10 ianuarie: Braila – Contracte cu fonduri europene si intalnire cu pensionarii

Astăzi, am fost la Brăila pentru inaugurarea unei şcoli reabilitate prin Programul Operaţional Regional şi semnarea a alte trei contracte de finanţare incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. În total, aproape 12 milioane de euro care merg spre municipiul Brăila pentru modernizarea liniei de tramvai şi reabilitarea infrastructurii rutiere. Sunt obiective foarte importante pentru oraş şi cărora edilii de acolo nu le-ar fi putut găsi finanţare din bugetul propriu.

Am avut parte şi de o întâlnire cu un grup de pensionari nemulţumiţi de impozitarea pensiilor de peste 740 de lei. Discuţia cu dumnealor a fost mai lungă decât cea prezentată pe posturile de televiziune şi nici pe departe atât de tensionată (aşa cum puteţi vedea şi din filmuleţul de mai jos). Am încercat să le explic că motivaţia principală a vizitei mele în Brăila ţine de realizarea unor proiecte importante de infrastructură, care generează locuri de muncă pentru locuitorii oraşului. Mai mult, creează venituri la Buget care să asigure plata pensiilor şi salariilor. Or, eu cred în continuare că aceasta este calea de urmat – cu cât mai mulţi angajaţi, cu atât mai uşor ne va fi să plătim pensii şi alte prestaţii sociale. Iar acesta este unul dintre obiectivele asumate de MDRT în acest an: crearea a cât mai multe locuri de muncă.

Concluzia întâlnirii cu pensionarii a fost, cum se întâmplă mai mereu, că ambele părţi au dreptate. Ca oameni politici responsabili, suntem datori să înţelegem nemulţumirile create în rândul diverselor categorii sociale afectate de măsurile luate, dar trebuie să ne ducem la capăt planul asumat dacă vrem să ne fie tuturor românilor mai bine. A rămas că mă voi mai întâlni cu respectivii pensionari din nou la vară şi sunt convinsă că le voi putea oferi veşti mult mai bune atunci.

226 thoughts on “10 ianuarie: Braila – Contracte cu fonduri europene si intalnire cu pensionarii

 1. @silver 20.18
  Îi cedez lui cmoro întâietatea comentariului pe acea temă…..după ce înghite în sec, mormăie în barbă preț de vreo 5-10 minute, apoi mitraliază el 2-3 postări în cascadă, adică consecutive, după cum ne-a obișnuit. De fapt, combinări de (30-40)x10 (aceleași) cuvinte luate câte k(k) 🙂
  Evident că va uita pe parcurs de subiectul inițial abordat și va concluziona că ,,starea de bine” a națiunii se măsoară prin indicatorul absolut care este turnesolul bugetar, mai precis, ,,crema” sau ,,spuma” sistemului. Adică 400-500.000 de oameni au dreptul divin de fi mai egali și mai mulțumiți decât restul de 20 milioane de cetățeni, apărați ermetic fiind (în cadrul unei oaze de socialism în capitalism) de legi speciale, contracte colective, individuale și familiale de muncă, implantați pe viață într-un sistem încremenit în neschimbare în care deciziile sunt luate de către liderii de sindicate iar directorii semnează cu ochii închiși sporuri de antenă, de satelit, asteroid și putem imagina orice……precum cmoro al nostru cel visător și evident, prosper 🙂

 2. ***ZeV – asta mă enervează şi mă face să iau apărarea PDL: lipsa de reacţie a presei faţă de realizările PDL şi calomniile la care sunt supuşi membrii partidului, deşi nu merită. PDL-iştii îşi amintesc de electorat doar la alegeri, de fapt aşa procedează toţi, atunci când, ca după un somn lung, se trezesc, şi au nevoie de români ca să-i voteze.

 3. @silverstar
  Sunt de acord cu tine în ceea ce privește gradul de perfectibilitate al PDL, dar, pe de altă parte, nu avem ce pune în loc, deoarece alternativa este haosul, reluarea controlului asupra justiției de către monstruoasa coaliție (și implicit inhibarea oricăror reforme așteptate de Europa prin MCV), neîncrederea investitorilor și izolarea României……și evident prăbușirea nivelului de trai al tuturor cetățenilor. Mai puțin al LOR (în traducere, liberali+oportuniști+roșii)

 4. Silvia ….pedelistul castigator din comuna Baru ,a fost liberal pana in oct.2010 ,cand a trecut la partidul de la putere sa poata candida in colegiul Hateg pentru parlament ,a pierdut acolo ….

 5. ***puiu – mulţumesc de informaţii, n-am ştiut.
  Presa nu a spus nimic.

 6. ***ZeV – aşa este! Asta-i marea durere că nu avem ce pune în loc. 😮
  Trist e că şi PDL-iştii şi-au pus poalele-n cap şi nu au ţinut legătura cu alegătorii. Încerc să-i descifrez, să-i înţeleg ce e cu adunătura asta de mutălăi…

 7. dupa 90 au ajuns sa ne conduca toti favorizatii,bisnitarii….clasa cea mai de jos a fostului regim….care lupta pana in ziua de azi sa nu isi piarda averile agonisite chiar din timpul impsucatului…….ni s-a bagat in cap ca FSN-istii sunt comunisti….gresit…bisnitarii comunisti au compus FSN-ul,clasa cea mai murdara a fostului PCR

 8. Un zâmbet la cafea 😆

  Merge un enorias la preotul din sat si-i spune:
  – Domn’ parinte, stiti… mi-a murit cainele si as vrea o mica inmormantare crestineasca, asa… dupa cum se cade.
  Preotul ii raspunde:
  – Mai Ioane, eu am avut bunavointa si te-am ascultat, dar du-te ma dracului si ingroapa-l undeva, unde ai mai vazut tu inmormantare la caini, cu popa?
  Merge Ioane acasa si a doua zi, vine iar:
  – Domn’ parinte, apoi io, m-am gandit ca totusi… o mica slujba acolo, nu se poate?
  Preotul:
  – Mai Ioane, du-te unde-i vrea, du-te cauta-ti pe cine-i vrea, sa ti-l ingroape, du-te la neoprotestanti si nu ma mai bate la cap.
  Ion se indreapta spre usa suparat si zice:
  – Apoi, daca asa sta situatia, eu cu nevasta-mea am strans, cu greu, vreo 3000 de euro pt inmormantarea lui Azorica…
  Preotul:
  – Apoi ma, stai asa, despre Azorica-i vorba?… No, stai asa ma…. ca Azorica-i caine ortdox, ma.

 9. ZEV…..Adica acum e mai buna justita controlata de PDL decat ar putea fi cea controlata de coalitie ..pentru cine e mai buna acum si pentru cine va fi rea atunci?
  Investitorii strain nu vin in Romania nici pentru Basescu,nici pentru Crin Antonescu ,nici pentru Boc sau Ponta ….etc etc….Vin in Romania pentru legi corecte si neambalrligate ,interpretabile…pentru o societate romaneasca (mana de lucru) fara framantari sociale ,multumita si cu orizonturi de asteptari ..de la guvern,mediul privat etc…
  vin pentru o Romanie fara spaga si spagari,pentru un mediu de afaceri corect in care sa nu existe urma,dara de politic sau indivizi politici “bagareti “in afacerile private ale altora ..prin jegosenie,presiune ,santaj etc….
  Investitorii vin in Romania si nu la Cotroceni sau Victoria ….intr-o Romanie prielnica dezvoltarii afacerilor lor …vin sau nu vin…..fara legatura cu puterea politica ..deci se poate schimba usor puterea ,corect si democratic …Totul depnde de numarul ghiseelor si atitudinea functionarilor statului care trebuie sa aiba instrumente de lucru clare ,fara ambiguitati ….Cand mediul de afaceri privat va fi independent de puterea politica si se vor supune unor legi corecte,favorabile mediului privat, valabile pe o lunga perioada de timp atunci Romania va fi o tara sanatoasa ….

 10. PRINTRE STRIGOII COMUNISTI SI FANTOMELE NOMENKLATURISTE

  Nu stiu de ce toata behaiala asta mioritica,cu pretentia de a fi luata la pachet pe post de proteste spontane ,mie unul imi pute,si-mi pute dintr-un motiv cit se poate de evident,a manipulare pesedistopenelistovoiculesciana.
  De tot risu-plinsu,protestele de la constanta,CURAJOSUL COLONEL ,o incasa de la protestatari………………haaaaaaaaaaaa
  unde esti parinte al teatrului absurd,sa vii si sa vezi ce caricatura a put ajunge ,LUPTA DE CLASA’??????????????
  HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ,HIIIIIIIIIIIII
  Ptiuuuuuuuu,in ce mlastina infecta au reusit sa duca berbecii pesedistopeleistovoiculescieni,MAREA MISCARE STINGISTO-BOLSEVICO-COMUNISTA,HAAAAAAAAAAA
  Caricaturi,umane care se produc intr-un spectacol de doi lei,incearca sa emotioneze opinia publica si precum ,BULGARELE MIC, MIC’sa produca o avalansa sociala devastatoare…………
  Ciutacii,gidea,nistorestii,guvizii de la realitatea ,se dau de ceasul mortii,ruleaza imaginii cu protestele din tunisia,poate,poate ,cine stie……………..HAAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIII
  In realitate lumea priveste cu dispret si scirbita la scalimbiatii astia ipocritii care sunt de de tot risul,si care mie unul imi genereaza imagini hororr cu STRIGOI SI FANTOME,CU VAMPIRI,GATA SA-TI SARA LA JUGULARA.
  Nimeni nu este sfint,ca vorba aia suntem oameni,dar,privindu-ne in interiorul nostru pe noi insine,putem sa constatam usor-TICALOSII CA IN PSD+PNL+PC+PRM-cit ai cauta pe mapamond cu greu vei gasi.
  poate doar in tarile cu regimuri dictatoriale comuniste si criminale de prin asia,de unde s-au inspirat strogoi comunisti si de unde se inspira astazi Fantomele comuniste care isi plimba cu greutate trupurile pline de celulita,mostenita din vremea cind isi faceau ceafa groasa si depuneau osinza comunista,pt vremurile grele.

 11. P.S-se cutremura pamintul cind cuvinte ca:DEMOCRATIE,LEGE,JUSTITIE,PATRIOTISM,SANSE EGALE ies din GURILE…………………….DE CANAL,ALE CELOR ADUNATI DIN TOAMNA LUI 2006 IN ALIANTA TICALOASA 322,astazi subtiata considerabil………incapind in liftul care duce spre BIROUL TURNATORULUI DIN GRIVCO.

  MOTANUL FELIX,VIITORUL PRSEDINTE AL SENATULUI-adus in pozitia de al doilea om in stat de VICTOR PONTA SI CRIN ANTONESCU

  mai sa fie,asadar MORTII DIN DECEMBRIE 89 TREBUIE MURDARITI SI INTORSI CU FATA IN JOS IN MORMINTELE LOR…………..DUPA PESTE 21 DE ANI UN SECURIST VA AJUNGE AL DOILEA OM IN STATUIL ROMAN.

 12. Silver:cum poti sa afirmi ca presa nu a avut nicio reactie la realizarile PDL?Pai o reactie mai mare ca aceea privitoare la taierea pensiilor si salariilor nici ca se putea.E adevarat ca alte reactii nu au mai fost,intrucat realizarile au fost sublime ,dar au lipsit cu desavarsire.
  ZeV:Nu stiu de ce,dar am senzatia ca alternativa despre care vorbesti cu atata spaima se intampla chiar acum,cuvant cu cuvant.

 13. Fantastic! Sunt plină de nervi…
  Zilele trecute, fiind în vizită la nişte prieteni, găzdoiul se plângea că nu mai avem în ţară nici fabrică de chiloţi… Azi am fost în piaţă, lucru pe care-l fac extrem de rar, şi pocnesc… Nu mai este usturoi de al nostru, românesc. Ce fac ţăranii noştri? De ce nu mai cultivă usturoi? Tarabele pline cu produse străine… Cum se poate să ajungem într-aşa un hal şi să mâncăm numai mâncare străină, plină de chimicale? De asta ne-au băgat în UE? Unde-i usturoiul nostru?

  Singurul produs românesc – nişte grămăjoare de urzici, atât… În rest… Dumnezeule, că rău s-a mai ajuns…

 14. ***Moro – dragule, tu scrii aşa: Adica acum e mai buna justita controlata de PDL – alt motiv să mă enervez. Spune-mi, te rog, de când cu minunea asta, că PDL controlează justiţia, ce progrese a înregistrat justiţia? Ce a făcut bun, pentru ţară şi pentru a-şi mai şterge din păcate?…

  Ceea ce afirmi tu e un nonsens… Cred că nu ai gândit…

 15. Acum mi-am amintit că l-am văzut: zilele trecute, la Realitatea TV, le-a tras-o Dan Matei Agaton… A fost un dulce, pe cuvânt. Se vorbea de Teo, Viena, medici… S-a băgat DM Agaton, era printre invitaţi, şi le-a spus că, atunci când moare câte unul dintr-ăsta, mai cunoscut, RTV trei zile nu mai tace, evocă şi boceşte, dar cât trăieşte nu i se pomeneşte numele…

  Cristina Şincai n-a avut replică, nu cred că se aştepta, nu era trecută în program aşa replică, şi s-a băgat publicitate… 😆

 16. ***Zapa scrie: DUPA PESTE 21 DE ANI UN SECURIST VA AJUNGE AL DOILEA OM IN STATUIL ROMAN. – Asta s-a şi urmărit. Voiculescu n-a avut nici un succes cu PC, numit şi “soluţia imorală” şi iată cum se lucrează la meserie…

  Voiculescu are ambiţii mari şi le vrea materializate… După ce ajunge şeful senatului, îl suspendă pe preşedinte. Are oamenii de partea lui, politicieni care, pentru bani, ar strânge-o de gât şi pe mămica lor.

 17. @Zapa:citind articolele tale ,ma simt introdusa intr-o atmosfera de groaza,de aceea voi incerca sa le evit pentru a scapa cu mintea intreaga.Vreau totusi sa-ti fac o observatie si anume ca expresia “behaiala mioritica”nu-ti apartine ,ci ai preluat-o de pe Reporter virtual,fiind titlul unui articol scris de Spartakus chiar azi.In literatura,acest mod de a-ti insusi ceva care nu-ti apartine are un nume,dar pe tine nu pot sa te acuz de asa ceva,tu nefiind un literat,ba chiar dimpotriva.

 18. P.S.-nici expresia,LUPTA DE CLASA,nu-mi apartine,cum oare nu deranjeaza pe nimeni?
  haaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiiiii

 19. Urmasul lui VASILE BLAGA-incet si cu migala ardeleneasca,tinarul ministru TRAIAN IGAS,sparge bubuiol purulent care de zeci de ani troneaza peste aceasta institutie de forta care este MIN DE INTERNE,astazi si al administratiei.
  De lungul timpului s-au perindat fel de fel de ministrii,culminind cu doi comici care nu au egal :
  CRISTIAN DAVID TROACA-TRAFICANT DE DROGURI intr-o retea olandeza.
  DAN NICA-elevul lui mos craciun,un adevarat pinochio al zilelor noastre.
  A urmat,din nou VASILE BLAGA,pe care l-a rasturnat de pe fotoliul de ministru o amarita de ,CASCHETA’trintita cu naduf,Dar la comanda stim noi cui.
  odata cu scoaterea dinn minister a lui VASILE BLAGA,se pare ca LANTUL,care invaluia acest minister s-a rupt ,si in sfirsit cineva a luat taurul; de coarne.
  discret,inteligent,dl. IGAS,dovedestea reale calitati de conducator.n-am de gind sa-i fac un laudatio,dar in acelasi timp cred ca un asemenea om si politician trebuie remarcat si de ce nu incurajat.
  fac acest lucru,pe blogul unui alt ministru tinar si cu reale calitati de leader,sper din tot sufletul ca acesti doi ministrii sa fie in aceiasi ,ECHIPA.

  A sa nu uit,ATENTIE PUPINCURISTI PESEDISTOPENELISCOVOICULESCIANI-fiti cuminti copii,vremea voastra a apus si voi inca n-ati aflat,lucru care ma bine dispune.
  ma uit cu atentie la felul in care cu fiecare zi va afundati tot mai mult in ridicol si penibil.
  iar cei mai buni servanti ,in realizarea acestui spectacol de adio sunt televiziunile mogulilor.
  prin grija lor,viitorii alegatori va pot vedea in micimea si ticalosia voastra,in minciuna in care traiti si in care vreti sa readuceti romania.
  sa traiti fericiti in lumea voastra plina de strigoi si fantome…………..

 20. Asa e, dar ‘behaiala mioritica “este o metafora care,ca orice figura de stil,nu poate fi folosita decat de cel care a creat-o,sau,daca e folosita de altcineva ,trebuie pusa intre semnele citarii,ceea ce tu nu ai facut.Clar?

 21. “Fericiti cei saraci cu duhul ,ca a lor va fi imparatia cerurilor” …Viitorii alegatori vor fi peste cateva generatii ..alea previzionate fericite de PDL si guvernul Boc gratie masurilor reformate din faza de neuron,de idee …. Actualii alegatori vor trimite dupa 2012 in lumea viselor pe toti cei care s-au legat la ochi de dragul PDL si al lui Basescu …gandind si vorbind singuri acum in numele a cel putin 75% de alegatori din Romania ….evident ca acest exercitiu putand fi numit usor exercitiu de tupeu,obraznice si nesimtire …prostia nu se pune decat in putine cazuri …patologice si genetice …care le da o senzatie etnobotanica ….de la fericire pana la isterizare spumoasa …. multi din acesta din urma putand fi usor numiti si “botanisti”…

 22. @cmoro 10.40
  ,,Vin in Romania pentru legi corecte si neambalrligate ,interpretabile”….
  Cmoro, am remarcat în repetate rânduri că exprimi adevăruri, dar în contexte complet diferite sau nepotrivite.
  Mai ai un singur pas de făcut, ca să înțelegi că tocmai asta și-a propus Traian Băsescu și guvernul PDL: să elimine legile multiple, dedicate, îmbârligate și interpretabile, care au frânat parcursul României în drumul ei spre modernitate, normalitate și integrare europeană.
  A mai rămas de modificat Constituția , dacă se poate radical, plecând de la referendumul la care au votat PENTRU, votanți ai tuturor partidelor politice din România. Și NU UITA (amnezia fiind problema fundamentală a românilor) că s-au manifestat în favoarea modificărilor propuse de președinte, cca 80% dintre participanți, care au validat, prin numărul lor, acest moment istoric.

 23. @Frank
  Și pentru mine Traian Igaș este o surpriză plăcută, având în vedere că, așa cum știi, am fost un adversar al remanierii guvernamentale și sceptic că înlocuitorii, niște iluștrii anonimi, vor face față misiunii dificile de reformare a statului.
  La acest nume se adaugă azi și domnul Botiș, care a demonstrat că este ferm și calm în simultaneitate, cam în stilul domnului Funeriu. Faptul că i s-a cerut demisia de către domnul Bogdan Hossu, intrat în panica pierderii iminente a privilegiilor sindicale, este de fapt…. un atu în plus pentru acest ministru.
  Am remarcat că stimabilul lider sindical,care se crede sincer într-un stat bananier,a intrat în conflict cu toți politicienii de valoare și reformiști ai României. Vorba aceea….spune-mi cu cine intră Bogdan Hossu în conflict , ca să știu cu cine votez. 🙂

 24. @gimar
  Bună seara, stimată doamnă.
  Ce mai faceți și cum este vremea pe la dvs în urbe ?
  Ninge ? Plouă ? 🙂

 25. Atentie la contractarile facute pe POR in anul 2009 si 2010. Daca nu e monitorizata implementarea si nu sunt anulate contractele cu beneficiarii care nu se misca, banii vor ramane absorbiti doar de hartii. Realocati … realocati, ralocati! asta ar trebui sa fie deviza in anul n+3