10 lucruri pe care le reproşez liberalilor

Congresul PNL reprezintă un moment potrivit pentru ca votanţii de centru-dreapta să-şi amintească faptul că de numele liberalilor se leagă mai multe acţiuni anti-democratice şi anti-româneşti în ultimii ani. Printre acestea:

 • 1. Suspendarea lui Traian Băsescu în 2007, în ciuda faptului că Preşedintele nu încălcase Constituţia.
 • 2. Lovitura de stat din vara lui 2012, când imaginea României a fost, practic, pulverizată în ochii partenerilor internaţionali şi s-a călcat în picioare statul de drept.
 • 3. Aducerea la guvernare a PSD şi punerea acestui partid în pole-position pentru a acapara toată puterea în România. Riscul major pe care îl avem de înfruntat astăzi este cauzat de setea de putere şi resurse a liberalilor.
 • 4. Liberalii au participat activ la dezastrul guvernării Ponta, girând acest Executiv incompetent în toate măsurile pe care le-a luat – inclusiv introducerea celor 35 de noi taxe şi impozite, printre care acciza pe benzină şi motorină, taxa pe stâlp sau cea pe terenurile agricole.
 • 5. PNL a fost părtaş la „marţea neagră” şi a fost un susţinător fervent al Legii amnistiei şi graţierii. Chiar săptămâna aceasta, au participat tacit la un proiect legislativ care prevede că primarii şi  preşedinţii de CJ pot face parte din adunările generale ale companiilor locale de utilităţi, rezolvând astfel un proces al lui Klaus Iohannis cu ANI.
 • 6. A făcut scut împotriva Justiţiei în Parlament în jurul aleşilor proprii cu probleme în Justiţie: Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian şi Tudor Chiuariu. Mai mult, au criticat în repetate rânduri, instituţiile Justiţiei, mai ales DNA şi ANI.
 • 7. Prin vocea lui Crin Antonescu, liberalii şi-au propus în 2010 să distrugă PDL, să-l facă să dispară de pe scena politică românească. Şi, iată!, sunt foarte aproape să reuşească în acest deziderat al rău.
 • 8. PNL este un partid care s-a pus în slujba securistului Dan Voiculescu, realizând o alianţă cu PC (ACD), tocmai pentru a obţine susţinere mediatică. Liberalii au arătat astfel că au coloana vertebrală îndoită.
 • 9. Liberalii nu se deosebesc foarte mult de PSD-işti în ceea ce priveşte baronii locali ai partidului. Uioreanu sau Stavarache nu diferă cu nimic de Duicu sau Mazăre.
 • 10. Şi-au bătut joc de proiectul de modificare a Constituţiei, punând în fruntea comisiei un Crin Antonescu mai interesat de prerogativele proprii, pentru că îşi imagina că va ajunge Preşedinte din partea USL, şi un infractor dovedit (Chiuariu).

 

Date fiind toate aceste lucruri, mărturisesc că nu văd perspectiva relansării PNL. Sunt convinsă că românii ştiu toate aceste lucruri şi înţeleg faptul că, doar pentru că liberalii nu s-au mai înţeles cum să împartă resursele bugetare cu PSD-iştii, nu au devenit deodată curaţi, uscaţi şi frecventabili în totalitate.

De aceea, să-i văd pe unii dintre foştii colegi din PDL cum se avântă cu capul înainte spre o „topire” în PNL, distrugând tot ceea ce au construit Traian Băsescu şi Emil Boc, mi se pare incredibil de trist. Dar acesta este rezultatul direct al faptului că nu există o strategie coerentă la nivelul conducerii PDL şi că oamenii de acolo sunt mai interesaţi de pielea lor, de ciolanul pe care pot să-l obţină şi de rezolvarea propriilor probleme, nesocotind baza partidului şi voinţa electoratului.

4 thoughts on “10 lucruri pe care le reproşez liberalilor

 1. Dincolo de toate am alte amaraciuni politice pe care, observ ca presa le trateaza cu prea mare indulgenta desi, intuiesc pericolul!
  Grav este ca PNL are o sarcina odioasa din partea lui Ponta si Voiculescu, asimilarea PDL in USL, salbirea spre inexistenta a Opozitiei, constructia partidului stat si….adio democratie, adio Vest si bine ai revenit Estule, ca dor ne era de tine!!! Oare cei din PDL, ma refer la cei maturi, harsiti prin politica, asta vor, pentru asta au militat din PDL-ul de alta data alaturi de dl. Presedinte, alaturi de Elena Udrea, ca acum, sa se lase inghitit de USL? Sunt asa de disperati pentru ciolan, pentru niste functii trecatoare dar, intr-o zi, ramasi si fara ele si fara partid…unde se vor mai intoarece ei? La care vatra?

 2. Ce-am vazut noi astazi la tv? Un Congres, unul cum n-am mai vazut, penibilul s-a intrecut pe sine.
  Vedeam imagini in paralel cu Ponta invitat de onoare la Congresul PNL si imagini de azi cu Blaga la Congresul PNL!
  Ascultam cum Antonescu cu Ponta strigau cu ura, ca vor termina cu Basescu, cu PDL- partidul care a facut numai rau boborului, cu statul de drept, cu democratia si ca ei vor fi STATUL cel bun si cel darnic….
  Azi, l-am vazut in locul lui Ponta pe Blaga, langa Iohannis-omul lui Voiculescu si langa Antonescu -cel care a contribuit la caderea guvernelor PDL, da? Cel care a fost partas la Lovitura de stat prin Parlament, la Martea Neagra, la toate actele de acaparare a institutiilor statului si vii tu Blaga, un mare tradator, un mare blatist sa vinzi un partid pe care NU TU l-ai ridicat pe culmi, ci Presedintele Basescu?
  Oare ce simt adevarati PDL-isti? Vad cateva reactii dupa ce Ioannis a deconspirat planul cu Blaga! Predoiu, Oltean, Cezar Preda si vor mai fi… au sarit la gatul lui Iohannis. Andreea Paul (Vass), Sulfina Barbu, sarecele n-au realiazat gravitatea faptelor, au raspuns anapoda: ca importanta este unitatea dreptei (zicea Vass) Pai mai femeie, tu realizezi cat esti de prostuta? Ce unitate, ca este asimilare clara cu cei care au confiscat tot, cei care v-au dat jos de la guvernare, acestia sunt comunistii, securistii, turnatorii, baronii care va vor asimilati, poti intelege asta tovarasa Vass? Blaga s-a spalat pe maini cu voi, nu se incurca cu jumatati de masura, dă si primeste. Atat.
  In concluzie, PMP ramane singur pe Dreapta, greu ii va fi dar nu imposibil. As recomanda Elenei Udrea sa mai faca comanda de scaune la sediu ca vor veni muuuulti nemultumiti in PMP Justificat, deoarece nu poti tu ditamai PDL-istul sa te lasi condus de PNL-istii infratiti pe viata cu PSD!
  Si asa…. astazi, am fost martorii vanzarii PDL de catre maestrul Blaga! Nu uit cand a spus dl Basescu, ca totdeauna PDL ii va ramane in suflet. Nu uit cat de tare a regretat Elena Udrea cand a parasit PDL-ul dupa 10 ani de munca, de scut, de greu, de frumos, de…..Multumim Maestre Blaga! Misiune indeplinita! Chapeau bas! Traiasca stanga PNL-PDL-PSD!
  Traiasca Dreapta PMP- mica azi in fata elefantului, dar nu pentru mult timp!

  • Luluşor, iaca nah un mesaj de la maestru:

   FA MARGARETO FA, AI DE GRIJĂ SĂ NU TE PĂLEASCĂ TROMPA CĂ-ŢI ÎNEACĂ POMPA!

   😀 😀 😀

   PS Rog nu trageţi în panist.
   TRAGEŢI ÎN BULAKOV!

 3. Victor Ponta şi-aanunţat candidatura!
  Părerere mea este că doamna Udrea trebuie să se ducă la mare.
  SĂ FACĂ NIŞTE POZE!
  🙂 🙂 🙂

  PS Emil Boc? …… hahaha, aveţi umor doamnă! ….. mă abţin să comentez ….
  🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *