29 septembrie: Contracte de peste 122 de milioane de lei pentru judetul Arad

De dimineaţă am mers la Arad, acolo unde am semnat cu reprezentanţii administraţiilor locale cinci contracte însumând peste 122 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional. Încet, încet, cred că POR se dovedeşte a fi programul de atragere de fonduri europene cel mai funcţional din România. Şi asta şi cu ajutorul administraţiilor locale, care înţeleg importanţa atragerii de bani europeni.

În medie, trei zile pe săptămână sunt plecată în ţară pentru semnarea acestor contracte. Sunt cazuri în care merg în localităţi din colţuri opuse ale ţării într-o singură zi. Alba Iulia şi Suceava, într-o zi, Constanţa şi Râmnicu Vâlcea, în altă zi. Şi asta pentru a da doar două exemple.

Ministerul pe care-l conduc are investiţii şi contracte în derulare aproape în fiecare localitate din această ţară. Spre deosebire de alte ministere, nu dispune însă de un elicopter care să asigure transportul dintr-o parte în alta. Ştiu pe propria-mi piele cum este să circuli pe şoselele României.

Evident, deplasarea se face foarte greoi în astfel de momente. Spre exemplu, astăzi, de la Arad, trebuie să merg la Şedinţa de Guvern. Aşa că, pe lângă maşină şi avion de linie, uneori mai folosesc şi elicopterul. Pe care mi-l plătesc chiar eu, pentru a satisface curiozitatea unora din presă. De altfel, nici maşina pe care o folosesc nu este de la minister. Şi asta pentru a nu lăsa loc de speculaţii inutile.

Se găsesc mereu clevetitori, care, în loc să aprecieze munca de teren pe care o fac (şi care este destul de obositoare), sunt degrabă aruncători de fumigene de presă. În loc să se vorbească despre contractele pe care le semnăm şi de utilitatea lor pentru comunitate, cum o să îmbunătăţească infrastructura dintr-o localitate sau alta, se vorbeşte despre faptul că m-am deplasat cu elicopterul la faţa locului.

Sigur, aş putea să stau la birou, la Bucureşti, să beau cafea şi să citesc rapoarte despre ce se întâmplă cu activitatea ministerului. Mi-ar fi infinit mai uşor. Prefer să fiu la faţa locului, să vorbesc cu oamenii, să văd cum merg lucrurile şi să încerc să ajut.

93 thoughts on “29 septembrie: Contracte de peste 122 de milioane de lei pentru judetul Arad

 1. Buna ziua doamna Ministru

  Romania poate fi dezamagitoare uneori,(inclin sa spun de cele mai multe ori,dar nu vreau sa fiu prea pesimista),in special cu cei ce vor sa faca ceva util si pentru oameni nu doar pentru politica.Nu va lasati clintita de gurile rele,nu puteti sa le ignorati dar nici sa va lasati incetinita.

 2. Felicitari dumneavoastra si ministerului pe care-l conduceti pentru aceste realizari! Ideea e ca oamenii din teritoriu nu vor intelege niciodata exact ce inseamna acesti bani, data fiind situatia de dezvoltare a tarii din toate punctele de vedere posibile.In urma evenimentelor petrecute la nivel de guvern, doamna Udrea ca simplu cetatean al Romaniei, si totodata pot spune si un sustinator al PDL-ului chiar si in aceste vremuri grele, va intreb care este exact situatia tarii/Guvernului? Pentru mine demisia domnului Blaga denota ca ceva scartie la Bucuresti la Guvern,si nu e in regula deloc.Fiind poate implicat aproape direct in activitatea partidului dumneavoastra, va intreb tot pe dumneavoastra care credeti ca sunt sansele tarii de a se mai redresa(in primul rand)? Si in al doilea rand credeti ca Partidul Democrat-Liberal va iesi vreodata la ‘liman’ (ma refer pana la viitoarele alegeri)?Victorii ca cea de la Baia de Arama, sau alte localitati in care s-a castigat sunt concludente, dar cred ca as putea tinde sa gandesc ca in acelasi timp sunt si cazuri particulare!Va multumesc anticipat si in acelasi timp va urez cat mai mult succes pentru a conduce Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului.

 3. Felicitari sincere! Va doresc aceeasi energie si pasiune pentru proiectele viitoare!

 4. Unora le este imposibil sa inteleg ca poti sa iti iubesti meseria si sa faci multe sacrificii care nu sunt tocmai in acord cu interesele personale.

 5. Ma bucur ca faceti astfel de precizari. Lumea trebuie sa cunoasca adevarul.

 6. poveste cu mii de euroi:
  doamna udrea … va platiti elicopterul? … din bani proprii si personali? … asta pare gogonata rau … io nu va cred … nu ca in rest as crede ceva din ce spuneti … 🙂

 7. Nu este deloc usor sa raspunzi fiecarei invitatii din tara. Pasiunea pentru politca pare sa va motiveze.

 8. Sunteti un punct de echilibru pentru guvernul actual si un exemplu de responsabilitate pt colegii dvs.

 9. Ma bucur sa vad ca in sfarsit cineva stie sa foloseasca in mod rational fondurile europene.

 10. Am invatat de mult sa nu mai plec urechea la ce se scrie prin presa. Adevarul este puternic deformat.

 11. Este intr-adevar trist ce se intampla in presa romaneasca. Asistam la degradarea fara precedent a jurnalismului.

 12. @ ion adrian (de pe firul trecut)
  Un frust? Oups. Păi “de trei parale” e mai bine decât “un frust”… 😀

  Vaaaaaaai! 😀 Domnul Prigoană ştie că-l faceţi frust? 😀

 13. Sper ca multa lume sa aiba acces la blogul dvs si sa aiba ocazia de a afla adevarul, dincolo de ce se scrie prin presa.

 14. Personal apreciez dinamismul doamnei ministru si puterea de a face fata oricarei provocari.

 15. cenuse trebuia sa mai stai un pic ,ai intrat in corul afonilor ….hihihihi..

 16. La Arad nu este primar naşul ministrului de interne? 😀

  Glumesc…

  M-au stârnit şi acum nu mai pot să mă opresc. 😀

  Nu mă mai înveseliţi că nu sunt vremuri de râs… Cică în Bucureşti se scumpeşte căldura. Abia ce spuseseră că nu se scumpeşte. Probabil vom vedea ce consilieri vor exact să o “scumpească”.

 17. POOOVESTI !
  Nu cred si n-o sa-mi schimb parerea pana ce n-o sa semnati contracte de acestea de
  cateva sute de milioane si in Oltenia ! (Imi permit sa va informez ca pe valceni – pe care i-ati enumerat – noi oltenii ii recunoastem doar de vecini).
  Sunt sigur ca toti va asteapta, iar eu inchei urandu-va mult, mult succes si multa putere.

 18. ***Bibliotecaru – ai grijă, domnule, să nu-ţi muşti cumva limba că rişti să te otrăveşti cu propriu-ţi venin. 😳 Ar fi păcat…

 19. *** Nicolae – Bună seara! 😆
  La Bacău avem un primar – pe Domnul R Stavarache – la fel de activ şi numai inimă şi dăruire aşa, ca Doamna Udrea. Dimineaţa, la ora 7, e primul pe şantierele deschise.

 20. …bine ca POR-ul ii functional si atrage fonduri ,nefiind conditionat de culoarea politica ,cine-i destept si are programe bune ,primeste fonduri ,raul ii in alta parte ,esti singura din guvern care vrei sa faci treaba ,de multe ori reusesti,MDRTeste mai usor de condus ,greul ii la Turism ,acolo nu prea sunt performante ,jale peste tot ….

 21. @ silverstar
  Ca întotdeauna aveţi dreptate. 😀 Ham ham… Pardon, Sssssss
  Nici nu mai ştiu cum să vorbesc cu domnia voastră… 😀

 22. ***Bibliotecaru – Ştii ce? Cu “domnia mea” te rog să vorbeşti ca în sec 21 nu ca la sfârşitul sec 19. Ce atâta-n sus şi-n jos “domnia mea, domnia ta, domnia voastră”? Spune-le aşa tovarăşilor de la PSD? Ce-s eu? Vanghelie – de mă tot iei la “domnii”?

 23. @ E.U.
  Sa ne intelegem o chestie….eu chiar dc. sunt uneori critic , nu inseamna ca nu apreciez efortul…..personal am facut multe delegatii in Ro pe vremea cind eram acolo si stiu ce inseamna sa te duci in 2 orase pe aceeasi ruta de tren si sa vi inapoi…daramite sa merghi dela Alba iulia la Suceava….totusi ma cam indoiesc ca se poate face in aceeasi zi traseulsi intors….doar cu girofarul….ceea ce este o abatere dela lege zic eu….Am mai poavestit pe aici ce mi s-a intimplat intr-un judet cu un viteaz(a) cu girofar….
  Inca odata , acesti bani pe care-i transferati prin semnare de contracte sunt in Ro ? sau vor veni ?
  Eu am trimis la casuta de e-mail o propunere de dezvolate a unui proiect care se incadreaza zic eu inmtr-un POR , dar nu am primit niciun raspuns…sau cel putin o sugestie….
  Ptr un mic investitor din strainatate e mai greu s-o ia pe un alt fagas…..deci inca astept….acea sugestie….binenteles dc. intr-adevar va intereseaza dezvoltare regionala si parteneriat public-provat….
  Eu estimez ca nu e nevoie de fonduri prea mari ci numai de bunavointa si dorinta de a face ceva….poate in felul asta se va deschide si o noua cale ptr a aduce si alti mici investitori spre Romania…
  Inca mai astept…..sau poate administratorul na v-a transmis e-mailul sau cei care-l precitesc au considerat ca nu-i de inaltimea pozitiei si l-au aruncat la cosul virtual…..

 24. @ silverstar
  Dacă vreţi, eu pot să adopt cu domnia voastră şi stilul Zăbrăuţi, dacă tot vă place de domnul Vanghelie…

 25. @ silver…
  Primarii nu trebuie sa fie pe santierele patriei…ei au alt rol….ptr supraveghere exista un project manager care poate e persoana fizica, poate juridica si care e platit sa-si faca treaba si sa sesizeze dc. ceva e neinregule…ceva care are legatura cu partea publica a parteneriatului….

 26. @ Biblio….
  stilul cu adresatul la persoana a doua spune multe …si dupa parerea mea nu tocmai bune….
  Dece crezi ca pe aici isi vorbesc pe numele mic poa sa fie discutia intre un CEO si un janitor…gindeste-te si poate vei intelege dece irita pe unii inclusiv pe mine care nu sunt invatat cu stilul asta….vezi eu vorbesc cu propietarul blogului cu E.U. sau ministrul E.U.
  , nu vad nicio problema….si asa ar trebui s-o faca toti…..

 27. ***buddywonca – nu, domnule! Primarul nostru vrea să vadă cu ochii lui dacă se face treabă. În timpul lui liber face ce vrea şi Domnul Stavarache vrea să vadă ce fac constructorii. Citeşte mai sus ce a spus despre acest lucru Doamna Udrea. Procedează exact ca primarul nostru.

 28. ***Bibliotecaru – mie nu-mi place Vanghelie, ţie-ţi place şi tu-i soui “domn” deşi el e un derbedeu semianalfabet… Insinuantule! Cum mă poţi jigni că acuşi mă supăr şi închid “obectu'” că începe serialul meu preferat…

 29. @Mult stimate și iubite, domnule bibliotecar.. 🙂
  ….,,Domnule zaharescu valeriu, pe mine mă lasă rece ce spuneţi despre mine”…
  Răspuns : Haida de…să-i crească nasul ca al lui Pinochio celui care umblă cu cucuri ? 🙂
  ….,,Ca şi domnul Frank, când mă acuzaţi de diferite lucruri, eu ştiu că pot oricând să vă dau o replică cumsecade”….
  Răspuns : Unde s-o caut, că pe blogul acesta …ați scris cu cerneală ,,simpatică”… 🙂
  ….,,Diferenţa este că eu încerc să spun omului în faţă ce gândesc despre el”….
  Răspuns: Mă îndoiesc că spuneți, de regulă, exact ce gândiți.. 🙂
  …,,Dumneavoastră înjuraţi PSD-ul şi PNL pe blogurile cu simpatizaţi PDL”….
  Răspuns: Eu nu înjur niciodată PNL și PSD, pentru că ambele sunt structuri constituite democratic și reprezintă cetățeni.
  Este adevărat că ,,dau cu barda” în liderii și stafful lor de doi bani, niște indivizi agramați, aroganți, obraznici și care se p…..ă atât pe democrația românească cât și pe interesul național.
  … ,, Când am ceva de spus despre PSD, mă duc acolo. Când am ceva de spus despre PNL, mă duc acolo”….
  Răspuns: Eu nu, din…respect pentru susținătorii sinceri ai celor două partide .. 🙂

 30. Din cei 122 de milioane, cati au fost investiti in construirea si renovarea de biserici BOR ?

 31. Pai , stimata Dna Udrea , astia care fac si desfac politica si banii in Romania , au hotarat ca sa ramana in istorie numai porcariile lor . Nimic de bine ci numai de rau .
  Atunci cand politica Romaniei o face un Vintu – SRI , inseamna ca am atins pragul cel mai de jos .
  Atunci cand individul Vintu este eliberat si la putin timp politistii se duc sa manifesteze la 3coceni strigand “iesi afara ja.. ord inara” , inarmati , nu te poti astepta la corectitudine si obiectivitate din partea angajatilor mogulilor penali .

  Securitatea si Ion Iliescu lasa rani adanci pe trupul tarii .
  Sunt multe impilari , nedreptati si oamenii vor pricepe si vor cere socoteala .
  Pana atunci insa , aveti o cruce si o purtati .
  Incercati sa va faceti cunoscute actiunile , Dna ministru !
  Astfel , vor fi cunoscute si actiunile Dvs .

 32. poveste cu alambic:
  zaharescule … inteleg ca daca tu ai ceva de spus despre psd sau pnl nu te duci sa le spui acolo … din nu’s ce respect …. am si io o vecina care tot asa face …. daca are o problema cu alta vecina o spune oriunde si oricui … numa’ aleia cu care are problema nu’i spune … o fi si’n acest caz vorba tot despre respect? … sau o fi barfa? … eu gandesc altfel … daca io nu cred ca doamna udrea plateste din tescherea miile de euro cat ar costa sa inchiriezi cateva ore un elicopter, cel mai potrivit loc pentru a spune asta mi se pare blogul doamnei udrea … sau daca as avea ocazia, urechile doamnei udrea … 🙂

 33. poveste cu dat pe brazda:
  katrina … e un progres … ai trecut de la “haznale” la “biserici” … incet-incet te dai pe brazda …. 🙂

 34. cenush, cand e vorba de BOR, totuna este; pentru romano-catolici, traducerea este diferita…..pentru ca sunt de origine latina….

 35. Mai fetelor: laura , mirela, cora etc nu vreti voi sa si comentati cate ceva pe aici la ubectele astea arzatoare si astfel sa ne ajutati si pe noi care uneori suntem in minoritate, ca vad ca aveti opinii semnificative.

 36. @ Biblio,
  da si janitorul este om si dc. CEO ii permite sa-i i se adreseze pe numele mic, iti dai seama ca respectukl e f mare…..adresarea ci dv. este una rece distanta…si care mentine o garda de genul…sa-l tin la distanta sa nu si-o ia in cap….cu prea multe familiarisme, etc, etc.
  @ Silver,
  Pai la 7 dimineata incepe lucrul in mod normal un bugetar..mai ales unul cu func tie de raspundere….si tu zici ca el viziteaza santierele patriei…in timpul liber…
  Sa lasam sloganele cu vizite in timp de lucru sau liber…
  Eu nu muncesc de frica lui E.U. sau a primarului…eu muncesc ptr ami cistiga existenta….si incerc s-o fac cit mai bine si prompt in speranta ca la review pot cere ceva mai mult la salar sau pot avea alte beneficii mai bune….intelegi….
  La noi E.U. a devenit o sperietoare….6 vine Udrea sa ne semneze un contract…sa ne facem ca muncim, imbracati proaspat, cite 2 la o minibetoniere si cu cancioace in mina….
  pai Silver, asta-i furt nu munca si daca E.U. mai si face poze si le pune pe blogu-si iti dai seama de compatenta si cunostiintele in materie de productivitatea mmuncii a ministrului dezvoltarii regionale….
  si in romaqnia totul trbuie facut eficient si cu cit mai putine cheltuieli….Period.
  Deci intelegi nonsensul acestor plimbari sau vizite de lucru prin tara…..
  Ministul udrea ar face mai bine sa consulte proiectul meu si sa vada ce si cum ca sa genereze bani, activitate productiva, dezvoltare regionala, etc…..intelegi asta e menirea de ministru …conducator, program manager….nu un simplu semnator de contracte….si poze la misto…..

 37. PS. Scuzati: era mai corect, fetelor si baietilor ca sunt si de astia vreo doi de samantza. 🙂

 38. PPS. Si in plus nu va mai grabiti asa, ca Biblio adora sa fie primul in toate cele 🙂

 39. @ Katrina,
  atit timp cit biserica e parte integrala a statului si nu e o entitate separata si care sa se autoadministreze….vei tot vedea din astea…..vezi si arhiepiscopia Tomisului…..poate intelegi mai bine care-i rolul bisericii in Ro…..

 40. @ zaharescu valeriu
  Şi eu care credeam că vă veţi cere scuze pentru ceea ce aţi spus mai devreme. 😀
  De fiecare dată constat că decizia de a nu băga în seamă oameni se dovedeşte a fi corectă.

 41. Oricum am infiintzat un tetru la care vreau sa formez si un cor antic ptr Eschil si o sa se plateasca bine 🙂
  Facem si opera si Biblio va scrie libretul 🙂

 42. Buddy

  Politicienii romani, indiferent de culoare, au inteles ca’i pot prosti cu usurinta pe romani cu ajutorul BOR, marele dusman natural al natiunii. Abia acum il apreciez pe Ceausescu, care a hotarat sa bage buldozerele in haznalele BOR. Ceausescu a fost singurul adevarat patriot roman.

 43. “Ilenuto.Oana,Mirela ,Marghioalo…veniti de ma vedeti ..tango..”..Il canta Medelin Voicu si acum cred ca acompaniat de “corul ursitoarelor bune” care apar pe blog …
  Indiferent in ce comunitati se duc banii europeni cu sprijinul MDRT acestea sunt in Romania si e super OK munca ministrului Elena Udrea ..care parca e in intrecere cu ea insasi dar si cu timpul care se scurge implacabil peste PDL si guvernul Boc..ca si peste noi toti…
  ……………….
  Eu cred ca niciodata Franta nu va primi vreo sanctiune pe tema tiganilor din Romania …Demersurile Frantei se incadreaza in politica interna si nici o lege fie ea si europeana nu se poate suprapune peste politica interna a unei tari in legatura cu protejarea propriilor cetateni…In special cand masurile se aplica impotriva celor care incalca regulile si legile Frantei …Franta cred ca respecta dreptul la libera circulatie a cetatenilor europeni ..nu si sederea ilegala pe locatii publice sau agresarea cetatenilor comunitatilor franceze…
  Cred ca Franta e o veriga prea importanta a UE pentru a fi sanctionata pe tema tiganilor din Romania care savarsesc incalcari ale legii in Franta ..UE si hotararile sale importante sunt mult mai sus decat gargaragii si insignifiantii care nu se pot face remarcati decat prin asemenea demersuri ce tin de opiniile unei minoritati a populatiei Europei, dar care pot deveni vizibile contrazicand “militant ” majoritatea …

 44. Vai ,vai, dar cata intelepciune pe blog, dupa ce au cantat trompetii asistam la remarci de o adanca profunzime filozofica care-l fac pe Biblio sa roseasca de furie.

  Adica : fugit ireparabile tempus

  Bleeah 🙂 🙂 🙂

 45. Felicitari doamna Udrea pentru ceea ce faceti cu atata daruire! Bravo.

 46. Hai ca va incurajez, sugerez rafale de cate trei cate trei, ca asa se aseaza soldatii in formatie de mars.
  Si desigur cu cantec inainte.
  Mie imi place ala americanul extraordinar de inteligent si mobilizator. 🙂

 47. @ Katrina,
  Nu vreau sa-l cataloghez pe nea nicu….ptr mine a fost un prost….
  iar sleahta din jurul lui i-a hranit orgoliul, ei urmind calea cea mai dreapta spre imbogatite propie….nu mai continuu caci banui ca sti…..
  BOR este in prezent o entitate falsa….nu mai este adevarata biserica romana…..
  in rest se stie …..sa vezi ce-asu construit pe malul lacului Sarat….lina Braila…cu munca la negru….deci probabil din bani negrii….totusi sa numesti biserici haznale e putin cam tare….recunosc ca cele fara valoare istorica si de arta si care sunt in paragina , ar trebui demolate si in locul lor construite altele, binenteles dc. e nevoie….in stil mai modern….biserica trebuie sa fie cu totul altceva decit este perceputa acum in Ro….

 48. Impozitul vostru minim(forfetart)imbecil a omorat sute de mii de firme,marirea tva-ului la 24% a distrus economia,a crescut somajul si zeci de mii de tineri au parasit tara.Asta a reusit pdl… sa va fie rusine!Vi s-a spus ca pe o perioada ca asta nu e bine sa se mareasca birurile,dar voi nu ati tinut cont.Ati fost si sunteti niste caposi,de nimeni nu ascultati si ati dus tara asta la pieire.Sunteti niste paraziti,niste criminali,niste hoti.

 49. nu mi vine sa cred ca sunt atatia oameni ca va omagiaza. incredebili…ce sa zic…spor la treaba :).

 50. @bibliotecaru 18.29
  1. Îmi cer scuze pentru ce am spus până acum și MAI ALES, cu titlu de anticipație, pentru ce voi spune de acum înainte.. 😀 😀 😀 …asta, ca să nu mă repet mai târziu.. 🙂
  2. Dvs faceți ce și cum credeți, blogul fiind liber (subscriu la condamnarea inițiativei d-nului Prigoană ca și ale altora asemenea), în schimb eu, nu pot să vă ignor, orice ați spune.. 🙂 🙂 ..tocmai pentru că apăr democrația (cel puțin bloggeristică) de pericolul totalitarismului bibliotecăresc 🙂

 51. Onu Adrian ….daca mai esti pe aici intra te rog la ciutacu pe blog sa vezi un laudatio la Cristoiu…merita maestru ….hihihhihi…

 52. Eu la ciutacu nu prea intru, dar cine stie poate ca ma voi duce.

 53. BUDDY..Nu crezi ca se repeta chestia cu aburelile si omagierile “a la nea’ Nicu” care-l fac sa orbeasca pe nea’ Traian ,de nu mai vede ce se intampla mai jos de el ?
  Sau ii place cantecul ala vechi…”Nebunul cu ochii inchisi”…Phoenix?
  “Pe un munte intr-o tara foarte-ndepartata
  Sta un om cu ochi-nchisi si spune ce ne-asteapta
  Lumea nu-l asculta ,il crede un nebun
  Caci vorbele lui sunt ca niste lovituri de tun”
  …………………………………………..???????

 54. ERATA …Eu cred ca Franta nu va fi sanctionata vreodata pe tema etc etc …O exprimare dubioasa in text ..”mea culpa “

 55. @cmoro,
  da , incep sa cred ca am votat exact pe cine nu trebuia, chiar dc. la momentul ala am votat raul ipotetic cel mai mic….
  din lipsa de pregatire ptr pozitiile pe care le ocupa ei….aleg sa faca ce stiu…vizite, semnari publice de contracte….binenteles, astea se lasa cu mese de protocol, plimbari in zona, etc, etc….nu asta e menirea unui ministru bine pregetit…el trebuie sa conduca ministerul ca un CEO nu ca un presedinte onorific de stat…ma duc sa fac o vizita si semnez un contract ca da bine la imagine, sunt activ, sa nu mai zica lumea ca nu stim sa transmitem mesajul muncii noastre catre mase….
  imi preanunt vizitele ca sa am audienta media, etc, etc….astea sunt baliverne de tip comunist, socialist, nu munca serioasa de guvern de dreapta….
  eu trimit un prpoiect si astept un semnal…care binenteles ca nu vine ca nu stiu cum sa-l transmita….sau [poate ca nu iese cu nicio semnare de contract…
  eu nu asta ASTEPT DELA UN MINISTRU, fie el si al turismului si dezvoltarii regionale dar cu pregatire de avocat si cursuri de apararea patriei…
  Eu ma intreb …ce stie acel ministru de program management, de productivitate de 6 sigma black belt….probabil ca crede ca-i cer sa-si ia centura la karate….
  intelegi amice ….deaia nu merg treburile bine in Ro…..

 56. Oane …tot respectul ptr.Mircea Bozan la nelegiuirile suferite ,acum incepe sa bata campii ,nu stiu cine l-a informat ,dar ii mare gogorita ,ce naiba Oane ,Romania ii in UE ,nu cred o iota din toate scenariile astea ,credibile intr-o tara din lumea 7-a ,sa fim seriosi …

 57. la B1- Moraru ….pe burtiera :tentativa de puci ?….astia nu-s citovi la cap ,toata tara-i in fierbere si ei vorbesc de puci ,in situatii de criza nu arunci idiotenii din astea …..

 58. Puiu,
  Faptul ca nu se va produce poate fi si o dovada ca am dezamorsat alde noi aceasta grenada. 🙂

 59. Slabă mişcarea astă seară şi fără păruială… 😆
  S-a mai odihnit şi MădăMădă puţin.
  Noapte bună!

  Administrator:
  E o placere sa stau cu voi, virtual desigur 🙂 .
  O seara buna Silver!

 60. Va rog sa va indreptati si privirea spre Judetul Mehedinti unde sufera crunt din lipsa turismului, care este egal cu 0.
  Va multumesc

 61. Puisor,
  Ma acuzi de exagerari cand ma refer la KGB(care intre noi doi si turnul Eiffel, nici nu mai exista), dar ce crezi matalutza, de ziarul rusesc care prognozeaza un risc de colaps in romanica daca continua aceste manifestari de strada si ele vor continua dupa cum se stie.
  Oare doar exagereaza sau e vorba de dorintza lor secreta ptr care desigur ca ei nu fac nimic sa se indeplineasca, cum si in 89 nu facura nimic sa cada dictatorul ?

 62. Unii vor… si citez:

  “…ca Romania sa fie un lagar de exterminare voluntara. O Tara-Lagar unde un Tzurcanu-Ponta_Crin sa ne oblige sa ne-o tragem simultan cu totii. Sa ne dezicem de parinti, de copii, de Dumnezeu. Sunt anticristii secolului XXI. Imbracati de Armani si plimbati cu S-Classe. Tipul Gardianului nou. Purtatorii de sifilis bolsevic, la butoniera, decorat cu trandafir salbatic rosu. De Casablanca.
  Indivizi care au audiente la toate Vanturile purtatoare de venin. Propagandistii urii.
  Infirmieri ai unui popor handicapat mintal si caruia, pentru a nu-si da seama de mizeria in care este obligat sa-si taraie zilele luminii orbeniei, ii da doza zilnica de morfina, dublata. Circul care ii afunda in spectacolul disparitiei voluntare, in deformarea intunericului din Oglinzile canonice prin balansul transformarii razei, in culorile primare. O alungare din noi inspre pierzanie. O miscare unghiulara neasteptata a unei stari fizice.”

  Frumos spus, corecta incheiere a acestei zile si noapte buna!

 63. Daaa, multa dreptate avea Silverstar. Oare toata lumea doarme ?
  Ia sa facem noi o incercare :
  @ Administrator, sa stiti ca placerea este reciproca. Sa aveti somnul usor si vise frumoase.

  Tuturor, o noapte buna.

  Administrator:
  Multumesc 🙂 !
  Noapte buna.

 64. Oane …vremuri apuse ,azi Romania este in toate organismele democrate din lume ,UE,NATO si poate sa scrie si mama lui Pravda ,tot nu o sa fie puci si alte bazaconii debitate de mintii infierbantate ,manifestari de stada o sa fie ,singurul care poate sa le opreasca este Basescu cu un efort mic ,schimbarea guvernului si-a PM,,cu unul credibil ,de tehnocrati in frunte cu Isarescu si sustinut de toata clasa politica ,nici-un partid parlamentar nu si-ar permite sa faca nota discordanta ,atunci chiar ar fii impotriva poporului ,s-ar decalifica singur .Este adevarat ca numind un alt guv.Basescu ar recunoaste esecul partidului portocaliu si implicit al lui ,un politician responsabil ar face-o imediat ,nu conteaza esecul ,urmeaza succesul poate ,ce zici are sange-n istalatie presidentul?

 65. ps…oane trebuie sa intelegi ,guvernul actual nu mai are credibilitate ,chiar daca face lucruri bune ,sunt perceputi de marea majoritate ca incapabil sa scoata caruta pe ulita dreapta ,astea din varii motive ,nu toate adevarate ,presa si teveurile au avut partea lor de vina ,ce sa-i faci ? si astea fac parte din democratie unde lupta politica ii dura si de multe ori necavalereasca ,chiar miseleasca….

 66. madame udrea, nu mai puneti urechea la clevetiri rauvoitoare, la fumigene de presa, credeti-ma pe moi, avem aichiuul mai mare decit dublul taliei dvs.

 67. Madalina o noapte super faina …

  Administrator:
  Noapte buna Puiu!

 68. Sa va spun drept, la cit costa ora de zbor cu elicopterul, plata laudatorilor e maslina din cazanul cu gulas… iar cine-o face moca, o face din obisnuinta….

 69. draga elena, sper ca tu ti-ai asumat c-ai fost la cules de struguri. si mai sper de asemenea ca ai cules strugurii cu siguranta. acestea adica mi-am asumat si cu siguranta, sunt doua expresii favorite folosite acum la greu in piata, de majoritatea cetatenilor care vor sa se dea foarte interesanti. bafta dar inainte sa ti-o asumi cu siguranta ca altfel o dai la intamplare, parerea mea (nicu vodcaroiu)

 70. Un zâmbet la cafea 😆

  – De ce conduci maşina cu asemenea viteză?
  – Am frânele defecte şi vreau să ajung acasă înainte de a avea un accident

 71. Cugetare 🙄

  Sunt femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină.
  Acestea se numesc “fidele”…

 72. puiu # ieri la 23:27

  Si de ce oare nu mai au ei credibilitate?

  Si crezi ca la mine nu mai au sau la masa enorma de manipulabili?

 73. PPS. Puiu , cred ca acum ai si raspunsul ref la activitatea serviciilor straine de diversiune ce actioneaza pe teritoriul Romaniei.

 74. Onu…la masa enorma…normal ,cu tine-i mai greu sa-ti schimbi parerea ,poate daca am face niste trasee montane de 3-4 zile ,seara sa stam la o cana de vin si sa discutam politichie ,nu se stie niciodata ….hihihihihi….

 75. Cutremur in Vrancea.

  Accident în Tulcea – 4 morţi şi zeci de răniţi…

  Hai c-o ducem bine, cui îi mai pasă de criză? 🙄

 76. ..Oane …o stire din presa ,nimic mai mult ,parerea unui jurnalist ….

 77. FRANTA scapa de acuzatia de discriminare venita din partea unor voci din Parlamentul European…Oficial se declanseaza procedura de infringement impotriva Frantei pentru ca nu a transpus in legislatia franceza garantiile procedurale prevazute de o directiva din 2004 privind libera circulatie a cetatenilor UE ….iar Franta multumeste pentru intelegerea de care a dat dovada UE si are termen 30 de zile de contestatie sau introducerea in legislatie a prevederilor directivei din 2004…
  Deci ,nimic despre discriminare ,expulzare a tiganilor romani si bulgari etc…..Toti au dreptul sa circule prin Franta dar nu si sa se stabilieasca in Franta …decat respectand anumite reguli si conditii impuse de legislatia franceza si de administratia centrala si a celor locale …
  Deci….Ceea ce am scris ieri s-a dovedit valabil …..Nu exista discriminare la adresa tiganilor ..nici in Romania si nici in UE ..exista doar legi,reguli pe care tiganii ca oricare cetatean roman si european trebuie sa le accepte si sa le respecte …si pentru nerespectarea acestor legi si reguli tiganii ca oricare alt cetatean trebuie sanctionati ..civil si penal …amenzi civile,penale si inchisoare daca e cazul …
  Informatia despre procedura de infringement pe o alta cauza decat cea a expuzarii tiganilor a aparut astazi pe EVZ.ro ..sau ieri seara …

 78. Nu trebuie sa apleci urechea la toate rautatile,da’i înainte cu tupeu…si Elena de trista amintire proceda la fel.

 79. Puiu,
  Asa este, astea sunt simple pareri in mod ciudat aparute la rusinica.
  Ai fost si tu oare platit de kgb?
  Nu ma supar pe tine, ca mercenarul este mercenar nu are tata nu are mama nu are nimic altceva decat banul si patronul uneori temporar.

 80. Silver,
  Cu o mica deosebire: accidentul s-a produs, cutremurul ba.
  Dar desigur ca se va produce. Cand ?
  poate maine poate la anul poate dupa ce nu o sa mai fm dar de produs este cert se va produce. 🙂

  PS. Ptr Puiu uitasem astea: 🙂 🙂 🙂

 81. PPS. Pe asta de azi de 4,6 Richter nu-l pun la socoteala ca de astea sunt cateva pe an.