta a spus-o Andrei Pleşu)

   De ce nu a ripostat tot atât de vehement când a fost atacată în direct la Antena 3 de Voiculescu?
   De ce?
   Nu cumva Alba ca Zăpada are chiloţeii murdari sub rochiţă?

  • Hai sictir ZeV!
   A sălta cu mascaţii şi a face un întreg circ mediatic pe marginea unui caz, ca după aceea în faţa judecătorului să te prezinţi, tu procuror, cu un dosar plin de fisuri nu este o treabă profesionistă!
   Este stilul de lucru pe care l-a avut şi acest cadavru politic numit Monica Macovei Gherghescu!
   Căreia pentru activitatea ei dezastruoasă i s-a pus în vedere să demisioneze ca să nu fie dată afară din justiţie!
   Ciocu mic!
   Îmbârligâtorule!

  • Ia ce vrei numai nu intra în jocul lui ZeV!
   😉
   Şi nu mai sări la beregata lui Biblio!
   Citeşte întâi cu atenţie orice comentariul al lui şi caută şarada!
   😉
   Sictireşte-l pe ZeV din partea mea!
   🙂 🙂 🙂

 52. PD-L nu are candidat viabil la Bucuresti………….
  Ei prieten drag ,mare adevar ai grait,nu are,si in secunda doi vine si intrebarea,DE CE NU ARE,AI???????????????
  Ce au crezut bravii nostrii pedelisti de BUCURESTI CA TIMPUL STA IN LOC,si ei vor fi vesnici la butoane,ai??????????
  N-au stiut ca timpul trece,ca iarna iti faci car si vara sanie?????????
  Eu cel putin de doua ori am deschis subiectul acesta si am spus,ca e cazul ca minti luminate sa gindeasca strategic pt viitor,ca fiecare organizatie mare are obligatia sa ,VISEZE LA CEL PUTIN 3 CANDIDATI,ca trebuie sa fie deschisi sa ,ATRAGA PERSONALITATI VIABILE,SA LE ARATE POPORULUI,sa poata creste sa devina personalitati a caror voce conteaza,si sunt respectate,si cind colo ce au facut pedelistii bucuresteni,ai popo,ce au facut???????????
  Sa=ti spun eu,s-au tinut de minuta cu SPORIN OPRESCU SI……………au privit visatori cum curge dimbovita prin Bucuresti.
  Si atunci tu vii sa-mi spui ca un IMPLANT CU UN CORP STRRAIN,FOARTE STRAIN,TREBUIE SA FIE ACCEPTAT DE CORPUL SANATOS,ASA FARA NICI O REACTIE,AI??????????
  Nu fii jeg eusebiule,ca ma enervezi si nu pune palma acolo unde nu-i de pus,in problema asta,dar si in altele PD-L,A FOST HABAUC.PUNCT.
  Si sa nu indraznesti sa ma ataci ca ………….dau cu tine de pamint,recunoaste ca am dreptate si subiectul e inchis,si trebuie sa stii,ca nu-i fac ELENEI UDREA UN REPROS ,pe acest subiect,eu doar o cert,si atit,pt ca nu un singur om inseamna o organizatie mare ca cea din bucuresti.

  • Nu sunt jeg şi dacă tu eşti un pantalonar şi nu ai tupeul să-i reproşezi Febleţei că a scăpat din mână PDL Bucureşti, eu am acest tupeu!
   .
   TREBUIA SĂ PUNĂ MÂNA PE PAR ŞI SĂ-I ÎNCINGĂ DE DRACII SĂ-I IA!
   .
   Dar greşeala ei este minoră faţă de greşeala care s-a făcut cu această gaşcă de reformişti care a ajuns să terorizez partidul!
   ACEASTĂ GAŞCĂ TREBUIE DATĂ AFARĂ, CU ŞUTURI ÎN CUR DIN PARTID!
   🙂 🙂 🙂

 53. Achitarea lui Bombonel

  I-au achitat lui Bombonel dosarul
  Ţinut chiar foarte mult la prăfuit.
  Priboi era cumva torţionarul
  Doar se afla pe-acolo fortuit!

  Dosar de la maşina de spălat
  Cand bani murdari se parfumau
  Această judecată azi a demolat
  Şi împuscaţii care doar fumau!

  Şi cazul Ţundrea a fost similar
  Fiind arestat şi-un nevinovat
  Doar criminalul simplu găinar
  Din acea eroare, mortul vinovat!

  Justiţiarii noştri azi din ţară
  Au dat un verdict foarte bunicel
  Să avem cu toţi cate-o Tamară
  Iar un şef de Stat ca Bombonel!

 54. Diaconu Eusebiu
  Din cate stie o natiune intreaga, desigur acea parte care este pemisva la informatie, Adrian Nastase il acuza furibund, de mai bine de 5 ani, pe domnul Traian Basescu, de implicare politica directa in instrumentarea dosarelor sale.
  Adrian Nastase sustine ori de cate ori are ocazia sa se exprime public, ca este o victima politica a presedintelui Romaniei. A sustinut aceasta, inclusiv, in luarile de cuvant din parlament, atunci s-a solicitat, de catre DNA, prin intermediul Procurorului General al Romaniei, ridicarea imunitatii parlamentare.
  In lumina acestor informatii, va rog sa raspundeti transant, la urmatoarea intrebare :
  Dupa verdictul de astazi, chiar daca nu este definitiv, se poate spune ca Adrian Nastase are dreptate atunci cand se considera hartuit politic de Traian Basescu ?
  DA sau NU ?

 55. Şi mai bag un comentariu de plecare.
  Citeşte cu atenţie ceea ce spun aici Arginţico.
  Să citească şi cei ce se simt cu musca pe căciulă:

  MONICA MACOVEI GHERGHESCU ŞI CRISTIAN PREDA SUNT DOI INDIVIZI TARAŢI DE TRECUTUL LOR COMUNIST ŞI DE URÂŢENIA LOR FIZICĂ!
  (şi eu sunt urât, mai urât ca dracu’, dar mie mi se fâlfâie)

  Monica Macovei urăşte femeile frumoase şi mai ales urăşte femeile frumoase care au succes. Permanent, atunci când face referiri la o femeie frumoasă care se află şi într-o funcţie importantă, afirmă tranşant:
  – a ajuns acolo deoarece a “făcut” şi a “dre”s cu nu ştiu “cine” şi nu ştiu “care”, uitând de propria-i povestea cu desuuriile DE CULOARE NEAGRĂ uitate printr-un anumit birou al nu ştiu “cărui” comisar european.
  – a ajuns acolo deoarece este fiica lu’ nu ştiu “cine” şi nu ştiu “care”, uitând că ea este FIICA LUI GHERGHESCU şi uitând modul cum a ajuns ea de la Giurgiu la Bucureşti, uitând modul cum a ajuns mare şefă mare pe la procuratură, uitând că datorită lu’ Gherghescu bătrân nu a fost dată în şuturi afară din justiţie pentru crasă incompetenţă ci i s-a oferit şansa să demisioneze!

  Atacurile ei au fost concentrate asupra mai multor femei frumoase aflate în funcţii de conducere ale partidului! Şi le-a lansat permanent prin Dan Tapalag şi sluga acestuia, Biro. Şi mai sunt câţiva jurnalişti care din umbră răspund comenzilor lui Macovei. Mă refer la gaşca soroşistă.

  Pe mine nu mă interesează ce a spus despre cutare sau despre cutare această individă. Mi se fâlfâie!
  Pe mine mă interesează că această individă, fotografiată şi filmată în diverse ipostaze nu prea onorante, a atacat-o permanent pe Elena Udrea!
  (de Traian Băsescu nu amintesc că aici vorbesc de femeile atacate de această individă)
  Deci iată de ce eu am avut o reacţie atât de vehementă împotriva acelor susţinători ai Udrei, care permanent o proslăveau şi o respectau pe Macovei prin această ogradă!
  Părerea mea este că a venit timpul ca aceşti susţinători ai Udrei şi în acelaşi timp plăcători de Macovei, să se decidă:
  ORI LA BAL CU UDREA ORI LA MORGĂ CU CADAVRUL POLITIC MONICA MACOVEI GHERGHESCU!

  Vă atrag atenţia că ceea ce am scris mai sus este părerea mea strict personală şi cei ce mă cunosc ştiu foarte bine că eu nu scriu după fiţuici.

  Deci, vin alegerile şi de aceea voi susţinătorii Udrei dacă vreţi să o ajutaţi şi să o susţineţi, faceţi bine şi decelaţi cine sunt duşmanii ei!
  Voi trebuie să înţelegeţi că potrivnic normalităţii, duşmanii Udrei nu sunt în afara partidului!
  EI SUNT ÎN INTERIORUL PARTIDULUI!
  Eu deocamdată menţionez doar doi:
  – cadavrul politic Monica Macovei Gherghescu
  – piţiponcul comunisto-gurist Cristian Preda.
  La atât mă rezum DEOCAMDATĂ!

 56. Şi mai bag un comentariu de plecare.
  Citeşte cu atenţie ceea ce spun aici Arginţico.
  Să citească şi cei ce se simt cu musca pe căciulă:
  MONICA MACOVEI GHERGHESCU ŞI CRISTIAN PREDA SUNT DOI INDIVIZI TARAŢI DE TRECUTUL LOR COMUNIST ŞI DE URÂŢENIA LOR FIZICĂ!
  (şi eu sunt urât, mai urât ca dracu’, dar mie mi se fâlfâie)
  Monica Macovei urăşte femeile frumoase şi mai ales urăşte femeile frumoase care au succes. Permanent, atunci când face referiri la o femeie frumoasă care se află şi într-o funcţie importantă, afirmă tranşant:
  – a ajuns acolo deoarece a “făcut” şi a “dre”s cu nu ştiu “cine” şi nu ştiu “care”, uitând de propria-i povestea cu desuuriile DE CULOARE NEAGRĂ uitate printr-un anumit birou al nu ştiu “cărui” comisar european.
  – a ajuns acolo deoarece este fiica lu’ nu ştiu “cine” şi nu ştiu “care”, uitând că ea este FIICA LUI GHERGHESCU şi uitând modul cum a ajuns ea de la Giurgiu la Bucureşti, uitând modul cum a ajuns mare şefă mare pe la procuratură, uitând că datorită lu’ Gherghescu bătrân nu a fost dată în şuturi afară din justiţie pentru crasă incompetenţă ci i s-a oferit şansa să demisioneze!
  Atacurile ei au fost concentrate asupra mai multor femei frumoase aflate în funcţii de conducere ale partidului! Şi le-a lansat permanent prin Dan Tapalag şi sluga acestuia, Biro. Şi mai sunt câţiva jurnalişti care din umbră răspund comenzilor lui Macovei. Mă refer la gaşca soroşistă.
  Pe mine nu mă interesează ce a spus despre cutare sau despre cutare această individă. Mi se fâlfâie!
  Pe mine mă interesează că această individă, fotografiată şi filmată în diverse ipostaze nu prea onorante, a atacat-o permanent pe Elena Udrea!
  (de Traian Băsescu nu amintesc că aici vorbesc de femeile atacate de această individă)
  Deci iată de ce eu am avut o reacţie atât de vehementă împotriva acelor susţinători ai Udrei, care permanent o proslăveau şi o respectau pe Macovei prin această ogradă!
  Părerea mea este că a venit timpul ca aceşti susţinători ai Udrei şi în acelaşi timp plăcători de Macovei, să se decidă:
  ORI LA BAL CU UDREA ORI LA MORGĂ CU CADAVRUL POLITIC MONICA MACOVEI GHERGHESCU!
  Vă atrag atenţia că ceea ce am scris mai sus este părerea mea strict personală şi cei ce mă cunosc ştiu foarte bine că eu nu scriu după fiţuici.
  Deci, vin alegerile şi de aceea voi susţinătorii Udrei dacă vreţi să o ajutaţi şi să o susţineţi, faceţi bine şi decelaţi cine sunt duşmanii ei!
  Voi trebuie să înţelegeţi că potrivnic normalităţii, duşmanii Udrei nu sunt în afara partidului!
  EI SUNT ÎN INTERIORUL PARTIDULUI!
  Eu deocamdată menţionez doar doi:
  – cadavrul politic Monica Macovei Gherghescu
  – piţiponcul comunisto-gurist Cristian Preda.
  La atât mă rezum DEOCAMDATĂ!

  • Admin, se pare că din cauza atâtor nebuni ce sunt în această ogradă, a-nebunit şi ograda!
   Comentariile au luat-o razna şi eu am început să mă bâbâi!
   Rogu-te şterge unul dintre comentarii.

   PS Am uitat să menţionez: CĂ BINEÎNŢELES EU SUNT SINGURUL SĂNĂTOS DIN ACEASTĂ OGRADĂ!

 57. Monica Macovei: raman cel putin 2 necunoscute legate de dosarul “Matusa Tamara” la care Adrian Nastase ar trebui sa raspunda
  Monica Macovei: Dosarul “MătuşaTamara” nu a fost politic

  Eurodeputatul PDL Monica Macovei spune că dosarul “Mătuşa Tamara” nu a fost unul politic, evită să comenteze soluţia dată de judecători, dar crede că Adrian Năstase mai are de răspuns la o serie de întrebări precum dispariţia dosarului de la Oficiul de Spălare a Banilor.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/monica-macovei-dosarul-matusatamara-nu-a-fost-politic_895804.html#ixzz1gc8nisMg

 58. 2+2=?
  –oricare elev(nu numai) iti spune = 4; -un avocat iti spune: cat vrei sa faca ca sa stiu cat sa platesti; – face 1 cand este crestere negativa; -altundeva face 170, atata trebuia; -UE iti spune ca poate face 4, dar deocamdata face 3, trebuie sa-ti mai faci ceva lectii; -populatia spune 4, dar tot degeaba, au crescut preturile, facturile etc; -fac tot 2 pentru ca trebuie prudenta, continuam austeritatea, inghetam salariile si pensile etc.; -la banca poate sa faca de la 10 in sus.

 59. @ Elena Udrea

  Încurajat de răspunsul la întrebarea pe care v-am adresat-o şi încercând să descopăr o latură a domniei voastre care încă nu a apărut în mass-media, aş vrea să vă adresez o întrebare care mă macină de ceva vreme şi care ar putea însemna ceva probleme viitoare pentru România. Întrebarea are legătură cu capacitatea superioară de analiză a domniei voastre obţinută ca urmare a faptului că sunteţi doctorand al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. De mult timp văd anumite semne care mă fac să cred că Statele Unite pregătesc o invazie tip Irak/Libia în Iran/Siria. Plecând de la pornirea cu motoarele turate la maxim a unor mijloace de propagandă americană specifice acestui model de justificare a atacului, trecând peste avioanele spion ce survolează zona, peste reţeaua de spionaj descoperită în zonă, şi zeci de astfel de incidente mai mărunte, şi încheind cu retragerea trupelor americane ce tocmai a fost anunţată, cu pompă, de domnul Obama.
  Întrebarea este:
  Există pericolul unei invazii “surpriză” a Iranului (acolo s-a pregătit “pericolul rachetelor cu încărcătură nucleară”), respectiv a Siriei (acolo deja s-a pregătit o “acuzaţie mediatică de genocid”)? Trebuie să ne temem că România va trimite alţi militari pe un nou teatru de război.

  • ***Bibliotecaru – nu ştiu ce va răspunde doamna Udrea la întrebarea ta şi dacă va răspunde dar, dacă ai bani, mergi la vrăjitoarele recent eliberate din pucărie şi, după dorinţă, îţi declară un război cum n-a mai fost, de-or să se mire toate galaxiile, ori o pace durabilă şi foarte convingătoare cu islamişti frecventând bisericile creştine… 😆

  • Bibliotecaru 05:16 pm
   Doamna ministru nu face parte din CSAT.
   Ati gresit adrisantul.

  • Biblio, nu stiu de ca amesteci Siria in chestiunea cu Iranul.
   Iranul pare-se ca ameninta o lume intreaga cu arme nucleare, in timp ce Siria este acuzata de genocid, impotriva propiilor cetateni, intocmai ca Libia.
   Daca in Libia CSAT a trimis doar o fregata in afara zonei de conflict, de ce va temeti pentru militarii romani ?
   Mai lasati, va rog, sopârlitele. Ajunge.

  • @ ZeV

   Domnule ZeV,
   Dumneavoastră vă puneţi, măcar un moment, problema că doamna Udrea, Doctorand în Ştiinţe militare la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, s-ar putea să vadă un pic mai departe decât vedeţi domnia voastră? Aveţi pregătire militară? Credem că sunteţi specialist în construcţii… acum vă pricepeţi şi la militărie?

   Bosnia Herţegovina, Kosovo, Afganistan, Irak… or fi 2000 de soldaţi în teatru de război? S-ar putea să nu ştiţi, dar trimiterea militarilor în teatre de război este o măsură care poate avea legătură cu pierderea suveranităţii naţionale pe calea împrumuturilor… Bănuiesc că nu vedeţi nici un fel de legătură… Situaţia este complexă şi profit de posibilitatea de a cere părerea doamnei Udrea ca un om care se pricepe mai bine ca mine pe acest subiect.Întreb deci şi eu pe cineva care are o pregătire în domeniu, punct. Ce legătură are CSAT-ul cu asta? Aveţi o problemă cu întrebările mele, aveţi o problemă cu mine, sau doar doriţi să mă sâcâiţi?

   Dacă citeaţi mai sus aţi fi văzut şi de ce amestecă Siria cu Iranul… Iată o ştire despre care pomeneam mai sus.

   Deşi oficial se păstrează tăcere, ziarul The Times nota că circa 12 informatori ai CIA au fost compromişi, doar la Beirut, iar din vară au fost anulate numeroase operaţiuni. Locul în care s-ar afla cei trei spioni citaţi de Nasrallah este un mister; deşi unele surse nu exclud posibilitatea ca ei să fie deja morţi. Libanul şi Israelul sunt tehnic în stare de război şi orice persoană acuzată de spionaj este pasibilă de pedeapsa capitală. Nu se ştie nici cât de grav este afectată poziţia CIA în Liban şi abilitatea sa de a recruta noi agenţi. Nu trebuie uitat că Beirutul este unul din centrele cruciale ale CIA din Orientul Mijlociu de unde se culeg informaţii despre Siria, Iran, grupări teroriste şi alte obiective.

   Din ce observ se campaniile pregătesc şi Siria şi Iranul, mai mult Iranul aş spune eu. Se poate să nu fie nimic, poate exista o invazie în amândouă, poate exista o invazie numai în una, poate exista o invazie succesivă… Nu ştiu, de aceea întreb. Dacă ştiam, nu mai întrebam.

   Rugămintea mea este… sau să contribuiţi la răspuns, în cazul în care aveţi asemenea cunoştinţe, sau să încetaţi cu şicanele acestea nesfârşite.

  • Bibliotecarule , de nu esti atent decat la a atrage atentia altora ca nu sunt atenti la domnia voastra ?
   Cand am spus eu ca sunt specialist in constructii ? Am vorbit de instalatii coamplexe, de interferenta informationala intre consdtructori si de proceduri de achizitii publice.
   Toata lumea face greseala sa confunde termenul de constructor cu cel de realizator de drumuri, poduri sau cladiri. Uite de asta se atribuie acestora , in atrepriza generala, lucrari de instalatii si/sau centrale, care presupun o pregatire aparte de specialitate, in loc sa se liciteze separat aceste lucrari. 😉
   In fine, eu nu comentez, ironic, ca domnia voastra, pregatirea militara a doamnei Udrea, ci va relatez informatii similare care trebuie extrapolate la potentiale realitati viitoare si nu aplicat, asa cum faci domnia ta, principiul drobului de sare cu unicul scop de a sicana politicienii actualei puteri in frunte cu Traian Basescu…daca tot este sa vorbim de sicane prelungite.
   Pe mine nu ma puteti prosti, domnule, ca pe Diaconu Eusebiu, e timpul sa va obisnuiti cu ideea ca mai gandesc si altii.
   Nu e suficent, cum v-am mai spus, sa va inconjurati cu baza de date stufoase din care cu greu reusiti sa extrageti, uneori, esentialul. Daca nu cumva este vorba de ceea ce suspectez la dvs, anume, motivatia precis si premeditat manipulatoare , subtil camuflata in dezinteresul superior al unui om insingurat care nu mai asteapta mai nimic de la viata.
   😉

  • @ ZeV

   Scuzaţi-mă atunci, dar dacă nu sunteţi specialist în construcţii civile, în drumuri, în orice fel de construcţii, dacă nu aveţi cunoştinţele inginereşti necesare… de ce aţi intervenit? Aţi ţinut neapărat să mă corectaţi fără să ştiţi despre ce e vorba?

   Eu v-am spus că interveniţi fără să fie nevoie. V-am şi spus că nu ştiţi despre ce vorbesc. Cineva de meserie, chiar să nu fie inginer, simplu muncitor la lopată, trebuie să fi auzit de diagrame GANTT, PERT şi CPM, despre analiza drumului critic… Toate astea sunt în biroul conducerii oricărui şantier, pe pereţi. Cineva de meserie nu ar fi întrebat niciodată de ce nu au aşteptat cu drumul până se muta stâlpul, numai bine să se dea toate termenele peste cap.

   Spuneţi sincer, nu-i aşa că meseria domniei voastre este legată de calculatoare? 20-year old Computer Science student in Vancouver, Canada? Mă rog, nu vreau să vă stric “acoperirea”, chiar dacă observ că cineva îmi cotrobăie pe PC din când în când.

   Eu nu vă prostesc… domnia voastră vă introduceţi singur în discuţie, habar nu am de ce… V-am întrebat eu ceva de spuneţi că vă prostesc?

   Vă simţiţi prostit? E foarte simplu, nu mă băgaţi în seamă. E atât de simplu. Nu vă preocupă politica externă, problema Iranului şi a Siriei? Foarte bine, nici pe mine nu mă preocupă că nu vă preocupă. Staţi nepreocupat şi nu am nici un fel de nelinişte că nu vă prostesc în vreun fel.

   Părerea mea, fără supărare.

  • Bilbliotecaru
   Ma faceti o incercare, pentru ca este ,,rece”. 😉
   Daca ati fi citit cu atentie, ati fi retinut ca am vorbit despre grafic de esalonare a lucrarilor pe baza drumului critic. Am intocmit personal o multime de astfel de grafice.
   Legat de stalp, repet, am intervenit in sprijinul comentariului doamnei Udrea care, pe buna dreptate sublinia neimplicarea autoritatilor locale, in responsabilitatea carora sta tot ceea ce se intampla (bine sau nu) pe spatiul public.
   Dvs, daca mergeti pe strada preocupat fiind de traiectoriile astrelor si dati c capul in stalp, un stalp prost amplasat, ce faceti ? Cautai sediul firmei private care a efctuat lucrarea, sau va prezentati cu o petitie la autoritatea locala ?
   Sunt convins ca daca aceasta autoritate s-ar fi numit Adriean Videanu, ati reactioan, cu siguranta cvasiinstantaneu.
   Nu mai incercati sa aflati identitatea interlocutorilor dvs, intr-un stil securistic de trista amintire, pe care, cel putin formal si diversionist, il atribuiti altora. Stim noi cui.. 😉
   Eu nu va intreb cine sunteti, nici nu ma intereseaza, pentru mine sunteti o amprenta virtuala a spiritului domniei voastre. Atat si nimic mai mult.
   In mod normal, ar trebui sa ne rezumam la interferentele astrale, cat mai apropiat de ceea ce gandim fiecare dintre noi, ca oameni, fara a incerca sa deturnam si pulverizam atentia celorlalti, in scopuri mai greu, sau mai usor decelabile.
   😉

  • Cat despre politica externa, repet, nu mai suspectati conducatorii Romaniei ca ar pune, inutil, in pericol vietile militarilor romani. Despre asta este vorba si va asigur ca urmaresc cu mare atentie ce se intampla in Iran si/sau Siria.
   Mentorii meu in acest domeniu sunt Mircea Bozan si Ion Adrian, de la care, va sugerez, sa invatati si domnia voastra.
   😉

  • ..Daca va doriti sa nu fiti bagat in seama, folositi doar e-mail-ul doamnei ministru. Renuntati la blog, care este un spatiu public.
   Dar nu puteti, nu-i asa ?
   😉

 60. Ce discuta barbatii intre ei nu discuta cu femeile.
  Atentie, Diacone, ca si reciproca este adevarata, desi noi ne credem ,,MARI”.
  🙂 🙂 🙂

 61. Buna seara!
  Sustin ceea ce a spus dna Elena Udrea astazi: ma asteptam la o condamnare!
  Si, mai adaug ceva, dupa ani si ani de cercetari s-a ajuns asa dintr-o data, ca Nastase este un floricel proaspat si curat lafaindu-se in dimineata unei zile pure de primavara! Mai sa fie! Asa o fi?
  Cum a facut el averile colosale, stiute si nestiute? Ca doar nu din outele de la Cornu?! Recunosc, bune rau, c-am avut ocazia sa mananc asta vara la Cornu 🙂
  Sa asteptam si motivatia acestei decizii!!! Sunt realmente curioasa!

 62. Da, Diacone, nu ma dezic nici in prezent. Varianta cu Boc presedinte de partid, NU A FOST CEA MAI BUNA.
  Viata a dovedit ca am avut dreptate.
  Premierul Boc are treaba 24 ore din 24 la guvern. La partid, trebuia ales, altcineva.
  Doamna Udrea, decat sa-l sustina pe Boc, mai bine, ASA CUM AM SPUS DESEORI AICI, trebuia sa candideze EA INSASI.
  Si fara aplaudaci la Conventie care au facut partidul de ras. Ce naiba, nu-i mai credeti idioti pe cetateni, manipulabili de un diacon descreierat. Sa dam cartile pe masa, ca si uscaturile afara din partid , in conformitate cu noul COD ETIC.
  😉 😉

 63. Doamna Udrea are ocazia sa se revanseze, implicandu-se cat mai frontal, intr-o batalie adevarata, aceea de la Capitala.
  🙂

  • Să văd dacă-l pot posta aici, unde-i este locul: Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

   Parintele intreaba de un enorias:
   – Te rogi inainte de a lua masa, fiul meu?
   – Nu parinte, nevasta-mea gateste destul de bine!

  • Citatul zilei 🙄

   „Multumirile mici sunt fericiri adevarate. Numai cand esti insetat, fiecare picatura de apa face mai mult decit un diamant.”
   George Toparceanu

  • ***Bibliotecaru – te rog, am nevoie de niste lămuriri. Aici: Nastase o avertizeaza pe Udrea: Ce spune se poate intoarce impotriva ei http://www.ziare.com/adrian-nastase/psd/nastase-o-avertizeaza-pe-udrea-ce-spune-se-poate-intoarce-impotriva-ei-1139916#adaugare-comentariu

   La comentarii, un coleg scrie: “E o mare diferenta intre Basescu si Udrea.
   Basescu este obligat de Constitutie sa fie impartial (desi isi aduce aminte cam rar de obligatia aceasta).
   Udrea nu are obligatia de a fi impartiala, ea este membra a unui partid politic si inrolata in una din taberele participante la lupta politica.
   Nastase, ca de obicei, bou, nu poate sesiza diferenta aceasta elementara.”

   Ce zici, asa e? Concluzia finală mă interesează.
   Mulţumesc! 😆

  • Cugetare de dimineata 🙄

   Sarbatoare e atunci cand ai multumire sufleteasca si nu cand iti spune calendarul.

  • 16.12.2011
   Se pare că, doamna Elena Udrea chiar incepe să se implice , nu neaparat pentru ca am spus-o și eu aseară, la orele 08:37 pm. Desigur ca e doar o coincidență. 😉
   Azi dimineață, având cafeaua fierbine in față și in asteptarea glumei matinale a amicei Siverstar, mi-am aruncat ochii pe sticla televizorului si am vazut-o pe doamna ministru. Am dat repede drumul si la sonor, am surprins însă doar finalul expunerii domniei sale in fața microfoanelor. Am auzit-o spunand ca PDL își va anunta candidatul pentru primaria generala a capitalei, la inceputul anului viitor.
   Pe manseta televiziunii, scria, oarecum sugestiv, cu majuscule : ADRIEAN VIDEANU ÎN CĂRȚI PENTRU PRIMARIA GENERALĂ.
   Nu stiu ce va decide conducerea PDL, dar, as remarca altceva, cu un oarece gust amar. Luni de zile, o armată de ziaristi, dar si blogeri, dar si blogeri susținători ai PDL și ai Președintelui, au călcat în picioare asanumita triadă BVB. Printre persoanele, la care țin mult, care au cazut în acestă capcană, se numără jurnaliste de marcă, dar și oameni foarte apropiați de aceste jurnaliste.
   S-a spus că sunt ,,regine”, că și-au construit palate, desi Videanu este un manager exceptional, cu o activitate remarcabilă de dezvoltare a unei afaceri extrem de benefică pentru economia natională, in timp ce o armată de DeFonseci urmăriți de fiscul din țările lor au preluat pe nimic active economice pe care le-au stors de ultima picătură de profit după care le-au falimentat pentru a dezvolta, ulterior, complexe imobiliare. Activitate ce s-a dovedit toxică și generatoare de iluzii fragile și efemere în întreaga lume.
   Lumea a uitat că respectivii invinuiți de toate relele pământului sunt oameni aflați permanent, în prima linie, în toate confruntările electorale ale partidului, in timp ce altii, au ramas in transee pitiți sub castile de protecție.
   Se pare că liderii PDL redescoperă valențele și experiența celor din etichetata ,,gardă veche”, realizând că o bătălie electorală este o luptă corp la corp în care se dau lovituri cu capetele în gură sau upercuturi sub centură, iar resturi de păr, ochelari, dinți, fragmente de haine zboară în toate părțile. Sigur că nu așa ar trebui să arate o confruntare electorală în democrație, dar realitatea românească impune, cu obligativitate, adaptarea, pentru că altfel, supraviețuirea (politică) este cu greu posibilă.
   Iacătă că, rând pe rând, se dovedește că cei trei au fost permanent loiali fată de partid, desi, unii colegi (de pe blog) îi acuzau TOT PE EI de marasmul PDL din Senat, cu prilejul demonstrației de neputință a grupului parlamentar în a impune Legea Asistenței Sociale.
   Blaga a stat linistit si nu a criticat partidul, chiar daca la Conventie a fost umilit si, iată, Dumnezeu a dat minte conducerii partidului, care, l-a promovat pe domnul Vasile Blaga încă și mai sus. Taman în scaunul celui de-al doilea om în stat. Dacă ar fi fost un sabotor al partidului, s-ar fi ajuns aici, stimati colegi ?
   Berceanu a avut cea mai contondentă replică, în momentele când saltimbancii amenințau cu suspenarea, ironizându-i pe derbedei că întâi fac declarația politică, după care purced la căutarea de ,,probe”. Cam în stilul celebrei comisii de anchetă înființată în 2009, cu scop eminamente electoral, destinată să o terfelească pe doamna Elena Udrea, comisie condusă de un menestrel bețiv si având în componență o trădătoare a Presedintelui casatorită cu un maimuțoi drept paravan autofăcut de haiul lumii, ca sef fulgurant al SIE.
   Adriean Videanu….omul care a initiat majoritatea marilor proiecte ale Capitalei preluate si panglicărite de Sorin Oprescu, acesta din urmă, un impostor cum rar îți este dat să vezi. Cred că apar unul-doi-trei pe generație. 😉
   Dar Videanu a rămas singur, puțini au îndrăznit să contracareze aberația cliseistă de presă cu privire la asazisa ,,borduriadă”, nici măcar…,,artiștii” în GANTT, PERT şi CPM. 😉
   Videanu, un individ elegant si instruit, a dat din mână a lehamite văzând că partidul l-a abandonat în ,,gura” presei și și-a văzut de drum. De drumul lui. 😉
   Nimeni nu vede ca peste tot in Romania, reabilitarea drumurilor flancate de trotuare si/sau cu amplasare/inlocuire de linii de tramvai si/sau cu efectuare de lucrari aferente ingroparii căblăraiei de pe stâlpi, implica, cu necesitate, montare de borduri adaptate la cotă. Ca să nu mai spun de uzura acestora prin contact frecvent cu roțile automobilelor. Când s-a mers pe varianta bordurilor din granit, mult mai fiabile, toată lumea a sărit minimum 10 metri în sus că Videanu face afaceri.
   Face, domnilor, si le face bine! Dacă intreprinzatorii autohtoni ar avea capacitatea manageriala a acestui om, probabil ca nu i-ai mai vedea toata ziulica la televizor cerând imperative tot felul de facilitati din partea statului. Cersesc, unii dintre ei, exact ca bugetarii patriei !
   Deh, nu tot omul este in stare sa gestioneze o afacere, dar tot romanul se pricepe la politica si cauta tot timpul vinovati in cu totul alta parte decat in ei insisi.
   In fine, eu personal cred in ,,mintea ce de pe urmă” a românului și în Dumnezeu.

  • Am gasit pe http://www.ziare.com, un comentariu minunat pe care nu se poate să nu vi-l ofer: scurt şi la obiect: Occidentul se sperie de țiganii din Romania? Păi, să nu le dea Dumnezeu judecătorii din Romania!

  • Judecatorii sunt inamovibili. Din pacate, acest privilegiu li s-a urcat la cap si au ajunsa sa creda ca pot decide orice, sau sa nu decida deloc, dar sa nu raspunda de nimic.
   Sper ca prin noua lege privind alegerea judecatorilor la ICJC si prin intarirea rolului inspectiei judiciare a CSM, acesti judecatori , multi dintre ei blamabili, sa se apuce , in sfarsit de treaba. Si sa o faca profesionist.

  • ***ZeV – vezi, mai sus, reactia Reuters, despre care aseară, L Bolcaş spunea că nu are nici o relevanţă şi că nu reprezintă decât un amestec în treburile interne ale justiţiei.
   Cu alte cuvinte, când PSD-iştii merg la autorităţile europene şi reclamă instituţiile româneşti, este onorabil, firesc – vezi că Băsescu se scobeşte în nas – şi, când i se bate obrazul justiţiei române, este imixţiune…
   Măi, să fie…

  • Silver
   Dupa atatia ani in care s-au obisnuit ca justitia le serveste interesele si tremura in fata lui Catalin Voicu, pesedeilor le este greu, foarte greu, cu o justitie realmente independenta si profesionista.
   Ei innca se agata decatorii din vechea garda intotdeauna pregatiti sa raspunda la telefonul rosu.
   Culmea ipocriziei, tocmai ei care ameninta procurorii cu schimbarea din functie, orin vocile lui Pontanescu sau, exercita presiuni asupra justitiei ridicand un ,,zid” politic in jurul lui Adrian Nastase si Nicolescu de la Arges, repet, tocmai ei, ne dau lectii de dmocratie si vorbesc de neamestecul in treburile interne ale justitiei.
   Parca ieri l-am vazut pe Ponta, la Robert Turcescu in emisiune, cerand , nici mai mult nici mai putin, decat aruncarea in inchisoare a lui Sorin Blejnar (sic!). Pentru ca a indraznit sa scormoneasca in afacerile dubioase ale lui Ponta si Sova !
   Halal respect fata de democratie si justitie, coane ,,fost propcuror” Ponta. 😉
   Daca lumea nu se trezeste si-si da votul unui Ponta, Nastase, Antonescu, Voiculescu si (implicit) ION ILIESCU, inseamna ca suntem, cu adevarat, o țară blestemată.

  • Mi-a placut, Silver, ca doamnele Udrea si Macovei simt si gandesc aproximativ in mod similar, in ceea ce priveste cazul Nastase. Au ramas multe intrebari fara raspuns si se pare ca un dosar important ar fi disparut, legat de Dana Nastase.
   CITEZ:
   ,,Dosarul Danei Nastase a disparut de la Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor
   Lucrarea referitoare la suma de 400 de mii de dolari aflată în contul Danei Năstase, fără o justificare clară legată de provenienţa ei nu a mai fost găsită fizic în arhiva oficiului, se arată în rechizitoriul DNA prin care au fost trimişi în judecată Adrian Năstase şi Ioan Melinescu, potrivit NewsIn.
   “Urmare a solicitarii parchetului, in cadrul Oficiului s-a desfaşurat procedura de inventariere a intregii arhive a instituţiei, finalizata in luna decembrie 2006. Din verificarile efectuate pe parcursul activitaţii de inventariere, a rezultat faptul ca lucrarea S3439 din 1999 (reinregistrata sub alt numar in 2001) nu exista fizic in arhiva instituţiei”, se arata in rechizitoriul DNA.
   Acelaşi document mai precizeaza ca, potrivit procedurilor de lucru din cadrul oficiului, lucrarea primita de un analist din cadrul instituţiei, cu propunerea de casare trebuia introdusa in arhiva, pe baza de proces verbal.
   “Lucrarea clasata S3439 din 1999 nu a intrat niciodata in arhiva oficiului”, se mai arata in rechizitoriul. De asemenea, s-a constatat ca aceaşi lucrare nu figureaza ca predata şi nici nu a facut obiectul vreunui proces verbal de distrugere.”
   INCHEI: Sa asteptam recursul.

  • Cine ar fi avut interesul să dispară? Numai cei care voiau prelungirea procesului!
   Cine aveau posibilitatea s-o facă dispărută? Numai cei care… deţineau pîinea şi cuţitul!

  • MATUSA TAMARA

   O parere pentru procurorii care au intocmit dosarul MATUSA TAMARA.

   In cazul MATUSII TAMARA sa se scoata de la ARHIVELE NATIONALE ,de procurorii care se ocupa de caz, copii dupa actele de succesiune ale persoanei respective,dupa moartea sotului acesteia si se va descoperi rudele de gradul I,II,III si IV si se va constata daca este adevarat ca este ruda cu sotia impricinatului.Numai asa se va proba 100% ca impricinatul este in culpa sau nu cu depunerea sumei de 400.000 euro.Apoi actele privind bunurile matusii trebuie sa cuprinda toate aceste valori mostenite prin actul de succesiune pe numele TAMAREI.Alt aspect,regimul de dinainte de 89 nu lasa neinventariate si declarate aceste valori si provenienta lor,cat si nivelul limitei in care poti detine astfel de valori.
   Cu stima si respect
   Un expert contabil

  • ***Interesant ce propune DELFINUL ROMANESC. Mă întreb însă dacă există interes din partea celor în drept să se ocupe de aşa ceva. 😮

  • @ Zev : Stii ce cred eu apropos de achitarea lui Nastase in procesul ” Matusa Tamara ” ? Eu cred ca judecatorii dela Curtea de Casatie si Justitie nu aveau alta alternativa decat sa-l achite pe Nastase . Dece ? Pentru ca au trecut aproape 7 ani si aceasta Curte nu gasit suficiente probe sau martori ca sa-l condamne pe Nastase . Achitandu-l, curtea cade bine . Cade bine , pentru ca probeaza ca a asteptat atata timp si cu rabdare pana s-a convins ca Nastase nu poate fi condamnat pentruca nu sunt suficiente evidente culese in acesti 7 ani . Daca Nastase era gasit vinovat , era condamnat repede , in cazul ca dela inceput aveau evidente de condamnare . Dar nu a avut . Nu a avut nici dupa doi ani , nici dupa trei , nici dupa patru , si asa mai departe , si nici dupa aproaoe de 7 ani . CCJ a cazut bine , dar victimizatul este Adrian Nastase . Oricum acesta , dupa 7 ani de emotii neplacute , nu mai poate sa aibe viitor politic , exceptie ca va fi mangaiat in interiorul partidului dansului.

  • m.florin 11:57 am
   Pare logic ceea ce spuneti dvs, dar nu uitati un lucru. Domnul Nastase, ca si Dinu Patriciu , sau alte cazuri celebre de invinuiti, au clamat permanent dorinta lor de a-si dovedi nevinovatia in instanta, dar, prin intermediul unor avocati la care nu are acces orice muritor de rand, a tergiversat la maximum judecata pe fond, prin invocarea unor vicii de procedura si a unor exceptii de neconstitutionalitate. Din acest motiv, dosarele au avut traiectorii de ,,du-te vino” intre instanta si procurori, ca la jocul de ping pong. Nu trebuie uitat, de asemeni, ca Adrian Nastase a beneficiat si de sprijinul politic al PSD in Parlament, exprimat prin restrangerea gradelor de libertate ale DNA, in ceea ce priveste ridicarea imunitatii. Este o problema reclamata inclusiv de institutii europene, cat si de societatea civila, aceea a rolului parlamentului in circuitul procedural al justitiei. Este unul din punctele importante ale proiectului de modificare a Constitutiei elaborat de Presedinte, care, din pacte, cu greu va fi materializat neexistand vointa politica suficienta.
   Prin urmare, domnul Nastase, asistati de avocati de renume, a avut tot timpu din lume sa minimizeze probatoriul procurorilor.
   😉

  • @ Zev : Care candidat propus de partid ( intr-o functie importsnta ) va castiga in fata electoratului : cel performant , bine calificat si cu experienta , dar cu putina atractie la electorat , sau cel cu atractie la electorat dar mai putin cunoscut ca profesionist sau cu expeienta ? Todeauna a castigat candidatul cu mai multa atractie la electorat . Alegatorul nu stie ce inseamna profesionist si cu experienta . Alegatorul voteaza pe cel de care -i place si mai ales sa nu fie prea bogat . Asa ca un candidat ar trebui trimis la alegator numai dupa ce se face un sondaj de opinie despre el ,si sa se vada ca are multa simpatie pentru alegator . Acel candidat va castiga cu siguranta . Nu cred ca Videanu are simpatie pentru alegatorii Bucurestiului , pentru ca a fost aproape desfiitat de cele 2 televiziui, Realitatea siAntena 3 , pe motiv ca are vile inalte si frumoase , si ca este f. bogat . De pe acum stiu ca Vasile Blaga va fi urmatorul presedinte al Romaniei . Apoi Dl Blaga poate sa-l numeasca pe Videanu prim ministru . Asa da . Se poate .

  • @m.florin. Vasile Blaga, viitorul presedinte? Al cui? In cazul in care v-ati referit la Dealul Cotroceniului, cred ca ati comis o gluma buna. Adevarul ca Vasile Blaga – Buldogul este un om cu personalitate, dar nu cred ca a venit vremea lui. Eu il vedeam mai degraba in functia de Premier desi altii il vedeau bun pentru sefia partidului. degeaba l-am vazut eu, daca din Olimp s-a dat o alta directiva – Emil Boc. Pentru a-i mai trece din suparare, Vasile Blaga a fost ‘impins” la sefia Senatului. Functia este onoranta, dar pentru un om cu posibilitatie lui Vasile Blaga se poate considera ca a fost “garat” pe o linie moarta unde va “rugini” pana la sfarsitul legislaturii. Inteligenta, trasaturile volitive de caracter il recomandau pentru functia de Premier unde executivul chiar are nevoie de un om energic si cu viziune. Nu a fost sa fie si Romania trebuie sa se chinuie condusa (vorba vine), din balbaiala in balbaiala, de catre nevolnicul Emil Boc. In privinta lui Videanu aveti dreptate, locul lui nu este nici colo si nici dincolo, avand in vedere ca nu va avea cine il numi. Deci vei vedea Florine ca NU SE POATE!

  • m.florin
   Nu e rea viziunea dvs, dar sa vedem….
   PDL ar trebui sa castige, mai intai , alegerile parlamentare, dar, am rezerve ca le va castiga daca va pierde in Bucuresti.
   Sincer, mi-as dori sa ma insel, dar, de multe ori am fost dezamagit constatand ca am avut dreptate.
   😉

  • @Zev : PDL poate sa -si puna primar in capitala daca se occupa de asa ceva . De pe acum PDL ar trebui sa caute candidatul ,pe cel care are atractie la alegatorul bucurestean , si de pe acum acel candidat ar trebui sa se testeze bucurestenilor . La un sondaj de opinie in Bucuresti se poate identifica usor care trebuie sa fie candidatul PDL si cu care sa mearga inainte .

  • @ Turnu del Observtii : Spui ca V. Blaga nu este cel mai indicat ca sa candideze la presedintia tarii . Zici ca mai repede Blaga este bun de prim ministru . Atunci intreb , care este candidatul PDL-ului care sa castige Cotrocenul ? Cel putin PDL sa castige Cotrocenul , caci calificati pentru prim ministru are destui , eu as zice ca chiar Dna Udrea ar fi un excelent prim ministru . Desigur ca important este ca PDL sa castige alegerile parlamentare , poate sa le castige daca vrea , daca se concentreaza pe selectarea si recomandarea de parlamentari care au atractie la electoratul din zona respectiva . Si pe deasupra acelui candidat parlamentar trebuie sa i se spuna cum sa-si faca campania ca sa atraga pe alegator . Acel candidat selectat pentru parlament trbuie sa aibe anumite calitati in a se prezenta alegatorului : trebuie sa atraga , sa aibe anumite calitati actoricesti , umor , si sa arate seriozitate vis-a-vis de problemele alegatorului . Cand alegatorul i cere sa li se rezolve anumite probleme sociale sau legate de localitatea lor , todeauna acesta trebuie sa spuna cetatenilor , ” cred ca stiu cum sa rezolv aceasta problema , am sa incep sa ma gandesc cum este mai bine ” , dar niciodata sa nu spuna : ” gata se face , am sa fac asta imediat ce ajung in Parlament ” . Va imaginati ca alegatorul nu va crede asa ceva , si deci acel candidat nu va castiga . Deaceia am spus , PDL poate sa castige parlamentarele la scor mare , dar trebuie sa lucreze cu candidatii inainte de campanie ,trebuie sa-i ” scoleasca ” cum sa intampine electoratul ( cum am mentionat mai sus ) . Asta este numai parerea mea , si imi vine sa cred ca nu este rea pentru candidatii PDL la Parlamentare .

  • @m.florin. Domnule, regret ca trebuie sa va dezamagesc, dar comiteti niste erori de rationament iar aceste erori va fac sa avansati unele nume, eu as zice prematur. Care ar fi candidatul PDL care ar putea castiga Cotroceniul? Te asigur ca are, dar nu este de actualitate pentru a avansa nume, are chiar mai multi. Calificati pentru Premier, PDL ar avea destui? Iarasi te inseli. Nu are decat doi, din care unul l-am numit – Vasile Blaga, al doilea fiind Adrian Videanu, dar care, vorba cuiva, are lipita o eticheta si este bine ca o vreme sa stea mai retras, cine stie poate ca eticheta se va dezlipi odata si odata. Altul nu mai aveti in “Livada cu portocali”. Inca ceva, In statul roman, functia de Premier este mai importanta decat cea de Presedinte si ca atare, in fruntea executivului trebuie pus omul cel mai bun. Spui ca doamna Elena Udrea ar fi buna de Premier? Iarasi te inseli. Functia de Premier este o functie grea, de uzura si patru ani de mandat te uzeaza intr-atat incat este suficient sa te scoata din circuit pentru o buna bucata de vreme sau poate chiar pentru totdeauna. tineti cont ca actuala criza economica nu se sfarseste poimaine. Deci daca se doreste numirea domniei sale ca Premier, inseamna ca ii doriti raul. De altfel acest gen de judecata a fost facut cu mult inaintea mea de catre insusi Traian Basescu. De ce credeti ca domnia sa a afirmat ca, in actualele circumstante, o femeie (doamna Udrea) nu poate fi Premier. Domnia sa are alte planuri cu doamna Udrea si conform acestor planuri, fiecare piesa de joc se scoate in terenul de lupta doar la momentul oportun si nicidecum mai devreme. Aveti dreptate, tot scenariul are in vedere castigarea alegerilor parlamentare, caci daca vor fi ratate, toate celelalte evenimente politice majore vor fi ratate. Din pacate pentru PDL, conditiile prezente din societate fac putin probabila o victorie a PDL. Cum credeti ca puteti instrui acei candidati ai partidului pentru a face fata valului de nemultumire al oamenilor? Cum veti contracara injuraturile si blestemele tot mai dese la adresa actualei guvernari? Procentajele ultimelor sondaje, va spun ceva, nu va dau frisoane? Asa este in viata Florine, pe timp de criza, de regula sunt sacrificati cei multi, anonimii de pe strada, dar macar o data la patru ani mai sunt sacrificati si politicienii. Sa va fereasca sfantul sa va fie dat sa traiti intr-o societate in care de fiecare data vor fi sacrificati doar amarastenii. Este spre binele societatii, ca, din cand in cand, sa mai fie sacrificati si politicienii, nu toti, dar macar o primenire tot este necesara.

  • @diaconu Eusebiu. Cata generozitate. Chiar sunt profund miscat de nobletea dv. de caracter. Totul va fi cum vrea cel de sus? Pai atunci cum ramane cu Prometeu care a indraznit sa sfideze Zeii, chit ca pentru asta a trebuit sa plateasca cu ficatii sai? Chiar si asa tot este bine pentru ca, in ciuda vointei Zeilor, noi oamenii ne-am ales cu FOCUL.

  • Deocamdată Prometeul Român nu a apărut!
   Avem doar un copilot şi un beţivan care-şi tratează afecţiunile psihice la Paris!
   😉

  • Mda,a aparut si turnul de observatie,probabil satisfacut de decizia data de cele trei judecatoare de la I.C.C.J..
   Si pt ca tot am amintit de cele 3 judecatoare ar fi foarte interesant de vazut cine sunt cele 3 judecatoare si prin ce s-au remarcat ele,de cind s-au instalat,IN TURNUL CEL MAI INALT AL JUSTITIEI,ACOLO DE UNDE DEASUPRA LOR NU MAI ESTE DECIT……………..DIVINITATEA……
   Asadar sa vedem cine sunt doamnele cu pricina:
   judecatoarea nr1-SOFICA DUMITRASCU-un suflet foarte mare si simtitor,ori de cite ori vine vorba de pesedei ,dar mai ales de pesedei care au gravitat in jurul lui ADRIAN NASTASE SI ION ILIESCU.
   As putea spune ca distinsa noastra judecatoare a facut o adevarata pasiune pt ,BIETII PESEDEI CARE CU MULTA GRIJA AU DEVALIZAT ROMANIA,SI-AU CRESCUT AVERILE,si care se simt prigoniti politic.
   Astfel aceasta distinsa si simtitoare doamna,cu o gratie de-a dreptul angelica in urma cu ceva ani,a mai facut un gest caritabil si l-a eliberat pe OMAR HAYSSAM din arest si pe un alt HURD,ATENTIE TOT PT SPALARE DE BANI.
   Ei ce sa-i faci ,asa e distinsa noastra judecatoare mai simtitoare si cu o aplecare aparte pt bietii pesedei,de ce????????????nu-i greu de presupus.
   Judecatoarea Nr 2-ANGELA DRAGNEA-si-a cistigat celebritatea si a devenit un adevarat brend in justitie,dupa ce ,cu aceiasi gratie ,ca si colega eiSOFICA,l-a eliberat pe COLEGUL EI,JUDECATORUL FLORIN COSTINIU, si poate de loc intimplator,tot doamna judecator i-a mai facut un ,BINEL’ Dl NASTASE,in dosarul Zambaccian,pe care a avut de grija sa-l returneze la D.N.A.
   Despre a treia judecatoare nici nu mai are sens sa scriu ceva,oricum nu mai conteaza.
   Asadar iata-le in toata splendoarea lor pe cele doua distinse doamne judecatoare,adevarate FANIOANE’ale binecunoscutei justitii romanesti,bine cunoscuta in U.E. ca fiinde cea mai corupta justitie din europa.cU CIT SI CU CE CONTRIBUIE CELE DOUA DOAMNE DISTINSE???????????????????SE VEDE.

  • @Frank Zapa. Da Frank, din cand in cand mai apar si eu. Satisfacut de decizia celor trei judecatoare? P’en ce? Aaa…, daca mi-ar fi dat si mie ceva din comorile matusii Tamara, mai ca ma duceam la biserica sa pun de un acatist pentru iertarea pacatelor, dar asa? Sau te pomenesti ca daca nu au facut-o judecatoarele, Bombonel in marea lui dragoste fata de omul nevoias, m-ar fi facut partas la nesperata mostenire macar cu vreo cercevea de la celebrele lui termopane? Nu Frank, Bombonel nu mi-ar fi dat nici macar un corn si laptele adiacent si atunci revin si intreb, p’en ce?

  • ***Bibliotecaru – mulţumesc din suflet. Sincer, că altfel nu apelam la tine. Sigur că am citit tot. Bine documentat, bine exemplificat. Asta e…

   Şi totuşi, stimate coleg, exista acolo, în spusele domnului A Năstase cuvântul “caritabil” apropo de doamna Udrea. După părerea mea, folosit tare aiurea sau în necunoştinţă, nu ştiu… De fapt, ce va fi vrând să spună cu “suflet caritabil”?

  • Sunt supărată! Patiserii nu mai respectă reţeta de ştrudel. A ajuns ştrudelul o bucată de aluat care înveleşte nişte brânză care, nici pe departe nu are gust de brânză… 😮

  • Silverstar
   As vrea sa stiu parerea ta despre cainii “vagabonzi” din Romania, adica, tu personal, ce gandesti despre aceasta situatie ?
   Cainele si pisica au fost animale de companie ale omului din cele mai vechi timpuri, cainele in special, fiind considerat cel mai bun prieten al omului……Daca sunt atatia caini abandonati si neglijati in Ro. inseamna ca romanii ortodocsi nu au nevoie de prieteni si nici nu respecta creaturile Domnului…….Ce vina au acele animale ca au venit pe lume ? Consideri ca “muscatul oamenilor ” face parte din instinctul acelor animale, sau o fac doar ca sa se apere impotriva lor ?…….

  • @ silverstar 16 Decembrie 2011, 12:47 pm
   “Suflet caritabil” este echivalentul unui “suflet milos”, sensibil, adică un om obişnuit să dăruiască, lipsit de egoism. În context este mai probabil să fi fost o ironie decât o constatare cuprinsă de sinceritate (m-aş bucura ca domnul Năstase să aibă totuşi în mod real această opinie).

   Dincolo de exprimarea domnului Năstase, personal găsesc poetică folosirea sintagmei “Suflet Caritabil” şi sugestivă. Am găsit un citat scris, pe la 1800, de François-René de Chateaubriand în cartea sa “Génie du Christianisme”: Qui a la charité en lui, qui est la charité même. Caritatea te leagă de Iisus, Iisus este o legătură a sufletului cu Divinitatea… “Sufletul Caritabil ” devine astfel sinteza creştinismului.

  • Bravo Florine!
   Comentariul tău este corect, logic şi PRAGMATIC!

  • ZeV
   Gata, te-am prins că eşti fiţuicar!
   Papagalule!
   Când punem mâna pe tine te belim!
   Şi pe tine şi pe porcul ăla de la Vaslui!

   Bagă la cap ce spun boul bălţii:
   Videanu a fost un primar foarte bun, DAR!, deoarece a fost un bou cu bască şi în timpul mandatului său nu a ştiut să explice “capitaliştilor” ceea ce a făcut, i-a rămas lipită pe cur eticheta BORDURI!

   Nu Videabu trebuie să candideze!
   VASILE BLAGA!
   Trebuie băgat buldogu’ în cantonament şi antrenat!
   Trebuie ferchezuit, aranjat, dichisit şi bătut cu zgarda peste botul ăla cârn şi peste boaşe până învaţă să latre pe limba bucureştenilor!
   Să dea jos de pe el costumele alea sobre, să-şi bage curu-n jeanşi şi să se pună pe colindat Bucureştiul!
   DACĂ ESTE BINE ANTRENAT BULDOGUL ESTE CANDIDATUL IDEAL ŞI DACĂ CÂŞTIGĂ VA FI UN PRIMAR ŞI MAI BUN CA VIDEANU!
   CĂCI BULDOGUL ESTE UN GENERAL!
   ***
   🙂 🙂 🙂

   Spune-i lu’ comunistul ăla de Cristian Preda care în facultate se dădea în stambă cântându-i ode lu Ceauşeasca să nu se mai ia de Paleologu’!
   PALEOLOGU’ ESTE UN INTELECTUAL!
   EL JEGOSUL DE PREDA A FOST, ESTE ŞI VA FI UN COMUNIST JEGOS ŞI ÎNGĂLAT! O SLUGĂ A LUI SOROŞ CA ŞI COMUNISTA DE MACOVEI!
   DACĂ AR EXISTA CINEVA INTELEGENT CU ADEVĂRAT ÎN ACEST PDL, UN PARTID TERORIZAT ŞI ÎNFRICOŞAT DE O BABĂ BEŢIVĂ AR APLICA URMĂTOAREA SCHEMĂ:
   BULDOGUL LA PRIMĂRIA GENERALĂ ŞI PALEOLOGU LA SECTORU 1 ACOLO UNDE CETĂŢENII NU SUNT INTELECTUALI DE-AL DE ZeV ŞI DE-AL DE COMUNISTUL ĂLA DE CRISTIAN PREDA!
   “Ăla micu ” ar împacă şi capra şi varza şi lupii la sectorul 1!

   Repet, Videanu este foarte bun dar are ETICHETĂ!
   Exact cum are şi Negoiţă de la trei!

   Încă o problemă:
   DNA-ul ce face?
   Văd că nesimţirea a ajuns până la cer!
   Domnule Morar ai ceva cu PDL-ul?
   Tu chiar nu vezi ce porcării a făcut şi face SORIN OPRESCU?
   Te întreb încă o dată domnule Morar:
   Tu chiar nu vezi ce porcării a făcut şi face SORIN OPRESCU?
   SAU NU POŢI SĂ TE IEI DE OPRESCU DEOARECE BĂTRÂNUL LU’ OPRESCU A FOST COLEG DE SERVICIU CU BĂTRÂNUL GHERGHESCU TATĂL LUI MACOVEI?
   Cumva eşti şi tu terorizat de o babă beţivă şi coruptă?
   Tango!

  • @ZeV. Ai oarece dreptate ZeV, dar nu imi pot reprima o intrebare catre dumneata – fin cunoscator al afacerilor cu borduri. Daca Bucurestiul are nevoie, si chiar are, de o anumita estetica si aceasta estetica impune musai niste borduri, de ce mama naibii a trebuit sa le aduca tocmai din China? Cat o fi costat transportul? Personal, eu i-as fi dat “Premiul I cu coronita” daca domnul Videanu ar fi pus mana pe o fabrica de prefabricate care acum ruginesc din lipsa de comenzi, baga ceva bani in ea pentru a o moderniza si ulterior bordurile necesare Bucurestiului precum si marilor orase conduse de primari portocalii. Basca ca asta ar fi insemnat un numar apreciabil de locuri de munca – cam tot atat cat se are in vedere a avea prezumtiva exploatare aurifera de la Rosia Montana. Pe cand asa continuam sa importam niste marfuri – gunoaiele chinezesti, chit ca bordurile or fi de o calitate mai acatarii. Apropos, pentru ca va stiu un om informat, iar eu sunt departe de a egala frumoasa dv. performanta, stiu ca acu vreo 2-3 ani Curtea de Conturi a constatat ca Videanu, in calitate de Primar ar fi cheltuit ilegal cateva milioane de euro si a cerut returnarea banilor, ba mai mult se pare ca s-ar fi emis si o sentinta judecatoreasca in acest sens. Deci rogu-te da-mi de stire daca acei bani s-au intors in visteria Bucurestilor. Cu stima.

  • @ silverstar
   Deşi ştiu că nu vă place, nu am cum să nu fiu lung pentru că este o problemă nu foarte simplă şi, dacă v-aş da direct concluzia, cu siguranţă că nu aţi înţelege cum am ajuns la ea. Dacă vreţi totuşi, săriţi direct la concluzie. Dacă vă este lene să citiţi şi concluziile, săriţi la Concluzia Concluziei.

   Dacă îmi permiteţi, am să încep spunându-vă ceva ce am auzit la doamna Monica Macovei într-o emisiune la TVR (o emisiune în care am văzut o cu totul altă Monica Macovei decât cea pe care o văd zi de zi).

   Domnia sa a spus cam aşa. Dreptatea socială şi dreptatea juridică sunt două lucruri diferite. Curtea nu poate face altceva decât să judece probele care i se oferă de către acuzare şi apărare. Cele două tipuri de dreptate devin acelaşi lucru sub condiţia ca probele să reflecte fidel realitatea.

   Domnul srelu a fost trecut la comentarii inadecvate pentru că adresează insulte şi asta spune ceva.

   Aici nu este vorba despre imparţialitate, pentru că nu vorbim despre un exerciţiu al funcţiei. Domnul Băsescu a spus un lucru foarte inteligent… anume a spus “Nu Comentez Decizia!”. Democraţia aduce libertatea cuvântului, este adevărat, dar libertatea trebuie să fie limitată de bunul simţ. Norma generală a convieţuirii într-o societate este respectarea regulilor.

   Să luăm, spre exemplu, condiţia libertăţii de exprimare în Parlament. Constituţia oferă parlamentarului garanţii suplimentare cetăţeanului obişnuit spunând: “Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.”

   Haideţi să spunem că un parlamentar vine la tribuna parlamentară şi, asemenea citatului de mai sus, spune “Cutărescu este un bou”. Are imunitate pentru această declaraţie? Absolut nu. Acestă declaraţie nu are nici un fel de legătură cu o opinie politică. Opinia politică se referă la actul de guvernare. De exemplu, dacă un parlamentar spune la tribuna parlamentului că nu este de acord ca România să mai ia împrumuturi pe 2012, el are o opinie politică pentru care nu poate fi condamnat (de către un judecător) dat fiind că are imunitate. Veţi spune că o astfel de opinie nu are de ce să fie condamnată. Nu poate să fie condamnată, dar este contrară, de exemplu, legii bugetului de stat care spune că România se va împrumuta pe 2012, este deci ilicită. Dar dacă un parlamentar vine şi cere, de la tribuna parlamentară, autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc. Aici deja lucrurile stau altfel… nu-i aşa? De aceea în Constitute se limitează imunitatea la EXERCIŢIUL MANDATULUI”. “Cutare e bou” nu are nici o treabă cu imunitatea parlamentară.

   Politicienii au o limitare a mandatului lor, conform legii partidelor politice.
   Art. 3.
   (2) Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activitati pe care le organizeaza, incalca prevederile art. 30 alin. (7), art. 37 alin. (2) sau (4) din Constitutie.
   (3) Este interzisa afilierea partidelor politice la organizatii din strainatate, daca aceasta afiliere incalca valorile prevazute la alin. (1).
   (4) Partidele politice nu pot organiza activitati militare sau paramilitare si nici alte activitati interzise de lege.

   Articolele mai sus din constituţie (şi trebuie spus că se referă la constituţia din 1991 pentru că partidele nu au considerat necesar să o pună în acord cu noua constituţie din 2003 nici până acum) se referă la:
   ARTICOLUL 30 – Libertatea de exprimare
   (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

   Articolul 37
   (2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.
   (4) Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise.

   Libertatea de exprimare a unei opinii politice nu afectează, prin constrângere, o afirmaţie de tipul “cutare e un bou”…

   Dar, dacă vă aduceţi aminte, doamna Udrea a dat-o în judecată pe doamna Olguţa Vasilescu pentru că a făcut o anumită afirmaţie la TV… De ce a considerat doamna Udrea că este cazul să o acţioneze pe doamna senator în judecată? Pentru că aici intervine o lege exterioară răspunderii ca urmare a unei opinii politice, respectiv Codul Civil (acelaşi lucru este şi în cazul Codului Penal, desigur, atunci când este implicat Codul Penal). Codul Civil are nişte prevederi noi care fac referire la imaginea cuiva… nu insist, dar dacă consideraţi necesar, cred că aş putea să caut articolele respective, pentru că am mai scris despre ele.

   Şi acum să revenim la ce a spus doamna Udrea. În link-ul pe care mi l-aţi oferit se citează doamna ministru cu următoarele cuvinte…

   “Sincer ma asteptam la o solutie de condamnare, este adevarat ca nu cunosc mai mult din dosar decat stie toata lumea, mai mult decat s-a spus la TV si in media, deci nu am alte informatii”.
   şi
   “Sunt oamenii care asteapta ca acest dosar de mare coruptie sa se termine cu condamnari, sunt dezamagiti de aceasta decizie care a luat-o instanta de judecata.
   Este greu sa judec o decizie a unei instante de judecata, nu stiu care sunt argumentele, trebuie vazuta motivarea, dar vedem cum un dosar de coruptie atat de mediatizat, un caz de coruptie despre care se stie de atata timp (…) s-a inchis cu o solutie prin care domnul Nastase a fost gasit nevinovat”.

   Nimic, absolut nimic, din ceea ce este citat nu induce conceptul de acuzaţie… Cuvintele sunt bine alese, frazele sunt corect exprimate… Ideea este redusă la “mă aşteptam la o condamnare după datele dezvăluite de presă”, ceea ce este absolut corect.

   Nu vorbim deci despre o opinie politică care contravine legii partidelor politice, nu vorbim despre încălcarea Codului Penal sau Civil, din câte îmi dau seama nici o altă lege nu este încălcată… În concluzie nu cred că domnul Năstase se referă la un conflict faţă de lege.

   Or, dacă domnul Năstase nu se referă la nici un conflict al afirmaţiei faţă de lege, la ce anume se referă?

   “Nu cred ca ii va face bine, in timp, acest comentariu. Oamenii politici trebuie sa aiba grija la ceea ce spun pentru ca declaratiile pe care le fac se pot intoarce impotriva lor”

   CONCLUZIA FINALĂ:

   Nu aş putea băga mâna în foc relativ la ceea ce a vrut să spună domnul Năstase, pot spune însă că bănuiala mea este că domnul Năstase a făcut aluzie la faptul că ar putea fi în viitor achitări ale membrilor PDL care sunt suspectaţi de presă că ar fi corupţi şi atunci doamna Udrea ar putea intra în conflict cu ceea ce spune acum.

   Relativ la comentariul pe care domnul srelu îl face, trebuie să spun că părerea mea este că:
   1. Imparţialitatea nu are nimic de-a face cu subiectul, imparţialitatea se referă la un comportament global în exerciţiul funcţiunii şi nu se restrângere la o banală afirmaţie.
   2. În calitate de senator doamna Udrea este obligată de constituţie să fie imparţială politic, adică în activitatea sa nu poate lua partea unui partid în defavoarea altui partid, mai mult, nu poate lua partea nimănui… asta pentru că parlamentarii se află exclusiv în serviciul poporului şi nu pot sluji persoane sau grupuri. Deci în calitate de parlamentar nu faci legea pentru partid ci pentru popor. Partidul nu are deci de-a face cu Parlamentul şi nici invers (art. 69).
   3. Doamna Udrea, prin afirmaţiile citate mai sus, nu încalcă nici o lege şi nu încalcă nici bunul-simţ.
   4. Şi domnul Năstase are un punct de vedere normal căruia nu i se poate reproşa nimic. Adesea se întâmplă ca părerile politicienilor să se schimbe cu 180 grade de la o zi la alta. Consecvenţa este o pasăre rară în această ţară.

   Concluzia concluziei:
   NIMIC DE SEMNALAT

 64. Pauză de zâmbet 😆

  Doctorul intra in dormitor, lasandu-l pe sotul foarte agitat sa astepte afara. Peste doua minute, doctorul iese din dormitor si cere un cutit de bucatarie. Sotul se executa si doctorul dispare din nou in dormitor. Peste putin timp iese din nou, de data asta cerand un ciocan si-o dalta. Sotul da fuga pana jos si se intoarce cu un ciocan si o dalta. Acum bietul om era intr-o groaznica stare de agitatie. Doctorul reintra in dormitor, reapare din nou dupa vreo cinci minute.
  – Imi pare rau, spune el. Ma tem ca am nevoie de o ranga.
  – O ranga?! tipa sotul cu glasul sugrumat. Ce are? Spuneti-mi si mie!
  – N-am avut cum sa constat, a spus doctorul. Incerc de atunci sa-mi deschid trusa!

 65. Un comentariu de pe http://www.ziare.com, de aici: http://www.ziare.com/ion-iliescu/adrian-nastase/iliescu-asteptau-sa-l-vada-condamnat-pe-nastase-1139910 care, cred eu, merită citit

  Silvia, inceteaza ! Toata clica asta cu Nastase in frunte…

  a jefuit Romania LEGAL. Si-au facut legi cu dedicatie, in mod discretionar ordonantele de urgenta au fost emise si lipite pe fruntea lautarului dansand. Romania intreaga era la cheremul lor. Se dadea Nastase cu bicicleta prin Parlament ca odinioara pe huiditzà cu cercul. Spunea o neroadà de prin Muntenia ca am avem vaza care-i PSD-ul, trebuie si floarea de Nastase in vaza. Facea si ea poezie politica corect educata fiind de “Floarea din gradina”, de “Cantece de viata noua” si mai stiu eu ce “Ani de lupta drum de glorii”. Procesul de imbecilizare a populatiei… n-a precupetit nici un efort pentru zidirea omului nou cu o inalta constiinta despre lume si viata. Rodul era copt. Iliescu a tinut de sase si alde Nastase au jefuit de sa li se rupa prapurul carand acareturile tarii in borta ca sobolanii. Trebuia sa avem si noi bogatii nostri. O natiune intreaga a muncit pe branci, flamanda, razbita de plodit si de avorturi clandestine cu soda caustica si sonde dintre cele mai abjecte, cu procurori prin spitale anchetand femei sondate cu 42 febra, s-a muncit pe insigne si pe lozinci si pe incurajari verbale(cand nu pe amenintari) cate 12 ore pe zi si duminici si Craciun si Paste si Revelion si 1 mai si 23 august, pentru ca sa avem si noi bogatii nostri. nu ma surprinde ca suntem ajunsi aici. Nu a strigat romanul “Moarte intelectualilor ?!” Nu s-a laudat el ca munceste fara sa gandeasca?” N-a facut el ordine IMGB-ul de nici nu se ai stie azi ca existat? Burghezia comunista a lui Lenin e cu cizma de calarie pe gatul nostru. Imbuibarea asta de capuse e meritul minerilor minerului de onoare desi tot mineri erau si aia care-au capotat democratizarea Ucrainei. Si tot alea metodele. Bucurati-va, Revolutia a invins la orase si sate ! Spune-mi te rog, Silvia, daca din 1990 Piata Universitatii, ai mai vazut in Romania as multi da’ destepti !! Eu nu. Au iesit minerii precum gazul mustar, precum cyclon B-ul si au facut ordine. Scriu si mi se suprapun versuri di doua poezii diferite in minte : “Revolutiei atat ii mai cotizez : Insomniile mele de azi” si “Fa sa-i cada carnea grea, Cum cadea-va dupa cantec, Mana mea”. PS. Nimic nu e intmpltor, Silvia. Ceea ce traim acum este consecinta fireasca, naturala a votului din Duminica orbului. Nu doar ca Iliescu stia ce face, nu doar ca a avut 86 la suta la urne, dar spun cu experienta anilor ca avea dreptate cand spunea ca romnailor le trebuie un despot luminat. Democratia in Romania o obtine Europa cu forcepsul. Noi nu avem constiinta anonimatului intim atasat democratiilor. Noi adulam si ne prosternamm liderulu, sefului, tiranului, apoi il invinovatim si facem din el tap ispasitor. Ne justificam lasitatile, poltroneria, firea de sluga si nemiscare ce ne tot duce la esecuri zdrobitoare, acuzand cand un kapo, cand un altul. Asa am dainuit statornici, neschimbati si convinsi ca fara de prihana : Ucigand azi ce-am iubit ieri, maine ce iubim azi. Dupa metoda manipulatorii din umbra, cu rabufnire multimile descapatanate.
  T. basilic

  • Reactia Reuters: Achitarea fostului premier Adrian Năstase ridică intrebări cu privire la angajamentul de combatere a corupției
   Curtea Supremă din Romania l-a achitat joi pe fostul prim-ministru Adrian Năstase de acuzații de corupție care i s-au adus in perioada 2000-2004, ridicand intrebări legat de angajamentele de combatere a acestui fenomen, scrie Reuters.

   “Năstase, in varstă de 61 de ani, a fost acuzat că a făcut o numire intr-o funcție importantă in stat, in schimbul mușamalizării unei fraude din Romania, despre care organizatia Transparency International afirmă că este al treilea cel mai corupt stat din Uniunea Europeană (UE), după Grecia si Bulgaria”, scrie sursa citată.

   Jurnaliștii de la Reuters amintesc de faptul că Bruxelles a expus frecvent problema corupției și eșecul in a o combate in aceste două țări, cele mai noi și sărace membre ale Uniunii, cărora le-a fost blocată aderarea la spațiul Schengen, tocmai din acest motiv.

   Ancheta in cazul lui Năstase a inceput in 2006, dar a fost amanată in repetate randuri din cauza modificărilor in legislatie si a unor dispute procedurale, o problemă comună in ce priveste cazurile de coruptie din Romania si care duce, potrivit criticilor, la intarzierea proceselor, protejandu-i in acelasi timp pe responsabilii de stat,

   “Bucurestiul nu a trimis incă niciun ministru după gratii, lucru care ar fi necesar, in opinia organizatiilor care sustin combaterea coruptiei, pentru a trimite un semnal puternic in sensul că aceasta nu va mai fi tolerată si că Romania devine un loc mai atractiv pentru afaceri”, mai punctează Reuters.

  • Comentariul meu : Ce se intampla, domnule A Nastase? Ai prins gat? Ai prins glas?

   Incepi cu amenintari, cu intimidari, cu bagarea pumnului in gura? Te supara cumva noua generatie de politicieni care nu-ti imita obiceiurile care te-au facut celebru ca politician? Vrei sa reinstaurezi tacerea din anii 2000, 2004? Săz bland, domnule Năstase, inca nu-i indeplinita, pe deplin, profetia domnului presedinte Basescu: “Atriane, nici nu stii/Cat de mic ai sa devii!” Astazi ni s-a mai oferit o dovada clara a cardasiei care functioneaza perfect intre justitie si PSD. Nu mai suntem romanii din anii ’90, domnule Năstase. Am inceput sa pricepem si noi cum devine treaba cu politicienii si cum stau lucrurile…

  • Comentariul meu 2

   Despre Elena Udrea, Adrian Nastase spune: “Eu credeam ca are un suflet caritabil…” In DEX caritabil = milos, generos, milostiv.
   Asta asteapta A Nastase de la E Udrea? Inimaginabil…
   Cu cine sa fie E Udrea miloasa? Si de ce ar vrea Nastase ca Udrea sa fie milos cu el?
   Oare Nastase realizeaza ce vorbeste?

 66. Se pare ca in vacarmul politic,un eveniment ,din punctul meu de vedere foarte important a trecut neobseervat de nimeni de pe acest blog,dar mai ales de ,BIBLIOTECARU-da bibliotecaru,pt ca esti intr-o stare de nemultumire eterna si cu si fara motiv m-as fi asteptat ca odata cu ,REDESCHDEREA BIBLIOTECII NATIONALE’ sa spui si tu acolo vre-o doua vorbe,chiar si de ocara,si macar,pt faptul ca,carti nepretuite,in sfirsit vor ,TRAI’ in conditii excelente.
  Dar n-a fost sa fie,n-ai bagat de seama,nu-i nici un stres,am facut-o eu in locul ,BIBLIOTECARU-LUI………

  • Cum să nu bag de seama deschiderea bibliotecii naţionale…?

   Numai că în urma unui adânc act de nesimţire civică, că altfel nu pot să-l numesc, cei care conduc destinele bibliotecii naţionale şi-au luat în primire clădirea mausoleu (nu ştiu dacă realizaţi cât spaţiu util se pierde în acel mijloc imens de clădire care nu e ocupat cu absolut nimic) fără să existe o formă echivalentă a modificării pe spaţiul internet.

   Am tot căutat să le văd promoţia pe internet, doar este un eveniment de talie naţională… Nimic. În plus, m-am dus pe zona documentelor scanate şi în continuare ele nu pot fi luate în format PDF, doar vizualizate acolo, pe site… şi asta prin proceduri greoaie, de parcă ţi-ar pune nervii la încercare. Nu are nici o logică blocarea salvării acestor documente, absolut nici o logică. M-am enervat atât de tare încât am încercat să uit. Mai mult, am căutat să văd în ce condiţii se poate face un abonament şi nu am reuşit să găsesc… în schimb am dat pe site de câteva pagini goale şi de altele care nici măcar nu există. Degeaba clădirea acea de multe milioane de euro dacă lucrurile se mişcă atât de prost. Eu visam la o bibliotecă modernă care să trăiască mai mult din reclama prezentată utilizatorilor de online… În epoca internetului serviciile bibliotecii naţionale trebuie să fie orientate spre exploatare online, spre cărţi scanate, spre conservare mai mult decât spre oferire cărţilor în sala de lectură. Recunosc că am fost dezamăgit, din ce în mai multe lucruri în această ţară mă dezamăgesc. Poate am eu aşteptări prea mari… Mi-am pus multe speranţe, am fostul unul dintre cei care am insistat foarte mult să nu se apuce nimeni să schimbe destinaţia acestei clădiri şi, iată, mai ales ceea ce se naşte din propriul management al resursei instituţiei, reprezintă lucruri care nu stau deloc bine.

   De ce, cât de complicat era să se construiască o instituţie modernă şi funcţională. Nu mai e ca pe timpul lui Ceauşescu, acum cu câteva clicuri vezi cum este în toate marile biblioteci ale lumii, există programe în care faci vizite virtuale…

   Cu toată dezamăgirea, eu le urez totuşi succes şi am, în continuare, speranţa că lucrurile se vor schimba. Pentru mine este de neconceput ca în 2012 să vină cineva de la Timişoara până în Bucureşti pentru a consulta nu ştiu ce document… Nu se poate aşa ceva. Dar sper că va fi bine.

 67. Mi-am propus,ca cel putin pt moment sa nu discut despre sentinta I.C.C.J . pt ca nu-i asa ,asa-i in democrtatie,dar pot sa vorbesc despre ce aduce dupa sine aceasta hotarire judecatoreasca,si har domnului aduce,si aduce multa mizerie dupa ea,asa ca o sa le iau pe rind:
  1.Dosar politic,a fost laitmotivul,cu care dl. ADRIAN NASTASE,obisnuia sa-si inceapa apararea la televiziunile prietene,ANTENELE LUI VOICULESCU,SI REALITATEA LUI VINTU-ELAN
  Ei,iata ca aceasta ,POVESTE SCOASA,din tehnicile propagandistice,folosite de comunisti,se dovedeste a fi mai mult decit o poveste,se dovedeste a fi o mare minciuna marca,ADRIAN NASTASE.
  2-Pt nu stiu a cita oara,PSD sfideaza o putere a statului pe care o arunca la cosul istoriei,astfel ION ILIESCU spunea saptamina trecuta ,facind un apel,INFLACARAT LA PESEDEI’ SA FACA ZID IN JURUL DL ADRIAN NASTASE-WOWWWWWWWWWWWWWWWW?In ce lume traim????????????suntem in gulaguil rusesc????????????
  3.-Aceasta hotarire a instantei supreme a mai darimat un mit,si anume acela ca,ADEVARUL,NU ESTE EGAL CU ADEVARUL JURIDIC,ca sunt doua concepte,intr-o antiteza violenta si ca in continuare,in romania cele doua concepte despre adevar nu se pot armoniza,de ce?????????
  Eio aici sigur putem divaga mult si bine,un lucru insa ramine cert,pt cei care ADRIAN NASTASE era cojnsiderat vinovat,aceasta decizie nu schimba cu nimik situatia,cum tot asa cei care il considerau pe ADRIAN NASTASE urmasul lui HARAP ALB,RAMINE CUM AM STABILIT.

  • Agramatul a ajuns sa fie si specialist in materie de …justitie si afirma ”
   ADEVARUL,NU ESTE EGAL CU ADEVARUL JURIDIC,ca sunt doua concepte,intr-o antiteza violenta”…..
   Vaisi amar de tara in care vanzatorii de seminte si producatorii de branza, la stana, iisi dau cu parerea…

 68. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  Parintele intreaba de un enorias:
  – Te rogi inainte de a lua masa, fiul meu?
  – Nu parinte, nevasta-mea gateste destul de bine!

 69. Buna dimineata,doamna ministru,Elena Udrea! Se precizeaza ca in MAI au fost disponibilizati 9330 de persoane.Nu se mentioneaza cati dintre ei sunt scosi la pensie fara realizarea varstei de pensionare.De asemenea fata de media europeana aveam in plus 26.300 persoane,astfel ca mai sunt de disponibilizat:26300-9330=16970 de persoane,adica s-au disponibilizat numai 35,5% din cifra planificata.

 70. Pe hartie sunt fondurile?
  @Bai nene,n-am mai pomenit asa ceva.Marele dosar de coruptie….ce sa spun?Nu ai voie sa ai rude in strainatate si sa mostenesti,la moartea lor,ca vine dna-ul peste tine?Asta e coruptie?E dosar politic ala.Dosarul ala are culoarea portocalie?
  Adrian Nastase e nevinovat,cel putin in acest dosar.Ce vreti acum?Sa ajunga oameni nevinovati dupa gratii?Urmeaza recursul,dar indiferent de ce vor spune judecatorii,eu il consider nevinovat.Nu ai voie sa mostenesti?Asta insinueaza dna-ul lui Morar?

 71. Cheltuim enorm pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica si eventual Bucurestiul ca destinatie de week-end. Tot efortul este distrus de comportamentul soferilor de taxi paraziti din fata Garii de Nord sau aeroporturi care ii jupoaie si ii agreseaza cum ajung in tara. Am sunat la Politie iar operartorul a gasit de cuviinta sa-mi spuna ca daca are bon fiscal pentru suma, turistul trebuie sa plateasca. Ce facem ? Ne luam casa de marcat , dam in cap la drumul mare si emitem bon fiscal pentru asta ? Daca eu emit un bon de 10 mil. din senin am dreptul sa bat clientul ca nu plateste suma ?Saptamana asta in fata Sectiei de Politie 3 un anumit individ mic gainar interlop a agresat un cumplu de nemti care vin pentru a treia oara in week-end. I-a tras de geaca , le-a luat aparatul de fotografiat, i-a agresta verbal si fizic la modul cel mai urat pentru ca fotografiau imprejurimile. Nu au voie turistii sa fotografieze ? Imaginea noastra e terfelita de acesti mici gainari interlopi in ciuda tuturor eforturilor. Se poate face ceva ? Exista legi ? Se pot aplica ? Va rog sa alegeti intre mine si cetateanul Cicatrice et co.

 72. Am spus si voi respecta ceea ce am spus,nu voi mai intra in dezbateri,care-i privesc pe potentialii candidati la viitoarele alegeri din partea PD-L,ori sustinuti de acestia.
  Poate doar in situatii limita,strigatoare la cer,care trec dincolo de limita suportabilitatii.
  Cel putin pt o perioada nu ma voi transforma in cenzorul PD-L,si cred ca e o decizie intelepta,dar sigur nu le pot cere si celorlati acest lucru,nu le pot cere sa gindeasca a la long,dar mai ales nu le pot cere sa-si fixeze cu precizie tintele si adversarii,si sa lucreze cu spor in aceasta directie.

 73. Buna sa va fie ziua!
  Printre altele….. tot mai des observ la unele persoane, ca insista si insista in a da sfaturi, in a incerca sa schimbe personalitatea, comportamentul, discursul, tinuta vestimentara pana si machiajul (!!!), formarea, pregatirea, statutul bine conturat al d-nei Udrea!
  Ce cred eu? Ca aceste persoane au facut:
  -ori obsesie ptr dansa
  -ori in viata personala n-au reusit sa-si modeleze partenera de viata si incearca insistent poate reuseste in virtual, media….pe unde poate sa schimbe Femeia Udrea dupa bunul plac!
  Eu chiar imi fac griji ptr aceste persoane! Am inteles ca obsesia poate deveni o boala!
  Femeia politician Udrea, nu trebuie sa se schimbe. Este bine pregatita, bine instruita, initiata, stapana pe ea, pe cariera ei.
  Si atentie, niciodata nu vorbeste gratuit, atunci cand arunca cate o declaratie in gura presei…..intotdeauna cineva primeste mesajul.
  Asta-i “jocul “politic, unul dur, unul parsiv si mereu cu dus si intors special ptr a fi greu de decriptat.
  Poate prea greu cateodata, dar necesar. De aici se nasc si convulsiile neuronale cu mentiunea ca: crizele convulsive apar datorita unui dezechilibru dintre excitatie si inhibitie…….
  Dar, ma refer de data asta si la adevaratii pioni de pe tabla de sah, lasand la o parte pe toti mascaricii si toate tutele care polueaza ” mediul”” si media, dar si virtualul. Astia nu trebuie bagati in seama…..se autoexclud prin NIMICUl existentei lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *