10.000 de locuinte ANL in Ghencea

Ieri am lansat cel mai mare proiect imobiliar al Guvernului din ultimii 20 de ani. Un nou cartier ANL care va fi construit în zona Ghencea din Bucureşti, pe un teren de 101,5 ha pe care Ministerul Apărării l-a transferat Sectorului 5.

Va fi un concept total nou in Romania. Avem de-a face cu un eco-cartier, care va folosi tehnologii şi materiale de construcţii ecologice, precum şi surse de energie alternativă.

Proiectul va fi realizat în parteneriat public-privat şi va cuprinde cel puţin 10.000 de locuinţe pentru tineri, un spital, o şcoală, o grădiniţă şi un parc. Tot pentru prima dată după 1989, Guvernul va construi cămine studenţeşti. Este posibil să fie relocate şi instituţii publice în această zonă.

De asemenea, există o strategie conexă, care presupune dezvoltarea reţelei de transport urban şi a infrastructurii rutiere. De altfel, şi prin semnarea contractului de construire a magistralei 5 de metrou care va lega Ghencea-Drumul Taberei de centrul Capitalei, dar şi prin planurile de lărgire a şoselei Prelungirea Ghencea şi realizare a podului de la Domneşti s-au făcut paşi importanţi către descongestionarea traficului în zonă.

Mă aştept ca ridicarea cartierului să genereze peste 1.000 de locuri de muncă în construcţii. La nivelul ministerului, una dintre principalele preocupări pentru 2011, atât prin Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, cât şi prin Programul Operaţional Regional, este crearea de noi locuri de muncă.  Scăderea şomajului este primul semn al ieşirii din criză şi sunt sigură că anul acesta va fi bun din acest punct de vedere.

Alături de mine la lansarea proiectului, au fost ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Avem, deci, de-a face cu o colaborare fructuoasă între instituţiile statului. Şi asta dincolo de orice culoare politică ar avea decidenţii. Încă un exemplu de imparţialitate a MDRT în ceea ce priveşte colaborarea cu administraţiile locale.

Cartierul ANL din Ghencea este un proiect extrem de important pentru Bucureşti în ansamblu. Generează locuri de muncă, oferă o şansă tinerilor de a obţine o locuinţă ieftină, se valorifică terenurile altfel neutilizate ale Armatei, se dezvoltă infrastructura rutieră şi contribuie la regenerarea zonei Ghencea-Drumul Taberei.

 

206 thoughts on “10.000 de locuinte ANL in Ghencea

 1. Toate bune pana la traficul din zona care este deja compromis, normal trebuie incepta infrastructura rutiera si toate cele dupa, un vis frumos arata cu o pasarela pt . Domnesti de exemplu.

 2. Felicitari! Un lucru bun. As fi deosebit de bine daca as vedea un proiect de dezvoltare a tarii astfel :1.modernizarea ROMANIEI inseamna conditii de trai mai bune(apa curenta si canalizare in mediul rural unde traieste cam 60% din populatie),2.se stie acum in toata lumea cit costa un metru liniar de canal si un ml de alimentare cu apa,cum la fel se stie zona (deal,munte,
  ses)precum si val. statiilor de epurare,3.printrun proiect amplu se poate rezolva aceasta tema si imediat drumuri satesti,comunale,judetene.Si aceste preturi se cunosc in EUROPA de unde putem obtine si finantare,4.aceste teme reprezinta URGENTA 0 si nu parcurile si salile de sport in sate .Consider ca aceste asa zise prioritati reprezinta o sfidare la adresa noastra a populatiei,o prosteala fe fata pt a fura niste bani abonatii la aceste lucrari facute la preturi exagerate si non calitate,5. DACA ATI REZOLVA ULTRARAPID ,IN 2011,ACEASTA TEMA ,APA-CANAL DRUM ,LA SATE, ATI FI CEA MAI SERIOASA PREZENTA POLITICA PE SCENA DI 1990 PINA ACUM. EU CRED CA PUTETI SI VA DORESC SUCCES IN ACEST SENS.

 3. O, ce veste minunata! Incepe razboiul in Libia… Asta si asteptam. Telebocitoarele vor avea subiecte de mestecat zi si noapte… Dar am o nelamurire: de unde vor sti bombardelele care e simpatizant Gadaffi si care e opozant?

  • Aha, in timp ce telebocitoarele vor da la rasnita si romanii vor sta gura casca de uimire, comerciantii vor mai mari preturile ca doar vin sarbatorile de primavara si acum e timpul lor sa jupoaie romanii ca sa-si dubleze veniturile. Da’ las’ ca o sa facem ca la Craciun: ne uitam pe tv-uri cum petrec politicienii sarbatorile si inghitim in sec.

  • Atâta rău cât aliaţilor care bombardează Libia le pasă de soarta populaţiei. Noi dacă nu am avut petrol, în ’89, când am fost în exact aceeaşi situaţie, am fost lăsaţi la dispoziţia criminalului Iliescu de-au murit atâţia oameni nevinovaţi. Şi pentru ce?

 4. CPreda
  Ce mai faceți domnule profesor ?
  Cum vă poziționați în perspectiva alegerilor din PDL ?
  Ce se va alege de criteriile de integritate și ce veți face , în continuare, pentru promovarea lor ?
  Sau, v-ați blazat de tot, constatând că una este cursul de politologie și alta este realitatea, cu bune sau cu rele, de pe teren ?
  Vă amintiți ? Anul trecut, în naivitatea mea, afirmam rolul esențial al intelectualului (rațional) implicat politic, respectiv acela de a realiza un transfer de competență și creativitate înspre partid, într-un duplex/feedback permanent cu structurile partidului și cu realitățile din societate, care trebuie , într-un fragil echilibru, atât înțelese, cât și remodelate. Dar totodată, mi-am exprimat rezerva că puteți fi și călare și pe jos , și în căruță și în teleguță. Nu merge în politică ,în general și în politica românească, în special. 🙂
  Ce s-a ales de speranțele dvs și ale unora dintre noi care v-au creditat cu încredere ?
  Eu unul, m-am detașat, pe moment, de prietenii mei care vă asociază rădăcinile carierei universitare cu sistemul politic dominant al tinereții dvs, de ca și cum trecutul dvs politico-profesional, similar cu al multora dintre concetățeni, foarte ipocriți și vehemenți de altfel (unii dintre ei, la fel de ,,oală spartă”) , v-ar delegitima în vreun fel.
  Personal nu consider aceasta un handicap insurmontabil, în măsura în care credeți în reformarea instituțiilor statului și acționați constructiv, din interior, pentru a impune persuasiv, schimbarea de mentalitate.
  Sper că veți scoate capul din nisip și veți redeveni vizibil la Convenția partidului, nu de alta, dar ideile fără ,,trup”, trec pe lângă noi complet neobservate…ca și entitățile ectoplasmatice care ne bântuie zadarnic, fără a percepute de simțurile noastre. 🙂 Și este păcat.
  În esență, același apel de implicare, îl transmit și către doamna Monica Macovei , respectiv, domnul Sever Voinescu.

  • Dar ca este o lichea indiferent de trecut lui, nici asta nu crezi? =))

  • Trebuie să-i dăm, conform regulilor democratice, dreptul la apărare. Din păcate, după cum constatăm cu toții tace,ca mortu-n păpușoi. 🙂

  • De cand il creditez cu acest drept, dar o da permanent in bara ca un prost increzut ce este, adica nu e destul fara a fi si fodul 🙂

  • @CPreda
   A fost un test din partea unui susținător onest și rațional, dar pe care, din păcate, nu l-ați trecut. În loc de răspuns (pe blogul domniei voastre), ați preferat să ….vă acoperiți de nisip cu totul, blocând întrebările mele, care s-au dovedit astfel, pur retorice, deși erau emanate din bună intenție.
   Sunteți, domnule profesor, un monument de lașitate și aroganță, sunteți complet rupt de realitate ,iar prin ,,prestația” dvs lamentabilă, nu faceți altceva decât să compromiteți demersul, nobil la origine, de curățire morală a PDL.
   Mă întreb, ce vă mai motivează să rămâneți în partid ? Nu de alta, dar nu-mi doresc să târâți (după dvs) în dorizoriu, două personalități remarcabile, acestea fiind doamna Monica Macovei și domnul Sever Voinescu.

 5. Desigur ca nu trebuie s-o cred neaparat pe Simona Fica stretta si etc dar sunt curios daca o crede Ponta care se lauda pe blogul sau ca nu face pe surdul asa ca am postat la dlui, ca tot cica psdistii sunt mai interesati de postarile mele decat cei pe care ii sutin, urmatoarele:

  ion adrian
  March 19, 2011 at 7:31 pm # Ma bucur dle Ponta ca nu faceti pe surdul asa ca sper ca nici pe orbul asa ca veti putea citi cele ce urmeaza si care sunt acuzatii foarte grave:

  anonymusgerula.wordpress.com/2011/03/18/victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait/

  Your comment is awaiting moderation.

  Desigur ca nu-l va scoate din moderare dar …eu sunt constiintios si servesc opozitia mai ceva decat CPreda =))

 6. Asta seara este luna plina. Tot asta seara cica… luna este foarte aproape de pamant sau pamantul este foarte aproape de luna. Ce se intampla acum in Libia, sa aiba cumva legatura cu luna si mofturile ei de Regina a noptii?

  • Mai frate(adica soro) nu spera cine stie ce ca mi-s cam laudaros. Nu-l intrec insa pe Dement. 🙂

 7. Vecinul

  Vecinul, adică fostul vecin, de la opt era beţiv notoriu… Se îmbăta în fiecare zi, se culca şi, când se trezea, voia aspirină. Probabil îl durea capul. Şi atunci îi trimitea pe gemeni pe la uşile vecinilor să ceară aspirină, indiferent că era 4 dimineaţa, 3 după amiaza ori 11 noaptea.
  În ziua aceea cred că era a n’nşpea oară când mă trezea din somnul de după amiză. Buuuun! L-am întrebat pe copil de ce vrea tatăl lui aspirină. Mi-a răspuns că-l doare capul. “Îl lecuiesc eu!…” mi-am spus în gând. Am luat două tablete de ciocolax, le-am rupt în patru, le-am pus în şerveţele separate şi i-am spus copilului că sunt nişte medicamente noi împotriva durerii de cap… I-am mai spus să bea una acum, imediat, a doua după o oră şi, dacă se poate, cu puţină apă călduţă.
  La vreo trei zile mă întâlnesc cu nevastă-sa şi-o întreb cum se simte vecinul şi dacă i-a trecut capul… Mi-a răsouns că da! capul i-a trecut, dar că de câteva zile nu a mai fost la serviciu că are diaree!…
  Am rezolvat-o… De atunci niciodată, cât am mai stat în blocul acela, nu a mai trimis copiii după aspirină…

 8. …Se pare că avioanele Raphale și Mirage 2000 ale președintelui Nicolas Sarkozy se aflau deja în spațiul aerian libian, chiar în timpul summit-ului de la Paris.
  Profitând de rezoluția ONU, la care , totuși, Germania, China , India și Brazilia s-au abținut, Franța nu a așteptat reuniunea NATO și a atacat unilateral, devoalând o mai veche ambiție a Franței de a consolida o forță de intervenție rapidă a UE, care să nu fie sub comanda NATO, MAI ALES, în conivență cu zonele de interese strategice ale Franței care se suprapun peste arealele fostelor colonii.
  De altfel, conform agenției Reuters, Franța ar prefera ca NATO să nu se implice.
  Evident (după părerea mea), acțiunea nu are nici o legătură cu soarta civilillor libieni, mai ales că ,,în Consiliul National de Tranzitie, este lider un “dezertor” al regimului, Moustafa Abdel Jalil, care este fostul ministru al justitiei. “In acest Consiliu sunt oameni care ne-au torturat infirmierele”, a reamintit premierul bulgar Boiko Borisov, sustinut viguros de Traian Basescu, care ar fi profitat de ocazie pentru a-si regla niste conturi mai vechi cu Nicolas Sarkozy – pe tema rromilor, apoi pe tema opozitiei franceze la aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, mai scrie le Monde.”
  Sper ca România, întocmai ca și Germania, să nu se implice de nici o culoare în acest conflict dubios ( generat de ambițiile de mare putere ale Franței), care nu este al nostru, nu este (deocamdată) sub egida NATO și nu servește intereselor noastre de politică externă.

  • Este totusi al ONU si Basescu a spus ca asteapta decizia ONU, contrar celor afirmate de limbricul neras CTP.

  • Declaraţia de presă a preşedintelui României la finalul reuniunii Consiliului European extraordinar de la Bruxelles:
   ,,România este total împotriva asumării de către Uniunea Europeană a iniţierii şi realizării unei zone în care să nu se zboare, no fly zone, lucru pe care l-am susţinut şi în Consiliu, aducând argumente, printre altele, chiar legate de misiunea Uniunii Europene. O astfel de misiune este o misiune pe care şi-o poate asuma NATO şi nu Uniunea Europeană. În al doilea rând, nu suntem în acest moment, România nu susţine o soluţie militară în Libia. Repet, România nu susţine o soluţie militară în Libia. Considerăm că poate fi o eroare politică majoră o eventuală instituire a no fly zone nu poate fi făcută decât în condiţiile enunţate şi ieri de NATO, de secretarul general NATO, şi în mod categoric una din componentele esenţiale dacă va exista acoperirea legală, deci o decizie a Consiliului de Securitate, dacă va exista necesitatea unei intervenţii una din condiţiile esenţiale, în opinia României,este ca o eventuală instituire a no fly zone, deci o operaţiune militară să se facă cu participarea statelor arabe sau a unor state arabe şi cu susţinerea Ligii Arabe şi a Uniunii Statelor Africane.”
   DEOCAMDATĂ, ACȚIUNEA MILITARĂ NU ESTE CORDONATĂ DE NATO, IAR FRANȚA NICI NU DOREȘTE ASTA, CONFORM REUTERS.

  • DECI: Presedintele a vorbit de :
   1. CADRUL LEGAL care înseamnă rezoluția ONU- condiție îndeplinită;
   2. Misiunea trebuie asumată de NATO- condiție neîndeplinită;
   Concluzie: România trebuie doar SĂ IA ACT , FĂRĂ SĂ O SPRIJINE EXPLICIT , de acțiunea unilaterală a unor state și să facă apel la protejarea civililor libieni către toate părțile implicate.

 9. O galeata scoasa de vidanjori si un polonic ca un linguroi este prea mic ptr nemernicul ipocrit deontolog CTP, care conferentiaza la RTV.
  Nu explic de ce, ca mi-e lene 🙂

 10. Si daca ma mai faci portocaliu o sa-mi aduc aminte ca tu esti un kiler kgbist.

 11. DECI: Așa cum rezultă din declarația de presă la finalul reuniunii Consiliului European extraordinar de la Bruxelles,
  Presedintele a vorbit de :
  1. CADRUL LEGAL care înseamnă rezoluția ONU- condiție îndeplinită;
  2. Misiunea trebuie asumată de NATO- condiție neîndeplinită;
  Concluzie: Pentru a rămâne consecventă, România trebuie doar SĂ IA ACT , FĂRĂ SĂ O SPRIJINE EXPLICIT , de acțiunea unilaterală a unor state și să facă apel la protejarea civililor libieni către toate părțile implicate.

 12. CTP este doar un autopretins moralist in tenisi. Actorul Diaconu trebuie inca sa raspunda supravietuitorilor de la Otopeni cum de a ajuns el personal ghidul care i-a condus la moarte in 1989 pe soldatii aia tineri si neinstruiti.

 13. Se blocheaza el undeva,,,nu se poate sa mearga totul ca pe roate,se infunda undeva,asta e tara,

 14. D-na Udrea!
  Sa stiti ca si drumul spre iad este pavat de bune intentii!
  Eu nu pot sa contest proiectul dvs. e bine ca va ocupati si de astfel de lucruri eu astept urmatoarele;
  1.licitatia pentru aceste lucrari sa fie deschisa,eventual televizata!
  2. termenul de executie,apropo care este?, si conditiile contractuale sa fie respectate!
  Daca ve-ti termina cartierul asta nou in 2115 si va costa cat un cartier in New-York,mai bine lipsa!
  Cat despre “parteneriatul” cu PSD, prin intermediul primarului “care este”,hai sa fim seriosi! Stiti si dvs., la fel de bine ca si noi ca totul este numai un exercitiu de imagine! Tare sunt curios sa aflu ce explicatii ii va oferi nea Marian lui Micky-Mouse-Ponta!
  Altfel sa stiti ca aratati foarte bine pe santierele patriei!

 15. Un zâmbet la cafea 😆

  – Dvs l-aţi accidentat? îl întreabă agentul de circulaţie pe automobilistul care, ieşit din maşină, priveşte buimac la omul întins pe trecerea de pietoni.
  – Nu l-am accidentat, ferească sfântul, nici nu l-am atins! Voia să treacă, i-am cedat trecerea şi el, de uimire, a leşinat!

 16. Comunicat al Ministerului de Interne!

  Foarte important, in caz de cutremur:
  Dupa noile instructiuni, fiecare cetatean trebuie sa aiba in casa un carnat cabanos, care trebuie tinut in frigider.
  In caz de cutremur, trebuie scos repede si tinut strans in mana.
  Acest lucru, poate ajuta cainilor dresati, sa va gaseasca mai usor….

 17. “In circa o luna se va promova un act normativ care va completa legislatia nationala existenta cu noi prevederi din directiva europeana 31/2010 care reformeaza directiva 91/2002 privind performanta energetica, ocazie cu care se va accentua necesitatea existentei certificatului energetic in cadrul tranzactiilor imobiliare si inchirierilor pentru corecta informare a viitorilor proprietari sau chiriasi astfel incat acestia sa actioneze informati in cazul actiunii generale de reducere a consumurilor energetice si de protectie a mediului inconjurator”, cand se va intampla mai exact aceasta completare a legii? Multumesc.

 18. Am vazut strea la Tv.Tot ce pot sa sper e ca lucrarile sa inceapa pana la alegeri macar sa vada bucurestenii ca se misca ceva.Oricum a dat bine la populatie faptul ca nu ati tinut cont de culoarea politica si ati colaborat cu Vanghele

 19. Pentru ca locatarii, sa nu se mai faca de ras ca nu ies la mitinguri ,iar
  opozitia sa nu mai bata campii prin sedintele parlamentului,presedintele,
  administratorul si comitetul de bloc au hotarat: De acum incolo legile nu or sa se mai cheme legi ci decrete(chiar daca sunt legi),pentra ca oricum nu le dezbate nimeni si vor fi ceva de genul ,nu vreti va obligam.
  Mi-a spus tanti Steluta , ca primul decret va fi de scoatere inafara legii ,a clorofilei.Plantele vor fi obligate sa produca portocofila.Cica portocofila asta
  face bine si la betie.
  In spectrul luminii vizibile nu se va mai folosi cuvantul oranj ci portocaliu.
  Toti locatarii indiferent de varsta si sex vor purta ochelari cu lentile portocalii.
  Ca sa vada normal si bine.
  Pana la anul toti locatarii vor fi obligati sa invete portocaleasca.
  Cine nu va fi deacord cu decretele, ca prima masura coercitiva inscrierea in pdl.Pe urma, excluderea din bloc.
  Se asteapta cu interes ( nu noi,ci ei) urmatoarele decrete.

 20. Bărbaţii ăştia…

  Barbatii sunt precum timpul: nu poti face nimic ca sa ii schimbi;
  Barbatii sunt precum vacantele: nu dureaza niciodata destul de mult;
  Barbatii sunt ca si bananele: cu cat imbatranesc, cu atat sunt mai putin fermi;
  Barbatii sunt ca si cafeaua: cei mai buni sunt calzi, tari si te tin treaza toata noaptea;
  Barbatii sunt ca si publicitatea; sa nu crezi niciodata un cuvant din ce zic;
  Barbatii sunt ca si contul in banca: fara bani nu prezinta niciun interes;
  Barbatii sunt ca si floricelele: te satisfac dar, numai pentru putin timp;
  Barbatii sunt ca si copiatoarele. Servesc la reproducere;
  Barbatii sunt precum ninsorile: nu stii niciodata cand vin, cati centimetri cresc, sau cat dureaza;
  Barbatii sunt ca si calculatorul: dificili de inteles si permanent fara memorie suficienta.

  • @Silverstar
   😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ……………..
   Gata…după burtă, mă dor și deștele 🙂

  • Femeile astea…

   Schimbatoare precum vremea nu poti face nimic ca sa ramana doar frumoasa
   Precum vacantele te imbie la somn la odihna dar de fapt te pun la treaba
   Ca si bananele cu cat se invechesc cu ata sunt mai patate
   Ca si cafeaua te fac sa te crezi mai destept decat esti
   Turuitul femeilor este si mai lipsit de sens decat publicitatea
   Daca nu esti atent cat tragi o motzaiala ti-au si golit contul din banca
   Sunt ca si florile se trec prea repede
   Fara ele pe post de multiplicatori genetici barbatii nu ar putea sa se reproduca
   Sunt precum zapada cand crezi ca sunt langa tine s-au topit si siroesc spre marea cea mare pierzandu-se pe drum.
   Sunt ca si calculatorul, nu pot face nimic fara a fi programate de un barbat.

   🙂 =))

 21. ULTIMA ORĂ 😮

  Obama: Muammar, e timpul să-ţi iei rămas bun de la poporul tău.
  Gaddafi: Da’ de ce? Unde pleacă?

 22. …Mi-a plăcut puctul de vedere al lui Ioan Mircea Pascu:
  ,,Sa nu uitma ca Liga Araba isi are sediul la Cairo, iar cei care au exercitat asupra Ligii Arabe sa-si anunte sprijinul pentru impunerea zonei de restrictie aeriana au fost revolutionarii care au daramat regimul Mubarak. Ca atare, eu vad in aceasta un sprijin acordat unora care incearca si ei sa faca acelasi lucru in tara lor” ( puernic motivați și de MEDIATIZAREA EXCESIVĂ A MARILOR TRUSTURI DE PRESĂ INTERNA’IONALE n.a.)
  COMENTARIUL MEU:
  Am tot mai serioase îndoieli, că feseneul libian condus de un fost ministru al justiției, un “dezertor” al regimului, Moustafa Abdel Jalil, are mai multă legitimitate decât dictatorul de la Tripoli și mă întreb, ce jocuri se fac în culisele diplomațiilor occidentale, fără nici o legătură cu interesele poporului libian ?
  De aceea, reafirm că poziția României trebuie să fie una CÂT SE POATE DE REZERVATĂ ȘI PRECAUTĂ.

 23. Nu stiu daca va intereseaza,dar,cred ca urmatoarea stire este foarte interesanta.
  EUROPARLAMENTARUL ADRIAN SEVERIN DE LA PSD-a pus botul la o mita de 100.000 de euro.
  Jurnalisti de la THE SUNDAU TIMES,s-au dat lobisti si au trimis mailuri unor europarlamentari,cerindu-le sa intervina cu ceva amendamente la o lege,SPAGA 100.000 DE EURO.
  Unul din cei care a pus boticul a fost si ADRIAN SEVERIN,in aceiasi situatie fiind si un slovac si un austriac.
  CULMEA,D’OMLE,CULMEA,CUM SOCIALISTII ASTIA,de fapt comunisti deghizati,pun boticul la spaga.
  E FLAMINZI RAU STINGISTII ASTIA DERBEDEI-INTREBARE CE-I DE FACUT CU EI??????????????????

  • Frank, dar de ce te intrebi doar am dat cea mai buna solutie de ani de zile: la c..gol, de-a dura prin miere ca nu vreau sa-i oparesc cu smoala , de-a dura prin fulgi si apoi valea pe strada printre cetateni dotati cu pisica cu noua cozi. 🙂

 24. Buna ziua Dna Udrea.

  Nu este de crezut ca un asemenea proiect, de o asemenea amploare, va fi dus pana la capat cat cititorii acestui blog vor mai fi in viata.
  Foarte multe locuinte ANL pentru tineri au fost proiectate si incepute in cartierul Henri Coanda inca din 2004, un proiect destul de mare, dar cu mult mai mic decat cel pe care il propuneti in Ghencea. Din 2004 si pana in prezent au trecut cca 7 ani.
  De ce va laudati ca veti fi in stare sa duceti pana la capat un asemenea megaproiect atata timp ca nu puteti dovedi ca sunteti in stare macar sa finalizati ce au inceput altii inaintea dvs. cu cca 7 ani in urma ? Sau vreti ca peste tot sa fie doar proiecte incepute si lasate in paragina in diferite stadii?

  De ce nu ne mai spuneti nimic in continuarea topicului pe care l-ati deschis chiar dvs. pe 19 noiembrie 2010 “PROIECTUL ANL MERGE MAU DEPARTE” in care va laudati ca veti termina pana la sfarsitul acestui an utilitatile din acest cartier?
  Nu cumva pentru faptul ca nu ati progresat cu nimic si in consecinta nu aveti cu ce sa va laudati ?

  Multumim.
  Iulian

  http://www.elenaudrea.ro/proiectul-anl-henri-coanda-merge-mai-departe.html

  • Scuze (vati). Cred ca suntem singurii la subiect, oare s-ar putea afla detalii despre proiect, sper sa-nceapa cu deblocarea rutiera.

 25. FELICITĂRI DOMNULE PREȘEDINTE TRAIAN BĂSESCU.
  Nu ați cedat la noianul de puncte de vedere exprimate de analiști de kko adunați mormane pe la televizuni și ați fost CONSECVENT și RESPONSABIL:
  România va aștepta DEFINITIVAREA PLANULUI DE OPERAȚIUNI NATO și va respecta DIRECTIVA DE EXECUȚIE A PLANULUI DE OPERAȚIUNI, ÎN LIMITA capabilităților de care dispune, legate, cel mult, de sprijin logistic umanitar, având în vedere că nu dispunem de avioane care să impună zone de interdicție aeriană.
  Și nu vom dispune de avioane, atâta timp cât toți neaveniții politizează și-și dau cu părerea, întotdeauna DIAMETRAL OPUS în raport cu ceea ce enunță specialiștii militari apropiați președintelui.
  Aceasta este nația română, din păcate, o nație de …vorbitori (la simultan) și nu de făcători. 🙂
  Poziția DE PRECAUȚIE ȘI EXPECTATIVĂ, este optimală, în acest moment. Pur și simplu România trebuie să…tacă, această atitudine fiind în avantajul ei pe termen lung.

  • PS
   ..De asta îl susțin pe Președintele României…pur și simplu face exact ceea ce mă aștept (și-mi doresc) să facă ( cu excepția amestecului excesiv în treburile interne ale PDL 🙂 🙂 ).

  • ***ZeV – nu înţeleg de ce CTP îl tot cârâie pe Preşedinte. Ce vrea această otravă de om? Să bage România în război? Cred că şegul statului ştie ce are de făcut. Văd că sunt implicate numai marile puteri le lumii şi nici o ţară din vechiul sistem comunist.

  • @Silverstar
   CTP, care este personificarea jigodiei jurnalistice cu rădăcini în media anterioară anului 1989 (ca și Tatulici, de altfel) este într-un război personal cu Președintele, care s-a accentuat la confruntarea televizată Băsescu-Năstase din 2004. Îți amintești ?
   Din fericire (sau din păcate), dintre cei doi interlocutori adverși, doar unul este rațional și responsabil: Președintele.
   De altfel, eu demult nu-l mai ascult pe acest elucubrat numit CTP.
   Iar după cum constați, cel care gândește și acționează exact așa cum mă aștept ( vezi postările mele de ieri ,ora 11.28 și de azi, 01.39, este Președintele și nu CTP.
   Acum înțelegi de ce îl susțin (pe Președinte n.a.) ? Nu pentru că sunt fascinat de domnia sa , ci pentru că pur și simplu RAȚIONĂM (aproape) identic.

  • PS
   Sunt plăcut surprins de poziția domnului Bogdan Chireac, care are o atitudine identică cu a Președintelui.

 26. Doamna Ministru,

  E absolut ingrozitor ca institutiile statului permit ofense clare la adresa cetatenilor romaniei prin postul tv realitatea.
  Nu poate ramane nesansctionata interventia clara in conversatia cu Presedintele statului roman,in ceea ce priveste manipularea sunetului si a disimularii mesajului prezidential prin tatisme indigerabile.

  Tocmai pentru ca Presedintele a nimerit-o din nou in politica externa,ii cretinizeaza si mai rau pe disperatii dupa bani si putere care urla pe la televiziuni.

  Eu va rog doamna Ministru sa incepeti sa conduceti tara.A trecut uvertura.Suntem in mijlocul vietii.Luati atitudine,asta e drumul,si noi,si voi,la urma urmei suntem un fel de rude.Tragem unii pentru altii.
  Luptati(si) pentru demnitatea nationala.

 27. Lui C Nistorescu i s-a pus sechestru pe casa pentru ca are datorii la fisc 100 000 de euro. Basescu-i vinovat! De ce nu are grija sa-i plateasca datoriile lui Nistorescu? Nu vede ca omu-i vinovat pe la tv-uri? Cine sa manipuleze si sa-i indobitoceasca pe romanii care nu gandesc singuri daca nu Nistorescu?

  • Intrati pe Curentul si cititi art dar si comentariile care sunt suculente…

  • 1. Domnu’ Puiu, sa nu confundam marfa cu ambalajul. Dl. Severin este anchetat la Parlamentul European pentru posibila luare de mita, iar dl. Bodu este doar primitorul unui e-mail de la dl. Severin. E-mail care, de altfel, nu a fost urmat de nici o actiune. Din acest motiv, dl. Bodu nu este mentionat in lista celor care urmeaza a fi anchetati. A-i pune alaturi,in acest caz, pe dl. Severin si pe dl. Bodu, este o gluma nereusita.
   2. Si daca dl. Severin tot va fi scuturat nitel la Parlamentul Eurpean, poate ca va fi luat la intrebari, pe diverse teme, si in tara. Poate ca, in sfarsit, va face publica LISTA DE JURNALISTI ROMANI IMPLICATI IN ACTIUNI DE SPIONAJ, si pe care ( lista ) zicea ,acum cativa ani, ca o detine. Oare nu avea lista, sau o avea, si a pastrat-o pentru ca, impreuna cu PSD, sa-i santajeze pe ziaristii cu pricina ? Tare interesant ar fi sa aflam cum sta… cestiunea !

 28. Romania are nevoie de investitii. Tinerii de locuinte. La mai multe reusite si proicte realizate (si felicitari si pentru codul muncii, cine s-a lovit de prevederile mult prea conservatoare a precedentului nu poate sa nu aprecieze acest pas inainte). Daca mai reusim sa scoatem si asistatii la munca atunci putem spune ca suntem pe un drum bun!

 29. Un zâmbet la cafea 😆

  Oamenii de stiinta britanici au stabilit urmatoarele, in urma cercetarilor privind efectele alcoolului asupra organismului uman :
  Vodka + gheata = afecteaza rinichii
  Rom + gheata = afecteaza ficatul
  Whisky + gheata = afecteaza inima
  Gin + gheata = afecteaza creierul
  Cine ar fi crezut ca nenorocita aia de gheata, poate afecta în asemenea hal organismul ?…

  • poeteso….hihihihi….vinul nu afecteaza nimic ,numai intareste si face viata mai frumoasa…

 30. ….daca-i vinovat Severin sa suporte consecintele ,Bodu a intrat pe televizii si-a spus ca numai el putea face interpelare pe aceasta problema ….in privinta problemei libiene ,sunt de acord cu presedintele Basescu ,a judecat bine si-a actionat in consecinta …..

  • Să cred că şi politicienii mănâncă zacuscă?
   Doamna Udrea, şi gemu-i bun, doamnă! Gemul de prune: parfumat, delicat, gustos, întins pe pâine… De ce nu?
   Dacă aţi fi acceptat schimbul propus de mine, aţi fi dus-o mai bine.

 31. @,,Deontologul” Cristian Tudor Popescu
  Când a venit la „Adevărul”, în ianuarie 1990, mult timp după ce zgâlţâiala din decembrie se terminase, Popescu Cristian a dormit nopţi la rând pe câteva mese de la secţia „scrisori”, aflată la mezanin. La vreo săptămână, binefăcătorul său (pe care avea să-l trădeze în scurt timp), Darie Novăceanu, director al ziarului „Adevărul”, a făcut uz de influenţa lui la Petre Roman şi la primarul abia numit al Bucureştiului, spre a-i da lui Popescu un apartament în cartierul „Aviaţiei”.
  Liniştit dinspre partea casei, Popescu şi-a luat un pseudonim, Cristian Tudor Popescu (CTP), şi a început să scrie la comanda lui Darie, în funcţie de interesele FSN-ului şi ale lui Petre Roman. Dar de ce nu avea casă? Simplu. Fiindcă fusese dat afară şi din locuinţă şi de la serviciu de către foştii săi colegi la Revoluţie din cauza comportamentului abuziv pe care şi-l permitea în calitate de „nepot” al lui Iulian Vlad, şeful Securităţii ceauşiste. Iar pseudonimul şi l-a luat spre a nu fi recunoscut de ei.
  Popescu Cristian, pe numele său real, a lucrat la Întreprinderea de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica”, unitate controlată strict de Securitate, personal de Iulian Vlad, cu sediul în str. Caransebeş nr. 1 (aproape de Piaţa Chibrit) şi cu punctul de lucru unde era angajat Popescu în str. Coralilor nr. 4 (în Dămăroaia). Revoluţia l-a prins lucrând în directa subordonare a lui Adrian Vlad – fiul lui Iulian Vlad – care era directorul Centrului de Calcul Seismic de la „Geofizica”. De altfel, o vreme, CTP l-a angajat şi pe Adrian Vlad la „Adevărul”.
  Darie Novăceanu şi-a făcut din Popescu omul bun la toate, punându-l să semneze toate mizeriile pe care el, în calitate de director, nu şi le permitea (în favoarea mineriadelor, împotriva lui Coposu etc.). Pe de altă parte, Novăceanu a încercat să-şi treacă „Adevărul” pe numele lui printr-o privatizare frauduloasă, luându-l tovarăş la parte pe, aţi ghicit, C.T. Popescu. Numai că redacţia a prins de veste şi l-a dat afară pe Darie Novăceanu. Popescu a rămas, şi încă pe funcţie, pentru că avea în această mârşăvie nedusă la capăt un mare merit: el l-a trădat pe Darie Novăceanu, în timpul şedinţei de „demascare” fulminantă.
  CTP a rămas liniştit în redacţie ca redactor-şef adjunct, cu un salariu bunicel, dar nu prea mare până în ianuarie 1996. Atunci, după demisia altui adjunct, Dumitru Tinu s-a autonumit director, iar pe CTP l-a făcut redactor-şef, primul său sfetnic. Din acel moment, cei doi au început marile lor afaceri necinstite, avându-l ca mentor şi susţinător pe Fahti Taher. Arabul i-a ajutat pe cei doi să-şi facă vile la Breaza, iar pe Tinu să-şi construiască mai multe vile şi în Bucureşti.
  C.T. Popescu şi-a făcut şi un credit preferenţial la BCR, ilegal, pe care în scurt timp a fost nevoit să-l returneze înainte de termen, fiindcă povestea răsuflase în presă. Tot atunci şi-a vândut şi vila de la Breaza. Tunul vieţii, Popescu l-a dat tot pe mâna lui Taher, în decembrie 2002, când arabul i-a dat bani lui Tinu, 1,5 milioane de dolari (prin intermediul lui Hrebenciuc), ca să cumpere acţiunile ziarului „Adevărul” de la ceilalţi colegi ai lui şi să le strângă într-o singură mână – pe moment a lui Tinu. Toţi redactorii şi foştii redactori ai lui Tinu au fost păcăliţi cu câte un dolar, doi pe acţiune (în total 720.000 de acţiuni), dar lui CTP, Tinu i-a dat 625.000 de dolari! De ce? Fiindcă CTP a fost cel care i-a îndemnat pe ceilalţi să vândă, nespunând însă ce sumă fabuloasă a luat el!
  La scurt timp, în ianuarie 2003, Dumitru Tinu a murit în împrejurările deja cunoscute. C.T. Popescu a influenţat ancheta cât a putut, spre a se ajunge la concluzia unui accident. Şi tot el, se spune, a avut acces la seiful în care Tinu îşi ţinea dolarii necheltuiţi pe acţiuni, de la Taher. Imediat a preluat funcţiile lui Tinu de preşedinte CRP şi de director la „Adevărul”, fixându-şi un salariu de 10.000 de euro. Împreună cu Anna Maria Tinu l-a scos de la moştenire pe fiul natural al celui ce-l făcuse „om”, Andrei Iucinu-Tinu.
  Între timp, s-a pus pe făcut alţi bani, înşelând Fiscul şi pe proprii colegi, prin organizarea unor simpozioane cu diverse ministere de către „Adevărul” şi firmele lui căpuşă Tipo-Media şi Media Soft, care încasau toţi banii. Firmele aveau doar câte o cameră în spaţiul ziarului „Adevărul” la Casa Presei şi câţiva salariaţi, dar profitul lor era mai mare ca al ziarului. Popescu nu lua banii direct, ci prin câţiva interpuşi, în special pe numele amantei sale, Serinela Spătărelu, care încasa sute de mii de euro pe an, numai prin această învârteală. În plus, gaşca lui CTP iniţia mari tunuri de presă şi punea la cale şantaje de sute de mii de euro, aşa cum susţine bunăoară omul de afaceri Ioan Niculae (Tutunul Românesc).
  În anul 2004, Anna Maria Tinu nu a mai suportat aceste hoţii şi l-a scos din funcţia de preşedinte al C.A. al ziarului „Adevărul”, astfel că Popescu, împreună cu ciracii săi, a înfiinţat ziarul „Gândul”, încercând să distrugă „Adevărul” – fără scupule, călcând pe cadavre – aşa cum procedase şi în cazul lui Darie Novăceanu sau în cazul fiului natural al lui Dumitru Tinu. La înfiinţarea noului cotidian, el a acoperit 35 la sută din capital, susţinând că banii îi are din acţiunile vândute lui Dumitru Tinu la „Adevărul” (suma de 650.000 de dolari, cum a declarat amanta oficială a lui Tinu, Emilia Iucinu).
  Între timp, C.T. Popescu îşi cumpărase şi vila din Domenii, din strada Feroviarilor, ceea ce ar face interesantă o declaraţie de avere din partea lui.
  După un an de zile, „Gândul” lui Popescu a dat semne de faliment (20.000 de exemplare, nici jumătate vândute) şi, în disperare de cauză, l-a vândut lui Sârbu, mai exact firmei americano-evreieşti care deţine grupul „Pro”. Apoi, principalul lui asociat, Mircea Dinescu, s-a retras din afacere, scriind un pamflet despre arghirofilia lui C.T. Popescu. Mulţi bani, gurul Popescu a luat de la Patriciu, căruia i-a făcut mari servicii blocând anchetele împotriva lui, ca şi de la S. O. Vântu, apărând frecvent la posturile acestuia. Cu un prilej când Popescu s-a dezis de Vântu, acesta a comentat sec: „mare om, mare caracter”. Într-adevăr!
  Șeful gazetarilor din România, cel ce a rămas preşedintele CRP, după ce s-a răzgândit, urmând modele mai celebre, are o avere de invidiat, în ciuda sărăciei ostentative pe care o afişează. Acum este în topul gazetarilor pricopsiţi, cot la cot cu alte „caractere” de „calibrul” lui. Rămâne de văzut cu ce se va alege. Şi nu doar în privinţa averii.”

  • PS
   ,,Vineri, 22 decembrie 1989. Ziua fatala. Ziarul “Scanteia” intra in istoria media ca singurul ziar care a aparut pe piata, in aceeasi zi, cu doua titluri diferite: “Scanteia” si “Scanteia poporului”. Si cu doua mesaje diametral opuse: dimineata, pro-dictatura si pro-Ceausescu, dupa-amiaza, anti-dictatura si pro-Iliescu.In “Scanteia”, in dimineata de 22 decembrie, inaintea fugii lui Ceausescu, aparea poza dictatorului la tribuna, alaturi de consoarta si de membrii CPEx, iar mai jos, un titlu urias despre “APARAREA SOCIALISMULUI”. In dupa-amiaza zilei de 22 decembrie ’89, se lansa “Scanteia poporului”(e drept, la cateva ore dupa ziarul LIBERTATEA, fosta INFORMATIA). “Scanteia poporului” avea pe prima pagina doua titluri mari: “Dictatura a cazut, poporul e liber!” si “VICTORIA ADEVARULUI”. Ce s-a intamplat la “Scanteia” / “Scanteia poporului” in continuare? Tipografii n-au mai vrut sa tipareasca “Scanteia”. In redactie s-au creat deja tabere, s-a trezit avantul revolutionar in oameni. Dosarele de Cadre (pe care le-am prezentat in serial, in ultimele luni) au scapat ca prin minune sa nu fie distruse. Conducerea ziarului a fost preluata de o “celula FSN”, (re)nascuta din cenusa “Scanteii”. In paralel, la conducere, a ramas si fostul redactor sef Ion Mitran, pana la inlocuirea lui cu Darie Novaceanu. Totodata, la Radio si la Televiziune, din partea “noului” ziar, a fost trimisa o delegatie care si-a cerut scuze in numele redactiei pentru “trecutul rosu”. Cateva zile bune, fosta “Scanteia” a aparut sub numele “Scanteia poporului” pana cand “revolutionarii” din redactie, in fapt, aproape toti fosti absolventi de “Stefan Gheorghiu, au hotarat (nu se stie daca la sugestia lui Ion Marin sau a lui Viorel Salagean) ca “Scanteia poporului”, fosta “Scanteia”, sa se transforme in ziarul Adevarul (un brand media vechi de peste 100 de ani).”

  • …toata noaptea te-ai documentat si-ai postat nimic ,CTP-ul ii un ziarist de top ,care a pus umarul vartos la castigarea alegerilor basesciene ,nu-l plac deloc ,recunosc ca-i bun jurnalist .Acum ii proscris de portocalici ,nu mai ridica osanale matelotului ,curioasa analiza de profesionalism ,daca lauda guvernarea era ,numarul ONE….hihihih…

  • ***Puiu – şi aseară şi acum văd că repeţi că, în 2004, CTP a pus umărul la ca Băsescu să câştige prezidenţialele. Repet ce am spus cândva: că în nov 2004 mi-a murit mama şi, pentru că nu puteam dormi, urmăream campania electorală în plină desfăşurare atunci. Confruntarea directă Băsescu-Năstase o ştiu pe de rost. Nu-mi amintesc ca CTP să fi avut, atunci sau altă dată vreun cuvânt omenesc la adresa preşedintelui. Da’ dacă spui tu, o fi…

 32. Doamna Udrea, încă nu se ştie poziţia PDL vizavi de ceea ce se întâmplă în opoziţie. La ce mă refer? Păi, să le luăm pe rând:

  1. s-a dovedit că Dan Voiculescu a fost turnător. Dan Voiculescu este senator cu funcţie de răspundere la Senat.
  2. R Negoiţă – a intrat în PSD şi şi-a cumpărat un fotoliu în parlament ca să înşele statul, adică să nu-şi plătească datoriile, ştiind că la PSD se practică acest lucru.
  3. Adrian Severin practică şpaga şi în PE. Nici acolo nu se poate abţine.
  Deocamdată atât.

  În ceea ce priveşte presa, a informat şi a lăsat-o moartă. Dar Dvs, cei de la putere, nu aveţi nimic de spus? De ce nu ieşiţi, doamnă? Să fie adevărat ce se spune că la tv-uri vă acuzaţi aşa, de ochii fraierilor, şi că în realitate sunteţi uniţi pentru că toţi politicienii aveţi interese comune?

  • …coruptia ,hotia ,neamul prost si incalcarea legii nu au culoare politica ,ai ales numai exemple din opozitie ,sunt si la guvernare tot asa de multi si de hulpavi …

  • ***Puiu – dă tu exemple argumentate, de politicieni de la guvernare – turnători, de cei care se sustrag de la plata impozitelor, de cei care se pretează, de pe poziţiile pe care au ajuns, la întins mâna la şpagă. Nu te opreşte nimeni. Loc de desfăşurare este pentru toată lumea.

 33. Aproape 40 de familii au fost tepuite de ANL.Oamenii aia nici nu s-au mutat in locuintele anl,dar platesc si ratele la banci si mai stau si cu chirie.
  PDL se tine de magarii.

 34. In ceea ce priveste poziţia preşedintelui vizavi de situaţia din Libia, inclusiv CTP ştie că e cea mai bună, onorabilă, echilibrată şi inteligentă. Dar se vrea ca Băsescu să greşească, să facă un pas strâmb ori nu se vrea recunoaşterea unei atitudini echilibrate a preşedintelui. Toate aceste jogodii lătratoare care, toată ziua stau pe canalele de scurgere a mizeriei umane, RTV si Antena, ar fi in stare să sacrifice şi viaţa românilor numai Băsescu să greşească. Ete na, că Băsescu-i mai inteligent decât toată adunătura de lătrători, la un loc.

  • …am mai postat ,sant de acord cu presidentul ,a judecat bine ,il felicit ,a fost explicit ,daca NATO intervine suntem acolo si noi ,bine a facut ca nu s-a luat dupa frantuz care se crede un Rambo tigano-unguro-francaise….

 35. …nu-ti mai aduci aminte ,intrebarea cu “vanatorul Nastase “este numai una care i-a taiat multe voturi fostului premier si multe alte intrebari incuietoare si cu tenta ,Nastase avea 12% mai mult in sondaje ,dupa seara televizata si cu ajutorul autobuzelor lui Guse ,Basescu s-a vazut president…hiihihih…

  • Imi amintesc dar… Au fost şi nişte cauze obiective.
   Una dintre ele: să ne amintim că, la acea dată, ţara avea deja vreo 10 ani de guvernare PSD, timp în care aceştia au distrus tot şi au furat pe rupte. Era cam mult. Şi-apoi, liniştea presei impusă de PM A Năstase nu era a bine. Amintea dureros de liniştea presei de pe timpul lui Ceauşescu. Îmi amintesc, văzut la tv-uri, desigur, de pregătirile care s-au făcut, în nu mai ştiu care colţ de ţară, cu ocazia inaugurării unei săli de sport de către A Năstase. A fost halucinant. Exact ca pe timpul lui Ceauşescu.
   Şi-apoi, puiu, ai dreptate că s-a furat, s-a minţit şi s-au comis tot felul de înşelăciuni. Vezi tu, în viaţă, nu e suficient numai să fii inteligent. Îţi trebuie şi puţin tupeu, îndrăzneală şi golăneală pentru că numai aşa se câştigă, prin compromisuri. A trebuit să îmbătrânesc ca să înţeleg aceste lucruri. Şi n-o spun ca o scuză ci ca pe o constatare amară. Asta e politica la noi, nu ştiu dacă şi în altă parte: câştigă cel care riscă mai mult…

  • ..ai dreptate ,s-a votat negativ ,daca ma gandesc bine ,la noi numai asa s-a votat ….

 36. …in privinta exemplelor nu mi-ar ajunge ziua de azi sa-ti postezi hoti din arcul de la putere ,Basescu l-a numit pe actualul ministru al armatei “seful mafiot a lui Nastase “,presedintele ii documentat si are si argumente ,nu ?…hihihih…acum ca-i portocaliu ii spalat ,frizat si ferchezuit ,numai bun de ministru…

  • PS…portocaliu spalacit ii Oprea ,asa sunt numiti UNPR-isti ….hihihihi

 37. @PUIU
  Las-o baltă, toată lumea cu neuroni în dotare (și nu cu p…..lane de tablagiu), și-a dat seama că ești un ,,gicăcontra” încremenit la nivelul de ,,malfunction” în ceea ce privește cunoașterea și mai ales interpretarea evenimentelor. La un singur capitol, mărturisesc că ești suveran: la reaua credință.
  Lipsa de argumente, de educație și de știință de carte, dublate de orbirea propriei răutăți, duce invariabil la clișeu prostesc nesustenabil care face, pe fond, pe lângă un deserviciu de imagine inițiatorului, dar mare serviciu celor încă expectativi: le spune cum nu trebuie să se poziționeze dpdv politic. 🙂

  • Zaharescule ….ignoranta ti-a intunecat sufletul ,esti plin de URA ,vezi ca nu-ti face bine ,tu nu poti judeca normal ,esti un partinitor portocaliu notoriu ,mai ceva ca oportunistul de serviciu….

  • PS
   În consecință, cu fiecare link la …Nistorescu @Co și cu fiecare lozincă retardă goală de probe, mai bați un cui în….copârșeul USL. 🙂
   Așa că, domnule Puiu, te rog insistent să continui, spre edificarea cititorilor inteligenți ai blogului în cea ce privește unicitatea ,,programului” opoziției de r……, având doar un titlu pe copertă (în rest pagini albe) : ,,Jos Băsescu”.
   PS2
   Te las acum să-ți faci ,,nevoile”, că am treabă până diseară. 🙂

  • …spor la treaba ,du-te si mai munceste ,n-am inteles ce-ai vrut sa zici despre Nistorescu &CO…?????….in privinta programului opozitiei ,nu ma intereseaza ,Jos Basescu ii un nonsesns ,oricum pleaca in final de 2014 ,nu ?..

 38. …imi aduc aminte de Cristoiu cand presta vanjos pe Antene ce “adulat si suduit “era pe acest blog ,dupa ce-a fugit la Radu Moraru a inceput sa fie numit maestru Cristoiu ,repede s-a transformat ,naparca ,ardei umplut in maestru …hihihihi…daca de maine CTP-ul schimba pixul si-l foloseste pe ala portocaliu ,sa vezi pe blog ,”excelenta sa ,maestru “si alte dulcegarii portocalice…

  • …Am Și acum rezerve față de Ion Cristoiu. Este un animal jurnalistic cu nas de vulpoi, condiționat de interese și nu de bună credință…. ,,deontologică”.
   Sau poate că, odată cu înaintarea în vîrstă, omul realizează cât de bicisnic este și că va da seama la judecata de apoi. 🙂

 39. E utopic ceea ce o să spun dar mă mănâncă limba şi nu pot să tac: cred că oamenii din PSD nu ar mai trebui promovaţi în funcţii din care să reprezinte România în instituţii/foruri internaţionale şi asta nu numai că fac ţara de râs şi-i compromit pe români ci şi pentru că răspândesc flagelul corupţiei asupra reprezentanţilor onorabili ai altor ţări unde aceasta (corupţia) nu se practică.

  • D-nei Udrea si consilierilor, le ofer un citat din Carol al doilea din jurnalul personalin februarie 1940: “Se actioneaza greu si lent, iar acei cari nu sunt in secretele zeilor se iau dupa zvonuri si se enerveaza si critica. Adesea sunt foarte nedrepti fata de acei care au raspunderea.”asadar problema lor de comunicare este clasica, de altfel Carol al doilea sufera si in prezent de pe urma celor care l-au urat cu ardoare in epoca el fiind de fapt unul dintre cele mai nedreptatite personalitati din Romania in istorie. Aveti grija multa la comunicare…

  • ..bine zici poeteso ,pesedisti ar trebui gazati ,sa dispara ,sa ramana numai portocalici ,asta-i pohta voastra ,in doi ani de guvernare ati devalizat ce-au devalizati alti in 20 de ani ,aveti indemanare ….hihihihi…nu-i vorba de tine ,de astia pe care-i sprijini cu atata ravna proletara.Te-a mancat ,am incercat sa te scarpin….hihihihi…

 40. CONSPIRATIE MONDIALA IMPOTRIVA COMUNISTILOR ROMANI-VICTIMA?NEPOTUL LUI BRUCAN-

  Iata cum fara a face absolut nici un efort TICALOSIA PESEDISTA DE SORGINTE COMUNIST-SECURISTA,isi arata fata si in europa.
  La nici 3 ani de la intrarea in U.E.iata ca oferim cu generozitate CORUPTIE DE TIP PESEDIST,PRINTR-UNUL DIN PROEMINENTI TICALOSI POST-DECEMBRIST-ADRIAN SEVERIN,unul din cei mai activi ANTIBASESCIAN.DE CE ESTE ANTIBASESCIAN?
  Pt ca este ticalos,vine din elita comunista,crescut si format ca toti ticalosii la SCOALA DE BANDITISME COMUNISTE,FACE PARTE DIN CLUBUL DE LA TROCADERO,AL CARUI SEF INFORMAL ESTE ADRIAN NASTASE RECHINUL.
  Nascut in 28 martie 1954,acest borfas ,cu apucaturi de hot de buzanare,vine din ceea ce politologii numesc ,PEGRA COMUNISTA’s-au jigodismul cu diploma si staif.
  El face parte din prima generatie de COMUNISTI,SCOLITI,EDUCATI ,si cu toate acestea ,la fel ca nastase,este un borfas de rind,un gunoi comunist care trebuie sa plateasca.
  UNDE ESTI PROCURORULE VICTOR PONTA??????????????
  DE CE TACI ,DE CE NU REACTIONEZI,TI-A MINCAT FELIX MOTANUL LIMBUTA SI TI-A INTERZIS SA VORBESTI,AI LUAT PALME PESTE BOT DE LA ADRIAN NASTASE??????
  IATA CUM ARATA ADEVARATA JEGOSENIE….
  I-ati vazut pe lacheii de la REALITATEA SI ANTENE,CUM IL SPALAU DE BALIGA PE ACEST HOT MARUNT?????????????
  Dar pe blogheri cum il apara????????????????????SPER CA ROMANII SA SE LAMUREASCA CE FEL DE GUNOAIE SUNT ACESTI PESEDISTI SI SIMPATIZANTII LOR……………..ACUM NU BASESCU E DE VINA,ACUM E CONSPIRATIE MONDIALA IMPOTRIVA COMUNISTILOR……….
  SA VA FIE RUSINE DERBEDEI COMUNISTI,DE TREI ORI RUSINE……….

 41. Puiut

  Ai umblat la cantalau de dimineata 😉 ? Ai o logoree rosiatica matinala de toata frumusetea…Iti inteleg apartenenta,dar de aici pana la a denigra tot ce este portocaliu si a pune pe piedestal pe ceilalti e ca barna din ochiul celui ce striga la paiul din ochiul vecinului.E pacat ca folosim ca argumentatie in politica mileniului 3 ”ba pe a mamicilor lor…”,nu ajungem nicaieri,ci doar coboram balacareala din politica in lumea celor obisnuiti.

  • Gaby neni draga nu-i problema ta cantalaul….hihihhi…am vrut sa zic altceva ,in toate partidele sunt lichele si corupti ,nici portocalici nu fac exceptie ,de cand am intrat pe blogul asta n-am tinut cu niciun partid ,de unde apartenenta ????..intelegi gresit draga Gaby ,este adfevarat nici n-am ridicat osanale portocalicilor .Serbus Gabriela ,cand te reintorci in metropola ta cosmopolita Toplita ?…

  • ***Puiu – mabia acum ai spus-o bine că-n toate partidele sunt lichele… Dar de ce generalizezi când vine vorba de PDL? Ce înseamnă că PDL a devalizat ţara în 2 ani cât n-au făcut ceilalţi în 20 de ani? Păi, PDL, în 2008, a luat deja o ţară pe chituci şi cu visteria goală. Încearcă să fii logic, totuşi. Zău că ţi-ar sta mai bine să fii mai cumpătat.
   Şi-apoi, eu m-am exprimat vizavi de PSD-isti dar cu rezerve. Citeşte măcar primele două cuvinte de la mesajul meu şi fă măcar un efort minim ca să le înţelegi şi poate aşa o să înţelegi şi de ce am folosit expresia “e utopic”…

  • poeteso …intradevar” e utopic “sa crezi ca numai in alte partide sunt lichele …hihihihi..sant sigur ca stii ca sunt si-in partidul pe care-l iubesti ,dar constiinta nu te lasa sa-i postezi …hihihihi…te ajut eu de multe ori ,imi esti prietena ,atunci ii bun un amic ,cand te ajuta…in problema asta ,te ajut cu mare drag ,este adevarat ,am o adevarata placere sa-i postez pe coruptii portocalici.Au devalizat-o ,asa cum zici tu, c-au gasit-o pe chituci si cu visteria goala ,vorbe goale ,traiul de fiecare zi ,arata efectul guvernarii portocalii,cosul zilnic s-a scumpit ,veniturile au scazut ,apropo ,cu cat mai ramai din solda dupa ce platesti toate hangaralele?…

  • ..ne-a facut de ras idiotul asta ,nu eram de fala oricum ,ce sa mai ceri de la tuciurii nostri de la intersectiile marilor orase europene ,cand un europarlamentar se ocupa de furtisaguri ieftine…

  • Severin ar trebui sa plece definitiv din politica.Dar nu cred ca se va intampla la cum pune el problema.Sa intelegem insa ca imparteala o facea cu Sebastian Bodu ?! Destul de jenant pentru Romania.Ne plangeam de Becali si uite cine ne face surpriza…

 42. Puiu

  Toplita,e deocamdata din pacate intr-un plan indepartat… Uneori nu merita sa iti irosesti energia pozitiva in lucruri fara viitor.Ma voi intoarce cand se vor schimba unii oameni si mentalitatile distructive. Te salut 🙂 !

 43. ,DAI IN MINE,DAI IN FABRICI SI UZINE’

  Asadar conferinta de presa tinuta de ADRIAN SEVERIN’un adevarat REAGAL AL TICALOSIEI’oferit de acest individ ajuns in P.E.
  Iata ce oameni trimite PSD sa reprezinte romania in U.E.
  Dupa ce s-a prevalat de cliseul atit de drag,COMUNISTILOR,DAI IN MINE DAI IN FABRICI SI UZINE[PARLAMENTUL EUROPEAN]jegul pesedist nici mai mult nici mai putin vrea sa se ascunda in spatele PATRIOTISMULUI DE TIP NATOTIONALIST COMUNIST,CARE VEZI DOAMNE AR FI VICTIMA UNOR CONSPIRATII INTERNATIONALE,SI ASTFEL EL,INCOMODUL HOT DE BUZUNARE CARE PUNE BOTUL LA EUROI,AR TREBUII SA FIE APARAT DE UN SCUT UMAN FORMAT DIN ROMANI NEAOSI,TOTI NASCUTI IN ANII 50,FOSTI COMUNISTI CRESCUTI,EDUCATI LA SCOALA COMUNISTA DE PARTID.
  Jenant si dezgustatoare aceasta mizerie la care s-a dedat ADRIAN SEVERIN-PRIN EL PSD A EXPORTAT MIZERIA DIN SINUL PESEDISTILOR INCERCIND SA O INTERNATIONALIZEZE.
  MAI TREBUIA SA STRIGE DIN TOTI RARUNCHII:
  COMUNISTII DIN TOATE TARILE APARATI-MA/.
  Daca europarlamentarul AUSTRIAC SI-A DAT DEMISIA DIN P.E.-dovedind ca vine din alta societate,alta scoala de gindire ,JEGUL PESEDIST,IN BUNA TRADITIE PESEDISTA,DESI ESTE PRINS CU MITA IN GURA,SE PRETEAZA LA EXPLICATII,SI ARGUMENTE NERUSINATE.
  Asta-i deosebirea intre SOCIALISTII ASTIA FOSTI COMUNISTI SI POPULARII EUROPENI.
  LIPSA DE MORALITATE,DISPRETUL FATA DE INTEGRITATE,si in acelasi timp dispretul fata de ALEGATORI,ESTE CEEA CE ASTAZI PUTEM VEDEA-ASTIA-S PESEDEII,CARE S-AU DUS BULUC LA PITESTI SA-L APERE PE NICOLESCU.
  ASTEPT SA-I VAD INCOLONATI SI MARSALUIND PE JOS SPRE BRUXELLES.
  Sper ca,in sfirsit romanii simplii,nu bugetarii,NU TICALOSII CU PENSII SPECIALE,SA INTELEAGA O DATA PT TOTDEAUNA-PESEDEII SI SIMPATIZANTII LOR SUNT NISTE JEGOSI,MIZERABILI,CARE NU AU DREPTUL SA FACA POLITICA.

 44. …toate postarile tale sunt lozinci repetate de 3-4 ani incoace ,mai intreaba si tu pe alti amici de pe blog [in particular ]….hihhhih…singura care-ti mai zice cate una ,ii poetesa …hihihihi…nasul tau care te-a facut din istoric ,un mic blogger borfas a fost Biblio …hihihi…vezi bey zapaievici si tu ai incercat sa ne furi ,te-ai dat autor de articole istorice ,Biblio a dat linkul de unde le-ai furat….hihihihi…tot ramanul …ESTI hot…hihihihihihi…hai noroc bun nebunaticule.

  • moro s-a saturat de tine ,a incercat sa te cizeleze si sa te invete cate ceva ,n-a putut si s-a lasat pagubas …..

  • ***Puiu – ceilalţi doi europarlamentari şi-au dat demisia din PE. Faptul că A Severin s-a autosuspendat bla bla bla… nu înseamnă nimic. PSD ce spune, PSD ce măsuri ia? Care este opinia liderului PSD? Asta interesează. De ce Ponta nu comentează? Se teme? Şi dacă da, de cine? Chiar nu se vede, puiu?

  • ***Puiu – hai să fim serioşi… Tu acum faci muncă voluntară ceea ce, probabil, Moro nu acceptă. Am auzit şi noi de disponibilizările de personal făcute de PSD.

  • daca voi luati sambrie ,foarte bine ,sa fiti sanatosi ,eu nu sant in niciun partid si nu primesc nimic ,asta-i diferenta dintre noi ,eu n-am nici-o jena sa-i judec pe toti ,voi mai incet cu portocalicii ,tunurile pe altii…hihihihih…Ponta ce sa comenteze ?,s-a autosuspendat hotul ,urmeaza o ancheta si dupa aceea poate sa-si spuna parerea .

  • …incearca sa indrepte oarece ,asta-i exemplu cel mai bun de lacomie umana ,ii in politica din 90 ,a fost cel mai tanar ministru in primul guvern Roman ,numai sarac nu este Severin ,ii un corupt lacom ,asta l-a dus la disparitia lui politica …

 45. Haaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiii,ce-i puica,incerci figura cu ba PE-A MATII’?
  Dar ca sa fim corecti pina la capat intreaba si tu,cam ce parere au despre tine blogeri,pt ca se pare ca galetile de laturi pe care le-ai incasat de-a lungul timpului nu te-au lamurit.
  si atentie,nu incerca iar manevre securiste,te dai bine pe linga SILVESTAR-de ce esti lingau PUICA?
  Esti respingator si gretos,incerci sa te aliezi cind cu Ze.V cind cu Silvestar,voi astia ce ati fost militieni,militari,toti folositi tertepuri de genul asta,de aceea toti cei care nu sunt ca voi va desconsidera.unde ajunge unul ca voi,aerul devine irespirabil,sunteti precum sconsul.pffffffffffffffff,pfffffffffffffffff.
  ofticosule,ofticosule….ha,hiiiiiiiiiiiiii

 46. Nu cred ca dl Sova-psd este idiot, dar se face foarte bine ca este si dl Ponta ii tine isonul(despre Ponta nu ma pronunt cu fermitate, poate ca este de-a dreptul idiot) atunci cand sesizeaza CCR ptr o bazaconie, respectiv acuza ca neconstitutionala abtinerea de la exercitarea votului a parlamentarilor grupurilor PDL , abtinere pe care am recomandat-o si eu inainte ca PDL s-o decida(or fi tinut cont de opinia mea 🙂 )

 47. Dupa nazbitia cretinoida a secuiului care intr-un proces simbolic l-a condamnat la spinzuratoare pe AVRAM IACU,CRAISORUL ROMAN,iata ca un alt dement,de data aceasta,PASTOR’TERRY JONES,se deda la un gest similar,si condamna CORANUL[?????????????????] dupa care ii da foc.
  Sigur nu au nimik original acesti doi zevzeci,pt ca istoria umanitatii e plina de gesturi extremiste,de la Inchizitie ,pina la fascisti,si evidenti ca ,COMUNISTI’lumea a asistat si de multe ori chiar a particip[at la asemenea nemercinii.
  Cum e posibil sa condamni ,CORANUL’??????????O CARTE CARE IMBIE LA DRAGOSTE SI RESPECT INTRE SEMENI?
  Pe scurt pot trage o singura concluzie-EXTREMISMUL,DE ORICE FEL,POLITIC RELIGIOS,ETNIC ,ORI RASIAL,nu duce nicaieri,cel mult la conflicte singeroase.
  Zilele acestea am vazut ,NOUA DREPTA’romaneasca la lucru,in cluj,defilind ,si incercind sa se faca prezenta.
  Presa romaneasca a fost destul de discreta in a prezenta evenimentul,asa ca m-am decis ca in zilele urmatoare sa scriu cite ceva despre acest curent politic,pina la urma care isi spune ,NOUA DREPTA’.

 48. Pierdut bloger cu contract,C.MORO-gasitorului recompensa ,BABANA-POATE CHIAR O PENSIE SPECIALA……………..

 49. @
  Elene UDREA

  Probabil v-ati gandit si la MOBILITE DURABLE, parcari subterane si la sol, stationarea cu transe orare, zona bleu, piste velo, marquage, semnalizare si panouri cu texte variabile dinamic, parcuri, etc.

  Sistem de gestiune a domeniului public, NU ca in MUNICIPIUL IASI.

  DOMENIUL PUBLIC, bine gestionat este o enorma resursa financiara pentru municipqlitati.

  Sa stiti ca ministerul ce cu onoare il conduceti poate recomanda primariilor si aceasta notiune de MOBILITE DURABILE in vederea atragerii turistilor straini.

  Nicaeri in lume nu se circula linia de tramwai, iata ce s-a petrecut la accidentul din IASI.
  Cordialement,

  • Radovene , ma insultasesi si te intrebasem ceva dar fiind tu lash, ai stat pitit vreo doua zile si ai reaparut. Asa ca Radovene te rog, la raport inainte marsh!

  • @
   ion adrian

   se vede ca aveti obiceiuri securiste

 50. @ȘTEFAN RADOVEANU
  Bună seara
  Cred că faceți o mare confuzie, Ion Adrian este inamicul nr.1 al fostei securități ca poliție politică și merită întradevăr scuze.
  Dacă veți citi atent toate postările zilei, veți identifica cu ușurință, în textele scurte și ,,alintate” (ca și mintea sau numele emitentului) de 1, 2, 3 rânduri, pe adevăratul deținător al apucăturilor parșive de politruc securist, în persoana unuia care confundă blogul cu toaleta de acasă. Cred că a băut amestecat, tratându-se de constipație în public. 🙂

 51. @STEFAN RADOVEANU
  Cred că îl confundați pe Ion Adrian, cu puiu, acesta din urmă fiind măscăriciul blogului care are prostul obicei, atunci când îl apucă diareea, să creadă că amuză publicul lăsând ușa de la toaletă deschisă . 🙂

  • Administrator:
   Inca o iesire de acest gen si va trec in moderare!

 52. TVR – Tema zilei, ora 20,40, Zgonea, PSD, Monica Macovei, europarlamentar, cazul Adrian Severin; Zgonea a fost mai mereu pe lângă subiect şi a refuzat să răspundă întrebării pusă de moderator de cel puţin 8 ori: Ce i-a cerut PSD lui A Severin?

  Iar vin si spun ca PSD-istii ne cred tampiti pe toti. Acest Zgonea care a fost in emisiune a spus ca PSD i-a cerut lui A severin sa-si dea demisia din toate functiile… Minte, minte, minte… Minte Zgonea. Insusi A Severin a declarat si presa a consemnat ca el s-a autosusendat si ca PSD nu i-a cerut nimic. Cerandu-i sa-si dea demisia din PE, PSD ar recunoaste ca A Severin a gresit, ca A Severin e un spagar. Nu exista inca un politician in Romania care sa aiba onoarea celui din Austria, tari in care politica se face diferit si in care politicienii sunt perceputi diferit.

  • PSD-istii stau cu mortu-n casă şi tot ei întreabă care-i nebunu’ să renunţe la 7 000 de euro pe lună, salariu de europarlamentar…

  • MădăMădă, bună seara! E cam instabil blogul. Adineaori, fără să scriu nimic, mi-a furat postarea…

   Administrator:
   O sa le semnalez colegilor mei Silver. Multumesc pentru atentionare.

  • Sa trăieşti MădăMădă. Dacă te adresezi colegilor, spune-le te rog să mai mărească şi scrisul. Nu văd mai deloc. E prea mic.
   Mulţumesc!

   Administrator:
   Poti mari scrisul cu tasta “control++”.

 53. Așa cum mă aștept, de altfel, coaliția amorsată de revanșismul francez și de perspectiva alegerilor prezidențiale în hexagon, dă semne că scârțâie, pe măsură ce costurile aventurii cresc exponențial iar efectele sunt , deocamdată, sub cele scontate. Experiențele din Irak și Afganistan stau mărturie, oricum, că un război nu se câștigă din aer, iar ,,binele” pogorât din cer, ucide, inevitabil și fără discernământ, inclusiv civili nevinovați.
  Piticul galic cu aere bonapartiste, vrea cu tot dinadinsul să recupereze bunăvoința electoratului mimând grija înduioșătoare pentru soarta civililor…înarmați conduși de indivizi la fel de corupți sau dubioși ca și Gaddafi însuși.
  În NATO se pare că nu se poate agrega un punct de vedere unitar, Turcia se opune intervenției, iar Rusia, prin vocea lui Putin (chiar dacă contrazisă , pe moment, de Medvedev) folosește termenul de ,,cruciați” amenințând occidentul cu o nouă cursă a înarmărilor.
  Occidentul nu are căderea morală să afirme că un lider, fie el și dictator, este ilegitim, după ce acesta a finanțat campanii electorale , inclusiv în favoarea actualului locatat de la Elysee, sau a fost tolerat contra milioane de dolari și petrol, zeci de ani și după ce Gaddafi și-a răscumpărat cu vârg și îndesat actul terorist de la Lockerbie.
  De fapt, mă întreb, dacă Europa are de dat lecții de bună purtate altora, după ce se devoaleză, tot mai transparent, că nici parlamentul european nu este ferit de acțiunea sau tentația,,grupurilor de interese” ilegitime autointitulate pompos, asociații de lobby. Binele public este încă un ideal, unii sunt mai egali decât alții, inclusiv în Europa, resursele lumii sunt manageriate de băieții deștepți, legea forței este ornată cu rezoluții ONU, aleșii rătăciți prin hățișurile birocrației comunitare sunt remunerați fără să facă nimic, iar fraierii plătesc taxe, impozite și….returnează credite la greu, uneori pe durata a două generații.
  Evident, atunci când unii pierd, legea echilibrului universal spune că alții câștigă. Problema este, dacă orice este permis pentru asta.
  În aceste momente, România, aparent paradoxal, își menține atuurile prin inacțiune, iar relațiile tradițională cu Orientul , zona hărăzită de natură cu surse abundende de energie , sau cu țările asiatice ce dețin un potențial economic și demografic uriaș, rămân intacte.

 54. Se pare ca ati si uitat de cel mai mare (pina acum citeva zile!) proiect al ANL-ului numit Cartierul Henri Coanda care nici dupa 7 ani nu a fost finalizat. Acesta cind se va finaliza? Ati promis ajutor dar nimic nu s-a intamplat, nici Hotarirea de Guvern promisa, nici banii alocati de PMB cu ajutorul consilierilor PDL, doar promisiuni fara acoperire…

 55. S-a anuntat ca senatorul PDL Vasile Nistor si-a dat demisia din partid.
  Nu stiu care sunt motivele reale ale demisiei, dar pierderea majoritatii in senat, de catre putere, nu este de bun augur. Bineinteles ca opozitia isi are “meritul” ei, in racolarea de parlamentari, dar si frictiunile dintre taberele din PDL faciliteaza evadarile. In orice caz, semnalul nu este bun, si cred ca trebuie tratat cu foarte multa responsabilitate.

  • Am spus mereu, de am rămas cu limba uscată : UNITATE și concentrare pe actul de guvernare. Nu pe strângere de semnături taman în ajunul unei moțiuni de cenzură.
   Doamne, cât de copilăroși sunt politicienii și ….politicienele. 🙂

 56. Bună dimineaţa şi… Un zâmbet la cafea 😆

  Vrei sa admiri zambetul enigmatic al Mona Lisei fara a vizita Luvrul? Intreba-ti sotia ce a facut cu salariul tau…

  • @Bună dimineața, Silverstar. 🙂
   Uite de aceea prefer să-i dau ,consoartei mele, cardul (și nu cash), deoarece oricând pot afla din extrasul de cont prin ce magazine s-a preumblat dumneaei. 🙂 🙂

  • ZeV – şi cardul păcăleşte… Când ştii că-i plin, tot iei şi dai… Dar te apucă damblaua la verificare… Banii sunt puţini şi nevoile multe. Pe timpul lui Ceauşescu nu era aşa. Facturile erau, existau şi atunci, fără, însă a fi un stres. Le plăteai şi gata. Îţi mai rămâneau suficient de mulţi bani şi pentru un trai decent şi pentru satisfacerea unui moft sau a unei mici extravaganţe.

  • @puiu
   Domnule Puiu, îți recomand o rețetă infailibilă, pe bază de orez fiert. Crede-mă că nu dă greș niciodată, oricum orezul este recomandat într-o perioadă de post.
   Prin urmare trebuie să ne curățim, atât sistemul digestiv, cât mai ales, mintea și sufletele de gânduri urâte. Dacă nu-ți poți controla im.pul.surile malefice, dă o fugă pe blogul știtucui unde orice este permis, exorcizează (adică varsă) răul din tine, apoi te așteptăm în acest cadru de elită, mai curat și mai uscat.
   Smerenie, umilință, calm și încredere, puiule, dacă vrem să ne mântuim. 🙂

 57. F.S.N.-UN DINOZAUR COMUNIST PE MOARTE

  A facut atit de mult rau romaniei,tinind aceasta tara intr-o stare de incremenire in trecut incit pot spune fara a gresi ca,daca cei 45 de ani de comunism au ucis fibra sanatoasa a romanilor si romanismului,FESENISTII AU DESAVIRSIT ACEST PROCES,PERVERTIND IN RAU DEMOCRATIA,DEMONETIZIND-O ,astfel ca astazi ne putem uita cum nostalgicii si nostalgia dupa comunism incearca sa puna mina pe romania.
  RASPINDITI PRECUM CRESTINII IN LUME-fostii fesenisti au penetrat toate partidele pt a fi siguri ca ,SAMINTA REA’A DOGMATISMULUI COMUNIST,INVATAT IN ACADEMIILE PARTIDULUI COMUNIST ROMAN VA FI PUSA IN PAMINTUL REAVAN,ASTFEL CA NICI O PLANTA CARE AR SEMNALA DEMOCRATIA SA NU SE POATA DEZVOLTA.
  Ce nu au luat in calcul,si probabil nici nu-i prea interesa,este intilnirea cu democratia autentica,cu traditiile democratice pt ca daca ar fi intuit acest pericol ,sigur,si-ar fi luat masuri de precautie.
  Si uite asa ticalosia DIMBOVITEANA EDUCATA,SCOLITA,PRIN PERSOANA LUI ADRIAN SEVERIN ,A CAPOTAT RUSINOS SI MIZERABIL LA COLIZIUNEA CU ADEVARATA DEMOCRATIE,pt ca MANUALUL SCRIS DE ION ILIESCU,VIATA IN DEMOCRATIA ORIGINALA IN CAPITALISMUL DE CUMETRIE,nu are nici un capitol,care sa indrume FESENISTII PRIN LUMEA CIVILIZATA UNDE DEMOCRATIA NU SE DISCUTA-EA FUNCTIONEAZA SI TAIE CU DURITATEA UNUI BISTURIU DE TIP LASER.
  Ma intreb cine il va plinge pe acest ingimfat FESENIST ADRIAN SEVERIN,? Care in orgoliul sau nemasurat,dar si educatiei de comunist,a crezut ca lui FESENISTUL DIMBOVITEAN I SE POATE PERMITE ORICE-EI UITE CA NU-I ASA,LA ROMANICA PESEDISTILOR POATE,IN U.E. NU,PT CA DERBEDEI DE DOI LEI CA EL ,SMECHERASI CU PUTIN SCLIPICI IN CAP SUNT REJECTATI DIN SISTEM FARA NICI CEA MAI MICA RETICENTA.
  ADIO FESENISTULE[ADRIAN SEVERIN],LUMEA VOASTRA TICALOASA MOARE SI SE PRABUSESTE,CHIAR DACA UN PRODUS AL FESENEULUI INTIRZIAT[DEH,COPII FACUTI LA BATRINETE],VICTOR PONTA SI-A ASUMAT TOT TRECUTUL ORDINAR PE CARE IL AVETI.

 58. Cine este acest adrian sEVERIN .

  Fost secretar de PCR si mare activist la fostul ROMCONSULT, firma care se ocupa cu personalul care lucra in strainatate, LIBIA, ALGER si de cooperantii profesori din AFRICA.

  Acest individ stia ce este SPAGA (comisionul pe sub masa) din acea perioada.

  Iata cine reprezinta usl un SPAGIST care se reclama incomod.

  Dumnezeu nu bate cu ciomagul, unul cate unul cad ca mustele for exemple, sindicalistul din vame, cel din Spiru Haret, spagistul din PE.
  Lista lor este lunga, in fiecare zi vom asista la alte nume.

 59. ADINA VALEAN-E REPLICA FEMININA A LUI ADRIAN SEVERIN-

  Oare de ce in toate bancurile in care sunt invocati romani,alaturi de alte natii,noi romanii ne detasam prin JMECHERIE?OARE DE CE COMUNISMUL A MUTILAT caracterul romanesc,OFERIND LA SCHIMB CELEBRUL DESCURCARET.
  Sigur puteti spune ca domle,lasa-o in fasole,e folclor,e …….si ce daca BULA’SE DESCURCA IN ORICE SITUATIE,DOAR E ROMAN.
  Tocmai de aceea sper ca macar in ceasul al doi’spelea sa ne trezim si sa ne vedem adevarata fatza,adevarata hidosenie pe care o tot rimelam,o sulemenim,incercind sa pacalim pe toata lumea.
  ADINA VALEA,ESTE O REPLICA FEMININA A LUI ADRIAN SEVERIN-ABONATA CA SI EL LA PETRODOLARII LUI PATRICIU.
  PT DETALII SUPLIMENTARE,INTRATI PE ZIARUL,CURENTUL’si va veti minuna,ce bani invirt acesti doi SEMECHERASI,CARE NE CRED PROSTI,SI NE SFIDEAZA.
  VEDETI CUM ACEST COMIC LIPOVEAN,O PUTOARE BUGETARA,SE HRANESTE SI TRAIESTE CA UN NABAB DIN HOTII SI SMECHERII-SI CIND TE GINDESTI CA ASTIA NE PROPUNEAU REVOLUTIA BUNUI SIMT.

  • ***Puiule – ti-a trebuit cam mult ca sa intelegi care-i adevarata miză a atacului asupra Libiei. Tu chiar ai crezut că Sarkozi nu poate dormi de mila poporului libian? Păi, în ’89, şi la noi a fost exact aceeaşi situaţie care este acum în Libia. Şi? Cine a sărit să pună capăt atrocităţilor comandate de Ion Iliescu asupra românilor ieşiţi în stradă pentru pâine şi libertate de exprimare? E-heeee, Puiule, dacă aveam şi noi petrol… Da’ n-am avut şi ştii şi tu câţi de-ai noştri au murit absolut degeaba. Pe occidentali i-a durut exact în rotula lui SOV de ceea ce se întâmpla la noi…

 60. Uitandu-ma la circul cu Severin stau si ma gandesc: poate ca omul e timid si trebuie incurajat ….sa demisioneze.
  Asta-i adresa lui de e-mail de la Parlamentul European:
  adrian.severin@europarl.europa.eu
  Sa-i trimitem mesaje, poate intelege.

  Daca-i stie cineva numerele de telefon, sa le publice ca sa-i trimitem si sms-uri.

 61. BOGDAN CHIRIAC-MITIC DE ORIGINE-acest baiat de baiat,crescut si format la scoala de smecheri de pe malurile dimbovitei,este vazut de dimineata pina seara pe monitoarele trusturilor realitatea catavencu si intact.
  Unsuros,co o fata care te scoate din minti,acest derbedeu pina in prezent s-a distins in primul rind prin limbajul trivial,prietenia lui cu vintu si scandalulurile in care a fost implicat,plecind cu coada intre picioare de la gindul,iar ulterior alaturi de rosca stanescu,un alt ticalos turnator in scandalul in care seful A.N.I.era santajat.
  Astazi aflam din gura unui colonel,fost sef in serviciile romanesti ca DL. BOGDAN CHIRIEAC AR FI AGENT SECRET MOSSAD.
  Cum se face oare ca REALITATEA -CATAVENCU SI TRUSTUL INTACT ,COLCAIE DE FOSTI SECURISTI,TURNATORI KAGHEBISTI,GERUISTI,AGENTI AI MOSSAD?
  Astia fac INFORMAREA CORECTA A PUBLICULUI ROMANESC?
  Mai sa fie,si cind te gindesti ca aceste doua trusturi ,II SUSTIN PE TRADATORII PESEDEI SI PENELEI-INCEPI SA TE INTREBI,PE MINA CUII VOR ASTIA SA DEA ROMANIA?
  DE CE SUNT ANTIBASESCIENI INFOCATI?DAR MAI ALES DE CE AU DEVALIZAT ROMANIA?

  • Nu inteleg de ce nu este somat Adrian Severin sa publice lista de ZIARISTI – SPIONI pe care zicea, acum cativa ani, ca o are ?

 62. inca odata ,uitindu-ma aseara la tv. si vazand dezbaterea televiziunilor pe tema severin,imi dau seama si realizez cat de ipocriti si cat de nemernici sunt toti cei de la usl.si deasemenea toti cei care-i promoveaza pe cele doua televiziuni ale penalilor nus si mircea-felix. si mai si vroiati sa veniti la guvernare,ca sa mai distrugeti cum ati mai distrus aceasta tara? rusineeeeeee bai uslasilor!
  coalitia de guvernare cand are de gand sa-l dea jos de la vicepresedentia senatului pe mircea felix?faceti ceva cat mai curand,daca vreti sa aveti credibilitate!

 63. Scuze…

  In S.U.A. se organizează in fiecare an o competiţie pentru cele mai adecvate definiţii ale unor termeni contemporani. Pentru competiţia din 2010 termenul de definit a fost “political correctness”, “corectitudinea politică”. Câştigătorul a scris următoarele: “Corectitudinea politică este o doctrină, cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, şi promovată rapid de mainstream media (mass-media oficiale) lipsite de scrupule, care susţin afirmaţia cum că este întrutotul posibil să apuci o bucată de c ă c a t de partea curată.”
  By: Genu Cambos

 64. ***MădăMădă – ce se întâmplă cu blogul? Păi, nu se vede om cu persoană aşa e de sucit. Nici nu ştiu pe unde mi-au ajuns comentariile de azi.
  Păcat că e frumos dacă e găunos şi nefinalizat.

 65. Chiar nu exista nici o poibilitate ca acest domn sa fie obligat sa si dea demisia?Pana si cei de la partid s-au lamurit cum sta traba si el tot mai crede ca ne poate prosti.Sunt revoltata!

  • @puiu
   De ce ar face-o ?
   Demisia de onoare nu este, în mod structural, o deprindere curentă a politicanului român, în general, indiferent dacă are dosare penale sau o decizie definitivă de colaborator al securității ca poliție politică.
   Pînă la urmă, printre puținii, dacă nu chiar singurii politicieni români, cu adevărat respectabili, sunt doamna Mona Muscă și însuși președintele în exercițiu, acesta din urmă demisionând din parlament pentru a se pune la dispoziția justiției în dosarul ,,Flota”.
   Nu părtinesc pe nimeni, pur și simplu constat faptele consemnate de istorie.
   Desigur că privirea limpede spre trecut nu este compatibilă cu starea de amnezie indusă de partizanatele politice încrâncenate.
   De altfel, avem exact politicienii pe care îi merităm, eterogeni, cu grade diferite de educație sau de moralitate, așa cum suntem și noi, alegătorii.

 66. ZeV…sa plece , sau sa fie destituit si organele competente sa-si faca datoria si sa-l puna acolo unde se pun toti hotii si coruptii ,dupa gratii ,nenorocitul dracului ,lacomia l-a terminat ….

 67. Un zâmbet 😆

  Un taximetrist moare si ajunge la portile Raiului. Bate si Sf. Petru care pazea intrarea il intreaba:
  – Bine-ai venit fiule, cum te numesti si ce faceai pe Pamant?
  – Sunt Gheorghe si am fost 15 ani sofer de taxi.
  – Bravo, fiule! Uite o pelerina de matase si un sceptru de aur, poti intra!
  Imediat dupa aceea vine la poarta un preot: aceeasi scena.
  – Ma numesc Ion si am fost preot 25 de ani.
  Sf. Petru ii spune:
  – Bravo, fiule, poftim o pelerina de in si un toiag de lemn, poti intra.
  Preotul se infurie:
  – Bine, soferului acela de taxi i-a fost dat un sceptru de aur si o pelerina de matase, iar mie doar un toiag si un sac, cum vine asta?
  Sf. Petru raspunde:
  – Vezi, dragul meu, noi aici in Rai primim pe criterii de performanta: in timp ce tu predicai ceilalti dormeau, in schimb, in timp ce soferul conducea toti din masina se rugau.

  • În această seară, la orele 21.00, sper ca poziția oficială a României, să fie limpede pentru toți românii. Și mai ales, îmi doresc consecvență în ceea ce privește neimplicarea de nici un fel pe teatrul de operațiuni.
   Doar o participare simbolică la o ipotetică blocadă navală, sub egida NATO, care să asigure un embargo pe tranzitul armelor spre Libia. Atât înspre Gaddafi, cât și spre rebelii înarmați, la fel de nocivi și corupți.

 68. …dupa sedinta CSAT -ului s-a hotarat trimiterea fegatei Ferdinand si a 200 militari in Mediterana in patrulare ,foarte bine ,participam de pe margine ,sa blocam eventual aprovizionarea Libiei cu arme ,am iesit onorabil si-am inchis gura carcotasilor….

  • Chiar crezi ca li se poate inchide gura cu altceva decat cu produse de vidanjare? 🙂

 69. Până acum, toţi politicienii din opoziţie au strigat că de ce România nu intră în război. Iată că România intră în război, doar asta ne lipsea… şi primul revoltat, care a intrat în direct la RTV îndată ce preşedintele a terminat de vorbit, este Crin Antonescu, cel care striga că pe el, în războiul din Libia, îl reprezintă Obama. Clar, pentru Băsescu “şi-aşa-i rău şi-aşa nu-i bine”…

  • Silver,
   Embargoul naval este o actiune de tip defensiv si nu ofensiv

  • Am inteles, Ioane! N-am facut decat sa reproduc isteria de la RTV care titra mare, cu galben, ca Romania a intrat in razboi de parca razboiul ar trebui sa fie o bucurie pentru cineva… Le lipseau doar cupele de sampanie…

  • Silver, Asa cum vorbeste si se comporta Crin Antonescu, nu cred ca va mai face multi purici prin politica…Se plange lumea ca e puturos si nu-l prea duce mintea, mare greseala ! Inchipuie-ti doar ce mare pacoste pe capul romanilor ar fi fost un Crin cu acelasi caracter, dar harnic si inteligent….aia da, catastrofa !

  • ***judex – un om nu le poate avea pe toate. Ce-ai fi vrut? Un Crin si frumos, şi deştept şi harnic din cale-afară? Cam mult pentru un singur bărbat…

 70. @puiu
  Acum sper că ai înțeles, puiule de ce-l susțin pe Traian Băsescu și mai ales, că fac acest lucru ABSOLUT RAȚIONAL.
  Pur și simplu îi anticipez mișcările, ca al șah. Desigur că atunci când, consider că greșește, cum ar fi amestecul în treburile interne ale PDL, nu ezit să i-o spun în față. 🙂
  Faca asta pentru că țin la el, ca unic vector de stabilitate și reformă în România, în acest moment.

 71. @ION ADRIAN
  Sper că ai recepționat scuzele domnului Radoveanu, pe care se pare că l-am scos din confuzie. 🙂

  • I-am si raspuns ca se accepta si megem mai departe . Multumesc.

 72. Un zâmbet la cafea 😆

  – Dacă fiica mea merge în pădure cu un bărbat, i se poate întampla ceva?
  – Atat timp cat merge, nu!

 73. REALĂ!

  Ieri, la magazinul de peste drum. Aveam in mana lista de cumparaturi. Cer vreo doua produse si ma opresc. Vanzatoarea ma intreaba ce mai vreau.
  – Nimic, i-am raspuns. Amân cumparaturile pe sambata.
  – Da’ de ce? intreaba vanzatoarea.
  …- Pentru ca sambata e zi de pomana si poate si voi veti mai scadea preturile.

  • Pai bogatia asta s-a facut fara coruptie?In alta ordine de idei sa stii ca imi plac glumele tale la cafea.

 74. Plecand de la cazul Severin:

  Despre CORUPTIE
  “CORUPTIA este de neconceput in Norvegia. Din numeroase motive.IN PRIMUL RAND NU EXISTA O TRADITIE. Ar putea parea bizar dar coruptia presupune ,i fapt un fel de traditie nationala “(Anne Holt-fost ministru al justitiei in Norvegia)

  Oare ce tara o fi Romania din punct de vedere al unei astfel de traditii?

 75. Despre ipocrizie in politica mondiala:

  Motto: O actiune este ipocrita cand chiar daca fiind pozitiva motivatiile ei reale nu sunt cele declarate in mod public.(ion adrian)

  A existat un razboi civil oribil in Ruanda tara africana fara resurse deosebite care va fi studiul de caz pe care ma bazez in analiza sconflictului libian.
  Razboiul civil a fost interetnic(intre etniile tutsi si hutu) si a avut toate caracterisicile unui genocod si nu s-a produs acum o suta de ani, ci in Anul Domnului 1994. 🙂
  Rwanda este o țară africana rurală, având aproximativ 90% din populație implicată în agricultură. Este țara cea mai dens populată din Africa. Nu are ieșire la mare și are puține resurse naturale, in mare masura epuizate. Principalele produse exportate sunt cafeaua și ceaiul.
  Tara a fost ajutata infim de occident.

  Radacinile istorice ale conflictului:
  În 1895, Rwanda devine provincie germană, păstrându-și sistemul de organizare. După primul război mondial, Rwanda trece sub administrare belgiană cu mandat din partea Națiunilor Unite. Sub administrația belgiană, lucrurile încep să se schimbe. Păstrând în mare vechile forme de organizare, belgienii au făcut totuși câteva schimbări în structurile de conducere ale Rwandei. Aceste schimbări vor constitui o cauză importantă a genocidului rwandez. Astfel, coloniștii belgieni se vor folosi de etnicii tutsi considerati de germani “superiori rasial”, fiind mai deschisi la culoare :), pentru a domina populația formată în cea mai mare parte din etnici hutu.

  Ce s-a întâmplat mai exact dupa obtinerea independentei in 1962? Tensiunea dintre cele două etnii, Hutu (care erau susţinuţi de preşedintele Juvenal Habyarima, aliat Franţei) şi Tutsi (care sperau să obţină ajutor din partea SUA), are la bază perioada colonială, mai exact anul 1916 când apar cei dintâi colonişti belgieni. Odată cu introducerea în rândul populaţiei a cărţilor de identitate, oamenii au devenit mai conştienţi de atuurile sau neajunsurile lor. Etnia era un caracter definitoriu deoarece belgienii îi considerau pe Tutsi superiori celor din etnia Hutu şi tocmai de aceea primii s-au bucurat de anumite privilegii, lucru ce a creat antipatii în rândul celorlalţi.

  În anul 1962, când Rwanda îşi obţine independenţa, Hutu preia puterea şi îi desconsideră pe cei din etnia Tutsi, făcându-i responsabili de toate problemele naţiunii. În semn de protest ia naştere RPF (Forţele Patriotice din Rwanda, în frunte cu Paul Kagame ce lupta pentru drepturile Tutsi). Un acord de pace este semnat de Habyarima şi Kagame. Dar acesta îşi pierde validitatea în momentul în care avionul ce îi transporta pe preşedintele Rwandei şi cel al Burundiei, Cyprien Ntarzamira, se prăbuşeşte în urma unui atac aerian.

  Acesta este momentul în care se declanşează genocidul rwandez. Cei din RPF sunt învinovăţiţi, lucru ce duce la un atac din partea extremiştilor Hutu şi la moartea a cel puţin 800.000 de oameni, în special din etnia Tutsi, în perioada aprilie-iunie 1994. În iulie, RPF pune stăpânire pe Kigali – capitala Rwandei, moment în care membrii ai etniei Hutu au început să fie omorâţi. Mulţi dintre ei au fugit din ţară.

  Totuşi, mai sunt câteva aspecte ce ar trebui precizate. Lucrurile au fost lăsate la voia întâmplării. Deşi există documente care să ateste faptul că SUA şi Franţa erau la curent cu situaţia de pe teritoriul rwandez, ONU a decis să nu intervină şi astfel războiul civil dintre cele două etnii s-a transformat într-un genocid.

  Jared A. Cohen, în lucrarea sa „One Hundred Days of Silence: America and the Rwanda Genocide”, consideră genocidul din Rwanda rezultatul unei „politici de non-intervenţionism”, ceea ce subliniază eşecul Statelor Unite pentru că au ales să nu acţioneze.
  Atât Franţa cât şi SUA, doi dintre membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate a ONU, fuseseră informate de ceea ce avea să se petreacă. Cu toate acestea interesele materiale au fost mai importante decât cei care au murit. Franţa îşi închipuia că dacă Hutu îi înlătură pe Tutsi, RPF (chiar dacă erau susţinuţi de americani) ar fi fost mult mai uşor de învins. SUA, de cealaltă parte, spera la respingerea actualului guvern de către celelalte state ale lumii, lucru foarte favorabil pentru Tutsi şi RPF, care ar fi ajuns la putere – lucru care s-a şi întâmplat.

  Numai că preţul acestui joc a costat viaţa a aproape un milion de oameni.

  (sursa: http://ralucaboboc.wordpress.com/page/2/)

  Asadar azi civilizatele state occidentale vor sa stopeze riscul de genocid intr-un conflict de natura tribala intro tara care doar intamplator are si resurse petroliere 🙂

  Din punctul meu de vedere eu nu consider ca cei care din intamplare se nasc cu fundul pe niste resurse naturale deci necreeate de munca lor sau a parintilor lor nu au drept absolut privind utilizarea acestora asa cum nici eu nu as avea voie chiar daca as putea sa extrag oxigenul din atmosfera sa-l depozitez si sa-l vand la kg sau m*3, ca o resursa ce mi-ar apartine.:)

  Chiar si cu un grad inalt de ipocrizie, prefer interventia aceasta din Libia noninterventiei din 1994 din Ruanda

  • Erata:….eu nu consider ca cei care din intamplare se nasc cu fundul pe niste resurse naturale deci necreeate de munca lor sau a parintilor lor au un drept absolut

  • @ion adrian
   Vrei o abordare mai profundă asupra teoriei dreptului ?
   Bine, fie…
   Nici un întreprinzător privat nu are DREPT ABSOLUT și DISCREȚIONAR în utilizarea resurselor firmei sale, inclusiv a personalului angajat. De asemeni, orice investiție efectuată sau activitate desfășurată în numele firmei trebuie să respecte legislația statului respectiv, standarde de calitate, de siguranță,protecția muncii și protejarea mediului, iar persoanele implicate în activități periculoase trebuie să fie atestate.
   Cei ce dețin parcele de teren cu pădure nu pot tăia oricât după cum îi taie capul.
   Pe terenul meu pot descoperi petrol, dar exploatarea și prelucrarea (eventuală), distribuția, transportul , se fac cu respectarea reglementărilor în vigoare.
   Nu există DREPT ABSOLUT, nici asupra propriei noastre vieți, pe care dacă ne-o luăm singuri, intrăm în conflict cu preceptele religioase, sau cu starea de bine a propriei noastre familii.
   Dar dacă dreptul meu este RELATIV, înscris cu limitările de rigoare într-un bine general, oricum este PRIORITAR în raport cu un drept similar al celui din exteriorul proprietății mele, fie că vorbim de țară, teren, clădire, pădure, fabrică, sau chiar corpul nostru biologic.
   CONCLUZIE
   Faptul că un drept nu este absolut, nu justifică imixtiunea prin agresiune, decât, poate, în situații excepționale, cum este cea din Afganistan, sau Irak, unde sute de mii de oameni au fost exterminați chimic.
   Până și atacul de la Dresda, din anii 40, este parțial reconsiderat, fiind, acum, apreciat ca disproporționat și nejustificat, , deși Germania era pe atunci un stat expansionist, extremist și agresiv, care a aruncat în aer pacea lumii.
   Problema este foarte complicată și necesită analize profunde…oricum mult mai aplicate decât cele care au stat la baza intervenției unilaterale a Franței, care nu a așteptat o decizie comună în NATO și UE. Să nu uităm că NATO este o organizație POLITICO-militară și poate că ar fi putut impune , prin alte mijloace (inclusiv amenințarea credibilă) , o stabilizare a situației umanitare în zonă.

  • Resursele naturale sunt in alta pozitie economica si juridica fata de dreptul privind proprietatea privata a supra rezultatelor muncii dar asta azi nu se intelege da pai sa se si recunoasca.

  • PS Si nu cred ca din ce spun rezulta ca justific actiunea franceza in avans fata de cea NATO cu aparenta mai buna de legalitate.

  • Așa este, resursele naturale au alt regim juridic, astăzi, față de perioada colonială de acum 50-100 de ani. Dacă atunci, Germania, Franța, Anglia, SUA,își foloseau forța armată impunând dominația lor absolută și discreționară asupra resurselor altor state, acum situația s-a inversat, a apărut OPEC, iar țările deținătoare de resurse le gestionează ele însele, în primul rând, în avantajul economic propriu. Desigur că țările occidentale au beneficiile lor, prin simplul fapt că exploatarea este concesionată marilor concerne Shell, Total, BP, etc.
   Dar cotele de producție sunt stabilite în primul rând de către statele deținătoare, ținând cont de interesul lor primordial. Mă îndoiesc, de exemplu, că o țară precum China întreabă pe cineva cum să-și exploateze minele de cărbune, sau dacă, să construiască ( sau nu) cel mai mare baraj din lume, afectând mediul natural și dislocând milioane de oameni.
   Occidentul are nevoie de stabilitate în zonele cu resurse energetice masive și regimuri neostile, e adevărat, cum nu vede cu ochi buni nici state cu regimuri de forță și dotate cu putere militară de descurajare, cum este Iranul. Dar, asta este situațiunea, cu timpul, țările occidentale trebuie să învețe că nu mai reprezintă singurul pol de putere, iar China, India, Rusia, Brazilia, le suflă ,,fierbinte” în ceafă. 🙂
   Până la urmă, negocierea inteligentă și consensul, sunt singurele metode viabile pe termen lung pentru a asigura…supraviețuirea speciei. 🙂

 76. ,PERFIDUL ALBION’

  Nu stiu de ce si cum zilele acestea dominate de ispravile lui Adrian Severin,mi-am adus aminte de unul din mitomanii care pur si simplu a revolutionat tot ce inseamna ,MINCIUNA’.E vorba de unul din ministrii lui SADAM HUSSEIN-ALI CHIMICUL-si una din cele mai tari scene si memorabile in acelasi timp,bombele cadeau in spatele lui iar el ALI CHIMICUL,ne explica cum LEUL HUSSEIN ii va zdrobii pe ciini de crestini .
  Sunt convins ca,cu totii stiti cum a sfirsit ALI CHIMICUL,INTR-UN STREANG JUDECAT DE CONATIONALII LUI.
  Ieri un alt ADRIAN,ADICA NASTASE,dar, care provine si el,DIN ACELASI TRUNCHI AL CRIMINALULUI COMUNISM,intr-un ,DELIR de mitoman sadea,a incercat sa-l SPELE ,PE COLEGUL SAU IN ALE CORUPTIEI,folosindu-se de argumente cel putin halucinante,impingind absurdul dincolo de imaginatia omului de rind.
  Nici mai mult nici mai putin ,PARINTELE SI EXEGETUL CORUPTIEI DIN ROMANIA ,BAGA ARGUMENTE LA GREU INTR-U SALVAREA IMAGINII LUI SEVERIN SI NICOLESCU.
  Este de-a dreptul incredibil sa vezi un individ PUTRED CA SI CARACTER,,UN CORUPT PINA IN MADUVA OASELOR,CHEMAT LA ANTENELE LUI VOICULESCU SA NE EXPLICE CUM,OCCIDENTUL CEL RAU SI PERFIDUL ALBION DISTRUG IMAGINEA ROMANASILOR NOSTRII SCAPATI PRIN EUROPA ,IESITI LA FURAT CA ORICE TIGANAS OARECARE,doar pt a sifona o imagine botita chiar de el si partidul sau,in asa hal incit ,cu ADRIAN SEVERIN ,ORI FARA EL,ROMANIA SI ROMANII AU DE MULT APLICATA ETICHETA DE CORUPTI INTRATABILI.
  Ejaculati,pina si de cei din propia ,FAMILIE POLITICA’CEI DOI ADRIAN,COLEGI LA INSTITUTUL PT INDOCTRINARE COMUNISTA,OVIDIU SINCAI,se comporta precum doi spermatozoizi,condamnati sa moara ,incapabili sa mai ,FECUNDEZE’ situatie care ii impinge spre un ridicol greu de redat in cuvinte.
  Iata cum fara ca cineva sa-i forteze mina,ADRIAN NASTASE,cereberul,in rele a PSD,s-a mai adincit in groapa plina de BALEGA ,care incet dar sigur devine ,CIMITIRUL FOSTILOR DINOAZAURI FESENISTI,care de fapt se dovedesc a fi niste amarti de spermatozoizi,infertili,deci incapabili de a procrea-S-A MAI DERRULAT INCA UN EPISOD DIN CELEBRA POVESTE CARE SE OCUPA DE MOARTEA COMUNISMULUI ROMANESC-DE DATA ACEASTA DRAGA DE COANA EUROPA NE-A DAT O MINA DE AJUTOR.
  SARU’MINA COANA EUROPA,IMI ESTI TARE DRAGA,MAI ALES PARTEA DE VEST-ca de la est au venit toate relele in frumosul tinut danubiano-carpato pontic,unde cu mai bine de 2000 de ani in urma,UN CELEBRU POET ROMAN,OVIDIU,a fost surghiunit PT CA A SPUS ADEVARUL SI NUMAI ADEVRUL-ATIT DE NEDORIT IN ZILELE NOASTRE,DE ACESTIU PESEDEI URMASI AI CAZACILOR CU CIOBOTELE PLINE DE NOROIUL STEPEI RUSE ,SI DE MIZERABILELE LOR OBICEIURI.
  Ce bine ca am intrat in clubul select al occidentalilor,pt ca uite asa,incet,dar sigur ,FACEM SI MULT DORITA LUSTRATIE-e adevarat,se face cu durerile nasterii,pt ca TICALOSUL FETUS,ESTE MARE SI SE DA GREU SCOS LA LUMINA-DOAR FORCEPSUL NE POATE AJUTA.

 77. JANDARMII LUMII-eram pe punctul sa scriu un text,care ar fi trebuit sa faca trimitere la ,JANDARMII LUMII’si la felul in care decid,ori nu cind unde si cum sa intervina.
  M-am abtinut pt ca daca mi-as fi dat drumul in acest subiect,in mod sigur as fi suparat multa lume,si as fi lovit in sensibilitatile unor amici ,pe care n-am de gind sa-i supar si nici sa mi-i ostilizez.
  E clar,ca ,LUMEA ESTE NEDREPTA,CA UNELE POPARE SUNT MAI POPOARE DECIT ALTELE,SI CA DUBLA MASURA OPEREAZA ZI DE ZI.
  INTREB SI EU,ASA,BON GADAFI-DAR RUSIA LUI PUTIN CIND A INTRAT IN GEORGIA,CE FEL DE DEMOCRATIE A SALVAT?
  Dar chinezi in TIBET,PT CARE VALORI ALE DEMOCRATIEI II PRIGONESC PE FIDELII LUI DALAI LAMA?
  Ma ,opresc,si nici nu vreau sa ma gindesc mai departe,pt ca asta e lumea in care traim-IMPERFECTA,CU UNITATI DE MASURA MASLUITE,DACA NU CHIAR CU DOUA ORI TRIPLA MASURA.
  Asa ca……………ASTA LA VISTA SENIORA…………………..

 78. Cred ca ati facut o mare greseala politica atunci cand v-ati afisat alaturi de Marian Vanghelie. Greseala asta a facut-o si Teodor Melescanu cand s-a afisat cu Ion Iliescu; ApR-ul n-a mai fost votat nici de membri sai de partid.

 79. @ion adrian
  De asta am concesionat noi resursele petroliere (câte or mai fi rămas, după explotarea lor de către germani și anglo-americani) către OMV, pentru că sunt bun universal la care au drept de preemțiune cei cu putere, bani și tehnologie, pentru că știu mai bine decât noi ce să facă cu ele ? 🙂
  Eu aș pune accent , în primul rând, pe limitarea dreptului oricărui stat de a polua și degrada mediul înconjurător, tocmai pentru că…oxigenul este un bun universal. 🙂
  Oare marile concerne din așazisa lume evoluată, care sug resurse oriunde ar fi acestea, sau își transferă industriile poluante în lumea a treia pentru că în SUA sau în Europa costurile de mediu sunt aproape prohibitive, procedează la un transfer de ,,democrație” și de ,,civilizație” ? 🙂
  Concluzie: RESPING categoric intervenționismul militar în Libia, urmare a unei încercări de lovitură de stat puse la cale de foști miniștrii, la fel de corupți, ai lui Gaddafi, încercare speculată și SPRIJINITĂ DIN UMBRĂ de adepții supremației culturale franceze (iluminiști, bonapartiști su gaulliști) care speră să profite de așazisa mișcare de eliberare indusă după principiul dominoului în Africa de Nord, pentru a reda Franței aura de mare putere neocolonială și jucător important în politica mondială.
  Aceasta se întâmplă din dorința Franței de a umple ,,golul” lăsat de SUA, unde este președinte un individ ezitant, fără viziune și fără anvergura predecesorilor.
  Oare cine o fi în spatele manifestanților din țările musulmane ? Foarte interesant de aflat.
  Până atunci, poziția României este OPTIMALĂ și EXCELENTĂ, pentru că avem un președinte DEMN și PUTERNIC, cu nimic mai prejos decât piticul (afemeiat) galic.

  • Cam asa ceva ZeV dar cu unele amendamente pe care nu le discut.:)

   Eu am dat din 1980 un edict care suna asa:
   nimeni nu poate fi exonerat de raspunderea privind exploatarea corecta si conservarea resurselor naturale si a mediului inconjurator.
   Prin anii 90 au inteles si statele ,caci probabil ca zicerea mea a circulat, si au inventat notiunea de dezvoltare durabila 🙂

 80. @Frank says:
  ,,M-am abtinut pt ca daca mi-as fi dat drumul in acest subiect,in mod sigur as fi suparat multa lume,si as fi lovit in sensibilitatile unor amici ,pe care n-am de gind sa-i supar si nici sa mi-i ostilizez.”
  Nu cred că ai dreptate, unui prieten trebuie să-i spui ce gândești drept în față și nu prin spate, iar dacă îți este CU ADEVĂRAT prieten și nu este orbit de orgolii, cu siguranță nu se va supăra, ci va aprecia onestitatea. 🙂

 81. @Să trăiești Frank , și tu ca persoană biologică, dar și ,,flacăra” de bunăcredință (evidentă pentru mine) și patriotism rațional care îți animă existența și ne încântă pe noi, cei care te percepem ca atare.

 82. Merci Ze.V. si evident in cazul tau e valabila si reciproca.
  cind am spus amici,,am folosit in sens generic amici,pt ca nu-i asa,lumea virtuala e mare,si stiu cum stau ,AMICII’cu ochii pe mine.
  Tu ca prieten virtual nu intri in aceasta ,TAGMA’.Mi-am dat seama de disponibilitatea ta, si de faptul ca stii sa gestionezi o divergenta de opinii,tratind-o cu buna vointa si respect fata de o alta parere.
  asa ca,numai bine,draga prieten virtual………

 83. CODUL MUNCII ESTE CONSTITUȚIONAL !
  Mă așteptam, îmi doream acest lucru, pentru că este în interesul operatorilor economici de anvergură, cei care generează locuri de muncă și dispun de manageri care știu să selecteze, să instruiască ,să remunereze corespunzător și să-i păstreze pe cei care muncesc (nu se prefac) și fac performanță.

 84. Din cauza consumului exagerat de gheata ,neavand bani de gin,mi-a recidivat o mai veche afectiune a rinichilor.Asa ca nu am prea iesit afara din casa.Stateam intins in pat ,cand deodata zgomot mare.Speriat de astia de la televizor,
  zic,cutremur si ca orice om normal la cap am dat fuga pe scari.Nu era cutremur,
  ci nea Gigi care cara niste bidoane cu lapte.Ce faci frate?,il intreb.-Pai nu ne mai dau astia lapte praf pentru copii.-De ce?-Cica e defect?-Cum sa fie defect laptele?
  -Pai nu mai au bani.Asta e alta gasca,zic eu. – Asa e,gasca la noi si traista la ei.
  Zgomotul cuntinua.Mai uit jos pe scari si pe la etajul patru il vad pe administrator,care impreuna cu tanti Steluta,nea Voda si nea Valeriu impartiau
  costume.Mai erau si altii dar stateau cu spatele.
  Nu erau costume de genul “te conduc cu sapca in mana”ci costume argintii,cu
  casti mari,cu tuburi,furtunase,manusi si ghete groase,din alea de cosmonaut.
  Coborand sa vad mai bine despre ce e vorba ma intalnesc cu nea Vasile.Ma intreaba,ce cred eu despre ala din parlamentul Europei.Ii raspund,ca sa-l duca la subsol.Ai mai vazut vreodata asa ceva,ma intreaba.Zic nu.Hai noroc.
  Cad sa ajung si eu la locul faptei ma intalnesc cu tanti Maria care cara dupa ea
  un costum.
  -Ce faci cu el tanti?
  -Pai,ni-l dau astia degeaba,ca zic ei mai e putin,iesim din criza si sa nu ni se
  faca rau de demarajul pe care o sa-l avem
  -Pai si matale crezi?
  -Nu,ca au mai zis de multe ori ca iesim si mai mult ne-am afundat.L-am luat
  ca are climatizare si fac din el clocitoare.
  Asta cam asa e,mai bine il dadeau cand am intrat nu cand (cica)iesim.Nu am
  mai coborat.Am inceput sa urc spre casa.Ma gandeam,dar daca au dreptate si
  iesim.Pana pe 31 mai e putin si vad eu atunci.

 85. 5% TVA la alimentele de bază. Şi cine câştigă? Comerciantul, vânzătorul. În nici un caz clientul… Încă un cadou pe care guvernul se pregăteşte să-l facă vânzătorilor. De ce? Oare de ce că asta chiar nu pricep?

  • @Silver
   Nu guvernul a inițiat această lege, ci parlamentul. Atenție la acuratețea informației. Guvernul, fără o susținere , nepopulistă, a propriilor parlamentari, va face rahatul praf. Te asigur că nu e bun pentru copii. 🙂

  • Apăi, cine să-i mai înţeleagă, ZeV-ule, dacă fiecare vorbeşte pe limba lui şi nu se înţelege de nici o culoare? … Eu am văzut scris pe manşetă, atât. Ştiu că aşa ceva a propus Dan Voiculescu de mult, nu de acum. Ce vrea? Are nevoie de susţinere ca să nu fie dat afară din senat şi din funcţie?
   Să-i scoată-n stradă pe PSD-işti că ăştia se pricep la diversiuni…

 86. @ION ADRIAN
  Am și eu o dezvoltare, în continuarea eratei tale de la ora 04.13 🙂

 87. @elena udrea
  (spre știință: Frank Zapa (Kink) )
  Sper că se înțelege acum, după absența senatorilor puterii care a permis opoziției să reconfirme demersul de reducere a TVA la alimente, de ce PDL are nevoie de un Lider.
  La acest moment, nu există o conducere puternică, credibilă și coerentă a partidului, capabilă să impună un comportament unitar, inclusiv prin… teama indusă de o personalitate puternică, sau de un grup de personalități.
  Într-o clasă de liceu, dacă golanii s-au prins că profesorul e papă lapte, se duc pe copcă disciplina și respectul. 🙂
  Așa este de când lumea. Fără sentimentul de frică, societatea nu poate funcționa în perioade de criză. Cu timpul, dacă sancțiunile se aplică sistematic, frica se transformă în rutină și acceptare firească a regulilor, generând o conduita a normalității, ca în Germania.

 88. Un zâmbet 😆

  Domnule doctor, tata a trait 90 de ani! Credeti ca am sanse sa apuc si eu aceasta varsta?
  – Fumezi?
  – Nu…
  – Bei?
  – Niciodata!
  …- Inseamna ca-ti plac femeile…
  – Niciodata nu mi-am inselat sotia.
  – Atunci, de ce naiba vrei sa traiesti 90 de ani?!

 89. @ion adrian
  Interesant subiectul despre statutul juridic al resurselor, la care faci trimitere ,ieri, ora 11.49, prin urmare am continuat și sper să explici mai amănunțit ce înțelegi prin regim juridic special. Eu, mi-am exprimat un punct de vedere, argumentat, tu faci doar enunțuri de idei generale. Lasă….lenea și dezvoltă 🙂 🙂

  • nu este inca momentul istoric potrivit. 🙂
   este un test poate gasesti ceva sau reusesti singur . m-ai ajuta.:)

  • Adica daca tu vei reusi ceva, poate ca momentul acela este pe aproape.

 90. am si eu o intrebare- Persoanele care au dosarele depuse pentru ANL Sector 6 vor putea obtine o locuinta in acest cartier?- sau vor beneficia doar cei care au dosarele depuse la ANL sectorul 5? Intreb pentru ca eu am dosarul depus ptr o garsoniera la anl la sectorul 6 din 2006 si in Sectorul 6 nu se mai constuieste nimic 🙁 Va rog sa ma ajutati