23 septembrie: Vizita in Republica Moldova

Am făcut o vizită, astăzi, în Republica Moldova, pentru a semna un Protocol adiţional la împrumutul nerambursabil de 100 de milioane de euro pe care România îl acordă Basarabiei. Acest ajutor se întinde pe o perioadă de 4 ani şi vizează obiective de investiţii pe infrastructura de transport şi Învătăţământ şi este gestionat de ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Protocolul semnat astăzi prevede direcţionarea a 8 milioane de euro către reconstrucţia unor sate din Republica Moldova puternic afectate de inundaţiile care au avut loc în această vară. Am semnat respectivul act cu omologul meu, ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, domnul Mihai Răducanu.

Elena Udrea la Chisinau

Picture 1 of 11

Elena Udrea in vizita de lucru la Chisinau (sept 2010)

Am avut întâlniri şi cu Preşedintele Republicii Moldova, domnul Mihai Ghimpu, dar şi cu primarul Chişinăului, domnul Dorin Chirtoacă. Am discutat despre oportunităţile de investiţii pe care le au autorităţile moldovene cu banii primiţi împrumut de la România.

După întrevederile în cadru oficial, am făcut o vizită şi la Cotu Morii, acolo unde se află un şantier de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţii. Toate materialele de construcţie utilizate aici au fost puse la dispoziţia Guvernului moldovean de către MDRT.

Lucrurile pe şantier merg bine şi, până la începutul iernii, lucrările se vor încheia. Acelaşi lucru sper eu să se întâmple şi în România, pentru ca oamenii să poată trece mai uşor peste această iarnă. Ca şi observaţie însă: beneficiarii caselor, lucru care se întâmplă şi la noi, nu erau la muncă pe şantier. Din câte am înţeles, erau însă circumspecţi faţă de promisiunea Guvernului de a le preda casele până la începutul iernii.  Aceeaşi problemă a implicării civice pe care până la urmă va trebui să o rezolvăm.

Ca şi concluzie, cele mai importante lucruri sunt modul optimist în care moldovenii văd viitorul şi speranţa pe care şi-o pun în România ca ambasador al lor în Uniunea Europeană. La asta se adaugă sentimentul de recunoştinţă de care dau dovadă faţă de ajutorul financiar acordat şi tot ce face România în general pentru Republica Moldova. Pentru că nici nouă nu ne este foarte uşor.

Eu, ca reprezentant al României, i-am asigurat încă o dată de sprijinul nostru necondiţionat pentru atingerea obiectivelor asumate. În principal, aderarea la Uniunea Europeană. Nu vom pregeta niciun efort pentru a susţine cauza basarabenilor în Europa. Este un lucru asumat de întreaga societate românească. Cu siguranţă, într-o zi, ne vom regăsi în marea familie a Uniunii Europene.

103 thoughts on “23 septembrie: Vizita in Republica Moldova

 1. @ Elena Udrea
  În una din fotografii am văzut un drum desfundat… Acel pământ are culoarea specifică deşertificării terenului agricol. În discuţiile cu oficialii din Republica Moldova aţi abordat şi astfel de probleme legate de mediu?

 2. Minunat!!! Absolut minunat! Ne imprumutam de la americani cu miliarde rambursabile si dam sute de milioane nerambursabili moldovenilor, pe principiul “luati de la romani, ca ne scaldam in bani”. La noi pensiile si salariile cresc pe zi ce trece si lumea nu lucreaza pe nimic. Puteti face absolut ce vreti cu banii nostri. FELICITARI! Va meritati pozitia de ministru al Dezvoltarii, dar nu sunt sigura al carui popor sau pe ce oameni ii ajutati sa se dezvolte. Poate ne veti spune intr-o postare viitoare. Astept.

 3. Buna seara doamna Elena Udrea,

  felicitari pentru eforturile dumneavoastra pentru a face o viata mai buna fratilor de peste Prut si pentru ca sunteti asa buna vin si eu cu o mare rugaminte. La numai 35 de km de Bucuresti exista un sat numit Ciocanari (exista posibilitatea sa nu il gasiti pe lista), com. Niculesti, jud. Dambovita, situat intre doua mari judete (spre marele nostru ghinion), judetul Ilfov, vecin fiind satul Peris si judetul Prahova unde se invecineaza cu satul Ologeni. Cel mai apropiat mijloc de transport catre capitala tarii este la 3,5 km distanta (trenul din gara Peris si maxitaxi care ajunge pana la Casa Presei Libere), traseu pe care sunt nevoiti sa il parcurga pe jos oameni cu varste intre 14 si 80 de ani. Aceasta situatie este datorata faptului ca firma care ne ajuta sa ajungem la gara Peris, nu mai are acces la noi in localitate. Fiind un sat de oameni nevoiasi nu ne permitem sa parcurgem drumul spre locul de munca, scoala sau spital cu masinile personale (nu am bani nici sa ma inscriu la o scoala de soferi, masina este un vis greu de realizat daca nu imposibil). Va rog din tot sufletul interveniti in rezolvarea acestei probleme pentru ca noi, oamenii de la tara nu avem de ales si luam ce ni se ofera, chiar daca nu este foarte placut. Sunt de acord ca acesti oameni care asigurau transportul in localitate si care au sarit in ajutorul satenilor la rugamintea noastra trebuie sa fie in regula cu tot ce inseamna documentele si ce mai trebuie insa nu mi se pare normal ca statul sa accepte sase-sapte carute care au luat locul masinilor si asigura transportul pentru acelasi cost si anume 2 lei pe calatorie, asta daca nu cumva au licenta de tranport persoane si eu nu stiu. In cazul acesta imi cer scuze si imi retrag tot ce am scris.
  A doua problema este iluminatul public care nu a functionat toata vara iar de o saptamana luminile sunt aprinse si ziua si noapte. Nu inteleg si nici nu stiu cui sa ma mai adresez pentru rezolvarea unei probleme atat de simple ca aceasta. In cazul in care este in interesul statului ca luminile de pe strada sa lumineze non-stop timp de o saptamana si apoi sa nu mai functioneze deloc cateva luni, sa ma informati si pe mine pentru ca eu sincer nu ii gasesc logica dar fiind un om dornic sa afle cat mai multe as fi tare fericita sa deslusesc enigma care ma framanta.
  A treia problema ar fi gradinita si scoala. Gradinita este un loc frumos in care merg aproximativ 50 de copii (printre care si copilasul meu de trei ani), insa ii lipseste baia, copii fiind nevoiti sa mearga in curte la wc. Nu mai are rost sa va spun ca la o grupa de 33 de copilasi este o singura educatoare….. Scoala este la fel de frumoasa ca si gradinita, cu centrala, termopane dar fara wc in curtea scolii. Nu mai discutam de faptul ca acesti copii nu au un cabinet de informatica. Multumim lui Dumnezeu ca exista scoala si invata sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca…
  Stimata doamna, in speranta ca nu v-am suparat, va rog din tot sufletul sa ne ajutati in rezolvarea acestor probleme, pentru ca aici este un sat de oameni tineri, care isi doresc conditii de trai decente.

  Cu stima,

  Paula Visu

 4. 100 mil euro ….imprumut (???) nerambursabil ..!!!!
  E imprumut sau donatie?….In Dorohoi(Romania) nu mai sunt materiale pentru acoperit casele (construite pentru sinistrati)..nemaivorbind de instalatii sanitare ,electrice etc…
  Imprumutam nerambursabil la alti nevoiasi..ca si noi …iar noi imprumutam ca sa avem de unde face donatii la altii,de la FMI ,Banca Mondiala etc…
  Tot cred ca e plata pentru voturile moldovenilor de la ultimile prezidentiale ,in favoarea Domnului Presedinte Basescu….Au si moldovenii si acum si PDL ul “clienti politici moldoveni”..comuni …si frati…..evident…..
  Daca 1km de sosea la Sibiu a costat 2 mil euro ,inseamna ca la moldoveni se vor construi macar 20 km…..ca sa aiba si pentru ceva infrastructura in invatamant….
  Materialele de constructie de la moldoveni procurate de MDRT….sunt in calculul donatiei de 100 mil euro sau cadouri surpriza…?
  Poate MDRT trimite tot ce e necesar in jud Botosani pentru terminarea locuintelor incepute pentru sinistrati?Iarna vine in jud Botosani la aceeasi data ca si in Rep Moldova….
  Impotriva desertificarii din zona respectiva ar trebui luate masuri pentru producerea unor inundatii in acea zona….apoi..ori se cultiva orez ori se lupta cu inundatiile,se aloca bani pentru construirea de locuinte pentru sinistrati …indicat ar fi din polistiren si pluta …sa nu se mai prabuseasca la urmatoarele recolte de orez…

 5. Aş vrea să mă bag şi eu în seamă cu o părere de nespecialist.

  Observ că de două zile se discută că preşedintele nu poate decide că o lege este sau nu este constituţională.

  Este absolut corect. Un preşedinte, dacă are dubii că legea nu ar fi constituţională, trebuie să o trimită Curţii Constituţionale.

  În cazul Legii Pensiilor însă problema nu se pune de neconstituţionalitatea textului legii, ci de nerespectarea procedurii.
  Sigur, întrebarea următoare ar fi ce legătură are preşedintele cu procedura de realizare a legii? Doar preşedintele nu arbitrează problemele Camerei.

  Iarăşi este corect, preşedintele nu poate interveni în ceea ce se întâmplă în Parlament. Şi totuşi…

  Răspunsul este banal. Semnătura pe care o pune preşedintele pe actul care promulgă legea exact asta face, certifică că procedura de obţinere a acelui text de lege este realizat conform Constituţiei.

  Dacă preşedintele constată că se încalcă PROCEDURA constituţională sau că se încalcă o altă lege ori tratat internaţional, el trebuie să returneze legea în parlament pentru reexaminare. În acest caz nu este vorba despre încălcarea Constituţiei prin textul legii, ci prin obţinerea legii. De exemplu, preşedintele poate întoarce legea dacă nu se respectă art. 138, alin 5, Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare. (ceea ce a şi făcut de câteva ori).

  Repet, în acest caz pronunţarea preşedintelui nu are legătură cu textul legii (pentru a cărui neconstituţionalitate se pronunţă CCR) şi cu faptul că acesta este sau nu este constituţional, dar are legătură cu faptul că legea s-a obţinut (sau nu s-a obţinut) conform cu prevederile legale în vigoare. Aici este şi sensul cerinţei constituţionale Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.

  Nu ştiu dacă promulgarea Legii Pensiilor ar fi un motiv pentru suspendare (adică reprezintă un temei al săvârşirii unor fapte grave prin care se încalcă prevederile Constituţiei), asta ar trebui să fie pronunţarea CCR, dar suspiciunea nerespectării procedurii de vot este un motiv valid de întoarcere a legii în Parlament pentru reexaminare.

  Părerea mea.

 6. Un zâmbet la cafea 😆

  Autobuzul pleacă din staţie, după el alergând o doamnă care tot striga:
  – Opriţi autobuzul! Opriţi autobuzul! O să întârzii la lucru!
  Pasagerii îl roagă pe şofer să oprească. Şoferul opreşte autobuzul iar doamna
  urcă spunând:
  – Mulţumesc! Biletele la control, vă rog!

 7. ***Bibliotecaru – de acord cu cele scrise at 02:08.
  Sigur că da!

 8. Citatul zilei 🙄

  Nimic nu este mai periculos pentru un stat ce voieşte a se reorganiza, decât a da frânele guvernului în mâinile parveniţilor, meniţi din concepţiune a fi slugi şi educaţi într-un mod cum să poată scoate lapte din piatră cu orice preţ!
  Nicolae Filimon în “Ciocoii vechi şi noi”

 9. @Bună dimineața, silver,biblio
  Gata, silver, m-ai convins că nu pot sta deoparte… după ce am citit ce ai scris , spun eu din neatenție, la ora 07.30. 🙂 Asta chiar mi-a ridicat părul în cap .. 🙂
  Uite aici:
  – PDL TREBUIE SĂ ANCHETEZE NEGOCIEREA CU PSD (dacă ea este reală) și să-i de afară pe negociatorii proprii
  – Nu sunt de acord cu bibliotecarul (UNDE ȚI-E LOGICA, BIBLIO ??) , care spune că președintele trebuie să returneze legea pe motiv de PROCEDURĂ susceptibilă de neconstituționalitate. Legea este reclamată la CC INCLUSIV pe această suspiciune, iar președintele trebuie ORICUM să aștepte decizia Curții.
  Dacă legea este admisă de CC, se prezumă că procedura constituțională a fost respectată, iar președintele NU ARE NICI UN MOTIV să o returneze parlamentului.
  – Faptul că Ponta și Antonescu amenință cu suspendarea ,ÎNAINTE de pronunțarea CC, arată că pe acești nemernici NU-I INTERESEAZĂ RESPECTAREA LEGII ȘI CONSTITUȚIEI (de fapt îi doare exact în cur de cetățeni, democrație și lege), CI DEMOLAREA CU ORICE PREȚ A PREȘEDINTELUI !
  Am spus mereu și am să repet până rămân fără suflare , că ACESTA este scopul suprem al acestor bandiți, INFDIFERENT CE VA FACE GUVERNUL.
  EI ȘTIU că nu pot guverna după bunul lor plac (inclusiv al lui..Vîntu și Patriciu) CU BĂSESCU PREȘEDINTE !
  -Dacă cei doi monștri inițiază procedura de suspendare, călcând în picioare orice urmă de logică a bunului simț, TREBUIE SĂ IASĂ ÎN STRADĂ ȘI SUSȚINĂTORII PREȘEDINTELUI, CARE SUNT IMPLICIT AI DEMOCRAȚIEI ȘI AI REFORMEI ÎN ROMÂNIA !
  ps
  Privind retrospectiv, președintele a comis câteva ERORI FUNDAMENTALE succesive, datorate în parte consilierilor, sau poate propriei personalități, poate ambelor ,,cauze”.
  1. Parteneriatul cu PSD nu trebuia încheiat, după prealabila înțelegere a PDL cu UDMR
  2. Dacă totuși s-a ales varianta cu PSD, după renunțarea lui Stolojan, trebuia căutat un prim ministru neutru agreat atât de PDL cât și de PSD
  3. Dacă totuși s-a ales varianta Boc, după demiterea guvernului la moțiune și după alegerile din 2009, trebuia desemnat …Stolojan sau Lucian Croitoru
  4. Dacă totuși s-a preferat tot varianta Boc, REFORMA TREBUIA CONTINUATĂ ÎN FORȚĂ, începând cu ianuarie 2010, cu min 5 adjuvante sine qua non:
  – PDL restructurat rapid cu un NOU LIDER, diferit de prim ministrul în funcție, eventual MONICA MACOVEI
  -Numirea lui Stolojan consilier economic și purtător personal de cuvânt al primului ministru
  -Constituirea unei echipe de imagine comună a PDL și a guvernului
  -Constituirea unei echipe de constituționaliști, cu rol de consultanță la elaborarea legilor, condusă eventual de Stanomir
  -ASUMAREA TUTUROR MĂSURILOR DURE de către primul ministru ȘI NU de către președinte.

 10. @cmoro
  De ce la Dorohoi este jalnic ? Poate ar trebui sa-i intrebi pe amicii tai din PSD care conduc orasul Dorohoi de la Revolutie si pana azi !

 11. poveste cu prosti multi care aduc al doilea mandat:
  zaharescule … astia’s oamenii pe care’i manipuleaza basescu traian … aia care nu’nteleg nimic …. bine ai revenit printre noi …. 🙂

 12. @ zaharescu valeriu
  Dacă legea este admisă de CC, se prezumă că procedura constituțională a fost respectată

  Domnule zaharescu valeriu,
  Spuneţi-mi şi mie unde anume scrie că CCR se pronunţă asupra respectării procedurii parlamentare? Există o prevedere asupra procedurii de alegere a preşedintelui, de realizare a referendumului… nu şi de realizare a legilor.

  ARTICOLUL 146 – Atributii
  Curtea Constitutionala are urmatoarele atributii:
  a) se pronunta asupra constitutionalitatii legilor, inainte de promulgarea acestora, la sesizarea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintii celor doua Camere, a Guvernului, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Avocatului Poporului, a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori, precum si, din oficiu, asupra initiativelor de revizuire a Constitutiei;
  b) se pronunta asupra constitutionalitatii tratatelor sau altor acorduri internationale, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua Camere, a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori;
  c) se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua Camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori;
  d) hotaraste asupra exceptiilor de neconstitutionalitate privind legile si ordonantele, ridicate in fata instantelor judecatoresti sau de arbitraj comercial; exceptia de neconstitutionalitate poate fi ridicata si direct de Avocatul Poporului;
  e) solutioneaza conflictele juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice, la cererea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintii celor doua Camere, a primului-ministru sau a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii;
  f) vegheaza la respectarea procedurii pentru alegerea Presedintelui Romaniei si confirma rezultatele sufragiului;
  g) constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei si comunica cele constatate Parlamentului si Guvernului;
  h) da aviz consultativ pentru propunerea de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei;
  i) vegheaza la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia;
  j) verifica indeplinirea conditiilor pentru exercitarea initiativei legislative de catre cetateni;
  k) hotaraste asupra contestatiilor care au ca obiect constitutionalitatea unui partid politic;
  l) indeplineste si alte atributii prevazute de legea organica a Curtii.

  Sigur, CCR se poate exprima dacă o lege este neconstituţională prin conţinutul său. CCR s-a exprimat şi asupra regulamentelor Senatului şi Camerei Deputaţilor (acestea având valoare de lege), dar unde anume scrie că se pronunţa asupra modului în care procedura a fost sau nu a fost respectată?

  În schimb, la preşedinte scrie exact asta:
  ARTICOLUL 80 – Rolul Presedintelui
  (2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

  Semnătura pusă pe decretul de promulgare a unei legi chiar asta face, spune că legea este obţinută cu respectarea legilor şi principiilor în vigoare (inclusiv cu respectarea Constituţiei). Dacă citiţi motivaţiile de reîntoarcere a legilor pentru examinare (sunt pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale), veţi vedea că aceste motivaţii sunt legate tocmai de asta, anume că legile respective nu respectă legile şi principiile în vigoare cărora li se subordonează legea respectivă. Verificaţi.

  Cât timp legea este la CCR, preşedintele nu poate interveni. Poate însă interveni dacă legea ajunge la domnia sa şi nu există un alt vot pe întreaga lege, de data aceasta corect exprimat.

 13. Bine te-am regăsit cenushares, îmi lipseau poveștile tale…..fără ele adorm mai greu 🙂 🙂

 14. poveste cu pricepere:
  probabil ca logica mea a plecat cu sorcova … da’ io nu’nteleg absolut deloc cum e cu santajul psd … acuma nu am timp, da’ cand voi avea o sa explic de ce cred ei ca e imposibil ca lucrul asta sa se fi’ntamplat … 🙂

 15. Hi hi hi! So funny

  Un ziarist este aspru mustrat de către şeful său, din cauza unei fraze din editorialul său, în care afirma că “… 75 % la sută din parlamentarii României sunt escroci”. Somat să retracteze cele afirmate, jurnalistul publică a doua zi următoarea erată: O greşeală tipografică a lăsat să se înţeleagă că mulţi dintre politicienii noştri sunt escroci. Fac rectificarea cuvenită: “25% din parlamentarii României sunt cinstiţi.” 😆

 16. @biblio
  Să aștptăm decizia CC.
  Repet, s-a sesizat și un prezumat viciu de procedură, AVÂND ÎN VEDERE CARACTERUL ORGANIC al LEGII PENSIILOR.
  Dacă sunt indicicii că legea nu a fost votată respectându-se CADRUL CARE CONFERĂ LEGII ACEST CARACTER, respectiv de către jumătate plus unu dintre deputații aleși, CC ESTE OBLIGATĂ să se pronunțe, fiind invocată tocmai nerespectarea Constituției la elaborarea unei legi organice. Aici nu e vorba de un simplu regulament, ci de condiția minim obligatorie ca numărul de votanți pro să fie cel stabilit de Constituție pentru validarea acestei legi.
  Să nu uităm că și DUPĂ promulgare, o lege poate fi contestată la CC. Nici un decret prezidențial NU POATE ÎNCĂLCA CONSTITUȚIA.
  În ceea ce privește articolul 80, președintele s-a folosit de el solicitând de exemplu CC să se pronunțe asupra legii ANI….ASTA înseamnă să veghezi, să te asiguri că INSTITUȚIILE ABILITATE, respectiv Consiliul Legislativ, A AVIZAT LEGEA RESPECTIVĂ ÎN PREALABIL, iar dacă președintele are suspiciuni, SESIZEAZĂ CC.
  În cazul de față, inițiatorii sunt partidele de opoziție pe filiera legală, iar președintele trebuie să aștepte.
  VOM VEDEA CE SPUNE CURTEA și apoi mai comentăm. Mulțumesc.

 17. ps
  ..Și la urma urmei, cum adică ?
  Presupunând că legea eset avizată favorabil de CC SUB TOATE ASPECTELE, președintele ar trebui să coboare la nivelul unor retardați obraznici (care conduc acum opoziția) și să le facă jocul murdar ??
  Golanii plătiți din BANI PUBLICI ȘI CARE PRETIND CĂ REPREZINTĂ CETĂȚENI ȘI PENSIONARI SĂRACI, își iau jucăriile și o taie din parlament, ÎN LOC SĂ SE BATĂ LA VEDERE pentru principiile și votanții lor, iar acum pretind că legea nu este constituțională ?? Pentru că nu le convine ?? Sau pentru că nu au obținut ce-au vrut la negociere ?? Să le fie rușine !
  Dacă cetățenii speră la ceva bun din partea acestor ipochimeni, înseamnă că își vor merita soarta viitoare ! Vom vedea atunci ce putere de cumpărare vor mai avea pensiile și salariile lor mărite din nou, eventual cu bonus electoral !

 18. @ zaharescu valeriu
  Vorbiţi mai sus de reformă.

  Domnule zaharescu valeriu,

  Tristul adevăr este că nimeni, de 20 de ani, nu doreşte şi nu a dorit în mod real o reformă a instituţiilor româneşti. Şi schimbările “din rădăcini” care au fost făcute, nu au produs o reformă reală în România, ci doar o modificare de texte şi organizaţii.

  Reforma trebuie să se nască din alt set de principii care să reclădească intim sistemul începând cu modul de a raţiona. Politica nu şi-a însuşit încă un set de principii intime (nu numai declarative, dar şi executive) care să instaureze democraţia. Se continuă cu exact aceiaşi mentalitate ca de dinainte de revoluţie. Cuvintele se schimbă, de exemplu se înlocuieşte impozitul pe circulaţia mărfurilor cu taxa pe valoare adăugată, sau din plus valoare s-a făcut valoare adăugată… dar gândirea oamenilor politici este identică cu cea de dinainte. NIMENI nu i-a învăţat să gândească altfel. Avem schimbări peste schimbări, toată lumea vrea să schimbe ceva după mintea lui, dar nu reforme.

  Ce reformă face PDL dacă în conceptul de economie de piaţă, acela al cererii/ofertei, al negocierii permanente, condiţiile contractului colectiv de muncă se schimbă UNILATERAL, condiţiile de pensie se schimbă unilateral, condiţiile asigurărilor de sănătate se schimbă unilateral… TOATE SCHIMBĂRILE SUNT UNILATERALE, şi nici una nu este FAVORABILĂ celor implicaţi. Unde este negocierea, unde este reforma? Cuvintele zboară, hârtia suportă orice, reforma însă trebuie începută din mentalitate. Stilul dictatorial prin care cel investit cu autoritate dictează celorlalţi ce să facă trebuie reformat şi înlocuit cu respectul cuvenit cetăţeanului suveran în propria sa ţară. Politicienii angajează, de exemplu prin împrumuturi, viitorul acestei ţări (poate pentru o sută de ani) fără măcar să-i pese de părerea poporului român… Păi nu asta făcea şi Ceauşescu? El plătea datoriile, făcute tot de el, fără să-i pese de foamea şi frigul şi austeritatea pe care poporul român o suferea, după care mai făcea şi o Casă a Poporului şi un Centru Civic, tot pe foamea poporului… Nu-i păsa nici lui Ceauşescu de oameni cum nu le pasă nici celor de acum. Ei trebuie să iasă bine pe hârtie pentru a putea să supravieţuiască la putere. De 20 de ani se joacă o piesă de teatru în care actul de Guvernare nu are de-a face cu oamenii decât în măsura în care se doreşte câştigarea voturilor. Sunt doi ani de când domnul Boc este premier şi PDL conduce autoritar, 6 de când este preşedinte domnul Băsescu şi nu ne lasă o clipă să uităm că domnia sa este jucător. Ce reforme reale aţi văzut domnia voastră? Nişte documente emanate de comisiile prezidenţiale care dau bine pe hârtie dar în realitate nu se întâmplă nimic pentru că POLITICIENII NU VOR, ÎN MOD REAL, SĂ SE SCHIMBE STAREA DE FAPT, adică că ei deţin puterea şi nu poporul?

  20 de ani nu s-a făcut nici o reformă reală în România, numai s-a perfecţionat masca populistă pe care o poartă politicienii, atât faţă de noi dar, mai ales, faţă de străinătate.
  Adică exact ce făcea şi PCR-ul în frunte cu secretarul său general, tovarăşul Nicolae Ceauşescu… mult iubitul şi stimatul conducător!

  Nu este îndeajuns să spui cuvinte pentru ca ele să fie adevărate. Nici Ceauşescu nu era mult iubit şi stimat, nici soţia sa nu era savant de renume mondial, nici politica de astăzi nu face reformă. Până acum ar fi trebuit să învăţaţi această lecţie simplă.

  Sfatul meu este să nu mai susţineţi politicienii care vă vor dezamăgii constat. Susţineţi principiile democratice, susţineţi oamenii care fac ce trebuie pentru România, pentru democraţie, şi cât timp fac ce trebuie. Vorbiţi cu politicienii, când aveţi prilejul şi încercaţi să-i determinaţi să ţină seama de cetăţean, de suveranitatea poporului român. Numai pledând cauza românilor şi a României puteţi schimba ceva în bine. Mergând pe sloganul “TREBUIE SĂ IASĂ ÎN STRADĂ ȘI SUSȚINĂTORII PREȘEDINTELUI, CARE SUNT IMPLICIT AI DEMOCRAȚIEI ȘI AI REFORMEI ÎN ROMÂNIA !” nu aveţi altă şansă decât să fiţi dezamăgit la final. Vă gândiţi că îndemnaţi la un fel de război civil care are la mijloc nicidecum democraţia ci interesul personal al unuia sau altuia?

  Susţineţi preşedintele şi este foarte bine că faceţi asta, nu poate fi rău că vă implicaţi. Dar nu susţineţi preşedintele şi atât, susţineţi preşedintele atunci când face ceea ce doriţi să facă, ceea ce consideraţi corect să facă. Susţinerea necondiţionată, contorsionarea realităţii pentru ca cel susţinut să cadă în picioare, ne întoarce la “mult iubitul şi stimatul”. Vă amintiţi zecile de scuze inventate în acea vreme? “EL” nu ştie exact ce se întâmplă, căci “ceilalţi” îi ascund realitatea… sau “EL” ar face bine dar “EA” este cea care face rău.
  Condiţionaţi-vă susţinerea funcţie de obiectiv, de principii, de realitate. Înlocuiţi “Susţin pe Traian Băsescu!” (sau pe oricine susţineţi) cu “Susţin pe Traian Băsescu care face reformă şi întăreşte democraţia!”, altfel riscaţi să fiţi o părticică care clădeşte cultul personalităţi, exact la fel ca cei care aplaudat sacadat pe la manifestările populare în care aduceau un prinos de recunoştinţă liderului României. Şi, ghiciţi…? O astfel de susţinere nu face deloc bine nici celui pe care îl susţineţi.

  Marele adevăr, pe care toţi îl ţin ascuns foarte foarte bine, este că România are, în acest moment, extrem de puţini politicieni “pe bune” (şi când spun extrem, chiar mă gândesc la extrem), dar foarte mulţi angajaţi politic care cred despre sine că sunt mari politicieni. Aceasta este marea problemă, să ai o aură de expert într-un domeniu pe care nu-l stăpâneşti absolut deloc. Din păcate cetăţeanul nu are nici el capacitatea de a devalua falsul de original, înghite deci falsurile ca produse originale numai pentru că îi este oferit cu “certificat” de către “clasa politică”. Un “hint”, oamenii politici adevăraţi înţeleg şi cunosc filosofie; cei mai “adevăraţi” sunt capabili să FACĂ FILOSOFIE şi devin oameni de stat.

  PS.
  Recitiţi atent ce am spus, chiar m-aţi indispune dacă aţi interpreta iarăşi greşit cele ce le spun şi veţi reacţiona de parcă aş fi făcut un atac la preşedintele Traian Băsescu sau la PDL, căci nu este vorba de aşa ceva. Nici pe departe.

 19. ***zaharescu valeriu – Bună dimineaţa! 😆
  În postarea de mai sus, Bibliotecaru a spus cam aceleaşi lucruri pe care le-a subliniat şi Preşedintele şi-anume că nu poate media conflictul dintre… şi că orice cheltuială se face îndicând sursa de finanţare.
  Restul e cancan.
  Pentru mine, e prima dată când Bibliotecaru este de aceeaşi parte a baricadei cu Preşedintele.

  Şi, de acord cu tine acum: să vedem ce spune CCR referitor la legea pensiilor. Dacă CCR o aprobă în forma în care este, opoziţia n-are decât să-şi cumpere fluier şi să cânte a pagubă… 😆

 20. @biblio
  Promit că vă recitesc atent ultima postare și revin cu un comentariu mai târziu. Am oameni care lucrează pe șantier, trebuie să alerg după materiale, trebuie să urmăresc calitatea lucrărilor pentru a fi solicitat și în viitor, trebuie să întocmesc facturi, situații de lucrări și bilanțul contabil primar pe august și septembrie. Operez toate cheltuielile firmei personal, în Excel și știu astfel în orice moment ce am facturat, ce am de încasat și când și ce datorii am de achitat la stat pe care le plătesc ÎNTODEAUNA la timp, chiar dacă rămân uneori fără bani în casă
  Chiar dacă sunt inginer, las contabilului numai sarcina de a întocmi bilanțurile în windoc și declarațiile și pe care le depune la finanțe. Plățile mi le fac singur on-line utilizând un token și salvez confirmarile de plată într-un director special, îmi preiau singur extrasele de cont din două în două zile.
  Așa că umblu cu laptopul cu mine și-l mai deschid în mașină pentur dialogul pe blog.
  Revin diseară, dar vă spun preliminar:
  1. Continuați să vă supărați când sunteți contrazis, chiar dacă nu vă atacă nimeni la persoană…și nu este firesc pentru o persoană cultă ;
  2. Nu sunt susținător ORB al președintelui, revedeți-mi postarea de la ora 08.22.
  Și mai am și alte critici antiprezidențiale, dar care nu țin de STRUCTURA REFORMISTĂ și RESPONSABILĂ a acestui om, ce nu poate fi contestată de nici o persoană care gândește limpede…MAI ALES în contrast cu adversarii politici CARE ȚIN NAȚIUNEA PE LOC din 2007 încoace, prin jocuri politicianiste murdare, în loc să pună umărul la reconstrucție.
  Gata, mă scuzați…alerg…

 21. @ zaharescu valeriu 24.09.2010 at 09:36

  Curtea Constituţională nu are treabă cu legea în sine, nu poate spune Parlamentului cum să schimbe legea şi nici nu o poate modifica în vreun fel, nu are legătură nici cu facerea legii (cel mult cu iniţierea ei în cazul iniţiativei populare unde trebuie să existe o hotărâre judecătorească pentru atestarea strângerii semnăturilor). Autoritatea Curţii Constituţionale este de natură JURIDICĂ şi nu LEGISLATIVĂ. Când CCR spune că o lege este neconstituţională, nu schimbă efectiv legea, dar stabileşte că acea lege nu este luată în considerare în tribunal, în judecătorie, în sfera de acţiune a JUSTIŢIEI.

  Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale spune că…
  Curtea Constituţională este unica autoritate de jurisdicţie constituţională în România
  JURISDÍCȚIE, jurisdicții, s. f. 1. Putere, competență de a judeca a unui judecător sau a unei instanțe. 2. Totalitatea instanțelor judecătorești de același grad. 3. Ansamblul organelor care au competența de a judeca pricini de aceeași categorie. 4. Teritoriu în care un judecător sau o instanță judecătorească își exercită puterea.

  Vorbim deci de JUDECĂTORI ai CCR, de jurisdicţie, de exercitare a unei puteri în sfera puterii JUDECĂTOREŞTI.

  CCR nu poate să aibă autoritate în activitatea Parlamentului României, nimeni nu are autoritate în activitatea parlamentară decât însuşi parlamentarii. Tocmai de aceea această lege organică trebuia soluţionată de Parlament… Pentru că nu a fost soluţionată de Parlament, ca unică autoritate legislativă, trebuie să se reîntoarcă la Parlament pentru a fi soluţionată şi preşedintele are autoritatea să ceară acest lucru, prin funcţia sa de veghere asupra funcţionalităţii autorităţii Parlamentului. O lege organică care a fost votată cu mai puţin pentru de 1/2 de parlamentari din Camera Deputaţilor nu are încă autoritatea Parlamentului României. Problema este deci la acest nivel, acela de a demonstra fie că în acea seară votul a fost fraudat şi nu au existat 170 voturi pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri (parcă acesta a fost rezultatul), fie că aceste voturi au existat şi sunt acestea. Rezultatul aceste întrebări conduce la soluţia preşedintelui de a promulga sau nu legea. În lipsa unui răspuns clar, pe care îl poate da, cu dovezi, procuratura, preşedintele are obligaţia de a se asigura că procedura este corectă şi trebuie să retrimită legea spre reexaminare. Sigur, după ce vine de la CCR. Iată de ce Procuratura ar trebui să se grăbească să dea o soluţie, pe cât posibil, ÎNAINTE ca legea să ajungă la preşedinte. Dacă procuratura vine şi spune… da domnule, se văd pe înregistrare 100 de parlamentari în sală şi la prezidiu, dar 75 jucau Faţa-ascunselea şi nu se văd fiind ascunşi după draperii… sau mai ştiu şi eu unde se puteau ascunde, şi aduc probe în acest sens, dacă mai aduc şi probe că doamna Anastase e dintre cei care pot număr 170 de mâini ridicate în câteva fracţiuni de secundă (am văzut eu la televizor că există cazuri)… atunci totul e OK. Până la urmă… eu chiar aş vrea să-i ştiu, pentru a rămâne în istorie, pe cei 170 care au votat această lege.

 22. @ zaharescu valeriu

  Spuneţi:
  Presupunând că legea eset avizată favorabil de CC SUB TOATE ASPECTELE, președintele ar trebui să coboare la nivelul unor retardați obraznici (care conduc acum opoziția) și să le facă jocul murdar ??

  Vedeţi, aici încep eu să mă îndoiesc de faptul că dumneavoastră înţelegeţi şi doriţi democraţie.

  În momentul în care folosiţi atunci când vorbiţi despre “adversari” cuvinte drept retardaţi, golani plătiţi… deja distrugeţi sensul democratic. Nu există politicieni ajunşi parlamentari care sunt reprezentanţi ai poporului şi alţii care nu sunt reprezentanţi ai poporului pentru că sunt “adversari”. Toţi sunt la fel de reprezentanţi pentru că sunt rezultatul aceloraşi procedee democratice.

  Puteţi în schimb să nu fiţi de acord cu faptul că preşedintele se exprimă “marinăreşte” cu maimuţică, preş şi nu ştiu ce a mai spus domnia sa, să nu fiţi de acord cu preşedinţii PSD şi PNL pentru că şi ei au dat răspunsuri în zona invectivelor birjăreşti, puteţi să nu fiţi de acord cu modalităţile în care cineva înţelege să facă politică… Nu puteţi însă să contestaţi dreptul tuturor de a avea o părere, chiar atunci când aceasta este contrară părerii dumneavoastră. “Jocul Murdar” nu poate fi murdar dacă este în limitele instituţionale. Cu adevărat murdar ar fi dacă s-ar trece peste limitele instituţionale şi legile, principiile instituţionale, ar fi eludate.

  Părerea mea.

 23. @ zaharescu valeriu

  Nu mă supăr niciodată când sunt contrazis, ba chiar îmi face plăcere, mai ales dacă sunt contrazis cu argumente. Apreciez, de fiecare dată, un conflict de idei, de concepte, de raţiuni, de sisteme chiar.

  Mă supăr atunci când discuţia depăşeşte nivelul maieutici şi ajunge la un nivel scăzut, uneori suburban, în care argumentul nu mai contează. Mă deranjează argumentul de tipul “nu ai dreptate pentru că am eu dreptate, şi cu asta punct”.

 24. Dacă aş avea un blog sau o altă cale de comunicare cu preşedintele României, i-aş recomanda exact acelaşi lucru pe care i l-am recomandat domnului Ponta, să nu răspundă la agresivitate cu agresivitate, cu cuvinte “marinăreşti” la atacul politic.

  Adevăratul om politic nu se bazează pe testosteron şi agresivitate pentru a învinge, ci pe calm şi respect. Atunci când toţi politicienii vor lupta cu arme precum responsabilitatea, stăpânirea de sine, respectul faţă de cetăţean, capacitatea de a asculta păreri diferite de ale sale, se va naşte o altă eră a politicii româneşti. Cât timp aceste “certuri de golănaşi” (şi cine a crescut prin cartiere, ştie la ce mă refer) care fac o miuţă în spatele blocului vor domina viaţa politică, România şi românii vor fi şi umiliţi, şi cu banii luaţi. Politica ar trebui să înţeleagă că revolta oamenilor nu este neapărat că rămân fără bani într-o perioadă de criză, ci mai ales pentru că sunt trataţi “cu scârbă”, o totală şi cronicizată lipsă de respect.

  Următoarele alegeri nu vor mai aduna voturi pentru promisiuni, ci voturi pentru bun-simţ, pentru respect, pentru umilinţa politicienilor. Viitoarele alegeri vor prefera oamenii care se pleacă cu respect în faţa poporului şi nu a celor care mângâie protector creştetul cetăţeanului.

 25. @Dumnezeule, stimate domn biblio, mai faceți pauze ca să apuc să citesc pe îndelete….și oricum nimeni nu deține adevărul absolut…dvs chiar credeți că sunteți ,,demiurgul” blogosferei ?? Uite eu, vă contest această calitate.. 🙂
  PS
  Vă rog nu mai postați în iureș, vorbim diseară….chiar nu am timp….după ce vă răspund mai aplicat la ceea ce ați scris, continuăm cu plăcere..

 26. PS
  Citiți-l până revin eu pe Mircea Bozan pe blogul ,,știți dvs cui”, un om bolnav fizic, dar cu o minte strălucită…ȘI UN ADEVĂRAT PATRIOT….poate veți înțelege până la urmă că avem exact președintele de care țara are nevoie în acest moment.

 27. Bine ca putem si noi sa ii ajutam pe cei care au mai putin decat noi…

 28. @ zaharescu valeriu
  Părerea mea este că, în acest moment, avem nevoie ca preşedinte de un “boier” care să nu dorească să-şi exercite funcţia de preşedinte sub forma unui pol de putere politică. Mă gândesc, de exemplu, la domnul Andrei Pleşu sau, deşi nu-l ştiu prea bine ca om, la domnul Andrei Cornea…

 29. ***Bibliotecaru – înţelege că Preşedintele Băsescu nu l-a atacat pe Ponta. Ceea ce l-a înfuriat pe Ponta a fost că Preşedintele nu a făcut decât să confirme spusele lui Geoană, de cu ceva timp în urmă, când acesta a afirmat că Ponta a ocupat funcţii importante fără să aibă nici un merit.
  Folosindu-se de Preşedinte, Ponta se voia primar al B deşi ştia ca bucurestenii nu-l vor alege niciodata. Nu pe el, pe PSD-istul Ponta.

  Revin… Scuze…

 30. ZAHARESCU VALERIU-eram pregatit sa sa-ti scriu ceva referitor la faptul ca ai decis sa te retragi scirbit,de ce se intimpla.ma bucur ca ai renuntat la idee,asa ca…………LA ARME BAIETI,suna mult mai frumos,decit celebrul titlu de carte-ADIO ARME-scris de unul din cei mai ,COMUNISTI SCRIITORI AMERICANI,dar pe care l-am citit si-l recitesc cu multa placere,chiar daca sfirsitul lui a fost tragic si l-a gasit in INSULA DEVENITA UN MARE LAGAR COMUNIST-CUBA-.

 31. @ silverstar
  Eu cred că toată lumea politică, în frunte cu preşedintele, îşi întinează calitatea de demnitar al României. Personal eu nu doresc ca preşedintele ţării mele să se exprime astfel (indiferent vis-a-vis de cine o face):
  “Un turnător cum să nu fie foarte sus în România? Cred că-s foarte iubiţi de popor turnătorii, aşa că avem o explicaţie de ce e foarte sus domnul Voiculescu…”
  “Victor Ponta e nimic pentru partid”
  “El trebuie să facă frumos ca maimuţica, aşa, să placă la foarte mulţi din PSD”
  “i se pare lui că a fi obraznic, impertinent ajută la ceva”
  “Omul ăsta a venit preş la mine în birou”
  “nu pot să-i mai tolerez obrăznicia când îl ştiu câte parale face”
  “Acesta a fost scenariul construit de minţi bolnave”
  “Nu sunt pe măsura obrăzniciei acestui puşti imatur”
  “El nu înţelege pe ce lume trăieşte”
  “se pare că îl reţinuseră din dragoste nişte procurori prin beciuri”
  … şi alte astfel de exprimări, că nu cred eu că le-am găsit pe toate. Nu doresc nici ca parlamentarii să aibă un limbaj neadecvat poziţiei lor (ar fi absurd să mai caut exemple şi aici, dar, sunt convins, că toată lumea le cunoaşte)

  Toate aceste lucruri se pot exprima printr-un limbaj academic, non-virulent, şi care nu reprezintă un atac. Preşedintele vorbeşte în numele României şi mie nu-mi place România care are o astfel de exprimare. Domnul Liiceanu a avut la un moment dat câteva ieşiri agresive la adresa Monei Muscă şi l-am şters din categoria celor pe care îi consider intelectuali şi persoane stimabile cărora le acord respectul meu. Aici nu încap jumătăţi de măsură. Poţi fi agresiv, impersonal, pe situaţie, pe întreg, pe funcţie… Agresivitatea în scopul atacului la persoană nu-şi are locul în discursul de demnitar şi nici de cel de elită. Vrei să funcţionezi acolo sus, unde aerul este mai rarefiat, trebuie să fi pregătit să fi mai presus de ceilalţi, să fie mult deasupra mediei, şi să ai cele necesare elitei. Dacă ajungi sus şi funcţionezi ca cei de jos, înseamnă că realizezi o fraudă, o înşelăciune, te dai drept ceea ce nu eşti. Dezgustul meu faţă de ceea ce s-a întâmplat în Parlament în aceste zile este strâns legat de faptul că parlamentarii s-au comportat mult sub nivelul la care m-aş fi situat eu. Atunci de ce sunt ei deasupra mea?

  Este părerea mea, aprecierea mea… Demnitarii trebuie să fie demni de onoarea care li se face prin poziţionarea oficială a lor drept elitele directoare ale acestei ţări.

  Revenind…
  De multe ori ceea ce preşedintele spune este corect, interesant, la obiect. Păcat că tot discursul corect este anulat, în mod absolut, de astfel de alunecări în exprimare violentă. Întreb şi eu… de ce? La nivelul exprimării unui preşedinte de stat mai putem vorbi de “descărcare a frustrării”? Eu nu vreau să fiu reprezentat aşa, eu vreau să fiu reprezentat de un om elegant, “de salon”, care se comportă cultivat în societate chiar şi dacă este surprins în cea mai penibilă dintre situaţii sau în culmea enervării.

  Este ceea ce mi-aş dori eu de la un preşedinte şi pentru un astfel de preşedinte militez. Desigur, fiecare poate să militeze pentru preşedintele care crede că i se potriveşte… nu e nici o problemă.

 32. Am aşteptat să vă dacă se pune în discuţie acest aspect şi văd că nimeni nu a reacţionat.
  Traian Băsescu: Domnule Moraru, dincolo de ce se ştia despre serviciile secrete, vreau să mai ştiţi un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea, repet, cu toată responsabilitatea: în timpul când domnul director Timofte conducea SRI, Sorin Ovidiu Vântu avea o influenţă extraordinară în acest serviciu. Nu se mulţumea doar să primească informaţii care rezultau din ascultările cu mandat care se făceau, dar influenţa chiar numiri de şefi la nivel judeţean, la nivel de secţii, în SRI.
  Radu Moraru: Şi aveţi, bănuiesc, probe pentru ce spuneţi aici.
  Traian Băsescu: Bineînţeles.
  Radu Moraru: Trebuie să vă întreb, pentru că şi CNA mă obligă prin legea audiovizualului.
  Traian Băsescu: Da. Nu există dubii din punctul acesta de vedere cât de influent era domnul Sorin Ovidiu Vântu în relaţia cu SRI. Serviciul nu mai este cel din 2006 şi chiar aducerea unui parlamentar PSD în fruntea SRI a fost un lucru care pe mine m-a reconfortat, mi-a creat detaşarea de a lucra cu acest serviciu, pentru că, dacă aş fi pus un om din PD, n-ar fi fost credibilă colaborarea între mine şi acel om. Şi aduceţi-vă aminte că s-au predat peste două milioane de dosare, au fost trecuţi în rezervă toţi generalii care proveneau dinainte de revoluţie. În momentul de faţă mai sunt câţiva subofiţeri şi câţiva ofiţeri care la revoluţie numai ce terminaseră şcoală, locotenenţi sau sergenţi majori prin serviciu, şi serviciul nu se mai ocupă decât de ceea ce-l obligă legea ca să se ocupe.

  Această afirmaţie este cel mai grav lucru afirmat de preşedinte. O astfel de fisură în securitatea României trebuia să genereze cel mai mare scandal, exact atunci când preşedintele făcea descoperirea fenomenului. Trebuiau să se declanşeze o cercetare a comisiei parlamentare, eventual cercetări penale… Este extrem de grav dacă interese economice şi, eventual, politice, acţionau asupra mecanismelor de funcţionare din cadrul SRI. Acest lucru este de o gravitate fără precedent, personal nici nu mi-o pot imagina, nu o pot comensura, atât de mare este. Şi totuşi preşedintele, şeful CSAT, nu a spus nimic nimănui. SRI nu a comunicat nimic nici Comisiei Parlamentare cu ocazia rapoartelor făcute acestora. La auzul acestor acuzaţii nici presa şi nici nimeni nu s-a sesizat ca să nască un scandal de proporţii. Mă întreb de ce? Sau este deja o “normalitate” pe care eu sunt singurul care nu o percep, sau nimeni nu l-a luat în serios pe preşedinte…

 33. Bon,si pt ca suntem la capitolul PRIETENIA ROMANO-ROMANA,m-am decis sa scriu si eu vre-o doua rindurele,asa ca deh,cam prea mizerabil reactioneaza bloggeri arvuniti de ,SISTEMUL TICALOSIT DAR SI BOLSEVIC PE DEASUPRA.
  Dar sa incepem cu inceputul-PODURILE DE FLORI-o gluma imbecila si mizerabila pusa in scena de ION ILIESCU SI OAMENII SAI.
  adica pupaturi de pe malurile prutului si-URA SI LA GARA FIECARE.
  Dupa ce si-a consolidat puterea mai bine,tov ION ILESCU,CUNOSCUT INTRE BOLSEVICI SI CA PAPASA,a trecut la ce stie el mai bine-LA HOTIE,CORUPTIE,SANTAJ ,ETC.
  Il instaleaza in FRUNTEA S,R.I.PE RADU TIMOFTE-omul lui SORIN OVIDIU,si simultan cu timofte isi mai plaseaza un om acolo,unul din locotenentii sai.
  asadar cimentarea RELATIILOR CU MOLDOVENII AU FOST FACUTE PRIN INTERMEDIUL FILIEREI KAGHEBISTO=-BOLSEVICA RUSA,din care FACE PARTE SI SORIN OVIDIU VINTU.
  toate firmele sale au administratori cetateni moldoveni din REPUBLICA MOLDOVA.
  Daca mai facem legatura INTRE MIRCEA GEOANA COZMIN GUSE SI SORIN OVIDIU VINTU-AVEM TABLOUL COMPLET AL TRADARII NATIONALE-iata care sunt de fapt faptele-
  PSD PRIN OAMENII SAI DORESTE SA INCHINE ROMANIA CU FATA SPRE EST-
  faptul ca guvernul boc ajuta financiar NOUA PUTERE DE LA CHISINAU ANTIRUSA DERANJEAZA ,II DERANJEAZAC PE BOLSEVICII ROMANI.
  E DE INTELES ATACUL LUI C.MORO-UN BOLSEVIC MOLDOVEAN DIN REPUBLICA SOVIETICA DOROHOI.

 34. ALOOOOOOOOOOOOOOOO,BIBLIO,ALOOOOOOOOOOOOO,BAIATULE-AI UITAT DE RETEAUA VOICU,ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
  in scurt timp vei vedea conexiunile dintre reteaua voicu si SORIN OVIDIU VINTU.
  PT CINE LUCRA RETEAUA VOICU BIBLIO-?PT PESEDISTII TAI DRAGULE,PT EI PT SISTEMUL PUTRED SI CANCEROS PT CARE TU RISIPESTI,TIMP SI ENERGIE-esti de un comic fara precedent,punind niste intrebari puerile-HAAAAAAAAAAA.
  cind ai sa fii PRES. ROMANIEI,ai sa intelegi-in anul de gratie vei ajunge pres. in care si tutankamon a fost faraon.
  haaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiii.

 35. OAMENII LUI VINTU astepta cu sufletul la gura sa vada o confruntare singeroasa-aurelian pavelescu e in delir………
  hmmmmmmmmmmmmm,descreiratii pur si simplu reactioneaza de parca au atins pragul de sus al orgasmului politic…………..
  iar eu le spun-TOTUL E UN MARE FIS-si asa se va termina……………

 36. ***zaharescu valeriu – ce faci, domnule? Acum am aflat, datorită postării lui Zapa, că ai vrut să te retragi. Cum aşa? Un soldat nu e laş şi nici nu plânge, poate doar de bucurie că s-a terminat războiul. Şi aşa suntem puţini aici. Cui ne laşi? Nu se poate. Rămâi aici cu noi. Să nu-ţi imaginezi că Doamna E Udrea are prea mulţi susţinători. E nevoie de noi.

 37. @ Frank Zapa[King]
  Eu nu fac niciodată confuzii între supoziţiile vehiculate de presă şi certificarea prin probe. Spuneţi “AI UITAT DE RETEAUA VOICU”. Păi spuneţi-mi domnia voastră ce anume este dovedit prin justiţie din Reţeaua Voicu. A fost un scandal provocat de arestare şi cu asta basta. Eu mă aşteptam la ceva mai mult decât simple bârfe instituţionale. Eu nu simt că instituţiile statului nu mai servesc interese personale şi de grup… dimpotrivă.

 38. biblio-justitia a vorbit-CATALIN VOICU ESTE LA MITITICA-este un proces in derulare,asa ca……….nu fa pe prostul cu mine,repet esti rau intentionat,si esti asa pt ca ESTI UN BOLSEVIC ANARHIST-care crede ca ORDINEA DE DREPT POATE FI RASTURNATA -ORI CE CITE ORI VREA PSD.
  pina la urma si tu esti un miner-FARA BITA CU CU TASTATURA……

 39. ***Zapa – părerea mea este că SO Vântu este mult mai periculos decât C Voicu şi uite-l că e liber. Liber să facă ce vrea el. Bine, C Voicu stă bine acolo unde este, îşi merită locul, şi de-ar mai trage şi pe alţii după el… 🙄 Nu-i iau apărarea, Doamne fereşte!

  Mai adineaori, când RTV a anunţat că poliţiştii au ajuns la poarta Palatului Cotroceni, am gândit că toţi din studiou fac infarct, aşa de mare era bucuria pe ei. Oare ce trebuie să le iasă de aici? Ce au programat? 😳

 40. @ Frank Zapa[King]
  Justiţia nu a spus altceva decât că… “Cu toate acestea, formularea unei cereri de liberare provizorie la un interval de timp atat de scurt fata de solutionarea definitiva a propunerii de arestare preventiva, timp in care nu s-au mai efectuat alte acte procesuale indreptatesc instanta sa constate ca aspectele retinute in hotarare de dispunere a arestarii preventive nu s-au modificat, iar temerile ca inculpatul va incerca zadarnicirea aflarii adevarului, sustinute de probele la care s-a facut deja referire, persista”

  Şi pentru “lotul Voicu”: “Conditia sociala le ofera statutul de repere pentru ceilalti, cariera profesionala de succes nu are rolul de a-i apara pe acestia de consecintele juridice ale factorilor”.

  Domnule Frank Zapa[King],
  Chiar dacă fac eu sau nu fac eu pe prostu’ (şi fiind percepţia domniei voastre, nu am de ce să o contrazic, aveţi dreptul la ea), decizia de arestare preventivă nu are nici o legătură cu judecarea faptelor pe fond, nu include administrarea probelor… Poate că dumneavoastră aţi pus deja verdictul de vinovat din faptul că domnul Voicu a fost arestat preventiv. Probabil că, prin reciprocitate, şi domnul Vântu este nevinovat, de vreme ce a fost eliberat…

  Personal eu nu ştiu mare lucru nici despre vinovăţia domnului Voicu şi nici despre vinovăţia domnului Vântu. Eu aştept să aflu nişte probe administrate de justiţie ca fiind admisibile, aştept ca Justiţia să stabilească descrierea exact a faptelor, să stabilească nişte vinovăţii… aştept să existe o condamnare finală. Eu nu ştiu ce ştiţi dumneavoastră, şi, dacă “sunteţi de pe la servicii”, probabil că ştiţi mai multe ca mine, în orice caz. Eu aştept să văd o decizie definitivă a justiţiei ca să pot avea acces neîngrădit (desigur, prin intermediul presei) la datele de dosar. Până acum nu am aflat decât că există nişte înregistrări telefonice. Faptul că serviciile secrete urmăresc telefoane şi persoane, ştiam, este adevărat, de ceva timp, poate zeci de ani. Mai departe, aştept ca justiţia să se pronunţe în mod exact ce şi cum. Până ca justiţia să se exprime, dacă aş spune de cutare că este vinovat, ar înseamnă că îl calomniez.

 41. @ Frank Zapa[King]

  Spuneţi:
  UN BOLSEVIC ANARHIST-care crede ca ORDINEA DE DREPT POATE FI RASTURNATA -ORI CE CITE ORI VREA PSD. pina la urma si tu esti un miner-FARA BITA CU CU TASTATURA……

  Asta ştiu, asta fac… Construiesc o dualitate dihotomică dintre un bolşevic şi un anarhist. Cât despre “bita cu tastatură”…

  🙂
  Hei rup,
  hei-rup,
  Sparg munţi de fier,
  În munca de brigadier;

  Cu partidul nostru-n frunte,
  spargem munte după munte;
  Cu sapa şi lopata,
  vom da şantierul gata…

  Să trăiţi tovarăşu’ gradu’! Serviţi Patria!

 42. Mai demult mi s-a părut că oamenii-s prea leneşi, nemotivaţi şi neambiţioşi. Implicarea civică va veni într-adevăr din clipa-n care oamenii vor avea mai multă încredere în instituţii şi oamenii care le reprezintă.

 43. De 100 milioane euro,cate pensii se plateau oare?De 500 milioane euro date pe un site,cate pensii se plateau oare?Si tot asa…bani sunt dar dispar in mod misterios.

 44. FRANK..Iar te balansezi atarnandu-te de ..ideile mele …..
  Pai ..daca nu sunt bani in Romania pentru pensii,salarii decente etc etc….De ce facem cadouri “imprumuturi …nerambursabile ” Rep Moldova?..Din fonduri europene e imposibil sa fie …pentru ca Rep Moldova nu e …si nici noi nu stam prea bine….”noi vrem austeritate ..dar nu pentru dulai”……ca sa parafrazez din fabula versul…”noi vrem egalitate dar nu pentru catei”….pe care oricat l-ai suci si l-ai parafraza tot aia da ..modelul democratiei romanesti….deviza clasei politice si a partidelor atunci cand ajung la putere ,la ciolan ..sa fim in ton cu versurile fabulei…
  Si apropos….”Presedintele nu poate media ….bla,bla…” dar poate contribui la escaladarea conflictelor intre ..bla,bla…..prin implicarea sa in show urile de la B1TV….”Asta seara dansam in familie”……”Nu trageti in pianist “….”Ghici cine vine la Nashul”…..”Pe aripile Vantului”….”Dansam pentru voi “…

 45. moro

  MDRT, n’a investit nimic in biserici si manastiri din Moldova, pentru ca nu aduc voturi ca in Romania, voturile moldovenilor se cumpara pe banul contribuabilului roman, prin acordarea cetateniei si “imprumuturi” nerambursabile ( mita electorala).
  Fan clubul EU ( alina, cristina, etc) inca nu au trimis telegramele de felicitari…….

 46. Mihai Voicu comentează, pe blogul personal, afirmaţiile lui Traian Băsescu de la B1TV despre Victor Ponta şi Crin Antonescu.

  “Ponderea pe listele alianţei din fiecare judeţ – ca număr şi nu ca nume, repet – se negocia în sediul din piaţa Walter Mărăcineanu. Când am ajuns la judeţul Hunedoara, negociatorii PD erau vădit stânjeniţi. Organizaţia PD de acolo era aşa de slabă încăt, raportul PNL-PD fiind de peste 2,5 la 1, celor de la PD nu le revenea mai mult de un loc eligibil, cel al viitorului ministru Gheorghe Barbu. După ce ne-am blocat mai mult de o oră, cei de la PD încercând să fenteze matematica, până la urmă au ajuns la rugăminţi deschise să-i ajutăm, pentru că primiseră ordin de la Băsescu să obţină un loc în plus, eligibil, pentru un tânăr de mare viitor, Monica Iacob-Ridzi. Ştia el ceva. Exasperat, Dan Ruşanu a cedat unul din locurile PNL Hunedoara şi am trecut mai departe”.

 47. cioc ,,cioc!
  deranjez?
  tot in stadiul asta sunteti?
  aveti subiecte fierbinti la tv,,si voi ,,,combateti ,combateti!
  pe cine ? de ce?
  sa treaca timpu!
  am inteles,,
  de cateva luni nu am mai intrat ,,,ma asteptam sa gasesc aici opere de arta!
  adevarate perle de opinie !in urma atator ,,ani de ,,subscriere!
  dar,,nimic!!!!!!
  atat vi s-a dat voie sa comentati?
  o zi buna!

 48. RTV spune că-i înţelege pe protestatari. Ok, atunci să le dea SO Vântu bani că tot s-a îmbogăţit furând banii românilor, lacomi şi naivi…

  În ceea ce mă priveşte, poliţiştilor şi cadrelor medicale nu le-aş da salariu. I-aş ţine pe pâine şi apă până să înveţe care le sunt datoriile la locul de muncă… Drepturile le cunosc toţi analfabeţii, obligaţiile sunt ocolite şi oamenii vor bani fără să facă ce trebuie la locul de muncă. Când ai nevoie de aceşti poliţişti şi cadre sanitare ori nu-s de găsit ori nu-şi fac datoria…

 49. Mă, ca să vezi drăcia dracului. Candidaţii PDL cică au intrat în parlament pe pomană şi cerşit dar culmea e că nici un candidat PDL nu a ajuns la redistribuire aşa cum au ajuns şefii PNL de au intrat în parlament pe uşa din dos, la redistribuire, de pe locurile 3 şi 2.

  Să-i amintim aici pe Tăriceanu, Antonescu, L Orban, Ghişe şi alţi hoţi, oportunişti şi cârnăţari liberali care au rămas pe dinafară ca şi acea cal al popii, Norica Nicolae pusă apoi, pe lista europarlamentarilor pe loc eligibil pentru că PNL cică avea obligaţii faţă de ea…

  Ce-o fi făcut această Norica pentru PNL de a trebuit să ajungă în PE asemenea sperietoare care le face un deserviciu româncelor frumoase şi culte. 😳

 50. ***Bibliotecaru – nu ştiu ce a spus Domnul Preşedinte şi nici nu mă mai interesează, eu sunt pensionară. Dar tu crezi că eu voi uita vreodată că mama mea a murit cu zile? Cum e posibil ca un medic să-i spună fratelui meu că mama e bine, sănătoasă şi s-o ia acasă – a stat vreo două ore la urgenţe – şi, la câteva minute după ce a intrat în casă, să moară? Nu trecuseră 3 ore de când i se făcuse electrocardiograma. Mă întreb şi acum dacă au citit-o…
  Mama tot ar fi murit într-o zi dar poate nu atunci dacă primea îngrijirile de care avea nevoie. Şocul a fost mare. Nu se poate uita, nu…

 51. luni se va lamuri situatia negocierii dintre dl toader de la pdl si dl dusa de la psd…hihihihiiiiiiii… pe ponta nu-l apuca iarna in haina de sef la psd…hihihiiiiii… jandarmeria sa preia urgent ordinea publica , se aude dle blaga ?

 52. @silver
  tariceanu , antonescu si orban au intrat pe usa din dos in parlament… cei trei mai au ceva in comun, au fost repetenti la facultate !hhihihiiiii

 53. Suntem in 24.9.1010,ora 16.12 si urmaresc televiziunile de stiri,iar acum sunt conectat pe postul Realitatea Tv. Se stie ca politia reprezinta organul de represiune si este in slujba statului privind linistea si siguranta statului. Paradosal, astazi de la ora 9.00, in fata palatul Victoria s-au postat 5000 de politisti nemultumiti de masurile luate de guvern,privind reducerile salariale a tuturor bugetarilor. Acest miting a fost autorizat de primaria capitalei,prin Sorin Oprescu. Cu alte cuvinte organele statului,pentru prima data in istoria Romaniei, politia este impotriva statului. De asemenea suparati ca n-a venit Basescu, in mijlocul protestatarilor postati in piata Victoriei,fara autorizare politistii au parasit piata Victoriei la ora 12.06 si s-au deplasat in coloana, blocand circulatia din Bucuresti ,spre palatul Cotroceni, stationand la ora 13.15,respectiv drumul parcurs s-a realizat in 69 minute. Deci politistii au incalcat legea, prin mars neautorizat. Acum cateva zile ministru Vasile Blaga a declarat ca in politie sunt 19% personal excedentar, respectiv cca 16.000 persoane. Acum ministerul de interne are posibilitatea legala sa disponibilizeze cei 5000 de demostranti ce au incalcat costient legile in vigoare. Sa fim seriosi,azi ne-am aflat in fata unei forme mascate, de lovituri de stat. Pana in prezent Vasile Blaga a blocat reforma in politie sabotand guvernul Boc. Poate acum va lua in serios restructurarea in politie si sa disponibilizeze toti angajatii din sector ce au fost certati cu disciplina. Mentionez ca in prezent avem 60.000 de bugetari excedentari,iar cei 1,4 milioane de birocrati consuma numai pe salarii 31,5 % din bugetul tarii. Restructurarea bugetarilor a devenit problema nr.1 in Romania.

 54. @silver
  crin antonescu se coafeaza la bruxelles cand lipseste din parlament, are doar 1% prezenta la sedintele camerei deputatilor … nebunul cere suspendarea presedintelui…hihihii…la 80% absente in sesiunea parlamentara i-as da afara din parlament … de drept pierderea mandatului pentru nesimtiti …

 55. Am spus în articol că din spitale se fură tot, se fură în stil barbar. Şi cei care fură sunt salariaţii, de la portar până la şeful mare. Şi ca o confirmare a spuselor mele, o ştire de pe TVR1 – teletext ne informează că dintr-un spital din Timişoara s-a furat morfina, peste o sută de fiole. 😮

 56. ***rasputin – există cineva care se ocupă de prezenţa deputaţilor şi senatorilor la şedinţe? Împotriva chiulangiilor ar trebui să se ia măsuri şi dacă da, ce face PDL că doar e la putere şi ar trebui să acţioneze? De ce C Antonescu primeşte salariu de parlamentar dacă de ani de zile deţine locul întâi la chiul? 😳

  Cum de a îndrăznit acest gunoi uman să iasă pe TV-uri şi să spună că şi el e afectat de măsurile de austeritate impuse de guvern că doar şi el e bugetar şi i se iau 15% din salariu. Ce face C Antonescu ca sa primeasca salariu?

 57. @doina zahan
  doua tari un singur popor … poporul roman dincoace si dincolo de prut !

 58. Oare cati politicieni moldoveni isi vor construi vile cu materialele donate ?

 59. Ma bucur sa vad ca exista solidaritate si ca din putinul pe care il avem ne putem ajuta apropiatii.

 60. rasputin, nu toti cei care stiu romaneste sunt romani, mai ales ca aia de dincolo, vorbesc moldoveneste, care seamana cu l. romana…..

 61. Este de apreciat ca Udrea se implica in astfel de proiecte. Isi face foarte bine treaba la minister.

 62. Doresc sa va felicit pentru modul responsabil in care va asumati functia.

 63. Poate ca o parte dintre colegii de guvern ai doamnei ministru ar trebui sa ii urmeze exemplu si sa aiba astfel de initiative.

 64. Ma bucura astfel de vesti. Sper sa existe cat mai multe proiecte comune in viitor.

 65. La fel cum noi avem sprijinul altor tari si al UE, similar Republica Moldova are nevoie de sansa unui nou viitor.

 66. @katrina
  te comporti precum crin si ponta(jos basescu), vino si cu propuneri concrete pentru “intrarea romaniei in europa”… faci parte din “brigada artistica’ de satira alaturi de cenusa si celalalt ?
  crin si ponta decredibilizeaza opozitia, intre ei s-a declansat concursul “cine este cel mai prost lider din opozitie”…hihihiiii… pai astia il suspenda pe basescu ? am ras cu lacrimi, s-au aruncat la “cascaval’ ca fraierii( lui vantu si patriciu)…hihihiii …fara patriciu pnl se ofileste crin… in curand

 67. De apreciat ca banii se duc catre reconstructia caselor afectate de inundatii. Este o necesitate reala.

 68. Exista multe locuri dominate de saracie care nu au nicio sansa fara sustinere din exterior.

 69. Sunteti un punct de echilibru si un important agent al schimbarii in guvernul actual.

 70. ***rasputin – de asta jigodiile se opun reformelor în învăţământ. Le este teamă că se vor deştepta românii şi vor constata că cei care conduc ţara sunt nişte neterminaţi, nişte semidocţi care doar au trecut prin şcoală… 😳 Să ne ferească Dumnezeu ce timpuri trăim cu aşa proşti cu şcoală… 😮

 71. A aparut fan clubul doamnei Udrea, cu “telegramele” de rigoare……

 72. @ silverstar
  Toţi avem poveşti, şi cu doctori, şi cu poliţişti, şi cu profesori, şi cu funcţionari publici, şi cu orice fel de bugetari sau ne-bugetari. Viaţa întreagă este plină de astfel de poveşti. Mai mult, fiecare dintre noi probabil că a reprezentat, la un moment dat, subiectul poveştii altuia. Nu putem însă să gândim prin prisma unei întâmplări sau a mai multor întâmplări, sau mai multor persoane dubioase, justificarea unor abuzuri făcute asupra unor grupuri socio-profesionale. Scădem salariile cadrelor medicale pentru că în România merge prost sistemul sanitar şi oamenii mor cu zile? Să nu plătim preoţii pentru că oamenii nu cred în Dumnezeu? Să nu plătim poliţişti pentru că există hoţi, criminali şi violatori? Să nu plătim profesorii pentru că există repetenţi sau “ca şi repetenţi”?… Aş vrea să cred că nu gândiţi aşa.

 73. Sper sa reusiti tot ceea ce va propuneti in aceasta vizita doamna Elena.

 74. ***Bibliotecaru – categoric nu gândesc aşa dar dacă au tupeul să iasă în stradă să strige pentru mărirea salariului atunci să facă bine să-şi îmbunătăţească şi calitatea serviciilor pe care le oferă. Este inutil ca astăzi să primească salariul şi mâine să mai lase nişte copii la prăjit sau să mai arunce un bolnav pe marginea drumului.

  În ceea ce priveşte învăţământul – copiii sunt copii şi nu sunt vinovaţi de păcatele părinţilor. Chiar dacă sunt “tâmpiţi” pentru că sunt făcuţi la beţie, aşa cum motivează multe cadre didactice care refuză să-şi facă datoria, cadrul didactic are datoria şi obligaţia să se apleca asupra lor – fără bătaie şi fără să-i jignească. Salariul primit trebuie justificat măcar în faţa lui Dumnezeu dacă este puţină credinţă.

 75. @ silverstar
  Domnia voastră realizaţi că în România un cadru medical este plătit cu câteva sute de euro în timp ce în altă ţară europeană este plătit cu un ordin de mărime mai mult? Cât poate să scadă salariul în România? Vă asigur eu că un salariul de 5000 de euro pentru un medic, adică mai mult de 127 milioane lei vechi, ar motiva şi activitatea în România. Când însă ca medic ai un salariu în jur de 10 milioane, şi se îndreaptă vertiginos spre salariul minim pe economie… Cât de mult să scadă salariile? Salariile sunt deja infime.

  În Statele Unite un doctor de familie are un salariu de 130 mii dolari pe an, adică aproape 11 mii de dolari pe lună, în timp ce medicii specializaţi, cum ar fi un anestezist, are 253 mii dolari pe an, adică 21 de mii dolari pe lună.

  Cât de mult să scadă salariile?

 76. Medicul anestezist are 253 de dolari pe an… am cam contorsionat acolo fraza… scuze. Specialistul (cum ar fi un chirurg estetician) poate avea mult mai mult.

 77. poveste cu 5 milioane de votanti:
  gata … am sapat de basescu traian si de haita pdl’ista … un grup de cercetatori a descoperit gena prostiei … nu numa’ c’au descoperit’o … da’ o pot si anihila … la urmatoarele alegeri basescu traian si gasca vor mai avea vreo cateva zeci de voturi … 🙂

 78. CALIANU,RASPUTIN,SILVER…Ce intelegeti prin reforma (in invatamant,politie,sanatate)?
  Sa fie doar reducerea salariilor si a numarului de angajati reforma de care avem nevoie in aceste domenii …asa cum inteleg guvernantii si unii dintre sustinatorii guvernului si ai PDL-Basescu-Boc?….Si in politie si in sanatate si in invatamant numarul angajatilor trebuie sa fie raportat si corespunzator numarului beneficiarilor acestor servicii ..conform normelor europene…iar numarul angajatilor din aceste sisteme trebuie sa fie repartizat corespunzator fiecarei comunitati si localitati in functie de numarul cetatenilor beneficiari cat si tinand cont de specificul fiecarei localitati…pe statistici corecte..numar familii dezorganizate,familii medii si instarite,etnii ,infractionalitate,stare de sanatate,pensionari etc….Incearca guvernul sa respecte prevederile normelor europene si minime strategii pe termen scurt si mediu raportate la aceste sisteme ..invatamant,sanatate,politie ?

 79. O picanterie cu un politist .”mai vechi”….”De ce ati venit sa demonstrati astazi aici?..Drepturi,salarii decente …sa ne dea rechizite …foi de scris…”
  Incep politistii mai vechi scoala?…Un dialog real astazi la demonstratia si protestul politistilor..

 80. De ce nu se infiinteaza in cadrul MDRT un departament pentru proiecte europene care sa acorde asistenta de specialitate tuturor Cons Judetene ,Primarii,si alte entitati juridice din Romania …de ce se vorbeste de un nou minister pentru atragerea fondurilor europene?
  Specialistii in proiecte europene trebuie sa fie la MDRT acolo unde se gasesc si banii de cofinantare a proiectelor ..care poate sa dea si girul si garantia intocmirii unor proiecte eligibile si castigatoare…
  Elena Udrea se misca bine,munceste concret impreuna cu functionarii MDRT..de ce nu s-ar incerca si cu departamentul pentru proiecte europene si atragerea fondurilor UE?
  Specialistii s-ar putea detasa de la alte ministere,selecta din cadrul MDRT iar acesti specialisti ar putea simplifica si procedurile de selectie si acceptare a proiectelor ,mai ales ca vor parcurge etapele proiectelor de la tema,obiectivele proiectelor si pana la finalizare…
  Plus cativa inspectori tot de specialitate care sa verifice viabilitatea dar si necesitatea castigarii acestor proiecte pentru comunitatile locale..apoi etapele de implementare a proiectelor castigate pentru a evita derapaje de la conditionalitatile proiectelor si ale UE..
  Proiectele europene sprijina “dezvoltarea” localitatilor si comunitatilor si respecta titulatura ministerului ….

 81. Am o soluţie mai bună pentru poliţişti.

  O soluţie mai bună decât o astfel de manifestare în care poliţiştii îşi riscă libertatea (văd că poliţiştii sunt ameninţaţi cu puşcăria).

  Doamnelor şi domnilor poliţişti,
  Există o soluţie mai bună şi perfect legală. Soluţia este să aplicaţi cu conştiinciozitate legea în ce priveşte clasa politică. Staţi cu ochii pe politicieni, staţi cu ochii pe copii de bani gata, fiţi pe fază şi când parchează greşit, şi când trec pe roşu, şi când nu au centură sau vorbesc la telefon, dar mai ales fiţi pe fază când au o afacere dubioasă. Loviţi politicienii acolo unde-i doare, în afacerile care ţin loc de demnitate şi cinste, loviţi politicienii în statutul lor de intangibili, de stăpâni ai ţării. Dacă este să luăm ştirile din presă, România este plină de politicieni care fac afaceri la limita legii. Mergeţi şi aplicaţi legea cu scrupulozitate până la amănunt, reperaţi clanurile mafiote protejate de politicieni, atacaţi tot ce este ilegal şi protejat politic.

  Este mult mai simplu să loviţi politica aplicând legea decât să-i siliţi să facă o democraţie funcţională strigând la porţile clădirilor luxoase în care îşi fac “treaba”.

  Sunt absolut convins că fiecare poliţist ştie ce se întâmplă în zona lui, cine pila cui este, cine pe cine susţine… Vă îndemn, nu să faceţi grevă, ci să impuneţi legea toţi odată rupând afacerile care fac politica profitabilă, eliberând astfel şi ţara de structurile de interese.

 82. SILVER…Am citit articolul tau….Cam ce am postat mai sus si pentru care am fost calificat “bolsevic din Republica Sovietica Dorohoi ” ..parca…Si nu era decat ceea ce ai scris in articolul tau…..Indemnam la intelepciune …sa terminam ce avem de facut pentru sinistratii nostri ,pentru cetatenii nostri de care trebuie sa aiba grija cu prioritate guvernul si apoi putem da la altii….Intotdeauna dai la altii din ce-ti prisoseste ..nu din ce imprumuti…
  Si eu care voiam sa te intreb daca-ti va ajunge pensia la iarna pentru plata intretinerii,hrana,haine etc….daca vei putea trai decent ca o profesoara pensionara care se respecta si doreste sa fie respectata de ceilalti cu care vine in cantact si relationeaza in comunitate…
  Probabil a deranjat alte consideratii pe care le-am scris pe marginea subiectului …calificate politice si partizane…
  Orice guvern ,orice stat civilizat capitalist,de dreapta ,liberal etc are intai grija de cetatenii sai pentru a le asigura minimul unui trai decent fie ca e vorba de pensionari,persoane cu dizabilitati,copii,tineri ,mame dar si asistati social (pe verificari corecte si riguroase respectand norme si conditii stabilite de guvern)…
  Apropos de asistati social si povara bugetara …pe asistati care nu au nevoie si nu au dreptul la asistenta statului ….In fiecare judet 1 inspector guvernamental cu 4-5 angajati fiecare ar putea rezolva aceasta problema reala a guvernului si a bugetului alocat asistatilor social…dar si multe alte probleme care apar ,disfunctionalitati la nivelul judetelor,primariilor din localitatile Romaniei…Platesti 6-10 persoane pentru fiecare judet dar economisesti foarte multi bani prevenind frauda,derapajele si disfunctionalitatile in aplicarea politicii guvernului ..oricare ar fi el….Rezolvi probleme ,reclamatii,sesizari adresate la nivel central,guvernului ,ministerelor in teritoriu ,avand informatii directe si posibilitatea de a verifica veridicitatea si justetea celor de mai sus …

 83. ***Moro – Bună seara! 😆
  Postarea ta mi-a inspirat articolul. Puţin îmi pasă ce se va spune despre mine dar văd că ceea ce am crezut a fi o promisiune deşartă, ca şi cea cu 50% pentru profesori, devine realitate şi e revoltător. Şi asta pentru că Dorohoi e mai aproape de inima mea decât moldovenii de care acum nu ne mai leagă absolut nimic.

  PS: la articol, am mai adăugat nişte comentarii toate din realitatea românească.

 84. “Apropos de asistati social si povara bugetara”

  Eu mă întreb cine sunt acele milioane de asistaţi social. Înţeleg că pensionarii nu intră în acest număr. Dar cine intră totuşi? Pe cine numeşte preşedintele “asistat social”? Mă poate lămuri cineva? 13.855.624, este un număr absolut exact şi mă întreb din cine este format.

 85. @silver, frank, biblio,bună seara
  ,,Argințico” (vorba unui prieten blogger, care te așteaptă și în ,,ograda” lui), nu mă lasă inima să renunț la ,,luptă” (vorba lui Zappa), atâta timp cât vă regăsesc, pe tine și pe Frank, în ,,linia întâi”….și ,,baza de date” Biblio, mereu la datorie .. 🙂
  ,,Direcția de atac” pe care voi încerca să îmi concentrez efortul de persuasiune, se va orienta cu strictețe către șacalii politici care încearcă să ne abată de la parcursul firesc către normalitatea europeană.
  Colegii noștri de pe blog trebuie priviți (eu voi încerca asta) drept compatrioți care gândesc pur și simplu altfel, sau au interese diferite. Este absolut normal ca într-o democrație părerile să difere, chiar divergent, dar nu trebuie să uităm nici un moment esențialul : avem de împărțit în acest moment, două paie la trei măgari. ASTA ar trebui să ne pună pe gînduri și …împreună în găsirea de soluții comune pentru a multiplica ,,paiele”.
  Desigur, trebuie să pricepem că o perioadă, habar n-am cât de lungă, ,,rația” zilnică/lunară se va diminua corespunzător. Trebuie să recunoaștem că ne-a fost și bine, unii dintre noi au benchetuit dansând pe mese, în timp ce acum rod oscioarele rămase…
  alții nu suferă nici în prezent, ba chiar, prosperă în continuare. Pentru ei, AR TREBUI să existe ANAF, ANI și eventual justiția. Ei, da, aici mai sunt multe de făcut…
  Pe de altă parte, cred că n-ar strica să privim și ,,peste gard”…..dincolo…. în SUA, șomajul și sărăcia cresc …
  ,,Economia americana va trece prin vremuri dificile, cu un somaj “cronic” si o activitate lenta in industrie, care vor afecta ritmul de revenire, potrivit Biroului pentru Buget al Congresului american, citat de Reuters.
  Numarul mare de locuinte nelocuite si capacitatea nefolosita a uzinelor si birourilor vor frana continuu activitatea din constructii si investitiile din afaceri si vor incetini cresterea veniturilor, iar bunastarea pierduta va afecta cheltuielile populatiei”, a declarat Douglas Elmendorf, directorul Biroului”.
  ….. iar în Franța, se promovează o nouă lege a pensiilor, cu impact social greu tolerat…
  ,,Este pentru a patra oară când francezii ies în stradă furioşi de creşterea vârstei minime de pensionare de la 60 la 62 de ani până în 2018. Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul de Interne, 997.000 de oameni au protestat azi, față de 1,12 milioane pe 7 septembrie.

  ,,Preşedintele Nicolas Sarkozy, tot mai nepopular, crede că reforma este indispensabilă pentru salvarea sistemului francez de pensii. E nevoie de o finanţare care se ridică la 70 de miliarde de euro până în 2030, potrivit estimărilor”
  —-iar pe mapamondul alimentar crizele se acutizează…..
  ,,Dupa ani in care rezervele de hrana au tot scazut, in 2007 nivelul lor a ajuns sa acopere numai consumul global pentru 61 de zile – al doilea cel mai redus nivel inregistrat vreodata. “Cresterea productivitatii agricole e de numai 1-2% pe an – avertiza Joachim von Braun, director general al Institutului International de Cercetari pentru Politici Alimentare, din Washington, D.C., in punctul de varf al crizei.
  Este prea putin pentru a acoperi cresterea demografica si cererea, tot mai mari. “Preturile exagerate reprezinta semnalul ultim ca rezervele sunt secatuite de cerere – si ca, pur si simplu, nu mai exista suficiente alimente. O asemenea crestere a preturilor agricole loveste cu precadere cel mai sarac miliard de oameni de pe planeta, care in mod obisnuit cheltuiesc 50-70% din venituri pentru mancare”.
  În concluzie, măi fraților, situația este albastră peste tot, ba chiar gri-bleu cu picățele, IAR NOI O BATEM ÎN CAP CU CEARTA PERPETUĂ, UITÂND CĂ STĂM CU TOȚII
  PE ACEEAȘI CRACĂ , CE…PÂRÂIE DIN TOATE ÎNCHEIETURILE !
  Vă asigur pe toți, că legitățile economice acționează EXACT LA FEL CA LEGEA GRAVITAȚIEI : FĂRĂ UN REAZEM SOLID, ,,CRACA” SE RUPE ȘI CĂDEM UNIVOC EXACT ÎN JOS ȘI FOARTE PROBABIL…ÎN CAP….DE UMBLĂM BRAMBURA CA ,,CINELII” DIN How the Grinch Stole Christmas .. 🙂

  .

 86. ***zaharescu valeriu – Bună seara! 😆
  Ar fi de dorit ca şi aici, pe blog, să se înţeleagă că suntem adversari pentru că avem simpatii politice diferite şi nicidecum nu suntem duşmani. Unii aşa înţeleg, că am fi duşmani şi ne tratează ca atare. E dreptul fiecăruia să aibă simpatii, n-avem noi partide câte culori are curcubeul. Ar fi prea plictisitor dacă toţi am avea aceeaşi orientare.
  Ce motiv am avea să ne certăm ori să ne bălăcărim dacă, deocamdată, nu cunoaştem alte metode de a ne diferenţia.

 87. Sunt destul de dezamăgit. Mulţi dintre cei care comentează pe acest blog spun, deseori, că sunt împotriva furtişagului politic. Văd că nimeni nu a susţinut soluţia pe care am găsit-o eu pentru protestul poliţiei.

  Sunt curios câşi dintre politicieni sunt atât de curaţi încât să susţină această soluţie…

 88. PS
  Îmi place că biblio vorbește mereu despre ,,principii” și despre ,,eleganța de salon” a liderilor, care trebuie să zâmbescă telegenic și împăciuitor.
  De acord, domnule Biblio, în universul virtual, putem imagina o asemenea lume idilică cu zâne și feți frumoși.
  Dar pe scena dureros de reală pe care ne jucăm fiecare un rol de r….. crezând că deținem controlul, viețuiește încă sistemul ticăloșit….după ce vom reteza TOATE capetele hidrei securisto-mafiote care ne vinde castraveți că ,,Băsescu este de vină”, ne vom pune cur lângă cur la șezătoare ca să discutăm principii și să ne alegem lideri cu față de actori hollywoodieni și cu pistoale de jucărie în buzunar. Acum suntem în război, care trebuie cîștigat de..România, biblio, pentru tine, pentru mine și mai ales pentru….urmași, biblio.

 89. @ zaharescu valeriu

  Eu nu am spus că “trebuie să zâmbescă telegenic și împăciuitor”. Pe mine mă interesează să comunice şi să gândească în loc să ţipe. Oamenii care ţipă unii la alţii, oamenii care se înjură, care îşi dau reciproc la fluierul piciorului, nu fac mare treabă în realitate, doar mult zgomot. Eu nu văd de ce membri de partid de la partide diferite nu ar fi colegi, prieteni chiar, sinceri unul cu altul… Au doar aceiaşi meserie.

 90. @Bibliotecaru 20.19
  Domnule Biblio, când încercați să deveniți cinic-amar, se simte o diluare a coerenței mesajului, discursul devine cvasidezarticulat și conduce , voit, sau nu, la confuzie.
  Rolul polițistului, în România și pe mapamond, este bine definit. Polițistul nu se ocupă de afacerile politicienilor, ȘTIȚI PREA BINE ASTA, rolul său este de a asigura protecția integrității persoanei și a avutului acesteia, precum și paza obiectivelor publice, ordinea publică și dirijarea circulației…..pentru ca toți cetățenii să se simtă în siguranță în activitatea lor de zi cu zi.
  Am avut cîteva ,,intersecții” cu poliția română, când mi-am găsit mașina spartă și devalizată pentru o banală geantă cu o pijama și o periuță de dinți, în plin centrul capitalei, sau când mi s-a furat aparatul foto în 10 minute de neprezență în mașină.
  Rezultatul ? Mi-am irosit timpul dând declarații fără finalitate, iar după un timp, am fost rugat să semnez că nu mai am pretenții….despre ce poliție, vorbim, domnule biblio ?
  Poliția română trebuie reformată din temelii, iar cei 5000 de protestatari…POLITICI (INSTIGAȚI DE POLITRUCUL HOSSU), trebuie sancționați drastic….că nu de asta au îmbrăcat haina militară !

 91. BIBLIO 22.50
  Dacă cineva găsește ,,graalul” împăcării și responsabilizării politicenilor, în demersul lor comun și constructiv către normalitate, civilizație și către o societate cu reguli bine definite, asumate conștient, atunci acel ,,cineva” poate conduce nu o țară , ci chiar viitoarele Statele Unite ale Europei 🙂

 92. @ zaharescu valeriu
  Poliţia Economică aproape s-a desfiinţat prin 2007, este adevărat.

  Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Politiei Romane prevede în mod expres Art. 26, alin. 7. realizează activităţi de prevenire şi combatere a corupţiei, a criminalităţii economico-financiare, a celei transfrontaliere, a infracţiunii in domeniul informaticii şi a crimei organizate;

  Există deci Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia de Investigare a Fraudelor…

 93. Zaharescu

  A propos de discursul cu alimentele:
  “Dupa ani in care rezervele de hrana au tot scazut, in 2007 nivelul lor a ajuns sa acopere numai consumul global pentru 61 de zile – al doilea cel mai redus nivel inregistrat vreodata. “Cresterea productivitatii agricole e de numai 1-2% pe an – avertiza Joachim von Braun, director general al Institutului International de Cercetari pentru Politici Alimentare, din Washington, D.C., in punctul de varf al crizei.
  Este prea putin pentru a acoperi cresterea demografica si cererea, tot mai mari. “Preturile exagerate reprezinta semnalul ultim ca rezervele sunt secatuite de cerere – si ca, pur si simplu, nu mai exista suficiente alimente. O asemenea crestere a preturilor agricole loveste cu precadere cel mai sarac miliard de oameni de pe planeta, care in mod obisnuit cheltuiesc 50-70% din venituri pentru mancare”.

  E doar praf in ochii fraierilor, este discursul celui mai mare “rapitor” modoficator genetic al alimentelor, criminalul Monsanto. Gasesti destule documente pe net ca sa’ti dai seama despre ce vorbesc.