13 septembrie: Raspunsuri

Am avut parte de un week-end destul de plin şi încărcat de acţiuni de partid. Am participat şi la întâlnirea de la Drobeta Turnu-Severin cu aleşii noştri locali. Le-am vorbit despre nevoia de a urgenta lucrările corespunzătoare proiectelor cu fonduri europene. Una dintre problemele principale în acest moment este atragerea efectivă a banilor, pentru că lucrările sunt întârziate din varii motive.

Am fost şi la Baia de Aramă pentru a-l susţine pe candidatul nostru la primărie, care are şanse destul de bune. Mai important însă, am vorbit cu locuitorii oraşului. Cred că s-au adunat  peste 2.000 de oameni. M-a surprins plăcut deschiderea lor, mai ales că sunt unul dintre miniştrii cu o presă dintre cele mai defavorabile. Oamenii ascultă ce avem de spus, chiar dacă facem parte din Guvern. Singura condiţie este să le spui cinstit ce se întâmplă. Nu e bună nici cosmetizarea realităţii, dar nici dramatizarea situaţiei în care ne aflăm. Trebuie să le spui clar ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut, dar şi să asculţi ce au de spus, chiar dacă uneori nu-ţi place ce ţi se răspunde.

Legătura politicianului cu cetăţeanul nu trebuie întreruptă de actul guvernamental. Din contră, ea trebuie să devină mai profundă. Feed-back-ul din partea oamenilor trebuie să fie mai important decât analizele şi campaniile de imagine.

Pentru că văd că acesta este aspectul cel mai mediatizat de către presă, am intrat şi în horă. Oamenii m-au primit în rândul lor şi mi-au arătat mai multă simpatie şi apropiere decât m-aş fi aşteptat. M-am simţit foarte bine printre ei şi o să revin cu dragă inimă la Baia de Aramă.

Pentru că nu am mai răspuns de mult comentariilor voastre, fac asta astăzi.

Rasputin, sunt ministrul care a iniţiat elaborarea standardelor de cost pentru toate lucrările publice. Nu e normal ca două şcoli asemănătoare să necesite pentru construcţie sume total diferite de bani. De altfel, la MDRT sunt implementate deja standardele de cost. La fel, am decis introducerea limitării actelor adiţionale la contractele cu statul. Regula este ca banii plătiţi să nu fie suplimentaţi cu mai mult de 10% din valoarea iniţială a contractului.

Cmoro, nu trebuie să-ţi faci griji cu privirea la alocarea discreţionară a banilor de către MDRT către aleşii locali ai PDL. Până acum, s-au dat bani pentru toate partidele. Spre exemplu, joi, ziua următoare vizitei de la Târgovişte, am fost la Brăila, unde preşedintele Consiliului Judeţean este reprezentantul PSD Bunea Stancu. Acolo am inaugurat drumul judeţean Viziru – Cuza-Vodă – Mihai Bravu. La Topoloveni, localitate unde am mers săptămâna trecută, primar este tot un social-democrat. Cred că este mare diferenţa între felul în care am înţeles eu să ajut administraţiile locale şi ceea ce s-a întâmplat în acest minister în guvernarea Tăriceanu, atunci când ne aflam pe locul trei ca fonduri alocate, deşi numărul primarilor noştri era mult mai mare.

Bibliotecaru, poţi sta liniştit în ceea ce priveşte proiectul legislativ ca ziarele şi online-ul să fie verificate de CNA. PDL nu susţine acest demers al deputatului Silviu Prigoană. Eu, personal, nici nu cred în utilitatea unui asemenea demers. Acest blog are parte de moderare şi nu cred că ai văzut până acum să se cenzureze comentariile critice. Sigur, atât timp cât nu sunt injurioase.

Ion Adrian, cred în continuare în ideea separării politicii de afacerile cu statul. Din punctul meu de vedere, este absolut esenţial în procesul de recredibilizare a partidului. Nu putem merge înainte, nici ca partid şi nici ca Guvern, cu speculaţiile unei părţi a presei vizibil ostile care vorbeşte despre diversele conflicte de interese pe care le-ar avea unii reprezentanţi ai PDL.

Bogdan, reîmpărţirea administrativă a României poate avea loc după 2013. Cea mai bună variantă, o spun din postura de ministru al Dezvoltării, este împărţirea pe regiuni de dezvoltare.

Iulian, voi face tot posibilul ca situaţia cartierul Henri Coandă să fie rezolvată. Problema este deocamdată în zona administraţiei locale. Se pare că, la momentul iniţial, Primăria Sectorului 1 ar fi trebuit să se ocupe de utilităţi şi de infrastructură. Acum, problema a fost transferată la Primăria Generală. În cel mai scurt timp voi face chiar o întâlnire la care să prezint soluţiile pe care le avem la îndemână.

Dora, eu chiar cred în parteneriatele public-private pentru construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri. Sper ca, în cel mai scurt timp, să pornim mai multe astfel de parteneriate prin ANL. Până una-alta, există un exemplu de parteneriat cu un ONG, Habitat for Humanity, la Dorohoi, unde se construiesc case pentru sinistraţi.

Vreau să salut, pe această cale, şi reînfiinţarea liniilor preorăşeneşti ale RATB (406, 422, 408, 428 şi 460). Propunerea a aparţinut consilierilor PDL din CGMB şi e foarte bine că s-a concretizat.

La sfârşit,  profit de ocazie ca să le urez succes în noul an şcolar atât elevilor, cât şi profesorilor.

153 thoughts on “13 septembrie: Raspunsuri

 1. @ Elena Udrea
  Doamnă Udrea,
  Aş fi tentat să vă dau dreptate dacă nu aş simţi din plin acea frică care păzeşte pepenii.

  În momentul când o astfel de idee pleacă dinspre politică în conştiinţa publicului, fie în forma ei hard legată de ceea ce propune domnul Silviu Prigoană, fie în forma ei ceva mai soft, legată de ceea ce propune doamna Olguţa Vasilescu, siguranţa nu mai există. Deja există un precedent Poate că astăzi există o conjunctură a oamenilor de bun simţ care să blocheze o astfel de iniţiativă, dar sunt eu sigur că ea va fi şi la anul, şi peste doi ani, şi peste 20 de ani…? Faptul că oameni din politică măcar se gândesc la aşa ceva, pentru mine reprezintă un semnal serios de alarmă.

 2. poveste cu normalitate:
  domana udrea … stiam eu ca asa va fi … eu nu v’am intrebat si dumneavoastra nu mi’ati raspuns … sunt multumit … 🙂

 3. Doamna udrea ,

  Daca tot ati inceput sa va implicati, dc nu faceti un site ,unde fiecare om sa va spuna toate neregulile pe care le intalneste in viata de zi cu zi ,cu date concrete, de ex :functionari care nu isi fac treaba,functionari care iau spaga,constructii ilegale,politisti care fac abuzuri etc,in caz ca e nevoie sa puna fiecare poze, de ex: mormanu de gunoi din fatza/spatele blocului,q7-le vecinului de la 3 parcat pe 3 locuri etc :)).
  Iar acolo unde PDL poate ajuta indiferent ca inspectoru respectiv e membru de partid, sa taie in carne vie;)
  Doar asha PDL va fi aproape de oameni ,implicandu-se direct in viata lor ,politicienii trebuie sa coboare in strada, sa vada unde e sistemul stricat si sa incerce sa repare ce poate fi reparat, oamenii trebuie sa fi prioritari indiferent de culoarea politica.
  PDL trebuie sa isi regaseasca identitatea politica,sa isi regaseasca electoratu,oamenii se simt jigniti de mediul politic,trebuie sa le demonstrati ca sunteti alaturi de ei,doar asha veti castiga capitala.

  Astept raspuns in legatura cu ideea mea,
  Multumesc

 4. ***Zaharescu Valeriu – dacă vrei să mai dialoghezi cu mine, poţi intra pe ziare.com.
  O să încerc să mă forţez, să mă conving că eu nu mai trebuie să intru şi să postez pe acest blog.
  Mulţumesc!

 5. Pingback: 13 septembrie: Raspunsuri | Elena Udrea | Șmen.ro

 6. @ silverstar
  Sarut mana. Sper sa nu puneti amenintarea in practica. Si in gluma si in serios si pe mine spre exemplu ma supara Bibliotecaru – apropo, nu vi se pare curios ca pentru a patra oara domnia sa este primul care posteaza ?! aici trebuie sa fie o lucratura ! – dar plecarea mea de pe blog trece neobservata, pe cand cu dumneavoastra nu mai este acelasi lucru. Mai ganditi-va.
  Toate cele bune.

 7. ELENA UDREA…..Se pare ca am formulat gresit…apropos de repartizarea fondurilor…Era o intrebare retorica si exprima doar o ingrijorare…Mi-ati raspuns corect si cred in continuare in bunele intentii ale Dstra….cred si in strategia personala “de dezvoltare” …ca politician….
  Cred ca deschiderea locuitorilor catre Dstra este rezultatul unei perceptii pozitive despre persoana Dstre care nu prea are legatura cu restul guvernului …Nu se voteaza uninominal(??!!)…

 8. @ Nicolae
  Vă recomand şi domniei voastre filmul Madadayo, dacă nu l-aţi văzut deja. Veţi vedea cum Japonia la finele celui de al doilea război mondial, după bombardamente, după două bombe atomice, cu o armată americană în spate, în plină sărăcie şi atac al “oamenilor de afaceri”, investeşte în spirit, în respect, în cultură. Soluţia respectivă, după cum este Japonia astăzi, a funcţionat. Avem însă nevoie de profesori ca acel sensei, avem nevoie şi de elevi şi studenţi ca elevii şi studenţii lui. Avem nevoie ca o întreagă comunitate să se implice în căutarea unei pisici…

  Este un film plin de simboluri şi înţelese.

  Este plăcut, din când în când, să te gândeşti la spinările… peştilor. Sensei îşi construieşte casă funcţie de peştele pe care îl va pune în baltă… Aici este secretul evoluţiei superioare a omului, profunzimea spre perfecţiune în detrimentul comodităţii.

  – As vrea sa am o balta.
  – O balta?
  – O balta mica de gradina?
  – Nu va fi spatiu pentru o balta mare… dar una mica este posibila.
  Nu vreau una asa mica. As vrea sa tin niste pesti in ea… dar ei inoata in aceeasi directie. Daca balta ar fi prea mica… ar trebui sa isi indoaie mereu corpurile. Ar fi neplacut sa li se indoaie spatele.
  – Spinari de peste?
  – Ce ziceti de ideea mea? Toata gradina sa fie o balta. Exista mult spatiu pentru constructie. Asadar… sa facem circumferinta baltii cat mai larga. Construim o insulita in mijloc. Facem un laculet in forma de aluna.
  – Vii cu cele mai nastrusnice idei.
  – Esti peste noi, cei mediocrii.
  – Se ingrijoreaza de spatele pestilor.
  – E un geniu.

 9. SILVER…Fii cuminte….Supararea ta e legata de absenta raspunsului Elenei Udrea?
  Daca observi, in raspunsurile sale face referire strict la anumite intrebari si “ingrijorari” exprimate aici dar care cu siguranta ating subiecte de interes general..pe care Elena Udrea doreste sa le clarifice….Sunt teme de politica personala Elenei Udrea si a ministerului pe care il conduce….
  Temele pe care le abordezi tu nu sunt nici intrebari legate de aceste teme si parca nici nu asteapta raspuns..sunt doar opinii punctuale…reflectii personale…de blog,de relationare cu ceilalti blogheri…Nu prea avea pe ce sa-ti raspunda ..asa ca trebuie sa o scuzi ..daca aceasta este supararea ta….
  Ma intriga absenta raspunsurilor catre Zaharescu…dar ..ori o face personal,ori ZEV nu asteapta raspuns si in plus el nu face decat sa corecteze sau sa combata opiniile noastre..cu argumentele sale personale si din punctul sau de vedere care uneori difera de ale mele ..de exemplu….
  Nici lui Frank nu i-a raspuns pentru ca acesta nu face decat sa se ocupe de “ceilalti” fosti si actuali….el nu e preocupat de activitatea ministerului pe care il conduce Elena Udrea sau de prestatia personala si ministeriala a Domniei Sale….La teme generale …pe propaganda si politica generala nu prea ai cum sa raspunzi punctual….
  Deci…ne revedem maine dimineata la cafea…..

 10. @,,sensei” Bibliotecaru
  În România , există numeroși oameni de bună credință, competenți, sau dedicați interesului național. Ei trebuie promovați, faptele lor trebuie mediatizate corect, iar realizările lor făcute publice în detaliu.
  De exemplu , eu personal am fost profund impresionat să aflu, vă mărturisesc că pur întâmplător, adevărul despre patinoarul din Brașov. Pur și simplu am fost uimit de amploarea investiției, dotările la nivel mondial, capabilitățile la standarde olimpice și…nu în ultimul rând , raportul preț/calitate excepțional, comparabil cu cele mai bune obiective similare din lume.
  Dvs, având în vedere timpul nelimitat alocat cercetării arhivelor, bibliotecilor și mediei ,respectiv prezența 24 de ore din 24 pe blogurile patriei, aveți ocazia și privilegiul de a informa opinia publică în sensul explicitat mai sus, vă puteți face efectiv util acestei nații prezentând fapte, evenimente semnificative, realizări cu impact pozitiv (vă asigur că acestea există din abundență) și nu….citatele unor hohograme, sau temerile și frământările interioare ale unui bătrânel obsedat mai mult de ipoteticul improbabil decât de fapticul înconjurător.
  Personalitatea care vă poate oferi prilejul unor analize și informări permanente, care să prezinte cetățenilor care sunt standardele firești ale unui politician responsabil,este chiar inițiatorul acestui jurnal. Atâta timp cât o faceți…dezinteresat, d-nul Tolontan nu va avea ce să vă reproșeze 🙂 Altfel…de ce v-ar curge…scuze…de ce v-ați pierde timpul taman pe acest blog ??
  Am avea cu toții percepția că bibliotecarul și-a făcut datoria, scuturându-se de imaginea jalnică a unui socialist nostalgic care se tânguie perpetuu și care este preocupat doar să inoculeze îndoială și confuzie..
  PS
  Vă rog, fără citate… 🙂 mai bine deloc.

 11. erata…holograme…nu hohograme ..(scuze) 🙂

 12. @cmoro
  ..,,Ma intriga absenta raspunsurilor catre Zaharescu”….
  La rândul meu, sunt mirat de intrigarea ta.
  D-na Udrea știe că eu nu am îndoieli în ceea ce privește buna credință și profesionalismul domniei sale, la rândul meu eu știu că domnia sa știe, iar domnia sa știe că eu știu că dumneaei știe..în consecință eu nu aștept răspunsuri de la doamna Udrea , iar doamna Udrea știe acest lucru .. 🙂 Deh…mai există și telepatia, cmoro 🙂

 13. ZAHARESCULEE…Lasa vrajeala si hohaielogramele……Si eu stiu ca tu stii ca eu stiu….Si Elena Udrea stie ca tu stii ca eu stiu ca ea stie….de aia o simpatizez…si o admir….
  Ar mai fi si la celelalte partide cate o Elena Udrea dar am o senzatie ca nu le lasa la inaintare barbatii politici din partide …sau ele nu sunt chiar Elene Udrea….

 14. Stimata doamna ministru
  Ma bucur ca a-ti reusit sa ajungeti la Baia de Arama.Veneati cumva pe drumul de la Drobeta Tr Severin prin Baile Herculane ? Un drum extraordinar de frumos dar din pacate rupt in bucati.A-ti fost cumva de la Baia de Arama la Petrosani (eventual la botezul familiei Ritzi) si de acolo pe la Voineasa,Ramnicu Valcea si inapoi in Bucuresti ? Un alt drum pitoresc care iti taie rasuflarea dar pe care iar nu-l poti admira in toata splendoarea lui deoarece trebuie sa fii atent la craterele si capcanele de la tot pasul,cu grija de a nu-ti rupe masina.Apropo,a-ti fost cu masina personala ? Nu vreau neaparat sa fiu rautacios dar oare cum se impaca starea deplorabila a acestor drumuri cu noul slogan turistic al Romaniei ? Cum sa vizitezi magnifica gradina a Carpatilor cand la tot pasul risti sa ramai cu masina in drum sau daca ai norocul sa scapi si sa ajungi acasa cu bine,te asteapta cu siguranta o vizita la service ? Sa va dau un exemplu de acum doua saptamani:plecare din Herculane la ora 7.45 dimineata (zi splendida care punea in valoare extraordinar maretia peisajului),sosire in Baia de Arama la ora 10.Traseu de 60 km deci media orara de sub 30 km/h.Ati putea crede ca am mers intentionat asa pentru a admira peisajul.Din pacate il admir acum acasa din pozele facute de prietenii mei pentru ca eu am stat aproape tot timpul cu ochii in sosea incercand sa nu sfarsesc in vreo viroaga sau sa raman cu rotile in vreun crater.La fel si pe drumul din Petrosani spre Voineasa.
  Credeti ca asa vor veni turistii sa admire minunile gradinii Carpatilor si apoi sa duca vorba mai departe despre incantarea ce le-a cuprins simturile ? Asa credeti ca vom beneficia de reclama aia indirecta,cea mai eficienta dintre toate ? Turismul in gradina Carpatilor se face cu sosele bine intretinute pentru ca de restul,oameni minunati,gospodari si primitori au avut grija.Pacat doamna ministru ca va faceti timp pentru sustinerea si popularizarea lichelelor din PDL (care nu fac nimic ,doar fura in draci si distrug pentru beneficiul lor si al clientilor lor) in loc sa va indepliniti menirea de adevarat ministru al turismului si dezvoltarii.Apropo : ati remarcat cumva la granita dintre judetele Hunedoara si Valcea,acolo in Parang,pe acele javre care taiau fara mila padurea defrisand o portiune uriasa ? Sau poate nu ati trecut pe acolo………..

 15. @cmoro
  Încă nu știu dacă tu ești mascul sau femelă 🙂 Sincer, cu tot ,,mirosul” meu extrafin, tot nu mi-am dat seama 🙂
  În schimb, știu că d-na Elena Udrea este atât o femeie pur sânge, o femeie puternică, cât și un..bărbat adevărat 🙂
  Îmi poți dau un singur exemplu de la alte partide ? ATENȚIE ! Se exclud persoanele care se recomandă doar prin vorbe…cmoro.. 🙂

 16. poveste umanitara:
  eu nu prea mai am chef sa dau in basescu traian … inainte, cand era pe cai mari, dadeam cu pofta .. acuma cand il vad prabusit, suferind, speriat, incoltit, distrus m’apuca mila … cred ca o sa’l las sa se stinga’n liniste … 🙂

 17. Iar se introduce confuzia>
  FNI cu coeficient de risc 20% nu e joc de noroc, cu 99% devine joc de noroc.Jocul la bursa nu este un joc de noroc. Caritas este un joc de noroc. 🙂

 18. Sugerez ca este posibil, ca doar nu s-a otravit singura. Este un suspect potrivit.
  Nu m-as mira daca s-ar dovedi asta.

 19. @ ion adrian
  Otrăvirea cu aluminiu poate fi şi de la oala de fiert lapte, ibricul de cafea, de la tava de chec, de la cutia de suc. Aluminiu se găseşte şi în apa de la robinet, în aer, în calorifere, în staniol şi folie de ambalat, în aspirină, conserve, caserole, ambalaje de sticlă şi, mai ales, carton, termopane cu profil de aluminiu, deodorante, avioane, autoturisme, şmirghel, cabluri electrice, în cereale, pâine, biscuiţi, prăjituri…
  Sigur că poate fi şi o acţiune deliberată de otrăvire, dar nu excludeţi şi îmbolnăvirea accidentală.

 20. la intalnirea de sambata de la tn severin anca boagiu i-a reprosat lui radu berceanu dezastrul gasit la ministerul transporturilor … berceanu a parasit imediat sala foarte suparat…hihihiiiiiiiiiiiii

 21. trebuie sa formam specialisti in absorbtia fondurilor europene…….parerea mea

 22. va recomand sa gasiti cea mai transparenta metoda posibila ptr a accesa aceste fonduri ptr ca toti cei interesati sa aibe acces fara discriminari(in cazul in care aceste discriminari exista)…..transparenta totala in tot ce se poate avem nevoie

 23. la functionarii americani este o vorba atunci cand este vorba”da mie ce imi pica?”

  raspunsul este “capul”

 24. Pentru Silverstar, pentru Bibliotecaru si tuturor celor care posteaza sau doar “rasfoiesc paginile” acestui blog, o zi cat mai buna.

 25. ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆
  Eu nu mai am subiecte de discuţie cu Doamna E Udrea. Nu ştiu ce ar interesa-o din ce aş spune eu… Dar… Uite, pentru tine… O să rămân. .lol:
  Să ai o zi minunată!
  Eu o să merg la înmormântarea colegului meu…

 26. Un zâmbet la cafea

  Naufragiază o corabie. Un pasager se apropie înot de căpitan şi-l întreabă:
  – Căpitane, cât avem de înotat pînă la cel mai apropiat pământ?
  – Trei kilometri.
  – În ce direcţie?
  – În jos!

 27. Citatul zilei 🙄

  Tinereţea este o perioadă minunată a vieţii. Ea ne slujeşte să acumulăm greşelile numite ulterior experienţă.
  George Bernard Shaw

 28. “Iulian, voi face tot posibilul ca situaţia cartierul Henri Coandă să fie rezolvată. Problema este deocamdată în zona administraţiei locale. Se pare că, la momentul iniţial, Primăria Sectorului 1 ar fi trebuit să se ocupe de utilităţi şi de infrastructură. Acum, problema a fost transferată la Primăria Generală. În cel mai scurt timp voi face chiar o întâlnire la care să prezint soluţiile pe care le avem la îndemână.”

  Dna Udrea,

  Daca intradevar vreti sa cunosteti situatia reala a cartierului va rog sa acceptati o intalnire cu Presedintele ADLCHC (Asociatiei Detinatorilor de Lot in Cartierul henri Coanda, Dl. Gavrilescu).
  Va rog sa solicitati secretariatului dvs. sa ne anunte data si ora la care suteti dispusa sa discutati cu noi.
  Pentru aceasta comunicare va rog sa folositi adresa mea de e-mail.

  Va multumim.
  Iulian

 29. poveste cu speranta:
  chivas’ul nu se ambaleaza in butelii de aluminiu? … 🙂

 30. Multumim, silverstar.
  Sunt convins ca multumirile vin din partea tuturor.
  O zi cat mai buna.

 31. Pisicherul de C.MORO,incintat ca doamna ministru ii acorda atentia de care are atita nevoie,da bucuros din codita si risca,incercind o explicatie la situatia ca mie ,lui silvestar,dar si lui zaharescu valeriu,ne ne da atentia pe care zice el noi am astepta-o.
  de aici incerc sa vb in numele meu,si nu al celorlalti.doamna ministru,are toata libertatea sa selecteze temele si subiectele pe care le considera de interes,si ca urmare sa si raspunda.
  personal,ramin acelasi,cu aceleasi idei,si daca doamna ministru mi se adreseaza si daca nu.
  nu scriu pe acest blogg,urmarind favoruri,de nici un fel.
  asa cum am mai spus,revin si reafirm,personal sunt atasat unor valori ,si unei doctrine,nu am fost si nu voi fi lipit de vre-o persoana,devenind un sustinator neconditionat al acelei persoane,indferent de cum se pozitioneaza.
  ma si intreb ce raspuns as fi putut primi la aluzia mea mai mult decit stravezie-iesiti doamna ministru la bataie si alungati suspiciunea care a planat asupra dv,ca ati avea intentia sa parasiti partidul impreuna cu alti pedelisti’
  ce zici C.MORO?cam ce raspuns puteam sa primesc?
  asadar eu ramin acelasi ,cu,ori fara raspunsurile doamnei ministru,careia ii urez bafta in continuare,pt ca are nevoie in tumultoasa toamna care deja si-a iontrat in drepturi.

 32. Desi in criza de timp ,am dedicat ceva din timpul meu liber unui demers destul de obositor,scormonirea in arhive a CAZULUI F.N.I.
  si ce sa vezi am descoperit inca o data cit de ipocrita poate fi lumea presei din romania,dar mai ales cit de grobieni pot fi unii jurnalisti.
  iata un sumar al tabloului din anul 2000,LUNA MAI.caderea F.N.I a inceput odata cu aparitia unui articol in presa locala din cluj in data de 16 mai.
  imediat,in zilele urmatoare,ziarele de la aceea vreme pro putere ,adica R.L.SI EV Z.prin jurnalistii sai cei mai guralivi,adica:
  PETRE MAIHAI BACANU,CORNEL NISTORESCU,DAR SI CRISTIAN TUDOR POPESCU SI DUMITRU TINU,De la adevarul au inceput o campania de diabolizare a lui VINTU.
  opresc aici descrierea tabloului din anul 2000,facind urmatoarea observatie.Dupa ce furia si valul a trecut SORIN OVIDIU VINTU,a facut ceea ce stie el mai bine-SA CUMPERE CONSTIINTE.
  si uite asa,ACUZATORII LUI DIN 2000,ASTAZI SUNT APARATORII LUI CEI MAI TURBATI-cu observatia pertinenta-INTRE TIMP,CORNEL NISTORESCU,C.T.P.BOGDAN CHIRIAC,ADRIAN URSU,au ajuns trofee in colectia de ticalosi a lui vintu,si evident s-au infruptat si ei din BANII F.N.I.
  Poate cel mai revoltator caz este a lui nistorescu,care a primit un teren de la vintu si astazi impart acelasi ponton pe malul lacului sanagov iar cafeaua si-o beau dimineata impreuna
  despre conexiunile politice si cine a beneficiat politic de pe urma caderii F.N.Ialta data,doar atit reamintesc-PSD -UL DE ASTAZI FOSTUL P.D.S.R,a fost marele cistigator al caderii F.N.I.
  Asadar astazi a venit nota de PLATA PT PSD,pt ceea ce ia adus atunci caderea F.N.I.
  Iata spaimele lui PONTA,REAMINTESC IN PLIN SCANDAL F.N.I.ponta a fost seful corpului de control la guvernului care sef………………
  si mai reamintesc ceva………….LISTELE,EXISTA.
  Din nou TRECUTUL,isi face de cap si-i loveste pe ticalosi………….uite de ce la atitia romanasi nu le place sa se dezgroape MORTII,SI NICI SA LE CAUTI PRINTRE VECHITURILE DIN DEBARALELE.

 33. stimata doamna ministru,v-as ruga insistent ,pe aceasta cale sa va implicati in repartizarea locuintelor de tip ANL intrucat eu cat si ceilalti visatori in a obtine o asemenea locuinta am ajuns la concluzia ca nu se poate,nici spera in acest sens ,deoarece din cate se observa ,si in acest an se vor repartiza locuintele in functie de nepotisme,etc,in speranta ca veti lua seama de acest mesaj ,va multumesc anticipat si va urez in continuare mult succes in activitate.ma refer strict la zona medias

 34. poveste cu mintea romanului cea de pe urma:
  din ce in ce mai multi votanti ai lui basescu traian realizeaza pe mana cui au dat tara … cunoscu unul care crede ca ar fi cazul ca romanii s iasa’n strada sa’l dea jos pe mitocanu’ … i’am spus ca nu as participa la asa ceva … ei l’au pus ei sa’l dea jos … sa iasa in strada aia 5 milioane de papagali care se luptau cu comunistii in decembrie 2009 .. 🙂

 35. poveste cu da-i doamne mintea romanuli cea de pe urma-privind acum detasat,imi dau seama pe mina cui puteau da romanii tara-cind in sfirsit vedem ce retele de banditi si tilhari ne asteptau la colt pe noi romani,in frunte cu mircea geoana,si tot pesedeul,cu crin antonescu si tot penelul,cu toti mogulii infractori care astazi 14 septembrie sunt in urmatoarele pozitii:
  1.-MOGULUL S.O.V.-INTEMNITAT
  2.MOGUL PATRICIU-SECHESTRU ASIGURATORIU PE PROCENTELE RAMASE LA ROMPETROL
  3.-MOGULUL VOICULESCU…………..HAAAAAAAAAAAAAA,
  pur si simplu ma cutremur-intrebare cine sunt ANTIBASESCIENII?
  RASPUNS-SLUGILE MOGULILOR INFRACTORI,LICHELELE DIN RETELELE DE MAFIOTI POLITICI,SI POMANAGII DE SERVICIU,ADICA LENESII NATIOEI ROMANESTI-PEGRA SOCIETATIIOBISNUITA SA TRAIASCA DIN STIPENDIILE ARUNCATE CU SCIRBA DE POTENTATII ZILEI DIN PSD SI PNL.

 36. Poveste cu BORFASI SI DERBEDEI-merita din nou adus in fata cine sunt artizanii scandalului din romania.
  dupa tot ce a aparut in opinia publica in ultimele zile ,oricine poate intelege ca S.O.V.n-are nici cea mai mica retinere in a arunca romania in aer pt a-si salva pielea lui de BORFAS CU PEDEGREE.
  asa se face ca nu a ezitat sa riste decapitarea politica a lui mircea geoana doar pt a le atrage atentia procurorilor ca el SORIN OVIDIU VINTU,il are pe posibilul VIITOR PRESEDINTE AL ROMANIEI LA PICIOARELE LUI
  din toata tarasenia asta care a izbucnit mediatic putem intelege ca brutalitatea si cinismul acestui mogul,dar si a celorlati moguli ,merge mult mai departe,pt linistea lor,folosindu-se de jucariile politice din curtea lor sunt in stare sa pijoleasca romania.grav este ca si o parte din sindicate sunt arestate prin leaderii lor de acesti moguli-asa se face ca sindicatele au devinit o anexa a trustului realitatea-catavencu.

 37. @ Frank Zapa[King]
  Sunteţi un dulce, ca să zic aşa…
  Spuneţi:
  Iata spaimele lui PONTA,REAMINTESC IN PLIN SCANDAL F.N.I.ponta a fost seful corpului de control la guvernului

  Vă rog eu să mă luminaţi, ce legătură este între Corpul de Control al Guvernului şi FNI. Este o chestiune foarte interesantă pe care însă nu o văd deloc…

 38. @Frank Zapa
  Feicitări pentru timpul și efortul dedicate scormonirii adevărului istoric. Faci un adevărat serviciu de interes public, spre disperarea susținătorilor mafiei aflate în disoluție și degingoladă, suporteri care nu mai au decât o singură speranță evocată în toate mediile virtuale la ..plesneală : ieșitul în stradă….deh, dacă nu mai au mineri și un lider carismatic precum purtătorul de zâmbet cu șapcă de proletar, i-a apucat tremuriciul și încearcă ca ultimă soluție marea cu deștul.. 🙂
  Le reamintesc retardaților inconștienți, dispuși să arunce în aer România doar pentru a-și salvgarda interesele și încrengăturile diabolice, CĂ S-A TERMINAT. BASTA CU JOACA DE-A RĂZBOIUL PE NERVII ROMÂNILOR, că nu vă mai ascultă nimeni. Oricum ,vă așteaptă la cotitură asistenții spitalelor psihiatrice, pregătiți să vă îmbrace în cămăși de forță, dacă veți continua să vă dați în stambă.
  ,,Acolo” vă este locul, adunătură de secături și nemernici adunați în mușuroaie oculte care parazitați și țineți în loc o țară întreagă, din drumul ei către reformă și modernitate europeană.
  Și vă mai spun ceva, caricaturilor grotești,ce sunteți : STATUL ROMÂN…NU DOARME ȘI ESTE CAPABIL SĂ APERE DEMOCRAȚIA DE ORICE PROVOCĂRI BANDITEȘTI.
  PS
  Din câte cunosc, SOV a retras o sumă consistentă (cel puțin zeci de miliarde de lei), cu câteva zile înainte de prăbușirea FNI.

 39. Zaharescu Valeriu-multam fain,mi-ar placea sa ne intinim si sa vorbim,esti o surpriza placuta pt mine.

 40. respectind una din sugestiile lui Silvestar ,iata ca va rog sa intrati pe ziarul curentul,ori pe hot news,veti gasi un exceptional articol scris de unul din cei mai mari jucatori romani la bursa,un roman plecat sarac in emigratie si intors milionar in tara,facind o avere impresionata datorita inteligentei si solidelor cunostiinte despre pietele de capital.
  este vb despre DL. CRISTIAN SIMA.

 41. Dragi to’arasi si pretini!

  Mi se pare cel mai potrivit salut, dupa articolul doamnei ministru, ce-mi releva un discurs ceausist. Structurat intocmai ca renumitele gangaveli tembelizate, incepe cu nelipsitele indicatii pretioase, contine un simulacru de dialog, plin de banalitati ce le gasesti in absolut orice blog al politicienilor ce pozeaza in obiectivi, si sfarseste cu clasica salutare “pe aceasta cale” si o urare catre scolari si profesori. O banuiesc sincera caci cu colegul dumneaei de la Educatie chiar ca au nevoie!

 42. Din cite observ ,din nou nimeni nu comenteaza probabil cea mai exploziva stire care a aparut in media-FOSTUL DIRECTOR S.I.E.catalin harnagea,declara ieri ca S.O.V. a pus la cale asasinarea sa.
  efectul acestei declaratii depaseste de 100 de ori efectul bombei de la hirosima.
  deci in 2000 S.O.V planuia asasinarea unui sef al serviciilor secrete.
  e clar ca omul nu a inebunit si nici nu este mitoman,ma refer la catalin harnagea,care intimplator,a mai prestat de-a lungul timpului prin studiorile lui vintu,in speciual ca invitat a lui RAZVAN DUMITRESCU.
  Aceasta stire coroborata cu informatia conform careia procurorul care l-a anchetat pe vintu a fost otravit si evident lichidat,deschide o noua pista si o noua perspectiva asupra a ceea ce INSEAMNA SISTEMUL TICALOSIT DIN CARE FACE PARTE INCLUSIV PSD SI PNL,mostenitorii REGIMULUI CRIMINAL COMUNIST.
  deocamdata PLATFORMELE MEDIATICE ALE MOGULILOR NU COMENTEAZA NIMIK-mai am rabdare,cine stie……………

 43. @biblio
  Formidabil…dacă ne putem intoxica sau contamina cu aluminiu în orice moment și oriunde ne-am afla, acasă, pe stradă, în fast-food, în avion…. pe mare , pe uscat sau în aer, atunci întradevăr specia umană este în impas…..este evident că după CENZURA inevitabilă, urmează inexorabil APOCALIPSA..Când anume ? Evident, în 2012. 🙂
  Concluzie logică : Lăsați naibii patimile politice și să adoptăm, cât mai avem timp, deviza hippies-tilor : MAKE LOVE, NOT WAR.

 44. @Hantzy
  Băiete, ai greșit blogul.. 🙂
  Apropo, nu trebuia să fii la școală ? Măi să fie…văd că v-ați molipsit în masă de chiulangită cronică … 🙂

 45. Pe Realitatea tv, se plâng jigodiile care au avut pensii de lux că vor muri de foame…
  Dar n-am auzit pe nici unul dintre aceşti privilegiaţi care de ani de zile se lăfăie n banii statului, să se întrebe cum trăieşte un pensionar de rând, cum se descurcă, cu ce-şi achită facturile?
  Toţi povestesc ce au făcut ei pentru ţară şi cât de substanţială le-a fost contribuţia… De parcă noi n-am şti cum s-au obţinut aceste pensii…

 46. @silvestar
  Sincer , nu pricep de ce-ți faci rău cu proprii(le)…ochi și urechi..sper că nu ai impulsuri sado. 🙂 Doar la ce credeai că te poți aștepta de la oficina propagatoare de …vânturi ? 🙂
  Există destule surse alternative de informație REALĂ, care oferă cunoaștere în loc de nervi 🙂

 47. @ Elena Udrea
  http://www.causes.com/causes/505194
  Va rog sa tineti seama de aceasta statiune, am fost acum 2 ani acolo si este departe de orice definitie a cuvantului TURISM. Ca si Ministru ar trebui sa luati in considerare potentialul acestei statiuni si sa o dezvoltati si sa o promovati asa cum se cuvine.
  Inteleg utilitatea indicatoarelor turistice in Romania dar cred ca mai bine avem indicatoare ieftine si statiuni scumpe, decta invers.

  Astept raspunsul dumneavoastra !

 48. TATA F.N.I-RECUPERATORUL CELOR MAI TICALOSI ROMANI-dupa ce si-a atirnat la butoniera tot ce presa romana a produs mai toxic si mizerabil,trebuie spus ca parintele F.N.Ia lucrat pe mai multe fronturi pt a-si pazii imperiul ridicat prin metode banditesti,amintind aici felul in care si-a creat o adevarata retea informativa de protectie si urmarire prin cumparerea fostilor GENERALI DE SECURITATE,si a ofiterilor superiori,pensionati si imediat recuperati de TATICUL FENEIULUI.
  Tocmai de aceea surpriza caderii in acest mod a lui S.O.V.devine unul din cele mai interesante episoade din istoria romaniei,pt ca in lupta nevazuta de pe frontul invizibil,INSTITUTIILE STATULUI,RECTE SERVICIILE-AU REPURTAT PRIMA VICTORIE MAJOARA.VICTORIE A TINERELOR CADRE ,NEINFESTATE DE COMUNISM IMPOTRIVA DINOZAURILOR SECURISTI PE CARE ,ASA CUM SE SPUNE IN ARGOU;
  ,I-AU FACUT’
  este un moment de-a dreptul istoric,pt ca pt prima data in ultimii 20 de ani,serviciile,NU AU INTORS ARMELE SI NU AU TRADAT UN PRESEDINTE LA CAPATUL MANDATULUI.
  reamintesc ceea ce a spus EMIL CONSTANTINESCU:,AM FOST INVINs DE SERVICII.
  infringerea imperiului vintu-este un moment scoala,moment care arata cum se poate demonta intr-o tara fosta comunista ULTIMELE RAMASITE ALE SISTEMULUI CRIMINAL COMUNIST,REGRUPAT SI PREGATIT SA LUPTE SI SA REZISTE IN NOUL PIEISAJ ISTORIC.
  restul lucrurilor,sunt doar amanunte picante-INFRINGEREA USTURATOARE A LUI GEOANA,PLECAREA MASIVA DIN PSD,DIN PNL,pina la urma amanunte pe care toata lumea le cunoaste.
  ABIA ACUM ALIANTA 322-CONCEPUTA LA SFIRSITUL LUI 2006,ESTE COMPLET DECIMATA-ultimele episoade vor intregii acest tablou,din care sigur deocamdata lipsesc citeva personaje.
  e vorba de leaderi de sindicat si citi-va politicieni,care nu vor face altceva decit sa intareasca ideea ca SISTEMUL TICALOSIT RIDICAT PE CENUSA CRIMINALULUI COMUNISM,A FOST LA FEL DE PERICULOS SI DISTRUCTIV PT ROMANIA CA SI COMUNISMUL INSUSI.
  trist este insa altceva,romania si romanii au mai pierdut 20 de ani din procesul de emancipare si modernizare,dovedind daca mai era necesar de ce suntem atit de decalati in timp fata de tarile occidentale,de ce suntem atit de saraci si predispusi sa revenim la ideile bolnave si diabolice pe care unii romani le vintura cu atita inconstienta,incercind sa profite de o realitate-DA ROMANII SUNT SARACI-dar sunt saraci si din cauza propiei ignorante,propiei ticalosii.
  pt ca un asemenea individ precum vintu,ori patriciu intr-o tara occidentala de mult ar fi fost rastigniti de opinia publica si nu doar marginalizati.

 49. @z. valeriu,
  Cam trebuia sa fiu la scoala, e drept. Dar daca vazui ca repetentii nu-s sa-i cultiv si sa-i educ, dadui o fuga sa vad de nu fumeaza dupa sala de sport. Aia noua si fromoasa, de costa numa’ juma’ cat aia ungureasca. Si ce vazui?! I-am gasit pe mai toti: adrian, valeriu, biblio, frank … sa n-aruncati chistoacele pe jos!

  He-he-he, stim sa descretim si fruntile, nu doar sa mimam seriozitatea … e semn bun!

 50. @ Frank Zapa[King]
  Nu uitaţi să strecuraţi şi care este legătura între Corpul de Control al Guvernului şi FNI. Este extrem de important.

 51. Asta, adica Hantzy are un vis: se facea ca sunt profesor si aveam o clasa care-mi dadea clase 🙂

 52. ioane adriane,
  eu mi-s Amarele Hantzy!
  Si e preferabil sa-mi dea clasa clasa decat sa mi le dea trenu’!

 53. “Cea mai bună variantă, o spun din postura de ministru al Dezvoltării, este împărţirea pe regiuni de dezvoltare.”

  Nu, domana Udrea, cea mai buna varianta este federalizarea Romaniei (Ardeal, Moldova si T.R), unde fiecare provincie sa’si hotarasca propriul viitor. Atata timp cat “ora exacta” se da de la Bucuresti, Romania va ramana o tara subdezvoltata, condusa de jmecheri fanarioti.

  “Nu putem merge înainte, nici ca partid şi nici ca Guvern, cu speculaţiile unei părţi a presei vizibil ostile care vorbeşte despre diversele conflicte de interese pe care le-ar avea unii reprezentanţi ai PDL. ”

  Faptul ca apropiatii PDL (cand PDL e la putere) obtin majoritatea contractelor cu statul, ca familiile ministrilor obtin contracte cu statul, le considerati “speculaţiile unei părţi a presei vizibil ostile”, fara a fi nimic adevarat ? Chiar ne considerati valize ?

 54. Hantzel tata, ai aparut si aici ?
  Sa ma astept sa apara si Horiageo si alti baieti veseli de pe site-ul Ziua ?

 55. @Hantzy
  Ce mai faci stimabile, văd că te simți bine….în pielea proprie, dezbrăcat de hainele prea largi ale bășcăliosului grotesc și sofisticat. Ești mult mai simpatic așa, natural și relaxat. Bănuiesc că ai găsit în farmaciile naturiste laxativul ideal 🙂
  În consecință, dialogul poate începe..cu singura condiție să nu pomenești numele de ,,băsescu” pe acest blog…măcar trei propoziții…promit că nu o voi face nici eu.. 🙂
  Oricum, personajele de top ale momentului, sunt SOV, Popa, Harnagea, Dinu Păturiciu, etc…și încet încet GHEMUL SE VA DEȘIRA COMPLET..atunci (sper foarte curând) când va fi devoalată lista completă a beneficiarilor FNI 🙂 🙂 🙂

 56. nu ceapel, fiule, io lucrez stalone, precum Sacalu’! De Horiageo, Aro, Shadow sau NT nu stiu decat ca au trait ani muuuuulti si fericiti, iar de n-or fi murit mai traiesc si astazi. Prin SUA, Canada, Francia, NZ … pe unde i-a gonit nevoia si doru’!
  Io venii sa dau ceava coloare blogului astuia inflacarat de mov ce este!
  Si, fiind de-o zodie cu propitareasa, sunt la fel de incapatanat precum dansa! Doar ca ceava mai experimentat.

 57. hahaha ce gluma. chiar toata lumea e de acord cu elena? chiar mai exista oameni simpli care sa mai aiba incredere in PDL ? hahahahaha

 58. @Katrina, atenție la mine : zîîîîîît ! 🙂
  PS
  M-aș fi exprimat și în ungurește, dar crede-mă, nu o fac din stimă pentru maghiarimea din Transilvania, pe care o respect pentru că își vede serios de muncă (fiind un exemplu pentru mulți români) și pe care tu o faci de râs.

 59. Da, bre ZeV, o dadui pe hapuri! Purjai deja cateva reflectii si salutai mediul inconjurator si samburii dintr-nsul, drept pentru care inghit ultimu’ ciocolax din blister si-ti promit ca de becisnicescu nu pomenesc. Prea neinsemnat, relationat la rasunatoarele augemntativele diminutive, insiruite de ‘mneata, unii dintre ei mahari in toata puterea cuvantului, a frazei chiar, iar listarea multasteptata sper s-o primim pe hartie velina, … pentru a nu fi tentat a o folosi la treburi mai practice … ce sa-i faci?! Hapul, bata-l vina!

 60. poveste cu revelatie:
  azi mi’am dat seama ca eu nu cunosc pe cineva care sa fi votat cu basescu din convingere … toti da’ absolut toti votantii basescului din 2009 au fost mituiti … cred ca basescu traian va mai incerca strategia asta … azi am pus bazele unui “unitati de comando” care sa’l impiedice pe basescu traian si pe acoliti sa cumpere in localitatea noastra voturile amaratilor la urmatoarele alegeri … 🙂

 61. Se aude, dom’ Președinte ? Pe mine m-ați uitat de la ,,împărțeală”…doar v-am trimis jpeg-ul cu votu’ pe e-mail….barem acum luați-mă în seamă și expediați pe adresa pe care o știți de la servicii un container de armament expirat de la firma fratelui…poate găsesc o pușcă validă să-i trag un glonț de cauciuc lui cenușă în cap… 🙂 🙂
  Alo, cenușă, să dai jos hainele de câine turbat , că mă iau la per…..,pardon, la întrebări ,,cuțu cuțu”… și entelejentul Marinescu 🙂 🙂

 62. Un autodenunţ! Şi nici nu a fost nevoie de ascultarea telefoanelor… Ia să vedem dacă procuratura se autosesizează.

 63. FRANK……Apropos de suspiciunea ta cu parasirea PDL ului de catre Elena Udrea cred ca puteai primi urmatorul raspuns:
  “Frank….Nu va faceti griji…..Voi ramane lipita de PDL atata vreme cat el va ramane lipit de mine…..pentru ca nu exista inversul acestei situatii dupa cum ati remarcat din prestatia mea ministeriala si politica….”
  ………………………….
  De la mine …Cred ca Elena Udrea poate prinde functia de presedinte PDL…..daca va candida..mai cred ca Elena Udrea va pleca doar la un partid “nou”….ultraprogresist,ultraschimbist..etc etc….poate un partid format din liberali PNL,liberali PDL,liberali UNPR….care sa fie format si legalizat pana la mijlocul lui 2011 …despre care se tot vorbeste in ultima vreme….ceva interesant pentru electorat..un partid care sa poata face promisiuni electorale credibile….la electoratul nostru merge…
  cum merge la enoriasi popa …care in biserica le impartaseste enoriasilor romani despre fericirea de “dincolo” unde “vor trai bine”….iar la nunti le canta “Cine-a pus carciuma-n drum”..indemnandu-i bahic si electoral sa voteze primarul puterii…..
  Pe acelasi model noul partid ar putea sa le arate enoriasilor politici si electori cat de bine ar putea trai dupa alegeri daca voteaza cu candidatii sai….apoi dupa alegeri si inainte de a-si scoate hainele si mastile de candidati sa-i intrebe ghidus..”ghici cine-i “…si apoi..”Tot noi”!

 64. @Hantzy
  Dom’ Hantzy, da’ cine mama lui de discipol de-al lui Mengele te-a.. ,,experimentat” ?
  Sper că nu ți-a făcut o niscaiva trepanație de-a rămas o emisferă pe-afară….. 😀
  ps
  Bre, da’ obsesia pentru ..știm noi cine” nu ți-a putut-o scoate.. 😀
  Era cât pe ce ca , doctorașul ciomulaș, să -ți lase în craniu, doar…imaginea escului !!!! Îți dai seama ce minune mare ? Am fi avut un al doilea cenushares.. 😀 😀

 65. poveste cu ofticos:
  zaharescule … cei, zaharescule? … te’ai speriat ca basescu traian nu va mai putea mitui amarati? … s’a terminat zaharescule …. basescu traian si haita mafiota din jurul lui vor ajunge acolo unde le este locul … la lada de gunoi a istoriei … inainte de a ajunge la lada de gunoi a istoriei basescu traian va face un popas de 3-4 ani la mititica .. sa vedem atunci cate dintre femeile care acuma roiesc in jurul lui or sa’i duca pachete la gherla … in felul acesta vom afla si cat succes are la femei … 🙂

 66. @cmoro
  Măi simpatie, mai lasă-le-ncolo de preocupări politicești….iar de d-na Udrea să nu te….grija, a măturat deja pe jos cu o armată de băștinași sălbatici care (să mori de râs, nu alta) se cred ,,bărbați” și ..,,experimentați” pe deasupra .. 😀 😀
  ps
  Probabil arlechinii,,bărbătoșii” au ,,performat” în lecturarea cu gura deschisă și limba scoasă a revistelor porno în școala generală și au mărit profitul companiilor telefonice cu tarif redus noaptea.. 🙂 🙂

 67. FRANK…..Vorbesti de “pensiile nesimtite” pe care le desfiinteaza PDL…
  Oprea de la UNPR le-a promis pensionarilor militari ca nu le vor scadea pensiile ..si nici salariile la recalculare…..
  CENUSHARES….Votantii lui Basescu au votat din dragoste….pentru ei insisi….ca privind in oglinda pe inserat……Acum,pe lumina, privesc in portofel…nu vad nici un domnitor…privesc in frigider ..mult prea spatios pentru necesitatile lor….apoi se privesc din nou in oglinda..si nu le place deloc ceea ce vad….nu se recunosc….de aia cred ca in viitor vor vota invers de ceea ce vad in oglinda ….
  Basescu a promis..le-a urat la toti..”Sa traiti bine”….le-a promis ca va nimici coruptia si pe corupti…pe moguli,pe hotii ca Vantu etc..le va lua banii furati si leva confisca averile…pe care le va redistribui poporului ..prin buget evident…ca nu e haiduc….cei care l-au votat au acum surpriza sa constate ca si lor…….ca in bancul ala cu tiganii si deportarea pe care mi l-a povestit un tigan de soi de pe la noi ..evident in jargon (pentru “fason”):
  “Hicler i-a spus lui Onel (Ion Antonescu)..Scapa de evrei..deporteaza-i…..Si Onel a crezut ca si pe noi…..”

 68. ZAHARESCU…Am mereu incredere in Elena Udrea….A maturat ea cu altii mai de soi…evident gratios si cu zambetul pe buze…..Nu a scapat nici cel dintai salbatec bastinos al tarii…..pentru ca se poate spune si bastinas si bastinos….dar mai corect e besiktas …

 69. @cmoro
  ..,,cred ca in viitor vor vota invers de ceea ce vad in oglinda” ….
  Să te-auzim, feblețe…CU CINE ? Cine este în imaginația ta colorată ,,inversul” lui Băsescu ?
  Și dacă tot nu te poți dezbăra de impulsul politicesc, explică-mi te rog,ca unui profan, legătura cu portofelul și frigiderul.. 🙂 Astfel, colegii vor înțelege ce hram porți.
  Să nu îndrăznești să-mi spui MIE că ești incolor și inodor, că… trec prin tine mai departe, la următorul comentariu 🙂

 70. @cmoro
  De fapt, las-o baltă…îți cer prea mult…scrie băiete ce-ți trece prin minte…în fond, pe blog, libertatea de exprimare este totală…și așa trebuie să rămână, vorba bibliotecarului.. 🙂

 71. Bună seara, mă duc să văd un film american…se numește Casablanca.

 72. Am vazut azi la B1 ca tot nu se intelege cei cu pensiile astea. Deci repet ce am mai spus:
  a) Pensiile care sunt azi in plata se stabilesc proprtional , ceea ce nu inseamna egal, cu contributiile fiecaruia la fondul de pensii in timpul cat a lucrat, acesta fiind celebrul principiu al contributivitatii.
  b) Un pensionar care traieste foarte mult poate primi pe toata durata de pensie chiar mai mult decat a dat, desigur ca unul care traieste putin primeste mai putin iar unul care moare inainte de pensionare nu primeste nimic . De ce? Pentruca este un fond de pensii de natura piramidala de intrajutorare intre generatii. La fondurile private regula este ca sa primesti tu sau mostenitorii macar cat ai depus, desigur daca fondul respectiv nu da faliment cum s-a intamplat cu SAFI care lansase si un fond de pensii.
  c) Pensiile speciale pteau duce datorita nesimtirii lor sa duca la ceva la care nu ajunge nici-un fond privat , adica unul care traieste mult sa primeasca si de doua trei ori cat a cotizat de fapt, ceea ce este teoretic nedrept dar posibil daca societatea doreste sa dea impozite ptr anume categorii sociale. Acest lucru datorita CCR a ramas posibil doar ptr magistrati, societatea desigur nefiind intrebata de porcaria aia juridica de stat in stat care este CCR si aper ca viitoarea constitutii sa elimine aceasta anomale canceroasa.
  Un bine mai mare este mai bun decat un bine mai mic chiar daca nici cel mai mare nu este perfect.
  Adica si asa este mai bine decat inainte.

  d) Problema militarilor este separat de pensiile nesimtite ale unor militari cu grade si functii mari care se rezolva automat prin legea care va intra in vigoare, este problema unora care nu au contribuit transparent, formal contabil pana de curand la sistemul de pensii avand un sistem necontributiv de un anume soi pe care nu-l discut.
  Pentru a vedea mai clar acest aspect al militarilor trebuie sa vedem cine sunt cei care nu au cotribuit la sistemul de pensii.
  Adica toti cei care nu au platit CAS si astia sunt grupati in trei mari categorii:
  1. Cei care nu au muncit intr-un sistem organizat cum sunt tiganii fara servici mai toata viata , vagabonzii ;
  2. Taranii CAPisti care nu erau salariati dar munceau fara sa li se retina CAS;
  3. Militarii care desi munceau si aveau salarii mari nu erau pusi sa cotizeze la CAS;

  e)Primele doua categorii beneficiaza de pensie minima, ceea ce este nedrept fata de tarani in raport de vagabonzi dar asta este si de aceea azi statul vrea ca toti care fac orice tip de activitate sa contribuie la fondul de pensii ca sa poata primi si el macar o pensie minima ca de cat castigata
  f) Militarii sunt victimele unui sistem si nu au nici-o vina, au muncit si daca de exemplu ar fi avut un salariu mai mare decat cel incasat (si nimic nu impiedeca asa ceva si nu ar fi fost ceva nesimtit) astfel ca daca i se aplica CAS, ramanea cat lua el efectiv ar fi fost si ei contributori exact cum sunt astazi.
  Acest rationament este si cale simpla si evidenta pentru a se transforma si militarii in mod formal in contributori si sa li se calculeze un numar de puncte ca si cum ar fi avut acel salariu mai mare si totul este OK.
  Eu cred ca daca se cunoaste istoria salariului unui militar si la calcului punctajului ptr pensie este tratat ca salariull oricarui cetatean contributor prin CAS, problema este si moral si economic corect. Sigur aici vor apare unii care primesc prea mult fata nu de cat au contribui ca nu au contribuit ci fata de salariul avut adica ca in intreg sistemul contributiv un militar care a castigat 100 la medie, in viata sa de salariat MAN sau MI ia aceiasi pensie decat civilul contributor cu un salariu mediu tot de 100 si amandoi de doua ori mai putin decat militarul sau contributorul cu 200 lei salariu mediu .

  Nu vad ce este atat si atat de greu de intzeles?

  Despre propunerea lui Sarbu ptr pensiile sub 10 milioane, eu agreez asta dar ce spune el este o prostie caci nu pot modifica punctajul ci pot da o pomana , o scutire caci asta este orice scutire o pomana pe care o fac cei mai avuti in favoarea celor mai putin avuti si in nevoie, dar solutia propusa este stupida, stupida, stupida: Bag intr-un buzunar ceva in plus ca daca scot sa raman cu cat aveam daca nu bagam.

 73. PS Se pare ca Oprea zice asa: Ai 1000 lei pensie si punctul de pensie este 500 atunci iti calculam ca ai 2 puncte nu cnteaza ce salariu ai avut de 3 puncte sau de 1,5 puncte.
  O ilegalitate.
  Se pot da pomeni, dar nu mistifica generic sistemele.

 74. Nu ma mira nici cum ca Vantu putea sa angajeze asasini platiti ca orice mafiot, ca orice nash, si Harnagea este un om serios care nu inventa . Poate ca nu trebuia sa spuna chestia asta daca era sub protectia secretului de serviciu. Nu stiu. Dar ca Vantu cu toata armata de securisti colonei si generali pe care-i angajase putea avea asasini platiti, nu am vreun dubiu.
  Articolul despre acea intoxicatie cu aluminiu mai arata ceva: starea jalnica a medicinii romanesti daca doar la Viena (ca si in cazul generalului Gusa tratat cu Radu)s-a aflat care este tarasenia, sau poate ca bratul securistilor lui Vantu se intindea peste acei doctori care au si ei familie copii si nu-i asa in cazul asta mai drag decat adevarul sau legea este Plato adica propria viata sau a celor dragi.

 75. poveste cu dumirit:
  acuma totul e clar … m’am lamurit cum e cu pensiile … si cum e cu aluminiul … 🙂

 76. cand se vor taia acele stimulente?
  mai ales in primarii, acolo de la nodica la opinca primesc stimulente.
  este o adevarata haiducie pe la directiile de impozite si taxe, directorii impart aceste stimulente dupa bunul plac
  insistam anulati ordonanta care permite formarea fondului de stimulente

 77. ZAHARESCU…Portofelul umple frigiderul….Daca nu ai in portofel domnitori (bancnote cu presedintii “istorici”) nu poti umple frigiderul si ramane mult prea mult spatiu in el….fata de cat ar avea nevoie un roman decent…care doreste un frigider cu mai putin spatiu gol in el…
  E OK?Subtilitatea si nu numai ma da peste cap……inca….
  Treci prin mine…?Treci prin tine….treci prin fabrici si uzine….deci cred ca sunt umanist de formatie….daca spun socialist nu e adevarat si mai si risc sa ma impinga Frank in comunism…

 78. Putea avea……nu am nici un dubiu…..ca putea avea….eu am un dubiu….despre logica exprimarii…e obligatoriu sa ai dubii oricand e vorba de supozitii,speculatii,ipoteze….de lucru la partid..

 79. Si Nashul cere relatii oricui le are, despre Luminita Sega, al carui nume a fost pomenit ca fiind singurul procuror care s-a ostenit sa-l intrebe ceva de Presedintele de atunci (1999-inceput 2000) al CNVM, care face o declaratie senzationala.

  Presedintele CNVM spune ca:
  1) CNVM nu a avizat niciodata garantia data de CEC asadar in mod nelegal statul roman a platit cat a platit pagubitilor FNI si
  2) In noua luni cat a fost inchis nimeni nu l-a intebat nimic ca de fapt a stat la parnaie nu ca sa vorbeasca ci ca sa taca.
  Senzational!

 80. Cine este adevăratul patron al postului OTV?
  Dezvăluire şocantă, făcută redacţiei Exploziv-NEWS, de către celebrul procuror Alexandru Lele: adevăratul patron al OTV nu este Dan Diaconescu, ci un fost puşcăriaş pentru contrabandă cu petrol, evadat prin Vama Borş din Bihor (vamă al cărei şef, la vremea respectivă, era actualul ministru de Interne,Vasile Blaga) şi odraslă de fost prefect!
  Dan Diaconescu, imediat după alegerile prezidenţiale, a schimbat acţionariatul la OTV în modul următor: 80% Adrian Tarău-jr., 15 % “alţii”, “senzaţionalul” DD rămînînd cu un procent absolut nesemnificativ, de doar 5% din “televiziunea poporului”. Cel care l-a arestat, în 2001, pe Tarău-jr este chiar procurorul Lele, iar acest lucru l-a costat demiterea din Procuratură şi întocmirea unui Dosar Penal, la ordinul lui Adrian Năstase(dosarul trebuia finalizat, la ordin, cu aruncarea în puşcărie a procurorului, dar Cristian Panait, cel desemnat să se ocupe de “problemă” a ales să se sinucidă decît să-şi condamne colegul nevinovat – n.r.). La vremea aceea, Tarău era principalul sponsor al PSD, iar acum el face afaceri cu mafia din PDL. Un alt amănunt penal legat de Dan Diaconescu: în schimbul campaniei pro-Băsescu a primit, ca donaţie, o vilă somptuoasă la Los Angeles. Donatorul, sau mai exact spus, donatoarea, aşa cum este scris în actele pe care procurorul Lele ni le-a pus la dispoziţie, este nimeni alta decît…Elena Udrea. Acum, atît. Deşi dat în urmărire generală pentru continuarea executării pedepsei, din acest an el poate intra nestingherit în România (ceea ce şi face!), graţie relaţiilor pedeliste la nivel înalt.
  Tarău, cît şi Diaconescu sînt prinşi într-un Dosar Penal a cărui muşamalizare se tot încearcă, la Parchetul General, şi în care mai apare un personaj pedelist: Silviu Prigoană! “Caracatiţa contrabandei cu petrol a lui Tarău jr., omul din spatele biroului lui Dan Diaconescu, de la OTV, se desfăşoară nestingherită şi azi, în plus el şi-a orientat activitatea către traficul ilegal cu armament” – spune procurorul Lele, căruia îi mulţumim pentru curajul cu care ne-a pus la dispoziţie detaliile anchetei de mai jos:
  În spatele lui Dan Diaconescu se află Adrian Tarău, fiul fostului prefect de Bihor din partea PDSR, arestat de procurorul Alexandru Lele, apoi fugit prin Vama Borş, cercetat pentru contrabandă cu produse petroliere. Şeful vămii din judeţul Bihor era Vasile Blaga, ministrul de Interne de acum. Din datele pe care procurorul Alexandru Lele (ţinut, timp de 6 ani, în afara sistemului judiciar de către caracatiţa intereselor PSD-PDL, dar repus în funcţia de procuror-şef în urmă cu un an, graţie unei hotărîri a CEDO!) ni le-a pus la dispoziţie, rezultă că Tarău face afaceri nu doar cu Dan Diaconescu, ci şi cu Silviu Prigoană, Lucian Colţea, Vasile Blaga şi Adrian Videanu. Pe numele lui Tarău au fost deschise nu mai puţin decît 9 Dosare Penale pentru contrabandă cu produse petroliere, spălare de bani, evaziune şi absolut toate dosarele au fost muşamalizate de Mafia PDL-PSD! Toate! (Asta, da, luptă împotriva corupţiei! – n.r.).
  Firma prin care se fac afacerile ilegale este “Intersis Corporation” (care, culmea, tot pe data de 5 ianuarie 2010, cînd s-a schimbat acţionariatul în OTV, au fost operate şi în această societate schimbări de acţionari, în modul următor: 30% Adrian Tarău – pînă pe 5 ianuarie deţinuse 50 % din acţiuni – 30 % Dan Diaconescu (interesantă rocada între OTV şi Intersis!) şi 40 % Silviu Prigoană!).
  În fapt, încă din anul 2001, prin “Intersis Corporation” era importată benzină din Slovacia, dar în actele prezentate la vama lui Vasile Blaga era menţionat kerosen, pentru a nu fi plătite TVA-ul şi taxa de drum. Banii obţinuţi din contrabandă “fugeau” în conturi americane. Alte două firme, “Herti” şi “Yvnork”, au cumpărat combustibil de la “Intersis Corp” prin Slovacia şi Ungaria. “În aceste operaţiuni au fost implicaţi, aşa cum am dovedit eu în dosarul pe care l-am instrumentat, membri de marcă din PSD şi PDL, dar şi din UDMR. Contrabanda era monitorizată, dar şi ocrotită de Serviciile Secrete prin Virgil Măgureanu (al cărui partid a fost înghiţit de PDL-ul lui Traian Băsescu) şi, apoi, prin Radu Timofte, ambii foşti şefi ai Serviciului Român de Informaţii! La Parchetul General, Tarău jr. a fost protejat de procurorul-şef Tănase Joiţa şi de Ovidiu Păun. (nota red. – încă de acum un an, ofiţeri curajoşi din SRI ne semnalau faptul că în spatele acestora se află şi Victor Bout, celebrul traficant de arme, care aproviziona Al-Qaeda şi a avut afaceri de acest gen şi în România). Am cerut cooperarea FBI şi CIA, pentru a putea obţine, în dosar, date despre filiera lui Tarău în alte ţări, iar cele două instituţii, extrem de cooperante şi prompte, au stabilit că adresele firmelor din SUA erau false: 25 Grey Stone Manor, 19958-977, County of Sussex, Delaware (de altfel, coincidenţă sau nu, în Delaware sînt şi multe dintre afacerile lui Adriean Videanu – nota red.). De asemenea, adresele din Ungaria – Retek U 33-35, Budapesta, H-1024, erau false”, ne declară acum procurorul Lele. El a stabilit că, în Ungaria, Mafia lui Tarău era coordonată de Lajos Siska, sponsor de marcă al PSD şi UDMR, prin firma “Herti” din Oradea (oraşul ministrului de Interne Vasile Blaga!). Caracatiţa contrabandei cu benzină a lui Tarău jr., omul care stăpîneşte acum OTV-ul, este următoarea: licenţa de import pentru firmele din sfera lui Tarău jr. şi Silviu Prigoană (este vorba despre mai puţin mediatizatele firme în care Tarău este asociat cu Prigoană, şi anume: “Herti”, “Yvnork” şi “Lucmir”, n.r.). Aici sînt implicate atît firme fantomă din SUA (ca ţară “importatoare” a petrolului furat de Tarău), cît şi cele din ţara “exportatoare”, spune Lele.

 81. Mai rămâne întrebarea dacă C.N.V.M. trebuia să avizeze contractul contractului de fidejusiune/cauţiune încheiat între C.E.C. S.A., S.C. S.O.V. Invest S.A. şi F.N.I.?

 82. Citatul zilei 🙄

  Citat
  “Ipocrizia e omagiul pe care viciul îl aduce virtuţii.”

  Francois de la Rochefoucauld.

 83. Un zâmbet la cafea 🙄

  – Cine e caraghioasa aia?
  – Nevastă-mea!
  – O! Te rog, scuză-mi greşeala.
  – Nu-i nimic, greşeala a fost a mea!…

 84. @silverstar
  Sarut mana.
  Treaba dumneavoastra…. Dar si cand si-o pune Victor, Mircea si Crin aparitiile la un loc, fac 18.300 ! Sa nu veniti atunci sa ne rugati sa va primim iarasi pe blog….
  Toate cele bune, dumneavoastra si tuturor.

 85. UTINEZ PE GENERALI

  Iata care era starea de spirit al parintelui F.N.I.IN ANUL 2003 CIND BENEFICIA DE PROTECTIE DIVINA-ION ILIESCU SI RADU TIMOFTE.
  asa cum reise din dosarul rezultat din ampla ancheta desfasurata in anul 2000,VINTU,a sponsorizat la greu atit actualul PSD[P.S.D.R.] cit si fosta C.D.R.
  odata cu venirea la putere a P.D.S.R,actualul psd,SORIN OVIDIU VINTU,a devenit cel mai puternic om din rom.
  gainarul din ROMAN,ii sfida pe anchetatori spunindu-le ca el S.O.V.nu discuta decit cu generali ,pe care daca vrea urineaza,si cu cei care au studii la harward.
  iata o fotografie a romaniei sub REGIMUL PESEDIST,regim ajuns la putere prin sponsarizarile unor infractori gen DAN VOICULESCU,SORIN OVIDIU VINTU SI DINU PATRICIU,care au recunoscut public ca au dat bani acestui partid si candidatului lor pt a inhata in gherele lor de napirci lacome romania.
  Fenomenul se repeta si in 2009,cind aceleasi personaje se SCREM INTENS SI INVESTESC SUME URIASE CIN PROSTANACUL GEOANA CU VOIE DE LA KREMLIN,pt a-l instala pe prostanac in jiltul de la cotroceni,si o data cu el JAFUL PRADUIALA SI NENOROCIREA ROMANIEI,INCLUSIV INCHINAREA EI MARELUI URS DIN STEPA RUSA..
  Dupa ce i-a cumparat pe derbedeii din presa,culminind cu ,CEA MAI TARE ACHIZITIE-EMIL HUREZEANU,PERLA COROANEI,vintu a considerat ca razboiul cu TRAIAN BASESCU ESTE CA SI CISTIGAT.
  A urmat cea mai mare diversiune si manipulare mediatica pusa in scena de cei care tocmai criticau acest lucru inainte de 90-folosindu-si abilitatile EMIL HUREZEANU AJUNS MARE SEF IN OGRADA LUI VINTU,S-A FOLOSIT DE TOATE CUNSTIINTELE SALE PT A-L DISTRUGE PE TRAIAN BASESCU.
  pt cei care au uitat-le reamintesc penibilitatile care au urmat dupa 6 decembrie si tot demersul ce a urmat pt a demontra ca GEAOANA A FOST FURAT-atunci toti sclavii lui vintu s-au acoperit de ridicol,astazi prin incercarea de spalare a lui,au devenit la rindul lor niste infractori-AR TREBUI ACUZATI DE FAVORIZAREA INFRACTORULUI SORIN OVIDIU VINTU,DACA NU CHIAR TRECUTI LA COLABORATIONISTI.

 86. @ ion adrian
  Parerea mea este ca statul roman a vrut – considerentele electorale nu trebuiesc neglijate – sa despagubeasca deponentii FNI. Scoaterea in fata a AVAS (AVAB atunci) ca bun de plata cred ca a avut la baza o decizie politica, facilitata de dorinta de afirmare a conducatorilor de atunci ai respectivei institutii, dar si de veniturile pe care AVAS (AVAB) le obtinea pe vremea aceea. Oricum, modesta mea experienta de prin antecamere ma face sa am convingerea ca o decizie precum cea privind FNI s-a luat la nivel de guvern. Nu stiu care este situatia in cazul actualei guvernari, dar sa spunem ca sunt convins ca toate marile decizii post-decembriste s-au luat in cunostinta de cauza cel putin a premierului de atunci si a doi-trei ministri.
  Referitor la punctul 2 din postarea dv de la ora 00:08 vi se pare curios ca cineva sa nu fie intrebat tocmai de teama de a nu spune tot ce stie ?
  Sa aveti o zi buna.

 87. ***Nicolae – Bine întoarsă Nicule, din condei. 😆
  M-ai convins, asta e. N-o să te las eu tocmai pe tine să-ţi bei cafeaua de dimineaţă fără zâmbet. 😆
  Să ai o zi minunată, Nicule!

 88. DOUA RETELE MAFIOTE DESFIINTATE.
  pt a fi egali cu adevarul trebuie sa spun din startul acestui text,atit reteaua CATALIN VOICU,A MITUITORILOR SI SANTAJISTILOR,CIT SI CARACATITA LUI SORIN OVIDIU VINTU,au un numitor comun-suportul politic al PSD SI A GREILOR SI DINOZAURILOR PESEDISTI.
  dar ce este mai grav ,este ca ambele retele cazute au directa legatura cu CORUPTIA SI SARACIREA ROMANIEI,lucru atit de evident incit nimeni nu poate contesta aceste adevaruri.
  spre deosebire de reteaua voicu ,care opera strict in zona justitiei,caracatita S.O.V.A REUSIT SA SE INTINDA DE LA LUMEA ARTISTICA,SCRIITORI POETI,INTELECTUALI ,JURNALISTI,PINA LA SINDICALISTI.
  ei ,aici este de fapt cheia problemei,implicarea SINDICATELOR IN FARADELEGI,IN DEZVOLTAREA ACTELOR INFRACTIONALE,BA MAI MULT IN SUSTINEREA FINANCIARA A UNOR INFRACTORI,dovada fiind suma de 3 milioane pusa in joc de LIVIU LUCA,arata foarte clar cit de departe si adinc in societate este impamintenita HOTIA.
  si daca luam in considerare ca sindicatele,de fapt leaderii de sindicat sunt BRATUL INARMAT AL PSD,avem tabloul complet.
  intelegem mai bine de ce REALITATEA TV CHEAMA LA VIOLENTE DE STRADA,DE CE REALITATEA TV.SUSTINE PE CEI MAI TOXICI OAMENI SI DE CE REALITATEA TV.ALATURI DE CELELALTE DOUA TRUSTURI VOR RASTURNAREA ORDINII DE DREPT,SI MAZILIREA DEMOCRATIEI.

 89. BANII ROMANILOR SIFONATI PRIN F.N.I.-i-au adus la putere pe PESEDISTI-intreg scandalul din anul 2000 a folosit doar actualului PSD.folosind diversiunea tipica unui partid de sorginte comunista,beneficiind de serviciile fostilor ofiteri de securitate FOSTUL PDSR,actualul PSD,dupa ce s-=a infruptat cu o parte din banii furati de vintu,le-au mai tras o teapa romanilor,au instalat la conducerea romaniei cel mai praduitor guvern-GUVERNUL NASTASE ,care in 4 ani a reusit performanta sa vinda pe nimic,gratis resursele romaniei,cite-va obiective indistriale si sa nenoroceasca si sa condamne la moarte cite-va banci.
  va reamintes ce a spus NICOLAIE VACOROIU VIITORUL PRES AL SENATULUI,INTREBAT CUM A REUSIT SA FALIMENTEZE O BANCA:
  ,SUNT UN HAGI AL FINANTELOR’da,asa este e un mare talent doar ca talentul si la pus in slujba infractorilor.
  iar ca ex de ipocrizie si magarie pesedista o sa dau un singur exemplu:
  pina in ianuarie 2009,900.000 de romani,pensionari C.A.P.traiau din sume incredibile,de 4,9 50 lei noi.asa au considerat TOV ION ILIESCU SI ADRIAN NASTA,IMPREUNA CU AROGANTII BARONI ROSII,ca trebuie sa-si trateze votantii.atunci nu-si puneau intrebari atit de existentialiste ,ca aceasta:
  ,OARE CITI TARANOI,DIN VOTANTII NOSTRII CRAPA DE FOAME PE AN’?
  nuuuuuuuuuu,atunci aveau cu totul si cu totul alte preocupari PARSIVII INFRACTORI PESEDISTI.
  L-ATI AUZIT CUMVA PE FASCISTUL MAZARE ATUNCI SA PROTESTEZE IMPOTRIVA PENSIILE DE BATJOCURA?
  NUUUUUUUUUUUUUUUUU.
  astazi insa infractorii pesedisti intr-o defilare nebuna la televiziunile infractorilor moguli,pling de mila prostovanilor……….mare parsivenieeeeeeeee,mare.

 90. ROMANIA RAIUL TURNATORILOR COMUNISTI.
  De nenumarate ori am fost atacat pe acest blogg de sustinatorii pesedeilor si peneleilor pt ca faceam trimitere la trecutul unor persoane,si tot de nenumarate ori am spus:trecutul romanilor trecuti de 40 de ani este mirsav parsiv si ii descalifica ca oameni.trectul ii reprezinta dar si mai mai grav,distorsioneaza relatiile din societatea romaneasca,pt ca acesti cetateni pot fi santajati,comandati si folositi.
  intr-un studiu recent aparut din 10 romani trecuti de 40 de ani,luati aleatoriu de pe strada,6-7 din ei AU FOST TURNATORI LA SECURITATE.este de-a dreptul incredibil cit de putreda si de mizerabila a putut fi orinduirea CRIMINALA COMUNISTA,dar mai ales cum si acum la 20 de ani de la moartea dictatorului comunist,boala criminalului sistem ne urmareste si ne afecteaza vietile.
  dintr-o aritmetica sumara daca consideram ca jumatate din cetatenii romani au intre 40 si 100 de ani si daca 6-7 din acestia au fost turnatori,avem exact procentele PARTIDELOR TICALOASE-PSD+PNL+PC.
  asadar iata cu ce partide ne confruntam cu ce cancer politic trebuie sa luptam.IATA DE CE LEGEA LUSTRATIEI ESTE ATIT DE VEHEMENT CONTESTATA DE ACESTE PARTIDE.
  si daca tinem cont ca romania a fost condusa pina in 2008 de TURNATORI avem si raspunsul la intrebarea-DE CE ARATA ROMANIA ASA CUM ARATA,DE CE ESTE ATIT DE RAMASA IN URMA SI ATIT DE SARACA.
  si daca coborim la nivelul ierbii,adica intre poporeni,putem intelege cu usurinta ce fel de bloggeri scriu si-si dau cu parerea pe acilea,cei care ii sustin pe PESEDISTI SI PENELISTI,si ce fel de trecut au.
  si atunci oare,e greu de inteles de ce a aparut unul ca VINTU,INFORMATOR AL SECURITATII,UNUL CA VOICULESCU CARE SI-A TURNAT FAMILIA,UNUL CA PATRICIU ,CA NASTASE ETC.?
  poate o singura intrebare nu stiu cum isi poate gasii raspunsul:
  ,CUM SCAPAM DE LUMEA SI RAIUL TURNATORILOR COMUNISTI????????????????

 91. e liniste,oamenii sistemului ticalos,desemnati sa ,CINTE’pe acest blogg stau cu sufletul la gura asteptind verdictul judecatorilor.
  de acest verdict este legat viitorul lorsi a multur lachei platiti de VINTU.
  ,to be ar not tu be’vuvuzea si tonomat ticalos,iata intrebarea cheie.

 92. ,poveste cu pupincurist antibasescian:
  ,SA-TI FIE RUSINE CENSHARES……………………………….

 93. Hallo, ZeV,

  Lobotomia ce mi-a ratat-o kilometric discipolul menghelian (sau mengheleu, ca sa rimeze cu pedeleu sau derbedeu), de-a lasat urme pe teasta altuia, ma facu dimpotriva ceva mai intelighent, cel putin raportat la pagubitul colateral. Dar oricum indeajuns ca sa observ ca, asa cum se intampla de obicei, obsedatii ii interpeleaza pe ceilalti, cautandu-i la “obsesie”.
  Mneata poti ramane nesatisfacut sau nemultumit daca, nesesizand fondul comentariului ii ataci doar forma, dar sa apelezi mai apoi si la presupuneri cu limbi scoase si guri cascate e putin cam mult. Nota doi!
  Sau incerci astfel o dicreditare in masa a celorce ar putea avea alte opinii? Sa stii de la mine ca stratagema reuseste doar la cei care sunt deja convinsi. Si mai mult nu pot, saracii!

 94. @silverstar,
  intrucat n-am putut constata daca misoginismul dumitale e de sorginte masculina sau femenina, in vreme ce Nicolae da semne de supusenie protocolara, ma adresez cat mai neutru.
  M-a frapat siguranta cu care sustineti ca pe ziare.com ii sunteti mai util/a doamnei ministru decat aici. Exista vreun criteriu divin, universal, constitutional sau vreo conventieabsoluta, unanim acceptata care sa confere motivatiei dumneavoastra un caracter axiomatic?
  Intreb pentru ca nu mi-e clar de ce suportul de care se bucura dumneaei din partea dumneavoastra n-ar fi putut fi acordat lui Berceanu, Funeriu, Cseke sau Seitan, ministrii care n-au beneficiat de bugetul ofertant al dezvoltarii? Desi ar fi avut mai multa nevoie …

 95. poveste cu conducte, mincinos si scriitura:
  a mai fost o conducta pe care ne’o dadea basescu traian ca trecand sigur prin romania … aia care acuma trece prin bulgaria … acuma ne da alta … da’ fara finantare … e distractiv basescu asta … istoria n’o scrie basescu traian … istoria o sa i’o scriem noi … cu creta …. pe cruce … 🙂

 96. Bravo, rasputin! Multam’ pentru link!
  Iata o stire foarte buna, … aproape la fel de buna ca suspendarea din 2007!

 97. astazi ,ce coincidenta,SE JUDECA CAZUL INCULCAPATULUI Adrian nastase,in dosarul ZAMBACCIAN.
  ce interesanta a devenit romania in ultima vreme..in sfirsit mitul conform caruia,BOGATI NU PLING NICIODATA’a fost darimat.
  si uite asa,fostii colegi in praduirea romaniei au VORBITOR CU JUDECATORII.
  oare cum au reusit astrele sa se alinieze in acest mod fericit pt DREPTATEA DIN ROMANIA?
  si atunci cum sa nu-i crezi pe DERBEDEII ANGAJATI SI CUMPARATI DE VINTU CA SUNT IN PRAGUL NEBUNIEI.
  ei asista inebuniti cu microfoanele in gura si camerele de luat vederi cum LUMEA LOR,SISTEMUL TICALOSIT SE PRABUSESTE.
  ASADAR NU MA POT ABTINE:
  ,SA TRAITI BINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE’

  SI;
  SA-TI FIE RUSINE CENUSHARES…………………

  HAAAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII-

 98. haaaaaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiii
  e adevarat censhares ca esti tuirnatorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr??????????????????
  ,sa-ti fie rusineeeeeeeeeee,cenushares………………….haaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  ce zici censhe,o mai duci mult asa??????????????????
  haaaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  moamaaaaaaaaaaaa ce CARBOABE IN FREZA INCASEZI CENUSHEEEEEEEEEEEEEEE.
  SA-TI FIE RUSINE CENUSHEEEEEEEEEEEEEEEEE

 99. poveste pe graba:
  frank … acuma’s grabita … n’am timp sa ma ocup de aberatiile tale … iti dau voie sa te mai joci in tzarana pana ma’ntorc … 🙂

 100. cenuse,hai ca mai vreau povesti,mie imi plac astea care ruleaza acum,tie stiu ca iti stau in git,haaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiidaca faci bum sa ai o matura linga tine,sa adune copii toata cenusa………………………haaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiii

  sa-ti fie rusine cenusheeeeeeeeeeeeeee………….haaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiii

 101. mda censhe,cind vine vorba de mine,esti tare grabit-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiii grabeste-te incet cenuse,ca oricum tot acolo esti
  ,sa-ti fie rusine cenuse………………haaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiii

 102. unde te grabesti cense,tre’ sa-i duci trena la NASTASE????????????

  sa-ti fie rusine cenuse……………..

 103. ***Hantzy – da’ ca ce chestie să-ţi fac eu ţie confidenţe? 😳

 104. RASPUTIN….Mai e un proiect Agri-col…si de solidaritate…al guvernului…propabil conceput tot de Prigoana…care are in ultima vreme idei …ceea ce ma face sa cred despre aia care glumeau zicand ca “aia care au multe idei ar fi corect sa se numeasca idioti” ca au dreptate..cel putin in cazul lui Prigoana….
  Proiectul ar prevede ca toti cetatenii Romaniei aflati in austeritate alimentara sa fie obligati sa-si capteze propriile gaze si sa le doneze la rezerva de stat gestionata de guvernul Boc…
  Cred ca acest proiect e mult mai credibil si realizabil decat proiectul Agri….pe care ni-l ofera Basescu….Cred ca o sa auzim iar ca Rusia a cumparat toate productia de gaze a Azerbaidjanului si Georgiei….

 105. gata ,oamenilor ce au trait ,gindit si respirat ca niste veritabili comunisti le dau o veste buna-vre-o doua zile scapati de mine-dar dupa……………….
  sa va fie rusine,otrepe comuniste-va doresc sa-l urmati pe vintu in ………………
  haaaaaaaaaaaaaaa hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 106. @silverstar,
  nu exista nici o obligativitate din parte-mi. Ca si “a gandi”, solicitarea mea nu este imperativa!
  Dar iti multumesc, fie si pentru ca, implicit, mi-ai raspuns la intrebare!

 107. @Hantzy
  Revenind de la treabă, din respect pentru colegii de pe blog și pentru inițiatorii blogului, am trecut în revistă ultimele noutăți….sincer, m-ați dezamăgit profund. Am sperat că zona de elită a opoziției va genera ,pe lângă personaje posesoare a ștampilei de ,,intelighent” și idei noi, construcții algoritmice credibile bazate pe argumente și care să vizeze domenii de interes general.
  Surpriză (neplăcută) , din păcate….sesizez doar un plus de zeflemea și aroganță, o formă sofisticată dar tot fără fond, un fel de ,,cenushares: cu câteva clase în plus.. 🙂
  Dar cel puțin cenushares, este concis și la obiect….îl poți ,,citi” dintr-o privire 🙂
  PS
  Trebuie să recunosc totuși ,că ați reușit o performanță : Ați câștigat concursul.. ,,obsedatul zilei” , depășindu-l chiar și pe bietul cenușă 🙂
  Vă premiez cu băgatul în seamă chiar prin prezentul meu comentariu 🙂
  PS1
  Vă recomand, DACĂ vă considerați bărbat (și nu vă bazați doar pe mențiunea sexului din C.I.), să o lăsați pe silvestar în pace….este o doamnă a acestui blog și merită măcar respectul pe care îl acordați soției dvs.

 108. PS
  Nu vă grăbiți să răspundeți , deoarece cu Mădălina nu te poți pune 🙂

 109. @hantzy
  PS 2 sau 3
  Nu vă puneți cu mine, că vă ,,bat” (fără să vă adresez injurii) de vă zornăie în cap toate diplomele și doctoratele pe brânză cu smântână care se prezumă că le-aveți 🙂

 110. ZeV,
  sa stii ca nu aici intalnesti cele mai interesante specimene. ele isi fac veacul la AN de unde mai emit cand si cand cate o tentacula si pe alte bloguri . 🙂

 111. FRANK…Faptul ca raspunsul tau apare imediat dupa postarile mele ma scutesc sa iti raspund..mai ales ca in raspunsul tau nu ai nimic ..e gol tot..cum vor fi si conductele din proiectul Agri…sau cum e acum capitolul finantare la acest proiect….de unde inteleg perfect de ce l-ai votat pe Basescu…va puteti bate amandoi in balonase si spume….
  Postarile mele si ale tale fac diferenta intre noi…..Pot doar sa parafrazez….”Tinere ce batran esti”…..si senil….

 112. PS. E suficient sa le vezi nickurile ca sa intelegi ca ai cazut intr-o groapa a snobismului si infatuarii neamului prost, care depaseste multe bloguri specializate doar in astfel de activitati gaunoase.
  Ii mai ia la misto Mihnea Turcitul cand si cand. 🙂

 113. @ioane
  Pe blogul lui AN mi-am promis mie însumi că nu voi intra niciodată….,,nostalgicii” nu trebuie deranjați, trebuie lăsați în suc propriu orbecăind în întunericul propriei lor ignoranțe, până îi acoperă de tot giulgiul trecutului și al uitării 🙂

 114. Vad ca si Nicole si Andeea vorbesc la B1 de complicitatile politice de nivel inalt din Romania.
  Nimic nou, caci la inceputul anilor `90, scriam folosind poate ca primul sau printre primii sintagma: puterea nomenclaturist -securista-mafiota.

 115. Eu doar pe blogul lui Iliescu nu am intrat si nu voi intra niciodata.

 116. se pare ca nu se citesc comentariile ,sau nu se raspunde intentionat ,asa ca astept raspuns la mesajul postat

 117. @ioane,
  Cee ??…Iliescu are blog ? Al naibii moșulică…ăsta ne îngroapă pe toți în meandrele concretului 🙂

 118. @ Frank Zapa[King]
  Mă repet, pentru că nu am sesizat să-mi fi acordat un răspuns.
  Spuneţi:
  Iata spaimele lui PONTA,REAMINTESC IN PLIN SCANDAL F.N.I.ponta a fost seful corpului de control la guvernului

  Vă rog eu să mă luminaţi, ce legătură este între Corpul de Control al Guvernului şi FNI. Este o chestiune foarte interesantă pe care însă nu o văd deloc…
  (Bibliotecaru 14.09.2010 at 12:59)

 119. ***zaharescu valeriu – Bună seara! 😆
  Nu se deschide. Undeva, link-ul e întrerupt. Dă, te rog, un fragment, începutul, că apoi ştiu despre ce este vorba.
  Mulţumesc!

 120. silver
  Am intrat pe calea indicată de Ion Adrian și am citit…..,,Doi ani de la colapsul Lehman Brothers – efectele crizei inca se resimt in lume”…..un comentariu extrem de documentat.
  Am citit cu plăcere, de asemeni, artcolele tale despre alimentația naturistă.
  Din păcate, cam trebuie să umbli prin piețe ca să gasești ce trebuie și la calitatea corespunzătoare.
  Eu am cumpărat recent vinete, de unul singur și când am ajuns acasă mi-a dat nevastă-mea cu ele în cap.. 🙂 🙂

 121. Sunt surprins că nimeni nu comentează situația dramatică de la arhiepiscopia Constanței, dar este și mai grav, că nu apare (cel puțin nu am auzit eu), poziția oficială a Patriarhiei române în acest caz, exprimată de însuși Prea Fericitul Daniel.
  Aștept o comisie de anchetă internă a BOR și suspendarea din funcție a lui Teodosie, până la clarificarea detaliilor…afacerii.

 122. PS
  Imaginea Bisericii Ortodoxe Române este grav afectată, în cel mai nepotrivit moment, cel în care se decide soarta viitoarei Catedrale a Neamului.

 123. madame Costiniu nu are pic de rusine,ar trebui sa demisioneze urgent ! oare cand mister Costiniu aducea acasa spagile madama il ajuta la numarat euroii ? vai de tine romanie…gaska costiniu il judeca pe vantu … sistemul mafiot se clatina dar nu se preda !

 124. bogdan chirieac la b1 : “intamplator il cunosc pe Baron cainele lui Vantu nu musca , nu latra…” hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 125. @rasputin
  Dacă d-na Costiniu decide în conformitate cu principiul…consecvenței decizionale a instanțelor, cred că sunt dispus să trec cu vederea ,,amănuntul” că este soția …soțului ei 🙂

 126. Având în vedere că lumea stă probabil la televizor, mă duc să văd finalul filmului Casablanca.
  Noapte bună Mădălina, noapte bună E.U.

  Administrator:
  Noapte buna !

 127. ***rasputin – da’ despre împrejurările în care l-a cunoscut pe Baron, câinele care nu muşcă şi nu latră, n-a povestit?
  Ce oameni proşti, Dumnezeule! 😆
  Şi SO Vântu spunea că-l apără? Dacă nu-i bun de nimic, în ce fel îl apără? 🙄

 128. ***zaharescu valeriu – am citit dar sincer, nu am înţeles nimic din ce s-a întâmplat la arhiepiscopia Constanței. Afacere între cine şi cine? Vrei, te rog, să-mi spui în două, trei cuvinte?
  Mulţumesc!

 129. Principiul consecventei decizionale a instantelor …in regimul Basescu…..Judecatorii,medicii,asistentele medicale,Becali om de afaceri,Diaconescu patron OTV si jurnalist,Patriciu om de afaceri,Tender,Popoviciu,Vantu patron media si schiop ..arestati ..pericole publice …….Criminali,violatori,talhari,proxeneti,beizadele criminale pe sosele,cei care ataca politisti,procurori,militari…..interlopi,tigani mafioti camatari,clanuri intregi care terorizeaza comunitatile prin atacuri fizice,cereri de taxe de protectie ,cei care ataca elevii in scoli si pe strazi…..liberi ,judecati in libertate pentru ca nu constituie pericole publice …dar probabil constituie pericole la adresa familiilor celor care-i ancheteaza ,pericole de a-i da in gat pe spagari si cei care au luat mita de la cei de mai sus….
  Da..exista o consecventa in ultimii ani…..

 130. @silver
  ,,Mai multe bunuri ale Arhiepiscopiei Tomisului, printre care Palatul Arhiepiscopal, terenuri si autoturisme, au fost puse sub sechestru de catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, pentru o datorie catre stat de peste 4,2 milioane de lei, transmite Mediafax”.
  Se pare că sume importante au fost deturnate, nu s-au plătit salarii la preoți și CAS la stat.
  Am mai aflat că Teodosie a devenit proprietar de imobile și terenuri în zona Sucevei, pe căi tulburi….când aflu mai multe amănunte, le voi posta. Nu cunosc relațiile dintre Teodosie și Pimen al Sucevei…mă opresc aici, nu vreau să speculez.

 131. judecatoarea costiniu a declarat azi ca unele stenograme nu sunt autentificate, in schimb s.o.v. a recunoscut ca toate stenogramele sunt autentice…hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 132. ***rasputin – mâine-i dă drumu’… Ce mi-e Costiniu, familia, ce mi-e SO Vântu…

 133. ***zaharescu valeriu – mulţumesc! 😆
  Eu am citit un jaf de articol în “Adevărul” din care nu am înţeles nimic.
  Ce să-ţi spun? Dumnezeu să-i judece pe preoţi că eu nu mă duc la biserică să-mi arăt acolo credinţa. Credinţa e în suflet, în ceea ce simţi şi poţi face fără să aştepţi vreo răsplată, nici aici, nici dincolo.

 134. Am înţeles eu bine? a crescut vârsta de pensionare la 69 de ani?
  Dacă da, asta înseamnă, teoretic, cam 10% mai mulţi contributori şi 10% mai puţini beneficiari…

 135. Orice crestere de varsta care se face progresiv ca asta care este in curs(65 ani barbai si 60 femei) nu are efecte imediate.