„Banca pentru locuinţe”, varianta responsabilă a creditului imobiliar

Am participat astăzi la forumul „Economisire – Creditare”, desfăşurat sub organizarea Băncii Naţionale a României. Evident, elementul central al dezbaterii a fost sistemul „băncilor pentru locuinţe” şi cât de probabilă este dezvoltarea unor asemenea servicii bancare în România.

În ţările din Vestul Europei, sistemul de „economisire – creditare” acoperă mare parte din piaţa achiziţiilor de locuinţe. Pentru asta, trebuie explicat puţin modul în care funcţionează întreg procesul. Există, practic, două etape. Cea de economisire presupune perioada în care clientul pune deoparte o sumă de bani în lei, durata sa fiind stabilită prin contract. Clientul hotărăşte ce sumă de bani va depune anual, urmând ca la sfârşitul perioadei de economisire stabilită cu banca să poată să acceseze şi un credit. Această etapă de economisire este avantajoasă şi dintr-o altă perspectivă: pe lângă dobânda de 2–3% obţinută de la bancă, statul acordă o primă anuală de 25% din suma economisită în anul respectiv, dar nu mai mult de 250 de euro pe an. Toate acestea înseamnă că, în mod evident, clientul nu are nimic de pierdut, chiar dacă la sfârşit decide să nu acceseze creditul.

Până acum, etapa de economisire a fost accesată de cel puţin 450.000 de români (între 2005 şi 2010), iar plăţile făcute de ministerul Dezvoltării ca prime anuale se ridică la peste 123 de milioane de lei.

Etapa finală, cea de creditare, presupune o ofertă din partea băncii, evident mai bună decât aceea pentru împrumuturile standard. Asta pentru că banca ştie tot ce are nevoie despre client, are deja un istoric al operaţiunilor derulate, ştie că acesta a făcut plăţi regulate şi riscurile pe care şi le asumă sunt relativ mici.

În Germania şi Austria, sistemul este perfect funcţional, majoritatea locuinţelor cumpărate sau modernizate fiind obţinute prin „banca pentru locuinţe”. Această practică are marele avantaj că pune laolaltă toţi factorii implicaţi: clientul, banca, dar şi statul. Practic, riscurile şi beneficiile sunt împărţite în mod egal – banca face profit, clientul se alege cu o locuinţă obţinută printr-un credit mai ieftin. Iar statul contribuie şi el ,pe de o parte, la rezolvarea unei nevoi sociale, pe de altă parte, la sprijinirea sistemului bancar, a cărui sănătate se reflectă, evident, mai departe în economie.

Ca să fac o analogie cu ceea ce se întâmplă cu economia mondială în acest moment: sistemul „banca pentru locuinţe” presupune ca, înainte de a cheltui o sumă de bani împrumutată, să faci dovada că poţi şi economisi. Aşa cum spunea şi guvernatorul Mugur Isărescu azi, se încearcă încurajarea unui mod responsabil de consum al creditelor pentru achiziţionarea unor locuinţe. În felul acesta, se reduc portofoliile de credite neperformante şi se încurajează un comportament financiar responsabil.

Pe lângă sistemul de „economisire – creditare”, am vorbit în discursul meu şi despre un nou act normativ menit să îmbunătăţească domeniul locativ din România. Ca ministru, îmi doresc ca, la sfârşitul anului, să pot prezenta o lege care să delimiteze foarte clar responsabilităţile autorităţilor publice când vine vorba de realizarea de locuinţe pentru tineri. Sunt de părere că, la fel ca în alte multe programe, gestionate de la nivel central, responsabilitatea trebuie mutată către administraţiile locale. Descentralizarea poate să rezolve o mulţime de probleme cu care ne confruntăm în acest moment.

Cu siguranţă trebuie rezolvată şi situaţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Trebuie gândit un sistem care să armonizeze toate poziţiile exprimate. Pe de o parte, gestiunea trebuie făcută la nivelul administraţiilor centrale, pe de altă parte, dată fiind situaţia economică dificilă, trebuie să ne orientăm mai mult spre parteneriate public – private, în care dezvoltatorii imobiliari să vină cu finanţarea şi statul cu terenul şi utilităţile.

O asemenea lege va avea cu siguranţă ca efect simplificarea modului în care un tânăr cu un serviciu stabil, pe punctul de a-şi întemeia o familie, poate să obţină o casă.

 

229 thoughts on “„Banca pentru locuinţe”, varianta responsabilă a creditului imobiliar

 1. Le crédit n’est que l’apparente richesse des pauvres.
  Dès qu’on prend un crédit, on cesse d’être un homme libre.
  L’abus de l’impôt tue le présent, l’abus du crédit dévore l’avenir.

  Pour préphraser Le President Traian BASESCU,

  Un crédit à long terme, ça veut dire que moins tu peux payer, plus tu payes.

  Beaucoup de femmes élégantes s’habillent à crédit et se déshabillent au comptant.

  Il y a deux genres de personnes, ceux qui font le travail et ceux qui en prennent le crédit. Tentez d’être du premier groupe ; il y a moins de compétition.

  A demain

 2. Buna dimineata.
  Cu regretul de a nu avea cunostinta despre continutul discutiilor purtate la forum, cred ca sistemul bancilor pentru locuinte ar putea sa-si gaseasca si la noi o arie de manifestare din ce in ce mai propice. Spun asta plecand si de la cateva adevaruri ale vietii actuale si care vor fi valabile, cred eu, si in perioada urmatoare. Indiscutabil, noile generatii au si vor avea nevoie de locuinta. Vremea in care tatal vindea cateva parcele din pamantul mostenit si primea peste suta de euro pe metrul patrat, dand copiilor banii sa-si ia casa in “buricul targului”, a cam trecut. La fel si cea a destulelor locuri de munca remunerate lunar cu 1-2 mii euro. Fara a putea face abstractie de neprevazut, sistemul are si marele avantaj ca permite potentialilor doritori de credit sa se autoverifice daca pot sa-si puna deoparte luna de luna o anumita suma, suma ce va fi oarecum echivalenta cu rata pe care o vor avea de platit dupa accesarea creditului.
  Continuarea implementarii si extinderea acestui sistem de creditare depinde, cred eu, si de modul in care partile implicate sunt dispuse sa-l promoveze (ca sa nu mai vorbim de a-l sustine). Azi a aparut pozitia doamnei ministru Elena Udrea. Dar, intreb eu, cati cunosc despre aceste oportunitati ? Daca am face un sondaj si am intreba pe strada o suta de tineri despre cum si-ar putea achizitiona o locuinta, in afara de raspunsul referitor la programul Prima casa, nu prea stiu ce alt raspuns am mai primi. Sper insa ca timpul va gasi rezolvarea tuturor problemelor, Iar daca oameni care au posibilitatea – si ma refer, nu in ultimul rand, la gazda noastra, a celor care postam pe acest blog – vor da o mana de ajutor (si in aceasta directie !), sunt convins ca lucrurile vor merge mult mai repede. Si mai bine.
  O zi buna tuturor.

  • ***Nicolae – Bună dimineaţa! 😆
   La un moment dat, tu scrii în comentariul tău: Dar, intreb eu, cati cunosc despre aceste oportunitati ?
   Cine-i vinovat, Nicule? Nu ştiu dacă, in istoria omenirii, au existat, ca acum, mai multe mijloace de informare.

 3. Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

  – Iubitule, ma iubesti?
  – Bineinteles!
  – Cat de mult?!
  – Cate stele vezi pe cer!
  – Pai e dimineata, nu e nicio stea!
  – Exact!

 4. Luni 31.10 2011 populatia globului atinge 7 miliarde de locuitori.

  Mais attention,

  L’agriculture ne sert plus à nourrir les populations, mais à produire des devises.
  Il y a peu de travail et beaucoup trop de population sur la terre.

 5. Bună dimineaţa! 😆
  Îmi amintesc foarte bine cum era îmbrăcată doamna Udrea la întâlnirea noastră de acum 3 (trei) ani. Ei, aseara târziu, la Realitatea tv, i-au fost arătaţi acei pantofi roşii, de lac, ca fiind noi, adică o nouă achiziţie alături de cizmele de iarnă achiziţionate de curând…
  Aşa spuneau ei..
  Acum, mă simt mai bine… 😮

 6. frumoasa, eleganta, inteligenta, spontana – nu neaparat in ordinea asta.handicapul d-voastra c este, cred, ca privindu-va lumea nu prea mai este atenta la ce spuneti! Evident inafara de ponta si antonescu!
  p.s. ce insemna logo-ul pe pe sacou?

 7. Doamna ministru Elena Udrea este un manager de exceptie. Adică, unul foarte capabil si dedicat in intregime excelenței. Omul politic Elena Udrea este, in schimb, un simplu figurant in partid. De frică ? Nu are timp ? Nu vrea sa supere pe nimeni, nici din interiorul si nici din afara partidului ? E greu de spus.
  Cred că, din punct de vedere politic, excesul de repetiție (auto)laudativă pe subiectele legate de turism, contracte europene si in genere, legate strict de activitatea ministerială, in conditiile in care procentul real al utilizarii fondurilor europene rămâne frustrant de mic prin comparatie cu alte națiuni central și est europene, nu aduce beneficii notabile, nici personale, nici per ansamblu, pentru entitatea politică numită PDL.
  PDL are obligatia de a castiga alegeriile viitoare, pentru ca nu-si poate permite sa lase natiunea pe mana lichelelor telecomandate de Ion Ilescu si trantorilor cu nume de floare care respecta doar programul la coafor.
  Cineva ne trimitea cu gandul la precedentul ,,Pinalti” de la Piatra Neamț, considerat a fi un adevărat studiu de caz si un test preliminar important.
  Acolo , s-a inregistrat un succes electoral semnificativ, dar neextrapolabil pentru intreaga țară. De ce ? Simplu. Pinalti este un exemplar uman aparte. Este un vulpoi cu o inteligență sclipitoare, al cărui ,,nas” simte mirosul banului, așa cum petrolistul de meserie simte punga de petrol de la o poștă. Jocul de pocker este pasiunea existenței lui, din studenție, iar toată viața a ,,jucat” la cacialma….si a castigat intotdeauna.
  La Piatra Neamt , intrarea in județ a fost marcata cu indicatorul INTERZIS TUTUROR ,,VEHICULELOR” DE LA….CENTRU. Nici nu vreau sa aflu cum s-a castigat in acel județ. Bine că s-a câștigat, era imperios nevoie de un balon de oxigen.
  Nu cred, totusi, că o bătălie de parcurs (câștigată) anticipează succesul in război si este suficientă pentru ca onor Oltenii partidului sa faca doar anatomia broscoiului la televizor, in speranta ca voturile vor curge de la sine.
  Nu vor curge, stimata doamnă, poate , doar, câte un pic, pic, pic.
  De aceea, cred că, ar fi bine să scormoniți prin garajul/debaraua lui Cocoș după o bâtă de baseball si o pereche de cizme de cauciuc mărimea 37-38. Lăsați o vreme ministerul pe mâna subalternilor domniei vostre, majoritatea, extrem de competenți. Știu, pentru că acesti oameni isi fac treaba la superlativ, inclusiv in relația profesională cu autoritatile locale din municipiul/judetul Iasi. Fiți sigură că se vor descurca.
  Cu bâta, vă sugerez să dați buzna in fumoarul berbanților din conducerea PDL și să-i fugăriți, ca pe potârnichi, peste tot în țară, că de aia au fost aleși. Eventual și cu un șpiț direct în simetrie.
  Pe cei cu suspiciuni de corupție, luați-i, dvs de o ureche, iar doamna Monica Macovei de celalaltă și faceți zvrrr…cu ei, direct pe geam !
  Alegerile trebuie cîștigate , ÎN PRIMUL RÂND, CU PRINCIPII și EXEMPLE PERSONALE, mergând, daca e nevoie, din casă in casă. Nu va temeti să navigati prin noroaie si sa dați mâna cu femeile îmbătrânite prematur de viață și de îngrijorările pentru ziua de mâine. Veți constata, cu surprindere, cât de modești sunt oamenii. Nu au nevoie de găleți și pungi, pur și simplu, simt nevoia de încredere.
  Veți constata, la intoarcere, cat de mare este satisfactia si sentimentul datoriei implinite, mai presus de…bla bla bla la Iasi, bla bla bla la Craiova si (mai adaug) bla bla bla la Constanța, fara a urmari temeinic, ce se intampla pana la capat, cu banii europeni, care se împotmolesc in ,,mocirla” autoritatilor locale. Probabil că lipsește setul de mecanisme suficient de puternice de control, caz in care, guvernul ar trebui sa ia masurile necesare pentru corecție. Pana la regionalizare, cel care raspunde in ochii opiniei publice, trebuie sa detina si puterea, pana la ultimul catun al țării, dacă banii alocați sunt din fonduri europene.
  Si din acest motiv, aveti nevoie de maximizarea sanselor electorale in 2012.

  PS
  Iasul are personalitati de valoare, in PDL. Din pacate, se pare ca o gașcă de interese locale parazitează organizația, iar oamenii instruiți și cu principii, au cam rămas pe margine, contemplând cârdășiile transpartinice care nu oferă o perspectivă prea incurajatoare pentru alegerile din 2012.

  • “Doamna ministru Elena Udrea este un manager de exceptie. Adică, unul foarte capabil si dedicat in intregime excelenței. Omul politic Elena Udrea este, in schimb, un simplu figurant in partid. De frică ? Nu are timp ? Nu vrea sa supere pe nimeni, nici din interiorul si nici din afara partidului ? E greu de spus”

   Zevulache, cand te lupti cu cateva tute din partid nu-i usor. Fii sigur ca doamna ministru nu este usor de intimidat, asa cum ar vrea gascuta de tute care se bazeaza pe niste bani pusi la dispozitie ca s-o inlature sau sa-i diminuieze importanta in partid.
   Este un om politic dur, nu se vede de la televizor, dar crede-ma pe cuvant, este un adevarat om politic si unul foarte dur. Chiar daca voi o vedeti zambind atunci cand este intervievata. Lasa sa se vada exact ce trebuie vazut dincolo de zambet.
   Problema este cati pot citi dincolo de zambet?! Putini!
   Ca dovada, ca si tu te lansezi in presupuneri.
   Nimic mai neadevarat.

  • ***Porto – de acord cu ceea ce scrii tu despre omul politic Udrea că ca doamna ministru nu este usor de intimidat… dar un pic de prudenţă nu strică, puţin, puţin…

   Şi, uite, că miercuri seara, la B1tv, chiar n-a zâmbit. Pe parcursul a cât am văzut eu, a fost mai mult acră. Însă, a fost extrem de atentă şi nu s-a lăsat prinsă în capcanele lui Cristoiu, una dintre acestea fiind in care tabără din PDL se afla: La mijloc! a fost răspunsul scurt, tranşant, fără loc de interpretări ori intrebări suplimentare.

 8. Mi-a placut primul rand din commentariul Dlui Stefan Radoveanu Scrie tot commentariul in franceza , iar asa cum am inteles eu , zice ca ,creditul nu este cel care aparent ajunge la saraci . Nu stiu daca am tradus bine , dar oricum mi-a placut ca cineva a scris in limba franceza , caci aproape nici nu mai stiam cum se scrie in aceasta limba . Stiu ca pe timpul lui Caragiale si Eminescu , elita sau intelectualii , scriau si in romana si in franceza . Apoi a venit communismul si nu s-a mai scris nimic . As fi preferat ca limba internationala sa fi fost franceza . Nu a fost sa fie . Multe lucruri nu au fost sa fie , si deci , nu mai este nimic de facut . Acum , Dna Udrea a scris un articol interesant si deadreptul important . Iar daca postezi si vrei sa te referila carticolul dansei , te vezi in situatia ca nu prea ai cunostita in acest subiect si ca nu stii ce sa scrii . Si apoi , totusi vrei sa scrii ceva , ceva ce ai observat pe scena politica sau care este opinia ta fata de argumentele de pe scena politica . Sunt convins ca Dna Udrea nu se va supara cand va citi ce se scrie peblogul dansei , adica nu neaparat refferiri la articolul dansei , ci mai ales ca fiecare postant vrea sa-si spuna oful , si facand asta se simte bine , poate va avea o zi buna. Apoi cred ca Dna Administrator a blogului Dnei Udrea , volens nonlens trebuie sa aibe o limita fantastica in a intelege oful oamenilor care posteaza aici . Bineinteles ca trebuie sa tina cont de cei care intentionat depasesc limita firescului si a normalului . Acum vreau sa trec la oful meu : am observat ca ieri , cand PNTcd a fost invitat la Cotroceni , presedintele Basescu a sugerat acestui partid , aproape spre disparitie , le-a suggerat sa inceapa sa acummuleze ellectoratul monarhist , caci in present , este un curent de simpatie pentru monarhie ( intre noi fie vorba , cauzat de dansul ) . Apoi zice ,” eu din pacate nu pot sa va ajut pentru asta ” . Vedeti , asa ceva din partea presedintelui Basescu este un semn bun pentru tara , pentru romani ,si mai ales pentru PDL . Am senimentul ca dacapresedintele Basescu , sa zicem ca vrea sa se distreze , si din cand in cand spune PNTcd-lui sa fie mai activ in a acumula ellecoratul monarhic , as zice ca asa cum cred si simt si eu , poate milioane de romani vor simti ca presedintele nu are nici-o ura pentru monarhie sau Regele Mihai , poate a fost o perioada de suparare a dansului pentru Rege, dar ca ar trebui sa nu mai dam attentie si sa ne indreptam catre PDL . Probabil ca daca in viitor va face si alte declaratii , tot asa ca PNTcd sa incerce sa adune ellectoratul monarhist , asta inseamna ca cu cat PNTcd acummuleza ellectoratul monarhis , pe aceiasi masura PDL acumuleaza ellectorat ne-pedelist , nu conteaza din ce parte. Si probabil ca in timp , pana la alegerile din anul viitor , PDL va fi din nou in frunte . Eu cred ca totul depinde de presedintele Basescu .

 9. CITEZ:
  ,,Isărescu spune că în România “nu avem doar problema dezechilibrului general economisire-investiţii ca sursă majoră de dezechilibru, ci avem şi problema structurii economisirii.” El acuză ca pasivele bancare au o anumită stabilitate din cauză că “există persoane care se plimbă cu banii între bănci şi la diferenţe de 0,5% între dobânzi”.
  În acest context, şeful BNR a lăudat modelul băncilor de economisire-creditare pe care le consideră nu doar anticiclice, ci şi antirecesiune pentru că stimulează economisirea pe termen mai îndelungat.
  Sistemul de economisire-creditare, care presupune o perioadă minimă – preferabil de câţiva ani – de economisire la dobândă fixă, urmată apoi de creditare tot la dobândă fixă, a fost importat în România din zona austro-germană (unde îşi are rădăcinile) în perioada guvernului Năstase, în 2004 fiind înfiinţată Raffeisen Banca pentru Locuinţe. Din 2008 a intrat pe piaţă şi BCR Locuinţe, însă sistemul a rămas cvasinecunoscut pe piaţă şi puţin atractiv din cauză că în general nu permite împrumutarea unor sume considerabile. Astfel, sistemul s-a dovedit mai potrivit pentru renovări şi modernizări de locuinţe, nu pentru achiziţii de case.”
  ADAUG SI COMENTEZ:
  Odată cu criza datoriilor suverane din zona euro şi nu numai, bănci care au crezut că, investind în titluri de stat, au făcut un plasament sigur, au descoperit că nu era tocmai aşa. State importante, cum ar fi Italia sau Spania, reuşesc să îşi achite tot mai dificil datoriile. Situaţia băncilor care cumpăraseră titluri de stat greceşti este şi mai delicată, după ce liderii europeni au decis să-i şteargă 50% din datorie.
  Luate prin surpridere de evoluţia crizei, băncile care au creditat aceste ţări se văd puse acum în situaţia de a aduce fonduri suplimentare pentru a acoperi viitoarele pierderi, bani de care este posibil ca acţionarii să nu dispună.
  Soluţia care le mai rămâne la îndemână în această situaţie este aceea de a vinde o parte din bancă, pentru a face rost de capitaluri. Şi în România, multe bănci mamă au luat decizia de a-şi restrânge activitatea sau chiar de a părăsi piaţa locală atât pentru a face rost de bani, cât şi pentru a se muta în alte zone cu perspective mai bune de creştere economică.
  In acest contezt dificil, AMPLIFICAREA SI EXTINDEREA sistemului de ,,ECONOMISIRE-CREDITARE” ar constitui o sursa de capital stabil plasat in banci de populatie si in acelasi timp, ar permite insanatosirea creditarii in domeniul tentant, dar presarat cu numeroase capcane, al dezvoltarii imobiliare.
  Totodata, ar diminua riscul restrangerii de activitate a sucursalelor bancare, fara de care, creditarea economiei si a deficitului bugetar, ar putea suferi grave prejudicii. Ar fi si un mod de a implica IN MOD DIRECT cetateanul in asigurarea sustenabilitatii fluxurilor financiare, fara de care, motaoarele economiei s-ar opri.
  Se pare ca timpul STIMULARII DEZVOLTARII PRIN CONSUM SI INDATORARE a trecut, iar la orizont se intrevede calea (mai) sănătoasă pe termen lung, cea bazată pe ECONOMISIRE SI CREDITARE A PRODUCȚIEI.
  Desigur ca perspectiva imobiliara trebuie redimensionată, in corelare cu NOUA ERĂ A AUSTERITĂȚII, astfel încât majoritatea catatenilor sa poata beneficia de o locuință. E adevarat, mai compacta, din materiale mai ieftine si ecologice, mai bine calibrată antiseismic și cu un efort de creditare/rambursare mai mic.

 10. ***Elena Udrea scrie: O asemenea lege va avea cu siguranţă ca efect simplificarea modului în care un tânăr cu un serviciu stabil… poate să obţină o casă.
  Absurd, doamnă! În zilele noastre, în condiţiile pe care le cunoaştem toţi, cine doamnă, garantează stabilitatea locului de muncă? Care nebun poate să facă aşa ceva? Că de crezut se găsesc să-l creadă…

  • Este unul care crede neconditionat : il cheama (provizoriu) PORTO.
   🙂 🙂 🙂

  • Nu ma cheama provizoriu PORTO.
   Ai vrea tu!
   😆
   Bai, eu sunt fidel, nu-s nici cutra nici curvar, nici sugator. Sunt atat: PORTO
   A nu se confunda cu Puerto Rico!
   😆
   Sau arancia
   😉

 11. Lumea abia invata care e treaba cu bancile, mai dureaza pana sa se raspandeasca schemele astea occidentale. Noi nu stim sa luam un credit pentru frigider d-apai sa ne bagam in scheme cu banci si stat pentgru o casa. De-aia sunt atatea credite neperformante si multi au ramas fara masini sau tv, ca lumea s-a bagat aiurea si bancile au profitat si ele tot aiurea. Dar cu timpul si dupa ce se mai linistesc apele in lume poate o sa ne revenim si noi.

 12. Inainte de a face comentarii,care privesc evenimentele din romania,imi permit sa spun o mica povestioara pe care de vreo citeva zile tot vreau sa o spun dar din lipsa de timp am tot trecut-o cu vederea si am aminat-o,dar iata ca ia sosit timpul.
  Subiectul a aparut intr-un prestigios jurnal american,NEW YORK TIMES,saptamina asta pe la inceput.
  Dupa ce am citit materialul citeva minute am ramas pe ginduri incercind sa decantez corect mesajul articolului,incarcat de intelepciune.
  Pe scurt iata despre ce e vorba:
  Protestatarii din NEW YOR,din asa zisa miscare WALL STREET impotriva BOGATASILOR,si-au dat seama ca trebuie sa se organizeze si printre altele,si-au instalat bucatarii mobile,unde TINERII REVOLUTIONARI SI PRTESTATARI AMERICANI,lucrau cite 18 ore pe zi pt a oferii cele trei mese si evident pt a face curatenie si a spala oalele.
  Dar ce sa vezi,CERSETORII SI OAMENII FARA CAPATII’din NEW YOYK ,au prins de veste ca ,SE DA GRATIS’ SI AU NAVALIT SI PRINTRE PROTESTATARI,LUIND ZILNIC TREI MESE,DUPA CARE ISI PUNEAU PALMA IN FUND SI SE FACEAU NEVAZUTI.
  Toata povestea a tinut citeva zile,pina tinerii care lucrau la bucatarie,VOLUNTAR IN FOLOSUL COMUNITATII DE PROTESTARI’si-au data seama ce se intimpla si saptamina trecuta la sfirsitul ei,in timpul cinei,deci al mesei de seara,tinerii cocosati de atita munca si efort la bucatariei,n-au mai rezistat si au tabarit pe CERCESTORI CU PUMNII SI PICIOARELE FACINDU-I UNA CU CALDARIMUL.
  A fost nevoie sa intervina vestita politie new-yorcheza,sa-i salveze pe cercestorii profesionisti.
  Pina aici nimik senzational,abia de aici vine latura hazlie,dar si tragica in acelasi timp,TINERII CARE LUCRAU LA BUCATARIE,LE STRIGAU CERCESTORILOR:
  ,la munca cu voi putorilor-ATENTIE DIN CAZUZA VOASTRA A CERSETORILOR SI A POMENILOR U.S.A. A AJUNS AICI…
  S-au EMIGRANTILOR,AMERICA NU DA,AMERICA CERE………….

  Hopa mi-am zis,etete la ei ,S-AU LUMINAT COPII TERIBILI AI AMERICII,HAAAAAAAA,HIIIIIIIIIII
  Adica ei protestau acolo impotriva a celor 1% DE OAMENI BOGATI CERINDU-LE SA PLATEASCA TAXE MULT MAI MARI DECIT EI,care se considerau ca=i reprezinta pe ceilalti 99%,pt vina de a fi inteligenti pragmatici si super activi.
  Dar,atentie,cind le-a venit lor rindul,TERIBILISTILOR SI PROTESTARILOR TINERI SA MUNCEASCA PT NISTE PUTORI-AU SARIT LA BATAIE SI I-AU CALCAT IN PICIOARE PE LENESI SI PUTUROSI.

  MORALA??????????????????HAAAAAAAAAAAAAA HIIIIIIIIIIIIIIIII

 13. Sper ca aceste rinduri sa le citeasca cu atentie toata lumea,dar mai ales cei care sustin USELIMEA SI CAPII USELISTILOR,pt ca daca va veni vreo data vremea sa-i aducem la acelasi numitor comun,adica la salariul minim pe economie,pe toti,tare mie frica ca ,BOLSEVICUL VICTOR PONTA VA FI P[RIMUL CARE VA PUNE MINA PE ARMA,IMPOTRIVA ADEPTILOR SAI.
  Va dati seama,DACIANA SIRBU FARA BONA,VA PUTETI IMAGINA O ASEMENEA CATRASTOFA?????
  Sa spele fetita de NOMENKLATURIST CU MINA CHILOTII CONSORTULUI?????????????
  VI-O IMAGINATI PE adina valean,antonescu,pregatindu-i lui CRIN ANTONESCU-UN BORS DE URZICI????????? desi nu i-ar strica pt ca are efecte curatve de exceptie………..

 14. ati vazut filmul ,FETITA CU CHIBRITURI’??????????…………….daca nu invita-i pe toti cei pe care ii cunoasteti si vi-s dragi sa-l vizioneze…………….

 15. PORTO
  Baga la cap si ATANTION la mine….si eu pot fi foarte DUR ! Si sunt asa, atunci cand REFORMA si VICTORIA IN ALEGERI a PDL, pot fi periclitate !
  Asculta la mine baiete (sau fatuco) :electoratul nu face analize psihologice de zambet si fandoseli la televizor, ci vrea sa vada gesturi sincere, clare, fara echivoc, că acest partid se reformeaza si face ce trebuie in UNITATE PARLAMENTARA si COERNȚĂ DOCTRINARĂ!
  Ce face doamna Udrea, de 7 saptamani, pentru ca LEGEA ASISTENTEI SOCIALE SA TREACA ?
  Cat timp Presedintele va fi lasat SINGUR , IN LINIA INTAI, sa se bata cu tot si toate ? Cu INTERTIA (inclusiv din partid), CU OPOZITIA, CU JUSTITIA CORUPTĂ CU PRESA OSTILA, si nu in ultimul rand, cu reticencele europenilor ?
  Aud, PORTO ? Sau nu-ti functioneaza amplificatorul ?
  Fi (si mai) atent la mine :
  DACĂ pierdeți alegerile PE MÂNA VOASTRĂ DE AROGANTI AUTOSUFICIENTI, te iau, pe tine, de turul pantalonilor si pe doamna ministru de cosițe, si va bat cap in cap (virtual) de va merg fulgii !
  Nu aveti dreptul sa inselati increderea noastra, cei care dorim un viitor sustenabil ala acestei nații !
  PRICIPISI, COANE/COANA ?
  🙂 🙂
  PS
  Chiar ți-ai imaginat ca sunt sperios ? M-am distrat cu voi, mă. Cu zece ca tine si alti zece ca sebi , ,,joc” la simultan de nu va vedeti.
  De ce nu mi-e teama ? Simplu : pentru ca am un singur crez : INTERESUL NATIONAL !

  • Sa mor eu de nu mi-e drag de tine Zevulache cand te enervezi. Asa te vreau vanos si potent.
   Port izmene ca tine, da’ nu-s panatalonar de ocazie. Sunt ca masina de cusut, ard tot ce-mi iese in cale.
   Tu o arzi degeaba pe doamna ministru si gresesti.
   Ma, la mine dictez eu, ca mai pot, cand n-oi mai putea te anunt.
   Retine, Elena Udrea, ii face pe toti pantalonarii si fustitele din dotarea TUTELOR care o musca de poponetul ala tare. Ai grija ca si tu esti pe lista de a pierde cativa dintisori. ‘Tui mama ma-sii de treaba daca nu-mi placi Zevulache, baiul e, ca-mi plac femeile, in special blondele ca-s tare destepte si frumoase, focoase, buuuuune rau la politica. Ce credeai ca zic? Indecentule?
   😆
   Sa vezi acum ce nervi apar la orizont la rivalele din politica cu alte nunate la firul parului din dotare.
   😆

 16. Nu voi comenta articlul scris de doamna udrea,cam are multe defectiuni,si nu se plieaza pe realitatile romanesti,pun o singura intrebare:
  un praspat absolvent de MEDICINA-intra in viata cu un salariu de 900 de lei,la virsta de 24 poate 25 de ani.
  ii vor trebui cel putin 10 ani pina va atinge un salariu care ii va permite sa economiseasca,deci sa devina eligibil pt un asemenea sistem de creditare.
  Eu nu zic ca e bine ori e rau-DAR ACEASTA IDEE NU-I ARE CA TARGGET PE TINERII DE 25-30 DE ANI LA INCEPUT DE DRUM CA FAMILISTI…….
  Sigur ar mai fi si alte arumente,dar e suficient acesta.
  Modelul de creditare,care presupune ca tu cel care vrei sa accesezi un imprumut trebuie sa ai,25-30% din caloarea imprumutului,are si partile lui bune,dar si partile lui rele,ii scoate din competitie,pe cei foarte saraci provenind din familii foarte sarace.

 17. A si inca ceva-SA NE FERIM DE BUMUL IMOBILIAR-pt ca este unul din cele mai toxice produse capitaliste-si actuala criza are in A.D.N.-UL sau o buna parte care provine din bumul impobiliar.
  Este o falsa problema -NU TOATAC LUMEA TEREBUIE SA FIE PROPIETAR-mai trebuie sa existe si ,CHIRIASI’…

 18. DECE ???

  MOUVEMENT POPULAIRE & NOUVELLE REPUBLIQUE

  Quels sont ces principes ?

  Le premier, le plus fondamental, est le respect de LA NATION.

  Un autre principe ?

  Eliminer le gaspillage sur le flux de valeur.

  Autre principe : l’amélioration continue pas à pas des performances.

  Il y a 3 façons de changer :

  •Innover : faire quelque chose de nouveau

  •Imiter : reprendre quelque chose qui a déjà marché ailleurs

  •Améliorer en continu pas à pas : partir de la situation actuelle et la changer petit à petit

  C’est quoi les avantages et inconvénients de chacune de ces façons ?

  L’innovation est risquée mais peut faire faire des grands bonds. Elle peut être aussi dommageable pour une organisation car elle est souvent initiée par quelques élus au sacrifice potentiel de l’engagement et du leadership des autres.

  L’imitation n’est pas risquée.

  Elle est connotée péjorativement en occident. Par exemple à l’école « tu ne copieras pas ». Pourtant c’est un type de changement très efficace qui permet de profiter des innovations des autres sans courir de risque.

  L’amélioration continue pas à pas n’est pas risquée.

  Elle nécessite un engagement de tout le monde, et une discipline qui assure que chaque pas posé est bien une amélioration.

  L’amélioration continue est difficile à imiter.

  Doamna Anreea VASS vorbea ceva de “l’amélioration continue pas à pas des performances.”

  IESIREA ROMANIEI DIN CRIZA DEPINDE CUM SE INTELEGE,

  “ORDINEA & DISCIPLINA”

  IN ADMINISTRATIA PUBLICA SI CENTRALA !!!

  • @ STEFAN RADOVEANU : Scriu aici cateva vorbe , dar le adressez dumitale daca eventual te intorci sa vezi daca ti s-a raspuns la commentariu . Eu numai vreau sa-ti spun ca textul sau textele scise in franceza de dumneata , pentru mine este un prilej , o occazie de a invata franceza mai mult decat stiu eu , destul de putin , dar vad ca inteleg mai toate cuventele , caci multe cuvinte au radacini asemanatoare cu cele din engleza si limbile latine . Citesc textul de mai multe ori ca sa memorez cum se scriu cuvintele , gramatica si sintaxa . Cred ca este normal si firesc ca sa se scrie commentarii in franceza , caci candva cand Romania avea alta civilizatie , se vorbea franceza peste tot , asa am auzit .

 19. Bine a remarcat SILVERSTAR, ce a spus doamna UDREA, pe BITV.
  Eu nu am urmarit emisiunea si am retinut : ,,LA MIJLOC”.
  Vin si intreb : ce-i aia ,,La mijloc” ? La ,,mijlocul” cui ?
  Adica doamna Udrea este , cumva, înțepenită intre etaje ? Sau intre doua universuri paralele ?
  Nu , doamna ! LA INALTIME SI LA VEDERE (nu neaparat la televizor) trebuie sa fiti si corect pozitionata de partea reformei, integritatii si experientei cu adevarat utile partidului.
  V-am mai spus, lumea vrea sa vada un ALTFEL DE PARTID, diferit de PSD. Un partid, capabil sa genereze DIN INTERIOR, o miscare populara, ca nu de flori de cuc Presedintele a inregistrat brandul la OSIM !
  Cred ca (isi) spune acum : ,
  ,mai bine ma duceam intr-o croaziera pe mare sa ma calmez (adica, el, Presedintele) decat sa-mi pierd timpul cu adormitii de voi. ”
  🙂 🙂

  • ***ZeV – – las-o pe doamna Udrea între etaje, acolo unde ai poziţionat-o tu, că sta foarte bine.
   DEOCAMDATĂ! Ţine cont că ştiu ce spun…

   Nu ştiu cine o înţelege pe doamna Udrea mai bine decât mine, poate mai puţin atunci când glumeşte că eu nu prea ştiu de glumă…

  • Zevulache, iti garantez ca-i bine pozitionata.
   La “mijloc”, un raspuns care da dureri de cap pentru vanatoarele -TUTE din partid. Ce ai vrea, sa spuna public despre “ixa” ca o vrea indepartata, chiar cazuta din rolul pe care-l are in ograda lor?
   N-ai sa vezi, stii de ce? Ca-i inteligenta fratiorule!
   😆
   Tutele o saboteaza, dar fiind niste gasculite proaste, AMANTE PROASTE, nu realizeaza cu cine au de-a face! Mimand un orgasm la rece, bazandu-se pe superbele plete blonde.
   Teapa!
   Maiculita ce-or sa se enerveze rivaleltele-TUTE si “TUTI”
   Asta si vreau, deoarece pot sa vreau ca sunt un PUTUT.
   😆

 20. Că şefii PSD şi USL nu au învăţat nimic din criza economică – mai ales din cauză că refuză programatic să îi recunoască realitatea – n-ar fi, la urma urmei, o tragedie. Fiecare doarme politic cum îşi aşterne. Tragedia este că socialiştii par să urmărească în mod agresiv o strategie de falimentare deliberată a economiei româneşti. Şi nu pentru beneficiul bugetarilor şi pensionarilor.

  Despre mecanismul care îi împiedică pe uslaşi să recunoască realitatea crizei economice am mai amintit: Dacă nu există criză, atunci responsabilitatea pentru situaţia grea a economiei româneşti nu mai poate fi distribuită între guvern şi contextul european şi internaţional şi în acest caz, singurii vinovaţi sunt Băsescu şi guvernul.

  Mai mult, aici: De ce vrea Ponta să falimenteze România http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-vrea-ponta-sa-falimenteze-romania-242618.html

 21. Vindeca-te singur de depresie
  Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/de … ie-1130129

  PS: Hai, că vouă pot să vă spun că sunteţi prietenii mei şi, mai rău ca Zev, nu poate fi nimeni: mi-am recitit articolul după publicare că am uitat să-l corectez inainte de a-l trimite… N-am găsit greşeli dar am început să plâng de nici acum nu mă pot opri… De fapt, este scris din suflet, din durere, din ce mi s-a intamplat… Am retrait momente grele pentru mine, citindu-l şi nu cand l-am scris.
  Mă duc să-mi fac un ceai…

  • Starul vietii mele, plangi, considera ca ai umarul meu, acum.
   Este normal sa ai stari, sentimente, regrete, amintiri. Este atat de normal incat ne sperie normalul. Poate si pe tine.
   Tu, fiind aparent dura (doar un scut de aparare), esti atat de fireasca, atat de naturala.
   Suferinta, depresia, este demna numai de cei care au iubit si iubesc. Asta e asa de la mine din cap.
   Mai sunt si tantalai si tantaloaice care sufera, dar nu stiu de ce!
   Silverstar, esti minunata. Retine, esti minuata.

  • Cum se respecta senatorii pe ei insisi ca sa merite respectati? De ce senatorii accepta in mijlocul lor, intre ei, un Dan Voiculescu, securist-turnator?
   Eu, un simplu cetatean, am dreptul sa cred ca toti senatorii au fost turnatori atata timp cat, din partea lor, nu am vazut nici o reactie la adresa lui Voiculescu, cel caruia nu ar trebui sa i se permita sa voteze legi pentru tara ca nu poate fi dusman mai mare al omului decat omul parsiv si tradator.

 22. Aseara,dl PRES. TRAIAN BASESCU,a oferit un interviu la televziunea publica,unde a reiterat mai multe idei care se vor transforma in legi si masuri luate de guvern.
  In linii mari sunt de acord cu toate ,dar am si cite-va nuante pe care vreau sa le aduc in discutie aici la unul din liderii pedelisti.
  Asadar DOAMNA MINISTRU-cred ca a venit momentul sa explicati cit ne costa pe noi toti romani,dar mai ales pe cei care ofera PLUS VALOARE ,deci bani la bugetul statului,NEPRIVATIZAREA INTREPRINDERILOR SI SOCIETATILOR CARE SUNT IN PROPIETATEA STATULUI,SI CARE SUNT ADEVARATE ASIPIRATOARE DE BANI CARE SE DUC PE APA SIMBETEI,SI NU MAI POT FI RECUPERATI.
  Cind guvernul sustinut de PD-L SI ASOCIATII POLITICI-VA OPRI ACEASTA ENEORMA RISIPA????????????????????????
  Cel putin eu care ma misc in lumea privatilor-NU VAD CU OCHI BUNI,FAPTUL CA STATUL IMI IA BANII SI-I ARUNCA IN ACESTE GAURI NEGRE,CARE PUR SI SIMPLU SUNT ADEVARATE PITRII DE MOARA PT TOATA SOCIETATEA ROMANEASCA.
  Cind acest dezmat-ORCHESTRAT DE CLIENTELA DE PARTID VA INCETA-pt a putea duce banii in DEZVOLTARE,ACOLO UNDE AU UN EFECT MULTIPLICATOR.
  Cred ca a venit timpul sa deveniti-POLITICIENI ADEVARATI-Fara lasitati si interese personale si de grup-ASTEPT UN MATERIAL PUBLICAT PE ACEASTA TEMA AICI PE BLOGUL DV.
  Va mai reamintesc doamna ministru-CA-800 DE MILIOANE DE EURO,sunt blocati de U.E.-si nu stim nimik-mai vin s-au i-am pierdut si pe astia?????????????
  Pt ca daca i-am pierdut,astept sa vad si urmarile-CEI 4 PRES. DE CONSILII JUDETENE DEFERITI JUSTITIEI……………

  • Presedintele Romaniei in prestatia sa si-a prezentat de altfel si bilanul activitatii sale de la alegeri si pana in prezent

   Tot ce a promis in campania sa electorala, MODERNIZAREA Statului se infaptueste pas cu pas.

   Referitor la pensi si salarii interventia a precizat ca pentru pensionari si bugetarii STATUL este responsabil.

   RECESEMANTUL va demonstra ca ROMANII nu sunt saraci si in ca ROMANIA este o tara infloritoare, MAFIOTI cu ochii umezi au creat SARACIA ca obiect al muncii lor pentru a JACMANII ROMANIA.

   Traian BASESCU a declansat RENASTEREA ROMANIEI, cei ce nu inteleg sansa aceasta sunt DUSMANII NATIUNII

 23. P.S.-uitam sa spun ce inseamna privatizarea asteptata din partea guvernului:
  -Dispar aceste gauri negre din bugetul statului
  -dispare clientela de partid
  -dispare -CORUPTIA-pt ca mult visatele CONTRACTE GRASE CU STATUL’ IN PARTE VOR DISPAREA
  -Dispar JMECHERII MILIARDARII DE CARTON,CARE VISEAZA LA CONTRACTE GRASE SI TOATA NOAPTEA LE CURG BALELE VISIND LA UN CONTRACT GENEROS, si indestulator.
  -dispare suspiciunea ca BANII RESPECTIVI INTRA IN PUSCULITA PARTIDELOR……..

 24. P.S.-si de ce nu,s-ar putea sa avem bani pt marirea pensiilor .
  Sunt curios,daca aveti curajul sa introduceti in buget,un capitol in care sa pomeniti de posibile FONDURI VENITE DIN PRIVATIZARE.
  Nu uitati dragi pedelisti-SUSTINATORII VOSTRII IN CEA MAI MARE PARTE SUNT OAMENI DIN LUMEA AFACERILOR-EI ASTEPTA MASURI ACTIVE CARE SA STIMULEZE ECONOMIA-IATA UNA DIN ELE-PRIVATIZAREA RAPIDA A ACTIVELOR SI SOCIETATILOR STATULUI…………

 25. Silverstar

  Sunt curios cum comentezi acuzatiile presedintelui tau iubit, conform carora, cetateanul roman e de evina pentru evaziunea fiscala si nu poliyticieniisiamiciilor, care invart milioane de euro, pe care-i depun in bancile elvetiene…
  “Băsescu: Toţi spun ca ANAF să facă mai mult, dar cea mai mare parte a evaziunii se face între cetăţean şi vânzător”
  Cu alte cuvinte, Silverstar este de vina ca nu cere chitanta vanzatorului, cand isi cumpara ardeii si branza…….

  • ***Katrina – Bună şi bine ai revenit! 😆
   Da, şi aici tind să-i dau dreptate preşedintelui şi o să-ţi spun şi de ce:
   – când, la magazinul din colţ, am cerut bonul fiscal, mi-au smuls cumpărăturile din mână şi m-au dat afară din magazin, cu interdicţia de a mai călca acolo. Eu, acum, trebuie să spun “mulţumesc frumos” pentru că alţii, pentru atât au fost şi bătuţi. Cine-i vinovatul? Eu, nu! Intenţia mea a fost bună.
   Acum, iată şi un ex în care eu, cetăţeanul, sunt vinovat.
   – Am ajuns la un cabinet medical, fiind urgenţă, şi nu aveam programare. Îmi era foarte rău şi necesita intervenţia unui medic de specialitate. S-a intâmplat in iulie, intr-o zi de luni dimineaţa. Pentru că nu aveam programare – de unde să ştiu eu ce avea să mi se intample in weekend? – mi s-a luat preţ dublu pentru consult. Eu nu am cerut chitanţă. Probabil s-a profitat de starea in care eram. Şi nici nu m-am dus ulterior s-o cer. La cine să mă fi interesat dacă medicul de la acel cabinet a procedat corect taxandu-ma dublu in atare situatie.

   Nu ştiu dacă asta e ceea ce ai vrut să ştii de la mine că eu habar n-am ce e aceea evaziune… Da’ eu nu cred că fac aşa ceva…

  • Silverstar

   Datoria cetateanului fata de stat, este sa declare venitul, indiferent de provenienta ( poate fi si din vanzare de droguri sau prostitutie) si sa plateasca un procentaj sub forma de impozit. Daca cetateanul nu declara acel venit, sustragandu-se in acest fel obligatiilor fata de stat, se considera evaziune fiscala.
   Evaziunea fiscala este practicata la scara mare in Romania, incepand cu vanzatorul de la “Bacanie” pana la politicianul care invarte milioane si care-si tine banii in bancile elvetiene sau prin insulele adapost fiscal. Daca citesti declaratiile de avere ale politicienilor, vei constata ca declara venituri ridicole pentru a dobandi asemenea averi….Atunci il intreb eu pe presedinte de ce loveste doar in cetateanul de rand, care “fura” cateva sute sau mii pe an, in loc sa se ocupe de cei care “omit” sa declare sutele de mii de euro……

 26. INTREBARE pentru ,,automatul” PORTO (cyborg, robot, sau o simpla râșniță de cafea) programabil să reacționeze la anumite cuvinte. ( 😉 ). ..in genul aparaturii de inregistrare de la NSA, CIA, FBI, XXL, etc.
  Admitand ca esti , totusi, om, raspunde-mi transant, la următoarele intrebari :
  1. Mai are guvernul SUSTINERE in Senatul Romaniei , pentru a-si trece pachetul de Reforma ? DA sau Nu ?
  2. Este firesc ca dupa prima supunere la vot, a legii Asistentei Sociale, in urma cu 7 saptamani, PDL sa ajunga in situatia DE A PRETINDE si A SE RUGA de opozitie , pentru ca legea sa fie revotata ? Pentru ca si-au adus aminte, sau Presedintele a facut-o , cu mataranga lui, ca mai au si niscaiva RESPONSABILITATI PENTRU ACTUL DE GUVERNARE ? Da, sau NU ?
  3. Este rusinos , pentru PDL, ca Presedintele sa ceara , in disperare de cauza, ASUMAREA RASPUNDERII pe cele trei legi importante ? Da sau Nu ?
  4. Comentariile despre prezumtive ȚUȚE si AMANTE, recte, DATUL IN STAMBA pe blog , fac bine imaginii doamnei Udrea si mai ales, imaginii partidului in opinia publica ? Da sau Nu ?
  5. Cunosti care sunt legile ce fac obiectul eventualei asumari si MAI ALES in ce consta importanta lor ? Da sau Nu ?
  6. Disputa de idei, principii, strategii , in interiorul partidului, se reduce la conversatii gen :
  ,,Tutele o saboteaza, dar fiind niste gasculite proaste, AMANTE PROASTE, nu realizeaza cu cine au de-a face! Mimand un orgasm la rece”
  Da, sau Nu ?
  Astept un raspuns clar si argumentat, pentru a (mă) decide exact ce esti si daca meriti , fie si o bruma de respect, din urmatoarele variante :
  -un fanatic , cu accente de irationalitate si paranoia , sustinator al unui om politic;
  -un diversionist al opozitiei;
  – o suzetă proastă care trebuie trimisă la munca de jos, pentru a nu compromite , iremediabil, imaginea partidului;
  Care si-asa, abia isi mai târâie zilele ,,tras” înainte doar de ,,locomotiva” Traian Băsescu.

  • 1. Da.
   2. Nu.
   3. Nu. Politica in Romania, nu mai este curva de mult timp, e prostituata.
   😆
   4. Da. O doare in duda de tute. E bine de stiut ca sunt si ca sunt Fomiste.
   😆
   5. Nu avem legi in aceasta speta. De asta asumarea este asa ca un fluture pe rahat. Nu raspunde nimeni in fata cuiva, daca ei isi asuma ceva, sau nu-si asuma ceva. De electorat nu mai zic, e dus, cand el ar putea sa-i “linseze”. Au atea drepturi, dar n-au neuroni sa le activeze. Sa vezi cum ar baz-baz ca albinuta politicienii. Asa cum baz-baz doamna ministru, asa ar trebui sa fie toti, dar daca “e ” trantori multi! Ce sa fac eu, Porto?!
   😆
   6. Si la asa ceva, ca peste tot. Ce te miri, la tine la Iesi, nu exista barfa, paruiala si ambaturi? Ei!
   😆
   Zevulache, e bine ca am suzeta. Iti spun un secret, e naturala.
   😆

  • Buna seara
   Ai raspuns dupa expirarea timpului regulamentar, dar si eu, am intarziat.
   Cum banuiam, ai scaldat-o la greu.
   1. Raspuns gresit. In Senat, PDL este cvasiinexistent, deoarece nu are coloana vertebrala si nici cap.
   2. Raspuns corect
   3. Raspuns gresit. Nu politica este o curva, ci politicienii …sunt curve. 😉
   4. Raspuns gresit. Nu cred ca doamna Udrea este in asentimentul tau, prin urmare, raspunzi nesolidar pentru aberatiile si trivialitatile varsate pe blog, autoerijat cu de la tine putere in ,,purtator de cuvant” al unui demnitar cu ,,ținută” in spatiul public. 😉
   5. Raspuns pe ,,langă”, ceea ce denota ca nu ti-a placut scoala. Exclud ipoteza că in guvern doar Elena Udrea face treabă. Nu spun partid, pentru ca acolo face figuratie. In guvern, mai sunt doua doamne demne de tot respectul:
   ANDREEA PAUL VASS si ANCA BOAGIU.
   Revenind la partid, acolo (inca) exista un politician remarcabil, adus de PDL pe post de bibelou de portelan chinezesc, destinat sa ,,spele” imaginea execrabila a partidului in ochii unei parti din electorat. PARTEA CARE GANDESTE. Acest politician, poarta numele de MONICA MACOVEI.
   ps
   DACA am admite varianta dezolanta si neconforma cu realitatea ca doar Elena Udrea ,,bâzâie” in guvern si bartid, restul fiind o adunatura de pierde vara, cred ca ar trebui sa ne luam, definitiv, gandul de la victoria in alegeri. Cu o ,,floare” se pot, cel mult, stimula, pe termen scurt, simturile . 😉
   6. Raspuns gresit. Nu se raspunde la o intrebare, cu alta intrebare.
   Pe de alta parte, ar rezulta ca dezbaterea aplicata si serioasa lipseste, in PDL, cu desvarsire, fiind doar mimata , cea prezumtiv reala din buduarele bartitului transpusă iacătă (de tine) și pe blog, nefiind catusi de putin un atu electoral. 😉
   CONCLUZII :
   Testul meu nu viza nivelul IQ, ci natura caracterului. Daca Elena Udrea are in randurile suporterIlor sai un asemenea (fals si toxic) sustinator, cred ca va avea o mare, foarte mare, problema de credibilitate. De aceea, draga PORTO, daca ții la doamna ministru, sfatul meu amical, este SA TACI INTELIGENT.
   🙂 🙂

  • Zevulache, am reusit sa te enervez. Asta am si dorit amice!
   😆
   Numai asa arati cat de tare esti impotriva doamnei Udrea. Numai asa! Numai asa! Enervandu-te.
   😆
   Plec sa vomit c-ai pomenit iar de Vass. Ce usor esti de manipulat, pui botul prea usor pentr-un barbat. In caz de esti barbat.
   😆
   Gata. Plec la treaba.
   Noapte buna!

  • ….Revin maine dimineata, ca acum ma uit la PROTV.
   Nu uita, atunci cand scrii, ca citesc si altii…in majoritate oameni inteligenti si educati. Chiar si doamna Udrea, desi este extrem de ocupata, s-ar putea sa dea nas in nas cu por(to)cismele tale. Asa ca ai MARE grija. Ti-o spune un (ne)prieten sincer.
   🙂 🙂
   Noapte buna.

 27. Pe buna dreptate Silverstar se intreaba :
  ,,senatorii accepta in mijlocul lor, intre ei, un Dan Voiculescu, securist-turnator?”
  Incerc doua intrebari, evident, fara a pretinde un raspuns obligatoriu :
  1. Care senatori, cei prezenti, sau cei plecați cu ,,treburi”, adică, pe coclauri ?
  2. Care senatori, cei ai puterii, cei ai opozitiei, sau toti laolalta ?

  • ***ZeV – toţi laolaltă. Am spus că nu am văzut reacţia nuciunui senator apropo de Dan Voiculescu. Măcar unul să-l fi luat de mână, să-l fi dus până la uşă şi să-i fi arărat drumul fără întoarcere.
   – senatorii au fost votaţi să fie prezenţi în sală, nu să umble pe coclauri că rătăciţi dintr-ăştia tot sunt în România şi nevotaţi…

  • Stii, Silver…iar mi-am adus de vorba inteleptului…Romania este o tara minunata, pacat ca-i locuita.
   😉

 28. Frank
  Prietene, nu te supara, dar ai pus doamnei Udrea o intrebare nepotrivita, legata de privatizare.
  Eu am urmarit ATENT interviul Presedintelui Romaniei si …nuanța de care vorbești arată puțintel diferit. 😉
  Presedintele a spus asa : Privatizare, DA, dar nu ORICUM si in nici un caz pe DOI PARAI.
  Prima prioritate a guvernului , in acceptiunea prezidentiala, trebuie sa fie PROFESIONALIZAREA MANAGEMENTULUI companiilor nationale.
  Noi, sustinatorii autentici ai Reformei, draga Frank, trebuie sa fim extraordinar de bine informati, cand spunem ceva.
  Desigur ca ni se poate scuza ca nu ne intereseaza barfele de indivizi retarzi referitoare la ȚUȚE și AMANTE PROASTE.
  Acest blog, nu este Click sau Can Can.
  Oricum, nu trebuie permisa alunecarea lui in zona derizoriului, asa cum isi doresc diversionistii care vor sa-l compromita.
  🙂 🙂

 29. ..Vezi PORTO ca iar plec.
  Ma intorc in cca…2 ore, deci, la ora 17:00 redeschid calculatorul.
  Te ia mama naibii daca nu vad lista completa de raspunsuri, postata pana atunci.
  Nota ti-o pun mâine. Sper ca din ,,comisie” sa faca parte si..Diaconu Eusebiu.
  🙂

  • Derbedeul de popă până la alejeri a intrat în hibernare!
   S-a făcut stareţ la o mămăstire de maici!
   De acum încolo te cerţi cu mine!
   HiiiiiiiiiiiiiiiiiiiHaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Buna seara, Mobius
   Eu ma ,,cert” doar cu amicii. 😉
   Alo, Nicole, trimite potera dupa dement sa-l aduca acasa
   🙂 🙂

 30. Mircea Geoană vrea respect. Măcar pe cel al colegilor lui de partid. Respectul nu se impune, nu se cerseste, ci se castiga. Cugetarea face parte dintr-un comentariu la articolul de pe ziare.com

 31. Oamenii cu bani, cei care câştigă bine pentru că stau toată ziua pe tv-uri ca să dea cu gura împotriva lui Băsescu şi a guvernului, se plâng că “strângem cureaua şi în 2012”. Ce ar trebui să facă românii care, cu adevărat, trăiesc în sărăcie cruntă, div câteva sute de lei pe lună.
  PS: Ieri, baronul Mischie se plângea că nu-i ajunge pensia de 2500 de lei şi că e dreptul lui să primească una mai mare, cu vreo 1600 de lei.

 32. Năstase: Nu exclud ca PSD să dea preşedintele şi PNL premierul; Voicu: Ponta să fie premier 4 ani
  Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/nastase-nu-exclud-ca-psd-sa-dea-presedintele-si-pnl-premierul-voicu-ponta-sa-fie-premier-4-ani-242617.html

  Cine poate citi printre rânduri va înţelege că Năstase nu renunţă la ideea de a mai candida pentruu Cotroceni. E atât de străveziu ceea ce spune că mă-ntreb de nu-i este ruşine.

  • De fapt şi Geoană bâiguia într-o seară pe tv-uri, parcă la B1tv, că are dreptul la a doua şansă, că indiscutabil va câştiga preşedinţia in 2014, şi atunci va arăta el… cred că celor care-l cârcotesc – cât e de capabil…

   Acum, mă-ntreb şi eu ca Bulă: care-i prostu’ să mai investească-n Geoană după ce, o dată, s-a fript bine… 😮

 33. VA ROG SA APROBATI ACEST MESAJ SI SA TRIMITETI UN CONTROL LA INCD URBAN INCERC SA VERIFICATI SALARIILE ENORME ALE CONDUCERII.

  De ce nu va interesati ce se intampla in institutiile pe care le coordonati, oamenii indura frig,salarii mizerabile, se conduce si se ameninta unii angajati de contabila sefa a institutiei INCD URBAN INCERC (o pensionara) – ec.Elena Simion.Vom aduce si televiziunea pt ca nu mai rezistam!

 34. Mădălina
  Cred că PORTO arde de nerăbdare să-mi citească rezultatul ,,corecției”. Poate il scoti din spam.
  Sper, Mădă, ca nu tu esti PORTO, ca ma-mpusc in cap.
  🙂 🙂 🙂

  Administrator:
  Nu-mi place insinuarea dvs. Eu nu postez pe aces blog decat cu nickname-ul “Administrator”.

 35. Doamna Andreea Paul Vass, conchide pe blogul personal:
  ,,Întrebarea cheie “cum facem rost de mai mulţi bani?” trebuie să se transforme în “cum facem rost de mai mulţi oameni de calitate?” în dezbaterea şi în decizia publică.”
  VARIANTA MEA DE RASPUNS:
  Simplu, doamna. Pastrandu-i in partid pe cei valorosi, si deschidere credibila față de cei (inca) neafiliati politic, sau neimplicati nemijlocit in viata cetatii.
  Pentru aceasta, cred ca se impune, cu necesitate, un CONGRES EXTRAORDINAR AL PARTIDULUI. Altfel, tare ma tem ca va veti bate gura de pomana.
  Un guvern cu un suport politic alcatuit doar din cei care inca nu chiulesc de la sedintele Senatului, am mari indoieli ca va reusi sa-si promoveze legile reformei, in intervalul scurt ramas pana la alegeri. E timpul sa va amintiti ca aveti resurse de leadersheep nevalorificate, carora le-ati dat cu piciorul, la Conventie , iar pe de alta parte, nu strica sa-i ascultati si pe intelectualii partidului, care, neauziti in partid, se chinuie pe blogurile personale sa va atraga atentia. In special in zona de integritate.
  Pana la urma, vor pleca singuri. Mai ales ca ,,demolatori” de meserie lucreaza asiduu in acest scop, si din interiorul si din afara partidului. Ganditi-va, totusi, ca acesti oameni ,,de bine”, habar nu au ce sa puna in loc. Nici nu-i intereseaza. Veti ramane cu Ioan Oltean si Sulfina Barbu, personaje cu impact zero barat in constiinta publica. Cu cateva flori, nu se face primavara. Dvs sunteti , desi meritati cu mult mai mult, prin definitie (asumata) omul de linia doi, Elena Udrea petrece prea mult timp in fata oglinzii, Anca Boagiu incearca sa dreaga busuiocul in ceasul al treisprezecelea (sper fara ghinion), iar Emil Boc….pe bietul Emil Boc, un om onest de altfel, nu-l mai baga nimeni in seama. A ramas Presedintele care se zbate ca pestele pe uscat. Isi va cauta, intr-un final, mediul (lichid si Popular ) potrivit. :))

  • Iar jignesti, iar esti parsiv golanule. Te-am prins!
   Cititi ce spune acest Zevulache:

   “Elena Udrea petrece prea mult timp in fata oglinzii, ”

   Concuzia mea este ca acest individ, habar nu are ce spune, habar nu are ce inseamna sa ai acasa o femeie frumoasa si ca ea fiind frumoasa nu necesita sa stea prea mult in oglinda!
   Ce sa retuseze, o femeie frumoasa? Aud ma baba rautacioasa!
   Ai grija ca deja intreci masura!
   Una este sa fii o domana frumoasa sa stai si in oglinda, e treaba dansei si alta-i sa vii in politica de mana cu “manerul” amantului. Pricepi mai tataie?
   Rusine sa-ti fie daca tu la atat rezumi prezenta doamnei in politica. Nu uita, ELENA UDREA este cel mai puternic politicin dupa Basescu. Baga la bila aia seaca, de cate ori sa-ti repet?

  • ***Porto – QED – fantastic, câtă răutate. 😮
   Înţeleg să spună acest lucru o femeie, despre altă femeie. Înţelege-i frustrările şi lasă-l în plata domnului.

  • Silverstar, nu trebuie lasat in plata Domnului.
   Ii voi scoate in evidenta fiecare strop de venin pe care-l va arunca asupra doamnei Udrea.
   Daca el simpatizeaza tutele, nu inteleg de ce nu “pledeaza” la ele pe blog.
   Ba inteleg, are un rol bine regizat: sa o denigreze pe doamna ministru.
   Eu n-am sa-l las.

  • ***Porto – repet: pe o femeie aş fi înţeles-o dar pe Zev, chiar nu pot… 😮
   Nu ştiu, nu înţeleg de ce nu se poate abţine…

  • ***Porto – da, uite acuma mi-a venit: de ce nu se întreabă cât timp petrece în pat, să doarmă, să se odihnească, după drumurile pe care, aproape zilnic, le face?

 36. Foarte multe comentarii pro şi contra Băsescu, în urma ieşirii de aseară, pe TVR1.

  Ca o părere personală: preşedintele are idei şi intenţii foarte bune, nu are însă, oameni cu care să lucreze pentru că, marea majoritate a parlamentarilor PDL are alte interese, nu interesul naţional.

  Şi, votând anumite legi, parlamentarii şi-ar da singuri în cap şi cine-i fraier, nu-i aşa?

  La sertar sau la gunoi cu legile care nu-i favorizează pe parlamentari!… 😆

  • Ce crezi ca este de facut, Silver ?
   Că eu nu mai am idei.
   🙂

  • ***ZeV – pentru un nou partid, e prea târziu. Şi-apoi, cine garantează că membrii unui nou partid vor merge pe proiectele preşedintelui şi nu vor face ca şi aceştia de acum, adică, NIMIC! 😮

   Dacă n-ar fi Udrea şi Funeriu, românii nici n-ar şti că PDL mai există. PDL este un partid inexistent. Din guvern ştiu vreo patru miniştri şi din parlament vreo trei, de la PDL. Este inadmisibil! Încă-i ştiu pe PSD-iştii din guvernul 2000-2004, pe toţi care au fost în guvernul Alianţei DA şi pe cei de acum nu-i cunosc, încă nu-i ştiu.

 37. ***Unde eşti, popo, că n-am cu cine dezbate ştirile aprige ale zilei?
  Uite, mai devreme, pe Realitatea tv, Miron Mitrea se plângea că, în 2012, va muri de foame…
  Vino, domnule, să luăm măsuri să salvăm omu’… Ce Dumnezeu, îl lăsăm să crape in an electoral? 😮

  • Aici sunt manamura viselor mele erotice!
   Doar că mă răspopii!
   🙂 🙂 🙂

   PS Care ştiri bre Arginţico? Tea-i năucit şi tu precum bolunzii ăia doi de ZeV şi Zapa care umblă precum măgarii-n ceaţa londoneză?
   Tu nu vezi că-s dezorientaţi?
   Habar n-au ce se întâmplă şi trag numai chiftele!
   Hihihihi

   Arginţico, luna nopţilor mele rămâne cum s-a stabilit:
   VOR FI TOATE DUPĂ VOIA CELUI DE SUS!
   Beiiiiii vezi că io nu vorbesc de D…., io vorbesc de Z……, pardon!….am vrut să spun de B……!

 38. Să vedeţi acum ce repede apare Nicolae! 😆

  Un oltean, inginer agronom, şcolit la Bucureşti şi în străinătate, se destăinuie reporterului TV, cu mult năduf:
  – Anul trecut, am semănat varză pe cinci hectare, dar au mâncat-o omizile. Anul acesta am semănat zece hectare şi iar au mâncat-o omizile!
  – Şi ce măsuri aţi luat? întreabă reporterul TV.
  – Anul viitor o să punem varză pe 20 de hectare. Să se sature blestematele!

  Noapte bună şi să visaţi bimbiline!

  • Recomand ,,Dansez pentru tine”, la PROTV.
   Te asigur ca este ,,medicamentul” ce poate contracara jalnicele comentarii de pe ,,Realitati”, ce induc, invariabil, starea de depresie.
   Noapte buna.
   😉

  • ***ZeV – nu mă pot uita pe PROtv. Văd numai morţi, spânzuraţi, arşi, violatori, tâlhari. Nu pot, mi-e frică… 😮

  • Hahahaha, tu burtosule?
   Hahahaha, tu să dansezi?
   Potoleşte-te elefantule că doar nu vrei să se cutremure România!

 39. Bună dimineaţa şi weekend plăcut! Un zâmbet la cafea 😆

  – Iubitule, ma iubesti?
  – Bineinteles!
  – Cat de mult?!
  – Cate stele vezi pe cer!
  – Pai e dimineata, nu e nicio stea!
  – Exact!

  • Scuze, şi ieri am postat aceeaşi glumă. Am încurcat eu planificarea.

   Azi – Un zâmbet la cafea 😆

   Soţul către soţie:
   – Spune-mi cinstit, de cât timp ai nevoie pentru a fi gata în 15 minute?

 40. Buna dimineata
  INTREBAREA ZILEI
  (In special pentru Portos)
  DE CE, doamna ministru Elena Udrea l-a sustinut pe Emil Boc la sefia partidului ?
  Variante de raspuns:
  A. Emil Boc este mai bun organizator decat Vasile Blaga
  B. Emil Boc este mai devotat partidului decat Vasile Blaga
  C. In contrapartida cu eventuala inlocuire din functia de premier
  D. Asa a hotarat Cel de Sus
  E. Asa au vrut ,,muschii” ei
  F. Alta varianta de raspuns, la alegere
  NOTA
  Revin diseara(deseara) dupa finalizarea treburilor gospodaresti.
  Azi pritocesc varza. Trebuie sa iasa zama buna, ca sa am de-o canistră pentru Eusebiu. Când se trezește in ,,dimineata” lui. Adica pe la orele 15:00.
  🙂 🙂 🙂

  • ***ZeV – întreabă: DE CE, doamna ministru Elena Udrea l-a sustinut pe Emil Boc la sefia partidului ? Ce puteri îi atribui… Nu cred eu că singură a putut să hotărască. Nu hiperboliza, e totuşi un om…

   Şi-apoi, înţelege ZeV, că nu noi facem jocurile în PDL. Dacă asta îţi doreşti, să-ţi impui oamenii care-ţi plac, pe care-i crezi capabili, de ce nu devii membru PDL?

 41. Pe Sebastian Papaiani îl doare în cotul drumului de românii săraci!

  Aseara, marele actor ratat, Sebastian Papaiani, a fost invitat a Realitatea tv, la televiziunea lui Vantu-Elan, unde si-a lansat niste cugetari devenite moto-uri ale zilei de azi, de ieri si pentru cate vom mai avea: “decât să strângem cureaua, mai bine să ni se ia de tot “ și “dacă ni se iau atâtea drepturi, ce-ar fi să ni se ia și cureaua”.
  Marele om, marele caracter a tinut sa informeze opinia publică_că el nu moare de foame, că el are cu ce trai, dar ca-i pasa de multimea flamanda. Pai, nene Papaiani, multimea-i flamanda de cand derbedeii lui Iliescu au dat iama in avutul ţării şi, ca niste lăcuste care-şi cunosc bine menirea, au ras tot, pentru ei, desigur.
  Ce faci matale sunt lacrimi tarzii, lacrimi după 20 de ani… Sigur, mai bine mai tarziu decat niciodata si asa, le-ai amintit românilor, care te uitaseră de muuuult, că mai şi trăieşti şi incă bine… Cât ţi-au dat ca să plângi de mila românilor?…

 42. Amprenta-sunt multe feluri de amprente,de la cea dentara lacele aflate pe virful degetelor,sau cum se spune in popor pe buricele degetelor.
  Unul din sinonimele ,posibile pt ampenta ar putea fi si ,CLONA’termen din categoria neologismelor,pt ca nu-i asa ,CLONELE[SI DRONELE]sunt descoperiri ale ultimilor ani,ani care ne-au bagat cu forta si fara sa ne intrebe in milienul trei.
  Nu intimplator am vorbit despre amprente sau clone,pt ca din ce vad eu,asa subit sub ochii nostrii cineva s-a clonat si,culmea si-a trimis ,AMPRENTELE LA PLIMABARE,s-au cum ar zice cineva din BOBOR,SI-A TRIMIS BURICELE DEGETELOR PRINTRE OAMENI.
  Si uite asa,ne disram cu aceste ,BURICE’in felul lor dizgratioase si pe alocuri respingatoare,burice care la fel cu unii politicieni,pe noi astia-FARA CAPATII SI CARNET DE PARTID NE CRED CAM TIMPITEI.
  Tin sa atentionez ,ACESTE BURICE DIZGRATIOASE’ca in ce ma priveste,asadar doar in numele meu,nu pun botul,si din lunga mea experienta,pot spune ca ginesc de la distanta buricele,daramite ,CLONELE PROASTE’.
  Asadar clone,burice ,spuneti-va cum vreti-nu stiu cine va sunt complicii,de fapt nu vreau sa stiu,dar tot ce pot sa spun e ,ca sunt bani ARUNCATI INTR-O BUDA ,intr-o privada de tip ,CAMIN CULTURAL,NICI MACAR O BUDA ECOLOGICA,si ca ,EFECTUL ‘ SI EFECTELE VOASTRE,sunt cel putin NULE,daca nu distructive.
  Personal cred ca ar fi foarte sanatos sa va intoarceti acolo de unde ati venit,adica la ORIGIBNILE VOASTRE ORDINARE’si sa lasati blogosfera ceva mai curata………….

 43. Vad ca pe amicul Ze.V. il ,Consuma’ in continuare intrebari cu un puternic iz,existentialist ,cum ar fi si asta ,DE CE LA SUSTINUT E,.U. pe Emil Boc.
  Raspunsul este simplu si din categoria raspunsurilor la intrebarea:
  De ce-i pamintul rotund,si nu-i plat?????????
  Cred ca ZEVU-L ar trebui sa caute raspunsuri la alte intrebari,mult mai adevarate si pline de substanta ,si invataminte,cum ar fi:
  1-DE CE NU L-A SUSTINUT PE VASILE BLAGA??????????????
  2-De ce a dorit sa vada TRIPLETA -B.V.B.-AFARA DIN GUVERN???????????
  3-De ce pe acesti ,baieti cu radacini comune cu ale lui ADRIAN NASTASE,si altii ca el,i-a vrut in afara ,CERCULUI DE PUTERE DIN VIRFUL PD-L??????????
  Si intrebarile ar putea curge in continuare,intr-o logica,as spune eu impecabila,si care in mod inevitabil ar duce la un singur raspuns posibil si adevarat-PT CA ASA,CU O POLITICA IMPREGNATA DE TRADARI,COMPROMISURI,UNDE CORUPTIA,SMENUL SI TICALOSIA,SUNT ADEVARATE VIRTUTI MOSTENITE DIN PANOPLIA BOLSEVICILOR DIMBOVITENI,partidul asta ,SE DUCEA DRACULUI,si probabil astazi ar fi avut procente sub 5%.
  La baietii astia gen BLAGA SI BERCEANU-MODERNIZARREA STATULUI,REFORMELE IN INSTITUTIILE STATULUI,ELIMINAREA SERVICIILOR SOCIALE MINCINOASE LE CAM DADEAU FIORI SI NU PREA LE PLACEA MIROSUL PE CARE IL LASA IN URMA REFORMELE.
  Despre CORUPTIA DIN MINISTERE,AGENTII NICI AU VRUT SA AUDA-EI DE FAPT GINDESC CA PONTA,ANTONESCU SI ILIESCU:
  RAMINE CUM STABILIT-VINOVATI SUNT DACII SI ROMANII,sa plateasca ei…………

 44. Saptaminile astea am urmarit probabil una din cele mai pervrse si ipocrite ,Piese de teatru din lumea politicii.
  Am putut vedea cum din interior,deci din postura de cal troian,pur si simplu iti dinamitezi partidul,doar pt ca tu si gasca ta sa mai puteti spera la inca un mandat de parlamentar,chiar daca acest lucru pune in pericol ,un intreg esafodaj de aranjamente cu F.M.I,BANCA MONDIALA SI B.C.E.
  Si toate astea pt ca un numar de senatori PEDELISTI,aciuati pe linga VASILE BLAGA,pur si simplu sfideaza,sfideaza-GUVERNUL,ISI SFIDEAZA PROPIUL PARTID,dar mai ales ne sfideaza pe noi,ASTIA CE DAM BANUL,si vom platii NOTELE DE PLATA ale unor farisei ,care in afara de buzunarul propiu,pur si simplu nu-i intereseaza NIMIK

  • ***Zapa – n-ai fost singur. Toţi am fost martori. Am şi scris pe aici că dacă parlamentarii nu au oarece foloase de tras de pe urma unei legi, atunci, trag cu chiulul…
   Uite-i cum se cred veşnici, atotputernici şi, în vară, ca nişte îngeraşi ne vor cere să-i votăm din nou sau îl vor solicita pe Boc să vină să le facă lor campanie. Atunci e de urmărit şeful PDL să-i vedem reacţia…

 45. Vreau sa vad-ATACUL CLONELOR……………………HAAAAAAAAAA,s-au a buricelor……………….

 46. Mi-a placut titlul cartii ,ORIZONTURI ROSII’a lui Pacepa,cum tot asa mi-a placut foarte mult interviul pe care doamna HOSSU LONGIN ,i l-a luat lui Pacepa.
  O sa va intrebati ce caut eu prin universul lui PACEPA,tocmai acum ,pt ca la prima vedere ar parea o aruncare cu nuca in perete,si totusi………………..nu-i asa pt ca daca vorbim de orizonturi,ar trebui sa vedem cvam care ar fi,ORIZONTURILE ‘ de asteptare ale romanilor pe viitor si in functie de acestea pregatite si politicile publice,cu care orice partid cit de cit serios vine in fata in campaniile electorale.
  Lasind deoparte MICUL BEREA,PUNGA DE PLASTIC CU ZAHAR,OREZ SI ULEI,ma gindesc ca pt cei care inca mai doresc ca romania sa scurteze decalajul dintre romania si occident ,si sa ne apropiem de un minimum de civilizatie,si implicit buna stare,sper ca intr-un viitor apropiat sa vad o gama intreaga de -ORIZONTURI MODERNE,care sa ne indeparteze definitiv de OPRIZONTURILE ROSII,unde la asfiintit la orizont se vad chipurile LIBERALULUI ROSU ANTONESCU SI A TINARULUI BOLSEVIC PONTA.

 47. Stiu Silvesrtar,numai ca,uite cu toate astea ,e unii baietii,care au framintari de un exstentialism turbat…………………..

 48. VICTOR PONTA BLOG-de data aceasta nici macar nu am mai incercat sa ,PATRUND IN LUMEA PROCURORULUI BOLSEVIC’ pt ca dupa exp[erientele trecute stiu ca sunt tratat ca un pericol major si ziduri mari se ridica in fata mea,asa incit bezmeticul CIRLAN ,PONTA sa NU ,care cumva sa incaseze vre-o ocara ori rusine.
  Dar pt ca stiu ,ca SPIONII LUI STAU DE DIMINETA PINA SEARA CU OCHII CIT CEPELE ,pe blogul doamnei mini.ELENA UDREA,voi incerca asadar prin interpusi sa-i transmit ce doresc sa-i transmit.
  Dl. VICTOR PONTA-in gura dv expresia,COD DE ETICA-PUTE DOMNULE,pute rau si imposibil de suportat,dv trebuie sa va scoateti din exprimarea zilnica cuvintul etica-DOMNULE STAI LA MASA CU CRIMINALI[ION ILIESCU]CORUPTII CIT INCAPE-99,999999%DIN PARTID SUNT HOTI,ai auzit domnule-SUNT HOTI-,stai la masda cu praduitori,cu bolsevici,kaghebisti,tradatori de neam si tara,CU TURNATORI SI COLABORATORI AI SECURITATI,si ai tupeul sa vorbesti si sa afisezi pe blog,LISTA CORUPTILOR DIN PD-L,demascati ca ,corupti de organele competente in timpul guvernarii pedeliste.
  Dl. VICTOR PONTA-AI FOST SEFUL CORPULUI DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU ADRIAN NASTASE-SPUNE-NE CE AI DESCOPERIT,CE FAPTE DE VITEJIE JUSTITIARA AI FACUT,???????????????????????in afara de a sterge URMELE PRADUIELILOR DIN TIMPUL VOSTRU AL PESEDEILOR.
  UNDE ERAI CIND DAN IOAN POPESCU ADRIAN NASTASE,RIZEA CATALIN VOICU ,DE FAPT TOATA CREMA PESEDISTA JEFUIA,UNDE ERAI DOMNULE BOLSEVIC PONTA?????????????? Sa vorbesti de COD ETIC,MORALA,cind SOCRUL TE INSTALEAZA IN FRUNTEA PARTIDULUI PT A-I PUTEA PROTEJA PE NOMENKLATURISTUL ION ILIESCU SI RECHINUL ADRIAN NASTASE,e o rusine si o mizerie.
  E o mizerie sa vorbesti de ETICA-CIND TE-AI OPUS tuturor legilor care loveau in coruptie,corupti -adica cind esti un soldat disciplinat in slujba TICALOSILOR SI A SISTEMULUI TICALOSIT.
  Si cind te gindesti ca dl P[ONTA,viseaza color la scaunul de prim ministru-PT A PUTEA PUNE ROMANIA LA PICIOARELE SISTEMULUI TICALOSIT………….

  • Inteleg aceasta “pornire umana” de a sari la gatul unui lider de partid. Dar, chiar este degeaba. Totul este energie, energie consumata pentru ce? Sint adeptul competentei, iar politica imi este chiar indiferenta sau, la un nivel de cultura generala. Nu inteleg obstinatia unora care combat pe bloguri ideologii si concepte politice. Stiu, politica este pentru oricine, este comoda si permite interpretari diverse. Societatea acesta supertehnologizata permite cunoasterea , acumularea de cunostinte, permite conditii pentru ridicarea nivelului de trai(oamenii vor sa traiasca altfel), este trasa in jos de clasa politica. Acesta nu si-a modelat metodele invechite, nu a evoluat. Prin populism, manipulare, promisiuni, gestionarea resurselor discretionar, risipa si interesele inguste nu poti avea decat succese partiale. POLITICA a devenit frana in evolutia societatii. Societatea a devenit “camp de batalie” a politicienilor, cetatenii au “cazut” in aceasta lupta care nu este a lor. De aceea mesajele belicoase. Oamenii isi vad totusi de problemele lor, cad insa in plasa disputei politice. Aici intervine “haosu”l.

  • @Frank Zapa. Ai dreptate Frank. Asa sunt, croite dupa acelasi calapod, ambele ramuri ale FSN. Poarta in ele pecetea “Pacatului originar”. Si urmasi ai comunistilor, si fosti securisti, iar actualmente si hoti.

 49. Offffffffffff,iar am aterizat in spam ,asa ca MADALINA-AJUTA-MAAAAAAAA……
  SI WEEK-END CIT MAI LINISTIT………….

  Administrator:
  L-am scos Frank. Un weekend linistit si tie.

 50. Doamna Ministru

  Vorbiti despre implicarea statului in Germania si Austria….este foarte bine, dar in aceste tari impozitarea venitului cetateanului poate ajunge pana la 50% din venit, pentru cei care castiga mult, in timp ce in Romania, este 16% pentru toata lumea. Consider o iresponsabilitate ca statul sa imprumute la FMI ca sa poata ajuta cetateanul sa-si cumpere o locuinta….

 51. Buna seara
  Țin, pentru început, să-i mulțumesc prietenului PORTOS pentru că a avut amabilitatea de a-mi adresa un răspuns, la întrebarea de la ora 10:36.
  Prietenul Portos este un coleg ,,deștept”. Evident, în sensul de…treaz și/sau atent. 😉
  Amicul PORTOS, este convins că șmecheria salvează România. Nu, amice, nu cred că salvează, nici măcar o laie, sau o bălaie, darămite o întreagă națiune. 😉
  Revenind la răspuns, constat că prietenul PORTOS a ales varianta F, presupunând că orice ar spune, se încadrează în mulțimea asociată acestei variante.
  Din păcate, amicul PORTOS nu pricepe un lucru elementar : torentul de sentimente negative care îi invadează mintea, îi inhibă capacitatea de procesare și nu-i permite să vadă dincolo de lungul propriului nas. Dacă ceața urii i s-ar rarefia într-o suficientă măsură, probabil că s-ar rușina de el însuși și ar purcede în căutarea celei mai adânci peșteri în care să se ascundă. Cred că doamna ministru merită mai mult. Cu mult mai mult. 😉
  De ce spun că PORTOS crede că a răspuns corect, dar de fapt, a călcat în străchini ? Simplu…să revedem răspunsul : ,,Nu-i de nasul tau sa aflii” (sic)
  NOTA : al doilea ,,i” este drept de autor. 😉
  Răspund, la rându-mi : Eu AM versiunea mea de răspuns corect, PORTOS, dar am vrut să aflu răspunsul TĂU.
  Hai să vedem ce cred eu că trebuia spus:
  Elena Udrea l-a susținut pe Emil Boc, la șefia partidului, pentru a putea controla acest partid din conul subțire de umbră al onestului politician, fără a-și asuma responsabilități directe. Astfel încât, toate oalele sparte să se centreze exclusiv în capul acestuia.
  Cam în același mod, premierul Emil Boc este ,,sforărit” de doamna Andreea Vass, adevărata eminență cenușie a guvernului. Numai că, în această postură, premierul este avantajat de competența extremă a doamnei Vass în domeniul economic.
  Practic, este valabilă concluzia comentariului meu postat ieri la orele 08:27 :
  ,,Emil Boc….pe bietul Emil Boc, un om onest de altfel, nu-l mai baga nimeni in seama”.
  🙂 🙂

  • ***ZeV – şi ştii de ce nu-l mai bagă nimeni în seamă? Pentru că nici E Boc nu mai face nimic să se remarce.
   Nu ştiu de ce, şi pe dumnealui, l-a lovit aca stare de bine, de dulce de mi se fâlfâie!…
   O fi având astenie de toamnă că este şi dintr-asta… 😮

  • Ma Zevulache, pe fuga iti raspund. Aia nu-i greseala e un i in plus exact asa cum scrieti voi cei din Iesi cu doi de ii. Ti-am aruncat-o si tu ai facut crize, ai trantit prin casa ai urlat la fomeia ta, ca deh nu-i faina ca doamna Udrea, te-n teleg. Asta am si dorit sa, sa, sa te scot din pepeni+un i
   😆
   O sa mai primesti sulite de la mine. Pana nu incetezi sa-i mai subminezi cariera si munca doamnei ministru Udrea, nu te las. Te iau cu forta si tot te iau.
   Vass este un vax.
   Dl Boc este un om corect, devotat. Atat.
   Mai mult nu poate face in actuala situatie.
   Vass este doar o fusta, pardon o “practicanta” 😉
   Ce naiv esti bai Zevulache, da’ rau bai, rau!
   Da’ te fac eu barbat asa mosulica cum esti.
   😆
   Gata, am plecat la treaba!
   😆

  • Constat cu oarece surprindere ca, atat ZeV cat si Silerstar, incep sa nimereasca a pune “punctul pe i”. Cam multe fire duc la Emil Boc. Aveti dreptate, Andreea Vass este o exceptie, exact floarea pentru care inca nu se face primavara. Degeaba stimata doamna blonda (oare de ce la PDL mai toate blondele sunt de succes?) se face luntre si punte pentru a gasi solutii pe vremea asta cetoasa daca aceste solutii i le prezinta lui Emil Boc. Cand se hotaraste si Boc cel Mare sa aplice ceva din ideile bune, deja este prea tarziu. Este adevarat ca ministrii performanti sunt o “rara avis” in guvernul prichindelului din Rachitele, dar si cei performanti se straduiesc in zadar. Poti sa ai un guvern cu superministri, daca le-ai pus in frunte un om ca Emil Boc, va arata ca actualul guvern care mai mult chinuie Romania decat guverneaza. Guvernul Boc a reusit “performanta” de a compromite pana si notiunea de reforma. De ce, la trecutul Congres, a fost preferat Emil Boc pentru sefia partidului? Din calcule politicianiste. Desi cineva a emis ideea de schimbare ce parea impartasita de majoritatea conducerii PDL, inclusiv a celor din teritoriu, totusi, tot cineva a zis ca nu se cade sa dea “vrabia din mana pe cioara din par”, mai ales ca prezumtivul inlocuitor al lui Emil Boc reprezenta exact cioara pe care nu mai stii daca o poti prinde si domestici. Aceasta ar fi explicatia – din doua rele, sa il alegi pe cel mai mic. Drept este ca vinovati sunt si majoritatea participantilor la Congres care si-au schimbat optiune initiala, probabil ca li s-a spus ca trebuie ales raul cel mai mic si cand si-au aruncat privirea asupra lui Emil Boc si-au zis ca mai mic decat Boc “nu se exista”. A sa a fost ratat momentul schimbarii, mai ales ca conditiile erau propice. A-l schimba chiar inaintea alegerilor ar fi iarasi riscant si ar da o nota de neseriozitate partidului. A merge in continuare pe mana lui Boc – este moarte sigura? Sto dateli – ce-i de facut?

  • Prietene PORTOS
   Iasul detine, pe langa PALATUL CULTURII si spitalul Socola. Daca îmi soliciți sprijinul, îți pun o pilă pentru o rezervă cu un singur pat. Să nu crezi că mor de dragul tău, ci din grijă pentru ceilalți pacienți.
   🙂 🙂 🙂

  • ..,,Te iau cu forta si tot te iau”
   Uite de asta te-am intrebat, draga Portolache, din ce regn faci parte.
   Trimite-mi o fotografie. Ai grijă că nevastă-mea a fost o miss.
   🙂
   PS
   Pentru a-mi inchide MIE gura, măh entitate, ai o singură soluție : să mă împuști.
   🙂

  • Hauliuuuuuuu biata de ea! Si cum te-a luat măh urâtule şi grasule!
   Hihihi, mai dormi cu ciorapii sub pat cum dormeai în armată?
   Grasu’ elefantu’, garasu’ elefantu’….
   🙂 🙂 🙂

  • ZeV,
   Am mai spus si o repet. La Baneasa schule, cum nu stiau sa se descurce cu mai mult decat cu “puntea magarului”(teorema lui Pitagora) adicatele erau mai dastepti decat magarii erau scoliti ca in lipsa argumentelor sa caute ceva greseli, de regula formale ca la fond era era prea greu pentru ei, desi saracii mai incercau confundand fondul cu fundul. …:)
   Si stiau ei ca daca intelneeu un tip scolit trebuie si da bine sa-i caute greseli de gramatica de scriere etc desigur ca toate cu caracterul formal de care-ti spuneam.
   Atat pot acestia si nu vor sa inteleaga ca asemenea corectii pripuse pr un blog ii deconspira.
   M-am amuzat mai demult provocand reactiile unei javre securistice de la AN blog care-si spune George Ban.
   Deci nu e cazul sa te ostenesti si sa-ti pierzi vremea cu tovarasi de astia.Si stai bland ca multi dintre ei daca trag cu pistolul risca sa-si nimereasca ceva ce nu au, mai exact capul. Cum asta? Mister!

 52. Am citit, de mai bine de un an de când am onoarea de a posta pe blogul unui ministru de excepție al guvernului Boc, numeroase articole si comentarii excelente postate de doamna Udrea pe blogul personal.
  Dar, am lecturat și înșiruiri , fără număr, de contracte de finanțare din fonduri europene, pentru semnarea cărora, doamna ministru a bătătorit țara în toate direcțiile, schimbând, probabil, un sac de pingele sau pantofi. Cred că mai degrabă pantofi. 😉
  Toate bune, am fost și eu impresionat, dar stau și mă întreb, precum umilul ,,cetățean turmentat” :
  Cum se explică discrepanța imensă dintre aceste succese majore, prezentate în nuanțe de roz și portocaliu și respectiv, procentul jenant de mic ce exprimă, condensat, absorbția efectivă de fonduri europene ?
  Cine ar trebui să explice aceste lucruri și de ce nu o face ?
  Alegerile bat la ușă, stimați colegi, iar voturile noastre în favoarea PDL , din păcate, NU SUNT SUFICIENTE !
  Buna seara.

  • “Ai grijă că nevastă-mea a fost o miss.”

   Zevulache, a fost MISS XXL. Nu-i de rau, stai calm!
   😆

 53. Amice, oricât de diferite ne sunt opțiunile/poziționările politice, trebuie să admit că ați postat un comentariu excelent. În primul rând, prin amuzamentul derivat.
  Credeți-mă că râd chiar și în momentul prezentei tastări.
  🙂 🙂

  • Re ZeV
   Ia că-ţi mai derivez una, că deh, la derivat mă pricep!

   Căldură mare – I.L.Caragiale

   Termometrul spune la umbră 33 de grade Celsius… Sub arşiţa soarelui, se opreşte o birje, în strada Pacienţei, la numărul 11 bis, către orele trei după-amiaz’. Eu mă dau jos din trăsură şi cu pas moleşit m-apropii de uşa marchizei, unde pun degeteul pe butonul soneriei. Sun o dată… nimic; de două, de trei… iar nimic; mă razimă în buton cu degetul, pe care nu-l mai ridic… În sfârşit, un ZeV vine să deschidă.
   În tot ce urmează, persoanele toate păstrează un calm imperturbabil, egal şi plin de dignitate.

   Eu: Domnu-i acasă?
   ZeV: Da, dar mi-a poruncit să spui, dacă l-o căuta cineva, c-a plecat la ţară.
   Eu: Dumneata spune-i c-am venit eu.
   ZeV: Nu pot, domnule.
   Eu: De ce?
   ZeV: E încuiată odaia.
   Eu: Bate-i să deschidă.
   ZeV: Apoi, a luat cheia la dumnealui când a plecat.
   Eu: Care va să zică, a plecat?
   ZeV: Nu, domnule, n-a plecat.
   Eu: Amice, eşti… idiot!

   Băăăăăăăăăăăăăăă, tu ai băgat varză-n butoi sau ai scos vinul din butoi?
   Mobius = Popa Dementul care s-a răspopit! (adică EU!)
   🙂 🙂 🙂

 54. @ZeV. Draga ZeV ma bucur ca am inceput sa fac concurenta lui Silverstar. Oricum pana ma voi situa la nivelul dumisale, eheeei… cale lunga. Marturisesc cu sinceritate ca nu sunt prea priceput la blonde. Eu zic ca amandoua sunt naturale, cel putin in privinta comportamentului.

 55. Turnule
  Nu trebuie sa faci concurenta nimanui, ci sa fi doar dumneata insuti, exact ca si pana acum. Fara diversitate si fara dialog constructiv , nu avem nici un viitor comun.
  Referitor la blonde, aveti dreptate. Sub aspectul comportamentului, ambele sunt la fel de naturale.
  😉
  PS
  Glumele pe care le posteaza Silverstar, nu-i apartin, dar trebuie, oricum, sa o felicitam pentru savoarea si diversitatea lor. Prin urmare, cu umorul dvs personalizat, precum in comentariul la care am facut referire, aveti un suficient spațiu de manevră.
  😉

 56. ***Turnul de observatie – doamna Udrea nu-i blondă. A şi spus că “face eforturi să fie blondă” şi nu mie, la ureche, ci pe tv-uri, în auzul întregii ţări.
  Ce vrei mai mult de atât? Mă refer la sinceritte…

 57. ***Turnu, ZeV – da’ bărbaţi serioşi sunteţi voi să discutaţi despre culoarea părului doamnelor? Aţi rezolvat tot şi doar asta va rămas?

  Când nu aveam internet, credeam că femeile sunt foarte bârfitoare. Acum, constat cu stupoare că bărbaţii sunt periculos de bârfitori… Şi când te gândeşti că se laudă că au făcut şi ceva şcoală.
  Păi, de ce ai mai făcut şcoală, domnilor, dacă vă purtaţi precum ţoapa de la bloc? 😮

 58. @Silverstar. Va multumesc pentru clipele de bunadispozitie pe care, cu regularitate, ni le strecurati printre dialogurile pline de inclestare. Ce ne-am face fara dv.? Pentru completarea savorii umorului dv. permiteti-mi sa va recomand un autor – Constantin C. Braescu. Are un umor fin pe care sper sa il apreciati, mai ales in conditiile zilelor noastre cand se practica un umor grosier.
  In cazul in care am cazut in pacatul de a “vinde castraveti la gradinar” imi cer scuze. Cu stima.

 59. Gata! Mă trimit la bucătărie… 🙁 Că iar mi-a plecat menajera în weekend… Asta e da’ ca să-mi treacă, înjur guvernul… 😮

  • @Silverstar. Cu cat ma vartos, cu atat mai bine.

 60. ***Turnul de observatie – eşti un domn, mulţumesc! Numai ZeV e mârlan şi mă acuză că bancurile sunt copiate. Păi, sigur că sunt copiate dar sunt alese, triate, sortate, nu servite aşa, din furcăl… 😮
  O să caut cartea, după 10 nov. Atunci primesc pensia…

  • Arginţico!
   ZeV nu este mârlan!!!!!!!!!!!!!!!
   ESTE BULDOG!

 61. @Silverstar. Nu cred ca mai aveti de unde sa o cumparati. Nu mai reediteaza nimeni asa ceva. Singura sansa o aveti la Biblioteca municipala.

  • Poezie

   Cand vine vara fierbinte
   Se da ceasul inainte;
   Cand vine toamna cu ploi
   Se da ceasul inapoi.
   Inainte, inapoi
   Noi muncim…
   Cum?
   Spuneti voi…

  • Un titlu dintr-un ziar: “Cum ar trebui sa se costumeze politicienii de Halloween?” Raspunsul meu: In lacuste dacă-s PSD-işti…

  • Un zâmbet 😆 şi noapte bună! Să visaţi bimbiline…

   – Ce face un barbat, care se gandeste la viitor?
   – Cumpara doua lazi de bere, nu una.

  • Re Arginţica:
   silverstar a scris pe 29 Octombrie 2011, 10:05 pm

   Poezie

   Cand vine vara fierbinte
   Se da ceasul inainte;
   Cand vine toamna cu ploi
   Se da ceasul inapoi.
   Inainte, inapoi
   Noi muncim…
   Cum?
   Spuneti voi…
   ——————
   NOI MUNCIM FĂR’ SĂ GÂNDIM!

   Nah că ţi-am spus!
   🙂 🙂 🙂

  • Re Arginţica:

   Un titlu dintr-un ziar: Cum ar trebui sa se costumeze politicienii de Halloween?
   Raspunsul meu: In lacuste dacă-s PSD-işti…

   Bancu original nu era aşa!
   Uite aşa era:

   Un titlu dintr-un ziar: Cum ar trebui sa se costumeze politicienii de Halloween?
   Raspunsul meu: Nu trebuie să se costumeze dacă-s Monica Macovei – Gherghescu…

 62. VA ROG SA APROBATI ACEST MESAJ SI SA TRIMITETI UN CONTROL LA INCD URBAN INCERC SA VERIFICATI SALARIILE ENORME ALE CONDUCERII.
  De ce nu va interesati ce se intampla in institutiile pe care le coordonati, oamenii indura frig,salarii mizerabile, se conduce si se ameninta unii angajati de contabila sefa a institutiei INCD URBAN INCERC (o pensionara) – ec.Elena Simion.Vom aduce si televiziunea pt ca nu mai rezistam!

 63. ***Turnul de observatie – în lumea noastră nu-i bine să fii inteligent. Adică… Ia uite, ce compliment mi-am tras. 😆 Da’ las’ că-i bine că pe mine oricum n-are cine să mă laude…

  De fapt, voiam să spun că nu-i bine să înţelegi lumea în care trăieşti. E o dramă pentru că, la vârsta viselor frumoase şi a eforturilor supraomeneşti, gândeşti frumos, nevinovat şi-ţi doreşti o viaţă pură şi un pic de bine.

  Atâta rău, că se găsesc alţii ca să ţi-o facă iad… De asta nu-i bine să-nţelegi lumea, ca să nu ai motive să înjuri ori să-ţi dai cu capul de pereţi…

  • @Silverstar. Incearca te rog sa fii un pic mai altruista. Ai de unde invata – de la Iisus spre ex. Ia incearca de intoarce si celalalt obraz. Eu sunt o fire de om credincios – cred in Dumnezeu si in cartile sfinte. In aceste carti veti mai gasi un principiu, negat sau trecut sub tacere de Iisus – “Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” sau legea Talionului cum i se mai spune. Iisus a renuntat la acest principiu si l-a inlocuit cu principiul iubirii. Iubirea presupune si iertare. Eu ca un credincios adevarat ce sunt, nu imi pot permite sa neglijez nici unul din principiile sacralitatii. Ca atare, functie de situatie, ma adaptez si sunt un adept al iubirii sau dimpotriva, ma translatez in epoca lui Moise si atunci cer aplicarea Legii Talionului. Mai este un adevar, releveat de cronicarii nostri – ” Omul este sub vremi si nu vremile sub oameni”. Acest principiu relevat de cronicari l-am adus in aceasta discutie ca o contrapondere la excesele ce ar putea rezulta din aplicarea celorlalte doua principii. Ca un corolar al intregii discutii – Sa nu ne pierdem simtul masurii.

  • ***Turnul de observatie – sunt credincioasă doar atunci când pot face un bine cuiva. Atât. Asta înţeleg eu prin credinţă.

   – Iubire? Dacă nu mi-aş iubi ţara şi oamenii, n-aş fi aici, pe acest blog.

   – Cu regret, dar nu ai înţeles ce am vrut eu să transmit şi, pentru că acum, nu mai am starea de aseară, nu revin cu noi explicaţii. Poate altă dată.

   Oricum, până atunci gândeşte-te la ce spunea cândva Camil Petrescu: Câtă luciditate, atâta dramă…

 64. Poate eu , si multi alti , suntem suparati cand vedem cum unii jignesc pe Mjestatea Sa Regele Mihai . In alte tari cu regi sau regine nu exista asa ceva . Dar ce este interesant este ca Regele nu a fost suparat ca a fost jignit de presedintele Basescu , sau de Ion Oltean , sau Mircea Toader si altii . CAnd a fost intrebat de un reporter dela BBC daca este suparat ca a fost jignit de Traian Basescu , regele a raspuns : ” si ce daca ” . Va iummaginati ce mica semnuficatie aveau aceste jigniri venite dela oameni , unii oameni mici. Acest om , regele romanilorca simbol si in viata , a intors spatele lui Hitler de doua ori cand nu a vrut sa opreasca razboiul , atunci cand s-a ajuns aproape de Moscova , asta pentru ca venea iarna si russii castigau razboiul . Hitler a refuzat sfatul si apoi stim ce s-a intamplat . Apoi regele Mihai , ca sa salveze vieti de oameni si sa salveze Romania , a rupt alianta cu Hitler si s-a aliat cu Anglia , Russia si America . In acest fel s-a oprit razboiul sase luni . In acest fel Romania a fost salvata de a fi prada russilor care ar fi facut dezastru in randul populatiei , iar departarea prizonierilor in Siberia era raul cel mai mic . Si in afara de asta ,datorita regelui Mihai , russii a renuntat sa ciunteasca Romania ca teritoriu , caci altfel Romania era prescrisa de russi sa fie formata numai din Muntenia , Oltenia si Banat . Cand stii toate astea , nu poti sa nu reactionezi cand acest om , azi de 90 de ani , este jignit in fel de fel , nu numai de presedintele tarii , sau chiar aici pe blog , cum Dna Silverstar se amuza facandu-l pe Majestatea Sa , ” derbedeu ” . Daca MS Regele ar citi ce a scris Dna Silvrstar , ar spune ” si ce daca ” . E usor pentru dansul , cum am spus mai sus …….

  • Vladimir Tismaneanu
   rev.22
   ,,Din cate inteleg, presedintele Traian Basescu are rezerve fata de actiunile (ori inactiunile) Regelui Mihai ca sef al statului roman din anii razboiului, in perioda cand Romania era parte a Axei, deci in anii bestialelor actiuni care au constituit Holocaustul, si mai ales in raport cu abdicarea neconditionata din decembrie 1947, dar acest lucru nu s-a tradus in actiuni punitive, in campanii isterice de presa, in molestare simbolica, pentru ca ce altceva este expulzarea pe cale politieneasca, a fostului sef de stat? Este ceea ce corect observa Miron Damian in articolul sau aparut miercuri 26 octombrie pe “Contributors”. Nu cred ca se poate vorbi despre anti-monarhism ca angajament ideologic in cazul lui Traian Basescu. Ion Iliescu si Petre Roman au fost cei care au comandat si aprobat actiunea rusinoasa din decembrie 1990, justificata, in ochii lor, de fixatiile unui anti-monarhism programatic.
   Culmea ironiei, nimeni nu pare mai prezent pe ecrane si in depesele agentiilor de presa spre a elogia rolul Regelui Mihai in istorie si a saluta caracterul “substantial si dens” al discursului acestuia decat succesorul lui Nicolae Ceausescu. Oportunismul si cinismul sunt vectorii principali ai actiunii sale politice. In declaratie dupa declaratie, Ion Iliescu isi afirmă pretuirea pentru actul de la 23 august (a mai facut-o si ca secretar al CC al PCR insarcinat cu ideologia ). Nu ca inceput al unei democratii romanesti situata pe linia traditiei constitutionale intrerupta de cele trei dictaturi de dupa 1938, ci ca argument contrafactual privind destinul Ardealului. Nu pare, ori mai exact, nu vrea sa realizeze distanta dintre promisiunile acelui moment si ce s-a intamplat de fapt in Romania.”
   COMENTEZ:
   Domnule Aquianti, va intreb…asocierea exregelui Mihai I cu pleiada de politiceni DUPLICITARI si FĂȚARNICI care au urât toată viața lor monarhia, dispuși să facă orice, inclusiv să se țină de nas, doar pentru a submina imaginea Presedintelui, nu reprezintă, oare, o nouă dovadă de (ne)verticalitate a acestui personaj eșuat pe bancul de nisip al istoriei ?

  • Cu dedicatie pentru amicul Turnul de observatie
   Topul credibilităţii miniştrilor: Valeriu Tabără (Agricultură), cel mai credibil ministru din Guvernul Boc.
   ,,Valeriu Tabără, care conduce de un an Ministerul Agriculturii, este cel mai credibil ministru din Guvernul Boc, pentru că atât expe­rienţa profesională, coerenţa mani­festată în discursurile publice, cât şi deciziile pe care le-a luat din această funcţie s-au do­vedit a fi conforme cu cele ale unui candidat aproape ideal pentru fotoliul de ministru al agriculturii. La polul opus stau însă miniştrii finanţelor şi economiei, respectiv Gheorghe Ialomiţianu şi Ion Ariton, a căror cre­dibilitate a avut de suferit nu neapărat din cauza lipsei de competenţe, ci pentru că nu s-au afirmat prin decizii care să aducă îmbunătăţiri semnificative în mediul de afaceri şi nici nu s-au remarcat prin abilităţile unui politician “foarte strălucit”.
   “În primele şase luni de mandat Valeriu Tabără a fost un ministru deosebit, a conlucrat excelent cu asociaţiile fermierilor şi a sprijinit sectorul. A făcut însă multe pro­misiuni pe care nu le-a respectat, putea realiza şi mai multe lucruri, însă ar fi avut nevoie pentru toate proiectele de o bază fi­nan­ciară mai solidă”, a explicat Viorel Ma­tei, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Pro­ducătorilor Agricoli din România (FNPAR), organizaţie care reuneşte două treimi din producătorii agricoli de pe piaţa locală.”
   MAI ADAUG:
   …..,,De asemenea, Elena Udrea, ministrul dezvoltării, a reuşit să câştige credibilitate după ce a pornit cu un handicap în mandat în ceea ce priveşte credibilitatea din cauza disputelor legate de imaginea publică. Însă faptul că în gestiunea ministerului pe care îl conduce se află Programul Operaţional Regional, responsabil de blocarea celor 800 de milioane de euro de către Comisia Europeană pentru proiectele europene, credibilitatea i-a mai scăzut. La fel se întâmplă şi în cazul ministrului transporturilor, Anca Boagiu.
   “Boagiu este perseverentă şi pare să fie cre­dibilă, însă absorbţia scăzută a fondurilor euro­pene gestionate de Ministerul Trans­porturilor îi scade din credibilitatea câştigată la ce­lelalte criterii. Deşi este un om muncitor şi de­dicat, nu i se văd rezultatele.”
   COMENTEZ:
   Mama lor de fonduri europene….am obosit tot spunand ca , fara proceduri clare si ferme de control si urmarire in ceea ce priveste implementarea proiectelor cu finantare europeana, degeaba faci gauri in talpa semnand contracte de tot felul prin judetele patriei.
   Carierele nu se construiesc cu imagine, ci cu rezultate palpabile si actiuni finalizate, mai precis, duse pana la capat.

  • Duminică plăcută şi… Un zâmbet la cafea 😆

   La psihiatru:
   – Am venit pentru nevasta-mea. Are o idee fixa – ca cineva vrea sa-i fure rochiile.
   – Cum asa?
   – Pai, a angajat un individ pentru asta. L-am gasit ieri in sifonier.

  • Antonescu nu este oricine ci politicianul care vrea să devină preşedintele ţării.

   Antonescu este politicianul care, de mai bine de 20 de ani, este retribuit din banii românilor pentru stat degeaba, lucru cunoscut şi arhicunoscut.

   Antonescu este omul care-i jigneşte pe cei care muncesc şi, pentru că a făcut obsesie, citiţi ca să vă convingeţi că e bolnav, că tot Băsescu-i vinovat pentru că el i-a spus unui jurnaliste “pensionară nesimţită”…

  • În 2009, când, ostentativ şi vizibil, candidatul Băsescu nu a fost primit la TVR să-şi facă campanie, m-am revoltat ca orice om. RTV e singurul canal care se prinde in orice colt de tara fara cablu.

   Dacă Băsescu, prim ministrul sau un alt PDL-ist merg la TVR înseamnă că au ceva de transmis ţării şi acest ceva trebuie auzit de toţi românii.

   De ce jurnaliştii de la RTV sunt “ratati” si cei de la alte tv sunt profesionişti de excepţie, asta in viziunea celui care vrea să ne fie preşedinte…

   Apropo de tv publica, Antonescu trebuie sa inteleaga o regulă a jocului care se pliaza pe fiecare partid la guvernare. Asta e…

  • Articolul nehotărât din limba română

   Un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana…

   Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol, sau te distruge pare a fi FEMININ? Iar apoi tot ce ne alina, ne bucura si ne mai da un tzel in viata este de natura MASCULINA? Voi, femeile, sunteti O ploaie, O zapada, O grindina, O furtuna.

   Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: O bucatarie, O vesela, O matura, O caldura, O mizerie. Noi suntem UN repaus linistit intr- UN fotoliu confortabil, citind destinsi UN ziar si ascultand UN jurnal, asta daca nu veniti voi sa semanati O discordie sau sa ne faceti O sicana.

   Voi, femeile, va dati mari ca aveti O telecomanda, dar priviti la UN televizor, unde noi alegem UN post care il dorim.

   In trecut, pentru a face calcule aveati O numaratoare prapadita, acum barbatii au inventat UN calculator. Si ceea ce va defineste, sexul, tot UN sex se spune si niciodata O sex. Cand va simtiti bine, traiti, nu-i asa, UN orgasm, iar daca o dati in bara va alegeti cu O frustrare.

   Voi puteti avea O carte de credit, dar aceasta nu inseamna nimic fara UN cont. Ce poate provoca O problema care se poate transforma intr- O catastrofa? O eroare de pilotaj, O pana de benzina, O proasta vizibilitate, O intrerupere de curent.

   Voi pentru a ne inrobi doriti O casatorie, dar exista si eliberarea care este UN divort. Este limpede ca limba romana a fost inventata de UN barbat , care nu v-a avut deloc la suflet!…

  • Slujbă la guvern 😮

   Un tip merge la Guvern să caute de lucru.
   Cel care îi ia interviul îl întreabă:
   – Ai făcut armata?
   – Da, răspunde omul. Am fost în Afganistan timp de 2 ani.
   – Bun, asta îţi va aduce nişte puncte suplimentare, zice angajatorul. Ai fost rănit sau ceva de genul ăsta?
   – Da, zice omul, o grenadă a căzut lângă mine şi mi-a smuls testiculele.
   – Foarte bine, zice angajatorul. Vino mâine dimineaţă pe la 10… .
   Omul întreabă surprins:
   – Dar dacă programul este de la 8 la 16, de ce trebuie să vin eu de la 10?
   – Păi, zice angajatorul, asta e o slujbă la Guvern. Primele două ore stăm degeaba şi ne scărpinăm la biluţe… N-are rost să vii şi tu pentru asta.

  • Mai exista O frumusete, O blandete, O adiere, O toleranță și, nu în ultimul rând, O înțelepciune.
   O dovedește chiar comentariul de mai sus.
   😉 😉

  • @Silver,
   Barbatul in cauza a omis, din rautate, cuvinte precum: O floare, O primavara, O bucurie, O minune si multe altele care ar fi putut sa-l contrazica. In privinta cuvintelor masculine care denumesc notiuni ce ne alina ar fi putut sa stie, ca un fauritor de limba ce se afla, ca acele cuvinte, in afara de “soare” , sunt de genul neutru, deci masc. singular, dar fem. la plural. Asa e cand misoginismul iti intuneca ratiunea!
   P.S. Am uitat cuvantul cel mai important: parca se zice “O iubire”, nu “un iubire”, nu-i asa?

  • O fudulie, doua fudulii.
   Femeia are una, iar berbantul are doua.
   🙂 🙂 🙂

  • S-au atrofiat deja. De aici rezulta rautatea si veninul care-l improasca asupra doamnei ministru.
   N-ai vazut Silverstar ce zice de fomeia lui? Adica ce viseaza ziua ca noaptea sforaie:

   “Ai grijă că nevastă-mea a fost o miss.”

   Si io i-am raspuns prieteneste:
   ” Zevulache, a fost MISS XXL. Nu-i de rau, stai calm!”
   😆

  • Spune merci ca nu folosesc ,,vitriolul”.
   Azi e duminica, o zi libera , conform calendarului ortodox.
   Dar daca procentul de absorbtie al fondurilor europene nu creste exponential in urmatorul an, trec la nivelul urmator.
   🙂 🙂

  • Nu sunt singurul care isi pune intrebari legitime, draga Porto, iata ce consideratie transpune prietenul Turnul de observatie, la care subscriu, in partile esentiale, adica pe fond :
   ,,Am lasat la urma pe stimata si adorata nostra gazda – genoveva de Brabant. Este deosebit de harnica la capitolul semnaturi, dar consider exercitiul domniei sale drept un simplu exercitiu de infrumusetare.”
   Ei ? Mie mi se pare o formulare extrem de eleganta si decenta.
   Daca citesti ce scriu alti colegi pe blogurile concurentei, ar trebui sa-ti procuri o bazooka.
   🙂 🙂 🙂

  • @ZeV. Din motive de ergonomie, pe care sper ca le veti intelege raspund aici unui comentariu al dumitale ce a ramas cam in urma, este adevarat, din cauza mea. Daca veti citi cu atentie comentariul meu si pe cel al lui Silver Aquianti sunt convins ca veti observa deosebiri substantiale. In cele cateva randuri am incercat sa va lamuresc asupra faptului ca nu trebuiesc confundate unele fapte de istorice din care unele chiar evenimente, cu promotorii lor din care unii pot sa va placa iar altii nu. Mai observ ca insistati sa puneti in corelatie evenimentele si persoanele trecutului cu personaje ale prezentului pe motive tot de simpatie politica sau de alta natura. Daca asta ati intentionat, sa stiti ca ati comis o eroare. Pe mine putin ma intereseaza astazi cine anume a provocat actul de la 23 august 1944. Mult mai mult ma intereseaza faptul ca acest act s-a produs si s-a produs dintr-o necesitate politico militara extrem de presanta a momentului. Putea sa o faca oricine, valoarea actului ar fi fost aceiasi. Nedumerirea mea este de ce acest fapt sau eveniment istoric mai naste astazi pasiuni. Ca unii incearca sa profite d.p.d.v. politic si sa traga niscaiva foloase, este de la sine inteles. Dintotdeauna s-au gasit indivizi oportunisti care sunt in stare sa profite de orice ocazie. Bine si daca ne-am suparat pe Mihai sau Iliescu, ce facem, aruncam la cosul de gunoi un act de o exceptionala importanta la vremea cand balanta razboiului se inclinase definitiv inca din vremea bataliei de la Stalingrad, in favoarea Puterilor Aliate. Ce ar trebui sa faca Romania? Eu zic sa o luati ca atare caci face parte din normalitate. Luati exemplu din savana africana, si acolo sunt animale oportuniste care sunt in stare sa insface prada unor rapitoare cu mult mai merituoase. Evident ca ma referea la hiene si sacali. Din pacate nici societatea oamenilor nu duce lipsa de hiene si sacali. Daca nu ma credeti, apelati la reputatii dv. profesori din Iasi. Istoria este deja scrisa si mare lucru nu vad sa mai apara.

  • Zilele acestea pe ziare.com, a fost o discuţie despre sărăcia din România şi criză, discuţie pornită de nişte români de ai noştri plecaţi de mult din ţară.
   Pe bună dreptate, oamenii aceia se întreabă când Antenele şi Realitatea spun adevărul: când se adună-n şezători interminabile şi plâng de mila românilor flămânzi sau când arată km de maşini plecând în weekend şi supermarket-uri care apar aproape lunar.

  • Săraci, din diferite motive, sunt în toate statele lumii. Asta e situaţia.
   Dar nu poţi spune că într-un bloc muncitoresc, ca acesta unde locuiesc eu, sunt oameni săraci atâta timp cât până şi intrarea este blocată de maşini – ale multor care primesc ajutoare, da – şi nu e de mirare…

   Nu poţi spune că oamenii unei localităţi sunt săraci când maşinile merg bară la bară şi prinzi şi câte trei stopuri…

   Să revenim la supermarket-uri. Sigur, zilnic avem nevoie de hrană, şi încă de trei ori. Toţi ne supunem aceloraşi legi pentru că toţi suntem urmaşii lui Adam şi Eva…

   N-am auzit până acum, din mai 2010, de când Realitatea ne spune zilnic că suntem săraci, asta ca să ne intre bine şi adânc în cap, să fi dat faliment vreun supermarket dar, aproape in fiecare lună, se mai deschide câte unul…

  • Vedem mereu îmbulzându-se oameni la pomană sau mergând să primească pomana săptămânală dată de nu ştiu care primar.

   Cu siguranţă, printre cei care se îmbulzesc la pomană sunt şi săraci, disperaţi dar, cei mai mulţi sunt oameni care n-ar trebui să facă acest lucru, scuza lor fiind că e mâncare sfinţită…

   O fi, nu-i contrazic dar nişte oameni civilizaţi, de bun simţ ar putea evita înghesuiala, acel “care pe care”, insa la noi mai există un proverb, apropo de aceste scene groteşti care fac inconjurul lumii, pe care tv-urile le folosesc ca să justifice sărăcia poporului: “Obraznicul mănâncă praznicul!”

   Sunt primari care săptămânal dau ajutoare, nu ştiu cât de justificate, şi folosindu-se de acesti oameni, au ani mulţi de când sunt primari fără să fi făcut vreodată ceva pentru oraş. Pomanagiii îi ţin la primărie şi nu vreun merit…

  • Turnul de observatie
   Prietene, ma bucur ca mi-ai ridicat mingea la fileu, pentru a te face sa intelegi mai bine nuantele. Nici eu, nici (daca ai citit atent) domnul Tismaneanu, nu contestam legitimitatea actului insurectional de la 23 august 1944. Eu, cel putin, doar il pun in discutie si imi pun anumite intrebari, legitimate chiar de controversele iscate intre istorici, politologi si analisti militari, de-a lungul timpului, dar aceasta este o alta chestiune.
   Problema mea este cu strictete legata de atitudinea exregelui Mihai fata de poporul roman. Ca si Presedintele, consider ca exregele s-a comportat in mod las si degradant fata de poporul in numele caruia a luat anumite decizii istorice, decizii care au subminat si compromis casa regala pentru totdeauna si totodata, au cautionat un regim criminal si totalitar. Ma refer, in special, la actul de abdicare, pentru care un monarh dedicat poporului sau, nu are nici o scuză.
   Revenind în prezent, evenimentele de la Parlament au confirmat compromisul istoric facut de exrege cu impostura. Pana si discursul a fost unul sters, menit sa nu irite nici o susceptibilitate. Un rege adevarat, nu ar fi vorbit in parlament de infrastructură, ci ar fi condamnat regimul comunist, asa cum domnul Traian Basescu a ,,indraznit” să o facă (a fost singurul, de altfel , din 1990 incoace) , si ar fi insistat cu argumente pe ilegitimitatea actului de abdicare.
   Daca ar fi avut ,,vână” regală, ar fi făcut aceste lucruri. Dar nu a facut-o, preferand, in schimb, sa dea mana cu inamicii sai de moarte, simboluri vii ale bolsevismului si ale fostei Securitati ca politice politica.
   Sper sa fie de ajuns, pentru aceasta seara, stimate coleg.

  • ***Porto – dacă ai ceva să-i spui lui ZeV e treaba ta şi problema voastră. Nu te lua, însă de familie. Familia nu are ce căuta aici, in discuţiile noastre, mai mult sau mai puţin principiale. 😮
   Bine?

  • Şi miniştrii au mame pensionare

   Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a discutat despre problema pensiilor şi cu mama sa. Emil Boc şi Sebastian Vlădescu sunt alţi doi politicieni care şi-au invocat părinţii, pentru a explica măsurile nepopulare pe care le-a luat executivul din cauza crizei. Citiţi în articol cum i-a explicat Sulfina Barbu mamei sale că va primi o pensie mai mică.

   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/w4_sulfina-barbu-la-sfat-cu-mama-sa-draga-olteanu-ce-se-fac-mamele-care-nu-au-o-sulfina_882730.html#ixzz1cH34PTk8

  • Popo, de ce ți-ai luat numele de Mobius/Möbius ?
   Te-ai hotarat sa arati, amicilor, o singura…față ? Care din ele ? Ce de pe ,,față” sau cea de pe ,,dos” ?
   🙂 🙂 🙂

  • Daca esti misogin, ce cauti pe acest blog? E cumva placerea autoflagelarii?

  • P.S. Comentariul de mai sus era adresat lui Mobius( Diaconul cumva?)

  • Nu mai intelegi cine si cui se adreseaza. culmea este ca se mai face si o translatare in timp.

  • ..Daca postezi tastand ,,Raspunde acestui comentariu” , inscrisul apare mai jos. Sa facem un experiment, eu postand sub al Turnului de la ora 07:23. Ia sa vedem….pac !

  • Este posibil, Turnule. Mi se pare ciudat de ce administratorul nu intervine cu o explicatie.
   Este foarte promt atunci cand vreo prezumtiva insinuare il deranjeaza.

  • Pe 1 nov, de ziua morţilor, politicienii sunt liberi. Toţi… Politicienii ortodoxi primesc liber din spirit de solidaritate cu politicienii catolici, că e sărbătoarea lor, nu a noastră.

   Sărbătoarea similară la ortodocşi e sâmbătă, 5 nov, şi se numeşte “Moşii”.

  • TURNUL DE OBSERVATIE-UN TABULA RASA INTERNAUT-

   Da Turnule,e bine ca te-ai simtit cu musca PE CREIER,pt ca in mod exceptional constat ca la tine functioneaza ceea ce anticii spuneau-ESTI UN TABULA RASA-un fel de TABLA DIN CEARA PESTE CARE CINEVA A TRECUT SI A STERS ORICE URMA,CIRCUMVOLUTIUNE-lasindu-te la cheremul unor indivizi rai,uriti,dar mai ales ,TICALOSI’.
   Cum ar putea fi altfel,dupa cum scrii,gindesti si ti-i portul.
   Turnule,inca o data incerc sa-ti explic-EMIL BOC IN IANUARIE 2009 AVEA IN FATA LUI UN STAT CONSTRUIT SI CROIT DUPA CHIPUL PESEDULUI ,DAR MAI ALES A LUI ADRIAN NASTASE SI CRIMINALUL ION ILESCU-UN STAT IN CARE SISTEMUL TICALOSIT ERA IN FLOARE.
   Peste toate astea a trebuit sa mai faca o alianta cu PSD IN 2009 PT A PUTEA GUVERNA-CUM DE AI PUTUT UITA ASA CEVA TURNULE??????????
   Din ce fel de CEARA DE PROASTA CALITATE ITI ESTE ZAMISLIT CREIRUL???????????
   Cum sa pui o tara ca romania pe sine,CIND LOCOMOTIVA NU ARE MOTOR,MECANICUL DE LOCOMOTIVA E BEAT TOT TIMPUL,CUM TURNULE???????????
   Te mai intreb inca o data-CITA FRUSTRARE AI PUTUT ADUNA IN TINE SA NEGI ACESTE REALITATI,AI,SPUNE TURNULE?????????????
   Turnule ai uitat ce a facut aceasta guvernare:
   -A SCHIMBAT DIN TEMELII JUSTITIA-TOATE CELE 4 CODURI SUNT NOI NOUTZE,SI DE LA 1 NOIEMBRIE INTRA IN ACTIUNE SI CODUL PENAL SI DE PROCEDURA PENALA-=DRACU II IA PE CEI PT CARE LUCREZI.
   -A trebuit sa modifice si sa rada LEGEA INVATAMINTULUI pt a putea face ordine intr-un sistem PUTRED PASTORIT DE O MIZERIE UMANA CARE RASPUNDE LA NUMELE DE ECATERINA ANDRONESCU.
   -A trebuit sa dea de pamint cu CODUL MUNCII,CEL MAI BOLSEVIC COD AL MUNCII DIN U.E.-AI UITAT TURNULE??????????????
   -A schimbat legea salarizarii in zona bugetara-si asta ai uitat turnule????????????
   -a schimbat si au conceput o noua lege a pensiilor-ai uitat turnule rautacios si frustrat.
   Si toate astea au trebuit scoase din parlament cu FORCEPSUL.
   PD-L intr-un an si jumatate A REMODELAT ROMANIA A ADUS-O CIT MAI APROAPE DE UN STAT MODERN,GATA SA REFACA DECAJUL-AUZI TURNULE DECALAJUL PE CARE CEI CA TINE,CARE ATI SERVIT IN COMUNISM SI NEOCOMUNISM CU BUNA STIINTA L-ATI INTRETINUT,DIN LASITATE,DIN INTERESE SI PROBABIL PT CA NICI CREIERELE VOASTRE DE TIP TABULA RASA NU VA AJUTA.
   A, ca mai sunt multe de facut-DAAAAAAAAAA TURNULE SUNT-dar le vor face tot ei pedelistii nu astia de alde tine-PT CA VOI V-ATI DATA MASURA VALORII-sunteti creiere spalate si sterse-CE ATI LASAT TURNULE VOI MOSTENIRE COPIILOR VOSTRII-ITI SPUN EU,O ROMANIE HIDOASA CA VOI,CA SUFLETELE VOASTRE PERVERTITE-SI ACUM,VA IMPOTRIVITI.
   Nu-mi mai pierd vrema sa-ti explic ce INSEAMNA OPOZITIA INTR-UN STAT DEMOCRATIC SI CUM SE IMPARTE PUTERE INTRE OPOZITIE SI PUTERE,NICI CITE etaje are putereadar un lucru sa-ti intre bine in cap-V-ATI BATUT JOC IN PRIMUL RIND DE COPII VOSTRII,DE URMASII VOSTRI,pt ca ati trait urit,in frica,si pt ca ati tacut-iar acum cind lumea VOASTRA A LASILOR SI NEPUTINCIOSILOR CADE SUB LOVITURILE PRICHIDELULUI EMIL BOC-CARE PRECUM UN SCULPTOR IN LEMN ,CU BARDA IN MINA,ELIMINA PARTEA PUTREDA MINCATA DE CARII A TRUNCHIULUI FROMOS CARE ESTE ROMANIA.

  • Foarte corect, prietene Frank Zapa ( com.08:21 n.r.), cu un singur amendament :
   Locomotiva are si motor si mecanic, care, indeplineste un cumul de functii. Este si marinar.
   🙂

  • RE ZEV-multumesc………….

   Dupa iesire din seara aceasta a pres. TRAIAN BASESCU,vestile sunt peste orice fel de asteptari-ATENTIE TURNULE,SA NU FACI POC DE CIUDA:
   Datorita masurilor luate de PRICHINDELUL EMIL BOC,INFLATIA A SCAZUT MULT PESTE CEEA CE SE ASTEPTA,IAR ECONMIA SI-A FACUT DE CAP,IN CIUDA PERSOANELOR CU OCHII UMEZI,CARE SE VINTURA PE LA TELEVIZIUNI- A CRESCUT PESTE 3% FATA DE ACEIASI PERIOADA A ANULUI 2010.
   Nu te supara ,si nu te enerva TURNULE-cei ca tine sunteti sortiti si predestinati sa vorbiti prostii,pt ca v-ati nascut si ati trait in -ZODIA PORCULUI-asa incit voua va lipseste aceea abilitate atit de fina si delicata,sa deosebiti PRAJITURA DE RAHAT.

  • După ieşirea pe tv-uri

   Mă bucur că, ori de câte ori are prilejul, preşedintele Băsescu le aminteşte liberalilor că situaţia de azi a românilor se datorează dezmăţului financiar practicat de guvernul Tăriceanu, în anii 2007 si 2008. Poate aşa vor înţelege tot mai mulţi români cum Tăriceanu şi-a bătut joc, în acea perioadă, nu de bugetul ţării, ci de viaţa românilor, pe termen lung.

  • Observ ca de cand ai incalecat pe Rosinanta, ai o alta perspectiva asupra Romaniei. Peste tot vezi numai marete realizari. Coboara de pe cal frank si mergi pe jos, pe strada, prin piete si magazine si asculta ce vorbeste lumea. mai ales fii atent si asculta ce necazuri au si apoi asculta pe cine injura oamenii. Traiesti intr-o lume paralela Frank. In lipsa de idei si argumente te-ai pornit pe sudalme care de fapt pe tine te descalifica. Sunteti la guvernare Frank si vreau sa se vada asta. Voi si aliatii vostri aveti fraiele puterii in mana si nu stiti ce sa faceti cu aceste haturi in timp ce situatia Romaniei se deterioreaza constant. Tie nu iti este rusine sa injuri si sa porcaiesti in stanga si in dreapta?

  • turnule-te-am ingropat in argumente pertinente,si fara echivoc-si te rog spune-mi unde si cind am injurat??????????
   am spus adevaruri,si am remarcat realitati-DESPRE LUMEA TA,TURNULE,crede-ma nu ma intereseaza si nici nu vreau sa ma intersectez cu ea,pt ca o detest-II DETEST PE FOSTII COMUNISTI,PE ACTUALII PESEDISTI SI USELISTI-pt ca VOI SUNTETI,DE FAPT ATI FOST GROPARII ROMANIEI-si nu vreau sa mai ajungeti din acolo,voi lupta din rasputeri sa nu REDEVENITI GROPARII ROMANIEI SI STAPINII ROMANILOR-nu va este rusine de ati lasat in urma voastra,nu??????????ei uite va aduc eu aminte si va bat obrazul-SA VA FIE RUSINE GROPARILOR.

  • Frank
   Toate afirmatiile tale tale sunt corecte , atunci cand fac referire la uselimea criminala si iresponsabila in cardasie cu scursurile mediatice.
   Dar, totusi, cred ca exagerezi putintel tonul fata de Turn. Turnul de observatie, orice s-ar spune, este o persoana instruita si educata, care reprezinta un câștig pentru blog.
   Adineauri vorbeam cu Silver de necesitatea diversificarii blogului, cu opinenti inteligenti si echilibrati, chiar daca au alte puncte de vedere decat noi. Sa le multumim ca se ostenesc si ne ridică , nouă, numeroase mingi la fileu. Trebuie, la randul nostru, sa ne păstrăm calmul și să argumentăm, exclusiv rational. Patosul si exaltarea nu ne fac bine, draga Frank. Și nu fac bine, CAUZEI, pe care o promovăm. Cea a restructurarii statului si a dezvoltarii economice pe baza de productie, creativitate si educatie , nu pe consum si risipa.

  • ZeV,
   Si Biblio este o peroana instruita si educata care insa este un ademenitor al celor slabi de inger, adica un smintititor comunist de constiinte.
   Prefer dusmanul frust precum …. decat pe cel de talia celor de tipul celor ce smintesc copiii. Pe primii este suficient sa-i pocesti in bataie, pentru astilalti nu am decat o solutie: cea finala.
   Si lucruruile stau in pozitie simetrica, caci si ei fara sa -si murdareasca mainile, utilizand jigodiile fruste mai sus pomenite, m-ar extermina ei pe mine daca ar putea.

  • ..Toate comentariile de la orele 06:44 (inclusiv) in jos, au legatura cu ei.
   Cine sunt ,,ei” ? Pai sa vedem :
   Mobius, popa, Licheaua politica, Antideontologul, Dementul, Antibibliotecarul si…nu in ultimul rand, al dumneavoastra Diaconu Eusebiu.
   🙂 🙂 🙂

  • Da io mi-s dar aici parcă a trecut tsounami!
   🙂 🙂 🙂

  • @ZeV. Draga ZeV, te va surprinde sau nu, uite ca sunt de acord cu aprecierile dumitale, evident cu unele amendamente. Asta este nu ai ce-i face sunt omul amendamentelor. Sa incep cu Tabara. Si mie imi place, mai ales cand il ascult. Se cunoaste ca vine de la catedra sau din laboratoare. Nu stiu insa ce vede domnia sa daca se uita putin in urma. Ma mananca palma sa il incerc pe cel de-al doilea prichindel al guvernului – Adrian Radulescu. Spre deosebire de primul prichindel, cel de-al doilea se pare ca este mai aplecat catre latura practica a problemei agriculturii si se cunoaste ca apartine sistemului (agriculturii si, pana la proba contrarie, nu celui mafiot). Nu intamplator a pbtinut acea victorie de la Neamt. Oamenii l-au simtit ca e de-al lor. Evident ca a contat si sprijinul lui Pinalti. Eu spre ex. as avea incredere sa ii incredintez sarcina refacerii sistemului de irigatii sau cel putin a partii cele mai importante din viitorul sistem. Anca Boagiu este o femeie “barbata” dar care este victima sistemului mafiot. Nu stiu cum se va descurca in continuare deoarece mafiotii se pare ca ar fi mai puternici. Cu Ialomiteanu si Ariton esti nepermis de bland. Poti sa mai adaogi la aceasta categorie si pe Valerian Vreme si, desi nu stiu daca nu este prematur, si pe doctorul Ritli. L-as adauga la aceasta categorie si pe Teodor Baconschi, dar cum domeniul de care raspunde il imparte cu altcineva, deocamdata ma abtin. Am lasat la urma pe stimata si adorata nostra gazda – genoveva de Brabant. Este deosebit de harnica la capitolul semnaturi, dar consider exercitiul domniei sale drept un simplu exercitiu de infrumusetare. Banii nu vin si nu se cheltuie din doua cauze. Prima cauza – inertia si frana trasa a birocratiei. A doua cauza ar fi dorinta sistemului mafiot ca fiecare banut sa treaca prin mana lor. Altceva nu ii mai intereseaza. uite ca mai gasesc si o a treia cauza – modul cum vedem noi descentralizarea. In opinia “descentralizatilor”, descentralizarea este buna ca le permite sa faca “ce vrea muschii lor”. Intentionat am lasat la urma chiar varful piramidei reprezentat de Emil Boc. Parerea mea despre individ o cunosti.

  • Domnule Turn, dumneata, pe langa faptul ca ai postat in numele domnului Aquianti, ai facut-o si extrem de superficial.
   De-a lungul timpului am avut profesori si ,,profesori”. Am invatat, exclusiv de la primii. 😉
   Altfel spus, eu insist, punctual, in comentariul de mai sus, pe un adevar istoric apropiat. Nu există nici un dubiu ca adevaratii inamici ai monarhiei si ai fostul monarh, ca de altfel si adevaratii inamici ai democratiei si statului de drept, s-au aflat printre cei care s-au gudurat pe langa simbolul Mihai I. Au făcut-o excusiv pentru a acumula capital electoral intr-un mod de-a dreptul parșiv.
   In ceea ce priveste …lectiile de istorie mai indepartată și mai tenebroasă, prefer sa-l citesc pe domnul Corneanu. Imi pare rau ca te dezamagesc , dar asta este viata. Iti reamintesc ca in marile universitati americane, profesorul de notorietate isi atrage studentul, nu il racolează. Domnii Corneanu si Alexandru Zup de la Iasi, au reusit asta, in ceea ce mă priveste. Asa ca , Turnule, pentru a-ți completa audiența, incearca cu…Diaconul Eusebiu. Cine stie ?…dacă popa s-a raspopit o dată , poate se răsrăspopește…și a doua oară. 😉
   PRICIPISI ? Nu ? Să ai , oricum, o zi bună și…NU UITA !…duminica se oficiază Sf. Liturghie.
   Aviz pentru toți cei ce doresc a-și curăța sufletul și limpezi mintea.
   😉
   ps
   Constat ca nu tii cont de apelul meu de a ne respecta interlocutorii si de a promova unitatea in divesitate bazată pe dialog constructiv.

  • Măh, tu-ţi genoveva şi brabantul tău de turn!
   De ce te iei de Febleţea măh?
   De ce nu te ei de puturoasa aia de Macovei care toată ziua nu vface dcât să frece blogurile?
   Ce-a făcut măh Macovei cât a fost Ministru?
   I-a făcut contracte de consultanţă lu’ Dabalagă?
   Hihihi……

  • @diaconu Eusebiu, alias Mobius, alias… Domnule constat ca ma cititi superficial. Imi reprosati ca ma iau de flebete. Nici gand, recititi cele cateva randuri si s-ar putea sa imi dati dreptate. Faptul ca am supranumit-o “Genoveva de Brabant” ar trebui sa va bucure si nicidecum sa fie motiv de repros. In ultima instanta, Genoveva a fost eroina unei mari si frumoase povesti de dragoste, cam din vremea cruciadelor, ceea ce nu face decat sa o flateze si totodata sa o onoreze si nicidecum sa ajunga sa va transforme pe dv. in avocatul unei cauze inexistente. Va ropun sa revenim la sentimente mai bune.

  • Turnule, nu raspunde provocarilor.
   Fiind o zi de Sfanta Duminica, eu am sa ma rog pentru sufletele lor chinuite.
   De Monica Macovei Gherghescu.
   🙂 🙂 🙂

  • ***ZeV – de ce crezi tu că numai duminica trebuie să ai hăţuri la gură şi-n restul săptămânii să fii slobod cât se poate, peste limită? 😮

  • Silver 07:43
   Intreaba-i pe provocatori. Dupa cum ai observat, atunci cand incerci sa-ti spui o parere constructiv critica la adresa doamnei Udrea, chiar daca o faci animat de dorinta de a vedea un inceput de reforma in PDL, esti intampinat cu injurii de cea mai joasa (josnică) speță, pe care, un blog normal nu le-ar tolera. Sau auzi, invariabil, torente denigratoare la adresa doamnei Monica Macovei.
   In schimb, personaje simpatice care punctau inteligent, chiar daca aveau alta orientare politica, respectiv, goguta sau cenushares, au fost expulzati.
   Nu stiu daca asemenea comportamente acceptate fac bine (sau nu) imaginii publice a doamnei ministru. Raspunsul nu poate fi dat decat de cititori.

  • ***ZeV – cred că fiecare dintre noi ar trebui să fim mai atenţi cu noi înşine şi mai îngăduitori cu ceilalţi. Din câte ştiu din presă, alegerile vor avea loc în nov, anul viitor. Intrăm deja, în an electoral. Aici, pe blog, avem nevoie de cât mai mulţi colegi cu simpatii diferite pentru că numai aşa putem veni noi cu idei, putem critica sau lăuda, de ce nu? ce se întâmplă în tabăra adversă.

   Nu ştiu dacă în 2008, eram mai mulţi decât acum, Mădă ştie mai bine decât mine dar am dus blogul pe unul din primele locuri intre cele politice. Putem face acest lucru şi acum dar fără jigniri că nu le apreciază nimeni şi fug toţi de noi ori interesul este altul. Şi asta poate fi făcut numai de cei care, realmente, o susţin şi o apreciază pe doamna Udrea. Rău îi poate face oricine dar noi nu suntem aici să-i facem rău…

   Aş vrea să fiu bine înţeleasă. 😆

  • Silverstar 08:35
   Aprecierea fata de un om politic nu exclude critica constructiva, Silver, atunci cand consideram , in mod liber si democratic, ca este cazul, ci dimpotriva. Ne amplifică gradul de credibilitate fata de cititori.
   Sunt absolut de acord cu expresia ta ,,avem nevoie de cât mai mulţi colegi cu simpatii diferite pentru că numai aşa putem veni noi cu idei”, asta am sustinut si eu, cu nominalizarea celor exclusi, pentru ca numai astfel blogul devine un forum viu si interesant de dezbatere. Dar dac ai observat, cand cineva nou intervine si nu ne place ce spune, tăbărâm pe el spre a-l desființa. Nu este bine.
   Jignirea, injuria, referinta la familie, incercarea de a-ti anihila aproape fizic un prezumtiv ,,adversar”, trebuie sa dispara. Evident ca pamfletul inteligent este cu totul altceva. 😉
   Nu obediența, impotriva evidentei, ne poate face mai buni decat altii, ci incercarea de a intelege cât mai bine evenimentele si de a ne pozitiona obiectiv si cu argumente de partea normalitatii, de partea Reformei si a Interesului National.
   Eu, cel putin, pentru asta postez aici, nu pentru a-i omagia perpetuu pe X sau pe Y, sau pentru a-i denigra continuu pe ,,bosevicii” Q sau W.
   Am mai spus, PDL ARE OBLIGATIA de a castiga alegerile, pentreu ca NU EXISTA ALTERNATIVA PENTRU ROMANIA, dar nu o poate face ORICUM. Are nevoie de dezbatere interna, de promovarea principiilor si clarificare doctrinara si de aplicarea imediata a noului Cod Etic. De asemeni, trebuie sa stranga randurile pentru a-si sustine guvernul in Parlament. Altfel, efortul profesional/profesionist al ministrilor competenti ai guvernului Emil Boc, ramane munca in zadar.

  • ***ZeV – ce-o tot freci, domnule, atâta cu critica constructivă? Ce-ai făcut trei ani? De ce n-ai făcut critică constructivă?… Acuma te-a găsit, în an electoral?

   Lasă-mă-n pace dacă eşti atât de bătut în cap şi nu ai înţeles nimic… Cu ce-o ajuţi tu dacă acum îi faci critică constructivă?… Parcă suntem la şedinţele de partid de altădată… Sau, mai rău, la balamuc…

   E adevărat când ţi se spune că o urăşti pe Udrea şi-i vrei răul. Uite, ai reuşit să mă convingi şi pe mine deşi, cât am putut, ţi-am luat apărarea…
   Gata! Mă laşi? M-ai lămurit… 😮

  • ***ZeV – nu poţi să-mi ceri mie să asist pasivă la defăimările pe care le lansezi aici, pe blog, ca cea cu oglinda ca să nu mai pomenesc de altele.

   Sunt extrem de tolerantă şi înţelegătoare şi, tocmai pentru că sunt şi inteligentă şi am capacitatea de a citi şi printre rânduri, te-am “citit” şi pe tine…

   Du-te domnule, la Realitatea tv şi lansează-ţi acolo defăimările! De ce aici, de ce în an electoral? Nu-ţi cere nimeni să lauzi, să omagiezi, să înalţi osanale cuiva dar nici să cârcoteşti un om la înălţimea căruia tu nu vei ajunge niciodată…

   Cum îţi permiţi tu să transformi acest blog în loc de laudă pentru A Vass? Ce-a făcut asta să merite lăudată aici? Du-te pe blogul ei şi laud-o… La fel, şi pe blogul lui Macovei dar nu aici şi nu comparativ că nu există.

  • Nu se putea mai bine sa se transmita un mesaj!
   Silverstar, jos palaria!
   Meriti respect!
   Suntem un scut de aparare in tot ce tine de doamna ministru. Singura care incearca sa faca ceva concret, fara sa stea toata ziua pe la tv, sau pe blog. Ne spune ce face si ce vrea sa faca si plaaca la munca.
   TU, eu, Diaconu, Zapa, poate si altii, eu nu-i stiu, suntem consecventi in fata unui crez si a unei femei minunate, Elena Udrea.
   La tinta ai tras cu aceasta fraza: :

   “Cum îţi permiţi tu să transformi acest blog în loc de laudă pentru A Vass? Ce-a făcut asta să merite lăudată aici? Du-te pe blogul ei şi laud-o… La fel, şi pe blogul lui Macovei dar nu aici şi nu comparativ că nu există.”
   Bravo!

  • ***Porto – Asta e! Tac de mult aşteptând să se potolească dar şi răbdarea mea are o limită. Nu suntem nici la Antene, nici pe Realitatea dar nu e permis să i se dea în cap şi pe propriul blog de către cineva care susţine că face critică constructivă…
   M-am supărat aşa de tare… 🙁

  • Un zâmbet 😆 si noapte bună! Să visaţi bimbiline…

   Ion si Maria se casatoresc. Dupa cateva saptamani, Maria se intalneste cu o veche prietena, care o intreaba:
   – Cum o duceti?
   – Nu ne plictisim, ii explica Maria. Ion picteaza, iar eu gatesc. Dupa aceea, jumatate din zi incercam sa ne imaginam ce a pictat Ion si ce am gatit eu.

  • Aloooooo nea Porto!
   Băh ăsta mare cât rastelu plutonului, io nu-s SCUT!
   Sunt LANCE!
   Că tactica mea este ATACUL nu APĂRAREA!
   Pe ei, pe ei, pe mama lor de comunişti vopsiţi!
   🙂 🙂 🙂

  • Arginţicooooooo, pune mâna pe făcăleţ şi ţine aproape!
   Cum mişcă golanii-n frint cu “JAP!” pune făcăleţu’ pe schinărilii lor!
   🙂 🙂 🙂

  • Mai postez o dată că iar au luat-o razna comentariile:

   Re Turnul de observatie a scris pe 30 Octombrie 2011, 06:44 pm
   @diaconu Eusebiu, alias Mobius, alias… Domnule constat ca ma cititi superficial. Imi reprosati ca ma iau de flebete. Nici gand, recititi cele cateva randuri si s-ar putea sa imi dati dreptate. Faptul ca am supranumit-o “Genoveva de Brabant” ar trebui sa va bucure si nicidecum sa fie motiv de repros. In ultima instanta, Genoveva a fost eroina unei mari si frumoase povesti de dragoste, cam din vremea cruciadelor, ceea ce nu face decat sa o flateze si totodata sa o onoreze si nicidecum sa ajunga sa va transforme pe dv. in avocatul unei cauze inexistente. Va ropun sa revenim la sentimente mai bune.
   —————————

   Haitttttt, acum mă faci şi necitit!
   Păi bre Turnule ia fi atent aici la mine!

   Prima la mână:
   Tu spui că Febleţea-i e Brabanta, de aici rezultă că dom’ Cocoş nu-i dom’ Cocoş ci e Siegfried de Treves. Dar atunci te întreb:
   cine mama dracului este Golo?
   🙂 🙂 🙂
   A doua la mână:
   Tanti asta, adică Genoveva de Brabant a fost de fapt soţia lui Ludovic al II-lea, Duce de Bavaria şi Conte Palatin al Rinului.
   Biata de ea, precum spun cronicile vremurilor, prin ianuarie a lui 1236
   “HARŞTI!” i-a fost tăiat capul pe motiv că nea ducele a pus botu’ la vrăjeala unei slugi.
   Păi bine măi creştine, atunci te întreb io pe tine:
   Asta-i doreşti tu Febleţii noastră?
   Să-i taie capu’ dom Cocoş “HARŞTI!”?
   Ia spune-mi tu mie?
   🙂 🙂 🙂
   Păi io am faţă de prost ca să mă iei cu subtilităţi de astea?
   🙂 🙂 🙂
   Sau crezi că nu citii şi io “Inocenta recunoscuta” scrisă pe la 1632 de iezuitul Rene de Cerisier!
   🙂 🙂 🙂

  • Gata!
   Noapte bună la toată lumea că trebuie să mă dorm şi io!
   🙂 🙂 🙂
   PS Zapo vezi că ţi-am lăsat la mine un şpiţ în dos!
   🙂 🙂 🙂

  • Bună dimineaţa! Un zâmbet la cafea 😆

   Proprietareasa, catre tanara sa chiriasa:
   – Ce sa intamplat de nu va mai viziteaza fratele?
   – Presupun ca si-a gasit o alta sora…

  • Relitatea bate gluma

   Un om, pleaca de la serviciu in pauza de masa, si, grabit, da o fuga la administratia financiara sa-si plateasca impozitul pe garsoniera.
   Ajunge acolo, intra si vede fericit ca nu mai e nimeni…
   Se apropie de ghiseu:
   – Buna ziua… am de platit impozitul, va rog!
   Casierita:
   – Va rog sa va intoarceti la coada, si sa va asteptati randul, ca toata
   lumea…
   Omul nostru, nedumerit, se uita in jur, iese din sala, apoi intra din
   nou, tot nimeni… asteapta putin, apoi merge la casierie:
   – Buna ziua… am de platit un impozit, va rog.
   Casierita il invita iar sa astepte la coada pana-i vine randul.. la
   care omul nostru se intinde peste ghiseu si-i arde o palma sanatoasa!
   Casierita, zbuciumata:
   – Cine-a dat?
   Omul nostru raspunde:
   – Nu stiu, nu vezi ce aglomeratie e aici?

   Exact acelasi lucru mi s-a intamplat mie cand am mers sa-mi plătesc impozitul pentru casă. Pentru evitarea aglomeraţiei, Primăria Bacau a pus pe hol, inainte de a intra la ghiseuri, un apart de la care se iau numere de ordine, de existenta căruia nu am ştiut. Am intrat bucuroasa ca nu era aglomerat si m-am oprit la primul ghiseu. Spre mirarea mea, am fost trimisa sa iau bon de ordine. Am spus ca sunt singura, ca… Dupa ce m-am lamurit ce e cu asta, am luat bon de ordine si am fost lasata sa astept vreo 10, 12 minute, timp în care nu a intrat nimeni la ghiseuri, eram singura pe holul acela, apoi a fost chemat, la un difuzor, numarul pe care-l aveam pe bon…

  • @Mobiu. Domnule, prea le iei ad-literam. Spune-i lui Dom’ Cocos ca poate sta linistit caci nimeni nu se va lua de “gainusa” lui. Cu un cerber ca dumneata nu cred ca vor cuteza multi a-si incerca norocul, desi la o adica, uite chiar ca imi pare rau ca nu sunt nitelus mai tanar caci cine stie, probabil ca m-as inscrie si eu in politica si apoi ce mai tura-vura, chiar in partidul dumisale. Nici vorba sa ii doresc flebetii dumitale destinul Genovevei. Am comparat-o cu Genoveva deoarece am vazut demult un film cu acest subiect in care rolul Genovevei era jucat pare-mi-se de catre o frumoasa actrita – Marina Vladi care, in inchipuirea mea, semana izbitor de mult cu flebetea. Asa ca fa bine si ia-o ca pe un compliment si nicidecum sa cazi in pacatul de a crede ca i-as fi pus gand rau. Salutare.

  • @ZeV. Cu regret trebuie sa te informez prietene ca suferi de acelasi sindrom ca si Traian Basescu – atrofierea simtului istoriei. Inteleg ca nu suporti niste personaje, dar de aici si pana a translata fobia fata de personajele respective la evenimentele istorice este cale lunga. In asta consta sindromul Concret, actul politic de la 23 August a reprezentat salvarea Romaniei in ultimul minut al ceasului al 12-lea. Ca nu iti plac personajele care au realizat actul sau care cauta sa profita chiar si astazi de pe urma acelui Act, as mai intelege, dar nu pot sa inteleg cand iti renegi istoria. Mai ai de invatat.

  • RE : Zev , iti raspund la postarea mea , asa cum m-ai rugat . Legat de Rege , asa cum vezi si tu , adevarul istoric se contureaza din ce in ce , eu as zice ca deja s-a fixat in adevar . Mai ales dupa discursul Regelui de 8 minute in Parlament , pe 25 Oct , ai vazut ca au venit la TV mai toti istoricii romani , tineri si varstnici , si toti , la unison , au spus acelasi adevar legat de Regele Mihai . Te rog sa ma crezi , ca eu cred tot ce au spus acestia despre Rege , pentru ca sunt multi . Adevarul pe care mi-l spui as zice ca este o parere personala a ta , dar asta nu inseamna ca asre ceva deaface cu adevarul istoric al celor multi , istorici de profesie .

  • Si duplicitatea unor politicieni tot adevar istoric se cheama, domnule Aquianti.
   Si s-a dovedit a naibii de toxica pentru poporul roman, de-a lungul istoriei.
   De regula, oamenii slabi cad victima, cu usurinta, acestui tip de comportament. Una dintre victime, este insusi exregele Mihai.
   Altii, cum este Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, sunt mai vigilenți și mai greu de manipulat.
   😉

  • ***Silver Aquianti – dacă te superi că ex-regele e jignit e numai problema da.
   Dacă în alte ţări, regii sunt respectaţi înseamnă că merită pentru că nu şi-au trădat poporul, nu l-au dăruit unor duşmani, la greu, nu şi-au pus palma în fund să plece.
   Un rege adevărat, un uns al Domnului, cum se spune, moare cu poporul de gât şi nu pleacă, nu cedează la nici un fel de presiuni.
   Şi, de cţând a spune adevărul înseamnă jignire? Preşedintele Băsescu asta a făcut şi, în urma documentelor apărute pe internet şi citite, desigur, asta fac şi eu acum, spun adevărul…
   Îl jignesc pe Mihai?

 65. Bună dimineaţa, stimaţi colegi! Duminică plăcută şi… Un zâmbet la cafea 😆

  La psihiatru:
  – Am venit pentru nevasta-mea. Are o idee fixa – ca cineva vrea sa-i fure rochiile.
  – Cum asa?
  – Pai, a angajat un individ pentru asta. L-am gasit ieri in sifonier.

 66. PRICHINDELUL EMIL BOC-UN TITAN POLITIC -printre pigmeii obraznici-

  Citesc amuzat ce se scrie despre EMIL BOC,pe acest blog,si-mi dau inca o data seama,CE INSEAMNA SA FII TICALOS DE PROFESIE,imi dau seama ce inseamna sa nu gindesti,si sa preiei pe merumegate cliseele puse in circulatie de niste nulitati politice gen CRIN ANTONESCU SI VICTOR PONTA,care din punct de vedere politic SUNT NISTE PIGMEI,da ce spun eu pigmei,SUNT NISTE SPERMATOZOIZI,intr-o continua agitatie care incearca sa ajunga la OUL MIRACULOS PE CARE INCEARCA SA-L PENETREZE.
  Dar deocamdata sa-i las pe pigmeii politici in pace si sa le spun tuturor celor care il borbesc de rau pe EMIL BOC-FRATILOR SUNTETI MASGARI,si cum magarii umani sunt prin defenitie nerusinati ,dar in acelasi timp si idioti,haideti sa va arat eu,cu cifre date si argumente IREFUTABILE,CINE ESTE PRICHINDELUL EMIL BOC,dupa care voi nerusinati sustinatori ai SP[ERMATOZOIZILOR POLITICI PONTA SI ANTONESCU,FACETI O PARALELA:
  Voi incepe spunind ca in legislatura 2000-2004,a fost unul din cei mai buni parlamentari ai firavei opozitii,perioda in care si-a dovedit din plin expertiza in domeniul legislativ.
  In 2004,cistiga alegerile pt primaria clujului,STRIVINDU-L PE FUNAR,si al sau PRM CLUJUL DEVENIND,DATORITA LUI FIEFUL PD SI AL MISCARII POPULARE PE CARE INCA DE ATUNCI EMIL BOC O PROMOVA CA UN ADEVARAT VIZIONAR POLITIC.
  Este ales,PRES. AL PD-L,urmindu-i la conducere lui TRAIAN BASESCU-preluind ,ATENTIE UN PD LA 13,7% pe care in 2 ani il aduce la PESTE 32%.
  Fuzioneaza cu o aripa din PNL ,din aceasta fuziune rezultind PD-L-care in 2008 INVINGE BALAURUL BOLSEVIC,PARTIDUL CORUPTILOR,SI AL HOTILOR PSD,INVINGIND UNA DIN CELE MAI TICALOASE CONSTRUCTII ANTIROMANESTI-PSD+PC+TRUSTUL REALITATEA TV+TRUSTUL TURNATORULUI VOICULESCU INTACT+PNL,ADUCIND IN SFIRSIT PD-L LA GUVERNARE DIN POSTURA DE PARTID DOMINAT CARE DA PRIMUL MINISTRU.
  Este atentie reales,tot in 2008 de clujeni cu 76,2 % din voturi,devenind astfel cel mai puternic POLITICIAN DIN PD-L.
  Deocamdata opresc sirul evenimentelor din C.V.-UL,lui EMIL BOC SI PUN PRIMA INTREBARE:
  AU CEI DOI VICTYOR PONTA SI CRIN ANTONESCU ASEMENEA REALIZARI POLITICE??????????????
  Punind in oglinda C.V.-URILE ACESTORA CU A LUI EMIL BOC-PAR ASTIA DOI NISTE PIGMEI POLITICI ,NISTE NETREBNICI,NISTE ADEVARATE GUNOAIE POLITICE?????????????
  Si acum a doua intrebare-VOI ASTIA CE IL CONSIDERATI UN PRICHINDEL-PARETI CU TOTI A FI NISTE CRETINI????????????????
  Aveti voi caderea niste nulitati sa-l judecati pe acest OM POLITIC,pe care doar TRAIAN BASESCU IL MAI DEVANSEAZA?????????????

  Cine sunteti voi mai ,GINDACI DE BUCATARIE’sa va permiteti sa faceti aprecieri ca cele pe care le faceti,pt a-i ajuta pe cei doi spermatozoizi politici,PONTA SI ANTONESCU????????????????????????????

 67. P.S.-despre lupta cu criza ,deci perioada anilor 2009-2011,si cum a jucat ,din punct de vedere politic, administrativ ,si economic, EMIL BOC,ceva mai tirziu,diseara.
  Pacat ca postarea nu a urmat cronologic celelate postari,dar sper ca cine trebuie sa o gaseseasca si sa o citeasca………….

 68. gEOANA ar avea o sansa daca abandoneaza ofcina néo fascisto comunista usl ISTA cat mai urgent.

 69. Am ieşit de-am făcut nişte cumpărături pentru azi şi începutul de săptămână. La unul din magazine, după ce am plătit şi am pus cumpărăturile în sacoşă, am spus “Mulţumesc! La revedere!” Vânzătoarea, efectiv mirată, a murmurat gingaş: Îâââââââî….

  Şi cică să fii politicos pentru că aşa ai fost crescut, aşa ai fost educat şi aşa procedează orice om civilizat…

  • Si nu e prima dată când mi se întâmplă. Cu nişte ani în urmă, după ce am primit cumpărăturile, i-am mulţumit vânzătoarei şi reacţia ei a fost promptă si total deplasată:
   – Da’ ce, doamnă, aţi plătit, nu v-am dat de pomană…
   A pierdut din vedere un lucru şi anume că, atunci când primeşti de pomană, nu mulţumesti, spui într-un anume fel…

 70. … poate intr-un final o sa plateasca si statul prima anuala de 25 %, daca tot incurajati economisirea – creditarea. Faptul ca nu se plateste la timp e in detrimentul clientului care pierde o suma de bani din dobanzi.

 71. Silverstar
  Silverstar

  Datoria cetateanului fata de stat, este sa declare venitul, indiferent de provenienta ( poate fi si din vanzare de droguri sau prostitutie) si sa plateasca un procentaj sub forma de impozit. Daca cetateanul nu declara acel venit, sustragandu-se in acest fel obligatiilor fata de stat, se considera evaziune fiscala.
  Evaziunea fiscala este practicata la scara mare in Romania, incepand cu vanzatorul de la “Bacanie” pana la politicianul care invarte milioane si care-si tine banii in bancile elvetiene sau prin insulele adapost fiscal. Daca citesti declaratiile de avere ale politicienilor, vei constata ca declara venituri ridicole pentru a dobandi asemenea averi….Atunci il intreb eu pe presedinte de ce loveste doar in cetateanul de rand, care “fura” cateva sute sau mii pe an, in loc sa se ocupe de cei care “omit” sa declare sutele de mii de euro……

  • ***Katrina – ce fac autorităţile statului, ce face justiţia?
   De ce e treaba preşedintelui să se bage şi aici?
   Parcă tot aici, discutam cândva despre faptul că, în România, preşedintele, are prerogativele limitate… Sau nu?

 72. @diaconu Eusebiu, alias Mobius, alias… Domnule constat ca ma cititi superficial. Imi reprosati ca ma iau de flebete. Nici gand, recititi cele cateva randuri si s-ar putea sa imi dati dreptate. Faptul ca am supranumit-o “Genoveva de Brabant” ar trebui sa va bucure si nicidecum sa fie motiv de repros. In ultima instanta, Genoveva a fost eroina unei mari si frumoase povesti de dragoste, cam din vremea cruciadelor, ceea ce nu face decat sa o flateze si totodata sa o onoreze si nicidecum sa ajunga sa va transforme pe dv. in avocatul unei cauze inexistente. Va ropun sa revenim la sentimente mai bune.

 73. @Frank Zapa. In ultima ta postare cred ca intentionat ai fost oarecum imprecis in privinta tintei catre care ti-ai indreptat sagetile. Faptul ca te-ai referit la prichindelul Emil Boc, ei bine m-a determinat sa ma simt eu cel cu musca pe caciula asa ca nu vreau sa te las cu ochii in Soare. M-am referit indeosebi la Emil Boc deoarece el este Premierul acestui guvern in care mai sunt si alte nulitati, dar Emilica, de departe, este cea mai mare nulitate. In comentariul tau te-ai dezlantuit impotriva liderilor opozitiei Ponta si Crin asemuindu-i unor spermatozoizi. Poate ca nu esti la curent, dar cei doi “spermatozoizi” sunt in opozitie si nicidecum la putere. Tara este guvernata de Emil Boc si nicidecum de ceilalti doi. Prin urmare daca tara se pravale in haurile crizei, ia de urechi pe Emil Boc deoarece el este cel care cu o inconstienta, aidoma celei din vremea cand conducea la pascut gastele familiei, ei bine, cu aceiasi inconstienta conduce astazi Romania. I-au trebuit prichindelului un an si jumatate pentru asi da seama ca trebuiesc luate masuri de austeritate. In aceasta perioada de un an si jumatate situatia Romaniei s-a deteriorat considerabil. Individul nu avea sa isi revina nici dupa acel an si jumatate daca nu intervenea FMI si sa puna presiune pe guvern pentru a-i trezi la realitate si a lua masurile care se impun. Ba mai mult, s-a ascuns in papuris lasand pe Presedinte sa iasa in fata natiunii pentru a anunta masurile de austeritate. Procentajele la care te referi pentru a demonstra statura de barbat a omului politic numit Emil Boc nu spun absolut nimic. Mai degraba vezi unde a ajuns astazi Romania sub conducerea balbaiata a lui Boc cel Mare.

 74. @Frank Zapa. In ultima ta postare cred ca intentionat ai fost oarecum imprecis in privinta tintei catre care ti-ai indreptat sagetile. Faptul ca te-ai referit la prichindelul Emil Boc, ei bine m-a determinat sa ma simt eu cel cu musca pe caciula asa ca nu vreau sa te las cu ochii in Soare. M-am referit indeosebi la Emil Boc deoarece el este Premierul acestui guvern in care mai sunt si alte nulitati, dar Emilica, de departe, este cea mai mare nulitate. In comentariul tau te-ai dezlantuit impotriva liderilor opozitiei Ponta si Crin asemuindu-i unor spermatozoizi. Poate ca nu esti la curent, dar cei doi “spermatozoizi” sunt in opozitie si nicidecum la putere. Tara este guvernata de Emil Boc si nicidecum de ceilalti doi. Prin urmare daca tara se pravale in haurile crizei, ia de urechi pe Emil Boc deoarece el este cel care cu o inconstienta, aidoma celei din vremea cand conducea la pascut gastele familiei, ei bine, cu aceiasi inconstienta conduce astazi Romania. I-au trebuit prichindelului un an si jumatate pentru asi da seama ca trebuiesc luate masuri de austeritate. In aceasta perioada de un an si jumatate situatia Romaniei s-a deteriorat considerabil. Individul nu avea sa isi revina nici dupa acel an si jumatate daca nu intervenea FMI si sa puna presiune pe guvern pentru a-i trezi la realitate si a lua masurile care se impun. Ba mai mult, s-a ascuns in papuris lasand pe Presedinte sa iasa in fata natiunii pentru a anunta masurile de austeritate. Procentajele la care te referi pentru a demonstra statura de barbat a omului politic numit Emil Boc nu spun absolut nimic. Mai degraba vezi unde a ajuns astazi Romania sub conducerea balbaiata a lui Boc cel Mare.

 75. Mă bucur că, ori de câte ori are prilejul, preşedintele Băsescu le aminteşte liberalilor că situaţia de azi a românilor se datorează dezmăţului financiar practicat de guvernul Tăriceanu, în anii 2007 si 2008. Poate aşa vor înţelege tot mai mulţi români cum Tăriceanu şi-a bătut joc, în acea perioadă, nu de bugetul ţării, ci de viaţa românilor, pe termen lung.

 76. Re Turnul de observatie a scris pe 30 Octombrie 2011, 06:44 pm

  @diaconu Eusebiu, alias Mobius, alias… Domnule constat ca ma cititi superficial. Imi reprosati ca ma iau de flebete. Nici gand, recititi cele cateva randuri si s-ar putea sa imi dati dreptate. Faptul ca am supranumit-o “Genoveva de Brabant” ar trebui sa va bucure si nicidecum sa fie motiv de repros. In ultima instanta, Genoveva a fost eroina unei mari si frumoase povesti de dragoste, cam din vremea cruciadelor, ceea ce nu face decat sa o flateze si totodata sa o onoreze si nicidecum sa ajunga sa va transforme pe dv. in avocatul unei cauze inexistente. Va ropun sa revenim la sentimente mai bune.
  —————————

  Haitttttt, acum mă faci şi necitit!
  Păi bre Turnule ia fi atent aici la mine!

  Prima la mână:
  Tu spui că Febleţea-i e Brabanta, de aici rezultă că dom’ Cocoş nu-i dom’ Cocoş ci e Siegfried de Treves. Dar atunci te întreb:
  cine mama dracului este Golo?
  🙂 🙂 🙂
  A doua la mână:
  Tanti asta, adică Genoveva de Brabant a fost de fapt soţia lui Ludovic al II-lea, Duce de Bavaria şi Conte Palatin al Rinului.
  Biata de ea, precum spun cronicile vremurilor, prin ianuarie a lui 1236
  “HARŞTI!” i-a fost tăiat capul pe motiv că nenea ducele a pus botu’ la vrăjeala unei slugi.
  Păi bine măi creştine, atunci te întreb io pe tine:
  Asta-i doreşti tu Febleţii noastre?
  Să-i taie capu’ dom Cocoş “HARŞTI!”?
  Ia spune-mi tu mie?
  🙂 🙂 🙂
  Păi io am faţă de prost ca să mă iei cu subtilităţi de astea?
  🙂 🙂 🙂
  Sau crezi că nu citii şi io “Inocenta recunoscuta” scrisă pe la 1632 de iezuitul Rene de Cerisier!
  🙂 🙂 🙂

 77. “Cu siguranţă trebuie rezolvată şi situaţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Trebuie gândit un sistem care să armonizeze toate poziţiile exprimate. Pe de o parte, gestiunea trebuie făcută la nivelul administraţiilor centrale, pe de altă parte, dată fiind situaţia economică dificilă, trebuie să ne orientăm mai mult spre parteneriate public – private, în care dezvoltatorii imobiliari să vină cu finanţarea şi statul cu terenul şi utilităţile.

  O asemenea lege va avea cu siguranţă ca efect simplificarea modului în care un tânăr cu un serviciu stabil, pe punctul de a-şi întemeia o familie, poate să obţină o casă.”

  Poate rezolvati ceva si cu ansamblul ANL din Fabrica de Glucoza nr. 2-4!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *