10 lucruri pe care le-am aflat din alegerile parţiale

Cred că alegerile parţiale de ieri trebuie traduse din perspectiva celor 10 lucruri pe care le-am aflat în urma rezultatelor finale.

 

 1. PDL nu moare şi nu se predă! Rezultatele partidului sunt, din punctul meu de vedere, pentru acest moment, foarte bune. Am reuşit o victorie clară în judeţul Neamţ şi un scor mai mult decât onorabil în Baia Mare, în condiţiile în care colegiile unde au fost alegeri au avut anterior deputaţi PSD. Deci, am câştigat pe terenul USL. De multe ori în istoria partidului am fost crezuţi „morţi şi îngropaţi” şi întotdeauna am reuşit să-i surprindem pe adversarii noştri. Cred că la fel am făcut şi acum.
 2. Sondajele de opinie sunt mincinoase! În ultima perioadă, au apărut o multitudine de sondaje care dau PDL sub nivelul mării, în timp ce USL şi liderii socialişti se înalţă pe adevărate culmi de încredere. Iată că sondajele sunt infirmate de realitate, ceea ce arată că, de fapt, institutele de sondare, devenite la rându-le instrumente în mâinile mogulilor, încearcă să manipuleze şi să demotiveze posibilii alegători ai PDL, spunându-le că partidul în care cred nu are şanse. De notat că şi la Baia Mare, acolo unde am pierdut, candidatul PDL a obţinut peste 35% din voturi, mult peste cele 15% – 17% oferite cu indulgenţă de sondaje.
 3. Liderii USL caută încă de pe acum scuze pentru eşecul de anul viitor! Am văzut atât la Victor Ponta, cât şi la Crin Antonescu tentaţia de a da vina pentru rezultatul slab pe aşa-zisele fraude electorale. În fapt, cei doi lideri ai Uniunii Soluţiilor Lipsă încearcă să impună această scuză pentru eşecul probabil din alegerile de anul viitor. Se comportă exact ca Vadim Tudor, care, după fiecare şir de alegeri, acuză fraude electorale. Aceste scuze nu îi vor ajuta însă cu nimic atunci când se vor trezi din nou în opoziţie.
 4. PDL are cele mai bune cadre! Victoria din Neamţ este în foarte mare măsură victoria candidatului Adrian Rădulescu. Unul dintre puţinii experţi în agricultură, un om care ştie ce face şi ce spune a reuşit să-i convingă pe alegătorii dintr-un colegiu rural, al unui fost ministru al agriculturii, că este cea mai bună soluţie şi că poate să-i reprezinte cel mai bine în Parlament. La Baia Mare, scorul foarte bun obţinut de Mariana Popa arată că avem şi aici variante foarte bune şi o marjă de progres semnificativă.
 5. USL nu ştie să-şi aleagă candidaţii! Am observat atât la Baia Mare, cât şi în Neamţ, o meteahnă veche a USL: au propus doi candidaţi care au avut sau au încă probleme cu legea, planând asupra lor diverse suspiciuni, finalizate prin dosare penale. Într-un fel, e dureros că în Maramureş a fost ales un reprezentant al USL care este acuzat de sechestrare de persoane şi alte acte de violenţă. Să nu mai aibă socialiştii oameni în partid pe care să-i pună să candideze?
 6. Victor Ponta şi Crin Antonescu trag USL înapoi! Deşi au participat la grătare şi petreceri câmpeneşti, Antonescu şi Ponta au fost înfrânţi de un candidat susţinut doar de filialele PDL din Moldova, în condiţiile în care oamenii de la centru nu s-au implicat în această campanie. Semn că atunci când nu există o bătălie politică purtată prin televiziuni partizane, atunci când există o luptă pe proiecte şi pe credibilitate individuală a candidaţilor, PDL are un avantaj. Mulţi spun că prezenţa membrilor Guvernului în Neamţ ar fi fost un minus pentru candidat, iar eu sunt de acord cu ei – dar nu pentru că noi, cei din Executiv, am aduce minusuri de imagine, ci pentru că acea campanie ar fi fost astfel excesiv de politizată. Or, acolo, nu s-a câştigat un război politic, ci unul pe proiecte şi încredere individuală.
 7. Anul viitor, nu partidele vor fi cele mai importante, ci candidaţii! Cred cu sinceritate că parlamentarii care şi-au făcut treaba în colegiile lor, indiferent că sunt de la PDL, PSD, PNL sau UDMR, au toate şansele să fie realeşi. Pentru că de aceea avem vot uninominal: să conteze mai mult omul care cere încredere din partea cetăţenilor, decât ce spun televiziunile de ştiri vădit partizane. Cine se aşteaptă ca PDL să piardă multe dintre colegiile pe care le are va avea o surpriză foarte mare anul viitor.
 8. PDL este o veritabilă forţă organizatorică! Victoria din Neamţ este deopotrivă meritul lui Adrian Rădulescu, dar şi rezultatul muncii primarului Gheorghe Ştefan. Acesta din urmă a ştiut să facă o campanie în forţă, a ştiut să-şi mobilizeze oamenii, iar scorul final (surprinzător pentru unii) este dovada faptului că PDL are organizaţii locale puternice. Cred că USL îşi va regândi în totalitate strategia după alegerile locale de anul viitor, în care rezultatele noastre vor fi mult mai bune decât previzionează ei acum.
 9. Teleopoziţia nu reuşeşte să-i manipuleze pe români! Am văzut aseară la Antena3 un exerciţiu cât se poate de reprobabil de critică la adresa poporului român – mai că nu au spus că aceia care nu au votat cu USL (de parcă asta ar fi o obligaţie civică sau constituţională) sunt „proşti” sau „trădători de ţară”. De la „să vă fie ruşine”, până la „meritaţi toate lucrurile rele care vi se întâmplă”, s-a putut auzi toată gama de acuze la adresa celor care au îndrăznit să nu asculte ordinele mogulilor.
 10. Cei aleşi pe listele USL încep să părăsească barca, dându-şi seama că Uniunea se va prăbuşi! Înţeleg că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a decis într-un final să nu-l susţină pe candidatul USL, ci pe doamna Mariana Popa, motivându-şi gestul prin neîncrederea în liderii Uniunii Socialiste, Victor Ponta şi Crin Antonescu. De asemenea, am auzit chiar din gura candidatului opoziţiei din Neamţ că mai mulţi primari au declarat că nu mai pot susţine USL, mai ales că au fost înfrânţi în bătălie dreaptă de un candidat al PDL. Uniunea Social-Liberală este acum o barcă în derivă care ia apă şi pe care cei de la baza organizaţiilor încep să o părăsească.

 

PS. Ca să nu mai vorbească Antonescu despre actuala lege electorală, le aduc aminte celor din PNL şi PSD că ei au construit-o aşa cum este ea acum, lăsând astfel o portiţă deschisă celor care nu au obţinut votul cetăţenilor să ajungă în Parlament. Prin deturnarea voinţei cetăţenilor, care nu i-au dorit în Legislativ, oameni precum Crin Antonescu, Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Ioan Ghişe, Diana Tuşa şi mulţii alţii de la PNL au ajuns în Parlament de pe locurile 2 şi 3 în colegiile lor. Deci, nu au dreptul să vorbească despre legea electorală.

PDL îşi doreşte schimbarea legii electorale astfel încât cel care câştigă colegiul să şi meargă în Parlament. Acesta este votul uninominal pur, care le va permite să ajungă parlamentari doar celor meritorii, nu impostorilor de pe locurile 2 şi 3.

 

64 thoughts on “10 lucruri pe care le-am aflat din alegerile parţiale

 1. Desi pe CNN si BBC a fost non-stop breaking news despre Libia, Realitatea si Antena au tacut malc, de frica sa nu butoneze lumea pe CNN si sa vada reclama cu Carpatian Garden.

 2. Cred ca mesajul meu vine mai bineatasat la cele 10 remarci prezentate.

  Dupa esecul suferit in alegerile parlamentare din NEAMT si BAIA MARE cele doua ofcine psd & pnl fuzioneaza si au ca logo PREZERVATIVUL in locul TRANDAFIRULUI,

  pONTA de la psd (partid fara lider) crede în faptul că prezervativul reflectă mai bine imaginea actuală a partidului lor.

  El explica faptul ca prezervativul:

  – Tolerează inflaţia

  – Goleste portmonelul,

  – Încetinire de producţie,

  – Distruge generaţia următoare

  – Protejează samânta,

  – Şi dă un sentiment de securitate în timp ce faci sex pe timp de criza.”

  Partizanii socialistilor apreciaza ca PREZERVATIVUL reflecta mai bine imaginea actuala a usl ULUI, acum depinde cum se va face alegerea :

  – dupa talie
  – texturat
  – aromat
  – cu rezervor
  – fara latex
  – efect intarziat
  – foarte lubrefiant
  – femenine

  pentru ca parerile “LIBERALILOR si SOCIALISTILOR” sunt diferite.

  Pentru liderul fara partid, aNTONESCU, noul logo il aranjeaza foarte bine pentru lubrefiaza relatiile sociale cu sindicatele.

  Cordialement

  Nb

  Trebuie dizolvata aceasta OFCINA MOARTA si in final cat mai repede exterminat tot ce este cancerigen din acest CORP BOLNAV numit STANGA DE CENTRU din ROMANIA.
  Au incercat vindecarea cancerului cu schimbarea de nume si a reconstrui pe vechile RUINE.

  UNIUNEA SOCIALISTA LIBERALA va muri ?

  NU. ESTE DEJA MOARTA !!!

  NICI ODATA NU S-A VAZUT IN LUMEA POLITICA ATATA CONSUM DE ENERGIE SI INTERES DIN PARTEA celor doi, pONTA si aNTONESCU pentru AUTO DISTRUGERE .

  Toata lumea stie si constata lipsa unui pol adevarat de centru stanga in ROMANIA.

  Merci

 3. ..Am mai spus, dar e bine de repetat in noul context, că atunci când liderii PSD și PNL (nici nu mai menționez putregaiul USL) vor reîncepe să recite pe arhicunoscuta partitură a ,,fraudării”, înseamnă că cineva ar trebui să le schimbe pamperșii. Au făcut pe ei , ca de obicei în preajma alegerilor importante, de teamă și disperare. 😉
  Nici un popor nu poate fi prostit la infinit cu vorbe goale și atacuri mârșave non stop adresate rivalilor politici.
  Dacă liderii opoziției nu se vor maturiza și civiliza, atunci, tomberonul istoriei își va deschide capacul cu dedicație. 😉
  PS
  Apropo, au nevoie s-și instruiască și soldații bloggeristici pentru a putea depăși stadiul de mascote amărâte. 😉

 4. Daca eu stiu ca la alegerile precedente candidatul pe care l-am votat a avut cele mai multe voturi in micul nostru colegiu electoral, iar in Parlament s-a dus candidatul de pe locul doi (pe care eu, ca si alegator, nici macar nu l-am vazut la fata in campania electorala !), stau si ma intreb daca mai are rost sa particip la vot. Ca tot nu conteaza !

 5. Mda,Doamna UDREA,ca tot veni vorba de TELEOPOZITIE,pai nu-i chiar mare brinza,dar,devine interesanta ,TELEOPOZITIA’atunci cind una din jurnalistele emblematice,din solda lui VOICULESCU,se trateaza intr-un cadru mult prea intim cu DL. DRAGNEA,PESEDISTUL CARE PRINTRE ALTELE,A REUSIT SA OPREASCA PT MOMENT CIRCULATIA EUROILOR DINSPRE U.E. spre romania.
  Pt a va edifica,cei care nu cred,pot intra pe blogul ,CRONICI GERULIENE’si va veti convinge ce mare crai, ESTE DL DRAGNEA,CEL CU EUROII SI JAFUL DIN AVEREA ROMANILOR,si tot acelasi care ,L-A TURIT PE ……………….MIHAELA DRAGOSTEA MEA……………….
  Despre strategia de-o ordinarie grosolana,pe care CONGLOMERATUL POLITICO MEDIATIC O APLICA N-AM SPUNE MARE LUCRU.
  Jegul moral este atit de vizibil incit nu merita comentat.

 6. D-na Udrea aveti dreptate,dar nu trebue sa va culcati pe lauri.Trbue sa comunicati mai bine cu poporul,in termeni clari,concisi ca sa va inteleaga.Ex.D-na Vass vine la tv si vorbeste in termeni stiitifici,corecti,dar marea majoritate a oamenilor nu inteleg.Sa va amintesc ca jumatrate din populatria tarii are probleme de intelegere a mesajului vorbit si scris?Va doresc tot binele din lume sa sa nu dati atentie misogistilor barbati ai tarii si rautatilor izvorate din invidie a femeilor

 7. Dar mai doresc sa spun ceva,pt ,ARIPIOARELE BASESCIENE’.Dragii mei unii din dv incep sa devina mai periculosi decit uselistii,mai violenti si contondenti.
  Se pare,spun se pare ca furia,faptul ca omul vostru,ori oamenii vostrii din PD-L,nu reusesc sa se impuna va transforma in adevarate torpile subacvatice,cu o dorinta arzatoare in a detona,SANDRAMAUA ASTA,CU BUNE SI RELE,ASA CUM SE VEDE A PD-L.
  Va atrag ferm atentia ca prin GESTURILE VOASTRE DE A LOVI IN PD-L INDIRECT LOVITI SI IN TRAIAN BASESCU,CARE IN MOD EVIDENT SE SPRIJINA PE ACEST PARTID,FARA DE CARE VA DISPAREA DE LA COTROCENI PRIN USA DIN DOS.
  Asa ca,n-am incotro,voi folosi o lozinca comunista:
  ,DAI IN MINE
  DAI IN FABRICI SI UZINE’
  Adica dai intr-un pedelist,dai in TRAIAN BASESCU.
  Ca atare,va atrag atentia ,VOUA ARIPIOARELOR CA,IMEDIAT CE MA VOI INTOARCE MAI FERM PE BLOGURI,nu ma voi da inapoi de a-i trosnii intre coarne pe toti zapacitii,care incearca sa creeze disensiuni intre pedelistii.
  EI,pedelistii au cadrul,PARTIDUL, SEDINTELE PARTIDULUI UNDE SA SE PARUIASCA,dar cind ies de acolo cu o decizie,ASA RAMINE-nu ,este treaba chibitilor zapaciti ACUM,REPET ACUM,sa faca pe deontologii,intelegentii si sfatuitorii.
  Si spun acum pt ca -INTRAM IN LINIE DREPTA PT ALEGERI ,PT CELE DOUA CAMPANII ELECTORALE,SI PT A OPRII PARTIDUL CRIMINALULUI ILIESCU,AL TURNATORULUI VOICULESCU SI AL DERBEDEULUI ANTONESCU SA AJUNGA LA PUTERE ,TREBUIE SA TRAGEM CU TOTII LA ACEIASI CARUTZA.
  DUPA ALEGERI-CU TOTII AVETI LIBER LA BITE,SAPE, TOPOARE SI PISTOALE,PINA ATUNCI INSIST:
  INCETATI LUPTELE SI CONTRELE INTESTINE,ORI CIT DE SAVUROASE VI S-AR PAREA.
  Si, stiti voi la cine ma refer si fac apel,tocmai de aceea va rog ,NU MA PROVACATI SI NU MA OBLIGATI SA DEVIN FIARA,PT CA NU VOI AVEA MILA DE NIMENI.

  • De acord cu tine dar am două obiecţii:
   CRISTIAN PREDA ŞI MONICA MACOVEI!
   HERAUS!
   🙂

   Să plătească acum pentru toate cele rele făcute PDL-ului!
   Pentru toată zânzania şi cearta pe care au provocat-o!
   Să plătească că şi-au acuzat colegii!
   Hihihi, Zapa ofticatule ce eşti!
   EU NU VOTEZ ACESTE DOUĂ LICHELE POLITICE!

  • Presedintele ROMANIEI si a Romanilor de pretutinde la inceputul celui de al doilea mandat a luat o serie de masuri de risc.
   Acest RISC a fost foarte bine calculat si iata incet incet sa vad rezulatele riscului luat.

   ROMANIA este pe drumul bun, exclama marile puteri din UE.
   Dusmanul NATIUNII convertit in dusmanul Presedintelui Traian BASESCU incearca sa si gasesca scuze in esecul suferit cu ocazia alegeri lor partiale pe seama pungi cu faina si ulei.

   NATIUNEA a inteles ca ROMANIA are nevoie de MODERNIZARE si de RENASTEREA inceputa de masurile luate de Presedintele ROMANIEI in accord cu seful guvernului Emil BOC.

   Alta cale nu exista pentru la PROSPERITATE decat cea care trece prin afinarea cheltuelilor publice.

   Cordialement,

   , Presedintele ROMANIEI care

 8. E, ati vazut rezultatul(1-1),grija mare,mingea e la voi,daca jucati corect si va dati toata silinta ca totul sa iasa asa cum sperati,finalizati ceva cu legea electorala si PREZENTA LA VOT. De altfel,pandeste,imprevizibilul, e si e pacat: unii cu munca si altii cu roadele.

 9. Draga Elena iubirea mea ..pardon am gresit adresa ….uite cum sta treaba din perspectiva unuia care nu inghite calusca calda ….deocamdata pdl scris cu litere mici e corect nu afacut nimic important pt tara asta ….stiu ca sunteti optimisti si va spuneti in gand ca mai e timp …de votat eu nu o sa va votez cred ca e un soc pt voi la cat bine ati facut ,dar asta e ….observ ca e plin de comenturi de la masculi incarcati de testosteron …nu zic imi esti simpatica si poate in alt context ai fi facut o treaba buna …dar sa fim realisti cum ii place lui domn basescu “romanlor” sau desteptat ,lasa mai sa mai fure si aialalti ca astia au facut slanina groasa …corect?

  ati scufundat tara intr-o tiganiada in care se flutura sabia toporul si coasa precum florile pe campiile din Olanda ….speranta voastra rromii nostrii care au distrus imaginea Romaniei ….cred ca unul din asta ar fi bun la interne .

  Te salut si iti doresc numai bine ,iar domnului presedinte ii doresc sa nu se plictiseasca in post daca se plictiseste sa mearga la un restaurant .

 10. TOTUSI NU AM PUTUT SA NU COMENTEZ LA POSTAREA LUI DAN SA STII CA IN AFARA DE CNN MAI SUNT SI ALTE POSTURI DE INFO . DACA ITI PLACE COUNTER STRIKE E BINE SA TE UITI LA CNN SA TE NCARCI PT JOCUL ONLINE …..IN CEEA CE PRIVESTE RECLAMA DE PE CNN E FALSA CA SI GUVERNAREA DE ASTAZI … IA DU-TE TU NITEL PRIN TARA SI TE CONVINGI PANA SA AJUNGI IN GRADINA CARE DE FAPT E TRANSILVANIA TREBUIE SA TRECI DE DAMBOVITA THE LAND OF JMANGLITORI DE PROFESIE , SCUIPATORI DE SALIVA IN FATA , HOTI DE MESERIE , MINCINOASE PE SCAUNE INALTE , BRUNETI PE CARE NOI ROMANII I-AM BOTEZAT RROMI CA SA NE DAM CU LEUCA IN CAP ……

 11. In niciun caz USL nu trebuie sa ajunga la putere…este ca si cum l-am readuce inapoi pe Iliescu si minerii lui….
  Dar liberalii autentici din PNL trebuie salvati…
  intr-un stat capitalist bazat pe democratie si propietate autentica, trebuie sa existe opozitie puternica care in anumite momente sa vina la putere…..nu se poate guverna la infinit de catre acelasi partid….dc. acelasi partid cistiga in alegeri de 3 ori ceva e putred in democratia tarii si cred ca nici PDl nu vrea sa ajunga in aceasta situatie…dar in prezent nu exista alternativa democratica la PDL

 12. @
  Elena UDREA

  Nu inteleg calmul in acest moment, sa fie temperaturile ridicate sau altceva ?

  PUTEREA trebuie felicitata, un parlamentar de plus dar pacat ca nr lor nu poate fi fructificat, unii sau unele sunt bolnavi.

  Succesul PUTERII rezide in implementarea cat mai rapida a REFORMEI.

  Ministrul VREME sa se grabeasca cu programele societati informationale, noul ministru a sanatati sa nu mai planga ca nu-i ajung bani, cel de interne sa termine cu asanarea ministerului.

  Domnul ministru FUNERIU sa si etaleze muschi cu incompatibilitatile din sistem, a vedea Andronescu.

  Pentru Distinsul ministru al muncii, am tot respectul trebuie sa urgenteze demascare ilegalitailor priviind ajutorul social, aveti deja modelul propus.

  Astef veti putea castiga cu 60 % alegerile care se apropie virtiginos.

  Cordialement

 13. Analiza corecta, felicitari! Felicitari si ptr rezultate dar nu sunt doar motive de bucurie. Candidatii USL au fost foarte slabi si totusi au luat fiecare peste 42%. Prea mult.

  Problema e alta insa.Sa ma prezint intai. Sunt inginer, membru PDL.
  Aveti mare grija cu uninominalul pur si dur. Va sapati singuri groapa.Iar ceea ce se propune este realmente neconstitutional.
  Sa ma explic.
  1)PDL va pierde. Schimbati regula jocului de la USL ia mai putin de 50% la PDL castiga in fata USL in multe colegii. Nu vom castiga, in ciuda faptului ca sondajele lor sunt evident umflate. In orase stam prost si asta s-a vazut si in MM.
  Oare de ce USL sustine din plin acest uninominal pur si dur? Ptr ca stiu ca-i avantajeaza.
  2)alegerile parlamentare nu sunt echivalente cu cele locale. Nu se voteaza doar un singur om ca in cazul primarului ci, culmea, cu o componenta doctrinara foarte puternica. In primul rand vreau ca ideile mele sa se regaseasca in parlament, nu ca un anumit om sa ma reprezinte acolo. Opiniile mele pot fi evident minoritare, dar totusi impartasite de 10-20% din populatie. Pot sa fie de stanga, de dreapta, ecologiste, pacifiste, cine stie.
  In conditiile in care sa spunem doua partide mari impart scena politica un electorat de 20% , foarte important, va fi nereprezentat.
  3) Motivul invocat de potentiala faramitare intre mici partide e nereal deoarece exista pragul electoral. A functionat foarte bine in ultimele runde de alegeri.
  4)Nu inteleg necesitatea schimbarii .Ce corectam? Da, sunt oameni de pe locul 2, dar veti induce o lipsa de reprezentativitate mult mai mare.
  DE pilda cu 2 partide mari,unul la 35%,altul la 30% dar repartizate relativ uniform partidul cu 35% va avea aproape 100% din parlament. Ridicol si nedemocratic.
  Si foarte , foarte posibil va fi USL, nu PDL in situatia asta, nu va amagiti dupa 2 partiale. Dar nedemocratic ar fi si invers.
  5)inca un calcul. se castiga cu 35% in 51% iar celalalt partid ia 90%in restul de 49% de circumscriptii.
  Scuzati, dar asta nu e rezultatul consultarii populatiei.
  6)Va plangeti ca intr-un colegiu, dupa modelul actual castiga un candidat de pe locul 3 cu 16% din voturi fata de unul ce a luat 49% in acelasi colegiu.Corect.
  Ce faceti daca intr-un colegiu cu vot puternic fragmentat castiga unul cu exact 16%? ala de pe locul 2 cu 49% din alt colegiu nu e nedreptatit?
  7) schimbati legea electorala, de acord, dar pastrati in buna masura reprezentativitatea. Mergeti pe 2 tururi de scrutin, pe alt sistem, nu stiu.
  Castigatorul ia totul e o falsificare grava a democratiei si nu ma intereseaza daca erori de genul asta se aplica si in alte parti. In general voturile se pastreaza si nu trebuie reinventata apa calda.

  Riscati sa va dati o lovitura naucitoare tocmai cand rezultatele de ieri ne dau speranta dupa atata vreme.

  • @RD,
   Observatii corecte teoretic dar de fapt daca partidele vor avea candidati buni atunci fiecare va fi reprezentat relativ corect, iar pentru aceasta proportionalitate nu tb sacrificat principiul cel mai bun castiga.
   Este suficient un singur tur ptr a obliga aliantele gen USL la responsabilitate cand isi aleg candidatul care desigur ca in cazul unui singur tur va fi unul singur caci altfel ar fi sinucidere curata.
   PS La chestiunea ridicata la 6) raspunsul este : nu nu e nedreptatit ptr principiul uninominalului este ca fiecare isi reprezinta colegiul sau si electoratul acestuia mai degraba decat partidul care doar a facilitat acest mecanism democratic.
   PPS Castigatorul ia tot este o incalcare a democratiei de tip socialist-colectivist si nu a celei corecte de dreapta.

  • PS. Si oricum PDL daca va adopta votul uninominal pur va da dovada de curaj caci va face cam ce a facut PNTCD in 2000 cand a marit pragul electoral la 5% si si-a dat singur foc la valiza dar la PDL va fi curaj si dorinta de corectitudine in alegeri pe cand la PNTCD a fost prea marea autoevaluare si lipsa de modestie.

 14. E prima oara cand scriu pe un blog si o fac fara nici-o legatura cu ceea ce ati postat dvs. ci legat de ceea ce scrie dani mai jos si de ceva ce mi s-a intamplat azi. Nu mai mergem pe litoral de multi ani, mergem aiurea prin lume. Mama merge o saptamana in fiecare vara la bulgari, dupa posibilitatile ei de pensionar. Anul asta, tatal meu s-a prapadit si nu a mai putut merge. Dar acum dupa ce s-a mai linistit parca ar vrea sa mearga totusi la mare. Si am sunat eu la o agentie sa intreb despre Litoralul pentru toti. Aveam niste date preferate asa ca am intrebat daca au disponibil pe acele date. Si raspunsul agentei a fost ”Dupa ce ca mergeti ieftin, mai vreti sa puneti si conditii!” Si atunci am inteles de ce trei sferturi din romani merg aiurea prin lume desi poate ca le este dor de nisipul romanesc ca de caminul lor. Doamna ministru, oricate milioane de euro veti cheltui si oricate promo-uri veti face turismului romanesc, daca nu faceti o scoala de turism adevarata, daca nu scapati de fosilele din hoteluri si restaurante care te ciupesc la nota sau la portie, nimic bun nu se va intampla desi …mi-e dor de tara mea dar refuz s-o privesc datorita oamenilor care functioneaza in servicii. Poate ca veti citi acest comment, poate nu, dar daca il veti citi stiu ca va veti intrista pentru ca stiti ca am dreptate si ca nu neaparat libertatea de a ne petrece concediile aiurea este cea care ne face sa ne rupem talpile pe pietrele Coastei de Azur sau mai stiu eu pe unde, ci modul in care sunt tratati turistii la noi. E poate cel mai greu lucru pe care ar trebui sa-l faceti: sa schimbati oamenii si mentalitatile. Si atat cat Romania are una dintre cele mai frumoase plaje din Europa e greu sa faci abstractie de ea si sa-l lasi pe saltimbancul ala sa transforme litoralul in club de samba.

  • Mihaela am o singura remarca de facut>

   NICI UDREA NICI BĂSESCU, NICI PONTA, NICI ANTONESCU, VÂNTU, VOICULESCU, DRAGOTESCU, NISTORESCU SAU CARE O MAI FI NU TREBUIE SĂ SCHIMBE MENTALITATEA ROMÂNILOR!
   NOI ROMÂNII TREBUIE SĂ NE SCHIMBĂM MENTALITATEA!
   Sună lozincard ce spun dar ACESTA-I ADEVĂRUL!
   🙂

 15. Doamna ministru,
  Felicitari pentru lectia de politica nationala pe care a fost nevoita adunatura de prosti-usl sa si-o asume,volens-nolens.
  reiterez: acesti cretini iremediabili vor pierde pe mana lor.
  As sugera o revenire a increderii in sine a PDL,si ofensiva politica pe toate planurile.
  Nu aveti adversari(politici).Profitati.Imediat.
  Salut cu drag colegii,n-am raspuns din motive subiectivo-obiective 😉

  Cu respect,

 16. Sigur ca semiesecul (sau semisuccesul?) nanocefalului USL era usor previzibil.Se observa un retard net al politicului zilelor noastre fata de cel al unor timpuri trecute.Vedem epigoni ai lui Cicero,slabi imitatori ai lui Socrate,fals si plagiat la tot pasul..Motive de deznadejde,totusi,nu exista.Daca D-na Udrea,chiar daca involuntar,a facut reclama simbolului Scolii lui Pitagora-nu-i NIMIC pierdut.(steaua pentagonala,ca “purtator”al proportiei divine,nu-i protejata la OSIM de masoni,ci-i bun al oricarui curios).
  Aici s-a respectat matematica de pe vremea lui Zamolxe,iar matematica e una din cheile reusitei unei natii.Sper ca nu crede cineva serios ca “Stiinta&Tehnica”lui Dinu Patriciu,cot la cot cu “Focus”-ul Koolmogului Felix au menirea “Propasirii spirituale” (de prin juraminte).

 17. Greseala de tactica pentru USL. Rationamentul lor, unul simplist, este urmatorul: Orice am face, populatia va vota cu noi pentru ca este foarte suparata pe cei de la PDL. Astfel si-au permis sa puna candidati penibili. Rationamentul lor s-a dovedit gresit deoarece Trebuie sa demonstrezi ca meriti sa primesti voturile nu sa stai ca prostu sa le astepti 🙂

  • Excelent.
   Există totuși o mică problemă…pentru a avea candidați serioși, partidele useliste au nevoie de lideri credibili. Cu actualele paiațe, cine dreak, de valoare, ne putem imagina că va candida în numele lor ?? Trebuie să fie ori naiv, ori nebun, ori prost, ori infractor. 😉

 18. Dna Udrea , as far I understand , dumneata esti singurul politician PDL care tine sus stafeta si care invinge orice actiune intreprinsa . Tot ce ati scris pe blog , am observat , are veridicitate incontestabila . Dar sunt unele lucruri care care scapa si de care opozitia se foloseste . De exemplu in articolul de fata nu trebuia sa spuneti ca USL nu stie sa-si aleaga candidatii , pentru ca le-ati dat ideia ca sa dea attentie to this matter . Apoi , deasemeni cred ca nu trebuia spus ca V. Ponta si Crin Antonescu trag USL-ul in jos , pentru ca cei care citesc acest articol , automat pun intrebarea : ” dar ce , PDL-ul nu este tras in jos de Basescu ? ” Caci pe de alta parte ,se vorbeste peste tot ca T. Basescu trage in jos PDL-ul datorita unor gafe , mari gafe , facute in ultimul timp , cea mai catastrofala fiind aceia ca l-a facut pe regele Mihai tradator pentru ca nu s-a lasat inpuscat la abdicarea fortata. Din acea zi PDL a scazut in fata romanilor si politicienilor , inclusiv dela PDL . Cum am spus , Dumneavostra puteti elleva PDL , eventual sugerandu-i Dlui BAsescu sa fie attent la declaratiile ce le face , cel putin pana dupa alegerile parlamentare .

  • Hă, hă, hă!
   Vreau să-l văd şi eu pe ăla care poate să-i sugereze ceva marinarului!
   Hă, hă, hă!

   Domnilor, Traian Băsescu a fost COMANDANT DE VAS!
   Şi nimeni nu-i sugera pe puntea de comandă cum s-o dea mai “hăis” sau mai “cea” cu bartai hardughia de mineralier!
   O dădea doar cum vroia neuronul lui!
   Că d-aia era comandant de bartai monstru de navă şi nu era comandant de lotcă-n Deltă!
   🙂

 19. Cred ca merita interpretat si citit cu atentie.

  De altfel totul a fost rezumat ,

  @
  Cristian PREDA

  Mi se pare interesant si plin de continut mesajul gasit pe blogul lui Varujan VOSGANIAN si vi-l prezint

  Vasile POLTOAGA says:
  Your comment is awaiting moderation.

  August 23, 2011 la 12:09 pm
  @
  Varujan

  Je vous rapelle,
  “S’opposer n’est autre que proposer. Une opposition sans proposition n’est qu’un mouvement d’humeur.”

  Vous avez la qualité, votre opposition enflamme l’enthousiaste, mais ne le convertit jamais.

  Georges Pompidou disait,

  “Passer sa vie dans l’opposition est pour un homme politique ce que serait pour un poète se condamner à lire et à juger les vers des autres.”

  Merci pour votre amabilité,

  Bien Cordialement

  NB

  PAS OUBLIER !!!
  La forme supérieure de l’opposition, c’est la création.

 20. scrutinele partiale de la neamt si maramures a dovedit fata putinta de tagada ca usl s a bazat in propagnda sa pe aportul dezastruos al avocatilor lor mediatici rtv sia 3 .acestia s au culcat pe laurii victoriei scontate ,o victorie alimentata de falsul si minciuna sondajelor comandate subteran de moguli,precum si pe manipularea grosolana si sitematica a papagalilor de presa si invitatilor acestora .
  succesul incontestabil al pdl fata de predictiile sinistre ale manipulatorilor media rtv si a3 ,demonstreaza inca odata ca romanii au inceput sa si dea seama ca realitatea impusa fortat de avocatii mediatici rtv si a3 poate fi sanctionata prin contrapunerea realitatii liberei decizii ale cetatenilor ,(fara pastila fortata mediatica )
  in concluzie ,consider o evidenta ca usl este o constructie politica esuata lipsita de credibilitate !!!

 21. A propos de USL et le deux ponta & antonescu,

  “LE SOCIALISME NE DURE QUE JUSQU’A SE TERMINE L’ARGENT DES AUTRES !!! ”

  C’est une citation de Margareth Tatcher .
  Et elle est toujours d’actualité .

  Car les seuls pays d’Europe qui ont les plus gros problèmes économiques sont les trois pays avec un gouvernement socialiste : Grèce , Portugal et Espagne !!

  Et pour enfoncer le clou , je vais citer Wiston Churchill qui disait (à juste titre) :

  “LE SOCIALISME EST LA PHILOSOPHIE DE L’ECHEC , LE CREDO DES IGNORANTS ET LE PRECHE DE LA HAINE ET DE L’ENVIE !!! ”

  Mon Dieu que c’est vrai .

  Bien Cordialement

 22. Unde este ZeV ?

  @
  Eusebiu Diaconu

  Astept comentarii pertinente la mesajele mele

  @
  Maxi

  cred ca aveti dreptate, numai liberalii seriosi trebuie salvati.
  dar credeti ca cei care au mai ramas sunt seriosi ?

  Sa-l luam azi la testare Varujan VOSGANIAN, ce parere aveti ?

  Dupa mine este un fricos si mincinos de crapa pietrele, o expresie care imi aduce aminte invatatorul meu din prima clasa primara.
  Mai era unul OLTEANU ajuns la banca ati mai auzit de el, un biet hermatozoid care s-a si despartit si dregatoreste banii statului.

  HAi cu alti, …

  Chiar si acest trandafir roz, TARICEANU s-a stafidit chiar s-a bosorogit.

  Va astept si chiar sa le proèunem solutii nu ei propun guvern in oglinda

  • Domnule Stefan, suntem aici si peste tot, vedem, auzim, citim, în toate direcțiile și în toate universurile, instantaneu.
   La chestiune:
   – De acord, liberalii trebuie salvați. Dar unde sunt, unde se ascund, cine sunt, pentru a-i salva ?
   That is the question….că în franceză nu știu echivalentul….mama ei de profesoară din liceu care nu a știut să-mi cultive gustul și mirosul pentru madlenă. ;)))
   – TARICEANU…ei, asta e altă mâncare de pește…o fi el stafidit, dar încă mai poate. ;)))

  • Re Stefan Radoveanu:

   Comentarii pertinente nu fac aici deoarece cineva ar face un bot mare-mare-mare cât trei tapiri şi i-ar trebui un prelungitor de 3m ca să se scarpine în vârf de bot!
   🙂
   Nu trebuie să te superi pe mine şi în niciun caz să trăieşti cu impresia că am fi de-o parte şi de alta a acestei baricade!
   Suntem de aceeaşi parte a baricadei, doar că eu, fiind mai ţicnit, din când în când mai mă iau de cine-mi iesă în cale precum durerea de măsele de proteza dentară a lu’ Săftoaica!
   De tine mă agăţ mereu (ATENŢIE CĂ MĂ AGĂŢ FĂRĂ NICIO URMĂ DE RĂUTATE!) şi mă voi agăţa mereu, de câte ori vei trânti câte un comentariu în franţuză!
   Ba mai mult, am să mă enervez cumplit şi pac! am să trântesc şi eu un comentariu în nemţească sau şi mai cumplit, trântesc un comentariu într-o franţuză din aia magrebiană de se deranjează zulufii tuturor doamnelor de pe aici.
   🙂

   Bun. Şi dacă tot m-ai invitat să comentez pertinent iaca comentariu ce bag:

   1. ZeV este la mine în ogradă şi face precum locomotiva, pufăie trăsneşte şi ne-njură deoarece noi cei de acolo spunem că dacă Monica Macovei candidează la primăria Bucureştiului în mod sigur pentru a doua oară PDL va pierde Capitala! Monica Macovei, ar fi indicat să fie dată afară din PDL!
   ZeV s-a enervat în aşa hal, încât a spus despre marinar că are “coadă elefantină”!
   Şi io i-am spus că-l pârăsc marinarului!
   🙂

   2. Ca să ştiţi şi voi:

   EXISTĂ ÎN ROMÂNIA DOI OAMENI CARE I-AU PUPAT PANTOFUL LUI VÂNTU!
   LA PROPRIU NU LA FIGURAT!
   UNUL DINTRE EI ESTE VARUJAN VOSGANIAN!

   3. Bogdan Olteanu fostul ţiitor a lui Tuşica Pinilica din Brăilica, aia de s-a încurcat cu ăla de i-a dat o grămadă de bani despăgubire unei febleţi de-ale mele PSD-iste, este acum precum şoricelul din siloz!
   Răcoare are, linişte are, grăunţe are şi şoricioaice nu-i trebuie că-i obişnuit să se autosatisfacă.
   🙂
   4. Cu Tăriceanu este lată rău, DAR!, noi fiind nişte băieţi salon, cu bucă fină, adică nu nişte jurnalişti jegoşi şi ordinari, vom respecta cererea pe care el şi soţia lui au făcut-o public! Aceea de nu a discuta pe perioada procesului despre ei!
   🙂

   Pam-pam GATA!

  • ..mama lor de chinezării…auzi, tastatură ,,Delux”…..zăbzăuc-o ! 😉

 23. Silver Aquianti , says:
  ” dar ce , PDL-ul nu este tras in jos de Basescu ? ”
  COMENTEZ:
  Stimate monarhist fără…casă regală (din nefericire, actualii descendenți și-au renegat în mod impardonabil ilustra apartenență) :
  Presupun că dvs (ne) scrieți de peste mări, oceane și țări. Dvs știți, foarte bine, că mersul pe mare nu este întotdeauna lin. Uneori, ,,coaja” în care ne aflăm plutește în sus, alteori coboară în abis, important este să NU SE SCUFUNDE.
  Și încă ceva…să-și mențină busola. Este foarte important, domnule Aquianti. De aceea nu există în acest moment, alternativă la Domnul Președinte Traian Băsescu. Pentru că este necesar ca ambele condiții să fie SIMULTAN îndeplinite. 😉
  PS
  Dacă ar depinde de mine și ar avea…putința lui Tăriceanu , sau ,,meandrul” tânăr al lui Ion Iliescu, l-aș mai investi cu două mandate. 😉
  Stați, nu vă lăsați pradă iritării, în fond, un monarh este pe viață, ba chiar , pe mai multe vieți, dacă luăm în calcul descendenții naturali sau, în lipsa lor, iobagii dudiști pripășiți pe la curte. Prin comparație, patru mandate prezidențiale nu înseamnă nimic pe scara timpului istoric . Dar pot reforma România din temelii și ne pot revela adevărurile plăcute sau nu, despre noi înșine, sau/și despre…istoria noastră. 😉

 24. Doamnă Mihaela, sincer vă spun, mi-a plăcut comentariul dvs.
  Dar dacă eu aș avea euroii necesari pentru ,,a-mi rupe picioarele” pe plajele de pe Coasta de Azur, m-aș duce la un hotel de 5 stele construit recent prin zona Năvodari, unde plaja extrem de curată, îmbină armonios sălbaticul cu modernismul și preia multe din fițele” contemporaneității , cum ar fi: spa, ultraviolente, gâdilat sub coadă, etc, etc. Credeți-mă că turiștii germani, evrei, sau suedezi ,,nimeriți” pe acolo, îmi pot confirma spusele. 😉

  • ‘ţi-ar bulbucii şi melcii ai naibi de intelectual!
   🙂

  • Hai bre mă leşi?
   Da golani ăia doi care i-au fotografiat ţţţţţţ…pardon! …..bidoanele lu’ “Surprize-Surprize” unde dreak le-au fotografiat?
   Cumva pe Coasta de Neazur?
   De Bélézy care-i la o arucătură de chiatră de 1REC- Orange ai auzit?
   Dar de domaine d’Enriou?
   Dar de les Lauzons?
   ….ups stai c-am greşit-o!
   Aici e pe dezbrăcatelea total!
   Hihihi
   🙂 🙂 🙂

  • ..Alea sunt excepții de luxe care întăresc …regula. 😉 😉 😉 😉

 25. Babuinii useliști spun că ignoră avertismentul prezidențial și declară senin, că alianța Grivco merge la sigur în 2012.
  Păi ce dreak, noi spunem altceva ? 😉 😉 😉

  • Ce ai dom’le cu ei?
   Lasă-i să meargă!
   Noi trebuie să le pavăm drumul doar cu intenţii bune!
   Hihihi

  • Eu personal, le doresc tot binele din lume. Și aceasta și…cealaltă. Pot fi liniștiți, le-am pregătit un cazan de tip locomobilă zdrahon, bine nituit, cu Sorin Ovidiu Vântu pe post de fochist și spa-seur șef. 😉

 26. Uite, mi-am călcat oțâră pe inimă și am ,,pișcat” telecomanda pe iRTV, preș de vreo 5 minute. Ce să vezi ? Pe banderola galbenă pe fond roșu, scria cu litere mortuare, adică negre, că, virgulă, consilerii lui Băsescu pregătesc prin subsoluri ,,nimicirea USL” (sic!).
  Cum, domnule Striblea și doamnă Drăgotescu, cu metralera ? Doar nu l-or fi luat consilier militar pe ghita1964. 🙂
  De fapt, se discută comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.
  Ei bine, mă întreb : Și ? Parcă se spunea că PSD-ul construit meticulos de Cosmâncă, este o forță în teritoriu.
  Deci : pe fondul ,,incompetenței” guvernului Boc și a ,,dictatului” abject băsescian, kakaia problema ?….. vorba antideontologului ?
  Nu spuneau useliștii lu’ pește că au ,în județe, vreo 70% ?
  Ar trebui să zburde pe câmpii – hai să le-adunăm copii (voturile), de bucurie. 🙂

  • …lu’ pește stricat.
   Că și prin monitor le simt miazma otrăvită și fiorul siberian. 🙂

  • …Spunea unul zăpăcit, nu de mult, ,,hai liberare”.
   Cred că și-a luat, deja, lumea în cap. 🙂

 27. Buna dimineata
  De la ghita1954 citire (blogul golanilor n.a.)
  O blondă supărată către un tip:
  – Voi scrie deasupra patului meu că eşti un prost! Să ştie tot oraşul. 🙂

 28. Sunt de acord cu toate punctele enumerate de dumneavoastra.In TELEORMAN ce facem ? Au inceput sa plece oamenii din PD-L la UNPR ,din cauza conducerii judetului

 29. @
  ZeV

  Si totusi care va fi candidatul la primaria IASI.
  Se asteapta un TROC cu actualul sau este pregatit pe tusa gabi GRIGORE ?

  Orasul IASI are nevoie de un suflu nou deschis modernizarii si ORDINEI.

  Astep comentarii !!!

  Nb

  USL cred ca nu are sanse dar nu trebuie ignorat modelul NEAMT a demonstrat CA SE POATE !!!
  ce se petrece in lume vine in avantajul ROMANIEI !!!

  • La Iași, este foarte greu ca cineva să-l bată pe Gheorghe Nichita. E aproape, situația de la Constanța.

  • @
   ZeV

   inseamna ca este sustinut indirect de grupuri oculte sa nu zic altfel.

   Atunci mai inseamna ca populatia este multumita de cum arata orasul si de perspectiva ce i se ofera.

   Mai inseamna ca este un bun organizator, cunoscator al necesitatilor vitale ale orasului

   Merci

  • La Iasi exista cineva care poate să-l facă ţăndări pe nea Robinet!
   Doar că după câte ştiu eu s-a cam săturat de teparii PDL-ului de acolo!
   🙂

 30. Fascinatia Puterii

  Asadar,iata ca de ce s-au temut mai tare liderii uselisti,tocmai da aia nu reusesc sa scape.
  Dupa ce au inundat scena politica cu tot felul de sondaje care mai de care mai futuriste,a venit momentul verificarii lor,si ce sa vezi?USELIMEA MINCINOASA,CONSTATA CA SUNT VARZA,CA TOATA GARGARA LUI STRIBLEA,CIUTACU,ORI GIDEA NU VALOREAZA CIT O CEAPA DEGERATA.
  Nici nu s-au inchis bine urnele si incheiat numaratoarea ca:
  ,ZECI DE PRIMARI USELISTI DAU NAVALA IN COALITIA DE LA PUTERE,SI HEMORAGIA PROMITE SA CONTINUE,ADUCINDU-I PE LIDERI USELISTI IN PRAGUL ISTERIEI TOTALE.
  Asa cum ar trebui sa stie tot votantul,liderii uselisti au un dublu limbaj,unul DE UZ INTERN,SI UNUL PT PROSTIME.
  Intre ce declara ei public si ce spun in interior e o diferenta majora.
  Surse din PSD,spun ca:CAMARILA ILIESCU-NASTASE-PONTA SIRBU,are mari probleme si vor avea si mai multe incepind cu aceasta toamna,pt ca gruparea GEOANA-VANGHELIE,SAPA,SAPA,SAPA……………………
  Nici ,ADORMITUL DERBEDEU CRIN ANTONESCU,n-are prea multa liniste,ba as putea spune ca e in mijlocul unui virtej imens care il suge,il stoarce si in curind il va arunca ca pe o masea stricata.
  Prizionerul lui VOICULESCU,ANTONESCU DEVINE PE ZI CE TRECE TOT MAI RESPINGATOR SI ANTIPATIC,iar speche-urile lui tot mai deplasate,si mizerabile,cochetind cu imundul ,vulgaritatea ,dovedind ca nu degeaba este un lipovean needucat.
  E clar,munca din undergraund,a celor care stiu cum trebuie sa subrezesti o CAMARILA TICALOASA,DA REZULTATE EXCELENTE,si mai este ceva foarte clar-MINCIUNA MEDIATICA PROMOVATA DE CELE DOUA TROMPETE POLITICE,REALITATEA SI INTACT,N-AU NICI O VALOARE,PT CA DE CONVINS II CONVINGE PE CEI CARE DE MULT SUNT IN BARCA COMUNISTILOR……………..

 31. http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CCUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fudrea%2Fministrul-turismului%2Felena-udrea-merge-in-valea-jiului-1116112&ei=zPxUTtibGIWF-wbhpdG8Bg&usg=AFQjCNG9-IME2NOs8Ujdh5z9Zk9YURh_Iw
  Ca unul care cunosc destul de bine acea zona a tarii, cred ca prezenta doamnei Elena Udrea si implicarea guvernantilor ar reda un strop de speranta si ar fi un ajutor mai mult decat necesar pentru niste oameni tare amarati. Niste oameni care si azi traiesc cu sentimentul ca dupa ce Cozma nu a mai fost “luceafar”, ei au devenit niste proscrisi.

 32. La desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare,trebuie neaparat tinut cond si de specificul economic al colegiului unde candideaza.Eu sunt din Caras-Severin si-l am ca deputat pe fostul liberal Tabugan,acum la UNPR,el fiind socotit cu sansa a treia ,favoriti fiind Mustacila(fost presedinte al consiliului judetean,dezertor la PSD) si Ion Ion,din partea PDL,un necunoscut pentru noi.A castigat Tabugan oarecum detasat.Care a fost secretul succesului?.Este inginer silvic,iar judetul Caras-Severin are cea mai mare suprafata impadurita din tara,dupa jud Suceava,iar ing.Tabugan a lucrat la mai multe ocoale silvice de pe raza colegiului sau electoral,fiind destul de cunoscut.Nu ma mir ca PDL-ul a castigat colegiul din Neamt,deoarece era un colegiul rural,iar un specialist in agricultura,era candidatul ideal.Va mai spun un secret!.In Banat,sa nu veniti cu candidati proveniti din alte judete,findca o sa pierdeti.Aici exista o repulsie fata de cei veniti sa candideze ne fiind localnici,ramasa de pe timpul comunistilor,cand ni se impuneau prim-secretari din zona Olteniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *